ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : 
~

~

~

~
***  2 Ιουνίου
Νικηφόρου πατριάρχου (1) Κων /πόλεως, του ομολογητού (†828). Ιερομάρτυρος Εράσμου, του εν Αχρίδι, και των δι` αυτού 20.000 πιστευσάντων Μαρτύρων. Λεάνδρου μάρτυρος, του Ηπειρώτου. Μεγαλομάρτυρος Ιωάννου, του Ρώσου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του Τραπεζουντίου (†1492), Δημητρίου του Φιλαδελφέως (†1679) και Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών (†1819).Οσίου Μαρίνου, του κατά κόσμον Βαάνη.
(1) Ο άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον 8ο αι. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία άνηκαν σε αρχοντική και επίσημη κοινωνική τάξη και ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι οι οποίοι γαλούχησαν τον γιο τους στον Χριστιανισμό. Η προσήλωση μάλιστα του πατέρα του στην ορθή πίστη, έγινε αιτία να διωχθεί και να εξορισθεί από τον εικονομάχο και δυσεβή αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε`, τον Κοπρώνυμο. Προικισμένος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, απέκτησε μεγάλη θεολογική και θύραθεν παιδεία. Γρήγορα όμως αποσύρθηκε σε ένα κτήμα του στον Βόσπορο, όπου αφοσιώθηκε στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Όμως ο αυτοκράτορας τον υποχρέωσε να αναλάβει τη διεύθυνση του μεγάλου πτωχοκομείου της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιος, ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α`, υπέδειξε ως άξιο διάδοχό του τον Νικηφόρο. Όντως την Κυριακή του Πάσχα του 806 ανήλθε στον Πατριαρχικό Θρόνο. Θρόνος όμως που εκείνη την εποχή ισοδυναμούσε με Γολγοθά. Έδωσε σκληρούς αγώνες για την τιμή και την προσκύνηση των ιερών Εικόνων. Όταν όμως το 813 ανέβηκε στο θρόνο της Βασιλεύουσας, ο ασεβής Λέων Ε`, ο Αρμένιος, ξέσπασε μεγάλος και απηνής διωγμός κατά των εικονολατρών. Η αγέρωχη στάση και εμμονή του Νικηφόρου στην προστασία της Ορθοδοξίας, προκάλεσε την οργή του αυτοκράτορα, ο οποίος τον απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο. Υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και τελικά, ταλαιπωρημένος παρέδωσε στο δίκαιο μισθαποδότη Θεό το πνεύμα του στις 2 Ιουνίου 822.
~  02/06  Απολυτίκιο Αγ. Νικηφόρου - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ:
https://youtu.be/jLv_8FnaazY?list=PLB23495D1F3331491 ,



~
***   Νέα αντιπαράθεση Δήμων, Περιφέρειας, κυβέρνησης για τις χωματερές   
Από σήμερα θα πρέπει να καταβάλουμε 11 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη
Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργείου Περιβάλλοντος και Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με αφορμή τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους κλειστούς ανενεργούς ΧΑΔΑ, αλλά και τους ενεργούς που υπάρχουν ακόμα στην περιοχή μας.
Εδώ και καιρό ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι τη... λυπητερή θα πρέπει να πληρώσουν οι Δήμοι. Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι ούτε δέχονται να ακούσουν τη... συνέχεια της ιστορίας, υποδεικνύοντας ως άμεσα υπεύθυνες την Περιφέρεια και την κεντρική εξουσία.
Στην προχθεσινή του επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υποστήριξε ότι τα πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ θα πρέπει να τα πληρώσει η Περιφέρεια, αφού αυτή είναι που έχει αναλάβει και την αποκατάστασή τους. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, η Περιφέρεια είναι εκείνη που έχει προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό. Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα ο κ. Τατούλης έδωσε και σχετικά χρονοδιαγράμματα.
Βέβαια, το όλο θέμα περιπλέκεται, αφού υπάρχει και μια Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία δεν έχει καταργηθεί και στέλνει το λογαριασμό στους Δήμους.
Από εκεί και πέρα, εκείνο που φαίνεται βέβαιο είναι ότι πρόστιμο 11.440.000 ευρώ θα επιβληθεί στην Ελλάδα την Τρίτη 2 Ιουνίου, λόγω της ύπαρξης 57 ενεργών χωματερών (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων – ΧΑΔΑ) και 172 ανενεργών που δεν έχουν αποκατασταθεί!
Δηλαδή, σε μια περίοδο που το Δημόσιο μετράει και το τελευταίο ευρώ, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε καταβολή 11,4 εκατομμυρίων ευρώ, αφού δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, που έρχεται από το παρελθόν, αλλά εμφανίζει ιδιαίτερη αντοχή.
Το πρόστιμο της 2ας Ιουνίου αποτελεί εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το Δεκέμβριο 2014, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε εφάπαξ καταβολή προστίμου 14,5 εκατομμυρίων ευρώ και από εκεί και πέρα χρεώνεται ανά εξάμηνο (2 Ιουνίου και 2 Δεκεμβρίου) με 80.000 ευρώ για κάθε χωματερή που χρησιμοποιείται και με 40.000 για κάθε ανενεργή που δεν έχει αποκατασταθεί περιβαλλοντικά.
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συσκέψεις στελεχών της κυβέρνησης με εκπροσώπους Περιφερειών και Δήμων, με αντικείμενο το κλείσιμο όσο γίνεται περισσότερων χωματερών και την αποκατάσταση ακόμα περισσότερων εντός του επόμενου εξαμήνου, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά το πρόστιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Από τις Περιφέρειες της χώρας μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Πελοπόννησο, όπου παραμένουν 81 ΧΑΔΑ, από τους οποίους οι 23 είναι ενεργοί και 58 ανενεργοί και μη αποκατεστημένοι. Αρκετοί ΧΑΔΑ υπάρχουν ακόμα στη Μακεδονία, ενώ στην Αττική είναι 14 χωματερές, εκ των οποίων τρεις δέχονται ακόμα σκουπίδια. Το προηγούμενο εξάμηνο αποκαταστάθηκαν μόλις τέσσερις.
Οι 14 χωματερές της Αττικής βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Σαρωνικού, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Μαραθώνος, Ωρωπού, Μεγαρέων, Κυθήρων, Σαλαμίνας, Σπετσών και Υδρας, οι οποίοι στις 2 Ιουνίου θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα συνολικού ύψους 680.000 ευρώ.
Η Θεσσαλία είναι πρωτοπόρα, καθώς δεν έχει κανέναν ΧΑΔΑ, η Ήπειρος έχει έναν, όπως και η Κρήτη, στη Γαύδο. Φωτεινές εξαιρέσεις σε μια χώρα με χωματερές, που ακόμη τρέχει πίσω από τα πρόστιμα...
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***  Τυχερή η Θάσος, άτυχη η Σαμοθράκη…
ιατροι-κυ
Πριν ακόμη ορκιστούν στον Ιπποκράτη αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τους καλοκαιρινούς μήνες, και μάλιστα θυσιάζοντας τις δικές τους διακοπές. Ο λόγος για 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε πέντε Κέντρα Υγείας σε πέντε από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες και ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας.
Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για την εθελοντική δράση «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» (ΕΚΥΒΕ), που υλοποιεί το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).
Από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 3ο έτος των σπουδών τους και έχουν αποκτήσει κλινική εμπειρία, θα εργαστούν εθελοντικά στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου στη Θάσο και στον Νομό Χαλκιδικής στα Κέντρα Υγείας Νέων Μουδανιών, Νέα Καλλικράτειας, Κασσανδρείας και Αγίου Νικολάου. Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται η διαμονή εντός των Κέντρων Υγείας, ενώ τα έξοδα κίνησής τους τα καλύπτουν οι ίδιοι.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και είναι πιστοποιημένη από την Υγειονομική Περιφέρεια. Ο αριθμός των φοιτητών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στη δράση, ήταν υπερδιπλάσιος των 70 ατόμων, που τελικά επιλέχθηκαν, όμως ο περιορισμός σχετίζεται με τις δυνατότητες των Κέντρων Υγείας να εξασφαλίσουν τη διαμονή.
~
***  Συνελήφθησαν 57 άτομα, τα 14 στη Μεσσηνία σε Αστυνομική επιχείρηση 

Μεγάλη ήταν και αυτή τη φορά η «σοδειά» των αστυνομικών δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς σε επιχείρηση που διοργανώθηκε την Πέμπτη σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Μεσσηνία έγιναν έλεγχοι σε 835 άτομα, προσήχθησαν οι 164 και συνελήφθησαν οι 57. Από αυτούς που ελέγχθηκαν, οι 629 ήταν Έλληνες και οι 206 αλλοδαποί. Από τους προσαχθέντες, οι 89 ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Αργολίδα συνελήφθησαν 9 άτομα, στην Αρκαδία επίσης 9, στην Κορινθία 25 και στη Μεσσηνία 14, εκ των οποίων 12 Έλληνες και 2 αλλοδαποί. Αναλυτικά συνελήφθησαν: -Ένας Έλληνας για ναρκωτικά και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα -Τέσσερις για παράβαση της νομοθεσίας για τον αιγιαλό -Ένας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο -Τρεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -Τρεις για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού -Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οπότε ελέγχθηκαν και 764 οχήματα, βεβαιώθηκαν 379 παραβάσεις του ΚΟΚ, 8 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων Μεταξύ άλλων, στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν 18 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και 11 πακέτα με λαθραία τσιγάρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς. - 
~
***  Ούτε να ακούσουν στη Βουλγαρία για το σχέδιο Αβραμόπουλου για τους πρόσφυγες
ΑβραμόπουλοςΤην αντίθεση της βουλγαρικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το προτεινόμενο σχέδιο της ΕΕ και του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου για την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο προβλέπει την υποχρέωση της Βουλγαρία να δεχθεί επιπλέον 788 άτομα, προερχόμενα κυρίως από Ελλάδα και Ιταλία.
Η Iliyana Yotova, ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας σημείωσε πως η χώρα ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ της εισροής 10.000 προσφύγων μέσα σε 2 μήνες.
“Η Βουλγαρία πρέπει να υπαχθεί σε ένα ειδικό καθεστώς που θα την εξαιρεί από το σχέδιο, όπως και η Μάλτα, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία”, είπε η ίδια, σημειώνοντας πως οι συνθήκες στα κέντρα προσφύγων στη Βουλγαρία είναι ήδη δραματικές.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Svetoslav Malinov, μέλος του κόμματος των Ρεφορμιστών, που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, ο οποίος τόνισε πως η Βουλγαρία δεν θα πρέπει να δεχθεί επιπλέον αριθμό προσφύγων, καθώς στο μέλλον αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως δεδικασμένο. Επισήμανε ακόμη πως στο ποσοστό των προσφύγων που υπολογίζεται βάσει του σχεδίου για κάθε χώρα θα πρέπει να συνυπολογιστεί ο αριθμός των προσφύγων που αυτή ήδη έχει δεχθεί.
Τέλος, το κόμμα του Πατριωτικού Μετώπου κατέθεσε στη βουλή της Βουλγαρίας δήλωση αντίθεσης με το σχέδιο, περιγράφοντάς το ως “άδικο” και αντίθετο με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.


~
***  Θρίλερ δίχως προηγούμενο εν πλω στο πλοίο Κρήτη ΙΙ -Άνδρας κράτησε επί ώρες όμηρο γυναίκα (φωτογραφία)          
        
Ενα θρίλερ δίχως προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά εκτυλίχθηκε στο επιβατικό πλοίο «Κρήτη 2» στο οποίο. Καθώς εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο Πειραιάς, και ενώ σε αυτό επέβαιναν πάνω από 600 άτομα κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτυλίχθηκε κατάσταση ομηρείας.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες 30χρονος επιβάτης που βρισκόταν στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, ξαφνικά, κράτησε όμηρο συνομήλικη συνεπιβάτη του, την οποία, μάλιστα, απειλούσε με σπασμένο ποτήρι.
Σημειώνεται ότι με βάσει τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο τους δεν είχαν καμία σχέση και η γυναίκα, πριν την πάρει όμηρο ο 30χρονος,  καθόταν με τον άντρα της στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου.
Ο δράστης τέθηκε άμεσα υπό την επιτήρηση του πληρώματος, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το σαλόνι του πλοίου για ασφάλεια.
Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 6:30 το πρωί αποβιβάζοντας 614 επιβάτες, ενώ στο σημείο όπου έδεσε το πλοίο υπήρχε κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού και στελέχη της ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά.
Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό, ενω βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ασθενοφόρο την περίμενε για να την παραλάβει και την μετέφερε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Ο 30χρονος μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στην κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά ενώ η γυναίκα για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν φέρεται να είχε κάποια σχέση με τη γυναίκα ούτε είχε διατυπώσει κάποιο αίτημα στον πλοίαρχο του πλοίου.
Την έρευνα για το συμβάν έχει αναλάβει η ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά  www.iefimerida.gr  .-
~
***   Λαμπρή γιορτή για την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα στην Κυπαρισσία! (φωτογραφίες) 
 
 
 
 Λαμπρή ήταν η γιορτή για την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία! Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στην Πάνω Πόλη και συμμετείχαν ευλαβικά την Κυριακή το απόγευμα στον Αρχιερατικό Εσπερινό και τη Δευτέρα το πρωί στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, καθώς και στη λιτανεία της Ιερής Εικόνας, συνοδεία του Ιερού Κλήρου, μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας με κατάληψη τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όπου και έγινε η Απόλυση! Παρόντες, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, ο πρώην ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Ελένη Αλειφέρη, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, Νώντας Βουδούρης και Σαράντος Κουκούμης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου κ.α. Η.Γ. - 
 ~
***  Εορτάστηκε η 194η επέτειος της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης στην Ι.Μ. Καλτεζών (photos+video)





*

*

*

*

*

Εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Συνέλευσης στην Ιερά Μονή Καλτεζών και της συγκρότησης της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 31 Μαΐου το πρωί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμή.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον περίβολο της Μονής,  χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.
Η Συνέλευση στην Ι.Μ. Καλτεζών έλαβε χώρα μεταξύ των Αρχιερέων, των Οπλαρχηγών και των προκρίτων της Πελοποννήσου κατά τη μαρτυρική περίοδο της Επανάστασης του 1821, με σκοπό τη δημιουργία τοπικής πολιτικής αρχής.
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε από τις  20 έως τις 26 Μαΐου 1821, υπό την προεδρία του Πετρόμπεη  Μαυρομιχάλη.
Από τη Συνέλευση προέκυψε το πρώτο επίσημο νομικό κείμενο της σύγχρονης Ελλάδας και ο πρώτος Καταστατικός της Χάρτης.
Το εισαγωγικό κείμενο της Συνέλευσης είναι χαρακτηριστικό της πίστεως στον ιερό αγώνα για την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους:
«Ἡ γενικὴ εὐταξία τῶν ὑποθέσεων τῆς πατρίδος μας Πελοποννήσου καὶ ἡ αἰσία ἔκβασις τοῦ προκειμένου ἱεροῦ ἀγῶνος περὶ τῆς σεβαστῆς ἐλευθερίας τοῦ γένους μας ἐπειδὴ καὶ ἀναγκαίως ἀπήτουν τὴν γενικὴν συνέλευσιν καὶ σκέψιν, συνηθροίσθημεν ἐπὶ τούτῳ οἱ ὑπογεγραμμένοι, ἀπὸ μέρους τῶν ἐπαρχιῶν μας, ἔχοντες καὶ τὴν γνώμην καὶ ὅλων τῶν λοιπῶν ἀπόντων μελῶν, κατὰ τὴν σεβαστὴν μονὴν τῶν Καλτεζιῶν, κατ' εὔλογον κοινὴν ἡμῶν γνώμην καὶ ἀπόφασιν καὶ ὅλων τῶν ἀπόντων, ἐκλέξαντες τοὺς φιλογενεστάτους κυρίους τόν τε ἅγιον Βρεσθένης Θεοδώρητον, Σωτήριον Χαραλάμπην, Ἀθανάσιον Κανακάρην, Ἀναγνώστην Παπαγιαννόπουλον, Θεοχαράκην Ρέντην, καὶ Νικόλαον Πονηρόπουλον, καθ' ὑπακοὴν καὶ συγκατάνευσιν αὐτῶν εἰς τὴν κοινὴν ἡμῶν ταύτην πρότασιν, τοὺς διορίζομεν διὰ νὰ παρευρίσκωνται μετὰ τοῦ ἐνδοξοτάτου κοινοῦ ἀρχιστρατήγου μας Πετρόμεη Μαυρομιχάλη, καὶ πάντες οἱ ἄνωθεν, ἐπέχοντες τὴν Γερουσίαν ὅλου τοῦ δήμου τῶν ἐπαρχιῶν τῆς Πελοποννήσου, προηγουμένου τῆς Ἐνδοξότητός του, νὰ συσκέπτωνται, προβλέπωσι, καὶ διοικῶσι, καὶ κατὰ τὸ μερικὸν καὶ κατὰ τὸ γενικόν, ἁπάσας τὰς ὑποθέσεις, διαφοράς, καὶ πᾶν ὅ,τι συντείνει εἰς τὴν κοινὴν εὐταξίαν, ἁρμονίαν, ἐξοικονομίαν τε καὶ εὐκολίαν τοῦ ἱεροῦ ἀγῶνος μας καθ' ὅποιον τρόπον ἡ θεία Πρόνοια τοὺς φωτίσει καὶ γνωρίσωσιν ὠφέλιμον, ἔχοντες κατὰ τοῦτο κάθε πληρεξουσιότητα, χωρὶς νὰ ἐμπορῆ τινὰς ν' ἀντιτείνη ἢ νὰ παρακούση εἰς τὰ νεύματα καὶ διαταγάς των, καὶ τοῦτο τὸ ὑπούργημά των καὶ ἡ ἡμετέρα ἐκλογὴ θέλει διατρέξει καὶ θέλει ἔχει τὸ κύρος μέχρι τῆς ἁλώσεως τῆς Τριπολιτζᾶς καὶ δευτέρας κοινῆς σκέψεως.
Καὶ περὶ μὲν τῆς ἀπὸ τὸ μέρος των εἰλικρινοῦς, ἀπαθοῦς, καὶ μετὰ τῆς δυνατῆς ἐπιμελείας καὶ σκέψεως εἰς τὸ ἄνωθεν ὑπούργημά των ἐξακολουθίας καθὼς καὶ τῆς ἀπὸ τὸ μέρος ἡμῶν τε καὶ ὅλων τῶν ἀπόντων ὑπακοῆς καί, ἄνευ τινὸς ἀνθιστάσεως, προφασιολογίας, καὶ ἀναβολῆς τῆς ἑξακολουθίας καὶ ἐνεργείας τῶν νευμάτων καὶ δαταγῶν των ἐλάβομεν ἀμφότερα τὰ μέρη τὸν πρέποντα ὅρκον ἐνώπιον τοῦ Ὑψίστου Θεοῦ, ἐν βάρει συνειδότος καὶ τῆς τιμῆς μας, καὶ οὕτως ἐπεδόθη αὐτοῖς τὸ παρὸν ἐνυπόγραφον ἀποδεικτικὸν καὶ κυρωτικὸν γράμμα μας».
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Ζαχαριάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Β. Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, περιφερειακοί και  δημοτικοί σύμβουλοι,  εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Video  : ArcadiaPortal.gr H 194ηεπέτειος της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης στην Ι.Μ. Καλτεζών  ,  https://youtu.be/NUVbp65EwVk  ,



~
***  Η πρωτοβάθμια υγεία στην Καλαμάτα νοσεί         
     
Ενημέρωση για τα χάλια του συστήματος στο “ΡΕΞ”
Με τα μελανότερα χρώματα, που δυστυχώς αντανακλούν την πραγματικότητα, περιέγραψαν χθες την κατάσταση στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας στην Καλαμάτα γιατροί – μέλη της επιτροπής απολυμένων του πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας, στο πλαίσιο εκδήλωσης – ενημέρωσης που διοργάνωσαν στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ) ,Παν. Ψυχάρης, αλλά και γιατροί που εξακολουθούν να υπηρετούν στο ΠΕΔΥ.
Εκ μέρους της Επιτροπής, ο πνευμονολόγος Γ. Λαφαζάνος μίλησε για συνεχή απαξίωση των πολυιατρείων του πρώην ΙΚΑ –ΕΟΠΥΥ νυν ΠΕΔΥ, την ίδια ώρα που τα μεγάλα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα κατακλύζουν την αγορά υγείας και οι ασφαλισμένοι υποχρεούνται να συμμετέχουν αδρά στις εξετάσεις τους. Όλα αυτά, συνέχισε, είναι το αποτέλεσμα της ψήφισης του μνημονιακού νόμου 4238/2018 επί υπουργίας Α. Γεωργιάδη, που «ως οδοστρωτήρας ήρθε με το προσωπείο της ψευτομεταρρύθμισης να σαρώσει τα πάντα».
Όπως είπε, από τους 5.500 γιατρούς που υπηρετούσαν, απολύθηκαν οι 3.000 και από τους 2.500 που έχουν απομείνει, οι 1.000 είναι με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Στο ΙΚΑ Καλαμάτας από τους 58 γιατρούς παραμένουν οι 18, με πολλές ειδικότητες να απουσιάζουν (νευρολόγος, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, ενδοκρινολόγος, κυτταρολόγος, αιματολόγος, γαστρεντερολόγος, ΩΡΛ και οφθαλμίατρος), χωρίς να γίνονται εξετάσεις, καθώς δε λειτουργούν όλα τα εργαστήρια. Σήμερα, από τα 1.200 -1.300 άτομα που εξυπηρετούνταν καθημερινά, προσέρχονται περί τα 150.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η άρση των αδικιών που έγιναν στους γιατρούς, και δήλωσε ότι «εμείς, ως γιατροί του πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας, δηλώνουμε το “παρών” με την πολύχρονη εμπειρία και την επιστημονική μας κατάρτιση για το καλό της πόλης».
Σε πληρέστατη καταγραφή των ιατρικών πράξεων που διενεργούνταν προ της εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου προχώρησε ο καρδιολόγος Γ. Σοφρωνάς, ο οποίος υπογράμμισε: «Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να καυχόμαστε για την αναβάθμιση των κοινωνικών ιατρείων, αλλά στόχος θα πρέπει να είναι η αναστολή της λειτουργίας τους».
Από την πλευρά του, ο επίσης καρδιολόγος Ηλίας Μαυρέας είπε πως εντάχθηκε στο ΠΕΔΥ, αλλά λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν παραιτήθηκε. Μίλησε για διαλυμένη πρωτοβάθμια υγεία με τη μη λειτουργία εργαστηρίων και την απουσία βασικών ειδικοτήτων, που προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, με ενδεχόμενο κίνδυνο τύφλωσης όσων έχουν γλαύκωμα ή όποιων άλλων επεισοδίων για τους επιληπτικούς ή τους καταθλιπτικούς.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και δε θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς στα ερείπια ενός νόμου που καταδικάσαμε», είπε χαρακτηριστικά, αναρωτώμενος αν με όσα έχουν γίνει εξυπηρετούνται η υγεία ή τα συμφέροντα.
Οι υπηρετούντες γιατροί
Ο ελεγκτής Παν. Καρατζέας κατέγραψε περιστατικά της καθημερινότητας, ακόμη και απλά, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από το ΠΕΔΥ. «Πηγαίνουν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο, π.χ. για νευρολόγο, μαθαίνουν ότι θα εξυπηρετηθούν σε ένα μήνα και ξαναγυρίζουν παρακαλώντας να τους βοηθήσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε; Από ανθρωπιά και μόνο λυγίζουμε…», τόνισε.
Ο πρώην διευθυντής του ΙΚΑ, Γ. Πάζιος, επιβεβαίωσε την αναλυτική κατάσταση που είχε παρουσιάσει νωρίτερα ο κ. Σοφρωνάς, υπογραμμίζοντας πως χωρίς μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια μονάδα υγείας, και την ίδια ώρα να λείπουν πολλοί γιατροί και να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες. Τέλος, δήλωσε πως απλώς υπέγραψε μια εξουσιοδότηση, χωρίς να γνωρίζει τι θα επακολουθήσει, και κατέληξε λέγοντας πως αν θέλει η κυβέρνηση, μπορεί να δημιουργήσει κάτι άλλο αντί του ΠΕΔΥ.
Πάντως, τόσο ο κ. Καρατζέας όσο και ο κ. Πάζιος, επισήμαναν πως δεν έχουν καμία διαφορά με τους απολυμένους, πρώην συναδέλφους τους.
Η Ομοσπονδία
Τα κρατούντα καυτηρίασε με τη σειρά του και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. Ε.Ο.ΠΥ.Υ., Παν. Ψυχάρης, μιλώντας για ένα σύστημα υγείας που δίνει πόρους στους ιδιώτες μεγαλοπαρόχους υπηρεσιών υγείας. Ανέφερε πως για την Υγεία προβλέπεται στην Ελλάδα το 4% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 7,6% και πρόσθεσε ότι με βάση μελέτη που εκπονήθηκε, από τις 1.700 μετρήσεις οστικής πυκνότητας που έγιναν στο πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας, θα αποσβενόταν η αξία του μηχανήματος σε 6 μήνες και θα υπήρχε κερδοφορία από το επόμενο εξάμηνο.
Μίλησε για παραπλάνηση των γιατρών από το κράτος, καθώς, ενώ είχαν δοθεί υποσχέσεις, όσοι έχουν ενταχθεί στο σύστημα είναι απλοί εργαζόμενοι, χωρίς προϋπηρεσία, ενώ κατέγραψε τις ανισότητες που υπάρχουν με τους γιατρούς του ΕΣΥ και επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις για την όλη κατάσταση.
~
***   Κείμενο-πρόταση από στελέχη της Κεντροαριστεράς για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ          
     
Κείμενο-πρόταση πρόκειται να καταθέσουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Παράταξης, το οποίο αρχίζει τις εργασίες του την ερχόμενη εβδομάδα, στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Μεταξύ αυτών και ο Καλαματιανός Τάκης Αναστόπουλος, αλλά και επώνυμα στελέχη, όπως οι Γιάννης Τούντας, Δημήτρης Ψυχογιός, Παντελής Καψής.
  Το κείμενο-πρόταση
«Η Ελλάδα στην κρίση και η ανάγκη για ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό φορέα»:
Μετά τις πρόσφατες εκλογές, η διαπραγματευτική θέση της χώρας και κυρίως η οικονομία της, μέρα με την ημέρα, βρίσκονται σε ολοένα και χειρότερο σημείο.
Η σημερινή κυβέρνηση, έτσι όπως συνεχίζει να πορεύεται, είτε θα μας οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός και έξοδο από την ευρωζώνη, με καταστρεπτικές επιπτώσεις για τη χώρα, είτε θα αναγκαστεί να λάβει νέα επώδυνα μέτρα και να ζητήσει επιπλέον δάνεια, υπογράφοντας τρίτο μνημόνιο.
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ή σε οποιοδήποτε πιθανό «ατύχημα», ούτε η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τις συνέπειες που θα προκύψουν. Οι εξελίξεις στη χώρα θα είναι ραγδαίες και πρέπει οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας να είναι παρούσες και ισχυρές.
Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, δύναμη πολιτικού ορθολογισμού και εθνικής συνεννόησης, εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της ευρωπαϊκής προοπτικής και καταλύτη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Το αίτημα αυτό έγινε πιο επιτακτικό απέναντι στο διογκούμενο δεξιό και αριστερό εθνικολαϊκισμό και στη διαμόρφωση ενός νέου μικρού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που αναπαραγάγει όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Παθογένειες που σφραγίζουν σήμερα τη φυσιογνωμία και την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας τις δυνατότητες και διαψεύδοντας τις ελπίδες για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τις πολιτικές κινήσεις της Κεντροαριστεράς και ανένταχτους προοδευτικούς πολίτες, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενότητας και ανανέωσης των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, συγκρότησαν την Ελιά στις Ευρωεκλογές και το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.
Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν, κατέστησαν φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις κρίσιμες εξελίξεις και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
Όμως, η υπέρβαση του παλιού και η γέννηση του καινούργιου δε θα επιτευχθεί ούτε με παρθενογενέσεις ούτε από μεσσίες, αλλά με σεβασμό στις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση της χώρας με τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Γι’ αυτό χρειάζεται ένα ιδρυτικό συνέδριο ενότητας, ανανέωσης και προοπτικής, που με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, κομμάτων, κινήσεων, προσωπικοτήτων του χώρου θα ανοίξει το δρόμο για την ανάδειξη των νεότερων γενεών και θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.
Τι προτείνουμε: Το συνέδριο να υπερψηφίσει την πρόταση της εισήγησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Το συνέδριο να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ιδρυτικό συνέδριο εντός του 2015, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν οι υπόλοιπες δυνάμεις και στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού-μεταρρυθμιστικού χώρου για τη διαμόρφωση ενός πολύχρωμου ρεύματος. Με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων δυνάμεων να συγκροτηθεί Εθνική Επιτροπή που θα έχει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου. Στο ιδρυτικό συνέδριο να αποφασιστούν η ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία του φορέα, η ονομασία του, τα σύμβολά του και να εκλεγεί η ηγεσία του. 
~
***  Μεταπτυχιακό ξεκινά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου         
     
Το ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι ξεκινά τη λειτουργία αυτοδύναμου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του οποίου η απόφαση έγκρισης δημοσιεύθηκε με το ΦΕΚ Β΄ 806 στις 6-5-2015.
Το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ. – MSc) με τίτλο : «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος − Υδροπονία / Controlled Environment Agriculture – Soilless Culture» πρόκειται να λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 στο Τμήμα Τεχνολογιών Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Αντικείμενο του  Π.Μ.Σ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικεύσεως στην εφαρμογή των τεχνολογιών ελέγχου των συνθηκών αναπτύξεως των φυτών μέσω θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής εφαρμογής στις υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.
Στόχος του Π.Μ.Σ είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευομένων στις τρέχουσες ή στις μελλοντικές ανάγκες αλλά και στις τεκμηριωμένες ερευνητικές επιλογές, καθώς και η ελκυστικότητα για τους πτυχιούχους άλλων ισοτίμων τριτοβαθμίων ιδρυμάτων.
Σκοπός του Π.Μ.Σ είναι η εκπαίδευση και δημιουργία αποφοίτων με υψηλή κατάρτιση στον τομέα της Γεωργίας ελεγχόμενου Περιβάλλοντος − Υδροπονίας, με υψηλό διεπιστημονικό υπόβαθρο και ειδίκευση στη γεωπονική επιστήμη και τεχνολογία, ο εφοδιασμός τους με την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και η παροχή της δυνατότητας για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή δραστηριότητά τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές περιβάλλον.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος − Υδροπονία / Master’s in Controlled Environment Agriculture – Soilless Culture» ή επικοινωνήστε με τον Επίκουρο Καθηγητή Δρ. Αναστάσιο Κώτσιρα τηλ. 27210 45177, Email: akotsiras@teikal.gr .- 
~
***  Εγκληματική παράλειψη

Το θεωρούμε, μετρώντας τις λέξεις, εγκληματική παράλειψη. Στο συγκεκριμένο σημείο στην οδό Κρήτης έχουν γίνει δύο θανατηφόρα ατυχήματα και δεκάδες τραυματισμοί. Το προειδοποιητικό σήμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για "επικίνδυνη στροφή" έχει καταστραφεί από ανόητους βάνδαλους. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι η κατάσταση πρέπει να παραμείνει ως έχει. Τουλάχιστον, προς σεβασμό στους νεκρούς... Α.Π. -
~
*** Έφτασε η ώρα των Windows 10, δωρεάν η αναβάθμιση σε όσους έχουν 7 και 8.1 

Στις 29 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν τα Windows 10, όπως ανακοίνωσε η Microsoft. To νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε 190 χώρες ως δωρεάν αναβάθμιση για όσους διαθέτουν ήδη Windows 8.1 ή 7. Η εταιρεία δηλώνει ότι τα νέα Windows σχεδιάστηκαν έχοντας υπόψη τις φορητές συσκευές και επιτρέπουν στους χρήστες να περνούν απρόσκοπτα από το PC, στο τάμπλετ και στο κινητό. Το νέο λειτουργικό σύστημα σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι εφαρμογές να έχουν παρόμοια αισθητική, τόσο στον επιτραπέζιο υπολογιστή όσο και στις φορητές συσκευές, ενώ θα ενσωματώνουν και την Cortana, την ψηφιακή βοηθό που αποτελεί την απάντηση της Microsoft στο Siri της Apple. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press - 
~
***  Με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές (θέματα και απαντήσεις)          
      
Τελευταίο μάθημα είναι αυτό σήμερα για τους μαθητές που έχουν επιλέξει τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας σαν μάθημα επιλογής, ενώ αρκετοί μαθητές έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις των Πανελλαδικών από την προηγούμενη εβδομάδα.
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας  ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
*Οι απαντήσεις είναι από το φροντιστήριο Πουκαμισάς 
~
***   Κέρασμα στα αλώνια Βυτίνας σε βουκολικό σκηνικό από τα παλιά (photos)
~

~

*

*

*

*

Εικόνες από την Βυτίνα του Δήμου Γορτυνίας και από τις εκδηλώσεις που έγιναν επ' ευκαιρία των εγκαινίων του μονοπατιού Menalon Trail, του πρώτου μονοπατιού στην Ελλάδα που πήρε ευρωπαϊκή πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων. Το Menalon Trail διέρχεται από Στεμνίτσα, Φαράγγι Λούσιου, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια. Η εκδήλωση στην Βυτίνα είχε άλλα χαρακτηριστικά, πιο κοντά στην φύση.
Οι πεζοπόροι που έφτασαν εκεί αντίκρισαν ένα βουκολικό σκηνικό στα αλώνια της Βυτίνας με φλογέρες, πρόβατα, άλογα, καζάνια με βραστό, μπάλες άχυρου ως καθίσματα και τραπέζια.
~
***  Η τελευταία πρόταση το σχέδιο των «5» για την Ελλάδα- Πως σχολιάζει ο γερμανικός τύπος την πενταμερή Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι
pentamerhs
-   Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη χθεσινοβραδινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
"Τελευταία προσφορά για την Ελλάδα" είναι ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος, ενδεικτικός του κλίματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που δεν έχουν ακόμα διαρρεύσει συγκεκριμένες πληροφορίες από τη χθεσινή πενταμερή συνάντηση είναι επειδή οι ξένοι θέλουν το κείμενο το οποίο επεξεργάστηκαν να φτάσει πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να μη φανεί σαν τελεσίγραφο.
«Η Μέρκελ ολοκλήρωσε τη νυχτερινή σύνοδο κορυφής της τελευταίας ευκαιρίας», τιτλοφορείται η Frankfurter Allgemeine, ενώ η Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν «μια τελευταία πρόταση».
«Η συνάντηση είχε στόχο να γίνει μια τελευταία πρόταση στους Έλληνες, όμως που θα βασίζεται αυστηρά στις βάσεις του τρέχοντος προγράμματος», δήλωσαν χαρακτηριστικά στη Welt κύκλοι που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει η πηγή αυτή, άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να συζητήσει για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, καταλήγει η Welt.
Τις δηλώσεις «του Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine, ο οποίος επεσήμανε ότι οι πέντε αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχίσουν «με μεγάλη ένταση» να αναζητούν λύση, αλλά και να παραμείνουν σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση.
Η Suddeutsche Zeitung αναφέρει ότι πολλοί εκτιμούν πως η συζήτηση αυτή των πέντε αξιωματούχων στο Βερολίνο, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες, είναι το πρελούδιο μιας απόφασης για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Σε μια σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο προσπάθησαν οι πιστωτές της Ελλάδας να καταλήξουν σε μια τελευταία συμβιβαστική πρόταση, σημειώνει η Zeit. Όμως, προσθέτει, τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής δεν έχουν γίνει γνωστά.
Το ελληνικό δράμα χρέους μπαίνει στην τελευταία φάση, επισημαίνει η Handelsblatt. Και εξηγεί: Την Παρασκευή η Αθήνα πρέπει να πληρώσει μια δόση ύψους 300 εκατομμυρίων. Οι διεθνείς πιστωτές προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα πιθανό συμβιβαστικό πακέτο, όμως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία, καταλήγει.
Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας πραγματοποίησαν μια έκτακτη συνάντηση στο Βερολίνο για τα επόμενα βήματα, χωρίς όμως την παρουσία του κ. Τσίπρα. Προφανώς, σχολιάζει, οι θεσμοί επιθυμούν να κάνουν μια τελευταία συμβιβαστική πρόταση στην Αθήνα.
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απομείωση χρέους προσφέρει η Μέρκελ στον Τσίπρα για να συμφωνήσει;
MERKEL TSIPRAS123
-  Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι διατεθειμένη να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το καυτό ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ως αντίβαρο για κομβικές υποχωρήσεις που θα κληθεί να κάνει από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, και για την προώθηση γενναίων, δομικών μεταρρυθμίσεων.
Το ζήτημα ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους είχε αποκλειστεί σε πλείστες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν από τον
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εμφανιστεί κάθετος στο ζήτημα ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.
Στον αντίποδα, Κριστίν Λαγκάρντ και ΔΝΤ υποστηρίζουν πως χωρίς γενναία απομείωση, το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο στο προσεχές μέλλον.
Προ μηνών, ιταλικά ΜΜΕ είχαν φέρει στη δημοσιότητα κείμενο εργασίας… συμφωνίας των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας, που ουσιαστικά έδινε στην Αθήνα το πολυπόθητο “κούρεμα”, με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα, μέχρι και για 50 χρόνια, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Παράλληλα, ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από τη χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο, προέκυψε ότι οι εταίροι της Ελλάδας είναι διατεθειμένοι να διευκολύνουν την πρόσβαση της Αθήνας σε τραπεζικά αποθέματα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα της ρευστότητας, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχεται το 70% του προγράμματος του Μνημονίου, κάτι άλλωστε για το οποίο είχε μιλήσει στο παρελθόν και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης.
~
*** ΒΟΜΒΑ Spiegel: Η Ελλάδα μπορεί να θριαμβεύσει
tsipras thriamvevsei1
-   Ο Wolfgang Munchau, αναλύει την στρατηγική διαπραγμάτευσης που ακολούθησε η Ελληνική κυβέρνηση συμπεραίνει ότι η τακτική αυτή μπορεί να την οδηγήσει στη νίκη.
Μάλιστα, ο αρθρογράφος στο άρθρο του αφήνει ένα καρφί κατά του Σόιμπλε, ομολογώντας ότι η στρατηγική Βαρουφάκη ήταν εξαιρετικά ευφυής, σε αντίθεση «με αυτό που πίστευαν κάποιοι».
Η Ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί τους πιστωτές γιατί παρότι θέλουν πραγματικά την παραμονή στην Ευρωζώνη, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Εν τω μεταξύ, οι κεντρικές τράπεζες έχουν επιπλέον άνοιγμα 100 δις Ευρώ στην Ελλάδα (σς. Εννοεί τον ELA) πράγμα που θα επιφέρει επιπλέον καταστροφή σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα θα δικαιωθεί και μάλιστα θα θέσει επί τάπητος και το θέμα κουρέματος του χρέους.
"Η συμφωνία θα εμπεριέχει και δέσμευση γιακούρεμα του χρέους" προβλέπει ο κ. Munchau παρότι στο Βερολίνο ξορκίζουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
spiegel
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για Ελλάδα
hpa12
- Ο Λευκός Οίκος εγκαλεί "όλα τα μέρη να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατόν. 'Έτσι θα αποτρέψουν κάποια αβεβαιότητα και αστάθεια από το να εισέλθει στις διεθνείς αγορές».
Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου όπως είπε προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα» τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιού «μίλησε επίσης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Τέλος, ο κ. Ερνεστ υποστήριξε πως οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. "Λειτουργούμε σίγουρα", σημείωσε, "σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι' αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο».
~
*** Δηλώσεις Σκουρλέτη: "Αν η συμφωνία με τους δανειστές δεν αποτελεί έντιμο συμβιβασμό πρέπει να πάμε σε εκλογές"
skourleths
 -  Αν η συμφωνία με τους δανειστές δεν αποτελέσει "έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό", τότε πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές, δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα έθεσε ως προτεραιότητα την πληρωμή μισθών και συντάξεων και μετά την πληρωμή του ΔΝΤ
"Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή... Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε" υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης στον απόηχο της έκτακτης σύσκεψης κορυφής των πιστωτών στο Βερολίνο τη Δευτέρα.
"Πλέον έχουμε περάσει στην χορεία των πολιτικών αποφάσεων, τη λύση θα τη δώσει η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει το μάξιμουμ των υποχωρήσεων δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων πλέον. Οι άλλες πλευρές συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια από τον ελληνικό λαό να αυτοκαταργηθεί" τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 
~
***  "Επεισοδιακή" η επίσκεψη Τσίπρα στο υπ. Παιδείας
tsipras123
-  Η υποδοχή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας το πρωί της Τρίτης με αφορμή την τελευταία ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, ήταν "επεισοδιακή".
Γονείς και φοιτητές περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα έξω από το κτήριο του υπουργείου, και ζητούν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Περίπου 140 φοιτητές βρίσκονται «στον αέρα» όσον αφορά τη μετεγγραφή τους στην Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και ΑΠΘ μετά την απόφαση του ΣτΕ.
~
***  Μακρύς ο δρόμος προς τη συμφωνία διαμηνύει ο Μοσκοβισί
moskovisi123
-  Ο Πιερ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε σήμερα Τρίτη πως ο δρόμος για τη συμφωνία είναι ακόμα μακρύς, τονίζοντας ότι οι κκ. Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ, Λαγκάρντ και Ντράγκι, που συναντήθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας στο Βερολίνο, συμφώνησαν "να εργασθούν ακόμη πιο εντατικά".
Στην Αθήνα, πάντως, δεν έχει φτάσει κανένα προσχέδιο συμφωνίας, ενώ οι συζητήσεις στο Brussels Group έχουν "παγώσει" από το Σάββατο, με την κυβέρνηση να έχει στηρίξει τις ελπίδες της σε πολιτική λύση.
"Σοβαρή πρόοδος" έχει καταγραφεί, αλλά "μένει ακόμη πολύς δρόμος να γίνει για να φθάσουμε σε μία καλή συμφωνία", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.
~
*** Μέχρι τις 26 Ιουνίου παρατείνεται η ρύθμιση οφειλών στα ταμεία
asfalistika tameia2
-  Ως  τις 26 Ιουνίου παρατείνεται η ρύθμιση ληξηπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεκτή έκανε την τροπολογία ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης που είχαν υποβάλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία είχε προγραμματιστεί να λήξει σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα στις 100 δόσεις περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες ρυθμίζουν οφειλές  των 4,2 δισ. ευρώ.
Οι αιτήσεις των επαγγελματιών, που παρέμεναν ανενεργοί, τα προηγούμενα χρόνια, λόγω αδυναμίας πληρωμής, θα ξεπεράσουν τις 120.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 32%  υπολογίζει η διοίκηση του οργανισμού ΟΑΕΕ.
~
***  Brussels Group: Αν δεν πωληθεί η μικρή ΔΕΗ δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία
deh1
-    Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία αν δεν γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις στα ενεργειακά, σπάσιμο του πανίσχυρου μονοπωλίου στον ηλεκτρισμό, που μπορεί να γίνει μέσω πώλησης της μικρής ΔΕΗ και άνοιγμα της αγοράτου φυσικού αερίου, υπογραμμίζουν πηγές των θεσμών, μεγαλώνοντας έτσι τον λογαριασμό των μεταρρυθμίσεων που καλείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση.
Στα πιο καυτά θέματα απ' αυτά που επανέρχονται στο προσκήνιο ξεχωρίζουν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (που ελέγχει το 99% της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος), η πώληση του ΑΔΜΗΕ , θυγατρικής της ΔΕΗ στα δίκτυα, ώστε να διευκολυνθεί στην πράξη η πρόσβαση τρίτων, και το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ στο φυσικό αέριο.
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεύτερη ευκαιρία στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη;
burgasalexandroupolh
-   Δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να λάβει ο αγωγός Μπουργκάς - Αέξανδρούπολη. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Transneft, Νικολάι Τοκάρεφ, ο αγωγός αυτός θα δημιουργηθεί με σκοπό να ανακουφίσει τα τουρκικά στενά σε σχέση με την μεταφορά αργού πετρελαίου από τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Παράλληλα σημειώνεται ότι μέσω του Βοσπόρου ρέουν κάθε χρόνο 140 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου, 4.000.000 τόνοι υγροποιημένου φυσικού αερίου και 3.000.000 τόνοι χημικών ουσιών, δίπλα από  την Κωνσταντινούπολη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η κατασκευή του αγωγού, στην πραγματικόυητα πρόκειται για ένα έργο με τεράστια γεωπολιτική σημασία, αλλά εξουδετερώνεται μέχρι στιγμής από την στάση των Βουλγάρων. Είναι ενδιαφέρον ότι η επένδυση αυτή έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για το τερματικό σταθμό ρωσικού αργού στο Νοβοροσίσκ που αποτελεί μεταξύ άλλων το κέντρο διανομής των κοιτασμάτων της περιοχής της Κασπίας (Ρωσία, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν), αλλά και για την πολωνική συμμετοχή στα ενεργειακά έργα στην περιοχή.
Η υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μπορεί να δώσει στους Ρώσους ένα διπλό μέρισμα, ανεξάρτητες εξαγωγές πετρελαίου σε σχέση με τα τουρκικά στενά, καθώς και εξουδετέρωση μιας ανταγωνιστικής επένδυσης που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία της Ρωσίας στον τομέα του πετρελαίου στην Κεντρική Ευρώπη.
~
***  Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να αρθούν δηλώνει ο Λαφαζάνης
lafazanhs1
-   Ως ένα σημαντικό και σοβαρό έργο για την Ελλάδα και τη Ρωσία, χαρακτήρισε o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτης Λαφαζάνης τον Greek Stream σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων συναντήσεών του στη Ρωσία με τον Alexander Novak υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergey Storchak αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Muller επικεφαλής της Gazprom.
Με τον ελληνικό αγωγό «μπαίνει ένας ακόμη σημαντικότατο λιθάρι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, που είναι τόσο σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», σημείωσε ο Παν. Λαφαζάνης, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε πως το κόστος του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, ο οποίος θα ξεκινήσει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα φτάσει τα 2 δισ. δολάρια, επεσήμανε στη συνέντευξή του στο «Ρωσία-24».
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 20 χιλιάδων περίπου νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, πράγμα, που θα συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
«Ο αγωγός θα προσφέρει μια εξαιρετικά σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία τώρα περνά δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.
«Θα συμμετάσχει στην κατασκευή και διαχείριση του έργου ελληνική κρατική εταιρεία. Έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης. Η εταιρεία ετοιμάζεται. Η Ελλάδα διαθέτει εμπειρία για γρήγορη και αποτελεσματική κατασκευή αγωγών. Ο ελληνικός αγωγός με Ρώσικο φυσικό αέριο θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή ασφάλεια και την σταθερή παροχή ενέργειας στην περιοχή μας και στην Ευρώπη», σημείωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, κατά το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο αγωγό TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι: «δεν ξεχωρίζουμε κάποιον αγωγό, δεχόμαστε και τους δύο και τον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο και τον ΤΑΡ με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Δεν τους θεωρούμε ανταγωνιστικούς. Το αντίθετο, θεωρούμε ότι και οι δυο συνδράμουν ουσιαστικά στην ενεργειακή τροφοδοσία των ευρωπαϊκών χωρών. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά περίεργο, που ειδικά ο ρωσικός αγωγός προκαλεί ανησυχίες και αμφιβολίες σε κύκλους στις ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ».
Η Ελλάδα γνωρίζει τις «απαράδεκτες», όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, αντιδράσεις στην κατασκευή του νέου αγωγού, όμως «και οι δύο αγωγοί μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη και ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει από πού θα προμηθεύεται αέριο ανάλογα με τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις τιμές».
«Δεν υποτασσόμαστε στα συμφέροντα και τις επιθυμίες οποιασδήποτε τρίτης χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο κανενός. Έχουμε ως αφετηρία μας τα συμφέροντα του λαού μας και τα εθνικά μας συμφέροντα», είπε με έμφαση ο Π. Λαφαζάνης, απαντώντας στις υπερατλαντικές πιέσεις που προτείνουν την ακύρωση του ελληνικού αγωγού. Πρόσθεσε ότι «η χώρα μας πρέπει να γίνει ένας ανεπτυγμένος κόμβος για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης.
Πολύ περισσότερο που και οι δύο αγωγοί, που θα περάσουν από τη χώρα μας, θα αποφέρουν οφέλη σε όλους και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διασφαλισθεί η ενεργειακή ασφάλεια και η σταθερότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών».
Τέλος, ο Π. Λαφαζάνης σε ερώτηση, που του τέθηκε για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτές οι κυρώσεις είναι απαράδεκτες και το μόνο που εξυπηρετούν είναι ένα νεοψυχροπολεμικό κλίμα στην Ευρώπη».
«Ποτέ οι κυρώσεις», τόνισε με έμφαση, «δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα προκαλούσαν μεγαλύτερες οξύνσεις και αδιέξοδα. Γι’ αυτό οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να αρθούν. Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα που πρέπει να συμμετάσχει ισότιμα και με το βάρος που της αναλογεί, στη διαμόρφωση μια ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και σταθερότητας».
~
***  ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ιταλία ΗΠΑ Τουρκία πίεσαν την Αλβανία να ακυρώσει την συμφωνία για ΑΟΖ!
aoz
-   Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα υπήρξε στην Αλβανία από τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Αρτούρο Μεσολάρι με θέμα την ελληνοαλβανική Συμφωνία για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών. Ο Μεσολάρι αποκαλύπτει ότι εναντίον της Συμφωνίας είχαν κινηθεί η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Επιβεβαιώνει μάλιστα ότι έγινε παρέμβαση από την Τουρκία, καθώς υποχρεώθηκε ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ως υπουργός Εξωτερικών τότε, να επισκεφτεί τα Τίρανα, τον Οκτώβριο του 2009, όπου συναντήθηκε με τον τότε Πρόεδρο Μπερίσα και την ηγεσία της χώρας.
Το αποτέλεσμα ήταν λίγες ημέρες μετά η κυβέρνηση της Αλβανίας δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα  το οποίο το 2010 κήρυξε άκυρη τη Συμφωνία.
~
***  Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες οι εργάτες στο μνημείο της Βεργίνας
anaktoro
-  Με πολύ καλό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες στο ανάκτορο της Βεργίνας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί εργάτες που δουλεύουν στο συγκεκριμένο μνημείο είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, ενώ υπάρχουν και μέρες που δεν έχουν ούτε καύσιμα να πάνε στην δουλειά τους.
~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ναός των Σιχ στα Μέγαρα!
sich
-   Στις 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε θρησκευτική τελετή των αιρετικών Σιχ στα Μέγαρα κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ναός τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 800 λαθρομετανάστες μαζεύτηκαν προκειμένου να προσκυνήσουν στο ναό και να τιμήσουν την επέτειο μνήμης του Guru Arjan Dev Ji, του πρώτου μάρτυρα της θρησκείας των Σιχ.
Η εκδήλωση  κράτησε μέχρι το απόγευμα και μάλιστα πραγματοποιήθηκε και θρησκευτική πορεία 10 χιλιομέτρων από τους ιερείς και τους Ινδούς λαθρομετανάστες με αφετηρία και τερματισμό τον ναό τους.
~
***  ΣΟΚ: Ειδικοί εκτιμούν ότι ο ISIS δεν θα καταστρέψει την Παλμύρα αλλά θα βγάλει τα αρχαία της προς πώληση
jihadistes
-  Η αυστριακή εφημερίδα "Kurier" σε άρθρο της αποκαλύπτει ότι η τρομοκρατική οργάνωση ISIS δεν θα καταστρέψει τις αρχαιότητες της Παλμύρας αλλά θα τις διακινήσει και θα τις πουλήσει στην Ευρώπη μέσω των τουρκικών εδαφών σε συντονισμό με τα παράνομα δίκτυα διακίνησης των αρχαιολογικών θησαυρών και ευρημάτων.
"Πολλοί διακινητές αρχαιοτήτων αρχαιοκάπηλοι πληρώνουν τεράστια ποσά στους τρομοκράτες για να στείλουν ειδικούς και εξοπλισμούς για να πραγματοποιηθούν ανασκαφές και έπειτα να εγκαταλείψουν τη χώρα με τα κλοπιμαία δια των συνόρων της Τουρκίας."
~
***  Συρία: Ο ISIS εκτέλεσε πέντε νεαρούς - Τους 4 για αποστασία και τον έναν για ομοφυλοφυλία
jihadist
-   5 νεαροί εκτελέστηκαν στη Συρία από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS για διάφορες κατηγορίες. Οι 4 χαρακτηρίστικαν ως αποστάτες και ο 5ος για ομοφυλοφιλία. Τα ΜΜΕ της Συρίας δημοσιοποίησαν δηλώσεις του χαλιφάτου οι οποίες αναφέρουν ότι σε διάστημα 11 μηνών έχουν εκτελεστεί 464 άτομα σε διάφορες περιοχές της Συρίας.
Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ποικίλουν : βλασφημία, αποστασία, προδοσία, κατασκοπεία υπέρ του συριακού κράτους, σοδομισμός, υποκίνηση πολέμου κατά της ISIS,  σιιτισμός, διακίνηση ναρκωτικών ,ληστεία κλπ.
~
*** Κοινή άσκηση αερομεταφερόμενων μονάδων της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι
aerometaferomenoi
-   Εξαιρετικής σημασίας χαρακτήρισε την επερχόμενη άσκηση μεταξύ των αερομεταφερόμενων μονάδων της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ ο διοικητής του αμερικανικού στρατού πτέραρχος Ben Hodges, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σόφια.
Η άσκηση που δρομολογήθηκε θα έχει την ονομασία "Άμεση Απάντηση" και θα περιλαμβάνονται σε αυτήν εναέρια μεταφερόμενα τμήματα στρατού και των δύο κρατών για να εργασθούν από κοινού σε δράσεις που θα γίνουν στα στρατιωτικά αεροδρόμια του Γιάμπολ και Μπαλτσίκ.
~
*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 2.000 Παλαιστίνιοι δοξάζουν τον Ερντογάν στη Γάζα!
palestine
-  2.000 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε μαζική τελετή την Κυριακή στο γήπεδο Yarmouk της Γάζας. Η τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, και χρηματοδοτήθηκε από το τμήμα Θρησκευμάτων της Προεδρίας της Τουρκίας και την Τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης .
"Η Τουρκία είναι στην ευχάριστη θέση να σταθεί δίπλα σας αυτή την χαρούμενη ημέρα" είπε συντονιστής του προγράμματος για την Παλαιστίνη Μπουλέντ Κορκμάζ, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία κατά την οποία έγιναν οι "μαζικοί" γάμοι δεν είναι τυχαία. Ήταν η πέμπτη επέτειος της Mavi Marmara.
Η Τουρκία είχε υποσχεθεί 4.000.000 δολάρια βοήθεια προς τους νιόπαντρους, αλλά και σε 340 κατοικίες για τους άστεγους κατοίκους της Γάζας. Προφανώς η "χορηγία" των γάμων έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Ισραήλ. Οι σχέσεις του με την Τουρκία δεν βελτιώθηκαν ποτέ μετά από την υπόθεση του Marmara.
Στο βίντεο φαίνονται χιλιάδες Παλαιστίνιοι να κυματίζουν τούρκικες σημαίες και αφίσες με το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν.
Δείτε το:  State of Palestine: TWO THOUSAND couples marry in Turkish-funded mass wedding  ,  https://youtu.be/xRwQ9UVNJ-0 ,

~
*** Ο ρωσικός Βόρειος Στόλος ξεκινά μεγάλη ναυτική άσκηση στην Αρκτική
stolos
-   Ο Βόρειος Στόλος ξεκινά μεγάλη ναυτική άσκηση στην Αρκτική θάλασσα η οποία θα κρατήσει μέχρι το τέλος του έτους με στόχο την προστασία των οικονομικών στόχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχο Βλαντίμιρ Κορολέφ
"Ο σχεδιασμός για το έτος περιλαμβάνει μία μεγάλης κλίμακας άσκησης,  για την προστασία των σημαντικών οικονομικών πραγμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αρκτική, κατά τη διάρκεια της οποίας,  μηχανοκίνητες μονάδες μας θα αλληλεπιδράσουν με τις δυνάμεις των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων και των ειδικών δυνάμεων. Τα άλλα μέρη αυτής άσκησης δεν προτίθεμαι να τα αποκαλύψω".
Παράλληλα, στον σχεδιασμό του τρέχοντος έτους περιλαμβάνονται και ασκήσεις σε περιοχές της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, οι οποίες θα είναι ασκήσεις διάσωσης και θα καλύψουν την έκταση του αρχιπελάγους των Νήσων της Νέας Σιβηρίας.
"Ακριβώς στην περιοχή του αρχιπελάγους των Νήσων της Νέας Σιβηρίας, θα διενεργήσουμε ασκήσεις για την προστασία της Αρκτικής Ζώνης των νησιών και της θαλάσσιας ακτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όπως θυμάστε πέρυσι ξεκινήσαμε αυτό το έργο", δήλωσε ο Κορολέφ.
~
***    32η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο

*

*

*





*

Βούλιαξε ο Πλάτανος Κυνουρίας στην 32η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων που διοργάνωσε ο Πατριωτικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας στο μαγικό μικρό χωριό το Σάββατο 30 Μαΐου, για να γιορτάσει παραδοσιακά την πρώτη συγκομιδή του κατακόκκινου καρπού του.
Ήδη από τα μέσα της εβδομάδας οι κρατήσεις για το τραπέζι στις «Χαρές» ήταν πλήρεις, ενώ από νωρίς το Σάββατο το πρωί ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο χωριό.
Εφέτος, για τους μικρούς φίλους του Πλατάνου, ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει πολλές «κερασοδραστηριότητες» για τα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στη Βρύση για να παίξουν, αλλά και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για το καλύτερο κερασοστέφανο. Οι μικροί διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κεράσια δροσερά, κερασόπιτες και γλυκό του κουταλιού, ενώ μπορούσαν να προμηθευτούν διάφορα διακοσμητικά με θέμα και το κεράσι, μικρές χειροποίητες δημιουργίες σε βότσαλο φτιαγμένες με μεράκι.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία για την αειφορία της κερασιάς -σημειωτέον ότι, όπως έχει αναφέρει η πρόεδρος του Πατριωτικού Συλλόγου κυρία Χάιντη Λάτση, οι κερασιές στον Πλάτανο ανήκουν σε πολύ παλιές ποικιλίες- από τον γεωπόνο Πάνο Καμπρολιά και γλέντι μέχρι πρωίας με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο -ο οποίος τραγούδησε και τον ύμνο του χωριού!- και τον αριστοτέχνη του βιολιού Στάθη Κουκουλάρη.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία κ. Κ. Ζαχαριάς, ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, με τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Γκαύρο, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Δ. Κατσής και μέλη της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κυνουρίας Γη» κ. Ι. Γιοβάς κ.ά. Συνδιοργανωτής, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Οι φωτογραφίες, από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και τα βίντεο από το  www.astrosnews.gr.
~
***  Συνελήφθησαν στην Τρίπολη οι διαρρήκτες που άδειαζαν σπίτια
~ Είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και προσωπικά αντικείμενα, που η αξία τους αγγίζει τις -125.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στην Αργολίδα, την Κορινθία, την Αττική και την Εύβοια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και αφορούσε τη σύλληψη δύο (2) 39χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, που είχαν διαπράξει συνολικά δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στην Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αττική και την Εύβοια (Σχετικό το από 1.5.2015 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας), προέκυψε ότι οι ανωτέρω ενέχονται στην διάπραξη ακόμη έξι (6) περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες και πιο συγκεκριμένα:
Την 2.3.2015, στο Άργος Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Την 24.3.2015, στο Άργος Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Κατά το χρονικό διάστημα από την 23.2.2015 έως την 4.3.2015, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή.
Κατά το χρονικό διάστημα από την 1.3.2015 έως την 6.3.2015, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα.
Την 16.4.2015, στο Λαύριο Αττικής, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα.
Την 10.3.2015, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και προσωπικά αντικείμενα, που η αξία τους αγγίζει τις -125.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
~
***   Πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου
Κατάργηση του μπόνους εδρών Πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου
- Στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τροποποίηση του εκλογικού νόμου  .
~  Την πρόταση νόμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι διαστρεβλώνεται πλήρως η αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου και ότι αναιρείται κάθε ιδέα εκλογικής δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης που συνυπογράφει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «το ισχύον εκλογικό σύστημα πάσχει πολλαπλά από συνταγματικής άποψης».
Όπως τονίζεται «καθιερώνει ένα ιδιόρρυθμο μικτό εκλογικό σύστημα, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά του την πριμοδότηση με το bonus 50 επιπλέον εδρών στο αυτοτελές κόμμα που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της Επικράτειας, ενώ δεν καθορίζει ως προϋπόθεση την επίτευξη ελάχιστου εκλογικού ποσοστού».
Στην αιτιολογική έκθεση, υποστηρίζεται, ακόμα, ότι το ισχύον εκλογικό σύστημα «καθιερώνει ένα δυσανάλογο bonus 50 επιπλέον εδρών, το οποίο διαστρεβλώνει πλήρως την αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου και αναιρεί κάθε ιδέα εκλογικής δικαιοσύνης και την αρχή της αντιπροσώπευσης στο επίπεδο των επί μέρους εκλογικών περιφερειών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση των τετραεδρικών εκλογικών περιφερειών, όπου είναι πολύ πιθανό το πρώτο κόμμα, ακόμη και με ένα ποσοστό γύρω στο 30%, να κερδίσει όλες τις έδρες που αντιστοιχούν στις περιφέρειες αυτές».
Τονίζεται, επίσης, ότι «με την δυσμενή ρύθμιση σε βάρος των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισότητας των ευκαιριών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων».
«Το ισχύον εκλογικό σύστημα θεσπίστηκε με την προοπτική της εξασφάλισης ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων. Ο μετασχηματισμός από το 2012 και μετά του κομματικού συστήματος από δικομματικό σε πολυκομματικό και το χαμηλό ή πάντως όχι πολύ υψηλό ποσοστό του πρώτου κόμματος στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, (18,85% στις εκλογές του Μαΐου 2012, 29,66% στις εκλογές του Ιουνίου 2012, 36,34% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015), κατέστησε πλέον το bonus, όχι μόνο αντισυνταγματικό, αλλά και απρόσφορο για τον σκοπό που θεσπίστηκε, δηλαδή την απόκτηση κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας», επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης.
Επισημαίνεται επίσης ότι «υπό τα νέα δεδομένα του κομματικού συστήματος, η τεχνητή υπεραντιπροσώπευση του πρώτου κόμματος χρησιμεύει απλώς στο να καταστήσει δεσπόζουσα τη θέση του κόμματος αυτού στις διαδικασίες για τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού. Όμως, ο στόχος αυτός, δηλαδή η διευκόλυνση του σχηματισμού Κυβερνήσεων συνασπισμού, εξυπηρετείται καλύτερα από το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο διασφαλίζει επί πλέον και τη σχετική ομοιογένεια των κυβερνήσεων συνασπισμού, άρα και την κυβερνητική σταθερότητα».
Σημειώνεται ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία του Κώστα Σκανδαλίδη το 2004 επί της τελευταίας κυβέρνησης Σημίτη που προέβλεπε πριμοδότηση 40 εδρών στο πρώτο κόμμα, ενώ τροποποιήθηκε το 2008 από τον Προκόπη Παυλόπουλο παραχωρώντας στο πρώτο κόμμα 50 επιπλέον έδρες, δηλαδή 10 περισσότερες σε σχέση με τον νόμο του 2004.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***  Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν επιζώντες στον ποταμό Γιανγκτσέ
Οργισμένοι οι συγγενείς Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν επιζώντες στον ποταμό Γιανγκτσέ 
- Σχεδόν 24 ώρες μετά το δυστύχημα, οι έρευνες συνεχίζονται 
  Δύτες στην Κίνα δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που πιθανόν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε πλοίο που ανατράπηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ.
Οργισμένοι συγγενείς καταγγέλλουν ότι δεν λαμβάνουν πληροφόρηση από τις Αρχές, ενώ ελάχιστοι από τους 458 επιβαίνοντες -ανάμεσά τους και πολλοί ηλικιωμένοι- έχουν διασωθεί.
Το πλοίο ανατράπηκε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική) την ώρα που ταξίδευε προς το Τσονγκκίνγκ στα νοτιοδυτικά, έχοντας ξεκινήσει από το Ναντζίνγκ.


- Σχεδόν 24 ώρες μετά το δυστύχημα, η πλειοψηφία των επιβαινόντων συνεχίζει να αγνοείται και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να είναι περισσότεροι από εκείνους του πλοίου Sewol που βυθίστηκε στη Νότιο Κορέα τον Απρίλιο του 2014 παρασύροντας στον θάνατο 304 άτομα.

Επισήμως, οι νεκροί είναι πέντε, ενώ έχουν διασωθεί περίπου 15 άτομα, ανάμεσά τους και μία 65χρονη γυναίκα, την οποία τα συνεργεία διάσωσης καθοδήγησαν έξω από το πλοίο Oriental Star.

Όπως αναφέρει ο Τσεν Σουμίν, διοικητής του στρατού της περιοχής, ενδέχεται να βρίσκονται στο πλοίο και άλλοι ζωντανοί  και επιπλέον διασώστες έχουν σταλεί στον ποταμό Γιανγκτσέ. Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας άλλοι 183 δύτες.

Στο σημείο έφτασε και ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Καθώς η νύχτα έπεφτε στον ποταμό, αυτός φωτίστηκε, προκειμένου οι δύτες να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του πλοίου ήταν ηλικιωμένοι που πραγματοποιούσαν ταξίδι δέκα ημερών, ενώ υπήρχαν και παιδιά, ανάμεσά τους ένα παιδί 3 χρονών.
Τα γραφεία τουριστικού πρακτορείου που είχε κλείσει πολλά από τα εισιτήρια του πλοίου ήταν κλειστό και συγγενείς επιβατών αναγκάστηκαν να μεταβούν σε γραφείο τοπικής υπηρεσίας, όπου τους ζητήθηκε να περιμένουν.
Οι περισσότεροι εκφράζουν την οργή τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τους παρέχει πληροφορίες για το δυστύχημα ή για τους αγαπημένους τους.
«Δεν θέλουν να μας πουν τίποτα και μας φέρονται σαν να πρόκειται να κάνουμε κάτι κακό» δήλωσε μία γυναίκα που εξέφρασε την ανησυχία της ότι τρεις από τις αδελφές της βρίσκονταν στο πλοίο. Ο σύζυγός της δήλωσε: «Κανείς δεν μας μιλάει. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Είναι πολύ απογοητευτικό».
Κινέζοι δημοσιογράφοι κατήγγειλαν ότι με εντολή της κεντρικής κυβέρνησης, κλήθηκαν να μην μεταβούν στο σημείο του δυστυχήματος. Εκεί βρίσκονται μόνο δημοσιογράφοι του κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού της Κίνας και του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων, Xinhua.
Ο καπετάνιος του πλοίου και ο πρώτος μηχανικός του Oriental Star ανασύρθηκαν ζωντανοί από τον ποταμό και κρατούνται από την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι το πλοίο ανατράπηκε από ανεμοστρόβιλο.
Αν και οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι συχνοί στην περιοχή, η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας ανέφερε ότι την ώρα περίπου που ανατράπηκε το πλοίο σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος στην περιοχή. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφτασαν τα 112 χιλιόμετρα/ώρα.
Ο Γιανγκ Μινγκ του οποίου οι γονείς και η κόρη του επέβαιναν στο πλοίο είπε ότι μίλησε με τους δικούς του μερικά λεπτά πριν το δυστύχημα. «Μου είπαν ότι έβρεχε, αλλά δεν είπαν ότι ο καιρός ήταν τόσο κακός» δήλωσε.
Ωστόσο, ένας 43χρονος επιζών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισχυροί άνεμοι και κεραυνοί έπλητταν την περιοχή την ώρα του δυστυχήματος.
Ο ίδιος δηλώνει ότι λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ άρχισε να βρέχει και νερό μπήκε σε πολλές από τις καμπίνες. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, το πλοίο πήρε κλίση. Ο 43χρονος δηλώνει ότι δεν ήξερε κολύμπι, αλλά ότι πιάστηκε από ένα σωσίβιο. «Είπα στον εαυτό μου: "Απλά συνέχιζε"» δηλώνει.
Newsroom ΔΟΛ
~
***  Κίνδυνος και ασχήμια το δουλεμπορικό σαπιοκάραβο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες) 

 
 
Δεκατρείς ολόκληρους μήνες παραμένει «δεμένο» στο λιμάνι Κυπαρισσίας ένα σαπιοκάραβο, παρά το αίτημα αλιέων και κατοίκων για απομάκρυνσή του, καθώς αποτελεί ασχήμια και είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τους επισκέπτες, καθώς και άλλα σκάφη. Το σαπιοκάραβο (σ.σ. περί παλιάς τράτας πρόκειται) με αραβικές επιγραφές και σύμβολα, που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκε από αδίστακτους δουλέμπορους για μεταφορά λαθρομεταναστών, εντοπίστηκε ακυβέρνητο τη Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014, όπως και ένα ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κυπαρισσίας και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της. Στους χώρους του βρέθηκαν ρούχα κουρελιασμένα, κουβέρτες, παιδικά παπούτσια, ακόμη και ρύζι και λάδι με αραβικές ονομασίες. Στα, δε, αμπάρια αλλά και σε άλλα σημεία της τράτας υπήρχαν είδη ρουχισμού και είδη τροφίμων, που με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της προχωρημένης αποσύνθεσης βρωμοκοπούν, με τη βρώμα και την μπόχα να «πνίγουν» την ατμόσφαιρα. Οι αλιείς, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει στο «Θ», από την πρώτη κιόλας στιγμή έκαναν λόγο για εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ εγγράφως ζητούσαν από τις Αρχές την απομάκρυνσή του. Δεκατρείς μήνες μετά τίποτα δεν έχει γίνει και εκτός από εστία μόλυνσης, είναι ορατός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να «κόψει» και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε σκάφη, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, που «δένουν» στο αλιευτικό καταφύγιο! Σημειώνεται πως με τον κυματισμό στο εσωτερικό της λιμενολεκάνης ήδη έχει χρειαστεί πολλές φορές να βάλουν επιπλέον σχοινιά για να αποφευχθεί κίνδυνος ατυχήματος ή πρόκλησης ζημιών. Αλιείς μάς κάλεσαν προχθές το απόγευμα στο λιμάνι και για μια ακόμη φορά εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους. «Κανένας δεν ενδιαφέρεται, πια, για να απομακρυνθεί το σαπιοκάραβο; Το χειμώνα, με τον κυματισμό, κινδυνεύαμε και κινδύνευαν και οι περιουσίες μας. Τώρα, ήδη έχουν αρχίσει να δένουν ιστιοφόρα. Είναι εικόνα αυτή να βλέπουν; Απορούν οι άνθρωποι, ξένοι οι περισσότεροι που κάνουν διακοπές, με το σαπιοκάραβο, πώς είναι εδώ όλη αυτή η βρωμιά και η σαπίλα. Τα ποντίκια κόβουν βόλτες και τα βλέπει ο κόσμος που έρχεται. Θα μείνει εσαεί εδώ ετούτο το σαπιοκάραβο;», είναι μερικά μόνο από όσα μας είπαν αλιείς, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι αλλά και εκνευρισμένοι από την απάθεια τοπικών Αρχών και αρμόδιων Υπηρεσιών. Όπως έλεγαν, η μία υπηρεσία τούς παραπέμπει στην άλλη και όλες μαζί τούς λένε πως είναι γραφειοκρατικές οι διαδικασίες και χρονοβόρες για να απομακρυνθεί το σαπιοκάραβο. Για, δεύτερο, λοιπόν, καλοκαίρι το σαπιοκάραβο θα είναι «αξιοθέατο» ντροπής στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, μαζί και με το τμήμα του καινούργιου μόλου που έχει καταρρεύσει και με εκείνο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει στον παλιό; Του Ηλία Γιαννόπουλου - 
~
***  «Γερασμένα» στην πλειοψηφία τους τα κτήρια της Μεσσηνίας          
     
Το... χάρτη των κτηρίων στην Ελλάδα, δηλαδή πόσα είναι, πού βρίσκονται, τι ηλικία έχουν και από τι κατασκευάστηκαν, παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες  η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Με βάση την απογραφή του 2011 τονίζεται ότι ο αριθμός τους ανήλθε σε 4.105.637 κτήρια, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό, 19,1% (783.752 κτήρια), βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής και το μικρότερο, 3,4% (140.810), στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Σε ό,τι αφορά το Νομό Μεσσηνίας, η ανάλυση των στοιχείων των κτηρίων έχει ως εξής κατά Δήμο:
  ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο αριθμός κτηρίων που έχει κατασκευαστεί προ του 1960 είναι 5.634. Μεταξύ 1961 έως 1980 το νούμερο φτάνει στα 8.281 κτήρια, μεταξύ 1986 και 2000 στα 6.659 και μετά το 2001 στα 2.662. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο μεγαλύτερος αριθμός των κτηρίων θεωρείται πλέον «γερασμένος», αν και είναι ενδεικτική η αυξητική τάση στις αρχές του 21ου αιώνα, οπότε σημειώθηκε μια έκρηξη στην οικοδομή, η οποία, βέβαια, μετά το 2010, στα χρόνια των μνημονίων, έχει «καθίσει».
  ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο Δήμο Δυτικής Μάνης τα πολύ παλιά σπίτια (προ του 1960) φτάνουν στα 2.952, ενώ μεταξύ 1961 και 1985 στα 1.581. Όμως, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, δειλά στην αρχή, πολύ αυξημένη στη συνέχεια, αποτυπώνεται και στις κατασκευές από το 1986 και μετά. Εδώ έχουμε για την περίοδο μέχρι το 2000 συνολικά 1.663 κτήρια, ενώ μετά το 2001 έχουμε 1.558 κτήρια.
  ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος Δήμος διαθέτει πολύ μεγάλο όγκο παλαιών κτηρίων. Τις δύο πρώτες περιόδους οι αριθμοί δείχνουν 7.415 κτήρια (προ 1960) και 6.868 μέχρι το 1985. Από εκεί και πέρα, μέχρι το 2000, υπάρχει μια πρόοδος, με 2.776 κτήρια, ενώ της τελευταίας δεκαετίας είναι μόλις 1.129.
  ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Και το συγκεκριμένο Δήμο χαρακτηρίζει η παλαιότητα. Στις δύο πρώτες περιόδους έχουμε 5.978 και 5.838 κτήρια. Τα κατοπινά χρόνια έχουμε 2.540 κτήρια, ενώ την τελευταία δεκαετία κτίστηκαν μόλις 1.612.
  ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο αριθμός των κτηρίων που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1985 φτάνει στα 13.500 περίπου, ενώ μετά το 1986 και μέχρι σήμερα τα 4.500. Κι εδώ πάνω από το 50% των κτηρίων θεωρούνται «γερασμένα».
  ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Εδώ τα κτήρια μεγάλης ηλικίας είναι πολύ περισσότερα από το 70%, αφού προ του 1960 έχουμε 4.631 κτήρια και μέχρι το 1985, 4.366. Μετά το 1986 και μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα κτίστηκαν 1.043 κατοικίες, ενώ από το 2001 και μέχρι το 2011, 596.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ~
***  «Άδειασμα» Τσώνη σε Αν. Πουλόπουλο στο Δ.Σ. Μεσσήνης          
    
Ένα μεγαλοπρέπεστατο «άδειασμα» ήταν αυτό που επιφύλαξε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε. Βουφράδος, Αναστ. Πουλόπουλο, το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, όταν απάντησε απαξιωτικά στην πρόεδρο του Χατζή, Αντωνία Βαμβακά, πως την αγνοεί.
Είχε προηγηθεί η ερώτηση της προέδρου, αν «έπεσαν» την Παρασκευή τσιμέντα σε αγροτικούς δρόμους στο Χατζή. Ο κ. Πουλόπουλος απάντησε πως έπεσαν εκεί που είχε συμφωνηθεί, η κα Βαμβακά αντέδρασε λέγοντας πως θα έπρεπε να γνωρίζει τι γίνεται στο χωριό και αν αγνοείται από τον εντεταλμένο σύμβουλο και αυτός απάντησε: «Σε αγνοώ τελείως».
Η απάντησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη μειοψηφία και ακούστηκε, μεταξύ των αλληλοκαλυπτόμενων τοποθετήσεων, πως καταγγέλλεται η στάση του κ. Πουλόπουλου.
Προσπάθεια να «μπαλώσει» την κατάσταση κατέβαλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρ. Χριστόπουλος, λέγοντας πως θεωρεί ότι η απάντηση του κ. Πουλόπουλου ήταν εν θερμώ και δεν την εννοούσε, να γίνει η διόρθωση και στην πράξη, ενώ παρενέβη ο Στ. Αναστασόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος απάντησε πως αγνοεί την πρόεδρο, επειδή τον έχει κατηγορήσει πως με μηχανήματα του Δήμου έβγαλε τις πέτρες από το χτήμα του αδελφού του.
Η κα Βαμβακά σημείωσε πως το θέμα αφορά προσωπικά το δήμαρχο, τον οποίο είχε συναντήσει την Πέμπτη στο γραφείο του και του εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί, πως γίνονται ενέργειες που αφορούν στην Κοινότητα χωρίς αυτή να ενημερώνεται.
Τα της συνάντησης επιβεβαίωσε ο κ. Τσώνης, ο οποίος σημείωσε πως έκανε γνωστές τις αρχές και τις θέσεις του σχετικά με τις σχέσεις αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων με τους προέδρους. «Δεν υιοθετώ τον κ. Πουλόπουλο κι ας είναι και σύμβουλός μου», υπογράμμισε και συνέχισε τονίζοντας: «Η στάση του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι σεβασμός προς τους θεσμούς, κι αυτό ας το ακούσουν όλοι».
Έπειτα από παρέμβαση του συμβούλου Αναστ. Παπαγεωργίου ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε πως θα ερευνηθεί το θέμα, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος υποστήριξε πως είναι ψευδή τα όσα ισχυρίστηκε η πρόεδρος. Του   Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
*** Ουκρανική επενδυτική απόβαση στην Καλαμάτα         
    
Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στα σκαριά επί της οδού Ναυαρίνου
 Μπορεί οι αγοραπωλησίες διαμερισμάτων και κατοικιών στην Καλαμάτα να ακολουθούν τον καθοδικό πανελλήνιο μέσο όρο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
Τις προηγούμενες ημέρες παράρτημα στην πόλη μας μεγάλης μεσιτικής εταιρείας διοργάνωσε κλειστό συνέδριο στο ξενοδοχείο "Filoxenia", με θέμα την ενημέρωση 300 περίπου πολιτών ουκρανικής καταγωγής για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο χώρο της κατοικίας στην πόλη και τη Μεσσηνία γενικότερα.
Απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, Ουκρανός επιχειρηματίας έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά ικανού αριθμού διαμερισμάτων, ενώ επένδυσε και στην ενοικίαση δύο καταστημάτων. Το ένα βρίσκεται επί της οδού Ναυαρίνου και το άλλο στη Δυτική Παραλία. Μάλιστα, το ενδιαφέρον του δε σταματά στις συγκεκριμένες επενδύσεις, καθώς επιθυμία του είναι να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία του στην Καλαμάτα.
Από την άλλη, επενδυτικές κινήσεις γίνονται και από την πλευρά Ρώσου επιχειρηματία. Ήδη έχει προχωρήσει στην αγορά ξενοδοχείου επί της οδού Ναυαρίνου, αλλά και έκτασης ανατολικά του "Filoxenia".
Χωρίς υπερβολή, σαν... χρυσωρυχείο ακινήτων που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας βλέπουν οι συγκεκριμένοι επενδυτές, και όχι μόνο, τη Μεσσηνία. Πληροφορίες μας θέλουν επενδυτικά κεφάλαια από πολλές χώρες του εξωτερικού να προσεγγίζουν μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία και συμβούλους ακινήτων στην Ελλάδα και να τους ζητούν ακίνητα μεγάλης αξίας. Κυρίως κτήρια στα οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν και να κερδίσουν μελλοντικά, καθώς οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για τις αποδόσεις που προσφέρουν, ποντάροντας σε μελλοντική ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς.
Επίσης τον τελευταίο καιρό εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τα ακίνητα. Αυτά τα οποία ερευνώνται είναι από παραθεριστικές κατοικίες και βίλες μέχρι μεγάλα κτήρια, τουριστικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία.
του Αντώνη Πετρόγιαννη
~
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 3/6/2015 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-60%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.1 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
***  Το πράσινο παραμένει!      
     
-  Μετά  το προχθεσινό σχόλιο
 αναφορικά με την ανησυχία των περιοίκων για το πράσινο γύρω από τον Ι. Ν. Αναλήψεως έπειτα από την ανάπλαση, δημοσιεύουμε τη μακέτα ως τρανή απόδειξη ότι τα μεγάλα δένδρα δεν πρόκειται να κοπούν. Έτσι, όχι μόνο δε θα χάσουν οι κάτοικοι της περιοχής το πράσινο, αλλά θα είναι και πιο νοικοκυρεμένο!  .  Ω
~
*** Συνελήφθησαν 3 τσιγγάνοι για ληστεία στην Καλαμάτα!         
     
Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε πρατήριο υγρών καυσίμων

 Συνελήφθησαν, χθες (1.6.2015) το βράδυ, στο Ασπρόχωμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τρεις  ημεδαποί ΡΟΜΑ, δύο άντρες ηλικίας 23 και 25 ετών και μία 18χρονη, για ληστεία σε κατάστημα, στην Καλαμάτα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία 23χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, που αναζητείται. Επιπλέον, ο 25χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, ο 23χρονος και η 23χρονη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν χρήματα, έγιναν όμως αντιληπτοί από μία υπάλληλο του καταστήματος, η οποία προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον 23χρονο, πλην όμως αυτός με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της, κατάφερε να διατηρήσει τα αφαιρεθέντα χρήματα και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα, στο οποίο ανέμεναν ο 25χρονος και η 18χρονη και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η 23χρονη διέφυγε πεζή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε το όχημα με τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι συνελήφθησαν. Στην κατοχή της 18χρονης βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα και αποδόθηκαν στην υπάλληλο του καταστήματος, ενώ σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 25χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι, την 29.5.2015 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας-Πύργου, ο 23χρονος και η 23χρονη, αφαίρεσαν χρήματα από πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπής.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 19ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, για παράβαση περιορισμών διαμονής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
 ~
***  Κλείνει η Ναυαρίνου, σε αναμμένα κάρβουνα οι επαγγελματίες της παραλίας

     Προχωρούν  οι   εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)» και από την Τετάρτη 3 Ιούνιου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, αναμένεται να κλείσει η οδός Ναυαρίνου, στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό, για μία εβδομάδα περίπου. Αυτό θα συμβεί, επειδή στις εργασίες περιλαμβάνεται παρέμβαση και στην οδό Ναυαρίνου, το κατάστρωμα της οποίας θα ανυψωθεί σε σχέση με το υπάρχον. Η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου θα σταματήσει προσωρινά έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν παράκαμψη μέσω των οδών Ηρώων, Κρήτης και Αύρας και αντιστρόφως. Οι εργασίες στην οδό Ναυαρίνου θα καταβληθεί προσπάθεια να διαρκέσουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρεία Ικτίνος Α.Ε. προσέφερε έκπτωση 39,35%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 428.766,00 ευρώ και έχει προθεσμία 90 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, στις 27 Μαΐου, για να ολοκληρώσει τις εργασίες. Σημειώνεται πως το έργο επανεντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και μέσω αυτού θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου και θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η ανατολική παραθαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας. Επισημαίνεται πως νοτίως της Ναυαρίνου θα εγκατασταθεί και σύγχρονη ηλεκτρική ράμπα, τύπου Seatrac, για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, ώστε αυτά χωρίς βοήθεια τρίτων να μπορούν να κάνουν μπάνιο. - 
~
*** Θ. Πετράκος: Να μην πληρώσουμε τις δόσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία (βίντεο)

Nα μην πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας προς τους πιστωτές εφόσον δεν επιτευχθεί μια συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία πρότεινε ο Θανάσης Πετράκος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star. «Εμείς επιδιώκουμε μια συμφωνία η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που έχει περιέλθει μετά από πέντε χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Η χώρα θα πει ‘σταματούμε να πληρώνουμε τις δόσεις μέχρι να το ξανασκεφτείτε και να λογικευθείτε και να έρθετε να έχουμε μια συμφωνία η οποία μπορεί να βάλει τις βάσεις για ένα πρόγραμμα το οποίο θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία’». www.enikos.gr .- Δηλώσεις Πετράκου  : https://youtu.be/uXBFllH_8Sw .

~
***   Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας 

     Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στον Διαδικτυακό Τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης: Α. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 ωφελούμενους – εγγεγραμμένους ανέργους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επελέγησαν για να εργαστούν με πλήρη απασχόληση επί 5 μήνες σε Δήμους της χώρας.Β. Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο Πρόγραμμα. Η κατάρτιση των πινάκων, έγινε για πρώτη φορά με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης. Δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης έγινε για πρώτη φορά, τόσο η συλλογή στοιχείων των αιτούντων όσο και η ηλεκτρονική διασταύρωσή τους, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ από την οποία συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση. Η πλήρως αυτοματοποιημένη υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων, συμβάλλει στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και για μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του διοικητικού κόστους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει την διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία μπορούν να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους στον Πίνακα Αποκλειομένων, με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της αίτησης (τον κωδικό αριθμό της αίτησης). Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00. Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελούμενων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων θα καταρτιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων και ακολούθως θα ανακοινωθούν. Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, δήλωσε: «Η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ανέργους, αποτελούν πάγια επιδίωξη και βασικός άξονας της υπό εξέλιξη διαδικασίας αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ.Η διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας αιτήσεων που ακολουθήθηκε στο πλαίσιου του παρόντος προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». - 
~
*** 
~
***   Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Ο Δ.Σ. Καλαμάτας με ρεκόρ ξανά στην τελική φάση!

 Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κατέλαβε άνετα την πρώτη θέση στον όμιλό της και προκρίθηκε έτσι στην τελική φάση του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων. Η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας που προκρίθηκε για ακόμη μία φορά στην τελική φάση της διοργάνωσης, θα προσπαθήσει να έχει αξιόλογη παρουσία. Ο απολογισμός της ήταν 7 νίκες, ισοπαλία και ήττα (εκκρεμεί το ματς με την ομάδα του Δ.Σ. Κορίνθου που όπως γνωστοποίησε η φιλοξενούμενη ομάδα δεν προτίθεται να προσέλθει ν’ αγωνιστεί) όπου της απέφεραν 22 βαθμούς. Αυτή η βαθμολογική συγκομιδή είναι εντυπωσιακή και αν προσθέσουμε τους 3 βαθμούς από τον αγώνα κόντρα στην Κόρινθο, τότε οι 25 βαθμοί αποτελούν ρεκόρ για α΄ φάση. Επιπροσθέτως διαθέτει την καλύτερη άμυνα με 6 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα. Από τον όμιλο του Δ.Σ. Καλαμάτας προκρίθηκε στην τελική φάση ως δεύτερη η ομάδα του Δ.Σ. Ηλείας, η οποία και τον υποχρέωσε στη μοναδική ήττα. Η τελική φάση του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Δράμα και έχουν προκριθεί 12 ομάδες που θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 3 και η πρώτη θα περάσει στην ημιτελική φάση. Η κλήρωση των αγώνων θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα και η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει τις παραδοσιακές δυνάμεις ΔΣ Αθήνας «Δράκων», Δ.Σ. Αθήνας «Σόλων», ΔΣ Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης», ΔΣ Θεσσαλονίκης «Αρμενόπουλος». Η πρεμιέρα της τελικής φάσης έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 26 Ιουνίου (η τελετή έναρξης θα γίνει σε παραδοσιακό οινοποιείο). Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας έχει στρέψει πλέον την προσοχή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος προγραμματίζει διάφορα φιλικά ματς. Βέβαια, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα και αφορά τον επιθετικό Γιάννη Πλάγο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, με τον κ. Πολίμο να ψάχνεται για την εύρεση του αντικαταστάτη του. -
~
***  Έφτασε στην Αθήνα ο Εσιέν!
essien
-   Είναι γεγονός. Ο Εσιέν πάτησε το πόδι του στην Αθήνα χθες το βράδυ για να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό και έμεινε άφωνος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του "τριφυλλιού". Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία ο Γκανέζος μέσος θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1.2 εκατομμύρια ευρώ.
 - Την ώρα που οι φιλάθλοι των "πρασίνων" περίμεναν με αγωνία τον Εσιέν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι Ιταλοί βγάζουν προς τα έξω λεπτομέρειες για το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Sky Italia αν όλα πάνε καλά με τις ιατρικές εξετάσεις του παίκτη, ο Μίκαελ Εσιέν θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα των "πρασίνων" και θα παίρνει 1.2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
~
***  Έτοιμοι να... σκουπίσουν στη Θεσσαλονίκη Ολυμπιακός και ΠαναθηναϊκόςΕτοιμοι να... σκουπίσουν στη Θεσσαλονίκη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Με τους τρίτους αγώνες της ημιτελικής φάσης συνεχίζονται τα πλέι οφ του πρωταθλήματος την Τρίτη, με τη σειρά να έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη καθώς ο Αρης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (18:30 Novasports 3) και ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό (20:30 Novasports 2).
- Και οι δύο «αιώνιοι» προηγούνται με 2-0 στις νίκες. Ετσι οι γηπεδούχοι για να μείνουν... ζωντανοί πρέπει να κερδίσουν σε διαφορετική περίπτωση «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» συνεχίζουν.
~
Ο Αρης... χάλασε τη «σκούπα» του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο

~* 3ος  αγώνας :   ΑΡΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  84-74  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-37, 65-57, 84-74. -
*
Livescore: ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (33-50 20'), ο Αρης μείωσε τη σειρά με τον Ολυμπιακό
~  * ΠΑΟΚ  -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   65-83 , (31-50) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 12-33 , (31-50) , 53-67 , 65-83 .-  


~
Τελικά χωρίς Μπατίστα, αλλά με τον Κούπερ στη Θεσσαλονίκη
*
***   Παραίτηση Μπλάτερ από τη FIFA λόγω σκανδάλων διαφθοράς
Μετά την 5η επανεκλογή του 
Απόφαση «σταθμός» στην Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία με την παραίτηση του προέδρου, Ζεπ Μπλάτερ








- Μόλις πέντε ημέρες μετά την 5η επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA, το απόγευμα της Τρίτης, ο Ελβετός ηγέτης της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα που υπηρετεί από το 1998. Σε μια ξαφνική συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Ζυρίχη παρουσία μόλις 15 ατόμων, ο ίδιος ζήτησε την αντικατάστασή του, λόγω των σκανδάλων διαφθοράς που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και τα οποία εμπλέκουν τόσο τον ίδιο, όσο και τους υφισταμένους του σε διάφορες παράνομες συναλλαγές.
«Η FIFA ήταν η ζωή μου. Αυτό που μετράει περισσότερο για εμένα είναι η Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Θα συγκαλέσω ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όσο το δυνατόν συντομότερα για να οριστούν νέες εκλογές.
Η επανεκλογή μου φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται σε όλο τον κόσμο. Η FIFA χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. Θα συνεχίσω να ασκώ το λειτούργημά μου μέχρι τις εκλογές που θα ορίσει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο», ήταν η σύντομη τοποθέτηση του 79χρονου ποδοσφαιρικού παράγοντα.
Όπως έγινε γνωστό από το κοντινό του περιβάλλον, η απόφασή του ελήφθη, αφού πρώτα ο ίδιος σκέφτηκε καλά τη θητεία του επί 17 χρόνια στην προεδρία της FIFA, αλλά και τη 40χρονη πορεία της ζωής του στο άθλημα.
Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, θα πρέπει να περάσουν τέσσερις μήνες για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστούν μεταξύ του διαστήματος του προσεχούς Δεκεμβρίου μέχρι το αργότερο τον Μάρτιο του 2016.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχασε τεράστιο μέρος της αξιοπιστίας της, αφού οι πληφορορίες για «μίζες» κατά την ανάθεση των μεγάλων διοργανώσεων, διαδέχονταν η μία την άλλη, με τελευταία το δημοσίευμα των New York Times που εμπλέκει τον Ζερόμ Βαλκ, δεξί χέρι του προέδρου και γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
«Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις»
Ο Ντομένικο Σκάλα, επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης της FIFA, δήλωσε: «Είμαι αφοσιωμένος στην υλοποίηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τους κανόνες της ομοσπονδίας, η εκλογή πρέπει να ψηφιστεί από τα μέλη της στο συνέδριο.
Ο πρόεδρος θα ζητήσει από την εκτελεστική επιτροπή το σχηματισμό ενός έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές τοποθετείται το διάστημα μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου».
~




***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4199 video. -   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2509 video.  
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2510   video.- 
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9218  βίντεο   .- 

 ~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4399 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 451 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.143  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   450 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
 ~        
                        
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
 ~

  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-                  
 ~   ΟΛΑ   ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .- 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου