ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Δευτέρα  11 Ιουνίου  2012   :
Φωτογραφία από τα μέτρα σήμερα των  Ελλήνων  για  να  κοιμούνται μέρα  και νύχτα !
** Η  εγκληματικότητα  , οι λιστίες , οι παραβιάσεις σπιτιών , οι κλοπές αναγκάζουν  τους  Έλληνες  στα  σπίτια τους να  χρεισιμοποιούν πρόσθετα μέτρα  ασφαλείας , τουλάχιστον  να μην πιαστούν στον ύπνο , απέναντι  στην εγκληματηκότητα .-

** Η  πολιτεία  αδυνατούσα  στην ασφάλεια  των πολιτών της  , τους αναγκάζει εκτός από τα πρόσθετα μέτρα  ασφαλείας  για την ζωή τους  και  για τις περιουσίες των να φτάνουν  ακόμη  και στην αυτοδικία  δικαίως ή  αδίκως .-
** Η  κατάσταση θα θεραπευτεί μόνο  σε πραγματικά  μέτρα ασφάλειας από την πολιτεία , επιτρέποντας  την χρήση  όπλου από τους αστυνομικιούς  κατά οιονδήποτε  κακοποιών στοιχείων και  την άδεια οπλοφορίας  νόμιμα  όλων των επιθυμούντων πολιτών της με χρήση ό9πλου σε κάθε παραβίαση του ασύλου  κατοικίας  (οικίας του ) από οποιονδήποτε  κακοποιό .-
Το ποπντικάκι  στην ενημέρωσή  ! :
ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~** Για  τον 4ο  Όμιλο στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
*** ΓΑΛΙΑ  -  ΑΓΓΛΙΑ       1-1  , (1-1) .- ^
Γκολ: 39' Νασρί - 30' Λέσκοτ
Κίτρινες:
- Κόκκινες:
* Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Κόουλ, Λέσκοτ, Τέρι, Τζόνσον, Πάρκερ, Τζέραρντ, Τσάμπερλεϊν, Μίλνερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ.
* Γαλλία (Λοράν Μπλαν): Γιορίς, Εβρά, Ραμί, Μεξές, Ντεμπισί, Α. Ντιαρά, Μαλουντά, Καμπάιγ, Ριμπερί, Νασρί, Μπενζεμά.
~ Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

***    ΟΥΚΡΑΝΙΑ   - ΣΟΥΗΔΙΑ   2-1  , (0-0) .-
* Γκολ: 52 ΄ Ιμπραϊμοβιτς , 54΄ ,  62 ΄ Σεφτσένκο
- Κίτρινες: Κάλστρομ
- Κόκκινες:
* Ουκρανία (Όλεγκ Μπλαχίν): Πιάτοφ, Σελίν, Χατσερίντι, Μίχαλικ, Τίμοστσουκ, Γκούσεφ, Γιαρμολένκο, Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο, Βορονίν.
* Σουηδία (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Ελμ, Σ. Λάρσον, Κάλστρομ, Ιμπραϊμοβιτς, Τοϊβόνεν, Ρόσενμπεργκ.
~ Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακιίρ (Τουρκία)

*** Δεν αποκλείει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης η Κύπρος
* Δεν αποκλείει προσφυγή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βάσσος Σιαρλή. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ένα πιθανό αίτημα για οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους δεν θα αφορούσε μόνο την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά πιθανώς και ευρύτερες δημοσιονομικές ανισορροπίες.
* «Όταν προσφεύγει κανείς στο μηχανισμό στήριξης, λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών που ίσως προκύψουν τον επόμενο καιρό. Συνεπώς, θα πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αίτημα, που θα καλύπτει όχι μόνο τις παρούσες συνθήκες και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και μελλοντικές ανάγκες» δήλωσε ο κ. Σιαρλή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

*** Η μάστιγα των Ελλήνων: Αλλοδαπός αποπειράθηκε να κλέψει 83χρονη στην … Αντίπαρο
* Αλλοδαπός Μαροκινής καταγωγής ο οποίος είχε φυλακιστεί 7 μήνες για κλοπή και ο οποίος αν και παράνομος δεν είχε απελαθεί μετά την αποφυλάκιση του αποπειράθηκε να κλέψει τι άλλο… μία ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην Αντίπαρο. Ο 34χρονος μπήκε στο σπίτι 83χρονης ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να της αφαιρέσει χρήματα και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού που φορούσε. Η ηλικιωμένη καλώντας σε βοήθεια ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Αντιπάρου οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου εντόπισαν στην
ευρύτερη περιοχή ύστερα από ολιγόωρη έρευνα τον 34χρονο και μετά από πεζή καταδίωξη τον συνέλαβαν.

Αν και στην μικροσκοπική και όμορφη Αντίπαρο δεν μπορεί να γλιτώσει κάποιος από την δολοφονική μάστιγα της λαθρομετανάστευσης αναρωτιέται κανείς που αλλού στην Ελλάδα θα μπορούσε να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς να φοβάται για την ζωή του από τους λαθροεισβολείς. Δυστυχώς αυτό
είναι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.


*** Η "διάσωση της Ισπανίας" ανέβασε τις αγορές
* Στην Ασία, όλες οι μεγάλες αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τον Nikkei να αγγίζει κέρδη 2%, ενώ παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές. Το «σαφές μήνυμα» της Ευρώπης για την Ισπανία δείχνουν να έχουν λάβει οι παγκόσμιες αγορές, καθώς το επενδυτικό κλίμα εμφανίζει την αισιοδοξία που επικρατεί μετά τη θετική ανταπόκριση των Ευρωπαίων με τη χορήγηση στη Μαδρίτη κεφαλαίων διάσωσης έως 100 δισ. ευρώ για τον χρηματοπιστωτικό της κλάδο.
*Όπ
ως μάλιστα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, «οι χώρες της Ευρωζώνης δίνουν με την απόφασή τους να χορηγήσουν βοήθεια στην Ισπανία ένα πολύ σαφές μήνυμα στις αγορές όσον αφορά την αποφασιστικότητά τους να ενεργήσουν δραστικά για να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης».
 * Στην   Ασία, όλες οι μεγάλες αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τον Nikkei να αγγίζει κέρδη 2%, ενώ παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, με όλους σχεδόν τους δείκτες να κινούνται ανοδικά. 
* Και  στηνΑθήνα, ο γενικός δείκτης ξεκίνησε τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος, καταφέρνοντας να υπερβεί τις 500 μονάδες.
~  Ικανοποίηση Ραχόι
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» από την ευρωπαϊκή βοήθεια που χορηγήθηκε στις τράπεζες της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι «άσκησε πίεση» για να το επιτύχει, και εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι αποφεύχθηκε «εξωτερική παρέμβαση» για το σύνολο της οικονομίας.
  ~   Θετική η Bundesbank
Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, χαιρέτισε τη συμφωνία που επετεύχθη από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για να δοθεί στην Ισπανία δάνειο έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της τομέα, αλλά σημείωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει την εφαρμογή περαιτέρω οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
* Ο κ. Βάιντμαν επανέλαβε όμως ότι η κοινή έκδοση χρέους στην ευρωζώνη (ευρωμόλογα) είναι ένα μέτρο το οποίο μπορεί να εισαχθεί μόνον αφού θα έχει τελειώσει μια στενότερη δημοσιονομική και πολιτική ολοκλήρωση στην Ευρωζώνη.
* Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, εξήρε επίσης τη συμφωνία ως ένα απτό βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης.

~** Πάνω από 5000 (!) αλλοδαποί προσήχθησαν από την ΕΛΑΣ την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ελέγχων
* Σε πάνω από 600 συλλήψεις προέβη η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα (από το Σάββατο 2/6 έως και την Παρασκευή 8/6). Για τη διενέργεια των εν λόγω επιχειρήσεων διατέθηκαν συνολικά 5.099 αστυνομικοί και 1.063 αστυνομικά οχήματα. Ελέγχθηκαν 15.637 άτομα (4.677 ημεδαποί και 10.960 αλλοδαποί), καθώς και 786 οχήματα, ενώ σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες προσήχθησαν 6.423 άτομα (946 ημεδαποί και 5.477 αλλοδαποί).
Βεβαιώθηκαν συνολικά 964 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν 596 άτομα, εκ των οποίων 54 για κλοπές και διαρρήξεις, 49 για διακίνηση ναρκωτικών, 7 για ληστείες, 14 άτομα για λαθρεμπόριο, 5 για κατοχή όπλων, 278 για παραβάσεις του νόμου που αφορά στους αλλοδαπούς, 81 για διάφορα ποινικά αδικήματα, 24 διωκόμενοι για διάφορα αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παρουσία εισαγγελέα, έγιναν επίσης οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας του ΣΔΟΕ του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, σε 14 κτήρια του κέντρου και συνελήφθησαν 36 αλλοδαποί που κρατούνται για διοικητική απέλαση.
Εντοπίστηκαν ακόμη 28 κλεμμένα οχήματα και κατασχέθηκαν 82,1 γρ. ηρωίνης, 668,1 γρ. κάνναβης, 292 ναρκωτικά χάπια, 6 όπλα, το ποσό των 650 ευρώ, καθώς και 26 κινητά τηλέφωνα.

~** Στενά Κλεισούρας - Τεπελένι - Αλβανία 2012  :




*** ΣΤΕΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 2011:




*** *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** Σὰν σήμερα «φεύγει» ὁ Ἀνδρέας Μιαούλης (1769 – 1835)
Το άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη στέκει μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.Ναύαρχος τοῦ ἑλληνικοῦ στόλου κατὰ τὴν Ἐπαναστάση τοῦ 1821

~** ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ !!!!!!!!!!

Έξω απο το Καλλιμάρμαρο εννοείται πως απαγορεύεται το παρκάρισμα
αυτοκινήτων. Συνιστά παρανομία και προσβολή αρχαιολογικού χώρου.
Κι όμως τα αυτοκίνητα του κ. Αβραμόπουλου των επιτελών και της φρουράς
του, έχουν κατακλύσει το πλακόστρωτο του Σταδίου, για να βρίσκονται
κοντά στο γραφείο του. Μάλιστα για να έχουν πλήρη άνεση στο παρκάρισμα
καλουν την Τροχαία για να "γράψει" όποιον τολμήσει να κάνει το ίδιο
πράγμα με αυτούς.
Μικρές καθημερινες ιστορίες ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι υπεράνω
νόμων, το πιστεύουν, το εφαρμόζουν κιόλας στην Ελλάδα του πλήρους
χάους.

~ ** Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: "Καταστροφή μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ":
~Αποκαλυπτική και την ίδια στιγμή τρομακτική για τον περιεχόμενο της είναι η επιστολή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα στο οποίο ανήκει αφού σύμφωνα με τον ίδιο, έστω και μια ώρα κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα.
* Όπως αναφέρει ο Νίκος Χανιάς, πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος στην επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.
* «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μια ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας». Και συνεχίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Όταν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ακουστούν οι συνιστώσες», γράφει ο Χανιάς, «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»».
* Όπως αναφέρει ο Νίκος Χανιάς «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι την δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».
* Και κλείνει την επιστολή δηλώνοντας αποχωρεί από το κόμμα καθώς εκτιμά ότι ακόμη και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι καταστροφική για τη χώρα.
* Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του...".
 ***
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =1648 video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =135 video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 201 video.-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html  , Στο ν αγιάζι του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
  ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία-Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html   , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html  ,Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html  , Στο αγιάζι τηγς ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής νας ενημνέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
 ~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~**

**** Νίκος Κούρκουλος
* Ηθοποιός και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μια δεκαετία. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου του 1934 και μεγάλωσε στη συνοικία του Ζωγράφου. Αγάπησε πολύ τον αθλητισμό, στο γυμνάσιο έγινε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και, όπως ο ίδιος είχε πει, εντελώς τυχαία, διαβάζοντας βιβλία για το θέατρο, πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.-
*
Στην απόφασή του αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μάνος Κατράκης, τον οποίο ο Κούρκουλος εκτιμούσε απεριόριστα και τον καθοδήγησε να δώσει εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε το 1958. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο θεατρικό σανίδι το 1959, στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη και του Δημήτρη Χορν, στην «Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά.Γρήγορα αναδείχθηκε σ' έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο αρχαίο ελληνικό δράμα και σε μεγάλα κλασικά, αλλά και σύγχρονα έργα του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού θεάτρου. Πρωταγωνίστησε, ανάμεσα σε άλλα, στη Μήδεια (1959) και τον Ορέστη (1971) του Ευριπίδη, στον Οιδίποδα Τύραννο (1982) και στον Φιλοκτήτη (1991) του Σοφοκλή, στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που ήταν και η τελευταία του θεατρική εμφάνιση.Ως επικεφαλής θιάσων, αλλά και δικού του θεάτρου στην Αθήνα, πρωταγωνίστησε στα έργα: Η μικρή μας πόλη (1960), Οντίν (1962), Η κληρονόμος (1962), Σαμπρίνα (1963), Ιούλιος Καίσαρ (1964), Να ντύσουμε τους γυμνούς (1964), Λούλου (1965), Ίλια Ντάρλιγκ (ΗΠΑ-1967 σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη, παράσταση για την οποία κέρδισε την υποψηφιότητα για το βραβείο TONY, Πύργος (1964), Δίκη (1971), Τάγκο (1972), Όπερα της Πεντάρας (1975), Ο Γλάρος (1976), Επιστροφή (1977), Πρόσκληση στον Πύργο (1978), Μονό Ζευγάρι (1980), Ανταπόκριση (1983), Ψηλά από τη Γέφυρα (1986) και Στην Φωλιά του Κούκου (1987).Όμως, εκτός από σπουδαίους πρωταγωνιστής του θεάτρου, ο Νίκος Κούρκουλος υπήρξε κι ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες, μεταξύ των οποίων «Ο κατήφορος», «Κοινωνία ώρα μηδέν», «Η κυρία δήμαρχος», «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», «Αδίστακτοι», «Ορατότης μηδέν», «Ο Αστραπόγιαννος» κ.ά. Τιμήθηκε δύο φορές με το Α' Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: το 1965 για τους «Αδίστακτους» και το 1970 για τον «Αστραπόγιαννο».Για πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης των θιασαρχών του Ελληνικού Θεάτρου, (ΠΕΕΘ), ενώ από το 1994 μέχρι το θάνατό του διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Από τη θέση αυτή οραματίστηκε και δημιούργησε το Παιδικό Στέκι, την Πειραματική Σκηνή, τον Άδειο Χώρο, το Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας, τη Διεθνή Σκηνή και τη Θερινή Ακαδημία Θεάτρου, ενώ αναβάθμισε δραστικά τη Δραματική Σχολή του Εθνικού. Παράλληλα, άνοιξε τις, για χρόνια κλειστές, πόρτες του Εθνικού Θεάτρου σε όλους τους ηθοποιούς, έκανε τον θίασο περιοδεύοντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και προχώρησε σε μετακλήσεις ξένων σκηνοθετών.Κατά τη διάρκεια της θητείας του παρουσιάστηκαν πολλά και σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, καθώς και έργα πολλών ελλήνων συγγραφέων, σε όλες τις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου. Στις καινοτομίες του καταγράφηκε και η τεράστια επιτυχία του μιούζικαλ «Βίρα της Άγκυρες» των Β. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, που ήταν το πρώτο μουσικό έργο στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου, αφιερωμένο στην ελληνική επιθεώρηση.
Τον Μάρτιο του 2006 υπέγραψε εκ μέρους της πολιτείας την οριστική σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση και εξοπλισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Εθνικού Θεάτρου», που αποτέλεσε ένα από τα κυριότερα οράματα της καλλιτεχνικής του θητείας. Κατά κοινή ομολογία, ήταν ένας άνθρωπος με πάθος και ειλικρίνεια που δεν δίσταζε να ομολογήσει πως όταν ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση, το Εθνικό Θέατρο «ήταν ένας σάπιος οργανισμός που είχαν μείνει μόνο τα κόκαλα». Πέθανε στις 30 Ιανουαρίου του 2007, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.


***

*** ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ...ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  2012 :
~** 001. Ortasia and tragoudi 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=hWL_Z6tWCOE  ,



~** 002. Τραγούδι και Λουλούδι 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=UWTR4dz8-ZA  ,



~*** 003.  Άνθος και τραγούδι 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=ULulJMYYQ_E  ,




** ~** ~*** 054.avi Παλαιά Ε.Ο. Τρίπολης - Άργος "κολοσούρτης" 2012 :


http://www.youtube.com/watch?v=TBp0tU2X8RM ,



~** 055.avi Παλαιά Ε.Ο. Τρίπολης - Άργος "κολοσούρτης" 2012 :\

http://www.youtube.com/watch?v=3SdoITvTLQ8 ,



~***058.avi Ι.Μονή Παναγίας Καλαμίου 2012 “ :

http://www.youtube.com/watch?v=BW9ajJMVidc





~***062.avi Κρανίδι αφήγηση 1 – 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=bIsB4Zf4H-g ,



~** 063.avi ΚΡΑΝΙΔΙ αφήγηση 2 - 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=PtCsVVq9Vp8 ,



~** 064.avi Πόρτο Χέλι 2012 αφήγηση :

http://www.youtube.com/watch?v=K4U2OAenpkI ,



~** 065.avi ΣΠΕΤΣΕΣ αφήγηση 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=N3CNs0pCYrQ ,



~* 066.avi κόλπος ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=ROy0ZG7XhMA ,



~** 067.avi Κόστα - Σπέτσες 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=kEre0su83Ec ,



~** 068.avi ΣΠΕΤΣΕΣ από Κόστα 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=0ppPUQrN9R4 ,



~** 032.avi arfara new sreet Kalamata -Tripolis 2012 :

http://youtu.be/TgXdZLuT_lw ,



~ ~*** 056. - Ν. Κίος αφήγησ ΝΑΥΠΛΙΟ 2012 : :

http://www.youtube.com/watch?v=KTejf1fgAjQ ,



~** 057.- Ι.Μ.Καλαμίου αφήγηση 2012 “::

http://www.youtube.com/watch?v=771oeUfWdyk ,



~** 069 SPETSES ώρα φαγητού 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=bfavjDRK7nY ,



~** 070. Σπέτσες - Κόστα 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=9FCLl9RHoeU ,



~** 071 Πόρτο Χέλι 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=I8V2hjyV2vA ,



~*** 072. Ερμιόνη Αργολίδας 2012

http://www.youtube.com/watch?v=vcnGNXDE5RM ,



~** ~*** 073.avi NAYPLIO τραγούδι 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=Ne86Pa5w_uk ,



~** 074.avi ΑΡΓΟΣ τραγούδι 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=dBhpOScProA ,



~** 075.avi ΑΝΕΚΔΟΤΑ Χρ. Δαβίλλας 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=c1kvvZYDHuQ ,



~** 076.avi Ανέκδοτο Χρ. Δαβίλλας 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=WWj6CbF8TuY ,



~** 077.avi Τραγούδι και εκδρρομή 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=Axwo8wUwlXM ,



~*** 078.avi Αρτεμίσιο Ε.Ο, τραγούδι 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=bXsWkFnolSQ ,



~** 079.avi Τραγούδάει Χρ. Δαβίλλας σύραγγα Ε.Ο. 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=tc2qpRyMWeU ,



~** 080.avi Μουσική εκδρομή 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=2AX0XrqzcfY ,



~** Ergasia sto spiti 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=2SSA0dZqiLc ,



**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου