ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ειδήσεις τα ΝΕΑ μας σήμερα *


Ειδήσεις τα ΝΕΑ μας σήμερα :


~* ειδήσεις τα ΝΕΑ ΜΑΣ :
SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία στην Δυτική Μακεδονία
Με έναν γιατρό έμειναν η παιδιατρική κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Δύο παραιτήσεις μέσα στο Ιανουάριο έφεραν αυτά τα αποτελέσματα και πραγματικά η κατάσταση είναι τραγική, καθώς μοιάζει αδύνατον να εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά ένας και μόνον γιατρός.

Ο ένας παιδίατρος είναι απίθανο, αν εργάζεται καταρχήν 30 ημέρες το μήνα χωρίς κανένα ρεπό ή άδεια, να τολμήσει ακόμη και να αρρωστήσει! Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι παρών στους τοκετούς, που γίνονται στην Μαιευτική κλινική, αλλά φυσικά και στο παιδιατρικό ιατρείο.

Την ίδια ώρα, στην μονάδα τεχνητού νεφρού, μεγάλη είναι η αγωνία για το πώς θα εξυπηρετούνται τα 45 άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

Χειρότερη είναι η κατάσταση σε νοσοκομείο της Κοζάνης, καθώς εκεί η παιδιατρική πτέρυγα είναι κλειστή εδώ και μήνες, ενώ από το καλοκαίρι είναι κλειστό και το διαβητολογικό τμήμα.

Οι μονάδες τεχνητού νεφρού Κοζάνης και Φλώρινας λειτουργούν με έναν μόνο νεφρολόγο!

Και μη χειρότερα…

Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΪΟΣ
~*Φοβούνται μεγαλύτερο σεισμό

Το δίδυμο χτύπημα στη Φωκίδα ξυπνάει εφιάλτες από το Αίγιο του 1995

Πιο πιθανή θεωρούν μια μετατόπιση προς τα δυτικά, στην περιοχή του Ιονίου, πιο επικίνδυνη ωστόσο είναι μια μετακίνηση ανατολικά, προς την περιοχή των Αλκυονίδων.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Μάκης Χουλιάρας, μετά τη δεύτερη σεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούν είναι τα σήματα του καθηγητή Βαρώτσου, σύμφωνα με τα οποία ένα γεγονός κοντά στα 6 Ρίχτερ δεν είναι απίθανο.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την αδίστακτη τηλεπερσόνα

Όλο το παρασκήνιο για τον πολύκροτο βίο της Έλενας Σκορδέλη, που μαζί με τον αδελφό της κατηγορείται ότι σχεδίασε και οργάνωσε τη δολοφονία του Κύπριου εκδότη Ανδρέα Χατζηκωστή.

Η προκήρυξη και τα μηνύματα

Οι απειλές της οργάνωσης «6 Δεκέμβρη» για «το προλεταριάτο που τα σπάει στη Μύκονο»
Από το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου, όταν μέσα σε μια κόκκινη σακούλα σε ερειπωμένο σπίτι στο Εξάρχεια δημοσιογράφοι της «zougla.gr» έπαιρναν στα χέρια τους μια παλιά δισκέτα με 4.000 λέξεις, η Ελληνική Αστυνομία έβαζε νέους μεγάλους μπελάδες στο κεφάλι της.

~** Όλο το σχέδιο για το ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ των δημοσίων υπαλλήλων

Ποιοι χάνουν έως 1.500 ευρώ από το μαχαίρι στα επιδόματα

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται μόνο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και με μοναδικό κατάλογο μισθοδοσίας.

Ποιες αλλαγές στη φορολογία φέρνουν οι νέες κλίμακες

Δύο σενάρια για το όριο, στα 30.000 ή τα 60.000 ευρώ, στο οποίο θα πέφτει το μαχαίρι της εφορίας
Μεγάλες επιβαρύνσεις για τα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα έρχονται από φέτος και γα τουλάχιστον τα δύο επόμενα χρόνια.

Δικαστικοί επιμελητές στους μικρομεσαίους για τα χρέη

Ο Οργανισμός ενεργοποιεί τον νόμο για αναγκαστικές πληρωμές, στέλνει ειδοποιητήρια και οδηγεί στα δικαστήρια ή και στην φυλακή όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές..-

~** Ζει ένα δράμα ο Παρτσαλάκης

Το ατύχημα με το αυτοκίνητο, τα οικονομικά προβλήματα και η λάθος επιχειρηματική κίνηση με το κρητικό εστιατόριο.

Μια… Σοφία παντρεύεται ο Γιώργος Λιάγκας στη Βάρκιζα

Επιτέλους παντρεύονται και νοικοκυρεύονται!

Ποιο κορίτσι θα πάρει το στέμμα από την Καγιά! Η Ιωάννα; Η Σεράινα;

Την περασμένη Δευτέρα έμειναν πέντε. Αύριο βράδυ θ’ αποχωρήσει άλλη μία. Το «Next top model» φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του και η αγωνία κορυφώνεται.

Η Βάνα Μπάρμπα τρελή, χοντρή, κουτσή και άσχημη στους «Ιππείς της Πύλου»

Η μεταμόρφωση του απόλυτου θηλυκού της showbiz στην ταινία «Οι ιππείς της Πύλου»

~** Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μακριά από τα εθνικά μας σύνορα υπάρχουν Έλληνες που «σκάβουν» στο βάθος της Ιστορίας για να ανακαλύψουν τις χαμένες «ψηφίδες» του ελληνικού πολιτισμού.

Παίξαμε μαξιλαροπόλεμο στο κέντρο της Αθήνας

«Ψάξτε τα άτομα με τα περίεργα καπέλα, πείτε τους το σύνθημα, το οποίο είναι κάπα, και αυτοί θα σας δώσουν ένα χαρτάκι με τις οδηγίες!»

Η Κοκό Σανέλ στην κλειδαρότρυπα

Η λεπτή αγορίστικη φιγούρα με τα κοντά καρέ μαλλιά υπήρξε το απόλυτο σύμβολο κομψότητας μια ολόκληρης εποχής..-

~*Επικίνδυνες για τη ζωή των μωρών οι γέννες στο σπίτι
Επταπλάσια πιθανότητα να κινδυνεύσουν κατά τη διάρκεια του τοκετού έχουν τα βρέφη που γεννιούνται στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Flinders, στην οποία αξιολογήθηκαν στοιχεία από 300.000 γεννήσεις, μεταξύ 1991 και 2006, στη Ν. Αυστραλία.

Επίσης, μωρά που γεννιούνται στο σπίτι, διατρέχουν 27 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν ασφυξία, κατά τη διάρκεια του τοκετού, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο Ιατρικό Περιοδικό Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου Αυστραλίας δήλωσε ότι η έρευνα επιβεβαίωσε τους φόβους που είχε πάντοτε για τους τοκετούς στο σπίτι, τονίζοντας ότι «αν υπάρξουν επιπλοκές, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με επιτυχία».

~** Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα
Στο στόχαστρο ληστών βρέθηκε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο δημοτικό διαμέρισμα των Καλυβίων Ήλιδας του Δήμου Αμαλιάδας.

Τα ξημερώματα, οι δράστες παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας και εισέβαλαν στο εσωτερικό της. Στη συνέχεια θρυμμάτισαν το τζάμι της εικόνας του Αγίου Νικολάου, από την οποία και αφαίρεσαν όλα τα τάματα (ρολόγια και κοσμήματα) των πιστών.

Η διάρρηξη διαπιστώθηκε το πρωί, όταν ο εφημέριος πήγε στον ναό.

Πηγή: Πατρίς

~* Φονικές πλημμύρες στην ΙνδονησίαΤουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 ακόμη αγνοούνται σε χωριά στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου Σουλαουέσι της Ινδονησίας, οι οποίες επλήγησαν από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Δεκάδες σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες, δήλωσε ο Ρούσταμ Πακάγια, επικεφαλής του κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 14 ανθρώπων.

~* Σεισμοί σε Βολιβία και Κόστα Ρίκα
Σεισμικές δονήσεις μεγέθους έως και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν σήμερα στη Βολιβία και την Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η Βολιβία επλήγη από δύο σεισμούς μέσα σε μία ώρα, έναν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ και έναν δεύτερο 5.2 Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

Στην περιοχή, στα σύνορα της Κόστα Ρίκα και του Παναμά, σημειώθηκαν δύο σεισμοί την ίδια ώρα, ένας μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και ένας άλλος 4,7. Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.

~** Ο δίδυμος σεισμός του Κορινθιακού :
Τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό, που έγινε στο Τρίκορφο Φωκίδας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ένας δίδυμος -σε μέγεθος- σεισμός, με ισότιμο μέγεθος και ίδιο επίκεντρο, αναστάτωσε την περιοχή τα ξημερώματα.

Ο σεισμός της Δευτέρας, ανακοινώθηκε ότι είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ όλοι τον ένιωσαν ως ισχυρότερο, και οι σεισμολόγοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη του φαινομένου για να διαπιστωθεί μια φθίνουσα μετασεισμική ακολουθία (δηλαδή μια φθίνουσα πορεία της σεισμικότητας).

Ο δεύτερος, που σημειώθηκε στις 02:46 τα ξημερώματα, είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου και 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ήταν σαφής μιλώντας στην ραδιοφωνική εκμπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον ΑNT1 97,2. «To μέγεθος των 5,2 Ρίχτερ δεν μας εφησυχάζει διότι η πρόβλεψή μας ήταν για σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ με την παλαιά κλίμακα, δηλαδή της τάξης του 5,5 - 5,6 με την νέα μέθοδο μέτρησης.»

Ο κ. Τσελέντης επιβεβαίωσε, άλλωστε, πως οι μετρήσεις του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου έδειχναν τόσο από τον περασμένο Οκτώβριο όσο και τον Νοέμβριο την σεισμική διέγερση της περιοχής. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσελέντης, η διέγερση δεν είναι φθίνουσα, αφού μόλις λίγα λεπτά μετά τις 13:00 της Παρασκευής σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση της τάξης των 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.
Όπως επισημαίνουν τόσο ο κ. Τσελέντης όσο και ο επίσης σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό στην περιοχή όπου σημειώνονται δίδυμοι σεισμοί. Χαρακτηριστική είναι η σεισμική συμπεριφορά των ρηγμάτων το καλοκαίρι του 1995 και συγκεκριμένα την 15η Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί δύο σεισμικές δονήσεις της τάξης των 5 και 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αμέσως μετά σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός με τις καταστροφικές επιπτώσεις στο Αίγιο. Το ρήγμα εντοπίστηκε και πάλι στην απέναντι πλευρά, επί της Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Άκης Τσελέντης επιμένει πως η καλύτερη προστασία είναι η εγρήγορση και για τον λόγο αυτόν δεν είναι καθησυχαστικός για την συνέχιση της σεισμικής ακολουθίας με επίκεντρο το Ευπάλιο Ναυπακτίας, στη Φωκίδα, όπου σημειώθηκαν οι δύο πρόσφατες σεισμικές δονήσεις που στοιχειοθετούν δίδυμο σεισμό.

Οι προβλέψεις των σεισμολόγων αλλά και η ανησυχία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου επιβεβαιώθηκαν και στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» της περασμένης Δευτέρας, όπου τόσο ο κ. Τσελέντης όσο και ο κ. Χουλιάρας μίλησαν για τα σεισμικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού.
Το φαινόμενο των δίδυμων σεισμών χαρακτηρίζει ορισμένα ρήγματα της Ελλάδας, όπου, αντί να έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, παρουσιάζεται και δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση.

Η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» την περασμένη Δευτέρα είχε αναφερθεί στο φαινόμενο των δίδυμων σεισμών.

Κλειστό το Ειρηνοδικείο

Οι κάτοικοι της Φωκίδας πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, καθώς η ανησυχία τους από τη δόνηση της Δευτέρας δεν έχει καταλαγιάσει. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το Δημαρχείο Ευπαλίου άρχισε να κατακλύζεται από τηλεφωνήματα πολιτών, οι οποίοι αναφέρουν τις πρώτες ζημιές σε σπίτια αλλά και κατολισθήσεις στις επαρχιακές οδούς.

Συνεργεία του Δήμου και της Νομαρχίας έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής ζημιές σε παλιά σπίτια, αλλά και στο Ειρηνοδικείο της Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου, Θανάση Παπαθανάση, έχουν υποβληθεί περίπου 15 αναφορές για ζημιές σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια, κυρίως στο τοπικό διαμέρισμα της Δάφνης, που είναι όμορο του Δήμου Ευπαλίου. Επίσης, έχουν γίνει κατολισθήσεις βράχων στην παλιά παραλιακή οδό της Ναυπάκτου.

Το Ειρηνοδικείο της πόλης έχει εκκενωθεί, καθώς έπεσαν σοβάδες, και συνεργεία από μηχανικούς διενεργούν αυτοψία στον χώρο.


~* Από το ιστολόγιο μας :



~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html ,

~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/video.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/video_20.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html ,
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/25-25-posted-20-jan-2010-1134-am-pst.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~* ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_17.html ,
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/2009-130-1879-2009.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/14.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html ,
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/mas-grafoun-kai-emeis-ta-grafoume.html ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html ,
~**


Συμβουλές στα παιδιά που αθλούνται

Όλοι συμφωνούμε ότι τα παιδιά εκτός από τις ώρες που είναι υποχρεωμένα να περνούν στο σχολείο και τις ώρες που προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, είναι καλό να παίζουν αθλητικά παιχνίδια.


Η ανάγκη των συλλόγων αλλά και των γονιών να γίνεται περισσότερο οργανωμένη η προσπάθεια με τελικό στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης συχνά επιβάλλει την εφαρμογή αυξημένων καθημερινών προπονητικών φορτώσεων που για να ανταπεξέλθει το παιδί χρειάζεται ο απόλυτος σεβασμός σε κάποιους κανόνες σωστής διατροφής και ατομικής υγιεινής.
Για να έχουμε καλύτερη επίδοση στα παιδιά, οι τροφές που καταναλώνονται και μετατρέπονται σε ενέργεια πρέπει να ανταποκρίνονται στα στοιχεία της Μεσογειακής Δίαιτας.
Ποσοστιαία δηλαδή 60% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ψωμί, όσπρια, σαλάτες, φρούτα ,λαχανικά) 25% ΛΙΠΗ (λάδι,βούτυρο,λίπη κρεάτων) 15% ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο).
Το καθημερινό διαιτολόγιο πρέπει να αποτελείται από πλούσιο πρωινό, ένα κύριο γεύμα, (τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την προπόνηση ή τον αγώνα, ένα ελαφρύτερο, ένα βραδυνόκαι πιθανόν 1 ή 2 μικρογεύματα από φρούτα κυρίως που θεωρούνται απαραίτητα. Επεξηγηματικά:
Τα παιδιά που έχουν προπόνηση στις 16.30 πρέπει ή να τρώνε στις 13.00 ή αν υποχρεωτικά τρώνε αργότερα το φαγητό τους δεν πρέπει να περιλαμβάνει κρέας και βαριές σάλτσες αλλά μόνο λίγα λαχανικά,ζυμαρικά και φρούτα.Το πλήρες γεύμα θα το κάνουν στις 7 ή 8 το βράδυ.
Αντίθετα τα παιδιά που αρχίζουν προπόνηση στις 7.00 ή στις 21.30 θα τρώνε πλήρες μεσημεριανό και πιθανό λίγα φρούτα,κεικ ή μπισκότα και χυμούς φρούτων 1 ώρα τουλάχιστον πριν την προπόνησηκαι ένα ελαφρύ γεύμα μετά το πέρας της άθλησης πριν κοιμηθούν (σούπα,γιαούρτι,σαλάτα,φρούτα). Το πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει γάλα ή τσάι,ψωμί ψημένο με μέλι ή κέικ ή δημητριακά με γάλα,χυμό πορτοκάλι ή ένα τοστ με κασέρι και φιλέτο γαλοπούλα.

Το νερό που περιέχει ο ανθρώπινος οργανισμός αντιστοιχεί στα 2/3 του συνολικού βάρους του σώματος. Μεταφέρει θρεπτικές ουσίες, συμμετέχει στις ματαβολικές αντιδράσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.
Οι ανάγκες σε νερό εξαρτόνται από την ποσότητα που ο οργανισμός αποβάλει ημερησίως υπό μορφή ιδρώτα και κυρίως ούρων τα υγρά. Σημαντικό είναι να μην αφήσουμε το παιδί να διψάσει,χδίνοντας του υγρά με τη μορφή νερού και χυμών κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, συχνά και σε μικρές ποσότητες.
Η άθληση βοηθά το παιδί να αναπτυχθεί κανονικά να αισθάνεται καλά να έχει κοινωνική συμπεριφορά να σέβεται κάποιους κανόνες υγιεινής
Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις κλιματολογικές συνθήκες και να επιλέγουμε τα κατάλληλα ρούχα. Να μην αφήνουμε το παιδί ιδρωμένο μετά την προπόνηση, εκτεθειμένο στη βροχή ή κυρίως στον αέρα, να στεγνώνουμε τα μαλιά του πάντα μετά το τέλος και να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος και κυρίως το κεφάλι.
Η καθαρότητα του σώματος μετά από κάθε αθλητική προσπάθεια είναι το πρώτο μέλημα του μικρού αθλητή. Συνιστούμε τα μαλιά να διατηρούνται κοντά γιατί είναι ευκολότερο να στεγνώσουν μετά την προπόνηση.
Για τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιούμε κολύριο οταν έχουμε την αίσθηση του τσουξίματος του πόνου ή του δακρύσματος. Ο λαιμός δεν πρέπει να υποβάλεται σε έντονες θερμοκρασιακές αλλαγές με παγωμένα ροφήματα και να προσπαθούμε να αναπνέουμε από τη μύτη όταν είμαστε σε κρύο περιβάλον.
Καθημερινή καθαρότητα με συχνή αλλαγή στις κάλτσες έτσι ώστε να είναι πάντα στεγνές. Τα παπούτσια να είναι καλής ποιότητας και να πληρούν τις προδιαγραφές του αθλήματος ή των ιδιαιτεροτήτων του σώματος του αθλητή.
Είναι βέβαιο ότι εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές τα παιδιά θα χαρούν περισσότερο το άθλημα και αποφευχθούν δυσαρεστες καταστάσεις που καθημερινά θα μπορούσαν να συμβούν και θα τα κρατούσαν μακριά από τις προπονήσεις
δρ. Εμμανουηλίδης Όμηρος, αθλητίατρος

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου