ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  της  Δευτέρας  13  Ιανουαρίου  2014   :
ΜΙΑ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΟΜΟΡΦΗ  ΚΑΙ  ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  για  όλους  μας  !!


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Χρύσα Ζόμπολου: Η Καλαματιανή γιατρός της Γερμανίας που ονειρεύεται την επιστροφή της!         
   
Το «Θάρρος» συνεχίζει το ταξίδι του με τους Καλαματιανούς του εξωτερικού και αυτή τη φορά δε φεύγει από τη Γερμανία, αφού και να ήθελε τα συγκινητικά λόγια της Χρύσας μάς κρατούν εκεί.
Η Χρύσα Ζόμπολου γεννήθηκε το 1983 στην Καλαμάτα, πέρασε στην Ιατρική της Πάτρας και μετά γύρισε στην αγαπημένη της Καλαμάτα για να κάνει το αγροτικό της, αλλά και Παθολογία.
Έπειτα δούλεψε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, ενώ από το 2011 βρίσκεται στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Mannheim, ενώ τον τελευταίο χρόνο είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
  -Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Είμαι εδώ από το καλοκαίρι του 2011 και η απόφαση ήταν αναγκαστική για λόγους εκπαιδευτικούς/επαγγελματικούς. Ήταν από αυτές τις αποφάσεις ζωής που δεν παίρνονται με γνώμονα την ευκολία και την ευχαρίστηση.
   -Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Καθόλου.
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Αυτή είναι η πιο κλασσική ερώτηση που ρωτούν οι Έλληνες τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία! Τους Γερμανούς τούς νοιάζει να είσαι καλός και αποδοτικός στη δουλειά σου, ας έρχεσαι και από άλλον Γαλαξία. Κρίνεσαι πρώτα από αυτό.
Δεν είναι φιλόξενος και ζεστός λαός, δε θα μπει κανείς στη διαδικασία να σκεφτεί αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια ως ξένος και νέος στη δουλειά ή στη χώρα. Ξεκινάς με τα σπαστά γερμανικά σε ένα σύστημα τελείως άγνωστο. Κι όμως, έχεις τι ίδιες ακριβώς ευθύνες και τα ίδια καθήκοντα με το Γερμανό που μπορεί και να δουλεύει ήδη 10 χρόνια εκεί, και βγάλ’ τα πέρα μόνος σου. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Στην αρχή είναι σκληρό, αλλά βγαίνει κανείς δυνατός και κερδισμένος.
Οι Γερμανοί στο σύνολό τους ανέκαθεν αγαπούσαν την Ελλάδα, θαύμαζαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όλοι έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα και έχουν ωραίες αναμνήσεις, οι σημερινοί 60ρηδες ξέρουν αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, πράγματα που δεν ξέρουν συνομήλικοί μου Έλληνες. Βέβαια, οι συνομήλικοί μου Γερμανοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.
Από την άλλη, λόγω της παρούσας οικονομικής κατάστασης υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα απέναντι στους Έλληνες. Δεν πρέπει να ξεχνά, όμως, κανείς ότι είναι μια χώρα που ζει λιτά και υπολογίζει το παραμικρό, οπότε τι θα έπρεπε να σκέφτονται ακούγοντας για δισεκατομμύρια να φεύγουν σε τσέπες και για συντάξεις στα 40;
Τελευταία και καθώς οι τηλεοράσεις δείχνουν την κατάσταση στην Ελλάδα να χειροτερεύει, έχουν μαλακώσει και αυτοί και καταλαβαίνουν το αδιέξοδο.
   -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα; Σίγουρα τη γερμανική οργάνωση, τον προγραμματισμό και την πειθαρχία. Χρειάζονται στην Ελλάδα. Μου αρέσει η γερμανική ψυχραιμία. Στη δουλειά με έχει εντυπωσιάσει, επίσης, η αντιμετώπιση του Γερμανού ασθενή: είναι ευγενικός, εμπιστεύεται το σύστημα, άρα και το γιατρό - ακόμα και την Ελληνίδα γιατρό που φαίνεται 18 χρονών. Στην Ελλάδα έχεις πλέον κάθε λόγο να μην εμπιστεύεσαι κανέναν, αλλά και η καχυποψία απέναντι στο γιατρό, αν δεν είναι άντρας με πουκάμισο και ακριβό ρολόι, είναι βλακώδης.
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι.
Θες να πεις κάποιος Καλαματιανός; Καλύτερα να βρει το σταθμό του τρένου: σε μισή ώρα είναι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και σύντομα θα πετάει απευθείας για Καλαμάτα! Δεν έχουν κάτι ωραίο οι γερμανικές πόλεις. Δίπλα στο Mannheim βρίσκεται η Χαϋδελβέργη που είναι ωραία, καθώς και το προστατευόμενο δάσος του Pfalz, ιδανικό για mountain bike και ξεσκούριασμα.
  -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, ο ήλιος και ο γαλάζιος ουρανός, η θάλασσα και το αεράκι που μυρίζει θάλασσα, ο Ταΰγετος.
  -Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Μα έφυγα για να γυρίσω!
Των Κώστα Γαζούλη- Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** «Πόλεμος θέσεων» για τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας

  Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία πήρε το 21,55% των ψήφων. Λίγο ψηλότερα, 23,87%, ήταν το ποσοστό του στο Δήμο Καλαμάτας. Με δεδομένο ότι ένας αριθμός τοπικών κομματικών στελεχών θεωρούν ότι η δυναμική του στο μεσοδιάστημα έχει ανέβει ακόμα περισσότερο, πιστεύουν ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα πρέπει να έχει περισσότερο κομματικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό, γιατί πιστεύουν ότι, σε συνεργασία και με κάποιες άλλες δυνάμεις, μπορούν να κερδίσουν, έστω και στο δεύτερο γύρο, το παιχνίδι των εκλογών, κάτι που, αν συμβεί, θα έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία στο νομό, εν όψει και των ευρωεκλογών, ακόμη και των εθνικών εκλογών. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και απόψεις που θέλουν ένα σχήμα με περισσότερο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην τοπική κοινωνία, «μαγιά» και «πρόκριμα» ίσως για ένα ακροατήριο που θα φτάσει μέχρι και την κάλπη των εθνικών εκλογών. Θεωρούν ότι και η ίδια η τοπική κοινωνία δε θέλει πλέον στενούς κομματικούς κορσέδες στις δημοτικές εκλογές, αφού από τη φύση τους έχουν παραπάνω από ένα χαρακτηριστικά. Αυτή την περίοδο στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται ένας «πόλεμος θέσεων» για το ποια τάση θα επικρατήσει. Μέχρι το επόμενο 20ήμερο θα γνωρίζουμε, κατά πάσα πιθανότητα, ποιος θα είναι ο «εκλεκτός», αλλά και ο χαρακτήρας που θέλει να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σ’ αυτές τις εκλογές. Πάντως, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τους υποψηφίους του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέδωσε ανακοίνωση. Όπως επισημαίνεται, τα μέλη του τμήματος, «σύμφωνα με τη φιλοσοφία και του κόμματος, ούτε παρεμβαίνουν ούτε, πολύ περισσότερο, ευνοούν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Σέβονται απόλυτα τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων και την αυτονομία των δημοτικών κινήσεων». Εκτός των άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και του κόμματος, τα μέλη μας ούτε παρεμβαίνουν ούτε, πολύ περισσότερο, ευνοούν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Σέβονται απόλυτα τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων και την αυτονομία των δημοτικών κινήσεων». Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Αρχίζουν  σήμερα  Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις με προσδοκίες από τους εμπόρους

Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας. Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου. Σε ότι, αφορά τη διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής: 1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, είναι υποχρεωτική. 2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. 3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Τέλος, σε ότι αφορά το ερώτημα εάν η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που θα ανοίξουν τα καταστήματα, συμπίπτει με την 12η ή με τη 19η Ιανουαρίου, η Νομική Υπηρεσία της ΕΣΕΕ διευκρινίζει ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα, χωρίς κανέναν περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 19η Ιανουαρίου. - 

*** Είμαστε πολύ μπροστά

  Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πόσο μπροστά ήταν οι αρχαίοι Έλληνες. Όπως διαβάσαμε στο διαδίκτυο, η άρχουσα τάξη του Μυκηναϊκού Πολιτισμού απολάμβανε σουβλάκια ψημένα σε φορητές ψησταριές, καθώς και ψωμί που ετοιμαζόταν σε τηγάνια αντικολλητικής τεχνολογίας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές και συγκεκριμένα η δρ. Τζούλι Χρούμπι του Πανεπιστημίου του Ντάρτμουθ. Η ερευνήτρια ήταν περίεργη να μάθει πώς χρησιμοποιούνταν τα μαγειρικά σκεύη που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν ένα στρογγυλό πήλινο ταψί που χρησιμοποιούνταν πιθανώς για την παρασκευή ψωμιού. Η μια επιφάνεια του ταψιού είναι επίπεδη, ενώ η άλλη είναι διάστικτη με τρύπες, και οι αρχαιολόγοι δε γνώριζαν ποια από τις δύο ακουμπούσε στη φωτιά. Ένα άλλο ενδιαφέρον σκεύος είναι ένας πήλινος ορθογώνιος δίσκος, τον οποίο οι ερευνητές ονομάζουν «δίσκο για σουβλάκια». Οι αρχαιολόγοι δεν ήταν σίγουροι αν το σκεύος τοποθετούνταν πάνω στην φωτιά, με το λίπος από το κρέας να στάζει μέσα στο δίσκο, ή αν λειτουργούσε ως υποδοχή για κάρβουνα. Κι όλα αυτά κάποιες χιλιάδες χρόνια πίσω. Οπότε, έτσι έχουμε ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων μας ότι είμαστε πολύ προωθημένοι… Χ.Χ. 

***  Ο Λιάπης «ανέστησε» και τη θεία του για να δικαιολογήσει το σαλέ!         
   
~ Από κατόρθωμα σε κατόρθωμα το πάει ο Μιχάλης Λιάπης. Μετά τις πλαστές πινακίδες, τα ταξίδια «ψυχικής εκτόνωσης» στη Μαλαισία και τα ακίνητα που χτίστηκαν με κονδύλια της Ε.Ε., ο πρώην υπουργός «ανάστησε» τη θεία του, η οποία εμφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο να τον αθωώνει πλήρως για τη βίλα στο Καρπενήσι κάνοντας δηλώσεις μέσω του επί σειρά ετών δικηγόρου της, υποστηρίζοντας ότι μόνο η ίδια και κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση της επιδότησης των 10 εκατ. δραχμών από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νομού Ευρυτανίας για τη μετατροπή της κατοικίας στο Μεγάλο Χωριό σε αγροτουριστικό ξενώνα. Σημαντική λεπτομέρεια: η θεία του Μ. Λιάπη έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια.
~ Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ηταν το «ΘΕΜΑ» που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η κατοικία ιδιοκτησίας του πρώην υπουργού και του αδελφού του, Μάρκου Λιάπη, στο Μεγάλο Χωριό Ευριτανίας χτίστηκε με χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. που προοριζόταν για τους ντόπιους επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τον αγροτουρισμό. Το επίμαχο ρεπορτάζ, που προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ανάγκασε τη... θεία του πρώην υπουργού να εκδώσει ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου.
~ Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο αναφέρονται τα εξής: «Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ’ εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής: Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της. Ηταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κ.λπ.). Ουδείς άλλος. Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχείρησης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος. Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανιψιό. Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».
~ Οπως ήταν επόμενο, μετά την ανακοίνωση το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων από δημοσιογράφους που έψαχναν να εντοπίσουν τη Βασιλική Λιάπη. Μάταια όμως. Βασιλική Λιάπη έψαχναν και Βασιλική Λιάπη δεν έβρισκαν. Ούτε στο Μεγάλο Χωριό, αλλά ούτε και στην Αθήνα.
~Εχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια
Το γιατί εξήγησε λίγα 24ωρα αργότερα στο «ΘΕΜΑ» ο ίδιος ο δικηγόρος της θείας του κ. Λιάπη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γεωργακόπουλο, ανέφερε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος από την οικογένεια Λιάπη να μιλήσει για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Του ζητήθηκε να μεσολαβήσει ώστε να επικοινωνήσουμε απευθείας με την εντολέα του, την κυρία Βασιλική Λιάπη. Ακολουθεί ο διάλογος:
~* - Μήπως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον τρόπο με την κυρία Βασιλική Λιάπη;
- Τι είπατε;
- Μήπως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μαζί της;
- Εχει πεθάνει, ρε παιδιά. Εχει πεθάνει. Εχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει πια. Ούτε ο σύζυγός της, ο Τάκης Λιάπης, ο αδελφός του πατέρα των παιδιών (Μιχάλη και Μάρκου Λιάπη).
- Και ποιος σας εξουσιοδότησε να βγάλετε αυτή την ανακοίνωση;
- Τι ποιος με εξουσιοδότησε; Δεν ξέρετε ποιοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ρε παιδιά; Θέλει πολλή φιλοσοφία να καταλάβετε ποιοι είναι εκείνοι που με έβαλαν; «Ρε Παναγιώτη, πες τα εσύ, αφού ξέρεις τι έγινε», μου είπαν (σ.σ.: εννοεί τους αδελφούς Λιάπη) και έτσι έγινε.
- Το 2002, τότε που η Βασιλική Λιάπη φέρεται να ζητά από τον ΕΟΤ -με μια αίτηση που φαίνεται να φέρει την υπογραφή της- την ανάκληση του ειδικού σήματος και τη διαγραφή από τα μητρώα της επιχείρησης των ενοικιαζόμενων δωματίων, ζούσε ή είχε πεθάνει;
- Μπορεί να ζούσε, μπορεί και να είχε πεθάνει, δεν θυμάμαι. Θα σας γελάσω.
- Υπήρξατε προσωπικός δικηγόρος της οικογένειας;
- Προσωπικός φίλος της οικογένειας. Και δουλειές του συζύγου της έκανα, και δουλειές των παιδιών, τα πάντα.
~Ακολουθεί και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο κ. Γεωργακόπουλο, στη διάρκεια της οποίας επιχειρεί να τα γυρίσει. Στο ερώτημα πώς γίνεται να εκπροσωπεί κάποιον όταν ιδίως δηλώνει ότι δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, εκείνος απάντησε: «Ε, τώρα εντάξει, γράφτηκε έτσι το πράγμα αυτό... Εκ παραδρομής, ας πούμε… Δεν υπάρχουν ούτε ο Τάκης ο Λιάπης, ούτε η Κούλα (Βασιλική Λιάπη). Εχει περάσει μια δεκαετία από τον θάνατό τους».
~Τον πρόδωσε το «πόθεν έσχες»
Και μπορεί ο Μ. Λιάπης να «ανασταίνει» νεκρούς μέσω των δικηγόρων του, όμως η μνήμη του φαίνεται ότι τον απατά. Μπορεί ο ίδιος να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επιδότηση που μεταμόρφωσε το πέτρινο σαλέ σε ξενώνα, ωστόσο ξεχνά τα όσα δηλώνει στο τελευταίο του «πόθεν έσχες» που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό.
Σύμφωνα με αυτό, το 1992 στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας ο  Μ. Λιάπης αποκτά το 50% από οικόπεδο 373,71 μέτρων, στο οποίο ανακαινίζει το υπάρχον διώροφο πέτρινο σπίτι του συνολικής έκτασης 233,05 τετραγωνικών.
-Συμπτωματικά την ίδια χρονιά δίνεται και η επίμαχη επιδότηση των 10.000.000 δραχμών στον αδελφό του Μάρκο Λιάπη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής ο διευθύνων τότε σύμβουλος της Ευρυτανία Α.Ε. και νυν βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος. Τρία χρόνια αργότερα κατατίθεται στη Διεύθυνση Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας και η αίτηση για τη χορήγηση του ειδικού σήματος από τον ΕΟΤ. Το έγγραφο φέρει την υπογραφή της Βασιλικής Λιάπη. Ομως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και του δημοσιογράφου Αλέξη Κουβέλη, τόσο στα αρχεία του ΟΑΕΔ όσο και σε αυτά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας η Βασιλική Λιάπη ή άλλο μέλος της οικογένειας δεν φαίνεται να είχαν δηλώσει κάποιον εργαζόμενο στον ξενώνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα:
-Πρώτον, ότι το οίκημα δεν λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας αλλά αποκλειστικά ως εξοχική κατοικία των αδελφών Λιάπη.
Δεύτερον, αν λειτούργησε ως ξενώνας, τότε ενδεχομένως η οικογένεια Λιάπη να απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζομένους τους οποίους θα πλήρωνε με «μαύρα λεφτά».
Τρίτον, ο ξενώνας λειτούργησε κανονικά και τα αδέλφια Λιάπη άλλαζαν τα σεντόνια και έφτιαχναν πρωινό στους πελάτες τους.
-5 έρευνες για την παράνο μη επιδότηση
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να διενεργήσουν έρευνα για το αν έχουν δοθεί κονδύλια επιδοτήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ για την αποπεράτωση ή την κατασκευή ακινήτων χωρίς να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις. Με το πέτρινο σαλέ θα ασχοληθεί και ο οικονομικός εισαγγελέας
κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Ευρυτανίας να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδοτήσεων του
Μ. Λιάπη. Οι έρευνες, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ.
-Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας να διεξαγάγει έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του πρώην υπουργού Μεταφορών Μ. Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε κάτω από νόμιμες προϋποθέσεις.
-Μάλιστα με αφορμή την υπόθεση Λιάπη, η Κομισιόν αναμένεται να προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους για το πώς αξιοποιήθηκαν οι κοινοτικές επιδοτήσεις και αν όντως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που δόθηκαν. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν διατέθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο εγκρίθηκαν, ενδεχομένως να ζητήσουν να επιστραφούν τα χρήματα. Ετσι, αν αποδειχθεί ότι το πατρικό του Μ. Λιάπη ανακαινίστηκε με κοινοτικά χρήματα που έλαβε η θεία του αλλά δεν λειτούργησε ως ξενώνας, τότε οι Βρυξέλλες δεν αποκλείεται να ζητήσουν ακόμα και την επιστροφή του επίμαχου ποσού. Εντολή ελέγχου για τις «γκρίζες» βίλες που ανακατασκευάστηκαν με επιδοτήσεις που έχουν δοθεί σε ξενώνες και τουριστικά καταλύματα στην Κεντρική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου έδωσε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ έρευνα για την υπόθεση Λιάπη διεξάγει και το ΣΔΟΕ. 
 
***   Αλλάζει ο καιρός από αύριο          http://www.kairos.gr  ,
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 13/1/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα, meteoclub.gr)
 
***  Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι καθηγητές           
           
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας ,για την Δευτέρα 13/1/2013 ,από  11.00  έως 14.00 και καλεί όλους τους συναδέλφους  σε συγκέντρωση στις 11 π.μ μπροστά από το  ΕΚΦΕ Καλαμάτας .Το ΕΚΦΕ Καλαμάτας βρίσκεται απέναντι από το κτήριο του ΙΕΚ Καλαμάτας και δίπλα από τον χώρο αποθήκευσης των σχολικών βιβλίων.
Η κινητοποίηση γίνεται για  να εκφράσουμε την αντίθεσή μας  στο σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση και να το ακυρώσουμε.    Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Τρίκολας, καλεί τους διευθυντές των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης  του , προκειμένου να τους ενημερώσει για την αυτοαξιολόγηση.
Ο  σχ. Σύμβουλος έρχεται  σε κατάφωρη αντίθεση  με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ  και των Γ.Σ των ΕΛΜΕ , για την μη πραγματοποίηση και την ακύρωση των σεμιναρίων της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που μέσω αυτών, η κυβέρνηση μοναδικό σκοπό έχει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να προωθήσει την πολιτική της για νέες διαθεσιμότητες συγχωνεύσεις σχολείων  και απολύσεις.
 
*** Μια νύχτα στον κόσμο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη         
           
Ο πιο σημαντικός ίσως εκπρόσωπος του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, ο Τζιμ Τζάρμους, μας ταξιδεύει στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Ρώμη και το Ελσίνκι, μέσα από πέντε μικρές παράξενες, διασκεδαστικές και τρυφερές ιστορίες, που σχετίζονται με την προσωρινή σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα σε έναν οδηγό ταξί και έναν επιβάτη σε πέντε διαφορετικές πόλεις του κόσμου.
  Με το γνώριμο ύφος του, τους έξυπνους διαλόγους και το ιδιαίτερο χιούμορ του, δημιουργεί μια αυθεντική στο είδος της πολύσπονδη κωμική και ταυτόχρονα δραματική ταινία, με τη μουσική του Τομ Γουέιτς σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφου για τον Τζάρμους η μουσική είναι το ισχυρότερο εκφραστικό μέσο των ανθρώπων.
  + παρακολουθήστε στο τεκμηρίωσις*, στο φετινό πανόραμα ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (22/01-29/01), το Another Night On Earth (2012, σκηνοθεσία David Munoz), που εμπνέεται από την ταινία του Τζάρμους για να μας γνωρίσει την πιο  σύγχρονη εκδοχή του.
  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ -- NIGHT ON EARTH [1991]
Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch
Παίζουν: Winona Ryder, Gena Rowlands, Armin Mueller-Stahl
Διάρκεια:  129 λεπτά
Χώρος Προβολής – Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών
 
*** Εγκαίνια Χθές  Κυριακή  στο Β’ ΚΑΠΗ (φωτογραφίες)         
     
  
  
     
  
  
  
Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  του νέου κτήριου του Β΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, στην περιοχή «Κουφού Ελιές».
Μετά την τέλεση του αγιασμού και την ευλογία της βασιλόπιτας, τραγούδησε η χορωδία του ΚΑΠΗ και το χορευτικό του παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Το διώροφο κτήριο, η ανέγερση του οποίου έγινε με χορηγία του ΟΠΑΠ και με δημοτικούς πόρους, αποτελείται από: μία μεγάλη αίθουσα 190 τ.μ., ένα χώρο κουζίνας πλήρως εξοπλισμένο, ένα γραφείο κοινωνικής εργασίας, ένα γραφείο φυσιοθεραπείας, ένα γραφείο εργοθεραπείας, ένα ιατρείο, ένα χώρο ζωγραφικής, 2 αίθουσες αναμονής, χώρους τουαλετών και έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο.
 
***  Κατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου …          
   
Κατάμεστη ήταν προχθές η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ από κόσμο που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα του έργου «Τα 39 σκαλοπάτια» του John Buchan.
Εκτός του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα και του προέδρου της «Φάρις», Ν. Μπασακίδη, διακρίναμε το δήμαρχο Οιχαλίας Φ. Μπάμη, το δήμαρχο Ηλιούπολης Βασ. Βαλασόπουλο, αλλά και πολλούς παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ευχόμαστε οι θεατές να γέμισαν την αίθουσα και χθες, αλλά και σήμερα. Δόσεις πολιτισμού έχουμε όλοι μας ανάγκη τη συγκεκριμένη περίοδο...   Α.Π. 
 
***  Ο λόγος του προέδρου, η ΔΕΑΥΚ και το «Θάρρος»

 Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας (!) προς το «Θάρρος» έστειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, επειδή στο ρεπορτάζ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν αναφέραμε αποσπάσματα από την ομιλία του. Ο κ. Κουφαλάκος, λοιπόν, είπε μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε το 2014 με 40% μείωση των αποδοχών μας σε σχέση με το 2009, τη στιγμή που η κερδοφορία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου έχει τιναχθεί στα ύψη. Την ίδια στιγμή μάς έχουν πνίξει τα χαράτσια και οι φόροι, μας καταργούν την πρόσβαση στην υγεία και κλείνουν τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας του ΙΚΑ. Απαξιώνουν τη Δημόσια Παιδεία, και εκατοντάδες συμπολίτες μας στερούνται της παροχής ρεύματος. Η θέρμανση είναι πλέον πολυτέλεια. Κάτω από τέτοιες συνθήκες εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, προσφέραμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας. Δεν επηρεαστήκαμε από τη μείωση των αποδοχών μας και δε βγάλαμε στις συναλλαγές μας με τους δημότες την καθημερινή πίεση που δεχόμαστε από το άγχος να τα βγάλουμε πέρα.. Κάνουμε το κοινωνικό μας χρέος απέναντι στους συνδημότες μας με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή πολλά ακούγονται για το μέλλον των ΔΕΥΑΚ, καλούμε στο όποιο μέλλον επιφυλάσσεται για την τύχη των υπηρεσιών Ύδρευσης Αποχέτευσης να μην προστεθούν στη μεγάλη πίτα των ανέργων που αγγίζουν το 33%. Ήδη το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ έχει μειωθεί αρκετά σε μία περίοδο που αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις λόγω “Καλλικράτη”». σ.σ. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε προς τι η διαμαρτυρία. Και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αν. Καραγιάννης μίλησε, αλλά δεν αναφέραμε κάτι απ’ όσα είπε. Κι αυτό, γιατί θεωρήσαμε την όλη ιστορία ως μια τυπική διαδικασία. Και εν τέλει, από λόγια έχουμε χορτάσει όλοι, γι’ αυτό και προσπαθούμε να τα μειώσουμε... Α.Π. - 

***   Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους ρύπους από τα πυρηνελαιουργεία δηλώνει η περιφέρεια         
           
Απάντηση σε δημοσιεύματα δίνει η Διεύθυνση  Ανάπτυξης  της Π.Ε. Μεσσηνίας με δελτίο τύπου που απέστειλε.
Ακολουθεί η απάντηση:
  Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφορικά με την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων , σας γνωρίζουμε ότι σε αυτά έχουν επιβληθεί περιβαλλοντικοί όροι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος  και Ιονίων Νήσων.
Οι όροι αυτοί έχουν εκδοθεί το 2012. Είναι οι πλέον αυστηροί που έχουν  επιβληθεί μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής. Έχουν καθολική εφαρμογή, είναι οι ίδιοι όροι που εφαρμόζονται σε δραστηριότητες αυτής της τάξης και αυτού του μεγέθους πανελλαδικά και μάλιστα περισσότερο αυστηροί από τους όρους που εφαρμόζονταν πριν από το 2012.
Περιλαμβάνουν τις πλέον αυστηρές δεσμεύσεις αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα, τα υγρά απόβλητα, τα στερεά απόβλητα και τον θόρυβο. Περιλαμβάνουν επίσης αυστηρές δεσμεύσεις ως προς την μέτρηση, καταγραφή και παρακολούθηση της ρύπανσης από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Για τη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αλλά και υπερκείμενες υπηρεσίες, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους. Ειδικότερα την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί  έξι έλεγχοι μέχρι σήμερα. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους γενικότερα.
Πλέον αυτών έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Σκάλας μετρητής σωματιδιακών εκπομπών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο οποίος καταγράφει επί  εικοσιτετραώρου βάσεως τις τιμές των ρυπαντικών φορτίων στην ατμόσφαιρα από οποιαδήποτε πηγή εκπομπής και από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα που σχετίζεται με εκπομπές σωματιδίων.
Συνεπώς δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον διότι παρακολουθείται μεθοδικά και συστηματικά  η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν.                          
                                                                Εκ της Δ/νσης Ανάπτυξης  της Π.Ε. Μεσσηνίας
 
***
 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
*** Εύκολα οι “Λύκοι” της Καλαμάτα'80 καθάρισαν το ντέρμπι με τη Μεσσήνη (φωτογραφίες)        http://www.sportstonoto.gr/  ,   
   
Η Καλαμάτα'80 ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Μεσσηνιακό ντέρμπι στη Β' Εθνική του Μπασκετ με 65-52 , επί του ΓΣ Μεσσήνης.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αβδάλα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε αρκετά εύκολα την ομάδα της Μεσσήνης που βρέθηκε σε κακή βραδιά. 
  
 
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Καλαμάτα '80 -Γ.Σ. Μεσσήνης 65-52
Δεκάλεπτα: 15-16, 32-25, 51-35, 65-52
Καλαμάτα 1980 (Αβδάλας): Φωτείνακης 3, Κουτρης, Κατσουλης, Παπουτσής 2, Κατσαρης12 (1), Αναγνωστοπουλος 14, Βουλγαρης 6, Λαζαρακοπουλος 3, Κοντοπουλος 9, Τσικουρης, Μπακας 10,Κιουρτζίδης
Μεσσήνη (Μπακογιάννης-Ψυχογιός): Σπυρόπουλος 4(1), Πολυζωγόπουλος 10(2), Τσιμπούρης, Μπακογιάννης 21, Μαθιόπουλος, Καραμπάγιας, Μεΐμετεας, Αλευράς 5(1), Καλογερόπουλος 4, Ντουφεξής, Ιμπέζα 2, Κρασσόπουλος 6.
Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
Καλαμάτα 80-Μεσσήνη 65-52
Παπάγου-Ζάκυνθος 72-63
Έσπερος-Αγρίνιο    69-72
Νίκη Αμαρουσίου-Προμηθέας   74-69
Απόλλων Αρχ. Κορίνθου-Κορωπί   83-78
Σπόρτιγκ-Γαλάτσι    82-76
Bαθμολογία
Προμηθέας* 19
Απόλλωνας Αρχ. Κορίνθου* 19
Κορωπί* 18
Νίκη Αμαρουσίου* 18
Παπάγου* 18
Σπόρτιγκ 18
Αγρίνιο* 17
Πεντέλη* 16
Έσπερος ΑΟΠΑ* 16
Ζάκυνθος* 15
Καλαμάτα 1980* 15
Μεσσήνη* 13
Γαλάτσι* 12.
*Έχουν κάνει το ρεπό τους
** Ο Σπόρτιγκ έχει -2 βαθμούς
Η επόμενη αγωνιστική (13η Αγ. 19/01):
Ζάκυνθος – Πεντέλη
Αγρίνιο – Παπάγου
Μεσσήνη – Έσπερος ΑΟΠΑ
Προμηθέας – Καλαμάτα 1980

Κορωπί – Νίκη Αμαρουσίου
Γαλάτσι – Απόλλων Αρχ. Κορίνθου
Ρεπό: Σπόρτιγκ
 
***  Επέστρεψε στις νίκες η Μαύρη Θύελλα ,3-0 το Μεσολόγγι (φωτογραφίες & βίντεο)         www.novasports.gr ,  
   
  
  
  
  
  
  
 
 
  
Χωρίς να εντυπωσιάσει , αλλά με αρκετή ουσία στο παιχνίδι της η Μαύρη Θύελλα επέστρεψε στις επιτυχίες , κερδίζοντας με 3-0 και σχετικά εύκολα (καθώς από το 51ο λεπτό είχε καθαρίσει το παιχνίδι) το μαχητικό Μεσολόγγι .Τα γκολ της Καλαμάτας σημείωσαν ο Πούτσι στο 23ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από φάση διαρκείας  , ο Καλαντζής στο 51ο λεπτό με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ και ο Αθανασόπουλος στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.
Από τους κορυφαίους της Καλαμάτας ήταν και ο τερματοφύλακας Ριγανάς που κράτησε το 2-0 σε αρκετές περιπτώσεις στο Β ημίχρονο όταν το Μεσολόγγι επιχείρησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα που στο τέλος έφυγαν ικανοποιημένοι από το τελικό σκορ.
Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα της Καλαμάτας , την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Ναύπλιο με τον τοπικό Παναυπλιακό.
Η Α.Ε. Καραισκάκης πέρασε και από την Αχαική με 0-1 και διατήρησε τη διαφορά των 9 βαθμών από την Καλαμάτα. Ο Μεσσηνιακός γνώρισε την ήττα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο Άργος από τον τοπικό Παναργειακό με 1-0.
Τα  βίντεο  από αγώνα  : ~  Δειτε βίντεο με τα γκολ της αναμέτρησης
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  στο  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  Ποδόσφαιρο Σ/Κ/Δ 19η  αγωνιστική  :
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης ημέρας:
Σάββατο (11/1/2014)
ΟΦΗ - Βέροια  0-1, (0-0) .- ^
Τα  γκολ :  87΄ Μπέν ,
Κάρτες : Γεωργιάδης , Μπούρμπος(2) = κόκκινη  ,Μονιάκης , κόκκινη =Ζόρο Μπαργκάν  ,Ζεζίνιο ,  Διαιτητές : Ι. Δελφάκης , Δ Αναστόπουλος , Τ.  Πετρόπουλος  , Βοσκάκης .
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν(Μονιάκης ) , Ζε Εντουάρντο(Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος ,(Α. Λαμπρόπουλος)
Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι: Αγριμάκης, Ροβίθης, Δαμιανάκης, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης, Μονιάκης, Κυζιρίδης
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο(Μάνος) , Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης(Παυλίδης), Γεωργιάδης,(Βεργόνης) .-
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους είναι οι: Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης, Παυλίδης, Βεργώνης, Μάνος, Κοτταρίδης, Σισοκό. 
Τα  βίντεο  από  αγώνα  :
ΟΦΗ  -   ΒΕΡΟΙΑ   ημίχρονο   0 - 0   11 /1 /2014  : http://youtu.be/Gqk0pjklI9M  ,

ΟΦΗ  -  ΒΕΡΟΙΑ  0 - 1   11- 1- 2014 δηλώσεις –γκολ  : http://youtu.be/kUu7gPfOcMI  ,


~ OΦΗ  -  ΒΕΡΟΙΑ  0 - 1   φάσεις  γκολ  11 - 1 – 2014  : http://youtu.be/l452NmViN5c ,

 
 
~   Λεβαδειακός - Εργοτέλης  2-0 , (2-0) .-
Τα  γκολ : 26΄ , 32΄ Βαγγέλης Μάντζιος ,
Διαιτητές :Α.   Αμπαρκιώλης , Σ. Γουργιώτης ,  Λ. Δημητριάδης ,
Κάρτες : Μάγκας  , Σαρρής , Πετρίτσι  , Μπουχαλάκης ,

 
Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού{Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Μάρτινς, Μαρτίνεθ, Μάντζιος(Ιωανίδης), Βασιλείου(Καπό).
Οι αναπληρωματικοί του Νίκου Καραγεωργίου: Στρατηλάτης, Σανγκινέτι, Σκέμπης, Ιωαννίδης, Καπό, Πετράτσι (Μαρτίνεζ) , Γιάντσης.
Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Καβουσάκης, Πίτσος(Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης(Κούρτης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Ανασταστάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος(Βερπακόβσκις ).  
Τα  Βίντεο  από  αγώνα :!
 ~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  α΄ ημίχρονο 1-0 , 1ο  γκολ  11/ 1/ 2014 : http://youtu.be/6IgfWRUDno0 ,

~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   Ημίχρονο  2 - 0   τα 2ο γκολ Μάντζιος 11/1/2014 : http://youtu.be/9Bj8afbsPqU  ,

~** Λεβαδειακός -  Εργοτέλης    2 - 0  δηλώσεις  γκολ  11 - 1 – 2014 : http://youtu.be/IHVRLVrrLJk ,


~ Λεβαδειακός - Εργοτέλης  2 - 0  φάσεις γκολ  11 - 1 – 2014 :     http://youtu.be/ZhmKrqbiCfE  ,
  Παναθηναϊκός - Πανιώνιος   1-0, (1-0).- ^
Τα    γκολ : 16΄ Πράνιτς , 66΄ πεν.  χάνει  ο Λάσνικ , -
Κάρτες  : Λαμπρόπουλος , Κουτρουμπής , Μπέργκ , Κολοβός, Νάνος , -
Διαιτητές :Γ.Δασκαλόπουλος ,Φ.  Ελευθερίου ,Τ.Ταρανάς   ,Α.  Παππάς -
Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Μπεργκ, Μαρινάκης, Καρέλης(Κλωναρίδης), Αμπεΐντ(Δώνης) Ρισβάνης, Ντίνας(Ατζαγκούν), Πράνιτς
Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Δώνης -
Η 11άδα του Πανιώνιου: Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κούρος,(Γιάννου)  Κολοβός, Καμπάνταης, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ζαχαράκης(Ντούνης), Παντίδος, Παναγιωτούδης(Λάσνικ)
 Στον πάγκο για τον Πανιώνιο: Παπαδόπουλος, Μπούζας, Λάσνικ, Ντούνης, Πάνος, Κωτσάλας, Γιάννου -
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) με βοηθούς τους Ελευθερίου (Αθηνών), Ταρανά (Αθηνών και 4ο τον Παππά (Αθηνών) -
Τα βίντει του αγώνα
:
~* ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1ο  γκόλ  1-0  Πράνιτς 11/1/2014  : http://youtu.be/mfJeoxiCbUM ,
 ~ ΠΑΟ -  Πανιώνιος  1 - 0  δηλώσεις  γκολ  11/1/2014  : http://youtu.be/4_-mTHpN66U ,

~ ΠΑΟ  - Πανιώνιος 1 - 0  χαμένο  πεν,  11 -1 -2014  : http://youtu.be/XKtEGzN5gMA ,   
~ Δηλώσεις Πράνιτς ΠΑΟ  11 - 1 – 2014  http://youtu.be/YtqnCLJqUOs ,
 
~ ΠΑΟ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0   φάσεις  γκολ  11 - 1 – 2014  ¨  : http://youtu.be/-HcBOBrX7UA

 
 

 ~**  Κυριακή (12/1/2014 )
  ~ ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός   1-0 , (0-0) .-  ^
Τα  γκολ  : 53΄ Λούκας , .-
Διαιτητές  : Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τοπούζης, με βοηθούς τους Κουλά, Φραγκιαδάκη
Κάρτες : Γοδόϊ  ,Μαντούρο , Ζούνιορ,
ΠΑΟΚ(Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Βίτορ, Λαζάρ, Μαντούρο (Βούκιτς) , Κατσουράνης, Στοχ (Γεωργιάδης ) , Λούκας, Σαλπιγγίδης(Αθανασιάδης)  , .-
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Γιακουμής, Συρόπουλος, Κάτσε, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Τζιόλης.-
Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Καλί, Κούσας, Μπικέ, Τζούνιορ (Μπουντιμίρ), Γκοντόι (Μύγας), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (Ντάλματ) , Μπακάκης, Καμαρά ,  .-
Αναπληρωματικοί για τους Αγρινιώτες είναι οι: Στεφανάκος, Νταλμάτ, Μύγας, Μπούντιμιρ, Μελισσάς, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκόλιας , .-
Βίντεο  από  αγώνα  :  
~*** ΠΑΟΚ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  στο  ημίχρ    0- 0  12 -1 – 2014  : http://youtu.be/OQgi4by-vg8   ,
 
~*** ΠΑΟΚ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1 - 0   γκόλ  53΄  Λούκας  12/ 1/ 2014 : http://youtu.be/lJ6NnUrMeMc  ,

~*** ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός  1 - 0   δηλώσεις  γκολ  12 - 1 – 2014  : http://youtu.be/CfSXua8PU6M   ,
 

 Απόλλων - ΠΑΣ Γιάννινα   4-0 , (1-0).- ^
Τα  γκολ : 45+2΄ Μίνγκ  , 49΄ Ντάλμπεργκ , 60΄Μ'ίγκας , 70 ΄Φαρινόλα .-
Κάρτες :
Διαιτητές : Α. Κάκος ,Χ.  Σωτηρόπουλος ,Ν.  Καρασαραϊδης , 7΄ Αλλαγή διαιτητή: Ο Τάσος Κάκος αποχώρισε, λόγω τραυματισμού, ο τέταρτος Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας) ανέλαβε το υπόλοιπο παιχνίδι.
Η ενδεκάδα του Απόλλωνα: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας, Παντελιάδης, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ
Οι αναπληρωματικοί του Λόρι Σάντσεζ: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Έγκον, Μπάρκογλου, Σόουζα, Ντένις, Κουκ.
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ: Αμπάρης, Βίλα, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Στρούνα, Ακόστα
Οι αναπληρωματικοί του Σάκη Τσιώλη: Βελλίδης, Μπέριος, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Σονγκό, Κυβελίδης.
Video   από αγώνα :
~ ΑΠΟΛΛΩΝ -  ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ημίχρονο  1- 0  γκολ  12 -1 -2014 : http://youtu.be/Vvi_StSVdtg .,
 
~ Απόλλων -  Γιάννεννα  2ο  γκολ  Απόλλωνα  2 - 0    12/ 01/ 2014 : http://youtu.be/BWagyqARAy0 ,
 , 

~** ΑΠΟΛΛΩΝ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ  4- 0  το  4ο  γκολ  12/ 1/ 2014 : http://youtu.be/Sv9RtMLnYV0 ,

~*** Απόλλων - ΠΑΣ  4 - 0   το  3ο  γκόλ  12/1/2014: http://youtu.be/1TRdUM5gMCk ,
 
 
 ~   Αστ. Τρίπολης - Πλατανιάς    3-0 , (2-0) .- ^
Τα  γκόλ : 20΄ Καράσακος ,44΄ Σανκαρέ , 50΄ Χουάνμα ,
Κάρτες :
Διαιτητές : Γ. Κομίνης ,Δ.  Τάτσης , Γ. Καλφόγλου  ,
Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο οι ένδεκα του Αστέρα
Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Τέτε, Μενδρινός, Μπέλιτς, Τόρες, Κατάι, Γουνδουλάκης, οι ένδεκα του Πλατανιά   
 Βίντεο  από αγώνα :
~  ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρ -  Πλατανιάς  ημίχρονο  2 - 0  τα  γκολ  12 - 1 – 2014  : http://youtu.be/pT5VesyXJNM ,

  ~*** ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3 - 0   δηλώσεις  γκολ  12- 4- 2014 : http://youtu.be/q1MGaPSLmXg ,


    Πανθρακικός - Ξάνθη   2-1 , (0-0) .- ^
Τα γκόλ :71΄ Κάσες , 73΄Βάλλας , 80΄ Κάσες (από θέση οφσάϊτ) .-
Κάρτες : Φλίσκας , κόκκινη Παϊτας ,
Διαιτητές : Ζαχαριάδης , Θανασακούδης , Μερκενίδης ,  Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κος Πραξιτέλης Ζαχαριάδης με βοηθούς τους Θανασακούδη, Μερκενίδη τέταρτος είναι ο Κος Ηλίας Σπάθας    
Ξάνθη (Ρ. Μάουρερ): Τσέμα, Τριάδης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος, Μουκουάνα, Σολάρι
Τα  βίντεο  του  αγώνα  :
~*** Πανθρακικός  - Ξάνθη  το  1ο  γκόλ 1 - 0  12/1/2014 : http://youtu.be/n41gUaeJP7Q ,
~** Πανθρακικός -  Ξάνθη  2 - 1   12-1-2014: http://youtu.be/u1S0kb8r2ec ,
 
~*** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ  2 - 1  δηλώσεις γκολ  12 - 1 – 2014 : http://youtu.be/ricItWOxJ3o ,
  ~** Πανθρακικός -  Ξάνθη  2- 1 ισοφάριση  12- 1- 2014 : http://youtu.be/s5rRWHMAkIk ,  ~   Ατρόμητος - Ολυμπιακός  0-0 , (0-0) .-^
Τα γκολ : -
Κάρτες : Ιγκλέσιας , Μανιάτης , Δημούτσος , Φουστερ , Μπρίτο ,
Διαιτητές : Δ. Στηλιάρας ,Α.  Γρεβένης , Ι. Απτοσόγλου ,
Διαιτητής είναι ο κ. Στυλιάρας και βοηθοί του οι Γρεβένης, Απτοσόγλου  ,4ος διατητής ο κ. Δημητρόπουλος .-
 Οι ενδεκάδες στο Ατρόμητος - Ολυμπιακός:
Ατρόμητος: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας(Φυντανίδης), Καραμάνος, Ούμπιντες, Δημούτσος(Μπρίτος), Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος(Ναπολεόνι).-

Στον πάγκο του Ατρομήτου: Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Μπάλλας, Φάμπιο, Γεωργίου, Ναπολεόνι .-
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μπονγκ, Μανωλάς, Σαλίνο, Εντιγκά, Μανιάτης, Φουστέρ(Μήτρογλου ), Ντομίνγκες(Σαβιόλα), Κάμπελ, Ολαϊτάν
 (Βάϊς)

 Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Μασάντο, Σαβιόλα, Βάις, Παπάζογλου, Μήτρογλου, Σάμαρης .- ~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ  0 - 0   δηλώσεις φάσεις 12 - 1 – 2014  : http://youtu.be/rbtj9nVSQVY ,
 
Δευτέρα (13/1/2014 )

  ~  Καλλονή - Άρης   1-1    , (1-1) .- 
Τα  γκολ : 14΄ Μανιάς ,  34΄ Ζακουάνη ,
Διαιτητές : Ι. Καμπαξής , Π. Σταθόπουλος ,Β. Καμπούρης ,
Κάρτες: Ηρακλής , Τάτος ,
  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Καλλονή (Γ. Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκναμπούγιου, Καζάκης
Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης, Μανιάς, Ηρακλής

Τα  βίντεο  από  αγώνα  :
Καλονή  -  Άρης   στο  ημιχρ  1 - 1  13/01/2014 : http://youtu.be/wKylRpp26Uk   
ΚΑΛΟΝΗ - ΑΡΗΣ  3 - 1  δηλώσεις  γκολ  12 /01 /2014 : http://youtu.be/fPEAW_zh2hs  ,
ΚΑΛΟΝΗ -   ΑΡΗΣ  3 - 1   το 2ο  γκολ   13 - 01 – 2014 : http://youtu.be/UW3fCrGD7G0  ,
Καλονή  - Άρης  3 - 1   το  3ο  γκολ   13 - 01 – 2014 : http://youtu.be/yVwNtdQT3kg  ,
 

 *** Για  την  Γ΄ εθνική  Κυριακή  12-01-2014  για  την 13η  αγωνιστική  4ου  Ομίλου  :
Αναλυτικά:
1. ΠΑΣ Κόρινθος – Εθνικός Σαγέϊκων  1-2 .-  ^
Δριτσάκης, Κουτσουμπού, Κιούσης (Σ.Δ. Πειραιά)
2. ΠΦΟ Πανόπουλου – Ατρόμητος Αχαΐας  0-5 .- ^
Νίκας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου (Σ.Δ. Μεσσηνίας)
3. ΠΑΟ Βάρδας – Πανναυπλιακός  1-0 .-  ^
Κακριδής, Παπανικολάου, Καλάρας (Σ.Δ. Κορινθίας)
4. Άρης Αιτωλικού – Παναρκαδικός  0-1 .-  ^
Μάντζιος, Κόλλιας, Ράπτη (Σ.Δ. Ηπείρου)        
5. Μαύρη Θύελλα – ΑΕ Μεσολογγίου   3-0 , (1-0) .-  ^
Τα  γκολ : 25 ΄  Πούτση , 58'  Kαλατζής , 76΄πεν. Αθανασόπουλος ,
Διαιτητές  : Φωτόπουλος, Κορτέσης, Πασπάτης (Σ.ΔΑθηνών)
Κάρτες :   Πούτση , Μπαλαούρας , Τσόπελας , Λιόλιος ,
 Η Μαύρη Θύελλα ξεκινάει με τους Ρηγανά, Τσόπελα, Καλογερόπουλο, Καντούτση, Σκαρλάτο, Τσιμικλή, Καραχάλιο, Ζαχαρόπουλο, Ηλιόπουλο(Λιόλιος) , Πούτση(Κωνσταντόπουλος ) , και Καλαντζή(Αθανασόπουλος) .-
Στον πάγκο ο Μίλτος Γκόφας επέλεξε να κάτσουν οι Αθανασόπουλος, Σοφός, Γεωργακόπουλος, Κολοβούρης, Μπελεβέτης, Κωνσταντόπουλος και Λιόλιος
 Οι φιλοξενούμενοι ξεκινούν με Ζέρβα, Θεοδωρίδη, Ανυφαντή, Καβαλάρη(Αποστολόπουλος ), Μπαλαούρα, Δενδρινό (Μπούρος), Μιχαλόπουλο, Ντζιμάνη, Τσιούνη, Σαραντόπουλο και Νάκο ,
Για   τους φιλοξενούμενους αναπληρτου Δημ. Σκύνα οι Μπούρος, Μπαλαφούτης, Αποστολόπουλος. Δουλιώτης, Μάσι, Διαμαντόπουλος και Νούλας
Video  από  αγώνα  :

~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ  3 - 0  τα  γκολ  12 - 1 – 2014 : http://youtu.be/Ap4aLhD7jcw
6. Παναργειακός – Μεσσηνιακός   1-0 , (0-0) .-  ^
Τα  γκολ  :
Διαιτητές : Δημητρόπουλος, Μαντής, Νάκος (Σ.Δ Δυτ. Αττικής)
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Δουβίκας): Κατσαούνης, Ζίου, Φλώρος, Ταμπάκης, Φίλης, Ισούρι, Τριμπόνιας, Λουμπαρδέας, Αγγελόπουλος, Χατζησοφίου και Κάπλατζης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κατσούλης): Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρέας, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αρυρόπουλος, Ταχματζίδης, Βιτάλι, Τσουλάκος και Χελάς. Επίσης στο πάγκο των πράσινων βρίσκονται και οι Τσουκάλης, Σπανός, Κουλουράς, Ζησιμάτος, Πετρόγιαννης, Μπαστακός , Πουλάκος.
7. Α.Ε. Ερμιονίδας – Δόξα Νέας Μανωλάδας  3-2  , (1-0) .-  ^
Τσουκαλάς, Δεληθοδωρής, Ρηγόπουλος (Σ.Δ. Αθηνών)
8. Αχαϊκή – ΑΕ Καραϊσκάκης   0-1 .- ^ Το  γκολ  71΄ Κυριακής .-
Σφακιανάκης, Γιαννουγλίδης, Φωτόπουλος (Σ.Δ Αθηνών)
*** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η Αγωνιστική, 19-01-2014 15:00)
Ατρόμητος Αχαΐας - Άρης Αιτωλικού
Μεσσηνιακός - Αχαϊκή
Πανναυπλιακός - Μαύρη Θύελλα
Δόξα Νέας Μανωλάδας - ΑΕ Καραϊσκάκης
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο - Κόρινθος
Παναρκαδικός - Παναργειακός
Εθνικός Σαγέικων - ΠΑΟ Βάρδας
ΑΕ Μεσολογγίου - Ένωση Ερμιονίδας
 *** *** ΕΠΣΜεσσηνίας   Σ/Κ  11και 12-01-2014   στην  15η  αγωνιστική   :
Α΄ Κατηγορία (15η αγωνιστική) Σάββατο  11-1-2014 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   3-0 .- ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  1-0 .- ^
Σχετικό  Βίντεο :  από  τον  Στέλιο  Μπούρα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  ΠΥΛΟΥ 1-0 .- ^    
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-3  .-  ^    

http://www.epsmes.gr/ , Αποτελέσματα  ΕΠΣΜεσσηνίας .-
Κυριακή  12-1-2014 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΓΡΑΣ   2-1 .- ^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    1-2 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ    3-0  .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ    2-2 .- ^
~ *** Αναλυτικά τα ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας   έχουν ως εξής:
  Σήμερα   11/01/2014
   : 

  Ασπρόχωμα – Αβία  3-0 .- ^
 Δόξα Καλαμάτας – Μάνεσι  3-0 .- ^
 Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας   1-0 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης – Ηρακλής Καλαμάτας  2-0 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Αίαντας Καλαμάτας
Κυριακή 12 Ιανουαρίου  2014 :  
 ΑΠΣ Άρις – Πανθουριακός  0-8 .- ^
Νέος Άρις – Αστέρας Βαλύρας  5-2 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – ΑΕ Λογγάς  5-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Μιλτιάδης  2-2 .- ^
Βέργα – Παπαφλέσσας Χώρας   5-0 .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου – ΠΑΟ Καλαμάτας 2-1 .- ^
Πανιώνιος Κ. – Χανδριναϊκός   4-2 .- ^
ΑΟ Πατίστα – Ολυμπιακός Ανάληψης   3-1 .- ^
*** Για   την 11ης αγωνιστικής ... Αναλυτικά τα ματς της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο,   έχουν ως εξής…
 Σάββατο  11-01-2014 :  .
 Θύελλα Μερόπης – Πανευαϊκός 6-1 .- ^
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΟ Διοδίων  4-1 .- ^
Νέστορας Πύλου – Θύελλα Χαρακοπιού  0-0 .- ^
Αχιλλέας Αβραμιού – ΑΣ Αμφιθέας  0-4 .- ^
ΑΣ Δαναός – Ατρόμητος Καλαμάτας  1-4 .- ^

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014    :
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΕΚ Καλ   0-10 .- ^
Στενωσιά – Νέδουσα Αλαγονίας  2-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – Πράσινα Πουλιά  2-1 .-^
ΑΕ Αιθαίας  - Χατζή  1-1 .- ^
ΠΑΟΚ – ΠΑΟ Καλού Νερού 2-3 .- ^
ΑΣ Δαναός – Ατρόμητος Καλαμάτας  1-4 .-^ Σα,
Θύελλα Παραλίας – ΑΕ Μάνης  0-2 .- ^
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας, Διαγόρας Κοπανακίου, ΑΕ Γαργαλιάνων.
 ***Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (11-13/1) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 ~ΙΚΑΡΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ -  ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  78-86 .-  ^
Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-54, 45-69, 78-86.
Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Μπήτης
ΊΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Άρης Λυκογιάννης): Στρναντ 3 (1), Γκόβενς 9 (2), Άσκα 20, Μανωλόπουλος 10 (2), Σάτον 9, Γκαγκαλούδης 16 (3), Βουγιούκας, Μάσιτς 6 (1), Ρίτσαρντς 5 (1).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 9 (1), Κούπερ 8 (2), Χαραλαμπίδης 10, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 21, Δέδας 13 (3), Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 9, Κασελλάκης 13 (3), Λιάπης 1.
~ ΑΡΗΣ    Θεσσαλονίκης - ΚΟΛΟΣΣΟΣ  Ρόδου 57-68 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-35, 39-46, 57-68.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σταματόπουλος, Παφίλης
ΆΡΗΣ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Μποχωρίδης 4, Χαντ 7 (1), Πελεκάνος 15 (1), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 6, Λαρετζάκης 4, Βεζένκοφ 7 (2), Σαρικόπουλος, Μούρτος 2, Αθηναίου 12 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαντωνίου 14 (2), Τσαρ 3 (1), Γεωργαλής 5 (1), Κόμματος 5 (1), Σμιθ 13, Στεφανίδης 8, Σίμπσον 6, Τσάμης 2, Όσμπι 4, Νάτζφεϊ 8 (2).

 Σάββατο, 11 Ιανουαρίου  2014 :
   ~ ΚΑΟ Δράμας - Τρίκαλα  83-70 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-15, 36-31, 53-50, 83-70.
Διαιτητές: Τανατζής, Πηλοϊδης, Πουρσανίδης Κ.
ΚΑΟ Δράμας (Νέναντ Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Τζόουνς 15 (1), Στίγκερς 2, Μπράουν 15 (3), Βον 20, Μάρκοβιτς 10, Σπυριδωνίδης 9 (2), Μπάβτσιτς, Ζάρας 12 (2), Μπένας.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Έβανς 26 (2), Γιούιν 9 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 2, Λεκάκης, Γιαννούλης, Γκρέιντζερ 21 (2), Δεληγιάννης 4, Φούντας, Νικολόπουλος 3, Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ 2.
~ Ν. Κηφισιά - Πανελευσινιακός   81-73 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-19, 37-35, 57-56, 81-73.
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Ταβουλαρέας
ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 11 (3), Λιακόπουλος 17 (1), Κρόκερ 10 (2), Κομποδιέτας, Γκάρετ 6, Γουντς 8, Τσαλδάρης 20 (3), Αντεγκμπόγιε, Κακιούζης 6 (2), Μπάρλος 3.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Παπαπαμακάριος 14 (1), Ράλι Ρος 18 (2), Δημάκος 3 (1), Τζόουνς 14 (1), Φαγιέ 3 (1), Τέρνερ 12, Μάντζαρης 9 (1), Αβραμίδης.
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014  :
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ηλυσιακός - ΑΓΟ Ρεθύμνου 86-72 .- ^  
 Πανιώνιος - Ολυμπιακός  66-77 .-^ 
 ~***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΟΣΦΠ  66 - 77   12 - 1 – 2014 : http://youtu.be/oEZrsg86EwE  ,

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 :
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΟΑΚΑ (κθ) 19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών Αφεντουλίδης-Μπίκας-Παγώνης (Κορασίδης)


13η Αγωνιστική
11/01/2014Ικαρος ΧαλκίδαςΠΑΟΚ78 - 86
11/01/2014ΑρηςΚολοσσός57 - 68
11/01/2014Νέα ΚηφισιάΠανελευσινιακός81 - 73
11/01/2014ΚΑΟ ΔράμαςΤρίκαλα83 - 70
12/01/2014ΗλυσιακόςΑΓΟΡ86-72
12/01/2014ΠανιώνιοςΟλυμπιακός66-77
13/01/2014ΠαναθηναϊκόςΑπόλλων Πατρών-


***  Εύκολη ήττα του Ακρίτα στη Λάρισα         
           
 Η μακρά διακοπή του πρωταθλήματος και η κούραση του ταξιδιού επηρέασαν ιδιαίτερα την ομάδα του Ακρίτα, που βρέθηκε χθες μακριά από τον καλό της εαυτό και ηττήθηκε στη Λάρισα από τον τοπικό Φιλαθλητικό με 3-0 σετ και ειδικότερα με 25-20, 25-17-25-19.
Ο αγώνας ήταν για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 γυναικών και «έκλεισε» τον α’ γύρο.
ΑΚΡΙΤΑΣ: Χάσκου, Σκλήρη, Ραμούνδου, Βυθούλκα, Κωνσταντοπούλου, Πανταζοπούλου, Αρτεμίου, Σαμπάτη, Καρακύκλα, Αλεξανδροπούλου, Γκομούλκα, και Χρ. Μουστάκη.
  Οι γυναίκες του ΜΓΣ υποδέχονται το Άργος
Αν και φτάσαμε στην 7η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας βόλεϊ των γυναικών για το Μεσσηνιακό ο σημερινός αγώνας με το Άργος είναι μόλις ο 3ος, αφού έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες αναβολές. Όπως και να ΄χει η καλαματιανή ομάδα θα υποδεχθεί τον ΓΣΑ στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας, ενώ οι διαιτητές που έχουν οριστεί είναι Σαραβελάκης-Χριστοδουλόπουλος και η Βίκυ Καραφώτη στη γραμματεία.
  

***

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013. 
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3024    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1438 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1444video.-
                                             ** Σύνολον   :  5906 βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 
 
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .- ~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
  ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
  ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~

 

4 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."

  "Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος - Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η σωστή κατανόηση του εαυτού σου , θα προσφέρει αρκετή χειραγωγία , για να εννοήσεις τον Θεό . Μ. Βασίλειος
  Το καθάρισμα της ψυχής , είναι η περιφρόνηση των ηδονών που προέρχονται από τις αισθήσεις .- Μ. Βασίλειος .
  Πρόσεχε τον εαυτό σου !!! και μην προσκολληθείς στα θνητά , σαν σε αιώνια , ούτε να περιφρονήσεις τα αιώνια σαν περαστικά . Μ. Βασίλειος .
  Να μην ονειρεύεσαι τα ανύπαρκτα , αλλά να οικονομείς τα παρόντα για το κοινό συμφέρον Επίσης ο Μ. Βασίλειος .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ειρήνη είναι η μητέρα όλων των αγαθών και η προϋπόθεση κάθε χαράς .- Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
  Πολλούς δρόμους μας έδωσε ο Θεός για να πετύχουμε την σωτηρία μας , αρκεί μόνον να μη γινόμαστε αδιάφοροι .- Αγ. Ιωάν. ο Χρυσόστομος .-
  προσκυνούμεν Πατέρα , Υιόν και Άγιον Πνεύμα ,. φρονούντες ότι οι μεν ιδιότητες είναι χωριστές , η δε Θεότης μία .- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
  Η ομορφιά και η τάξη της φύσης μας διδάσκουν , ότι υπάρχει Θεός και ότι αυτός δημιούργησε και κυβερνά τα σύμπαντα .- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή