ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Σάββατο  17  Αυγούστου 2013  :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ   καί  Άλλα  :
 ΑΡΦΑΡΑ












https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-


 ΑΡΦΑΡΑ


*** Η Πύλος τίμησε τον ήρωα Βελισσάριο Καραβία παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά(φωτογραφίες)         
   Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Πυλίων «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» τιμώντας τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του συμπολίτη τους Βελισσαρίου (Βέλιου) Καραβία διοργάνωσαν απόψε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, στην Πύλο
 Σε μια σεμνή τελετή ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής στήλης –αφιερώματος στον Πύλιο ναυτικό, Βελισσάριο  Καραβία, ο οποίος έσωζε τη ζωή 29 ναυτικών από το  φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, στις 23 Φεβρουαρίου 1980 στο λιμάνι της Πύλου. Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
Στην εκδήλωση εκτός του Πρωθυπουργού και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας , παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων , η Υφυπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου , ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης ,ο Δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Παναγιώτης Νίκας και Στάθης Αναστασόπουλος ,ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής καθώς και πολιτευτές του νομού.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
 
 
 
 
 
 
  Αναλυτικό ρεπορτάζ από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία στο αυριανό φύλλο του Θάρρους .-
 
*** Γιατροί και νοσηλευτές ήταν στις θέσεις τους αλλά οι ελλείψεις αρκετές         
           Στις θέσεις τους βρήκαν γιατρούς και νοσηλευτές οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις 3.00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ωστόσο, η ξαφνική αυτή επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στους επιθεωρητές να διαπιστώσουν άλλες ελλείψεις, καθώς και να ενημερωθούν από τους γιατρούς για προβλήματα που παρατηρούνται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως, για παράδειγμα, η έλλειψη γαστρεντερολόγου, η μη ύπαρξη ορθοπαιδικού σε 24ωρη εφημερία, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει φύλαξη στους χώρους του Νοσοκομείου.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανώλης            Μάκαρης, ο οποίος εκείνη τη νύχτα βρισκόταν με εφημερία στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, σε δήλωσή του χθες στο «Θ» ο καρδιολόγος κ. Μάκαρης παρατήρησε: «Είμαστε τόσοι λίγοι, που δεν θα ήταν δυνατόν να λείψει κανείς. Ένας να λείψει φαίνεται. Όμως, οι επιθεωρητές να έρθουν και το μεσημέρι να κάνουν έλεγχο και το πρωί, που συσσωρεύεται ο κόσμος στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί».
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μάκαρης αναφέρει:
«Στις 14/8 και ώρα 3η πρωινή επιθεωρητές του Σώματος Eπιθεωρητών Yπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Καλαμάτας με σκοπό τη διαπίστωση της εύρυθμης ή μη λειτουργίας του.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές που προβλέπονταν από το πρόγραμμα εφημεριών ήταν παρόντες.
Ως πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας επισήμανα στους επιθεωρητές τα ακόλουθα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και του Νοσοκομείου:
1. Ελλιπής φύλαξη του χώρου του Νοσοκομείου. Διαπιστώθηκε η παρουσία ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με το χώρο του Νοσοκομείου. Αναφέρθηκαν επίσης τα συχνά επεισόδια κλοπών και διαρρήξεων που συμβαίνουν στο χώρο του Νοσοκομείου αλλά και του προαύλιου χώρου.
2. Το πρόγραμμα εφημεριών, όπως καταρτίζεται από τη Διοίκηση, δεν καλύπτει όλες τις ειδικότητες, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες (π.χ. δεν υπάρχει ορθοπαιδικός σε 24ωρη εφημερία).
3. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι σημαντικές αφού πάνω από το 35% των προβλεπόμενων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού είναι κενές.
4. Σε περίπτωση ασθένειας ή παραίτησης κάποιου ιατρού δεν γίνεται αντικατάσταση αυτού σε εύλογο χρονικό διάστημα. Έτσι ακόμα και τώρα δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
5. Λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό καταστρατηγείται κατ’ επανάληψη η ευρωπαϊκή νομοθεσία που προβλέπει εβδομαδιαία εργασία 48 ωρών. Επιμελητές αλλά και ειδικευόμενοι καλούνται να εργαστούν 70, 80 ή και 90 ώρες εβδομαδιαίως. Η αναγκαστική υπερεργασία όχι μόνο επιβαρύνει την υγεία των ιδίων, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των ασθενών.
6. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στελεχώνεται κυρίως από ειδικευόμενους ιατρούς χωρίς τη συνεχή παρουσία των ειδικών ιατρών, οι οποίοι έχοντας την ευθύνη των αντίστοιχων κλινικών πρέπει να παρευρίσκονται σε αυτές.
Το Σωματείο των Νοσοκομειακών Ιατρών, του οποίου έχω την τιμή να προΐσταμαι, βρίσκεται πάντα στις επάλξεις της Δημόσιας Υγείας με προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε ουσιαστικούς ελέγχους στις μονάδες υγείας για να διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας». Της Μαρίας Νίκα
 
*** Πόρισμα ιατροδικαστών: «Ο 19χρονος δεν είχε σημάδια από δυνατά χτυπήματα ούτε ίχνη στα πόδια από παγίδευση στην πόρτα»         
   Το σώμα του άτυχου 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα. Ακόμη είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία. Ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.
  «Το Βήμα» αποκαλύπτει το πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου 19χρονου Θανάση Καναούτη. Ο 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, πέφτοντας από το τρόλεϊ, ύστερα από διαπληκτισμό με έναν 29χρονο ελεγκτή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.
  Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι από την νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια. Κι έτσι δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αρχικά στοιχεία πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».
Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.
Πάντως οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.
Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.
 
***  Πανηγύρι στην πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης                                            
  Πανηγύρι πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης σήμερα Σάββατο και ώρα 9.00 το βράδυ. Το πανηγύρι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματέων «Η Αρχαία Μεσσήνη». Θα υπάρχει ζωντανή μουσική και θα σερβίρεται γουρνοπούλα, σουβλάκια, γίδα βραστή, σαλάτες και παγωμένη μπύρα. - 
 
 
 
 
***Σύμβαση για τα σκουπίδια με άλλες 100.000 ευρώ για 15 ημέρες και νέες αντιπαραθέσεις         
           Οι συμβάσεις μεταξύ του δημάρχου Παν. Νίκα και του εργολάβου Θόδωρου Καράμπελα για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας είναι ατελείωτες. Μετά την προηγούμενη, χθες αποφασίστηκε άλλη μία, ανάλογου οικονομικού ποσού και διάρκειας. Το θέμα συζητήθηκε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, και, όπως ήταν φυσικό, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν για άλλη μία φορά.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μίλησε για «καταστρατήγηση» των προβλεπόμενων διαδικασιών και για «κατασπατάληση» των πόρων του Δήμου, προέβλεψε ότι με τις διαδικασίες αυτές θα προκληθεί η άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ πρότεινε να αναζητήσει ο Δήμος άλλο εργολάβο για τη μεταφορά των σκουπιδιών, διότι ο συμβαλλόμενος έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, σχολίασε από την πλευρά του ότι η υπόθεση αυτή φανερώνει πως τα σκουπίδια είναι πράγματι χρυσός για ορισμένους, όχι όμως για τους εργαζόμενους, που επιβαρύνονται με μεγάλα τέλη καθαριότητας.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, υποστήριξε ότι η Καλαμάτα έχει φτάσει στη σημερινή κατάσταση, να εξαρτάται δηλαδή από έναν εργολάβο η υπόθεση των σκουπιδιών, με ευθύνη του δημάρχου και επιπλέον μίλησε για «οικονομικό έγκλημα».
Οι τοποθετήσεις της μειοψηφίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παύλος Μπουζιάνης, υποστήριξε ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι κάτοικοι του Ταϋγέτου που πήγαν στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της Μαραθόλακκας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που όλη η Ελλάδα πετάει τα σκουπίδια της στις χωματερές, μια ομάδα πολιτών πήγε στα δικαστήρια και εξασφάλισε αποφάσεις που απαγορεύουν τη χρησιμοποίηση της Μαραθόλακκας, στερώντας από το Δήμο Καλαμάτας έναν χώρο ταφής απορριμμάτων που διαθέτουν όλοι οι άλλοι Δήμοι της χώρας, όπως ισχυρίστηκε.
Ο κ. Μπουζιάνης, συνέχισε τονίζοντας ότι η μειοψηφία επιδιώκει να βρωμίσει η πόλη για να ωφεληθεί πολιτικά, τόνισε όμως ότι «δεν θα τα καταφέρετε, εμείς αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή και θα το καταφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο».
Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Μπούχαλης, σημείωσε από την πλευρά του ότι ο Δήμος Καλαμάτας πληρώνει τα λιγότερα χρήματα από όλους όσους μεταφέρουν τα σκουπίδια τους με εργολάβου, ενώ, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι οι διαδικασίες της δημοτικής αρχής έχουν αναγνωριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***Έλεγχοι σε οινοποιεία και σημεία παραλαβής σταφυλιών
       Σε αυστηρούς επιτόπιους ελέγχους, απροειδοποίητα, πρόκειται να προχωρήσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας στα οινοποιεία και τα σημεία παραλαβής των σταφυλιών, προκειμένου να εφαρμοστεί η κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «οι οινοποιητικές επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με την τήρηση της νομοθεσίας, πέραν των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, θα αποκλείονται από το δικαίωμα ένταξης σε επενδυτικά προγράμματα και στα ειδικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα του καν. (ΕΚ) 1234/07». Η Διεύθυνση κάνει γνωστό ότι «σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (φυτεύσεις χωρίς αντίστοιχο δικαίωμα, τεμάχια ποικιλιών διπλής/τριπλής χρήσης, που ενισχύονται από άλλη ΚΟΑ, ή επιτραπεζίων σταφυλιών)». Επισημαίνει δε πως «προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στα οινοποιεία μη επιλέξιμης πρώτης ύλης (σταφύλια), καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή στα τιμολόγια - δελτία παραλαβής που εκδίδονται κατά την παραλαβή των σταφυλιών από τα οινοποιεία και τις εμπορικές επιχειρήσεις που παραλαμβάνουν σταφύλια, τα οποία μεταπωλούν σε τρίτους ή παραλαμβάνουν για λογαριασμό τους, εκτός του ονοματεπωνύμου και του ΑΦΜ του αμπελουργού, ο κωδικός του αμπελοτεμαχίου (δεκατριψήφιος) του αμπελουργικού μητρώου, τον οποίο με ευθύνη τους δηλώνουν οι παραγωγοί». Τέλος η Διεύθυνση διευκρινίζει ότι «οι εμπορικές επιχειρήσεις οφείλουν να εφοδιάσουν τα οινοποιεία με συγκεντρωτική κατάσταση, στην οποία αναφέρονται όλα τα στοιχεία των παραγωγών (όνομα, ΑΦΜ, ποικιλία αμπέλου, κωδικός αμπελοτεμαχίου, ποσότητες σταφυλιών). Οι αμπελουργοί υποχρεούνται πριν τη συγκομιδή των σταφυλιών να υποβάλλουν στις επιχειρήσεις (οινοποιεία και εμπορικές που παραλαμβάνουν για λογαριασμό τρίτων) όλα τα αλφαριθμητικά και χαρτογραφικά στοιχεία των αμπελοτεμαχίων όπου πρόκειται να παραδώσουν σταφύλια (καρτέλα αμπελοκαλλιέργειας), από τα οποία θα διαπιστώνεται η επιλεξιμότητα της πρώτης ύλης και ιδιαίτερα η ύπαρξη δικαιώματος φύτευσης και αναφύτευσης». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και στα τηλέφωνα 27213 61226 και 27213 61231. - 
 
*** Χρυσή Αυγή κατά Καφαντάρη για το επεισόδιο στη Γιάλοβα         
         
Ανακοίνωση εξέδωσε η Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής σχετικά με το επεισόδιο του Δημάρχου της Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη με πολιτευτή της Χ.Α. της περασμένη εβδομάδα στη Γιάλοβα.
Ανακοίνωση :
Δια της παρούσης καταγγέλλουμε τον «φίλο του Αντώνη» (όπως ο ίδιος δηλώνει δεξιά κι αριστερά.) δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, ο οποίος μέσα στον πανικό του -εξαιτίας των μηνυμάτων που παίρνει και από τους δημότες του για την αλματώδη αύξηση της δύναμης της Χρυσής Αυγής και στην Πυλία- έχασε την ψυχραιμία του, εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του πολιτευτή του κινήματός μας Σωτήρη Κωστόπουλου, σε καφετέρια στη Γιάλοβα. Με αφορμή, ότι την προηγουμένη σε πανήγυρη στου Ρωμανού, ο συναγωνιστής Κωστόπουλος αρνήθηκε να τον χαιρετήσει! Ευτυχώς, που ο «φίλος του Αντώνη» δήμαρχος δεν απαίτησε από τον συναγωνιστή μας να του κάνει. βαθιά υπόκλιση και να του φιλήσει και το. χέρι.
Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο στην όλη υπόθεση. Η επίθεση κατά του συναγωνιστή Κωστόπουλου έγινε το ίδιο βράδυ που κατέφθασε στην περιοχή ο «φίλος του δημάρχου» (φον) Αντωνάκης. Προφανώς, ο φουριόζος δήμαρχος έσπευσε να ξεκινήσει τον. πόλεμο  της ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής από τον Αύγουστο, αντί για τον Σεπτέμβριο (όπως προανήγγειλε προ ημερών το «Βήμα».), για να πάρει. παράσημο ανδρείας από τον «φίλο» του.
Τέλος, εις ότι αφορά την εξέλιξη του επεισοδίου, ο αλαζών δήμαρχος εστάθη τυχερός, καθότι εκείνη την ώρα η καφετέρια ήταν γεμάτη και ήταν πολλοί εκείνοι που μπήκαν στη μέση. Ωστόσο, δε θα είναι εξίσου τυχερός στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στις οποίες δε θα βρεθεί κανένας να τον σώσει από την οργή του λαού.
 
*** Αφιερωμένη στο Γιάννη Σμαραγδή η χθεσινή βραδιά στην Πύλο (Φωτογραφίες)         
    Χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα, στην Πύλο, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής τιμήθηκε από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για την προσφορά του στις τέχνες και τον πολιτισμό, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο πιο δημοφιλής Έλληνας Καλλιτέχνης σύμφωνα με ψηφοφορία η οποία διενεργήθηκε στο διαδίκτυο το 2012, βρέθηκε στην Πύλο για να παραστεί στην τιμητική αυτή εκδήλωση.
  Ο Γιάννης Σμαραγδής δεν βρέθηκε στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για πρώτη φορά καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι». Μετά την ταινία του αυτή, το 2013 σε λίστα στον διεθνή ιστότοπο IMDB ο Γιάννης Σμαραγδής κατατάσσεται δεύτερος μετά τον Μιχάλη Κακογιάννη, στους 20 καλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες.
 
 
  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο προαύλιος χώρος της Οικίας Τσικλητήρα μετατράπηκε σε «θερινό σινεμά» και παρουσία του σκηνοθέτη έγινε η προβολή της ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι».- 
 
***  Απαγορεύεται η αφισοκόλληση          
           Σοβαρό πρόβλημα αφισορρύπανσης αντιμετωπίζει η Καλαμάτα αυτή την περίοδο, ιδίως εξαιτίας εκδηλώσεων σε άλλες περιοχές, οι διοργανωτές των οποίων κολλούν αφίσες σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, αλλά και σε οικίες ή βιτρίνες καταστημάτων τα οποία δεν χρησιμοποιούνται, για να τις διαφημίσουν.
 Η αφισοκόλληση σε τέτοιους χώρους απαγορεύεται, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ειδικά πλαίσια για προβολή τέτοιων εκδηλώσεων σε στάσεις του ΚΤΕΛ, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Η παράνομη αφισοκόλληση διώκεται ποινικά, ο Δήμος Καλαμάτας ήδη έχει προχωρήσει σε μηνύσεις, ενώ επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα.
Πάντως, απ’ ότι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους οι διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων δεν έλαβαν σε καμία περίπτωση υπόψη τους τις προτροπές της Δημοτικής Αρχής. Οπότε, μένει να δούμε το ύψος των προστίμων που θα επιβάλλει για να συνετιστούν οι επόμενοι....  .Π.  
 
 ***  Τελευταίο αντίο στον 19χρονο από συγγενείς και φίλους                                             
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έρευνας και της πραγματογνωμοσύνης, τελείται αυτή την ώρα, από το νεκροταφείο Περιστερίου, η κηδεία του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ. Κλειστοί για λόγους ασφαλείας είναι οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη», ενώ έχει απαγορευτεί και η κυκλοφορία των τρόλεϊ με κατεύθυνση το Περιστέρι. Λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία, κατά τη διάρκεια πορείας από την πλατεία Δημαρχείου προς το νεκροταφείο, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στη λεωφόρο Θηβών. Οι νεαροί προκάλεσαν φθορές στο λεωφορείο, ενώ στην προσπάθεια τους να επιβιβαστούν, διαπληκτίστηκαν με τους επιβάτες. Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, στο πόρισμα των ελεγκτών, που πραγματοποίησαν το πρωί πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό, φέρεται να αναφέρεται ότι ο 19χρονος «διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην κατέβει από το τρόλεϊ. Στη συνέχεια, ο νεαρός τού ξέφυγε και έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του, ο νεαρός έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του 'πιάσει' το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί, έπεσε». Newsroom ΔΟΛ - 

*** «Διαβατήριο» για υγιή και σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι η καλή στοματική υγεία!
Αυτό τονίζει ο επ καθηγητής της  Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Νικόλαος Κουβελάς με αφορμή παγκόσμια έρευνα που πρόσφατα είδε  το φως της δημοσιότητας. «Πράγματι το αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 27 χώρες επιβεβαιώνει ότι η καλή στοματική υγεία είναι το «διαβατήριο» για σωστή ανάπτυξη αλλά και  καλή υγεία των παιδιών προσχολικής ηλικίας» αναφέρει ο κ Κουβελάς. Τα στοιχεία της έρευνας αποτυπώνουν την τεράστια σημασία της πρόληψης, αλλά και την άγνοια δυστυχώς πολλών γονέων σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της υγείας των δοντιών παιδιών τους
.Συγκεκριμένα θετικά ήταν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων στην καλλιέργεια σωστών συνηθειών σχετικά με τη στοματική υγεία, καθώς το βούρτσισμα στους παιδικούς σταθμούς μείωσε περίπου στο μισό την οδοντική μικροβιακή πλάκα στα παιδιά και επιβράδυνε την εξέλιξη της τερηδόνας.
Επίσης τα προληπτικά προγράμματα οδήγησαν σε αύξηση των επισκέψεων των παιδιών στον οδοντίατρο και βελτίωση της στοματικής τους υγείας.
Τα αρνητικά στοιχεία της έρευνας αναφέρουν πως:
  • 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας δεν έχουν πάει ποτέ στον οδοντίατρο!
  • 36% των παιδιών προσχολικής ηλικίας έχει ήδη προβλήματα τερηδόνας, τα οποία τείνουν να αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία
  • 72% των παιδιών ξεκινά καθυστερημένα το βούρτσισμα, δηλαδή μετά την ηλικία των 2 ετών,ενώ μόνο 27% βουρτσίζει τα δόντια του 2 φορές την ημέρα
  • 30% των γονέων δεν γνωρίζουν εάν το βούρτσισμα με φθοριούχο οδοντόκρεμα είναι χρήσιμο για την υγεία των δοντιών, ενώ 40% δεν γνωρίζουν εάν η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούν έχει φθόριο.
 «Είναι χρήσιμο, τονίζει ο κ Κουβελάς οι νέοι γονείς να αναλαμβάνουν την στοματική υγιεινή, των μικρών παιδιών, διότι οι συνηθειες εγκαθύστανται σε πολυ μικρή ηλικία και δύσκολα μετά αλλάζουν.Ετσι,η σωστή στοματική υγειινή καθορίζει το μέλλον των παιδιών,  εαν θα αποκτήσουν  πιθανά οδοντιατρικά προβλήματα   που αφορούν είτε στα δόντια τους , είτε γενικότερα , καθότι η στοματική υγεία είναι σημαντική και για άλλα όργανα, όπως π.χ. η καρδιά , κ,λ,π»
           ΚΑΝΟΝΕΣ   ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ   ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Οι γονείς, σύμφωνα με τον κ Κουβελά, θα πρέπει να ακολουθούν για τα παιδιά  τους  παρακάτω κανόνες στοματικής υγιεινής. Συγκεκριμένα:
  • Πλένουμε τα δόντια μας τρείς φορές την ημέρα μετά απο  τα κύρια γεύματα.
Όχι μόνο για να έχουμε ένα καθαρό στόμα, αλλά διότι έτσι μειώνουμε την άθροιση αποικιών μικροβίων πάνω στις οδοντικές επιφάνειες. Επειδή κάθε 6-8 ώρες τα μικρόβια ξανακολλούν στα δόντια μας, γι αυτό πρέπει τρείς φορές την ημέρα να γίνεται η στοματική υγειινή , μετά τα κύρια γεύματα.
  • Eχει τεράστια σημασία το πώς πλένουμε τα δόντια.. Κάθε δόντι χρειάζεται βούρτσισμα 10 φορές προς 3 διαφορετικές κατευθύνσεις, (παντα απο τα ούλα προς την μασιτική πλευρά των δοντιών), γι αυτό μέχρι 6 ετών το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται από την μαμά. Όταν δε ματώνουν τα  ούλα, χρειάζεται διπλάσια προσπάθεια, βούρτσισμα 20 φορές, εκτός εάν υπάρχει πληγή.
  • Είναι καλύτερο το γλυκό να το τρώμε  αμέσως μετά  το κύριο  γεύμα.
  • Η τσίχλα προάγει την δημιουργία σάλιου στο στόμα και το σάλιο είναι βοηθός ενάντια στην  τερηδόνα, άρα κάθε άλλο παρά κακό κάνει. Βέβαια πάντα με μέτρο!
  • Το φθόριο δυναμώνει τις οδοντικές επιφάνειες , μπορεί να βλάψει μόνο εάν υπάρχει λήψη σε  πολύ μεγάλη ποσότητα.
Ο σύγχρονος οδοντίατρος   δεν είναι μόνο θεραπευτής , αλλα κυρίως είναι εκπαιδευτής . Ετσι φροντίζει να εκπαιδεύει και να ενημερώνει τον ασθενή  ώστε να μην έχει οδοντιατρικά προβλήματα .
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Από τις παραλίες στα γήπεδα γιατί... αρχίζουν τα ματς
*** Νέο ξέσπασμα Μπιστικέα κατά Ράλλη «Φύγε κ. Ράλλη δεν σε θέλουμε»         
   Ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης βρίσκεται γι’ ακόμη μια φορά στο στόχαστρο του παλαίμαχου της ομάδας και πρώην αντιπροέδρου του ΤΑΠ Γιώργου Μπιστικέα, ο οποίος και του ζητά με έντονο τρόπο, μέσω επιστολής του στα ΜΜΕ, να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό από τη Μαύρη Θύελλα. Στην επιστολή του αναφέρεται σε θέματα αγωνιστικής υφής, ζητώντας μάλιστα και την αποχώρηση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, αλλά και σε οικονομικά στοιχεία, κάνοντας αναφορά στις οφειλές που υπάρχουν προς το ΙΚΑ αλλά και σ’ αυτές προς τους ποδοσφαιριστές…
«Μία από τα ίδια κύριε Ράλλη. Συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη τα περσινά, ίσως να σου γίνονται συνήθεια. Πάλι με τον τρόπο σου έδιωξες δύο μεγάλα ταλέντα του καλαματιανού ποδοσφαίρου, τους Μπιζίμη και Κουρέα.
Επειδή βλέπω μακριά και στις προβλέψεις μου δεν πέφτω έξω, θα σου έλεγα φύγε να γλιτώσεις εσύ και η ομάδα. Με τόσα τραγικά λάθη την περυσινή  σεζόν, και συ βγαίνεις και λες ότι κάνεις σχεδιασμό για την καινούρια σεζόν. Ε, τι να σου πω, έχεις θράσος.
Πάμε στα δικά μας. Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσες σε αθλητική εκπομπή, έκανες ρεσιτάλ, δεν ήξερες τι έλεγες, πήγες να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, δεν είχες το θάρρος να πεις την αλήθεια για να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος. Θα ήθελα λοιπόν να σου φρεσκάρω τη μνήμη σου και να απαντήσω σ’ αυτά που είπες.
Πρώτον είπες ότι τον Μαυρέα δεν τον θέλανε και δεν διευκρινίζεις ποιοι δεν τον ήθελαν. Άκου λοιπόν Αντώνη, μας κάλεσε ο κ. Ράλλης σε  έκτακτο συμβούλιο στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού και αφού συζητήσαμε διάφορα θέματα ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για σένα. Και για να μην λέμε πολλά, ξέρεις πιο είναι το Συμβούλιο, μόνο ο κ. Βασιλόπουλος έλειπε. Ήμασταν πέντε μαζί με τον κ. Ράλλη. Για τον Μαυρέα ψήφισε ναι μόνο ο Γιώργος Μπιστικέας, ενώ οι άλλοι είπαν όχι. Αυτά για να τελειώνουν οι αμφιβολίες που είχες. Αυτά τα κάνω για τον εαυτό μου, διότι δεν μου αρέσουν τα μισόλογα του κ. Ράλλη. Κατάλαβες τώρα κ. Μαυρέα; Και συ βγαίνεις στην τηλεόραση και του λες, που λες Γιώργο μου;
Αλλάζουμε σελίδα. Σε ερώτηση που σου έγινε αν ήμουν αρχηγός της ομάδας, τα μάσαγες για να μη στενοχωρήσεις τους δύο συνεργάτες σου. Θα σου θυμίσω όταν κόβαμε την πίτα στο κέντρο Βεργίνα του κ. Λαγωνικάκου, θυμάσαι τι είπες στο λόγο σου; Θα σου θυμίσω εγώ. Δίπλα μου έχω τον αρχηγό της ομάδας τον κ. Γιώργο Μπιστικέα και για να σου φρεσκάρω ακόμα λίγο τη μνήμη και να μάθει ο φίλαθλος κόσμος τι ήμουν στην ομάδα, ήμουν ο επίσημος αντιπρόεδρος του ΤΑΠ και αρχηγός της ομάδας. Άμα θέλεις έχω επίσημα χαρτιά από τα γραφεία του Προέδρου Κ. Καλογιάννη. Να λοιπόν γιατί έφτασε η ομάδα εκεί, τα χεις κάνει όλα κουλουβάχατα. Γιατί λοιπόν πας να με μειώσεις; Γιατί τόση κακία; Γιατί τόση ζήλια; Είσαι αχάριστος κ. Ράλλη, τόσα έκανα για την ομάδα. Αλλά τι λέω, εγώ σου τα έχω ξαναπεί, είσαι ευάλωτος και δεν έκανες για πρόεδρος. Πήρες τη Μαύρη Θύελλα στο λαιμό σου. Αλλά έχω να σου πω κάτι ακόμα επειδή με έθιξες. Άκου λοιπόν, αν εγώ όπως είπες στην τηλεόραση μασημένα δεν ήμουν αρχηγός, σου απαντώ ότι και αρχηγός ήμουν και αντιπρόεδρος του ΤΑΠ (τα έγγραφα εγώ τα υπέγραφα). Αντίθετα δε θα ήθελα να πέσω στο επίπεδο το δικό σου,  αλλά με αναγκάζεις, ποδοσφαιρικά μιλάμε πάντοτε. Ποτέ δεν σε είδα σαν πρόεδρο, μόνο ο Τάκης Βασιλόπουλος έκανε για πρόεδρος, αλλά ας όψεται ο τάδε που σε έκανε πρόεδρο και τα έκανες όλα μπάχαλο. Ακόμα είπες στην καθαρεύουσα ότι είχε δημιουργηθεί θέμα με τους ποδοσφαιριστές, αν κατάλαβα καλά. Βεβαίως έτσι σας βόλευε γιατί δεν θέλατε να έχετε έναν γνώστη και ξύπνιο να βλέπει από κοντά τι κάνετε. Όμως σου λέω ότι αυτός που σου τα είπε ξέρω ποιος είναι και να του πεις ότι εγώ λέω πως είναι μεγάλος ψεύτης.
Θέλω να ξέρεις πως οι ποδοσφαιριστές με λάτρευαν και από τους 30 που είχα οι 29 έπιναν νερό στο όνομά μου, εκτός από τον Ιούδα. Και συνεχίζω να σε ρωτώ, ποιος για δύο χρόνια πήγαινε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γήπεδο; Ποιος έφερνε τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο; Ποιος έλυνε τα προβλήματά τους; Ποιος πήγαινε τους ποδοσφαιριστές στον διακεκριμένο ορθοπεδικό κ. Γιάννη Στεφανούρη αφιλοκερδώς και δεν του είπατε ένα ευχαριστώ; Εγώ όλα. Εσύ ήσουν ένα τουρίστας. Ποιος είσαι εσύ που έδιωξες όλους τους Καλαματιανούς παίκτες και τους έλεγες ότι ο προπονητής, σας υπολογίζει για πέμπτη ή έκτη αλλαγή και στη θέση αυτή είχες μόνον έναν; Λάθη, λάθη, λάθη. Δεν σε πιστεύω, τους άλλους μπορείς να τους δουλεύεις, εμένα όχι. Να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει κάποια μέρα που θα απολογηθείς απέναντι στους φιλάθλους.
Ακόμη μία παρατήρηση. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα ήταν πεσμένη και βάζατε τους δανεικούς. Δεν δώσατε μια ευκαιρία στον Μπιζίμη, τον Κουρέα και όποιον άλλον είχατε στον πάγκο. Γιατί λοιπόν; Φοβηθήκατε μήπως αρέσουν στους φιλάθλους και δεν μπορείτε να τους διώξετε και αυτούς; Μια άλλη ερώτηση κ. Ράλλη. Είναι προπονητές αυτοί; Μαζί λοιπόν πιαστείτε χέρι – χέρι και να βγείτε από την πόρτα της Μαύρης Θύελλας.
Επειδή δεν πέφτω ποτέ έξω στις προβλέψεις μου, φύγετε προτού πέσουμε στο τοπικό. Προπονητές υπάρχουν με πείρα και γνώσεις που δουλεύουν την κατηγορία άνετα, όπως ο Τάσος Χατζηαγγελής, ο Νίκος Μουλατσιώτης, ο Αντώνης Μαυρέας, ο Κώστας Κλάδης και ο Μάνα. Τέλος προχωράω την αγωγή με τα παντελόνια, γιατί με τσάντισες. Για να δούμε;
Τα υπόλοιπα θα τα πω στην τηλεόραση, γιατί δεν τελείωσα ακόμη. Αρκετό κακό κάνατε στην ομάδα τη σεζόν που πέρασε, δεν βλέπεις και μόνος σου ότι απέτυχες και πρέπει να φύγεις; Να ξέρεις πως δεν θα σε αφήσουμε να ρίξεις την ομάδα στο Τοπικό φέτος, θα τα βρεις σκούρα και το καλύτερο που έχεις αν κάνεις είναι να πάρεις τους προπονητές και να φύγετε. Είναι αμαρτία να κοροϊδεύετε τους υπέροχους φιλάθλους της Καλαμάτας. Τους έχεις πει ότι χρωστάς στο ΙΚΑ 50-70 χιλιάδες ευρώ, τους έχεις πει επίσης ότι χρωστάς στους ποδοσφαιριστές το 50%. Τους έχεις πει ότι αυτά τα φτωχαδάκια που λέγονται φροντιστές είναι απλήρωτοι. Έχεις πει στους φιλάθλους ότι  ξεκινάς με επτά – δέκα παίκτες. Που πάτε κύριε Ράλλη; Δεν σε ενδιαφέρει, αρκεί να σε λένε πρόεδρο. Θα ήθελα επίσης να σου πω, να μη με θίξεις άλλη φορά, διότι εγώ έχω γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχω βγάλει το Πανεπιστήμιο του ποδοσφαίρου, ενώ εσύ έχεις μείνει στη Δευτέρα Δημοτικού. Ήμουν ήσυχος, αλλά εσένα σ’ αρέσει να θίγεις τον άλλον. Υπομονή λοιπόν, θα μάθετε πολλά.
Τέλος, προσβάλλετε την ιστορία της Μαύρης Θύελλας και έχετε το θράσος να κάνετε σχεδιασμούς για την καινούρια σεζόν. Να παραιτηθείς προτού τη ρίξετε στο τοπικό. Ειλικρινά, όλη η Καλαμάτα διερωτάται γιατί δεν έχετε φύγει; Εκτιμώ και σέβομαι τους κ.κ. Βυθούλκα και  Γυφτέα είναι οι μόνοι που πρέπει να μείνουν στην ομάδα. Αλλά να προσέχουν. «Να φύγεις κ. Ράλλη δεν έχεις θέση στην Καλαμάτα».
Γιατί να φύγεις: Την περσινή σεζόν έδιωξες βασικούς παίκτες της ομάδας εσύ και οι προπονητές σου. Οι παίκτες αυτοί πήγαν στο Μεσσηνιακό έπαιξαν στα μπαράζ και τον ανέβασαν κατηγορία, ενώ η Καλαμάτα έπεσε. Τώρα που η Καλαμάτα έπεσε κατηγορία, τους ξαναπαίρνεις, τώρα σου κάνουν; Ποιον κοροϊδεύεις; Τι εμπιστοσύνη να σου έχουμε; Μία λέξη  υπάρχει για σένα. Φύγε. Τέτοιο κατόρθωμα μόνο εσύ μπορούσες να επιτύχεις.
Από 12 ομάδες ανέβαιναν σχεδόν 10 και εσύ τερμάτισες την Καλαμάτα τελευταία (12η).
Να είσαι σίγουρος ότι τέτοια επιτυχία δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!!!!
Γιώργος Μπιστικέας
 Υ.Γ. Τελικά με τον Κ. Παπαδόπουλο τι γίνεται; Βοηθάει ή όχι; Μας έχετε μπερδέψει».

***  10ος στον τελικό του Παγκοσμίου ο Λούης Τσάτουμας
Τρία εκατοστά ακόμη χρειαζόταν ο Λούης Τσάτουμας στην τρίτη του προσπάθεια και μοναδική έγκυρη στον τελικό του μήκους, προκειμένου να συνεχίσει και να κάνει τρεις ακόμα προσπάθειες. Ο Έλληνας άλτης, που ξεκίνησε με δύο άκυρες, πήδηξε στα 7.98 μέτρα, με τον Γκόντφρι Μοκοένα να έχει 8 μέτρα με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας και να είναι 8ος. Επομένως, ο Τσάτουμας κατέλαβε συνολικά τη 10η θέση, αφού είχε το ίδιο άλμα με τον Σεμπάστιαν Μπάγερ, αλλά ο Γερμανός είχε καλύτερο δεύτερο άλμα. Εντυπωσιακός ήταν ο Αλεκσάντρ Μενκόβ, ο οποίος μπροστά στο κοινό του πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών. Δεύτερος ήταν ο Ιγκνίσιους Γκάισα, αγωνιζόμενος πλέον με τα χρώματα της Ολλανδίας, ενώ ο Μεξικανός Λουίς Ριβέρα πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Τα αποτελέσματα του τελικού: 1. Αλεκσάντρ Μένκοβ (Ρωσία) 8.56 2. Ιγκνίσιους Γκάισα (Ολλανδία) 8.29 3. Λουίς Ριβέρα (Μεξικό) 8.27 4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8.26 5. Μάουρο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 8.24 6. Κρίστιαν Ράιφ (Γερμανία) 8.22 7. Γκόντφρι Μοκοένα (Νότιος Αφρική) 8.10 8. Νταμάρ Φορμπς (Τζαμάικα) 8.02 9. Σεμπάστιαν Μπάγερ (Γερμανία) 7.98 10. Λούης Τσάτουμας (Ελλάδα) 7.98 11. Ντουάιτ Φίλιπς (ΗΠΑ) 7.88 12. Γίντζε Λι (Κίνα) 7.86 πηγή: sport24.gr - 

*** Στο club των παντρεμένων πέρασε ο Χρήστος Δημητρακόπουλος         
           Ένα από τα ...τελευταία ανδρικά κάστρα στο ελληνικό βόλεϊ έπεσε οριστικά και αμετάκλητα εχθές το βράδυ στην Καλαμάτα. Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος δεν είναι πλέον μόνος στη ζωή καθώς δεν μπόρεσε να ...αμυνθεί στα καρφιά της αγαπημένης του Γιώτας και ανήμερα το 15Αύγουστο ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα.
Το "Θάρρος"  εύχεται στο ζευγάρι καλούς απογόνους και βίο ανθόσπαρτο! 



***  Το πάρε - δώσε του 1ου ομίλου νότου στη Γ ‘Εθνική Μπάσκετ          
           Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον 1ο όμιλο νότου της Γ΄ Εθνικής, ειδικότερα στο πάρε – δώσε των σωματείων που συμμετέχουν σ’ αυτόν, πραγματοποίησε το μπασκετικό πόρταλ  «superbasket.gr», το οποίο και δημοσιεύουμε, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους των δύο ομάδων του νομού μας, που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, να ενημερωθούν αναλυτικότερα. Μάλιστα το συγκεκριμένο αφιέρωμα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και για τους προπονητές της Καλαμάτα 80 και του Γ.Σ. Μεσσήνης.
  ΑΓΡΙΝΙΟ
Προπονητής: Γιάννη Διαμαντάκος.
Έμειναν: Βασίλης Λαμπρόπουλος, Χρήστος Μπαρούχας,
Πήρε: Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος (Ολυμπιονίκης), Σωκράτης Ναούμης (Πήγασος Αγρινίου), Θοδωρής Τεπετίδης (Αίας Ευόσμου), Χριστόφορος Τερσενίδης (Αργοναύτης Καλαμαριάς), Δημήτρης Μήτσου (Κομότηνη), Γιώργος Γράψας (ΒΑΟ), Ιωάννης Λιάσκος (Ιωνικός Λαμίας).
Έφυγαν: Γιάννης Μανδαλάκης (Νίκη Βόλου), Ντίνος Σταυρόπουλος, Χάρης Μακρής (ΓΕΑ), Γρηγόρης Κουβέλης (ΓΕΑ), Σωτήρης Καλαπανίδας.
  ΑΓΕΖ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Προπονητής: Νίκος Θεοδόσης – Τεχνικός διευθυντής: Περικλής Ταυρόπουλος
Έμειναν: Τάσος Χαλβατζής, Θανάσης Νικολόπουλος, Χρήστος Κοτσέτας, Χαράλαμπος Κάρδαρης, Διονύσης Μπονίκος, Νίκος Κλάδης, Σπύρος Νέγκας, Διονύσης Χαϊκάλης, Νίκος Μάργαρης. Νίκος Μυλωνάς, Τάσος Βαρβαρίγος, Γιώργος Ζάγκλας, Ανέστης Τζιμόπουλος
Πήρε: Κώστας Ακτύπης (Δόξα Λευκάδας).
Έφυγαν: Αντώνης Χρύσης, (Βόνιτσα).
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
Προπονητής: Δημήτρης Αβδάλας
Έμειναν: Αλέξανδρος Λυκούδης, Γιώργος Μπάκας, Γιάννης Βούλγαρης, Βασίλης Φωτεινάκης, Κώστας Κοντόπουλος (;), Λεωνίδας Κούτρης, Γιώργος Κάτσαρης, Νίκος Κόνδρας, Νίκος Παπουτσής, Γιώργος Τσιγαρίδης
Πήρε: Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Νίκος Αλεξανδρόπουλος (Άτλας Καλαμάτας)
Έφυγαν: Γιώργος Πολιτόπουλος (Φιλαθλητικός).
  ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προπονητής: Μάκης Γιατράς.
Έμειναν: Γιάννης Χαμηλός, Γιάννης Πετρόπουλος, Γιώργος Ταπεινός, Κωνσταντίνος Τασσόπουλος, Νικολάου, Αλέξανδρος Λαζανάς, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Ανδρέας Νταβλούρος, Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Δημήτρης Ψυχογιός.
Πήρε: Θανάσης Σουφλιάς (Ομόνοια-Κύπρος), Γιάννης Ντιπ (Νήαρ Ηστ)
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Προπονητής: Κώστας Οικονομάκης
Έμειναν: Σταύρος Δανιήλ, Γιώργος Κατσαμάκης, Γιάννης Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Λεβεντόπουλος, Θανάσης Χρήστου.
Πήρε: Γιάννης Θωνιάτης (Έσπερος ΑΟΠΑ), Κώστας Καραχοντζίτης(Μίλωνας), Βασίλης Κορακιανίτης (Κεραυνός Αιγίου), Παναγιώτης Σακελλάρης (Ποσειδώνας Λουτρακίου), Γιώργος Κωνσταντίνου (Έφηβοι Ικάρου Καλλιθέας), Παναγιώτης Σμυρνής (Παλαίμων Κορίνθου), Βαγγέλης Πάγκαλος (ΑΟ Ξυλοκάστρου).
Έφυγαν: Τάκης Βλάσσης-Γιώργος Δημητριάδης (προπονητικό δίδυμο), Ανδρέας Παχούλας  (Τήρωνας Αγ. Θεοδώρου), Αλέξης Γκαϊτάσοφ (Πεντέλη).
  ΜΕΣΣΗΝΗ
Προπονητής: Μιχάλης Μπακογιάννης (παίκτης-προπονητής) – Σπύρος Ψυχογιός (συνεργάτης)
Έμειναν: Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος,  Μιχάλης Μπακογιάννης, Γιώργος Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσιμπούρης, Κώστας Πασχάλης, Σωτήρης Καραμπάγιας, Νώντας Εμμανουηλάκης, Αγκι Ιμπέζα, Δημήτρης Στοϊκίδης.
Πήρε: Πέτρος Κρασόπουλος (Μίλωνας), Παναγιώτης Σπηλιόπουλος (Πανερυθραϊκός), Κώστας Πολυζωγόπουλος (Δρομείς), Γιώργος Μαθιόπουλος (Ακάδημος), Γιώργος Αλευράς (δανεικός από τον Ακάδημο), Γιάννης Μεϊμετέας (Πήγασος Μάνης).
Έφυγαν: Γιάννης Φωτάκης (Παναθηναϊκός Καλ.), Γιώργος Σπαντιδέας, Δημήτρης Ραμπιέ (Ακάδημος Καλ.), Νίκος Μέμμος (ελεύθερος).
  ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ
Προπονητής: Νίκος Βουρνάς
Έμειναν: Χρήστος Πετρόπουλος, Σταύρος Κάλλης, Δημήτρης Μακρής, Διονύσης Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Σκόνδρας, Φώτης Αγγελόπουλος,Βασίλης Γιαννικόπουλος (;).
Πήρε: Βασίλης Λυμπέρης (Γλαύκος), Ανδρέας Βουρνάς (Δόξα Λευκάδας), Δημήτρης Λυμπέρης (Απόλλων Πατρών), Δημήτρης Λαμπρόπουλος (Σπόρτιγκ Πάτρας), Δημήτρης Σταυράκης (Σπόρτιγκ Πάτρας), Μάλης Αδαμόπουλος (Απολλωνιάδα)
Έφυγαν: Δημήτρης Κατιάκος (Αετός), Βασίλης Νιφόρας (Απόλλων Πατρών), Γιάννης Θωνιάτης (Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου), Φώτης Ιωάννου (Μεσολόγγι),  Γιάννης Σταμόπουλος (Αστακός), Λάμπης Οικονομόπουλος (Μεσολόγγι).
  ΠΑΠΑΓΟΣ
Προπονητής: Δημήτρης Παγιδάς
Έμειναν: Άκης Αρσένης, Γιώργος Γιαννιώδης, Μάικ Υφαντής, Παντελής Καλογερόπουλος, Κατσαντώνης, Βαγγέλης Λογοθέτης, Πάνος Παναγιωταράκος, Βασίλης Σιμόπουλος.
Πήρε: Χρήστος Τσιρόπουλος (Γαλάτσι), Αλέξανδρος Παπαδημητράκης (Ζωγράφου), Αλέξανδρος Προκόπης (Ζωγράφου), Βαγγέλης Τσιάκας (ΚΑΠ), Παντελής Σαρήμπαλης (Παπάδος Γέρας), Σταφυλάς (ΚΑΠ), Σταύρος Αποστόλου (Πεντέλη), Δημήτρης Μάλλιαρης (Ιεράπετρα).
Έφυγαν: Γιώργος Μακρής, Ηλίας Σοφρωνάς (Χολαργός), Αδάμ Ρεγκούζας (Γαλάτσι), Ακης Κονδύλης (Πρωτέα Βούλας).
  ΓΑΛΑΤΣΙ
Προπονητής: Μάκης Κουμαράς
Έμειναν: Θοδωρής Μπαλαμπάνης, Χρήστος Στεφανής, Χρήστος Λοΐζος.
Πήρε: Τάσος Κοκορόγιαννης (Παγκράτι), Ματέι Στογιάνοβιτς (Εφηβοι Παναθηναϊκού).
Έφυγαν: Μάκης Χαρακτινός (Σπόρτιγκ), Νίκος Πρίτσος (Χολαργός), Τόλης Σπηλιόπουλος (Άγιοι Ανάργυροι), Νίκος Σιλιντζίρης (Μελίσσια), Λεωνίδας Αθανασιάδης (Χαλάνδρι), Χρήστος Σιδερής (Πατήσια), Χρήστος Τσιρόπουλος (Παπάγος), Δημήτρης Τσούπρος (Εφηβικό Παναθηναϊκού), Στέφανος Λαδίκος, Γιώργος Φρίμας,  Γιώργος Φιορεντίνος, Λεωνίδας Αθανασιάδης.
  ΠΕΝΤΕΛΗ
Προπονητής: Φίλιππος Ταμπάκης
Έμειναν: Κώστας Χαρτοματσίδης, Κώστας Καρκανίδης, Ακης Μάντζιος, Αρης Μανιατης, Γιάννης Ζερβολέας, Αλέξης Μπίγκος, Κων/νός Ταμπάκης.
Πήρε: Σταύρος Φιλιππόπουλος (Ιωνικός Νικαίας), Νίκος Μαρκομιχάλης (Λαύριο), Γιάννης Παρασκευόπουλος (Ολυμπιάδα Παπάγου), Αλέξης Γκαϊτάσοφ (Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου), Νίκος Κουγιανός (Ψυχικό).
Έφυγαν: Ηλίας Τσόπης (σταμάτησε), Ανδρέας Αττίκος (Νήαρ Ηστ), Λεωνίδας Σκούταρης, Δημήτρης Ροζολής, Τάσος Κανταρτζής (Παλαίμων Κορίνθου), Μιχάλης Κοσμίδης, Σταύρος Αποστόλου (Παπάγος).
  ΚΟΡΩΠΙ
Προπονητής: Νότης Κονδύλης.
Έμειναν: Παναγιώτης Υφαντής, Ηλίας Εμίρης, Χάρης Ατζαμόγλου, Θέμης Παπαβλασόπουλος, Αλέξης Τσιουμπρής, Θοδωρής Υφαντής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Κώστας Παπαχρήστου, Σπύρος Αγγελής.
Πήρε: Γιώργος Τύρλας (Αετός), Αλέξης Παπαγιαννάκος (Μαρκόπουλο), Δημήτρης Γεωργόπουλος, Μιχάλης Κουρής (ΚΑΠ), Στέφανος Νεδέλκος (ΑΕ Ρέντη), Δημήτρης Στεργίου.
Έφυγαν: Φάνης Αποστολάκης (προπονητής), Αλέξανδρος Γριμπαβιώτης (Πεύκη), Δημήτρης Γυφτοκώστας, Πέτρος Μπαλογιάννης.
  ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Προπονητής: Μιχάλης Ραχωβίτσας.
Έμειναν: Βασίλης Κοντογιάννης, Αρης Γιατράκος, Μάρκος Γεωργακόπουλος, Νίκος Μητρόπουλος, Παντελής Κυπριτζόγλου, Γιώργος Δέλλιος, Ανδρέας Τσέκενης, Νίκος Γάτος, Θωμάς Θωμόπουλος (ήταν στο εφηβικό), Κώστας Μαύρος (εφηβικό), Γιάννης Τσέκενης  (ήταν στο εφηβίκο).
Πήρε: Κώστας Σαλτουρίδης (Νίκη Αμαρουσίου), Δημήτρης Αποστολόπουλος (Πρωτέας Βούλας), Μίλος Παβλίσεβιτς (Αργοναύτης Τριγλίας).
Έφυγαν: Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός), Γιάννης Γαπκιάδης (Πανερυθραϊκός), Παντελής Κακκαβάς (Σπόρτιγκ), Γιάννης Οτουντζίδης (Παπάδος Γέρα).
  ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Προπονητής: Αλέξης Καρατζάς
Έμειναν: Στέλιος Κλήμης, Δημήτρης Τσακίρης, Γιώργος Καδηγιαννόπουλος, Στέφανος Καραμπάτος, Χρήστος Μητσόπουλος (;).
Πήρε: Αρης Ταταρούνης (Νήαρ Ηστ), Γιώργος Δρακάκης (Μαρούσι), Μάκης Χαρακτινός (Γαλάτσι), Γιάννης Πλουτένσκι (Τερψιθέα), Γιάννης Σάλτης (Ιωνικός Λαμίας), Γιώργος Νιφόρας (ΟΦΗ Ηρακλείου ΕΣΚΑ), Παντελής Κακκαβάς (Νίκη Αμαρουσίου).
Έφυγαν: Σεραφείμ Παπάνογλου (Καρλόβασι), Αντώνης Ενεζλής (Καρλόβασι), Χάρης Μυστίλογλου (ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ) Βασίλης Τσεκούρας (Γέρακας), Δημήτρης Γκίκας (Ζωγράφου), Θοδωρής Καρτάλιας (Τρεις Αστέρες 89). Κάποια σωματεία δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις και είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν διαφοροποιήσεις στο έμψυχο δυναμικό τους.

***  ΣΤΗΝ  ΣΕΝΤΡΑ  ΣΗΜΕΡΑ   στο  Ελληνικό  ποδόσφαιρο :
Με τους Έλληνες οπαδούς να βρίσκονται ακόμα στις παραλίες απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Από τα «μεγάλα σαλόνια» θα απουσιάζει για πρώτη φορά η ΑΕΚ, μετά τον υποβιβασμό της και την «εθελουσία» δήλωση συμμετοχής στην Γ' Εθνική, ενώ επιστρέφει μετά από 13 χρόνια ο Απόλλων Σμύρνης.
Ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να υπερασπιστεί τον τίτλο του με τον ΠΑΟΚ να φαίνεται να είναι ο βασικός αντίπαλός του στον δρόμο προς την κορυφή.
Ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιασθεί ο Παναθηναϊκός, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την πολύ καλή παρουσία τους και να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και η «μάχη» για την παραμονή στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στην πρεμιέρα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ από την «νεοφώτιστη» ΑΕΛ Καλλονής, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ξάνθη. Στην επιστροφή του στη «Λεωφόρο» ο Παναθηναϊκό θα φιλοξενήσει τον - με αρκετές απουσίες - Παναιτωλικό. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον - επίσης - «νεοφώτιστο» Εργοτέλη.
Ιδιαίτερα αμφίρροπος αναμένεται ο αγώνας του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Αρη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει προβάδισμα υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις
 Πλατανιάς-Βέροια,
Λεβαδειακός-Πανθρακικός
και ΟΦΗ-Πανιώνιος.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA)

Σάββατο 17/8/2013:
Δραματική ισοπαλία για Ατρόμητο και Εργοτέλη
Μπαντιμπανγκά έβαλε το πρώτο γκολ της φετινής Σούπερ Λίγκα
Ατρόμητος-Εργοτέλης  2-2 .-
Τα  γκόλ :  8΄ Μπαντιμπανγκα , 36΄ Αναστασάκος , 25΄Ούμπιντες  , 87΄ Δημ.  Παπαδόπουλος .-
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Μακεδονίας)
Κόκκινη Κάρτα: Γιοβάνοβιτς (74΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος, Δημούτσος - Χάντι, Γιοβάνοβιτς, Μπουχαλάκης, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος (84΄ Καλέργης), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (72΄ Καραμάνος), Καραγκούνης (46΄ Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Κοζορώνης, Σαρρής, Χαντί, Αναστασάκος, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (32΄ Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά (70΄ Τζανακάκης), Μπαμ Μπαμ (84΄ Μπουρσέλης).
Η Βέροια δεν άφησε τον Πλατανιά να μπει με το δεξί
  (Φωτογραφία:  Intime )
Πλατανιάς-Βέροια  2-2 .-
Τα  γκόλ : 29΄Ναζλίδης , 42΄ Γουνδουλάκης , 62΄ και  85΄ Μρντακοβιτς
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Κόκκινη κάρτα: Αποστολόπουλος (77' 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Στόλερ, Ράφαελ - Αποστολόπουλος, Βεργώνης, Τραπ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γεωργαλλίδης, Θέρα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Αγκιλέρα (87΄ Γιακουμάκης), Στόλερ (65΄ Σιώπης), Μπέλιτς, Μοράλ (78΄ Πόποβιτς), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης.
ΒΕΡΟΙΑ (Γκόραν Στεβάνοβιτς): Αναστασόπουλος, Τραπ, Βεργώνης (61΄ Παυλίδης), Τζημογιάννης, Αμαραντίδης, Αποστολόπουλος, Σεντεμέντες, Σεγκούντο (68΄ Μάνος), Μπαργκάν (57΄ Τσαλκάς), Μπεν Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς.
Με 3-0 επί της Ξάνθης έστειλε μήνυμα στη Σάλκε
  (Φωτογραφία:  Intime
ΠΑΟΚ-Ξάνθη  3-0
Τα  γκόλ :  43΄Μιγκέλ Βίτορ ,66΄ πεν. Λούκα Πέρεθ , 73΄Στέφ. Αθανασιάδης .-
 Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κόκκινη Κάρτα: Μπαξεβανίδης (66')
Κίτρινες κάρτες: Λόπεθ, Λίνο, Στοχ - Μάνταλος, Κυριακίδης, Γκοχούρι
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76' Σκόνδρας), Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (73' Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (80' Νέτσικ)
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46' Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57' Σολάρι).-

Κυριακή 18/8
Απόλλων-Αρης 19:15
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 19:15
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 19:15
ΟΦΗ-Πανιώνιος 19:15
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 21:30
 
Δευτέρα 19/8
Καλλονή-Ολυμπιακός 21:30
***
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
Ο  αξέχαστος  Αλέξης Ι. Λαφαζάνος
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2594   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1094   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1087   video.-
                                                         Σύνολο  :  4775     βίντεο ανηρτημένα .-
 
***

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/09-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html  , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Σάββατο 10  Αυγούστου 2013 ,-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Από  όσα  μαθαίνουμε ...... Σάββατο  10  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/to-11-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  11  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/11-2013.html , Όμορφα καί Ωραία Νέα Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/to-12-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/12-2013.html , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Δευτέρα  12  Αυγούστου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΣΜ  Τρίτη  13  Αυγούστου  2013  : Ποδόσφαιρο   2013  -2014 ¨: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ποδοσφαιρικών  Αγώνων .
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Όμορφα καί  Ωραία  Νέα , .. Τρίτη  13  Αυγούστου   2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/14-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  14  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  16  Αυγούστου   2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Παρασκευή  16  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Σάββατο  17  Αυγούστου 2013 .-
  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Αυγούστου 2013.-
*
  ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-



** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~
***  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ  -  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ  :
 www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr , www.in.gr .-

^^^  ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ :

  ~ 943 Άγιος  Φλώρος πέστροφες  2013 ΑΡΦΑΡΑ: http://youtu.be/g0OsubI5LFg ,

~045  ΠΛΑΤΑΝΙΑ ανοιχτό θέατρο Νότας Αρνοκούρου  2013: : http://youtu.be/_7w26bEP7bI  ,

~ 054 Πλατάνια θέατρο βραβεύσεις μαθητών 2013: http://youtu.be/YeiME_KxoEQ ,

~050  Βραβεύσεις ΠΛΑΤΑΝΙΑ Αρνοκούρου 2013 ομιλία: http://youtu.be/kmSwBv9wOog ,

~ 057 Ομιλία γιά  μουσική  βραδιά  Πλατάνια  2013: http://youtu.be/xHjyyKTnHwk ,

~ 052Βραβεύσεις μαθητών στα  Πλατάνια θέατρο  2013: http://youtu.be/irnylIAjkDA ,

~ ΜΑΝΟΣ  ΛΟΥΪΖΟΣ Πλατάνια  θέατρο Ν  Αρνοκούρου  2013: http://youtu.be/_ySfg0NPO5A ,

~ 063Τραγιούδια  Μάνου Λουϊζου  στα Πλατάνια  Μεσσηνίας  2013: http://youtu.be/oEI7vYGZMcA ,

~ 064 Τραγούδια Μάνου Λουϊζου Πλατάνια 2013: http://youtu.be/1m5Xxd36syI ,

~ 065ΝΟΝΤΑΣ Ο ΛΙΣΤΗΣ  Μ  Λουϊζου 2013: http://youtu.be/KmIlyK8R2ow  ,
***