ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......
~
Η πνευματική βάση
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Παιδιά μου, αυτή η ζωή είναι σαν το Γυμνάσιο των παιδιών. Να αγωνιστούμε να πιάσουμε τη βάση.
- Γέροντα, η βάση στο Γυμνάσιο είναι 10. Αν πιάσουμε 8,5 τι θα γίνει;
- Ε, ευλογημένε! Πιάσε εσύ 8,5 και θα σου ρίξει ο Θεός μια κλωτσιά και θα σε βάλει στον Παράδεισο!!!!

 


 
Εορτασμός ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗΣ  και  ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στο ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ μέσα από Βίντεο  ...:
1~* Εσπερινός αρτοκλασία Ι Ν  Αγίου Κωνσταντίνου Αγίας Τριάδος  4/6/2017  : https://youtu.be/LVOXviV6fz0  .-
2~* Πεντηκοστή Εσπερινός μετά Θ Λ     04/06/2017:
https://youtu.be/2twu0e9171Q  .-
3~* Άγιος Κωνσταντίνος  Ελένη Αγίας  Τριάδος  εσπερινός Αρτοκλασία  4/6/2017: https://youtu.be/Lu96Xa3nMM0 .-
4~*Αρτοκλασία εσπερινός Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης Αγίας Τριάδος Αρφαρών 4/6/2017: https://youtu.be/7h4z_h3vzNg .- .-
5~* Εκφώνηση ακρόαση Ι. Ε. από Παπά-Στέλιο ,Ι Ν  Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών 5/6/2017: https://youtu.be/aBLn0bKtrI0  .-      
6~*Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών 05/06/2017 μαγαζί Α. Κ. Μωραγιάννη : https://youtu.be/pLqzCGEr6EY .-
7~*I. N. Αγίου Κωνσταντίνου  Ελένης και Αγίας Τριάδος 05/06/2017: https://youtu.be/3RaGjOoLZ2w .- 
8~*Αγίου Πνεύματος Άγιος  Κωνσταντίνος Αρφαρών  5/6/2017:
 https://youtu.be/-GaxQQGp2QA .-
9~* Αρτοκλασία Ι Ν  Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης και Αγίας Τριάδος 5/6/2017  : https://youtu.be/32OLvTSWa0M  .-
10~* Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κωνσταντίνου -Ελένης Αρφαρά Μεσσηνίας  5-6-2017: https://youtu.be/r0aV_79y0a0  .-
11~*Ι Ν  Αγίου Κωνσταντίνου  Ελένης και Αγίας Τριάδος Θ Λ  5/6/2017: https://youtu.be/rHVCTVQJjO0   .-
12~ΠΥΡΓΟΣ Μάνης Ι Ν  Αγίου Γεωργίου 7/6/2017:
13~Πύργος  χωριό Μάνης 7/6/2017:

~ 6 Ιουνίου
Πέντε Παρθένων και Μαρτύρων: Μάρθας, Μαρίας, Κυράς Βαλερίας, Μαρκίας και της συνοδείας αυτών και Γελασίου. Νεομάρτυρος Μιχαήλ, του κηπουρού (†1770). Οσίων Ιλαρίωνος του νέου (1), ηγουμένου Μονής των Δαλμάτων (†845), Ανούβ του σημειοφόρου, Αττάλου του θαυματουργού και Φώτα.
1) Ο όσιος Ιλαρίων καταγόταν από την Καππαδοκία και έζησε τον 9ο αι. Οι γονείς του, Πέτρος και Θεοδοσία, ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι και γαλούχησαν τον μικρό γιο τους με την ορθόδοξη πίστη. Όταν ενηλικιώθηκε, ποθώντας το δρόμο της αρετής και της άσκησης πήγε στο μοναστήρι της Ξηρονησίας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στην άσκηση, την αυστηρή νηστεία, τη σιωπή και την μελέτη των Θείων Γραφών. Αργότερα πήγε στη Μονή Δαλμάτων, όπου και έγινε μεγαλόσχημος. Εκεί παρέμεινε μία δεκαετία και γρήγορα έγινε παράδειγμα άσκησης, ταπεινοφροσύνης και μεγαθυμίας για όλους τούς αδελφούς, οι οποίοι παμψηφεί τον ανέδειξαν ηγούμενο της Μονής. Όταν ξέσπασε η θύελλα της Εικονομαχίας ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, με τον ασεβή πατριάρχη Θεόδοτο το Μελισσηνό, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κάμψουν το αγέρωχο φρόνημα του οσίου. Εκείνος όρθωσε το πνευματικό του ανάστημα και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τότε άρχισε ο απηνής διωγμός του. Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, υπέστη αγόγγυστα και με θαυμαστή καρτερία περιορισμούς σε απομακρυσμένες Μονές, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και εξορίες. Άντεξε όμως, όλες τις ταλαιπωρίες «ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού», ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Κύριο, που τον αξίωσε να μείνει αλύγιστος στις επάλξεις του αγώνα. Μετά το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, επέστρεψε στη Μονή του, έζησε τρία ακόμη χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 70 ετών.  ~ 
Σήμερα 06/06/2017 εορτάζουν:
Όσιος Ιλαρίων ο νέος, ηγούμενος Μονής Δαλμάτων, Όσιος Άτταλος ο Θαυματουργός, Άγιος Γελάσιος
~   Ἦχος α’. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος.
~  Τῶν λόγων τοῦ Κυρίου τὴν χάριν γεωργήσας, ἤνθησας καθάπερ ἔλαια, παμμάκαρ Ἰλαρίων, ἐλαίω τῶν θείων ἀρετῶν, καὶ τῆς ὁμολογίας σου σοφέ, ἰλαρύνων τᾶς καρδίας καὶ τᾶς ψυχᾶς, τῶν πίστει σοὶ ἐκβοώντων δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντη, δόξα τῷ ἐνεργούντι διά σου, πάσιν ἰάματα.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ιλαρίωνος του Νέου - 6 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/DtDyTuf2YfE  .-


Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
*** ΜΠΡΑΒΟ στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!  Διαβάστε και ΔΙΑΔΩΣΤΕ...

~  Τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα βγάζει λαμπρά μυαλά, είναι η είδηση που μας έρχεται από το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνασίου Παπάγου.
Η ομάδα Ρομποτικής, υπό τους καθηγητές Βαμβακάρη  Μιχάλη (πληροφορικός), Καλέμη Γιώργο (φυσικός) και τους μαθητές Αγγέλο Φίλιππο και Βλαζάκη Παύλο, συμμετείχε στην έκθεση Maker Faire – The European Edition, που διενεργήθηκε στη Ρώμη στις 14-16/10/2016, και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση με το έργο: «Hydrobot conversion to an electronically controlled robot vehicle».



VIDEO : Maker Faire Rome 2016 - Hydrobot inside the pool  , https://youtu.be/IhDv2e9YCrc  .- (Eναλλακτικά ΕΔΩ)
~  Η κατασκευή που παρουσιάστηκε και απέσπασε το πρώτο βραβείο αφορούσε τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου υποβρυχίου ρομπότ φτιαγμένου από απλά υλικά, το οποίο σε πραγματικό χρόνο ερευνά και καταγράφει μετρήσεις του υδάτινου περιβάλλοντος.
Βίντεο 2  : Maker Faire Rome 2016 - Hydrobot and Openrov show , https://youtu.be/lzI3hS58A50  .-  (Eναλλακτικά ΕΔΩ)
~  Η ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Παπάγου ήταν μία από τις 15 ευρωπαϊκές ομάδες- εκ των οποίων οι έξι ήταν Ελληνικές- που παρουσίασαν τις εργασίες τους.
Βίντεο 3  : MFR2016 - Greek teams  , https://youtu.be/JE4YcB3hAI0  .-
(Eναλλακτικά ΕΔΩ)
~ Οι διοργανωτές προσκαλούν την ομάδα στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ουάσινγκτον για τη βράβευσή της.

*** Διαμαρτυρία από τη ΓΑΙΑ για το Κ.Υ. Μεσσηνιακής Μάνης 
 
 
Βεβαίως η λιτότητα συνεχίζεται, βεβαίως με κάθε σταγόνα γίνεται επαχθέστερη γιατί προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα, βεβαίως θα έχει διάρκεια σε μεγάλο βάθος χρόνου. Σαρκάζει τόσο τα περί του αντιθέτου η όποια αισιοδοξία της κυβέρνησης όσο και οι υποσχέσεις της «εν αναμονή κυβέρνησης» ότι μπορεί να μας απαλλάξει από κάθε κλαυθμό και οδυρμό, στεναγμό και λύπη.
Ένας από τους τομείς που έχουν φτάσει στο…αμήν, είναι αυτός της υγείας. Βέβαια, μπορεί στη Μεσσηνία να βλέπουμε όλοι την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία βελτιώνεται συνέχεια, αλλά αυτή είναι μόνο μια ελάχιστη εικόνα.
Στην περιφέρεια του Νομού τα πράγματα είναι αφημένα στον…πατριωτισμό όσων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού έχει απομείνει, αλλά και σε ορισμένες ομάδες εθελοντών, οι οποίες σβήνουν πυρκαγιές, προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Μια τέτοια ομάδα είναι και η "ΓΑΙΑ" στη Δυτική Μάνη. Προχθές, το πρωί τα μέλη της αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μεσσηνιακής Μάνης (Αγίου Νικολάου), προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στην Καρδαμύλη, αλλά και προσπαθώντας να αφυπνίσουν και να…σηκώσουν τους συμπολίτες τους από τον καναπέ τους.
Βέβαια, το πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής δεν δημιουργήθηκε σήμερα. Είναι προϊόν που έρχεται από τα βάθη του χρόνου. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι.
  "Μπλόκο στην κυκλοφορία  - δικαίωμα στην υγεία"
"Η Eθελοντική ομάδα της ΓΑΙΑ προσκαλεί όλους τους δημότες της Δυτικής Μάνης, το Σάββατο 3/6/17, στις 10π.μ., στην Καρδαμύλη στο Γυμνάσιο, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών και των παραθεριστών με κεντρικό σύνθημα: “Μπλόκο στην κυκλοφορία-  δικαίωμα στην υγεία”.
Και συνεχίζει: "Δώστε το παρόν για μια δυναμική διαμαρτυρία. Με σκεπτικό την ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών του δήμου μας. Με μοναδικό κίνητρο την διαφύλαξη της ζωής, ενημερώνουμε για την τραγικότητα του Κέντρου Υγείας Μεσσηνιακής Μάνης. Το κέντρο υγείας παρά τις υπερπροσπάθειες των λίγων εναπομεινάντων ιατρών και των εθελοντών της ΓΑΙΑ, αδυνατεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη.
Στα δεκάδες σοβαρά περιστατικά υγείας τη βδομάδα, των συχνών οδικών ατυχημάτων της θερινής περιόδου, οι 4 ιατροί και οι εθελοντές της ΓΑΙΑ, βρίσκονται στη δυσμενή θέση να μη μπορούν να βοηθήσουν πολίτες κι επισκέπτες.
Διεκδικούμε το αυτονόητο, την υγεία μας. Διεκδικούμε άμεση επίλυση. Απαιτούμε να μη χαθεί άλλη ζωή. Απαιτούμε αξιοπρέπεια. Ο αγώνας σύσσωμων των πολιτών Δυτικής Μάνης δεν θα σταματήσει μέχρι να εισακουστούμε, ενωμένοι και συσπειρωμένοι". Αυτό έλεγε η πρόσκληση της ομάδας που είχε μοιραστεί στους πολίτες.
  Αμ΄ έπος αμ΄ έργον
Χθες το πρωί, μέλη και φίλοι της εθελοντικής ομάδας πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους. Το "Θάρρος" επικοινώνησε με το συντονιστή της προσπάθειας, Κώστα Ξυδέα, για μια ενημέρωση από πρώτο χέρι.
"Όλοι γνωρίζουμε ότι η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε έρχεται από παρελθόν. Τους τελευταίους μήνες, μη ανεχόμενοι τη διαιώνισή της, το αποφασίσαμε να τη γνωστοποιήσουμε και πάλι προς όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα. Έγγραφα, συζητήσεις, υποσχέσεις. Κι όλα αυτά μια και γνωρίζαμε ότι το επόμενο διάστημα το Κέντρο Υγείας θα… ερημώσει από γιατρούς. Σήμερα, από τους 11 γιατρούς που έπρεπε να είχε έχουν απομείνει τέσσερις και οσονούπω θα υπάρχουν μόνο τρεις! Καταλαβαίνετε ότι με τέτοια νούμερα δεν μπορεί να προσφερθεί καμία ουσιαστική ιατρική βοήθεια. Μάλιστα, υπάρχει κι ένα πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο που…αραχνιάζει, λόγω νομικού κωλύματος!
Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αντικαθιστώντας, επί της ουσίας, το κράτος. Τρέχουμε να σβήσουμε φωτιές, προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Με τα φυσικά φαινόμενα είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε, όμως, να γίνουμε και γιατροί. Τα χέρια μας είναι γεμάτα αίματα από συνανθρώπους μας, που άλλους χάσαμε, άλλους καταφέραμε να κρατήσουμε στη ζωή. Ειλικρινά, είναι πολύ βαρύ το φορτίο που σηκώνουμε και οι ώμοι μας δεν αντέχουν άλλη κρατική αναλγησία".
Αυτά μας είπε, χθες, ο κ. Ξυδέας. Κάποτε πρέπει να μιλήσει έμπρακτα και το κράτος…  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΑNΑKΗΡΥΞΗ ΑΟΖ κόντρα στην ΤΟΥΡΚΙΑ!  Συμμαχία Ελλάδoς-Αιγύπτου...

~ Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω συνεχών κρίσεως στη Μέση Ανατολή τις οποίες εάν μπορέσει να τις εκμεταλλευτεί θα μπορέσει να αλλάξει άρδην το γεωπολιτικό τοπίο για την ίδια.
Η νέα κρίση με το Κατάρ δίνει την ευκαιρία στη χώρα μας να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο η οποία συμμετέχει στον «αποκλεισμό» του Κατάρ, το οποίο είναι σημαντικός σύμμαχος της Τουρκίας. Από την άλλη, η Ελλάδα δεν έχει σημαντικές συμφωνίες ή γεωστρατηγικές συμφωνίες με την Ντόχα.
Η Αίγυπτος κατηγορεί το Κατάρ ότι χρηματοδοτεί τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» που πολεμάνε τον Αλ Σίσι. Στους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» να θυμίσουμε ότι ανήκει και ο Τούρκους πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν.
Χθες, δείγμα του εξαιρετικού κλίματος μεταξύ Ελλάδος-Αιγύπτου ήταν και το αίτημα του υπουργού εξωτερικών της Αιγύπτου για εκπροσώπησης της χώρας του από την Ελλάδα, αίτημα που έγινε αμέσως δεκτό.
Με δεδομένη την κατάσταση, ίσως να διανύουμε την πιο προσοδοφόρα εποχή για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Εάν αυτό συμβεί, το ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης θα εκτοξευτεί. Η χώρα μας μπορεί να γίνει αυτομάτως πολύ σημαντική χώρα ενεργειακά.
Η Ελλάδα και η Αίγυπτος θυμίζουμε ότι συνδέονται και με αμυντικές συνθήκες, ενώ έχουν γίνει και αρκετές κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο.

***  Παρουσία Κατρούγκαλου η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα! (φωτογραφίες) 
 
Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα!
Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών ήταν ο Ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Πάνω (Παλιά) Πόλη όπου χθες τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, μετά  Θείου κηρύγματος.
Μετά την προσέλευση των επισήμων, έγινε η εκκίνηση Λιτάνευσης  της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Τη Λιτανεία συνόδευσαν η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, μαθητές και πιστοί. Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν στις θρησκευτικές τελετές ήταν προβληματισμένοι για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και αισιόδοξοι ότι, τελικά, θα έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη και ανάπτυξη, ενώ για την Κυπαρισσία και την Τριφυλία επεσήμαναν τις δυνατότητες και το έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν για αναπτυξιακή προοπτική!
Στις θρησκευτικές τελετές κι εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τον πρώην ΥΦΕΘΑ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανό Σεκλό, τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας, Ηλία Τσίγγανο, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτη Αλευρά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, την επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Ιωάννα Μαραβελή, τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσηνίας και πρώην βουλευτή, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας, Ζαχαρία Κανελλόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπασάκο, την πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Παναγιώτη Γυφτάκη.
Από το δήμο Τριφυλίας προσφέρθηκε κέρασμα με μπουφέ, από το κέτερινγκ “Μελιστάλαχτον - Χρόνης και Ευθυμία”, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε ότι, «Μέσα σε τρεις μέρες είναι η δεύτερη φορά που είμαι στην Κυπαρισσία και, νομίζω ότι, έτσι πρέπει γιατι πέρα από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχω και ευθύνες, που μάλιστα τις αντιλαμβάνομαι πρωτεύουσες, απέναντι σ’ αυτούς που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους ως βουλευτή Μεσσηνίας. Ξέρετε ότι, η Κυπαρισσία έχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης και μεγάλα θέματα που πρέπει να λυθούν. Από τα γενικότερα, που δεν αφορούν μόνο την Κυπαρισσία, όπως ο δρόμος Τσακώνας και Καλού Νερού, μέχρι θέματα τοπικής ανάπτυξης από την οδοποιία ως τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στο Κάστρο.
Είναι η περίοδος τώρα που γυρίζει όλη η χώρα στην ανάπτυξη, να επιδιώξουμε ακριβώς αυτή η ανάπτυξη να είναι δίκαιη για όλους. Να μη μοιραστεί από νέο πλούτο που θα παραχθεί, στους λιγότερους. Προσπαθούμε, λοιπόν, και στην Ευρώπη για το καλύτερο δυνατό. Τώρα που ανταποκρίθηκε η χώρας στις υποχρεώσεις της, περιμένουμε κι απ’ τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Είναι, όμως, δική μας ευθύνη να φτιάξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας που δε θα βασίζεται στα δανεικά, ούτε μόνο στη δημόσια και την ιδιωτική κατανάλωση. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί». Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, εκτός από ευχές για υγεία και χαρά, είπε ότι πως,
«Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία είναι μια δυναμική περιοχή η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Αποτελεί έναν σημαντικό, παρθένο πυλώνα στον οποίον πρέπει όλοι μας, με σοβαρότητα, να επενδύσουμε προκειμένου να βρει το δικό της το δρόμο. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της Τριφυλίας και είμαι πεπεισμένος ότι τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στο δυναμισμό των Τριφυλίων εναπόκειται η ευθύνη του ν’ αναλάβουν αυτές τις πρωτοβουλίες για να πάρει τη θέση της στην ανάπτυξη!». Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι, «Κορυφώνονται σήμερα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διατρέχουν το δήμο Τριφυλίας, αλλά κυρίως χτυπά η καρδιά της πρωτεύουσας του δήμου μας, της Κυπαρισσίας, και νομίζω ότι αυτές οι γιορτές δώσανε το στίγμα τους, από μόνες τους, πέρα από κάθε προσδοκία.
Οι πολίτες συμμετείχαν, οι φορείς συμμετείχαν, ο δήμος δημιουργούσε. Έτσι σήμερα, του Αγίου Πνεύματος, αφήνοντας λίγο στην άκρη τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία μας, απασχολούν κι όλες τις δομές που υπάρχουν στο δήμο Τριφυλίας ας ευχηθούμε να ’ναι εόρτιος και χαρούμενο το περιβάλλον και το κλίμα και εύχομαι από βάθους καρδιάς για όλους τους πολίτες μας ό,τι καλύτερο. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλο τον αγώνα, σε μια αρνητική περίοδο, να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, τον κ. Τατούλη, για την όλη συμβολή του, για όλη την προσφορά του και νομίζω ότι αυτές τις μέρες οφείλουμε να κάνουμε μια στάση στη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του προσήνεμου μόλου του λιμανιού μας, της Κυπαρισσίας. Ευχαριστώ τον κ. Κατρούγκαλο για τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις και να ’στε βέβαιοι στα διαλλείματα όλων των εκδηλώσεων υπάρχει πολύ μεγάλη δυνατότητα για να παρουσιάζουμε τα αιτήματα του δήμου, τις αγωνίες της κοινωνίας και αυτό ας το κρατήσετε γιατι νομίζω ότι το πνεύμα ήταν εξαιρετικό με διάθεση συνεργασίας όλων».

***  ΠΟΛΕΜΟΣ στη Μ. Ανατολή!  Ραγδαίες εξελίξεις με τους αγωγούς...

~ Σε αναταραχή βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με το Κατάρ. Βασική αιτία της κρίσης δεν είναι άλλη από τους φυσικούς αγωγούς και τα συμφέροντα πίσω από αυτούς.
Το Κατάρ, έχοντας κλείσει μια συμφωνία πολλών δις με τον Ιράν, έχει μαζί με τους Ιρανούς το μεγαλύτερο γνωστό κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο, το South Pars.
Το σχέδιο είναι απλό. Η κατασκευή ενός αγωγού που θα ξεκινά από το κοίτασμα South Pars , θα περνάει από το  Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία και θα καταλήγει στην Ευρώπη.
Ωστόσο, το Κατάρ συμφώνησε με το Ιράν και τη Ρωσία έναν δεύτερο αγωγό, ο οποίος θα έφτανε μέχρι τη Μεσόγειο μέσω του σιιτικού χερσαίου δρόμου.
Εδώ εξηγείται και η ουδέτερη στάση που κράτησαν Ιράν και Ρωσία, καθώς αν τα πράγματα πάνε στα άκρα,  μια στρατιωτική εμπλοκή θα καταστρέψει τα πάντα.

***  Μεγάλη συμμετοχή και φέτος στην ομαδική βάπτιση της Καρποφόρας (φωτογραφίες) 
 
Για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος η ομαδική βάπτιση που γίνεται τα τελευταία έτη στην Καρποφόρα Μεσσηνίας.
Η δράση αυτή στηρίχθηκε  από την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ", στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών της.
Τέλος να σημειωθεί ότι στα νεοφώτιστα που ξεπέρασαν τα 100 θα μοιράστηκαν συμβολικά δώρα.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!  Δείτε πως οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...

~ Ο Πολωνός Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στις διεθνείς σχέσεις και την γεωπολιτική. Όμως η κληρονομιά του δεν είναι και πολύ θετική, ιδίως στον πόλεμο του Αφγανιστάτ, με αποτέλεσμα το Russia Today να κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα με τίτλο «Αφγανιστάν - η θανατηφόρα κληρονομιά του Μπρζεζίνσκι».
Από τον τεράστιο αυτό διεθνολόγο έχουν επηρεαστεί οι περισσότεροι Πρόεδροι των ΗΠΑ τα τελευταία 30-40 χρόνια, όπως ο Ομπάμα, ο Τζόρτζ Μπους και ο Τζίμυ Κάρτερ.
Ο Μπρζεζίνσκι μισούσε την Σοβιετική Ένωση και αυτό τον οδήγησε να αναπτύξει μια αντι-Ρωσική στρατηγική η οποία εφαρμόστηκε λίγο μετά στον πόλεμο του Αφγανιστάν, κάτι που πληρώνουν άνθρωποι με τη ζωή τους μέχρι και σήμερα.
Η στρατηγική του είχε δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν η «επιθετική προώθηση του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Ο Μπρζεζίνσκι αναγνώρισε το πολιτικό πλεονέκτημα που αποκτούσε από το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γι’ αυτό άσκησε πίεση στην Σοβιετική Ένωση και συσπείρωσε ένα αντίπαλο στρατόπεδο εναντίον της Μόσχας» γράφουν ο Jeremy Isaacs και ο Taylor Downing στο βιβλίο τους «Cold War».
Το δεύτερο μέρος της στρατηγικής του Μπρζεζίνσκι για την αποδυνάμωση των Σοβιετικών ήταν να υποχρεωθεί από τις καταστάσεις το Κρεμλίνο να αποστείλει Ρωσικά στρατεύματα στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν. Αυτό επιτεύχθηκε με την υποστήριξη των αντικυβερνητικών μουτζαχεντίν, δηλαδή τους σκηροπυρηνικούς ισλαμιστές. Στην αρχή η βοήθεια ήταν οικονομική, όμως μετά το 1979 η βοήθεια έγινε και στρατιωτική.
Όπως γράφει και το RT, ο Μπρζεζίνσκι παραδέχθηκε ότι είχε βάλει τον Κάρτερ να υπογράψει την πρώτη απόφαση για μυστική βοήθεια στους αντάρτες τον Ιούλιο του 1979, 5 ολόκληρους μήνες πριν οι σοβιετικοί επέμβουν (Χριστούγεννα του 1979). «Έγραψα ένα σημείωμα στον πρόεδρο στον οποίο του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μου, αυτή η βοήθεια θα προκαλούσε μια σοβιετική στρατιωτική επέμβαση», είπε ο Μπρζεζίνσκι.
Στην ουσία ο Μπρζεζίνσκι θεωρούσε ότι το Αφγανιστάν θα μπορούσε να είναι το «Βιετνάμ της Σοβιετικής Ενώσεως» και γι’ αυτό είχε πρώτος προτείνει την υποστήριξη των τζιχαντιστών, οι οποίοι θα κατέλυαν τις κοσμικές, σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που ήταν φιλικά προσκείμενες στους Σοβιετικούς.
Κι όμως, ο Μπρζεζίνσκι δεν μετάνοιωσε ποτέ για τις στρατηγικές που πρότεινε στους Αμερικανούς προέδρους. Όταν τον ρώτησαν το 1998 «Έχετε μετανιώσει που υποστηρίξατε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, ο οποίος έδωσε όπλα και συμβουλές στους μελλοντικούς τρομοκράτες;» ο Μπρζεζίνσκι απάντησε: «τι ήταν πιο σημαντικό για την παγκόσμια ιστορία; Κάποιοι αναστατωμένοι μουσουλμάνοι ή η απελευθέρωση της Κεντρικής Ευρώπης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου;» ενώ το το 2008 δήλωσε ότι «Θα το ξανά έκανα».
Το 2017 ο πλανήτης πληρώνει ακόμη ακριβά τη στρατηγική χρηματοδοτήσεως των ΗΠΑ στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, και το 2017 είναι από τα πιο αιματηρά στο Αφγανιστάν. Μέσα σε 3 μήνες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί πάνω από 2.000 άμαχοι. Ο Μπρζεζίνσκι έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά...

*** Κατάληψη στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας από αγρότες για τους δασικούς χάρτες 
Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες της Μεσσηνίας, ειδικότερα αυτή τη φορά αγρότες των Γαργαλιάνων θα προβούν σε κατάληψη του Δασαρχείου της Κυπαρισσίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Ακολουθεί το κείμενο του Αγροτικού Συλλόγου:
Οι δασικοί χάρτες της περιοχής μας όπως αυτοί αναρτήθηκαν   περιλαμβάνουν πλήθος καλλιεργούμενων  εκτάσεων ως  δασικές.
Οι εκτάσεις αυτές συχνά περιέχουν ελαιόδεντρα ηλικίας άνω των 40-50 ετών. Ωστόσο σύμφωνα με τον νόμο, ότι παρουσιάζεται στις Αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960 ως δασική έκταση, λαμβάνει τον χαρακτηρισμό αυτό, στους δασικούς χάρτες. Έτσι τα περιθώρια που έχει ο καλλιεργητής είναι είτε να αμφισβητήσει την ακρίβεια των αεροφωτογραφιών (με  μικρές  ελπίδες) ή να προβεί σε εξαγορά  της έκτασης αυτής. Η εξαγορά είναι μια άλλη  μεγάλη ιστορία. Για τις εκτάσεις που έχουν γεωργικά καλλιεργηθεί πριν το έτος  1975 μπορεί να προβεί σε εξαγορά της κυριότητας με τίμημα το ¼ της αντικειμενικής αξίας δίχως όμως να μπορεί να αλλάξει την χρήση από γεωργική σε οτιδήποτε άλλο, δηλ. δεν μπορεί να κτίσει εξοχική κατοικία . Βέβαια για να γίνει η εξαγορά αυτή θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθεί ο καλλιεργητής στο κόστος της κατάρτισης οικονομοτεχνικής μελέτης και τοπογραφικού. Επίσης θα επιβαρυνθεί και με επί πλέον κόστος για  την αλλαγή της χρήσης  της έκτασης .
Για τις εκχερσώσεις μετά το 1975 και μέχρι το 2007 ο καλλιεργητής   μπορεί   να  αποκτήσει μόνο την χρήση της γης.
Ο   δημόσιος  λόγος σχετικά με τα δασικά κυριαρχείται  από « οικολογούντες» οι  οποίοι ταυτίζουν τον  ιδιοκτήτη  βίλας  στο δάσος με τον αγρότη   καλλιεργητή .
Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό εκπροσώπησης στο δημόσιο διάλογο που επικρατεί  στα ΜΜΕ , σε διάφορα συνέδρια, εκδηλώσεις, επιστημονικές συζητήσεις  κ.λπ. Η άποψη του αγρότη καλλιεργητή δεν ακούγεται πουθενά .
Είναι τρομακτικό το έλλειμμα της  παρουσίας  των  συλλογικών  οργάνων  των αγροτών  στον δημόσιο λόγο. Επίσης  είναι   τρομακτική η αδιαφορία  ακόμα  και για λόγους ψηφοθηρικούς των πολιτικών κομμάτων. Για κάποιο λόγο   φαίνεται  πως όλοι έχουν  συνωμοτήσει να αποσιωπήσουν τις τεράστιες ευθύνες  του κράτους για το αλαλούμ που έχει  προκύψει με τα δασικά και την  λύση του προβλήματος  σε βάρος  των αγροτών.
Ειδικότερα   κανείς  δεν έχει επικρίνει  τον νόμο  που λαμβάνει υπόψη του για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως  δασικής με  βάση  τις  αεροφωτογραφίες  του  1945.  Οι συντάκτες του  σχετικού νόμου φαίνεται ότι αγνοούν ότι το  1945 η Χώρα μας έβγαινε  λαβωμένη από ένα αιματηρό  πόλεμο  ( για να μπει  σε ένα νέο). Το 1945 η γεωργική παραγωγή είναι φανερό ότι είναι κατεστραμμένη και η γη είναι ακαλλιέργητη. Όμως ακόμα και η  αεροφωτογραφία  του 1960 δεν θα έπρεπε να λαμβάνεται  υπόψιν γιατί  η  Χώρα  μαστιζόταν  από εγκατάλειψη  της  υπαίθρου  και  μετανάστευση  του  αγροτικού πληθυσμού,  είτε  εσωτερική είτε  εξωτερική .
 Όσοι έχουν μνήμες   από την δεκαετία  του 1960  θα πρέπει  να  θυμούνται ότι οι γονείς  μας  θεωρούσαν τιμητικό να  ξελογγώνουν  για να  φυτεύουν  σταφίδες και ελιές και να μπορούν  να ζήσουν τις οικογένειες  τους.
Το κράτος στο Σύνταγμα του 1975  περιλαμβάνει το αρ 24 παρ 1  που  αναφέρει ότι:  «Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξη του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.».
Ωστόσο  παρά την άνω επιβολή της άνω συνταγματικής προστασίας και παρά την   ψήφιση του   βασικού νόμου  για τα δάση το έτος 1979 δηλ του ν 998/1979,  το κράτος  συνέχισε να μη λαμβάνει κανένα μέτρο  προστασίας  των  εκτάσεων που είχαν απομείνει  ως  δασικές.
Έτσι παρουσιάσθηκε  το φαινόμενο  να έχουμε  την πιο αυστηρή δασική νομοθεσία και ταυτόχρονα  την  μεγαλύτερη  επέκταση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων   μέσα  στα  δάση. Τώρα όμως  πλέον  αυτό  που  φύτρωνε  περισσότερο   στα δάση  δεν ήταν  ελιές και σταφίδες αλλά βίλες.
Και  περνάγανε τα χρόνια  και το  κράτος  εισέπραττε φόρους από όλες τις εκτάσεις που  σήμερα  θεωρεί  δασικές δηλ  και φόρο  μεταβίβασης, φόρο κληρονομιάς και πρόσφατα ΕΝΦΙΑ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πριν μερικά χρόνια ο  φόρος μεταβίβασης (εκτός των περιπτώσεων των αγροτικών απαλλαγών ) ανερχόταν σε  ποσοστό  μέχρι το  13% .
Γύρω από αυτό  το κύκλωμα της παράνοιας  δηλ των αυστηρών νόμων και  την ταυτόχρονης παραβίασής τους, παράλληλα ανθούσε μια άλλη οικονομία που αφορούσε την μεταβίβαση, προστασία και εν γένει διαχείριση  αυτών των  ιδιοκτησιών. Μεσίτες, συμ/φοι, δικηγόροι, μηχανικοί ως ελεύθεροι  επαγγελματίες  αλλά και  δικαστές , αστυνομία  κ.λ.π ως δημόσιος τομέας, στήριζαν  μεγάλο κύκλο  των εργασιών τους  στις εκτάσεις αυτές.
Και ενώ  η κατάσταση της ανομίας συντηρείται από το κράτος για τους γνωστούς  ψηφοθηρικούς λόγους,  τώρα, που  η κοινωνία  έχει λυγίσει, έρχεται  να δώσει  την  χαριστική βολή  στην κατοχή της γης από τους αγρότες. Δεν φτάνουν οι  εξοντωτικοί φόροι,  και  οι  εξοντωτικές  ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλαν με τα μνημόνιά τους, έρχονται να πάρουν και αυτούσια την γη,  την οποία αγρότες έχουν στην εκμετάλλευσή τους εδώ και 60-70 χρόνια και πάνω στην οποία στήριξαν της οικογενειακή τους  οικονομία  και τη ζωή τους.
Η  κατάρτιση του  δασολογίου   είναι   μνημονιακή επιταγή. Αυτό που  δεν κατάφερε  η χώρα μας  να  κάνει  τόσα χρόνια από τον πόλεμο μέχρι σήμερα  δηλ τον αστικό εκσυγχρονισμό της (βασικά εργαλεία του οποίου είναι, η κατάρτιση  δασολογίου  και  κτηματολογίου)  θα γίνει τώρα με τον πιο  επώδυνο τρόπο  για τις  χαμηλότερες (οικονομικά) κοινωνικές  τάξεις, θα γίνει  δηλ  όχι  για  τον λαό μας  αλλά   σε  βάρος  του  λαού μας .
Τι πρέπει να γίνει; Κατ  αρχάς  πρέπει  οι αγρότες να μην αδιαφορούμε και να υψώσουμε φωνή  αγωνιστική αλλά  και τεκμηριωμένη .
Κατά την άποψή μας όλα τα  χτήματα που έχουν λάβει την γεωργική μορφή πριν το 1975 θα πρέπει  να δοθούν δίχως καμία άλλη  διατύπωση με μόνη τη πιστοποίηση αυτού του γεγονότος στους καλλιεργητές τους.  Δηλ ούτε οι αεροφωτογραφίες του  1945  αλλά ούτε και  του 1960 να έχουν κάποια  σχέση με αυτά.
 Για αυτά που εκχερσώθηκαν μετά το 1975 (επειδή πράγματι εντάσσονται  στο πλαίσιο  συνταγματικής προστασίας των δασικών εκτάσεων0 θα έπρεπε να  δοθούν κατά χρήση με ένα μικρό αντάλλαγμα.
 Αντί όμως όλων αυτών που θα έπρεπε να γίνουν, η ισχύουσα  νομοθεσία επιβάλει ένα τεράστιο κόστος εξαγοράς το οποίο είναι  βέβαιο ότι οι πιο πολλοί αγρότες δεν θα μπορούν  να καλύψουν.
 Εκτός αυτού όμως, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τους «οικολογούντες εκ του ασφαλούς», οι οποίοι κυριαρχούν  στον δημόσιο λόγο και είναι  αυτοί  που διαμορφώνουν  τις συνθήκες μέσα στις οποίες  αποδίδεται η δικαιοσύνη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος  να  κριθούν  αντισυνταγματικές οι παραχωρήσεις  αυτές  .
 Έτσι  το συμπέρασμα είναι  ότι,  όλοι  οι  αγρότες που έχουν πρόβλημα  πρέπει  να υποβάλουν αντιρρήσεις.
Η εξαγορά θα πρέπει να  κριθεί ατομικά από τον καθένα  σε δεύτερο στάδιο  και  αφού βεβαίως  λάβει υπόψη του και τις προθεσμίες .
Όμως αν δεν γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις κανείς δεν πρόκειται  να  καταλάβει τί  σημαίνει να σου παίρνουν τη  γη, που έχει  η οικογένειά σου   60-70 χρόνια  και από την οποία, ζεις .
Έτσι  θα πρέπει  να ξεκινήσουμε  μαχητικές διαμαρτυρίες για να  γίνει  γνωστό το πρόβλημα, ώστε να καταλάβει ο καθένας  ότι  ωθούν τους αγρότες  στην απόγνωση. Σκοπός και αίτημα  των κινητοποιήσεών μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή του νόμου με βάση όσα αναφέρουμε παραπάνω  ή τουλάχιστον να τραντάξουμε τον εφησυχασμό της κοινωνίας έτσι ώστε ακόμα και αν δεν αλλάξει η νομοθεσία να δοθούν κατευθύνσεις στις επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων να  επιδείξουν φιλοαγροτικό πνεύμα και να  αποδοθούν  τα κτήματα   στους καλλιεργητές τους.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ    ΤΟ Δ.Σ.

*** Με Ελληνική Γλώσσα για τα ΕΠΑΛ ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές- Τα θέματα και οι απαντήσεις 
Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.
Αύριο, Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή, σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.
Γενικά, η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Όσον αφορά στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00, για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, και μέχρι τις 14:30, για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:00.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή αλλά αντικείμενα, έκτος από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός-αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων.
Αν ο υποψήφιος φέρει στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή κινητό ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο αλλού εξεταζόμενου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζόμενων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και το γραπτό του μηδενίζεται.
Εξάλλου, όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου για σοβαρούς λόγους, θα μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, εξεταζόμενοι στο σύνολο των μαθημάτων που είχαν δηλώσει. Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο (4468/2017) και σχετική Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα, εξαιτίας είτε σοβαρού λόγου υγείας, είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α΄ βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β΄ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών, από τις 6 έως και τις 30 Ιουνίου, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται μετά τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από την πτέρυγα Δ του ισογείου και η αποχώρηση υπαλλήλων ή επισκεπτών πριν τις 12 το μεσημέρι.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  20χρονος πήγε να πετάξει για Μόναχο αλλά κατέληξε στα κρατητήρια της Καλαμάτας 
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 20χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μία Άδεια Παραμονής Αρχών Γαλλίας, η οποία κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Μέσα στο κέντρο… 
Παραφράζοντας τους στίχους γνωστού τραγουδιού θα λέγαμε ότι στην Καλαμάτα, μες στο κέντρο…φύτρωσε καινούργια παγίδα στο δρόμο. Βρίσκεται στην οδό Πολυχάρους και όποιος δεν έχει τα μάτια του ανοιχτά, πεζός ή αναβάτης δικύκλου, μάλλον θα του μείνει αξέχαστη η εμπειρία που θα υποστεί…   Α.Π. 

*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...

~  Ο Timothy Less, πολύ γνωστός διπλωμάτης ιδίως στα θέματα των Βαλκανίων, έχει γράψει σειρά άρθρων για τους επόμενους Βαλκανικούς πολέμους, όπως τους ονομάζει, και γενικότερα για το μέλλον της περιοχής.
Σε μια από τις αναλύσεις του που επικεντρώθηκαν στα Σκόπια, ο Βρετανός υπσοτηρίζει ότι η ΠΓΔΜ πλησιάζει στην διάλυση από την οποία θα βγουν κερδισμένοι από θέμα συνόρων η Αλβανία, η Βουλγαρία αλλά και η Ελλάδα.
Γράφει ο Less: «Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων,  θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί. [...] Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια. [...] Σε όλα αυτά,  για τμήματα εδαφών θα "τρέξουν" η Ελλάδα και η Βουλγαρία,  σε ό, τι θα έχει απομείνει από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων. Η Ελλάδα έχει δηλωμένο ενδιαφέρον για τα νότια Σκόπια, μέχρι το Μοναστήρι που παλαιότερα πλειοψηφούσε το ελληνικό στοιχείο και μέχρι το 1995 200.000 Σκοπιανοί δήλωναν ότι είναι "ελληνικής συνειδήσεως"».
Ο Βρετανός θεωρεί ότι η ελλιπής Αμερικανική επιρροή στην περιοχή και η προσπάθεια για διείσδυση της Ρωσίας θα είναι η αιτία που θα προκληθεί μεγάλη ένταση. Μάλιστα θεωρεί ότι η αφορμή θα δοθεί με την έναρξη αντάρτικου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, η οποία θα ενωθεί με τη Σερβία, και αυτό θα προκαλέσει μια άλλη έκρηξη, των Αλβανών των Σκοπίων, οι οποίοι θα προκαλέσουν την πλήρη διάλυση του κρατιδίου.
Να θυμίσουμε ότι διαμοιρασμός των Σκοπίων είχε προσπαθήσει να γίνει και το 1993, όταν ο Τσαουσέσκου το πρότεινε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω της Αμερικανοδουλείας του αρνήθηκε την πρόταση.
Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μια πιθανή επέκταση των συνόρων μας μέχρι το Μοναστήρι (Αρχαία Πελαγονία) θα σημάνει και το ξεκίνημα μεγάλων εθνικών προβλημάτων, καθώς στην περιοχή αυτή σήμερα ζουν άνθρωποι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως ΔΗΘΕΝ «Μακεδόνες», κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, και μάλιστα στα σύνορά της. Κάτι τέτοιο θα είναι εθνικό έγκλημα. Η χώρα χρειάζεται αυτή την εποχή ισχυρή κοινωνική συνοχή και μια επέκταση των συνόρων μας θα έθετε πολλά εθνικά θέματα σε κίνδυνο (μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει και σε χιλιάδες Αλβανούς Ελληνική υπηκοότητα)...

***  ΣΟΚ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ... (ΕΓΓΡΑΦΑ)

~  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έχει δείξει πάρα πολλές φορές και με το λόγο του αλλά και με τις πράξεις του ότι δεν σέβεται κανέναν και τίποτα, ενώ πολλές φορές έχει δείξει και την τραμπούκικη πλευρά του.
Μια αποκάλυψη από το μακρινό 1989 έρχεται να δείξει ότι προφανώς ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του είναι δείγμα της κομμουνιστικής του ταυτότητος.
Τον Απρίλιο του 1989 ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός είχε μεταβεί στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής για να περιγράψει τα όσα ζουν στον «κομμουνιστικό παράδεισο» οι Έλληνες της Αλβανίας.
Τότε, μια ομάδα από Κουμμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ) εισέβαλε στο χώρο με έναν εξ αυτών να είναι και ο κύριος Πολάκης, κι αφού πρώτα προσπάθησαν να ακυρώσουν της εκδήλωση ρίχνοντας το ρεύμα στη συνέχεια τραμπούκισαν φοιτητές και απέστειλαν στους διοργανωτές τελεσίγραφο δια στόματος του Παύλου Πολάκη ότι «ή θα φύγετε ή θα σας πετάξουμε με τις κλωτσιές».

Ταυτόχρονα φώναζαν στον σεβαστό Μητροπολίτη «Σεβαστιανέ φασίστα» και «θάνατος στους εθνικιστές». Μάλιστα έστειλαν και έναν φοιτητή στο νοσοκομείο πολύ βαριά τραυματισμένο.
Αυτά όλα δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, αντιθέτως τα είχε γράψει η εφημερίδα «Βορειοηπειρώτικον Βήμα» με τίτλο «Κτηνώδης επίθεση της ΚΝΕ».
Μάλιστα, όπως θα δείτε, γίνεται ειδική αναφορά στον κύριο Πολάκη (τον οποίο εκ παραδρομής γράφουν «Τ. Πολάκη» αντί «Π. Πολάκη»):


Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει σήμερα υπουργοί. Τραμπούκοι και άνθρωποι που μισούν κάθε τι Ελληνικό. Είναι πραγματικά κρίμα που έχει φτάσει η χώρα μας σε αυτή την κατάντια...

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ! Συλλήψεις από τους Έλληνες...

~ Συναγερμός σήμανε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα σήμερα, καθώς δύο πολίτες του κρατιδίου του Αγίου Μαρίνου συνελήφθησαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να μεταφέρουν 147 φιαλίδια σπρέι παραλύσεως.
Οι δύο νεαροί (22 και 25 ετών) προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα μας από το Συνοριακό Σημείο Διελεύσεως Κήπων, όμως κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί βρέθηκαν τα σπρέι με αποτέλεσμα οι νεαροί να συλληφθούν.
Η δικογραφία αναφέρει παραβάσεις του νόμου περί όπλων, και οι πολίτες του Αγίου Μαρίνου οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

***  ΒΟΜΒΑ! «Σταματήστε το δωρεάν νερό-ρεύμα-ενοίκιο στους λαθροεισβολείς»…

~ Χειμαρρώδης ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Δευτέρας 5/6.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για άλλη μια φορά επεσήμανε την προτεραιότητα που πρέπει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση στον Έλληνα πολίτη και να τον προστατεύσει, ενώ, δεν δίστασε να υπογραμμίσει τις διαφορές των Ελλήνων με τους λαθρομετανάστες και τον τρόπο που τους αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία της χώρας.
Βίντεο : KΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 05/06/2017 , https://youtu.be/budPGuwYNhU  .-


***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Αυτή είναι η συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ για την Ελλάδα...

~   Κανένα κράτος της ζώνης του ευρώ δεν διαφωνεί με την πρόταση της 22ας Μαΐου, η οποία διατυπώθηκε στο περασμένο Eurogroup, σε σχέση με τον τρόπο συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, μετά και την υποχώρηση των τελευταίων αντιστάσεων στη Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το ΔΝΤ και Ευρωπαίοι αναμένεται να προσφέρουν στις ελληνικές αρχές μια συμφωνία που θα προβλέπει ότι η δόση των 7,5 δισ. θα μπορέσει να εκταμιευθεί πριν από την 1η Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο Π. Τόμσεν και η Κρ. Λαγκάρντ «θα καταθέσουν στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αίτημα για σύναψη χρηματοδοτικού προγράμματος με την Ελλάδα», ύψους ως 5 δισ. ευρώ και με διάρκεια 18 ή 24 μηνών.
Όπως αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε διάσκεψη του Euro Working Group που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα, το ΔΝΤ θα εμμείνει στην άποψη ότι θα εκταμιεύσει μόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, όταν θα επικυρωθούν τα τελικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα θα διατηρήσει το δικαίωμα να μην ζητήσει τα χρήματα και να τερματίσει πρόωρα το πρόγραμμα του ΔΝΤ, λίγους μήνες (1-2) μετά τον τερματισμό του προγράμματος του ESM (Αύγουστος 2018), αν έχει βγει στις αγορές.
Η κυβέρνηση θα λάβει διαβεβαιώσεις ότι η Ευρωπαϊκή πλευρά θα έχει ετοιμάσει για την Ελλάδα ένα πρόγραμμα προληπτικής χρηματοδότησης, για την υποστήριξη της εξόδου στις αγορές.
Στη βάση των αποφάσεων που συνεχίζουν και ισχύουν (Eurogroup 25 Μαΐου 2016) το δεύτερο από τα τρία στάδια της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα εκτελεστεί μόνο με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 - όπως είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο.
Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει μια προσπάθεια (που θα ολοκληρωθεί στο τακτικό Euro Working Group σε λίγες μέρες) να δοθεί λίγη μεγαλύτερη σαφήνεια και στα «μάκρο – πρόθεσμα» μέτρα που προέβλεπε η απόφαση του περσινού Eurogroup, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν κάτι τέτοιο καταλήξει στα κείμενα της 15ης Ιουνίου.
Σε σχέση με τα «μέσο – πρόθεσμα» μέτρα αναδιάρθρωσης, ο ESM έχει εξαντλήσει τα πιθανά σενάρια, με βάση τα οποία το ελληνικό χρέος θα απομειωθεί κατά άλλες 20 μονάδες μέχρι τη λήξη του (τα βραχυπρόθεσμα έχουν άλλες 20 μονάδες επίπτωση και εκτελέστηκαν τον Ιανουάριο).
Ωστόσο η διαφωνία με το ΔΝΤ για το ύψος της ανάπτυξης παραμένει. Το ΔΝΤ επιμένει σε ανάπτυξη 1% ως το 2060 και η ΕΕ δεν κατεβαίνει κάτω από το 1,8% με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 και 2 μονάδων του ΑΕΠ - κάτι που δε θεωρείται ανέφικτο.
Το ΔΝΤ δέχεται να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρχίσει τις εκταμιεύσεις μόλις επιβεβαιωθούν τα στοιχεία για την Ελληνική οικονομία.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαφορετικές εκδοχές και σενάρια την ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους θα καταγράφονται σε όλες και στο MEFP (το μνημόνιο με το ΔΝΤ) και στο αναθεωρημένο μνημόνιο με τον ESM, ενώ η ΕΚΤ θα κάνει τη δική της ανεξάρτητη ανάλυση.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE (ποσοτική χαλάρωση) με ομόλογα 3,6 δις επαφίεται αποκλειστικά σε απόφαση του ΔΣ της EKT και δεν θα συζητηθεί στο Eurogroup.
Η ΕΚΤ θα πάρει τεχνικά την απόφαση μόνη της, αφού αναλύσει τα ρίσκα επί των ελληνικών ομολόγων.
Το QE δεν μπορεί εκ των συνθηκών να αποτελέσει τον τρόπο ή το πάτημα για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (απευθείας νομισματικές μεταβιβάσεις - ΣΛΕΕ).
Σε σχέση με την ίδια την Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές δεν μετέχουν στις συζητήσεις για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά μπορούν να βελτιώσουν τη θέση της χώρας ολοκληρώνοντας και τα τελευταία προαπαιτούμενα.
Η κυβέρνηση θα ερωτηθεί στο Eurogroup αν αποδέχεται τη λύση, είτε αυτή έχει βελτιωθεί ή όχι.
Η μέγιστη βελτίωση που μπορεί να αναμένεται είναι το πρόγραμμα του ΔΝΤ να γίνει 18 μηνών και όχι 24, ακολουθούμενο με όσα προεγράφησαν παραπάνω.
Η πλήρης ημερολογιακή ταύτιση των δύο προγραμμάτων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη να επιτευχθεί.
Αν οι συζητήσεις καταρρεύσουν η ΕΕ έχει την πολιτική βούληση (όπως έγραψαν οι Ειδήσεις στις 27 Μαΐου) να διασώσει την Ελλάδα εξετάζοντας δάνειο «γέφυρα» προς ένα νέο πρόγραμμα με τον ESM.
Το περίφημο Plan B προς το παρόν εξετάστηκε άπαξ και στη συνέχεια δεν έχει επανέλθει στο προσκήνιο.
Καλό, βεβαίως, για την ελληνική υπόθεση και την πορεία της οικονομίας θα ήταν να μην διαταραχθεί η πορεία προς τις αγορές με άλλη μια κρίση με ελληνική υπαιτιότητα (π.χ. να μην δεχθεί την κοινή πρόταση ΕΕ- ΔΝΤ), διότι τότε για την μη έξοδο στις αγορές δεν θα φταίει ούτε το χρέος, ούτε οι πολλαπλασιαστές.
Καθώς, δε οι χρηματοδοτικές ανάγκες τις χώρας είναι εξαιρετικά χαμηλές ως το 2023, η δημιουργία «καμπύλης αποδόσεων» με μικρά ποσά είναι πολύ πιθανή και εφικτή και για αυτό οι επίσημοι φορείς παρακολούθησης του προγράμματος δεν ανησυχούν για την ικανότητα της χώρας να την χτίσει.  Πηγή: real.gr

***  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ! Ο Σόιμπλε κάνει κουμάντο...

~   «Nein» («όχι») σε όλες τις συμβιβαστικές προτάσεις για λύση στο θέμα του χρέους, που έχουν καταθέσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θεωρεί ότι αποφασίζει και διατάσσει για ό,τι θα γίνεται στην ευρωζώνη και θέλει την Ελλάδα σε ομηρία έως το 2060.
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα του τον Σεπτέμβριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει υιοθετήσει απολύτως σκληρή γραμμή και αρνείται κάθε υποχώρηση που θα μπορούσε να δώσει μια διέξοδο στο θέμα του χρέους.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έδειξε τη διαφωνία του και με την πρόταση του Εμ. Μακρόν, ο οποίος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας.
«Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής. Η γερμανική κυβέρνηση, όμως, βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση», αναφέρει η εφημερίδα.   Real

***  Το Facebook στοχεύει στο να αποτελέσει «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες 
Το Facebook ανακοίνωσε ότι στοχεύει να μετατρέψει την πλατφόρμα του ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες σε μια ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, μετά την επίθεση στο Λονδίνο όπου έχασαν την ζωή τους 7 άνθρωποι κι ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε από τις εταιρείες του Διαδικτύου να αναλάβουν δράση.
Το Facebook καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις στο Λονδίνο.
«Θέλουμε το Facebook να αποτελέσει εχθρικό περιβάλλον για τους τρομοκράτες» επισήμανε ο Σάιμον Μίλνερ, διευθυντής πολιτικής της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογικών (εργαλείων) και του ελέγχου από τον άνθρωπο, εργαζόμαστε επιθετικά για να διαγράψουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας αμέσως μόλις το αντιληφθούμε και εάν αντιληφθούμε ένα έκτακτο περιστατικό με άμεσο αντίκτυπο σε βάρος της ασφάλειας ενός προσώπου, προειδοποιούμε τις αρχές επιβολής του νόμου».
Και το Twitter γνωστοποίησε επίσης ότι εργάζεται για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της εξτρεμιστικής προπαγάνδας στον ιστότοπό του.
«Το τρομοκρατικό περιεχόμενο δεν έχει καμία θέση στο Twitter» τόνισε ο Νικ Πικλς, επικεφαλής στη Βρετανία δημόσιας πολιτικής στο Twitter. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο ίδιος προσθέτει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ο ιστότοπος προχώρησε στη διαγραφή σχεδόν 400.000 λογαριασμών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Σκληρή αντιπαράθεση στο Δ.Σ. Μεσσήνης για την αναγκαιότητα λήψης δανείου ύψους 2εκ. ευρώ... 
...για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου 
Πέρασε «οριακά» χάρις στην ψήφο συμβούλου της παράταξης του Στάθη Αναστασόπουλου 
 Τσώνης: «Θα μεταμορφώσουμε τη Μεσσήνη είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι» 
 Αναστασόπουλος: «Υποθηκεύεται το μέλλον του καλλικρατικού Δήμου»
   Μέσα σε ένα ιδιαίτερα «ηλεκτρισμένο» κλίμα που ξεπέρασε τις δύο  ώρες, υπερψηφίστηκε «οριακά» το βράδυ της Παρασκευής, με διευρυμένη πλειοψηφία όπως ορίζει η νομοθεσία, η έγκριση αναγκαιότητας λήψης δανείου 2εκ. ευρώ από  το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, για την εκτέλεση του έργου «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης». Πριν την «εκρηκτική» συζήτηση, το Σώμα είχε ψηφίσει ομόφωνα την έγκριση και παραλαβή της μελέτης για την Ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου Μεσσήνης, με προϋπολογισμό έργου 2εκ. ευρώ,   που παρουσίασε αναλυτικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ξαρχάκος.
Για το θέμα, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Νικολόπουλος, έκανε γνωστό στο Σώμα, ότι η Δημοτική Αρχή για την εύρεση χρηματοδότησης, απηύθυνε πρόσκληση προς τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο και προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κάποιες τράπεζες απάντησαν αρνητικά και κάποιες καθόλου, ενώ θετική ανταπόκριση υπήρξε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για παραχώρηση δανείου ύψους 2εκ. ευρώ σε συγχρηματοδότηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ζητώντας την ψήφο του Σώματος για να προχωρήσει η διαδικασία.  Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή για τη λήψη δανείου, αναφέροντας τα 12 βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν καθώς και το  ότι χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία για μια τέτοια απόφαση. Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο ο Νίκος Ξαρχάκος,  διευκρίνισε ότι ακολουθούν ορθά τη διαδικασία, ότι τώρα βρίσκονται στο «πρώτο βήμα» και ότι ο Δήμαρχος επιζητά τη σύμφωνη γνώμη του Σώματος πριν προχωρήσει η διαδικασία. Μετά από μικρή αντιπαράθεση σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή για τη λήψη του δανείου ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και των δημοτικών συμβούλων.
  Τοποθετήσεις
Ο Στάθης Αναστασόπουλος, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι αναφανδόν υπέρ του έργου της ανάπλασης του ιστορικού Κέντρου που άλλωστε ξεκίνησε επί δικής του δημαρχοντίας, κατηγόρησε στη συνέχεια τη δημοτική αρχή ότι επιζητά την «εύκολη λύση» και τη χρηματοδότηση  με λήψη δανείου, χωρίς να προσπαθήσει να εντάξει αυτό το έργο είτε σε κάποια χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, είτε από το «πράσινο ταμείο», είτε από το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων.  Υπενθύμισε στο Σώμα ότι όσα έργα αναπλάσεων έγιναν κατά το παρελθόν στο Δήμο Μεσσήνης τόσο από τον κ. Σπυρόπουλο όσο και από τον κ. Χριστόπουλο ποτέ δε χρειάστηκαν «δάνειο» για την υλοποίησή τους,   ενώ πρόσθεσε ότι και η δική του Δημοτική Αρχή δεν δανείστηκε ούτε μισό ευρώ. Κλείνοντας, κάλεσε τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να μην υποθηκεύσουν το μέλλον του Καλλικρατικού Δήμου της Μεσσήνης με τη λήψη ενός τόσο υψηλού δανείου, ειδικά αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κρίση και οικονομική αστάθεια, προτρέποντας να χρησιμοποιήσουν τις «γνωριμίες» τους στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.  Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, σημείωσε ότι «θλίβεται» για το γεγονός ότι ο κ. Αναστασόπουλος σκόπιμα παραπληροφορεί το Σώμα, καθώς γνωρίζει ότι δεν είναι εφικτή άλλη χρηματοδότηση  για ένα τόσο μεγάλο έργο. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση αφορά 10 στρέμματα και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση  με τα παρελθόντα έργα που αναφέρθηκαν, ενώ διερωτήθηκε, αν ήταν τόσο εύκολη η ένταξη ενός τόσο μεγάλου έργου σ’ ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα γιατί δε το είχε κάνει η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου, όσο ήταν δημοτική αρχή. Τέλος, ο κ. Ξαρχάκος σημείωσε ότι σύμφωνα με την εμπειρία του η έκπτωση του έργου θα ξεπεράσει το 55%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν λιγότερα από 1 εκ. γι’ αυτό το έργο από το δάνειο και τα υπόλοιπα να πάνε σε έργα για την περιφέρεια του Δήμου.
Θετικά αντιμετώπισε την πρόταση της δημοτικής αρχής η παράταξη του Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Αναφέροντας το σκεπτικό του, ο επικεφαλής της παράταξης, τόνισε ότι στα χρόνια της κρίσης και του μέλλοντος που σε καμία περίπτωση δεν περιγράφεται ευοίωνο, υπάρχουν δυο πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το πρώτο είναι να παραμείνεις σ’ ένα «τέλμα» και να συντηρείς τη μιζέρια και τη φτώχεια και το άλλο είναι να πας «κόντρα» στο ρεύμα, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας στους πολίτες σου. Ως παραδείγματα στα όσα ανέφερε χρησιμοποίησε δύο πόλεις τις οποίες γνωρίζει καλά ο κ. Σαμπαζιώτης. Τα Γιάννενα, πόλη η οποία σπούδασε, και η οποία υποβαθμίζεται συνεχώς τα χρόνια της κρίσης ακολουθώντας τη μιζέρια και την Καλαμάτα, μια πόλη που τα 8 χρόνια της κρίσης έχει προχωρήσει σε αναπλάσεις, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής που είναι ορατές σε όλους. Συμπλήρωσε, ότι ο ίδιος θλίβεται να βλέπει τα «σοκάκια» της Μεσσήνης στην ίδια κατάσταση που ήταν όταν ήταν μαθητής και δήλωσε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Κλείνοντας την τοποθέτηση του, υπογράμμισε  ότι επί της αρχής είναι υπέρ της λήψης δανείου, καθώς θεωρεί απαραίτητο αυτό το έργο για να αλλάξει «πνοή» η πόλη της Μεσσήνης αφού δεν είναι δυνατόν να περιμένει το 2060, να φτιάξει η ελληνική οικονομία για να προχωρήσει.
Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, αφού κι αυτός σημείωσε ότι το έργο είναι αναγκαίο για το Δήμο Μεσσήνης, ωστόσο τόνισε ότι η περίοδος που διανύουμε σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά δυσοίωνη. Συμπλήρωσε δε, ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει ειδικά για τους ΟΤΑ, με όσα προβλέπονται στις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Προέβλεψε, ότι στο μέλλον οι Δήμοι θα είναι στην ουσία ιδιωτικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό και όλοι προτρέπουν τους δήμους σε δανεισμό. Ξεκαθάρισε τέλος, ότι θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνη τη λήψη ενός τόσο υψηλού δανείου την περίοδο αυτή, καθώς στο μέλλον ο Δήμος για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, θα αναγκαστεί να «ξεζουμίσει» τους πολίτες ζητώντας παράλληλα, αν τελικά προχωρήσει ο Δήμος στη λήψη δανείου το ποσό να είναι μικρότερο.
  Αρνητικός απέναντι στη λήψη δανείου 2εκ. ευρώ  ήταν στην τοποθέτησή του και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος. Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε με νόημα ότι «πριν από 35 χρόνια, οι πολιτικοί ωθούσαν τα νοικοκυριά σε δανεισμό και είδαμε που φθάσαμε. Σήμερα καλούν τους ΟΤΑ σε δανεισμό, οπότε ας προβληματιστούμε για το μέλλον». Επίσης, υπενθύμισε στο Σώμα ότι το Φεβρουάριο σύσσωμο υπερψήφισε τη ρύθμιση των δανείων του Δήμου Μεσσήνης, και τώρα καλείται να ψηφίσει ένα δάνειο που θα αυξήσει 100% τις δανειακές υποχρεώσεις του. Εξέφρασε την ανησυχία του για το κατά πόσο θα είναι εύκολη η αποπληρωμή των δανείων από τους δημότες, ενώ κατηγόρησε και τη δημοτική αρχή ότι έφερε πολύ πρόχειρα προς συζήτηση ένα τόσο σημαντικό θέμα, αναζητώντας την εύκολη λύση του δανεισμού. Σημείωσε δε, την αναγκαιότητα του έργου αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και απευθυνόμενος προς τον κ. Αθανασόπουλο  ότι όλα αυτά τα λέει γιατί έχει αγωνία που η δική του παράταξή θα κόβει κορδέλες, κατηγορώντας τόσο τον ίδιο όσο και την παράταξη του, ότι επιθυμούν να παραμείνει η Μεσσήνη μια πόλη με αρουραίους και ασβούς, ενώ σημείωσε ότι επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις  στην αντιπολίτευση.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος απαντώντας στον δήμαρχο, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του μεγάλωσαν, ζουν και θα ζουν στην πόλη της Μεσσήνης, και δεν δέχεται από κανέναν να του καταλογίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για την πόλη του. Όσον αφορά στα ποντίκια, συμπλήρωσε ότι ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση διότι 2 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα.
Οι τοποθετήσεις συνεχίστηκαν με τον κ. Γαλιάτσο από την αντιπολίτευση να σημειώνει μια διαφορετική γνώμη, λέγοντας ότι δεν κατανοεί την «πρεμούρα» για την ανάγκη υλοποίησης αυτού του έργου, καθώς δεν θεωρεί τις πλατείες και τις αναπλάσεις το «Δρόμο» για την ανάπτυξη του Δήμου. Πρόσθεσε, ότι θα αντιμετώπιζε θετικά το θέμα αν αφορούσε την ανάπλαση του Παμίσου ή των τουριστικών περιοχών του Δήμου όπως οι παραλίες της Μπούκας, της Ανάληψης, της Βελίκας κοκ.
Τέλος, κλείνοντας τις τοποθετήσεις από την αντιπολίτευση, ο Τάσος Παπαγεωργίου ζήτησε αναβολή της συζήτησης, καθώς άλλα δεδομένα γνώριζαν πριν έρθουν στη συζήτηση και άλλα προέκυψαν εκ των υστέρων. Η αναβολή δεν έγινε δεκτή από το Σώμα.
  Γ. Τσώνης:«Έχουμε ένα δήμο ισχυρό με υψηλή δανειοληπτική ικανότητα»   
  Ασκώντας «σφοδρή» κριτική στην αντιπολίτευση για τις αιτιάσεις της, ο Γιώργος Τσώνης ζήτησε στην τοποθέτησή του από το Σώμα να ψηφίσει ομόφωνα τη λήψη δανείου για να προχωρήσει αυτό το σπουδαίο έργο. Ο Δήμαρχος ζήτησε παράλληλα από τον Στάθη Αναστασόπουλο, να ενημερώσει και τη δική του παράταξη για όσα τους έλεγαν πέρυσι στις Βρυξέλλες τόσο ο Δήμαρχος Άργους και φίλος του κ. Καμπόσος όσο και η Ευρωβουλευτής κα Σπυράκη, που τόνιζαν ότι οι ΟΤΑ δεν πρέπει να χάσουν ούτε μισό ευρώ από το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στη συνέχεια έκανε γνωστό στο Σώμα έγγραφο που έλαβε μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, από τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Χαρίτση, π οποίος τον προέτρεπε ουσιαστικά στη λήψη δανείου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα συγχρηματοδότησης. Ο κ. Τσώνης ανέφερε επίσης, ότι τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και ο Δήμος Πύλου Νέστορος, έχουν προχωρήσει σε χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα , με ομόφωνες μάλιστα αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλιά τους, για σημαντικά έργα που άλλαξαν τις πόλεις τους.
Απαντώντας στις αιτιάσεις για τους μελλοντικούς κινδύνους σημείωσε, ότι χάρις στις δικές τους πρωτοβουλίες, τον περασμένο Φεβρουάριο, ρυθμίστηκαν οι οφειλές του Δήμου Μεσσήνης και όσα πληρώνει σήμερα ο Δήμος σε τοκοχρεολύσια το χρόνο, 271χιλ ευρώ, τόσα θα πληρώνει και μετά τη λήψη αυτού του δανείου, δηλαδή δε θα επιβαρυνθεί κανένας δημότης. Υπογράμμισε δε, ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι οικονομικά από τους πιο ισχυρούς της χώρας με υψηλή δανειοληπτική ικανότητα, που άλλοι δήμοι θα ζήλευαν.  Στη συνέχεια ο κ. Τσώνης επανέλαβε όσα νωρίτερα είχε υποστηρίξει και ο κ. Ξαρχάκος, δηλαδή ότι το έργο αυτό έχει πραγματική αξία 3,5 εκ. ευρώ για την περιοχή και ότι  η έκπτωση του έργου θα ξεπεράσει το 50%, με αποτέλεσμα το 1εκ που θα περισσέψει από το δάνειο να δοθεί σε έργα της περιφέρειας. Απαντώντας, στα αιτήματα για αναβολή ή λήψη μικρότερου δανείου, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς αρκετοί Δήμοι διεκδικούν δάνειο απ’ αυτό το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης και αν καθυστερήσει λίγο ακόμα ο Δήμος Μεσσήνης, στο τέλος δε θα βρει χρήματα αλλά «άχυρα».
Κλείνοντας ο Γιώργος Τσώνης, υπερτόνισε για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητά  του να αλλάξει το «πρόσωπο» του Δήμου Μεσσήνης, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Στη συνέχεια και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει ομόφωνα το συγκεκριμένο θέμα, καθώς τόνισε ότι το «οφείλουν» στη Μεσσήνη. Απαντώντας και ο ίδιος στην «κινδυνολογία»  της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι ο νομοθέτης με το νόμο 3852/10 προστατεύει τους Δήμους από τη Χρεωκοπία, σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει υψηλή δανειοληπτική ικανότητα.  Παρά τις παραινέσεις τόσο του Δημάρχου όσο και του αντιδημάρχου, η στάση  του Στάθη Αναστασόπουλου και της πλειοψηφίας της παράταξής του δεν υποχώρησε από την αρχική της θέση και καταψήφισε την  αναγκαιότητα λήψης του δανείου. Μάλιστα, ο κ. Αναστασόπουλος στη δευτερολογία του χαρακτήρισε το δάνειο «Χρυσή Κότα» καθώς κάθε φορά που το υπερασπιζόταν κάποιος από τη Δημοτική Αρχή γεννούσε όλο και περισσότερα «αυγά». Σημείωσε δε, ότι σύντομα θα διαψευστούν στο Σώμα οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής, ότι δηλαδή δεν υπάρχει άλλο εργαλείο χρηματοδότησης, για ανάλογα έργα, πλην της σύναψης δανείου.
Τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής πέρασε με διευρυμένη πλειοψηφίας, όπως ορίζει ο κανονισμός, «οριακά», λαμβάνοντας 22 ψήφους. Εκτός των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής, υπερψήφισαν ο κ. Σαμπαζιώτης και οι σύμβουλοι της παράταξής του, καθώς και ο κ. Παπαδόπουλος από την παράταξη του κ. Αναστασόπουλου. Κατά της λήψης δανείου ψήφισε η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου («πλην» του κ. Παπαδόπουλου)  καθώς και ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,  ενώ «παρών» ψήφισε ο Τάσος Παπαγεωργίου.  Του Κώστα Γαζούλη

***   Η μάντρα στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας 
 
Το “stop” που σήμανε η Αρχαιολογική Υπηρεσία στις εργασίες που ξεκίνησε η δημοτική Αρχή Τριφυλίας στη γκρεμισμένη (από τη Θεομηνία του Σεπτεμβρίου) πετρόχτιστη μάντρα στο «μπαλκόνι» της ιστορικής Αρκαδιάς, στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, τέθηκε από το Δημήτρη Κουτσούλη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. Θυμίζουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν με χωματουργικά μηχανήματα τη Δευτέρα 8 Μαΐου. Την ίδια κιόλας μέρα σταμάτησαν με παρέμβαση στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως μας είπαν κάτοικοι της Πάνω Πόλης, οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού παρενέβησαν επειδή η δημοτική Αρχή Τριφυλίας, χωρίς εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις προχώρησε σε επεμβάσεις με χωματουργικά μηχανήματα.
Σημειώνεται πως, η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας σε ένα μεγάλο μέρος της έχει ανακηρυχθεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός (ΦΕΚ 1159/Β/29-12-1979) και αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 347/Β/10-4-1998).
Για την αποκατάσταση της πετρόχτιστης μάντρας, όπως μας είπαν, στην προτέρα της μορφή και όπως πρέπει σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί – στο πλαίσιο της μελέτης ανάπλασης στην περιοχή της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας – και η οποία έχει εγκριθεί από το τεχνικό συμβούλιο Μνημείων, απαιτούνταν υποβολή σχετικού αιτήματος έγκρισης – αδειοδότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού που είναι η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου (ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Αίτημα για έγκριση – αδειοδότηση στις ως άνω υπηρεσίες δεν είχε υποβληθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου και γι’ αυτό και οι υπηρεσίες παρενέβησαν και σταμάτησαν τις εργασίες.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ο Δημήτρης Κουτσούλης έθεσε θέμα για τη μάντρα και το “stop” της Αρχαιολογίας λέγοντας ότι, «έχει γίνει αυτός ο μαντρότοιχος το γιοφύρι της Άρτας! Ήταν και στη μελέτη σχετικά με την ανάπλαση της Άνω Πόλης, αν δεν κάνω λάθος. Στο προηγούμενο συμβούλιο είπαμε να φτιαχτεί κι ο μαντρότοιχος. Και μάλιστα, είχαμε πει και είχατε παρουσιάσει και στα social media ότι, με βάση τις υπογραφές οι οποίες “έπεσαν” απ’ την αρχαιολογική υπηρεσία είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Και ξαφνικά, πάμε να ξεκινήσουμε το μαντρότοιχο, εν μέσω θερινής περιόδου και πριν το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος στην περιοχή, και η Αρχαιολογική Υπηρεσία έρχεται και λέει ότι “σταματάμε”. Τι να πω γι’ αυτό; Εντύπωση μου κάνει…». Απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Κατά το εορταστικό τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος χιλιάδες επισκέπτες της Κυπαρισσίας, με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη, αντικρίζουν με απορία και θλίψη τη γκρεμισμένη μάντρα και τις τάβλες και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα ώστε να μη σημειωθεί ατύχημα πέφτοντας κανείς στη γκρεμίλα…  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Στα χέρια της αστυνομίας οι διαρρήκτες των ATM που χτυπήσουν σε Μεσσηνία και Κορινθία 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), στη Μεσσηνία και την Κορινθία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την 2.6.2017 το πρωί, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ένας  33χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που περιλαμβάνει ακόμη δύο  άτομα, έναν 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και έναν 34χρονο ημεδαπό, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους επτά μήνες, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.).
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και πιο συγκεκριμένα, επέλεγαν και προσέγγιζαν, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) που βρισκόταν σε απομακρυσμένες περιοχές και με τη χρήση οξυγόνου, επιχειρούσαν να τα διαρρήξουν.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.11.2016 έως και την 22.5.2017, διέπραξαν τις παρακάτω απόπειρες κλοπών:
• Την 29.11.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένο τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) και αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν.
• Την 21.4.2017, στην παραπάνω τοπική κοινότητα, διέρρηξαν το ίδιο κατάστημα και αποπειράθηκαν εκ νέου να διαρρήξουν το τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.).
• Την 21.5.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέρρηξαν ισόγειο κτίσμα, που στεγάζεται Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τραπεζικό  μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), που ήταν τοποθετημένο εκεί.
• Την 22.5.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.),  που ήταν τοποθετημένο εκεί.
Από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των -191.000- ευρώ.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 63 ετών, αντίστοιχα, που επίσης συνελήφθησαν, είχαν συστήσει συμμορία, που ενέχεται σε περιπτώσεις Αρχαιοκαπηλίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Σε διαδοχικές  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που σχετίζονται με τη διάπραξη των κλοπών (φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης, μεταλλικοί κόφτες, ηλεκτρόδια σε μορφή βέργας, φλόγιστρα κ.α.), κινητό τηλέφωνο, ανιχνευτής μετάλλων και -167- αρχαία νομίσματα.
Τα παραπάνω νομίσματα αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, προέκυψε, ότι πρόκειται για χάλκινα νομίσματα Βυζαντινής Περιόδου τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», συνολικής αξίας από 10.000 έως 15.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και της συμμορίας, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτές και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

*** Ετοιμάζονται αλλαγές στον υπολογισμό τους των τελών κυκλοφορίας 
Αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου, είναι υπό επεξεργασία πρόταση για να γίνουν αναλογικότερα, καθώς θα συνυπολογίζονται τα κυβικά και η παλαιότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς καθώς και κριτήρια, όπως η ρύπανση.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός σημείωσε πως το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί στις 30 Ιουνίου. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Αν δοθεί παράταση, οι πολίτες θα χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε πέντε δόσεις» είπε και πρόσθεσε ότι η καταληκτική ημερομηνία έχει νομοθετηθεί.
Για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως στα αντίμετρα προβλέπεται μείωση κατά 240 εκατ. ευρώ με στόχο να ωφεληθούν οι χαμηλές ιδιοκτησίες, ενώ θα υπάρξει κλιμάκωση των επιβαρύνσεων από τα χαμηλά προς τα υψηλά. Ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι έως τα τέλη του έτους να έχουν εναρμονιστεί οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες και πως δεν θα υπάρξει συμπληρωματικός φόρος για τα αγροτεμάχια για τα επόμενα δύο χρόνια.
Είπε πως οι αγρότες θα ωφεληθούν άμεσα από τον Ιούλιο με τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα αγροτικά εφόδια. Υπογράμμισε πως η εφορία δεν έχει έχει προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αλλά οφείλει να κάνει κατασχέσεις για να διασφαλίζει το Δημόσιο τα δικαιώματά του. Για τους λογαριασμούς υπενθύμισε ότι οι πολίτες έχουν την ευθύνη να δηλώσουν τους ακατάσχετους λογαριασμούς και οι τράπεζες για να δεσμεύσουν το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να μην μπορεί να κατασχεθεί από την εφορία.
Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία απαξίωση του ΣΔΟΕ υπνθυμίζοντας ότι η υπηρεσία πλέον ασχολείται με το οικονομικό έγκλημα, ενώ τα φρολογικά και το λαθρεμπόριο τελωνείων ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή. Το ΣΔΟΕ έχει δράση και επιτυχίες και στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και ενισχύεται «συνεχώς από το υπουργείο» τόνισε η κ. Παπανάτσιου. Είπε ακόμη πως με μετατάξεις ενισχύονται οι κτηματικές υπηρεσίες καθώς έχουν ως αντικείμενο να εναρμονίσουν τις εμπορικές και τις αντικειμενικές αξίες.
Για τη διαπραγμάτευση, σημείωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει το ζήτημα του χρέους με μόνιμη και καθαρή λύση, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη οι επενδυτές και να επέλθει ανάπτυξη. Τέλος, υπογράμμισε πως το ζήτημα του χρέους είναι ζήτημα της χώρας και όχι μόνο θέμα της κυβέρνησης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να λυθεί.

***  Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
 
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και χάρις στην άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας, η φωτιά που νωρίτερα ξέσπασε στη κουζίνα του εστιατορίου του Ναυτικού Ομίλου, τέθηκε υπό έλεγχο πριν προλάβει να επεκταθεί και σημειώσει μεγαλύτερες ζημιές.
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:30  το πρωί της Τρίτης στο εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται οχήματα και άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε… 

***  Με Ελληνική Γλώσσα για τα ΕΠΑΛ ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές- Τα θέματα και οι απαντήσεις 
*Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας των πανελλαδικών εξετάσεων 
Οι απαντήσεις 
Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.
Αύριο, Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή, σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.
Γενικά, η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Όσον αφορά στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00, για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, και μέχρι τις 14:30, για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:00.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή αλλά αντικείμενα, έκτος από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός-αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων.
Αν ο υποψήφιος φέρει στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή κινητό ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο αλλού εξεταζόμενου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζόμενων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και το γραπτό του μηδενίζεται.
Εξάλλου, όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου για σοβαρούς λόγους, θα μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, εξεταζόμενοι στο σύνολο των μαθημάτων που είχαν δηλώσει. Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο (4468/2017) και σχετική Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα, εξαιτίας είτε σοβαρού λόγου υγείας, είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α΄ βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β΄ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών, από τις 6 έως και τις 30 Ιουνίου, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται μετά τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από την πτέρυγα Δ του ισογείου και η αποχώρηση υπαλλήλων ή επισκεπτών πριν τις 12 το μεσημέρι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***Θέμα για τις πολυσύχναστες παραλίες και τους ναυαγοσώστες 
Θέμα και συζήτηση για τις πολυσύχναστες παραλίες και τους ναυαγοσώστες τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσίβελα, να απαντά πως έπραξαν ό,τι γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Ανδρινόπουλος είπε ότι, «ενώ πιο παλιά υπήρχε η σκέψη  να καθορίζουμε πιο πολλές πολυσύχναστες παραλίες, με την υποχρέωση να βάζουμε ναυαγοσώστες, εσείς μόνο και μόνο επειδή βλέπατε ότι υπάρχει αδυναμία  να βρείτε ναυαγοσώστες, καταργήσατε και τις πολυσύχναστες παραλίες και αφήσατε μία (σ.σ. τον Άι-Λαγούδη Κυπαρισσίας)».
 Απαντώντας, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε ότι, «όσον αφορά τη διαδικασία πρόσληψης ναυαγοσωστών δεν έχει αλλάξει. Όσο πιο μακριά, όμως,  είσαι από κεντρικά μέρη, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις ναυαγοσώστες. Η ειρωνεία της όλης ιστορίας είναι ότι, δε μπορεί να ’ρχεται το Λιμεναρχείο, που δεν έχει σκάφος, να σε γράφει γιατί ο Δήμος δεν έχει σκάφος σε κάθε παραλία. Εμείς, τέσσερις ναυαγοσώστες παίρναμε, μία πολυσύχναστη παραλία έχουμε, ναυαγοσώστες ζητήσαμε τέσσερις, ήρθαν τρεις. Θα τοποθετηθούν στον Άι-Λαγούδη και το Λαγκούβαρδο, που είναι η πιο επικίνδυνη παραλία χωρίς να έχουμε συμβατική υποχρέωση γιατί δεν είναι πλέον πολυσύχναστη…».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ προς ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ! «Να είστε περήφανοι»...

~  Δηλώσεις έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νομοσχέδιο που αναγνωρίζει νομικά τις έμφυλες ταυτότητες.
«Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο, γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν»
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό 'antivirus magazine' που κυκλοφορεί σήμερα, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλ. Τσίπρα.
Συνεχίζει δε λέγοντας «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ' τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν».
 «Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ' αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων».
Το μήνυμά του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) είναι το εξής: «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».

*** Συνελήφθη 43χρονος "πορτοφολάς" στην Καλαμάτα 
Συνελήφθη, προχθές (2.6.2017) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 43χρονος, γιατί όπως προέκυψε, την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι στην Καλαμάτα, αφαίρεσε πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια τους.

***  O ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 'προσεύχεται' για ένα ΘΑΥΜΑ...

~  Ο κλοιός γύρω από τις προσδοκίες της κυβέρνησης για ρύθμιση χρέους και QE συνεχώς στενεύει. Σχεδόν όλοι έχουν προεξοφλήσει ότι το Μαξίμου θα δεχτεί την "βελτιωμένη" πρόταση του Σόιμπλε που απέρριψε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.
Κύριο μέλημα των στελεχών κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαχείριση της νέας πραγματικότητας όπως αυτή διαμορφώνεται χωρίς, πλέον, να υπάρχει το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης: ρύθμιση χρέους, ποσοτική χαλάρωση, έξοδος στις αγορές -έστω και δοκιμαστικά.
Το ΔΝΤ, μέσω της Κρ. Λαγκάρντ, δηλώνει πρόθυμο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μη καθορίζοντας, όμως, το πότε:  "αν στους πιστωτές [...] πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να καταλήξουν, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο", η δήλωσή της που επιβεβαίωσε τους φόβους αξιωματούχων της κυβέρνησης. Ουσιαστικά πετά τη μπάλα για μετά τις γερμανικές εκλογές ταυτιζόμενη πλήρως με τις επιδιώξεις των Μέρκελ - Σόιμπλε.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansion, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράους, διευκρίνιζε ότι οποιαδήποτε απόφαση για νέα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων, αναβολή πληρωμής των τόκων και μια σειρά παρεμβάσεων που θα περιορίσουν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες στο 20,9% του ΑΕΠ το 2060.
Δεν υπάρχει νέο αφήγημα
Η κυβέρνηση δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται νέο αφήγημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει σύντομα. Ωστόσο, το καλοκαίρι της δίνει ανάσα ζωής λόγω των εποχικών προσλήψεων στον τουρισμό. Η "μονοκαλλιέργεια" (μόνο τουρισμός), βέβαια, δεν αποτελεί "ανάπτυξη", δεν δίνει ουσιαστικό αφήγημα καθώς το φθινόπωρο, μαζί με τις βροχές, επανέρχονται και τα προβλήματα, η αβεβαιότητα. Η κυβέρνηση πρέπει μέσα σ' αυτό το διάστημα να δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα -δύσκολα.
Δεν είναι εύκολο για το Μαξίμου να επαναπροσδιορίσει τη θέση του, γι' αυτό και ελπίζει σε κάποιο θαύμα ως προς την οικονομία -κάτι σαν τον λόγο του θεού στον παράλυτο: "άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει". Το θαύμα θα ήταν το QE που θα έδινε τα απαραίτητα βήματα στην οικονομία.
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει:
Πρώτον, ένταξη στο QE. Επειδή, όμως, αυτό φαντάζει αδύνατον, εναλλακτική διέξοδος είναι οι θετικές δηλώσεις ως προς την οικονομία. Στο Μαξίμου ελπίζουν ότι θα αυτές θα κρατήσουν ζωντανή την οικονομία ως τον Οκτώβριο που τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν  ότι  θα ανακοινωθούν -και επίσημα- τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους.
 Δεύτερον, να δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα που θα αφορά την κοινωνία, τη ζωή των πολιτών -γι' αυτό και οι επισκέψεις στα υπουργεία. Αν, όμως, αυτές οι επισκέψεις δεν συνοδεύονται και από πρακτικά μέτρα για τους πολίτες δεν θα αποτελέσουν κανένα πολιτικό ανάχωμα.
Με δυο λόγια: στην κυβέρνηση ακόμα υπάρχει ελπίδα, προσμονή, για βοήθεια από το Eurogroup, μέσω του QE. Αν δεν υπάρξει, όμως, κάτι πολύ πιθανό, πρέπει να αναζητηθούν στηρίγματα στο εσωτερικό, εκ των ενόντων. Και οι επισκέψεις στα υπουργεία δεν λύνουν το πρόβλημα...
cnn

***  Έξι νεκροί από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο 
Αντιμέτωπη με την τρομοκρατία βρέθηκε και πάλι η βρετανική πρωτεύουσα. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση με φορτηγό στην London Bridge και στο κοντινό Borough Market.
Η Αστυνομία σκότωσε τρεις δράστες.
Είναι η τρίτη επίθεση στην Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών: πέντε οι νεκροί από την επίθεση στη γέφυρα κοντά στο Κοινοβούλιο και 22 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena.
Tο περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου. Ένα λευκό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στην γέφυρα και στη συνέχεια χτύπησε στα κιγκλιδώματα.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα βρετανικά ΜΜΕ ότι το φορτηγό πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, κάποιοι μίλησαν ακόμα και 80χλμ/ώρα.
Από το εσωτερικό του πετάχτηκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στην Borough Market, μια περιοχή γνωστή για τα δεκάδες εστιατόρια και μπαρ. Εκεί άρχισαν να επιτίθενται σε κόσμο με μαχαίρια.
Φορούσαν μάλιστα γιλέκα που έδιναν την εντύπωση ότι ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά. Αργότερα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήταν ψεύτικα.
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Αστυνομία έφτασε στο σημείο σε λιγότερο από οκτώ λεπτά. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.
Και ξένοι μεταξύ των τραυματιών
Τα ασθενοφόρα μετέφεραν στα νοσοκομεία 48 άτομα. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Γάλλοι, ο ένας σοβαρά.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ότι υπάρχει και Αυστραλός τραυματίας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για έναν ακόμα.
in.gr

*** Έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ!  Η Λαγκάρντ ρίχνει τους ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ...

~  Η απόφαση της Λαγκάρντ να δώσει έξτρα χρόνο στους Δανειστές, δηλαδή στο Βερολίνο, στην ουσία είναι όχι πια ένα ράπισμα, αλλά η επικύρωση της απόφασης να τελειώνουν με τους ΣΥΡΙΖΑ.ΝΕΛ.
-“Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο αυτό όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν τους χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσουν σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό και να τους δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο”, δήλωσε η Λαγκάρντ, με τη διαφορά πως η Ελλάδα δεν έχει χρόνο. Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο.
Ψήφισε το 4ο Μνημόνιο με μόνη ελπίδα μία ρύθμιση του χρέους.
Χρέος δεν παίρνει (απλά αυξάνεται).
Αξίζει να τονιστεί πως ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε αποφάσεις για νεά μέτρα για το χρέος θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ενώ η παραίτηση Τσακαλώτου είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

*** ΤΑ "ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ" του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!  Δείτε τι μας "ταΐζουν"... (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

~  Θυμάστε ή ξεχάσατε τον μικρό Ομράν, το τραγικό θύμα της "γενοκτονίας" του Χαλεπιού, από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ";
Ήταν 18 Αυγούστου 2016, όταν συγχρονισμένα και συντονισμένα όλα τα ΜΜΕ κι οι "λειτουργοί της δημοσιογραφίας" διέδωσαν σ' ολόκληρο τον πλανήτη φωτογραφίες και βίντεο του μικρού Ομράν, ενός θύματος της "γενοκτονίας" που επιτελούσε ο "χασάπης Άσαντ" κι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.
Στην Ελλάδα οι πιο έγκυρες κι αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης, πρωτοστατούντος του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - ΑΠΕ (που πληρώνουν αδρά με αίμα, θέλουν δεν θέλουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες), η κρατική ΕΡΤ (που κι αυτή πληρώνουν αδρά με αίμα, θέλουν δεν θέλουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες), όλες οι εφημερίδες της δεξιάς, κεντροδεξιάς, αριστεράς και κεντροαριστεράς, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ηλεκτρονικός τύπος, ιστολόγια (blogs)... μας συγκλόνισαν με το δράμα, τη "γενοκτονία" στο ηρωικό Χαλέπι της "αραβικής άνοιξης".
Πρώτη στο χορό της έγκυρης ενημέρωσης η δημοσιογραφία της "αριστεράς" με επικεφαλής την ιστορική εφημερίδα της αριστεράς "Αυγή" και πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ που διευθύνει ο σοβαρός, έμπειρος κι έγκυρος δημοσιογράφος, στέλεχος της ομάδας "Πράττω" του Ν. Κοτζιά, επιλογή της κυβέρνησης "πρώτη φορά αριστερά", ο κύριος Μιχάλης Ψύλλος.
Μας ενημερώνει η ναυαρχίδα της δημοσιογραφίας "Αυγή" και ακριβώς τα ίδια λόγια επαναλαμβάνουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ κι ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι: "Όλη η φρίκη του πολέμου της Συρίας αποτυπωμένη στην εικόνα του πεντάχρονου Ομράν Ντακνίς στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου. Σοκαριστική η εικόνα του μικρού παιδιού, το οποίο διεσώθη μετά από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι... Από το κεφάλι ως τα δάχτυλα είναι καλυμμένο μέσα σε σκόνη, ζαλισμένο, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την ανοικτή πληγή στο μέτωπό του, ούτε τον παραλογισμό της βίας που τον περιβάλλει...".
Βίντεο :  Η φρίκη του πολέμου στη Συρία στα μάτια του 5χρονου Ομράν  , https://youtu.be/OVc2p5yIhdE .-
~ Η ΑΥΓΗ Εφημερίδα της Αριστεράς - βίντεο: Η φρίκη του πολέμου στη Συρία στα μάτια του 5χρονου Ομράν
Βίντεο 2  : Ο θρήνος δυο παιδιών στη Συρία που μαθαίνουν για το θάνατο του αδελφού τους  , https://youtu.be/gSJaTr3Igug .-
~ Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών - βίντεο: Ο θρήνος δυο παιδιών στη Συρία που μαθαίνουν για το θάνατο του αδελφού τους
Σ' αυτό τον οργασμό "έγκυρης ενημέρωσης και πληροφόρησης" για τη "γενοκτονία" στο Χαλέπι από το "δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", δίνει δυναμικά το παρών ΟΛΗ η "επαναστατική" εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" και φυσικά οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι φιλάνθρωποι των "ανοικτών συνόρων" της "κοινωνίας των πολιτών", των "δικαιωμάτων" και σια... οι ίδιοι που θα διαδηλώσουν σε λίγες ημέρες στο "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας" με κεντρικό σύνθημα "ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" και την ευγενή χορηγία, μεταξύ άλλων, της ισραηλινής κι αμερικάνικης πρεσβείας των Αθηνών και μεταφερόμενους από κάθε μεριά του πλανήτη επαγγελματίες πολύχρωμους καρναβαλιστές με τα αεροπλάνα του φιλάνθρωπου Σόρος.
Εντυπωσιακές, γεμάτες πάθος για έγκυρη ενημέρωση οι περιγραφές των εγχώριων δημοσιογράφων (;): Η φρίκη του πολέμου στη Συρία στα μάτια του πεντάχρονου Ομράν... Ο Ομράν, παιδί θύμα όπως τόσα άλλα στον συριακό πόλεμο, τραυματίζονται ψυχικά από τις επιδρομές, ακρωτηριάζονται ή ετοιμάζονται να πεθάνουν σε πολιορκημένες πόλεις (πολιορκημένες από τον χασάπη Άσαντ, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε)... Το βλέμμα του μικρού παιδιού που μας στοιχειώνει όλους... Ένας 6χρονος Αμερικανός θέλει να γίνει αδελφός του μικρού Ομράν... Έστειλε γράμμα στο Μπαράκ Ομπάμα και του ζητά να μεσολαβήσει για να έλθει στο σπίτι του ο μικρός από τη Συρία... Είναι μόλις 5 ετών και είναι ακόμα ένα θύμα των βομβαρδισμών (πάντα του  χασάπη Άσαντ, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε)...
Φυσικά τα εγχώρια ΜΜΕ κι οι εγχώριοι δημοσιογράφοι δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα περιγράφει από τη Νέα Υόρκη η Παλαιστινιακής καταγωγής με ισραηλινή και ιταλική υπηκοότητα Rula Jebrel, με σπουδές φυσιοθεραπείας στη Μπολόνια της Ιταλίας, αλλά την κέρδισε η δημοσιογραφία και το πάθος των αναλύσεων εξωτερικής πολιτικής.
Τότε στο φιλόξενο "PRESS-GR" είχαμε επισημάνει κι αποκαλύψει: Από τον μικρό Αϋλάν... στον μικρό Ομράν... η αλήθεια! Όμως, «Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» μας παραμυθιάζουν και μ' αυτή τη "δικαιοσύνη" που έχει μετατραπεί σε δημοσιογραφική πορνεία και εγκληματική οργάνωση του 4ου Ράιχ, είναι δύσκολο να βρεθείς απέναντι.

Αυτός είναι σήμερα ο μικρός Ομράν κι η οικογένειά του αποφάσισε κι επέλεξε ελεύθερα να μείνει στο απελευθερωμένο Χαλέπι από τον "δικτάτορα Άσαντ", γιατί θα μπορούσε να εγκαταλείψει το Χαλέπι υπό την προστασία του ΟΗΕ.
Επέλεξαν να μείνουν στη γη τους, την ελεύθερη πατρίδα τους χωρίς φυλακές πολιτικών κρατουμένων -μόνον για εγκληματίες δολοφόνους-, χωρίς κρεματόρια για την παρασκευή σαπουνιών (το 'πε κι αυτό το τέιτ Ντιπάρτμεντ): Το Χαλέπι έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας!
Τώρα ο πατέρας του μικρού Ομράν διηγείται πως με χρήματα, ψυχολογικούς εκβιασμούς για αποκεφαλισμούς απαίτησαν να τους δώσει το παιδί του για να γυριστεί το βίντεο της Γκεμπελικής προπαγάνδας.

Όπως είναι απολύτως "φυσιολογικό" κανένα ΜΜΕ και κανένας δημοσιογράφος δεν θα ντραπεί και δεν θα μεταδώσει την αλήθεια. Μην την αναζητήσετε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΡΤ και το σύνολο των ΜΜΕ... Πως να ζητήσεις συγνώμη όταν είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Κυρίες και κύριοι εγχώριοι "δημοσιογράφοι", η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ του της Βέροιας Kinana Allouche, έχοντας στην αγκαλιά της τον μικρό Ομράν, από τη μαρτυρική Βέροια (σημερινό Χαλέπι) σας χαιρετούν!
Επειδή στη Γερμανία το έργο της διατεταγμένης δημοσιογραφίας είναι δυσκολότερο από αυτό που διαπράττουν οι εγχώριοι ελληνόφωνοι δημοσιογράφοι μας της ΕΣΗΕΑ, γιατί στην καρδιά του 4ου Ράιχ, όσο κι αν φαίνεται περίεργο υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που δεν πουλάνε την ψυχή τους στην παγκοσμιοποίηση όπως οι δικοί μας, τη ναυαρχίδα της προπαγάνδας οδήγησε ο τζιχαντιστής Julian (ο Julian Ropcke της Bild) και σήμερα θα είναι θλιμμένος.  press-gr.com

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  ΣΟΚ στον ποδοσφαιρικό κόσμο!  Πολύ ΓΝΩΣΤΟΣ ποδοσφαιριστής ΠΕΘΑΝΕ μέσα στο γήπεδο... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού Σεΐκ Τιοτέ έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών.
Ο πρώην παίκτης της Νιουκάστλ υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια προπονήσεως στην ομάδα του Beijing Enterprises στην Κίνα.

Όταν κατέρρευσε στο χορτάρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Λίγο μετά ο θάνατός του ανακοινώθηκε κι επίσημα από εκπρόσωπο της ομάδος (βλ. παρακάτω tweet):


Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα γκολ του Τιοτέ που σημάδεψε την καριέρα του:Chieck Tiote Dies In Training Heart Attack- RIP TIOTE   ,   https://youtu.be/FjHuqFh7bzM  .-

***   ~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 74-72  3ος αγωνας   πλέϊ-οφ Α1  μπάσκετ  4/6/2017: https://youtu.be/e9c_lmOHMUg .- 

***  Στην Costa Navarino για ξεκούραση μετά την κατάκτηση του Champions League ο Κριστιάνο Ρονάλντο 
Ο Νο1 ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, Κριστιάνο Ρονάλντο, αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να περάσει ένα διάστημα των διακοπών του. Ο Πορτογάλος αναμένεται να επισκευτεί τη δυτική Μεσσηνία και συγκεκριμένα το φημισμένο ξενοδοχείο Costa Navarino.
Για την ώρα πάντως δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ακριβή περίοδο αλλά και το πόσες μέρες θα μείνε ο CR7 στην πατρίδα μας.  Πηγή: contra.gr

***  ΣΟΚ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Φεύγουν Πρίντεζης-Λοντζέσκι;...  

~ Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα θέλουν να πάρουν στην Ισπανία τους Γιώργο Πρίντεζη και Ματ Λοτζέσκι, παρά το γεγονός ότι δεν θα συνεχίσει στους "μπλαουγκράνα" ο Γιώργος Μπαρτζώκας!
Ο Έλληνας άσος, βέβαια, δίνει προτεραιότητα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Λοτζέσκι είναι ένας παίκτης που αρέσει περισσότερο στον Μπαρτζώκα, που όπως γράψαμε ήδη δεν έχει μέλλον στον σύλλογο...
Καπνός υπάρχει για την ώρα και όχι φωτιά, αλλά όπως και να το κάνουμε τέτοια ρεπορτάζ μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση...  sportdog.gr

*** 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5613   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.883  βίντεο   .-  
 
~  
~*Χορός Δεσποινούλα Β. Σ.  04/06/2017:
~*ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ 40α  ΒΛΑΣΗ Σ. Σ.   5/6/2017:
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~* 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου