ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 :
~~~
*** 23 Ιουνίου 
Μαρτύρων Αγριππίνης (1) (†253-260), Αριστοκλέους πρεσβυτέρου του Ταμασού, Δημητριανού, Δημητρίου διακόνου, Αθανασίου άναγνώστου, Ευστοχίου πρεσβυτέρου, Γαϊανού και των τέκνων αυτού Πρόβης, Ουρβανού και Λολλίας. Βαρβάρου του Πενταπολίτου, του εν Τρύφω (Βονίτσης — Ξηρομέρου †1562).
(1) Η αγία Αγριππίνα γεννήθηκε και μαρτύρησε στη Ρώμη. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε βαθύτατο χριστιανικό φρόνημα και αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του Κυρίου και Λυτρωτου της. Για το λόγο αυτό διέθεσε όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και τη θεραπεία των ασθενών. Για την αγάπη του ουράνιου Νυμφίου της, απέφυγε το γάμο και προτίμησε να γίνει νύμφη του Χριστού. Όσες δε φορές είχε ανάγκη η Εκκλησία της Ρώμης, η Αγριππίνα έτρεχε πρώτη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Όμως η αγία δεν προσέφερε μόνο υλικά αγαθά αλλά και πνευματικά, διδάσκοντας την χριστιανική πίστη και οδηγώντας στο δρόμο της αλήθειας πλήθη πλανημένων. Η θεάρεστη αυτή δράση της Αγριππίνας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει για πολύ καιρό κρυφή. Την κατήγγειλαν στις αρχές, ως ανατροπέα της πατροπαράδοτης λατρείας των ειδώλων. Η αγία αποδέχθηκε τις καταγγελίες και με περισσό θάρρος, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Οι διώκτες της δεν δίστασαν να τη μαστιγώσουν για να κάμψουν το αγωνιστικό της φρόνημα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να την μεταπείσουν, την υπέβαλαν σε νέα φρικτά βασανιστήρια. Το σώμα της αγίας δεν άντεξε τα μαρτύρια και με μαρτυρικό και ένδοξο τρόπο παρέδωσε την Αγία ψυχή της. Τρεις χριστιανές γυναίκες, η Βάσσα, η Παύλα και η Αγαθονίκη παρέλαβαν το σεπτό σκήνωμά της και μετά από αρκετή περιπλάνηση κατέληξαν στη Σικελία, όπου και το ενταφίασαν.
23/06 Απολυτίκιο Αγ. Αγριππίνας - 23 ΙΟΥΝΙΟΥ :
 https://youtu.be/fVCn-QJYo5g?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
*** Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Στα Λύκεια όλης της χώρας αναρτώνται σήμερα το μεσημέρι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου. Οι δε βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Εξάλλου, χθες πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας, ενώ σήμερα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στον Έλεγχο Μουσικών Ικανοτήτων. Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιουνίου, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά. - 
~
*** Τα μέτρα που προβλέπει το ελληνικό σχέδιο συμφωνίας, άρχισαν οι αντιδράσεις περί του πακέτου μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ         
     
Πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, τροποποιημένη κλίμακα στην εισφορά αλληλεγγύης και τρεις συντελεστές ΦΠΑ, προβλέπει μεταξύ άλλων η ελληνική πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά και βάσει της οποίας επιδιώκεται να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους της.
Η ελληνική πρόταση προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έναντι 3% και 4,5% που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως. Η διαφορά αυτή εξασφαλίζει «ανάσα» 8,2 δισ. ευρώ για το 2016, ενώ σε βάθος πενταετίας ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίζεται φτάνει τα 15,4 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση τροποποίησε τις κλίμακες στην εισφορά αλληλεγγύης προκειμένου να μην πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως σημειώνουν από την κυβέρνηση. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι: 
 • 12.000 – 20.000 ευρώ 0,7% [από 1%]
 • 20.001 – 30.000 ευρώ 1,4% [από 2%]
 • 30.001 – 50.000 ευρώ 2,0% [από 2%]
 • 50.001 – 100.000 ευρώ 4,0% [από 3%]
 • 100.001 – 500.000 ευρώ 6,0% [από 4%]
 • Πάνω από 500.000 ευρώ 8,0% [νέα κλίμακα]
Στο ΦΠΑ παραμένουν οι τρεις συντελεστές 23%, 13% και 6% (από 6,5%). Ενέργεια, νερό, εστίαση διατηρούνται στο μεσαίο συντελεστή, ενώ μειώνεται, έστω κατά 0,5%, ο ΦΠΑ σε φάρμακα και βιβλία. Οι θεσμοί ζητούσαν δύο συντελεστές (11% και 23%Π όπου τα φάρμακα εντάσσονταν στο 11% και ενέργεια, νερό, εστίαση στο 23%.

Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που ζητούσαν οι θεσμοί, όπως:
 • Την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας εισοδήματος.
 • Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
 •  Τη διενέργεια μελέτης για την κοινωνική πολιτική με στόχο την περικοπή δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, τα προτείνει μέτρα που, όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα και μειώνει τις δαπάνες, όχι από τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Συγκεκριμένα:
 • Αυξάνεται από το 2016, κι όχι από το 2015, ο συντελεστής φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ (όχι των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων) από το 26% στο 29%.
 • Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω από 500.000 ευρώ.
 • Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας (αυτοκίνητα άνω των 2500 κ.εκ., πισίνες, αεροπλάνα, ιδιωτικά σκάφη άνω των 10 μέτρων).
 • Εφαρμόζεται ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και θα διεξαχθούν διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.
 • Επιβάλλεται φορολογία στα ηλεκτρονικά παίγνια (VLTs).
 • Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στη φορολογική διοίκηση, οι θεσμοί ζητούσαν :
 • Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία
 •  Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών
Η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα περιληφθούν στην συμφωνία τα παρακάτω:
 • Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, μεταξύ άλλων και μέσω του εντοπισμού των αδήλωτων δεξαμενών.
 • Εντατικοποίηση των ελέγχων στα τραπεζικά εμβάσματα [π.χ. λίστα Λαγκάρντ] και εφαρμογή μέτρων για την εθελοντική αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων.
 • Ενίσχυση της διοικητικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων.
 • Προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
 • Φοροαπαλλαγές σε μόνιμους κατοίκους νησιών με χαμηλά εισοδήματα.
Οι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες (βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ), χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα.
Το ΕΚΑΣ δεν θα καταργηθεί αλλά θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων.
Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ.
Θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ.
Παραμένουν οι φόροι υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.
Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015.
Στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση:
 • Δεν αποδέχθηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015, και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο.
 • Δεν αποδέχθηκε τις μαζικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο σύμφωνα με τις «καλές πρακτικές» των χωρών της ΕΕ.
 • Δεν αποδέχθηκε «να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα εργασιακά». Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Αγορές προϊόντων: Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση που περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση του διοικητικού κόστους, την προώθηση των εξαγωγών, και την απλοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς. Περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλειστές αγορές, απορρίπτοντας την προσέγγιση των θεσμών για την εφαρμογή των «υπολοίπων» του προηγούμενου προγράμματος σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, των αρτοποιείων, των φαρμακείων και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ενέργεια: Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των θεσμών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς και τη λειτουργία της «μικρής ΔΕΗ».
Δημόσιος Τομέας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή σε μισθούς του δημόσιου τομέα, με βάση τα όσα ίσχυαν στις 31/12/2014.
Διαφθορά: Μέχρι το τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Πρόταση ενάντια στη διαφθορά.
Στις ιδιωτικοποιήσεις η συμφωνία προβλέπει:
 • Ελάχιστο ποσό επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση.
 • Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
 • Δέσμευση από τη πλευρά των επενδυτών για την προώθηση της τοπικής οικονομίας.
 • Υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου στο κεφάλαιο.
 • Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.
Εξαιρείται η μεταφορά (πώληση) των μετοχών του ΟΤΕ από τη λίστα των προαπαιτούμενων των θεσμών.
Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει ακόμα την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, μέσω ενός επενδυτικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Όπως ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική. Μια πρόταση, που, όμως, δεν καταδικάζει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα και συνιστά μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία, χωρίς επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους και της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας. Να μην αναγκάζεται η χώρα να παίρνει συνεχώς νέα δάνεια προκειμένου να ξεπληρώνει τα προηγούμενα. Για αυτό ακριβώς ως μία λύση ουσιαστική έχει προταθεί η εξαγορά των ομολόγων Τρισέ [SMP Bonds] ύψους 27 δισ. ευρώ από τον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο να λήγουν μετά το 2022, να έχουν χαμηλότερα επιτόκια, ενώ να δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Newsroom ΔΟΛ
ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι αντιδράσεις περί του πακέτου των μέτρων για συμφωνία
Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης. 

«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Star.
«Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα» και δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.
«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
«Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;» αναρωτήθηκε.
Αναφερθείς μάλιστα στην πληροφορία ότι στην αρχή δεν γινόταν αποδεκτή η ελληνική πρόταση με την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και την απαίτηση των πιστωτών για παρουσίαση και άλλων προαπαιτούμενων έως την ερχόμενη Πέμπτη δήλωσε ότι «σκοπός των εταίρων – πιστωτών είναι να μας ξεφτιλίσουν».
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία» δήλωσε.
Ερωτηθείς για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών ή Grexit στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά μπλοφάρουν. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Δεν αντέχουν να μας πετάξουν έξω. Δεν θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου». Γι' αυτό και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να πιέσει ακόμα πιο σκληρά για μία καλύτερη συμφωνία.
Newsroom ΔΟΛ
*** Αυτοί που από τον ΣΥΡΙΖΑ (Βουλευτές ) πιθανότατα να μην ψηφίσουν την Συμφωνία  φαίνεται να είναι : οι Λεουτσάκος Στάθ . , Μητρόπουλος Αλεξ.  , Κορδέλας Δημ . , Ζαρδέλης Γιάννης , Σταθάς Γιάννης , Μιχελογιαννάκης Γιάννης , Μαντάς Χρηστ. , Πετράκος Αθαν. , Κωσταντοπούλου Ζωή ,Ραχήλ Μακρή ,.Δημ. Στρατούλης (Υπουρ. Κοινων. Ασφαλίσ.) , Ελέν. Σωτηρίου , Κώστ.  Λαπαβίτσας  , Βασ. Χατζηλάμπρου , Μαρ. Τριανταφύλλου , Βασ. Κυριακάκης , Ιωάν. Γαϊτάνης ,Ελέν. Ψαρρέα ,Παν. Λαφαζάνης ,    .....Νίκος Φίλης , Νίκος Ξυδάκης , Δημ. Παπαδημούλης , Παν. Λαφαζάνης , Στρατούλης  , Παν. Σκουρλέτης , Γιάν. Βαρουφάκης , ... συνολικά περίπου  30-40  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.- 
Από  τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής δεν  θα ψηφίσουν προς  το παρών .. :   ΚΚΚΕ  και ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ , ..και ίσως Πάνος Καμμένος και βουλευτές  του , ....
~
*** Ξεριζώθηκαν 287 χασισόδεντρα από 3 «καβάτζες» στην περιοχή της Κορώνης          
     
Περιφερειακά μέλη θεωρούνται οι 3 Μεσσήνιοι που συνελήφθησαν με φυτείες
Ως περιφερειακά μέλη της συμμορίας που άρχισε να ξηλώνει από την Αθήνα η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν τρία άτομα την Κυριακή στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κορώνης, ενώ κατασχέθηκαν 287 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης από 3 «καβάτζες».
Συνολικά έχουν συλληφθεί 8 άτομα, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Αστυνομία με αναλυτικές λεπτομέρειες. Ήδη, πάντως, από την Κυριακή, αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης έχουν αρχίσει να μιλούν για εξάρθρωση της συμμορίας με τις «Πόρσε» και τις «Μερσεντές».
  Με «Πόρσε» και «Μερσεντές»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί 8 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ έχουν κατασχεθεί πολλά όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών, αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να μεταφέρει και διακινεί τις ποσότητες ναρκωτικών.
Σύμφωνα και με το «newsit», στην Αττική η Δίωξη Ναρκωτικών ανακάλυψε ολόκληρο θερμοκήπιο με εκατοντάδες δένδρα χασίς ποιότητας “skunk”.
Η συμμορία φαίνεται πως είχε απλώσει τα «δίχτυά» της, εκτός από την Αττική, σε Τροιζηνία, Μεσσηνία και Ηγουμενίτσα, όπου εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας «βαποράκια» που ταξίδευαν από Ιταλία προς Ηγουμενίτσα.
Στη συνέχεια και αφού είχαν παραλάβει το φορτίο της κόκας, χρησιμοποιούσαν τα πολυτελή αυτοκίνητα για να μην κινούν τις υποψίες, μεταφέροντας την «άσπρη σκόνη» στην Αθήνα.
Όπως έχει διαπιστωθεί από τις μέχρι τώρα έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών, η σπείρα, όσον αφορά στο κομμάτι που δραστηριοποιούνταν στην Αττική, μοίραζε την κοκαΐνη στα καλά στέκια της νεολαίας στα νοτιοανατολικά και βόρεια προάστια της Αθήνας, χρησιμοποιώντας «Πόρσε» και «Μερσεντές» για να μην κινούν τις υποψίες.
Όπως δε αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες δεν ασχολούνταν με το «λιανεμπόριο», καθώς δεν έδιναν στην «πιάτσα» ένα και δύο γραμμάρια.
Αντίθετα, για να αγοράσει κάποιος από τη συγκεκριμένη σπείρα κοκαΐνη, έπρεπε να ενδιαφέρεται για πάνω από πέντε γραμμάρια τη φορά.
Δηλαδή, περίπου 500 ευρώ για την αγορά των ποσοτήτων που διέθετε προς πώληση η σπείρα.
Μεσσηνία
Όσον αφορά στη Μεσσηνία, η Αθήνα ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, το οποίο προχώρησε σε έρευνες. Μάλιστα, αρχικά η Αθήνα είχε πληροφορίες για φυτεία στον Ταΰγετο, όμως τελικά αποδείχτηκε ότι τα χασισοδεντρα ήταν στην περιοχή της Κορώνης.
Σε έρευνα που έκαναν σε δύο Μεσσήνιους, οι οποίοι και συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο στον έναν και ένα σκοπευτικό όπλο στον άλλον, όπως και δύο κυνηγετικά.
Από την έρευνα κατέληξαν και σε χασισοφυτεία που η Αστυνομία πιστεύει ότι καλλιεργούνταν από τα δύο αυτά άτομα, η οποία περιείχε 134 φυτά.
Επίσης, συνελήφθη ένα τρίτο άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα χασίς 700 γραμμαρίων, ένα φυντάνι με 85 δενδρύλλια στο σπίτι του, ενώ σε αμπελώνα δίπλα σε κτήματά του μια χασισοφυτεία με 68 δενδρύλλια.
Όλοι οι συλληφθέντες μαζί με τη δικογραφία έχουν οδηγηθεί στην Αθήνα.
Της Βίκυς Βετουλάκη  
~
***  Η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα και στην Καλαμάτα          
     
Και στην Καλαμάτα γιορτάστηκε την Κυριακή η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, με εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο «Filoxenia» με ελεύθερη είσοδο. Πολλοί φίλοι του συγκεκριμένου τρόπου άσκησης έδωσαν το «παρών», μεταξύ των οποίων και παιδιά.  Χ.Χ.  
~
*** Μια βόλτα στην πόλη...       
     Στην Καλαμάτα οφείλουμε να κυκλοφορούμε πεζή, πάντα. Μόνο τότε αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της πόλης. Ιδιαίτερα στο κέντρο, όπου συμβαίνουν όλα (εντάξει, όχι ίσως όλα, αλλά πολλά).
Εκεί, οι νέοι, αλλά και παλαιότεροι επιχειρηματίες, που παλεύουν μόνοι τους, να βγάλουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους.
Ένας φίλος θα σε καλέσει για ένα ποτό, ένας μανάβης σού δίνει ένα φρούτο και λες δυο κουβέντες. Ο κουρέας, παρότι δεν είσαι συνεπής πελάτης, σε φωνάζει να πείτε δυο λόγια.
Φίλοι από τα μαγαζιά του κέντρου προσφέρονται να κάνουμε παρέα. Οι συζητήσεις κορυφώνονται. Έχουν πάθος και αναζητούνται, οπωσδήποτε, απαντήσεις (και πού να τις βρεις;).
Το ερώτημά τους, εδώ και πέντε μήνες συνεχώς το ίδιο: Έχουμε αριστερή κυβέρνηση ή βαράμε τ’ άλογα;  Μια διαβολεμένα γεμάτη βόλτα στην οποία συναντάς του κόσμου τις απορίες.
Πλουτίζεται ο νους, αλλάζει η ατμόσφαιρα, η πόλη γίνεται ανθρώπινη. Μεγαλείο. Πού να το συναντήσεις αυτό οπουδήποτε αλλού εκτός από τον τόπο που μεγάλωσες; Γι’ αυτό τον αγαπάμε, όσο κι αν μας πικραίνει, καμιά φορά. Διότι κάθε στιγμή, κάθε τετράγωνο, μπορεί να είναι μια έκπληξη, ένα απρόσμενο σκίρτημα, μια μετέωρη απειθαρχία στο κοινό και στο συνηθισμένο.
Οι πόλεις, όμως, απαιτούν τους πεζοπόρους τους, ατίθασους της καθημερινότητας, μιας καθημερινότητας που κινείται από το σπίτι στον χώρο εργασίας.
Οι βολεμένοι δε χωρούν στο κέντρο της Καλαμάτας, αυτοί είναι καλύτερα να κάθονται στο σπιτάκι τους. Εδώ κυκλοφορούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται, για το σαράκι που κατατρώει τις ιδέες μας και τα σωθικά μας.
Πίσω, όμως, στη βόλτα μας. Στην ουσία δεν είναι βόλτα, είναι μια συνάντηση ανθρώπων που έχουν στόχο τους τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, την ενδυνάμωση των παρεών και της κοινότητας, το βάθος αυτής και το νόημά της. Αφήστε τους πολιτικούς να κραυγάζουν...
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***  Ξέσπασμα του πρώην αστυνομικού κατά ανωτέρων του στη δίκη για το φόνο Μεσάι

Την απαλλαγή 3 πρωτόδικα καταδικασμένων πρότεινε ο εισαγγελέας Το οργισμένο ξέσπασμα του κατηγορούμενου αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών κατά των ανωτέρων του και των διοικητών του, που γνώριζαν ότι επικοινωνούσε με μέλος της οργάνωσης και δεν εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο να καταθέσουν, κυριάρχησε χθες κατά τη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι, τους εκβιασμούς και τη διακίνηση ναρκωτικών. Η δίκη χθες συνεχίσθηκε με τις απολογίες και των υπόλοιπων κατηγορουμένων και την αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση για τρεις κατηγορουμένους...*Διαβάστε αναλυτικά στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους" - 
~
***   «Διαδικτυακές Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου» και Cyber kid στο “Ελίτ”                                                       


Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται σήμερα ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και άλλα στελέχη της Υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με την οποία υπογράφηκε χθες πρωτόκολλο συνεργασίας, και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας. Με αφετηρία το θέμα «Διαδικτυακές Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου» οι ομιλητές θα παρουσιάσουν το πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους γονείς παιδιών και εφήβων και θα δώσουν συμβουλές και οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ. Επίσης, θα παρουσιαστεί η βραβευμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας Cyber Kid που λειτουργεί ενημερωτικά, αλλά ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα άμεσης αμφίδρομης επικοινωνίας σε περίπτωση κινδύνου. - 
~
*** Πανελλαδικές 2015: Υπολογισμός μορίων 

Η εφαρμογή διαφοροποιείται από τις ήδη υπάρχουσες καθώς περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 1. Εμφανίζει με γραφικό τρόπο τα αποτελέσματα. 2. Δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής στην ίδια οθόνη είτε των προφορικών και γραπτών βαθμών είτε των βαθμών πρόσβασης των μαθημάτων. 3. Δίνει τη δυνατότητα καταχώρησης σε μία και μόνο οθόνη όλων των βαθμολογιών (μαθήματα Γενικής Παιδείας, μαθήματα Κατεύθυνσης, Ειδικά μαθήματα και Πρακτικές Εξετάσεις). 4. Υπολογίζει αυτόματα και εμφανίζει το Επιστημονικό Πεδίο που πρέπει να δηλώσετε ώστε να εξασφαλίσετε το μέγιστο των μορίων για ΤΕΦΑΑ και για Μουσικές Σπουδές. 5. Εμφανίζει στην ίδια οθόνη τα μόρια σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, τα μόρια για τα τμήματα με ειδικά μαθήματα και τα μόρια για τα ΤΕΦΑΑ 6. Ελέγχει για πιθανά λάθη και εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα (π.χ. δεν επιτρέπει να καταχωρήσετε βαθμό στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας παρά μόνο σε συνδυασμό με τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και δεν επιτρέπει να καταχωρήσετε βαθμό μικρότερο από δέκα στα ειδικά μαθήματα). 7. Περιλαμβάνει Σύντομες Οδηγίες σε κάθε οθόνη και σελίδα με επεξηγήσεις για τους συντελεστές βαρύτητας των ειδικών μαθημάτων καθώς και το Μηχανογραφικό 2015. .Πατήστε ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή υπολογισμού μορίων 2015 Γιάννης Κουράκλης Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας - 
~
*** Στο δρόμο άγημα και Φιλαρμονική          
     
Προβληματικό είναι το σημείο που τοποθετούνται το άγημα που αποδίδει τιμές, αλλά και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, κατά τον εορτασμό της επετείου της μάχης της Βέργας.
Οι άνθρωποι βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, έρμαια της όποιας στραβοτιμονιάς οδηγού οχήματος, αν και η Αστυνομία λαμβάνει εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λόγω του μικρού πλάτους του δρόμου τα αυτοκίνητα περνούν πολύ κοντά από την παράταξη. Πρόκειται για θέμα χρόνιο, που δεν έχει επιλυθεί. Χαρακτηριστικό ήταν, δε, ότι και φέτος τροποποιήθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, προκειμένου να απελευθερωθεί ο δρόμος προς Αρεόπολη ή Κιτριές και οι παρατεταγμένοι ανάσαναν, υποθέτω, από ανακούφιση…
Προφανώς θα πρέπει η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Καλαμάτας να εξετάσουν καλύτερα τη διοργάνωση της επόμενης επετείου.  Χ.Χ.  
~
*** Η νύμφη του θερμαϊκού καταβαίνει στην Καλαμάτα 

Προβολή της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα Ο Δήμος Καλαμάτας πραγματοποίησε προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 27 και 29 Μαρτίου, που υπήρξε επιτυχημένη, χάρη και στη σημαντική συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρέσχε χώρους στο νέο Δημαρχείο και στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ βοήθησε και ως προς την κινητοποίηση των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, ώστε το μήνυμά μας να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποδώσει τη φιλοξενία και τις διευκολύνσεις, συνεισφέροντας στην προβολή της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα, που θα διεξαγάγει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 2 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 4 του μήνα. Η προώθηση της Θεσσαλονίκης θα κινηθεί περί τους εξής άξονες: -Η Θεσσαλονίκη του πολιτισμού και της ιστορίας των 2.400 ετών: βυζαντινά μνημεία – μνημεία Unesco – αρχαιολογικοί χώροι – μουσεία, πολιτιστικά events -Study in Thessaloniki: σπουδές στη Θεσσαλονίκη – youth city -Συνεδριακός τουρισμός – convention bureau – διπλωματία πόλεων -Η Θεσσαλονίκη των γεύσεων – Thessaloniki food festival: «Τοπικά προϊόντα- πιάτα – events» -Mystery Thessaloniki – ιστορίες μυστηρίου στ' αρχοντικά της Θεσσαλονίκης – ξεναγήσεις, παιχνίδια μυστηρίου: escape rooms – δωμάτια απόδρασης κ.λπ. -Google game – μέσα από κιάλια οι επισκέπτες βλέπουν μνημεία της πόλης, τα αναγνωρίζουν και κερδίζουν διαμονή σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης -Thessaloniki: shopping and recreation center of the Balkans. Για την καλύτερη οργάνωση της υποδοχής, αύριο και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων. - 
~
*** Τιμήθηκαν τα 189 χρόνια από την επέτειο της μάχης της Βέργας            
     
 
Με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, επίτιμο υπαρχηγό Π.Σ., Χαρ. Αφάλη, να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας, κορυφώθηκαν χθες οι διήμερες εκδηλώσεις προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 189 ετών από τη μάχη της Βέργας στις 22 Ιουνίου 1826.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της Εκκλησίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Βέργας και παράκληση – δέηση, σε ανάμνηση της λιτανείας που πραγματοποίησαν το 1826 οι άμαχοι την ημέρα της μάχης, στη θέση «Χάλπινο» του Καλαθίου όρους, και ακολούθησε η κάθοδος της εικόνας «Η Ελπίς των Χριστιανών», που εναποτέθηκε στο ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας.
Δύο ώρες αργότερα ακολούθησε το παραδοσιακό μανιάτικο καλωσόρισμα των επισκεπτών στο πάρκο του Αλμυρού από μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, με ψωμί και αλάτι, καθώς και οι χαιρετισμοί της αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη- Καραθανάση, του δήμαρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας Παν. Χειλά.
Ακολούθως, προβλήθηκε το θεατρικό δρώμενο: «Τείχος Βέργας απροσμάχητον» του Παύλου Κλάδη με τη συμμετοχή μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας και μελών του Συλλόγου Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης», ενώ η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς.
Στο χώρο του Πάρκου Αλμυρού είχαν εκτεθεί έργα ζωγραφικής του Σωτ. Τζαμουράνη, κειμήλια του Αγώνα του 1821 από την ιδιωτική συλλογή του Σπ. Κατσίρα και ψηφιδωτά του Λεό Μανιάτη.
Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προ του ηρώου των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, διοικητή της 120 ΠΕΑ, ταξίαρχο (Ι), Θεόδ. Λάγιο, την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, το δήμαρχο Δυτικής Μάνης Ι. Μαραμπέα, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ανατολικής Μάνης Γ. Καπασούρη –Σεψάκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Παν. Χειλά, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας Χαρ. Αφάλη, τον εκπρόσωπο της ερανικής επιτροπής Ι. Κοπελούζο, την πρόεδρο του Συλλόγου Μανιατών Αμαλία Ρουτζούνη – Νίκα, την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης Αγγελική – Αντιγόνη Αργύρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εξωχωριτών Θεόδ. Μπασέα, τον εκπρόσωπο του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας Γ. Τσαχπινέλη και τον εκπρόσωπο του Πολεμικού Συλλόγου «Κομάντος 1974», Παν. Αφάλη.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς.
  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 ~
*** Προσφορά 25.000 ευρώ για τοποθέτηση καντίνας στο Πετροχώρι, οι τιμές στις άλλες παραλίες           
     
Τα πρακτικά των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν για την ενοικίαση από τρίτους χώρων αιγιαλού – παραλίας με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος για τοποθέτηση καντινών – ομπρελών/ξαπλωστρών – θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε θέσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το 2015, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή.
Συνολικά δημοπρατήθηκαν 12 θέσεις και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Στη θέση 15 τ.μ. για τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση 1) οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, παρουσιάσθηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 350 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 200 τ.μ., όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν ομπρέλες – ξαπλώστρες στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση  2), οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, ενδιαφέρον επέδειξε ο ίδιος ενδιαφερόμενος. Αφού κατέθεσε τα νόμιμα δικαιολογητικά, προσέφερε 2.100 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 15 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση 3) οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, παρουσιάσθηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι. Ωστόσο, στο διαγωνισμό έγιναν δεκτοί οι δύο, καθώς ο τρίτος απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. Όπως προέκυψε, δεν κατέθεσε τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, καθώς απουσίαζε η φορολογική ενημερότητα. Ο συγκεκριμένος κατέθεσε ένσταση κατά των άλλων δύο υποψηφίων, που όμως απορρίφθηκε. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον έναν από τους άλλους δύο συμμετέχοντες, ο οποίος πλειοδότησε καταθέτοντας προσφορά 10.000 ευρώ.
Για τη θέση των 200 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών στην περιοχή «Χρυσή Ακτή», «θέση Διβάρι» (θέση 4) οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, ενδιαφέρον παρουσίασαν δύο άτομα, οι ίδιοι που συμμετείχαν και στο διαγωνισμό για την προηγούμενη θέση ενδιαφερόμενοι. Η θέση κατακυρώθηκε τελικά στον έναν από αυτούς, τον ίδιο που ανατέθηκε και η προηγούμενη, καθώς προσέφερε 2.100 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 10 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση  5), οικισμού Γιάλοβας, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 550 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 20 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή «Γιάλοβας» (θέση 6), οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, παρουσιάσθηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 1.000 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 20 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή «Ρωμανού»(θέση 7) της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, παρουσιάσθηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος ωστόσο δεν υπέβαλε οικονομική προσφορά για την εκμίσθωση του χώρου, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός να κριθεί άγονος, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Για τη θέση των 15 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Πετροχώρι Ρωμανού» (θέση 8) της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, παρουσιάσθηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι.  Πλειοδότησε ο ένας από τους τρεις, υποβάλλοντας προσφορά 25.000 ευρώ.
Για τη θέση των 500 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλώστρων στην περιοχή «Πετροχώρι Ρωμανού» (θέση 9) της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι ίδιοι, όπως παραπάνω, υποψήφιοι. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον ίδιο ενδιαφερόμενο, όπως παραπάνω, ο οποίος υπέβαλε προσφορά 25.000 ευρώ, επίσης.
Για τη θέση των 15 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Μαυροβούνι Ευαγγελισμού» (θέση 10) της Τ.Κ. Ευαγγελισμού, παρουσιάσθηκαν δύο ενδιαφερόμενοι. Ο ένας από αυτούς αποκλείστηκε επειδή δε διέθετε ασφαλιστική ενημερότητα και η θέση κατακυρώθηκε στον έτερο, ο οποίος υπέβαλε προσφορά 300 ευρώ για τη συγκεκριμένη θέση.
Για τη θέση των 200 τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλώστρων στην περιοχή «Μαυροβούνι Ευαγγελισμού» (θέση 11) της Τ.Κ. Ευαγγελισμού, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο ίδιος που είχε υποβάλει προσφορά και παραπάνω. Η προσφορά του για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου χώρου ανήλθε σε 2.000 ευρώ.
Τέλος, για τη θέση «Περούλια» της Τ.Κ. Βουναρίων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 2.000 ευρώ.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   
~
***  Οι 10 παιδικές χαρές με πιστοποίηση στο Δήμο Καλαμάτας

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, 10 παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας έλαβαν Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου. Το πιστοποιητικό αυτό αφορά στην καταλληλότητα των οργάνων - παιχνιδιών των παιδικών χαρών και των επιφανειών πτώσης. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι χώροι που πήραν πιστοποιητικό συμμόρφωσης είναι: πλατεία Μαυρομιχάλη, πλατεία Φραγκόλιμνας, πάρκο Αναψυκτηρίου, βόρεια παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Άγιος Σίδερης, πλατεία Πλεύνας, πλατεία Τσίρμπα (ανατολικά του παλιού Νοσοκομείου), Κορδίας, Πέταλο και Αλώνια. Στη συνέχεια, αυτοί οι χώροι θα πιστοποιηθούν από αρμόδια τριμελή επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, από την οποία θα χορηγηθεί το σήμα πιστοποίησης. Οι 31 παιδικές χαρές που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας έχουν ήδη ελεγχθεί από τον ανεξάρτητο φορέα και απομένουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να τους χορηγηθεί το πιστοποιητικό συμμόρφωσης. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται και η διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης ξύλινων περιφράξεων σε διάφορες παιδικές χαρές του Δήμου. Έχουν ήδη περιφραχθεί με καλαίσθητα ξύλινα στοιχεία: πάρκο Αναψυκτηρίου, βόρεια παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Άγιος Σίδερης, πλατεία Πλεύνας, Κορδίας, Άγιος Κωνσταντίνος Εμπόρων, Φυτειά, Άγιος Ιωάννης στην Αγορά, Γιαννιτσάνικα και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομένει η περίφραξη στα Αλώνια. Στο επόμενο διάστημα θα περιφραχθούν κάποιοι ακόμη χώροι, με μεταλλικές περιφράξεις. Τέλος, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη βελτίωση τριών κεντρικών παιδικών χαρών της Καλαμάτας, με στόχο την πιστοποίησή τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 95.000 ευρώ, με χρηματοδότηση 80.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και 15.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους. Οι χώροι που περιλαμβάνονται σε αυτή τη μελέτη είναι η κεντρική και η νότια παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, καθώς και η παιδική χαρά της Παραλίας επί της οδού Ναυαρίνου. - 
~
*** ΤΩΡΑ! Σε κατάσταση... έναρξης πολεμικής σύρραξης ο στρατός
ypovryxia
 -  Έντονο προβληματισμό προκαλεί η πληροφορία ότι στα ελληνικά υποβρύχιά έχει γίνει επικάλυψη των διακριτικών αριθμών, κάτι το οποίο αν ισχύει δηλώνει επικίνδυνες περιπολίες σε εμπόλεμες περιοχές. Η επικάλυψη των αριθμών πλαισίων γίνεται μόνο σε περίοδο πολέμου.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη έναρξη πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
 ~
*** Αποκάλυψη: Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός – Πληροφορίες του Voice News λένε ότι θα διώξουν όσους διαφωνούν
varoufakisZoi
Η κυβέρνηση μετά την παραδοχή ότι υπέγραψε άλλα από αυτά που λέει το πρόγραμμα της, αντιμετωπίζει πλέον και ενδοκυβερνητικό πρόβλημα. Κορυφαία στελέχη (όχι μόνο της αριστερής πλατφόρμας), διαφωνούν με την συμφωνία και το λένε ανοικτά.
Έτσι το Μαξίμου, μετά την ψηφοφορία στην Βουλή, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε «εκκαθάριση» των διαφωνούντων από κυβερνητικές θέσεις.
Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν απαράδεκτο το κείμενο του Βαρουφάκη στη FAZ, όπου έλεγε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του Μαξίμου. Υπάρχει ακόμη ένα: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας που ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα με την πρόεδρο της Βουλής εκτίμησε πως η κα Κωνσταντοπούλου θα ψηφίσει τη συμφωνία.
Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο που της διεμήνυσαν ότι αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία «τότε καλό είναι να αλλάξει... δουλειά».
~
***  ΒΟΜΒΑ: Ερχεται αναταραχή στα Βαλκάνια και συγκρούσεις...
uck
 -  Η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται να γίνει αισθητή και στα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα, Σκοπιανοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για ενδεχόμενη εθνοτική σύγκρουση μεταξύ των αλβανόφωνων και των Σλάβων της χώρας με αιτία της σύγκρουσης, τις διαφορές μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.
Ο Σκοπιανός δημοσιογράφος Ντράγκαν Πάβλοβιτς-Λάτας, ο οποίος ευρίσκεται πολύ κοντά στον κυβερνητικό συνασπισμό VMRO-DUI, σε σημερινό άρθρο του "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου", ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν νέες σκληρές εντάσεις στην πΓΔΜ. Ο ίδιος κάνει αυτήν την αξιολόγηση με βάση την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και τις παγκόσμιες γεωστρατηγικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, ο οποίος πέρυσι δήλωσε ότι η πΓΔΜ είναι μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στην "γραμμή του πυρός", σχετικά με την κόντρα των ΗΠΑ από την μία πλευρά , της Ρωσίας και της Κίνας από την άλλη.
"Η "γραμμή του πυρός", αφορά το "πείραμα" στην δυτική ΠΓΔΜ , το οποίο δεν θα τελειώσει εκεί. Αναμένω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν νέες σκληρές εντάσεις" , δηλώνει ο Λάτας , στηρίζοντας αυτήν την πεποίθηση του στις "προειδοποιήσεις" που λαμβάνει και οι οποίες αναφέρουν ότι, οι Αμερικανοί και Ρώσοι το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν πόλεμο στην Ουκρανία"!!!, καταλήγει ο Σκοπιανός δημοσιογράφος , αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα .
~
*** ΈΚΤΑΚΤΟ: Φτιάχνουν νόμο για την... χριστιανοφοβία
gaypride
 -  Καθώς η εικόνα βανδαλισμένων χριστιανικών συμβόλων σε παρελάσεις "Gay Pride" γίνεται ολοένα και συχνότερη, η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε να αναλάβει δράση. Συγκεκριμένα Βραζιλιάνοι βουλευτές προωθούν τώρα ένα νέο νόμο που θα κάνει την "Χριστιανοφοβία" κακούργημα.
-  Φωτογραφίες με βεβηλωμένες χριστιανικές εικόνες στις παρελάσεις - μια δραστηριότητα η οποία είναι κοινή στα "pride" events των ομοφυλόφιλων σε όλο τον κόσμο - κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η πιο αηδιαστική εικόνα ήταν αυτή με τον τρανσέξουαλ "Viviany Beleboni" στην φετινή παρέλαση του Σάο Πάολο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως εσταυρωμένος ημίγυμνος σε ένα σταυρό με την επιγραφή "Φτάνει η Ομοφοβία".
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Θα "φτιάξουν" μάθημα ομοφυλοφιλίας για τα παιδιά του δημοτικού
omof
 - Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, παρουσία και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την καθιέρωση μαθήματος ομοφυλοφιλίας στα σχολεία (χωρίς να διευκρινίσει από ποια βαθμίδα θα αρχίσει το μάθημα, προφανώς από τα δημοτικά).
"Πρέπει να μάθουν τα παιδιά στα σχολεία της χώρας ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος, και ότι δεν πρέπει να αισθάνονται συστολή και φόβο. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε την αγωγή στην εκπαίδευση πάνω στη διαφορετικότητα. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά στα σχολεία της χώρας ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος, και ότι δεν πρέπει να αισθάνονται συστολή και φόβο", δήλωσε.
~
*** Ένταση στη Βουλή - Αποχώρηση ΝΔ από τη συζήτηση για τα ασφαλιστικά
vouli
 - Ένταση επικράτησε σήμερα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα".
Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, αλλιώς, δήλωσαν, ότι θα αποχωρούσαν. Μάλιστα, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο", το οποίο χαρακτήρισε "παροχολογικό" για ομογενείς και άλλες κατηγορίες πολιτών.
Οι βουλευτές της ΝΔ σε έντονο ύφος απαιτούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ "Να το ξαναφέρουν (το νομοσχέδιο) με έκθεση του ΓΛΚ, αλλιώς θα αποχωρήσουμε" και τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση
~
*** Bild: Σχολιάζει τα ελαφρά χτυπηματάκια του Γιούνκερ στο μάγουλο του Αλέξη Τσίπρα
bild
-  Ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας "Bild" που σχολιάζει χαρακτηριστικά πως, τα ελαφρά χτυπηματάκια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο μάγουλο του Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, είναι «Η μεγάλη μπλόφα από τις Βρυξέλλες».
"Για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων των υπερχρεωμένων Ελλήνων με τους εταίρους, ο επικεφαλής της Κομισιόν χάιδεψε στο μάγουλο τον Αλέξη Τσίπρα μετά τον πήρε από το χέρι" γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: "Πρελούδιο στη μεγάλη μπλόφα".
"Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας δεν είχαν αποτέλεσμα. Όλα ήταν μία μπλόφα. Μπλόφες, τεχνάσματα όλα αυτά τα ξέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τις προηγούμενες  ελληνικές κυβερνήσεις" γράφει η εφημερίδα.
Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για μπλόφα στο θέμα των συντάξεων. "Από την αρχή του ελληνικού δράματος για το χρέος- το 2010- όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις-κατά την εφαρμογή τους, όμως ήταν ιδιαίτερα χλιαροί".
~
*** Φίλης: Δεν πετάμε την σκούφια μας για τη συμφωνία, είμαστε σαφείς
filis
-  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απάντησε με αιχμές για τους όψιμους επικριτές της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς για την αντιμετώπιση που θα έχει η συμφωνία στη Βουλή και κατά πόσο θα υπερψηφιστεί αρκέστηκε να πει ότι «θα φανεί, τίποτα δεν είναι σίγουρο».
«Όσοι έχουν βγει εύκολα και λένε ότι δεν θα ψηφίσουν, πιστεύω ότι μετά από την συζήτηση θα πειστούν ότι είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην ιστορία, τον λαό, την χώρα, να προχωρήσει αυτή η υπόθεση και να μην έχουμε συνθήκες πολιτικής αστάθειας» πρόσθεσε.
«Δεν πετάμε την σκούφια μας για τη συμφωνία, είμαστε σαφείς. Δεν πανηγυρίζουμε, δύσκολα είναι τα μέτρα και τα κοινωνικά δίκαια μέτρα δυσκολίες έχουν μέσα. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι και οι επιχειρήσεις σε ένα πλαίσιο υφεσιακό που υπάρχει στην οικονομία γενικό, κρίσης δυσκολίες έχουν αλλά επαναλαμβάνω σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να πληρώσει κάνεις αναλόγως των δυνατοτήτων του, της φοροδοτικής του δυνατότητας» πρόσθεσε ο κ. Φίλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.
Αναφερόμενος στην αύξηση της εισφοράς για την υγεία κατά 1% ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν είναι για τους πιστωτές είναι για τις ανάγκες του κι αυτό έχει μεγάλη σημασία».
~
***  Συντάξεις: Έξι ρυθμίσεις - σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους
suntakseis
Η κυβέρνηση με τους δανειστές για τον περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης και την εξοικονόμηση πάνω από 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016 (0,37% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2015 και 1,05% το 2016), «κλειδώνει» την επαναφορά ασφαλιστικών εισφορών που είτε έχουν καταργηθεί (3,9% υπέρ ΙΚΑ και ΟΑΕΔ) είτε έχουν μειωθεί (εισφορά 3% των εργαζομένων στα επικουρικά ταμεία) καθώς και η επιβολή νέων (εισφορά 1% στις δημόσιες συμβάσεις, εισφορά 5% στις κύριες αλλά και στις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων για τον κλάδο ασθενείας) περιλαμβάνονται στα πρόσθετα μέτρα.
Την ύπαρξη σχεδίου αναβίωσης καταργημένων εισφορών και επιβολής νέων, επιβεβαίωναν χθες στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υποστηρίζοντας ότι δίνεται «μάχη» να μην υπάρξουν... έμμεσες επιβαρύνσεις στους ήδη συνταξιούχους. Ωστόσο, αυτές προβλέπονται στο «πακέτο» των μέτρων της κατ' αρχήν συμφωνίας που έχει ως εξής:
 [1] Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από το φθινόπωρο και μετά με την επιβολή ποινής 16% για κάθε χρόνο που υπολείπεται πριν από την ηλικία των 62 ετών για μειωμένη σύνταξη (παραμένουν τα 62 με 40 έτη ασφάλισης για πλήρη σύνταξη) και αύξηση κατά ένα έτος κάθε χρόνο όσων ορίων ηλικίας παραμένουν κάτω από τα 67 (για πλήρη) και τα 62 (για μειωμένη). Μέσω της αναγκαστικής παραμονής στην εργασία των «παλαιών» (πριν από το 1993) ασφαλισμένων που δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, της καταβολής σημαντικά μειωμένων συντάξεων για όποιους βγαίνουν νωρίτερα και της μετάθεσης για τους περισσότερους του χρόνου καταβολής συντάξεων, υπολογίζεται ότι θα ενισχύσουν τα έσοδα Ταμείων και εφορίας έως 360 εκατ. ευρώ στη διετία (60 εκατ. ευρώ φέτος και 300 εκατ ευρώ το 2016).
[2] Αύξηση της εισφοράς των συνταξιούχων για ασθένεια από 4% σε 5% για την κύρια σύνταξη και από 0% σε 5% για την επικουρική με προβλεπόμενα έσοδα 645 εκατ. ευρώ (405 εκατ. ευρώ από τις κύριες συντάξεις και 240 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές).
 [3] Αναβίωση εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Εργατικής Εστίας και ΙΚΑ, συνολικά 3,9%, που έχουν καταργηθεί, με προσδοκώμενο όφελος την αύξηση εσόδων κατά 350 εκατ. ευρώ φέτος και 800 εκατ. ευρώ του χρόνου. Από την 1/11/2012 είχαν καταργηθεί, ωστόσο, εισφορά 0,75% υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και 0,35% υπέρ της Εργατικής Εστίας (συνολικά 1,1%) και από την 1/7/2014 εισφορές 3,9% (εισφορά 1% του εργοδότη και 1% του εργαζόμενου υπέρ του ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ, 1% του εργοδότη υπέρ του κλάδου στράτευσης, 0,35% των μεγάλων επιχειρήσεων υπέρ του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και 0,55% από τον κλάδο ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ). Να σημειωθεί ότι η μείωση των εισφορών είχε γίνει προκειμένου να δοθεί κίνητρο ασφάλισης, δεδομένων των υψηλών ασφαλίστρων, ενώ είχε ως παράπλευρη συνέπεια την αύξηση κατά 1% του μισθού των εργαζομένων και την κατάργηση σειράς παροχών (περιλαμβανομένων και των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ).
[4] Την αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων στα επικουρικά ταμεία σε 3,5% από 3% με πρόβλεψη εσόδων 370 εκατ. ευρώ (135 έως το τέλος του 2015 και 270 εκατ. ευρώ το 2016).
[5] Την επιβολή εισφοράς 1% υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού από νέες «πηγές».
[6] Την ενοποίηση Ταμείων σε συνάρτηση με την εφαρμογή ενιαίων κανόνων (νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015 και μετά).
 ~  «Τρύπα» 4 δισ. στις συντάξεις από την απόφαση του ΣτΕ
-  Ολοι οι υπολογισμοί -και τα νέα μέτρα- για την εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό κινδυνεύουν να βρεθούν στον... αέρα αν η κυβέρνηση εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που «ακυρώνει», ως αντισυνταγματικές, τις παρακρατήσεις εισφορών (5%-20% στο άθροισμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ και 10% - 20% σε επικουρικές πάνω από 200 ευρώ) και την ολοσχερή κατάργηση των δώρων (800 ευρώ σε συνταξιούχους άνω των 60 ετών). Μολονότι η απόφαση του ΣτΕ έχει σταλεί στο διοικητικό πρωτοδικείο για να αποτιμηθεί το κόστος της επαναφοράς των συντάξεων στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι η καθολική συμμόρφωση και εφαρμογή της θα ανοίξει νέα δημοσιονομική «τρύπα» περίπου 4 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό.
~
*** "Ανασταίνεται" η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Μούγλα της Τουρκίας
mougla
 - "Στην αρχική της μορφή θα επανέλθει σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Μούγλα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, απέναντι από τα Δωδεκανήσια, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των τοπικών πολιτικών και πολιτιστικών αρχών δικαιώνοντας ένα παλιό αίτημα των ίδιων των κατοίκων της περιοχής.
Σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού υπεύθυνου του κυβερνητικού κόμματος, Çiğdem Demiralp, η εκκλησία αυτή που κτίστηκε το 1870 από το 1969 παρουσίασε εικόνα κατάρρευσης ενώ για ένα χρονικό διάστημα είχε χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη ακόμα και σαν τοπικός κινηματόγραφος. Μετά από μια εκτενή αναφορά του τοπικού πανεπιστήμιου του Pamukkale, επισημάνθηκε η μεγάλη πολιτιστική αλλά και θρησκευτική αξία το ναού και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή αναφορά, επιβάλλεται η ανακαίνιση της και η απόδοση της στην αρχική μορφή. Έτσι το θέμα τέθηκε στις τοπικές αρχές και μετά από ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε η ολοκληρωτική της ανακαίνιση.
Έτσι άλλη μια εκκλησία, η «Aya Nıkola Orodoks kilisesi», της περιοχής της μικρασιατικής Καρίας, «ανασταίνεται» με ότι αυτό σηματοδοτεί για την περιοχή αυτή που κάποτε κατοικείτο αποκλειστικά από ελληνορθόδοξους κατοίκους, (3.000 Έλληνες), που βιάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την μικρασιατική καταστροφή.
Σημεία των καιρών!"
~
***ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πριν 62 χρόνια η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας
xreos2
 - Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους. Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα "οικονομικού θαύματος", πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:
"Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα".
 - Η Ελλάδα συμφώνησε στη διαγραφή του γερμανικού χρέους. Παράλληλα η συμφωνία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει η Γερμανία εξαγωγική δύναμη. Διότι η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη να εξυπηρετεί το χρέος της, μόνο αν κέρδιζε χρήματα από τις εξαγωγές. "Οι δανειστές της είχαν λοιπόν συμφέρον να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα", λέει ο Γιούργκεν Κάιζερ. Κατά την άποψή του μια παρόμοια ρύθμιση θα μπορούσε να βοηθήσει και την Ελλάδα, η οποία όπως υπενθυμίζει ο Γερμανός ειδικός, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης δαπανούσε δισεκατομμύρια για γερμανικά τανκς.
"Αν εφαρμόσουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα τότε οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μόνο αν επιτρέψουν ένα πλεόνασμα στο ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο. Και οι Έλληνες θα εξάγουν προϊόντα και θα φιλοξενούν στα ξενοδοχεία τους Γερμανούς τουρίστες μέχρι που να ξεπληρώσουν αυτά τα καταραμένα τεθωρακισμένα".
~
*** Αποκλειστικό: Oι δανειστές την Τετάρτη θα ζητήσουν και άλλα μέτρα

-  Τις επόμενες ώρες και μέχρι το αυριανό Eurogroup στο οποίο παραπέμπουν όλοι τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών θα πρέπει να καταλήξουν στην οριστικοποίηση των μέτρων καθώς παρά τα μέτρα ύψους 7,9 δισ. που πρότεινε η ελληνική πλευρά, όπως όλοι συμφωνήσαν, αυτά δεν είναι παρά μια καλή βάση για τη συμφωνία. Με λίγα λόγια θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα, παρά την αύξηση των φόρων σχεδόν κατά 6,5 δισ. ευρώ όπως προβλέπεται στην ελληνική πρόταση.
Επί της ουσίας οι δανειστές για να δώσουν παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας, μαζί με μια υπόσχεση για τη διευθέτηση του χρέους μέσα στις επόμενες ώρες θα... ετοιμάσουν ένα νέο πακέτο μέτρων.
Το πακέτο αυτό εφόσον όπως όλα δείχνουν συμφωνηθεί θα πρέπει να λάβει (και αυτό είναι προαπαιτούμενο από τη Γερμανική πλευρά και άλλες χώρες) την έγκριση της Ελληνικής Βουλής. Τα μέτρα να γίνουν νόμοι του Ελληνικού Κράτους καθώς οι Θεσμοί θέλουν να διασφαλίσουν την τήρησή τους.
Για να συμβεί αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει το πακέτο μέτρων στη Βουλή και μάλιστα άμεσα καθώς ο χρόνος τρέχει και η χώρα έχει ανάγκη τη χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές και κυρίως προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Ως τότε δεν απομένουν παρά επτά ημέρες ή μόλις πέντε από την ώρα που αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.
Έτσι όλα δείχνουν ότι το νέο πακέτο μέτρων θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Ήδη εδώ και καιρό με τα μέτρα να είναι ακόμη νεφελώδη οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την πλευρά των ΑΝΕΛ είναι ισχυρές.
~
*** Νέα οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών
opisthoxwrhsh
 -  Οι δυνάμεις των Κούρδων πέτυχαν μια ακόμα σημαντική νίκη εις βάρος των τζιχαντιστών. Οι Κούρδοι προχώρησαν  Βαθειά   στο έδαφος της Συρίας αναγκάζωντας τους τζιχαντιστές σε υποχώρηση.
Οι Κούρδοι βοηθούνται στην προέλασή τους αυτή, από τις αεροπορικές επιθέσεις του Διεθνούς Συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών.
Εχτές, ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να υποχωρήσουν επτά χιλιόμετρα από την Ain Issa, μια πόλη που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια από την Ράκα, την υποτιθέμενη πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους, όπως δήλωσε ο Redur Xelil, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων
~
***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
simaia
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.
-  Το κλίμα ζόφου που συνδέεται με την μεγάλη εθνική μας οικονομική περιπέτεια συνεχίζεται και οι περισσότεροι ελπίζουν στην παρέμβαση του Θεού της Ελλάδος, για μία ακόμη φορά (εάν δεν έχει και αυτός κουραστεί), διότι οι πολιτικοί μας ταγοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, αφού δεν τολμούν να συνεργασθούν και να ομολογήσουν αλήθειες υψηλού πολιτικού κόστους. Παράλληλα ο ανώριμος πολιτικά ελληνικός λαός εξακολουθεί να ψηφίζει τον εκάστοτε πολιτικό πλειοδοτούντα σε ανώδυνες, ελκυστικές αλλά ανέφικτες λύσεις (π.χ. λεφτά υπάρχουν, Ζάπεια, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κ.λπ.).
Παρά την κρίσιμη καμπή της οικονομικής κρίσεως της χώρας και των σχέσεων με τους εταίρους της, εκτιμώ σκόπιμη την εστίαση στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια το οποίο ίσως να μην έχει λάβει την δημοσιότητα που θα έπρεπε. Το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται ως φυσική συνέχεια των διεθνιστικών οραμάτων με τα οποία εμφορούνται τα περισσότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα (π.χ. παγκοσμιοποίηση, πολυπολιτισμικότητα, πολίτες του κόσμου, παγκόσμια διακυβέρνηση κ.λπ.) με τα οποία προωθούν εκουσίως ή ακουσίως τα επεκτατικά σχέδια των Υπερδυνάμεων  και υπονομεύουν τα ομοιογενή έθνη κράτη, όπως η Ελλάς, που αποτελούν αναχώματα και εμπόδια στην εν λόγω επέκταση. 
Ο χώρος δεν επιτρέπει την ανάλυση των λεπτομερειών του νομοσχεδίου αλλά είναι γεγονός ότι μειώνει τα έτη παραμονής για χορήγηση άδειας διαμονής και διευκολύνει την απόκτηση ιθαγένειας αλλοδαπών οι οποίοι κάποτε εισήλθαν στην χώρα εκβιαστικά και ιδιαίτερα των τέκνων αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί εδώ. Το νομοσχέδιο επιτρέπει (κατά αντισυνταγματικό τρόπο) το δικαίωμα του εκλέγειν στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και του εκλέγεσθαι σε θέση δημοτικού συμβούλου, συμβούλου δημοτικού διαμερίσματος κ.λπ., δίχως την κτήση της ιθαγένειας. Τέλος υπάρχει σειρά ελκυστικών διατάξεων για ειρηνικούς εισβολείς. Η βούληση του ελληνικού λαού ο οποίος βιώνει το πρόβλημα των μεταναστών και τις επιπτώσεις του (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές, ασφάλειας) ευρίσκεται σε δυσαρμονία με τις αποφάσεις των πολιτικών εκπροσώπων του, οι οποίοι έχουν επιστρατεύσει ΜΜΕ καθώς και επιλεγμένους φορείς από τον χώρο της διανόησης και της τέχνης για την μεταστροφή της λαϊκής δυσφορίας.
Με την εθνική πολιτική των «ανοικτών συνόρων» οι μετανάστες εισέρχονται πλέον κατά χιλιάδες και δεν αναμένεται ανακοπή του ρεύματος κατά τα επόμενα έτη. Εάν στο γεγονός αυτό προστεθεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα και οι επιβουλές γειτονικών (κυρίως μουσουλμανικών) κρατών τίθεται ευθέως το θέμα της βιολογικής συνέχειας του ελληνισμού. Μόνο αφελείς ή δόλιοι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν οργανωμένες και μη αφομοιωμένες μειονότητες εντός της επικράτειας (βλέπε Κοσσυφοπέδιο). Γνωρίζουμε επίσης καλά τι συμβαίνει στην «πολυπολιτισμική» Ευρώπη με τους μουσουλμάνους δευτέρας και τρίτης γενεάς. Οι ιδιαιτερότητες της χώρας θα έπρεπε να ωθήσουν τους πολιτικούς μας ταγούς στην υιοθέτηση του πλέον αυστηρού νόμου περί ιθαγένειας σε σχέση με τους αντιστοίχους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αντιθέτως όμως οι εφησυχασμένοι πολιτικοί μας έχουν υιοθετήσει τον πλέον ήπιο νόμο στην ΕΕ, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτονόητος χώρος προορισμού των ανά τον πλανήτη κατατρεγμένων. Μία ματιά στους νόμους περί ιθαγένειας της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας κ.λπ. πείθει και τον πλέον δύσπιστο.
Η ιθαγένεια θα έπρεπε να χορηγείται μόνο σε αλλοδαπούς που η θρησκεία τους και οι δεσμεύσεις αυτής (πολιτικές, ιδεολογικές, κοινωνικές, πολιτισμικές) δεν αμφισβητούν ή καταργούν το πολίτευμα, την Δημοκρατία, το κοσμικό κράτος, την ισότητα των πολιτών και των φύλων, την ελευθερία λόγου, εκφράσεως, ενδύσεως και μορφώσεως, δεν ενσπείρουν μίσος κατά αλλοθρήσκων και δεν υποστηρίζουν τον θάνατο ομοθρήσκων που αλλάζουν την πίστη τους. Γενικότερα η ιθαγένεια θα έπρεπε να χορηγείται σε αλλοδαπούς που έχουν αποδεδειγμένα (θέσπιση κριτηρίων) την βούληση και την δυνατότητα ενσωματωθούν στην  κοινωνία που τους φιλοξενεί και όχι να αποτελέσουν αναφομοίωτο θύλακα, καιροφυλακτούντα είτε αυτοβούλως είτε καθ' υπόδειξη εξωτερικών κέντρων να καρπωθεί στιγμές αδυναμίας του φιλοξενούντος κράτους, προκειμένου να επιβάλλει δυναμικά την δική του απολυταρχική, θεοκρατική και πάντως μη Δημοκρατική κοσμοθεώρηση. 
Ελληνική ιθαγένεια σημαίνει αυτόβουλη και αυτονόητη υπηρεσία και συνεισφορά του κατέχοντος αυτήν, στην εθνική και κοινωνική συνοχή της Ελλάδος, την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, την γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα, την ιστορία, τα εθνικά όνειρα, τα ιδανικά και την αγάπη για την πατρίδα. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε ομιλούμε για τουρίστες, περιηγητές ή εποχικούς εργάτες ή περιφερόμενους μετανάστες ή οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες πολίτες.  
Γίνεται έκκληση προς τους διεθνοποιημένους πολιτικούς προτού εκστομίσουν για μία ακόμη φορά ύβρεις περί ρατσισμού ή εθνοκεντρισμού προς κάθε διαφωνούντα, να αναλογισθούν πόσο βλάπτουν την χώρα τους όταν στηρίζουν θέσεις όπως το «νόμιμο» δικαίωμα του συλλογικού εθνοτικού, γλωσσικού και πολιτισμικού αυτοπροσδιορισμού κάθε διακριτής κοινωνικής ομάδος εντός της επικράτειας. Εκτός πάλι εάν η πρωτιά και αριστεία του ελληνικού πολιτισμού είναι αντιδημοκρατική ή ρατσιστική και θα πρέπει σταδιακά να ισοπεδωθεί προκειμένου να έλθει στο ίδιο επίπεδο με άλλες κουλτούρες.
~
***  Απελευθερώστε τις ζωές μας         euthinh
Γράφει ο Αντώνης Κρούστης
Συχνά αναρωτιέμαι, γιατί πρέπει η δική μου επιτυχία στη ζωή να είναι αλληλένδετη με την επιτυχία της κυβέρνησης;
-  Γιατί άραγε η ανεπάρκεια , ο δόλος ή ιδιοτέλεια κάποιου κυβερνήτη να επηρεάζει τόσο πολύ τη δική μου πορεία στη ζωή;
Γιατί ανέχομαι να διαχειρίζονται τα χρήματα μου, άνθρωποι που δεν έβγαλαν ποτέ δικά τους;
Διαμαρτύρομαι που νομιμοποιημένες πλειοψηφίες καταπατούν το δικαίωμα μου να διαχειριστώ τον κόπο μου με το δικό μου τρόπο.
Δεν ανέχομαι να μου αναδιανέμουν το δικό μου εισόδημα, αυτοί που είναι ανίκανοι να μου το αυξήσουν.
Απορώ πως μια ολόκληρη κοινωνία δέχεται να παίζει το ρόλο του γλάρου περιμένοντας ένα ψίχουλο από το κατάστρωμα κάποιου πλοίου που ένας επιβάτης προτίμησε να της το δώσει, αντί να το πετάξει στη θάλασσα.
Πως άραγε τόσα χρόνια αφήσαμε κάποιους επιτήδειους πολιτικάντηδες να μας ορίζουν τις ζωές μας;
Γιατί άραγε συμβάλλαμε και μεις να κτίσουμε τις φυλακές μας;
Η ασφάλεια δεν είναι πάντα ο σωστός τρόπος να ζει κανείς ασφαλής.
Γιατί άραγε, αντί να διεκδικήσουμε να απελευθερωθούν οι ζωές μας , επιλέγαμε κυβερνήσεις που μας «έπνιγαν» από «αγάπη»;
Γιατί δεν βλέπουμε γύρω μας ότι οι πιο επιτυχημένες κοινωνίες είναι αυτές που πρώτα φρόντισαν να απελευθερώσουν την οικονομία τους από τη μέγγενη της κρατικής παρέμβασης;
Πως και δεν το καταλάβαμε ότι, δεν ψηφίσαμε κυβέρνηση «Για πρώτη φορά Αριστερά», αλλά μια κυβέρνηση «Για άλλη μια φορά Αριστερά», που εντέχνως τόσα χρόνια μετέτρεψε τις αδυναμίες μας , σε ιδεολογία;
Ακόμα και τώρα που το πλοίο βυθίζεται, δε βουτάμε στα βαθειά, αλλά ανεβαίνουμε στο κατάρτι μήπως και πνιγούμε τελευταίοι.
Χρόνος υπάρχει, έστω και λιγοστός, αλλά υπάρχει. Δεν πειράζει που δεν ξέρουμε να κολυμπάμε, θα μάθουμε και θα βγούμε στη στεριά.
Όσοι βγούμε!!!
~
*** Καθήκον: Πολύτιμο, αλλά απαξιωμένο αγαθό
kathikon
Γράφει ο Δημήτρης Μπάκας
-Ο κ. Δημήτριος Μπάκας είναι πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Παν/ίου Αθηνών, μεταπτυχιακός RCDS Λονδίνου και πρόεδρος της εταιρίας «Χρυσή Τομή ΑΕ»
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Πλήρης σύγχυση και απαξίωση επικρατεί στη σημερινή μαζική κοινωνία μας για την υπέροχη έννοια του καθήκοντος. Απόλυτα φυσιολογικό, καθόσον το καθήκον έρχεται, συνήθως, σε σύγκρουση με το εξίσου σημαντικό αγαθό, την ατομική ελευθερία.
Το σέβεσθαι το άτομο και την ελεύθερη βούλησή του θεωρούνται υπέρτατες αξίες των καιρών μας. Χωρίς, όμως την αξία του εκτελείν το καθήκον καταρρέει η κοινωνική τάξη, γιατί καταλύονται βασικές αξίες του κοινωνικού ιστού και προκαλείται χάος και αγωνία.
Υπάρχει άραγε δυνατότητα προσέγγισης αυτών των συγκρουόμενων αγαθών!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Καθήκον είναι η ηθικής υφής υποχρέωση για το τι πρέπει να κάνει κάποιος. Υποχρέωση, που πηγάζει από τη συνείδηση, τη θρησκεία, την κοινωνία, την πολιτεία, το νόμο
Αυτό που αρμόζει, το δέον, το πρέπον. Ό,τι απορρέει από τη θέση του ανθρώπου στον Κόσμο.
Το καθήκον είναι αγαθό, γιατί σε αυτό πραγματώνονται σημαντικές αξίες του κοινού βίου, όπως η εμπιστοσύνη, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η ανοχή, η αλληλεγγύη, η αγάπη κλπ.
Το εκτελείν το καθήκον συνιστά αξία, ως στοιχείο ανθρωπινότητας, καθόσον μετουσιώνει το άτομο σε υποκείμενο και πρόσωπο.
Η δύναμη που αναδύεται από την τήρηση ως γνώμονα την εκτέλεση του καθήκοντος, συνιστά πρώτιστη ηθική αρετή, καθόσον καθιστά τον άνθρωπο υπεύθυνο έναντι του εαυτού του, της οικογενείας του και του ανθρώπινου γένους. Η ανάληψη της ευθύνης συνιστά την ύπατη αρετή.
ΗΘΙΚΟΤΗΤΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΚΑΘΗΚΟΝ
Σήμερα γίνονται δεκτές από τη φιλοσοφία δυο βασικοί τύποι ηθικής:
Η ηθική με βάση τον όρο «δέον» [πρέπον], που ονομάζεται «δεοντολογική», που συστηματοποιήθηκε, κατά βάση, από τον Καντ και σύμφωνα με την οποία θεωρείται ηθικά ορθή μία πράξη, όταν εκτελείται αποκλειστικά από καθήκον.
Η «τελεολογική» ηθική, με βασικό όρο το «τέλος [σκοπός]. Ο Αριστοτέλης είναι ο θεμελιωτής των τελεολογικών[τελειοποιητικών] ηθικών, ως «ηθικές του καλού και της αρετής». Σύμφωνα με την θεωρία αυτή υφίσταται ένα καθορισμένο καλό[πχ το «ευ ζην»] και η ηθική πράξη αφορά στην πραγμάτωσή του.
Κατά τη δεοντολογική ηθική ο Λόγος επιτάσσει το εκτελεστέο αίτημα, ως ηθική υποχρέωση.
Χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα και ετερονομία, όπως και από ένα «θυσιαστικό» πνεύμα.
Ο ίδιος ο Καντ θεωρεί, ότι το καθήκον δεν αποτελεί «ευχάριστη υπόθεση και πολλές φορές αντιβαίνει στις κλίσεις μας και στις επιθυμίες». Είναι «αναγκαιότητα, η οποία προκύπτει από σεβασμό στον ηθικό νόμο», ανεξάρτητα από συναισθήματα, κλίσεις και περιστάσεις. .
Ως νομοθετική έννοια εκφράζεται, με τη μορφή κατηγορικής[ όχι υποθετικής] προσταγής, που περιλαμβάνει «το αξίωμα του καθήκοντος», την υποχρέωση δηλαδή να πράττουμε ως έλλογα όντα, δηλαδή, ως καθολικοί νομοθέτες πχ: δρω ώστε «να μπορώ επίσης να θέλω ο δικός μου γνώμονας να γίνει καθολικός νόμος».
Πράξη σύμφωνα με το καθήκον και χάριν του καθήκοντος.
Μια καθαρή, «μη εμπειρική» ηθική σε μορφή καθηκόντων έναντι του εαυτού μας αφενός, όπως διατήρηση της ζωής, της τελειοποίησης και αφετέρου έναντι των άλλων, όπως η αγάπη, η αναγνώριση, αγαθοεργία, η συμπάθεια, ο σεβασμός, η φιλία κλπ.
Η εκτέλεση του καθήκοντος δεν θεωρείται, ως ετερονομία, αλλά ως εμπειρία της ελευθερίας, καθόσον έχει γίνει αποδεκτός ο καθολικός γνώμονας ηθικότητας, που επιβάλλεται από το Λόγο και είναι «άμεσα συνυφασμένος με τη συνείδηση της ύπαρξής μας».
Η αντίληψη περί καθήκοντος του Καντ περιβάλλεται, εν πολλοίς, από μια «θρησκευτική αίσθηση». [ΣΣ: Μάλλον ανήκει σε μια μεταβατική περίοδο από τη θεολογική εποχή στη σύγχρονη εποχή που είναι χειραφετημένη από κάθε θεμελίωση σε έναν θεϊκό νόμο].
Η ευλαβική χροιά του καθήκοντος είναι έντονη: «Καθήκον! Ω μέγα θαυμαστό όνομα».
«Δύο πράγματα γεμίζουν πάντοτε τον νου μου με διαρκώς αναγεννώμενο θαυμασμό και ευλάβεια: Ο έναστρος ουρανός από πάνω μου και ο ηθικός νόμος μέσα μου».
Με το «ξεμάγεμα του Κόσμου» και την προσπάθεια χειραφέτησης από τη Θεϊκή Πρόνοια, ο Άνθρωπος θέλησε να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος τα ηνία, και όχι μόνον, επί της Γης. Η ιεραρχική τάξη με τους κανόνες ετερονομίας και με τις άκαμπτες κάθετες δομές εξουσίας αμφισβητήθηκε και άρχισε η σταδιακή ανάδειξη, ως αξία, του ατόμου.
Αρχικά και επειδή δεν ήταν δυνατόν να νοηθεί ένας Κόσμος με τυχαία κανονικότητα επικράτησε μια κοσμοεικόνα σύνθετης εναρμόνισης , που εξέφραζε κατά βάση το αστικό πνεύμα. Μια ποικιλία διαφορετικών πραγμάτων και δυνάμεων, που αν ιδωθούν μεμονωμένα μπορούν να βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Στο σύνολο όμως συνιστούν ένα αρμονικό και νομοτελειακό Όλο, στους κόλπους του οποίου οι τριβές και οι συγκρούσεις αίρονται κατά τις επιταγές υπέρτερων έλλογων σκοπών. Το μέρος υπάρχει εντός του Όλου και εκπληρώνει τον προορισμό του συμβάλλοντας στην αρμονική τελειότητα του Όλου, όχι, όμως, αρνούμενο, αλλά εκδιπλώνοντας τη δική του ατομικότητα.
Η αρμονία θεωρήθηκε τότε, ως ύψιστη αξία, με μεγαλύτερο εχθρό της το χάος. Αναζητήθηκε η ισορροπία του μέτρου και της χρυσής αναλογίας [τομής]. Κύριο στοιχείο δόμησης είναι το πρόσωπο, όπως αναπτύσσεται το άτομο μέσω της σφαιρικής προσωπικής και κοινωνικής παιδείας.
Η φάση της αρμονίας ξεπεράσθηκε γρήγορα και σε κάποιες χώρες[ όπως στη δική μας], μάλλον δεν εφαρμόσθηκε καθόλου. Η αξία του εκτελείν το καθήκον σταδιακά αμφισβητήθηκε, υπό την πίεση των απαιτήσεων του ατομικισμού.
Μετά τη δεκαετία του 1960 η ηθική του καθήκοντος θεωρήθηκε, ως «ακρωτηριαστική» και «θυσιαστική» και επικράτησε το ιδεώδες του σεβασμού των διαφορών και των ατομικών ελευθεριών. Το άτομο «ιεροποιήθηκε», σε απόλυτο βαθμό.
Φθάνοντας, μάλιστα, στα άκρα, ως κύριο αγαθό θεωρείται η πλήρης χειραφέτηση του ατόμου.
Η υποταγή σε κανόνες και αξίες θεωρείται, ως ασύμβατη έννοια.
Ο νεωτερικός δημοκρατικός πολιτισμός αντικαθιστά τις διάφορες παραλλαγές της αρχής της ετερονομίας με την πολιτισμική αρχή της αυτονομίας.
ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ.
Στη μαζική σημερινή κοινωνία μας κυριαρχεί το άτομο και επικρατεί ένα πλούσιο χρώμα ατομικής ελευθερίας. Η ανθρωπινότητα [η αξία του ανθρώπου] θεωρείται η βασική πηγή των ηθικών νόμων, από όπου αναδύεται το ιδεώδες της αυτονομίας.
Ο άνθρωπος διαθέτει διπλή ικανότητα:
Να έχει συνείδηση του εαυτού του[δηλαδή να αναστοχάζεται] και
Να θεμελιώνει το «πεπρωμένο» του[δηλαδή να έχει ελευθερία για αυτοθεμελίωση].
Από την αυτοθεμελίωση αναδύεται η ιδέα της ελευθερίας, που σημαίνει ότι ο ίδιος ο άνθρωπος θεμελιώνει τους δικούς του νόμους στους οποίους υπακούει.
Η ανθρώπινη βούληση, η οποία θέτει τον νόμο της συνιστά και την πηγή καθήκοντος.
Αυτή είναι η ουσία της αυτονομίας.
Η αυτονομία είναι μια ενδιάμεση συνθήκη μεταξύ της [αρχαϊκής] καθυπόταξης και της ανεξαρτησίας. Εάν εφαρμοστεί η καθυπόταξη «νεκρώνεται» το πρόσωπο[καθίσταται res]. Στη πλήρη ανεξαρτησία, όμως, καταρρέει η συλλογικότητα, οπότε και πάλι εξαφανίζεται κάθε έννοια ανθρώπινης προσωπικότητας.
Η σύγχρονη ηθική έχει, ως πρόταγμα την αυτοθεμελίωση. Σε πολιτικό επίπεδο οι κοινωνίες συγκροτούνται με βάση το δικαίωμα της αυτοοργάνωσή τους. Πρόταξη της αυτονομίας με την αποδοχή την ιδέα της υποταγής σε ένα κανόνα, που έχει καταστεί ελεύθερα[νομότυπα] αποδεκτός.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Ζούμε στην εποχή της αυτονομίας, που διαφοροποιείται από την καθυπόταξη και την ανεξαρτησία από τις λεπτές σχέσεις της με αξίες, όπως ατομικότητα, διαφορετικότητα, ισότητα, αξιοπρέπεια και ελευθερία... Η ελευθερία είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσωπικής μας ευθύνης, με όρια την καθυπόταξη [αρνητικό] και την ανεξαρτησία [θετικό].
Μια εποχή με λιγότερο «ηρωισμό», αλλά με περισσότερο «έξυπνο εγωισμό», που οφείλει να αυτοπεριορίζεται, ώστε με συνετό επιχειρείν να οδηγείται από τη θυσιαστική ηθική προς μια «ανώδυνη ηθική». Την ηθική του καλώς εννοουμένου συμφέροντος.
Από τον «αφηρημένο ανθρωπισμό» του απρόσωπου καθήκοντος περάσαμε στον εφαρμοσμένο ανθρωπισμό. Προτάσσεται μια νέας μορφής ανθρωπινότητα, καθόσον προκλήθηκε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στο καθήκον και το συμφέρον. Η ηθική του καθήκοντος, όμως, συνεχίζει να παίζει σπουδαιότατο διορθωτικό και σταθεροποιητικό ρόλο.
Μια «αριστοκρατική» ηθική ανεφάρμοστη πρέπει να αντικατασταθεί από μια ηθική ευθύνης. Απαιτείται μια πλήρης ανασυγκρότηση της ηθικής συνείδησης.
Ο ηθικισμός [ηθικότητα της αγνότητας, με έμφυτη πρόθεση να δρούμε μόνον από σεβασμό και φόβο στο καθήκον] εκτιμάται, σήμερα, ως νεκρός. Στη θέση του παρεμβαίνει η επωδή της «ευτυχίας». Μια ηθική χωρίς «ακρωτηριασμούς» του εαυτού μέσα σε πνεύμα «θυσίας».
Μια αίσθηση της ευθύνης αναζητείται , στα πλαίσια της αμοιβαίας αναγνώρισης των ατομικών δικαιωμάτων. Ήτοι ηθική της συνειδητής ευθύνης, ως πεδίο ανάδυσης του καθήκοντος.
Το καθήκον είναι η υποχρέωση για εκτέλεση του δέοντος. Ενίοτε είναι κάτι το ελάχιστο, αλλά μέγιστης σημασίας, σε ό,τι αφορά την ύπαρξη αρμονίας στις κοινωνικές σχέσεις μας.
Η παράβαση του καθήκοντος προκαλεί κοινωνική βαρβαρότητα. Η κοινωνία μας έχασε τη μορφή αρμονικής σύνθεσης και μετατράπηκε σε μια ανεξέλεγκτη χαοτική μαζική σύνδεση τυχαίων- περιστασιακών σχέσεων. Η Κοινωνία, ως οντότητα, έχει ανάγκη από σταθερά σημεία συνοχής και αυτά είναι εκείνα των καθηκόντων κοινού χαραχτήρα.
Απόλυτα πρότυπα δεν υπάρχουν , αλλά πάντοτε παραμένουν ως ασφαλέστερα παραδείγματα, όσα μας διδάσκουν οι εμπειρίες, όπως καταγράφονται στο καταπίστευμα του Ανθρώπου. Το πολύτιμο δώρο που αναδύεται από όλες τις πηγές του εαυτού μας: Φιλοσοφία, επιστήμη, Θρησκεία, μυθολογία και παράδοση. Αφού βέβαια περάσουν από την κρησάρα του υγιούς ανθρώπινου πνεύματος.
Η αυτονομία μας παρέχει μέγιστο βαθμό ανεξαρτησίας, εξασφαλίζει την ελευθερία στον συνάνθρωπό μας και επιβεβαιώνει το εγώ, ως πρόσωπο και απαράγραπτη αξία.
Η αυτονομία δεν επιβάλλεται με τη βία. Αναδύεται από τη συνείδηση τής ορθά καλλιεργημένης ανθρώπινης προσωπικότητας με αρμονική σύνθεση σκέψης, συναισθήματος και πράξεως.
Βασικές προϋποθέσεις: Κίνητρο για δράση και συναίσθημα ευαρέσκειας.
Το βασικό κίνητρο είναι η πίστη μας σε ένα υγιή κοινό βίο. Το συνυπάρχειν είναι το τρομερό ζητούμενο για την μαζική σημερινή κοινωνία. Ό,τι «κερδίζει» το άτομο με την ψευδαίσθηση της ασύδοτης ανεξαρτησίας του μηδενίζεται από τη φρικτή απομόνωσή του μέσα ένα κόσμο τρόμου και δυστυχίας. Οι πάντες του φταίνε. Μια πραγματική δυστυχία είναι το φρικτό τίμημα παρά τα όσα άλλα αγαθά κατακλύζουν την αγορά. Μια απελπισία απλώνεται γύρω μας, γιατί χάσαμε το διπλανό μας, τον οποίο δεν εμπιστευόμαστε πλέον. Έγινε και εκείνος ένα μοναχικός τύπος, όπως εμείς μέσα σε μια ασύνδετη και κατά φαντασία μόνον κοινωνία.
Τα συλλογικά αγαθά έχουν εξαφανισθεί. Σε ένα κλίμα ψευδεπίγραφης δημοκρατικής διεκδίκησης αναπτύχθηκε ένα συνονθύλευμα ατομικών πλεονεξιών για επίπλαστα και εφήμερα αγαθά. Ένα πέπλο καταισχύνης απέκρυψε κάθε αγαθή, ειλικρινή και υπεύθυνη πρόθεση. Όλοι στρέφονται έναντι όλων. Δεν υπάρχει, θαρρούμε, καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγήν από αυτό που ζούμε στη πολύπαθη Πατρίδα μας ύστερα από μια ψευδαίσθηση ατομικού ευδαιμονισμού. Η Πατρίδα μας έχασε την υπόστασή της. Την κατεδαφίσαμε εμείς μέσα στο παραλήρημα της «ευδαιμονίας μας».
Το αίσθημα ευαρέσκειας αναδύεται από την υγιή αυτονομία. Η αυτονομία είναι ηθική αρετή. Είναι προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών μας. Ως αρετή σημαίνει ανάβλυση δύναμης, που αναδύεται από την αρμονική σύνθεση επιμέρους αξιών με γνώμονα τη δημιουργία υγιούς Κοινωνίας, στην οποία θα θέλαμε εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε.
Κάθε αρετή προϋποθέτει κόπο, αλλά τελικά μάς ανταποδίδει ικανοποίηση και ηδονή, γιατί απομακρύνει το άγχος της ανασφάλειας, καθόσον αποκτούμε αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, σιγουριά στις δυνάμεις μας και αισιοδοξία.
Το «ορθό» και το «πρέπον» ήταν, είναι και θα είναι τεράστιας σημασίας ζητούμενα για τον άνθρωπο. Ο απόλυτος Λόγος είναι ασύλληπτος από τον ανθρώπινο νου, ο οποίος εκλαμβάνει, ως ορθό μια ατομική και ελλιπή «αλήθεια». Έτσι θεωρεί ως «ορθό» το άμεσο προσωπικό συμφέρον. Μόνον μια ευρύτερη ισότιμη συμμετοχή προσώπων μπορούν να προσεγγίσει εμμενείς καταστάσεις, που αναδεικνύουν πιο ρεαλιστικά το πρέπον.
Απαιτείται, προσέτι, η τεράστια δύναμη μετατόπισης του πνεύματος από την κατεύθυνση που οδηγούν οι επιθυμίες προς εκείνη που επιβάλλει το «δέον». Δύναμη που αναδύεται από σοφή κρίση, λεπταισθησία και αίσθηση του δικαίου- αγαθού.
Και όλα τούτα είναι θέματα αγωγής και μάλιστα δια βίου ανδραγωγίας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Το καθήκον θα πρέπει να το δούμε ως μια ανάδυση από την αρμονική σύνθεση των αξιών της ατομικότητας, διαφορετικότητας στα πλαίσια ανθρωπινότητας που δημιουργεί το πρόσωπο, ως φορέα υποκειμενικότητας
Τα καθήκοντα είναι κρυσταλλώσεις «ιερότητας» και αναδύονται από την αρμονική σύνθεση λόγου, συναισθημάτων και αγαθής προαίρεσης για πράξη. Θεμελιώνονται στην συνείδησή μας και μετουσιώνονται σε πεποιθήσεις. Η συνείδησή μας είναι η πηγή και το λίκνο των καθηκόντων μας.
Είναι προσωπικά μας προτάγματα, αλλά όταν τα καθορίσουμε καθίστανται προσταγές. Τα εκτελούμε όχι από το φόβο της ποινής, αλλά από φιλοτιμία.
Με την τέλεσή τους εισπράττουμε όχι απλά μια ικανοποίηση και χαρά, αλλά ένα είδος πλήρωσης- λύτρωσης, όμοια με εκείνη, την οποία στην αξία του θρησκεύεσθαι συναντά η ψυχή του ανθρώπου. Τότε αναδύονται οι αξίες της εμπιστοσύνης, της ελπίδας και ανυστερόβουλης αγάπης.
Η αίσθηση της προσωπικής ευθύνης προσδιορισμού και εκτέλεσης των καθηκόντων είναι θέμα της δια βίου ολιστικής παιδείας με βάση την αυτοθεμελίωση και με φάρο το ιστορικό καταπίστευμα που μας κληροδότησε η ανθρώπινη εμπειρία, που στηρίχθηκε στις πλούσιες πηγές ηθικής , που ανακάλυψε ή εμπνεύστηκε το ανθρώπινο πνεύμα.
Μερικά απλά παραδείγματα ίσως μας υποδείξουν ένα τεράστιο εύρος καθηκόντων:
Η υπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας, εφόσον θέλουμε να ζούμε δημοκρατικά.
Ο σεβασμός του προσώπου του άλλου, εφόσον θέλουμε να ζούμε σε μια υγιή Κοινωνία.
Ο σεβασμός του περιβάλλοντος, αφού μέσα σε αυτό και από αυτό ζούμε
Η φροντίδα της ακεραιότητας της Πατρίδας, αφού χωρίς αυτή δεν έχει νόημα η ζωή.
Και πολλά πιο απλά καθημερινά καθήκοντα προς τον συνάνθρωπό μας που δημιουργούν υγιές κλίμα ανθρώπινης συμβίωσης, χωρίς το οποίο η ζωή είναι αφόρητη..
ΕΠΙΛΟΓΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Στην εποχή μας βασική πηγή ηθικής μας, ως πρόσωπα είναι η αυτονομία, ήτοι εμείς οι ίδιοι καθορίζουμε τις ελάχιστες δεσμεύσεις, ως καθήκοντά μας, για την εξασφάλιση του ύπατου σκοπού, του «ευ ζην», της γενιάς μας και των παιδιών μας.
Το εύκρατο κοινωνικό περιβάλλον αρθρώνεται με βάση τα καθήκοντα με κοινό περιεχόμενο.
Η εκτέλεση των καθηκόντων δεν πρέπει να γίνεται, μόνον, κάτω από την απειλή ποινής, αλλά από δική μας φιλοτιμία, αξιοπρέπεια και καλή πίστη. Τότε νιώθουμε όχι μια απλή ικανοποίηση αλλά μια πληρότητα και λύτρωση, την οποία η εκτέλεση του τάματος στον Άγιο μας προσφέρει.
Δυστυχώς η κουλτούρα της εποχής μας δημιουργεί ένα τελείως αρνητικό κλίμα της αίσθησης του καθήκοντος πλημμυρίζοντας τον νου μας με χείριστα μιμίδια πρότυπων προς αποφυγήν.
Και όμως υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ακόμη!! Ας αναλογισθούμε:
-  Την πλήρωση, που νιώθει ο γονιός που θυσιάζει κάτι από τη δική του άνεση για το παιδί του.
Την υπερηφάνεια και ευτυχία, που νιώθει ο δάσκαλος για την πρόοδο τού μαθητή του.
Την αγαλλίαση που νιώθουμε, όταν βοηθήσαμε κάποιον που έχει ανάγκη και αγαπάμε κοκ.
Η κορυφαία προσωπική μας ολβιότητα αναδύεται από την εκτέλεση του καθήκοντος, που εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε και πιστέψαμε, ως ιερό. Γιατί, απλά, σεβασθήκαμε τον εαυτό μας αναλαμβάνοντας συνειδητά την ευθύνη μας, ως ανθρώπινα πρόσωπα.
Από τη δική μας υπευθυνότητα, ως ύπατη αξία της αυτονομίας, σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα[ειλικρίνεια] και την καλή μας πίστη[διάθεση] αναδύεται η συν-υπευθυνότητα του συνανθρώπου μας, η οποία δημιουργεί αρραγείς ανθρώπινες σχέσεις, που μετουσιώνουν την απλή συνύπαρξη σε μια υγιή Δημοκρατική Κοινωνία.


~
*** Δημογραφικό και μετανάστευση: το εκρηκτικό μείγμα που απειλεί το μέλλον της Ευρώπης και την επιβίωση της Ελλάδος
metanastes
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
-  Η Δημογραφία αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις δείκτες προβλέψεως των παγκοσμίων μελλοντικών εξελίξεων αλλά και μετρήσεως της εθνικής ισχύος κρατών, αφού οι ακραίες δυσμενείς μεταβολές της, οδηγούν τόσο την ανθρωπότητα όσο και επί μέρους έθνη σε μη αντιστρέψιμα ιστορικά ραντεβού, καθ όσον οι επιπτώσεις των μεταβολών αυτών είναι δυνατόν να λάβουν είτε πλανητικές διαστάσεις, είτε σε κρατικό επίπεδο να συμπαρασύρουν ευθέως και άλλους βασικούς δείκτες μετρήσεως εθνικής ισχύος, όπως η οικονομία, οι ένοπλες δυνάμεις, η κοινωνική συνοχή κ.λ.π..
-  Εντός του 20ου αιώνος ο παγκόσμιος πληθυσμός ανήλθε από 1.6 σε 6.1 δις κατοίκους γεγονός πρωτόγνωρο για τα ιστορικά δεδομένα. Σήμερα, στις ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτου, η γεννητικότητα χαρακτηρίζεται από σταθερά καθοδική πορεία, στην πλειοψηφία κάτω από τον κρίσιμο δείκτη γεννητικότητος, (που είναι 2.1 απόγονοι ανά γυναίκα, για την διατήρηση του πληθυσμού) με παράλληλη μείωση της θνησιμότητος και αύξηση του προσδοκίμου ορίου ζωής. Κατά τον 20ο αιώνα παρατηρήθηκε εντυπωσιακή αύξηση της μεταναστεύσεως από υπανάπτυκτες σε ανεπτυγμένες περιοχές. Κατά την περίοδο 1990 - 2000, οι ανεπτυγμένες περιοχές εδέχοντο ετησίως 2.6 εκατ. διεθνείς μετανάστες στους οποίους αποδίδονται σήμερα τα 2/3 της αυξήσεως του πληθυσμού στις περιοχές αυτές. Ο παγκόσμιος πληθυσμός από 6.7 δις το 2007, αναμένεται να φθάσει τα 9.2 δις κατοίκους το 2050 (δηλαδή αύξηση κατά μία Κίνα και Ινδία μαζί ή ίση με τον παγκόσμιο πληθυσμό του 1950). Η αύξηση αυτή θα λάβει χώρα σχεδόν αποκλειστικά στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και μάλιστα κυρίως σε αστικές περιοχές.
-  Βάσει εγκύρων πηγών το ευρωπαϊκό δημογραφικό μέλλον προβλέπεται ζοφερό ακόμη και αν δεν υπάρξει μείζων πολεμική αναμέτρηση ή οικολογική ή επιδημιολογική καταστροφή. Η ανάγκη συμπληρώσεως του ελλείποντος εργατικού δυναμικού οδηγεί την Ευρώπη στην ανοχή ή και επιδίωξη υποδοχής μεγάλων μεταναστευτικών μαζών των οποίων η εισροή ήδη λαμβάνει ανεξέλεγκτες και ασύμμετρες διαστάσεις, λόγω της δημογραφικής εκρήξεως σε υπό ανάπτυξη χώρες, της διαφοράς βιοτικού επιπέδου και του καθεστώτος βίας και συγκρούσεων που επικρατεί σε άλλες περιοχές της Γης, όπως στην Αφρική, την Μ. Ανατολή, την Κεντρική Ασία κ.λ.π..
-  Η Ελλάς όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση στο ευρύτερο δημογραφικό ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά αντιθέτως η ανησυχία για το μέλλον της λαμβάνει υπαρξιακό χαρακτήρα, αφού η μεταναστευτική καταιγίδα σε συνδυασμό με τον συνολικό πληθυσμό της, την υπογεννητικότητά της, τις εθνικές απειλές που την περιστοιχίζουν και την πεπερασμένη αφομοιωτική της ικανότητα ειδικά για τους Μουσουλμάνους, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών, συνθέτουν ασταθές εκρηκτικό μίγμα του οποίου οι επιπτώσεις άπτονται των συμφερόντων επιβιώσεως του έθνους.
-  Έναντι της εθνικής επιταγής λήψεως αμέσων, ριζικών και συστηματικών μέτρων, προς αντιμετώπιση του υπαρξιακού επιπέδου θέματος αυτού, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες δεικνύονται ανήμπορες, λιγόψυχες, κατώτερες των περιστάσεων, διαπνεόμενες από συγκεχυμένες κοσμοπολιτικές ιδεολογίες και εγκλωβισμένες σε μικροκομματικούς υπολογισμούς πολιτικού κόστους. Δυστυχώς οι ηγεσίες αυτές δεν δύνανται ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο ελληνικός λαός τις εκλέγει για να προασπίσουν αποκλειστικά τα συμφέροντα του έθνους (και όχι σε συμψηφισμό με τα συμφέροντα γειτόνων, συμμάχων, διεθνών κέντρων λήψεως αποφάσεων ή των αναξιοπαθούντων της ανθρωπότητος) και ότι αυτό αποτελεί την μία και μοναδική αποστολή τους.
~ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
-  Το δημογραφικό πρόβλημα αφορά το σύνολο σχεδόν των ανεπτυγμένων περιοχών του πλανήτου και προκύπτει κυρίως από μείωση της γεννητικότητος και αύξηση του προσδοκίμου ορίου ζωής με συνέπεια στις περισσότερες των περιοχών αυτών να αυξάνεται σταθερά η μέση ηλικία, καθώς και το ποσοστό ηλικίας άνω των 65 επί του συνολικού πληθυσμού. Εν τούτοις οι Η.Π.Α. αναμένεται ότι θα διατηρήσουν την αύξηση του πληθυσμού τους καθ όλο τον 21ο αιώνα, ενώ η Κίνα θα αυξάνει τον πληθυσμό της με επιβραδυνόμενο ρυθμό και από το έτος 2025 θα μεταβεί σε φάση μειώσεως του πληθυσμού της. Οι γειτονικές περιοχές της Ευρώπης, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή θα συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά και να διατηρούν χαμηλό δείκτη μέσης ηλικίας που σήμερα είναι 20 έναντι 40.5 της Ευρώπης (στις περιοχές αυτές αναμένεται ότι τα 195 εκ. ενεργών οικονομικά κατοίκων, του 2000, μεταξύ των ηλικιών 15 -64, θα φθάσουν τα 289 εκ. το 2025 και τα 365 εκ. το 2050). Μείωση αναμένεται στον πληθυσμό της Ρωσίας καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών της Κ.Α.Κ., αφού από συνολικό πληθυσμό 219 εκ. το 2005, αναμένεται ότι θα φθάσει στα 196 εκ. το 2025 και τα 164 εκ. το 2050. Ο Τουρκικός πληθυσμός πρόκειται να αυξηθεί από 73 εκ. το 2005, στα 90 εκ. το 2025 και στα 101 εκ. το 2050. Στά επόμενα 30 έτη η αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων στα βιομηχανικά κράτη, θα είναι 1.5/1 έναντι του 3/1 που είναι σήμερα.
-  Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της δημογραφικού τους προβλήματος, λόγω της μεταναστεύσεως, της υψηλής γεννητικότητος του παρελθόντος και της πτώσεως των δεικτών θνησιμότητος. Παρά την σχετική αύξηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού (της Ευρώπης των 27), το ποσοστό αυτού επί του παγκοσμίου πληθυσμού έχει μειωθεί από το 13.5% το 1960 στο 7.5% το 2008. Κατά τις αρχές του 2009 ο συνολικός πληθυσμός της Ευρώπης (Ε.Ε. 27) ανήρχετο σχεδόν σε 500 εκ. κατοίκους με πολυπληθέστερες χώρες την Γερμανία (82.0), την Γαλλία (64.4), το Ηνωμένο Βασίλειο (61.6), την Ιταλία (60.0), την Ισπανία (45.8) και την Πολωνία (38.1). Ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός, εντός του 2005, αυξήθηκε κατά 2.1 εκ. κατοίκους με την επισήμανση όμως ότι εξ αυτών οι 300.000 ήταν γηγενείς και 1.8 εκ. προήρχετο από την διεθνή μετανάστευση (85%). Ο Ευρωπαϊκός δείκτης γεννητικότητος μειώνεται σταθερά από το 1960 και αφού κατήλθε υπό το επίπεδο αναπληρώσεως πληθυσμού (2.1) στα μέσα του 1970, φθάνει σήμερα το 1.4 περίπου (ο μικρότερος παγκοσμίως), ενώ παράλληλα η Ε.Ε. των 27, έχει το μεγαλύτερο παγκοσμίως προσδόκιμο όριο ζωής. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ήδη δραστική μείωση του ποσοστού ηλικιών καταλλήλων προς εργασία (εργατικό δυναμικό) με τάσεις επιδεινώσεως. Από το 2030 όλες ηλικιακές ομάδες ενηλίκων ευρωπαίων γηγενών κάτω των 65 θα συρρικνώνονται, ενώ αντιθέτως τα 80 εκ. άνω των 65 ετών θα γίνουν 107 εκ. το 2025 και 133 εκ. το 2050. Κατά το 2005 η ευρωπαϊκή αναλογία κατοίκων ηλικίας άνω των 65, ως προς τους ενεργούς οικονομικά κατοίκους (ηλικίες από 15 - 65), ήταν ¼, ενώ το 2050 η αναλογία αυτή θα έχει διαμορφωθεί σε ½.
-  Ο επικρατέστερος παράγων που καθορίζει το μέγεθος, τον ρυθμό μεταβολής και την σύνθεση του πληθυσμού των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών, είναι η διεθνής μετανάστευση και όχι η φυσική αύξηση (γεννήσεις έναντι θανάτων του γηγενούς πληθυσμού). Από τα 44 περίπου εκ. διεθνών μεταναστών στην Ευρώπη, περισσότερα από 30 εκ. προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε. των 27. Ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών αυξάνει τον ευρωπαϊκό πληθυσμό τόσο με την φυσική του παρουσία όσο και με την αυξημένη του γεννητικότητα (μικρές ηλικίες, πολιτιστική και θρησκευτική κουλτούρα κ.λ.π.). Η αύξηση των μεταναστών από χώρες εκτός της Ηπείρου και των απογόνων αυτών, δημιουργούν στην Ευρώπη πολυπολιτισμικές κοινωνίες από πλευράς φυλής (π.χ. Ασιάτες, Αφρικανοί, Άραβες κ.λ.π.), θρησκείας (κυρίως το Ισλάμ) και πολιτισμού. Επί παραδείγματι στην Αγγλία, το 2005, οι μη λευκές εθνικές ομάδες υπερέβαιναν το 10% του πληθυσμού.
-  Η μεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική φαίνεται να είναι υποτυπώδης, αποσπασματική και σε κάθε περίπτωση να μην λαμβάνει υπ όψιν το γεγονός ότι η μετανάστευση στο μέλλον αναμένεται να διογκωθεί, δεδομένων των πληθυσμιακών αυξητικών τάσεων σε υπανάπτυκτες χώρες, της σταδιακής ελλείψεως βασικών διατροφικών πόρων και της οικολογικής επιβαρύνσεως πολλών περιοχών του πλανήτου η οποία θα επιδεινώσει την έλλειψη βασικών αγαθών και θα αυξήσει τις συγκρούσεις στις περιοχές αυτές. Η ευρωπαϊκή προσπάθεια διατηρήσεως της αναλογίας ενεργού πληθυσμού και συνταξιούχων ανακόπτει την αποτελεσματική λήψη μέτρων κατά της αθρόας και μη ελεγχόμενης μεταναστεύσεως. Εκείνο όμως που αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο στην εκθετική διόγκωση των μεταναστών εντός της Ε.Ε. και την ενσωμάτωσή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι η επικρατούσα φιλελεύθερη αντίληψη των πραγμάτων, στην οποία πρυτανεύουν οι δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην πολιτιστική
διαφοροποίηση και η ανεξιθρησκεία. Οι αντίθετες φωνές είναι ασθενείς διότι στιγματίζονται άμεσα χαρακτηριζόμενες ως «ξενοφοβικές», «ρατσιστικές», «ακροδεξιές», «φασιστικές» κ.λ.π..
-  Έχει διαπιστωθεί στατιστικά ότι οι θρησκευόμενες οικογένειες (και κυρίως οι θρησκευόμενες γυναίκες) έχουν την τάση να γεννούν περισσότερα τέκνα. Δεδομένου ότι η θρησκευτική επίδραση στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς είναι πλέον μικρή ενώ στους μουσουλμάνους κυρίως μετανάστες ισχυρή, δίχως εμφανείς τάσεις αμβλύνσεως αυτής, εύκολα συμπεραίνεται ότι η μεγάλη διαφορά γεννητικότητος, μεταξύ των δύο αυτών πληθυσμιακών ομάδων θα διατηρηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εξ άλλου έχει παρατηρηθεί ότι μεταναστευτικές μειονότητες οι οποίες είτε θεωρούν ότι απειλούνται πολιτιστικά, είτε διαπνέονται από δογματικές αντιλήψεις, αντιδρούν με μεγιστοποίηση του δημογραφικού δυναμικού τους για λόγους επιβιώσεως.
-  Η δομή των ηλικιών στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί δραματικά λόγω της πτώσεως του ρυθμού γεννήσεων και της αυξήσεως του προσδοκίμου ορίου ζωής. Η μέση ηλικία του πληθυσμού στην Ε.Ε. των 27, αναμένεται να ανέλθει από τα 40.4 έτη το 2008, στα 48 έτη το 2060. Το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 ετών έχει αυξηθεί από 14% το 1990 στο 17% το 2007. Καθώς το φαινόμενο αυτό επιδεινώνεται δημιουργούνται πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις κοινωνικών παροχών (π.χ. υγεία, συντάξεις, υποδομές κ.λ.π.) στον ενεργό πληθυσμό που διαρκώς μειώνεται. Η διατήρηση σταθερού ενεργού πληθυσμού στην Ευρώπη απαιτεί την είσοδο εκατομμυρίων μεταναστών ετησίως και δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι και οι μετανάστες κάποτε γεράζουν και εισέρχονται με την σειρά τους στις προς κοινωνική υποστήριξη κατηγορίες του πληθυσμού.
-  Η χρονική πρόβλεψη της μελλοντικής συνθέσεως του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ως ποσοστό γηγενών πολιτών και πολιτών ξένης προελεύσεως είναι δυσχερής και συγκεχυμένη, δεδομένου ότι συνήθως λογίζονται ως πολίτες ξένης προελεύσεως, μέχρι και η δεύτερη γενεά ξένων βάσει της υποθέσεως ότι η τρίτη γενεά ενσωματώνεται στην τοπική κοινωνία. Τυχόν κατάρρευση της υποθέσεως περί ενσωματώσεως των επερχομένων μίας ή δύο γενεών ξένων στην Ευρώπη (πράγμα πιθανόν με τα μέχρι στιγμής δείγματα), εκτοξεύει για το μέλλον εκθετικώς αντί γραμμικώς το ποσοστό αυτών στην ευρωπαϊκή Ήπειρο, δίχως καν να ληφθεί υπόψιν και η παράμετρος των πολιτών μικτής προελεύσεως (γάμοι γηγενών με μετανάστες). Συνολικά θεωρείται βέβαιον ότι αναμένεται δραστική αύξηση της συνολικού πληθυσμιακού ποσοστού ξένης προελεύσεως στην Ευρώπη κατά τα επερχόμενα έτη.
-  Αρκετοί Ευρωπαίοι διαπράττουν το σφάλμα να κρίνουν τον ισλαμισμό σύμφωνα με το δικό τους σύστημα αξιών και να τον κατατάσσουν απλώς στις υφιστάμενες θρησκείες, υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για ιδεολογία με αλληλένδετες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Το Ισλάμ ως πολιτική ιδεολογία προωθείται διαρκώς στους Διεθνείς Οργανισμούς και το διεθνές εμπόριο, κερδίζει οπαδούς στον Αραβικό κόσμο, σε κράτη της Ασίας καθώς και σε μετανάστες του Δυτικού κόσμου. Στις χώρες που επικρατεί, οι πολιτικές ελευθερίες, η ισότης έναντι του νόμου (για τις θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες), η ελευθερία σκέψεως και εκφράσεως, καθώς και η θρησκευτική ελευθερία σταματούν. Οι παραβάτες υφίστανται εκφοβισμό ο οποίος απειλεί ανά πάσα στιγμή ακόμη και την ζωή τους, όπου και αν ευρίσκονται.
-  Σήμερα και μετά από την πικρή εμπειρία πολλαπλών πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων εντός της Ε.Ε. και μετά από επισταμένες έρευνες, η Ευρώπη γνωρίζει ότι το ακραίο Ισλάμ διατηρεί στενή επαφή με Ευρωπαίους μουσουλμάνους, τους οποίους στρατολογεί, οργανώνει, χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει. Επιπλέον το ακραίο Ισλάμ ελέγχει την συμπεριφορά των μετριοπαθών Ευρωπαίων Μουσουλμάνων και τους ασκεί πιέσεις, ενώ οι γηγενείς Ευρωπαίοι πολίτες διστάζουν πλέον να συμπεριφερθούν σύμφωνα με τα δημοκρατικά τους κεκτημένα δικαιώματα, φοβούμενοι την ισλαμική αντεκδίκηση (π.χ. σκίτσα Μωάμεθ). Την ίδια στιγμή ισλαμικά κράτη εκμεταλλευόμενα εθνικοθρησκευτικές τους μειονότητες εντός της Ε.Ε., επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά και εμπορικά οφέλη (π.χ. ένταξη Τουρκίας στην Ε.Ε.) ή απειλούν ευθέως τους Ευρωπαίους (π.χ. Ιράν, Λιβύη). Οι αλματωδώς αυξανόμενοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Ευρώπης, εκμεταλλευόμενοι τα αγαθά της Δυτικής Δημοκρατίας, διεκδικούν δυναμικά και επιτυχώς την πολιτιστική και θρησκευτική τους διαφοροποίηση (ενδυμασία, μόρφωση, κοινωνική συμπεριφορά, τζαμιά κ.λ.π.). Την ίδια στιγμή παραμένει ανενεργή η βασική διεθνής πρακτική της αμοιβαιότητος, αφού αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο το γεγονός ότι στα Ισλαμικά κράτη (ή κράτη με ισλαμική πλειοψηφία), οι χριστιανικοί πληθυσμοί και οι εκκλησίες διώκονται έως εξαλείψεως, ενώ οι Δυτικοί επισκέπτες υποχρεούνται σε αυστηρότατη τήρηση των τοπικών πολιτιστικών εθίμων (π.χ. αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, ενδυμασία κυρίως των γυναικών, συμπεριφορά όπως το δημόσιο φιλί κ.λ.π.), με τους παραβάτες να υφίστανται σκληρές κυρώσεις.
~ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-  Ο πληθυσμός της Ελλάδος σήμερα ανέρχεται στα 11 εκ. περίπου κατοίκους. Ο δείκτης γεννητικότητος είναι 1.3 τέκνα ανά Ελληνίδα γυναίκα (σημαίνει υποδιπλασιασμό του πληθυσμού σε 45 έτη, γεγονός που καθιστά την ανάκαμψη λίαν δυσχερή), ο ρυθμός γεννήσεων είναι 9.45 γέννες ανά 1000 κατοίκους, ενώ ο ρυθμός θανάτων ανέρχεται σε 10.51 ανά 1000 κατοίκους. Το προσδόκιμο όριο ζωής έχει φθάσει στα 79.66 έτη (77.1 για τους άνδρες και 82.37 για τις γυναίκες), ενώ το φάσμα ηλικιών από 0-14 είναι 14.3%, από 15-64 είναι 66.6% και άνω των 65 ετών, φθάνει το 19.1% (τα ποσοστά αυτά το 1971 ήταν αντίστοιχα 25.4%, 63.7% και 10.9%). Εκτιμάται ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ. και από αυτούς το 25% θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2050 η αναλογία των παιδιών από 0-14 ετών θα είναι 13%, η αντίστοιχη των ηλικιών άνω των 65 ετών θα φθάνει το 32.1%, ενώ το ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών θα έχει κατέλθει στο 54,9%. Στην χώρα μας έχουμε ετησίως περί τις 100.000 γεννήσεις και περισσότερες από 200.000 αμβλώσεις. Στην έκθεση «Οικονομική και Δημογραφική Βιωσιμότητα του Κοινωνικοασφαλιστικού Συστήματος» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), περιγράφεται το εφιαλτικό σενάριο καταρρεύσεως του ασφαλιστικού συστήματος (η υγιής σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους είναι 4:1), παρά την είσοδο μεταναστών στην χώρα και την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Ελλήνων στο εργατικό δυναμικό της χώρας.
-  Λόγω των μειονεκτημάτων του συγχρόνου τρόπου ζωής (αμβλώσεις, αλκοόλ, άγχος, ναρκωτικά κ.λ.π.), υφίσταται μειωμένη δυνατότητα συλλήψεως (πάνω από 250.000 ζευγάρια δεν δύνανται να τεκνοποιήσουν ακόμη και με τεχνητή γονιμοποίηση). Η μείωση των γάμων, η αύξηση των διαζυγίων και η τεκνοποίηση σε μεγάλες ηλικίες ανακόπτουν δραστικά το ρυθμό των γεννήσεων. Αν και οι γυναίκες υπερτερούν (51.11% του πληθυσμού), αρνούνται να παντρευτούν άνδρες σε ορεινές περιοχές (π.χ. αγροτοκτηνοτρόφους), λόγω της αλλαγής των κοινωνικών προτύπων. Επιπλέον η ιδιωτική εργοδοσία πιέζει τις γυναίκες να μην παντρευτούν και αποκτήσουν τέκνα, για προφανείς λόγους.
-  Κυριώτερες αιτίες τις υπογεννητικότητος του ελληνικού πληθυσμού είναι η εγκατάλειψη παραδοσιακών ελληνικών προτύπων ζωής και υιοθέτηση νέων κοινωνικών προτύπων, η υποχώρηση των αξιών του γάμου, της οικογένειας και των τέκνων, η επαγγελματική ενασχόληση αμφοτέρων των γονέων, ο κοινωνικός ευδαιμονισμός, η τάση για οικονομική υπερεξασφάλιση, η χαλάρωση των ηθών, η στειρότης, η σωματική και ψυχική κόπωση, η υπερπροστασία των τέκνων, οι αμβλώσεις, η γήρανση του πληθυσμού, η μετανάστευση στο εξωτερικό, η αστυφιλία, η ανεργία, τα τροχαία ατυχήματα, τα ναρκωτικά καθώς και η εθνική και παγκόσμια ανασφάλεια. Ενδεικτικός της μειώσεως του πληθυσμού μας είναι ο δείκτης γεννήσεων ανά 1000 κατοίκους, ο οποίος το 1935 ήταν 28.16 γεννήσεις, ενώ το 2005 ήταν 09.69. Η εικονική αριθμητική διατήρηση του πληθυσμού οφείλεται κυρίως στους μετανάστες και δεν αλλοιώνει την τραγική διαπίστωση ότι η δραστική μείωση του γηγενούς πληθυσμού, θέτει την χώρα σε υπαρξιακό αδιέξοδο (μη αναπλήρωση και διαιώνιση
της φυλής μας, πλήρωση πληθυσμιακών κενών από μουσουλμάνους μετανάστες, μη αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις κ.λ.π.), εάν συνυπολογισθούν, η γεωγραφική της θέση, η επιβουλές γειτονικών κρατών και η έλλειψη συγγενικών λαών.
-  Από τους προαναφερθέντες παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στην υπογεννητικότητα ο σημαντικότερος είναι το σύγχρονο αξιακό σύστημα και το πολιτιστικό μοντέλο του οποίου κυριότερα χαρακτηριστικά αποτελούν ο μαζικός καταναλωτισμός, η υποχώρηση του παραδοσιακού θεσμού της οικογένειας και η αποθέωση της αντιλήψεως περί ατομικής ελευθερίας. Το σύνηθες οικονομικό επιχείρημα δεν δύναται να ερμηνεύσει το φαινόμενο των περιορισμένων γεννήσεων σε εύπορες οικογένειες σε σχέση με αντίστοιχες οικογένειες μικροτέρας οικονομικής επιφάνειας. Η ελληνίδα μητέρα σήμερα θεωρεί ότι τα πολλά τέκνα αναστέλλουν την επαγγελματική της ανέλιξη και συνεπώς τις προσωπικές φιλοδοξίες της και την «κοινωνική της καταξίωση», αυξάνουν το κόστος πέραν των οικογενειακών δυνατοτήτων (συνυπολογίζονται οι βιοτικές, μορφωτικές και περιουσιακές ανάγκες των τέκνων αλλά και η αντίληψη περί οικογενειακής οικονομικής επάρκειας στην οποία περιλαμβάνεται η κατοικία, ο σύγχρονος εξοπλισμός του, το εξοχικό, το αυτοκίνητο κ.λ.π.)
, στερούν την «ατομική ελευθερία» και «ποιότητα ζωής» της μητέρας (ελεύθερος χρόνος, σπουδές, διακοπές, αλλοιώσεις στην σωματική εμφάνιση) και δημιουργούν πλήθος καθημερινών προβλημάτων (π.χ. δυσχέρεια ανευρέσεως κατοικίας προς ενοικίαση, φύλαξη και ασφάλεια τέκνων, πολύωρη καθημερινή ενασχόληση για την διατροφή, την αγωγή και την ψυχαγωγία τους κ.λ.π.). Τις αντιλήψεις αυτές των υποψηφίων μητέρων ενισχύει η καταναλωτική κοινωνία μας η οποία δημιουργεί πλήθος κατ επίφαση «αναγκών» και τα ΜΜΕ τα οποία προβάλλουν και επιβραβεύουν την «χειραφετημένη» γυναίκα η οποία έχει οριστικά απαλλαγεί από «μικροαστικές αντιλήψεις» και θέτει το «ατομικό δικαίωμα», όπως εγωκεντρικά αυτό ερμηνεύεται στις μέρες μας, σε απόλυτη προτεραιότητα. Τις αντιλήψεις αυτές της ελληνίδας μητέρας περί τεκνοποιήσεως ενισχύει και η πολιτική εξουσία με την έλλειψη εθνικού σχεδιασμού επί του θέματος αυτού, την ανακολουθία και αναξιοπιστία της (ψηφίζονται νόμοι και λαμβάνονται αποσπασματικά μέτρα τα οποία
συχνά καταργούνται ή τροποποιούνται κατά το δοκούν με την εναλλαγή προσώπων ή κομμάτων στις εκάστοτε κυβερνήσεις).
-  Από τα 11εκ. κατοίκους, οι γηγενείς Έλληνες ανέρχονται στα 10.452.500 εκ. και οι υπόλοιποι είναι μετανάστες από Αλβανία (481.660), Βουλγαρία (43.980), Ρουμανία (25.375), Ουκρανία (19.785) Πακιστάν (15.800), Ρωσία (13.600), Γεωργία (13.255), Ινδία (10.045) και διάφορες άλλες εθνότητες (72.413). Στις εκτιμήσεις αυτές θα πρέπει να προστεθεί άγνωστος τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών οι οποίοι εισέρχονται αθρόως, κατά τα τελευταία έτη, κυρίως από τον Έβρο, το Αιγαίο και την Αλβανία. Οι κύριες εθνικότητες των λαθρομεταναστών συμπεριλαμβάνουν Αλβανούς, Πακιστανούς, Κούρδους, Αφγανούς, Ιρακινούς και υποσαχάριους Αφρικανούς (π.χ. Σομαλούς, Νιγηριανούς κ.λ.π.). Η χώρα μας είχε 813.353 μαθητές Δημοτικού το 1990, ενώ το 2000 έφθαναν τις 643.457 (170.000 λιγότεροι εντός δεκαετίας). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2031 οι αλλοδαποί μαθητές θα είναι της τάξεως των 600.000, ενώ οι αντίστοιχοι Έλληνες θα φθάνουν τις 300.000 περίπου.
-  Η εγκατάλειψη της περιφέρειας (έλλειψη κινήτρων, επενδύσεων, υποδομών κ.λ.π.), προεκάλεσε την πληθυσμιακή αποδυνάμωσή της ακόμη και σε περιοχές εθνικά ευαίσθητες όπως οι νήσοι του Αιγαίου και η Θράκη. Κατά συνέπεια η προ εικοσαετίας πολιτική φιλοδοξία εγκαταστάσεως στην ελληνική επαρχία των επαναπατρισθέντων ομογενών (Ποντίων, Βορειοηπειρωτών), δεν ήταν τίποτε άλλο από φραστικές πομφόλυγες άνευ αντικρίσματος, αφού ελλείψει ευκαιριών, την εγκατέλειπαν ακόμη και οι γηγενείς. Τελικώς τόσο οι επαναπατρισθέντες, όσο και οι αλλοεθνείς μετανάστες συσσωρεύθηκαν κατά πλειοψηφία στα αστικά κέντρα της χώρας και κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής.
-  Πέραν των δυσχερειών αφομοιώσεως κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων ξένων μεταναστών, η χώρα μας διατρέχει επιπρόσθετους κινδύνους λόγω γειτνιάσεως με μουσουλμανικές χώρες ή χώρες με ισχυρές μουσουλμανικές μειονότητες, οι οποίες είτε απειλούν ευθέως την εθνική της κυριαρχία, είτε διατηρούν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον της. Η νομιμοποίηση των Μουσουλμάνων αυτών μεταναστών και κυρίως η απόκτηση από αυτούς της ελληνικής ιθαγένειας, σε συνδυασμό με τα προλεχθέντα για το δημογραφικό εθνικό πρόβλημα και την δική τους υπεργεννητικότητα, σύντομα θα καταστήσει τους Έλληνες μειονότητα στην χώρα τους και θα ενισχύσει δραματικά τις διεκδικήσεις των γειτονικών κρατών.
-  Εάν ο συνδυασμός του δημογραφικού προβλήματος με την μετανάστευση δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες για το ευρωπαϊκό μέλλον, στην Ελλάδα θα έπρεπε να δημιουργεί προ καιρού την εθνική επιθανάτιο αγωνία και τις ενστικτώδεις αντιδράσεις που γεννώνται αντανακλαστικά από το αίσθημα της συλλογικής αυτοσυντηρήσεως, σε κάθε υγιή κοινωνία. Αντ αυτού παρατηρείται ανεξήγητη πολιτική αδράνεια καθώς και κοινωνική μοιρολατρεία και παθητικότητα η οποία προσομοιάζει με ασθενή ο οποίος έχοντας απωλέσει κάθε ικμάδα ζωτικότητος, αυτοπεποιθήσεως και θελήσεως για ζωή, έχει αφεθεί στον επικείμενο αργό θάνατο.
-  Η μη αναγωγή του θέματος «δημογραφικό/μετανάστευση» σε ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ και η προκλητικά υποτονική και προσχηματική αντιμετώπισή του (σε συνδυασμό με την μεταπολιτευτική απώλεια του αισθητηρίου ομιλίας της ελληνικής γλώσσης και γνώσεως της Ιστορίας μας από τις νεώτερες γενεές, ελέω διαδοχικών κυβερνήσεων και των διαρκών «οραματικών μεταρρυθμίσεων» του υπουργείου παιδείας), από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, δυνατόν να αποδοθεί σε μία από τις ακόλουθες αιτίες:
- Πολιτική αφέλεια ισοδύναμη με την αντίστοιχη της Στρουθοκαμήλου.
- Μικρομματικός καιροσκοπισμός με βασικό γνώμονα το πολιτικό κόστος.
- Μη επικέντρωση της πολιτικής (εκουσίως ή ακουσίως) στην μοναδική αποστολή των πολιτικών εκπροσώπων του ελληνικού λαού που είναι η προάσπιση των ελληνικών Εθνικών Συμφερόντων και μόνο αυτών.
- Ανικανότητα του πολιτικού πολιτικού κόσμου η οποία επιτείνεται με την υιοθέτηση της θολής κοσμοπολιτικής, διεθνιστικής (και πάντως όχι εθνικής) ιδεολογικής συγχίσεως, από σημαντική μερίδα των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου (Δεν είναι τυχαίο το προκλητικό γεγονός ότι πολιτικοί ταγοί και επιφανή πολιτικά στελέχη, κυρίως των κομμάτων εξουσίας, είναι μέλη λεσχών διεθνούς συνθέσεως και αγνώστου διοικήσεως, οι οποίες συνεδριάζουν με μυστική ατζέντα και κεκλεισμένων των θυρών. Μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι τα συμφέροντα των λεσχών/οργανώσεων αυτών ταυτίζονται με τα αμιγώς εθνικά συμφέροντα).
- Συνδυασμός των ανωτέρω.
~ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
-  Προβάλλοντας την τρέχουσα δημογραφική κατάσταση, διαφαίνεται ότι το ευρωπαϊκό ποσοστό επί του παγκοσμίου πληθυσμού θα εξακολουθήσει να μειώνεται. Η φυσική αύξηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα είναι αρνητική από το 2015 (περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις), ενώ ο συνολικός ευρωπαϊκός πληθυσμός θα εξακολουθήσει να αυξάνεται (λόγω μεταναστεύσεως) έως το 2025, μετά το οποίο θα αρχίσει η επιταχυνομένη πτώση του. Σύμφωνα με προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών, ο ευρωπαϊκός πληθυσμός θα αυξηθεί από 472 εκ. το 2005, σε 478 εκ. το 2025, ενώ το 2050 θα ανέρχεται στα 462 εκ.. Η μείωση του πληθυσμού, περί το έτος 2050, θα είναι μεγαλύτερη στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη, καθώς και στην Γερμανία.
-  Η πολιτική της πολυπολιτισμικότητος την οποία μέχρι στιγμής εφαρμόζει η Ευρώπη, διευκολύνει την εντός των κρατών της δημιουργία εθνικών και πολιτισμικών θυλάκων μεταναστών, απροθύμων να ενσωματωθούν και να υιοθετήσουν τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί κοινωνική αντιπαλότητα και ανταγωνισμό μεταξύ ομάδων διαφορετικής πολιτισμικότητος εντός ενός κράτους και δυναμιτίζει την κοινωνική του συνοχή, κυρίως μάλιστα όταν οι διαφορές υποδαυλίζονται και ενισχύονται από κέντρα εκτός Ευρώπης. Είναι ήδη γνωστό ότι οι μουσουλμανικές κοινότητες εντός της Ευρώπης δέχονται ισχυρές επιδράσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ και διατηρείται διαρκής, πολυεπίπεδη και σύνθετη επικοινωνία με αριθμό Ισλαμικών χωρών ανά τον κόσμο.
-  Ένα βασικό θέμα που θα πρέπει να απασχολεί την Ε.Ε., είναι ο απαιτούμενος αριθμός μεταναστών για την αναπλήρωση του φθίνοντος ενεργού πληθυσμού. Εάν υποτεθεί μηδενική μελλοντική μετανάστευση, ο ενεργός ευρωπαϊκός πληθυσμός θα μειωθεί κατά 26 εκ. από το 2005 έως το 2025 και κατά 66 εκ. από το 2005 έως το 2050. Τυχόν αναπλήρωση του κενού με μετανάστες θα απαιτούσε 1.3 εκ. ενεργούς μετανάστες ετησίως από το 2005 έως το 2025 και 1.6 εκ. από το 2025 έως το 2050. Δεδομένου ότι στην καλλίτερη των περιπτώσεων μόνο το 70% των εισερχομένων μεταναστών ευρίσκονται σε ηλικία εργασίας, οι απαιτούμενοι μετανάστες θα έφθαναν τα 2.0 εκ. ετησίως για την περίοδο 2005-2025 και 2.3 εκ. ετησίως από 2025 - 2050. Συνεπώς από το 2005 έως το 2050 θα απαιτούντο συνολικά 95 εκ. μετανάστες στην Ε.Ε. και με δεδομένη την δημογραφική ευρωπαϊκή συρρίκνωση, ο αριθμός αυτός ευρίσκεται σαφώς εκτός των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων αφομοιώσεώς του. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα με ρυθμό γεννητικότητος κάτω του ορίου αναπληρώσεως (2.1), όπως συμβαίνει στις μέρες μας, υποδεχόμενη συστηματικά μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα αναπαράγονται με υψηλούς ρυθμούς, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι τελικώς θα διαμορφώσει ένα πληθυσμό ξένων οι οποίοι σύντομα θα αποτελέσουν πλειοψηφία και τελικά θα κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά.
-  Η ελληνική κοινή γνώμη η οποία αδυνατεί να παρακολουθήσει την διακύμανση των δημογραφικών δεικτών, δεν συνειδητοποιεί την δαμόκλειο σπάθη της δημογραφικής καταρρεύσεως και τόσο το κράτος όσο και τα ΜΜΕ εκουσίως ή ακουσίως συντηρούν την άγνοια αυτή, με συνέπεια η επί δεκαετίες μη πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος να μην επιφέρει κοινωνικές αντιδράσεις με ανάλογο πολιτικό κόστος. Το μεταναστευτικό ρεύμα στην χώρα μας έχει αμβλύνει τις επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος και ανέβαλε την οφειλομένη εθνική αντίδραση. Η κοινή γνώμη υπό την αποπροσανατολιστική καθοδήγηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, επικαλουμένων διεθνιστικές και ανθρωπιστικές απόψεις, δεν έχει αντιληφθεί ότι οι μετανάστες δημιουργούν μη αναστρέψιμο καθεστώς αλλοιώσεως της συνθέσεως του πληθυσμού, καθώς και της φυσιογνωμίας του.
-  Οι Έλληνες ήδη βιώνουν τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές επιπτώσεις της μαζικής μεταναστεύσεως όπως προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση εισφοροδιαφυγής, αύξηση της βαρειάς εγκληματικότητος (φόνοι, ληστείες, βιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, εμπόριο γυναικών, παραχαράξεις κ.λ.π) και παραβατικότητος, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί ασθένειες όπως ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C, φυματίωση, τροπικές ασθένειες, έϊτζ κ.λ.π..
-  Κατά τα επόμενα έτη οι πολυπληθείς μετανάστες και κυρίως οι απόγονοί τους, διατηρώντας τα δικά τους εθνοθρησκευτικά χαρακτηριστικά (κυρίως οι Αφροασιάτες μουσουλμάνοι), θα διεκδικήσουν επαγγελματική και κοινωνική αναβάθμιση, καθώς και συμμετοχή στα κοινά, δημιουργώντας έτσι κοινωνικές πολώσεις και τριγμούς στην κοινωνική συνοχή (σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή εθνική συρρίκνωση, την οικονομική δυσπραγία και την ανεργία). Θα ήταν εύκολο για τον ελληνικό λαό να αντιληφθεί με απλή παρουσίαση μετριοπαθών υπολογισμών, ότι εάν δεν αντιδράσει άμεσα, τα εγγόνια του θα ζούν ως μειονότητα σε μία πατρίδα που κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά, δεν θα θυμίζει σε τίποτε την Ελλάδα του χθες, ενώ σε εθνικό επίπεδο θα την νέμονται γείτονες, ξένα κέντρα και Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιούν, καθοδηγούν και ποδηγετούν τις τεράστιες αναφομοίωτες μεταναστευτικές μάζες του εσωτερικού, για την εξυπηρέτηση των εθνικών τους συμφερόντων.
-  Έχει διαφανεί διαχρονικά ότι οι μουσουλμανικές κοινωνίες δεν αφομοιώνονται αλλά αντιθέτως δημιουργούν ιδιαίτερους κοινωνικούς και πολιτιστικούς ταχέως διευρυνόμενους (λόγω γεννήσεων) θύλακες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τα δυτικά πρότυπα και αξίες. Έχει έμπρακτα αποδειχθεί ότι ακόμη και σε φερόμενες ως «ήπιες» μουσουλμανικές μειονότητες, δεν υπάρχουν δομές και ανασχετικοί μηχανισμοί παρεμποδίσεως και απομονώσεως των φανατικών και ακραίων υποστηρικτών του Ισλάμ.
-  Η Τουρκία, έχει ήδη διοχετεύσει περί τα 3 εκ. Τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη. Το εργατικό δυναμικό της αναμένεται ότι θα αυξηθεί από τα 35 εκ. σήμερα στα 47 εκ. το 2025 και στα 51 εκ. το 2050. Ενδεχόμενη είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αυξήσει τεχνητά τον ευρωπαϊκό δείκτη γεννητικότητος αλλά θα συντελέσει καθοριστικά στην αλλοίωση των πολιτιστικών γνωρισμάτων που την χαρακτηρίζουν. Υπάρχει υψηλή πιθανότητα να δικαιωθεί ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ο οποίος υποστήριζε ότι «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». Το 1930 οι πληθυσμοί Ελλάδος Τουρκίας ανήρχοντο σε 6.2 και 13.6 εκ. αντίστοιχα. Σήμερα (μετά μία γενεά) οι πληθυσμοί έχουν διαμορφωθεί σε 10.2 και 70 εκ.. Το 2030 ο ελληνικός πληθυσμός θα είναι μικρότερος των 8 εκ. και ο αντίστοιχος τουρκικός θα εγγίζει τα 100 εκ.. Ανάλογη αύξηση γεννητικότητος έχει και η αναθεωρητική Αλβανία η οποία από τα 1.2 εκ το 1945, τώρα είναι περισσότερο από 3.5 εκ., ενώ οι Αλβανοί των Τιράνων, του Κοσσόβου και Τετόβου μαζί ξεπερνούν τα 6.5 εκατομμύρια (οι πληθυσμιακές εξελίξεις του Κοσσόβου, μεταξύ Σέρβων και Αλβανών και οι επιπτώσεις τους, θα έπρεπε να μας απασχολούν ιδιαίτερα).
-  Είναι γνωστό το γεγονός των υπαρκτών εθνικών απειλών, με κυριώτερη την τουρκική απειλή η οποία αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία και διεκδικεί απερίφραστα τμήματα της εθνικής μας επικράτειας. Ο πυρήνας της μαχητικής ικανότητος των Ενόπλων μας Δυνάμεων και του αποτρεπτικού ρόλου των, είναι το έμψυχο δυναμικό τους το οποίο προέρχεται από την στράτευση των νέων που γεννούν οι Ελληνίδες μητέρες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι νέοι που γεννήθηκαν το 1978 (κλάση 1999) ήταν 89.208, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν το 2000 (κλάση 2021) είναι μόνο 50.719 (μείωση κατά 38.489, εντός 20ετίας). Στο παράδειγμα αυτό θα πρέπει να συνυπολογισθούν οι μειώσεις θητείας, οι αναβολές λόγω σπουδών και υγείας, οι ανυποταξίες (κυρίως εξωτερικού), καθώς και η δυσανάλογη αύξηση πληθυσμού των χωρών που συνιστούν εθνική απειλή η οποία στα επερχόμενα έτη θα καταστεί συντριπτική. Η πλήρης αντικατάσταση στρατιωτών θητείας με μονίμους ΕΠΟΠ και ΕΠΥ (των οποίων η εξειδίκευση και εμπειρία δεν υποτιμάται), εκτιμάται ότι
δεν λύνει το πρόβλημα διότι και οι μόνιμοι μεγαλώνουν ηλικιακά, επιβαρύνουν οικονομικά τον κρατικό προϋπολογισμό και κυρίως αποκόπτουν τις Ε.Δ. από τον ελληνικό λαό (μισθοφορικό καθεστώς), με αποτέλεσμα η εκπλήρωση της υψηλής αποστολής των Ε.Δ., να μην θεωρείται εθνική υπόθεση όλης της κοινωνίας, με ενεργό συμμετοχή αυτής. Επιπλέον η μειωμένη θητεία επηρεάζει δυσμενώς την εφεδρεία των Ε.Δ., ενώ η αστυφιλία ερημώνει τις παραμεθόριες περιοχές και προκαλεί μείζονα προβλήματα στην επιστράτευση των μονάδων στα σύνορα οι οποίες επωμίζονται το κύριο βάρος του αγώνος κατά την αρχική σύγκρουση.
-  Οι αρνητικές επιδράσεις της υπογεννητικότητος στην χώρα μας είναι πολλαπλές, αλληλοσυνδεόμενες και πολλών κατηγοριών. Επιγραμματικά αναφέρονται οι πλέον σημαντικές:
- Συνεχής γήρανση πληθυσμού και από κάποιο κρίσιμο σημείο και μετά, μη αναστρέψιμη. -
Πληθυσμιακά κενά στην επικράτεια και ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές (π.χ. οι γεννήσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο το 1971 ήταν 1564, 855, 548 αντίστοιχα, ενώ το 1999 ανήρχοντο στις 962, 449, και 331).
- Αύξηση πιθανότητος γειτονικών διεκδικήσεων και συγκρούσεων με παράλληλη απομείωση της μαχητικής ικανότητος των Ε.Δ..
- Ανεπαρκές εργατικό δυναμικό, δυσανάλογη αύξηση λόγου εργαζομένων και συνταξιούχων με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Ο Γάλλος δημοσιογράφος διετύπωσε το γεγονός αυτό επιγραμματικά: «Χωρίς παιδιά σήμερα, χωρίς σύνταξη αύριο». -
Μικρή εσωτερική φορολογική και καταναλωτική βάση με διαρκώς επιδεινούμενες οικονομικές επιπτώσεις (π.χ. η αγορά της Τουρκίας των 80 εκ. είναι περισσότερο ελκυστική από την ελληνική των 10 εκ.)
- Ισχυρό κίνητρο για μαζική λαθρομετανάστευση.
- Σταδιακή απώλεια της ελληνικής πολιτιστικής κουλτούρας και ελληνικής αυτοσυνειδήσεως, με κίνδυνο οριστικής εξαλείψεως του ελληνισμού.
~ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- Οι κυριότερες στρατηγικές προσωρινής και αμέσου αντιμετωπίσεως των φαινομένων της γηράνσεως του ευρωπαϊκού πληθυσμού και της μειώσεως του γηγενούς ενεργού πληθυσμού συνοψίζονται στα ακόλουθα και ασφαλώς η εφαρμογή μίας εξ αυτών δεν αναιρεί την εφαρμογή των υπολοίπων:
- Υψηλότερος ρυθμός συμμετοχής ενεργού πληθυσμού και κυρίως γυναικών. Η λύση αυτή προϋποθέτει κατάλληλη αύξηση των υποδομών φροντίδας μικρών τέκνων (παιδικοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία, μεταφορές κ.λ.π.).
- Μεγαλύτερες ηλικίες συνταξιοδοτήσεως και αναλόγως του προσδοκίμου ορίου ζωής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2003, η απασχόληση των ηλικιών από 65 -74 ετών στην Ευρώπη έφθανε το 5.6%, ενώ στις Η.Π.Α. το 18.5%.
- Κατάλληλη μεταναστευτική πολιτική. Είναι γεγονός ότι από τα 1.7 περίπου εκατομμύρια εισερχομένων μεταναστών ετησίως στην Ευρώπη, ελάχιστο ποσοστό πληρεί τις εργασιακές απαιτήσεις των χωρών υποδοχής, από πλευράς μορφωτικής υποδομής, εξειδικεύσεως και δεξιοτήτων. Ήδη κάποιες χώρες όπως η Γαλλία και Αγγλία έχουν τροποποιήσει κατάλληλα την νομοθεσία τους προκειμένου να δέχονται κατά προτεραιότητα τους μετανάστες οι οποίοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια.
-  Εάν η ροή μεταναστών προς την Ευρώπη συνεχισθεί με τους τρέχοντες έστω ρυθμούς και η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική δεν μεταβληθεί, είναι προφανής μία αυξανομένη και τελικά μη αναστρέψιμη μετάβαση σε ένα ευρωπαϊκό πληθυσμό ξένης προελεύσεως πολύ πριν από την λήξη του 21ου αιώνα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε (Δυτικές πολιτιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις, αξίες και πρότυπα).
-  Η Ιστορία καταρρίπτει τις θεωρίες «διανοουμένων» περί πολυπολιτισμικών κρατών και κοινωνιών, αφού κατά το παρελθόν μόνο ταραχώδεις πολυπολιτισμικές αυτοκρατορίες υπήρξαν και αυτές δεν διακυβερνήθηκαν δημοκρατικά αλλά με σιδηρά πυγμή. Χώρες όπως οι Η.Π.Α., δίχως μακραίωνη ιστορία και συσταθείσες από μετανάστες, αποτελούν διαφορετική περίπτωση. Ακόμη πάντως και στις εν λόγω χώρες κοινοί συνεκτικοί δεσμοί όπως το Δυτικό σύστημα αξιών, η Αγγλική γλώσσα και η καλλιέργεια εθνικής συνειδήσεως, απαιτούνται και επιβάλλονται.
-  Οι ουτοπικές «πολυπολιτισμικές» απόψεις είτε προέρχονται από αφελείς εξωραϊσμούς υπαρκτών προβλημάτων, είτε από δόλιους σχεδιασμούς (το πιθανότερο), με χρήση εύπεπτων συνθημάτων όπως «κοινωνία χωρίς σύνορα», «πανανθρώπινα δικαιώματα», «παγκόσμια διακυβέρνηση», «πλανήτης αυτόνομων πολιτών», «διεθνής συνοχή προλετάριων» κ.λ.π.. Η δημιουργία «πολυπολιτισμικών κοινωνιών» φαίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου αποβαίνει υπέρ των μεταναστών και θέτει σε κίνδυνο τα Δυτικά κεκτημένα. Κατά συνέπεια η Ευρώπη, για λόγους αυτοσυντηρήσεως, θα πρέπει να εφαρμόσει ολοκληρωμένη μεταναστευτική στρατηγική και να λάβει τάχιστα μέτρα ενσωματώσεως των μεταναστών στις τοπικές φιλοξενούσες κοινωνίες, τα οποία θα αποτελούν και απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής τους σε ευρωπαϊκά κράτη (κατ ελάχιστον εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητος με μουσουλμανικά κράτη). Επιπλέον η Ευρώπη θα πρέπει να ελέγξει το φαινόμενο της μεταναστεύσεως τόσο ποσοτικά (ποσοστά ανά ευρωπαϊκό κράτος), όσο και ποιοτικά (εξειδίκευση μεταναστών αναλόγως ευρωπαϊκών αναγκών και βαθμού αφομοιωσιμότητος). Πέραν των κατασταλτικών μέτρων κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, η Δύση θα πρέπει να προβεί σε συστηματική και εκτεταμένη εκστρατεία καταπολεμήσεως της ιδεολογίας του ακραίου Ισλάμ που αποτελεί το αντίπαλο Κέντρο Βάρους. Τέλος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής υπογεννητικότητος, ισχύουν οι προτάσεις που ακολουθούν για την περίπτωση της Ελλάδος.
-  Η μετανάστευση στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο με ανθρωπιστικά κριτήρια και με οικονομικούς όρους οφέλους (και αυτοί είναι συζητήσιμοι). Στην μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να συνυπολογίζονται οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εθνική κυριαρχία, την κοινωνική συνοχή, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την εγκληματικότητα και τα πάσης μορφής ζωτικά συμφέροντα των γηγενών ελλήνων πολιτών. Η χώρα μας θα πρέπει να καθορίσει το ταχύτερον ποσοτικά (μέγιστος αποδεκτός αριθμός) και ποιοτικά (εξειδίκευση, ηλικίες, αναμενόμενος βαθμός ενσωματώσεως στην κοινωνία κ.λ.π.) κριτήρια υποδοχής μεταναστών. Η ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να χορηγείται με αυστηρότατα κριτήρια (και πάντως αυστηρότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, λόγω εθνικής και γεωγραφικής ιδιαιτερότητος).
-  Τα ελληνικά κόμματα εξουσίας, προωθούν (έστω και υπό προϋποθέσεις) την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και πιέζουν προς τούτο τους υπολοίπους διστακτικούς ευρωπαίους, οι οποίοι απορούν με την εμμονή του θύματος επ ωφελεία του θύτου, ο οποίος απαγορεύει επ απειλή πολέμου την άσκηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και διακηρύσσει ευθέως τις αναθεωρητικές του προθέσεις. Ουδείς Έλλην πολιτικός εξ αυτών βεβαίως δεν έχει εξηγήσει επαρκώς κατά ποίον τρόπο μία ευρωπαϊκή Τουρκία θα αποστεί των φιλοδοξιών και του αναθεωρητισμού της (διαδραματίζουσα κεντρικό πλέον ρόλο στην Ευρώπη και απουσία θεσμικών ευρωπαϊκών εγγυήσεων), καθώς και το τρόπο με τον οποίο θα αποτραπεί μία ειρηνική πληθυσμιακή και οικονομική εισβολή στις ευαίσθητες αραιοκατοικημένες παραμεθόριες περιοχές μας.

Η σύγχρονη Ελληνίδα δεν πρόκειται να δημιουργήσει πολυμελή οικογένεια με επιχειρήματα του τύπου «ενίσχυση του εργατικού δυναμικού», «κίνδυνος περικοπής συντάξεων», «διατήρηση και ενίσχυση των Ε.Δ.» κ.λ.π.. Το βασικό ζητούμενο είναι η αλλαγή του αξιακού μας συστήματος με έμφαση στην συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή έναντι του επικρατούντος ατομικισμού, ανταγωνισμού, μειώσεως του αισθήματος ασφαλείας και ελλείψεως οράματος για το μέλλον. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από την λήψη οικονομικών σχετικών μέτρων επικουρικού χαρακτήρος. Η Ελληνίδα θα τεκνοποιεί όταν εξασφαλισθούν κατ ελάχιστον οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Δημιουργία Υφυπουργείου στο Υπουργείο Εσωτερικών για την εκπόνηση και εφαρμογή μακροπροθέσμου εθνικού στρατηγικού σχεδίου για το Δημογραφικό και την στήριξη της ελληνικής οικογένειας πολυτέκνων.
- Δημιουργία διαρκούς διακομματικής επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, εμπλουτισμένης με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της αγοράς και των πολυτέκνων οικογενειών, με σκοπό την παρακολούθηση εφαρμογής των εκάστοτε σχετικών μέτρων και την δυναμική υποβολή προτάσεων βελτιώσεως ή αλλαγής αυτών, αναλόγως με τα μετρούμενα αποτελέσματα.
- Εκπόνηση εθνικού σχεδίου οικονομικής αναπτύξεως της χώρας (ιδιαίτερα της περιφέρειας) και διακομματική εφαρμογή αυτού, για την οικονομική ανάκαμψη, την μείωση της ανεργίας, την συγκράτηση πληθυσμού στην περιφέρεια και την μείωση διαρροής της νεολαίας στο εξωτερικό.
- Χωροταξικός σχεδιασμός της χρήσεως γης, αναδασμός και ενίσχυση των αγροτών για επαύξηση των εκτάσεών τους.
- Δημιουργία επάρκειας ολοήμερων βρεφοκομικών και παιδικών σταθμών για έλληνες πολίτες (πρόβλεψη λειτουργίας κατά τους θερινούς μήνες, λόγω εργασίας γονέων)
- Ίδρυση νεογνολογικών κέντρων και συμβουλευτικών σταθμών εγκύου στην περιφέρεια.
- Δωρεάν τοκετός ελληνίδων από το τρίτο τέκνο και μετά. Επιδότηση διαδικασίας τεχνητής γονιμοποιήσεως (μέχρι κάποιου αριθμού προσπαθειών).
- Απαλλαγή φόρου ιδιοκατοικήσεως, πρώτης κατοικίας, γονικής παροχής και κληρονομιάς, για ελληνικές πολυμελείς οικογένειες και αναλόγως του οικογενειακού εισοδήματος. Χορήγηση ευνοϊκών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας με κλιμακούμενες φοροαπαλλαγές αναλόγως του αριθμού τέκνων και του οικογενειακού εισοδήματος.
- Απαλλαγή φόρου καταναλώσεως, για αυτοκίνητα έως 2000 κ.ε., για ελληνικές οικογένειες τεσσάρων και άνω τέκνων, αναλόγως του οικογενειακού εισοδήματος.
- Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για κάθε τέκνο πολυμελούς ελληνικής οικογενείας, μέχρι την ενηλικίωσή του, στα δημόσια νοσοκομεία..
- Επίδομα από το τρίτο τέκνο και μετά (με αύξουσα κλίμακα) στους έλληνες πολίτες, έως την ενηλικίωσή του και αναλόγως του οικογενειακού εισοδήματος.
- Μερική επιδότηση ιδιοκτητών οι οποίοι ενοικιάζουν τις κατοικίες τους σε πολυμελείς ελληνικές οικογένειες.
- Να διανέμονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βασικά τρόφιμα στις πολύτεκνες ελληνικές οικογένειες, αναλόγως του εισοδήματός των.
- Συνυπηρέτηση συζύγων πολυμελών οικογενειών.
- Στήριξη μονογονεϊκών ελληνικών οικογενειών και ανύπαντρων ελληνίδων μητέρων καθώς και κοινωνική τους αποδοχή (προσαρμογή στα νέα κοινωνικά δεδομένα).
- Επιπλέον μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο ένα από τα τέσσερα τέκνα ή στα δύο από τα πέντε τέκνα πολυμελών οικογενειών.
- Κλιμακωτή αύξηση πλασματικού χρόνου υπηρεσίας στον πολύτεκνο γονέα, με ευμενή επίπτωση στον μισθό και την σύνταξή του.
- Κίνητρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για πρόσληψη πολυτέκνων γονέων, με ανάλογες φοροαπαλλαγές.
- Σειρά εκπτώσεων σε οργανισμούς κοινής ωφελείας και μέσων μεταφοράς, για πολύτεκνες οικογένειες.
- Ειδικά κίνητρα εγκαταστάσεως πολυτέκνων Ελλήνων σε παραμεθόριες περιοχές (δάνεια, κατοικία κ.λ.π.)
- Προτεραιότητα σε τέκνα πολυτέκνων ελληνικών οικογενειών στην παροχή δημοσίων υποτροφιών, εφ όσον ασφαλώς πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις επιδόσεων.
- Έκπτωση από φόρο εισοδήματος, δωρεών προς σωματεία Ελλήνων πολυτέκνων.
- Φορολογική επιβάρυνση ατέκνων, όσο αυτοί ευρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία (με εξαίρεση τους έχοντες υιοθετήσει τέκνα).
- Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών υιοθετήσεως τέκνων από Έλληνες γονείς, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας.
- Δημιουργία «Δημογραφικού Ταμείου», το οποίο θα χορηγεί τα νομοθετημένα επιδόματα μόνο στους Έλληνες υπηκόους. Η χορήγηση επιδομάτων μέσω ασφαλιστικών ταμείων είναι λανθασμένη, αφού από αυτήν ωφελούνται κυρίως οι αλλοδαποί οι οποίοι συνήθως υπερβαίνουν τα τρία παιδιά. Τα έσοδα του ταμείου θα πρέπει να ενισχύονται και από εράνους στο εσωτερικό και εξωτερικό (π.χ. ομογένεια), εκτός προϋπολογισμού.
- Να εξετάζονται ευνοϊκά οι μεταγραφές ελλήνων φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, μελών πολυμελών ελληνικών οικογενειών σε κοινό τόπο φοιτήσεως.
- Νομοθετικά και ηθικά εμπόδια στις εκτρώσεις (π.χ. υποχρέωση υποψηφίας ελληνίδας μητέρας να αντιληφθεί με την βοήθεια της επιστήμης, τον ζωντανό οργανισμό που φέρει και να της δίδεται χρόνος για δεύτερη σκέψη ή οι εκτρώσεις να επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις κινδύνων υγείας ή σημαντικών κοινωνικών και ψυχολογικών επιπτώσεων, όπως επί παραδείγματι ο βιασμός).
- Συστηματική εκστρατεία μειώσεως τροχέων ατυχημάτων.
- Διαμόρφωση εκπαιδευτικής ύλης όλων των βαθμίδων του Υπουργείου Παιδείας κατά τρόπο που να προβάλλονται τα πολλά παιδιά και η αγωγή τους, ως πηγή ουσιαστικής δημιουργίας, προσφοράς, χαράς και ευτυχίας.
- Υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών, αμέσως μετά την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις για μία ή δύο φορές (18 - 19 ετών). Οι γυναίκες ειδικότερα να έχουν την εναλλακτική επιλογή της κοινωνικής θητείας, ίσης διάρκειας, μετά την βασική στρατιωτική εκπαίδευση.
- Επιπλέον διευκολύνσεις σε πολύτεκνες οικογένειες στρατιωτικών, λόγω της ιδιομορφίας και των αντιξοοτήτων του λειτουργήματός των (π.χ. μη ύπαρξη ωραρίου, μη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, συχνές μεταθέσεις, επιβαρύνσεις και απουσίες κ.λ.π.).
- Αποαστικοποίηση μέσω σειράς μέτρων και κινήτρων για την περιφέρεια.
- Επίκληση εθνικού αισθήματος ευθύνης των ΜΜΕ (και πέραν των στενών εμπορικών υπολογισμών κόστους/οφέλους), ως καθοριστικών διαμορφωτών της κοινής γνώμης, προκειμένου να προβάλλουν, επιβραβεύουν και σέβονται την πολύτεκνη μητέρα (εργαζόμενη ή μη), η οποία υπερβαίνουσα την εγωπάθεια και την αυταρέσκεια και δίχως να εγκαταλείπει τα ατομικά της κεκτημένα, υπηρετεί την ζωή (υψίστη πρόκληση), γεννώντας έλληνες πολίτες με ανάλογή ανατροφή και αγωγή. Επιπλέον τα ΜΜΕ θα πρέπει να επισημαίνουν συστηματικά τους κινδύνους της υπογεννητικότητος, των εθνικών απειλών και των επιπτώσεων από την μείωση της μαχητικής ικανότητος των Ε.Δ..
- Διατήρηση και αύξηση εμπλοκής της Εκκλησίας στο κοινωνικό έργο ενισχύσεως των πολυμελών χριστιανικών ελληνικών οικογενειών, με συστηματικές ενέργειες, άμεσα αντιληπτές από αυτές.
- Συστηματική ενημέρωση κοινής γνώμης, με την βοήθεια της στατιστικής επιστήμης, για το γεγονός ότι τα τέκνα πολυμελών οικογενειών ενδεχομένως εκκινούν με οικονομικό μειονέκτημα, το οποίο όμως υπερκαλύπτεται από την αδελφική αλληλεγγύη, αγάπη και άμιλλα, που τα καθιστά ψυχικώς ευσταθή και μαχητικά.
- Αυστηροποίηση του Νόμου περί ιθαγένειας, πλέον του μέσου όρου των αντιστοίχων της Ε.Ε., λαμβανομένων υπ όψη των ιδιαιτεροτήτων της χώρας (π.χ. ανισοβαρής αναλογία μεταναστών και γηγενών, επιβουλές γειτόνων ιδίου θρησκεύματος κ.λ.π.), με βασικά κριτήρια την ουσιαστική υιοθέτηση της γλώσσας, παιδείας και πολιτιστικής αντιλήψεως, πρακτικής και συμπεριφοράς της φιλοξενούσης χώρας.
- Πάταξη λαθρομεταναστεύσεως με σειρά μέτρων ασφαλείας και αντικινήτρων παραμονής.
- Καθορισμός ανωτάτου ορίου μεταναστών και θέσπιση κριτηρίων εισαγωγής, βάσει των αναγκών, αντιστοίχου επαγγελματικής εξειδικεύσεως αυτών και εκτιμωμένου βαθμού εντάξεως αυτών στην ελληνική κοινωνία.
~  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
-  Διανύουμε εποχή παγκοσμίων δυναμικών εξελίξεων και μεταβατικής περιόδου του διεθνούς περιβάλλοντος. Τα παγκόσμια οικονομικά, ενεργειακά, τεχνολογικά, στρατιωτικά, κοινωνικά και οικολογικά μεταβλητά δεδομένα συνθέτουν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο νέες πλανητικές δυνάμεις αναδύονται. Στην κομβική αυτή στιγμή, η εξαρτώμενη ενεργειακά Ευρώπη, δίχως κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, δίχως ολοκληρωμένη στρατηγική για τον διεθνή ρόλο της, δεν έχει αποφασίσει οριστικά ούτε για τα όρια της διευρύνσεως αυτής (οριστικά σύνορα), ούτε για τον βαθμό εμβαθύνσεώς της (ομοσπονδία με ισχυρό κέντρο και ενιαία φωνή ή χαλαρή Ευρώπη 27 ανεξαρτήτων κρατών).
-  Πέραν του πλέγματος των ανωτέρω προβλημάτων, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μέγιστο κίνδυνο εσωτερικής της αλώσεως από τον συνδυασμό του οξέος δημογραφικού της προβλήματος και της αθρόας μεταναστεύσεως, στο εσωτερικό της, μουσουλμανικών κυρίως μαζών οι οποίες δεν εντάσσονται στην φιλοξενούσα αυτές κοινωνία και δεν υιοθετούν τις αρχές και αξίες της. Η Ε.Ε. οφείλει να συνεγερθεί πάραυτα και να αποφασίσει δεόντως σε πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, λαμβάνοντας κατάλληλη δέσμη μέτρων τόσο για το δημογραφικό της πρόβλημα, όσο και για την μετανάστευση.
-  Το σημερινό δυτικό κοσμικό κράτος, έχοντας διαμορφωθεί από τις δημοκρατικές αρχές και την έννοια της δικαιοσύνης της αρχαίας Ελλάδος, του νομικού και διοικητικού ρωμαϊκού συστήματος, του χριστιανισμού, του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού, αποτελεί ίσως παγκοσμίως, το πλέον ανεκτικό, προστατευτικό και φιλικό περιβάλλον προς κάθε ξένη και διαφορετική πληθυσμιακή κοινότητα στο εσωτερικό του. Το γεγονός αυτό άλλωστε αποτελεί τον μαγνήτη έλξεως των ξένων μεταναστών. Θα πρέπει εν τούτοις κάποτε να τεθούν και να καθορισθούν όρια, αποφάσεις, συμπεριφορές και ενέργειες μεταξύ «ξενοφοβίας» και «εθελουσίας αυτοκαταστροφής». Ο στιγματισμός και η ανέξοδη κατάταξη αυτών που ανησυχούν και επισημαίνουν γεγονότα αδιαμφισβήτητα, σε ακραίους πολιτικούς χώρους, επιτείνει το διαφαινόμενο αδιέξοδο και υποθηκεύει το μέλλον των απογόνων του Δυτικού κόσμου. Εξ άλλου οι προτεινόμενες λύσεις για το μεταναστευτικό, επ ουδενί θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν βία κατά των ξένων αλλά τον εκ μέρους τους απόλυτο σεβασμό και προσαρμογή στα Δυτικά ήθη και πολιτιστικά κεκτημένα, καθώς και αυστηρή εφαρμογή του Συντάγματος και της κειμένης νομοθεσίας της φιλοξενούσης χώρας. Ο φιλοξενούμενος μετανάστης, εφ όσον δηλώνει επιθυμία μονίμου παραμονής, οφείλει να ενσωματωθεί στην κοινωνία την οποία ο ίδιος επέλεξε για να ενώσει το μέλλον και την τύχη του και όχι να στήσει με τους ομοεθνείς του ένα παρασιτικό κράτος εν κράτει. Ειδικότερα ο μουσουλμάνος μετανάστης, προκειμένου να παραμείνει, θα πρέπει κατ ελάχιστον να αποδεχθεί επισήμως ότι το Σύνταγμα και οι εκάστοτε νόμοι του κράτους, ψηφισμένοι από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών για τους πολίτες, υπερισχύουν σε κάθε περίπτωση των «θεϊκών», άκαμπτων νόμων της θρησκείας του. Η παραδοχή αυτή αποτελεί την πεμπτουσία του κοσμικού κράτους, το οποίο κατόρθωσε να έχει σήμερα η Δύση, μετά από σκληρούς πνευματικούς αγώνες, κατά τον μεσαίωνα και τους νεωτέρους χρόνους, που κόστισαν εκατομμύρια ζωές.
-  Η Ελλάς ευρίσκεται ήδη σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας λόγω της δεινής οικονομικής της καταστάσεως στην οποίαν την ενέπλεξε ατιμωρητί ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κόσμος, για τις επόμενες δύο τουλάχιστον γενεές. Το πρωτοφανές εθνικό χρέος συνδυάζεται δυστυχώς με διαφθορά και υψηλά ελλείματα καθώς και με μηδενικές επιδόσεις σε επενδύσεις, έρευνα, ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, τεχνολογία κ.λ.π.. Αρκετοί πολιτικοί και υπ αυτούς πολυπληθείς διοικητικοί υπάλληλοι, καταχράσθηκαν ενσυνειδήτως δημόσιο χρήμα ή το διεσπάθησαν ή συνήργησαν με την σιωπή και την ανοχή τους (θεωρείται πλέον αφέλεια η τιμωρία ενόχων ή η επιστροφή των κλεμένων). Η κατευναστική εθνική στρατηγική που ακολουθείται προς κάθε κατεύθυνση, έχει αποθρασύνει και τους πλέον αδυνάτους γείτονές μας. Η θολή διεθνιστική ιδεολογική «προοδευτική» κουλτούρα πολλών πολιτικών και ακαδημαϊκών, έχει στερήσει την γλώσσα, την ιστορία και την ελληνική παράδοση στις νεώτερες γενεές (προϋπόθεση εθνικής αποσυνθέσεως). Η
αναξιοπιστία των πολιτικών κομματαρχών επιβάλλει στην χώρα διεθνή επιτήρηση και Ευρωπαίους τοποτηρητές προκειμένου αυτή να πράξει τα αυτονόητα. Είναι απολύτως επιτακτικό ο ελληνικός λαός να ωριμάσει πολιτικά τιμώντας το αγαθό της Δημοκρατίας που απολαμβάνει (έστω και κατά στρεβλό τρόπο). Η λαϊκή ωριμότητα, που αποτελεί προϋπόθεση της Δημοκρατίας, θα πρέπει να οδηγεί τον Έλληνα πολίτη να επιλέγει το βέλτιστο διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό και όχι να εκλέγει κατ επανάληψη ανεπαρκείς, μη εργαζόμενους, δημαγωγούς, και ιδιοτελείς ταγούς που επιβάλλονται έντεχνα, εντός του «δημοκρατικού πλαισίου», από την ξένη και ντόπια ελίτ συμφερόντων (διεθνή πολιτικά και οικονομικά κέντρα αποφάσεων, ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματίες, έμμισθοι διεθνολόγοι, καθηγητές και δημοσιογράφοι κ.λ.π.).
-  Φαίνεται (ευτυχώς) ότι ανέξοδες εκφράσεις όπως «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη», «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας», «αφήνουμε πίσω μας το χθες», «ξεκινάμε με νέο όραμα» κ.λ.π., που δεν συνοδεύονται από πράξεις και έργα, δεν πείθουν πλέον τους Έλληνες πολίτες. Το υφιστάμενο πολιτικό κατεστημένο θα έχει επιδείξει δείγματα ειλικρινούς μεταμέλειας, για τα εθνικής εμβέλειας διαχρονικά ατοπήματά του, μόνο εάν έστω και τώρα, διοικώντας δια του παραδείγματος, λάβει σειρά πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών και κοινωνικών αποφάσεων, προκειμένου αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, κρίσιμα εθνικά θέματα όπως την επαναφορά του ήθους και του εθνικού φρονήματος, την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την πραγματική αποτροπή των Τουρκικών, Αλβανικών και Σκοπιανών διεκδικήσεων, την αντιμετώπιση του δημογραφικού και μεταναστευτικού προβλήματος, την εθνική οικονομική ανόρθωση, την άμεση και επωφελή εκμετάλλευση των εθνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, την ασφάλεια, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή κ.λ.π.. Η αποτελεσματική ανταπόκριση στις υποχρεώσεις και προκλήσεις αυτές, θα απομακρύνει την χώρα από την τροχιά της καταστροφής, θα εξαλείψει το σημερινό αίσθημα ντροπής του Έλληνα πολίτου και θα επαναφέρει την αίγλη του ονόματος «Ελλάς», το οποίο σήμερα αναφέρεται διεθνώς ως παράδειγμα προς αποφυγή. Οι πολιτικοί το χρωστούν αν όχι σε μας, τουλάχιστον στα παιδιά μας.


~
*** ΣΟΚ: 24000 χημικές ουσίες πίνουμε με το εμφιαλωμένο νερό
νε3
 -  Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Γερμανία υπάρχουν περισσότερες από 24.000 χημικές ουσίες σε κάθε μπουκάλι νερού, που αρκετές από αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ορμονικών διαταραχών.
 Επιστήμονες απο το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτη, οι ερευνητές εξέτασαν 18 διαφορετικά εμφιαλωμένα προϊόντα νερού, σε μια προσπάθεια να ψάξουν για χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, ή EDCs. Βρήκαν πολύ περισσότερες από ό, τι αναμενόταν, εντοπίζοντας 24.520 διαφορετικές χημικές ουσίες στις δοκιμές τους.
Μετά την απομόνωση των χημικών προϊόντων και τον προσδιορισμό των επιπτώσεων τους στο σώμα, οι ερευνητές περιόρισαν αυτά με τις αντι-οιστρογονικές ιδιότητες σε ένα: DEHF ή δι (2-αιθυλεξυλ) fumarate. Το εύρημα αυτό ήταν μεγάλης σημασίας.
 Από 18 διαφορετικά προϊόντα εμφιαλωμένου νερού, 13 είχαν σημαντική αντι-οιστρογονική δραστηριότητα, και 16 από τα 18 ανέστειλαν τους υποδοχείς ανδρογόνων σώματος κατά 90%.
Η διαταραχή ορμονών έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή, από την πρώιμη ωρίμανση στα παιδιά, έως την αύξηση κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνων. Από την στιγμή που η DEHF έχει αντι-οιστρογονική δράση, αλλά όχι αντι-ανδρογόνο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι επιπλέον, κάποια ακόμη άγνωστη χημική ουσία πρέπει να συμβάλλει στην επίδραση ανταγωνιστή του εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Εμφιαλωμένο νερό από έξι διαφορετικές χώρες έχει βρεθεί να περιέχει οιστρογονικές, αντι-οιστρογονικές, καθώς και ανδρογόνες, προγεσταγόνες και γλυκοκορτικοειδή χημικές ουσίες. Αυτό αποδεικνύει ότι ένα δημοφιλές ρόφημα είναι μολυσμένο με ποικίλες δράσης ενδοκρινικών διαταραχών.
 Σημειώνεται ότι αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν BPA στην παραγωγή πλαστικών εξαιτίας της οργής των καταναλωτών.
~
*** Κίνδυνος για πλαστικά μπουκάλια εκτεθειμένα στον ήλιο
man
 -  Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου της Φλόριντα, η έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη θα μπορούσε να απελευθερώσει βλαβερές χημικές ουσίες στις πλαστικές φιάλες των εμφιαλωμένων νερών.
Οι ερευνητές εξέτασαν 16 μάρκες εμφιαλωμένου νερού, άλλαξαν τις τρέχουσες συστάσεις γύρω από τα επιθυμητά επίπεδα της δισφαινόλης Α (ή αλλιώς BPA) στα πλαστικά μπουκάλια νερού.
 -  Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες σε αυτήν την τελευταία μελέτη, παρακολούθησαν τα δήθεν αβλαβή επίπεδα να μεγαλώνουν σε μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, όταν άφησαν τα μπουκάλια σε 70°C ζέστη, ενώ τα αυτά σημερινά χαμηλά επίπεδα στον τομέα των πλαστικών έχουν κριθεί ασφαλή.
-  Επισημαίνεται ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού κατασκευάζονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για πολλές συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καθώς είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Ο κίνδυνος όμως βρίσκεται όταν το υλικό αυτό απελευθερώνει το χημικό ΒΡΑ, που σύμφωνα με τους επιστήμονες εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, όταν ο οργανισμός εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα.
-  Οι οδηγοί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η εσωτερική θερμοκρασία σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, μπορεί να φτάσει τους 55°C και να αγγίξει τους 77°C. Γι΄αυτό τον λόγο οι ειδικοί τονίζουν τον κίνδυνο.
~
*** Έρευνα: Οι 10 αφορμές πους μας εξοργίζουν
couple scream fight h 633 451
 -  Σύμφωνα με νέα έρευνα με επικεφαλή την δρ Σάντι Μαν από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, η επιθετικότητα όταν δεν υπάρχει άμεσος λόγος για να υφίσταται, μπορεί να στοχεύσει προς λάθος κατεύθυνση.
 -  Όπως αναφέρει η ίδια ήταν απαραίτητη στους προγόνους μας, προκειμένου να επιβιώνουν ενώ πλέον είναι βαθιά «ριζωμένη» στον εγκέφαλό μας. Η δρ Μαν εξηγεί, ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε ώστε να θυμώνει απέναντι σε ορισμένες καταστάσεις, επειδή το συναίσθημα δημιουργεί κίνητρο για να «κατακτούμε πράγματα».
-  Τα αποτελέσματα του συναισθήματος οδηγούν σε τρομερό θυμό για ασήμαντα γεγονότα, όπως το να «κολλήσει» ο υπολογιστής ή να περιμένουμε για πολλή ώρα στην ουρά μία υπηρεσίας.
-  Ως δεύτερο παράδειγμα αναφέρει το αίσθημα της πείνας, που μάς θυμώνει, μειώνοντας τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο και ωθώντας μας να βρούμε τροφή.
-  Ακολουθούν οι 10 αφορμές, σύμφωνα με την έρευνα, που μας εξοργίζουν:
1. Το να περιμένουμε πολύ στην αίθουσα αναμονής ενός γιατρού
2. Μποτιλιάρισμα
3. Ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς
4. Ένας φίλος που αστειεύεται με ένα ευαίσθητο ζήτημα
5. Ένας φίλος που δεν μας επιστρέφει τα χρήματα που του δανείσαμε
6. Το να κατηγορούμαστε άδικα από ανθρώπους που δεν μας ενδιαφέρουν
7. Να πρέπει να καθαρίσουμε για κάποιον άλλον (κυριολεκτικά και μεταφορικά)
8. Να περιμένουμε για πολλή ώρα στην αναμονή του τηλεφώνου
9. Το να μας δίνονται λάθος οδηγίες όταν αναζητούμε ένα μέρος
10. Το να μας κλέβουν χρήματα
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***   Εκτελεστική Επιτροπή αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Τύποις πρόεδρος ο Β. Μαρινάκης 
Εκτελεστική Επιτροπή αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
-  Αλλαγές στα διοικητικά του Ολυμπιακού καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέμεινε μεν πρόεδρος της ομάδας παρέδωσε όμως την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας των «ερυθρόλευκων» σε εκτελεστική επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα ύστερα από την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε σήμερα, Δευτέρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ελλάδας:
«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνεδρίασε σήμερα 22 Ιουνίου 2015 στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην Πλατεία Αλεξάνδρας.
Το παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης, το κλίμα ήταν εξαιρετικό σε όλη τη διάρκεια του, ως συνέχεια της διάθεσης όλων να προχωρήσουν ενωμένοι, αποφασισμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ στο δρόμο των επιτυχιών για τον σύλλογο.
Στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα παρακάτω:
1) Ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι νομικοί του Συλλόγου, ενημέρωσαν το Δ.Σ. για τα τρέχοντα δικαστικά θέματα και ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως ουδεμία νομική και πραγματική βάση δεν έχουν οι εις βάρος του κατηγορίες ενώ και ο Σύλλογος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.
2) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον κ. Θόδωρο Γιαννίκο ότι ο σύλλογος έχει ενημερώσει διεξοδικά και αναλυτικά, από την πρώτη στιγμή και με επίσημο τρόπο, την UEFA, για τα συγκεκριμένα ζητήματα και αυτό συνεχίζει να κάνει. Οι προσπάθειες ορισμένων (όπως η παράνομη αποστολή φακέλων από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός) έπεσαν στο κενό και η ομάδα μας θα συμμετέχει κανονικά στο Champions League της περιόδου 2015-2016.
 3) Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι το επόμενο διάστημα θα παραχωρήσει μια Συνέντευξη Τύπου, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει, αλλά επέλεξε να μιλήσει πρώτα στη Δικαιοσύνη και μετά δημόσια, απευθυνόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού.
4) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν και για την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΠΑΕ, αύξηση που καλύπτει εξ ολοκλήρου, από δικά του κεφάλαια, ο κ. Μαρινάκης και επανέλαβε ότι εγγυάται και στηρίζει το μέλλον της ομάδας.
5) Τέλος ο Πρόεδρος κ. Μαρινάκης πρότεινε την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τη δημιουργία μιας Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία θα παραχωρηθεί το σύνολο των διοικητικών αρμοδιοτήτων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:
α) Την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου έχει πλέον ως εξής:
Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος
 Σάββας Θεοδωρίδης, Α' Αντιπρόεδρος
 Σωκράτης Κόκκαλης του Σωκράτη, Β' Αντιπρόεδρος
 Μιχάλης Κουντούρης, Γ' Αντιπρόεδρος
 Θεόδωρος Γιαννίκος, Δ' Αντιπρόεδρος
 Ιωάννης Μώραλης, Ε' Αντιπρόεδρος
 Δημήτρης Αγραφιώτης, ΣΤ' Αντιπρόεδρος
 Ιωάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος
 Σωκράτης Κόκκαλης του Πέτρου
 Λεωνίδας Θεοδωρακάκης
 Κωνσταντίνος Μπαρμπής
 Ανδρέας Νασίκας
 Αναστάσιος Τσούφης
 Χρήστος Μηστριώτης
 β) Υιοθετώντας την πρόταση του κ. Μαρινάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στην οποία θα μετέχουν οι:
1) Ιωάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος
2) Μιχάλης Κουντούρης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος, αγωνιστικού και μετεγγραφών
3) Θεόδωρος Γιαννίκος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., υπεύθυνος νομικών υπηρεσιών και εκπρόσωπος της ΠΑΕ στους θεσμούς
4) Κριστιάν Καρεμπέ, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και διεθνών σχέσεων
5) Γεώργιος Παύλου, Πρόεδρος Θρύλος ΑΕ, υπεύθυνος υποδομών (προπονητικό κέντρο), διοικητικών λειτουργιών και Ακαδημιών
6) Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, υπεύθυνος για την εμπορική διεύθυνση, την εταιρική επικοινωνία και εταιρική κοινωνική ευθύνη
 Μετά την παραπάνω απόφαση του ΔΣ, ο κ. Β. Μαρινάκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ζήτησε να κλείσει σύντομα το θέμα προπονητή και να αποκτηθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν από την Εκτελεστική Επιτροπή (όπως και ο προπονητής) και με μπάτζετ ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχιση του έργου των ακαδημιών, μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης επενδύσεων για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Προπονητικού Κέντρου του Ρέντη αλλά και στο κοινωνικό έργο της ΠΑΕ με στόχευση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την προσφορά στη πόλη του Πειραιά.
Τις επόμενες ημέρες η Εκτελεστική Επιτροπή θα ανακοινώσει τις πρώτες αποφάσεις της για τη λειτουργία της ομάδας μας».

Newsroom ΔΟΛ
~
***   Έξι μήνες στον Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις κατά Σπανούλη        
Νέα ποινή από τον ΕΣΑΚΕΈξι μήνες στον Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις κατά Σπανούλη 
- Η... βροχή κυρώσεων στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο συνεχίζεται με τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να επιβάλει νέο πρόστιμο (11.000 ευρώ) στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού και ποινή απαγόρευσης εισόδου του σε όλα τα γήπεδα για έξι μήνες.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για δυσφημιστική συμπεριφορά για το άθλημα, μετά τις δηλώσεις του κατά του Βασίλη Σπανούλη στο ντέρμπι αιωνίων της 24ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών (2/5). Επίσης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ.
Αναλυτικά:
1) Στον Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Κ.Α.Ε., ιδιοκτήτη και πρώην Πρόεδρο αυτής, για την από 2-5-2015 δυσφημιστική για το άθλημα της καλαθόσφαιρας συμπεριφορά του, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και πρόστιμο 11.000,00€ και
2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για την ανωτέρω από 2-5-2015 δυσφημιστική για το άθλημα της καλαθόσφαιρας συμπεριφορά του Δημητρίου Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 15.000,00€.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
*** Έγινε η συνάντηση Ράλλη – Παπαδόπουλου παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
Του Νίκου Μπαλόπουλου
Αποκαλύψαμε πριν από αρκετές εβδομάδες την πρόθεση του Γιώργου Ράλλη να στραφεί στον Σταύρο Παπαδόπουλο, ζητώντας του να «επανέλθει» στην αγαπημένη του ομάδα, την Καλαμάτα, αλλά πλέον δεν μιλάμε για πρόθεση, αλλά για πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, έγινε στην οικία του κ. Παπαδόπουλου, στα Κατσέικα, η συνάντηση των δύο ανδρών, με μια ιδιαιτερότητα, αυτή της παρουσίας του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, καθώς και κάποιων ακόμη προσώπων – στενών συνεργατών του Σταύρου Παπαδόπουλου. Η παρουσία του κ. Νίκα είχε σίγουρα να κάνει με την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Γιώργου Ράλλη και κάποιων ακόμη ανθρώπων που θεωρούν την επαναδραστηριοποίηση Παπαδόπουλου ως ιδανική λύση, αλλά στο επίκεντρο υπήρξε και το θέμα του προπονητηρίου στα Παλιάμπελα. Μάλιστα υπάρχει θετικό κλίμα από την πλευρά του Δημάρχου, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν προκύψει. Το ίδιο θετικό είναι και το κλίμα που διαμορφώνεται από την πλευρά του Σταύρου Παπαδόπουλου, σκορπίζοντας με μηνύματα αισιοδοξίας και ικανοποίησης τον Γιώργο Ράλλη, ωστόσο φαίνεται πως ο πρώην πρόεδρος της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι ότι αυτές θα προκύψουν εντός των επόμενων ημερών, καθώς στη συνέχεια, στις αρχές Ιουλίου, θ’ αναχωρήσει και πάλι με προορισμό το Εξωτερικό.
~** Σκέψεις για πρεμιέρα στις αρχές Σεπτέμβρη κάνει η ΕΠΟ Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθηναϊκών ΜΜΕ, η ΕΠΟ σκέπτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αρκετά νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, θέτοντας στο τραπέζι ως πιθανή ημερομηνία την 6η Σεπτεμβρίου. Η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος για τις 19 Αυγούστου και να ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής την 5η Αυγούστου το αργότερο. - 
~
***  Ημιτελικό και 8άδα ο Λαζαρίδης στη Σλοβακία  

Άμα τη επιστροφή του από τη Σλοβακία και τη συμμετοχή του στο ανοικτό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην πόλη Τρνάβα (18-21/6) ο Καλαματιανός πρωταθλητής Γιώργος Λαζαρίδης, μας δίνει το πλήρες ρεπορτάζ… «Στο μονό έχασα στον πρώτο γύρο από το νούμερο τρία στο ταμπλό Σλοβάκο αντίπαλό μου. Στο διπλό με παρτενέρ μου τον αθλητή από την Ρωσία Yuriy Golovin φτάσαμε στα προημιτελικά. Στους αγώνες δεύτερης ευκαιρίας, πήγα καλύτερα και έφτασα στα ημιτελικά. Ο δρόμος για το όνειρο, την Παραολυμπιάδα του Ρίο το 2016 δεν είναι εύκολος, αλλά αν ήταν εύκολος τι σημασία θα είχε η προσπάθεια και ο αγώνας; Συνεχίζω δυνατά, με την ομάδα μου, με όλους εσάς, με όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά μου και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Συνεχίζουμε μαζί να κάνουμε τα Αδύνατα, Δυνατά!». - 
~
***
~


 ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .- ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .- ~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .- ~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .- ~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html .-
~


 ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
~
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas


 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

~
**  Στην  Ελαφόνησο παραλία του Σίμου με αμμόλοφους ΄, και το εκκλησάκι του Αγίου Παταπίου (Νεάπολη  Λακωνίας )  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου