ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Μετά της βουλευτικές εκλογές Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μετά της  βουλευτικές  εκλογές  Τρίτη  19  Ιουνίου  2012  :
Ο  εκλογικός  χάρτης της Ελλάδας μετά τις εκλογές  17/06/2012

Το ποντικάκι στην ενημέρωση !
Μας παρουσιάζει τα των εκλογών με διαγράμματα !
Τα τελικά  αποτελέσματα  Επικρατείας
Συγκριτικά  6/ Μαϊου  και  17/ Ιουνίου  2012 !
Ο Χάρτης στην Αθήνα  συγριτικά Μάϊος - Ιούνιος
Μετακίνηγση  ψηφοφόρων  Μάϊο και Ιούνιο 2012
Τελικά  Επικρατείς  στο  90%  των ψήφων
Τα  XIT POLL  ώρα  19,00
Τα  EXIT POLL   ώρα  20,30
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ποσοστά  κομμάτων  που έλαβαν στο Νομό Μεσσηνίας 17/06/2012
Στο  Δήμο  Καλαμάτας του Ν . Μεσσηνίας
Στο  Δήμο Μεσσήνης του Ν. Μεσσηνίας
Δήμος Δυτικής  Μεσσηνιακής Μάνης
Δήμος  Οιχαλίας - Μελιγαλά
Δήμος Πύλου - Νέστωρος
Δήμος Τριφυλίας
~** ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  Ν.Δ.  - ΠΑΣΟΚ -  ΔΗΜ. ΑΡ  ... Εθνικής Σωτηρίας ... με  αρχηγούς κομμάτων     Α. ΣΑΜΑΡΑΣ  , Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ :
  Επαναλειμμένες   συσκέψεις  εκπροσώπων των τριών κομμάτων .. Κρίσιμες διαβουλεύσεις ... για πρόσωπα  στην κυβέρνηση .... αύριο  ορκίζεται η νέα κυβέρνηση .....
~ Πρόσωπα που παίζουν  για κυβερνητικούς θόκους :
Χατζηδάκης , Αβραμόπουλος , Δήμας ,Μητσοτάκης ,....
Πουρνάρας , Μαραβέλιας , ....
Ρουπακιώτης , Μανιτάκης , Μπίστης ....   κ.λ.π.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ γιά  σήμερα :
- Αγγλία - Ουκρανία   1-0  , (0-0).-
Γκολ: 47΄Ρούνεϊ
Κίτρινες:
Κόκκινες:
- Αγγλία (Χότζον):
Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Πάρκερ, Τζέραρντ, Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ
- Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Κατσερίδι, Ρακίτσκι, Σέλιν, Τίμοστσουκ, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Γκάρμας, Μιλέφσκι, Ντέβιτς
- Σουηδία - Γαλία    2-0 , (0-0) .-
Γκόλ : Ιμπραΐμοβιτς , Λάρσον
Κίτρινες:
Κόκκινες:
- Γαλλία (Λοράν Μπλαν):
Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ριμπερί, Νασρί, Εμβιλά, Α. Ντιαρά, Μπεν Αρφά, Μπενζεμά.
- Σουηδία (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Μπαϊράμι, Ιμπραΐμοβιτς, Τοϊβόνεν.

**
**** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

~** Σύγχυση και αγωνία στους πολίτες για τη συνέχεια
Image* Πώς είδε ο κόσμος της Καλαμάτας το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου; Εάν τελικά σχηματιστεί κυβέρνηση, θα μπορέσει να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα; Και η ζωή τους θα γίνει καλύτερη;
Στα τρία αυτά ερωτήματα μας απάντησαν πολίτες, τους οποίους συναντήσαμε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Οι απόψεις ποικίλουν, ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας για το εκλογικό αποτέλεσμα, όλοι, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι, εξέφρασαν προβληματισμό και αγωνία για τη συνέχεια.
*
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος
~ «Βλέπω συνέχιση μνημονίων»
* «Πώς είδα τα αποτελέσματα; Μία από τα ίδια. Όχι δε με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Περίμενα άλλα πράγματα. Αν γίνει κυβέρνηση με Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΜΑΡ δε θα εισακούγεται καθόλου και θα έχουμε ό,τι είχαμε. Συνέχιση των μνημονίων, της λιτότητας και ό,τι συνεπάγονται αυτά από εκεί και πέρα. Πιστεύω ότι η ζωή του κόσμου δε θα αλλάξει προς το καλύτερο. Για δύο χρόνια ακόμα θα βαδίζει προς το χειρότερο».
* Κατερίνα Ναζίρη
~ «Κάπως μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα»
* «Τα ίδια πράγματα βλέπω… Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υποφέρει ο κόσμος, να υπάρχουν δουλειές, αυτό θέλουμε. Τώρα ο κ. Σαμαράς, πιστεύω ότι κάτι μπορεί να κάνει, κάπως μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, κάποια προβλήματα σοβαρά να αντιμετωπιστούν. Για τα παιδιά, όχι για μας. Για τους νέους, να υπάρχουν δουλειές να δουλεύουν. Θέλω να είμαι αισιόδοξη».
~ Νίκος Κρόμπας
* «Οπωσδήποτε να γίνει κυβέρνηση»
~ «Άμα κάνουν μια κυβέρνηση τώρα, και γίνει κάτι καλό, να μπορέσουμε κάπως να σταθούμε κι εμείς, τότε ναι, άξιζε ο κόπος που πήγαμε χθες στις κάλπες και ψηφίσαμε. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει κυβέρνηση, δεν είναι να μένουμε τώρα έτσι.
Εάν γίνει, δεν πιστεύω ότι θα λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να ισορροπήσει καταστάσεις. Πράγματα για τα οποία, στην τελική, αυτοί φταίνε που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Όσο για μας, εύχομαι να αλλάξει η ζωή μας. Έστω και μια μικρή αλλαγή, σε σχέση με το τώρα, καλό θα μας κάνει. Θα είναι καλό για όλο τον κόσμο».
 ~Παναγιώτης Σολωμός
«Δυστυχώς, δεν μπορείς να ελπίσεις»
~ «Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ό,τι κι αν γίνει. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα για όλους. Είτε πρόκειται για καταστήματα είτε για οποιαδήποτε δουλειά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, δυστυχώς, δεν μπορείς να ελπίσεις πουθενά. Είσαι ξεκρέμαστος από παντού. Δεν υπάρχει κάτι. Και κυβέρνηση να σχηματιστεί, πιστεύω ότι δε θα λυθεί κανένα σοβαρό πρόβλημα. Ας ελπίσουμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πιαστούμε από πουθενά. Εγώ έχω κατάστημα εδώ και βλέπω ότι ο κόσμος πιέζεται και με το δίκιο του. Και από φίλους που βλέπω, είναι άνεργοι, δεν υπάρχει τίποτα. Δηλαδή, αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, που θα συνεχιστεί, εγώ πιστεύω ότι δε θα σωθούμε».
~ Γιάννης Θάνος
* «Τουλάχιστον δε θα έχουμε ακυβερνησία»
~ «Αναμενόμενο ήταν, πιστεύω, το αποτέλεσμα. Το περίμενα. Δε νομίζω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Το μόνο θετικό είναι ότι θα υπάρχει κυβέρνηση, δηλαδή δε θα έχουμε ακυβερνησία. Τα πράγματα είναι δύσκολα».
~ Τζίμης Παναγιωτόπουλος
* «Από αύριο αρχίζουν τα χαράτσια»
~ «Είδα τον κόσμο τρομαγμένο και πήγε επιστροφή στις ρίζες του. Όσα συμβαίνουν, μας έχουν επηρεάσει, μας έχουν διαλύσει, βρισκόμαστε στο χάος, στην καταστροφή. Τι θα γίνει; Πιστεύω κάτι από τα ίδια πάλι. Και κυβέρνηση να σχηματιστεί, θεωρώ ότι δε θα λύσει σοβαρά θέματα. Εάν ήταν όλοι μαζί, τότε θα μπορούσε να γίνει κάτι. Τώρα μπορεί να μη γίνει καν κυβέρνηση. Για τον κόσμο δεν πιστεύω ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα. Προς το χειρότερο θα πάμε. Δηλαδή, από αύριο θα αρχίσουν να έρχονται από τις εφορίες χαράτσια κ.λπ., κ.λπ. Αυτά που είχαν τρεναριστεί λίγο, λόγω εκλογών. Τώρα οι εκλογές τελείωσαν, κι από αύριο θ’ αρχίσουν να μας έρχονται».
~ Στράτος Ψαρρέας
* «Ένα 10% των πλουσίων θα επωφεληθεί»
~ «Έχω πολλές αμφιβολίες για την κατάσταση που επικρατεί. Το αποτέλεσμα δε μου είπε τίποτα απολύτως. Την ίδια κατάσταση που ζούμε 20 χρόνια, την ξαναζήσαμε και τώρα. Καμία διαφορά. Και κυβέρνηση να γίνει, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δε θα υπάρξουν θετικά για το λαό. Για τον κόσμο αρνητικά θα είναι τα πράγματα. Μόνο ένα 10% των πλουσίων θα επωφεληθεί από αυτή την κυβέρνηση και κανένας άλλος».
~ Παναγιώτης Καλογερόπουλος
* «Όλοι στην κυβέρνηση και το κόμμα Μιχαλολιάκου»
~ «Πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση με τα κόμματα όλα μέσα, ώστε να μπουν δυναμικά και να σώσουν τη χώρα. Να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχει πάρει τον κόσμο, το λαό που πεινάει, που έχει φτώχεια, που τον παίρνουν τηλέφωνο από τις τράπεζες, από τις εφορίες, από το ένα και το άλλο, να στηρίξουμε όλοι τη χώρα, ώστε να γλιτώσουμε από αυτή τη δίνη. Εάν δεν είναι όλα τα κόμματα μαζί, δύσκολο να λυθούν τα προβλήματα. Πρέπει να μπουν όλοι στην κυβέρνηση από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και το κόμμα του Μιχαλολιάκου».
~ Γιάννης Αθανασόπουλος
* «Κυβέρνηση με όλους να βγούμε από το τούνελ»
~ «Ας τους βοηθήσει ο Θεός να κάνουν γρήγορα μια κυβέρνηση δυνατή, η οποία θα σκύψει και θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή πλέον να σταματήσει όλη αυτή η αμφιβολία και όλα αυτά τα παραμύθια που έχουν “φυτέψει” στο μυαλό του πολίτη. Να κοιτάξουν τον άνθρωπο στα μάτια και να του δώσουν αυτά που πραγματικά του αξίζουν, όχι λόγια μόνο. Χρειαζόμαστε έργα, με μια δυνατή κυβέρνηση και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Απλά να μην τρομάζουμε με το παραμικρό ή με οτιδήποτε ακούμε από αυτούς τους ανθρώπους. Στην ουσία κυβέρνηση είναι ο λαός, δεν είναι αυτοί. Ο λαός τούς έδωσε το βήμα να γίνουν όλοι μαζί ένα και να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ στο οποίο έχουμε μπει».
~Γιάννης Μπλάνας
* «Πρέπει να σμίξουν όλοι»
~ «Για τη Μεσσηνία τα αποτελέσματα ήταν καλά. Όπως περιμέναμε, έτσι έγινε. Βέβαια, κανένας δεν είναι αισιόδοξος ακόμα, αν δε γίνει κυβέρνηση. Να πάνε να τα βρούνε όλοι μαζί, για να γίνει κάτι για την Ελλάδα, αλλιώς θα καταστραφούμε. Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, δεν είναι ένα, είναι πολλά. Νομίζω ότι πρέπει να σμίξουν όλοι και να κοιτάξουν την πατρίδα τους, να μην κοιτάνε να τα παίρνουνε και να φεύγουνε. Να τα βρούνε για να ξεπεράσουμε την κρίση. Άμα δεν περάσει η κρίση, δεν κάνουμε τίποτα. Όλη η Ελλάδα τώρα έχει φτωχύνει, προπάντων οι συνταξιούχοι. Τι να πάρουν; Τα φάρμακά τους ή τα υπόλοιπα; Γι’ αυτό γίνανε αυτά που γίνανε, είχε αγανακτήσει ο κόσμος. Άμα δεν είχε αγανακτήσει, δε γινόντουσαν αυτά».
~ Γρηγορία Τσερπέ
* «Οι νέοι σκέφτονται το εξωτερικό»
~ «Έχω αγωνία για το αν τελικά θα γίνει πτώχευση στη χώρα, αν θα φύγουμε από το ευρώ, αν θα γυρίσουμε πάλι στη δραχμή, αν θα βγούμε από την Ευρώπη. Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση, κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει σύντομα αυτό, αλλά κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Αν και έχει γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση τον τελευταίο καιρό και οι Έλληνες, ιδίως οι νέοι, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το εξωτερικό».
~ Ροζαλένα Σταθοπούλου
* «Εξαρτάται ποιοι θα είναι κυβέρνηση»
~ «Εμείς δεν ψηφίζουμε ακόμη, οπότε δεν ασχολούμαστε και πολύ. Βασικά, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Προβλήματα υπάρχουν, η οικονομία έχει επηρεάσει ακόμη κι εμάς τους νέους. Παλιότερα οι γονείς μας είχαν περισσότερα χρήματα κι εμείς είχαμε περισσότερα πράγματα, τώρα είναι λίγο δύσκολα. Ίσως καταφύγουμε στο εξωτερικό π.χ. Δεν ξέρω. Εξαρτάται από το ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση, για το αν θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο».
Της Μαρίας Νίκα Πηγή  εφημερίδα "Θάρρος"  2012 .-

~**
~**  Παιχνίδι για δύο στη Μεσσηνία, στο 46,67% η αποχή


Image* Ο πρώτος κανόνας της πολιτικής είναι να ξέρεις να μετράς. Με όρους αριθμητικής, λοιπόν, μεγάλοι κερδισμένοι της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στη Μεσσηνία ήταν οι δύο πρώτοι μονομάχοι (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ).
Η Νέα Δημοκρατία είχε στο νομό το καλύτερο πανελλήνιο ποσοστό (41,59%), αύξησε τα εκλογικά της κέρδη κατά 8% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, επανήλθε στα «συνηθισμένα» ποσοστά της στη Μεσσηνία, πάνω από 40%, και κατάφερε να εκλέξει- και πάλι- την πλειοψηφία των βουλευτών (3).

Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι τα εκλογικά διλήμματα που έθεσε στους πολίτες «έπιασαν τόπο», ενώ τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν και στον καρποφόρο αγώνα των τοπικών στελεχών, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν άφησαν πόλη και χωριό της Μεσσηνίας που να μην το επισκέφτηκαν.
Σίγουρα μερίδιο στα προχθεσινά «πανηγύρια» διεκδικεί και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωμένο Κοινωνικό Μέτωπο. Πρώτα και κύρια, γιατί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αύξησε το ποσοστό του κατά 8,23%. Είναι ενδεικτικό να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 έλαβε μόλις 4.520 ψήφους και προχθές 23.293 ψήφους!
Έπειτα, για πρώτη φορά, μετά τη Μεταπολίτευση, ένα κόμμα της Αριστεράς κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο νομό, αφήνοντας δέκα ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες πίσω το ΠΑΣΟΚ.
Ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα και για τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία, σε σχέση με το Μάιο, είχε μικρή αύξηση του ποσοστού της (0,02%).
Πέρα από τους δύο θετικούς πρωταγωνιστές, στα αξιοσημείωτα της κυριακάτικης αναμέτρησης ήταν και το ποσοστό της αποχής. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία στους Δήμους δεν έχουν ανανεωθεί και δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και απόλυτα ακριβή, το 46,67%, όπως και να το δει κανείς, είναι αρκετά υψηλό, όταν το πανελλαδικό ποσοστό αποχής κυμάνθηκε στο 37,53%.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Πρώτα και κύρια, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, για πρώτη φορά, βρέθηκε στην τρίτη θέση, χωρίς μάλιστα να καταφέρει να εκλέξει βουλευτή (είχε να συμβεί από τις εκλογές του 1977!). Είναι ενδεικτικό ότι το 11,65% που κατέγραψε προχθές σημαίνει μια μείωση της τάξης του 27,41% από τις εκλογές του 2009.
Χωρίς, βεβαίως, να έχει σημειώσει ίδιου ύψους αρνητικά αποτελέσματα, προβληματική ήταν η προχθεσινή Κυριακή και για το ΚΚΕ, αφού τα ποσοστά του σε σχέση με αυτά του προηγούμενου μήνα μειώθηκαν κατά 3,20%. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 40 ημέρες περίπου έχασε τους μισούς σχεδόν ψηφοφόρους του (8.126 το Μάιο, 4.468 προχθές)!
Από την άλλη πλευρά, μπορεί η «Χρυσή Αυγή» να είδε τα ποσοστά της να μειώνονται κατά 0,5% περίπου, σίγουρα όμως τα στελέχη της θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιημένα για την εκλογική επίδοση του κόμματός τους. Το 7,76% δεν είναι ευκαταφρόνητο, ποσοστό το οποίο, έστω και την τελευταία στιγμή, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτή στη Μεσσηνία.
Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Μπορεί να μην κατάφεραν να εκλέξουν βουλευτή στη Μεσσηνία, αλλά για ένα νεοσύστατο κόμμα, με πολιτική ζωή μόλις κάποιων μηνών, το 4,11% είναι ένα υπολογίσιμο ποσοστό.
Τέλος, πτώση στα ποσοστά τους σημείωσαν όλα τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές, με την πλέον δυσάρεστη έκπληξη να έρχεται από την επίδοση των Οικολόγων Πράσινων, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 ψήφων, αφού στις εκλογές της Κυριακής έπεισαν μόλις 730 πολίτες, όπερ σημαίνει το 0,68% του εκλογικού σώματος.  -
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**  Ικανοποίηση Ι. Λαμπρόπουλου και Δ. Σαμπαζιώτη
ImageΚΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
* Την ικανοποίησή τους, όπως είναι λογικό, εκφράζουν για την «πρωτιά» της Νέας Δημοκρατίας οι δύο εκλεγμένοι πλέον βουλευτές στη Μεσσηνία, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Μπορεί το κόμμα της Ν.Δ. να κατέλαβε τρεις έδρες στη Μεσσηνία, όμως η μία ανήκει στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και έτσι οι άλλες δύο καταλαμβάνονται από τους πρώτους στη λίστα.
Ο κ. Λαμπρόπουλος είχε αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της 6ης Μαΐου και ακολουθούσε ο κ. Σαμπαζιώτης.
Σε ό,τι αφορά το βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στη Μεσσηνία, Δημήτρη Κουκούτση, δε στάθηκε δυνατό να υπάρχει δήλωσή του μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.
 
Ι. Λαμπρόπουλος
Ο πρώτος στη λίστα βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος, μετά φυσικά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κρατά την έδρα στη Μεσσηνία, σε δήλωσή του τόνισε ότι από τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση κέρδισαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της Ελλάδας. Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σχηματισθεί γρήγορα κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε: «Η Μεσσηνία ψήφισε για την παραμονή της Ελλάδος στην Ε.Ε., το ευρώ και το μέλλον μας, υπερβαίνοντας κομματικές και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Ο ελληνικός λαός ψήφισε και έδωσε την εντολή να προχωρήσουμε όλοι μαζί για τη σωτηρία της χώρας. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση, από την οποία κανένας να μην απουσιάσει.
Η πατρίδα στη μάχη που πρέπει να δοθεί για τη σωτηρία της, προσκαλεί και θέλει να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.
Ευχαριστώ όλους τους Μεσσήνιους, αδιακρίτως κομματικής τοποθέτησης, που εναπέθεσαν με την ψήφο τους τις ελπίδες τους στην Ν.Δ. Ευχαριστώ θερμά όλους τους Μεσσήνιους, κάθε κομματικής τοποθέτησης, για την προσωπική στήριξη και εκτίμηση που μου έδειξαν και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Θα είμαι πάντα κοντά τους και υπηρέτης τους».
~ Δημ. Σαμπαζιώτης
Τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία ευχαριστεί στην πρώτη του δήλωση μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ο επανεκλεγείς στη Βουλή, μετά από απουσία το 2009, Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε: «Στις χθεσινές εκλογές οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία. Στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά. Ο ελληνικός λαός ψήφισε υπέρ της Ευρώπης, ψήφισε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία και σε αυτές τις εκλογές είπε την αλήθεια στο λαό και έθεσε στην πραγματική του βάση το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης. Δώσαμε έναν αγώνα δύσκολο για να θωρακίσουμε για μια ακόμη φορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, πέρα και μακριά από τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και πρόσκαιρα παιχνίδια εξουσίας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους πως η Νέα Δημοκρατία θα τιμήσει πλήρως την εμπιστοσύνη που της δείξατε και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, ώστε οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο και η χώρα να μην μπει σε νέες περιπέτειες. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για τη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Υπηρετεί το εθνικό συμφέρον στις πιο κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλα τα κόμματα. Με αίσθημα ευθύνης η Νέα Δημοκρατία, ως πρώτο κόμμα, θα εξαντλήσει τις δυνατότητες, ώστε να υπάρξει κυβερνητική λύση εθνικής συνεννόησης, που θα εξασφαλίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τους όρους της οικονομικής ανάκαμψης.
Θέλω, επίσης, από καρδιάς να ευχαριστήσω τους πολίτες που δεν παρασύρθηκαν από τους κήρυκες των εύκολων λύσεων και ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά στη δική μου θέση, η μόνη μου δέσμευση προς όλους είναι ότι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με όπλο την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, δίπλα πάντα στους πολίτες και τα προβλήματά τους». Της Βίκυς Βετουλάκη
~** Για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές του 1974
ImageΤο ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα στη Μεσσηνία
* Χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ έμεινε η Μεσσηνία, μετά τα αποτελέσματα της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, κάτι που είχε ξανασυμβεί το 1974, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πρωτοεμφανιστεί στο πολιτικό στερέωμα της χώρας.
Η κατρακύλα που είχε ξεκινήσει από τις 6 Μαΐου, οπότε το μέχρι πρότινος κόμμα εξουσίας συγκέντρωσε 15.232 ψήφους και ποσοστό 13,75%, συνεχίστηκε και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς ψηφίστηκε μόνο από 12.535 άτομα και συγκέντρωσε ποσοστό 11,65%. Υποχώρησε, δηλαδή, κατά 2.697 ψήφους ή κατά 2,1%, με αποτέλεσμα να χαθεί η μοναδική έδρα που του είχε απομείνει από τις προηγούμενες εκλογές.
Καθοριστικός παράγοντας υπήρξε και η αποχή, αφού στις 6 Μαΐου δεν προσήλθε στις κάλπες το 44,7%, ενώ στις εκλογές της Κυριακής το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 46,7%, κι αυτή ενδεχομένως είναι και μία από τις αιτίες που οδήγησαν στην απώλεια της έδρας. Κατά μία άλλη εκδοχή, ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην αναδειχθεί πρώτο κόμμα η Ν.Δ.
~ Δ. Κουσελάς
Ο πρώην βουλευτής Δημ. Κουσελάς σχολίασε: «Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ αρνητικό γεγονός. Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη ιστορία αγώνων και προσφοράς τόσο στον τόπο όσο και στη χώρα γενικότερα. Το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου ήταν η συνέπεια της απώλειας οκτώ συνολικά εδρών, σε σύγκριση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Βρεθήκαμε ανάμεσα στις Συμπληγάδες ενός τεχνητού διπολισμού (Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ). Στη Μεσσηνία, λόγω της παρουσίας του προέδρου της Ν.Δ., η πόλωση που επήλθε ήταν ιδιαίτερα έντονη.
Δώσαμε και έδωσα ένα μεγάλο και δύσκολο αγώνα, με ένα ΠΑΣΟΚ δραστικά συρρικνωμένο από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, έχοντας ήδη χάσει δύο έδρες, ιδεολογικά και πολιτικά λαβωμένο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται πλέον, δυστυχώς όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά σε 27 εκλογικές περιφέρειες. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι σε όλη την Κρήτη, που στο παρελθόν χαρακτηριζόταν ως “πράσινο” νησί, κέρδισε μόνο μία έδρα, στο Ηράκλειο.
Η ήττα αυτή, που έχει και στρατηγικά χαρακτηριστικά, πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για πολλές αλλαγές στη φυσιογνωμία, τη σύνθεση και τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα».
~ Λ. Φιλιππόπουλος
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής Λεων. Φιλιππόπουλος έκανε λόγο για «τη χειρότερη στιγμή του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Ούτε καν το ’89 δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, που η κατάσταση ήταν πολύ πιο δύσκολη. Ο μεσσηνιακός λαός, παρά τους αγώνες του για τη δημοκρατία, έμεινε χωρίς εκπρόσωπο από πλευράς ΠΑΣΟΚ, κάτι που είχε ξανασυμβεί το 1974, όταν ξεκινήσαμε. Συνέβη ξανά, το 2012. Λέτε αυτό να σημαίνει κάτι;».
~ Νάντια Γιαννακοπούλου
Θελήσαμε να έχουμε και την άποψη της κας Γιαννακοπούλου, σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και την απώλεια της έδρας του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, αλλά η επικοινωνία μαζί της ήταν αδύνατη.    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~**  Ο Π. Νίκας για τη Ναυαρίνου        


~** Aυξήσεις ποσοστών σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ
ImageΑυξομειώσεις για τα άλλα κόμματα
* Σε παιχνίδι για δύο αντιπάλους, μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έγινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και στη Μεσσηνία. Τα δύο πλέον μεγάλα κόμματα σε κάθε Δήμο της αύξησαν τα εκλογικά τους αποτελέσματα, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε έδαφος. Ορατή ήταν και η πτώση του ΚΚΕ, όπως και η μείωση των ποσοστών της «Χρυσής Αυγής», των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ενώ η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε αυξομειώσεις.
* Οι Δήμοι
~ Κατά Δήμο, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
• Δυτικής Μάνης: Η αποχή έφθασε στο 46,42%.
Η Ν.Δ αύξησε τη δύναμή της κατά 7,55% και από το 35,18% που είχε λάβει στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 42,73%.
Σχεδόν στο 8% ανέβασε το ποσοστό του και ο ΣΥΡΙΖΑ, που από το 10,90% που είχε λάβει, έφθασε στο 18,89%.
Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κατά 1,78% και από το 13,68% που ήταν στις 6 Μαΐου, έμεινε στο 11,90%.
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», λαμβάνοντας 4,33% έναντι του 7,24% του Μαΐου (μείωση 2,91%).
Αύξηση κατά μισή μονάδα περίπου παρουσίασε η «Χρυσή Αυγή», φθάνοντας σε ποσοστό 8,14% από το 7,65% που είχε λάβει το Μάιο.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε οριακή αύξηση 0,18%, αφού είχε λάβει 3,48% και έλαβε 3,66%.
Αξιοσημείωτη πτώση κατέγραψε το ΚΚΕ, υποχωρώντας κατά 3,24%. Έφθασε στο 5,74%, αντί του 8,98% που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
• Καλαμάτας: Η αποχή έφθασε στο 41,73%.
Η Ν.Δ. αύξησε το ποσοστό της κατά 8,74% και από το 29,89% που είχε λάβει στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 38,63%.
Ξεπέρασε κατά 8% το ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ, που από το 15,52% που είχε λάβει, έφθασε στο 23,86%.
Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κατά 1,85% και από το 10,90% στις 6 Μαΐου, ξεπέρασε οριακά το 9%, φθάνοντας στο 9,05.
Πτώση 1,40% κατέγραψαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», λαμβάνοντας 4,71% έναντι του 6,11% του Μαΐου.
Μείωση 0,38% παρουσίασε και η «Χρυσή Αυγή», φθάνοντας σε ποσοστό 8,55% από το 8,93% που είχε λάβει το Μάιο.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε οριακή αύξηση 0,16%, αφού είχε λάβει 4,89% και έλαβε 4,73%.
Πτώση κατέγραψε το ΚΚΕ, υποχωρώντας κατά 3,55%. Έφθασε στο 4,35%, αντί του 7,90% που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
• Μεσσήνης: Η αποχή έφθασε στο 47,61%.
Η Ν.Δ. αύξησε τη δύναμή της κατά 6,71% και από το 34,88% στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 41,59%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του κατά 9,35% και από το 11,87% που είχε λάβει, έφθασε στο 21,22%.
Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κατά 2,67% και από το 16,21% στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 13,54%.
Πτώση 2,27% κατέγραψαν και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», λαμβάνοντας 3,83% έναντι του 6,10% του Μαΐου.
Μείωση 0,48% παρουσίασε η «Χρυσή Αυγή», φθάνοντας σε ποσοστό 7,57% από το 8,05% που είχε λάβει το Μάιο.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε οριακή μείωση 0,22%, αφού είχε λάβει 4,20% και έλαβε 3,98%.
Αξιοσημείωτη πτώση κατέγραψε το ΚΚΕ, υποχωρώντας κατά 3,04%. Έφθασε στο 4,25%, αντί του 7,29% που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
Οιχαλίας: Η αποχή έφθασε στο 53,89%.
Η Ν.Δ. αύξησε τη δύναμή της κατά 8,32% και από το 37,79% στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 46,11%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του κατά 7,65% και από το 11,01% που είχε λάβει, έφθασε στο 18,66%.
Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κατά 2,27% και από το 14,07% που ήταν στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 11,80%.
Πτώση 2,27% κατέγραψαν και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», λαμβάνοντας 3,94% έναντι του 6,21% του Μαΐου.
Μείωση 0,55% παρουσίασε η «Χρυσή Αυγή», φθάνοντας σε ποσοστό 8,72% από το 9,27% το Μάιο.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε μείωση 0,25%, αφού είχε λάβει 3,75% και έλαβε 3,50%.
Το ΚΚΕ υποχώρησε κατά 2,38%. Έφθασε στο 3,39%, αντί του 5,77% που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
• Πύλου – Νέστορος: Η αποχή έφθασε στο 51,52%.
Η Ν.Δ. αύξησε τη δύναμή της κατά 7,93% και από το 35,53% στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 43,46%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του κατά 7,63% και από το 12,96% που είχε λάβει, έφθασε στο 20,59%.
Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κατά 2,81% και από το 17,29% στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 14,48%.
Πτώση 1,14% κατέγραψαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», λαμβάνοντας 2,58% έναντι του 3,72% του Μαΐου.
Μείωση 0,31% παρουσίασε και η «Χρυσή Αυγή» φθάνοντας σε ποσοστό 6,01% από το 6,32% που είχε λάβει το Μάιο.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε, επίσης, μείωση 0,22% αφού είχε λάβει 4,42% και έλαβε 4,20%.
Πτώση 3,91% κατέγραψε το ΚΚΕ. Έφθασε στο 4,81%, αντί του 8,72% που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
• Τριφυλίας: Η αποχή έφθασε στο 49.30%.
Η Ν.Δ. αύξησε τη δύναμή της κατά 6,66% και από το 36,50% που είχε λάβει στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 43,16%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του κατά 8,15% και από το 12,33% που είχε λάβει, έφθασε στο 20,48%.
Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κατά 1,65% και από το 14,48% που ήταν στις 6 Μαΐου, έφθασε στο 12,83%.
Πτώση 2,26% κατέγραψαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», λαμβάνοντας 4,28% έναντι του 6,54% του Μαΐου.
Μείωση 0,96% παρουσίασε η «Χρυσή Αυγή», φθάνοντας σε ποσοστό 7,45% από το 8,41% που είχε λάβει το Μάιο.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασε οριακή αύξηση 0,12%, αφού είχε λάβει 4,36% και έλαβε 4,48%.
Πτώση κατέγραψε το ΚΚΕ, υποχωρώντας κατά 2,53%. Έφθασε στο 3,15%, αντί του 5,68% στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~** Φαρμακοποιοί
ImageΣυνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης
τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή

Να συνεχίσει την αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χθες βράδυ, σε Γενική Συνέλευση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, καθώς αυτή την ημέρα υπάρχει υπόσχεση ότι οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν οφειλόμενα του Απριλίου.
Εάν την Παρασκευή δοθούν τα χρήματα του παραπάνω μήνα, οι φαρμακοποιοί, όπως αποφάσισαν χθες, θα δείξουν καλή θέληση και, παρότι τους οφείλονται χρήματα από το 2011, θα ξαναρχίσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να σταθεροποιηθεί η αναμενόμενη νέα κυβέρνηση και να συζητήσουν με τον καινούργιο υπουργό για τις παλαιότερες οφειλές.

**

~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~**http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πριν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~ *** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
**

Image«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» και ζητά εντατικοποίηση ελέγχων από Τροχαία
* Στα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν στην οδό Ναυαρίνου, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Όπως εξήγησε, για τη βελτίωση της κατάστασης χρειάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι από την Τροχαία, ενώ υποστήριξε ότι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ισχύσουν μέτρα μερικής πεζοδρόμησης ή ολικής μονοδρόμησης της οδού.
* Αναλυτικά, ο κ. Νίκας υποστήριξε: «Για την κατάσταση στην παραλιακή οδό υπάρχουν καταγγελίες από συμπολίτες. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη Ναυαρίνου υπεύθυνη είναι η ΕΛΑΣ και όχι η Δημοτική Αστυνομία. Τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται, σε κάθε περίπτωση, από την Τροχαία. Οι ένστολοι δημοτικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Δοθείσης, μάλιστα, της ευκαιρίας, παρακαλώ και δημόσια να ενταθούν οι έλεγχοι από πλευράς Αστυνομίας στη Ναυαρίνου.
Από εκεί και πέρα, ως Δήμος δεν μπορούμε στη συγκεκριμένη οδό να βάλουμε εμπόδια μείωσης της ταχύτητας (σαμαράκια), διότι διέρχονται λεωφορεία και ένα τέτοιο μέτρο απαγορεύεται από το νόμο.
Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε και ήδη υλοποιείται, είναι να ολοκληρώσουμε τη διαγράμμιση στις διαβάσεις, όπου θα τοποθετήσουμε και “μάτια γάτας”. Αλλά αυτά όλα είναι ασπιρίνες. Η παραλιακή χρειάζεται έλεγχο από την Αστυνομία. Κι αυτό θα πρέπει να ενταθεί, πριν συμβούν περισσότερα ατυχήματα».
Από την άλλη πλευρά, απαντώντας σε ερώτημα για τη λήψη μέτρων πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης της οδού, ως προληπτική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Στη Ναυαρίνου έχουμε εφαρμόσει όλα τα μέτρα και έχουν αποτύχει. Η πεζοδρόμηση ενός τμήματος, από Φαρών έως Ακρίτα, απέτυχε ως μέτρο. Εκείνο που πετύχαμε ήταν να μετατρέψουμε την περιοχή σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και μηχανών, ενώ οι επισκέπτες που έρχονταν στην πόλη δε γνώριζαν ποιο δρόμο να ακολουθήσουν ώστε να διασχίσουν την παραλιακή. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της Κρήτης, που αποτελεί την πραγματική λύση στο πρόβλημα, δεν μπορούμε να πάρουμε δραστικά μέτρα. Έτσι για δύο – τρεις μήνες το χρόνο θα πρέπει να ζήσουμε με τα προβλήματα.
Για δε τη μονοδρόμηση, ούτε αυτό το μέτρο μπορεί να τεθεί σε ισχύ, από τη στιγμή που διέρχεται το αστικό λεωφορείο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, για κάποια μέσα να ισχύει η αμφίδρομη κίνηση και για κάποια άλλα η Ναυαρίνου να είναι μονόδρομος».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

AΠΟ   ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  2012 :
~** 020. 1η κυβέρνηση Α.Σαμάρά 2012 Νο - 7 - :


https://www.youtube.com/watch?v=u8FCoUXepA0 ,*** 022. Ορκομοσία κυβέρνησης 21/06/2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=gTpdIc0lSFQ ,~*** 023. Oρκομοσία κυβέρνησης 21/06/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=_IDefhSAKcg ,~** 024. Υπουργοί προεδρικό ορκομοσία 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=FdAACCdjOZU ,~** 025. Τελετή ορκομοσίας 2012 :

http://youtu.be/v0n6vonMr6s ,~~~ ~**026. Yπουργοί Ορκομοσία Υπογραφές 2012:

https://www.youtube.com/watch?v=fD40znaLrFk,~* ** 027. Οι υπουργοί ορκίζονται υπογράφουν 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=r6CHZs8nfmU ,,~*** 028. Ορκομοσία και υπογραφές 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=1kd9ydolsk0 ,~*** 029. Κάμπος Αγίου Φλώρου 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=NkpAFvO2mnE ,~*** 030. Διαδρομή Βαλύρας 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=aNVfS-qwsM8 ,~*** 031. Διαδρομή Λάμπαινας 2012 :

https://www.youtube.com/watch?v=_jGCvKa2Sk8 ,~***