ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση   Tίτη  24  Ιουλίου  2012 2012   :
Το ποντικάκι  μας  ...στην ενημέρωση ! :
*** Αεροψεκασμός για τα κουνούπια στη Γιάλοβα

Αεροψεκασμός για τα κουνούπια στη Γιάλοβα * Με αεροψεκασμό θα επιχειρηθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στην περιοχή της Γιάλοβας. Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής παρακολούθησης, καθώς οι πληθυσμοί των κουνουπιών έχουν μεγαλώσει και είναι αδύνατον να ελεγχθούν με επίγειους ψεκασμούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί αύριο με τη χρήση περυσινής άδειας της οποίας δεν είχε γίνει χρήση. Μέχρι αργά το βράδυ πάντως δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση για τις ώρες που θα γίνει η επέμβαση και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

***Αρχές του Σεπτέμβρη όλος ο αυτοκινητόδρομος

Αρχές του Σεπτέμβρη όλος ο αυτοκινητόδρομος * Παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας, μήκους 22 χιλιομέτρων. Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να παραδοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα και έως το Δεκαπενταύγουστο ο δρόμος που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης που με τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη παρέστησαν στην παράδοση του δρόμου. Νωρίτερα, ερχόμενοι προς Μεσσηνία επιθεώρησαν κι ενημερώθηκαν για τις εργασίες στο Παραδείσια - Τσακώνα, ενώ μετά την τελετή της παράδοσης στο ΣΕΑ Αρφαρών, βρέθηκαν στην Καλαμάτα κι επισκέφθηκαν το εργοτάξιο της γέφυρας του Νέδοντα κι ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών του περιφερειακού της πόλης.
* Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης, αρχικά, επεσήμανε ότι ο δρόμος που παραδίδεται έχει συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε πως με την παρουσία τους πέρα από την παράδοση θέλουν να αποδείξουν, να στείλουν μήνυμα ότι «δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα των προβλημάτων και της κρίσης, αλλά υπάρχει η Ελλάδα που παλεύει και τα καταφέρνει, η Ελλάδα των έργων». Ανέφερε ότι με τη στήριξη των παραχωρησιούχων, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των τραπεζών και με τις δημόσιες υπηρεσίες φθάνουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Παρατήρησε πως είναι ένα θετικό μήνυμα για τους υπόλοιπους 4 αυτοκινητόδρομους που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις παραχώρησης, για τις οποίες υπάρχει μια εμπλοκή. «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ζωντανά», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η αποτυχία δεν μπορεί να είναι επιλογή. Θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα υπάρξει θετική αντανάκλαση στις τοπικές κοινωνίες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Αρχική κατάληξη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου οι συμφωνίες να τεθούν υπό τον έλεγχο της Βουλής. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να σταθεί όρθια η Ελλάδα, όλοι οι Ελληνες μαζί. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
* Νωρίτερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, απαντώντας για την Ολυμπία Οδό, για το ενδεχόμενο "κουρέματός" της και το έργο να σταματήσει στον Πύργο, απέφυγε να πάρει θέση και είπε «θα τα πούμε στην ώρα τους». Πάντως, χαρακτήρισε το ζήτημα των άλλων συμβάσεων παραχώρησης "καυτή πατάτα".
* Ο κ. Καλογιάννης είπε ότι σε 1,5 μήνα θα είναι έτοιμο το Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη, σημείωσε πως «τώρα το βάρος θα πέσει στο Λεύκτρο - Σπάρτη» και μίλησε για τεράστια προσπάθεια ώστε να επανεκκινήσουν οι συμβάσεις παραχώρησης.
* Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (έφθασε καθυστερημένος, γιατί περίμενε τους υπουργούς στο Δημαρχείο), Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο διευθύνων σύμβουλος της "Ελλάκτωρ" Λεωνίδας Μπόμπολας, ο πρόεδρος του "Μορέα" Δημήτρης Κούτρας, ο υπεύθυνος του "Μορέα" για όλο το έργο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του "Μορέα".
~* ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
* Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη γέφυρα του Νέδοντα δηλώσεις έκαναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
* «Η Καλαμάτα αλλάζει σελίδα», τόνισε ο κ. Νίκας και ανέφερε ότι ο δήμος πρέπει να τρέξει την ολοκλήρωση των υποδομών, ώστε να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της πόλης που θα αυξηθούν. Παρατήρησε ότι είναι μέρα χαράς για τη Μεσσηνία, την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο, «τονώνει και ψυχικά το λαό μας. Μας βοηθάει να είμαστε αισιόδοξοι».
* Ο κ. Τατούλης είπε ότι είναι ένα σημαντικό έργο, τάχθηκε κατά της πληρωμής διοδίων αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και υποστήριξε πως είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, δηλώνοντας ότι "είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ό,τι έχει νομοθετήσει η ελληνική Βουλή".  Ρεπορτάζ : Γιάννης Σινάπης εφημ. "Ελευθερία" Μεσσηνίας 2012 .

*** Επίκαιρη ερώτηση Γ. Λαμπρόπουλου: Θετικές αλλά και αόριστες υποσχέσεις για στρατόπεδο

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Λαμπρόπουλου: Θετικές αλλά και αόριστες υποσχέσεις για στρατόπεδο * Στη μελέτη για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων παρέπεμψε τη λειτουργία του στρατοπέδου Καλαμάτας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Παν. Καράμπελας, απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου.

* Ο Μεσσήνιος βουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο στρατόπεδο -κάτι το οποίο πιστοποιείται επίσης από έκθεση του γενικού επιθεωρητή Στρατού- και υπενθύμισε ότι "οι υποσχέσεις του σημερινού πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Αμυνας κ. Αβραμόπουλου το Φεβρουάριο είναι ότι θα λειτουργούσε από το καλοκαίρι, θα έμπαινε ξανά σειρά για εκπαίδευση".
* Ο κ. Καράμπελας ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία επαναξιολογεί το δίκτυο των δομών υποστήριξης και στρατιωτικών εγκαταστάσεων και ότι η υπόθεση αξιολογείται θετικά.
* Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος έκρινε τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού θετικές αλλά αόριστες και ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς εκκρεμούν μεταθέσεις αξιωματικών.

*** Συνάντηση Παναγιώτη  Νίκα - Λεωνίδα Μπόμπολα για το υπόγειο πάρκινγκ   :

Συνάντηση Νίκα - Μπόμπολα για το υπόγειο πάρκινγκ

* Με το διευθύνοντα σύμβουλο της "Ελλάκτωρ" Λεωνίδα Μπόμπολα για την εκκρεμότητα με τη σύμβαση του υπόγειου πάρκινγκ, συζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στο εργοτάξιο του "Μορέα", στη γέφυρα του Νέδοντα. Στη συνάντηση που ήταν ολιγόλεπτη και κλειστή -ούτε φωτογραφίες δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να τραβήξουν- συμμετείχαν και όλοι οι αντιδήμαρχοι.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκας ενημέρωσε για το θέμα και παρατήρησε πως τέλη Αυγούστου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεννοήσεις και να υπάρχει η χρηματοδότηση από τις τράπεζες.
*** Μανιάτικο Πανόραμα στον προβλήτα της Καλαμάτας


* Ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα συμμετέχει στο 7ο Μανιάτικο Πανόραμα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής "Ο Ευαγγελισμός", στην προβλήτα της Καλαμάτας από 27 έως και 30 Ιουλίου. Πρόκειται, όπως αναφέρει, για ένα φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο δήμος καλεί τους παραγωγούς μανιάτικων προϊόντων που επιθυμούν να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους στο περίπτερο του δήμου, να δηλώσουν συμμετοχή έως αύριο Τετάρτη, στο τηλέφωνο 27210 - 64120.
 Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ως απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση για την προβολή των μανιάτικων προϊόντων και γεύσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Δυτικής Μάνης, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Καρδαμύλης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωτηριανίκων, το Σύλλογο Καρδαμυλαίων Αττικής, καθώς και με επαγγελματίες και εθελόντριες της ευρύτερης περιοχής, προχθές Κυριακή στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης. Η εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2012.
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτηριανίκων έφτιαχναν τα περίφημα μανιάτικα λαλάγγια, τα οποία προσέφεραν στους επισκέπτες μαζί με ντόπιο τυρί, ενώ αναβίωσαν παλαιά επαγγέλματα, όπως της κατασκευής ψάθινων καπέλων, διαδικασία η οποία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.
 Παράλληλα, στο χώρο εντός του σχολείου, λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής -χαρακτικής από τους Ιωάννη Δημουλέα και Γιώργο Παπαδοκοτσώλη, καθώς και το 6ο Μανιάτικο Πανόραμα από το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής "Ο Ευαγγελισμός".

    *** Προτάσεις των ΣΕΔΗΚ για το σχέδιο σχετικά με την ελαιοκομία

Προτάσεις των ΣΕΔΗΚ για το σχέδιο σχετικά με την ελαιοκομία

*  Σειρά προτάσεων για το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον τομέα του ελαιολάδου, εγκρίθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ). Οι προτάσεις που γνωστοποιήθηκαν με επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Γ. Μαρινάκη προς πολιτικούς και συνεταιριστικούς παράγοντες, αναφέρονται στα σημεία που έχει δημοσιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την ποιοτική κατάταξη και τον έλεγχο ποιότητας μέχρι την αναδιάρθρωση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Στη συνέχεια παραθέτουμε το κείμενο θέσεων που δημοσιοποιήθηκε:

~ Ανάδειξη και έλεγχος της ποιότητας
* Η βελτίωση της κατάταξης των ποιοτικών κατηγοριών με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα της παραπλάνησης των καταναλωτών εξαιτίας της περιπλοκότητας και ασάφειάς της είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να στοχεύει πράγματι στην προώθηση της κατανάλωσης του υψηλής ποιότητας προϊόντος, την παραγωγή του οποίου συνιστά γενικά η ΕΕ. Η θέση αυτή συμφέρει την Ελλάδα η οποία παράγει συνήθως την υψηλότερη ποιοτική κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου σε ποσοστό άνω του 95%, πράγμα που βέβαια δεν συμβαίνει στις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες της ΕΕ.
* Η ισχύουσα ποιοτική κατάταξη κανονικά θα έπρεπε να αναθεωρηθεί ριζικά, ώστε όλες οι ποιοτικές κατηγορίες να φέρουν κάποιο σαφή επιθετικό προσδιορισμό ο οποίος να είναι κατανοητός στο σύνολο των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τα δυο βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου. Την οικολογική του προέλευση και την γευστική του αξία. 
Αν όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό, επειδή γύρω από τις κατηγορίες ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστια συμφέροντα, θα πρέπει να επιδιωχθούν τουλάχιστον τα εξής:
- Ο τύπος «εξαιρετικό παρθένο» να παραμείνει ως έχει αλλά με οξύτητα μέχρι 0,5 βαθμούς.
- Ο τύπος «παρθένο» να γίνει «κλασικό παρθένο» αλλά με οξύτητα μέχρι 1,0 βαθμό.
- Ο τύπος «ελαιόλαδο» να γίνει «επεξεργασμένο παρθένο» υπό τον όρο ότι θα περιέχει τουλάχιστο 50% κλασικό παρθένο.
* Οι προτάσεις του σχεδίου για διευκόλυνση ανίχνευσης νοθειών με αλλά φυτικά λάδια, αποκλεισμό χρήσης αποσμημένων και μη φρέσκων (παλαιών) ελαιόλαδων, να γίνουν αποδεκτές ως εξής:
(α) Το επιτρεπόμενο επίπεδο στιγμασταδιένιου, για να διευκολυνθεί η ανίχνευση άλλων φυτικών ελαίων σε ελαιόλαδο, να γίνει 0,05mg/Kg.
(β) Το όριο αλκυλεστέρων, για τον αποκλεισμό της παράνομης χρήσης αποσμημένων ελαιολάδων, να γίνει 50 mg/Kg.
(γ) Η μέθοδος προσδιορισμού διγλυκεριδίων και τριγλυκεριδίων σε ελαιόλαδα να βελτιωθεί ώστε να ανιχνεύονται παράνομα μείγματα από πλευράς φρεσκάδας.
~* Αναδιάρθρωση αγοράς - Αποθεματοποίηση
* Η ανάγκη να υπάρξει συγκέντρωση της προσφοράς του χύμα ελαιολάδου από πλευράς των παραγωγών ώστε να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση τους, αποτελεί πολύ σωστή θέση, την οποία υποστηρίζει και η Ισπανία, παρότι παρουσιάζει μικρότερο από τον δικό μας κατακερματισμό προσφοράς. 
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η Περιφέρεια Ανδαλουσίας διαθέτει την παραγωγή της που είναι κατά μέσο όρο 1.200 χιλ. τόνοι, μέσα από 800 περίπου ελαιοτριβεία (μέσος όρος 1.500 τόνοι ανά ελαιοτριβείο), ενώ η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει την δική της παραγωγή που είναι κατά μέσο όρο 120 χιλ. τόνοι, μέσα από 600 ελαιοτριβεία (μέσος όρος 200 τόνοι ανά ελαιοτριβείο), δηλαδή με ένα δείκτη κατακερματισμού 7-8 φορές μεγαλύτερο. Απαιτείται συνεπώς συγκέντρωση της προσφοράς με παροχή οικονομικών κινήτρων ώστε σε επίπεδο χώρας η διάθεση να γίνεται από μονάδες που θα συγκεντρώνουν και θα προσφέρουν τουλάχιστον 5-10 χιλ. τόνους κάθε μια. Αυτό προϋποθέτει «συμπράξεις ελαιοτριβείων» διαφόρων μορφών, τουλάχιστον όσο αφορά την διάθεση, η επίτευξη των οποίων απαιτεί και ισχυρά οικονομικά κίνητρα (από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους) αλλά και φορολογικές και γραφειοκρατικές ρυθμίσεις. 
Η σκέψη, τα κίνητρα, να παρασχεθούν μέσω των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων Ελαιολάδου δεν θεωρούμε ότι μπορεί να αποδώσει, δεδομένης της αντίθεσης συμφερόντων παραγωγών - βιομηχανιών που θα υπάρξει μέσα σε αυτές σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Επομένως, αν πράγματι στόχος είναι η συγκέντρωση της προσφοράς των παραγωγών, τα κίνητρα πρέπει να δοθούν σε επαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών και των φορέων προσφοράς ελαιολάδου (συνεταιρισμούς ή συμπράξεις ελαιοτριβείων). 
Εξάλλου, η εξομάλυνση των διαταραχών της αγοράς και των τιμών που προκαλούν οι μεγάλες ετήσιες διακυμάνσεις της παγκόσμιας και κοινοτικής παραγωγής, απαιτεί αποτελεσματικές γενικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Η «ιδιωτική αποθεματοποίηση» όπως εφαρμόζεται αποδείχτηκε αναποτελεσματική και συνεπώς απαιτεί ριζικές αλλαγές. Οι τιμές αναφοράς που παραμένουν ίδιες από το 1998 πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 40% ώστε να καταστούν βιώσιμες για τους παραγωγούς, αλλά και οι ποσότητες που προκηρύσσονται πρέπει να είναι τόσες ώστε να μειώνουν τα Κοινοτικά αποθέματα τουλάχιστον στον μέσο όρο της τελευταίας τετραετίας ώστε να είναι ικανές να επηρεάζουν την αγορά.
~* Δράσεις προώθησης του ελαιολάδου
* Η προώθηση του προϊόντος, καίτοι αναφέρεται στο σχέδιο, δεν προσδιορίζεται με συγκεκριμένες προτάσεις. Εάν όμως, όπως εικάζεται, η στήριξή της κινηθεί στις κατευθύνσεις των υφιστάμενων κανονισμών θα πρέπει:
- Το ποσοστό συμμετοχής στα προγράμματα να μειωθεί κατά πολύ ώστε να επιτρέπει να γίνουν προσιτά και από μικρότερους φορείς.
- Οι διατιθέμενοι προϋπολογισμοί να επιμεριστούν κατά ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου ώστε να δοθεί δυνατότητα προώθησης και των κατηγοριών υψηλής ποιότητας οι οποίες συνιστώνται από την ΕΕ στους παραγωγούς.
- Ρυθμίσεις στην αγροδιατροφική αλυσίδα.
* Η αναφορά στην σήμανση της ημερομηνίας λήξης του προϊόντος με την ένδειξη «προτιμότερη η κατανάλωση πριν από …» υπογραμμίζεται ότι απαιτεί παραπέρα επιστημονική μελέτη των μεταβολών που λαμβάνουν χώρα σε συνάρτηση με τον χρόνο. Η θέση είναι ορθή καίτοι το θέμα είναι περίπλοκο γιατί η επίδραση του χρόνου επηρεάζεται απόλυτα από τις συνθήκες διατήρησης (φως, θερμοκρασία, αερισμός) οι οποίες μπορούν να μεταβάλουν νωρίτερα ή αργότερα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
Η χρήση μη επαναπληρώσιμων φιαλιδίων για το ελαιόλαδο που σερβίρεται στα τραπέζια των εστιατορίων είναι μάλλον ορθή και πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα. Και αυτό γιατί σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία όπου το σερβίρισμα γίνεται σε ανοιχτούς χώρους για μεγάλο διάστημα του έτους, οι συνθήκες του περιβάλλοντος μπορούν να αλλοιώσουν γρήγορα το περιεχόμενο ενός συνεχώς ανοιγόμενου και μάλιστα διαφανούς φιαλιδίου.
~* Ανταγωνισμός με ΗΠΑ και Αυστραλία
* Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία οι οποίες τελευταία επειδή αυξάνουν την δική τους παραγωγή ελαιολάδου αναπτύσσουν και εφαρμόζουν δικές τους μεθόδους αξιολόγησης, προκαλεί οπωσδήποτε σύγχυση, η οποία μπορεί να ενταθεί και να επεκταθεί δεδομένης της επέκτασης της κατανάλωσης και σε νέες τρίτες χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία κ.ά. Επομένως πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε τα ποιοτικά πρότυπα να ισχύουν για όλες τις καταναλώτριες χώρες.
~* Ο ρόλος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου
* Η επιδίωξη της διεύρυνσης και ισχυροποίησης του ρόλου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου με τροποποίηση της ιδρυτικής συμφωνίας του η οποία λήγει στο τέλος του 2014, είναι μάλλον σωστή. Αρκεί να βρεθεί τρόπος ώστε η διεύρυνση αυτή να στηριχθεί σε ισχυρές διακρατικές συμφωνίες.

*** Πρόστιμα έως 90.000 για λάθος καταχώριση σε πρατηριούχους
Πρόστιμα έως 90.000 για λάθος καταχώριση σε πρατηριούχους* Ειδοποιητήρια για να πληρώσουν πρόστιμα που φτάνουν και τα 90.000 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις παραστατικών πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, στέλνει το Τελωνείο σε βενζινοπώλες της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", πρόστιμα καλείται να πληρώσει περίπου το 60% των πρατηριούχων στο νομό, για ένα λάθος καταχώρισης στο σύστημα "Ηφαιστος", που όπως τονίζει ο πρόεδρος του κλάδου στο νομό Γιώργος Καπερώνης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια τυπική παράβαση. «Το Τελωνείο καταλογίζει πρόστιμα και στέλνει ειδοποιήσεις για την πληρωμή τους εντός 60 ημερών, για ένα λάθος το οποίο δεν είναι λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά μια τυπική παράβαση», αναφέρει ο Γ. Καπερώνης. Οι πρατηριούχοι ωστόσο από την πλευρά τους δεν καταθέτουν τα όπλα αλλά ετοιμάζονται να απαντήσουν με προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. «Οι συνάδελφοι οι οποίοι οφείλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα φτάνουν το 60% σε όλη τη Μεσσηνία και πολλοί καλούνται να πληρώσουν 40.000 ή 50.000 ευρώ, ενώ υπάρχει συνάδελφος που καλείται να πληρώσει 90.000 ευρώ», σημειώνει. Οπως λέει, όσοι οφείλουν μικρότερα ποσά, για παράδειγμα 2.500 ευρώ ή 5.000 ευρώ, καταφεύγουν σε διακανονισμό προκειμένου να το πληρώσουν. Οσοι όμως θα πρέπει να πληρώσουν τα μεγάλα ποσά, νομικοί τους συμβουλεύουν να προχωρήσουν σε προσφυγές. Αλλωστε όπως επισημαίνει ο πρόεδρός τους, «με αυτά τα πρόστιμα μας οδηγούν σε λουκέτα. Κανένας δεν είναι σε θέση να πληρώσει αυτά τα ποσά, όταν ο κλάδος μας πάσχει από ρευστότητα και οι εταιρείες ανεφοδιασμού δεν δέχονται επιταγές». Επιπρόσθετα, λέει πως για το ότι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τις πωλήσεις στο σύστημα "Ηφαιστος", «δεν ευθυνόμαστε μόνο οι πρατηριούχοι αλλά και το σύστημα που δεν ενημέρωσε έγκαιρα για τις λάθος καταχωρίσεις». Επιπλέον επισημαίνει πως στην περίπτωση που είχε καταχωρισθεί λάθος το ΑΦΜ πελάτη, η διαδικασία μέχρι να βρεθεί και να δώσει το σωστό αριθμό φορολογικού μητρώου έπαιρνε χρόνο, με αποτέλεσμα η νέα διόρθωση να δείχνει ότι η καταχώριση έγινε εκπρόθεσμα.

* Αναφορικά με τα επόμενα βήματα δεν απέκλεισε μια πανελλαδική κινητοποίηση, στην περίπτωση που δεν συναντήσουν ευήκοα ώτα στο υπουργείο. Επίσης από τα θέματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο είναι αυτό της φορολογικής ενημερότητας και κατά πόσο θα μπορούν να την πάρουν όσοι έχουν απλήρωτα πρόστιμα. «Μας εξοντώνουν με αυτά τα πρόστιμα, τα οποία είναι άδικα. Εμείς προτείναμε ήδη τη μείωσή τους, αλλά και να διορθωθεί το σύστημα "Ηφαιστος". Περιμένουμε τις εξελίξεις», τονίζει καταλήγοντας ο Γ. Καπερώνης.  Ν.Κ.

*** Τεύχη δημοπράτησης για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι

Τεύχη δημοπράτησης για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι
* Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα τεύχη δημοπράτησης του τμήματος γέφυρα Τζάνε - έξοδος Καλαμακίου, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει την παράκαμψη του Πεταλιδίου και του οικισμού Τζάνε και είναι μήκους 7.320 μέτρων. Από τα χρήματα του έργου πρόκειται να πληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις. Είναι το πρώτο τμήμα του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη που θα δημοπρατηθεί, μετά από καθυστερήσεις και την εκπόνηση μελετών που διήρκεσε χρόνια. 

*** Ελεύθερος ο 47χρονος για τον εμβολισμό της μηχανήςΕλεύθερος ο 47χρονος για τον εμβολισμό της μηχανής  * Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 47χρονος από τη Μεσσήνη που το βράδυ της περασμένης Τρίτης εμβόλισε με το φορτηγάκι του το μηχανάκι του γαμπρού του, τραυματίζοντας ελαφρά αυτόν και το γιο του.


Ο 47χρονος απολογήθηκε το Σάββατο στην ανακρίτρια Καλαμάτας για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της οπλοφορίας. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα και του γιου που δέχτηκαν την επίθεση, νωρίτερα πήγαν στο κατάστημα του 47χρονου κουνιάδου τους και τσακώθηκαν επειδή δεν τους επέστρεφε τα 7.000 ευρώ που του είχαν δανείσει. Μάλιστα όπως υποστήριξαν, ο κουνιάδος τους τούς εξύβρισε και τους απείλησε με έναν μπαλτά. Οταν έφυγαν με το μηχανάκι, αυτός -σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες- τους καταδίωξε με το φορτηγάκι του και τους χτύπησε εν κινήσει, με αποτέλεσμα να πέσουν και να τραυματιστούν. Ν.Κ.

*** Έξοδος της Ελλάδας ισούται με το τέλος της Eυρωζώνης, σύμφωνα με την Bundesbank


* Το εγχείρημα της Ευρωζώνης είναι αμετάκλητο και καμία χώρα δεν μπορεί να αποχωρήσει αναφέρει σε μελέτή της η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).

 Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία δημοσιεύουν οι Financial Times της Γερμανίας το συμπέρασμα της Bundesbank είναι κανείς πως δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ και ότι η διατήρηση του ευρώ προϋποθέτει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ευρωζώνη όλες οι χώρες - μέλη της.
 Ωστόσο, στην μελέτη αποσαφηνίζεται ότι για τη διαρκή συμμετοχή κάθε χώρας - μέλους σε μία νομισματική ένωση είναι απαραίτητες δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές οι οποίες θα λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τις προϋποθέσεις του κοινού νομίσματος και της ενιαίας νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.
 Βάσει οικονομετρικού μοντέλου που λαμβάνει υπόψη πληθώρα παραγόντων -από το μέγεθος του ΑΕΠ μίας χώρας μέχρι ακόμη και τη γεωγραφική απόσταση από το νομισματικό κέντρο- οι οικονομολόγοι της Bundesbank εξέτασαν το ερώτημα εάν θα ήταν προτιμότερη η υιοθέτηση άλλου νομίσματος για τις χώρες του ευρώ: «Προκύπτει πως αυτό δεν ισχύει για κανένα από τα υφιστάμενα μέλη της Ευρωζώνης» αναφέρει η μελέτη.
 Ωστόσο, σημειώνει η μελέτη, η δομική καταλληλότητα από μόνη της δεν εξασφαλίζει την ομαλή συμμετοχή σε μία νομισματική ένωση. «Πολύ περισσότερο πρέπει να συμπληρώνονται από υπεύθυνη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, που λαμβάνει επαρκώς υπόψη τα προαπαιτούμενα μίας νομισματικής ένωσης» τον'ίζεται, λέγοντας πως μόνο έτσι μπορούν «να αποφευχθούν οι πιέσεις» σε μία οικονομία.  Newsroom ΔΟΛ

*** Στην κυκλοφορία με διόδια  ο δρόμος Αλλαγή-Θουρία
Image
* Από μηδενική έως χλιαρή ήταν χθες, πρώτη μέρα, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας από τον κόμβο της Θουρίας έως την Αλλαγή, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
* Από τις 9.00 το πρωί λιγοστά ήταν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν είτε ως είσοδο είτε ως έξοδο τον κόμβο της Θουρίας και η απορία όλων σχεδόν των οδηγών ήταν αν λειτουργούν διόδια.
*Πρόκειται για τμήμα μήκους 22 χιλιομέτρων, όπου, με βάση τα όρια ταχύτητας που έχουν τεθεί σε ισχύ, χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να καλυφθεί η απόσταση, ενώ η μετακίνηση γίνεται με τεράστια ασφάλεια σε σχέση με την παλαιά εθνική οδό, που περνούσε από όλα τα χωριά.
 * Η παράδοση συνοδεύτηκε από μια σεμνή τελετή στο ΣΕΑ Αρφαρών και σύντομες ομιλίες του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, και του αναπληρωτή υπουργού, Στ. Καλογιάννη.
~* Πολύ σημαντικό έργο
* Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως πρόκειται για «έργο πολύ σημαντικό για τη Μεσσηνία, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά». Εξήρε την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωσή του «μέσα σε δύσκολες συνθήκες» και πρόσθεσε πως με την παράδοση, έως τα τέλη Αυγούστου, του Παραδείσια – Τσακώνα, θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί ο δρόμος και θα απομένει μόνο το τμήμα ~* Λεύκτρο – Σπάρτη.
* Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι δόθηκε στην κυκλοφορία ένα σημαντικό κομμάτι 22 χιλιομέτρων έως την Καλαμάτα. Μίλησε ακόμη για την επίσκεψη που προηγήθηκε στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, όπου η παράκαμψη θα έχει ετοιμαστεί σε περίπου ενάμιση μήνα (περί τα τέλη Αυγούστου), για να δοθεί στην κυκλοφορία και αυτό το κομμάτι. Επίσης, για την κατασκευή της γέφυρας Τ4 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και για το τμήμα που απομένει από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη, όπου θα πέσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το βάρος της παραχώρησης και των κατασκευαστριών εταιρειών», ενώ μετά από παρέμβαση μίλησε για την κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας.
~* Στο Νέδοντα
* Ακολούθησε επίσκεψη στο εργοτάξιο του Νέδοντα, όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής της μεγάλης γέφυρας. Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης ανέφερε: «Η παρουσία μας εδώ δείχνει το ενδιαφέρον του υπουργού, αλλά και του υπουργείου, για να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό τα έργα, που βρίσκονται μέσα στα χρονοδιαγράμματα».
* Στα έργα περιλαμβάνεται και το σκέλος του δρόμου προς Μεσσήνη, όπως απάντησε καταφατικά σε επισήμανση του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου. Για το συγκεκριμένο τμήμα ο κ. Καλογιάννης είπε πως είναι θέμα λίγων ημερών να ολοκληρωθεί.
~* Παν. Νίκας
* Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και την ποιότητά του: «Η Καλαμάτα αλλάζει σελίδα και πρέπει να τρέξουμε για την ολοκλήρωση των υποδομών, για να μην κατεβαίνουν χιλιάδες άνθρωποι και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι μία ημέρα χαράς για την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Μακάρι να έχουμε τέτοιες ημέρες χαράς, που νομίζω ότι τονώνουν ψυχολογικά το λαό μας, γιατί όλοι βλέπουν πως κάτι γίνεται σε αυτό τον τόπο».
~* Πέτρος Τατούλης
* Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε με τη σειρά του την ικανοποίησή του: «Ήταν κάτι που αναμέναμε στην Περιφέρεια. Η απόδοση αυτού του μεγάλου κομματιού είναι πολύ σημαντικό έργο. Κατά την επίσκεψή μας και την αυτοψία στην Τσακώνα, αποφασίστηκε ότι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί και αυτό το τμήμα με την παράκαμψη. Υπάρχει πρόοδος στις εργασίες, αλλά όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τη ροή της χρηματοδότησης και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας». Ανέφερε δε ότι σε συζήτηση που έγινε εκεί, ζητήθηκε από πλευράς του «να μην υπάρξει μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας λεωφορείων και των φορτηγών, που είναι και η οικονομία μας». Ακολούθως, τάχθηκε κατά των διοδίων τόσο σε οδικό άξονα που δεν έχει δοθεί στη χρήση όσο και στο τμήμα του περιμετρικού που διέρχεται την Καλαμάτα: «Στο κομμάτι αυτό, τα διόδια κυκλοφορίας αποδίδονται στα προηγούμενα διόδια. Η Περιφέρεια εμμένει σε ορθολογική χρήση των διοδίων. Δε θα πρέπει να επιβαρυνθεί η οικονομία των ανθρώπων με διόδια οδικού άξονα που δεν έχει δοθεί στη χρήση. Σε αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι».
~* Διόδια από τα μεσάνυχτα
* Σε λειτουργία τέθηκαν από χθες τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της «ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ», ο μετωπικός σταθμός διοδίων Καλαμάτας και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Αρφαρών (είσοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και έξοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα).
* Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το αντίτιμο είναι ανάλογο του μήκους του ήδη ολοκληρωμένου τμήματος του αυτοκινητόδρομου.
* Έτσι, τόσο στην είσοδο προς Καλαμάτα όσο και στην έξοδο από αυτή, τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα πληρώνουν 1 ευρώ. Η είσοδος ή η έξοδος στον πλευρικό σταθμό των Αρφαρών θα κοστίζει 0,50 ευρώ.
* Τα ΙΧ θα πρέπει να πληρώνουν 1,40 ευρώ και 0,70 ευρώ, αν χρησιμοποιούν τα πλευρικά διόδια των Αρφαρών.
* Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 3,50 ευρώ στα μετωπικά διόδια και 1,90 ευρώ στα πλευρικά, ενώ τα ακόμη μεγαλύτερα οχήματα (φορτηγά κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν 5 ευρώ στα μετωπικά διόδια και 2,70 ευρώ στα πλευρικά.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Υγεία

Image
«Οι ασθενείς παραπαίουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν»
* Ασφαλισμένοι που ταλαιπωρούνται ανάμεσα σε ΙΚΑ, ιδιώτες γιατρούς, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία. Ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στις ιατρικές μονάδες του Δημοσίου. Ιδιώτες γιατροί που πολλές φορές εξετάζουν δωρεάν ασθενείς επειδή όλο και αυξάνονται όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά και ειδήσεις για συγχωνεύσεις νοσοκομείων - στη λίστα και αυτό της Κυπαρισσίας.
* Χαοτική είναι η κατάσταση στον τομέα της Υγείας πανελλαδικά, που έχει γίνει πλέον ημι-δημόσια για τους πολίτες, και η Μεσσηνία βέβαια δεν αποτελεί εξαίρεση.
* «Το νοσοκομείο έτσι κι αλλιώς λειτουργούσε και λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό και με τις περικομμένες εφημερίες από τις 31 Γενάρη» λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ, και διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας. «Έχει πέσει υπερβολικός φόρτος εργασίας. Βλέπεις ατέλειωτες ουρές το πρωί στα κουπόνια, άνθρωποι που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο, γιατί ο ΕΟΠΥΥ, κατά βάση το ΙΚΑ που είχε εργαστήρια, σχεδόν δε λειτουργούν. Επομένως, κάποιος του ΕΟΠΥΥ, για να κάνει εξετάσεις, θα πρέπει να πάει σε εξωτερικό γιατρό, να καταβάλει και το 15% της αξίας των εξετάσεων, αλλά και πέρα απ’ όλα αυτά να υποστεί τη διαδικασία να βρει γιατρό του ΕΟΠΥΥ να του καταχωρήσει και να του καταγράψει ηλεκτρονικά την εξέταση».
* Για τις ελλείψεις υλικών: «Σαφώς και υπάρχουν ελλείψεις σε υλικό, όπως σε όλα τα νοσοκομεία. Ευτυχώς όχι σε βασικά πράγματα, αλλά σε αναλώσιμα, π.χ. χαρτοβάμβακα, πάπιες κ.λπ. Είναι θέμα παραγγελιών του υπουργείου, ελπίζουμε ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση».
* Το πρόβλημα με τις εργαστηριακές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους αναμένεται να ενταθεί, καθώς δρομολογούνται νέες κινητοποιήσεις από τους γιατρούς. Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαήλ, «οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί (μικροβιολόγοι, κ.λπ.) ετοιμάζουν και πάλι κινητοποιήσεις, επειδή τους οφείλονται χρήματα από το 2010 και το 2011 και κανείς δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με αυτά, ενώ προστίθενται και τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Εν τω μεταξύ, οι εργαστηριακοί γιατροί καταβάλλουν χρήματα για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των εργαστηρίων τους».
* Ωστόσο, ο κ. Μιχαήλ προσθέτει: «Εμείς, οι γιατροί κυρίως, αλλά και οι ασθενείς, θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή, το πολύ ένα μήνα, ώστε η καινούργια ηγεσία του υπουργείου Υγείας να χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές, να δούμε προς τα πού θα πάμε».
~* «Χαλκευμένα στοιχεία  για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»
* Σχολιάζοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του «Έθνους» για τις συγχωνεύσεις, όπου στη λίστα με τα νοσοκομεία τα οποία έχουν αξιολογηθεί αρνητικά είναι και αυτό της Κυπαρισσίας, ο κ. Μιχαήλ αναφέρει: «Διοικητική συγχώνευση με το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έχει ήδη γίνει». Όσον αφορά στην ουσιαστική συγχώνευση: «Η τοποθέτηση τόσο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου όσο και της ΟΕΝΓΕ είναι ότι τα στοιχεία, με βάση τα οποία τα νοσοκομεία δόθηκαν ως υπολειτουργούντα, είναι χαλκευμένα. Ένα νοσοκομείο, για παράδειγμα, αν δεν έχει παθολόγους γιατρούς, είναι αδύνατο να έχει παθολογική κλινική. Ο λόγος, όμως, που δεν έχει παθολογική κλινική, δεν είναι γιατί δεν τη χρειάζεται, αλλά γιατί δε διαθέτει γιατρούς για να την έχει. Η επίσημη θέση του ΠΙΣ και της ΟΕΝΓΕ είναι ότι πρόκειται για χαλκευμένα στοιχεία και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, εάν και εφόσον θα γίνουν συγχωνεύσεις, με καινούργια δεδομένα και καινούργια στοιχεία. Νομίζω ότι σε αυτά εμπίπτει και η Κυπαρισσία. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Η θέση μας είναι: Αυτοτελής και πλήρης λειτουργία και των δύο νοσοκομείων».  Της Μαρίας Νίκα , ρφημερίδα ¨Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Image
Με Λοβέρδο συρρίκνωση, με Λυκουρέντζο υποβάθμιση (και κατάργηση;)
* Δεν πέρασαν, καλά καλά, τρεις μέρες από το σχόλιο στο «Θ», στο φύλλο της Παρασκευής, «Έρχονται “ανακατατάξεις” στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;» και με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Έθνος» έρχεται να επιβεβαιώσει τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν στην Τριφυλία!
* Η εφημερίδα παρουσιάζει «Το σχέδιο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων», τονίζοντας: «Σε φάση υλοποίησης περνά το σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων, που προκαλεί οικονομική αιμορραγία. Καταρτίζεται πρόγραμμα εγκατάστασης νέων, εξειδικευμένων νοσηλευτικών μονάδων».
 * Σημειώνει, δε, ότι «προς ενοποίηση ή αλλαγή χρήσης οδεύουν 30 νοσηλευτικά ιδρύματα στην περιφέρεια και στην Αττική που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας.
* […] Αλλάζει ο χάρτης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Νοσοκομεία συγχωνεύονται, αλλάζουν χρήση ή παραχωρούνται σε ιδιώτες. Η περιουσία τους αξιολογείται και το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί η αξιοποίησή της. Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχιση του “σχεδίου Λοβέρδου”, με το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί εσωτερικές ανακατατάξεις, όπως συγχωνεύσεις τμημάτων και κατάργηση οργανικών θέσεων νοσηλείας».
* Το σχέδιο για ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας. Πρώτα στη λίστα είναι το Νοσοκομείο Κρεστένων με πληρότητα 6%, Ληξουρίου με πληρότητα 14% και πολλά ακόμα των οποίων η πληρότητα μετά βίας φτάνει το 50%. Στην Αττική, για παράδειγμα, τέτοια περίπτωση είναι το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με πληρότητα 40%. Σύμφωνα με το «Έθνος», χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Νοσοκομείο Ναυπλίου, που έχει ετήσιο κόστος 4.656.500 ευρώ και το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο του Άργους, το οποίο κοστίζει 5.678.000 ετησίως. Μάλιστα, μια μελέτη που εκπονήθηκε από στελέχη του Νοσοκομείου Άργους έδειξε ότι, αν συγχωνευθούν τα δύο νοσοκομεία και αλλάξει η χρήση του κτηρίου του Νοσοκομείο Ναυπλίου, τότε θα υπάρξει ετήσιο όφελος περίπου 2,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση για το «Αγία Βαρβάρα», το οποίο επικαλύπτεται από το Κρατικό Νίκαιας (πληρότητα 81%) και το Αττικόν (119%). Ουσιαστικά, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης στη χώρα σηκώνουν 20 νοσοκομεία, ενώ πάνω από 50 νοσοκομεία έχουν πληρότητα κάτω από 50% και αντιμετωπίζουν «απλά περιστατικά».
~* Η λίστα
Κυπαρισσίας, με πληρότητα 49%
Παμμακάριστος, με πληρότητα 48%
Ανδρέας Συγγρός, με πληρότητα 48%
Καρύστου, με πληρότητα 46%
Λευκάδας, με πληρότητα 44%
Ιεράπετρας, με πληρότητα 43%
Σητείας, με πληρότητα 43%
Σπηλιοπούλειο, με πληρότητα 43%
Παίδων Πεντέλης, με πληρότητα 42%
Κιλκίς, με πληρότητα 41%
Δυτικής Αττικής, με πληρότητα 40%
Άμφισσας, με πληρότητα 32%
Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, με πληρότητα 24%
Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο, με πληρότητα 14%
Κρεστένων, με πληρότητα 6%.    Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κωστής  Χατζηδάκης

Image
«Θα δώσουμε μάχη για την Ολυμπία Οδό»
 * Παρά τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα με την έναρξη εκτέλεσης της Ολυμπίας Οδού, θέμα άμεσης προτεραιότητας και για τη Μεσσηνία, χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλογιάννης, επισήμαναν ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπει και πάλι το συγκεκριμένο έργο σε τροχιά υλοποίησης.
 * «Θεωρώ ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε θα υπάρξει θετική έκβαση. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται αυτές οι διαπραγματεύσεις, αλλά η αποτυχία δεν μπορεί να είναι επιλογή. Είναι σημαντικό τα έργα να προχωρήσουν και για τον τεχνικό κόσμο, αλλά και γιατί θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξει και θετική αντανάκλαση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες απ’ όπου θα περάσουν αυτά τα έργα.
* Θα δουλέψουμε, λοιπόν, με σύστημα και αποφασιστικότητα, με διαφάνεια, και είμαστε καταδικασμένοι να βγάλουμε άκρη. Δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, γιατί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουμε μια αρχική κατάληξη, ως προς μια συμφωνία- πλαίσιο για τα έργα αυτά, και περίπου μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τα έργα αυτά, θα πρέπει να τεθούν υπό την έγκριση της Βουλής. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» δήλωσε ο υπουργός.
* Ανάλογες δηλώσεις έκανε από το εργοτάξιο του περιμετρικού και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε την ανάγκη έναρξης του έργου: «Ήδη στην πολιτική ηγεσία έχω θέσει το θέμα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού. Κι αυτό για εμάς είναι ένα αδιαπραγμάτευτο έργο. Δε γνωρίζω ποια θα είναι η λύση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά εκείνο που είναι καθολικό αίτημα της Περιφέρειάς μας είναι να ολοκληρωθεί κι αυτό το έργο, γιατί έχει τεράστιες συνέπειες για μια μεγάλη περιοχή».
~* Αποζημίωση 2 δισ. αν δεν προχωρήσουν
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κυριακάτικο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε για το παραπάνω θέμα: «Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο ακύρωσης των συμφωνιών που έχουν υπογράψει Δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες για την κατασκευή πέντε αυτοκινητόδρομων. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Ιονία Οδό, την Ολυμπία Οδό, τον Ε65 στη Θεσσαλία και τον Μωρέα. Το Δημόσιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί η κατασκευή των οδικών αυτών αξόνων, η οποία εκτιμάται από αρμόδια στελέχη ότι θα είναι “λιγότερο θετική” για το κράτος, το οποίο θα πρέπει να καλύψει ένα χρηματοδοτικό “κενό” της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Τα προσδοκώμενα έσοδα από τα διόδια είναι μικρότερα και οι τράπεζες είναι επιφυλακτικές στο να χρηματοδοτήσουν τα έργα, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.
* Παράγοντες που γνωρίζουν την κατάσταση, αναφέρουν ότι μοναδική διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμόρφωσης του σχεδιασμού των έργων. Μια διαδικασία που, αν και έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2011, έχει “κολλήσει” τους τελευταίους μήνες λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης.
* Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε το πρόβλημα για την Ελλάδα θα είναι διπλό:
1. Θα χαθεί το όποιο αναπτυξιακό όφελος θα είχε η χώρα, τόσο από τη δημιουργία πέντε κεντρικών οδικών αξόνων που θα εξυπηρετούσαν τη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών όσο και από τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας που απαιτούνται για την κατασκευή τους. Παράλληλα, τέτοιου είδους και μεγέθους έργα ενισχύουν και τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.
2. Σε περίπτωση που οι συμβάσεις παραχώρησης καταγγελθούν με υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου, τότε η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει συνολικό ποσό άνω των 2 δισ. ευρώ, αρχής γενομένης από το 2013. Εάν η καταγγελία των συμβάσεων γίνει με υπαιτιότητα των παραχωρησιούχων, τότε και πάλι το Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει, αλλά σε αυτή την περίπτωση η ρήτρα είναι μικρότερη (περίπου 900 εκατ. ευρώ). Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες θα εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος ή και το σύνολο των κεφαλαίων που έχουν διαθέσει γι’ αυτά τα έργα.
* Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι δύο πλευρές (Δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες) να έχουν καταλήξει σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία για το μέλλον των έργων. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, δεδομένων των προβλημάτων ρευστότητας και των ρητρών που ενεργοποιούνται σε περίπτωση που οι συμβάσεις καταπέσουν. Η έγκριση της οριστικής συμφωνίας θα πρέπει να περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς η ενεργοποίηση των ρητρών γίνεται από το 2013». Του Αντώνη Πετρόγιαννη  , εφημ. "Θάρρος¨Καλαμάτυας 2012 .-

***  Κυπαρισσία

Image
Άγνωστη παριστάνοντας την εφοριακό απέσπασε 3.000 ευρώ από 79χρονη
 * Τρεις χιλιάδες ευρώ απέσπασε άγνωστη, χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, από 79χρονη, παριστάνοντας την εφοριακό! Η άγνωστη γυναίκα, ψηλή στο ανάστημα, με ξανθιά μαλλιά και όμορφο πρόσωπο, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά και δεν έδινε, όπως πληροφορηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του θύματος, την εντύπωση της απατεώνισσας.
* Γύρω στις 11.00 το πρωί η άτυχη 79χρονη επέστρεφε στο σπίτι της από την τράπεζα στην οποία είχε πάει για τη σύνταξή της. Λίγα μέτρα πριν φτάσει στην οικία της, όπου διαμένει με το σύζυγο και το γιο της, τη φώναξε με το μικρό της όνομα και την πλησίασε η άγνωστη γυναίκα, λέγοντάς της πως είναι υπάλληλος της Εφορίας και θέλει να της μιλήσει για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Η 79χρονη ανησύχησε και τη ρώτησε τι συμβαίνει.
* Τότε, η άγνωστη που παρίστανε την εφοριακό της είπε πως ο γιος της χρωστάει στην Εφορία και αύριο λήγει η προθεσμία πληρωμής. Αν, δε, δεν πληρωθεί το χρέος, θα έχει περιπέτειες και μπελάδες.
* Στην αρχή η 79χρονη ήταν διστακτική και δύσπιστη, ωστόσο η άγνωστη γυναίκα τής παρουσίασε τόσο τραγικά τα πράγματα με το, δήθεν, χρέος του γιου της και τόσο επικίνδυνες τις συνέπειες αν δεν πληρωνόταν, και όλα αυτά με πειστικό τρόπο, που στο τέλος πίστεψε τα ψέματά της. Μαζί της, στην τσάντα, είχε τα χρήματα από τη σύνταξή της. Μπήκε στο σπίτι, όπου είχαν, με το σύζυγο και το γιο της, φυλαγμένα και άλλα χρήματα για να πληρώσουν κάποιους μάστορες για εργασίες που έκαναν, και βγήκε, δίνοντας στην άγνωστη τρεις χιλιάδες ευρώ μετρητά! Η ψεύτικη εφοριακός τής είπε πως με τα χρήματα αυτά θα κλείσει η υπόθεση του γιου της και θα έρθουν τα χαρτιά της υπόθεσης. Με τις τρεις χιλιάδες ευρώ στην τσέπη η άγνωστη έφυγε και, όπως ήταν φυσικό, εξαφανίστηκε.
* Η απάτη αποκαλύφθηκε αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι ο γιος της και του είπε για το χρέος του στην Εφορία και την υπάλληλο που την επισκέφθηκε, με τον ίδιο να της λέει πως δεν έχει καμία τέτοια δοσοληψία. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Α.Τ. Κυπαρισσίας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.  Του Ηλία Γιαννόπουλου


*** Αρχίζει τις επόμενες ημέρες η αποστολή

Image
Αυγουστιάτικο χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ
 * Για πολλοστή φορά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι τις επόμενες ημέρες, καθώς στους λογαριασμούς που θα παραλάβουν από τη ΔΕΗ θα περιλαμβάνεται η πρώτη δόση του τέλους ακινήτων για το 2012. Τους πρώτους λογαριασμούς η εταιρεία θα αρχίσει να τους ταχυδρομεί σε επτά με δέκα ημέρες από σήμερα, με στόχο η εξόφληση να γίνει συνολικά σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, έως και το Μάιο του 2013.
* Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, όπως και πέρυσι, αν κάποιοι θελήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά να εξοφλήσουν μόνο το ρεύμα, θα θεωρηθεί ληξιπρόθεσμο το σύνολο της αξίας του λογαριασμού.
* Τη δε λίστα με τα ονόματα όσων δεν πληρώσουν το τέλος η ΔΕΗ υποχρεούται να στείλει στις Εφορίες, προκειμένου εκείνες να αποφασίσουν για την επιβολή προστίμων και αν θα προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (π.χ. κατασχέσεις).
* Ως προς το ύψος των επιβαρύνσεων (ανά τιμή ζώνης και οι συντελεστές παλαιότητας), ισχύουν οι περσινές κλίμακες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το τέλος υπολογίζεται με έναν πολλαπλασιαστή των τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου με το συντελεστή επιβάρυνσης σε ευρώ (ανάλογα με την τιμή ζώνης) και με το συντελεστή προσαύξησης, ανάλογα με την παλαιότητα.
* Οι συντελεστές δόμησης είναι οι εξής: Για τις ευπαθείς ομάδες 0,5 ευρώ, 3 ευρώ για ακίνητα σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ/τ.μ., 4 ευρώ για ακίνητα σε περιοχή με τιμή ζώνης 501-1000 ευρώ/τ.μ., 5 ευρώ (1001-1500 ευρώ/τ.μ.), 6 ευρώ (1501-2000 ευρώ /τ.μ.), 8 ευρώ (2001-2500 ευρώ/τ.μ.), 10 ευρώ (2501-3000 ευρώ/τ.μ.), 12 ευρώ (3001-4000 ευρώ/τ.μ.), 14 ευρώ (4001- 5000 ευρώ/τ.μ., 16 ευρώ (5001 ευρώ/τ.μ. και άνω).
* Οι συντελεστές παλαιότητας για τα καινούργια ακίνητα (0-4 έτη) είναι 1,25. Από εκεί και πέρα, 1,20 για ακίνητα ηλικίας 5-9 έτη, 1,15 για όσα έχουν ηλικία 10-14 έτη, 1,1 για ηλικίας 15-19 έτη, 1,05 για ακίνητα μεταξύ 20-25 ετών και 1 για τα ακίνητα ηλικίας 26 ετών και άνω.
* Για παράδειγμα, στην Καλαμάτα, αν κάποιος έχει ιδιοκτησία 100 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή με τιμή ζώνης 2001-2500 ευρώ, ο συντελεστής είναι 8 ευρώ. Επειδή μέχρι τα 4 έτη θεωρείται νεόδμητο, επιβαρύνεται με συντελεστή παλαιότητας 1,25. Άρα, θα πληρώσει 1.000 ευρώ (100 τ.μ. επί 8 ευρώ επί 1,25).
* Από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται μακροχρόνια άνεργοι και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, εφόσον την προηγούμενη χρονιά το οικογενειακό τους εισόδημα ήταν χαμηλότερο από 12.000 ευρώ (προβλέπεται προσαύξηση 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο).
* Τη μίνιμουμ επιβάρυνση (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό) θα έχουν πολύτεκνοι (εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα πέρυσι ήταν χαμηλότερο από 30.000 ευρώ) και ανάπηροι, ανεξάρτητα από τιμή ζώνης και παλαιότητα ακινήτου.
* Υπάρχει, όμως, και περίπτωση που αίρεται η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση. Άνεργοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι πληρώνουν κανονικά αν η αξία της ακίνητης περιουσίας τους είναι πάνω από 150.000 ευρώ (προβλέπεται προσαύξηση κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο) ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή το ακίνητο είναι πάνω από 120 τ.μ.
* Από το ειδικό τέλος εξαιρούνται ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση. Επίσης, εξαιρούνται τα ακίνητα που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών.
* Τέλος, τα ξενοδοχεία εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους, ενώ για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα στα οποία δεν υπάρχει τιμή ζώνης, το τέλος υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την επιφάνειά τους με 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** Πριν 94 χρόνια

- Η Νομαρχία εζήτησε παρά των υπουργείων των Εσωτερικών και της Συγκοινωνίας την έκδοσιν πιστώσεως δια το κατάβρεγμα της δημοσίας οδού Αριστομένους κατά τους υπολοίπους μήνας του θέρους.
 -ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ τρέχων έφιππος εις την οδόν Μαυρομιχάλη την εσπέραν της παρελθούσης Κυριακής παρέσυρε και ετραυμάτισε εις τον πόδα τον γέροντα Γ. Πάστραν.
 -ΚΑΤΑ την χθεσινήν του Στρατοδικείου δικάσιμον κατεδικάσθησαν οι Δ. Ματράγκας εις φυλάκισιν 45 ημερών επί εξυβρίσει και ασκόποις πυροβολισμοίς, Γ. Μαντάς, Γ. Βεργινάδης, Θ. Ταρούκης στρατιώται εις 4 ετών φυλάκισιν, Αθ. Μαόφης λοχίας εις 5 ετών τοιαύτην, κατηγορούμενοι άπαντες επί παραβάσει στρατ. διαταγής και δυσμενεία κατά του καθεστώτος και Διον. Τσαμαδός εις 1.000 χρηματικήν ποινήν επί αισχροκερδεία. Η κατά του Υπολοχαγού Παπαζαφειροπούλου κατηγορία θα εκδικασθή σήμερον.
 -ΑΠΟΨΕ παίζεται το θαυμάσιον ιστορικόν έργον «Μαρία η Πενταγιώτισσα» εις το οποίον ο αείμνηστος συνάδελφος Κυριακός έχει περιγράψει ακριβέστατα το επεισόδιο, το οποίον έγινεν αφορμή να γίνη γνωστοτάτη όχι μόνον ανά το Πανελλήνιο, αλλά και εν Ευρώπη.


** ** «Κυνηγώντας» τον Κωστή Χατζηδάκη


 Υποθέτω πως θα θυμάστε το παιδικό παιχνίδι «πούν ’το, πούν ’το, το δαχτυλίδι»…
 Κάτι τέτοιο, λοιπόν, μου θύμισε το χθεσινό «κυνηγητό» του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού, Στ. Καλογιάννη, οι οποίοι θα παρέδιδαν με τις ομιλίες τους στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας από τον κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας.
 Τα μοναδικά επίσημα στοιχεία ήταν πως ο δρόμος, με βάση ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα παραδιδόταν από τις 9.00 το πρωί στην κυκλοφορία, καθώς και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία όμως δε γινόταν λόγος για κάτι περισσότερο, πέραν κάποιων τεχνικών στοιχείων.
 Δεδομένης της άγνοιας, δημοσιογραφικά αυτοκίνητα «όργωσαν» το νέο τμήμα τουλάχιστον 2 φορές, αναζητώντας τους δύο πολιτικά υπευθύνους του υπουργείου. Κάποια φήμη τούς έφερε να βρίσκονται στα Παραδείσια, μια άλλη πληροφορία έλεγε πως τον περίμενε από τις 10.30 στο γραφείο του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ενώ κατά άλλη φήμη είχε παρέμβει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τροποποιώντας το «πρόγραμμα» του υπουργού, ο οποίος πρώτα θα επισκεπτόταν τη γέφυρα του Νέδοντα, μετά το δήμαρχο Καλαμάτας και στο τέλος θα έκανε δηλώσεις σχετικά με την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος.
 Η τσαπατσουλιά και η ανοργανωσιά των όποιων υπεύθυνων δεν είχε όριο, καθώς, όπως μάθαμε, για την επίσκεψη Χατζηδάκη και Καλογιάννη ενημερώθηκε στις 9.40 το πρωί ο βουλευτής Ι. Λαμπρόπουλος, ο οποίος αναχώρησε εκνευρισμένος, όπως μας μεταφέρθηκε, για Αθήνα, καθώς επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα του στρατοπέδου. Έτσι, η Μεσσηνία εκπροσωπήθηκε κοινοβουλευτικά από τον Δημ. Σαμπαζιώτη.
 Και όχι μόνο αυτό, φθάνοντας στο ΣΕΑ Αρφαρών, όπου τελικά μίλησε ο κ. Χατζηδάκης, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιπ. Μπάμης και Τριφυλίας Κ. Κόλλιας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, έφθασε ασθμαίνοντας και κάθιδρος λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τελετή…
 Οφείλω να ομολογήσω πως, όταν προέκυψε η τρικομματική κυβέρνηση, την είχα θεωρήσει ως λύση στα προβλήματα της χώρας. Αν η δράση της κρινόταν μόνο από το χθεσινό κυνηγητό, θα έπρεπε να μηδενιστεί και να αρχίσουμε να αναζητούμε άλλους τρόπους διακυβέρνησης της χώρας, ίσως πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς, αλλά κυρίως όχι ερασιτεχνικούς…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   ,  harhar@tharrosnews.gr

** ** Οι δρόμοι (που) δεν οδηγούν πουθενά


Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια περιοχή της χώρας εζούσε μέσα σε λιτά μεγαλεία ένας γέρο-Βασιλέας παλαιών αρχών και γηραλέων αντιλήψεων. Ήτον πολύ αγαπητός στους υπηκόους του και είχε ένα μοναχοπαίδι. Το Πριγκιπόπουλο είχε από μικρό δείξει μιαν έφεση προς τα τρανά μεγαλεία και την άνευ ορίων ανάπτυξη. Κάποτες η θεία του νεαρού βλαστού εδώρισε παίγνια εις τον μικρό Πρίγκηπα, ήτοι έναν πλαστικό εξκαφέα, και μία μπετουνιέρα δια να παίζει. Από τότε μικρός Πρίγκηψ όλο στα αναπτυξιολάγνα παίγνια είχε τα μυαλά του.
 Επεράσανε οι χρόνοι και μίαν ημέρα που ο ήλιος είχεν ανέβει στα υψηλότερα και ο γεροβασιλέας είχε πια φτάσει σε βαθύτατα γεράματα, έτσι όπως καθόταν στο θρόνο, έγειρε την κεφαλή του ενώ εψέλλιζε τα εξής: “Έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες” και μπαφ, τα ετίναξε και μας άφησε χρόνους.
 Βαθιά ήτον η θλίψη που σκέπασε την περιοχή. Σαν όμως ειπώθηκε ότι ο Πρίγκηψ θα γενεί Βασιλέας στη θέση του Βασιλέα, μεγάλη χαρά εξαπλώθηκε εις όλο το Βασίλειο. Ο νιόβγαλτος Βασιλέας, γιομάτος ορμή και πλημμυρισμένος σχέδια εφώναξε εν πρώτοις τους μπιστικούς και τους συμβούλους του Θρόνου στην μεγάλη αίθουσα των Συμβουλίων και τους είπε: «Τρανοί μου Άρχοντες, Εργολήπτες μου και Εργολάβοι, σταθείτε στα πλευρά μου και γώ θα είμαι αποφασιστικός να οδηγήσω το ντόπο μας πολύ μακριά και να τον κάμνω τον πιο ξακουστό στα Βασίλεια όλα. Έργα να ιδούν τα ομμάτιά σας! Θα φτιάξω αεροδρόμια και θα κάμνω πλατείες, θ’ ανοίξω δρόμους, θα κατασκευάσω λιμάνια, θα στουμπήσω γιοφύρια, μα πάνου απ’ ούλα θα ανοίξω τον πιο Μεγάλο Δρόμο που θα πηγαίνει παντού και θα τον ζηλεύουνε όλοι».
 Αμ’ έπος αμ’ έργο, και δια το σκοπό αυτό επαρήγγειλε γιωτρύπανα, κι εξκαφείς και χωματοφάγους, τις πιο σύγχρουνες μπουλδόζες, τα πιο λιανά μηχανικά σφυριά και τις πιο πεινασμένες φαγάνες, τους πιο βαριούς οδοντοστρωτήρες κι ό,τι άλλο εχρειάζετο. Το λοιπόν, δρόμο απήραν, δρόμο αφήνουν, επί το έργον τα μακρυπόδαρα γεωτρύπανα ορεξάτα-ορεξάτα, ανοίγουν κρατήρες εκατοντάδες μέτρα βαθιά στη γη. Και οι μπουλντόζες ισιώναν τις βουνοπλαγιές, τους κόρφους, τους λόγγους, τις αγκάλες και τα λαγκάδια. Και οι φαγάνες στουμπώνανε καλώς κι επατίκωναν ολομαζί τα κακοσυφοριασμένα αδρανή υλικά. Και οι οδοντοστρωτήρες στρώναν ολούθε διαγωνίως και καθέτως δρόμους, πλαγινούς, βοηθητικούς, καροδρόμους, διαδρόμους, πεζοδρόμους, πελαγοδρόμους, αεροδιαδρόμους.
 Και όταν πια είχαν όλα τελειώσει, ακούστηκε απ’ τα λίγα άγρια που ’χαν δω και κει ξωμείνει ένας ψίθυρος στον αγέρα, και ήταν εκείνα τα προφητικά λόγια του Μακαρίτη: “Έχετε γεια, βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες”.
 Και τότες, μόνο τότες, έφταξαν με βόμβους μεγάλους τ’ αερόπλανα και τα υδρόπλανα και επροσγειώνονταν το ‘να πίσω από τ’ άλλο και εξεφόρτωναν μερμηγκιές αθρώπους. Και να τα βαπόρια, και τα καράβια. Και να και τα κρουαζερόπλοια, να και τα γιωτ και κότερα, να και οι Μαχαραγιάδες με τα χαρέμια τους. Και να και οι τουρίστες.
 Και ο μέγας Δρόμος με τους παραδρόμους που είχε πια αποφτιαχτεί, εγιόμισε πλήθια, μιλιούνια και μαμούνια αθρώπων. Και η περιοχή γέμισε οικόπεδα. Και τα οικόπεδα ξενοδοχεία και σπίτια. Και όλα αυτά γιομίσαν αθρώπους. Και τα αυτοκίνητα επλημμύρισαν το Δρόμο. Κι ο Δρόμος επλημμύρισεν αθρώπους. Κι οι αθρώποι επλημμύρισαν τη Θάλασσα κι η Θάλασσα εστέρεψε κι έγινε Στεριά και η Στεριά βούλιαξε και τα ψάρια βγήκαν και περπάτησαν στη Στεριά και οι αθρώποι γενήκανε ψάρια και εκατοίκησαν τα άπατα της Θαλάσσης. Και είναι να τους κλαίνε οι ρέγκες…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


** Βίντεο από την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού  και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική του  Ομάδα Κ.Ο.  :
 50~**A SAMARAS στην Κ.Ο. 2012 (01) .-

http://youtu.be/9jzlNwQmNVg ,~** Αντων. Σαμαράς στην Κ.Ο. 2012 :

http://youtu.be/CSQuAF2zvs8 ,~** ΣΑΜΑΡΑΣ στην Κ.Ο. 07/2012 :
http://youtu.be/_JlPlQhG3Po ,

\

~** Α. Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ στην Κ.Ο. 2012 :

http://youtu.be/phfZ0inbyFQ ,!** Αντ. Σαμαράς στην Κ.Ο. 07-2012 :
http://youtu.be/g6OhKKQJI_s ,
*** Bίντεο από  τα χθεσινά εγκαίνια  τμήματος Θουρίας - Τσακώνας της νέας κλειστής Ε.Ο. Καλαμάτα - Τρίπολης -Κορίνθου :
47~** Εγκαίνια Ε.Ο. Καλαμάτα Τσακώνα 2012 :
http://youtu.be/3YyQzB9RBpA  , ~** Ε.Ο. Θουρία Τσακώνα εγκαίνια 2012:

http://youtu.be/8qzqXFIiaXs ,~** Νέα Ε.Ο. εγκαίνια 2012 :
http://youtu.be/2gc3Am2GErU ,~** Διαδρομά Αρφαρά Θουρία 2012 :

http://youtu.be/GOrHMWjbkEk ,~** Διαδρομή Ε.Ο. πρός Καλαμάτα 2012 :
http://youtu.be/qcPBIARvbVE ,

***  Από την ομιλία στην κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ του  Αλέξη Τσίπρα χθές :
~** A. Tsipras ομιλία Κ.Ο. 2012 (08) :

http://youtu.be/dqq5soEPDps ,~** Αλεξ. Τσίπρας στην Κ.Ο. 2012 (09):
http://youtu.be/PJBLnHjFE50 ,~** Από το αν στο να.....

~ Αν οι Έλληνες αποφάσιζαν ξαφνικά να ανατρέψουν τα δεδομένα. Αν όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες αποφασίζαμε να αναλάβουμε ο καθένας μας, ξεχωριστά, τις ευθύνες που μας αναλογούν σε μικρά, καθημερινά πράγματα...... και να γίνουμε ενεργοί πολίτες;; Πόσο άραγε θα άλλαζαν τα δεδομένα αν επιτέλους αναλογιζόμασταν τί κάνουμε εμείς για την πατρίδα μας κι όχι η πατρίδα για μας;; Πόσο θα άλλαζε η κατάσταση αν αντιλαμβανόμασταν ότι η επανάσταση είναι γνώση, συμμετοχή στα κοινά, ανάληψη ευθύνης και εξάσκηση δικαιωμάτων;;
~ Αν οι πολιτικοί μας τηρούσαν έστω τις μισές από τις υποσχέσεις που δίνουν αφειδώς και δίχως ντροπή στα προεκλογικά πάνελ , αν ενδιαφέρονταν να πουν την αλήθεια και να πάψουν να πετούν κατάμουτρα ψέμματα στους ψηφοφόρους τους;; Τί θα γινόταν αν δεν έδιναν υποσχέσεις με βάση τους θώκους πρωθυπουργικούς, υπουργικούς ή άλλους αλλά λειτουργούσαν χωρίς τον ξύλινο πολιτικό λόγο;;;

~ Αν η Ελλάδα αντί να αιμορραγεί σε υπερκοστολογημένες αγορές οπλικών συστημάτων και σε μίζες πολιτικών και μεσαζόντων.. έφτιαχνε αμυντική βιομηχανία για να καλύπτει ποσοστό των εξοπλιστικών αναγκών της με εγχώρια παραγωγή και συμπαραγωγές;; Αυτόματα και πιο ανεξάρτητη θα γινόταν και η ανεργία θα έπεφτε από τα τρομακτικά ποσοστά στα οποία έχει σκαρφαλώσει....
~ Αν το Ελληνικό κράτος δεν ήταν απατεώνας, να εξαπατά τους πολίτες....αν το Ελληνικό κράτος ήταν ο αρωγός κι ο στυλοβάτης του Ελληνικού έθνους κι όχι αντίπαλος του;;
~ Αν οι Ελληνικές κυβερνήσεις αντί να αποδεκατίζουν τον Ελληνικό πληθυσμό με τις πολιτικές τους, αν σχεδίαζαν δημογραφική πολιτική προκειμένου να αυξηθούν οι γεννήσεις στην Ελληνική οικογένεια;; Αν υπήρχε κάποιος να βάλει φυλακή όλους αυτούς που με την πολιτική της οδηγούν τη χώρα σε γήρανση είτε μέσα από τα νέα μέτρα είτε διώχνοντας τα μυαλά και τους νέους στο εξωτερικό προκειμένου να αναζητήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Aν συνειδητοποιούσαν όλοι αυτοί, καλά γνωρίζοντες, οι δήθεν σωτήρες ότι η χώρα αιμορραγεί δημογραφικά. Από τη μια η υπογεννητικότητα λόγω της ανέχειας και της κρίσης και από την άλλη η νέα μάστιγα της εποχής όπως την αποκαλούν, οι αυτοκτονίες.......οι Έλληνες μειωνόμαστε, χανόμαστε και αν μέσα σ΄αυτά προσθέσουμε την συνεχόμενη ροή των λαθρομεταναστών ... τότε η αλλοίωση του Ελληνικού στοιχείου φαντάζει εφιαλτική.
~ Σύμφωνα με δημογραφικές έρευνες το 2030 η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 8.000.000 ενώ η Τουρκία 100.000.000 και η Αλβανία 16.000.000.
~ Αν η Ελληνική πολιτεία οργάνωνε σχέδιο συγκέντρωσης από το εξωτερικό όλων των φωτεινών μυαλών και επιστημόνων που διαθέτει προκειμένου να δημιουργήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο έρευνας και τεχνολογίας;; Να γίνει η Ελλάδα οδηγός, σημείο αναφοράς και χώρα δημιουργίας όπως της αρμόζει μέσα στο ιστορικό της πλαίσιο;;
~ Αν υπήρχε σχέδιο για αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή ώστε η Ελλάδα να παράγει και να εξάγει τα προϊόντα της;; Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, αυτό ακούω και ξανακούω ....αλλά ποιος φταίει που δεν παράγει....γιατί κανείς δεν μου απαντά;; Ποιος φταίει που τη δεκαετία του΄80 ρίχνονταν οι αγροτικές παραγωγές στις χωματερές;; Ποιος φταίει που φτάσαμε εμείς, μια χώρα μεσογειακή να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο, λεμόνια από την Αργεντινή, αχλάδια από τη Γερμανία ....για να μη θυμηθώ το λάδι.......
~ Ποιος φταίει που οι αγρότες πουλούσαν τη γη τους ή την άφηναν ανεκμετάλλευτη και έπαιρναν τις επιδοτήσεις για να τις φάνε στα μπουζούκια;; Ποιος φταίει που κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με τη γη αλλά ξαφνικά όλοι αποζητούσαν μια θεσούλα στο δημόσιο;;Ποιος φταίει που τη ''χρυσή'' εποχή του χρηματιστηρίου πουλήθηκαν περιουσίες για να κατατεθούν στο βωμό του εύκολου κέρδους.... Αν δεν είχαν γίνει, όλα αυτά..... αν όσοι οδηγήθηκαν σε αυτές τις αποφάσεις, χειραγωγήθηκαν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, γνώριζαν;; Τι θα γινόταν;;
~ Αν το υπουργείο εξωτερικών δεν εξέδιδε κοινότυπες ανακοινώσεις, αλλά ασκούσε ουσιαστική εξωτερική πολιτική. Αν φαινόταν ικανό και άξιο να άρει την αμηχανία που το διακρίνει κάθε φορά που η Άγκυρα προκαλεί. Αν ορισμένοι υπουργοί εξωτερικών σιωπούσαν αντί να κάνουν αναξιοπρεπείς δηλώσεις, αν οι Έλληνες διπλωμάτες ασκούσαν διπλωματία με βάση τα συμφέροντα της χώρας κι όχι με βάση αυτά των μεγάλων δυνάμεων που έχουν έρθει να απλώσουν τα δίχτυα τους στην ευρύτερη περιοχή....
~ Αν τα Ελληνικά κόμματα αντί να διχάζουν τους ΄Ελληνες δημιουργώντας κομματικά μαντριά κι ανόητους ψηφοφόρους , φρόντιζαν να εμπνέουν την ομόνοια και τη δικαιοσύνη.... Αν οι Έλληνες είτε βρίσκονται εδώ είτε στο εξωτερικό κάτω από πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης συνεργαζόντουσαν για το κοινό καλό......
~ Αν το ανέκδοτο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ήταν μόνο ένα κακόγουστο αστείο κι όχι μια εφιαλτική απεικόνιση της πραγματικότητας;;; Τι θα γινόταν άραγε;;
~ Αν οι Έλληνες πολιτικοί αντί να καταργούν το υπουργείο Ναυτιλίας φρόντιζαν να δώσουν ερεθίσματα στους Έλληνες προκειμένου τα πλοία να κυκλοφορούν με Ελληνική σημαία και ενέτασσαν τον Ελληνικό εμπορικό στόλο σε ένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και μετατροπής τους σε κόμβους εμβέλειας και ταυτόχρονα η εφοπλιστική δύναμη να μετατρεπόταν σε βραχίωνα της οικονομικής αλλά και εξωτερικής πολιτικής;;
~ Αν οι Έλληνες πολιτικοί αντί να υποβαθμίζουν το υπουργείο Τουρισμού,φρόντιζαν να αναδείξουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, διαμορφώνοντας συνθήκες για προσέλευση τουρισμού- και υπάρχουν πολλά είδη τουρισμού πέρα από τον κλασσικό θερινό, χειμερινό, υπάρχει ο συνεδριακός τουρισμός, π θρησκευτικός, ο διατροφικός, ο περιηγητικός, ο αρχαιολογικός ο θεραπευτικός, ο καταδυτικός, ο ορειβατικός - και η χώρα μας έχει την ευλογία να μπορεί να φιλοξενήσει όλα αυτά τα είδη......καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους......
~ Αν τα Ελληνικά κόμματα συμφωνούσαν και αντί να διατηρούν το δημόσιο και τη γραφειοκρατία προκειμένου να βολεύουν τους κομματικούς στρατούς, φρόντιζαν να μειώσουν τις σπατάλες και να μεταμορφώσουν το χώρο σε ένα υπερεργαλείο;;; Αξιοποιώντας τον Έλληνα πολίτη;;
~ Αν οι πνευματικοί άνθρωποι αυτού του τόπου ενωμένοι ως γροθιά έμπαιναν μπροστά κάθε φορά που κάποιος εξωτερικός ή εσωτερικός εχθρός προσέβαλε την Ιστορία και την παιδεία μας και φρόντιζαν οι ίδιοι να αποτελούν φάρους και οδηγούς στις δύσκολες μέρες;; Αν έβαζαν τη φωνή τους και την άρνησή τους κάθε φορά που λοβοτομείται η Ελληνική Ιστορία μην αφήνοντας περιθώρια να ερμηνευτεί κάτι λανθασμένα;;
~ Αλήθεια, τί θα γινόταν αν κάναμε όλα τα παραπάνω;; Το αν μπορεί να γίνει να;;
~ Ανάμεσα στο αν και στο να η απόσταση μπορεί να είναι από έτη φωτός μέχρι μια μικρή απόφαση........ Εσύ αποφασίζεις Έλληνα..... και μην ξεχνάς ''Το «αν» εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε.''
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ( 1770-1843 , Ήρωας του Εικοσιένα)
~ Όλα αυτά απαιτούν δυο προϋποθέσεις: εμπνευσμένη πολιτική ηγεσία και αποφασισμένοι πολίτες. Για να έχουμε το πρώτο, πρέπει- για να μην γράψω επιβάλλεται- να μετατραπούμε στους δεύτερους.
~ Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε την ηγεσία που μας αξίζει, μέσα από επανάσταση του ίδιου μας του εαυτού. Ας γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε στο Ελληνικό σύμπαν...... προτού η παγκόσμια Ιστορία δίπλα στη λέξη Ελλάς βάλει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

~** Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΤ ΕΦΤΙΑΞΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ "ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΚΕΪ
~ O κρατικός Ε.Ο.Τ. έφτιαξε και προβάλλει βίντεο που "διαφημίζει" (δυσφημίζει) την Ελλάδα ως ...;ιδανικό τουριστικό προορισμό διακοπών για ...;κίναιδους!!!
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΤ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ!!


~  Ποιους επηρεάζουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ~  Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν τεθεί επί τάπητος εν όψει της άφιξης της τρόικας και πώς θα δοκιμάσουν τις τσέπες μας.-
Η τρόικα καταφθάνει στην Αθήνα την Τρίτη για να διαπιστώσει αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το νέο Μνημόνιο. Η υστέρηση των εσόδων έχει οδηγήσει τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του στην μελέτη μιας σειράς μέτρων που θα επηρεάσουν ξανά την τσέπη μας.
Δείτε αναλυτικά ποια κοινωνική ομάδα αφορά το κάθε μέτρο:

Πλαφόν στις συντάξεις

Τι είναι: Όριο στο σύνολο των συντάξεων (κύριας, επικουρικής και δεύτερης) που λαμβάνει ο κάθε ασφαλισμένος, που πλέον θα είναι τα 2.400ευρώ (κατ’ άλλες πηγές τα 2.200 ευρώ)

Ποιους αφορά: Το σύνολο των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Συζητείται το μέτρο να μην έχει οριζόντια εφαρμογή, αλλά να εφαρμοσθεί βάσει συντελεστών. Π.χ. Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα να έχουν χαμηλότερο πλαφόν από όσους εργάστηκαν για 45 έτη.

Μείωση εφάπαξ

Τι είναι: Μείωση των εφάπαξ του Δημοσίου κατά 22,63%

Ποιους αφορά: Κατ’ αρχάς τους υπαλλήλους του στενού δημοσίου που σκοπεύουν να συνταξιοδοτηθούν, αλλά αναμένεται να ακολουθήσει η περικοπή έως και 40% και σε άλλα Ταμεία, από τον χώρο των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα,τα οποία χορηγούν μεγαλύτερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Μείωση επιδομάτων

Τι είναι: «Ψαλίδι» σε διάφορα κοινωνικά επιδόματα

Ποιους αφορά: Τους άνεργους και όλους όσοι λαμβάνουν κάποια βοήθεια από το κράτος. Στο στόχαστρο έχουν μπει 89 επιδόματα, κυρίως οι συντάξεις γήρατος του ΟΓΑ προς ανασφάλιστους και διάφορες ειδικές παροχές του ΟΑΕΔ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου

Τι είναι: Η κατάργηση ή συγχώνευση 20 οργανισμών και 255φορέων του Δημοσίου που δεν χρειάζονται.

Ποιους αφορά: Τους 6.000 Δημοσίους Υπαλλήλους που εργάζονται στους φορείς, οι οποίοι και θα μετακινηθούν σε νέες θέσεις, αλλά δεν θα απολυθούν. Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει σαφές τι θα γίνει με τους υπαλλήλους των20 οργανισμών που θα κλείσουν. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο, σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι εργαζόμενοι των οργανισμών που καταργούνται, παύουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μείωση ειδικών μισθολογίων Δημοσίου

Τι είναι: Η μείωση των μισθών ως και 20% και η κατάργηση των επιδομάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Ποιους αφορά: Περίπου 200.000 υπαλλήλους (δικαστικούς λειτουργούς, ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ,καθώς και αρχιερείς, που είχαν εξαιρεθεί από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου) που θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 12% μεσοσταθμικά.Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων θα υποστούν απώλειες που θα ανέλθουν μέχρι και στο 20%. Το «μαχαίρι» στους μισθούς θα εφαρμοστεί αναδρομικά από το μισθό του Ιουλίου, τον οποίο οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρωθεί, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων ενδέχεται να πάρουν το μισθό του Σεπτεμβρίου «κουτσουρεμένο» μέχρι και .... 45%.

Φαίνεται πάντως ότι από τις περικοπές θα γλιτώσουν τελικά κάποιες κατηγορίες ενστόλων. Η κυβέρνηση σκοπεύει να διαχωρίσει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι λεγόμενοι «μάχιμοι αστυνομικοί». Η διάκριση γίνεται ανάμεσα σε εκείνους που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα ή στις ομάδας ΔΙΑΣ και εκείνους που βρίσκονται σε γραφεία.

Αύξηση στρατιωτικής θητείας

Τι είναι: Η αύξηση των μηνών της θητείας από 9 σε 12, ώστε να περιοριστούν οι ανάγκες πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.

Ποιους αφορά: Το σύνολο της στρατεύσιμης νεολαίας που θα αναγκαστεί να υπηρετήσει 3 μήνες παραπάνω στο στρατό.

~** Έρχεται νέα περαίωση – εξπρές

~ Περαίωση - εξπρές για να δώσει ανάσα στα άδεια κρατικά ταμεία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. 
Όλα δείχνουν πως το υπουργείο για τη νέα περαίωση θα ακολουθήσει παλιά συνταγή.Αυτή δεν είναι άλλη από τη διαδικασία που ακολουθούν οι ορκωτοί λογιστές για την διενέργεια ελέγχων στις μεγάλες επιχειρήσεις για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού. Οι ανέλεγκτες υποθέσεις είναι περίπου 485.000, ενώ οι χρήσεις 2000- 2006 παραγράφονται στο τέλος του έτους.  Έτσι στελέχη του υπουργείου ελπίζουν ότι μια ακόμα περαίωση,θα καλύψει την «τρύπα» του 1 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα.  Η σχετική ρύθμιση θα αφορά και σε περίπου 200.000επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι δεν είχαν κάνει την τελευταία περαίωση, χωρίς μάλιστα να δεχθούν έλεγχο όπως απειλούσε τότε το υπουργείο Οικονομικών.

~** AΘΛΗΤΙΚΑ :


***  ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ!


Σίγουρα μέχρι στιγμής σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, ο Μπρούνο Φορναρολι είναι η καλύτερη μεταγραφή...
Ο Ουρουγουανός φορ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για 3 χρόνια, αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζεσουαλδο Φερειρα και έχει όλα τα προσόντα για επιθετικός να στέλνει με κάθε τρόπο τη μπαλα στα δίχτυα των αντιπάλων.
Ο "El Tuna" οπως είναι και το παρατσούκλι του, σαν λατινοαμερικάνος κατέχει την τεχνική και τη φαντασία, μπορεί να παίξει και κορυφή και ελεύθερος στην επίθεση, έχει σουτ και εξαιρετική τριπλά που σε τετ α τετ ή σε ενας εναντίον ενός δεν μπορεί να τον σταματήσει κάποιος αμυντικός, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
O 24 χρόνος άρχισε ήδη τις προπονήσεις με ατομικά προγράμματα, ο ίδιος θέλει να προλάβει να αγωνιστεί στα δυο παιχνίδια με την Μάδεργουελ ή σίγουρα στο δεύτερο στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:
"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Μπρούνο Φορναρόλι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας".
Editorial: (greenarea team)

*** ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Η προσέλευση των οπαδών του Παναθηναϊκού στα σημεία που πωλούνται εισιτήρια διαρκείας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία... 
Τρέλα για ένα μαγικό χαρτάκι, οι άνθρωποι της ΠΑΕ κάθε άλλο πάρα πικραμένοι είναι, αφού βλέπουν πως τα διαρκείας πωλούνται κατά 100αδες καθημερινά.
Οι ρυθμοί από τις πρώτες ξερες κυκλοφορίας, προμήνυαν ρεκόρ, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο θα σπάει αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός τρέλας για διαρκείας.
Αυτοί τη στιγμή τα διάρκειας για τη νέα σεζόν έχουν ξεπεράσει τα 4 χιλιάδες, από Δευτέρα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ ο αριθμός, σε αυτό βοηθάει σίγουρα αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ, η κλήρωση με αδύναμο αντίπαλο, αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός πάρει θετικό αποτέλεσμα στις 31 Ιουλίου στη Σκωτία που ισοδυναμεί με πρόκριση στα Play Off του Champions League, τότε ο αριθμός ίσως περάσει και τις 10 χιλιάδες, στη συνέχεια μένει ένας γεμάτος Αύγουστος, θα γίνουν νέες μεταγραφές, θα γίνουν τα παιχνίδια για την πρόκριση στους ομίλους και η έναρξη του πρωταθλήματος, αν όλα αυτά πάνε καλά για τους πράσινους, τότε ας μη αποκλείουμε να σπάσει το ήδη πράσινο ρεκόρ με 34 χιλιάδες διαρκείας το καλοκαίρι του 2010, πολύ σημαντικός παράγοντας επίσης είναι οι πολύ χαμηλές τιμές, ακόμα και από τις περσινές!
Editorial: (greenarea team)


*** Αποκλείσθηκε απο τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου λόγω "ρατσιστικού" σχολίου

Αποκλείσθηκε απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με απόφαση της Ελληνικής Αποστόλης στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της, Ισίδωρος Κούβελος.

Αφορμή αποτέλεσε ρατσιστικό σχόλιό της στο Twitter για τους αφρικανούς στη χώρα μας. Στο επίμαχο μήνυμα η Παπαχρήστου ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των αγώνων, το μήνυμα που απέστειλε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter προκάλεσε την οργή άλλων χρηστών του κοινωνικού δικτύου, με πολλούς να ζητούν να την ανακαλέσουν.
Να σημειωθεί ότι από τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Παπαχρήστου έχει προωθήσει μηνύματα της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη, με μηνύματα με περιεχόμενα όπως «Η ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και όχι απλά η «επανένωση» της Κύπρου είναι ο διαχρονικός σκοπός μας»…
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπισμού, η ισότητα, ο σεβασμός των άλλων, η ανταλλαγή μεταξύ ατόμων, χωρών και ηπείρων αποτελούν απαράβατους κανόνες.
Την ανάκληση της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησε νωρίτερα μεανακοίνωση της από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η Δημοκρατική Αριστερά.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ.
***OI ALHTES... ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ!


* ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ TWITTER; ΠΟΣΟ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ; ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ;;;  http://www.stoxos.gr/2012/07/blog-post_4142.html
Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε την ανάκληση της συμμετοχής της πρωταθλήτριας μας ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ. Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με αφορμή το "ρατσιστικό" σχόλιο που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η αθλήτρια της ελληνικής ομάδας στίβου, Βούλα Παπαχρήστου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν έγραψε στο λογαριασμό της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!». Τάδε έφη ΔΕΙΜΑΡ=ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!


 Φωτογραφία Εξώφυλλου

Το Έθνος που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες κατάντησε σήμερα να αποκλείει Ελληνίδα αθλήτρια, όχι για το ήθος και τη διαγωγή της, αλλά για το «ρατσιστικό» ανέκδοτό της. Το 200 π.χ. οι Αφρικάνοι έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες; Ας μας απαντήσει ο Κουβέλης ή ο Κούβελος…
~****** ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ... ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΛ ΣΤΟΥΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ- ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ -2105214100- ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ...

*** ΤΟ 1936 ΞΕΡΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ ΕΝΑ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ.............

*** ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ . . . ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !

Γρηγορης Ψαριανος. Ο βουλευτης της Δημοκρατικης "Αριστερας"
Ο εχθρος των πολυεθνικων και του Κεφαλαιου !
Ο . . . λα'ι'κος επαναστατης με την καμπριο Ferrari !
Aς τον χαιρονται οι αριστεροι μακακες που τον ψηφισαν και οι δεξιοι μακακες που τον λουζονται στην συγκυβερνηση για το καλο της Ελλαδος παντοτε ! χα,χα,χα,χα

 
*** ΒΟΥΛΑ ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΑΓΓΛΟΥΣ ΓΚΕΗ με ποντιους και σκοτσεζους ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2016!*** ΒΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ......!!!!!!!!!!!!


*** “ΚΗΡΥΞΑΝ” ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !

-Ερχονται … ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !
-Σε περίπτωση “αδυναμίας” πληρωμής του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ “χαρατσιού”ερχονται κατασχεσεις μισθων, συνταξεων,ακινητων (ακόμη και επίπλων από τα σπίτια μας…) .
-Δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη και … τρόικα” – 15/07/2012.
-Ερχονται …
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ αγροτικής γης (όχι, ΔΕΝ είναι “φήμη”...) αφού με το ξεπούλημα σε “ιδιώτες” της Αγροτικής Τράπεζας ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η “ρήτρα υποθήκευσης” γης, μέσω των αγροτικών δανείων – που έχει συνάψει σχεδόν κάθε αγρότης – με την Αγροτική.

-Ο “νέος αγοραστής” ΔΕΝ θα διστάσει να ΚΑΤΑΣΧΕΙ τη γη (ή να μετατρέψει τους ιδιοκτήτες σε “κολλίγους” …)
-ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !
-ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΜΩΣ … ΚΑΤΙ !
-Πέρα απ’το ότι η “ψευτοκυβέρνηση” ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ. – ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΗ – απ’ τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας της – αφού οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξήχθησαν υπό το καθεστώς εκβιαστικών – πλαστών διλημμάτων , ψεύτικων υποσχέσεων και κλίματος χειραγώγησης – τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος ( νόμοι “περί εξαπάτησης εκλογέων” και “νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος” – άρθρα του Ποιν. Κώδικα.)
– Πέρα από το ότι ΟΛΟΙ μας έχουμε αντιληφθεί τα “σχέδια γενικού ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ” της χώρας, μέσα από προδοτικές συμφωνίες και “μνημόνια” (είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ άρθρο 7, παρ.3 του Συντάγματος…)
-Υπάρχει το ΖΗΤΗΜΑ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ! ( ΟΛΩΝ ΜΑΣ!)

– Υπάρχει και το (ακροτελεύτιο) άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος :

-”Kάθε πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ – με καθε τροπο - σε εκείνους που προσπαθούν να ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ή να ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ τα άρθρα του ελληνικού Συντάγματος …”.
(Δηλαδη, οταν ενα καθεστως ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, καθε αντισταση ειναι ΝΟΜΙΜΗ).
– Το ΒΑΣΙΚΟ άρθρο 1 του Συντάγματος αναφέρει :
“ΘΕΜΕΛΙΟ του πολιτεύματος είναι η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ”.
– ΑΥΤΗ (η λαικη κυριαρχια…) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ εδώ και ΚΑΙΡΟ !
– ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ !
-ΔΕΝ θα τους ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να παίρνουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ -
– ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ !
-ΩΣ ΕΔΩ!

-ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ (εδω και χρονια…) ερήμην του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

-Ως “πρώτο βήμα” ΝΟΜΙΜΗΣ αντίστασης το ανεξάρτητο – αμεσοδημοκρατικό κίνημα : “ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!” προτείνει στους Ελληνες πολίτες :
-Στείλτε με απλό φάκελο και γραμματόσημο των 0,60 ευρώ ΟΛΟΥΣ τους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ και τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ στο Μέγαρο Μαξίμου-οδός Ηρώδου Αττικού-ΑΘΗΝΑ.
– ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ τη χώρα στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ !
- ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !
-Oπως έκανε ο Γκάντι – ειρηνική – πολιτική – ανυπακοή !
-Γράψτε απ’ έξω :
-Αντώνη Σαμαρά -Μέγαρο Μαξίμου , οδος Ηρωδου Αττικού – ΑΘΗΝΑ.
-ή Ευάγ. Βενιζέλο – Γραφεία ΠΑΣΟΚ. – οδός Ιπποκράτους 22 Τ.Κ. 10680 – ΑΘΗΝΑ .
ή Φώτη Κουβέλη – γραφεία ΔΗΜΑΡ. Αγίου Κων/νου 40 Τ.Κ. 10437 – Ομόνοια – ΑΘΗΝΑ .
- ΓΡΑΨΤΕ εσωτερικά:
 -ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ !
– Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα παραλάβουν !
-Ας γεμίσουμε το Μέγαρο Μαξίμου και τα κομματικά τους γραφεία με 60.000 κιλά χαρτί…Ναι, ειναι 60 τοννοι !
-Τόσο ζυγίζουν 3.000.000 επιστολές…
– Για λεφτά ούτε λόγος…
– ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! Οι Ελληνες ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ – πλεον – να ανταποκριθουν ακομα και στις στοιχειωδεις -καθημερινες αναγκες
τους !


-ΩΣ ΕΔΩ !
-ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ – ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !
– ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ!
-Εχουμε τη ΔΥΝΑΜΗ !
-ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να πετυχουμε τα ΠΑΝΤΑ!
-ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ( και ΟΧΙ στους εθνοπροδοτες που ξεπουλανε με “ειδικα συμβολαια” τη χωρα!)
– ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !
-ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ “ΧΡΕΟΥΣ” – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ”ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ” !

-Εξω η “τρόικα” απ’ την Ελλαδα!
-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
-ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !
-ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ “ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” (ολες οι εξουσιες να αποδοθουν στον “κυριαρχο ελληνικο λαο”- οπως οριζει το συνταγμα!)
Ιωάννης Δ. Ζαφειρόπουλος

*** Νέα πισίνα βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού


Μετά την απίστευτη αποκάλυψη για την ύπαρξη πισίνας και μπάρμπεκιου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού..και τις αστειότητες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνου Σκανδάμη ότι αφού δεν χρησιμοποιπήθηκε δημόσιο χρήμα δεν είναι μείζον θέμα, τότε έρχεται και το πόρισμα του αρμόδιου υπουργείου το οποίο προφανώς είτε θεωρεί τους πολίτες είτε τυφλούς είτε χαμηλής πνευματικής ικανότητας.

 Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα αυτό που όλοι βλέπουν ως πισίνα, το τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από επιτόπια αυτοψία μάλιστα, το χαρακτήρισε ως διακοσμητικό συντριβάνι.
 Και πριν κοπάσει ο θόρυβος από το απαράδεκτο πόρισμα του υπουργείου, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέβασαν στην ιστοσελίδα τους φωτογραφίες από άλλη πισίνα που έχει κατασκευαστεί στις φυλακές σε άλλο σημείο.

Διαβάστε λοιπόν πως περιγράφει το κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης την πισίνα (για την πρώτη που αποκαλύφθηκε) ή κατά τους ίδιους το τεράστιο αυτό διακοσμητικό συντριβάνι.

«Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή».
ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~** ΑNARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html  , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012 .-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html   Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.htm  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.

~**

ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  :
 ~** Οικογενειακές στιγμές 2012 :

http://youtu.be/ZVjICgKcmcY ,~** Στο σπίτι 25/07/2012 :
http://youtu.be/eN6OaHE549A ,*
 
** ~ http://www.youtube.com/stamos01  .-Stamos01 = 1767 , Βίντεο , stamatios01= 232 βίντεο , vlasiskal= 236 βίντεο .-=2225 βίντεο- αναρτήσεις !!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου