ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά .
Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .
~

*** Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθει το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας .- 
Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα την παρανομία ως Ελευθερία .- Την αναίδεια του λόγου ως Ισότητα ,. 
Την αναρχία ως ευδαιμονία και την Αθεΐα ως απελευθέρωση από τον Ορθόδοξο τρόπο Ζωής .-



Τα ιδανικά μας πρέπει να είναι:  Αγάπη ,  Σεβασμός , Ταπείνωση,   Υπακοή, Υπομονή,  Κατανόηση,  Αλληλεγγύη, Θάρρος, Συμπόνια, Αυτογνωσία,  Υπευθυνότητα,  Θρησκευτικότητα ,  Εργατικότητα,  Αλληλοβοήθεια,  Ελπίδα,  Πνευματικότητα, Επιμονή,  Καρτερικότητα,  Αλήθεια ,   Κοινωνικότητα ,  Τιμιότητα, Αλληλοσυνεργασία,  Αλληλοσεβασμός, Συμετοχικότητα,  κ.τ.λ.….


Το σπουδαιότερο-σημαντικότερο καθήκον του ανθρώπου , είναι η αγάπη πρώτα στο θεό , μετά στον συνάνθρωπό του και τέλος στον εχθρό του.-

~**   4 Νοεμβρίου: Εορτή του Οσίου και Μεγάλου Ιωαννικίου του εν Ολύμπω

~  Τη μνήμη του Οσίου και Μέγα Ιωαννικίου του εν Ολύμπω τιμά σήμερα, 4 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Ιωαννίκιος γεννήθηκε στη Βιθυνία το 740 μ.Χ. Τον πατέρα του έλεγαν Μυριτρίκη και τη μητέρα του Αναστασώ. Και οι δύο ήταν ευσεβείς γονείς και παιδαγώγησαν το γιο τους σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου. Όταν ο Ιωαννίκιος στρατεύτηκε, αυτοκράτορας ήταν ο τραχύς εικονομάχος Κωνσταντίνος ο Ε’.  Ο Κωνσταντίνος ο Ε’, διέπρεψε στους αγώνες του κατά των Βουλγάρων και είχε μεγάλη   εκτίμηση από τους στρατιώτες του.  Η ψυχολογία που καλλιεργήθηκε στα πεδία των μαχών, παρέσυρε τον Ιωαννίκιο και στο θρησκευτικό έδαφος, με αποτέλεσμα να γίνει εικονομάχος, σαν τον αυτοκράτορα.
Όταν, όμως, απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού, δεν άργησε να καταλάβει την πλάνη του και σε τι μεγάλα σφάλματα τον είχε οδηγήσει αυτή. Μετανόησε ειλικρινά και εξομολογήθηκε το ολίσθημα του. Αφού καταρτίσθηκε ανάλογα, έγινε μοναχός στον Όλυμπο και πέθανε 94 χρονών στη Μονή Αντιδίου, διδάσκοντας στον κόσμο την Ορθοδοξία.  Απολυτίκιο: Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον. Tην επίγειον δόξαν, πάτερ, κατέλειπες καταυγασθείς τη ελλάμψει της επινοίας Θεού, όθεν έφανας εν γη ως άστρον άδυτον, θείας φωνής γαρ ως Μωσής μυστικώς αξιωθείς, ισάγγελος ανεδείχθης και δωρημάτων ταμείον, Ιωαννίκιε μακάριε. 
~**  Η… ουδετερότητα του ΣΥΡΙΖΑ διαλύει την Εκκλησία!

~  Του Γιώργου Θεοχάρη  Ιστορικές εξελίξεις στο Σύνταγμα – Η αναθεώρηση του χτυπά ανελέητα την Εκκλησία η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιον δρόμο θα ακολουθήσει. Η κοινή γνώμη εμφανίζεται προβληματισμένη έως σοκαρισμένη από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους.  Φαίνεται ότι η σκληροπυρηνική πτέρυγα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος -που αντιπροσωπεύει την συντριπτική μειοψηφία του ελληνικού λαού – είναι ικανή να επιβάλλει τις αντιεκκλησιαστικές διατάξεις που αφαιρούν από το Σύνταγμα ακόμα και το όνομα του Ιησού Χριστού ως κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας!
Ο όρος «ουδετερότητα» κρύβει πολλές παγίδες. Για αυτό επιλέχθηκε άλλωστε.  Πρακτικά τι σημαίνει αυτό ; Δεν μας λένε όμως.  Ενδεχομένως να ζητηθεί ακόμα να εξαφανιστούν τα θρησκευτικά σύμβολα και εικόνες απο αίθουσες δημοσίων χώρων, όπως δικαστήρια και σχολεία .  Σύσσωμη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Άμεσα όμως !  Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλείται να μιλήσει ανοιχτά για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε ή δεν συμφωνήθηκε.  Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση για αυτές τις τραγικές αλλαγές. Αλλιώς θα είναι συνένοχα κι αυτά.  Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης σε συνεργασία με το Μαξίμου και την… ευλογία του Αλέξη Τσίπρα πρωτοστατούν σε αυτά τα σχέδια.  Βέβαια, οι δυο πρώτοι στοχεύουν να εκπληρώσουν και άλλες επιθυμίες εις βάρος της Ελλαδικής Εκκλησίας με επίκεντρο το Αυτοκέφαλο της ..! Ο νοών νοείτο.  Δείτε ποιες είναι οι ουσιαστικές μεταβολές: • Η απάλειψη της φράσης ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει ως κεφαλή της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό». Συνεπώς δεν αναγνωρίζεται πουθενά ο ρόλος του Ιησού Χριστού.  • Η απάλειψη της αναφοράς ότι «η αυτοκέφαλη Εκκλησία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο». Υποβαθμίζεται εντελώς ο ρόλος της Συνόδου.  Πιο συγκεκριμένα  Ειδικά το άρθρο 3 που αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας συμπτύσσεται σε μία παράγραφο. Προτάσσεται η διακήρυξη ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη και ακολουθεί η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας θρησκείας. Για την οποία διευκρινίζεται περιγραφικά, για ιστορικούς λόγους, ότι είναι δογματικά ενωμένη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τις άλλες ορθόδοξες εκκλησία, τηρεί τους αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και την εκκλησιαστική παράδοση, είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της, τον Πατριαρχικό Τόμο του 1850 και τη Συνοδική Πράξη του 1928. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θίγεται το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.  Επίσης, από τη διάταξη απαλείφονται οι θεολογικού χαρακτήρα αναφορές, όπως και η αναφορά στα όργανα διοίκησης της Εκκλησίας, ως ασύμβατες με την καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, και καταργείται η σημερινή παράγραφος 3 σχετικά με το κείμενο της Αγίας Γραφής που ανεφερεται στον Ιησού Χριστό.  Το άρθρο συμπληρώνεται από ερμηνευτική δήλωση, με την οποία διευκρινίζεται ότι ο όρος «επικρατούσα θρησκεία» δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας και, κυρίως, δεν συνεπάγεται δυσμενείς συνέπειες σε βάρος άλλων θρησκευμάτων και γενικότερα στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας.  Η ευθύνη των Ιεραρχών και του Προέδρου της Ιεραρχίας είναι ιστορική και καλούνται να αντικρούσουν αυτές τις σοκαριστικές προτάσεις που διαλύουν τον ιστό της Εκκλησίας πετάγωντας ακόμα και την κεφαλή της που είναι ο Ιησούς Χριστός! 
***  Την ΤΡΙΤΗ 6/11 όλη η Ελλάδα θα μείνει ξάγρυπνη! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα μιλήσει για όλα στον ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ…

Απίστευτες αποκαλύψεις ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα βρεθεί στο πάνελ της εκπομπής Kontra 24.

*** Προσπάθησε να επιβιβασθεί στην πτήση για Γερμανία με πλαστά έγγραφα 
Άλλος ένας παράτυπος μετανάστης συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του εκεί Σταθμού, όταν επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων ενός 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Αρχών Δανίας.
Ο 19χρονος κατηγορείται για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Ο «εφοριακός της γειτονιάς» είναι γεγονός… 
«Εφοριακός της γειτονιάς»: Κινητά συνεργεία, βοήθεια μέσω «skype» (ζωντανά), και απαντήσεις αυθημερόν σε ερωτήματα! Απίστευτο και πολύ «προχω» για να είναι αληθινό! Έχει ξεκινήσει να… γυρίζει τις γειτονιές και, σύμφωνα με ην ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε., κάποια στιγμή θα τον δείτε μπροστά σας…
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.):
1) Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους Δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογούμενους.
2) Εξετάζεται, σε δεύτερη φάση, να εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, ενδεχομένως σε δημαρχεία, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων.
3) Θα δημιουργηθούν τέσσερις ηλεκτρονικοί οδηγοί με τα εξής θέματα:
α) Ζητήματα που αφορούν σε μισθωτούς υπαλλήλους
β) Αγορά και πώληση ακινήτων
γ) Πρώτη φορά φορολογούμενος
δ) Πώς μπορώ να πληρώσω τους φόρους.
Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά και θα λαμβάνουν απάντηση εντός της ημέρας από την αρμόδια διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτόν.
 ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
 Διασταύρωση καταθέσεων με δηλωθέντα εισοδήματα
Ελέγχους για τον εντοπισμό περιπτώσεων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας που υποκρύπτουν τη διάπραξη αδικημάτων εκτεταμένης και μεγάλης φοροδιαφυγής διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), μέσω αυτοματοποιημένων διασταυρώσεων δεδομένων τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.
Οι διασταυρώσεις γίνονται με «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο επικεντρώνει στον προσδιορισμό της συνολικής καθαρής ατομικής/οικογενειακής τραπεζικής περιουσίας για κάθε ΑΦΜ κατ’ έτος και συγκρίνει τα ευρήματα με τα δηλωθέντα ατομικά/οικογενειακά εισοδήματα, έτσι ώστε να προσδιορίζεται η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη κατ’ έτος.
Το «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» εντοπίζει και επεξεργάζεται μόνο τα στοιχεία πρωτογενών καταθέσεων, δηλαδή των ποσών που εμφανίζονται για πρώτη φορά κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε ελεγχόμενου, καθώς έχει τη δυνατότητα να εξαιρεί από τα προς διασταύρωση στοιχεία μεταφορές κεφαλαίων από λογαριασμό σε λογαριασμό του ιδίου προσώπου, δάνεια και αντιλογισμούς.
Μέσω αυτοματοποιημένων λογιστικών αλγορίθμων το σύστημα μπορεί να συσχετίζει τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα μέσα σε λίγη ώρα, οδηγώντας σε κάποιες πρώτες ενδείξεις πιθανής φοροδιαφυγής. Το σύστημα, όμως, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το έργο των ελεγκτών.
Δεν υπολογίζονται ως πρωτογενείς καταθέσεις οι αντιλογισμοί, οι μεταφορές χρημάτων μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών του ελεγχόμενου, οι ανανεώσεις τραπεζικών και χρηματιστηριακών προϊόντων (repos, αμοιβαία κεφάλαια, προθεσμιακές καταθέσεις), διάφορες συμψηφιστικές κινήσεις κ.α., καθώς δε συνιστούν νεοεισερχόμενο χρήμα στους λογαριασμούς του.
Το τρέχον έτος θα διενεργηθούν 24.750 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τα Ελεγκτικά Κέντρα (Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) και τις ΔΟΥ και άλλοι 4.650 στοχευμένοι έλεγχοι από την Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ. Εξ αυτών οι 2.027 υποθέσεις φυσικών προσώπων προς έλεγχο επιλέχθηκαν από το «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας».

*** Το τρένο επιστρέφει στη Δυτική Ελλάδα 
Επτά χρόνια μετά το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου από την Πάτρα προς τον Πύργο έχουν δημιουργηθεί πλέον οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής σε πρώτο χρόνο μέχρι την Κάτω Αχαΐα και στη συνέχεια μέχρι την πρωτεύουσα της Ηλείας.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο, η ΕΡΓΟΣΕ ετοιμάζει τις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Μάλιστα σε αυτές τις μελέτες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρα - Πύργος είναι  πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα», ενώ όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, είπε ότι «η Περιφέρεια θα συμμετέχει με 50% από τους πόρους του ΕΣΠΑ, του περιφερειακού προγράμματος, γιατί ουσιαστικά θέλουμε να έχουμε έναν προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο.» Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η περιφέρεια δεν ζητά μόνο, αλλά συμμετέχει με πόρους.»
Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «θέλουμε να αναβαθμίσουμε όλους τους ιστορικούς σταθμούς του τρένου, ή κατά το δυνατόν τους περισσότερους, έτσι ώστε να δώσουμε και μία τουριστική προοπτική.»
Σχετικά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, το έργο, σύμφωνα με την περιφέρεια, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Επίσης, προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων, αφού θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας. Μάλιστα, σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων, εξοπλισμού καθώς και ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και θα αποκατασταθεί η λειτουργία των σημερινών.
Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση, εντός του επόμενου διμήνου για την αναβάθμιση τεσσάρων σταθμών, δηλαδή του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, του Μιντιλογλίου, των Καμινίων και της Κάτω Αχαΐας. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της διαδρομής από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, υπολογίζεται ότι θα διαρκεί περίπου μισή ώρα.
Ακόμη ένα σιδηροδρομικό έργο στην Δυτική Ελλάδα είναι η αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εκδώσει πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να κατατεθούν τρεις προτάσεις.
Η πρώτη, θα υποβληθεί από τον ΟΣΕ μέχρι 15 Νοεμβρίου και θα αφορά την ανακαίνιση - εκσυγχρονισμό των γραμμών και την ασφάλεια του δικτύου. Η δεύτερη θα υποβληθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και θα αφορά την ανακατασκευή σταθμών. Η τρίτη θα αφορά το οπτικοακουστικό, πληροφοριακό υλικό και θα υποβληθεί επίσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, άμεσα.
Ακόμη, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπονται ανακατασκευές στη σιδηροδρομική υποδομή δηλαδή γραμμή και αφύλακτες διαβάσεις, ανακατασκευή κτιρίων του σταθμού Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο και στον σταθμό της Ολυμπίας. Τέλος, να σημειωθεί ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Διακοπή ρεύματος στην Καλαμάτα 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα σημειωθεί την προσεχή Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή από Τεχνικά Λύκεια (οδού Κρήτης) έως τα φανάρια Φαρών και Κρήτης στην Καλαμάτα, καθώς και στο τμήμα της οδού Ακρίτα μεταξύ οδών Ηροδότου και Μεθώνης.

*** Γιανννάκου, Σταϊκούρας, Κονταδάκης σήμερα στη Μεσσήνη 
Εγκαινιάζονται, σήμερα, τα νέα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Μεσσήνης της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Μουλαβασίλη 26, ενώ θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση με θέμα "Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα - Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας", στην αίθουσα “Ρόδον”.
Θα παραβρεθούν η πρώην ευρωβουλευτής, υπουργός και βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας και ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος Στυλιανός Κονταδάκης.
Η είσοδος στην πολιτική εκδήλωση θα μπορεί να γίνει μόνο με πρόσκληση, η οποία κοστίζει 5 ευρώ. Τα εγκαίνια των νέων γραφείων θα γίνουν στις πέντε το απόγευμα και η πολιτική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις εφτά το βράδυ.
Α.Π.   

*** Τα αρχαία ελληνικά μπήκαν ως γλώσσα επιλογής στο Facebook 
Το Facebook έβαλε τα Αρχαία Ελληνικά στις επιλογές γλώσσας και πλέον οι λάτρεις τους μπορούν να χειρίζονται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα αρχαία αντί γιa τα Νέα Ελληνικά.
Ξεχάστε λοιπόν το «Τι σκέφτεστε» και δείτε το νέο «Τί δοκείς».
Πώς να επιλέξετε, την αρχαία ελληνική γλώσσα στο Facebook:
1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις».
2. Επιλέξετε τη «Γλώσσα».
3. Αναζητήστε την επιλογή «Ελληνική αρχαία» και πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών»!
athensvoice.gr

***  ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ συνθήματα σε Γυμνάσιο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου… (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Εξοργιστικά μηνύματα κατά του ελληνισμού έγραψαν άγνωστοι σε τοίχους στο 3ο Λύκειο – Γυμνάσιο Λάρισας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.  Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, άγνωστοι που υπογράφουν ως αναρχικοί και Antifa, έγραψαν συνθήματα όπως «Γ@μώ την Ελλάδα» και «Πουτ@νες πατριώτες, θα σας γ@μήσουμε«: 
Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, ότι στα δεξιά του δευτέρου συνθήματος υπάρχει ένα σύμβολο που παραπέμπει στην σημαία της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είναι ελληνικής καταγωγής ή αλλοδαποί αυτοί που τα έγραψαν, όμως εάν είναι αλλοδαποί θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι το παραμύθι της ενσωμάτωσης έχει τελειώσει. Τέλος, να θυμίσουμε ότι στο εν λόγω σχολείο το 2017 είχαν υποδεχτεί με χειροκροτήματα μαθητές-παιδιά λαθρομεταναστών και προσφύγων: https://youtu.be/BHaB6r8httU .- 
***  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ τα Αλβανικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις του Παπαδημούλη για Κατσίφα: «Ήταν ένοπλος ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ»…

Η αλβανική ιστοσελίδα zgjohushqiptar.info ανέφερε χθες πως ο Δημήτριος Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους Έλληνες να είναι πιο συγκρατημένοι μετά την εκδήλωση στους Βουλιαράτες. Όπως αναφέρουν οι Αλβανοί, ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ένας εξτρεμιστής και δεν χρειάζεται να γίνει ήρωας από τους Έλληνες. Στο κείμενο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «Φυσικά, αυτός ο άνθρωπος είχε ακραίες απόψεις, είχε προφανώς Καλάσνικοφ και πυροβόλησε, και όλοι στα Τίρανα ή στην Αθήνα είναι ενάντια στη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται και ενάντια στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξη πολιτικών στόχων, δεν πρέπει να θυσιάζουμε κανέναν, που για μας είναι η πρώτη προτεραιότητα». Τέλος, το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Παπαδημούλης κλείνει το κείμενό του καταλήγοντας πως «ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής, μην τον κάνετε ήρωα».
Είναι δεύτερη φορά που οι Αλβανοί πανηγυρίζουν για δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών. Θυμίζουμε ότι προ δύο ημερών το ίδιο συνέβη και με τις δηλώσεις του Πάγκαλου ston ΣΚΑΪ:
«Προφανώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ένα θέμα με τις ελληνικές σημαίες όπως με τα Ίμια το 1996», δηλώνει Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος  Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ ξεπέρασε ακόμα και την προκλητική ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα δικαιολογώντας απόλυτα την ωμή εκτέλεση του ομογενή από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ενώ … Συνεχίστε να διαβάζετε το ‘BOYTYΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ’ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ! Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ έγινε….
ΝΤΡΟΠΗ στους  Ανθέλληνες Θ. Πάγκαλο και Δημ. Παπαδημούλη ! Φωτιά και τσεκούρι !  Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

***  Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαφανίσει τη θρησκεία απ’ το σύνταγμα – Ανάγκη για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της εκκλησίας…

~  Διαβάζοντας προσεκτικά την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται απολύτως σαφές ότι η ανοίγει η Κερκόπορτα η οποία έχει ως στόχο την διάλυση των… συγκροτημένων κοινωνιών και την διάλυση των συντεταγμένων που συνθέτουν την ευρεία έννοια του Έθνους. Κι όλα αυτά στο βωμό της αποκαλούμενης πολυπολιτισμικότητας. Οι αλλαγές που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικρατούσα θρησκεία του ελληνικού κράτους θέτουν ξεκάθαρα σε κίνδυνο τα βασικά συστατικά που κρατούν τον κοινωνικό ιστό: Την θρησκεία και τον θεσμό της οικογένειας.
Προσέξτε! Το άρθρο 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την εκκλησιαστική παράδοση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 και η Συνοδική Πράξη του 1928. Το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν αντίκειται στις παραπάνω διατάξεις». Στο τέλος του άρθρου 3 προστίθεται ερμηνευτική δήλωση ως εξής: «Ερμηνευτική δήλωση. Ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας και δεν επιφέρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος άλλων θρησκευμάτων και γενικότερα στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας». Τι σημαίνουν αυτά; Δείτε ποιες είναι οι ουσιαστικές μεταβολές: • Η απάλειψη της φράσης ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει ως κεφαλή της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό». Συνεπώς δεν αναγνωρίζεται πουθενά ο ρόλος του Ιησού Χριστού. • Η απάλειψη της αναφοράς ότι «η αυτοκέφαλη Εκκλησία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο». Υποβαθμίζεται εντελώς ο ρόλος της Συνόδου. • Η διακήρυξη πως η Πολιτεία παραμένει «θρησκευτικά ουδέτερη», επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών και έρχεται σε αντίθεση με τη διατήρηση της δυνατότητος των μουσουλμάνων να δίνουν όρκο στο Κοράνι. Τι είδους… ουδετερότητα είναι αυτή; Η ασάφεια της διατύπωσης είναι τέτοια ώστε να επιδέχεται κατά το δοκούν διάφορες ερμηνείες και γι΄αυτό επελέγη ο όρος «ουδετερότητα». Τα ερωτήματα που ακολουθούν είναι κρίσιμα: 1. Ποια είναι η στάση της αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Θα δεχθούν οι κύριοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Πάνος Καμμένος να συζητήσουν τέτοια πράγματα; Θα τα «καταπιούν» ή μήπως έχουν και αυτοί τις ίδιες απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα; 2. Εδέχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος αυτές τις μεταβολές; Στις φανερές και τις κρυφές συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έδωσε το πράσινο φως στον Τσίπρα να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές; Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και συγκεκριμένα να ομολογήσει τι από όλα αυτά έχει δεχθεί. newsbomb.gr
***  Ιδού οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! Γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η πιο «ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ» κυβέρνηση – Η Δούρου ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ για τα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» της…

Με αφορμή την 8η Ελληνογερμανική Συνδιάσκεψη δήμων και περιφερειών από την 1η ως την 3η Νοεμβρίου στην Κρήτη, μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα της Deutsche Welle.  Όπως αναφέρεται στην ελληνική έκδοση, για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση όρισε δικό της εντεταλμένο για την ΕΓΣ της Κρήτης. Ο νέος εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Νόρμπερτ Μπάρτλε, μιλώντας στην DW δήλωσε ικανοποιημένος καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη επιστολή του προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι εντεταλμένη του ήταν η… περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. «Πρόκειται για ορόσημο της συνεργασίας μας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Μέχρι τώρα δεν υποστηριζόταν από την ελληνική κυβέρνηση σε τόσο μεγάλο βαθμό». Μάλιστα ο κ. Μπάρτλε σημείωσε ότι αυτή η κίνηση είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών σχέσεων της ελληνικής κυβερνήσεως με τη Γερμανία.
Με λίγα λόγια όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται η πιο φιλογερμανική κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών, αλλά μάλιστα στο επισφραγίζει με την επιλογή του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για τους πνιγμούς στη Μάνδρα και τους νεκρούς από τις πυρκαγιές στο Μάτι. Και ο νοών νοείτω… 
*** Νέα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά ΑΜΑΧΩΝ από τους Αμερικανικούς στη Συρία! Κανένα δυτικόδουλο ΜΜΕ δεν μιλάει γι’ αυτά…

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το Σάββατο, αναφέρει το συριακό δίκτυο SANA επικαλούμενο τοπικές πηγές. Οι βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα στην πόλη Hajin, στην ανατολική Συρία επαρχία Deir Ez-Zor. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Ikhbariya. Τον περασμένο μήνα, η Δαμασκός κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα των Ηνωμένων Εθνών για το βομβαρδισμό των πολιτικών στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, αφού σκοτώθηκαν 62 πολίτες σε επιδρομή εναέριας δύναμης των ΗΠΑ σε δύο χωριά του Deir Ez-Zor.
Φυσικά αυτές οι ειδήσεις στα δυτικόδουλα ΜΜΕ δεν έχουν θέση, αφού μόνο όταν κατηγορείται για επιθέσεις η Ρωσία ή η Συρία «ενεργοποιούνται» τα δημοσιογραφικά «ένστικτα» των ψευτοανθρωπιστών.
***  Δεν έχουν ιερό και όσιο στον ΣΥΡΙΖΑ: Καταργούν τον θρησκευτικό όρκο

Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κατοχυρωθεί συνταγματικά ο πολιτικός όρκος, ως έκφραση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους». Σύμφωνα με την πρόταση, «η ορκωμοσία όλων ανεξαιρέτως των κρατικών αξιωματούχων και των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων θα γίνεται υποχρεωτικά με πολιτικό όρκο, δηλαδή με διαβεβαίωση στην τιμή και τη συνείδησή τους». Σημειώνεται ότι μεταξύ των 16 προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται επίσης η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η δυνατότητα εκλογής του Ανώτατου Άρχοντα και από τον λαό, η αλλαγή της νομοθεσίας για την ποινική ευθύνη των υπουργών, με κατάργηση της σύντομης παραγραφής των αδικημάτων και με επεξήγηση ότι δεν περιλαμβάνονται τα αδικήματα που τελέσθηκαν επ” ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους . Αναλυτικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον θρησκευτικό όρκο και την  θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Ειδικό μέρος  1. Άρθρο 3  Προτείνουμε την αναδιατύπωση και τον εκσυγχρονισμό του άρθρου 3, προκειμένου να  κατοχυρωθεί ρητά η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, με διατήρηση πάντως, για ιστορικούς  και πραγματολογικούς λόγους, της αναγνώρισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας  θρησκείας.  Με την πρότασή μας, το άρθρο 3 συμπτύσσεται σε μία παράγραφο. Προτάσσεται η διακήρυξη ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη και ακολουθεί η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας θρησκείας. Για την οποία διευκρινίζεται περιγραφικά, για ιστορικούς λόγους, ότι είναι δογματικά ενωμένη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τις άλλες ορθόδοξες εκκλησία, τηρεί τους αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και την εκκλησιαστική παράδοση, είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της, τον Πατριαρχικό Τόμο του 1850 και τη Συνοδική Πράξη του 1928.  Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θίγεται το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Κατά τα λοιπά, από τη διάταξη απαλείφονται οι θεολογικού χαρακτήρα αναφορές, όπως και η αναφορά στα όργανα διοίκησης της Εκκλησίας, ως ασύμβατες με την καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, και καταργείται η σημερινή παράγραφος 3 σχετικά με το κείμενο της Αγίας Γραφής.  Το άρθρο συμπληρώνεται από ερμηνευτική δήλωση, με την οποία διευκρινίζεται ότι ο όρος «επικρατούσα θρησκεία» δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας και, κυρίως, δεν συνεπάγεται δυσμενείς συνέπειες σε βάρος άλλων θρησκευμάτων και γενικότερα στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας.  2. Άρθρα 13 παρ. 5, 33 παρ. 2 και 59 παρ. 1 και 2  Προτείνουμε την προσθήκη εδαφίων στην παρ. 5 του άρθρου 13, προκειμένου να κατοχυρωθεί συνταγματικά ο πολιτικός όρκος, ως έκφραση της θρησκευτικής ουδετερότητας του  κράτους, σε εναρμόνιση προς την προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 3. Ο θρησκευτικός όρκος, εάν είναι υποχρεωτικός, αντίκειται στην αρνητική θρησκευτική ελευθερία, δηλαδή στο δικαίωμα του καθενός να μη γίνονται γνωστές οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις, εάν δεν το επιθυμεί ο ίδιος.  Με την πρότασή μας, η ορκωμοσία όλων ανεξαιρέτως των κρατικών αξιωματούχων και των  δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων θα γίνεται υποχρεωτικά με πολιτικό όρκο, δηλαδή με διαβεβαίωση στην τιμή και τη συνείδησή τους. Ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις που επιβάλλεται όρκος, ο υπόχρεος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει ελεύθερα αν θα δώσει όρκο πολιτικού ή θρησκευτικού τύπου.  Σε εναρμόνιση με την πρόταση αυτή, είναι αναγκαίο να απαλειφθεί η θρησκευτική καθομολόγηση από τον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας (άρθρο 33 παρ. 2) και των βουλευτών (άρθρο 59 παρ. 1) και να αντικατασταθεί με διαβεβαίωση στην τιμή και τη συνείδησή τους. Επίσης καταργείται, ως περιττή πλέον, και η παρ. 2 του άρθρου 59 για τον όρκο αλλόθρησκων ή ετερόδοξων βουλευτών.

***  Τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία Ξακουστή» και αποβλήθηκαν - Σάλος στο 1ο λύκειο Γέρακα
 ~Το πρωτοφανές περιστατικό από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Τι απαντούν οι μαθητές και πώς υπερασπίζονται την κίνησή τους - Για το περιστατικό τοποθετήθηκε αιχμηρά και ο Αδωνις Γεωργιάδης
Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να αποβάλει μαθητές, επειδή  την ώρα της παρέλασης την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, τραγούδησαν  το «Μακεδονία Ξακουστή». Συγκεκριμένα,  έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα αποβλήθηκαν για την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όταν αποκόπηκαν από την παρέλαση για να φωνάξουν συνθήματα των ειδικών δυνάμεων και να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή». Σύμφωνα με το τοπικό μέσο notioanatolika.gr, υπήρξε διένεξη τις προηγούμενες ημέρες, όταν μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν από τους καθηγητές να παρελάσουν τραγουδώντας το εμβατήριο, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.  
Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, με την αιτιολόγηση ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 1/11 συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των συμμαθητών τους. Το ζήτημα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ούτε από την ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής. 
Για το περιστατικό αντέδρασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολιάζοντας: «Από τη μιά  έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προστατεύει τα παιδιά και να τα ξεκουράζει κι εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποβολές. Θα καταθέσω ερώτηση στη  Βουλή την Δευτέρα. Να ερωτηθή ο υπουργός Παιδείας για αυτό. Να τοποθετηθεί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αποβληθούν, αν κάνουν χασίς». https://youtu.be/7cEgJBOVAtQ .-   Την ίδια ώρα, την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό, υπογραμμίζουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα και οι συμμαθητές τους που τούς συμπαραστέκονται, σχετικά με την ποινή που τους επιβλήθηκε επειδή παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου». 
«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής. 
«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό... μας τρενάρανε, όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ' Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει: 
«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως... πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας». https://youtu.be/ZZ8B6gCLwPw .-  
Υν .: ΘΕΡΜΑ ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ στα πραγματικά Ελληνόπουλα που τραγουδούσαν ! και  ΝΤΡΟΠΗ και  ΑΙΣΧΟΣ σε διάρκεια  για τους καθηγητές του 1ου  ΓΕΛ  Γέρακα που πρότειναν και ψήφισαν την τιμωρία των 6 έξι μαθητών ! ΕΠΑΙΝΟΙ για τους 6 έξι μαθητές και ΠΑΥΣΗ στα σπίτια τους γι΄αυτούς τους Ανθέλληνες με όλη τη σημασία της λέξης καθηγητές ! Σ.Σ.
***   ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ..
Βίντεο : https://youtu.be/ndPWruMIh-o  .-  
~{ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ?? ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ...ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ...ΕΤΣΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ?? ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΡΚΟ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ...
ΟΡΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα. Υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου, να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγας των. Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας. Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ'αυτών. Να φυλάττω δε ακριβώς τους Στρατιωτικούς Νόμους, και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος Στρατιώτης. Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΠΙΣΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ...ΕΤΣΙ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ?? ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΩΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ??? ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ FB ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. Μιχαήλ Πατσίκας .ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.} .-
***  Για 1η φορά στο ΦΩΣ! Βαρυσήμαντο προφητικό μήνυμα του Αρ. Χριστόδουλου για το μέλλον του Ελληνισμού… (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 1η φορά στο ΦΩΣ ένα βαρυσήμαντο προφητικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για το λαμπρό μέλλον του Ελληνισμού..!!  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Από το βιβλίο του ¨ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ¨ Σελ 54 ΣΕΙΡΑ: ΣΚΕΨΗ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Απόσπασμα: …ας το μάθουν φίλοι & εχθροί, πως η φαρέτρα των οραμάτων μας δεν έχει εξαντληθεί και τα βλέμματα των ψυχών μας δεν έχουν αποπροσανατολισθεί. Και πως λίγο ακόμη χρειάζεται από τη διεθνή αδικία για να ξεχειλίσει το ποτήρι της αντοχής μας και τότε, ως τότε, δεν θα μας αναγνωρίζουν και μάλλον θα μας φοβηθούν. Γιατί όταν οι εθνικοί παλμοί μας ζώσουν και πυροδοτήσουν τις εσώτερες δυνάμεις μας, τότε ο Ελληνισμός και πάλιν θα αυξηθεί και πάλιν θα διδάξει τον κόσμο πως ξέρει ενωμένος να θαυματουργεί. 31/5/92  VIDEO :   https://youtu.be/MGeAbWymn_g .-    
***   DW: Ελλάδα-Πολωνία μπορούν να πιέσουν για γερμανικές αποζημιώσεις…

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Βαρσοβία, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας έχει επαναφέρει ξανά στην πρώτη γραμμή των διμερών θεμάτων το θέμα των…  πολεμικών αποζημιώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν στην Πολωνία, παραχώρησε συνέντευξη στο πολωνικό πρόγραμμα της DW o Kαρλ Χάιντς Ροτ. Πρόκειται για έναν από τους Γερμανούς ειδικούς που, εδώ και χρόνια, ασχολούνται ενδελεχώς με το μεγάλο κεφάλαιο των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, ειδικότερα δε με τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Πολωνίας. Ο Καρλ Χάιντς Ροτ είναι γιατρός και ιστορικός. Ήδη από νεαρή ηλικία, ως φοιτητής ιατρικής, είχε ασχοληθεί με τα ιατρικά πειράματα των ναζί, ενώ όπως λέει ο ίδιος, πολλοί καθηγητές Ιατρικής στη μεταπολεμική Γερμανία συμμετείχαν και οι ίδιοι σε αντίστοιχα πειράματα. Από νωρίς άρχισε να εστιάζει ο ίδιος στα ναζιστικά εγκλήματα που τελέστηκαν ανά την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις έρευνές του έχει ασχοληθεί σε βάθος και με την περίπτωση της Ελλάδας, όπως και της Πολωνίας, δύο χώρες που για τον ίδιο αποτελούν «παραδείγματα αναφοράς» για τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από τη σημερινή Ομοσπονδιακή Γερμανία. Ειδικά για την Ελλάδα, όπως ανέφερε στη DW, η ενασχόληση με τις αξιώσεις της έναντι της Γερμανίας «ήρθε από σύμπτωση», όπως λέει, με αφορμή φιλικές συζητήσεις στην καυτή φάση της ελληνικής κρίσης κατά την περίοδο 2010-2011. «Αν και ασχολήθηκα έντονα με την περίπτωση της Ελλάδας και έγραψα ειδικά για αυτήν, πολύ νωρίς κατάλαβα ότι επρόκειτο για ένα γενικότερο πρόβλημα», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που συναντά κανείς το ίδιο, αν όχι περισσότερο έντονα, και στην Πολωνία και το οποίο αφορά εν τέλει όλη την Ευρώπη.
Ο εκγερμανισμός της Πολωνίας και η απρόσμενη αντίσταση της Ελλάδας
Είναι όμως η περίπτωση της Ελλάδας και της Πολωνίας όμοιες; Επρόκειτο για διαφορετικές περιπτώσεις εξαρχής, απαντά ο Καρλ Χάιντς Ροτ εξηγώντας: «Πρέπει να πούμε ότι οι καταστροφές στην Πολωνία σε ό,τι αφορά τις απώλειες στον πληθυσμό σε σχέση με τα δημογραφικά και οικονομικά μεγέθη ήταν γενικά μεγαλύτερες. Η καταστροφή στην Πολωνία διαφέρει από την Ελλάδα κυρίως επειδή οι Γερμανοί στην Πολωνία ενήργησαν βάση ενός συστηματικού σχεδιασμού στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Ανατολής. Ήθελαν να εκγερμανίσουν την Πολωνία με αναγκαστικές εκτοπίσεις πληθυσμών από τις περιοχές που προσαρτούσαν και εκγερμανίζοντας τη διοίκηση της χώρας. Eπρόκειτο για ένα συστηματικό σχέδιο εξόντωσης, που οδήγησε στη ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής τρόμου και το οποίο μπορεί να συγκριθεί εν μέρει, μόνο ως προς την κλίμακά του, με την κατοχή σοβιετικών εδαφών και ως έναν βαθμό της Γιουγκοσλαβίας. Την Ελλάδα η Γερμανία δεν ήθελε να την εκγερμανίσει. Ήθελαν μόνο να δημιουργήσουν ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Αναζητούσαν λοιπόν ένα είδος συνεργασίας με την Ελλάδα. Ήρθαν όμως αντιμέτωποι εκεί με μια δυνατή αντίσταση που δεν την περίμεναν. Το κεφάλαιο της αντίστασης είναι ένα κοινό στοιχείο μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας». Eπίσης ένα ακόμη κοινό σημείο που επισημαίνει ο Καρλ Χάιντς Ροτ μεταξύ των δύο χωρών είναι ότι μεταπολεμικά αμφότερες «είχαν την τύχη των λεγόμενων μικρών συμμάχων. Με άλλα λόγια, είχαν τεθεί στο περιθώριο (σσ: από τις μεγάλες δυνάμεις) στην πολιτική περί αποζημιώσεων και αυτό διήρκεσε μέχρι σήμερα.» Οι ελληνικές κατοχικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας και η κρίση του 2010 Πολλοί οικονομολόγοι τα χρόνια της κρίσης ανά την Ευρώπη υποστήριξαν την άποψη ότι ειδικότερα το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να συμψηφιστεί με γερμανικές οφειλές για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα την περίοδο της κατοχής. Ο Καρλ Χάιντς Ροτ ενώ, όπως λέει, στην αρχή συμμεριζόταν αυτή την άποψη, πλέον βλέπει το ερώτημα αυτό διαφορετικά. «Πράγματι κι εγώ το πίστευα αυτό, μέχρι να γράψω το τελευταίο βιβλίο μου. Πλέον εκτιμώ ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά ζητήματα. Η πολεμική αποζημίωση είναι εν τέλει ηθικό ζήτημα. Φυσικά και είναι οικονομικά τεκμηριωμένη και υπολογίζεται βάσει του διεθνούς δικαίου. Υπάρχει μια διεθνώς αναγνωρισμένη αξίωση για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων, καθώς και ατομικές αξιώσεις για αποζημιώσεις. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που δεν θα πρέπει να συνδέεται με τα σημερινά οικονομικά προβλήματα» εκτιμά ο Γερμανός ειδικός, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων δεν θα πρέπει να γίνει αντικείμενο «εμπορευματοποίησης». Αντίθετα, όπως εκτιμά, θα πρέπει όλες οι πλευρές να μπουν σε έναν διάλογο με ανοιχτά χαρτιά, ειλικρίνεια και χωρίς τακτικισμούς. «Διότι είναι η τελευταία ευκαιρία για να λυθεί το πρόβλημα. Και για τον λόγο αυτό αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανοιχτά από όλες τις πλευρές» σημειώνει. Αλλά σε τι ύψος ανέρχονται οι ελληνικές και πολωνικές αξιώσεις σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχει κάνει στην έρευνά του ο Καρλ Χάιντς Ροτ; «Τα νούμερα είναι πολύ υψηλά. Εξάπτουν τη φαντασία κι έτσι δημιουργούν αμυντικά αντανακλαστικά σε πολλούς. (…) Σύμφωνα με την επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου οι ελληνικές διεκδικήσεις ανέρχονται στα 380 δις ευρώ (…). Oι Πολωνοί ζητούν περίπου τα διπλάσια. Κατά περιόδους η Πολωνία κάνει λόγο για ένα τρισεκατομμύριο», αναφέρει ο ίδιος. Επισημαίνει πάντως ότι, ενώ οι δικοί του υπολογισμοί στην περίπτωση της Πολωνίας συγκλίνουν με τις επίσημες διεκδικήσεις, στην περίπτωση της Ελλάδας το επίδικο ποσό υπολογίζεται χαμηλότερο (γύρω στις 280.000). Πόσο ρεαλιστική είναι η διεκδίκηση των επανορθώσεων; Tι θα γίνει όμως εάν η Ελλάδα ή η Πολωνία μπουν σήμερα σε μια ευθεία διαμάχη με τη Γερμανία αξιώνοντας την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων; Και φοβάται η Γερμανία τη δημιουργία «προηγούμενου» που θα οδηγήσει και άλλες χώρες σε αντίστοιχες διεκδικήσεις, αν και ισχύει η Συνθήκη «2 συν 4» του 1990 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και των συμμαχικών δυνάμεων που κατέλαβαν τη Γερμανία μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την οποία οι σύμμαχοι παραιτήθηκαν από όλα τα δικαιώματα που διατηρούσαν στη Γερμανία -άρα και από την απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροτ η Συνθήκη 2 συν λειτούργησε «εις βάρος των κρατών που δεν την είχαν συνυπογράψει. Αλλά σε αυτή την περίπτωση η συνθήκη δεν δεσμεύει τις χώρες που δεν ήταν συμβαλλόμενα μέρη. Αυτό είναι απολύτως σαφές από την άποψη του διεθνούς δικαίου. Το γνωρίζει και η γερμανική κυβέρνηση», αναφέρει ο ίδιος. Για να υπενθυμίσει ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Πολωνία ή άλλες χώρες που ανήκαν στους «μικρούς συμμάχους» δεν είχαν λόγο στη συγκεκριμένη Συνθήκη. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από μια κοινή προσέγγιση των λεγόμενων μικρών συμμάχων, δηλαδή τις χώρες που είχαν υποστεί δεινά κάτω από τη γερμανική κατοχή στην Ανατολική, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη», σημειώνει ο Κ. Χ. Ροτ. Ο ίδιος μάλιστα προτείνει αυτές οι χώρες να προσφύγουν στην Επιτροπή Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, στον οποίο συμμετέχουν και χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ, προκειμένου να θέσουν το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων προς διαπραγμάτευση «ως προσθήκη στη Συνθήκη 2 συν 4». Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Καρλ Χάιντς Ροτ θεωρεί την Ελλάδα και την Πολωνία «πρωτοπόρους» στο ζήτημα αυτό, ενώ πιστεύει ότι η συνεργασία των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών στις δύο χώρες θα μπορούσε να συμβάλει θετικά σε μια κοινή διεκδίκηση. «Η Ελλάδα και η Πολωνία είναι πρωταγωνιστές αυτής της διαδικασίας. Άλλες χώρες παραιτήθηκαν. Η Τσεχία για παράδειγμα δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την Πολωνία- παρεμπιπτόντως κατά την επίσκεψη κορυφαίου Γερμανού αξιωματούχου στην χώρα» αναφέρει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι, παρά τις διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις των δύο κυβερνήσεων, στο θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων θα μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία έστω και ατύπως. «Πιστεύω ότι καμία χώρα μόνη της, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Πολωνία, μπορεί να θέσει υπό πίεση την ηγεμονική δύναμη της Γερμανίας -γιατί η Γερμανία είναι η ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης- ώστε να έρθει σε συμφωνία για τέτοιου είδους διαφορές. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει μια ευκαιρία», αναφέρει ο Καρλ Χάιντς Ροτ. DW & parapolitika.gr
***  ΔΕΝ τους θέλουν στη Μακεδονία μας! ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες στη Σιάτιστα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, κατά την εκδήλωση για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της Σιάτιστας στη Δυτική Μακεδονία, ένας νεαρός αποδοκίμασε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ο νεαρός αποδοκίμασε τον κ. Μουμουλίδη με αφορμή την στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών. Λίγο μετά ο κ. Μουμουλίδης πήγε να συνομιλήσει με τον νεαρό, όμως το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί νέες αποδοκιμασίες και από κατοίκους της περιοχής.
Δείτε τα βίντεο του kozanimedia για το επεισόδιο: 

***  Γιατί ο Άγ. Παΐσιος ετάφη στην Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή & όχι μέσα στο Άγιον Όρος; H AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Απάντηση στο ερώτημα: Γιατί ο Άγιος Παΐσιος ετάφη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης και όχι μέσα στο Άγιον Όρος; Από το βιβλίο: Ά ἑωράκαμεν καὶ ἀκηκόαμεν – ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ του Ιερομονάχου Παϊσίου. ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ – ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Απάντηση στο ερώτημα: Γιατί ο Άγιος Παΐσιος ετάφη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης και όχι μέσα στο Άγιον Όρος; Τα αποσπάσματα του βιβλίου που εμπεριέχονται στο βίντεο θα τα βρείτε στις σελίδες: 117 & 139 Βίντεο: https://youtu.be/KMGzaE7stlA .
***   Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη & η άρνηση του ΚΚΕ να εφαρμοστεί η διαθήκη του!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…

~  »Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ» Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη & η άρνηση του ΚΚΕ να εφαρμόσει την διαθήκη του – την τελευταία του επιθυμία. Διηγείται ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης.   Βίντεο: https://youtu.be/AMFLLsPh2mM .-

***  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟY ΑΡΘΡΟΥ 120 (παρ.4) ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ… «ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας»…

Άρθρο 120, παρ. 4 του Συντάγματος (ακροτελεύτια διάταξη): “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”. Ποιος φανταζόταν ότι οι Έλληνες θα κατέβαιναν στους δρόμους και στις πλατείες κι ότι θα διοργάνωναν εκδηλώσεις που συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλο το έτος 2018 για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Κι όμως. Η άρνηση της κυβέρνησης να πράξει σύμφωνα με την ΞΕΚΑΘΑΡΗ βούληση του Ελληνικού λαού και η χρήση βίας (δυνάμεις καταστολής) με σκοπό τη διάλυση των ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ εκδηλώσεων προάσπισης των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού αποτέλεσε την αφορμή για την ενεργοποίηση του άρθρου 120, παρ.4 του Συντάγματος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, αφού η κυβέρνηση της Ελλάδας πράττει ΕΝΑΝΤΙΑ στη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και υπογράφει την «συμφωνία» των Πρεσπών με όρους που θα δικαιολογούνταν ΜΟΝΟΝ μετά από καθολική ήττα σε πόλεμο. Οι Έλληνες λοιπόν αντιδρούν με ΟΛΑ τα μέσα: Μαθήτριες και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ με βήμα σημειωτόν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής μερικές ημέρες μετά την υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών κήρυξε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ τις κυβερνητικές βουλευτίνες Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Αφροδίτη Σταμπουλή διότι δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε για να μην υπογραφεί η «συμφωνία» των Πρεσπών, που οδηγεί την Ελλάδα σε διαμελισμό. Ο Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος παρακολούθησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018 από μια άκρη μαζί με τον κόσμο και αρνήθηκε να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων στην οποία βρισκόταν η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Νοτοπούλου. Ο Δήμαρχος Δοξάτου κ.Δαλακάκης αρνήθηκε να συναντήσει την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κα Νοτοπούλου καθώς όπως είπε: «όταν η κυβέρνησή σας αντιληφθεί πως η Μακεδονία είναι Ελληνική κι ότι η Δράμα δεν είναι αποικία, τότε ελάτε να με συναντήσετε»! Αμέσως μετά την υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών η Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων της Αυστραλίας και η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο, διότι δεν αντιστάθηκε ως θεματοφύλακας του πολιτεύματος στην παράδοση της Μακεδονίας. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ κήρυξε ανεπιθύμητο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Αλέξη Τσίπρα για την προδοτική «συμφωνία» των Πρεσπών. Την επιστροφή του κλειδιού της πόλης των Σερρών ζήτησαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, με το σκεπτικό ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν προστατεύει την Μακεδονία από την παραχώρηση του ονόματός της. Σε 45 πόλεις της Ελλάδας μοιράσθηκαν 200.000 ενημερωτικά έντυπα των Παμμακεδονικών Υφηλίου κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της «συμφωνίας» των Πρεσπών σε περίπτωση που ισχύσει. Τη διανομή πραγματοποίησαν εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Άριστα αντανακλαστικά έδειξε η διοίκηση του Αγίου Όρους η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ τη «συμφωνία» των Πρεσπών, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της. Σε όλες τις παρελάσεις στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 2018 οι φιλαρμονικές παιάνισαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. Κατά τον μήνα Ιούλιο που θεωρητικά είναι πολύ ζεστός μήνας, πραγματοποιήθηκαν περίπου 70 συλλαλητήρια σε επαρχιακές πόλεις της Μακεδονίας και της λοιπής Ελλάδας. Καθοριστική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Μακεδόνες σε συνέδριο νομικών που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μαζί με αυτούς των Αθηνών στο ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό την προώθηση της «συμφωνίας» και την πειθώ της ολομέλειας των νομικών για την αναγκαιότητα της υλοποίησης αυτής της «συμφωνίας». Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο στις 8 Σεπτ 2018 όταν μαζεύτηκαν χιλιάδες Μακεδόνες για να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Δυστυχώς η ρίψη χημικών εκ μέρους της Αστυνομίας ήταν προμελετημένη. 7000 Μακεδόνες συγκεντρώθηκαν στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που έγινε στην Αμφίπολη την Κυριακή 20 Μαίου 2018, όπου το σύνθημα ήταν ότι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. Τον Οκτώβριο του 2018 ο Οδοντιατρικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης εξέδωσε αιχμηρότατη ανακοίνωση ενάντια στη «συμφωνία» των Πρεσπών. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα εξέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία αντιτίθενται στην υπογραφείσα «συμφωνία» των Πρεσπών. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν πλείστες οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Στις 28 Ιουνίου 2018 κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου. Η εκδίκαση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να ακυρωθεί η «συμφωνία» που παραχαράσσει την Ιστορία και παραδίδει τα εδάφη της Μακεδονίας. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων στην απαράδεκτη «συμφωνία» που υπεγ ράφη στις Πρέσπες. Διότι ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ! Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος  Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ  , ...    Κυριακή 04-11-2018 :
ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964  0-0 ,(0-0) .-^ 
Τα γκολ :
Διαιτητής :Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας. ,.-^ 
Κάρτες: 38' Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη, για διαμαρτυρία. , 60' Κίτρινη κάρτα στον Σαράνοφ, για καθυστέρηση. , 61' Κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες, για «θέατρο». , 83' Κίτρινη κάρτα στο\ν Πλιάτσικα για φάουλ στον Αθανασιάδη. , 90'+6' Κίτρινη κάρτα στον Δημούτσο.  .- ^
Συνθέσεις : 
O ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει με τους: Βελλίδη, Αποστολόπουλο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σιόντη, Ντόλοβατς, Λίλα, Βιδάλ, Μυστακίδη, Αθανασιάδη. .-^
Ενώ στο βασικό σχήμα της Λαμίας είναι οι: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος, Επστάιν, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Μπαράλες.-^
Στον πάγκο των γηπεδούχων θα καθίσουν οι Μιχαήλ, Νικολιάς, Σκόνδρας, Κάστρο, Ξύδας, Λουκίνας και Κακούμπα..- ^
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα καθίσουν οι Μελίσσας, Οσμάν, Καραγκούνης, Αναστασιάδης, Ρόμανιτς, Τσούκαλος και Ασίγκμπα.- ^
~**  26' Πρώτη, αναγκαστική, αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Κάστρο αντικαθιστά τον Βιδάλ. , 62' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μέσα ο Ξύδας, έξω ο Μυστακίδης., 70' Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΣ. Ο Νικολιάς περνάει στη θέση του Σιόντη , 77' Πρώτη αλλαγή της Λαμίας. ο Ρόμανιτς αντικαθιστά τον Επστάιν.89' Ο Μελίσσας αντικαθιστά τον τραυματία Σαράνοφ, στη δεύτερη αλλαγή της Λαμίας. 90'+2' Τρίτη και τελευταία αλλαγή της Λαμίας. Ασίγκμπα μέσα, Καραμάνος έξω. .-^
~** 90' Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις. .-^


ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1 ,(0-0).- ^ 
Τα γκολ :  67' Γκολ ο Ολυμπιακός, 0-1!Ο Νάτχο έκανε ωραία μακρινή μπαλιά, ο Κούτρης γύρισε με τη μια και ο Χασάν από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. .-^ 
Διαιτητής :Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος. Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Ηλίας Αλεξέας 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας .- ^ 
Κάρτες5' Κίτρινη στον Γιουνές, ύστερα από εναέρια μονομαχία με τον Βούκοβιτς , 17' Κερδισμένο φάουλ του Άρη με τον Ματέο Γκαρσία ελάχιστα έξω από την περιοχή. Κίτρινη στον ΓκιγέρμεΚίτρινη στον Μπουχαλάκη. Με κάρτα και τα δύο χαφ του Ολυμπιακού πλέον , 40΄ κίτρινη στο Σόουζα ,  51' Κίτρινη στον Χριστοδουλόπουλο  , 71' Κίτρινη στον Ομάρ73' Κίτρινη στον Ντιγκινί , .- ^ 
Συνθέσεις
Άρης (Πάκο Ερέρα/4-2-2-1-1): Κουέστα, Μενέντες, Σόουζα-Δεληζήσης, Τζανακάκης, Σιώπης-Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές..-^
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε και Χασάν .-^
Στον πάγκο των "κίτρινων": Καντιμοίρης, Μπάσα, Ναζλίδης, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος, Ματίγια και Μάβραϊ.- ^
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Γιαννιώτης, Καμαρά, Νάτχο, Ναουέλ, Μεριά, Μάνος, Τοροσίδης - Τουρέ και Φετφατζίδης έμειναν εκτός αποστολής από τον Πέδρο Μαρτίνς .- ^
~** 59' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Νάτχο αντί του Χριστοδουλόπουλου , 76' Ματίγια αντί Ντιγκινί και Διαμαντόπουλος αντί Σιώπη για τον Άρη , 83' Μαρτίνες αντί Μπρούνο Γκάμα για τον Άρη στο ματς , 84' Καμαρά αντί Γκιγέρμε στο ματς για τον Ολυμπιακό , 88' Τοροσίδης αντί Φορτούνη στο ματς , .-^ 
~**  Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις .- ^

ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  0-0,(0-0) .- ^ 
Τα γκολ :
Διαιτητής : Βασίλειος Φωτιάς , 
Κάρτες: 41' Κίτρινη κάρτα στον Λούκιτς που έκοψε αντεπίθεση του ΟΦΗ. , 45' Κίτρινη κάρτα στον Οριουέλα. , 82' Κίτρινη κάρτα στον Κύργια. , 95' Κίτρινη κάρτα στον Χουάντερσον για καθυστέρηση. .-^ 
Συνθέσεις
Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Στρέζος – Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης – Παπάζογλου, Νάστος – Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης - Αραβίδης .-^ 
Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης: Χουάντερσον – Στάθης, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλα – Γκίνο, Κονέ – Ντ’ Ούρσο, Μπεντινέλι, Τριάδης - Μάντζιος .-^ 
Στον πάγκο για τον ΟΦΗ οι Σωτηρίου, Ντίνας, Βουό, Κοιλιάρας, Οικονόμου, Μπολάκης, Νέιρα.
Στον πάγκο για τον Απόλλωνα Σμύρνης οι Βάσιτς, Ακόστα, Σικαμπάλα, Πέδρο, Ναδάλες, Βαφέας, Τζανετόπουλος..- ^
~**61' Πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Σικαμπάλα πήρε τη θέση του Μπεντινέλι., 65' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Ντίνας και Βουό αντικαθιστούν Νάστο και Κουτσιανικούλη. , 80' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Νέιρα αντικαθιστά τον Αραβίδη. , 82' Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Ακόστα παίρνει τη θέση του Τριάδη, που ήταν εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Ματζουράκη. , 92' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Τζανετόπουλος παίρνει τη θέση του Ντ' Ούρσο. -^ 
~* τέσσερα 4΄ τα λεπτά των καθυστερήσεων .- ^ 
Δευτέρα 05-11-2018 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΞΑΝΘΗ

Κυριακή 04-11-2018 . Για  την U19  Super League στο ποδόσφαιρο :
Αστέρας Τρίπολης -Ξάνθη  1-2 .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1964  1-1 .- ^

*** ΧΘΕΣ  , ...Σάββατο 03-11-2018 :
*** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  1-1 , (0-1) .- ^ 
*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-0  , (3-0) .- ^ 
*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΕΚ Αθηνών  0-0 , (0-0) .- ^
** * ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΛΑΡΙΣΣΑ  1-1 , (0-1 ) .- ^ 

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ   84-53 .- ^
{Για κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ}
Τα δεκάλεπτα: 21-12, 44-23, 64-40, 84-53. 

***  Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Β΄ Εθνική  Footbal League  για την 2η  αγωνιστική :
Σάββατο 03-11-2018 :
ΑΕ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Άρτας - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-1 .-^
Κυριακή 04-11-2018  :
 ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1908  1-0 .- (68' Σιατραβάνης)
ΔΟΞΑ Δράμας - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ.   2-1  .- (64' Μάρτινς, 72' Κουσκουνάς / 39' Ηλιόπουλος)
ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-2 .-^ (90+ / 13' Μπάτζιος, 78' Γιακούμπου)
ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου - ΤΡΙΚΑΛΑ 1963  1-0 .-^ (21' Γεωργιάδης)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΑΉΤΤΗΤΟΣ  Σπάτων  1-0 .-^ (80' Σμυρλής)
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας  0-4 .-^ (14' Τασουλής, 41' Χατζής, 52' Λουκάο, 90' Σουλιώτης)
Δευτέρα 05-11-2018 :
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΕ. ΣΠΑΡΤΗΣ

***     Για την Γ΄ Εθνική 8ος  Όμιλος ,..6η αγωνιστική :
Κυριακή 04-11-2018 :
ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτης - Α.Ο. Εικοσιμίας  4-0 .-^
Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης -Α.Ο. Υπάτου  0-1 .-^ 
Αμβρυσσέας Διστόμου - ΑΕ. Ερμιονίδας  1-0  .- 
Παναρκαδικός - ΑΕ. Πελλάνας Καστορίου  1-1 .-^
ΑΟΚ Ζακύνθου - Π.Σ. Καλαμάτα  0-1 .-^
 Είχε την ουσία η Καλαμάτα, πήρε μία ακόμη νίκη, 6 στα 6 και χωρίς να δεχθεί γκολ,
 έχασε όμως τον Βούρα με σοβαρό τραυματισμό και τον Μίνγκα με 2η κίτρινη κάρτα...
Α.Ε. Λέρνας - Παναργειακός   0-4 .-^
Α.Ο. Μανδραϊκός -Ένωση Πανασπροπυργιακού 0-2.-^
και για
τον 6ο  όμιλο , στην 6η  αγωνιστική :
Κυριακή 04-11-2018 :
Πανμοβριακός  Ριόλου - Διαγόρας Ρόδου 1-1 .-^
Γ.Σ. Παναιγειάλιος - ΠΑΟ Βάρδας  1-1 .-^
Ιάλυσος - Φοίβος Κρεμαστής  2-1  .- ^
ΑΠΟ Νίκη Τραγανού - Θύελλα Ραφήνας 2-1 .-^ 
Διαγόρας Βραχνέϊκων - Πανηλειακός  1-0 .- ^
Νέος Αχαρναϊκός - Αστέρας Αμαλιάδας  3-0 .-^

***  ***   Στο Ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο  για την 3η αγωνιστική  :  
Σάββατο 03-11-2018 :
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -ΕΛΠΙΔΕΣ Καρδίτσας 94   1-2 .-^
Κυριακή 04-11-2018 :
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Α.Ο. Αγία Παρασκευή 0-2 .-^ 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Περάματος -  ΑΡΙΣ Θεσσα/νικης  0-4 .-
ΤΡΙΚΑΛΑ 2011 - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  0-2 .- ^
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  1-4 .- ^

*** Για το Ελληνικό Χάντμπολ Α1  για την 5η  αγωνιστική :  
Κυριακή 04-11-2018 :
ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ  28-18  .- ^
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ - ΑΣ. ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  25-24  .-^ 

*** Για την 4η αγωνιστική στο ελληνικό βόλεϊ Α1 ανδρών σήμερα :
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου - ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανρούπολης  3-0 σετ ^ 
{25-21, 27-25 , 25-21 } .-^

*** Στο βόλεϊ για την Α1  γυναικών 04-11-2018 για την 2η  αγωνιστική  :
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΞΙΟΥ - ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ   0-1  σετ .-
{ 19-25 , 16-20 ,      } .-
ΧΘΕΣ , Σάββατο 03-11-2018 :
ΑΙΑΣ Ευόσμου - Ολυμπιακός  1-3  σετ .-^
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ -ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης  3-0 σετ .-^
ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ο. ΗΛΙΣΙΑΚΟΣ 1-3 σετ .-^
ΑΣΠ ΘΕΤΗΣ - Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ  3-0 σετ .- ^
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Γ.Σ. 1-3  σετ .- ^

***    Για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο  Σ/Κ  ΕΠΣΜ : 
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ  6η αγωνιστική 
Σάββατο 03-11-2018 : 
ΑΕ Μάνης – Τσικλητήρας Πύλου  1-0 .-^ 
Α.Ο.Φαραί -Τέλος Άγρας 0-3  α.α.  .-^
Κυριακή 04-11-2018 
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Κυπαρισσίας  3-0 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Ολυμπιακός Ανάληψης  3-0 .-^ 
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας  1-1 .-^ 
Εράνη Φιλιατρών – Απόλλων Καλαμάτας   0-1  .-^ 
Πανθουριακός – Ομόνοια  4-2  .-^ 
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΕ Αβίας  1-1 .- ^ 

A1 KATHΓΟΡΙΑ  5η αγωνιστική 
Σάββατο 03-11-2018 : 
Ηρακλής Καλαμάτας – Χανδριναϊκός 2-1 .- ^ 
Κυριακή 04-11-2018 : 
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Πεταλιδίου  2-3  .- ^
Μιλτιάδης – Ηρακλής Κυπαρισσίας  0-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – Δωριέας Δωρίου  1-0 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Φυτειάς  4-0 .-^ 
ΑΟ Μεθώνης – Θύελλα Χαρακοπιού 3-0 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας -Α.Ο.Ασπρόχωμα  3-0 α.α.  .-^ 
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ  4ης αγωνιστικής 
Σάββατο 03-11-2018 : 
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Διαγόρας Κοπανακίου  1-2 .- ^ 
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Αρφαρών  1-0 .-^ 
Νέος Άρις – Αίαντας Καλαμάτας  0-1 .- ^ 
Θύελλα Μερόπης – Μεσσηνιακός  1-4 .- ^ 
ΠΑΟ Καλλιθέας  - Κεραυνός Καλαμάτας  4-1 .-^ 
Κυριακή 04-11-2018 : 
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΟ Πατίστα  0-1 .-^ 
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης 4-0 .-^ 
Πανιώνιος – ΑΟ Λεΐκων  3-0 .-^ 
Ατρόμητος Πλατέος – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  2-2 .-^ 
ΑΕ Λογγάς – Πράσινα Πουλιά   2-0  .- ^
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – Δόξα Καλαμάτας  2-1  .-^
Εθνικός Καλαμ. -Δαναός  0-3  α.α. ,.-^ 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  1η  αγωνιστική 
Σάββατο 03-11-2018 : 
Πανευαϊκός – Ίκαρος Καλαμάτας  1-1 .-^ 
Νέστωρ Πύλου – ΠΑΟΚ Καλαμάτας 4-1 .-^ 
Δευτέρα 05-11-2018 
Θύελλα Παραλίας – Ερμής Καλαμάτας
* Ο αγώνας ΑΟ Στενωσιάς -  Λέοντες ματαιώνεται.

***  Στη Ζάκυνθο για το 6x6 η Καλαμάτα, μονόδρομος η νίκη κόντρα στον ΑΟ Υπάτου για τον Πάμισο 
Με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας χθες το πρωί ολοκλήρωσε η Καλαμάτα την προετοιμασία της και το μεσημέρι η αποστολή αναχώρησε για Ζάκυνθο, όπου σήμερα στις 3 μ.μ. θα αντιμετωπίσει το Καταστάρι, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος θα έχει στη διάθεσή του 17 και όχι 18 ποδοσφαιριστές, καθώς για μια ακόμη φορά υπάρχουν πολλές απουσίες. «Εκτός» έμειναν οι Αντωνιάδης, Γιόνδης, Αθανασόπουλος, Μπίζος, ενώ χωρίς να είναι 100% έτοιμοι «παρών» δηλώνουν οι Τσόπελας, Ζελέκου, Ρόνι Κάρλος και μαζί με τους Βούρα, Κασωτάκη, Τάμπα, Ψάνη, Φούαση, Βοσκόπουλο, Αλιατίδη, Ζαχαρόπουλο, Πινδώνη, Χόντζα, Μαστραντωνάκη, Γκελκέρια, Μίνγκα και Λαθύρη αποτελούν την ομάδα που θα παραταχθεί σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο Ζακύνθου.
Παρά τα προβλήματα στόχος φυσικά της τοπικής μας ομάδας είναι η νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή του 8ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και η διεύρυνση του απόλυτου σερί, ενώ την προσπάθεια αυτή των ποδοσφαιριστών αναμένεται και αυτή τη φορά να στηρίξει από κοντά αξιοσημείωτος αριθμός φιλάθλων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν γι’ αυτό το σκοπό στα Επτάνησα.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Μονόδρομος η νίκη κόντρα στον ΑΟ Υπάτου
Με μοναδικό στόχο τη νίκη υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Υπάτου, ο Πάμισος Μεσσήνης, ώστε να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα, αλλά και να βλέπει διαφορετικά τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
«Ντεμπούτο» στον πάγκο του Παμίσου Μεσσήνης θα κάνει ο Μιχάλης Φασουλής (ανέλαβε  την τεχνική ηγεσία μετά τον αγώνα με τον Αμβρυσσέα Διστόμου  και την παραίτησή του Ευτύχη  Τασιόπουλου).
Οι πράσινοι της Μεσσήνης θα παραταχθούν με πολλές αλλαγές (υπήρξαν διαφοροποιήσεις στο «ρόστερ» έπειτα από το κύμα αποχωρήσεων βασικών ποδοσφαιριστών και την επιστροφή ορισμένων από τοπικές ομάδες, αλλά και την προώθηση τριών νεαρών  από την Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης).
Ο Πάμισος Μεσσήνης περιμένει θερμή συμπαράσταση  από τον φίλαθλο κόσμο της Μεσσήνης (παρατηρείται μεγάλη συσπείρωση το τελευταίο χρονικό διάστημα).
Όσον αφορά στον ΑΟ Υπάτου, απέκτησε πρόσφατα τον Νησιώτη μεσοεπιθετικό Άγγελο Σαραντόπουλο (ξεκίνησε τη σεζόν στον Πάμισο Μεσσήνης).
Ο προπονητής του ΑΟ Υπάτου Κωνσταντίνος Παρθένιος δε θα καθίσει στον πάγκο λόγω της τιμωρίας από την Π.Ε. της ΕΠΟ.
Διαιτητής είναι ο Γεώργιος  Μαρκαντωνάτος από την ΕΠΣ Ηλείας, βοηθοί οι Άγγελος Πήττας, Ιωάννης Καραλής από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Σπυράκης από την ΕΠΣ Λακωνίας.

***  Αγώνας δρόμου 3 χλμ. σήμερα για τα Παιδικά Χωριά SOS 
Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS για τον εορτασμό 10 χρόνων προσφοράς στην τοπική κοινωνία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αγώνας δρόμου 3 χλμ.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και οι διοργανωτές προσκαλούν και μικρούς να συμμετάσχουν. 

***  Γ Εθνική (6η αγωνιστική, 15.00)
1ος όμιλος
ΤΕΛΙΚΟ Αλέξανδρος Κιλκίς – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0.-^ (4' Μουσόνι, 79' )
Άρης Αβάτου – Πανσερραϊκός 1-2 .-^ (90+ / 51' αυτογκόλ, 74' Κονταξής)
ΤΕΛΙΚΟ Αετός Οφρυνίου – ΑΕ Καλαμπακίου 1-1 .-^(30' Κωνσταντίνου / 86' Κωνσταντινίδης)
Κεραυνός Πέρνης – Νέστος Χρυσούπολης 0-0 .-^
Εθνικός Σιδηρ. – Εθνικός Αλεξ/πολης 1-0 .-^ (71' Αβράμης)
Καβάλα – Ορφέας Ξάνθης 2-0  .- ^ (72' Μαρκόπουλος)
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Ασπίδα Ξάνθης 4-1.-^ (21'-72' Κυριακόπουλος, 66' Ρουμπιές)
2ος όμιλος
Ολυμπιακός Κυμίνων – ΠΑΟ Κουφαλίων 0-0  .- ^
Α.Σ.Ελπίς Σκουτάρεως Βέροια – Μελιτέας Μελίτης 5-3 .-^ (28' Σκαθαρούδης, 39'-68'-77' Κανούλας, 55' Μπλέτσας / 29'-37'-88' πεν Ρωμαίος)
Άρης Παλαιοχωρίου – Αγρ.Αστέρας 0-1 .-^ (16' Χειρίτραντας)
Αλμωπός Αριδαίας – Εδεσσαϊκός 0-0  .- ^
ΑΠΕ Λαγκαδά – ΑΣ Γιαννιτσά 1-3 .- ^ (45' / 25' πεν-85' Ζούρκος, 54' Χουσεΐνογλου)
ΠΟ Τριγλίας – Νίκη Αγκαθιάς 0-0 .- ^
Ερμής Αμυνταίου – Μακεδονικός 1-1  .- ^ (59' Χαϊτίδης / 83' )
3ος όμιλος
Γρεβενά Αεράτα – Μακεδονικός Φούφα 1-1 .- ^ (30' Τάκας / 46' Ματούλας)
Αχέρων Καν. – Μακεδονικός Σιάτιστας 2-0 .- ^(53' Γούλας, 88' Αναστασίου)
ΑΟ Φλωριάδας – Ναυπακτιακός 0-3 .-^ (11'-21' Γραμματικόπουλος, 15' Σαμπανέι)
ΤΕΛΙΚΟ Θεσπρωτός – Σούλι Παραμυθιάς 3-0 .- ^(62' Πέντσας, 67' Κασαράτε, 72' Γκόλιας)
ΑΕ Λευκίμμης – Θρίαμβος Σερβανιών 1-0 .- ^
Τηλυκράτης – Μ.Αλεξ.Καλλιθέας 1-2 .-^  (28' Γεωργούσης / 52' Αποστολίδης, 86' Σαλβαρίνας)
4ος όμιλος
ΤΕΛΙΚΟ Οικονόμος Τσαριτσάνης – ΑΟ Σελλάνων 1-2 .-^ (84' Πετράκης / 22' Τζέκος, 39' Κόκκινος)
Απόλλων Μακρυχωρίου – Αστέρας Ιτέας 2-2 .-^ (8'-45+ Τεντολούρης / 64' Κακκάβας, 90+)
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Πιερικός 2-2.-^  (45+ Κατσαμάγκας, 54' Παπαδόπουλος πεν / 37' Κυπαρίσσης, 71' Κραγιόπουλος)
ΑΟ Στυλίδας – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-3  .- ^ (12'-24'-53' Λέντας, 48' Καραλής / 20' Γόρδιος, 76' Τσιάτας)
Φωκικός – Θησέας Αγριάς 2-0 .- ^ (16' Μεγάλος, 65' Κυριακόπουλος)
(18.30) Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου   0-0  .- ^
5ος όμιλος
ΑΟ Επισκοπής – Ατρόμητος Πειραιά 4-0 .- ^ (23' Μποτωνάκης, 35' Κούρτι, 61'-65' Κατσικοκέρης)
Ιωνικός – ΑΟ Παλαιόχωρας 0-1 .-^  (88' Αναστασόπουλος)
Εθνικός – Ατσαλένιος 0-0 .- ^
ΤΕΛΙΚΟ ΑΕ Νεάπολης – ΟΦ Ιεράπετρας 0-5 .-^ (2'-64' Χίσι,12' Μαρτσάκης, 62' Παπαδόπουλος, 90' )
Αμπελακιακός – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 1-1 .-^  (52' / 68' )
ΑΠΟ Κερατσίνι – Προοδευτική 0-0 .- ^
6ος όμιλος
ΤΕΛΙΚΟ Πανομβριακός – Διαγόρας Ρόδου 1-1 .- ^  (80' Χριστόπουλος / 20' Χατζησάββας)
Νίκη Τραγανού – Θύελλα Ραφήνας 2-1 .- ^  (23' Ντζελό /18' Χαρακτινός πεν)
Διαγόρας Βραχνέικων – Πανηλειακός 1-0 .- ^ (53' Γεωργαντόπουλος)
Ιάλυσος – Φοίβος Κρεμαστής 2-1 .-^ (71' Μισέλ, 76' Βελλίνης / 81' Μπάρδης)
ΤΕΛΙΚΟ Αχαρναϊκός – Αστέρας Αμαλιάδας 3-0 .- ^ (23' , 31', 45')
ΤΕΛΙΚΟ Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Βάρδας 1-1 .- ^ (16' Φουρτάδο / 34' Ντόμας)
7ος όμιλος (5η αγωνιστική)
Χαραυγιακός – ΠΑΣ Κόρινθος 0-1 .-^ (71' )
Άγιοι Ανάργυροι – Απόλλων Ερέτριας 1-0 .-^  (76' )
ΤΕΛΙΚΟ Άγιος Ιερόθεος – Καλλιθέα 0-0 .- ^
Πανθηραϊκός – Θύελλα Καμαρίου 2-2 .- ^ (23' Μάνιας, 45' Γαϊδαρτζής / 40' Αργυρίου)
Ηλυσιακός – Αιολικός 2-1 .- ^ (10'-70' Τσίτσαρης / 48' Ποτουρίδης)
ΑΟ Χαλκίς – Αιγάλεω 0-1 .- ^  (86' Παπαζαχαρίας)
8ος όμιλος
(11.00) Αστέρας Βλαχιώτη – ΑΟ Εικοσιμίας  4-0 .-^ (Σαμπατάκος 2, Κεν, Ίσμαελ)
Αμβρυσσέας Διστόμου – ΑΕ Ερμιονίδας 1-0 .- ^ (74' )
Πάμισος – ΑΟ Υπάτου 0-1 .-^  (86' Καράι)
Ένωση Λέρνας – Παναργειακός 0-5 .-^ (11' Καδάς, 26'-39' πεν Μπουντόπουλος, 60', 77' )
ΤΕΛΙΚΟ Μανδραϊκός – Ασπρόπυργος 0-2 .-^ (29', 54' )
Παναρκαδικός – ΑΕ Πελλάνας 1-1 .-^  (43' Λυμπερόπουλος / 31' Ντιαντά)
ΑΟ Κατασταρίου – Καλαμάτα 0-1 .- ^ (76' Αλιατίδης)

***  
ΕΛΛΑΔΑ: Γ' Εθνική
04.11. 11:00ΤελικόΑστέρας Βλαχιώτη4 - 0Α.Ο. Εικοσιμίας
04.11. 13:30ΤελικόPanmovriakos1 - 1Διαγόρας
04.11. 15:00ΤελικόΑ.Π.Ε. Λαγκαδά1 - 3Α. Σ. Γιαννιτσών
04.11. 15:00ΤελικόΑΕ Νεάπολης0 - 5ΟΦ Ιεράπετρας
04.11. 15:00ΤελικόΑετός Ορφανού1 - 1ΑΕ Καλαμπακίου
04.11. 15:00ΤελικόΑλέξανδρος Κιλκίς2 - 0Απόλλων Παραλιμνίου
04.11. 15:00ΤελικόΑλμωπός Αριδαίας0 - 0Εδεσσαϊκός(0 - 0)
04.11. 15:00MTAΑμβρυσσέας1-0Ερµιονίδα
04.11. 15:00ΤελικόΑμπελακιακός1 - 1AEEK ΣΥΝ.KA.
04.11. 15:00ΤελικόΑΟ Κατασταρίου0 - 1Καλαμάτα
04.11. 15:00ΤελικόΑΟ Στυλίδας4 - 3Αναγέννηση Καρδίτσας
04.11. 15:00ΤελικόΑπόλλων Μακρυχωρίου2 - 2Αστέρας Ιτέας
04.11. 15:00ΤελικόΑχαρναϊκός3 - 0Αστέρας Αμαλιάδας
04.11. 15:00ΤελικόΑχέρων Καναλακίου2 - 0Μακεδονικός Σιάτιστας
04.11. 15:00ΤελικόΑχιλλέας Νεοκαισάρειας2 - 2Πιερικός
04.11. 15:00ΤελικόΒέροια/Ελπίς Σκουτάρεως5 - 3Μελιτέας Μελίτης
04.11. 15:00ΤελικόΓρεβενά Αεράτα1 - 3Μακεδονικός Φούφας
04.11. 15:00ΤελικόΔιαγόρας Βραχνέικων1 - 0Πανηλειακός
04.11. 15:00ΤελικόΕθνικός Πειραιώς0 - 0Ατσαλένιος(0 - 0)
04.11. 15:00ΤελικόΕθνικός Σιδηροκάστρου1 - 0Εθνικός Αλεξανδρούπολης
04.11. 15:00ΤελικόΕνωση Λέρνας0 - 5Παναργειακός
04.11. 15:00ΤελικόΕπισκοπή4 - 0Ατρόμητος Πειραιά
04.11. 15:00ΤελικόΕρμής Αμυνταίου1 - 1Μακεδονικός
04.11. 15:00ΤελικόΗλυσιακός2 - 1Αιολικός
04.11. 15:00ΤελικόΘεσπρωτός3 - 0Σούλι Παραμυθίας
04.11. 15:00ΤελικόΙαλυσός2 - 1Φοίβος Κρεμαστής
04.11. 15:00ΤελικόΙωνικός Νικαίας0 - 1Α.Ο. Παλαιοχώρας
04.11. 15:00ΤελικόΚαβάλα2 - 0Ορφέας Ξάνθης
04.11. 15:00ΤελικόΚερατσίνι0 - 0Προοδευτική(0 - 0)
04.11. 15:00ΤελικόΚεραυνός Πέρνης0 - 0Νέστος Χρυσούπολης(0 - 0)
04.11. 15:00ΤελικόΛευκίμμη1 - 0Θρίαμβος Σερβανιών
04.11. 15:00ΤελικόΜανδραϊκός0 - 2Ένωση Ασπροπύργου
04.11. 15:00ΤελικόΝίκη Τραγανού2 - 1Θύελλα Ραφήνας
04.11. 15:00ΤελικόΟικονόμος1 - 2Α.Ο. Σελλάνων
04.11. 15:00ΤελικόΟλυμπιακός Κυμίνων0 - 0ΠΑΟ Κουφαλίων(0 - 0)
04.11. 15:00ΤελικόΠάμισος0 - 1ΑΟ Υπάτου
04.11. 15:00ΤελικόΠαναιγιάλειος1 - 1ΠΑΟ Βάρδας
04.11. 15:00ΤελικόΠαναρκαδικός1 - 1ΑΕ Πελλάνας
04.11. 15:00ΤελικόΠανθηραϊκός2 - 2Θύελλα Καμαρίου
04.11. 15:00ΤελικόΠΑΟ Κοσμίου4 - 1Ασπίδα Ξάνθης
04.11. 15:00ΤελικόΠΟ Τριγλιας0 - 0Νίκη Αγκαθιάς(0 - 0)
04.11. 15:00ΤελικόΤηλυκράτης Λευκάδας1 - 2Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας
04.11. 15:00ΤελικόΦλωριάδα0 - 3Ναυπακτιακός Αστέρας
04.11. 15:00ΤελικόΦωκικός2 - 0Θησέας Αγριάς
04.11. 15:00ΤελικόΧαλκίδα0 - 1Αιγάλεω
04.11. 15:00ΤελικόΧαραυγιακός0 - 1Κόρινθος
04.11. 15:00ΤελικόΆγιοι Ανάργυροι1 - 0Απόλλων Ερέτριας
04.11. 15:00ΤελικόΆγιος Ιερόθεος0 - 0Καλλιθέα(0 - 0)
04.11. 15:00ΤελικόΆρης Αβάτου1 - 2Πανσερραϊκός
04.11. 15:00ΤελικόΆρης Παλαιοχωρίου0 - 1Αγροτικός Αστέρας
04.11. 18:30MTAΝίκη Βόλου0-0Ολυμπιακός Βόλου
  • Τελευταία αποτελέσματα/σκορ
ΒαθμολογίαΕΛΛΑΔΑ: Γ' Εθνική
Αγωνιστική ημέρα: 6
03.11. 15:00Γ.Σ. ΑλμυρούΑΣ Μετέωρα1 : 1
Αγωνιστική ημέρα: 5
28.10. 15:00ΑΕ ΠελλάναςΚαλαμάτα0 : 2
Αγωνιστική ημέρα: 1
28.10. 15:00ΚόρινθοςΠανθηραϊκός1 : 1

~***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2018 
~**  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά  Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-01-2018.html  .-
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .- 
 ~** 
    
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗhttps://twitter.com/stamos01  .-                            1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
            2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
             3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου