ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  ....
~


Πολλαπλασιασμός κερασμάτων!
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΚάποιος επισκέπτης του Γέροντα πίστευε ότι στην εποχή μας δε γίνονται θαύματα. Ο Γέροντας διέγνωσε τη δυσπιστία του και του είπε:
- Πάρε αυτό το κουτί και κέρασε τους επισκέπτες. (Οι επισκέπτες ήσαν περίπου 12 και το κουτί είχε τρία γλυκά).
- Μα, Γέροντα...
- Κάνε όπως σου λέω και πάρε και εσύ κέρασμα.
(Πράγματι αφού τους κέρασε όλους πήρε και ο ίδιος. Στο τέλος διαπίστωσε ότι στο κουτί υπήρχαν ακόμη τρία γλυκά).
- Τίποτα δεν είναι αδύνατο για το Θεό.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 


~*ΑΡΦΑΡΑ 2013-15  Σταματάκος - Δεσποινούλα  B. SKOULIKA φωτογραφίες: https://youtu.be/CAexL31jPc4  .-

~ 3 Νοεμβρίου
Ακεψιμά (1), Ιωσήφ και Αειθαλά (†δ΄αι.). Ιερομάρτυρος Γεωργίου Νεαπολίτου, του νέου(†1797). Αδριανού, Αδρωνά, Δασίου, Θεοδότης, Θεοδότου, Πηγασίου, Σεβήρου. Αχεμενίδου του ομολογητού. Οσίων Ηλιού, Θεοδώρου Αγκύρας. Ευθυμίου και Νεοφύτου.
(1) Ο όσιος Ακεψιμάς έζησε τον 4ο αιώνα την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α` του Μεγάλου. Μετά από μία ζωή κοινωνική, κατά την οποία διακρίθηκε για την ευσέβειά τους, κατέφυγε στον ερημικό βίο. Έκτισε την οικία του εντός ενός σπηλαίου. Τρεφόταν από τους πενιχρούς καρπούς της γης. Ενίοτε του έφερναν τρόφιμα περαστικοί και ευσεβείς άνθρωποι. Ο όσιος κρατούσε λίγα, μόνο τα άκρως απαραίτητα για τη σίτισή του και τα άλλα τα έδινε στους φτωχούς. Έπειτα προσκαλούσε τους ευεργέτες του στο σπήλαιο πού ζούσε. Εκεί ο Ακεψιμάς ανταπέδιδε την καλοσύνη τους διδάσκωντας το λόγο του Θεού. Ο όσιος πραγματοποίησε πολλά θαύματα. Παρέδωσε εν ειρήνη το Πνεύμα του στον Κύριο.
~ Ι.Μ. Μαρωνείας: Υποδοχής της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ)
~  Το απόγευμα της Πέμπτης, 2ας Νοεμβρίου 2017 έλαβε χώραν η υποδοχή της θαυματουργού δεξιάς χειρός του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους έμπροσθεν του Δημοτικού Μεγάρου Κομοτηνής, εν συνεχεία δε εσχηματίσθη πομπή συνοδεία του ιερού κλήρου, τοπικών Αρχών, Στρατιωτικής Μουσικής και Αγήματος που κατέληξε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, ακολούθως εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος.
~ Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την προσφώνησίν του αναφέρθηκε στην αξία της προσκυνήσεως των ιερών Λειψάνων, στην παρρησία του Μεγαλομάρτυρος Αγίου της πίστεώς μας, ευχαρίστησε δε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο και τους συνοδούς Πατέρες για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και τους ευσεβείς Χριστιανούς για τη συμμετοχή τους στις πνευματικές ευκαιρίες της Ιεράς Μητροπόλεως.





~Το θαυματουργόν ιερόν λείψανον θα παραμείνη προς προσκύνησιν, ευλογίαν και αγιασμόν πάντων μέχρι την πρωίαν της Κυριακής, 5ης Νοεμβρίου, οπότε και θα αναχωρήση, ίνα επιστρέψη εις την Ιεράν Μονήν Ξενοφώντος, όπου φυλάσσεται».

***  Ναταλία Λιονάκη: «Έγινα μοναχή γιατί…»
    
~  «Δεν ακολούθησα το δρόμο του Θεού από ερωτική απογοήτευση ούτε από κατάθλιψη, τον ακολούθησα επειδή με πλημμύριζε από χαρά και φως ο Χριστός». Αυτά ήταν τα λόγια της Ναταλίας Λιονάκη στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη όταν την είχε συναντήσει στο σπίτι της στο Παγκράτι, την περίοδο που όλοι την κυνηγούσαν για να μιλήσει στα τηλεοπτικά παράθυρα.
~ Οι δύο γυναίκες είχαν καθίσει για ώρες μαζί στον καναπέ του σπιτιού της Ναταλίας όπου είχε βρεθεί για λίγες ώρες ώστε να δει τη μητέρα της που ήταν ασθενής.
Η Ναταλία τότε έλεγαν όλοι ήταν σαν χαμένη, όμως η Ναταλία δεν ήταν καθόλου σαστισμένη απλώς είχε παραδώσει την ζωή της, στο θέλημα του Θεού προσπαθώντας να κόψει το δικό της θέλημα όπως λένε στην μοναστική ζωή και είχε βάλει στόχο να αξιωθεί να την δεχθούν στον Μοναχισμό.  Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
~ Στα χέρια της κρατούσε πάντα το κομποσκοίνι κι έλεγε την ευχή: «Κύριε Χριστέ ελέησόν με».
«Έχω πάντα τον Χριστό στο μυαλό μου και κάνω πάντα νοερή προσευχή.
~ Δεν με θλίβει τίποτα μόνο νιώθω την χαρά που προσεύχομαι και προσπαθώ με την προσευχή να μην αποσπώ το νου μου.»
Η Ναταλία έδινε απαντήσεις πνευματικές σε όσους την ρωτούσαν για την επιλογή της αλλά κανείς δε μπορούσε να καταλάβει αν δεν είχε σχέση με το Θεό τι σήμαιναν τα λόγια της.
Η Ναταλία ταπεινώθηκε, έδωσε τα υπάρχοντά της στον κόσμο, μελέτησε πατερικά κείμενα, έμαθε να διαβάζει ακολουθίες και το σημαντικότερο ; Έκανε παρακλήσεις στην Παναγία και γονάτιζε στην Παναγία προσφέροντάς της πλούσια τα δάκρια της μετάνοιάς της, γράφει το briefingnews.gr.
~ ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ: Kαι επίσημα μοναχή είναι πλέον η Κρητικιά ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη, η οποία φέρει το όνομα «Φεβρωνία». Η χειροτονία της ηθοποιού έγινε στις 14 Αυγούστου 2017 στην Κένυα, με τη στήριξη του πνευματικού της πατέρα Απόστολου, ο οποίος πριν από μερικές μέρες επισκέφτηκε, ύστερα από απουσία 4 ετών, τo Ηράκλειο.
~ Η Ναταλία Λιονάκη, έχοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από την κοσμική της, ασπάστηκε και επίσημα τον μοναχισμό και με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε να συνεχίσει τη ζωή της δίπλα στον Χριστό. Με μακριά λυμένα μαλλιά που ξεπερνούσαν τα γόνατα, με λευκό χιτώνα και σκυμμένο το κεφάλι, η γνωστή πρώην ηθοποιός παρουσιάστηκε στη διαδικασία της μοναχικής «κουράς».
Έχοντας στο πλευρό τον πνευματικό της πατέρα Απόστολο και τρεις-τέσσερις μοναχές, αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό, το πολυσταύρι, τη δερμάτινη ζώνη και τα σανδάλια, το εξώρασο και τέλος τον μανδύα -χαρακτηριστικά τμήματα ένδυσης που συμβολίζουν τη νέκρωση του Χριστού- και εκάρη μοναχή.
~  Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Chavogere στην Κένυα, από τον κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ και τον HG Bishop Aθανάσιο Kisumu.
Η σελίδα «ORTHODOX CHURCH DIOCESE OF KISUMU AND WESTERN KENYA» ανέβασε στο Facebook βίντεο της χειροτονίας της Ναταλίας Λιονάκη σε «αδελφή Φεβρωνία».
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αδελφή Φεβρωνία είναι ακόμη στην Κένυα, στο πλευρό του πατέρα Απόστολου, γράφει το ekriti.gr.

~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Ὡς θεράποντες, τῆς εὐσέβειας, στῦλοι ὤφθητε, τῆς Ἐκκλησίας, πυρσολατρῶν καθελόντες τὸ φρύαγμα, Ἀκεψιμᾶ Ἱεράρχα πολύαθλε, Ἀειθαλᾶ Ἰωσὴφ τὲ μακάριοι. Ἀλλ' αἰτήσασθε, Χριστὸν τὸν Θεὸν πανεύφημοι, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/39EgoW66HP8  .-
~ Τα δικά μας βίντεο :
~Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Άγιος Κων/νος Αρφαρών 01/11/2017: https://youtu.be/DFEnhiWj-b0 .-
~* Αγιασμός στο Ναό Αγίου Κων/νου Αρφαρών μετά την Θ.Λ.  01/11/2017: https://youtu.be/GZi1_Xn8zp0 .-
 ~* Ι. Ν. Αγίου Γεργίου Αρφαρών 02/11/2017 Εσπερινός Αρτοκλασία::  https://youtu.be/_Vs_VW0mB_s .-
~*Ι. Ν. Αγίου Γεργίου Αρφαρών 02/11/2017 Εσπερινός Αρτοκλασία: https://youtu.be/aZ7gSU5hg5g   .-

~** Η ατιμωρησία , μας έχει φέρει σ΄ αυτή την κατάντια  !
~ Όπου δεν περνάει ο λόγος πίπτει ράβδος  !
  ~* O  Νίκος Μίχος βουλευτής Χρυσής Αυγής  εντάχθηκε στην Αελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου  .-

*** Τρία αρδευτικά φράγματα με χρηματοδότηση από… Χαρίτση ανακοίνωσε ο Γ. Τσώνης 
Αιχμές κατά Αναστασόπουλου που απουσίαζε στο Δημοτικό Συμβούλιο – Χρονοδιάγραμμα ζήτησε η αντιπολίτευση 
 Περιχαρής ήταν το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Εκτός του ιστορικού, όπως χαρακτήρισε το 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσε στην ενεργειακή εξοικονόμηση, προανήγγειλε τη χρηματοδότηση μελετών για την κατασκευή φραγμάτων που θα αρδεύσουν περιοχές του Δήμου Μεσσήνης. Εξέφρασε, δε, τη πολύ μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνησή του, καθώς το διαχρονικό πρόβλημα της άρδευσης και της ανομβρίας που απασχολούσε την τοπική κοινωνία επιλύεται χάρις στους κόπους και τις προσπάθειες της δικής του Δημοτικής Αρχής και παράταξης, που τώρα ανταμείβονται.
Όπως τόνισε, πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθούν μελέτες για φράγματα στην Ελληνοεκκλησιά, το Τρίκορφο και δύο πιο μικρά στην Πλατανόβρυση και τον Αριστομένη. Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε γνωστό στο Σώμα ότι ένα από τα μεγαλύτερα μελετητικά γραφεία της χώρας και όλων των Βαλκανίων προετοιμάζει μελέτες για την κατασκευή και άλλων αρδευτικών φραγμάτων στις περιοχές της Βελίκας, της Καρυάς και της Βίγλας.
Οι ανακοινώσεις αυτές του Γιώργου Τσώνη ήρθαν και ως «έμμεση» απάντηση στην επιστολή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθη Αναστασόπουλου προς τον τοπικό Τύπο, με την οποία κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει συνεχίσει προσπάθειες για την κατασκευή φραγμάτων, αρδευτικών έργων τα οποία θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανομβρίας και θα αναπτύξουν τον αγροτικό τομέα του Δήμου, που αποτελεί και το «δυνατό χαρτί» της οικονομίας του.
Ο Γιώργος Τσώνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που απουσίαζε ο Στάθης Αναστασόπουλος από την προχθεσινή συνεδρίαση και δεν ήταν παρών να ακούσει τις ανακοινώσεις του, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν είχε κάνει τίποτα ουσιαστικά και ότι «καμάρωνε» χωρίς μελέτες, καθώς αυτές που είχε είχαν σημαντικότατες ελλείψεις.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος. Ο κ. Ξαρχάκος υπογράμμισε ότι λόγω του πολιτικού του πολιτισμού, όλα όσα θα ανέφερε δε θα αποτελούσαν απάντηση στον κ. Αναστασόπουλο, αλλά ενημέρωση στο Σώμα, προσθέτοντας ότι αν ήταν «παρών» ο κ. Αναστασόπουλος θα ήταν πολύ πιο καυστικός στην τοποθέτησή του. Έτσι, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις ενέργειες που είχαν γίνει τόσο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και από τη σημερινή, για να καταλάβει καλύτερα η τοπική κοινωνία τι έχει γίνει και ποιος κατάφερε να αποσπάσει τη χρηματοδότηση και να κάνει πραγματικότητα αυτά τα έργα.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η μελέτη για το φράγμα στην Ελληνοεκκλησιά θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα είναι ύψους 700.000 ευρώ, ενώ για τα δύο φράγματα στην Πλατανόβρυση και Αριστομένη το κόστος θα είναι 500.000 ευρώ.
Τέλος, επισήμανε ότι για το φράγμα στο Τρίκορφο θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι πάντα κατάλληλα προετοιμασμένος και βρίσκεται «με το δάχτυλο στη σκανδάλη», ώστε να διεκδικήσει προγράμματα για αρδευτικά έργα αμέσως μόλις προκηρυχθούν από τα αρμόδια υπουργεία.
Καθώς ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απουσίαζε, απάντηση σε όσα ανέφεραν ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος αρχικά επισήμανε στον κ. Ξαρχάκο ότι, ενώ όντως έχει επιδείξει πολλάκις κατά το παρελθόν τον πολιτικό του πολιτισμό, σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) ήταν αγενής, καθώς αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Στάθη Αναστασόπουλου ενώ αυτός απουσίαζε.
Ως προς την ουσία του θέματος αναφερόμενος στον Γιώργο Τσώνη σημείωσε πως δεν «κρατήθηκε» και ενώ αρχικά είπε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χαρίτση, τελικά τις έκανε ο ίδιος… όμως ξέχασε να ενημερώσει το Σώμα και την τοπική κοινωνία για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών των έργων, γιατί μέχρι τώρα έχουν «χορτάσει» από υποσχέσεις…
Σχολίασε δε, επικριτικά και την αναφορά του κ. Ξαρχάκου ότι ο «Δήμος βρίσκεται με τη σκανδάλη στο χέρι», κατηγορώντας τον ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης, όπου επιβαρύνθηκαν οι πολίτες με δανεισμό 2εκ. ευρώ και αναφέροντας ότι ο Μελιγαλάς κατάφερε τη χρηματοδότηση ανάπλασης από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων.
Κλείνοντας ο κ. Αθανασόπουλος υπενθύμισε στον κ. Ξαρχάκο ότι ο ίδιος έλεγε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και είναι απρέπεια να ακυρώνουν τις προσπάθειες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.
Απαντώντας στον Γιώργο Αθανασόπουλο ο κ. Ξαρχάκος επανέλαβε ότι αν ήταν παρών ο κ. Αναστασόπουλος, θα ήταν πολύ πιο καυστικός και ό,τι είπε το είπε αισθανόμενος την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι τεχνηέντως επανέφερε το θέμα για τη χρηματοδότηση μέσω δανεισμού για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, ένα θέμα που έχει ζητηθεί για ώρες και έχει απαντηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι χαίρονται που όμοροι Δήμοι επιτυγχάνουν χρηματοδοτήσεις, αλλά και ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων δεν αποτελεί μονοπώλιο του Δήμου Μεσσήνης και θα ήταν αχάριστος όποιος έλεγε ότι ο Δήμος δεν έχει πάρει επαρκή χρηματοδότηση για διάφορα έργα από το εν λόγω ταμείο.
Τη συζήτηση έκλεισε με παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Δαβίλας, ο οποίος συνεχάρη το δήμαρχο για τις ανακοινώσεις του, όμως του επισήμανε ότι η προσπάθεια είναι κοινή και στα έργα τα οποία ανέφερε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, ενώ ζήτησε να μην ακυρώνονται οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και να μη «βάζει» απέναντι τους συμβούλους της αντιπολίτευσης με τα λεγόμενά του, όταν αυτά τα έργα είναι διαχρονικά και αφορούν στο μέλλον της περιοχής. Του Κώστα Γαζούλη

*** 150.000 ευρώ χρηματοδότηση για το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη 
Αναβαθμισμένο αναμένεται το προσεχές Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αρχαίας Μεσσήνης, το Μάρτιο του 2018.
Όπως έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, χάρις στη βοήθεια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, επιτεύχθηκε η ένταξή του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 150.000 ευρώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού του θέματος γνωρίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία όμως απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση. Έτσι αναμένεται να ανακοινωθούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Σώματος.  Κ. Γαζ.

*** «Ο μικρός Μανουήλ και η σολομώντεια λύση» από το ΔΗΠΕΘΕΚ για μικρούς και όσους αισθάνονται παιδιά… 
Ένα έργο για παιδιά, αλλά και για όσους διατηρούν την παιδικότητά τους, που θα διασκεδάσει αλλά και θα προβληματίσει και θα περάσει διαχρονικά μηνύματα, ετοίμασε με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας για το φετινό χειμώνα. «Ο μικρός Μανουήλ και η σολομώντεια λύση», που έχει γράψει ο Γιάννης Καλαντζόπουλος και σκηνοθετεί η Αννέτα Παπαθανασίου, θα κάνει πρεμιέρα μεθαύριο, 5 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ και θα παρουσιάζεται εκεί κάθε Κυριακή την ίδια ώρα. Οργανωμένες, δε, παραστάσεις θα δίνονται για τα μεσσηνιακά σχολεία κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί, κατόπιν συνεννόησης.
Πάνω στην περιστρεφόμενη σκηνή, που στο έργο θα αλλάζει «μαγικά» το σκηνικό, οι συντελεστές μετέφεραν χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξής Τύπου, τις λεπτομέρειες αλλά και τον ενθουσιασμό τους, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να το παρακολουθήσουν.
Η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, τόνισε στο ξεκίνημα: «Είμαστε στη χαρούμενη θέση να σας παρουσιάσουμε το φετινό μας έργο “Ο μικρός Μανουήλ και η σολομώντεια λύση” του Γιάννη Καλαντζόπουλου», σε σκηνοθεσία της Αννέτας Παπαθανασίου - μια πολύ σπουδαία σκηνοθέτιδα, με μεγάλη εμπειρία στο παιδικό θέατρο. Είναι αυτή που έφερε τα θεατροπαιχνίδια στην πόλη μας και για πολλά χρόνια είχε μια εκπομπή στην τηλεόραση για παιδιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά μαζί της και με μια υπέροχη ομάδα.
Θέλω να προσκαλέσω τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους και να απολαύσουν αυτή την όμορφη και μοναδική παράσταση, που έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη απ’ όλους».
  Ανέττα Παπαθανασίου: Από τα ωραιότερα έργα του Καλαντζόπουλου και ο καλύτερος θίασος
Με τη σειρά της η κα Παπαθανασίου εξέφρασε τη χαρά της για την επιστροφή στην πόλη: «Μου αρέσει η Καλαμάτα, μου αρέσει να συνεργάζομαι με το ΔΗΠΕΘΕΚ. Στη διάρκεια πολλών ετών έχω συνεργαστεί με όλους τους διαφορετικούς τρόπους. Είτε οργανώνοντας τα θεατροπαιχνίδια, είτε ως ηθοποιός, είτε ως σκηνοθέτις, και “Ο μικρός Μανουήλ και η σολομώντεια λύση” είναι το δεύτερο έργο που σκηνοθετώ εδώ».
Στη συνέχεια έδωσε το «στίγμα» του έργου, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα από τα ωραιότερα του Γιάννη Καλαντζόπουλου, στηριγμένο πάνω σε ένα μύθο του 13ου αιώνα, στον οποίο στηρίχθηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ που έγραψε τον Κύκλο με την Κιμωλία.
Το θέμα του είναι η αγάπη, η ανιδιοτέλεια. Δε θέλουμε τον πόλεμο, τα μίση, τα πάθη και τους τσακωμούς, αλλά θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας το πραγματικό συναίσθημα. Κι εγώ αισθάνομαι σαν παιδί κι έτσι βλέπω την παράσταση που σκηνοθέτησα.
Πιστεύω ότι τα παιδιά και θα διασκεδάσουν, γιατί έχουμε χορό, τραγούδι, ένα πολύ ωραίο σκηνικό, αλλά θα πάρουν και κάποια διδάγματα από την ουσία της ζωής. Και στην πραγματικότητα αυτό θέλουμε: Να ζήσουμε καλά χωρίς όλες αυτές τις ταραχές, τα μίση και τα πάθη.
Ο θίασος είναι ένας από τους καλύτερους που έχω συναντήσει. Έχω χαρεί πάρα πολύ με όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν με όλη τους ψυχή. Ένας θίασος καταπληκτικός και είμαστε έτοιμοι για μια πάρα πολύ ωραία παράσταση» κατέληξε η Ανέττα Παπαθανασίου.
Η ηθοποιός Εύη Γιαννακοπούλου ανέλαβε την παρουσίαση των συντελεστών του έργου, που είναι:
Αλέξανδρος Κομπόγιωργας (σκηνικά–κοστούμια), Δημήτρης Λέκκας (μουσική), Πάνος Κουραμπάς (μουσική διδασκαλία-σύνθεση τελικής μουσικής), Παναγιώτης Μανούσης (φωτισμοί), ενώ παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιρρόη Βελέντζα , Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Απόστολος Μεσσανάκης, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας (είναι και βοηθός σκηνοθέτη).
Ο ηθοποιός Άρης Τσαμπαλίκας είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕΚ Καλαμάτας και ξεκίνησε την σύντομη παρέμβασή του, επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε μια πόλη ένα Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, καθώς στηρίζει έναν πολιτισμό που παλεύεται χρόνια για να υπάρξει», ενώ συνέχισε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που εξακολουθούμε να δουλεύουμε και να παράγουμε έργο, δημιουργούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Η πίστη που είναι από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο και είναι κάτι που θα υπάρχει αιώνια».
Για την ηθοποιό Καλλιρρόη Βαλέντζα «είναι πάρα πολύ σημαντικό το ζήτημα του παιδικού θεάτρου. Είναι σπουδαίο να εκπαιδεύουμε τους μελλοντικούς θεατές, να καλλιεργούμε την αισθητική τους. Θεωρώ ότι αυτό το έργο που ανεβάζουμε είναι πολύ σημαντικό, διότι πραγματεύεται ζητήματα ειλικρινούς αγάπης, πίστης και αφοσίωσης».
Δίνοντας μερικά στοιχεία από την υπόθεση, πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια οικογένεια η οποία παίζει θέατρο στο σπίτι της και παρουσιάζει αυτό το μύθο. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία σώζει ένα μωρό από την έκπτωτη αρχόντισσα του τόπου, ενώ στο τέλος το παιδί έρχεται σε μια αντιπαράθεση με τη φυσική του μητέρα», ενώ το αρχικό «κλειδί» της υπόθεσης έδωσε η κα Παπαθανασίου εξηγώντας ότι ο Καλαντζόπουλος συνδυάζει έξυπνα το μύθο στο έργο, με δύο παιδιά που τσακώνονται για μια κούκλα...
Ο ηθοποιός Απόστολος Μεσσανάκης υπογράμμισε: «Είναι μια παράσταση που αγγίζει τα παιδιά με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό. Έχω αναλάβει 5-6 ρόλους, ένας από αυτούς είναι ο αφηγητής-τραγουδιστής. Η παράσταση έχει πάρα πολλή μουσική και πάρα πολλά τραγούδια, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πολύ όμορφες μελωδίες και πάρα πολύ ωραίο στίχο. Να προσκαλέσω κι εγώ με τη σειρά μου τα παιδιά όλων των ηλικιών. Μπορούν να την παρακολουθήσουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που διατηρούν την παιδικότητα μέσα τους.
Αξίζει τον κόπο, έχουμε δουλέψει όλοι πάρα πολύ και με πολλή πολλή αγάπη».
Ο Άγγελος Μαρίνης συμφώνησε ότι η παράσταση απευθύνεται και σε μεγάλους που νιώθουν παιδιά ή θέλουν να ξαναβρούν την παιδικότητά τους, ενώ καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία, κατέληξε:
«Έπειτα από 11 χρόνια στο Βερολίνο είμαι περήφανος που μπορώ να γυρίζω στην πόλη που μεγάλωσα και να βρίσκομαι σε ένα ιστορικό ΔΗΠΕΘΕΚ, το πρώτο της Ελλάδας, με μια καταπληκτική ομάδα και μια φοβερή παραγωγή. Σας περιμένουμε!». Της Χριστίνας Ελευθεράκη
*** Από το φθινόπωρο του 2018 παρεμβάσεις στο Hilton από το δίδυμο των ομίλων Κωνσταντακόπουλου- Dogus 
Για το φθινόπωρο του 2018 μετατίθενται τα σχέδια για το... lifting στο Hilton Αθηνών από τους νέους ιδιοκτήτες του, το δίδυμο των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και τουρκικής Dogus, οι οποίοι σχεδιάζουν την ανάπλαση της εμβληματικής μονάδας με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου και τη μερική αλλαγή της χρήσης του.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι νέοι επενδυτές σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις που θα απαιτήσουν κι επιπλέον χρόνο για αδειοδοτήσεις, όπως τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014 για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων (δημόσιοι και συνεδριακοί χώροι) σε εμπορικά καταστήματα κι εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, ενώ στα πλάνα είναι και η μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις, εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.
Στο πλαίσιο αυτό και με τα επιπλέον δεδομένα της εύρυθμης λειτουργίας του ξενοδοχείου ως προς το τμήμα των κρατήσεων, αλλά και το γεγονός ότι δε φαίνεται να έχουν καταλήξει ακόμη οι διαπραγματεύσεις για την οριστική συμφωνία με την αλυσίδα διαχείρισης που θα αναλάβει να «τρέξει» τη μονάδα και τις κατοικίες, κρίθηκε απαραίτητη η επέκταση της σύμβασης με την αλυσίδα Hilton έως το τέλος του επόμενου έτους, έναντι της 31ης Μαρτίου του 2018, όπως περιελάμβανε το πλάνο της αρχικής συμφωνίας.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων για το κομμάτι της διαχείρισης, πέραν του ίδιου του ομίλου Ηilton, με άλλα brands του ομίλου που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιό του, όπως αυτά των Waldorf Astoria και της Conrad που διαχειρίζεται τέτοιου είδους μονάδες, φιγουράρει εξαρχής και αυτό της Mandarin Oriental, με όλους τους συνομιλητές ωστόσο, επί του παρόντος, να τηρούν σιγήν ιχθύος.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι ανακαινίσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη από το επενδυτικό σχήμα των Κωνσταντακόπουλου και Dogus στο ξενοδοχείο, οι ενδιαφερόμενοι για τις κατοικίες που σχεδιάζονται στην εμβληματική μονάδα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας ήδη έχουν αρχίσει να χτυπούν τις... πόρτες. Μεταξύ αυτών φέρονται να βρίσκονται και μεγάλα ονόματα του τουρκικού επιχειρείν, δεδομένης και της συμμετοχής στο εγχείρημα της τουρκικής Dogus. Η ίδια φημολογία, βέβαια, συνοδεύει και την περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου επίσης, συμμετέχουν οι Τούρκοι της Dogus και σχεδιάζονται οι υπερπολυτελείς κατοικίες -έως 15 στον αριθμό- και αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

*** Δύο μέτρα και… δύο σταθμά; 
Όπως ενημερωθήκαμε, πριν από περίπου μια εβδομάδα φορτηγό όχημα που παρέδιδε προμήθειες για κατάστημα που βρίσκεται χαμηλά στην Αριστομένους, στο κομμάτι που πρόσφατα αναπλάστηκε στα «ουζάκια», αναγκάστηκε να ανέβει για μικρό χρονικό διάστημα στο πεζοδρόμιο, ώστε να ξεφορτώσει χωρίς να παρεμποδίσει την κυκλοφορία.
Όπως μας περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, εκείνη την ώρα έτυχε να περνά με το όχημα του ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος παρατήρησε τον οδηγό ότι χαλάει τις πλάκες της ανάπλασης και είχε έντονο διάλογο μαζί του. Αμέσως ο οδηγός απομακρύνθηκε και πάρκαρε πλησίον του Πάρκου… Λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε η Δημοτική Αστυνομία, που παρέδωσε κλήση ύψους 400 ευρώ (!) στον οδηγό για την παράβασή του…
Χθες το πρωί όχημα του Δήμου, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, βρισκόταν ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό που σας περιγράψαμε πιο πάνω, παρεμποδίζοντας τη διέλευση πεζών, τυφλών κι ενώ είχε θέση να σταθμεύσει μπροστά κανονικά στο δρόμο.
Εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει: οι πλάκες δεν κινδυνεύουν αν το όχημα είναι δημοτικό; Αν κάποιος ιδιώτης είχε παρκάρει κατ’ αυτόν τον τρόπο το όχημά του, τι θα συνέβαινε; Επίσης, δεν είναι λίγες φορές που βλέπουμε μεγάλα φορτηγά οχήματα του Δήμου να «σουλατσάρουν» πάνω στην κεντρική πλατεία για διάφορες εργασίες… προκαλώντας όντως, όπως έχουμε διαπιστώσει, αρκετές φθορές στις «ευαίσθητες» πλάκες. Τα 400 ευρώ ποιοι τα πληρώνουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις;
Είναι κατανοητό ότι πρέπει να προστατεύεται η δημόσια περιουσία από φθορές, από την άλλη ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για όλους και όχι με εξαιρέσεις...   Κ. Γαζ. 

***  Σχεδιάζει Γεωργική Σχολή στα Φιλιατρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΛΓΟ Δήμητρα στην Αθήνα, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για ίδρυση Γεωργικής Σχολής Τεχνικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στα Φιλιατρά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Γεώργιος Καρέτσος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αθανάσιος Βλάχος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνιος Παρασκευόπουλος και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΟ Δήμητρα Κυπαρισσίας, Γεώργιος Τσουμάνης.
Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν λεπτομερώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στον πρωτογενή τομέα και η ανάγκη που έχει δημιουργηθεί από τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί, προκειμένου η λειτουργία της σχολής να είναι βιώσιμη και να αποτελέσει ένα σημαντικό για τη χώρα μας εκπαιδευτικό κέντρο.
Η δε Τριφυλία είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπίων της χώρας. Τα θερμοκήπια είναι σύγχρονα, τυποποιημένα, εγκεκριμένου τύπου και διαθέτουν όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, είναι αυτοματοποιημένα και διαθέτουν νέες τεχνολογίες.
Μάλιστα, η τεχνική καλλιέργειας που εφαρμόζεται στην περιοχή είναι μοναδική, ενώ το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής, τόσο των υπηρεσιών όσο και του ιδιωτικού τομέα, είναι εξειδικευμένο και με συσσωρευμένη εμπειρία στον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Η λειτουργία της σχολής θα έχει και παράπλευρες ωφέλειες στην τοπική οικονομία της περιοχής. Εκπαιδευτικό προσωπικό, διαμονή και σίτιση ενός σημαντικού αριθμού μαθητών, καθώς και προβολή της σε ολόκληρη τη χώρα, θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης σε μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί τελευταία, κυρίως λόγω της κατάργησης σημαντικών κρατικών δομών.
Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της περιοχής, θα σταθεί αρωγός του εγχειρήματος και καθόρισε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε πολύ σύντομα σε προκαθορισμένη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας της σχολής.
Τέλος, σημειώνεται ότι το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, η οποία είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την υλοποίηση του στόχου.

***  Διαμαρτύρονται κάτοικοι στον Αϊ- Γιάννη 
Όλο και περισσότεροι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Αϊ- Γιάννη στην Καλαμάτα διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί τις νυχτερινές ώρες, κυρίως στο σημείο που είναι η παιδική χαρά.
Εκτός του ότι δεν μπορούν να ησυχάσουν από τη φασαρία, μας μεταφέρουν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε συγκεκριμένα σημεία, ακόμα και νωρίς το βράδυ.   Β.Β. 

*** Ξαφνικός θάνατος 57χρονης Καλαματιανής που νοσηλευόταν έπειτα από χειρουργική επέμβαση 
Μια 57χρονη μητέρα από την Καλαμάτα έχασε ξαφνικά τη ζωή της την Τετάρτη, σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, βυθίζοντας την οικογένειά της στο πένθος και τα ερωτηματικά.
Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο ιδιωτικό νοσοκομείο από την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη.
Κι ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πορεία της εξελισσόταν ικανοποιητικά, από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά άρχισε να υποτροπιάζει.
Τελικά, η 57χρονη κατέληξε προχθές υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, ενώ η πρώτη ενημέρωση στους οικείους ανέφερε ως αιτία ισχυρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Ωστόσο, από την οικογένεια της άτυχης γυναίκας ορίσθηκε τεχνικός σύμβουλος - ιατροδικαστής, ο οποίος χθες αναμενόταν να προχωρήσει σε νεκροψία – νεκροτομή για λογαριασμό των οικείων της.
Η κηδεία της 57χρονης θα γίνει σήμερα στην Καλαμάτα. Β.Β.

***  Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 3/11/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  15.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30 - 49 ετών 
Σε 15.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών, με επιδότηση, θα μπορούν σε λίγες ημέρες να προχωρήσουν επιχειρήσεις μέσω νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ.
Ειδικότερα, θα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για 15.000 θέσεις. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ οι 5.000 από τις 15.000 θέσεις θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 3 μήνες, μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι ΚΕΑ. Η επιχορήγηση ορίζεται σε 12 μήνες. Η ημερήσια επιχορήγηση ανά άτομο είναι 15 ευρώ για άνεργους 3μήνου, 18 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους και 22 ευρώ για δικαιούχους ΚΕΑ. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό 3 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
•Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν (1) ωφελούμενο.
•Επιχειρήσεις με προσωπικό από 4-8 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δύο (2) ωφελούμενους
•Επιχειρήσεις με προσωπικό από 9-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως τρεις (3) ωφελούμενους
•Επιχειρήσεις άνω 20 ατόμων μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως πέντε (5) ωφελούμενους
Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών οι μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι του ΚΕΑ. Η προκήρυξη θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο oaed.gr.

*** ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΕΛΟΣ! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

~ Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό φαίνεται πως είναι το μήνυμα που θα δώσει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Πενς,  σε συνάντηση που θα έχει με τον Μ.Γιλντιρίμ, καθώς δεν επιθυμούν να φύγει η Άγκυρα από το ΝΑΤΟικό ‘μαντρί ‘ και να πάει με τη Ρωσία.
Αν η ιστορία είναι οδηγός για το μέλλον, τότε είναι πολύ πιθανόν να δούμε ‘βελούδινες’ επαναστάσεις και κοινωνική έκρηξη στη γειτονική χώρα με παράλληλη έξαρση των κουρδικών αντιδράσεων.
Ειδικά για τους Κούρδους αξίζει να τονιστεί πως το  ΡΚΚ έχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια με 80.000 όπλα. Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Η εκκλησία επαναστάτησε !Έρχεται χαμός...

~ Το ΣτΕ θα βάλει τη σφραγίδα της Συνταγματικότητας ή όχι στην επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Θυμίζουμε πως Μητροπόλεις, μοναχοί, πολίτες και δικηγόροι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο διεκδικώντας την ακύρωση του επίμαχου νόμου. Η προσφυγή έγινε μετά την απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία καθορίσθηκε ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών και καθορίστηκε η τήρηση των ληξιαρχικών βιβλίων.
Οι δικηγόροι των Μητροπόλεων υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος και ότι η κυβέρνηση για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, χρησιμοποίησε τη μισή διατύπωση της εν λόγω συνταγματικής διάταξης. Δηλαδή παρέλειψε το «εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη» και χρησιμοποίησε μόνο το πρώτο μέρος της πρότασης «καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας».
Οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι αυτό έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συζήτηση έγινε στο Γ Τμήμα και αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

***  Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ κι ΕΞΗΓΕΙ! Οι αιτιάσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο...

~  Του Λάμπρου Τζούμη   Αντγου ε.α.
 Με αφορμή την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 5 το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου στη Ρόδο με την οποία επανέφερε για μια ακόμα φορά την απαίτηση της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Για το λόγο αυτό είναι σκόπιμο να αναφερθούν οι διατάξεις των συνθηκών που αφορούν συνολικά στο θέμα αυτό, καθώς επίσης οι τουρκικές και οι ελληνικές θέσεις, καθόσον τα νησιά του Αιγαίου δεν διέπονται από ενιαίο καθεστώς, όσον αφορά τους εξοπλισμούς και τις στρατιωτικές δυνάμεις που προβλέπονται επ΄ αυτών.
Το καθεστώς των νησιών Λήμνου και Σαμοθράκης διέπεται από τη σύμβαση για τα στενά του Μοντρέ του 1936, η οποία αντικατέστησε τη σύμβαση της Λωζάννης του 1923.
Το καθεστώς των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας διέπεται από τη συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
Το καθεστώς των Δωδεκανήσων διέπεται από τη συνθήκη ειρήνης των Παρισίων του 1947.
Λήμνος – Σαμοθράκη
 Η συνθήκη του Μοντρέ υπογράφηκε το 1936 από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Γιουγκοσλαβία. Είναι η συμφωνία που παραχωρεί τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζει τη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η διάρκειά της είναι 20ετής και υποκαθιστά (δηλ. καταργεί με αντικατάσταση) τη σύμβαση της Λωζάννης του 1923. Ισχύει όμως µέχρι σήµερα, παρόλο που προβλέπεται διαδικασία τροποποίησης/αναθεώρησής της, καθόσον δεν την έχει καταγγείλει κάποιο από τα συμβαλλόμενα µέρη και συνεπώς η ισχύς της ανανεούται. Σύμφωνα με το άρθρο 1 αναφέρεται ότι: «Η Τουρκία θα δύναται να επανεξοπλίση αµέσως την ζώνην των Στενών οία καθορίζεται εν τω προοιµίω της ρηθείσης Συµβάσεως».
 Εύλογες απορίες δημιουργεί γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί παρόµοια διάταξη στη συνθήκη του Μοντρέ και για τα ελληνικά νησιά (Λήµνο και Σαµοθράκη) που είχαν επίσης υπαχθεί σε καθεστώς αποστρατικοποίησης µε την υπό κατάργηση, συνθήκη της Λωζάννης για το καθεστώς των στενών. Οι πιθανές εκδοχές για το γεγονός αυτό είναι η αδυναμία σωστής εκτίμησης από ελληνικής πλευράς συσχετισµού του επανεξοπλισµού των στενών µε αυτό των δύο ελληνικών νησιών και η ύπαρξη της «ελληνοτουρκικής φιλίας» επί της οποίας πολλά είχαν στηριχθεί.
 Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι η ενέργεια να επανεξοπλίσει τη Λήµνο και τη Σαµοθράκη µετά την έναρξη ισχύος της σύµβασης είναι σύµφωνη προς τη συνθήκη του Μοντρέ διότι αυτή κατήργησε την αντίστοιχη σύµβαση της Λωζάννης, η οποία και πρoέβλεπε το καθεστώς αποστρατικοποίησης για τα δύο νησιά. Η νέα σύμβαση (Μοντρέ), δεν περιλαµβάνει διάταξη για αποστρατικοποίηση των δύο ελληνικών νησιών. Η νομιμότητα της ενέργειας επανεξοπλισµού της Λήµνου και Σαµοθράκης ενισχύεται και από:
Την επιστολή που απηύθυνε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα το 1936, στον Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Στην επιστολή αυτή αναγνωρίζεται επίσηµα από τουρκικής πλευράς, χωρίς καµία επιφύλαξη και περιορισµό το δικαίωµα της Ελληνικής κυβέρνησης να επανεξοπλίσει τα δύο νησιά παράλληλα µε τον επανεξοπλισµό των Στενών. Συγκεκριµένα αναφέρει ότι «είµαστε εξ’ ολοκλήρου σύµφωνοι όσον αφορά στον εξοπλισµό των νησιών Σαµοθράκης και Λήµνου, ταυτόχρονα µε τον εξοπλισµό των Στενών».
Την επίσηµη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Rustu Aras στην τουρκική εθνοσυνέλευση, την 31η Ιουλίου 1936, κατά τη συζήτηση επικύρωσης της σύµβασης του Μοντρέ, παρουσία του Πρωθυπουργού Ισµέτ Ινονού. Η ακριβής δήλωση έχει ως εξής: «Οι διατάξεις που αναφέρονται στα νησιά Λήµνος και Σαµοθράκη, τα οποία ανήκουν στη γείτονα και φίλη Ελλάδα και που ήσαν αποστρατιωτικοποιηµένα, µε βάση τις σχετικές διατάξεις της συνθήκης της Λωζάννης καταργούνται κι’ αυτές από την συνθήκη του Μοντρέ» Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η δήλωση αποτελεί επίσημη τουρκική θέση, καθόσον έγινε από τον καθ’ ύλη αρµόδιο Υπουργό Εξωτερικών ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας του κατά τη διαδικασία επικύρωσης της σύµβασης.
Την επίσηµη ενηµέρωση από την Ελλάδα των κυβερνήσεων της Γαλλίας, Ιταλίας και Μεγάλης Βρετανίας, ότι µετά την έναρξη ισχύος της Σύµβασης του Μοντρέ η Ελληνική κυβέρνηση «προέβη σε στρατιωτική κατάληψιν των νήσων Λήµνου και Σαµοθράκης». Καµία από τις τρεις κυβερνήσεις δεν έφερε αντίρρηση ούτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη για τον επανεξοπλισµό των δύο νησιών.
Σύµφωνα µε την επίσηµη τουρκική θέση, που περιλαµβάνεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών το καθεστώς αποστρατικοποίησης της Λήµνου και Σαµοθράκης προβλέπεται, από το άρθρο 12 της συνθήκης της Λωζάννης και συνεχίζει να ισχύει, διότι η σύµβαση του Μοντρέ δεν την τροποποίησε στο σηµείο αυτό, καθόσον προβλέπεται η κατάργηση της αποστρατικοποίησης µόνο για τα στενά (συμπεριλαμβανομένης της Ίµβρου και Τενέδου). Η Τουρκία αµφισβήτησε αρχικά το νοµικό καθεστώς µε ρηµατική διακοίνωση προς την ελληνική κυβέρνηση, µε αφορµή τα γεγονότα της Κύπρου του 1967. Επανήλθε µετά το 1974 και συστηµατικά πλέον από το 1977 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
 Χαρακτηριστικό των τουρκικών θέσεων είναι το θέμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης το 2000 που διεξήχθη σε τουρκικό έδαφος με τη συμμετοχή ελληνικών χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Η Τουρκία προέβη στην τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων αεροδιαδρόμων υπεράνω της Λήμνου και τις Σαμοθράκης από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι διαπιστώθηκε η «ύπαρξη στοιχείων που έχουν χαρακτήρα παραβιάσεως του καθεστώτος αποστρατικοποιήσεως των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες». Η άρνηση της Τουρκίας να μεταβάλει την στάση της και να επαναφέρει το σχεδιασμό που είχε προαποφασισθεί από τη Συμμαχία, καθώς και η κλιμάκωση της προκλητικότητας από την τουρκική πλευρά (απαγόρευση του τουρκικού εναερίου χώρου σε ελληνικά αεροσκάφη που εξορμούσαν από την Ελλάδα και αναχαίτιση τους από τουρκικά μαχητικά), επικαλούμενη λόγους ασφαλείας πτήσεων, υποχρέωσε την ελληνική πλευρά να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ τη διακοπή της άσκησης. Σε όλη την διάρκεια της εμπλοκής, η Τουρκία με δηλώσεις και ανακοινώσεις εμφανιζόταν ως «νομιμόφρων» σύμμαχος, αποφασισμένη όμως να μην απεμπολήσει τα νόμιμα δικαιώματα της και κατηγορούσε την Ελλάδα ότι με τη συμπεριφορά της έθετε σε κίνδυνο τη συνοχή της Συμμαχίας.
 Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία
 Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν αυτή που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στην Ελβετία στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία, τις χώρες και συμμετείχαν στην συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).
Με το άρθρο 13 της εν λόγω συνθήκης επιβλήθηκαν μέτρα μερικής αποστρατιωτικοποίησης στα νησιά Λέσβος (που στο κείμενο αναφέρεται Μυτιλήνη), Χίος, Σάμος και Ικαρία. Τα μέτρα αυτά αφορούν στον περιορισμό της στρατιωτικής υποδομής των νησιών αυτών, δηλαδή την απαγόρευση εγκατάστασης ναυτικής βάσης ή την ανέγερση οχυρωματικών έργων, την απαγόρευση υπέρπτησης της ελληνικής στρατιωτικής αεροπλοΐας πάνω από την «Ανατολία» ενώ ισχύει και αντίστοιχη απαγόρευση για την τουρκική αεροπλοΐα που απαγορεύεται να πετά πάνω από τα προαναφερόμενα νησιά. Το ίδιο άρθρο επιτρέπει στην Ελλάδα να διατηρεί «συνήθη» αριθμό καλουμένων για τη στρατιωτική θητεία οπλιτών, οι οποίοι δύνανται να εκπαιδεύονται επί τόπου, καθώς επίσης και δυνάμεων Χωροφυλακής και Αστυνομίας.
 Ο σκοπός των μέτρων αυτών φαίνεται στην πρώτη φράση του άρθρου που είναι πολύ χαρακτηριστική: «Προς εξασφάλισιν της ειρήνης». Από όσα προαναφέρθηκαν διαπιστώνεται ότι : Είναι ασαφές το τι ακριβώς σημαίνει «συνήθης αριθμός» για τις στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς επίσης τα αναφερόμενα για τη χωροφυλακή και την αστυνομία. Επίσης η συνθήκη αναφέρεται σε ναυτικές βάσεις όχι όμως σε αεροπορικές και δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι η ισχύς μιας στρατιωτικής δύναμης εξαρτάται εκτός από τον αριθμητικό παράγοντα, και από άλλους συντελεστές, όπως η ποιότητα του εξοπλισμού της. Η ασάφεια που υπάρχει στις διατάξεις όσων προαναφέρθηκαν οφείλεται ως ένα βαθμό και στο ότι ελήφθη υπόψη η ασφάλεια των ελληνικών αυτών νησιών από ενδεχόμενη τουρκική απειλή.
 Σύμφωνα με το άρθρο 60 της Συνθήκης της Βιέννης (1969) περί του «δικαίου των συνθηκών»: «Ουσιώδης παραβίαση ενός εκ των μερών, παρέχει το δικαίωμα ….στο ειδικά θιγόμενο μέρος λόγω της παραβιάσεως, όπως επικαλεσθεί αυτή ως λόγο αναστολής εφαρμογής της συνθήκης , στο σύνολο της ή εν μέρει στις μεταξύ αυτού και του παραβιάσαντος την συνθήκη κράτους, σχέσεις.», Όπως είναι γνωστό καθημερινά σημειώνονται παραβάσεις - παραβιάσεις του ελληνικού Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Αυτές εκδηλώνονται συνήθως στο Β.Α. Αιγαίο και ιδιαίτερα πάνω από Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία, δηλαδή στα νησιά που η συνθήκη το απαγορεύει και η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς τις σχετικές νομικές της υποχρεώσεις.
 Δωδεκάνησα 
 Η εκχώρηση στην Ελλάδα κατά «πλήρη κυριαρχία» έγινε με τη συνθήκη ειρήνης των Παρισίων που υπογράφηκε το 1947 και για το γεγονός αυτό ελήφθησαν υπόψη ότι τα Δωδεκάνησα ήταν ελληνικά από αρχαιοτάτων χρόνων καθώς και η σημαντική συμβολή της Ελλάδας στην τελική νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα. Όπως είναι γνωστό τα Δωδεκάνησα ήταν κάτω από ιταλική κυριαρχία και οι Ιταλοί είχαν εγκαταστήσει εκεί σημαντικές στρατιωτικές βάσεις. Παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις της εν λόγω συνθήκης προβλέπουν την αποστρατικοποίηση των νησιών αυτών, θα πρέπει, να ληφθούν υπόψη τα εξής:
Η συνθήκη των Παρισίων βρίσκεται σε ισχύ και δεσμεύει την Ελλάδα έναντι των συμβαλλομένων κρατών, όχι όμως έναντι της Τουρκίας, καθόσον αυτή δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη αυτή. Σύμφωνα με το άρθρο 34 της συνθήκης της Βιέννης για το «Δίκαιο των Συνθηκών» προβλέπεται ότι "μια συνθήκη δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή δικαιώματα για τρίτες χώρες".
Η επιβολή του καθεστώτος αποστρατικοποίησης στα Δωδεκάνησα είναι αποτέλεσμα αντιπαράθεσης μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ, έγινε μετά από παρέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης και απηχεί τις πολιτικές σκοπιμότητες εκείνης της χρονικής περιόδου, δηλ. της στρατηγικής σημασίας των Δωδεκανήσων και της κατάστασης που επικρατούσε τότε στο εσωτερικό της Ελλάδας. Στις έντονες πιέσεις της Μόσχας για αποστρατικοποίηση των νησιών της Δωδεκανήσου ο τότε Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάρσαλ είχε επισημάνει ότι η χώρα μας «έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για να υπερασπισθεί τα σύνορα της». Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα καθεστώτα αποστρατικοποίησης έχασαν το λόγο ύπαρξής τους με τη δημιουργία των συνασπισμών του ΝΑΤΟ και του συμφώνου της Βαρσοβίας, ως ασύμβατα με τη συμμετοχή χωρών σε στρατιωτικούς συνασπισμούς.
Σε όλα τα ανωτέρω που αφορούν το συνολικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η Ελλάδα, δεν παραιτήθηκε ποτέ από το φυσικό δικαίωμα της νόμιμης άμυνας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά των νησιών της ή οποιουδήποτε άλλου μέρους της επικράτειας της, που προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Για το δικαίωμα αυτό συνηγορούν :
Η αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας που εκδηλώνεται καθημερινά με παραβιάσεις – παραβάσεις του Ελληνικού Εναερίου Χώρου, του οποίου έχει αναλάβει την υποχρέωση να σέβεται (άρθρο 13 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης).
Οι απροκάλυπτες τουρκικές απειλές ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 νμ, όπως έχει το νόμιμο δικαίωμα, αυτό θα αποτελέσει αιτία πολέμου (casus belli).
Ο τρόπος που ενεργεί τις τελευταίες δεκαετίες, παραβιάζοντας συστηματικά τις διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όπως η εισβολή στην Κύπρο το 1974. Παρά τις πολυάριθμες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίζει να διατηρεί σημαντική στρατιωτική δύναμη στα κατεχόμενα εδάφη, γεγονός το οποίο συνιστά απειλή κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.
Η άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών μέσων και δυνάμεων, σε περιοχές και σημεία της ακτής της Μικράς Ασίας, οι οποίες στρέφονται εναντίον των ελληνικών νησιών, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος πιθανός στόχος στην περιοχή. Η απειλή αυτή προέρχεται κυρίως από την 4η Τουρκική Στρατιά (γνωστή ως Στρατιά Αιγαίου), η οποία συγκροτεί τη «Διακλαδική Δύναμη Ειδικής Αποστολής», με Σχηματισμούς που αναλαμβάνει Υπό Διοίκηση ή Υπό Επιχειρησιακό Έλεγχο, ενώ προικοδοτείται με αεροπορικό και ναυτικό δυναμικό, ώστε να δύναται να διεξαγάγει αποβατικές, αεροκίνητες και αεραποβατικές επιχειρήσεις. Ο τρόπος εκπαίδευσης και η αποστολή της είναι καθαρά επιθετικού χαρακτήρα. Το πρόβλημα της άμυνας και της προστασίας των νησιών μεγεθύνεται αν ληφθεί υπόψη το ιδιόμορφο γεωγραφικό περιβάλλον του Αιγαίου, με το πλήθος των νησιών που είναι κατανεμημένα σε όλο το μήκος και πλάτος του, με τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα από αυτά να βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τις Τουρκικές ακτές, ενώ απέχουν αρκετές δεκάδες μίλια από τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας και για τους τρεις κλάδους των τουρκικών Ε.Δ. που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και αυτό που έχει προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια. Ο στόχος όπως δήλωσε πρόσφατα ο Ερντογάν είναι η Τουρκία να καταστεί αυτάρκης και να βασιστεί εντελώς στην αμυντική της βιομηχανία μέχρι το 2023 (συμβολική χρονολογία επέτειο των εκατό χρόνων της ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας).
Η πάγια στρατηγική προσέγγιση της Άγκυρας για τη αμφισβήτηση της θαλάσσιας και χερσαίας ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, επί του οποίου η Ελλάδα απολαμβάνει πλήρη και αποτελεσματική κυριαρχία εδώ και δεκαετίες και η οποία εκδηλώνεται είτε σε ρητορικό ή σε επιχειρησιακό επίπεδο (Ίμια, γκρίζες ζώνες, κ.λπ) με ορατό σκοπό την αλλοίωση ή και ανατροπή του σημερινού καθεστώτος.
Η νόμιμη άμυνα, ένα από τα σπουδαιότερα δικαιώματα της διεθνούς έννομης τάξεως, έχει χαρακτήρα αναγκαστικού δικαίου και με την ιδιότητα αυτή έχει αυξημένη νομική ισχύ και υπερισχύει όλων των άλλων διεθνών κανόνων. Όλα τα ανωτέρω υποχρεώνουν και νομιμοποιούν την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
 [Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά 06.02.2017]

***  ΛΥΣΣΑΞΑΝ οι νεολαίοι ΣΥΡΙΖΑ με τον ΑΜΙΡ! Ζητούν την καρατόμηση του Διευθυντή...

~ Έχει λυσσάξει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με το διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, του οποίου απαιτεί την απομάκρυνση από τη θέση του.
Όπως υποστηρίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει άμεσα δράση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να απομακρύνει τον εν λόγω διευθυντή. Εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία της χώρας».

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «με βάση αυτή τη διαδικασία, ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, κληρώθηκε σημαιοφόρος του σχολείου του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, στη μαθητική παρέλαση του Σαββάτου ο μικρός Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία, αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου. Ο ίδιος ο διευθυντής έδωσε τη σημαία σε άλλο μαθητή, επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένειά του διαψεύδουν κατηγορηματικά».
Οπως διαπιστώνεται, «ο διευθυντής του σχολείου παρέκαμψε τη νόμιμη διαδικασία, με πραγματική αιτία αποκλειστικά και μόνο την καταγωγή του μικρού Αμίρ. Τέτοιου είδους κινήσεις καλλιεργούν αισθήματα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, τόσο ανάμεσα στους/τις μαθητές/τριες, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Για εμάς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σχολείο οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, και να τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα,  ως βασικό κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος, οφείλει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των μαθητών/τριών, μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις».
Είναι δεδομένο πως αν δεν προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και προληπτικά δεν μπορεί να παυτεί από τα καθήκοντά του ο διευθυντής.

***  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ 'ΠΟΛΕΜΟΣ'! Η ΕΛ.ΑΣ. τρέχει να συλλάβει εγκληματίες που αφήσατε ελεύθερους...

~ Άγρια επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με «φόντο» την εγκληματικότητα εξαπολύει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «Ώρα του πρωθυπουργού».
O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή.
Παρακολουθήστε ζωντανά την ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, κατά την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας».
«Η ΕΛ.ΑΣ. αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων»
«Η ΕΛΑΣ αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Η Αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.
«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Την ίδια στιγμή επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι κατάργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. «Φυλακές υψίστης ασφάλειας υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής - Ένωσης. Ωστόσο, εσείς κρίνατε σκόπιμο να τις καταργήσετε όταν πήρατε την εξουσία. Σήμερα στις φυλακές συνυπάρχουν και συναγελάζονται δολοφόνοι, ποινικοί και τρομοκράτες. Οι ''νονοί'' και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, αναφερόμενος στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είπε πως «η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκκης υποστήριξε πως «η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό».
«Εξηγείστε μας γιατί φέρατε το νόμο; Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λάμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.  newsbomb

***  Καταγγελία για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου! H KYBEΡΝΗΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ;..

~ Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη εντυπωσίασε. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, έρχεται μία καταγγελία που προκαλεί συζητήσεις...
«Η παρελαση της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με δανεικά περιπολικά από άλλους νομούς της χώρας και δίχως τη συμμετοχή της Σχολής Αστυφύλακων», καταγγέλει το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση του.
 Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων, «στο Μηχανοκίνητο μέρος της παρέλασης διαπιστώθήκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιπολικών οχημάτων είχε αποσπαστεί από άλλους Νομούς της χώρας εκτός Θεσσαλονίκης (δηλαδή από άλλες Διευθύνσεις Νομών), καθόσον, δυστυχώς, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικης Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν έχουν τόσα πολλα καινούργια υπηρεσιακά οχήματα».
 Η καταγγελία για την παρέλαση
 Παρακολουθώντας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 τη μεγάλη επίσημη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την Επέτειο του ΟΧΙ, η Ομάδα Εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, προέβη σε δύο (2) αρνητικες διαπιστώσεις που ως συνδικαλιστικό όργανο θα πρέπει να γνωστοποίησει παντού, διότι αδικούν τους εργαζόμενους Αστυνομικούς.
 Έτσι στο Μηχανοκίνητο μέρος της παρέλασης διαπιστώθήκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιπολικών οχημάτων είχε αποσπαστεί από άλλους Νομούς της χώρας εκτός Θεσσαλονίκης (δηλαδή από άλλες Διευθύνσεις Νομών), καθόσον, δυστυχώς, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικης Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν έχουν τόσα πολλα καινούργια υπηρεσιακά οχήματα!
 Στο επόμενο Πεζοπόρο μέρος ενώ όλες ανεξαιρέτως οι Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συμμετείχαν κανονικά στην παρέλαση, δηλαδή και οι Σχολές Αξιωματικών και οι Υπαξιωματικών, καθώς βέβαια και η Σχολές Πυροσβεστικής, με έκπληξη διαπιστώθηκε πως η μόνη Σχολή που απουσίαζε ήταν η Ανώτερη Σχολή Αστυφύλακων παρόλο βέβαια που ειναι και η μεγαλύτερη απ’ όλες τις Σχολές σε αριθμό σπουδαστών από τους υπόλοιπους Κλάδους και Σώματα Ασφαλείας (δηλαδή Στράτο Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστική).
 Είναι καιρός οι συνάδελφοι Δόκιμοι Αστυφύλακες να εκπαιδεύονται πραγματικά στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, όπως ολοι οι υπόλοιποι σπουδαστές και να σταματήσει η χρησιμοποίησή τους ως Αστυφύλακες εκτελώντας υπηρεσία 8ωρου καλύπτοντας τις τεράστιες ανάγκες προσωπικού συνολικά του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Πηγή: seleo.gr

***  EΣΚΑΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!  Έρχεται συνάντηση ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ;..

~  Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημήτρι Πεσκώφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου, υπάρχει ενδεχόμενο κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Βιετνάμ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
Οι δύο ηγέτες θα παραστούν στη συνόδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC).
Ο κος Πεσκώφ τόνισε πως κάθε συνάντηση των δύο ηγετών είναι ευκαιρία για επίλυση διμερών ζητημάτων και γενικότερης συζήτησης θεμάτων που αφορούν τα παγκόσμια ζητήματα.
Δεν ανέφερε αν το Κρεμλίνο συζητά με τον Λευκό Οίκο, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει δημοσίως τη θέλησή του για μία συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν,

*** ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ! Η Ελλάδα πρόσφερε οικειοθελώς το Καστελόριζο στην Τουρκία...

~  Γράφει ο Νίκος Μελέτης
 Από …συμπτώσεις το Καστελόριζο «γλύτωσε» από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα προσφέρονταν οικειοθελώς από την Ελλαδα στο πλαίσιο του παζαριού για το Κυπριακό, βάσει της πρότασης Άτσεσον.
 Όπως αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίσθηκαν πρόσφατα ο Ατσεσον διαπίστωνε κάποιο ενδιαφέρον των Τούρκων για το Καστελοριζο, αλλά μόνο στο πλαίσιο μιας γενικότερης φόρμουλας. Στο έγγραφο του Αυγούστου του 1964 οι αναλυτές της CIA αφού κάνουν εκτενή παρουσίαση του Καστελόριζου, εκτιμούν ότι η προσφορά του στην Τουρκία από την Ελλάδα «δεν μπορεί να θεωρηθεί γενναιόδωρη». Ίσως αν το 1964 ηταν γνωστός ο στρατηγικής σημασίας ρόλος του Καστελόριζου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα είχε δεχθεί ασμένως την ελληνική προσφορά και το Καστελοριζο θα είχε περάσει στην τουρκική κυριαρχία ανατρέποντας κρίσιμες ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή.
 Τα δυο έγγραφα της CIA, το πρώτο αφορά στην παρουσίαση και αποτίμηση των γεωγραφικών, πολιτικών και οικονομικών δεδομένων του Καστελόριζου ώστε να εκτιμηθεί εάν αποτελεί ικανοποιητικό «δώρο» στην Τουρκία και το δεύτερο αποτελεί την καταγραφή της πρότασης Ατσεσον στην υποεπιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου (Vinson).
 Acheson-Kastelorizo01
 Το νησι του Καστελόριζου είναι το πιο ανατολικό από τα Δωδεκάνησα αποκτήθηκε από την Ελλαδα από την Ιταλία το 1947. Βρισκεται 70 μίλια ανατολικά της Ρόδου και σχεδόν 4 μίλια νοτίως του λιμανιού Andifli στην νότια ακτή της Τουρκίας. Τα βόρεια και Ανατολικά ακρωτήρια του Καστελόριζου απέχουν λιγότερο από 2 μίλια από τα ακρωτήρια της Ηπειρωτικής Τουρκίας. Το όνομα του Καστελόριζου αναφέρεται συχνά για ένα σύμπλεγμα νησιών που περιλαμβάνουν εκτός του Καστελόριζου και τα ακόλουθα μικρά νησιά: Νήσος Άγιος Γεώργιος 3 μίλια δυτικά από το Καστελοριζο Gurmenli Adasi(Marathi Island) 2-1/4 του μιλίου βορειοανατολικά του Αγίου Γεωργιου ( σ.σ. το νησι εχει περιέλθει στην Τουρκία) Βράχοι Βουτζάκι , ¾ του μιλίου νότια -νοτιοανατολικά του Μαραθι Νήσος Υψηλή (Στρογγυλή) 2-1/4 μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στην ίδια απόσταση δυτικά-νοτιοδυτικά του Tugh Burnu(Ulu Burun) που είναι το νοτιοτερο μερος της Τουρκίας και σχηματίζει την ανατολική πλευρά του Κόλπου του Καστελόριζου. Οι νησίδες μεταξύ του νησιου και της ακτής είναι Τουρκικές.”
 Στο Έγγραφο της CIA περιγράφεται αναλυτικά η μορφολογία του εδάφους ,τα πληθυσμιακά στοιχεία , οι κλιματικές συνθήκες του νησιου οι παραγωγικές δυνατότητες του. Η ελληνικότητα του νησιου επιβεβαιώνεται από τις αναφορές που υπάρχουν στην ιστορία του νησιου . «..Το νησι είναι βραχώδες και άγονο με σκληρό ασβεστόλιθο .,περιγράφονται οι απόκρημνες ακτές και προστίθεται ότι εχει τυπικό Μεσογειακό κλίμα και το νησι δεν διαθέτει πηγές η ποτάμια .σε περιόδους ξηρασίας τροφοδοτείσαι με νερό και με βάρκες από τις πήγες στην απέναντι τουρκική ακτή.
 Αφού αναλύεται η ιστορία του νησιου ,γινεται αναφορά στον πληθυσμό με την επισήμανση ότι είναι Έλληνες αλλά ο πληθυσμός μειώθηκε λόγω της μετανάστευσης με τον αριθμό των κάτοικων να πέφτει σε 2,218 το 1937 και σε 574 το 1960 ,ενώ 8000 περίπου έχουν μεταναστεύσει στην ηπειρωτική Ελλαδα, στην Αίγυπτο στην Νοτιά Αφρική ,την Αυστραλία και στις ΗΠΑ. Γινεται επίσης ειδική αναφορά στην παρουσία στην Υψηλή του μοναδικού κατοίκου του νησιου του φύλακα του φάρου. «Σύνοψη και Συμπέρασμα Μια προσφορά του Καστελόριζου στην Τουρκία από την Ελλάδα, δεν θα θεωρηθεί πολύ γενναιόδωρη. Το νησι είναι γενικά άγονο, δεν εχει αξιοσημείωτη γεωργία η βιομηχανία και εχει έναν φθίνοντα πληθυσμό Διαθέτει ένα μικρό προστατευμένο λιμάνι αλλα δεν είναι εξοπλισμένο με μοναδες επισκευής πλοίων η χώρους αποθήκευσης. Το Καστελοριζο δεν είναι κατάλληλο για αεροπορικές εγκαταστάσεις.»
 ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: Acheson-Kastelorizo02
 Στην Κυπρο η εικόνα εχει αλλάξει δραστικά από τις αρχές Ιουνίου όταν μια τουρκική εισβολεί αποφεύχθηκε οριακά. Α. Οι Έλληνες που έδειξαν να αιφνιδιάζονται τον Ιούνιο μεταφέρουν άνδρες και όπλα στην Κυπρο τις τελευταίες έξι εβδομάδες που ξεφορτώνονται νύκτα με μετρά ασφαλείας στην Λεμεσό. Β. Υπάρχουν 7-8.000 άνδρες στο νησι ,πολλοί εξ αυτών με χαρτιά ελληνοκυπρίων .Πιστεύουμε οτι υπάρχουν τρία συντάγματα πεζικού ,με πρόσθετες μοναδες πυροβολικού και ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Τρόοδος…. C. Ελληνοκυπριακές ανεπίσημες δυνάμεις διάσπαρτες σε όλο το νησι φθάνουν τους 30-35 χιλιάδες και είναι εχθρικές τόσο στις σχέσεις με τις δυνάμεις του ΟΗΕ όσο και με τους Τούρκους. ΙΙ. Οι τούρκοι έχουν ανεπίσημους όχι περισσοτέρους από 13.000 και στερούνται μεταφορικών μέσων ,όπλων και εξοπλισμό. Α. Και οι τούρκοι διοχετεύουν άνδρες και όπλα στην Κυπρο αλλα δεν συγκρίνονται με αυτά που στέλνουν οι Ελληνοκύπριοι. Δεν υπάρχουν πιθανότατα περισσότεροι από 1000 τούρκοι από το όριο των 650 ανδρών που προβλέπει η Συνθήκη . Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι είναι πολύ δυσκολότερη τώρα η όποια τουρκική παρέμβαση από ότι ηταν τον Ιούνιο.
 Οι συνομιλίες Ατσεσον στην Γενευη με εκπροσώπους της Ελλάδας και της Τουρκίας μετα από παρέμβαση του προέδρου Τζόνσον . Ο Ατσεσον προσφέρει όχι ένα «αμερικανικό σχέδιο» αλλά προκαταρκτικές προτάσεις. Προβλέπει την δημιουργία τουρκικής βάσης στην Κυπρο μεγάλο βαθμό τοπικής αυτοκυβέρνησης για την τουρκική μειονοτητα και διεθνή παρουσία για την διασφάλιση της προστασίας των μειονοτικών δικαιωμάτων. Η προτεινόμενη τουρκική βάση θα βρισκεται στην Καρπασία . Αυτή η βάση θα εξυπηρετεί τόσο την τουρκική εθνική ασφάλεια και σε έκτακτη κατάσταση θα προσφέρει ασφαλή περιοχή για την τουρκοκυπριακή μειονότητα.
 Ο Ατσεσον πρότεινε μια επιτροπή του ΟΗΕ που θα εγκατασταθεί στο νησί και θα εγγυάται τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Τουρκοκυπριακής μειονότητας Οι Έλληνες και οι Τούρκοι έδειξαν θέλησή να διαπραγματευθούν στα περισσότερα θέματα αλλα ακομη οι θέσεις τους απέχουν πολύ. Οι τούρκοι ενώ επιμένουν για κάτι που θα μοιάζει με πλήρη διχοτόμηση , έχουν δείξει ελαστικότητα στις γραμμές συνόρων. Επιμένουν πάντως για το δικαίωμα της Τουρκίας για κυριαρχία σε ένα τμήμα της Κυπρου και ότι αυτή η περιοχή πρέπει να είναι αρκετα μεγάλη ώστε να ανταποκρίνεται στις ς ανάγκες κύρους και ασφάλειας της Τουρκίας.
 Για λόγους στρατιωτικών αναγκών , απαιτούν κάθε πρόταση για την Βάση να περιλαμβάνει ολη την Καρπασία και μια σημαντική λωρίδα γης κατά μήκος της βορειοανατολικής πτέρυγας του νησιου… Οι τούρκοι έδειξαν κάποιο προκαταρκτικό ενδιαφέρον για την ελληνική προσφορά του μικρού νησιου του Καστελόριζου ακριβώς εξω από τις την νοτιοανατολική ακτή της Τουρκίας αλλα μόνο ως μέρος μιας συνολικότερης φόρμουλας. Ο τούρκος στρατιωτικός που συμμετέχει στις συνομιλιες , που αντανακλά τις απόψεις του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, επεμεινε ότι η Τουρκία θα πρεπει να εχει τουλάχιστον ένα λιμάνι , με προτίμηση την Κυρήνεια και επίσης να εχει δικαιώματα και στην Αμμόχωστο.
 Οι Έλληνες σύμφωνα με το Έγγραφο απορρίπτουν την ιδέα της κυρίαρχης τουρκικής βάσης και αντιπροτείνουν μια Βάση έναντι μακροχρόνιας μίσθωσης….»  mignatiou

 ***  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ CRISPR/Cas9 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ γενετικού υλικού επιτρέπει ΑΛΛΑΓΕΣ σε 2-4 βάσεις ΤΟΣΟ ΣΤΟ DNA, ΟΣΟ και στο RNA!!!

~ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ CRISPR/Cas9 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ γενετικού υλικού επιτρέπει ΑΛΛΑΓΕΣ σε 2-4 βάσεις ΤΟΣΟ ΣΤΟ DNA, ΟΣΟ και στο RNA!!!
 Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
 Η νέα τεχνική μοιάζει περισσότερο με άμεση "χημική χειρουργική” ακριβείας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αρκετών νευρολογικών και νευρομυικών ασθενειών όπου η γενετική αλλαγή οφείλεται σε αύξηση του αριθμού επαναλήψεων, π.χ. τριών βάσεων
Η αρχική μεθοδολογία επεξεργασίας (Εικ. 1) του γονιδιώματος CRISPR/Cas9, το 2016, επέτρεπε την στοχευμένη αλλαγή ενός μόνο ζευγαριού βάσεων του DNA, αλλά χρειάζονταν να γίνουν ρήματα και στις δύο πολυνουκλεοτιδικές αλυσίδες. Από τότε έχει χρησιμοποιηθεί για να
επιδιορθώσει γονίδια σε μύκητες, φυτά, ψάρια, ποντίκια, ακόμα και σε ανθρώπινα έμβρυα που στη γενετική τους σύσταση υπήρχε επιβλαβές γονίδιο υπεύθυνο για μια κληρονομική ασθένεια..
Δύο εργαστήρια ανάπτυξαν [(CRISPR hacks enable pinpoint repairs to genome. Nature 550, σελ. 439–440, 26/10/2017, Α) Gaudelli, N. M. et al. Nature http://dx.doi.org/10.1038/nature24644 (2017) και Β) Cox, D. B. T. et al. Science http://dx.doi.org/10.1126/science.aaq0180 (2017)] - χρησιμοποιώντας ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα) μοριακές τεχνικές που επιτρέπουν στους ερευνητές να πραγματοποιούν στοχευόμενες αλλαγές τόσο στο DNA, όσο και στο RNA (Εικ. 2), αλλά σε περισσότερα ζευγάρια βάσεων από ένα. Η νέα δυνατότητα αλλαγής περισσότερων βάσεων σημαίνει ότι οι ερευνητές μπορούν πλέον να προβούν σε επιδιόρθωση και άλλων κληρονομικών ασθενειών, όπως νευρολογικών και νευρομυικών ασθενειών. Ειδικότερα, σε μια σειρά από ασθένειες, π.χ. Μυοτονική δυστροφία τύπου 1 [(οφείλεται σε μετάλλαξη του γονιδίου της μυοτονικής κινάσης (DMPK), η επιβλαβής μετάλλαξη είναι η αύξηση του αριθμού επαναλήψεων της τριπλέτας βάσεων (CTG) στο γονίδιο DMPK. Ο φυσιολογικός αριθμός επαναλήψεων (CTG) είναι 5-37 και στα δύο αντίγραφα του γονιδίου DMPK, ενώ στους πάσχοντες ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά, πολλές φορές >1000] οι επαναλαμβανόμενες τριπλέτες βάσεων βρίσκονται σε ιντρονικές περιοχές του γονιδίου (μη-κωδικοποιούσες περιοχές) με συνέπεια να διακόπτεται η φυσιολογική λειτουργία της πρωτεΐνης που παράγεται από το γονίδιο ή να παράγεται τοξικό RNA). Άλλες ασθένειες που οφείλονται σε παρόμοιες επαναλήψεις είναι η Μυοτονική δυστροφία τύπου 2, η συγγενής Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση, κλπ. Από την άλλη, σε άλλες ασθένειες, π.χ. η νόσος του Χάντινγκτον, οι επαναλήψεις των βάσεων βρίσκονται στην κωδικοποιούσα περιοχή του γονιδίου. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το παραγόμενο RNA είναι τοξικό.
Κάθε χρόνο, οι γονείς των περίπου ένα στα 20.000 νεογνά μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει συγγενή μυοτονική δυστροφία τύπου 1(CDM1), μια προοδευτική και εκφυλιστική γενετική διαταραχή. Σε δημοσίευμα (Batra Ρ. και συν. Eliminating of toxic microsatellite repeat expansion RNA by RNA-Targeting Cas 9, Cell 170: 899-912) αποδείχτηκε ότι η χρήση τροποποιημένης μεθοδολογίας CRISPR/Cas9 αντιστρέφει τα ελαττώματα στο μάτισμα του ετερογενούς RNA σε κύτταρα ασθενών με μυοτονική δυστροφία τύπου 1, οπότε μειώνονται τα επίπεδα της πολυγλουταμίνης που σχετίζεται με τη νόσο και ως εκ τούτου η μεθοδολογία θα μπορούσε να απαλύνει τα κλινικά συμπτώματα των ασθενών.



~   Άσυλο Ανιάτων Νεοελλήνων
Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Είναι ευτύχημα πως βαδίζουμε προς αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου σχετικά με τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες.
Δεν θα ευθύνονται πλέον για αυτούς οι χώρες /πύλες πρώτης εισόδου όπως πχ η Ελλάδα και η Ιταλία αλλά (μεταξύ άλλων) θα:
-Γίνεται (προκαθορισμένος) καταμερισμός και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
- Θα συνυπολογίζονται παράγοντες όπως: οικογένεια, προηγούμενη κατοικία, σπουδές
- Θα γίνεται έλεγχος ταυτοτήτων, δακτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου να εμποδιστεί η μετεγκατάσταση τρομοκρατών και καταζητούμενων για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου .
Εύλογο το ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτή, ιδιαίτερα για τη χώρα μας.
Σε προσωπικό όμως επίπεδο, αλλά και επειδή έχω πολύ ασχοληθεί /αρθρογραφήσει πάνω σε θέματα ασύλου - κυρίως "Πανεπιστημιακού" διατηρώ ισχυρότατες επιφυλάξεις ως προς τα ουσιαστικά οφέλη, που τυχόν θα αποκομίσει η Πατρίδα μας.
Σκέπτομαι τι θα συμβεί αν έκνομοι (λαθρο) μετανάστες θελήσουν να επωφεληθούν από το ... "Διεθνές μας ρεζιλίκιον, κοινώς, " Πανεπιστημιακό Άσυλό" μας.
Αν δηλαδή ζητήσουν να κατευθυνθούν /εγκατασταθούν στα γνωστά ευαγή Ανώτατα Ιδρύματα  μας, όπως το κάνουν οι μόνιμοι, παράνομοι ένοικοι - τρόφιμοι τους.  Οι διάφοροι - ντόπιοι και ξένοι - Α Σ Υ Λ Ι Τ Ε Σ, οι περιφερόμενοι /περαστικοί Αλήτες  οι έμποροι ναρκωτικών, οι βιαστές, οι κατασκευαστές εμπρηστικών μηχανισμών (για ... ειρηνικούς κοινωφελείς σκοπούς κοινωνικής αλλαγής/ μετάλλαξης  προς  αναρχοαυτόνομη αριστερή κατεύθυνση),  μολότωφ  κ.ο.κ.
Τι θα κάνουν οι εξουσιαστές μας, οι "Αρχές" Αστυνομικές , Δικαστικές, Πανεπιστημιακές ; Με τι μούτρα (λαϊκ.) και με ποιό δικαίωμα (ηθικά) θα τους αρνηθούν την φιλοξενία;
Γιατί να διατίθενται αίθουσες (εδώ και πολλά χρόνια)  του Πολυτεχνείου για μόνιμη εγκατάσταση, αλλά και κατασκευή βομβών σε αίθουσες - εργαστήρια μόνον στους μπαχαλάκηδες;
Δεν δικαιούνται ανάλογης κατανόησης και οι " εισαγόμενοι συνάνθρωποί μας ανάλογων προδιαγραφών και επιδόσεων"; Ρατσιστές είμαστε;
Πριν 12 περίπου χρόνια  είχα χαρακτηρίσει τα "Ιδρύματα": Άσυλα Ανιάτων Ασυλιτών και Αλητών" όπου ορισμένα ανάπηρα διανοητικά και ακρωτηριασμένα ηθικά άτομα διδασκόντων ή διδασκομένων, περαστικών, περιθωριακών αντικοινωνικών όντων καταφεύγουν στο καταφύγιο / κατάλυμα του διαβόητου πλέον "Πανεπιστημιακού Ασύλου".
Κατ' εξαίρεση, στον Τόπο μας το "Πολιτικό Άσυλο" δίνει το δικαίωμα /ευχέρεια /δυνατότητα σε αλλοδαπούς να κάνουν χρήση του "Πανεπιστημιακού Ασύλου" (όπως το τελευταίο έχει καταντήσει) χωρίς να παραβιάζουν ή να συλούν έναν ήδη πολύ παραβιασμένο πολυσυλημένο χώρο, όπου όλοι οι ..."καλοί" εγκληματίες χωράνε. Χωρίς διακρίσεις , αποκλεισμούς , ρατσισμούς, χώρα προέλευσης κ.ο.κ
Δεν θα σταθώ στην ... τραγική παρεξήγηση - εννοιολογική, νομική, συνταγματική -αναφορικά με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών για δύο λόγους επειδή:
• Έχω επανειλημμένα αναφερθεί και αναλύσει περί τίνος (θα πρέπει) να πρόκειται και πως αντιμετωπίζεται.
• Έχω πεισθεί πως οι "αρμόδιοι" δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα περί του αντικειμένου , με αποτέλεσμα να συγχέουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών με την ασύδοτη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, έκνομων ενεργειών, βιασμών, ξυλοδαρμών, τραμπουκισμών, τρομοκράτησης και κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών. Στην καλύτερη - χειρότερη περίπτωση επιμένουν να την ανέχονται (!).
Επομένως η ... "θεσμοθετημένη" (λόγω χρησικτησίας, βλακείας, ανεκτικότητας, ανικανότητας και κρατικής μπαχαλοποίησης, καθώς και κοινωνικού μιθριδατισμού ) ύπαρξη "Ασύλων εκτραχυλισμού και ανομίας, υπονομεύει - πρακτικά  αχρηστεύει /καθιστά αδύνατη την εφαρμογή της αναθεώρησης της συνθήκης του Δουβλίνου στον Τόπο μας.
    ΥΓ Αν δεν συνέλθουμε έγκαιρα, η Πατρίδα θα μετατραπεί - κυριολεκτικά και μεταφορικά - σε ένα ασύνορο, εκτεταμένο "Ά σ υ λ ο
     Α ν ι ά τ ω ν   Ν ε ο ε λ λ ή ν ω ν " (... Πανεπιστημιακών πάντως προδιαγραφών).

***  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ: ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ

~ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ
 Μια αληθινή ιστοριούλα σαν παραμύθι
1954! Σε ένα χωριουδάκι, στους πρόποδες του Παρνασσού, λιγοστοί κάτοικοι, αλλά αρκετά παιδιά. Τότε οι οικογένειες γεννούσαν περισσότερα, γιατί έβλεπαν πόσο δύσκολη είναι η ζωή και τα παιδιά ήταν πλούτος και σιγουριά για την οικογένεια. Το πώς θα τραφούν, μάλλον, τούς απασχολούσε λιγότερο. Από ενωρίς θα έμπαιναν στο νόημα της ζωής. Ελάχιστα ήταν τα νοικοκυριά, που είχαν αρκετά ποτιστικά χωράφια με βαμβάκι και ζούσαν πιο άνετα. Οι περισσότεροι μεροδούλι και μεροφάι, που έλεγαν.
Ο μικρός Τάκης( ψευδώνυμο), φτωχό και στερημένο παιδάκι και εκείνο, όπως τα περισσότερα παιδιά την εποχή εκείνη, μέρα του Πανηγυριού, Γιορτής της Μεταμόρφωσης του Χριστού δοκίμασε μισό μαντολάτο που το πρόσφερε ένας συνομήλικός του. Τι απίθανη γεύση! Μέχρι τώρα ένα παστέλι είχε δοκιμάσει. Τέτοια γλύκα δεν είχε ξανανιώσει και δε θα την ξεχάσει φυσικά ποτέ, όσο ζει.
Και ώ!! του θαύματος, έτσι το πίστεψε ο μικρός, μετά από λίγες μέρες πηγαίνοντας στο μπακάλικο του Μπάρμπα Κώστα, όπου ψώνιζαν χαλβά και όσπρια δίνοντας αυγά κότας ή λιγοστό βαμβάκι
στο μαντήλι, διαπιστώνει ότι πουλούσε και μαντολάτα. Ίσως, να μη το είχε προσέξει μέχρι τότε, γιατί δεν είχε δοκιμάσει τη γεύση τους. «Πόσο κάνουν τα μαντολάτα Μπάρμπα Κώστα;», τον ρωτάει μουδιασμένα. «Μία δραχμή», του απαντάει ο Μπακάλης βιαστικά, γνωρίζοντας ότι ήταν πολλά λεφτά μια δραχμή για τον πιτσιρίκο.
Πείσμωσε ο μικρός. Θα μαζέψω τα χρήματα, οπωσδήποτε, λέει μέσα του παίρνοντας μια απόφαση και βάζοντας ένα στοίχημα στο εαυτό του. Υπόψη την εποχή εκείνη οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες δεν έπαιρναν σύνταξη. Εξάλλου εκείνος μια γιαγιά είχε μόνον. Οι άλλοι είχαν πεθάνει. Ούτε καν τους γνώρισε!
Κάθε Κυριακή ο Τάκης πήγαινε στην Εκκλησία, όπως πήγαιναν όλα τα παιδάκια τότε. Ήταν τυχερός που ο νουννός του, Γιάννη τον έλεγαν, ήταν Επίτροπος στην Εκκλησία. Κάθε φορά που έμπαινε εκείνος στο Ναό, ο νουννός του τού έδινε ένα κεράκι, σπαρματσέτο, και το άναβε, γιατί γνώριζε την οικονομική ένδεια του βαφτισιμιού μου! Τον συμπαθούσε πολύ ο μικρός, όχι μόνον για το κεράκι.
Μια από τις επόμενες Κυριακές έγινε το θαύμα! Ο νουννός δίνει στον Τάκη το κεράκι και μαζί τού δίνει και ένα κέρμα των πενήντα λεπτών! Τρελάθηκε από τη χαρά του ο πιτσιρίκος. Όση ώρα διαρκούσε η λειτουργία, εκείνος κρατούσε τη τσέπη του ντρίλινου παντελονιού του και έκανε συνέχεια λογιστικούς υπολογισμούς. Είχε ήδη το 50% του ποσού, που χρειαζόταν για να αγοράσει το μαντολάτο. Μέχρι να βρει ένα σίγουρο μέρος στο σπίτι του ήταν πολύ ταραγμένος, που είχε τόσα χρήματα επάνω του!
Πέρασαν μέρες, πέρασαν βδομάδες, ίσως, και μήνες ακόμη και ο Τάκης με πολύ μεγάλη δυσκολία κατόρθωσε να μαζέψει άλλα σαράντα λεπτά και τα έκανε ενενήντα. Δεν μπορούσε να κρατηθεί, όμως, μέχρι να βρει και τα άλλα δέκα λεπτά, που του έλλειπαν. Και μια μέρα, που ξαναπήγε στο μπακάλικο να αγοράσει κάτι, που ζήτησε η Μητέρα του, η οποία δούλευε ολημερίς μαζεύοντας ξένα βαμβάκια, έκανε το τόλμημα. Δίνει τα χρήματα στον Μπακάλη και εκείνος του δίνει το μαντολάτο στο χέρι. Μπροστά στο μικρό ο Μπακάλης άρχισε να μαζεύει και να μετράει τα κέρματα, που είχε αφήσει ο μικρός στον πάγκο. Αυτό το μέτρημα θα το θυμάται σε όλη του ζωή! Με τα χοντρά δάκτυλα του ενός χεριού του ο Μπακάλης έσπρωχνε τα κέρματα, που δεν μπορούσε να τα πιάσει, στη χούφτα του άλλου χεριού του. Έτρεμε ο μικρός για την απόφαση του Μπακάλη, που μετρούσε: πενήντα, εξήντα, εβδομήντα. …ογδόντα πέντε. Τελικά ενενήντα λεπτά! Το ήξερε ο μικρός ότι ήταν τόσα, αλλά μέσα του ήλπιζε ότι θα ήταν αρκετά για να του δώσει ο Μπάρμπα Κώστας το μαντολάτο. Εκείνος με τη βροντερή φωνή του, τελείως ψυχρά ,του λέει: « είναι ενενήντα λεπτά! δεν φτάνουν. Λείπουν άλλα δέκα» και αρπάζει από τα χέρια του μικρού το μαντολάτο. Ο πιτσιρίκος πρόλαβε να τραυλίσει φοβισμένος : « το ξέρω.. νόμιζα, ότι ..» και βάζοντας τα κλάματα τρέχει στο σπίτι με ένα βάρος ασήκωτο μέσα του.
Το πείσμα του όμως γίνεται πιο μεγάλο. Τώρα θα τα παρατήσει; Όχι. Κάνει υπομονή και μετά από ένα περίπου μήνα , ίσως και περισσότερο, βρήκε άλλα δέκα λεπτά, μάζεψε, δηλαδή, όλο το «κεφάλαιο» και περήφανα πηγαίνει στον Μπακάλη, αυτή τη φορά, χωρίς κάποιο μαντήλι με βαμβάκι, όπως τις προηγούμενες φορές που ήθελε να αγοράσει ψώνια για το σπίτι. Ήθελε μόνο να αγοράσει το μαντολάτο. Αφήνει λοιπόν τα κέρματα στον πάγκο και λέει δυνατά: «μέτρησέ τα καλά και έπειτα να μού δώσεις το μαντολάτο». Ο Μπακάλης μέτρησε με τον ίδιο τρόπο τα κέρματα και χωρίς να πει λέξη δίνει στον μικρό το μαντολάτο. Ο Τάκης δεν άντεξε να γυρίσει στο σπίτι. Κάθισε στον ίσκιο κάτω από μια μουριά και απόλαυσε την ατέλειωτη γλύκα του μαντολάτου!...
Μετά από ένα χρόνο ο μικρός έδωσε εξετάσεις και μπήκε στο Γυμνάσιο, που ήταν στην Πρωτεύουσα του Νομού. Η φτώχεια και η μιζέρια συνεχίζεται. Έμενε σε ένα δωμάτιο στην άκρη της Πόλης, με πλάκα μπετόν από πάνω, που το νερό την διαπερνούσε και το δωμάτιο ήταν γεμάτο υγρασία. Ένα μαγκάλι για θέρμανση και μια μέρα ο μικρός λιποθύμησε γιατί έπαθε δηλητηρίαση. Σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν ο συγκάτοικός του, Θανάσης, που ήταν μεγαλύτερος, τον πήρε στα χέρια του και τον έβγαλε στην αυλή.
Σε αυτή την κατάσταση ένα αναπάντεχο συνέβη πάλι. Την τελευταία μέρα Οκτωβρίου γιορταζόταν η «Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης». Τότε έγραφαν εκθέσεις όλοι οι μαθητές των Σχολείων, δεν γνωρίζω εάν και τώρα γίνεται το ίδιο, και η Επιθεώρηση Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού βράβευε την καλύτερη έκθεση με ένα κουμπαρά. Ο μικρός Τάκης, μαθητής Β΄ Γυμνασίου τότε, μη έχοντας κάτι άλλο να γράψει στην ηλικία που ήταν, θυμήθηκε το μάθημα που πήρε λαχταρώντας να αγοράσει το μαντολάτο. Έγραψε με τρόπο αφηγηματικό και πειστικό, όπως φαίνεται, με τις λίγες δυνατότητές του, όλη τη πικρή περιπέτειά του μέχρι να μαζέψει το απαιτούμενο κεφάλαιο της μιας δραχμής για την αγορά του γλυκίσματος.
Και η έκπληξη ήταν απρόσμενη! Όλο Γυμνάσιο ξαφνιάσθηκε, όταν ο Γυμνασιάρχης ( Σ Δ) ανακοινώνει, ότι η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας απονέμει τον κουμπαρά στο Μαθητή Β΄ Τάξεως Γυμνασίου…! Ο μικρός πήγε να τρελαθεί. Τριακόσιες δραχμές είχε μέσα ο κουμπαράς. Που σημαίνει τριακόσια μαντολάτα!!!
Φαίνεται ότι οι κριτές δέχτηκαν ότι ο μικρός εξέφρασε με τον πιο απλό , αλλά και πειστικό τρόπο την αξία της αποταμίευσης. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, εάν σήμερα δίνουμε τη σημασία που έχει για τη ζωή μας η αποταμίευση. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι συνηθίζεται σε Λαούς, που βρίσκονται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση να ξοδεύουν μόνον το 70 % των μηνιαίων αποδοχών και το υπόλοιπο να το αποταμιεύουν και αφού συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό να προβαίνουν στην αγορά του αγαθού που έχουν ανάγκη. Εμείς σχεδόν πάντοτε ψωνίζουμε με χρεωστικές κάρτες. Τουλάχιστο αυτή ήταν η συνήθεια για δεκαετίες!!
Όσο αφορά τον μικρό Τάκη, αδυνατούμε να περιγράψουμε την πορεία του στη ζωή του. Εκείνο, όμως, που είναι βέβαιο είναι ότι η περιπέτειά του με το μαντολάτο ήταν, ίσως , το πιο χρήσιμο μάθημα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής του.   Δημήτρης Κ. Μπάκας 31 Οκτωβρίου 2017

***  Οκτώβριος 2017 – Βιώνουμε μια ιδιόμορφη «Κατοχή»;

~ Οκτώβριος 2017 – Βιώνουμε μια ιδιόμορφη «Κατοχή»;
 «Γράφει» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Τις σκέψεις μου με τίτλο «28η Οκτωβρίου 1940: ΖΗΤΩ το Έθνος των Ελλήνων» για τον εορτασμό της επετείου του ιστορικά και ανεπανάληπτα θαυμαστού «ΟΧΙ» των Ελλήνων ΚΟΝΤΡΑ στον Φασιστικό Άξονα Ιταλίας-Γερμανίας τις φιλοξένησαν από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2017 τα blogs:
http://piperopoulos.blogspot.com/2017/10/28-1940_28.html
Καθώς αφήσαμε πίσω μας τις παρελάσεις και μαζί την 28η Οκτωβρίου 2017 και «γυρίσαμε μια ώρα πίσω τα ρολόγια μας» μπαίνοντας στην αποκαλούμενη «χειμερινή ώρα» θα σας ευχηθώ Καλή Εβδομάδα και θα σας παρασύρω σε μια πικρή περιήγηση στον «οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και ηθικό χειμώνα» που βιώνουμε μετά την «παράδοση» της Ελλάδος στους «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ».
Αντισταθήκαν οι γονείς και οι παππούδες μας στις Δυνάμεις του Άξονα και τους Συμμάχους τους Αλβανούς και Βουλγάρους από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 μέχρι και το τέλος του Μάη του 1941 όταν «έπεσε» και η Κρήτη αφού ήδη είχε «πέσει», μετά από ηρωική αντίσταση η «Γραμμή Μεταξά» των 21 οχυρών με κυρίαρχο το Ρούπελ, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη και προοδευτικά η υπόλοιπη Ελλάδα…
Καθώς ήδη βρισκόμαστε υπό των έλεγχο σύγχρονων «οικονομικό-πολιτικών κατοχικών» που μετονομάσαμε από «τρόικα» σε «θεσμούς» των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ας δούμε τα δεδομένα:
ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική Ferrovie….
Το Μεγαλύτερο Ελληνικό Αεροδρόμιο, το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας στα χέρια Γερμανικών και Καναδικών εταιριών…
Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου στα χέρια της γερμανικής Fraport…
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς στην Cosco Group (Hong Kong) Limited
Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης στην DIEP (Deutsche Invest Equity Partner σε συνεργασία με την Γαλλική CMA-CGM της Οικογένειας Σαντέ και με συμμετοχή του κ Ιβάν Σαββίδη.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης στην AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό των εταιρειών Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group,
Η «Κασσιόπη» της Κέρκυρας στην Αμερικανική NCH-Capital που εδρεύει στην Νέα Υόρκη.
Σε συζήτηση η εκχώρηση περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων και κρατικών εκτάσεων σε ξένους «επενδυτικούς» κολοσσούς…
Το δράμα για αμέτρητες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικογενειακών κατοικιών βρίσκεται σε εξέλιξη με ξένους «επενδυτές» να περιμένουν, σαν τα κοράκια λένε πολλοί συμπατριώτες μας, την ημέρα που θα τις αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί…
Στο εξωτερικό έχουν πωληθεί:
τριώροφο κτίριο μεθ’ υπογείου και σοφίτας, επιφανείας 2.387 τ.μ., σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Βελιγραδίου, ο Β’ όροφος του συγκροτήματος γραφείων «The 3 Dag Condominium», επιφανείας 1.416 τ.μ., στο Μανχάταν, τετραώροφο κτίριο 8.120 τ.μ. επί της λεωφόρου Massachusetts στην Ουάσινγκτον, εξαώροφο κτίριο μεθ’ υπογείου και σοφίτας-πρώην ξενοδοχείο, επιφανείας 1.600 τ.μ., στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και τριώροφο κτίριο μεθ’ υπογείου και σοφίτας, επιφανείας 1.157 τ.μ., πλέον 4 βοηθητικών κτισμάτων 361,7 τ.μ., στο κέντρο του Ερεβάν στην Αρμενία.
Κοντεύει να πουλήσουμε ΟΛΗ την Ελλάδα αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ παραμένουμε χρεωμένοι με 333 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που αυξάνεται με κάθε δευτερόλεπτο που περνά..
Οφείλουμε να αποπληρώσουμε το τεράστιο χρέος στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας με ένα ΑΕΠ που συρρικνώθηκε από τα περίπου 238 δις ευρώ του 2009 στα περίπου 176 δις του 2016…
Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο που δείχνει το ΕΘΝΙΚΟ μας χρέος για το οποίο ΔΕΝ ευθύνεται αποκλειστικά η σημερινή αλλά ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις:
http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece
Τέλειωσαν για φέτος οι παρελάσεις, οι καταθέσεις στεφάνων, οι εκφωνήσεις λόγων πανηγυρικών για το Ιστορικό και Μοναδικό ΟΧΙ των Ελλήνων και του Ιωάννη Μεταξά που ανάγκασαν τον Τσώρτσιλ να πει:
«Από εδώ και πέρα ΔΕΝ θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες…»
Τελικά μήπως τελούμε υπό μια ιδιόμορφη «Κατοχή» αλλά ΔΕΝ το παραδεχόμαστε μολονότι:
Περίπου το 15% - 20% των Ελλήνων που εξαιτίας της ανεργίας και των χαμηλών εισοδημάτων οι Ευρωπαϊκές Στατιστικές τους κατέτασσαν σε επίπεδα «φτώχειας» τώρα πια βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικτρή πραγματικότητα( που θυμίζει με συσσίτια εκείνη που  είχαν βιώσει οι Έλληνες τότε στην Κατοχή και κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς)…
Το 50% περίπου των Ελλήνων, που μέχρι την παραμονή του ερχομού της τρόικα και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ αποτελούσαν στατιστικά την ΜΕΣΑΙΑ τάξη, τελούν ήδη υπό διωγμό και σε καθημερινή βάση υποβάλλονται σε φορομπηχτικές διαδικασίες «φτωχοποίησης»…
Και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το υπόλοιπο 30% των Ελλήνων ΔΕΝ φαίνεται να «πήραν χαμπάρι» ότι ζούμε και πάλι σε καθεστώς μιας ιδιόμορφης «Κατοχής» και συνεχίζουν εμφανώς να ζούνε όπως ζούσαν πάντα με βίλες, με πολυτελή Γερμανικά αυτοκίνητα και με διακοπές στη Μύκονο…
Δακρύζω Συμπατριώτες καθώς θυμάμαι τον 5ο στίχο του «Ύμνου εις την Ελευθερία»
«Δυστυχής! Παρηγορία/ μόνη σου έμενε, να λες/
περασμένα μεγαλεία, και διηγώντας τα να κλαις»
Τελειώνει ο Οκτώβρης του 2017 και μυρίζει χειμώνας…
Πείτε μου, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ, συνεχώς αυξανόμενο χρέος στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ θα μπορέσουμε να το αποπληρώσουμε ποτέ;

***  ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!Εξαγοράστηκε η Forky...

~ Στον όμιλο της Vivartia ανήκει πλέον το 100% της εταιρείας Forky, η οποία δραστηριοποιείται στη γρήγορη παράδοση γευμάτων, βασισμένων κυρίως στη μεσογειακή διατροφή.
 Mε αυτή την εξαγορά η Vivartia, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο της εστίασης με τα σήματα Everest, Goody’s και Flocafe, ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία, η δε Forky αποκτά δυνατότητα πανελλαδικής πλέον ανάπτυξης.
 Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην κεντρική ιστοσελίδα της εταιρείας Forky, «το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων για υγιεινές επιλογές, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο για μαγείρεμα στο σπίτι μέσα στην εβδομάδα, έχει δημιουργήσει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης.
 Παρακολουθώντας πολύ στενά αυτές τις εξελίξεις ο όμιλος Vivartia ήθελε από καιρό να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε αυτόν τον κλάδο και έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής του ομίλου Vivartia, για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
 Πολλά περισσότερα σημεία διανομής σημαίνει ακόμα καλύτερα επίπεδα εξυπηρέτησης, διατηρώντας πάντα την ποιότητα Forky στο ακέραιο».
 Σημειώνεται ότι η Forky ιδρύθηκε το 2014 από τον Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή. Το 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor.
 Η Forky αποτελεί μια υπηρεσία που παρέχει καθημερινά ισορροπημένη και νόστιμη μεσογειακή διατροφή, μέσω παράδοσης γευμάτων σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Αττικής μεσημέρι και βράδυ. Η εταιρεία συνεργάζεται με ταλαντούχους chef με επικεφαλής το Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το Στέλιο Παρλιάρο για τα επιδόρπια, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και ποιοτικά.
 Με τη χρήση της τεχνολογίας κάνει την καθημερινή παραγγελία φαγητού πολύ εύκολη και γρήγορη μέσω του website και της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 200.000 παραγγελίες και απασχολεί περί τους 120 εργαζόμενους.  iefimerida

***  ΠΡΟΣΟΧΗ! Φτιάχνουν ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟ.... (βίντεο)

~  Oι καλές απάτες γίνονται από τις (κάποιες) τράπεζες, για να παραφράσουμε γνωστή λαϊκή έκφραση.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως φτιάχνεται μία ψεύτικη πλάκα χρυσού και πως αυτή μπορεί να δοθεί σε τράπεζες ή ακόμα και οι τράπεζες να τη δώσουν σε πελάτες.
~ Οι τράπεζες πουλάνε ψεύτικες μπάρες χρυσού : https://youtu.be/kArQtQKWzRM .- ( Οι καλύτερες απάτες γίνονται από αυτούς που σαι σίγουρος ότι δεν θα σου κάνουν απατη , στο παρελθόν έχω φτιάξει βίντεο με την κρυφη ιστορία του χρυσού και έχω μιλήσει με άρθρα για το μαύρο χρήμα που μπορεί να κυκλοφορεί η κάθε τράπεζα η το Κρατος χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε! http://katohika.gr/stranger-voice/oi-... ) .-

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Πέμπτη 02/11/2017 :
 Euroleague στο μπάσκετ :
 ~ Ερυθρός Αστέρας - Μπάμπεργκ  69-75 .- ^
  Τα  δεκάλεπτα : 18-30 ,16-13 , 19-16 , 16-16  .-^
~ Φενέρμπαχτσε - Βαλένθια   79-66.- ^
  Τα  δεκάλεπτα : 20-18 ,18-12 ,  19-19 , 22-17 .-^

  ~ Μπασκόνια - Παναθηναϊκός  85-84, (47-45).-^
 Τα  δεκάλεπτα :27-24 , 20-21 , 16-22 ,  22-17 .-
Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπάλακ (Ισραήλ)
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Τίμα 9 (3), Βόιτμαν 2, Μαλμάνις 2, Χουέρτας 2, Μπομπουά 15 (2), Τζάνινγκ 12 (2), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20 (6), Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 15 (4), Ρίβερς 12 (3), Παππάς 22 (3), Ντένμον 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης 14 (14 ασίστ)

  ~ Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο   79-68 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :18-14 , 21-15 ,  21-13 , 19-26 .-
 ~ Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι   80-86 .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 23-25 , 16-20 , 20-21 , 21-20.-

~***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 :
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 69-75
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία) 79-66
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 85-84
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 79-68
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 80-86
Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  94-91 .-^
Τα δεκάλεπτα : 22-19 ,29-17 ,  18-26 , 25-29  .-^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)  74-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-25 , 16-10 , 24-18 , 15-26.-^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  73-51 ,(32-26).- ^
Τα δεκάλεπτα : 14-14 , 18-12 , 17-15 ,  24-10 .- ^

Ν-Η
Ολυμπιακός 4-1
Κίμκι 4-1
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας   4-1
Βαλένθια 3-2
Μακάμπι Τελ Αβιβ 3-2
Φενέρμπαχτσε 3-2
Μπάμπεργκ 3-2
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-3
Ερυθρός Αστέρας 2-3
Παναθηναϊκός 2-3
Μπαρτσελόνα  2-3
Μάλαγα     2-3
Αρμάνι Μιλάνο 1-4
Μπασκόνια 1-4
Αναντολού Εφές 0-5
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

~**Η ΕΠΌΜΕΝΗ  6η αγωνιστική :
09-11-2017 :
ΤΣΣΚΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΡΕΑΛ Μ .
ΜΙΛΑΝΟ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
10-11-2017 :
ΚΙΜΚΙ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΟΥΝΙΚΑΧΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
~** Στο  Ευρωμπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ    εκτός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ    εντός
Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

***  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ για την πρόκριση στους «32» του Europa League:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αστάνα 0-1
(57΄ Τβουμάσι)
Σλάβια Πράγας - Βιγιαρεάλ 0-2
(15΄ Μπάκα, 89΄ αυτ. Ντέλι)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

 Παρτιζάν - Σκεντέρμπεου 2-0
(39΄ Τόσιτς, 66΄ Κανά)
Γιουνγκ Μπόις - Ντιναμό Κιέβου 0-1
(70΄ Μπουγιάλσκι)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

 Λουντογκόρετς - Μπράγκα 1-1
(68΄ Μαρσελίνιο - 83΄ Φρανσέρτζιο)
Μπασάκσεχιρ - Χόφενχαϊμ 1-1
(90΄+2 Βίσκα - 47΄ Γκρίλιτς)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΕΚ - Μίλαν 0-0
Ριέκα - Αούστρια Βιένης 1-4
(61΄ Πάβιτσιτς - 41΄, 62΄ Πρόκοπ, 73΄ Σερμπέστ, 83΄ Μονσάιν)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

 Λιόν - Έβερτον 3-0
(68΄ Τραορέ, 76΄ Αουάρ, 88΄ Ντεπάι)
Απόλλων Λεμεσού - Αταλάντα 1-1
(90΄+1 Ζελάγια - 35΄ πεν. Ίλιτσιτς)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

 Λοκομοτίβ Μόσχας - Σερίφ Τιράσπολ 1-2
(26΄ Φαρφάν - 41΄ Μπαντιμπαγκά, 58΄ Μπρέζοβετς)
Κοπεγχάγη - Ζλιν 3-0
(40΄ Λούφτερ, 49΄, 90΄+2 Βέρμπιτς)

7ος ΟΜΙΛΟΣ 
Πλζεν - Λουγκάνο 4-1
(4΄,19΄ Κρμέντσικ, 45΄ Χοράβα, 56΄ Τσέρμακ - 15΄ Μαριάνι)
Στεάουα - Χαποέλ Μπέρ Σεβά 1-1
(31΄ Κομάν - 37΄ Σαχάρ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ 

Κολονία - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5-2
(16΄ Ζόλερ, 54΄,82΄ Οσάκο, 63΄ Γκιρασι, 90΄ Γιόγιτς - 31΄ Μιλούνοβιτς, 33΄ Σίγκνεβιτς)
Άρσεναλ - Ερυθρός Αστέρας 0-0

 9ος ΟΜΙΛΟΣ 

Σάλτσμπουργκ - Κονιασπόρ 0-0
Γκιμαράες - Μαρσέιγ 1-0
(80΄ Χουρτάδο)

10ος ΟΜΙΛΟΣ

 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Έστερσουντ 1-0
(70΄ Αντούριθ)
Χέρτα Βερολίνου - Ζορία Λουγκάνσκ 2-0
(16΄,73΄ Σέλκε)

11ος ΟΜΙΛΟΣ 

Λάτσιο - Νις 1-0
(92΄ αυτ. Λε Μαρσάντ)
Φίτεσε - Ζούλτε Βάρεγκεμ 0-2
(3΄ Μποντρί, 70΄ Καγιά)

12ος ΟΜΙΛΟΣ 

Ρόζενμποργκ - Ζενίτ 1-1
(54΄πεν. Μπέντνερ - 90΄+4 Κοκόριν)
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαρντάρ 3-0
(31΄ Χουάνμι, 69΄ Ντε Λα Μπέγια, 80΄ Μπαουτίστα Οργίλες)
Οι βαθμολογίες
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-2-0 7-3 8
Αστάνα (Καζακστάν) 2-1-1 7-4 7
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 1-2-1 4-5 5
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 0-1-3 0-6 1
 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 3-1-0 9-5 10
Παρτιζάν (Σερβία) 1-2-1 5-4 5
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-3-1 4-5 3
Σκεντέρμπεου (Αλβανία) 0-2-2 2-6 2
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-2-0 5-2 8
Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-1-1 5-5 7
Χόφενχαϊμ (Γερμανία) 1-1-2 6-6 4
Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) 0-2-2 3-6 2
 4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μίλαν (Ιταλία) 2-2-0 8-3 8
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-3-0 4-3 6
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 1-1-2 8-11 4
Ριέκα (Κροατία) 1-0-3 7-10 3
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αταλάντα (Ιταλία) 2-2-0 8-3 8
Λιόν (Γαλλία) 2-2-0 7-3 8
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 0-3-1 5-7 3
Έβερτον (Αγγλία) 0-1-3 3-10 1
 6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Κοπεγχάγη (Δανία) 1-3-0 4-1 6
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) 1-3-0 3-2 6
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 1-2-1 5-3 5
Ζλιν (Τσεχία) 0-2-2 1-7 2
 7ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Στεάουα (Ρουμανία) 3-1-0 8-3 10
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 2-0-2 9-8 6
Χάποελ Μπερ-Σέβα (Ισραήλ) 1-1-2 5-7 4
Λουγκάνο (Ελβετία) 1-0-3 6-10 3
 8ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αρσεναλ 3-1-0 8-3 10
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-2-1 2-2 5
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία) 1-1-2 6-10 4
Κολονία (Γερμανία) 1-0-3 6-7 3
 9ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-2-0 4-1 8
Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-0-2 3-6 6
Γκιμαράες (Πορτογαλία) 1-1-2 4-5 4
Κόνιασπορ (Τουρκία) 1-1-2 2-4 4
 10ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Έστερσουντ (Σουηδία) 2-1-1 5-3 7
Ζόρια Λουγκάνσκ (Ουκρανία) 2-0-2 3-5 6
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-2-1 3-3 5
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) 1-1-2 3-3 4
 11ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λάτσιο (Ιταλία) 4-0-0 9-3 12
Νις (Γαλλία) 2-0-2 9-5 6
Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο) 1-1-2 4-8 4
Φίτεσε (Ολλανδία) 0-1-3 3-9 1
 12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 3-1-0 12-3 10
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 3-0-1 14-3 9
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 1-1-2 5-9 4
Βαρντάρ Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 0-0-4 1-17 0
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν τα ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλαμάτας, Παμίσου Μεσσήνης – ΑΣ Ανδρούσας, που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΠΣΜ οι συναντήσεις της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 6ης αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας,  της 6ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής  κατηγορίας, αλλά και της 2ης αγωνιστικής του Παιδικού Πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου, τη Δευτέρα 6 του μήνα, αλλά και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ως εξής:

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 4 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Ασπροχώματος
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Σπερχογείας

Κυριακή 5 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλαμάτας
Δημοτικό Στάδιο Παραλίας
Πανθουριακός – Ομόνοια
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΣ Ανδρούσας

A1 KATHΓΟΡΙΑ
Σάββατο 4 Νοεμβρίου– 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Γαργαλιάνων
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Φυτειάς
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Ακρίτας Κορώνης

Κυριακή 5 Νοεμβρίου– 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Παπαφλέσσας Χώρας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Δωριέας Δωρίου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 4 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΠΑΟ Καλού Νερού
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά

Κυριακή  5 Νοεμβρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Πανιώνιος
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Αρφαρών
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλ. – Πανευαϊκός
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Θύελλα Χαρακοπιού

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου – 10.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – Δαναός

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Μεσσηνιακός – Νέος Άρις
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου, ΠΑΟ Καλλιθέας, ΑΟ Πατίστα

Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 4 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Ερμής Καλαμάτας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – Εθνικός Καλαμάτας

Κυριακή 5 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
ΑΟ Χατζή – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΠΑΟΚ
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Λεΐκων – Νέστορας Πύλου

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σάββατο 4 Νοεμβρίου – 10.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πράσινα Πουλιά
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Ηρακλής Καλαμάτας
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Πατίστα- Αίαντας Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – ΑΟ Σπερχογείας
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Εθνικός Μελιγαλά
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος ΄Αγρας Γαργαλιάνων
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Τσικλητήρας Πύλου
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Δαναός
Ώρα 12.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας
Ρεπό: Ομόνοια – ΑΣ Ανδρούσας, Εράνη Φιλιατρών.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Μεσσηνιακός – Αστέρας Βαλύρας: Φ. Κασκάνης, Κων. Βοσνάκης, Θ. Τζιαμουράνης
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας, Πανιώνιος, Πράσινα Πουλιά

***

~ ~  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5903   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3761    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3757  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.421   βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου