ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 :
~
~**  Έξι στόματα με ψωμί και ελιές κι΄ ένα καρβέλι  ...στα παλιά χρόνια , εκεί μας πάνε , εκεί μας στέλνει η Εύρω-Γερμανία !!! ΝΤΡΟΠΗ ,...στους άνεργους Έλληνες πολιτικούς μας ! ΝΤΡΟΠΗ στους νυν κυβερνώντας ..!
~ 13 Οκτωβρίου
Ιερομαρτύρων Καρπού και Παπύλου, Αγαθοδώρου και Αγαθονίκης (†251). Αντιγόνου, Βενιαμίν του διακόνου (†421-424), Διοκλητιανού, Διοσκόρου, και Φλωρεντίου του Θεσσαλονικέως(1). Νεομάρτυρος Χρυσής, της εις Σλάτεινα της Βουλγαρίας αθλησάσης (†1795). Οσίου και ομολογητού Νικήτα του πατρικίου. Μελετίου (Πηγά) πατριάρχου Αλεξανδρείας.
(1)Καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Αφιέρωσε την ζωή του στη διδασκαλία του Ευαγγελίου, τόσο δημόσια όσο και κατ` ιδίαν. Εξ` αιτίας της ιεραποστολικής του δράσης, οδηγήθηκε ενώπιον του διοικητού της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και τότε διακήρυξε την χριστιανική πίστη και παρότρυνε τον άρχοντα να ασπαστεί τον Ιησού Χριστό. Εξοργισμένος ο διοικητής διέταξε τον βασανισμό του. Τον κακοποίησαν και αφού τον έγδαραν τον έριξαν στην πυρά. Έτσι ο Άγιος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο. ~
Μάταιε κόσμε! Ψεύτικε ντουνιά! Κανένα καλόν δεν έχεις επάνω σου! Τελείως ψεύδος. Τελείως απάτη. Μας απατάς, μας γελάς, παίζεις μαζί μας... Ει τι εκάναμεν και το εστείλαμεν δια την άλλην ζωήν, εκείνο και μόνον παραμένει άθικτον. Κανείς δεν το παίρνει. Κανείς δεν δύναται να το αφαίρεση.

Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Στις 14/10/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος, Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός επίσκοπος Μαϊουμά, Οσία Παρασκευή η Νέα η «Επιβατηνή»

 ~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Τετράριθμον σύνταγμα, τῶν Ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ, Λαζάριον μέλψωμεν, σὺν Γερβασίω ὁμού, Προτάσιον Κέλσιον οὗτοι γὰρ τὴν Τριάδα, ἀνεκήρυξαν πάσι, λύσαντες δι' ἀγώνων, τὴν πολύθεον πλάνην. Αὐτῶν Χριστὲ ἰκεσίαις, πάντας ἐλέησαν.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κέλσιου - 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/hZVf3mPGQfM  .-

~
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
 
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής

Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής
~ Οι γονείς του Ναζαρίου (Αφρικανός και Περπετούα) λέγεται ότι υπήρξαν μαθητές του Αποστόλου Πέτρου, ο όποιος τους είλκυσε στη χριστιανική πίστη και τους βάπτισε. Ο γιος τους έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία, μέσα σε μία διεφθαρμένη κοινωνία. Αλλά ο Ναζάριος είχε κληρονομήσει τις αρετές των γονέων του. Έμεινε αγνός και άμεμπτος, σύμφωνα με τη συμβουλή του πνευματικού του πατέρα Αποστόλου Πέτρου, που λέει: «Τὰς ψυχὰς ὑμῶν ἡγνικότες ἐν τῇ ὑπακοῇ τῆς ἀληθείας» (Α' επιστολή Πέτρου, α' 22). Οφείλετε, λέει ο Απόστολος Πέτρος, να κάνετε αγνές και καθαρές τις ψυχές σας από κάθε ακάθαρτο πάθος και επιθυμία και κλίση, με την υπακοή σας στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Και ο Ναζάριος όχι μόνο έμεινε αγνός μέσα στο διεφθαρμένο κοινωνικό του περιβάλλον, αλλά όταν έγινε 20 χρονών διαμοίρασε τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και άρχισε περιοδείες, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο με πολλή καρποφορία.
Όταν πήγε στα Μεδιόλανα, συνάντησε δύο ευσεβείς άνδρες, τον Προτάσιο και τον Γερβάσιο. Εκεί, και οι τρεις μαζί δια του θείου λόγου πέτυχαν πολλές κατακτήσεις. Όχι μόνο από τον όχλο, αλλά και από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις.
Κατόπιν ο Ναζάριος πήγε στη Γαλλία, όπου με το δίχτυ του λόγου είχε πολλές επιτυχίες. Μεταξύ αυτών που πίστεψαν, ήταν και μια νεαρή ψυχή, ο Κέλσιος.
Όταν ο Ναζάριος επέστρεψε στα Μεδιόλανα, τον συνέλαβαν. Προηγουμένως είχαν συλλάβει και τους Προτάσιο και Γερβάσιο. Ο έπαρχος Αννουλίνος, όταν είδε ότι δεν άλλαζαν την πίστη τους, όλους, μαζί με το νεαρό Κέλσιο, τους αποκεφάλισε.
~
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος  Άγιος Γερβάσιος  Άγιος Γερβάσιος

***Λόγια γέροντα ιερομονάχου Εφραίμ Αριζόνα Η.Π.Α. :
 
~ Η Ελλάδα κοιμάται στην αμαρτία , όπως τα ζώα πάνω στην κοπριά τους .-
~Η αμαρτία στην Ελλάδα θα φέρει πολλά δεινά ...-
~ Ο πανσεξουαλισμός θα φέρει τον Γ΄ 3ο παγκόσμιο πόλλεμο ..(οι μεγάλες αμαρτίες , πρωκτικός , στοματικός έρωτας , ομοφιλοφιλία , κτηνοβασία , ελεύθερη συμβίωση ... )
~ Η Παναγία μας οδεύει μακριά μας ......
~ Τα δεινά έρχοντε καλπάζοντας ....
~ Ο πανσεξουαλισμός , είναι η αιτία της καταδίκης μας ,...
~ Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα ...
~ Οι προσευχές των γεροντάδων παρατείνουν τα όσα άσχημα γεγονότα θα συμβούν..... Να προσεύχεσθε αδιαλείπτως ...
~ Μην κρίνετε , ίνα μη κριθείτε ... Η κρίση και η κατάκριση είναι μεγάλο αμάρτημα ....με ρίζα κατακρίσεως τον εγοϊσμό του ανθρώπου ...


***  ΔΕΟΣ! Οι Άγιοι που προφήτευσαν το τέλος της Ευρώπης...
ΔΕΟΣ! Οι Άγιοι που προφήτευσαν το τέλος της Ευρώπης…
 
Είναι πραγματικά πετυχημένη η προσομοίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Τιτανικό!
Σαν τον Τιτανικό, η Ε.Ε. παρουσιάστηκε ως «υπερ-κράτος», που θα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από όλα τα άλλα στην Ευρώπη και θα μπορούσε να συναγωνιστεί τις Η.Π.Α.. Ανακηρύχθηκε αβύθιστη! Ωστόσο, μετά τη έναρξή του ταξιδιού της, χτύπησε ένα απρόσμενο παγόβουνου και από το χτύπημα όχι μόνο δεν θα μπορέσει να ανακάμψει, αλλά θα την οδηγήσει να λάβει η θέση που της αναλογεί στην ιστορία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες εκείνων που την δημιούργησαν και που πρόσμεναν τόσα πολλά από αυτήν, μέχρι και να τους στέψει βασιλιάδες!
Σίγουρα χρόνια μετά, οι ιστορικοί και οικονομολόγοι θα συζητήσουν την ταυτότητα του παγόβουνου στο οποίο έπεσε η Ε.Ε.. Κάποιοι θα πουν το Brexit, άλλοι θα πουν η Deutsche Bank ή κάποια γεγονότα που δεν τα είδαμε να συμβαίνουν ακόμα. Τα ντόμινο έχουν αρχίσει να πέφτουν και όλοι θα επηρεαστούν από την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο και κάποιοι άλλοι λιγότερο και οι πάντες σπεύδουν να περισώσουν ότι μπορούν.
Δυστυχώς οι περισσότεροι ιστορικοί και οι οικονομολόγοι δεν γνωρίζουν τους δυο μεγάλους Αγίους των εσχάτων, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς. Ο πρώτος μας γνώρισε τα αίτια της δημιουργίας και της καταστροφής της Ε.Ε.. Ο δεύτερος μας δίδαξε πως θα πρέπει να φύγουμε μακριά από αυτήν αν θέλουμε να σωθούμε. Ό,τι και αν γίνει λοιπόν που είναι προ των πυλών, να είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει για το καλό μας!  Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.  ΠΗΓΗ:  yiorgosthalassis.blogspot.com

 *** Ισχυρή έκρηξη σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια 


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στα Εξάρχεια, στην οδό Ιπποκράτους.

 

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, στον αριθμό 112, βρίσκεται το βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη".

Μάλιστα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στις 22:22 στα γραφεία της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.
Μετά το τηλεφώνημα, η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Αυτή τη στιγμή γίνεται έρευνα στο τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:
(φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος)

***  Πλειστηριασμός... ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ   
Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των πλειστηριασμών
 Πλειστηριασμός... ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ
Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται το θέμα των πλειστηριασμών, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “υπόσχεται” προσχηματικά νομοθετική ρύθμιση για χρέη προς το Δημόσιο, και το Μαξίμου να κάνει λόγο για ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία από την πλευρά της ΝΔ.
“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε.Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους!”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας: Και η Κυβέρνηση τι κάνει;Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις - υπόσχεται ότι "θα" φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο...Το "υπόσχεται" σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα...”.
Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει τη “Συμφωνία Αλήθειας” που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, μέρος των οποίων, όπως αναφέρει, είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους.
“Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017”, επισημαίνει η ΝΔ και καταλήγει: “Η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του προγράμματός της για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες.Όπως άλλωστε κάναμε για την Παιδεία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.Υπεύθυνα και αξιόπιστα”.
Μαξίμου: Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία
"Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας", σχολιάζει σε υψηλούς τόνους το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας "πανικό" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που "επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας" για το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Έναν "πανικό", τον οποίο αποδίδει στη "σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015".
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει ότι "τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα", μεταξύ των οποίων "ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών".
"Και παρότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας", σημειώνει.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι "όλος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015".
"Θα έπρεπε να ντρέπονται", συνεχίζει, "γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες". "Είναι αυτοί", τονίζει, "που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις".
Καταλήγοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, αναφέρει: "Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν".
ΝΔ: Δεν έχει τέλος το θράσος και ο κατήφορος
Απαντώντας στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:
"Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος.
Οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία.
Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών".

*** Σε υψηλούς τόνους η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες 
Στη διάσκεψη τέθηκε το θέμα του τυπικού σκέλους των προσφύγων που έχουν ασκηθεί από τα κανάλια
Σε υψηλούς τόνους η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Σε υψηλούς τόνους, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Οι πληροφορίες θέλουν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη να τέθηκε το θέμα του τυπικού σκέλους των προσφύγων που έχουν ασκηθεί από τα κανάλια, δηλαδή αν οι προσφυγές είναι απολύτως σύννομες και έχουν ασκηθεί παραδεκτά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς ενδεχόμενη απόρριψη θα σημαίνει ότι η διάσκεψη δεν θα μπει στην ουσία των θεμάτων που αφορούν τη συνταγματικότητα του σχετικού νόμου.
Η δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου για το πρωί της Παρασκευής. Πάντως, παραμένει άγνωστο, αν και αυτή η διάσκεψη θα οδηγήσει σε απόφαση.

 ***  Την Παρασκευή η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Ολοκληρώθηκε η πεντάωρη διάσκεψη Την Παρασκευή η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Τετάρτη, για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.
Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου για την ερχόμενη Παρασκευή.
Στις δυο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).
Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016. Newsroom ΔΟΛ

*** Οι δικαιούχοι και απορριπτόμενοι της πληρωμής βιολογικής γεωργίας του 2012 

Αναρτήθηκαν προχθές από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας οι καταστάσεις των δικαιούχων και απορριπτόμενων της συμπληρωματικής πληρωμής έτους 2012 της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία – Διετής Παράταση & Νέα Πενταετία».
Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τη Δευτέρα 17/10, στα γραφεία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

***  Λογική και αυτονόητο… 
Στην οδό Γιατράκου κάποια υπηρεσία εκτελεί εργασίες στο πεζοδρόμιο. Χωρίς κανένα προστατευτικό, όμως, κινδυνεύει να γίνει… παγίδα για κάποιον διερχόμενο, ιδιαίτερα το βράδυ.
Πόσο δύσκολο είναι να επικρατήσουν η λογική και το αυτονόητο σ’ αυτή την πόλη…  Α.Π.  

***  Στέφη Πουλοπούλου: Αναζητώντας… σπίτι στους δρόμους της Ευρώπης 
Τρία θέατρα σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο) δημιουργούν μια κοινή σπονδυλωτή παράσταση, η οποία παίζεται την ίδια στιγμή στις τρεις πόλεις, με τους θεατές κάθε θεάτρου να βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας. Οι ιστορίες ολοκληρώνονται με τις σκηνές να συνδέονται ζωντανά και τους ηθοποιούς να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου.
Ο λόγος για το Phone Home, μία παράσταση που βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ακούσια ή εκούσια άφησαν το σπίτι τους για να φτιάξουν ένα καινούργιο. Οι τρεις παραστάσεις μεταδίδονται παράλληλα στο διαδίκτυο, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο να επιλέξουν την πόλη και την εξέλιξη της ιστορίας που θα παρακολουθήσουν.
Εμείς μιλήσαμε με την Καλαματιανή Στέφη Πουλοπούλου, μία εκ των πρωταγωνιστών της σπονδυλωτής αυτής παράστασης, στην προσπάθειά μας να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα...
  -Πείτε μας λίγα λόγια για την τριεθνή αυτή θεατρική παράσταση, Phone Home.
Πρόκειται για μια παράσταση με θεματική το σπίτι. Άνθρωποι που άφησαν το σπίτι τους, άνθρωποι που υποδέχονται ανθρώπους που άφησαν το σπίτι τους, άνθρωποι που αποστρέφονται ανθρώπους που άφησαν το σπίτι τους... μέσα σε ένα υπό διαμόρφωση ή υπό εγκατάλειψη σπίτι... το σκηνικό μας! Επεισόδια ή αφηγήσεις επεισοδίων ζωής που σχετίζονται με τη μετακίνηση και την αναζήτηση εστίας... Γι’ αυτό και Phone Home.
  -Πόσο εύκολο ήταν να συντονιστούν τρεις ευρωπαϊκές πόλεις για τη δημιουργία της;
Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι φύσει δύσκολο. Η χιλιομετρική απόσταση, αλλά και η διαφορετικότητα της αισθητικής και της αντίληψης της κάθε ομάδας-χώρας για το θέατρο και τη διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης, φυσικά και επηρεάζουν το ρυθμό της συνεργασίας και τροφοδοτούν το ενδιαφέρον και για τις τρεις ομάδες! Ακόμα δουλεύουμε πράγματα, και νομίζω ότι θα εξακολουθήσουμε να αλληλοεπηρεαζόμαστε μέχρι και τις ημέρες των παραστάσεων. Αυτό είναι και το ενδιαφέρον κομμάτι της συγκεκριμένης συνεργασίας.
  -Εσείς ποιο ρόλο ενσαρκώνετε;
Το κείμενο της παράστασης αποτελείται από μικρές σκηνές και αφηγήσεις ιστοριών στις οποίες όλοι συμμετέχουμε, είτε ως κύριοι αφηγητές είτε ως διαμορφωτές του αισθητικού περιβάλλοντος/χώρου.
  -Τι διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο αυτό της μετακίνησης των ανθρώπων σήμερα;
Το ζήτημα της μετακίνησης είναι για τον άνθρωπο του σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Καθημερινά όλοι, και πολύ περισσότερο στη χώρα μας, βιώνουμε το φαινόμενο της υποδοχής μεταναστών και προσφύγων εδώ και αρκετά χρόνια. Στο παρελθόν έχουμε και οι ίδιοι υπάρξει πολιτικοί και οικονομικοί μετανάστες, και ακόμα και σήμερα νέοι- και όχι μόνο- άνθρωποι φεύγουν στο εξωτερικό. Το ζητούμενο της παράστασης είναι να συνειδητοποιήσουμε πως καθόλου δε διαφέρουμε από τους ανθρώπους που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία βρίσκονται στους δρόμους της Ευρώπης ψάχνοντας καινούριο σπίτι.
  -Το γεγονός πως οι θεατές κάθε θεάτρου βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας δε στερεί κάτι από τη θέαση της παράστασης;
Σε κάθε χώρα οι θεατές παρακολουθούν μία ολοκληρωμένη παράσταση. Η δομή του κειμένου είναι τέτοια ώστε πέρα από τις διαφορετικές ιστορίες που θα παίζονται ανεξάρτητα σε κάθε θέατρο, οι κοινές σκηνές μας (που θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής σύνδεσης) να επιτρέπουν στο θεατή της κάθε χώρας να παρακολουθεί την ιστορία χωρίς ελλείψεις. Θα υπάρχει επίσης υπερτιτλισμός, ώστε να μη δημιουργείται ζήτημα μη κατανόησης των σκηνών που θα παιχτούν στα αγγλικά, ή στα γερμανικά.
  -Πώς αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν και ιστορίες προσφύγων και μεταναστών στο Phone Home;
H συλλογή ιστοριών είναι μια διαδικασία απαραίτητη στο ερευνητικό μέρος μιας παράστασης που θέλει να μιλήσει για το σήμερα μέσα από την οπτική του ανθρώπου που το βιώνει. Αποτελεί, επίσης, εργαλείο πιο ενδιαφέρον, προσιτό, και χρήσιμο σε σχέση με τα νούμερα, τους δείκτες, και τις νομοθεσίες. Μέσα από την προσωπική ιστορία, το πρόβλημα από κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό γίνεται ανθρώπινο. Ερχόμαστε πιο κοντά στην εμπειρία του, άρα και το κατανοούμε βαθύτερα και ουσιαστικότερα. Στοιχεία ιστοριών χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις σκηνές της παράστασης. Είτε από άμεσες αφηγήσεις είτε από συλλογή ιστοριών.
tff.gr- Γεωργία Οικονόμου

***  Ο καιρός  σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 13/10/2016 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Ένοχη για πλαστογραφία, απιστία και απάτη η πρώην προϊσταμένη του ΙΚΑ 
… που κολλούσε ένσημα στα παιδιά της 
 Ένοχη για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία κολλούσε ένσημα στα παιδιά της.
Αν και οι κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου.
Η υπόθεση είχε εγείρει κυρίως ηθικά ζητήματα, λόγω της θέσης της στον ασφαλιστικό οργανισμό, αλλά και της ενεργούς δράσης της στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.
Οι ισχυρισμοί στην απολογία της για πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε συνολική ποινή φυλακίσεως 2 ετών με 3ετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.
Η υπόθεση έχει και δικαστική συνέχεια, καθώς εκκρεμεί άλλο ένα δικαστήριο εις βάρος της για επιδόματα ασθενείας που έχει λάβει τέκνο της.
  Απολογία
Χθες το πρωί η υπόθεση συνεχίσθηκε με την κατάθεση άλλης μιας υπαλλήλου από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Καλαμάτας, ενώ δεν κατέθεσε κανένας μάρτυρας υπεράσπισης,
Στην απολογία της η κατηγορουμένη ξεκίνησε λέγοντας ότι πάντα ήταν πολύ προσεκτική με τις ενέργειες που έκανε στην υπηρεσία. Ακολούθως, απολογήθηκε για μία μία από τις κατηγορίες που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο.
Σε μια περίπτωση που η ίδια είχε παραλάβει από εργοδότη (οικοδομή) 3 ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση), είχε αναγραφεί και το όνομα γιου της και ο έλεγχος που είχε γίνει από το ΙΚΑ είχε διαπιστώσει ότι δεν ήταν ορθές. Η κατηγορουμένη επιχείρησε να αντικρούσει την κατηγορία ισχυριζόμενη ότι εξωτερικό κλιμάκιο του ΙΚΑ σε έλεγχο διαπίστωσε πως όντως το παιδί της εργαζόταν στην οικοδομή. Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε ότι αν το κλιμάκιο αυτό υπαγόταν στο τμήμα της, επρόκειτο για υφισταμένους της και γνώριζε τις περιοχές που θα έκαναν έλεγχο, για να λάβει καταφατική απάντηση από την κατηγορουμένη.
  «Ήμουν στόχος»
Ακολούθως, υποστήριξε ότι κάποιοι μάρτυρες – υπάλληλοι του ΙΚΑ κατέθεσαν ψευδώς στοιχεία στο δικαστήριο. Συνεχίζοντας, είπε ότι σε άλλον εργοδότη από τις 18 ΑΠΔ, η ίδια παρέλαβε τις 5 και όταν έγινε ο έλεγχος, οι επιθεωρητές έλεγξαν μόνο τις δικές της και καμία από τις άλλες. «Άρα ο στόχος ήμουν εγώ», τόνισε.
Σε άλλες περιπτώσεις που είχαν να κάνουν με την επιβολή προστίμων, η κατηγορουμένη, ισχυρίσθηκε ότι κάποια πράγματα στα έγγραφα γράφτηκαν δια χειρός πάνω σε αυτά μετά την ΕΔΕ που έγινε σε βάρος της.
Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα που λάμβανε στη σύνταξή της για τρία παιδιά, ενώ δεν τα δικαιούται, είπε ότι κατέθεσε αίτηση στις 4 Απριλίου του 2012 και δήλωσε ότι τα τρία από τα τέσσερα παιδιά δεν εργάζονται. Ισχυρίσθηκε πως δε γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, καθώς και ότι δεν κατέθεσε τα πιστοποιητικά των σπουδών τους. Δήλωσε δε ότι στις 31 Μαΐου του 2012 εκδόθηκε από το ΙΚΑ Καλαμάτας η απόφαση σύνταξής της και όχι λόγω γνωριμιών, όπως κατατέθηκε από μάρτυρα.
Και γι’ αυτό το ζήτημα έκανε λόγο για σκευωρία, σημειώνοντας ότι τα πιστοποιητικά σπουδών των παιδιών που βρέθηκαν στο συνταξιοδοτικό της φάκελο δεν τα είχε βάλει η ίδια, αλλά ήταν αυτά που βρίσκονταν στον υπαλληλικό της φάκελο.
  Εισαγγελέας
Η εισαγγελέας Έδρας, Φωτεινή Γκιντώνη, σχολίασε στην αγόρευσή της την επί μακρόν διαδικασία παρότι πρόκειται για πλημμέλημα, και ξεκίνησε από την απολογία της κατηγορουμένης, τονίζοντας προσπάθησε να παρουσιάσει «το μαύρο – άσπρο».
Αναρωτήθηκε ποια σκευωρία υπήρχε σε βάρος της και γιατί όλος ο ασφαλιστικός οργανισμός και οι συνάδελφοί της να επιδιώκουν την εξόντωσή της, όπως επιχείρησε να παρουσιάσει.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες, είπε ότι για τη νόθευση σε ορισμένα σημεία πάσχει το κατηγορητήριο, αλλά για δύο περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι έγινε νόθευση από την κατηγορουμένη.
Η εισαγγελέας τόνισε πως δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν τα ονόματα των παιδιών της στις ΑΠΔ εργοδοτών που παραλάμβανε, καθώς και πώς έγιναν οι μειώσεις ημερών εργασίας, με σκοπό να ωφεληθούν εργοδότες και να υποστεί σχετική βλάβη το ΙΚΑ.
Σε ό,τι αφορά τη σύνταξή της, είπε ότι στην αίτηση που κατέθεσε συμπλήρωσε η ίδια τα αντίστοιχα κουτάκια με ερωτήματα για κάθε της παιδί και δεν μπορεί να επικαλείται ότι δε γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει το επίδομα ανεργίας που έπαιρναν, ώστε να μην της υπολογισθεί επίδομα τέκνων.
Καταλήγοντας η κα Γκιντώνη τόνισε πως δε δέχεται τον ισχυρισμό της ότι είχε στηθεί πλεκτάνη εναντίον της.    Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Θα πέσει… 
Για ακόμα μια φορά θα γράψουμε για το κτήριο Αλειφέρη, το οποίο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί αγοραστής.
Μέχρι τότε, όμως, πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με την άρση επικινδυνότητάς του, αφού πολλές φορές έχουν ξεκολλήσει κομμάτια και από τύχη δεν έχει τραυματιστεί διερχόμενος.
Χθες, λοιπόν, είδαμε ένα ακόμα σημείο του κτηρίου να έχει υποχωρήσει. Μάλιστα, αποτελεί τμήμα από εργασίες που είχαν γίνει για να προστατεύουν τους διερχόμενους.
Ας γίνει άμεσα ξανά μια παρέμβαση, γιατί έρχεται χειμώνας και δε γνωρίζουμε για πόσο ακόμα η τύχη θα είναι σύμμαχος…  Π.Μπ. 

***  Μειωμένη η παραγωγή στο λάδι, αυξήσεις ρεκόρ στις επιτραπέζιες ελιές 
Μειωμένη κατά 7% για την καλλιεργητική περίοδο 2016/17, σε σύγκριση με την προηγούμενη, αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, φτάνοντας περίπου τους 2.918.000 τόνους, σύμφωνα με τα τελευταία προσωρινά στοιχεία. Επίσης, μειωμένη κατά 0,5% προβλέπεται και η παγκόσμια κατανάλωση, φθάνοντας τους 2.948.000 τόνους.
Αντίθετα, για τις επιτραπέζιες ελιές η παγκόσμια παραγωγή 2016/17 εκτιμάται στους 2.736.500 τόνους, αριθμός που δείχνει παραγωγή ρεκόρ με αύξηση 3% σε σχέση με την περίοδο 2015/16, ενώ παράλληλα η κατανάλωση εμφανίζει ετήσια αύξηση της τάξης του 4%.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τις χώρες παραγωγής και τις εκτιμήσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (ΔΣΕ), η κατανάλωση προβλέπεται ελαφρώς μειωμένη κατά 0,5% στους 2.948.000 τόνους, ενώ οι εισαγωγές και εξαγωγές εκτιμώνται στους 792.000 και 788.000 τόνους αντίστοιχα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε από το ΔΣΕ, οι εν λόγω εκτιμήσεις είναι πρόωρες, γι’ αυτό και τα στοιχεία θα επανεξετασθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου και θα είναι ακριβέστερα, εκτός κι αν προκύψουν προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών
Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τα κράτη μέλη του Συμβουλίου αναμένεται να ρίξουν την παραγωγή τους κατά 8%, φτάνοντας τους 2.723.500 τόνους, ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 93% παγκοσμίως.
Οι ελαιοπαραγωγές χώρες της Ε.Ε. αναμένεται να έχουν πτωτική παραγωγή 2.098.500 τόνων, με την Ισπανία στην κορυφή με 1.380.000 τόνους (-1%), ακολουθούμενη από την Ιταλία με 330.000 τόνους (-30%), την Ελλάδα με 260.000 τόνους (-19%) ενώ η Πορτογαλία με 110.000 τόνους θα σημειώσει ελαφρά άνοδο 1%.
Για τις υπόλοιπες χώρες μέλη ο Οργανισμός εκτιμά ότι η παραγωγή θα μειωθεί κατά 17.500 τόνους (-3%) φθάνοντας τους 625.000 τόνους. Συγκεκριμένα: Τουρκία 177.000 τ. (+24%), Τυνησία 100.000 τ. (-29%), Αλγερία 74.000 τ. (-11%), Ιορδανία 23.000 τ. (-22%). Οι υπόλοιπες είτε θα διατηρήσουν είτε θα μειώσουν ελαφρώς την παραγωγή τους.
Επίσης, η κατανάλωση εντός των χωρών μελών του Οργανισμού θα κυμανθεί στους 2.147.000 τν. (-1%), ενώ για τις χώρες μη μέλη εκτιμά ότι η παραγωγή και η κατανάλωση θα παρουσιάσει παρόμοια εικόνα με την περασμένη περίοδο.
  Οι επιτραπέζιες ελιές
Στην περίπτωση των επιτραπέζιων ελιών η παγκόσμια παραγωγή 2016/17 εκτιμάται στους 2.736.500 τόνους, αριθμός που επιβεβαιώνει ότι θα είναι μια χρονιά ρεκόρ με αύξηση 3%.
Το ΔΣΕ αποδίδει αυτή την αύξηση παραγωγής στις "καλές" παραγωγές κάποιων χωρών, όπως η Αίγυπτος που περιμένει 500.000 τ. (+6%), η Τουρκία με 433.000 τ. (+9%), η Ελλάδα με 234.000 τόνους (+23%), Αλγερία με 234.000 τ. (όπως την περασμένη) και το Ιράν με 75.500 τν. (+10%). Ωστόσο, η Ισπανία, πρώτη παραγωγός χώρα, θα σημειώσει πτώση 16%.
Η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί 5%, ενώ τονίζεται ότι η παγκόσμια κατανάλωση κατά τις τελευταίες 3 ελαιοκομικές περιόδους αυξάνεται σταθερά με μέσο όρο 4% ετησίως.

*** Ξενοδοχεία φιλικά προς τους ποδηλάτες – Ενδιαφέρον και στη Μεσσηνία 
Οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, φίλοι της ποδηλασίας, έχουν πλέον τα «δικά τους ξενοδοχεία». Η εταιρεία ΝΑΤΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), ξεκινούν το project απονομής του σήματος (label) με την ονομασία «Bike Friendly Hotel» στα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία/καταλύματα.
Τα ελληνικά ξενοδοχεία – καταλύματα, που τηρούν μια σειρά βασικών και επιλέξιμων κριτηρίων, θα μπορούν να λάβουν το label, με το οποίο θα τονίζεται η ειδική τους σχέση με το ποδήλατο και θα μπορούν να το εμφανίζουν – προβάλλουν στο site τους.
Ήδη, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετά ξενοδοχειακά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Χαλκιδική, Κρήτη, Εύβοια, Κω, Μέτσοβο, Πήλιο, Μεσσηνία κ.ά.
Επίσης, έχει ήδη απονεμηθεί το πρώτο label στα δύο ξενοδοχεία του Porto Carras, τα Meliton Beach και Sithonia Beach, ενώ έχουν υποβάλει αιτήσεις για απόκτηση του label άλλα 20 ξενοδοχειακά καταλύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

*** Ηχούν τύμπανα πολέμου! Οι ΗΠΑ απειλούν ΕΥΘΕΩΣ τη Ρωσία! Προκλητικές δηλώσεις...

~ Συνεχίζουν να προκαλούν με δηλώσεις του οι ΗΠΑ, αφού τολμούν να εκτοξεύουν απειλές πολέμου προς τη Ρωσία.
Αμερικανός αναλυτής του Πενταγώνου, ονόματι David Dzhuberg, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ένα πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, δεν θα κρατούσε παραπάνω από 20 ημέρες και μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, "τότε θα σβηστεί από τον χάρτη".
Σε μια ... κρίση ειλικρίνειας, ο Dzhuberg ομολόγησε ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι της Ρωσίας είναι άκρως επικίνδυνοι, αλλά, όπως διευκρίνισε, το ΝΑΤΟ είναι ικανό να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους επίθεση.
Πολλάκις ο ΗΠΑ έχουν εκφράσει μια αλαζονική στάση, χωρίς όμως να υπολογίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κρυφούς άσσους στο "μανίκι" του.

*** Δείχνει τα "δόντια" του ο ΗΓΕΤΗΣ Πούτιν! "Βρυχάται" σε ΗΠΑ και ΓΑΛΛΙΑ...

~ Σε οικονομικό φόρουμ μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τόνισε ότι η στάση των ΗΠΑ , καταστεί δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, αφού, όπως υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης "η σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών  προτιμάει να υπαγορεύει τη βούλησή της από το να συνομιλεί".
Επιπλέον, χωρίς να κρύβε τα λόγια του, ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε και για τη σχέση της χώρας με τη Γαλλία, με αφορμή το βέτο που αναγκάστηκε να ψηφίσει η Μόσχα στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση βομβαρδισμών στη Συρία: " Οι Γάλλοι κατέθεσαν μια πρόταση γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να υιοθετηθεί, για να πάρουν το βέτο της Μόσχας, να δηλητηριάσουν την κατάσταση και να υποδαυλίσουν την υστερία κατά της Ρωσία".
Σε ό,τι αφορά τα όσα υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για εμπλοκή-μέσω παραβίασης των δικτύων- της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και στην προεκλογική εκστρατεία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνει ότι επικρατεί μια αντι-ρωσική πολιτική και ότι η Μόσχα θα συνεργαστεί με όποιον κερδίσει στις επικείμενες εκλογές.

*** Η Καλαματιανή αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας (βίντεο)
Η πανέμορφη Ντορέτα Σκαφιδά είναι η μεγάλη αδελφή της γνωστής ηθοποιού Γιούλικας Σκαφιδά.
Εκείνη δεν ασχολείται με την τέχνη, αλλά έχει ακολουθήσει τελείως διαφορετική επαγγελματική πορεία.
Είναι αεροσυνοδός και μάλιστα εργάζεται στα αεροσκάφη με τα οποία μετακινούνται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Η μελαχρινή καλλονή μίλησε για την πραγματικά ενδιαφέρουσα ζωή της στην εκπομπή Tatiana Live στο E TV.  Η αδερφή της Γιούλικας Σκαφιδά στην Tatiana Live   , https://youtu.be/Qk0wkKSqoSY  .-

*** "Εφυγε" η δημοσιογράφος Γωγώ Κουμπούνη σε ηλικία 44 ετών!
"Εφυγε" η δημοσιογράφος Γωγώ Κουμπούνη σε ηλικία 44 ετών!
~
Τη μεγάλη θλίψη του, για τον θάνατο της δημοσιογράφου Γεωργίας (Γωγώς) Κουμπούνη έπειτα από μακρόχρονη μάχη της με τον καρκίνο, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
«Η αξέχαστη συνάδελφος, της οποίας το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο νωρίς, διακρινόταν για την ευγένεια, τον επαγγελματισμό και τη σεμνότητά της, ήταν δε ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους συναδέλφους της.
Πάντα μαχητική, η Γωγώ Κουμπούνη, δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα και αντιμετώπισε τις αντιξοότητες που συνάντησε από τόσο νεαρή ηλικία, με θάρρος και αξιοθαύμαστη γενναιότητα, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Η Γωγώ Κουμπούνη γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και αύριο θα συμπλήρωνε τα 44 της χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της, φοίτησε στο Κέντρο Δημοσιογραφικών Σπουδών. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία το 1991 στην εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και συγκεκριμένα στο ένθετο «ΖΩ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ», ως ρεπόρτερ. Η πορεία της συνεχίστηκε σε διάφορους εκδοτικούς οίκους, στους οποίους εργάστηκε ως διορθώτρια κειμένων. Από το 2000 μέχρι το 2013 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».
Τα τελευταία χρόνια απασχολήθηκε στην αθλητική ενημερωτική ιστοσελίδα «A-sports.gr» μαζί με τον σύζυγό της, επίσης δημοσιογράφο, Δημήτρη Δημητρίου.
Η κηδεία της Γωγώς Κουμπούνη θα γίνει αύριο Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στις 13.00, από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Εξάλλου, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «θλίψη προκαλεί η απώλεια της συναδέλφου Γεωργίας Κουμπούνη, η οποία έφυγε νωρίς από τη ζωή μετά από γενναία και πολύχρονη μάχη.
Εργάστηκε ως ρεπόρτερ και διορθώτρια κειμένων και διακρίθηκε για την ευγένεια, τον επαγγελματισμό, τη σεμνότητα, αλλά και τη συναδελφική της αλληλεγγύη.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Σε αστυνομικά τμήματα οι 131 μετανάστες, δύο Τούρκοι ανάμεσά τους 
Σε διάφορα αστυνομικά τμήματα έχουν μοιρασθεί οι 131 μετανάστες που εντοπίσθηκαν το Σαββατοκύριακο σε ακυβέρνητο σκάφος τύπου γιοτ, κοντά στη Μεθώνη. Θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το σκάφος έφερε το όνομα “Hermitage”, σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και εντοπίσθηκε σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από την παραλία Λάμπες.
Πρόκειται για 131 άτομα, 83 άντρες, 23 γυναίκες και 25 παιδιά. Ως προς τις εθνικότητες είναι 116 από το Ιράκ, 13 από το Αφγανιστάν και 2 Τούρκοι. Φιλοξενούνται δε στα Αστυνομικά Τμήματα Καλαμάτας, Μεσσήνης, Κυπαρισσίας, Τρίπολης και Ναυπλίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη διακινητών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι δύο Τούρκοι δεν έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.  Β.Β.

***  Νέος φόρος στον καφέ: Μεγάλο το ρίσκο, ποιο το όφελος; 
Περισσότερες αποδεικνύονται οι αρνητικές συνέπειες της επιβολής νέου φόρου κατανάλωσης στην αγορά σε σχέση με την επίτευξη του ούτως ή άλλως μικρού στόχου των 62 εκατ. ευρώ ετησίως.
Η επιβολή φόρου από 2 έως 4 ευρώ στην τιμή του κιλού του προϊόντος και αναλόγως του είδους του, θα οδηγούσε –με βάση τη σημερινή κατανάλωση- σε πιθανά έσοδα 100 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, οι εμπνευστές του φόρου αντελήφθησαν ότι μόλις τα 62 εκατ. μπορούν να αποτελέσουν στόχο στα ταμεία του Κράτους. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι έμμεσοι φόροι και οι φόροι στην κατανάλωση δεν εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά επίτευξης, είναι ξεκάθαρο ότι η αναστάτωση ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα γίνεται για 40-45 εκατ. ευρώ επιπλέον φορολόγησης.
Αν μάλιστα κάποιος παρατηρήσει τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία αναδεικνύουν τη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης, πριν καν την επιβολή του νέου φόρου, θα επιβεβαιώσει το… ανέφικτο του στόχου. Πόσο μάλλον όταν τα πάνω από 800 εκατ. ευρώ υπεραπόδοσης των εσόδων στο εννιάμηνο τον καθιστούν και αχρείαστο.
Οι γνώστες της αγοράς του καφέ παρατηρούν τρία δεδομένα:
Πρώτον, η μείωση της κατανάλωσης του καφέ στο ράφι θα είναι πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Ένας καταναλωτής με μεσαίο, χαμηλό ή πολύ χαμηλό εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει τα 200g του ελληνικού καφέ πάνω από 3 ευρώ και την αντίστοιχη συσκευασία του στιγμιαίου σχεδόν 7,5 ευρώ. Η αύξηση είναι σημαντική για ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης, το οποίο συνεισφέρει αποτελεσματικά στη στήριξη της λιανικής αγοράς συνολικά και ιδιαίτερα της μικρής λιανικής, συμπεριλαμβανομένου του κάθε συνοικιακού παντοπωλείου.
Δεύτερον, η αύξηση ακόμα και του take away ροφήματος καφέ δε θα περιοριστεί στα 10-20 λεπτά ανά τεμάχιο (η οποία για 2-3 καφέδες ημερησίως οδηγεί σε υπολογίσιμο επιπλέον κόστος το μήνα) αλλά θα φτάσει τα 40-50 λεπτά. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν σημαντικά αυξημένα ποσά στους προμηθευτές και μάλιστα προικαταβολικά ή με την παραλαβή του προϊόντος. Οι επισφάλειες είναι τεράστιες και η μόνη (προφανώς προτιμητέα) εναλλακτική της επιβολής μικρότερης αύξησης θα ήταν η μη έκδοση αποδείξεων. Το σενάριο είναι εξαιρετικά πιθανό και φαίνεται να μην έχει ληφθεί επαρκώς υπ’ όψιν στους υπολογισμούς.
Ταυτόχρονα, μία αύξηση 50 λεπτών σε take away ή σερβιρισμένο καφέ για δυο-τρεις καφέδες την ημέρα οδηγεί σε επιπλέον ετήσιο κόστος μεγαλύτερο των 500 ευρώ! Το ποσό είναι μάλλον εξωφρενικό ειδικά για τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ορισμένοι… πιο υποψιασμένοι πολίτες μάλιστα φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί, δημιουργώντας σελίδες διαμαρτυρίας στα social media (π.χ. #MasKovounTonKafe στο facebook)
Τρίτον, η παγκόσμια τιμή του καφέ κυρίως για λόγους κλιματικούς αναμένεται φέτος να αυξηθεί έως και 20%. Αν σε αυτήν την αύξηση προσθέσει κανείς την αύξηση της τιμής λόγω του νέου καταναλωτικού φόρου, τότε η αγορά του καφέ κινδυνεύει με απόλυτη απορρύθμιση. Με θύματα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, το σύνολο των καταναλωτών και την ελληνική Οικονομία. Κι αυτό για προϋπολογισθέντα έσοδα... 62 εκατ. ευρώ.
Σε ένα χώρο που απασχολεί περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, το καλό σενάριο θέλει την τιμή του καφέ να αυξάνεται κατά 20-25%. Το κακό σενάριο... έως και 50%. Το ρίσκο είναι τεράστιο συγκριτικά με το δημοσιονομικό στόχο. Μέχρι την 1/1/2017, ημερομηνία αναμενόμενης επιβολής του νέου φόρου υπάρχει ωστόσο χρόνος να διορθωθεί ένα προφανές λάθος.  ΠΗΓΗ: newsit.gr

***  1 δισ. ευρώ στους Δήμους για την υλοποίηση τεχνικών έργων 
Στην εξασφάλιση οικονομικής και τεχνικής στήριξης των Δήμων προχωρά η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλ. Χαρίτση, να ανακοινώνει στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, την εκχώρηση ενός δισ. ευρώ για την υλοποίηση έργων των Δήμων.
Θυμίζουμε ότι η εκχώρηση ποσού στην ΕΕΤΑΑ ήταν πάγιο αίτημα των Δήμων, με την ΚΕΔΕ να το προσδιορίζει στα 2 δισ. ευρώ.
Η εκχώρηση του ενός δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα γίνει εντός του 2017 και σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα προορίζεται για έργα ωφέλιμα για τους Δήμους, «που δεν ήταν επιλέξιμα από τα ΕΣΠΑ».
Παράλληλα, ο Αλ. Χαρίτσης ενημέρωσε ότι η διευρυμένης σύνθεσης ομάδα εργασίας διερευνά τη σύσταση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων για τους Δήμους, καθώς και την προτυποποίηση μελετών για έργα που θα υλοποιούν αυτοί. Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων έργων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με κυμαινόμενο επιτόκιο που ξεκινά από 3,32%. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη σύσταση Ειδικού Λογαριασμού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ από το ΤΠ&Δ, για την επιχορήγηση μελετών που θα αφορούν στην ωρίμανση έργων ΟΤΑ με περιορισμένες διοικητικές και χρηματοοικονομικές δυνατότητες.
Ειδική αναφορά έκανε ο υφυπουργός στην τεχνική βοήθεια που παρέχεται στους μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους. «Επιλέγουμε να θωρακίσουμε τους Δήμους - ειδικά εκείνους των ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών - με όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέσα και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς διαθέσιμους πόρους και να υλοποιήσουν έργα με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.
Να σημειωθεί ότι από το νέο ΕΣΠΑ προβλέπονται δράσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ με τελικούς δικαιούχους τους Δήμους και στο επόμενο διάστημα θα εκδοθούν προσκλήσεις ύψους 720 εκατ. ευρώ.

***  Φθινόπωρο με βιβλιοπαρουσιάσεις και τη Βικτόρια Χίσλοπ στην Καλαμάτα 
Γνωστούς και αγαπημένους στο βιβλιόφιλο κοινό συγγραφείς θα φιλοξενήσει το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» στην Καλαμάτα τον ερχόμενο μήνα.
H αρχή γίνεται με τη Σώτη Τριανταφύλλου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η οποία και θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Αστραφτερά πεδία» από τις εκδόσεις Πατάκη.
Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, η γνωστή από το βιβλίο «Νησί», Βικτόρια Χίσλοπ, θα μας συστήσει το “Cartes postales from Greece”, το οποίο εκτυλίσσεται στην Πελοπόννησο.
Μια εβδομάδα μετά, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, Ξένια Καλογεροπούλου, θα παρουσιάσει το βιβλίο «Γράμμα στον Κωστή» από τις εκδόσεις Πατάκη.
Τέλος, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ο Φιλιατρινός συγγραφέας – δημοσιογράφος, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ανάθεμα».

***  20 μήνες φυλάκισης σε ανήλικο για ληστεία στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ένοχος για ληστεία κατά συναυτουργία κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων ένας 25χρονος για ληστεία που έκανε μαζί με δύο άτομα στα 17 του. Από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων είχε καταδικασθεί σε 26 μήνες φυλάκισης, ενώ τότε είχε κριθεί ένοχος και για κλοπή των μοτοποδηλάτων με τα οποία διαπράχθηκε η ληστεία.
Χθες του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για τη ληστεία του επιβλήθηκε ποινή 20 μηνών.
  Ληστεία
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο 25χρονος κρατείται για άλλα αδικήματα. Παλαιότερα, δε, είχε καταδικασθεί και για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω  των 10 ετών.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το Μάρτιο του 2009, ξημερώματα, ο κατηγορούμενος με άλλα δύο άτομα επιτέθηκαν σε 59χρονο στη διασταύρωση των οδών Βασ. Γεωργίου και Αριστοδήμου, ενώ πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του. Τον πλησίασαν με μηχανή και άρχισαν να τον χτυπούν, τον έριξαν κάτω και του πήραν 1.700 ευρώ.
Περιπολούντες αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το περιστατικό και καταδίωξαν τους τρεις νεαρούς που ήταν με δύο μηχανάκια, τα οποία και διαπίστωσαν ότι ήταν κλεμμένα.
  Τέσσερα μηχανάκια σε ένα βράδυ
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, λίγη ώρα πριν από τη ληστεία είχαν κλέψει μηχανάκι από την οδό Βύρωνος, άλλο μηχανάκι από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα τρίτο από την οδό Αρτέμιδος και ένα τέταρτο πίσω από τις εγκαταστάσεις του τότε Τεχνικού Λυκείου Καλαμάτας.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, ενώ μέρος του ποσού έχει επιστραφεί στο θύμα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Απατεώνες πήραν 6.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Καλαμάτα 
Απατεώνες πήραν 6.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Καλαμάτα 
~ Μια ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης από επιτήδειους χθες το πρωί στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στις αστυνομικές αρχές, κάποιοι ξεγέλασαν τη γυναίκα και της πήραν 6.000 ευρώ. Και παρόλο που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η καταγγελία φαίνεται να έχει βάση, κανένας συγγενής ή η ίδια η παθούσα δεν εμφανίστηκαν για να κάνουν μήνυση ή να το καταγγείλουν επίσημα. Οπως μπορέσαμε να μάθουμε, η Αστυνομία δεν έχει καν στοιχεία ούτε για το πώς κατάφεραν να ξεγελάσουν την ηλικιωμένη, ούτε πόσα άτομα ήταν ή αν την βρήκαν στο δρόμο, της χτύπησαν την πόρτα ή την πήραν στο τηλέφωνο.  Ν.Κ.

***  Σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο
 Σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο
 24 Οκτωβρίου στη Σύρο.
Την πρόοδο των διαδικασιών για την εγκατάσταση στο νησί του σταθμού, επιθεώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο, τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Κώστα Καρακατσιανόπουλο, τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Κώστα Λιτζεράκο και κλιμάκιο της Αεροπορίας Στρατού.
«Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού, η οποία θα διαθέσει ελικόπτερο NH-90», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο και ξεναγήθηκε από τη διοικήτρια, Μαργαρίτα Μπουραντά. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο ρόλος του νοσοκομείου, το οποίο έχει ενισχυθεί σημαντικά, αναβαθμίζεται, καθώς θα είναι ο κύριος προορισμός των αεροδιακομιδών από τα νησιά των Κυκλάδων». ΑΠΕ-ΜΠΕ  

***  'ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ' από τη ΡΩΣΙΑ!Ένα σχέδιο μελετημένο χρειάζεται από την πλευρά μας...

 ~  140% αύξηση των Ρώσων επισκεπτών είχαμε το μήνα Σεπτέμβρη στη χώρα μας.
Οι δε εκδόσεις θεωρήσεων visa την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη έφτασαν τις 3000. Για να καταλάβετε, τόσες ήταν όλο το Σεπτέμβρη.
Η τονωτική αυτή ένεση στον ελληνικό τουρισμό ήταν ‘φιλί ζωής’ για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι για Τρίτη συνεχή χρονιά η ρωσική οικονομία έχει ύφεση, δείχνει την αγάπη και το σεβασμό προς τη χώρα μας.
Η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και η Βόρεια Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τον θρησκευτικό τουρισμό και τις νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τη Ρωσία, αποτελούν τους κύριους πόλους έλξης των Ρώσων, με τα νησιά φυσικά να ακολουθούν.
Το μόνο που απαιτείται πια είναι το Υπουργείο Τουρισμού να κινηθεί σωστά, μελετημένα και με σχέδιο για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την Ελλάδα.

***   Το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και τα μάτια σας!ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ...

 ~ Έχουν πάρει αέρα οι Τούρκοι και η προκλητικότητά τους ξεφεύγει, ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα. Ο πάγιος στόχος τους τα τελευταία χρόνια είναι το Καστελόριζο. Θυμάστε φυσικά πως η σημασία του μικρού, ακριτικού νησιού έγκειται στο γεγονός ότι ενώνει την Ελληνική με την Κυπριακή ΑΟΖ παρακάμπτοντας την Τουρκία.
Οι ΝΟΤΑΜ των τελευταίων ημερών δημιουργούν έντονη ανησυχία στο Μαξίμου και λόγω της εξωτερικής μας πολιτικής ανησυχία στους Έλληνες πολίτες.
Η δε πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο.
Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ.
Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα».
Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».
Κοινώς όλα είναι γκρίζες ζώνες.
Να θυμάστε τα Ίμια κύριοι του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ…

***  Η Χίλαρι ΑΛΛΑΖΕΙ τις ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ! Παντοδύναμη η ΤΟΥΡΚΙΑ αν εκλεγεί...

 ~  Αναλύσεις επί αναλύσεων για το ενδεχόμενο εκλογής της Χίλαρι Κλίντον. Βλέπετε τα email της που διέρρευσαν στο κοινό, έχουν προκαλέσει ανησυχία στον πλανήτη και όσους Αμερικανούς, ψάχνουν το θέμα λίγο παραπάνω.
Τα email της Χίλαρι αποδεικνύουν πως υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την Τουρκία και τον Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις διαρροές η Κλίντον θα εντάξει στη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΠ(ΤΤΙP)  τη γειτονική μας χώρα, άσχετα που δεν είναι στην ΕΕ.
Δημοσίως η Χίλαρι έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας, ωστόσο οι διαρροές δηλώνουν άλλα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως χώρα, καθώς μία αγορά 80 εκατ πολιτών, όπως η Τουρκία θα δέχεται τεράστια ποσά χρημάτων και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της στην περιοχή, συνεπώς και η προκλητικότητα της.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα από τα email.
«Η Τουρκία εκφράζει τον εκνευρισμό της με το να μην είναι σε διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ, φοβούμενη ότι θα χάσει τις αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Δεν μπορούμε να τους συμπεριλάβουμε, αλλά πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι μετά από τη συμφωνία, μπορούν να προσχωρήσουν.
Μπορώ επίσης να τονίσω τη σημασία της Τουρκίας ως ενεργειακό κόμβο στην περιοχή.
Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε την οικονομία τους (π.χ. μέσω του ΔΝΤ)».

***  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Λέξεις ΑΓΝΩΣΤΕΣ για το ΣΥΡΙΖΑ...

 ~ To γνωρίζουμε ότι δεν είναι δόκιμο σε ένα άρθρο να γράφετε αυτό, αλλά ο συντάκτης δε μπορεί να αντισταθεί.  Χαχαχα.
Βλέπετε οι Συριζαίοι πολιτικοί, μαθαίνουν και αναμασούν μία κασέτα. Κάθε ερώτηση εκτός κασέτας, τους δυσκολεύει, συνειδητοποιούν ότι αδυνατούν να απαντήσουν και τι κάνουν; σηκώνονται και φεύγουν από το στούντιο. Δείτε στο βίντεο πολιτευτή του Σύριζα από το νομό Μαγνησίας να αδυνατεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και απλά να σηκώνεται και να φεύγει.

***   ΑΙΔΩΣ κε ΠΟΛΑΚΗ! Δε συμπεριφέρονται έτσι σε ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ...

 ~ Επεισόδιο μεταξύ καρκινοπαθούς και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Πολάκη είχαμε στο αεροδρόμιο της Σύρου.
Η καρκινοπαθής ζήτησε από τον κο Πολάκη, στο νοσοκομείο της Σύρου να μιλήσει μαζί του για την απίστευτη γραφειοκρατία του ΕΣΥ. Εκείνος της απάντησε πως θα μιλήσει μαζί της στο αεροδρόμιο, αλλά όταν μετέβη εκεί η καρκινοπαθής της απάντησε πως «έχω έρθει για άλλο λόγο στο νησί».
Η γυναίκα απάντησε: «Εμείς σας ψηφίσαμε… εμείς σας βγάλαμε και πρέπει να με ακούσεις και εύχομαι στα παιδιά σας αν έχετε παιδιά να μην πάθουν αυτά που έχω πάθει εγώ κ. Πολάκη».
~ Αγνόησε να ακούσει καρκινοπαθή με πολλά προβλήματα ο Πολάκης στην Σύρο  , https://youtu.be/BSicpZfwVVw  .-
-  Θυμηθείτε κε Πολάκη πώς συμπεριφερόσασταν πριν τις εκλογές και δείτε πώς συμπεριφέρεστε τώρα….

***  Όλος ο πλανήτης ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!Εκτός από το ΦΙΛΗ...

 ~ Το 92% των γυμνασίων στη Γαλλία και το 70% των μαθητών αποφάσισαν να δεχτούν τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. «Αυτό σημαίνει πως όχι απλά, τα λατινικά και τα ελληνικά δεν θα εξαφανισθούν, αλλά θα ενισχυθούν» σημειώνουν κύκλοι του γαλλικού υπουργείου Παιδείας.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως όλος ο Πλανήτης αναγνωρίζει την αξία των Αρχαίων Ελληνικών εκτός από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Ο κος Φίλης για ποιο λόγο δε μπορεί να αντιληφθεί την αξία της γλώσσας μας, της ιστορίας μας. Δεν είναι μόνο η ιδεοληψία. Πρέπει να είναι και μία απέχθεια. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Επιτέλους ας γίνει αντιληπτό. Δύο πόδια έχει η Ευρώπη. Το ένα είναι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και το άλλο ο Χριστιανισμός.
Μην πυροβολείτε τα πόδια...

*** ΒΟΜΒΑ Κυρίτση!Για ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ κατηγορεί τον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;..

 ~ «Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα διότι αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα.
Στην ουσία τι λέει ο κος Κυρίτσης; ότι ο κος Στουρνάρας δρούσε μειοδοτικά για τη χώρα. Απλά και ξάστερα…

*** Όλη η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ του ΙΣΛΑΜ στην ΕΛΛΑΔΑ!ΔΕΝ είναι θρησκεία ΑΓΑΠΗΣ...

Η απάνθρωπη γιορτή των Σιιτών Μουσουλμάνων πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά.
Η Ασσούρα, που τελείται σε κλίμα πένθους καθώς σχετίζεται με τη θυσία του προφήτη, Χουσσεΐν, είναι μία από τις πιο κορυφαίες γιορτές των Ισλαμιστών, οι οποίοι αυτομαστιγώνονται, τιμώντας και χαρίζοντας το αίμα τους στην μνήμη του προφήτη.

Οι εικόνες είναι πραγματικά σκληρές.

Άνθρωποι όλοι των ηλικιών, γιορτάζουν αυτή τη μέρα με αυτό τον τρόπο και-φυσικά- το θέαμα παρακολουθούν και μικρά παιδιά.

 Αυτούς τους ανθρώπους επιθυμούν να εντάξουν στη κοινωνία μας; Αυτούς που με τη θέληση τους υποφέρουν και χύνουν αίμα για την θρησκεία τους;  ~_ Το μαστίγωμα των Μουσουλμάνων , https://youtu.be/NiIpdimVOy8 .-

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΡΑ στο ΚΕΝΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ...

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αφού πρώτα είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σταθμευμένα οχήματα.
Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα, παρόμοιο τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας έγινε και στα γραφεία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ", που βρίσκονται στην οδό Ιπποκράτους 10-12 που συνεχώς τονίζει ο Κ.Βελοπουλος από τις εκπομπές του πως είναι τα γραφεία του κόμματος και το γεγονός ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στον αριθμό 112 της ίδια οδού, γεννάει υποψίες....
Μάλλον ο κ.Τοσκας οφείλει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη περιοχή που,μάλλον, έχει ξεχάσει το πόσο συχνά συμβαίνουν τέτοιου είδους επεισόδια.

*** Oι 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ' σκοτώνουν την Ελληνική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!Δυσθεώρητα τα ΠΟΣΑ...

 ~ Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ το λέει ξανά και ξανά, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν.
Μέγιστο πλήγμα για την ελληνική οικονομία, είναι το ΄προσφυγικό’-λαθρομετανατευτικό. Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, αλλά πρέπει όλοι οι Έλληνες να τα μάθουν.
12 δισεκατομμύρια είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες από όπου κατάγονται οι μετανάστες.
9 δισεκατομμύρια ετησίως χάνεται για το Ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντες φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, λόγω του παρεμπορίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρεμπόρων είναι λαθρομετανάστες.
2.700.000 δις ετησίως κοστίζουν τα νοσήλια των λαθρομεταναστών που φυσικά δεν είναι ασφαλισμένοι. Συνυπολογίστε και τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το κόστος εκτοξεύεται στα 5-6,5 δις (πηγή των ποσών είναι δηλώσεις του τότε Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου).
1.500.000 δις κοστίζει η παρανομία των λαθρομεταναστών. Το ποσό αυτό έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αφορά το επιπλέον κόστος αστυνόμευσης.
7.500.000 δις είναι τα έσοδα που έχουν οι παρέμποροι-λαθρομετανάστες, χωρίς να συνυπολογίζεται η απώλεια εσόδων από τις νόμιμες επιχειρήσεις που κλείνουν.
Με μία απλή πρόσθεση το συνολικό ΑΜΕΣΟ κόστος φτάνει στο δυσθεώρητο ποσό των 32 δις ευρώ, με αδυναμία πραγματικού υπολογισμού του έμμεσου κόστους.
Για να γίνει πλήρως κατανοητό το πρόβλημα θυμίζουμε πως, το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2012 που μας οδήγησε στο 2ο Μνημόνιο ήταν 24,5 δις ευρώ. Αυτό με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία). Αξίζει να τονιστεί ότι μιλάμε για το συνολικό-πραγματικό έλλειμμα και όχι το πρωτογενές. Συνυπολογίζονται δηλαδή και τόκοι και τοκοχρεολύσια.
Δε θα σχολιάσουμε την Αριστερή-Κυβερνητική ιδεοληψία για το θέμα των ‘προσφύγων’. Αυτό που θα αναφέρουμε όμως είναι πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, προτείνει ‘κλείσιμο’ της συναλλαγματικής στρόφιγγας των λαθρομεταναστών. Μόνο τα χρήματα αυτά είναι 2,5 δις ετησίως.
Δε χρειάζεται ειδική ικανότητα. Χρειάζεται απλά πολιτική βούληση και πρόγραμμα με σκοπό την προστασία της ΕΛΛΑΔΑΣ.

***  Παππάς-Αλαφούζος!Εξελίξεις που προμηνύουν ΑΛΛΑΓΕΣ;..

 ~  Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τον ιδιοκτήτη του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο.
Σε καθημερινή βάση ο σταθμός του Σκάι και το ραδιόφωνο του Σκάι επιτίθενται στο Νίκο Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Ωστόσο η κόντρα αυτή δεν εμπόδισε τους δύο άντρες να φάνε μαζί. Μάλιστα ο κος Αλαφούζος είναι που προσκάλεσε τον κο Παππά στα γραφεία του σταθμού στο Φάληρο, με την πρόσκληση να γίνεται αποδεκτή.
Φαίνεται πως και οι δύο αποδέχτηκαν την πραγματικότητα. Αμφότεροι βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται και δε μπορεί (προς το παρόν) να γίνει κάτι διαφορετικό.
Κλάδος ελιάς, ανοχή, σύμπραξη ή απλά πεινούσαν; το μέλλον θα δείξει…

***  ΣΕΙΣΜΟΣ! Θα καταργηθεί το Άβατο;...

~ ΣΕΙΣΜΟΣ! Θα καταργηθεί το Άβατο;…
 Το ενδεχόμενο να καταργηθεί το Άβατο του Αγίου Όρους εξετάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, μια οργάνωση με 157 εκκλησίες μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες.
Η παγκόσμια οργάνωση εξέδωσε μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία ζητούν να καταργηθεί το Άβατο. Μάλιστα, η απόφαση έχει τον τίτλο «Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών ‘Εκκλησιών’ καθώς και διαφόρων θρησκειών».
Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Αγίου Όρους, διά στόματος του πολιτικού διοικητή της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου: » Το ‘Άβατον του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του. Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού ‘Διαμονητηρίου’.
Το ‘Άβατον’ ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι ‘εθιμικώς ισχύοντες'».

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ που ξεφτιλίζει τον Άγιο ΠΑΙΣΙΟ! Ντροπή!!!!!!

~ paisiosis paisios
Δεν έχουν τσίπα πάνω τους. Όταν ο Χριστός έδιωξε δια της Βίας τους Εμπόρους από το Ναό, πιστεύουμε πως αυτές τις πρακτικές στηλίτευε. Σύμφωνα με ανακοίνωση ‘Σε ιερά πανήγυρη στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγειορείτη προσκαλούν η Μητρόπολη Αργολίδος και ο ναός της Ευαγγελίστριας Χουνταλέικων τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου.
Στο ναό θα βρίσκονται για προσκύνημα και τα γυαλιά του Αγίου’…
Πραγματικά είναι λυπηρό να εκμεταλλεύονται έτσι τη μνήμη του Αγίου αφενός και την πίστη του ποιμνίου αφετέρου.

*** Προφητεία ΣΟΚ! «Θα μπουν μέσα στη ΒΟΥΛΗ όλοι οι…»

~ Γερόντισσα, αποκαλύπτει όλα όσα θα συμβούν στην Ελλάδα και σοκάρει μέσα από ένα ποίημα….
Κάποιος πήρε τα γραπτά της και τα δημοσίευσε με ένα βίντεο στο youtube
Δείτε το: ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ-ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ,  https://youtu.be/BuGCs2l9rOg  .-

***   ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ-ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εδώ και τέσσερις μήνες  Γερόντισσα μοναχή από μοναστήρι Αττικής  ( δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά της ) , έγραψε ποιήμα γι΄ αυτά που θα συμβούν στην Ελλάδα μας  .-
Έπειτα έγραψε κι΄ άλλα  . Ας δούμε τι έγραψε και αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα ,..
Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος  πάρε χαρτί και μολύβι  και ρήματα να γράψεις  . Είναι προς όφελος ψυχής όποιος θα τα διαβάσει .
Μα είναι και προφητικά τα λόγια του Κυρίου .
Όποιος με μένα ενωθεί , με Αγάπη και Ειρήνη , Τίποτα μη φοβηθεί , σε ότι και να γίνει !
Το λέω αυτό γιατί έρχονται δεινά πολύ μεγάλα , γιατί πολύ αίμα θα χυθεί , μες τη φτωχή Ελλάδα .-
Θα μπούνε μέσα στη Βουλή , όλοι οι πεινασμένοι  , χιλιάδες θα σφαχτούν εκεί , τι μακελειό τους περιμένει  !  Έπειτα από αυτό παιδάκια μου , θα έρθει ακυβερνησία , αφού πολλοί Πολιτικοί , θα έχουν φύγει από τη ζωή! .
Για λίγο η χώρα αυτή , δεν θα έχει καπετάνιο , και είναι επικίνδυνο , ο εχθρό  ,να έρθει  από πάνω  . Ο  πόλεμος προ των πυλών , οι Τούρκοι παραμονεύουν , και ψάχνουν μια αφορμή , αυτό πια περιμένουν !
Τότε θα έρθει ο στρατός , για λίγο να κυβερνήσει  , θα φύγουν τότε οι δανειστές και ήσυχη την Ελλάδα θα αφήσουν  , Θα φύγετε από την ΕΟΚ  , θα κόψετε τη Δραχμή σας , θα μείνετε μονάχοι σας , αυτή θα είναι η τιμή σας . !  Για να θυμηθείτε ξανά Πατρίδα και Θρησκεία , να έρθετε εις  εαυτόν  , σε προσευχή και σε νηστεία !  Όμως δεν θα αποφύγετε τον φοβερό εχθρό σας  , οι
Τούρκοι θα επιτεθούν , θα πάρουν τα νησιά σας  .  Δεν θα είναι όμως για πολύ αυτό , γιατί φωτιά τους περιμένει , από το στόλο το Ρωσικό , αλλά και από τα δικά τους μέρη .  Θα τους αποδεκατίσουνε , δεν θα έχουν που  να πάνε , ότι κακό σας έκαναν , τώρα θα το μετράνε .
Μέσα όμως σε όλα αυτά , η πείνα θα θερίζει , όποιος δεν έχει Χριστό και Παναγιά , στους δρόμους θα τριγυρίζει  . γιαυτό εσείς παιδάκια μου , να λέτε λόγο Θείο , σε όποιον ζητά να μορφωθεί με Θείο μεγαλείο . Όποιος ζητήσει να με βρει , το πνεύμα μου να πάρει  , τίποτα μη φοβηθεί  , θα έχει ότι ζητήσει .  Να έχετε πίστη σταθερή και με κλειστά τα μάτια , να αφεθείτε σε εμέ και εγώ σας δίνω τα πάντα .-!  Δεν έχει κρίση ο Θεός τίποτε δεν του λείπει , ! Έτσι θα κάνω και σ΄ αυτή την Άθεη εποχή σας , ανάλογα την πίστη σας  , θα είμαι στη ζωή σας !
Θα είμαι σε όποιον με καλεί , σε όποιον είναι στην αγκαλιά μου , γιατί είμαι ο πατέρα σας και είστε τα παιδιά μου  ! Ειρήνη να έχετε στην ψυχή και στην καρδιά Αγάπη , για να φρουρείσθε πάντα , από του εχθρού το μάτι.-
Πρέπει να τα περάσετε όλα αυτά που σας είπα ,  για να έρθει η μετάνοια να κλείσει η μαύρη τρύπα . Αυτή που σας αποξένωσε  , από τη Θεϊκή αγκαλιά μου  ,γιατί με απαρνηθήκατε και φύγατε από κοντά μου .
Έπειτα όμως από αυτά , θα έρθει η νηνεμία  ,  όταν σε μένα θα γυρίσετε , θα έρθει η Ευλογία  . Μεγάλη χώρα και ένδοξη  ,θα γίνει η Ελλάδα , με κυβερνήτη Χριστιανό , θ κάνει πράγματα μεγάλα !
Πλούτο στο υπέδαφος θα βρεθεί  , και λείψανα Αγίων , πλούσια χώρα θα γίνετε  , σε χρήμα , αλλά και  θείων  μεγαλείων !
Τα αρχαία θα διδάσκονται , σε ολόκληρο τον κόσμο  , παντού  θα πάνε Αποστολές  , να διδαχτεί το Ευαγγέλιον μόνον !
Η Ελλάδα θα γίνει ένδοξη , αλλά και πολύ μεγάλη , θα πάρει πια τα εδάφη της που έχασε  και πάλι ! Όλα αυτά θα γίνουνε , γιαυτό προετοιμαστείτε , για τα δεινά και τα άσχημα , αλλά και για τις μέρες τις ένδοξες που θα δείτε  ! …  Αμήν .- 

ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΕΙΠΕ :
ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ 
ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ .  ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ  ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ  , ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΑΡΧΙΖΕΙ  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΪΚΟΥ .
ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ .
ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΜ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ,  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ  , ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝΕ .  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ,  ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  . ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ , , ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ , ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ  . ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  , ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΡΑ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ . ΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΟΙΞΗ , ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ , .(ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ),. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ   ΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ –ΞΕΥΤΙΛΙΣΕΙ .-  ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ –ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥΣ  , ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ , ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ , ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ . ΟΛΆ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ,ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ . ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ , (ΕΝΟΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ) ,
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ , ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΙΠΕ , ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ .
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΠΟΡΟ ,  ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ , ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ . (ΞΕΡΩ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΡΟ  ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟ ΥΒΡΙΔΙΑ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ) . ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ (ΤΡΕΙΣ  3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ) .
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ  (ΤΑΛΜΟΥΔ Η ΒΑΣΗ ) . ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΝΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΠΟΡΝΕΙΑ , ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ,ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ  ΚΑΙ ΕΝΑ
ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ  ΣΥΧΡΟΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ .-
ΜΕΤΑ ΤΟ 2050 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΙΣΤΟ .
ΟΣΟ  ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,ΤΟΣΟ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ .-  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ , ΕΙΠΕ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ , « ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ  , ΤΡΩΓΕΙ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ».
ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ,  ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΔΙΚΕΦΑΛΟ .-
ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ  , ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ  ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ . ΌΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ  ΣΤΙΓΜΗ .
ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ  , ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ,  ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ  , ΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ .-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ,ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ  ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΙΨΑΣ , ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ , ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΟΡΤΑ  Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΖΟΥΣΕ  ΚΑΠΟΙΟΣ .-
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΡΟΦΗΜΑ ,  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  , ΣΑΝ ΜΙΑ  ΧΟΝΤΡΗ ΑΛΥΣΙΔΑ  , Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ,  ΤΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ , ΜΕΡΙΚΟΙ  ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ  ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ  (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ) .-
ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΧΡΗΜΑ  , ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΧΑΡΤΙ .-
ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ   ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΕΙ  ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ .-
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ,
ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ  ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ .-

ΝΕΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ  18-05- 2015:
Μαζεύτηκαν τα σύννεφα , επάνω από την Ελλάδα  , μπόρα έρχεται δυνατή και φεύγει η λιακάδα .
Μαύρος θα γίνει ο ουρανός  φεύγει η προστασία , φεύγουν πια οι Αρχάγγελοι κι  έρχονται  τα  θηρία  , πήρε εντολή ο διάβολος  , πήρε την εξουσία , να βασανίσει την χώρα αυτή  , με πείνα και αναρχία . του έδωσα το ελεύθερο , να κάνει ότι θέλει  , γιατί η αμαρτία σας , όλα του ,  τα επιτρέπει .
Εκτός από τα παιδάκια μου , το ποίμνιο το δικό μου , δεν έχει εξουσία καμιά να βλάψει το στρατό μου .  Στο στόχαστρο , είναι οι Έλληνες  , για κατοχή η Ελλάδα , ύπουλε θα σας χτυπήσουνε , με συγκατάθεση και από  κράτη  άλλα .-
Θα   ΄ρθούνε  οι  Αγαρινοί  να πάρουν τα νησιά σας , το ξέρουν οι κυβερνήτες  σας  , είναι υπεύθυνοι , για το κατάντημα σας .
Τα πούλησαν τα εδάφη αυτά , είναι όλα προγραμματισμένα  , να μην τα βρίσκουν στην Βουλή  , να είναι όλα διαλυμένα  .-
Έτσι θα δώσουν την αφορμή , αυτή που πια ζητούνε  , οι Τούρκοι  μέρα μιας γιορτής  , να σας επιτεθούνε .-
Πόσο έχετε προδοθεί  , δεν χωράει στο μυαλό σας  το επιτρέπει όμως ο Θεός , είναι για το καλό σας     Γιατί κάνατε   είδωλα αυτούς που κυβερνούνε , αυτοί που σας κορόιδεψαν , τι άλλο να σας πούνε;
Ακόμα δεν τους μάθατε ;
Ακόμα τους ακούτε ;
Ακόμα τους πιστεύετε ;
Θέλετε κι΄ άλλα να δείτε ;
Θα επιτρέψω τότε εγώ  , να δείτε γεγονότα , να βγάλουνε τις μάσκες τους , να βγούν όλα στην
φόρα . τότε θα δείτε στη Βουλή , μεγάλες αποκαλύψεις  , ξεδιάντροπα θα λέγονται  χωρίς να νοιώθουν  τύψεις .-
Ίσως τότε καταλάβετε και πλέον αντιληφτείτε , ποιοι διοικούν τη χώρα αυτή  , στα πρόσωπά τους , τον διάβολο θα δείτε .-
Παιδάκια μου Αγαπητά , μόνο η προσευχή σας , θα σας   φρουρήσει σίγουρα τη χώρα σας  και την ψυχή σας  .-
Στην μάνα  σας την Παναγιά  και  σε όλους τους Αγίους  , κάνετε παράκληση  να σπεύσουν   να  βοηθήσουν .-
Αφήστε πια τα είδωλα , είδωλο να είναι  ο Χριστός σας  ,  για να έρθει η Ανάσταση , να φύγει ο σταυρό σας !
Αμήν ! .-

*** Απάτη με μεζονέτα – φάντασμα «χτυπά» και τη Μεσσηνία 
Αφελείς στο «κυνήγι» μιας μεζονέτας… φαντάσματος
   Μετά τη σπείρα των Βουλγάρων οι οποίοι, με πρόσχημα τραυματισμό παιδιού τους ή συγγενικού προσώπου, επιχειρούν να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα άτομα, προχθές δεχθήκαμε στην εφημερίδα δύο τηλεφωνήματα από παθόντες δημότες για μια απάτη που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια σε άλλες πόλεις της χώρας και έφθασε μέχρι τη Μεσσηνία.
Περιγράφοντάς τη θα λέγαμε ότι διακρίνεται από εφευρετικότητα, άψογο σχεδιασμό και άρτια οργάνωση. Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μεγάλη «δεξαμενή» ευκολόπιστων πολιτών, το κόλπο φέρεται να διαθέτει όλα τα συστατικά του τέλειου «εγκλήματος». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα από το 2007 έως σήμερα...
Αν δε σας έχουν πάρει ακόμα, αναμείνατε στο ακουστικό σας. Έως σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν σηκώσει το σταθερό ή το κινητό τους τηλέφωνο για να ακούσουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τους ενημερώνει ότι «κέρδισαν μια διώροφη μεζονέτα.
Αν «πατήσουμε το ένα», όπως μας προτρέπει η φωνή, θα μιλήσουμε με μια κυρία (υπάλληλο της μισθωμένης εταιρείας Extra Line) που μας «διευκρινίζει» ότι δεν κερδίσαμε ένα σπίτι, παρά μόνο τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε μια κλήρωση με αυτό ως έπαθλο.
  Μέχρι και… ΑΦΜ
Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να καλέσουμε σε έναν άλλο τηλεφωνικό αριθμό. Παραλείπεται, όμως, μια λεπτομέρεια: πρόκειται για γραμμή υψηλής χρέωσης, 14614 (τα πρώην 090). Εκεί, έπειτα από μια σύντομη αναμονή («λυπούμαστε για την καθυστέρηση, παρακαλώ περιμένετε», κατά την οποία, σύμφωνα με τις αρχικές καταγγελίες, επίσης δεν αναφερόταν το ποσό της χρέωσης), απαντά μια τηλεφωνήτρια, η οποία, αφού ζητάει τα στοιχεία μας -όνομα, αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση, μέχρι και... ΑΦΜ- μας δίνει το «χρυσό» κωδικό. Και το «ρολόι» γράφει...
Όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν νοικιάσει γραμμή υψηλής χρέωσης μέσω της οποίας πείθουν ανυποψίαστους πολίτες να τους αποκαλύψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια καλά στημένη απάτη. Δυστυχώς, σε τέτοιους καιρούς οικονομικής στενότητας, αυτά τα κρούσματα αυξάνονται. Σήμερα ο κόσμος ελπίζει στο ανέλπιστο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καχύποπτοι όταν κάποιος μας λέει ότι κερδίσαμε. Πρόκειται πάντα για απάτη και θα βρεθούμε χρεωμένοι. Ποιος χαρίζει σήμερα το οτιδήποτε; Γι’ αυτό αν το επόμενο διάστημα σας καλέσουν για τη… μεζονέτα που κερδίσατε, κλείστε το τηλέφωνο ή καλέστε την Αστυνομία.
Επαναλαμβάνουμε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι πολίτες όταν λαμβάνουν τηλεφωνήματα που τους ζητούν να καλέσουν κάποιον 5ψήφιο αριθμό με σκοπό να μπουν σε διαγωνισμούς/ κληρώσεις για δώρα. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για απάτη με πολύ υψηλές χρεώσεις.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Τροχαίο με τραυματισμό έξω από νηπιαγωγείο στην Άνθεια (φωτογραφίες και βίντεο) 
Το μεσημέρι της Πέμπτης δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν  στην Ε.Ο Καλαμάτας- Τρίπολης στο ύψος της Άνθειας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ατύχημα συνέβη όταν ο ηλικιωμένος οδηγός οχήματος που είχε κατεύθυνση προς το ρεύμα για Αθήνα έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε παρκαρισμένο όχημα αντίθετο ρεύμα.
Στο σημείο που ήταν παρκαρισμένο το όχημα υπάρχει το νηπιαγωγείο του χωριού που μάλιστα σε λίγο θα σχολούσαν οι μικροί μαθητές, έτσι από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα.
Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας διακομίστηκε ένα άτομο, ενώ οι ζημιές στα δύο οχήματα είναι μεγάλες.
Video: Άνθεια τροχαίο , https://youtu.be/1J6fVvYpKN8   .-
 
***  Στην τέταρτη κλιματική ζώνη η Μεσσηνία για το επίδομα θέρμανσης
 
Με καθυστέρηση τουλάχιστον 15 ημερών από την επίσημη έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος. Η χορήγησή του, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, θα είναι καλύτερα «στοχευμένη», προκειμένου νοικοκυριά που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πάρουν και υψηλότερα ποσά.
Τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης προανήγγειλε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι επιδιώκεται καλύτερη στόχευση του επιδόματος, χωρίς να επηρεάζεται το κονδύλι που συνολικά ανέρχεται σε 105 εκατ. ευρώ.
Επί της ουσίας, ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει γεωγραφικές αλλαγές ακόμα και μέσα στους ίδιους νομούς.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να χορηγηθεί φέτος με καλύτερη στόχευση σε όσους το έχουν ανάγκη, με γνώμονα τις κλιματικές συνθήκες. «Πέρυσι το επίδομα καταβλήθηκε με κατανομή σε επίπεδο νομών, ωστόσο διαπιστώσαμε μεγάλες διαφορές στις θερμοκρασίες και σε επίπεδο νομών».
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο 10ήμερο, ενώ όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση θα εκδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης (με τιμή που θα κινηθεί περίπου στα 93 λεπτά το λίτρο από 83 λεπτά το λίτρο πέρυσι) θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης δε θα γίνουν και θα περιοριστούν στη γεωγραφική κατανομή των δικαιούμενων ποσοτήτων επιδοτούμενου καυσίμου, με ανάδειξη των κλιματικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την πρόταση, σε κάθε νομό θα δημιουργηθούν ζώνες (π.χ. ορεινές και πεδινές) ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες. Με βάση την πρόταση αυτή, θα προκύψει αύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που κατοικούν στις ορεινές περιοχές σε κάθε νομό και μείωση για τους κατοίκους των πεδινών περιοχών.
Για παράδειγμα, οι ορεινές περιοχές της Καβάλας θα περάσουν στην πρώτη ζώνη, όπου το επίδομα είναι υψηλότερο και οι πεδινές θα παραμείνουν στη β΄ ζώνη, ενδεχομένως και κάποιες να μετατοπισθούν στη γ΄ ζώνη.
Η Μεσσηνία βρίσκεται στη δ' γεωγραφική ζώνη.
Το μέγιστο ύψος του επιδοτούμενου καυσίμου κυμαίνεται από 500 έως και 2.500 λίτρα και οι δικαιούχοι προσδιορίζονται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι και φέτος:
•Άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ
•Έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ
•Έγγαμος με 1 παιδί με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ
•Έγγαμος με 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ
•Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ
•Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ
 
***  Ειδική έρευνα για συγκεκριμένα είδη ορχιδέας στη Μεσσηνία 
Ειδική άδεια έρευνας στο διδάκτορα δασολόγο Τσιφτσή Σπυρίδωνα δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος για συγκεκριμένα είδη ορχιδέας που ευδοκιμούν και στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, η έρευνα αφορά στα είδη των γενών Epipactis, Himantoglossum και Pseudorchis (Orchidaceae).
Όπως αναφέρεται στη σχετική άδεια, θα ερευνηθούν οι φυλογενετικές σχέσεις και η διαφοροποίηση μεταξύ των ειδών και υποειδών, καθώς και η γενετική ποικιλότητα του κάθε είδους/υποείδους. Επίσης, λόγω της μεγάλης μορφολογικής ποικιλομορφίας που εμφανίζουν πολλά ορχεοειδή και η οποία δημιουργεί προβλήματα στην ταξινόμησή τους, όπου είναι απαραίτητο θα γίνει και μελέτη των μορφομετρικών δεδομένων του άνθους. Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας και της ανάγκης προστασίας των ορχεοειδών, που προκύπτει από εθνικά και διεθνή νομοθετήματα, οι παραπάνω πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και αποφάσεων για την αποτελεσματική προστασία τους.
Θα μελετηθούν τα παρακάτω είδη: Όλα τα είδη και υποείδη του γένους Epipactis στην Ελλάδα (Epipactis atrorubens, E. cretica, E. degenii, E. densifolia, E. distans, E. g re uteri, E. halacsyi, E. helleborine, E. heraclea, E. leptochila subsp. naousaensis, E. leptochila subsp. neglecta, E. microphylla, E. olympica, E. palustris, E. persica subsp. exilis, E. persica subsp. persica, E. pinovica, E. pontica, E. purpurata, E. subclausa, E. turcica), το Himantoglossum jankae (συμπεριλαμβανομένων των πληθυσμών του H. samariense που θεωρείται ενδημικό της Κρήτης) και το Pseudorchis albida.
Η έρευνα θα γίνει κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι το 2018.
Στην Πελοπόννησο, θα πραγματοποιηθεί σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία.  Β.Β.

***  Ο Καλογρίτσας και η διαχείριση απορριμμάτων στην Καλαμάτα 
Περίπου στα τέλη του περασμένου Ιουνίου ο Δήμος Καλαμάτας αποφασίζει να προχωρήσει σε διαγωνισμό διαχείρισης των απορριμμάτων του. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η αντίστοιχη υπηρεσία στην προσπάθειά τους να κάνουν όσο γίνεται πιο άρτια τη μέθοδο διαχείρισης δίνουν περισσότερο βάρος στα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει η ανάδοχος εταιρεία και λιγότερο στο κόστος ανά τόνο.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δέχεται "βροχή" ενστάσεων, ιδιαίτερα από την εταιρεία "Τοξότης" συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα. Μπροστά στον κίνδυνο ο διαγωνισμός να… τιναχτεί στον αέρα, προχωρά σε ανασύνταξή του, ένα μήνα αργότερα, αλλάζοντας τους όρους αντίστροφα.
Όμως, δεν προλαβαίνει να βγει στον αέρα, διότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλάζουν οι όροι των διαγωνιστικών διαδικασιών από το υπουργείο κι έτσι το έργο "παγώνει".
Παράλληλα, στις 11 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφασίζει με ευρεία πλειοψηφία και εγκρίνει 8 μελέτες, οι οποίες – σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες - θα υποβληθούν προς έγκριση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», στην προσπάθεια του Δήμου για υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που ψηφίσθηκε πρόσφατα. Ακόμα περιμένουν απάντηση στο Δήμο Καλαμάτας.
Επειδή, όμως, στις 23 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η ισχύουσα μέχρι σήμερα σύμβαση, η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση θα κληθεί να αποφασίσει για την «Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την υπηρεσία “Επεξεργασία Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού - κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος -αξιοποίηση ανακυκλώσιμων”, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, όπως αυτή προσαρμόσθηκε έπειτα από την έναρξη ισχύος του Ν. 4412/2016».
Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται ετησίως στο ποσό των 1.666.560 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ (24%). Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τα δύο έτη ανέρχεται σε 3.333.120 ευρώ, ενώ αν ασκηθούν και τα δικαιώματα προαίρεσης προστίθεται 1.666.560 ευρώ, σύνολο: 4.999.680 ευρώ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους και χρεώνεται σε συγκεκριμένο κωδικό.
Το έργο αφορά σε σύστημα Ολοκληρωμένης Γραμμής Επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Καλαμάτας. Συνοπτικά, η μονάδα θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:
•Μονάδα Τεμαχισμού
•Μονάδα Διαχωρισμού
•Μονάδα συμπίεσης-δεματοποίησης
•ΚΔΑΥ
•Μονάδα Κομποστοποίησης-ραφιναρίσματος.
Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα σύμμεικτα απορρίμματα (περιεχόμενο γκρι κάδου) του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις της υπηρεσίας, δεν ξεπερνούν τους 28.000 τόνους ανά έτος. Η εγκατάσταση θα πρέπει να λειτουργεί κατ’ ελάχιστο 6 ημέρες την εβδομάδα για 8 ώρες / ημέρα, συνεπώς η ημερήσια δυναμικότητα του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι 90 t/ημέρα ή 360 ΓΠ3/ημέρα. Οι εργασίες που αφορούν στην κομποοτοποίηση θα πραγματοποιούνται συνεχώς.
Στην προηγούμενη ακυρωθείσα διαγωνιστική διαδικασία είχαν δηλώσει ενδιαφέρον έξι (6) εταιρείες, εκ των οποίων η μία ήταν συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η εταιρεία του δηλώσει και πάλι συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία…
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Αθλητική ενημέρωση :

  ***   Στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας 
 Τετάρτη 12/10/2016:





~**   ΡΕΑΛ  Μανδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   83-65 , (42-40) .-  Tα δεκάλεπτα : 23-17 , (42-40) , 62-53 , 83-65 .-
  ~Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).
Αναλυτικά η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαππέτρου, Σπανούλης, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Χάκετ και Λοτζέσκι.
Ενώ, οι 12 της «βασίλισσας» είναι οι: Ράντολφ, Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Νοσιόνι, Νόντσιτς, Ματσιούλις, Ρέγες, Αγιόν, Κάρολ, Χάντερ, Γιουλ και Τόμπκινς.
~Λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς, πραγματοποιήθηκε μία συνέντευξη Τύπου παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και των Ντέιβιντ Ρίβερς και Ινιάκι Ντε Μιγκέλ.
 «Γκρίζα» νίκη της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη
***Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόσερ (Γερμανία), Λάτισεφς (Λετονία)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ράντολφ 7, Ντέιπερ 2, Ρούντι 7 (1), Ντόνσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).

 *** Θέλει τον Κουκ ο ΠΑΟ για αντικαταστάτη του Τζέιμς
Λέει «ναι» η ΕστουντιάντεςΘέλει τον Κουκ ο ΠΑΟ για αντικαταστάτη του Τζέιμς~ Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Ομάρ Κουκ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Μάικ Τζέιμς. Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση του 34χρονου πλέι μέικερ με κοινοτικό διαβατήριο (Μαυροβούνιο) και μετά από διαπραγματεύσεις με την Εστουντιάντες και τον εκπρόσωπο του κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη.
Πλέον απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να μπει ο Κουκ στο αεροπλάνο και να ντυθεί στα «πράσινα» μέχρι το τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.
Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Κουκ, ο οποίος διαθέτει 10ετή εμπειρία στα ευρωπαϊκά παρκέ και διακρίνεται για την έφεση του στο κομμάτι της δημιουργίας, αλλάζουν τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό και στις σκέψεις του Αργύρη Πεδουλάκη για την κάλυψη του κενού στα γκαρντ, που δημιουργήθηκε από τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς.
Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής και με το ντέρμπι στο ΣΕΦ προ των πυλών ο τεχνικός των «πράσινων» δεν αποκλείεται να επαναφέρει στη 12άδα για τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού τον πάουερ φόργουορντ Ντιμίτρις Νίκολς και όχι τον γκαρντ Τζέιμς Φελντέιν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***  Επιπλέον 60 εκ. ευρώ στις ομάδες του Europa League από το 2018
 Πιο... πλούσια η διοργάνωσηΕπιπλέον 60 εκ. ευρώ στις ομάδες του Europa League από το 2018                         ~
Πλουσιότερες κατά 60 εκ. ευρώ θα γίνουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Europa League από το 2018.
Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ανάρτησης που έκανε στο Twitter η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), η οποία αποφάσισε να δώσει επιπλέον κίνητρο στους συλλόγους που λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Από το προαναφερθέν ποσό τα 10 εκ. ευρώ θα αφορούν τις ομάδες που θα παίζουν στους προκριματικούς, ενώ τα υπόλοιπα 50 θα μοιραστούν σε αυτές που θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  ΤΩΡΑ! Ο Κοντονής απαιτεί ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ FIFA και UEFA...
 ~ Να παρέμβει η FIFA και η UEFA ζητάει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για το θέμα που έχει προκύψει με τις εκλογές της ΕΠΟ.
Με επίσημη δήλωση, υπογραμμίζεται η ανάγκη να παρέμβουν οι δύο φορείς, ορίζοντας προσωρινή διοίκηση:
"Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.
Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της.
Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε FIFA και UEFA την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.
Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών".

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 : ~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016
  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:  
   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-13-2016.html .-
 ~ 


 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5024  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.301   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου