ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013  :


Ι.Ν. Ταξιαρχών στο  Μελιγαλά  Μεσσηνίας


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  51χρονος που έκανε την εκταφή του 84χρονου κατηγορείται για περιύβριση νεκρού         
            Της Βίκυς Βετουλάκη
Δικογραφία για περιύβριση νεκρού κατά ενός 51χρονου, που είχε αναλάβει την εκταφή του 84χρονου, μεγάλο μέρος της σορού του οποίου, βρέθηκε πεταμένη στο σκουπιδότοπο στη Βαλύρα, σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Αν και ο ίδιος αρνείται, ο 51χρονος κατηγορείται ότι εν αγνοία των συγγενών του 84χρονου, πέταξε το τμήμα της σορού που δεν είχε οστεωθεί. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ και  αποτροπιασμό στην περιοχή.
  Από το κοιμητήριο Βαλύρας
Μετά το μακάβριο εύρημα από τσιγγάνους στο σκουπιδότοπο της Βαλύρας, όπου τη Κυριακή το απόγευμα ψάχνοντας για παλιά σίδερα, βρήκαν μία ακέφαλη σορό ηλικιωμένου άντρα σε συνθήκες μουμιοποίησης, από την οποία έλειπαν και μέρη των κάτω άκρων, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στράφηκε στα νεκροταφεία της περιοχής.
Η Ασφάλεια, ανακάλυψε ότι η σορός ανήκε σε 84χρονο άντρα που είχε πεθάνει το 2002 και είχε θαφτεί στο νεκροταφείο της Βαλύρας. Τον Ιούλιο η κόρη του ηλικιωμένου αποφάσισε την εκταφή του πατέρα της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ποια θα ήταν η κατάληξη. Έδωσε εντολή λοιπόν σε 51χρονο που ασχολείται με τέτοιες εργασίες στην περιοχή, να προχωρήσει στην εκταφή.
  Δικογραφία
Όπως όλα δείχνουν, στις 7 Ιουλίου, ο 51χρονος, χωρίς να είναι παρούσα η κόρη του γέροντα, προχώρησε στην εκταφή του 84χρονου, όπου στον ίδιο τάφο υπήρχε και η ηλικιωμένη σύζυγός του.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας, εκτιμούν πως ο 51χρονος, διαπιστώνοντας πως δεν είχε ολοκληρωθεί η οστέωση του 84χρονου, πέταξε τη μουμιοποιημένη σορό στα σκουπίδια, ολοκληρώνοντας την εκταφή όπως -όπως.
Ωστόσο, όταν η Αστυνομία κατέληξε στο τι έχει γίνει, κάλεσε τον 51χρονο, καθώς έχει περάσει η διαδικασία του Αυτοφώρου για να συλληφθεί, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Αυτός πάντως αρνήθηκε πως πέταξε τη σορό του ηλικιωμένου στα σκουπίδια. Παρά ταύτα, η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του για περιύβριση νεκρού και το λόγο πλέον για την υπόθεση έχει η Εισαγγελία Καλαμάτας. -

*** Η τελετή λήξης του θερινού σχολείου για Μεσσήνιους Ομογενείς (Φωτογραφίες και βίντεο)         
   Στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, πραγματοποιήθηκε χθες στις 8.00 το βράδυ η τελετή λήξης του θερινού σχολείου για νέους Μεσσήνιους Ομογενείς.
Την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία οργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή  Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση έγιναν αναφορές στην αξία της Ελληνικής Γλώσσας και στο νέο ρόλο που θα έχουν οι απόφοιτοι του θερινού σχολείου αφού πλέον αποτελούν πρεσβευτές της Ελληνικής Γλώσσας.
Στο τέλος οι μαθητές του σχολείου διάβασαν ποιήματα του Ελύτη, του Ρίτσου και του Βρεττάκου.
 
 
 
 
 
 
Την εκδήλωση παρουσίασε η επί πτυχίω φοιτήτρια Μαρία Δενδροπούλου
Το θερινό σχολείο ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου.
Στο φετινό Θερινό Σχολείο συμμετέχουν οι:
Αντωνιάδη Μελίνα, Μπεκύρος Παναγιώτης, Μπόλαρης Ηφαιστίων, Μπουράκος Νικόλαος, Χριστόπουλος Γεώργιος, Γιαννέτος Γεώργιος, Γραμματικάκη Αιμιλία, Κόνοβα Ταμάρα, Κουρκουβής Ιάσωνας, Λαμπροπούλου Εμμανουέλα, Μουρδουκούτα Θεοδώρα, Πανκρασκίνα Ειρήνη, Ψυχογιού Μαρία, Σιτά Αθηνά, Σιτά Δήμητρα, Στριφτομπόλα Κατερίνα, Τελλή Αναστασία, Τριάντου Χριστίνα, Τσέκος Χρήστος, Βιδιακάκη Στέλλα Άννα, Βουτσινού Χριστίνα και Λιέρος Ρίκο
Video: 

 

*** Μεγάλο τροχαίο με καραμπόλα 4 αυτοκινήτων και σοβαρά τραυματίες στη νέα είσοδο! (φωτογραφίες)
                               
Σοβαρό τροχαίο συνέβη λίγα λεπτά μετα τις 9 π.μ. στη Νέα είσοδο Καλαμάτας , στο ύψος της γέφυρας στο Ασπρόχωμα, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Μεσσήνη. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο συγκρούστηκαν 4 αυτοκίνητα. Απο τη σύγκρουση υπάρχουν 4 τραυματίες ενώ ο ένας κρίνεται σοβαρά καθώς έχει τραύματα στο κεφάλι. Όλοι έχουν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και όχημα της πυροσβεστικής ενώ έχει δημιουρηθεί τεράστια ουρά αυτοκινήτων στο ρεύμα εξόδου της Καλαμάτας. - 

*** Φωτιά στην Ανάληψη Μεσσηνίας          
          
Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν επεκτάθηκε.
Φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης. Ήδη στο σημείο πηγαίνουν οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλαμάτας.

*** Αύριο απολογείται ο Αλγερινός που πωλούσε ναρκωτικά σε 15χρονο                
Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο 32χρονος Αλγερινός, ο οποίος κατηγορείται ότι πούλησε ναρκωτικά σε 15χρονο.
Ο Αλγερινός συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Σοφοκλέους, την ώρα που έκανε συναλλαγή ναρκωτικών με έναν 15χρονο Έλληνα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αντελήφθηκαν τη συναλλαγή και πλησίασαν. Ο Αλγερινός όταν τους είδε πέταξε στο έδαφος ένα τσιγαριλίκι και μια νάιλον συσκευασία με 2,5 γραμ. χασίς, ενώ στους αστυνομικούς είπε ότι δικό του ήταν μόνο το τσιγαριλίκι και πως ο ανήλικος του πωλούσε ναρκωτικά.
Στο εσώρουχο του ανήλικου βρέθηκαν δύο συσκευασίες με χασίς, οι οποίες περιείχαν 2,3 γραμ και 5,1 γραμ. της ναρκωτικής ουσίας. Ο 15χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι περιστασιακός χρήστης και πως είχε αγοράσει άλλη μια φορά ναρκωτικά από τον Αλγερινό.  Για το συγκεκριμένο περιστατικό είπε ότι μόλις του είχε δώσει τα ναρκωτικά και δεν είχε προλάβει να τον πληρώσει.
Ο 32χρονος Αλγερινός έχει συλληφθεί άλλη μια φορά για κατοχή χασίς, ενώ είναι και παράνομος στη χώρα.
Ο Αλγερινός ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στην Ανακρίτρια.- 
 
*** Κάηκαν 5 στρέμματα δάσους χθες κοντά στα Πηγάδια           
            Πέντε στρέμματα δάσους πρόλαβε να κάψει, προτού τεθεί υπό έλεγχο, περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.30 χθες το μεσημέρι στη θέση «Αγραπίδα» της Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων  του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, στην κατάσβεση συμμετείχαν 7 οχήματα με 17 πυροσβέστες, 3 PZL, 2 πυροσβεστικά οχήματα και δύο υδροφόρες από το Δήμο Καλαμάτας, καθώς επίσης και δύο πυροσβεστικά και μία υδροφόρα από το Δήμο Δυτικής Μάνης.
Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν δύσβατη.
Το συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης είχε ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, πύραρχος Κυριακ. Κυριακουλέας, ενώ, για τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωσή της διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. 
 
*** Διπλή φάρσα για βόμβα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη                                           
Διπλή φάρσα για τοποθέτηση ισάριθμων εκρηκτικών μηχανισμών, στη ΔΕΗ Καλαμάτας και στην Αγροτική Τράπεζα στη Μεσσήνη, έγινε χθες το μεσημέρι. Περίπου στη 1.30 το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε και ενημέρωσε πως έχουν τοποθετηθεί βόμβες στα δύο κτήρια σε Καλαμάτα και Μεσσήνη. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έσπευσαν στο κτήριο της ΔΕΗ Καλαμάτας, το οποίο εκκένωσαν από τους πελάτες και τους υπαλλήλους. Το ίδιο έγινε και στο κτήριο της Αγροτικής Τράπεζας στη Μεσσήνη. Και τα δύο κτήρια έψαξε και ο αστυνομικός σκύλος, χωρίς ευτυχώς να βρει τίποτα. Μισή ώρα αργότερα, οι υπάλληλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους.Β.Β. 
 
*** Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά 

ΒΙΝΤΕΟ  -  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ :
~ 812 Αφήγηση Ι Μ Σωτήρος  Λουκούς 2013: http://youtu.be/gJ79dxJCg_I  ,
~ 813 Ι Μ Σωτήρος Λουκού  2013: http://youtu.be/NDSE4uksdS0 , 
~ 818 Ι Μ ΛΟΥΚΟΥΣ Άστρο  Κοιμουρίας  2013: http://youtu.be/iiH80iKuMeg ,
~ 819 ΜΟΝΗ Σωτήρος Λουκούς Αστρου 2013: http://youtu.be/V0g3ZiYCEjg ,
~ 820 Μονή Σωτήρος Λουκούς Άστρο 2013: http://youtu.be/44owrzXgnGI ,
~ 821 ΑΣΤΡΟ ΚΟΙΝΟΥΡΙΑΣ  2013: http://youtu.be/_OyjwRUu4GI ,
~ 826 Ι Μ  Λουκούς Άστρο Κυνουρίας  2013: http://youtu.be/8GI4ocVDi_w  , 
~ 846 αφήγηση ΤΕΓΕΑΣ 2013: http://youtu.be/Mw03WEE0r7w ,
~ 847 ΤΕΓΕΑ 2013: http://youtu.be/DoXtoyS2Ges ,


** Σαν σήμερα ...στις 6 Αυγούστου                 

Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία 
Ο συνωστισμός το βράδυ της Κυριακής εις το τραμ είναι αφάνταστος. Εμετρήθησαν 110 άτομα εις ένα όχημα προτού ακόμη αναχωρήση από το τέρμα του. Ο οδηγός παρέστη ανάγκη να πηδήξη από το εμπρόσθιον φανάρι δια να καταλάβη την θέσιν του.
-ΤΗΝ 9ην νυκτερινήν ώραν της παρελθούσης Κυριακής μια παιδίσκη, υπηρετούσα εις την οικίαν του Τριανταφύλλου καθώς έκαμπτεν εκ του αντιβραχίονος, έπεσεν εξ απροσεξίας της εντός του λιμένος. Εις τας φωνάς της παρατυχών εις ναύτης ερρίφθη εις τον λιμένα και την ανέσυρεν υπό τα συγχαρητήρια των παρισταμένων.
-ΕΙΣ το χωρίον Μέσα Νύμφη του Γυθείου συνεπλάκησαν ένεκεν προηγουμένων αφορμών οι Νικόλαος, Ιωάννης και Μιχαήλ αδελφοί Π. Φραγκάκου μετά των Βασιλείου και Θεοδώρου αδελφών Ν. Μουρκόγιαννη, Κωνσταντίνας συζύγου Θ. Μουρκόγιαννη και Σταυρούλας θυγατρός Β. Μουρκογιάννη. Κατά την συμπλοκήν αντηλλάγησαν μεταξύ των συμπλακέντων αρκετοί πυροβολισμοί εχρησιμοποιήθησαν δε και λίθοι άνευ αποτελέσματος.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1806: Παραιτείται ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α', γεγονός που σημαίνει το τέλος της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.
1829: Ολοκληρώνεται στο Άργος η Δ' Εθνοσυνέλευση, παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια, που απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό.
1890: Ο Γουίλιαμ Κέμλερ είναι ο πρώτος θανατοποινίτης που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα, σε φυλακή της Νέας Υόρκης.
1913: Ο γάλλος πρωθυπουργός Αριστίντ Μπριάν προτείνει στον άγγλο ομόλογό του Κόμη Άσκουιθ την κατασκευή μιας σήραγγας 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Μάγχη.
1936: Μόλις ένα μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Σουνιόλ, δολοφονείται από στρατιώτες του Φράνκο στη Γουανταλαχάρα. Είναι μία από τις αιτίες για τη διαμάχη Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, μιας και ο Φράνκο υπήρξε φανατικός οπαδός της «βασίλισσας».
1942: Η ουκρανική ομάδα Start, που αποτελείται από 8 παίκτες της Ντιναμό Κιέβου και τρεις της Λοκομοτίβ Κιέβου, νικά τη Flakelf, μία ομάδα από πιλότους της Λουφτβάφε με 5-1. Με δεδομένο ότι η διοίκηση των Γερμανών θεωρεί ότι οι νίκες της Start θα ανυψώσουν το ηθικό των Ουκρανών και θα ρίξουν αυτό των γερμανικών στρατευμάτων, θα ζητηθεί ρεβάνς, η οποία θα πραγματοποιηθεί τρεις ημέρες μετά και θα μείνει στην ιστορία ως Αγώνας Θανάτου.
Γεννήσεις
1765: Πέτρος Μαυρομιχάλης, γνωστός και ως Πετρόμπεης, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης. (Θαν. 17/1/1848)
1881: Αλεξάντερ Φλέμινγκ, σκοτσέζος βιολόγος και φαρμακολόγος, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη. Για την επιτυχία του αυτή τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1945. (Θαν. 11/3/1955)
1937: Τσάρλι Χέιντεν, αμερικανός μπασίστας, από τους σημαντικότερους στην ιστορία της τζαζ.
Θάνατοι
258: Σίξτος Β’, ελληνικής καταγωγής Πάπας της Ρώμης. Το όνομά του είναι παραφθορά του ελληνικού Ξυστός, που σημαίνει «γυαλισμένος». (Γεν. ?)
1865: Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, αγωνιστής του '21 και πολιτικός. (Γεν. 3/2/1791)
1921: Δημήτριος Ράλλης, πανεπιστημιακός και πολιτικός, που διατέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός. (Γεν. 1844)
www.sansimera.gr 
 *** Απειλή «λουκέτου» σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις
           Αποφασισμένο να φτάσει έως στο «λουκέτο» είναι το υπουργείο Οικονομικών για τα καταστήματα που δεν θα κόβουν αποδείξεις μετά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Για τον σκοπό αυτό, με απόφασή του, προχωρά σε εκτεταμένους προληπτικούς ελέγχους από υπαλλήλους των εφοριών, και μάλιστα πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους και μέχρι τις 10 το βράδυ. Οι έλεγχοι θα γίνονται και τις μη εργάσιμες ημέρες, από την 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Ο στόχος του υπουργείου (σ.σ. την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας) είναι διττός:
α) Από τη μία να ελέγξει εάν εκδίδονται κατ’ αρχήν οι αποδείξεις και
 β) Από την άλλη να πιέσει τους ιδιοκτήτες να «ρίξουν» τις τιμές κατά 8,1% (είναι η μείωση της τελικής τιμής από την αναπροσαρμογή του συντελεστή ΦΠΑ).
Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, τότε, σύμφωνα με την απόφαση, που χρονολογείται από το 2010 αλλά ουδέποτε ουσιαστικά εφαρμόστηκε, οι Αρχές θα κλείνουν τα καταστήματα από τρεις μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.
Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 ημέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές.
Το ίδιο ισχύει και για όσους εντοπίζονται, από διαφορετικούς ελέγχους, να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για να μπει μια τάξη στην αγορά, ειδικά στο κομμάτι αυτό που συνδέεται άμεσα με το κρίσιμο μέτωπο των εσόδων. Και γι’ αυτό ενεργοποιείται αυτή η σκληρή απόφαση, με την πρόθεση αυτή τη φορά να εφαρμοστεί κιόλας.
Ήδη, με ευθύνη και εποπτεία των προϊσταμένων των εφοριών, συγκροτούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια διμελή συνεργεία υπαλλήλων για τη διενέργεια των ελέγχων μέχρι 3 φορές την εβδομάδα και σε ημέρες, ώρες και περιοχή που θα ορίζονται με την εντολή ελέγχου.
Σε ποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπαίνει «λουκέτο»; Οταν:
1. Παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με τη χρήση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτών.
2. Διαπιστώνεται -από διαφορετικούς κάθε φορά φορολογικούς ελέγχους- για τουλάχιστον δύο φορές, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, ότι δεν εκδόθηκε το προβλεπόμενο στοιχείο.
Το ίδιο θα ισχύει και στην περίπτωση που θα εκδίδεται ανακριβώς, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους της. Τέλος, η ίδια ποινή θα ισχύει και όταν δεν έχουν καταχωρισθεί στα πρόσθετα βιβλία συναλλαγές για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά στοιχεία εσόδων, εφόσον αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους της.
Όπως προαναφέρθηκε, σε περίπτωση υπότροπων επιχειρήσεων που επαναλαμβάνουν τις παραβάσεις μέσα σε τρία χρόνια από την αρχική επιβολή κλεισίματος προβλέπεται κλείσιμο για διάστημα μέχρι και έξι μήνες.
Με βάση το οργανόγραμμα που έχει εκδοθεί, οι έλεγχοι θα διενεργούνται στις περιοχές με υψηλή παραβατικότητα των παρακάτω νομαρχιών: Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλης, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας από τις αρμόδιες ΔΟΥ.
Η δε εντολή είναι σαφής: τα συνεργεία ελέγχου θα πρέπει να επιβάλουν επιτόπου πρόστιμο σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους και για όσους δεν συμμορφώνονται με την απόφαση για τη μείωση του ΦΠΑ.  Πηγή: skai.gr/

  *** «Δεν έσπρωξα εγώ τα παιδιά» - Αρνείται το έγκλημα στο Στρέφι ο 13χρονος!         
   Διαφορετική τροπή φαίνεται να παίρνει η πολύ σοβαρή υπόθεση του πνιγμού των δύο ανήλικων παιδιών στο αρδευτικό κανάλι στο Κάτω Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, ύστερα από τη χθεσινή (5/8) απολογία του 13χρονου φερόμενου ως δράστη και θείου των παιδιών στην Ανακρίτρια.
Ο 13χρονος, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις Αρχές της Ηλείας να είναι ο κύριος υπαίτιος του θανάτου του 4χρονου Ντίνσκο και του 7χρονου Ιβάν, καθώς στο σημείο βρέθηκε και ένα δικό του πουκάμισο, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ανασκεύασε την αρχική του ομολογία και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης, ενώπιον της Ανακρίτριας, επανέφερε το αρχικό σενάριο, το οποίο από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν και οι δύο γονείς των παιδιών, ότι δηλαδή τα δύο ανήλικα αδέλφια τα έριξε στο νερό η γιαγιά τους (μητριά του πατέρα).
Μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους στην αρχή ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που έσπρωξε τα δύο αδέλφια στο κανάλι, φέρεται να είπε πως ομολόγησε ύστερα από πίεση που δέχθηκε αλλά και για το νεαρό της ηλικίας του, τον φόβο που ένιωθε μπροστά στους αστυνομικούς. Πρέπει να αναφερθεί πως η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας από την πρώτη στιγμή προσέφερε ψυχολογική υποστήριξη στον 13χρονο με τον ψυχολόγο που κατέφθασε από την Πάτρα την ίδια μέρα της σύλληψης και ο οποίος συνόδευε τον ανήλικο και την Τρίτη στην απολογία του.
Από την άλλη η απολογία του ανήλικου φερόμενου ως δράστη διήρκεσε τρεις ώρες, όπου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέσα στο γραφείο της Ανακρίτριας, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας που τα παιδιά εξαφανίστηκαν, εκείνος δεν βρισκόταν στην περιοχή αλλά αντιθέτως είχε πάει για μπάνιο.
Ταυτόχρονα, άφησε να εννοηθεί πως το πουκάμισο που βρέθηκε στα χέρια του ενός από τα δύο αδέλφια, το είχε αφήσει στο σπίτι του παππού των παιδιών αρκετές μέρες πριν.
Ο νεαρός, φερόμενος ως δράστης, συνοδευόταν το πρωί της Τρίτης από τον δικηγόρο του, Ηλία Σταθά, καθώς και από ειδικό ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στον ανήλικο προσφέροντας ψυχολογική στήριξη.
Αξίζει να σημειωθεί πως και από τις δικαστικές αρχές δόθηκε η δέουσα προσοχή ώστε να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της ψυχολογικής κατάστασης του 13χρονου.
Η απόφαση ύστερα από τη χθεσινή απολογία ήταν ο νεαρός φερόμενος ως δράστης να φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου, όπου κι εκεί αναμένεται να τύχει ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς επιστήμονες. ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

*** Πουλήθηκαν τηλεόραση και ραδιόφωνο του 902 
Σε επιχειρηματία, το όνομα του οποίου δεν έχει γνωστοποιηθεί, μεταβιβάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η εταιρεία δηλάδή του Κομμουνιστικού Κόμματος που έχει στην κατοχή της την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902 καθώς και τις άδειες χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΚΚΕ έχει ήδη ολοκληρωθεί, η δε συμφωνία περιλαμβάνει απαγορευτικές ρήτρες για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Κατα την ίδια πηγή, οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ήδη έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ. Ο νέος ιδιοκτήτης, πάντα κατά το δημοσίευμα, έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις. ethnos.gr -
 
***  Στ. Στασινόπουλος : "Εχω δώσει ήδη 30 εντολές για σφράγισμα καταστημάτων "  
  Εντός της ημέρας θα μπει προσωρινό λουκέτο 48 ωρών σε επιχείρηση εστιατορίου - καφέ στην ανατ. Αττική που πιάστηκε να μην εκδίδει αποδείξεις, αποκάλυψε ο ειδικός γραμματές ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Στασινόπουλος είπε πως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει δώσει 30 εντολές για σφράγισμα επιχειρήσεων για μη έκδοση αποδείξεων ενώ όπως εκτίμησε, ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος. Ο κ. Στασινόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με το νυχτερινό κατάστημα στη Χαλκιδική και εάν υπήρξαν ευθύνες της αστυνομίας για το γεγονός ότι επαναλειτούργησε παρά την απόφαση του ΣΔΟΕ για προσωρινό λουκέτο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το έργο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί. Κάλεσε ωστόσο τον κόσμο να ζητάει αποδείξεις και να προχωρά σε καταγγελίες στο ΣΔΟΕ, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, "δεν μπορεί σε κάθε γωνιά να βρίσκεται και ένας εφοριακός". Πηγή:newmoney - 

*** Ψάχνουν Δήμο να… κρυφτούν οι βουλευτές         
           Όπως μάθαμε, το τελευταίο διάστημα στο καφενείο της Βουλής οι συζητήσεις μονοπωλούνται από ανταλλαγές πληροφοριών για υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλο και περισσότεροι βουλευτές επαρχίας (της συμπολίτευσης) αναζητούν διέξοδο σε κάποιον Δήμο ή Περιφέρεια. Έχουν σημασία όλα αυτά; Μεγάλη. Γιατί δείχνουν ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης κινούνται σε κλίμα «όπου φύγει φύγει». Επομένως, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εξασφάλιση των συνθηκών της επαγγελματικής τους επιβίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση δε βοηθάει το «ναι σε όλα».
Γι’ αυτό, φαίνεται, έχουν... μπερδευτεί και τα πράγματα σε ορισμένους Δήμους της Μεσσηνίας. Α.Π.

*** Όλο το επιτελείο του Ομπάμα στη συνάντηση με τον Σαμαρά
-Παρόντες στις συζητήσεις για τα θέματα οικονομίας και ενέργειας θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Σούζαν Ράις, και η οικονομική σύμβουλος Καρολάιν Άτκινσον-Το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα έχει «κλειστή» συνάντηση με το επιτελείο της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» που προχθές πέρασε στα χέρια του Τζεφ Μπέζος
Όλο το επιτελείο του Ομπάμα στη συνάντηση με τον Σαμαρά
 
Ενισχυμένος από τις «αναβαθμισμένες», όπως τις χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, συναντήσεις υψηλού επιπέδου που θα έχει αύριο στο Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκινάει σήμερα τις επίσημες επαφές του στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στην προσέλκυση επενδύσεων.Η ελληνική αποστολή φθάνοντας στην Ουάσιγκτον πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο την εκτός προγράμματος συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Τζακ Κέρι, που θα προηγηθεί εκείνης με τον πρόεδρο Ομπάμα, όπως και την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο «τετ-α-τετ» με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο πρόεδρος Ομπάμα θα υποδεχθεί (την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι ώρα Ουάσιγκτον) τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο έχοντας δίπλα του τα πιο σημαντικά στελέχη του επιτελείου του που σχετίζονται με τα ζητήματα της οικονομίας της ενέργειας, αλλά και των σχέσεων με την Ευρώπη, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Ειδικότερα, στη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά θα είναι παρόντες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τζακ Λιου, ο οποίος πριν από είκοσι ημέρες είχε επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα,  η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κυρία Σούζαν Ράις, καθώς και η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας κυρία Καρολάιν Άτκινσον, η οποία, κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πρόγραμμα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ξεκινά νωρίς το πρωί της Τετάρτης (απόγευμα ώρα Ελλάδος) με κλειστή συνάντηση (meeting) που θα έχει με το εκδοτικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ (η οποία, ως γνωστόν, άλλαξε αυτές τις μέρες ιδιοκτήτη, παρνώντας στον έλεγχο του ιδρυτή του διαδικτυακού τύπου «Amazon» κ. Τζεφ Μπέζος).
Ακολούθως ο κ. Σαμαράς θα έχει μια ακόμη κλειστή συνάντηση με τα στελέχη μιας από τις πιο γνωστές δεξαμενές σκέψης (think tank), το Center for Strategic and International Studies (CSIS) που θεωρούται από τους πλέον σημαντικούς διαμορφωτές πολιτικής στις ΗΠΑ με ιδιαίτερη επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Εν συνεχεία θα μεταβεί για λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντήσει υψηλού επιπέδου στελέχη και εκπροσώπους 18 επενδυτικών funds, στους οποίους θα παρουσιάσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναλύοντας τις ευκαιρίες για επενδύσεις που διανοίγονται στη χώρα μας.
Η Πέμπτη θα είναι αφιερωμένη στις διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρόεδρο Ομπάμα, μετά τις οποίες ο κ. Σαμαράς θα προβεί σε δηλώσεις.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα επανέλθει στη Νέα Υόρκη για να έχει διαδοχικές επαφές με τον δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης κ. Μάικ Μπλούμπεργκ, το εκδοτικό επιτελείο της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, επιχειρηματίες από την ελληνική ομογένεια, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, καθώς και τον επικεφαλής του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου κ. Ντέιβιντ Χάρις. Στο ενδιάμεσο προγραμματίζει να βρεθεί για λίγο στο Σημείο Μηδέν (Ground Zero) για συμβολικούς λόγους αλλά και για να δει την ανοικοδομούμενο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

***  Η ΣΥΚΙΚΗ ανακοίνωσε τις τιμές σύκου         
        Η ΣΥΚΙΚΗ ανακοινώνει στους συκοπαραπαραγωγούς της, ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 747/5-8-2013, συζητήθηκαν και εκτιμήθηκαν οι επικρατούσες συνθήκες της παραγωγής και διάθεσης των ξηρών σύκων.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα όπως οι τιμές αγοράς ξηρών σύκων από τους συκοπαραγωγούς  για το έτος 2013 να είναι οι εξής:
Ποιότητα Α΄: 1,60 ευρώ το κιλό
Ποιότητα Β΄: 1,40 ευρώ το κιλό
Ποιότητα Γ΄: 1,00 ευρώ το κιλό
Ποιότητα Δ΄: 0,80 ευρώ το κιλό.
 
***  Οι καλύτερες εκπτώσεις της 4ετιας στην Καλαμάτα         
           Φαίνεται ότι το χαμόγελο επέστρεψε, έστω και προσωρινά, στα χείλη των επαγγελματιών της Καλαμάτας, αφού, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, η φετινή εκπτωτική περίοδος είναι μακράν η καλύτερη των τελευταίων τεσσάρων ετών. Από τότε, δηλαδή, που μπήκε στη ζωή μας το Μνημόνιο. Μάλιστα, ο τομέας της ένδυσης και της υπόδυσης φαίνεται να κρατάει τα σκήπτρα στην αλλαγή του κλίματος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο "Θ" η πρόεδρος κ. Λίλιαν Ψηλάκη, ο σημαντικός αριθμός επισκεπτών, αλλά και το ύψος των εκπτώσεων ήταν τα στοιχεία- κλειδιά για την αλλαγή του κλίματος. Μάλιστα, όπως μας τόνισε, χαρακτηριστικά, "η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη των χρόνων της κρίσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος των εκπτώσεων τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Σίγουρα μέχρι σήμερα η οικονομική κρίση.... μένει εκτός Καλαμάτας".
Επίσης, στον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και στο χώρο της αγοράς γενικότερα, μεγάλη σημασία δίνεται στην επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία θα γίνει στο τέλος του μήνα, και έχει τον τίτλο "Λευκή νύχτα".
"Αυτό που πρόκειται να στήσουμε θα μοιάζει με ελληνικό νησί, βράδυ καλοκαιριού», μας είπε. Κατά μίμηση του Ευρωπαϊκού Θεσμού «Λευκή νύχτα», που ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες, όπου γιορτάζεται τη μέρα του χρόνου που δεν νυχτώνει, ο Δήμος Καλαμάτας και μια σειρά φορέων την τελευταία ημέρα του Αυγούστου θα στήσει μια γιορτή που θα έχει από όλα. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορούς, τραγούδια, έκθεση βιβλίων, αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά από τις 8 το απόγευμα έως το πρωί, με μεγάλες εκπτώσεις.
"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι  ανέλπιστο, ακόμα και για τους διοργανωτές. Πέρα από την όποια κίνηση στα μαγαζιά της πόλης, το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι η αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου", συμπλήρωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Πάντως, αλλαγή κλίματος βλέπει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με βάση τα στοιχεία από τις πρώτες τρεις εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων. Όπως σχολιάζει ο κ. Κορκίδης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της πτωτικής πορείας του τζίρου στο λιανεμπόριο.
Ο ίδιος προσθέτει, όμως, ότι με τα περιθώρια ανάκαμψης να στενεύουν επικίνδυνα, κρίνεται ως επιβεβλημένη ανάγκη, οι ιθύνοντες να αφουγκραστούν τον έντονο προβληματισμό και να ανταποκριθούν στις προτάσεις των ανθρώπων της αγοράς, ώστε να αξιοποιηθούν οι πρώτες θετικές ενδείξεις του 2013 και να πραγματοποιηθούν οι αισιόδοξες προσδοκίες του 2014.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Τι είδε βρετανός δημοσιογράφος του «Observer» στην Πελοπόννησο         
            Μια Ελλάδα ρημαγμένη από την κρίση περίμενε να συναντήσει ο δημοσιογράφος του «Observer» που επισκέφθηκε την Πελοπόννησο. Αλλά αντ' αυτής, όπως περιέγραψε στις ταξιδιωτικές σελίδες της βρετανικής εφημερίδας, βρήκε μια Πελοπόννησο γραφική, με φιλικούς κατοίκους  και καλύτερο φαγητό σε σχέση με την πρώτη φορά που την είχε επισκεφθεί πριν από χρόνια.
«Δεν θα σκεφτόμασταν να πάμε στην Ελλάδα αν μια από τις στενότερες φίλες της κόρης μας, η Νεφέλη, δεν ήταν από εκεί», έγραψε ο Μάθιου Νιλ στον κυριακάτικο «Observer». «"Είναι μια χαρά εκτός Αθηνών" μας διαβεβαίωσαν οι γονείς της. "Ακόμη και η Αθήνα δεν είναι πολύ χάλια αν αποφύγετε την Πλατεία Συντάγματος". Οι εικόνες με τα δακρυγόνα υποχώρησαν. Πριν από χρόνια, είχα επισκεφθεί την Πελοπόννησο και ήταν μαγικά. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε».
Όμως ο βρετανός δημοσιογράφος παρέμενε ανήσυχος για το τι θα συναντούσε: «Θα βλέπαμε άδεια ράφια; Θα αισθανόμασταν ενοχές να κάνουμε διακοπές σε μια χώρα όπου πολλοί αγωνίζονται να επιβιώσουν;» αναρωτιόταν.
Πρώτη του στάση η Μονεμβασιά την οποία θυμόταν ως ένα μέρος με απότομα σκαλοπάτια και φιδογυριστά μονοπάτια, όμορφες εκκλησιές και κατάφυτα εγκαταλελειμμένα σπίτια, και μια ατμόσφαιρα περασμένων μεγαλείων. «Προς μεγάλη μου αγαλλίαση, λίγα έχουν αλλάξει», έγραψε ο Νιλ. «Υπάρχουν περισσότερα ξενοδοχεία, μαγαζιά και εστιατόρια αλλά παραμένει μισογκρεμισμένη».
Μετά πήγε στη Μάνη, «οδηγώντας σε άδειους δρόμους». Η περιοχή έχει αναπτυχθεί ελαφρώς από το πρώτο του ταξίδι «και η ακτογραμμή της είναι σήμερα αραιά σπαρμένη με σπίτια και ξενοδοχεία, όμως αυτά συμβαδίζουν με το στυλ των παλαιών πυργόσπιτων και δεν χαλούν την αχανή κενότητα του τοπίου».
Στη συνέχεια, περνώντας από την Καλαμάτα, ο βρετανός δημοσιογράφος βρέθηκε στο Ναύπλιο «ένα συμπαθητικό μέρος το οποίο, αν και έχει τουρισμό, δεν είναι καταπιεστικά τουριστικό»  με κύριο στόχο να επισκεφθεί τις Μυκήνες _ «ένα μάλλον μικρό αξιοθέατο το οποίο, παρά τα κανα-δυο τουριστικά λεωφορεία, παραμένει εκπληκτικό» και, βεβαίως, την Επίδαυρο.
Τι αποκόμισε ο Νιλ από τον γύρο της Πελοποννήσου; Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του; «Ολοι όσοι συναντήσαμε ήταν φιλικοί και έκαναν το παν για να μας εξυπηρετήσουν _ αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί είναι δύσκολοι καιροί. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια δίνουν μια αίσθηση χαμηλών τόνων. Χειρότερα έχουν πληγεί εκείνα που βασίζονται στους έλληνες τουρίστες», έγραψε τονίζοντας ότι «δεν ωφελεί να παραμένει ο κόσμος μακριά από διακριτικότητα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους επισκέπτες».
Ο βρετανός δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από το πόσο έχει εξελιχθεί η χώρα σε σχέση με την τελευταία του επίσκεψη, παρά την κρίση. «Είναι προφανές ότι δεν πήγαν όλα τα δάνεια στον βρόντο. Κάναμε τον μισό χρόνο στις μετακινήσεις λόγω των νέων αυτοκινητόδρομων. Τα ξενοδοχεία όπου μείναμε είχαν στυλ και ήταν σύγχρονα. Αντί για τις βρύσες που θυμόμουν να στάζουν, ανάβλυζαν τα ντους. Και το φαγητό ακόμη ήταν διαφορετικό. Οπου και αν πήγαμε, βρήκαμε νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα με εξαιρετικά, φρεσκομαγειρεμένα υλικά».
Και προς μεγάλη ανακούφιση του Νιλ, η Πελοπόννησος είναι κάθε άλλο παρά κατεστραμμένη από τον τουρισμό: «Παραμένει  η πιο ήσυχη Ελλάδα που θυμόμουν», καταλήγει στο άρθρο του.
*** Πως θα διαπιστώσετε αν όντως είστε πλούσιοι…         
 Ανήκετε στους συνεπείς στα θέματα υγείας ανθρώπους, που συχνά κάνετε εξετάσεις αίματος και ούρων, προκειμένου να διαπιστώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης σας και άλλων απειλητικών για την υγεία σας δυνάμεων;
Τώρα, μ’ αυτές τις εξετάσεις μπορείτε να ανακαλύψετε, εάν έχετε μπερδευτεί, άλλα, εντελώς διαφορετικά στοιχεία σας.
Διάβασα, ότι πρώτη φορά Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν έναν τρόπο να συσχετίζουν τον πλούτο ενός ανθρώπου με συγκεκριμένες χημικές ουσίες στο αίμα του. Σύμφωνα με τους ερευνητές λοιπόν, μερικές ουσίες εμφανίζονται αυξημένες στον οργανισμό ανάλογα με το επίπεδο του εισοδήματος κάποιου.
Από δείγματα ούρων και αίματος 22.000 ατόμων, οι ερευνητές βρήκαν 9 ουσίες που φαίνεται να αυξάνονται σε ανθρώπους με υψηλότερα εισοδήματα και ανώτερη θέση στην κοινωνία!
Για τους οικονομικά ανασφαλείς, άσχετα με τους λογαριασμούς τους, τι καλύτερη ψυχοθεραπεία από την επιστημονική απόδειξη ότι δεν πρέπει να ανησυχούν;
Από την άλλη πλευρά, αυτοί που πάντα εποφθαλμιούσαν στην αύξηση του εισοδήματός τους με ξένο χρήμα, μην τους εμπιστευθείτε ποτέ το αίμα ή τα ούρα σας για εξετάσεις. Δεν ξέρετε τι μπορούν  να σκαρφιστούν προκειμένου να σας πείσουν να μοιραστείτε μαζί τους μέρες των χρημάτων σας. Αν πρέπει να τους εμπιστευθείτε κάτι, προτιμείστε… τα ούρα σας.
Γι’ αυτούς πάλι που πασχίζουν για την κοινωνική τους άνοδο, τί καλύτερο από την επιστημονική διαβεβαίωση για το κατά πόσον έχουν πετύχει το στόχο τους.
Για τον άλλον, τον ουσιαστικό πλούτο, καμία έρευνα μέχρι στιγμής δεν τον διαπιστώνει.
Άλλωστε, τι χρειάζεται; Εφόσον αυτοί που τον έχουν το γνωρίζουν καλά. Και αυτοί που νομίζουν ότι τον διαθέτουν, τίποτα, ούτε η επιστήμη δεν τους πείθει για το αντίθετο…
Άντα Αποστολάκη
 
*** Οι καταυλισμοί, το «σκούπισμα» και το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Καλαμάτας
Δήμαρχος Παναγής Κουμάντος, υπεύθυνος για τη διάλυση του καταυλισμού, ποιος άλλος, ο Κώστας Αθανασόπουλος (πάντα πρώτος στις ειδικές αποστολές...). Πρέπει να ήταν γύρω στο 2000. Είχαν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τους σεισμούς του 1986, όμως ο καταυλισμός σεισμοπλήκτων στην περιοχή του Βάγια συνέχιζε να υφίσταται. Εκεί είχε δημιουργηθεί ένα γκέτο ανέστιων ανθρώπων, είχε φτάσει όμως ο καιρός να ληφθούν μέτρα, να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Μην ψάχνετε για ομοιότητα με ό,τι συνέβη στα μέσα της εβδομάδας με τον τσιγγάνικο καταυλισμό στα «Παλιάμπελα» της Αγίας Τριάδας. Κι αυτός έπρεπε να έχει διαλυθεί εδώ και χρόνια και καλώς γκρεμίστηκε, όμως… Το 2000 η Δημοτική Αρχή του Παναγή Κουμάντου έβαλε τον Κώστα Αθανασόπουλο να μπει στον καταυλισμό καβάλα… στις μπουλντόζες και να τα κάνει όλα ίσωμα. Ταυτόχρονα, όμως, πήρε μέτρα υποστήριξης των ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν από τα λυόμενα. Τους χορηγήθηκε επιδότηση ενοικίου, για να βρουν σπίτι και να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή τους. Οι τσιγγάνοι από τα «Παλιάμπελα» είχαν πολύ διαφορετική, πολύ χειρότερη μεταχείριση. Το Δήμο, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να ισοπεδώσει το χώρο και να τον παραδώσει στην ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας. Ούτε σαν ιδέα διανοήθηκε κάποιος από την κατά τ’ άλλα πολύ ευαίσθητη κοινωνικά Δημοτική Αρχή να τους βρει μια προσωρινή στέγη, να τους υποστηρίξει για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να πληρώνουν το νοίκι τους. Ούτε καν μια βοήθεια από το Δημοτικό Παντοπωλείο δόθηκε. Αντί βοήθειας είδαμε στα κανάλια δηλώσεις για τον κίνδυνο που είχε η περιοχή να πιάσει πανούκλα εξαιτίας αυτών των ανθρώπων! Πάλι καλά, δηλαδή, που η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους περιορίστηκε σε ένα απλό «σκούπισμα» και δεν είχαμε πιο δραστικές ενέργειες… Εντούτοις, στην πόλη έχει αρχίσει και κυκλοφορεί ένα έντυπο στο οποίο παρουσιάζονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας και υπογραμμίζονται με κόκκινα γράμματα οι λέξεις «Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός». Φαίνεται, όμως, ότι αυτά ισχύουν μόνο για τους… μπαλαμούς. Πώς δίνει η Χρυσή Αυγή ρούχα και τρόφιμα μόνο σε Έλληνες… Για να μην την αδικούμε, όμως, τη Δημοτική Αρχή, θα κάνει και κάτι μόνο για τους τσιγγάνους. Θα τους φτιάξει Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας. Θα είναι μόνο για εκείνους. Αφού, λοιπόν, οι τσιγγάνοι θα έχουν το δικό τους, μετά δε θα χρειάζεται να έρχονται στα δικά μας. Και έτσι θα ηρεμήσουν κάποιοι των οποίων η αισθητική δεν αντέχει να βλέπει τέτοιους ανθρώπους μπροστά τους… Δεν είναι, όμως, μόνο η Δημοτική Αρχή, είναι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είδαμε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, να ρίχνει βολές στο δήμαρχο Καλαμάτας, επειδή διάλυσε τον καταυλισμό στα «Παλιάμπελα», χωρίς να έχει φροντίσει τι θα γίνουν οι τσιγγάνοι μετά. Ο Παναγιώτης Αλευράς τα ξέχασε αυτά που έλεγε μόλις τα περασμένα Χριστούγεννα ο περιφερειάρχης του Πέτρος Τατούλης; Εκείνος δεν έλεγε ότι πρέπει άμεσα να διαλυθούν όλοι οι τσιγγάνικοι καταυλισμοί; «Ζήτησα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των ROMA στην Πελοπόννησο» είχε πει χαρακτηριστικά. Μην κάνει, λοιπόν, η Περιφέρεια την ευαίσθητη σε σχέση με το Δήμο Καλαμάτας, γιατί δε διαφέρουν ούτε στην πολιτική τους ούτε στις πρακτικές τους. Καλό θα ήταν, όμως, να ακούσουμε την άποψη που έχει για την υπόθεση αυτή και ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης. Τόσα φλέγοντα θέματα υπάρχουν στο Δήμο και γενικά στην αυτοδιοίκηση, την άποψή του, όμως, δεν την ξέρουμε. Υπεκφεύγει γιατί δε θέλει να στενοχωρήσει κανέναν ή δεν έχει άποψη για τα πράγματα; Αν κάποιος θέλει να διαχειριστεί τα κοινά ενός τόπου, δεν μπορεί να υπεκφεύγει. Δεν ξέρουμε αν και πόσο μπορεί να έχουν στενοχωρηθεί οι νέοι αντιδήμαρχοι Παύλος Μπουζιάνης και Θανάσης Βασιλόπουλος με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Σίγουρα, πάντως, δε θα είναι ενθουσιασμένοι με την απόφασή του, με την οποία για τρεις μήνες δε θα παίρνουν το μισθό του αντιδημάρχου. Ο νόμος λέει ότι ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να βγάζει κάθε μήνα μισθό μέχρι σε τέσσερις αντιδημάρχους. Ο δήμαρχος, όμως, έχει διορίσει έξι αντιδημάρχους και για να τηρείται ο νόμος, δύο από αυτούς βγαίνουν ανά τρίμηνο εκτός μισθολογίου. Το προηγούμενο τρίμηνο δεν έπαιρναν μισθό οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δημόπουλος και Χρίστος Ριζάς. Ως ιδέα, καλή ακούγεται. Εκείνο που δεν ακούγεται καλό, είναι ότι πληρώνονται και τους 12 μήνες του χρόνου οι αντιπρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων, για παράδειγμα του Διοκλή (πρώην ΑΔΕΚ), ενώ οι αντιδήμαρχοι που τραβάνε την πολλή δουλειά μένουν για ένα τρίμηνο απλήρωτοι! Κι αυτό το τρίμηνο ο κάθε αντιδήμαρχος δεν έχει έσοδα από πουθενά, εφόσον είναι ελεύθερος επαγγελματίας, γιατί ασχολείται αποκλειστικά με το Δήμο. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης δε χρειάζεται να αφήσει τη δουλειά του, εσοδεύει, δηλαδή, και από το Δήμο και από το επάγγελμά του. Να, λοιπόν, που και ο «κλάδος» των αντιδημάρχων είναι αδικημένος, ενώ η «συντεχνία» των προέδρων και αντιπροέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων συνεχίζει να διατηρεί τα προνόμιά της… Πού είσαι, Κυριάκο, να βάλεις τάξη… Καραμαχίλης -
 
*** Εμείς οι… ακροβάτες                                                           
Οι δημοσιογράφοι μάς προειδοποιούν ότι έρχεται «καταιγίδα» με 19 φόρους (!). Λες και μπορούμε πια να προγραμματίσουμε το πορτοφόλι μας, για να είμαστε προετοιμασμένοι! Ο πρωθυπουργός μάς προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από Σεπτέμβρη ξεσηκώνει τις συντεχνίες για μαζικές αντιδράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς προειδοποιεί ότι τα μέτρα οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο, με αντικρουόμενους τρόπους αντιμετώπισής του. Οι Αμερικανοί προειδοποιούν ότι χωρίς επιμήκυνση του χρέους μας δε βγαίνει η κατάσταση. Οι Γερμανοί, στο ζενίθ της προεκλογικής τους κίνησης, βροντοφωνάζουν «Νάιν». Κι εμείς, οι δύσμοιροι πολίτες, προσπαθούμε να απολαύσουμε τον Αύγουστο με επιδρομές στις παραλίες και ουζάκια, με τη θερμοκρασία, κάποιες μέρες, να «χτυπά» κόκκινο. Και αποκαμωμένοι πέφτουμε τις νύχτες να κοιμηθούμε, μετρώντας τους κινδύνους. Να αφήσουμε ανοιχτά τα παράθυρα εκτεθειμένοι στους κλέφτες ή να προτιμήσουμε το air condition, εκτεθειμένοι στο λογαριασμό της ΔΕΗ – παρεμπιπτόντως, καλώς δεχθήκαμε και το νέο χαράτσι. Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, έρχονται και οι επιστημονικές έρευνες να υποστηρίξουν ότι η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη φέρνει τη βία στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Μέσα σ’ αυτή την παραζάλη, εμείς, οι ακροβάτες, ισορροπούμε στο τεντωμένο σκοινί, σε μια παρατεταμένη παράσταση, ενίοτε ακούγοντας από μακριά το χειροκρότημα. Τότε ισιώνουμε το κορμί, καρφώνοντας το βλέμμα μακριά και προχωράμε. Ατελείωτο αυτό το σκοινί… Κι εκτιμώ βαθιά αυτούς που στο τέρμα δε θα κάνουν βαθιά υπόκλιση… Άντα Αποστολάκη - 
 

4210Συνεχίζει να προβαίνει σε ανθελληνικές δηλώσεις που αμφισβητούν την κυριότητα της χώρας μας ο τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.
Συγκεκριμένα στην τελευταία στάση στην Ροδόπη του «Καραβανιού της Αφθονίας»
που επί 9 χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά (περιοχή της Κωνσταντινούπολης), ο τούρκος υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια τους γεύματος ιφτάρ είπε προς τους παρευρισκόμενους  Έλληνες μουσουλμάνους «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι».
Επίσης χαρακτήρισε τη Θράκη «ως ένα χέρι κομμένο της Τουρκίας»…
«Το Καραβάνι της αφθονίας» που έκανε περιοδεία σε ολόκληρη την ανατολική Μακεδονία χρηματοδοτήθηκε από τα τουρκικά υπουργεία και ο δήμος Μπαϊράμπασά, που φέρεται να το διοργάνωσε, ήταν απλώς η βιτρίνα.
Στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης μιλώντας στους κατοίκους είπε μεταξύ άλλων:
«Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές…
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι». [tromaktiko.net]

***  Οι εξελισσόμενες μέθοδοι της λαθρομετανάστευσης
Οι λαθραίες, δηλαδή οι παράνομες και μη επισήμως δηλωμένες διαδρομές των μεταναστών από την Ανατολή προς την Ελλάδα και μετέπειτα στην Ε.Ε, εξελίσσονται αναλόγως των εποχικών τάσεων και εξαρτώνται από παράγοντες όπως: Πίεση των αρχών ασφαλείας των συνόρων, αλλαγές στη νομοθεσία, οικονομικές ευκαιρίες ή μη, ποσοστά κέρδους των κυκλωμάτων διακίνησης ακόμα και από εποχικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες.
λαθρομετανάστευσηΣε γενικές γραμμές και σε ότι αφορά την Ελλάδα, μια σειρά εξελισσόμενων μεθόδων και διαδρομών  θα αποτυπωθεί στο παρόν κείμενο.
Καταρχάς οι “παραδοσιακές” διαδρομές:
- Από τη Τουρκία στην Ελλάδα διασχίζοντας το ποταμό Έβρο.
- Από τη Τουρκία στην Ελλάδα με μικρά σκάφη στο Ανατολικό Αιγαίο.
- Από τη Τουρκία στη Βουλγαρία και μετέπειτα στην Ελλάδα.
- Από τη Τουρκία μέσω αεροπορικών διαδρομών εταιρειών τσάρτερ σε Βαλκανικές πόλεις με ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και μετέπειτα στην Ελλάδα.
-  Από την Ελλάδα προς την Ιταλία μέσω φορτηγών, ΙΧ από τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Πάτρας.
Εξελισσομένες μέθοδοι και διαδρομές.
- Χρήση ιδιωτικών τζετ από περιφερειακά αεροδρόμια προς αντίστοιχα της Ε.Ε. Το 2011 ομάδα Μαροκινών προσπάθησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο της Καβάλας με μισθωμένη ιδιωτική πτήση προς το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Τη διαχείριση της όλης διαδρομής είχε ένα πολυεθνικό κύκλωμα. Σε γενικές γραμμές τα τελευταία 15 έτη υπάρχει μια “έκρηξη” στις μεταφορές στην Ευρώπη μέσω ιδιωτικών πτήσεων και σε 2.500 υπολογίζονται τα αεροσκάφη που ανήκουν σε εκατοντάδες εταιρείες. Βεβαίως τα “τιμολόγια” για τέτοιου είδους μεταφορές από τα εγκληματικά δίκτυα, ξεπερνούν και τις 15,000 Ευρώ για πτήσεις λίγων ωρών, ανά άτομο.
- Πλαστογραφία εγγράφων.
Τα κύρια έγγραφα που πλαστογραφούνται ή αλλοιώνονται είναι διαβατήρια, αστυνομικές ταυτότητες κατάλληλες για ταξίδια εντός ζώνης Σένγκεν και άδειες παραμονής ή παροχής ασύλου. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα πλαστογράφων, με τα πλέον οργανωμένα να δομούνται ως νόμιμες επιχειρήσεις “γραφικών τεχνών” που κατά κανόνα ανήκουν σε αλλοδαπούς κυρίως Ιρακινούς, Σύριους και Ιρανούς ή σε Έλληνες ιδιοκτήτες που συνεργάζονται με αυτά τα κυκλώματα.
- Ιδιωτικά σκάφη.
Πρόκειται για μία μέθοδο που γνωρίζει άνθηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου μια χώρα όπως η Ελλάδα έχει να αστυνομεύσει 16.000 χλ. ακτών, 3.000 νησιά και υπάρχουν 16.000 χώροι για το δέσιμο ιδιωτικών σκαφών. Εάν προστεθούν στα ανωτέρω και η υποδομή στο “Γιότινγκ” των Τουρκικών παραλίων, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας, γίνεται αντιληπτό ότι στην Πανευρωπαική στρατηγική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης υπάρχει ένα μεγάλο κενό, το οποίο καλύπτετε από εγκληματικά κυκλώματα έναντι αδράς αμοιβής, που συχνά ξεπερνά τα 5,000 Ευρώ ανά άτομο για διαδρομή από την Ελλάδα στην Ιταλία.
- Μισθωμένες ομαδικές πτήσεις.
Πρόκειται για μέθοδο που γνωρίζει τρομερή άνοδο κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και κατά τη σαιζόν Απριλίου-Οκτωβρίου, όπου και λειτουργούν εκατοντάδες έκτακτες πτήσεις τσάρτερ με πλημμελώς εκπαιδευμένο προσωπικό εδάφους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κυκλώματα ή ακόμα και ιδιώτες που αναζητούν εύκολο κέρδος κατευθύνουν του λαθρομετανάστες σε συγκεκριμένες πτήσεις, με ιδιαίτερη έφεση σε αυτές προς Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Βέλγιο όπου τους παραδίδονται αλλοιωμένα έγγραφα για αναχώρηση, ενώ την τακτοποίηση έως ότου επιβιβασθούν την αναλαμβάνουν οι εν Ελλάδι συνεργοί. Επιπλέον περιπτώσεις διαφθοράς εκ μέρους προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών ή του αεροδρομίου συντελούν ώστε αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.
- Χρήση ταξί ή μισθωμένων οχημάτων για διαδρομές προς Σκόπια-Αλβανία-Βουλγαρία.
Μια παλαιά μέθοδος που γνωρίζει αύξηση ξανά λόγου του μεγάλου όγκου λαθρομεταναστών που αναζητούν ένα σχετικά φθηνό τρόπο για να “ξεφύγουν” άμεσα από την Ελλάδα λόγω παντελούς έλλειψης οικονομικών ευκαιριών. Λόγου του μεγάλου όγκου διακινούμενων οχημάτων στα Βόρεια σύνορα της χώρας, υπάρχουν σχετικά λίγες πιθανότητες εντοπισμού των περιπτώσεων αυτών.
- Αλβανικά εγκληματικά δίκτυα αναλαμβάνουν μεταφορές πεζή προς την Αλβανία λαθρομεταναστών.
- Χρήση τουριστικών λεωφορείων από την Ελλάδα προς τη Κεντρική Ευρώπη όπου οι λαθρομετανάστες κρύβονται σε χώρους αποσκευών ή “μεταμφιέζονται” ως τουρίστες.
- Χρήση εταιρειών-βιτρινών.
Έχει παρατηρηθεί εδώ και μερικά έτη, ότι στη Πράγα και στη Βουδαπέστη, δεκάδες εταιρείες-βιτρίνες συντάσσουν νομιμοφανή ολιγόμηνα συμβόλαια με υπηκόους τρίτων χωρών και στη συνέχεια άμα την άφιξη τους στην Ε.Ε “χάνονται”. Παρόμοιες διαπιστώσεις εκ πρώτης όψεως μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα με εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες σε ιατρικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιών και οικιακής φροντίδας.
- Χρήση εθελοντικών προγραμμάτων.
Εταιρείες ή οργανισμοί που λειτουργούν ως βιτρίνα αναλαμβάνουν τη διαχείριση δημιουργίας “προγραμμάτων” για την είσοδο εξώ-Κοινοτικών υπηκόων, οι οποίοι εν συνεχεία “χάνονται”, αφού έχουν νομιμοφανώς εξασφαλίσει την άδεια εισόδου-βίζα στη χώρα.
- Χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή σπουδών.
Όπως ανωτέρω.
- Λευκοί γάμοι.
Μια ακόμα αναπτυσσόμενοι βιομηχανία, με τζίρο ανά γάμο 3-7.000 για κάθε (κυρίως) νύφη. Ο σκοπός είναι προφανής και είναι η προσπάθεια των λαθραίων μεταναστών να αποκτήσουν δικαίωμα πολιτών των κρατών μελών της Ε.Ε, για αυτό εξ’άλλου οι “γάμοι” γίνονται με υπηκόους Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδος (Ρομά) και σε αρκετές περιπτώσεις Πολωνών, Τσέχων, Ούγγρων που διατηρούν το πλεονέκτημα να είναι ήδη στη ζώνη του Σένγκεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Προξενεία των χωρών που προαναφέρθηκαν – αλλά και άλλων- υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ- με πολίτες αυτών των κρατών που παρουσιάζουν τον/την “συμβία/ τους” για να παραλάβουν έγγραφα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αυτών των ατόμων προς τη ζώνη του Σένγκεν. Εάν στα παραπάνω αναφερθούν και οι πάμπολλες περιπτώσεις διαφθοράς δημοτικών αρχών, όπως και οι αναφορές για “Εκκλησίες” διαφόρων αναγνωρισμένων και μη δογμάτων που εξυπηρετούν τέτοια κυκλώματα τότε το ζήτημα μπορεί να αναγνωστεί ως εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξάπλωση των λαθρομεταναστευτικών ρευμάτων προς και διαμέσου της Ελλάδος. [rimse.gr]

*** Το Ζαλογγογέφυρο          
zaloggogefyro_02Το Ζαλογγογέφυρο γεφυρώνει τον Ζαλογγίτικο (ή Μπανιά) που είναι ένας από τους παραπόταμους του Καλαμά.
Βρίσκεται στα όρια του χωριού Κάτω Ζάλογγο που ανήκει στον παλιό Δήμο Μολοσσών, ο οποίος από το 2011 ενσωματώθηκε στον Δήμο Ζίτσας.
zaloggogefyro_04Το Ζαλογγογέφυρο κατασκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα (το 1605) με χρήματα που έδωσε η Μονή Μακραλέξη.
Έχει ύψος 11.30 μέτρα και το άνοιγμα του τόξου του φτάνει τα 8 μέτρα. Στο ιδιαίτερα στενό και απότομα ανηφορικό κατάστρωμα του, που το πλάτος του φτάνει τα 2 μέτρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο προστατευτικό στηθαίο. Από αυτό το γεφύρι παλιότερα περνούσε ο δρόμος από τα Ιωάννινα προς τη Παραμυθιά και η κατασκευή του εξυπηρέτησε πολύ κόσμο.
zaloggogefyro_05Σήμερα το Ζαλογγογέφυρο βρίσκεται ξεχασμένο και απουσιάζουν ακόμη και οι σχετικές πινακίδες που θα έπρεπε να υπήρχαν στο χωριό και που θα οδηγούσαν τον επισκέπτη στον πανέμορφο αυτό δείγμα της Ηπειρώτικης μαστορικής τέχνης. Παρότι απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το Κάτω Ζάλογγο, το να το επισκεφτεί κάποιος δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. [apeirosgaia.wordpress.com]

***   Η αδυσώπητη δημογραφική μας αποσάθρωση!
δημογραφικόΕΝΑ καθαυτό πρόβλημα αιχμής, που ενώ συνιστά βραδυφλεγές εκρηκτικό μίγμα για τους Έλληνες, εντούτοις δεν διεγείρει άμεσες ανησυχίες, είναι το δημογραφικό.
Που εξελίσσεται σιωπηρά ως ακατάσχετη πληθυσμιακή (και όχι μόνο) αιμορραγία, καθώς στην πρώτη γραμμή των ελληνικών προτεραιοτήτων, ιεραρχούνται κυρίως όσα βαναύσως δυναστεύουν την εθνική καθημερινότητα. Οπόταν και οι αυτόδηλοι κίνδυνοι από την αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά τους δημογραφικούς αριθμούς και τις αναπαραγόμενες συνέπειες, περιθωριοποιείται. Ό,τι χειρότερο.
Γιατί όταν επέλθουν μη αναστρέψιμες παθογένειες, ως αποτέλεσμα της κακοήθους αυτής πληθυσμιακής αποσαθρώσεως, θα είναι μάλλον αργά. Με τα προφανή παράγωγα να εισπράττονται με όρους καταθλιπτικών συνεπειών. Είτε ως βίαιη μετάλλαξη των κοινωνικών δομών και των εθνικών χαρακτηριστικών. Είτε ως κατάρρευση των οικονομικών δυναμικών, που σχετίζονται με ζητήματα όπως είναι οι δυνατότητες των ασφαλιστικών ταμείων ή όπως η αδυναμία διασφαλίσεως του εθνικού προσδόκιμου, χωρίς τεχνητή ενδεχομένως πληθυσμιακή ενίσχυση. Με ό,τι αυτό σημαίνει. Και είναι σαφές ότι αυτό τελικά μπορεί να ερμηνευθεί, συναπτόμενο και προς το μεταναστευτικό. Κατά τρόπο που διαφοροποιεί άρδην τις σημερινές προσεγγίσεις αυτού ειδικότερα του ζητήματος, γύρω από το οποίο παίζονται πολλά πολιτικά παιχνίδια. Και που σε τελική ανάλυση μπορεί ν’ απαιτήσει νέα εντελώς αξιολόγηση και κυρίως στρατηγική διαχείριση.
Τα τελευταία στοιχεία που και οι Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες, αλλά και η ΕΛΣΤΑΤ δίδουν όσον αφορά και την υπογεννητικότητα καθ’ εαυτήν -που είναι και το ζητούμενο- και την εκ των πραγμάτων διαρροή πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας προς άλλους προορισμούς, ως εξ ανάγκης επιλογή και διέξοδος από τον ασφυκτικό κλοιό της κρίσεως, συνιστούν εύγλωττα σήματα εθνικού κινδύνου. Γιατί: Εάν και όταν γίνει δυνατή επαρκής υπέρβαση των σημερινών αδυσωπήτων προβλημάτων (το ευκταίον) κάποιες από τις συνέπειες δεν θα είναι δυνατόν ν’ αναστραφούν. Το απευκταίον.
Ή τουλάχιστον να μετριασθούν. Και η πρώτη και σοβαρότερη, άπτεται ακριβώς του δημογραφικού, που εξάλλου υπήρξε για τη χώρα έωλο ζήτημα, με διαχρονικές τάσεις υποτροπής. Οφειλόμενο σε πλειάδα περιστασιακών αιτίων, αλλά και αδυναμιών που απορρέουν από τάσεις δημογραφικής κοπώσεως, όπως αναφέρουν επαϊοντες.
Οι δείκτες που τα νέα στατιστικά δεδομένα πιστοποιούν με άτεγκτους αριθμούς, προσδιορίζουν επακριβώς δυναμικές δημογραφικής αποδομήσεως, με τάσεις επιδεινώσεων, όταν υπάρξει έστω και μια πρώτη ανάγνωση του καταθλιπτικού ισοζυγίου γεννήσεων-θανάτων. Με τους δεύτερους να επαυξάνονται. Και τις πρώτες ν’ απομειώνονται την τελευταία τριετία, που αποτελεί περίοδο εξάρσεως της χρεωκοπικής ολισθήσεως. Κι από κοντά η φυγή που συντελείται αδιάλειπτα και που αφορά τις ζωτικότερες (και πιο παραγωγικές) ηλικίες. Κάτι που αποτελεί το πιο ουσιώδες στοιχείο της ζοφερής πραγματικότητος, η οποία χειροτερεύει και βαίνει ανατασσόμενη αντί να περιστέλλεται.
Ενδεικτικά είναι κάποια στοιχεία της Στατιστικής Αρχής (τα οποία πήραμε από το Κυριακάτικο «Έθνος») σύμφωνα με τα οποία: Ενώ το 2008 οι γεννήσεις στην Ελλάδα έφτασαν τις 118.000 περίπου, το 2011 (που η κρίση έδειξε για τα καλά τα δόντια της) έπεσαν στις 106.000! Με την κατιούσα να επιταχύνεται δραματικά την αμέσως επόμενη περίοδο, ενώ προδικάζεται ακόμη δραστικότερη συρρίκνωση εν συνεχεία. Πράγμα που εμφανίζει τις εθνικές προοπτικές, ακόμη οδυνηρότερες. Και κατ’ ακρίβειαν επικινδυνότερες, γνωρίζοντας πώς αυτές οι ολισθήσεις αδυσωπήτως εξαργυρώνονται.
Κι αυτό, ενώ και προ κρίσεως, οι προβλέψεις με βάση τα στατιστικά δεδομένα και τους αριθμούς, ήσαν επίσης καταθλιπτικές. Δηλαδή και υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε βάθος εικοσαετίας, οι δημογραφικοί αριθμοί ούτως ή άλλως θα είχαν διαβρωθεί ανησυχητικά. Με τη διαφορά ότι: Και ανθεκτικότερες υπήρξαν οι δομές και οι κοινωνικές δυναμικές επενεργούσαν θετικότερα. Χωρίς τις μονοδρομικές επιλογές που επιβάλλονται από την κρίση, σ’ επίπεδο οικογενειακού σχεδιασμού. Κάτι που αφορά μεν ατομικά τους πολίτες, αλλά και που συνάπτεται άμεσα με τη γενικότερη στρατηγική της πολιτείας. Η οποία, αν δεν φροντίσει το ταχύτερο ν’ αναστρέψει κάποια δεδομένα, θα βρεθεί μπροστά σε πληθυσμιακή συρρίκνωση τέτοια, που θα ισοδυναμεί με βάναυσο εθνικό ακρωτηριασμό. [paron.gr]

*** Ταρακουνήθηκε η Αττική από σεισμό 5,1 Ρίχτερ         
           Οι αρχικές αναφορές προσδιόριζαν το μέγεθος του σεισμού στα 5,3 Ρίχτερ -  Στην οπίσθια πλευρά του ρήγματος της Αταλάντης το επίκεντρο του σεισμού, λέει στο protothema.gr o καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας ότι δεν προέρχεται από το ρήγμα - Το επίκεντρό της δόνησης, που σημειώθηκε στις 12:06, εντοπίζεται νοτιοανατολικά της Λαμίας, στην περιοχή της Αμφίκλειας - Προηγήθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ με διαφορά τεσσάρων λεπτώνΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 12:06 το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, επτά λεπτά νωρίτερα, στις 12:02, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.  πηγή: protothema.gr
 
***  Αφού πάθαμε γιατί δε μάθαμε;          
      Η είδηση για το νυχτερινό κέντρο, που αγνόησε επιδεικτικά την διοικητική ποινή του σφραγίσματος, είναι ενδεικτική της στρεβλής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Πολυδαίδαλο νομοθετικό πλαίσιο και ποινές εξοντωτικές στα χαρτιά αλλά που ποτέ δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Η απόσταση ανάμεσα σε αυτό που προβλέπεται και σε αυτό που γίνεται είναι σχεδόν χαοτική. Το κενό ανάμεσα σε νόμο και πράξη μοιάζει αδύνατο να γεφυρωθεί, τόσο από την Πολιτεία όσο και από την κοινωνία.
Πράγματι, η κοινωνία δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Μήπως η είδηση για την προκλητική φοροδιαφυγή δεν έκανε το γύρο της Χαλκιδικής; Κάθε παρέα νεαρών στις παραλίες της Χαλκιδικής συζητούσε το νέο.
Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να ανοίγει το νυχτερινό κέντρο αψηφώντας Κράτος, ΣΔΟΕ, αστυνομία, θεούς και δαίμονες και παρ’ όλα αυτά να είναι ασφυκτικά γεμάτο; Η αντίδραση απέναντι στη φοροδιαφυγή ήταν η απόλυτη επιβράβευσή της. Κανένας ψόγος, κανένα στίγμα, καμιά ντροπή.
Αντίθετα, η επιβράβευση στον παρανομούντα ήρθε αυτονόητα μαζί με τα εκατοντάδες μπουκάλια ουίσκι. Ο κόσμος δείχνει να μην έχει καταλάβει πως το κράτος δεν είναι ένα μακρινό γραφειοκρατικό κατασκεύασμα, που όποιος καταφέρει να το ξεγελάσει ή να το κλέψει πρέπει να κερδίσει το θαυμασμό μας για το κατόρθωμά του. Το κράτος είμαστε εμείς.
 Οι αποδείξεις που δεν κόπηκαν, δεν μείωσαν το βιοτικό επίπεδο του Σαμαρά και του Στουρνάρα. Τα έσοδα που στερείται το κράτος από τις αποδείξεις και τη μαύρη εργασία, σημαίνουν μισθούς 400 ευρώ για τα νεαρά παιδιά των 20 και 25 χρόνων, των θαμώνων των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης δηλαδή. Η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά αλλά αυτοκαταστροφική ανοησία. Α.Π.  
 
*** Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατασχέσεις σε φοροφυγάδες και στις... αργίες                                                    
Τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο, παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», με την οποία τροποποιείται το άρθρο 11 του ν.δ 356/1974 με την προσθήκη δύο εδαφίων, προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών. Newsroom ΔΟΛ - 
 
***  Μεγάλη πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ          
         Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τις βάσεις βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι ένταξης σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα οποία θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα όρια εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση, έως και 700 μόρια στις ανώτατες σχολές με υψηλή ζήτηση.
Ίδια θα είναι η εικόνα στα τμήματα μεσαίας ζήτησης, με βαθμολογίες μεταξύ 13.000 και 15.000 μορίων, ενώ πτώση-αν και μικρότερη- θα σημειωθεί επίσης και στα τεχνολογικά ιδρύματα.
Αναλυτικότερα, αναμένεται πτώση:
- Έως 300 μόρια στις νομικές σχολές
- έως 500 μόρια στα τμήματα φυσικής, χημείας, μαθηματικών
- έως 300 μόρια στις ιατρικές σχολές
- έως 600 μόρια στις πολυτεχνικές σχολές
- έως 700 μόρια στα οικονομικά τμήματα.
Όσον αφορά στις στρατιωτικές σχολές, η εισαγωγή αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς μειώνονται οι θέσεις. Ειδικότερα, πέρυσι οι θέσεις ήταν 1.170, ενώ φέτος περιορίζονται σε μόνο 819.
Πολύ υψηλή προβλέπεται  να είναι η βάση στο Ιατρικό ΣΣΑΣ, καθώς μόνο 12 θα εισαχθούν σε αυτό, ενώ πέρυσι οι θέσεις ήταν 26. Όσον αφορά στο Οικονομικό ΣΣΑΣ, η βάση αναμένεται να ξεπεράσει τα 19.200 μόρια.
Παρατίθενται ενδεικτικά οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής σε τμήματα μεγάλης ζήτησης:
Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης: 18.050-18.250
Οδοντιατρικής Αθήνας: 18.200-18.400
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας: 19.500-19.700
Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ: 17.800-18.000
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ: 17.300-17.500
Ιατρικής Θράκης: 18.250-18.450
Νομικής Θεσσαλονίκης: 18.400-18.600
Φιλολογίας Αθήνας: 17.600-17.800
Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης: 20.450-20.650
Ψυχολογίας Κρήτης: 17.500-17.700
Ορισμένες τεχνολογικές σχολές μεγάλης ζήτησης είναι, μεταξύ άλλων το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το αντίστοιχο τμήμα της πρωτεύουσας.
Τα στατιστικά του υπ. Παιδείας
 Στις 25/6 το υπ. Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στους πίνακες περιγράφονται σε ποσοστά οι επιδόσεις των εφετινών υποψηφίων που διαμορφώνουν τον εξεταστικό χάρτη για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. zougla.gr
 
***Μια μεσσηνιακή… «Πνύκα» στη Βιέννη         
         Η ιστορία. Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου από το θάνατο του Δημήτρη Κότσαρη. Ενός ανθρώπου καθόλου συνηθισμένου. Είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «ο φιλόσοφος του ψωμιού». Ένας άνθρωπος που αγάπησε με πάθος τον τόπο και τα προϊόντα του και δεν έχανε την ευκαιρία να τα προβάλει, όπου κι αν βρισκόταν. Την τέχνη της παρασκευής ψωμιού τη δίδαξε μέχρι και σε σπουδαία πανεπιστήμια της Αμερικής.
Ο αείμνηστος Δημήτρης Κότσαρης, ο πιο αγαπημένος φούρναρης των media, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που αφιέρωσε τη ζωή του, όχι μόνο στο αληθινό, νόστιμο ψωμί από ελληνικό σιτάρι, χωρίς χημικά, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για το τι εστί ο άρτος ημών ο επιούσιος, ο αγνός, ο θρεπτικός, o αρχέγονος.
Η δεύτερη γενιά, με τα παιδιά πάνω από τους φούρνους, συνεχίζει την ηθική του πατέρα αρτοποιού, και εδώ κι ένα χρόνο περίπου αναλαμβάνει να συστήσει στους Βιεννέζους το χειροποίητο ψωμί χωρίς βελτιωτικά και χρωστικές, τις ελληνικές πίτες που απεχθάνονται τα χημικά φυτικά λιπαρά και φτιάχνονται μόνο με ελαιόλαδο, το τσουρέκι, τα κουλουράκια, το σιμίτι, αλλά και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, που «έσκισαν» τα περασμένα Χριστούγεννα, για να νομιμοποιηθούν όλο το χρόνο.
 
 
Οι Αυστριακοί ήδη τιμούν με ενθουσιασμό τα κάθε είδους ψωμιά, τις πάσης φύσεως πίτες, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Ένα πρατήριο δυο βήματα από τον Άγιο Στέφανο, κεντρική πλατεία της Βιέννης, που φιλοδοξεί να αποκτήσει και δικό του παρασκευαστήριο στο άμεσο μέλλον, αφού, ως τώρα, η Austrian Airlines έχει αναλάβει ανά διήμερο το φρέσκο ανεφοδιασμό.
  Η ιδέα της Βιέννης. Ένα από τα παιδιά του ιστορικού ιδρυτή της «Πνύκας», μόλις ο πατριάρχης της οικογένειας εγκατέλειψε τα εγκόσμια και ανέλαβε μαζί με τα αδέρφια του το φημισμένο αρτοποιείο τους, σκέφθηκε να επεκταθούν στη Βιέννη.
Το «πώς» και το «γιατί» εξηγεί ο Γιώργος Κότσαρης: «Είχαμε πάει με τον πατέρα μου στην Αυστρία το 2006, για να αγοράσουμε τον πετρόμυλο που παράγει το αλεύρι μας. Και όπως πήγαμε, ρίξαμε μια ματιά και στην τοπική αγορά. Οι Αυστριακοί ούτως ή άλλως γνωρίζουν και αγαπούν και το ελαιόλαδο και τη φέτα και έχουν καλή σχέση με την Ελλάδα. Το ελληνικό στοιχείο ήταν πάντοτε έντονο στη Βιέννη, ξέρουν την κουλτούρα μας και τον πολιτισμό μας και δεν έχουν επηρεαστεί από την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών.
Βέβαια, ως γνωστόν, στα ψωμιά, τουλάχιστον, έχουν μεγάλη παράδοση. Είναι καλά, αλλά είναι βιομηχανοποιημένα. Το θέλανε το χειροποίητο, χωρίς συντηρητικά, χωρίς βελτιωτικά, απολύτως αγνό και καθαρό. Και φτηνό, επίσης, γιατί τα καλής ποιότητας ψωμιά τα δικά τους πωλούνται από 6 έως 8 ευρώ το κιλό, ενώ το δικό μας το ολικής αλέσεως το πουλάμε στη Βιέννη 4 ευρώ το κιλό. Οι Ευρωπαίοι τα προσέχουν πολύ αυτά και, αφού βεβαιώθηκαν για την ποιότητά μας, δείχνουν τώρα την προτίμησή τους».
Και δεν είναι μόνο τα ψωμιά που έχουν επιτυχία. «Τρελαθήκανε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες! Εμείς τα βάλαμε στο κατάστημα λόγω Χριστουγέννων και έγινε τέτοιος χαμός, που θα τα προσφέρουμε πλέον όλο το χρόνο. Τους αρέσουν πολύ και οι πίτες, τις οποίες παίρνουν ζεστές ζεστές. Γιατί αυτοί δεν έχουν παράδοση στα ζεστά προϊόντα και τους καλοάρεσε. Είναι και κάτι καινούργιο. Δεν ξέρανε από σπανακόπιτα, ας πούμε, δεν είχαν ιδέα πως όλες μας οι πίτες γίνονται με ελαιόλαδο και όχι με δευτέρας κατηγορίας μαργαρίνες. Και γενικά, τους προκύπτουν πολύ φθηνά τα προϊόντα μας. Τους λέγαμε εμείς ότι για το κουλούρι θα χρεώνουμε 1 ευρώ τα 100 γραμμάρια και νομίζανε ότι μιλούσαμε για 1 ευρώ το κομμάτι!»
Και κάπως έτσι το αρτοποιείο πάει πρίμα. «Καλά πάμε, δόξα τω Θεώ. Έχουμε στείλει στη Βιέννη έναν άνθρωπο δικό μας από εδώ και προσλάβαμε κι άλλους δύο εκεί. Το μαγαζί είναι μικρό, συμμαζεμένο, γιατί θέλουμε να ελέγχουμε πλήρως τα πάντα. Και την παραγωγή και τη διάθεση. Ψωμί στέλνουμε κάθε δύο μέρες με την Austrian Airlines και κάποια στιγμή θα κάνουμε εργαστήριο επιτόπου. Από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας».
Σημειώστε, τέλος, ότι το όνομα του καταστήματος είναι γραμμένο στα ελληνικά. «Μας είπανε να το γράψουμε στα λατινικά», καταλήγει ο Γιώργος Κότσαρης, «αλλά αρνηθήκαμε. Αυτή είναι η επωνυμία μας και δεν την αλλάζουμε. Και στους Αυστριακούς μια χαρά άρεσε!».
  Δημήτρης Κότσαρης: Η λατρεία
του «καθαρού, ανόθευτου ψωμιού»
Ο Δημήτρης Κότσαρης γεννήθηκε στο χωριό Βελανιδιά του πρώην Δήμου Αρφαρών.
Λίγα λόγια για τη φιλοσοφία του:
«Πάνω σ’ αυτόν τον πάγκο που κάθε μέρα φτιάχνουμε το ψωμί γίνεται μια μικρή ιεροτελεστία. Όπως στο Μυστικό Δείπνο. Πρέπει όλοι, πρώτα πρώτα, να πλύνουμε τα χέρια μας με οινόπνευμα. Θέλω να είμαστε όλοι καθαροί, ξυρισμένοι, με ρούχα φρεσκοπλυμένα, πεντακάθαρα και να μοσχομυρίζουν. Πώς θα έχουμε την απαίτηση ο κόσμος να φάει το ψωμί μας, εάν εμείς δεν το χειριζόμαστε αυτό το αγαθό, γιατί αγαθό είναι, με σεβασμό και καθαρότητα σώματος και ψυχής;».
«Είμαι έξαλλος με αυτό το παραμύθι που λέγεται “ψωμί πολυτελείας”. Είναι μύθος. Απάτη. Είναι το χειρότερο ψωμί που υπάρχει. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αφού του τα έχεις βγάλει όλα από μέσα, τι πολυτελείας είναι; Και όμως, το 95% των Ελλήνων αυτό το ψωμί αγοράζει και νομίζει ότι τρώει και κάτι σπουδαίο! Είναι σκουπίδια το πολυτελείας! Ρίχνουν βελτιωτικά και προσθετικά. Είναι χημικά. Δεν ωφελούν σε τίποτα».
«Όταν ο Ιπποκράτης έλεγε “το φαγητό σου είναι και φάρμακό σου”, ήξερε τι έλεγε».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***Στη Γαλλία Συναρμολογείται ο Διεθνής Θερμοπυρηνικός Αντιδραστήρας
  , ,    
Θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο της ενέργειας - και η προσπάθεια κατάκτησής του βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ο λόγος για τη μεγαλύτερη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ενέργειας της σύντηξης, στο Καραντάς της Προβηγκίας.
Εκεί άρχισε η συναρμολόγηση του πειραματικού Διεθνούς Θερμοπυρηνικού Αντιδραστήρα ITER, μιας σύμπραξης των κυβερνήσεων και επιστημονικών οργανισμών των χωρών που αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Γης, ανάμεσά τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.
Η ιδέα διατυπώθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950: να μπορέσει ο άνθρωπος να κατασκευάσει έναν αντιδραστήρα, στο εσωτερικό του οποίου θα προσπαθήσει με τεχνητά μέσα να επαναλάβει τις αντιδράσεις που τροφοδοτούν με ενέργεια τον Ήλιο και να κατορθώσει να δαμάσει την ενέργεια αυτή. Οι τεχνικές δυσκολίες της διαχείρισης μιας τόσο ακραίας διεργασίας είναι τεράστιες. Εάν όμως πετύχει, το πρόγραμμα ITER θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για τη διοχέτευση πρακτικά ανεξάντλητης, καθαρής, φθηνής ενέργειας.

Στο εσωτερικό του αντιδραστήρα που άρχισε να συναρμολογείται και ο οποίος καλύπτει έκταση ποδοσφαιρικού γηπέδου, θα υπάρχει ένα νέφος ιόντων υδρογόνου, που θα θερμαίνεται στους πάνω από 100 εκ. βαθμούς Κελσίου και θα συγκρατείται με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων. Απώτερος στόχος, και ουσία της πυρηνικής σύντηξης, είναι η ένωση των ατόμων του υδρογόνου, από την οποία παράγονται άτομα ηλίου και πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Οι επιστήμονες έχουν ήδη πετύχει κάτι τέτοιο σε πολύ μικρότερη κλίμακα, όμως χρειάστηκαν πολύ περισσότερη ενέργεια απ' όση μπόρεσαν τελικά να παράξουν.
Το Iter είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ισχύ 500 MW, δεκαπλάσια απ' όση θα καταναλώνει. Το έργο έχει ήδη καθυστερήσει κατά σχεδόν δύο χρόνια. Αιτία, όπως παραδέχονται οι υπεύθυνοι, είναι το κόστος του, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που υπολόγιζαν αρχικά, καθώς και αρκετά προβλήματα στο σχεδιασμό. (Ναυτεμπορική)  THE CURIOSITY OF CAT
 
***  Περί φπα! (Παιχνίδια με το μυαλό διά μέσου των λέξεων και των νοημάτων αυτών-Η χειραγώγηση και εξαπάτηση των ανθρώπων συνεχίζετε...)












Εδώ και μία εβδομάδα ''βομβαρδιζόμεθα'' πανταχόθεν δια το ''μεγάλο'' επίτευγμα της ''κυβερνήσεως'' σχετικά με τη μείωση στην εστίαση από το 23% στο 13%...
Λοιπόν Κατά πρώτον,''μείωσις'' εκ του ρήματος ''μειόω''=λιγοστεύω,υποτιμώ,απαξιώνω,καθιστώ κάτι ή κάποιον πιό αδύναμο(αφαιρετικώς πάντα)
και κατά δεύτερον,πραγματική μείωση του φπα ουδέποτε συνέβη...και πώς είναι δυνατόν εξάλλου να επήλθε αληθινή μείωσις από τη στιγμή που η τιμή επανήλθε εις την ακριβώς προηγούμενη τιμή του 13% ; 
Προσέξτε να δείτε τι συνέβη ...
και για να γίνω πιό κατανοητός παραθέτω ένα παράδειγμα: Λίγες ημέρες προ των εκπτώσεων ένας ''έξυπνος'' καταστηματάρχης,σε κάποιο ρούχο από 10 ε αλλάζει την τιμή σε 17 ε.... 
Την ημέρα ενάρξεων των εκπτώσεων αναγράφει στο χάρτινο ταμπελάκι επί του ρούχου το ποσό των 17 ε διεγραμμένο,το ποσό των 10 ε με έντονη κόκκινη μελάνι και την έκπτωση από την οποία προέκυψε η ''νέα'' τιμή των 10 ε,δηλαδή 40%!... ...
η μείωση (έκπτωση) του 40% όχι μόνο δεν έγινε ποτέ,αλλά απεναντίας έγινε και αύξηση μέσω της εκπτώσεως,δηλαδή εάν η έκπτωση του 40% εφαρμόζονταν επί της αρχικής τιμής των 10 ε τότε η νέα μειωμένη τιμή πωλήσεως θα ήτο 6 ε...μείωση κατά 4 ε δηλαδή!..
.Κάτι όμως που δεν συνέβη!...
Τώρα που το 40% εφαρμόστηκε στα 17 ε,η ''νέα'' τιμή διαμορφώθηκε πάλι στα 10 ε!
 Τουτέστιν ο καταστηματάρχης καρπώθηκε τα επιπλέον +7 ε για όσες ημέρες μεσολάβησαν προ των εκπτώσεων,αλλά και τα 4 ευρώ που θα ήσαν η γνήσια μείωση επί της αρχικής τιμής!...οπότε 7+4=11 ε....οπότε μείωσις πραγματική δεν έλαβε χώρα ποτέ... 
Κατά συνέπεια και μείωση δεν επέστη αλλά αντιθέτως επήλθε και επιπλέον κέρδος 11ε-7 ε προ εκπτώσεων και +4 μετά εκπτώσεων,σύνολο 11 ε!!...έτσι ο καταστηματάρχης βγήκε ολοκληρωτικά κερδισμένος από τις ''εκπτώσεις'' και ο μόνος χαμένος είναι το αγοραστικό κοινό!...το εννοήσατε;; 
Τοιουτοτρόπως και ταχυδακτυλουργικώς κάτι ανάλογο έγινε και με τον φπα... 
Εάν δεν απατώμαι ήταν την 1/9/11 όταν ο φπα μετέβη από το 13% στο 23%...2 χρόνια σχεδόν από τότε το κράτος καρπώνονταν τη διαφορά του 10% αλλά και τώρα θα κερδίζει πάλι από το 13% χωρίς στην ουσία να έχει χάσιμο!
Και γιατί δεν έχει χάσιμο;...
...διότι στην πραγματικότητα ουδεμία γνήσια μείωση έκανε!.. Το μόνο που έκανε ήταν απλά να υποβιβάσει ή να επαναφέρει αν προτιμάτε τον φπα εις την ακριβώς προτέρα τιμή του,αυτή του 13%!
Εάν ειλικρινά ήθελε να κάνει μείωση,αυτό θα ήτο εφικτό μόνο στην περίπτωση που το 13% γίνονταν 12% 11% κ.ο.κ,διότι θα έκαμε μείωση επί της προηγούμενης ισχύουσας τιμής(13%) και όχι επί της προσαυξημένης όπως έκανε και ο καταστηματάρχης!
Εκτός αυτού η υποτιθέμενη μείωση ισχύει μόνο κατά την επιτόπια εντός των καταστημάτων κατανάλωση και όχι εξωτερική!
Οπότε αγαπητοί μου φίλοι όπως αντιλαμβάνεστε το κράτος παρόλο που έκανε ''μείωση'',για ακόμη μία φορά θα είναι κερδισμένο και μάλιστα διπλά,ενώ εμείς οι πολίτες ως συνήθως ξανά χαμένοι!...
Το μόνο που έκανε έντεχνα ήταν να παίξει ''έξυπνα'' πάλι με το μυαλό μας μέσω των λέξεων και των νοημάτων αυτών,ικανοποιώντας παραπλανητικά την επιθυμία του κόσμου για κάποιες μειώσεις,χειραγωγόντας κατ'επέκταση το μυαλό και τη συνείδησή μας ενώ στην ουσία αυτό που έλαβε χώρα ήτο απλούστατα ένας υποβιβασμός,μία επιστροφή στα πρότερα! 
Αυτό έκανε και έτσι είναι το ορθό να ονομάζεται...
...και σε καμία μα καμία περίπτωση ΜΕΙ-ΩΣΙΣ! 
Όπως ελπίζω εννοήσατε κι εσείς η μοναδική τελικά μείωση που υλοποιήθηκε από τη μεριά του κράτους,δεν ήτο άλλη παρά μόνο αυτή εντός του χειραγωγημένου μυαλού μας και μέσω μιάς κατάλληλης(ή μάλλον ακατάλληλης) και στρεβλής χρήσεως της εννοίας μιάς και μόνο λέξεως,αφήνοντας έτσι όλους εμάς με την ικανοποίηση μιας τεχνητά διαμορφωμένης πραγματικής ψευδαισθήσεως ή ψευδαισθησιακής πραγματικότητος κάποιας μειώσεως που όμως επί του πρακτέου,δεν επραγματοποιήθη ΠΟΤΕ!!!
Με τις υγείες μας! 
Μερικές λέξεις-έννοιες με δεύτερο συνθετικό το -ωσις εκτός του μεί-ωσις: Άν-ωσις,έξ-ωσις.έν-ωσις,κύρ-ωσις,μίτ-ωσις,πόρ-ωσις,ενυδάτ-ωσις,αφυδάτ-ωσις,οξείδ-ωσις κ.τ.λ.
Για όλους εσάς φίλοι μου    με εκτίμηση! 
Makis Trelogatos

***   ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ (VIDΕΟ) Τσετσένοι κατέλαβαν βάση στην Συρία - Αποκεφάλισαν όλους τους αιχμάλωτους!

Άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα φανατικών της Αλ Κάιντα, και συγκεκριμένα Τσετσένων εξτρεμιστών που πολεμούν για την "ελευθερία" της Συρίας, και ανήκουν στην βορειοκαυκάσια ταξιαρχία Jaish al-Muhajireen wal Ansar, ήρθε στην επιφάνεια μετά κατάληψη της βάσης Minakh  10 χλμ νοτίως του Χαλεπίου όπου όλοι οι συλληφθέντες Σύροι στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν με τον γνωστό τελετουργικό τρόπο των ισλαμιστών ανταρτών.
Διοικητής των Τσετσένων εγκληματιών είναι ο διαβόητος τρομοκράτης Abu Omar, όλοι τους φυσικά καταζητούνται στην Ρωσία για πολλάπλά εγκλήματα. Άναυδη έχει μείνει η κοινή γνώμη από την μαζική βάρβαρη εκτέλεση των αιχμαλώτων. Η Δύση δεν θα μιλήσει για τα ανθρώπινα διακιώματα;
Η επίθεση των Τσετσένων εξτρεμιστών στέφθηκε με επιτυχία όταν μια δεκάδα βομβιστών αυτοκτονίας(!) χτύπησαν την πύλη της βάση, με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές να κατορθώσουν να εισχωρήσουν κατά εκατοντάδες. Αλήθεια τι εέχουν να πουν στην Δύση για αυτόν τον πολιτισμένο τρόπο πολέμου, δηλαδή της χρήσης ανθρωπίνων βομβών; Τους φαίνεται "ανθρωπιστικός";
Η πτώση της βάσης είχε σαν αποτέλεσμα να σταμτήσουν οιμ αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον των ισλαμοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπίου. Η βάση διέθετε έναν αριθμό ελικοπτέρων Mi-8  χρήσιμων για τις αστικές συγκρούσεις εντός του Χαλεπίου.
Μετά την κατάληψη της βάσης οι Τστσένοι επιτέθηκαν σε αλαουίτικες περιοχές στους λόφους της Jabal al-Akrad όπου και λεηλάτησαν σωρεία αλουίτικων χωριών.
Αναμένεται αντεπίθεση του συριακού στρατού με στόχο την ανακατάληψη της βάσης και την επανάληψη των χτυπημάτων από αέρος στην πόλη του Χαλεπίου
Η παρουσία Τσετσένων αυτονομιστών έχει μπροκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο Ισραήλ και στην Δύση όχι μόνο για την απίστευτη βαρβαρότητα με την οποία εκτελούν άπαντες όσους δεν ανήκουν στην "φιλοσοφία " τους, αλλά και γιατί γνωρίζουν ότι θέλουν να μεταφέρουν τις συγκρούσεις στα σύνορα με Ισραήλ, αλλά και Ιορδανία. Πέραν τούτου είναι ακόμα ένα πλήγμα στην προσπάθεια οπιασδήποτε προπαγάνδας περί "κακού" Άσαντ, και καλών μαχητών της "ελευθερίας".
Παρατηρείται μια πολύ μεγάλη ροή μαχητών της Αλ Κάιντα από τον Βόρειο Καύκασο προς την Συρία, την στιγμή που οι Αμερικανοί έχουν κλείσει όλες τις πρεσβείες τους στις μουσουλμανικές χώρες διότι αναμένουν κάποια επίθεση από την Αλ Κάιντα. Μην ξεχνάμε ότι προ 5 μηνών δύο Τσετσένοι αιματοκύλισαν (κατά τα φαινόμενα) την Βοστόνη.
Οι Τσετσένοι (Τούρκοι μέχρι το κόκκαλο) είναι ότι πιο άγριο διαθέτει η Αλ Κάιντα
Η Αλ Κάιντα ήδη από μόνη της χωρίς τους Τσετσένους είναι κάτι παραπάνω από βάρβαρη, δεν διστάζουν να σκοτώσουν με φρικιαστικό τρόπο οποιονδήποτε για ασήμαντη αφορμή.
Στα βίντεο που ακολουθουν θα δείτε τη μοίρα που υπέστησαν ένας Κούρδος πολίτης, ένα παιδί και μια γυναίκα. Και αυτούς τους ανθρώπους ακόμα η Δύση τους χαρακτηρίζει μαχητές της ελευθερίας;
 
***  Ζημιές σε 300 σπίτια από τον σεισμό
Μέχρι αργά το απόγευμα η γη συνέχιζε να τρέμει συνεχώς στα χωριά της Αμφίκλειας αλλά και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, όπου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές.
Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ειδικών για τη μετασεισμική ακολουθία, αλλά και των μηχανικών για την κατάσταση των οικοδομών, οι κάτοικοι των χωριών παραμένουν στις πλατείες, ορισμένοι από αυτούς προετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα τους είτε σε δημοτικά σχολεία που έχουν ανοίξει είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα.
Σε περισσότερα από 300 σπίτια έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλού ελαφρές και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικές. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο σπίτια που ήταν ακατοίκητα έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία της Αμφίκλειας και άλλο ένα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κάτω Τιθορέα. Μάλιστα, στο τελευταίο την ώρα του σεισμού έμενε μέσα μια οικογένεια αλλοδαπών με ένα μικρό παιδάκι. Σύμφωνα με τους γείτονές, λίγο μετά το σεισμό βγήκαν μέσα από τα ερείπια μόνοι τους, μάζεψαν τα πράγματα τους και εξαφανίστηκαν. Παρά το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία τους αναζητούσαν μέχρι αργά το απόγευμα δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δήμοι της περιοχής, περίπου 150 σπίτια έχουν μέχρι στιγμής δηλωθεί ότι έχουν υποστεί ζημιές στον δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και μάλιστα τα 80 από αυτά είναι στο χωριό Ρεγγίνι.
Στα χωριά της Αμφίκλειας έχουν προκληθεί ζημιές σε πάνω από 150 σπίτια, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς ένα μεγάλο μέρος από τους κατοίκους δεν βρίσκεται στην περιοχή και έτσι θα καθυστερήσει να αποτυπωθεί η συνολική εικόνα της κατάστασης. Οι μηχανικοί του δήμου που έκαναν την πρώτη αυτοψία δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση των οικοδομών και σημειώνουν πως «δεν υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να λάβουμε έκτακτα μέτρα για να εκκενωθεί κάποια κατοικία».
Την ίδια στιγμή μηχανήματα των δήμων προσπαθούν να απομακρύνουν σημάδια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος σε διάφορους δρόμους όπου σημειώθηκε πτώση βράχων.
Ήδη στις περιοχές όπου έχουν χτυπηθεί έντονα από τον Εγκέλαδο βρέθηκαν από πολύ νωρίς ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταϊκος, συνεργεία της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και των κέντρων υγείας, χωρίς όμως να χρειαστούν να παρέμβουν.
Αργά το απόγευμα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), που έφθασε από την Αθήνα για να εκτιμήσει την κατάσταση και αύριο αναμένεται νέο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης. Ακόμη στην περιοχή βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, οι οποίοι προχώρησαν ακόμη και σε αυτοψίες όπου χρειάστηκε για να δώσουν τις πρώτες συμβουλές στους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους μηχανικούς των δήμων στις αυτοψίες.
Εξάλλου καθησυχαστικές είναι και οι πρώτες διαβεβαιώσεις εξειδικευμένων επιστημόνων για μεγάλα βράχια που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το χωριό Τιθορέα, τμήμα των οποίων στο παρελθόν είχαν αποκοπεί και είχαν «προσγειωθεί» μέσα σε δύο σπίτια τα οποία και είχαν καταστρέψει. Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν πως «αν όπως λένε οι ειδικοί πάμε σε μια ύφεση του φαινομένου, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τα βράχια». Σύμφωνα με τους κατοίκους όμως της περιοχής, έχουν αποκοπεί βράχοι ψηλά στο βουνό και την πορεία τους προς το χωριό έχουν σταματήσει τα δέντρα που έχουν φυτευτεί σε μια μεγάλη έκταση. Ωστόσο, αναμένεται να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όταν οι επιστήμονες μπορέσουν να ανέβουν στο σημείο για να δουν από πολύ κοντά την κατάσταση.
Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικοί για την εξέλιξη των σεισμικού φαινομένου. Ωστόσο, ένας έντονος μετασεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ανατροφοδότησε τον πανικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
Τέλος, οι συσκέψεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν διαδέχονται η μία την άλλη, έτσι ώστε να εντοπιστούν θέματα τα οποία έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και έχουν σχέση ιδιαίτερα με τους κατοίκους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε στα σπίτια τους.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Με απόλυτη επιτυχία και νικητές Β. Ντάκουρη/Π. Μασουρίδη το μεικτό τουρνουά της Σάντοβας (φωτογραφίες)  
Με ρεκόρ συμμετοχών (παρά μια 20 μεικτές ομάδες), πλούσιο θέαμα και μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο καφέ μπητς μπαρ «Ακτή» στη Σάντοβα το τουρνουά μπητς βόλεϊ της Nike, με την ευθύνη του Γιάννη Σκαρτσίλη. Ήταν το 3ο κατά σειρά φετινό τουρνουά και το πλέον επιτυχημένο, με έντονο συναγωνισμό που ανέδειξε στην κορυφή την ομάδα των  Βαγγέλη Ντάκουρη/Πέμυς Μασουρίδη. Ο τελικός αποδείχθηκε συναρπαστικός, με τους πρωταθλητές να επικρατούν με 2-0 σετ, κόντρα στους Μιχάλη Μητρόπουλο-Σοφία Καρακύκλα.
Στην 4άδα κατόρθωσαν να φτάσουν οι Θ. Κωνσταντόπουλος-Χαρά Νάσεντ και Παναγιώτης Σμυρλής-Χριστίνα Μουστάκη
 
 
 Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και τα εξής ζευγάρια: Γ. Κανελλόπουλος/Στ. Σερελέα, Κ. Δημητρακόπουλος/Εστ. Κοτταράκου, Φρ. Κωτσάκης/Ελ Παπουτσή, Ι. Πράττης/Σεσ. Μάνα, Τ. Νικολόπουλος/Ι. Μαντούδη, Δημ. Σκαρτσίλης/Φ. Αντωνοπούλου, Στ. Μάνα/Μ. Κωνσταντοπούλου, Π. Θεοδωρόπουλος/Β. Μαράντου, Αρ. Διακουμέας/Θ. Μπούνα, Β. Μπουρολιάς/Π. Γκομούλκα, Κ. Μπούνας/Μιρ. Κουτσουρούλου, Π. Αδαμόπουλος/Ιφ. Σαμπάτη, Αν. Αφάλης/Αν. Μαντούκα, Γρ. Σκαρτσίλης/Ι. Νιάρχου, Παν. Κεχαγιάς/Ελ. Ξάφη.
Οι 19 ομάδες χωρίστηκαν αρχικά σε ομίλους και πέρασαν στο final four οι πρώτοι 4 μετά από αμφίρροπους αγώνες. Ειδικά στον 4ο όμιλο μετά από τριπλή ισοβαθμία των ομάδων Μπουρολιά-Γκομούλκα, Αδαμόπουλου-Σαμπάτη και Μητρόπουλου-Καρακύκλα, πέρασε η ομάδα Μητρόπουλου-Καρακύκλα για έναν περισσότερο κερδισμένο πόντο, καθώς είχαν ισοβαθμία και στα σετ!
Τα αναλυτικά αποτελέσματα της 4άδας έχουν ως εξής:
Ημιτ.1: Κωνσταντόπουλος-Νάσεντ / Ντάκουρης-Μασουρίδη 0-2 ( 19-21, 14-21)
Ημιτ 2: Μητρόπουλος- Καρακύκλα / Σμυρλής- Μουστάκη 2-0 ( 21-9, 21-17)
Οι ηττημένοι κατατάχτηκαν τρίτοι.
ΤΕΛΙΚΟΣ
Ντάκουρης – Μασουρίδη / Μητρόπουλος- Καρακύκλα 2-0 ( 21-10, 21-17)
Οι πρώτοι 4 πήραν δώρα από την NIKE Καλαμάτας (μπλούζες-καπέλα και τσάντες θαλάσσης) και επιπλέον όλοι εκπτωτικό κουπόνι για αγορές από το κατάστημα.
To τουρνουά παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ στον τελικό δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, αφήνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους διοργανωτές, οι οποίοι κάνουν προσπάθειες για μια ακόμη συνάντηση μπητς βόλεϊ.- 


*** Καλαμάτα: Ήρθαν οι Νιγηριανοί, σήμερα οι Ιταλοί         
           Νέα πρόσωπα περιλάμβανε η χθεσινή δεύτερη προπόνηση της Καλαμάτας, καθώς στο Στάδιο της Παραλίας βρέθηκαν οι δύο 19χρονοι Νιγηριανοί επιθετικοί που έφτασαν με μικρή καθυστέρηση (αναμένονταν στην πρεμιέρα). Πρόκειται για τον αριστεροπόδαρο Ογιοντάλε Γουίλφρεντ και τον δεξιοπόδαρο Μπέντζαμιν Εφέ, ενώ στους υπό δοκιμήν προστέθηκε και ο νεαρός μεσσηνιακής καταγωγής αριστερος μπακ Σκιγκόπουλος.
Σήμερα αναμένεται να έρθουν και οι δύο Ιταλοί, Μπόρις Ονβόνγκ και Μπρούνο Τσιρίλο, που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή.
  Στις 2/9 και η συγκρότηση των ομίλων της Γ’ Εθνικής
Από την Επιτροπή Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και η συγκρότηση των ομίλων στους οποίους θα συμμετέχουν τα σωματεία.
Η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας έχει οριστεί για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.
Επίσης, από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι ομόφωνα το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 2/8/2013 αποφάσισε όπως προχωρήσει στη διοργάνωση Κυπέλλου Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Η προσθήκη που έγινε στο αντίστοιχο άρθρο (38, παρ 3) του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Κάθε έτος, είναι δυνατό, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., να διοργανώνεται πρωτάθλημα Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, στο οποίο η συμμετοχή των ομάδων είναι υποχρεωτική».
Αναμένεται η αναλυτική προκήρυξη, με την Καλαμάτα και τις υπόλοιπες ομάδες να προσδοκούν σε καταρτισμό γεωγραφικών ομίλων προκειμένου να μειωθούν μετακινήσεις και έξοδα, ενώ σημειώνεται ότι θεσπίζεται και Super Cup ανάμεσα στους κατόχους του τίτλου του κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣ και του κυπέλλου Γ’ Εθνικής.

*** ''Και μέσα στο γενικό χαμό που επικρατεί, να και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (που ως κομματικό ίδρυμα είναι επιδοτούμενο από το κράτος, δηλαδή από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού…), που βγάζει… πρόγραμμα για «την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»!''

***ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΕΝΟΥΜΕ.
ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ---ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ--------------ΟΣΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ - ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ-----ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ------ΤΟ ΞΕΠΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ---ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΙΖΕΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ--ΟΙ ΠΑΡΑΝΓΕΣ ---ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ-----ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ----- ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ-ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ--------ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ-----------ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΡΙΚΗΣ-------------------ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ------------------------Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ --ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ------ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ-----------------------------------------ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΝΝ ΒΛΑΜΕΝΩΝ-------------------------------------------------------------------------ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ....

*** ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
http://www.youtube.com/stamos01 , =           2584   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1084   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1086   video.-
                                                         Σύνολο  :  4754     βίντεο ανηρτημένα .-

 *** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογόντας τα γραφόμενα Δετυτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~


 ** ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου