ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....
  Αρφαρά  κεντρική πλατεία
  Σόφια -Βουλγαρία
Το διαβατήριο των δοκιμασιών
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΤις δοκιμασίες να τις δεχόμαστε με υπομονή, χωρίς στενοχώρια, σαν ευλογία του Θεού. Όταν κάποιος μας αδικεί, πρέπει να χαιρόμαστε και να θεωρούμε αυτόν που μας αδικεί μεγάλο ευεργέτη. Διότι γίνεται αιτία αποταμιεύσεως μας στην άλλη ζωή. Με τις δοκιμασίες που επιτρέπει ο Θεός μας κάνει να ετοιμαζόμαστε για την ουράνια βασιλεία Του, έχοντας στο χέρι του το διαβατήριο των δοκιμασιών.
 
Το  γράμμα στον  υπουργό ενός μικρού παιδιού
 ~26 Ιανουαρίου
Οσίου Ξενοφώντος (1) και της συνοδείας αυτού (†ς΄αι.) Ιερομάρτυρος Ανανίου, Πέτρου δεσμοφύλακος. Οσίων Αμμωνά (2) και Γαβριήλ. Ξενοφώντος κτίτορος της εν Άθω ομωνύμου μονής και Συμεώνος του «παλαιού».
(1)Η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά τους, Αρκάδιος και Ιωάννης έδρασαν στην Κωνσταντινούπολη στους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ο άγιος και η οικογένειά του ακολούθησαν κατά γράμμα τη θεία εντολή. Βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό των πτωχών και απόρων, τους οποίους περιέθαλπαν. Παράλληλα ο Ξενοφών, θέλησε λόγω και της ευγενικής του καταγωγής, να δώσει ανάλογη μόρφωση και στα παιδιά του και μάλιστα κοντά σε σοφούς διδασκάλους στη Βηρυτό της Φοινίκης. Στο δρόμο όμως για τη Βηρυτό, τα παιδιά του χάθηκαν σε ναυάγιο και ο όσιος με τη γυναίκα του έσπευσαν επί τόπου προκειμένου να τα αναζητήσουν. Μετά από κοπιαστική πολυήμερη αναζήτηση, ο όσιος βρήκε τους γιους του μοναχούς. Αμέσως μαζί με τη γυναίκα του ασπάσθηκαν τον μοναχισμό και άρχισαν μία νέα ευσεβή ασκητική ζωή. Εκοιμήθησαν σε βαθύ γήρας εν ειρήνη.
(2)Έζησε στα χρόνια του Μ. Αντωνίου τον οποίο και θαύμαζε. Έφθασε σε μεγάλα ύψη αρετής και απάθειας, ώστε να είναι αδιάφορος στις ύβρεις, ευλογώντας και ευεργετώντας μάλιστα τους υβριστές του. Ιδιαίτερη προσπάθεια κατέβαλε ο όσιος για την επάνοδο των παραστρατημένων γυναικών στο δρόμο του Θεού. Κι ενώ ο κόσμος τον κατηγορούσε για αυτή του την προσπάθεια, εκείνος αδιαφορούσε για τα σχόλιά τους και εργαζόμενος σκληρά πετύχαινε στο δύσκολο έργο του.  ~
Σήμερα 26/01/2017 εορτάζουν:
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη, Όσιος Συμεών ο Παλαιός, Όσιος Αμμωνάς, Όσιος Κλήμης ο εν τω Όρει Σαγματίω άσκησας
~  Ήχος δ'. Ό υψωθείς εν τω Σταυρώ.
~  Ως γενεά ευλογητή τω Κυρίω, της ουρανίου ηξιώθησαν δόξης, ασκητικώς δοξάσαντες Χριστόν επί της γης. Ξενοφών ο Όσιος, και η τούτου συμβία, συν τοις αριστεύσασιν, ιεροίς αυτών τέκνοις, ους ευφημούντες είπωμεν φαιδρώς χαίροις Οσίων χορεία τετράριθμε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ξενοφώντος - 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/uXcd4RKeWTw  .-

~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
*** EKTAKTO ... Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ  σήμερα 26-01-2017  ,  αποφάσισε την μη έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών και Υπα/ξικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα .-  Άρα αμετάκλητα δεν εκδίδοντε στην Τουρκία του σουλτάνου -τύραννου Εντοργάν  ,....

***  Θέλεις δικαστική αναβολή; Παράβολο εδώ και τώρα 
Κων. Μαργέλης: Ο όγκος των υποθέσεων βουλιάζει τα δικαστήρια
 Παράβολο θα πρέπει πλέον να καταβάλλουν οι πολίτες που θέλουν να λάβουν αναβολή σε πολιτική ή διοικητική δίκη, μετά την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, το οποίο, όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μαργέλης χαρακτήρισε απολύτως αποτυχημένα όλα τα νομοσχέδια των τελευταίων ετών που αφορούν στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι τα δικαστήρια της Καλαμάτας έχουν βουλιάξει από τις υποθέσεις που έχουν σωρευτεί.
  Μειώσεις σε παράβολα
Σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα που εισήγαγε το τελευταίο νομοσχέδιο, κάποια τέλη και παράβολα μειώνονται, ενώ εισάγεται πλέον το αναβαλόσημο, το οποίο θα προκαταβάλλουν υποχρεωτικά οι πολίτες που θέλουν να αναβληθεί η δίκη τους.
Ειδικότερα, ο κ. Μαργέλης επισήμανε ότι από τις 22 Ιανουαρίου αναπροσαρμόσθηκαν τα τέλη, τα παράβολα, καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική δικαιοσύνη. Μάλιστα, σιγά σιγά όλα αυτά τα τέλη θα καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου, το οποίο σταδιακά θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή.
«Στόχος είναι να συμβάλλουν όλα αυτά στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει πάρα πολλές θετικές διατάξεις. Μεταξύ αυτών είναι ότι καταργείται πλέον το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές και αυτό είναι επ’ ωφελεία του πολίτη. Επίσης, μειώνεται στο ήμισυ το δικαστικό ένσημο που καταβάλλεται στις εργατικές διαφορές, μειώνονται τα παράβολα έφεσης στην πολιτική δίκη σε ποσοστό 60% και μειώνονται σημαντικά τα παράβολα μήνυσης και έγκλησης. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον πολίτη. Βέβαια, παράλληλα καθιερώθηκε η καταβολή ενός ειδικού παραβόλου, του αναβαλόσημου», σημείωσε ο κ. Μαργέλης.
  Αναβαλόσημο
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, όποιος διάδικος πλέον θέλει να πάρει αναβολή στις πολιτικές και διοικητικές δίκες (όχι στις ποινικές), πρέπει να καταβάλλει το συγκεκριμένο παράβολο, το ύψος του οποίου θα κυμαίνεται ανάλογα με το βαθμό του δικαστηρίου, από 20 έως 40 ευρώ.
«Είναι μια προσπάθεια από την πλευρά της Πολιτείας να περιορισθούν τα άσκοπα αιτήματα αναβολών, αφού ο διάδικος θα πρέπει να καταβάλει πρώτα αυτό το ποσό για το παραδεκτό του αιτήματος», συμπλήρωσε ο κ. Μαργέλης, διευκρινίζοντας ότι το παράβολο αυτό θα καταβάλλεται ανεξαρτήτως του αν το αίτημα αναβολής γίνει δεκτό από το δικαστήριο ή όχι.
Οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν το αναβαλόσημο και από τη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.
Επίσης, αυξήθηκε σημαντικά, κατά ποσοστό 50%, το μεγαρόσημο που καταβάλλει κάθε πολίτης που θέλει να λαμβάνει πιστοποιητικά ή να καταθέτει αιτήσεις στις δικαστικές Αρχές του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.
  Βούλιαξαν τα δικαστήρια
Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, με το νομοσχέδιο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη, σε σχέση με τα αυξημένα τέλη που υπήρχαν, αλλά η δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι ακριβή για το μέσο πολίτη. «Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ψηφισθεί τουλάχιστον 15 νομοσχέδια για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Πλην όμως το πρόβλημα, αντί να λειαίνεται, οξύνεται. Τα δικαστήρια της Καλαμάτας έχουν βουλιάξει και από τις πολιτικές και από τις ποινικές υποθέσεις. Η Πολιτεία επιχειρεί με απρόσφορα μέτρα να επιτύχει την επιτάχυνση της δικαιοσύνης και μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς», κατέληξε. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  «Σόδομα και Γόμορρα» στο πάρκινγκ του ΝΟΚ… 
Δεν πίστευε στα μάτια της, για αυτό που συνάντησε στο πάρκινγκ του ΝΟΚ, αναγνώστρια της εφημερίδας που επικοινώνησε μαζί μας.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 10.00 το πρωί της Τρίτης, καθώς έβγαζε το σκύλο της για βόλτα, έπεσε πάνω σ’ ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, όπου ένας ηλικιωμένος «κύριος» με τη συνοδό του είχαν προχωρήσει σε άσεμνες πράξεις… Μάλιστα, επειδή προφανώς δε βολεύονταν μέσα στο αυτοκίνητο, βγήκαν απ’ αυτό αδιαφορώντας πλήρως για τα «βλέμματα» των περαστικών από το σημείο, και συνέχισαν κανονικά…
Μάλιστα, η αναγνώστριά μας αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία ή το Δήμο Καλαμάτας… Γενικότερα, πάντως, στην περιοχή ο καθένας μπορεί να συναντήσει καθημερινά οτιδήποτε και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή ο χώρος.
Κ. Γαζ.

*** Επιστροφή στο Δήμο Καλαμάτας 45 οικογενειακών τάφων
Δεκάδες οικογενειακοί τάφοι που μένουν εγκαταλελειμμένοι ή οι απόγονοι εκείνων που τους αγόρασαν από το Δήμο Καλαμάτας δεν έχουν καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών, πρόκειται να παρθούν πίσω από το Δήμο Καλαμάτας.
Είναι ζήτημα που αφορά στο νοικοκύρεμα της κατάστασης με τους οικογενειακούς τάφους στο Νεκροταφείο Καλαμάτας και την εξασφάλιση απαραίτητων θέσεων ταφής, καθώς στο παρελθόν αντιμετωπίστηκε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης τέτοιων θέσεων.
Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Παύλος Μπουζιάνης, θα κάνει την εισήγηση για την επιστροφή στο Δήμο 45 οικογενειακών τάφων. Α.Π.

***  Με στόχο το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών 
Την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έχει ως στόχο να διεκδικήσει του χρόνου ο γνωστός ποινικολόγος Θοδωρής Μαντάς, ο οποίος αναλαμβάνει πολύ συχνά μεγάλες δίκες και στην Καλαμάτα.
Έτσι, προχθές που έπρεπε να δοθεί αναβολή σε δίκη του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας και συνήγορος ήταν ο κ. Μαντάς, συνεργάτες του ζήτησαν, ει δυνατόν, η νέα ημερομηνία διεξαγωγής να μην ορισθεί το Νοέμβριο, καθώς για τότε προσδιορίζονται οι εκλογές των δικηγόρων στην Αθήνα.
Όταν, δε, ειπώθηκαν όλα αυτά, στην αίθουσα ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ο οποίος πειραχτικά είπε στους συνεργάτες του κ. Μαντά ότι τον συμβουλεύει να μη θέσει υποψηφιότητα, εννοώντας προφανώς ότι οι εκλογές σε επίπεδο Αθήνας απαιτούν κι άλλα… προσόντα!   Β.Β. 

*** Φέσι τριών εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ οι Μεσσήνιοι 
20.133 οφειλέτες δε ρυθμίζουν τα χρέη τους στη ΔΕΗ
Τα στοιχεία ενεργών πελατών χαμηλής τάσης που εξυπηρετούνται από τη ΔΕΗ, μέχρι το τέλος του 2016, δείχνουν ότι στη Μεσσηνία οι συνολικοί οφειλέτες μέχρι 500 ευρώ φτάνουν τους 22.185, αριθμός που μεταφράζεται σε 3.703.834 ευρώ. Ειδικότερα, οι διακανονισμοί που έχουν γίνει φτάνουν στους 2.052 και στο ποσό των 624.692,00 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες εκτός διακανονισμού είναι 20.133.
Η διοίκηση της εταιρείας καλεί αυτούς τους πελάτες να εκμεταλλευτούν το νέο ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού, το οποίο προβλέπει «πάγωμα» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 των χρεών και εφόσον είναι εμπρόθεσμοι στις πληρωμές των τρεχόντων λογαριασμών τους, θα έχουν και έκπτωση 10%.
Γενικότερα, όπως προκύπτει από τον κατάλογο των πελατών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ που δημοσιοποίησε χθες το «Έθνος», οι συνολικές οφειλές εκείνων που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος της τάξης των 500 ευρώ ανέρχονται σε 205.787.695 ευρώ. Το χρέος έχουν αφήσει 1.172.388 νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Από αυτούς μόλις 102.036 έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς συνολικού ύψους 31.083.455 ευρώ. Δηλαδή, μόλις το 9% έχει ρυθμίσει το 15% των 205,7 εκατ. ευρώ.
Έτσι, ο μεγαλύτερος όγκος των οφειλετών της κατηγορίας του «500άρικου» δεν έχει διακανονίσει τους απλήρωτους λογαριασμούς και είτε δε συμμετείχε στο πρόγραμμα των 36 δόσεων είτε υπάχθηκε στη ρύθμιση, αλλά την έχασε, μη καταβάλλοντας κάποια μηνιαία ποσά. Για τη ΔΕΗ αυτοί οι καταναλωτές είναι ο μεγάλος... πονοκέφαλος, καθώς τα χρέη τους είναι υψηλά και αποτελούν μεγάλη πηγή άντλησης της ρευστότητας που έχει τόση ανάγκη.
Οι συγκεκριμένοι, λοιπόν, μπορούν σε εννέα μέρες από σήμερα, την 1η Φεβρουαρίου, και μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα διακανονισμού, το οποίο προβλέπει για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 500 ευρώ αναστολή πληρωμών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αν πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς που εκδίδονται, να έχουν έκπτωση 10% επί της αξίας κατανάλωσης. Δηλαδή, του σκέλους του λογαριασμού που αφορά στην τιμή της κιλοβατώρας. Όχι για το τμήμα των λεγόμενων ρυθμιζόμενων χρεώσεων (ΕΤΜΕΑΡ, χρεώσεις δικτύου και μεταφοράς, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.λπ.). Έτσι τα 500 ευρώ οφειλής θα μείνουν «παγωμένα» και μπορούν να τα αποπληρώσουν στο τέλος της χρονιάς.
  «Δεύτερη ευκαιρία»
Η ΔΕΗ, επίσης, για όσους έχουν χάσει την περσινή ρύθμιση των 36 δόσεων, δηλαδή είχαν υπαχθεί αλλά δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς, έχει θέσει σε εφαρμογή και τη ρύθμιση της «Δεύτερης ευκαιρίας».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Κέντρο Επαγγελματικής & Οικογενειακής Υποστήριξης στην Καλαμάτα από τα Παιδικά Χωριά SOS 
Στην Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία και τα περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, κάθε κίνηση που μπορεί να βοηθήσει αυτές τις οικογένειες αποτελεί χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Κάτι παραπάνω από χαραμάδα αποτελεί το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του επίσημα αύριο Παρασκευή με την τελετή εγκαινίων στις 5.00 το απόγευμα.

Το Κέντρο βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Βιλεαρδουίνου & Αγίου Ιωάννου (στο τέλος της δεύτερης οδού).
Το μεγάλο αυτό κτήριο, που έχει διαμορφωθεί πλέον σε έναν πολυχώρο, «πέρασε» στα Παιδικά Χωριά SOS έπειτα από κληροδότημα της φαρμακοποιού Παναγιώτας Κανελλέα, ενώ το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Για τη νέα αυτή υποστηρικτική δομή μίλησαν χθες το μέλος της Ομάδας Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, καθώς και η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του συγκεκριμένου Κέντρου, Γιώτα Κοπίτα.
  Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται
Το Κέντρο χωρίζεται σε δύο άξονες, ο πρώτος αφορά στην υποστήριξη και την επαγγελματική συμβουλευτική σε άνεργους γονείς που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Στόχος σε αυτόν τον άξονα είναι οι γονείς που έχουν πρόβλημα για αρχή να ενδυναμωθούν και στη συνέχεια να κινητοποιηθούν σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.
Μέσα από αυτή την υποστήριξη υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα μαθητείας, που στοχεύουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου των γονέων, όπως και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, με τελικό στόχο να αποκτήσουν περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες.

Ο δεύτερος άξονας, που αφορά στα παιδιά αυτών των οικογενειών, έχει ως στόχο την υποστήριξη και τη φροντίδα τους. Ειδικότερα, σε καθημερινή βάση τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται σε ένα χώρο που είναι ασφαλής και υποστηρικτικός, όπου θα λαμβάνουν υπηρεσίες μαθησιακής υποστήριξης, καθώς και δημιουργικής απασχόλησης.
Να σημειωθεί πως για αυτό το λόγο υπάρχουν κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος που κάνει την επαγγελματική συμβουλευτική στους γονείς,  εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα της μαθησιακής υποστήριξης, νηπιαγωγός και εκπαιδευτικός για τους Η/Υ για γονείς.

Τα παιδιά, λοιπόν, που θα πηγαίνουν στο Κέντρο θα μπορούν να καλύψουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις και παράλληλα να αναπτύξουν τις ψυχοκοινωνικές τους δεξιότητες.
Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτό το δεύτερο Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Τα δε παιδιά μπορούν να πηγαίνουν από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ, ενώ θα τους προσφέρεται και ένα γεύμα.
  
Η προσφορά των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα μέχρι σήμερα
Τα Παιδικά Χωριά SOS άνοιξαν στην πόλη το 2010 μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας με την τότε δημιουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Από τότε μέχρι σήμερα έχει στηριχτεί και στηρίζεται μεγάλος αριθμός οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη, όπως είπε η κα Κανελλοπούλου.
Έτσι, λοιπόν, έπειτα από 7 χρόνια τα Παιδικά Χωριά προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και δημιουργούν ένα δεύτερο Κέντρο, με τα δύο αυτά Κέντρα να έχουν άμεση συνεργασία.
Αν και όπως είναι τα πράγματα και στην Καλαμάτα, ακόμη και 5 κέντρα να υπήρχαν στην πόλη ούτε τότε θα ήταν αρκετά για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά.
Για αυτό το λόγο, όπως είπαν οι άνθρωποι των Χωριών, γίνεται επιστημονική αξιολόγηση των περιστατικών, αφού τα αιτήματα είναι πάρα πολλά και είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν όλα.
Στην αρχή το πρώτο Κέντρο ξεκίνησε με 5 παιδιά, μετά αυτά έγιναν 8 και μέχρι σήμερα έχουν στηριχτεί εκατοντάδες. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο πέρυσι υπήρξε στήριξη σε πάνω από 200 παιδιά και 90 οικογένειες.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Τσουχτερό κρύο αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 27/1/2017 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Αναμένεται ψιλόβροχο ή χιονόνερο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και τα υπόλοιπα ορεινά της Μεσσηνίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κατέβουν ακόμα και κάτω από τα 600μ. Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Τουριστικού και Καλαμάτας-Τρίπολης-Αθήνας, κυρίως τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας κερδίζει το «στοίχημα»….
Μια υψηλού επιπέδου Πολιτιστική Εκδήλωση
 
 Μπορεί η πόλη της Καλαμάτας να μην κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021, ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτη την «πλούσια» πολιτιστική της παράδοση και διαδρομή… Τις ημέρες αυτές διεξάγεται στην πόλη το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα «ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό».
Μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικά περιβάλλον, όπως αυτό που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αυτού του μεγέθους πολιτιστικές εκδηλώσεις, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη ,αποτελούν «πολυτέλεια».
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί η συμβολή των δεκάδων εθελοντών, που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» το εγχείρημα της Καλαματιανής σκηνοθέτιδος και καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ, Τζίνας Πετροπούλου, και βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε το Φεστιβάλ, όχι μόνο να συνεχίζεται, αλλά χρόνο με το χρόνο να «πηγαίνει» όλο και ψηλότερα…
75 ταινίες, 50 ξένες και 25 ελληνικές, εκ των οποίων οι 41 παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προβάλλονται καθημερινά στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου από την περασμένη Παρασκευή έως και τις 30 Ιανουαρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ διεξάγονται δράσεις, όπως μουσικές εκδηλώσεις, ομιλίες, καθώς και σεμινάρια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.
16326536_10211569327259897_817438454_o.jpg
  Οι δεκάδες συμμετοχές από καταξιωμένους και βραβευμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και η μέχρι τώρα συμμετοχή του κόσμου, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι το «Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας» κερδίζει το «στοίχημα» της αναγνώρισης και αποτελεί πλέον «θεσμό», όχι μόνο για την Καλαμάτα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα…
Το «Θάρρος» συνάντησε δυο νεαρούς ξένους σκηνοθέτες που βρίσκονται στην Καλαμάτα για πρώτη φορά, συμμετείχαν με τα δικά τους ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ και μας μίλησαν για την εμπειρία τους…  Enea Gega
 “Humanity is migrating”
photo.jpg

Ο Αλβανός σκηνοθέτης, Ενέα Γκέγκα, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας… Την περασμένη Κυριακή προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του “Humanity is migrating” - « Η ανθρωπότητα μεταναστεύει»… Ο νεαρός Αλβανός δημιουργός ακολούθησε ένα οδοιπορικό που ξεκίνησε από τους καταυλισμούς προσφύγων στην Ειδομένη στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια… και φτάνει μέχρι την Ολλανδία. Σκοπός του να παρουσιάσει τα όσα διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» από τις περιπέτειες και τις αντιξοότητες στη διαδρομή των προσφύγων… μέχρι και τον προορισμό τους και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή… Εικόνες που ο ίδιος δεν πρόκειται να ξεχάσει, όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφότου ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ, είχε «εφιάλτες»…
Σχετικά με τη μέχρι τώρα εμπειρία του στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας, ο ίδιος μας τόνισε τον ενθουσιασμό του για το επίπεδο, καθώς το χαρακτήρισε ως το καλύτερο απ’ όσα έχει πάρει μέρος μέχρι τώρα, ενώ με κολακευτικά λόγια μίλησε και για την πόλη της Καλαμάτας, για την ομορφιά της, αλλά και την «ελληνική φιλοξενία» που βιώνει αυτές τις ημέρες εδώ…
 Vincent Fοrster   “The wound that needs to be healed”

IMG_3690.JPG
 Ο νεαρός Γερμανός σκηνοθέτης, από το Βερολίνο, Βίνσεντ Φόρστερ, στο ντοκιμαντέρ του που προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας με τον τίτλο “The wound that needs to be healed” - «Η πληγή που πρέπει να επουλωθεί», καταπιάνεται με τα ισπανο-μαροκινά σύνορα … Το ντοκιμαντέρ του δεν ασχολείται τόσο με το προσφυγικό ζήτημα όσο με την ύπαρξη συνόρων στον 21ο αιώνα και την επίδρασή τους στους κατοίκους που ζουν δίπλα σε αυτά… Η ιστορία του ξετυλίγεται στις περιοχές της Θέουτα και της Μελίγια, που, αν και βρίσκονται στην Αφρική, ανήκουν στην Ισπανία…
Σχετικά με την πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας, ο Βίνσεντ δηλώνει πολύ χαρούμενος τόσο με το επίπεδο της διοργάνωσης όσο και με την πόλη, καθώς, όπως μας δήλωσε, ζώντας ο ίδιος τα τελευταία χρόνια στο Εδιμβούργο, ο ήλιος του είχε λείψει αρκετά…
Τέλος, ελπίζει να συμμετέχει και του χρόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, εφόσον έχει ολοκληρώσει το νέο του ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται…   Του Κώστα Γαζούλη

Σημερινό πρόγραμμα
Το πρόγραμμα προβολών ανοίγει σήμερα στις 3.00 μ.μ. με το ντοκιμαντέρ του Ahmad Seyedkeshmiri "I opened my wings in the depth" (Άνοιξα τα φτερά μου στο βάθος). Βετεράνοι πολεμιστές αποφάσισαν να κάνουν ένα άγαλμα στη μνήμη των φίλων τους - μαρτύρων του πολέμου Ιράν – Ιράκ. Στη συνέχεια, το εγκατέστησαν στο βυθό, σε ένα σημείο του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί οι πολεμιστές είναι άτομα με ειδικές ανάγκες…
Στις 3.30 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Between a Garden and the Sea (Ανάμεσα σε έναν κήπο και στη θάλασσα) της Ariane Lorrain. Αυτό το οπτικό ποίημα τεκμηριώνει τον κατακερματισμό του εδάφους στην Παλαιστίνη ως ιμπρεσιονιστική ταινία – οδόφραγμα.
Στις 4.00 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Miguel G. Morales από την Ισπανία The hands (Τα χέρια), ένα φιλμ για τους εργαζόμενους υπό τη διαχείριση του καλλιτέχνη Cεsar Manrique, που υλοποιούν το όνειρό του για το νησί Lanzarote των Καναρίων Νήσων στη δεκαετία του '60.
Ακολουθεί το ντοκιμαντέρ People of Love and Rage (Άνθρωποι της αγάπης και της οργής) του Stefano Casertano από την Ιταλία. Ο Massimo, ένας πρώην τοξικομανής και επί χρόνια κατάδικος και ο Alessandro, ένας καλλιτέχνης, αποφασίζουν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια οργάνωση για «χειροτεχνίες και τέχνες» για την παροχή εναλλακτικών λύσεων στους νέους και ανέργους. Το όνειρό τους πρέπει να αντιμετωπίσει τα όρια του περιβάλλοντος, καθώς και τα όρια μέσα τους, λόγω της σκληρής ανατροφής τους.
Στις 6.30 μ.μ. θα προβληθεί, παρουσία του σκηνοθέτη του Δημήτρη Πολυδωρόπουλου, το ντοκιμαντέρ “New Generation Got Game”. Αφορά ένα τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη στην Αθήνα και στη Σύρο, με παιδιά διάφορων εθνικοτήτων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Οι προβολές θα κλείσουν στις 7.30 μ.μ. με το ντοκιμαντέρ των Βασίλη Κεχαγιά και Γιάννης Βαλτή "1000 Miles". Η Πένυ και ο Τζορτζ ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Μάρτιο του 2005. Χρειάστηκαν τρεις μήνες για να διανύσουν τα 1000 μίλια. Μέχρι το 2014, η Πένυ και ο Τζορτζ έκαναν συνολικά 4 μεγάλα ταξίδια διασχίζοντας τουλάχιστον 3.000 μίλια μέσα από την άγρια ελληνική φύση που συρρικνώνεται διαρκώς.
Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Βαλτή, ο οποίος στη συνέχεια, στις 8:30 μ.μ., και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα παρουσιάσει στην «Μπουκαδούρα» το βιβλίο του Extra Ball, από τις εκδόσεις Ποταμός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.
Η βραδιά θα κλείσει με μουσική εκδήλωση από τους Νικόλα Παλαιολόγο, Γιώργο Κλάδη και Μαρία Κρασσοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν, λόγω του περιορισμένου χώρου, παρακαλούνται να κάνουν κράτηση στο τηλέφωνο 27210 88745. 

*** Ελπίδες για μια νέα ματιά στην Καλαμάτα με την κυκλοφοριακή μελέτη 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας μετέβη χθες στην Αθήνα, όπου υπέγραψε σύμβαση για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με 86.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη. Η σύμβαση υπεγράφη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο ενεργεί για λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου. Με την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης, κατόπιν της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, θα βελτιωθεί η κατάσταση από πλευράς κυκλοφορίας σε πολλά σημεία της πόλης, εντός του 2017.
Σε κάθε περίπτωση η πόλη, όπως είχε δηλώσει και πρόσφατα στο "Θ" ο πολιτικός  μηχανικός Βασίλης Παπαευσταθίου, χρειάζεται μια σύγχρονη κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη, που δε θα καταγράφει μόνο τους σημερινούς φόρτους, αλλά θα προετοιμάζει το μέλλον: Ένα πλήρως πεζοδρομημένο Ιστορικό Κέντρο με δωρεάν εξασφαλισμένες θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του, μια εκτεταμένα πεζοδρομημένη κεντρική εμπορική περιοχή με ήπια κυκλοφορία και συχνή συγκοινωνιακή υποστήριξη από μικρά, οικολογικά λεωφορεία με χαμηλά εισιτήρια, ποδηλατόδρομους που θα διασυνδέουν όλες τις περιοχές της πόλης και πεζοδρόμια προσπελάσιμα από όλους, με ικανό εύρος, απαλλαγμένο από τον αστικό εξοπλισμό.
Η αυγουστιάτικη φόρτιση της παραλιακής ζώνης, που συχνά μας απασχολεί, μας αποπροσανατολίζει από το πραγματικό ζητούμενο, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλο το χρόνο και η χειμερινή ανάδειξη της Ναυαρίνου.
Η περιοχή απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με συνέργεια επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, συλλόγων και κατοίκων. Η προσέλκυση εμπορικών καταστημάτων, η χωροθέτηση χειμερινών κοινωφελών χώρων συνάθροισης κοινού, η ανάπλαση της νότιας παραλιακής ζώνης με εμβληματικές εγκαταστάσεις και εξωστρεφείς εκδηλώσεις στα πρότυπα του Σχολείου Τουρισμού, μπορούν να αποτελέσουν επιμέρους λύσεις του προβλήματος.
Επομένως, η σύμβαση που υπογράφηκε είναι μια καλή αρχή…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πρόταση για την αναβίωση του πανηγυριού της Υπαπαντής 
Κάθε χρόνο, το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου, επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα αναβίωσης του πανηγυριού της Υπαπαντής, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για σχεδόν πλήρη κατάργησή του.
Αυτό απασχόλησε εκ νέου την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, την περασμένη Τρίτη. Η δε απόφαση που ελήφθη αφορά χορήγηση αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε 14 δημότες της Καλαμάτας για την πώληση κατά τις ημέρες του εορτασμού της Υπαπαντής χειροτεχνημάτων, κεριών, λουκουμάδων και ποπ κορν, στην πλατεία 23 Μάρτη, στην οδό Υπαπαντής και στα Παπλωματάδικα.
Το ζήτημα, όμως, έδωσε την αφορμή στους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέσουν και πάλι το αίτημα αναβίωσης του πανηγυριού.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι το πανηγύρι πρέπει να διεξάγεται, με εντελώς, όμως, διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που είχε στο παρελθόν.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι πρέπει να γίνεται σε κεντρικά σημεία της πόλης, με καλαίσθητα κιόσκια και είδη τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής. Όπως τόνισε, ένα τέτοιο πανηγύρι θα βοηθούσε την τοπική οικονομία και θα αναδείκνυε τη φυσιογνωμία της Καλαμάτας ως ενός αστικού κέντρου που περιβάλλεται από αγροτικό χώρο που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Οι επισκέπτες, με αυτό τον τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη της χρήσης τοπικών προϊόντων, τη σημασία του οικολογικού αποτυπώματος από την κατανάλωση προϊόντων και την αναγκαιότητα ανάδειξης των τοπικών προϊόντων για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.
Παράλληλα, οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν μία ακόμα ευκαιρία προβληματισμού για το κατά πόσο τα μοναδικά τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται στη Μεσσηνία θα πρέπει να αντικαταστήσουν άμεσα τα υποκατάστατα που προσφέρονται κατά κόρον στις τουριστικές επιχειρήσεις εστίασης.
Την πρόταση υποστήριξε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που τόνισε ότι από τότε που καταργήθηκε το πανηγύρι η κίνηση στην πόλη έχει μειωθεί κατακόρυφα.
Σχολίασε, επίσης, ότι το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής για κατάργηση του πανηγυριού, ότι δηλαδή αυτό έπρεπε να σταματήσει γιατί έπληττε το στεγασμένο εμπόριο της πόλης, δε δικαιώθηκε. Αντίθετα, σημείωσε ότι οι έμποροι της πόλης έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τα πολυκαταστήματα.
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης του πανηγυριού της Υπαπαντής, διότι εξυπηρετεί τους εργαζομένους.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Προσοχή στην κατάθεση αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες 
Ιδιαίτερη προσοχή θέλει από τους πολίτες η κατάθεση αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, αφού πρέπει να τηρήσουν όλες τις προϋποθέσεις που έχουν ορισθεί.
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση των αντιρρήσεων έχει αρχίσει ήδη να τρέχει από τη Δευτέρα και τελευταία ημέρα υποβολής για τους κατοίκους του εσωτερικού είναι η 23η Μαρτίου του 2017, ενώ για τους κατοίκους του εξωτερικού η 12η Απριλίου 2017.
Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη και οι περισσότεροι πολίτες θα αναγκαστούν να αναζητήσουν βοήθεια από ανάλογο τεχνικό σύμβουλο.
  Ειδικό τέλος
Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, με χρήση διαδικτυακής εφαρμογής.
Για την υποβολή αντίρρησης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών του πολυγώνου/γεωτεμαχίου της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η μορφή, καθώς και το εμβαδόν της.
Επίσης, για την υποβολή αντίρρησης καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος, το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της έκτασης που αφορά αυτή.
Το ύψος του ειδικού τέλους έχει ως εξής:
-Για εμβαδόν έκτασης έως και 100 τ.μ., 20 ευρώ
-Για εμβαδόν έως και 1.000 τ.μ., 45 ευρώ
-Για εμβαδόν πάνω από 1.000 τ.μ. έως και 5.000 τ.μ., 135 ευρώ
-Για εμβαδόν πάνω από 5.000 τ.μ. έως και 20.000 τ.μ., 450 ευρώ
-Για εμβαδόν πάνω από 20.000 τ.μ. έως και 100.000 τ.μ., 900 ευρώ
-Για εμβαδόν πάνω από 100.000 τ.μ. έως και 300.000 τ.μ., 1.800 ευρώ
-Για εμβαδόν μεγαλύτερο των 300.000 τ.μ., 3.600 ευρώ.
Η μη τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων καθιστά την αντίρρηση απαράδεκτη.
Επίσης, για να θεωρείται μια αντίρρηση ως επιτυχής θα πρέπει να:
-έχει καταβληθεί το Ειδικό Τέλος άσκησης αντιρρήσεων
-έχει εκτυπωθεί το Αποδεικτικό Υποβολής αντιρρήσεων
-έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα έγγραφα στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά.
Τα έγγραφα αυτά είναι:
-υπογεγραμμένο το αντίγραφο της αντίρρησης
-τα έγγραφα για την απόδειξη του έννομου συμφέροντος
-οποιοδήποτε στοιχείο κρίνει ο ενδιαφερόμενος ότι αποδεικνύει ή υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του
-φωτοαντίγραφο του παραστατικού που πιστοποιεί την καταβολή του αναλογούντος ειδικού τέλους.
-στο φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν.
  Και σε έντυπη μορφή
Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση τόσο της γεωγραφικής θέσης της αποτύπωσης όσο και του χαρακτήρα των εμφανιζομένων στο χάρτη εκτάσεων.
Κάθε αντίρρηση υποβάλλεται για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού/χορτολιβαδικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου/πολυγώνου, επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο συμφέρον. Για κάθε γεωτεμάχιο υποβάλλεται μία αντίρρηση.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να προβεί σε αμφισβήτηση του χαρακτήρα εκτάσεων που περιλαμβάνονται σε διαφορετικά γεωτεμάχια, συμπληρώνει και υποβάλλει τόσες αντιρρήσεις όσες και τα γεωτεμάχια αυτά.
Ο υπολογισμός του εμβαδού των εκτάσεων των οποίων αμφισβητείται ο χαρακτήρας γίνεται αυτόματα από τη διαδικτυακή εφαρμογή υποβολής αντιρρήσεων.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εισαχθούν στην ηλεκτρονική φόρμα αντιρρήσεων είτε τα στοιχεία των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών του γεωτεμαχίου είτε αρχείο DXF (κλειστή πολυγωνική δομή).
Ο ενδιαφερόμενος, αφού ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή της αντίρρησης σύμφωνα με τις ισχύουσες προθεσμίες, θα πρέπει εντός της συνολικής προθεσμίας και για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στο εξωτερικό, ήτοι μέχρι την 12 Απριλίου, να υποβάλει στο ΣΥΑΔΧ (αυτοπροσώπως, ή ταχυδρομικώς) τα έγγραφα που αναφέρθηκαν παραπάνω σε έντυπη μορφή.  Β.Β.

***  Υποχρεωτική η δήλωση όλων των drones - Εξετάσεις για άδεια χειριστή 
Υποχρεωτική θα είναι από τον επόμενο μήνα η δήλωση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ακόμα και από τους ιδιώτες ερασιτέχνες κατόχους τους.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου υπολογίζεται ότι θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία όλοι οι κάτοχοι drone, ανεξαρτήτως μεγέθους, ακόμα και εάν δεν το έχουν προμηθευτεί για επαγγελματική χρήση, θα πρέπει να το δηλώσουν.
Οι δηλώσεις στο ειδικό μητρώο θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και οι ερασιτέχνες κάτοχοι drone δεν θα έχουν άλλη υποχρέωση.
Ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μη επανδρωμένο αεροσκάφος για επαγγελματικούς λόγους θα πρέπει να εκπαιδευτούν γι' αυτό καθώς και να το ασφαλίσουν έναντι υλικών ζημιών τρίτων έως 150.000 και για σωματικές βλάβες έως 1 εκατομμύριο ευρώ.
Η ΥΠΑ χθες διευκρίνισε τις διαδικασίες λειτουργίας των εκπαιδευτικών κέντρων και της αδειοδότησης χειριστών με νέο Κανονισμό.
Συγκεκριμένα, βάσει του κανονισμού, θα εκδίδονται άδειες χειριστών για πέντε κατηγορίες: για drone με μέγιστη μάζα απογείωσης έως 1 κιλό, με μάζα από 1 ως 4 κιλά, από 4 έως 25 κιλά, από 25 έως 150 και από 150 και άνω. Η άδεια χορηγείται ύστερα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και από αντίστοιχες εξετάσεις με την υποβολή των απαραίτητων πιστοποιητικών αλλά και παραβόλου, το ύψος του οποίου δεν καθορίζεται από τον Κανονισμό. Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει από 3 έως 18 ώρες πτήσης.  ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ethnos.gr

***  Έχει ξεφύγει η κατάσταση με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Μεσσήνης… 
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα περιστατικά επιθέσεων και κλοπών στο κέντρο της Μεσσήνης, ακόμα και σε ώρες «αιχμής»… Καθημερινά είναι τα κρούσματα με γυναίκες Ρομά που προσεγγίζουν ηλικιωμένους, κατά κύριο λόγο, με σκοπό να τους αρπάξουν το πορτοφόλι ή και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα  θύμα επίθεσης έπεσε και γνωστός δικηγόρος της Μεσσήνης…
Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και η Πολιτεία θα πρέπει να επέμβει, πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις…   Κ. Γαζ. 

*** Καλή εξυπηρέτηση, κακές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα σχόλια επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Αρνητικά σχόλια επισκεπτών στην Google για τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Καλαμάτας 
 Αλλά ως αεροδρόμιο του δίνουν 4 από τα 5 αστέρια 
 Τέσσερα από τα πέντε αστέρια και γενική βαθμολογία 3,8 λαμβάνει στο Google από τους χρήστες και τους επισκέπτες του, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καταγράφοντας όμως αξιολογήσεις πολύ θετικές για την εξυπηρέτηση και πολύ αρνητικές για την κατάσταση των υποδομών.
Την ίδια στιγμή το αεροδρόμιο Σαντορίνης έχει βαθμολογία 2,9, των Χανίων 3,3 και του Ηρακλείου 2,6.
Περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτικότερος ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών του, κάτι που αναγνωρίζει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος», η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, το θέμα έχει τεθεί στον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη για ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, των βασικών έργων εκσυγχρονισμού (εκτός του πύργου ελέγχου), ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
  Κριτικές
Οι αξιολογήσεις στην Google, από Έλληνες και ξένους, είναι πολύ θετικές σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους, αλλά για τις εγκαταστάσεις λένε μάλλον τα χειρότερα.
Για παράδειγμα, μερικά από τα σχόλια Ελλήνων επισκεπτών, είναι:
-        «Μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο το οποίο όμως εξυπηρετεί μεγάλο όγκο επιβατών τα τελευταία χρόνια και ειδικά το καλοκαίρι. Μια ανακαίνιση δε θα ήταν άσχημη ιδέα.»
-        «Μικρό διεθνές αεροδρόμιο με πολλά θετικά, αλλά θα έπρεπε να το έχουν κατεδαφίσει και να κατασκευάσουν στη θέση του ένα μεγαλύτερο».
-        «Επειδή είναι μικρό αεροδρόμιο, το θετικό είναι ότι γλιτώνεις ουρές και ταλαιπωρίες. Το αρνητικό είναι ότι θέλει επειγόντως ανακαίνιση!».
-        «Φουλ παρακμή. Ωραιότατο. Είναι γύρω γύρω με καλαμιές σαν να είσαι στην Αφρική».
Άγγλος τουρίστας από την άλλη πλευρά, σχολιάζει θετικά το αεροδρόμιο, όμως παρατηρεί ότι δεν υπάρχει ΑΤΜ και μετά από τον έλεγχο δεν μπορείς να αγοράσεις ποτά και καφέ με την κάρτα, παρά μόνο με μετρητά!
Ολλανδοί επισκέπτες κάνουν λόγω για κακοσυντηρημένες υποδομές, με πολύ εξυπηρετικούς ανθρώπους.
  Έργα εκσυγχρονισμού
Ερωτώμενη, η κα Νικολάκου για το τι γίνεται με τα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου, επισήμανε ότι ήταν από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.
«Όπως και στην προηγούμενη κυβέρνηση περιγράψαμε ότι είναι βασικό έργο με προτεραιότητα», σημείωσε.
Η αντιπεριφερειάρχης, εξήγησε ότι η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό αφορά δύο ζητήματα.
Το ένα αφορά τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στην είσοδο του αεροδρομίου, το check in, τους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων και το χώρο αναμονής, καθώς και μια παρέμβαση στον αεροδιάδρομο, με εκτιμώμενο κόστος  2,5 εκατ. ευρώ και είναι έργα που μπορούν να γίνουν με ευθύνη της ΥΠΑ. Η μελέτη για αυτά τα έργα έχει ολοκληρωθεί και η Περιφέρεια ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών, την χρηματοδοτική τους ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα που είναι ο εκσυγχρονισμός του πύργου έλεγχου, η κα Νικολάκου σημείωσε ότι εκεί απαιτείται παρέμβαση του ΓΕΑ και το εκτιμώμενο κόστος είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα σύγχρονα δεδομένα. Και γι’ αυτό  υπήρξε αίτημα από την περιφέρεια να προωθηθεί και αυτό, όμως μελετητικά δεν είναι ώριμο.
«Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι επισκέπτες και πριν από 10 ημέρες  μάθαμε ότι η Καλαμάτα με τις προκρατήσεις που έχουν γίνει από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις σε επίπεδο Ελλάδας. Το Υπουργείο έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα του έργου, είμαστε σε συνεργασία και περιμένουμε μια πιο συγκεκριμένη δέσμευση.
2,5 εκατ. είναι ένα ποσό που το δικαιούται ένα αεροδρόμιο που παρουσιάζει τέτοια αύξηση στην κίνησή του», κατέληξε η κα Νικολάκου.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

 *** Νεοφιλελεύθερες ανοησίες! 
«Αν δεν υπήρχαν τα Μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε», επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία συνεπείς κονδυλοφόροι του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Στουρνάρας παλιότερα κ.ά. Τα μνημόνια γι' αυτούς συνθέτουν τις αναγκαίες "μεταρρυθμίσεις" για τον "εκσυγχρονισμό" του κράτους. Μάλιστα η φιλοσοφία της λεγόμενης «συμφωνίας της αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπερνιέται ακριβώς απ’ αυτή τη λογική…
Στο όνομα της περιστολής των δαπανών του Δημοσίου θα επιδιωχθεί η υπολειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ (με φυσικό επακόλουθο τις αυξήσεις των τιμολογίων τους), η παραπέρα υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ενώ θα ακυρωθούν οι παροχές σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει μπαράζ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Υπάρχει λίπος στο δημόσιο» είπε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης και εννοεί ακριβώς αυτό! Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, οι καταναλωτικές δαπάνες του 2016 είναι μειωμένες κατά 287 εκατ. έναντι του 2015 που ήταν μειωμένες κατά 143 εκατ. έναντι του 2014 που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός. Περιθώρια μείωσης με άλλους τρόπους, δεν υπάρχουν.
Σήμερα, γίνεται αποδεκτό διεθνώς από όλο και περισσότερους πως η πολιτική των μνημονίων και της τιμωρητικής λιτότητας που επέβαλαν στη χώρα οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών, οδηγεί σε αδιέξοδο. Μα όχι, αναφωνούν, βασιλικότεροι του βασιλέως, οι λαϊκιστές του "εκσυγχρονισμού". Δεν ευθύνονται οι πολιτικές των μνημονίων, αλλά το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονται σωστά! "Θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα, ότι μας πει ο Σόιμπλε", υπογράμμισε πρόσφατα ο Άδωνις. Να φύγουν τώρα οι συριζαίοι, και να έρθουν «αυτοί που ξέρουν τη δουλειά» ισχυρίζονται με γουρλωμένα από το μίσος μάτια. Να έρθουν αυτοί δηλαδή που τόσα χρόνια με την πολιτική τους ρήμαξαν την χώρα, την οδήγησαν στην καταστροφή και στη χρεοκοπία. Και δώσ’ του παραπληροφόρηση, και δώς’ του ψέμα με την οκά! Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος που εφάρμοσαν με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις "δραπέτευσαν" από τα μνημόνια, διατείνονται.
Η λαθροχειρία είναι ολοφάνερη. Συγκρίνουν ανόμοια δεδομένα, αφού τα αίτια της κρίσης ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι πιέσεις στην Κύπρο και την Ιρλανδία προέρχονταν από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και δεν αντιμετώπιζαν κρίση δημόσιου χρέους όπως στην Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες υπήρξε δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά στην Ελλάδα, είχαμε τη μεγαλύτερη στην ιστορία, με απώλεια του 25% του ΑΕΠ, που δεν συμβαίνει ούτε σε συνθήκες πολέμου! Αυτό προκάλεσε μια τρομακτική ύφεση, καμιά σχέση με Κύπρο ή Ιρλανδία. Η απότομη δημοσιονομική προσαρμογή καθιστά την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση πολύ πιο δύσκολη υπόθεση. Ξέχωρα απ' αυτά, και σε αυτές τις χώρες εφαρμόζεται μια πολιτική σκληρής λιτότητας, με την ανεργία να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα ελλείμματα να έχουν μεγαλώσει και το δημόσιο χρέος να έχει εξωκείλει. Είναι χαρακτηριστικές οι συστάσεις-καμπανάκια του φθινοπωρινού Γιούρογκρουπ για πιστή εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής, γιατί διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις. Η πολιτική της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζεται στις χώρες του Νότου, αλλά και σε όλη την Ευρωζώνη, έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η ιδεοληψία των λαϊκιστών του λεγόμενου "εκσυγχρονισμού" ξεπερνά τα όρια της δογματικής προσήλωσης. Πάνω απ' όλα η μεγιστοποίηση της οικονομικής ελευθερίας του ατόμου, και αντίστοιχα η συνεχής μείωση του ρόλου του κράτους στην οικονομία. Αυτή είναι η ουσία της "μεταρρυθμιστικής" λογικής τους. Αν με άλλα λόγια οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπουν τα μνημόνια είχαν εφαρμοστεί, σήμερα δεν θα είχαμε αυτά τα επίπεδα ανεργίας. Όμως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία έρχονται για μια ακόμη φορά να τους διαψεύσουν. Κράτη με πολύ μικρότερο βαθμό οικονομικής ελευθερίας από την Ελλάδα έχουν παράλληλα και μικρότερα ποσοστά ανεργίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιndex of Human Freedom (2016), που εκδίδει το νεοφιλελεύθερο ερευνητικό ίδρυμα CATO, όσον αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας, η Ελλάδα βρισκόταν στη θέση 86 μεταξύ 159 χωρών (159 είναι η χειρότερη). Το επίπεδο ανεργίας ήταν 26,36%. Σε χώρες όπου ο κρατικός παρεμβατισμός είναι μεγάλος, η ανεργία είναι πολύ χαμηλότερη. Η Βολιβία βρίσκεται στη θέση 122 όσον αφορά την οικονομική ελευθερία (δηλαδή σε πολύ χειρότερη θέση από την Ελλάδα), η ανεργία όμως είναι 6,34%. Το Εκουαδόρ, βρίσκεται στη θέση 142 όσον αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας, αλλά η ανεργία μόλις στο 4,6%. Και υπάρχουν δεκάδες ακόμη παραδείγματα χωρών που καταρρίπτουν την ψευδή εικόνα που παρουσιάζουν οι τεχνοκράτες του νεοφιλελευθερισμού και αναμασούν σε καθημερινή βάση "δημοσιογράφοι"-παπαγαλάκια, με αποκορύφωμα η Βενεζουέλα που βρίσκεται στην χειρότερη θέση της οικονομικής ελευθερίας (159), έχει όμως ανεργία μόλις 3,29%. Ίσως η συσχέτιση της οικονομικής ελευθερίας με τα επίπεδα ανεργίας να είναι λίγο άστοχη, όμως τα "επιστημονικά" εργαλεία των συνεπών νεοφιλελέδων εκεί μας οδηγούν.
Με αυτό δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση πως οι κρατικές δομές ή το Δημόσιο λειτουργούν καλώς. Ασφαλώς και είναι αναγκαίες βαθιές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονιστικές τομές. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της εργασίας και των ανθρώπων της. Η πολιτική των ¨ξέρουν καλά τη δουλειά" έχει οδηγήσει το Δημόσιο στην πλήρη απαξίωση. Οι αλλαγές και οι τομές έχουν ξεκινήσει (νόμος Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση). Θα χρειαστούν όμως αρκετά χρόνια για να αλλάξει όλο αυτό το σαθρό σύστημα προς όφελος του πολίτη.
  Του Δημήτρη Λεβέντη*
Υ.Γ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο πρόσφατο "επικό" άρθρο γνωστού καθηγητή που έσταζε εμπάθεια και μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Λέει λοιπόν: Ο Τσίπρας είναι οπαδός του μαρξισμού. Ο μαρξισμός πρεσβεύει την καταστροφή του καπιταλισμού. Η Ελλάδα είναι χώρα καπιταλιστική. Άρα ο Τσίπρας επιδιώκει την καταστροφή της Ελλάδας! Του χρειάστηκαν μάλιστα δύο συνέχειες για να μας "αποδείξει" τον παραλογικό συλλογισμό του: Μία από τις αριθμητικές πράξεις είναι η διαίρεση. Η διαίρεση καταστρέφει τους λαούς. Άρα, μία από τις αριθμητικές πράξεις καταστρέφει τους λαούς. Ω ιερά απλοϊκότης!
   *Μέλος της ΝΒ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

***  Επιβάλλεται στο ΙΣΛΑΜ ο ΤΡΑΜΠ!Πρέπει να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ...

~ Σε μία νέα συνέντευξη καταπέλτη που έδωσε χθες,ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,απέδειξε πόσο αποφασισμένος είναι να βάλει μία τάξη.
Ο κόσμος είναι ένα χάος. Ο κόσμος είναι θυμωμένος». «Δεν θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ. Δεν θα έπρεπε να έχουμε αποσυρθεί με τον τρόπο που το κάναμε. Ο κόσμος είναι ένα απόλυτο χάος»,δήλωσε δυναμικά ο Τραμπ και συνέχισε λέγοντας:
«Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα». Η Ευρώπη έκανε «ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες». «Πρέπει να αντιδράσουμε, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος».
 «Ψήφισαν νεκροί και παράνομοι μετανάστες που δεν είχαν δικαίωμα στις εκλογές. Θα κέρδιζα πιο άνετα» είπε φανερά εκνευρισμένος,μιλώντας για τις εκλογές.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο και δημοσιεύτηκε χθες στην Washington Post,υπάρχει το ενδεχόμενο να ανασταλεί για ένα μήνα η άφιξη πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).
Διευκρίνησε ωστόσο τη θέση της κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία».
Όταν δε ρωτήθηκε για το αν η απόφαση αυτή θα προκαλέσει θυμό,δήλωσε: «Θυμό; Υπάρχει ήδη πάρα πολύς θυμός. Πώς θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερος;».
Ο Τραμπ μίλησε για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους εναντίον χριστιανών και είπε κατηγορηματικά πως:«πρέπει να πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά».
«Οταν σκοτώνουν, όταν κόβουν κεφάλια των δικών μας ανθρώπων καθώς και άλλων ανθρώπων, όταν κόβουν τα κεφάλια ανθρώπων επειδή έτυχε να είναι χριστιανοί και να βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, όταν το ISIS κάνει πράγματα που κανείς δεν έχει ακούσει από τον Μεσαίωνα, εγώ πρέπει να αισθάνομαι κάπως για τον εικονικό πνιγμό;»,αναρωτήθηκε.
 VIDEO : FULL INTERVIEW - President Trump in The White House - ABC with David Muir - 1/25/17  , https://youtu.be/XRnVdgmnBHA .-
 
***  ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για την ΕΛΛΑΔΑ!Ο Ντράγκι μας βρήκε 'ΚΡΥΦΟ ΧΡΕΟΣ'...

~  Η είδηση έχει παίξει ελάχιστα στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Ελάχιστα έπαιξε μία είδηση που στην ουσία αποκαλύπτει ‘κρυφό’ χρέος της χώρας μας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.
Ο κ. Ντράγκι ανέφερε τις προάλλες  ότι “σε περίπτωση που μία χώρα εγκαταλείψει το ευρω-σύστημα, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να αποπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…”. Αυτό μεταφράζεται σε, περίπου 73 δις, για την Ελλάδα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2016 και (για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος) 380 δις ευρώ για την Ιταλία.

Επισήμως το Target 2 είναι το σύστημα πληρωμών του Ευρωσυστήματος μέσω του οποίου πραγματοποιείται “σε συνεχή χρόνο ο ακαθάριστος και αμετάκλητος διακανονισμός των πληρωμών σε ευρώ…”. Πρόκειται (για την Ελλάδα ειδικά) για τα χρήματα που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας (ή όποιας άλλης) από το Ευρώ, τότε σύμφωνα με τον κο Ντράγκι τα χρήματα αυτά είναι απαιτητά. Από τη στιγμή που ο έλεγχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας θα βρίσκεται εκ νέου σε ελληνικά χέρια, το χρέος αυτό θα βαρύνει το Ελληνικό Κράτος.
Πρέπει να τονίσουμε πως η δήλωση αυτή του Ντράγκι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλη την Ευρώπη. Αφενός μεν κανείς δε γνωρίζει αν το καταστατικό της ΕΚΤ προβλέπει κάτι τέτοιο. Δεύτερον είναι δεδομένο πως ο Ντράγκι δεν είχε στο μυαλό του την Ελλάδα, αλλά την Ιταλία που έχει μεγάλο χρέος προς τον Target-2 (εφ΄ όσον αυτά που λέει ο Ντράγκι ισχύουν).
Πάντως το ότι από το πουθενά ο Ντράγκι είπε κάτι τέτοιο παρουσιάζεται ως ωμός εκβιασμός προς την Ιταλία και κατ’ επέκταση προς την Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι φωνές για έξοδο από το Ευρώ.
Σύνολο χρέους δηλαδή, άλλα 73 δις περίπου…

***  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Εγκύκλιος Ντροπή...

~   Συγχυσμένη εμφανίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα εν όψει του Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.
Σύμφωνα με το υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων» κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με το Προεδρικό Διάταγμα 104/79 (Άρθρο 2, Παρ. 3) που ορίζει την ημέρα ως αργία.
Τι ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 201
Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων.
ε. Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέος όλο το διδακτικό προσωπικό.
Τι όριζε η περσινή εγκύκλιος
Α. Σας γνωρίζουμε ότι, επειδή κατά το τρέχον σχολικό έτος, η εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δε λειτουργούν τα σχολεία (Σάββατο 30-01-16),ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών θα γίνει στα Δημοτικά Σχολεία, τις δύο πρώτες ώρες της παραμονής της εορτής (Παρασκευή 29-01-16), σύμφωνα με το άρθρο 4. παρ. 1ε, εδάφιο ε, του Π.Δ. 201/98.
Β. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου αυτές προβλέπονται, σε όλες τις σχολικές μονάδες ΠΕ της χώρας, θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ολοήμερου προγράμματος.
Τι ίσχυε το 2014-2015
Η εγκύκλιος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, προέβλεπε ότι «Για το σχολικό έτος 2014-2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

*** ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Τι συμφώνησαν για τις ΕΚΛΟΓΕΣ...

~ Δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ προκαλεί εντύπωση και αναστάτωση στο εκλογικό σώμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, που συναντήθηκαν πρόσφατα, αντί να μιλήσουν για το Κυπριακό, που ήταν το θέμα, μίλησαν για τις εκλογές.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ευθέως από τον Πρωθυπουργό να διεξάγει το συντομότερο εκλογές και όταν ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γνωρίζει πως αυτό είναι το πάγιο αίτημα της ΝΔ αλλά δεν είναι στην ατζέντα του οι εκλογές, τότε επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι οι εκλογές, όποτε αυτές και να διεξαχθούν, να γίνουν με σταυρό προτίμησης και ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε γι' αυτό.
Το ερώτημα, γράφει ο Βηματοδότης, είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν επέμενε στον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά στη διεξαγωγή τους με σταυρό προτίμησης. Η απάντηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι θα πετύχει ανανέωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και θα απαλλαγεί από ορισμένα βαρίδια του παρελθόντος.

***  Δύο Χρόνια ΣΥΡΙΖΑ! Δύο Χρόνια ΚΟΡΟΙΔΙΑ! Επικό Βίντεο

~ Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ησυχία, τάξη, ασφάλεια, πλούτος στην Ελλάδα. Το βίντεο που θα δείτε είναι συγκλονιστικό. Δείτε το:
video : 2 Χρόνια ΣΥΡΙΖΑ , https://youtu.be/4eeRxf2XInY  .-

***ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!Τρομάζει η 6η Φεβρουαρίου...

~  Κρίσιμο το Eurogroup που γίνεται αύριο, αλλά η προσοχή είναι περισσότερο στραμμένη στην 6 Φεβρουαρίου η οποία είναι μία από τις D-Day για την αξιολόγηση.
Πρόκειται για ημερομηνία που... τρομάζει αφού είναι κομβικής σημασίας και πολύ κρίσιμη, γιατί τότε θα κριθεί ο ρόλος που θα παίξει το ΔΝΤ, αν δηλαδή θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πως θα συμμετάσχει, αλλά και γενικότερα η εμπλοκή του Ταμείου στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Είναι μέρα καθοριστική και για το μέλλον του ΔΝΤ, αφού στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ο άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ και θα παρουσιάσει τις θέσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ για το ρόλο του ΔΝΤ.
Στην περίπτωση που ο εκπρόσωπος του Τραμπ δεν υψώσει απαγορευτικό για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με βάση το πλαίσιο που θα οριστεί στο αυριανό Eurogroup.
Αν, όμως, αντιταχθεί στην εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και υποστηρίξει την άποψη που είχε εκφράσει προεκλογικά ο Τραμπ, να αναλάβουν δηλαδή οι Γερμανοί το βάρος της υπόθεσης, τότε υπάρχει φόβος, για να μην πούμε τρόμος, ότι τα πράγματα θα περιπλακούν ακόμα περισσότερο, αφού οι Γερμανοί έχουν διαμηνύσει ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα ή στην πιο λάιτ εκδοχή ότι απαιτείται νέα ψηφοφορία από τη Μπούντεσμπανκ για την ανάθεση στον ESM του ρόλου του ΔΝΤ.
Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος των Αμερικανών είναι καθοριστικός στο ΔΝΤ, αφού είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος αυτού.  Πηγή newsit

***  ΟΤΑΝ είσαι ΗΓΕΤΗΣ! Γι'αυτό ο ΠΟΥΤΙΝ είναι λαοφιλέστατος...(BINTEO)

~ Ένας ηγέτης ξέρει και αντιλαμβάνεται το ‘’σφυγμό’’των πολιτών.Ένας ηγέτης πρέπει να είναι τόσο αυστηρός και σταθερός όσο και χαλαρός και διασκεδαστικός όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Έτσι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδεικνύει πως δεν είναι σοβαροφανής,ούτε και το χρειάζεται άλλωστε,όπως πολλοί δικοί μας Έλληνες πολιτικοί,που από φόβο μην ‘’τσαλακώσουν’’ την ήδη τσαλακωμένη εικόνα τους,έχουν ξεχάσει πως είναι το χαμογέλο ή έστω το χαλαρό αστείο.
Στο βίντεο που σας παραθέτουμε θα παρακολουθήσετε το Ρώσο ηγέτη να τραγουδά σε σπουδαστές του Πανεπιστημίου της Μόσχας,ένα τραγούδι για τους κοσμοναύτες και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.
Έτσι είναι οι ηγέτες κύριοι...
Δείτε το βίντεο: Russia: Putin sings Soviet song about space with Moscow students  , https://youtu.be/QbbnfLMLgfU  .- 

***  ΕΥΡΩ ΤΕΛΟΣ!ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ! Ο εντεταλμένος του ΤΡΑΜΠ ΜΙΛΗΣΕ...

~  Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Τεντ Μάλοχ για τη θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ. Ο νέος Πρέσβης έδωσε μία ιδιαίτερα σημαντική συνέντευξη στο BBC στην οποία μιλά για το μέλλον της ΕΕ, άμεσα. Ο Μάλοχ υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό “στον επόμενο ένα,ενάμιση χρόνο να μην υπάρχει ΕΕ”!
Ο Μάλοχ θεωρεί το ευρώ τελειωμένη υπόθεση και υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανό σε περίπτωση επιβεβαίωσης των προβλέψεων, να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες με κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά.
Μάλιστα τονίζει πως ο Τραμπ δεν πιστεύει σε υπερεθνικές ενώσεις αλλά στα έθνη κράτη και επίσης θεωρεί πως η ΕΕ έγινε πλέον καθαρά γερμανική.  Δείτε το βίντεο της συνέντευξης ΕΔΩ.
Euro 'could fail', says man tipped as Trump's US ambassador to EU BBC News 25/01/17 , https://youtu.be/vSX7FbGxOGU  .-

*** Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ τον ΤΡΑΜΠ!ΣΩΤΗΡΙΑ ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

~   6 Φεβρουαρίου φαίνεται πως είναι η ημερομηνία κλειδί για το ελληνικό ζήτημα και όχι το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.Εκείνη την ημερομηνία λοιπόν εκπρόσωπος,του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θα παρουσιάσει  τις απόψεις και τις θέσεις για το πως βλέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο θέμα της Ελλάδας.Με άλλα λόγια στις 6 Φεβρουαρίου θα καθοριστεί, ο ρόλος που θα παίξει το ΔΝΤ τόσο στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

***  ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ!Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΕΡΔΙΣΕ! Ραγδαία εξέλιξη...

~  Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει πρόβλημα υπο-χρηματοδότησης. Το Κίεβο βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία για την ανακατάληψη της Κριμαίας, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο ζήτημα.
Ο ουκρανικός προϋπολογισμός του 2015 έδινε για το στρατό, το 5% του ΑΕΠ. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε το 2016 μαζί με ΝΑΤΟική οικονομική ενίσχυση. Η Ουκρανία όμως δε μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.
Η χώρα βρίσκεται σε τεράστια οικονομική κρίση, με τη φτώχεια να διαπερνά όλο τον κοινωνικό ιστό. Συνυπολογίζοντας και τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ για απεμπλοκή από τη Ρωσο-Ουκρανική κρίση, γίνεται αντιληπτό πως ο πόλεμος θα λήξει σύντομα με έναν νικητή. Τη Ρωσία.

*** Μέι σε Τραμπ!«Έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε μαζί και πάλι»...

~ ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται να κυβερνήσουν τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BLOOMEBERG, που σχολιάζει την αυριανή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι στην Ουάσινγκτον.
«Καθώς επανακτούμε την εμπιστοσύνη μας… θα έχουμε την ευκαιρία, μάλιστα την ευθύνη, για να ανανεώσουμε την ειδική αυτή σχέση σ” αυτή τη νέα εποχή», αναμένεται να δηλώσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας στους Ρεπουμπλικάνους θα συγκεντρωθούν σε λίγες ώρες στη Φιλαδέλφεια.
«Έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε μαζί και πάλι», θα δηλώσει, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που έχει στην διάθεσή του το πρακτορείο Bloomberg.
Από την άλλη και σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ ετοιμάζει προεδρικά διατάγματα που θα μειώσουν δραστικά το ρόλο των ΗΠΑ στα Ηνωμένη Έθνη και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Συνυπολογίστε και το ρόλο της Μόσχας και βλέπουμε μεγάλες αλλαγές να έρχονται. Η γεωστρατηγική σφαίρα αλλάζει

***     Στο ΠΛΕΥΡΟ της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ο ΤΡΑΜΠ! «Είναι υπερβολικοί οι Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα»...

~  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ANT1 στην Ουάσινγκτον, ο Ρεπουμπλικανός Βουλευτής της Πενσιλβάνια. Τομ Μαρίνο, κατά τη διάρκεια του 32ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής του Κυπριακού Αγώνα δήλωσε πως, ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί υπερβολικό τον αριθμό των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και πως η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Μάλιστα είπε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρεί ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να βοηθήσουν το σύμμαχό τους.
Εφόσον το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 είναι σωστό, οφείλουμε να τονίσουμε πως τα οργανωμένα κράτη δεν έχουν φιλίες αλλά συμμαχίες και συμφέροντα. Συνεπώς η ελληνική πλευρά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις πράξεις τις οποίες πρόκειται να κάνει, πάντα με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον.

***  ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!Η Ελλάδα των Μνημονίων πεινάει...

~  Η ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για την ελληνική οικονομία τονίζει την αδυναμία παραγωγικής αναδιάρθρωσης υπό καθεστώς λιτότητας.
Όπως φαίνεται στο γράφημα, το 75,3% των νοικοκυριών παρουσίασε μείωση των εισοδημάτων τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, ενώ 1 στα 4 νοικοκυριά ζουν με το φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους λόγω χρεών. Συγκλονιστική είναι η μείωση των τάσεων κατανάλωσης, αφού μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σημειώνει σημαντικές περικοπές (κατά 40-50%) στις δαπάνες ένδυσης, διασκέδασης, αλλά και διατροφής. Δείτε το γράφημα

*** Η Έμα της οδού Σόλωνος… 
Η Έμα της οδού Σόλωνος στην Καλαμάτα, ένα πανέμορφο σκυλί, δε ζει πια, γιατί κάποιος ασυνείδητος, λίγο πιο πέρα, είχε πετάξει φόλα, γι' αυτήν ή για οποιοδήποτε άλλο άτυχο σκυλί. Κι ας μην είχε πειράξει κανέναν η Έμα. Κι ας ήταν η χαρά, το παιχνίδι της γειτονιάς. Κι έπεσε θρήνος στην οικογένειά της. Υπερβολές;
Ο στενός κύκλος του πενθούντος αναρωτιέται: "Μα τι έχασε; Τη γυναίκα του; Το παιδί του; Τη μάνα του;». Ασφαλώς δεν έγινε χήρος, δεν έμεινε ορφανός, του συνέβη όμως κάτι χειρότερο. Έχασε ένα μύχιο στοιχείο του εαυτού του, το οποίο ασυνειδήτως είχε επενδυθεί στη σκυλίσια παρουσία. Χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει κάτοχος σκύλου που να μην πιστεύει σθεναρά ότι μέσα στο τετράποδό του κρύβεται υπέροχα παγιδευμένο κάτι το βαθύτατα ανθρώπινο.
Γι' αυτόν που προτιμά να θανατώνει σκυλιά με το φρικτότερο τρόπο, δεν αξίζει ούτε μια σειρά λόγου…  Α.Π. 

***  Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες των Γαργαλιάνων για τους δασικούς χάρτες 
Σε εξέλιξη βρίσκεται  ανοιχτή γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων με θέματα το Δασολόγιο (δασικοί χάρτες), το φορολογικό και ασφαλιστικό και προτάσεις – αποφάσεις για επερχόμενες κινητοποιήσεις.
Η πρώτη απόφαση αφορά τους δασικούς χάρτες και αποφασίστηκε το Σάββατο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.

***  Δασικοί χάρτες αποκαλύπτουν λάθη και καταπατήσεις 
Τις προηγούμενες ημέρες ο υπεύθυνος του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη, δασολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τόνισε στο «Θάρρος» ότι «τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στους αναρτημένους δασικούς χάρτες της Μεσσηνίας σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί».
Όμως, τα «παρατράγουδα» ξεκίνησαν. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στο φως η καταπάτηση, η εκχέρσωση και η αλλαγή χρήσης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας δασικής γης. Μέσα από την ίδια διαδικασία, όμως, αποκαλύπτονται και τα σοβαρά λάθη που κατά καιρούς έχει κάνει η διοίκηση και τα οποία φέρνουν εκατοντάδες νόμιμους αγρότες στην ίδια θέση με τους καταπατητές.
Οι αναρτήσεις χαρτών στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μέσα σε λίγες ημέρες «τα νέα κυκλοφόρησαν» και, όπως ήταν επόμενο, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις. «Άλλες είναι δικαιολογημένες και άλλες όχι», λέει, σε ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή" ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, Γιώργος Σωτηρόπουλος.
«Στο δασικό μας χάρτη, το 47% είναι αγροτικές εκτάσεις, το 38% δασικές, το 12% δασωμένοι αγροί και μόλις το 3% εκτάσεις που ήταν δασικές και σήμερα άλλαξαν χρήση. Οι εκτάσεις αυτές αντιστοιχούν σε 93.000 στρέμματα και δεν είναι όλες παράνομες εκχερσώσεις. Για παράδειγμα, συμπεριλαμβάνουν και εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών μετά το 1945 προς καλλιέργεια».
Εκεί που οι αγρότες φαίνεται να έχουν απόλυτα το δίκιο με το μέρος τους είναι στις περιοχές που κάηκαν το 2007 και κηρύχθηκαν συλλήβδην αναδασωτέες, χωρίς να διαχωριστούν δασικές από αγροτικές.
«Όταν μια καμένη έκταση 400.000 στρεμμάτων πρέπει να κηρυχθεί αναδασωτέα μέσα σε 2 μήνες, είναι επόμενο να γίνουν λάθη. Περιμένουμε οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσουμε τις συγκεκριμένες περιπτώσεις», λέει ο κ. Σωτηρόπουλος.
«Οι δασικοί χάρτες καταρτίζονται με αεροφωτογραφίες του 1945. Έτσι ακυρώνουν το 40% της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας και την επαναφέρουν στην κατάσταση που βρισκόταν στο τέλος του πολέμου, σε μια διαλυμένη οικονομία», υποστηρίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελος.
«Επίσης υπάρχει μεγάλη προχειρότητα: για παράδειγμα δεν έχουν συμπεριλάβει παραχωρήσεις και αποχαρακτηρισμούς, ούτε και τα όρια των οικισμών (σ.σ. τα οποία ωστόσο είναι ευθύνη των Πολεοδομιών των Δήμων). Στους Γαργαλιάνους μια ολόκληρη γειτονιά εντός σχεδίου φαίνεται δασική».
Αυτό, όμως, που απασχολεί τους αγρότες είναι η τύχη των επιδοτήσεων. «Οι χάρτες έχουν αποσταλεί και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων, για εκτάσεις όπου καλλιεργούνται ελαιόδεντρα για δεκαετίες».
Τέλος, διαμαρτυρίες υπάρχουν και για το ύψος του παραβόλου για την υποβολή αντίρρησης, το οποίο χαρακτηρίζεται απαγορευτικό.
«Δεν ευσταθεί το επιχείρημα περί ΟΠΕΚΕΠΕ», λέει ο κ. Σωτηρόπουλος. «Αν έχεις καταπατήσει δημόσια έκταση και τη δήλωσες ψευδώς ως αγροτική, τότε αυτό... δεν προκαλείται από το δασικό χάρτη, απλώς έρχεται στην επιφάνεια. Εξάλλου, με το ν. 4280 (σ.σ. ο λεγόμενος “αντιδασικός”) μπορούν να εξαγοράσουν τις εκτάσεις αυτές, αν τις καλλιεργούν, στο ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  71-65 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Πατέρνικο (Ιταλία)ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1), Καλάθης 5 (1).ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Πένο, Ερικσον, Κοπόνεν 10 (2), Ρένφροε, Περπέρογλου, Τόμιτς 4.
Βίντεο :
~*Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα  71-65 2ο δεκάλεπτο  36-26  19η αγων  24/01/2017: https://youtu.be/zoFNPhSDnis .-
~ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ  71-65  19η αγωνισ  24/01/2017:
https://youtu.be/N25ogEsu00Y .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  71-65  1ο  δεκάλεπτο  15-13  19η αγωνισ  24/01/2017: https://youtu.be/pkqxZJ5iESw .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ  71-65  Ημίχρονο 36-29  19η αγων   24/01/2017: https://youtu.be/0Fs2c8axcsg .-
~ Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 71-65  19η αγων   24/01/2017:
 https://youtu.be/MmuuuQ7ET3Y .-
~*ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα 71-65 3η περίοδος 54-46  19η  αγων  24/01/2017: https://youtu.be/DkPd2Y0zq1k .-

Τετάρτη, 25/1/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 93-81 .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 89-91 .- ^

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  99-83.- ^
Τα  δεκάλεπτα : 15-21 , (41-41) , 67-61 , 99-83 .- ^
Βίντεο :
~*Αρμάνι Μιλάνο- ΟΣΦΠ  99-83  ημίχρονο  41-41 α΄ περ. 15-21 25/1/2017: https://youtu.be/cg2D8O0FfQo .-
~* Μιλάνο-Ολυμπιακός 99-83 19η αγων  25/01/2017:
https://youtu.be/MOzVGnioF0g .-
~**  ΜΙΛΑΝΟ-ΟΣΦΠ   99-83   3η περίοδος 67-61 19η αγων  25/01/2017 : https://youtu.be/5YsbZ_K5sCI .-
~ ΜΙΛΑΝΟ-ΟΣΦΠ  99-83 και 41-41  2η περίοδο  19η  αγων   25/01/2017: https://youtu.be/SUxYdPw06a8  .-

*** 20η αγωνιστική  Πέμπτη, 26/1/2017

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)  85-80 .- ^
19-25 , (41-54), 64-66 , 85-80 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  72-66 .- ^
20-14 ,(39-33) , 57-56 , 72-66 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Σίλβα (Πορτογαλία)
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ουόλτερς 5 (1), Τόμπσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 13 (1), Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7, Κούζμιτς 10 (14ρ.), Μπιέλιτσα 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγλετον 5 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 19 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 23 (5), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 2.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  70-62 .- ^

Παρασκευή, 27/1/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   σε19 αγωνιστικές
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-5 33
 Ρεάλ Μαδρίτης 14-5 33
 Ολυμπιακός 13-6 32  
*Φενερμπαχτσέ 13-7 33
----------------------------
*Ερυθρός Αστέρας 12-8 32
*Παναθηναϊκός 11-9 31
Μπασκόνια 11-8 30
 Νταρουσάφακα 10-9 29 
----------------------------
Μπαρτσελόνα 8-11 27
  Αναντολού Εφές 9-10 27
* Ούνιξ Καζάν 7-13 27 
* Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-13 27
Ζαλγκίρις 7-12 26
 Μπάμπεργκ 7-12 26
*Γαλατασαράι 6-14 26
Αρμάνι Μιλάνο 6-13 25


*** ΜΠΑΣΚΕΤ  Champions  League :
ΑΕΚ- Ζιελόνα  Γκόρα  71-64  .- (Η  ΑΕΚ 2η  προκρίνεται)
Μόνακο -ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  82-77 .-

***  Κύπελλο  Ελλάδας :
~ Αστέρας Τρίπολης - Τρίκαλα 1-0 (ο 1ος αγώνας  2-0 ) .- ^
Το  γκολ : Στο 22 ο Ιωαννίδης
Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Κάρτες: Γκαϊντούτσικ, Δημούτσος
 Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Κυριακόπουλος, Σελίν (71’ Ευαγγέλου), Γκαϊντούτσικ, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (64’ Χαμντανί), Μάσα (46’ Mπαστιανος ), Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης.
Τρίκαλα (Γεωργιάδης): Αθανασόπουλος, Βέρτζος, Σανδραβέλης, Λεάντρο, Φερέιρα (79’ Κουσκουνάς), Ριζογιάννης, Μουμίν, Καμπλιώνης (46’ Γκόλιας), Αρναρέλλης, Γιαννιτσάνης, Μαρουκάκης (46’ Στεφάνοβιτς)

~ Λαμία-Ατρόμητος 2-2 ( ο 2ος αγώνας 1η Φεβρουαρίου.) .- ^
Το  γκολ : Ντάουντα (3΄, 14΄),  Αυγενικού (4΄) και Σπυρόπουλου (16΄). -
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες κάρτες: Μπουλούλης - Φυτανίδης, Κυριακίδης
Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος (46΄ Καραγιάννης), Κοτσώνης, Βάλιος, Παπαργυρίου, Μπουλουλής, Αυγενικού, Βασιλόγιαννης (83΄ Μανιάς), Τζόκιτς, Τσούκαλος (71΄ Πατσαρούχας), Φερφελής.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κοντοές, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός, Τόνσο (61΄ Κυριακίδης), Μπρίτο (59΄ Βασιλείου), Ντάουντα (68΄ Λε Ταλέκ).
~ Λεβαδειακός -ΑΕΚ  0-1  .-
Το γκολ : Με σκόρερ τον Μπακασέτα στο 71' .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραχάλιος, Βούρος, Μεντί, Μάγκας - Κολοβέτσιος, Μελικιώτης
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σενκά (54' Μιλιάζες), Τόπι (70' Καλτσάς), Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο (58' Γιουσούφ), Βασιλείου.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19' Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84' Μπακάκης), Βάργκας (65' Μελικιώτης), Μπακασέτας.

 ~  Άρης-Ολυμπιακός    1-1 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 13΄  ο Μιλούνοβιτς  , 81΄ Ανσαριφάρντ ,
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τριαντάφυλλος Τίκας
Κάρτες : Ρόβας (2) στο 70΄= κόκκινη , Σόουζα , Μιλιβόγιεβιτς .-
Άρης (Ν. Αναστόπουλος): Σωκρ. Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς( Σπ. Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου(Παυλίδης), Ντούνης(Πίτου Γκαρσία) .-
Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Τάτος, Παυλίδης, Χαριτωνίδης, Κασιάνος, Καρβούνης .-
Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης(Ανδρούτσος), Καρντόσο(Μιλιβόγιεβιτς), Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Αλί Σισοκό, Καμπιάσο, Νικολάου, Ρέστος, Μανθάτης(Σάμπο) , Φιγκέιρας
Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Ντομίνγκεζ, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Σεμπά .-

ΠΕΜΠΤΗ  26-01-2017 :
 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1   {1ος  αγώνας : (2-0)} .-
Τα  γκολ : με τους Δεληγιαννίδη (42’), Μπίσεσβαρ (43’), στο 53’ ο Σάκχοφ έκανε το 3-0, ενώ στο 78’ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ο Πρίγιοβιτς (4-0), στις καθυστερήσεις  ο Πάουλο, με κεφαλιά  .-
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Κίτρινες: Σάκχοφ /Τσοκάνης, Κουτρομάνος
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Δεληγιανίδης, Κίτσιου, Κάνιας, Σάκχοφ (54’ Χαρίσης), Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (64’ Πρίγιοβιτς), Περέιρα, Κουλούρης (73’ Πέλκας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (λ.τρ. 69’ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιόζ (64’ Λόπεζ), Πάουλο, Ρόσα (76’ Βασιλούδης), Κλέσιο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0 .- ^
Το γκολ : Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Αποστολόπουλος στο 49΄.
Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνία)
Κάρτες: Πριντέτα, Γιορέντε / Μπέριος, Κοζορώνης
 Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (68’ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80’ Μουνάφο), Ντίνας (68’ Μανούσος), Σίγκνιεβιτς
 ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (72’ Κούτρης), Κοζορώνης, Βιντάλ (69’ Γιάκος), Νικολιάς (67’ Ακόστα)
~** Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:          
Α΄ ΑΓΩΝΑΣ Β΄ ΑΓΩΝΑΣ
Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0 31/01
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 1-0 1/02
Λαμία-Ατρόμητος 2-2 1/02
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 2-0 1-0
Άρης-Ολυμπιακός 1-1 2/02
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0 4-1
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-3 1/02
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 1/02
ΤΕΤΑΡΤΗ (01/02/2017)
15:00 Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων) (0-3)
 ***  Ο Παναγιώτης Φασούλας στο 1ο All Star Game της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ 
Ο παλιός διεθνής σέντερ Παναγιώτης Φασούλας (πανηγύρισε πολλούς τίτλους με την εθνική ομάδα των ανδρών, ενώ αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Πειραιώς), προσκλήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να παραβρεθεί στο 1ο  All Star Game της Α΄ κατηγορίας ανδρών, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα. 

*** Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 
 
***  Αναλυτικά οι διαιτητές και βοηθοί της 18ης αγωνιστικής:ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2017
15:00 Ηρακλής-ΑΕΛ Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
19:30 Ξάνθη-ΑΕΚ
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017
15:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κοσικίδης (Αθηνών)
17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Ρούσος Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
17:15 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
17:15 Πλατανιάς-Κέρκυρα Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κωνστάντιος (Εύβοιας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
19:30 Βέροια-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)


***   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  :
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017  17:15 OTE Sport 1
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα  1-0 .-
Κύπελλο Ελλάδας
19:30 OTE Sport 1
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός  4-1 .-
Κύπελλο Ελλάδας
19:45 NOVASPORTS 3
Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαραϊ  85-80 .-
Euroleague
 20:00 NOVASPORTS 2
Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός  72-66 .-
Euroleague
  21:05 NOVASPORTS 4
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ούνικς Καζάν
Euroleague
 22:15 ΕΡΤ2
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοθιεδάδ
Κυπελλο Ισπανίας


***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html .- 
 *** **BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3380   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3379  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.860  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου