ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016 :
Άγιος Γρηγόριος ο ΠαλαμάςΜόνο ένας ταπεινός ασχολείται με τον εαυτό του. Ο υπερήφανος με τους άλλους.


 










~ Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Maxwell Maltz, 1899-1975, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
 
«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle

*** ΑΠΟ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ 03 και 04/09/2016 :
 ~ΑΙΔΗΨΟΣ  από πλοίο από Αρκίτσα  03/09/2016:
~Αιδηψός στο λιμάνι από Αρκίτσα  03/09/2016:
https://youtu.be/kkwAqwY_pFs .-
~Αλιβέρι  Εύβοιας  διαδρομή 03/09/2016 :
 https://youtu.be/WoNXHqTKojE .-
~ΑΡΚΙΤΣΑ  λιμάνι  φερυ μπώτ   03/09/2016:
 https://youtu.be/Nr10S6rD6lE .-
~Αρκίτσα  Αταλάντης  Αιδηψός  Εύβοιας  με το φέρυ 03/09/2016:    https://youtu.be/Le7xmV8nwRE .-
~Διαδρομή εκδρομή Εύβοια με τραγούδια 03/09/2016:
~ΕΡΕΤΡΙΑ  Εύβοια  03/09/2016 :
  https://youtu.be/jiYnwuadU-U .-  
~Εύβοια  διαδρομή Ερέτριας Αμάρυνθος  4-09-2016:
https://youtu.be/kTzlbNrCL8w .-
~Εύβοια  εκδρομή 03/09/2016 ενημέρωση για Προκόπη και Α  Ιωάννη Ρώσο :
https://youtu.be/aMVXnLLISuc .-
~Εύβοια εκδρομή 03/09/2016  ενημέρωση για Άγιο Ιωάννη Ρώσο από Αθανασία : https://youtu.be/fvP6kmkmxZg .-
~ΛΙΜΝΗ Ευβοίας  φαγητό 03/09/2016:
https://youtu.be/KLbIcO5k4KI  .
~*  Ι Μ  Σωτήρος Κύμη Ευβοίας Θεία Λειτουργία 04/09/2016: .-
https://youtu.be/NRCFW9KQI0E .-
~*Χαλκίδα διαδρομή 04/09/2016 :
 https://youtu.be/QGY6jPUUb9M .-
~*   Ι Μ  Σωτήρος Κύμη πηγαίνοντας  04/09/2016
https://youtu.be/trNbyCt69_Q .-
~*   Ι Μ  Σωτήρος Κύμης Πηγαίνοντας 04/09/2016:
 https://youtu.be/GiDzU5a5JF4 .-
~*Ι Μ  Αγίου Νικολάου Άνω Βάθεια  Αμάρυνθος Εύβοια 04/09/2016: https://youtu.be/Wy8hH9Y0GGI .-
~*Κύμη Εύβοιας βρύσες χωνευτικό 04/09/2016:
 https://youtu.be/3IEv52QyuqQ .-
~* Ξενοδοχείο  Κύμη  παραλία  04/09/2016:
 https://youtu.be/VdhIf5mpbUs .-
~*Ξενοδοχείο ΚΥΜΗ  04/09/2016:
 https://youtu.be/GLYoSACNins .-
~Προκόπι Άγιος Ιωάννης Ρώσος προσκύνημα 03/09/2016:
https://youtu.be/1tcmfkBGUIQ .-
~ ΠΡΟΚΟΠΙ Εύβοιας Αγιάννης Ρώσος 03/09/2016:
 https://youtu.be/tEDjgJ7jiQY .-
~**  ΚΥΜΗ  Εύβοιας ανεβαίνοντας 04/09/2016 :
 https://youtu.be/mqo-szgAoc4 .-
~**ΚΥΜΗ  και Ι Μ  Σωτήρος  ενημέρωση Αθανασία 04/09/2016:
https://youtu.be/q092QK7aB7g .- 

**
Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

 ~7 Σεπτεμβρίου
Οσίων Λουκά και Πέτρου του ευλαβούς και Ιωάννου επισκόπου, του Ρώσου. Οσίας Κασσιανήςτης μοναχής και ποιήτριας, πολιούχου και προστάτιδας της νήσου Κάσου. Αποστόλων (Ο΄) Ευόδου και Ονησιφόρου (1). Ιερομάρτυρος Στεφάνου, πάπα Ρώμης. Μαρτύρων Ευψυχίου και Σώζοντος (2) (†304).
1)Οι άγιοι Εύοδος και Ονησίφορος υπήρξαν εκ δύο εκ των Ο΄Αποστόλων. Ο Εύοδος έγινε επίσκοπος στην Αντιόχεια, όπου και κήρυξε με τόλμη το Ευαγγέλιου διάγοντας ενάρετον βίο. Απεβίωσε ειρηνικά. Ο Ονησίφορος έγινε επίσκοπος κστην Μ. Ασία και διακρίθηκε στη διδασκαλία του Ευαγγελίου, το οποίο υπερασπίσθηκε με τόλμη μέχρι θανάτου.
(2) Ο Άγιος Σώζων, καταγόταν από την πόλη Λυκαονία της Μ. Ασίας. Βοσκός στο επάγγελμα, γρήγορα βαπτίστηκε χριστιανός και πήρε το όνομα Σώζων. Ήταν άνθρωπος ενάρετος και θεοσεβής. Μελετούσε τις άγιες γραφές και κήρυττε το λόγο του Ευαγγελίου. Κάποια μέρα μπήκε σε έναν ειδωλολατρικό ναό όπου είδε ένα άγαλμα φτιαγμένο από χρυσό. Οργίστηκε με τη σκέψη ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, ενώ οι ειδωλολάτρες φτιάχνουν πολυτελή είδωλα. Έτσι έκοψε το ένα χέρι του αγάλματος και αφού το πούλησε μοίρασε τα χρήματα στους φτωχούς χριστιανούς. Ο ηγεμόνας της περιοχής όταν έμαθε τι είχε συμβεί άρχισε να συλλαμβάνει και να τιμωρεί χριστιανούς. Ο Σώζων τότε παρουσιάστηκε στον ηγεμόνα και ομολόγησε με θάρρος και χωρίς να έχει μετανιώσει. Έπειτα από πολλά βασανιστήρια παρέδωσε το πνεύμα του μαρτυρικά στο Θεό.  ~
Στις 07/09/2016 εορτάζουν:
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, Άγιος Σώζων, Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Δι' ὄμφης οὐρανίου πιστωθεῖς πρὸς τὰ κρείττονα, τοὺς τῆς εὐσέβειας ἀγῶνας, ἄπτοητως διέδραμες· καὶ ὤφθης τοῦ Σωτῆρος κοινωνός, ἀθλήσας Μάρτυς Σῴζων ἄνδρικως· διὰ τοῦτο διασῴζεις ἐκ πειρασμῶν, τοὺς πίστει προσιόντας σοί. Δόξα τῷ παρασχόντι σοὶ ἴσχυν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἔνεργουντι διὰ σοῦ πάσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Σώζοντος - 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/P5dvofu2_1o .-

~
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κί....
 
Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας

Σύναξη της
Οσία Κασσιανή - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)Οσία Κασσιανή - Julia Hayes© (www.ikonographics.net)~ Η Οσία Κασσιανή (ή Κασσία ή Ικασία ή Εικασία) η Υμνογράφος γεννήθηκε μεταξύ του 805 και του 810 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη και έζησε στα χρόνια του βασιλιά Θεοφίλου (829 -842 μ.Χ.).
Όταν μεγάλωσε συνδύαζε τη σωματική ομορφιά με την εξυπνάδα της. Τρεις βυζαντινοί χρονικογράφοι, ο Συμεών ο μεταφραστής, ο Γεώργιος Αμαρτωλός και ο Λέων ο Γραμματικός, αναφέρουν ότι έλαβε μέρος στην τελετή επιλογή νύφης για τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, την οποία είχε οργανώσει η μητριά του Ευφροσύνη. Σε αυτή ο αυτοκράτορας επέλεγε τη σύζυγο της αρεσκείας του δίνοντας της ένα χρυσό μήλο. Θαμπωμένος από την ομορφιά της Κασσίας, ο νεαρός αυτοκράτορας την πλησίασε και της είπε: «Ως άρα δια γυναικός ερρύη τα φαύλα» «Από μία γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα κακά [πράγματα]», αναφερόμενος στην αμαρτία και τις συμφορές που προέκυψαν από την Εύα. Η Κασσία, ετοιμόλογη, του απάντησε: «Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα» «Και από μία γυναίκα [ήρθαν στον κόσμο] τα καλά [πράγματα]», αναφερόμενη στην ελπίδα της σωτηρίας από την ενσάρκωση του Χριστού μέσω της Παναγίας. Με βάση την παράδοση ο ακριβής διάλογος ήταν:
- Εκ γυναικός τα χείρω.
- Kαι εκ γυναικός τα κρείττω.
Ο εγωισμός του Θεόφιλου τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να απορρίψει την Κασσιανή και να επιλέξει τη Θεοδώρα για σύζυγό του.
Οι επόμενες πληροφορίες που σώζονται για την Κασσιανή είναι ότι το 843 μ.Χ. ίδρυσε ένα κοινόβιο στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στα τείχη της πόλης, του οποίου έγινε και η πρώτη ηγουμένη. Αν και πολλοί ερευνητές αποδίδουν την επιλογή της αυτή στην αποτυχία της να γίνει αυτοκράτειρα, μία επιστολή του Θεόδωρου του Στουδίτου αποδίδει διαφορετικά κίνητρα στην ενέργεια της αυτή. Διατηρούσε στενή σχέση με τη γειτονική Μονή Στουδίου, η οποία έμελλε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανέκδοση βυζαντινών λειτουργικών βιβλίων τον 9ο και το 10ο αιώνα μ.Χ., με αποτέλεσμα τη διάσωση των έργων της (Kurt Sherry, σελ. 56).
Με βάση την παράδοση ο αυτοκράτορας Θεόφιλος, συνεχίζοντας να είναι ερωτευμένος μαζί της, επιθυμούσε να την δει για μία τελευταία φορά πριν πεθάνει κι έτσι πήγε στο μοναστήρι όπου βρισκόταν. Η Κασσιανή ήταν μόνη στο κελί της γράφοντας το γνωστό τροπάριο της, που ψάλλεται στις Εκκλησίες το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όταν αντιλήφθηκε την άφιξη της αυτοκρατορικής ακολουθίας. Τον αγαπούσε ακόμη αλλά πλέον είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Θεό γι αυτό και κρύφτηκε, μη επιθυμώντας να αφήσει το παλιό της πάθος να ξεπεράσει το μοναστικό της ζήλο. Άφησε όμως το μισοτελειωμένο ύμνο πάνω σε ένα τραπέζι. Ο Θεόφιλος ανακάλυψε το κελί της και μπήκε σε αυτό ολομόναχος. Την αναζήτησε αλλά μάταια. Εκείνη τον παρακολουθούσε μέσα από μία ντουλάπα στην οποία είχε κρυφτεί. Ο Θεόφιλος στενοχωρήθηκε, έκλαψε και μετάνιωσε που για μία στιγμή υπερηφάνειας έχασε μία τόσο όμορφη και έξυπνη γυναίκα. Στη συνέχεια βρήκε τα χειρόγραφα της Κασσιανής επάνω στο τραπέζι και τα διάβασε. Μόλις ολοκλήρωσε την ανάγνωση κάθισε και πρόσθεσε ένα στίχο στον ύμνο. Σύμφωνα με την παράδοση ο στίχος αυτός ήταν «ὧν ἐν τῷ παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν, κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη». Φεύγοντας εντόπισε την Κασσιανή που κρυβόταν στην ντουλάπα αλλά δεν της μίλησε, σεβόμενος την επιθυμία της. Η Κασσιανή βγήκε από την κρυψώνα της μετά την αναχώρηση του αυτοκράτορα, διάβασε την προσθήκη του και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τον ύμνο.
Η μεγάλη αυτή ποιήτρια, υμνογράφος και μελωδός της εκκλησίας μας, η Αγία Κασσιανή, ταξίδεψε στην Ιταλία και την Κρήτη και κατέληξε στην Κάσο ετελείωσε η επίγεια ζωή της. Μετά το θάνατό της, τοποθέτησαν το σώμα της σε μαρμάρινη λάρνακα και την έβαλαν σε παρεκκλήσιο, που ήταν αφιερωμένο στο όνομά της. Σώζεται σήμερα η λάρνακα και το βυζαντινό ψηφιδωτό του 9ου αιώνα μ.Χ. Επίσης στο εκκλησάκι υπάρχει εντοιχισμένη πλάκα με σημείο του σταυρού και χρονολογία 890 μ.Χ. Κατά πληροφορίες, πάλι από την Κάσσο, τα οστά της Οσίας έχουν μεταφερθεί στην Ικαρία.
Παρόλο που την μνήμη της δεν την αναφέρει κανένας Συναξαριστής, οι Κάσιοι, από τη συγγένεια του ονόματος της με το νησί τους, καθιέρωσαν τη μνήμη αυτής την 7η Σεπτεμβρίου και ο Γεώργιος Σασσός ο Κάσιος φιλοπόνησε και ειδική Ακολουθία, που δημοσιεύθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1889 μ.Χ. στο τυπογραφείο της «Μεταρρυθμίσεως». Το παράδοξο όμως είναι, ότι η Ακολουθία αυτή αφιερώθηκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρόνιο, που ο ίδιος στην συνέχεια την έδωσε για εκτύπωση στον Μητροπολίτη Θηβαΐδας Γερμανό (την 1η Σεπτεμβρίου 1889 μ.Χ.) και έτσι, επισημοποιήθηκε κατά κάποιο τρόπο η Αγιοκατάταξη της Κασσιανής από την Εκκλησία της Αλεξανδρείας, όπως το ποθούσαν οι κάτοικοι της Κάσου.
Η παρουσία της Κασσιανής έχει επισκιάσει τους υμνογράφους και μελωδούς της εποχής της, διότι αποτελεί την πλέον επιφανή γυναίκα μελωδό (έγραφε και τους ύμνους και τη μελωδία) στην ιστορία της βυζαντινής μουσικής. Έχοντας ιδιαίτερο ταλέντο, ευφυΐα, ευαισθησία και εκφραστικό πλούτο διακρίθηκε στον τομέα της μελουργίας (σ' αυτό τη βοήθησε η μεγάλη μόρφωση, που η ευγενής καταγωγή της, της επέτρεψε να έχει). Γι' αυτό και το έργο της είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, και συγκινεί ιδιαίτερα τον ορθόδοξο κόσμο.
Στην Κασσιανή αποδίδονται γύρω στα 45 έργα, από τα οποία τα 23 τουλάχιστον είναι χωρίς αμφιβολία δικά της, ενώ τα υπόλοιπα είναι αγνώστου προελεύσεως. Έχει επίσης μελοποιήσει κείμενα διαφόρων υμνογράφων. Από τα πιο γνωστά τροπάρια είναι το περίφημο «Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή» , σε ήχο πλ. δ΄, που ψάλλεται στους ναούς το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, καθώς και οι ειρμοί από την Α΄Ε΄ ωδή του Κανόνος του Μεγάλου Σαββάτου «Κύματι Θαλάσσης» ). Το μεγαλύτερο μέρος του έργου της αποτελείται από στιχηρά για εορταζομένους Αγίους. Στην ίδια αποδίδεται και ο τετραώδιος κανόνας: «Ἄφρων γηραλέε» , όπως και πολλά δοξαστικά, μεταξύ των οποίων και ένα περίφημο δοξαστικό των Χριστουγέννων, το «Αὐγούστου μοναρχήσαντος», σέ ήχο β΄. Κατά τον βυζαντινολόγο Κρουμβάχερ «η Κασσιανή ήταν μια εξαίρετη μορφή και το έργο της το διακρίνει ισχυρά πρωτοβουλία, βαθεία μόρφωσις, αυτοπεποίθησις και παρρησία. Πολύ συναίσθημα και βαθεία θεοσέβεια». Και ο Σωφρόνιος Ευστρατιάδης, αναφερόμενος στο έργο της, έγραψε ότι «το χαρακτηρίζει γλυκύτης μέλους ακορέστου».
Μερικές σημαντικές επισημάνσεις για το Τροπάριο της Κασσιανής
Αρκετοί πιστοί πιστεύουν (λανθασμένα) ότι η Κασσιανή ήταν αμαρτωλή και διεφθαρμένη γυναίκα, και μιλώντας η Κασσιανή για την πόρνη γυναίκα του Ευαγγελίου βρίσκει ευκαιρία να μιλήσει για τον εαυτό της. Όπως όμως διαβάζουμε στον βίο της, από πουθενά δεν φαίνεται αυτό. Η Κασσιανή ήταν μία οσία μοναχή του Βυζαντίου, προικισμένη με καταπληκτικό ποιητικό ταλέντο. Αντί για τη βασιλική αλουργίδα προτίμησε το ταπεινό σχήμα της μοναχής και έγραψε πολλούς ύμνους.
Ποιά λοιπόν είναι η πόρνη γυναίκα, για την οποία μιλάνε όλα τα τροπάρια της Μεγάλης Τρίτης (βράδυ);
Στην ερώτηση αυτή, αρκετοί απαντούν (λανθασμένα) ότι αφού δεν είναι η Οσία Κασσιανή, τότε η αμαρτωλή και διεφθαρμένη γυναίκα θα πρέπει να είναι η Μαρία η Μαγδαληνή! Η αλήθεια όμως είναι ότι η Μαρία η Μαγδαληνή δεν υπήρξε διεφθαρμένη και πόρνη ποτέ. Ήταν μια ύπαρξη, που έπασχε, και την θεράπευσε ο Χριστός. Ο ευαγγελιστής Λουκάς λέγει χαρακτηριστικά για τη Μαρία τη Μαγδαληνή: «Ακολουθούσαν τον Ιησού οι δώδεκα μαθηταί και γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Μαρία, που ονομαζόταν Μαγδαληνή, απ’ την οποία είχε βγάλει εφτά δαιμόνια» (Λουκ. 8, 2). Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν λοιπόν δαιμονισμένη και ο Χριστός της έβγαλε τα δαιμόνια, όπως έβγαλε και τα δαιμόνια τόσων άλλων ανθρώπων.
Και τότε ποιά είναι η πόρνη, που άλειψε με μύρο τα πόδια του Χριστού, η πόρνη, για την οποία μιλάνε τα τροπάρια της Μεγάλης Τρίτης (βράδυ);
Η αμαρτωλή και διεφθαρμένη πόρνη, αυτή που άλειψε με μύρο τα πόδια του Χριστού, μας είναι άγνωστη, είναι ανώνυμη. Ακούσατε σε κανένα τροπάριο το όνομα της πόρνης; Διαβάσατε στον Ευαγγελιστής Λουκά, που περιγράφει τη σχετική σκηνή, να αναφέρει πουθενά το όνομα της; Όχι! Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Απόστολοι, ενώ δεν έκρυβαν τις δικές τους ατέλειες και πτώσεις, όταν μιλάνε για μεγάλους αμαρτωλούς που μετανοούν, δεν αναφέρουν το όνομά τους. Δεν θέλουν να τους διαπομπεύσουν.
Το Τροπάριο της Κασσιανής
Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα Γυνή,
τὴν σὴν αἰσθομένη Θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν,
ὀδυρομένη μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει.
Οἴμοι! λέγουσα, ὅτι νὺξ μοι, ὑπάρχει, οἶστρος ἀκολασίας,
ζοφώδης τε καὶ ἀσέληνος, ἔρως τῆς ἁμαρτίας.
Δέξαι μου τὰς πηγὰς τῶν δακρύων,
ὁ νεφέλαις διεξάγων τῆς θαλάσσης τὸ ὕδωρ·
κάμφθητί μοι πρὸς τοὺς στεναγμοὺς τῆς καρδίας,
ὁ κλίνας τοὺς Οὐρανούς, τῇ ἀφάτῳ σου κενώσει·
καταφιλήσω τοὺς ἀχράντους σου πόδας,
ἀποσμήξω τούτους δὲ πάλιν, τοῖς τῆς κεφαλῆς μου βοστρύχοις·
ὧν ἐν τῷ Παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν,
κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη.
Ἁμαρτιῶν μου τὰ πλήθη καὶ κριμάτων σου ἀβύσσους,
τίς ἐξιχνιάσει ψυχοσῶστα Σωτήρ μου;
Μὴ με τὴν σὴν δούλην παρίδῃς, ὁ ἀμέτρητον ἔχων τὸ ἔλεος.
~  Βίντεο για σήμερα  : Just For Laughs 8 Funniest Pranks 20 ,  https://youtu.be/Cmk5zbUCKfE .-

VIDEO  :
~  Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Μεσσηνία  07/09/2016:
~ Κακοκαιρία καταιγίδα στη Μεσσηνία  07/09/2016:
 https://youtu.be/0swGDEbthrk .-
~**Ακραία  καιρικά  ο Νέος Εθνικός  δρόμος στις πηγές του Παμίσου 07 09 2016 :  https://youtu.be/nUdaQ0FvAV0 .-

***  Ενας νεκρός από τη θεομηνία στην Καλαματα (βίντεο-φωτογραφίες)
Ενας νεκρός από τη θεομηνία στην Καλαματα (βίντεο-φωτογραφίες)
 
 
 
Ενα άτομο με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή του στο Πήδημα μετά από τη θεομηνία, που έπληξε την  ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα.
Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ οι Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.α.). 
Video : Πλημμύρα στην Καλαμάτα - 07/09/2016 ,  https://youtu.be/FmoOp7yZXgI  .-
 

  Νεότερες πληροφορίες : Τρείς νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Μεσσηνία  !!... Τελικά 3  τρείς νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα .......ο αγνοούμενος  μια γυναίκα βρέθηκε  ...
Εκτός από δρόμους της Καλαμάτας (Αθηνών, Αρτέμιδος, Λεϊκων κ.α.) προβλήματα με τα νερά και με άλλες καταστροφές σημειώθηκαν και σε διάφορα χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Πρόβληματα υπάρχουν στην κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, όσο και στην πρόσβαση και την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο.

*** Μικρές ζημιές από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
Δέντρο έσπασε στην πλατεία  των «παπλοματάδικων»  -  Στα «ύψη» η στάθμη του νερού στο Νέδοντα
   Αρκετές είναι οι μικροζημιές που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που έπληξε νωρίς το απόγευμα την Καλαμάτα. Ένα δέντρο έσπασε, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει διερχόμενους, στην πλατεία των «παπλοματάδικών» στην 23ης Μαρτίου. Επίσης προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Αθηνών , στο ύψος του ΤΕΙ στο Ασπρόχωμα. Αρκετά είναι και τα βουλωμένα φρεάτια που έχουν δημιουργήσει λίμνες σε αρκετές περιοχές της Καλαμάτας ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η στάθμη του νερού στον ποταμό Νέδοντα.
 \ Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να έχουν οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, καθώς αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Video:  Νέδοντας κακοκαιρία  , https://youtu.be/_fMbcncgqBI  .-

***  Βιβλική καταστροφή στην Καλαμάτα- 1 νεκρός στη Θουρία (φωτογραφίες και βίντεο)
 
 
Τις καταστροφές της μετρά από το ξημέρωμα η Μεσσηνία. Από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα όλο το Νομό έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημίες.
Στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλάς παρέσυρε έναν άντρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα.
Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης.
Ακόμα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης.
Αργότερα αναλυτικό ρεπορτάζ. Τις καταστροφές της μετρά από το ξημέρωμα η Μεσσηνία. Από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα όλο το Νομό έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημίες.
Στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλάς παρέσυρε έναν άντρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα.
Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης.
Ακόμα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης.
Αργότερα αναλυτικό ρεπορτάζ.
Video: Καταστροφές Μπουλουκου , https://youtu.be/PsB7yoNKwc8 .-

***  Ποτάμια και λίμνες στους Γαργαλιάνους 
Ποτάμια και λίμνες στους Γαργαλιάνους 
~ Ποτάμια και λίμνες έγιναν για ακόμη μια φορά οι δρόμοι στους Γαργαλιάνους, πίσω από το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου χθες το μεσημέρι.
Η έντονη -αν και μικρή σε διάρκεια αρχικά- νεροποντή ήταν ικανή για να αναδείξει το οξύ πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το ύψος του νερού ανέβηκε πάνω από το πεζοδρόμιο και οριακά έφτασε μέχρι να μπει μέσα στα καταστήματα της περιοχής.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα, όμως η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς οι γύρω κάτοικοι και επαγγελματίες βλέπουν ότι ένας ακόμη χειμώνας είναι προ το πυλών και παρεμβάσεις δεν έχουν γίνει.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νεροποντή στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων ήταν ιδιαίτερα έντονη με αποτέλεσμα και ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Μάραθος να μετατραπεί κατά διαστήματα σε ποτάμι.
Κ.Μπ.

*** Προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη Μεσσηνία
Προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη Μεσσηνία
~ Σημαντικά είναι τα προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας από τη θεομηνία.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας - Τρίπολης στο ύψος της Θουρίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορά από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο Ασπρόχωμα, αλλά και στο Πήδημα.
Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στη Μάνη στο δρόμο Στούπα - Αγιος Νικόλαος λόγω κατολισθήσεων, ενώ και μέσα στη Στούπα έχουν παρασυρθεί οχήματα.
~**  Ενα άτομο με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή του σύμφωνα με πληροφορίες στο Πήδημα μετά από τη θεομηνία, που έπληξε την  ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα.
Η πρόσβαση όμως στο σημείο είναι σχεδόν αδύνατη προς το παρόν και συνεργεία της Πυροσβεστικής προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.
Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ οι Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.α.). Περισσότερες από 170 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.
Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.
Πλημμύρα στην Καλαμάτα - 07/09/2016 , https://youtu.be/FmoOp7yZXgI .-
Καταστροφές στην Καλαμάτα από την καταιγίδα - 07/09/2016 , https://youtu.be/EFEqWV7qWaI .-
Νερά και λάσπη "έπνιξαν" την Καλαμάτα ,
https://youtu.be/LztQOz4S87I .-
Εκτός από δρόμους της Καλαμάτας (Αθηνών, Αρτέμιδος, Λεϊκων κ.α.) προβλήματα με τα νερά και με άλλες καταστροφές σημειώθηκαν και σε διάφορα χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Πρόβληματα υπάρχουν στην κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, όσο και στην πρόσβαση και την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο.
~** Πλημμυρισμένα σπίτια και παρασυρμένα οχήματα έχουν αναφερθεί συνολικά σε Καλαμάτα, Γαργαλιάνους, Χώρα, Στούπα, Αγιος Νικόλαο, Εύα, Κεφαλόβρυσο, Ψάρι, Βασιλικό κ.α.

*** Εικόνες καταστροφής και στην παραλία της Καλαμάτας. Καίριο χτύπημα στον τουρισμό
 
 
Η κακοκαιρία έπληξε και την παραλία της Καλαμάτας, η οποία θυμίζει χειμωνιάτικο τοπίο. Μόνο οι ομπρέλες και οι ξαπλωστρες δείχνουν κάτι από το καλοκαίρι. Αυτές οι εικόνες αλλά και εκείνες από τη Στούπα δείχνουν οτι η ζημιά στην τουριστική κίνηση θα είναι τεράστια.
Τηλ. για καταγραφη ζημιων σε επιχειρησεις και καταστηματα (όχι σπιτια και ΙΧ) 2721361418, 2721093861, 2721093333 (Πολιτικη προστασια).

***  Ουρές χιλιομέτρων στο Ασπρόχωμα! (βίντεο & φωτογραφίες)
 
Σταματημένα αυτοκίνητα και ουρές χιλιομέτρων είναι η εικόνα που επικρατεί στο Ασπρόχωμα, στο ρεύμα εξόδου , από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο δρόμος μπροστά από το ΤΕΙ και στο ύψος του Practiker στη Θουρία έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Καλό είναι όσοι δεν έχουν ανάγκη, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροσβεστικό όχημα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα για να μπορέσει να διασχίσει το δρόμο. 
Βίντεο : Ουρες Ασπρόχωμα κακοκαιρία ,  https://youtu.be/vyFFvqRd_Xk .-

*** Προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης στην οδό Αθηνών (φωτογραφίες)
 
Προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας καταβάλουν αυτή την ώρα άνδρες της πυροσβεστικής στην διασταύρωση των οδών Αθηνών  &  Αλλικαρνασού   . Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα κοιμόταν στο υπόγειο της οικείας το οποίο και έχει πλημμυρίσει 


*** 3 νεκροί από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία – «Εικόνες Αποκάλυψης» (φωτογραφίες & βίντεο)
 
 
Φονική ήταν η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας ολόκληρη την περιοχή της Μεσσηνίας. Δυστυχώς 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν αγνοούμενο. Ένα ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θουρία, όταν το ρέμα μπήκε στο υπόγειο του σπιτιού του όπου κοιμόταν με αποτέλεσμα να πνιγεί. Με τον ίδιο τρόπο βρήκε τραγικό θάνατο και μια γυναίκα στην περιοχή της Καλαμάτα στην οδό Αθηνών.
  Οι κάτοικοι συνεχίζουν να μετρούν τις ανυπολόγιστες ζημιές… Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από την πολιτεία να κηρυχθεί ο Δήμος σε «έκτακτη ανάγκη» .
  Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε – Ζητάμε συγνώμη για τα προβλήματα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας λόγω της πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζει από το πρωί

***  Προβλήματα με την ύδρευση & την ηλεκτροδότηση σε όλη την Καλαμάτα!
«Καφέ» βγαίνει το νερό από τις βρύσες στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας και όχι μόνο, εδώ και μερικές ώρες… Επίσης, μεγάλο μέρος της πόλης βρίσκεται χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα. Παράλληλα, η πόλη συνεχίζει να μετρά τις «πληγές» που άφησε πίσω της, η φονική κακοκαιρία που την έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

*** Έρχεται στην Καλαμάτα ο Τόσκας – Συσκέψεις για χώρους φιλοξενίας δεκάδων οικογενειών που έμειναν άστεγες
 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται ήδη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ζήτησε επίσημα από την πολιτεία να κηρυχθεί ολόκληρος ο νομός Μεσσηνίας σε έκτακτη ανάγκη. Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται στην Καλαμάτα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας για να δει από κοντά τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Παράλληλα συσκέψεις μεταξύ του Στρατού και υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο Δημαρχείο της Πόλης, ενώ στη Περιφέρεια αναζητούν χώρους για τη στέγαση δεκάδων οικογενειών που καταστράφηκαν οι οικείες τους.
Οι νεκροί είναι ήδη επίσημα 3 . Μια γυναίκα 62 ετών στο Πήδημα, ένας άνδρας 90 ετών στη Θουρία και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα 90  ετών επίσης , ενώ υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να αυξηθούν! Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε οικείες και καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει. Τέλος μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται με την ύδρευση αλλά και την ηλεκτροδότηση σ΄ όλη την πόλη της Καλαμάτα. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

***  500 επιστήμονες στην Καλαμάτα για το Συνέδριο της Στοματολογικής 
500 επιστήμονες στην Καλαμάτα για το Συνέδριο της Στοματολογικής 
~ Το 53ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος ξεκινά αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα στο "Elite City Resort" και θα διαρκέσει ως και τις 11 του μήνα, ημέρα Κυριακή.
Διοργανώνεται με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ο οποίος για το θέμα έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στο "Elite".
Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τζίνα Θεοδωροπούλου είπε πως αναμένονται 500 περίπου άτομα στη διοργάνωση, η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη σε αίγλη και κύρος, μετά από το Πανελλήνιο Συνέδριο. Κάθε χρόνο το συνέδριο γίνεται σε άλλη πόλη, μετά από απόφαση του ΔΣ. Η Καλαμάτα διοργανώνει το συνέδριο για τρίτη χρονιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 νέες ανακοινώσεις και 12 εργασίες Μεσσηνίων οδοντιάτρων. Η προετοιμασία κράτησε ένα χρόνο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, 5 πρακτικά σεμινάρια και δράσεις προάσπισης της υγείας. Το συνέδριο στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας.
Με τη σειρά του ο γραμματέας Κώστας Νικολακέας είπε πως το συνέδριο συνδυάζει την καινοτομία με την καθημερινή ιατρική πράξη. Σημείωσε δε πως η Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος είναι ο αρχαιότερος επιστημονικός σύλλογος του κλάδου και μέλος της Διεθνούς Οδοντιατρικής Κοινότητας.
Τέλος ο ταμίας Αγγελος Τσορφώλιας δήλωσε πως στόχος του Συλλόγου είναι η προαγωγή της στοματικής υγείας, αλλά και η κοινωνική δράση. Γι' αυτό ακριβώς θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι σήμερα στο Ασυλο, αύριο στα ΚΑΠΗ της Καλαμάτας και στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και την Κυριακή στα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών "Η γλυκιά Μεσσηνία".
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.   Γ.Σαρ. 

*** Οι έλεγχοι συνεχίζονται 
Κλιμάκιο από τη ΔΟΥ Πύργου έκανε ελέγχους την Παρασκευή σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα και, όπως μάθαμε, βεβαίωσε ουκ ολίγες παραβάσεις, στην πλειοψηφία των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Μη νομίζετε, λοιπόν, οι καταστηματάρχες, ότι επειδή έφυγαν οι περισσότεροι επισκέπτες και τυπικά στο ημερολόγιο τελείωσε το καλοκαίρι, θα σας ξεχάσει και η εφορία. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και, μάλιστα, με κλιμάκια από άλλες περιοχές.  Β.Β. 

*** Αλλαγή στάσης μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 
Το αυτονόητο χρειάστηκε "εντολή" δημάρχου
  Χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρες μέρες από τότε που η αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας ζήτησε γραπτώς στοιχεία για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με την κατασκευή του Μεγάρου Χορού, προκειμένου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας να πράξει το καθήκον του, να τα δώσει δηλαδή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, για να παραλάβει ο Δήμος Καλαμάτας το κτήριο απαιτούνται επιπλέον εργασίες, ύψους 450.000 ευρώ περίπου, οι οποίες αφορούν στη σκηνή και το γενικότερο μηχανισμό ελέγχου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και 300.000 ευρώ περίπου για άλλες παρεμβάσεις. Αυτά προβλέπονται από τη σύμβαση και είναι εργασίες που πρέπει να πληρωθούν από τον ανάδοχο.
Βέβαια, για τη Δημοτική Αρχή, έπειτα από σχετική της ανακοίνωση, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί…
 Η… εντολή
Χθες στο επίσημο site του Δήμου Καλαμάτας υπήρχε ανακοίνωση, στην οποία σημειωνόταν: «Ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες στους αντιδημάρχους Υποδομών και στο διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να παράσχουν όλα τα στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως θα ζητηθούν από δημοτικούς συμβούλους ή πολίτες και αφορούν στο κατασκευαστικό μέρος του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Επίσης, έδωσε οδηγία να δοθεί κάθε εξήγηση που απαιτείται, για αυτό το πολύπλοκο από τεχνική άποψη έργο».
Ακόμα και για τα αυτονόητα χρειάζεται εντολή δημάρχου;
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Κινδυνεύουν κάθε ώρα κάτοικοι και μαθητές στο δρόμο της Σπάρτης (φωτογραφίες)
Χωρίς πεζοδρόμια όλη η περιοχή παρά την ύπαρξη δημοτικού σχολείου
SPARTIS 1.jpg
 (Οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου, κατεβαίνοντας από το σχολείο τους, βρίσκονται στην εθνική οδό)
Καθημερινά κινδυνεύουν οι κάτοικοι, οι πεζοί - και σε λίγες ημέρες οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου -που είναι αναγκασμένοι να κινούνται στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, στο τμήμα μέχρι το στρατόπεδο και λίγο πιο πάνω που υπάρχουν κατοικίες, καθώς δεν υφίσταται ίχνος πεζοδρομίου.
Όπως σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής, έχουν ήδη σημειωθεί τρία θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ το φόβο τους επανέφερε τροχαίο ατύχημα  την προηγούμενη εβδομάδα, με αυτοκίνητο που ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε κτήμα.
SPARTIS 2.jpg
(Ούτε ίχνος πεζοδρομίου και η ταμπέλα φαίνεται-δε φαίνεται…)
Καμία ασφάλεια
SPARTIS 4.jpg
(Τη μονοδρόμηση των στενών δρόμων έχουν ζητήσει οι κάτοικοι της περιοχής)
Οι κάτοικοι, όπως μας είπαν, φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους, αλλά και για τους ίδιους, αφού καθημερινά αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο χωρίς να νιώθουν ασφάλεια. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή από το να περπατά κάποιος και να περνά δίπλα του μεγάλη νταλίκα ή φορτηγό. Επίσης, το συγκεκριμένο δρόμο χρησιμοποιούν πολλοί φαντάροι που κατεβαίνουν με τα πόδια στην πόλη, όταν έχουν άδεια, ενώ και το ίδιο το στρατόπεδο έχει πολύ μεγάλη κίνηση.
Πλέον ανησυχούν περισσότερο, επειδή σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και οι μικροί μαθητές θα πρέπει να περπατούν στο δρόμο.
Μάλιστα, ορισμένοι είπαν ότι έχουν απευθυνθεί και στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να φτιαχτούν πεζοδρόμια, αλλά δε βρήκαν ανταπόκριση.
Τέλος, τόνισαν ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι πολύ στενοί δρόμοι που ξεκινούν από το δρόμο της Σπάρτης και καταλήγουν στη δυτική πλευρά της πόλης, καθώς δε χωρούν να περάσουν δύο αντιθέτως κινούμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα καθημερινά να βιώνουν καυγάδες οδηγών. Μάλιστα, έχουν ζητήσει τη μονοδρόμηση των συγκεκριμένων δρόμων, αλλά ούτε και για αυτό το αίτημά τους υπάρχει ανταπόκριση.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Άγονη αλλά όχι στείρα η γραμμή για Θεσσαλονίκη 
Δ. Μανδηλάρης: Δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής της γραμμής 
   Περιμένοντας την αεροπορική εταιρεία για τη σύνδεση με Θεσσαλονίκη
   Η σύμβαση της Astra Airlines για την εκτέλεση του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Έτσι, όποιος θέλει να προγραμματίσει επίσκεψη στη "νύφη του Βορρά" τον Οκτώβριο, δεν πρόκειται να βρει δρομολόγιο στον πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας.
Σε επικοινωνία του "Θάρρους" με τον Δημήτρη Μανδηλάρη, αερολιμενάρχη του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», μας εξήγησε ότι ήδη τρέχει ο σχετικός διαγωνισμός για τις  άγονες γραμμές και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση, για τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη μάς ενημέρωσε ότι η γραμμή δεν κινδυνεύει, αφού και η υπάρχουσα εταιρεία να αποχωρήσει, ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από άλλες για τη συνέχισή της.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, «επεισοδιακά» εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές. Έτσι, ενώ αρχικά ήταν 28 οι άγονες γραμμές, στη συνέχεια μειώθηκαν στις 20, αφού σε 8 εκδηλώθηκε πρόθεση για μηδενικό οικονομικό αντιστάθμισμα. Ωστόσο, σε 5 γραμμές, από τις 20, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, ενώ στις υπόλοιπες 15 εκδηλώθηκε εμπορικό ενδιαφέρον.
Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση 20 άγονων αεροπορικών γραμμών, που θα ανατεθούν την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Αρχικά οι άγονες γραμμές ήταν 28, αλλά στη συνέχεια μειώθηκαν στις 20, καθώς σε οκτώ δρομολόγια εκδηλώθηκε πρόθεση για μηδενικό οικονομικό αντιστάθμισμα. Πρόκειται για τις γραμμές Αθήνα - Σκιάθος, Αθήνα - Ζάκυνθος, Αθήνα - Πάρος, Αθήνα - Κύθηρα, Αθήνα - Κάρπαθος, Αθήνα – Ικαρία, Θεσσαλονίκη - Χίος και Θεσσαλονίκη - Σάμος. Ακολούθως, η ΥΠΑ προκήρυξε διαγωνισμό για 20 γραμμές, με ετήσια επιδότηση ανά γραμμή (μεγέθη σε ευρώ), ως εξής: Αθήνα - Αστυπάλαια 650.000, Αθήνα-Λέρος 1.000.000, Αθήνα - Μήλος 1.000.000, Αθήνα-Νάξος 400.000, Αθήνα-Σητεία 500.000, Αθήνα-Κάλυμνος 600.000, Αθήνα-Σκύρος 12.000, Αθήνα-Σύρος 200.000, Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά 300.000, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα 400.000, Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα 12.000, Θεσσαλονίκη - Σκύρος 12.000, Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Ικαρία 700.000, Αλεξανδρούπολη - Σητεία 500.000, Άκτιο- Σητεία 12.000, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλλονιά - Ζάκυνθος 700.000, Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος 1.000.000, Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος 1.200.000, Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Αστυπάλαια 700.000 και Ρόδος - Καστελόριζο 900.000.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Aegean Airlines / Olympic Air, Astra και Sky Express «κονταροχτυπιούνται» σε 5 γραμμές, ενώ στις υπόλοιπες 10, σε άλλες υπάρχει προσφορά από 2 εταιρείες και σε άλλες όχι.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Παρείχαν «υπηρεσίες» στους πελάτες του μπαρ χωρίς κανένα πιστοποιητικό υγείας 
Παρά την κρίση, υψηλές οι τιμές του… τιμοκαταλόγου 
 Στο δικαστήριο θα δώσουν τις εξηγήσεις τους ο 51χρονος ιδιοκτήτης και ο 50χρονος υπάλληλος καταστήματος στην Καλαμάτα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου για μαστροπεία.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας είχε αρκετό καιρό τώρα πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα εργάζονταν γυναίκες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ κάποιες εκδίδονταν με πελάτες σε χώρους του καταστήματος.
Πέρα από την ποινική διάσταση, ένα πολύ μεγάλο θέμα που προκύπτει αφορά καθαρά στη δημόσια υγεία, καθώς όλες οι κοπέλες εργάζονταν στο κατάστημα χωρίς πιστοποιητικό υγείας, ενώ δε φάνηκε να λαμβάνεται και καμία… προφύλαξη όσον αφορά στις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρείχαν.
  Στο πατάρι
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έφοδο περίπου στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου στο μαγαζί, το οποίο στην άδειά του αναγράφεται ως καφέ μπαρ και, εκτός από τον 51χρονο ιδιοκτήτη, τον 50χρονο υπάλληλο και τους πελάτες, βρήκαν στον κεντρικό χώρο 5 γυναίκες. Τέσσερις Αλβανίδες, ηλικίας 18, 22, 25 και 33 ετών, και μία 30χρονη, Τσέχα. Καμία τους δε διέθετε χαρτιά εργασίας, ούτε και πιστοποιητικό υγείας.
Ακολούθως οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν και έλεγξαν το πατάρι, όπου βρήκαν διαμορφωμένο χώρο με καναπέδες. Εκεί εντόπισαν έναν 27χρονο σε ερωτική συνεύρεση με 29χρονη Αλβανίδα, που εργαζόταν στο κατάστημα, επίσης, χωρίς κι αυτή να διαθέτει πιστοποιητικό υγείας.
  Είχαν και τιμοκατάλογο
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, εκτός από τη λειτουργία του ως μπαρ, το κατάστημα προσέφερε στους πελάτες κι άλλες υπηρεσίες, οι οποίες μάλιστα είχαν και τον αντίστοιχο… τιμοκατάλογο. Το στριπτίζ είχε τιμή 20 ευρώ, ο στοματικός έρωτας 40 ευρώ και το… «σπέσιαλ», που τα περιλάμβανε όλα, 100 ευρώ.
Σε βάρος των δύο αντρών που συνελήφθησαν σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία. Κατηγορούνται, δε, αμφότεροι ότι προήγαγαν στην πορνεία με σκοπό το κέρδος, έναντι χρηματικού ποσού, την 29χρονη.
Από τον έλεγχο που έγινε κατασχέθηκαν 905 ευρώ και διάφορες ιδιόχειρες σημειώσεις, με ονόματα των γυναικών που εργάζονταν στο κατάστημα και πόσα ποτά είχε κεράσει κάθε πελάτης την κάθε μία.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, απ’ όπου τους ορίσθηκε ημερομηνία για ρητή δικάσιμο, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, ενώ σε βάρος της 29χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων».  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Συνεχίζεται και  σήμερα η κακοκαιρία στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 7/9/2016 προβλέπεται άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, κατά τόπους τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος) ή ασθενής καταιγίδα. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-95%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν ακόμα πιο πολύ, στα 2-3 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** «Έβαλε τα γυαλιά»… 
Με το σύνθημα «Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή» θα διεξαχθεί φέτος και στην Καλαμάτα το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή. Το πρόγραμμα ιδιαιτέρως πλούσιο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα διήμερο γεμάτο συναυλίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, στις 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο του Λιμενικού...
Για την Παρασκευή 16 του μήνα έχει προγραμματιστεί ροκ μουσική βραδιά με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη, καθώς και εμφάνιση του stand-up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου. Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα δώσουν συναυλία ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Από τις καλύτερες μουσικές παραστάσεις του καλοκαιριού. Η ΚΝΕ «έβαλε τα γυαλιά» σε πολλά δημοτικά πολιτιστικά καλοκαίρια…  Α.Π. 

***  Η Βικτόρια Χίσλοπ υμνεί Πελοπόννησο και Καλαμάτα
Η Βικτόρια Χίσλοπ υμνεί Πελοπόννησο και Καλαμάτα
~  Στην Καλαμάτα βρέθηκε η διάσημη συγγραφέας των μπεστ σέλλερ Βικτόρια Χίσλοπ (Το νησί), στο πλαίσιο έρευνας για το νέο της βιβλίο "Cartes postales from Greece".
Η Χίσλοπ μετά τη Σπιναλόγκα υμνεί την Πελοπόννησο στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο Αντονι είναι ο νέος ήρωάς της. Με αφορμή εκείνον, που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και στέλνει καρτ ποστάλ από τα μέρη που του έκαναν εντύπωση, η αγαπημένη συγγραφέας του ελληνικού κοινού, βρέθηκε και πάλι για επιτόπια έρευνα στην Ελλάδα.
Μεγάλο μέρος του βιβλίου της διαδραματίζεται στην Πάτρα, τον Ισθμό και τη γέφυρα στο Ρίο - Αντίριο. Το ταξίδι της, όπως η ίδια σημειώνει σε άρθρο της στην Daily Mail, ξεκίνησε από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η Βικτώρια Χίσλοπ μαγεύτηκε από το λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια, επισκέφτηκε την Καλαμάτα και το Πόρτο Χέλι. Σημαντικό σημείο του ταξιδιού της θεωρεί την επίσκεψή της στα Καλάβρυτα.
Οι κάρτες τις οποίες στέλνει ο Αντονι, κατά λάθος δεν βρίσκουν τον σωστό αποδέκτη και καταλήγουν στο γραμματοκιβώτιο μίας άγνωστης γυναίκας. Αυτή, γοητευμένη από τις ομορφιές της χώρας, αποφασίζει να την επισκεφτεί. Το νέο βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στο τέλος του μήνα και το σύνθημα της, είναι το σύνηθες. "Επισκεφτείτε την Ελλάδα, έχει μοναδικές ομορφιές".
Πηγή: iefimerida.gr.
***  781 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο 
781 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο 
~  Σε 781 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία κατά τον Αύγουστο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα συνελήφθησαν ένας για ανθρωποκτονία, 266 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 5 για ληστεία, ένας για εκβιασμό, 79 για ναρκωτικά, 26 για όπλα, 3 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, 2 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, 2 για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 11 για πλαστογραφία, 14 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 5 για λαθρεμπόριο, 16 για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 107 για παράβαση του ΚΟΚ, 7 για ενδοοικογενειακή βία, 32 για καταδικαστικά έγγραφα και 133 για άλλα αδικήματα (κατ' έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.α.).
Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου εξιχνιάστηκαν ανθρωποκτονία, 2 ληστείες, 102 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα και οχήματα, 37 υποθέσεις ναρκωτικών, 19 υποθέσεις όπλων, 8 υποθέσεις πλαστογραφίας, 83 απάτες, 4 υποθέσεις λαθρεμπορίου, μία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, και 5 για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Εξαρθρώθηκε μία εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Αρτας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα από τα οποία τα 7 είναι μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη 8 άτομα.
Κατασχέθηκαν συνολικά: 2,1 γραμ. κοκαΐνης, 18,7 γραμ. ηρωίνης, 3.530 γραμ. χασίς, 89,6 γραμ. μεθαδόνης, 2.239 χασισόδεντρα, 184 σπόροι κάνναβης, ένα περίστροφο, ένα ντουφέκι, 16 κυνηγετικά όπλα, 4 αεροβόλα – όπλα κρότου, 126 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 10 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, 18,6 γραμ. πυρίτιδας, 6.153 ευρώ, 15 πλαστά χαρτονομίσματα, 220 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.895,5 γραμ. λαθραίου καπνού, 3 ζυγαριές ακριβείας, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 φορητοί πομποδέκτες, 3 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, 4 οχήματα κ.ά. Τέλος εκλάπησαν συνολικά 58 οχήματα, εκ των οποίων ανευρέθησαν τα 32.

***  Νέος χώρος εκπαίδευσης στις φυλακές Ιωαννίνων
Νέος χώρος εκπαίδευσης στις φυλακές Ιωαννίνων
~   Την λειτουργία ενός νέου χώρου που προορίζεται για την εκπαίδευση κρατουμένων στη φυλακή Ιωαννίνων, εγκαινίασε χθες ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο συγκεκριμένος χώρος μετατράπηκε σε χώρο εκπαίδευσης κρατουμένων από θάλαμος κράτησης που ήταν στο παρελθόν, εξοπλίστηκε με δωρεές της τοπικής κοινότητας και πλέον διατίθεται για εκπαιδευτικά προγράμματα, μικρής ή και πιο μεγάλης διάρκειας.
Κατά τα εγκαίνια που έγιναν, χθες, στη φυλακή δόθηκαν βεβαιώσεις εκπαίδευσης και βραβεία στους κρατουμένους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν ήδη, καθώς και δύο βραβεία «Τιμής Ένεκεν» στους εκπαιδευτές που εκπόνησαν αφιλοκερδώς προγράμματα κατάρτισης κρατουμένων στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Στην συνέχεια, στο προαύλιο της φυλακής, δόθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων η θεατρική παράσταση οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, «η φυλακή Ιωαννίνων αποτέλεσε για χρόνια το «μαύρο πρόβατο» του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, έχοντας πολλάκις επικριθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς». Μάλιστα, «πολλές καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αφορούσαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη φυλακή».
Σήμερα, όμως, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την αποσυμφόρηση του συνόλου των φυλακών και τις προσπάθειες εργαζομένων και κρατουμένων, η εικόνα της φυλακής είναι ολωσδιόλου διαφορετική. «Χωρίς υπερβολικό αριθμό κρατουμένων, με συντηρημένο κτίριο, με δύο γιατρούς σταθερά, με ψυχολόγους και κοινωνικό λειτουργό αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις, η φρίκη «του διαδρόμου» της φυλακής Ιωαννίνων ανήκει στο παρελθόν» υπογραμμίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη φωτιά στη χωματερή της Πύλου μετά από 2 χρόνια
Πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη φωτιά στη χωματερή της Πύλου μετά από 2 χρόνια
~ Μετά από 2 και πλέον χρόνια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επέβαλε το πρόστιμο των 30.000 ευρώ, για τη φωτιά στη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο, τον Ιούνιο του 2014.
Ο περιφερειάρχης υποχρεώθηκε να επιβάλλει το πρόστιμο που κρατούσε στο συρτάρι του, μετά την πρόσφατη νέα φωτιά στην ίδια χωματερή και την "εξαφάνιση" του εργολάβου που έκανε την αποκατάσταση του χώρου με την εργολαβία της Περιφέρειας. Για τη νέα φωτιά στη χωματερή του Αγίου Νικολάου καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Καλαμάτας σε 1 χρόνο φυλάκιση με 3ετή αναστολή ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Γιάννης Σαρδέλης. Στη δίκη αυτή υποβλήθηκαν ερωτήματα και επισημάνθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το πρόστιμο για τη φωτιά του 2014 δεν είχε ακόμα επιβληθεί από την περιφερειακή αρχή. Να τονιστεί ότι κατά την υλοποίηση της εργολαβίας αποκατάστασης της χωματερής εξαφανίστηκαν τα 10.000 από τα 13.000 δέματα σκουπιδιών, που βρίσκονταν στο γειτονικό χώρο.
Η επιβολή του προστίμου, σύμφωνα με την απόφαση, στηρίχθηκε σε «εισήγηση του Κ.Ε.Π.ΠΕ. Π.Ε. Μεσσηνίας στην από 25/6/2014 έκθεση αυτοψίας, του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Π.Ε. Μεσσηνίας, «όπου διαπιστώθηκε να λειτουργεί Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Πύλου - Νέστορος στη θέση Αγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Π.Ε. Μεσσηνίας, κατά παράβαση ΚΥΑ και απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ».
Πέρα απ’ αυτό επισημαίνεται «η πλημμελής τήρηση των ελάχιστων μέτρων λειτουργίας του ΧΑΔΑ και η διαπιστωθείσα ανάφλεξη απορριμμάτων, από τις οποίες και αναδυόταν δύσοσμος καπνός που συντελούσε στη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών και πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία».
Επίσης, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται: α) Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπως προβλέπεται από το νόμο και προκειμένου να συσχετισθεί με την υπ’ αριθμ. ΑΒΜ Α14/2519 παραγγελία. β) Στην αρμόδια για την εφαρμογή των εργασιών αποκατάστασης στο ΧΑΔΑ Αγιος Νικόλαος Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.   Γ.Σ.

***  Προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της χώρας
Σφοδρές καταιγίδες Εικόνα από τις ζημιές στην Ηλεία
~  Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.
Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο διήρκεσε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία τα αυτοκίνητα περνούσαν τη «λίμνη».
Χωρίς τηλέφωνα έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.
Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.
Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.
Πάτρα: Πλημμύρες και πτώσεις δένδρων
Πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δένδρων υπήρξαν σε περιοχές της Ηλείας.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου, έγιναν 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.
Επίσης, έγιναν δύο κλήσεις για παροχή βοήθειας.
Ακόμη περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.
Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, η περιφέρεια μαζί με το δήμο, έχουν διαθέσει μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να καθαριστεί το οδικό δίκτυο, κυρίως σε ορεινές περιοχές.
Παράλληλα, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από νέες βροχοπτώσεις, μέσα στις επόμενες ώρες».
Όσον αφορά το κύμα κακοκαιρίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «ήταν τόσο έντονη η βροχόπτωση, που εάν δεν είχαμε προχωρήσει εγκαίρως σε καθαρισμούς χειμάρρων και αποστραγγιστικών καναλιών, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη».
Πλημμύρες στη Λακωνία
Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων.
Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.
Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.
Στα σημεία έσπευσαν συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς. 
Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη
Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα.
Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα και νωρίτερα δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.
Προληπτικές εργασίες στην Περιφέρεια Αττικής
Να καθαρίσουν τα φρεάτια υδροσυλλογής στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της και τα ρέματα, όπου κρίνεται αναγκαίο, ώστε να αποκατασταθεί η ροή τους, έδωσε εντολή σε όλες τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά  φαινόμενα, μετά το έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκεται ήδη σε  επιφυλακή. Ζητήθηκε επίσης ο έλεγχος, η συντήρηση και η επιτάχυνση όλων των αντιπλημμυρικών έργων, σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες για πρόκληση ζημιών από πλημμύρες, καθώς και σε περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες δασικές πυρκαγιές. 
Τέλος, η Περιφέρεια καλεί τους δημάρχους της Αττικής, να επιμεληθούν με τη σειρά τους τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Πρώτα το ΣτΕ, μετά η δόση» το μήνυμα των τεσσάρων καναλαρχών  Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου  Το κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης, όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός
~  Πρόταση προς την κυβέρνηση να αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στα -καταρχήν- αιτήματα ακύρωσης του διαγωνισμού για τα κανάλια, κατέθεσαν οι τέσσερις καναλάρχες, προτού καταβληθεί η πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, πρότειναν να πληρώσουν τα 73,8 εκατ. ευρώ (Αλαφούζος 13.080.000, Καλογρίτσας 15.780.000, Κυριακού 22.770.000 και Μαρινάκης 22.170.000) αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ, στις 16 Σεπτεμβρίου.
«Αν η απόφαση είναι ταχεία -δεν αποκλείεται το σύνολο των αιτημάτων να απορριφθεί-, τότε οι προσωρινοί καναλάρχες θα καταβάλουν την πρώτη δόση το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου» υποστήριζαν κύκλοι από το περιβάλλον των προσωρινών υπερθεματιστών.
Σε περίπτωση όμως που το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αργήσει να εκδώσει απόφαση, οι προσωρινοί υπερθεματιστές προτείνουν να πληρώσουν «μόλις ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επικυρώσει τη λίστα των υπερθεματιστών».
Με άλλα λόγια, όταν οι πλειοδότες από προσωρινοί γίνουν οριστικοί.
Αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, πάντα μέσα στο διάστημα των 90 ημερών από την ανακοίνωση των αδειών, όπως προβλέπει ο νόμος.

***  Το… κοντέινερ δεν έχει δώρα
Εν συντομία, υπάρχουν δύο σημαντικές αξίες χωρίς τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι απλώς αδιανόητη. Η μία είναι η ασφάλεια, το να νιώθεις ασφαλής. Η άλλη είναι η ελευθερία, η δυνατότητα να κάνεις αυτό που θέλεις. Είναι και οι δύο απαραίτητες. Ασφάλεια χωρίς ελευθερία είναι δουλεία. Ελευθερία χωρίς ασφάλεια είναι απόλυτο χάος μέσα στο οποίο είσαι χαμένος, εγκαταλελειμμένος, δεν ξέρεις τι να κάνεις.
Χρειάζεται, λοιπόν, μέτρο και στο ένα και στο άλλο. Είμαστε απίστευτα πιο ελεύθεροι από τους παππούδες μας. Πληρώσαμε ένα τίμημα όμως. Το ανταλλάξαμε με την ασφάλεια. Ένα μεγάλο μέρος ασφάλειας παραχωρήθηκε.
Τώρα παρατηρούμε «το γύρισμα του εκκρεμούς». Οι άνθρωποι νιώθουν αβέβαιοι, χαμένοι, λειτουργούν χωρίς βεβαιότητα, χωρίς εξασφάλιση. Ανάμεσα σε άλλα πράγματα σημαίνει και ανάδειξη πολιτικών φαινομένων τύπου Ντόναλντ Τραμπ ή Μαρί Λεπέν.
Υπάρχει περιεχόμενο σ’ αυτού του είδους τις υποσχέσεις που επαγγέλλονται; "Η δημοκρατία δεν πέρασε τις εξετάσεις, η δημοκρατία είναι αδύναμη, η δημοκρατία δεν μπορεί να αποδώσει, η δημοκρατία είναι πολύ δυνατή στα λόγια αλλά όχι στις πράξεις. Όμως, εμπιστευτείτε με και θα αλλάξω την κατάσταση. Η Αμερική θα ξαναγίνει μεγάλη», λέει ο ένας. Ή η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία: «Η Γαλλία θα ξαναγίνει μεγάλη δύναμη, και δε θα επιτρέψουμε αυτή η δύναμη να διαλυθεί και να εξαφανιστεί».
Το άλλο πράγμα, όμως, είναι ότι στην οικονομική πρόοδο, στο ΑΕΠ που μεγαλώνει, υπάρχουν πάντα νικητές και χαμένοι. Η διάλυση του δικτύου ασφάλειας έγινε ιδιαίτερα αισθητή από ανθρώπους που βρίσκονται χαμηλότερα στην κοινωνική ιεραρχία, ανθρώπους που ζουν στη φτώχεια ή κοντά στη φτώχεια.
Ίσως διά μαγείας, λοιπόν, κάποιος ισχυρός άνδρας που δεν τον περιορίζει η πολιτική ορθότητα, που λέει αυτό που όλοι σκέφτονται και δεν τολμούν να το πουν δημοσίως, ίσως αυτός να κάνει ένα θαύμα. Φυσικά, χάνει το χρόνο του όποιος έχει τέτοια όνειρα, αν και υπό αυτές τις συνθήκες είναι κατανοητό.
Αλλά θυμάμαι και το μεγάλο Γερμανό ποιητή Γκαίτε, όταν τον ρώτησαν, αν είχε ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή, τι πίστευε για τη ζωή του. Η απάντησή του ήταν «Ναι. Έζησα μια πολύ, πολύ ευτυχισμένη ζωή. Αλλά», πρόσθεσε αμέσως, «δε θυμάμαι ούτε μια ευτυχισμένη βδομάδα».
Είναι μια προειδοποίηση για μας, που, επειδή μεγαλώσαμε με το μάρκετινγκ και τις διαφημίσεις, τους νέους πειρασμούς, τις προκλήσεις, τις νέες μόδες, θεωρούμε την ευτυχία ως μια σειρά από όλο και καλύτερες απολαύσεις.
Κι αυτό που προτείνει ο Γκαίτε, είναι ότι η ευτυχία βρίσκεται στο να ξεπερνιέται η δυστυχία, τα προβλήματα. Σε ένα από τα ποιήματά του λέει ότι ο χειρότερος εφιάλτης είναι μια μακριά σειρά από ηλιόλουστες μέρες. Το αποτέλεσμα δεν είναι η ευτυχία, αλλά η πλήξη, η έλλειψη του ενθουσιασμού, η έλλειψη του σκοπού για να κυνηγήσει, για να αγωνιστεί κανείς, και ούτω καθεξής.
Αυτό που είπε ο Γκαίτε ήταν μια προειδοποίηση. Μη νομίζετε ότι η ζωή σας είναι μια συλλογή από δώρα δίχως τέλος, διαλεγμένα από ένα κοντέινερ γεμάτο ευχάριστα αντικείμενα. Να σκέφτεστε τη ζωή σας ως έναν μακρύ αγώνα. Λύνετε ένα πρόβλημα, έρχεται ένα άλλο, και οι παρενέργειες είναι συχνά δυσάρεστες… Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Αερομαχίες πάνω από την Κριμαία....
 ~  Πριν λίγο σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8 Poseidon επιχείρησε να εισέλθει στο ρωσικό FIR  στη περιοχή, μέχρι που αναχαιτίστηκε.
Όπως επισημαίνει ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,  "την εβδόμη Σεπτεμβρίου  2016 αμερικανικό  αεροσκάφος P-8 Poseidon προσπάθησε να παραβιάσει δύο φορές τον εναέριο χώρο της ρωσικής ομοσπονδίας. Αεροσκάφος Su-27 από την  αεροπορική βάση Belbek αναχαίτισε το εν λόγω αεροσκάφος", ενώ η ανακοίνωση τόνισε ότι μετά την αναχαίτιση, το P-8 Poseidon κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Igor Konashenkov, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τη ρωσική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο λόγω των ασκήσεων "Καύκασος-2016".

***  ΤΡΟΜΟΣ! Κάλεσμα για ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στην ΕΥΡΩΠΗ...
  ~  Με μηνύματα σε κοινωνικά δίκτυα το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να αιματοκυλίσουν την ήπειρο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν κωδικοποιημένα μηνύματα, κυρίως στα αγγλικά, γαλλικά και αραβικά, για να παροτρύνουν τα μέλη της οργάνωσης σε επιθέσεις ή να τους προστατεύσουν.
Συγκεκριμένα, δημοσίευσε ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες, ζητήθηκε από τους ισλαμιστές όλοι οι οπαδοί της οργάνωσης ανά τον κόσμο να διαγράψουν οτιδήποτε σχετίζεται με αυτή σε κινητά και υπολογιστές, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες είναι στα ίχνη τους.

***  Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Ερντογάν! Τα ξαναβρήκε με τις ΗΠΑ...
 ~ "Ο Ομπάμα θέλει να κάνει μια επιχείρηση στη Ράκα. Εμείς είπαμε από την οπτική μας ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ενώνουμε τους στρατιώτες μας για να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο", τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την αποχώρηση του από την σύνοδο των G20, όπως αναφέρει η Hurriyet.
Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την κατάκτηση της Ράκκας που αποτελεί προπύργιο του ΙΚ στη Συρία.
Μήπως από την αρχή αυτό ήταν το σχέδιο του Σουλτάνου;

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Επιδημία φυματίωσης σε νοσοκομείο της χώρας;

~   15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διαγνώστηκαν ότι πάσχουν από φυματίωση, έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα στην εξέταση Mantoux (μαντού).
"Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα. Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν", επεσήμανε ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης και πρόσθεσε ότι και εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς σε δημόσια νοσοκομεία εκτίθονται σε κίνδυνο και πρέπει άμεσα το κράτος να λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας.
Ο κ. Κετικίδης, επίσης, τόνισε ότι η νόσος μπορεί να θεραπευτεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.

***  Άψογος ο Τραμπ! "Την είπε" στην Κλίντον και ανύψωσε τον Πούτιν με μία φράση...

~  "Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει την Χίλαρι Κλίντον και σκάει από τα γέλια", είπε σε ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ, χτυπώντας την δημοκρατική υποψήφιο εκεί που πονάει.
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος απάντησε στα λεγόμενα της αντιπάλου η οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ρωσίας "δικτάτορα", ξεχνώντας ότι έχει εκλεγεί δημοκρατικά, με απήχηση που ξεπερνά το 80%.
"Η Χίλαρι θέλει να το παίζει σκληρή με την Ρωσία, αλλά ο Πούτιν την κοιτάζει και γελάει. Χαμογελάει συνεχώς μαζί της. Απλά δείτε τις αποφάσεις της. Δείτε πόσο άστοχες ήταν οι αποφάσεις της. Κάθε απόφαση που πήρε ήταν αποτυχημένη.
 Εγώ θέλω να δουλέψουμε μαζί με την Ρωσία για να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες του ΙSIS στην Μέση Ανατολή", πρόσθεσε ο Τραμπ.

***  Έσκασε ΒΟΜΒΑ! Έτοιμη να πέσει η κυβέρνηση...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια των ΑΕΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που "τρίζει" τα θεμέλια της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν πηγές, ο Πάνος Καμμένος έχει απογοητευτεί από τον πρωθυπουργό, και για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και για την  φημολογούμενη συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με την Ένωση Κεντρώων, που αφήνει υπονοούμενα αντικατάστασης των ΑΝΕΛ .

***  ΣΕΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ! ΣΚΆΕΙ ΒΌΜΒΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΆΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ..

~  Αντιδράσεις ξεσήκωσε η προθυμία της κυβέρνησης και των τραπεζών να «πριμοδοτήσουν» την αλυσίδα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος. Εταιρίες και επιχειρηματίες του κλάδου των σουπερ μάρκετ, με πρωτοστάτη τον μεσαίου μεγέθους «Γαλαξία», διαμαρτύρονται ότι το «κούρεμα» ύψους 50% και το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού, όπως ορίζονται στο σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τους υπόλοιπους. Φέροντας το παράδειγμα του Βερόπουλου, που αγοράστηκε από την ΜΕΤΡΟ (η οποία αποπλήρωσε όλα τα χρέη και απορρόφησε όλο τον όγκο των υπαλλήλων), για τον οποία δεν προσφέρθηκε κάποια αντίστοιχη βοήθεια, ο «Γαλαξίας» εκφράζει την υποψία ότι η ευνοϊκή αυτή αντιμετώπιση συγκαλύπτει ιδιωτικά και επιβλαβή για την οικονομία συμφέροντα. Από τη στιγμή μάλιστα που το ύψος των χρεών Μαρινόπουλου ανέρχεται σε περίπου 2 δις ευρώ και απολαμβάνει ιδιαίτερους όρους δανεισμού από τις τράπεζες, οι υπόλοιποι έμποροι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να προσφύγουν στους αρμόδιους φορείς δικαιοσύνης εντός κι εκτός συνόρων…

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018:
1ος όμιλος
 Σουηδία-Ολλανδία 6/09   1-1, (1-0 ) .-^
(43΄ Μπεργκ - 67΄ Σνάιντερ)
Λευκορωσία-Γαλλία 6/09       0-0 .-^
Βουλγαρία-Λουξεμβούργο 6/09  4-3 ,(1-0) .-^
(16΄ Ρανγκέλοφ, 65΄ Μαρσελίνιο, 79΄ Ποπόφ, 90+2΄ Τόνεφ - 60΄,62΄ Γιοακίμ, 90+1΄ Μπονέρ)

2ος όμιλος
Ελβετία-Πορτογαλία 6/09  2-0 , (0-0) .- ^
(23΄ Εμπολό, 30΄ Μεχμέντι)
Ν.Φαρόε-Ουγγαρία 6/09        0-0  .-^
Ανδόρα-Λετονία 6/09    0-1 (0-0) .-^
(48΄ Σαμπάλα) 

3ος όμιλος Σαν Μαρίνο-Αζερμπαϊτζάν 0-1
(45΄ Γκουρμπάνοφ)

Νορβηγία-Γερμανία 0-3
(16΄,61΄Μίλερ, 45΄ Κίμιχ)

Τσεχία-Β.Ιρλανδία 0-0

4ος όμιλος

Γεωργία-Αυστρία 1-2
(78΄ Ανανίτζε - 16΄ Χιντερέγκερ, 42΄ Γιάνκο)

Σερβία-ΕΪΡΕ 2-2
(62΄ Κόστιτς, 69΄ Τάντιτς - 3΄ Χέντρικ, 81΄ Μέρφι)

Ουαλία-Μολδαβία 4-0
(38΄ Βόουκς, 44΄ Άλεν, 51΄,90΄+5 πεν. Μπέιλ)

5ος όμιλος

Καζακστάν-Πολωνία 2-2
(51΄,58΄ Κιζνιτσένκο - 9΄ Κλάπουτσκα, 35΄πεν. Λεβαντόφσκι)

Δανία-Αρμενία 1-0
(17΄ Έρικσεν)

Ρουμανία-Μαυροβούνιο 1-1
(85΄ Πόπα - 87΄ Μπεκιράι)

6ος όμιλος

Λιθουανία-Σλοβενία 2-2
(32΄ Σέρνιχ, 34΄ Σλίβκα - 77΄ Κριν, 90΄+3 Σέζαρ)

Σλοβακία-Αγγλία 0-1
(90΄+5 Λαλάνα)

Μάλτα-Σκοτία 1-5
(14΄ Εφιονγκ - 10΄,60΄πεν,84΄ Σνόντγκρας, 53΄ Μάρτιν, 78΄ Φλέτσερ)

7ος όμιλος

Ισπανία-Λιχτενστάιν 8-0
(10΄,67΄ Ντιέγκο Κόστα, 55΄ Σέρχι Ρομπέρτο, 59΄,90΄+1 Σίλβα, 60΄ Βιτόλο, 82΄,84΄ Μοράτα)

Αλβανία-ΠΓΔΜ 2-1
(9΄ Σαντίκου, 89΄ Μπαλάι - 51΄ Αλιόσκι)

Ισραήλ-Ιταλία 1-3
(35΄ Μπεν Χαϊμ - 14΄ Πελέ, 31΄πεν. Καντρέβα, 83΄ Ιμόμπιλε)

8ος όμιλος
Κύπρος-Βέλγιο 6/09   0-3 , (0-1) .- ^
{(13΄,61΄ Ρ. Λουκάκου, 81΄ Καράσκο)
Βοσνία/Ερζεγ.-Εσθονία 6/09  5-0, (2-0) .-^
{ (7΄, 90+2΄ Σπάχιτς, 23΄πεν. Τζέκο, 71΄ Μεντούνγιανιν, 83΄ Ιμπίσεβιτς)
Γιβραλτάρ-ΕΛΛΑΔΑ 6/09   1-4   ,(1-4) .-  ^
{10΄Μήτρογλου , 26΄ Γουόκερ ,44΄αυτογκόλ ο Γουάισμαν , 45΄ Φουρτούνης , 45+1΄ Τοροσίδης ,
Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο, Ερνάντες, Κουμπς, Λι Κασκιάρο.
Εθνική Ελλάδας (Μίχαελ Σκίμπε, 4-2-3-1): Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας - Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας - Μήτρογλου.
32' Κίτρινη κάρτα στον Μήτρογλου για θέατρο , 34' Κίτρινη κάρτα στον Μπόζιο ,
62' Αλλαγή για την Εθνική. Γιαννιώτας αντί Μάνταλου. 71' Αλλαγή για την Εθνική. Τζιόλης αντί Μανιάτη. 73' Αλλαγή για την Εθνική. Βέλλιος αντί Μήτρογλου.
71' Αλλαγή για το Γιβραλτάρ. Κάιλ Κασκιάρο αντί Μπόζιο. 85' Αλλαγή για το Γιβραλτάρ. Γιόμε αντί Κουμπς.

9ος όμιλος Κροατία-Τουρκία 1-1
(44΄πεν. Ράκιτιτς - 45΄+3 Τσαλχάνογλου)

Ουκρανία-Ισλανδία 1-1
(41΄ Γιαρμολένκο - 6΄ Φινμπόγκασον)

Φινλανδία-Κόσοβο 1-1
(18΄ Αραγιούουρι - 61΄πεν. Μπερίσα)

***  Ήττα των Ελπίδων από την Πορτογαλία με 1-0 
Στα προκριματικά του Euro 2017Ήττα των Ελπίδων από την Πορτογαλία με 1-0

~Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την τέταρτη ήττα σε οκτώ αναμετρήσεις, στον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 1-0 στο Μπαρσέλος από την πρωτοπόρο του ομίλου Πορτογαλία, με γκολ του Ζέλσον Μάρτινς στο 54ο λεπτό και παρέμεινε στους 10 βαθμούς και την προτελευταία θέση του γκρουπ, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.
Οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι και η νίκη τους κρίνεται δίκαιη, παρότι συνάντησαν μεγάλη αντίσταση από τους Έλληνες διεθνείς. Η ελληνική ομάδα είχε για καλύτερη στιγμή μια προσωπική ενέργεια του Μυστακίδη στο 63΄, ενώ ο Μπάρκας βρέθηκε σε σπουδαία ημέρα κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις. Οι Πορτογάλοι παραμένουν αήττητοι σε οκτώ παιχνίδια της προκριματικής φάσης, μετρώντας επτά νίκες, μία ισοπαλία και 24-1 τέρματα.
Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής στις 6 και 10 Οκτωβρίου με το Ισραήλ εκτός και την Ουγγαρία εντός έδρας, αντίστοιχα. Οι Ισραηλινοί νίκησαν το Λιχτενστάιν με 4-0 και έφτασαν στους 15 βαθμούς διατηρώντας τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτη είναι η Αλβανία με 12 και τέταρτη η Ουγγαρία με 11 βαθμούς. Ο Βέλγος διαιτητής Νικολά Λαφόρζ έδειξε κίτρινη κάρτα τους Σεμέδο, Ρισβάνη, Χαρίση, Ιωαννίδη και Καρβάλιο.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ζοέλ Περέιρα- Φερνάντο, Φιγκουεϊρέδο, Σεμέδο, Νέβες, Φερνάντες, Αντρέ Χόρτα (46΄ Καρβάλιο), Ζέλσον Μάρτινς (62΄ Γκουέδες), Ριμπέιρο, Γιότα (72΄ Πασιένσια), Ρικάρντο Χόρτα.
ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Ρισβάνης, Σιόπης, Δώνης (65΄ Τσιλιανίδης), Χαρίσης (82΄ Ορφανίδης), Ιωαννίδης, Μυστακίδης, Βούρος, Μανθάτης (86΄ Κουλούρης), Τσιμίκας, Πούγγουρας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 8 22
2. ΙΣΡΑΗΛ 7 12
3. ΑΛΒΑΝΙΑ 9 12
4. ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8 11
5. ΕΛΛΑΔΑ 8 10
6. ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 8 0

*** Την Πέμπτη η άφιξη του Σίνγκλετον για τον ΠΑΟ
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην Πέμπτη (8/9) το βράδυ (22:35),μέσω Μόσχας, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αφού ξεκουράστηκε για λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στην Κίνα έρχεται να ενταχθεί στην προετοιμασία του «τριφυλλιού» ενόψει της νέας σεζόν. Την Παρασκευή (9/8) ο Σίνγκλετον αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα.

***  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Παραιτείται ο Μαρινάκης...

~ Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξετάζει την περίπτωση να παραιτηθεί από την προεδρία της ομάδας ώστε να τη σώσει από μια ενδεχόμενη τιμωρία.
Αιτία είναι η εμπλοκή του στη υπόθεση  της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια, για την οποία είναι κατηγορούμενος και απειλείται με προφυλάκιση, αφού έχει παραβεί τον όρο που απαγόρευε να ασχολείται με τον Ολυμπιακό.
Όπως αναφέρουν τα δημοσίευμα, όλα θα κριθούν από το βούλευμα του συμβουλίου των εφετών, ώστε να μπορεί το νομικό τμήμα της ΠΑΕ να αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, μέσα στα οποία θα συζητηθεί και η αποχώρηση του προέδρου.
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  :  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~


~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3081 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.081        βίντεο   .-  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου