ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012

Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π. :
Δευτέρα  6 Φεβρουαρίου  2012  .

Το ποντικάκι μας λέει ...
Γραφοντας  ....αντιγράφοντας ....Ενημερωνοντας ... !
EΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ….ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ …. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!!  :

1.- ΑΝΟΝΥΜΟΥΣ … :
*** Anonymous : ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ...
* «Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε καθημερινά την κυβέρνηση σας να καταλύει το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας. Τους βλέπουμε να σας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση. Τους βλέπουμε να ψηφίζουν νόμους που σας αφαιρούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Τους βλέπουμε καθώς παραδίδουν την χώρα στο ΔΝΤ και στους τραπεζίτες. Γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, για τις στρατιές των αστέγων, για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, για τους ανθρώπους που αφήσατε άνεργους και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουμε ότι η χώρα σας ψήφισε το ACTA στην προσπάθεια σας να φιμώσετε και άλλο τους Ελλήνες. Γνωρίζουμε τα πάντα…
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κύβερνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο η ώρα για συζητήσεις ήρθε και πέρασε. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν από αυτούς που την δολοφόνησαν. Μπορείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς στην προσπάθεια σας να μας φιμώσετε, αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε 5 ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Έλληνας είναι Anonymous. Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν.
Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας,
• Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Έλληνα. Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα ολοκληρωτικά σε κατοχή. Που θα φέρει την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαθλιώσετε άλλο τον Ελληνικό λαό. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση σας, και την διενέργεια εκλογών. Απαιτούμε να μην πληρώθεί ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους «φίλους» σας. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και ακόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonymous. Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας Εφορίας διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολίτων. Χρέη τα οποία φασιστικά τους επιβάλλατε να πληρώσουν. Μπορεί στις διαδηλώσεις των Ελλήνων να τους αντιμετωπίζετε με απίστευτη βία χτυπώντας ανεξέλεκτα, αλλά το ιντερνετ είναι το δικό μας πεδίο. Και τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πολλοί και θα είμαστε σύντομοι.
Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας…..
Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε

2.-~*** ΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Βήμα 1ο: Ένα κίνημα με ψυχολογικά θέματα
~ από τον George Rodafinos, Κυριακή, 5 Φεβρουάριος 2012 
* Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ΄θετική σκέψη' και η 'αιδιοδοξία' δεν είναι τα ίδια πράγματα με την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση. Η 'θετική σκέψη' σχεδόν πάντα είναι ένα κάλυμα για το βαθύτερο συναίσθημα της απελπισίας, της εγκατάλειψης, του παραλυτικού φόβου. Δε χρειαζόμαστε τη φυγή απ αυτά τα συναισθήματα. Είναι οκ να τα έχουμε. Αλλά μπορούμε να τα υπερβούμε μόνο αν τα βιώσουμε, αν είμαστε συναισθηματικά ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας. Όσο κάτι το κρύβουμε και το μεταμφιέζουμε, τόσο αναλαμβάνει τον έλεγχό μας από μέσα, και καθορίζει το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι. Γενναίος δεν είναι αυτός που δεν αισθάνεται φόβο, αλλά αντίθετα αυτός που τον βιώνει, αλλά δεν του επιτρέπει να τον ακινητοποιήσει. Αυτός που προχωράει σ αυτό που ο νους κι η καρδιά του του ορίζουν ως σημαντικό και απαραίτητο, παρά το φόβο του!
* Αυτό που χτίζει τη δική μου αποφασιστικότητα, είναι ότι δε μπορώ να ανεχθώ το μέλλον που μου ετοιμάζουν! Δε θα ανεχθώ το να γίνω σκλάβος. Δε θα ζήσω χωρίς το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, χωρίς το δικαίωμα να καλλιεργώ ο ίδιος την τροφή μου, χωρίς να καθορίζω το πώς θα ταίσω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου, χωρίς να αμοίβομαι για το έργο που παράγω, χωρίς να έχω δικαίωμα σε πραγματική δικαιοσύνη, σε αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό, να συμμετέχω στα κοινά και να καθορίζω μαζί με άλλους τη μοίρα μας, με ενδιαφέρον και αλληλεγγύη.
* Αυτό που χτίζει την αποφασιστικότητά μου είναι αυτή η ίδια η επαφή με το φόβο που μου δημιουργούν, με την οργή που μου ξυπνούν. Τα χρειάζομαι αυτά τα 'αρνητικά' συναισθήματά μου, και δε χρειάζομαι καθόλου τη 'θετική σκέψη' να τα ωραιοποιεί. * Όταν είσαι αποφασισμένος δεν εξαρτάσαι από τα κέφια σου. Θα προχωρήσεις και θα δράσεις, ότι και να αισθάνεσαι. Χρειαζόμαστε την αποφασιστικότητα. Και τη δέσμευση. Χρειαζόμαστε να δεσμευόμαστε ο ένας στον άλλον και να τηρούμε τη δέσμευσή μας. Χρειαζόμαστε επίσης να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον ειδικά όταν η ψυχολογία μας πέφτει. Να αναπτύξουμε επιμονή μέχρι το τέλος του σκοπού μας. Αυτός που βιώνει τη δέσμευσή του, λέει: Θα ξεκινήσω να στηρίζω την προσπάθεια διάδοσης της δράσης μας, και δε θα σταματήσω, ώσπου να γίνουμε ένα εκατομμύριο πολίτες που τη στηρίζουν! Ακόμη κι αν χρειάζεται να συνεχίζω μόνος μου!
* Πολύ σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες και αποτυχίες μας γι αυτό που είναι. Ούτε ωραιοποίηση, ούτε υποβάθμιση σε ότι καταφέρνουμε. Χρειαζόμαστε, χρειάζεται η ψυχή μας, ένα συγκεκριμένο πλάνο. Χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε ότι βαδίζουμε σ αυτό το πλάνο. Να αναγνωρίζουμε το κάθε βήμα που επιτυγχάνουμε, να παίρνουμε κουράγιο για τα επόμενα. * Το πλάνο μας πρέπει να οδηγεί σε μόνο μία κατάληξη: Την κατάρρευση του συστήματος της διαφθοράς και την ανάληψη τουλάχιστον μέρους της εξουσίας απ τους συλλογικά οργανωμένους πολίτες.
**Υπάρχει κάτι ακόμη που πρέπει να γίνει πριν μπορέσουμε να προχωρήσουμε: Η ανάληψη της ευθύνης μας για την ιστορία μας.
* Αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι ότι το σύστημα είναι παράνομο, ότι οι πολιτικοί μας πρόδωσαν και ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον μας και ότι έχουμε ανάγκη να αμυνθούμε, αφού απειλείται η ίδια μας η επιβίωση.
* Όμως, δυστυχώς, και οι ίδιοι προδώσαμε τον εαυτό μας, και όσους στο παρελθόν έφτιαξαν το Σύνταγμα, όσους δημιούργησαν τη Δημοκρατία, με το να αφεθούμε στη δίνη της καθημερινότητας και να πάψουμε να νοιαζόμαστε.
* Κατεβάσαμε τις άμυνες. Συμμετείχαμε σ ένα όνειρο ευδαιμονισμού που τελείωσε και έγινε εφιάλτης. Για να απολαύσουμε την 'ησυχία μας', αναθέσαμε τις ευθύνες μας και το μέλλον μας εν λευκώ σε ανθρώπους των οποίων τα κίνητρα δε γνωρίζαμε, και δεν αντιδράσαμε, παρά τα συνεχή δείγματα ότι μας εξαπατούν και μας εκμεταλλεύονται. Με την απομόνωση και την αδράνειά μας επιτρέψαμε να αχρηστευθεί ο θεσμος της δικαιοσύνης, και η ίδια η έννοια του δικαίου. Να μετατραπούν οι εκτελεστικές εξουσίες σε εργαλεία των δυναστών που αφήσαμε να μας κυριαρχήσουν. Τα μέσα ενημέρωσης σε εργαλεία πλύσης των εγκεφάλων μας, σε μηχανές ελέγχου των συναισθημάτων και του υποσυνειδήτου μας. Επιτρέψαμε να εκτραπεί η Δημοκρατία σε μια παρωδία, σ ένα εξαμβλωματικό θέατρο διαφθοράς, λαδωμάτων, αρπαχτής και εκβιασμών. Εκτρέψαμε την υποχρέωσή μας να ορίζουμε τη μοίρα μας στο ανόητο θέατρο της ανά τετραετία παρωδίας. Όταν δόθηκε η δυνατότητα της συμμετοχής μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, την αφήσαμε κι αυτήν να πνιγεί στην κομματική παρωδία και τη ρουσφετολογία της αρπαχτής.
* Πάψαμε να είμαστε ο ένας για τον άλλον και για το σύνολο, και γίναμε αυτό που στον αρχαίο Δήμο έλεγαν 'ιδιώτες': Οι ηλίθιοι που δε συμμετέχουν στα κοινά.
* Πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε η Δημοκρατία. Είμαστε ο λόγος που υπάρχει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα υπάρχει ακριβώς γι αυτή τη στιγμή. Υπάρχει για να το ενεργοποιήσουμε, για να μας προστατεύσει ακριβώς απ αυτά που μας κάνουν. Ας αναγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον σ αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει ανάγκη για ένοπλη σύρραξη. Καλούμαστε να δράσουμε ειρηνικά, όσο ακόμη μπορούμε, ώστε να μην υπάρξει ανάγκη για ένοπλη βία.
* Μιλώντας στην πλειοψηφία των ελλήνων, λέω: Έχουμε μια επιλογή. Ν ανέβουμε απο το επίπεδο του 'παρτάκια' κουτοπόνηρου καταφερτζή σ αυτό του πολίτη που συμμετέχει στα κοινά και συλλογικά οργανώνει τη ζωή του, ή να πέσουμε σ αυτό του σκλάβου ή του κατακτημένου, που προσπαθεί να επαναστατήσει.
* Καλούμαστε να ενεργοποιήσουμε αυτό που μας έμεινε, και να διεκδικήσουμε αυτά που η ψυχή μας δικαιούται.
* Το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος γράφτηκε γι αυτή τη στιγμή, γι αυτά που μας συμβαίνουν: Η τήρηση του παρόντος Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.


3.- ~* * 37 χρόνια 'Μεταπολίτευση'. 37 Χρόνια 'Δημοκρατία'.
~ 37 Χρόνια ύπνου, με το ίδιο όνειρο: Ότι εμείς κυβερνούμε τη χώρα, ή ότι τουλάχιστον, ψηφίζουμε κάποιους και την κυβερνούν για μάς. 37 Χρόνια με 'μεγάλους ηγέτες'. 37 Χρόνια διαρκούς και επαναλαμβανόμενης αμνησίας. Έχεις καταλάβει πια την ανοησία σου;
~ Από το '55 μέχρι σήμερα είχαμε 14 κυβερνήσεις με τα επώνυμα Καραμανλής και Παπανδρέου. Από το '74 μέχρι σήμερα είχαμε 17 κυβερνήσεις των ίδιων δύο αρχηγικών, δημαγωγικών κομμάτων. Είχαμε εκατοντάδες σκάνδαλα που είδαν το φως. Είχαμε δεκάδες χιλιάδες αρπαχτές, συνολικής αξίας δισεκατομμυρίων Ευρώ. Είχαμε Ολυμπιακούς, Siemens, αγορές του αιώνα, Κοσκοτάδες, Βατοπέδια, υποβρύχια....
** Από την ημέρα που ο 'Αείμνηστός' σου 'μάλωσε' τους υπουργούς του στη Βουλή πως 'είπαμε να παίρνουμε μεσητεία αλλά όχι και 500 εκ/ρια', οι αρχηγοί σου έφτιαξαν βίλες στην Εκάλη, έστησαν off-shore, απόκτησαν 90 πολυτελή διαμερίσματα, εξήγαγαν ανεξήγητα πολλά εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, αύξησαν το βουλευτικό τους μισθό, ζήτησαν μεγαλύτερες από τις ήδη χρυσές βουλευτικές συντάξεις, ανέβασαν χρυσά παιδιά, διόρισαν καθαρίστριες με μισθούς καθηγητών πανεπιστημίου, έδωσαν μισθό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διπλάσιο από αυτόν του Αμερικανού συναδέλφου του και σε είπαν μαλάκα.
~ Όλα αυτά τα χρόνια, μόνο ένας πολιτικός κατέληξε φυλακή για ένα μικρό μέρος απ αυτά που έκανε, κι αυτό για 'ξακαθάρισμα λογαριασμών'. Όσοι αποκαλύπτονται, ερευνώνται για χρόνια αλλά 'δεν προκύπτουν στοιχεία', και όταν προκύπτουν, ω, του θαύματος έχουν παρέλθει οι προθεσμίες, και 'τα αδικήματα παραγράφονται'. Και όσο αυτά διαδραματίζονται, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν το ίδιο φαγοπότι.
~ Σου έχουν πει τα πιο ηλίθια ψέμματα, και τα έχεις τόσο ηλίθια πιστέψει, ξανά, και ξανά, και ξανά.
* Έχεις πια δεχθεί ότι οι αρχηγοί σου πρέπει να σου λένε ψέμματα.
* Τη στιγμή που σε πουλάνε πια ως ζώο παραγωγής σε όποιον δώσει τα περισσότερα, αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποιόν καινούργιο αρχηγό να ψηφίσεις..
~ Πόσο καιρό ακόμη και πόση εξαθλίωση θα χρειαστείς, για να καταλάβεις ότι υπάρχει ένα θέμα, άξιο ψυχιατρικής εκτίμησης, στην επιμονή σου να αναθέτεις τη διαχείρηση της ζωής σου σε αρχηγούς;
~ - Αν κάποιος θέλει να γίνει αρχηγός σου, αναρωτήσου γιατί θέλει να αναλάβει μια τεράστια ευθύνη και να δουλέψει σκληρά θυσιάζοντας την προσωπική του ζωή για το καλό σου. Μήπως γιατί δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα απ αυτά;
- Πώς μπορεί να νοιάζεται για τη δικαιοσύνη και να διεκδικεί για τον εαυτό του ασυλία;
- Πώς νοιάζεται για την οικονομία και την επιβίωσή σου ενώ συνεχίζει να σε κλέβει ανάλγητα;
- Πώς είναι 'πιο ικανός' να αντιμετωπίσει ζητήματα του κράτους όταν δεν πατάει στη Βουλή και όταν δεν διαβάζει το Μνημόνιο πριν το υπογράψει;
~ Κάποτε, ένας πρωθυπουργός σου δήλωσε: 'Είμαστε μαζί σας στο δρόμο, ούτε ένας έλληνας φαντάρος στο Κόσοβο, καμμία διευκόλυνση σε ξένα στρατεύματα σ αυτόν τον πόλεμο'. Την επόμενη μέρα, αμερικανικά τανκς αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και ακολουθώντας παραπλανητική σήμανση, κατέληξαν στη ..λαχαναγορά. Μονάδες του ελληνικού στρατού δέχθηκαν αυξημένες δόσεις ραδιενέργειας και ανέπτυξαν καρκίνο από τους τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου που δέχθηκαν στο Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός σου σε έσυρε σ ένα πόλεμο, αφού το 98% των ελλήνων είχαν δηλώσει ένα ξεκάθαρο και απόλυτο ΟΧΙ σε οποιαδήποτε συσχέτιση μ αυτό τον πόλεμο. Μετά, ξαναψήφισες το ίδιο κόμμα.
~ Πρέπει να καταλάβεις τα εξής: Οι αρχηγοί σου ανεβαίνουν στην ιεραρχία ακριβώς επειδή σε έχουν ήδη πουλήσει.
* Στην ιδιαίτερη περίπτωση που κάποιος αναδειχθεί αρχηγός με διαφορετικό τρόπο, (όπως μπορεί να συμβεί στους ιδιαίτερους καιρούς που ζούμε), την δεύτερη μέρα της αρχηγίας του θα δεχθεί μια επίσκεψη από κάποιον που θα τον ενημερώσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσό γι αυτόν, και ότι οι επιλογές του είναι απλές: Ή δέχεται τα λεφτά και 'παίζει μπάλα', ή χάνει τα παιδιά του.
~ Δε γίνεται Δημοκρατία με μόνιμους πρωθυπουργούς. Όπως δεν υπάρχουν 'δημοκρατικά κόμματα' με μόνιμους κομματάρχες.
~ Πρέπει να διαλέξεις λοιπόν, και να διαλέξεις άμεσα: Ή συνεχίζεις να στηρίζεις την παρανοϊκή ελπίδα ότι κάποιος θα έρθει και θα σε σώσει, ή πρέπει να ακολουθήσεις μια άλλη ελπίδα, που περιλαμβάνει πολλή περισσότερη δική σου συμμετοχή.
* Η άμεση ή συμμετοχική δημοκρατία δεν είναι μια ιδεολογική επιλογή, όπως ας πούμε ο Σοσιαλισμός ή ο Καπιταλισμός. Η επιβίωση δεν είναι θέμα ιδεολογίας. Είναι θέμα πρακτικό.
* Αν θέλεις να μην σε μετατρέψουν σε ζώο παραγωγής, πρέπει να γίνεις πολίτης. Κανείς αρχηγός και κανένα αρχηγικό μόρφωμα δε θα σε κυβερνήσει για το καλό σου.
~ Το καθήκον σου δεν είναι να ψηφίζεις στις εκλογές κάθε 4 χρόνια. Ούτε εξαντλείται με το να αρνηθείς να ψηφίσεις. Η ευθύνη σου απέναντι στη ζωή σου είναι να συλλογοποιηθείς με άλλους αφυπνισμένους πολίτες ώστε κάθε μέρα της ζωής σου να είσαι λίγο πιο κοντά στη σωτηρία σου.
~ Λίγα χρόνια πριν, ένας γνωστός πολιτικός άνδρας, έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος στο χωριό του, στο νησί του. Όταν βγήκε, κάλεσε όλο το χωριό στην πλατεία. Τους είπε: 'Οι μισοί απο σας, με ψήφισαν για να τους κάνω ρουσφέτια. Οι άλλοι μισοί, γιατί 'θα φέρω λεφτά στο χωριό'. Δε θα σας κάνω το χατήρι όμως'. Παρέδωσε τη διοίκηση στη Λαϊκή Συνέλευση του χωριού, την οποία αυτός και οι συνεργάτες του απλά συντόνιζαν. Οι κάτοικοι συναντιούνταν στην πλατεία τακτικά και αποφάσιζαν απο κοινού για τα θέματα της κοινωνίας τους. Το χωριό γνώρισε άνθηση οικονομικά, κονωνικά, περιβαλλοντικά, τουριστικά. Ο πολιτικός άνδρας δεν άφησε τη δημαρχία πλουσιότερος. Το επιτυχημένο πείραμα κράτησε 11 χρόνια, και απέδειξε ότι μπορούμε, σ αυτή τη χώρα, μ αυτό το λαό, να αυτοκυβερνηθούμε.
~ Θα αναγνωρίσεις έναν πραγματικό αρχηγό απ την απροθυμία του να ηγηθεί προβάτων. Από τον ενθουσιασμό του να σου διδάξει πώς να αναλάβεις την ευθύνη σου, και από τη λαχτάρα του να σε δει να το κάνεις.
* Από την ανάγκη του να παραδώσει την ευθύνη του στον επόμενο προσωρινό ηγέτη, σύντομα.
~ Από τη συλλογική του εργασία.
* Από την αφοσιωμένη στο καθήκον του και χωρίς δόξα και πολυτέλεια συμπεριφορά του. Από τον φτωχό και αξιοπρεπή πρότερο βίο του.
* Από την ανάγκη του να αποκαλύπτει αντί να υπεκφεύγει. Από την επιμονή του στα θέματα ουσίας.
* Απ τον άμεσο, εστιασμένο και χωρίς ξύλινες έννοιες και γοητευτικές ιδεολογίες λόγο του.
* Όταν συναντήσεις τέτοιον ηγέτη, ακολούθησέ τον, και δώσε μαζί του, στον κοινό σκοπό, όση αφοσίωση και όση δέσμευση δίνει ο ίδιος. Και μετά, επίτρεψέ του να αποσυρθεί. Και σήκωσε εσύ το βάρος της ευθύνης όταν έρθει η ώρα.
~ Μόνο κινήσου άμεσα, τώρα. Ο χρόνος για να ζυμωθείς και να ξυπνήσεις παρήλθε. Είναι η ώρα της δράσης, ή της χαμένης ζωής...
** Έχεις απόλυτο δίκιο ότι αφήσαμε τη “συμμετοχή” και τη “σχέση” μας με τα κοινά στο έλεος απατεώνων και ανεπάγγελτων.
~** Προσπαθώ να απαναπροσδιορίσω το πολιτικό βίωμα, που αφήσαμε, που άφησα, να μαραζώσει, μέσα ...από τη Δημιουργία Ξανά! Έχω συναντήσει αξιόλογα άτομα που ίσως, αν δεν ιδιώτευα, να είχα συνατήσει νωρίτερα. Νομίζω έχουμε την δια ανάλυση στα βασικά θέματα των ημερών μας. Επιπλέον, και σημαντικότερο, δεν έχουμε καμιά όρεξη, ούτε χρόνο για συζητήσεις γενικές και αόριστες. Ο χώρος της αξιοπρέπειας, του κοινού νου και του ορθού λόγου πρέπει να αρχίσει να συγκλίνει και να καταγράφεται. Δεν έχει καμιά, μα καμια, σημασία η ιδεολογική αφετηρία του καθένα μας. Και σε μένα είναι αντιφατική. Στη σελίδα μου στο (f) έχω αναφορές απ΄ τον Μπερνστάιν και το Μπακόυνιν. Και δε νοιώθω καμιά αντίφαση.
 * Η σύγκλιση πρέπει να είναι πολιτιστική. Όλα τα τρία στοιχεία που ανάφερα παραπάνω είναι στοιχεία πολιτισμού και όχι ιδεολογίας. Αυτά πρέπει να είναι η μαγιά.
 ~** Τη γνώμη σου θέλω
 ** Θελω να μου εξηγησεις λιγο περισσοτερο τι εννοεις 'η συγκλιση πρεπει να ειναι πολιτιστικη'. Αυτο ψαχνω. Πώς, χωρις ιδεολογιες και συμβολα που μας μαντρωνουν, μπορουμε να βρουμε ενα κοινο παρονομαστη που να 'παιζει' με ολα τα μαντρια.
~ Αυτος... ΔΕ μπορει να ειναι ενας ηγετης. Ουτε η σημαια για παραδειγμα.
~ Αυτο ειναι το θεμα του Βηματος 3ου.
~ Χωρις κομματικες και ιδεολογικες προσκολησεις, χωρις αρχηγους. * Συλλογικα, για τα ΑΜΕΣΑ που μας απειλουν. Εστιασμενοι Σ ΑΥΤΑ και απο-εστιασμενοι απο τις μακροχρονιες πεποιθησεις μας
 *** ** Τη λέξη προδοσία, που με ευκολία χρησιμοποιούν οι Έλληνες, την χρησιμοποιούμε με εξαιρετική φειδώ, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένας Έλληνας πολιτικός δεν είναι προδότης.
* Δεν αποδίδουμε με ευκολία τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εκτιμούμε ότι τα χάλια της Ελλάδας, οφείλονται σε ανικανότητα, στενοκεφαλιά, ιδεοληψίες, τεμπελιά, ανηθικότητα, ασυνέπεια των πολιτικών και άλλα αίτια κι όχι στο ότι οι πολιτικοί μας προδίδουν τη χώρα. Όλοι θέλουν το καλύτερο, αλλά δεν ξέρουν πώς να το πετύχουν. Όμως το θέμα για το οποίο θα σας πούμε παρακάτω έχει όλα τα χαρακτηριστικά της "προδοσίας". ** Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
~ Όλοι οι Έλληνες, είμαστε πολύ ανήσυχοι για το μέλλον μας. Βλέπουμε τον ορατό κίνδυνο να γυρίσουμε σε εποχές κατοχικής πείνας.
** Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο φόβος;
~ Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την πολιτική που ακολουθούμε ως χώρα, εξαιτίας του αποτυχημένου "σχεδίου σωτηρίας" της τρόικας (που δεν έχει κάτι να τη συνδέει συναισθηματικά με τον ελληνικό λαό, συνεπώς μας μεταχειρίζεται σαν σκλάβους, χωρίς έλεος), δεν πρόκειται να επανακάμψει η οικονομία.
~ Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όσες περικοπές κι αν κάνουμε, όσο κι αν είναι το ποσοστό του κουρέματος, όσο κι αν πέσει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ, η οικονομία δεν είναι βιώσιμη, γιατί έχει καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός και έχει διαλυθεί η κοινωνία. Είμαστε μια κοινωνία μίσους, όπου όλοι χαίρονται όταν "πεθαίνει η κατσίκα του γείτονα" και μ'αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί η Ελλάδα, τα επόμενα 5, 10, ή και 20 χρόνια.
* Ποιο ήταν το μεγάλο "ζόρι" για την Ελλάδα και μπήκαμε στο ΔΝΤ και δανειστήκαμε τεράστια ποσά; * Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το έλλειμμα, το ότι δηλαδή τα έσοδα του κράτους, δεν έφταναν, δεν φτάνουν (και δεν θα φτάνουν ποτέ), για να πληρωθούν τα έξοδα.
~ Άρα, υπήρχε ο περίφημος κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
* Αυτό δεν μας έλεγαν συνεχώς; Αυτό δεν ήταν το περιεχόμενο των απανωτών εκβιασμών τα 2 τελευταία χρόνια; Σκύψτε το κεφάλι, πληρώστε τα χαράτσια, γιατί "θα χρεοκοπήσουμε, δηλαδή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις".
~ Όμως κάποιοι -όπως εμείς- είπαμε κάτι απλό:
* Αν είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα, αντί να σφαγιαστεί ο ελληνικός λαός, ας χρεοκοπήσουμε! Ας πάμε στην περίφημη στάση πληρωμών! (έχετε προσέξει ότι η φράση αυτή εξαφανίστηκε τον τελευταίο καιρό; Γιατί λέτε;)
~ Στάση πληρωμών όμως, όπως συμφέρει τον ελληνικό λαό, όχι τους δανειστές!!!
~* Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο:
* Ότι η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη, αλλά όταν λέμε στάση πληρωμών, εννοούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους δανείων κι όχι να σταματήσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις!!! Τα έσοδα του κράτους φτάνουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα πάντα και πρέπει να διαλέξουμε: τόκους ή συντάξεις, διαλέγουμε το δεύτερο! ~ (διαβάστε σχετικά: 67 Ακαδημαϊκοί ζητούν καταγγελία του μνημονίου και στάση πληρωμών)
* Αυτό το απλό πράγμα λοιπόν, την στάση εξωτερικών πληρωμών την πήραν χαμπάρι οι τροϊκανοί, ως πιθανότητα.
~* Και τι κάνουν με το νέο μνημόνιο ΙΙ;
~ Ζητούν να δεσμευθούν με την υπογραφή τους οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα! Ότι θα βάλουν σε προτεραιότητα την πληρωμή του εξωτερικού χρέους και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.  ~ Με απλά λόγια οι παμπόνηροι τροϊκανοί λένε:
* "Επειδή βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να σωθείτε με τίποτε, υπογράψτε ότι στα χρόνια που έρχονται, πρώτα θα πληρώνετε τα δάνειά σας και μόνο ό,τι περισσέψει θα το διαθέτετε για τις υπόλοιπες δαπάνες σας (μισθούς, συντάξεις κλπ)!"
~* ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ: Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!
~ Δείτε σχετικά και σχετικό άρθρο από το ΡΑΔΙΟ9
* To Ράδιο 9 δημοσιεύει το non-paper που έφεραν στο φως οι FINANCIAL TIMES και περιέχει όλα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.
* Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να περιέχει δυο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία για τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί.
1) Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση χρέους.
2) Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού.
~ Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ότι…
* «τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους».
* «Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση».
* «αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες».
~ Επίσης αναφορικά με τον «επίτροπο επί του προϋπολογισμού» για το οποίο πανηγυρίζουμε ότι δήθεν η Γερμανία το πήρε πίσω… η αλήθεια είναι ότι από το κείμενο βγάζουμε διαφορετικό συμπέρασμα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε ότι ίσως σήμερα να μην επιβάλλεται επίτροπος αλλά… «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup που θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

*** Από σήμερα οι τράπεζες (Ελληνικές και ξένες) μπορούν να ...κοιμούνται ήσυχες.
~ Φρόντισε γι αυτό ο εγχώριος ατζέντης τους που τον έχρισαν πρωθυπουργό, συμβιβάζοντας τις κομματικές ανασφάλειες των πολιτικών παλιάτσων που τον στηρίζουν και συμμετέχουν στην κατοχική του κυβέρνηση. ~ Προχώρησαν έτσι σε μία παραπέρα συμφωνία βάρβαρης φτωχοποίησης του λαού, σε βάθος απροσδιόριστου μέλλοντος χρόνου.
~ Ονομάζοντας "ανακεφαλαιοποίηση" των τραπεζών τον τοκογλυφικό υπερδανεισμό των Ελλήνων, με μόνο (δύσκολα συγκαλυμμένο) σκοπό την ενίσχυση των κεφαλαιουχικών αποθεμάτων τους.
~ Το μόνο που δεν τους απασχόλησε είναι η ιστορική μνήμη και οι αγώνες των προγόνων μας για την ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
~ Αυτή (η μνήμη) είναι που θα έρχεται στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού και θα του υπενθυμίζει αυτό που δεν τόλμησε να κάνει όταν έπρεπε.
~ Αυτή θα είναι ο καταλύτης των μελλούμενων (περισσότερο ανεξάρτητων από υλικές δεσμεύσεις) γενεών που θα αντιδράσουν όταν πρέπει.
~ Πετώντας στα ιστορικά σκουπίδια τους επώνυμους αυτούς προδότες. Μαζί με την περιβόητη και αποδεδειγμένα άχρηστη ...γενιά του Πολυτεχνείου.



** INTEGRATION OF GYPSIES IS AN UNFINISHED BUSINESS OF FOURTH REICH‏
* Hillary Clinton points out that one of the pieces of unfinished business in Fourth Reich is the full integration of Gypsies into the societies and nations where they reside. For too long, Gypsies have been marginalized and isolated, prevented from contributing their talents and participating in their societies. This is a critical matter of human rights, and it affects millions of men, women, and children across the continent.
 * Clinton is also very troubled to see antigypsy violence and protests, which in some places are increasing and getting worse. It's also an error for any society not to fully educate every child, and in too many places Gypsy children attend subpar, usually segregated, schools. And what is the result of that? Well, then Gypsies themselves begin to feel apathetic, uninvolved, and then that continues the cycle, which has to be broken.
 * Clinton notes that building better understanding between Gypsies and Fourth Reich is very important. Clinton remembesr visiting with Gypsy children at the Faith, Hope, and Love Center during her visit to Bulgaria. Seeing their spirit and intelligence shining through the adversity that they had experienced in their young lives was a highlight of her trip. So helping to promote and protect the inalienable human rights of Gypsies everywhere is a long-standing personal commitment of Clinton, and it is a stated foreign policy priority of Uncle Sam. Uncle Sam has joined the Decade of Roma Inclusion, which helps improve opportunities for Gypsies to participate in the political, social, economic, and cultural lives of their communities.-


*** Ιπποφαές το φαρμακευτικό φυτό‏
` Ιπποφαές το φαρμακευτικό φυτό
~ Το ιπποφαές χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική του Θιβέτ και της Μογγολίας για περισσότερα από 1.000 χρόνια.
~ Με τα φύλλα του και τους φλοιούς του γίνονται θεραπευτικά ροφήματα. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται νωπά ή αποξηραμένα. Τα ροφήματα αυτά έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σαν αποχρεμπτικά, αλλά και σε νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Οι χρήσεις του ήταν εναντίον του βήχα, ως αποχρεμπτικού, για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος όπως και της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.
~* Ανοσο-ρυθμιστικές δράσεις
~ Το εκχύλισμα των φύλλων του Ιπποφαούς φαίνεται να ενεργοποιεί την κυτταρική διαμεσολάβηση στην ανοσολογική απάντηση.Σε επαγόμενη με χρώμιο ανοσο-καταστολή σε αρουραίους, το εκχύλισμα των φύλλων του παρεμπόδισε τη δημιουργία διεγερμένων ριζών οξυγόνου (ROS), και διατήρησε το μέγεθος του κυττάρου στα επίπεδα των υγειών κυττάρων του ελέγχου.Επιπλέον, το εκχύλισμα των φύλλων (100 μg / ml) και μόνο, προώθησε την παραγωγή ιντερλευκίνης IL-2 και προφλεγμονώδους παράγοντα γ-IFN.
~* Αντιοξειδωτική δράση
~ Διάφορες in vitro και in vivo μελέτες δείχνουν σαφώς ότι το Ιπποφαές έχει αντιοξειδωτική δράση.Το εκχύλισμα των φύλλων του φυτού προστάτευσε σε μεγάλο βαθμό αρσενικούς αρουραίους albino από οξειδωτική βλάβη (τροφοδοτούμενη με χρώμιο).Επίσης προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τη νικοτίνη στα ερυθροκύτταρα
~ Το βότανο δρα ως στυπτικό, τονωτικό, ανθελμινθικό, αντιοξειδωτικό και τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα.
~ Οι κλαδίσκοι και τα φύλλα περιέχουν 4-5% τανίνη. Είναι στυπτικοί και ανθελμινθικοί.
~ Ακόμη και σήμερα στη Μογγολία χρησιμοποιούν το εκχύλισμα των φύλλων και των κλάδων για να θεραπεύσουν γαστρεντερικά προβλήματα σε ανθρώπους και ζώα.
~ Στη λαϊκή ιατρική σε διάφορες περιοχές του κόσμου, χρησιμοποιούσαν το φλοιό και τα φύλλα για τη θεραπεία της διάρροιας, σε γαστρεντερικές και δερματολογικές διαταραχές. Σε μορφή κομπρέσας το χρησιμοποιούσαν για ρευματοειδή αρθρίτιδα.
~ Οι βιταμίνες της σειράς Β που χαρακτηρίζονται αντιαγχωτικές, καθώς και τα αμινοξέα μαζί με τα λιπαρά οξέα (Ω) που έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τον οργανισμό, θα αποτελέσει την καλύτερη λύση για να διώξετε το άγχος με την βοήθεια του Ιπποφαές. Τα αποτελέσματα μπορούν να ενισχυθούν με ένα φλιτζάνι τσάι από τα φύλλα του Ιπποφαές.

** Μετά το στέριωμα της Δημοκρατίας στη χώρα μας,... :
~ Μετά το στέριωμα της Δημοκρατίας στη χώρα μας, χιλιάδες Ελλήνων παρασύρθηκαν στην παράνοια της ...ήσσονος προσπάθειας και των εύκολων απολαβών.
~ Ανήκω σε μια γενιά που βίωσε με ένταση τα γεγονότα της χούντας, του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης.
~ Πιστέψαμε πως το θείο δώρο της Δημοκρατίας θα μας οδηγούσε στην πρόοδο και στην εμπέδωση θεσμών και αξιών.
~ Είχαμε (κακώς όπως απεδείχθη) πιστέψει πως η πολιτική και οι πολιτικοί, θα οδηγούσαν την χώρα μας στη μεγάλη "οικογένεια" της Ευρώπης, όπου όλα θα ήταν καλύτερα.
~ Δεν είχαμε όμως υπολογίσει την ...εκδίκηση της γυφτιάς και της βλαχιάς (σαν νοοτροπία και όχι σαν καταγωγή).
~ Αυτό το λάθος πληρώνουμε σήμερα εμείς και θα πληρώνουν αύριο και τα παιδιά μας.
~ Όσο για κάποιους.... Πάντα θα είναι επιρρεπείς σε ότι λάμπει.
~ Διότι όπως έλεγε η γιαγιά μου, τον γάϊδαρο κι αν τον ντύσεις με χρυσάφι, από μέσα θα παραμένει ...γάϊδαρος.
**
Χάρρυ Κλυνν: Συντεταγμένα θα σας στείλουμε στο διάολο, είτε έτσι, είτε αλλιώς… :
~ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ >>> ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ!!!
 ?~ "Ρεσιτάλ ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και προπαντός Εθνικής υπερηφάνειας έδωσε σήμερα ο αχυράνθρωπος εκπρόσωπος τύπου των λαθραίων Μανώλης Καψής στις ειδήσεις του βοθρο - MEGA…
~ «Aν μέχρι αύριο το βράδυ δε συμφωνήσουμε, η Ελλάδα θα γυρίζει πίσω στο
* 1940, στο χάος και στην ολική καταστροφή…»
~ Φόβος και τρόμος στο «Παπαγαλιστάν» γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας σημαίνει ότι αρχίζουν να τρίζουν τα θεμέλια της ΕΕ, σημαίνει ντόμινο, σημαίνει όποιον πάρει ο χάρος, σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει να ξεφουσκώνει η φούσκα της οικονομικά ισχυρής Ευρώπης, σημαίνει η αρχή του τέλους…
~ Γι αυτό βιάζονται να μας πτωχεύσουν συντεταγμένα!
~ Έτσι δεν είναι Μανωλάκη;
** ΣΥΝ-ΤΕ-ΤΑ-ΓΜΕ-ΝΑ!
~ Που σημαίνει αποικιακή κηδεμονία, ρούφηγμα και της ...... >>>>>>
~ τελευταίας σταγόνας αίματος του Ελληνικού λαού και ξεπούλημα των πάντων…
 ~* Οι δανειστές είναι σαφέστατοι:
* «Θα πάτε σε μισθούς και βιοτικό επίπεδο Βουλγαρίας, θα επιβάλλετε σκληρή λιτότητα, θα μείνετε χωρίς καταθέσεις στην τράπεζα, θα απολύσετε 150.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα πουλήσετε τις δημόσιες επιχειρήσεις, θα καταργήσετε τον 13ο και 14ο μισθό, θα καταργήσετε κάθε έννοια δικαιωμάτων του εργαζόμενου και θα φορολογήσετε και την αναπνοή του Έλληνα, αλλιώς δεν θα προχωρήσει το κούρεμα του χρέους, ούτε θα πάρετε τα 130 δις της νέας δανειακής σύμβασης. Και θέλουμε όλα αυτά να γίνουν σήμερα και να βάλετε και τις υπογραφές σας όλοι.»
~* Απλά και κυνικά: «Διαλέχτε»
* Διαλέγουμε στάση πληρωμών τώρα και στέλνουμε στο διάολο Ευρώ και δανειστές. Αν η κυβέρνηση μαριονέτα διαλέξει αλλιώς τότε θα αιματοκυλήσει την χώρα και οι πεινασμένοι θα φάνε τα μέλη της για κολατσιό.
* Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία να μπόρεσε ένας πρωθυπουργός να επιβιώσει πολιτικά όταν έχει απέναντί του έναν ολόκληρο λαό…
* Πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός αυτός δεν είναι καν πολιτικός όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε…
* Πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός αυτός είναι δοτός…
* Πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός αυτός είναι ένα θλιβερός τραπεζοϋπάλληλος, νευρόσπαστο στα χέρια της νέας τάξης πραγμάτων και του τοκογλυφικού κεφαλαίου…"
~ Χάρρυ Κλυν

** ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
 * Ένας, πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!
* Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.
 * Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο. «Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες.
 ~ Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:
 - Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
 - Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
 - Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
 - Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και »περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.
 - Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!
 - Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
 ~ Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009
 * «Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».
 * «Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».
 * «Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα».
 * Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
* Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί χωρίς να κάλυψη της προηγούμενης κυβέρνησης...
 * Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».
 * Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.
 * Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών".
 ~ Μπράβο στην πρώτη Ελληνίδα που δεν φοβήθηκε και μίλησε!!!!
 ~ Επιτέλους κάποιοι μίλησαν ΔΗΜΟΣΙΑ και με στοιχεία!!!
 ~ Τώρα εμείς που το μάθαμε.... τι κάνουμε αλήθεια;;;
 ~ Συνεχίζουμε και κοιμόμαστε;;;
 ~ Παίζουμε τους αγανακτισμένους;;;
 * Ενδίδουμε στο ..."πεπρωμένο" και τρώμε την ταπείνωση, την προδοσία και την αδικία χωρίς διαμαρτυρία, αντίδραση, ή επανάσταση, χωρίς διεκδίκηση της δικαιοσύνης και αποκατάσταση της αλήθειας;;;
 ~ Τουλάχιστον ας μην τους αφήσουμε να το κουκουλώσουν !!!
 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!


*** "'Η ευχή της αναφοράς ΣΤΑ μέρη της 'Απάμειας, στη δεύτερη επαρχία των Σύρων, υπήρχε ένα χωριό πού λεγόταν Γοναγόν Κάποτε, σε απόσταση ενός μιλίου από το χωριό, μερικά παιδιά έβοσκαν τα ζώα τους. Ενώ έπαιζαν, συμφώνησαν μεταξύ τους να τελέσουν τη θεία λειτουργία, όπως έβλεπαν να γίνεται από τον ιερέα στο ναό. ' Ανέδειξαν λοιπόν έναν «πρεσβύτερο» και δύο άλλους «διακόνους». 'Ύστερα πλησίασαν σ' ένα λείο βράχο, όπου σαν σε θυσιαστήριο τοποθέτησαν άρτους κι ένα πήλινο δοχείο με κρασί. Ό «πρεσβύτερος» στάθηκε ατή μέση και οι «διάκονοι» δεξιά κι αριστερά του. " Άρχισε λοιπόν να λέει την ευχή της αναφοράς , ενώ οι «διάκονοι» έκαναν αέρα με τα φακιόλια τους αντί για ριπίδια ο μικρός «πρεσβύτερος» ήξερε την ευχή της αναφοράς, γιατί συνήθιζε στις άγιες συνάξεις νά στέκεται όπως όλα τα παιδιά - μπροστά στο άγιο βήμα, κι έτσι ν' ακούει και να μαθαίνει τις ευχές. Αφού έγιναν όλα σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη κι ενώ ετοιμάζονταν να τεμαχίσουν τούς άρτους, συνέβη κάτι φοβερό: "Έπεσε φωτιά από τον ουρανό κι έκανε στάχτη όλα όσα είχαν προσκομίσει και τον ίδιο το βράχο. Δεν έμεινε το παραμικρό ίχνος! Τα παιδιά από τον τρόμο τους έπεσαν κάτω κι έμειναν εκεί μισοπεθαμένα, χωρίς να μπορούν ν' αρθρώσουν λέξη. Οι γονείς ανησύχησαν με την καθυστέρησή τους. Ψάχνοντας, τα βρήκαν σ' αύτή την κατάσταση και τα μετέφεραν στο χωριό. Ρωτούσαν επίμονα να μάθουν ποία ήταν ή αιτία της εκστάσεώς τους, άλλά Δεν έπαιρναν απάντηση. Όταν αργότερα τα παιδιά συνήλθαν, διηγήθηκαν όσα έκαναν και έπαθαν. Σύντομα πληροφορήθηκε το θαυμαστό γεγονός ο επίσκοπος, πού πήγε με όλους τούς κληρικούς στον τόπο τού θαύματος και είδε τα σημάδια της ουράνιας φωτιάς. Τότε λοιπόν έβαλε τα παιδιά σε μοναστήρι, ενώ πάνω στον τόπο της φωτιάς έχτισε εκκλησία και γύρω άπ' αυτήν μία ωραία μονή."

*** THE FREAKISH GOVERNMENT OF GREECE STEALS COMPUTERS!
~ Freak! Freak! Freak! The freakish government of Greece, the most corrupt country in Occident, steals computers! Robbing dissident bloggers and locking them in jail is a freakish behavior that does not belong to the European Union, not even to this galaxy! No wonder some vain Greeks boast they come from Andromeda galaxy!  ~ Graecokleptocrats span the gamut of political corruption. Bribe is the gift bestowed to influence the recipient's conduct. Kickback is a payment to a person in a position of power or influence for having made an income possible. Embezzlement is outright theft of entrusted funds. Patronage is favoring supporters. Nepotism is favoring kin. Cronyism is favoring kith. Graft is an unscrupulous use of a politician's authority for personal gain. http://venitism.blogspot.com
 ~ Graecokleptocrats have made their culture of corruption the norm of the national character of Greece. Venitis points out the debasement of the Greek soul is due to huge political corruption, statist propaganda, and religulous brainwashing. Plato and Aristotle asserted that different regimes produce different types of human beings, and regimes ought to be judged by the character of their citizens. In Fourth Reich, the growth of interventionist welfare state has damaged personal responsibility and integrity, fostered dependence, undermined families, rejected freedom, and promoted corruption.
 ~ Especially in Greece, the most corrupt country in Occident, political corruption is accepted as a normal thing, and most Greeks rely on bribes, graft, sinecures, cheating, incivility, nepotism, cronyism, cancer of socialism, jingoism, iconolatry, perjury, lies, and kickbacks. The character of modern Greece is the opposite of the character of ancient Greece of Plato and Aristotle.
** Για την Χριστιανική αλληλεγκύη …:
~ Πολλές φορές, σκέφτομαι: σε μια δύσκολη εποχή, σαν κι αυτή που ζούμε, αλλά και γενικότερα, ποια θα έπρεπε να είναι η στάση των χριστιανών (εφ' όσον αυτοί θέλουν να τιμήσουν την παράδοσή τους) μέσα στη κοινωνία;
~ Προσωπικά πιστεύω πως, το βασικότερο από αυτά που μπορούν να κάνουν οι χριστιανοί, μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: αλληλεγγύη! Αλληλεγγύη προς τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους!
~ Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της αλληλεγγύης, είναι παροχή βοήθειας (τροφίμων, ειδών ένδυσης και πρώτης ανάγκης, υπηρεσιών κ.λπ.) σε όσους έχουν ανάγκη. Όμως προσοχή: στην παροχή αυτής της βοήθειας, οι χριστιανοί θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ως μια ύπαρξη που δικαιούται να... μην έχει καμία ανάγκη! Πρέπει δηλαδή, να σπάσουν τα αποστήματα της μοιρολατρείας. Οι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να ζήσουν μια ζωή αξιοπρέπειας στην οποία θα ικανοποιούνται όλες οι βασικές τους ανάγκες.
~ Η αλληλεγγύη των χριστιανών, θα πρέπει να ξεπεράσει τα όρια της φιλανθρωπίας, η οποία, στην ουσία, σε πολλές περιπτώσεις, είναι απλώς μια παυσίπονη ένεση που συντηρεί την σάπια κατάσταση που βιώνουμε. Εκτός λοιπόν, από την παροχή βοήθειας και την υλική υποστήριξη αυτών που στερούνται τα βασικά για να ζήσουν, στην αλληλεγγύη των χριστιανών, πρέπει να συμπεριληφθεί και ο αγώνας για την υποστήριξη των δικαιωμάτων αυτών που αδικούνται. Αυτό προϋποθέτει, ουσιαστική κριτική απέναντι στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα της αδικίας και της ανισότητας μέσα στη κοινωνία, και αγώνα για την διάλυση και την υπέρβαση αυτών των δομών, που συντηρούν την αναγκαιότητα για την ύπαρξη της φιλανθρωπίας.
~ Σήμερα, όλες οι προεκτάσεις της έννοιας της αλληλεγγύης, είναι απαραίτητες! Τις έχει ανάγκη ο συνάνθρωπος που είναι δίπλα μας: ο πλησίον (Ματθ. 22:39)
** "Ή τιμωρία του Τούρκου ΜΙΑ νέα Οσιακή μορφή από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, γνωστή στην πατρίδα του με την προσωνυμία «Χατζεφεντής», είναι ο όσιος 'Αρσένιος ο Καππαδόκης (1840-1924).Οι Φαρασιώτες διηγούνται πολλά θαυμαστά γεγονότα, πού σχετίζονται με τον όσιο. Κάποτε στα Φάρασα, τη μέρα της Αναστάσεως, μπήκε ένας Τούρκος λήσταρχος στην εκκλησία, την ώρα πού τελούσε ο όσιος τη θεία λειτουργία. Μόλις είδε τον Τούρκο αρματωμένο και αδιάντροπο μέσα στο ναό, τον ειδοποίησε να φύγει αμέσως. 'Εκείνος όμως δεν έδωσε σημασία. Ό όσιος συνέχισε ατάραχος τη θεία λειτουργία. Όταν βγήκε για τη μεγάλη είσοδο, τον είδε ο Τούρκος να μην πατάει στη γη, αλλά να περπατάει στον αέρα. Βλέποντας αυτό το θαύμα, άρχισε να τρέμει. 'Έκανε να φύγει, μα δεν μπορούσε, γιατί ένιωθε δεμένος μ' ένα αόρατο σχοινί ο όσιος, αφού μπήκε με τα Άγια στο ιερό, έκανε νόημα στον Τούρκο να φύγει. Πραγματικά, την ώρα εκείνη ο λήσταρχος ένιωσε λυμένος. Τρέμοντας ολόκληρος βγήκε έξω κι έπεσε κάτω σαν νεκρός. 'Όταν τελείωσε ή λειτουργία, βγήκε ο λειτουργός από το ναό, πλησίασε τον τούρκο, τον σήκωσε, κι έτσι εκείνος μπόρεσε να στηριχθεί στα πόδια του. 'Ύστερα του έκανε αυστηρή παρατήρηση, του έδωσε πέντε γρόσια και τον άφησε να φύγει υγιή, άλλά κατατρομαγμένο."

** "Νίκη κατά των δαιμόνων Η ΕΡΗΜΟΣ δεν είναι μόνο καταφύγιο των φιλήσυχων μοναχών. Είναι και τόπος εξορίας των δαιμόνων, πού στήνουν στους αγωνιστές του Χριστού τις πιο φοβερές παγίδες. Η τοποθεσία Μελανά ήταν ο τόπος όπου ασκήθηκε ο όσιος 'Αθανάσιος ο 'Αθωνίτης . Ο διάβολος αγωνίστηκε μεθοδικά για να τον εκτοπίσει από κει, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι ο όσιος ετοιμαζόταν για την οικοδομή του μοναστικού συγκροτήματος της Μεγίστης Λαύρας. Όταν όμως άρχισε ή οικοδομή, ότι έχτιζαν οι οικοδόμοι τη μέρα, το γκρέμιζαν οι δαίμονες τη νύχτα. Εμφανίζεται τότε ή Κυρία Θεοτόκος στον όσιο Αθανάσιο και του λέει: Για να προχωρήσει το έργο, πρέπει να χτίσεις σε μία μέρα ένα ναϋδριο, κι εκει να τελεστεί την ίδια μέρα θεία λειτουργία. Πραγματικά, μέσα σε μία μέρα χτίστηκε και λειτουργήθηκε ένας ναός αφιερωμένος στους άγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό. Κι ήταν τόσο μικρός, πού μόλις χωρούσαν ο λειτουργός στο Ιερό και τέσσερα-πέντε άτομα στον υπόλοιπο χώρο. Έτσι λοιπόν, με τη χάρη της θείας λειτουργίας, έφυγαν οι δαίμονες και προχώρησε ή οικοδομή της Λαύρας."

** "Η αναγκαιότητα της θείας μεταλήψεως ΚΑΠΟΙΟΣ Αιγύπτιος, άνθρωπος άσωτος, ερωτεύθηκε μία γυναίκα παντρεμένη και σώφρονα. Δεν μπορούσε όμως να τη δελεάσει διαφορετικά, γι' αυτό κατέφυγε σ' ένα μάγο. ' Αφού τον πλήρωσε, τού ζήτησε να κάνει με την τέχνη του τον άνδρα της να τη διώξει. Ό μάγος προσπάθησε, άλλά επειδή Δεν κατάφερε να στρέψει το λογισμό της γυναίκας, την έκανε με τις μαγγανείες του να φαίνεται σαν φοράδα. Ό άνδρας της άρχισε να κλαίει και να οδύρεται. Για τρεις μέρες ή φοράδα δεν έβγαλε μιλιά ούτε κι έφαγε τίποτα. Τελικά, της φόρεσε καπίστρι και την οδήγησε στον όσιο Μακάριο. Γιατί μας έφερες εδώ αύτή τη φοράδα; ρώτησαν ενοχλημένοι οι μοναχοί, πού βρίσκονταν κοντά στο κελί του όσίου. Για να ελεηθεί με την προσευχή του άββα Μακαρίου, απάντησε εκείνος. Τι κακό έκανε; Αύτή πού βλέπετε, εξήγησε εκείνος, ήταν γυναίκα μου, άλλά, δεν ξέρω πώς, μετα6λήθηκε σε φοράδα. 'Έχει μάλιστα τρεις μέρες νηστική. Οι μοναχοί πλησίασαν στον όσιο και του είπαν: - Κάποιος άνθρωπος έφερε εδώ ένα άλογο. - Εσείς είστε άλογα, αποκρίθηκε εκείνος, γιατί έχετε μάτια άλόγων. Εκείνη όμως είναι γυναίκα, όπως πλάστηκε. Ύστερα ευλόγησε νερό, το έριξε στο κεφάλι της φοράδας και προσευχήθηκε γι' αυτήν. 'Έτσι την έκανε να φανεί σε όλους και πάλι γυναίκα. κι αφού της έδωσε να φάει, την άφησε να φύγει μαζί με τον άνδρα της. Καθώς όμως έφευγε, τη συμβούλεψε να μη λείπει ποτέ από την εκκλησία ούτε να μένει μακριά από τη θεία Κοινωνία. "Αυτό", της τόνισε, "το έπαθες, γιατί είχες πέντε εβδομάδες να μεταλάβεις τα άχραντα Μυστήρια" ."


** Εκλογές  τώρα ...για να σωθεί ...η χώρα .. :
λάβαμε και το δημοσιεύουμε:

 ~ "Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
- Η παρακάτω ανακοίνωση είναι μία δραματική έκκληση μιας ομάδος ανεξαρτήτων και νουνεχών πατριωτών, που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να συμπαρατάξουν τις διάσπαρτες κινήσεις και κόμματα απέναντι στον κοινό εχθρό, που λέγεται ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
- Ο χρόνος δεν μας παίρνει , οι σωστοί Έλληνες είναι δυσεύρετοι , απεσύρθησαν από το βαλτώδες περιβάλλον που δημιούργησε η μεταπολίτευση με τους ντόπιους και ξενόφερτους απάτριδες πολιτικούς.
- Ζητούνται εδώ και τώρα φωτισμένοι και έντιμοι Έλληνες Πατριώτες να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ασφαλές λιμάνι.
- Παρακαλούμε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να επιδείξουν την απαιτούμενη ετοιμότητα για την διατήρηση της ηρεμίας και ασφάλειας του Ελληνικού Λαού.
- Ας ελπίσουμε ότι ο Ανώτατος Άρχων επιτέλους με την έγκαιρη παραίτηση του δεν θα επιτρέψει την ψήφιση της επαχθούς δανειακής σύμβασης, και θα οδηγήσει το Έθνος σε άμεσες και έντιμες εκλογές.
- Ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει άλλο ούτε για μία μέρα τους εφιάλτες πολιτικούς." - Σ. Στέλιος


*** Κυβέρνηση μαφίας,όλα είναι προσυμφωνημένα...

~ Κάνουν πως συζητάνε για να κοροϊδεύουν τον λαό ότι δήθεν αντιστέκονται!
*   Όλα είναι προσυμφωνημένα δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους νοιάζει τι μέτρα θα πάρουν εναντίον του λαού.
* Αλλού είναι το θέμα τους το πώς θα το σερβίρουν στον λαό, μην τσιμπάτε αυτοί ποτέ δεν ενδιαφερθήκαν για τον λαό
 * Ότι μέτρα παίρνουν σήμερα δεν είναι ιδέες της τρόικας, αυτοί δεν .....  >> ξέρουν τι γίνεται στην χώρα μας ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν, αυτοί είναι τοκογλύφοι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά τους.
* Ότι μέτρα λένε ότι τα ζητά η τρόικα είναι δίκες τους ιδέες και επειδή δεν έχουν το θάρρος να το πουν βάζουν την τρόικα να κάνει την βρώμικη δουλειά και μετά να κάνουν αυτοί ότι δήθεν αντιστέκονται. Το θέμα δεν είναι αύτοι το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε
* . Το έργο που παίζετε σήμερα το έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία δυο χρόνια και θα το δούμε και στην συνέχεια. Αυτοί είναι αμείλικτοι διεστραμμένοι ανθέλληνες και μισάνθρωποι και όταν λέω αυτοί δεν εννοώ τους ξένους αλλά τους δικούς μας εδω.
* Τους ξένους δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για σκληρότητα, αυτοί κάνουν την δουλειά τους και την κάνουν όσο πιο καλυτέρα μπορούν για την πάρτι τους .
* Την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα μπορεί να την ανατρέψει μόνο ο λαός. Τα μέτρα τα σημερινά θα περάσουν και μετά θα έρθουν τα επόμενα και ούτω καθ εξής .
* Το φρένο προς την κατηφόρα την εξαθλιωση και τον αφανισμό των Ελλήνων μπορεί να το πατήσει μόνο ο λαός.
* Μην περιμένετε έλεος από αυτούς μόνο εμείς μπορούμε να πούμε τέρμα ως εδω και μη παρέκει.
* Μην περιμένετε να το κάνει ο διπλανός σας και εσείς να παραμένετε θεατές όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε.
* Τους είδατε αυτούς πως παραμέρισαν τις δήθεν διαφορές τους και ενώθηκαν μπροστά στον κοινό εχθρό που για αυτούς είναι ο λαός, εάν δεν είχαν ενωθεί τώρα θα είχαν συντριβεί.
* Έτσι και εμείς πρέπει να παραμερίσουμε τΙς μικροδιαφορές μας και να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει: στο διάολο.............οοοοοοοοοοοοοοο~!

*** HOODWINKING MEPS ON ACTA‏

- The EU Commission is relentlessly defending ACTA, the Anti-Counterfeiting Trade Agreement, which faces widespread opposition in Europe and beyond. Falsely portraying ACTA as an acceptable agreement, the Commission is paving the way for its ultra-repressive copyright enforcement agenda, as revealed in documents just released. Citizens and their elected representatives across Europe must denounce this dangerous drift of the policy-making process, which is bound to undermine freedoms online and the very architecture of the Internet, and instead require a thorough reform of copyright.

 - The freakish government of Greece, the most corrupt country in Occident, is the only one on Earth that buys votes with sinecures and favors, and robs and persecutes dissident bloggers! EFF muses that if there's one thing that encapsulates what's wrong with the way government functions today, ACTA is it.
 - You wouldn't know it from the name, but the Anti-Counterfeiting Trade Agreement is a plurilateral agreement designed to broaden and extend existing intellectual property enforcement laws to the Internet. While it was only negotiated between a few countries, it has global consequences. First because it will create new rules for the Internet, and second, because its standards will be applied to other countries through the U.S.'s annual Special 301 process.
 - ACTA could be easily used in charge stacking. The freakish government of Greece uses charge stacking to persecute dissident bloggers. Charge stacking is the ability to charge a large number of overlapping crimes for a single course of conduct. Combining crimes enables prosecutors to get convictions in cases where there is no misconduct at all. By stacking enough charges, including treason, Greek prosecutors jack up the threat value of a trial against a dissident blogger, even if the government's case is very weak. Charge stacking is terror. The disgusting government of Greece cannot terrorize the Greek people. http://venitism.blogspot.com

*** ENOXOS ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ - Να γιατί πρέπει να έχει το τέλος του Καντάφι‏

* Η άφεση αμαρτιών σε τέτοιους πολιτικούς ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της εθνικής προδοσίας

~ Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Γιώργος Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα προσπάθησε να εμφανιστεί ως ήρωας που έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία. Παρουσίασε μια δική του πραγματικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες δύο χρόνια τώρα. Την μεγαλύτερη κυβερνητική οικονομική αποτυχία από τον εμφύλιο οΠαπανδρέου προσπάθησε να την παρουσιάσει ως θρίαμβο. Δείτε τι είπε και τι έκανε στην πραγματικότητα η κυβέρνησή του.
 ~ Είπε: «Υπεραμύνομαι της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, όπως έκανα και στις Βρυξέλλες, όπου οι σοσιαλιστικές δυνάμεις καταθέτουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις, απέναντι σε μια υπερσυντηρητική και μυωπική Ευρώπη».
~ Έκανε: Ποτέ δεν υπερασπίστηκε την χώρα ως όφειλε. Ο Ζαν Κλον Γιούνκερ επιμένει πως ο Παπανδρέου του μιλούσε για «διεφθαρμένη χώρα».
 ~ Είπε: «Ποτέ δεν μιλήσαμε, ποτέ δεν μίλησα για διεφθαρμένο λαό».
~ Έκανε: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν διαψεύστηκε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Η πλήρης δήλωση του Γιούνκερ ήταν: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα"».
 ~ Είπε: «Μπορεί να έχουμε μια εξάρτηση οικονομική, αλλά δεν θυσιάζουμε βασικά μας δικαιώματα και θεσμικά θέματα που αφορούν στη Δημοκρατία».
~ Έκανε: Κάθε φορά που η αντιπολίτευση επικαλούταν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για εκλογές ο Παπανδρέου αντέτεινε πως λόγω κρίσης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο (βλέπε φθινόπωρο του '11), άρα ο λαός να εξασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα της ψήφου...
 ~ Είπε: «Μετά από δύο χρόνια, αναγκάστηκε να αναλάβει τις ευθύνες της (η Νέα Δημοκρατία). Και αυτές καλείται να αναλάβει μαζί μας και τις ημέρες αυτές, όπως τις έχουμε αναλάβει εμείς».
~ Έκανε: Γιατί δεν προχώρησε σε εκλογές, όπως ζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς για να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία πιο σύντομα τις ευθύνες της;
 ~ Είπε: «Μειώσαμε συνολικά κατά 8 μονάδες το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, σε δύο χρόνια».
~ Έκανε: Ο στόχος του αρχικού προγράμματος ήταν η μείωση του ελλείμματος μέχρι σήμερα κατά πολύ περισσότερο. Επίσης η κυβέρνηση του κατηγορείται από μέλη της ΕΛΣΤΑΤ πως αύξησε εντέχνως το έλλειμμα για να παρουσιάσει μεγάλη μείωση του ελλείμματος μπροστά στην αδυναμία του να το μειώσει πραγματικά.
 ~ Είπε:..... «Δεν μπορώ να κατανοήσω - ή μάλλον, μπορώ να υποθέσω - τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που λέει, «ναι, Εξεταστική, αλλά μετά τις εκλογές».
~ Έκανε: Θέλει πριν τις εκλογές για να έχει αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή και να μπορούν να κουκουλωθούν οι ευθύνες του;
 ~ Είπε: «Εμείς είμαστε δημιουργοί μιας Ανεξάρτητης Στατιστικής Υπηρεσίας. Ιδρύθηκε η Ελληνική Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή, που λογοδοτεί απευθείας στο Κοινοβούλιο. Υιοθετήθηκε ο νόμος περί δημοσιονομικής διαχείρισης και ευθύνης.
~ Έκανε: Η αρχή αμφισβητείται για την ορθότητα των στοιχείων που έδινε.
 ~ Είπε: Εφαρμόζονται σύγχρονοι μηχανισμοί παρακολούθησης των δημοσίων εσόδων. Ενισχύθηκε η λογοδοσία με την «Διαύγεια», όλα αναρτώνται στο διαδίκτυο.
~ Έκανε: Όχι όλα. Τα έξοδά του ως πρωθυπουργού, του ίδιου δηλαδή, δεν αναρτήθηκαν ποτέ στο διαδίκτυο.
 ~ Είπε: «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν είναι τεράστιο διακύβευμα; Δεν είναι θεμελιώδης απαίτηση του λαού; Δεν είναι μια αδικία, που πρέπει να διορθωθεί; Δεν είναι προαπαιτούμενο για ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος Δικαίου; Φυσικά και είναι. Ήταν και είναι ακόμα».
~ Έκανε: Δεν μείωσε τη φοροδιαφυγή, κάτι στο οποίο βασίζεται η Τρόικα και ζητάει νέα μέτρα, αφού οι δανειστές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ανίκανη να μαζέψει έσοδα από τη φοροδιαφυγή.
 ~ Είπε: «Ποιος έβαλε τις βάσεις για μια πραγματικά σύγχρονη πολιτική ασύλου, χωρίς να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, αλλά με προσήλωση και σεβασμό στα θέματα κοινωνικής συνοχής και στα ανθρώπινα δικαιώματα; Εμείς».
~ Έκανε: Χιλιάδες αιτούντες ασύλου παραμένουν μετέωροι στην αβεβαιότητα αφού ακόμα δεν δίνεται άδεια ασύλου και ο νόμος μένει στα χαρτιά.
 ~ Είπε: Ποιος έβαλε την ομάδα «ΔΙΑΣ» στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη; Επί ποιας Κυβέρνησης οργανώθηκε ξανά η Ελληνική Αστυνομία, για την εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων και συμμοριών εγκλήματος; Επί δικής μας Κυβέρνησης».
~ Έκανε: Χιλιάδες πολίτες ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, κάτι που καυτηρίασαν έντονα και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 ~ Είπε: «Αξιοκρατία στο Δημόσιο. Θυμάστε, «γαλάζιες» συνεντεύξεις παντού, «ημέτεροι» σε διευθυντικές θέσεις».
~ Έκανε: Η περίπτωση του κολλητού του συνεργάτη Θέου στην ΔΕΗ ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, αν δεν είναι αναξιοκρατία τότε τι είναι;
 ~ Είπε: «Ποιος έκανε την αρχή, με την επιλογή των Γενικών Γραμματέων στο «ΟpenGov»; Με τις όποιες δυσκολίες και τα όποια προβλήματα. Ξέρω την κριτική. Σταματήσαμε, όμως, ένα φαινόμενο, κάθε Υπουργός να διορίζει τον άνθρωπό του».
~  Έκανε: οι περισσότεροι υπουργοί έχουν ορίσει κολλητούς τους ή κομματικούς παράγοντες στη θέση των γενικών γραμματέων.
 ~ Είπε: «Είδαμε την εφιαλτική πραγματικότητα κατάματα. Κάναμε πράγματα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Ποιος ξεκίνησε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας; Εμείς. Τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης; Πάλι εμείς. Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω κουπονιών; Πάλι εμείς. Προγράμματα, που απευθύνονται συνολικά σε περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους».
~ Έκανε: Όλα όσα αναφέρει συναντώνται μόνο σε υπανάπτυκτες και χρεωκοπημένες χώρες. Υγιείς οικονομίες δεν χρειάζονται τίποτα από τα τρία.
 ~ Είπε: «Δεν έχω αυταπάτες, η κατάσταση είναι ζοφερή. Και θα γίνει, φίλες και φίλοι, ακόμα πιο δύσκολη».
~ Έκανε: Δεν αναφέρει ότι η ζοφερή κατάσταση ήταν δικό του και μόνο έργο, με την απόφασή του να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, το οποίο δημιούργησε συνθήκες εξάντλησης για όλους τους πολίτες.
 ~ Είπε: «Εμείς νοιαζόμαστε για τους νέους και το δείξαμε στην πράξη».
~ Έκανε: Το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης νέων ανθρώπων από το '60 και μετά εμφανίζεται επί των ημερών του. Οι νέοι με τα κινήματα των αγανακτισμένων έχουν δείξει πόσο εκτίμησαν την πολιτική του.
 ~ Είπε: «Κάναμε πράξη την «Υπηρεσία Μίας Στάσης» στην ίδρυση επιχειρήσεων».
~ Έκανε: Ο επιχειρηματικός κόσμος γελάει με την «Υπηρεσία Μιας Στάσης». Ποτέ και καμία επιχείρηση δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί αφού η γραφειοκρατία βασιλεύει στο δημόσιο και αυτό το ξέρουν όλοι οι επιχειρηματίες.
 ~ Είπε: «Πότε είχαμε ρεκόρ εξωστρέφειας των ελληνικών εξαγωγών; Επί δικών μας ημερών. Το 2011. Πάνω από 20 δισ. η αξία των ελληνικών εξαγωγών στο 11μηνο. Πότε είχαμε ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα; Επί δικών μας ημερών. Το 2011. Πάνω από 16,5 εκατομμύρια, παρά τον ορυμαγδό της αρνητικής διεθνούς δημοσιότητας, εξαιτίας της κρίσης».
~ Έκανε: Τα θετικά αυτά στοιχεία δεν πιστώνονται στην κυβέρνηση, αλλά στην ανάγκη των επιχειρηματιών να στραφούν σε νέες αγορές λόγω της κρίσης που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
 ~ Είπε: «Βάλαμε τις βάσεις για την παραγωγή νέου πλούτου».
~ Έκανε: Η φτώχεια αυξάνεται συνεχώς στην Ελλάδα και οι νέες επενδύσεις μειώνονται κατακόρυφα μαζί με την ύφεση που ξεπερνάει το 5%
 ~ Είπε: «Είναι αλήθεια ότι, μέσα στη διετία, έσκασε όλη η φούσκα του παρελθόντος. Όλα τα αρνητικά δεκαετιών, τώρα εκδηλώθηκαν».
~ Έκανε: Δεν εξήγησε όμως πώς και γιατί οδήγησε την Ελλάδα στην πόρτα του ΔΝΤ, χωρίς μάλιστα να τον πιέσει κανείς.
 ~ Είπε: «Τι παρέλαβαν οι προηγούμενοι; Την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας- ορόσημο του 2003. Την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Την Ελλάδα που είχε καταφέρει, δίπλα στους Κύπριους αδελφούς, την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Την Ελλάδα πανταχού παρούσα διεθνώς, φάρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
~ Έκανε: Τι θα παραλάβουν οι επόμενοι δεν Είπε όμως. Όσο για το πώς μπήκε η Κύπρος στην ΕΕ και το ποιός ο ρόλος Παπανδρέου στην ιστορία του σχεδίου Ανάν, το ξέρουν καλύτερα οι Κύπριοι.
 ~ Είπε: «Τι κατάφεραν (η ΝΔ) σε πεντέμισι χρόνια; Τον απόλυτο διασυρμό της χώρας».
~ Έκανε: Αυτός διέσυρε τη χώρα σε δύο χρόνια.
 ~ Είπε: «Ποιος είχε το θάρρος να ανοίξει το φάκελο της φοροδιαφυγής δισεκατομμυρίων στην Ελβετία; Εμείς τον ανοίξαμε».
~ Έκανε: Ποτέ δεν άνοιξε κανένας φάκελος φοροδιαφυγής στην Ελβετία.
 ~ Είπε: Να υπογραμμίζουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση και αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα εξάντλησε κάθε περιθώριο που υπήρχε για διερεύνηση σκανδάλων, μέσα στα θεσμικά πλαίσια στα οποία λειτουργούμε.
- Έκανε: Δεν προχώρησε σε εξεταστική για την οικονομία (περίοδος Σημίτη και Καραμανλή), όπως είχε υποσχεθεί. Για ποια εξάντληση περιθωρίων μιλάει;
 - Είπε: Πρώτη φορά μια χώρα δέχεται διεθνή βοήθεια τέτοιου μεγέθους, 240 δις ευρώ συνολικά.
~ Έκανε: Πράγματι πρώτη φορά ένα αρχηγός κράτους ζητάει μια τόσο μεγάλη βοήθεια για να δεσμεύσει τη χώρα του για δεκαετίες. Κανείς πριν από τον Παπανδρέου ποτέ και πουθενά δεν το έκανε, αν και υπάρχουν χώρες με τερατωδώς μεγαλύτερες ανάγκες από την Ελλάδα. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

*** Να καταργηθούν τα κόμματα και η ασυλία των πολιτικών..





** Μποϊκοτάζ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα.......................!!!!!!!!!!!!!


** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
**

~*** Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : Δευτέρα  6 Φεβρουαρίου  2012 ; .

***  Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
* Νέα συνάντηση με την τρόικα αναμένεται να έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, πριν το νέο ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τον κατώτατο μισθό, τις επικουρικές και τα μέτρα.

*** Fitch: Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση

* Με μια ελληνική χρεοκοπία να θεωρείται ήδη ορατή στον ορίζοντα, το πώς θα διαμορφωθούν τα τιτλοποιημένα προϊόντα της Ελλάδας, εξαρτάται από τον τύπο της χρεοκοπίας, σύμφωνα με την Fitch Ratings.  * Συγκεκριμένα, ο οίκος επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα διασφαλίζει ένα σύστημα πληρωμών. Αυτό θα ήταν και η πιο επωφελής έκβαση για τα ελληνικά τιτλοποιημένα προϊόντα, καθώς με τις τράπεζες να επωφελούνται από την υπέρ-εθνική θεσμική στήριξη, οι τιτλοποιήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά.
 * Ωστόσο, μια άτακτη χρεοκοπία, η οποία μπορεί να καταλήξει και σε έξοδο από την ευρωζώνη, δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως, και μπορεί να καταλήξει σε πιο επιζήμια αποτελέσματα για τα ελληνικά τιτλοποιημένα προϊόντα.

*** Θέση Διοικητικής Επιτροπής ΚΕΕΕ για απαιτήσεις τρόικας σχετικά με τα Επιμελητήρια

* Η απαίτηση των εκπροσώπων της τρόικας για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, συζητήθηκε αναλυτικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
 * Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΕΕ έχει δημοσίως χαρακτηρίσει την απαίτηση αυτή ως άμεση επίθεση στον επιμελητηριακό θεσμό.
 * Ειδικότερα, η ΚΕΕΕ, αναφέρει: "Δυστυχώς η διαπιστούμενη επιμονή σε αυτή την πρόταση καταδεικνύει είτε άγνοια σχετικά με τη λειτουργία και τη χρησιμότητα του επιμελητηριακού θεσμού, είτε σκοπιμότητα απαξίωσης των Επιμελητηρίων με απώτερο στόχο την κατάργηση τους.
 * Στην Ελλάδα τα Επιμελητήρια αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η λειτουργία των οποίων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε κατά ένα ευρώ, καθώς πόροι τους είναι μόνο οι συνδρομές των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων σε αυτά. Παρόλα αυτά τα Επιμελητήρια εκπληρώνουν με κάθε δυνατό τρόπο την αρμοδιότητα τους για τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Παράλληλα μέσω του Γ.Ε.ΜΗ., υποστηρίζουν τις Υπηρεσίες μιας Στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων, έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά στη μοναδική ίσως επιτυχία της χώρας μας ως προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Μνημόνιο, που είναι η βελτίωση (μείωση) του απαιτουμένου χρόνου για την ίδρυση επιχειρήσεων. Η ενημέρωση και οι άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους επιχειρηματίες μέλη τους, ιδίως ως προς την ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης και επιδοτούμενων προγραμμάτων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και σε θέματα όπως το φορολογικό, ασφαλιστικό, χρηματοδότηση, ευρωπαϊκά προγράμματα, εκθέσεις, συνεργασία επιχειρήσεων, περιβαλλοντικά κ.λπ., έχουν συμβάλλει αποφασιστικά ώστε πολλές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολύ επικίνδυνες προκλήσεις που θέτει η σοβούσα οικονομική κρίση, σε ικανοποιητικό βαθμό. Και όλα αυτά παρέχονται με το «αντίτιμο» της καταβολής της ετήσιας συνδρομής εγγραφής, το ύψος της οποίας είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ειδικά εάν συγκριθεί με τις αντίστοιχες συνδρομές που καταβάλλονται σε Επιμελητήρια ανά την Ευρώπη. Παράλληλα η επιμελητηριακή κοινότητα, ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, έχει προτείνει λύσεις σε πολλά προβλήματα, η υιοθέτηση των οποίων θα είχε συμβάλλει αποφασιστικά στην αποτροπή της παρούσας τραγικής κατάστασης της οικονομίας.
 * Επισημαίνουμε ακόμη εδώ την κοινή Δήλωση του Δικτύου των Επιμελητηρίων Δημοσίου Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν - μεταξύ άλλων - και τα Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αυστριακά και Ολλανδικά Επιμελητήρια, στα οποία η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεών τους σε αυτά (με συνδρομές κατά πολύ υψηλότερες από της χώρας μας) δεν «βλάπτει» τις οικονομίες των χωρών τους.
 * Η διατήρηση της αμιγούς λογιστικής προοπτικής, που διακρίνει τις επιλογές της τρόικας, ακόμη και σε ένα τέτοιο κρίσιμο αναπτυξιακό θέμα όπως είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας από την επιμελητηριακή λειτουργία, πρέπει να στηλιτευθεί από το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Οι παροικούντες την επιχειρηματική Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε καλά ότι οι εμπνευστές της επονείδιστης πρότασης για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια προέρχονται από τον ελληνικό χώρο. Δεν είναι πρώτη φορά που ένας επιτυχημένος ελληνικός θεσμός δέχεται πλήγμα «εκ των έσω». Όμως η επιμελητηριακή κοινότητα δεν προτίθεται να δεχθεί μοιρολατρικά τέτοιες επιθέσεις. Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι ο επιμελητηριακός θεσμός δεν έχει θέση στο ελληνικό επιχειρείν να το δηλώσουν ευθαρσώς, απεκδυόμενοι προσωπεία επίπλαστης τεκμηρίωσης των θέσεων της τρόικας.
 * Ήδη σήμερα απεστάλη επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους κκ. Αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν κοινοβουλευτικά την Κυβέρνηση με την οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα, και στην οποία τονίζεται ότι η επιμελητηριακή κοινότητα προτιμά να καταθέσει τα κλειδιά των Επιμελητηρίων σε αυτούς που θα αναλάβουν την ευθύνη να βάλουν ταφόπλακα στον επιμελητηριακό θεσμό, παρά να ανεχθεί την απομείωση και τον εκφυλισμό του".

*** Obama: Σταθεροποιήσαμε την οικονομία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama είπε τη Δευτέρα πως η κυβέρνησή του έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία και πως η πρόκλησή είναι πλέον η μετάβασή της στο επόμενο επίπεδο. Σε συνέντευξή του στο NBC News, ο Obama τόνισε πως το πολιτικό σύστημα δυσκόλεψε την εφαρμογή των αλλαγών που είχε υποσχεθεί στην πρώτη του εκστρατεία το 2008.  *  Ωστόσο, επεσήμανε πως η κυβέρνησή του υπήρξε «πολύ επίμονη» και κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ εκτίμησε ότι θα μπορέσει να επανεκλεγεί αν παρουσιάσει ισχυρά επιχειρήματα όσον αφορά τη δημιουργία ενός ισχυρού μονοπατιού για την ανάδειξη της μεσαίας τάξης.

*** ΥΠΕΚΑ: Ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της Ηπείρου

* Το έργο της αποκατάστασης όλων των Χώρων Ανεξέλικτης Διάθεσης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.  * Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το έργο αυτό, ύψους 3 εκ. ευρώ, θα υλοποιηθεί η αποκατάσταση 38 ανενεργών Χώρων Ανεξέλικτης Διάθεσης Απορριμμάτων, σε 16 Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου: Πρέβεζας, Άρτας Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Ζηρού, Πάργας, Παγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Κ. Τζουμέρκων, Ζίτσας, Γ. Καραϊσκάκη, Ν. Σκουφά και Σουλίου.
 * Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής θα είναι η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση των 38 Χ.Α.Δ.Α., προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των Αδειών Αποκατάστασης, με συνεπακόλουθη παρακολούθηση και μεταφροντίδα αυτών.
 * Η υλοποίηση του έργου υπολογίζεται να γίνει μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες. Έτσι, η Περιφέρεια Ηπείρου με μια συνολική και πλήρως ώριμη πρόταση, θα καταφέρει σε σύντομο χρόνο, όχι μόνο να εξαλείψει την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων αλλά και να καταστήσει την περιφέρεια Ηπείρου μια από της πρώτες περιφέρειες, στις οποίες θα σβήσουν και τα σημάδια αυτής απαράδεκτης κατάστασης.

***Πιθανή νέα αναβολή -για αύριο- της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών

 * Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μετατεθεί για αύριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 * Οι (όποιες) τελευταίες αντιστάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών πάντως –και κυρίως του Αντώνη Σαμαρά– αναμένεται να καμφθούν καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος θα τους παρουσιάσει μελέτη του υπουργείου Οικονομικών για το τί θα συμβεί –οικονομικά– στη χώρα εάν ναυαγήσει η συμφωνία και η δεύτερη δανειακή σύμβαση. Την εν λόγω μελέτη έχει ήδη παραλάβει από το οικονομικό επιτελείο.
 * Η σύσκεψη θα γίνει αμέσως όταν ολοκληρωθεί η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους επικεφαλείς της τρόικας που έχει ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι στο Μαξίμου. Η προ-συμφωνία μαζί τους θα δοθεί στους αρχηγούς για να την αποδεχθούν – και όχι να την “υπογράψουν”, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.
 * Τη μεγαλύτερη πίεση την υφίσταται από στελέχη και συνδικαλιστές ο πρόεδρος της ΝΔ. Είναι ενδεικτικό το εξής παράδειγμα: Ενώ χθες τη νύχτα παρουσίασε ως “επιτυχία” το γεγονός ότι ο νέος μειωμένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι συνδικαλιστές του (δια του Γ. Μανώλη) του ανταπάντησαν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος μαζικών απολύσεων νυν εργαζομένων.
 * Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη ειδοποιήσει τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας για έκτακτη συνεδρίαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει το όργανο για το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας.
 * Από πλευράς ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα στο στελεχιακό του δυναμικό δεν θεωρούνται “σημαντικά”, καθώς οι αντιδράσεις περιορίσθηκαν σε κομματικά και όχι κοινοβουλευτικά στελέχη ή υπουργούς.

*** ΕΒΑ: Διαψεύδει τα περί αμφισβήτησης των τραπεζικών σχεδίων

* Σε διάψευση δημοσιεύματος που θέλει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή να αμφισβητεί πολλά από τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης που έχουν υποβάλλει οι τράπεζες στο πλαίσιο ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους βάσης, προχώρησε τη Δευτέρα η EBA.  * «Η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων που αναγράφονται στα σχέδια των τραπεζών φαίνεται να είναι, στο σύνολό τους, συμβατά με το πνεύμα και τις απαιτήσεις της EBA”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή διευκρινίζοντας πως βρίσκεται σε διαδικασία «αναθεώρησης των τραπεζικών σχεδίων» και πως είναι πολύ νωρίς να προχωρήσει σε σχόλια.

*** Μαγκριώτης: Οι τράπεζες αρνούνται δάνεια σε σεισμόπληκτους

Στην άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν τους τελευταίους μήνες δάνεια σε σεισμόπληκτους, αναφέρεται ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ιωάννης Μαγκριώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του προέδρου Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη που καταγγέλλει «μία ακόμη εκδήλωση περιφρόνησης του κράτους εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος».  * Ο κ. Μαγκριώτης υπενθυμίζει ότι «για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια που προκαλούνται από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις) το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εκδίδει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την οριοθέτηση των περιοχών που έχουν πληγεί και τον καθορισμό των πιστωτικών διευκολύνσεων, ήτοι της Στεγαστικής Συνδρομής (άτοκο δάνειο και δωρεάν κρατική αρωγή) που χορηγείται στους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτισμάτων για την αποκατάσταση των ζημιών.
 * Οι προαναφερόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις συνυπογράφονται από τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και κατά περίπτωση και από τον υπουργό Εσωτερικών».

*** ΕΒΕΑ: Οι προτάσεις της Τρόικας απειλούν με λουκέτο τα Επιμελητήρια

 ~ Για νέα επίθεση στις ελληνικές επιχειρήσεις και τα Επιμελητήρια κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τα νέα μέτρα που προωθεί η Τρόικα.
 * Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΑ, έχει ως εξής:
 ~ «Μια νέα απροκάλυπτη και καταστροφική επίθεση δέχονται οι 900.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας από την τρόικα, με στόχο τον πλήρη αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
 ~ Όπως ενημέρωσαν τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι της τρόικας πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση για την κατάργηση της εισφοράς των επιχειρήσεων προς τα Επιμελητήρια, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τα Επιμελητήρια σε «λουκέτο», δεδομένου ότι δεν επιδοτούνται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 ~ Στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες με τις εισφορές των επιχειρήσεων – μελών τους που για το 95% των περιπτώσεων είναι 50 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 4 ευρώ το μήνα. Με το ευτελές αυτό ποσό τα Επιμελητήρια προσφέρουν πλείστες υπηρεσίες στα μέλη τους, πολύ υψηλότερης αξίας.
 ~ Η πρόταση αυτή της τρόικας, πάντως, αποτελεί δυστυχώς, εισήγηση μιας ολιγομελέστατης ομάδας εγχώριων επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα στην τρόικα και μάλιστα πριν τα εισηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση.
 ~ Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ο κ. Δασκαλόπουλος ότι οι 900.000 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν έδρα τους την Ελλάδα και παράγουν και απασχολούν προσωπικό. Δεν είναι απλοί εισοδηματίες, χωρίς παραγωγικές μονάδες και με τα κεφάλαιά τους σε funds του εξωτερικού.
 ~ Ταυτόχρονα, πληροφορούμε την ελληνική κυβέρνηση, πριν συναινέσει σε μια τέτοια καταστροφική απόφαση, ότι στα αναπτυγμένα κράτη της Ευρωζώνης, όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού, τα Επιμελητήρια διέπονται από το ίδιο καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του καθεστώτος.
 ~ Οι αλλαγές που επικαλούνται οι τροϊκανοί ότι θα γίνουν στην Ισπανία αποτελούν ένα στρεβλό μοντέλο σύγκρισης, καθώς στην Ιβηρική χώρα οι εισφορές προς τα Επιμελητήρια υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζονται στη χώρα μας για το ΣΕΒ, δηλαδή σε συνάρτηση με τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία. Και η συζήτηση άρχισε στην Ισπανία με την προτροπή μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας που επιδίωκε τον αφανισμό των Επιμελητηρίων, προκειμένου να καταβάλει άπαξ το ποσό της εισφοράς μόνο στον Ισπανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στις ηγέτιδες χώρες της Ε.Ε.
 ~ Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην βάλει την υπογραφή της σε μέτρα αφελληνισμού της αγοράς».

~*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ενημέρωση :
*** Νεκρά σκυλιά κρεμασμένα σε φράχτη στην Αρτεμισία

* Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκριζαν όσοι περνούσαν προχθές το απόγευμα από το χωριό Αρτεμισία στον Ταΰγετο. Ακριβώς πάνω στον εθνικό δρόμο, δύο νεκρά σκυλιά ήταν κρεμασμένα από συρματόπλεγμα! * Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες μάς έστειλε ο φίλος και συνάδελφος δημοσιογράφος Ηλίας Μαραβάς, καταγόμενος από την περιοχή, ο οποίος έτυχε να περνά από το συγκεκριμένο δρόμο. «Δύο νεκρά σκυλιά, σε αρχικό στάδιο σήψης, κρεμασμένα ανάποδα σε πλέγμα στο πρανές της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, προκαλούσαν φρίκη και απορία στους περαστικούς» μας έγραφε στο μήνυμά του, που λάβαμε με e-mail το βράδυ της Παρασκευής.
 * Και πιο κάτω: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως οι κάτοικοι, τόσο του συγκεκριμένου όσο και των γύρω χωριών, σέβονται το περιβάλλον, αγαπούν και συμβιώνουν αρμονικά με κάθε λογής τετράποδο που διαθέτει η πλούσια πανίδα του Ταϋγέτου. Είναι οι ίδιοι κάτοικοι που έδωσαν έναν πολύμηνο αγώνα για να φύγει η χωματερή - ντροπή της Μαραθόλακκας από τις παρυφές ενός ανεκτίμητου οικοσυστήματος. Είμαι σίγουρος πως η μικρή κοινωνία των χωριών αυτών θα καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό και δε θα επιτρέψει στο μέλλον να επαναληφθούν φαινόμενα που μόνο ντροπή και φρίκη προκαλούν». - Μ.Ν.

*** Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας

~ Καμία άδεια για εξόρυξη λιγνίτη, τώρα και στο μέλλον  * Τη φωνή της με τις φωνές των άλλων φορέων ενώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας όσον αφορά στην επιχειρούμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της Κορώνης, απαιτώντας να κλείσει δια παντός το θέμα «εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή».
~ Σε σχετική ανακοίνωση, προβάλλει τους λόγους που επιβάλλουν κάτι τέτοιο:
* «Με έκπληξη και ανησυχία παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις για χορήγηση άδειας εξόρυξης λιγνίτη στο Χωματερό – Φαλάνθη - Δήμου Πύλου - Νέστορος, δηλαδή σε μια από τις πλέον προικισμένες περιοχές του νομού μας. Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων καταγράφηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και με σειρά ενεργειών, διότι είναι κοινός τόπος ότι η συγκεκριμένη πρόταση, όχι μόνο δε συμβάλλει στην εν γένει ανάπτυξη της περιοχής, αλλά τουναντίον θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό και την απαξίωση.
~ Κυρίως διότι:
1. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της περιοχής, όσο και του νομού, είναι σαφώς προσανατολισμένος, αφενός, προς την τουριστική ανάπτυξη, με σεβασμό στο υπάρχον φυσικό περιβάλλον, και, αφετέρου, προς τον αγροτικό τομέα, με την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
2. Όλοι οι φορείς πρέπει να συνδέσουν την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με τη συντήρηση, αναβάθμιση, αξιοποίηση και διαχείριση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, με προφανείς στόχους τη διαμόρφωση ενός τουριστικού περιβάλλοντος και μιας οργανωμένης τουριστικής πολιτικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
3. Η υποβληθείσα πρόταση αντιτίθεται στη γενική κατεύθυνση στον τομέα της ενέργειας, όπου προτείνεται ο περιορισμός της λειτουργίας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης για τη μείωση της ρύπανσης, η σταδιακή αύξηση παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υδροηλεκτρικά έργα και, βεβαίως, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.
4. Η υλοποίηση της πρότασης θα οδηγούσε σε πλήρη οικονομικό μαρασμό την τοπική οικονομία, δοθέντος ότι αυτή στηρίζεται στον τριτογενή τομέα (τουρισμό) και τον πρωτογενή τομέα, με τις αγροτικές καλλιέργειες ποιοτικών γεωργικών προϊόντων (όπως ελιά, σταφίδα κ.λπ.).
5. Σε απόσταση αναπνοής έχει αρχίσει πλέον η λειτουργία της Περιφερειακής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), ήτοι ένα έργο εθνικής εμβέλειας, το οποίο έχει μεταβάλει θεαματικά τα δεδομένα ολόκληρου του νομού στον τομέα του Τουρισμού.
6. Η εξόρυξη λιγνίτη θα προκαλέσει σημαντικές γεωμορφολογικές διαταράξεις σε χιλιάδες στρέμματα γης που θα δεσμευτούν με αναγκαστική απαλλοτρίωση και θα συνοδεύονται από μετεγκαταστάσεις οικισμών και χωριών (Φαλάνθη και το Χωματερό ευρίσκονται στο κέντρο της εξόρυξης, με συνέπεια τον αφανισμό τους).
7. Οι κάτοικοι της περιοχής θα βιώνουν την καθημερινή υποβάθμιση και επιβάρυνση του φυσικού τους περιβάλλοντος, θα συμβιώνουν με το θόρυβο, τη σκόνη, τον καπνό και την αισθητική ρύπανση.
8. Οι υδροφόροι ορίζοντες θα καταστραφούν ή θα απειλούνται με καταστροφή λόγω της εξόρυξης λιγνίτη.
9. Υφίσταται η ευρύτερη περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 με την ονομασία “Νήσοι Σαπιέντζα και Σχίζα, Ακρωτήριο Ακρίτας”.
10. Το δημοτικό διαμέρισμα της Κορώνης έχει χαρακτηρισθεί ως οικισμός ιδιαίτερου κάλλους και γενικά όλη η ευρύτερη περιοχή έχει να αποδείξει σημαντικά μνημεία πολιτισμού, τα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρηθούν και να αναδειχθούν.
11. Δε θα πρέπει να αγνοηθούν οι παγκόσμιες εξελίξεις στο ζήτημα της ενέργειας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες υπαγορεύουν την κατά το δυνατό ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που ενέχονται για την παγκόσμια περιβαλλοντική υποβάθμιση.
12. Ήδη κατά το παρελθόν οι φορείς του Δημοσίου έχουν αρνητικά γνωμοδοτήσει για την ανάπτυξη τέτοιου είδους επενδύσεων.
13. Το σύνολο των φορέων, ήτοι οι Δήμοι, οι τοπικοί Σύλλογοι, τα Σωματεία Επαγγελματιών, αλλά και το σύνολο των κατοίκων και φίλων της περιοχής, αντιδρούν στο σχεδιαζόμενο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
* Επειδή θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό, ΚΑΛΟΥΜΕ για μία εισέτι φορά τους αρμόδιους φορείς να λάβουν άμεσα θέση και να κλείσει μια δια παντός το θέμα, δηλώνοντας πρώτα και κύρια ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί άδεια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, αλλά σε οποιονδήποτε στο μέλλον εκδηλώσει ενδιαφέρον, για την εκμετάλλευση των λιγνιτών, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η περιοχή μας πρέπει να αναπτυχθεί και ήδη αναπτύσσεται, στηριζόμενη στις παραγωγικές δραστηριότητες του πρωτογενούς και του τριτογενούς τομέα».

*** Δ.Σ. Τριφυλίας

~ όλλιας-Κουκούμης κατά αποποινικοποίησης ναρκωτικών  * Στη συζήτηση του θέματος εκφράστηκαν έτη φωτός διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων, οι οποίες δείχνουν, αποδεικνύουν και αναδεικνύουν τις διαφορετικές τους αντιλήψεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικότερα για τη ζωή και την κοινωνία.
* Το ψήφισμα διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας και ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, αναπτύσσοντας ο καθένας εξ αυτών την όποια επιχειρηματολογία διέθετε για να δικαιολογήσει τη θετική ή αρνητική του ψήφο.
 * Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας συμφώνησε με το ψήφισμα, αλλά εξέφρασε την αντίρρησή του για την αποστολή του στα κόμματα, ζητώντας να σταλεί στο υπουργείο και την κυβέρνηση.
* Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αφού ξεκαθάρισε από την αρχή πως «διαφωνώ με το ψήφισμα», σημείωσε: «Πριν το βάλουμε σε ψηφοφορία, θα ’πρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για το νομοσχέδιο». Στη συνέχεια ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της συμπολίτευσης, εάν έχουν διαβάσει το σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» για να μπορούν να τοποθετηθούν και όταν μόνο ένας, ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, είπε πως το έχει διαβάσει, σχολίασε: «Αυτό μας μειώνει ως Συμβούλιο, να τοποθετηθούμε για κάτι που δεν ξέρουμε, μάλλον να “ανατρέψουμε” κάτι που δεν ξέρουμε
~ […] Είμαι υπέρ της φιλοσοφίας, γενικώς, που βγαίνει από αυτό το νομοσχέδιο. Κατ’ αρχάς, και επιστημονικά, είμαι υπέρ της απελευθέρωσης ορισμένων ουσιών!».
* Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποποινικοποίηση της χρήσης και τα αποτελέσματά της, όπου αυτή εφαρμόζεται. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών αλλά και επιστημονικές μελέτες, στις χώρες αυτές έχει λειτουργήσει θετικά και έχει μειωθεί ο αριθμός των χρηστών, ενώ αναφέρθηκε στην πρόληψη του προβλήματος, τη θεραπεία των χρηστών, αλλά και τις βαρύτατες ποινές που προβλέπονται για την εμπορία.
* Κλείνοντας, επανέλαβε: «Διαφωνώ να ψηφίσουμε (σ.σ. το ψήφισμα) για κάτι που δεν έχουμε διαβάσει».
~ Παρεμβαίνοντας ο Θεόδωρος Δεληγιάννης σημείωσε: «Να φανταστεί κανείς την κατάπτωση της κοινωνίας μας, να βάζει ο καθένας πέντε γλάστρες στο μπαλκόνι, ωραία κοινωνία θα είμαστε. Ούτε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον έμπορα από το χρήστη».
* Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σημείωσε: «Βεβαίως, συμφωνώ και με το ψήφισμα και βεβαίως θα ήθελα να ήταν και πιο καυστικό» και αναφέρθηκε στη «στόχευση που έχουν στο επικάλυμμα του νομοσχεδίου, διότι δε μιλάνε για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, μιλάνε για νομιμοποίηση, δε μιλάνε για κάποιες ουσίες, τα ελαφρά ή τα σκληρά ναρκωτικά, μιλάνε για όλες τις ναρκωτικές ουσίες». Ακολούθως τόνισε: «Αυτή την εποχή που ο κόσμος έχει τεράστιο πρόβλημα οικονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό, βιοτικό, πετάνε και αυτό. Η στόχευση είναι ορατή. Υπάρχει στόχευση υπονόμευσης της ίδιας της κοινωνίας…».
* Ο Δημήτρης Μπασδάνης έκανε λόγο για τεράστιο θέμα, «μια κατάρα» και σημείωσε: «Το ψήφισμα μιλάει για πρόληψη, μιλάει για προσπάθεια να αποδιώξουμε με ό,τι τρόπους αυτή την κατάρα και δεν είναι τρόπος η αποδοχή, δεν είναι τρόπος το “ολίγον έγκυος”, δεν είναι τρόπος να δεχθούμε ότι αυτά είναι σκληρά, τα άλλα μαλακά…» και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του ψηφίσματος.
* Ο Θανάσης Πετρόπουλος, παίρνοντας το λόγο, σημείωσε: «Αφού δε γνωρίζουμε το Νομοσχέδιο, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ως σύμβουλος και ως Θανάσης Πετρόπουλος, αυτό που καταθέτω σήμερα στη συζήτηση που γίνεται είναι ότι, ακόμα και αν δεν έχω δει τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, είμαι με όλη μου τη δύναμη υπέρ της αποποινικοποίησης! Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Βέβαια, επειδή δε με ψήφισαν για να έρχομαι και να λέω αν είμαι υπέρ ή κατά της αποποινικοποίησης, ορθότερο και δημοκρατικότερο θα ήταν να κάνουμε δημοψήφισμα!». Ο ίδιος έκλεισε με ένα “λογοπαίγνιο” λέγοντας: «Δεν μπορεί δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας να είναι κατά της αποποινικοποίησης!».
* Ο Γιάννης Βασιλόπουλος υποστήριξε: «Υπήρξα επί δεκαπενταετία διώκτης των ναρκωτικών και έχω δει πάρα μα πάρα πολλά μαρτύρια οικογενειών εξαιτίας αυτής της κοινωνικής μάστιγας», για να προσθέσει πως όταν δημοσιοποιήθηκε το νομοσχέδιο αρθρογράφησε με τίτλο «Η Ελλάδα της μαστούρας». Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, επισήμανε: «Δεν είναι τυχαία η στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει αυτό το τερατούργημα, το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση ναρκωτικών.
~ […] Ας μην κάνουν τον ανήξερο ο κ. Σωτηρόπουλος και ο κ. Πετρόπουλος, ότι δεν διαβάσανε, σίγουρα έχουν διαβάσει, αλλά μας παρουσίασαν εδώ πέρα τη θεωρία της “ναρκωκουλτούρας” την οποία προάγει η κυβέρνηση σήμερα, αν θέλετε και κάποιοι άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί, προοδευτικοί, αριστερούληδες, αριστερούτσικοι, όπως θέλετε ονομάστε τους, τύπου Τσίπρα, Κουβέλη, κάτι αντιεξουσιαστές. Όλοι αυτοί χρόνια παλεύουν για την καλλιέργεια στη γλάστρα, που ο κ. Παπανδρέου πρώτος είχε προβάλει ότι δεν είναι κακό να καλλιεργούμε και μία γλαστρούλα για το χρήστη στο σπίτι.
~ […] Αυτό πάνε να κάνουν σήμερα. Τη νεολαία όλη να τη μαστουρώσουν, να μην μπορεί να σκεφτεί τα προβλήματα που τη μαστίζουν σήμερα».
* Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» εγκρίθηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και τις αρνητικές της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.
* Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε πως με το νομοσχέδιο εξορθολογίζονται οι ποινές, ώστε να συνδέονται με την πραγματικότητα, δίνεται βάρος ισορροπιστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή και διευκρίνισε ότι αποδοκιμάζεται η χρήση όταν είναι δημόσια (σ.σ. «αν ο χρήστης την κάνει στο σπίτι του δε βλάπτει το δημόσιο συμφέρον»), γίνεται διαχωρισμός της χρήσης από τη διακίνηση και τιμωρείται όποιος συμμετέχει στο να έχει κάποιος ναρκωτικά. «Θέλουμε στη φυλακή το διακινητή, δε θέλουμε στη φυλακή τον αποκλειστικά χρήστη, γιατί η φυλακή δε βοηθά», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο πυρήνας του νομοσχεδίου. Επισήμανε, πάντως, ότι και με τις τροποποιήσεις που γίνονται, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το πιο αυστηρό νομικό οπλοστάσιο για τα ναρκωτικά, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνει και τα ανάλογα αποτελέσματα, ενώ ανέγνωσε κατάλογο χωρών στις οποίες η χρήση των ναρκωτικών θεωρείται αδίκημα και τις ποινές που ισχύουν σε αυτές, για να εμπεδώσει το Σώμα ότι η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες με αυτή τη νομοθεσία. Η.Γ.  .-

*** Διαφωνούν οι δήμαρχοι Δυτ. Μάνης και Οιχαλίας

~ Για τους αντιδημάρχους
 * Έντονη είναι η αντίδραση των δημάρχων για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει μείωση των αντιδημάρχων. Ζητήσαμε τη γνώμη των δημάρχων των δύο μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων της Μεσσηνίας, των Δήμων Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, Δημ. Γιαννημάρα και Φίλιππου Μπάμη, αντίστοιχα.
* Αμφότεροι διαφωνούν με την επιχειρούμενη μείωση. Έχουν, άλλωστε, και πολλά κοινά στοιχεία, ενώ αυτός της Δυτικής Μάνης θεωρείται και μειονεκτικός.
* Το ζήτημα, όπως αναφέρουν, είναι πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, με τόσο μικρό αριθμό και αντιδημάρχων, αλλά και υπαλλήλων.
 ~ Οι δήμαρχοι
* Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, «η συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου μάς καταστρέφει τελείως. Δεν μπορεί να διοικηθεί ένας Δήμος με τη δική μας τεράστια έκταση με δύο αντιδημάρχους. Τι θα πρέπει να αναθέσω στον καθένα από το Αρχοντικό έως τον Άγιο Νίκωνα; Τι θα προλάβουν να ελέγξουν είτε ο ένας είτε ο άλλος»;
* Εξέφρασε την επιφύλαξη ως προς το αν η μείωση αφορά και στους ειδικούς συμβούλους: «Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μόλις τώρα έκανα την προκήρυξη για ένα μηχανικό κι ένα δικηγόρο. Πώς θα λειτουργήσω χωρίς αυτούς;
* Άποψή μου είναι ότι δε θέλουν να παράγεται έργο και θεωρώ επίσης ότι ο “Καλλικράτης” είναι η προσωποποίηση της τυπολατρίας. Θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα οι τύποι, κάτι που, κατά συνέπεια, στερεί τη δυνατότητα παραγωγής έργου».
* «Μπήκαμε σε έναν “Καλλικράτη” άρον- άρον, από την αρχή της θητείας μας και μέχρι σήμερα έρχονται εγκύκλιοι που τον ερμηνεύουν», παρατήρησε ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, προσθέτοντας: «Η κατάσταση πλέον είναι τραγική. Μας έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες, χωρίς πόρους, χωρίς ανθρώπους και χωρίς ειδικούς συμβούλους, που θα πρέπει να μειωθούν όσο θα μειωθεί κι ο αριθμός των αντιδημάρχων. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις. Πώς θα δουλέψουμε; Η περιοχή μας είναι τεράστια με μεγάλες μεταξύ τους αποστάσεις. Αυτά είναι απαράδεκτα. Τι νομίζουν πως θα γλιτώσουν με το χιλιάρικο που θα κόψουν; Είμαι πολύ απογοητευμένος και συμφωνώ με τους άλλους συναδέλφους, που λένε ότι δεν πάει άλλο πια». -  χ.χ.  .-

*** Ανοδική τάση καταγράφει έρευνα

~ Κυβερνοεκφοβισμός και τζόγος στο διαδίκτυο
 * Σημαντική αύξηση του ποσοστού των ατόμων που ανέφεραν εμπειρίες κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying) στο διαδίκτυο, από 14,8% το 2008 σε 28,3% το 2010, κατέδειξε έρευνα για τον εθισμό στο διαδίκυο. Ακόμη, από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι το 14,6% των μαθητών παραδέχθηκε πως είχε εκφοβίσει άλλους στο διαδίκτυο. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Hippocrates 2010, ήταν μια συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και του Κέντρου πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στην Κω.
 * Είχε δύο στάδια: τη διετία 2008-2010 μετρήθηκε διαχρονικά ο εθισμός στο διαδίκτυο και φαινόμενα κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying) σε απογραφικό δείγμα 1.220 εφήβων μαθητών 15 ως 18 ετών στην Κω και το 2010 η έρευνα επεκτάθηκε, ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους μαθητές 12 έως 15 ετών (συνολικά 2020 μαθητές). Παράλληλα, προστέθηκαν ερευνητικά ερωτήματα γύρω από τη διαδικτυακή θυματοποίηση και το διαδικτυακό τζόγο.
 ~ Κυβερνοεκφοβισμός
* Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος και Γεώργιος Φλώρος, με αφορμή πρόσφατη παρουσίαση της έρευνας, η βίωση εμπειριών cyberbullying συσχετίζεται αρνητικά με τη πορεία της σχολικής επίδοσης.
* Τα άτομα που έχουν δεχθεί παρενόχληση μέσω του διαδικτύου τείνουν να έχουν χειρότερη βαθμολογική εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο από τα άτομα που δεν είχαν τέτοιου είδους εμπειρίες.
* Επίσης, όσοι έχουν βιώσει τέτοιες εμπειρίες τείνουν να αναφέρουν σπανιότερα ότι είναι ευτυχισμένοι από όσους δεν τις έχουν βιώσει, ενώ θύματα του κυβερνοεκφοβισμού είναι συνηθέστερα τα κορίτσια και θύτες αγόρια.
~  Διαδικτυακός τζόγος
* Κατά την έρευνα το 2010 βρέθηκε ότι το 37,3% των εφήβων μαθητών είχε κάποια εμπειρία διαδικτυακού τζόγου, ενώ το 4,1% του συνολικού δείγματος κατηγοριοποιήθηκαν ως πιθανώς εθισμένοι στο διαδικτυακό τζόγο (σύμφωνα με τα επίσημα κριτήρια DSM-IV-MR-J). Αυτοί ήταν 69 αγόρια και 14 κορίτσια.
* «Η μελέτη κατέδειξε ότι τα άτομα με προβλήματα παθολογικού τζόγου είχαν έντονη παρορμητικότητα στις διαδικτυακές τους συμπεριφορές, ενώ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ήταν πιθανότερο να περιηγούνται σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια, να προβαίνουν σε αγορές μέσω του διαδικτύου, να χρησιμοποιούν τραπεζικές διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και να περιηγούνται χωρίς κάποιο προκαθορισμένο σκοπό» εξηγούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο επιστήμονες.
* Τα αποτελέσματα αυτά εκτιμούν πως καταδεικνύουν την πιεστική ανάγκη επιμόρφωσης και προφύλαξης των εφήβων από την απειλή του διαδικτυακού- χωρίς φραγμού, έλεγχο και όρια- τζόγου.
* Ο διαδικτυακός τζόγος είναι ιδιαίτερα προσβάσιμος μέσω και των κοινωνικών δικτύων, μπορεί να ξεκινήσει ως εμπειρία, χωρίς να απαιτούνται καθόλου πραγματικά χρήματα και μετεξελίσσεται σταδιακά σε τζογάρισμα με πραγματικά χρήματα, βάζοντας τα θεμέλια ενός συμπεριφορικού εθισμού σε μια κρίσιμη ηλικία για την ψυχολογική και νευροβιολογική ανάπτυξη.
* «Ο έφηβος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε αυτούς τους πειρασμούς καθώς κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής ανάπτυξης του εγκεφάλου τα αντίστοιχα κέντρα ελέγχου της συμπεριφοράς έπονται της ανάπτυξης των υποφλοιωδών κέντρων που έχουν σκοπό το άμεσο κέρδος» επισημαίνουν οι κ.κ. Σιώμος και Φλώρος, εκτιμώντας πως η πιθανή νομιμοποίηση του διαδικτυακού τζόγου στις ΗΠΑ θα έχει παγκόσμιες συνέπειες, καθώς θα οδηγήσει στην εκρηκτική ανάπτυξη παιχνιδιών τζόγου μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
 ~ Διαδίκτυο
* Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προκύπτει ακόμα ότι το ποσοστό χρήσης του διαδικτύου μεταξύ των εφήβων αυξήθηκε από το 82% το 2008 στο 89% το 2010, ενώ παράλληλα η ηλικία έναρξης της χρήσης του Η/Υ μειώνεται κατά 1,5 έτος, γεγονός που αποδεικνύει πως η κατάχρηση των νέων τεχνολογιών δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο που πρόκειται να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη εξοικείωση του πληθυσμού με τις νέες τεχνολογίες.
* Συμπερασματικά με βάση την παραπάνω έρευνα, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο ερευνητές, θα μπορούσε να ειπωθεί πως η διείσδυση του διαδικτύου είναι ταχύτατη μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, αλλά δε συνοδεύεται από αντίστοιχη ταχύτητα διείσδυσης εκπαιδευτικών εφαρμογών του στη σχολική τάξη, στοχεύοντας στη δημιουργική, ηθική και ορθολογική χρήση του μέσου.
* Αποτέλεσμα αυτής της αναντιστοιχίας είναι η εμπειρική ενασχόληση των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου να τα ωθεί στην ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών προσκόλλησης, που εκφράζονται με τον εθισμό στο διαδίκτυο και οι οποίες έχουν σοβαρές συνέπειες ακαδημαϊκής, κοινωνικής, ψυχολογικής και σωματικής φύσης.
* «Είναι διεθνώς αποδεκτό πως η σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο χτίζεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ομαλή μετάβαση από την κοινωνία όπως την γνωρίζαμε στην κοινωνία της πληροφορίας είναι πολύ σημαντικός. Στην έννοια της εκπαίδευσης για την ασφαλή, ηθική και ορθολογική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά οφείλουν να συμμετέχουν οι γονείς, το σχολείο και οι ειδικοί επιστήμονες της διάδρασης των νέων τεχνολογιών με τον άνθρωπο. Οι τελευταίοι οφείλουν να κοινοποιούν τα πορίσματα των ερευνών και της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεών τους, με σκοπό να βοηθούν τα κράτη στην ανάπτυξη ασφαλών πολιτικών υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους πάντοτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοινωνιών όπου αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονται» καταλήγουν οι δύο επιστήμονες.- ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αρχαία Μεσσήνη

~ Παράδειγμα αειφορικής διαχείρισης  * Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την Αρχαία Μεσσήνη ως αρχαιολογικό χώρο, όπου οι ανασκαφές και η αναστήλωση από τον καθηγητή Π. Θέμελη έφερναν συνέχεια στο φως στοιχεία και ευρήματα για τα εκεί κτίσματα. Η προσπάθεια του κ. Θέμελη να αποκαλύψει στο πλατύ κοινό πώς ήταν δομημένη η ιστορική αυτή πόλη έδωσε το ερέθισμα να αναζητηθούν οι τρόποι αειφορικής διαχείρισης που υπήρχαν από το παρελθόν μέχρι σήμερα.
* Πρωτοακούσαμε για το πρόγραμμα στην τελευταία δραστηριότητα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και όπως μας είπε ο υπεύθυνός του Γ. Παναγόπουλος, σκοπεύει στη συνειδητοποίηση των στοιχείων της αειφορίας μέσα από τη μελέτη της λειτουργίας της Αρχαίας Μεσσήνης.
 * Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, να μάθουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αειφορικής διαχείρισης ενός χώρου, να ανακαλύψουν συγκεκριμένα στοιχεία της αειφορικής διαχείρισης που υπάρχουν εκεί, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι η αειφορική διαχείριση έχει ως αποτέλεσμα τη βιωσιμότητα μιας πόλης.
* Έτσι, μαθαίνουν τους λόγους προσανατολισμού των διαφόρων κτηρίων, τους τρόπους προστασίας του χώρου από τον παγωμένο βοριά (με αναλημματικούς τοίχους στο Θέατρο ή την Αγορά ή με ογκώδη κτήρια, όπως το Καισάρειο στο Ασκληπιείο), για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.λπ.
* Στην κάτοψη του χώρου που έχει κάθε ομάδα μαζί της στο πεδίο, οι μαθητές καλούνται να κρίνουν, να ανακαλύψουν, αλλά και να σημειώσουν τι θεωρούν ως αειφορική διαχείριση της πόλης, μετά την έρευνα με τους εκπαιδευτικούς τους.
 ~ Παρουσίαση στο ΚΠΕ
* Τα παιδιά παρακολουθούν παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με το χώρο του ΚΠΕ, όπως και τον αρχαιολογικό χώρο που πρόκειται να επισκεφτούν. Τα κτήρια παρουσιάζονται ένα – ένα και οι μαθητές κατά ομάδες δημιουργούν το δικό τους τοπογραφικό σχέδιο. Σε καθεμία από τις ομάδες δίνεται ένα τοπογραφικό σχέδιο και στη συνέχεια κολλούν τα οικοδομήματα μετά την παρουσίαση που έχει γίνει, ενώ δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για καθένα από αυτά.
 ~ Αρκαδική Πύλη
* Η πρώτη στάση είναι στην Αρκαδική Πύλη, που αποτελούσε και την είσοδο της πόλης από το βόρειο τμήμα της, την περιοχή της Αρκαδίας. Οι μαθητές με παιγνιώδη τρόπο βιώνουν τον τρόπο λειτουργίας της. Μπορούν να γίνουν τα εξής παιχνίδια.
* Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και σχηματίζουν ένα μεγάλο κύκλο, όπως ακριβώς αυτό το σχήμα έχει και η Πύλη. Στη συνέχεια, τους δίνεται ένα κουβάρι, που ξετυλίγουν καθώς περνάει από χέρι σε χέρι αντικριστά στα παιδιά. Έτσι, στο τέλος έχει σχηματιστεί ένας ιστός αράχνης. Καθένα από τα παιδιά που πιάνει στα χέρια του το νήμα του κουβαριού αναφέρει το όνομά του και δύο πράγματα: τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ένα φαγητό, μια πόλη, ένα ταξίδι, ένα βιβλίο και ό,τι άλλο θέλουν οι μαθητές.
~ Αυτό το παιχνίδι στοχεύει:
-Να εκφραστούν όλοι οι μαθητές και να σπάσει η αμηχανία της πρώτης επαφής.
- Να μιλήσουν για οικεία σε αυτούς πράγματα, να ακούν τους άλλους να μιλούν για αντίστοιχα πράγματα και με αυτό τον τρόπο να εκφραστούν και όσοι δυσκολεύονται να μιλήσουν για το εαυτό τους.
-Να κατανοήσουν το κυκλικό σχήμα της πύλης, που βοηθά να ακούγονται οι φωνές όλων όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτήν.
-Να καταλάβουν ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μοιάζουν με ένα πλέγμα που ο ένας έχει ανάγκη από τους άλλους.
-Να παρομοιάσουν την ιστορία της Αρχαίας Μεσσήνης σαν ένα κουβάρι που με την επίσκεψή τους στο χώρο θα αρχίσει να ξετυλίγεται.
* Ένα άλλο παιχνίδι που μπορεί να ακολουθήσει, είναι να σταθούν τα παιδιά σε ζευγάρια αντικριστά το ένα με το άλλο. Το ένα από τα δύο παιδιά θα υποδύεται τον επισκέπτη στην πόλη και το άλλο τον κάτοικο της πόλης. Με το χτύπημα του χεριού του εμψυχωτή ή με το χτύπημα ενός ταμπουρίνου, θα αρχίσουν τα ζευγάρια να κουβεντιάζουν μεταξύ τους σχετικά με την ταυτότητα του επισκέπτη, το σκοπό της επίσκεψης, τον τόπο από τον οποίο ήρθε, πού θα μείνει κ.λπ. Η συζήτηση σταματά όταν ο εμψυχωτής χτυπήσει δύο φορές τα χέρια του ή το ταμπουρίνο. Τα ζευγάρια των παιδιών παρουσιάζουν το ένα το άλλο. Στόχος της δραστηριότητας είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά ποιοι μπορεί να ήταν οι επισκέπτες της πόλης (για τουριστικούς, εμπορικούς, θρησκευτικούς λόγους κ.λπ.).
* Ένα άλλο παιχνίδι που μπορεί να γίνει στην Αρκαδική Πύλη είναι ο ρόλος της ως έλεγχος στους επισκέπτες της πόλης. Δύο ομάδες των παιδιών κρατώντας ύφασμα αναπαριστούν τις δύο πύλες (εισόδου-εξόδου). Οι πύλες είναι κλειστές και μια ομάδα φρουρών στέκεται εκατέρωθεν της εξωτερικής πύλης. Μια ομάδα παιδιών, που αναπαριστά τους επισκέπτες, έρχεται από το δρόμο. Οι φρουροί τούς σταματούν, κάνουν έλεγχο ρωτώντας τους σχετικές ερωτήσεις και κατόπιν δίνουν εντολή να ανοίξει η εξωτερική πύλη. Ταυτόχρονα, μπαίνουν και αυτοί στο κυκλικό τμήμα της Πύλης και ενημερώνουν την εσωτερική Πύλη να ανοίξει.
* Με αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές γνωρίζουν τα επαγγέλματα που υπήρχαν τότε και πολλά από αυτά που μπορεί να υφίστανται και σήμερα. Επίσης, γνωρίζουν τον τρόπο της οχύρωσης και τον έλεγχο για την είσοδο της πόλης, στοιχείο που αποτελεί και αυτό αειφορική διαχείριση, γιατί εντάσσεται στην καλή οργάνωση και διοίκηση της πόλης.
 ~* Αρχαία Μεσσήνη
* Η πρώτη στάση γίνεται με την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί, τα παιδιά παρατηρούν την περιοχή και κάνουν μια πρώτη εκτίμηση ποιες από τις φωτογραφίες του φύλλου εργασίας που έχουν στα χέρια τους, ταιριάζουν στο χώρο και ανακαλύπτουν τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Στη συνέχεια μελετούν την ιστορική γραμμή. Εκτός από το φύλλο εργασίας που έχουν μπροστά τους και βλέπουν την ιστορική γραμμή, τεντώνεται ανάμεσα σε δύο δέντρα ένα σκοινί και με μανταλάκια κρέμονται πλαστικοποιημένες φωτογραφίες, αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στα φύλλα εργασίας. Έτσι δημιουργείται η ίδια ιστορική γραμμή.
* Η δεύτερη στάση γίνεται στο θέατρο. Σε αυτό μελετάται ο προσανατολισμός του. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των 5-10 ατόμων. Τους δίνεται φύλλο εργασίας που τους ζητά να σημειώσουν τα σημεία του ορίζοντα. Θα χρησιμοποιήσουν ως φυσικό προσανατολισμό τον ήλιο, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διαφορετικά το ιερό της εκκλησίας του νεκροταφείου του χωριού (που κοιτά πάντα στην Ανατολή). Συμπληρώνουν τα μέρη του θεάτρου ως επιπλέον γνωστικό στοιχείο. Το χαρακτηριστικό της αειφορικής διαχείρισης που μελετούν, είναι ο τρόπος χτισίματος με βάση την εκμετάλλευση του προσανατολισμού.
* Η επόμενη στάση είναι στην κρήνη Αρσινόη. Σε αυτό το μέρος θα εργαστούν με ένα ακόμη φύλλο εργασίας, που διαπραγματεύεται τη χρήση του νερού ως στοιχείο ομορφιάς και τέρψης. Με αυτό, επίσης, εξασκείται η παρατηρητικότητα και η εικαστική έκφραση των μαθητών. Εναλλακτικά, μπορούν να μεταβούν στο κάτω μέρος του θεάτρου και να δουλέψουν με άλλο φύλλο εργασίας. Εκεί, διαπραγματεύονται την ισονομία και ισοπολιτεία, στοιχεία δημοκρατίας, που ίσχυαν εκείνα τα χρόνια και αποτελούν αιτία για τη μακρόχρονη ύπαρξη της πόλης. Έτσι, αυτά τα στοιχεία γίνονται και χαρακτηριστικά της αειφορικής διαχείρισης της πόλης. Τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο εικονίδια, αυτό που αναπαριστάνει την ισότητα των πολιτών και αυτό που αναπαριστάνει την επιβολή του ενός στους άλλους. Το εικονίδιο στο δεξιό μέρος του φύλλου εργασίας αναπαριστάνει ανθρώπους που με κατεβασμένα τα χέρια παρακολουθούν κάποιον που με ανεβασμένα τα χέρια προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους. Στο αριστερό εικονίδιο οι άνθρωποι είναι πιασμένοι κυκλικά, κάτι που συμβολίζει την ένωση ανάμεσα στους θεατές και στους ηθοποιούς για να επιτελεστεί η θεατρική πράξη.
* Ένα ακόμη φύλλο εργασίας βοηθά τους μαθητές να συνεχίσουν την εξερεύνηση του νερού και τη χρήση του στο χώρο του Ασκληπιείου. Τα βέλη βοηθούν τους μαθητές να βρουν τον Οίκο που γινόταν η χρήση του νερού ως διακοσμητικού στοιχείου και στη συνέχεια με τη συνέχιση των βελών να ακολουθήσουν τη διαδρομή του στο περιστύλιο του Ασκληπιείου.
* Η διαδρομή του νερού μπορεί να συνεχιστεί και στην πορεία που θα κάνουν οι μαθητές για το Στάδιο και το Γυμνάσιο.
* Ακολουθούν αξιολογικές δραστηριότητες που έχουν ψυχοκινητικό χαρακτήρα και η επίσκεψη στο χώρο τελειώνει.  Χ.Χ. -

***Καταψηφίζουν τα μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα

* Η πιο κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της χώρας συνάντηση των τριών αρχηγών με τον πρωθυπουργό θα γίνει σήμερα.
* Θέμα της, το επώδυνο πρόγραμμα που προτείνουν οι δανειστές μας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα δανειακή σύμβαση.
* Το νέο μνημόνιο προϋποθέτει δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες –ακόμη κι αν συμφωνήσουν οι αρχηγοί – θα πρέπει στη συνέχεια να πείσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να ψηφίσουν στη Βουλή. Οι βουλευτές, από την πλευρά τους, αισθάνονται τεράστια πίεση από τους ψηφοφόρους τους και είναι με τα μάτια στραμμένα στις κάλπες, που, όπως όλα δείχνουν, θα στηθούν τον Απρίλιο.
 * Το «Θ» ρώτησε τους τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, την ανατροπή των οποίων ζητά η τρόικα. Από τις απαντήσεις φαίνεται ότι κανείς τους δε συμφωνεί με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν, σε περίπτωση που το θέμα φτάσει στη Βουλή, τυχόν νέα μέτρα, ακόμα κι αν το κόστος γι’ αυτούς είναι η διαγραφή από το κόμμα.
 ~ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
* Η στάση μου θα καθοριστεί από το ποια απ’ όλα αυτά που ζητά η τρόικα θα έλθουν -και πώς ακριβώς θα τεθούν- στη Βουλή. Μην ξεχνάμε ότι η σχετική διαπραγμάτευση είναι ακόμα σε εξέλιξη, ότι ακόμα εκκρεμεί η «εθνική γραμμή» που θα διαμορφώσουν, και στα θέματα αυτά, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση, πόσο μάλλον το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης.
* Για τις απαιτήσεις της τρόικας στα μισθολογικά, έχω ήδη κάνει εκτενή δήλωση στις 5-1-2012, τονίζοντας πως η φτώχυνση των εργαζόμενων δεν είναι βιώσιμος, ούτε αποδεκτός οικονομικά και κοινωνικά στόχος. Μια παραπέρα συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών, μέσω μείωσης των κατώτατων της ΕΓΣΣΕ ή κατάργησης του 13ου-14ου μισθού, θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στην οικονομία και την απασχόληση. Θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση. Θα επιδεινώσει, αντί να λύσει, τα προβλήματα.
* Είναι, άλλωστε, γνωστό πως το κόστος εργασίας δεν είναι βιώσιμο μέσο ξεπεράσματος των προβλημάτων της χώρας, ούτε καν ο σημαντικότερος παράγων ανταγωνιστικότητας. Προέχουν άλλοι, που αφορούν στη διάρθρωση και τις συνέργειες της παραγωγής, στη λειτουργία του κράτους και των αγορών, στις ολιγοπωλιακές πρακτικές διαμόρφωσης τιμών, στην επιχειρηματικότητα κ.λπ.
* Η τρόικα πρέπει να καταλάβει πως αυτές οι συνταγές της, που επιβάρυναν υπέρμετρα και άνισα τους εργαζόμενους, δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα στο πραγματικό ζητούμενο, στη δημιουργία απασχόλησης, στις επενδύσεις και στην αναγκαία τόνωση της οικονομίας. Πέτυχαν, θα έλεγα, ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει, επίσης, να καταλάβει πως στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχει κοινωνικό κεκτημένο, βάσει του οποίου οι όποιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στους Κανονισμούς Εργασίας κ.λπ. του ιδιωτικού τομέα, δεν πρέπει να επιβάλλονται άνωθεν και «δια ροπάλου», αλλά να προκύπτουν με ελεύθερη διαπραγμάτευση και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
* Αυτά για μένα είναι βασικές αρχές, που πρέπει να αποτελέσουν κομμάτι της «εθνικής γραμμής» της κυβέρνησης και να γίνουν σεβαστές από τους εταίρους και πιστωτές μας.
 ~ ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
* Από την πλευρά της, η βουλευτής Ν. Γιαννακοπούλου υποστήριξε ότι ξεκάθαρη θέση επί του ερωτήματος είχε πάρει κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, μεταξύ άλλων, υποστήριξε τα εξής: «Ψηφίσαμε πολλές φορές σκληρά, άδικα και επώδυνα οριζόντια μέτρα, γιατί πιστέψαμε ότι έτσι θα σώσουμε την πατρίδα. Ακόμη, όμως, η πατρίδα όχι μόνο δεν έχει σωθεί, αλλά σε λίγο θα κληθούμε να ψηφίσουμε κι άλλα σκληρά και επώδυνα οριζόντια μέτρα. Εδώ, κάτι δεν πάει καλά.
* Σε πολλούς από εμάς, αν όχι σε όλους, έχει δημιουργηθεί πλέον η αμφιβολία ότι είτε η συνταγή δεν είναι σωστή είτε φταίει ότι ψηφίζουμε νόμους που δεν εφαρμόζουμε. Ό,τι και να φταίει, όμως, πρέπει να το ξαναδούμε, αν θέλουμε να πάμε μπροστά.
* Μιλώντας για τον εαυτό μου, άλλα άδικα, οριζόντια μέτρα και στον ιδιωτικό τομέα, όπως κατάργηση του κατώτερου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όχι μόνο δε με βρίσκουν σύμφωνη, αλλά έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι δε θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, θα έχουν τραγικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, θα βαθύνουν περισσότερο την ύφεση και θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη.
* Θα το σκεφτώ, λοιπόν, πολύ αν θα τα ψηφίσω, γνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας βεβαίως το όποιο προσωπικό, πολιτικό κόστος. Θα περιμένω, σε αυτό το σημείο, να δω το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Βεβαίως, είναι άλλο πράγμα η μείωση των μισθών στα ρετιρέ, κι εκεί θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνη.
* Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε μέτρα για να σωθούν μόνο οι τράπεζες, αλλά να πτωχεύσουν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό τομέα».
 ~ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
* Η τρόικα και οι δανειστές μας δικαιούνται να θέσουν θέματα τα οποία σχετίζονται με το αντικείμενο του δανεισμού, κι αυτό είναι το έλλειμμα του Δημοσίου και το χρέος. Αυτά που αφορούν, όμως, στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν, διότι δεν είναι το πρόβλημα.
* Αυτό το οποίο ζητούν είναι εντελώς μη ωφέλιμο οικονομικά και καταστροφικό κοινωνικά. Μη ωφέλιμο, διότι ξέρουμε ότι η ανταγωνιστικότητα δε σχετίζεται στην Ελλάδα με το θέμα του εργασιακού κόστους. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε οι εργοδότες, το υποστηρίζουν οι επενδυτές. Επίσης, γνωρίζουμε ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια περίπου 25% και βέβαια δεν έχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Το επιχείρημα ότι στην Ισπανία ή την Πορτογαλία οι κατώτεροι μισθοί είναι μικρότεροι προφανώς δεν έχει βάση, διότι άλλο είναι οι μισθοί και άλλο η αγοραστική αξία. Εμείς τύποις μπορεί να έχουμε ανώτερους μισθούς, αλλά όταν ξέρουμε ποια είναι η φορολογική πίεση που ασκείται και στα χαμηλότερα εισοδήματα και ποιο είναι το κόστος της καθημερινότητας, στην ουσία η αγοραστική μας δύναμη είναι σαφώς μικρότερη.
* Συνεπώς, το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας είναι εντελώς έωλο. Απλά το συζητούν και το ζητούν ορισμένοι εταίροι μας καθαρά για ιδεολογικούς λόγους. Διότι πιστεύουν ότι πρέπει να απορυθμιστούν τα πάντα. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Επίσης, γνωρίζουμε ότι, σε περίπτωση που μειωθούν οι κατώτεροι μισθοί, θα επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη ύφεση.
* Τούτων δοθέντων, θα καταψηφίσω κάθε μέτρο το οποίο αποσκοπεί στη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και είμαι έτοιμος να υποστώ τις όποιες συνέπειες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω κάτι διαφορετικό.- Α.Π.

*** Άδεια τα καταστήματα την ημέρα της Υπαπαντής

~ Η ματαίωση του πανηγυριού δε βοήθησε
 * Ιδιαίτερα μικρή ήταν η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα της Καλαμάτας ανήμερα της γιορτής της Υπαπαντής, ενώ η ματαίωση του πανηγυριού, φέτος, δε φαίνεται να βοήθησε την κατάσταση. Οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες που μίλησαν χθες στο «Θ» απέδωσαν τη χαμηλή κινητικότητα κυρίως στην οικονομική κρίση, αλλά και τον άσχημο καιρό.
 ~* Σάσα Παπαδοπούλου
 ~ «Ο κόσμος ούτε καν κοίταζε βιτρίνες»
 * «Νομίζω ότι με την κρίση, φέτος, είχαμε μια κάμψη. Άλλες χρονιές, την ημέρα της Υπαπαντής, ήταν διαφορετικά. Και ο περσινός χρόνος ήταν φυσικά καλύτερος, ασχέτως αν είχε γίνει και το μικρό πανηγυράκι. Ο κόσμος προφανώς είχε περισσότερα χρήματα. Φέτος δεν είχε αυτή την κίνηση, αλλά, απ’ ό,τι μας είπαν, δεν είχε κόσμο και η Υπαπαντή. Δεν ήρθαν προσκυνητές, όπως άλλες χρονιές. Χρόνια τώρα τα καταστήματα ανοίγουν στη γιορτή της Υπαπαντής, μετά τη λιτανεία. Δεν υπήρχε αυτή η κρίση που είδαμε φέτος. Αυτή τη φορά ο κόσμος ούτε καν κοίταζε βιτρίνες. Καμία σχέση με άλλες χρονιές. Ο κόσμος έχει “κουμπωθεί”. Δεν είχαμε άνοδο, παρότι δεν έγινε το πανηγύρι. Οπότε, δεν έφταιγε το πανηγύρι μόνο. Εδώ δείχνει καθαρά ότι φταίει η έλλειψη χρημάτων».
 ~* Λίλιαν Ψηλάκη -
 ~* Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 ~ «Δεν προλάβαμε να οργανωθούμε»
 * «Ήταν πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να μη γίνει το πανηγύρι και δεν προφτάσαμε να οργανωθούμε σωστά. Δηλαδή, ως Εμπορικός Σύλλογος, μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων, επαγγελματίες και εστιάτορες, να κάνουμε κάποιες ειδικές προσφορές για το διήμερο της Υπαπαντής και να το κοινοποιήσουμε. Να μας βοηθήσουν και τα τουριστικά γραφεία, για να ξέρει ο κόσμος ότι, ερχόμενος στην Καλαμάτα να προσκυνήσει, θα βρει φθηνό ξενοδοχείο, φθηνό φαγητό, και τα καταστήματα της πόλης ανοιχτά για να ψωνίσει ό,τι θέλει από την τοπική αγορά σε καλές τιμές. Φέτος, έγιναν λίγο σύντομα τα πράγματα. Από του χρόνου, όμως, θα είμαστε οργανωμένοι, θα έχουμε διαφημίσει το διήμερο της Υπαπαντής, και, με τη βοήθεια και του καιρού, θα έχουμε πιο πολύ κόσμο. Επίσης, φέτος κάπου οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν και με τις καιρικές συνθήκες. Απ’ ό,τι ξέρω, από τα τουριστικά γραφεία, αύριο θα έρθει πολύς κόσμος για την Παναγία. Αυτός ο κόσμος θα μπορούσε να έρθει ανήμερα της γιορτής. Θεωρώ ότι με την ανάλογη διαφήμιση, του χρόνου θα πάμε καλύτερα. Οι καιρικές συνθήκες, η κρίση, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε πολύ κόσμο, ακόμη και στην Παναγία την Υπαπαντή. Αλλά όχι και να πιστεύουμε ότι θα ερχόταν κόσμος για το πανηγύρι. Ο κόσμος έρχεται για να προσκυνήσει την Παναγία και όχι για το πανηγύρι. Έρχεται, επίσης, για την ωραία μας Καλαμάτα, που είναι μια υπέροχη επαρχιακή πόλη».
 ~* Γιώργος Αραπάκης
 ~ «Τα ίδια όπως κάθε χρόνο»
 * «Κάθε χρόνο της Υπαπαντής ίδια είναι τα πράγματα. Αν πέσεις στην περίπτωση, μπορεί να έχεις δουλειά. Τίποτα το ιδιαίτερο. Ο κόσμος δεν περιμένει αυτή τη μέρα να κατέβει στην Καλαμάτα για να ψωνίσει. Τώρα, που έχει μεταφορικό μέσο, έρχεται όποια μέρα θέλει. Σαν καθημερινή είναι και χειρότερα. Όσο για το πανηγύρι, γίνεται έτσι κι αλλιώς κάθε Πέμπτη στην Αγία Τριάδα. Για τον εμπορικό κόσμο, δεν έχει σημασία που δεν έγινε φέτος της Υπαπαντής. Ο κόσμος που έρχεται, δεν έχει καμία σχέση με την αγορά πλέον, πολύ δε περισσότερο φέτος, που είναι και σφιχτός οικονομικά».
 ~* Χαρίκλεια Κούμανη
 ~ «Ο κόσμος στην κρίση δεν ψωνίζει»
 * «Δεν έπαιξε ρόλο που δεν έγινε το πανηγύρι. Απλά, ο κόσμος στην κρίση δεν ψωνίζει. Τώρα με τη δυσκολία, ό,τι και να γινόταν, δε θα είχε δουλειά. Είναι θέμα κρίσης. Και πανηγύρι που γινόταν παλιά, εγώ δούλευα περισσότερο. Διπλώναμε δώρα για γιορτές και τέτοια. Τώρα είδα κι άλλα μαγαζιά που δεν είχαν δουλειά. Οι άνθρωποι δεν πήγαν καν σε Μαρίες να χαιρετίσουν. Είναι γενικό το κακό. Και με τις εκπτώσεις, έτσι κι έτσι πάμε. Αν δεν έχει λεφτά ο άλλος, και τζάμπα να τα δώσουμε, δεν τα παίρνει».
 ~* Βίλλυ Σαρρή
 ~ «Ίσως έπαιξε ρόλο που δεν έγινε το πανηγύρι»
 * «Την ημέρα της Υπαπαντής δεν είχε κόσμο. Φάνηκε και στην Αριστομένους που περνούσε η λιτανεία ότι ο κόσμος δεν ήταν όπως τις άλλες χρονιές. Τα μαγαζιά καμία σχέση με πέρυσι. Καθόλου κίνηση. Και λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά μπορεί να έπαιξε ρόλο και το πανηγύρι που δεν έγινε. Όσο να ’ναι, το συνδύαζαν, κυκλοφορούσε πιο πολύ ο κόσμος, και από τα χωριά και από άλλες πόλεις. Φέτος, δεν είχε καθόλου ξένο κόσμο».
 ~* Αγγελική Ζήρα
 ~ «Ούτε άλλες χρονιές είχαμε δουλειά»
 * «Δεν είχε δουλειά. Επηρέασε ο καιρός; Το ότι δεν έγινε το πανηγύρι και δεν ήρθε κόσμος; Η οικονομική κρίση; Την παραμονή είχα δουλειά. Την επομένη της Υπαπαντής επίσης. Ανήμερα δεν είχα. Μπορεί να μην κατέβηκε ο κόσμος, γιατί άκουγε ότι θα είχε μεγάλη κακοκαιρία, οπότε ο άλλος δεν ξεκίνησε από το χωριό να έρθει. Πάντως, και τις άλλες χρονιές δεν είχαμε πολλή δουλειά τέτοια μέρα. Ίσως να είχαν περισσότερη τα μαγαζιά που βρίσκονται πιο κοντά στην περιοχή της Υπαπαντής».
 ~* Γιώργος Περρωτής
 ~ «Να λειτουργήσει κανονικά το παζάρι»
 * «Είχαμε πολύ ήρεμη μέρα, σα να μην ήταν γιορτή στην Καλαμάτα. Πιστεύω πως, όταν γιορτάζει η πόλη, πρέπει να υπάρχει κίνηση, αν κι εγώ θεωρώ πως αυτή τη μέρα πρέπει όλα τα μαγαζιά να είναι κλειστά. Να λειτουργήσει κανονικά το παζάρι για να φέρει κόσμο και τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά. Να τιμούμε κι εμείς την πόλη μας. Όσο για την κίνηση, κάθε χρόνο και χειρότερα. Δεν παίζει ρόλο το πανηγύρι. Είναι θέμα κρίσης». Μ.Ν.  .-

*** Π. Γκρέκης

~ «Σε κυνήγι μαγισσών εξελίσσονται οι υποθέσεις μεγαλοοφειλετών»
 * Σε κυνήγι μαγισσών φοβάται ότι θα εξελιχθεί το ζήτημα της προσαγωγής επιχειρηματιών ενώπιον της Δικαιοσύνης για οφειλές προς το Δημόσιο ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης.
* Με αφορμή τους δύο Μεσσήνιους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν το προηγούμενο δεκαήμερο και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ο κ. Γκρέκης επισημαίνει ότι δε φαίνεται το ελληνικό Δημόσιο να έχει κανένα οικονομικό όφελος, αφού είτε πρόκειται για οικονομικά κατεστραμμένους επιχειρηματίες είτε για πολύ μπερδεμένες υποθέσεις.
 * Ο κ. Γκρέκης εξήγησε πως, προκειμένου να γνωρίζει τις καταστάσεις καλά, έχει παρακολουθήσει και τις δύο υποθέσεις από κοντά: «Έχει σημασία τι οφειλές αφορούν, πότε δημιουργήθηκαν, τι παρενέργειες υπάρχουν, αν έχουν προσφύγει οι επιχειρηματίες, αν έχουν δικαιωθεί, αν έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις, ώστε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα. Να δούμε, επίσης, αν οι οφειλές είναι πραγματικές, αν πρόκειται για τόκους, πρόστιμα κ.ά. Από τις δύο υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από άλλες δύο για τις οποίες έχω μιλήσει με τους επιχειρηματίες, φαίνεται ότι δεν είναι απλώς υποθέσεις οφειλής προς το Δημόσιο. Διαπιστώνω ότι το πρώτο μεγάλο αγκάθι που δημιουργεί αδιέξοδο είναι η αδιάλειπτη τοκοφορία της οφειλής προς το ελληνικό Δημόσιο, η οποία δημιουργεί κεφαλαιοποίηση στο κάθε εξάμηνο. Στις δύο υποθέσεις που έφτασαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, διαπίστωσα ότι τελικά ένα ποσοστό 60%, 70%, ακόμα και 80%, από το ποσό που επιδικάζεται, αφορά στους τόκους. Αυτό, λοιπόν, εγώ το βλέπω αδιέξοδο».
* Συνεχίζοντας σημείωσε ότι από κατεστραμμένους οικονομικά επιχειρηματίες το κράτος δεν έχει να εισπράξει, ενώ άλλοι επιχειρηματίες μπορεί να οφείλουν ένα μέρος του ποσού και τα υπόλοιπα να είναι αμφισβητούμενα, διότι πρόκειται για πρόστιμα, κατά των οποίων έχουν ασκηθεί προσφυγές και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις: «Αυτά που ακούγαμε πέρυσι και πρόπερσι από το ελληνικό Δημόσιο και εντάσσονταν στον προϋπολογισμό (θυμάμαι πέρυσι είχε προβλεφθεί ποσό 38 δισ. ως εισπράξεις από οφειλές), δεν ανταποκρίνονταν. Είδαμε εκεί να υπάρχουν οφειλές εταιρειών που έχουν κλείσει δεκαετίες ολόκληρες και κοντεύουμε να ξεχάσουμε και το όνομά τους. Έχουν υπολογισθεί υποθέσεις από τις οποίες το κράτος δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ. Άρα, το κράτος πρέπει κατ’ αρχάς να αποφασίσει αν πρέπει κάποιο κομμάτι από αυτό να το αφαιρέσει από τον προϋπολογισμό, διότι δεν είναι προσδοκώμενο έσοδο για το ελληνικό Δημόσιο, να δει άλλες υποθέσεις που ενδεχομένως έχουν πραγματικό αντικείμενο και να ασχοληθεί με προσαγωγές πρόσφατων υποθέσεων και για ποσά που μπορεί να εισπράξει, επειδή είναι πραγματικές οφειλές. Μήπως πρέπει το κέντρο βάρος να δοθεί στις υποθέσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν, στις υποθέσεις χρημάτων που δεν αποκτήθηκαν νόμιμα και βρίσκονται σε ελληνικές ή ξένες τράπεζες ως αφορολόγητα εισοδήματα κάποιων επιτηδείων; Φοβάμαι πως, αν συνεχίσουμε έτσι, με υποθέσεις της μορφής που μέχρι τώρα έχουμε δει, το ελληνικό Δημόσιο δε θα εισπράξει τίποτα και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να “μοιράσει” φυλακές και τίποτε άλλο. Ελπίζω σύντομα ότι και οι έδρες των δικαστηρίων θα αποδείξουν ότι μάλλον κυνηγάμε μάγισσες».- Β.Β.  .-

*** 3 ειρηνοδίκες για 5 Ειρηνοδικεία!

~ «ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ» ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ  ~ Μέρα – νύχτα τρέχουν οι τρεις ειρηνοδίκες Καλαμάτας και πάλι δεν προλαβαίνουν, με αποτέλεσμα πάμπολλες υποθέσεις να μένουν πίσω και η ημερομηνία εκδίκασής τους να είναι άγνωστη.
~ Τρανταχτό παράδειγμα οι υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι οποίες πλέον έχουν «κολλήσει». Ακόμα και αν κάποιες συζητούνται, αποφάσεις δεν πρόκειται να εκδοθούν τους επόμενους μήνες.
~ Οι τρεις ειρηνοδίκες αποσχολούνται σε 5 Ειρηνοδικεία της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα καθημερινά να «ανεβαίνουν» έδρα για εκδίκαση υποθέσεων και να μη μένει καθόλου χρόνος για εργασία γραφείου, η οποία έχει να κάνει με την προώθηση και την έκδοση αποφάσεων.
 * Υπερχρεωμένα
~ Με την έναρξη, πριν από μερικούς μήνες, εκδίκασης των υποθέσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, συζητήθηκαν και εκδόθηκαν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα τέσσερις αποφάσεις. Έκτοτε, δεν έχει εκδοθεί καμία άλλη απόφαση για υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, αν και ορισμένες έχουν συζητηθεί.
~ Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας ξεπερνούν τις 130. Ελάχιστες από αυτές έχουν συζητηθεί, για καμία όμως δεν έχει εκδοθεί απόφαση, και ούτε προβλέπεται για το επόμενο διάστημα.
~ Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει από τα μέσα Μαρτίου, μιας και θα σταματήσει στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας η απασχόληση δύο ασκούμενων δικηγόρων για τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι οποίοι και προσφέρουν σημαντικό έργο.
 * Καλαμάτα
~ Στην Καλαμάτα υπηρετούν τρεις ειρηνοδίκες, οι οποίοι καλύπτουν και τα Ειρηνοδικεία Παμίσου (Μεσσήνης), Μελιγαλά, Πύλου και το μεταβατικό της Καρδαμύλης. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά, αφού συνήθως τα Ειρηνοδικεία συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα, οι ειρηνοδίκες «ξενιτεύονται» από την έδρα τους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των άλλων Ειρηνοδικείων.
~ Σημαντικός είναι ο χρόνος γραφείου που είναι απαραίτητος σε κάθε ειρηνοδίκη, προκειμένου να προχωρήσει σε έκδοση αποφάσεων. Αυτός όμως δεν υπάρχει και αν και σημαντικό μέρος της δουλειάς, «βγαίνει» εκτός δικαστικού ωραρίου, οι υποθέσεις έχουν και πάλι «κολλήσει».
 * Χωρίς προσωπικό
~ Συμπληρωματική του προβλήματος λειτουργίας των Ειρηνοδικείων είναι η ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό πως πρόκειται να καταργηθούν τα Ειρηνοδικεία Παμίσου και Μελιγαλά. Αυτό οδήγησε τους υπαλλήλους των δύο Ειρηνοδικείων να καταθέσουν αιτήσεις μετάθεσης, προκειμένου να μη χαθούν οι θέσεις τους με την κατάργησή τους.
~ Το οξύμωρο είναι ότι τα Ειρηνοδικεία – προς το παρόν – δεν καταργήθηκαν, αλλά οι αιτήσεις μετάθεσης των υπαλλήλων εγκρίθηκαν! Μετακινούμενοι στις νέες τους θέσεις, σημαίνει ότι τα Ειρηνοδικεία Παμίσου και Μελιγαλά μένουν χωρίς υπαλλήλους. Για να λειτουργήσουν, έστω και στοιχειωδώς, θα πρέπει να τα καλύψουν για κάποιες ημέρες ή ώρες υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, οι οποίοι πλέον μετρώνται στα δάχτυλα. Κατά συνέπεια, φαύλος κύκλος.
~ Τραγική είναι η κατάσταση και στο Πταισματοδικείο, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος ως γραμματέας, παρά μόνο ένας για προανάκριση.

*** Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Καλαμάτα, Καρδαμύλη

 * Ένας 51χρονος συνελήφθη ανήμερα της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, όπου βρέθηκε να έχει ναρκωτικές ουσίες.
* Συγκεκριμένα, στο σπίτι του βρέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν 1 γραμμάριο ηρωίνης και 2,3 γρ. χασίς. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 9 δισκία που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών.
* Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδαμύλη, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, συνελήφθησαν ένας 32χρονος και ένας 33χρονος, επειδή στο πορτμπαγκάζ βρέθηκαν 2,2 γρ. χασίς.
 *** Πριν 94 χρόνια

- Ο καιρός εισήλθεν εις νέαν περίοδον. Βροχή μετά διαλειμμάτων. Λίαν ευεργετική δια την γεωργίαν.
- ΑΠΟ χθες ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καλικάντζαρος.
 - ΕΙΣ το χωρίον Μαλενίτι της Τριφυλίας ο Θεόδωρος Μπούρας ετραυμάτισε δια κλαδευτηρίου εις την κεφαλήν και διάφορα μέρη του σώματός του τον Γεώργιον Θεοδωρόπουλον.
 - ΟΙ αδελφοί Παναγιώτης και Ευστάθιος Μαντάς εκ Παδογοράς της Τριφυλίας, ετραυμάτισαν εις την κεφαλήν δι’ αξίνης τον συγχώριόν των Δημ. Αρβανίτην.
 - Ο Κωνσταντίνος Ρήγας ή Μάλιος, κάτοικος Κυπαρισσίας, επυροβόλησε εκ προμελέτης τρις δια περιστρόφου κατά του Αδάμ Αδαμοπούλου ή Αναστασοπούλου και τον ετραυμάτισεν ελαφρώς εις την κεφαλήν.
 - ΑΠΟΨΕ εις το θέατρον Κοσμοπούλου δίδει την τιμητικήν του εσπερίδα ο λαοφίλητος κωμικός Τάκης Βουδούρης με εκλεκτόν πρόγραμμα. Θα παιχθή η ξεκαρδιστικήν κωμωδία οι «καρβουνιάρηδες» και η στρατιωτική επιθεώρησις το «Χακί» με 10 πεταχτά τραγουδάκια και δίστιχα δια τους θεατάς. Όλοι απόψε εις του Κοσμοπούλου.

                                 ~*ΣΧΟΛΙΑΖΩΝΤΑΣ  ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :

http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI …
Προσεχώς έρχοντε...!!!
Τα Αρχαία μας και τα Νέα μας !.... 
Ώρα  της κρίσης ..και ...της κατάκρισης ... !  
Άχ !!! Πατρίδα μου γλυκιά .... !!
Το τσιγάρο  σκοτωνει ..!!!
*Αργά  ...αλλά σταθερά !!!
Τα μαύρα μας τα χάλια ..!!
Ελευθερία ή θάνατος !!!
Μας άλλαξες τα φώτα .!!!
Τα βάρη είναι πάρα πολλά !!!
Τα βάρη είναι ασήκωτα !....
Άχ  Ελλάδα μου !
Ακόμα αντέχεις ; ??
Ως πότε ; ?
Μας μαύρισαν ...!
Αλλά και τα παιδιά μας ; ?
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !
ΧΡΥΣΟΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.....!!!
ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ..!!
ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΕΧΘΡΟΥΣ !!
ΣΤΟΥΣ  ΕΥΡΩΛΑΟΥΣ !!
Θα ρθεί και  η σειρά μας !!
Φίλοι Γερμανοι !!
ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ  Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!
** ΔΕΙΤΕ ΤΑ !!! ... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕΤΑ !!! :
 *** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-
*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ
*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-
*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ .-
*** http://eklisval.blogspot.com/  , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-
*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-
*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://familykormas.blogspot.com/  ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-
*** http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://meropitopik.blogspot.com/  ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-
*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-
*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-
*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-
*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-
*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-
*** http://megalopoli.blogspot.com/ , ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-
*** http://valta-trifilias.blogspot.com/  , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/  , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-
*** http://anodorio.blogspot.com/  , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/  , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-
*** http://trifylianews.blogspot.com/  , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://www.immspartis.gr/  , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://giannislinardos.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-
*** http://xalkia.blogspot.com/  , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://kdavilla.blogspot.com/  , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-
*** http://www.terapad.com/  , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://davillas.blogspot.com/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-
*** http://oriniithomi.blogspot.com/  , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-
*** http://tzeferemini.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  .- ARFARA KALAMATAS .-
**
 **Φοβερό video... 
http://vimeo.com/34389736


ChronoCon "First Light" HDR – HD Timelapse from Pentalunex Team on Vimeo.

** Δηλ. μέχρι να διοριστεί πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, ήτανε διορισμένος σύμβουλος του ΓΑΠ. σωστά?

 * Δηλ. ο Παπαδήμος συμβούλευε τον ΓΑΠ για τις ενέργειες της κυβέρνησης που απέτυχε και απολύθηκε. Σωστά?
 * Δηλ. τώρα ο απολυθείς από τον ΓΑΠ Παπαδήμος, θα κάνει από μόνος του, ότι μέχρι χθες συμβούλευε να κάνει η κυβέρνηση του ΓΑΠ που απέτυχε. Σωστά?
 ~ Ρε είμαι μπερδεμένος ή κάποιοι μας δουλεύουνε κανονικά?...

**Σε λίγους Μήνες ετοιμάζομαι να πάω να ψηφίσω. -
Εσείς τι θα κάνετε;;;;; Θα τους ψοφίσετε ;; ή θα τους ...

Θαυμάστε τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

** Τιμούμε τον άνθρωπο που γνοιαζόταν και εργάστηκε σκληρά

για την Κύπρο . Οργανωμένα Σύνολα που τιμούν τη μνήμη του να δηλώσουν την Οργάνωση τους για να αναφερθεί στα μνημόσυνα
 Για το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
 Ιωάννης Σιεκέρσαββας
 Γραμματέας

** EKTAKTO: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΑΟΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ 22% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ‏


**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου