ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :
~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΔεν υπάρχει άλλο κακό χειρότερο από το κακό του θυμού, της παρακοής, της υπερηφάνειας, της ζήλειας, της κατακρίσεως και του μίσους. Αυτά τα πάθη μαραίνουν την ψυχήν, σκοτίζουν τον νουν, αφανίζουν την ευφυΐαν και κάθε είδος αρετής από τον άνθρωπον και φυγαδεύουν την θείαν χάριν.

 ~ Stamatakos - Despoinoula 2011-2016  Arfara: https://youtu.be/kkSEaYvFO5A .-

~ 7 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Κυριακής (1) (†δ΄αι.). Ιερομάρτυρος Περεγρίνου και των συν αυτώ Γερμανού, Ησυχίου, Παππίου, Πομπηίου και Σατορνίνου, των εν Δυρραχίω. Μαρτύρων Ευαγγέλου, Ευσταθίου του πρεσβυτέρου και Πολυκάρπου του νέου και Λουκιανού. Οσίου πατρός Θωμά, του εν τω Μαλεώ († ι΄αι.).
(1) Η αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε γονείς τον Δωρόθεο και την Ευσεβία, οι οποίοι ήταν άτεκνοι. Μετά από προσευχές των γονιών της προς το Θεό γεννήθηκε η αγία ημέρα Κυριακή. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού οι γονείς της μαρτύρησαν. Την αγία έστειλαν στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό που της θύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια. Η παρθένος του απήντησε κατάλληλα και εκείνος αφού την βασάνισε διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν πέσει η σπάθη προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της. ~ 
Όσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ   Άγιος Οδυσσέας ο Νεομάρτυς    Αγία Κυριακή η ΜεγαλομάρτυςΌσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ, Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς 

Σήμερα 07/07/2016 εορτάζουν:

Όσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ, Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς

~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ως βρύσις πολύκρουνος παρθενομάρτυς Χριστού, κατήρδευσας πάνσοφε την Εκκλησίαν αυτού, και ήθλησας άριστα. έσωσας τους εν σκότει της ειδωλομανίας, αίγλητων σων θαυμάτων, Κυριακή αθλοφόρε. διό εν παρρησία Χριστώ πρέσβευε σωθήναι ημάς.
~* Απολυτίκιο Αγ. Κυριακής - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/fTODEsRY2-A  .-


***  Το “Brexit” μειώνει την αγοραστική δύναμη των Βρετανών τουριστών…
Χιλιάδες, και φέτος, στη Μεσσηνία – Αγωνία για το μέλλον
BA.jpg
 Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση των Βρετανών για “Brexit”, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, ο τουρισμός, βρίσκεται στο «στάδιο» της αποτίμησης των συνεπειών. Χιλιάδες είναι, όπως κάθε χρόνο, οι Βρετανοί που θα βρεθούν και στη Μεσσηνία για τις διακοπές τους. Παράλληλα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο, μέσω της “British Airways”,  δίνει ακόμα μεγαλύτερη «δυναμική» για την περιοχή μας στη «βρετανική αγορά».
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με τουριστικούς πράκτορες, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, αλλά και με ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που δουλεύει με Βρετανούς τουρίστες, ζητώντας την άποψή τους για το «σκηνικό» που διαμορφώνεται στην αγορά τις ημέρες μετά το “Brexit”.
Κοινή συνισταμένη στις απαντήσεις τους ήταν ότι η απόφαση των Βρετανών επηρεάζει άμεσα την «αγοραστική τους δύναμη», ενώ θα επηρεάσει και τα λεγόμενα «πακέτα» της τελευταίας στιγμής, καθώς η διολίσθηση της «στερλίνας» θα στρέψει πιθανώς τους Βρετανούς σε πιο φθηνούς προορισμούς…
Όσον αφορά στα επόμενα χρόνια, όπως είναι φυσικό, επικρατεί αγωνία αλλά και αβεβαιότητα, καθώς στη Βρετανία υπάρχει πολιτική αστάθεια και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Kardamil.jpg
  Χαράλαμπος Τουφεξής (τουριστικός
πράκτορας στη περιοχή της Μάνης)
  «Το “Βrexit” θα επηρεάσει τα “πακέτα” της τελευταίας στιγμής»
 «Μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η διολίσθηση της στερλίνας έχει επηρεάσει κατά 10% την “αγοραστική δύναμη” των Βρετανών. Πρόβλημα φέτος δεν έχουμε, καθώς τα τουριστικά πακέτα έχουν κλείσει εδώ και καιρό, αλλά ίσως να επηρεαστούν τα λεγόμενα “πακέτα της τελευταίας στιγμής”, καθώς είναι πιθανό οι Βρετανοί να προτιμήσουν πιο φθηνούς προορισμούς…
Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει σίγουρα πώς θα επηρεάσει τα “τουριστικά πακέτα”, καθώς οι tour operators αγοράζουν σε ευρώ και πληρώνονται σε λίρες.
Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εσωτερικό της Βρετανίας και πώς θα κυλήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., κάτι που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή… Είμαστε όλοι σε αναμονή»

 Νίκος Λύτρας (ιδιοκτήτης, «Langley
Resort Buca Beach», Ανάληψη Μεσσήνης)
  «Χωρίς πρόβλημα η φετινή σεζόν… Η ισοτιμία της “στερλίνας” θα παίξει ρόλο για τα επόμενα χρόνια»
 «Είναι αρκετά νωρίς για να κάνουμε αποτίμηση των συνεπειών του Brexit στον τουρισμό. Βραχυπρόθεσμα σίγουρα δε θα μας επηρεάσει, καθώς τα “πακέτα” του φετινού καλοκαιριού είναι κλεισμένα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ίσως η πτώση της λίρας να επηρεάσει τους Βρετανούς που κάνουν τις κρατήσεις τους την τελευταία στιγμή και πιθανώς να επιλέξουν πιο φθηνές περιοχές. Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον… κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Όλα θα εξαρτηθούν από την ειδική σχέση που θα έχει με την Ε.Ε. η Βρετανία μετά τη διαπραγμάτευση και, φυσικά, από το πώς θα διαμορφωθεί η ισοτιμία της στερλίνας».
  touristes.jpg
Βασίλης Τριγκιλίδας (ιδιοκτήτης
τουριστικού πρακτορείου στη Μεσσηνία)
  «Ώριμη και “σταθερή” η βρετανική αγορά»
 «Άμεσες επιπτώσεις από το Brexit δεν υπάρχουν, καθώς τα τουριστικά πακέτα της φετινής σεζόν έχουν κλειστεί από καιρό. Περισσότερο έχουν επηρεάσει νομίζω οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη “γειτονιά” μας και η λανθασμένη εντύπωση που υπάρχει στο εξωτερικό για το “προσφυγικό” στην Ελλάδα, παρά το “Brexit” αυτό καθ’ αυτό.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, λόγω και της νέας πτήσης φέτος από την British Airways, παρουσιάζει αύξηση, αλλά καλό θα είναι κάποια στιγμή να μπει ένα καλά οργανωμένο ερωτηματολόγιο στο αεροδρόμιο, ώστε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα και πιο μετρήσιμη για το πού πάνε οι τουρίστες που έρχονται, ώστε να εκφράζουμε συμπεράσματα για το πόσο αυξήθηκε ή μειώθηκε ο τουρισμός στην περιοχή μας με μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερα στατιστικά στοιχεία.
Η “αγορά της Βρετανίας” γενικά είναι μια ώριμη και σταθερή αγορά. Ακόμα και τις εποχές με τον πόλεμο στον Κόλπο, δεν επηρεάστηκε η περιοχή μας. Γενικά, είναι ευέλικτη αγορά, και παρά τη μείωση που πιθανώς να έχει αυτή την περίοδο, θα βρει τις ισορροπίες της. Για το μέλλον αναμένουμε το τι θα αποφασίσουν η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

 Δημήτρης Μανιάτης (ιδιοκτήτης
τουριστικού πρακτορείου στη Μεσσηνία)
  «Μεγαλύτερο το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια»
 «Το Brexit θα επηρεάσει τα “πακέτα” της τελευταίας στιγμής, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το πόσο με ακρίβεια. Η πτώση της “στερλίνας” πιθανώς να ωθήσει τους 600.000 περίπου Βρετανούς, που “κλείνουν” τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή, σε πιο φθηνούς προορισμούς από μια χώρα με “ευρώ”. Φέτος δε θα υπάρχει πρόβλημα καθώς τα συμβόλαια έχουν ήδη κλείσει. Η επόμενη χρονιά θα έχει σίγουρα μεγαλύτερες επιπτώσεις, καθώς η διολίσθηση της “στερλίνας” θα διαμορφώσει διαφορετικά τα νέα “τουριστικά συμβόλαια”. Βέβαια κανείς από τώρα δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στο “εσωτερικό” της Βρετανίας, πότε και αν θα αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν το άρθρο 50 που προβλέπει την απομάκρυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τι σχέση θα έχει η Βρετανία με την Ε.Ε. μετά την πιθανή απομάκρυνση… Η ισοτιμία της “στερλίνας” τα επόμενα χρόνια θα καθορίσει και το πώς θα επηρεαστούν τα “τουριστικά πακέτα” της βρετανικής αγοράς».
  Του Κώστα Γαζούλη
 
***  Παλεύει να σταθεί όρθιο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Για 22η χρονιά οι φίλοι του χορού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Φεστιβάλ μοναδικό στο χώρο του για τα ελληνικά δεδομένα. Προχθές, λοιπόν, στον πεζόδρομο ανάμεσα στα δύο μουσεία στο Ιστορικό Κέντρο, έγινε η παρουσίαση για το κοινό των φετινών παραστάσεων.
Το κοινό ήταν ανάμεικτο και όλων των ηλικιών, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τους ανθρώπους του Φεστιβάλ, μιας και ένας από τους σκοπούς του είναι «να αγκαλιαστεί» πιο πολύ από τους Καλαματιανούς.
Στο Ιστορικό Κέντρο, λοιπόν, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ η παρουσίαση. Αρχικά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, χάρις στους οποίους, όπως δήλωσε, το Φεστιβάλ έλαβε επιχορήγηση 200.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Δήμο Καλαμάτας και τυχόν χορηγίες.
Αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης αλλά και της περιοχής, υποστήριξε ότι, ενώ η χώρα μαστίζεται από την κρίση, αυτές όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται και, μάλιστα, είναι ποιοτικές.
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τέως και νυν καλλιτεχνικές διευθύντριες. Ειδικότερα, ευχαρίστησε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου για την προσφορά της αυτά τα χρόνια, ενώ στην Κατερίνα Κασίουμη έδωσε τη στήριξή του και αφήνει το Φεστιβάλ στα χέρια της. Σε ό,τι χρειαστεί δε, ο Δήμος θα είναι παρών, σχολίασε.
Ακόμα, ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο.
Μάλιστα, δεν ξέχασε να αναφερθεί στην υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, τίτλο που αν η Καλαμάτα καταφέρει να κερδίσει, θα την αλλάξει για τα επόμενα 20 χρόνια.
Το λόγο πήρε μετά η κα Κατερίνα Κασίουμη, που μίλησε για τους στόχους αλλά και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το φετινό Φεστιβάλ. Με τη σειρά της και αυτή ευχαρίστησε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, ενώ μιλώντας για τη δική της θέση, είπε ότι έχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και τεράστια επιθυμία να μη χαθεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένα Φεστιβάλ κορυφαίο για την Ελλάδα.
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, μέσα από βίντεο και περιγραφή που έκανε παρουσίασε στο κοινό αναλυτικά τις παραστάσεις, με στόχο ο κόσμος να πάρει μια ιδέα τι του επιφυλάσσει το 22ο Φεστιβάλ και να επιλέξει τις παραστάσεις που επιθυμεί.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2016: https://youtu.be/Yq-pYbBCtZU  .-

***  Επικίνδυνο κτήριο (φωτογραφίες)
 
Ένα επικίνδυνο παλιό κτήριο υπάρχει στη συμβολή των οδών Σανταρόζα και Κανάρη.
Όπως δείχνει η φωτογραφία, οι διαβάτες τα μέγιστα κινδυνεύουν να πέσει κανένα ξύλο, κεραμίδι ή πέτρες στο κεφάλι τους…
Η δε ταινία μάλλον δεν προφυλάσσει, διότι, όπως φαίνεται, εύκολα κόβεται…   Ω. 

***  Πάνω από 240.000 λουκέτα στην αγορά - Φόβοι για καθολικό κραχ
«Κανόνι» για 15.409 επιχειρήσεις το α' εξάμηνο – Χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας – Εξαφανίστηκαν 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος - 3.000 λιγότερες οι νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2015 - Βαθιά ανησυχία για επιδείνωση του κλίματος -Απαραίτητες οι νέες επενδύσεις, η μείωση της φορολογίας και τα φορολογικά κίνητρα
 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι παράγοντες της αγοράς μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις με τα μεγάλα λουκέτα που ήρθαν να προστεθούν στη χειμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα. Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, η επιδείνωση της κατάστασης φέρνει νέο κύμα λουκέτων και πτωχεύσεων, ενώ υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστού και χρηματοδότησης «πνίγουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παρά την αισιοδοξία που γεννήθηκε με την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης, που τελικά, αποδείχθηκε παροδική, όλα δείχνουν πως ο δρόμος για την ανάκαμψη παραμένει μακρύς και δύσκολος, με την αγορά να προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός καθολικού κραχ στην οικονομία.
Χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ και η κατανάλωση έχει «παγώσει» ακόμα και στο λιανεμπόριο τροφίμων, καθώς η ψυχολογία των καταναλωτών βρίσκεται στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.
Βαρίδι για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η βαρύτατη φορολογία και η συνεχής προσθήκη και νέων επιβαρύνσεων, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ομολογεί ότι μόνο αν πάει καλά η είσπραξη των νέων φόρων, μπορεί να υπάρξουν σκέψεις για φοροελαφρύνσεις. Αλλά και τότε πάλι, όπως λέει ο υπουργός, οι μειώσεις δε θα είναι μεγάλες, γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι καθυστερήσεις ή και οι ματαιώσεις επενδυτικών σχεδίων με τις προβλέψεις για το ΑΕΠ να είναι ζοφερές, ενώ σοβαρά «αγκάθια» εξακολουθούν να είναι η καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση των προβληματικών δανείων, αλλά και η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, όπως η επιστροφή του ΦΠΑ προς τις εξαγωγικές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, στην Ελλάδα θα πρέπει να εισρεύσουν έως και 100 δισ. ευρώ έως το 2020, ώστε να μπορέσει να χαράξει μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης που θα τη βγάλει από την κρίση. Τραγική σύμπτωση: το κόστος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται σε 100 δισ. ευρώ, αν και ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι είναι «πολύ λιγότερα»...
Σαφείς προειδοποιήσεις, μετά και τα τελευταία μεγάλα λουκέτα ελληνικών επιχειρήσεων, απευθύνει και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Όπως σημειώνει, τα «ηχηρά κανόνια» οδηγούν σε αφελληνισμό την επιχειρηματικότητα του τόπου.
Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: «Δυστυχώς, είναι θλιβερή κάθε είδηση για ένταξη ελληνικών παραδοσιακών επιχειρήσεων στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ηχηρή προειδοποίηση για τον αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Το άκουσμα για την κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών τους, είναι ένα ακόμα γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Ειδικότερα, από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί σε 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 χιλιάδες θέσεις, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας η “εξαφάνιση” αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος. Η καταστροφή αυτή συνεχίζεται, όμως, φέτος με μεγαλύτερη ένταση, αφού τα “λουκέτα” στα 45 καταστήματα της “Ηλεκτρονικής Αθηνών” στα μέσα του Απριλίου ήταν το αμέσως προηγούμενο συμβάν μετά τον “Μαρινόπουλο” και την “Jet oil”. Αυτή τη στιγμή προέχει η διασφάλιση των 14.000 περίπου απλήρωτων εργαζομένων, καθώς και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών των εταιρειών υπό πτώχευση εν λειτουργία. Ας ελπίσουμε, ότι δε θα υπάρξει “κατάρρευση” των εν λόγω αλλά και άλλων εταιρειών που βρίσκονται στο κατώφλι του άρθρου 99, καθώς κάτι τέτοιο θα στείλει σε “αχαρτογράφητα νερά” ολόκληρη την ελληνική αγορά, που στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων και της συνεχούς οικονομικής περιδίνησης της ελληνικής οικονομίας. Από τη μία καλούμε για επενδύσεις τους ξένους και από την άλλη κλείνουν ή μεταναστεύουν η μία μετά την άλλη οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι ο ορισμός της “δημιουργικής καταστροφής”, όπως εδώ και χρόνια τον έχει ορίσει ο Σουμπέρτερ, μια διαδικασία που προσωπικά δεν αποδέχομαι και ταυτόχρονα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε κάθε επιχειρηματία: Γιατί να έρθει ο άλλος να επενδύσει σε μία χώρα που τρώει τα παιδιά της; Ποιο είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον που εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε και θα τα καταφέρει ο ξένος επενδυτής;
Μετά τα οδυνηρά λουκέτα των μικρότερων, ακολουθούν τα κανόνια των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και μετά τον αφελληνισμό των τραπεζών ακολουθεί ο αφελληνισμός της επιχειρηματικότητάς μας. Οι μικρομεσαίοι της αγοράς δε ζητήσαμε κρατικοδίαιτη βοήθεια, αλλά οικονομική στήριξη και δεν την πήραμε ποτέ. Λάθος η επιλογή οικονομικού μοντέλου με διαφαινόμενο καταστροφικό αποτέλεσμα, από μια χώρα που δεν είχε ποτέ εθνική στρατηγική, φιλική στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτό που αισθανόμαστε όσοι παλεύουμε σθεναρά και καταφέραμε να επιβιώσουμε τα χρόνια της κρίσης είναι... απογοήτευση!».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

***  Η κατάσταση χειροτερεύει…
Είναι η τρίτη φορά που γράφουμε για τις υαλόπλακες στην Πολυχάρους.
Πρέπει να τραυματιστεί κάποιος για να τις αλλάξουν;
Καθημερινά αρκετός κόσμος βαδίζει σ’ αυτό το πεζοδρόμιο…  Ω. 

***  Συνελήφθη 52χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)
 
Συνελήφθη, σήμερα  το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 52χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (6.7.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο (2) αγροκτήματα, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στην οικία του και στην αυλή  αυτής, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

·      -150- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,3 έως 1,2 μέτρα.
·      Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,2- γραμμαρίων.
·      Ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -43,6- γραμμαρίων.
·      Κινητό τηλέφωνο και
·      αντικείμενα που σχετίζονται με τη καλλιέργεια κάνναβης.

  Ο 52χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***  ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ για τους ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και τα ΟΥΚ...

~  Σάλος έχει ξεσπάσει από την έξωση των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, λόγω της πώλησης του αεροδρομίου του Ελληνικού στον κ.Λάτση. Η σύμβαση που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δεν είχε προνοήσει για την μετεγκατάσταση των γενναίων βατραχανθρώπων.
Σαφώς και κανείς δεν ακυρώνει τις ιδιωτικοποιήσεις ως λογική, αλλά όταν γίνονται χωρίς να  γίνεται πρόβλεψη για τις λεγόμενες ‘λεπτομέρειες’, δημιουργούν προβλήματα και επιπλέον οικονομικό κόστος.
Το κόστος προκύπτει καθώς δεν υπήρχε η πρόβλεψη για την μετεγκατάσταση, συνεπώς άμεσα θα πρέπει να βρεθεί νέος χώρος, κατάλληλος για την εγκατάσταση και φυσικά να γίνει και η μετακόμιση όλων των υποδομών.
 Το ΤΑΙΠΕ∆, βάσει του Ν.4081/2012, παραχωρεί την έκταση του ελληνικού στη Lamda Development αλλά όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ουδείς, τόσο από το ελληνικό δημόσιο, τα κόμματα που ψήφισαν και τους συμβούλους και παρατρεχάμενους των υπουργικών και βουλευτικών γραφείων, έλαβε σοβαρά υπόψη του τους βατραχανθρώπους του ΛΣ. Μια μάχιμη 100% μονάδα με τεράστιο έργο.

***  ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ...

~  Καθώς κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, φαίνεται πως τελικά η Ρωσία βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να απαντήσει στην προκλητικότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ως αντίμετρο για τη συγκέντρωση τεράστιου αριθμού ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία εγκαθιστά ένα ραντάρ εγκαίρου προειδοποίησης "ηλιοτρόπιο", με το οποίο θα θωρακίσει το αμυντικό της σύστημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το "ηλιοτρόπιο" θα μπορεί να καταγράφει και να εγκλωβίζει ο,τιδήποτε πλέει ή πετάει σε απόσταση ακόμη και 250 μιλίων. Στην ουσία πρόκειται για την επιτομή των αμυντικών συστημάτων, ενώ ξεχωρίζει κατευθείαν λόγω του εκκεντρικού σχεδιασμού του.

Ό,τι εισέρχεται από τον Βόσπορο θα εγκλωβίζεται και θα παρακολουθείται από το "ηλιοτρόπιο", το οποίο θα εγκατασταθεί στην Κριμαία. Σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα ραντάρ και συστήματα αεράμυνας, η Ρωσία πλέον φαντάζει απόρθητη. Τουλάχιστον σε περίπτωση εισβολής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα είναι ο πρώτος που θα το γνωρίζει και θα μπορεί να πράξει αναλόγως.

*** Έξαλλος ο Μητσοτάκης με κορυφαίο βουλευτή του για τα ταξίδια στην Μύκονο...

~  Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγής", το οποίο εμείς ως voicenews δεν υιοθετούμε, φαίνεται πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης περνάει "ευχάριστα" τις διακοπές του στην Μύκονο και πως είναι επιρρεπής σε υπερβολικά έκλυτο βίο.
Άλλωστε ήδη υπάρχουν αναφορές πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι εκνευρισμένος με τον βουλευτή της Β' Αθηνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως έτσι βλάπτει την εικόνα του κόμματος και πως σχεδιάζει να τον αποκλείσει από το κομματικό οργανόγραμμα.
Αν οι αναφορές αυτές ισχύουν, τότε φαίνεται πως ο κ. Βαρβιτσιώτης θα "πληρώσει ακριβά" τα ταξίδια αναψυχής στην Μύκονο.

*** Θαλασσινά μπάνια   στην όμορφη και απέραντη παραλία στην Καλαμάτα  σήμερα  07-07-2016 :

 
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία  μπάνιο  07/07/2016: https://youtu.be/NQbF1OGjoRA .-


~ Παραλία Καλαμάτας για μπάνιο στην εκκλησία της Ανάστασης 07/07/2016: https://youtu.be/jlMFU_QgsPw  .-

~Στον παιδότοπο  παραλία Καλαμάτας 02/07/2016 : https://youtu.be/C94rPzin9xE .-


Ακολουθούν  ευχάριστα  βίντεο !  ΔΕΙΤΕ ΤΑ  !!!  :

 ~Stamatakos Despoinoula 2011-2016 Arfara: https://youtu.be/kkSEaYvFO5A .-

~Stamatakos Δεσποινούλα στο κρεβάτι του παππού  07/07/2916: https://youtu.be/Kzsb918yC18 .-

~ Δεσποινούλα  και  γιαγιά ετοιμάζουν τα φαγητά  07/07/2016  Αρφαρά: https://youtu.be/19Y-WQ254X8 .-

~Από τα 2α  Γενέθλια της Δεσποινούλας  μας  1/7/2016  Αρφαρά: https://youtu.be/4PJjImUzQOs .-

~ ΔΗΜΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2008: https://youtu.be/RDE7wlF71Ns  .-

~  ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2008: https://youtu.be/-rV9-FOj_HQ  .-

~   ΤΟ ΕΞΩΧΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 2010: https://youtu.be/9NEW-RWP8aw .-

~  ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2008: https://youtu.be/GIWVfxwwBos  .-

  Κ.Υ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ 2008: https://youtu.be/zyLXpCZA9dI .-

~  ΑΡΦΑΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010:

~ ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ 2009 : https://youtu.be/jwwfZYPr3_Q .-

~  ΕΚΔΡΟΜΗ 2009: https://youtu.be/B6abV6SBhwk .-

~Video Βίντεο φωτογραφιών για παλιές θυμίσεις αναμνήσεις 2016 Σ,Ν,Σ, P1080677: https://youtu.be/8GwSWpnxuZY .-

~Video fotografies Kefalonia βόλτα διαδρομές εκδρομή 28 , 29/05/2016 P1080676: https://youtu.be/Dlv42TLuuO8 .-

***  Του πέταξε πέτρα, του απάντησε με δίκαννο…
Δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας Καλαμάτας στον 78χρονο ο οποίος το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της Μάνης, έπειτα από λογομαχία, πυροβόλησε στο δεξί πόδι 49χρονο συγχωριανό του.
Ο 78χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του  ανακριτή Καλαμάτας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, ενώ ο 49χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.
  Καυγάδισαν
Το περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Φαγκριάνικα Μηλέας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε ενοχληθεί από φασαρία που έκαναν ο 49χρονος και η παρέα του κοντά στο σπίτι του, ενώ υπήρξε και μεταξύ τους λογομαχία.
Ο δε ηλικιωμένος επικαλείται ότι πριν πάρει το όπλο ο 49χρονος τον εξύβρισε και πέταξε πέτρες προς το σπίτι του. Τότε αυτός πήρε το δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα, και πυροβόλησε τον 49χρονο στο πόδι, τραυματίζοντάς τον. Ο 78χρονος είχε πυροβολήσει άλλη μια φορά, την ώρα που βρισκόταν πίσω από το σπίτι του.
  Παραδόθηκε
Αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης, που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν και συνέλεξαν έναν κάλυκα, ενώ ο 78χρονος είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και είχε φύγει. Μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι και κατάσχεσαν το όπλο και δύο φυσίγγια, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο 78χρονος εντοπίσθηκε στο χωριό και παραδόθηκε.
Ο 49χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σταμάτης Κραουνάκης: «Πάμε πάλι στα τραγούδια που μας ενώσανε»
«Έχω πολύ καιρό να παίξω στην Καλαμάτα. Αυτό το θέατρο μου έχει δώσει μεγάλες χαρές, Δον Ζουάν με τον Ανδρέα Βουτσινά, το 1988, πιτσιρικάς ακόμα. Και δύο ακόμα φορές με τη Σπείρα, καλεσμένος της κυρίας Καρέλια… Σας αγαπώ, λατρεύω την πόλη σας. Έχω αγαπημένους φίλους εκεί. Από χρόνια»…
Τάδε έφη ο Σταμάτης Κραουνάκης στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Θάρρος», με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του και της συναυλίας που θα δώσει στο Κάστρο Καλαμάτας, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, υπό τον τίτλο: «Όλοι ένα» Φίλα με.
Για το τι θα ακούσουν όσοι ανηφορίσουν στο Κάστρο, μας προϊδεάζει στη συνέντευξη που ακολουθεί:
  -Πώς προέκυψε η ιδέα του «Όλοι ένα» Φίλα με;
Κάτι μου φώναζε... «πάμε πάλι στα τραγούδια που μας ενώσανε», μου το ζητούσαν οι φίλοι, μου το ζητούσε κι ο Σταμάτης. Πέρσι τον Αύγουστο, μετά την τεράστια κούραση με το ανέβασμα του Ντάριο Φο στο Ηρώδειο, απάνω στην ξεκούραση, μιλώντας με συνεργάτες και βλέποντας το τοπίο, ένιωσα ότι είχε κλείσει ο κύκλος της «πολιτικής σατιρικής μου δραματικής δράσης».
Από το 2010 Αχαρνής, Αριστοφάνης, Σωκράτης, Βάρναλης, Νταριο Φο, υπέροχα πανεπιστήμια που άνοιξαν το μυαλό και την ψυχή, ήταν καιρός να φανεί πού ακούμπησαν και τι γέννησαν όλα αυτά μέσα στο δημιουργό Κραουνάκη.
Έγραψα το «Μοναδική μας πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια», ακούμπησα μερικούς στίχους του Γιώργου Χειμωνά πάνω σ’ ένα χορωδιακό του Άρβω Παρτ και ήδη είχε ανοίξει το καινούργιο ταξίδι.
Ο Ερωτικός Κραουνάκης ξαναγεννιόταν, λιτός, απλός, ενήλικας, με τρεις μουσικούς και πέντε αγγέλους φύλακες.
Το φτιάξαμε με πολλή αγάπη. Ήξερα ότι γυρίζω στα μέρη μου, με πληγές από το μέτωπο που ήταν έτοιμες να ανθίσουν και να υποσχεθούν τη νέα ζωή. Αυτό.
  -Περίμενες την επιτυχία που προέκυψε στη συνέχεια;
Ποτέ δε με απασχολεί αυτό. Δε τη θέλω αυτή την αγωνία. Απολαμβάνω την καταξίωση στην καθημερινότητά μου. Ένας παππούς με ένα καρότσι λαϊκής μού κάνει με το χέρι το σημάδι της αποδοχής, ένα σοφεράκι με ένα τεράστιο χαμόγελο, μου φωνάζει απ’ το παράθυρο «γεια σου, Στααααααμ», ένα κορίτσι μού σκάει ένα φιλί στην καφετέρια... Ήξερα ότι θα ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι σε αυτό το πάρτυ αισθήματος. Έγινε κάτι παραπάνω. Έφευγαν ευτυχισμένοι και το έλεγαν και στους άλλους. Αυτό μ’ έκανε να αποφασίσω και τη μικρή αυτή περιοδεία στην πατρίδα μας.
  -Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι πρόκειται για μια μουσική παράσταση με κύριο συστατικό της το "Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων». Μπορείς να μας περιγράψεις το «κουκούτσι» της ιστορίας που αντηχούν οι λέξεις αυτές;
Ο Έρωτας... για την Τέχνη μου, για τη Ζωή μας, για τα κοινά μας όνειρα. Η αρχόντισσα Μουσική και εμείς τα παιδιά της. Τι άλλο;
  -Πόση ουσία Ελλάδας έχει αυτός ο κύκλος τραγουδιών;
Στην Ελλάδα ζω, εδώ δημιουργώ, κάτω απ’ αυτό το φως συλλογίζομαι, δεν το ανταλλάσω αυτό με τίποτα στον κόσμο. Τον αγαπάω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Ιδιαίτερα τους μαχητές της καθημερινότητας, τον κόσμο του μόχθου και τους ερωτευμένους κάθε ηλικίας.
  -Στην καλλιτεχνική πορεία σου δεν έχεις φοβηθεί να συνεργαστείς με νέους ανθρώπους. Πώς τους επιλέγεις;
Έρχονται, ως εκ θεού. Εγώ καταλαβαίνω απλώς με την πρώτη αν θα τους φανώ χρήσιμος. Είναι θέμα ψυχικής επικοινωνίας με τη μία. Εμπιστεύομαι αυτή τη «φωνή», τη μέσα μου, τι μου λέει.
Σημειώστε ότι πέρασαν από τη Σπείρα όλα αυτά τα χρόνια πάνω από εξήντα καλλιτέχνες. Οι περισσότεροι εκτινάχτηκαν ουσιαστικά, απέδωσαν, που λέμε.
  -Την επιτυχία πώς την έχεις διαχειριστεί;
Δεν την έχω διαχειριστεί. Με ενδιαφέρει πάντα το επόμενο βήμα μου, να με γεμίσει, να με πλουτίσει, να ’χω χαρά που κάνω αυτή τη δουλειά, να ’χω ανοιχτή την ψυχή στην επικοινωνία. Όλα τ’ άλλα ήρθαν μόνα τους. Με περιμένανε. Είμαι εργάτης. Θα σκάψω το χωράφι ό,τι και να γίνει. Αυτό με κινητοποιεί. Νομίζω αυτό ήταν αρκετό. Δε χρειάστηκε να κάνω κάτι άλλο.
   -Υπάρχει κάτι στο τραγούδι που δεν έχεις κάνει;
Μάλλον. Άλλα δε με απασχολεί τι είναι αυτό. Θα έρθει. Θα μου ζητηθεί. Θα φωνάξει. Και θα τ’ ακούσω.

***  Χαμόγελα και συγκρατημένη αισιοδοξία κυριάρχησαν χθες στις ορκωμοσίες του ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η χθεσινή για 97 πτυχιούχους της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, καθώς πλέον με το πτυχίο - εφόδιο που έλαβαν από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας θα αναζητήσουν εργασία.
Όλοι οι φοιτητές που ορκίστηκαν χθες ήταν επιτυχόντες στα χρόνια των μνημονίων, παιδιά, δηλαδή, που ενώ η κρίση είχε μπει για τα καλά στο πετσί των Ελλήνων, πήραν την απόφαση να σπουδάσουν.
Οι περισσότεροι, ανακουφισμένοι που κατάφεραν να τελειώσουν τις σπουδές τους, φεύγουν από την Καλαμάτα με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ελπίδα ότι τα χρόνια που πέρασαν εδώ άξιζαν τον κόπο, δηλαδή ότι το πτυχίο τους θα έχει αντίκρισμα.
Το «Θάρρος» μίλησε με αρκετούς από τους χθεσινούς πτυχιούχους, θέλοντας να μοιραστούν μαζί μας τα συναισθήματα της μέρας, αλλά και τα σχέδιά τους για το μέλλον.
    
Η Θεοδώρα Παλιατσά, που σπούδασε στην Καλαμάτα Λογιστική & Χρηματοοικονομική, δήλωσε πολύ χαρούμενη, αφού έπειτα από μεγάλο κόπο ολοκλήρωσε τις σπουδές της.
Για το μέλλον είναι πολύ αισιόδοξη και ελπίζει σε μια καλή καριέρα, ξεκινώντας βέβαια από την εύρεση εργασιακού χώρου, που μέχρι σήμερα δεν έχει βρει.
Η Θεοδώρα έχει καταγωγή από την Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, έτσι επέστρεψε εδώ για να σπουδάσει, κι όπως μας είπε, πέρασε πολύ ωραία φοιτητικά χρόνια. «Είναι μια όμορφη πόλη που τα συνδυάζει όλα» συμπλήρωσε.
  
Τέλεια ήταν η χθεσινή μέρα για τον Δημήτρη Μέμμο, που είναι από την Αθήνα και θα ήθελε να παραμείνει στην Καλαμάτα, αλλά θα φύγει, αφού δεν υπάρχουν θέσεις εργασίες εδώ.
Το δε πτυχίο Λογιστικής που έλαβε θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει στην εύρεση εργασίας.
  
Από την Πάτρα είχε έρθει ο Δημήτρης Σπανός, που αισθάνθηκε πολύ όμορφα χθες. Δουλεύει αρκετό καιρό στη γενέτειρά του, αλλά δεν είναι τόσο αισιόδοξος για το μέλλον.
Η δε διαμονή του στην πόλη ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, σχολίασε.
    
«Επιτέλους οι κόποι δικαιώνονται», μας είπε ο Γιώργος Σκαρπέτης από την Καλαμάτα, ο οποίος από την επόμενη μέρα θα σκεφτεί τι θα κάνει, αφού δεν ήθελε να χαλάσει τη στιγμή της ορκωμοσίας του.
Λόγω του στρατιωτικού δεν έχει ψάξει για δουλειά, αλλά προσπαθεί να είναι αισιόδοξος.
  
«Αισθάνομαι δικαιωμένος, αφού αποτελεί επιβράβευση αυτή η τελετή», την οποία περίμενε πώς και πώς, είπε στο «Θάρρος» ο Διονύσης Καμπιώτης. Τα χρόνια στην Καλαμάτα ήταν υπέροχα, πρόσθεσε και, μάλιστα, ήταν τα πιο ωραία της ζωής του «και μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω».
Όσο για την αισιοδοξία του, απάντησε ότι δε γίνεται να μην είναι, αφού δεν μπορείς να επιβιώσεις όπως είναι τα πράγματα.
Όσο για τις σπουδές του, σκέφτεται να συνεχίσει μεταπτυχιακό, αφού «ό,τι περισσότερο έχεις, τόσο το καλύτερο».
  
«Είμαι ευτυχισμένη που θα αποκτήσω αυτό το πτυχίο» μας είπε η Αλεξάνδρα Αθανασοπούλου, που πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές διαβάζοντας, αλλά επιτέλους θα πιάσουν τόπο. Δεν είναι πάντως αισιόδοξη για το μέλλον, αν και ήδη δουλεύει, σε άσχετο όμως τομέα από τη Λογιστική, το πτυχίο της οποίας έλαβε χθες.
    
Μεγάλη χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, «οι κόποι μας αλλά και των γονιών μας έφθασαν στο τέλος, ευελπιστώ σε ένα δημιουργικό αύριο».
Μέχρι σήμερα δεν έχει βρει κάποια δουλειά, αλλά αυτό δεν είναι «θέμα ατομικό, αφορά όλους τους ανθρώπους της γενιάς μου» όπως είπε.
  
Η Ευρώπη Αποστολίδου νιώθει χαρούμενη που τελείωσε με τις σπουδές της. Πλέον ξεκινά μια νέα ζωή, αλλά δεν είναι αισιόδοξη με βάση όσα περνάμε ως κράτος, αλλά ελπίζει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.
Η Ευρώπη κατάγεται από την Αθήνα, αλλά πέρασε ωραία χρόνια στην Καλαμάτα, την αγάπησε και σκέφτεται να μείνει μόνιμα εδώ.
  
Μια σημαντική μέρα ήταν και για τη Χρυσάνθη Αρναούτη, που προσπαθεί να σκέφτεται θετικά για το μέλλον. Από την Αθήνα και η Χρυσάνθη, θεωρεί την Καλαμάτα υπέροχη πόλη.
  
Χαρούμενη που επιτέλους τελείωσε, δήλωσε η Δήμητρα Βάκρου, που είχε έρθει από την Πάτρα. «Ωραία ήταν η Καλαμάτα και τα φοιτητικά χρόνια στην πόλη. Θα ήθελα να μείνω μόνιμα εδώ, όμως τώρα επιστροφή στην Πάτρα και αναζήτηση εργασίας» σχολίασε. Ακόμα δεν έχει βρει κάποια δουλειά και δε γνωρίζει αν θα καταφέρει να βρει κάτι, ενώ δεν είναι καθόλου αισιόδοξη.
  
Μια ξεχωριστή πτυχιούχος μίλησε στο "Θάρρος" για τη χθεσινή ημέρα. Ειδικότερα, η κυρία Ευαγγελία Κούτρα, που είναι γιαγιά και συνταξιούχος, άφησε για λίγο το νησί της, τη Σάμο, με σκοπό να πάρει το δεύτερο πτυχίο της. Κάτι που κατάφερε και την έκανε αρκετά χαρούμενη. Μάλιστα, η κυρία Ευαγγελία ήταν η πρωτεύσασα του Τμήματος και διάβασε τον όρκο.
Σχετικά με τους συμφοιτητές της, αυτό που τους ευχήθηκε είναι να βρουν μια δουλειά.
  
Το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας τελείωσε η Βενετία Φιλιπποπουλου, που αισθάνθηκε πανευτυχής κατά τη χθεσινή μέρα. Από την Αμαλιάδα απ’ όπου κατάγεται, πλέον σκέφτεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, με την ελπίδα ότι θα βρει εκεί δουλειά.
  
Στα σύννεφα πετούσαν χθες τρεις φίλες, η Ανδριάνα Δημοπούλου από την Πάτρα, η Δήμητρα Φοινίκου από το Αγρίνιο και η Στεφανία Γκλίκα από την Καλαμάτα. Δήλωσαν αισιόδοξες, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει εργασία στο χώρο της υγείας, το αντικείμενο δηλαδή που σπούδασαν, όμως ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν.
  
«Κατάφερα τους στόχους μου και αισθάνομαι πολύ όμορφα» μας είπε ο Γιώργος Καραμάνης, που ακόμα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι τα φοιτητικά χρόνια στην Καλαμάτα τελείωσαν. Ελπίζει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και εύχεται να βρει μια δουλειά που να έχει σχέση με αυτό που σπούδασε. Ακόμα, σκέφτεται να μείνει μόνιμα στην Καλαμάτα, αφού πέρασε πολύ όμορφα εδώ και του αρέσει ως πόλη.
  
Αγχωμένη για το μέλλον της ήταν η Χριστίνα Λολότση, που ύστερα από 4 χρόνια αφήνει την Καλαμάτα και επιστρέφει στην Αθήνα. Για την επαγγελματική της αποκατάσταση, θεωρεί ότι ένα καλό μεταπτυχιακό θα τη βοηθήσει να τα καταφέρει.
  
Από τη γειτονική Τρίπολη ο Γιώργος Παπαδόγιαννης, δήλωσε αγχωμένος, αλλά βίωσε μια τέλεια μέρα, «μια μέρα που τελείωσαν τα βάσανά μου» όπως είπε. Το μέλλον του το χαρακτήρισε εν μέρει αβέβαιο, «αλλά είναι απαραίτητη και η ελπίδα, αφού δε γίνεται να πιστεύουμε στα χειρότερα». Ήδη εργάζεται, αλλά αυτό που κάνει δεν είναι τόσο μόνιμο όσο θα ήθελε και δεν έχει σχέση με τις σπουδές του.
  
Με την ελπίδα ότι θα βρει κάτι σχετικό με το πτυχίο που απέκτησε φεύγει από την πόλη μας η Χριστίνα Χέλη και επιστρέφει στην Καβάλα. Στην Καλαμάτα πέρασε πολύ όμορφα και είναι χρόνια που δε θα ξεχάσει.
  
Κατά κάποιον τρόπο αισιόδοξη η Δήμητρα Καστριώτη, από την Παλαιά Φώκαια Αττικής. Ελπίζει ότι θα βρει εργασία σχετική με αυτό που σπούδασε, αν και αυτή τη στιγμή δουλεύει σε καφετέρια.
  
Αν αγαπάς αυτό που σπούδασες, θα βρεις κάτι σχετικό, παρατήρησε ο Γρηγόρης Μανίτης, στον οποίο η χθεσινή ημέρα θα μείνει αξέχαστη. Πλέον θα επιστρέψει στα Χανιά, όπου και θα ψάξει για Μεταπτυχιακό. Θα ήθελε να κάνει αυτό που γίνεται στο ΤΕΙ της πόλης, σχολίασε, «αλλά είναι η απόσταση στη μέση».
  
«Ανακούφιση, τελειώσαμε!», οι δύο λέξεις που μας είπε πρώτα η Μαριάννα Καλεώδη. Δήλωσε αισιόδοξη, όσο μπορεί βέβαια, αφού τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, όπως ανέφερε. Είναι από τη Χίο, όπου και θα επιστρέψει, ενώ θεωρεί δύσκολο να βρει κάτι πάνω στο αντικείμενό της.
  
Προς το παρόν κάνει όνειρα για το μέλλον η Χριστιάνα Μιχαλοπούλου από την Αθήνα. Όνειρα, παρότι δεν είναι και τόσο αισιόδοξη, όπως μας είπε.
Όσο για την Καλαμάτα, δήλωσε ότι ήταν μια τέλεια πόλη, όπου θα μπορούσε να μείνει μόνιμα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση   -Δείτε  εδώ φωτογραφίες και βίντεο 

***   Θηλιά για τις επιχειρήσεις η κατάσχεση λογαριασμών 
Τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν έχουν δει πολλοί Μεσσήνιοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, λόγω χρεών στο Δημόσιο, αφήνοντάς τους «επί ξύλου κρεμάμενους» όσον αφορά στην κάλυψη υποχρεώσεων προς εργαζόμενους και προμηθευτές, αλλά και λειτουργικών εξόδων.
Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ήδη καταρρακωμένη επαγγελματική τους δραστηριότητα και, όπως επισήμανε ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, αλλά και οι επαγγελματίες, επιβάλλεται η καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και για επαγγελματίες, εμπόρους κ.λπ.
  Δεσμεύσεις λογαριασμών
Από φέτος το Μάιο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει καθημερινά προς την ένωση των ελληνικών τραπεζών 10.000 δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Όπως εξήγησε ο κ. Κρανιώτης, από τους 10.000 αυτούς τραπεζικούς λογαριασμούς, περίπου οι 8.000 αφορούν λογαριασμούς επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και εισοδηματιών. «Και είναι λογικό να αφορούν αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών, διότι αυτές οι κατηγορίες φορολογουμένων έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, αλλά και τη συνεχή επιβολή φόρων, σε αντίθεση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν, έστω, κάποιο μικρό αφορολόγητο», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (τώρα αυτό γίνεται και ηλεκτρονικά) έχει το δικαίωμα, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση, να λάβει διοικητικά μέτρα, για την είσπραξη της οφειλής είτε αθροιστικά είτε χωριστά κατά την κρίση του. Τα μέτρα που προβλέπονται είναι κατάσχεση ακινήτων και είτε κινητών, στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.
  Δεν μπορούν να λειτουργήσουν
Βασικός στόχος είναι η αύξηση των δημοσίων εσόδων, αλλά όπως σημείωσε ο Κρανιώτης: «Τα μέτρα που λαμβάνει η Διοίκηση πρέπει να είναι ορθολογικά και αναγκαία για την πραγμάτωση του σκοπού, ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να τίθενται σε κίνδυνο από την αναγκαστική εκτέλεση τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα του οφειλέτη, οδηγώντας τον, αφενός, στην αδυναμία κάλυψης των βιοποριστικών του αναγκών και, αφετέρου, στην πλήρη στέρηση της δυνατότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό, εκτός κάποιων άλλων ακατάσχετων, όπως των προσωπικών αντικειμένων του οφειλέτη, των απαιτήσεων από επιδόματα, των απαιτήσεων από διατροφή, των 4/5 των ημερομισθίων, του 1/2 των εφ’ άπαξ, της εταιρικής μερίδας, έχει θεσπιστεί και το ακατάσχετο ενός τραπεζικού λογαριασμού για τους μισθωτούς και συνταξιούχους μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ. Και πολύ σωστά έχει θεσπιστεί το ακατάσχετο αυτό των 1.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.250 ευρώ, διότι φανταστείτε τι επιπτώσεις θα είχε στη ζωή του ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με οικογένεια, αν δεν υπήρχε και αυτό το ακατάσχετο.
Το ανωτέρω, όμως, ποσό δεν ισχύει για τον έμπορο, ελεύθερο επαγγελματία, εισοδηματία, αγρότη ή εκπρόσωπο νομικής οντότητας στον οποίο μπορεί να έχουν βεβαιωθεί φόροι και ασφαλιστικές εισφορές λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει.
Και παρότι ο υπουργός έχει συμφωνήσει με τους αρμόδιους φορείς (ΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕ) για τη δημιουργία ενός ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, ακόμα αυτή η πρόταση δεν έχει υλοποιηθεί.
Από την άλλη, μεγάλες δυσκολίες στις ελληνικές επιχειρήσεις φέρνει η μέχρι σήμερα εφαρμογή μέτρων δέσμευσης – κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από το πρώτο ευρώ.
Όπως τονίζεται από την ΕΣΕΕ, οδηγεί σε αποτελέσματα αντίθετα από το στόχο για τον οποίο η ίδια η κατάσχεση εφαρμόζεται. Στερεί από την επιχείρηση τη δυνατότητα να λειτουργήσει, ώστε να παράξει τα έσοδα που της επιτρέπουν την αποπληρωμή της οφειλής.
Εκτός από την επιχείρηση, αυτή η πρακτική ασκεί μεγάλες πιέσεις και στους εργαζομένους της, αφού δεν είναι δυνατόν να τους καταβληθεί ο μισθός, αλλά και τους προμηθευτές της, πυροδοτώντας μία αρνητική αλυσιδωτή αντίδραση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης».
  Ακατάσχετο
Η πρόταση της ΕΣΕΕ στον υπουργό ήταν να δοθεί η δυνατότητα γνωστοποίησης ενός λογαριασμού σε πιστωτικό ίδρυμα, ο οποίος θα μπορεί, ακόμα και μετά την εντολή κατάσχεσης, να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης (πληρωμή μισθοδοσίας, οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτών), να συνοδεύεται από τη σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού με τις εισπράξεις της επιχείρησης από χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών εκ μέρους των καταναλωτών, όπως και να καθορίζεται το ύψος του ακατάσχετου ποσού βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας κάθε επιχείρησης.
«Είναι επιτακτική ανάγκη το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών ως το ποσό των 1.000 ευρώ (ή σε οποιοδήποτε άλλο ποσό κριθεί επαρκές για το σκοπό αυτό) να επεκταθεί στο σύνολο των οφειλετών που αδυνατούν να υπαχθούν σε ρύθμιση χρεών, χωρίς πλέον διακρίσεις ως προς την ιδιότητα, την οικογενειακή κατάσταση και, κυρίως, την πηγή των (νόμιμα αποκτώμενων) εισοδημάτων, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή στο ακατάσχετο επιχειρηματικές αμοιβές, μισθώματα και γενικότερα οτιδήποτε ο Ν.4172/2013 χαρακτηρίζει ως εισόδημα», κατέληξε ο κ. Κρανιώτης.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σώζει ζωές το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Τα πέμπτα του γενέθλια συμπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχοντας πια να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο και κυρίως έχοντας καταξιωθεί επιστημονικά και κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ασθενούς στη Μεσσηνία αλλά και σε Περιφερειακό επίπεδο.
Θυμίζουμε ότι ήταν Μάιος του 2011, όταν άρχισε δειλά-δειλά την λειτουργία του και με καθυστέρηση φυσικά αρκετών ετών δεδομένου ότι η δωρεά για την προμήθεια του στεφανειογράφου από τις οικογένειες ΚΑΡΕΛΙΑ και Καπετάν-Βασίλη Κωνσταντακόπουλου είχε πραγματοποιηθεί από το έτος 2000.
Ήταν το 2010 που ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας κ.Γιώργος Μπέζος με την ανάληψη των καθηκόντων του και μαζί με το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Σπύρο Ζόμπολο και την υπόλοιπη ομάδα των καρδιολόγων, έθεσαν σε απόλυτη προτεραιότητα την λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και πράγματι σε λιγότερο από 10 μήνες όλα ήταν έτοιμα.
Σε αυτή τη πορεία των τελευταίων 5 ετών το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο πέρα από τα όποια ζητήματα και δυσκολίες ανέκυπταν είχε μια ουσιαστική και παραγωγική λειτουργία οικοδομώντας από την πλευρά του μια σχέση εμπιστοσύνης με την ευρύτερη Μεσσηνιακή κοινωνία.
Έτσι λοιπόν στο πρώτο έτος της λειτουργίας του το 2011 πραγματοποιούνται 97 στεφανιογραφίες και 15 αγγειοπλαστικές, το έτος 2012, 164 στεφανειογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές, το έτος 2013 πραγματοποιούνται  173 στεφανιογραφίες και 30 αγγειοπλαστικές, το έτος 2014 190 στεφανιογραφίες και 35 αγγειοπλαστικές, το έτος 2015 γίνονται 236 στεφανιογραφίες και 57 αγγειοπλαστικές και μέχρι σήμερα για το έτος 2016 έχουν πραγματοποιηθεί 156 στεφανειογραφίες και 34 αγγειοπλαστικές.
Σήμερα τα πράγματα από πλευράς ιατρικής στελέχωσης είναι πολύ καλύτερα για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και δίνει την μάχη της καθημερινότητας  με πολύ καλύτερους όρους.
Με Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος το κ.Γιώργο Κουδούνη και συνεργάτες του μια πολύ καλά οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων αποτελούμενη από τους κ.Σταυρούλα Κοσμοπούλου, κ.Περικλή Κλουφέτο, κ.Μανώλη Μάκαρη, κ.Νίκο Λιονάκη, κ.Ηλία Τσίχλη, κ.Κολονιάρης Ανδρέας και κ.Ντέβης Ηλίας, αλλά και από έμπειρο νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο μπαίνει σε μια άλλη πολύ πιο συστηματική λειτουργία και με στόχο πάντα σε σύντομο χρονικά διάστημα την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.
+50 ΛΕΞΕΙΣ
Με αφορμή την συμπλήρωση των 5 ετών, συναντηθήκαμε με το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής το κύριο κ. Γιώργο Κουδούνη και του ζητήσαμε να μας πει την γνώμη του για την μέχρι τώρα πορεία του εργαστηρίου αλλά και πως βλέπει προοπτικά την λειτουργία του.
Μας είπε λοιπόν:
« Κατ’αρχήν θα πρέπει να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι η στεφανογραφία. Η στεφανιογραφία ή καρδιακός καθετηριασμός είναι εξέταση με την οποία απεικονίζονται τα στεφανιαία αγγεία δηλαδή οι αγωγοί που δίνουν το αίμα στην ίδια την καρδιά. Τα ευρήματα από την στεφανιογραφία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου με φαρμακευτική, επεμβατική (αγγειοπλαστική με μπαλόνι και stent) ή χειρουργική (by pass) θεραπεία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τον Σεπτέμβριο θα διενεργούνται επεμβάσεις πρωτογενούς αγγειοπλαστικής. Η πρωτογενής αγγειοπλαστική είναι σύγχρονη αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και συνιστάται στην αποκατάσταση της αιματηρής ροής του από φραγμένου αγγείου με άμεση διενέργεια στεφανιογραφίας και διάνοιξη της αποφραγμένης αρτηρίας.
Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργο Μπέζο για τις συντονισμένες ενέργειές του καθώς και τον πρώην Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Ζόμπολο Σπύρο που με υπομονή και επιμονή αξιοποίησε την δωρεά των οικογενειών Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου για το στήσιμο του αιμοδυναμικού εργαστηρίου»
Αμέσως μετά συναντηθήκαμε με το Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ.Γιώργο Μπέζο όπου μας κατέθεσε την δική του άποψη.
« Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο συμπλήρωσε 5 χρόνια λειτουργίας.
Πρόκειται για «ένα παιδί» που γεννήθηκε το 2010 και μέρα με την μέρα μεγαλώνει αποκτώντας μεγαλύτερη γνώση, εμπειρία, δυνατότητες και φυσικά ΣΩΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»
Στελεχιακά έχουμε φτάσει πια σ’ ένα σημείο αρκετά ικανοποιητικό, με τέσσερις επεμβατικούς καρδιολόγους. Ο στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μπορούμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου  να αντιμετωπίζουμε το επείγον, το έμφραγμα, με τη μέθοδο της πρωτογενούς  αγγειοπλαστικής, και βέβαια να μην χρειάζεται κανένας ασθενής να μετακινείται στη  πόλη της Αθήνας.
Θέλω για ακόμη μια φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στις οικογένειες της κ. Βίκη Καρέλια και κ.Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου διότι το Αιμοδυναμικό εργαστήριο είναι ουσιαστικά έργο δικό τους.
Τέλος να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Γιώργο Κουδούνη και φυσικά σε όλη την Ιατρική και Νοσηλευτική ομάδα για τη δουλειά που επιτελούν.»

*** Τα κόμματα και μέσα στα σχολεία…
Εκεί που λέγαμε ότι πρέπει τα κόμματα να «βγουν» από τα πανεπιστήμια, η πρόταση για ψήφο στα 17 φαίνεται ότι θα τα φέρει και «μέσα» στα σχολεία…
Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία δεν έχει δείξει «αντανακλαστικά» μέχρι τώρα, ώστε μια τέτοια εξέλιξη να μην πραγματοποιηθεί… Βέβαια, υπάρχουν και αρκετοί που τη θεωρούν θετική…
Κ. Γαζ. 

*** Στάση στη Βέργα 
«Τα χάλια της» έχει η στάση του λεωφορείου στην περιοχή της Βέργας. Δε φτάνει που δεν έχει παγκάκι να καθίσουν οι επιβάτες που περιμένουν, είναι και πολύ βρώμικο το σημείο.
Άσε, δε, που κάτω από αυτές τις στάσεις «ψήνεσαι» τρεις φορές περισσότερο από τη ζέστη.
Β.Β. 


***  Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  :


1 .-  Πραγματοποιήθηκες η γενική συνέλευση του Αστέρα Αρφαρών και οριστικοποιήθηκε το νεο Δ Σ πρόεδρος Γιάννης Πουλόπουλος, αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μπούρας, Γ Γραμματέας  Κώστας Φιέστας, Γενικός αρχηγός Βασίλης Σακκάς έφορος Σπύρος Μωραγιάννης δημόσιες σχέσεις Μαρια Θλιμμένου Ταμίας Παναγιωτης Σκούρας και μέλος Ο Γιαννης Σταθόπουλος και Γιώργος Μωραγιάννη! Αναπληρωματικά Μελη Παναγιωτης Καμαρινόπουλος Νίκος Βανικιώτης Ηλείας Κάργας! Το Νεο Δ Σ θα προσχώρηση σε ανεύρεση νέου προπονητή και μεταγραφές ποδοσφαιριστών !!!!!!!!
2.- ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. το ΔΣ του Αστέρα σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε οτι προπονητής στην ομάδα μας θα είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΑΣ παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας!!!
3.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Θέλω να ενημερώσω τους φίλους του ΑΣΤΕΡΑ οτι οι προσπάθειες δέκα ημερών είχαν αίσιο τέλος στην διοίκηση Αστέρα μπενουν ο παλαιός πρόεδρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΚΑΣ /Μένης/ ο ΣΠΥΡΟΣ ΜωΡΑΓΙΑΝΝΗΣτου ΔΗΜ. και αλλη δυο παράγοντες!!!!έτσι ο κίνδυνος του πρωτοδικείου δεν υπαρχει πια !!!την Κυριακή λοιπὸν στην γενική συνέλευση και ωρα εννέα μ. μ. το προσωρινό. ΔΣ γίνεται κανονικό!!!!!!Και ΔΥΝΑΤΟ για να ξεκίνησε μεταγραφές και εύρεση προπονητού!!!!!!
4.-  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ Δυστυχώς η επιμονή των οκτώ ποδοσφαιριστών του Αστέρα να φυ γουν!!!με ανάγκασαν να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον θαυμάσιο φιλο μου προπονητή της ομάδα μας ΚΥΡΙΟ!!!Στάθη Βανικιώτη να του εξηγεισω την δραματική κατάσταση οτι δυστυχώς η ομάδα υπάρχει μεγαλος κίνδυνος να παει πρωτοδικείο. Και οτι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτή με οποία ομάδα θέλει. Θέλω να ευχαριστήσω εγώ τον θαυμάσιο αυτό προπονητή μονο καλά εχω να θυμάμαι απο την παρουσία του στα δυο χρόνια στον Αστέρα!!!!!!

*** Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε να ζήσω τη δόξα»     Αποχαιρετιστήρια επιστολή
Μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής που δημοσίευσε η Euroleague, ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζει το δικό του «ευχαριστώ», το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες, αναφέρεται στις στιγμές δόξας που έζησε, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι».
Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Διαμαντίδη, μία μέρα μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την Euroleague: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι "ευχαριστώ".
Κάποιοι λένε πως οι φίλαθλοι θα έπρεπε να ευχαριστήσουν εμένα για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο παρκέ. Λένε πως ήμουν σπουδαίος παίκτης, και κάποιες φορές τόλμησαν να με συγκρίνουν με τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιοι λένε πως ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να με τιμήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που φορούσα αυτά τα χρώματα...
Σε όλους αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος.
Εγώ είμαι αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει ένα ευχαριστώ στο άθλημα που μου έδωσε μία σπουδαία ζωή, που μου επέτρεψε να κάνω δουλειά μου αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Που με έκανε να ζήσω, μέσα σε αυτά τα χρόνια, αξέχαστες στιγμές που ελάχιστοι είχαν την τύχη να ζήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους για τη διαρκή αγάπη και στήριξη, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα.
Εσείς, οι φίλαθλοι, είστε αυτό που θα μου λείψει περισσότερο. Τα συνθήματά σας με έκαναν πάντα να παίζω πάνω από τα όριά μου. Το πάθος και η πίστη σας θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα. Είστε η ψυχή του Παναθηναϊκού και του αθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες μου. Τον Ηρακλή, απ' όπου ξεκίνησα, και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που μου έδωσαν την ευκαιρία να τεστάρω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο, να ανταγωνιστώ τους καλύτερους των καλύτερων και να πετύχω αυτό που πάντα ονειρευόμουν: τη δόξα.
Οι πιο σπουδαίες μου αναμνήσεις θα είναι για πάντα ντυμένες στα πράσινα. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεισφέρω στο να φτάσει η ομάδα ακόμη πιο ψηλά: στα τόσα πρωταθλήματα, στα τόσα κύπελλα και φυσικά στους τρεις τίτλους στην Euroleague. Η Αθήνα, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη θα παραμείνουν για πάντα στα βιβλία της ιστορίας και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των επιτυχιών. Τίποτα από αυτα δεν θα ήταν πιθανά χωρίς την ενέργεια και τον ενθουσιασμό ολόκληρου του οργανισμού που ονομάζεται Παναθηναϊκός.
Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους, να ανακαλύψω τον κόσμο και τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Είναι ένα άθλημα που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.
Είμαι τυχερός που αυτή ήταν η ζωή μου. Όταν κοιτάω πίσω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους αυτούς που το έκαναν όλο αυτό πιθανό. Ακόμη και τώρα που αποσύρομαι από την ενεργό δράση, η καρδιά μου χτυπάει πάντα σαν να είμαι ένας παίκτης πάνω στο παρκέ.
Τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι.
Σας ευχαριστώ που με εμπνεύσατε, που με προκαλέσατε και που μου χαρίσετε μια αξέχαστη μπασκετική ζωή.   Δημήτρης Διαμαντίδης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία  :


 


  ~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία :
Την   (Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ  2-0 , (0-0) .-^
Τα  γκόλ  :  50΄ Ρονάλντο  , 53΄ Νάνι  , .-^
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.
Κάρτες :  Άλεν ,
Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο
Η  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στον ΤΕΛΙΚΟ  ... !!!!

2ος  Ημιτελικός  ,
~** Την   (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ    2-0 , (1-0 ) .- ^
Τα γκόλ  : 45+2 ΄ πεναλτι  καί στο 72΄ Γκριεζμάν , .- ^
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Παγέ, Γκριεζμάν, Ζιρού
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Έκτορ, Τσαν, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Ντράξλερ, ΜίλερΗ  ΓΑΛΛΙΑ  στον ΤΕΛΙΚΟ της Κυριακής 10  Ιουλίου 2016 με αντίπαλο την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ... !!!

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Σάντος: «Η σκέψη μου πάει και στην Ελλάδα»
Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε «σκλαβωμένος» από την αγάπη που λαμβάνει από την Ελλάδα και αφιέρωσε στους Έλληνες ένα κομμάτι της επιτυχίας της πρόκρισης της Πορτογαλίας στο Euro. Οι απίθανες δηλώσεις του.
`~ 
Μεγάλος Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής μέσα την τεράστια επιτυχία της εθνικής ομάδας της χώρας να φτάσει στον τελικό του Euro δεν ξέχασε την Ελλάδα. 
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαι πολύ χαρούμενος για την οικογένειά μου, για τους παίκτες μου και για τους Έλληνες που με υποστήριξαν. Με υποστήριξαν πολλοί, ακόμη και στο στάδιο. Η σκέψη μου πάει και σε αυτούς», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής, που δεν ξεχνά όσα έζησε στην Ελλάδα, παρότι αρκετοί δεν τον εκτίμησαν όπως έπρεπε. 
Όσο για την πρόκριση στον τελικό; «Η πρώτη μου σκέψη όταν ανέλαβα ήταν να βρεθούμε στον τελικό και έγινε. Είχα πει στους παίκτες μου τότε πως θα είμαστε στον τελικό. Πολλοί από αυτούς είναι και σήμερα εδώ και φτάσαμε στο στόχο μας. Είμαστε μια ενωμένη ομάδα και τα καταφέραμε. Το αξίζαμε. Είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα μου. Θέλουμε τη νίκη για να δώσουμε μια μεγάλη χαρά στους Πορτογάλους. Ο στόχος μας δεν είναι να παίξουμε στον τελικό, αλλά να νικήσουμε στον τελικό», τόνισε.
Σχετικά με την τακτική του προσέγγιση, υπογράμμισε: «Μπορεί για κάποιους να μην είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά όλοι ξέρουν πως δεν είναι εύκολο να νικήσεις την Πορτογαλία. Αποφεύγουμε τις εκπλήξεις στην άμυνά μας και σήμερα σκοράραμε δύο φορές. Άρα το πλάνο μας πέτυχε απόλυτα. Η Πορτογαλία προσπαθεί να παίξει πάντα καλό ποδόσφαιρο, αλλά για μένα πρέπει πάντα να προσέχουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε».  
Ερωτηθείς, δε, ποια προτιμά μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, είπε: «Ο τελικός δεν είναι για να επιλέξεις αντίπαλο, αλλά για να νικήσεις».

***  ΜΕΞΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ  70-86 .- ^ Στον δρόμο για το Ρίο...
Πρώτη και στα ημιτελικά η Εθνική, κέρδισε 86-70 το Μεξικό
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 48-60, 70-86
Διαιτητές: Ζόρζε Βάζκεζ (Πορτογαλία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Βαλντεολμίγιος): Στολ 8 (2), Ράμος 4, Τοσκάνο 3 (1), Χ. Γκουτιέρες 10 (1), Ι. Γκουτιέρες 2 (11 ριμπ.), Κρους 19 (2), Ερνάντες 14 (4), Μέντες 8 (2), Μάτα 2, Ζαμόρα
 ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 7 (1), Μπουρούσης 16, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Περπέρογλου 7 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 21 (3), Κουφός 7, Αντετοκούνμπο Θ. 12
***  Η ΑΕΚ 1-0 την Μπάνικ Οστράβα σε φιλικό που έβρεχε (και) κλωτσιές Ο Λαμπρόπουλος το γκολ
Υπό βροχή και αρκετό... ξύλο από τους αντιπάλους, η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο της φιλικό στο Κίελτσε. «Σφιγμένοι» ακόμα από την προετοιμασία, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια επικράτησαν 1-0 της Μπάνικ Οστράβα, ομάδα Β΄ κατηγορίας Τσεχίας.
Το μοναδικό γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 60'. Ντεμπούτο στα κίτρινα για Τσιγκρίνσκι, Μπάρκα, Μπακασέτα. Δοκάρι είχαν οι Τσέχοι στο 17΄ σε απευθείας φάουλ του Χλίνκα.
Ουσιαστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Την... κλασική με 4-2-3-1 στο πρώτο με τον Τσιγκρίνσκι μοναδικό νέο πρόσωπο και τον Τζανετόπουλο στη θέση του τραυματία Σιμόες στο κέντρο.
Στο δεύτερο 45λεπτο κράτησε μόνο τον Γιόχανσον και μετέτρεψε τον Κολοβέτσιο σε αριστερό μπακ, ελλείψει εναλλακτικής για τον Ντίντακ που ήταν κουρασμένος.
Ετσι, οι ενδεκάδες της ΑΕΚ ήταν οι εξής:
Α΄ ημίχρονο: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης.
Β΄ ημίχρονο: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος (73΄ Ανδρεόπουλος), Γιόχανσον (60΄ Γαλανόπουλος), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπακασέτας, Πέκχαρτ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***Σε  ΦΙΛΙΚΟ :   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Τουρκική Οσμανλισπόρ  1-1  /-
Τα γκόλ  : 75΄ ο Λουντ  , 90΄ με φάουλ του Ρουσέσκου  .-
Παναθηναϊκός: Στιλ ,Μέσο (85' Μαρινάκης), Κουτρουμπής (85' Ρέις), Ιβανόφ, Χουλτ (56' Χουχούμης)- Λεντέσμα (51' Λουντ), Ζέκα- Ιμπάρμπο (66' Μπεργκ), Βιγιαφάνιες (60' Βλαχοδήμος), Μπουμάλ (60' Λέτο)- Κλωναρίδης (46' Αμπέντ).
~

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .-  ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-      
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .-
~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου