ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Μαΐου  2013   :
ΜΙΑ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !
 

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Τέλο το χύμα λάδι στα εστιατόρια: Θετικά σχόλια, αλλά και επιφύλαξη
              Θετικές αντιδράσεις, αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει η κοινοτική οδηγία για οριστικό τέλος στη διάθεση χύμα ελαιολάδου από τα εστιατόρια. Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης για σφραγισμένα μπουκαλάκια μιας χρήσης, που πρόκειται να ισχύσει από το 2014, μιλήσαμε με δύο επαγγελματίες από το χώρο της παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.
  Παρασκευάς Τζανετέας, Συνεταιρισμός Νεοχωρίου
«Στη Μάνη κάποια εστιατόρια το κάνουν ήδη»
«Εμείς το κάνουμε εδώ και χρόνια στη Στούπα. Σε αρκετά εστιατόρια δίνουμε μπουκαλάκια του Συνεταιρισμού με λάδι των παραγωγών μας. Επειδή στη Στούπα υπάρχουν πολλά εστιατόρια και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες είναι συνέταιροι στο συνεταιρισμό, βάζουμε μικρά μπουκαλάκια 250άρια με τη φίρμα του συνεταιρισμού, τα οποία μπαίνουν πάνω στο τραπέζι. Βέβαια, αν το ανοίξει κάποιος και βάλει στο ψωμί του, το υπόλοιπο δεν το πετάς, θα το βάλεις σε κάποιον άλλο, που θα είναι γνωστός. Όμως, ξέρω κατάστημα στο Λιμένι, που έχει μπουκαλάκια των 70 γρ. Πάνω σε αυτά βάζει τη φίρμα του και το μπουκαλάκι το χρεώνει μαζί με το κουβέρ. Το κάνει αυτό εδώ και δύο χρόνια. Έτσι, όταν φεύγει ο πελάτης, μπορεί να πάρει μαζί του το μπουκαλάκι, είναι δικό του, το έχει πληρώσει» μας λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεοχωρίου Λεύκτρου, Παρασκευάς Τζανετέας.
«Είναι κάτι πολύ θετικό. Με αυτό τον τρόπο, αρκετοί πελάτες, και ειδικά Έλληνες, που δοκιμάζουν το λάδι, στη συνέχεια ρωτάνε πού μπορούν να βρουν να αγοράσουν και ένα δοχείο. Εμείς δίνουμε τυποποιημένο και σε ξενοδοχεία που έχουν πρωινό, δεν είναι μόνο τα εστιατόρια. Και ο ίδιος ο παραγωγός, που είναι συνέταιρος στο συνεταιρισμό, το προωθεί αυτό το πράγμα, γιατί λέει, είναι δικό μου το λάδι, από τις ελιές μου. Αφήστε που μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να βάλει πάνω τη φίρμα του, ώστε να διαφημίσει και το μαγαζί του».
  Βασίλης Νικολαΐδης, «Λάδι Βιώσας»
«Θα μπορούσε η νομοθεσία  να είναι πιο ευέλικτη»
«Με τη νέα νομοθεσία που λέγεται ότι θα εφαρμοστεί από 1 Ιανουαρίου, πλέον ακόμα και τα μπουκαλάκια που είναι πάνω στα τραπεζάκια θα πρέπει να είναι μιας χρήσης. Αυτό κάπως διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος, μιας και η ανάκληση της υγείας - ασφάλειας είναι θέμα που πείθει τον καθέναν, αλλά από την άλλη πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες αυτής της κίνησης» παρατηρεί ο Βασίλης Νικολαΐδης από τη μεσσηνιακή εταιρεία «Λάδι Βιώσας», με το premium έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο διατίθεται σε ντελικατέσσεν, προθήκες ξενοδοχείων στη Βόρεια Ελλάδα και κατά βάση στο εξωτερικό, Ολλανδία, Βέλγιο, Καναδά κ.α.
«Πώς θα μπορούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν άρτια; Όταν οι μισές οικογένειες της Νότιας Ελλάδας (αλλά και Ιταλίας, Ισπανίας) παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο και θέλουν να το διαθέτουν προς κατανάλωση σε δικούς τους - συγγενικούς χώρους εστίασης χωρίς τα έξοδα της τυποποίησης και την όποια γραφειοκρατία χρειάζεται αυτό; Όταν χιλιάδες ταβέρνες υπάρχουν μέχρι και στα πιο δύσβατα χωριά της Ελλάδας;
Θα μπορούσε, δηλαδή, η νομοθεσία να είναι πιο ευέλικτη, μελετώντας την ιδιαιτερότητα σε τόπους με μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου (Νότια Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) εν συγκρίσει με ανάλογους, π.χ. σε Φιλανδία, Ολλανδία, που δεν έχουν καμία παραγωγική σχέση με το προϊόν.
Επίσης, η βόρεια Ευρώπη είναι αρνητική σε αυτήν την προοπτική. Σε επικοινωνία που είχα με Ολλανδία, με το τμήμα που δουλεύει εκεί για το λάδι μας, μου ανέφεραν ότι και ο Ολλανδός πρωθυπουργός είναι εναντίον της απόφασης. Με το σκεπτικό της μόλυνσης του περιβάλλοντος (!) από τις μιας χρήσης συσκευασίες και το επιπλέον κόστος που θα επωμίζονται τα εστιατόρια (αν και το minimum που πληρώνεις στην Ολλανδία είναι από 20-30 ευρώ χωρίς να σου έχει λάδι-ξίδι στο τραπέζι...)».
  Χαρακόπουλος, αν. υπουργός ΥΠΑΑΤ
«Να περιοριστεί η διακίνηση χύμα ελαιόλαδου»
«Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία πρέπει να αξιοποιήσουμε όλους τους καρπούς της ελληνικής γης. Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Ένα μπουκάλι ποιοτικό, ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να φέρει στα πέρατα της οικουμένης την αυθεντική Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε, έτσι ώστε να περιοριστεί η διακίνηση χύμα ελαιολάδου, να αυξηθεί η διάθεση τυποποιημένου, πιστοποιημένου ελαιολάδου προκειμένου να μένει η προστιθέμενη αξία στον τόπο μας».
Τα παραπάνω τόνισε προχθές, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της ενημερωτικής εσπερίδας με θέμα «Το ελληνικό ελαιόλαδο 2020», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ).  Της Μαρίας Νίκα

*** Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη η Μεσσηνία
              Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) το 2012. Οι μετρήσεις αφορούσαν 38 παραλίες.  Γενικότερα, στο 93% των παραλιών στην Ελλάδα τα νερά έχουν «εξαιρετική» ποιότητα.
Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 93% των σημείων που ελέγχθησαν ικανοποιούν τα ελάχιστα στάνταρτ.
Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα νερά κολύμβησης στις 27 χώρες της Ε.Ε., συν την Κροατία και την Ελβετία, παρουσιάζονται σε διαδικτυακή υπηρεσία της ΕΕΑ που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις περιοχές όπου σκέφτονται να παραθερίσουν. Μπορούν, μάλιστα, να κατεβάσουν τα στοιχεία για την Ελλάδα σε αρχείο .kml για το Google Earth.
Η ταξινόμηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε τέσσερις κατηγορίες («εξαιρετική», «καλή», «επαρκής» και «φτωχή») βασίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης, για άλλα συμβάντα που «επηρεάζουν την ποιότητα του νερού», καθώς και σε μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηρίδιου E.coli.
Στην Ελλάδα ελέγχονται συνολικά 2.155 σημεία, από τα οποία τα έξι σε λίμνες.
Δεδομένου ότι η έκθεση καλύπτει 22.184 σημεία ελέγχου στην Ευρώπη, η έκθεση υπολογίζει ότι η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 10,3% του συνόλου των υδάτων κολύμβησης.

*** Χωρίς δημοτικό φωτισμό
           Σβηστά είναι τα φωτιστικά στην περιοχή των οδών Σταδίου, Υπαπαντής και της πλατείας 23ης Μαρτίου.  Ελπίζουμε άμεσα να αντικατασταθεί ο φωτισμός στο κεντρικό αυτό σημείο.

*** Στη φυλακή και ο δεύτερος Αλβανός για τις διαρρήξεις στο Μελιγαλά
               Προφυλακίσθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και ο δεύτερος Αλβανός, ο οποίος μαζί με ομοεθνή του είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά.
Χθες ο 29χρονος δράστης οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, όπου και απολογήθηκε. Τη Δευτέρα είχε απολογηθεί και ο συνεργός του, ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος επίσης προφυλακίσθηκε.
Αμφότεροι έκαναν, από τον Ιανουάριο έως και την ημέρα της σύλληψής τους, μία ληστεία, 11 κλοπές, καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά. Κυρίως παραβίαζαν σπίτια σε Μελιγαλά και Ανθούσα.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα και είδη ρουχισμού, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 12.500 ευρώ.
Κατά τις έρευνες που έγιναν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν: Ένα αεροβόλο όπλο, ένα μαχαίρι με λάμα 20 εκατοστών, 88 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 6 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των αφαιρεθέντων

*** Ψηλά η Πελοπόννησος στις αυτοκτονίες με εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις
                Άκρως δολοφονικό αποδεικνύεται για τη χώρα μας το Μνημόνιο, καθώς οι ειδικοί καταγράφουν στην εποχή της τρόικας τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ και το 2013 τα συμβάντα εμφανίζονται δραματικά αυξημένα.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα», που βασίζονται στις επίσημες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο υψηλότερος αριθμός καταγεγραμμένων αυτοκτονιών κατά τα τελευταία 50 χρόνια σημειώθηκε το 2011 στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το 2011 καταγράφηκαν επισήμως στη χώρα μας 477 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 393 αφορούσαν άνδρες και οι 84 γυναίκες, ενώ την ίδια χρονιά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 26,52% σε σχέση με το 2010. Στην κατηγορία των γυναικών δε, η αύξηση έφθασε το 104,8%!
Η περιοχή στην οποία παρατηρείται το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών το 2011 ήταν η Αττική (35% των συνολικών θανάτων) και ακολουθούν: η Κεντρική Μακεδονία (53 αυτοκτονίες), η Κρήτη (37 αυτοκτονίες), η Δυτική Ελλάδα (36 αυτοκτονίες), η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (από 33 αυτοκτονίες), η Στερεά Ελλάδα (23 αυτοκτονίες), η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο (από 14 αυτοκτονίες), η Ήπειρος (13 αυτοκτονίες), τα Ιόνια Νησιά (9 αυτοκτονίες), το Βόρειο Αιγαίο (4 αυτοκτονίες) και το εξωτερικό (3 αυτοκτονίες).
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών καταγράφεται και το πρώτο τρίμηνο του 2013, με τους ειδικούς να κάνουν εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2007 είχαν καταγραφεί στη χώρα μας 328 αυτοκτονίες (268 άνδρες και 60 γυναίκες), το 2008 καταγράφηκαν 373 (308 άνδρες και 65 γυναίκες) και το 2009, 391 αυτοκτονίες (333 άνδρες και 58 γυναίκες).
Όπως σημειώνεται από την «Κλίμακα», στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές οι οποίες καταγράφονται επισήμως, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15 - 20 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες.
«Μία περίεργη αριθμητική πρόοδο στην αύξηση των αυτοκτονιών καταγράφουν τα στοιχεία της “Κλίμακας”», δηλώνει στην «Αυγή» ο πρόεδρος της οργάνωσης, ψυχίατρος Κυριάκος Κατσαδώρος, ο οποίος μας εξηγεί ότι «οι αυτοκτονίες για το πρώτο τετράμηνο του 2013, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, είναι ακόμη πιο αυξημένες, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012, όπως αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής»!
Ο κ. Κατσαδώρος τονίζει, επίσης, ότι «δεν μπορούμε να αποδώσουμε αποκλειστικά και μόνον στην κατάθλιψη ή τη σχιζοφρένεια αυτόν τον τόσο υψηλό αριθμό αυτοκτονιών στη χώρα μας. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι είναι η οικονομική κρίση εκείνη η οποία κινητοποίησε αυτήν τη διαδικασία των αυτοκτονιών».

*** Με κάποιες ημέρες καθυστέρησης ξεκινούν οι εργασίες στη Φαρών
              Κάποιες ημέρες πίσω έχει πάει η έναρξη των εργασιών ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών. Αιτία, διάφορες λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν την τελευταία στιγμή.
Πάντως, όπως μας έλεγε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Δημόπουλος, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι ουσιαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα.
Εν τω μεταξύ, μπροστά στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, στη συμβολή Φαρών και Κρήτης, βρίσκεται η εγκατάσταση εργοταξίου της ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ, ανάδοχος της κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της Φαρών, από τη Ναυαρίνου μέχρι τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στη νότια πλευρά της οδού Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους.
Υπενθυμίζεται πως από την ημέρα έναρξης των εργασιών θα απαιτηθούν ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης για το έργο, επειδή θα δημιουργηθεί εργοταξιακή λωρίδα με κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος. Αυτή θα εκτείνεται επί της δυτικής πλευράς της οδού Φαρών, από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την οδό Κρήτης και το πλάτος του οδοστρώματος που θα απομένει θα είναι 6 μέτρα.
Επίσης, θα είναι δυνατή η διέλευση από τις κάθετες οδούς, καθώς και η ομαλή και όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη κίνηση των διερχόμενων πεζών και των παρόδιων ιδιοκτητών.  Η υλοποίηση του έργου θα αρχίσει από το τμήμα μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου
Επισημαίνεται ότι θα εγκατασταθεί κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα είναι εμφανής και τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και οχημάτων.
Για την εκτέλεση των εργασιών, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα από τη Ναυαρίνου έως την Κρήτης (περίπου δύο μήνες), είναι οι ακόλουθες: απαγόρευση της στάθμευσης στην οδό Φαρών από την οδό Κρήτης έως την οδό Ναυαρίνου και προσωρινή μεταφορά της πιάτσας ταξί από το τέρμα της οδού Φαρών στην οδό Ναυαρίνου.  Α.Π.

*** Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Brooklyn
     Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Brooklyn, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τους εφημέριους του ναού και πολλούς ιερείς της άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας της Νέας Υόρκης.
Από νωρίς ο περικαλλής ναός είχε γεμίσει ασφυκτικά από πιστούς, πολλοί εκ των οποίων από την Πελοπόννησο και ειδικότερα τη Μεσσηνία, ενώ στην είσοδο εκπρόσωποι της νεολαίας της ενορίας υποδέχθηκαν θερμά το μητροπολίτη Χρυσόστομο.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας μετά τον εσπερινό τέλεσε αρτοκλασία, ενώ μίλησε καταλλήλως προς το πυκνό εκκλησίασμα, που έσπευσε να λάβει την ευχή και την ευλογία του.

***   Παράδειγμα προς μίμηση
              Μια ξεχωριστή κίνηση που σπανίζει στην πόλη μας έχει κάνει επιχειρηματίας της οδού Μπούτση: έχει τοποθετήσει καλαθάκια για τα απορρίμματα και, μάλιστα, στη θέση που είναι, εξυπηρετούν και τους διερχόμενους.
Αν όλοι σκεφτόμασταν έτσι, πόσο διαφορετική θα ήταν η πόλη μας!  Π.Μπ

***  Χοντρομπάσταρδο αποκαλεί τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο Γκρεγκ Πάλαστ
            Ο Γκρεγκ Πάλαστ με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του δημοσιογράφου www.gregpalast.com    Κάτι παραπάνω από αιχμηρός είναι για τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο δημοσιογράφος των New York Times, του BBC και του Guardian, Γκρεγκ Πάλαστ.
Ο Πάλαστ στρέφεται κατά του πρώην αντιπρoέδρου της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του, με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και χαρακτηρίζει όσους δεν αποδέχονται την λιτότητα «φασίστες, κομμουνιστές ή συνομωσιολόγους».
Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλεί τον Θεόδωρο Πάγκαλο «χοντρομπάσταρδο» λέγοντας πως «θεωρεί ότι τα μικρά ελληνόπουλα πρέπει να σταματήσουν να πεινάνε».
«Ο Πάγκαλος κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι ευθύνονται για την πείνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Αλλά δεν είναι δικό του το λάθος και παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που αντιμετώπισε τον πυρήνα της κρίσης γιατί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οτιδήποτε;» αναφέρει
 Καθώς βρισκόταν στην ουρά μαζί με τον Θ.Πάγκαλο για καφέ, στο Eurasia Media Forum στο Καζακστάν, ο πρώην υπουργός φέρεται να είπε στον αρθρογράφο ότι όποιος αντιδρά στην λιτότητα είναι φασίστας ή κομμουνιστής ή συνομωσιολόγος. «Δεν μου εξήγησε βέβαια σε ποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντάσσεται ένας 11χρονος που λιποθυμά από την πείνα» σχολιάζει ο Γκρεκ Πάλαστ.
Ο Γκρεκ Πάλαστ παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες εργάζονται 619 ώρες το χρόνο περισσότερες από τους Γερμανούς και πολύ περισσότερες από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς.
Το κείμενο του Πάλαστ έχει δημοσιευτεί στην στήλη του στο περιοδικό Vice και στην προσωπική ιστοσελίδα gregpalast.com  , Newsroom ΔΟΛ

*** Ιατρικό  Συνέδρειο στο  ¨"Κώστα Ναυαρίνο "
Ξεκινάει από σήμερα 4ημερο  Συνένδριο Οφθαλμολογίας Οφθαλμιάτρων , με την συμμετοχή  πλέον των 100 συνέδρων  στο Ρωμανό Πυλίας και στις  εγκαταστάσεις  του Costa Navarinou στην Πύλο .-

***  Μια  μονοήμερη  διαδρομη  μέσα από ερασιτεχνικά Βίντεο Αρφαρά -Φοινικούντα - Μεθώνη - Πύλο - COSTA NAVARINO - Γιάλοβα  - Βοϊδοκοιλιά  καί ΠΥΛΟΣ :

~* Costa Navarino 23-05-2013:  http://youtu.be/uDiP-k-wj5k ,

~* COSTA NAVARINO 23-05-2013 SINEDRIO: http://youtu.be/EpqQLC4eeC4 ,


~* COSTA NAVARINO 2305-2013: http://youtu.be/JZ5lGPQWujY ,


~* Βοϊδοκοιλιά Πυλίας 2305-2013: http://youtu.be/-c-068PP-ks ,

~*   ΚΩΣΤΑ  ΝΑΒΑΡΙΝΟ  23-05-2013 :   http://youtu.be/IhR090Ifw6A ,
   
 ~* ΚΩΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ 23-05-2013 Σ-Δ: http://youtu.be/Ssh51UAjN0w ,
 
~* ΠΥΛΟΣ  23-05-2013:   http://youtu.be/WVCOI1nkKNY ,
~* ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΜΕΘΩΝΗΣ 23-05-2013: http://youtu.be/3es-NIDfZak ,
~* “ΕΛΕΝΑ” Φοινικούντας 2013  : http://youtu.be/-y8_GemU5lc  ,
 
~* ΦΟΙΝΗΚΟΥΝΤΑ 23- 05-2013: http://youtu.be/v2c73O_AK4o  ,
  
~* ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ   “Ελενα”  23-05-2013:   http://youtu.be/o6PQTkqGjQU  ,
***
~** KALAMATA 2013: http://youtu.be/8898bcZgFDk ,
 
 ** ΓΕΝΝΈΘΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ  2013: http://youtu.be/BFL2O5dB1Pc ,
 Costa Navarino Ρωμανού Πύλου 23-05-2013
Στην Φοινικούντα Μεσσηνίας  2013
Στην Πύλο  Μεσσηνίας  2013
Στο δωμάτιο  στο Costa Navarino -Westin Hotel 2013
Διάδρομος δωματίων ξενοδοχείου Westin στο Costa  Navarino
στο  ΡΩΜΑΝΟΎ  Πυλίας  2013  
Στην ΠΥΛΟ  Μεσσηνίας  23 -05 -2013
Χελονάκια  ενυδρίου
Costa Navarino
Ηλιοβασίλεμα στο Αρφαρά Μεσσηνίας  2013
 
ΠΥΛΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2013
Φοινικούντα Μεσσηνίας από ¨Έλενα " ταβέρνα
Κόστα  Ναυαρίνο Πωμανού Πυλίας
Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου  στο Costa  Navarino Πυλίας

~ *** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :

 ~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
 ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html ., Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Μαΐου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html  ,Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα , Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/12013.html , Το  Σαββατιάτικο αγιάζι .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/2013-18-05-19-2013.html , ΓΙΟΡΟΒΙΖΙΟΝ 2013 Σάββατο 18-05 ..Το αγιάζι της ..Κυριακή 19 Μαΐου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/20-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Μαΐου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/21-2013.html, Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  21  Μαΐου   2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/22-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Μαΐου   2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Μαΐου  2013  .-


** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :
https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded .-

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..


~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,  Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
 Παρασκευή 17-05-2013.-

~ ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η  ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου  2013.-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από  φωτογραφίες Παρασκευή  17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε  ΕΛΛΑΔΑ ..-

 
 *****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-
~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
~ * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.
~** http://www.agion-oros.eu/athos/el/VisitMonastery.html , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   
 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ
~* www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ
~* www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
~* www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ
~* www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ
~* www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
~* www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ
~* www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
~* www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ
~* www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
~*  http://www.discover-peloponnisos.gr/Default.aspx?id=1038&nt=19&lang=1  , ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ .-
 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-
~***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     
~**      http://www.discover-peloponnisos.gr/Default.aspx?id=1272&nt=18&lang=1 , .-
~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 
~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-
~* http://ithominews.blogspot.com/ ,
~* http://meropitopik.blogspot.com/ ,
~* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
~** http://disval.blogspot.com/ ,
~* http://www.agioritikovima.gr/ , *
~* http://www.mountathos.gr/ ,
~* http://arxaiaithomi.gr/ ,  
~* http://lyrasi.blogspot.com/ ,
~~* http://valirsa-messinias.blogs.gr/  .
~* http://dimmerop.blogspot.com/ ,
~* http://valirsa-messinias.blogs.gr/ ,
~* http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/ ,
~* * http://snsarfara.blogspot.com  ,
**   http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..
~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!
~**  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).
~** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Χ.Ο. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ….: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.115542495159374.6666.100001108733332&type=1  .-
***  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.115542495159374.6666.100001108733332&type=1  ΛΕΙΒΑΔΙΑ ασπρόμαυρη !
 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου