ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ειδήσεις τα Νέα μας και άλλα 03-06-2010 *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΤΑ ΝΕΑ και άλλα :


Εργασία για τα 2/3 της ζωής μας

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,

Την «πράσινη Βίβλο» για το συνταξιοδοτικό θα υποβάλλει στο τέλος του μήνα στα κράτη – μέλη ο επίτροπος για την απασχόληση, Λάζλο Άντορ.

Η Επιτροπή αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι ευρωπαίοι θα πρέπει να εργάζονται κατά τα 2/3 του βίου τους και να λαμβάνουν σύνταξη το υπόλοιπο 1/3.

Ο επίτροπος τονίζει ότι θα πρέπει να μη συνταξιοδοτούνται άτομα κάτω 60 ετών, αλλά να τους προσφέρονται κίνητρα για τη παραμονή στην εργασία, να διαμορφωθούν ελαστικά ωράρια για τους ηλικιωμένους και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με δεδομένο ότι μέχρι το 2060 το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 7 χρόνια, είναι φανερό ότι αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον καθορισμό των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. -

~**

Κλείνουν τα διόδια για τα μέτρα λιτότητας

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,

Στην κατάληψη των σταθμών διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας προχωρούν το Σάββατο (στις 10:00) εργαζόμενοι από τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Εύβοια και την Ευρυτανία, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα των παραπάνω περιοχών με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των εργαζομένων για το μνημόνιο. -

~**

Έφτασαν οι Έλληνες ακτιβιστές στην Αθήνα

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,



Σε ελληνικό έδαφος πάτησαν το πόδι τους οι 31 Έλληνες ακτιβιστές μαζί με τρεις Γάλλους και έναν Αμερικανό, οι οποίοι συμμετείχαν στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και δέχθηκε επίθεση από Ισραηλινούς, ενώ βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Έτσι, στις 03:01, σήμανε το τέλος της ταλαιπωρίας για τους 31 Έλληνες, αλλά και της αγωνίας των συγγενών τους, που τους περίμεναν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Οι Ισραηλινοί, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, καθυστέρησαν την απογείωση του αεροσκάφους από το «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ για περίπου τρεισήμισι ώρες.

Θερμή υποδοχή στην Ελευσίνα

Στις 03:15 τα ξημερώματα, κατέβηκαν από το αεροσκάφος και κατευθύνθηκαν προς το μέρος των συγγενών τους, οι οποίοι ανέμεναν με μεγάλη ανυπομονησία να τους πάρουν στην αγκαλιά τους. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε και μία ομάδα ακτιβιστών, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης τη στιγμή της άφιξης του C-130.-

Το «παρών» έδωσαν και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, οι βουλευτές του Σύριζα, Θοδωρής Δρίτσας, Λίτσα Αμανατίδου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ι.Κοραντής, και η Σοφία Σακοράφα.-

~*Το «καψόνι» των Ισραηλινών


Το ελληνικό C-130 ξεκίνησε στις 23:20, χθες το βράδυ, τη διαδικασία για την αναχώρησή του. Εντούτοις, στις 00:35, και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει στο διάδρομο απογείωσης, οι ισραηλινές Αρχές έδωσαν εντολή να μην απογειωθεί και να επιστρέψει στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ, όπου και παρέμεινε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ανοίξει τα φτερά του για την Ελλάδα.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:00, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι συνεννοήσεις της δικηγόρου των ακτιβιστών, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Τελ Αβίβ, κ. Λουκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της αναχώρησης, ο Πύργος Ελέγχου σε επικοινωνία με τον πιλότο ζήτησε να μάθει την ταυτότητα και εθνικότητα των επιβατών.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργο, καθώς το αεροπλάνο είχε καταθέσει τα σχέδιαπτήσης και ήταν τοις πάσι γνωστό ποιους μετέφερε.

Κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας εκτιμούν ότι πρόκειται για στρατιωτικό «καψόνι» των Ισραηλινών στους ακτιβιστές, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Τελικά, μετά τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, έφτασαν στη χώρα μας, έχοντας νωπό στις μνήμες τους το ισραηλινό ρεσάλτο εναντίον του «Στόλου της Ελευθερίας».

Οι Έλληνες ακτιβιστές σήμερα στις 19:00 αναμένεται να παρευρεθούν και να μιλήσουν στη συγκέντρωση της οργάνωσης «Ένα καράβι για τη Γάζα», στα Προπύλαια.

Διαβάστε επίσης:

«Εγώ θα ξαναπάω στη Γάζα», Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,

Έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες ακτιβιστές, Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010, 08:29

Ξεκίνησε η απέλαση των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας»
, Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Μακελειό στην Ανατολική Μεσόγειο με 19 νεκρούς, Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, .-



~**

Τους χτύπησε κεραυνός

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,

Κεραυνός χτύπησε εννέα ανθρώπους στο Yellowstone National Park στην αμερικανική πολιτεία Wyoming.

Όλοι οι επισκέπτες στέκονταν περιμετρικά του θερμοπίδακα Old Faithful, αναμένοντας να τον δουν να
εκρήγνυται. Ένας από τους εννέα ανθρώπους, πιο σοβαρά τραυματισμένος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σε κοντινή κλινική με συμπτώματα δύσπνοιας και ελαφρά εγκαύματα. Σύμφωνα με επικεφαλής του Πάρκου Yellowstone, ο θερμοπίδακας εκρήγνυται κάθε 35 με 120 λεπτά για διάστημα από 1,5 έως 5 λεπτά.-


~**

Πέθανε, αφότου κατέκτησε το Έβερεστ

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,

Ορειβάτης που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα, αφότου έχασε την όρασή του.

Ο 28χρονος Peter Kinloch κατέβαινε μαζί με την ομάδα του από την υψηλότερη κορυφή του κόσμου την Τετάρτη, όταν άρχισε να μη βλέπει και να παθαίνει ίλιγγο.

Κατάφερε να διανύσει μόλις 250 μέτρα, αλλά οι δυνάμεις του καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του τον εγκατέλειψαν, αφού έπρεπε να σώσουν τους εαυτούς τους από την υποθερμία και την εξάντληση.-


~**

Ξαναρχίζουν οι επιχειρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010, 04:25

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ξαναρχίσει την επιχείρηση απομάκρυνσης ενός σωλήνα από το βυθό, στην προσπάθειά της να σταματήσει την διαρροή πετρελαίου, από το υποθαλάσσιο κοίτασμα που εκμεταλλευόταν στον Κόλπο του Μεξικού.

Η διαδικασία κοπής του συγκεκριμένου εξαρτήματος είχε διακοπεί όταν το ειδικό πριόνι είχε κολλήσει, ενώ εξελισσόταν η διαδικασία. Η απομάκρυνση του σωλήνα θεωρείται σημαντικό βήμα πριν προχωρήσει η προσπάθεια της BP να καλύψει το σημείο από το οποίο σημειώνεται η διαρροή, ώστε το αργό να καταλήγει από το κοίτασμα σε ειδικό δεξαμενόπλοιο στην επιφάνεια.

Οι τυφώνες θα καθυστερήσουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού

Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τουλάχιστον πέντε μεγάλοι τυφώνες που αναμένεται να πλήξουν αυτό το καλοκαίρι τις περιοχές του βόρειου Ατλαντικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να περιπλέξουν και τελικώς να παρεμποδίσουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού της θάλασσας στον Κόλπο του Μεξικού από τους χιλιάδες τόνους πετρελαίου που χύνονται καθημερινά, εξαιτίας του αγωγού της εταιρείας ΒΡ.

Σύμφωνα με ειδικούς του πανεπιστημίου του Κολοράντο αυτήν την περίοδο των τυφώνων που ξεκίνησε την Τρίτη και θα τερματιστεί στις 30 Νοεμβρίου, ο κίνδυνος να δούμε να σχηματίζονται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι τυφώνες είναι πολύ αυξημένος λόγω κυρίως της μη φυσιολογικής ανόδου των υδάτων στην τροπική ζώνη του Ατλαντικού.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον 18 μεγάλοι τυφώνες θα σχηματιστούν φέτος εκ των οποίων οι πέντε θα είναι πολύ καταστροφικοί με ανέμους πάνω από τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι πιθανότητες ένας από τους πέντε αυτούς τυφώνες να πλήξει τις αμερικανικές ακτές φτάνει στο 76%, γεγονός που θα παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις καθαρισμού των ακτών από το πετρέλαιο.-

~**

Στο νοσοκομείο ο πιο παχύς άνθρωπος στην Κίνα

Ανήμπορος να περπατήσει με ευκολία, αφού ζυγίζει 230 κιλά, ο Λάιν Γιανγκ, ο πιο παχύς άνθρωπος στην Κίνα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επειδή οι γιατροί που τον παρακολουθούν, διέγνωσαν καρδιακά προβλήματα και νεφρική ανεπάρκεια.

Τα κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο 30χρονος Λάιν, ο οποίος έχει ύψος μόλις 1,5 μέτρο, μάχεται ενάντια στην παχυσαρκία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τις φλέβες του, για να του δώσουν ορό, εξαιτίας του πάχους του, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν κατάφεραν να του κάνουν με σωστό τρόπο αξονική τομογραφία.-

Τώρα αναζητούν μεθόδους να τον βοηθήσουν να αδυνατίσει, γιατί πλέον η υγεία του είναι σοβαρά κλονισμένη και κινδυνεύει η ζωή του.-

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

Παναθηναϊκός: Προσωρινά ο Βεκρής

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση της προεδρίας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, στο σημερινό Δ.Σ των «πράσινων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αποχώρησης του Ανδρέα Βγενόπουλου, αρνήθηκε για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο πόστο.

Έτσι τη θέση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου θα αναλάβει ο Γιάννης Βεκρής μέχρι τις 18 Ιουνίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της ομάδας, όπου θα αναζητηθεί μία μόνιμη λύση, για τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Εν τω μεταξύ, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό Δ.Σ, στην τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού θα παραμείνει ο Νίκος Νιόπλιας, με τον σχεδιασμό να προχωράει ανεξάρτητα από την εκλογή προέδρου.

Mετά το τέλος του Δ.Σ ο Γιάννης Βεκρής δήλωσε: «Δυστυχώς και σήμερα δεν εξελέγη πρόεδρος. Υπήρχε υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου, όχι μέχρι τη Γενική Συνέλευση, αλλά με προοπτική έτους, όμως ο κ. Θανάσης για μια ακόμα φορά αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Μέχρι τις 18 Ιουνίου, για να λειτουργήσει η ΠΑΕ, καθήκοντα προέδρου θα ασκώ εγώ ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνοντα μαζί με την εκτελεστική επιτροπή, την οποία αποτελούν εγώ, ο κ. Γόντικας, ο κ. Βουτσαράς και ο κ. Νίκας. Είναι μια λύση για να λυθούν τα τρέχοντα θέματα. Εγώ μετά τις 18 Ιουνίου κατηγορηματικά ξεκαθαρίζω ότι δεν θα συνεχίσω στη θέση του προέδρου. Λήφθηκε και η απόφαση ότι εισηγήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. την παραμονή του κ. Νιόπλια και εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή για να μιλήσει μαζί του για τους όρους του συμβολαίου».

Από την πλευρά του ο νέος α' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας ανέφερε: «Ξέρω ότι αναλαμβάνω δύσκολο έργο, αλλά με τη συνεργασία όλων, τόσο των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και των υπόλοιπων Παναθηναϊκών, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι τις 18 Ιουνίου ο κ. Βεκρής θα είναι πρόεδρος και στη Γενική Συνέλευση θα λυθεί το θέμα. Καλώ σε συστράτευση όλους, έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας και ζητώ να υπάρχει ενότητα», τόνισε αρχικά ο νέος αντιπρόεδρος.

Αναφερόμενος στο δικό του ρόλο ο κ. Γόντικας τόνισε: «Η εκτελεστική επιτροπή θα τρέχει τα θέματα. Υπάρχει χρόνος για να γίνουν όσα χρειάζονται. Πάρθηκε απόφαση στο Δ.Σ. για παραμονή του κ. Νιόπλια και η εκτελεστική επιτροπή θα κληθεί να την υλοποιήσει. Προχωράμε με βάσεις τις εκθέσεις του προηγούμενου τεχνικού διευθυντή και του προπονητή και θα βαδίσουμε με αυτό το πλάνο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εισηγήσεις θα εκτιμηθούν από το Δ.Σ.».

Τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Βεκρής αναλαμβάνει χρέη προέδρου έως τις 18 Ιουνίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να γίνει η γενική συνέλευση, επισημοποιήθηκε η εκλογή του Δημήτρη Γόντικα και η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

1. Στην κενωθείσα θέση του μέλους του Δ.Σ. που προέκυψε εξελέγη ως νέο μέλος ο κ. Δημήτρης Γόντικας.

2. Ύστερα από την απόρριψη της ομόφωνης πρότασης για εκλογή στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. εκ μέρους του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, το Δ.Σ. αποφάσισε οι αρμοδιότητες του προέδρου, μέχρι την επερχόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, να ασκούνται από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Βεκρή.

3. Έπειτα από την παραίτηση του κ. Αντώνη Αντωνιάδη από το αξίωμα του Α΄ αντιπροέδρου του Δ.Σ. εξελέγη ομόφωνα στο αξίωμα αυτό ο κ. Δημήτρης Γόντικας.

4. Δεδομένων των αλλαγών στις θέσεις του Δ.Σ. η διοικούσα επιτροπή επανασυγκροτήθηκε με τα ακόλουθα μέλη: Ιωάννης Βεκρής, Δημήτρης Γόντικας, Γιώργος Νίκας και Φάνης Βουτσαράς.

5. Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Νίκο Νιόπλια, ο οποίος θα κληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για συζητήσεις σχετικά με τους όρους της συνεργασίας του.

Διαβάστε επίσης:

Άφησε αιχμές για την αποχώρηση Βγενόπουλου ο Γ. Βαρδινογιάννης

Βγενόπουλος: Αποχωρώ από τον Παναθηναϊκό .-

~** ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ :

Στιγμιαίος καφές σε… stick


Ανήκετε σε εκείνους που λατρεύουν τον καφέ και δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα κάθε ώρα και στιγμή;

Τώρα υπάρχει για όλους εσάς ένα νέο προϊόν, το οποίο μπορείτε να το μεταφέρετε άφοβα στην τσάντα ή τις αποσκευές σας, αφού δεν… λερώνει.

Πρόκειται για stick καφέ, με διάφορες μάλιστα γεύσεις, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς από εσάς…

~**

Ακρίβυνε η βενζίνη; Βάλτε αναψυκτικό και καραμέλες!...

Ο συνδυασμός της γνωστής σε όλους μας Coca-Cola με τις καραμέλες mentos είναι πραγματικά… εκρηκτικός.

Μια ομάδα «επιστημόνων» αποφάσισε να κατασκευάσει ένα όχημα που θα μπορούσε να κινηθεί μόνο με την προωθητική δύναμη από την ταυτόχρονη έκρηξη πολλών μπουκαλιών Coke zero, στα οποία θα έριχναν καραμέλες mentos.

Χρειάστηκαν συνολικά 108 μπουκάλια αναψυκτικού και 648 καραμέλες για να διανύσει το αυτοσχέδιο όχημα απόσταση 67,36 μέτρων…

~**

Όταν το ροκ κυλάει στις φλέβες…

…τότε ο ενθουσιασμός και η ενέργεια την ώρα που παίζει κανείς μουσική δεν κρύβονται. Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί την «εμπνευσμένη» παράσταση που δίνει ο ντράμερ ενός ερασιτεχνικού συγκροτήματος την ώρα που μεταδίδεται ζωντανά σε εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Λίγο ακόμα και θα εκραγεί…


~**




Ωραίοι Έλληνες:
Αλέξανδρος Ζούρος, ο χειρουργός της ανθρώπινης όχθης

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ,
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Τι σημαίνει να μεγαλώνεις από βρέφος με την οδύνη και τον όλεθρο σφηνωμένα στο σώμα σου και να διατρέχουν τα κύτταρά σου οι θύμησες του πολέμου, του μίσους και της καταστροφής; Η διάλυση κάθε έννοιας ευτυχίας, που ανατρέπει το νόημα της ζωής, κατοικεί μέσα σε παιδικά κορμιά που τα σμπαράλιασαν οι σφαίρες του ισραηλινού στρατού στην Παλαιστίνη. Οπότε, οποιαδήποτε απόσυρση των θραυσμάτων του πόνου και της αναπηρίας από το σώμα ισοδυναμεί με απελευθέρωση και εισδοχή σ' έναν κόσμο καινούργιας ζωής.
Ο Αλέξανδρος Ζούρος, ο εθελοντής νευροχειρουργός των παιδιών της Παλαιστίνης, γεμίζει ανθρωπιά και ποίηση η ύπαρξη με το συγκλονιστικό συναίσθημα της άδολης προσφοράς. Ειδικά σ' ένα περιβάλλον ελεύθερων πολιορκημένων.
Αυτός που διαδραματίζει το ρόλο του σωματικού και ψυχικού απελευθερωτή, στη συγκεκριμένη περίπτωση των πληγωμένων παιδιών της Παλαιστίνης, από ενός μηνός έως 17 ετών, είναι ο Ελληνας γιατρός καθηγητής Νευροχειρουργικής Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Μόνα Λίντα» της Καλιφόρνια, Αλέξανδρος Ζούρος.
Ήδη μεταβαίνει πέμπτη φορά στην Παλαιστίνη, με ενδιάμεσο σταθμό αυτή τη φορά το Ηράκλειο, και προσπαθεί να βγάλει από τη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο των παιδιών τα απομεινάρια θανάτου και μίσους που ο στρατός Κατοχής τους «φύτεψε».


Κύριε Ζούρο, πώς επιλέξατε να πάτε στην Παλαιστίνη;
«Μεγάλωσα στον Καναδά και στην Αμερική. Στο νοσοκομείο όπου εργάζομαι μία από τις νοσοκόμες που δουλεύει μαζί μας είναι Παλαιστίνια· αυτή η συνάδελφος μου είπε πως υπάρχει ένα διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Stiv Sosebee και ασχολείται με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους Παλαιστινίους. Τηλεφώνησα στο ίδρυμα αυτό και μου είπαν πως δεν έχουν νευροχειρούργο για παιδιά· έτσι αποφάσισα να βοηθήσω. Είναι η πέμπτη φορά που πηγαίνω στην Παλαιστίνη, με αρχή τον Οκτώβριο του 2007. Σε κάθε επίσκεψή μου χειρουργώ 10-15 παιδιά ηλικίας από ενός μηνός βρέφος έως 17 ετών· η εμπειρία είναι συγκλονιστική. Τα περισσότερα παιδιά που χειρουργώ είναι θύματα του πολέμου με το Ισραήλ, μερικά όμως είναι ανάπηρα εκ γενετής. Ολα όμως έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο ή στη σπονδυλική στήλη».


Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για να κάνετε τις επεμβάσεις;
«Για να παρέμβω χειρουργικά, τα περισσότερα παιδιά, πριν πάω, τα βλέπω μέσω του Διαδικτύου για να έχω μια γενική εικόνα και προετοιμάζομαι ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα που διαπιστώνω πως έχουν. Συνεννοούμαι καταρχάς με εταιρείες φαρμακευτικών και άλλων ιατρικών ειδών, οι οποίες μου δίνουν δωρεάν υλικά. Διότι στην Παλαιστίνη δεν υπάρχουν εξειδικευμένα χειρουργεία και γιατροί αντίστοιχων ειδικοτήτων· τώρα αρχίζουν και μαθαίνουν τις νέες εξελίξεις και τεχνικές».
Σε περίπτωση που η οικογένεια ενός παιδιού διαθέτει χρήματα και θέλει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό, μπορούν να πάνε στην Ιορδανία ή στην Αίγυπτο. Το Ισραήλ ζητά πολλά χρήματα και ανεβάζει τις τιμές πολύ ψηλά για μία επέμβαση. Βέβαια, για να βγει ένα παιδί εκτός Παλαιστίνης πρέπει να πάρει βίζα απ' το κράτος του Ισραήλ, το οποίο δεν δίνει τη βίζα σε όλες τις οικογένειες των Παλαιστινίων. Ο πληθυσμός αυτός είναι σχεδόν αιχμάλωτος, γιατί δεν μπορεί να μπαινοβγαίνει στη χώρα του.


Τα παιδιά και οι οικογένειές τους πώς σας αντιμετωπίζουν;
«Είναι βαθιά ευγνώμονες απέναντί μας. Πρέπει να σας πω ότι μερικές επεμβάσεις, συνήθως οι δυσκολότερες, γίνονται στην Ιερουσαλήμ, στο νοσοκομείο που έχει στήσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζομαι. Το κράτος του Ισραήλ όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε όλες τις οικογένειες των παιδιών να έχουν πρόσβαση. Τα άλλα χειρουργεία πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο στη Ραμάλα· είναι τα ευκολότερα περιστατικά».


Η διαφορά ενός παιδιού που έγινε ανάπηρο απ' τον πόλεμο και ενός εκ γενετής ποια είναι;
«Σε όλα τα περιστατικά παίζει καθοριστικό ρόλο η θετική στάση της οικογένειας.
Τα παιδιά που έμειναν ανάπηρα από τον πόλεμο έχουν οργή και πολύ θυμό. Ιδιαίτερα αυτά που χτυπήθηκαν σε μεγάλη ηλικία και θυμούνται. Στα εκ γενετής ανάπηρα, αυτό δεν υπάρχει. Τα παιδιά που τραυματίστηκαν στον πόλεμο και είναι βρέφη το καταλαβαίνουν αργότερα, όταν η μνήμη αρχίσει να λειτουργεί».


Πώς νιώθετε ως άνθρωπος, και μάλιστα της Δύσης, εκεί;
«Βλέπω την εγκατάλειψη και την τρομερή υποβάθμιση και συγκλονίζομαι. Οι άνθρωποι όμως αντιστέκονται και είναι υπερήφανοι. Ξέρουν ότι έχουν φίλους στο εξωτερικό και υποστήριξη.
Είναι γενναιόδωροι οι Παλαιστίνιοι ειδικά σε εμάς, που μας ξέρουν».


Το νοσοκομείο στη Ραμάλα σε τι κατάσταση είναι;
«Είναι πολύ καθαρό αλλά τα μηχανήματα που διαθέτει είναι παλιά. Σε 5 έως 10 χρόνια η κατάσταση θα αλλάξει, πιστεύω, ριζικά γιατί ήδη υπάρχει βελτίωση. Οι Παλαιστίνιοι έχουν παιδεία, ξέρουν τι θέλουν και όταν βρίσκονται σε περίοδο ειρήνης δουλεύουν πολύ για την καλυτέρευση των συνθηκών».


Το κράτος του Ισραήλ πώς σας αντιμετωπίζει;
«Η κυβέρνηση του Ισραήλ μας ξέρει καλά. Μερικές φορές μας κάνουν ελέγχους και μας κρατάνε ώρες ολόκληρες για να δουν τις βαλίτσες μας και άλλες φορές περνάμε αμέσως.
Η σημαντικότερη εμπειρία πάντως, για μένα, είναι όταν επιστρέφω στην Παλαιστίνη και βλέπω τα παιδιά που έχω χειρουργήσει να είναι καλά. Ειδικά τα μεγάλα παιδιά, που με γνωρίζουν και τα γνωρίζω. Είναι κάτι το ανεπανάληπτο».


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ
Ελευθεροτυπία, Σάββατο 29 Μαΐου 2010


~**

Νίκος Αποστολίδης: Παράδειγμα προς μίμηση

O έρωτας για κάποιον που δε βλέπει είναι διαφορετικός, γιατί δε βασίζεται μόνο σε οπτικά ερεθίσματα. Δεν ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας είναι αφή. Όταν σβήσουν τα φώτα, είναι μυρωδιά, είναι αφή, είναι γεύση.... Κατά τ' άλλα είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα.
Σε στέλνει!

Έχω καταφέρει να μη σκέφτομαι αρνητικά του τύπου "Γιατί Θεέ μου να συμβεί αυτό σε μένα;", "Γιατί Θεέ μου να μη βλέπω;". Όλες αυτές τις σκέψεις έχω καταφέρει να μην τις έχω στο μυαλό μου, γιατί έχω αποδεχτεί την κατάσταση ως έχει και ξέρω ότι έχω ένα δικό μου τρόπο που βλέπω τον κόσμο.
Βλέπω τις ψυχές των ανθρώπων!
από τις σελίδες hamomilaki , πάντα με πολύ αγάπη . sns arfara - stamos 2010 .-

«...Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της...» «...εφ' όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω,αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ' Εθνοσυνέλευση

... σε περίπτωση που είχατε αμφιβολίες, γιατί τον δολοφόνησαν.
Σοφία Νερ. ΣΤ1
Ωραίοι Έλληνες: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (Πατροκοσμάς)
"Θα 'ρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα"
(Μια από τις προφητείες του Πατροκοσμά, που εκπληρώθηκε)
.
"Μάθετε γράμματα, τα γράμματα φωτίζουν τους ανθρώπους."
.
Όπου πήγαινε και όπου στεκόταν, αυτό έλεγε ο Πατροκοσμάς.
Και πήγε σε μέρη πολλά, γύρισε όλη τη Ρωμιοσύνη από πάνω ως κάτω.
Από την Πόλη ως τη Ρόδο και από την Κάρπαθο έως την Κέρκυρα. Από τη Βόρειο Ήπειρο ως το Αίγιο και από την Ικαρία έως την Κεφαλληνία και τη Ζάκυνθο!

Μάθετε γράμματα, γράμματα!!
Και ήταν τα χρόνια δύσκολα, αβάσταχτη η σκλαβιά.
Σε χωριά πάνω σε βουνά απάτητα έβρισκε ανθρώπους που κόντευαν τη γλώσσα να ξεχάσουν και μαζί μ' αυτή Θεό και Πατρίδα.
Ραγιάδες έβρισκε και πόθος του ήταν τον Έλληνα μέσα στην ψυχή τους να ξυπνήσει.
Τον Έλληνα που πρέπει τα αρχαία κείμενα να κατανοεί γιατί αυτά είναι "λαμπρά φανάρια για την ανθρωπότητα".
.
Ένας άνθρωπος, ένας κατάφερε ακόμα μέσα στη σκλαβιά, την άγνοια και την ανέχεια των ραγιάδων:
  • να χτιστούν 210 Ελληνικά Σχολεία (!!!) και να αρχίσουν τη λειτουργία τους άλλα 1.100 κατώτερα!!
  • να φτιάσει 4.000 κολυμβήθρες με χρήματα πλουσίων ώστε να μπορούν να βαφτίζονται τα πάμφτωχα Ελληνόπουλα της σκλαβωμένης Πατρίδος
  • να ελευθερώσει 1.500 Χριστιανές παραμάνες από τα παλάτια των πασάδων και των μπέηδων
  • να μπολιαστούν με προτροπές του χιλιάδες άγρια δέντρα και να μετατραπούν σε καρποφόρα
  • να δοθούν πάνω από 500.000 κομβοσχοίνια και σταυρουδάκια στους Χριστιανούς για τη στερέωση και την πνευματική τους ενίσχυση
  • να στερεωθούν, να Εξομολογηθούν και να επανέλθουν στην ευσέβεια εκατομμύρια άνθρωποι!
  • να θεριέψει η Πίστη στο Χριστό και η ελπίδα στην Ελευθερία του Γένους, για την οποία κήρυττε παντού
  • να σταματήσουν τα εβραϊκών συμφερόντων παζάρια της Κυριακής, να γίνεται ο ευλογημένος Εκκλησιασμός την Κυριακή και τα παζάρια το Σάββατο Αυτό το τελευταίο έγινε αφορμή να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία στο εβραϊκό εμπόριο της περιοχής των Ιωαννίνων, τέτοια που οι ζημιωθέντες δίνοντας πολλά πουγκιά στον Κούρτ Πασά, του ζήτησαν να σκοτώσει τον μέγα και άγιο δάσκαλο του Γένους μας!
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ

Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν τελικά στο Βεράτι και με το πρόσχημα ότι θα τον οδηγήσουν στον Κούρτ Πασά, πλάι στην όχθη ενός ποταμού κοντά στο Κολικόντασι του φανέρωσαν ότι είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν. Ο Αγιος με χαρά δέχθηκε την απόφαση και γονατιστός προσευχήθηκε στο Θεό ευχαριστώντας Τον γιατί θα αξιωνόταν να θυσιάσει για Εκείνον τη ζωή του. Οι Τούρκοι κρέμασαν σε ένα δέντρο τον Ιερομάρτυρα και Ισαποστόλο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό
στις 24 Αυγούστου 1779, στα εξήντα πέντε του χρόνια! Κατόπιν, έδεσαν στο τίμιο λείψανό του μια βαριά πέτρα και το έριξαν στο ποτάμι για να μη βρεθεί ποτέ.

Εν τω μεταξύ έμαθαν οι Χριστιανοί το Μαρτύριο του Πατροκοσμά και έσπευσαν να βρουν τον ʼγιο. Τρεις ημέρες είχαν περάσει άκαρπες, ώσπου ω του θαύματος! Ο εφημέριος της Εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Κολικόντασι, ο παπα - Μάρκος, μπαίνει στο βαρκάκι του και κάνοντας με πίστη το σταυρό του, αξιώνεται να δει το άγιο λείψανό του Πατροκοσμά να πλέει επάνω στο νερό του ποταμού και να στέκεται όρθιο, σαν να ήταν εν ζωή!!!
Αμέσως σπεύδει και αγκαλιάζει το τίμιο μαρτυρικό σώμα του Αγίου μας να το βάλει στη βάρκα του και καθώς το σηκώνει έτρεξε πολύ το αίμα από το ευλογημένο στόμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που τόσες και τόσες ψυχές αμέτρητες στήριξε, ανακούφισε και προφήτεψε με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος!

Ο παπα - Μάρκος ενταφιάζει το λείψανο του Αγίου Δασκάλου του Γένους στο νάρθηκα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Κολικόντασι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου