ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

 Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .- 
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~Ἦχος δ’.

Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αιώνιον.



Εἶμαι φτωχὸς πατέρας, ἀλλὰ πατρικὴ ἀγάπη ἔχω πολλὴ γιὰ σᾶς.  Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής της Ιεράς Νήσου Πάτμου



Ιατρική  είναι , η συνεργασία μιάς εμπιστοσύνης και μιας συνείδησης .

Μη θεραπεύεις ποτέ , έναν άγνωστο άνθρωπο . !

Στην Ιατρική δεν λέμε : ΠΟΤΕ – ποτέ  και  ποτέ  ΠΑΝΤΟΤΕ !



~* ΤΟ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ  έχει : 
203  κόκκαλα(οστά) ,  500  μύες , 16  εκατομμύρια νεύρα , που φτάνουν τα 300.οοο χιλ.  χιλιόμετρα ,  η καρδιά μας έχει 10 πόντος μήκος και 8  εκατοστά – πόντους πλάτος , Η  καρδιά μας κανονικά κτυπά 70  φορές το λεπτό , ή  4.200 φορές την ώρα , ή 100.300 φορές κτυπά την ημέρα ή 36.792.0000 φορές το χρόνο  ,. , Η  καρδιά μας σε 60  χρόνια ζωής χτυπά  2.207.520.000 φορές .-  , Κάθε χτύπος της καρδιάς  μεταφέρει 80  γραμμάρια αίμα , σε  60 χρόνια ζωής έχει μεταφέρει αίμα βάρους 182.525  τόνους . , Το  ανθρώπινο σώμα έχει 4,5 – 5 κιλά αίμα . η ποσότητα αυτή μέσα σε 3 λεπτά περνά όλα από την καρδιά μας .-

Οι  πνεύμονές μας όταν αναπνέουμε , γεμίζουν περίπου 4 κιλά αέρα ., Κάθε ώρα αναπνέουμε 1.200  φορές  και βγάζουμε 3.725 κιλά αέρα  . , Στα 60 χρόνια του , ο ΄’άνθρωπος έχει αναπνεύσει 1.385.075 κιβυκά μέτρα αέρα , Το  μυαλό μας είναι περίπου 1,5 κιλά στους άντρες και 1.133 γραμμάρια στις γυναίκες . , Αν  στίβαμε το ανθρώπινο σώμα 65-67 κιλά βάρους  θα βγάζαμε  38 κιλά νερό . , Ένα ανθρώπινο σώμα 65-67 κιλά βγάζει 6-7 πλάκες   σαπούνι . , Με το φωσφόρο του ανθρωπίνου σώματος φτιάχνουμε 2.200 σπίρτα ,. , Με το ασβέστιο θα ασπρίζαμε έναν τοίχο  4Χ4  τ. μέτρα . , Εάν λυώναμε τον σίδηρο του ανθρωπίνου σώματος , θα φτιάχναμε ένα καρφί 5-6 πόντους . , Με το κάρβουνο του ανθρωπίνου σώματος 9.000 μύτες μολυβιού για γράψημο . , Αν ενώσουμε τους πόρος του ανθρωπίνου σώματος θα φτιάξουμε έναν σωλήνα 60 μέτρα μήκους , Κάθε τετραγονικό χιλιοστό του σώματός μας δέχεται βάρος 1 ενός γραμμαρίου , ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα δέχεται βάρος 18.000 κιλά δηλ. όσο το βάρος 8-9 αυτοκίνητα .-

~** Γέννηση Υπεραγίας Θεοτόκου – Γιορτή σήμερα 8 Σεπτεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
: Τη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Οι γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου, ονομάζονταν Ιωακείμ και Άννα. Επειδή ο Άγιος Ιωακείμ και η Αγία Άννα ήταν άτεκνοι διότι η Άννα ήταν στείρα, παρακαλούσαν για πολλά χρόνια το Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι το παιδί που θα γεννηθεί, θα το αφιερώσουν σε Αυτόν.
~    Ύστερα από πολλές προσευχές πολλών χρόνων, ο λόγος της προσευχής τους εισακούστηκε από τον Παντοδύναμο και έτσι έστειλε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να Της ανακοινώσει ότι θα συλλάβει και θα γεννήσει «Παιδί Άγιο». Πράγματι, η Αγία Άννα συνέλαβε, και γέννησε τη Βασίλισσα του κόσμου. Η Εκκλησία μας εορτάζει το γεγονός αυτό της συλλήψεως στις 9 Δεκεμβρίου.

Έτσι, λοιπόν, έγινε η σύλληψη και γεννήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος. Γεννήθηκε σε εννέα μήνες και ναι μεν ήταν καρπός της υποσχέσεως του Θεού, αλλά έγινε με σπέρμα ανδρός, με τη συνεύρεση των γονέων Της. Μόνο ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε από την Παναγία μας με τρόπο ανέκφραστο και ανερμήνευτο, όπως Εκείνος μόνο γνωρίζει, χωρίς να υπάρχει το σαρκικό θέλημα.  Σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Μάλιστα οι πατέρες της αγιοταφικής αδελφότητας δείχνουν στους προσκυνητές τον τόπο γέννησης της Θεοτόκου, που βρίσκεται κοντά στην προβατική κολυμβήθρα. Ονομάστηκε Μαριάμ που σημαίνει Κυρία, Ελπίδα. Όταν η Κυρία Θεοτόκος έφτασε στην ηλικία των τριών ετών, Την πήγαν οι γονείς Της (σύμφωνα με την υπόσχεσή τους στον Θεό) στο Ναό, και την παρέδωσαν στους ιερείς.   Σύμφωνα με το έθιμο, τη συνόδευσαν λαμπαδοφορούσες «παρθέναι των Εβραίων». Αφού Την παρέλαβε ο ιερέας και Προφήτης Ζαχαρίας, πατέρας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κινούμενος από τη Θεία Χάρη, Την οδήγησε στο εσωτερικό και Αγιώτερο μέρος του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Εκεί έζησε δώδεκα χρόνια και αξιωνόταν καθημερινά να ζει και να υποδέχεται Θείες φανερώσεις, ενώ ο Αρχάγγελος Γαβριήλ Της έφερνε συνεχώς Ουράνια τροφή. Έτσι, ζώντας μέσα στο χώρο της Αγιότητας, ετοιμαζόταν ο «έμψυχος ναός εις κατοίκησιν του Κυρίου».  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Η γέννησίς σου Θεοτόκε, χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη, εκ σού γαρ ανέτειλεν ο Ήλιος της δικαιοσύνης, Χριστός ο Θεός ημών, και λύσας την κατάραν, έδωκε την ευλογίαν, και καταργήσας τον θάνατον, εδωρήσατο ημίν ζωήν την αιώνιον.  https://youtu.be/UX5CY-lkWKM  .-
~**   Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 – Γέννηση Υπεραγίας Θεοτόκου
~   – Κατά Ιωάννην (3΄ 13-17): Γιορτή σήμερα: Γέννηση Υπεραγίας Θεοτόκου
Καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὢν ἐν τῷ οὐρανῷ.
~    καὶ καθὼς Μωϋσῆς ὕψωσε τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου,
ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.
οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.
οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ᾿ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι᾿ αὐτοῦ.  Μετάφραση:  Κανείς δε δεν ανέβηκε στον ουρανόν, δια να μάθη εκεί και διδάξη εις σας αυτάς τας αληθείας, παρά μόνον αυτός που κατέβηκε από τον ουρανόν και έγινε δια της ενανθρωπήσεως υιός του ανθρώπου και ο όποιος εξακολουθεί, καθ’ ον χρόνον ζη εις την γην, να είναι και στον ουρανόν ως Θεός.  Οπως δε ο Μωϋσής εκρέμεσε υψηλά το χάλκινι φίδι εις την έρημον, δια να το αντικρύζουν με πίστιν οι Ισραηλίται και να σώζωνται από το θανατηφόρον δηλητήριον των φιδιών της ερήμου, έτσι, σύμφωνα με το πάνσοφον σχέδιον του Θεού, πρέπει να κρεμασθή και ο υιός του ανθρώπου επάνω στον σταυρόν.  Και τούτο, δια να μη καταδικασθή εις την αιωνίαν απώλειαν κανένας από εκείνους, που θα πιστεύσουν εις αυτόν, αλλά να κερδήση και να έχη την αιώνιον ζωήν.  Διότι τόσον πολύ ηγάπησεν ο Θεός τον βυθισμένον εις τας αμαρτίας κόσμον, ώστε παρέδωκεν εις σταυρικόν θάνατον τον μονογενή του Υιόν· δια να μη καταδικασθή εις την αιωνίαν απώλειαν κάθε ένας που θα πιστεύη εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.  Διότι δεν έστειλεν ο Θεός τον Υιόν του στον κόσμον δια να κρίνη και καταδικάση τον κόσμον, αλλά δια να σωθή ο κόσμος με την θυσίαν αυτού.
~**  Δούλος ή υιός;
~  Του Αββά Δωρόθεου
Κάνουμε το καλό ή γιατί φοβόμαστε την κόλαση και τότε βρισκόμαστε στην κατάσταση του δούλου ή για να πάρουμε μισθό και έχουμε την κατάσταση του μισθωτού ή για το ίδιο το καλό και τότε βρισκόμαστε στην κατάσταση του υιού.
~   Γιατί ο υιός δεν κάνει το θέλημα του πατέρα του από φόβο, ούτε γιατί θέλει να πάρει απ’ αυτόν μισθό, αλλά επειδή θέλει να τον διακονήσει, να τον τιμήσει και να τον αναπαύσει.

Και εμείς έτσι πρέπει να κάνουμε την ελεημοσύνη, για την ίδια την αρετή, συμμετέχοντας στις δυσκολίες των άλλων, σαν να ήταν μέλη του σώματός μας.  Να διακονούμε κάποιον σαν να απολαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι τον καρπό της διακονίας μας. Να δίνουμε έτσι σαν να είμαστε εμείς οι ίδιοι που παίρνουμε.  Αυτή είναι η ελεημοσύνη που γίνεται με επίγνωση. Έτσι, όπως είπαμε, βρισκόμαστε στην ψυχική κατάσταση του .
~**  «Μηδείς απογινωσκέτω της εαυτού σωτηρίας»
Του
Συχνά πυκνά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μέσα στις ομιλίες του τονίζει την δύναμη της προαιρέσεως, δεν είναι φυσική η κακία.  ~
Υπάρχει η ελευθερία, η οποία μας χάρισε ο Θεός.  Είναι στο χέρι μας να την χρησιμοποιήσουμε και να συναντηθούμε με τον Θεό, για να μπορούμε να γεμίσουμε από αρετές και να κατακτήσουμε την Βασιλεία των Ουρανών. Η απελπισία, η απαισιοδοξία δεν ανήκει στον Χριστιανό.  Ας παρακολουθήσουμε τον λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ερμηνεύοντας την περίπτωση της Χαναναίας γυναικός και χρησιμοποιώντας την προαίρεση που περικλείει τόσο μεγάλη δύναμη ας προχωρήσουμε στην ζωή μας: «Κανείς λοιπόν, αγαπητοί, ας μην απελπίζεται για την του. Δεν είναι φυσική η κακία· έχουμε τιμηθεί με προαίρεση και ελευθερία. Είσαι τελώνης; Μπορείς να γίνεις ευαγγελιστής. Είσαι βλάσφημος; Μπορείς να γίνεις απόστολος. Είσαι ληστής; Μπορείς να λεηλατήσεις τον παράδεισο. Είσαι μάγος; Μπορείς να προσκυνήσεις τον Κύριο. Δεν υπάρχει καμιά αμαρτία που να μη σβήνεται από την μετάνοια. Γι΄ αυτό ο Κύριος διάλεξε τους πιο καλούς καρπούς της πονηρίας, για να μην μπορεί κανείς στο τέλος να απαλλαγεί από την κατηγορία» (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Ομιλία εις την επίλυσιν της Χαναναίας, ΕΠΕ 33,445).
~**   Μικρές της καρδιάς προσευχές
~  Χριστέ, το πλήρωμα της αληθείας, ανατειλάτω η αλήθειά σου εν ταις καρδίαις ημών, και κατά το θέλημα σου γνώμεν πορευθήναι εν τη οδώ σου.
~
Κύριε, πλήρωσον την καρδίαν μου ζωής αιωνίου.

Κύριε, ο Θεός μου, συ φωτιείς το σκότος μου.

Κατά το θέλημά σου, Κύριε, ούτω γενέσθω εν εμοί.

Δόξα, Κύριε, τη χάριτί σου τη αμέτρω.

Ιδού, Κύριε, τα κύματα της χάριτός σου σιωπήσαι με εποίησαν.

Και ουκ απηλείφθη εν εμοί έννοια εξ εναντίας των ευχαριστιών σου.

Ποίοις στόμασιν εξομολογησόμεθά σοι , Βασιλεύ αγαθέ, ο αγαπών την ζωήν ημών;

Δόξα σοι επί τοις δυσί κόσμοις, οις εδημιούργησαν προς αύξησιν και τρυφήν ημών, άγων ημάς εκ πάντων ων εδημιούργησας προς γνώσιν της δόξης σου από του νυν και έως του αιώνος. Αμήν. (Ισαάκ ο Σύρος)

Λιμένα σε γινώσκω γαλήνιον, Δέσποτα, Δέσποτα Χριστέ, αλλ’ εκ των αδύτων βυθών της αμαρτίας και της απογνώσεως προφθάσας ρύσαι με.

Από το «Αγιοπατερικό »
***  Διευθυντής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος
~  Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξελέγη ο .
~  Στις 18 Ιουνίου εγκρίθηκε το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, με βάση το οποίο εξελέγη διευθυντής ο κ. Χρυσόστομος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας.
Η θητεία είναι για ένα χρόνο, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.

*** Άλλη μία ευλογημένη ψυχή!
~  Του Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου
Έφυγε από τις Φιλιππίνες, εικοσάχρονο κορίτσι, μαζί με χιλιάδες άλλες γυναίκες για να εργασθεί στο Χονγκ Κονγκ.
Επί 37 ολόκληρα χρόνια εργάσθηκε σκληρά ως υπηρέτρια και καθαρίστρια σε συνθήκες σχεδόν δουλείας.
~    Ο μισθός πενιχρός. Η ασφάλεια υγείας να καλύπτει μόνο τα απολύτως βασικά. Ο ιδιωτικός της χώρος ένα ράντζο στην αποθηκούλα των σπιτιών όπου εργάσθηκε ή ένα στρώμα πάνω από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο.

Το ρεπό της κάθε Κυριακή έπρεπε υποχρεωτικά να το περνάει έξω από το σπίτι μαζί με τις άλλες υπηρέτριες και παραδουλεύτρες στις πλατείες της μεγαλουπόλεως.  Το φαγητό της λίγα νούντλς, μία κούπα ρύζι κι ένα κομμάτι ψωμί.  Σκληρή οικονομία ώστε το μεγαλύτερο μέρος του πενιχρού μισθού να σταλεί στις Φιλιππίνες. Στην πτωχή οικογένειά της.  Δεν παντρεύτηκε ποτέ. Πως άλλωστε να γίνει αυτό; Στις Φιλιππίνες επέστρεφε μόνο για τρεις εβδομάδες το χρόνο. Τις άλλες ημέρες έπρεπε να εργασθεί για να καλύψει τις ανάγκες των δικών της ανθρώπων.  Τα τελευταία χρόνια έρχεται μια φορά την εβδομάδα και καθαρίζει την Εκκλησία και το Γραφείο. Την εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που την γνώρισα. Συνεσταλμένη. Προσεκτική και ευσυνείδητη στην εργασία της. Χαρακτήρας άδολος και ταπεινός.  Σήμερα, ήρθε και δειλά σα μικρό κοριτσάκι, μου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της. 37 χρόνια εργασίας είναι πολλά. Δύσκολο πλέον να βρει εργασία στο Χονγκ Κονγκ. Αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Την άκουσα και χαμογέλασα. Ποιά σύνταξη; Γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να πάρει κάτι. Κανείς δεν την είχε ασφαλίσει για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Τον τελευταίο καιρό παλεύει και με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χρήματα δεν υπάρχουν για να προχωρήσει στις απαραίτητες θεραπείες. Θα επιστρέψει πίσω μετά από 37 χρόνια και δεν έχει απολύτως τίποτα.  Όπως ήρθε τότε εικοσάχρονη κοπελίτσα, έτσι επιστρέφει πίσω τώρα κοντά στα εξήντα της. Όλες οι οικονομίες της στάλθηκαν στους δικούς της. Δεν κράτησε ποτέ κάτι για τον εαυτό της. Πριν από λίγους μήνες θυμάμαι πως ήρθε στο Γραφείο για να καθαρίσει και ήταν κλαμμένη. Ρώτησα τότε και έμαθα πως ο αδελφός της είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα που προκάλεσε ένας ασυνείδητος οδηγός κι αυτή δεν είχε τα χρήματα για να πάει Φιλιππίνες να παραστεί στην κηδεία του. Ο εργοδότης της δεν της πλήρωνε το εισιτήριο. Και η ίδια έπρεπε να δουλέψει αρκετούς μήνες για να εξασφαλίσει ένα. Τη βοηθήσαμε τότε από την Μητρόπολη.  Τώρα φεύγει για πάντα από το Χονγκ Κονγκ. Εργάσθηκε επί 37 ολόκληρα χρόνια. Έμεινε πάντοτε καταφρονημένη. Η Φιλιππινέζα υπηρέτρια… Θα επιστρέψει στο χωριό της. Εκεί θα παλέψει με την πτωχεία της. Θα παλέψει με την ασθένειά της. Μέχρι ο Κύριός μας να την καλέσει κοντά Του για να την αναπαύσει από τους κόπους της. Την ρωτώ: τι θά κάνεις τώρα εκεί στο χωριό σου; Σκύβει το κεφάλι και μου απαντά με χαμηλή φωνή: Μην ανησυχείτε! Έχουμε μερικά κοτόπουλα. Κάποια γουρουνάκια. Α, έχουμε και μία αγελάδα! Συνέχισε την εργασία της. Έμεινα μόνος στο γραφείο. Σκέφτηκα. Άλλη μία ευλογημένη ψυχή! Βασανισμένη. Καταφρονημένη. Αλλά με αξία ανεκτίμητη! Έλεγχος για τους δήθεν επιτυχημένους και τους αλαζόνες σε αυτή τη ζωή…  «Κοιτάτε να μην καταφρονήσετε έναν από τους μικρούς αυτούς. Γιατί σας λέω ότι οι άγγελοί τους στους ουρανούς διαπαντός βλέπουν το πρόσωπο του Θεού»!
***   Γέρ. Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: «Ο νόμος μας βοηθά μέχρις ενός σημείου»
Εικών της εξωτερικής σωματικής ασκήσεως είναι η Παλαιά Διαθήκη, της δε νηπτικής ζωής, της θεωρίας, το Ευαγγέλιο, η Καινή Διαθήκη.
~  Και η μεν Παλαιά, όπως λέγει ο απόστολος Παύλος βασικώς στην προς Εβραίους επιστολή αλλά και στην προς Γαλάτας και αλλού έδωσε τον νόμο. Ο νόμος όμως δεν είχε την δύναμη να τελειοποιήσει τον άνθρωπο. Όλοι ήσαν συγκεκλεισμένοι μέσα στην αμαρτία και πήγαιναν στον άδη, αφού με τον νόμο διαπίστωναν απλώς την αμαρτία τους.

Ο νόμος δηλαδή δεν βοηθούσε τον άνθρωπο, ώστε η πίστις του στον Θεό να είναι ολοκληρωμένη, βιωματική. Μόνον ο Χριστός μπόρεσε να μας ελευθερώση.
Το νόημα είναι: Όταν δεν κάνωμε νηπτική ζωή, μπορεί μεν να αγωνιζόμαστε, αλλά δεν βγαίνομε σε ξέφωτο. Απλώς διαπιστώνομε τα πάθη μας και αποφεύγομε τα βαριά αμαρτήματά μας, όπως την πορνεία, την μοιχεία, τον φόνο.   Η Παλαιά Διαθήκη έλεγε: Αν σου βγάλη ο πλησίον το μάτι ή το δόντι, να του το βγάλεις και συ. Το Ευαγγέλιο όμως οδηγεί στην πλήρη καθαρότητα, στον καινό άνθρωπο, διότι αποκόπτει ακόμη και τους λογισμούς της καρδιάς, που είναι η αφετηρία της αμαρτίας, καθώς και τις πονηρές ενθυμήσεις, τις αναπολήσεις, τις αναμνήσεις που φέρνομε μπροστά μας.  Όπως η Παλαιά Διαθήκη δεν οδηγεί μεν στην τελειότητα, αλλά μας βοηθάει να αποφεύγωμε τα βαριά αμαρτήματα, γι’ αυτό είναι χρήσιμη η ανάγνωσίς της, το ίδιο συμβαίνει και με την σωματική διακαιοσύνη και άσκηση: την νηστεία, την εγκράτεια, την χαμαικοιτία, την αγρυπνία, την στάσι, το να στέκομαι στον κανόνα μου ή στην εκκλησία, και όλα όσα επιτελούνται με το σώμα και το βοηθούν να μην αμαρτάνη.   Η σωματική άσκησις μας παιδαγωγεί και μας βοηθά να μην ενεργοποιούμε τα πάθη μας. αυτά όμως παραμένουν μέσα μας σαν φίδια, απλώς δεν τα αφήνομε να μας δαγκώσουν. Αλλά κάποια ημέρα, που θα κοιμώμαστε κουρασμένοι από τον πολύ αγώνα, τα φίδια θα γεννήσουν και δεν θα χωρούν μέσα μας, οπότε θα βγουν και θα δαγκώσουν τους άλλους. Αυτό παθαίνουμε, όταν επιδιδόμαστε μόνον στην σωματική άσκησι. Και αφού η σωματική άσκησις δεν μπορεί να εξαλείψη στο βάθος την αμαρτία, όπως τον φθόνο, την οργή και τα υπόλοιπα, χωρίς νήψι δεν φθάνομε στην καθαρότητα. Όταν αποκτήσωμε την καθαρότητα της καρδιάς, τότε φθάνομε στην απάθεια, που μας την χαρίζει ο Θεός, εάν πραγματικά εφαρμόζωμε την Καινή Διαθήκη. Όταν γίνω απαθής, τότε εσύ με βρίζεις, και εγώ σε ευλογώ· εσύ με συκοφαντείς, και εγώ σε ευχαριστώ. Χωρίς τήρησι νοός, αυτό είναι ακατόρθωτο, διότι στην περίπτωσι αυτή δεν μπορούμε να έχωμε ούτε τήρησι στόματος και οφθαλμών. Επίσης, όταν με την φυλακή του νοός φθάσω στην απάθεια, τότε, αν μου κλέψης τον χιτώνα, θα σου δώσω και το ιμάτιο, διότι βλέπω ότι ούτε ιμάτιο έχεις· αν με αγγαρεύσης ένα μίλι, θα πάω δύο.  Χωρίς νήψι, μπορείς να προσκυνήσης αυτόν που θα σου δώση γροθιά; Όχι, διότι θα ανέβη το αίμα στο κεφάλι σου και θα σε πιάσει μανία. Μόνον εάν σου πάρη η θεία χάρις τα πάθη, μπορείς να συμπεριφερθής έτσι. Για να γίνη όμως αυτό, χρειάζεται να ανοίξης την καρδιά σου στον Θεόν, ώστε να βγάλη από μέσα σου ένα ένα τα πάθη, καινά και παλαιά, να τα εκκόψη.    Λόγος περί Νήψεως Ερμηνεία στον Άγιο Ησύχιο  εκδ. Ίνδικτος
***  Απίστευτο θράσος! Έσπασαν αυτοκίνητο δημοτικού συμβούλου στη Μεσσήνη την ώρα των δημαιρεσιών!

~  Εκτός ελέγχου αποδεικνύεται καθημερινά η παραβατικότητα στη Μεσσήνη. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διαδικασίας των δημαιρεσιών σήμερα το πρωί , άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Παναγιώτη Παπαδόπουλου . Από το επαγγελματικό όχημα ταξί του κ. Παπαδόπουλου , που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο παρκαρισμένο, σπάζοντας το παράθυρο, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό καθώς και το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης. Το συμβάν έκανε γνωστό στο συμβούλιο ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Άμεσα πήγαν στο σημείο τόσο η αστυνομία που κλήθηκε όσο και ο νέος δήμαρχος Γιωργος Αθανασόπουλος. Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα της παραβατικότητας θα απασχολήσει σε επόμενη συνεδρίαση το Σώμα εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός . 
Video: 




~
***  Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο Νικόλαος Φύκιρης

~  Λαμβάνοντας   21 ψήφους (10 λευκά) ο Νικόλαος Φύκιρης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΔΣ Μεσσήνης κατά τις δημαιρεσίες που διεξάγονται σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Μεσσήνης . Τον κ. Φύκιρη πρότεινε για πρόεδρο ο νέος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος . Από τη διαδικασία απουσίαζε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Γεωργία Παναγοπούλου ενώ δεν συμμετείχε ο στην ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τσώνη , Κώστας Θεοδωρακόπουλος (15 υπέρ 16 λευκά) ενώ γραμματέας ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης (14υπερ 16 λευκά 1 άκυρο) . 

***  Πελοπόννησος Expo από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου

~   Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Έτσι, η Πελοπόννησος Expo συνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.
Φέτος, λοιπόν, η Πελοπόννησος Expo πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, στις άρτια διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτηρίου ΓΕΑ ΑΕ στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.
Καθιερώνεται δε ως μια από τις Εκθέσεις σταθμούς της Ελλάδας με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη τη χώρα, τη δημιουργία εμπορικών συμφωνιών και την ανάπτυξη νέων επαγγελματικών επαφών με στόχο την εξωστρέφεια, μέσω των B2B εμπορικών συναντήσεων.
Η έκθεση θα εμπλουτιστεί από παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση εκθετών και επισκεπτών.
Στην Πελοπόννησο Expo ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί την πελοποννησιακή κουζίνα μέσα από εκδηλώσεις μαγειρικής που θα πραγματοποιηθούν στην ειδική κατασκευή «Παραδοσιακό Παντοπωλείο», το οποίο θα θυμίζει γειτονιά της Πελοποννήσου.
Η θεματολογία εμπλουτίζεται, επίσης, με ειδικά αφιερώματα και εκδηλώσεις για τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.
 «Εάν η επιχείρησή σας δραστηριοποιείτε σε κάποιον από τους παρακάτω τομείς, τότε σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Έκθεση Πελοπόννησος Expo, η οποία είναι η καταλληλότερη διοργάνωση για να προβληθείτε.
Τρόφιμα – Ποτά
Οικιακός – Επαγγελματικός Εξοπλισμός - Δόμηση
Ενέργεια – Τεχνολογία Περιβάλλοντος- Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Διαφήμιση – Πληροφορική
Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση – Γυναικεία Ομορφιά
Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα – Αξεσουάρ
Επισκεφθείτε το www.peloponnisosexpo.gr για να ενημερωθείτε πλήρως για την Έκθεση ή επικοινωνήστε με την AlfaExpo (www.alfaexpo.gr) αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση.
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινές: 16.00- 21.00
Σαββατοκύριακο: 10.00- 21.00.

***  Επίσκεψη Χαρίτση στο Δημαρχείο Καλαμάτας: Εγγυήσεις για συνεργασία, αλλά και κριτική στις ολιγωρίες

~  Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου είναι το φιλικό κλίμα που συνάντησε, απόρροια του ευρέως παραδεκτού γεγονότος, ότι ο τέως υπουργός Εσωτερικών βοήθησε στην αντιμετώπιση πολλών μικρών και μεγάλων προβλημάτων του Νομού. Κάτι, που έχουν αναγνωρίσει όλοι οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, όπως και ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης ευχήθηκε "καλή και γόνιμη θητεία" στον Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ, είχε και έναν καλό λόγο με τους αντιδημάρχους που τον περίμεναν στο Δημαρχείο.
Στα πλαίσια των δηλώσεών τους ο δήμαρχος Καλαμάτας στάθηκε για μία ακόμα φορά στην πολύπλευρη προσφορά του κ. Χαρίτση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και χαρακτήρισε το πρόγραμμα χρηματοδότησης, της προηγούμενης κυβέρνησης, "Φιλόδημος", αρκετά εποικοδομητικό στην αντιμετώπιση  των προβλημάτων του δήμου Καλαμάτας.
Ο κ. Βασιλόπουλος συμπλήρωσε ότι το θέμα με την επιτυχία του θεσμού έγκειται ακριβώς στο θέμα της κανονικής ροής χρημάτων από την κεντρική κυβέρνηση και υποστήριξε ότι προσδοκεί στη συνεργασία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υλοποιηθούν μια σειρά από ζητήματα του δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι οι προσπάθειές του για τη βελτίωση και λύση των προβλημάτων που απασχολούν το δήμο Καλαμάτας, θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον και τόνισε ότι τα θάματα του δήμου θέλουν συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι η πολυχρωμία που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας καλός οδηγός για να ακούγονται πολλές προτάσεις και να βρίσκεται η βέλτιστη λύση. Κλείνοντας, είπε ότι "θα είμαι εδώ σε κάθε καλή προσπάθεια, αλλά και για να ασκήσουμε κριτική στις όποιες παραλείψεις τυχόν υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση, προσβλέπουμε σε συνεργασία".
Να σημειώσουμε ότι μετά το πέρας των δηλώσεων οι κ.κ. Χαρίτσης και Βασιλόπουλος μαζί με τους αντιδημάρχους είχαν μια ημίωρη περίπου συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, όπου εξετάσθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα ου δήμου Καλαμάτας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ, εξερχόμενος του Δημαρχείου είχε και τυχαία συνάντηση μ τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Κλοπές στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου

~ Αρκετά συχνά γινόμαστε δέκτες παραπόνων για κλοπές και απόπειρες στους χώρους στάθμευσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Την Πέμπτη το βράδυ, όπως μας είπε αναγνώστης μας, επιχείρησαν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο της γυναίκας του.
Το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει πληγή και η Αστυνομία είναι αλήθεια ότι έχει αυξήσει τις περιπολίες εκεί, ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει και συλλήψεις.
Το πρόβλημα όμως παραμένει και φοβάσαι να αφήσεις το όχημά σου, είτε ημέρα, είτε νύχτα.  Β.Β.  
~

~  *** Το κάστρο ΣΑΦΑΛΑΟΥΡΟ αφορμή για μνημόνιο συνεργασίας Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας

~  Έχει αποδεχτεί πως, όπου υπάρχουν πολιτιστικά σημεία αναφοράς σε έναν τόπο, αυτός ευημερεί, όσο απομακρυσμένος και αν είναι από μεγάλα αστικά κέντρα.
Το κάστρο Σαφλαούρο, που εποπτεύει και γειτνιάζει με χωριά του Δήμου Μεσσήνης, αλλά και του Δήμου Τριφυλίας, δεν είναι ένα απλό αρχαιολογικό μνημείο πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο μνημείο περίτεχνα ενσωματωμένο με το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής, που σαγηνεύει τον επισκέπτη. Επίσημα κάνω έκκληση στους δύο Δήμους, Μεσσήνης και Τριφυλίας, να επικεντρωθούν στην ανάδειξη του κάστρου και της ευρύτερης περιοχής μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας (με σύμπραξη συλλόγων φορέων κ.λπ.), όπου στοχευμένα θα αναζητηθούν επεμβάσεις, όπως στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του οδικού δικτύου.
Μέσα από την επανεκκίνηση της ανάδειξης του μνημείου θα επιτευχθεί η πολυπόθητη κινητικότητα, καθώς όλα αυτά τα χωριά αποτελούν τα πλέον απομακρυσμένα της περιφέρειάς τους και με λιγοστές προοπτικές. Αν καλλιεργηθεί και προωθηθεί δυναμικά η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή, που φημίζεται για τη φιλοξενία της, τα γραφικά χωριά της, τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και τα παραδοσιακά καφενεία της, τότε θα ακολουθήσει μια ευρύτερη ανάπτυξη, που ίσως φέρει θέσεις εργασίας, αλλά και θα καταστεί δυνατόν να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα που ευδοκιμούν σε αυτή την περιοχή και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Γιάννης Λάσκαρης

***  Οι περιηγητές του Ευκλή αποχαιρέτισαν το Καλοκαίρι στην Πυλία

Μια ενδιαφέρουσα, δροσερή και περιηγητική εξόρμηση - πεζοπορία για όλη την οικογένεια πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ΄''Ο Ευκλής'' την περασμένη Κυριακή στην Πυλία, για να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι !!
Πρώτη γνωριμία τους ήταν το Παλαιόκαστρο Ναυαρίνου, αφού περπάτησαν στο μονοπάτι που τους οδήγησε πάνω στα τείχη, απόλαυσαν από ψηλά την εκπληκτική θέα στην Βοϊδοκοιλιά, μια παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Κυρίως είναι διάσημη για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω.
Το Παλαιόκαστρο, ή αλλιώς Παλαιό Ναβαρίνο ή Κάστρο Κορυφασίου, το παλαιότερο –όπως μαρτυρεί και το όνομά του– κάστρο της περιοχής της Πύλου, χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον σταυροφόρο Νικόλαο II de Saint Omer, γαλλικής καταγωγής άρχοντα της Θήβας, τον οποίο οι Έλληνες ονόμαζαν Σανταμέρη ή αλλιώς Γερονικόλα.
Συνεχίζοντας το κατηφορικό μονοπάτι από το Παλαιόκαστρο συνάντησαν το μεγάλο και εντυπωσιακό Σπήλαιο του Νέστορα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέτωπο του λόφου του Παλαιόκαστρου.
H είσοδός του, σχεδόν τριγωνικού σχήματος είναι ορατή από μεγάλη απόσταση. Η κύρια αίθουσα του σπηλαίου, διαστάσεων 20 χ 16 μ. έχει θολωτή οροφή ύψους περίπου 20 μ.
Ενδεχομένως ταυτίζεται με το σπήλαιο, το οποίο ο Παυσανίας (IV, 36, 2) συσχέτισε με τον μύθο του σταυλισμού των κοπαδιών του βασιλιά της Πύλου Νέστορα και πριν από αυτόν του Νηλέα, ο οποίος θεωρείται από την παράδοση ότι τα είχε φέρει από τη Θεσσαλία.
Σειρά είχε η γνωριμία των πεζοπόρων με τον καταρράκτη Καλάμαρη στην περιοχή Σχινόλακα πάνω από την Γιάλοβα, ο οποίος αποτελεί έναν μικρό υδροβιότοπο με πολλά αμφίβια.
Έφτασαν στον καταρράκτη μέσα από ένα κατάφυτο και σκιερό μονοπάτι, απολαμβάνοντας σε αυτόν δροσερές βουτιές κατά την διάρκεια του μεσημεριού.
Τέλος η ημέρα έκλεισε με το θαλασσινό τους μπάνιο στην μαγευτική Γιάλοβα με την χρυσή άμμο.

***  Ωμός εκβιασμός από Ερντογάν! «Θέλω δισ. ευρώ ή ανοίγω τις πύλες για εκ. αλλοδαπών»- Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λέσβου….
Σε νέες προκλήσεις και εκβιασμούς προχώρησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος σε ομιλία του στο Εσκισεχίρ επανέλαβε την απειλή του περί «ανοιχτών πορτών» για τους αλλοδαπούς προς την Ευρώπη σε περίπτωση που η διεθνής υποστήριξη στη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία δεν υλοποιηθεί.  
Μιλώντας το Σάββατο σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην επαρχία Εσκισεχίρ, ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως «ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των 4 εκατομμυρίων αλλοδαπών; Μη μας παρεξηγήσουν…»  «Ή θα γίνει αυτό που λέμε ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι» απείλησε για ακόμη μια φορά ο τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.  Πιστός στην πολιτική που ακολουθεί τόσα χρόνια στη διπλωματική πολιτική, ο «σουλτάνος» αποκάλυψε πως έχει καταστρώσει σχέδιο δημιουργίας ευρείας ουδέτερης ζώνης στα σύνορα με τη Συρία, εντός του συριακού εδάφους, ζητώντας από την ΕΕ την «αναγνώριση» της επιχείρησής του ή ακόμη και τη συνδρομή της, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, πίσω από τις οποίες κρύβεται ο έλεγχος των περιοχών που βρίσκονται υπό τη διοίκηση των Κούρδων.  Επίσης, και από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με το Anadolu, τόνισε την Παρασκευή ότι η προειδοποίηση της Τουρκίας πως θα αφήσει ανοιχτές τις πύλες για την Ευρώπη δεν είναι «ούτε απειλή, ούτε μπλόφα. Είναι πραγματικότητα».  
Ο Οκτάι μάλιστα ανέφερε ότι όποιος θεωρεί ότι η Τουρκία μπορεί να αντέξει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα κάνει λάθος. «Η Τουρκία δεν είναι φύλακας άλλης χώρας, ούτε κέντρο μεταναστών. Δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό για τις κρίσεις που άλλες χώρες δημιούργησαν» πρόσθεσε.  
Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λέσβου  Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τους μετανάστες μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend, o δήμαρχος του νησιού, Στρατής Κύτελης.  «Η κατάσταση στα νησιά μας, ειδικά στη Λέσβο είναι δύσκολη. Χθες, από τα μεσάνυχτα έως τώρα, έχουν φτάσει 170 μετανάστες στη Λέσβο. Είναι θετικό βήμα η αποσυμφόρηση των νησιών και έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Όμως στη Λέσβο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Γιατί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας τριών χιλιάδων ατόμων, φιλοξενούνται 10.000 άτομα» επεσήμανε ο κ. Κύτελης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.  Ακολούθως μίλησε για το πώς αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του το θέμα του μεταναστευτικού.  «Οι συμπολίτες μου έδειξαν αλληλεγγύη και συμπόνια. Έχοντας και αυτοί τα βιώματα από τους παππούδες τους από το 1922. Όμως η κατάσταση πλέον δεν πάει άλλο. Το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας έχει διαταραχθεί. Κι αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε σχετικά.  «Έχουν επισκεφθεί το νησί μας διάφοροι αξιωματούχοι. Θέσαμε τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Κουμουτσάκο. Η βούληση του αρμόδιου υπουργείου είναι να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση του νησιού μας. Εμείς επιμένουμε στην άμεση αποσυμφόρηση και την ίση κατανομή μεταναστών τόσο στην Ελλάδα όσο και έξω από την Ελλάδα. Είναι άδικο σε μια πόλη των 50.000 κατοίκων, οι 15.000 να είναι αλλοδαποί» υπογράμμισε. pronews.gr
***  Υποσχέθηκε πολλά, θα τα κάνει; Εξαγγελίες Μητσοτάκη για φόρους, ασφαλιστικό και ψήφο αποδήμων…

~ Μείωση φορολογικών συντελεστών, αύξηση αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και μείωση ασφαλιστικών εισφορών – Έρχεται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού και η επιστολική ψήφος
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ
Σειρά μέτρων όπως τη διατήρηση του αφορολόγητου, μέτρα ελάφρυνσης για πολίτες και επιχειρήσεις, αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια στις νέες οικοδομές, είναι ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ανακοίνωσε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους και την καθιέρωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.  Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες στις 7 Ιουλίου από την απογοήτευση πέρασαν στη θετική έκπληξη και μετά την εύλογη προσδοκία.  «Αχνοφέγγει η ελπίδα. Επιστρέφει η εθνική αυτοπεποίθηση ότι ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε», τόνισε.  «Δεν θα εμφανίσω ποτέ την Ελλάδα αδύναμη στη διεθνή σκακιέρα», τόνισε. Μόλις 45 ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει πολύ. Και ζούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα των πρώτων 1.000 ωρών, γιατί σε τόσες ώρες λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν.  «Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Γιατί όσα υποσχεθήκαμε ήταν προσεκτικά μελετημένα και κοστολογημένα», ανέφερε.  «Στην Οικονομία, πρώτο μας μέλημα ήταν να ανασάνουν όλοι οι Έλληνες, παντού στη χώρα. Γι’ αυτό και ψηφίσαμε, νωρίτερα από ό,τι είχα εξαγγείλει πέρυσι από αυτό εδώ το βήμα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ώστε τα εκκαθαριστικά όλων να είναι από εφέτος -και όχι από το 2020, κατά μέσο όρο 22% χαμηλότερα. Κάτι που νομίζω ότι το έχουν διαπιστώσει, πια, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πόλεις και χωριά. Εντοπίστηκαν και «πάγωσαν» οι προκλητικές συντάξεις για λίγους. Και με το νέο βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, ανακουφίζονται εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με μικρότερο επιτόκιο, ελάχιστη καταβολή και χωρίς την απειλή κατασχέσεων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί από προχθές. Και καλώ όσους έχουν χρέη να ενταχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση. Διότι είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη», ανέφερε.  Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ξεμπλοκάρονται επενδύσεις που βάλτωναν για καιρό στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδιαφορίας. Προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών. Για το τελευταίο, είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Μπήκε μπροστά το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ. Και μην ξεχνάμε πως, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τελειώσαμε οριστικά με τα capital controls!». Διατήρηση του αφορολόγητου, μείωση του φόρου επιχειρήσεων και αναστολή ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές  Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για τη φορολογία. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020.
  • «Μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη της οικογένειας απέναντι στον δημογραφικό κίνδυνο.
  • Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  • Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
  • Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  • Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.
  • Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
  • Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
  • Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  • Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
  • Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  • Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
  • Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή».
Τι θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο  Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή και θα υπηρετήσει συνολικά την αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας.  Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει απλούστευση και απλοποίηση του φορολογικού κώδικα όπως και ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Παράλληλα, θα υπάρξει συγκέντρωση των επενδυτικών κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της αγοράς ακινήτων.  Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το φορολογικό νομοσχέδιο θα δημιουργεί συνθήκες ώστε η Ελλάδα να γίνει έδρα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Επίσης, θα αποσαφηνίζεται η έννοια της φορολογικής κατοικίας για προσέλκυση αλλοδαπών και αγορά κατοικίας. «Για πρώτη φορά αποκτούμε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό πλαίσιο φορολογικής κατοικίας. Ενισχύει, όμως, και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και δίνει κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα ενισχύουν τους εργαζόμενους με παροχές σε είδος. Ενώ καθιερώνονται οι υπεραποσβέσεις με στόχο να αυξηθούν εμπροσθοβαρώς οι επενδύσεις και η απασχόληση», σημείωσε.  «Όχι στην εργοδοτική ασυδοσία»   Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση είναι μεν πρόθυμη να δώσει βοήθεια στις επιχειρήσεις, αλλα΄ «θέλει μαζί τους να προοδεύσουν και η χώρα και οι εργαζόμενοι! Γι΄ αυτό και απαιτεί από αυτές να πληρώνουν τους μειωμένους φόρους, να τηρούν την εργατική νομοθεσία και να φροντίζουν τους υπαλλήλους τους αλλά και να σέβονται το περιβάλλον.  Καμία φιλοεπενδυτική πολιτική δεν μπορεί να εκληφθεί ως διαβατήριο για εργοδοτική ασυδοσία. Η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να αλλάξει εργοδοτικά πρότυπα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα είναι σκληρός αντίπαλος σε όποιον προσβάλλει την επιχειρηματικότητα με την αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά του.   Για τις επενδύσεις    Εκτενή αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις επενδύσεις.  Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Ελληνικό, όπου δημοσιεύθηκαν οι τρεις κομβικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το πάρκο, το παράκτιο μέτωπο και το καζίνο. Μέσα στο μήνα αναμένεται και η τέταρτη για τις ζώνες πολεοδόμησης και η δρομολόγηση του διαγωνισμού για το καζίνο έως τις 4 Οκτωβρίου. «Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει αμέσως την προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Και τα έργα ξεκινούν αρχές του 2020», διευκρίνισε, εξηγώντας ότι η επένδυση έχει αξία 8 δισεκατομμύρια ευρώ, πάνω από 10.000 απασχολούμενους κατά την κατασκευή και 75.000 θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση του έργου.  Επίσης, στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του Υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη.  Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο που κατέθεσε η Cosco, για επέκταση των προβλητών κρουαζιέρας, καινούργιες υποδομές αλλά και για ίδρυση ξενοδοχείων, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα απαντήσει μέχρι τον επόμενο μήνα.   Κίνητρα για τις φαρμακοβιομηχανίες  Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου, με πρώτη την απόφαση της πολυεθνικής PFIZER να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα 6 διεθνή κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων.  
«Πρόκειται για μια σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης. 200 νέες καλές θέσεις εργασίας για ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών θα δημιουργηθούν σύντομα. Με προοπτική, μάλιστα, να γίνουν πολύ περισσότερες καθώς μιλάμε για μια επένδυση σε τεχνολογίες του μέλλοντος. Ταυτόχρονα, νέες επενδύσεις αξίας 460 εκ ευρώ θα πραγματοποιηθούν από 17 φαρμακοβιομηχανίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανακοίνωσε. Τα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται ήδη στα χέρια των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.  Η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα δώσει τη δυνατότητα σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν (έως 50 εκ. ευρώ για το 2019) μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback.  Για την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι έτοιμος ο διαγωνισμός, όπως αυτός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με δύο δυνητικούς αγοραστές. Ενώ μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.  Στον τουρισμό, δρομολογούνται πολλές νέες επενδύσεις, με εμβληματικές αυτές σε Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα.  Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στα εργασιακά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και, βέβαια, η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να αρθούν οι στρεβλώσεις αλλά και να υπάρχουν κανόνες για τους εργοδότες και αυστηρά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία.  Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνον για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης. «Με τη μείωση των εισφορών, λοιπόν, οι εργαζόμενοι θα δουν, αμέσως, στο ταμείο αύξηση στα χρήματά τους. Αλλά και οι επιχειρήσεις θα δουν μείωση του κόστους ανά απασχολούμενο. Και αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της μόνιμης απασχόλησης», ανέφερε.  Για το πρόβλημα της υποδηλωμένης εργασίας και της κατάχρησης των ευέλικτων μορφών εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη θέσπιση προσαύξησης στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση. Με βάση τα στοιχεία, θα υπάρξει άμεσα βελτίωση των αποδοχών για 600.000 συμπολίτες μας.  Παράλληλα, αναβαθμίζεται το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ιδρύεται το Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων για τους συνεπείς εργοδότες και εκσυγχρονίζεται ο συνδικαλιστικός νόμος. Από τις κλαδικές συμβάσεις θα εξαιρούνται μόνο επιχειρήσεις υπό διάσωση ή και αναδιάρθρωση προκειμένου να σώζονται θέσεις εργασίας.  Επίσης καταργείται η γραφειοκρατία στη δήλωση των υπερωριών με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργαζόμενου, σε πρώτη φάση πιλοτικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.  Ένα μέτρο που κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας βάζει τέρμα σε όλες γραφειοκρατικές απόπειρες του παρελθόντος για τον έλεγχο της υπερωριακής απασχόλησης.  Ηλεκτρονικά το 34% των νέων συντάξεων μέχρι τον Ιούνιο του 2020  Σύμφωνα μετ τον κ. Μητσοτάκη, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση αφορά στην ηλεκτρονική έκδοση των νέων συντάξεων, χωρίς την παρουσία των ασφαλισμένων μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2021, θα φτάσουμε στο 90%.  Από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα ισχύσει και το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.  Πάταξη της γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε να υπάρξει πάταξη της γραφειοκρατίας με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό θεσμοθετείται το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, με αποστολή την κυλιόμενη αποτύπωση των διοικητικών βαρών που προκύπτουν από νόμους ή από αποφάσεις της Διοίκησης, για επιχειρήσεις, πολίτες και υπαλλήλους. Το Παρατηρητήριο θα δημοσιεύει τακτικές αναφορές για τις δυσλειτουργίες και θα δίνει παραδείγματα και θα προτείνει πρακτικές λύσεις, με απλό τρόπο στον πολίτη. Το 2020, θα υπάρξει απλούστευση του πλαισίου για στοχευμένες πολιτικές. Αυτές αφορούν τους γονείς με παιδί με ειδικά προβλήματα, σε ό,τι αφορά τη διάγνωση και την ειδική αγωγή, τους απόδημους Έλληνες, κυρίως ως προς τις διαδικασίες που σχετίζονται με τα προξενεία, αλλά και τους υπαλλήλους «πρώτης γραμμής». Δηλαδή δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες, όπως γιατροί και νοσοκόμοι, δάσκαλοι και δικαστικοί υπάλληλοι ή αστυνομικοί.  «Πριν από το τέλος του χρόνου, θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες. Που δεν θα έχουν, απλώς, μία φωτογραφία και μερικά στοιχεία κατόχου.  Αλλά θα ενσωματώνουν μια εξελιγμένη υποδομή, με ψηφιακές υπογραφές, η οποία θα επιτρέπει την λεγόμενη «απομακρυσμένη ταυτοποίηση». Θα μπορούμε, έτσι, με ασφάλεια να έχουμε πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες από το σπίτι ή τη δουλειά. Τους πρώτους μήνες του 2020 θα είναι, επίσης, διαθέσιμη και η πιλοτική μορφή της ηλεκτρονικής πύλης GOV.GR, μιας γέφυρας αλληλεπίδρασης πολίτη και κράτους, ανέφερε.  Προσλήψεις σε Ασφάλεια και Υγεία Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα της Υγείας και της Ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε προσλήψεις 1.500 νέων αστυνομικών μέχρι το τέλος του έτους, την ανασύσταση των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και η ανανέωση του στόλου των περιπολικών της ΕΛΑΣ μέσα στο 2020.  Παράλληλα, προανήγγειλε εξορθολογισμό των προμηθειών και Ενιαία Διοίκηση στα νοσοκομεία, όπως και την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής, δράσεις που έχουν και οφέλη για την οικονομία, όπως ο ιατρικός τουρισμός.  Στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ψηφιακούς προσωπικούς φακέλους, πλήρη αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προσλήψεις 2.000 κυρίως νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών γιατρών πρωτοβάθμιας υγείας, εκ των οποίων οι πρώτοι 800 θα αναλάβουν αμέσως καθήκοντα.  «Απευθείας σε κλινικές τα ογκολογικά φάρμακα»  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απευθείας χορήγηση των ογκολογικών φαρμάκων σε κλινικές. «Έτσι, οι καρκινοπαθείς ασθενείς που κάνουν εκεί τις θεραπείες τους δεν ταλαιπωρούνται, πλέον, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Και σε λίγο, τα ακριβά αυτά φάρμακα θα φτάνουν στο σπίτι ή σε κοντινά φαρμακεία χωρίς κόστος για τον πολίτη», σημείωσε. Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στην πλαισίωση των ανεξάρτητων αρχών από στελέχη με διεθνές κύρος, αλλά και στις αλλαγές του υπουργείου Εσωτερικών στη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών, για να απελευθερωθούν «από τα δεσμά της παραλυτικής απλής αναλογικής».  Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα για μια Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος και Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου , ενώ σκοπεύει να μετατρέψει τη ΔΕΘ σε  σε βήμα «δωδεκάμηνου προγραμματισμού. Μεσοπρόθεσμων κατευθύνσεων. Αλλά και δημοκρατικής λογοδοσίας».  «Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες», αναμένεται ότι θα πει, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, προτάσσοντας τη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα και την καλή προετοιμασία.  «Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του κλίματος, όπως αποτυπώθηκε και στις επαφές του με Ευρωπαίους ηγέτες. «Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας. Από την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση μέχρι το προσφυγικό και τις ευκαιρίες της κοινής αμυντικής πολιτικής. Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα. Δεν μας αξίζει τίποτε λιγότερο», ανέφερε.  Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Στις πρώτες σειρές βρίσκονταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.  Η τελετή εγκαινίων τελέστηκε υπό τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.  Μετά την τελετή των εγκαινίων, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την καινοτομία, μπορούν να μας βάλουν στον παγκόσμιο χάρτη και να ανατρέψουν το brain drain. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην τιμώμενη χώρα, Ινδία, που μετέχει με σημαντική επιχειρηματική αποστολή.  Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Τζήκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, ως ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που προκήρυξε η κυβέρνηση.  protothema.gr
***  ΣΕΙΣΜΟΣ του Κ. Βελόπουλου! Ζούμε μια εισβολή – Κλείστε τα σύνορα ΤΩΡΑ…
~  O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος έδωσε συνέντευξη στον κεντρικό δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ ΤV και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν όπως το μεταναστευτικό που οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο ,τα ελληνοτουρκικά και τις προκλητικές δηλώσει του Ερντογάν αλλά για ΔΕΗ και άσυλο στα πανεπιστήμια.  
Συγκεκριμένα ανέφερε το μέγα θέμα που είναι το  μεταναστευτικό το οποίο  οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και ότι πρέπει να βρεθεί λύση.Τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ροή «μεταναστών» και ότι όπως έχει πει άπειρες φορές η λύση είναι η κατασκευή τείχους  στον Έβρο αλλά και η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας με κάθε μέσο.Επίσης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να επιβάλλονται ποινές στους δουλεμπόρους καθώς βάζουν σε κίνδυνο τόσες αθώες ψυχές.

Χαρακτήρισε την εισροή των μεταναστών ως εισβολή πραγματική και ξεκαθάρισε ότι είναι καίριο λάθος να μεταφέρουμε τους αλλοδαπούς στην ενδοχώρα. Αναφέρθηκε ακόμα ο Κ. Βελόπουλος ότι πρέπει να υιοθετήσουμε το Αυστραλιανό μοντέλο όπου δίνονται οι απαραίτητες υποδομές και ότι με αυτόν τον τρόπο μείωσαν τις εισροές κατά 99%.  Επίσης τόνισε ένα άλλο θέμα που ταλανίζει την χώρα μας και δεν είναι άλλο από τα Ελληνοτουρκικά και την προκλητική στάση του Ερντογάν.
Αναφέρθηκε στο πανεπιστημιακό άσυλο  και  για  τις κομματικές παρατάξεις των πανεπιστημίων , πως αν τις καταργήσουμε τότε πετύχαμε το μισό.
Τέλος επισήμανε μια μεγάλη πληγή στην οικονομία του κράτους που είναι η ΔΕΗ.Ο Κ.Βελόπουλος τόνισε ότι είναι ένα διαρκές έγκλημα ξεκινάει από πολύ παλιά και ότι έχουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων μέχρι σήμερα.


***  Η «τσουκνίδα» του Σαββάτου: Τι κάνει για την ασφάλεια των Θεσσαλονικέων ο Μητσοτάκης;

~ Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να εγκαινιάσει την 84η Διεθνή Έκθεση της πόλεως!
Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα μιλούσε στο Βελλίδειο, όπου  θα εστίαζε σε ένα πρόγραμμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωνόταν στη στήριξη νέων επενδύσεων και με βασικούς “πυλώνες” τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων, καθώς και την εμπέδωση της ασφάλειας!
Αφού οι Θεσσαλονικείς νιώθουν πλέον τόσο ανασφαλείς, όσο και οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής! Ασφάλεια, όχι με τα λόγια, αλλά με σημαντικές πρωτοβουλίες! Με ουσιαστικά έργα, που θα κάνουν τους Θεσσαλονικείς να νιώθουν προσωπική ασφάλεια στους δρόμους, αλλά και να νιώθουν αυτήν την ασφάλεια και για τα σπίτια τους, είτε βρίσκονται οι ίδιοι εντός αυτών, είτε εκτός! Γιατί από υποσχέσεις έχουν χορτάσει! Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει!! Έχει γνώση ο Σαββίδης. Ο Θεοδωρίδης έχει;Διάβασε φίλος μου από την Θεσσαλονίκη στο sfina.gr το παρακάτω:
«Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιβάν Σαββίδη δεν αμφισβητείται, ούτε η πρόθεσή του να επενδύσει στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, θέλουν να τον προσεγγίσουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να του προτείνουν να αναλάβει δράση σε κάποια ΔΕΚΟ, με πιο πιθανή τη ΔΕΗ, αλλά δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο και επίσης ίσως να στεναχωριούνται πώς θα το πουν στον… Μαρινάκη!
Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν φράγκα στα ταμεία και ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο μοναδικός επενδυτής στη Βόρεια Ελλάδα, που μπορεί να επενδύσει όσα λεφτά κι αν χρειαστούν. Είναι έτοιμος να το κάνει, αλλά δεν θα ξαναπιαστεί κορόιδο, όπως έγινε με την ΣΕΚΑΠ, που δεν έσβησαν τα προηγούμενα πρόστιμα, που του είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ο Σαμαράς και με το “Ξενία” στο Παλιούρι, όπου του πούλησαν κομμάτι δασικής έκτασης και τρέχει ο άνθρωπος στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του!
Αυτή τη φορά είναι “υποψιασμένος”, αλλά έτοιμος να επενδύσει στη Μακεδονία»!
Στη συνέχεια ο φίλος μου ο Θεσσαλονικιός, μου ανέφερε τη γνώση του και έθεσε απορία:
«Πέραν των όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ,  θα ήθελα να προσθέσω! Όσον αφορά το “Ξενία” στο Παλιούρι, περίπου 15 χλμ. από την Κρυοπηγή, του πούλησαν δασική έκταση και αυτή είναι η αλήθεια! Με την υπόσχεση να μπορέσει να αξιοποιήσει την περιοχή! Ωστόσο, άποψή μου είναι, ότι η έκταση είναι τόσο δασώδης και τόσο πανέμορφο το τοπίο, που ούτε ξενοδοχείο έστω και εγκαταλελειμμένο δεν θα έπρεπε να έχει! Βέβαια πήραν νομίζω γύρω στα 11 με 14 εκατομμύρια και τώρα ο Ιβάν  τρέχει στα δικαστήρια για να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό που αγόρασε μέσω ΤΑΙΠΕΔ!
Όσον αφορά το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ και εκεί ο Αντώνης Σαμαρας του είχε υποσχεθεί ότι θα το αποσύρει, αλλά βλέπεις ο Σαμαράς θεωρούσε τη βόρεια Ελλάδα υποδεέστερη των Αθηνών και τους κατοικοεδρεύοντες εκεί βλάκες και ευκολόπιστους, που χωρίς έργα οι πολιτικοί θέλουν τις ψήφους!
Μεγαλύτερη ευθύνη έχουν όμως, οι ντόπιοι πολιτικοί οι οποίοι κάνουν μόκο μπρος στους αρχηγούς των κομμάτων τους!
Μάλιστα για τη ΣΕΚΑΠ είχε ξεσηκωθεί όλη η υφήλιος για να το πληρώσει το πρόστιμο ο Ιβάν! Τελικά η ΣΕΚΑΠ ορθοπόδησε και πουλήθηκε στους Ιάπωνες! Και το πρόστιμο πρόσφατα αποσύρθηκε!
Όσον αφορά το μετρό της Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσει έως το τέλος της χρονιάς, τουλάχιστον ένα μέρος αυτού! Πήρε δε αναβολή για του χρόνου και βαλε! Μαγαζάτορες εδώ λένε ότι, ο τουρισμός φέτος είναι πεσμένος και το σημαντικότερο ότι όσοι έρχονται είναι το σκουπιδαριό των Βαλκανίων!
Πιστεύω μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος μπορεί να μιλήσει για όλα αυτά στη Βουλή,  όπως έκανε και την επερώτηση για τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η σλοβάκικη αστυνομία χωρίς λόγο κατά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ματς με τη Σλόβαν! Όπου υπήρξε σοβαρός τραυματισμός οπαδού στο μάτι που γύρισε με το τσάρτερ της αποστολής και ο Ιβάν ανέλαβε τα έξοδα εγχείρησης και νοσηλείας του οπαδού! Ήδη η ΠΑΕ απευθύνθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ΟΥΕΦΑ!
Θα απαντήσει Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ και γιος του Σάββα Θεοδωρίδη, μέλος του Δ/Σ του Ολυμπιακού;;»!
Στείλτε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική…
Έλαβα και άλλη καταγγελία από τη Θεσσαλονίκη!
Πριν λίγες μέρες στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής ήρθε μια παρέα Σκοπιανών οι οποίοι πήγαν σε ένα γυράδικο και αφού τα έκαναν – χωρίς λόγο – άνω κάτω, πήγαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν τα 30 ευρώ του λογαριασμού τους! Η γυναίκα του ιδιοκτήτη βγήκε έξω και άρχισε να γράφει τα νούμερα των αυτοκίνητων τους!
Μόλις το αντιλήφτηκαν οι Σκοπιανοί ρώτησαν τι ακριβώς κάνει!
Και αφού μαζεύτηκαν και άλλοι ντόπιοι, τότε αναγκάστηκαν να πληρώσουν και να φύγουν! Η  Κρυοπηγή παρεμπιπτόντως δεν έχει Αστυνομία και αν συμβεί κάτι, καλά κρασιά… Μέχρι να έρθει το περιπολικό από την Κασσάνδρεια, νύχτωσε κι έφεξε!
Πάνω σε αυτό θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα!
Κατανοώ ότι πληθυσμιακά η Αθήνα χρειάζεται περισσότερους αστυνομικούς, αλλά και εδώ πάνω χρειάζονται αστυνομικοί! Αλλά δυστυχώς, ο Βόρειος αστυνομικός  δεν  μπορεί να πάρει μετάθεση για τον τόπο του, έστω κοντά! Ο ανιψιός μου πχ, είναι αστυφύλακας εδώ και εννέα χρόνια και μένει Αγία Παρασκευή Αττικής! Μετάθεση δεν πρόκειται να πάρει έως ότου συνταξιοδοτηθεί!
Παλιά τουλάχιστον, έδιναν μόρια σε όσους παντρεύονταν!
Κάνε το σε παρακαλώ θέμα! Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας!
Σουλάτσο μεταναστών στο Λευκό Πύργο…
Βγήκαν τσάρκα τα καλόπαιδα! Πριν λίγο η Αριστοτέλους και ο Λευκός Πύργος ήταν γεμάτη από Πακιστανούς! Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και στην Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο!
Αλήθεια τι έλεγε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προεκλογικά;
«Η πόλη έχει θέμα με την ασφάλεια  και φυσικά είναι ζήτημα και του Δήμου. Τα νούμερα της εγκληματικότητας είναι πλασματικά, γιατί πολλά συμβάντα δεν καταγράφονται καθώς οι πολίτες το θεωρούν μάταιο. Ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αποκτήσει το δικό της άβατο, όπως τα Εξάρχεια και η Ομόνοια στην Αθήνα.»!
Περιμένουν Δήμαρχε απτά αποτελέσματα οι Θεσσαλονικείς!  Σήμερα, όχι αύριο…  egerssi.gr
***  ΑΙΣΧΟΣ: 33 προληπτικές προσαγωγές στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία…

Σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία για τη Μακεδονία που είναι σε εξέλιξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προχώρησαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικές δυνάμεις.  
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη.  Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Καλαποθάκη, πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.  Πηγή: thestival.gr
***  «Πανικός» στην Πάτρα: «Μπαίνω με χειροβομβίδες και καλάσνικοφ στην Εφορία Πατρών και τους σκοτώνω όλους»….
Σε συγκεκριμένο άτομο που ζει στην Αχαΐα και είναι γνώριμο στις αρχές, στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για το απειλητικό σημείωμα άγνωστου άνδρα που προειδοποιούσε ότι θα μπει με καλάσνικοφ σε δύο εφορίες της Πάτρας.  

Η απειλητική επιστολή εστάλη προχθές νωρίς το πρωί με φαξ, στα γραφεία του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή και στρεφόταν με απειλές κατά της Α΄ και της Γ’ ΔΟΥ Πατρών, αφού ο αποστολέας έγραφε: «Μπαίνω με χειροβομβίδες και καλάσνικοφ σε μια ώρα στην Α’ και Γ’ Εφορία Πατρών και τους σκοτώνω όλους. Θα τους εκτελέσω όλους, έναν-έναν».  Οι Αστυνομικές Αρχές, ενημέρωσαν άμεσα στις διευθύνσεις των δύο εφοριών, ενώ επί τόπου έσπευσε και ισχυρή δύναμη, που εκκένωσε τα δύο κτίρια και επιτηρούσε τον χώρο για αρκετή ώρα. Σχηματίστηκε δικογραφία και ξεκίνησε άμεσα προανάκριση από εισαγγελέα.  pronews.gr
***  Κόλπο εκατομμυρίων με τα συσσίτια των λαθρομεταναστών: Ασύλληπτες ΜΠΙΖΝΕΣ με τα λεφτά των Ελλήνων…

~   Μία βιομηχανία τεράστιων αποκλίσεων στις μερίδες φαγητού σε σχέση με τον αριθμό των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας την περίοδο 2017-2018: αναλύσαμε εκατοντάδες διακηρύξεις σίτισης με απ΄ ευθείας αναθέσεις του υπ. Εθνικής Άμυνας καθώς και στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.  
ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ «ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ», ΤΟΤΕ ΑΣ
ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ!
(ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!)
Το συμπέρασμα: ξοδεύτηκαν εκατομμύρια περισσότερα από το αναγκαίο – χωρίς να ξέρουμε με σαφήνεια (προς το παρόν) πού κατέληξαν…  
Κάτι… σάπιο υπήρχε στο «βασίλειο» της τροφοδοσίας των προσφύγων. Το Protagon ανέλυσε εκατοντάδες διακηρύξεις σίτισης σε κέντρα φιλοξενίας για τα οποία αρμόδιο είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), βρήκε καταμετρήσεις του πλήθους φιλοξενουμένων στα κέντρα και εντόπισε τη φωτιά πίσω από τον καπνό:  Aπό το 2017 και μετά, και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενάμιση χρόνου, συστηματικά διακηρύσσονταν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού κατά 50%-100% από τον αριθμό των προσφύγων στα πλαίσια απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες catering. Σε μία περίπτωση μάλιστα, ενώ από στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ φαίνεται ότι το πλήθος των προσφύγων που είχαν δεχθεί βοήθεια δεν ξεπερνούσε τους 60 και η γενική εκτίμηση για τον αριθμό τους δεν ήταν πάνω από 120, η διακήρυξη σίτισης για τη δομή όπου φιλοξενούνταν έκανε λόγο για 450 άτομα.  nikosxeiladakis.gr
***  Συνάντηση Τσίπρα με Χίλαρι Κλίντον: Τι συζήτηθηκε…

~ Την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου από τα αριστερά της αριστεράς μέχρι το προοδευτικό κέντρο, το οποίο θα προωθήσει γενναίες ευρωπαϊκές προοδευτικές πολιτικές και λύσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στο ετήσιο φόρουμ του European House Ambrosetti και το πάνελ για το μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Κόμο της Ιταλίας.  
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε το Σάββατο σε πάνελ μαζί με τρεις πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας, -Πρόντι, Λέτα και Μόντι-, τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ και τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, Γκερτ Βίλντερς.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πέντε χρόνια πριν, που είχε ξαναβρεθεί στο Κόμο, «πολλοί πίστευαν ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη προέρχεται από την Αριστερά, αλλά αποδείχθηκε ότι προέρχεται από τη Δεξιά. Από την ακροδεξιά των Σαλβίνι και Λεπέν, τον εθνικό απομονωτισμό του Μπόρις Τζόνσον αλλά και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας».  «Η Ευρώπη σήμερα, όπως και η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μεταξύ εθνικιστικών πολιτικών και την παθητική αποδοχή νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η λύση πρέπει να είναι η εξεύρεση εναλλακτικών πολιτικών που βασίζονται σε γενναίες, προοδευτικές και ευρωπαϊκές λύσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.  «Η Ελλάδα κινήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση όταν απέρριψε το Grexit αλλά προστάτεψε και την κοινωνία, στη διαπραγμάτευση για έξοδο από την οικονομική κρίση. Όταν υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο στο προσφυγικό, αλλά, παράλληλα, πάλεψε για συμφωνία με την Τουρκία προκειμένου να μειωθούν οι προσφυγικές ροές. Όταν συνεισέφερε στην ειρήνη στην περιοχή, απέναντι στον εθνικισμό, επιλύοντας το ονοματολογικό και κάνοντας σημαντικά βήματα και για την επίλυση του Κυπριακού», πρόσθεσε.  Επεσήμανε ωστόσο ότι «δυστυχώς η ΕΕ συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις με βραχυπρόθεσμη προοπτική και μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια».   Και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος επιστροφής σε σοβαρές κρίσεις στο προσφυγικό, την οικονομία και την ασφάλεια είναι υπαρκτός. Για αυτό το λόγο, αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Ευρώπη είναι ένα ευρωπαϊκό μέτωπο από τα αριστερά της Αριστεράς μέχρι το προοδευτικό Κέντρο, το οποίο θα προωθήσει γενναίες ευρωπαϊκές προοδευτικές λύσεις σε τέσσερις τομείς:  1. Κοινωνική Ευρώπη και οικονομική σύγκλιση  2. Ολοκληρωμένη πολιτική για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού με την αναθεώρηση του Δουβλίνου, δίκαιο καταμερισμό φιλοξενίας και συγκροτημένη πολιτική με χώρες προέλευσης και διέλευσης Ασίας και Αφρικής.  3. Εκδημοκρατισμός των ευρωπαϊκών θεσμών.  4. Πιο δυναμική ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική υπέρ της ειρήνης και κατά του εθνικισμού, ειδικά στη γειτονιά της. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ θα πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία».  Κλείνοντας τη παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλωσόρισε τη νέα ιταλική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει σε γενναίες προοδευτικές λύσεις χωρίς μια προοδευτική και φιλοευρωπαϊκή Ιταλία. Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να συμπορευτούν σε αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ άλλων και μέσω της Συνόδου για τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, αλλά και διμερώς σε συνέχεια του πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το 2017».  Όταν ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο συντονιστής του πάνελ, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα.  «Όταν μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για καθημερινότητα. Κάποιες φορές όμως μιλάμε και για την ιστορία και αυτούς που τη γράφουν. Θέλω να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική Συμφωνία των  Όπως σημείωσαν ακόμη συνεργάτες του κ. Τσίπρα, κατά την παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Λεμέρ τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο ότι η ΕΕ δεν έχει μάθει από τα λάθη της.  «Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Και θέλω να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπα και στην επίσκεψή μου στην Αθήνα με τον πρόεδρο Μακρόν, έδειξε γενναιότητα ως προς την έξοδο της χώρας του από την οικονομική κρίση,» τόνισε.  Στο περιθώριο του φόρουμ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συνάντηση με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν για τις εξελίξεις στις ευρωαμερικανικές σχέσεις.  Η κ. Κλίντον συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την συνολική αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας. pronews.gr
***  ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ: Συγκέντρωση για τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη…

~ Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.  
Μέλη εθνικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης   zougla.gr
***

~

~**  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :
~* Κυριακή 08-09-2019  ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ :
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ  1-1  , (1-0) .- ^
 ~ Τα γκολ :33' Γκολ για την Ελλάδα! , Ο Κουλούρης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο βγήκε σε... σέντρα και ο Μασούρας με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας. 1-0 με τον Μασούρα, λοιπόν, η Ελλάδα. , 85 ΄ Σαλανοβιτς 
  Διαιτητής είναι ο Αλεξάντερ Χάρκαμ (Αυστρία).
37' Κίτρινη κάρτα στον Μασούρα για φάουλ εκτός φάσης. Δεν άκουσε το σφύριγμα και βρήκε αντίπαλό του. .,87΄ Κίτρινη ο Ζέκα , 54΄  κίτρινη ο Μαϊερ .- 
Ελλάδα (Γιον Φαν'τ Σιπ, 4-2-3-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας – Σάμαρης, Μπουχαλάκης – Φετφατζίδης, Βρουσάι, Μασούρας – Κουλούρης.
Στον πάγκο για την Ελλάδα οι Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Σταφυλίδης, Σιόβας, Σιώπης, Ζέκα, Πέλκας, Τοροσίδης, Κολοβός, Λημνιός, Γιαννούλης, Παυλίδης.
Λιχτενστάιν (Κόλβιντσον): Μπούχελ, Γκοπέλ, Κάουφμαν, Μαλίν, Βίεζερ, Σαλάνοβιτς, Μ. Μπούχελ, Μέιερ, Γκούμπσερ, Χάσλερ, Ρεχστέινερ.
Στον πάγκο για το Λιχτενστάιν οι Μάγερ, Λο Ρούσο, Μπράντλε, Χόφερ, Καρντέσογλου, Σέλε, Φρικ, Γιλντίζ, Γόλφινγκερ , Όσπελτ, Σ. Γόλφινγκερ, Πολβερίνο.

~**   Με νέα πρόσωπα η Εθνική κόντρα στο Λιχτενστάιν 
Το πρώτο βήμα για την… επανεκκίνηση καλείται να κάνει απόψε η Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχεται το Λιχτενστάιν και καλείται να δείξει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει .
                                                                             ~Στο αγωνιστικό σκέλος, ο κ. Φαν’τ Σιπ αναμένεται να διατηρήσει το 4-2-3-1 για τη διάταξη σύμφωνα με την οποία σκοπεύει να αντιμετωπίσει την ομάδα του Λιχτενστάιν. Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει αλλαγές σε πρόσωπα.
Πιθανότατα θα διατηρήσει τη θέση του στην εστία της «γαλανόλευκης» ο Βασίλης Μπάρκας. Τα δύο στόπερ θα είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς. Δεξί μπακ ο Μιχάλης Μπακάκης και αριστερό ο Κώστας Τσιμίκας.
Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ανδρέας Σάμαρης. Η μεσοεπιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Γιώργο Μασούρα (αριστερά), Δημήτρη Λημνιό ή Γιάννη Φετφατζίδη (δεξιά) και Μάριο Βρουσάι, πίσω από τον φορ, Βαγγέλη Παυλίδη.

***  Παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, Κυριακή 08-09-2019 :  
Βενεζουέλα - Ρωσία  60-60-9  .- ^
Τυνησία - Αγκόλα   86-84 .- ^
Πουέρτο Ρίκο - Ιταλία  80-94 .- ^
Πολωνία - Αργεντινή 65-91 .- ^
Ιράν - Φιλιππίνες  95-75 .- ^
Κίνα - Νιγηρία  73-86 .- ^
Ακτή Ελεφαντοστού - Νότια Κορέα  71-80 .- ^
Ισπανία - Σερβία  81-69 .- ^

~***  Προκριματικά Euro 2020 ,08-09-2019 Αποτελέσματα :
6η  αγωνιστική , Κυριακή 08-09-2019 
Αρμενία - Βοσνία Ερζεγοβίνη   4-2 .- ^ 
Γεωργία - Δανία  0-0 .- ^ 
Ελβετία - Γιβραλτάρ  4-0 .- ^
Ρουμανία - Μάλτα  1-0 .- ^ 
Ελλάδα - Λίχτενσταϊν  1-1 .- ^
Φινλανδία - Ιταλία  1-2 .- ^
Ισπανία - Νήσοι Φερόε 4-0 .- ^ 
Σουηδία - Νορβηγία  1-1 .- ^

~~~~~~~
*** Την 5η  αγωνιστική   05-09-2019  : ΑΠΟΤΕΛΕ4ΣΜΑΤΑ
Πέμπτη 05/09/2019 
ΑΡΜΕΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 1-3 .- ^
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  1-1 .- ^
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ - ΔΑΝΙΑ  0-6 .- ^
ΡΟΥΜΑ;ΝΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2 .- ^
ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕΣ - ΣΟΥΗΔΙΑ  0-4  .- ^
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΜΑΛΤΑ  2-0 .- ^
ΙΣΡΑΗΛ - ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ   1-1 .- ^
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΛΙΧΝΕΝΣΤΑΪΝ  5-0 .-^
ΦΙΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  1-0 .-^
  06-09-2019  : Αποτελέσματα .Παρασκευή 06/09/2019
ΕΣΘΟΝΙΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ  1-2 .- ^
ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ  1-1 .- ^
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ  2-4 .- ^
ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-4  .-^
ΟΥΑΛΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ  2-1 .- ^
ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΠΟΛΩΝΙΑ  2-0 .- ^
ΑΥΣΤΡΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ  6-0 .- ^
ΣΚΩΤΙΑ - ΡΩΣΙΑ  1-2 .- ^
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ - ΒΕΛΓΙΟ  0-4 .- ^
  07-09-2019  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ : Σάββατο 07/09/2019
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΤΣΕΧΙΑ  2-1 .-^
ΑΓΓΛΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  4-0 .- ^
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ  0-3 .- ^
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΜΟΛΔΑΒΙΑ  3-0 .- ^
ΣΕΡΒΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  2-4 .- ^
ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ  4-1 .- ^
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΝΔΟΡΑ  1-0 .- ^



~**     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  :                       
~1 ,  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !   - Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .-  
2.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .- 
3.-.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 

4.-  Site:   Κ.  Βελόπουλου http://velopoulos.gr/  .- 
5.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-
Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
6.- Η Εφημερίδα μας   Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας (2) .
Τετάρτη 04  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

 https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/2.html  .- 
7.-Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
8.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας   .-  Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post.html .-  
9.- .-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Σάββατο  07 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 
10.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .-
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  . 

11.-

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :  
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας     :
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-
 2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-
Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 27.-   Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .
Πέμπτη  29 Αυγούστου 2019 Στο  αγιάζι της ενημέρωσης:
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post_28.html  .- 

 28.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_29.html  .-
 29.- Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-
Σάββατο 31  Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_30.html  .-  
 30.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  (2)  .- 
Σάββατο 31/08/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

*** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-
*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~TO  ARFARA  MESSHNIAS  :   https://youtu.be/RDE7wlF71Ns  .- 
~^ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   :   https://youtu.be/NATOGcA_yw8  .- 


~10.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .-
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  :
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .  -                                     11.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου