ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  20  Οκτωβρίου  2015  :
20 Οκτωβρίου
Γερασίμου του νέου ασκητού, εν Κεφαλληνία (†1581). Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου (†326). Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, Ζεβινά, Νικηφόρου. Εβόρη και Ενόης. Μαναθώς της παρθένου. Οσίου Βασιλείου μητροπολίτου Τραπεζούντας. Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος (1462).
~ 20/10 Απολυτίκιο Αγ. Αρτεμίου (προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας) - 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/LWUOhZ0S-rk?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


***  Η Πύλος τίμησε την 188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (φωτογραφίες)         
      
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Πύλο ο εορτασμός για την 188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (1827) που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε σημαιοστολισμό των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και των οικιών και των καταστημάτων της πόλης, από το πρωί έως το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου.
 Στις 9.30 οι σημαίες Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας μεταφέρθηκαν εν πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου έγινε έπαρση από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, παρισταμένων των εκπροσώπων Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και όλων των Αρχών του νομού.
Στις 10.15 θα τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας, με τίτλο «Το έπος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και η απήχησή του στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι», εκφώνησε ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου.
Στη συνέχει ακολούθησε η παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων προ των επισήμων.
Αναλυτικό ρεπορτάζ και όλες οι εκδηλώσεις αύριο στο "Θάρρος" .

***  Χωρίς τη ναυμαχία του Ναυαρίνου η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική         
    Τα ψέματα στη ζωή και στην ιστορία επιτρέπονται. Στον εαυτό μας λέμε πάντα την αλήθεια; Κάθε πρωί που ξυπνάμε και ξεκινά η μνήμη να εργάζεται φέρνει μπροστά μας μόνο αλήθειες; Όχι βέβαια. Κάτι θα σκαρφιστούμε να μας παρηγορήσει, κάτι να ξεχάσει η συνείδηση τα λάθη που κάναμε, κάποια παρηγοριά θα χρειαστούμε για να συνεχίσουμε. Και στην τέχνη το ίδιο κάνουμε. Πιάνουμε παραδόσεις, παραμύθια, σενάρια, θρύλους και φτιάχνουμε ταξίδια για να ξεφεύγουμε.
Άλλο, όμως, τα ψέματα της παρηγοριάς κι άλλο τα ψέματα της εξαπάτησης. Δεν είναι το ίδιο. Αν, δηλαδή, καταστρώνουμε συνεχώς σχέδια για να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη μας, αν οργανώνουμε πλεκτάνες για να μαζέψουμε «πελάτες», αλλάζοντας ή κρύβοντας γεγονότα, τότε είμαστε απατεώνες και άξιοι αποκάλυψης.
Οι εθνικές προπαγάνδες δεν είναι μοναδικό φαινόμενο στα Βαλκάνια (περιοχή με τα μεγαλύτερα προβλήματα). Όλοι έχουν πει ψέματα στους λαούς τους για να τους ενώσουν.
«Μαγείρεψαν» λίγο την ιστορία τους, έφτιαξαν εθνική αγωγή στα σχολεία και γέμισαν την κοινωνία με μικρούς ή μεγάλους μύθους «σπουδαίων» προγόνων. Έτσι έχτισαν την κυρίαρχη εθνική ιδεολογία με σκοπό να καλλιεργήσουν και την αντίστοιχη εθνική συνείδηση. Άλλοι ελάχιστα όπως, για παράδειγμα, οι Ελβετοί κι άλλοι, ξεπερνώντας τα όρια, όπως εμείς.
Γύρω από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους –που παρεμπιπτόντως λίγοι γνωρίζουν πότε έγινε - υπάρχουν τέσσερις σημαντικές ημερομηνίες: H 25η Μαρτίου 1821 (όριο έναρξης της επανάστασης), η 20ή Οκτωβρίου 1827 (Ναυμαχία Ναυαρίνου), η 3η Φεβρουαρίου 1830 (υπογραφή πρωτοκόλλου ανεξαρτησίας 1830) και ο Μάιος του 1832 (ανακήρυξη του Βασιλείου της Ελλάδας με επιλογή του Όθωνα ως του πρώτου Μονάρχη).
Η πιο καθοριστική, όμως, από αυτές, είναι η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου ο συμμαχικός στόλος βυθίζει τον τουρκοαιγυπτιακό και ξεκαθαρίζει πλέον ότι η Ελλάδα θα γίνει αυτόνομο κράτος και θα αποσυνδεθεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Οι τρεις είναι γεγονότα και αρχειοθετημένες πράξεις στα επίσημα αρχεία κρατών και η μόνο η πρώτη είναι θρύλος, παράδοση, σχεδόν εικασία και για πολλούς, ένας κατασκευασμένος μύθος. Από τις τέσσερις, λοιπόν, εμείς επιλέξαμε την πρώτη για να γιορτάζουμε την απαρχή του νεοελληνικού κράτους. Αγνοήσαμε υπογραφές, συναντήσεις, αποφάσεις και προπάντων, το πιο καθοριστικής σημασίας γεγονός, το Ναυαρίνο!
Γιατί; Ίσως γιατί η 25η Μαρτίου συμπίπτει με θρησκευτική γιορτή και θα κάλυπτε τις ενοχές της Εκκλησίας. Ίσως γιατί το εσωτερικό κατεστημένο ήθελε να μονοπωλήσει τους επαίνους και να ξεχαστούν οι τρεις εμφύλιοι που ακολούθησαν την αποτυχία της επανάστασης.
Όπως και να ’χει, χωρίς το Ναυαρίνο, η έκβαση της ιστορίας θα ήταν διαφορετική. Το πιθανότερο είναι ότι δε θα είχαμε καν τη δυνατότητα να γιορτάζουμε εθνικές επετείους και με τις πολιτισμικές εξελίξεις που ακολούθησαν τον 20ό αιώνα, μάλλον θα είχαμε ξεχάσει και τη «ρωμέικη» ταυτότητα που είχε διατηρηθεί μετά το Βυζάντιο.
Αν είχαμε, λοιπόν, εθνική γιορτή την 20ή Οκτωβρίου 1827, θα λειτουργούσε με άλλον τρόπο και η εθνική μας διαπαιδαγώγηση. Θα διδασκόμασταν στο σχολείο διαφορετικά πράγματα.
Για τη σημασία της διπλωματίας (ο ναύαρχος Κόδριγκτον πήρε την ευθύνη της απόφασης για επίθεση, έπειτα από συνεννόηση με τον Καποδίστρια), για το ότι ποτέ ο πιο δυνατός δε σου χαρίζει τίποτα, αν δεν έχει έλλογο και έννομο συμφέρον και ότι η Ευρώπη είναι ο ζωτικός μας χώρος για τη διαιώνιση του ελληνικού μας πολιτισμού. Θα μαθαίναμε, επίσης, ότι η Εκκλησία έζησε την Επανάσταση μέσα στις αντιφάσεις της, ότι οι μεγάλες οικογένειες των οπλαρχηγών, που έβριζαν και τότε τους Ευρωπαίους, ήταν τελικά εκείνοι που έκλειναν συμφωνίες μαζί τους. Ίσως, λέω ίσως, αν γιορτάζαμε το Ναυαρίνο ως εθνική επέτειο, ήμαστε περισσότερο ορθολογιστές και ξεπερνούσαμε τα εθνικά μας συμπλέγματα.
Ποιος ξέρει, ίσως είχαμε κι έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που δε θα έκανε δηλώσεις για ξεσηκωμό εναντίον των «δανειστών» που καταδυναστεύουν τον «πολύπαθο» και συγχρόνως «ανεύθυνο» ηρωικό ελληνικό λαό. Γιατί από ό,τι ο χρόνος έδειξε, ψέμα στο ψέμα και παραμύθι στο παραμύθι, φτάσαμε, για άλλη μία φορά, στον εξευτελισμό και στα όρια της καταστροφής. Και δυστυχώς, όπως και τότε, μόνο για εξωτερικούς «σωτήρες» μιλάμε που θα μας σώσουν ή θα μας απαλλάξουν από τα βάρη που οι ίδιοι δημιουργήσαμε.
Την επόμενη φορά, ας επιλέξουμε τουλάχιστον μια αληθινή ημερομηνία να χτίσουμε τους μύθους μας. Ίσως αποδειχθεί λιγότερο αναξιοπρεπές και επώδυνο και για την ίδια την ιστορία.
Του Ανδρέα Ζαμπούκα 

***  Για την Παρασκευή διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη         
       Για την Παρασκευή διέκοψε χθες το μεσημέρι το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Καλαμάτας, προκειμένου να ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό η δίκη του ανηλίκου (τότε) για τη δολοφονία και τη ληστεία, το Φεβρουάριο του 2014, του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ο 18χρονος σήμερα Έλληνας κατηγορούμενος έχει καταδικασθεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας σε 15 χρόνια κάθειρξης για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου. Πρωτόδικα του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.
Ο συγκατηγορούμενός του, ένας 25χρονος Γεωργιανός, αθωώθηκε το Μάιο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας από όλες τις κατηγορίες που τον ήθελαν φυσικό αυτουργό της δολοφονίας και της ληστείας. Ωστόσο, έχει κατατεθεί αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης και η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει εισηγηθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Ανώτατου Δικαστηρίου να γίνει δεκτή και να επαναληφθεί η δίκη.

*** Αύριο στην Καλαμάτα η κηδεία του George De Paris (βίντεο)         
      
 
Στην Καλαμάτακαι ώρα 5.00 π.μ., από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, η Νεκρώσιμος ακολουθία  του Μεσσήνιου στην καταγωγή ομογενή Τζορτζ ντε Πάρις (Γεώργιος Χριστόπουλος), ο οποίος έχει ράψει τα κοστούμια 9 Προέδρων των ΗΠΑ, από τον Λίντον Τζόνσον (1963-1969) μέχρι και τον Πρόεδρο Ομπάμα. Τελευταία του  επιθυμία ήταν να μεταφερθεί στην Καλαμάτα, ώστε ο τόπος γέννησής του να αποτελέσει την τελευταία του κατοικία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον "Εθνικό Κήρυκα", ο εκλιπών ήταν ο πιο διάσημος ράφτης στην Ουάσιγκτον, όχι μόνο διότι έχει ράψει τα κοστούμια όλων των Προέδρων και κυβερνητικών παραγόντων από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα και στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και διότι η ζωή του θα αποτελούσε ένα τέλειο σενάριο για το Χόλιγουντ. Πριν καταφέρει να ανόίξει το πρώτο του κατάστημα, ζούσε στους δρόμους της Ουάσιγκτον  ως ρακκοσυλέκτης.
Ο Τζορτζ ντε Πάρις γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 και απεβίωσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο "Hospice Center" του Αρλινγκτον, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Η σορός του εκτέθηκε για προσκύνημα στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Φαλς Τσερτς της Βιρτζίνια, όπου και εψάλη τρισάγιο.  Video: 

*** Το Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκίνησε τις ετοιμασίες για το 2016         

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για το Καλαματιανό Καρναβάλι του 2016, έτσι η Επιτροπή Καρναβαλιού προσκαλεί σε συνεργασία όλους όσους θέλουν να πλαισιώσουν σε εθελοντική βάση τις ομάδες εργασίας: α) «Μυστικό της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ» β) Καρναβαλικά πληρώματα γ) Έκθεση στολών δ) Εκδηλώσεις ε) Παρουσιαστές στ) Χορηγίες Πληροφορίες στο τηλ:6932 569775 Υπεύθυνος: Ηλιας Κουτίβας - 

*** Αλήθειες και… ψέματα για τον προαστιακό της Καλαμάτας         
      
Οι ομιλητές έδειξαν την αναγκαιότητά του, αλλά το Μνημόνιο ΙΙΙ έχει άλλη γνώμη…
 
Η πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» να διοργανώσει το περασμένο Σάββατο, μια δύσκολη ημέρα και ώρα, εκδήλωση για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία, ήταν, σε κάθε περίπτωση, άκρως θετική.
Παρά το ποδοσφαιρικό ντέρμπι, το Φεστιβάλ Χορωδιών, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ημέρα προσφέρεται περισσότερο για σχόλη, η αίθουσα του παραλιακού ξενοδοχείου γέμισε και το ενδιαφέρον για τη συζήτηση ήταν υψηλό. Βέβαια, και πάλι έλαμψε δια της απουσίας της η Δημοτική Αρχή, αλλά αυτό είναι πλέον συνηθισμένο. Άλλωστε, τα γνωρίζει όλα εκ των προτέρων…
Πίσω, όμως, από τη διάθεση των ανθρώπων της παράταξης κρυβόταν ένα ψέμα και μια αλήθεια, που "κάλυψαν" τη συζήτηση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, είδε το… ποτήρι του εγχειρήματος μισογεμάτο, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, αν ασκηθεί πίεση.
Και το τρίτο Μνημόνιο που θέλει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Θα δώσουμε το 2/3 του σιδηροδρόμου και θα κρατήσουμε το κομμάτι στη Μεσσηνία; Θα το δεχθούν οι υποψήφιοι αγοραστές; Δε νομίζουμε…
Ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που ήταν κι αυτός παρών στην εκδήλωση, είπε την αλήθεια. Υπογράμμισε ότι, πράγματι, ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην περιοχή μας μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει, τόνισε όμως ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση εταιρειών του πρώην ΟΣΕ.
Βέβαια, υπάρχει και η πρόταση της δημοτικής παράταξης για διαδημοτική συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το εγχείρημα, αλλά δεν το βλέπουμε. Όταν η επαναλειτουργία του προαστιακού απαιτεί 400.000 ευρώ, πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;
Η κυβέρνηση, όσες οικολογικές ευαισθησίες και να κηρύττει, γνωρίζει ότι σε μια αποικία χρέους αυτά δε γίνονται. Εξάλλου, πρόλαβαν οι προκάτοχοί της, μέσω του πελατειακού κράτους και των ψηφοθηρικών προσλήψεων, να διαλύσουν το σιδηρόδρομο. Άλλωστε, ποτέ δεν τον είχαν στο μυαλό τους, αφού προείχαν οι… μπομπολόδρομοι.
Εν κατακλείδι είναι και η κοινωνία. Πλούσια στα λόγια, αλλά φτωχή στις πράξεις, δεν απαίτησε ποτέ, ουσιαστικά, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Εξάλλου, τι θα έκανε τα αυτοκίνητα που αγόραζε;
Η εκδήλωση
Πέρα από τις διαπιστώσεις, η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος τόνισε το αυτονόητο: η επαναλειτουργία του τρένου θα έχει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για τους πολίτες.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Καραγιώργος, ιδρυτικό μέλος της AMNIZIA Railway Forum, σχολίασε ότι το βασικό ζήτημα πριν από τη διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του τρένου είναι να ξεκαθαριστεί εάν η κοινωνία το θέλει πραγματικά, αλλά και εάν το θέλει η διοίκηση των τοπικών θεσμών.
Δίνοντας και την οικονομική διάσταση του θέματος, ο κ. Καραγιώργος υποστήριξε ότι χρήματα υπάρχουν για την επαναλειτουργία του τρένου, σημειώνοντας ότι το κόστος του προαστιακού στη Μεσσηνία έχει εκτιμηθεί στα 400.000 ευρώ το χρόνο περίπου. Τα χρήματα αυτά είπε ότι μπορούν να καλυφθούν από τα 50.000.000 ευρώ που δίνονται στον ΟΣΕ για τις άγονες γραμμές του, κάποιες από τις οποίες δεν είναι άγονες, παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι τέτοια επιδότηση παίρνει μέχρι και η γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης!
Ακολούθησε η εισήγηση του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Παναγιώτη Κλειδόπουλου, που υποστήριξε ότι ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο απαξιώθηκε και καταργήθηκε στο βωμό του κέρδους ιδιωτικών συμφερόντων.
Ο Απόλλων Κύρκος, αρχαιολόγος και ξεναγός, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία σοβαρή αντίδραση στην περιοχή μας, όταν καταργήθηκε ο σιδηρόδρομος, παρότι ο τόπος μας έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από το τρένο.
Σημείωσε, επίσης, ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να συνεισφέρει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουρισμού, τόσο με σιδηροδρομικές εκδρομές σε περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους που βρίσκονται στα όρια της Μεσσηνίας, όσο και με την παροχή μιας εναλλακτικής τουριστικής εκδρομικής πρότασης προς τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη με τα κρουαζιερόπλοια.
Τις αναφορές αυτές επιβεβαίωσε ο Βρετανός Φίλιπ Γουόρμαλντ, εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε την εκδρομή των Βρετανών με το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο.
Ο εκπρόσωπος του τοπικού Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου, Γιάννης Πανταζόπουλος, παρουσίασε από την πλευρά του πρόταση για την επανελειτουργία σε πρώτη φάση στην προαστιακή γραμμή Καλαμάτα-ΤΕΙ-Μεσσήνη, σε δεύτερη φάση στη γραμμή Καλαμάτα-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία και σε μεσοπρόθεσμο διάστημα στη γραμμή Καλαμάτα-Πύργος-Πάτρα. Όπως υπογράμμισε, οι γραμμές αυτές θα αποκτήσουν καλή πληρότητα μόνο εάν γίνονται τακτικά δρομολόγια.
Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει και η γραμμή μέχρι το λιμάνι της Καλαμάτας, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης όσο και για την εξυπηρέτηση των τουριστών και ιδιαίτερα εκείνων που έρχονται με το κρουαζιερόπλοιο.
του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Πώς να ανανεώσετε την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ με απλά βήματα         
     
Δικαίωμα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας τους και υποβολής των αιτήσεών τους για τυχόν άλλες παροχές, με ηλεκτρονικό τρόπο έχουν οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ.
Η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες γίνεται με δύο τρόπους, είτε με τη χρήση κλειδάριθμου, είτε με πιστοποίηση του χρήστη από το taxisnet.
Χρησιμοποιώντας τους απαραίτητους κωδικούς, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, απλά και γρήγορα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με τα εξής «βήματα»:
1) Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
2) Επιλέγουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.
Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, στην περίπτωση που υπάρχουν εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, να μην έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού, μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης.
Με τον τρόπο αυτό οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, μπορούν να ανανεώνουν με ευκολία τα δελτία ανεργίας, μέσα σε  χρονικό διάστημα πέντε ημερών πριν ή πέντε ημερών μετά την ημερομηνία της υποχρεωτικής ανανέωσής τους.
Επίσης, όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.
Η εγγραφή γίνεται επίσης και με πιστοποίηση του χρήστη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) μέσω των κωδικών του taxisnet.
Μπορείτε να κατεβάσετε κατεβάστε εδώ τον αναλυτικό οδηγό του ΟΑΕΔ για την ηλεκτρονική ανανέωση.   newsbomb.gr 

*** Οι αφανείς «πρωταγωνιστές» του Φεστιβάλ 

Στο σύνολό τους, οι ξένες αποστολές, μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους εθελοντές και τους συνοδούς τους. Χαρακτηριστικά, μία από τις τρεις χορωδίες της Κίνας μάς είπε ότι ένιωθαν σαν παιδιά, καθώς οι συνοδοί ήταν πάντα πολύ ευγενικοί μαζί τους και πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν στο οτιδήποτε. Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια σε όσους και όσες όλες αυτές τις ημέρες «ξέχασαν» τα σπίτια τους και με την ευγένεια και τη φιλοξενία τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή μας. Κ. Γαζ. - 

***  Άμεση ανάγκη η δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου 

 Η τελετή λήξης ενός τόσου σημαντικού γεγονότος για την περιοχή φανέρωσε, για ακόμα μια φορά, την έλλειψη σύγχρονων αθλητικών υποδομών στην Καλαμάτα. Η ζέστη στην «Τέντα» ήταν αφόρητη και είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς εκεί προπονούνται μικρά παιδιά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες... Αλήθεια, εκείνα τα σχέδια για το «Παλαί ντε σπορ» της Καλαμάτας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας τι απέγιναν; Κ. Γαζ. -

***  Θα σφαχτούν στο Διαδίκτυο          
     
Αγριεύει, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, ο πόλεμος των αντιμαχόμενων πλευρών στη Ν.Δ., κυρίως μεταξύ των Ευ. Μεϊμαράκη και Απ. Τζιτζικώστα, ειδικά στο Διαδίκτυο. Οι υποστηρικτές των δύο υποψηφίων έχουν βγάλει τα «ιντερνετικά ξίφη».
Από τη μία πλευρά, οι υποστηρικτές του κ. Μεϊμαράκη εκτοξεύουν παρασκηνιακά κατηγορίες ότι η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είναι προϊόν επιχειρηματικών συμφερόντων, με στόχο την πολυδιάσπαση της Ν.Δ. Από την άλλη, οι υποστηρικτές του κ. Τζιτζικώστα λένε ότι το κόμμα τόσα χρόνια βάλτωσε και θα μπει ένα τέλος στις βαρονίες.
Μόνο που ξεχνάει ο ίδιος, όπως λένε πλέον και «γαλάζιοι», ότι είναι και αυτός «αρχοντόπουλο» και «πριγκιπόπουλο» και προέρχεται από τζάκι!   Α.Π. 

*** Μεικτό κλιμάκιο άρχισε ελέγχους σε ζώα συντροφιάς στην Καλαμάτα         
     
Ξεκίνησαν, χθες, οι έλεγχοι σε ζώα συντροφιάς από μεικτό κλιμάκιο υπαλλήλων, που αποτελείται από ένα δημοτικό αστυνομικό, αστυνομικούς υπαλλήλους της ΕΛΑΣ, έναν υπάλληλο του Δασαρχείου και έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας.
Οι έλεγχοι άρχισαν στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 15 σκύλων που είχαν ελεγχθεί μέχρι τις 12.00, μόνο 3 έφεραν microchip, όπως επιβάλλεται από το νόμο.
Τα μέλη του κλιμακίου προέβησαν σε συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες των ζώων, ενώ τους έδωσαν και ενημερωτικό έντυπο, όπου αναφέρονται οι κανόνες ευζωίας οι οποίοι πρέπει να τηρούνται.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς δεν εφαρμόζουν όσα ο νόμος ορίζει, προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα.
  ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΖΩΙΑΣ
Ο ιδιοκτήτης φροντίζει να μην εγκαταλείπει το ζώο του, να το στειρώνει για την αποφυγή απρόσμενης εγκυμοσύνης, να του παρέχει χώρο κατοικίας, τροφή, κτηνιατρικές υπηρεσίες και περίπατο, όπως περιγράφονται παρακάτω.
  1. Διαβίωση και διαμονή ζώου
α/ Το ζώο πρέπει να είναι μέσα σε περιφραγμένο χώρο όπου θα μπορεί να κινείται ελεύθερα
β/ Να υπάρχει κλωβός (κατάλυμα) για προστασία από τις καιρικές συνθήκες (βροχή, αέρα, κ.λπ.)
γ/ Να έχει καθαρά σκεύη για τροφή και νερό
δ/ Ο χώρος διαβίωσης του ζώου να διατηρείται καθαρός από περιττώματα ή άλλες βρομιές
ε/ Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση ζώου (δηλητηρίαση, πνιγμός, κρέμασμα, κάψιμο, ακρωτηριασμός)
  2. Τροφή
α/ Να μην τρώει ψοφίμια
β/ Να μην τρώει χαλασμένα τρόφιμα
 3. Κτηνιατρικές υπηρεσίες
α/ Να έχει βιβλιάριο υγείας ενημερωμένο
β/ Να έχει σημανθεί (microchip)
γ/ Να έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο
δ/ Ζώα χωρίς δερματοπάθειες και εξωπαράσιτα
 4. Περίπατος
α/ Όταν βγαίνει βόλτα, πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο άτομο και το ζώο να περπάτα δίπλα στο συνοδό του
β/ Ο συνοδός να φροντίζει για τον καθαρισμό των περιττωμάτων του ζώου
γ/ Ο ιδιοκτήτης του ζώου ευθύνεται για όποια βλάβη προξενήσει το ζώο του
δ/ Το ζώο δεν αφήνεται ελεύθερο να πηγαίνει από αυλή σε αυλή
 5. Αναπαραγωγή
α/ Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ζώων συντροφιάς χωρίς τη νόμιμη άδεια εκτροφέα
 6. Συμβίωση
α/ Απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή ζώων συντροφιάς σε μπαλκόνια, βεράντες, στους ανοικτούς χώρους διαμερισμάτων και στους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών.

*** Η Καλαμάτα «έκλεψε» τις καρδιές ξένων και Ελλήνων χορωδών!         
    
Εντυπωσιασμένοι οι 1.500 και πλέον συμμετέχοντες τόσο από την πόλη όσο και από τη διοργάνωση
Eπιθυμία τους να ξαναβρεθούν στην Καλαμάτα
 Για τέσσερις ημέρες η Καλαμάτα έζησε στους ρυθμούς του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών. Από την προηγούμενη Τετάρτη και την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι και χθες το βράδυ στην κατάμεστη Τέντα, όπου έπεσε η αυλαία, η Καλαμάτα πλημμύρισε από μελωδίες, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Και η διοργάνωση, όμως, τόσο από την πλευρά της Intekultur όσο και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, ανταποκρίθηκε σ’ αυτή την τόσο μεγάλη «πρόκληση» και «πέρασε» με άριστα.
Παράλληλα, οι πολίτες της Καλαμάτας γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες στις οποίες έλαβε χώρα το φεστιβάλ, ακόμα και τις πρωινές ώρες, καθώς και τα δυο Gala που διοργανώθηκαν ήταν με εισιτήριο.
Επίσης, εξυπηρέτησαν με χαμόγελο όλους τους επισκέπτες, που δε βρήκαν κάτι άσχημο για να μας προσάψουν.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον υπέροχο «καλαματιανό» καιρό που ήταν σύμμαχος, αποτελούν αναμφίβολα την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη μας στα πέρατα της γης, αλλά και ένα «ισχυρό» ατού για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021!
Το «Θάρρος» βρέθηκε στους χώρους όπου διαγωνίστηκαν οι 39 χορωδίες και συνάντησε τις αποστολές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι μας μίλησαν τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την εμπειρία τους από τη διαμονή στην Καλαμάτα.
Των Κώστα Γαζούλη & Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Norbigia.jpg
(  Η γυναικεία χορωδία “Oslo Vocalis” από την Νορβηγία)
Νορβηγία, «Oslo Vocalis»
Από τα βορειότερα μέρη της Ευρώπης και συγκεκριμένα το Όσλο, η γυναικεία χορωδία της Νορβηγίας βρέθηκε στη νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η μαέστρος της, Vigdis Oftung, μας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά για τη χορωδία τους που συμμετέχει σε διεθνές διαγωνισμό της Intekultur, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία από ανάλογους.
Όσο για την Καλαμάτα, τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ειδικά ο καιρός, καθώς αυτή την εποχή στο Όσλο έχει ξεκινήσει ο χειμώνας.
Τα καλύτερα είχε να πει και για τη διοργάνωση, την οποία βρήκε άρτια, αλλά και για τους εθελοντές, που τους εξυπηρέτησαν σε οτιδήποτε χρειάστηκαν τη βοήθειά τους.
china2.JPG
(Με την γυναικεία χορωδία «Choir of South Normal University» από τη Νότιο Κίνα)
  Κίνα, «Choir of South Normal University»
Από τη μακρινή Κίνα και συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Normal University, δίπλα στο Hong Kong, βρέθηκε στην Καλαμάτα η γυναικεία χορωδία του πανεπιστημίου. Η Su Yan Hui, μαέστρος της χορωδίας, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πρώτη τους επίσκεψη τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην Καλαμάτα. Ειδικά οι άνθρωποι της Καλαμάτας ήταν πολύ εξυπηρετικοί και φιλόξενοι, μας είπε χαρακτηριστικά.
Πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη εντύπωση τους έκανε, επίσης, ότι είχαν μεσημεριανό γεύμα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές τούς υποδέχτηκαν με μεγάλη ζεστασιά, ενώ οι κοπέλες από την Κίνα τούς το ανταπέδωσαν τραγουδώντας τους.
Τέλος, ευχήθηκε στο μέλλον να ξαναβρεθούν στην Καλαμάτα!
bosnia.jpg
(O Στέφαν Τζούκιτς μέλος της χορωδίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Τετάρτης στην Καλαμάτα)
  Βοσνία Ερζεγοβίνη, «Mjesoviti kamerni hor “Srbadija”»
Ο Stephan Jukic, μέλος της μεικτής χορωδίας, από το σερβικό κομμάτι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και συγκεκριμένα την πόλη Μπιέλινα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση. Οι ίδιοι έχουν εμπειρία, καθώς συμμετείχαν για 10η φορά σε διαγωνισμό της Intekultur, ενώ ήρθαν με προσδοκίες να κερδίσουν.
Την Καλαμάτα τη βρήκαν πανέμορφη με καταπληκτικό καιρό για την εποχή. Επίσης, συνάντησαν ανθρώπους φιλόξενους και πρόθυμους να τους βοηθήσουν στο οτιδήποτε.
Έκλεισε, δε, με την ελπίδα στο μέλλον να επιστρέψουν στην πόλη μας, για ένα ανάλογο φεστιβάλ.
brazil.JPG
(Ο Ede Camouzis μαέστρος της χορωδίας  «Coral da UNB» από τη Βραζιλία, στις τελευταίες πρόβες έξω από το Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών)
  Βραζιλία, «Coral de UNB»
Από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας βρέθηκαν για πρώτη φορά οι περισσότεροι από τη μεικτή χορωδία της Μπραζίλια στην Ελλάδα, ενώ για όλους ήταν η πρώτη φορά στην Καλαμάτα.
Ο μαέστρος της χορωδίας, Ede Camouzis, μας είπε ότι είναι η πρώτη συμμετοχή για τη χορωδία τους σ’ ένα διαγωνισμό της Intekultur και η εμπειρία τους ήταν καταπληκτική, ενώ δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι τόσο με τη διοργάνωση όσο και με την απόδοσή τους.
Για την Καλαμάτα, εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια, τόσο για τους ανθρώπους της όσο και για τη φυσική της ομορφιά, και έκλεισαν με την υπόσχεση ότι, εφόσον η πόλη είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, οι ίδιοι θα ξαναέρθουν για να τραγουδήσουν…
russia.jpg
(Η παιδική χορωδία «Solovushka» από την μακρινή Σιβηρία στις τελευταίες πρόβες πριν το διαγωνισμό στην πλατεία των Ταξιαρχών)
  Ρωσία, «Solovushka»
Από την ήδη χιονισμένη Σιβηρία και συγκεκριμένα την πόλη Νικούτσια βρέθηκε στους 30 βαθμούς της Καλαμάτας η παιδική χορωδία της Ρωσίας.
Η Tatiana Shedelnikova, μαέστρος, μας είπε ότι η χορωδία τους έχει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογους διαγωνισμούς. Μάλιστα, όλοι στη χορωδία ήταν πολύ χαρούμενοι που βρέθηκαν στην Καλαμάτα, ενώ αρκετά ευχαριστημένοι και με τη διοργάνωση.
Τέλος, η Καλαμάτα τούς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, κυρίως με τη φυσική της ομορφιά, τη θάλασσα, το γαλανό ουρανό, αλλά και ολόκληρη η Μεσσηνία τούς εντυπωσίασε, καθώς είχαν χρόνο για κάποιες μικρές εκδρομές.
china3.jpg
(Με τη μικτή χορωδία «Chorus of Zhejiang song & dance theatre» από την Κίνα)
  Κίνα, «Chorus of Zhejiang song & dance theatre China»
Από τη μακρινή Ανατολή και συγκεκριμένα την πόλη Zhejang βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεικτή χορωδία της περιοχής. Ο μαέστρος Cuisong Zhou και το μέλος της χορωδίας, η He Lisha, εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια για τη διοργάνωση, αλλά ιδιαίτερα για τους εθελοντές, που ήταν δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειάστηκαν. Την Καλαμάτα βρήκαν πανέμορφη με πολύ φιλόξενους ανθρώπους και η διαμονή τους εδώ θα τους μείνει αξέχαστη!
austria.jpg
(Η νεανική χορωδία από το Λιντς της Αυστρίας «Academy Singers»)
  Αυστρία, «Academy singers»
Από το Λιντς της Αυστρίας ήρθε στην Καλαμάτα η μεικτή νεανική χορωδία. Το μέλος της Stefan μας είπε ότι για τους ίδιους ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε ανάλογο διαγωνισμό, καθώς πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί στην Ισπανία. Δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι τόσο με τη διοργάνωση όσο και με τη δική τους απόδοση. Όσο για την Καλαμάτα, τη χαρακτήρισαν πανέμορφη και ήρεμη πόλη με καταπληκτικό κλίμα και καιρό, που ελπίζουν να ξαναεπισκεφθούν στο μέλλον…
 Από Ελλάδα
Η Καλαμάτα δεν εντυπωσίασε, όμως, μόνο τις ξένες αποστολές, αλλά και τις χορωδίες από την Ελλάδα.

kerkyra.jpg
( Εντυπωσίασε το κοινό στο Μέγαρο Χορού η παιδική χορωδία της Κέρκυρας)
 Κέρκυρα
Με δύο συμμετοχές, τόσο την Παιδική Χορωδία, που έκλεψε τις εντυπώσεις στον παιδικό διαγωνισμό το πρωί της Παρασκευής, όσο και την Αντρική, ήρθε η Κέρκυρα στην Καλαμάτα.
Η πιανίστρια της Παιδικής Χορωδίας της Κέρκυρας, Έλλη Γλαρού, μας είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σ’ ένα διεθνή διαγωνισμό και, όπως ήταν φυσικό, πολλά παιδιά, λόγω και της μικρής τους ηλικίας, είχαν τρακ. Ωστόσο, είναι πολύ ευχαριστημένη με την απόδοση που είχαν στο διαγωνισμό, ενώ με κολακευτικά λόγια μίλησε και για την αίθουσα του Μεγάρου Χορού.
Η δε Καλαμάτα, για την ίδια, αλλά και για όλα τα μέλη της αποστολής, αποτέλεσε την «ευχάριστη έκπληξη», καθώς βρήκαν μια πανέμορφη ήσυχη και οργανωμένη πόλη. Η ίδια ευχήθηκε να παραμείνει έτσι, να αποκτήσει ουσιαστική ανάπτυξη και να μη γίνει τελείως τουριστική όπως η Κέρκυρα.
Με τα καλύτερα λόγια για την πόλη μίλησαν, επίσης, δύο μέλη της ανδρικής χορωδίας της Κέρκυρας, ο Γαβρίλης Χειρδάρης και ο Δαμιανός Γουδέλης. Βρήκαν την Καλαμάτα καλύτερη από ό,τι περίμεναν, όμορφη, ήρεμη και με σωστή λειτουργία.
ote.jpg
(Ο Δημήτρης Μπουζάνης μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του ΟΤΕ)
  Χορωδία ΟΤΕ
Με παράδοση από το 1958 και με ριζική ανανέωση το 2012, η μεικτή Χορωδία του ΟΤΕ έδωσε το «παρών» στο 1ο Διεθνές Διαγωνισμό και Φεστιβάλ της Καλαμάτας. Ο μαέστρος της, Δημήτρης Μπουζάνης, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο από τη διοργάνωση όσο και από την ανταπόκριση που είχε από τους ντόπιους το φεστιβάλ, καθώς γέμισαν ασφυκτικά όλες τις αίθουσες και ενθάρρυναν τις χορωδίες με το χειροκρότημά τους.
Για την Καλαμάτα είχε να πει τα καλύτερα, καθώς τη βρήκε πολύ όμορφη πόλη, τόσο στην παραλιακή της ζώνη όσο και στο κέντρο της, ενώ πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην «πρόκληση» να διοργανώσει για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο γεγονός, με χιλιάδες συμμετέχοντες.

***  Το σχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία: ΦΠΑ τριών ταχυτήτων 

Μηδενικός ΦΠΑ για νηπιαγωγεία, προνήπια και παιδικούς σταθμούς, ΦΠΑ 6% για ΙΕΚ, φροντιστήρια σχολές χορού κλπ και ΦΠΑ 13% για δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, είναι το μοντέλο στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικών. Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξερχόμενος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη», δήλωσε για το θέμα του 23% ΦΠΑ. Το σκεπτικό φαίνεται να είναι ότι οι γονείς επιλέγουν εάν θα στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο και άρα θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ, ενώ το φροντιστήριο αφορά τη μέση οικογένεια. Παράλληλα, αναγνωρίζεται πως υπάρχει πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς, ειδικά φέτος που έμειναν εκτός δημόσιων παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά. Πάντως, η επιλογή για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον νεοεκλεγέντα γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα να δηλώνει ότι «χτυπά τα λαϊκά στρώματα». Newsroom ΔΟΛ - 

***  «Έφυγε» από τη ζωή ενώ ψάρευε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Η. Φρέντζος

Την ώρα που ψάρευε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, νωρίς το πρωί της Κυριακής, «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Ηλίας Φρέντζος, σε ηλικία 89 ετών. Ο εκλιπών λάτρευε το ψάρεμα και ασκούσε το αγαπημένο του χόμπι καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, κατά τις πρωινές ώρες. Έτσι και την Κυριακή το πρωί έφυγε από την οικία του στην Αποβάθρα, λίγα μέτρα από το λιμάνι, και πήγε στο μόλο με το καρεκλάκι και τα αλιευτικά του σύνεργα. Εκεί, την ώρα του ψαρέματος, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο, έμελλε να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα. Ο Ηλίας Φρέντζος, με καταγωγή από την Αρκαδία και συγκεκριμένα τη Στεμνίτσα, για δεκαετίες διατηρούσε κατάστημα ωρολογοποιείο – χρυσοχοείο στην Κυπαρισσία και ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Σοβαρός επαγγελματίας, καλός οικογενειάρχης, σεμνός άνθρωπος, ξεχώριζε για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Από το 1954 ήταν μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και τη διετία 1979 – 1981 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Πριν, ακριβώς, από έξι μήνες, στις 18 Απριλίου, σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του είχε απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για την προσφορά του. Ο ίδιος, εκτός από καλαμοψαράς, ήταν και κυνηγός και, μάλιστα, είχε διατελέσει πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Χθες το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, υπό του ιερέως αδερφού του, και του είπαν το στερνό αντίο η σύζυγος, οι αδελφές και ο αδελφός του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί από την ευρύτερη περιοχή. 

*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα  Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 20/10/2015 προβλέπεται άστατος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης σύντομης καταιγίδας. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες. Ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασποψιχάλες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***   Δημοπρασία για χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις στο Καλαμάτα – Σπάρτη          
      
Τους όρους διακήρυξης και τη συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού δημοπρασίας του έργου «Αποχιονισμός και άρση καταπτώσεων του δρόμου 82η εθν. οδός Καλαμάτα-Σπάρτη έτους 2015-2016», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, ενέκρινε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται η αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στην 82η Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης κατά τη χειμερινή περίοδο από ∆εκέμβριο έως και Απρίλιο.
Για το έργο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, συντρέχουν οι προϋποθέσεις διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού.
Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν και τα αποτελέσματα της κλήρωσης που διενεργήθηκε, προκειμένου να στελεχωθεί η τριμελής επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού με τους αναπληρωματικούς τους. 

*** Μετά τη μουσική απόλαυσαν και τη θάλασσα

Αφού τελείωσαν με το διαγωνιστικό κομμάτι οι αποστολές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και την υπέροχη θάλασσα της Καλαμάτας. Άλλωστε, ελάχιστα είναι τα μέρη στην Ευρώπη όπου μπορεί κανείς να κολυμπάει στα μέσα του Οκτωβρίου! Ο καιρός υπήρξε σύμμαχος του Φεστιβάλ και οι αποστολές από τη βόρεια Ευρώπη το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους. Κ. Γαζ. - 

***  Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλα τα έργα της Περιφέρειας         
     
Οποιοσδήποτε θα μπορεί να ενημερώνεται για τα στοιχεία και την εξέλιξή του
Ένα σημαντικό βήμα στην παρακολούθηση των έργων που υλοποιούνται αλλά και προγραμματίζονται στην Πελοπόννησο, ετοιμάζει η Περιφέρεια, με την εφαρμογή ηλεκτρονικού για κάθε ένα από αυτά.
Χθες στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, όπου συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες τεχνικών και οικονομικών διευθύνσεων καθώς και εκπρόσωποι από το Περιφερειακό Ταμείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  Ηλεκτρονική διαχείριση
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση προγράμματος παρακολούθησης έργων, για την ηλεκτρονική διαχείριση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με τη λειτουργία του προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας (Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Διευθύνσεις Οικονομικού) θα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης  κάθε σταδίου των έργων, δηλαδή από την αρχική πρόταση για ένταξη του έργου για χρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση και αποπληρωμή του (ένταξη και προϋπολογισμός του έργου – ωριμότητα – διακήρυξη – δημοπράτηση – ενστάσεις – συμβασιοποίηση – χρονοδιάγραμμα – πληρωμές – παραλαβή).
  Πρόσβαση σε όλους
Σε δήλωσή της στο «Θ.», η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, τόνισε:
«Με την εφαρμογή του προγράμματος παρακολούθησης των έργων δίνεται η δυνατότητα γνώσης ανά πάσα στιγμή της πορείας υλοποίησης των τεχνικών προγραμμάτων και των διαθεσίμων υπολοίπων, μέσω πλήθους εκτυπώσεων και θα ενημερώνεται  οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγμή, για τα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια αφού θα μπορούμε να δούμε το ποσό δημοπράτησης ενός έργου, το ποσό νομικών δεσμεύσεων, τις τυχόν ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά τις διαδικασίες, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τις πληρωμές του.
Επίσης, θα γίνεται καταχώρηση δεικτών για την αποκόμιση στατιστικών δεδομένων, ώστε να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός και αξιολόγηση των υπηρεσιών και των αναδόχων».
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Πλήγμα στο ευρωπαϊκό ελαιόλαδο η αύξηση εισαγωγών από την Τυνησία 

Προειδοποιούν οι αγροτικές οργανώσεις των μεσογειακών χωρών Αυστηρή προειδοποίηση για σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά ελαιολάδου της Ε.Ε., ο οποίος θα απειλήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση στα νότια κράτη μέλη της, απηύθυναν, στις 16 Οκτωβρίου, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca με σχετική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τα σχέδιά της να αυξήσει σημαντικά τις αδασμολόγητες ποσοστώσεις εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία. Αναλυτικότερα, επί του θέματος ο γενικός γραμματέας των δύο οργανώσεων, Pekka Pesonen, τόνισε: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να δοθεί στην Τυνησία πρόσθετη προσωρινή πρόσβαση στην αγορά της Ε.Ε. με αδασμολόγητη δασμολογική ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου ανά έτος για μια περίοδο δύο ετών, όταν η αγορά είναι ήδη κορεσμένη και οι τιμές το 2014 ήταν 43% κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2005. Παρά τη μικρή ανάκαμψη των τιμών το 2015, ο τομέας δεν κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί και οι τιμές παραγωγού έχουν για άλλη μια φορά υποχωρήσει, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη στην ανακοίνωση αυτή. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αυξήσει τη συνολική αδασμολόγητη ποσόστωση της Τυνησίας στους 91.700 τόνους, τοποθετώντας τη στο ίδιο επίπεδο με τη συνολική παραγωγή μιας χώρας όπως η Πορτογαλία. Γεγονός που δε δικαιολογείται, ιδίως όταν η πρόταση ισχύει για όλους τους ποιοτικούς τύπους ελαιολάδου υπονομεύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Ευρωπαίους παραγωγούς να βελτιώσουν την ποιότητα της παραγωγής τους. Επίσης, είναι αδικαιολόγητη, όταν η Ε.Ε. εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην είσοδο, για παράδειγμα, στην αγορά των ΗΠΑ λόγω γραφειοκρατίας και μη δασμολογικών φραγμών στο εμπόριο. Επιπλέον, τα νότια κράτη μέλη εξαρτώνται από την παραγωγή ελαιολάδου ως κύρια πηγή εισοδήματος και η πρόταση αυτή θα απειλήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση σε αυτές τις περιοχές, όπου συχνά δεν υπάρχει άλλη πηγή απασχόλησης. Αντιτιθέμεθα, επίσης, στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξαλείψει τη μηνιαία διαχείριση των πιστοποιητικών εισαγωγής. Το σημερινό σύστημα δε σταμάτησε τους φορείς της Τυνησίας από την πλήρωση της δασμολογικής ποσόστωσης, όταν ήθελαν να το πράξουν. Χωρίς μηνιαία διαχείριση πιστοποιητικών εισαγωγής, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν υψηλά επίπεδα εισαγωγών κατά τη διάρκεια μιας σύντομης χρονικής περιόδου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση των ευρωπαϊκών τιμών κατά το υπόλοιπο της περιόδου εμπορίας. Αυτό το σύστημα βελτιώνει, επίσης, τη διαφάνεια στην αγορά της Ε.Ε. που επιτρέπει στους φορείς να προσαρμόσουν τις οικονομικές τους στρατηγικές τους». Ολοκληρώνοντας, ο κ Pesonen, δήλωσε: «Η περιφερειακή ολοκλήρωση για το εμπόριο εντός των μεσογειακών χωρών είναι πολύ σημαντική αν θέλουμε να συμβάλει στη βιώσιμη οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην περιοχή, ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους και όχι μόνο σε διμερή βάση με η Ε.Ε.». ΠΗΓΗ: Στέφανος Παπαπολυμέρου, papapolimerou@paseges.gr

***  Αισθάνονται αδικημένοι
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από πέρυσι που αποκαλύφθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας η δεύτερη περίπτωση υπαλλήλου που εργαζόταν επί χρόνια ολόκληρα με πλαστό απολυτήριο/πτυχίο. Αυτή η δεύτερη περίπτωση «έπεσε» και πιο βαριά σε διοικούντες και υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επρόκειτο για υπάλληλο που υπηρετούσε πολλά έτη, ενώ η αποκάλυψη ότι μπορεί να υπάρχουν και οικονομικές προεκτάσεις, «χτύπησε» πολλά καμπανάκια. Τότε έγιναν και επίσημες δηλώσεις από τις πολιτικές Αρχές για διαλεύκανση της υπόθεσης, όποια έκταση και να είχε. Κατατέθηκε, δε, και σχετικός φάκελος στην αρμόδια Εισαγγελία, ύστερα από διερεύνηση της Ασφάλειας Καλαμάτας. Ένα χρόνο μετά κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται αυτή η υπόθεση και δικαιολογημένα υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας απορούν και αναρωτιούνται αν πρόκειται για «κουκούλωμα». Ποτέ δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αν πράγματι υπήρξαν εγγυητικές επιστολές που εισπράχθηκαν παράνομα από την υπάλληλο ή αδίκως κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο, καθώς χειριζόταν προμήθειες και διαγωνισμούς. Αν η υπόθεση έχει και ποινικές προεκτάσεις. Αν το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα ή όχι. Αν αποδίδονται ευθύνες και σε άλλα άτομα για τις ενέργειές της. Από πότε έχει διαπιστωθεί παράνομη ή παράτυπη συμπεριφορά της υπαλλήλου. Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θέτουν συνεχώς υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αποδίδοντας και ευθύνες στους δημοσιογράφους που αφήνουν την ιστορία να «κουκουλωθεί», όπως λένε χαρακτηριστικά. Και αναρωτιούνται ταυτόχρονα, αν ο έλεγχος συνεχίσθηκε για τυχόν αποκάλυψη κι άλλων περιπτώσεων. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να ενδιαφέρονται και εν είδει κουτσομπολιού, αλλά κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι αδικούνται αν ένας υπάλληλος είχε «κάλυψη» όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάποιοι με τον τρόπο τους τον «καλύπτουν» ακόμη και τώρα. Είναι, όπως μας είπαν, «σαν να τους δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν»…Βίκυ Βετουλάκη - 

***   Αγάπη…         
  Ομολογώ πως μπερδεύτηκα. Διάβασα, από τη μια, την είδηση που ήθελε συνταξιούχο να διαθέτει τη σύνταξή του για τους πρόσφυγες και, από την άλλη, για τον οδηγό λεωφορείου που κατέβασε από το όχημα μαθητή που δεν είχε ένα ευρώ να πληρώσει το εισιτήριο, αλλά και για τον «πανέξυπνο» που πρότεινε σε επαίτη να πέσει στη θάλασσα για να του δώσει δύο ευρώ.
Αναρωτήθηκα αν αυτή είναι η Ελλάδα, με τόσο αντιφατικά στοιχεία να τη χαρακτηρίζουν. Συνέκρινα την κατάσταση με άλλα δεδομένα και τελικά κατέληξα στο ότι δε θέλω την Ελλάδα με το απάνθρωπο πρόσωπο, αλλά λατρεύω την Ελλάδα της ανθρωπιάς και της συμπόνιας.
Έτσι, για παράδειγμα, βγάζω το καπέλο (ασχέτως αν δε φοράω) στον ηλικιωμένο που διέθεσε τη σύνταξή του για τους πρόσφυγες και εκνευρίζομαι για τις άλλες δύο θλιβερές πράξεις. Είναι πιθανόν ο συνταξιούχος να ήταν στο παρελθόν μετανάστης ή πρόσφυγας και γνωρίζοντας τι σημαίνει μετανάστευση ή προσφυγιά αντίστοιχα, θέλησε να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, αναλογιζόμενος τα όσα είχε περάσει.
Αντίστοιχα, είναι σίγουρο ή σχεδόν σίγουρο ότι κανείς από τους άλλους δύο δεν είχε βιώσει αυτά που βίωσαν τα «θύματά» του. Έτσι, ελαφρά τη καρδία, συνέβη ό,τι συνέβη.
Από εκεί και μετά, μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να καλοβλέπουμε το διπλανό μας, να μην αισθανόμαστε υπεροχή απέναντί του, να μην τον μειώνουμε με τις πράξεις μας, να μην του τσαλαπατάμε την αξιοπρέπεια, θέλει πολλή δουλειά.
Θέλει να σταματήσουν οι διαχωρισμοί που έχουν τεθεί μεταξύ των ανθρώπων και να αντιμετωπίζονται όλοι το ίδιο. Να καταργήσουμε τους «φράχτες» που έχουμε υψώσει γύρω μας και να ξεφύγουμε από τα συρματοπλέγματα που έχουμε οριοθετήσει για τους εαυτούς μας, θέλει, θέλει, θέλει…
Κυρίως, όμως, θέλει μία λέξη με πολύ βαθύ νόημα και δύσκολο- έως ακανθώδες- περιεχόμενο. Λέξη άγνωστη ή ξεχασμένη για πολλούς, που όμως θα πρέπει να γίνει γνωστή, αν θέλουμε να σταθούμε ως κοινωνία. Θέλει τη λέξη ΑΓΑΠΗ στην πλήρη της έκταση, αρχής γενομένης από τους εαυτούς μας. Μετά θα επεκταθεί και στους γύρω μας. Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι το ιδανικό ή, αν θέλετε, κάτι καλύτερο από αυτό που ζούμε σήμερα με τον έναν να εκμεταλλεύεται τον άλλον…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
harhar@tharrosnews.gr
 
***  Μια πόλη … χωρισμένη στα δύο
Μια πόλη αλλαγμένη, μια πόλη χωρισμένη στα δύο επισκέφθηκα προ ημερών. Για δουλειές και προκειμένου να συναντήσω κάποιους φίλους αγαπημένους, απ’ αυτούς που οι χαλαρές ή σοβαρές κουβέντες κυλούν αβίαστα χωρίς δεύτερη ή τρίτη σκέψη, βρέθηκα στην Αθήνα. Γύρω από την πλατεία Βικτωρίας και στην Ομόνοια έπρεπε να πάω δύο φορές. Η πρώτη περιοχή πολυσυζητημένη τον τελευταίο καιρό λόγω συνάθροισης μεταναστών. Υπήρχαν ακόμα αρκετοί, καθισμένοι στα παγκάκια, στα πεζούλια ή κατάχαμα. Δίπλα, στα καφέ, υπερήλικες της περιοχής και στις γωνίες αστυνομική δύναμη. Αγρίευες; Ντρεπόσουν να κοιτάξεις; Η φοβερή μυρωδιά σε ωθούσε να επιταχύνεις το βήμα σου; Όλα μαζί ανάμεικτα και άλλα πολλά… Περπάτησα στη Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την Ομόνοια. Είναι αλήθεια ότι είχα χρόνια πολλά να κάνω αυτή τη διαδρομή. Ένα δρόμο που έσφυζε από εμπορική κίνηση θυμόμουν, μα περπατώντας τον, σε κάθε βήμα αισθανόμουν την εγκατάλειψη. Σε όλη τη διαδρομή ένα φαρμακείο «ζωσμένο» με σιδεριές, μα η κυρία στο βάθος έδειχνε πως ήταν ανοιχτό. Και παραδίπλα ένα κατάστημα με είδη υγιεινής, απομεινάρια μιας άλλης εποχής του πολυσύχναστου αυτού δρόμου. Ανηφόρισα στο Κολωνάκι. Κλειστά καταστήματα και στα ανοιχτά οι πωλήτριες, κατά κύριο λόγο, ήταν οι μόνες ανθρώπινες υπάρξεις. Ο πεζόδρομος της Τσακάλωφ γέμισε με φαστφουντάδικα, γεμάτα κόσμο και με εγκλωβισμένες μυρωδιές κρεμμυδιού και καμένου λαδιού! Παρά τις αντιρρήσεις φίλων, έδωσα ραντεβού σε εμπορικά κέντρα άλλοτε πολυσύχναστα. Ναρκωμένες από τη βαρεμάρα, πωλήτριες «γέμιζαν» τα καταστήματα. Η ανυπαρξία κόσμου προσέδιδε στους χώρους αυτούς μια μαυρίλα που σε απωθούσε. Φύγαμε άρον – άρον… Βρέθηκα στα βόρεια, για φαγητό. Αλήθεια, πώς ξάφνου ξεπήδησαν όλα αυτά τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, ξεχασμένες μάρκες που υπέθετες ότι σταμάτησαν να κυκλοφορούν; Και συχνά οι ιδιωτικές φρουρές να περιμένουν καρτερικά εκτός εστιατορίων, gourmet και μη. Το ευχάριστο ήταν ότι κεντρικός κινηματογράφος, παρά το γεγονός ότι ήταν καθημερινή, είχε αρκετό κόσμο όλων των ηλικιών. Αυτή τελικά ίσως είναι η σημερινή Αθήνα. Η πόλη των αντιθέσεων. Η πόλη των δύο άκρων, όπου στη μέση επικρατεί το απόλυτο κενό. Μήπως όμως αυτή είναι και η σημερινή Ελλάδα; Άντα Αποστολάκη - 

***   Στιγμιαίοι θόρυβοι…         
       Αφού δεν μπορεί να παραχθεί μεγάλη ή στοιχειωδώς λειτουργική πολιτική, ας ακουστεί τουλάχιστον ένα τιτίβισμα στο Twitter.
Αν κάποιος επαγγελματίας της πολιτικής είναι ανίκανος να λύσει ένα πρόβλημα συντεθλιμμένος στις εσωκομματικές και θεσμικές συμβάσεις, αν κάποιος πολιτικός αδυνατεί να συνθέσει μια πολιτική κατεύθυνση ή θεωρεί μη χρήσιμο να δουλέψει σε μη επικοινωνιακά αντικείμενα-νομοσχέδια, ας κάνει ένα τζέρτζελο ανέβασμα, ας ρίξει μια καρπαζιά σε μια γριά ενώ περνάει ξυστά δίπλα της με το μηχανάκι, ας κάνει μια αταξία (απ’ αυτές που δεν του επέτρεψε η μαμά του) ώστε να «γράψει» επικοινωνιακά.
Όσο περιορίζεται ή δυσκολεύει το πεδίο πολιτικής παραγωγής τόσο τα ιντερνετικά πρεζόνια - για να επικυρώσουν την ασήμαντη οντότητά τους - προκαλούν θορύβους, στιγμιαία μίση, χαράκωμα της μπογιάς του αυτοκινήτου.
Εάν κανείς δει τη διαδικτυακή ύλη που διεκδικεί τη θέση της πολιτικής παραγωγής, κατανοεί έκπληκτος τη δυσαναλογία ηλιθιότητας, ναρκισσισμού και προβλημάτων της κοινωνίας. Το τίποτα χρειάζεται ένα πάμφθηνο κάτι. Οι διαδικτυακοί τραμπουκισμοί, οι εξυπνακίστικες, στεγνές συντομογραφίες υποκαθιστούν την κοινοβουλευτική πράξη, την πολιτική δυνατότητα, τη δύναμη και τη χαρά της δημοκρατίας, την αμυντική αποτελεσματικότητα της ελεύθερης σκέψης και, κυρίως, υποκαθιστούν τη χρησιμότητα.
Η πτώση του επιπέδου που τυλίγει Κοινοβούλιο και διαδικτυακό καφενείο δεν οφείλεται μόνο στην κάμψη των πολιτικών ποιοτήτων, αλλά και στη σοβαρή έκπτωση πολλών δομών της δημοκρατικής συνθήκης και πολιτικής παραγωγικότητας. Απέναντι στα μείζονα, που συμβαίνουν στην κοινωνία, αντιστοιχούν τα ποιοτικώς ελάσσονα στην πολιτική.
Το επίσης σημαντικό είναι ότι με αυτή την πολλαπλή καχεξία μετατίθενται και οι αξιολογήσεις. Όπως αποκαλύπτεται από τα περιστατικά της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Ψαριανού, του κ. Γεωργιάδη, του κ. Κασιδιάρη κ.λπ., ακριβώς σε αυτή την συνθήκη δεν τιμωρείται η ανεπάρκεια ή η ανηθικότητα, αλλά η διαδικτυακή και μιντιακή τους απεικόνιση, οι συμβολισμοί και οι αναπαραστάσεις τους.
Το πολιτικό προσωπικό, λοιπόν, βυθισμένο, άπρακτο, συχνά συνένοχο, μελαγχολικό και αχρηστευμένο, καταλήγει στο τιτίβισμα, στο Facebook, στα χρονοβόρα γκουγκλαρίσματα, στην αυτοπεριγραφή. «Ποια απάντηση θα κάνει σουξέ;», «ποιοι με αναφέρουν;», «τι να φορέσω σήμερα;».
Κι όμως αυτό δημιουργεί πολιτικά (ή παραπολιτικά) γεγονότα, σουξέ, αναγνωσιμότητα, αναγνωρισιμότητα. Αυτό φαίνεται ότι θέλει ο κόσμος. Αυτό του δίνουν.
Η εναρμόνιση οικονομικού, πολιτικού και θεσμικού αφανισμού της χώρας, με την πολιτική και πολιτιστική εν τέλει αποδιάρθρωσή της, είναι εφιάλτης. Χαμένη υπόθεση...
Ακόμα και η… θρυλική πια ζεϊμπεκιά του Κουτσούμπα τις προηγούμενες ημέρες στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται.
Να τη δώσουμε στη δημοσιότητα ή παραείναι «προχώ» για το Κόμμα; Επιτρέπεται να παρουσιάζεται ο γραμματεύς ως κανονικός –συμπαθέστατος- άνθρωπος ή πρέπει να ακολουθήσουμε τη σοβιετική διδαχή των γηραλέων ρομπότ;
Εν τέλει, την ανέβασε κάποιος αιρετικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ίσως να ήμουν κι εγώ. Πρώτη μου φορά σε φεστιβάλ κομματικής νεολαίας, και δη της αεικίνητα ακίνητης ΚΝΕ, δε γνώριζα δα τα «πρέπει» και τα «απαγορεύεται» του καταστατικού…
του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Παγκόσμιο ΣΟΚ! Ανοίγουν τις πύλες της κόλασης! (ΒΙΝΤΕΟ)
missiles
-   Η Μ. Ανατολή φαίνεται πως δεν είναι παρά μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή, αφού η εντάσεις έχουν οδηγήσει το σύνολο της επικράτειας ένα βήμα πριν από τον αρμαγεδδώνα.
Πέρα από το Συριακό, στο προσκήνιο αυτή την φορά έρχεται η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν, με τις δύο χώρες να βρίσκονται έτοιμες για ανοιχτό πόλεμο.
Συγκεκριμένα η εξέγερση των Παλαιστινίων, που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις στο Ισραήλ, συνέπεσε με την άφιξη του πρώτου μεγάλου κύματος 3.000 Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, προκαλώντας έντονο κύμα ανησυχίας στην Ισραηλινή κυβέρνηση η οποία αναφέρει ότι:  "γνωρίζαμε τις κινήσεις τους αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε αποκαλύψει κάτι, είμαστε στο σημείο μηδέν, αν το Ιράν αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή πλευρά στα Υψίπεδα του Golan θα αντιδράσουμε, είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Γι αυτό και προχωρήσαμε σε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τις κινήσεις του τις οποίες και γνωρίζαμε".
Σε απάντηση το Ιράν αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται μια σειρά από τούνελ τα οποία είναι γεμάτα βαλλιστικούς πυραύλους, με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν να επιθεωρούν επιδεκτικά τον οπλισμό.
Παράλληλα το Ιράν ανακοίνωσε ότι είχε εκτελέσει με επιτυχία την εκτόξευση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, ονόματι "Εmad", δίχως όμως να παρέχει άλλες πληροφορίες όπως την ακρίβεια, την εμβέλεια, την ημερομηνία και την τοποθεσία εκτόξευσης.
Όσον αφορά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, το Ισραήλ κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για πολύ "χαμηλή" αντίδραση προς το Ιράν, παρόλο που η συγκεκριμένη κίνηση είχε καθαρά τον χαρακτήρα πρόκλησης.
Η συγκεκριμένη αντίδραση δείχνει πως το Ιράν βρίσκεται έτοιμο για πόλεμο, με την διένεξη ανάμεσα στις δύο χώρες να βρίσκεται προ των πυλών.
Αξίζει να αναφερθεί πως το Ισραήλ, βρίσκεται προς το παρών σε διαπραγματεύσεις με Ιράν και Ρωσία, με την Ρωσία να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του Ιράν....
Video  : Irán Muestra por Primera vez los Bunkers y Túneles donde guarda los Misiles - 14 Octubre 2015  , https://youtu.be/BiOMFNZ2HWQ  .-
Βίντεο  2  : Iran tests new precision guided ballistic missile Credit: IRINN Reuters , https://youtu.be/7T91R0aj-pE  .-

*** ΒΟΜΒΑ! Βάζουν κάμερες στα βαγόνια του μετρό! Θα ακούν και θα βλέπουν τα πάντα
metrokam
-  Συνολικά 408 κάμερες θα τοποθετηθούν μέσα στα βαγόνια του μετρό, οι οποίες θα προστεθούν στις 204 υπάρχουσες στους εξωτερικούς χώρους.
Όπως αναφέρεται και στο αιτιολογικό της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής, η βιντεοσκόπηση θα γίνεται με σκοπό ο οδηγός να έχει οπτική επαφή με το εσωτερικό του τραίνου και όχι για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των επιβατών.
Θα ελέγχονται μέχρι και οι ομιλίες και αυτό είναι κάτι που καταρρίπτει το επιχείρημα τους.
Το μετρό είναι αναγκαίο για όλους, είναι ένας από τους αμεσότερους τρόπους να παρακολουθήσει κάποιος τους ανθρώπους και να... μαθαίνει πράγματα...
...Ή έτσι υποστηρίζουν κάποιοι.

***  BOMBA! Δεν θέλουν η Ελλάδα να παράγει αυτοκίνητα! Ρεπορτάζ Γερμανικού καναλιού
xartdio
-  Ο πρόεδρος της εταιρείας ΝΑΜCO, Πέτρος Κοντογούρης, μιλάει για τα εμπόδια και το μέλλον του πολυσυζητημένου επιχειρηματικού εγχειρήματος
Σε μια πιλοτή κάποιας πολυκατοικίας στο κέντρο παρατήρησα κάτι που μου ξύπνησε αρκετές μνήμες. Ένα PONY, πολυκαιρισμένο και σκονισμένο στεκόταν πεισματικά στο πέρασμα του χρόνου. Μοντέλο της δεκαετίας του ’70 με ιστορική πορεία που κάποιοι θαυμάζουν, άλλοι αναπολούν, ορισμένοι φθονούν ή μπορεί και να αγνοούν.
Στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο με τη διπλή φύση, καθώς είχε την ικανότητα να κινείται τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου με την ίδια άνεση, παρά το γεγονός ότι σταμάτησε να κυκλοφορεί το 1983 δεν έπαψε ούτε στιγμή να υπάρχει. Ένα βολικό στη χρήση και ταυτόχρονα… καλόβολο αυτοκίνητο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση.
Ίσως κάποιοι το έχετε συναντήσει τόσο στους πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας, κυρίως όμως σε κάποιο γεωγραφικό στίγμα της ελληνικής επαρχίας, ακόμα και σήμερα, 30 και κάτι χρόνια μετά την τελευταία του κυκλοφορία.
Το βιομηχανικό τέκνο των αδελφών Κοντογούρη της NAMCO γεννήθηκε μέσα από την προσπάθειά τους να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με την ονομασία «Hellas», το 1950 στη Γερμανία. Αργότερα ίδρυσαν τη FARCO στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γερμανικής και ελβετικής τεχνογνωσίας και ξεκίνησαν να παράγουν το FARMOBIL, το όχημα… απεριορίστων χρήσεων που κυκλοφόρησε με αερόψυκτο κινητήρα BMW 700cc.
Η απόπειρα των Κουντογούρηδων δεν είχε συνέχεια όμως…
Η έλλειψη στήριξης από το ελληνικό κράτος σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, οδήγησαν στην πώληση της αρχικής εταιρείας στην CHRYSLER. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες της δεν κατάφεραν ποτέ να λάβουν την πολυπόθητη έγκριση τύπου που θα τους επέτρεπε να ξεκινήσουν την παραγωγή του μοντέλου στην Ελλάδα.
Αποκύημα της προσπάθειάς τους να φέρουν και να εδραιώσουν ένα ελληνικό αυτοκίνητο στη χώρα παραγωγής του, ήταν η NAMCO (National Motor Company of Greece), η οποία ιδρύθηκε το 1972.
Η συνεργασία με τη Citroen Το πρώτο PONY έφερε τη σφραγίδα Γάλλων μηχανικών, και η κυκλοφορία του είχε ως στόχο την εξάπλωση ενός μοντέλου παγκόσμιας κυκλοφορίας σε πολύ προσιτή τιμή. Τα μηχανικά του μέρη ήταν δανεικά από το Citroen 2CV, καθώς τα δύο αδέλφια είχαν συνάψει σύμβαση συνεργασίας με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.
To 67% της παραγωγής από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης
Η επιτυχία που είχε το PONY μεταφράστηκε σε 18.000 αυτοκίνητα σε όλη τη διάρκεια ζωής του (1972-1983), τα οποία παρήγε η NAMCO, ενώ το 67% της παραγωγής προήλθε από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Το χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης, το έκανε ιδιαίτερα δημοφιλές, σε σημείο να εξάγεται σε 14 χώρες του κόσμου.
Η συνεργασία της NAMCO με τη Citroen, οδήγησε στη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου διανομής ανταλλακτικών, εκπαίδευσης και service αυτοκινήτων της Citroen στα Βαλκάνια, υπό τη σκέπη της εταιρείας UNICO A.E.
To 1982, η Citroen και η Inthelco Γερμανίας ήρθαν σε συμφωνία για λογαριασμό της NAMCO . Έτσι ξεκίνησε ένα νέο άνοιγμα για την εταιρεία στην Καντόν της Κίνας με την παραγωγή του Ελληνικού ΡΟΝΥ με drive-train (κινητήρα-σασμάν) Citroen.
Όταν τα φώτα του PONY έσβησαν οριστικά, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μεταβιβάστηκαν στον όμιλο Peugeot, όπου μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η παραγωγή διαφόρων μοντέλων.
Σε κάποιο σημείο ίσως αναρωτηθείτε γιατί μία εταιρεία με αυτή τη δυναμική και τη διάθεση να φέρει στην αγορά ένα αυτοκίνητο αμιγώς… ελληνοκεντρικό, δεν το πέτυχε.
Η απάντηση βρίσκεται στο σήμερα, καθώς τα εμπόδια που φαίνεται να συναντά μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχουν αρκετά κοινά με εκείνα που την οδήγησαν στη διακοπή της παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια η συζήτηση για τη νέα γενιά Pony 5 διαρκώς επανέρχεται στο προσκήνιο, και ξαφνικά πάλι καταλαγιάζει. Σε σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον επικεφαλής της NAMCO A.E., Πέτρο – Τζανέτο Κοντογούρη μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παλεύουμε εναντίον όλων».
Κόλλησε στη… λάσπη των διαπιστεύσεων Χαρακτηριστικό είναι ότι έως και το Σεπτέμβριο του 2014 το Pony είχε κολλήσει στη… λάσπη των διαπιστεύσεων. Τελικά κατάφερε να λάβει τη σχετική αδειοδότηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και την Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών (ΕΒΕΤΑΜ). Ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε αναφέρει ότι εγκρίθηκε η πιστοποίηση και η έγκριση τύπου και ότι το PONY, και μπορούσε πλέον να ενταχθεί στη γραμμή παραγωγής.
Το όραμα Κοντογούρη Το πλάνο Κοντογούρη προέβλεπε την κατασκευή 24 αυτοκινήτων την ημέρα, με την τιμή του βασικού μοντέλου να ανέρχεται στις 7.000 ευρώ. Η εταιρεία θα απασχολούσε -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- 400 εργάτες στις εγκαταστάσεις της. Για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης η NAMCO είχε αποκαλύψει ότι απαιτούνται αρχικά 10.000.000 ευρώ σε έρευνα, μελέτες παραγωγής και εξειδίκευση προσωπικού, ενώ το κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται αντιστοιχεί στο 80% του τζίρου.
Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς τα γεγονότα μέχρι στιγμής αποδείκνυαν το αντίθετο. Η εταιρεία του Πέτρου Κοντογούρη είχε υπογράψει στις αρχές του 2015, προσύμφωνο με τη ρωσική AvtoVAZ, η οποία παράγει τα LADA, με σκοπό να δημιουργήσει ένα μοντέλο PONY, με προδιαγραφές που θα ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις τρίτων χωρών. Το συγκεκριμένο μοντέλο με καρδιά LADA θα προοριζόταν για ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας. Ωστόσο, η ελληνική νομοθεσία -σύμφωνα με τον ίδιο- στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια της NAMCO. To γεγονός ότι επέβαλε όριο παραγωγής μόλις 500 αυτοκινήτων το χρόνο ήταν η… λεπτομέρεια που έβαζε πρόωρο τέλος στην οποιαδήποτε σκέψη για επέκταση της παραγωγής. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, να μεταβάλει το νομοθετικό πλαίσιο, αυξάνοντας το όριο παραγωγής στα 15.000 οχήματα ετησίως.
Συν τοις άλλοις η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ήδη δώσει τα χέρια με την Peugeot και την Opel για την παροχή ανταλλακτικών και τεχνογνωσίας.
Αρχικά η NAMCO σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά τις εκδόσεις 513 Standar με τιμή 7.000 και το 513 Deluxe στην τιμή των 7.500 ευρώ. Και τα δύο με προδιαγραφές ασφαλείας Euro 5 και Euro 6, ABS, Air Condition, ακόμα και θύρα USB.
Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα φάνηκε να αλλάζουν. Έτσι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής τεχνικές προδιαγραφές το πρότυπο μοντέλο PONY S513 διαθέτει κινητήρα 1,3 λίτρων και ιπποδύναμη 68 ίππων. Προδιαγραφές οι οποίες όμως μπορεί να μεταβληθούν ανά πάσα στιγμή, έως ότου δούμε τουλάχιστον το αυτοκίνητο να βγαίνει από το εργοστάσιο.
Τι συνέβη έως και αυτή τη στιγμή O επικεφαλής της NAMCO, Πέτρος Κοντογούρης «λάβαμε έγκριση τύπου από τον ΕΒΕΤΑΜ, την οποία στη συνέχεια απέσυρε με την αιτιολογία ότι δεν είναι διαπιστευμένη αρχή για να εκδώσει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Ό,τι συνέβη, συνέβη εσκεμμένα και προσχηματικά. Την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις».
«Οι τεχνικές προδιαγραφές του προτύπου, είναι αυτές που έχουμε ανακοινώσει. Θα κυκλοφορήσει τόσο με μηχανές της PEUGEOT, όσο και με μηχανές της OPEL. Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία που είχαμε συνάψει με τη ρωσική AvtoVAZ για παροχή μηχανών LADA ισχύει, ωστόσο εμφανίστηκαν σημαντικές καθυστερήσεις από την άλλη πλευρά», σημειώνει ο κύριος Κοντογούρης.
«Σε ό,τι αφορά τις αγορές Ασίας και Αφρικής υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Φανταστείτε ότι έχουμε πουλήσει μέχρι στιγμής 136.000 αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών και για να είμαστε ρεαλιστές αυτή είναι η ελπίδα μας, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν βλέπω να προχωράνε τα πράγματα», καταλήγει ο πρόεδρος της εταιρείας.
Αναλυτικά οι τεχνικές του προδιαγραφές του πρότυπου μοντέλου:
xart
Τα τελευταία σχέδια του PONY
Δικά μας σχόλια: Αγαπητέ Έλληνα τώρα έχεις καταλάβει γιατί η χώρα δεν πάει μπροστά ; Έχεις καταλάβει γιατί πληρώνεις φόρους και είσαι πάντα πτωχευμένος ; Έχεις καταλάβει ότι η καταστροφή της οικονομίας είναι το σχέδιο της Ιουδαϊκής κυβέρνησης με σκοπό το κράτος να έχει πάντα ανάγκη από τα χρήματα και να σε φορολογεί, να σε φορολογεί για να μην μπορέσεις ποτέ να σηκώσεις το κεφάλι !
Παρουσίαση PONY απο το Γερμανικό Κανάλι ZDF – PONY
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσίαση PONY απο το Γερμανικό Κανάλι ZDF - PONY Presentation from ZDF ,  https://youtu.be/aM-Oayrz4yo  .-

*** Ξεπουλάνε τον ορυκτό πλούτο! Άρχισαν να τον καταγράφουν...
oriktosplout
-  Από σήμερα ξεκίνησε η καταγραφή του ορυκτού πλούτου αφού δημιουργούνται χάρτες των κοιτασμάτων.
Όλα τα σμυριδωρυχεία παλιά και καινούργια καταγράφονται και ταξινομούνται.
Στην τρίτη κατά σειρά συμφωνία που υπεγράφη, ή αλλιώς μνημόνιο, αναφέρεται ότι η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας "ανήκει" στους δανειστές.

***  Βόμβα! Αυτό είναι το ΦΕΚ των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας
katasxeseis
-  Προβλέπεται κύμα πλειστηριασμών μεγέθους.... τσουνάμι, αφού σύμφωνα με την απόφαση αρ. 148/10/5.10.2015, η οποία δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ 2289/15-10-2015, όσοι δεν είναι στην ώρα τους για το ραντεβού τους με τις τράπεζες, "απλά" θα χάσουν το σπίτι τους.
Συγκεκριμένα ως τελευταία διορία έχει οριστεί η 15η Δεκεμβρίου, όπου με την πάροδο της οποίας, όσοι δεν έχουν έρθει σε επαφή με τις τράπεζες για ρύθμιση του δανείου τους, θα χαρακτηριστούν ως "μη συνεργάσιμοι", με αποτέλεσμα την έναρξη διαδικασιών για πλειστηριασμούς μέσα στις επόμενες 30 μέρες.
Πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση από την εφημερίδα της κυβερνήσεως, που ακολουθεί.
 efa

efb

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1 .- ^
ΒΙΝΤΕΟ από αγώνα :
~**ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1  δηλώσεις γκόλ 7η  αγων  19/10/2015: https://youtu.be/7YVGdXNkpeA   .-  ,
~ ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3-1 Γκόλ δηλώσεις    αγων  19/10/2015 : https://youtu.be/D0rl4h8ZUZw .-
 
Στο τέλος «μίλησε» ο νόμος του ΟΑΚΑ στην ήττα του Ολυμπιακού
 *** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  73-69  .-^
Τα  δεκάλεπτα : 18-32 , (41-43) , 56-55 , 73-69  .- ^
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα, Φελντίν, Διαμαντίδης, Γκιστ, Καλάθης, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ, Λοτζέσκι, Αθηναίο.-
Βίντεο  από αγώνα :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-69    αγων 19/10/2015 : https://youtu.be/OSKz8AJQUOU .-
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 73-69 ημίχρονο  41-43 19/10/2015 : https://youtu.be/IlwgQ9HRg7A .-

 
~**  Στις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
2η Αγωνιστική (17-19/10)Κολοσσός Ρόδου - Ρέθυμνο 80-67
Αρκαδικός - Άρης 50-90
ΠΑΟΚ - Κηφισιά 67-73
Τρίκαλα - Καβάλα 73-64
Απόλλων Πατρών - Κόροιβος Αμ. 60-62
Λαύριο - ΑΕΚ 65-70
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 73-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Παναθηναϊκός 4
Τρίκαλα 4
Κηφισιά 4
ΑΕΚ 4
Ολυμπιακός 3
Καβάλα 3
Ρέθυμνο 3
Αρης 3
Κόροιβος Αμαλ. 3
Κολοσσός 3
Αρκαδικός 2
Απόλλων Πατρών 2
ΠΑΟΚ 2
Λαύριο 2

*** Δύο κύπελλα ο Λαζαρίδης στη Γαλλία!

Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Γιώργου Λαζαρίδη στο ανταγωνιστικό διεθνές τουρνουά Montfermeil open που διεξήχθη 16-18 Οκτωβρίου στο Παρίσι, με 40 αθλητές. Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο κατέκτησε την πρωτιά στους αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας, με δύο νίκες και μια ακόμη στα χαρτιά, καθώς ο αντίπαλός του στον τελικό δεν κατέβηκε να παίξει. «Δεν μου αρέσει να κατακτώ έτσι μια πρωτιά θέλω η μάχη να δίνεται μέσα στο κόρτ» είναι το σχόλιο του Λαζαρίδη που αποκαλύπτει το αθλητικό πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή που τον διακρίνει. Στο διπλό με παρτενέρ τον Ισπανό Patxi Fadrique έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν και πήραν τη 2η θέση. -Επόμενος σταθμός για τον Γιώργο, η Μόσχα (21-30/10), στο Ίκαρ και το Ρωσσία όπεν. - 

*** Με επιτυχία η ποδηλασία Εν. Δυνάμεων- Σ. Ασφαλείας στους Γαργαλιάνους 

 
Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στους Γαργαλιάνους (με επίκεντρο την Βιβλιοθήκη) το Πρωτάθλημα ποδηλασίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 2015. Στον αγώνα σιρκουί των 50 χλμ., πρώτος στην γενική κατάταξη ήταν ο Αναστάσιος Κουμπέτσος του Στρατού Ξηράς, με χρόνο 1:33:07, δεύτερος ήταν ο Αλέξανδρος Μαλησιώβας του Πολεμικού Ναυτικού και τρίτος ο Παναγιώτης Χριστόπουλος του Στρατού Ξηράς. Στη γενική κατάταξη των ομάδων την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα του Στρατού Ξηράς, την 2η η ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος και την 3η θέση η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού. Στους αγώνες που διεξήχθησαν με το προβλεπόμενο τελετουργικό, όπως παρέλαση και έπαρση/υποστολή σημαίας, ανάκρουση του εθνικού ύμνου, παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου και μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιος Τερζής, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Τέλος, διεξήχθη παράλληλα μικρός αγώνας 5 χλμ. για παιδιά. - 

***  Τρίτη  20-10-2015  και ώρα 21.45 (21:45, OTESPORT2), για την 3η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Champions League.
ΔΥΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΠ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-1 ,(0-0) .- ^
Το  γκόλ :  79΄ Ιντέγε
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Ταραβέλ (40`), Σουντανί (80`) - Σιόβας (82`)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Άντονιτς, Σουντάνι, Μασάντο, Φερνάντες (73` Ενρίκες), Σάντος, Χότζιτς (60` Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87` Τσόριτς), Ματέλ, Ταραβέλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελεμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (83` Σαλίνο), Φορτούνης (72` Τσόρι Ντομίνγκες), Σεμπά (89` Ντα Κόστα), Ιντέγε.
Video από  τον αγώνα  :
~** ΔΥΝΑΜΟ Ζάγκρεμπ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1  γκόλ  20/10/ 2015: https://youtu.be/D3PQPUG9M3o  .-

Καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «16» για τον Ολυμπιακό στο Ζάγκρεμπ
~* Συνοπτικά το πρόγραμμα των ομίλων της διοργάνωσης: Τα  αποτελέσματα

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Μπαρτσελόνα  0-2 .-^
Λεβερκούζεν - Ρόμα  4-4 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα        2 1 0    5-2  7
Λεβερκούζεν 1 1 1    9-7    4
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 0 2    4-8   3
Ρόμα 0 2 1    7-8     2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ - Μπάγερν  2-0 .- ^
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός  0-1 , (0-0) .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 2 0 1    8-2   6
Ολυμπιακός         2 0 1    4-5   6
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 2    2-7   3
Αρσεναλ            1 0 2    5-5   3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο - Μακάμπι Τελ Αβίβ  2-0 .- ^
Ντιναμό Κιέβου - Τσέλσι  0-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Πόρτο              2 1 0    6-3   7
Ντιναμό Κιέβου 1 2 0 4-2   5
Τσέλσι 1 1 1 5-2   4
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 0 3    0-8   0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Λιόν  3-1 .-^
Βαλένθια - Γάνδη  2-1 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγ.Πετρ.     3 0 0    8-4   9
Βαλένθια           2 0 1    5-4   6
Γάνδη 0 1 2    3-5   1
Λιόν 0 1 2    2-5   1

*** Την  Τετάρτη 21/10/2015 :
Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάλμε - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Παρί Σ.Ζ. - Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 2 0 0 6-0 6
Παρί Σ.Ζ. 2 0 0 5-0 6
Μάλμε 0 0 2 0-4 0
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 0 2 0-7 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Γ.
Βόλφσμπουργκ - Αϊντχόφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αϊντχόφεν 1 0 1 4-4 3
Βόλφσμπουργκ 1 0 1 2-2 3
Μάντσεστερ Γ. 1 0 1 3-3 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 0 1 3-3 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρ. - Αστάνα
Γαλατασαράι - Μπενφίκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ατλέτικο Μαδρ. 1 0 1 3-2 3
Μπενφίκα 2 0 0 4-1 6
Αστάνα 0 1 1 2-4 1
Γαλατασαράι 0 1 1 2-4 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους - Γκλάντμπαχ
Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γιουβέντους 2 0 0 4-1 6
Σεβίλη 1 0 1 3-2 3
Μάντσεστερ Σίτι 1 0 1 3-3 3
Γκλάντμπαχ 0 0 2 1-5 0

***  Σε απολογία από τη Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ηρακλής
Για συμπεριφορά οπαδών
Σε απολογία από τη Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ηρακλής
-  Τρεις ΠΑΕ κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Παρασκευή (23/10) η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Πρόκειται για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή, που θα δώσουν εξηγήσεις στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, τα οποία διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.
Η ανακοίνωση:
«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 23/10/2015 και ώρα 11:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 7η αγωνιστική. Αναλυτικά :
Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 3592/15/1899997 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής - ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
 * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. δ΄ και ε΄, 3 περ. Β΄ στοιχ. α΄και ζ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/31/1/4-λστ΄Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός - ΠΑΕ ΑΕΚ.
 * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. γ΄ και ε΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός - ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
 * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, του Π.Κ. της ΕΠΟ».
 
***   Ακόμη και αποχώρηση από τη Football League εξετάζουν στον Εργοτέλη
Ανακοίνωση ΠαπουτσάκηΑκόμη και αποχώρηση από τη Football League εξετάζουν στον Εργοτέλη
-  Ακόμη και με αποχώρηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, «από ένα πρωτάθλημα που δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις» απειλεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Δημήτρης Παπουτσάκης. Αφορμή για την ανακοίνωση του «ισχυρού άνδρα» των Κρητών αποτέλεσε το κωμικοτραγικό -όπως το χαρακτήρισε- περιστατικό με θύμα τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, Λεονάρντο Κούτρη, στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Λάρισα.
Η ανακοίνωση του κ. Παπουτσάκη έχει ως εξής:
«Συμπληρώνεται σχεδόν μια δεκαετία ενασχόλησης της οικογένειάς μου με τον χώρο του ποδοσφαίρου και σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε σε διαδικασία προσωπικών αντιπαραθέσεων. Πορευτήκαμε και συνεχίζουμε να πορευόμαστε με εμπιστοσύνη στις διαπροσωπικές σχέσεις και με στόχο την αγαστή συνεργασία με τους επίσημους φορείς, τα αρμόδια όργανα, καθώς και τους αντιπάλους μας εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι θα σιωπούμε ενώπιον καταστάσεων που πλήττουν το Σωματείο μας. Όσα διαδραματίστηκαν στη Λάρισα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου δεν αδικούν απλώς τον Εργοτέλη, αλλά πλήττουν την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ειδικά τις τελευταίες μέρες γελοιοποιείται διεθνώς.
Η -έστω και καθυστερημένη- ανακοίνωση του ΠΣΑΠ για το κωμικοτραγικό περιστατικό με θύμα τον ποδοσφαιριστή μας, Λεονάρντο Κούτρη, δίνει το στίγμα για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν ήταν, όμως, μόνο εκείνο το συμβάν. Η αντιμετώπιση του Εργοτέλη από τη διαιτησία όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε αρκετές έως τώρα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, προκαλεί αισθήματα προβληματισμού, θλίψης, έως και οργής.
Εντός της εβδομάδας θα καταθέσω προσωπικώς στην ΚΕΔ/ΕΠΟ υπόμνημα, που θα συνοδεύεται από τηλεοπτικό υλικό με τα αντίστοιχα στιγμιότυπα.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ομάδα μας με κάθε θεμιτό μέσο, να υπερασπιστούμε όσους την εκφράζουν και να αναδείξουμε την αδικία με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμη κι αν χρειαστεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποχωρήσουμε από ένα πρωτάθλημα που δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 *** Πέθανε ο Μάκης Δενδρινός

Το χαμό του Μάκη Δενδρινού θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είχε υποστεί οξύ έμφραγμα τον Ιούνιο, κάτι που του είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Ο Μάκης Δενδρινός ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ομάδα σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες την τριετία 1994-1996, ενώ είχε θητεύσει στον Πανιώνιο τόσο ως παίκτης όσο και σαν προπονητής. Μάλιστα, από τη θητεία του ως παίκτης, τον συνόδευε το προσωνύμιο «Βούδας», λόγω της ψυχραιμίας με την οποία αντιμετώπιζε δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο, ο «Βούδας» δεν τα... κατάφερε. Ο Δενδρινός συνέδεσε το όνομά του με τον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε από το 1968 έως το 1981. iefimerida.gr - 

***   Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα η εθνική Πόλο, 17-3 τη Ρουμανία
Προκριματικά World League Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα η εθνική Πόλο, 17-3 τη Ρουμανία
- Τα οκτάλεπτα: 3-0, 5-3, 5-0, 4-0
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Βλαχόπουλος (κόντρα), 2-0 Μουρίκης (φουνταριστός), 3-0 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-1 Νεγκρεάν (π.π.), 4-1 Δερβίσης (περιφέρεια), 4-2 Κρέτου (π.π.), 5-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 6-2 Μυλωνάκης (κόντρα), 6-3 Γκεόργκε (π.π.), 7-3 Κολόμβος (π.π.), 8-3 Μυλωνάκης (π.π.), 9-3 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 10-3 Γενηδουνιάς (π.π.), 11-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 12-3 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 13-3 Γούνας (π.π.), 14-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 15-3 Γούνας (π.π.), 16-3 Δελακάς (περιφέρεια), 17-3 Κολόμβος (φουνταριστός)
Η εθνική είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 7 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα. Η Ρουμανία είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω. Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Γκοάντα, 4΄35΄΄πριν τη λήξη του αγώνα.
 Διαιτητές: Ράκοβιτς (Σερβία), Μπουτς (Ισπανία)
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 3, Δερβίσης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Πρέκας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Στοενέσκου, Ίανκ, Νεγκρεάν 1, Γκεόργκε 1, Οάντα, Πριοτεάσα, Κρέτου 1, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Γκεοργκέσκου, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου, Ντραγκούσιν
* Σε σχέση με τη 13άδα του Καζάν, ο Θοδωρής Βλάχος άφησε εκτός αγώνα τον Κυριάκο Ποντικέα, που αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, Στη θέση του χρησιμοποιήθηκε ο Μανώλης Πρέκας, ο οποίος δεν είχε συμπεριληφθεί στις αρχικές κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή. Εκτός 13άδας έμειναν και οι Μάριος Καπότσης και Μανώλης Ζερδεβάς.
 * Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ουγγαρία επικράτησε 17-10 της Γεωργίας.
 
Η αποστολή του Αστέρα για την Κύπρο, εν όψει ΑΠΟΕΛ
*** Για  την 3η  αγωνιστική του Europa League (22/10/2015  και ώρα 22:00)
ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ

ΑΠΟΕΛ-Αστέρας  Τρίπολης

***  Τέλος ο Δέλλας από την ΑΕΚ, υπηρεσιακός ο Μανωλάς     Μετά από 2,5 χρόνια Τέλος ο Δέλλας από την ΑΕΚ, υπηρεσιακός ο Μανωλάς
Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο 39χρονος προπονητής έλυσε τη συνεργασία του με την ΠΑΕ, μετά από 25, χρόνια θητείας, με την ανακοίνωση της ΠΑΕ να αναφέρει ότι ο Δέλλας παραιτήθηκε.
Ο Στέλιος Μανωλάς αναλαμβάνει υπηρεσιακός και η Ένωση αναζητά τον επόμενο προπονητή της...
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Δέλλας θα προπονήσει αύριο για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές.
Η διοίκηση της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα επί δυόμιση χρόνια και για τη συμβολή του στην επιστροφή της στη Super League.
Χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο τεχνικός της Κ20, Στέλιος Μανωλάς».-

  ~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 :
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  10  και  11  Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/ .-                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-10-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-     
 ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-11-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα   12  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-12-2015.html .-
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  13  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-13-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-14-2015.html .-  
 ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 14  Οκτωβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/14-2015.html .-   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  15  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-15-2015.html .-                                                                                                                     
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  16  Οκτωβρίου  2015: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-16-2015.html .- 
~   Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html .-   
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 17 , 18  και 19  Οκτωβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/17-18-19-2015.html .-  
~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  19  Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-19-2015.html .-  
~    Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  20  Οκτωβρίου  2015 :       http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-20-2015.html .-
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4389  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2611 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2617 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9617   βίντεο   .- 

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4580    -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  556 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.333   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      
~
  
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
***

  ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 
*** 
**  Video από τις Ελληνικές  ομορφιές  :
~**  Αγροτική μετακόμιση στο Νομό Φωκίδας 18/10/2015 : https://youtu.be/usNdyVJij8A .-                                           ~ **Δημοτικά Τεχν.  Λίμνη Μόρνου 18/10/2015 : https://youtu.be/cGIF7Ppt9y4 .-                                           ~**Λιδορίκι  αφήγηση  Τ. Λ.  Μόρνου από Γ. Α . Δαβίλα  18/10/2015 : https://youtu.be/cGIF7Ppt9y4 .-          
~** Τ. Λ.  Μόρνου τραγούδι μικρού Δημήτρη  18/10/201 : https://youtu.be/1awifYx4oVA ,.-                
~**     Φράγμα Τ . Λ . Μόρνου αξιοσημείωτο γεγονός συμβάν  18/10/2015: https://youtu.be/O7S31OFrI7A .-
~**  Διαδρομή προς Ι. Μ  Βαρνάκοβας 18/10/2015 : https://youtu.be/jyu7fhSy_5c .
~** -ΑΡΑΧΟΒΑ  διασκέδαση  17/10/015  : https://youtu.be/fGsjx5RzaZ4
~**Αράχοβα φαγητό διασκέδαση 17/10/2015 : https://youtu.be/Vp3acHgMpDs
~** ΕΥΠΑΛΙΟ Φωκίδος 18/10/2015 : https://youtu.be/9pQpjDRYVA8 ,.-
~** Ι . ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ φτάνοντας 18/10/2015: https://youtu.be/ISk8uCW3LrQ .-
~** ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ προσκύνημα  18/10/2015 : https://youtu.be/FjSFVWTwlBM ,.-
~**Αράχωβα  ενημέρωση από Γ. Α. Δαβίλα  17/10/2015 : https://youtu.be/QgGUs1eQ2XQ , .-
~**ΔΕΛΦΟΙ  αφήγηση Γ .Α. Δαβίλα 17/10/2015 : https://youtu.be/7gQYVX3ceGs , .-
~**Ι. Μ.  Μεταμόρφωσης Παναγίας  Ναυπακτιώτισσας 17/10/ 2015: https://youtu.be/DZN_K1Faq8k , .-
~  ΙΤΕΑ  Ενημέρωση από Χ. Α .Δαβίλα 17/10/2015 : https://youtu.be/CHey8KHaYKw .-
~**ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  Λιμάνι  17/10/2015 : https://youtu.be/laXoN827o64 ,-
 ~**ΑΜΦΙΣΣΑ  φτάνοντας 18/10/2015 :
 https://youtu.be/taRAsSrylYk .-
~ Άμφισσα δρόμος προς Λιδορίκι  18/10/2015 : https://youtu.be/fitBpmjFdak .-
~  ΑΜΦΙΣΣΑ ενημέρωση από Γ. Α. Δαβίλλα  18/10/2015 :    https://youtu.be/tB8vRJVC3QQ .-
~Αράχωβα  διασκέδαση φαγητό εκδρομή 17/10/2015 : https://youtu.be/uSmzi7bdvus   .-
~ΑΡΑΧΩΒΑ χορός  εκδρομή  17-10-2015: https://youtu.be/eCeK755icro
~Αράχωβα εκδρομή διασκέδαση  17/10/2015 : https://youtu.be/oZN7C2banJY  .-
~Αράχωβα χορός  εκδρομή  17/10/2015 : https://youtu.be/JYbPaw2x-tk
~ΑΡΑΧΩΒΑ Χορός εκδρομή διασκέδαση 17/10/2015 : https://youtu.be/vvE68DAc4ec  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου