ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Αυγούστου  2014


***  Σας εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο τριήμερο .. Καλό Δεκαπενταύγουστο .. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες! Nα περάσετε υπέροχα σε ό,τι και εάν κάνετε!!!


Η   ΚΟΙΜΗΣΗ  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΜΑΣ

Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου με το Νέο Ημερολόγιο και στις 28 Αυγούστου με το Παλαιό (Παλαιoημερολογίτες). Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.
Για την Κοίμηση της Θεοτόκου δεν υπάρχουν πληροφορίες από την Καινή Διαθήκη. Γι’ αυτήν μαθαίνουμε από τις διηγήσεις σημαντικών εκκλησιαστικών ανδρών, όπως των Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, Μόδεστου Ιεροσολύμων, Ανδρέα Κρήτης, Γερμανού Κωνσταντινουπόλεως, Ιωάννη Δαμασκηνού κ.ά., καθώς και από τα σχετικά τροπάρια της εκκλησιαστικής υμνολογίας. Στα κείμενα αυτά διασώζεται η «αρχαία και αληθεστάτη» παράδοση της Εκκλησίας  γι’ αυτό το Θεομητορικό γεγονός.
Έτσι, λοιπόν, κατά την εκκλησιαστική παράδοση, η μητέρα του Ιησού Χριστού, Μαρία (η Θεοτόκος και Παναγία), πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της από έναν άγγελο τρεις ημέρες προτού αυτός συμβεί και άρχισε να προετοιμάζεται κατάλληλα. Προσεύχεται στο όρος των Ελαιών και δίνει τα υπάρχοντά της σε δύο γειτόνισσές της χήρες. Επειδή κατά την ημέρα της Κοίμησής της δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, καθώς κήρυτταν «απανταχού γης», μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Μοναδικός απών ο απόστολος Θωμάς.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο διέμενε η μητέρα του Θεανθρώπου. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι Απόστολοι μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της Γεθσημανής, όπου και την έθαψαν. Κατά τη μεταφορά του λειψάνου της, φανατικοί Ιουδαίοι αποπειράθηκαν να ανατρέψουν το νεκροκρέβατό της, αλλά τυφλώθηκαν. Μόνο ένας από αυτούς κατόρθωσε να το ακουμπήσει, αλλά μια αόρατη ρομφαία του έκοψε τα χέρια.
Μοναδικός απών από την κηδεία της υπήρξε, όπως προαναφέραμε, ο Απόστολος Θωμάς. Όταν μετά από τρεις ημέρας πήγε στον τάφο της, βρήκε μόνο τα εντάφια. Προφανώς, η Παναγία είχε αναστηθεί. Πάνω στον τάφο της χτίστηκε μεγαλοπρεπής ναός, που αποδίδεται στην Αγία Ελένη. Μετά την καταστροφή του, ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μαρκιανός (450-457) με τη δεύτερη σύζυγό του Πουλχερία έχτισαν ένα νέο ναό, που υπάρχει μέχρι σήμερα. Η Κοίμηση της Θεοτόκου εορταζόταν αρχικά στις 13 Αυγούστου και από το 460 στις 15 Αυγούστου.
Μεταξύ της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας υπάρχει δογματική διαφορά σχετικά με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Καθολική Εκκλησία πιστεύει στο δόγμα της ενσώματης ανάληψης της Θεοτόκου (Assumptio Beatae Mariae Virginis), που οριστικοποιήθηκε με την αποστολική εγκύκλιο του Πάπα Πίου IB' «Munificentissimus Deus» (1 Νοεμβρίου 1950). Αντίθετα, η Ορθόδοξη Εκκλησία κάνει λόγο πρώτα για Κοίμηση της Θεοτόκου, δηλαδή πραγματικό θάνατο (χωρισμό ψυχής και σώματος) και στη συνέχεια για μετάσταση της Θεοτόκου, δηλαδή ανάσταση (ένωση ψυχής και σώματος) και ανάληψή της κοντά στον Υιόν της.
Κατά την εκκλησιαστική παράδοση, της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προηγείται νηστεία, η οποία καθιερώθηκε τον 7ο αιώνα. Αρχικά ήταν χωρισμένη σε δύο περιόδους: πριν από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και πριν από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον 10ο αιώνα, συνενώθηκαν σε μια νηστεία, που περιλαμβάνει 14 ημέρες και ξεκινά την 1η Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης νηστείας, νηστεύεται το λάδι εκτός του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα καταλύεται (επιτρέπεται) το ψάρι. Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καταλύονται τα πάντα, εκτός και αν η εορτή πέσει σε Τετάρτη ή Παρασκευή, οπότε καταλύεται μόνο το ψάρι. Τις ημέρες της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου ψάλλονται τις απογευματινές ώρες στις εκκλησίες (εκτός Κυριακής), εναλλάξ, ο «Μικρός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον», οι λεγόμενες «Παρακλήσεις».
Στην Ελλάδα, η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ονομάζεται δε και «Πάσχα του Καλοκαιριού». Σε πολλά νησιά του Αιγαίου (Τήνος, Πάρος, Πάτμος) στολίζουν και περιφέρουν επιτάφιο προς τιμήν της Παναγίας. Σε πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Κοίμηση της Θεοτόκου διοργανώνονται παραδοσιακά πανηγύρια, που καταλήγουν σε γενικευμένο γλέντι. Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι ένα πένθιμο γεγονός για τον λαό, επειδή η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν». Εξάλλου, τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζουν ο Παναγιώτης, η Μαρία και η Δέσποινα.
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιορτάζεται με λιγότερο εμφατικό τρόπο στις λοιπές ορθόδοξες και καθολικές χώρες του κόσμου, στις περισσότερες από τις οποίες ο Δεκαπενταύγουστος είναι επίσημη αργία, όπως και στην Ελλάδα. Οι προτεσταντικές ομολογίες θεωρούν την Κοίμηση της Θεοτόκου δευτερεύουσα εορτή, επειδή δεν βασίζεται σε βιβλικές αναφορές. Η διαφορά αυτή φαίνεται ανάγλυφα στη Γερμανία, όπου ο Δεκαπενταύγουστος είναι επίσημη αργία μόνο στα καθολικά κρατίδια του Ζάαρλαντ και της Βαυαρίας.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/552#ixzz3AOUqrVFP


*** Πρόβλημα υγείας δεν επέτρεψε στον Αντώνη Σαμαρά να εκκλησιαστεί
 
Ένας πόνος στη μέση δεν επέτρεψε στον Αντώνη Σαμαρά να φθάσει στο ναό της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας της Πύλου, όπου λίγα λεπτά πριν τις 10 έφθασε η σύζυγος του Γεωργία συνοδεία του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Καφαντάρη. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες αργότερα. -

***  Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτογραφίες)
 
 
   
 
 
 
Την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη Μετάστασή Της εορτάζει και τιμά η Εκκλησία σήμερα και στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί. Ειδικότερα, πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη. Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας. Βέβαια, ξεχωριστή ήταν και η χθεσινή ημέρα για την ιστορική μονή του Βουλκάνου. Όπως κάθε χρόνο, η παρουσία πιστών ήταν μεγάλη, αφού, σύμφωνα με το τυπικό των εορταστικών εκδηλώσεων, η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου μεταφέρεται από την κάτω Μονή στο μοναστήρι της Κορυφής και έτσι ξεκινούν οι εορτασμοί. Χθες, στο Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καβάσων Εμμανουήλ και ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Κατά την ώρα της Λιτής έγινε η λιτανεία του επιταφίου της Θεοτόκου πέριξ του ιερού ναού και στον ειδικό χώρο ( εξέδρα) εψάλησαν τα εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου, ενώ έγινε η αρτοκλασία και το θείο Κήρυγμα υπό του χοροστατούντος αρχιερέως. - 

*** Η πιο υψηλή θερμοκρασία του καλοκαιριού σήμερα στην Καλαμάτα          
         
Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Παρασκευή 15/8/2014 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.2 (πολύ υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή).
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

 ***  Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης η Καλαμάτα και κολοκύθια τούμπανα

 Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ισοπεδώνουμε θεσμούς και τίτλους, αλλά μήπως θα ήταν πιο σωστό να φροντίσουν στο Δήμο για το πώς θα γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα στην Καλαμάτα και όχι να ζητούν τίτλους; Τι έχει να κερδίσει η πόλη και πόσο θα κοστίσει αυτός ο περίφημος φάκελος διεκδίκησης; Και τελικά, από όσους πιστεύουν ότι θα κερδίσει και θα προβληθεί, γνωρίζει, άραγε, κανείς χωρίς να γκουκλάρει ποια είναι η φετινή πολιτιστική πρωτεύουσα; Π.Μπ. - 

 ***  Σύλληψη 27 αλλοδαπών στην Κορώνη

 Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης βρίσκονται από χθες το μεσημέρι 27 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, υπήκοοι Συρίας και Σομαλίας. Για την παρουσία τους στην περιοχή οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία πως υπάρχουν περιπλανώμενοι αλλοδαποί και αυτή τους συνέλαβε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τους 27 οι 20 διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα και δε θα τους ασκηθεί δίωξη, ενώ για τους υπόλοιπους 7, που δεν είχαν κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο της παρουσίας τους στην Ελλάδα, θα κινηθεί η διαδικασία εφαρμογής του μέτρου της διοικητικής απέλασης. Το πώς βρέθηκαν ξαφνικά στην περιοχή παραμένει άγνωστο. Πιθανολογείται, ωστόσο, ότι έφθασαν εκεί προκειμένου να επιβιβαστούν σε σκάφος, που θα τους μετέφερε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - 

***  Οι άνθρωποι με δημιουργικό πνεύμα είναι πιο ευάλωτοι στην κατάθλιψη και τους εθισμούς  


 Η διασημότητα και τα πλούτη δε βοηθούν σε τίποτα για αυτό: ηθοποιοί, μουσικοί και συγγραφείς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στην κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις - όπως ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς, που βρέθηκε νεκρός-, σε σύγκριση με τους κοινούς θνητούς, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Καλλιτέχνες όπως ο Τζιμ Κάρεϊ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ο Μελ Γκίμπσον έχουν μιλήσει δημόσια για τις εξαρτήσεις τους, που συνδέονταν, ή όχι, με την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 350 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας πάσχουν από κατάθλιψη σε ολόκληρο τον κόσμο. «Στην πλέον σοβαρή μορφή της θα μπορούσε να οδηγήσει στην αυτοκτονία» υπογράμμισε ο ΠΟΥ, ο οποίος αναφέρει μια εκτίμηση «1 εκατομμύριο θανάτους κάθε χρόνο». Η υπεύθυνη Τύπου του Ρόμπιν Ουίλιαμς, Μάρα Μπουξμπάουμ, εξήγησε ότι ο πρωταγωνιστής των ταινιών Good Morning Vietnam, Mrs Doubtfire, Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ ή Ο κύκλος των χαμένων ποιητών υπέφερε τον τελευταίο καιρό από «σοβαρή κατάθλιψη». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ουίλιαμς βρέθηκε απαγχονισμένος με μια ζώνη και τις φλέβες κομμένες. Η αιτία του θανάτου του είναι «αυτοκτονία από ασφυξία». Για τον καθηγητή Μισέλ Ρεϊνό, επικεφαλής του Τμήματος Ψυχιατρικής και Εξαρτήσεων στο Νοσοκομείο Paul Brousse στο Βιγζουίφ κοντά στο Παρίσι, υπάρχει σύνδεση μεταξύ δημιουργικού ταλέντου, κατάθλιψης και εθισμού. «Οι καλλιτέχνες είναι συχνά άνθρωποι περισσότεροι ευαίσθητοι, βιώνουν εντονότερα τα συναισθήματά τους. Αυτό ισχύει γενικά για συγγραφείς, ποιητές, μουσικούς, τους μεγάλους ηθοποιούς, όμως πίσω τους κρύβονται όντα συχνά ανήσυχα, με κατάθλιψη, αγχώδη, διπολικά» περιγράφει ο ίδιος. Για αυτό ακριβώς τα προϊόντα (αλκοόλ, ναρκωτικά) που είναι γενικά διαθέσιμα στο περιβάλλον τους-«ένα περιβάλλον ευχαρίστησης, γιορτής, χρημάτων»- αντιμετωπίζονται ως μέσα που διευκολύνουν την καλλιτεχνική έκφραση. Πρέπει να προστεθεί, σύμφωνα με το Ρεϊνό, η πίεση που ασκείται λόγω της επιτυχίας και ότι οι ηθοποιοί ζουν «μέσα σε ένα είδος ναρκισσιστικής ευφορίας». «Λένε ότι παίζουν τη ζωή τους και το ναρκισσισμό τους σε κάθε ταινία ή κάθε θεατρικό έργο». «Υπάρχουν προηγούμενες μελέτες που συνδέουν το δημιουργικό ταλέντο και τα προβλήματα πνευματικής υγείας,ακόμα και αν ο ακριβής μηχανισμός παραμένει ένα μυστήριο» υποστηρίζει ο καθηγητής Βίκραμ Πατέλ, διευθυντής του βρετανικού Κέντρου Παγκόσμιας Ψυχικής Υγείας (Global Mental Health). «Τα κυκλώματα του εγκεφάλου απ' όπου προέρχεται η δημιουργικότητα είναι τα ίδια με εκείνα της ψυχικής ασθένειας, καθ’ αυτόν τον τρόπο το να είναι κανείς δημιουργικός θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μιας ψυχικής ασθένειας» υπογράμμισε ο ίδιος. Μια έρευνα του Journal of Phenomenological Psychology του 2009 επιβεβαιώνει ότι εάν το να είναι κανείς διάσημος φέρνει πλούτη, προνόμια και «συμβολική αθανασία», υπάρχει ένα ψυχικό τίμημα που πληρώνει κανείς για μία κατάσταση που απομονώνει τα πρόσωπα, τους καθιστά καχύποπτους προς τους άλλους και μπορεί να οδηγήσει σε ένα διαχωρισμό μεταξύ του «διάσημου προσώπου» και του «προσώπου στην ιδιωτική ζωή». Για τον Τζέφρι Μπορενστάιν, πρόεδρο του Ιδρύματος Έρευνας Εγκεφάλου και Συμπεριφοράς (Brain and Behavior Research) στη Νέα Υόρκη, «οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν, γιατί κάποιος που φαίνεται να τα έχει όλα μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη». «Συχνά πιστεύουμε ότι η κατάθλιψη προκύπτει στην περίπτωση μιας δυσκολίας στη ζωή-και μερικές φορές αυτό συμβαίνει-, όμως πολλές φορές η κατάθλιψη έρχεται χωρίς να ένα ξεκάθαρο αναγνωρισμένο κίνητρο» τόνισε. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ - 


***  ΤΟ ΔΗΛΙΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Κάποτε οι κάτοικοι της Δήλου πιεζόμενοι από λοιμό, ρώτησαν το μαντείο των Δελφών με ποιόν τρόπο θα λυτρώνονταν από μια θανατηφόρο επιδημία.
Το μαντείο τους ...απάντησε ότι, για να σταματήσει ο λοιμός, θα έπρεπε να κατασκευάσουν έναν καινούργιο βωμό με όγκο διπλάσιο από τον όγκο του υπάρχοντος βωμού.
Ο υπάρχον βωμός είχε κυβικό σχήμα αλλά και ο νέος βωμός με το διπλάσιο όγκο θάπρεπε να έχει κυβικό σχήμα.
Αν η ακμή του υπάρχοντος βωμού ήταν α, αυτό σήμαινε ότι η ακμή του νέου βωμού θα έπρεπε να έχει μήκος χ τέτοιο ώστε χ3 = 2 α3.
Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Μη μπορώντας να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα , έστειλαν οι Δήλιοι απεσταλμένους στον Πλάτωνα μήπως και μπορέσει και τους βοηθήσει.
Αυτός τους απάντησε ότι ο θεός έδωσε αυτόν τον χρησμό στους Δηλίους, όχι επειδή είχε ανάγκη ενός διπλάσιου βωμού, αλλά για να κατακρίνει και να επιπλήξει τους Έλληνες επειδή αμελούν τα μαθηματικά και περιφρονούν τη γεωμετρία και τις τεχνικές επιστήμες.
Με το πρόβλημα ασχολήθηκε και ο μαθηματικός Ιπποκράτης ο Χίος.
Η μαθηματική λύση που λέγεται ότι έδωσε ο Πλάτωνας διασώθηκε από το σχολιαστή του, Αρχιμήδη Ευτόκιο, στα σχόλιά του ‘Περί Σφαίρας και Κυλίνδρου’.
Η λύση είναι μια μηχανική κατασκευή που χρησιμοποιεί περιστροφή και μετατόπιση.
Περιγράφεται στις σελίδες 138-139 στην ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Κατ αναλογία με τους Δήλιους, το Μαντείο των Δελφών και τον Πλάτωνα, αναμένουμε να μάθουμε ποιόν θεόπνευστο χρησμό ή οδηγία, έδωσαν οι Αγιορείτες ηγούμενοι στον Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κρίση...

Φωτογραφία: ΤΟ ΔΗΛΙΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Κάποτε οι κάτοικοι της Δήλου πιεζόμενοι από λοιμό, ρώτησαν το μαντείο των Δελφών με ποιόν τρόπο θα λυτρώνονταν από μια θανατηφόρο επιδημία. 
Το μαντείο τους απάντησε ότι, για να σταματήσει ο λοιμός, θα έπρεπε να κατασκευάσουν έναν καινούργιο βωμό με όγκο διπλάσιο από τον όγκο του υπάρχοντος βωμού.
Ο υπάρχον βωμός είχε κυβικό σχήμα αλλά και ο νέος βωμός με το διπλάσιο όγκο θάπρεπε να έχει κυβικό σχήμα.
Αν η ακμή του υπάρχοντος βωμού ήταν α, αυτό σήμαινε ότι η ακμή του νέου βωμού θα έπρεπε να έχει μήκος χ τέτοιο ώστε χ3 = 2 α3.
Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Μη μπορώντας να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα , έστειλαν οι Δήλιοι απεσταλμένους στον Πλάτωνα μήπως και μπορέσει και τους βοηθήσει.
Αυτός τους απάντησε ότι ο θεός έδωσε αυτόν τον χρησμό στους Δηλίους, όχι επειδή είχε ανάγκη ενός διπλάσιου βωμού, αλλά για να κατακρίνει και να επιπλήξει τους Έλληνες επειδή αμελούν τα μαθηματικά και περιφρονούν τη γεωμετρία και τις τεχνικές επιστήμες.
Με το πρόβλημα ασχολήθηκε και ο μαθηματικός Ιπποκράτης ο Χίος.
Η μαθηματική λύση που λέγεται ότι έδωσε ο Πλάτωνας διασώθηκε από το σχολιαστή του, Αρχιμήδη Ευτόκιο, στα σχόλιά του ‘Περί Σφαίρας και Κυλίνδρου’. 
Η λύση είναι μια μηχανική κατασκευή που χρησιμοποιεί περιστροφή και μετατόπιση.
Περιγράφεται στις σελίδες 138-139 στην ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Κατ αναλογία με τους Δήλιους, το Μαντείο των Δελφών και τον Πλάτωνα, αναμένουμε να μάθουμε ποιόν θεόπνευστο χρησμό ή οδηγία, έδωσαν οι Αγιορείτες ηγούμενοι στον Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κρίση...

***   «Και οι αληθινά ερωτευμένοι μια Παναγιά επιζητούν»

  «Ο γλυκασμός των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά, χριστιανών η προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, αντιλαβού μου και ρύσαι, των αιώνιων βασάνων»ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ Από τον Γιώργο Κιούση Πάσχα του καλοκαιριού; «Δεν είναι Πάσχα, είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου! Δεν είναι από μόνη της μεγαλειώδης η μέρα αυτή; Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να συγκρίνουμε, να υποκαθιστούμε, να συνδέουμε κάτι παλαιότερο με το νεότερο. Ένα άγνωστο με το ήδη γνωστό. Ίσως να οφείλεται τούτη η ανάγκη μας σε πνευματική αμηχανία που ζητάει να εξομοιώνει τις μοναδικότητες μήπως κατανοήσει ευκολότερα. Όμως, το κάθε πρόσωπο, το κάθε γεγονός είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Πόσο περισσότερο τέτοια θαυμαστά, ανεκτίμητα συμβάντα». Με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο μιλάμε με τη συγγραφέα Μάρω Βαμβουνάκη-Σε ποια πρόσωπα συναντάμε την Παναγία σήμερα; Νομίζω πως όλα τα παιδιά αποζητούν μια Παναγία μέσα στη μάνα τους. Θα τολμούσα να πω πως και οι αληθινά ερωτευμένοι μια Παναγία επιζητούν στο βυθό της ψυχής που αγαπούν. Οι άνθρωποι, ασχέτως αν θρησκεύονται ή δηλώνουν άθεοι, άγονται και φέρονται από συναισθήματα και πόθους που διψούν το απόλυτο. Το απόλυτα αληθινό, το απόλυτα αγνό, το απόλυτα καλό, το απόλυτα αφοσιωμένο. Και από τον εαυτό μας το θέλουμε αυτό, όμως ο εγωισμός μάς κάνει επιεικείς με εμάς και απαιτητικότατους με τους άλλους. Τελικά, τέτοιοι πόθοι αξεδίψαστοι είναι που βασανίζουν και εμπνέουν τη ζωή.-Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε… Δεν ξέρω να υπάρχει στους αιώνες πρόσωπο που να έχει φλογίσει τόσο πολύ και τόσο εκστατικά την ποίηση όσο η Παναγία. Οι ύμνοι, τα χαίρε, οι παρακλήσεις πέρα από την πνευματικότητα που φέρουν είναι λογοτεχνικά αριστουργήματα. Αυτό που λέτε, για την αστραπιαία άφιξη των Αποστόλων από τα πέρατα της γης όπου ταξίδευαν, γύρω από το κρεβάτι της, είναι τόσο υπερβατικό και συγκινητικό γεγονός, τόσο δυναμικό όπως μονάχα τα θαύματα είναι. Εγώ αγαπώ πολύ και τον παρηγορητικό στίχο του Δεκαπενταύγουστου που καθησυχάζει: «Εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε…».-Ο φετινός ρεμβασμός του Δεκαπενταύγουστου; Οι μεγαλύτεροι, οι ελκυστικότεροι ρεμβασμοί επιδιώκουν τη θραύση του χρόνου. Ρεμβάζοντας ψάχνουμε να ανακαλύψουμε μια ρωγμή, να ακουμπήσουμε εκεί το μάτι μας και να κοιτάξουμε κατά το παρελθόν, κατά το μέλλον. Επιζητούμε τελικά να ατενίσουμε το ατέρμονο, το αιώνιο. Διότι ανήκει στη φύση μας η αθανασία, γι’ αυτό δεν υποφέρεται ο θάνατος, δεν αντέχεται η λήξη μιας ευτυχίας. Η φύση μας είναι ζυμωμένη από αιωνιότητα, είτε πιστεύουμε στον αιώνιο Θεό ή όχι. Όλοι μας, δηλαδή, νοσταλγούμε.-Λέει ο Ματθαίος Μουντές: «Έχει μια λύπη η δέησή μας, από έναν παιδικό καιρό, που ξανάνθισε…». Όσο πιο μικροί στην ηλικία, τόσο πιο κοντά στον απολεσθέντα Παράδεισο και στα φρέσκα ίχνη του. Τα παιδιά, αγνά και ευφυή στην καρδιά τους – όσο πιο αγνή μια καρδιά τόσο εξυπνότερη –, διακρίνουν αλήθειες, ζουν συχνά μεταφυσικά. Με το πέρασμα της παιδικής ηλικίας όλο και προχωράμε μέσα στην εξορία της ενήλικης ζωής. Στη θλίψη της χαμένης παιδικότητας, της χαμένης Εδέμ πιο πίσω. Κάθε φορά που αναλογιζόμαστε εκείνους τους χαμένους καιρούς, ξανανθίζει το τότε και η αόριστη απώλεια μας πλημμυρίζει με θλίψη. Δεν είναι φυσικό; Ώρες ώρες υποψιάζομαι ότι οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από άνοια και ξαναγίνονται παιδιά, ίσως να το επιλέγουν με κάποιο, νοσηρό έστω, τρόπο. Μια αλλόκοτη επιστροφή στον παιδικό εαυτό, από παθολογική νοσταλγία. Ίσως… - 

***  Πριν από τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για τα κόκκινα δάνεια
 
-Καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες, δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας
 Καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες. Το μήνυμα αυτό στέλνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.
«Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο.
Ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρόνο παρουσίασης του τελικού κειμένου της ρύθμισης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει πριν από τη ΔΕΘ, αλλά θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δε συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γιατί το σχέδιο, όπως ανέφερε, δε θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ενώ γνωστοποίησε ότι είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας, αλλά υπενθύμισε ότι, εκτός από το υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα.
Το θέμα των δανείων και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με τον κ. Μίχαλο, αλλά συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ.
Σε ό,τι αφορά το φορολογικό, ο υπουργός σημείωσε: «Έγινε μια συζήτηση, πώς η φορολογία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Στόχος είναι ένα σαφές φορολογικό πλαίσιο που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τις επιχειρήσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος επανέλαβε την πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου για να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής στο 15%. Ο ίδιος ζήτησε να μην υπάρξει εφαρμογή της νέας φορολογική βάσης σε ορίζοντα εξαετίας, αλλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο, συζητήθηκε με ποιον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να σταθεί αρωγός στις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μια στατική κρίση, αλλά για μια γεωπολιτική κρίση που θα έχει μάκρος.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που θα έχει και σε άλλες βαλκανικές χώρες, αγορές όπου η ελληνική εξωστρέφεια είχε πετύχει σημαντικά βήματα. Όπως είπε, η μείωση της καταναλωτικής ζήτησης σε αυτές τις αγορές θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία.
Αναφορικά με το ΓΕΜΗ ο κ. Μίχαλος, απευθυνόμενος στον υπουργό, σημείωσε: «Επί των ημερών σας βρήκαμε λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν», ενώ ανέφερε ότι το ΓΕΜΗ μπορεί να αποτελέσει τον κορμό ύπαρξης των Επιμελητηρίων από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

***  Πρωτοφανές έγκλημα πάθους και αυτοκτονία
           
Σε ζευγάρι Θεσσαλονικέων, γονείς δύο παιδιών, ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Ξυλούπολης. Η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και αυτοκτονία.
Ο 46χρονος άνδρας, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε με καραμπίνα τη 42χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
Με το αποτρόπαιο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος ένας άνδρας διερχόμενος από την Εγνατία οδό όταν τυχαία αντίκρισε τα δύο πτώματα δίπλα σε σταματημένο αυτοκίνητο.
protothema.gr

***  Την Παναγία, την «Κυρά την Αγριλιώτισσα», γιορτάζουν στον Αγρίλη Φιλιατρών! (Φωτογραφίες)
 
   
  
 
    Με λαμπρότητα και επισημότητα και συνάμα με ευλάβεια και κατάνυξη τιμούν και γιορτάζουν το Δεκαπενταύγουστο την Κοίμηση της Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Αγριλιώτισσας στον Αγρίλη Φιλιατρών. Χιλιάδες πιστοί, περισσότεροι από προηγούμενες χρονιές, από τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιφέρεια της Τριφυλίας, χθες παραμονή κυρίως, αλλά και σήμερα ανήμερα της εορτής, συνέρρευσαν μαζικά στον Αγρίλη ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη της Παναγίας και προσκυνώντας ευλαβικά την Ιερή Εικόνα. Την παραμονή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, προεξάρχονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου, ενώ έγινε Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, υπό τον Αρχιμουσικό Παναγιώτη Φωτεινέα. Σήμερα, ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά Ιερού Κηρύγματος. «Στον Αγρίλη δεσπόζει η Παναγία η Αγριλιώτισσα που, κατά τις παραδόσεις, κτίστηκε το 13ο αιώνα πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού (κατά πάσαν πιθανότητα αφιερωμένου στην Αρτέμιδα) με πολλούς θρύλους να συνδέουν το κτίσιμό της με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγο τον Η΄. Ο θρύλος αναφέρει ότι ο Ιωάννης τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή του Αγρίλη και σώθηκε χάρις στο μικρό εκκλησάκι που υπήρχε στη θέση του σημερινού. Ο Ιωάννης από ευγνωμοσύνη έχτισε εκεί τον σημερινό ναό. Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές από τον Ιμπραήμ το 1825 και αποκαταστάθηκε μερικά χρόνια αργότερα από τον καλόγερο Παρθένιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά για τον Ιερό Ναό της Παναγίας στην ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων Αγρίλη (Ο.Φ.Α.). Στις θρησκευτικές τελετές την παραμονή της εορτής, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Βιβή Παντελάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο, καθώς και την πρόεδρο και μέλη του Ο.Φ.Α., ενώ σήμερα τον πρώην υπουργό Δημήτρη Κουσελά με τη σύζυγό του Βάγια! Στον δρόμο του Αγρίλη, διεξάγεται η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη με πραμάτειες σε χαμηλές τιμές και πολλά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Οι πιστοί, την παραμονή, αφού προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και άναψαν ένα κεράκι στη Χάρη της Παναγιάς, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από το γραφικό λιμανάκι, κάνοντας τη βόλτα τους, όπως επίσης την παραμονή καθώς και σήμερα, ανήμερα της εορτής, να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους, όπως και σουβλάκια - γουρουνοπούλα, στα καφέ – εστιατόρια του Αγρίλη! του Ηλία Γιαννόπουλου -

*** Στον καύσωνα απαιτούνται πολλά υγρά και περισσότερο αλάτι
 
 Επίσης, τα ευπαθή άτομα να είναι σε επαφή με το γιατρό τους Απορρύθμιση στο καρδιαγγειακό και θερμορυθμιστικό σύστημα του οργανισμού προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ευρείας χρήσης φάρμακα για την καρδιά, την πίεση, τη διούρηση και την ψυχική υγεία, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω καύσωνα, ο διακεκριμένος παθολόγος – υπερτασιολόγος, Φάνης Δρόσος. Ο κ. Δρόσος, με 30χρονη κλινική εμπειρία ως διευθυντής στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνιστά μεγάλη προσοχή στα ευπαθή άτομα, μείωση των δραστηριοτήτων τους, παραμονή στο σπίτι «ει δυνατόν με κλιματισμό και υπό αυτές τις συνθήκες να μη μένουν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι». Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά σε όσους παίρνουν φάρμακα για την καρδιά και την υπέρταση, «διότι έχουν μεγάλη αποβολή ιδρώτα και η μείωση των υγρών του οργανισμού υποκρύπτει τον κίνδυνο θρομβώσεων. Επίσης, κάποιοι εξ αυτών ίσως χρειαστεί να μειώσουν τα χάπια για την υπέρταση, επειδή τα περισσότερα δημιουργούν αγγειοδιαστολή με ενδεχόμενη μείωση της πίεσης. Ακόμη, πρέπει να προσέχουν όσοι παίρνουν ηρεμιστικά, διότι τα φάρμακα αυτά επηρεάζουν πολύ το θερμορυθμιστικό κέντρο του εγκεφάλου και στο μεγάλο καύσωνα του 2007 είχαμε πολλές απώλειες ανθρώπων και νεαρών ατόμων που έπαιρναν ψυχοφάρμακα. Επίσης, απαιτείται υψηλή προσοχή σε όσους παίρνουν διουρητικά, διότι υπάρχει μεγάλη απώλεια υγρών και με την επιβάρυνση των φαρμάκων αυτών απορρυθμίζεται τελείως το καρδιαγγειακό σύστημα και η υπέρταση τους». Όλα αυτά τα άτομα, προσθέτει ο κ. Δρόσος, οφείλουν να βρίσκονται σε επαφή με τον καρδιολόγο και τον υπερτασιόλογο και, κυρίως, να μην είναι μόνα τους με αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα φάρμακα της υπέρτασης, διευκρινίζει, προκαλούν διαταραχές και η απώλεια υγρών επηρεάζει το κάλιο και το νάτριο, γι’ αυτό πρέπει να γίνονται ρυθμίσεις στα φάρμακα και να καταναλώνεται λίγο περισσότερο αλάτι. Τα συμπτώματα της υπονατρίωσης είναι η ζάλη, η αστάθεια, μια ληθαργική κατάσταση και υπνηλία. Δυστυχώς, εκδηλώνονται συχνά με τα καινούργια φάρμακα για την υπέρταση και στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται άμεσα μια βιοχημική εξέταση αίματος ελέγχου του καλίου, του νατρίου, των ηλεκτρολυτών. Αναφερόμενος στη σημασία της σωστής ρύθμισης της υπέρτασης, ο κ. Δρόσος μιλά για το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα μέτρησης και ρύθμισης της πίεσης εξ αποστάσεως που εφαρμόστηκε το 2008 στο νοσοκομείο, με επιτυχία. «Παρακολουθούσαμε τηλεϊατρικά περίπου 100 αρρώστους, από όλους τους νομούς της χώρας και καταγράφαμε, περιοδικά, μέσω τηλεφώνου την πίεσή τους, για τουλάχιστον τρεις μήνες». Υποστηρίζει ότι η υπέρταση δε ρυθμίζεται με ένα χόλντερ που τοποθετείται για μια ημέρα, «αλλά με τη συνεχή μέτρηση και καταγραφή της πίεσης πρωί, μεσημέρι, βράδυ, για 7 - 10 ημέρες, ώστε να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα». Ωστόσο, το πρόγραμμα σταμάτησε το 2009 λόγω της έλλειψης ιατρικού δυναμικού και «έκτοτε είμαστε εν αναμονή. Τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός υφίστανται έτοιμα προς λειτουργία» δηλώνει ο κ Δρόσος, συμπληρώνοντας ότι «το ίδιο ισχύει και για το κέντρο τηλεϊατρικής το οποίο έχουμε στο νοσοκομείο και δεν έχει λειτουργήσει καθόλου». Αυτό, διευκρινίζει, «ξεκίνησε από το 2004 και ήταν έτοιμο προς εφαρμογή το 2009 επί υπουργίας του κ Αβραμόπουλου, αλλά δυστυχώς αδρανοποιήθηκε. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο από το νοσοκομείο μπορούμε να παρακολουθούμε μέσω μιας κάμερας οποιονδήποτε άρρωστο σε όποιο απομακρυσμένο χωριό ή νησί βρίσκεται και να παρέχουμε μια δεύτερη γνώμη στον εκεί αγροτικό ή όποιο άλλο γιατρό χρειάζεται βοήθεια. Για την υλοποίηση του προγράμματος αρκεί η πολιτική βούληση και η εθελοντική προσφορά μας. Με τη χρήση του, όχι μόνο θα ενισχυθεί η ιατρική γνώμη στην περιφέρεια, αλλά θα μειωθούν πολυδάπανες και συχνά βασανιστικές μετακινήσεις ασθενών από τα νησιά προς την Αθήνα. Αυτό το σύστημα μπορεί να λειτουργεί και στα ατμοπλοϊκά καράβια, ούτως ώστε όταν κάποιος πάθει κάτι, να συνδεθεί με το κέντρο τηλεϊατρικής για άμεση γνώμη ή βοήθεια». «Πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, τη χρήση του οποίου θα επιβαρυνθούμε εμείς εθελοντικά σε μια προσφορά προς την Υγεία και τους συνανθρώπους μας» δηλώνει ο κ. Δρόσος, σημειώνοντας ότι προτίθεται να λειτουργήσει προσωπικά το πρόγραμμα, ως μια προσφορά του προς τους συνανθρώπους μας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ / της Κατερίνας Ρουμελιώτη - 

***  Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας δεν επέτρεψε στον Αντώνη Σαμαρά να εκκλησιαστεί στην Πύλο (φωτογραφίες)         
   
 
 
 
 
 
 
Ένας πόνος στη μέση δεν επέτρεψε στον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά να φθάσει στο ναό της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας της Πύλου, όπου λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί έφθασε η σύζυγος του Γεωργία συνοδεία του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος.
Αμέσως μετά τη θεία λειτουργεία η σύζυγος του πρωθυπουργού Γεωργία βρέθηκε σε καφέ , κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας της Πύλου, συνοδεία του Μητροπολίτη και του Δημάρχού , όπου και συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολίτες αλλά και επισκέπτες της Πύλου.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***  «Και οι αληθινά ερωτευμένοι μια Παναγιά επιζητούν»

  «Ο γλυκασμός των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά, χριστιανών η προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, αντιλαβού μου και ρύσαι, των αιώνιων βασάνων»ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ Από τον Γιώργο Κιούση Πάσχα του καλοκαιριού; «Δεν είναι Πάσχα, είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου! Δεν είναι από μόνη της μεγαλειώδης η μέρα αυτή; Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να συγκρίνουμε, να υποκαθιστούμε, να συνδέουμε κάτι παλαιότερο με το νεότερο. Ένα άγνωστο με το ήδη γνωστό. Ίσως να οφείλεται τούτη η ανάγκη μας σε πνευματική αμηχανία που ζητάει να εξομοιώνει τις μοναδικότητες μήπως κατανοήσει ευκολότερα. Όμως, το κάθε πρόσωπο, το κάθε γεγονός είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Πόσο περισσότερο τέτοια θαυμαστά, ανεκτίμητα συμβάντα». Με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο μιλάμε με τη συγγραφέα Μάρω Βαμβουνάκη-Σε ποια πρόσωπα συναντάμε την Παναγία σήμερα; Νομίζω πως όλα τα παιδιά αποζητούν μια Παναγία μέσα στη μάνα τους. Θα τολμούσα να πω πως και οι αληθινά ερωτευμένοι μια Παναγία επιζητούν στο βυθό της ψυχής που αγαπούν. Οι άνθρωποι, ασχέτως αν θρησκεύονται ή δηλώνουν άθεοι, άγονται και φέρονται από συναισθήματα και πόθους που διψούν το απόλυτο. Το απόλυτα αληθινό, το απόλυτα αγνό, το απόλυτα καλό, το απόλυτα αφοσιωμένο. Και από τον εαυτό μας το θέλουμε αυτό, όμως ο εγωισμός μάς κάνει επιεικείς με εμάς και απαιτητικότατους με τους άλλους. Τελικά, τέτοιοι πόθοι αξεδίψαστοι είναι που βασανίζουν και εμπνέουν τη ζωή.-Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε… Δεν ξέρω να υπάρχει στους αιώνες πρόσωπο που να έχει φλογίσει τόσο πολύ και τόσο εκστατικά την ποίηση όσο η Παναγία. Οι ύμνοι, τα χαίρε, οι παρακλήσεις πέρα από την πνευματικότητα που φέρουν είναι λογοτεχνικά αριστουργήματα. Αυτό που λέτε, για την αστραπιαία άφιξη των Αποστόλων από τα πέρατα της γης όπου ταξίδευαν, γύρω από το κρεβάτι της, είναι τόσο υπερβατικό και συγκινητικό γεγονός, τόσο δυναμικό όπως μονάχα τα θαύματα είναι. Εγώ αγαπώ πολύ και τον παρηγορητικό στίχο του Δεκαπενταύγουστου που καθησυχάζει: «Εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε…».-Ο φετινός ρεμβασμός του Δεκαπενταύγουστου; Οι μεγαλύτεροι, οι ελκυστικότεροι ρεμβασμοί επιδιώκουν τη θραύση του χρόνου. Ρεμβάζοντας ψάχνουμε να ανακαλύψουμε μια ρωγμή, να ακουμπήσουμε εκεί το μάτι μας και να κοιτάξουμε κατά το παρελθόν, κατά το μέλλον. Επιζητούμε τελικά να ατενίσουμε το ατέρμονο, το αιώνιο. Διότι ανήκει στη φύση μας η αθανασία, γι’ αυτό δεν υποφέρεται ο θάνατος, δεν αντέχεται η λήξη μιας ευτυχίας. Η φύση μας είναι ζυμωμένη από αιωνιότητα, είτε πιστεύουμε στον αιώνιο Θεό ή όχι. Όλοι μας, δηλαδή, νοσταλγούμε.-Λέει ο Ματθαίος Μουντές: «Έχει μια λύπη η δέησή μας, από έναν παιδικό καιρό, που ξανάνθισε…». Όσο πιο μικροί στην ηλικία, τόσο πιο κοντά στον απολεσθέντα Παράδεισο και στα φρέσκα ίχνη του. Τα παιδιά, αγνά και ευφυή στην καρδιά τους – όσο πιο αγνή μια καρδιά τόσο εξυπνότερη –, διακρίνουν αλήθειες, ζουν συχνά μεταφυσικά. Με το πέρασμα της παιδικής ηλικίας όλο και προχωράμε μέσα στην εξορία της ενήλικης ζωής. Στη θλίψη της χαμένης παιδικότητας, της χαμένης Εδέμ πιο πίσω. Κάθε φορά που αναλογιζόμαστε εκείνους τους χαμένους καιρούς, ξανανθίζει το τότε και η αόριστη απώλεια μας πλημμυρίζει με θλίψη. Δεν είναι φυσικό; Ώρες ώρες υποψιάζομαι ότι οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από άνοια και ξαναγίνονται παιδιά, ίσως να το επιλέγουν με κάποιο, νοσηρό έστω, τρόπο. Μια αλλόκοτη επιστροφή στον παιδικό εαυτό, από παθολογική νοσταλγία. Ίσως… - 

***  Δεκαπενταύγουστος στην Ιερά Μονή Δήμιοβας (φωτογραφίες)         
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σήμερα το πρωί το "Θάρρος" βρέθηκε στην Ιερά Μονή Δήμιοβας και μέσα από φωτογραφίες σας μεταφέρει το κλίμα που υπήρχε στο μοναστήρι που και φέτος πλημμυρίστηκε από πιστούς από χθες το βράδυ.
Εγκαίνια εκθέσεων για την Παναγία της Δήμιοβας 
Παρουσία πλήθους κόσμου, στον κατάφυτο χώρο της εισόδου στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, εγκαινιάσθηκαν προχθές οι εκθέσεις που αναφέρονται στη Μονή της Δήμιοβας και την περιφορά της εικόνας της Παναγίας (15 Αυγούστου, 3 και 13 Σεπτεμβρίου, στη δεκαετία 1960), ενώ παρουσιάζουν και τη ζωή στα γειτονικά χωριά του Ταϋγέτου κάτω από τη Σκέπη Της. Τις εκθέσεις διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους / Αρχεία Νομού Μεσσηνίας και η Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα», ενώ θα διαρκέσουν μέχρι σήμερα.
Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, τεκμηριωμένο, που καλύπτει χρονικά την περίοδο 1950-1970, συμβολαιογραφικές πράξεις του 19ου αιώνα που μαρτυρούν τη διαχείριση διαφόρων υποθέσεων της Μονής και τις δοσοληψίες της με τους περίοικους και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της ίδιας εποχής, που περιγράφουν το διήμερο εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Δήμιοβας.
  Π. ΝΙΚΑΣ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΒΑΣ
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάδειξη από πλευράς Δήμου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, του προσκυνήματος της Δήμιοβας, που κατέχει ως θησαυρό του την εικόνα της Θεομήτορος με το Χριστό. Το ιστορικό αυτό Μοναστήρι, μαζί με τις Μονές του Μαρδακίου, της Σιδερόπορτας, της Βελανιδιάς, έπαιξαν σπουδαίο θρησκευτικό και εθνικό ρόλο, αποτελώντας σημαντικά κέντρα του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και στην Επανάσταση.
Η Μονή της Δήμιοβας συγκεντρώνει το σεβασμό των κατοίκων της περιοχής αλλά και των Καλαματιανών, που συρρέουν για προσκύνημα, ιδίως στις μεγάλες εορτές της Παναγίας. Ο Δήμος Καλαμάτας παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου και την ανάδειξη της Ιεράς Μονής, επισήμανε ο Π. Νίκας.
Επίσης, επαίνεσε την αξιόλογη δράση της Ομάδας Νέων «Η Δημιοβίτισσα», μέσω της οποίας η νεολαία του Ελαιοχωρίου αναδεικνύει την περιοχή της στην οποία περιλαμβάνεται το ιστορικό Μοναστήρι. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τα μέλη της «Δημιοβίτισσας» και για την παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, στην επιτυχία των οποίων συμβάλλουν σημαντικά.
Αντιστοίχως, ο πρόεδρος της «Δημιοβίτισσας», Παναγιώτης Μάλαμας, απηύθυνε ευχαριστίες προς το δήμαρχο για τη συνεργασία και την αρωγή που ο Δήμος παρέχει στην Ομάδα Νέων της περιοχής αυτής.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, κατά το δικό του χαιρετισμό, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της Μονής, στην προσπάθεια ανάδειξής της και στην αγαστή συνεργασία Μητροπόλεως και Δήμου, ευχαριστώντας τον κ. Νίκα για τις σχετικές παρεμβάσεις.
Κατόπιν, η Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους/Αρχείων Νομού Μεσσηνίας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των εκθέσεων, που αναδεικνύουν την Ιερά Μονή, το ιερό παλλάδιό της που είναι η εικόνα της Παναγίας με το Χριστό και τη σχέση του Μοναστηριού με το λαό των χωριών του Ταϋγέτου.
 
***  H Φοινικούντα γιόρτασε την Παναγία (φωτογραφίες)
 
  Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Φοινικούντα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ναό και παρακολούθησε τα Εγκώμια, την περιφορά του επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της γραφικής Φοινικούντας καθώς και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τις ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Πυρπιρής. Οι πιστοί προσκύνησαν ακόμη τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης, η οποία είναι πολιούχος της Φοινικούντας, και ζήτησαν τη χάρη και την ευλογία της Θεομήτορος. - 
 
***  Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στην Καλαμάτα και η πρόγνωση για το Σάββατο          
           
Προσοχή υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές!
Αναφορά μέγιστης θερμοκρασίας για Παρασκευή 15/8 στην πόλη της Καλαμάτας.
Καλαμάτα Κέντρο 35.9c, Καλαμάτα Νησάκι 35.8c, Καλαμάτα Λιμάνι 35.7c. Σήμερα δεν υπήρχε φαινόμενο θερμονησίδας αλλά φοέν (ισχυρός θερμός και ξηρός άνεμος που δρα κοντά σε ορεινούς όγκους), γιαυτό και οι 3 σταθμοί έχουν την ίδια θερμοκρασία. Οι μέγιστες ριπές ανέμου που μετρήθηκαν στους 3 σταθμούς είναι 32.2 km (5 μποφόρ) στο Κέντρο, 37 km (5 μποφόρ) στο Νησάκι και 25.7 km (4 μποφόρ) στο Λιμάνι.
Τους 39.9 βαθμούς Κελσίου έπιασε ο σταθμός των Αρφαρών δίνοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στο Νομό Μεσσηνίας.
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 16/8/2014 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή).
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr 
 
***  Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών για το τριήμερο
 
 

 3.500 άτομα μετέφερε μόνο την Πέμπτη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κορυφώθηκε χθες η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, όπως και στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν προβλήματα. Μάλιστα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι περίπου 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας, 16% περισσότερα από το 2013. Τα δε δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν, επίσης, μεγάλη πληρότητα, ενώ τα κατά τόπους ΚΤΕΛ θα τα ενισχύσουν και με έκτακτα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Για τη μετακίνηση των οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο η Τροχαία βρίσκεται, επίσης, σε επιφυλακή με έκτακτα μέτρα. Στο μεταξύ, κοσμοσυρροή και στην Καλαμάτα και την περιοχή της καταγράφεται φέτος για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, καθώς τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα. Η δε κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γίνεται με δυσκολία. Την παρουσία πολλών χιλιάδων ανθρώπων από άλλες περιοχές μαρτυρεί και η αυξημένη κίνηση στην αγορά της Καλαμάτας, αλλά και τα στοιχεία τόσο από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ όσο και από τα διόδια του Μορέα. Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Γιώργος Πετρουλάκης, «η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα είναι η κορύφωση της καθόδου των επισκεπτών στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας, για την εξυπηρέτηση των πελατών έχουμε δρομολογήσει είκοσι (20) έκτακτα δρομολόγια. Υπολογίζουμε ότι μόνο σήμερα θα μεταφέρουμε με τα λεωφορεία μας από Αθήνα περίπου 3.500 άτομα, αριθμός υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Από την άλλη πλευρά, όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα από την 1η Ιουλίου, η κίνηση προς την Καλαμάτα, μέσω του ΚΤΕΛ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα Σαββατοκύριακα». Από το γραφείο κίνησης του «Μορέα» μάς είπαν ότι λόγω του τριημέρου η διέλευση των αυτοκινήτων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, χωρίς να είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή στοιχεία, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη από τους σταθμούς διοδίων προς Καλαμάτα. Σε δηλώσεις του χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας καλωσόρισε τους επισκέπτες στο Δήμο Καλαμάτας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. Αναφέρθηκε ακόμη στον αγώνα του Δήμου, με το μισό προσωπικό σε σχέση με το παρελθόν, για την καθαριότητα και το πράσινο, ώστε η πόλη και οι κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας να έχουν εικόνα ευπρεπή. Τόνισε, δε, ότι παρά τη θερινή περίοδο, οι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται στις θέσεις τους. Του Αντώνη Πετρόγιαννη Φωτό: Στασινός Μουτσούλας - 

***  Έχασαν επιταγή 176.000 ευρώ στην Αμαλιάδα! Την βρήκε ειδικός φρουρός και την παρέδωσε!
Μπροστά σε μια επιταγή - θησαυρό, η οποία ανέγραφε το χρηματικό ποσό των 176.154 ευρώ βρέθηκε ένας 31χρονος ειδικός φρουρός από την Πάτρα, ο οποίος υπηρετεί στην Αμαλιάδα.
Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το μεσημέρι, κι ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, βρήκε τυχαία έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αμαλιάδα μια επιταγή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο ειδικός φρουρός την παρέδωσε στο ΙΚΑ της περιοχής, καθώς προοριζόταν για τον ασφαλιστικό οργανισμό.   Πηγή: thebest.gr

***  "Είδα περίεργα σύμβολα έξω από το σπίτι μου": Αυτή είναι η διάλεκτος των διαρρηκτων (pics)

Ηρακλειώτης είδε περίεργα σύμβολα έξω από την κατοικία του και παραξενεύτηκε, καθως δεν τα είχε ξαναδεί. Σύμβολα τα οποία χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες προκειμένου να πληροφορούν ο ένας τον άλλο για τους πιθανούς στόχους και τους κινδύνους!
Το CretePlus.gr παρουσιάζει τα σύμβολα των επιτήδειων, που βάζουν οι δράστες για να μαρκάρουν τις κατοικίες των πολιτών, πριν δράσουν!
Μια δράση, η οποία συνοδεύεται από ένα ιδιότυπο λεξιλόγιο, μέσα από το οποίο οι επιτήδειοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί σε κάθε σπίτι ή τι πρόκειται να συμβεί!
Ειδικά τώρα τον Αύγουστο, που είναι και ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, οι πολίτες καλούνται να ασφαλίσουν όσο γίνεται τις περιουσίες τους, ώστε να μη σοκαριστούν όταν επιστρέψουν από τις άδειες τους.
Αν δείτε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια έξω από το σπίτι σας, πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο κτλ σβήστε τα αμέσως , ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία. Είναι πιθανό καποιος να σας έχει βάλει στο "μάτι"
Δείτε κάποια από τα σύμβολα:
simbola1

Οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ. φεύγοντας από το σπίτι
-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
-Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
-Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
-Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.
-Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
 
CretePlus.gr
Αναρτήθηκε από

*** «Κινούμενη»... ακίνητη φορολογία
Η προεκλογική υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά ήταν ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας που επέβαλλε ο Βενιζέλος με έναν εντελώς επίπεδο τρόπο υπολογισμού, και του οποίου η συνολική επιβάρυνση έφτανε τα 3,5 δις ευρώ, θα αντικαθιστούνταν από έναν μικρότερο αλλά και πιο ισόρροπα κατανεμημένο φόρο με διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Καθυστέρησε μάλιστα την εφαρμογή του κατά ένα χρόνο για να μπορέσουν να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα για την φορολόγηση οικοπέδων και αγροτεμαχίων μειώνοντας για το 2013 τον παλαιό φόρο κατά 15% για να καταλήξει στον ΕΝΦΙΑ που φτάνει τα 2,6 δις και περιλαμβάνει κάθε είδος ακινήτου.
Ένας φόρος περίπου στο 3-4 τοις χιλίοις επί των 800 δις σημερινής αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη κινείται από 4 έως και 7 τοις χιλίοις. Αναλύσαμε εκτενώς το θέμα στο "Ανταποδοτικότητα στη φρολόγηση ακινήτων". Αν μάλιστα από το 2015 αποκτήσει και μια πλήρως ανταποδοτική μορφή, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, με την μεταφορά του ως πόρος στους δήμους με ταυτόχρονη περικοπή κάθε άλλης κρατικής ενίσχυσης, και εξαλειφθούν επιμέρους λάθη θα μπορούμε να μιλάμε για μια φορολογική επιβάρυνση με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά από το αρχικό χαράτσι.
Παρόλη όμως αυτή την προσεκτική προσέγγιση οι υπολογιστικοί ανορθολογισμοί δεν έλειψαν και κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την άσκοπη αναστάτωση που δημιούργησαν στους πολίτες, αφού είναι σίγουρο ότι και τα λάθη στη συμπλήρωση του Ε9 θα διορθωθούν και οι ατέλειες και υπερβολές που προέκυψαν στη φορολόγηση των οικοπέδων, κυρίως στα χωριά, θα φέρουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις.
Η ομάδα που ανέλαβε την υποχρέωση να δημιουργήσει ένα λογισμικό πρόγραμμα υπολογισμού του νέου φόρου είχε την άνεση χρόνου να ελέγξει κάθε δυνατή περίπτωση, να ανακαλύψει πιθανές αδυναμίες του συστήματος ή έλλειψη στοιχείων. Όπως αυτή που προέκυψε με την ανυπαρξία Σ.Α.Ο (Συντελεστής Αξιοποίησης Οικοπέδου) για οικόπεδα σε χωριά που έχουν πλέον ενταχθεί σε Καλλικρατικούς δήμους και για τα οποία χρησιμοποιήθηκε σχετικός συντελεστής του παλιού κεντρικού δήμου κάθε περιοχής εκτοξεύοντας τις τιμές τους σε επίπεδα Ντουμπάι!
Αν ένα τέτοιο project αφορούσε μια ιδιωτική εταιρεία, με την αναταραχή που δημιουργήθηκε και το επικοινωνιακό στραπάτσο που προκλήθηκε, οι υπεύθυνοι θα είχαν απολυθεί πάραυτα. Αν επρόκειτο για μια μελέτη πτυχιακής εργασίας οι φοιτητές θα είχαν κοπεί χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός και μια ολόκληρη κυβέρνηση να εκτίθενται επειδή κάποιοι καρεκλοκένταυροι μανδαρίνοι αδυνατούν να εξετάσουν και να επισημάνουν εγκαίρως στους ανωτέρους τους τα κενά σε απαραίτητα στοιχεία και τα «νεκρά» σημεία του συστήματος.
Κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν προτείνει έναν συντελεστή απομείωσης, σε σχέση με τα οικόπεδα στο κέντρο κάθε δήμου, για τα αντίστοιχα στην περιφέρεια λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στις αντικειμενικές αξίες κατοικιών όπως έχουν διαχρονικά αποτυπωθεί. Έτσι ακόμα κι αν ο αρχικός υπολογισμός γίνονταν με λάθος βάση θα προέκυπτε αυτόματη διόρθωση των λαθών και προσαρμογή των αξιών στην πραγματικότητα.
Από την άλλη βέβαια αν υπάρχει ένας που δεν δικαιούται να παριστάνει τον υπερασπιστή των φοροελαφρύνσεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που επανειλημμένα έχει αναφερθεί σε νέα φορολόγηση των συνολικών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, καταθέσεις, έργα τέχνης κλπ) και αρνείται πεισματικά τον περιορισμό των επιβαρύνσεων στις επιχειρήσεις για να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων και προσπάθεια ανάσχεσης της τρομακτικής ανεργίας.
Υ.Γ. Κάποιοι αυτοαναγορευόμενοι σε βουλευτές -  «αντάρτες» θα ήταν πολύ πιο χρήσιμοι αν ανάλωναν δυνάμεις όχι πχ στη μείωση της επιβάρυνσης για τα αγροτεμάχια από 3 σε 2 ευρώ αλλά στην έγκαιρη ενημέρωση για την ανυπαρξία Σ.Α.Ο. στην επαρχία που δημιούργησε το θέμα με την υπερφορολόγηση των οικοπέδων.
Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος –Ψυχολόγος

*** Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος; – Όλες οι θεωρίες!!!

Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος; – Όλες οι θεωρίες


Μέγας Αλέξανδρος. Ο Έλληνας στρατηλάτης που αιώνες μετά το θάνατό του συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και φυσικά, μετά τα ευρήματα στην Αμφίπολη, ένας νέος κύκλος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων έχει ανοίξει για το τι απέγινε το νεκρό σώμα του Έλληνα αυτοκράτορα.


 
 
 
~  Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη θεωρία αναφέρει, ότι όταν χάθηκε από την Αίγυπτο, η σωρός του Έλληνα βασιλιά μεταφέρθηκε από Βενετσιάνους εμπόρους από την Αλεξάνδρεια στη Βενετία και ότι το λείψανο του Αγίου Μάρκου, δεν είναι άλλο από το νεκρό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πραγματικότητα.
«Για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν γραφτεί τόσα άρθρα και βιβλία όσα δεν γράφτηκαν για τις ταφές όλων των προσωπικοτήτων της αρχαιότητας. Υπάρχουν άπειρες θεωρίες. Όπως ότι τα λείψανα βρίσκονται στην κρύπτη κάτω από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και μεταφέρθηκαν το 829 από Βενετούς εμπόρους εκεί που κτίστηκε ο ναός. Μια άλλη θεωρία λέει ότι ετάφη στην πύλη της Ροζέτας όπου ήταν το νεκροταφείο των Πτολεμαίων. Υπάρχει μια διεθνής ψύχωση με το θέμα αυτό και αυτή η αναζήτηση ανάγεται από την αρχαιότητα», λέει στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Χάρης Τζάλας, συγγραφέας, ερευνητής και επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών της Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, το οποίο επί 17 χρόνια πραγματοποιεί ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες στην ακτογραμμή της πόλης.
Ο ίδιος ετοιμάζει μια ειδική μελέτη για τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας όπου καταγράφει το απίστευτο χρονικό της αναζήτησης του τάφου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
«Από εκείνη την εποχή οι Πτολεμαίοι χρησιμοποίησαν τον Μέγα Αλέξανδρο στις μάχες των διαδόχων. Όπως και οι Ρωμαίοι ήθελαν να τον έχουν με το μέρος τους… Πολλοί αυτοκράτορες επισκέφτηκαν τον τάφο όπως ο Καίσαρας και ο Αύγουστος.
Ο Καρακάλλας, το 215, ήταν ο τελευταίος αξιόπιστος μάρτυρας για την ύπαρξη του τάφου. Όλα τα υπόλοιπα από την αρχαιότητα έως τον Μεσαίωνα ήσαν ανάμεσα στην παράδοση και τον μύθο μέχρι τις φανταστικές ιστορίες του 19ου και 20ου αιώνα που υπεδείκνυαν τη θέση του τάφου και αποδείχθηκαν παραμύθια.
Όλες οι αξιόπιστες αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι ετάφη στην Αλεξάνδρεια. Κι όμως ένα τέτοιο μνημείο δεν βρέθηκε, όπως δεν εντοπίστηκε το Μουσείο με την περίφημη βιβλιοθήκη όπου υπήρχαν 700.000 χειρόγραφα, ούτε ο τεράστιος ναός του Σέραπι. Στην αναζήτηση του τάφου κυρίως βασιζόμαστε σε συγγραφείς που αντέγραψαν παλαιότερες πηγές και φήμες».
Η αφήγηση του κ. Τζάλα, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, ξεκινά από τα χρόνια της αρχαιότητας.
Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα, η μεταφορά και η ταρίχευσή του σώματός του στη Μέμφιδα και η επίσκεψη Ρωμαίων αυτοκρατόρων περιγράφονται από αξιόπιστους αρχαίους συγγραφείς. Κανένας όμως δεν ήταν σύγχρονος του Αλεξάνδρου, ούτε είχε εισέλθει στον τάφο.
Μερική μόνο είχαν δει την ευρύτερη περιοχή γνωστή ως «Σώμα» ή «Σήμα». Σύμφωνα με τον Ψευδοκαλλισθένη το σώμα του, μέσα σε μολύβδινη σαρκοφάγο γεμάτη μέλι για να διατηρηθεί, μεταφέρθηκε στη Μέμφιδα της Αιγύπτου. Ο Στράβων πρώτος έγραψε ότι όταν επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια, το σώμα του Αλεξάνδρου δεν ήταν στην αρχική χρυσή σαρκοφάγο.
Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης σημειώνει ότι μεταφέρθηκε από τη Βαβυλώνα δύο χρόνια μετά τον θάνατό του. Μάλιστα καθ” οδόν στη Συρία, έγινε μάχη μεταξύ επιγόνων όπου επικράτησε ο Πτολεμαίος. Ήταν γνωστή η προφητεία του Αρίστανδρου, ότι «η πόλη που θα είχε το σώμα του Αλεξάνδρου θα γνώριζε μεγάλη ευημερία». Για αυτό ο Πτολεμαίος αποφάσισε να μην ταφεί στο ναό του Άμμωνος Διός στη Σίβα, αλλά στην Αλεξάνδρεια.
Ο Λουκανός περιγράφει τον τάφο ως μια πυραμιδοειδή κατασκευή, ο Ζηνόβιος έλεγε ότι μεταφέρθηκε σε νέα ομαδική βασιλική ταφή και το «Σώμα» έμεινε άδειο.
Ο Παυσανίας έγραφε ότι τον λάτρευαν ως θεό και ο Δίων ο Κάσσιος μνημονεύει ότι όταν ο Οκταβιανός θέλησε να δει το σώμα του Αλεξάνδρου, άγγιξε τη μύτη του και την κατέστρεψε εν μέρει.
Οι αιώνες περνούσαν αλλά η φήμη του Αλεξάνδρου παρέμενε ζωντανή. Ο Ισκάντερ, όπως τον αποκαλούσαν, είχε μετατραπεί σε θρύλο ενώ από αιώνες λατρευόταν σαν μεγάλος προφήτης.
Ο περιηγητής Μασούντι το 944 γράφει για ένα παρεκκλήσι όπου εικάζεται ότι ήταν ο τάφος του Ισκάντερ και εκεί ο κόσμος προσευχόταν. Ανάλογη ιστορία αφηγείται ο Λέων ο Αφρικανός 500 χρόνια αργότερα.
Άλλοι αναφέρουν ένα κτίσμα κοντά στο τζαμί Ατταρίν ή την παλαιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Η βασιλική νεκρόπολη και το «Σώμα» δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί και τα ίχνη χάθηκαν στο βάθος του χρόνου.
Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι που ανέσκαψαν έως το 1960, πίστευαν ότι το «Σώμα» βρισκόταν κοντά στο τζαμί Νάμπι Ντανιέλ. Ο Ερρίκος Σλήμαν που ανακάλυψε την Τροία και τις Μυκήνες είχε ζητήσει το 1887 άδεια την οποία όμως δεν έλαβε».


***  Αθλητική  ενημέρωση 

*** Στα «μελανόλευκα» Σκάρος και Παναγιωτόπουλος, ξεκινά η διάθεση των διαρκείας          
           
Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε νωρίς χθες το πρωί στο tharrosnews.gr, αναφέραμε τον ερχομό του Κώστα Σκάρου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να υπογράψει στη Μαύρη Θύελλα.
Ο 27χρονος αμυντικός μέσος που πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στον Παναρκαδικό, αλλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων αποχώρησε ολοκληρώνοντας τη σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις στα Χανιά και τη Β’ Εθνική, βρίσκεται στην Καλαμάτα και υπέγραψε αργά χθες το βράδυ.
Η προσθήκη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ αλλά και πιο μπροστά, μετρώντας στην πλάτη του εμπειρία μεγάλη από Β’ και Γ’ Εθνική, με Χαϊδάρι, Κερατσίνι, Ηλυσιακό, Αιγάλεω, Εθνικό Αστέρα, Ολυμπιακό Βόλου και Γλυφάδα, δεν θα είναι όμως η μόνη στο διάστημα που διανύουμε για τη Μαύρη Θύελλα.
Φαίνεται ότι ο 22χρονος αμυντικός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, που συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας από τα μέσα της εβδομάδας, έπεισε τον Νίκο Κουρμπανά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βάρδας, του Πανόπουλου και του Αστέρα Αμαλιάδας, υπέγραψε στην Καλαμάτα.
Βεβαίως, και σε αντίθεση με τον Σκάρο που λογικά θα πάρει θέση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πλαισιώνοντας τον Λουμπαρδέα, ο Παναγιωτόπουλος θα πρέπει να παλέψει πολύ για να διεκδικήσει θέση βασικού στη δεξιά πλευρά, εκεί όπου ο Νιφορόπουλος κερδίζει τις εντυπώσεις.
Το σίγουρο είναι ότι οι προσθήκες θα συνεχιστούν, με τη διοίκηση να ανεβάζει στροφές ζητώντας τον τερματοφύλακα που θα πάρει τη φανέλα με το Νο1 και θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή του κ. Κουρμπανά, αλλά και τον δημιουργό που θα κάνει τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι.
 Ικανοποίηση για το πρώτο μέρος στο φιλικό της Βάρδας
Εφ’ όσον γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε η Καλαμάτα θα έχει διαμορφώσει το ρόστερ της και θα είναι σε θέση να δείξει τις αρετές της. Αυτό δεν έγινε στο φιλικό της Βάρδας, όπου υπήρχαν οι βασικές απουσίες Δημητριάδη, Λουμπαρδέα, αλλά και τα κενά στο ρόστερ.
Πάντως, η εικόνα ήταν καλή, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στον αμυντικό τομέα, γεγονός το οποίο γνωρίζουν οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου, οι οποίοι ξέρουν ότι θα χρειαστεί δρόμος και σκληρή προσπάθεια.
Η επόμενη ημέρα περιλάμβανε απογευματινή προπόνηση χθες και η σημερινή θα έχει ρεπό για τους παίκτες, όμως η επιστροφή θα είναι πιο έντονη με το αυριανό πρόγραμμα να κρύβει διπλό ραντεβού, για ν’ ακολουθήσει το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή το απόγευμα στην έδρα του νεοφώτιστου στη Γ’ εθνική Ερμή Κιβερίου, τον οποίο θα βρει στο δρόμο της η Καλαμάτα.
Στο μέτωπο των προβλημάτων, τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται, καθώς ο Δημητριάδης θα αρχίσει σιγά σιγά τρέξιμο σε πιο έντονο ρυθμό και ο Λουμπαρδέας θα ενσωματώνεται, κάτι που ισχύει και για τον Μούζο, ενώ μικροενοχλήσεις ταλαιπωρούν τον Σαλαπάτα.
  Έτοιμα προς διάθεση τα διαρκείας που κοστίζουν 100 και 180 ευρώ
Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου της Καλαμάτας, τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 είναι έτοιμα προς διάθεση για τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας.
Οι απλές κάρτες διαρκείας κοστίζουν 100 ευρώ, ενώ αυτές που αφορούν τις θέσεις VIP κοστίζουν 180 ευρώ.   Του Νίκου Μπαλόπουλου 

*** Κληρώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου ΕΠΣΜ, (όλο το πρόγραμμα)  

05/08/2014  
    Δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη σέντρα της νέας σεζόν πραγματοποιήθηκαν χθες οι κληρώσεις του κυπέλλου και των τεσσάρων πλέον πρωταθλημάτων της Ένωσης Μεσσηνίας
Α’ ΤΟΠΙΚΗ

 
 
 
 
 
Α’ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  ποδοσφαιρική  περίοδος   2014-2015
1η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Πάμισος Μεσσήνης
Αστέρας Αρφαρών-Απόλλων Καλαμάτας
Εράνη Φιλιατρών-Κυπαρισσία
Ασπρόχωμα-ΑΟ Διαβολιτσίου
Εθνικός Μελιγαλά-Μεσσηνιακός
Πύλος-Τέλος Άγρας
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Κορώνη
Ανδρούσα-ΑΟ Σπερχογείας
2η αγωνιστική
Αστέρας Αρφαρών-Δωριέας Δωρίου
Πάμισος Μεσσήνης-Εράνη Φιλιατρών
Απόλλων Καλαμάτας-Ασπρόχωμα
Κυπαρισσία-Εθνικός Μελιγαλά
ΑΟ Διαβολιτσίου-Πύλος
Μεσσηνιακός-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Τέλος Άγρας-ΑΟ Σπερχογείας
Κορώνη-Ανδρούσα
3η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Εράνη Φιλιατρών
Ασπρόχωμα-Αστέρας Αρφαρών
Εθνικός Μελιγαλά-Πάμισος Μεσσήνης
Πύλος-Απόλλων Καλαμάτας
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Κυπαρισσία
ΑΟ Σπερχογείας-ΑΟ Διαβολιτσίου
Ανδρούσα-Μεσσηνιακός
Τέλος Άγρας-Κορώνη
4η αγωνιστική
Ασπρόχωμα-Δωριέας Δωρίου
Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Μελιγαλά
Αστέρας Αρφαρών-Πύλος
Πάμισος Μεσσήνης-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Απόλλων Καλαμάτας-ΑΟ Σπερχογείας
Κυπαρισσία-Ανδρούσα
ΑΟ Διαβολιτσίου-Κορώνη
Μεσσηνιακός-Τέλος Άγρας
5η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Εθνικός Μελιγαλά
Πύλος-Ασπρόχωμα
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Εράνη Φιλιατρών
ΑΟ Σπερχογείας-Αστέρας Αρφαρών
Ανδρούσα-Πάμισος Μεσσήνης
Κορώνη-Απόλλων Καλαμάτας
Τέλος Άγρας-Κυπαρισσία
ΑΟ Διαβολιτσίου-Μεσσηνιακός
6η αγωνιστική
Πύλος-Δωριέας Δωρίου
Εθνικός Μελιγαλά-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Ασπρόχωμα-ΑΟ Σπερχογείας
Εράνη Φιλιατρών-Ανδρούσα
Αστέρας Αρφαρών-Κορώνη
Πάμισος Μεσσήνης-Τέλος Άγρας
Απόλλων Καλαμάτας-Μεσσηνιακός
Κυπαρισσία-ΑΟ Διαβολιτσίου
7η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Ολυμπιακός Καλαμάτας
ΑΟ Σπερχογείας-Πύλος
Ανδρούσα-Εθνικός Μελιγαλά
Κορώνη-Ασπρόχωμα
Τέλος Άγρας-Εράνη Φιλιατρών
Μεσσηνιακός-Αστέρας Αρφαρών
ΑΟ Διαβολιτσίου-Πάμισος Μεσσήνης
Απόλλων Καλαμάτας-Κυπαρισσία
8η αγωνιστική
ΑΟ Σπερχογείας-Δωριέας Δωρίου
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Ανδρούσα
Πύλος-Κορώνη
Εθνικός Μελιγαλά-Τέλος Άγρας
Ασπρόχωμα-Μεσσηνιακός
Εράνη Φιλιατρών-ΑΟ Διαβολιτσίου
Αστέρας Αρφαρών-Κυπαρισσία
Πάμισος Μεσσήνης-Απόλλων Καλαμάτας
9η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Ανδρούσα
Κορώνη-ΑΟ Σπερχογείας
Τέλος Άγρας-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Μεσσηνιακός-Πύλος
ΑΟ Διαβολιτσίου-Εθνικός Μελιγαλά
Κυπαρισσία-Ασπρόχωμα
Απόλλων Καλαμάτας-Εράνη Φιλιατρών
Πάμισος Μεσσήνης-Αστέρας Αρφαρών
10η αγωνιστική
Κορώνη-Δωριέας Δωρίου
Ανδρούσα-Τέλος Άγρας
ΑΟ Σπερχογείας-Μεσσηνιακός
Ολυμπιακός Καλαμάτας-ΑΟ Διαβολιτσίου
Πύλος-Κυπαρισσία
Εθνικός Μελιγαλά-Απόλλων Καλαμάτας
Ασπρόχωμα-Πάμισος Μεσσήνης
Εράνη Φιλιατρών-Αστέρας Αρφαρών
11η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Τέλος Άγρας
Μεσσηνιακός-Κορώνη
ΑΟ Διαβολιτσίου-Ανδρούσα
Κυπαρισσία-ΑΟ Σπερχογείας
Απόλλων Καλαμάτας-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Πάμισος Μεσσήνης-Πύλος
Αστέρας Αρφαρών-Εθνικός Μελιγαλά
Εράνη Φιλιατρών-Ασπρόχωμα
12η αγωνιστική
Μεσσηνιακός-Δωριέας Δωρίου
Τέλος Άγρας-ΑΟ Διαβολιτσίου
Κορώνη-Κυπαρισσία
Ανδρούσα-Απόλλων Καλαμάτας
ΑΟ Σπερχογείας-Πάμισος Μεσσήνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Αστέρας Αρφαρών
Πύλος-Εράνη Φιλιατρών
Εθνικός Μελιγαλά-Ασπρόχωμα
13η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-ΑΟ Διαβολιτσίου
Κυπαρισσία-Μεσσηνιακός
Απόλλων Καλαμάτας-Τέλος Άγρας
Πάμισος Μεσσήνης-Κορώνη
Αστέρας Αρφαρών-Ανδρούσα
Εράνη Φιλιατρών-ΑΟ Σπερχογείας
Ασπρόχωμα-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Εθνικός Μελιγαλά-Πύλος
14η αγωνιστική
Κυπαρισσία-Δωριέας Δωρίου
ΑΟ Διαβολιτσίου-Απόλλων Καλαμάτας
Μεσσηνιακός-Πάμισος Μεσσήνης
Τέλος Άγρας-Αστέρας Αρφαρών
Κορώνη-Εράνη Φιλιατρών
Ανδρούσα-Ασπρόχωμα
ΑΟ Σπερχογείας-Εθνικός Μελιγαλά
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Πύλος
15η αγωνιστική
Δωριέας Δωρίου-Απόλλων Καλαμάτας
Πάμισος Μεσσήνης-Κυπαρισσία
Αστέρας Αρφαρών-ΑΟ Διαβολιτσίου
Εράνη Φιλιατρών-Μεσσηνιακός
Ασπρόχωμα-Τέλος Άγρας
Εθνικός Μελιγαλά-Κορώνη
Πύλος-Ανδρούσα
Ολυμπιακός Καλαμάτας-ΑΟ Σπερχογείας


*** Στον τελικό του άλματος εις μήκος ο Τσάτουμας         
            
Ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκε στον Κυριακάτικο τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ζυρίχη.
Στην δεύτερη προσπάθεια του στον προκριματικό, ο Ελληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8 μέτρα και 19 εκατοστά, υπερέβη το όριο πρόκρισης (8.00μ) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.
Αντίθετα, αποκλείσθηκαν, οι Νίκος Ξενικάκης (καλύτερο άλμα στα 7.12μ.) και Γιώργος Τσάκωνας (7.64μ.).   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
 ***
 
  *** Τελευταίες Αναρτήσεις  Ιουλίου  20124 :

  ~ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html ,

  ~  Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014   :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html , .- 
  ~ Άρωμα  ενημέρωσης  Παρασκευή  25 Ιουλίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/25-2014.html , .-
  ~   Άρωμα από το αγιάζι της ενημέρωσης 26 Ιουλίου 2014    :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/26-2014.html , .-
  ~  Άρωμα Ελλάδας ΣΑΛΑΜΙΝΑ ημερήσια εκδρομή Κυριακή 27-07-2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/27-07-2014.html ,.-
  ~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014    :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/28-2014.html ,.- 
   ~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  29  Ιουλίου 2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/29-2014.html  , .-  
  ~  Άρωμα  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Ιουλίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/30-2014.html ,.- 
  ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014    :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/31-2014.html , .- 
   
   
   
   
   


  ΑΝΑΡΤΗΓΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014  :
   ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html , .-
  ~  Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
  ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσγς Σάββατο 02 Αυγούστου 2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/02-2014.html  , .-
  ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html ,  .-
  ~  Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
  ~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος 03-Αυγούστου  2014 ,   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
     ~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 12 Αυγούστου 2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/08/12-2014.html ,
  ~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 14    : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/08/14-2014-14.html , .-  

  ~  Πάσχα καλοκαιριού, Κοίμηση Θεοτόκου 14,15 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/08/1415-2014.html  , .- 

  ~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/15-2014.html ,.-    
  ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
   http://www.twitter.com/stamos01/                                    
  STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
  Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
  Stamos Arfara Messinias Greece  ,
  ARFARA - KALAMATAS  ,
  ASTERAS ARFARON 2011                                                    
  Arfara-Messinias 2  ,                                             
   stamos-dynami                                             
  Arfara-Messinias 
    Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
  vlasios             
  Stamos Arfara Messinias Greece  *** * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
   *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    552  .                                                        
   ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
  ~**
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
  *** ***
  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
  Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
  ~**
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
  ~*
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
  Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
  ~
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
  Παρασκευή 17-05-2013.-
  ~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
  Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       
  ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                        
  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                
  http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=22559 , ΚΑΛΑΜΑΤΑ.-
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-        
   ~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-                                                ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-              
  ~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                
  ~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
  ~    www.aroma-elladas.gr  .-

  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
    http://www.youtube.com/stamos01 ,       3604     video.-        
   http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1984    video .- 
  http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1995  video.- 
  Σύνολον                                                      7583 βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

   *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.–
  ~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-
  ~** http://www.twitter.com/stamos01/
  ~ http://www.sportstonoto.gr/  . ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-
   www.epsmes.gr = WWW.SPORTDOG.GR   ,
  ~ http://www.dikisports.blogspot.gr ,    
   

  1 σχόλιο:

  ~ Τον άνθρωπο τον ξεχωρίζεις με τις πράξεις. .....με τα λόγια όλοι καλά τα πάμε!!!!!!!
  Τους ανθρώπους που σε κάνουν και χαμογελάς μην τους βγάλεις ποτέ από την ζωή σου!!!!!
  ~ Τα πιο όμορφα στοιχεία που αγαπάμε στον άνθρωπο δεν είναι ποτέ αυτά που φαίνονται !!!!
  ~ Είναι τόσο σπάνιες οι ευτυχισμένες στιγμές;
  Όχι, όχι...δεν είναι τόσο σπάνιες...
  Μόνο που να, οι άνθρωποι κυνηγούν αυτές τις στιγμές με το μυαλό τους.
  Κι αυτό είναι, πως να το πω...υπόθεση καρδιάς...
  «Αυτάααα! Που είχαμε μείνει;»...
 ~ Στην ζωή όλα είναι γραμμένα.....εμείς απλά τα υπογράφουμε !!!!!
~ Αχχχχχ.....ποτέ να μην νυχτώνει γι αυτούς που ζούνε μόνοι. ..!!!!!
Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον άλλον. ...... Κάποιος όμως μπορεί να γίνει η αιτία που ο άλλος άλλαξε!!!!!
~ Κάποιους ανθρώπους όταν τους βλέπω πρέπει να τους λέω δύο φορές " γεια " είναι αγένεια να μην μιλάω και στα δυο πρόσωπα!!!
~ Ωραίο πράγμα η μοναξιά, μιλάς με την σιωπή σου. ....η μόνη που δεν θα σου πει ποτέ ' κουράστηκα μαζί σου !!!!!
~ Αν ρίξεις μία ματιά γύρω σου θα δεις πως ότι όμορφο υπάρχει είναι φτιαγμένο από την φύση.....κι ότι άσχημο υπάρχει είναι φτιαγμένο από τον άνθρωπο!!!!!
Για να ανέβεις ψηλά πρέπει να είσαι τρελός. ....μονο η τρέλα φτάνει μέχρι τον ουρανό!!!! Καλημέρα κόσμε!
Τις δύσκολες στιγμές δεν θα σαι εδώ να μου μιλάς. .... τις δύσκολες στιγμές το χέρι δεν θα μου κρατάς. ... !!!!! Δικές μου όλες οι δύσκολες στιγμές!!!!!!
Και όσο ανακαλύπτεις πράγματα για κάποιους φίλους σου τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις τι φίδια είναι !!!!!! Φίλοι=φίδια!!!!! Ο Θεός να σε φυλάει από κάτι τέτοια άτομα!!!!!! Κρίμα!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου