ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων

Κυριακή  6  Μαϊου 2012 Ώρα  ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων  :
Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει ! :

**     ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΜΑΧΗ  ΘΡΗΛΕΡ   ..... !
~** Tα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα ? EXIT POLL !
~~ Και ώρα 19,05 :
* Νέα Δημοκρατία Α. Σαμαρά : 17-20 %
* ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος : 14-17%
* ΚΚΕ Α. Παπαρρήγα : 7-9,5 %
* ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης : 4,5-6,5%  
* ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας : 15-18,5 %
* ΛΑ.ΟΣ Γ. Καρατζαφέρης : 2,5 -3,5 %
* Ανεξάρτητοι Έλληνες Π. Καμμένος : 10-12%
* Οικολόγοι Πράσινοι : 2,5-3,5%
* ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : 6-8 %
* Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννης : 2-2,8%
* ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 2-2,5 %
* ΔΡΑΣΗ Μάνος :2-2,8%
* ΛΟΙΠΟΙ : 2-3%
~* ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΤΩΝ   EXIT  POLL !!
~* ANATΡΟΠΗ  ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ  EXIT POLL !!
~* ΤΕΛΙΚΗ  ΠΡΟΒΛΕΨΗ  EXIT  POLL :
~ Νέα  Δημοκρατία  : 19,7%  και  108  έδρες 
~ Συνασπισμός  : 16,4 %  47  έδρες
~ ΠΑΣΟΚ   :  13,4 %   και  38  ΄εδρες
~ Ανεξάρτητοι :  10,5 %  και  30  έδρες
~ ΚΚΕ    :  8,8 %     25  έδρες 
~ Χρυσή  Αυγή  :  6,8   19  έδρες  
~ ΔΗΜΑΡ   : 6%  17  έδρες 
~ ΛΑ.ΟΣ   : 3,1 %   8  έδρες
~ Οικολόγοι   : 3,1 %  8  έδρες

~** Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών από την κάλπη

~* Στις σημερινές κάλπες οι απαρτίζοντες την πολιτική ηγεσία της χώρας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα.-
 Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του.
* «Πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές» ζήτησε από τους πολίτες, κατά τη σημερινή ψηφοφορία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 12.15 μ.μ., στο 231ο Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων. «Η υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας. Ο πολίτης, με την ψήφο του, επιλέγει για το μέλλον του, για το μέλλον το παιδιών του, για το μέλλον της πολιτείας» τόνισε ο κ. Παπούλιας και υπογράμμισε: «Πρέπει να έχουμε μια πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές, για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, από Δευτέρα». Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η σύζυγος του, η οποία επίσης άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο ίδιο τμήμα.

* Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ψήφισε στο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης. «Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες. Ο καθένας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο ποιός θα κυβερνήσει, αλλά και για την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος προέβλεψε ότι το βράδυ θα σχηματιστεί κυβέρνηση.
*  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο λαός θα κρίνει «με ιστορική συνείδηση, ψυχραιμία και κοινή λογική» για την πορεία της χώρας. «Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, για την πορεία της, για τη φυσιογνωμία της, από το 1974. Οι Ελληνες πολίτες ξέρουν ότι σήμερα αποφασίζουμε. Δεν έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρον εκτόνωσης και έναν γύρο αποφασης. Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Είπαμε όλη την αλήθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα τους κινδύνους τις προοπτικές. Η ψήφος του λαού προφανώς μας αφορά και περιμένουμε την κρίση του με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό. Η σημερινή όμως ψήφος, η σημερινή απόφαση του λαού, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του. Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει τον τρόπο που θα ζήσουμε, άρα περιμένουμε να δούμε που πηγαίνει η χώρα και ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική, με ελπίδα και αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
* Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε στην Πύλο λίγο πριν τις 9.30. «Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του. Ψηφίζει για σταθερότητα, για ανάπτυξη, για ασφάλεια και για δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, ο οποίος αναχωρεί για την Αθήνα.
 ~** ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

~ Στη Ροδόπη ο υποψήφιος της ΝΔ Ερχάν Ιμάμογλου στο προεκλογικό του φυλλάδιο έχει τοποθετήσει σε περίοπτη θέση την Τούρκικη σημαία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο μέσο του φυλλαδίου κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρώην βουλευτή και πράκτορα της Τουρκικής κυβέρνησης Αχμέτ Σαδ

 * «Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, να στείλουμε ένα μήνυμα προοδευτικό, ένα μήνυμα σιγουριάς, ώστε να μη χαθούν οι κόποι του ελληνικού λαού», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έξω από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε, στον Άγιο Γεώργιο Καλεντζίου Τριταίας. «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και δύσκολο για να ορθοποδήσει η χώρα, για να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, χωρίς εξαρτήσεις, ελεύθερη» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, και προσέθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αρκεί «να βαδίσουμε σταθερά και χωρίς πισωγυρίσματα». «Ειδικά τώρα», συμπλήρωσε, «που στην Ευρώπη φυσά προοδευτικός άνεμος και δικαιώνονται οι διεκδικήσεις μας για ευρωομόλογα, δυναμική ανάπτυξη και κτύπημα στην ανεργία». Φθάνοντας στο εκλογικό τμήμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από κατοίκους της περιοχής, ενώ πολλοί έσπευσαν να τον χαιρετήσουν από κοντά. Στη συνέχεια, μπαίνοντας στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει, συνομίλησε για αρκετή ώρα με μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
* Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 94ο εκλογικό τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης, χωρίς ύστερα να κάνει δηλώσεις. Έξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, υποψήφιοι βουλευτές, ο Παν. Ψωμιάδης και μέλη της ΝΔ, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.
* Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1275ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης. «Νοιώθουμε ευθύνη και την υποχρέωση να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι έρχεται νέα θύελλα από αύριο, πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπάρχουν παγίδες στις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων, ότι δηλαδή υπάρχουν καλοί διαπραγματευτές. Όμως τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ισχύει, είναι μια μεγάλη παγίδα, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε ότι το κόμμα της απευθύνεται στον ελληνικό λαό, με μία θέση: με το ΚΚΕ ισχυρό, υπάρχει ελπίδα. Ο λαός δεν πρέπει να είναι εφησυχασμένος τις επόμενες ημέρες. Εμείς θα είμαστε εδώ, κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Παπαρήγα.
* Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ψήφισε στο σχολικό συγκρότημα Παλαιού Φαλήρου. «Πιστεύω ότι ο Έλληνας σήμερα πρέπει να προσέλθει με λογική. Θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν με όσα περιθώρια λογικής τους έχουν αφήσει», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για μία δυναμική και έξυπνη γυναίκα.
* Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο 633ο εκλογικό τμήμα στο σχολικό συγκρότημα της οδού Χιλιανδαρίου. «Σήμερα είναι γιορτινή μέρα, καθώς μετά από δυόμιση χρόνια βαρβαρότητας, η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο λαός θα βάλει σήμερα τη σφραγίδα και την υπογραφή του σε μια αλλαγή και θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, καθώς όπως είπε στην κοινή μας πορεία δεν χωρά η βαρβαρότητα των μνημονίων. Ο λαός, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής, και αύριο ενωμένοι να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα.
* Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου στις 10:00. «Σήμερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψηφίζουν για να είναι η Ελλάδα ζωντανή με κοινωνία όρθια. Με την ψήφο του ο λαός θα αποφασίσει πώς πρέπει να συνεχίσει η Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
* Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ψήφιζε στο Γυμνάσιο Βενεράτου στο Ηράκλειο Κρήτης, ωστόσο μετά το θάνατο της μητέρας της επέστρεψε στην Αθήνα και δεν έχει διευκρινιστεί πότε και πού θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.
* Με φουσκωτή λέμβο μετέβη, τελικά, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στη Σαμοθράκη για να ψηφίσει ο πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος, μετά την άρνηση του Λιμενικού Σώματος να επιβιβάσει στο σκάφος το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ. O κ. Καμμένος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι το Λιμενικό είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για τη μετάβασή του στο νησί. Στη συνέχεια, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε και στον αρχηγό του Λιμενικού- που επικοινώνησε μαζί του- και αποφάσισε να μεταβεί στη Σαμοθράκη για να ψηφίσει στο 300ο Εκλογικό Τμήμα, με λέμβο ιδιώτη, τροποποιώντας και το πρόγραμμα επιστροφής του στην Αθήνα.
* Η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, ψήφισε στο 1625 εκλογικό τμήμα στο 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ζωγράφου. «Σήμερα είμαστε όλοι αποφασισμένοι, η ψήφος μας να είναι χρήσιμη για τον τόπο. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας για να δείτε τι έλειπε και τι λείπει σε αυτόν τον τόπο. Εμείς, χωρίς αρχηγό, ίσιοι μεταξύ ίσων, ζητάμε την ψήφο σας, τον σταυρό προτίμησής σας» δήλωσε η κα. Κοντούλη.
* «Σήμερα είναι γιορτή δημοκρατίας. Είναι, όμως και ώρα ευθύνης, καθώς ο κάθε πολίτης παίρνει στα χέρια του τη δική του τύχη και των παιδιών του. Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία ψήφισε στο 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων.
* «Η απόφαση που θα λάβει σήμερα ο ελληνικός λαός είναι κρίσιμη. Ή θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μία μελαγχολική Δημοκρατία που «σβήνει» τα παιδιά της, ή θα πάρουμε τη τύχη της χώρας στα χέρια μας και θα φέρουμε στη ζωή μας την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε, από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΚΟ της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Χάρης Καστανίδης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 343ο εκλογικό τμήμα, του Ε΄ δημοτικού διαμερίσματος, του δήμου Θεσσαλονίκης.
~** Πόσα πήρες για να πας με τον Καμμένο ; Απίστευτες καταγγελίες κατά Δημαρά από πρώην στελέχος του Άρματος Πολιτών

~ Απίστευτες καταγγελίες πριν λίγο κατά του Γιάννη Δημαρά εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τζανακάκης , πρώην στέλεχος του Πανελλήνιου ΄Αρματος Πολιτών .Συγκεκριμένα κατηγορεί ευθέως το Γιάννη Δημαρά ότι χρηματίστηκε για να συμπράξει με τον Πάνο Καμμένο και τον προκαλεί να αντιδράσει κάνοντας μήνυση . Χαρακτηριστικά αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook έχοντας κοινοποιήσει μία φωτογραφία του Γιάννη Δημαρά...
* Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού.
* «Αν ο κάθε πολίτης κάνει ό,τι λέει η καρδιά του, αν κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, χωρίς μικροϋπολογισμούς, θα βγει σωστό αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο πρόεδρος της Δράσης προσήλθε για να ψηφίσει στο 114 εκλογικό τμήμα, στην οδό Ευφρονίου, στο Παγκράτι, στις 11.45.

~* Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ     Γ. Ρούσης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του 2ου-3ου δημοτικού Κέρκυρας και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι σημερινές εκλογές θα δείξουν το βαθμό συνειδητότητας του ελληνικού λαού, το κατά πόσον θα κατορθώσει να σπάσει τη δύναμη της συνήθειας και τον φόβο, και μέσα στην Αριστερά το κατά πόσο θα ξεπεράσει την 'αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι' και θα τιμωρήσει τον σεχταρισμό».

~** Tα  πρώτα  ανεπίσημα  αποτελέσματα ? EXIT POLL !
~~ Και ώρα 19,05 :
Νέα  Δημοκρατία Α. Σαμαρά : 17-20 %
ΠΑΣΟΚ  Ε. Βενιζέλος  : 14-17%
* ΚΚΕ  Α. Παπαρρήγα  :  7-9,5 %
* ΔΗΜΑΡ  Φ.  Κουβέλης  : 4-6,5 %
* ΣΥΡΙΖΑ  Α. Τσίπρας   : 15-18,5 %
* ΛΑ.ΟΣ  Γ. Καρατζαφέρης  :  2,5 -3,5 %
* Ανεξάρτξτοι  Έλληνες  Π. Καμμένος  : 10-12%
* Οικολόγοι  Πράσινοι  : 2,5-3,5%
* ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ  : 6-8 %
* Δημοκρατική Συμμαχία  Ντόρα  Μπακογιάννης : 2-2,8%
* ΑΝΤΑΡΣΥΑ  : 2-2,5 %
* ΔΡΑΣΗ  Μάνος  :2-2,8%
* ΛΟΙΠΟΙ  : 2-3%
* ΑΚΥΡΑ  : -
* ΑΠΟΧΗ  : -

~** ΤΑ ΠΡΩΤΑ  ΕΠΙΣΗΜΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :
* Eπικρατείας   στο  50%  των  εκλογικών  τμημάτων
~ Ν.Δ.     :  19,18%  109  έδρες
~ ΣΥΡΙΖΑ    :   16,3 %    50  έδρες
~ ΠΑΣΟΚ    :    13,63 %   42  έδρες
~ Ανεξάρτητοι  Έλληνες  :  10,5  %  32  έδρες
~ ΚΚΕ     :  8,46 %  26  έδρες
~ ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ  :  7,2 %   22 έδρες
~ ΔΗΜΑΡ   :  6%   19  έδρες
~ Οικολόγοι  Πράσινοι   :   2,9 %
~ ΛΑ.ΟΣ    :  2,9%
~ Δημοκρατική Συμμαχία   :  2,69%
~ ΔΡΑΣΗ   : 1,7 %
~ ΛΟΙΠΟΙ    : --

*** ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΜΕΤΑ  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ :
** Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκρίνει το ΠΑΣΟΚ
* Ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας πάνω στη μίνιμουμ πλατφόρμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας αποτελεί τη λύση που ενδείκνυται αυτή τη στιγμή για τη χώρα, όπως υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
* Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή «όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων που δηλώνουν τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό» τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την προϋπόθεση να «υπάρξει μια κοινή προγραμματική βάση και όχι ένα αόριστο και αντιφατικό περίγραμμα».
 * Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μόνο υπό τις προϋποθέσεις αυτές θα έχει νόημα ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί «με ειλικρίνεια και σοβαρότητα», ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.
 * Στις δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, όπως αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν σημαίνει πως η κρίση τελείωσε, αντίθετα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν δόθηκε καθαρή εντολή σε καμία πρόταση, αφού απορρίφθηκε και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη πλειοψηφία, καθώς και «το αίτημα για έναν δήθεν ειδυλλιακό δρόμο εντός ευρώ, αλλά εκτός υποχρεώσεων».
 * Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το κόμμα του πήρε τεράστιο κόστος, όταν ανέλαβε να χειριστεί μόνο του την κρίση, ενώ «στη δική μας πλάτη στήθηκε ο χορός της δημαγωγίας από αριστερά και δεξιά». Χαρακτήρισε την ημέρα των εκλογών «ιδιαίτερα επώδυνη», καθώς «το τίμημα ήταν μεγάλο και αναλάβαμε να το πληρώσουμε».
 * «Η ιστορία θα κρίνει», τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «άλλαξαν τα μεγέθη της παράταξης, αλλά παραμένει αμετάβλητος ο αξιακός πυρήνας της». «Είμαστε υπερήφανοι, οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναγεννήσουμε την παράταξη», υπογράμμισε.
 * Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έδωσαν έναν «δύσκολο αγώνα, λέγοντας την αλήθεια» και αφήνοντας «μια μεγάλη παρακαταθήκη, τώρα που θα ζητηθεί από τους άλλους να εξοφλήσουν τις προεκλογικές τους τοποθετήσις και υποσχέσεις».

*** ΝΔ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
* Στη Λ. Συγγρού ερμήνευσαν την δήλωση Βενιζέλου ως εξής: Ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (δηλαδή όχι μόνο μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) χωρίς τον Α. Σαμαρά στην πρωθυπουργία.

 * Πώς θα απαντήσουν; Στον τρίτο όροφο, ξεκίνησε άλλος ένας κύκλος συσκέψεων, χωρίς, προς το παρόν, να “βγαίνει καπνός” για την τελική πρόταση που θα καταθέσει ο αρχηγός της ΝΔ.
 * Παρά ταύτα, σε τμήμα του στελεχικού δυναμικού συζητείται το ενδεχόμενο να είναι θετική η ανταπόκριση και να προταθεί πρωθυπουργός ένας εκ των αντιπροέδρων του κόμματος – δηλαδή ή ο Σταύρος Δήμας ή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 * Από άλλες συζητήσεις προκύπτει και το ενδεχόμενο “τρίτου προσώπου κοινής αποδοχής” - κατά κύριο λόγο τεχνοκράτη “α λα Παπαδήμο”.

*** Σαμαράς: Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

* “Η ΝΔ δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αργά το βράδυ στη Λ. Συγγρού.
 * Όπως πρόσθεσε, το κόμμα του είναι έτοιμο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δύο στόχους: Πρώτον, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και, δεύτερον, την τροποποίηση των πολιτικών του Μνημονίου.
 * Προκειμένου να αποτραπεί η ακυβερνησία, στην παραπάνω κατεύθυνση, ζήτησε να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις που αποδέχονται την ευρωπαϊκή πορεία.
 * Ο κ. Σαμαράς αιτιολόγησε την τιμωρητική ψήφο αναφερόμενος στα αδιέξοδα που προκάλεσε η πολιτική της διετίας.
 * Και, όπως αναμενόταν, επισήμανε την πρώτη θέση της ΝΔ “που την καθιστά πυλώνα σταθερότητας”.

*** Δράση: "Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του"

* Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του, αναφέρει σε δήλωσή του το κόμμα Δράση, μετά τις εκτιμήσεις των πρώτων αποτελεσμάτων. Αναλυτικά, αναφέρει:
 * "Οι κάλπες έκλεισαν. Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του, οι οποίες θα αποτυπωθούν με ακρίβεια τις επόμενες ώρες.
 * Η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία, με απόλυτο σεβασμό στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, θεωρούν καθήκον τους να βοηθήσουν να κυβερνηθεί η χώρα για να μη διαλυθεί ολοσχερώς. Ευχαριστούμε τους πολίτες που με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν".

*** Οι εκτιμήσεις της SingularLogic για τις έδρες

* Επτά κόμματα εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή, ενώ τρία βρίσκονται πολύ κοντά στην είσοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Singular Logic όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Μαρίκα Λάμπρου, λίγο μετά τις 21.30.
~ Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις της SingularLogic έχουν ως εξής:
- Νέα Δημοκρατία 19,18% με 109 έδρες
- ΣΥΡΙΖΑ 16,3% με 50 έδρες
- ΠΑΣΟΚ 13,63% με 42 έδρες
- Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,5% με 32 έδρες
- ΚΚΕ 8,46% με 26 έδρες
- Χρυσή Αυγή 7,04% με 22 έδρες
- ΔΗΜΑΡ 6% με 19 έδρες
 ~ Επίσης, τρία κόμματα κινούνται μεταξύ 2,5% και 3%.
 * Ειδικότερα, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμώνται στο 2,86%, το ΛΑΟΣ στο 2,86% και η ΔΗΣΥ στο 2,69%, ενώ ανοδική τάση καταγράφεται στους Οικολόγους Πράσινους και στο ΛΑΟΣ, σύμφωνα με την κα Λάμπρου.
 * Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι αυτά τα κόμματα με τη συνεχώς αυξανόμενη ροή τηλεγραφημάτων πιθανόν να αλλάξουν τα ποσοστά τους πάνω από το 3% με αλλαγή των κατανεμημένων εδρών και για τα υπόλοιπα κόμματα. Επίσης, τόνισε πως η ροή είναι πιο αργή από το 2009 λόγω περισσότερων συνδυασμών.

*** Καμμένος: "Ούτε νεκρός συνεργασία με τη ΝΔ"

* Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασία με τη ΝΔ.
 * Το «ούτε νεκρός» (για συνεργασία με ΝΔ) ισχύει, απάντησε σε σχετική ερώτηση, «δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι συμφωνούν μόνο στα οικονομικά. Διαφωνούμε, επεσήμανε, σε εθνικά θέματα, όπως πχ αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στα ελληνοτουρκικά και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης.
 * Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, που έδωσε ελπίδα στον ελληνικό λαό, που θέλει να πάρει πίσω την Ελλάδα η οποία είναι σκλαβωμένη στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και τα όργανά τους, έγινε κύμα, ένα μεγάλο τσουνάμι. Αλλαξε η μεταπολίτευση και τα κόμματα του παρελθόντος αποτελούν πλέον μια μειοψηφία που στηρίχθηκε σε προεκλογικό χρήμα. Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού για την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας τελείωσαν, πλέον χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού και εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας.

*** Παπαρήγα: Νέο όχι στην πρόταση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

* Tα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ανατροπή του σκηνικού, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε τους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πρωτοστατήσουν στους αγώνες στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές.
 * «Οδεύουμε σε μια μεταβατική φάση όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή σοσιαλδημοκρατική με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ενότητας θα έχει στόχο να προλάβουν να μη δημιουργηθεί ρεύμα αλλαγής», ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και επανέλαβε την άρνησή της στην πρόταση συνεργασίες του Αλέξη Τσίπρα.
 * Επιπλέον σημείωσε ότι, χρειάζεται ισχυρό, πλειοψηφικό ρεύμα χειραφετημένο από τις αυταπάτες και τα διλήμματα.

*** Επτά κόμματα εντός Βουλής - τρία οριακά

* Την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν επτά κόμματα, ενώ πολύ κοντά στο να μπουν είναι άλλα τρία σύμφωνα με την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic, Μαρίκα Λάμπρου.
 * Την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν επτά κόμματα, ενώ πολύ κοντά στο να μπουν είναι άλλα τρία σύμφωνα με την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic, Μαρίκα Λάμπρου.
 * Ειδικότερα, με καταμετρημένα τα μισά εκλογικά τμήματα (2.500 περίπου) στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης, στη Βουλή μπαίνουν: η ΝΔ με 19,18% και 109 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,3% και 50 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 13,63% και 42 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,5% και 32 έδρες, το ΚΚΕ με 8,46% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 7% και 22 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά με 6% και 19 έδρες.
 * Με την είσοδό τους στη Βουλή «φλερτάρουν» οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,86%, ο ΛΑΟΣ με 2,86% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,69%. Σε περίπτωση που τα τρία αυτά κόμματα εισέλθουν τελικά στη Βουλή ο συσχετισμός σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών θα μεταβληθεί.
* Η εκτίμηση είναι με απόκλιση της μισής ποσοστιαίας μονάδας, ενώ όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου χαμηλότερη είναι η ενσωμάτωση στα αστικά κέντρα, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

 ~** Exit poll: 146 έδρες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
 * Σε 146 διαμορφώνεται το άθροισμα των εδρών που εκτιμάται ότι θα λάβουν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την το κοινό exit poll της ΝΕΤ και άλλων τριών ιδιωτικών καναλιών.
 * Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 19,7% και 108 έδρες, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,4% και 47 έδρες και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,4% και 38 έδρες. Ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,5% και 30 έδρες, ΚΚΕ: 8,8% με 25 έδρες, Χρυσή Αυγή 6,8% και 19 έδρες, Δημοκρατική Αριστερά 6% με 17 έδρες, ΛΑΟΣ 3,1% με 8 έδρες και Οικολόγοι Πράσινοι επίσης 3,1% με 8 έδρες.
 * Στο μεταξύ, σύμφωνα με το αναθεωρημένο εκλογικό βαρόμετρο της Public Issue για το Σκάι, προηγείται η ΝΔ με 19,7% και έπονται: ΣΥΡΙΖΑ με 16,4%, ΠΑΣΟΚ με 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10%, ΚΚΕ με 8,6%, Χρυσή Αυγή με 7%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,8%, ΛΑΟΣ με 2,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9% και Δράση με 1,4%.
 ~ Πρόταση Βενιζέλου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
 * Την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανεξάρτητα από τη θέση τους για το μνημόνιο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατή «μια κυβέρνηση του παλιού δικομματισμού».
 * Αφού επισήμανε πως ο λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε καμία πρόταση, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα και εθνική ευθύνη ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη όσοι θεωρούν ότι το μνημόνιο μπορεί να χαλαρώσει, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.
 * Μάλιστα, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει την τοποθέτηση των άλλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.
 * Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επώδυνη» για το ΠΑΣΟΚ τη σημερινή μέρα, όμως υπεραμύνθηκε των επιλογών του κόμματος σημειώνοντας πως «πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του εθνους». Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά άλλων κομμάτων, που δεν κατονόμασε: «Στη δική μας πλάτη στήθηκε ένας χορός δημαγωγίας και λαϊκισμού από δεξιά και αριστερά».

~** Π. Καμμένος: Ήρθε η ώρα κυβέρνησης εθνικού σκοπού
 * Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασία με τη ΝΔ.
 * Το «ούτε νεκρός» (για συνεργασία με ΝΔ) ισχύει, απάντησε σε σχετική ερώωτηση, «δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι συμφωνούν μόνο στα οικονομικά. Διαφωνούμε, επεσήμανε, σε εθνικά θέματα, όπως πχ αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στα ελληνοτουρκικά και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης.

*** Στο 40% πλησιάζει η αποχή

* Μικρότερα ποσοστά συμμετοχής στις εθνικές εκλογές δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς η αποχή πλησιάζει το 40% περίπου, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά αποχής ήταν το 2009 30%, το 2007 26% και το 2004 24%.

*** Αλ. Τσίπρας: Θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς
* Τη δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου «να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας» ανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, από αύριο θα επιδιώξει συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, επισημαίνοντας πως επιβραβεύτηκε η πρόταση για κυβέρνησης της Αριστεράς «που με τη στηριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς της δυστυχία».
 * Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, μήνυμα ειρηνικής επανάστηασης, αν και όπως ανέφερε, «δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει Βενιζέλος και Σαμαράς»: «Πρόκειται για μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, ότι οι λαοί της ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας ... η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η Αγκελα Μέρκελ οφείλει να καταλάβει ότι η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα».

***  Φ.Κουβέλης: Δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι

* Ο ελληνικός λαός μίλησε, καταδίκασε τις επιλογές του μνημονίου, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και εκτίμησε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την οργή και αγανάκτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και την ανησυχία του για την είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής.
 * Η εντολή του λαού είναι σαφής, τόνισε, απαιτείται αλλαγή πολιτικής, προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη και προστασία των αδυνάτων. Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, διεμήνυσε ο κ. Κουβέλης, αλλά δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι σε πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό, θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και ευρωπαϊκός προσανατολισμός.
 * Για τη ΔΗΜΑΡ, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση και έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας πως «θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».
 * Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς:
 * «Ο ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα. Καταδίκασε τις πολιτικές του μνημονίου.
 * Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει τις επιλογές του λαού και ανατρέπει το δικομματικό σύστημα. Αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.
 * Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, την έντονη ανησυχία μας για την παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη βουλή.
 ~ Η εντολή του λαού είναι σαφής.
 * Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών.
 ~ Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
 * Δεν θα συμβάλλουμε στη συνέχιση των πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό και την κοινωνία, και δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.
 ~ Θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις :
 * Απαγκίστρωση από το μνημόνιο και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.
 ~ Για τη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση.
 * Είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Με ζωή μικρότερη από δύο χρόνια.
 - Πετύχαμε δυναμική πολιτική παρουσία.
 - Οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τους ευχαριστούμε.
 - Την εμπιστοσύνη τους θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Ελλάδα και την κοινωνία.»

*** Γερμανικά ΜΜΕ: Σε κίνδυνο η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
* Τον κίνδυνο δυσκολίας στο σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και την επιστροφή των αμφιβολιών για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούν την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος.
 * Τον κίνδυνο δυσκολίας στο σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και την επιστροφή των αμφιβολιών για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούν την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος.
 * Για «καταστροφικό» αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφέρεται σε «μαύρα σύννεφα» πάνω από την Αθήνα. Η εφημερίδα προβλέπει ότι θα επαναληφθούν εκλογές και τονίζει ότι είναι και πάλι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
 * Η εφημερίδα Bild με τίτλο «Οι Έλληνες επιλέγουν το χάος» μιλά για «διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης» και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών. Ο αρθρογράφος αμφισβητεί εάν υπάρχει πλειοψηφία για το πρόγραμμα λιτότητας και προσθέτει ότι είναι ασαφές εάν η επόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις.
 * «Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας.
 * Τέλος, η γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters μεταδίδει ότι η χώρα, η οποία σώθηκε από τη χρεοκοπία με κούρεμα του χρέους της, αντιμετωπίζει την προοπτική δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης. «Τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», επισημαίνεται. -  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***


 ~**Εικόνες από ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ ΠΡΩΤΗ XALKH , Αντιγόνη , ΠΡΙΓΚΙΠΟΣ, …:

~ διεύθυνση: http://youtu.be/o2_vJFSP3tw~** Το αεροπλάνο : http://www.youtube.com/watch?v=4MOm4dul88U  ,~** Στον ουρανό αεροπλάνο :
http://www.youtube.com/watch?v=yogmsF0ZUK0 ,~** Εικόνες από Πριγκιποννήσια 2010 : Proti=Kinaliada , Antigoni=Burgaz , Halki=Heybeliada , Priggipos=Buyukada :

διεύθυνση: http://youtu.be/zgMIbmLY3Xc
~

~** Istabul Priggiponissia 2010 :

διεύθυνση: http://youtu.be/XI7epxuOG9k
~** ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-
** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- '
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
~ ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .. μετά τις εκλογές .-