ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

ΑΠ΄ ΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ **

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ...ΑΠ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ !!!!

To hamomilaki - Save Our Children

«Σουσάμι άνοιξε»... «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»
Φτιάξε Καρδιά μου το δικό σου παραμύθι!!
Διώκεται επειδή ενσωμάτωσε τα παιδιά των μεταναστών στη ζωή του σχολείου
«Σουσάμι άνοιξε»... «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»
Posted: 10 Jun 2009 08:58 PM PDT


«Δίαιτα στην τηλεόραση»: αυτή είναι η συμβουλή που δίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον κ. Δημήτρης Χριστάκης. Μελετώντας επί χρόνια την επίδραση της τηλεόρασης στα παιδιά, κατέληξε πως μπορεί μεν τα μάτια των παιδιών να μην κινδυνεύουν από την τηλεόραση, η τηλεθέαση όμως βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλό τους!
Η εξαίρεση; Το παιδικό πρόγραμμα «Σουσάμι άνοιξε»... Όπως προκύπτει από την τελευταία μελέτη του διακεκριμένου ακαδημαϊκού και ερευνητή, η τηλεθέαση κατά τα πρώτα τρία χρόνια ζωής έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζουν τα παιδιά φτωχό λεξιλόγιο στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, καθώς επίσης και προβλήματα στην αναγνώριση αριθμών και γραμμάτων. Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Η έλλειψη συγκέντρωσης και τα μαθησιακά προβλήματα επίσης σχετίζονται, σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά δεδομένα, με την τηλεθέαση στην προσχολική ηλικία. Τι φταίει; Το «παρκάρισμα» των παιδιών μπροστά από την τηλεόραση βλάπτει την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, διαδικασία που συντελείται κατά τα πρώτα δύο χρόνια ζωής. «Οι γονείς δεν μιλούν στα παιδιά τους, δεν παίζουν μαζί τους, δεν τα αγκαλιάζουν. Συχνά είναι και οι ίδιοι απορροφημένοι από κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η επαφή όμως είναι πολύ σημαντική. Μπορεί μεν να είναι πιο εύκολο για τη μητέρα να απασχολήσει το μωρό της βάζοντας στη τηλεόραση ένα DVD ενόσω εκείνη μαγειρεύει ανενόχλητη, αυτό όμως που οφείλει να κάνει είναι να επιτρέψει στο παιδί να συνυπάρχει μαζί της στην κουζίνα. Να το κοιτάει, να του εξηγεί τι κάνει, να το αφήνει να πιάσει τα αντικείμενα», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής και διευθυντής στο Κέντρο Υγείας, Συμπεριφοράς και Ανάπτυξης του Παιδιού- Ερευνητικό Ινστιτούτο Νοσοκομείου Παίδων Σιάτλ.
Όπως διευκρινίζει, κανένα τηλεοπτικό προϊόν δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του δασκάλου έως ότου το παιδί κλείσει τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του. Αντίθετα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης που υπογράφει ο κ. Χριστάκης, είναι ιδιαίτερα πιθανό τα ερεθίσματα της τηλεόρασης, όπως είναι η γρήγορη εναλλαγή εικόνων αλλά και η μονοδιάστατη προσοχή των παιδιών στην οθόνη, να προκαλούν εγκεφαλική υπερδιέγερση που τα βλάπτει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χριστάκης επιμένει πως τα μωρά έως 2 ετών δεν πρέπει να βρίσκονται ούτε λεπτό μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης- μιλάει άλλωστε εκ πείρας, αφού και ο ίδιος υποβάλλει σε αυστηρή τηλεοπτική... δίαιτα και τα δικά του παιδιά. Έχει ανακαλύψει πως μία ώρα τηλεόρασης την ημέρα αντιστοιχεί με 10% πιθανότητες να παρουσιάσει το παιδί στην ηλικία των 7 ετών προβλήματα συγκέντρωσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ

Τα μωρά έως 2 ετών δεν πρέπει να βρίσκονται ούτε λεπτό μπροστά στην ΤV σύμφωνα με έρευνες Έλληνα καθηγητή Η εκπομπή που μεγαλώνει έξυπνα παιδιά Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ της τηλεόρασης δεν είναι ο στόχος του καθηγητή κ. Χριστάκη, γι΄ αυτό και διευκρινίζει πως δεν είναι μόνον η ποσότητα που κάνει τη διαφορά αλλά και η ποιότητα. Και από ό,τι φαίνεται η «συνταγή» των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενισχύουν τις διανοητικές ικανότητες των παιδιών ηλικίας τριών έως πέντε ετών κρύβεται στο «Σουσάμι άνοιξε». Η μία έρευνα μετά την άλλη έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη παιδική εκπομπή που έχει προβληθεί σε 120 χώρες «μεγαλώνει» έξυπνα παιδιά: αναγνωρίζουν εύκολα αριθμούς, γράμματα και σχήματα. Μάλιστα, όταν οι ερευνητές ακολούθησαν 500 παιδιά έως την εφηβεία τους, διαπίστωσαν πως οι λάτρεις του Μπερτ και του Έρνι έπαιρναν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, διάβαζαν περισσότερα βιβλία και ήταν γενικότερα πιο δημιουργικά! Ψυχαγωγία και εκπαίδευση Το μυστικό, σύμφωνα με τον κ. Χριστάκη, είναι ότι το «Σουσάμι άνοιξε» συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. «Κάθε επεισόδιο είναι σαν να αποτελεί μέρος μιας διδακτέας ύλης. Ένας τρόπος για να ελέγξουν οι γονείς κατά πόσο εκπαιδευτικό είναι για τα παιδιά τους, είναι να τα ρωτήσουν στο τέλος τι έμαθαν. Και ακόμη καλύτερο είναι από εκεί και πέρα να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους τη “σκυτάλη”». Έτσι, για παράδειγμα, εάν το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, θα μπορούσαν οι γονείς να συνεχίσουν το... παιχνίδι με τα παιδιά τους προσπαθώντας να βρουν λέξεις που αρχίζουν από Α. Κατά τον ίδιο τρόπο οι ταινίες και οι σειρές δεν αποτελούν πάντα την πέτρα του... σκανδάλου. Σειρές όπως, «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» που πραγματεύεται ανθρώπινες ιστορίες, κάνουν τα παιδιά πιο ευγενικά και πιο ανεκτικά. «Όταν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, μαγνητίζονται» Η ΕΛΕΝ ΚΟΛΜΑΝ είναι μητέρα δύο παιδιών, ενός και δυόμισι έτους. Αν και βρίσκονται σε μικρή ηλικία ακόμη, η ίδια πιστεύει ότι η τηλεόραση έχει αρχίσει να ασκεί από τώρα επιρροή πάνω τους. Όταν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη όπως ισχυρίζεται η κ. Κόλμαν, μαγνητίζονται: «Προσπαθώ όσο μπορώ να τα κρατάω μακριά από τη μικρή οθόνη. Δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα τα οποία μπορούν να τα παρακολουθήσουν και να πάρουν από αυτά, να λειτουργήσουν δηλαδή εκπαιδευτικά». Όταν όμως επιστρέφει από τη δουλειά και είναι η ώρα που πρέπει για λίγο να ηρεμήσουν όλοι από την ένταση της ημέρας, πατάει το on στο τηλεκοντρόλ. «Φυσικά δεν αφήνω να δουν ό,τι έχουν προγραμματίσει τα κανάλια. Προσπαθώ να επιλέγω παιδικά ντοκιμαντέρ ή ταινίες που θεωρώ ότι είναι περισσότερο κατάλληλα για εκείνα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη Ζωή Λιάκα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Φτιάξε Καρδιά μου το δικό σου παραμύθι!!
Posted: 10 Jun 2009 04:44 AM PDT
Αφιερωμένο σε αυτά τα παιδιά που τα αποκαλούμε παιδιά ενός κατώτερου θεού, αυτά που γεννιούνται με σκοπό την εκμετάλλευση από κάποιους που ονομάζονται άνθρωποι.
Για τα παιδιά που ζουν στους δρόμους
κάτω από άσχημες συνθήκες!
Αφιερωμένο σε αυτά που απλά ζητούν αγάπη
αλλά δεν την έχουν!!
Που ψάχνουν το δικό τους παραμύθι....
Φτιάξε Καρδιά μου το δικό σου παραμύθι!!
Στίχοι: Μαριανίνα ΚριεζήΜουσική: Διονύσης ΤσακνήςΠρώτη εκτέλεση: Διονύσης Τσακνής & Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου (Ντουέτο).
Φτιάχνουν απόψε με κουρέλια και σανίδια
έναν συνοικισμό αυτόνομο
Αυτοί που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια
και στον υπόνομο
.

Κι εσυ που ψάχνεις το κουκί και το ρεβίθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάξε μαζί τους το δικό σου παραμύθι
γιατί χανόμαστε
.
Μες το δικό σου παραμύθι ξαναβρές το
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
Και ξαναχάσ'το, ξαναβρές τo, ξαναπές το
το τραγουδάκι σου
.
Ξελεύθερώνω την ωραία πεταλούδα
από τη σφραγισμένη γυάλα της
Να σου δανείσει τα φτερά της τα βελούδα
και τα μεγάλα της
.
Κι αντί να ψάχνεις τριαντάφυλλα στα στήθη
αυτών που χάμω τα πετάξανε
Φτιάξε καρδιά μου
το δικό σου παραμύθι
αλλιώς τη βάψαμε
.
Φτιάχνω απόψε με κουρέλια και σανίδια
έναν συνοικισμό αυτόνομο
Μ 'αυτούς που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια
και στον υπόνομο
.
Κι αντί να ψάχνω το κουκί και το ρεβύθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάχνω μαζί σας το δικό μας παραμύθι
γιατί χανόμαστε
.
Μες το δικό μας παραμύθι ξαναβρές το
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
Και ξαναχάσ'το, ξαναβρές το, ξαναπές το
το τραγουδάκι σου .ευχαριστούμε maraki 1908

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Διώκεται επειδή ενσωμάτωσε τα παιδιά των μεταναστών στη ζωή του σχολείου
Posted: 10 Jun 2009 02:21 AM PDT
Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται μια φωτεινή δασκάλα, η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου, για δράσεις του σχολείου που είχε συναποφασίσει με τον σύλλογο διδασκόντων και που σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη είχαν ως αποτέλεσμα «την πραγμάτωση σε σημαντικό βαθμό μιας ατμόσφαιρας αλληλοσεβασμού και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, το οποίο αποτελεί ζητούμενο στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της επιδίωξης του παιδαγωγικού ιδεώδους». Το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Περισσότερο από το 75% των μαθητών του είναι αλλόγλωσσοι, προερχόμενοι από διαφορετικές εθνότητες. Λίγα χρόνια πριν, η μαθητική διαρροή κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν συχνά.
Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοταρίου και ο σύλλογος διδασκόντων αντιμετώπισαν συλλογικά το πρόβλημα, προχωρώντας σε μια σειρά παιδαγωγικών παρεμβάσεων, με στόχο την αντιστροφή της κατάστασης.


Στα πλαίσια αυτά διοργάνωσαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς και μαθήματα μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές (αλβανικής και αραβικής καταγωγής), εξέδιδαν τις ανακοινώσεις του σχολείου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά) και ανέλαβαν πλήθος άλλων πρωτοβουλιών με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών τους. Πολύ σύντομα εξαιτίας των παρεμβάσεων αυτών, η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι Έλληνες και οι μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή του σχολείου.
Σύμφωνα όμως με το ΥΠΕΠΘ, η ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών δεν αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο για τη στάση του απέναντι στις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών, γι΄ αυτό την προηγούμενη σχολική χρονιά η Στέλλα Πρωτονοταρίου απομακρύνθηκε από το 132ο Δημοτικό Σχολείο.
Η νέα διοίκηση επέβαλε τη διακοπή όλων των προαναφερθεισών παιδαγωγικών παρεμβάσεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους δασκάλους και τους γονείς, καθώς και από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς φορείς και πανεπιστημιακούς. Η δίωξη Σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το 132ο Δημοτικό Σχολείο, η Στέλλα Πρωτονοταρίου διώκεται ποινικά, με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον τωρινό διευθυντή του σχολείου κ. Γιουτλάκη, επειδή παραχώρησε σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005- 2007, εκτός διδακτικού ωραρίου.
Την ίδια στιγμή που οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται από τον Δήμο Αθηναίων για κάθε λογής δραστηριότητες (κοπή πίτας, ενοριακές ανάγκες εκκλησιών, αθλητικούς συλλόγους κ.ά.). Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η δασκάλα που δίδασκε στα προγράμματα αυτά.
-


Του Χρήστου Κάτσικα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

You are subscribed to email updates from To hamomilaki To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Inbox too full?
If you prefer to unsubscribe via postal mail, write to: To hamomilaki, c/o Google, 20 W Kinzie, Chicago IL USA 60610 .-
**** ** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο bbimbo σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - καλημερα..:-)με τοΣτάχτη και Burberry με ολίγον Satin http://go.sync.gr/tsl9rjuB- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/bbimbo/.-
**
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE !! ΠΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ GOOGLE .- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΟΥ .- http://snsarfara.blogspot.com/ , http://snsstamoskal.blogspot.com/ , http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ ,
κλπ. Ευχαριστώ εκ των πρωτερων για την βοηθειάσου . Φιλικότατα Σταμάτης από Καλαμάτα .- --sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece stamatios n. skoulikas .
~**Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο takis012 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ενα videaki μαθημα ζωηςhttp://videakiatl.blogspot.com/2009/06/m.htmlκαλημερα!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/takis012/ .-
**
11/06/2009
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΧ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ
Θερμή υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο του Ναϊρόμπι επεφύλαξε ο Εξοχ.Πρόεδρος της Κένυας κ.Μουάι Κιμπάκι στην ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄, την 9η Ιουνίου ε.ε.
Κατά την συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον Εξοχ.Πρόεδρο για το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην χώρα και ειδικότερα για την δημιουργία 350 και πλέον Ιερών Ναών, δεκάδων σχολείων, ιατρικών κέντρων, ορφανοτροφείων και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, ως και για την λειτουργία της Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄» που εκπαιδεύει τα αγγλόφωνα γηγενή στελέχη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε ολόκληρη την Αφρική.
Από την πλευρά του, ο κ.Κιμπάκι ευχαρίστησε τον Μακ. Πατριάρχη και εδήλωσε η πατρίδα του βρίσκεται στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η ΑΘΜ ετίμησε τον Εξοχ.Πρόεδρο της Κένυας με την ανώτατη διάκριση του παλαιφάτου Πατριαρχείου, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου, ενώ του προσέφερε και ασημένιο σταυρό, δώρο που με ικανοποίηση δέχθηκε ο κ. Κιμπάκι.
Ο Μακαριώτατος είχε ιδιαίτερη συνάντηση και με τον Εξοχ.Αντιπρόεδρο της χώρας κ. Στέφεν Καλόνζο Μουζιόκα, ο οποίος καλοσώρισε την ΑΘΜ στα ελληνικά, καθώς ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Κύπρο και διατηρεί φιλικούς δεσμούς και με την Ελλάδα.
Ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων ετίμησε τον Κενυάτη Αντιπρόεδρο με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Αγίου Μάρκου και του προσέφερε επίσης ένα ασημένιο σταυρό, ευχόμενος «ο Θεός να ευλογεί την Κένυα και όλοκληρη την Αφρική».
Οι δύο συναντήσεις καλύφθηκαν εκτενώς από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης ανεχώρησε τα ξημερώματα της 10ης Ιουνίου από την Κένυα με προορισμό την Αίγυπτο, ολοκληρώνοντας καλλικάρπως την ποιμαντική και ιεραποστολική Του περιοδεία στην μεγάλη αυτή αφρικανική χώρα. -
**

11/06/2009

HIS BEATITUDE MEETS WTH HIS EXCELLENCY SHEIK JUMA AL MAJED

His Beatitude Theodoros II, Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa, gave a warm welcome at the Patriarchal See to His Excellency Sheik Juma All Majed from the Central Economic Council and the Central Bank of the United Arab Emirates on 23rd May 2009.

His Excellency the Sheik, accompanied by high-ranking officials of the Central Economic Council of the U.A.E. and colleagues from the above-named Centre, arrived at the ancient Patriarchate following an invitation given by His Beatitude during his visit to Dubai in February of the past year.

During the private meeting between His Beatitude and Sheik Juma Al Majed in the Patriarchal Office, issues regarding the forthcoming collaboration between the "Juma Al Majed Centre for Culture and Heritage" and the Patriarchal Library of Alexandria were discussed; issues such as academic meetings, educational programmes, mutual activities on the promotion of the spiritual treasure of the two libraries and especially the maintenance of the 45,000 manuscripts which are accumulated at the Patriarchal Library.

His Beatitude then awarded the Sheik the Supreme Commander with Star of the Lion of St Mark in a ceremony which took place in the Throne Room and thanked him for his selfless contribution to cultural efforts and peace universally, as well as for his assistance to the ancient Patriarchate, through the contribution of the technical means and technological know-how for the preservation of the valuable manuscripts.

Visibly moved, His Excellency al Majed, thanked His Beatitude for the honour given to him, expressed his admiration for the spiritual treasure and the heritage of the Alexandrian Church, as well as for the multifaceted missionary and humanistic efforts for the suffering people of Africa . He also spoke of the efforts of the "Juma Al Majed Centre for Culture and Heritage", its educational centres which it maintains, where 4000 students learn about Islam, its libraries, as well as its areas where books and manuscripts are restored. He ended saying: "It is a special blessing from God that I meet a distinguished spiritual leader of the Church of Love and sacrifice. It is this and only this aim that we need to heal all of us who believe in the great and powerful God, giving ourselves to Him, in order to become implements of His peaceful will in the service of our fellow man".

His beatitude then showed the Sheik around the Patriarchal Mansion , as well as the Patriarchal Library and then hosted an official lunch in honour of his guest in the Great Patriarchal Refectory.

HIS BEATITUDE VISITS KENYA

The Holy Metropolis of Kenya celebrates a half century of existence this year. The functions to celebrate this will be attended by His Beatitude Theodoros II, Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa, who departed on 28th May 2009, accompanied by Archimandrite Chrysostomos Barberis from the International Airport of Cairo, headed for Nairobi . His Beatitude was seen off by His Grace Nikodimos, Bishop of Nitria and Patriarchal Vicar of Cairo.

The central point of the festivities will be the day of the Patriarchal Divine Liturgy on the Sunday of Pentecost, 7th June 2009.

The Primate of the second throne Patriarchate will also award certificates to the final year graduates of the Orthodox Patriarchal Seminary "Archbishop Makarios III" and will also meet with State Officials.

His Beatitude will return to the Patriarchal See on 12th June 2009.

GRADUATION CEREMONY AT THE PATRIARCHAL SEMINARY OF KENYA IN THE PRESENCE OF HIS BEATITUDE

In the presence of His Beatitude Theodoros II, Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa and His Excellency the Speaker of the National Assembly of Kenya Mr. Kenneth Marende, the graduates of the Patriarchal Seminary "Archbishop Makarios III" received their diplomas on 30th May 2009.
The Patriarchal Seminary is situated in Nairobi and since the 1980s is one of the most significant seedbeds for the staff of the Alexandrian Church. It is one the three largest Patriarchal Seminaries, together with the Patriarchal Academy of Alexandria "Athanasios the Great" and the corresponding school in operation in Kinshasa , Congo .
During his address, the Venerable Primate of the Throne of St Mark referred to the importance of the existence of educated clergy who will be able to contribute substantially to the missionary efforts of the Patriarchate in Africa .
With the occasion of the presence of His Eminence Chrysostomos of Kition His Beatitude expressed the gratitude of the ancient Patriarchate to the Church of Cyprus for its great contribution to the multifaceted missionary efforts. He also warmly thanked His Eminence Makarios Metropolitan of Kenya for his fruitful service.
The Speaker of the National Assembly of Kenya, in his brief address, expressed his contentment for the contribution made by the Orthodox Church to the people of Kenya .
The award ceremony was also attended by His Excellency the Ambassador of Greece to Kenya Mr. Doundras, His Excellency the High Commissioner of Cyprus Mr Vassos Chamberlen, State officials, diplomatic representatives, members of the Greek Community and others
INAUGURATION OF A CHURCH BY HIS BEATITUDE

On Sunday 31st May 2009, His Beatitude inaugurated the Holy Church of St Sophia in Nairobi , during the Patriarchal Divine Liturgy, together with His Eminence Chrysostomos of Kition and His Eminence Makarios of Kenya.

On the afternoon of the same day he had an official meeting with His Excellency the Ambassador of Russia in Kenya , Mr. Valery Egoshkin, who emphasized the important role played by the Alexandrian Church in the improvement of the quality of life of African citizens.

On his behalf, His Beatitude expressed his great satisfaction on the excellent relations between the ancient Patriarchate and the Russian Church .
INAUGURATION OF THE CHURCH OF ST NEKTARIOS IN KENYA BY HIS BEATITUDE

On Saturday 6th June 2009, His Beatitude Theodoros II, Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa, inaugurated yet another church, that of St Nektarios, in the Subukia area, a few kilometers outside of the town of Nakuru . It is a church "that shows the extent of our faith and also the love of the Alexandrian Patriarchate for a Saint of our Church who honoured the history of the missionary Church of St Mark, a Saint whom I personally love", said His Beatitude in his address to the congregation.

Present at the Patriarchal Divine Liturgy were Cypriot visitors among whom was Dr Eleni Demosthenous, who voluntarily offers her services to the children of Africa , giving the Patriarch the opportunity to thank her personally. His Beatitude also made honourable mention of the Cypriot donors of the chuho gave of their hearts for the church to be built and who, for reasonsthat they could not avoid, were not able to be present at the liturgy. "Please pass on the gratitude of our Church to our Cypriot brothers and sisters who contributed to the building of this church", said His Beatitude to the local Metropolitan Makarios, who also prayed for the immediate solution of the national problem of the martyred island.

The youth of the area then presented a programme of traditional dances. On the afternoon of the same day His Beatitude returned to the capital of Kenya , Nairobi .
THE FIFTIETH ANNIVERSARY OF THE ESTABLISHMENT OF THE HOLY METROPOLIS OF KENYA
On Sunday, 7th June 2009, His Beatitude Theodoros II, Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa conducted the Divine Liturgy at the Holy Cathedral of Ss Anargyri in Nairobi , together with His Eminence Makarios Metropolitan of Kenya , His Eminence Jonah, Metropolitan of Kampala and His Eminence Seraphim, Metropolitan of Johannesburg and Pretoria . It is to be noted that apart from Metropolitan Makarios, both the other Hierarchs have served the Metropolis of Kenya. For this reason His Beatitude honoured them for their contribution to the Alexandrian Church, awarding the distinction of Supreme Commander of St Mark to Their Eminences Makarios and Jonah and the Star of St Mark to His Eminence Seraphim.
It was a most moving moment was when His Eminence Makarios of Kenya gave His Beatitude the mitre with which the late Metropolitan and subsequently Patriarch of Alexandria Nicholas VI was enthroned.
His Beatitude gave the local Metropolitan Makarios a valuable Pectoral Cross in commemoration of the fiftieth anniversary of the establishment of the Holy Metropolis of Kenya. "Your Eminence Metropolitan Makarios of Kenya, you have the gratitude of the Alexandrian Church, because in Kenya you have left a part of your life", said His Beatitude. Addressing His Eminence Jonah of Kampala, he said that in his person "we honour Africa . We honour the Bishop who always gives love". He also made special mention of the contribution of His Eminence Seraphim of Johannesburg to the missionary work of the Patriarchate of Alexandria.
His Beatitude also awarded the Cross of the Apostle Mark to Protopresbyter Silouan Mwagi, giving him at the same time the office of Great Protopresbyter of the Throne.
Addressing the large congregation the Venerable Primate of the Church of Alexandria said:
"This day is dedicated, by our Church, to one of the greatest feast days of Christianity, the Feast of Pentecost. Fifty days after Pascha we Christians celebrate the descent of the Holy Spirit and the establishment of our Holy Church as a spiritual institution in history with the actualization of Sacraments and of the Gifts of the Spirit. It is a feast of thanksgiving for the many wondrous deeds God performs in the world through His Church.
According to the book of the Acts of the Apostles that we referred to in todayʼs apostolic reading, on the day of Pentecost, while all the disciples were gathered together in one place, they received divine revelation and "were all filled with the Holy Spirit". It is then that they began to mobilize and preach the word of God. The first fruit of the Holy Spirit and of the Gifts the disciples received was the embrace of the faith of the humble Nazarene of the 3000 people from many nations and language groups. They constituted the first Christian Community of Jerusalem . From Pentecost onwards the disciples were transformed into Apostles and Ecumenical Preachers of the Gospel.
At the same time, the feast of Pentecost reveals the activities of the Holy Spirit in the Church and, through the Church, into the whole world. The Holy Spirit opens up the work of the Church to all nations and peoples of the world. This is declared by the first Gift of the Spirit ? the gift of languages given to the Apostles on that day. This embrace of all people, of all languages, constitutes a community of love and unity of all people.
Within the community the specific characteristics of nations and peoples are not abolished. It is the tragic consequences of animosity and the conflict between people ? as seen in the account of the Tower of Babel in the Old Testament ? that is abolished.
The Holy Spirit is revealed in and works through all the languages and cultures of mankind through the ages. This Holy Spirit motivated the Holy Apostles to overcome the local boundaries of the land of Judea and to proclaim the true faith in Christ to the ends of the earth. This same Holy Spirit motivates us, those of us pledged to the service of the Church and of mankind, to transmit the Great Pearl of the Word of the Gospel to all nations. It is not possible for us to hide the Eternal Truth, the Crucified and Risen Jesus, from the nations of the world since we are all children of the God of love, of equality and of justice who sacrificed Himself for "every person coming into the world".
My dear brethren,
It is with great joy that we celebrate the great feast of the Birthday of our Church with all of you here in Kenya . It is here especially, that the Holy Spiritʼs Grace has revealed itself in the way it works among the nations of the world. Boundaries, national and ethnic differences, language and local divisions are neutralized in the Holy Chalice in which all people become brothers, are united and made equal. It is in Kenya that the blessing of the Holy Spirit and the beneficial consequences of the Mission as Charismatic gift is revealed in force. This blessing, this charism, abolishes discrimination and establishes the ecumenicity of the Church as the One Body of the Undivided Christ.
Today our joy is even greater due to another reason. The Apostolic and Patriarchal Throne of Saint Mark rejoices because its glorious spiritual off-shoot, the Holy Metropolis of Kenya, completes 50 years since its establishment ? 50 years of life, dynamic presence, sacrificial service and Orthodox Witness in the heart of the African land.
Of course, it may be unnecessary to add that the life of the Church is interwoven with the life and sojourn of her flock. All events, great or small, whatever is experienced by any one Orthodox person or the Orthodox Community as a whole, become conscious situations for the Church.
Our long suffering but glorious Patriarchal Throne of the Great City of Alexandria, as the depository and guardian of faith and values, as Church, journeys along with its flock on its historic voyage through the ages. She shares and identifies with the life of her flock, with her crew. No other institution has ever been closer to the efforts and progress of the Orthodox faithful of Africa . Our Patriarchate remains faithful to the words of Lord, "Come to me all who are tired and heavily laden and I will give you rest". (Mt. 1:28). The Church of St. Mark remains faithful to the example of her founder and patron and never ceases to agonize over the needs of her faithful, to suffer along with the pain of every one of her faithful ? whether old or new, whether Greek, Arab or African, to comfort and strengthen, to enlighten and to guide.
It was with this spirit of pastoral responsibility that the Holy Metropolis of Irenopolis was founded; the Metropolis that had pastoral and spiritual jurisdiction over the local Church of Kenya . The ever-memorable Metropolitan Nikolaos was elected as her first Bishop. His worthy successors included the Metropolitans Nicodemos, Frumenticos and Eirenaios ? genuine labourers of the Evangelical preaching and ministers of sacrificial love.
"Our clergy originating from Kenya , headed by the ever-memorable Bishop Georgios Kaduna, achieved wonderful results with their God-pleasing pastoral service. May their memory be eternal. Our thoughts and prayers are with our lay-catechists, the lay-members of the Episcopal Councils, the members of the local Church Councils of all our parishes, the Councils of Mothers and Youth. We, altogether, create the grandeur of the Orthodox Church with our living presence and our witness in this beautiful land of Kenya ".
Our memory turns, once more, towards those Hierarchs, who laboured for many years in this vineyard as its guardians ? the present Archbishop of Tirana and All Albania, Anastasios and the Elder Metropolitan of Axum, Petros. Allow us to make special mention of the Metropolitan of blessed memory and later on Patriarch of Alexandria, Petros VII who was taken from among us so quickly and tragically. His blessed soul rejoices along with us at this moment while he prays before the Heavenly Altar for the good direction and progress of the faithful of Kenya .
We also owe thanks to the present Metropolitan of Johannesburg and Pretoria , Seraphim who also laboured the "good labour" for our brethren here in the years 1997-2001 as the Metropolitan of Kenya and Irenoupolis.
We especially express our thanks and gratitude to the present Arch-pastor of the Holy Metropolis, Makario. From 1977 onward he associated his life with this land and her noble inhabitants. He offered his service, his youth, his rich theological training and his missionary zeal. In February of 2001 he was appointed Metropolitan of Kenya and has since laboured for the correct shepherding and progress in God of the Orthodox flock here.
"The contribution of todayʼs worthy local clergy, the lay-catechists and wives of our clergymen in the service of the faithful members of the Orthodox Church in Kenya is also great. My beloved brethren, I pray night and day to the Almighty God for your protection and guidance to the glory of God in the salvation in Christ of the people of Kenya . We are aware of the manifold difficulties that you encounter in your daily struggle for survival and that of your families. Be assured that we share your agony and concerns and we try, in any way possible, within the realms of our abilities, to respond to these challenges.
My beloved children,
"Go and teach all nations" is the instruction given by the Risen Lord to His disciples before His Ascension. This commandment of the Lord remains the foundation stone of the pastoral and Patriarchal Concern. Our African brethren are invited freely and without force, to come to know the eternal and life-bearing Gospel truth. In whatever situation they are, they are invited to enlighten their souls with the light that is shed by the unwaning torch of Orthodoxy. The Church is laboring to heal all adverse conditions of life.
In this laborious task of transmitting the Eternal Light in the souls of our fellow humans in this land, the Holy Metropolis of Kenya has taken an active first place during the past 50 years. It has placed a "light in the stand" guiding everyone, who wishes to draw from the waters of the faith of the Saints and Fathers, to Christ.
It is in this context that we place the Service of the Orthodox Patriarchal Seminary of "Archbishop Makarios of Cyprus " over the past 20 years or so. It is the largest "Nursery" of our African clergy and was founded by the great Primate of the Church of Cyprus that supported the missionary labours of our Alexandrian Throne in many ways.
In celebrating the 50 years of this Holy Metropolis, let us feel, deep in our souls, the fluttering of the Grace of the All Holy Spirit. May this anniversary become an opportunity of spiritual renewal for the continuation of our upward journey in the future. May it be the beginning of new missionary visions, higher aims and movements forward.
Within the passing of time and the ever changing world, our Church remains a long suffering and serene institution that gives courage that offers comfort and spiritual security. She remains an eternal institution, unshaken and beyond doubt.
My beloved children,
Orthodoxy in Africa has an Apostolic Tradition and origin. It was preached two thousand years ago by the first bishop and our Holy predecessor, the Apostle and Evangelist Mark. It is the inheritance and trust that all of you ?clergy and laiety ? are called to protect and guard and to teach it and live it for the salvation of souls. The focus of the unity of our faith is our common prayer ? as evident today that we celebrate the 50 years of the Holy Metropolis, especially with this Divine Liturgy and the Common Cup of the Sacrament of the Holy Eucharist. Orthodoxy in Africa has a decisive role to play in the protection of human rights. Our Patriarchate with our pastoral role, our bearing witness of Christʼs life, reminds contemporary man of his social responsibilities towards our fellow man in need, the sick and the persecuted. Just as our Lord Jesus Christ never refused to help the poor, the suffering and the sick, so too we, if we want to be diligent in our Christian ministry, cannot refuse to do the same. We should daily follow the example of the Leader of our Faith, the work of our Lord and Saviour Jesus Christ."
Finally, allow us to thank the dignitaries present here today at our Eucharistic Gathering ? His Excellence the Deputy President, Mr Steven Musioka who is a dear friend of our Church and a Leading Political figure of the African Continent, and their Excellencies the Ambassadors whose presence constitutes a living expression of their good predisposition to be close to the work of the Orthodox Mission Work of our Patriarchate and the Local Church.
Remaining faithful to the Church of Christ, the Church of the Apostles, the Saints and Martyrs, let us strengthen our Spirit and call out with the voice of our souls and entreating the intercession of Saint Mark, the ancient prayer, "May the Holy Spirit come upon us too. Amen"
Present at the liturgical gathering were Their Excellencies the Ambassadors of Greece , Cyprus and Russia in Kenya , His Eminence the Nuncio of the Roman Catholic Church, the Chairman of the Hellenic Community and other dignitaries.

MEMORIAL PRAYERS AT THE GRAVE OF THE AFRICAN BISHOP GEORGE GANDOUNA
The memory of the first Kenyan Bishop, the late ever-remembered George Gandouna, was commemorated on 8th June 2009, by His Beatitude Theodoros, in a Trisagion celebrated at his grave, which is in the Holy Church of ST Nicholas, a short way outside of Nairobi .
Many people were present together with His Eminence Makarios for the moving ceremony.
The Primate of the Second Throne Patriarchate spoke of the late Bishop, saying he was one of the Pioneers of Orthodoxy in Africa and prayed "that his blessing and prayers be with the people of Kenya always".
Archimandrite P.Arathymos - N.Katsikas .-
**
~~** Οι Σκοπιανοί θα κατασκευάσουν και… Αψίδα Θριάμβου? Σύμφωνα με πληροφορίες του Vasko…ΝΑΙ!!!
H Αψίδα θα είναι διακοσμημένη με ανάγλυφα απο την… ένδοξη και…συνεχή ιστορία 3,000 χρόνων των Σκοπιανών!!!
Στην φωτογραφία βλέπουμε τον χώρο που θα κατασκευαστεί η είσοδος της Αψίδας. Η κατασκευή θα αρχίσει σε αρκετούς μήνες απο σήμερα.
Βρείτε και κερδίστε… Ποιό θα είναι το επόμενο, διάσημο, αρχαίο αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα θα…καρφωθεί στο μυαλό του Νικολάκη και των Σκοπιανών?
(α) Παρθενώνας
(β) Πυραμίδες
(γ) Κολοσσαίο

Share and Enjoy: Tags: , , , .-
**επικοινωνια !!ΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλουςΠροώθησηΑπάντηση με συζήτησηΜηνύματα φίλτρου όπως αυτόΕκτύπωσηΠροσθήκη στη λίστα ΕπαφώνΔιαγραφή αυτού του μηνύματοςΑναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Προβολή αρχικούΕμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτουςΕμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτουςΤο κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;stamatios skoulikas προς avragioz, stamoskal προβολή λεπτομερειών 7:51 μμ (Πριν από 21 ώρες) Απάντηση

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE !! ΠΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ GOOGLE .- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΟΥ .- http://snsarfara.blogspot.com/ , http://snsstamoskal.blogspot.com/ , http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ ,
κλπ. Ευχαριστώ εκ των πρωτερων για την βοηθειάσου . Φιλικότατα Σταμάτης από Καλαμάτα .- -- sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece stamatios n. skoulikas
Απάντηση Απάντηση σε όλους Προώθηση
mitsum avragioz προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 8:59 μμ (Πριν από 20 ώρες) Απάντηση

Αγαπητέ φίλε,Μπήκα στα 3 Ιστολόγιά σου και διαπίστωσα επισήμανση του Blogger, μόνο στο http://snsarfara.blogspot.com/ και ειλικρινά ένιωσα έκπληξη, γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω τι θα μπορούσε να ενόχλησε από το μπλογκ σου. Η διαφορά με μένα είναι στο ότι το AVRAGIOZ είναι εντονότατα αντικυβερνητικό και αντικαθεστωτικό μπλογκ.1.-- Στη δική μου περίπτωση, στο προφίλ του πανόπτη μου, μαζί με την επισήμανση, υπήρχε και η ένδειξη ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ, την οποία και υπέβαλα.2.-- Επί πλέον συνέταξα και έστειλα το παρακάτω e-mail - διαμαρτυρία στον blogger (δες και τη συνέχεια μετά από αυτό): από avragioz <avragioz@gmail.com>προςBlogger Help Group - Something Is Broken <mailto:blogger-help-troubleshoot@googlegroups.com%3Eημερομηνία4 Ιούνιος 2009 1:17 μμ"GOOGLE and BLOGGER EmployeeRe: BLOGGER servicesDear Google/Blogger Employee, i have been using Blogger service forfive months at avragioz.blogspot.com and christoselida.blogspot.com.I am strongly disappointed, as On Thursday, June 4, 2009, 01:30 PDT(UTC-0700) my blogs, namely "avragioz.blogspot.com" and"christoselida.blogspot.com" were removed without any notice. Inaddition, while i remained astonished with your actions, half an hourlater, on 02:00 PDT (UTC-0700), the blogs could be accessed againalbeit a new unpleasant surprise awaited me. One of my two blogs,avragioz.blogspot.com was "locked due to possible abuse of the Termsof Service of Blogger".Your notification, which i did not solicite your Employee for,informed me that i was not allowed to publish any more and that theblog will be deleted within twenty (20) days unless i request anexamination. Both of your actions breach the Terms of Serviceregarding Blogger, accounts and Spam policy and are contradictory toeach other.I require you to state the reasons of the initial removal, the laterunacceptable marking of "avragioz.blogspot.com" as a spam blog, thecause of this trouble you had me went through, and have your servicesfully operational again. To resolve further problems for us, yourusers, you could review your spam robots and send notification emailsbefore taking action again as this would save up my and yours timefrom resolving such issues.I am really looking forward to hearing from you and resolve thisproblem. I have been using Google products for a decade already,always regarding your products and developers as excellent and havefaith that you will rectify the problems.Yours faithfullyAvragiozΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ"3.-- Σε επόμενες αναρτήσεις μου που γινόταν βεβαίως με ξευτιλιστική επιτήρηση και παρέμβαση, εξέφραζα τη δυσαρέσκειά μου και δημοσιοποίησα την εναλλακτική μου λύση, με το νέο blog μου, στο wordpress.com, "φάτσα-κάρτα" στο επιτηρούμενο blog μου.4.-- Γνωστοποίησα το επικείμενο κλείσιμο του http://avragioz.blogspot.com/ blogger στα φιλικά blogs, 10 δυνατά εκ των οποίων μου συμπαραστάθηκαν με δημοσιεύματα, που τα αναπαρήγαγαν και άλλοι.--------- Αυτά και ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος.ΚΑΛΑ ΜΠΛΟΚΑΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 10 Ιούνιος 2009 7:51 μμ, ο χρήστης stamatios skoulikas <snstam@gmail.com> έγραψε:- Προβολή αναφερόμενου κειμένου -
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE !! ΠΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ GOOGLE .- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΟΥ .- http://snsarfara.blogspot.com/ , http://snsstamoskal.blogspot.com/ , http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ ,
κλπ. Ευχαριστώ εκ των πρωτερων για την βοηθειάσου . Φιλικότατα Σταμάτης από Καλαμάτα .- -- sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece stamatios n. skoulikas .-

**Google Groups: Unable to post to Something Is Broken group from emailΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλουςΠροώθησηΑπάντηση με συζήτησηΜηνύματα φίλτρου όπως αυτόΕκτύπωσηΠροσθήκη στη λίστα ΕπαφώνΔιαγραφή αυτού του μηνύματοςΑναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Προβολή αρχικούΕμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτουςΕμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτουςΤο κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;noreply@googlegroups.com προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 5:58 μμ (Πριν από 3 λεπτά) Απάντηση

Hello snstam@gmail.com,
We're pleased to see that you want to post to this group. Unfortunately, yourmessage didn't get posted, since this group doesn't allow posts to be made viaemail. To access this group, please visit their home page at:
http://groups.google.com/group/blogger-help-troubleshoot?hl=en
If you have questions about this or any other group, please visit the GoogleGroups Help Center at http://groups.google.com/support?hl=en.
Thanks, and we hope you'll continue to enjoy Google Groups.
The Google Groups Team

**προςBlogger Help Group - Something Is Broken blogger-help-troubleshoot@googlegroups.comΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλουςΠροώθησηΑπάντηση με συζήτησηΜηνύματα φίλτρου όπως αυτόΕκτύπωσηΠροσθήκη στη λίστα ΕπαφώνΔιαγραφή αυτού του μηνύματοςΑναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Προβολή αρχικούΕμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτουςΕμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτουςΤο κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;stamatios skoulikas προς blogger-help-t., stamoskal προβολή λεπτομερειών 5:57 μμ (Πριν από 6 λεπτά) Απάντηση

Dear Google/Blogger Employee, i have been using Blogger service forfive months at http://snsarfara.blogspot.com/ and http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/ , and http://snsstamoskal.blogspot.com/ / .I am strongly disappointed, as On Thursday, June 4, 2009, 01:30 PDT(UTC-0700) my blogs, namely http://snsarfara.blogspot.com/ andhttp://snsstamoskal.blogspot.com/ were removed without any notice. Inaddition, while i remained astonished with your actions, half an hourlater, on 02:00 PDT (UTC-0700), the blogs could be accessed againalbeit a new unpleasant surprise awaited me. One of my two blogs,avragioz.blogspot.com was "locked due to possible abuse of the Termsof Service of Blogger".Your notification, which i did not solicite your Employee for,informed me that i was not allowed to publish any more and that theblog will be deleted within twenty (20) days unless i request anexamination. Both of your actions breach the Terms of Serviceregarding Blogger, accounts and Spam policy and are contradictory toeach other.I require you to state the reasons of the initial removal, the laterunacceptable marking of "avragioz.blogspot.com" as a spam blog, thecause of this trouble you had me went through, and have your servicesfully operational again. To resolve further problems for us, yourusers, you could review your spam robots and send notification emailsbefore taking action again as this would save up my and yours timefrom resolving such issues.I am really looking forward to hearing from you and resolve thisproblem. I have been using Google products for a decade already,always regarding your products and developers as excellent and havefaith that you will rectify the problems.Yours faithfully Stamos n, skoylikas Dentist - hellas (Greece) Theank’s

-- sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece stamatios n. skoulikas

**επικοινωνια !!ΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλουςΠροώθησηΑπάντηση με συζήτησηΜηνύματα φίλτρου όπως αυτόΕκτύπωσηΠροσθήκη στη λίστα ΕπαφώνΔιαγραφή αυτού του μηνύματοςΑναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Προβολή αρχικούΕμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτουςΕμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτουςΤο κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;stamatios skoulikasΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ...7:51 μμ (Πριν από 22 ώρες)
mitsum avragiozΑγαπητέ φίλε, Μπήκα στα 3 Ιστολόγιά σου και διαπίστωσα επισήμανση του Blogger...8:59 μμ (Πριν από 21 ώρες)
stamatios skoulikas προς mitsum προβολή λεπτομερειών 5:59 μμ (Πριν από 7 λεπτά) Απάντηση

MΠΑΡΜΑΝΙΚΟ , Καλησπερα ! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ! Το ίδιο μύνημα με το δικό σου σήμερα έστειλλα κι΄εγώ !! Π
Στις 10 Ιούνιος 2009 8:59 μμ, ο χρήστης mitsum avragioz <avragioz@gmail.com> έγραψε:- Προβολή αναφερόμενου κειμένου -
Αγαπητέ φίλε,Μπήκα στα 3 Ιστολόγιά σου και διαπίστωσα επισήμανση του Blogger, μόνο στο http://snsarfara.blogspot.com/ και ειλικρινά ένιωσα έκπληξη, γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω τι θα μπορούσε να ενόχλησε από το μπλογκ σου. Η διαφορά με μένα είναι στο ότι το AVRAGIOZ είναι εντονότατα αντικυβερνητικό και αντικαθεστωτικό μπλογκ.1.-- Στη δική μου περίπτωση, στο προφίλ του πανόπτη μου, μαζί με την επισήμανση, υπήρχε και η ένδειξη ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ, την οποία και υπέβαλα.2.-- Επί πλέον συνέταξα και έστειλα το παρακάτω e-mail - διαμαρτυρία στον blogger (δες και τη συνέχεια μετά από αυτό): από avragioz <avragioz@gmail.com>προςBlogger Help Group - Something Is Broken <mailto:blogger-help-troubleshoot@googlegroups.com%3Eημερομηνία4 Ιούνιος 2009 1:17 μμ"GOOGLE and BLOGGER EmployeeRe: BLOGGER servicesDear Google/Blogger Employee, i have been using Blogger service forfive months at avragioz.blogspot.com and christoselida.blogspot.com.I am strongly disappointed, as On Thursday, June 4, 2009, 01:30 PDT(UTC-0700) my blogs, namely "avragioz.blogspot.com" and"christoselida.blogspot.com" were removed without any notice. Inaddition, while i remained astonished with your actions, half an hourlater, on 02:00 PDT (UTC-0700), the blogs could be accessed againalbeit a new unpleasant surprise awaited me. One of my two blogs,avragioz.blogspot.com was "locked due to possible abuse of the Termsof Service of Blogger".Your notification, which i did not solicite your Employee for,informed me that i was not allowed to publish any more and that theblog will be deleted within twenty (20) days unless i request anexamination. Both of your actions breach the Terms of Serviceregarding Blogger, accounts and Spam policy and are contradictory toeach other.I require you to state the reasons of the initial removal, the laterunacceptable marking of "avragioz.blogspot.com" as a spam blog, thecause of this trouble you had me went through, and have your servicesfully operational again. To resolve further problems for us, yourusers, you could review your spam robots and send notification emailsbefore taking action again as this would save up my and yours timefrom resolving such issues.I am really looking forward to hearing from you and resolve thisproblem. I have been using Google products for a decade already,always regarding your products and developers as excellent and havefaith that you will rectify the problems.Yours faithfullyAvragiozΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ"3.-- Σε επόμενες αναρτήσεις μου που γινόταν βεβαίως με ξευτιλιστική επιτήρηση και παρέμβαση, εξέφραζα τη δυσαρέσκειά μου και δημοσιοποίησα την εναλλακτική μου λύση, με το νέο blog μου, στο wordpress.com, "φάτσα-κάρτα" στο επιτηρούμενο blog μου.4.-- Γνωστοποίησα το επικείμενο κλείσιμο του http://avragioz.blogspot.com/ blogger στα φιλικά blogs, 10 δυνατά εκ των οποίων μου συμπαραστάθηκαν με δημοσιεύματα, που τα αναπαρήγαγαν και άλλοι.--------- Αυτά και ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος.ΚΑΛΑ ΜΠΛΟΚΑΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 10 Ιούνιος 2009 7:51 μμ, ο χρήστης stamatios skoulikas <snstam@gmail.com> έγραψε:
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE !! ΠΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ GOOGLE .- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΟΥ .- http://snsarfara.blogspot.com/ , http://snsstamoskal.blogspot.com/ , http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ ,
κλπ. Ευχαριστώ εκ των πρωτερων για την βοηθειάσου . Φιλικότατα Σταμάτης από Καλαμάτα .- -- sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece stamatios n. skoulikas
- Προβολή αναφερόμενου κειμένου -
-- sns - denstist - arfara-kalamatas-Greece stamatios n. skoulikas

**Another deplorable Racist song by a Skopian singer with the title "Greek Murderers"!!ΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλουςΠροώθησηΑπάντηση με συζήτησηΜηνύματα φίλτρου όπως αυτόΕκτύπωσηΠροσθήκη στη λίστα ΕπαφώνΔιαγραφή αυτού του μηνύματοςΑναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)Προβολή αρχικούΕμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτουςΕμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτουςΤο κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;History Of Macedonia Newsletter προς Εμένα, Εμένα προβολή λεπτομερειών 6 Ιουν (Πριν από5 ημέρες) Απάντηση
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη historyblog.macedonia@gmail.comΤο μίσος των Σκοπιανών δεν έχει όρια -Ακόμα ένα Σκοπιανό τραγούδι μίσους με τίτλο… “Έλληνες Δολοφόνοι”!!!
Ο τραγουδιστής λέγεται Orce Stevskovski και είναι σχετικά γνωστός στα Σκόπια. Το τραγούδι του λέγεται “Grci Katili” (Μτφ: “Έλληνες Δολοφόνοι”) και όπως φανερώνει και ο τίτλος , είναι ένα ακόμα δείγμα του απίστευτου Μίσους, Ρατσισμού και της Ανθελληνικής Υστερίας που κουβαλάνε στο κεφάλι τους, αρκετοί εκεί στα Σκόπια, με το σιγοντάρισμα φυσικά του Φασιστικού καθεστώτος του Γκρούεφσκι. Περιττό να προσθέσουμε τι θα γινόταν στην Ελλάδα σε αντίστοιχη περίπτωση τραγουδιού με ρατσιστικό περιεχόμενο εναντίον των Σκοπιανών. Στις περιπτώσεις βέβαια που στόχος των ρατσιστικών επιθέσεων είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, όλοι αυτοί οι λαλίστατοι ψευτοπροοδευτικοί που βάλλουν με κάθε ευκαιρία κατά της “φασιστικής” Ελληνικής νοοτροπίας, κάνουν μόκο και εξαφανίζονται.Το video και οι στίχοι απο το τραγούδι του Μίσους εδώ.-
**