ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  :
~

~ 16 Αυγούστου
Ανάμνησις της εισόδου της αχειροτεύκτου Μορφής του Κυρίου Ιησού Χριστού του Αγίου Μανδηλίου (†944), εκ της Εδεσσηνών πόλεως εις ταύτην την θεοφύλακτον και βασιλίδα των πόλεων άνακομισθείσης. Γερασίμου του Νέου ασκητού (†1579), πατρός και προστάτου νήσου Κεφαλληνίας. Μαρτύρων Αλκιβιάδου και Διομήδους (†298). Νεομαρτύρων Δημητρίου οσίου, του εκ Σαμαρίνης, Νικόδημου του εκ Μετεώρων (†1551) • Αποστόλου του εν Πηλίω (†1686) . Των εν Μεγάροις αναιρεθέντων Μαρτύρων: Σεραφείμ, Δωροθέου, Ιακώβου, Βασιλείου, Δημητρίου και Σαράντη. Μακαρίου αρχιεπισκόπου και Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου (1) κτίτορος της ιεράς Μονής Πεντέλης (†1578). 
(1) Ο όσιος Τιμόθεος γεννήθηκε στον Κάλαμο Αττικής το 1510. Ο Πατέρας του ήταν ιερέας και από αυτόν έμαθε τα πρώτα χριστιανικά γράμματα. Στην συνέχεια με την βοήθεια του επισκόπου Ωρωπού, σπούδασε στην Αθήνα και εν συνεχεία ξαναγύρισε πίσω και χειροτονήθηκε ιερέας. Μετά τον θάνατο του επισκόπου, την θέση ανέλαβε ο Τιμόθεος ο οποίος κάνοντας πολύ μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και αργότερα εκλέχθηκε και Επίσκοπος Ευρίπου (Χαλκίδος). Οι δυσκολίες όμως τον εξανάγκασαν να παραιτηθεί και να καταφύγει το 1575, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Κάλαμο. Εν συνεχεία αναχώρησε για το όρος της Πεντέλης όπου το 1578 έχτισε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Το 1590 πήγε στην Κέα όπου στις 16 Αυγούστου, παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του. Η αγία κάρα φυλάσσεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή Πεντέλης.
~   16/08 Απολυτίκιο Αγ. Διομήδους - 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :
https://youtu.be/34LZ124stmc?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,

~
*** Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ από τον Βόλο
Ό άγιος αυτός νεομάρτυρας, καταγόταν από ένα χωριό του Βόλου, Άγιος Γεώργιος ονομαζόμενο, της επαρχίας Δημητριάδος.
 Ήλθε κάποτε σαν πρεσβευτής των συγχωριανών του στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραπονεθεί για τις άδικίες κάποιου αγά σε βάρος των συμπατριωτών του, κατά την είσπραξη των φόρων.
Εκεί όμως, αντί να δικαιώσουν την παρουσία του, τον συνέλαβαν και τον πίεζαν να δεχτεί τη μουσουλμανική θρησκεία.
ο Σταμάτιος, αφού απέρριψε όλες τις κολακείες, τις υποσχέσεις και τους φοβερισμούς των Τούρκων, αποκεφαλίστηκε στις 16 Αυγούστου 1680 ήμερα Δευτέρα, μπροστά στο παλάτι, στην Αγία Σοφία.
Μαρτύριο του Αγίου, πού συνέγραψε ο μοναχός Ιάκωβος ο Αγιορείτης το 1680, βρίσκεται στον υπ' αριθμ. 805 Κώδικα της Μονής Βατοπεδίου, φ. 12α-14.


~






~
***    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ  ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ  ΜΑΣ.
  
Σύμφωνα  με  ανακοίνωση  του  ιερού  ναού  του χωριού  μας  το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων  από  την υποδοχή μέχρι  την αναχώρηση  του  ιερού  σκηνώματος του  Αγίου Φλώρου  έχει  ως  εξής :
  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   και  περί   ώρα   7:00 μ.μ. :  θα γίνει η υποδοχή  του  ιερού  σκηνώματος  στην  είσοδο  του  χωριού  μας  από  Τρίπολη, θα ακολουθήσει  λιτάνευση, είσοδος  και  απόθεση  του σκηνώματος  στον ιερό ναό  Αγίων  Φλώρου και  Λαύρου  του  χωριού  μας και  στη  συνέχεια   θα ψαλλεί  μέγας  πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Κου Χρυσοστόμου.
  Μετά  το  πέρας  του  εσπερινού  και  περί   ώραν 10: 30  μ.μ. θα  τελασθεί  στον  ναό ιερά  αγρυπνία.
 Τρίτη  πρωΐ  18 Αυγούστου 2015  ημέρα  της  εορτής των  Αγίων  Φλώρου  και  Λαύρου : ώρα  7:00 θα  τελεσθεί όρθρος  και θεία  λειτουργία μετ’   αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος  ιερουργούντος του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Μεσσηνίας  Κου  Χρυσοστόμου.
  Το  απόγευμα  και  ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  ψαλλεί   μεθεόρτιος  εσπερινός, ιερά  παράκληση και  ιερό  ευχέλαιο.
  Τετάρτη  πρωΐ  19  Αυγούστου  2015 ώρα  7: 00  : θα τελεσθεί  όρθρος  και  θεία  λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος.
 Το  απόγευμα  και ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  τελεσθεί  εσπερινός  παράκληση  και  αγιασμός.
Πέμπτη  πρωΐ  20  Αυγούστου  ώρα  7: 00  θα  τελεσθεί  όρθρος, θεία  λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, θα ψαλλεί  ιερά  παράκληση  και  θα ακολουθήσει  η  αναχώρησης του  ιερού  σκηνώματος  του  Αγίου  Φλώρου.

~
***  Με λαμπρότητα εορτάστηκε η κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Βουλκάνου (φωτογραφίες)

 
 
 
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η Παναγία αποτελεί το κουράγιο και την ελπίδα του κάθε ανθρώπου» Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Μεσσηνίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προέστη της τελετής υποδοχής της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από το παλαιό μοναστήρι της επί του όρους Ιθώμη και στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, προσδιόρισε τη σχέση Παναγίας και ανθρώπου. «Όπως η μάνα βρίσκεται πάντα διπλά στο παιδί της, έτσι και η Υπεραγία Θεοτόκος, η κατά χάριν μητέρα όλων, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο στο διάβα των αιώνων. Η ζωή και η στάση της Θεομήτορος δίνει κουράγιο κι ελπίδα στον κάθε άνθρωπο, ώστε να βρει τον εν Χριστώ δρόμο του». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις στιγμές κρίσεις που διανύουμε λέγοντας ότι είναι ανάγκη να ακούσουμε το μήνυμα της Θεοτόκου. «Να μάθουμε να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και να σηκώνουμε τα βάρη ισάξια. Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση με λιγότερες δοκιμασίες» κατέληξε. Στον εορτασμό παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του δήμου, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της περιοχής.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός - 

***  Κεφαλονιά: Εμφανίστηκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας
fidakia1
-   Με λαμπρότητα τελέστηκε στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Εσπερινός συγκέντρωσε πλήθος πιστών που ήθελαν να δουν από κοντά, να αγγίξουν και να φωτογραφίσουν τα άκακα Φιδάκια της Παναγίας, τα οποία φέρουν σταυρό στο κεφάλι.
fidia2
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος, ενώ συμμετείχαν ιερείς από την Ελλάδα και την Ρουμανία.
Πηγή φωτογραφιών:  www.Inkefalonia.gr  .-

***  Λαμπρός ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στον Πόντο
mela
-  Για πρώτη φορά τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο όρος Μελά χοροστατούντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά από 88 ολόκληρα χρόνια.
Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν ανήμερα Δεκαπενταύγουστου στο όρος Μελά στην Τραπεζούντα για να πάρουν μέρος στο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου και να παρακολουθήσουν από κοντά την πρώτη, ύστερα από 88 ολόκληρα χρόνια, Θεία Λειτουργία, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγινε δεκτό από την τουρκική κυβέρνηση και έδωσε την άδεια να τελείται, ελεύθερα, κάθε χρόνο, η ορθόδοξη θρησκευτική τελετή, στην ιστορική μονή της Παναγίας του Όρους Μελά, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο.

***  Το μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας (ΒΙΝΤΕΟ)
monastiri
-  Σε εξαιρετικά θαυμάσια θέση, με θέα προς τον κάμπο της Ξάνθης, βορειοανατολικά στις παρυφές του ορεινού όγκου της Ροδόπης, βρίσκεται το τρίτο μοναστήρι της Ξάνθης, η Παναγία η Αρχαγγελιώτισσα.
Όλο το χρονο στο μοναστήρι έρχονται για να προσκυνήσουν, κυρίως το Δεκαπενταύγουστο γιορτάζεται και προσκυνείται η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας για να ζητήσουν την μεσιτεία της προς τον Υιό της και Θεό μας.
Video  , Panagia arxaggeliotissa xanthi  , https://youtu.be/BxxtFxBOjZU .-

-  Το μοναστήρι κτίσθηκε το 1841. Η μονή προϋπήρχε όμως είχε καταστραφεί από δυο σεισμούς της πόλης το 1829. Ενδεικτικό στοιχείο είναι μια κρύπτη του μοναστηριού που βρίσκεται πίσω και κάτω από το ιερό βήμα του η οποία ανάγεται στα 1000 εώς 1100 μ.Χ.
Οι σεισμοί της 30ης Μαρτίου και 23ης Απριλίου 1829, κατά τους οποίους, σύμφωνα με μια άλλη ενθύμηση έπεσε όλο το μοναστήρι.
Το 1844 κτίσθηκε και το καμπαναριό που ήταν το μοναδικό την εποχή εκείνη σ” όλη την γύρω περιοχή γιατί οι Τούρκοι δεν επέτρεπαν στους χριστιανούς όχι μόνο καμπαναριά να έχουν αλλά ούτε καμπάνες. Το μοναστήρι και μετά την ανακατασκευή του διατηρήθηκε ως ανδρική ανθούσα μονή.
Το οι Βούλγαροι 1913-1919 κυριολεκτικά το λήστεψαν και το έγδυσαν. Μεταξύ των άλλων πήραν 33 κώδικες παλυτιμώτα τους για το μοναστήρι αλλά και μαζί με τους 10 της Καλάμους τους μετέφεραν στην Βουλγαρία, στο εκκλησιαστικό μουσείο της Σόφιας σαν να ήταν βουλγαρικά κειμήλια.
Όταν ήλθε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Αντώνιος (1954), απο τα πρώτα του μελήματα ήταν να φροντίσει να αναλάβει η μητρόπολη την μονή και να την μετατρέψει σε γυναικείο μοναστήρι.

***  Καθαρά τα νερά για κολύμβηση στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας 

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν καθαρά τα νερά για κολύμβηση στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΚ στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια). Κατά τη μέτρηση του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου 2015 (δειγματοληψία στις 10 του μηνός) διαπιστώθηκε από τα ευρήματα των αναλύσεων ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας, καθώς οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων. - 

 *** Έλεγχος για τοποθέτηση μικροτσίπ σε σκύλους στην Καλαμάτα και επιβολή προστίμων

Σε προμήθεια τεσσάρων ειδικών μηχανημάτων με τη βοήθεια των οποίων ανιχνεύεται η ύπαρξη μικροτσίπ σε σκύλους, που οδηγεί σε ταυτοποίηση του ζώου και του ιδιοκτήτη του, θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας. Ο νόμος καθιστά υποχρεωτική την τοποθέτηση μικροτσίπ στα ζώα αυτά και η απουσία του επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ. Τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται, θα γίνεται έλεγχος σε δεσποζόμενα ζώα, για την ύπαρξη του μικροτσίπ ή όχι, αλλά και σε αδέσποτα, ώστε να ανευρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, που τα εγκατέλειψε. Ο έλεγχος θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία. - 

*** Παραίτηση Μένη Αδαμόπουλου από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Μεσσήνης, υπέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Μένης Αδαμόπουλος. Οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Αδαμόπουλο σε αυτή του την ενέργεια, παραμένουν άγνωστοι. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε ένταση με τον δήμαρχο Γ. Τσώνη και πιθανολογείται πως η παραίτηση ήταν απότοκος της συγκεκριμένης έντασης. Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση έχει γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο Μεσσήνης. - 

***  Νέες ορκωμοσίες στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για όλες τις Σχολές          
     
Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι φοιτητές  που ήταν αδύνατο να παραστούν στις ορκωμοσίες  των τμημάτων Λογοθεραπείας, Διοίκησης και Οικονομίας, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,  Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων  που είχαν οριστεί στις 9/7/2015, 15/7/2015 και 16/72015  αντίστοιχα, θα έχουν τη δυνατότητα να ορκιστούν σε νέα ορκωμοσία που θα προγραμματισθεί αρχές Οκτωβρίου 2015.
 
***  «Βουτιά» ακόμα και 2.000 μόρια στις βάσεις- Πίνακες         
      
Όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν σε ιστορικα χαμηλά - Ακόμα και η Ιατρική Αθηνών αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα 19.000 μόρια - Στα 18.500 η Νομική Αθηνών - Κάθοδος και στις πολυτεχνικές σχολές - «Σφαγή» στα ΤΕΙ της επαρχίας
Σε ιστορικά χαμηλά αναμένεται να κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σύμφωνα με όλες  τις εκτιμήσεις των εδικών καθοδική θα είναι η πορεία των βάσεων ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές και Νομικές σχολές ενώ πτώση θα έχουν τα τμήματα του Πολυτεχνείου. Σχολές «ευκαιρίας» μπορούν να χαρακτηρισθούν κάποια από τα λεγόμενα καλά τμήματα της Περιφέρειας καθώς, λόγω και των capital controls που επιβλήθηκαν τις ημέρες συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους προτίμησαν τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει πάντως ξεκινήσει ενώ πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείουν την ανακοίνωση των βάσεων μετά τις 28 Αυγούστου. Το «Θέμα» δημοσιεύει σήμερα πίνακα με τις εκτιμήσεις για περιζήτητα πανεπιστημιακά τμήματα από τον πρόεδρο της Ενωσης Φροντιστών Ελλάδας  καθηγητή Γιάννη Βαφειαδάκη.
Χαρακτηριστικό των φετινών αποτελεσμάτων είναι η πτώση ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές καθώς και η σαφής καθοδική πορεία των Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες υποψήφιους.
Όπως επισημαίνει ο κ.  Βαφειαδάκης η πτώση θα είναι καθολική σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Η πτώση μπορεί να ξεκινά από λίγα μόρια και να ξεπερνά τα 2000. Ακόμα και η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να  «πέσει» από το βάθρο των 19.000 μορίων και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθεί στα 18.690 μόρια. Κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων θα κυμανθεί η Ιατρική Αλεξανδρούπολης που  εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 17.850 μόρια. Η Νομική Αθήνας θα «πέσει» στα 18.500 μόρια  ενώ το τμήμα Αεροναυπηγών Πάτρας θα έχει πτώση μεγαλύτερη των 1.200 μορίων.
Η σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου θα πέσει 256 μόρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ η  Νομική Αθήνας κατά 214 μόρια. Το Τμήμα Φιλολογίας με έδρα την Καλαμάτα εκτιμάται ότι θα πέσει 527 μόρια, ενώ το Μαθηματικό Αθήνας 444 μόρια. Τμήμα ευκαιρίας φαντάζει το Μαθηματικό Σάμου, με εκτιμώμενη πτώση 1.721 μορίων. Κατά 1.378 μόρια θα πέσει η βάση στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Θράκης, ενώ η βάση στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη θα μειωθεί κατά 1.630μόρια.
Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ, «σφαγή» αναμένεται στις σχολές της επαρχίας, ενώ κάποια τμήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα αντέξουν στις πιέσεις, καθώς οι βάσεις θα διατηρηθούν κοντά σε αυτές των πανεπιστημίων προκειμένου οι υποψήφιοι να μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εκτός από την πανωλεθρία σε Μαθηματικά και Φυσική. Σημαντικό ρόλο  στη φετινή πορεία των βάσεων παίζει  και ο δραστικός περιορισμός των μετεγγραφών, καθώς οι λιγότεροι
υποψήφιοι θα δηλώσουν σχολές της επαρχίας με  την ελπίδα  να πάρουν αργότερα μετεγγραφή.
Αναλυτικά ανά  επιστημονικό πεδίο:
  1ο πεδίο
Πέφτουν οι Νομικές σχολές , καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
2ο πεδίο
Μεγάλη πτώση ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας
3ο πεδίο
Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών συμπαρασύροντας την  Οδοντιατρική, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή.
4ο πεδίο
Ακόμα και πτώση 1000  μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.
5ο πεδίο
Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα με αυξομειώσεις.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες   www.protothema.gr  .-
 
***  Μελωδική βραδιά από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου

 
 
 
Μια μελωδική βραδιά, σε συγκινητική ατμόσφαιρα, είχαν τη χαρά να γευθούν όσοι κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης το αμφιθέατρο του Κάστρου, για να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην πανηγυρική της συναυλία για τα 30 χρόνια ιστορίας του Δημοτικού Ωδείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού. Παλιοί και σημερινοί σπουδαστές συνέπραξαν σε ένα συμφωνικό σύνολο αξιώσεων, που διηύθυνε ο Ιβάν Μάτζαρης, με ενορχηστρώσεις καθηγητών του Ωδείου όπως των Στάθη Γυφτάκη, Ιβάν Μάτζαρη και Λουκά Γεώργα, αλλά και μαθητών όπως οι Λουκάς Λυμπερόπουλος και Γιάννης Μανωλακάκης. Στη συναυλία συμμετείχε επίσης, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον», το οποίο παρουσίασε επιλογές τραγουδιών από ποικίλα είδη μουσικής (από την κινηματογραφική έως την όπερα). - 

***  Βραδιά ανέκδοτου: «Δεν μας πτοεί η κρίση, την αντιμετωπίζουμε με γέλιο»         
      
Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη βραδιά διοργάνωσε την Τετάρτη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού στο Δήμο Οιχαλίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικαίων. Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στο ανέκδοτο.  Παρουσιάστριά  της ήταν η εκπαιδευτικός Βασιλική  Κόνιαρη,  η οποία καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, οι οποίοι είχαν προσέλθει και από άλλες περιοχές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο Σύλλογός μας, πραγματοποιεί την εκδήλωση στον πανέμορφο χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου, μέσα στο οποίο διαπλάστηκαν  χαρακτήρες για να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με το γέλιο και τη χαρά, αφήνοντας  στην άκρη τη ρημάδα την κρίση, τον τρόμο που σκορπίζουν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.
Φτώχεια στη φτώχεια, αλλά η ψυχή μας να παραμείνει κραταιή, όπως άντεξαν σε χειρότερες συνθήκες και καταστάσεις άλλες γενιές που ανέδειξαν το μεγαλείο τους.
Ας πιστέψουμε όλοι μαζί ότι μπόρα είναι θα περάσει.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παν. Φωτεινόπουλος και ο πάρεδρος  του χωριού Φώτ. Παπαδήμας.
Ανέκδοτα απήγγειλαν οι Στάθης Γιαννόπουλος, Παν.  Σπανός, Δημ. Παπαδόπουλος, Κων.  Χατζάκης, Δημ. Μπινίσκος και άλλοι, προκαλώντας άφθονο γέλιο, χαρά και κέφι στο κοινό.

*** Συνελήφθη 41χρονος με Διεθνές Ένταλμα για εκμετάλλευση γυναικών 

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για εκμετάλλευση γυναικών, εκκρεμούσε σε βάρος 41χρονου Αλβανού, που συνελήφθη, μετά από πληροφορίες στην Καρδαμύλη. Τον 41χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εκμετάλλευση γυναικών, πράξη που έγινε το Σεπτέμβριο του 2003 στην Αλβανία. Ο 41χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας. - 

***  Νέα επιχείρηση, νέες συλλήψεις στη Μεσσηνία

Άλλα 14 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία την Πέμπτη. Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες και στους άλλους 5 νομούς της περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 622 άτομα, εκ των οποίων 454 ήταν ημεδαποί και 168 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 762 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 142 άτομα, από τα οποία 82 ήταν ημεδαποί και 60 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 47 άτομα. Στη Μεσσηνία, τα άτομα που συνελήφθησαν είναι: - 6 τσιγγάνοι, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. - Ένας 35χρονος από την Πύλο, για ανυποταξία. - 4 ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. - 2 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 342 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 10 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.Β.Β. - 

*** Πράσινο φως για το πρόγραμμα από το Eurogroup- Στα 26 δισ. η πρώτη δόση         
     
Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των Ντάισελμπλουμ (Eurogroup), Ντομπρόφσκις (Κομισιόν) και  Ρέγκλινγκ (ESM), ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ καλωσόρισε τη συμφωνία θεσμών-Ελλάδας σε ευθυγράμμιση με τα όσα συμφωνήθηκαν στις 12 Ιουλίου. 
«Υπήρξαν διαφορές, αλλά καταλήξαμε σε συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα βήματα που έγιναν από την ελληνική πλευρά για την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης, όπως τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν.
Ο ολλανδός αξιωματούχος μίλησε για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, και εξυγίανσης των δημοσιονομικών, ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της.
Αναφορικά με το Ταμείο, το Eurogroup συμφώνησε με την δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων θα γίνεται με τρόπο που θα διασφαλίζει ότι το τίμημα ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων.
Ο νόμος θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015 προκειμένου το νέο Ταμείο να αρχίσει να λειτουργεί από τα τέλη του 2015.
Στόχος του Ταμείου είναι έσοδα 50 δισ. ευρώ από τα οποία τα 25 δισ. ευρώ θα καλύψουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ τα υπόλοιπα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για το χρέος και το υπόλοιπο 50% θα πάει στην ανάπτυξη.
Για το θέμα του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει ανάμειξη και του ΔΝΤ.
Κρίσιμη προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και η βιωσιμότητα του χρέους. Όλα αυτά θα εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τον Οκτώβριο.
Ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης στο Eurogroup ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δεσμευτεί για το αν θα συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα και οτι αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο μετά την πρώτη αξιολόγηση, την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Σε ερώτηση για τυχόν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τα όσα έγιναν το πρωί στη Βουλή, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι σημαντικό ότι υπήρξε ευρεία πλειοψηφία και βούληση στο Κοινοβούλιο να συνεργαστεί.
«Δεν θέλω να κάνω εικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές» υπογράμμισε.
Σε άλλη ερώτηση για τις τράπεζες, ο ολλανδός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν οι καταθέτες στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις καλωσόρισε επίσης τη συμφωνία, κάνοντας και εκείνος ιδιαίτερη αναφορά στα βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών.
Ο Κλάους Ρέκλινγκ του ESM είπε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, κάνοντας και εκείνος ιδιαίτερη αναφορά στην μεταστροφή του κλίματος, λόγω αλλαγής στάσης από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο ίδιος επίσης μίλησε για μεγάλο πρόγραμμα 86 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δοθούν όλα τα χρήματα από την Ευρώπη, αλλά και από το ΔΝΤ, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το ύψος της συνεισφοράς του.
Η πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ
Ο κ. Ρέκλινγκ διευκρίνισε ότι η πρώτη δόση θα είναι ύψους 26 δισ. ευρώ και θα εκταμιευθεί όταν εγκρίνουν και τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης τη συμφωνία.
Από τα χρήματα της πρώτης δόσης, τα 10 δισ. ευρώ αφορούν τον τραπεζικό τομέα. Από τα υπόλοιπα 16 δισ. ευρώ, τα 13 δισ. ευρώ θα δοθούν την ερχόμενη Πέμπτη 20 Αυγούστου και τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν σε δύο μέρη: τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Τα υπόλοιπα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες θα δοθούν το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε θα ολοκλήρωθούν και τα stress tests των τραπεζών.
Ο Ρέκλινγκ ξεκαθάρισε ότι τα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες θα μείνουν σε λογαριασμό του ESM στο Λουξεμβούργο και θα αποδεσμευθούν όταν ζητηθούν.
Newsroom ΔΟΛ

 ***  Prison Break στις φυλακές της Κέρκυρας 

 
Μόλις 15 εκατοστά πριν βγουν στην άσφαλτο από το τούνελ που είχαν σκάψει, αποκαλύφθηκε... από ένα σκύλο το σχέδιό τους - Ομάδα 11 ατόμων έσκαβε εντατικά - Έκρυβαν το χώμα κάτω από τα κρεβάτια των κελιών τους - Ξεκίνησαν το σκάψιμο μέσα από ένα κελί Ένα βήμα πριν την απόδραση πρόλαβαν οι αρχές τους επικίνδυνους βαρυποινίτες στις φυλακές της Κέρκυρας. Με... σενάριο που θυμίζει την αμερικανική σειρά Prison Break, οι έντεκα κρατούμενοι έσκαβαν νυχθημερόν και μόλις 10-15 εκατοστά τους χώριζαν από το οδόστρωμα. Όπως αποκαλύπτεται τελικά, οι κρατούμενοι, αφού έσκαβαν και προχωρούσαν στην διανοίξει της σήραγγας, κατόπιν έπαιρναν το χώμα και το... έθαβαν κάτω από τα κρεβάτια τους, ενώ από πάνω έβαζαν κουβέρτες για να μην φαίνεται! Υπολογίζεται ότι έσκαβαν τουλάχιστον τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, ενώ το οδηγεί στην πίσω πλευρά των φυλακών της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται ένα δασάκι. Η απόσταση, ακόμη, από την έξοδο του τούνελ μέχρι την πτέρυγα Ζ’ είναι περί τα 30 μέτρα. Μέσα, δε, στο τούνελ, με βάση πηγές, βρέθηκαν πέρα από φτυάρια μέχρι και ανεμιστήρες, αλλά και ταπεράκια! Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως οι ισοβίτες δρούσαν τόσο καιρό χωρίς κανείς από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να καταλάβει το παραμικρό, ενώ οι έντεκα κρατούμενοι που σχεδίαζαν να αποδράσουν, θα είχαν επιτύχει τον σκοπό τους, εάν δεν καταλάβαινε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στις φυλακές ένας… σκύλος! Όλα αποκαλύφθηκαν περί τις δέκα το πρωί του Σαββάτου, όταν ένας πολίτης έβγαλε τον σκύλο του βόλτα στο δασάκι πίσω από τις φυλακές. Το τετράποδο, που εντόπισε την έξοδο του τούνελ, κοντοστάθηκε από πάνω κι άρχισε να περιεργάζεται το σημείο. Τότε, πλησίασε ένας από τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών ώστε να ελέγξει τι γίνεται και ακούγοντας θορύβους, κινητοποίησε τις Αρχές. Αμέσως στις φυλακές Κέρκυρας σήμανε συναγερμός κι όταν έγινε έλεγχος ανακαλύφθηκε το κινηματογραφικό σχέδιο απόδρασης των βαρυποινιτών. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας σκάβουν τούνελ για να αποδράσουν. Τον Μάρτιο του 1996, από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα κατάφεραν να αποδράσουν 44 κρατούμενοι που στην πλειοψηφία τους ήταν Αλβανοί. Επρόκειτο για μια άριστα οργανωμένη απόδραση αφού χρησιμοποίησαν ένα από τα τούνελ, μήκους 150 μέτρων, που είχαν κατασκευαστεί επί Αγγλοκρατίας στην Κέρκυρα. Το τούνελ περνούσε κάτω από έναν δρόμο έξω από τις φυλακές και έβγαινε πίσω από τον τοίχο του γυμνασίου, που βρίσκεται κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα. Εκεί, οι δραπέτες του 1996, έσκαψαν άλλα δέκα μέτρα καθ’ ύψος και βγήκαν στην επιφάνεια. Τότε, άλλαξαν ρούχα και φόρεσαν καθαρά για να μην τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί και κατάφεραν να εξαφανιστούν. Όμως, σχεδόν όλοι συνελήφθησαν λίγα 24ωρα έπειτα από την απόδρασή τους, αφού στο νησί είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. protothema.gr - 

 *** Drones της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη κατά των πυρκαγιών!

Drones, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV - Unmaned Aerial Vehicle) απέκτησε πριν λίγο καιρό η ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα άνδρες της έχουν κάνει ήδη τις πρώτες δοκιμές. Η πρώτη από αυτές έγινε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην περιοχή της Κωπαΐδας, στη Βοιωτία, ενώ ακόμα δύο δοκιμαστικές πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν την εβδομάδα που τελειώνει, με σκοπό να ελεγχθούν στην πράξη οι τεχνικές δυνατότητές τους αλλά και οι ικανότητες των αστυνομικών έχουν αναλάβει το χειρισμό τους. Συνολικά, τα πρώτα τρία drones της ΕΛ.ΑΣ. θα τα χειρίζονται πέντε άνδρες, από την αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική, καθώς θα τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την εποπτεία των δασών και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής τα drones της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάρος 9 κιλά, μπορούν να μένουν στον αέρα για 3,5 - 4 ώρες, είναι εξοπλισμένα με κάμερες ημέρας και νύχτας. Ο χειρισμός τους γίνεται από βαν. Πηγή: www.iefimerida.gr .  - 

*** Σοκ: Τρέμει η Μέρκελ αντάρτικο για την Ελλάδα από τους βουλευτές της- κύμα καταψήφισης
merkel
-  Η γερμανική Bild υπολογίζει πως τα "όχι" της Γερμανικής βουλής για το 3ο μνημόνιο θα ξεπεράσουν τα 120. Η εφημερίδα αναρωτιέται αν το 3ο μνημόνιο αποτελεί κίνδυνο για την Άνγκελα Μέρκελ και υπενθυμίζει ότι στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας των Βρυξελλών, 65 κυβερνητικοί βουλευτές την καταψήφισαν.
Εάν στην ψηφοφορία η καγκελάριος δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία τότε αυτό θα είναι ένα βατερλώ για την ίδια, αναφέρει η Bild. Το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, αναφέρει ότι αν περισσότεροι από 100 βουλευτές αρνηθούν να εγκρίνουν την συμφωνία, η Μέρκελ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την σοβαρότερη έως τώρα ήττα εντός της παράταξής της, παρά το γεγονός ότι η δημοφιλία της εξακολουθεί να σπάει κάθε ρεκόρ, 10 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

*** ΒΟΜΒΑ: Θα ψάξουν για λεφτά στα σπίτια των Ελλήνων...
eforia
- Στο νέο μνημόνιο υπάρχει ρύθμιση η οποία και θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες, που επιτρέπει στην εφορία να μπουκάρει σε σπίτια. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επαρκής πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων για τη διεξαγωγή ελέγχων και για σκοπούς επιβολής του νόμου.
- Παράλληλα, έρχεται κοκτέιλ μέτρων για τις αδήλωτες καταθέσεις, με νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη χωρίς αμνηστευτική διάταξη. Άλλωστε μετά την ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή, θα σημάνουν αλλαγές και στο ακατάσχετο κατώτατο όριο με αυτό να μειώνεται από 1.500 ευρώ σε 1.000 ευρώ.
Με βάση τις νέες διατάξεις επιτρέπεται η κατάσχεση των ανωτέρω απαιτήσεων, εφόσον αυτές υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ, σε ποσοστό το οποίο αυξάνεται κλιμακωτά και συγκεκριμένα στο μισό επί του υπερβάλλοντος των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για τις ασθενέστερα οικονομικές τάξεις και στο 100% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ για τα μεγαλύτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Μύκονος είναι φτηνή σε σχέση με άλλα νησιά...
mykonos
-  Αυτή είναι η... άλλη Ελλάδα. Σαμπάνιες 60.000 ευρώ, θέση σε τραπέζι 1.000 ευρώ, μια μπριζόλα και μια φρουτοσαλάτα 500 ευρώ, μασάζ κεφαλής στην παραλία 60 ευρώ, ενοικίαση βαν 700 ευρώ/μέρα και ένα μπουκάλι νερό μόλις 7 ευρώ... Μακάρι να είχαμε και άλλα νησιά όπως η Μύκονος για να... εκτοξευθεί ο τουρισμός και να δωθεί ανάσα στο ΑΕΠ. Καλύτεροι είναι οι Γάλλοι με τις Κάννες, οι Ιταλοί με τη Σαρδηνία κλπ;
Oι αστρονομικές ενίοτε τιμές στην κατανάλωση ποτών, ειδικά σε event με αστέρες της μουσικής, είναι σχετικά αναμενόμενες. Γίνονται όμως εξωφρενικές όταν πρόκειται για την καθημερινότητα ενός τουρίστα στη Μύκονο που καλείται να πληρώσει 300 ευρώ τη μέρα για ένα τζιπ και 7 ευρώ για ένα μπουκάλι νερό.
Το καθιερωμένο πια καλοκαιρινό πάρτυ του Αντώνη Ρέμου στο «Nammos» ήταν η υπενθύμιση ότι η Μύκονος παραμένει κράτος εν κράτει. Παρά τα 1.000 ευρώ που κόστιζε μια θέση για ένα τραπέζι σε προνομιακή θέση, χιλιάδες κόσμου κατέφτασαν με χρυσή κάρτα απεριορίστου ορίου και διάθεση να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσης.
Ο κόλπος της Ψαρούς γέμισε από σκάφη, καθώς οι περισσότεροι από τους ούτως ή άλλως λιγοστούς Ελληνες που λέγεται ότι πήγαν πλήρωσαν ένα τίμημα της τάξης των 3.000 ευρώ προκειμένου να μεταβούν στον χώρο της συναυλίας με φουσκωτό ώστε να αποφύγουν τους παπαράτσι που είχαν στήσει καρτέρι περιμετρικά – όπως άλλωστε και τα «γεράκια» του ΣΔΟΕ.

***   Ένας σκύλος χάλασε τη μεγάλη απόδραση στην Κέρκυρα!
Ο σκύλος αντελήφθη τους βαρυποινίτες που έσκαβαν υπόγειο τούνελ για να αποδράσουν
Ένας σκύλος χάλασε τη μεγάλη απόδραση στην Κέρκυρα!
-  Ένας σκύλος χάλασε τα σχέδια των βαρυποινιτών που ετοίμαζαν τη μεγάλη απόδραση από τις φυλακές του Ζ' σωφρονιστικού καταστήματος της Κέρκυρας. Ο σκύλος είχε βγει την πρωινή του βόλτα με το αφεντικό του όμως χωρίς - φαινομενικά- να υπάρχει λόγος, άρχισε να γαβγίζει έντονα σε ένα σημείο, πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος έσπευσε στο σημείο.
Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή.
Όπως διαπιστώθηκε, βαρυποινίτες με σκαπτικά εργαλεία δούλευαν επί μήνες στα τυφλά κάτω από τη γη σκάβοντας το τούνελ για να αποδράσουν.
Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής πόσοι
"Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων" επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης.
Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχθεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.
Η σημερινή απόπειρα της απόδρασης των φυλακισμένων έφερε στις μνήμες όλων τη μεγάλη απόδραση των φυλακισμένων, από τις φυλακές της Κέρκυρας πριν από 19 χρόνια, τον Μάρτιο του 1996. Τότε 44 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπήκοοι, εκμεταλλευόμενοι την πολυήμερη εξέγερση των φυλακισμένων που επικρατούσε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας, κατάφεραν να αποδράσουν σκάβοντας εκ νέου ένα τούνελ που είχε κατασκευαστεί από τους Άγγλους όταν κατείχαν τα Επτάνησα, μήκους 150 μέτρων. Οι Αλβανοί κρατούμενοι το εντόπισαν και το καθάρισαν. Το τούνελ πέρασε κάτω από έναν δρόμο έξω από τις φυλακές και βγήκε πίσω από τον τοίχο του γυμνασίου που βρίσκεται κοντά στις φυλακές. Έσκαβαν νύχτα και μέρα και μετά από δέκα ημέρες κατάφεραν να αποδράσουν. Τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, του Λιμενικού Σώματος, των ΜΑΤ, των ανδρών των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων, καθώς επίσης και των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

***   Ιστορίες δικαστικής τρέλας με ερωτικές αντιδικίες μεταξύ συζύγων  Έξι απίστευτες υποθέσεις
Ιστορίες δικαστικής τρέλας με ερωτικές αντιδικίες μεταξύ συζύγων
 - Έντονες ερωτικές αντιδικίες μεταξύ συζύγων κατακλύζουν όχι μόνο τα δικαστήρια, αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή που ασχολείται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος.
Εξι υποθέσεις απασχόλησαν την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την οποία ζητείται να δώσει την άδεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό υλικό στο δικαστήριο.
Η εξήγηση είναι απλή: Εκεί που για να μπει κάποτε μπροστά ένα διαζύγιο, χρειαζόταν παλιότερα να αποδειχθεί η μοιχεία, γεγονός που απαιτούσε να συλληφθούν οι... άπιστοι επ' αυτοφώρω και να μεταφερθούν τυλιγμένοι σ' ένα σεντόνι στο τμήμα, τώρα όλα έχουν αλλάξει και ελέω τεχνολογίας από τη μία και λόγω των απαιτήσεων της προστατευτικής για τα ευαίσθητα (ερωτικά) δεδομένα νομοθεσίας από την άλλη.
Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν σήμερα «ράμματα» ο ένας για τη γούνα του άλλου μέσα από ηλεκτρονικό υλικό, με στοιχεία από κρυφές κάμερες, ψηφιακές φωτογραφίες, μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα και κομπιούτερ, επισκέψεις ερωτικής απιστίας σε ιστοσελίδες γνωριμιών ετεροφύλων και ομοφύλων.
Ο υπολογιστής... αποκάλυψε τον αλλοδαπό εραστή
Ζευγάρι είχε εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) του λογισμικό παρακολούθησης, προκειμένου να μπορεί να ελέγχει τι είδους χρήση κάνει το ανήλικο παιδί τους, έτσι ώστε να παρέμβουν αν χρειαστεί, για να αποφύγει τις «κακοτοπιές». Ιχνηλατώντας τα ηλεκτρονικά μονοπάτια του παιδιού του ο σύζυγος ανακάλυψε ωστόσο με έκπληξη ότι η σύζυγός του έχει ερωτική σχέση με άλλον άνδρα αλλοδαπό.
Εντόπισε στο κομπιούτερ τη σχετική ανταλλαγή μηνυμάτων (σε διάστημα που εκείνος απουσίαζε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους), τα οποία η γυναίκα του προφανώς ξέχασε ή δεν πρόλαβε να διαγράψει σωστά, με αποτέλεσμα να μπορέσει να τα ανασύρει.
Μάλιστα διαπίστωσε ότι ο... ξένος εραστής είχε και μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, γεγονός που είχε επιπτώσεις και στην επαγγελματική της απασχόληση. Αξιοποιώντας το άνοιγμα του μυστικού φακέλου που ανέσυρε στον Η/Υ τους που ήταν κοινής χρήσης, ο σύζυγος προχώρησε σε διάφορα ένδικα μέσα κατά της συζύγου, προκειμένου να πάρει διαζύγιο λόγω ισχυρού κλονισμού του γάμου τους, να πετύχει την απομάκρυνσή της από το σπίτι και να του δοθεί η επιμέλεια του παιδιού τους, με τη μητέρα να περιορίζεται μόνο στη δυνατότητα επικοινωνίας με το παιδί, όπως θα ορίσει το δικαστήριο.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση, περιμένοντας να δει πρώτα κάποιες δικαστικές ενέργειες, πριν να δώσει την άδεια για να χρησιμοποιηθεί το υλικό της «απιστίας» που βρέθηκε στον Η/Υ.
Ο σύζυγος έψαχνε σε ιστοσελίδα γνωριμιών ερωτικό σύντροφο
Ο γιος ενός ζευγαριού προσπαθώντας να «κατεβάσει» στον κοινής χρήσης Η/Υ του σπιτιού τους κάποια κινηματογραφική ταινία για να παρακολουθήσει, «έπεσε» πάνω σε μια ταινία ομοφυλοφιλικών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανδρών.
Το ανέφερε αμέσως στη μητέρα του, που ανήσυχη άρχισε το ψάξιμο στον Η/Υ αλλά και σε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε παλιότερα ο σύζυγός της, πριν να αλλάξει συσκευή.
Η... έρευνά της έδειξε ότι ο σύζυγός της αναζητούσε συστηματικά ερωτικούς συντρόφους, μέσω ιστοσελίδας γνωριμίας με ομοφυλόφιλους άνδρες, στην οποία ήταν ενεργό μέλος και είχε εγγραφεί με ψευδώνυμο.
Η σύζυγος κατέφυγε στην ΑΠΠΔ ζητώντας άδεια για να χρησιμοποιήσει το σχετικό υλικό, ενώ προχώρησε και σε διάφορες δικαστικές ενέργειες για να πάρει διαζύγιο (λόγω ισχυρού κλονισμού της έγγαμης συμβίωσης), να της δοθεί διατροφή, αλλά και η γονική μέριμνα και η επιμέλεια των ανήλικων παιδιών τους.
Η ΑΠΠΔ προβληματίστηκε πολύ έντονα για το τι πρέπει να κάνει, καθώς αμφισβητήθηκε η νομιμότητα του τρόπου με τον οποίο ανακαλύφθηκαν τα επίμαχα δεδομένα ιδίως μέσα από το ψάξιμο στο παλαιό κινητό του συζύγου. Γι' αυτό και άφησε τελικά τη δικαιοσύνη να κρίνει αν θα επιτρέψει ή όχι στη διάρκεια των ξεχωριστών δικών να χρησιμοποιηθεί το υλικό του κινητού ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

***  Πέθανε αιφνίδια ο Γιάννης Ξενάκης
Σε ηλικία 52 ετών
Πέθανε αιφνίδια ο Γιάννης Ξενάκης
-  Ο αθλητικός συντάκτης, Γιάννης Ξενάκης, άφησε αφνιδίως, σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή. Ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετος τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως δημοσιογράφος, ενώ ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ ΑΕΚ.
Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης, το ΔΣ του ΠΣΑΤ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και οδύνη την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 52 ετών.
Ο Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, διακρινόταν για το ήθος του και την πληρότητα της δουλειάς του. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσής της, ενώ μέχρι σήμερα εργαζόταν στην εφημερίδα «LIVE SPORT» στην οποία ήταν και αρχισυντάκτης και στην ιστοσελίδα «iDreamTEAM.gr». Ο εξαίρετος συνάδελφος εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην ιστοσελίδα «Contra.gr».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συγκλονισμένο από την απώλεια του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου συλλυπείται θερμά την οικογένεια του.
Αιωνία του η μνήμη.
*Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλλει την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, στις 11.00 π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο Μαρκοπούλου Αττικής».
Η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ: «H Eρασιτεχνική ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του επί σειρά ετών ρεπόρτερ σε θέματα που αφορούν την ομάδα μας, Γιάννη Ξενάκη, o oποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

***   Νέα επεισόδια: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στην Κω
petropolemos
- *  Νέες άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ μεταναστών έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω, σήμερα το απόγευμα.
Οι εικόνες του πρακτορείου Reuters κάνουν εδώ και λίγα λεπτά τον γύρο του κόσμου: Έξω από το Α.Τ. Κω συνωστίζονται μετανάστες περιμένοντας να πάρουν τα χαρτιά τους. Κάποιοι από αυτούς να ξυλοκοπούν ανελέητα έναν άνδρα, τον οποίο έχουν ρίξει στο έδαφος και να ακολουθεί γενικευμένη σύρραξη, αφού πολλοί πιάστηκαν στα χέρια, ενώ εκτοξεύοντα και πέτρες.
Οι συμπλοκές κράτησαν για μια ώρα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από απόσταση, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.

***  Επίθεση με αβγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
auga1
-  Επίθεση με αβγά σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ναύπλιο, επί της οδού Αιγίου 9, από αγνώστους.
Δείτε φωτογραφικό υλικό από το πρακτορείο eurokinissi: auga2
auga3

***  Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων στο Ρέθυμνο
gkremo
-  Λίγο πριν τις 11 το πρωί αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων στο Τυλισανό φαράγγι στο Ρέθυμνο.
Η οδηγός του ΙΧ φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια, και μετά από αλλεπάλληλες “τούμπες” βρέθηκε στο γκρεμό, στο Τυλισανό φαράγγι, στο δρόμο προς τα Ανώγεια.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού της άτυχης γυναίκας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

*** ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Δίνουν την Ακρόπολη στους Δανειστές!
akropolis
-   Σύμφωνα με πληροφορίες που ακούγονται έντονα τις τελευταίες ημέρες, μετά την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει και τους περιβάλλοντες χώρους της ακρόπολης προς εκμετάλλευση.
Αυτή η πρόθεση εντάσσεται μέσα στο γενικό πλαίσιο για την προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ώστε να συγκεντρωθούν 50 δις στο ειδικό ταμείο.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης αρνούνται πως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Το ταμείο το όποιο έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό θα έχει διάρκεια ζωής 30 έτη. Αν και η έδρα του τελικά είναι η Αθήνα, κανείς βέβαια δεν θα πιστεύει πως τα ηνία του θα τα κρατάει η Ελληνική Κυβέρνηση.
Είναι εμφανές πως ήθελαν η έδρα του να είναι εκτός Ελλάδος. Προτιμούσαν το Λουξεμβούργο για να μπορούν να καρπωθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη, Ιόνιο και στο Αιγαίο.
Όμως είναι τελείως διαφορετικό να μιλάμε για υδρογονάνθρακες από την μία και την άλλη για την Ακρόπολη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως δεν θα τους ανοίξει η όρεξη να καρπωθούν και την ακρόπολη, γιατί ως γνωστό τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Τα πετρέλαια έχουν ημερομηνία λήξης που θα σωθούν τα κοιτάσματα, η Ακρόπολη όμως είναι εκεί χιλιάδες χρόνια.
Είναι μνημείο του πολιτισμού μας και ανήκει στους Έλληνες και μόνο στους Έλληνες. Δεν υπάρχει ξένος τουρίστας που δεν θα την επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά. Αν σκοπεύουν να δώσουν στο τέλος και την εκμετάλλευση της ακρόπολης θα έχουν διαπράξει Εθνικό Έγκλημα, που σίγουρα θα βρει όλους του Έλληνες αντίθετους.

***  Δυτική Ελλάδα: Ένοπλη ληστεία σε αποθήκη χονδρικής
peripoliko
-  Δύο ένοπλοι δράστες με μηχανή μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν αποθήκη χονδρικής στην περιοχή της Ανδραβίδας, χθες το μεσημέρι. Φορώντας κράνη και με τη χρήση όπλου μπήκαν στο χώρο, απείλησαν τον ταμία και του ζήτησαν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής, εκείνος τα παρέδωσε αμέσως στον έναν από τους δυο δράστες.
Όταν επιχείρησαν να διαφύγουν με την μηχανή, προχώρησαν λίγα και μέτρα και έπειτα συνειδητοποίησαν ότι έχει βλάβη με αποτέλεσμα να ξεφύγουν πεζή.
Οι ληστές ακόμη δεν εχουν βρεθεί ενώ ο εντοπισμός τους είναι σε εξέλιξη.

*** Βασανισμός και φόνος ηλικιωμένου στην Κρήτη
astynomiaa
-  Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο άτυχος 71χρονος, μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες της Μεσαράς Ηρακλείου. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή πρόκειται για φόνο και μάλιστα ιδιαίτερα βάρβαρο.
Αναλυτικότερα, ο 71χρονος δείχνει να υπέφερε πολύ στα χέρια του δολοφόνου, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία φαίνεται να μην ήταν άγνωστος μιας και τόσο η πόρτα όσο και τα παράθυρα δεν έδειξαν κάποιο ίχνος παραβίασης. Ο άτυχος ηλικιωμένος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έχασε την ζωή του από τρία θανατηφόρα τραύματα, δυο στον λαιμό και ένα στην κοιλιακή χώρα, ενώ παράλληλα υπήρχαν και δεκάδες άλλα σε όλο του το σώμα.
Τα επιπλέον χτυπήματα ήταν επιφανειακά και σύμφωνα με την Αστυνομία κατά πάσα πιθανότητα αποτέλεσαν μια μέθοδο βασανιστηρίων με σκοπό την εξαγωγή πληροφοριών. Πιθανότατα ο δράστης αφού έμαθε αυτά που ήθελε, έδωσε τα μοιραία χτυπήματα για να σιωπήσει τον ηλικιωμένο.
Τα κίνητρα σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα αποτελούν μυστήριο, με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει την περίπτωση μιας ληστείας.
Τέλος την υπόθεση της Αστυνομίας πλαισιώνουν δυο ακόμα στοιχεία. Πρώτον κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν 300 ευρώ στις τσέπες του παντελονιού του 71χρονου και δεύτερων φαίνεται πως δεν υπήρχαν ίχνη έρευνας στο σύνολο του σπιτιού.

*** Κρεατοφαγία: Από τις μεγαλύτερες απειλές για τον άνθρωπο και τον πλανήτη
brizola
-  Οι επιστήμονες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα θεωρούν την κρεατοφαγία ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη.
-  Ο επικεφαλής της έρευνας Μπράιαν Ματσόβινα και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις χώρες που είναι πιο πιθανό να επεκταθεί η βιομηχανική εκτροφή ζώων, με δεδομένα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και με άλλες έρευνες από το 1985 έως το 2013. Οι χώρες λοιπόν που θα βιώσουν τη μεγαλύτερη αλλαγή στην χρήση γης είναι 15 χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, οι οποίες φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό ειδών, σύμφωνα με τον επικεφαλή.
Ο Μπράιαν Ματσόβινα είπε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι το 2050, δεδομένων των σημερινών τάσεων, οι χώρες αυτές είναι πιθανό να αυξήσουν τα εδάφη που χρησιμοποιούνται για τη ζωική παραγωγή κατά 30 έως 50 τοις εκατό, δηλαδή περίπου 3.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πάρα πολλά είδη θα χαθούν».
-  Η λύση των ειδικούς για την απώλεια της βιοποικιλότητας είναι ο περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος στο 10 τοις εκατό των συνολικών θερμίδων και τη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

***  Ποιο φρούτο συμβάλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας;
frouta
-   Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κατακόρυφη αύξηση του άγχους και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας έχει σαν αποτέλεσμα να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι το βράδυ και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τις σκέψεις, τους υπολογισμούς και τις αγωνίες.
Οι περισσότεροι στρέφονται στη λήψη φαρμάκων για να αντιμετωπίσουν τις αϋπνίες.
Ωστόσο, σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι και η φύση.
Ένα φρούτο, το κεράσι μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικό με τα φάρμακα. Μάλιστα, τα κεράσια, είναι ίσως το πιο ισχυρό αντίδοτο της φύσης στην αϋπνία.
Έρευνα του 2010 απέδειξε ότι ένα ποτήρι χυμός κερασιού (χωρίς ζάχαρη) το πρωί και άλλο ένα το βράδυ, συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμησης των διαταραχών ύπνου!
«Τα κεράσια Montmorency περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης, δηλαδή, που παράγεται από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι η ώρα να κοιμηθεί και πότε να ξυπνήσει», λέει χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Γουϊκς, ο οποίος είναι ειδικός στα βιολογικά φάρμακα.
Ερευνητές της Σχολής Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Northumbria στο Newcastle, αποκάλυψαν άλλωστε –μόλις πέρυσι- ότι τα κόκκινα κεράσια Montmorency αυξάνουν τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα, ρυθμίζοντας έτσι με φυσικό τρόπο το βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου σώματος.
Εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα κατανάλωσαν 30ml χυμό κερασιού δύο φορές την ημέρα για μία ολόκληρη εβδομάδα ενώ σε άλλους χορηγήθηκε ένα φάρμακο placebo (εικονικό φάρμακο) κατά της αϋπνίας. Ειδικά σχεδιασμένοι αισθητήρες παρακολουθούσαν τον κύκλο ύπνου – εγρήγορσης των εθελοντών και έτσι συντάχθηκε ένα ημερολόγιο ύπνου για τον καθένα χωριστά.
Εκείνοι που είχαν πιεί τον χυμό κεράσι, σημείωσαν εν τέλει αύξηση στον χρόνο του ύπνου τους τουλάχιστον κατά 25 λεπτά ενώ βελτίωσαν κατά 6% την ποιότητα του ύπνου τους. Όλα αυτά σε επτά μόλις ημέρες.

***  Ελαιόλαδο: Οι 15 ευεργετικές ιδιότητές του
elaiolado
-  Προϊόν υγιεινής διατροφής με πολλές και θετικές επιδράσεις στον οργανισμό είναι το αγνό ελαιόλαδο, λόγω της περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά συμβάλει στη καλή υγεία του ανθρώπου.
~   Οι ιδιότητες του είναι οι έξης:
- πρόληψη εμφράγματος
- έχει αντιγηραντική δράση συμβάλλοντας στη μακροζωία
- παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη του κεντρικού, νευρικού συστήματος
- διευκολύνει την πέψη των λιπών
- περιέχει βιταμίνες Ε και Α που δρούν αντιοξειδωτικά
- είναι πιο εύπεπτο σε σύγκριση με άλλα λάδια
- παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών
- ελαττώνει την πίεση
Ακόμη
- ομαλοποιεί τη δράση της ινσουλίνης βελτιώνοντας το σάκχαρο των διαβητικών
- είναι το λιγότερο τοξικό από όλα τα λάδια στο τηγάνισμα
- εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων στις καρδιακές αρτηρίες
- μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης
- αύξηση της HDL (καλής) χοληστερόλης
- εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι
- βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου

 ***  Τροφές με αντικαρκινική δράση
anticancer foods
- Υπάρχουν πολλές πολύ θρεπτικές τροφές. Πολλές από αυτές τις τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι «δωρητές ηλεκτρονίων» και οι ελεύθερες ρίζες είναι «ληστές ηλεκτρονίων» που παίρνουν ηλεκτρόνια από μια κυτταρική μεμβράνη ή από το DNA και αποσταθεροποιούν αυτόν τον ιστό. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του καρκίνου. Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνική για τη μέτρηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφών που ονομάζεται ORAC (Oxygen Radical Antioxidant Capacity). Βασικά οι τροφές που είναι πλούσιες σε χρώμα είναι συνήθως πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.
Ας εξετάσουμε τις κατηγορίες αντικαρκινικών τροφών.
 1. Λαχανικά
Τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά συστατικά, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι καλύτερες κατηγορίες λαχανικών περιλαμβάνουν:
Γεμάτα χρώματα λαχανικά: Παντζάρια, σπανάκι, καρότα, ντομάτες, κολοκύθια και πολλά άλλα. Όσο βαθύτερο είναι το χρώμα, τόσο περισσότερα τα «φυτοχημικά». Σε αυτές τις χρωστικές βρίσκονται 20.000 βιοφλαβονοειδή και 800 καροτενοειδή, που παρέχουν εκπληκτική αντιοξειδωτική προστασία και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, για να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.
Οικογένεια λάχανου: Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών. Σε αυτά τα λαχανικά βρίσκεται μια σειρά αντικαρκινικών, αποτοξινωτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της ινδόλης-3-καρμπινόλης και της σουλφοραφάνης.
Οικογένεια allium. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο περιέχουν βιοφλαβονοειδή όπως την κουερσετίνη, που μπορούν να επαναφέρουν ένα καρκινικό κύτταρο σε ένα υγιές κύτταρο. Άλλα συστατικά αυτής οικογένειας αντικαρκινικών λαχανικών περιλαμβάνουν allicin, S-allylcysteine και σελήνιο. 2. Λιπαρά ψάρια
Ο σολομός, ο μπακαλιάρος, το σκουμπρί, και η σαρδέλα περιέχουν αντικαρκινικά λίπη, που ελαττώνουν την εξάπλωση του καρκίνου, διεγείρουν τις ανοσοποιητικές λειτουργίες και περιέχουν ιχνοστοιχεία από τη θάλασσα που δεν βρίσκονται συχνά σε τροφές από τα εδάφη μας που είναι άδεια από μέταλλα. Λόγω του περιεχομένου σε υδράργυρο αποφύγετε τον ξιφία και τον τόνο.
 3. Φύκια
Τα θαλάσσια χόρτα έχουν αποτελέσει τη βασική διατροφή των ανθρώπων που ζούσαν κοντά στον ωκεανό για πολλούς αιώνες. Μόνο πρόσφατα έχουμε απορρίψει τα φύκια ως τροφή. Τα φύκια είναι πλούσια σε αντιμικροβιακούς παράγοντες που εμποδίζουν τα παθογόνα να εισβάλλουν στο έντερό μας. Περιέχουν μια ειδική διαλυτή ίνα που μεταφέρει τα βλαβερά λίπη, τα οξειδωτικά, τα κατάλοιπα ορμονών και άλλες τοξίνες έξω από το έντερο. Είναι επίσης η καλύτερη πηγή πολλών ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στον ωκεανό και χρειάζονται να είναι στη διατροφή των ανθρώπων.
 4. Μούρα
Στα σμέουρα, στις φράουλες, στα κεράσια, στα blueberries και στα blackberries υπάρχει ένας ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας, το ελλαγικό οξύ, το οποίο κάνει τα καρκινικά κύτταρα να καταστρέφονται (απόπτωση).
 5. Γιαούρτι
Όταν το βακτήριο γαλακτοβάκιλλος προκαλεί ζύμωση στο σάκχαρο του γάλακτος, δημιουργείται μια ποικιλία υγιεινών υποπροϊόντων που τρέφουν το έντερο και το ανοσοποιητικό σύστημα. Λόγω του ότι το 80% του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στον γαστρεντερικό σωλήνα, το γιαούρτι μπορεί να ενισχύει τις άμυνες του σώματος κατά των μολύνσεων και του καρκίνου.
 6. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες και άλλα φυτοχημικά και είναι χρήσιμο στη μάχη κατά του καρκίνου. Ερευνητές στο NationalCancerInstitute στην Ιαπωνία και στην Κίνα έχουν βρει πολυάριθμους μηχανισμούς που εξηγούν γιατί το πράσινο τσάι μπορεί να προλάβει και ακόμα να αντιστρέψει μερικές μορφές καρκίνου.
 7. Υγιεινά μπαχαρικά
Η μουστάρδα, το κάρρυ, οι καυτερές πιπεριές, η κανέλλα, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, η πιπερόρριζα (ginger), το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και άλλα μπαχαρικά μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι και τη ζάχαρη. Αυτά τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση και θεραπευτικά αντικαρκινικά και ενισχυτικά του ανοσοποιητικού συστήματος συστατικά.  Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος-Συγγραφέας
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

*** Τροφές που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα σας
food collagen
Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το δέρμα ή άλλα σημεία του σώματος και παρέχει την ελαστικότητα και λειότητα του δέρματος, συμβάλλοντας στη διατήρηση της τονικότητας και στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος. Με το πέρασμα της ηλικίας, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, κάτι που συντελεί στις ρυτίδες και στον σχηματισμό γραμμών γύρω από το στόμα και τα μάτια καθώς και στο πρόσωπο και στον λαιμό. Αν και αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας της γήρανσης, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθυστερήσετε αυτή τη διαδικασία και να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές.
Πολλά εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα για τη μείωση των ρυτίδων και την πρόληψη της χαλαρότητας του δέρματος. Τα προϊόντα όμως αυτά αν και συνήθως είναι αποτελεσματικά, είναι και ακριβά. Υπάρχει όμως μια οικονομικότερη λύση. Να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παράγει ο ίδιος κολλαγόνο. Και αυτός ο οικονομικός τρόπος είναι καταναλώνοντας κάποιες συγκεκριμένες τροφές. Θα πρέπει να μάθετε για τα διατροφικά συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας, που θα σας βοηθήσουν να παράγεται κολλαγόνο με φυσικό τρόπο και να καθυστερήσετε τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος.
Τα blueberries (ένα είδος μούρων) περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που βοηθούν τις ίνες κολλαγόνου να συνδέονται μαζί με έναν τρόπο που βοηθά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο. Τα ξερά δαμάσκηνα περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την καταστροφή του κολλαγόνου. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, η λαχανίδα και το σέσκουλο, είναι καλές πηγές βιταμίνης C και προβιταμίνης Α που ενθαρρύνουν το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Τα καρότα και οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή ποσότητα βήτα καροτίνης, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα και επαναφέρει και αναγεννά το κατεστραμμένο κολλαγόνο. Το σκόρδο περιέχει θείο, το οποίο αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στις αρθρώσεις και στο δέρμα. Το σκόρδο περιέχει και μερικά άλλα συστατικά (ταυρίνη και lipid acid), τα οποία υποστηρίζουν τις κατεστραμμένες ίνες κολλαγόνου. Το λάχανο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, οι πράσινες και μαύρες ελιές, τα αγγούρια και το ψάρι είναι επίσης τροφές πλούσιες σε θείο. Τα αυγά είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό κολλαγόνου. Η πρωτεΐνη των αυγών είναι η πιο απορροφήσιμη από όλες τις άλλες πρωτεϊνικές τροφές.
Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο δρα ως αντιοξειδωτικό και με αυτό τον τρόπο αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Προσπαθήστε να προσθέσετε κόκκινες πιπεριές, παντζάρια και φρέσκες ή βρασμένες ντομάτες στη διατροφή σας. Μια έρευνα από τον Dr. Ronald Watson στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα έχει βρει ότι τα αντιοξειδωτικά των κόκκινων, κίτρινων και πορτοκαλί τροφών συγκεντρώνονται πάνω από το δέρμα δημιουργώντας έξτρα προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ο Dr. Watson ανέφερε ότι «η επίδραση είναι τόσο ισχυρή ώστε η κατανάλωση έξι μερίδων από αυτές τις τροφές την ημέρα θα δημιουργήσει ένα φυσικό εμπόδιο στην ηλιακή ακτινοβολία ισοδύναμο με τα αντηλιακά προστασίας 4».
Τα φασόλια βοηθούν το σώμα σας να παράγουν υαλουρονικό οξύ. Προσπαθήστε να τρώτε καθημερινά τουλάχιστον δυο κουταλιές της σούπας φασόλια. Η γαλοπούλα περιέχει μια σημαντική για το δέρμα πρωτεΐνη, την καρνοσίνη, η οποία καθυστερεί μια διαδικασία στο δέρμα που ονομάζεται cross-linking (διασταύρωση). Όταν συμβεί αυτό, οι ίνες μεγαλώνουν μέσα στο κολλαγόνο του δέρματος, κάνοντάς το δύσκαμπτο και μη ελαστικό. Αυτό το σταματά από το να έρχεται γρήγορα στην αρχική του θέση, όταν κάνετε πράγματα, όπως το να χαμογελάτε, να γελάτε και να συνοφρυώνεστε – και αυτό μπορεί να προκαλέσει τις γραμμές γέλιου ή τις ρυτίδες στο πλάι των ματιών. Τρώτε γαλοπούλα δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.
Η σοκολάτα είναι καλή για το δέρμα σας. Μελέτες στη Γερμανία έχουν βρει ότι μετά την μετά την κατανάλωση ροφήματος κακάο, ενισχύεται η ροή του αίματος στο δέρμα, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών και υγρασία. Φαίνεται επίσης ότι προστατεύει από τη βλάβη της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ωστόσο, μόνο η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά για να έχει θετική επίδραση. Διαλέξτε μαύρες σοκολάτες που να περιέχουν στέβια ή ξυλιτόλη αντί για ζάχαρη.
Όλες οι παραπάνω τροφές (με εξαίρεση τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά), μαζί με τα ενισχυτικά για κολλαγόνο συστατικά που περιέχουν, θα είναι σχεδόν άχρηστα χωρίς αρκετή βιταμίνη C, την σημαντικότερη από τις βιταμίνες για την αύξηση του κολλαγόνου. Και ο λόγος είναι ο εξής: Οι ίνες κολλαγόνου παρασκευάζονται από πρωτεΐνη, και είναι κάπως ασύνηθες να περιέχουν μεγάλες ποσότητες από δυο αμινοξέα, την υδροξυ-λυσίνη και την υδροξυ-προλίνη. Αυτά τα δυο αμινοξέα είναι σημαντικά για την παραγωγή όλων των τύπων κολλαγόνου και χρειάζονται για να παρέχουν τους διαφορετικούς τύπους κολλαγόνου με τις κατάλληλες ποσότητές τους για δύναμη και ευκαμψία. Η βιταμίνη C χρειάζεται για να μετατρέψει την προλίνη σε υδροξυπρολίνη (τον τύπο του κολλαγόνου) και τη λυσίνη σε υδροξυλυσίνη (τον τύπο του κολλαγόνου).
 Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος-Συγγραφέας
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος του American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου «Φυσικό κολλαγόνο και υαλουρονικό: Φτιάξτε τα μόνοι σας!» (εκδ. Κάδμος, 2015)

***


 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2531 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9379   βίντεο  
~
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4492 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17. -   
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
~


***  Απίστευτο: Δείτε ζωντανή εικόνα από όλα τα μέρη της Ελλάδας!
elladazvntana
-  Πλέον έχετε την δυνατότητα να δείτε ζωντανά οποίο μέρος της Ελλάδας επιθυμείτε.
Οι οδηγίες είναι απλές, στο παρακάτω λινκ εμφανίζεται ένας χάρτης με πολλές μοβ φωτογραφικές μηχανές, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε δεξί κλικ με το ηλεκτρονικό σας ποντίκι και θα δείτε την εικόνα από την περιοχή που επιλέξατε. Μπορείτε να κάνετε (zoom) δηλαδή να έρθει πιο κοντά ο χάρτης με το κουμπί (+) και να απομακρυνθείτε πάλι με το κουμπί (-). Ενώ με τα βέλη πλοήγησης στο πάνω αριστερά τμήμα του μπορείτε να κινείστε δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω στο χάρτη.
Η ιδέα αυτή είναι του  www.mykosmos.gr .- 

~* Πατήστε το παρακάτω λινκ: http://www.mykosmos.gr/loc_mk/webcams.asp

*** H εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι ημέρα χαρμολύπης για τον χριστιανισμό.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχει περάσει στη λαογραφία μας ως θρησκευτικό πανηγύρι και όχι ως πένθος,
Για μενα είναι ημέρα...επικοινωνίας...επαφής με το συνάνθρωπός μας!!!.μια ημερα αγάπης!!! μιας θερμής χειραψίας ... .μιας ζέστης αγκαλιάς... μιας ευχής από καρδιάς ...ευχηθείτε ...δώστε απλόχερα αγάπη ....αγαπάτε!!!! για να σας αγαπήσουν!!!!
Αν δεν πας στην Τήνο για ...να γαληνέψεις, δεν υπάρχει λόγος να πας!!!!.
Όταν μπεις και συ σε πλοίο της γραμμής για Μύκονο μπορείς να ξεχωρίζεις ποιοι επιβάτες θα κατέβουν στην Τήνο για προσκύνημα!!!!
Θυμάμαι ακόμα τα λόγια της μητέρας μου!!!!Ψάχνω ...Έναν άνθρωπο που να μπορεί να δακρύζει όταν θα του μιλάω για την μητέρα μας την Παναγιά.!!!!!
Εύχομαι ολόψυχα Χρονια Πολλά σε ολους ....και ειδικα σε αυτούς που εχουν την ονομαστική εορτή τους!!!!(η δικη μου είναι 2 Φεβρουριου)
Φωτο Παναγιωτη από παραλια Καλαματας
Και πάλι Χρονια σας πολλά .... σε ολους!!!!!!!15-8-15

Δείτε περισσότερα
Φωτογραφία του παναγιωτης κουζης.

~    Φωτογραφίες από κρουαζιέρα ΠΑΡΓΑ -Παξοί - Αντίπαξοι 2015  :!
 Ενάλια σπήλαια (γράβες)
Η δυτική πλευρά του νησιού των Παξών είναι απόκρημνη, με κατακόρυφους γκρεμούς και πολλά θαλάσσια σπήλαια, τα οποία έχουν δώσει μία ξεχωριστή φήμη για την φυσική ομορφιά τους.
Υπαπαντή Η κυριώτερη είναι η σπηλιά της Υπαπαντής για την οποία αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου κρυβόταν μέσα της το υποβρύχιο Παπανικολής, γεγονός που χαρακτηρίζει το μέγεθός της.
Λέγεται ακόμη πως η μεγάλη σπηλιά που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό Bασιλάτικα επικοινωνεί με την εκκλησία Yπαπαντή.


Σπήλαιο Γαλάζιο Πρόκειται για τρία εξαιρετικά σπήλαια που επικοινωνούν μεταξύ τους. Οφείλουν την ονομασία τους στην ποικιλία των αποχρώσεων του μπλε και τη διαύγεια των νερών.
Στο πρώτο σπήλαιο που είναι και το μεγαλύτερο έχει τη δυνατότητα να μπει ένα μικρό καραβάκι όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στο photo album. Προσοχή χρειάζεται στην επίσκεψη του δευτέρου σπηλαίου του οποίου η οροφή έχει πέσει λογω των διαβρώσεων.
Ορθόλιθος Η ονομασία του προσδιορίζει και την ταυτότητά του, όρθιος βράχος μέσα στη θάλασσα.
Ο εντυπωσιακός κατακόρυφος βράχος βρίσκεται "καρφωμένος" στα κρυστάλλινα νερά προσδίδοντας μια εξαιρετική ομορφιά στο τοπίο που συμπληρώνεται από τη μεγάλη σπηλιά στην απέναντι ακτή. Και αυτό το σπήλαιο είναι εξαιρετικά μεγάλο, εντυπωσιακό με υπέροχα νερά.
Τρυπητός Εντυπωσιακός φυσικός σχηματισμός βράχων με όψη αψίδας ή καμάρας ή κατά άλλους φυσικής γέφυρας, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές των Παξών.

Εκδρομή από Πάργα. Απλά αξέχαστο!!!
Αφήνουμε την Πάργα κατά τις 10 το πρωί. Μετά από μία ώρα περίπου φτάνουμε στο Λογγό, το μικρότερο από τα τρία βασικά χωριά και είναι πραγματικά γραφικό. Οι ταβέρνες και τα μπαρ έχουν ένα ξεχωριστό στυλ και εκεί "κτυπά" η καρδιά αυτού του χωριού. Εδώ μένουμε για λίγο και μετά σαλπάρουμε για τη Λάκκα.
Αυτό το φυσικό λιμάνι είναι ένα απάνεμο αγκυροβόλι με πεντακάθαρα νερά. Στη Λάκκα θα μείνουμε μιάμιση ώρα για να κολυμπήσετε και να γευνατίσετε σε μια από τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες.
Μετά τη Λάκκα συνέχεια για την δυτική πλευρά του νησιού. Οι γκρεμνοί με τις κοφτερές άκρες που μοιάζουν με πύργους είναι γεμάτοι σπηλιές. Θα επισκεφθούμε τρεις από αυτές. Την Υπαπαντή, το Γαλάζιο και τον Ορθόλιθο.
Η θέα από εδώ σε συναρπάζει. Το ταξίδι συνεχίζεται με μια βόλτα στους Αντίπαξους με τις ρηχές αμμώδεις παραλίες που μοιάζουν να είναι από χρυσάφι.
Στο Βουτούμι, μας δίνεται η ευκαιρία για μια δεύτερη βουτιά στα καταγάλανα νερά.
Τελειώνοντας το ταξίδι φτάνουμε στο Γάιο την πρωτεύουσα. Εδώ μπορεί νααγοράσει κανείς μοντέρνα ρούχα, χρυσαφικά και πήλινα, ντόπιες ελιές και ελαιόλαδο. Θα παραμείνουμε στο Γάιο για μιάμιση ώρα πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής στην Πάργα. Φθάνοντας θα νιώσετε την επιθυμία να ξανακάνετε αυτό το όμορφο ταξίδι. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το Παξιότικο γνωμικό που λέει ότι κανείς δεν επισκέπτετε το νησί μόνο μία φορά!
Ημερήσια εκδρομή με το σκάφος Vicky-FII


Διαμονή
Για τη διαμονή σας στους Παξούς, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, στούντιος και επιπλωμένα διαμερίσματα.
Στους Παξούς, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιος, ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Επιλεγμένες προτάσεις και προσφορές διαμονής μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στους Παξούς θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.











 Ενημερωθείτε για την απόσταση, το χρόνο και τη διαδρομή που σας ενδιαφέρει επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο στους πιο κάτω πίνακες.
Επιλέξτε πρώτα το σημείο εκκίνησης, στη συνέχεια το σημείο προορισμού και τέλος το κουμπί Υπολογισμός Διαδρομής.
Για γρηγορότερη και ευκολότερη επιλογή σημείου, αρχίστε να πληκτρολογείτε στο πεδίο σημείου ορισμένους χαρακτήρες από την ονομασία
του σημείου ή την επωνυμία της επιχείρησης (ανάλογα σε πιο πεδίο είστε) και θα σας εμφανιστούν μόνο οι επιλογές που ταιριάζουν με ότι
πληκτρολογήσατε.

~ Αξιοθέατα στην Παξό και την Αντίπαξο

Γάιος 

Πρώτη στάση μας στους Παξούς είναι ο γραφικός Γάης, η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού, ο οποίος χωρίζεται με ένα στενό κανάλι από το φυσικό κυματοθραύστη του, τον Άγιο Νικόλαο, στον οποίο είναι χτισμένο Βυζαντινό κάστρο, φρούριο της εποχής. Ο Γάης πήρε το όνομά του από τον απόστολο Γάη ο οποίος μαζί με τον απόστολο Κρίσπο επισκέφτηκαν το νησί τον 1ο αι. μ.χ.  Στο Γάη αξίζει να επισκεφτείτε το αγγλικό κυβερνείο στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού, την εκκλησία της Αναλήψεως και το Μουσείο των Παξών. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1996 και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίσμα το οποίο κληροδοτήθηκε το 1905 από τον Ανδρέα Συγγρό στους Παξούς. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, μπορείτε να δείτε ευρήματα από την προϊστορική εποχή και τα κλασικά χρόνια μέχρι και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς επίσης και το Ψήφισμα της Ιονίου Βουλής για την προσάρτηση των Επτανήσων στο Ελληνικό κράτος το 1864.
 Προχωρώντας νότια και διασχίζοντας τους απέραντους ελαιώνες του νησιού μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τον  Οζιά, τον παλαιότερο οικισμό του νησιού και δείτε τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια βγαίνοντας στον παραλιακό δρόμο θα συναντήσετε, σε καλύτερη κατάσταση, την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Μαρίνας ενώ στο νοτιότερο άκρο των Παξών βρίσκεται μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες των Παξών, το θαλάσσιο στενό Μογγονησίου – Καλτσονησίου. Στο Καλτσονήσι θα δείτε το εκκλησάκι του Άγιου Σπιρύδωνα που χρονολογείται από το 1686.
Λογγός
Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το Γάη ο Λογγός είναι ένα μικρό γραφικό χωριό χτισμένο ανάμεσα σε πεύκα και ελιές, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε για την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής αλλά και για τις ψαροταβέρνες και τα μπαράκια του.
Λάκκα
Η Λάκκα βρίσκεται στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού και οφείλει το όνομά της στους Σουλιώτικης καταγωγής κατοίκους της, οι οποίοι κυνηγημένοι από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων κατέφυγαν στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Στη Λάκκα θα βρείτε το πέτρινο φάρο ο οποίος χτίστηκε το 1832, έχει ύψος 36 μέτρα και υψώνεται 108 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας.
Η δυτική πλευρά του νησιού
Ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού είναι και η μορφολογία του εδάφους του. Ενώ οι ανατολικές ακτές είναι σχετικά ομαλές, οι δυτικές είναι εξαιρετικά απότομες, σχηματίζοντας  κατακόρυφους γκρεμούς, σπήλαια και θαλάσσιες αψίδες. Χαρακτηριστική είναι η σπηλιά που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό Βασιλάτικα μέσα στην οποία κρύφτηκε το υποβρύχιο Παπανικολής κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Είτε προσβάσιμες από το νησί, είτε προσβάσιμες με βάρκα, στη δυτική πλευρά του νησιού σας περιμένουν πολλές πανέμορφες παραλίες για να τις ανακαλύψετε.
Οι στέρνες
Παρόλο που οι βροχές είναι πολλές στους Παξούς, η σύσταση του εδάφους δεν επιτρέπει την κατακράτηση του νερού. Γι' αυτό το λόγο οι Παξινοί σμίλεψαν το βράχο και έφτιαξαν πελεκητές στέρνες από τις οποίες τροφοδοτούσαν πηγάδια, που κατασκεύαζαν οι ίδιοι για να αποθηκεύουν το νερό. Τις σπουδαιότερες από αυτές τις στέρνες θα τις βρείτε πάνω από την Αγία Ελεούσα στη Μεγάλη Βίγλα και στη θέση Μποϊκάτικα ενώ τη μεγαλύτερη στέρνα των Παξών την Ελληνικιά θα τη βρείτε αν πάρετε το μονοπάτι πέρα από τα Φαναριωτάτικα.
Ιαματικές πηγές 

Στους Παξούς, οι ιαματικές πηγές είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια, πηγάζουν από το υπέδαφος και χύνονται στη θάλασσα. Οι περισσότερες από αυτές είναι θειούχες και έχουν αξιοποιηθεί με πισίνες όπου χρησιμοποιούνται  για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ιδιαίτερα σε παθήσεις ρευματικές και δερματικές.     Οι σπουδαιότερες ιαματικές πηγές είναι: του Οζιά, του Γιαννά και της Γλυφάδας.

Αντίπαξοι
Για το τέλος αφήσαμε τους Αντίπαξους. Με ελάχιστους κατοίκους, αλλά πλούσια βλάστηση και τους μεγάλης έκτασης αμπελώνες που παράγουν το περίφημο μαύρο αντιπαξιώτικο κρασί, στους Αντίπαξους, εκτός από την Εκκλησία του Αγίου Αιμιλιανού και μια αγγλική δεξαμενή του 1833, θα βρείτε και μια από τις ομορφότερες παραλίες, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, το Βουτούμι.
 ~Βαθιά στο γαλάζιο (Πάργα-Σπηλιές-Αντίπαξοι-Παξοί). Deep in blue (Parga-Caves-Antipaxos-Paxoi)
Το καραβάκι προσεγγίζει την παραλία Βρίκα στους Αντίπαξους και αρχίζουν να φαίνονται τα υπέροχα γαλάζια νερά.
Παραλία Βρίκα. Βρίσκεται στο βάθος ενός πανέμορφου όρμου, όπου και εδώ η βλάστηση φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας. Η άμμος και τα λευκά βότσαλα σε συνδυασμό με τα υπέροχα νερά της δίνουν μία εξαιρετική όψη σε αυτή την παραλία.
Vrika beach. It is located in a beautiful bay, where here the vegetation reaches the edge of the sea. The sand and the white pebbles along with the beautiful waters provide an excellent look to this beach.








Ενάλια σπήλαια (γράβες). Η δυτική πλευρά του νησιού των Παξών είναι απόκρημνη, με κατακόρυφους γκρεμούς και πολλά θαλάσσια σπήλαια, τα οποία έχουν δώσει μία ξεχωριστή φήμη για την φυσική ομορφιά τους.

Underwater caves of Paxos. The western side of the island of Paxos is steep, with sheer cliffs and numerous sea caves, which have a special reputation for their natural beauty.



Γαλάζια Σπηλιά: Πρόκειται για τρία εξαιρετικά σπήλαια που επικοινωνούν μεταξύ τους. Οφείλουν την ονομασία τους στην ποικιλία των αποχρώσεων του μπλε και τη διαύγεια των νερών. Στο πρώτο σπήλαιο που είναι και το μεγαλύτερο έχει τη δυνατότητα να μπει ένα μικρό καραβάκι. 



Blue Cave: These are three exceptional caves which are communicating each other. They owe their name to the variety of shades of blue and to the clear waters. In the first cave, which is the largest, a small boat has the ability to get inside, as you can see in the photos of the photo album.




 The natural port of Gaios, created by the islet Pontikonisi.

 Ο Γάιος στους Παξούς.





















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου