ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση Παρουσίαση

Στο αγιάζι  της ενημέρωσης - Ενημέρωση  Παρουσίαση  :
Πέμπτη  11 Οκτωβρίου  2012  ,


Το ποντικάκι κοντά μας ! :*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ..... :

~**Ρωσοτουρκική κρίση: Απήγαγαν ρωσικό αεροπλάνο οι Τούρκοι - Έστειλαν Tu-160 οι Ρώσοι! Την ώρα που στην Αθήνα περίσσευαν τα καλά λόγα του Έλληνα υπουργου Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για τον νεοθωμανό Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου που αμφισβητεί ευθέως δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ξεσπούσε μια άνευ προηγουμένου κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέεσεις, η οποία οδήγησε στην ματαίωση του ταξιδιού του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην Τουρκια και πρακτικά το "πάγωμα" των ρωσοτουρκικών σχέσεων.
Αιτία η τουρκική στάση στο θέμα της Συρίας και αιτία φαίνεται ότι ήταν η απαγωγή ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, τα οποία προσγείωσαν το αεροσκάφος στην Άγκυρα! Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία τολμά να κάνει κάτι τέτοιο και μόνο το γεγονός ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου Β.Πούτιν, η οποία προετοιμαζόταν επί πολλούς μήνες, δίνεςι μια πρόγευση του το πρόκειται να ακολουθήσει από πλευράς Μόσχας για αντίποινα. Από την Αθήνα, όπου απολάμαβεν την ζεστή φικοξενία του ΥΠΕΞ ο Α.Νταβότουγλου δήλωσε με θράσος "χιλίων πιθήκων" ότι "Στο αεροσκάφος υπήρχουν είδη, τα οποία δεν είναι νόμιμα" χωρίς να διευκρινίζει τι δεν ήταν νόμιμο, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να απαγορεύει διακίνηση παντός είδους υλικού προς την Συρία. Μάλιστα ο Α.Νταβούτογλου έσπευσε να τονίζει ότι "Το θέμα αυτό δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας", αλλά μάλλον οι Ρωσοι έχουν διαφορετική άποψη: Πέρα από ένα οξύτατο διάβημα ακολούθησε την απαγωγή του αεροσκάφους και ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Τu-160 πέταξαν στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία (άλλη πηγή από την Μόσχα αναφέρει ότι ήταν Tu-22M). Mε απίστευτο θράσο ο Α.Νταβούτογλου υποστήριξε ότι "Εδώ και πολλές εβδομάδες ανακοινώσαμε πως δεν θα επιτρέπει τη διέλευση στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία, μέσω του εναέριου χώρου της και τόνισε πως το αεροσκάφος της Συρίας , εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί λόγω πληροφοριών που είχαν φτάσει στη χώρα περί μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.    Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες απήχθη από F-4Ε της τουρκικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο και εν συνεχεία κρατήθηκε.
Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας του , από την Αθήνα είπε ότι το αεροσκάφος “Δεν τήρησε τους κανόνες της διεθνούς αεροπλοίας και γι΄αυτό το προσγειώσαμε”.
Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτές τις ενέργεις. Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες σε ότι αφορά την καταγραφή των αντιδράσεων της "αρκούδας" απέναντι στην Τουρκία...Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

~**Δύο χρόνια παράταση για την Ελλάδα προτείνει το ΔΝΤ
** Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύο χρόνια παράταση για να εκπληρώσει τους στόχους της, δήλωσε σήμερα από το Τόκιο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει νέο κούρεμα του χρέους πριν δοθεί το πακέτο των 130 δισ. ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου: «Καμιά φορά είναι προτιμότερο να έχουμε περισσότερο χρόνο».
Υπογράμμισε δε ότι δεν πρέπει να συζητηθούν μόνο δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, αλλά πως πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της χρηματοδότησης αλλά και του χρέους.
Και πρόσθεσε: «Δεν θα λυπηθούμε ούτε τον χρόνο μας, ούτε τον κόπο μας για να κάνουμε το μέγιστο δυνατό προκειμένου να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να σταθεί η Ελλάδα ξανά στα πόδια της, να επιστρέψει στις αγορές και να μην έχει την ανάγκη διαρκούς στήριξης».

~*** Γάμοι, διαζύγια, κηδείες με συμβολαιογραφική πράξη 
~** Tο πλαίσιο "επιχείρησης" με την επωνυμία "Αριάδνη" αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος με στόχο τον περιορισμό καταβολής επιδομάτων και συντάξεων σε μη δικαιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιστρατεύσει και τους συμβολαιογράφους προκειμένου να ελεγχθεί η παραβατικότητα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων καθώς θα απαιτείται μία συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα φτάνει σε όλα τα ταμεία.
Ειδικότερα, σε περιπτώσεις γάμου, διαζυγίου, θανάτου και συμφώνου συμβίωσης θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα από τα ταμεία.-     
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα.
Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι ο έλεγχος των άγαμων θυγατέρων και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν.
Η επιλογή των συμβολαιογράφων στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν τη σφραγίδα του κράτους και πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα για να περνάνε οποιεσδήποτε μεταβολές.
Έτσι με τη συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην προσπάθεια πάταξης της παραβατικότητας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνονται το πολύ σε 24 ώρες για οποιαδήποτε αλλαγή.
Εφόσον ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν θα υπάρξει ξανά απογραφή από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Να σημειωθεί ότι το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 40 - 60 ευρώ.

~**  ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ

Η κα Άγκελα Μέρκελ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας πρόσφερε απλόχερα τη στήριξή της στην τρικομματική κυβέρνηση του κου Σαμαρά, που αποτελούσε τον κύριο σκοπό της επίσκεψής της στην Αθήνα.
Απέφυγε επιμελώς να πει αν η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική της βίαιης λιτότητας, που βυθίζει την ελληνική κοινωνία ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση, θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.
Απέφυγε, ακόμη, να πει αν το πρόγραμμα της τρόϊκα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας και συμβάλλει στην επάνοδό της στο δρόμο της ανάπτυξης.
Γυρίζοντας την πλάτη στον ελληνικό λαό, που παρά τις απαγορεύσεις είχε κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, το μόνο που μπόρεσε να πει ευθέως η κα Μέρκελ ήταν ότι ελπίζει και εύχεται να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Επανέλαβε, δηλαδή, για άλλη μια φορά το ψευδεπίγραφο και εκβιαστικό δίλημμα που μόνιμα θέτει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά «μνημόνιο, ή έξω από την ευρωζώνη».

~**Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζει στο Κόκκινο την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

"Η κυρία Μέρκελ ήρθε εδώ για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα, να δείξει οτι είναι ο δικτάτορας της ευρωζώνης"

~**        ΠΑΝΟΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ :
Ήρθαμε εδώ να διαδηλώσουμε απέναντι στην έλευση όχι της καγκελαρίου της Γερμανίας αλλά εκείνης της ηγέτιδας μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει να γίνει επικυρίαρχος των λαών της Ευρώπης καταλύοντας ουσιαστικά και την ευρωπαϊκή συμφωνία.
Έρχεται εδώ εκπροσωπώντας τους τραπεζίτες και χαμογελώντας ζητά από τον ελληνικό λαό να κάνει περισσότερες θυσίες, αλλά ο ελληνικός λαός ήδη είναι νεκρός.
Τέσσερις χιλιάδες είναι εκείνοι που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν. Ένα εκατομμύριο 800 χιλιάδες είναι οι άνεργοι. Κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά. Άνθρωποι βρίσκονται χωρίς δουλειά. Τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες παιδιά δεν έχουν να φάνε και συνεχίζουν να μιλάνε για στοιχήματα και για νέα μέτρα αντιμετωπίζοντας δήθεν τον εχθρό που είναι η ύφεση. Η ύφεση που οι ίδιοι φέρανε. Ο κ. Σαμαράς συνεχίζοντας την πολιτική του Παπανδρέου, αλλά και καλύπτοντας ο ένας τον άλλον.
Έφτασαν στο σημείο σε μια ειρηνική διαδήλωση να φέρουν τους προβοκάτορες, όπως τους δίδαξαν και να χτυπήσουν Ελληνες βουλευτές. Να ρίξουν χημικά σε Ελληνες βουλευτές και στον Ελληνικό λαό χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πρόκληση. Αφού θέλουν να τους αντιμετωπίσουμε εκτός από τη Βουλή και στο πεζοδρόμιο, θα είμαστε στο πεζοδρόμιο.
Εμείς ειρηνικά καλώντας τον Ελληνικό λαό ενωμένο θα απαντήσουμε σε αυτή την ξένη κατοχή. Την ξένη κατοχή που υπηρετεί η εσωτερική τρόικα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

 ~***  Δηλώσεις  ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ  της ΔΗΜΑΡ  27/07/2012 :
http://youtu.be/7_prn7dxsgs  ,~**  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

~****  Μάδενα: Εκλεψαν τα ξύλα λαθραίας υλοτομίας :
Μάδενα: Εκλεψαν τα ξύλα λαθραίας υλοτομίας
* Τη μέρα της δημοπρασίας εκλάπησαν 2 περίπου τόνοι ξύλα που είχε κατασχέσει το Δασαρχείο στη Μάδενα, ως προϊόν λαθροϋλοτομίας. Το Δασαρχείο ενημερώθηκε για την κλοπή τους από το μεσεγγυούχο που είχε οριστεί για τη φύλαξή τους, ο οποίος μάλιστα έχει μηνυθεί και για τη λαθροϋλοτόμησή τους.
Τα ξύλα πάντως έγιναν… καπνός και σύμφωνα με το δασάρχη Σπ. Κατσίποδα, πρόκειται να υποβληθεί και νέα μήνυση στο συγκεκριμένο άτομο, αυτή τη φορά για την πλημμελή φύλαξή τους.
Ετσι, θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη τόσο για την παράνομη κοπή και μεταφορά τους όσο και για την πλημμελή φύλαξή τους μετά την κατάσχεσή τους. Κέλλυ  .Δημητρούλια .


 ~**** Δηλώσεις Παναγιώτη Νίκα: "Ευχάριστη έκπληξη οι δηλώσεις Φούχτελ για την αδελφοποίηση" :
Δηλώσεις Παναγιώτη Νίκα: "Ευχάριστη έκπληξη οι δηλώσεις Φούχτελ για την αδελφοποίηση"
* Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας την αναφορά, από τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ στον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για πιθανή αδελφοποίηση του Δήμου Καλαμάτας με τον Δήμο του Σβέμπις Χαλ, στη Βάδη Βυρτεμβέργη.
Η αναφορά έγινε προχθές Τρίτη, στη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την επίσκεψη στη χώρα μας της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
«Είναι αλήθεια ότι τα βήματα συνεργασίας είχαν ξεκινήσει κατά την περιφερειακή διάσκεψη, που έγινε πρόσφατα στην Τρίπολη» σημείωσε ο Π. Νίκας, γνωστοποιώντας ότι έχουν ανταλλαγεί μάλιστα και επιστολές μεταξύ του και του Γκέρχαρντ Μπάουερ, περιφερειάρχη του Σβέμπις Χαλ -περιοχής με πληθυσμό περί τους 190.000 κατοίκους, με συνολικά 30 δήμους και κοινότητες.
Η επιστολή του Π. Νίκα -η οποία κοινοποιήθηκε και στον Χανς Φούχτελ- εστάλη στις 14 Σεπτεμβρίου και η απάντηση από τον Γερμανό περιφερειάρχη έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας την περασμένη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου.
Στην επιστολή του, ο Π. Νίκας περιγράφει τις υποδομές και τις δυνατότητες, στην Καλαμάτα αλλά και στον ευρύτερο δήμο της, ενώ από την πλευρά του, ο Γκ. Μπάουερ εκφράζει την πρόθεσή του να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ του Σβέμπις Χαλ, της Καλαμάτας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Θέματα συνεργασίας, σύμφωνα με τον Γερμανό περιφερειάρχη, θα μπορούσαν να είναι, μεταξύ άλλων, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενέργεια, η αρχική -και η συνεχιζόμενη- επαγγελματική κατάρτιση, η πολιτική προστασία, οι διοικητικές δομές, ο τουρισμός, η τοπογραφία και οι κοινωνικές παροχές. Βασίλης  .Γ.Μπακόπουλος  .
*** Για τα σκουπίδια στο Παλιοροβούνι: Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο δρόμο :
Για τα σκουπίδια στο Παλιοροβούνι: Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο δρόμο
* Μαύρες σημαίες τοποθετήθηκαν στην εθνική οδό, στον οικισμό της Αλλαγής και στον κόμβο της Τσακώνας, για την εγκατάσταση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας. Η δημοτική αρχή, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς της περιοχής έχουν προαναγγείλει προσφυγές και δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ από κάποιους θεωρούνται ανεπιθύμητοι στο Μελιγαλά όσοι αυτοδιοικητικοί του νομού ψήφισαν και πρότειναν το Παλιοροβούνι.

~****  Αναβολή του περιφερειακού λόγω ασθένειας Πουλοκέφαλου :
Αναβολή του περιφερειακού λόγω ασθένειας Πουλοκέφαλου
* Λόγω ασθένειας του προέδρου του Γιώργου Πουλοκέφαλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αναβλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 3.30 το απόγευμα. Ο κ. Πουλοκέφαλος που υπέστη υποτροπή σε στρεπτόκοκκο στο συκώτι, υποβλήθηκε σε παρακέντηση και νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.
Νέα θέματα που προστέθηκαν στη συνεδρίαση, σε σχέση με την πρώτη πρόσκληση της περασμένης Δευτέρας, είναι: Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της ενέργειας. Καινοτόμες λύσεις - μια νέα πρόταση στην αγροτική οικονομία.


~**** Αντιπρόεδρος της Βουλής στην Αυστραλία ο Στηβ Γεωργανάς  :
Αντιπρόεδρος της Βουλής στην  Αυστραλία ο Στηβ Γεωργανάς
*  Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός πολιτικός που καταλαμβάνει το αξίωμα είναι του δεύτερου αντιπροέδρου της αυστραλιανής Βουλής είναι ο συμπατριώτης μας Στηβ Γεωργανάς. Ο Γεωργανάς εξελέγη στην θέση αυτή με ψήφους 73-71.
Πριν εμπλακεί με την πολιτική, ο ομογενής ήταν οδηγός ταξί. Εκλέγεται βουλευτής με το Εργατικό κόμμα στην έδρα Χάϊντμαρς της Νότιας Αυστραλίας, από το 2004. Ο κ. Γεωργανάς επισκέπτετα πολύ συχνά την Ελλάδα και βρέθηκε στη Μεσσηνία για αρκετές ημέρες το καλοκαίρι. Μιλώντας στην "Ελευθερία" κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε το συνέδριο των ομογενών βουλευτών να πραγματοποιηθεί μέσω του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στην Καλαμάτα.
Η εκλογή του έγινε μετά από την παραίτηση του προέδρου της αυστραλιανής Βουλής, Πίτερ Σλίπερ που προκάλεσε εντάσεις ανάμεσα στο κόμμα της Γκίλαρντ και στην αντιπολίτευση. Τη θέση προέδρου του κοινοβουλίου κατέλαβε η Αν Μπερκ και τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου ο Μπρους Σκοτ, του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου κόμματος. Ο Σλίπερ παραιτήθηκε από τη θέση του, την Τρίτη, εν μέσω ενός σεξουαλικού σκανδάλου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταψηφιστεί με διαφορά μιας ψήφου, πρόταση μομφής που είχε καταθέσει σε βάρος του η αντιπολίτευση.
~**** Πρόχειρη παρέμβαση στο Καλαμάτα-Σπάρτη  :       
Πρόχειρη παρέμβαση στο Καλαμάτα-Σπάρτη
* Πρόχειρη παρέμβαση γίνεται τελικά στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης στα σημεία των καθιζήσεων και κυρίως στο πρόβλημα της κατολίσθησης μετά την Αρτεμισία. Και αυτό γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση ύψους 39.961 ευρώ, στην ετήσια εργολαβία συντήρησης των δρόμων της Μεσσηνίας, από την οποία σχεδιαζόταν να αντιμετωπιστεί οριστικά η κατολίσθηση, στο σημείο μετά το ξυλοπριστήριο. Ετσι δε θα γίνουν τα συρματοκιβώτια που προβλέπονταν με επίχωση με επιλεγμένο υλικό και οπλισμένα γεωπλέγματα και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πρόχειρα, με αντικατάσταση του σπασμένου αγωγού ομβρίων στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτές τις μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στα 4 σημεία με τα προβλήματα των καθιζήσεων. Η εργασία αυτή πήγε προς τα πίσω, καθώς προχθές έβρεξε αρκετά στην περιοχή του Ταϋγέτου. Γιάννης  .Σινάπης  .
~****  Νέοι βανδαλισμοί στο 16ο Δημοτικό Σχολείο : Της Κέλλυ Δημητρούλιας
Νέοι βανδαλισμοί στο 16ο Δημοτικό Σχολείο
* Επιτακτική είναι η ανάγκη να τοποθετηθουν σχολικοί φύλακες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο σύμφωνα με το διευθυντή Δημήτρη Μανιάτη. Οι βανδαλισμοί που αντίκρισαν χθες το πρωί μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί δεν αποτέλεσαν έκπληξη, καθώς κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολλές ζημιές στο συγκεκριμένο σχολείο. Ωστόσο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η διεύθυνση υπέβαλε ακόμα ένα αίτημα στο δήμο για τη φύλαξη του κτηρίου.
Αυτή τη φορά οι βάνδαλοι "επισκέπτες" έσπασαν τα τσιμεντένια παγκάκια και πέταξαν τα κομμάτια τους στο προαύλιο του σχολείου. Στο παρελθόν έχει… καεί εσωτερικά μέρος του κτηρίου.
Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει πως "πρέπει να αγαπάμε ό,τι είναι κοινό" κι εκφράζει τη λύπη του "αν οι ζημιές έγιναν από νέα παιδιά που έχουν περάσει από το σχολείο". Καθημερινά πάντως τα απογεύματα στο προαύλιο του σχολείου συγκεντρώνονται παιδιά για να παίξουν, χωρίς να προκαλούν προβλήματα, όπως λέει ο διευθυντής. Αλλωστε, όσες φορές έχει κλειδωθεί η πόρτα, την επομένη έχει βρεθεί ανοιχτή χωρίς το λουκέτο.
Περίοικοι περιγράφουν μια γενική αναταραχή στο προαύλιο προχθές, από το βραδάκι μέχρι αργά τη νύχτα, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, οπότε έσπασαν τα τσιμεντένια παγκάκια. Αλλοι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται λέγοντας πως γίνονται φασαρίες καθημερινά στην αυλή του σχολείου, μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
Χθες από νωρίς το πρωί είχαν αποκλειστεί οι χώροι όπου βρίσκονταν τα κομμάτια από τα σπασμένα παγκάκια, καθώς αρχικά υπήρξε πρόβλημα με τη μεταφορά τους από το δήμο. Κ.Δ.
~****  500 αιτήσεις υλοτομίας στο Δασαρχείο: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα καυσόξυλα :
 500 αιτήσεις υλοτομίας στο Δασαρχείο: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα καυσόξυλα
* Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον των Καλαματιανών για τα ξύλα που διαθέτει το Δασαρχείο από υπολείμματα υλοτομιών, σε περιοχές καμένων εκτάσεων κυρίως στον Ταΰγετο.
Γύρω στις 500 οικογένειες κατέθεσαν αίτηση μέσα στην εβδομάδα που όριζε η προθεσμία και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ενημερωθούν οι δικαιούχοι για τις ποσότητες και τον τόπο που μπορούν να προμηθευτούν ξύλα.
Σύμφωνα με το δασάρχη Σπύρο Κατσίποδα πέρυσι υπεβλήθησαν συνολικά γύρω στις 150 αιτήσεις, ενώ τόσες υπεβλήθησαν μόνο χθες, τελευταία μέρα της προθεσμίας, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν το ξύλο ως βασική καύσιμη ύλη για να βγάλουν το χειμώνα τους. Για το λόγο αυτό εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να επικοινωνούν με τις Αρχές όταν υποπτεύονται παράνομη υλοτομία. Αλλωστε, εξηγεί πως στόχος της διαχειριστικής διάταξης που εξέδωσε πρόσφατα το Δασαρχείο, με την οποία ρυθμίζεται και ο χρόνος καυσοξύλευσης και θα ισχύει μέχρι το 2016, είναι η αντιμετώπιση φαινομένων που σχετίζονται με την εμπορία καυσόξυλων. Και μέχρι τώρα ήταν πολλά αυτά τα φαινόμενα.
Ξύλα τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν έμποροι και μεταφορείς βρέθηκαν πρόσφατα ακόμα και σε μεσσηνιακές επιχειρήσεις κι έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Επίσης από τις αρχές της εβδομάδας έχουν απασχολήσει το Δασαρχείο 3 - 4 ακόμα υποθέσεις λαθροϋλοτομίας σε διάφορες περιοχές του νομού. Κ.Δ.

~****  Σε όλα τα υποκαταστήματα της Μεσσηνίας: Διαχειριστικός έλεγχος για τα "φέσια" στην Ενωση  :          
Σε όλα τα υποκαταστήματα της Μεσσηνίας: Διαχειριστικός έλεγχος για τα "φέσια" στην Ενωση
* Διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές σχετικά με τις πιστώσεις όλων των καταστημάτων της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που οδήγησαν στα χρέη και τα "φέσια", αποφάσισε το Δ.Σ. της οργάνωσης.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση το Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Νίκου Σαρδέλη και όρισε αντικαταστάτη του τη διευθύντρια Οικονομικού Διονυσία Βλαχονικολού, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία. Ακόμα, το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την προοπτική συνεργασίας με τη ΣΚΟΣ και την Παναιγιάλειο, προκειμένου να λειτουργήσει μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης σταφίδας της ΕΑΣ στη Θουρία.
Για το σοβαρό θέμα του διαχειριστικού ελέγχου ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης επεσήμανε στην "Ε" ότι «ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα και θα αφορά όλα τα καταστήματα που διαχειρίζονται εφόδια και εμπορεύματα» και σημείωσε: «Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποδοθούν ευθύνες. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Ο κ. Κατσούλης υπενθύμισε ότι τα συνολικά χρέη προς την Ενωση ξεπερνούν τα 4,5 εκ. ευρώ και παρατήρησε πως όταν εφαρμόστηκε η πιστωτική πολιτική που είχε εγκριθεί από το Δ.Σ., δεν υπήρξε πρόβλημα. Διευκρίνισε ότι αυτό έχει σχέση με παραγωγούς - μέλη της οργάνωσης, που έπαιρναν εφόδια και είχαν συμφωνήσει να πληρώνουν με την παράδοση του προϊόντος τους και με την είσπραξη της επιδότησης ή την επιστροφή ΦΠΑ. Εξήγησε ότι δημιουργείτο πρόβλημα, όταν σεν εισπράττονταν ή δε σφραγίζονταν επιταγές και τις άλλαζαν με καινούργιες ή με γραμμάτια.
Ο πρόεδρος υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «καμία εντολή δεν υπάρχει από το Δ.Σ. ή από αιρετό, για τέτοιου είδους πιστωτική εντολή» και ανέφερε πως την ευθύνη σε κάθε κατάστημα την έχει ο διευθυντής.
Ο κ. Κατσούλης μας ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα - Τρίτη θα βρίσκονται στη Μεσσηνία εκπρόσωποι της Παναιγιαλείου Ενωσης, ώστε σε συνεργασία και με τη ΣΚΟΣ να λειτουργήσει η μονάδα σταφίδας της ΕΑΣ στη Θουρία. «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και μεις κάτι για τους παραγωγούς. Θα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, Είχε δοθεί αγώνας για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της σταφίδας», παρατήρησε ο πρόεδρος της Ενωσης. Γ.Σ.


~**** "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" από σήμερα και στην Καλαμάτα :
"Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" από σήμερα και στην Καλαμάτα
* Πρεμιέρα κάνει απόψε και στην Καλαμάτα στο Cine Center στις 7.30 το απόγευμα η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι", της οποίας τα γυρίσματα έγιναν κατά ένα μεγάλο μέρος και στη Μεσσηνία. Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην επίσημη παρουσίαση που έγινε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στην ταινία, η οποία αφορά τη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη παίζουν ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, η Κατρίν Ντενέβ, ο Τζον Κλιζ και πολλοί άλλοι, καθώς και οι Λάκης Λαζόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Άκης Σακελλαρίου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Aκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς και Μάνος Βακούσης.
Η νέα δημιουργία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή αναφέρεται στη δράση και το έργο του Ιωάννη Βαρβάκη, που από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους εξελίχθηκε σε ευνοούμενο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έδρασε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και έγινε ζάπλουτος εξαγωγέας χαβιαριού, μέχρι που κατέληξε στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821. Ο ίδιος έγινε και ένας από τους σημαντικούς ευεργέτες του ελληνικού κράτους, με τις γενναίες δωρεές του.
Οι προβολές θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες σίγουρα, ενώ υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουν και 3η. Η ταινία θα παίζεται καθημερινά στις 7.30 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.

***  Στην Καλαμάτα ο Καρνέσης για τον κόμβο του Πηδήματος :
Στην Καλαμάτα ο Καρνέσης για τον κόμβο του Πηδήματος
* Την Καλαμάτα επισκέπτεται σήμερα, για μία ακόμα φορά, ο Γιάννης Καρνέσης -διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο- συνοδευόμενος από ομάδα μελετητών.
Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας ότι αντικείμενο της καθόδου του υπηρεσιακού παράγοντα -και της σύσκεψης που προγραμματίζεται στο Δημαρχείο- θα είναι η επίλυση στο πρόβλημα της πρόσβασης στο Πήδημα, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής του τ. Δήμου Αρφαρών.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι από την πληροφόρηση που έχει, φαίνεται να έχει επιλεγεί ως λύση, η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον παλιό εθνικό δρόμο. Β.Γ.Μ.

*** Συνταγματικοί κρίθηκαν οι όροι του μνημονίου από το ΣτΕ έπειτα από προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας  :
Συνταγματικοί κρίθηκαν οι όροι του μνημονίου από το ΣτΕ έπειτα από προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
*  Δημοσιεύθηκε η απόφαση 1283/2012 της Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν συνταγματικοί οι όροι του Μνημονίου, που αφορούν περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών και τη μείωση επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα
Δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο της υπ’αριθ.1283/2012 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν συνταγματικοί οι όροι του Μνημονίου, που αφορούν αφενός μεν την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών και αποδοχών, αφετέρου δε τη θέσπιση ποσοστού μείωσης των επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ενιαίων επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και αδείας για όλους τους άνω των 60 ετών συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε επί της αιτήσεως αναίρεσης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και άλλων αιτούντων, με αίτημα την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που αναφέρονται σε αυτήν, και οι οποίες εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των ν. 3833/2010 και 3845/2010. Σημειώνεται ότι με τον τελευταίο νόμο ελήφθησαν μέτρα «για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»
Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του ΣτΕ, Το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και το Μνημόνιο Συνεννόησης δεν αποτελούν διεθνή συμφωνία, ως εκ τούτου δεν απαιτείτο η αυξημένη πλειοψηφία που προβλέπεται από το Σύνταγμα για επικύρωση διεθνών συμβάσεων. Επιπλέον κατά την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν αντίκεινται στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου και στην αρχή της αναλογικότητας, δεδομένου ότι κρίνονται υπό το πρίσμα των έκτακτων δυσμενών οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα.
Ωστόσο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα συνεχίσει να μάχεται κατά των επαχθών μέτρων που λαμβάνονται σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων συνεπεία του Μνημονίου, που κλυδωνίζουν το κράτος δικαίου και προσβάλλουν θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που ανατρέπουν κατακτήσεις δεκαετιών, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οδηγούν τελικά στην κοινωνική εξαθλίωση σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό σκεφτόμαστε σοβαρά μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που προσφύγαμε στο ΣτΕ, να απευθυνθούμε στο τελευταίο καταφύγιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ,στο Στρασβούργο για την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων, τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Οι λόγοι που θα προβληθούν ενώπιον του ΕΔΔΑ είναι, συνοπτικά, οι εξής:
1) Προσβολή του δικαιώματος στην περιουσία, το οποίο – σύμφωνα με το άρθρο 1 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ – επιβάλλεται να τυγχάνει αυτοτελούς προστασίας. Οι προβλεπόμενες από τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 μειώσεις των αποδοχών των Ελλήνων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έχουν διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα, προβαίνουν δε σε πλήρη αφαίρεση ή δραστική περικοπή των καταβλητέων αποδοχών και ως εκ τούτου, οι σχετικές ρυθμίσεις συνεπάγονται και ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση της περιουσίας.
2) Παραβίαση γενικά παραδεδεγμένων αρχών του δικαίου, κυρίως δε:
α) της αρχής της αναλογικότητας,
β) της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου και
γ) της αρχής του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου, καθώς με τους ανωτέρω νόμους 3833/2010 και 3845/2010 επιβλήθηκαν τεράστιες μειώσεις των αποδοχών αναδρομικά, χωρίς προηγούμενη μελέτη και χωρίς καμία ορθολογιστική και δίκαιη αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χώρα.
«Απέναντι στους δανειστές είμαστε οφειλέτες, δεν είμαστε υπήκοοι», όπως είπε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, πρ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ) (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)


***  AΘΛΗΤΙΚΑ  :
Για την Foot ball League  B΄  Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΩΜΗΣ    2-1 , (1-1) , .-  ^
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ -  ΚΑΛΛΟΝΗ  ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  0-1, (0-0) .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΔΟΞΑ  ΔΡΑΜΑΣ   2-0  ,  (0-0) .- ^

Α.Ε.Λ. ΛΑΡΙΣΣΑ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΒΟΛΟΥ    1-0 , (1-0) .-

φΙΛΙΚΌ  :  ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ Λιτόχωρου -  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης   0-2 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ :   77΄καί 83΄  Βασίλης Παπαδόπουλος (18χρονος) .- ^

~** Στην Euro- League στο  Ευρο - μπάσκετ σήμερα  Πέμπτη  11-10-2012 : στο Τόπ  16 ομάδων , δύο  όμιλοι ,  γιά Λονδίνο :

~ 3ος Όμιλος :  ώρα 21.00
 ~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  - ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛΕ  Ισπανίας 85-81 .- ^  (48-37) , (18-23) , 30-14 , 17-29 , 20-15 .- ^
 ~Ζαγκλίρις Κάουνας - Σεντέβιτα 90-62 .- ^ {(27-20),(55-38),(79-53).-^
~*
στο όμιλο επίσης Εφές Πίλσεν Τουρκίας ,  

2ος Όμιλος :
Μακάμπι Τ.Α.  , Σιένα Ιταλίας , Άλμπα Γερμανίας , Σαλόν Γαλλίας ,  Πρόκομ Πολωνίας , Μάλαγα Ισπανίας  .- 
~ Μάλαγα Ισπανίας - Μακαμπί  Τέλ Αβίβ  80-85  .- ^
~ Σαλόν Σαονέ - Πρόκομ Τρέφλ  81- 74 .- ^
~
και
~ 1ος ΌμιλοςΑύριο Παρασκευή ώρα 22.30  :
~* ΡΕΑΛ Μανδρίτης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    --
~
~
στο όμιλο αυτό  επίσης : Φενέρ Μαχτσε Τουρκίας ,Κίμκυ (Ρωσίας) , Καντού Ιταλίας  , Ολύμπια Λουμπλιάνας .-

~ Παλακανέστρο Καντού - Ούνιον Ολύμπια   71-84 .- ^
~ Φενέρμπαχτσε Ούλκερ - Κίμκυ Ρωσίας   92 - 80 .- ^

4ος Όμιλος :
Μπαρτσελόνα Ισπανίας , Παρτίζαν Σερβίας , Μπεσίκτας Τουρκίας , Μπάμπερκ Γερμανίας , ΤΣΣΚΑ Μόσχας ,Λιέτουβος Ρίτας .-

~ ΤΣΣΚΑ  Μόσχας - Λιέτουβος  Ρίτας 75-73 .- ^
~
~

** Για την Foot ball League Β΄ εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Κυριακή 14-10-2012  :
Παναχαϊκή  - Βύζας Μεγάρων
Πιερικός - Εργοτέλης
Δευτέρα 15-10-2012 :
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πανσερραϊκός
Δόξα  Δράμας  - Αναγέννηση Επανωμής Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής Ψαχνών Καλλονή - Νίκη  Βόλου Καβάλα  - Θρασύβουλος Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα  Εθνικός Γαζώρου Σερρών - Φωκιακός Ρεπό : Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Γιά τα Προκριματικά του Μουντιάλ  για την Βραζιλία Αύριο Παρασκευή :
Σλοβακία - Λετονία
Αύριο Παρακευή 12/10/2012 : Ελλάδα - Βοσνία Ερζεγοβίνη  --
Ρωσία - Πορτογαλία
Φιλανδία - Γεωργία
Τσεχία - Μάλτα
Καζακστάν -Αυστρία
Νησιά Φερόες  - Ιταλία
Αλβανία - Ισλανδία
Λιχνεστάϊν - Λιθουανία
Τουρκία - Ρουμανία
Λευκορωσία  - Ισπανία
Μολδαβία - Ουκρανία
Βουλγαρία - Δανία
Ελβετία - Νορβηγία
Εσθονία - Ουγκαρία
Σερβία Μαυροβούνιο - Βέλγιο
ΠΓΔΜ Βαρδαρία ή Σκόπια - Κροατία
Ολλανδία  - Ανδόρα
Ισπανία - Γαλλία


~*** «Ιερός πόλεμος» στην Ιερά Οδό για την παράσταση «Corpus Christi»
* Επέμβαση των ΜΑΤ έξω από το θέατρο
* Ένταση σημειώθηκε την Πέμπτη έξω από το θέατρο «Χυτήριο», στην Ιερά Οδό, όπου περίπου 300 μέλη θρησκευτικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση «Corpus Christi».
 - Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι βουλευτές του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Χρήστος Παππάς.
 - Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από το χώρο μπροστά από το θέατρο (προσοχή, περιέχει σκληρές και προσβλητικές εκφράσεις):
 ~   http://youtu.be/JDzptwor6ps  ,
~**** "Στα μαύρα σκοτάδια" οι κάτοικοι της Οιχαλίας   :
 
*Για το τι πρόκειται να λειτουργήσει στο "Παλιοροβούνι"«Καζάνι» που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η τοπική κοινωνία του Δήμου Οιχαλίας αναφορικά με τη λειτουργία στο «Παλιοροβούνι» μονάδας προσωρινής επεξεργασίας απορριμμάτων.
Λίγα μόλις 24ωρα μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, που προέκρινε το «Παλιοροβούνι» ως την πιο κατάλληλη θέση, οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα.
Από τα όσα μας είπε η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δεν έχουν πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς πρόκειται να λειτουργήσει εκεί.

Η πιο κοινή άποψη είναι πως θα λειτουργήσει κάτι ως ΧΥΤΑ, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του ΕΣΔΙΣΑ. Άπαντες, όμως, συμφωνούν στις επιπτώσεις που θα έχει για ολόκληρη την περιοχή η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Και από τα λεγόμενά τους προκύπτει ότι ίσως να υποκρύπτονται συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος, «την Άνω Μεσσηνία σε βόθρο της Πελοποννήσου και την Πελοπόννησο σε βόθρο της Ευρώπης».
Χαρ. Μαρινόπουλος
Άγνοια για το τι πρόκειται να γίνει στο «Παλιοροβούνι» με την επεξεργασία των απορριμμάτων δήλωσε ο κ. Χαρικλής Μαρινόπουλος. Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά μόνο τα δημοσιεύματα του Τύπου. «Στην είσοδο του νομού, μόνο και μόνο από αισθητικής πλευράς δεν πρέπει να γίνει αυτό που σχεδιάζεται», είπε χαρακτηριστικά. «Ποια εντύπωση θα σχηματίσει κανείς για το νομό με τα σκουπίδια στα αριστερά του και το νέφος της ΒΙΠΕ στα δεξιά του; Θα φθάσει μέχρι τα Αρφαρά και θα γυρίσει πίσω».
Πρόσθεσε δε, ότι «με τα σκουπίδια στο “Παλιοροβούνι” θα βρωμίσει ο τόπος και θα πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε από εδώ. Γιατί γίνονται όλα αυτά τόσο βιαστικά; Γιατί αυτό το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”; Επειδή απείλησε η Ευρώπη με πρόστιμα; Κι αν δεν υπήρχε αυτή η απειλή, δε θα τους ενδιέφερε».
Ακολούθως, παρατήρησε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί θα πρέπει να επιλεγεί μια ιστορική περιοχή με αρχαιολογικό χώρο και άλλα μνημεία για την τοποθέτηση των σκουπιδιών. «Αν είναι έτσι όπως τα λένε και συμβάλλει στην ανάπτυξη, τότε γιατί δε συνηγορούν στο να λειτουργήσουν και οι φυλακές στο Δώριο», αναρωτήθηκε και εξέφρασε την έκπληξή του για τη ζέση με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα: «Γιατί ο κ. Νίκας δε συμβάλλει και για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, γιατί δεν πράττουν το ίδιο και οι όμοροι δήμαρχοι;
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει κατεβαίνοντας την Τσακώνα πως “εδώ είναι η γη της Επαγγελίας. Τώρα τι θα λέμε; Η γη των σκουπιδιών;».
Ρία Γιόκαρη
«Δεν είμαστε ενήμεροι της κατάστασης» δήλωσε η κα Ρία Γιόκαρη. «Ακούμε μόνο για σκουπίδια κι εγώ κατάλαβα ότι θα γίνει χωματερή», απάντησε όταν τη ρωτήσαμε αν γνωρίζει τι θα γίνει στο «Παλιοροβούνι». Όταν εξηγήσαμε τι προβλέπεται, συμφώνησε, χωρίς να σταματήσει να εκφράζει τους ενδοιασμούς της: «Αν τηρούνται οι κανόνες, να γίνει. Όμως, πολύ γρήγορα φοβούμαι πως θα σταματήσουν να τηρούνται».
Εκτός αυτών, αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος που να βάζει τα σκουπίδια του στην πόρτα του σπιτιού του; Έτσι αισθανόμαστε εμείς εδώ, που είμαστε στην είσοδο του νομού. Θα μαζεύονται γλάροι, όπως στα Λιόσια. Τι θέαμα θα είναι αυτό;».
Κων. Παπαδόπουλος
Ανενημέρωτος, επί της ουσίας, δήλωσε και ο επί σειρά ετών διατελέσας αντιδήμαρχος Κων. Παπαδόπουλος: «Δεν ξέρω τι ακριβώς πρόκειται να γίνει εκεί. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα πηγαίνουν εκεί σκουπίδια». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι αναδασωτέα, έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, έχει πολλά εξωκλήσια, αλλά και αποτελεί δεξαμενή νερού για όλη τη Μεσσηνία, ενώ βρίσκεται και πολύ κοντά στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες (Πάτρα – Τσακώνα και Καλαμάτα – Τρίπολη).
Εκφράζοντας τις απόψεις των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή, ανέφερε: «Ο κόσμος είναι πικραμένος και απογοητευμένος από όσα γίνονται συνεχώς στην περιοχή. Τη μία, η ΒΙΠΕ με τις επιχειρήσεις που δημιουργούν προβλήματα, την άλλη το “Παλιοροβούνι” με τα σκουπίδια, τι θα κάνουμε εμείς εδώ με τη υγεία μας, μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν».
Χρ. Δορκοφίκης
Άγνοια δήλωσε για το τι ακριβώς θα γίνει στο «Παλαιοροβούνι» ο πρώην δήμαρχος Χρ. Δορκοφίκης: «Ξέρω μόνο ότι θα μαζεύονται εκεί όλα τα σκουπίδια της Μεσσηνίας και θα βρωμά ο τόπος. Αυτό είναι κοροϊδία σε βάρος του λαού της Άνω Μεσσηνίας, γιατί αν ήθελαν να κάνουν επεξεργασία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα από τα οικόπεδα της ΒΙΠΕ, αν δεν ενοχλεί τόσο όσο λένε η συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Αν έρθουν εδώ τα απορρίμματα, θα βρωμάει ο τόπος. Θα έχουμε ασθένειες και θα υποβαθμιστεί για μία ακόμη φορά η περιοχή».
Μάλιστα, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με το να συγκεντρώνονται στο «Παλιοροβούνι» τα σκουπίδια όλης της Μεσσηνίας: «Γιατί να τα πάρουμε εμείς; Υπάρχουν κι άλλοι χώροι. Αναρωτιέμαι πώς, ενώ εμείς παράγουμε περί το 3% των απορριμμάτων του νομού, θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε το υπόλοιπο 97%. Γίνεται αυτό; Όχι, δε γίνεται».  
Γ. Διαμαντόπουλος
«Η Άνω Μεσσηνία θα γίνει ο βόθρος της Πελοποννήσου, όπως και η Πελοπόννησος θα γίνει ο βόθρος της Ευρώπης», σχολίασε ο συνταξιούχος οικονομολόγος, καθηγητής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Γ. Διαμαντόπουλος, ο μοναδικός ο οποίος είπε πως γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στο «Παλιοροβούνι». Όπως μας εξήγησε, επειδή τον ενδιαφέρει η οικολογία, φρόντισε και έμαθε, «αν και τώρα που τα λέμε, είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Σαφώς και τα σκουπίδια κάπου πρέπει να πάνε. Όμως, γιατί να έρθει εδώ το 97% της παραγωγής του νομού και να μην πάει αλλού; Γιατί να πάρουμε εμείς όλη τη βρωμιά; Είναι άδικο και παράλογο αυτό που ετοιμάζεται να συμβεί, να φορτωθούμε δηλαδή όλα τα σκουπίδια της Μεσσηνίας στην περιοχή μας, εκτός αν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα 4-5 ατόμων. Όμως, όπως και να ’χει, πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης της περιοχής».
Δήλωσε πως διαφωνεί κάθετα με την εγκατάσταση στο «Παλιοροβούνι» της μονάδας, όπως και με όλες τις ρυπογόνες βιομηχανίες στην περιοχή του Μελιγαλά.
Εξέφρασε ακόμη τις επιφυλάξεις του ως προς το αν θα τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. «Στο Παρίσι, κοντά στον πύργο του Άιφελ, λειτουργεί μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων. Ουδείς καταλαβαίνει κάτι. Ποιος θα μας βεβαιώσει ότι αν γίνει αυτό που λένε στο “Παλιοροβούνι”, θα τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, κι αυτό επειδή η μιζέρια και η φτώχεια μας, η έλλειψη κρατικού ελέγχου και η απληστία των βιομηχάνων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος με τη μικρότερη δυνατή θυσία, θα καταστήσουν τις εγκαταστάσεις ανενεργές».
Στράφηκε και κατά του Δ.Σ. του ΕΣΔΙΣΑ Μεσσηνίας: «Αφού το συγκεκριμένο όργανο έλαβε σχεδόν ομόφωνη απόφαση για την εγκατάσταση της μονάδας στο “Παλιοροβούνι”, ισχυριζόμενο ότι αυτό δεν είναι βλαπτικό για την περιοχή, αλλά αντίθετα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την αγοραστική δύναμη, γιατί δεν έπαιρναν τη μονάδα, όσοι ψήφισαν υπέρ της, στην περιοχή τους; Να οικειοποιηθούν αυτοί τα ευεργετικά αποτελέσματα ενός τέτοιου έργου, αλλά τα άφησαν και τα έκαναν δωρεά στους άμοιρους “ιθαγενείς” κατοίκους της Άνω Μεσσηνίας;
Επιπλέον, θα ήθελα να προτείνω στην όποια Δημοτική Αρχή αναλάβει μετά 4-5 χρόνια από τη λειτουργία της μονάδας αυτής, να καταγράψει σε πίνακα τα ευεργετήματα, αλλά και τις ζημιές που θα προκύψουν, για να θυμούνται οι νέοι».
Βασίλης Θλιμμένος
Με τις απόψεις του κ. Διαμαντόπουλου συμφώνησε και ο κ. Βασ. Θλιμμένος, που ανέφερε πως δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει στο «Παλιοροβούνι». Σημείωσε ότι θα επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας, αναρωτήθηκε ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της παραγωγής της περιοχής, το τι θα γίνει με τις εκλυόμενες τοξίνες, αλλά και αν το συγκεκριμένο μέρος επιλέχθηκε επειδή βρίσκεται στον κόμβο των δύο μεγάλων οδικών αξόνων, για να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση.
Δήλωσε δε πως τον παραξένεψε η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΔΙΣΑ: «Πώς συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων Δήμων για να έρθουν τα σκουπίδια στο “Παλιοροβούνι”; Ποιοι οι λόγοι γι’ αυτό; Να φύγει η βρώμα από τον τόπο τους; Προφανώς, υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αυτοί που είναι ενήμεροι, το ξέρουν».                                        
Πέτρος Νασόπουλος
Περί τα 1.300 μέτρα μακριά από το εστιατόριο του κ. Πέτρου Νασόπουλου και 1.100 από το σπίτι του, στην Αλλαγή, βρίσκεται το «Παλιοροβούνι». Τον συναντήσαμε στο κατάστημα που διατηρεί και είπε πως δε γνωρίζει τι θα γίνει. «Το μόνο που γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά, «είναι ότι θα βλέπω φορτηγά να περνούν από εδώ, μεταφέροντας περί τους 400 τόνους σκουπίδια την ημέρα».
Αναρωτήθηκε πώς μπορεί μια περιοχή που παράγει το 3% των σκουπιδιών του νομού να δέχεται το 97% των παραγόμενων απορριμμάτων. «Γιατί οι δήμαρχοι δεν τα παίρνουν στις δικές τους περιοχές και θέλουν να μας τα φορτώσουν; Επειδή είμαστε λίγοι; Μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά δυνατοί και δεν το ’χουμε σε τίποτε να αντισταθούμε. Τι θέλουν; Να μαζέψουμε με ένα τηλεφώνημα 3.000 “Χρυσαυγίτες” ή να πάρουμε τα όπλα που έχει ο καθένας σπίτι του; Αν θέλουν να χυθεί αίμα, ας χυθεί», επισήμανε έντονα φορτισμένος και αγανακτισμένος, επειδή «με όσα γίνονται, μας υποχρεώνουν να εγκαταλείψουμε τα πάντα πίσω μας και να φύγουμε».
Ακολούθως, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι εντελώς ακατάλληλη για το σκοπό που τη θέλουν να χρησιμοποιηθεί, αφού έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, με βυζαντινά μνημεία. Επίσης, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, ενώ αποτελεί και τον υδροφόρο ορίζοντα όλης της Μεσσηνίας. «Αν γίνει και αυτό, θα είναι η ταφόπλακα για την περιοχή», σχολίασε και ζήτησε από τους δημάρχους της Μεσσηνίας να ελέγξουν τον τόπο και μετά να αποφασίσουν.
Επικαλούμενος δε τη δωδεκαετή θητεία του ως πρόεδρος της Μερόπης, είπε πως γνωρίζει ότι ο φάκελος για το «Παλιοροβούνι» έχει απορριφθεί από την Αθήνα.             
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου~**** Αργεί... να αλλάξει χέρια το Αεροδρόμιο Καλαμάτας :
Image
*    Παντελώς ανώριμη αποδεικνύεται η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, δηλαδή το φιλόδοξο εγχείρημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο προβλέπεται από το πρώτο μνημόνιο κι εξαγγέλθηκε εκ νέου το βράδυ της Δευτέρας από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο περιθώριο του Eurogroup, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα vima.gr.
Επιχειρηματικά σχέδια για τους αερολιμένες δεν υπάρχουν, οι προβλέψεις κινήσεων και φόρτου έγιναν προ δεκαετίας και χρειάζονται άμεσα επικαιροποίηση, σχετική νομική προετοιμασία δεν έχει υπάρξει, ενώ πηγές της αγοράς θεωρούν ότι μετά βίας έξι ή επτά αεροδρόμια θα συγκεντρώσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ήταν Νοέμβριος του 2010, όταν ο τότε υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, παρουσίαζε το σχέδιο νόμου για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων, που ψηφίστηκε από τη Βουλή το Φεβρουάριο του 2011.
«Όμως, για περίπου έναν χρόνο, δεν έγινε απολύτως τίποτα, ενώ δεν είχε προηγηθεί καμία ενέργεια για την προετοιμασία της αποκρατικοποίησης» σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα από πρώτο χέρι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμβουλοι για την ομαδοποίηση των αερολιμένων προσελήφθησαν ένα χρόνο αργότερα. «Χάθηκε ένα έτος και, μάλιστα, αυτό κατά τη διάρκεια του οποίου άλλαξε όλη η ελληνική αγορά» σημειώνουν και τονίζουν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων αεροδρομίων σε μεγάλες χώρες, όπως το Μεξικό και η Βραζιλία, είχε προηγηθεί τουλάχιστον διετής προετοιμασία.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικής φύσης, αλλά τόσο ποσοτικό όσο και ποιοτικό. Αναλύσεις του Διεθνoύς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) δείχνουν ότι το «πλαφόν» της βιωσιμότητας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα αεροδρόμια είναι η ύπαρξη τουλάχιστον δύο εκατ. επιβατών κατ’ έτος, αριθμός που απέχει παρασάγγας από τις αποδόσεις της πλειονότητας των ελληνικών αεροδρομίων.
Μάλιστα, όπως δείχνει ο ICAO, το μέσος κόστος ανά επιβάτη μειώνεται όσο αυξάνεται η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου και πέφτει κάτω από τα δέκα δολάρια, μόνο εάν ξεπεραστεί το ψυχολογικό όριο των 2,5 εκατ. ταξιδιωτών.
«Θα αποτελέσει θαύμα, εάν δούμε την παραχώρηση αεροδρομίων με επιβατική κίνηση μικρότερη των 250.000 επιβατών» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι έξω από την Αθήνα μόνο οι αερολιμένες της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου, και δυνητικά της Κω, της Κέρκυρας και ίσως των Χανίων μπορούν να φτάσουν αυτόν τον πήχη.
Επίσης, παρατηρούν ότι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και το κακό επενδυτικό κλίμα απομακρύνουν το ενδεχόμενο αξιοποίησης άλλων αεροδρομίων, όπως της Μυκόνου ή της Σαντορίνης, που θα μπορούσαν να παρέχουν premium υπηρεσίες, υπό διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι υπό τις καλύτερες συνθήκες η νομοθετική προεργασία για τις ομαδοποιήσεις των αερολιμένων, οι συστάσεις των σχετικών εταιρειών, η έγκρισή τους από τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μετατροπή της ΥΠΑ σε ρυθμιστική αρχή θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες, εκτιμώντας ως υπερβολικά αισιόδοξη την πρόθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας έως το τέλος του έτους.
Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα, παρατηρούν, είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρηματικά σχέδια για τα αεροδρόμια, παρά κάποιες εκτιμήσεις κίνησης και φόρτου, που είχαν γίνει από την ΥΠΑ την περίοδο 2003-2004. «Έκτοτε, όμως, τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο» σημειώνουν και επισημαίνουν ότι οι εν λόγω μελέτες έγιναν σε μία εποχή κατά την οποία η αεροπορική κίνηση της Ελλάδας αυξανόταν κατά 7%-8% κατ’ έτος, όταν πλέον μειώνεται αργά, αλλά σταθερά.
Ως απόδειξη αυτής της αλλαγής σημειώνουν ότι, ενώ σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο του «Ελ. Βενιζέλος» έως το 2015 θα ενεργοποιούνταν δύο ακόμη δορυφορικοί αεροσταθμοί, εν τούτοις σήμερα ο ένας, που υπάρχει, παραμένει κλειστός.
Μάλιστα, όπως λένε, ο άλλος λόγος που καθιστά επιτακτική ανάγκη την επικαιροποίηση των συγκεκριμένων προβλέψεων είναι ότι και η ανάγκη επενδύσεων, ύψους 239 εκατ. ευρώ, για τις οποίες μίλησε πρόσφατα το ΤΑΙΠΕΔ, προκύπτει από τα νούμερα του 2003 και όχι από τη σημερινή κατάσταση, εκτιμώντας ότι το σχετικό κόστος θα είναι κατά πολύ υψηλότερο.
Το πλέον, όμως, σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ξεκαθαριστεί, σημειώνουν, είναι η τιμολόγηση των αεροδρομίων, η οποία παραμένει μέχρι απροσδιόριστος παράγων. Όπως εξηγούν, ο συνδυασμός της εποχικότητας των ελληνικών αεροδρομίων και της ανάγκης υψηλών επενδύσεων μειώνει τον εσωτερικό βαθμό απόδοσης της επένδυσης σε σημείο που απομακρύνει τα σενάρια αποκρατικοποιήσεων. «Κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί αν δεν είναι ξεκάθαρο, και σε βάθος δεκαετιών, πώς θα χρεώνονται τα τέλη» σημειώνουν.
«Τα ελληνικά αεροδρόμια είναι πλεονασματικά, γιατί έχουν γίνει χωρίς δανεισμό και διότι υπάρχει το σπατόσημο, το οποίο δε θα μπορεί να χρεώνεται αν τα αεροδρόμια παραχωρηθούν. Άρα, εάν οι επενδύσεις προχωρήσουν με ίδια κεφάλαια και δανεισμό, η κερδοφορία θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Μάλιστα, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, τα αεροδρόμια θα είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν την ΥΠΑ για υπηρεσίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, που αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται» σημειώνουν.
    

~**** Θα επαναλειτουργήσει μέσα στο Γενάρη το Στρατόπεδο    :
Image
*Πολύ σύντομα, ίσως και στο επόμενο δίμηνο, θα τεθεί σε επαναλειτουργία το στρατόπεδο «Παπαφλέσσας» στην Καλαμάτα, που είχε κλείσει προ διετίας περίπου, με απόφαση του τότε υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη.
Ήδη, από πλευράς υποδομών όλα είναι έτοιμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε. Εκείνο που απομένει είναι η πλήρης στελέχωσή του με προσωπικό, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, με μετακινήσεις αξιωματικών.
Κατά άλλες πληροφορίες, βρέθηκε προ ημερών στην Καλαμάτα ο Επιθεωρητής Στρατού, προκειμένου να ελέγξει τις εγκαταστάσεις, τις οποίες βρήκε ικανοποιητικές.
Το στρατόπεδο δε θα είναι Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβαστών, όπως στο παρελθόν, αλλά θα έχει πιο σύνθετο ρόλο, σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν στρατιωτικοί κύκλοι, χωρίς ωστόσο να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανό να δεχθεί την πρώτη ΕΣΣΟ για εκπαίδευση μέσα στον Ιανουάριο.
Χ.Χ.


~**** Προβολή της Μεσσηνίας με διεθνείς παραγωγές  :
Image
Φώτα, κάμερα, δράση… στην Costa NavarinoΗ Costa Navarino αποτέλεσε ιδανικό μέρος για να συμπεριληφθεί σε δύο διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, μεταφέροντας το μοναδικό φυσικό σκηνικό της Μεσσηνίας στις οθόνες όλου του κόσμου. Το παραθαλάσσιο και ποικιλόμορφο τοπίο και η ανέγγιχτη φύση αναδεικνύονται μέσα από πλάνα που αποτυπώνουν γνωστές τοποθεσίες της περιοχής.
Στην Costa Navarino ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό τα γυρίσματα της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» που σκηνοθετεί ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με πρωταγωνιστές τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί. Η ταινία ακολουθεί στα βήματα των ανεξάρτητων επιτυχιών «Πριν το Ξημέρωμα» και «Πριν το Ηλιοβασίλεμα».
Το έργο «Πριν τα Μεσάνυχτα», που ολοκληρώνει την τριλογία, συναντά ξανά τους πρωταγωνιστές Σελίν και Τζέσι (Ζιλί Ντελπί και Ίθαν Χοκ), η ιστορία των οποίων είχε ξεκινήσει το 1995 στην ταινία «Πριν το Ξημέρωμα», που διαδραματίστηκε στη Βιέννη. Οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται ξανά στους γνώριμους ρόλους τους, με βάση το σενάριο που υπογράφουν οι ίδιοι μαζί με το σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, και για το οποίο ήταν υποψήφιοι στα Όσκαρ με το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» το 2005, που γυρίστηκε στο Παρίσι. Οι ηθοποιοί δήλωσαν με αφορμή το έργο που θα προβληθεί στις αίθουσες το 2013: «Είναι υπέροχο να ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί, αυτήν τη φορά στην πανέμορφη Ελλάδα, για να επισκεφθούμε πάλι τους ήρωές μας, τη Σελίν και τον Τζέσι, εννέα χρόνια από τότε που ο Τζέσι ήταν έτοιμος να χάσει την πτήση του».
Σε αυτό το τρίτο κεφάλαιο στις ζωές των πρωταγωνιστών, η δράση μεταφέρεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις ηλιόλουστες, παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα και σε γραφικές κωμοπόλεις, όπως η Καρδαμύλη, η Πύλος και η Κορώνη, αλλά και στην Costa Navarino. Όσοι επισκέπτες διαμείνουν στο The Westin Resort, Costa Navarino, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το δωμάτιο που ονομάστηκε «Πριν τα μεσάνυχτα», όπου ο ηθοποιός ’Ιθαν Χοκ γύρισε σκηνές και το οποίο απέκτησε νέα διακόσμηση ειδικά για τα γυρίσματα.
Η Μεσσηνία προβλήθηκε και μέσω της διεθνούς συμπαραγωγής ελληνικής ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο και την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 1η Οκτωβρίου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα διεθνές καστ βραβευμένων ηθοποιών, όπως οι Σεμπάστιαν Κοχ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Τζον Κλιζ και Κατρίν Ντενέβ, καθώς και Έλληνες ηθοποιοί, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Άκης Σακελλαρίου. Η ταινία φέρνει στην οθόνη την ταραχώδη ζωή γεμάτη περιπέτειες και το έργο του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός δαιμόνιου Έλληνα που από πειρατής του Αιγαίου έφτασε στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας για να απλωθεί στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και να αφοσιωθεί στην ιδέα της Επανάστασης του 1821, που παράλληλα αναγνωρίστηκε ως μεγάλος ευπατρίδης και ευεργέτης της χώρας.
Οι σκηνές που γυρίστηκαν στη Μεσσηνία, μία περιοχή γεμάτη ιστορία, αποτέλεσαν ένα ιδανικό φόντο για τις θαλασσινές περιπέτειες του Βαρβάκη.
Με ορμητήριο την Costa Navarino, όπου φιλοξενήθηκε το καστ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην περιοχή, μπορούν να γνωρίσουν οι επισκέπτες την πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά της περιοχής, επιλέγοντας για τη διαμονή τους κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, το ξενοδοχείο The Westin Resort, Costa Navarino. Οι εξορμήσεις στη φύση, μέσα από οργανωμένες εκδρομές ποδηλασίας και πεζοπορίας, και τα μαθήματα γκολφ στα δύο signature γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course, έχουν ως φόντο το ειδυλλιακό μεσσηνιακό τοπίο, ανάμεσα σε αιωνόβιους ελαιώνες, με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στον Κόλπο του Ναυαρίνου. Παράλληλα, η αναζωογονητική επίδραση των θεραπειών του Anazoe Spa, οι δραστηριότητες για οικογένειες, οι πολιτιστικές αναζητήσεις και η γνωριμία με τα ήθη και τα έθιμα, χαρίζουν πολλές επιλογές κάθε εποχή του χρόνου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φθινοπωρινά πακέτα, που ξεκινούν από 125 ευρώ και περιλαμβάνουν μαθήματα γκολφ, θεραπείες στο Anazoe Spa, οικογενειακές και πολλές ακόμη προσφορές, στην ιστοσελίδα The Westin Resort Costa Navarino και στο τηλέφωνο 27230 95000 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27230 95000 end_of_the_skype_highlighting


~**** Δεν πληρώνει ο Δήμος το πρόστιμο για Μαραθόλακκα :
Image
* Πρόστιμο ύψους 8.500 ευρώ επιβλήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας για τη Μαραθόλακκα, αν και δε λειτουργεί πλέον εδώ και πολύ καιρό ως χώρος για τη διαχείριση απορριμμάτων, από επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, όπως ανέφερε χθες, έδωσε εντολή για προσφυγή του Δήμου στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και έγκριτου νομικού, Πάνου Ζυγούρη.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι Δήμοι ποτέ δεν έχουν διαχειριστεί κοινοτικά κονδύλια και δεν έχουν την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων, προεξοφλώντας ότι «δεν πρόκειται να πληρώσουν πρόστιμα για τις χωματερές, καθώς, πέρα από το οικονομικό βάρος, υπάρχει και το ηθικό μέρος. Δεν κάναμε εμείς τις χωματερές, αλλά η ανικανότητα του κράτους».
Σημείωσε δε ότι «δεν είναι δυνατόν το ανεύθυνο κράτος να επιβάλλει πρόστιμα, χωρίς να κινείται κάτι σε αυτό τον τομέα».   Α.Π.


~**** Η φορεσιά των χωριών της Αλαγονίας :

Στο Πνευματικό ΚέντροΟ πολιτισμός των χωριών της Αλαγονίας θα παρουσιαστεί αύριο βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και των έξι πανέμορφων χωριών της περιοχής: Αλαγονίας, Νέδουσας, Αρτεμισίας, Λαδά, Πηγών και Καρβελίου.
Παράλληλα, από σήμερα έως και το Σάββατο, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα εκτίθενται αυθεντικές φορεσιές της περιοχής, ανάμεσα σε πολλές άλλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, υλικό του συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η έκθεση παλιάς φωτογραφίας, με θέμα επίσης τη φορεσιά της Αλαγονίας. 
«…άνοιξαν τα σεντούκια»
Οι εκδηλώσεις, μας λέει ο Αντώνης Καζάκος εκ μέρους των Πολιτιστικών Συλλόγων των Αλαγονίων, ξεκίνησαν προχθές από την Αθήνα με μια βραδιά αφιερωμένη στον Ταΰγετο, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Αρχαιολογικό Σύλλογο.
«Για την έκθεση φωτογραφίας έχει δουλέψει πολύ ο Χρίστος Ζερίτης, με τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια των Τάσου Βαμβακά και Γιάννη Κόσσυβα» προσθέτει.
Με συγκίνηση μας διηγείται τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συλλογή των φωτογραφιών. «Η ανταπόκριση των ανθρώπων της περιοχής, όταν ξεκινήσαμε με τον Χρίστο να μαζεύουμε τις φωτογραφίες, ήταν κάτι το εκπληκτικό. Μας έβαζαν στα σπίτια τους, μας άνοιγαν τα σεντούκια και μας έλεγαν διαλέξτε ό,τι θέλετε. Μιλάμε για φωτογραφίες πολύ παλιές. Αυτές που επιλέξαμε, φροντίσαμε να έχουν περισσότερο ως θέμα τη φορεσιά. Γυναίκες ντυμένες σε γάμους, σε πανηγύρια κ.λπ. Είναι η φορεσιά που άλλοι ονομάζουν “κουτσαβίτικη”, ενώ οι πιο παλιές την αναφέρουν ως αλατζά. Ας πούμε, στη μητέρα μου, που είναι τώρα 82 ετών, της έλεγε η μάνα της “φόρα τον αλατζά σου να πας στην εκκλησία”, προφανώς από το ύφασμα το οποίο ήταν φτιαγμένη» λέει ο κ. Καζάκος και μιλά για συλλογική προσπάθεια, στην οποία βοήθησαν όλοι οι σύλλογοι των χωριών της Αλαγονίας.
Παθιασμένος με το θέμα και ο συλλέκτης Χρήστος Κατσαμπάνης: «Στην έκθεση ο επισκέπτης θα δει ανδρικές και γυναικείες φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, όμως τιμούμε ιδιαιτέρως τα 6 χωριά του Ταϋγέτου. Είναι μια παρουσίαση που σκεφτόμουν χρόνια, γιατί έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς να φοράνε τη φορεσιά μέχρι και πρόσφατα. Αυτό με είχε εντυπωσιάσει. Στα ορεινά και δύσκολα χωριά του Ταϋγέτου, με τη σκληρή ζωή, οι άνθρωποι κράτησαν τα ήθη και έθιμα μέχρι τελευταία. Γι’ αυτό έχω μαζέψει κάπου 30 φορεσιές από τα χωριά αυτά. Ήταν, λοιπόν, ευκαιρία που βρήκα εδώ τα παιδιά από τους συλλόγους και διοργανώσαμε αυτή την έκθεση».
Πρόγραμμα
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 8.00 μ.μ
• Ομιλία του προέδρου του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού του Δήμου Δελφών, Ηλία Δαραδήμου, με θέμα «Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά».
• Ομιλία της κατοίκου της Αρτεμισίας, Ευσταθίας χας Θεοδ. Βασιλάκη, με θέμα «Αναφορά στα επί μέρους κομμάτια που συνθέτουν τη γυναικεία φορεσιά των κοινοτήτων της Αλαγονίας».
• Ομιλία του κατοίκου της Αλαγονίας, Γιάννη Ροβολή, με θέμα «Η γυναικεία φορεσιά των χωριών μας μέσα από το ανδρικό βλέμμα».
• Μουσική και χορός από ντόπιους.
• Παραδοσιακά κεράσματα. Συζήτηση - ανταλλαγή απόψεων με επισκέπτες.
• Λειτουργία έκθεσης βιβλίου τοπικού περιεχομένου.
• Προβολή βίντεο από τον πολιτισμό της περιοχής.
Παρουσίαση: Χριστίνα Καντζιλιέρη και Γιώτα Παπαδέα.
Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 7.00 μ.μ.
• Ομιλία του αρχαιολόγου Δημοσθένη Κοσμόπουλου με θέμα «Στον Μεσσηνιακό Ταΰγετο: Ανασκάπτοντας το παρελθόν ενός βουνού, από την προϊστορία ως τους ρωμαϊκούς χρόνους, δίχως σκαπάνη».
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Ώρες λειτουργίας των εκθέσεων: 10.00 π.μ. - 10.00.
Της Μαρίας Νίκα~****  Στο τραπέζι πρόταση-λύση για το Πήδημα  :
Image
Στην Καλαμάτα σήμερα το Ι. ΚαρνέσηςΣτη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθεί για άλλη μια φορά σήμερα ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ι. Καρνέσης. Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας θα καταβληθεί προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο αυτοκινητόδρομος Αλλαγής-Καλαμάτας στην πρόσβαση στο Πήδημα και τα υπόλοιπα χωριά μετά από αυτό.
Ο κ. Καρνέσης θα έρθει με άλλα στελέχη του υπουργείου, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Όπως επισήμανε, η πιθανότερη και προσφορότερη λύση για να εξασφαλιστεί εύκολη και με ασφάλεια πρόσβαση στο Πήδημα είναι η κατασκευή κυκλοτερούς κόμβου στην παλιά εθνική οδό.
Ο δήμαρχος αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο αρχικά είχε υποτιμηθεί από τη Δημοτική Αρχή, παρά τις επανειλημμένες αναφορές και διαμαρτυρίες της Τοπικής Κοινότητας Πηδήματος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το θέμα υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονη κινητοποίηση από την πλευρά των κατοίκων, που βλέπουν ότι ο νέος αυτοκινητοδρόμος, αντί να τους εξυπηρετεί, απομονώνει την περιοχή και κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση στα εκεί χωριά.  Α.Π.
 

~****  Πλατεία Υπαπαντής
Προχωρά η οριστική μελέτη για την ανάπλασή της
Οι παρεμβάσεις θα είναι σύμφωνες με το ΚΑΣ, αλλά δε θα περιλαμβάνουν
την ανάδειξη των αρχαίων που είναι θαμμένα σε τμήμα της

Εντολή για ολοκλήρωση της μελέτης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας και ειδικότερα για την περιοχή που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής, έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Παν. Νίκας στο μελετητή του έργου, Γ. Αλμπάνη.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα, για την πλατεία Υπαπαντής υπάρχει προμελέτη, που έχει ήδη εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, από το 2002 περίπου.
Κομβικό σημείο των παρεμβάσεων θα είναι η διευθέτηση του προβλήματος με τη στάθμευση των αυτοκινήτων, αφού, όπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει εσαεί ο σημερινός χαρακτήρας της πλατείας, αυτός ενός μεγάλου υπαίθριου πάρκινγκ.

Επομένως, πρώτη μέριμνα είναι να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα, με πρόβλεψη να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης στους περιμετρικούς δρόμους, κυρίως ανατολικά της πλατείας.
Μεταξύ των προτάσεων της προμελέτης είναι: η διαπλάτυνση έναντι της κυρίας εισόδου να υπερυψωθεί, έτσι ώστε να τονιστεί το περίγραμμα της κυρίως πλατείας, αλλά και να εμποδίζεται η πρόσβαση αυτοκινήτων. Επίσης, παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν στην απόληξη της οδού Υπαπαντής, με τη δημιουργία ενός νέου πλατώματος.
Στόχος, με βάση την εγκεκριμένη προμελέτη, είναι: να αποκατασταθεί το δάπεδο και παράλληλα να αποκτήσει το σχεδιασμό και την πολυτέλεια που αρμόζει στη σημασία την οποία έχει η πλατεία για τη ζωή της πόλης, να μην αλλοιωθεί η σημερινή δυνατότητα λειτουργίας της πλατείας, να μην ευνοείται η στάθμευση των αυτοκινήτων και να υπάρχει ικανοποιητικός φωτισμός.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Νίκας, οι παρεμβάσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αλλά σ’ αυτή τη φάση, τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα θέμα για έργα ανάδειξης των αρχαιοτήτων που βρίσκονται θαμμένα σε τμήμα της πλατείας.   
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
~**** Εργασίες αποκατάστασεις των γραμμών στο Ασπρόχωμα
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και ΓΑΙΟΣΕ φαίνεται να… αποδίδει καρπούς. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Δημοτική Αρχή, πολύ σύντομα πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες για τη βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης με τις σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, μόλις ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες από το Δήμο Καλαμάτας για την κατασκευή παρακαμπτήριας οδού, ο ΟΣΕ θα ξεκινήσει την αποκατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή, με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και για τη λύση του ίδιου προβλήματος στην οδό Αρτέμιδος.

«Βέβαια, οι οδηγοί θα ταλαιπωρηθούν για δύο ημέρες περίπου, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, αλλά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά», σχολίασε.
Σημειώνουμε ότι στο μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών ο Δήμος Καλαμάτας δεσμεύεται «για ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω αξιοποίηση όλων των υποδομών του ΟΣΕ στην ευρύτερη περιοχή μας».
Η πρότασή αυτή στοχεύει, αφ’ ενός, στο να μην εγκαταλειφθούν οι υποδομές του ΟΣΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και, αφ’ ετέρου, στην ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό εξοπλισμό της πόλης, με την εκπόνηση των απαιτούμενων, για το σκοπό αυτό, μελετών.
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία περιλαμβάνει τη μίσθωση από το Δήμο των κτηρίων σιδηροδρομικών σταθμών, αποθηκών και περιβαλλόντων χώρων από το κεντρικό σταθμό Καλαμάτας μέχρι και το Πλατύ, καθώς και τη συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής εντός της πόλης και τη διαχείρισή της, με σκοπό να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις αναβάθμισης κατά μήκος της.
Προτείνεται ως χρόνος μίσθωσης τα 30 χρόνια, με συμβολικό τίμημα, με δεδομένο ότι ο Δήμος θα αναλάβει τη συντήρηση και φροντίδα χώρων και κτηρίων.  
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~****  Διακοπή ρεύματος
Στις περιοχές των δ.δ. Κουκουνάρας, Στενωσιάς, Χανδρινού, Πλατανόβρυσης, Σουληναρίου, Μεσοποτάμου, Καλοχωρίου, Κρεμμυδίων, Γλυφάδας, Παπουλίων, Πλατάνου και Μυρσινοχωρίου, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, από τις 8.30 έως τις 12.00.
~**** Πριν 94 χρόνια
Ο Νομάρχης μας Καλκάνης εν τη διακρινούση αυτόν φροντίδι υπέρ της πόλεώς μας, επωφεληθείς της επισκέψεως του Γάλλου Αντιστρατήγου Μπονιέ, Διευθυντού της Συγκεντρώσεως των εγχωρίων προϊόντων, παρεκάλεσεν αυτόν, όπως φροντίση και αποσταλή εις την πόλιν μας ανάλογος ποσότης σιτηρών, τα οποία να χρησιμεύσουν ως αποθέματα δια τον επερχόμενον χειμών, οπότε ο επισιτισμός μας δεν θα ενεργείται κανονικώς λόγω της προβλεπομένης ελλιπούς συγκοινωνίας. Ο Μπονιέ ανομολογήσας το επιβεβλημένον της προταθείσης υπό του Νομάρχου προνοίας, υπεσχέθη προς αυτόν, ότι θέλει φροντίσει σχετικώς με το ζήτημα τούτο.

ΕΝΤΟΣ της σήμερον ή αύριον αφικνούνται αρκεταί ποσότητες πυρείων, τα οποία θ’ αναλογούν από 3 κυτία δι’ έκαστον βιβλιάριον ενός ατόμου και 6 δι’ έκαστον βιβλιάριον περισσοτέρων του ενός ατόμου. Η διανομή των θ’ αρχίση από της ερχομένης εβδομάδος. Αύριον δε η Επιτροπή των Τροφίμων θα κανονίση τας δόσεις εις τας οποίας θα γίνη η διανομή.

ΤΟ Υπουργείον των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως εγνώρισεν προς την Νομαρχίαν, ότι εγκρίνη όπως ο Νομάρχης συνεννοούμενος μετά του Γενικού Επιθεωρητού και του Επιθεωρητού της Δημοτικής Εκπαιδεύσεως προβαίνει εις την προσωρινήν διακοπή των μαθημάτων των σχολείων κατόπιν γνωμοδοτήσεως ενός ιδιωτικού ιατρού προς προφύλαξιν των μαθητών εκ της επιδημίας γρίππης, οσάκις εκ ταύτης ήθελε παραστή κίνδυνος.

~**** Άρθρο
Η άλλη επανάσταση των πολιτώνΟι κινητοποιήσεις κατά της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα είχαν προαναγγελθεί πομπωδώς και οι προσδοκίες των διοργανωτών μεγάλες. Μάλιστα, εξαιτίας των περιορισμών και των απαγορεύσεων ενισχύθηκαν περαιτέρω.
Ωστόσο, οι πολίτες των Αθηνών, παρά την οργή που τους διακατέχει, απέφυγαν τη μαζική κάθοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι συγκεντρώσεις της Τρίτης ήταν σαφώς κατώτερες των προσδοκιών και σίγουρα μικρότερες άλλων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο φόβος, οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις, τα πολλά αστυνομικά μέτρα δικαιολογούν εν μέρει, αλλά δεν εξηγούν τη χαμηλή προσέλευση των πολιτών.
Η αλήθεια είναι πως πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία τρία χρόνια, που ξεπερνούν τη μόνιμη αριστερο - δεξιά αντιμνημονιακή ρητορεία.
Άλλες συνειδητοποιήσεις επικρατούν πλέον, που καταρρίπτουν την επικρατούσα πρώτη εντύπωση, την υπεραπλουστευτική και συνάμα λαϊκιστική, που θέλει τους πάντες «κλέφτες» και ονειρεύεται «κρεμάλες παντού».
Όσο περνά ο καιρός, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι το μοντέλο της υπερκατανάλωσης και της επίπλαστης ευημερίας με δανεικά και αγύριστα, που επικράτησε στις προηγούμενες δεκαετίες, εξήντλησε τα όριά του και δεν πρόκειται να επανέλθει, όσο κι αν σκούζει ο κ. Φωτόπουλος κι όσο κι αν χτυπιέται ο κ. Τσίπρας.
Η πλειονότητα των πολιτών έχει πλέον αντιληφθεί ότι η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και πως οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν να ελπίζουν το παραμικρό σε ένα κράτος υπερχρεωμένο, διεφθαρμένο και ευτελισμένο. Και επιχειρούν μόνοι τους την αναδιάρθρωση που δεν τολμά η πολιτική.
Τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά τούτα τα χρόνια εφαρμόζουν από μόνα τους εσωτερικά προγράμματα λιτότητας και αναζητούν από μόνα τους παραγωγικές διεξόδους, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος και το βάρος των επιλογών τους.
Εγκαταλείπουν συνήθειες, πουλάνε αυτοκίνητα και σπίτια, κλείνουν μαγαζιά ζημιογόνα, φεύγουν από τον παρηκμασμένο τομέα των υπηρεσιών και αναζητούν την τύχη τους στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, επανασυνδέονται με την παραγωγή, γενικώς κινούνται αναζητώντας νέες ευκαιρίες.
Σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο συντελούνται αλλαγές ασύλληπτες, τις οποίες η συντηρητική κουλτούρα της κρατικοδίαιτης αριστεράς, όπως και η αντίστοιχη της λαϊκιστικής Δεξιάς, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.
Ο κόσμος είναι πιο προχωρημένος και πιο κινητικός από τους επαγγελματίες εργατοπατέρες και τους οκνηρούς κομματάρχες.
Έχει προ πολλού αντιληφθεί το βάρος της κρίσης το οποίο με τον καιρό διαμόρφωσε νέες συνειδήσεις και πλέον ενεργεί, δρα, δε μένει απαθής.
Οι πολίτες κάνουν τη δική τους επανάσταση κάθε μέρα, δεν περιμένουν τους επαγγελματίες της εξουσίας να την προσφέρουν.
Ξέρουν πως, αν περιμένουν να σωθούν απ’ αυτούς, είναι χαμένοι από χέρι. Γι’ αυτό και αγνοούν τα παραγγέλματά τους...  
Από το vima.gr


~**** Έρκος οδόντων        
Τα… μυστικά της συνέντευξης
Image
Πήζουμε στις προσκλήσεις για συνεντεύξεις Τύπου καθημερινά. Συνέντευξη ο Σύλλογος Κάτω Πετροβολίου, συνέντευξη για ψύλλου πήδημα ο χ, ψ, z αυτοδιοικητικός που θεωρεί πως είναι σπουδαίος ο ίδιος, αλλά και περισπούδαστα αυτά που έχει να πει. Ωστόσο, οκτώ φορές στις δέκα τον πληροφορώ ευθαρσώς και επωνύμως πως είναι εντελώς αδιάφορα για το σύνολο των αναγνωστών. Συνέντευξη, επίσης για τον ίδιο λόγο, ο πρόεδρος του κάθε φορέα που νοιώθει εαυτόν ισοδύναμο υπουργού και θέλει να επικοινωνήσει το θέμα ανάλογα του ύψους του (ποιου, εκείνος μόνο γνωρίζει) και ούτω καθεξής…

Κι αφού δίνει ο χ συνέντευξη, γιατί να μη δώσω κι εγώ, σκέφτεται ο ψ. Το ίδιο, βέβαια, και ο z, που επ’ ουδενί νοιώθει υποδεέστερος των προηγουμένων.
Το μικρόβιο της συνέντευξης μεταδίδεται από τον έναν στον άλλον σαν τον ιό της γρίπης και, τελικά, κολλάνε όλοι. Γιατί οι συνεντευξιαζόμενοι λένε τον «πόνο» τους, ξεχαρμανιάζουν, γιατί περί αυτού πρόκειται απ’ τη μια, και εμείς τρέχουμε να ικανοποιήσουμε τα βίτσια τους.
Από την άλλη τώρα, με τις τηλεοράσεις θέλει ο πάσα ένας να βλέπει τη μούρη του στο γυαλί. Άσε που πολλοί έχουν και δεύτερες σκέψεις στο μυαλό. Να αποκτήσουν, δηλαδή, αναγνωρισιμότητα, ώστε εν ευθέτω χρόνω να γίνουν από δημοτικοί σύμβουλοι δήμαρχοι και από δήμαρχοι βουλευτές και υπουργοί. Το έχουν μάθει καλά το παραμύθι και μας χρησιμοποιούν.
Όλοι τούτοι, ωστόσο, πρέπει να μάθουν πως συνέντευξη δίνεις όταν έχεις να πεις κάτι πολύ σημαντικό. Διαφορετικά, το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν. Επιπροσθέτως, όσοι νάρκισσοι θέλουν να βλέπουν την εικόνα τους στο γυαλί και να αυτοϊκανοποιούνται, ας κρατήσουν κάποια dvd (πώς άλλοι έχουν καβάτζα την… Τζούλια) με τις μέχρι τώρα συνεντεύξεις τους και ας τα… παίζουν, όποτε το έχουν… ανάγκη, μεταμεσονυκτίως.
Έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κι εμείς το ψωμάκι μας με κάνα ρεπορτάζ της προκοπής, γιατί διαφορετικά τα Μέσα που εργαζόμαστε δε θα τη βγάλουν καθαρή μέσα στην κρίση, με συνέπεια να χάσουμε τη δουλειά μας. Και για όσους δεν κατάλαβαν… υπάρχουν και τα δελτία Τύπου για να μας ενημερώνουν.
  Του Δημήτρη Γιατράκου


~****  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.211919948876653.50027.211911592210822&type=3  = Φωτογραφίες τοίχους .-

~****  "Sotos O Australos
Αρχική σελίδα Ρυθμίσεις λογαριασμούSotos O AustralosΑΓΑΠΗΜΕΝΑ Ενημερώσεις20+Εκδηλώσεις413 <3 -="-" ...="..." 10="10" 18="18" 2008.="2008." 2009="2009" 2010.="2010." 2010="2010" 20="20" 21="21" 26="26" 2="2" 3="3" 4="4" 8="8" 91="91" 9="9" a="a" allo="allo" alpha="alpha" alt="Μικρό μαύρο τετράγωνο" amp="amp" ana="ana" apply.worlddegrees.com="apply.worlddegrees.com" aystralos="aystralos" bachelor="bachelor" berman="berman" bingo="bingo" blackrock="blackrock" career="career" castleville="castleville" cds="cds" chronicles="chronicles" class="Emoji$025AA$155C" club="club" criminal="criminal" criminology="criminology" dimitrios="dimitrios" e="e" edo="edo" edw="edw" einai="einai" elanios="elanios" euaggelidou="euaggelidou" eurobank="eurobank" farmville="farmville" fitch="fitch" get="get" gia="gia" goldman="goldman" greek="greek" hidden="hidden" hold="hold" holdem="holdem" hotomania="hotomania" img="img" in="in" info="info" ireland="ireland" is="is" justice="justice" ll="ll" love="love" m="m" made="made" manolakakis="manolakakis" mazisou="mazisou" miso="miso" moody="moody" more="more" need="need" neuberger="neuberger" o="o" online.="online." otos="otos" oyk="oyk" poker="poker" poor="poor" portugal="portugal" riminal="riminal" rotschild="rotschild" s="s" sachs="sachs" slingo="slingo" slotomania="slotomania" soy="soy" spain="spain" src="http://gfx2.hotmail.com/mail/w4/pr04/ltr/emoji/emoji_025AA.gif" standard="standard" star="star" study="study" texas="texas" thanato="thanato" the="the" title="Μικρό μαύρο τετράγωνο" tzimis="tzimis" u.k.="u.k." usa="usa" ville="ville" want="want" who="who" wpt="wpt" xilleas="xilleas" you="you" your="your" zoosk="zoosk" zynga="zynga"> Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, ΕμπορικήΜικρό μαύρο τετράγωνο Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman SachsΜικρό μαύρο τετράγωνοΕίναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΜικρό μαύρο τετράγωνο Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, ΕμπορικήΜικρό μαύρο τετράγωνο Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman SachsΜικρό μαύρο τετράγωνο Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P NEUBERGER BERMANΚανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs. ● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;Τζόρτζ Σόρος Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.● Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.Τζον Πόλσον Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).Ντέιβιντ Αϊνχορν Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers, H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman). ● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:Μικρό μαύρο τετράγωνο Διοικητής της Deutsche Bank. Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;Μικρό μαύρο τετράγωνο Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!Μικρό μαύρο τετράγωνο Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!Μικρό μαύρο τετράγωνο Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!----Πηγές:Τα στοιχεία για την συμμετοχή των πολυεθνικών στην Ελληνική οικονομία είναι από το βιβλίο του Πάνου Παναγιώτου: "Ελληνική Κρίση: Περίεργες συμπτώσεις", εκδόσεις Λιβάνη, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε.Dimitrios ManolakakisΟι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την Ελλάδα, συνωμότησαν και συνεργάστηκαν με τους παραπάνω ανθρώπους (ομάδες) και στη διαδικασία χρεοκόπησαν και κατέστρεψαν την χώρας μας!The PASOK governments that governed Greece conspired and collaborated with those above mentioned groups and people and in the process bankrupted and destroyed our country!Μου αρέσει! · · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση ·"

~**** AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ποιοι έκαψαν την Ελλάδα
 
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΊΖΕΤΑΙ ;;;;;;;
AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα
  Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας!
  Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα, ...
... τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!
  Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;
  Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!
  Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!
  Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!
  Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!
  Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!
  Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!!
  Το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !
  Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!
  ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ
  CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου
  Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;
  Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!
  Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!
  Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.
  Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:
  GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)
  Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)
  Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
  2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
  2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
  2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
  Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
  2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
  2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
  ● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
  ● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
  (α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
  (β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
  (γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
  2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;
  ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  NEUBERGER BERMAN

Μικρό μαύρο τετράγωνο Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
Μικρό μαύρο τετράγωνοΕίναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Μικρό μαύρο τετράγωνο Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P

NEUBERGER BERMAN

Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:

● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!

Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;

Τζόρτζ Σόρος
Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

● Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Τζον Πόλσον
Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

Ντέιβιντ Αϊνχορν

Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;

● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.

● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!

● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.

● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.

● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).

● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.

● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν

Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!

Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:

Μικρό μαύρο τετράγωνο Διοικητής της Deutsche Bank. Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;

Μικρό μαύρο τετράγωνο Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;

Μικρό μαύρο τετράγωνο Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!

Μικρό μαύρο τετράγωνο Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

Μικρό μαύρο τετράγωνο Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
  Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
  Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!
  Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!
  Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !
  Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!
  Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!
  Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»
  Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!
 Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!
----
Πηγές:
Τα στοιχεία για την συμμετοχή των πολυεθνικών στην Ελληνική οικονομία είναι από το βιβλίο του Πάνου Παναγιώτου: "Ελληνική Κρίση: Περίεργες συμπτώσεις", εκδόσεις Λιβάνη, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε.
  Dimitrios Manolakakis
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την Ελλάδα, συνωμότησαν και συνεργάστηκαν με τους παραπάνω ανθρώπους (ομάδες) και στη διαδικασία χρεοκόπησαν και κατέστρεψαν την χώρας μας!
  The PASOK governments that governed Greece conspired and collaborated with those above mentioned groups and people and in the process bankrupted and destroyed our country!

~****

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  ΜΙΑ  ΟΜΟΡΦΗ  ΙΣΤΙΣΕΛΙΔΑ !!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ !!!!!!  http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3666665882673385054#editor/target=post;postID=1678062635559781179  ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ  …και  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ !!!!  ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :

ΟΤΙ ρίχνουμε στη θάλασσα το τρώμε στο

αλάτι !!!
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης
Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

 ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-

*** 
~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- : ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :

1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2018 video.-

A.  snstam@gmail.com  .-

2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =335 video.- 


3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 378  video.-
***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου