ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

 Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου 2020   .- 

~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ νά   έχουμε

~ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ να έρθουν  για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

~




~**   Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων – Γιορτή σήμερα 1 Δεκεμβρίου

Τη μνήμη του Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος τιμά σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Φιλάρετος ήταν υπόδειγμα κάθε αρετής και ιδιαίτερα της αγαθοεργίας. Έζησε στους χρόνους του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου και της μητέρας αυτού Ειρήνης της Αττικής (780 – 797 μ.Χ.). Γεννήθηκε στο χωριό Αμνία (ή Αμνεία) της Γάγγρας (Παφλαγονία) από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Άννα. Παντρεύτηκε την Θεοσεβώ και απόκτησε τρία παιδιά. Ένα γιο, τον Ιωάννη, και δύο κόρες, που την πρώτη έλεγαν Υπατία και τη δεύτερη Ευανθία. Ο Φιλάρετος ήταν γεωργός και από τα εισοδήματα του, πλουσιοπάροχα μοίραζε ελεημοσύνη στους φτωχούς. Πεινασμένο έβρισκε; τον χόρταινε. Γυμνό; τον έντυνε. Χήρα και ορφανό; βοηθούσε και παρηγορούσε. Αλλά ο Θεός επέτρεψε και ο Φιλάρετος κάποτε κατάντησε πολύ φτωχός. Τα κτήματα του τα άρπαξαν οι γείτονες του και το βίος του διασκορπίστηκε .Όλα αυτά τα υπέμεινε χωρίς ποτέ να λυπηθεί ή να βλαστημήσει ή να αγανακτήσει. Στο τέλος του έμειναν μόνο τα μελίσσια του, 250 κυψέλες, δυνατές και παραγωγικές. Και όταν ερχόταν προς αυτόν κάποιος φτωχός, μη έχοντας τι άλλο να του δώσει, τον έπαιρνε, πήγαινε στα μελίσσια, τρυγούσε μια κυψέλη και έδινε το μέλι στο φτωχό για να χορτάσει. Με τον τρόπο αυτό είτε ήταν καιρός για να τρυγήσει είτε δεν ήταν, εξάλειψε όλα τα μελίσσια του. Ο Θεός που είδε την ασυναγώνιστη πίστη του οικονόμησε με την πρόνοια Του, ώστε ο Κωνσταντίνος ο γιος της βασίλισσας Ειρήνης, να πάρει για γυναίκα του την εγγονή του Αγίου, Μαρία, επειδή ήταν πολύ ωραία στην ψυχή και στο σώμα. Τους γάμους τέλεσε ο Άγιος Ταράσιος τον Νοέμβριο του 788 μ.Χ., ο οποίος ήταν τότε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Τον δε Φιλάρετο, ο Αυτοκράτορας τον τίμησε με το αξίωμα του υπάτου (έπαρχος). Έτσι έγινε κάτοχος πολλού πλούτου, που τον διαμοίραζε ακόμα πιο άφθονα στους φτωχούς. Λίγο πριν πεθάνει, κάλεσε τους συγγενείς του και είπε τα εξής: «Παιδιά μου, μη ξεχνάτε ποτέ τη φιλοξενία, μη επιθυμείτε τα ξένα πράγματα, μη λείπετε ποτέ από τις ακολουθίες και λειτουργίες της Εκκλησίας, και γενικά όπως έζησα εγώ έτσι να ζείτε και εσείς». Και αυτά αφού είπε, ξεψύχησε με τη φράση: «γενηθήτω το θέλημά σου». Ο Άγιος Φιλάρετος είναι ο προστάτης της Μελισσοκομίας. Εορτολόγιο: Θεόκλητος. Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα. Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη. Αρετή, Αρετούσα.  Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Θείας πίστεως. Θείας πίστεως περιουσία, διεσκόρπισας τοις δεομένοις τον προσιόντα σοι πλούτον, Φιλάρετε, και ευσπλαχνία κοσμήσας τον βίον σου, τον χορηγόν του ελέους εδόξασας, Ον ικέτευε δοθήναι τοις ευφημούσι σε ρανίδα οικτιρμών και θείον έλεος.

~**   Η “Σάλπιγγα” του Θεού: Ο Ήλιος θα σκοτεινιάσει και οι νεκροί θα ακούσουν την φωνή Του

~    Σαράντα μέρες μετά την ανάστασή Του, ο Χριστός υψώθηκε στον ουρανό, μπροστά στα μάτια των μαθητών Του και έτσι έφυγε από τον κόσμο. Έφυγε βέβαια μόνο ως προς το σώμα Του, γιατί πνευματικά ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά μας και, μάλιστα, «πιο κοντά μας απ’ ό,τι είναι η καρδιά μας». Αλλά και σωματικά, πρέπει να πούμε, ο Χριστός δεν ‘απομακρύνθηκε αληθινά από μας. Βρίσκεται πολύ κοντά μας, μέσα στο άγιο δισκοπότηρο της θείας Μετάληψης, όπου κοινωνούμε το άγιο σώμα και αίμα Του στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σε κάθε θεία λειτουργία.  Πριν υψωθεί στον ουρανό – δηλαδή πριν Την ανάληψή Του, όπως λέμε αυτό το γεγονός – ο Κύριος είχε υποσχεθεί στους μαθητές Του και σε όλο τον κόσμο ότι θα ξανάρθει. Τους είχε πει λόγια, όπως: «Θα γίνει στον κόσμο μεγάλη θλίψη, ο Ήλιος θα σκοτεινιάσει και η σελήνη δε θα δίνει το φως της, τ’ αστέρια θα πέσουν από τον ουρανό και οι δυνάμεις των Ουρανών θα σειστούν. Kαι τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης και θα δουν τον Υιό, του Ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα με’ δύναμη και δόξα πολλή. Και θα στείλει τους αγγέλους του με δυνατές σάλπιγγες και θα συγκεντρώσουν τους εκλεκτούς του από τα πέρατα της γης. Για την ημέρα και την ώρα εκείνη, κανείς δεν ξέρει, ούτε οι άγγελοι τoυ ουρανού, παρά μόνο ο Πατέρας μου. Και όπως ο άνθρωπος δεν, ξέρει πότε θα μπει στο σπίτι του ένας κλέφτης, έτσι και ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει χωρίς να τον περιμένετε, γι’ αυτό να είστε πάντα έτοιμοι» (δες το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, ιδίως στους στίχους 29-31 και 36-44) .

«Υιό του Aνθρώπoυ» (=άνθρωπο) ο Χριστός ονομάζει τον εαυτό Του, από ένα όραμα του προφήτη Δανιήλ, στην Παλαιά Διαθήκη, όπου ονομάζεται έτσι (στο βιβλίο του Δανιήλ, κεφ. 7). Είπε επίσης: «Αλήθεια σας λέω, ότι έρχεται ώρα – και ήδη ήρθε – που οι νεκροί θ’ ακούσουν τη φωνή του Υιού του Θεού και αυτοί που θα την ακούσουν θα ζήσουν. Έρχεται ώρα, που όλοι όσοι βρίσκονται στους τάφους θ’ακούσουν τη φωνή του και θα πάνε, εκείνοι που έκαναν το καλό, σε ανάσταση ζωής, κι εκείνοι που έκαναν το κακό, σε ανάσταση κρίσης» (δες κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, κεφ. 5, στίχοι 25-29). Είπε επίσης: «Όταν έρθει ο Υιός του Ανθρώπου μέσα στη δόξα του και μαζί του όλοι οι άγιοι άγγελοι, θα καθίσει σε θρόνο δόξας και θα συγκεντρωθούν μπροστά του όλα τα έθνη και θα τους ξεχωρίσει όπως ο βοσκός ξεχωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια. Και θα βάλει τα πρόβατα στα δεξιά του και τα κατσίκια στ’ αριστερά του. Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ’ αυτούς που θα βρίσκονται δεξιά του: «Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε το βασίλειο που έχει ετοιμαστεί για σας, διότι πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με μαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και με επισκεφτήκατε, φυλακισμένος και ήρθατε σε μένα». Και οι δίκαιοι θα του απαντήσουν. «Πότε, Κύριε, σε είδαμε να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα και σε βοηθήσαμε;». Κι εκείνος θα τους πει: «Αλήθεια σας λέω, εφόσον το κάνατε σε έναν από τους ελάχιστους αδελφούς μου, σε μένα το κάνατε». Και τότε θα πει σ’ εκείνους που θα είναι στ’ αριστερά του: «Φύγετε από κοντά μου, οι καταραμένοι, στο πυρ το εξώτεpoν, που είναι ετοιμασμένο για το διάβολο και τους αγγέλους του. Διότι πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και δε με μαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και δε με επισκεφτήκατε, φυλακισμένος και δεν ήρθατε σε μένα». Και θα του απαντήσουν κι αυτοί: «Πότε, Κύριε, σε είδαμε να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα και δε σε βοηθήσαμε;». Κι εκείνος θα τους πει: «Αλήθεια σας λέω, εφόσον δεν το κάνατε σε έναν από τους ελάχιστους αδελφούς μου, ούτε σε μένα το κάνατε». Και αυτοί θα πάνε σε αιώνια κόλαση, ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή (κατά Ματθαίον, κεφ. 25, στίχοι 31-46). Εκτός από τα παραπάνω, σε πάρα πολλά ακόμη σημεία της Αγίας Γραφής αναφέρεται η επιστροφή του Ιησού Χριστού, η ανάσταση των νεκρών και η κρίση των ανθρώπων. Με την κρίση αυτή (που θα την κάνει ο ίδιος ο Χριστός ως βασιλιάς του κόσμου), θα τοποθετηθούμε τελικά, όλοι οι άνθρωποι, όλων των λαών και των θρησκειών, είτε σε αιώνιο παράδεισο είτε σε αιώνια κόλαση. Στο θέμα αυτό αναφέρεται ιδιαίτερα το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής, η Αποκάλυψη, που έγραψε ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο μαθητής του Χριστού και συγγραφέας του κατά Iωάννην ευαγγελίου. Στα τελευταία κεφάλαιά της, η Αποκάλυψη μιλάει με έντονες περιγραφές γι’ αυτά τα θέματα και κλείνει με μια υπέροχη περιγραφή του παραδείσου και μια προσευχή για να ξανάρθει ο Κύριος γρήγορα, όπως υποσχέθηκε, να μην αργήσει. 

Μερικές εξηγήσεις γι’ αυτά τα ζητήματα Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, λοιπόν, η ανάσταση των νεκρών και η κρίση, ο αιώνιος παράδεισος και η αιώνια κόλαση, είναι πράγματα βασικά και αναμφισβήτητα για τους χριστιανούς. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μίλησε γι’ αυτά, είναι η υπόσχεση που έδωσε στους ανθρώπους και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να είναι ψέματα ή παραμύθια. Υπάρχουν όμως μερικά ζητήματα εδώ που χρειάζονται κάποια εξήγηση. Ας γράψουμε λίγα λόγια, αν και κανονικά χρειάζονται ολόκληρα βιβλία – βιβλία αγίων, όχι δικά μας – για να τα εξερευνήσουν. Α) Η Δευτέρα Παρουσία είναι η ελπίδα και ο μεγάλος πόθος των χριστιανών, όχι κάτι που πρέπει να το φοβόμαστε. Οι πρώτοι χριστιανοί προσεύχονταν λέγοντας «ναι, έλα, Κύριε Ιησού». Εμείς είμαστε οι χριστιανοί, βαφτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος, χρισμένοι (μυρωμένοι) με το άγιο μύρο, εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας και κοινωνούμε το πανάγιο σώμα και αίμα του Χριστού. Γιατί να φοβόμαστε τον γεμάτο Αγάπη Θεό μας, που καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος και να δώσει τη ζωή Του για να μας σώσει; Εκείνος θα έρθει να αναστήσει όλους τους ανθρώπους, να καταργήσει το θάνατο, να εξαφανίσει το Κακό από τον κόσμο! Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, ελπίδα και προσδοκία από αυτό; Η Αγία Γραφή μιλάει για σκοτείνιασμα του Ήλιου και της Σελήνης και πτώση των άστρων πριν την εμφάνιση του Χριστού. Δεν είναι καταστροφές που πρέπει να φοβόμαστε, αλλά η αλλαγή του σύμπαντος, ώστε να έχουμε «καινούργιους oυρανoύς και καινούργια γη, στα οποία θα κατοικεί η δικαιοσύνη» (λόγια του αποστόλου Πέτρου, στη Β’ επιστολή Πέτρου, κεφ. 3). Ναι, η Αγία Γραφή μιλάει και για πολέμους και για θλίψεις και συμφορές, αλλά απ’ αυτές είναι ήδη γεμάτη η ανθρώπινη ιστορία, χωρίς διακοπή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σε κάθε εποχή το Κακό επιτίθεται στο Kαλό και οι άνθρωποι του Θεού χρειάζεται να κρατούν δυνατή τη φλόγα της πίστης και της αγάπης, για ν’ αντέχουν με τη βοήθεια της θείας χάριτος. Μήπως περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία για να τρομάξουν ή να υποφέρουν οι άνθρωποι που ζούσαν και ζουν σε πόλεμο, ξεριζωμούς, κατοχές, απάνθρωπες δικτατορίες, αθείστικά καθεστώτα που βασανίζουν και σκοτώνουν τους χριστιανούς; ‘Η σε συνθήκες πείνας, φτώχειας, εξαθλίωσης, κατάθλιψης, αθεράπευτων ασθενειών; Όχι, όλοι αυτοί, αν πιστεύουν στο Χριστό, περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία για να πάψει το Κακό να έχει δύναμη στον κόσμο. Κι αν εμείς δε ζούμε σε τέτοιες συνθήκες- που ίσως ζούμε – ας περιμένουμε μαζί τους για τον ίδιο λόγο. Β) Ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι καταστάσεις που τις ζούμε μόνο μετά το θάνατό μας, αλλά ξεκινούν από εδώ και συνεχίζονται στην αιωνιότητα. Παράδεισος είναι η χαρά της παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας, που έρχεται όταν σπείρουμε και καλλιεργήσουμε στην καρδιά μας την ταπείνωση, την πίστη, την αγάπη και τη συγχώρηση. Κόλαση είναι ο πόνος που προκαλεί μέσα μας η απουσία της αγάπης και η υποδούλωσή μας στα πάθη μας, στα ελαττώματά μας, στην αρνητική πλευρά του εαυτού μας. Χιλιάδες ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν γίνει και γίνονται άγιοι ενώ ακόμα ζουν. Βέβαια, μετά θάνατον ο παράδεισος και η κόλαση ξεκαθαρίζονται πια. Εδώ η χαρά και η λύπη συχνά ανακατεύονται, εκεί όμως θα είναι καθαρά. Αμέσως μετά το θάνατό μας θα ζήσουμε τη «μερική κρίση» του Θεού και μια πρόγευση του παραδείσου ή της κόλασης. Ο πλήρης παράδεισος και η πλήρης κόλαση θα υπάρξουν μετά τη Δευτέρα Παρουσία, την ανάσταση και την τελική κρίση. 

Τι είναι όμως η κόλαση;  Κατά τους αγίoυς διδασκάλους της Ορθοδοξίας, η κόλαση είναι:  Το ίδιο το Φως του Θεού που ο εγωιστής άνθρωπος το βλέπει με ακατάλληλα τα πνευματικά του μάτια δε μπορεί να το αντέξει και να ενωθεί σωστά μαζί του γι’ αυτό το βλέπει και το ζει ως φωτιά. Η κόλαση δεν είναι «τιμωρία των αμαρτωλών» από το Θεό αλλά η ακαταλληλότητα και η άρνηση του ανθρώπου με τη σκοτεινιασμένη ψυχή να δεχτεί το Φως και την Αγάπη του Θεού. Τα σκληρά λόγια που λέει ο Χριστός για την κόλαση εξηγούν οι άγιοί μας (δηλ. οι Πατέρες της Εκκλησίας), είναι συμβολισμοί αυτών των καταστάσεων, που όμως είναι πολύ πιο οδυνηρές απ’ ό,τι μπορεί να βάλει ο νους μας. Γ) Πριν τη Δευτέρα Παρουσία θα υπάρχουν ιστορικά σημάδια: πόλεμοι, συμφορές, αλλά και μαζική αποστασία από το χριστιανισμό, καθώς και ελάττωση της αγάπης των ανθρώπων. Όλα αυτά τα σημάδια τα βλέπουμε σε διάφορες εποχές κι όμως η Δευτέρα Παρουσία δεν έχει γίνει ακόμη. Έτσι, παρόλο που και σήμερα τα παρατηρούμε, δεν είναι σίγουρο ότι ο καιρός έφτασε. Ίσως να έφτασε, ίσως όχι. Όμως, έτσι κι αλλιώς, πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε μέσα μας τη φωτιά της πίστης και της αγάπης, ενάντια στην απιστία, τη σκληρότητα και την κακία που βλέπουμε γύρω μας. Ν’ αγωνιζόμαστε πνευματικά, να μεταδίδουμε αυτή τη φλόγα στους συνανθρώπους μας και να φωτίζουμε μ’ αυτήν τις καρδιές των παιδιών μας. Έτσι θα είμαστε κοντά στο Θεό και θα σωθούμε και σ’ αυτή τη ζωή και στην αιωνιότητα, είτε γίνει τώρα η Δευτέρα Παρουσία είτε μετά από χίλια ή από εκατό χιλιάδες χρόνια. Άλλωστε, ο Θεός (που βρίσκεται έξω από το χρόνο και είναι ο δημιουργός του χρόνου) αντιλαμβάνεται το δικό μας χρόνο εντελώς διαφορετικά. «Χίλια χρόνια για τον Κύριο είναι σαν μία μέρα» λέει ο απόστολος Πέτρος, στην Καινή Διαθήκη (Β’ Πέτρου, 3, 8), αλλά και ο ποιητής του Ψαλμού 89 στην Παλαιά Διαθήκη. Το πιο γνωστό και ίσως το πιο τρομακτικό σημάδι θα είναι η εμφάνιση του Αντίχριστου.Τι είναι ο Αντίχριστος; Είναι «το Θηρίο», που αναφέρει η Αποκάλυψη αρχίζοντας από το κεφ. 13, δηλ. ένας παγκόσμιος σατανικός αυτοκράτορας, που θα πείσει την πλειοψηφία των ανθρώπων να τον λατρέψει, θα κάνει τρομερό διωγμό αίματος ενάντια σε όσους αρνηθούν τη λατρεία του, (κυρίως, φυσικά, στους χριστιανούς, που θα δηλώσουν ότι λατρεύουν μόνο τον Τριαδικό Θεό εν Χριστώ), και θα σφραγίσει τους πιστούς του στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι με το όνομά του ή «τον αριθμό του», πoυ θα είναι 666 (στην Αποκάλυψη το γράφει χξς κατά το αρχαίο ελληνικό σύστημα αρίθμησης). Μήπως βρισκόμαστε πράγματι ένα βήμα πριν την εποχή του Αντίχριστου, (όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται το Θηρίο); Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ηλεκτρονικό χρήμα, οι κάρτες με τα τσιπάκια, μήπως είναι καλώδια, με τα οποία σκοτεινοί κύκλοι – υπηρέτες και πρόδρομοι του Θηρίου – δένουν γρήγορα πλέον τον καθένα μας για να μας κάνουν υπηκόους, δούλους και λάτρεις του δαιμονικού ψευτο- Χριστού τους; Φαίνεται ότι και οι άνθρωποι ακόμη σύντομα θα εξαναγκαστούμε να βάλουμε τσιπάκια στο σώμα μας. Μήπως αυτό είναι το χάραγμα (η σφραγίδα) του Θηρίου; Μπορεί ναι, μπορεί να έρθει στο μέλλον άλλη εποχή, πιο ταιριαστή στην Αποκάλυψη, που δεν τη φανταζόμαστε, και να είναι εκείνη η εποχή του Θηρίου. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε γενιά – και σήμερα – «πολλοί πλάνοι [=πνευματικοί απατεώνες] εμφανίστηκαν στον κόσμο… αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος», όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας της Αποκάλυψης, άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και μαθητής του Χριστού, (το αναφέρει στη Γ’ επιστολή του, αλλά δες και το κεφ. 3 της Α’ επιστολής του, που όλες βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη, πριν την Αποκάλυψη). Δεν είναι μυστικό πως τον κόσμο δεν τον κυβερνούν τα κράτη, αλλά οι οικονομικές αυτοκρατορίες, δηλ. οι πολυεθνικές εταιρίες και οι διεθνείς τράπεζες. Αλλά υπάρχουν και άλλες «αυτοκρατορίες», οικονομικές & πολιτικές φυσικά, αλλά και πνευματικές. Αυτοί οι κύκλοι υποδουλώνουν πνευματικά τον άνθρωπο, (όλη την ανθρωπότητα), του ρίχνουν το δόλωμα της καταναλωτικής αφθονίας, της δήθεν ευημερίας, της δήθεν αρμονίας, (που υποστυλώνεται πλέον με γιόγκα και άλλα ινδουιστικά), και τελικά τον βυθίζουν σ’ έναν ωκεανό απελπισίας, παρακμής και πόνου, επειδή είναι ένας ωκεανός ζωής απόλυτα μπουκωμένης από τεχνολόγία, αλλά χωρίς Χριστό. Αυτός είναι ο κόσμος, όπως τον κατασκευάζουν εδώ και πολλά χρόνια οι αληθινοί «ηγέτες» του, που δεν είναι άνθρωποι του Θεού. Απέναντι σ’ αυτή την πνευματική και υλική σκλαβιά, η αντίσταση και η ελευθερία δε θα ‘ρθει με πολιτική και κοινωνική αγανάκτηση και συγκεντρώσεις στις πλατείες, δε θα’ρθει με διαμαρτυρίες, αγώνες και απαιτήσεις οικονομικής φύσεως, αλλά με πνευματικό αγώνα, προσευχή, ορθόδοξη πνευματική και σωματική άσκηση (=όλο και μεγαλύτερη απεξάρτηση από την ανάγκη για χρήμα και για κατανάλωση), με θεία Χάρη.  Οι ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγωνιστές αντιστέκονται στο παγκόσμιο σκοτεινό, κυριολεκτικά δαιμονικό, σύστημα, που είναι και πολιτικό-οικονομικό, αλλά και βαθύτατα πνευματικό και αποσκοπεί όχι στην αφαίρεση των χρημάτων μας, (που το ίδιο μάς πρόσφερε σε αφθονία ξεγελώντας μας για να εγκαταλείψουμε το Χριστό και την Εκκλησία, την τιμή προς τους αγίους, τη θεία Μετάληψη, τη νηστεία, το αναμμένο καντήλι στο σπίτι, στα εικονίσματα και στην καρδιά μας), όχι στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας (που κι αυτό το κάνει, για να μας δέσει πιο σφιχτά), αλλά στην υποδούλωση των ψυχών μας, στην απομάκρυνση απ’ το Χριστό και στο ρίξιμό μας, (αφού δε θα θυμόμαστε καν πια πώς πάνε στην Εκκλησία, πώς εξομολογούνται, πώς πρoσεύχoνται … και θα τα έχουμε όλ’ αυτά απαξιώσει, απαξιώνοντας τους «παπάδες»), στην αγκαλιά του ψεύτικου δικού τους «θεού», του διαβόλου. Άλλωστε «όλες οι θρησκείες δεν είναι ίδιες», όπως παπαγαλίζουν και μας πιπιλίζουν τ’ αφτιά και το μυαλό. Όχι, δεν είναι. Δ) Όλοι οι άνθρωποι, όλων των θρησκειών, θα κριθούν από το μοναδικό αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό, και θα ζήσουν αιώνια στον ίδιο, παράδεισο και στην ίδια κόλαση με τους χριστιανούς. Δε θα κριθούν οι πιστοί κάθε θρησκείας από κάποιους δικούς τους θεούς, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άλλοι θεοί εκτός από ένα Θεό, την Αγία Τριάδα. Πώς όμως θα κριθούν οι πιστοί των άλλων θρησκειών; Βλέπουμε ότι σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν καλοί και ταπεινοί άνθρωποι. Όμως στις διάφορες θρησκείες, έξω από την Ορθοδοξία, υπάρχουν επίσης και διδασκαλίες που ανακατεύουν την αλήθεια και το ψέμα, καθώς επίσης και λατρείες σε, «θεούς» σκληρούς, επικίνδυνους και σκοτεινούς. Όλα αυτά σίγουρα επηρεάζουν τη σωτηρία των ανθρώπων. Επίσης, λείπουν από εκεί το βάπτισμα, η θεία Μετάληψη, η εξομολόγηση και όλα τα εφόδια που προσφέρει ο Χριστός μέσω της Εκκλησίας για να γίνει άγιος ο άνθρωπος. Έτσι, ο ίδιος ο Χριστός έδωσε εντολή στους μαθητές Του και κατ’ επέκτασιν σε όλους μας να διαδίδουμε το μήνυμά Του σε όλους τους λαούς – να μιλάμε για το Χριστό και την Eκκλησία Του σε όλους τους ανθρώπους, για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι (η εντολή αυτή υπάρχει στο τέλος του κατά Ματθαίον ευαγγελίου). Αυτό μόνο μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά. Επιθυμία και αγώνας μας είναι να σωθούν όλοι οι άνθρωποι. Ε) Δεν πρέπει να μας βασανίζει η αγωνία για το πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Θα γίνει όταν έρθει η ώρα της, κατά την αλάνθαστη κρίση και σοφία του Θεού. Ό,τι κι αν κάνουμε, δεν πρόκειται να μάθουμε τη χρονολογία. Ο Κύριος αρνήθηκε να την αποκαλύψει ακόμη και στους ίδιους τους μαθητές Του (Ματθ. 24, 36). Τόνισε όμως ότι -παρόλο που θα υπάρχουν σημάδια- η στιγμή εκείνη θα έρθει ενώ δεν την περιμένουμε και ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. 

Να επισημάνουμε εδώ ότι ακόμη κι αν η Δευτέρα Παρουσία γίνει μετά από αιώνες, σίγουρα η δική μας προσωπική συνάντηση με το Θεό δε θ’ αργήσει. Μετά από μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα θα κοιμηθούμε – όχι για να ξυπνήσουμε το πρωί, αλλά για να ξυπνήσει η ψυχή μας στην πορεία προς τον ουρανό! Τότε θα συναντήσουμε το Θεό, δηλαδή το Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτή είναι η προσωπική μας Δευτέρα Παρουσία και πρέπει, να έχουυμε στο χέρι το εισιτήριο, δηλαδή την πίστη, την ταπείνωση και την αγάπη μας προς όλο τον κόσμο, ακόμη και προς τους εχθρούς μας, όπως μας ζήτησε και μας δίδαξε ο Χριστός. Το θέμα της Δευτέρας Παρουσίας είναι τεράστιο και έχει κι άλλα επιμέρους ζητήματα, που δεν υπάρχει χώρος να τα θίξουμε εδώ. Παρακαλούμε να διαβάσετε, αδελφοί, το βιβλίο Θάνατος, Ανάσταση και αιώνια ζωή, από τις εκδόσεις «Ετοιμασία» της Ιεράς Μονής Καρέα, στην Αθήνα, ή το βιβλίο Η ζωή μετά τον θάνατο, του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου Βλάχου. Aπό τέτοια βιβλία μπoρείτε να πληροφορηθείτε όσα διδάσκει ο Χριστός στο ευαγγέλιο, αλλά και οι άγιοι διδάσκαλοι του χριστιανικού αγώνα, για τα σοβαρά αυτά ζητήματα. Εξάλλου, τόσα διαβάζουμε – ας διαβάσουμε και κάτι που θα μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο για το αιώνιο σπίτι μας… του Θεολόγου, Θεόδωρου Ι. Ρηγινιώτη  Ορθόδοξες Ἃπαντήσεις, Απρίλιος 2014

~**  Ινδονησία: Ισλαμιστές αποκεφάλισαν και έκαψαν χριστιανούς

~   Εξτρεμιστές ισλαμιστές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν τέσσερις χριστιανούς, αποκεφαλίζοντας τον έναν και καίγοντας ζωντανό έναν δεύτερο, σε ένα απομονωμένο χωριό του νησιού Σουλαουέζι, στην Ινδονησία. Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με σπαθιά και πυροβόλα, έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Λεμπαντόνγκοα, στο κέντρο του νησιού. Σκότωσαν τέσσερις άνδρες και πυρπόλησαν έξι σπίτια. Σε ένα από αυτά τα κτίρια τελούνταν προσευχές και θρησκευτικές λειτουργίες, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και τα κίνητρα των δραστών δεν είναι σαφή, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Ωστόσο, οι αρχές της χώρας θεωρούν ότι η επίθεση είναι έργο των Μουτζαχεντίν της Ανατολικής Ινδονησίας (MIT), μιας ομάδας που εδρεύει στο Σουλαουέζι και είναι μία από τις περίπου 10 ριζοσπαστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Στο Κεντρικό Σουλαουέζι (πρώην Κελέβη), εδώ και δεκαετίες σημειώνονται βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.  «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ανήκαν στο ΜΙΤ, αφού δείξαμε φωτογραφίες μελών αυτής της οργάνωσης στους μάρτυρες της επίθεσης», είπε ο αστυνομικός διευθυντής Γιόγκα Πριγιαχουτάμα.  Η αυτοσχέδια εκκλησία ήταν άδεια τη στιγμή της επίθεσης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους βρίσκονταν στα σπίτια τους.  Ο αρχηγός του χωριού, ο Ριφάι, είπε ότι και τα τέσσερα θύματα ήταν άνδρες. Ο ένας μαχαιρώθηκε ο δεύτερος αποκεφαλίστηκε, ο τρίτος σχεδόν αποκεφαλίστηκε και ο τέταρτος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του. Εάν η επίθεση αυτή είναι πράγματι έργο της ΜΙΤ, θα είναι η πρώτη αφότου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης, πριν από τέσσερα χρόνια. Ένας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, ο Σίντνεϊ Τζόουνς, είπε ότι το 2018, όταν η πόλη Πάλου του Σουλαουέζι επλήγη από σεισμό και τσουνάμι, πιστεύεται ότι η ΜΙΤ έστειλε μέλη της στην περιοχή, που παρίσταναν τους εθελοντές αλλά στην πραγματικότητα είχαν αναλάβει να στρατολογήσουν νέα μέλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ  

~**  Έχεις όσα λένε οι μακαρισμοί του Χριστού;

~  Ο  και Θεός μας φωνάζει καθημερινά ολοκάθαρα διά του ευαγγελίου του, «μακάριοι είναι οι πτωχοί στο φρόνημα, διότι δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών».  Ακούγοντας λοιπόν εμείς αυτό οφείλουμε να προσέχουμε και να εξετάζουμε με ακρίβεια τους εαυτούς μας, αν είμαστε πραγματικά τέτοιοι πτωχοί, ώστε να είναι και δική μας η βασιλεία των ουρανών τόσο… ώστε να έχουμε με συναίσθηση της ψυχής σίγουρη την κτήση αυτής και τόσο να κατέχουμε τον πλούτο της, ώστε να αι­σθανόμαστε αδίστακτα ότι υπάρχουμε μέσα σ’ αυτήν και να ευφραινόμαστε εντρυφώντας με τα εκεί καλά. Διότι ο Κύριος είπε ότι αυτή βρίσκεται μέσα μας. Σημεία και απόδειξη ότι αυτή βρίσκεται μέσα σε κάποιον, είναι ότι αυτός δεν επιθυμεί κανένα από τα ορώμενα και φθειρόμενα, εννοώ δηλαδή τα πράγματα και τα τερπνά του κόσμου αυτού, ούτε πλούτο, ούτε δόξα, ούτε τρυφή, ούτε άλλη βιωτική ή σωματική απόλαυση, αλλά τόσο απέχει από όλα αυτά και με τόση αηδία διάκειται προς αυτά κατά τη ψυχή και προαίρεση, με όση διάκεινται εκείνοι που διαπρέπουν στην εξουσία και τη βασιλική τιμή προς εκείνους που ζουν επάνω σε πορνική σκηνή, και όσο αποστρέφονται τη δυσωδία και το βόρβορο όσοι φορούν καθαρά ρούχα και είναι αλειμμένοι με ευωδιαστό μύρο. Διότι εκείνος που περιστρέφεται γύρω από ένα πράγμα αυτών των ορωμένων ούτε είδε τη βασιλεία εκείνη των ουρανών ούτε οσφράνθηκε ούτε γεύθηκε την ευφροσύνη και γλυκύτητά της. Και πάλι λέγει· «μακάριοι είναι εκείνοι που πενθούν, διότι αυτοί θα παρηγορηθούν». Ας δούμε λοιπόν πάλι και ας εξετάσουμε τους εαυτούς μας, αν έχουμε μέσα μας το πένθος, και τι εννοεί με την παρηγορία που ακολουθεί το πένθος. Πρώτα είπε ότι οι πτωχοί στο πνεύμα είναι μακάριοι, διότι δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών. Οι πτωχοί όμως στο πνεύμα, όπως είπα­με, δεν έχουν καμμιά συμπάθεια προς τα παρόντα ούτε προσκολλούν προς αυτά με εμπάθεια τον λογισμό, έστω και γι’ απλή ευχαρίστηση. Πώς λοιπόν θα πενθήσει και γιατί αυτός που σιχάθηκε όλον τον κόσμο κι’ απομακρύνθηκε από αυτόν ως προς τη διάθεση του λογισμού περισσότερο, από όσο τον προσεγγίζει κατά το σώμα; Αυτός που δεν έχει την επιθυμία σε κάτι από τα ορώμενα για ποιό πράγμα άραγε θα λυπηθεί ή θα χαρεί, και πώς θα πενθήσει εκείνος που έχει την βασιλεία των ουρανών και ευφραίνεται μέσα σ’ αυτήν καθημερινά; Διότι είπε ότι εκείνοι που πενθούν δέχονται την παράκληση. Αλλά προσέχετε, παρακαλώ, τα λεγόμενα και θα αντιληφθείτε το νόημα και τον σκοπό του λε­γομένου. Ο πιστός άνθρωπος, που προσέχει πάντοτε με ακρίβεια τις εντολές του Θεού, όταν εκτελέσει όλα τα οριζόμενα από τις θείες εντολές και ανεβάσει τη διάνοιά του προς το ύψος αυτών, δηλαδή προς την άψογη διαγωγή και καθαρότητα, τότε εξετάζοντας τα μέτρα του, θα βρει ότι είναι ασθενής και ανίκανος να φθάσει στο ύψος εκείνο των εντολών, θα βρει ότι είναι πολύ πτωχός, δηλαδή ανάξιος να υποδεχθεί τον Θεό, να του αποδώσει ευχαριστία και να τον δοξολογήσει, διότι δεν απέκτησε ακόμη κανένα δικό του αγαθό. Αυτός που με συναίσθηση ψυχής σκέ­πτεται αυτά για τον εαυτό του θα πενθήσει οπωσδήποτε με το μακαριότατο πραγματικά πένθος, το οποίο και την παρηγορία δέχεται και πραεία καθιστά τη ψυχή. Η προκαλούμενη δηλαδή από το πένθος παρηγοριά είναι αρραβώνας της βασιλείας των ουρανών. Διότι η πίστη, κατά τον απόστολο, είναι υπόσταση ελπιζομένων πραγμάτων, παρηγο­ρία είναι η γινομένη από την έλλαμψη του Πνεύματος επιδημία του Θεού στις ψυχές που πενθούν, που τις βραβεύει για την ταπεινοφροσύνη τους, η οποία ονομάζεται και σπόρος και τά­λαντο. Αυτή, αυξανόμενη και πολλαπλασιαζόμενη στις ψυχές των αγωνιστών καρποφορεί για τον Θεό κατά τριάντα και εξήντα και εκατό, καρπό άγιο των χαρισμάτων του Πνεύματος. Διό­τι, όπου υπάρχει αληθινή ταπείνωση, εκεί υπάρχει και βυθός ταπεινοφροσύνης· και όπου υπάρχει ταπεινοφροσύνη, εκεί υπάρχουν και ελλάμψεις του Πνεύματος. Και όπου υπάρχουν οι ελλάμψεις του Πνεύματος, εκεί υπάρχει φωτοχυσία Θεού και Θεός με σοφία και γνώση των μυστηρίων του. Όπου πάλι υπάρχουν αυτά, εκεί υπάρχει βασιλεία ουρανών και επίγνωση βασιλείας και οι κρυμμένοι θησαυροί της γνώσεως του Θεού, μεταξύ των οποίων είναι η φανέρωση της πνευματικής πτωχείας. Όπου τέ­λος υπάρχει αίσθηση πνευματικής πτωχείας, εκεί υπάρχει και το χαρμόσυνο πένθος, εκεί και τα αδιάκοπα χυνόμενα δάκρυα, που καθαρίζουν τη ψυχή που τ’ αγαπά και την καθιστούν τελείως φωτεινότατη. Μ’ αυτά λοιπόν ανυψούμενη η ψυχή και αναγνωρίζοντας τον Δεσπότη της, αρχίζει να καρποφορεί με ζήλο τις άλλες αρετές για τον εαυτό της και τον Χριστό. Και εύλογα. Διότι, ποτιζόμενη πάντοτε και λιπαινόμενη με τα δάκρυα και σβήνοντας τε­λείως το θυμοειδές της γίνεται ολόκληρη πραεία και ακίνητη εντελώς προς την οργή, και επιθυμεί και ορέγεται, καθώς πεινά και διψά συγχρόνως, να μάθει τα δικαιώματα του Θεού. Έτσι γίνεται και ελεήμων και συμπαθής, ώστε με όλα αυτά να καθί­σταται καθαρή η καρδιά της, και αυτή να φθάνει σε οπτασία του Θεού και να βλέπει καθαρά τη δόξα του σύμφωνα με την υπό­σχεση. Αυτοί λοιπόν που έχουν τέτοιες τις ψυχές τους είναι πραγματικά ειρηνοποιοί και ονομάζονται υιοί του Υψίστου, οι οποίοι και γνωρίζουν καθαρά τον Πατέρα και Δεσπότη τους, και τον αγαπούν με όλη τη ψυχή τους, υπομένοντας γι’ αυτόν κάθε πόνο και κάθε θλίψη, υβριζόμενοι, περιπαιζόμενοι, στενοχωρούμενοι για χάρη της δικαίας εντολής του, την οποία μας πα­ρήγγειλε να φυλάσσουμε, και ονειδιζόμενοι και διωκόμενοι, υπομένουν με χαρά κάθε πονηρό λόγο εκφερόμενο εναντίον τους ψευδώς χάριν του ονόματός του, νοιώθοντας αγαλλίαση διότι γενικά αξιώθηκαν ν’ ατιμασθούν από ανθρώπους για την αγάπη του. Μάθετε καλά, αδελφοί, το αληθινό εκτύπωμα της σφραγίδας του Χριστού. Αναγνωρίστε, οι πιστοί, τις ιδιότητες του χαρα­κτήρα της. Μια πραγματική σφραγίδα υπάρχει, η έλλαμψη του Πνεύματος, αν και πολλές είναι οι όψεις των ενεργειών της και πολλά τα γνωρίσματα των αρετών της, των οποίων πρώτο και αναγκαιότερο είναι η ταπείνωση ως αρχή και θεμέλιο, διότι, λέ­γει, «προς ποίον θα ρίψω τα μάτια μου, παρά προς εκείνον που είναι πράος και ήσυχος και τρέμει τους λόγους μου;»· δεύτερο είναι το πένθος και η πηγή των δακρύων, για τα οποία θέλω να πω πολλά, αλλά στερούμαι τα λόγια με τα οποία επιθυμώ να εκφράσω τα σχετικά με αυτά. Πράγματι είναι θαύμα ανεκλάλητο, διότι τα δάκρυα που τρέχουν διά μέσου των αισθητών οφθαλμών εκπλύνουν νοερά την ψυχή από το βόρβορο των αμαρτημάτων και πέφτοντας στη γη φλέγουν και συντρίβουν τους δαίμο­νες και ελευθερώνουν τη ψυχή από τα αόρατα δεσμά της αμαρτίας. Ω δάκρυα, τα οποία αναβλύζετε από την θεία έλλαμψη και διανοίγετε τον ίδιο τον ουρανό και μου προξενείτε θεία παρηγοριά. Διότι πάλι και πάλι, κυριευμένος από ηδονή και πόθο, λέγω τα ίδια. Όπου υπάρχει πλήθος δακρύων, αδελφοί, συνοδευόμενο από γνώση αληθινή, εκεί υπάρχει και απαύγασμα θείου φωτός. Και όπου υπάρχει απαύγασμα φωτός, εκεί υπάρχει χορη­γία όλων των καλών και η σφραγίδα του αγίου Πνεύματος φυτευμένη στην καρδιά, από το οποίο προέρχονται όλοι οι καρποί της ζωής· από εδώ καρποφορείτε για τον Χριστό πραότητα, ει­ρήνη, ελεημοσύνη, συμπάθεια, χρηστότητα, αγαθωσύνη, πίστη, εγκράτεια, από εδώ προέρχεται το ν’ αγαπά κανείς τους εχθρούς, και να εύχεται γι’ αυτούς, να χαίρεται κατά τους πειρασμούς και να υπερηφανεύεται στις θλίψεις, να θεωρεί δικά του τα ξένα πταίσματα και να κλαίει γι’ αυτά, το να προσφέρει τη ζωή του πρόθυμα σε θάνατο για τους αδελφούς του. Ας προσέξουμε λοιπόν, αδελφοί, και ας εξετάσουμε με ακρίβεια τους εαυτούς μας και ας γνωρίσουμε τις ψυχές μας, αν υπάρ­χει μέσα μας αυτή η σφραγίδα. Ας γνωρίσουμε από τα αναφερθέντα σημεία, αν είναι μέσα μας ο Χριστός. Ακούσατε, παρακαλώ, Χριστιανοί αδελφοί, και ανανήψατε και εξετάσατε αν έλαμψε στις καρδιές σας το φως, αν θεωρήσατε το μεγάλο φως της επιγνώσεως, αν σας επισκέφθηκε η ανατολή από ψηλά φωτίζο­ντας εκείνους που κάθονται στο σκότος και στη σκιά θανάτου και ας απευθύνουμε διαρκώς δοξολογία και ευχαριστία στον αγαθό Δεσπότη που μας τη δώρισε και ας αγωνισθούμε να θρέψου­με αφθονότερα το διά της εργασίας των εντολών μέσα μας θείο πυρ, διά του οποίου συνήθως το θείο φως φέγγει περισσότερο και λαμπρότερα. Αν όμως δεν λάβαμε ακόμη τον Χριστό ή τη σφραγίδα του και δεν διακρίνουμε τα προαναφερθέντα σημεία μέσα μας, αλλά αντίθετα μάλλον ζει μέσα μας ο δόλιος κόσμος και εμείς ζούμε δυστυχώς σ’ αυτόν, νομίζοντας ότι τα πρόσκαιρα είναι κάτι σπουδαίο, και υποκύπτουμε στις θλίψεις και στενοχωρούμαστε για τις ζημίες και ευφραινόμαστε, αλλοίμονο πόση ζημία, αλλοίμονο ποιά άγνοια και σκότιση, αλλοίμονο πόση τα­λαιπωρία και αναισθησία, από τα οποία κυριαρχούμαστε και από τα οποία αποσπόμαστε προς τα γήινα. Είμαστε πραγματικά ελεεινοί και πανάθλιοι και ξένοι προς την αιώνια ζωή και τη βασιλεία των ουρανών, μη έχοντας αποκτήσει μέσα μας τον Χρι­στό, αλλ’ έχοντας μέσα μας τον κόσμο ζωντανό, αφού μέσα σ’ αυτόν ζούμε και τα γήινα σκεπτόμαστε. Αυτός όμως που βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση είναι πραγματικός εχθρός του Θεού· διότι το πάθος για τον κόσμο αποτελεί έχθρα για τον Θεό, όπως λέγει ο θείος απόστολος· «μην αγαπάτε τον κόσμο ούτε τα του κόσμου», διότι κανείς δεν μπορεί να δουλεύει στον Θεό και να ζει κατά τον κοσμικό άνθρωπο, επειδή όλα τα εγκόσμια είναι εμπόδια της αγάπης και ευαρεστήσεως προς τον Θεό. Πραγματικά ποιος, που αγαπά τη δόξα και την τιμή από ανθρώπους, θα θεωρήσει ποτέ τον εαυτό του τελευταίο και ευτελέστερο όλων, και θα γίνει ταπεινός πνευματικά ή συντριμμένος στην καρδιά ή θα μπορέσει γενικά ποτέ να πενθήσει; Ποιος, που αγαπά τον πλούτο και είναι κυριαρχημένος από φιλαργυρία και φιλοκτημοσυνη, θα γίνει ελεήμων και συμπαθής, και δεν θα είναι αγριότερος και σκληρότερος από κάθε θηρίο; Ποιος που κυριαρχείται από κενοδοξία και κατέχεται από αλαζονεία, θ’ απαλλαγεί ποτέ από φθόνο και ζήλεια; Αυτός πάλι που κάμπτεται και από τα πάθη της σάρκας και κυλιέται στο βόρβορο των ηδονών, πότε θα γίνει καθαρός στην καρδιά ή πότε και πώς θα δει τον Θεό που τον δημιούργησε; Πώς επίσης θα είναι ειρηνοποιός όποιος αποξένωσε τον εαυτό του από τον Θεό και δεν ακούει εκείνον που λέει, «πρεσβεύουμε υπέρ του Χριστού, αφού ο Θεός συμβουλεύει μέσω ημών συμφιλιωθείτε με τον Θεό»; Διότι ο καθένας που με την παράβαση των εντολών ανθίσταται και πολεμά τον Θεό, αυτός, ακόμη και αν κάνει όλους να ειρηνεύουν μεταξύ τους, είναι εχθρός του Θεού, επειδή και αυτό που κάνει, συμφιλιώνοντας αυτούς μεταξύ τους, δεν το κάνει όπως αρέσει στον Θεό. Διότι, αφού είναι αυτός πρώτος εχθρός του εαυτού του και του Θεού, γίνονται εχθροί του Θεού και όσοι ειρηνεύουν μέσω τέτοιων ανθρώπων. Οπωσδήποτε δηλαδή ο εχθρικά διακείμενος προς κάποιον δεν γνωρίζει να συμβουλεύει σωστά άλ­λους τα πιστευτά και αρεστά στον εχθρό και να τους διδάσκει να εκτελούν τα θελήματα εκείνου, επειδή το γεγονός και μόνο ότι ζει αποχωρισμένος από αυτόν του γίνεται αιτία άγνοιας των επιθυμιών εκείνου, και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή διάκειται προς αυτόν με εμπάθεια και απέχθεια και έχει διαρκώς το μέλημα να βαδίζει ενάντια προς τα θελήματα εκείνου, δημιουργεί κάποια συνήθεια, ώστε, και αν κάποτε θελήσει αυτός να διδάξει άλλους τα τελούμενα προς λατρεία εκείνου, να μη μπορεί εύκολα. (Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Κατηχητικός Λόγος Β΄, Ε.Π.Ε Φιλοκαλία των νηπτικών και Ασκητικών 19Γ΄, σ. 323-333)

***   «Ουρές», αποστάσεις (όχι παντού) και μάσκες η εικόνα χθες έξω από τις τράπεζες

«Ουρές», αποστάσεις (όχι παντού) και μάσκες η εικόνα χθες έξω από τις τράπεζες

Για άλλη μια μέρα χθες σχηματίσθηκαν πολύ μεγάλες «ουρές» έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και υπηρεσίες στην Καλαμάτα.  Ιδιαίτερα έξω από τράπεζες, μιας και χθες ήταν η τελευταία μέρα του μήνα και έπρεπε να γίνουν πληρωμές, αλλά και εισπράξεις, πολύς ήταν ο κόσμος που υπομονετικά περίμενε να έρθει η σειρά του για να μπορέσει να μπει και να εξυπηρετηθεί.

Οι αποστάσεις τηρούνταν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ενώ κάποιοι άλλοι… ξεχνιούνταν. Όλοι, όμως, φορούσαν τις μάσκες τους. Βοήθησε και ο καιρός χθες, καθώς η βροχή σταμάτησε και έτσι ο κόσμος μπόρεσε να βγει και να διεκπεραιώσει τις εργασίες που έπρεπε να κάνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πάντως, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τον κόσμο που περιμένει στο δρόμο, ίσως με κάποιο υπόστεγο, γιατί θα έρθουν και μέρες που θα είναι δύσκολες καιρικά και κάποιοι δε θα μπορούν αναβάλουν για άλλη μέρα τη δουλειά που πρέπει να κάνουν.  Β.Β.


***   “Drive through” γρήγορα τεστ κορωνοϊού σήμερα στη Μεσσήνη

“Drive through” γρήγορα τεστ κορωνοϊού σήμερα στη Μεσσήνη

Μείωση των νέων κρουσμάτων, παραμένουν 23 ασθενείς στην κλινική “covid-19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας   Αισθητά μειωμένα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφονται στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες, και σε σχέση με ό,τι συνέβαινε από τα μέσα Οκτωβρίου και ύστερα, φαίνεται πως η καραντίνα “δούλεψε” στην περιοχή μας. Το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα στο νομό (4 Σάββατο & 4 Δευτέρα), ενώ προχθές Κυριακή δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα, κάτι που είχε να συμβεί στο νομό απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο δε Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση είναι μεν καλύτερη, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται 23 ασθενείς για νοσηλεία στην κλινική “covid-19”. Παράλληλα, σήμερα το πρωί το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει “drive through” γρήγορα τεστ κορωνοϊού στη Μεσσήνη. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν με το ΙΧ όχημά τους να περάσουν από το πάρκινγκ του Δημαρχείου, από τις 8.30 το πρωί ως τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Όσο για την κατάσταση στη χώρα σε σχέση με την πανδημία, δείχνει λίγο καλύτερη τα τελευταία 24ώρα όσον αφορά στα νέα κρούσματα. Ωστόσο, οι θάνατοι από τις επιπλοκές του νέου ιού έχουν αυξηθεί ραγδαία και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Νοέμβριο έφτασαν σχεδόν τους 800, με τη Βόρεια Ελλάδα να πλήττεται περισσότερο. Χθες καταγράφηκαν συνολικά 1.044 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 85 συμπολίτες μας κατέληξαν και 600 παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας. Όπως έκανε γνωστό χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στα τέλη της εβδομάδας που ήδη διανύουμε αναμένεται νέα τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό, και εκεί θα ακούσουμε τι μέλλει γενέσθαι εν όψει των Χριστουγέννων. Πάντως, όλοι οι επιστήμονες, σε όλους τους “τόνους”, υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τις εορτές όπως τις είχαμε στο μυαλό μας τα προηγούμενα χρόνια. Του Κώστα Γαζούλη

***  Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων -4 στη Μεσσηνία

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων -4 στη Μεσσηνία

Σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 1044 επιπλέον κρούσματα.  Αναλυτικότερα:

– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους πιυ διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 255 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 213 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 17 κρούσματα  στην Π.Ε. Κοζάνης

– 3 κρούσματα  στην Π.Ε. Κορινθίας

– 2 κρούσματα  στην Π.Ε. Λακωνίας

– 49 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 34 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 33 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση. 


***  50 πρόστιμα στη Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο

50 πρόστιμα στη Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο

Συνολικά 50 πρόστιμα επιβλήθηκαν από την Αστυνομία σε πολίτες στη Μεσσηνία, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, για παράβαση μέτρων που αφορούν στην προστασία από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, εντοπίσθηκε ένα κατάστημα να παραβιάζει τα μέτρα απαγόρευσης και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.  Ειδικότερα, την Παρασκευή στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν 87 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και 12 για απαγόρευση μετακίνησης. Αντίστοιχα σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβλήθηκαν  17 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 38 για περιορισμό κίνησης, σε 957 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν. Το Σάββατο στη Μεσσηνία έγιναν 119 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 21 για απαγόρευση μετακίνησης. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβλήθηκαν  16 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 58 για περιορισμό κίνησης, σε 1087 ελέγχους. Επίσης, το Σάββατο στη Μεσσηνία διαπιστώθηκε μια παράβαση σε καφενείο για παροχή υπηρεσιών σε καθήμενους. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες. Τέλος, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 62 έλεγχοι στη Μεσσηνία και βεβαιώθηκαν ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και 10 για απαγόρευση μετακίνησης. Αντίστοιχα σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου σε 484 ελέγχους επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 33 για περιορισμό κίνησης. Β.Β.


***  Δημοπρατούνται τα έργα προστασίας από κατακρημνίσεις βράχων στο Θουρία -Πολιανή

Δημοπρατούνται τα έργα προστασίας από  κατακρημνίσεις βράχων στο Θουρία -Πολιανή

Τους όρους διακήρυξης και τη συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού για δύο έργα της Μεσσηνίας ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.  Τα έργα που πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν είναι η επένδυση πρανών επαρχιακού δικτύου για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών (τμήμα 4η επαρχιακή οδός Θουρία-Πολιανή)», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και ο ηλεκτροφωτισμός έργων (π.χ. κόμβοι κ.λπ.) του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Θουρία – Πολιανή  Για το δρόμο Θουρία – Πολιανή, όπως εξήγησε ο κ. Αναστασόπουλος, πρόκειται να γίνει βελτίωση και συντήρηση του τμήματος αυτού της 4ης επαρχιακής οδού: «Οι επεμβάσεις συνίστανται κυρίως στην εκτέλεση εργασιών που αποβλέπουν στην προστασία των διερχομένων οχημάτων κυρίως από πτώση βράχων, αλλά και την προφύλαξη αυτών από πτώση στον γκρεμό κατάντη του δρόμου (μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, επισκευή πέτρινων στηθαίων, πινακίδες, τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης για τη συγκράτηση καταπτώσεων, επισκευή-συντήρηση υπαρχόντων μεταλλικών πλεγμάτων κ.ά.».   Μερικές από τις εργασίες που θα γίνουν είναι:  -Διάστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα σε ορισμένα σημεία, σωληνωτοί οχετοί, σε σημεία που συγκεντρώνονται βρόχινα νερά, στηθαία ασφαλείας σε αρκετά σημεία, μεταλλικά πλέγματα συγκράτησης καταπτώσεων κατά θέσης, στηθαίο με σκυρόδεμα σε επικίνδυνα σημεία, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.  Επίσης, από την Ιερά Μονή Αγίου Παϊσίου και σε μήκος 150 περίπου μέτρων θα τοποθετηθούν μεταλλικά πλέγματα συγκράτησης βραχωδών καταπτώσεων. Τέλος, θα τοποθετηθούν πινακίδες αναγγελίας επικινδύνων θέσεων, όπως στροφών, και συνεχών στροφών, ολισθηρό οδόστρωμα, πινακίδες στενέματος δρόμου, κίνδυνος από την πτώση βράχων και από την παρουσία τους στο οδόστρωμα, πινακίδες ορίου ταχύτητος 40 χλμ. ανά ώρα κ.ά. 

Ηλεκτροφωτισμός  Για το δεύτερο έργο που αφορά στον ηλεκτροφωτισμό σημείων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού και το οποίο επίσης σύντομα πρόκειται να δημοπρατηθεί, όπως διευκρίνισε ο κ. Αναστασόπουλος θα γίνουν επεμβάσεις επί της 9ης εθνικής οδού (τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό) στον ισόπεδο κόμβο στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικού προς το μνημείο Κολοκοτρώνη, επί της 10ης επαρχιακής οδού στον κόμβο προς Χατζή και εκατέρωθεν της νέας γέφυρας Μαυροζούμενας στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου.  Για τον ηλεκτροφωτισμό των σημείων θα τοποθετηθούν μεταλλικοί ιστοί ύψους 12 μέτρων με βραχίονα και φωτιστικά led. Με το ίδιο έργο θα γίνουν παρεμβάσεις και θα συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις φωτισμού οδών στα εξής τμήματα που έχουν διαπιστωθεί προβλήματα και ελλείψεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις: -επί της 9ης εθνικής οδού (Τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό) στον ισόπεδο κόμβο Δωρίου -επί της 9ης εθνικής οδού (Τμήμα Καλό Νερό –Κυπαρισσία –Φιλιατρά) στην Τοπική Κοινότητα Γιαννίτσαινας  -επί της 9ης εθνικής οδού (Τμήμα Καλό Νερό – Ελαία), στον κόμβο Καλού Νερού και στον κόμβο της Ελαίας -Αντικατάσταση κατεστραμμένου σιδηροϊστού φωτισμού την έξοδο της πόλης της Κυπαρισσίας προς Καλό Νερό-Μετακίνηση πινακίδας ένδειξης ταχύτητας εκτός χάνδακα ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Νερόμυλου επί της Ε.Ο. Μεσσήνης Πύλου. Για τον ηλεκτροφωτισμό της διασταύρωσης προς μνημείο Κολοκοτρώνη επί της 9ης Ε.Ο. Τσακώνα- Καλό Νερό στην Τ.Κ. Βασιλικού και του κόμβου στην είσοδο της Τ.Κ. Χατζή θα τοποθετηθούν συνολικά 16 ιστοί φωτισμού (οκτώ σε κάθε κόμβο).  Για τον ηλεκτροφωτισμό στη γέφυρα Μαυροζούμενας στην Τ.Κ. Νεοχωρίου θα τοποθετηθούν δυο ιστοί φωτισμού εκατέρωθεν της γέφυρας. Της Βίκυς Βετουλάκη  ***

***  Σε εξέλιξη έργο στην εθνική οδό Κυπαρισσία – Φιλιατρά

Σε εξέλιξη έργο στην εθνική  οδό Κυπαρισσία – Φιλιατρά

Το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών επισκέφθηκε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.  Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί βελτιωτικές παρεμβάσεις στην εθνική οδό. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Τερψιθέας, το έργο τώρα υλοποιεί αντίστοιχες εργασίες λίγο πριν από τα Φιλιατρά.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας την απαλλοτριωμένη ζώνη στο σημείο αυτό, υλοποιούνται έργα διευθέτησης των ομβρίων και ασφαλτοστρώσεων με βελτίωση των κλίσεων σε δύο επικίνδυνες στροφές, λίγο πριν τα Φιλιατρά.

***  Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: Κάηκε ζωντανός 16χρονος στο σπίτι του, σώθηκε μία μητέρα και το παιδί της


 Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη – Κάηκε ζωντανός 16χρονος στο σπίτι του, σώθηκε μία μητέρα και το παιδί της – Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τρίτης ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου διέμενε.  NEWS – Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 11:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Νάτσινα. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, οι οποίες προχώρησαν σε εκκένωση της πολυκατοικίας. Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο διαμέρισμα εντόπισαν νεκρό το 16χρονο αγόρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος είχε κινητικά προβλήματα και εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο εσωτερικό του σπιτιού. Σημειώνεται πως λόγω της φωτιάς η πολυκατοικία εκκενώθηκε. Μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν μία μητέρα με το παιδί της από τον τέταρτο όροφο.  https://youtu.be/MvKx0tu5Ydc   .-  

***    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ  - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ....σε  ΒΙΝΤΕΟ  : 

** Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ  Η Π Α   26/11/2020 :

 https://youtu.be/L87hCs-6VSc  .-

** Ο  όρος  GRAETE RESET   28/11/2020 :

https://youtu.be/Jltz9glFKmw  .- 

** Η Τουρκία συνεχίζει το βιολί της  26/11/2020  :

https://youtu.be/HvT_yodlwUA  .-

~  Οι  επενδυτές του Μητσοτάκη προσεύχονται  25/11/2020 :

https://youtu.be/2u_liCQ7Gro  .-

~ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ποιοί και γιατί  επιδιώκουν  28/11/2020 :

https://youtu.be/Wo8mIfJpfHA  .-

~ Στοιχεία ΣΟΚ  εξοπλισμών  25/11/2020  :

https://youtu.be/6ZKtz36bslI  .-                                                                                        

~* Γιωργος Παγουλάτος   ΕΛΙΑΜΕΠ 25/11/2020 :

https://youtu.be/Ghz1jYS3tAA .-

~* Η  ΓΗ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΕΙ  23/11/2020 :

https://youtu.be/sXL-oI4sJoA  .-

~*   Συγκλονίζει γιατρός με     Covid19  29-11-2020 :

 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219977175193204/ .-

~   Ηλικιωμένη 102 ετών νίκησε τον Covid 19   29-11-2020 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219976667460511/  .-

~   Την νίκησε ο Covid19   29-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219976608539038/  .-

~* Η καθηγήτρια Γιαμαρέλλου 30-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219982607289003/  .- 

***   Νέα Υόρκη: Δείτε σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ: Νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για τον Ελληνορθόξο Ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη. Οι αναγνώστες μπορούν να πληροφορηθούν το ιστορικό και τις επίκαιρες εξελίξεις για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού, αλλά και να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω webcam, τις εργασίες αποκαταστάσεως. Στην ως άνω φώτο, στιγμιότυπο της 1ης Δεκεμβρίου 2020.

*** Αυτός είναι ο 20χρονος που δολοφόνησε και έκαψε τον Νίκο Χάλαρη! Μετά το έγκλημα πήγε για… καφέ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του 69χρονου επιχειρηματία, Νίκου Χάλαρη, στη Σαντορίνη. Μετά από ενδελεχή έρευνα των αρχών, ο 20χρονος δράστης αποκαλύφθηκε και βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Ο 20χρονος Αλβανός ομολόγησε μετά από 9 ώρες ανάκρισης ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον ξενοδόχο, επειδή του χρωστούσε 200 ευρώ και αρνήθηκε να του τα δώσει.

Αυτός είναι ο 20χρονος που δολοφόνησε και έκαψε τον Νίκο Χάλαρη! Μετά το έγκλημα πήγε για… καφέ

Πήγε για καφέ μετά το φονικό 

Σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε, ο 20χρονος δράστης, αφού έλουσε το σώμα του ξενοδόχου με βότκα και του έβαλε φωτιά, πήγε να πετάξει τα ματωμένα ρούχα του στην Καλντέρα και στη συνέχεια πήγε να πιει καφέ. Σύντομα, επέστρεψε στο ξενοδοχείο, στον τόπο του εγκλήματος γιατί είχε ξεχάσει ένα κοντάκι με το οποίο πήγε να απειλήσει το θύμα του. Πήρε το κοντάκι, το κινητό του ξενοδόχου και έσπευσε να τα πετάξει στην θάλασσα. Έκτοτε κυκλοφορούσε άνετος στο νησί σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.   

Αυτός είναι ο 20χρονος που δολοφόνησε και έκαψε τον Νίκο Χάλαρη! Μετά το έγκλημα πήγε για… καφέ

«Δουλεύω στην Ελλάδα για το μεροκάματο. Έχω έρθει δύο φορές για να δουλέψω και στέλνω χρήματα στη μητέρα και τις τρεις αδερφές μου. Ο ξενοδόχος μου χρωστούσε 200 ευρώ. Πήγα την Πέμπτη το πρωί για να του ζητήσω τα χρήματα. Όμως δεν μου τα έδωσε. Πήρε ένα μπουκάλι ουίσκι και μου επιτέθηκε για να με χτυπήσει. Εγώ του έπιασα το χέρι και τον έσπρωξα και τότε έπεσε κάτω. Ήταν νεκρός» κατέθεσε στους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια έσυρε το πτώμα του 69χρονου στο χώρο που χρησιμοποιούσαν ως κουζινάκι δίπλα στη ρεσεψιόν και τον έλουσε με βότκα για του φάλει στη συνέχεια φωτιά και να εξαφανιστεί. Οι κηλίδες αίματος στο μικρό αυτό δωμάτιο «μαρτύρησαν» ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη και όχι για αυτοκτονία όπως εκτιμήθηκε στην αρχή.

Αυτός είναι ο 20χρονος που δολοφόνησε και έκαψε τον Νίκο Χάλαρη! Μετά το έγκλημα πήγε για… καφέ

Ο 20χρονος Αλβανός φέρεται ότι αναγκάστηκε να μιλήσει όταν σκέφτηκε τη μητέρα και τις αδερφές του οι οποίες δεν είχαν ιδέα για τις φριχτές του πράξεις. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είχε προσπαθήσει 3 φορές να μπει παράνομα στην Ελλάδα χωρίς απαραίτητα έγγραφα.

***  Τουρκία κατά Google : Σύγκρουση για το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια – «Οι Έλληνες δεν θέλουν ειρήνη»


Τα «στόχαστρα» προς την Google έστρεψαν οι Τούρκοι, επειδή στους χάρτες της εμφανίζει τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου με τις ελληνικές τους ονομασίες. 
Συγκεκριμένα, τουρκικά ΜΜΕ, δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για σκάνδαλο και επιτίθενται στην ελληνική πλευρά. Με τίτλο «ελληνική πρόκληση από τη Google» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak επισημαίνει πως η μηχανή αναζήτησης Google «συνυπογράφει» το σκάνδαλο μεταφράζοντας τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου στα ελληνικά.  Τουρκία κατά Google : Σύγκρουση για το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια - «Οι Έλληνες δεν θέλουν ειρήνη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι καταγγελίες κατά της Google ξεκίνησαν από τον τέως υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και πρόεδρο του Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, για τη χρήση των ελληνικών ονομασιών Βόσπορος και Δαρδανέλια αντί των τουρκικών İstanbul Bogazı και Çanakkale Bogazı, αντίστοιχα. Όπως αναφέρει «η Ελλάδα αρνείται να αποδεχτεί τα ονόματα İstanbul Bogazı και Çanakkale Bogazı αποκαλώντας τα ως «Βόσπορο» και «Δαρδανέλια» επικαλούμενη τη Συνθήκη του Μοντρέ, ωστόσο -προσθέτει- δεν υπάρχουν καλές προθέσεις εδώ.»  Τουρκία κατά Google : Σύγκρουση για το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια - «Οι Έλληνες δεν θέλουν ειρήνη»

Ο ίδιος μιλά για προσβολή προς την Τουρκία, καλώντας την Google να «διορθώσει αμέσως το λάθος». «Τέτοιες προσπάθειες δείχνουν πραγματικά τις αρχικές προθέσεις των Ελλήνων. Δεν θέλουν ειρήνη. Υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Πρέπει να ενημερώσουμε τα ευρωπαϊκά κράτη γι’ αυτές τις προθέσεις των Ελλήνων» πρόσθεσε.

*** Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στην πόλη Trier της Γερμανίας – Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στην πόλη Trier της Γερμανίας -Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες 

 Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποιος οδήγησε σκόπιμα ένα αυτοκίνητο σε πεζόδρομο στην πόλη Τρίερ. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν. «Συνελήφθη ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Συνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο της πόλης», γράφει η αστυνομία στο tweet της. Στο αρχικό tweet της η αστυνομία ανέφερε: «Αρκετοί τραυματίες, χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο στον πεζόδρομο στο Trier. Αποφύγετε την περιοχή, η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο μαζί με άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης». Η FAZ επικαλούμενη τον ιστότοπο lokalo ανέφερε ότι ο οδηγός ενός μαύρου Range Rover διέσχισε το κέντρο της πόλης με ταχύτητα πάνω από 70 χλμ. περνώντας και από τη δημοφιλή εμπορική οδό Simeonstrasse κοντά στην Porta Nigra. Live μετάδοση από τη Bild   https://youtu.be/S3HuwFArrXk  .- 

DW News
BREAKING: Police say several people have been injured after being hit by a car in a pedestrian zone in the western German town of Trier. Police are asking people to avoid the area.
Εικόνα
"Ein Auto verletzt in der Fußgängerzone in #Trier mehrere Menschen." Autos verletzen keine Menschen, das tun andere Menschen.


*** ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ την Τετάρτη 2/12 στις 22:30 KONTRA Channel ! O Βελόπουλος θα μιλήσει για όλους και για όλα…

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει τις  τηλεοπτικές του εμφανίσεις με σκοπό να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για τις θέσεις της Ελληνικής Λύσης, ενώ παράλληλα θα σχολιάσει ΟΛΕΣ τις ραγδαίες εξελίξεις της επικαιρότητας, καθώς επίσης και τα εθνικά θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.  Επίσης την Τετάρτη 2/12/2020 ο Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA στις 22:30 το βράδυ

*** Εμπλοκή με Εμβόλια κορονοϊού: Σε τι θερμοκρασία συντηρούνται τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sanofi 

Εμπλοκή με Εμβόλια κορονοϊού: Ακόμη κι αν φτάσουν στους τόπους που θα γίνουν οι εμβολιασμοί θα είναι σωστά διατηρημένα και ασφαλή; Εμπλοκή με Εμβόλια κορονοϊού: Μας έχουν γεμίσει ειδήσεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, πολλά από αυτά απαιτούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθούν, προκαλώντας προβληματισμό στην ιατρική κοινωνία.

Εμπλοκή με Εμβόλια κορονοϊού: Σε τι θερμοκρασία συντηρούνται τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sanofi

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή έγινε γνωστό πως τα πρώτα ειδικά ψυγεία βαθιάς κατάψυξης έφτασαν στην Ελλάδα, καθώς η χώρα δεν διαθέτει ανάλογα ψυγεία ώστε να αποθηκευθούν τα εμβόλια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ κάποιοι εκ των ειδικών ψυκτικών θαλάμων θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία.

Κάποια από τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 μπορεί να απαιτούν συνθήκες αποθήκευσης έως -80ºC και οι εταιρείες που κατασκευάζουν ερευνητικούς καταψύκτες προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) εξηγούν τι σημαίνουν τα δεδομένα που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι εταιρείες.

Εμπλοκή με Εμβόλια κορονοϊού: Σε τι θερμοκρασία συντηρούνται τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sanofi

Σημειώνεται ότι το πραγματικό στοίχημα δεν έγκειται τόσο στη φύλαξη των εμβολίων στο πεδίο παραγωγής τους, αλλά στη δυνατότητα διανομής υπό τις βέλτιστες συνθήκες σε τοπικό επίπεδο. Σημαντικές μεταβλητές στην επιλογή συστήματος κατάψυξης αποτελεί η κατανάλωση ρεύματος, το θερμικό φορτίο, η χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρο, ο θόρυβος και κυρίως η αξιοπιστία.  Αξίζει να σημειωθεί πως τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 που βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να αποδομηθούν, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της σταθερότητας του μορίου με τη χρήση λιπιδικών νανοσωματίων και τη βαθιά κατάψυξη.

Εμπλοκή με Εμβόλια κορονοϊού: Σε τι θερμοκρασία συντηρούνται τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sanofi

  • Το εμβόλιο BNT162b2 των εταιρειών Pfizer και BioNTech απαιτεί αποθήκευση και μεταφορά στους -70ºC. Γι’ αυτό το σκοπό, έχουν διαμορφωθεί ειδικές συσκευασίες μεταφοράς που περιέχουν ξηρό πάγο ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται από τους -70ºC έως τους +10ºC. Με την αναπλήρωση ξηρού πάγου τα εμβόλια μπορούν να διατηρηθούν έως και 15 ημέρες σε αυτές τις συνθήκες. Ακολούθως, τα εμβόλια μπορούν να ξεπαγώσουν και να διατηρηθούν στο ψυγείο για 5 ημέρες. Ειδικές συσκευές συνεχούς καταγραφής της θερμοκρασίας χρησιμοποιούνται σε όλα τα βήματα που αναλύθηκαν ώστε να εντοπιστούν τυχόν αποκλίσεις.
  • Το εμβόλιο mRNA-1273 της εταιρείας Moderna πρέπει να φυλάσσεται μεταξύ +2ºC και +8ºC και να προφυλάσσεται από έκθεση σε σκόνη και φως. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, το εμβόλιο mRNA-1273 παραμένει σταθερό στις ανωτέρω θερμοκρασίες για έως και 30 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου για έως 12 ώρες και στην κατάψυξη στους -20ºC για έως και 6 μήνες.
  • Το εμβόλιο AZD1222 του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca επίσης μπορεί να διατηρηθεί και να μεταφερθεί στους -20ºC.
  • Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V απαιτεί θερμοκρασίες αποθήκευσης στους -20ºC.
  • Το εμβόλιο JNJ-78436735 της εταιρείας Janssen Pharmaceuticals μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου μεταξύ +2ºC και +8ºC.
  • Το εμβόλιο NVX-CoV2373 της εταιρείας Novavax μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί στο θερμοκρασιακό εύρος μεταξύ +2ºC και +8ºC.
  • Το εμβόλιο MRT5500 της Translate Bio σε συνεργασία με τη Sanofi βασίζεται στο mRNA και αρχικά απαιτούσε συνθήκες αποθήκευσης στους -80ºC, ωστόσο πλέον το μόριο έχει τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να εμφανίζει σταθερότητα στους -20ºC.

*** Πλακιωτάκης : Σε ΜΕΘ εισήχθη ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο υπουργός Ναυτιλίας εισήχθη για προληπτικούς λόγους και για να του χορηγηθεί οξυγόνο  Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός εισήχθη σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, νοσηλεύεται εδώ και ημέρες με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη σε ΜΕΘ Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους και για να του χορηγηθεί οξυγόνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει διασωληνωθεί ενώ η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη. Με μήνυμά του χθες στα social media ευχαριστούσε για την αγάπη και τις ευχές που δέχεται.

*** Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές – Τι συμβαίνει

Nερό στον μύλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές ρίχνει κυβερνητική απόφαση. Συγκεκριμένα, ενώ οι θάνατοι από τον κορωνοϊό συνεχίζουν να ανέρχονται σε τριψήφια νούμερα, χθες δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» απόφαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται 3 εκατ. ευρώ για: «Πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά: α) στον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας και β) στις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020. ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές - Τι συμβαίνει
To θέμα ανέδειξε το aftodioikisi.gr 

***  Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Λιθουανίας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκεβίσιους πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή ενόψει των επικείμενων συναντήσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.  Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, πλήττουν την ασφάλεια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, ενώ υπονομεύουν τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για συνολική πολιτική λύση, προς όφελος του λαού της Υεμένης, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από όλες τις πλευρές και τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.  newsbomb

*** 


~**** Αθλητική Ενημέρωση


~**    ΣΗΜΕΡΑ  01/12/2020 ,..  στο Ευρωποδόσφαιρο     Champions League 5 η  Αγωνιστικής   : 

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης  2-0 .- ^

Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλτσμπουργκ 1-3 .- ^

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-1  .- ^

Αταλάντα - Μίντιλαντ 1-1 .- ^

Γκλάντμπαχ - Ίντερ  2-3 .- ^

Λίβερπουλ - Άγιαξ  1-0 .- ^

Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι  0- 0  .- ^

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1 .- ^

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια

~**   Στο Ευρωμπάσκετ σήμερα 01/12/2020  Euroleague  σε εξ αναβολή αγώνων

Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου  75-55 .- { Για την 6η  αγωνιστική εξ αναβολής } .- ^

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ  97-73 .- ^ {Για την 3η   Αγωνιστική εξ αναβολής } .-  ^ 

~ **  ΧΘΕΣ ,...  Δευτέρα. 30/11/2020  στο ποδόσφαιρο  Super LEAGUE   : 

~**  ΑΠΟΛΛΩΝ  Σμύρνης - ΒΟΛΟΣ   3-3  .- ^ 

Τα γκολ : { 45+2΄ Τσιλούλης  , 48΄Ντομίγκες , 55΄ πεν.  Τόμας , 60΄ Ντουβίκας , 79΄Μπαρτόλα , 90 + 2΄ Κολόμπο  ,  } .- ^

Διαιτητής : Αριστομένης Κουτσιάφτης .-


~**  Με δωρεά Κάρτσωνα-Βρέττη και τη στήριξη του Δήμου το νέο κέντρο ρίψεων του ΓΣ Ακρίτα 2016

Με δωρεά Κάρτσωνα-Βρέττη και τη στήριξη του Δήμου το νέο κέντρο ρίψεων του ΓΣ Ακρίτα 2016

Το υπό κατασκευή κέντρο ρίψεων που κατασκευάζει ο ΓΣ Ακρίτα 2016, έναν πολυχώρο αθλητισμού που δημιουργείται στην περιοχή του Ασπροχώματος, σε χώρο ιδιοκτησίας της οικογένειας του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.  Οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και με μεράκι από τον Πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτα 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μετά την παραχώρηση του χώρου από τον κ. Νικήτα Κάρτσωνα, βλέπει ένα στόχο ετών να γίνεται πραγματικότητα. Σημειώνεται ότι την προσπάθεια στηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας. Το κέντρο ρίψεων θα διαθέτει έναν κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, μια διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και μια βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ανέφερε: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε τονίσει ότι τον Αθλητισμό τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό αγαθό. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε, γι’ αυτό και τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Έχουμε από την αρχή συζητήσει με τον Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας έχει παρουσιάσει το πλάνο του, για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου ρίψεων. Μία υποδομή που θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές της περιοχής μας να προπονούνται, να προετοιμάζονται για μεγάλους αγώνες, αλλά και να προσελκύσει αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και τη νότια Ελλάδα. Είχαμε συζητήσει για κάποιους χώρους, όμως έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ο κ. Κάτσωνας να προσφέρει έναν χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε και είναι εξαιρετικός, μέσα στην Καλαμάτα, δίπλα από τον Περιμετρικό, έχει όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσει να στηριχθεί και από εμάς. Μιλήσαμε με τον κ. Παπαδόπουλο και το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσουμε τη συμμετοχή του Δήμου, ώστε να συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεργαστούμε στενά, ο Δήμος, ο Σύλλογος, η τοπική μας κοινωνία, μπορεί να φέρουμε θετικά αποτελέσματα». 

Τίποτα δεν είναι αδύνατο… Από την πλευρά οι υπεύθυνοι του ΓΣ Ακρίτα 2016 με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώνουν: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο! To αποδεικνύει ο Πέτρος Παπαδόπουλος για άλλη μια φορά, μιας και τη δύσκολη αυτή περίοδο, συνεχίζει την προσπάθεια για να έχουν τα παιδιά της Καλαμάτας και Μεσσηνίας ό,τι καλύτερο για να αθληθούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους στο στίβο. Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αθλητικής εγκατάστασης ΚΕΝΤΡΟ ΡΊΨΕΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΑΚΡΙΤΑΣ στην Καλαμάτα! Οι εργασίες συνεχίζονται το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Το προπονητήριο ρίψεων κατασκευάζεται από το ΓΣ Ακρίτα 2016 στο Απρόχωμα Καλαμάτας στην τοποθεσία του πρώην εργοστασίου του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα,  με την ευγενική διάθεση του χώρου από τον κ. Νικήτα Κάρτσωνα και την οικογένεια Βρέττη. Θα περιλαμβάνει κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας. Βοηθητικές υποδομές θα συμπληρωθούν ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος για θεατές, φιλοξενία αγώνων και προπονητικών καμπ. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής κ. Κώστας Δρακόπουλος είναι από το Σεπτέμβριο μέλος της προπονητικής ομάδας του ΓΣ Ακρίτα, με τη δική του τεχνογνωσία θα αναπτυχθούν τα αγωνίσματα των ρίψεων και θα αναδειχθούν αθλητές από τη Μεσσηνία. Η Ακαδημία Ρίψεων αριθμεί σήμερα 25 παιδιά αλλά προβλέπουμε ότι θα μεγαλώσει πολύ αυτός ο αριθμός σύντομα!».

~** 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2020  :                                                           01 .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου 2020  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ νά   έχουμε! ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ να έρθουν  για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2011957417104652224 .-       02.- 

~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  :  

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μας !! 


1.~ Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 01 Νοεμβρίου  2020     ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : 
https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8383886848322902473  .- 

2- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα   02  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3947124920807744332  .-   

3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  03 Νοεμβρίου  2020   :  4.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  04 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6920637649873198817  .-

 5.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7804806556475854799  .- 

6.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6816149062386365746  .- 

7.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/238444435096472498  .-  

8.- Αρφαρά  Μεσσηνίας    Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/7618936864284034836  .- 

9.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7292864674591545841  .- 

10.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας Το Α  και το Ω ..  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους και για όλα  ..  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου 2020:  https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/8639153183263225834/891578008382039345  .-  

11.- Αρφαρά   Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  10  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6900032432199794218 .- 

12.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/4946969007565870017 

13.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  12 Νοεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/1886846350432611275  .-

14.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/7363354278165168927  .-

15.~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  14 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/4241561868834728777  .-   

16 .-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  15  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/3359347221496432052

17 ~Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  16 Νοεμβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/3902454669599402839  .- 

18 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 17 Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/5277118940804051682  .-

19.~Αρφαρά Μεσσηνία  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  18 Νοεμβρίου  2020   : https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/1767712485321247325

20.-.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/8433303383880747408  .-  

21.-Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/2321342416086533597  .-        

22.-.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 21  Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/205810881926802950  .-  

23 Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  22 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6468522409292131429  .-  

24 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  23 Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2865705772525572476  .-

25.- Αρφαρά Μεσσηνίας  η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 24  Νοεμβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7570796526153025533  .

26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  25 Νοεμβρίου 2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5937152935256946454  .-    

27.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 26  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6560064242380821812  .-                    

28.- .-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  27  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/1069238248226068802 .-   

29.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  Ενημέρωσης  Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/635945421390597889  .-  

30.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 29  Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5331926677672661985   .-                31.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Δευτέρα 30  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8978724356745632426    .- 

  

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2020  : 

1.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  01  Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1085161594806063335  .- 

2.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  01 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8947210630002704439  .- 

 3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 03 Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/3945385915535895562    .- 

28.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  27 Οκτωβρίου 2020   :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7777659860939029992  .- 

29.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2102634080065369120  .-

30.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7648188433423992845  .- 

31.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   το αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  30  Οκτωβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6535361695230097166  .- 

32.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/737117864827513198  .-  

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου