ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σκέψεις  ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  2012 :
Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΟΤΕΥΜΕΝΩΝ !!!

Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !
 ** ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ !
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ !
 *** Σίγησε για πάντα ο Αλέξανδρος Σχινάς,
η "φωνή της Ελευθερίας" στη Deutsche Welle τον καιρό της δικτατορίας!

~ *"Έφυγε" το Σάββατο 11/2,στα 88 του χρόνια, στο Έσσεν της Γερμανίας ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σχινάς, η πιο χαρακτηριστική φωνή της Deutsche Welle τον καιρό της δικτατορίας!**Κάθε βράδυ στις δέκα παρά είκοσι χιλιάδες Έλληνες συντονίζονταν στα βραχέα για να ακούσουν τη «φωνή της ελευθερίας» από την Κολωνία. **Η Deutche Welle έγραψε για τον Αλέξανδρο Σχινά*Έχουν γραφεί και λεχθεί αρκετά για τον ρόλο της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle τον καιρό της δικτατορίας, όταν εκατομμύρια Έλληνες κάθε βράδυ στις δέκα παρά είκοσι αναζητούσαν στη μπάντα των βραχέων τη «φωνή της ελευθερίας» από την Κολωνία.
*  Η Deutche Welle έγραψε για τον Αλέξανδρο Σχινά
~ Έχουν γραφεί και λεχθεί αρκετά για τον ρόλο της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle τον καιρό της δικτατορίας, όταν εκατομμύρια Έλληνες κάθε βράδυ στις δέκα παρά είκοσι αναζητούσαν στη μπάντα των βραχέων τη «φωνή της ελευθερίας» από τη Γερμανία. Από τις πιο συναρπαστικές ραδιοφωνικές παρουσίες τότε ήταν ο Αλέξανδρος Σχινάς, όχι μόνο για την ανένδοτη αντιδικτατορική γραμμή των σχολίων του, αλλά και για το πάθος και τη θέρμη του ύφους του. Πολέμησε με τον τρόπο αυτό όχι απλά τη χούντα, αλλά συνολικότερα την πολιτική και πνευματική καθυστέρηση και υπανάπτυξη στην Ελλάδα.
~ Ο Αλέξανδρος Σχινάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924 και, όπως αρεσκόταν να αναφέρει ο ίδιος στα βιογραφικά του σημειώματα, τελείωσε το Βαρβάκειο, όχι όμως και τη Φυσικομαθηματική Σχολή, στην οποία σπούδασε για λίγο χημεία. Η ανέμελη νιότη στην Κηφισιά επρόκειτο να τελειώσει απότομα με την επώδυνη στρατιωτική θητεία την εποχή του εμφυλίου. Στη συνέχεια περιηγήθηκε τη Δυτική Ευρώπη για να καταλήξει στη Γερμανία το 1959. Υπήρξε ανταποκριτής της ΕΙΡ ήδη από το 1963 και μετά την επταετία συνεργάτης της ΕΡΤ από το 1974.
~ Ως συγγραφέας ο Αλέξανδρος Σχινάς υπήρξε ολιγογράφος και καίριος. Το βιβλίο του «Αναφορά περιπτώσεων» που κυκλοφόρησε το 1966 υπήρξε για την εποχή του πρωτοποριακό και ασκώντας μεγάλη επίδραση στους ομοτέχνους του συνέβαλε στην ανανέωση του νεοελληνικού αφηγηματικού λόγου. Ο Αλέξανδρος Σχινάς κυριολεκτικά δεν είχε άλλο στο νου του πέρα από την ελευθερία και τη γλώσσα. Το αίτημα μιας εκσυγχρονισμένης παιδείας τον απασχόλησε επί πολλά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και καρπός αυτής της ενασχόλησης υπήρξε η σειρά εκπομπών του από τη DW που κυκλοφόρησε το 1977 με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Για την υπεράσπισι της ελληνικής εγκεφαλοκρηπίδας».
~ Ήδη πριν από το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη στις αρχές του 2011 ο Αλέξανδρος Σχινάς είχε αποσυρθεί στο Έσσεν, πλήρης ημερών πλέον και αφουγκραζόμενος το αναπόφευκτο. Ένιωθε πως το μεγάλο όνειρο της ζωής του να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη και πραγματικά προοδευμένη δημοκρατία δεν είχε γίνει πραγματικότητα. Ήταν αργά πια για άλλες εκπομπές, για νέες μάχες. Κι έτσι μας άφησε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.
* Εν αγάπη και τιμή
Η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle

*** Ολόκληρη η δήλωση - φωτιά του Γ. Μανώλη για τον Σαμαρά...
*"Υπέκυψες στον Άρη... Και τώρα συνεχίζεις χέρι - χέρι με Βενιζέλο και Παπανδρέου"**Την απομάκρυνσή του* από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ο πρώην βουλευτής και μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συνδικαλιστικού τομέα του κόμματος, Γιάννης Μανώλης, με ανακοίνωσή του στην οποία βάλλει κατά του Αντ. Σαμαρά. *«Απαντώντας στο δίλλημα* που έθεσε ο πρόεδρος, μετά από υπόδειξη του Aρη, ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο, ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε, δηλώνω πως πράγματι... οι δρόμοι μας χωρίζουν», αναφέρει σε δήλωσή του που διαμοίρασε στη Βουλή ο κ. Μανώλης.-
~ Προσθέτει επίσης ότι ίδιος παραμένει σταθερός στο δρόμο που ο πρόεδρος χάραξε και ακολουθεί το κόμμα τα δύο τελευταία χρόνια. «Αυτός επέλεξε να αλλάξει δρόμο, κάνοντας τη μεγάλη στροφή, διαγράφοντας το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας και απειλώντας τα στελέχη, ότι αν δεν γίνουν δηλωσίες υπέρ του μνημονίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», αναφέρει.
* «Συνεχίστε χωρίς εμάς κύριε πρόεδρε, χέρι-χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Αλλωστε, δεν έχετε πια καμία διαφορά», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μανώλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ένας Μασόνος αποκαλύπτει το σχέδιο «Ελληνική κρίση» από το 2008
~ H μυστική “λύση” των Rothschild για το ελληνικό “πρόβλημα”Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 18 Μαΐου 2008.Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να "δημιουργήσει" το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να "βρει" τη "λύση" σύντομα.από τον Jean d'Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com) / μετ. *ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ*Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.-
** Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να "δημιουργήσει" το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να "βρει" τη "λύση" σύντομα.
** Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.
** Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι - πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
** Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)
** Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή "παγκόσμια ύφεση" που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.
** Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.
** Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την "απαραίτητη" δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
** Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)
** Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη "ελίτ". Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.
** Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας.
** Σχ. ΚΟ: Επεξήγηση περί Χαζάρων: Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους Αραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 χρόνια. Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευση τους στον εξιουδάϊσμό των Χαζάρων, μιας τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας.-

**** Η τραγωδία της δεύτερης δανειακής σύμβασης
~ *Μετά από μια νύχτα ατελείωτων διαδηλώσεων με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους και δεκάδες πυρκαγιές να καίνε το κέντρο της Αθήνας, το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο μνημόνιο και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση με ψήφους 199 υπέρ.**Την νέα δανειακή σύμβαση καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ πλην δύο, 21 βουλευτές της ΝΔ και 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου ήταν να διαγράψουν τους 21 και 13 βουλευτές αντίστοιχα των κομμάτων τους που παραβίασαν την λεγόμενη κομματική πειθαρχία. Μέσα σε μια νύχτα δηλαδή 43 βουλευτές διαγράφηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα. Έτσι το ΠΑΣΟΚ έμεινε με 130 βουλευτές, η ΝΔ με 62 ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές έφτασαν τους 52. Το ελληνικό πολιτικό σκηνικό κατέρρευσε.
* Αυτό που καθιστά όμως την ελληνική συνθήκη εντελώς σουρεαλιστική είναι τα νούμερα του νέου διακανονισμού του χρέους για τα οποία έγινε η σύγκρουση. Το 2008 το ελληνικό δημόσιο χρέος βρισκόταν στα 260 δις ευρώ. Το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας έφτανε τα 110 δις ευρώ και το δεύτερο – που διαλύει τα κόμματα και τη χώρα – τα 130 δις ευρώ. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα ποσά ό,τι θα μείνει ως ελληνικό ομολογιακό χρέος μετά την επιβολή κουρέματος της τάξης του 50% στους πιστωτές, βλέπουμε ότι η Ευρώπη θα μπορούσε απλά να έχει πληρώσει όλο το λογαριασμό το 2008 και να έχει γλιτώσει 80 δις ευρώ. Βεβαίως πρόκειται για απλούστευση ενός πολύπλοκου ζητήματος, παρά ταύτα τα νούμερα είναι εκκωφαντικά.
* Με τον ευρωπαϊκό διακανονισμό λοιπόν η Ελλάδα φορτώνεται ένα χρέος 340 δις ευρώ που εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο, κι ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν τρία χρόνια, με την επίσημη ανεργία στο 21%, την υστέρηση εσόδων στο 7% και το πολιτικό σύστημα σε διάρρηξη. Επομένως οι Έλληνες πολιτικοί και οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες μετέτρεψαν ένα πρόβλημα της τάξης των 250 δις ευρώ σε μείζονα κρίση που απειλεί την ύπαρξη του ευρώ. Ακόμα χειρότερα, η άρνησή τους να συνεργαστούν εποικοδομητικά και οι λανθασμένες τους πολιτικές γύρω από την ιδέα της ‘επεκτατικής δημοσιονομικής σύσφιξης’ οδήγησαν την Ελλάδα σε μια ύφεση που απειλεί με μόλυνση όλες τις οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και δη χωρίς την παραμικρή ένδειξη που να λέει ότι η χώρα έχει γίνει πιο ανταγωνιστική σήμερα από ό,τι ήταν πριν τρία χρόνια.
* Κι από τη στιγμή που έτσι έχουν τα πράγματα, η ιδέα ότι το ‘κούρεμα’, οι διασώσεις και τα νέα δάνεια θα οδηγήσουν με κάποιον άγνωστο τρόπο την Ελλάδα στον περιορισμό του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της τάξης του 120% ως το 2020 μοιάζει εξίσου ανερμάτιστη όσο η αρχική πολιτική συνταγή.
~* Επομένως, τι θα έχουμε στη συνέχεια;
* Υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια. Έχουμε σε εκκρεμότητα την έγκριση της δεύτερης συμφωνίας διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει να δούμε πώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα αφού υποτίθεται ότι έρχονται εκλογές σε δύο μήνες.
* Αν αγνοήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, όπως και ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε στάδιο συρρίκνωσης των ισολογισμών του, ή ακόμη και το ότι η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα καθώς και την απειλή που αντιπροσωπεύει η κρίση στη Λισσαβόνα για την Ισπανία λόγω της μεγάλης έκθεσης των ισπανικών τραπεζών σε πορτογαλικά ομόλογα, ίσως θα μπορούσαμε να ελπίζουμε στην επιστροφή της σταθερότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές μέσα στους επόμενους μήνες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ευρώπη πιθανότατα να έχει μια ευκαιρία να επεξεργαστεί μια μόνιμη και αξιόπιστη λύση. Ως τη στιγμή βεβαίως που η Ελλάδα ή και η Πορτογαλία θα χρειαστούν μια ακόμη διάσωση.

**** #189 Πόσο σφάζονται τα επιδόματα ανεργίας
~ *O Υπουργός Ανεργίας κος Κουτρουμάνης συσκέπτεται σήμερα με τους υπόλοιπους διασώστες μας. Συγκεκριμένα τον Εθνικό μας Ρήτωρα και τον κο ΑΤΜ για το πόσο να κουρευτούν τα επιδόματα ανεργίας.* Προχτές στις 12/2/2012 οι 199 αμαυρότερες κηλίδες της σύγχρονης νεοΕλληνικής Ιστορίας ακύρωσαν και τυπικά τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Θερίζοντας τους βασικούς μισθούς κατά 22 έως 32% και διακορεύοντας μερικά ακόμη άρθρα του σφουγγαρόπανου που κατέληξε να είναι το κείμενο του συντάγματος.
**Όμως δεν είνα δυνατόν να βάλουν μαχαίρι στον λαιμό των εργοδοτών για να ρίξουν τους μισθούς αν οι ίδιοι δεν θέλουν. Για παράδειγμα όπως ακριβώς ένας εργοδότης μπορεί λόγω της υψηλής ανεργίας να προσλάβει με μειοδοτικά μισθολογικά κριτήρια ("Δεν συμφωνείς με τόσα είπες; Ο επόμενος παρακαλώ"), έτσι και ένας εργαζόμενος με άλφα δεξιότητες, ή που για xψz λόγους γυαλίσει στον εργοδότη μπορεί αντίστοιχα να προσληφθεί με... πλειοληπτικά μισθολογικά κριτήρια.
* Αλλά -και να πως συνδέονται ευθέως οι ιδιωτικοί μισθοί με τα έξοδα του κράτους- το ίδιο ασφαλώς δεν ισχύει με τα επιδόματα ανεργίας! Τα επιδόματα ανεργίας δεν καθορίζονται βάσει προσφοράς και ζήτησης ή βάσει του μέσου μισθού αλλά βάσει του κατώτατου νόμιμου μισθού. Αναρωτιέμαι αν καταργούνταν εντελώς το κατώτατο πλαφόν όπως αρχικά ζητούσαν οι πλειστηριαστές της τρόικας -ώστε θεατρικά να "συμβιβαστούν" με 22-32% κλάδεμα, το έχετε πιάσει πλέον έτσι;- το επίδομα ανεργίας που θα έφτανε; Βάσει του ισχύοντος 55% του κατώτατου μισθού θα έφτανε στο μηδέν, γιατί 55% του 0 είναι 0.
* Οπότε ο Υπουργός Ανεργίας, ο υπουργός με αντικείμενο την διατήρηση και αύξηση της ανεργίας της χώρας, στο οποίο αναντίρρητα διαπρέπει, λόγω που είναι μεγάλη ψυχούλακαι νοιάζεται για τους επιδοτούμενους άνεργους (για όσους έληξε το επίδομα χέστηκε), θα ζητήσει από τα αφεντικά του τα επιδόματα να υπολογίζονται βάσει του 65-70% του κατώτατου μισθού αντί του 55%. Άρα αν καταλήξουν στο 65% του νέου "μισθού" από τα σημερινά 461€ του εισαγωγικού επιδόματος ελεύθερων και ωραίων ή παντρεμένω δίχως παιδί πάμε στα 425€, ανέργων με ένα παιδί στα 467 € και δυο παιδιά στα 510 € κ.ο.κ. (+10% για κάθε παιδί). Αλλά αν το εφέντη Τόμσεν τους πει ως συνήθως την Δανέζικη εκδοχή του "Το άλλο με τον Τοτό το μάθατε;" μιλάμε για 359, 396 και 432 € αντίστοιχα.
* 300 θεματοφύλακες της κακιάς ώρας να ξέρετε ένα πράγμα : Όταν εκραγεί πραγματικά ο κόσμος, όταν αφήσουν όλοι τις πολυθρόνες, τις TV και τα πληκτρολόγια δεν θα ξέρετε από που να φύγετε. Και αυτό θα γίνει όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται όλα αυτά και πέσει πραγματική πείνα. Παίζετε με την φωτιά και αν μας κάνετε ότι ακριβώς έκανε το ΔΝΤ στους Ασιάτες, όπου ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους ενώ παράλληλα το ΔΝΤ απαγόρευε κάθε παρέμβαση από το κράτος ("Αφήστε τους όλους να ψωφήσουν σαν τα σκυλιά, αναλώσιμοι είναι. Το χρήμα πρέπει να ρέει σε εμάς και μόνο"), τότε η φωτιά θα σας κάψει. Αλλά για αυτό έχετε μονίμως stand-by τα ελικόπτερα μπαγασάκιδες ε;

**** Η Ελλάδα, την «πάτησε» 199 φορές!!
~ Τα ρέστα τους έπαιξαν την τελευταία εβδομάδα οι Μνημονιακοί πολιτικοί , ο Πρωθυπουργός και οι παπαγάλοι και οι καρδερίνες της ενημέρωσης! Ποντάρισαν στο φόβο και στην ανέχεια του Ελληνα πολίτη και μας σέρβιραν το φοβερό ψέμα, ότι ή άλλη λύση εκτός από το μνημόνιο δεν υπάρχει! Συνέδεσαν την υπογραφή του Μνημονίου με την αναγκαστική έξοδο από το ευρώ και την κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας!Πρόκειται για το...............μεγαλύτερο ψέμα, που είπε το πολιτικό προσωπικό της χώρας στους ελληνες, από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους το 1821!Δεν θα μας ξαναδανείσει κανείς είπαν και η χώρα θα καταρρεύσει!
~* Ενώ γνώριζαν καλά, ότι υπήρχε και άλλη λύση!
~ Στάση πληρωμών και άρνηση υπογραφής του νέου και εγκηματικότερου από του πρώτου, Μνημονίου!
~ Στο άκουσμα και μόνο αυτής της φράσης, η πολιτική της φράου Μέρκελ θα κατέρρεε και θα έσπευδε η ίδια να αναθεωρήσει την πολιτική της!
~* ΝΑΙ, η Ελλάδα θα πέρναγε Δυο με ΤΡΙΣ μήνες φοβερών κλυδωνισμών!
~ Αλλά αυτοί που σήμερα μας εκβιάζουν, θα έσπευδαν μετά από ένα τρίμηνο να μας ξαναδανείσουν, κι ας μην τους πληρώναμε!
~ Εκτος αυτού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το έκαναν αυτό, προκειμένου να αποκλείσουν μη Δυτικούς, από το να μας δανείσουν, μιας και η Ελλάδα, σε μια τέτοια περίπτωση θα αποτελούσε για Ρώσυς, Ινδούς και Κινέζους, μια ελκυστικότατη επένδυση!
~ Σιγά να μην τους άφηναν οι δύο όχθες του Ατλαντικού, να αρπάξουν τον καλύτερο πελάτη τους!
~ Μπράβο στους 45 που διαφοροποιήθηκαν από τα ξεπουλημένα κόμματα εξουσίας που εκμαυλίζουν τον κόσμο με το δόγμα της Σχολής Σικάγου, που προωθεί στην Ελλάδα η κα Λαγκάρντ αυτοπροσώπως με τους εκπροσώπους της, κ. Σαμαρά και Παπανδρέου!
~ Λύσεις υπήρχαν πολλές και όχι μόνο αυτή που προτείνω εδώ!
~* Καταξιωμένοι οικονομολόγοι, τις φώναξαν δυνατά αλλά οι γκουβερνάντες της εξουσίας, τις έπνιξαν από τα κανάλια και τις εφημερίδες! Και όχι απλά τις έπνιξαν, αλλά παρουσίασαν το Μνημόνιο ως την σωτηρία της Ελλάδας και την μοναδική λύση!
~ Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή, ένας Τραπεζίτης, ο Λουκάς, έδωσε την χαριστική βολή στο μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, με την ελπίδα ότι η χώρα θα παραδοθεί βορά στους Τραπεζίτες!
~ Η Ελλάδα, την πάτησε! Στοιχημάτισε σε ανθρώπους και κόμματα, που την ίδια στιγμή, στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεωκοπίας της χώρας! Και την πάτησε 199 φορές! Τόσες όσες και τα "ΝΑΙ" που είπαν οι εκπρόσωποι των Ελλήνων, που αποδείχτηκαν τελικά ... εκπρόσωποι της Λαγκάρντ και του ΔΝΤ!
~ Κι αυτό, δεν θα μείνει ατιμώρητο!

*** Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης !

*** Περικοπή 20% στην κρατική επιχορήγηση κομμάτων
* Ο Τάσος Γιαννίτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας στην παρούσα Βουλή για το πολιτικό χρήμα, υπογραμμίζοντας πάντως την ανάγκη μείωσης τουλάχιστον κατά 20% της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. * Απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.
 * Επικαλούμενος παράλληλα και τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για πιθανές εκλογές τον Απρίλιο, σημείωσε ότι, αν και ο ίδιος δεν ξέρει την ημερομηνία, «όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι πάμε σε εκλογές».

*** Επιστροφή Μεϊμαράκη στην κομματική δράση
*Μπορεί να διαγράφτηκαν 22 βουλευτές από τη ΝΔ, επανήλθε ωστόσο στον κεντρικό μηχανισμό ένα στέλεχος... από τα παλιά.
 * Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ – με βασικό καθήκον την προετοιμασία του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.
 * Εντύπωση προκάλεσε και η επιλογή των προσώπων που θα αντικαταστήσουν τους (διαγραφέντες) κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Κώστα Μαρκόπουλο και Μανώλη Κεφαλογιάννη. Οι θέσεις τους καλύπτονται από τον “μετριοπαθή” Κώστα Μουσουρούλη και τον “σαμαρικό” Μάριο Σαλμά.
 * Αναβαθμίζονται επίσης οι “μεσαιοχωρίτες” Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (τομεάρχης Εμπορίου) και Αλ. Κοντός (Περιφερειακής Πολιτικής) –ο τελευταίος, με την επιλογή αυτή, “αποκαθάρεται” από τις κατηγορίες που είχε δεχθεί στην υπόθεση Βατοπεδίου.

*** Τεκτονίδου: "Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο από την κοινωνία"

~ Για «μεταλλαγμένο» ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο σε επιστολή που έχει αναρτήσει στην προσωπική της ιστοσελίδα, η διαγραφείσα βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου, αιτιολογώντας με τον τρόπο αυτό την απουσία της από την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή για το νέο οικονομικό πρόγραμμα όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
 ~ «Το ΠΑΣΟΚ ήταν η ψυχή των ανθρώπων που το πίστευαν, ήμασταν εμείς που το στηρίξαμε έργω και λόγω», αναφέρει και προσθέτει ότι «σήμερα πια είναι ένα άδειο πουκάμισο, ένα αδιέξοδο μονοπάτι» και, τελικά, πως «το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία».
 ~ Παράλληλα αφήνει αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία του νέου οικονομικού προγράμματος: «Επέλεξα να απέχω από μια ψηφοφορία, γιατί μια Βουλή με κοντινή ημερομηνία λήξης δε νομιμοποιείται με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποφασίζει για ένα τεράστιο θέμα που θα καθορίζει τη ζωή των Ελλήνων για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θέτει εν αμφιβόλω την εθνική κυριαρχία», εκτιμά.
 ~ Και συνεχίζει: «Είναι ντροπή να μοιράζεται στους βουλευτές το κείμενο του κατάπτυστου μνημονίου ελάχιστο χρόνο πριν την ψήφισή του, αποτελεί ύβρι προς τη δημοκρατία η όλη διαδικασία».
 ~ Ακόμη, η κ. Τεκτονίδου αφήνει αιχμές προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι χαίρεται που με την αποχή της από την ψηφοφορία «βοήθησα να βρει ο πρόεδρος τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες και μόνο γι΄ αυτό άξιζε τον κόπο».

***  Γερμανία: Το 57% των μάνατζερ θέλει εκτός Ευρωζώνης την Ελλάδα

* Σε ποσοστό 57% οι Γερμανοί μάνατζερ εταιρειών ζητούν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, σύμφωνα με προδημοσίευση δημοσκόπησης που διενήργησε το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Manager Magazine».
 * Στο ίδιο δημοσίευμα, φιλοξενείται συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν χρειαστεί να εξαναγκαστεί, καθώς, όπως λέει, «ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης».
 * Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας εξηγεί ότι το κοινό νόμισμα θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν υπήρχε και κοινή δημοσιονομική, οικονομική και φορολογική πολιτική, προβλέπει ότι πλησιάζουμε στην Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» και τονίζει ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται υπερβολικά η Γερμανία.
 * Καλεί μάλιστα την Ελλάδα να διευκολύνει την Ευρώπη αποχωρώντας και μιλάει για μια χώρα «με συνταξιούχους- φαντάσματα και πλούσιους που δεν πληρώνουν φόρους, χωρίς λειτουργική διοίκηση», η οποία, προσθέτει, δεν έχει θέση στην Ευρώπη, αλλά ίσως θα μπορούσε να ξαναγίνει ανταγωνιστική με υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος.

***Βέλγιο: Προορισμός διακοπών η Ελλάδα

~ Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα De Morgen με τίτλο "Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διακοπών περισσότερο από ποτέ", αναφέρεται, ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν λειτουργούν ανασταλτικά για τους Βέλγους τουρίστες, οι οποίοι εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως χώρα διακοπών.
 ~ Το δημοσίευμα παραθέτει τις απόψεις Βέλγων ταξιδιωτικών πρακτόρων, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι η Ελλάδα προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον διακοπών για τους Βέλγους τουρίστες. Όπως μάλιστα διευκρινίζουν, τα προβλήματα παρουσιάζονται αποκλειστικά στην Αθήνα, η οποία όμως "δεν προσελκύει παρά ένα μικρό κομμάτι των τουριστών συγκριτικά με τα νησιά".
 ~ Επίσης, οι εν λόγω εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων διαβεβαιώνουν, ότι όσοι προτιμήσουν την Ελλάδα σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, πρόκειται να τύχουν ακόμα καλύτερης εξυπηρέτησης, καθώς "όλοι στην Ελλάδα συνειδητοποιούν ότι ο τουρισμός αποτελεί το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και είναι αποφασισμένοι να τον προστατεύσουν ως κόρην οφθαλμού".
 ~ Ωστόσο, προσθέτουν, ότι δεν έχει σημειωθεί καμιά διαφοροποίηση σε σχέση με τις περυσινές τιμές, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος των διακοπών στην Ελλάδα να κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

*** Από άμυνα και Δημόσιο τα 325 εκατομμύρια

* Μέσω περικοπών σε αμυντικές δαπάνες και επιτάχυνσης των μειώσεων στους μισθούς του Δημοσίου θα προέλθουν τα 325 εκ. ευρώ που απομένουν για τη συμφωνία στη νέα δανειακή σύμβαση, κάτι που φέρεται να συζητείται στο υπουργικό. * Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συμμετέχει και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, την παραίτηση του οποίου ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έκανε δεκτή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως έκανε δεκτές τις υπόλοιπες πέντε παραιτήσεις που του υπεβλήθησαν (Γεωργιάδης, Ροντούλης, Γεωργίου, Ξενογιαννακοπούλου, Κουτσούκος).


***Rehn: Είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία

* Είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn.  * Σε ερώτηση εάν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη, ο Rehn απάντησε: «Από ό,τι γνωρίζω» θα γίνει Eurogroup την Τετάρτη. Και πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητο να γίνει η συνάντηση ώστε να προχωρήσει τόσο το νέο πακέτο στήριξης όσο και το PSI.
 * Παράλληλα ο Rehn εξέφρασε την κατανόηση του για τη θλίψη και την αναταραχή στην Ελλάδα, τόνισε ωστόσο πως οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να εγγυηθούν για το νέο πρόγραμμα. «Λογικά θα είμαστε σύντομα σε θέση να αποφασίσουμε για το δεύτερο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας», είπε.
 * Ο Επίτροπος αναφέρθηκε και στην Ισπανία, λέγοντας πως η κυβέρνηση της χώρας προέβη άμεσα σε ενέργειες κάλυψης της «τρύπας» του ελλείμματος του 2011, ενώ προσδοκά πως θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για τα προβλήματα του ελλείμματος «αναληθή» και «παραπλανητικά».
 ~ "Ιταλία και Ισπανία προχωρούν σε αποφασιστικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", είπε.
 ~ Για τη Γερμανία ανέφερε πως δεν παρουσιάζει υπερβολικές οικονομικές ανισορροπίες.

** ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ γιά σήμερα  14/02/2012 :
~* Για την Σούπερ Λίγκ στο ελληνικό ποδόσφαιρι σε εξ αναβολής αγώνες :
Τετάρτη , 15/02/2012 :
* Δόξα Δράμας - Κέρκυρα
* Λεβαδειακός - Παναιτωλικός

~*Για το  Γιουρόπα Λίγκ Τρίτη 14/02/2012 :  ~ Ρουμπίν Καζάν -Ολυμπιακός Πειραιώς  0-1 , (0-0).-Το γκόλ : 71΄ Ντέϊβιντ Φούστερ  .- ^
~ Πέμπτη , 16/02/2012 :
~ Λοκομοτίβ - Ατλέντικο Μπιλμπάο
~ Άγιαξ - Μάτσεστερ Γιουνάϊτεντ
~ Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ
~ Λάτσιο - Ατλέτικο Μανδρίτης
~ Πόρτο - Μαν Σίτι
~ Ουντινέζε - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης

** Για το Τσάμπιον Λίνκ  Τρίτη , 14/02/2012 :
* Μπάγερν Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα  1-3 ,(0-1) .-^  
* Λυών - ΑΠΟΕΛ  1-0 , (0-0) .-^  
** Τετάρτη , 15/02/2012 :
* Ζενίθ - Μπενφίκα
* Μίλαν - Άρσεναλ

***  Η Μέρκελ «τρώει» την Ελλάδα

~ Αίσθηση προκαλεί το σημερινό καυστικό σκίτσο που δημοσιεύει η εφημερίδα Independent για την κρίση στην Ελλάδα και την στάση του Βερολίνου.Ο σκιτσογράφος έχει τοποθετήσει την Άνγκελα Μέρκελ να φοράει στο λαιμό την ελληνική σημαία για να μην λερωθεί και να τρώει ένα σώμα – μία σαφή αλληγορία με την Ελλάδα- την ώρα που η Αθήνα καίγεται.Η εφημερίδα κάνει μία παραλλαγή του διάσημου έργου του Ισπανού ζωγράφου Φρανσίσκο Γκόγια «Ο Κρόνος τρώει τον γιο του». Το έργο αναφέρεται στον ελληνική μύθο σύμφωνα με τον...οποίο ο Τιτάνας Κρόνος έφαγε όλα τα παιδιά του μόλις γεννήθηκαν από φόβο μήπως τον εκθρονίσουν.

*** Μίκης Θεοδωράκης: Η αλήθεια για την Ελλάδα
~ Η αλήθεια για την Ελλάδα] Με μια επιστολή - «φωτιά» που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά με ονόματα και χωρίς να διστάσει, για μια διεθνή συνωμοσία, με «στόχο της την ολοκλήρωση της καταστροφής της Ελλάδας» . Ο Μίκης αφήνει αιχμές *περί προδοσίας* από* Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου*, λέγοντας πως έκαναν συστηματική εκστρατεία να πείσουν τους ξένους πως *η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί*. Με σκληρή γλώσσα αναφέρεται και στον πρωθυπουργό* Λ. Παπαδήμο*, χαρακτηρίζοντάς τον*τραπεζίτη-πρωθυπουργό*. Ο Μ. Θεοδωράκης δίνει έμφαση στην φράση του πρωθυπουργού «Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν», καθώς διερωτάται ποιοι μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν.
~ Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, στην επιστολή του υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από την τρόικα και το ΔΝΤ και αυτή ονομάζεται «Ρωσία», στην οποία πρέπει να στραφούμε για οικονομική συνεργασία. Επιπλέον συμπληρώνει πως πρέπει να πάψουμε να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από τη Γερμανία και τη Γαλλία.
~ Ο Μ. Θεοδωράκης κλείνει την επιστολή του λέγοντας « Σήμερα είμαι 87 ετών και είναι πολύ πιθανό να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας. Όμως θα πεθάνω με την συνείδησή μου ήσυχη, γιατί εξακολουθώ να κάνω το χρέος μου απέναντι στα ιδανικά της ελευθερίας και του δικαίου ως το τέλος».
* Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:
~ «Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια.
~ Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία. Ως το 2009 δεν υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι μεγάλες πληγές της οικονομίας μας ήταν οι υπερβολικές δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού και η διαφθορά μιας μερίδας του πολιτικού και του οικονομικο-δημοσιογραφικού χώρου. Όμως και για τις δύο πληγές ήταν συνυπεύθυνοι και οι ξένοι. Όπως λ.χ. οι Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Αμερικανοί, που κέρδιζαν δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος του εθνικού μας πλούτου από την ετήσια πώληση πολεμικού υλικού. Αυτή η συνεχής αιμορραγία, μάς γονάτιζε και δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, ενώ προσέφερε πλούτο στα ξένα έθνη.
~ Το ίδιο συνέβαινε και με το πρόβλημα της διαφθοράς. Λ.χ. η Γερμανική Siemens είχε ειδικό κλάδο για την εξαγορά Ελλήνων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετήσει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Επομένως ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα αυτού του ληστρικού ντουέτου, Ελλήνων και Γερμανών, που πλούτιζαν σε βάρος του. Είναι φανερό ότι αυτές οι δύο μεγάλες πληγές θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι ηγεσίες των δύο φιλοαμερικανικών κομμάτων εξουσίας δεν είχαν διαβρωθεί από στοιχεία διεφθαρμένα, τα οποία για να καλύψουν τη διαρροή του πλούτου (που ήταν προϊόν της εργασίας του ελληνικού λαού) προς τα ταμεία των ξένων χωρών, κατέφευγαν στον υπέρμετρο δανεισμό, με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να φτάσει στα 300 δισ. ευρώ, δηλαδή το 130% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος).
~ Με την κομπίνα αυτή οι ξένοι που προανέφερα κέρδιζαν διπλά. Πρώτον από την πώληση των όπλων και των προϊόντων τους. Και δεύτερον από τους τόκους των χρημάτων που δάνειζαν στις κυβερνήσεις και όχι στον λαό. Γιατί όπως είδαμε, ο λαός ήταν το κύριο θύμα και στις δύο περιπτώσεις. Ένα παράδειγμα και μόνο θα σας πείσει. Οι τόκοι του δανείου του ενός δισ. δολλαρίων που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα 1986 από μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, έφτασαν στα 54 δισ. ευρώ και ξεπληρώθηκαν τελικά το … 2010!
~ Ο κ. Γιούνγκερ εδήλωσε προ ενός έτους ότι είχε διαπιστώσει τη μεγάλη αιμορραγία των Ελλήνων από τις υπερβολικές (και αναγκαστικές) δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού από Γερμανία και Γαλλία συγκεκριμένα. Και συμπέρανε ότι έτσι οι πωλητές μας οδηγούν σε βέβαιη καταστροφή. Όμως ομολογεί ότι δεν προέβη σε καμμιά ενέργεια, για να μη βλάψει τα συμφέροντα των φιλικών του χωρών! Στα 2008 υπήρξε η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ήταν λοιπόν επόμενο να επηρεαστεί και η ελληνική οικονομία. Εν τούτοις το επίπεδο ζωής, αρκετά υψηλό, ώστε να έχουμε καταταγεί μεταξύ των 30 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, έμεινε βασικά το ίδιο. Υπήρξε όμως άνοδος του δημοσίου χρέους.
~ Όμως το δημόσιο χρέος δεν οδηγεί αναγκαστικά σε οικονομική κρίση. Τα χρέη μεγάλων χωρών όπως λ.χ. οι ΗΠΑ και η Γερμανία υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα είναι εάν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και παραγωγή. Τότε μπορεί κανείς να δανείζεται από τις μεγάλες Τράπεζες με επιτόκιο έως 5%, έως ότου περάσει η κρίση. Σ’ αυτή τη θέση ακριβώς βρισκόμασταν στα 2009, όταν έγινε η κυβερνητική αλλαγή τον Νοέμβριο και ανέλαβε πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου.
~ Για να κατανοηθεί τι σκέπτεται σήμερα ο ελληνικός λαός για την καταστροφική πολιτική του, παραθέτω δύο νούμερα: Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το 44% των ψήφων. Σήμερα τα γκάλοπ του δίνουν 6%. Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (που όπως είπα αντανακλούσε την ευρωπαϊκή) με δάνεια από τις ξένες Τράπεζες και με το σύνηθες επιτόκιο δηλαδή κάτω από 5%. Εάν το έκανε αυτό, δεν θα υπήρχε για τη χώρα μας το παραμικρό πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα θα συνέβαινε, γιατί βρισκόμασταν σε φάση οικονομικής ανάπτυξης κι έτσι ασφαλώς θα ανέβαινε το βιοτικό μας επίπεδο.
~ Όμως ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη ξεκινήσει τη συνωμοσία του εναντίον του ελληνικού λαού από το καλοκαίρι του 2009, όταν συναντήθηκε κρυφά με τον Στρως Καν, με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα κάτω από την ηγεμονία του ΔΝΤ. Η πληροφορία για τη συνάντηση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο του ΔΝΤ.
~ Για να φτάσουμε όμως έως εκεί, θα έπρεπε να παραμορφωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ώστε να φοβηθούν οι ξένες Τράπεζες και να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού σε απαγορευτικούς αριθμούς. Αυτή η επαχθής επιχείρηση ξεκίνησε με την ψεύτική εκτίναξη του Δημοσίου Ελλείμματος από το 9,2% στο 15%. Για την κακουργηματική αυτή πράξη ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης παρέπεμψε προ 20 ημερών στην Δικαιοσύνη τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου (υπουργό των Οικονομικών).
~ Ακολούθησε η συστηματική εκστρατεία του κ. Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη που διήρκεσε 5 μήνες, κατά την οποία προσπαθούσαν να πείσουν τους ξένους ότι η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί, ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και επομένως ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της χώρας. Σε κάθε τους δήλωση ανέβαιναν τα επιτόκια, ώστε να μην μπορούμε πια να δανειστούμε, οπότε η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα να πάρει τον χαρακτήρα της σωτηρίας μας, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε η αρχή του θανάτου μας.
~ Τον Μάιο του 2010 υπεγράφη από έναν και μόνο Υπουργό το περίφημο Μνημόνιο, δηλαδή η πλήρης υποταγή μας στους δανειστές μας. Το ελληνικό δίκαιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις απαιτεί την ψήφιση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας από τα τρία πέμπτα της Βουλής. Άρα στην ουσία το Μνημόνιο και η Τρόικα που σήμερα ουσιαστικά μας κυβερνούν. λειτουργούν παράνομα όχι μόνο για το ελληνικό αλλά και για το ευρωπαϊκό δίκαιο. Από τότε έως τώρα, εάν τα σκαλιά που οδηγούν στο θάνατό μας είναι είκοσι, έχουμε ήδη διανύσει πάνω από τα μισά. Φανταστείτε ότι με το Μνημόνιο αυτό παραχωρούμε στους ξένους την Εθνική μας Αυτοτέλεια και την Δημόσια περιουσία μας. Δηλαδή Λιμάνια, Αεροδρόμια, Οδικά δίκτυα, Ηλεκτρισμό, Ύδρευση, Υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο κλπ. κλπ.
~ Kαι ακόμα τα ιστορικά μας μνημεία όπως η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Επίδαυρος κλπ. αφού έχουμε παραιτηθεί από όλες τις σχετικές ενστάσεις. Σταμάτησε η παραγωγή, ανέβηκε στο 18% η ανεργία, κλείσανε 80.000 καταστήματα, χιλιάδες βιοτεχνίες και εκατοντάδες βιομηχανίες. Συνολικά βάλανε λουκέτο 432.000 επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα, που βυθίζεται κάθε μέρα και πιο πολύ σε μεσαιωνικό σκότος. Χιλιάδες πρώην ευκατάστατοι πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια και κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Στο μεταξύ υποτίθεται ότι ζούμε χάρη στη μεγαλοψυχία των δανειστών μας, της Ευρώπης των Τραπεζών και του ΔΝΤ. Στην πραγματικότητα κάθε πακέτο με τα δεκάδες δισ. ευρώ με τα οποία χρεώνεται η Ελλάδα επιστρέφεται ολόκληρο από κει που έρχεται, ενώ εμείς φορτωνόμαστε νέους αβάσταχτους τόκους. Και επειδή υπάρχει η ανάγκη να διατηρηθεί το Κράτος, τα Νοσοκομεία και τα Σχολεία, η Τρόικα φορτώνει τα μεσαία και τα κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας με υπέρμετρους φόρους, που οδηγούν κατ’ ευθείαν στην πείνα. Γενικευμένη κατάσταση πείνας είχαμε στην αρχή της γερμανικής κατοχής το 1941 με 300.000 νεκρούς σε διάστημα έξι μηνών. Από τότε το φάσμα της πείνας ξανάρχεται στη συκοφαντημένη και δύστυχη χώρα μας. Αν σκεφθεί κανείς ότι η γερμανική κατοχή μας στοίχισε ένα εκατομμύριο νεκρούς και την ολοσχερή καταστροφή της χώρας μας, πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς οι Έλληνες τις απειλές της κ. Μέρκελ και την πρόθεση των Γερμανών να μας επιβάλουν ένα νέο γκαουλάιτερ… Τη φορά αυτή με γραβάτα…
~ Και για να αποδείξω πόσο πλούσια χώρα είναι η Ελλάδα και πόσο εργατικός και συνειδητοποιημένος Λαός είναι ο Έλληνας (συνείδηση του Χρέους προς την Ελευθερία και της αγάπης προς την πατρίδα) είναι η εποχή της Γερμανικής Κατοχής από το 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Όταν τα SS και η πείνα σκότωσαν ένα εκατομμύριο πολίτες και η Βέρμαχτ κατέστρεφε συστηματικά την χώρα, έκλεβε την αγροτική παραγωγή και τον χρυσό από τις Τράπεζες, οι Έλληνες έσωσαν από την πείνα τον Λαό με τη δημιουργία του Κινήματος της Εθνικής Αλληλεγγύης και δημιούργησαν έναν παρτιζάνικο στρατό 100.000, που καθήλωσε στην χώρα μας 20 γερμανικές μεραρχίες. Συγχρόνως όχι μόνο κατόρθωσαν οι Έλληνες χάρη στην εργατικότητά τους, να επιζήσουν αλλά υπήρξε και μεγάλη ανάπτυξη της νεοελληνικής τέχνης μέσα στις συνθήκες κατοχής, ιδιαίτερα στους τομείς της λογοτεχνίας και της μουσικής.
 ~ Η Ελλάδα επέλεξε την οδό της αυτοθυσίας για την ελευθερία και συγχρόνως της επιβίωσης. Και τότε μας χτύπησαν αναίτια κι εμείς απαντήσαμε με Αλληλεγγύη και Αντίσταση και επιζήσαμε. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και τώρα με τη βεβαιότητα ότι τελικός νικητής θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτό το μήνυμα στέλνω στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόϊμπλε δηλώνοντας ότι παραμένω πάντοτε φίλος του Γερμανικού Λαού και θαυμαστής της μεγάλης του συνεισφοράς στην Επιστήμη, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη και ιδιαίτερα στη Μουσική! Και η καλλίτερη ίσως απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι εμπιστεύθηκα το σύνολο του μουσικού μου έργου σε δύο Γερμανούς Εκδότες, τον Schott και το ν Breitkopf, που είναι από τους μεγαλύτερους εκδότες του κόσμου και η συνεργασία μου μαζί τους είναι άκρως φιλική. Μας απειλούν ότι θα μας εκδιώξουν από την Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν μας θέλει μια φορά, εμείς αυτή την Ευρώπη των Μέρκελ - Σαρκοζί δεν την θέλουμε δέκα φορές.
~ Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ετοιμάζομαι να πάρω μέρος κι εγώ μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, τον ήρωα που κατέβασε τη Σβάστικα από την Ακρόπολη δίνοντας έτσι το σινιάλο για το ξεκίνημα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αντίστασης ενάντια στον Χίτλερ. Οι δρόμοι και οι πλατείες μας θα πλημμυρίσουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα διαδηλώνουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα. Άκουσα χθες τον τραπεζίτη-Πρωθυπουργό στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό να λέει ότι «έχουμε φτάσει σχεδόν στο μηδέν». Ποιοι όμως μας έφτασαν μέσα σε δυο χρόνια στο ΜΗΔΕΝ;
~ Οι ίδιοι, που αντί να βρίσκονται στη φυλακή, εκβιάζουν τους βουλευτές να υπογράψουν Νέο Μνημόνιο χειρότερο από το πρώτο, που θα εφαρμοστεί από τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες μεθόδους που μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ. Γιατί; Γιατί αυτό επιτάσσει το ΔΝΤ και το Γιούρο Γκρουπ εκβιάζοντάς μας ότι εάν δεν υπακούσουμε, θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία… Εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Όλοι αυτοί οι κύκλοι που ουσιαστικά μας μισούν (ξένοι και Έλληνες) και που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα, απειλούν, εκβιάζουν, με σκοπό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, δηλαδή να μας πάνε κάτω από το ΜΗΔΕΝ, έως την οριστική μας εξαφάνιση. Έχουμε επιζήσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα από τους αιώνες και είναι βέβαιο ότι αν μας οδηγήσουν με τη βία στο προτελευταίο σκαλοπάτι πριν από τον θάνατο, οι Έλληνες όχι μόνο θα επιζήσουν αλλά και θα αναγεννηθούν. Αυτή τη στιγμή έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να ενωθεί δυναμικά ο ελληνικός λαός.
~ Προσπαθώ να τον πείσω ότι η Τρόικα και το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Ότι υπάρχει άλλη λύση. Κι αυτή είναι να αλλάξουμε ριζικά την πορεία του έθνους μας και να στραφούμε προς την Ρωσία για οικονομική συνεργασία και για τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα μας βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας με όρους που θα εξασφαλίζουν το εθνικό μας συμφέρον. Όσο για την Ευρώπη προτείνω να πάψουμε να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από την Γερμανία και την Γαλλία.
~ Όπως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Γερμανία να εξοφλήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλει και που σήμερα μαζί με τους τόκους μπορεί να ανέρχονται στα 500 δισ. ευρώ. Η μοναδική δύναμη που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις επαναστατικές αλλαγές είναι ο ελληνικός λαός ενωμένος σε ένα τεράστιο Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης, ώστε να εκδιωχθεί η Τρόικα (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκές Τράπεζες) από την χώρα. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενες όλες οι παράνομες ενέργειές τους (δάνεια, χρέη, τόκοι, φόροι, αγορές του Δημόσιου πλούτου). Φυσικά οι Έλληνες συνεργάτες τους που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας ως προδότες, θα πρέπει να τιμωρηθούν. Στον σκοπό αυτό (της ενότητας του Λαού σε ένα Μέτωπο) είμαι ολοκληρωτικά δοσμένος και πιστεύω ότι τελικά θα δικαιωθώ.
~ Πολέμησα με το όπλο στο χέρι ενάντια στην Χιτλερική κατοχή. Γνώρισα τα μπουντρούμια της Γκεστάπο. Καταδικάστηκα από τους Γερμανούς σε θάνατο και έζησα ως εκ θαύματος. Στα 1967 ίδρυσα το ΠΑΜ, την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της στρατιωτικής χούντας. Πάλεψα στην παρανομία. Πιάστηκα και φυλακίστηκα στο «σφαγείο» της χουντικής Ασφάλειας. Τελικά και πάλι επέζησα. Σήμερα είμαι 87 ετών και είναι πολύ πιθανόν να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας. Όμως θα πεθάνω με τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί εξακολουθώ να κάνω το Χρέος μου απέναντι στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου ως το τέλος».

***

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και άλλα :
** Στα τρία το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
* Μπορεί να είναι πέντε οι βουλευτές της Μεσσηνίας (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά), αλλά ακολούθησαν τρεις διαφορετικές στάσεις κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
 * Υπέρ του μνημονίου ψήφισαν οι Ν. Γιαννακοπούλου, Αντ. Σαμαράς και Ι. Λαμπρόπουλος. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, κατά των μέτρων για τα εργασιακά και υπέρ των υπόλοιπων διατάξεων τάχθηκε ο Δημ. Κουσελάς, ενώ καταψήφισε το σύνολο της νέας σύμβασης ο Οδυσ. Βουδούρης.
 * Η διαφοροποίηση των δύο τελευταίων από την «κομματική γραμμή» είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του κ. Βουδούρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Κουσελάς δε θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτιά του.
 * «Οι οποίοι ψήφισαν “ναι” επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δε θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος», σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου προς τον κ. Πετσάλνικο.
 * Στην επιστολή, πάντως, δεν εξηγούνται οι λόγοι της παραπομπής, ενώ, στον αντίποδα, για τους υποψήφιους των εκλογών κρίνει η αρμόδια Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Θα πρέπει δε να αναφερθεί, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ότι η επιστολή είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου. Όπως δε μετέδιδαν δημοσιογράφοι αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών, υπήρξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ψήφισαν το μνημόνιο και ζητούσαν τη λήψη μέτρων εναντίον κι εκείνων που δεν το ψήφισαν στο σύνολό του.
 ~* Δημ. Κουσελάς
 * Εξηγώντας τη στάση του στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η ψήφος του «ήταν ψήφος κατά συνείδηση. Ήταν ψήφος που έθετε τα συμφέροντα της χώρας, την κοινωνική συνοχή και την έξοδο από την κρίση.
 * Δεν τοποθετήθηκα κατά του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, θεωρώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήταν πολύ χειρότερα για τη χώρα και το λαό μας αν οδηγούμαστε σε άτακτη χρεοκοπία.
 * Διαφώνησα στα μέτρα που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση και αφορούν στη μείωση του κατώτατου μισθού, στην περαιτέρω μείωση των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, στην κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
 * Όπως αποδείχθηκε στην πράξη από το πρώτο Μνημόνιο, την κύρια ευθύνη διαμόρφωσης του οποίου, όπως και τώρα, είχε η τρόικα, τέτοια μέτρα οδηγούν σε ένα σπιράλ ύφεσης, εσωτερικής υποτίμησης και διόγκωσης της ανεργίας.
 * Δεν αμφισβήτησα ούτε υποβάθμισα τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έγιναν. Όμως, αυτή η διαπραγμάτευση έγινε “με την πλάτη στον τοίχο”, γι’ αυτό δεν μπορούσε να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η χώρα μας βρέθηκε απομονωμένη από την ευρωπαϊκή κοινότητα με μια νεοφιλελεύθερη ηγεσία απέναντί της και χωρίς να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
 * Πιστεύω ότι η στάση που τήρησα ήταν συνεπής με τις αρχές, τη συνείδησή μου και την ιστορική μου διαδρομή».
 ~ Νάντια Γιαννακοπούλου
 * Η Νάντια Γιαννακοπούλου σχολίασε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «με την απόφαση της Βουλής αποτρέψαμε το χειρότερο εφιάλτη, την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, που θα έφερνε τον απόλυτο όλεθρο στις ζωές όλων μας. Θα διέλυε την οικονομία, θα ισοπέδωνε τα εισοδήματά μας, θα στερούσε κάθε ελπίδα ανάκαμψης, καθώς θα οδηγούσε σε απόλυτη κατάρρευση την παραγωγική μας βάση και θα καθιστούσε την Ελλάδα αντικείμενο διεθνούς εξευτελισμού.
 * Η απόφασή μου δεν ήταν εύκολη, καθώς τα μέτρα που συνοδεύουν τη σύμβαση είναι σκληρά, επώδυνα και πολλά από αυτά κοινωνικά άδικα.
 * Όμως, η επιλογή μου ήταν σαφής. Από τη μία, υπήρχε μια δύσκολη επιλογή, με προσωπικό και πολιτικό κόστος, αλλά και κάποιες ελπίδες που δημιουργεί το δάνειο των 130 δισ., ο χρόνος και η παράταση που πήραμε ως χώρα. Από την άλλη, η καταψήφιση και το απόλυτο χάος που θα επικρατούσε, αν η Βουλή δεν είχε υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Στην πολιτική συχνά καλείσαι να επιλέγεις μεταξύ δυσχερειών και ο κανόνας είναι να επιλέγεις το μη χείρον. Αυτό και έπραξα με απόλυτη συνείδηση της ευθύνης μου.
 * Θα χρειαστεί δύναμη από όλους, ψυχικά αποθέματα και κυρίως συνεργασία, όσων πιστεύουν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ε.Ε. και στα προηγμένα κράτη. Πρέπει να το κάνουμε, γιατί αν αποτύχουμε, τα μεγαλύτερα θύματα της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης θα είναι οι αδύναμοι, οι άνεργοι και όσοι στηρίζονται στο κράτος πρόνοιας.
 * Δεν μπήκα στην πολιτική για να κάνω δημόσιες σχέσεις, ούτε για να συμβάλλω στη διαιώνιση του πελατειακού και συντεχνιακού συστήματος, που μας οδήγησε ως εδώ. Με όσες δυνάμεις έχω, θα παλέψω για να βγάλουμε την πατρίδα μας από τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Και τον αγώνα μου αυτό, τον έδωσα και θα τον δίνω συντεταγμένα, μέσα από το ΠΑΣΟΚ, που, παρά τα λάθη του, αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί το βασικό πυλώνα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και μια δύναμη ευθύνης και σταθερότητας για την πατρίδα μας».
 ~ Οδ. Βουδούρης
 * Ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Μεσσηνίας, ανέφερε στο «Θ»: «Δεν αμφισβητώ την καταστατική δυνατότητα του προέδρου να διαγράψει όποιον θέλει. Αναρωτιέμαι, όμως, για την πολιτική νομιμοποίηση αυτής της διαγραφής, όταν ξέρουμε ότι η πολιτική που έχουμε ακολουθήσει, της οποίας ήταν επικεφαλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κι αυτό το λέω με κάθε σεβασμό, μας οδήγησε στην ανάγκη να παραδώσουμε την εξουσία, όταν ξέρουμε ότι η πολιτική που υποστηρίζουμε τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου έχει οδηγήσει στην πλήρη αναξιοπιστία της απέναντι στους εταίρους μας κι όταν ξέρουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία των οπαδών μας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη στην ηγεσία του κόμματος, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.
 * Δεν πρόκειται άλλωστε, για διαγραφή μερικών μελών της Κ.Ο. Διαγράφηκε ένα ολόκληρο τμήμα του ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι σαν αυτοακρωτηριασμός. Έχει διαγραφεί περίπου το 20% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι προφανές ότι εκπροσωπούν ένα ακόμη μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ.
 * Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να ξανασυζητηθεί με νηφάλιο και δημοκρατικό τρόπο, αν δε θέλουμε να προχωρήσουμε σε διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
 * Θεωρώ ότι ακόμη κι αν έχω διαγραφεί με απόφαση του προέδρου από την Κ.Ο., συνεχίζω να εκπροσωπώ ένα πολύ μεγάλο μέρος των ανθρώπων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να διαγραφεί και πρέπει να έχει μια εκπροσώπηση.
 * Θα συνεχίσω τον αγώνα για τους κοινούς στόχους, που έφεραν το 2004 τον Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το 2009 το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της χώρας.
 * Δε θα παραιτηθώ κι αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί, είναι οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι, οι οποίοι μας έφεραν στο γκρεμό και μας εκβιάζουν για να ψηφίσουμε υπέρ της μίας ή της άλλης καταστροφής της χώρας».
 * Και κατέληξε, λέγοντας: «Συνεχίζω τον αγώνα με τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες».
 ~ Ι. Λαμπρόπουλος
 * Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Ι.. Λαμπρόπουλος είχε εξηγήσει τη στάση του, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, το βράδυ του Σαββάτου.
 * Όπως είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, «εδώ, που δυστυχώς, έφθασε η χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το δύσκολο, τον επώδυνο, τον ανηφορικό για τον λαό μας δρόμο, από αυτόν της πτώχευσης και της ολικής καταστροφής.
 * Πρέπει να ψηφισθεί η σύμβαση, γιατί θα μειωθεί το χρέος μας κατά 100 δισ. ευρώ και παράλληλα θα λάβουμε δάνειο ύψους 130 δισ. ευρώ, ώστε να μείνει η χώρα μας όρθια και να ωφεληθούμε άμεσα από φέτος κατά περίπου 5 δισ. ευρώ το χρόνο από τοκοχρεολύσια που θα καταβάλαμε».
 * Είχε παραθέσει επιχειρήματα για ποιο λόγο δε θα πρέπει να ειπωθεί το «όχι», για να προσθέσει: «Με το “ναι” επιδιώκουμε την παραμονή μας στην Ε.Ε. και το ευρώ και δίνουμε ελπίδα στο λαό μας ότι με δύσκολο αγώνα μπορούμε να βγούμε από την κρίση.
 * Τούτες τις κρίσιμες ώρες είμαστε υποχρεωμένοι να αγνοήσουμε το πρόσκαιρο αρνητικό πολιτικό κόστος και να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον και τη σωτηρία της πατρίδος μας.
 * Αξιοπρέπεια δεν είναι να ζει κανείς σε μια χώρα πτωχευμένη, απομονωμένη, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αξιοπρέπεια είναι με πολλή δουλειά, σύνεση και συνεννόηση να παλέψουμε, να βγούμε από την κρίση, αφού πρώτα κρατήσουμε την Ελλάδα σταθερά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην ευρωζώνη.
 * Σε αυτή την κρίσιμη εθνικά ώρα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Μας χωρίζει ουσιαστικά ένα βήμα από τον γκρεμό. Με την ψήφο μου δε θέλω να ανοίξω την πόρτα του χάους για την πατρίδα μου».

*** Η εξαθλίωση του λαού θα φανεί στην κάλπη

* Το «όχι σε όλα» του Οδυσσέα Βουδούρη, που οδήγησε στη διαγραφή του, και το «ναι μεν αλλά…» του Δημήτρη Κουσελά, που τον άφησε εκτός λίστας υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, δε… μαλάκωσε στην κρίση των Μεσσηνίων τη μέχρι τώρα στάση των δύο βουλευτών. Το «ναι» (των Γιαννακοπούλου και Λαμπρόπουλου) ισοδυναμεί στη συνείδηση των πολιτών με προδοσία, το «όχι» με καιροσκοπικό λαϊκισμό. Οι προθέσεις και των δύο «στρατοπέδων» αμφισβητούνται, καθώς οι πολίτες μπορούν και θέλουν να δουν τη συνολική εικόνα των πράξεων και αποφάσεων των τριακοσίων της Βουλής και την ευθύνη τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.  * Το νέο μνημόνιο θα οδηγήσει σε καθολική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, συμφωνούν οι πολίτες. Εξαθλίωση που –άλλοι είναι βέβαιοι, άλλοι ελπίζουν- θα μεταφραστεί σε αποτέλεσμα στις κάλπες, οι οποίες, σύμφωνα με κάποιους, θα αργήσουν να στηθούν. Όλοι τους ευελπιστούν σε αλλαγή των προσώπων που μέχρι σήμερα πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή. Αν και παραδέχονται ότι δύσκολα αλλάζουν τα… εκλογικά χούγια των Ελλήνων.
 ~ Παναγιώτης Αργυρόπουλος
 * «Εμάς δε μας συλλογίζονται»
 * «Περιμένω να δω πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Γεγονός παραμένει ότι πεινάμε. Εγώ είχα μαγαζί και το έκλεισα, όπως έκλεισαν τόσα μαγαζιά και θα κλείσουν κι άλλα. Από εκεί και μετά; Ούτε υπέρ του ναι είμαι ούτε υπέρ του όχι. Οι βουλευτές της Μεσσηνίας, ανεξαρτήτως ναι ή όχι, εμάς δε μας συλλογίζονται. Ούτε έχει κάτσει ποτέ κανείς τους να συλλογιστεί τις ευθύνες του για όσα έκαναν, όχι χθες και προχθές, αλλά εδώ και πολλά χρόνια».
 ~ Παναγιώτης Γιαννούλης
 * «Το ξερό όχι δε λέει τίποτα»
 * «Η στάση των βουλευτών δεν μπορούσε να είναι διαφορετική. Αυτό που προβάλλουν είναι ένα καλούπι: Ή στον γκρεμό ή στο ρέμα. Απλούστατο το δίλημμα. Όσοι είπαν ναι, δε νομίζω ότι μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά. Ο Κουσελάς πλήρωσε τη στάση του. Ο Βουδούρης επίσης. Αλλά δε μέμφομαι και τους άλλους που έμειναν. Κανείς στην πραγματικότητα δεν προτείνει τίποτα. Κι αν είδατε, ούτε η Αριστερά πρότεινε κάτι συγκεκριμένο. Το ξερό όχι δε λέει τίποτα. Το θέμα είναι ότι αφού μας έφεραν εκεί που φτάσαμε, έπρεπε να διαλέξουμε… ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.
 * Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως του τα παρουσιάζουν. Να αφυπνιστεί και, όταν θα πάει στις κάλπες, να διαλέξει τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Θέλω να πιστεύω ότι ο λαός θα στραφεί σε διαφορετικά μονοπάτια, αρκεί να μην είναι ακραία».
 ~ Δημήτρης, συνταξιούχος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ
 * «Μακάρι να ξεπηδήσουν καινούριες φωνές, γιατί αυτοί είναι άχρηστοι»
 * «Εγώ την περίμενα την ψήφιση του νέου μνημονίου. Αυτοί που έκαναν εξ αρχής το λάθος, τώρα έκαναν και δεύτερο. Για τη στάση των Μεσσήνιων βουλευτών… μόνο ο Βουδούρης είπε όχι. Ο Κουσελάς ψήφισε ναι επί της αρχής, αλλά όχι για τα εργατικά, γιατί ήτανε παλιότερα εργατοπατέρας και του κακοφάνηκε γιατί ψηφίστηκε το άρθρο 1. Εκεί στάθηκε αυτός. Πιστεύω ότι η στάση των 300 εν γένει θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, αυτό αρκεί. Δεν είναι δυνατό οι άνθρωποι που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, να μας σώσουν. Μακάρι να ξεπηδήσουν καινούριες φωνές στην πολιτική, γιατί αυτοί είναι άχρηστοι».
 ~ Δημήτρης Δικαιουλάκος
 * «Ψήφισαν με γνώμονα το πώς θεωρούν ότι θα ξαναβγούν βουλευτές»
 * «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ήταν απολύτως αναμενόμενο. Κάποιοι, μάλιστα, έδειξαν ότι έχουν… συνείδηση –και αυτό να εκληφθεί ως ειρωνεία. Ο κ. Βουδούρης ψήφισε όχι, όμως ο ίδιος είχε ψηφίσει την προηγούμενη φορά ναι. Ο κ. Κουσελάς προέρχεται από το συνδικαλιστικό κλάδο, οπότε τώρα αποφάσισε να αντιταχθεί σε κάποια μέτρα που είναι ενάντια στον κλάδο που υποστήριζε τόσα χρόνια.
 * Το τι ψήφισαν εναπόκειται στο πώς θεωρούν οι ίδιοι ότι θα ξαναβγούν βουλευτές ή όχι. Όσοι ψήφισαν όχι, το έκαναν επειδή θεωρούσαν ότι έτσι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξαναβγούν βουλευτές αργότερα. Αυτοί που ψήφισαν ναι, έχουν ψιλοκαπαρωμένη τη θέση για τις επόμενες εκλογές.
 * Τα αποτελέσματα των εκλογών θεωρώ ότι θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε τώρα στις δημοσκοπήσεις, γιατί και το πολιτικό σκηνικό θα είναι τελείως διαφορετικό. Η οικονομία μας θα βρίσκεται σε αθλιότερη κατάσταση απ’ ό,τι είναι τώρα, όπως και τα οικονομικά στις τσέπες των πολιτών. Απ’ ό,τι μας είπε η πολιτική ηγεσία, η ψηφοφορία έγινε για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Θα αποτραπεί πράγματι; Για να δούμε, πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε. μαζί με την Επιτροπή τους επόμενους μήνες. Τότε θα κρίνουμε ο καθένας πώς θα ψηφίσει. Ασφαλώς, ο ελληνικός λαός, πιστεύω και πρέπει να εκφράσει με την ψήφο του την αντίθεσή του στις πολιτικές των προηγούμενων αρκετών χρόνων. Και εύχομαι να μην το κάνει απέχοντας».
 ~ Παναγιώτης Νταής
 * «Το σύστημα παίζει τα ρέστα του, αλλά τα παίζει καλά»
 * «Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ήταν το αποτέλεσμα της κοινωνίας που το στήριξε. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, γιατί εμείς τους κάναμε βουλευτές κι εμείς θα τους ξανακάνουμε βουλευτές. Η ευθύνη είναι πρώτα δική μας. Οι πράξεις τους και οι παραλείψεις τους είναι ο καθρέφτης του δικού μας κόσμου. Εμείς τους δυναμώσαμε, εμείς τους στηρίξαμε με το να ζητάμε ρουσφέτια, να ζητάμε ανταλλάγματα, να τρέχουμε από πίσω τους. Αυτό μας αξίζει, γιατί όταν καίγεται ο τόπος, εμείς προτιμάμε να πίνουμε καφέ στις καφετέριες και να έχουμε τη χαζή δικαιολογία ότι μας… ραντίζουν. Όταν αποφασίσουμε εμείς να αλλάξουμε τρόπο αντίδρασης και σκέψης, μόνο τότε μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.
 * Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών της Μεσσηνίας, είναι αυτή ακριβώς που περίμενα. Αυτοί που ψήφισαν όχι, ψήφισαν καιροσκοπικά, ψήφισαν για να βολέψουν τον εαυτό τους και εκ του ασφαλούς. Αυτοί που ψήφισαν ναι, δεν ξέρω κατ’ αρχήν αν είχαν άλλη επιλογή, εδώ που έφτασαν οι ίδιοι τα πράγματα. Μέσα από αυτή την έκρηξη, αυτή την κόντρα, αυτή την αντίδραση, θα καταφέρει το σύστημα –το οποίο δεν πνέει τα λοίσθια, έχει φτάσει σε αδιέξοδο, αλλά έχει τον τρόπο του- να μας οδηγήσει σε μεταξύ μας συγκρούσεις. Θα μας αλλάξουν το στόχο και δε θα είναι αυτοί –το σύστημα- απέναντί μας, αλλά εγώ απέναντι σε σένα. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν νέες δυνάμεις και, αν υπάρξουν, θα είναι κατευθυνόμενες. Το σύστημα παίζει τα ρέστα του, αλλά τα παίζει καλά».
 ~ Ηλίας Ξυδέας
 * «Ναι της προδοσίας, Όχι του λαϊκισμού»
 * «Φοβάμαι για τα χειρότερα. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα εναντιωθεί. Δε νομίζω να αντέξουν αυτά τα μέτρα, τα οποία κανένας λαός δε θα άντεχε. Ήδη τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχουν αποδώσει σε τίποτα, πόσω μάλλον τα ακόμη σκληρότερα.
 * Σίγουρα οι βουλευτές δεν είναι υπέρ της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση. Μπορούν να καταλάβουν και αυτοί ότι τα μέτρα δε θα οδηγήσουν πουθενά. Το έλλειμμα θα μεγαλώνει συνέχεια. Πρόκειται περί προδοσίας. Σίγουρα όλα αυτά γίνονται για κάποια συμφέροντα. Όσο για εκείνους που ψήφισαν όχι, θεωρώ ότι εμπίπτει στα πλαίσια του γενικότερου λαϊκισμού. Ψήφισαν όχι ελπίζοντας να το εξαργυρώσουν σε ψήφους».
 ~ Κώστας Κρόμπας
 * «Όσα ψηφίστηκαν είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας»
 * «Η ουσία που πρέπει να γίνει αντιληπτή είναι ότι το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε χθες, δεν είναι κίνηση βοήθειας της Ελλάδας. Τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα ούτε σε ανάπτυξη ούτε σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, αντιθέτως θα μας καταβαραθρώσουν στην ύφεση και την πείνα. Όσα ψηφίστηκαν είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας.
 * Εκλογές στο άμεσο χρονικό διάστημα δε βλέπω. Όσοι θέλουν να κυριαρχήσουν στην πολιτική σκηνή, θα περιμένουν να υποστεί το πολιτικό κόστος ο Παπαδήμος και η κυβέρνησή του και μετά ενδεχομένως να εμφανιστούν αυτοί ως σωτήρες. Πιστεύω ότι η στάση, από την άλλη, όλων όσοι δεν ψήφισαν το μνημόνιο, πλην αυτών που είχαν ταχθεί από την αρχή κατά του μνημονίου, έχει σαν κίνητρο την προσωπική επιβίωση και τίποτε άλλο. Αν ήταν διαφορετικά, από την πρώτη στιγμή δε θα στήριζαν το μνημόνιο».
 ~ Γρηγόρης Φουρναράκος
 * «Και σε αυτή την ψηφοφορία, κοίταξαν την πάρτη τους»
 * «Αναμενόμενο ήταν το ναι στην ψηφοφορία. Τέτοιους πολιτικούς έχουμε, δε μας εξέπληξαν. Από τους Μεσσήνιους, ένας δεν ψήφισε ναι. Ο Κουσελάς το έπαιξε σε δύο ταμπλό. Αυτό, όμως, δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους. Γιατί και σε αυτή την ψηφοφορία, κοίταξαν την πάρτη τους. Δύο χρόνια τώρα τι ψηφίζουν αυτοί οι άνθρωποι;
 * Χρόνια τώρα βλέπουμε στις κάλπες το ίδιο παιχνίδι. Το ελπίζω, περιμένω κι εγώ να δω τη συμπεριφορά των πολιτών στις κάλπες. Σε ενδεχόμενες εκλογές, έτσι; Γιατί έχω μια επιφύλαξη κατά πόσο θα γίνουν εκλογές το επόμενο χρονικό διάστημα. Δε νομίζω ότι θα έχουμε εκλογές τον Απρίλιο.
 * Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένα δράμα εξελίσσεται για τον ελληνικό λαό. Θα δούμε την ανεργία να διπλασιάζεται, θα σε πιάνει η ψυχή σου από την ανέχεια που θα βλέπουμε στους δρόμους. Εγώ ξέρω ένα δρόμο, το δρόμο του αγώνα. Αν δεν αγωνιστεί ο λαός, κανείς δεν του χαρίζεται».
 ~ Γιώργος Κόσσυβας
 * «Σκοπιμότητες ώθησαν την ψήφο»
 * «Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές, Μεσσήνιοι και όλοι τους, ψήφισαν κατά συνείδηση. Σκοπιμότητες ώθησαν την ψήφο τους στη Βουλή ή κοίταξαν να προστατεύσουν τα νώτα τους για επόμενες εκλογές. Για το λαό, τα πράγματα είναι και θα είναι από το κακό στο χειρότερο. Δέκα φορές είπαν ότι θα μας σώσουν και κάθε φορά μάς ρίχνουν στον ωκεανό να πάμε να πνιγούμε. Με λίγα λόγια, μας έβαλαν φωτιά στο σπίτι και μας είπαν ή καθίστε να καείτε ή πηδήξτε από το μπαλκόνι να σκοτωθείτε μόνοι σας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή ο λαός θα καταλάβει τι γίνεται. Δυστυχώς, η ιστορία δε μας δείχνει αυτό το πράγμα. Μας δείχνει ότι οι ψηφοφόροι θα ξαναμαντρωθούνε στα δυο μεγάλα μαντριά. Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και εξαθλιωμένος, αλλά τι θα γίνει στις κάλπες, δεν ξέρω. Μόνο ελπίζω».
 ~ Σωτήρης Τσώνης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
 * «Τα πάντα βρίσκονται σε κινούμενη άμμο»
 * «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συμπιεστεί πάρα πολύ από πλευράς αμοιβών –μιλάω για τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, που οι αμοιβές θα πέσουν στα 400 ευρώ και στα τετράωρα ακόμη πιο χαμηλά και πλήττει περίπου 450.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Όσον αφορά στις κλαδικές συμβάσεις, πιθανόν να οδηγηθούμε και εκεί στους βασικούς μισθούς. Το επίδομα ανεργίας μειώνεται δραματικά. Οι κοινωνικές παροχές –μέσω κυρίως της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, που όπως όλα δείχνουν θα πάψουν να υφίστανται- ισοπεδώνονται με δυσμενείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους. 83.000 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν πάρει δάνεια μερικώς επιδοτούμενα, ενώ είναι και η επιδότηση ενοικίου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κόβεται επιπλέον η επιδότηση σε ΓΣΕΕ και Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα, μεγάλο πλήγμα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα πάντα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κινούμενη άμμο. Όσον αφορά στους μισθούς, στις συντάξεις, στα πάντα. Είναι γεγονός ότι τους εργαζόμενους τους περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες».
 ~ Σταυρούλα Ψηλάκη, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 * «Η αγοραστική δύναμη θα μηδενιστεί»
 * «Τριάντα τρεις επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο στην Καλαμάτα, μόνο από το ξεκίνημα του 2012. Με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, δεν μπορώ να προβλέψω πόσες ακόμα θα κλείσουν. Το μέλλον των εμπόρων είναι εντελώς αβέβαιο, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα κλείσουν πάρα πολλοί, αυτό είναι δυστυχώς γεγονός.
 * Η αγοραστική δύναμη των πολιτών είχε ελαχιστοποιηθεί ήδη με τα προηγούμενα μέτρα. Τώρα, δυστυχώς, θα μηδενιστεί. Στους ήδη φτωχούς, θα προστεθούν οι νεόπτωχοι. Ο ελληνικός λαός θα εξαθλιωθεί. Αν ξέραμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, θα συναινούσαμε να υποφέρουμε για κάποια χρόνια. Είναι όμως αβέβαιο. Όπως δεν ξέρουμε αν σε κάποιους μήνες δε θα έχουμε επιπλέον μέτρα λιτότητας».

*** Εργαζόμενοι ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας

* «Η νέα στεγαστική πολιτική είναι τα παγκάκια»  * «Στο μνημόνιο που ψηφίστηκε, αναφέρεται η κατάργηση των φορέων που ασχολούνται με κοινωνικές παροχές και μέσα σε παρένθεση έχουν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και την Εργατική Εστία. Έτσι ψηφίστηκε το μνημόνιο» μας είπε χθες ο υπάλληλος του ΟΕΚ Χρήστος Μαζαράκης. Ο ίδιος, μαζί με τους συναδέλφους του, αλλά και τους εργαζόμενους της Εργατικής Εστίας, 28 άτομα συνολικά στην Καλαμάτα, βρίσκονται για δεύτερη μέρα σε απεργία, η οποία, όπως λένε, θα είναι διαρκείας.
 * Στη συνάντηση που είχαμε, μας τόνισαν ότι το σοβαρότερο δεν είναι πως οι ίδιοι αναμένεται να απολυθούν, αλλά το ότι οι παροχές των δύο οργανισμών προς τους δικαιούχους βρίσκονται «στον αέρα». Έκαναν δε λόγο για μελλοντική εκποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν, και η οποία αποκτήθηκε από ασφαλιστικές εισφορές. Σημειώνεται ότι οι δύο οργανισμοί έχουν και αποθεματικό άνω των 600 εκ. ευρώ, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος!
 ~ Βασιλική Μπεσσή, υπάλληλος ΟΕΚ
 * «Με την ψήφιση του μνημονίου έκλεισαν δύο οργανισμοί με ιστορική σημασία. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας φτιάχτηκε το 1931 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας το 1954, για να στεγαστεί κόσμος που δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Αυτοί οι δύο οργανισμοί έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα, παρότι είχαν πολύ μεγάλο αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 600 εκ. ευρώ. Και δεν έχουν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα χρήματά τους προέρχονται από τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, κάναμε καλό κουμάντο, είχαμε αποθεματικό, και η μισθοδοσία των υπαλλήλων ήταν από αυτά τα λεφτά.
 * Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, θα είναι για τους δικαιούχους. Από τις εργατικές κατοικίες που έχουν δοθεί στον κόσμο, οι περισσότερες δεν έχουν εξοφληθεί. Δε γνωρίζουμε, πλέον, ποιος θα τις διαχειρίζεται. Σε πολλές από αυτές, δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια. Δηλαδή, οι δικαιούχοι δεν έχουν τίτλους και βρίσκονται “στον αέρα”. Επίσης, έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για καινούργιο οικισμό στην Καλαμάτα, για να στεγαστούν δικαιούχοι μας, και αυτό βέβαια μένει “στον αέρα”. Έχουμε δώσει άτοκα δάνεια σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Δεν ξέρουμε, αν θα μπορέσουν οι δικαιούχοι να ανταπεξέλθουν και να τα αποπληρώσουν ή θα βρεθούν ξαφνικά ξεκρέμαστοι χωρίς σπίτι. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιών. Τρία πράγματα που χειρίζεται ο ΟΕΚ - δάνεια, εργατικές κατοικίες και επιδότηση ενοικίου - θα σταματήσουν να υπάρχουν. Και, όπως λέμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, η νέα στεγαστική πολιτική θα είναι τα παγκάκια.
 * Επιπλέον, ο Ροβ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι το ΙΚΑ θα συνεχίσει να κρατάει τις εισφορές των εργαζομένων που ήταν υπέρ των δύο οργανισμών, χωρίς όμως να παρέχει τίποτα! Και αφού πάρουν το αποθεματικό, σειρά έχουν τα χιλιάδες οικόπεδα του ΟΕΚ σε όλη την Ελλάδα που έχουν αγοραστεί με τις εισφορές των εργαζομένων, για να χτιστούν κατοικίες γι’ αυτούς, και γενικά η τεράστια ακίνητη περιουσία του, όπως και της Εργατικής Εστίας, που κάποια στιγμή θα εκποιηθούν. Γι’ αυτό μας έβαλαν και τα απογράψαμε το τελευταίο διάστημα. Κι εμείς τα απογράφαμε, μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται να εκποιηθούν μελλοντικά».
 ~ Χρήστος Μαζαράκης, υπάλληλος ΟΕΚ
 * «Στη Μεσσηνία, 500 κατοικίες είναι χωρίς οριστικά παραχωρητήρια, δηλαδή τελείως “στον αέρα”. Εκτός των άλλων, έχει υπογραφεί σύμβαση με εργολάβο και χτίζουμε καινούργιες εργατικές κατοικίες στη Μεσσήνη. Και αυτό μένει “στον αέρα”. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου επίσης. Και το δανειοληπτικό πρόγραμμα που έχει ο ΟΕΚ, που δίνουμε δάνεια στους δικαιούχους μας, με επιδότηση επιτοκίου, κι αυτό πλέον παύει. Οπότε, οι δόσεις των δανειοληπτών μας θα αυξηθούν στο επίπεδο των τραπεζών κ.λπ. Και όλοι αυτοί που πλήττονται, είναι χαμηλόμισθοι. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι ότι εμείς θα πάμε σπίτια μας, αλλά ότι παίρνουν τα χρήματα των εργαζομένων».
 ~ Χαρά Νίκα, προϊσταμένη περιφ. γραφείου Εργατικής Εστίας Καλαμάτας
 * «Πανελλαδικά, 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εστίας, που φιλοξενούν 2.000 παιδιά, παύουν να υφίστανται. Στην Καλαμάτα, ο σταθμός έχει 54 παιδάκια, νήπια και βρέφη. Σταματούν, επίσης, τα δελτία θεάματος και παύουν να ενισχύονται οι θεατρικές σκηνές. Με τον κοινωνικό τουρισμό από εμάς, συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σε αυτές, πράγμα το οποίο καταργείται, όπως καταργείται και το εκδρομικό πρόγραμμα, που ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες. Θα υπάρξει άλλος φορέας που θα διαχειριστεί τις εισφορές των εργαζομένων; Και αν ναι, γιατί; Εμείς δεν είμαστε καλοί διαχειριστές, αφού τους αφήσαμε 650 εκατομμύρια αποθεματικό;».
 ~ Ευσταθία Καλογεροπούλου, προϊσταμένη βρεφονηπιακού Καλαμάτας
 * «Ο βρεφονηπιακός σταθμός έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Η κατάργησή του αποτελεί πλήγμα για την πόλη μας, κυρίως για τις εργαζόμενες μητέρες. Εμείς δεχόμαστε παιδιά από χαμηλόμισθες οικογένειες, εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ο μοναδικός βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργεί στην πόλη, με σίτιση και παιδαγωγικά προγράμματα χωρίς να πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ».
 ~ Σωτήρης Τσώνης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου
 * «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τρόικα απαιτεί να απαλειφθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος. Οι οργανισμοί αυτοί παρέχουν τεράστιο κοινωνικό έργο για τον απλό κόσμο, τους φτωχούς εργατοϋπάλληλους. Επίσης, έχουν μια τεράστια περιουσία και εκεί μπαίνει ερωτηματικό τι σκοπούς έχουν γι’ αυτή, αλλά σοβαρό θέμα είναι και η τύχη των υπαλλήλων» ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρόβλημα υπάρχει και με τους υπαλλήλους των Εργατικών Κέντρων, οι οποίοι μισθοδοτούνται από την Εργατική Εστία.

*** Νοσοκομείο

* ''Σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών"  * Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Χρήστος Λιαράκος, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Μάκαρης και η γραμματέας Χρύσα Μάλλιου.
 * Όπως σημειώνουν: «Στο πλαίσιο των συμφωνιών Κυβέρνησης – Τρόικας έχει γίνει αντιληπτό ότι οι υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ έχουν γίνει στόχος και οι συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης πηγή πληρωμής των δανειστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχόμενη πτώση του επιπέδου περίθαλψης, ενώ, ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της φτωχοποίησης μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, όλο και περισσότεροι προστρέχουν στο ΕΣΥ.
* Το κονδύλι εφημεριών 2012 του νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας Μεσσήνης, Πύλου, Μελιγαλά και Αγ. Νικολάου ήλθε και πάλι περικομμένο κατά 180.000 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου να προσαρμόσει το πρόγραμμα ενημέρωσης στο νέο ποσό. Η προσαρμογή αυτή, για την οποία οι γιατροί έχουν μεγάλες ενστάσεις και, ταυτόχρονα, καταγγέλλουν τμήμα της ως παράνομο, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εφημερίας, όχι μόνο σε θέμα ταλαιπωρίας ασθενών και συγγενών τους, αλλά κύλησε ταυτόχρονα την επικινδυνότητα της νοσηλείας.
* Ενώ το νοσοκομείο διαθέτει αριθμό ειδικών ιατρών εξωτερικών ιατρείων (πνευμονολόγους, γαστρεντερολόγους, νευρολόγο κ.ά.), που η παρουσία τους θα έλυνε πολλά προβλήματα των προσερχομένων, αλλά και των νοσηλευόμενων ασθενών, το νέο πρόγραμμα τις περισσότερες ημέρες του μήνα τούς απέκλεισε, και τις λίγες ημέρες που τους εδόθησαν, εφημερεύουν από το σπίτι.
* Το αποτέλεσμα είναι, ασθενείς αυτών των ειδικοτήτων να αντιμετωπίζονται από παθολόγους ή γεν. χειρούργους, οπότε, αναλόγως της βαρύτητας, ή θα διακομισθούν ή θα γίνει εισιτήριο, που, εκτός από τον κίνδυνο για την υγεία τους, αν δούμε το θέμα καθαρά οικονομικά, τελικά τα χρήματα που γλιτώνει το σύστημα από τη μη πληρωμή του αντίστοιχου εφημερεύοντα, πληρώνονται στο πολλαπλάσιο από το ταμείο του ασθενούς, σαν να μην είναι χρήματα του φορολογούμενου.
* Μεγάλες κλινικές του νοσοκομείου μας έχουν μείνει με ελλιπή σύνθεση εφημερίας (αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι κ.ά.) ή νοσηλεύουν ασθενείς με μεγάλα προβλήματα σε εσωτερική εφημερία με τον ειδικό γιατρό στο σπίτι. Με αποκορύφωμα την Ορθοπαιδική, τη μεγαλύτερη κλινική του χειρουργικού τομέα, που μετά από 25 και πλέον έτη λειτουργίας παρέμεινε τις καθημερινές με ειδικό γιατρό ως τις 9 το βράδυ, και στη συνέχεια η αντιμετώπιση των προσερχομένων και νοσηλευομένων, χειρουργημένων ή μη, με πολλαπλά προβλήματα ασθενών, αφήνεται στα χέρια λιγότερο ή περισσότερο άπειρων ειδικευόμενων ιατρών και, μάλιστα, τις μισές ημέρες άλλης ειδικότητας.
* Από την άλλη πλευρά, οι ιατροί του ΕΣΥ έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μισθολογικές μειώσεις από όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, 35% κατά μέσο όρο και σε αρκετές περιπτώσεις 45% ήδη. Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε από τον Τύπο ότι ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα περαιτέρω μείωση του κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατομμύρια ευρώ πανελλαδικά. Αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα επιφέρει το τελικό χτύπημα στο σύστημα.
* Η αντίδραση των γιατρών στα σχέδια διάλυσης της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και της πλήρους απαξίωσης του ιατρικού έργου, θα είναι καθολική. Γι’ αυτό ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου για την αντιμετώπιση αυτού που ήδη έχει έρθει και του χειρότερου που έρχεται. Το ΕΣΥ έχει δώσει σημαντικό έργο για τον κόσμο και πρέπει να μείνει ζωντανό».

*** Κώστας Μαργέλης

* '' Ντρέπομαι να θεωρώ συναδέλφους τους συμβολαιογράφους"  * «Μου ασκήθηκε κριτική, ότι είμαι πολύ αυστηρός στα όσα είπα για τους συμβολαιογράφους. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, γιατί ήμουν πολύ επιεικής. Οι συμβολαιογράφοι παίζουν πολύ ύπουλο παιχνίδι. Δε μας αντιλαμβάνονται ως συναδέλφους τους. Κι εγώ ντρέπομαι που τους θεωρώ συναδέλφους μου».
* Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε χθες στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο πρόεδρός του Κώστας Μαργέλης.
* Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, ο κ. Μαργέλης επισήμανε πως η αποχή από τα καθήκοντά τους δεν επαρκεί πλέον ως μέτρο αντίδρασης, επισημαίνοντας ότι μία πρόταση που θα συζητηθεί από την Ολομέλεια θα είναι η κατάληψη των Δικαστικών Μεγάρων.
 * Τέλος, άσκησε έντονη κριτική σε δικηγόρους της Καλαμάτας οι οποίοι, όπως είπε, πιστεύουν ότι «τα προβλήματα θα λυθούν από τον καναπέ τους», λαμβάνοντας αφορμή από τη μικρή συμμετοχή μελών του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
~* Μνημόνιο
* Αρχικά, ο κ. Μαργέλης μίλησε για το νέο μνημόνιο, τονίζοντας ότι «αποτελεί την ταφόπλακα και εξοντώνει οριστικά τη δικηγορία, τόσο ως ελευθέριο επάγγελμα όσο και ως δημόσιο λειτούργημα». Πρόσθεσε δε ότι με αυτό ικανοποιούνται τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά ισχυρών και απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της δικαιοσύνης και ο ρόλος του δικηγόρου.
* Τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε, θα συνεδριάσει εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να αποφασισθούν νέες κινητοποιήσεις: «Καλούμαστε να αμυνθούμε έναντι της προσπάθειας απαξίωσης του επαγγέλματός μας και του υποβιβασμού του στο πλαίσιο της συνήθους εμπορικής δραστηριότητας.
* Οι αποχές που έχουν γίνει μέχρι τώρα αποτελούν, ως μορφή διαμαρτυρίας, μια συνειδητή επιλογή, η οποία χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη φειδώ, ως ύστατο μέσο, χωρίς να συντείνει στην επίταση της κρατικής αρνησιδικίας, ενέχοντας, μάλιστα, ως πράξη ευθύνης και δική μας οικονομική θυσία, μεγαλύτερη της κοινωνικής αρρυθμίας που προκάλεσε.
* Όταν υπάρχει συνταγματική εκτροπή, η αντίδρασή μας θα είναι αντίστοιχη. Είναι πολύ πιθανό να αποφασιστούν και καταλήψεις δικαστικών μεγάρων».
* Παράλληλα, ο κ. Μαργέλης επιτέθηκε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκο Κανελλόπουλο, κατηγορώντας τον για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικηγορικών εταιρειών, όταν μάλιστα ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών.
 ~ Συμβολαιογράφοι- «καναπέδες»
* Οι συμβολαιογράφοι, όπως είπε στη συνέχεια, έχουν το θράσος να απαντούν στους δικηγορικούς συλλόγους, χωρίς να λένε κουβέντα για την «ταμπακέρα». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε αυτούς με σκληρά λόγια, λέγοντας ότι ντρέπεται που τους θεωρεί συναδέλφους του.
* Σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι οι δικηγόροι της Καλαμάτας είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει τις συμβάσεις τους με το ΤΥΔΕ, το ίδιο κάνουν και οι γιατροί, ενώ δεν υπάρχει ελεγκτής-ιατρός.
* «Κατσάδιασε», όμως, και τα μέλη του Συλλόγου, αφού σημείωσε ότι στην κινητοποίηση που έγινε για να πάνε να διαμαρτυρηθούν στο ΤΥΔΕ στην Αθήνα, από τα 340 μέλη συμμετείχαν μόνο 38: «Οι υπόλοιποι νομίζουν ότι τα προβλήματα θα λυθούν από τον καναπέ τους; Εύχομαι ποτέ να μη χρειασθούν τίποτα, να έχουν πάντα λεφτά και να μην αρρωστήσουν ποτέ. Έχουμε, όμως, συναδέλφους που αυτή τη στιγμή χρειάζονται 1.200 ευρώ το μήνα για θεραπεία. Αν χρειασθεί να ανοίξω το ταμείο του Συλλόγου, θα το κάνω και ας πάω κατηγορούμενος».

*** Από Συνοδικές Επιτροπές

~ Παραίτηση-ράπισμα του Μητροπολίτη * Την παραίτησή του υπέβαλε χθες Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, από κάθε θέση μέλους των Μονίμων και Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών (Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων ), καθώς και από εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον επίσημο Θεολογικό Διάλογο, στο Forum των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών..
 * Ο Μητροπολίτης οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του, «η ιδιοτέλεια και η σκοπιμότητα τείνουν να χαρακτηρίσουν τον εκκλησιαστικό τρόπο του ζην και η ανωριμότητα και η μετριότητα κατέστησαν κριτήρια λειτουργίας των εκκλησιαστικών θεσμών».
* Τέλος, εκφράζει την ελπίδα οι αντικαταστάτες του να συμβάλλουν καλύτερα, ουσιαστικότερα και περισσότερο αξιόπιστα στο έργο των ως άνω Επιτροπών και Διαλόγων

***Κάλεσμα ΝΟΔΕ

~ "Να βγουν τα στελέχη μας στην κοινωνία"  * Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το απόγευμα της Κυριακής η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας, με πολιτικές παρουσίες και απουσίες. Λόγω της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση δεν παρευρέθη ο βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ενώ στην Αθήνα έπρεπε να επιστρέψει και ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Κωνσταντίνος Ζωντανός.
* Το «παρών», ωστόσο, έδωσαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης και πολλά στελέχη που φιλοδοξούν να συμπληρώσουν το εθνικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Παρών στην εκδήλωση και ο αναπληρωτής γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος, Δημ. Κανελλόπουλος.
 ~ Στους δρόμους
* Την εκδήλωση άνοιξαν εκ μέρους της Τ.Ο. ο κ. Κώστας Παπαδάκης και η κα Φωτεινή Κοτσογλανίδη, ενώ πολιτική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς. Κατά τη διάρκειά της, όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση της χώρας μας, άσκησε κριτική στις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, επαίνεσε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι αυτός επέβαλε τη διαπραγμάτευση και σχολίασε: «Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν είναι αυτή που ήταν πριν από δύο χρόνια. Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο. Τώρα το έκαναν μη βιώσιμο. Στις αρχές του 2010 βγαίναμε ακόμα στις αγορές και σε λογικά επιτόκια. Τώρα αυτό είναι αδύνατο. Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της Αλληλεγγύης. Τώρα αναδεικνύεται, όλο και περισσότερο, η Ευρώπη της τιμωρίας. Ως τον Οκτώβριο του 2011 οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί. Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα».
* Καταλήγοντας, κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματος να σηκώσουν το ανάστημά τους, να βγουν στην κοινωνία και να μιλήσουν με τον κόσμο, δείχνοντας και εξηγώντας το δρόμο της Νέας Δημοκρατίας.

***Σκυταλοδρομία πορειών

~ Όλη την ημέρα την Κυριακή στην Καλαμάτα  * Αλλεπάλληλες ήταν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και στην Καλαμάτα, συγκεντρώνοντας αρκετούς διαμαρτυρόμενους πολίτες.
* Η πρώτη έγινε το πρωί, οπότε σημαντικός αριθμός εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
 * Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μεγάλη και δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία, «κατέβηκε» τις οδούς Αριστομένους, Φαρών, Ναυαρίνου, Ακρίτα, με επιστροφή στην πλατεία.
* Νωρίς το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, πραγματοποίησε συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε πορεία σε δρόμους της πόλης.
* Νέα συγκέντρωση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε μετά τις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και λίγο αργότερα έγινε πορεία.

*** Αλβανοί οι δράστες

~ Σε Lidl, Βέργα και Αρ. Μεσσήνη  * Υπεύθυνοι για τις δύο αιματηρές ληστείες, στο δρόμο της Μάνης εις βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου και στην Αρχαία Μεσσήνη εις βάρος ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, είναι οι τρεις Αλβανοί οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί πως είναι υπεύθυνοι για τις ληστείες σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων τον Ιανουάριο του 2010 στην Ασπροπουλιά και το Φεβρουάριο του 2010 στα Κρεμμύδια. Επίσης, είναι υπεύθυνοι για το παραλίγο μακελειό με αστυνομικούς στη Βέργα πέρυσι τον Απρίλιο, όπως και για τις ληστείες στο σούπερ μάρκετ Lidl, την Εμπορική Τράπεζα Καλαμάτας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μάνης. Προς το παρόν, στην Αστυνομία είναι γνωστά τα πλήρη στοιχεία του ενός δράστη, 33 χρόνων, ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις πράξεις.
 ~ Ληστείες
 * Σε συνέχεια της έρευνας που γίνεται από τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι οι δύο Αλβανοί στις 30 Μαρτίου του 2011, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ και πιστόλι, μπήκαν στο εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας του Γιάννη Κουβελάκη στην πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης.
 * Γέμισαν μια τσάντα με κοσμήματα και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη, τραυματίζοντάς τον στο χέρι. Τότε διέφυγαν, πυροβολώντας στον αέρα, με ένα αγροτικό αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την περιοχή της Μικρής Μαντίνειας.
 * Οι ίδιοι δράστες επιτέθηκαν στις 4 Απριλίου 2011 σε ταχυδρομικό διανομέα στη Μάνη. Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο μπλόκαρε την πορεία του οχήματος του διανομέα στο 41ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης, στην περιοχή που βρίσκεται το φαράγγι του Φονέα. Ο 49χρονος διανομέας με ελιγμό απέφυγε τη μοτοσικλέτα και όταν την προσπέρασε, ο δεύτερος δράστης, που ανέμενε στο σημείο πεζός, πυροβόλησε εναντίον του δύο φορές. Η μία σφαίρα έσπασε το λάστιχο ενός από τους πίσω τροχούς, ενώ η άλλη έσπασε το πίσω παρμπρίζ και σφηνώθηκε στο ταμπλό του αυτοκινήτου, στη θέση του συνοδηγού.
 * Επίσης, λίγες ημέρες μετά, το βράδυ της 9ης Απριλίου 2011, μετέτρεψαν την περιοχή της Βέργας σε φαρ ουέστ. Αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» εκείνο το βράδυ εντόπισαν τους δύο Αλβανούς να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα (την ίδια που είχαν χρησιμοποιήσει στην απόπειρα ληστείας του ταχυδρομικού διανομέα στη Μάνη). Σε σήμα τους ο οδηγός της μηχανής ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη. Λίγα μέτρα πριν από το πάρκο του Αλμυρού έχασαν την ισορροπία τους και, εγκαταλείποντας τη μηχανή στη μέση του δρόμου, άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν προς την επάνω μεριά της Βέργας.
 * Οι δράστες τότε είχαν ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, όπως και έγινε τελικά, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που τους καταδίωκε.
 * Στις 29-5-2010 το βράδυ, στην Καλαμάτα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στο Lidl στη Νέα Είσοδο κατεβαίνοντας από την οροφή του κτηρίου. Με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 58.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 1η-5-2010 από τη Θουρία.
 * Στις 8-06-2010 το πρωί, στην Καλαμάτα, δύο από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στην Εμπορική Τράπεζα στην οδό Σφακτηρίας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 29.500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί στις 15-10-2009 από την Νέα Ιωνία Αττικής.
 * Στις 8-4-2011 το πρωί, στη Στούπα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 5/6-4-2011 από την Καλαμάτα, μπήκαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 950 ευρώ.

*** Πριν 94 χρόνια

- Ο προχθεσινός πρωτοφανής εις αγριότητα και ορμήν βορηάς επέφεραν τρομεράν καταστροφήν εις τα πορτοκάλια και τα λεμόνια εις την περιοχήν των Καλαμών. Η κτηματική αδελφότης υπολογίζει ότε θα κατερρίφθησαν περί τα τρία εκατομμύρια λεμονοπορτόκαλα, τα οποία διατρέχουν τον κίνδυνον της καταστροφής και της σήψεως. Η εκ τούτου ζημία είναι διπλή, διότι και τους κατόχους προσβάλλει και τους καταναλωτάς οι οποίοι αργότερα θα υποχρεωθώσι να τα φάγωσι ακριβώτερα.
 - ΧΘΕΣ την 5ην ακριβώς μ.μ. ώραν εν τη μεγάλη αιθούση της Λαϊκής Σχολής εποιήσατο την δημοσίαν αυτού διάλεξιν ο επίλεκτος συμπολίτης μας Ηλίας Μελισσουργός. Η αίθουσα πλήρης μέχρις ασφυξίας. Παρήσαν άπασαι αι στρατιωτικαί και πολιτικαί Αρχαί και πλήθος κόσμου πάσης τάξης. Λόγος υπέροχος, από εκείνους που διαλύουν πλάνας, συντρίβουν πεπλανημένας αντιλήψεις και προσκαλούν τον άγιον ενθουσιασμόν.
 - Ο Γεώργιος Μαντόγιαννης εν Πύλω επυροβόλησεν άπαξ ανεπιτυχώς εκ της εκείσε οικίας του την Αικατερίνην σύζυγον Π. Μπονάρου. Ο δράστης συνελήφθη.
 - ΑΠΟΨΕ ο θίασος Πλέσσα προετοιμάζει μίαν νέαν μεγάλην επιτυχίαν με το «Κουρέλι» του Νικοντέμι, εις το οποίον η κα Αθανασία Μουστάκα θα υποδυθή θαυμάσια τον ρόλον του «Κουρελιού».

*** *** Χρεοκοπία τύπου Αλβανίας

~ *Υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά με την Ισλανδία η οποία χρεοκόπησε και * *αμέσως εξεγέρθηκε. Εμείς έχουμε ήδη δυο χρόνια αυτοκαταστροφής της Ελληνική οικονομίας με 20% ύφεση. Ήδη δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα καθώς τα λεφτά ήδη έφυγαν από την χώρα και η παραγωγική διαδικασία έχει καταστραφεί συστηματικά επι χρόνια.**Σύντομη περιγραφή:..**Η Ελλάδα τον Απρίλιο του 2010 στο Καστελόριζο ανακοινώσε -με πολιτικούς προσυμφωνημένους όρους- ότι χρεοκόπησε και ζήτησε την βοήθεια των εταίρων της για να μην προβεί σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές της. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τις αγορές το ευρώ και τα χρηματιστήρια.
* Η χρεοκοπία της χώρας είχε συντελεστεί στο Νταβός του 2010 και σαν Blog το γνωρίζαμε και το γράψαμε την ίδια μέρα : Κύριοι Χαλαρώστε… Χρεοκοπήσαμε!
* Από εκείνη την στιγμή και μετά θα φτιάχνονταν ο μηχανισμός που αποκλήθηκε όπλο πάνω στο τραπέζι. Αυτος ο Μηχανισμός ετοιμάστηκε στην διακυβερνητικήστις 25 Μαρτίου του 2010. Όλα αυτά τα παρακουλουθήσαμε και τα καταγράφαμε.
*  Ο μέσος Έλληνας εκείνη την εποχή ασχολιόταν με την δεύτερη Τσόντα της Τζούλιας που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2010. Στην Ισλανδία εκείνη την εποχή εξεγέρθηκαν…
* Στην κοινή γνώμη λίγοι -κυρίως απο την αριστερά- θα αντιληφθούν τι ακριβως συνέβη στο καστελοριζο όπως εμείς εδώ:
• Πως φτάσαμε στο ΔΝΤ Οκτώβριος
• Πως φτάσαμε στο ΔΝΤ. Νοέμβριος.
• Πως φτάσαμε στο ΔΝΤ. Δεκέμβριος
• Πως φτάσαμε στο ΔΝΤ. Γενάρης. Η τελευταία ευκαιρία της χώρας
• Πως φτάσαμε στο ΔΝΤ. Φλεβάρης
• Πως φτάσαμε στο ΔΝΤ. Mάρτιος
* Στο μεταξύ οι κάποιοι είχαν αρχίσει τις μάσες: Σκάνδαλο! Πάνω από 1 εκατομύριο ευρώ κόστισε το site της βουλής!
* Πότε δεν ειπώθηκε όμως ότι χρεοκοπήσαμε που στην περίπτωση μας σημαίνει στάση πληρωμών στο εξωτερικό.
* Από εκείνη την στιγμή το πρόβλημα των δανειστών γίνεται σταδιακά πρόβλημα της χώρας. Στο εσωτερικό γίνεται μερική στάση πληρωμών που ονομάζεται διαδοχικά: περικοπές δαπανών, έκτακτες εισφορές, φορολογικο νομοσχέδιο, Χαράτσια, εκτακτη εισφορά 2,3,4 κλπ. Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και όταν χρειάζεται χρήματα επιτίθεται στους πολίτες της με μένος και μίσος. Κάποιοι θεωρούν ότι “το μνημόνιο είναι ευτυχία για το τόπο” κάποιοι άλλοι δεν το διάβασαν καθόλου και ο ΓΑΠ ζει ένα ονειρεμένο ελληνικό καλοκαίρι με ταξίδια από νησί σε νησί, στο εξωτερικό και πάλι πίσω στα νησιά. Οι πρώτες δόσεις πέφτουν και ο κόσμος κοιμάται ακόμη. Λίγους μήνες μετά στην Ιρλανδία θα συμβεί το ίδιο πράγμα. Ο κόσμος θα εξεγερθεί και θα κάνει εκλογές. Το ίδιο και στην Πορτογαλία.
* Στην Ελλάδα οι εκλογές θεωρείται ότι θα είναι καταστροφικές και έτσι θα μείνου όλα όπως έχουν…
* Ας εξηγηθούμε: Δεν είμαστε κάποιο think tank ή ειδικοί αναλυτές ούτε έχουμε πρόσβαση σε μυστική πληροφόρηση. Ειδικευόμαστε μόνο στο να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο μέλλον. Το Οκτώβριο του 2010 αφήνουμε την σκέψη να ταξιδέψει στο μέλλον με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι τότε και καταγράφουμε. Βλέπουμε ότι στην πορεία που έχουμε πάρει για να σωθούμε ως χώρα και ως κοινωνία πρέπει να βγούμε απο το ευρώ: Τώρα πια πρέπει να βγούμε από το ευρώ.
* Από εκείνη την στιγμή με πλήθος άρθρων γνωστά σε όλους θα παλεύουμε να ενημερώσουμε το κόσμο. Δεν επιθυμούμε ούτε διαφημίζουμε την έξοδο από το ευρώ. Λέμε όμως συνεχώς ότι αυτή η έξοδος είναι η πιθανότερη κατάληξη του όλου εγχειρήματος. Όσο ακουλουθούμε το μνημόνιο τόσο απομακρυνόμαστε απο την ευρωζώνη λόγω της ύφεσης.
* Και έτσι έγινε. Στις 21-8-2011 αυτό θα γραφτει στο ΒΗΜΑ και θα αναδημοσιευτεί εδώ: Η ύφεση μας βγάζει εκτός στόχων μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου
* Αυτο που βγάζει το blog είναι στην γραμμή: Αν είναι αν βγούμε απο το ευρώ συμφέρει να γίνει νωρίς.
* Έχει προηγηθεί η εμφάνιση των αγανακτισμένων που θα προκαλέσουν την πρώτη κυβερνητική κρίση μιας κυβέρνησης που ζει τον απόλυτο πανικό ή την απόλυτη άγνοια από την ήμερα που ανέλαβε. Μιλάμε για την πιο ανίκανη κυβέρνηση του αιώνα.
~ Υπάρχουσα κατάσταση
* Σήμερα αυτό είναι πλέον πασιφανές. Απομακρυνόμαστε από το ευρω συνεχώς.
* Πριν λίγες ημέρες είδαμε πάλι στο μέλλον και γραψαμε: Χαλαρώστε! Η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη. και συγκεκριμενα αναφέραμε:
* Η ζοφερή πραγματικότητα σήμερα κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο 2 και τον χαμό που γίνεται για την ψήφιση ή μη ψήφιση του. Μόλις ψηφιστεί θα εμφανιστεί ολόκληρη η εικόνα μπροστά μας και θα είναι μη αναστρέψιμη. Με την πορεία που έχουμε σε λίγους μήνες ένα νέο εθνικό νόμισμα θα είναι απαραίτητο για να πληρώνει το κράτος τα βασικά του έξοδα.
~ Ας ξαναρίξουμε μια ματιά στο μέλλον..
* Οι πολιτικοί μας επί δύο χρόνια σώζουν το ευρώ και θεωρούν ότι σώζουν την χώρα. Στην ουσία χαντακώνουν την χώρα παραιτούμενοι από τα βασικά της όπλα. Αγγλικό δίκαιο, στάση πληρωμών, μονομερές κούρεμα, απεχθές χρέος, κλπ. Δέχονται κάθε δίμηνο ωμούς εκβιασμούς και τους μεταφέρουν αυτούσιους στους πολίτες. Μόνο ελαφρυντικό τους ότι δεν μπορούν να προβλέψουν ως ανίκανοι, και ότι βρίσκονται και αυτοί σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον όπου συντελείται ελεγχόμενη εσωτερική χρεοκοπία μιας χώρας μέλους μιας νομισματικής ζώνης.
* Το συμφέρον της χώρας μας δεν εξυπηρετείται με κανένα τρόπο αυτά τα δυο χρόνια. Το μόνο που γίνεται είναι να παίρνει μια αναβολή και να αυξάνει σε ένταση, δριμύτητα και βάθος, μια χρεοκοπία που δεν μπορεί να αποφευχθεί πλέον.
* Οι ευρωπαίοι έχουν προετοιμαστεί και ετοιμάζουν την κοινή τους γνώμη καθημερινά. Είναι στην κρίση τους πλέον ένα πρωί να σταματήσουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.
* Από εκεί και πέρα η χρεοκοπία τύπου Αλβανίας είναι εδώ. Η ησυχία που ζούμε είναι λίγο πριν από την μπόρα. Και όμως πάρα πολλοί ανόητοι μεταρρύθμισες μνημονικοί μιλούν και κερδίζουν χρόνο για την Ευρώπη ετοιμάζοντας της αλβανοποίηση της χώρας.
* Ένα ωραίο πρωί θα ξυπνήσουμε και όλοι οι βασικοί υπεύθυνοι, τα τζακια και οι μεγάλες οικογένειες του τόπου, θα έχουν εξαφανιστεί από την χώρα με πλήρης ασφάλεια και μυστικότητα. Θα έχουν ενημερωθεί -και κάποιοι- ίσως ήδη να γνωρίζουν αυτο που λέμε εδώ με αυτό: Τι είναι αυτό που ξέρει ο Παπαδήμος?
* Οι τράπεζες θα είναι κλειστές και δεν θα υπάρχει κανείς να κηρύξει στάση πληρωμών ή να σταματήσει τις αλλόφρονες μάζες από το να βγουν πανικόβλητοι στους δρόμους και να επιδωθούν σε πλιάτσικο και βία.
* Θα ζήσουμε το απόλυτο χάος για εβδομάδες ή μήνες και καθώς είμαστε χωρίς δικό μας σχέδιο θα είναι αδύνατον να κάνουμε το οτιδήποτε. Για ένα διάστημα η δικαιοσύνη θα απονέμεται επί τόπου και σε τόπους που δεν φαντάζεται κανείς. Βουλευτές και πρώην βουλευτές καθε ειδους αξιωματούχοι και “υπεύθυνοι” θα υποστούν το νόμο του Ληντς, χωρίς να καταλαγιάζει η οργή. Αθώοι ή ένοχοι θα είναι αδιάφορο.
* Από εκεί και περα δείτε τι συνέβη στην Αλβανία για να παρετε μια γεύση τι θα συμβεί στο λαό μας.
* Και δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Παραμένοντας στο ευρώ απομακρυνόμαστε από αυτό και βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθια στο σενάριο Αλβανίας ελπίζοντας και εγώ δεν ξέρω σε τι…
~ Φεύγοντας τώρα είναι σχεδόν πολύ αργά.
* Ήδη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς τα λεφτά ήδη έφυγαν από την χώρα. Αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ συνεχίζουν να μας κυβερνούν, η ΝΔ προβαλει ως λύση και δεν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
* Ο θεός να μας βοηθήσει και να μας φωτίσει να έχουμε ένα πλάνο για εκείνες τις ώρες ώστε να αποτρέψουμε όλα αυτά που είδαμε.

Διάψευση Τζίγγερ στις δηλώσεις Μπάσεμ για τον Αλ Σαούντ
~ Σε διάψευση των δηλώσεων του συνεργάτη του πρίγκιπα Αλ Σαούντ, Μοχάμεντ Μπάσεμ, προχώρησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το βράδυ της Δευτέρας. Ο Τζίγγερ μέσω κύκλων του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει λάβει τίποτα από όσα αναφέρει ο Άραβας εκπρόσωπος και συγκεκριμένα τις τραπεζικές εγγυήσεις αλλά και τα σχετικά έγγραφα που έχουν ζητηθεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.Νωρίτερα, ο Μπάσεμ με δηλώσεις του στο www.novasports.gr είχε επιχειρήσει να... επαναφέρει τον Αλ Σαούντ στο προσκήνιο των διοικητικών εξελίξεων του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας ότι έχουν σταλεί στους δικηγόρους του …. 
~*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html , Σκέψεις  ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  2012 .-

** ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ


Google : http://www.google.com/addurl/

MSN : http://search.msn.com/docs/submit.aspx

Anazitisis : http://www.anazitisis.gr/registerUrl.jsp

GreekPromo : Δωρεάν υπηρεσία που αναλαμβάνει την καταχώρηση της σελίδας σας σε τρεις ξένες (Excite, Alta Vista, Lycos), τρεις ελληνικές (Greek Lynx Directory, Phantis, Web Index) και δυο κυπριακές μηχανές αναζήτησης (kypros.org, Yiasou).

~** http://www.greekpromo.com/cgi-bin/greekpromofree2.cgi

@Submit : Δωρεάν καταχώριση της σελίδας σας στις κυριότερες ξένες μηχανές αναζήτησης.

~** http://www.uswebsites.com/submit

Add Me : Δωρεάν καταχώρηση σε 30+ δημοφιλής μηχανές αναζήτησης.

~** http://www.addme.com/

I Need Hits : Δωρεάν καταχώρηση των σελίδων σας σε 26 δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

~** http://www.ineedhits.com/add-it/free/

Hostsun Web Services
Free Url Submission  : δωρεάν καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης

~** url: http://www.hostsun.com/cgi-bin/submission/submit.cgi

Submit Search Enginees :
Free Search Enginees submition

~** url: http://www.easyhostingplans.com/submit

Δωρεάν καταχώρηση σε μηχανές αναζήτησης :

~** http://www.dreamsubmit.ne/

** http://blog.e-bi.gr/?p=151


http://www.pingmyblog.com/

http://www.dr-blogger.com/2011/04/blog.html

http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=797

http://www.dir.seo-google.gr/add_url_site_form.php

http://nikos63.blogspot.com/2010/08/web-site.html

http://www.addme.com/

http://www.searchenginemarketing.gr/blog/

http://tools.pblogs.gr/


*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  .-


*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-

*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara.blogspot.com/  .-

*** http://newsmessinia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2263.html?spref=fb  ,
** ** http://ereplaka.blogspot.com/2009/11/blog-post_90.html  , E RE PLAKA - ANEKDOTA

http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI


** ** http://xandrinaikosfc.blogspot.com/  : ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Π.Σ. 1982.-

~** http://asdanaos.blogspot.com/  , Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://eranifiliatron.blogspot.com/  , ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

~** http://www.irakliskal.webs.com/ , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://aoiraklis.blogspot.com/  , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1991.-

~** http://niki-platis.blogspot.com/ , ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ .- http://www.laptops.gr/computers-pc/laptops-notebooks-netbooks.html?gclid=CLa36827za0CFQFItAodqH6hhg

~ * http://www.fifa.com/  , FIFA .-

~* http://www.epsmes.gr/results/display_ranking.php?league_id=47 , ΕΠΣ Μεσσηνίας .-

~** http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-

~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ -UEFA .-

~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-

~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-

*** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-

*** http://lyrasi.blogspot.com/   , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ

*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-

*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ .-

*** http://eklisval.blogspot.com/  , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-

*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-

*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://familykormas.blogspot.com/  ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-

*** http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-

*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://meropitopik.blogspot.com/  ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-

*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-

*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-

*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-

*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-

*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-

*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-

*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-

*** http://megalopoli.blogspot.com/, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-

*** http://valta-trifilias.blogspot.com /  , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/  , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-

*** http://anodorio.blogspot.com/  , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/  , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-

*** http://trifylianews.blogspot.com/  , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-

*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://www.immspartis.gr/  , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-

*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-

*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://giannislinardos.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-

*** http://xalkia.blogspot.com/  , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://kdavilla.blogspot.com/  , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-

*** http://www.terapad.com/  , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-

*** http://davillas.blogspot.com/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-

*** http://oriniithomi.blogspot.com/  , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-

*** http://tzeferemini.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .- http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  .- ARFARA KALAMATAS .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου