ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 01  Μαρτίου  2013  :







 




ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  !!  ΓΕΜΑΤΟ  ΑΓΑΠΗ , ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ  ΧΑΡΑ γιά  όλους  μας !!

*** Μεσσηνιάκά  καί  Άλλα  :  !

***   Αυτοκτόνησε 54χρονος αστυνομικός στον Καλαμαρά Μεσσηνίας   :
Αυτοκτόνησε 54χρονος αστυνομικός στον Καλαμαρά Μεσσηνίας

*   Τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο έδωσε χθες το απόγευμα αστυνομικός καταγόμενος από τον Καλαμαρά του Δήμου Μεσσήνης που υπηρετούσε επί χρόνια σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας.
Ο 54χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του έξω από το πατρικό του στο χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες άφησε σημείωμα, στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

*** Δεν ψήφισε η δημοτική αρχή πρόταση για τα τέλη σε Αρι, Αρφαρά, Θουρία   :
Δεν ψήφισε η δημοτική αρχή πρόταση για τα τέλη σε Αρι, Αρφαρά, Θουρία
*  Με μια… έμπνευση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας -στην προχθεσινή του συνεδρίαση- δεν μετείχαν στην ψηφοφορία επί της πρότασης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρου Μπρεδήμα για το θέμα των ανταποδοτικών τελών σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία.
Ο δημοτικός σύμβουλος, που ήταν και ο εισηγητής του σχετικού θέματος, ζητούσε αφ’ ενός αφ’ ενός να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στις πιο πάνω περιοχές και αφ’ ετέρου να απαλειφθούν -ή έστω να «παγώσει» η είσπραξη- των προστίμων για τα εσφαλμένα τετραγωνικά βάσει των οποίων τα πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια.
Αν και ο δήμαρχος δήλωσε ότι ούτε η δημοτική αρχή επιθυμεί να εισπράξει τα πρόστιμα, βεβαιώνοντας την ίδια στιγμή ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο -«ακροβατώντας στο νομότυπο», όπως είπε- την απαλειφή τους, υποστήριξε ότι το θέμα των δημοτικών τελών συζητείται κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση, η οποία έχει ήδη γίνει φέτος.
Ισχυρίστηκε δε ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας αν το Σώμα αποφασίσει -εκτός της πιο πάνω ειδικής διαδικασίας- την μεταβολή των δημοτικών τελών, εξηγώντας ότι γι’ αυτόν το λόγο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν μπορούν να μετάσχουν σε τέτοιου είδους ψηφοφορία.
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ»
Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον «λαϊκισμό» και τη «δημαγωγία» -«αρκετά υποστήκαμε εξ αιτίας τους τα τελευταία 30 χρόνια» είπε- και υποστήριξε ταυτόχρονα ότι «είναι δικαίωμά σας ο έλεγχος, αλλά και δικαίωμά μας ο έλεγχος της ποιότητας του ελέγχου».
Παράλληλα, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι καμία δημοτική αρχή δεν επιθυμεί να επιβάλλει φόρους, θύμισε ότι τα τέλη δεν έχουν αυξηθεί και αναφέρθηκε στο νέο νομικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης που τιμωρεί τη μη διεκδίκηση πόρων.
Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει ό,τι είναι δυνατό για να απαλειφθούν οι προσαυξήσεις, βεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να κάνει, προσφεύγοντας ακόμα και δικαστικά, αν δεν ευοδωθεί η αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλει για την απόρριψη της προσφυγής της.
Θύμισε δε, ότι η απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας για απαλειφή των προσαυξήσεων έγινε όταν γενικός γραμματέας ήταν «το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Τάσος Αποστολόπουλος».
Ο δήμαρχος κάλεσε μάλιστα τον Θ. Μπρεδήμα «να λάβετε το λόγο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να ζητήσετε από τον κ. Βενιζέλο να καταργηθούν τα πρόστιμα και να αλλάξει ο νόμος. Μην βασανίζετε εμένα».
«ΥΠΕΚΦΥΓΗ»
Ως υπεκφυγή και «εκ του πονηρού» χαρακτήρισε τη θέση του δημάρχου περί κωλύματος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας, προσθέτοντας ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο «δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, παρά μόνο δημοτικοί σύμβουλοι. Αν εσείς νιώθετε εκπρόσωπος της κυβέρνησης να το δηλώσετε» σημείωσε απαντώντας στις αιχμές του δημάρχου.
Ο σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Γιώργος Νταγιόπουλος -σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Π. Νίκα περί νομικού κωλύματος της πλειοψηφίας- αναρωτήθηκε αν το ίδιο θα συμβεί φέτος και με τον προϋπολογισμό, που επίσης απαιτεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Με βάση το σκεπτικό του δημάρχου, να υποθέσω ότι δεν θα έλθει φέτος στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα τροποποίησης του φετινού προϋπολογισμού» παρατήρησε.
ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ
Νωρίτερα, ο Θ. Μπρεδήμας -αναπτύσσοντας το θέμα- είχε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για αναιμική αντίδραση τόσο στην απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης του Σώματος για απάλειψη των προσαυξήσεων, όσο και στην απόρριψη από την Ειδική Επιτροπή της προσφυγής του δήμου επί της εν λόγω απόρριψης.
Το αίτημα της μείζονος μειοψηφίας στήριξαν και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών της ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Διασάκος, Σταμάτης Μπεχράκης και Γιάννης Γκλεγκλές:
«Να εφαρμόσει ο δήμος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απειθαρχήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση» τόνισε ο Ν. Διασάκος, καταθέτοντας δική του πρόταση για κατάργηση των δημοτικών τελών σε όσους δημότες αντιμετωπίζουν δυσχέρειες λόγω της κρίσης.
«Δεν υφίσταται ανταποδοτικότητα μετά από τόσα χρόνια» υποστήριξε ο Στ. Μπεχράκης, λέγοντας ότι οι τότε εισπράξεις του δήμου από τα ανταποδοτικά ήταν ισοσκελισμένες με τις δαπάνες που τα εν λόγω τέλη καλούνταν να καλύψουν:
«Ο στόχος είναι να καλύψει ο δήμος τους πόρους που στερείται από την πολιτεία, μετά τη συνεχή μείωση της θεσμικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ» δήλωσε ο επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών.
«Είχαμε προειδοποιήσει να μην γίνει επανυπολογισμός των τετραγωνικών γιατί θα άνοιγε ο ''ασκός του Αιόλου", όμως δεν εισακουστήκαμε» παρατήρησε από την πλευρά του ο Γ. Γκλεγκλές.
Μάλιστα, χαρακτήρισε πρωτοφανές να επιβάλλει αρχικά η δημοτική αρχή υπέρογκα τέλη με βάση τα νέα τετραγωνικά και στη συνέχεια η ίδια να επιζητεί να ακυρώσει την ίδια της την απόφαση -«προσπαθείτε τώρα να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα» είπε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος της «Πρωτοπορίας».
ΟΙ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Ευθύνες στις δημοτικές αρχές των τ. Δήμων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας που δεν είχαν -όπως είπε- ελέγξει αν ήταν ακριβείς οι δηλώσεις των τ.μ. επέρριψε ο αρμόδιος επί των οικονομικών αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, «δεν γνωρίζω τι έκαναν οι τότε δήμαρχοι» είπε, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να πετύχει ακύρωση των προσαυξήσεων.
Ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης δήλωσε από την πλευρά του ότι ήταν υποχρέωση η επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών:
«Ευθύνονται οι μειοψηφίες που δεν αποδέχθηκαν πρόταση για υπαγωγή των κατοίκων -σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία- σε ρύθμιση, που καταργούσε τις προσαυξήσεις και διευκόλυνε με πολλές δόσεις την καταβολή των δημοτικών τελών των προηγούμενων χρόνων.
«Δυόμιση χρόνια μετά, δείτε πού βρισκόμαστε, να προσπαθούμε να καταργήσουμε τις προσαυξήσεις. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία τέτοια απόφαση, από καμία αρμόδια αρχή» σημείωσε ο Δ. Μπούχαλης, παρατηρώντας προς τις μειοψηφίες: «Με αυτή την μικροπολιτική οδηγείτε σε ομηρία τους κατοίκους. Ολος ο οικισμός του Αρι δήλωνε συνολικά 9.000 τ.μ. Επανέλεγχοι έγιναν παντού στον δήμο και όπου υπήρξε διαφορά, οι περισσότεροι πλήρωσαν. Αυτοί που πλήρωσαν είναι άλλης κατηγορίας πολίτες;» αναρωτήθηκε.

***  Το Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά :
Το Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά
*  Από την Κυριακή 10 Μαρτίου ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά με κορύφωση το Καρναβάλι των Φούληδων που πλέον έχει γίνει θεσμός.
Ετσι την Κυριακή 10/3 από τις 6.30 το απόγευμα όσοι θελήσουν να βιώσουν μια αυθεντική διασκέδαση, να περάσουν όμορφα και να δώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη φετινή Αποκριά, ντυμένοι «μπαρμπούτες» θα συναντηθούν στην πλατεία Αγίου Ανδρέα και με συνοδεία μουσικού συγκροτήματος θα περάσουν από σπίτια και γειτονιές για να καταλήξουν αργότερα στα μαγαζιά της πλατείας. Για τα παιδιά που θα θελήσουν να μάθουν να κατασκευάζουν χαρταετούς όπως γινόταν παλιότερα με καλάμια, χαρτί και αλευρόκολλα, θα στηθεί στον πεζόδρομο εργαστήρι κατασκευής χαρταετού, το Σάββατο 16 Μαρτίου από τις 11 π.μ. ως τη 1 μ.μ.
Την επομένη θα γίνει το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Σ' αυτό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από την Ε' τάξη δημοτικού και πάνω, σε ομάδες από τρία μέλη και πάνω. Σημείο συνάντησης θα είναι το ρολόι των Φιλιατρών στις 10.30 το πρωί. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας θα είναι μια δωροεπιταγή 100 ευρώ που θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στον Τάκη Μιχαλακόπουλο στο τηλέφωνο 6977-441536.
Η οργάνωση και των τριών αυτών εκδηλώσεων ανήκει στον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το Καρναβάλι των Φούληδων στις 17 του μήνα, στις 4 μ.μ., στα Φιλιατρά. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, στη Βίκυ Αλεξανδροπούλου στο τηλέφωνο 27613 60023 και στη Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972-297936.

*** Υπάρχουν και άλλοι δήμαρχοι που κλέβουν το Δημόσιο, λέει ο Θ.Πάγκαλος  :
  *  Για όλους και για όλα μίλησε για μια ακόμα φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπολύοντας τη γνωστή επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση Μπέπε Γκρίλο, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο νούμερο», αλλά με ενδιαφέρονται κείμενα, τα οποία αν δημοσιεύονταν στην Ελλάδα θα λέγαμε «ιδού ο νέος πολιτικός ηγέτης μας».
Είπε όμως ότι τα κείμενά του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και «δεν είναι σαχλαμάρες όπως τα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής».
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι δήμαρχοι «εν ενεργεία που κλέβουν το δημόσιο», μάλιστα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
Διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην εκλογική του περιφέρεια και δήλωσε στη διάθεση του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει στοιχεία.
«Είμαι βουλευτής 32 χρόνια και ξέρω τι γίνεται στα ταμεία των δήμων που συγκροτούν την περιοχή μου» τόνισε.
Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει προσοχή στα πραγματικά γεγονότα που συγκροτούν στο μυαλό του κόσμου την απαξίωση του πολιτικού συστήματος».
Κληθείς να σχολιάσει την απουσία Σημίτη από τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Πάγκαλος αρκέστηκε να πει ότι «εγώ πάω στο συνέδριο».
Μάλιστα, προανήγγειλε κόμμα, σε περίπτωση που απογοητευθεί από το συνέδριο λέγοντας: «Το κόμμα που θα δημιουργήσω όταν απογοητευτώ από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα έχει ως τίτλο 'Αυτογνωσία'», ενώ στην επισήμανση ότι θεωρεί δεδομένο πως θα απογοητευτεί από το συνέδριο του κόμματος είπε: «Δεν είναι δεδομένο, εκεί θα πάω για να μην απογοητευτώ».
Ζήτησε άρση της μονιμότητας στο δημόσιο λέγοντας: «το έσχατο δείγμα κακοποίησης της μονιμότητας είναι οι μόνιμοι καθηγητές πανεπιστημίου». Newsroom ΔΟΛ

***  Άνοιγμα στη σκανδιναβική αγορά  :
 *  Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τη «Μυθική Πελοπόννησο» δήλωσε η περιφερειάρχης του Όσλο και Άκερσχας, Valgerd Svarstad Haugland, κατά την προχθεσινή συνάντησή της με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στο Όσλο.
Παλαιοί γνώριμοι οι δύο περιφερειάρχες από τη θητεία τους ως υπουργοί Πολιτισμού των χωρών τους, μετά την πρότερη συνεργασία τους, έρχονται τώρα να ξεκινήσουν μια νέα.
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Τατούλης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως διεθνούς προορισμού, ενώ πρότεινε στην ομόλογό του την απευθείας συνεργασία των δυο Περιφερειών.
Ο περιφερειάρχης έθεσε, επίσης, το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας και με άλλες Περιφέρειες, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό δίκτυο Περιφερειών, ευνοώντας τις στοχευμένες και αποδοτικές συνέργειες.
Η περιφερειάρχης του Όσλο βρήκε εξαιρετική την πρόταση του κ. Τατούλη και συμφώνησε για τη δημιουργία ατζέντας θεμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση της συνεργασίας.
Συμφώνησαν, επίσης, στην τουριστική συνεργασία των δύο Περιφερειών μέσω της προώθησης, συγκεκριμένα, του οικογενειακού τουρισμού, της παραθεριστικής κατοικίας και του σχολικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η διοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μιας εκδήλωσης το Σεπτέμβριο, αφιερωμένης σε πελοποννησιακά προϊόντα και γεύσεις, στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία, Αντώνης Βλαβιανός, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στη Νορβηγία, αλλά και γενικότερα ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι «μετά τη Νορβηγία θα επεκτείνουμε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ισλανδία, με απώτερο στόχο να επιτύχουμε την ανάπτυξη συνεργειών και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στο σύνολο των σκανδιναβικών χωρών».

***  Μαθητές από τo εξωτερικό στο Λύκειο Ελληνίδων  :
 

 

 

 

  *  Σήμερα το πρωί μαθητές του εξωτερικού επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση των ελληνικών παραδοσιακών στολών ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και κάποιες από αυτές.
Έπειτα με τη βοήθεια των δασκάλων του Λυκείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας.

***  Επίσκεψη του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας  :
  *  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, πραγματοποίησε ο νέος Διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Πύραρχος κ. Κυριακούλης Κυριακουλέας. Ο νέος διοικητής ζήτησε την ευχή του Μητροπολίτη και τις προσευχές του για την επιτέλεση των νέων του καθηκόντων, ενημερώνοντάς τον για το έργο που επιτελεί το Σώμα της Πυροσβεστικής στο Νομό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο Μητροπολίτης δέχθηκε εγκαρδίως τον κ. Κυριακουλέα και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο πολυσήμαντο έργο του.-
 
***  Προφυλακίσθηκαν πέντε άτομα για την εγκληματική οργάνωση στην Πυλία :
   *  Προφυλακίσθηκαν χθες αργά το βράδυ μετά την απολογία τους με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Καλαμάτας, τα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά. Σήμερα απολογούνται στην Κυπαρισσία και τα μέλη που είχαν συλληφθεί για παρόμοια εγκληματική οργάνωση στην περιοχή της Τριφυλίας.
 
***  Έσπασαν αυτοκίνητο γιατρού μέρα μεσημέρι στο νοσοκομείο :

 *  Διάρρηξη σε αυτοκίνητο γιατρού επιχειρήθηκε προχθές το μεσημέρι στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος. Τελικά, ο συναγερμός που άρχισε να χτυπάει δεν επέτρεψε να κλαπούν πράγματα, ωστόσο οι υλικές ζημιές ήταν σημαντικές, καθώς ο γιατρός βρήκε χαλασμένη την πόρτα, μάλλον από λοστό, και το τζάμι του παραθύρου σπασμένο.
Επειδή απόπειρες διάρρηξης ή κλοπών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρατηρούνται κατά διαστήματα, ο πρόεδρος του Σωματείου των Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, θέτει ζήτημα φύλαξης του ιδρύματος, όχι μόνο στον προαύλιο χώρο, αλλά και μέσα στο κτήριο, όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τις προάλλες έκλεψαν τσάντα γιατρού με όλα τα ιατρικά του εργαλεία, μέσα από το γραφείο του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μάκαρης επισημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει έλεγχος με μαγνητικές κάρτες στην είσοδο - έξοδο του πάρκινγκ από τις μπάρες, ενώ προτείνει να ελέγχεται και το επισκεπτήριο, όπου όχι μόνο δεν τηρείται το ωράριο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να μπαινοβγαίνει, ακόμη και στους θαλάμους, είτε έχει δουλειά στο χώρο είτε όχι. Αναφέρεται, επίσης, στο Τμήμα Επειγόντων, όπου πολλές φορές έχουν σημειωθεί και φασαρίες, καθώς ούτε εκεί υπάρχει έλεγχος στο ποιος εισέρχεται.

*** Κατακραυγή για το… Πρωτόκολλο. Φραστική επίθεση του Κ. Αθανασόπουλου στον Στ. Μπεχράκη :
  *   Την αντίδραση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Παν. Νίκα να ζητήσει από τον επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτη Μπεχράκη, να κάνει αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για κάποια οικονομικά στοιχεία, εν όψει της προχθεσινής συνεδρίασης. Μάλιστα, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, χθες δηλαδή, ο σχολιασμός του δημάρχου για «εισβολή» του κ. Μπεχράκη στο γραφείο της προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν ευσταθεί.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση προχθές στο Σώμα ο κ. Μπεχράκης, ζητώντας να υπάρξει μια διαβεβαίωση από το προεδρείο ότι οι επικεφαλής δε χρειάζεται να περνούν πρώτα από το Πρωτόκολλο, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που άπτονται των λειτουργιών του Δήμου Καλαμάτας.
Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών στο σύνολό τους τάχθηκαν στο πλευρό του κ. Μπεχράκη, θεωρώντας ως αντιδημοκρατική την παρέμβαση του δημάρχου Παν. Νίκα, ενώ, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Νταγιόπουλος, «υπάρχει κεκτημένο δικαίωμα τόσο για τους επικεφαλής όσο και για τους δημοτικούς συμβούλους. Σε περίπτωση που ο δήμαρχος επιμείνει στην τακτική του, δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου».
Επικριτικοί, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις τους για τη στάση του δημάρχου, ήταν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Όμως, αντιγράφοντας, χωρίς να το θέλει, τον ποιητή Μ. Αναγνωστάκη, που σ’ ένα ποίημά του υποστηρίζει πως «φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά, πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου», ο Κ. Αθανασόπουλος είπε ότι θα υποστηρίξει την άποψη του κ. Μπεχράκη, υπό την προϋπόθεση ο τελευταίος να ανακαλέσει ένα χαρακτηρισμό που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα είναι «άνανδρος» και «δειλός». Εφόσον, δε, το επαναλάβει στο μέλλον και είναι ο ίδιος παρών, «θα λύσει το πρόβλημα με τον τρόπο που πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις».
Προς τιμήν του, πάντως, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Π. Μπουζιάνης, δήλωσε ότι δε θέλει να δώσει συνέχεια σ’ ένα θέμα που ανήκει στο παρελθόν. Την ίδια στάση κράτησε και ο πρόεδρος της έδρας Δ. Πολίτης, ο οποίος παρατήρησε ότι η αχαρακτήριστη φράση ειπώθηκε, αλλά το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας απουσίαζε τη συγκεκριμένη στιγμή από την αίθουσα κι έτσι δεν καταγράφηκε κάποια δήλωσή του, εκτός, βέβαια, από αυτές που έχουν ήδη γίνει στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Δίχασε η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων  :
  *  Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην προχθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2013, τις οποίες εισηγείται η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις».
Πρόκειται για πληθώρα εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και τις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 1ου Καρναβαλιού Καλαμάτας από εθελοντές και επαγγελματίες.
Οι δαπάνες που θα αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας συνίστανται σε 17.835 ευρώ με το ΦΠΑ για ηχητική – φωτιστική κάλυψη και σχετικές εκτυπώσεις, ενώ η οργάνωση και προβολή των εκδηλώσεων έχει ανατεθεί από το Δήμο στη «Φάρις» αντί 8.671,50 ευρώ με το ΦΠΑ. Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των εν λόγω δαπανών θα καλυφθεί με χορηγίες.
Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, υποστήριξε ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται είναι μία ακόμη από τις προσφιλείς τακτικές της Δημοτικής Αρχής να «μαζεύει ψηφοφόρους».
Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, έθεσε θέμα χρημάτων που θα ξοδευτούν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες, τόνισε ότι θα έπρεπε να στηριχτούν περισσότερο οι εκδηλώσεις στη Νέδουσα, ενώ το καρναβάλι της Καλαμάτας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσει με όρους αντιπαράθεσης με αυτό της Μεσσήνης, που έχει μακραίωνη ιστορία.
Ο Νίκος Διασάκος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων, αλλά σχολίασε ότι ο χαρακτήρας τους δε θα πρέπει να εμπορευματοποιηθεί.
Τέλος, ο Νίκος Φωτέας από την «Πρωτοπορία» τάχθηκε κατά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε διαφανής ο τρόπος χρηματοδότησης, ενώ δεν απαντήθηκε και το ερώτημα αν θα γίνει διαγωνισμός για την κάλυψη των ηχητικών και φωτιστικών εξόδων των εκδηλώσεων.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Άλλαξε ώρα η ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου  :
  *  Στις 6.00 σήμερα το απόγευμα και όχι στις 7.00, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΕΤΕΑΝ Α.Ε.: Ενεργές δράσεις και επιχειρηματικότητα».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) και σε αυτή θα παραστεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., Γ. Γεροντούκος.

***  Επίσκεψη του 1ου Νηπιαγωγείου σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες! :
  *  Την 2η επίσκεψή τους σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες πραγματοποίησαν προχθές τα μικρά παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών μαζί με τις δασκάλες τους και ήταν μια όμορφη και συναρπαστική εμπειρία για όλους, ενώ πέρασαν ευχάριστα το πρωινό τους στην εξοχή!
Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Βιβή Παντελάκη έγραψε σχετικά με αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψή του, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, παρουσιάζοντας και φωτογραφίες: «Παρατηρήσαμε ότι αυτή τη χρονιά πολλοί μαθητές μας μετέφεραν στο σχολείο τις εμπειρίες τους από τις αγροτικές δραστηριότητες των γονιών τους. Έτσι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα που να αξιοποιεί τις εμπειρίες τους και να γίνει αφετηρία για νέες γνώσεις.
Ο τίτλος που δώσαμε στο πρόγραμμα αυτό είναι «ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ». Σήμερα Τετάρτη 27/2/2013 πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη επίσκεψή μας. Στόχος μας ήταν να δούμε πως ένα άδειο θερμοκήπιο προετοιμάζεται προκειμένου να δεχτεί τα νέα φυτά, πως τα φυτεύουν και στη συνέχεια πως τα περιποιούνται για να αναπτυχθούν.
Αρχικά πήγαμε στο θερμοκήπιο του Νίκου Βασιλόπουλου. Εκεί είδαμε πως οι εργάτες φύτευαν έτοιμα φυτά αγγουριάς.
Στη συνέχεια στο θερμοκήπιο του Νίκου Στριμπάκου είδαμε φυτεμένες αγγουριές μέσα σε νάιλον, μέσα στο θερμοκήπιο, για μεγαλύτερη προστασία. Στα δύο επόμενα θερμοκήπια της Νέλλης και του Νίκου Στριμπάκου είδαμε φυτά ντοματιάς σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης. Ήταν δεμένα με σπάγκο για να είναι όρθια.
Είχαν άνθη και κάποια είχαν αρχίσει να έχουν τις πρώτες πράσινες ντομάτες. Είδαμε και τις μέλισσες που γονιμοποιούν τα άνθη για να γίνουν ντομάτες. Στο θερμοκήπιο των αδελφών Κοροβίλα όλοι μείναμε εντυπωσιασμένοι. Πενήντα στρέμματα ντομάτας μέσα στο ίδιο θερμοκήπιο!
Κάθε εργάτης είχε το δικό του τόπο που εργαζόταν μέσα στο θερμοκήπιο. Ο χώρος του οριζόταν με το όνομά του. Και βέβαια μέσα σε μια τόσο μεγάλη καλλιέργεια τα πάντα γινόταν μέσα από ένα κομπιούτερ. Η λίπανση και το πότισμα. Όπως μας εξήγησε ο Βασίλης Κοροβίλας το σύστημα αυτό είναι υπερσύγχρονο, είναι μοναδικό στην περιοχή και παρόμοια ελάχιστα υπάρχουν στην Ελλάδα.
Το θερμοκήπιο θερμαίνεται με έξη ειδικούς καυστήρες που ανεβάζουν τη θερμοκρασία τις κρύες μέρες του χειμώνα. Επισκεφτήκαμε κι ένα δεύτερο θερμοκήπιο ντομάτας στο οποίο γίνεται υδροπονική καλλιέργεια. Τα φυτά μεγαλώνουν όχι φυτεμένα στο χώμα αλλά μέσα σε περλίτη. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε θερμοκήπια αγγουριάς στα οποία τα φυτά ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά στα προηγούμενα θερμοκήπια και είχαν μάλιστα και μικρά αγγουράκια.
Τελευταία επισκεφθήκαμε τα καρπούζια που βρίσκονται φυτεμένα στο χωράφι κάτω από τα λευκά νάιλον.
Πρέπει να πω ότι κι εγώ και τα παιδιά αλλά και οι γονείς που ήταν μαζί μας εντυπωσιαστήκαμε από όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας και οι περισσότεροι τα αγνοούμε.
Ο Βασίλης Κοροβίλας όταν μας έδειξε τα καρπούζια του μέσα στα νάιλον έβγαλε πάνω από ένα φυτό ένα κάλυμμα και μας είπε: «Τα σκεπάζουμε και τα περιποιούμαστε για να μεγαλώσουν όπως κάνουν οι γονείς με τα μωρά τους».
Τελικά κάθε τι θέλει την τέχνη του. Και τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά και τα φυτά για να αναπτυχθούν και να αποδώσουν όπως πρέπει για να μη πάει ο αγώνας του αγρότη χαμένος. Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας μέχρι να κόψουμε τα πρώτα λαχανικά από τα θερμοκήπια που επισκεφθήκαμε και να γευτούμε το πρώτο νόστιμο γλυκό καρπούζι το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.
Στο τέλος της χρονιάς σε μια ιδιαίτερη τελετή θα παρουσιάσουμε ότι μάθαμε».

***  Η ιστορία της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας παρουσιάστηκε χθες στο Επιμελητήριο  :
  * «Ο τίτλος του βιβλίου δε σε προδιαθέτει για το περιεχόμενό του… Εκεί που νομίζεις πως θα διαβάσεις ένα απλό χρονικό για μαθητές, μαθήματα και καθηγητές, βλέπεις να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου η ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της, ενώ το μυαλό πλημμυρίζει από αναμνήσεις...».
Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στο βιβλίο του Παναγιώτη Γκλεγκλέ «Ιστορία της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας», ο απόφοιτός της και μέλος σήμερα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έκδοσης.
Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου ο πρόεδρός του Δημήτρης Μανιάτης παρατήρησε: «Ο χώρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δεν προτιμάται από τους συγγραφείς για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όμως, καθώς ξεφύλλιζα το συγκεκριμένο βιβλίο, διαπίστωσα, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, ότι δε θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος χώρος για να παρουσιαστεί. Κι αυτό, γιατί η Σχολή, την ιστορία της οποίας το βιβλίο παρουσιάζει, είναι ουσιαστικά πνευματικό τέκνο του φορέα μας, καθώς ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια και λειτούργησε υπό την αιγίδα του».
Ο Παύλος Γκρέκης, πρόεδρος επίσης του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, σημείωσε για το συγγραφέα κ. Γκλεγκλέ και το βιβλίο: «Απόφοιτος και ο ίδιος της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας, εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια συλλέγει και καταγράφει από συμμαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και από τα αρχεία του κράτους, στοιχεία για την έκδοση αυτή, ενώ την επιμέλεια ανέλαβε η κόρη του.
Η Εμπορική Σχολή Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1919 υπό την αιγίδα του τότε Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και μόνο να σκεφτεί κανείς, πώς 100 χρόνια πριν οι επαγγελματίες είχαν προβλέψει την αξία της εξειδίκευσης και της κατάρτισης, όπως εδώ και λίγα χρόνια παλεύει να εφαρμόσει η Πολιτεία με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώντας το αναγκαίο και χαρακτηρίζοντάς το καινοτομία».
Για την Εμπορική Σχολή, που ήταν εξατάξια και λειτούργησε έως το 1961, μίλησε και ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Γκλεγκλές, συνταξιούχος της ΑΤΕ, ενώ για τη συγγραφή του βιβλίου παρατήρησε: «Στοιχεία δεν υπήρχαν, ό,τι είναι στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Η κόρη του μακαρίτη του Ανδρέου, η Σοφία Κασκούτη, άνθρωποι, μαθητές παλαιών ετών, πήγα και τους βρήκα, ήρθαν από την Αθήνα και φτιάξαμε αυτό το σύγγραμμα».
Μίλησε, επίσης, για τη νυχτερινή παιδεία στην Ελλάδα, «η οποία», όπως είπε, αναγνωρίστηκε το 1946-47 και έβγαλε μαθητές που πήραν πτυχία και δεσπόζουν στους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους ανήκουν».  Της Μαρίας Νίκα

***  Να πάρει «σάρκα και οστά» μια αριστερή εναλλακτική πρόταση :
  *  Σήμερα στις επτά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο «Cine Cafe» συζήτηση- εκδήλωση του Αριστερού Δικτύου για το εγχείρημα μιας ανατρεπτικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μιχάλη Φανουράκη.
Μιλώντας στο «Θ», πριν από την εκδήλωση, ο Οδυσσέας Βουδούρης παρουσιάζει τη δική του άποψη για τη σημασία του ρόλου της Αριστεράς στην προσπάθεια να δοθεί απάντηση στην κρίση, ενώ αναφέρεται στους στόχους του Αριστερού Δικτύου στη σύγχρονη συγκυρία.
 -Ποια είναι η σημασία αυτής της εκδήλωσης;
Είναι στην ουσία μια προσπάθεια να βρεθούν σημεία σύγκλισης, ένας κοινός παρανομαστής των δυνάμεων της Αριστεράς. Να διαμορφωθεί μια ρεαλιστική, εναλλακτική κοινή πρόταση για να αναχαιτιστεί ο οδοστρωτήρας της πολιτικής της ύφεσης, της ανεργίας, της φτωχοποίησης που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση με τις επιταγές της τρόικας. Είδαμε αυτό τον καιρό σχήματα συνεργασίας, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου και η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.
Και τα δύο σχήματα ακολούθησαν την ίδια μνημονιακή, αδιέξοδη πολιτική. Δεν προχώρησαν στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του δημόσιου τομέα. Δεν επαναδιαπραγματεύθηκαν τους δυσμενείς όρους του μνημονίου, όπως υποσχέθηκαν. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Πρέπει να πάρει σάρκα και οστά μια πειστική εναλλακτική πρόταση.
 -Ποιος είναι ο ρόλος του Αριστερού Δικτύου στο χώρο της Αριστεράς σήμερα;
Το Αριστερό Δίκτυο είναι υπό διαμόρφωση. Κοινή συνισταμένη των ανθρώπων που συμμετέχουν, μελών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και φίλων και ανένταχτων αριστερών, είναι η αντίθεση με τη σημερινή γραμμή της ηγεσίας του κόμματος.
Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων έχει ολοσχερώς παραβιαστεί: μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν περαιτέρω, ο κατώτατος μισθός και οι συλλογικές συμβάσεις δεν επαναφέρθηκαν, η ΑΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε με αδιαφανείς και επιβλαβείς διαδικασίες για το δημόσιο συμφέρον, οι κρατικοποιήσεις θα γίνονται πλέον χωρίς την έγκριση της Βουλής, το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ κουκουλώθηκε, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας ξεχάστηκε. Προφανώς, η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ανάχωμα στη συντριβή της κοινωνίας που επιφέρει η μνημονιακή πολιτική!
 -Μήπως, όμως, και η Αριστερά, υπό την ευρεία έννοια του όρου, βρίσκεται σε κρίση;
Η προοδευτική πρόταση εξόδου από την κρίση είναι πια μονόδρομος και αυτή μπορεί να έρθει μόνο από τη συμπαράταξη της Αριστεράς και τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου. Αυτό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από διεργασίες στην κοινωνία.
Κάθε ελπίδα ότι η παρούσα κυβέρνηση ή κάποια παραλλαγή της μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι ψευδαίσθηση. Όσο αφορά στην κρίση μέσα στην Αριστερά, αυτό είναι ένα δεδομένο των τελευταίων δεκαετιών. Αυτή η κρίση και το έλλειμμα της Αριστεράς οδήγησαν στο φαινόμενο της μακρόχρονης υπεροχής του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε λόγω των δικών του αντιφάσεων και αδυναμιών. Η πρωτοβουλία περνά τώρα στην Αριστερά. Θα έχει την ωριμότητα να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας; Αυτό είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο.
 -Το τελευταίο διάστημα διάφορα δημοσιεύματα σας εμφανίζουν να βρίσκεστε «προ των πυλών» του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ισχύει τελικά;
Από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να στεγαστούμε πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας είναι να αναστήσουμε το εγχείρημα της ανανεωτικής Αριστεράς. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να γίνει με αποκλεισμούς. Ασφαλώς σ’ αυτό το διάλογο ζητούμε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων, αλλά και άλλων δυνάμεων που βρίσκονται σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση.
Το λάθος της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν θέλετε, είναι ότι «ποινικοποίησε» το διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στη θεώρηση κάποιων πραγμάτων και πολιτικών, αλλά θεωρώ ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια μεγάλη οικογένεια της Αριστεράς. Βέβαια, ο διάλογος, αλλά και η αναζήτηση μιας κοινής συνισταμένης και πορείας, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο.
 -Ορισμένοι σάς κατηγορούν ότι με «μεγάλη ευκολία» αλλάζετε πολιτικούς χώρους. Πώς το σχολιάζετε αυτό;
Αν πάρουμε το σημερινό πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αν θυμάμαι καλά, έχει αλλάξει τέσσερα κόμματα. Δεν τον κατηγορώ, βέβαια, γι’ αυτό, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, αναρωτιέμαι αν είναι σωστό και ηθικό, ένας πολιτικός να παραμένει σ’ έναν κομματικό χώρο ο οποίος αθέτησε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις ή να μένει πιστός στις ιδέες του. Θεωρώ ότι υπηρετώ αξίες. Οι πολίτες, το βλέπουμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σε όλες τους τις εκδηλώσεις έχουν μπουχτίσει από πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά και πολιτικούς που άλλα υποστηρίζουν τη μία ημέρα και διαφορετικά πράττουν την άλλη. Αυτό το δρόμο δε θέλω να τον ακολουθήσω.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  3,39 στην Ισπανία Το  ελαιόλαδο ...   :
  *   «Στα 3,39 ευρώ το κιλό εκτοξεύτηκε η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία για οξύτητα 0,3 βαθμών και στα 2,891 ευρώ το κιλό στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου στη Σητεία. Η τιμή που διαμορφώθηκε στην ισπανική αγορά ελαιολάδου, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, και η τιμή των 2,90 ευρώ που διαμορφώθηκε με δημοπρασία στη Ζάκρο Σητείας, έρχεται να διαψεύσει τα σενάρια για επερχόμενη πτώση των τιμών ελαιολάδου» έγραφε χθες το www.paseges.gr .   Για να δούμε…  Μ.Ν.

***  Υποσχέσεις για τα πρόστιμα στους πρώην Δήμους από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας  :
  *  Με την υπόσχεση ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο τρόπο για τη μείωση των προστίμων στα δημοτικά τέλη των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, έφυγαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας προχθές οι κάτοικοι των περιοχών.
Να σημειώσουμε ότι επί του αιτήματος υπάρχουν ήδη δύο απορριπτικές αποφάσεις (σ.σ. γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Επιτροπή άρθρου 152).
Από την άλλη πλευρά, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκριναν τη συγκεκριμένη τακτική της Δημοτικής Αρχής ως υπεκφυγή, αφού μέχρι σήμερα δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες πρακτικές για να κλείσει – έστω και προσωρινά- το θέμα. Μάλιστα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ζητώντας μείωση των δημοτικών τελών για τις συγκεκριμένες περιοχές, πρότεινε το «πάγωμα» για μια 5ετία των προστίμων, αν δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο επικεφαλής Ν. Διασάκος συμφώνησε με την παραπάνω παρατήρηση και ζήτησε να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διαγραφή των προστίμων, ακόμα κι αν χρειαστεί η Δημοτική Αρχή να απειθαρχήσει σε αποφάσεις οργάνων που έχουν αποφανθεί ήδη.
Το «Δίκτυο» και ο Σταμάτης Μπεχράκης αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό να πληρώσουν οι κάτοικοι για ανταποδοτικά τέλη παρελθόντων ετών, όταν έχει παρέλθει προ πολλού ο χρόνος ανταποδοτικότητάς τους.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της «Πρωτοπορίας», Ι. Γκλεγκλές, σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αφού τους ζητείται σήμερα να πληρώσουν για υπηρεσίες που δεν έχουν λάβει.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Εκδήλωση για τον Μιχάλη Τούμπουρο :
  *  Τιμώντας τη μνήμη του γιατρού και καλλιτέχνη Μιχάλη Τούμπουρου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας αποδέχθηκε την πρόσκληση να απευθύνει χαιρετισμό σε σχετική εκδήλωση του σχήματος «Συν-1 Μιχάλης Τούμπουρος».
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το σχήμα «Συν-1 Μιχάλης Τούμπουρος» θα κάνει ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο πρωτοστάτη του, με ομιλίες για την προσωπικότητα και το επιστημονικό και καλλιτεχνικό του έργο. Θα διαβαστούν κείμενα του Μιχάλη Τούμπουρου και μια ορχήστρα θα αποδώσει 4 τραγούδια που είχε γράψει.
Οι εκπρόσωποι του θεατρικού σχήματος, που επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο, ζήτησαν από τον Παναγιώτη Νίκα να δοθεί το όνομα του αείμνηστου γιατρού σε δρόμο της Καλαμάτας, καθώς και να τους διαθέσει ο Δήμος ένα δημοτικό χώρο, προκειμένου να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους.

***  Στη φυλακή πήγαν, τα λεφτά όμως πού είναι;   :
  *  Τον Άκη ακολούθησε ο Βασίλης και τώρα τι; Θα αράξουν εκεί και θα λέμε ότι η Δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της;
Μήπως θα πρέπει να προχωρήσουν σε δημεύσεις περιουσιών σιγά σιγά; Εκτός αν η απουσία από τη Θεσσαλονίκη του Βασίλη κοστολογείται σε 17, 5 εκατομμύρια ευρώ!  Π.Μπ.

***   Σαν σήμερα…1 Μαρτίου
Πριν 94 χρονια
Η Νομαρχία ετοιμάζει εγκύκλιον προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ιερείς και δημοδιδασκάλους δια της οποίας παραγγέλλει, όπως συστήσωσιν εις τους αγρότας την συμπλήρωσιν της στατιστικής της Αγροτικής Τραπέζης σχετικώς με τα κτηματικά δάνεια προς διακανονισμόν τούτων. Η ενέργεια αύτη της Νομαρχίας είναι πολύ αναγκαία διότι θα κάμη τους κτηματίας ν’ αντιληφθώσι ότι προς το συμφέρον των οφείλουσι να δηλώσωσιν οι ίδιοι τα πραγματικά δάνειά των.
  • Η Νομαρχία εζήτησε χθες τηλεγραφικώς παρά του Υπουργείου της Περιθάλψεως την αποστολήν του χρηματικού εντάλματος δια την διανομήν των επιδομάτων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου εις τας περιθαλψιούχους εν τω Νομώ μας οικογενείας.
  • ΚΑΤΑ τον λήξαντα μήνα Φεβρουάριον απέθανον εν τη πόλει μας 54 εν όλω άτομα. Εκ τούτων 18 απεβίωσαν εκ γρίππης και των επιπλοκών της, 3 εκ μηνιγγίτιδος και 2 εκ φυματιώσεως. Κατά τον αυτόν μήνα του έτους 1918 απέθανον 40 άτομα εξ ων 6 εκ φυματιώσεως.πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
  •  Γεγονότα
86 π.Χ: Ο Λούκιος Κορνήλιος Σούλας, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, εισέρχεται στην Αθήνα και ανατρέπει τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης 6ος.
1862: Ο κυβερνητικός στρατός καταστέλλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κατά του Όθωνα (Ναυπλιακή Επανάσταση).
1873: Ο Ελιφαλέτ Ρέμινγκτον κατασκευάζει την πρώτη γραφομηχανή για εμπορική χρήση.
1923: Τίθεται σε ισχύ στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου 1923 ονομάζεται 1η Μαρτίου.
1952: Το Στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.
1973: Το άλμπουμ των Pink Floyd The Dark Side Of The Moon κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Θα παραμείνει στα charts επί 740 εβδομάδες.
1983: Η Swatch κυκλοφορεί την πρώτη συλλογή της με 12 ρολόγια.
 Γεννήσεις
1842: Νικόλαος Γύζης, ζωγράφος, που ανήκε στη λεγόμενη Σχολή του Μονάχου. (Θαν. 4/1/1901)
1870: Ευγένιος Αντωνιάδης, έλληνας αστρονόμος, με καριέρα στη Γαλλία. Ένας κρατήρας της Σελήνης φέρει το όνομά του (Antoniadi crater). (Θαν. 10/2/1944)
1904: Γκλεν Μίλερ, αμερικανός μπαντ λίντερ, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της τζαζ. (Θαν. 15/12/1944)
 Θάνατοι
1881: Αλέξανδρος Β', τσάρος της Ρωσίας, που δολοφονήθηκε από ρώσους νιχιλιστές (μηδενιστές). (Γεν. 17/4/1818)
2003: Μίμης Κουγιουμτζής, σκηνοθέτης και ηθοποιός. (Γεν. 1936)
2004: Κώστας Μόντης, διακεκριμένος κύπριος ποιητής. (Γεν. 18/2/1914)
πηγή :www.sansimera.gr
*
***  Θλίψη και οργή...  , 
Το αυτοσχέδιο μαγκάλι που στάθηκε μοιραίο για τους πέντε φοιτητές*** Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα για το θάνατο των δύο φοιτητών :
* Δημοτικοί σύμβουλοι της Λάρισας συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δύο άτυχους φοιτητές του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι. Αλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης.
*  Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σορών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.
Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι τρεις φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας που ήταν μαζί με τους δύο άτυχους νέους.
Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.
Όσον αφορά τους δύο νεκρούς φοιτητές, τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής δείχνουν ότι ο θάνατάς τους πιθανότατα προήλθε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αλκοόλ. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής, συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.
Οι πέντε νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.

*** Οργή στην Ινδία για το βιασμό επτάχρονης μαθήτριας : Επεισόδια στο νοσοκομείο
Πέτρες κατά οχημάτων από το εξαγριωμένο πλήθος
Πέτρες κατά οχημάτων από το εξαγριωμένο πλήθος
* Νέο Δελχί, ΙνδίαΒίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από νοσοκομείο στο Νέο Δελχί όταν έγινε γνωστό ότι ένα κοριτσάκι 7 ετών βιάστηκε μέσα στο σχολείο του από έναν άνδρα.
Το κοριτσάκι εντοπίστηκε την Πέμπτη στο σχολείο του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σαντζάι Γκάντι, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βιάστηκε, γράφουν οι Times της Ινδίας.
Αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
«Το θύμα βιάστηκε από έναν άνδρα μέσα στο σχολείο του χθες [Πέμπτη]. Ερευνούμε την υπόθεση. Ανακρίνουμε τους άνδρες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων και ενός φρουρού», προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας.
Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο και πετούσαν πέτρες σε οχήματα, κατηγορώντας την αστυνομία για ανεπαρκή άσκηση καθηκόντων επειδή δεν έχει συλλάβει ακόμη τον ένοχο, μετέδωσε το δίκτυο NDTV.
Η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να διαλύσει το πλήθος.
Η οργή του κόσμου για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες, η ανεπαρκής νομοθεσία για τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των γυναικών και η κακή αστυνόμευση πυροδότησε άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τέλη του ιδίου μήνα από τα τραύματα που υπέστη.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

***  Βίασαν και δολοφόνησαν τρία κοριτσάκια 6-11 χρονών στην Ινδία :   Φρίκη χωρίς τέλος
Τα κοριτσάκια είχαν βγει από το σπίτι για να αναζητήσουν τη μητέρα τους (φωτ. αρχείου)
Τα κοριτσάκια είχαν βγει από το σπίτι για να αναζητήσουν τη μητέρα τους
Βομβάη, Ινδία

Τρεις αδελφούλες ηλικίας από 6, 9 και 11 ετών βρέθηκαν νεκρές την περασμένη εβδομάδα σε πηγάδι χωριού της δυτικής Ινδίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία τα κοριτσάκια έπεσαν θύματα βιασμού πριν δολοφονηθούν.
Οι τρεις αδελφούλες και οι σχολικές τους τσάντες εντοπίστηκαν στο πηγάδι δύο ημέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής τους στις 14 Φεβρουαρίου στο χωριό Μπαντάρα του κρατιδίου Μαχαράστρα.
Τέσσερα άτομα έχουν προφυλακιστεί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς τους, τα κοριτσάκια είχαν βγει από το σπίτι για να αναζητήσουν τη μητέρα τους.
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιασμών που έχουν πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

*** Άρχισε η δίκη «fast track» για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία :  Πέντε οι κατηγορούμενοι

Το εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο επισύρει και τη θανατική ποινή
Το εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο επισύρει και τη θανατική ποινή
Νέο Δελχί, Ινδία

Η δίκη «fast track» των πέντε Ινδών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε ως συνέπεια της επίθεσης, ξεκίνησε τη Δευτέρα σε δικαστήριο στο Νέο Δελχί.
«Η δίκη άρχισε. Το κατηγορητήριο παρουσιάστηκε στους δικαστές και οι συζητήσεις θα αρχίσουν στις 24 Ιανουαρίου» ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Νταγιάν Κρίσναν.
Οι ύποπτοι ως δράστες, ηλικίας 19 και 35 ετών, δικάζονται για βιασμό, φόνο, απαγωγή και κλοπή. Το εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο επισύρει και τη θανατική ποινή.
Πέραν των πέντε ενήλικων υπόπτων, η αστυνομία κατηγορεί και έναν ακόμη 17χρονο που θα παρουσιαστεί ξεχωριστά σε δικαστήριο για ανηλίκους.
Οι δράστες επιτέθηκαν στην νεαρή κοπέλα και σε έναν φίλο της σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, την ώρα που αυτοί επέστρεφαν από την έξοδό τους σε κινηματογράφο.
Βίασαν την 23χρονη φοιτήτρια και στη συνέχεια την πέταξαν μισοπεθαμένη στον δρόμο.
Οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει πως η μέχρι τώρα διαδικασία έχει προβλήματα που μπορεί να γίνουν βάση για κακοδικία, δίνοντας αργότερα στους κατηγορούμενους -ακόμη κι αν καταδικαστούν- έρεισμα για έφεση ή και ακύρωση της ποινής τους.-
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό .
 
***  Δεκαεξάχρονη θύμα βιασμού αυτοπυρπολήθηκε στην Ινδία : Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο βιασμός και η δολοφονία της 23χρονης στο Δελχί σόκαρε και κινητοποίησε την Ινδία
Ο βιασμός και η δολοφονία της 23χρονης στο Δελχί σόκαρε και κινητοποίησε την Ινδία

Δελχί, Ινδία

Μια 16χρονη Ινδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αυτοπυρπολούμενη μετά τον φερόμενο βιασμό της από έναν γείτονα, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.
Η κοπέλα από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η οικογένειά της δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν μιλούσε.
Καταθέτοντας σε δικαστικό αξιωματούχο, το κορίτσι δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες από έναν γείτονα, τον οποίο κατονόμασε.
Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι άνδρας έχει συλληφθεί.
Ο ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί,, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ινδία.
Έφερε στο φως ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες διαδηλωτές να αξιώνουν αυστηρότερους νόμους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στις υποθέσεις βιασμού.
Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού ενώπιον των ινδικών δικαστηρίων, σύμφωνα με ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στο κρατίδιο Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις Αρχές.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό
 
 
*  Κατασχέσεις με ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εισπράξεις από πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμα και αν δεν υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 55 δις ευρώ σε εισπράξιμα και μη αλλά και κίνητρα στους φορολογούμενους ώστε να δηλώνουν οικειοθελώς τις παραβάσεις τους και να μειώνουν έτσι πρόστιμα και προσαυξήσεις, προβλέπει πλήθος φορολογικών διατάξεων του νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά που κατατέθηκε στη Βουλή.
~* Συγκεκριμένα ορίζονται τα ακόλουθα:
Ληξιπρόθεσμα χρέη
Στο άρθρο 34 ορίζεται η διαδικασία διάκρισης των οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης. Για τον χαρακτηρισμό οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης θα πρέπει μεταξύ άλλων να μην υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασχέσεων και να μην έχουν ικανοποιηθεί πλήρως οι απαιτήσεις του Δημοσίου, να διαπιστωθεί ότι δεν υφίσταται πτωχευτική ή μεταπτωχευτική περιουσία, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης, να έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων από συνυπόχρεους, να έχει προηγηθεί η έναρξη ποινικής διαδικασίας για συνολική οφειλή άνω των 10.000 ευρώ.
Η απόφαση για το χαρακτηρισμό μιας οφειλής ως ανεπίδεκτης είσπραξης λαμβάνεται ανάλογα με το ύψος της από τον προϊστάμενο της αρμόδιας για την είσπραξή της υπηρεσίας (για οφειλές από 1.500 έως 1,5 εκατ. ευρώ) ή από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατόπιν γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για υψηλότερα ποσά.
Οι ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο για 20 χρόνια, διάστημα στο οποίο ο οφειλέτης και όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα, δεσμεύονται οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και δεν χορηγούνται πιστοποιητικά μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων παρ’ εκτός εάν στο μεταξύ αποπληρωθεί η οφειλή προς το Δημόσιο.
Κατασχέσεις
Καθιερώνεται η ειδοποίηση με email, έναντι της παραδοσιακής οδού με τους δικαστικούς επιμελητές. Συγκεκριμένα θεσπίζεται η δυνατότητα κοινοποίησης των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων και Πιστωτικών Ιδρυμάτων ( μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις, ενοίκια, επιδοτήσεις) με ηλεκτρονικά μέσα.
Πλειστηριασμοί
Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς εξπρές και άμεση εξόφληση των οφειλομένων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ασχέτως της δικαστικής κατάληξης της υπόθεσης καθώς ο φορολογούμενος διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη για ακύρωση της απόφασης. Το Δημόσιο θα έχει προτεραιότητα στην κατάταξη των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Σήμερα, το Δημόσιο για να εισπράξει χρήματα από πλειστηριασμό ακινήτων θα πρέπει να έχει τελεδισικίσει η απόφαση και μέχρι τότε τα χρήματα παραμένουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έλεγχοι
Παρέχεται κίνητρο στους φορολογούμενους πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου και λοιπών καταλογιστικών πράξεων να υποβάλλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις έχοντας λάβει γνώση των αποτελεσμάτων του ελέγχου καταβάλλοντας μειωμένες προσαυξήσεις και πρόστιμα σε σχέση με τις ισχύουσες διατάξεις.
Παράλληλα καθιερώνεται η επιλογή προς έλεγχο των υποθέσεων των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής, με τη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, καθώς και κριτήρια που σχετίζονται με τη δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν. Με το τρόπο αυτό ο έλεγχος εστιάζεται στις υποθέσεις που παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον και συγχρόνως αυξημένη προσδοκώμενη εισπραξιμότητα.
Κέρδη από τυχερά παιχνίδια
Από 18 Μαρτίου 2013 καθιερώνεται αφορολόγητο 100 ευρώ για τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια και στη συνέχεια συντελεστής 15% για κέρδη 100,01 έως 500 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 500,01 ευρώ.
Ανασφάλιστα οχήματα
Διασταυρώσεις δύο φορές το χρόνο θα διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προκειμένου να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα.
Σε οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων με πράξη της Αστυνομικής Αρχής θα επιβάλλεται αφαίρεση άδειας οδήγησης , άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 10 ημέρες ενώ θα επιβάλλονται και χρηματικά πρόστιμα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Σε εμπλοκή ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα προβλέπεται επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια.  Newsroom ΔΟΛ

***

*** ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  γιά  σήμερα  :
Σημαιοφόρος πρόκρισης!
  * Μπορεί οι ιθύνοντες της Καλαμάτας να εξωτερίκευαν την αισιοδοξία τους αναφορικά με την υπόθεση Πούτση – χαρακτηριστικές οι αναφορές μέλους του Δ.Σ. στο ματς με τον Αχαρναϊκό, όπου μέσα στα δημοσιογραφικά θεωρία μιλούσε για βεβαιότητα… δικαίωσης – ωστόσο αυτή δεν επαληθεύτηκε στην πράξη, αφού η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του ΤΑΠ Καλαμάτα. Η σχετική απόφαση, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αναφέρει τα εξής…
«Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατά πλειοψηφία στην ουσία την έφεση του ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ κατά της υπ΄αριθμ. 1/3-1-2013 απόφασης της ΠΕ/FOOTBALL LEAGUE–LEAGUE 2 και του ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Καλαμάτα έχασε και την τελευταία πιθανότητα βαθμολογικής ανάκαμψης μέσα από την επιστροφή των βαθμών του αγώνα στον Κορυδαλλό, αλλά όχι μονάχα αυτό.
Δυστυχώς, η διοίκηση της Καλαμάτας και ως προέκταση η ομάδα, γνώρισε μία ακόμη ήττα, αυτή τη φορά σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Ο Γιώργος Ράλλης στην παρουσίαση του Ζόραν Γέφτοβιτς πριν από περίπου 3 μήνες, είχε πάρει πάνω του τη συγκεκριμένη υπόθεση, και την είδε να εξελίσσεται διαφορετικά απ’ ό,τι υπολόγιζε, λαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν. Είναι ένα μονάχα από τα αρνητικά «κρούσματα» που προέκυψαν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, και που συνολικά έχουν φέρει την Μαύρη Θύελλα σε ρόλο κομπάρσου στην «μικρή» για μια ομάδα όπως είναι η Καλαμάτα, Γ΄ Εθνική.
 Τρεις αγωνιστικές σε Τσιμικλή… Πολλές εβδομάδες εκτός ο Ηλιόπουλος
Το άκουσμα της είδησης της απόρριψης της έφεσης, επηρέασε σ’ ένα βαθμό τους παίκτες, που είχαν και από την πλευρά τους αποδεχθεί τις αισιόδοξες αναφορές ανθρώπων της διοίκησης. Τα δυσάρεστα συνεχίστηκαν όμως μέσα από την υπόθεση του Παναγιώτη Τσιμικλή, που τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό. Και δεν έφθανε αυτό, ήρθε και το άκουσμα του πολύ σοβαρού, όπως εξελίσσεται, τραυματισμού του Κώστα Ηλιόπουλου, να δημιουργήσει ένα πραγματικά μαύρο τοπίο πάνω από την ομάδα. Ο 24χρονος μέσος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 4 εβδομάδες, χάνοντας τα επόμενα παιχνίδια. Δεν υπολογίζεται από τους προπονητές του για το ματς της Γλυφάδας, όπως άλλωστε και οι Κοψαχείλης, Τσιμικλής. Όσον αφορά τον Τσόπελα, η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση και ίσως συμπεριληφθεί στην αποστολή, ενώ κανονικά υπολογίζεται ο Νίκος Τριανταφυλλάκης. Η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής συνεχίζεται σήμερα με προπόνηση το μεσημέρι, στο Δημοτικό Στάδιο, ή στον ΄Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης, αφού πολλά θα κριθούν από τις καιρικές συνθήκες.
 «Ανεπηρέαστος» ο κόσμος, ετοιμάζεται για Γλυφάδα
Τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα έχουν επηρεάσει πολλούς, όμως τους οργανωμένους και ειδικότερα τα μέλη του «Bulldogs Club” μένουν ανεπηρέαστα, σταθερά στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και της Καλαμάτας. Διοργανώνουν λοιπόν εκδρομή την Κυριακή για τη Γλυφάδα, εκεί όπου θα βρεθούν και αρκετοί φίλοι της ομάδας από την πρωτεύουσα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν μέσω επίσκεψής τους στα γραφεία του Συνδέσμου.
 Τρικ Κούγια για… μεταφορά της ΠΑΕ Παναχαϊκή
Ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ του Αλέξη Κούγια, ήρθε στην επιφάνεια μέσα από την χθεσινή του συνέντευξη για τα όσα εξελίσσονται στην ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Πάτρας απείλησε πως θα πάρει το ΑΦΜ της Παναχαϊκής και θα πάει σ’ άλλη πόλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για την Καλαμάτα. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Κούγια ν’ ακολουθεί το δρόμο αυτό προκειμένου να πιέσει για το γηπεδικό θέμα τους υπεύθυνους και πως δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό θέμα.  Του Νίκου Μπαλόπουλου

~*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ  στο  ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ :
*** Αποτελέσματα, πρόγραμμα και βαθμολογίες 9ης αγωνιστικής:


5ος όμιλος
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 76-73 .-^


Παρασκευή, 1η Μαρτίου
Παναθηναϊκός- Αναντολού Εφές (Τουρκία)    75-62  , (38 -38).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-21 , 38-38 , 56-51 ,  75-62 .-
* Στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού: Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Ούκιτς, Γκιστ , Σχορτσανίτης καί  Τσαρτσαρής , Μπράμος , Μπάνκς ,  Ξανθόπουλος ,   .

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)  80-65 .- ^
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)    67-83 , (31-38) .- ^

                  

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 8-1      17
Αναντολού Εφές 7-2   16
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-3     15
Παναθηναϊκός 6-3       15
Ουνικάχα Μάλαγα 4-5   13
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-5   13
Άλμπα Βερολίνου 1-8     10
Μπάμπεργκ 0-9       9

6ος όμιλος
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ολυμπιακός 60-79
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 62-66
Σιένα (Ιταλία)-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) 87-69
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 71-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 8-1  17
Σιένα 7-2   16
Ολυμπιακός 6-3  15
Κίμκι 5-4  14
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-5  13
Κάχα Λαμποράλ 4-5 13
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-7  11
Μπεσίκτας 0-9   9

*** Το πρόγραμμα της 19ης Αγωνιστικής στο  πρωτάθλημα  Α1 μπάσκετ ,(2-4/3/2013):

Σάββατο 2 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Απόλλων Πατρών Φούφης-Μάνος-Τσώνος Β.
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ Σχινάς-Παπαπέτρου-Θεονάς
Ιλισίων 17:00 Ηλυσιακός-Πανελευσινιακός Γκόντας-Κορομηλάς-Σταματόπουλος
Περιστερίου 19:00 Περιστέρι-Ίκαρος Καλλιθέας Χριστοδούλου-Σώμος-Μπήτης
Μ. Μερκούρη 20:00 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανιώνιος Αναστόπουλος-Πουρσανίδης Γ-Μπίκας
Κυριακή 3 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Καλαμίτσας 12:30 Καβάλα-Ολυμπιακός Καρακατσούνης-Μητσόπουλος-Βαρδάλος
Δευτέρα 4 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΟΑΚΑ (κθ) 19:00 Παναθηναϊκός-ΚΑΟ Δράμας Ταβουλαρέας-Μαλανδρής-Παγώνης

***

  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2319 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        738 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   757   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3814   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr



***  AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :

http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-

~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-

~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-

~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-

~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-

 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ  Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/24-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωσή μας 24 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/25-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**

 

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

*** *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-

~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

***  Σαν  Σήμερα  28  Φεβρουαρίου !:

http://www.youtube.com/watch?v=LzaRlJ3UET4&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w



*** Ένα  παλιό  τραγούδι  :

http://www.youtube.com/watch?v=7M5mfYbbbuE&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w  ,



*** 






*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-
 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.
 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   
 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ
www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ
www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ
www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ
www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ
www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ
www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
 ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-
***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     
~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-
* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..
~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!
 ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).
***  www.kalamatain.gr  :
 www.elix.org.gr , Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
~*** www.eetaa.gr  ,  
  ~**  http://adthe.net   ,
~** www.forthnetgroup.gr/adslstatus   =  FORTHNET  
 

** www.megatv.com/proinomou ,     
 www.mylefkada.gr      
http://www.youtube.com/watch?v=feu2owd0MsY  βυζαντινή μουσική .- 
~** http://periferiako.com/   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ .  http://www.my.live.com ,
ΕΠΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ = www.epsmes.gr  ,
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου