ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας.
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
~
 

 Α. ΤΣΙΠΡΑΣ πριν λίγα χρόνια : https://twitter.com/i/status/1083095151113895936 .-
Λόγια Π. Καμμένου πρίν : https://twitter.com/i/status/1006585496502525953 .-

 

Ο Κ. Βελόπουλος στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γ. Παπαδάκη 11/1/19 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: https://youtu.be/UTH4mAgvlNc .-  


11 Ιανουαρίου- Γιορτή σήμερα: Του Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχη

~   Τη μνήμη του Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχη τιμά σήμερα, 11 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Θεοδόσιος γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου (457 – 474 μ.Χ.) και έφτασε έως και τους χρόνους του αυτοκράτορα Αναστασίου του Δικόρου (491 – 518 μ.Χ.).
Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα. Αφού ασκήτεψε κοντά σε μεγάλους ασκητές όπως ο Συμεών ο Στυλίτης (βλέπε 1 Σεπτεμβρίου) και ο ησυχαστής Λογγίνος αποσύρθηκε σε απομακρυσμένο ησυχαστήριο όπου δίδασκε το λόγο του Θεού στους περαστικούς διαβάτες. Η φήμη του για την αγία ζωή του έγινε γρήγορα γνωστή στα πέρατα της αυτοκρατορίας και έφερε στο ησυχαστήριό του δεκάδες αδελφούς αναγκάζοντας τον Θεοδόσιο να ιδρύσει ένα ευρύχωρο μοναστήρι όπου εφάρμοσε πιστά τα πρότυπα του ασκητικού βίου. Έκανε πολλά θαύματα και, αφού δίδαξε τις αρετές της ασκητικής ζωής στους εκατοντάδες μαθητές του, εκοιμήθη σε βαθύ γήρας το 529 μ.Χ. Η είδηση της κοιμήσεώς του διαδόθηκε σαν αστραπή. Και έτρεξαν πολλοί, λαϊκοί, κληρικοί και μοναχοί, ακόμη και Επίσκοποι, για να ασπαστούν το ιερό λείψανο του Αγίου ανδρός, που στάθηκε για όλους φιλόστοργος πατέρας και προστατευτικός αδελφός. Και αυτός ακόμη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσήλθε να ασπασθεί και να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία, μεγάλη δε υπήρξε η συγκίνησή του, όταν βρέθηκε ενώπιον του ιερού σκηνώματος του Οσίου. Η σύναξή του ετελείτο στο σεπτό Αποστολείο του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, που ήταν κοντά στην Αγία Σοφία. Μερικά από τα θαύματα του Αγίου είναι τα εξής: Ο Άγιος είχε κατασκευάσει έναν τάφο για τον εαυτό του, ώστε βλέποντάς τον να θυμάται το θάνατο. Τον τάφο αυτόν εγκαινίασε με τον θάνατό του ένας Άγιος ασκητής, ονόματι Βασίλειος. Τον ασκητή λοιπόν αυτόν, ενώ είχε πεθάνει, μόνο ο Θεοδόσιος και ένας άλλος μοναχός τον έβλεπαν να στέκεται ανάμεσα στους άλλους μοναχούς και να συμψάλλει. Στους υπόλοιπους μοναχούς ο Βασίλειος ήταν αθέατος. Ένα άλλο θαύμα του Αγίου, είναι το ότι σε έναν τόπο στον οποίο πρόκειται να ιδρύσει μοναστήρι, άναψε σβησμένα κάρβουνα, χωρίς να έχει φωτιά. Επίσης, ο Άγιος προείπε και την καταστροφή που θα γινόταν στην Αντιόχεια από μεγάλο σεισμό.  Απολυτίκιον Ήχος πλάγιος α’. Τον συνάναρχον Λόγον. Αρεταίς θεοσδότοις εκλάμψας όσιε, Μοναστικής πολιτείας ώφθης λαμπρός χαρακτήρ, και φωστήρ θεοειδής Πάτερ και έξαρχος, Θεοδόσιε σοφέ, των Αγγέλων μιμητά, θεράπων ο της Τριάδος ην εκδυσώπει απαύστως, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών. 
~**  Τι συμβολίζει το καντήλι και γιατί πρέπει να είναι πάντα αναμμένο;

~  : Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση έχουμε αναμμένο στο εικονοστάσι του σπιτιού μας ένα καντήλι ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό, την Παναγία και τους Αγίους.  Η συνήθεια αυτή φωτίζει τις ψυχές μας, αλλά διατηρεί και τον βαθύ χριστιανικό συμβολισμό της. Τι συμβολίζει λοιπόν το καντήλι και γιατί πρέπει να είναι πάντα αναμμένο; Και ποια είναι η ευχή που πρέπει να συνοδεύει το άναμμά του;
Ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης γράφει ότι το λάδι που καίει στα καντήλια μας «τον του Θεού υπεμφαίνει έλαιον». Το έλεος του Θεού που φανερώθηκε όταν η περιστερά του Νώε επέστρεψε στην Κιβωτό για να σημάνει την παύση του κατακλυσμού έχοντας στο ράμφος της κλάδο ελαίας. Ή όταν ο Ιησούς, καθώς προσευχόταν εκτενώς, πότιζε με τους θρόμβους του ιδρώτος του την ελιά, κάτω από τα κλαδιά της οποίας γονάτισε τη μαρτυρική εκείνη νύχτα στο Όρος των Ελαιών.  Το λάδι λοιπόν συμβολίζει το άπειρο έλεος του Θεού, αλλά και τα καντήλια συμβολίζουν την Εκκλησία που είναι μεταδοτική Θείου ελέους και φωτιστική. Και όπως ο Κύριος προσευχήθηκε στον κήπο των Ελαιών, έτσι και ο ναός με τα καντήλια, αλλά και το εικονοστάσι μας, μετατρέπεται σε νέο κήπο και ελέους (λαδιού) και ελέους θεϊκού. Γιατί πρέπει να κρατάμε το καντήλι μας αναμμένο μπροστά στις άγιες εικόνες;  1ον: Γιατί η πίστη μας είναι φως. «Εγώ ειμί το φως του κόσμου», είπε ο Κύριος. Το φως της κανδήλας λοιπόν μας θυμίζει το φως με το οποίο ο Χριστός καταυγάζει τις ψυχές μας. 2ον: Για να μας θυμίζει ότι η ζωή μας πρέπει να είναι φωτεινή σαν των αγίων. Εμείς οι χριστιανοί είμαστε «τέκνα φωτός», κατά τον Απόστολο Παύλο. 3ον: Για να ελέγχει τα σκοτεινά μας έργα, τις κακές μας ενθυμήσεις και επιθυμίες. Για να λάμψει «το φως ημών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν ημών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς». 4ον: Είναι μια μικρή δική μας θυσία, σημείο και δείγμα της ευγνωμοσύνης και της αγάπης που οφείλουμε στον Θεό για τη μεγάλη θυσία που έκανε για μας. Με αυτήν την προσφορά και με την προσευχή μας τον ευχαριστούμε για τη ζωή, για τη σωτηρία και για όλα όσα μας χαρίζει η άπειρη αγάπη του. 5ον: Για να είναι φόβητρο στις δυνάμεις του σκότους, που μας επιτίθενται με ιδιαίτερη πονηρία πριν και κατά την ώρα της προσευχής και θέλουν να απομακρύνουν τη σκέψη μας από τον Θεό. Οι δαίμονες αγαπούν το σκοτάδι και τρέμουν το φως – και του Χριστού αλλά και εκείνων που αγαπούν τον Χριστό. 6ον : Για να μας παρακινεί σε αυτοθυσία. Όπως δηλαδή με το λάδι καίγεται στο καντήλι το φυτίλι, έτσι και το δικό μας θέλημα να καίγεται με τη φλόγα της αγάπης για τον Χριστό και να υποτάσσεται πάντοτε στο θέλημα του Θεού. 7ον : Για να μάθουμε ότι, όπως δεν ανάβει το καντήλι χωρίς τα δικά μας χέρια, έτσι και το εσωτερικό καντήλι της καρδιάς μας δεν ανάβει χωρίς τα χέρια του Θεού. Η Προσευχή κατά το άναμμα του καντηλιού: Ούτω λαμψάτω το φως ημών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν ημών τα καλά έργα και δοξάσωσιν τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς. 
***    Γέροντας Παΐσιος: «Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη»… 

Μπορεί είκοσι και πλέον χρόνια πριν τα λόγια του να έμοιαζαν ότι δεν είχαν καμία βάση, όμως ο Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1994 και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου,του Αγ. Αρσενίου του Καππαδόκου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατέγραψε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες για τη σημερινή εποχή προφητείες.  Τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναφμίβολα πολλά. Καθώς με το πέρασμα του χρόνου, εντρυφούμε όλο και περισσότερο στις προφητείες τους, τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, τις κάνουν να μοιάζουν ως και «εσχατολογικές». Μεταξύ αυτών, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του για τη Γερμανία:
«Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα… Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χάσανε στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τους πατεράδες και τους θείους τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον «σύμμαχε» και να το εννοεί; Μή βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν της Οικονομίας. Θα βγει ο Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε… Διαλύεται η Ευρώπη λόγω Γερμανίας!»   dogma 
*** Μεσσηνία: 38.000 τόνοι φέτος η παραγωγή ελαιολάδου 
Όταν πέρυσι ξεπέρασε τις 50.000! 
 Τους 38.000 τόνους θα αγγίζει η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στο Νομό Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα στην περιοχή της Τριφυλίας φέτος παρήχθησαν 18.000 τόνοι με το 75% των ελαιολάδων να εντάσσονται στην κατηγορία των έξτρα παρθένων. Στην υπόλοιπη Μεσσηνία η παραγωγή υπολογίζεται ότι άγγιξε τους 20.000 τόνους, με την κατηγοριοποίηση των ελαιολάδων να έχει την ίδια εικόνα, αφού το 75% βρίσκεται στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Καλαμάτας.
Να σημειωθεί πως η φετινή συγκομιδή θεωρείται ικανοποιητική δεδομένου ότι διανύσαμε περίοδο χαμηλής παραγωγικότητας και πέρυσι παρατηρήθηκε υψηλή προσβολή από δάκο και μύκητες. Το ίδιο σχολιάζεται και για την ποιότητα των φετινών λαδιών η οποία, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για υψηλές οξύτητες, δείχνει πως για μία ακόμα χρονιά η Μεσσηνία κατάφερε τα δύο τρίτα  της παραγωγής της να είναι εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.
Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ιδιαίτερα πρέπει να προβληματίσουν τους παραγωγούς αναφορές τόσο από γεωπόνους όσο και γευσιγνώστες σαν αυτές που σημειώθηκαν στην Εκδήλωση Γευσιγνωσίας που οργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Καλαμάτας. Ειδικότερα, έγιναν σοβαρές επισημάνσεις για όλη την παραγωγική διαδικασία. Μάλιστα, έγιναν αναφορές σε ελαττώματα τα οποία εντοπίζονται στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελαιολάδων και οφείλονται στις κακές πρακτικές συγκομιδής, έκθλιψης και αποθήκευσης ελαιολάδου.
Εν τω μεταξύ, έκκληση στους παραγωγούς να παρακολουθούν τα χωράφια τους και να συμβουλεύονται ειδικούς γεωπόνους, ώστε να παρεμβαίνουν σωστά και έγκαιρα έκανε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας  Γιάννης Κυριακόπουλος.
Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στη δακοκτονία της προσεχούς περιόδου, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα απαλείψει τις αγκυλώσεις των προηγούμενων χρόνων και θα μπορούν πλέον οι υπηρεσίες να πραγματοποιούν τους ψεκασμούς όταν και όπου αυτοί χρειάζονται.

*** ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ: «Σανίδα σωτηρίας» για νέους, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς 
Στον καθιερωμένο απολογισμό του προχώρησε χθες το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με τα στοιχεία για το 2018 να είναι ανησυχητικά. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι υφίσταται και αυτή η δομή, η οποία βοήθησε και πέρυσι, είτε συμβουλευτικά είτε με παρέμβαση, χιλιάδες άτομα στην περιοχή μας.
Πρόκειται για ένα Κέντρο ανοιχτό σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και παιδιά, καθώς τα αιτήματα που διαχειρίζεται έχουν να κάνουν με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ενώ σε περιπτώσεις εξάρτησης γίνεται παραπομπή σε θεραπευτικές κοινότητες.
 Διοικητικός απολογισμός
Ξεκινώντας, λοιπόν, με το διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ευάγγελος Σιδερέας, ανέφερε ότι στο Κέντρο γίνεται σπουδαία δουλειά, με την επιστημονική ομάδα και το Δ.Σ. να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ανταποκριθεί στο επιστημονικό πρόγραμμά του.
Μάλιστα, μιλώντας για την επιστημονική ομάδα, παρατήρησε ότι υπερβάλλει εαυτόν, ώστε να καταφέρει να ανταποκρίνεται στα περισσότερα αιτήματα συμβουλευτικής.
 Πρόβλημα με τον ΟΚΑΝΑ
Ένα ζήτημα που εδώ και χρόνια ζητά λύση, γνωστοποίησε στη συνέχεια ο κ. Σιδερέας, δεν είναι άλλο από εκείνο της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ. Όπως είπε, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού για τη στελέχωσή του στη Μεσσηνία, όπως και σε άλλα Κ.Π. σε όλη τη χώρα. Εδώ και τρία χρόνια-εξήγησε- δεν έχει γίνει τίποτα με τα αρμόδια υπουργεία, αυτά της Εργασίας και της Υγείας. Χρηματοδοτούν κανονικά τον ΟΚΑΝΑ, αλλά δεν προχωρούν σε προσλήψεις, παρότι αναγνωρίζουν τις τεράστιες ελλείψεις.
Κλείνοντας την αναφορά του στον ΟΚΑΝΑ εξέφρασε την ελπίδα το πρόβλημα να λυθεί φέτος και έτσι τα Κέντρα Πρόληψης να είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμα περισσότερα σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Τέλος, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία, αλλά και τους φορείς που στηρίζουν το Κέντρο, καθώς χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά, ενώ κάλεσε και άλλους φορείς «να το αγκαλιάσουν».
 Επιστημονικός απολογισμός
Μιλώντας με νούμερα για τη δράση του Κέντρου την προηγούμενη χρονιά, η επιστημονικά υπεύθυνη, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, ανέφερε ότι έγιναν 65 παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης για γονείς και εκπαιδευτικούς, 208 παρεμβάσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 28 παρεμβάσεις που αφορούσαν φοιτητές και τρεις εκδηλώσεις για την ευρύτερη κοινωνία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.
Η κ. Βλαχοπουλιώτη ανέφερε ακόμη ότι το Κέντρο ανταποκρίθηκε σε 332 αιτήματα συμβουλευτικής γονέων και εκπαιδευτικών, με τον αριθμό των συμμετασχόντων στις παραπάνω δράσεις να αγγίζει τα 6.000 άτομα.
Όσο για τη φύση των παρεμβάσεων, είπε ότι αφορούσαν κυρίως αιτήματα από γονείς που έχουν να κάνουν με θέματα συμπεριφοράς των παιδιών τους (π.χ. εκρήξεις, θυμούς) και πώς μπορούν να τα βοηθήσουν. Επίσης, αιτήματα που αφορούσαν προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων, κάτι που έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού, ενώ από πλευράς εκπαιδευτικών τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν περιστατικά στο πλαίσιο του σχολείου.
Συμπλήρωσε, δε, ότι κατά το 2018 υπήρξε εστίαση στα παιδιά και τους εφήβους, προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο οι προστατευτικοί παράγοντες που θα τα βοηθήσουν να υιοθετήσουν θετικές στάσεις για τη ζωή τους.
 Η στάση του Δήμου Καλαμάτας
Μεταξύ των φορέων που στηρίζουν το Κέντρο είναι και ο Δήμος Καλαμάτας. Εκπροσωπώντας τον, η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου είπε ότι το πρόγραμμα προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και ο Δήμος είναι αρωγός. Μίλησε, δε, για πολύ καλή συνεργασία, με τις ανάγκες της κοινωνίας να είναι τεράστιες και έτσι δεσμεύτηκε ότι αυτή θα συνεχιστεί.
 Η πρωτοχρονιάτικη πίτα
Στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Κέντρο αύριο Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα και όπως είπε ο κ. Σιδερέας, η εκδήλωση είναι ανοιχτή, καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί.
 Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς στην Καλαμάτα
Κλείνοντας με τον απολογισμό οι άνθρωποι του Κέντρου, μίλησαν για τη νέα τους δράση σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος δράσεων πρωτογενούς πρόληψης. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Αξιοποιώντας τα όρια στην οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον»
Εισηγητές θα είναι η Πέπη Μπελέκου και ο Νίκος Καΐτσας, ψυχολόγοι και συστημικοί ψυχοθεραπευτές, ειδικοί σε θέματα οικογένειας και ομάδας- συνεργάτες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), που θα επεξεργαστούν τη σημασία των ορίων μέσα στην οικογένεια και τη σχολική τάξη.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου,  τις ώρες 17.00-20.00, στην αίθουσα Α49 (Αναγνωσταρά 49, πίσω από το Πνευματικό Κέντρο).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση στο τηλ. 27210-84009 ή στο e-mail prolipsimes@gmail.com έως τις 22/1, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο Νέδοντας 
Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις γέμισε νερό και ο Νέδοντας. Όμορφη εικόνα, αλλά και προβληματική. Σκεπτόμαστε τους επιστήμονες και την κλιματική αλλαγή, βλέπουμε την ανυπαρξία έργων που θα βοηθούσαν στην παροχετευτικότητά του και προβληματιζόμαστε. Κι όσο κράτος, Δήμος, Περιφέρεια συνεχίζουν να αδιαφορούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τόσο μας ζώνουν τα φίδια για τι μπορεί να γίνει σε ένα ακραίο φαινόμενο… Α.Π. 

*** «Συναγερμός» για ύποπτους φακέλους στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες) 
    
  
Την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 11/1 , ο εντοπισμός ύποπτων φακέλων στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι  3 «φάκελοι» είχαν παραλήπτη τους προέδρους των τμημάτων του Πανεπιστημίου, είναι γραμμένοι στα αγγλικά και έχουν αποστολέα από την Ινδία.
Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες , τους φακέλους θα παραλάβει κλιμάκιο της αστυνομίας με κατάλληλο εξοπλισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και χθες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα της Σπάρτης.

***  Στα όρια τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας! 
Τα περιστατικά βίας και «τραμπουκισμού» κατά εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχουν γίνει «μάστιγα» το τελευταίο διάστημα. Το τελευταίο, δε, εξ αυτών έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν προσωπικές μηνύσεις, κάτι που έχει και κόστος, ενώ αρκετοί συνάδελφοί τους λόγω αυτού δεν προχωρούν, τελικά, σε μηνύσεις για εναντίον τους περιστατικά.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν τη στήριξη και της διοίκησης του νοσοκομείου, ενώ «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου για πιο σοβαρό περιστατικό, καθώς, όπως τονίζουν, η κατάσταση έχει κυριολεκτικά ξεφύγει κάθε ελέγχου…
Κ. Γαζ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 Στις 08.01.2019, περί ώρα 06.00, συνοδός περιστατικού εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του τμήματος των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου μας, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία του χώρου, καταδικασθείς αυθημερόν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, κατόπιν υποβληθείσης εγκλήσεως υπό των εργαζομένων.
Σύσσωμο το Σωματείο των Εργαζομένων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους παθόντες συναδέλφους και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός όλων των μελών του σε κάθε δύσκολη στιγμή.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      ΜΠΛΕΚΟΥ ΘΕΑΝΩ

*** Νίκας στα Παπαδιάνικα Λακωνίας: «Ναι στα μεγάλα έργα που αλλάζουν ολόκληρες περιοχές» 
Tα Παπαδιάνικα Λακωνίας επισκέφθηκε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Ε. Νίκας, όπου και είχε συνάντηση και συζήτηση με πολίτες της περιοχής στο Δημοτικό Κατάστημα.
Ο Π. Νίκας παρουσίασε, με γενικούς άξονες, τις απόψεις και θέσεις του σχετικά με όσα πρέπει να αλλάξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα τα οποία έχουμε, δε θα τα σκορπάμε σε διάφορα μικρά έργα» και προσθέτοντας: «Εγώ λέω ναι στα μεγάλα, στα μείζονα, σε αυτά που αλλάζουν περιοχές, που αλλάζουν το βηματισμό της Περιφέρειας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έρθει η ανάπτυξη, να μη μεταναστεύουν οι ταλαντούχοι νέοι μας, να υπάρξει ανάσχεση στο εθνικό πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού. Φυσικά, δεν αποκλείονται οι μικρού και μεσαίου επιπέδου αναγκαίες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο συνεργασίας του περιφερειάρχη και των δημάρχων».
«Θα αγωνιστώ να αλλάξει ο βηματισμός στην Πελοπόννησο και, για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη συμπεριφορά από τον περιφερειάρχη και τα στελέχη και κατανομή των πόρων τέτοια, που να υπηρετεί πραγματικές ανάγκες, να υπηρετεί την πρόοδο», τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας.
«Δυστυχώς, η Πελοπόννησος υποδέχεται μόλις 500.000 τουρίστες σε σύνολο 32.000.000 που έρχονται ετησίως στην Ελλάδα, αν και διαθέτει το 60% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, απαράμιλλο φυσικό κάλλος και ποιοτικά προϊόντα. Επίσης, είναι μία από τις τελευταίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Περιφέρειες στο ζήτημα της καινοτομίας. Τελευταίοι στην καινοτομία σημαίνει ότι δε μας επιλέγουν, δεν έχουμε ελκυστικότητα, δεν έρχονται επιχειρήσεις, είμαστε στο… προχθές, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε ανάπτυξη, παραγωγή, νέες δουλειές», είπε ακόμη ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Τη ζοφερή εικόνα συμπληρώνει η αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων, ένα θέμα που έχει ήδη τακτοποιήσει η Ήπειρος, όπου το σχετικό εργοστάσιο δουλεύει, αν και η Περιφέρεια αυτή ξεκίνησε την προσπάθεια τέσσερα χρόνια μετά την Πελοπόννησο, σχολίασε.
 ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Παράλληλα, ο Π. Νίκας έθεσε τις εξής προτεραιότητες:
-Βελτίωση του επαρχιακού και του παλιού εθνικού οδικού δικτύου, καθώς «χωρίς αναβάθμιση του οδικού δικτύου δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους ανάπτυξη και, ιδιαίτερα, τουριστική»
-Κατανομή των πόρων ανάλογα με τις ανάγκες και σε συνεργασία με τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, το δήμαρχο και τους βουλευτές. Στην κατανομή των πόρων πρέπει να τηρείται ο κανόνας κόστους – οφέλους
-Διοίκηση της Περιφέρειας με το διοικητικό της μηχανισμό και όχι με Αναπτυξιακές Εταιρείες. Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι «ο κεντρικός διοικητικός μηχανισμός ελέγχεται μέσω “Διαύγειας”, μέσω Επιτρόπου» και αναρωτήθηκε: «Επιτρέπεται η Περιφέρεια, το 2019, να μην έχει διπλογραφικό σύστημα;», τονίζοντας την άμεση ανάγκη υιοθέτησής του, δεδομένου ότι «το διπλογραφικό σύστημα είναι η διαφάνεια στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών»
-Διοίκηση της Περιφέρειας με συμμετοχή όλων των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, επισημαίνοντας πως «δε θα είναι το σύστημα για δύο!».
Ο κ. Νίκας τόνισε, κλείνοντας, τα εξής: «Είμαι απέναντι στο λαϊκισμό, στο ρουσφέτι, στο χάιδεμα στην πλάτη, στους διορισμούς χωρίς διαδικασίες» και επiσήμανε την επιδίωξή του η Περιφέρεια «να συντονίζει, να κατανέμει σωστά τους πόρους, να λύνει προβλήματα και ανάγκες, να δίνει προοπτική ανάπτυξης».   

***
*** Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας 
Στο πλαίσιο εφαρμογής του εθνικού προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 
 Στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος
Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, oι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρεθούν στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας από το Σάββατο 26 έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου
Όσο για τις ιατρικές ειδικότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχουν ως εξής: Ακτινολόγος. Παθολόγος- Διαβητολόγος. Γενικός Χειρουργός. Γυναικολόγος.
Καρδιολόγος. Οδοντίατρος. Ορθοπαιδικός. Οφθαλμίατρος.
Παιδίατρος. Ωτορινολαρυγγολόγος. Διαιτολόγος. Νευρολόγος. Παιδοψυχολόγος. Ψυχολόγος. Επισκέπτρια υγείας. Νοσηλευτής. Τεχνολόγος Ιατρικών Μηχανημάτων. Πληροφορική & Βιοϊατρική Τεχνολογία. Γραμματεία/  Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία. Υπέρηχος άνω & κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς & triplex αγγείων. Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος. Μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ηλεκτροκαρδιογράφημα - triplex καρδιάς - holter ρυθμού. Διαβητολογικός έλεγχος - εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας).Τεστ Παπανικολάου (test Pap) - κολπικός υπέρηχος. Έλεγχος οπτικής οξύτητας - μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση. Ακοόγραμμα - τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση. Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση),
ορθοπαιδική εξέταση. Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, ν. Parkinson). Ενδοστοματική εξέταση παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων. Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, αναπτυξιακών, ψυχικών διαταραχών. Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών. Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων. Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση. Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης.
Καλούνται, λοιπόν, να προσέλθουν όλες οι γυναίκες άνω των 40 ετών για μαστογραφία (εφόσον δεν έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση τον
προηγούμενο χρόνο), όλες οι γυναίκες κάτω των 40 για υπέρηχο μαστών, οι γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας ή υπό μακροχρόνια αγωγή κορτιζόνης για μέτρηση οστικής πυκνότητας, όλες οι γυναίκες για υπέρηχο μήτρας – ωοθηκών, όλοι οι άνδρες άνω των 45 ετών για υπέρηχο προστάτη, όλοι οι άνδρες άνω των 45 ετών και όλες οι γυναίκες άνω των 50 ετών για ακτινογραφία θώρακος, όλες οι γυναίκες για τεστ Παπανικολάου, όλοι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς για εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης και όλοι οι άνδρες και γυναίκες άνω των 50 για προληπτική εξέταση που αφορά στην ανίχνευση αιμορραγίας εντέρου.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με προκαθορισμένα ραντεβού. Για να προγραμματίσετε τα ραντεβού σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δήμο τηλ. 27613 -60624 & -60622, 27653 -60211 ή καθημερινές 1.00 μ.μ. με 4:00 μ.μ., έως και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στο τηλέφωνο: 2102447694.

*** Νέο ιστορικό ρεκόρ το 2018 για τα ελληνικά αεροδρόμια - Αύξηση επισκεπτών και στην Καλαμάτα 
Με άνοδο της επιβατικής κίνησης κατά 8,9%, στα 29,87 εκατομμύρια άτομα, ολοκλήρωσαν το 2018 τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece και άνοδο 11% στα 24,13 εκατομμύρια ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Αθροιστικά οι δύο ιδιωτικές εταιρείες διακίνησαν περισσότερα από 54 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ εάν συμπεριληφθούν και τα υπόλοιπα υπό δημόσια διαχείριση αεροδρόμια, όπως αυτά του Ηρακλείου ή της Καλαμάτας, εκτιμάται πως η επιβατική κίνηση το 2018 στη χώρα μπορεί να ξεπέρασε τα 63 εκατομμύρια.
 Ανάπτυξη τουρισμού
Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών και αντανακλούν τη μεγάλη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την ανάδειξη της Αθήνας ως αυτοτελούς ταξιδιωτικού προορισμού. Μαρτυρούν ίσως όμως και μια κλιμάκωση, που ενδεχομένως να είναι δύσκολο να διατηρηθεί, επισημαίνουν στελέχη που επιφυλάσσονται για τη δυνατότητα του τουρισμού να συνεχίσει να καταγράφει τέτοιες επιδόσεις.
Συνολικά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών το 2018 κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης, με 24,14 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 2,4 εκατομμύρια επιβάτες (+11%) την κίνηση του 2017. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη σημαντική άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+2 εκατ. ή +13,8%), σε συνδυασμό και με την υγιή αύξηση των επιβατών εσωτερικού (+400.000 ή +5,6%). Ειδικά κατά το Δεκέμβριο καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 9,1%, σε 1,55 εκατ. επιβάτες. Ο αριθμός των επιβατών εσωτερικού σημείωσε αύξηση της τάξης του 9,9% και ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 8,7%. Στα περιφερειακά αεροδρόμια σημειώθηκε επίσης ρεκόρ με 29,877 εκατ. επιβάτες έναντι 27,433 εκατ. επιβατών το 2017 (+8,9%).
Ο αριθμός των επιβατών εσωτερικού της Fraport Greece σημείωσε οριακή μόνο αύξηση της τάξης του 1,2% στα 6,962 εκατ., αλλά ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 11,5% στα 20,55 εκατ. Σαντορίνη και Μύκονος ξεχωρίζουν για τις θετικές επιδόσεις τους με αύξηση επιβατών κατά 16,8% και 15,6% αντίστοιχα, υστερώντας σε ποσοστό μόνον έναντι της Καβάλας, που κατέγραψε άνοδο της κίνησης κατά 20,4%, η οποία όμως είναι αποτέλεσμα της αυξημένης δραστηριότητας λόγω της χρήσης του αεροδρομίου της ως εναλλακτικού της Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο διάστημα του 2018 εξαιτίας των δημόσιων έργων στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.
Από τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση των αεροδρομίων το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2018 προκύπτει ιστορική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.
Για τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, αυτά που τελούν υπό δημόσια διαχείριση, τα στοιχεία για το Δεκέμβριο δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ήδη, όμως, το ενδεκάμηνο προδιαγράφει λίαν ενθαρρυντικά δεδομένα: ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018 (που περιλαμβάνει και τα 14 περιφερειακά αλλά και την Αθήνα) έφθασε τα 61,28 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 (55,67 εκατ.).

***  Μήνυση Μαντά για ψευδορκία και αυτόφωρη διαδικασία για Παπαφωτίου και Ρουμελιώτη! 
Οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι κατέθεσαν υπέρ Τατούλη στη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Π. Μαντάς
 Ραγδαίες είναι η εξελίξεις γύρω από την μήνυση που είχε καταθέσει ο Περιφερειακό Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς κατά του Πέτρου Τατούλη. Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης είχε κάνει αναφορές για τον Περικλή Μαντά , κατηγορώντας τον ότι ζητούσε  «μαύρο χρήμα» για λογαριασμό μέσου μαζικής ενημέρωσης. Αυτό είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Π. Μαντά με την κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά του περιφερειάρχη
Στο πλαίσιο της εξέτασης της υπόθεσης, τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Τατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ρουμελιώτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Παπαφωτίου .  Όπως φαίνεται τα όσα κατέθεσαν στις ένορκες καταθέσεις τους είχαν ως αποτέλεσμα την υποβολή μήνυσης εναντίον τους, για το αδίκημα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον Περικλή Μαντά.
Από την Εισαγγελία Καλαμάτας διετάχθη σήμερα το πρωί,  η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά την οποία πριν από λίγη ώρα ,σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρουμελιώτης στην Τρίπολη, ενώ αναζητείται ο κ. Παπαφωτίου. Ο κ. Ρουμελιώτης αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή της εισαγγελέως.
Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση αυτή αναμένεται να έχει άμεσες εξελίξεις και έρχεται να ρίξει «λάδι» στη φωτιά στο ήδη τεταμένο προεκλογικό σκηνικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

*** Αναμενόμενο… 
Η κλήση σε απολογία στο πειθαρχικό της Νέας Δημοκρατίας για τους 5 περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραμένουν στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, αδιαφορώντας για τη «γραμμή» στήριξης του κόμματος στον Παναγιώτη Νίκα, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη.
Για πολλούς, δε, άργησε χαρακτηριστικά, καθώς η εικόνα που παρουσίαζε το κόμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν εικόνα «μπάχαλου», αφού ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε.
Είναι δεδομένο, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά στη «μάχη» των Περιφερειών, να ζητηθεί και «συστράτευση» των στελεχών στην επιλογή αυτή… Πόσω μάλλον, όταν η «κόντρα» μεταξύ του «εκλεκτού» της «Πειραιώς» Παναγιώτη Νίκα και του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη… ξεφεύγει τελευταία των ορίων. Θα ήταν οξύμωρο η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση.
«Δεν είναι 5, είναι χιλιάδες…»
Η κλήση σε απολογία, βέβαια, δεν πτόησε τα στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, δε, ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, Απόστολος Γκούνης, δεν είναι μόνο πέντε, αλλά χιλιάδες…
Πάντως, για να λέμε και του «στραβού το δίκιο», το πρόβλημα για τη Ν.Δ. δεν είναι αυτά τα στελέχη που «ορατά» στηρίζουν «θαρραλέα» και κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον Πέτρο Τατούλη, αδιαφορώντας για την κομματική τους τύχη…
Το θέμα είναι τι γίνεται με τα στελέχη αυτά που θέλουν να διαδραματίσουν κάποιον ρόλο στα κομματικά όργανα ενώ «μουρμουράνε» για τον Παναγιώτη Νίκα. Είναι τα ίδια στελέχη που επέμεναν πριν από λίγο καιρό ότι η Ν.Δ. δε θα δώσει χρίσματα σε Περιφέρειες και τελευταία παλεύουν να πατήσουν σε «δύο βάρκες», καθώς εν όψει και εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν τη θέση τους στο κόμμα. Δε νομίζω ότι είναι «χιλιάδες» αυτοί, όπως λέει ο Αποστόλης, αλλά υπάρχουν… Κ. Γαζ.

***  Αποκλεισμένο και το ΤΕΙ της Καλαμάτας λόγω ύποπτων φακέλων! 
Ύποπτοι φάκελοι εντοπίστηκαν πριν λίγη ώρα και στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Αυτή τη στιγμή το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι αποκλεισμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής , όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, και αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας από την Πάτρα το οποίο θα διερευνήσει με κατάλληλο εξοπλισμό τους ύποπτους φακέλους

***   Προσπάθεια για αυτόνομη κάθοδο υποψήφιου δημάρχου από το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Τριφυλία 
«Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει να εκπροσωπηθεί με δικό του υποψήφιο», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Δήμου Τριφυλίας. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο το ρεπορτάζ του «Θ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, στο οποίο αναφέρεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έντονες διεργασίες για τη συγκρότηση συνδυασμού στο Δήμο Τριφυλίας με προοδευτικό πρόσημο! «Η Συντονιστική Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής του Δήμου Τριφυλίας ανακοινώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε υποψηφιότητα δικού της συνδυασμού ή προσώπου. Σε ό,τι αφορά αυτά που γράφονται ή λέγονται σε σχέση με τη στήριξη άλλου ή άλλων υποψηφίων προσώπων του ίδιου Δήμου είναι αναληθή και ανυπόστατα. Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει να εκπροσωπηθεί με δικό του υποψήφιο.
Η προοδευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ ισχυροποιεί τη σχέση του με τους πολίτες και με την εμπειρία στελεχών του διασφαλίζει την ενότητα και την ανάπτυξη του Δήμου Τριφυλίας, με σοβαρότητα και σεβασμό στην ιστορία της παράταξής μας. Για τη Συντονιστική Επιτροπή ο γραμματέας Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Τριφυλίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ο Νότης Μαριάς για το σκάνδαλο Novartis και για τις Ευρωεκλογές : https://youtu.be/lqJvvNMuiSM .-
Αυτοί στηρίζουν και ψηφίζουν Α.Τσίπρα ; : Πόσα  πείραν ;
Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ)
Παπαχρηστόπουλος (ΑΝΕΛ)
Έλενα Κουντουρά (ΑΝΕΛ)
Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ)
Κώστας Ζουράρης (ΑΝΕΛ)
Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι)
Και οι 6 είναι (ξεχωριστά ο καθένας) είναι ο 151ος βουλευτής που θα κρατήσει αυτό το καραβάνι της καταστορφής όρθιο!
Να τους χαίρεστε!
Απειλές Παραίτησης Καμμένου
06/01/2015 Κούρεμα Χρέους
21/06/2015 ΦΠΑ Σε Νησιά
30/06/2015 Το μνημόνιο-«Συμφωνία»
15/03/2015 Γιάννης Μουζάλας και Μακεδονία
28/09/2016 Τα θρησκευτικά και ο Ιερώνυμος
01/07/2018 Το Σκοπιανό
13/12/2018 Συμφωνία των Πρεσπών
*** Α. ΤΣΙΠΡΑΣ πριν λίγα χρόνια :

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Εδώ θα ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ για την ‘ΠΡΟΔΟΣΙΑ’ της Μακεδονίας… (ονόματα)

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην εκδήλωση θα είναι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και οι πρώην υπουργοί Νίκος Μπίστης και Γιάννης ΡαγκούσηςΑναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 
«Το στοίχημα της συμφωνίας των Πρεσπών» την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, στις 17:00, στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόγραμμα Εκδήλωσης  17:00-18:30: 1ος Κύκλος Αντώνης Λιάκος, ιστορικός – Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών   Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου Μιχάλης Σταθόπουλος, επίτιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών – ακαδημαϊκός Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας 18:30-20:00: 2ος Κύκλος Σωτήρης Βαλντέν, Διδάσκων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών  Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ποταμιού Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου  Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.  Για την Οργανωτική Επιτροπή: Άννα Αναγνωστοπούλου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Άννα Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης
***   ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! «Αυτή η έδρα είναι δανεική, 100.000 ευρώ να έπαιρνα δεν θα έμπαινα στην βουλή….»

~  Mε όλα όσα γίνονται στους ΑΝ.ΕΛ αυτή την περίοδο, θυμηθήκαμε τα όσα έλεγε κάποτε ο κος Παπαχριστόπουλος.  «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυτονομηθεί βουλευτής από τους ΑΝΕΛ.
Αυτή η έδρα είναι δανεική, 100.000 ευρώ να έπαιρνα δεν θα έμπαινα στην βουλή, μπήκα γιατί είμαι στο κόμμα του Καμμένου. Αν διαφωνείς παραδίνεις την έδρα σου και φεύγεις»  
https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/379109795983943/  .- 

***   BOMBA KAMMENOY! «Δεν είμαι απερχόμενος ούτε …. »

Τα πάνω κάτω μπορεί να φέρει η φράση του Πάνου Καμμένου στις πολιτικές εξελίξεις. Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος λίγο νωρίτερα στην συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, όταν η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της απείλησε να αποχωρήσει χαρακτηρίζοντας τον κ. Καμμένο απερχόμενο, απάντησε: “ούτε απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση… Αφορά εμένα , ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση από υπουργός,  ούτε μπορεί η ΝΔ να προδικάσει το  αποτέλεσμα στα Σκόπια ,  ούτε έχω δηλώσει ότι αποχωρώ”.
Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» είπε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.  newsit
***   ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!Η τέλεια «καταιγίδα» έφτασε! Βελιγράδι: «Προετοιμαστείτε για γενικευμένη ανάφλεξη στα Βαλκάνια» – To σχέδιο «Μ. Αλβανία» βάζει «φωτιά» στην περιοχή…

Πολλοί «κώδωνες» κινδύνου ακούγονται πλέον πάνω από τα βόρεια Ελληνικά σύνορα για πιθανή διένεξη μεταξύ Αλβανών και Σέρβων σε έναν αιματηρό εθνοτικό πόλεμο, με ανάμειξη και της Τουρκίας που κατασκευάζει Τζαμιά όπου βρει με στόχο την διείσδυση στην περιοχή.  Την ίδια στιγμή Σέρβος δημοσιογράφος και αναλυτής, τονίζει ότι ο Τραμπ και οι ΗΠΑ πιθανόν λόγω οικονομικών προβλημάτων να αποχωρήσουν από την περιοχή των Βαλκανίων, μετά την Συρία και το Αφγανιστάν, αλλά οι Αλβανοί θα συνεχίσουν το σχέδιο Μεγάλη Αλβανία, κάτι που θα επηρεάσει εκτός όλων των άλλων και την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της περιοχής.  Ο πιο πρόσφατος «κώδων» κινδύνου για το Κόσοβο, ακούστηκε από τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά ότι εάν το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου επιλυθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε μία πλευρά να κερδίσει τα πάντα και η άλλη να χάσει τα πάντα, αυτό θα οδηγούσε σε νέα πολεμική σύγκρουση, γράφει ο σερβικός τύπος.
Ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, έχει μιλήσει για την πιθανή συμφωνία μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει την άποψη πολλών αξιωματούχων στην χώρα του που θέλουν οπωσδήποτε αυτήν την συμφωνία, διαφωνώντας με αυτές τις φωνές που λένε ότι η Σερβία πρέπει να παραδοθεί στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.  «Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε ποια επιλογή είναι κακή για εμάς. Απόλυτα όμως δεν συμφωνώ με εκείνους που πιστεύουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το Κοσσυφοπέδιο το συντομότερο δυνατό, γιατί κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κατανοήσει τις επιπτώσεις αυτών των προσεγγίσεων», είπε ο Τάντιτς σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «blic.rs».  Τόνισε επίσης ο ίδιος ότι η μέχρι σήμερα η παγιωμένη εθνοτική σύγκρουση ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της δύσκολης οικονομικής και δημογραφικής κατάστασης της Σερβίας.  «Οι λεγόμενες εκσυγχρονιστικές φωνές που λένε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουμε από το Κόσοβο, επειδή θεωρούν ότι είναι ήδη κράτος και όλα έχουν χαθεί, εμποδίζει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη μας ως χώρα και παραδίδει πολύ εύκολα τμήμα του σερβικού εδάφους στέλνοντας μηνύματα ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και με άλλα μέρη (Πρέσεβο) ενώ δίνει στους επενδυτές το μήνυμα ότι η Σερβία είναι μια ασταθής χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τάντιτς.  Ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι η ύπαρξη δυο εθνοτήτων στο Κόσοβο θα ήταν η καλύτερη λύση. «Όλες οι άλλες λύσεις θα μας έφερναν σε μια κατάσταση όπου η μία πλευρά παίρνει τα πάντα και η άλλη χάνει τα πάντα, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο ξέσπασμα μιας νέας σύγκρουσης στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τάντιτς. Το νέο πρόβλημα της Σερβίας όμως ονομάζεται Πρέσεβο και κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς , οι οποίοι το ονομάζουν » Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο», προετοιμάζοντας ήδη την νέα εστία σύγκρουσης με την Σερβία. Ο Σέρβος δημοσιογράφος και αναλυτής J.Bosnic τώρα, ανέφερε σήμερα ότι το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι σε ισχύ και έχει την υποστήριξη όλων των Αλβανών των Βαλκανίων, κάτι που θα επιφέρει πιθανές συγκρούσεις με την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ κινείται βήμα προς βήμα για την κατάργηση της υποστήριξης των Αλβανών στο Κόσοβο για οικονομικούς λόγους, κάτι όμως που θα δώσει την ευκαιρία στο Βελιγράδι να ανακτήσει την κυριαρχία του στην πρώην νότια επαρχία του Κοσόβου  Ο Bosnic επικαλούμενος την «σερβική ιστορία», δήλωσε ότι μετά την ήττα της Χ. Κλίντον, οι Αλβανοί έχασαν την μεγάλη υποστήριξη των ΗΠΑ και ότι μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα ακολουθήσει η αποχώρηση των Αμερικανών από το Κοσσυφοπέδιο. Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το σενάριο θα είναι εύκολο για την Σερβία να ανακτήσει τον έλεγχο του εδάφους της. Ο Bosnic είπε επίσης ότι δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για την Αλβανία να προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο, διότι σε αυτό το είδος πολιτικής απέτυχε ο ίδιος ο Χίτλερ με το περιβόητο Anschluss στην Αυστρία . pentapostagma
***  ΕΞΑΛΛΟΣ ο Κ. Βελόπουλος: «Είστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ Μπάρκα και ΣΥΡΙΖΑίοι»…

Η παρουσία του Κ. Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στον Γ. Παπαδάκη και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ σίγουρα θα συζητηθεί.  Ειδικά η εισαγωγή που έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ όπου ζήτησε συγγνώμη για την μικρή καθυστέρησή του, λόγω Μετρό Θεσ/κης (!) θα προκαλέσει πικρό γέλιο σε όλους.  


***   ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αναφορές στο διαδίκτυο για τη ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στη Θράκη! Ετοιμάζονται για κάτι;…

Το διαδίκτυο είναι σήμερα ο καλύτερος τρόπος διάδοσης προπαγάνδας και λάσπης κατά του αντιπάλου σου. Οι Τούρκοι το χρησιμοποιούν αρκετά και το κάνουν τακτικά στο θέμα της δυτικής Θράκης.  Δεν είναι τυχαίο ότι στο ελληνικό λήμμα της wikipedia, η αναφορά στην μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης, περιέχει αναφορές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανθελληνικές. To wikipedia είναι μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να μπει και να γράψει ό,τι θέλει, κι επειδή δεν πιστεύουμε ότι κάποιος Έλληνας έκατσε να τα γράψει αυτά, επιτρέψτε μας να θεωρούμε ότι τα έγραψαν είτε Τούρκοι είτε πράκτορες των Τούρκων. Γράφει μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα εφάρμοσε μια πολιτική αφομοίωσης της μειονότητας η οποία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας όπως: αφαίρεση ιθαγένειας, απαγόρευση αγοράς γης ή κατοικίας ή ξεκινήματος επιχειρησιακής δραστηριότητας, επιδιόρθωση σχολείων, περιορισμούς στην ελευθερίας έκφρασης και στην θρησκευτική ελευθερία.»
Σε άλλο σημείο αναφέρει «Σήμερα η Ελλάδα αναγνωρίζει την μειονότητα μόνο ως μουσουλμανική (από συνθήκη Λωζάνης) παρόλο που υπάρχουν τρεις εθνοτικές ομάδες οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκική, πομακική και Ρομά.» Τα όσα αναφέρει το wikipedia μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ αναλυτικά
***  Εκοιμήθη ο πρώην ηγούμενος της Ι. Μ. Βουλκάνου, αρχιμανδρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος 
  Εκοιμήθη σήμερα ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος, πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.
Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Μεσσήνη το έτος 1951. Εκάρη μοναχός το 1979 στην Ιερά Μονή Βουλκάνου από το μακαριστό μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη. Υπό του ιδίου χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1980, ενώ το 1987 χειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης και το 1992 πνευματικός-εξομολόγος. Διετέλεσε καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής από το 1980 έως το 2007, οπότε παραιτήθηκε. Διορίστηκε εφημέριος της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πετραλώνων από το 1981 μέχρι το 2011, οπότε και παραιτήθηκε από την ενεργό εφημεριακή υπηρεσία για λόγους υγείας.
Ο Σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη βαθεία θλίψη του για την εκδημία του εν λόγω ιερομονάχου, δεόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 1.00 μ.μ.
*
***   Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα 
ΔΙ’ αναφοράς του προς την Νομαρχίαν ο διευθυντής του ενταύθα Καπνεργοστασίου παρακαλεί όπως κληθώσι οι ενταύθα καπνοβιομήχανοι και τοις συστηθή να συμμορφωθώσι προς την διαταγήν του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας περί αυξήσεως των μισθών και ημερομισθίων των καπνεργατών, προς ην δεν συνεμορφώθησαν μέχρι τούδε.
 -ΕΠΕΚΗΡΥΧΘΗ εις ληστήν ο ληστοφυγόδικος Δημ. Καρανίκας εκ Τσούκας της Μαυρακόμης, ωρίσθη δε αμοιβή επί μεν τη υποδείξει του μέρους της υποκρύψεως δρχ. 30.000, επί τη συλλήψει δε ή τω φόνω του δρχ. 50.000. Ηυξήθη η αμοιβή των επικεκηρυγμένων ληστών Τσίλη Μάστορα, Αθ. Καραπάνου και Σ. Σταύρου εις δρχ. 30.000 και 70.000. Διετάχθη η διαγραφή του φονευθέντος εν συμπλοκή ληστού Ευαγγ. Κ. Κελέση.
 -Ο εκ Γαράντζης του τέως Δήμου Ανδανίας καταδιωκόμενος φυγόποινος Σκουρίλας, κατηγορούμενος δια πλείστας όσας αξιοποίνους πράξεις, συνελήφθη υπό των οργάνων του Τμήματος Διαβολιτσίου και απεστάλη εις τον ενταύθα Εισαγγελέα.

***  Πολύ γέλιο στο γεμάτο Κλειστό με τα πτηνά του Γ. Μαυρέα… 
Τεράστια επιτυχία γνώρισε η θεατρική παράσταση που έστησε και σκηνοθέτησε στο Κλειστό της Παραλίας ένας άνθρωπος του αθλητισμού που όμως φαίνεται να τον κέρδισε τελικά η τέχνη.
Το έργο «Δύο μπούφοι και ένα καναρίνι» του Γιώργου Μαυρέα γέμισε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου το Κλειστό της Παραλίας, έτσι που λίγοι αγώνες το έχουν καταφέρει!
Ήταν μια βραδιά με απίστευτο γέλιο που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.
Επί σκηνής ο ίδιος ο Γιώργος Μαυρέας και οι Ηλίας Πετρομανιάτης, Πάνος Γαλάνης, Μιχάλης Πολυδούρης, Ηλίας Τεντζογλίδης, Νίκος Ζεργιώτης και Άγγελος Παρθένης.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!


***  Αγάπη και εθελοντική προσφορά στο χωριό της Πλάτης 
    
  
Ο εθελοντισμός, όπως έχουμε αναφέρει και σε ρεπορτάζ από τον Απρίλιο του 2017, αποτελεί τρόπο και στάση ζωής για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Πλάτης Δ.Ε. Φιλιατρών, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, μπορούν και πετυχαίνουν μικρά «θαύματα»!
Οι κάτοικοι της Καναλουπούς, όπως είναι ευρύτερα γνωστή η Πλάτη, δεν περιμένουν από άλλους να νοιαστούν για τον τόπο τους! Με τις δικές τους δυνάμεις, με δικά τους μέσα και ίδιες δαπάνες, φροντίζουν μέρα παρά μέρα, εβδομάδα παρά βδομάδα, και βάζουν πλάτη για… την Πλάτη!
Η Πλάτη διαθέτει blog (http://kanaloupou.blogspot.gr) και σελίδα στο facebook (ΠΛΑΤΗ - ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥ) με υπεύθυνο τον Αναστάσιο Μπουρδέκα.
Τις προηγούμενες μέρες, τόσο στο blog όσο και στη σελίδα της Πλάτης στο facebook, ο κ. Μπουρδέκας παρουσίασε τα εθελοντικά έργα που υλοποίησαν οι κάτοικοι του χωριού, τα οποία είναι πολλά και σημαντικά, σημειώνοντας:
«Άλλος ένας χρόνος πέρασε, με έργα που κάναμε για το χωριό μας. Έργα που οφείλονται στους συγχωριανούς μας, που συνέχεια βοηθάνε με διάφορους τρόπους την προσπάθεια που γίνεται για το καλό του χωριού μας. Να θυμίσω ότι ο εθελοντισμός μας ξεκίνησε στις 23/5/2012, με το πρώτο έργο μας να είναι η καθαριότητα των νεκροταφείων μας, και από τότε συνεχίζουμε σταθερά.
 Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και η κίνηση της βιβλιοθήκης μας για το 2018.
8/3/2018: Κλείσιμο με τσιμέντο των ρωγμών στην είσοδο και πλάγια του σχολείου
19/3: Κόψιμο και ράντισμα χορταριών στα δύο νεκροταφεία.
20/3: Καθαρισμός της βρύσης στα αλώνια
22/3: Καθαρισμός της βρύσης προς το ελαιοτριβείο και στο πάνω μέρος του χωριού
24/3: Σημαιοστολισμός σχολείου και αλλαγή σημαίας για την 25η Μαρτίου.
25/3: Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο για την 25η Μαρτίου
27/3: Κόψιμο χορταριών μέσα στο χωριό.
2/4: 1) Πασχαλινός στολισμός του σχολείου. 2) Καθάρισμα και άσπρισμα στην είσοδο από Κυπαρισσία και σχολείου.
8/5:. Επίσκεψη Καναλουπίτη Χαράλαμπου και  Κατσούλα Γιάννη στο χωριό και στο σχολείο μας
19/5: Καθαρισμός σχολείου
23/5: Καθαρισμός βρύσης προς το ελαιοτριβείο
27/5: Καθαρισμός προαυλίου σχολείου
25/6: Καθαρισμός προαυλίου σχολείου
7/7: Άνοιξε ο παιδότοπος μας για το καλοκαίρι.
8/7: Ράντισμα των δύο νεκροταφείων από την εκκλησία.
10/7: 1) Καθαρισμός του σχολείου μας. 2) Καθαρισμός και άσπρισμα της πάνω βρύσης.
14/7: Καθαρισμός εισόδου από Κυπαρισσία.
23/7: Αγορά 10 πλαστικών καρεκλών και ενός τραπεζιού.
16/8: Για άλλη μία χρονιά και χάρη στη βοήθεια των εθελοντών του χωριού μας, έγινε το παιδικό πάρτυ στο χώρο του σχολείου.
31/8: Αλλαγή σημαίας
2/9: Καθάρισμα του σχολείου
5/9: Κόψιμο χορταριών μέσα στο χωριό
6/9: Τσιμεντάρισμα λακκουβών μέσα στο χωριό από το Δημαρχείο
8/9:  Επίσκεψη του δημάρχου κ. Κατσίβελα, Ιωάννη Κατσούλα και Χαράλαμπου Καναλουπίτη στο χώρο του σχολείου μας
24/10: Καθαρισμός προαυλίου του σχολείου από τα χορτάρια.
26/10: Σημαιοστολισμός του σχολείου για την 28η Οκτωβρίου.
28/10: Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του χωριού μας.
15/12: Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου μας.
29/12: Ο δημοσιογράφος Dimitris Zogokis Skiouros επισκέφθηκε το χωριό μας για το "Βίντεο των ευχών" από τα ορεινά χωριά της Τριφυλίας».

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τα Σκόπια επίσημα «Βόρεια Μακεδονία»- Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ…

Με 81 ψήφους υπέρ, πέρασε από την Βουλή των Σκοπίων η Συνταγματική αναθεώρηση με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών και πλέον η γειτονική χώρα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία». Τον λόγο τώρα έχει η ελληνική πλευρά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, απομένει η αποστολή σχετικής επιστολής από την γειτονική χώρα με τις αναθεωρημένες τροπολογίες. Την επιστολή θα προωθήσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς και άμεσα θα φέρει την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή. Η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάφερε να εξασφαλίσει τον αριθμό των βουλευτών που χρειαζόταν μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «BESA».  Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το θέμα της υπηκοότητας, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του «BESA». Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης σημειώνεται ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως «μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η διατύπωση, στην αλβανική γλώσσα, για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής  πολίτες χώρας .- 
«Πέθανε η Μακεδονία» – Η σκοπιανή Lider θρηνεί τον «θάνατο» της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»~*  «Πέθανε η Μακεδονία» – Η σκοπιανή Lider θρηνεί τον «θάνατο» της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» RIP (σ.σ. Αναπαύσου Εν Ειρήνη) «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας Lider αποτυπώνει μέσα από μια φωτογραφία το μέγεθος της επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης.«In memoriam: Δημοκρατία της Μακεδονίας 8/09/1991 – 11/01/2018». Τίτλοι τέλους δηλαδή στο όνομα με το οποίο την είχαν αναγνωρίσει περισσότερες από 140 χώρες. Πολλοί θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει από την Πέμπτη, όταν η Άνγκελα Μέρκελ αποκαλούσε την γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία. Εκεί που άλλοτε υπήρχε μόνο Μακεδονία, σκέτο, τώρα είναι Βόρεια Μακεδονία. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο σημείο που κέρδισε η χώρα μας μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών. Τα επόμενα που θα έρθουν μέσα από την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική αναβάθμιση της χώρας μας θα φανούν πολύ σύντομα.

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα βίντεο που θέλει να εξαφανίσει ο Θεοδωράκης αλλά ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ…

Έτος 2008 και ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου και όχι του πολιτικού.  Τότε, επιχειρούσε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τους Σκοπιανούς και μέσω της εκπομπής του έδωσε βήμα σε ανθρώπους που αρνούνται την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η ερώτηση του σε σλαβόφωνους αν είναι κακό να λέγονται … «Μακεδόνες». Σίγουρα δεν θα θέλει να γίνουν τα βίντεο viral για να αποκαλυφθεί η προπαγάνδα που ασκούσε και ο ίδιος μέσω της συγκεκριμένες εκπομπής…   

https://youtu.be/J7KXFfLYmmQ  .-  

***   Θλίψη στη ΝΔ-Πέθανε υπουργός της…
 
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.
Ο Δημήτρης Σιούφας είχε διατελέσει μεταξύ άλλων: Υπουργός Ανάπτυξης (Μαρτ. 2004-Σεπτ. 2007).
Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δεκ. 1992-Οκτ. 1993).
Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Αυγ. 1991-Δεκ. 1992).
Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (1977-1981).
Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (1980-1981). Ο κ. Σιούφας υπήρξε Πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Επίτιμος Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Σιούφας γεννήθηκε στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, στις 15 Αυγούστου 1944 και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 14 Οκτωβρίου 2009 και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συνεχώς από το 1981 μέχρι το 2012.
***  Βουλευτικές εκλογές 2019: Ο νέος καθορισμός των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια…

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 117/2018 (ΦΕΚ Α 225) για τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με το Διάταγμα, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, για τις γενικές βουλευτικές εκλογές με βάση τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού (δημοτών) της από 10 έως 24 Μαΐου 2011 γενικής απογραφής, ορίζεται ως κατωτέρω: 
Α/ΑΕκλογικές ΠεριφέρειεςΑριθμός δημοτώνΒουλευτικές έδρεςΥπόλοιπο δημοτώνΠροστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπουΣύνολο εδρών
1Α΄ Αθηνών497.1601320.168114
2Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών523.763158.00315
3Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών386.969118.74511
4Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών601.5591717.031118
5Α΄ Πειραιώς192.856520.93616
6Β΄ Πειραιώς272.683731.99518
7Α΄ Ανατολικής Αττικής358.5891014.74910
8Β΄ Δυτικής Αττικής141.05543.5194
9Νομού Αιτωλοακαρνανίας252.016711.3287
10» Αργολίδος95.561223.79313
11» Αρκαδίας105.45432.3023
12» Άρτης86.421217.65313
13» Αχαΐας291.469816.39719
14» Βοιωτίας115.774312.6223
15» Γρεβενών41.29616.9121
16» Δράμας108.57935.4273
17» Δωδεκανήσου167.152429.61615
18» Έβρου146.37848.8424
19» Ευβοίας210.96064.6566
20» Ευρυτανίας30.790030.79011
21» Ζακύνθου38.64214.2581
22» Ηλείας182.463510.5435
23» Ημαθίας144.49546.9594
24» Ηρακλείου279.83884.7668
25» Θεσπρωτίας51.158116.77412
26Α΄ Θεσσαλονίκης565.3291615.18516
27Β΄ Θεσσαλονίκης313.04693.5909
28Νομού Ιωαννίνων171.315433.77915
29» Καβάλας139.22041.6844
30» Καρδίτσης142.20144.6654
31» Καστοριάς51.482117.09812
32» Κέρκυρας101.113232.34513
33» Κεφαλληνίας41.36916.9851
34» Κιλκίς98.908230.14013
35» Κοζάνης160.327422.79115
36» Κορινθίας140.72043.1844
37» Κυκλάδων124.147320.99514
38» Λακωνίας93.467224.69913
39» Λαρίσης275.92188498
40 » Λασιθίου72.19823.4302
41» Λέσβου101.794233.02613
42» Λευκάδος26.796026.79611
43» Μαγνησίας189.661517.74116
44» Μεσσηνίας175.59453.6745
45» Ξάνθης110.88737.7353
46» Πέλλης151.753414.2174
47 » Πιερίας130.000326.84814
48» Πρεβέζης65.870131.48612
49» Ρεθύμνης79.778211.0102
50» Ροδόπης108.55635.4043
51» Σάμου42.38117.9971
52» Σερρών214.38168.0776
53» Τρικάλων150.938413.4024
54» Φθιώτιδος165.066427.53015
55» Φλωρίνης56.376121.99212
56» Φωκίδος44.963110.5791
57» Χαλκιδικής108.72335.5713
58» Χανίων142.47244.9364
59» Χίου53.010118.62612
ΣΥΝΟΛΟ9.902.842263859.85025288
Οι αναφερόμενες στο προηγούμενο άρθρο εκλογικές περιφέρειες νοούνται με τα διοικητικά όριά τους που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου 1985, (παρ. 3 του άρθρου 1 π.δ. 26/2012). lawspot.gr


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ  , ...Παρασκευή 11 -01 -2019  18η  αγωνιστική στο Euroleague :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Μακαμπί Τ.Α. 76-93 ,(41-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-22, 17-24 , 21-18 , 14-29  .- ^ 
Μπούντουκνοστ - Νταρουσάφακα  75-74 ,(36-42).-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-14, 20-28 , 22-11 , 17-21 .- ^
Μπασκόνια - Γκράν Κανάρια  83-66 ,(39-42).-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-23 , 23-19 16-9 , 28-15.- ^
Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο 93-87,(53-45).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-22 , 30-23, 24-23  , 16-19 .-^
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 79-68 ,(37-36).-^
Τα  δεκάλεπτα :17-13 , 20-23 , 19-16, 23-16 .-  ^  

***-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ : 
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .- !
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .- !
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις  κ.α. 76-76 ,παράτ.: 83-87 .-^εντός 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 02-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-72 .-^ 
6η αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^ 
7η αγωνιστική ,Παρασκευή 16-11-2018 : Εφές Ανατολού - Παναθηναϊκός 78-62 .-^
8η αγωνιστική Τετάρτη 21-11-2018 : Παναθηναϊκός -Μπαρτσελόνα  76-70 .-^ 
9η αγωνιστική Παρασκευή 23-11-2018: Μπασκόνια -Παναθηναϊκός  86-77 .-^
10η αγωνιστική Παρασκευή 30-11-2018 : Κίμκι Μ. -Παναθηναϊκός   76-68 .-^ 
11η  αγωνιστική Παρασκευή 07-12-2018: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 69-81 .-^

12η αγωνιστική: Παρασκευή 14-12-2018 : Παναθηναϊκός - Ντορουσάφακα  75-67 .-^ 
13η αγωνιστική : Τετάρτη 19-12-2018 : ΡΕΑΛ Μαδρίτης -Παναθηναϊκός 89-68 .-^
14η αγωνιστική :Τετάρτη 21-12-2018: Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 83-86 .-
15η αγωνιστική :Παρασκευή 28-12-2018Παναθηναϊκός -ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-84 , ( 55-44).-^
16η αγωνιστική : Παρασκευή 04-01-2019: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-65, (41-25).-
17η αγωνιστική : Τετάρτη 09-01-2019 : Παναθηναϊκός -Μπάγερν Μονάχου 77-67.-^
18η αγωνιστική ,Παρασκευή 11-01-2019: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 79-68.-^ 

~* Οι  επόμενοι αγώνες για Παναθηναϊκό  με ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ εκτός ... 

*** ΧΘΕΣ , .... Για την 18η  αγωνιστική στο Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ 2018-2019 :
Ανατολού Εφές - Χίμκι Μόσχας 81-72 (36-34).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-16, 13-18, 26-17, 19-21 .- ^
Φενέρ Μπαχτσέ  - Ζαγκλίρις Κάουνας  78-61 ,(43-29).-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-11, 24-18 , 14-15 , 21-17 .-^
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός Πειραιώς 94-78 , (54-46) .-^
Τα  δεκάλεπτα 28-23 , 26-23 , 18-17 , 22-15 . .-^

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^  
6η  αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^
7η  αγωνιστική Πέμπτη 15-11-2018 : Ολυμπιακός Π.- Φενέρμπαχτσε 72-73 .-^εντός
8η  αγωνιστική Τρίτη 20-11-2018 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π . 62-72.-^
9η  αγωνιστική Πέμπτη 22-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Ρεάλ Μ.  88-83 .-^ 
10η αγωνιστική Πέμπτη 29-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Μπούντουκνοστ  90-72 .-^ 
11η αγωνιστική : Πέμπτη 06-12-2018 : ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  83-75 .-^ 
12η αγωνιστική: Πέμπτη 13-12-2018: Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές  88-81 .- ^ 
13η αγωνιστική :Τρίτη 18-12-2018 : Μπαρτσελόνα -Ολυμπιακός Π  60-69 .-^ 
14η αγωνιστική :Τρίτη 20-12-2018: Ολυμπιακός Π. - Γκράν Κανάρια 98-77 .- ^
15η αγωνιστική : Πέμπτη 27-12-2018 : Νταρουσάφακα -Ολυμπιακός Π. 79-75 ,( 42-31).-^
16η αγωνιστική :Παρασκευή 04-01-2019: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-65,(41-25) -^
17η αγωνιστική :Τρίτη 08-01-2019: Ολυμπιακός Π. -Μπασκόνια 91-87 .-^ κ.α. 80-80 .-^
18η αγωνιστική: Πέμπτη 10-01-2019: Ρεάλ Μαδρίτης -Ολυμπιακός 94-78 .-

~* Οι  επόμενοι αγώνες για τον Ολυμπιακό με ΧΙΜΚΙ εντός , .... 

***  ΧΘΕΣ , ... Πέμπτη 10-01-2019 :
Πέμπτη 10-01-2019 για το  κύπελλο Ελλάδας 1ος αγώνας των 16  ομάδων :
ΠΑΣ Λαμία- Παναθηναϊκός   1-0 ,(0-0).- ^
Τα  γκολ : 51' Πέναλτι υπέρ της Λαμίας με τον Πούγγουρα να βρίσκει τον Τομάς και τον Κομίνη να υποδεικνύει την άσπρη βούλα...με τον Τζερόνιμο Μπαράλες , 
Διαιτητής : Κομίνης ,  *** 6΄ τα λεπτά των καθυστερίσεων .-
Κάρτες : κίτρινες ,Ελίνη Δημούτσος , Θεοφάνης Τζανδάρη ,Άντονι  Μουνιέ, Ντάνι Μπεχαράνο , Φακούντο Μπερτόλιο , Παναγιώτης Κατσίκας 
Η Λαμία; Αυτό απαρτίζεται από τους Μπαντή (Παναγιώτης Κατσίκας), Βασιλαντωνόπουλο, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Πλιάτσικα, Τόμας, Μπεχαράνο, Δημούτσο, Επστάιν (Φακούντο Μπερτόλιο), Καραμάνο ( Γιάννης Σκόνδρας ) και Μπαράλες.-
Στον πάγκο των γηπεδούχων θα είναι οι Κατσικάς, Αναστασιάδης, Σκόνδρας, Κωστίκας, Μπουλούλης, Τσούκαλος και Μπερτόλιο.-
** Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» θα παραταχθεί με σύστημα 3-4-3 και τον Σωκράτη Διούδη στα γκολπόστ, τους Ουσμάν ΚουλιμπαλίΔημήτρης Κολοβέτσιο και Αχιλλέας Πούγγουρα τριάδα στην άμυνα. Με τον Ματίας Γιόχανσον ( Άντονι Μουνιέ ) δεξιά, τους Δημήτρη ΚουρμπέληΘεοφάνης Τζανδάρη ( Χρήστος Δώνης ) στον άξονα και τον Εμάνουελ Ινσούα αριστερά, ενώ ο Αναστάσιος  Χατζηγιοβάνης  θα παίξει δεξιά στην επίθεση, ο Νίκος Βέργος στην κορυφή και ο Ηλίας  Χατζηθεοδωρίδης Δημήτρης Εμμανουηλίδηςστα αριστερά.-
**  Στον πάγκο του ΠΑΟ : Βασίλης Ξενόπουλος Επαμεινώνδας Παντελάκης , Πασχάλης Στάϊκος , Χρήστος Δώνης , Δημήτρης Εμμανουηλίδης , Άντονι Μουνιέ , Δημήτρης Σερπέζης.-

*** 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019  :  
ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019  :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news-07-2019.html .--
2.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  08 Ιανουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
3.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news-09-2019.html .-
4.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 10  Ιανουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
5.- 
ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html.-
6.-

 ~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : 
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  : https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-   https://www.facebook.com/giannis.kontos.1612/videos/422641924553909/  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα  17  Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/12/news.html    **ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από το Αρφαρά . Δευτέρα  18 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news_17.html .-
~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα μας από το Αρφαρά . Τετάρτη 19  Δεκεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news-20-2018.html .-
~**

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου