ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015  ~
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  από επίσκεψη προσκύνημα παρακολούθηση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού 23-09-2015 στη Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Γοργοπηγής επί της Νήσου Πρώτης -Μαραθόπολης Γαργαλιάνοι Ν. Μεσσηνίας  :
~ ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!  : https://youtu.be/SwtOE7CAsnU 

~ Βίντεο , του messiniaview  .-
H Πρώτη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Απέχει μόλις ένα μίλι από την ακτή και είναι άνυδρο και ακατοίκητο. Ωστόσο, είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος με ιστορία που ξεκινάει απο πολύ παλιά.
Θέση "Γραμμένο"
Στην θέση "Γραμμένο" είναι χαραγμένες περίπου 30 σκαλιστές επιγραφές μετακλασικής, ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Οι επιγραφές αυτές εκφράζουν ευχές των, κατά διαφόρων εποχών, ναυτιλομένων που καταφεύγανε με τα καράβια τους στον ορμίσκο του νησιού για να σωθούν απο την τρικυμία και εύχονταν στους θεούς να τους χαρίσουν εύπλοια κατά το υπόλοιπο ταξίδι τους.
Μερικές απ' αυτές: "Εύπλοια τώ Ει...νέω τω Έφεσίω τω Έρμη θεώ". "Ευπλοιά σοι εύτυχή(ς) Διόσκουροι Σμυρναίοι". "Ευπλοιά σοι ευτυχή αυρά(ν) ην φέρω ήμΐν".
ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗ Τριφυλίας -Γαργαλιάνοι ,   Γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με δαντελωτές ακρογιαλιές
Η Μαραθόπολη ή Μάραθος, στη νοτιοδυτική μεριά της Μεσσηνίας, είναι ένα όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται, καθώς η περιοχή έχει έντονη τουριστική κίνηση.
Στη Μαραθόπολη λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ξενώνες. Από το πρωί έως το βράδυ μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ και το ποτό σας στα φιλόξενα cafe και bar της περιοχής ενώ το χωριό φημίζεται και για τις ψαροταβέρνες του.
~ Η Μαραθόπολη βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής τουριστικής σημασίας.
Είναι τοποθετημένη σε ισοσκελείς αποστάσεις απο διάφορα μέρη που αξίζει να τα επισκεφθείτε!
Απο τα ανάκτορα του θρυλικού βασιλιά Νέστορα της αρχαίας Ελλάδας και το μουσείο της μυκηναϊκής περιόδου στη Χώρα μόλις 15 χλμ. Από την πανέμορφη Πύλο με το ενετικό κάστρο 15 χλμ. Απο την Αρχαία Ιθώμη 55 χλμ ενώ από την Αρχαία Ολυμπία 80 χλμ.
~ 24 Σεπτεμβρίου, σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοπηγής, της νήσου Πρώτης της Μεσσηνίας: ιστορικό, Ακολουθία.
-
~  Τη ΚΔ” του αυτού μηνός (Σεπτεμβρίου), μνείαν ποιούμεν της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης Γοργοπηγής, εν τη νησίδι Πρώτη της Τριφυλίας.
Γοργοπηγή Δέσποινα την Σην Εικόνα,
Δώρον ως ένθεον ημίν εδωρήσω.
Η νήσος Πρώτη της Μεσσηνίας
Η Πρώτη είναι νησίδα του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται στα ανοιχτά της κωμόπολης των Γαργαλιάνων της Μεσσηνίας. Έχει έκταση 3 τ.χλμ. και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πραγματικό πληθυσμό 4 κατοίκους. Ανήκει στον δήμο Γαργαλιάνων. Η νήσος Πρώτη, υπαγόμενη παλαιότερα στην Επαρχία και σήμερα περιοχή Τριφυλίας, βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου ναυτικών μιλίων ή 3.702 μέτρων απέναντι από το λιμενικό καταφύγιο της Μαραθόπολης, επίνειου της πόλης των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.
Το όνομα της νήσου Πρώτης ή Πρωτής, πιθανόν να οφείλεται στο θαλασσινό θεό Πρωτέα, γιο του Ποσειδώνα. Κατά άλλους, σύμφωνα και με τον Ηλείο ιστορικό Γεώργιο Παπανδρέου, (σχετ.: «Η νήσος πρώτη -΄Εν τω νυν νομώ Τριφυλλίας», σελ. 238-241, Αρμονία, Τόμ. 3, Αρ. 5 (Πύργος 1902), το όνομα πιθανόν να προέρχεται «διότι πρώτη οράται υπό των μακρόθεν προς την Πελοπόννησον πλεόντων, κατά άλλους δε διότι είναι πλωτή πέριξ, ως έχουσα πανταχόθεν βαθέα ύδατα, κατά διαλεκτικήν εναλλαγήν των συμφώνων λ και ρ».
Η νήσος Πρώτη μνημονεύεται από τον Θουκυδίδη γιατί εκεί «ερήμου ούσης», το 424 π.Χ. στάθμευσε προσωρινά, λόγω τρικυμίας, ο αθηναϊκός στόλος (αθηναϊκή μοίρα) του Δημοσθένη, επανακάμπτοντας από την Ζάκυνθο και συνεχίζοντας προς την Πύλο, όπου πλησίον αυτής, στη νήσο Σφακτηρία, πολιόρκησε τους συγκεντρωμένους εκεί Σπαρτιάτες (Θουκυδίδη Δ΄ 13). Αναφορές για αυτήν υπάρχουν και από το Στράβωνα και άλλους αρχαίους συγγραφείς.
Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, αποτελούσε στο παρελθόν καταφύγιο ναυτικών, πιθανόν δε ακόμα κατά διάφορες εποχές και λημέρι Πειρατών, Κουρσάρων Σαρακηνών που έκρυβαν εκεί και τους θησαυρούς τους (Μαρτίνης Δ. Θ., «Ημερολόγιον της Μεγάλης Ελλάδος – Η τριφυλιακή νήσος Πρώτη», Τόμ. 13, Αρ. 13 (1934), σελ. 185 – 200). Πάντως σήμερα το νησάκι αυτό έχει σπουδαία αρχαιολογική σημασία: Σ” αυτό σώζονται ερείπια ακροπόλεως μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής με τείχος και κυκλοτερή πυργίσκο, καθώς και ευχές για καλό κατευόδιο των πλοίων που είναι σκαλισμένες στους βράχους.
Τοποθεσίες
Ανατολικά του νησιού, το μήκος του οποίου είναι περί τα 3 τ. χλμ. και θυμίζει μισοβυθισμένο κροκόδειλο ή γενικά ερπετό, υπάρχει μια μοναδικού κάλλους αμμουδιά, που ονομάζεται αμμουδιά της Βουρλιάς, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα ήσυχο όρμο με πεντακάθαρα νερά. Αν κάποιος αποφασίσει να επισκεφτεί την Βουρλιά με δικό του σκάφος, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην είσοδο του όρμου, γιατί βρίσκεται εκεί ένα βυθισμένο σκάφος με κάποια σημεία του να είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια ή και να διακρίνονται ελάχιστα. Βορειότερα από την Βουρλιά ο επισκέπτης συναντά έναν ακόμη ήσυχο όρμο που χρησιμεύει σαν λιμανάκι για τους επισκέπτες της Πρώτης και ειδικότερα των επισκεπτών της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Γοργοπηγής, το οποίο διακρίνεται από την πλαγιά του λόφου.
Το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου της Γοργοπηγής
Βόρεια της αμμουδιάς Βουρλιά, βρίσκεται το ανδρώο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Γοργοπηγής. Το όνομα του το πήρε από την ομώνυμη εικόνα του 1832 που βρέθηκε το πρωϊνό της 24-ης Σεπτεμβρίου του 1984, στα βράχια, στο μικρό λιμανάκι του νησιού. Στην εικόνα αυτή αναφέρεται το όνομα Παναγία η Γοργοπηγή και αναγράφεται η χρονολογία 1832. Στο σημείο της ευρέσεως, σήμερα υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι. Η δίκλιτη εκκλησία του μοναστηριού είναι αφιερωμένη στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Στεφάνου και στην απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το μοναστήρι εορτάζει στις 23 Αυγούστου και στις 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος, με πλήθος επισκεπτών να έρχονται για να τιμήσουν την ημέρα που βρέθηκε η εικόνα.
Τις ημέρες αυτές οι πιστοί μπορούν να επισκεφτούν τη νήσο Πρώτη με καΐκια, που δρομολογούνται από την Μαραθόπολη. Συνήθως στη μεταφορά αυτή συμμετέχουν και τα πλοιάρια που, τον υπόλοιπο καιρό, εξυπηρετούν τη μεταφορά επισκεπτών από το λιμάνι της Πύλου στην νήσο Σφακτηρία. Η Μονή τις ημέρες του εορτασμού προσφέρει στους επισκέπτες γεύμα με ψάρια της περιοχής. Διαθέτει μικρό ξενώνα, φιλοξενεί προσκυνητές, αλλά και όσους αποκλειστούν στο Νησί από την κακοκαιρία. Η Ιερά Εικονα, από τότε που βρέθηκε, φυλάσσεται πια στον Ναό της Μεταμόρφωσης σε κρύπτη καθώς το 1986 επιχείρησαν να την κλέψουν.
Περιβάλλον και φύση της Πρώτης
Στο νησάκι μπορεί επίσης κανείς να δει μισογκρεμισμένα σήμερα ασκητάρια, γεγονός που μαρτυρά ότι ο τόπος αυτός λειτούργησε ως χώρος περισυλλογής και απομόνωσης για ανθρώπους που ήθελαν να βρεθούν μόνοι μακριά από την κοσμική ζωή. Εκτός του μοναστηριού δεν υπάρχουν σπίτια η ξενοδοχεία. Οι ακτές της νήσου Πρώτης είναι απότομες και βραχώδεις, χωρίς όμως να λείπουν μερικοί υπήνεμοι όρμοι που προσφέρουν ασφαλές αγκυροβόλιο, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί σαν πρόχειρα αγκυροβόλια. Πυκνή βλάστηση καλύπτει το έδαφός της κυρίως από σκίνους, κουτσουπιές, γκορτσιές και αγριελιές.
Πηγές
Από ιστορικά αρχεία:
Γεωρ. Παπανδρέου, «Η νήσος Πρώτη (Εν τω νυν νομώ Τριφυλλίας)», Αρμονία, Τόμ. 3, Αρ. 5 (1902). Από την Ψηφιακή βιβλιοθήκη: Πλειάς – ελληνικά περιοδικά 19ου αιώνα, Πανεπιστημίου Πατρών. Συλλογή: Αρμονία Δημιουργός: Γεωρ. Παπανδρέου Εκδότης: Αρμονία[1]και [2]
Μαρτίνης Δ. Θ., «Ημερολόγιον της Μεγάλης Ελλάδος – Η τριφυλιακή νήσος Πρώτη», Τόμ. 13, Αρ. 13 (1934)[3]και [4]
Επίσης από διάφορες πηγές τουρισμού.
Η/Υ ΠΗΓΗ:   Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~ Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να μεταβεί πλήθος πιστών στη νήσο Πρώτη για να προσκυνήσουν στο μοναστήρι την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργοπηγής που βρέθηκε το πρωινό της 24ης Σεπτεμβρίου 1984 στο μικρό λιμανάκι του νησιού.
Στην εικόνα αναφέρεται το όνομα Παναγία η Γοργοπηγή και αναγράφεται η ημερομηνία 1832. Από τότε που βρέθηκε φυλάσσεται στο Ναό της Μεταμόρφωσης σε κρύπτη καθώς το 1986 επιχείρησαν να την κλέψουν.
Δείτε το πρόγραμμα:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΑΝΔΡΩΑ ΜΟΝΗ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΝΗΣΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΡΕΣΕΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ
Γ Ο Ρ Γ Ο Π Η Γ Η Σ
(24η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1984)
Τετάρτη 23η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ώρα 6:30 μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  μετ΄Αρτοκλασίας  υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας  κ.κ. Χρυσοστόμου.  
Πέμπτη 24η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ώρα 7:00 π.μ. – 10:30 π.μ.  Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
                       Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος.
                        Εκ της Ιεράς Μονής  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
α) Η μεταφορά των ευλαβών προσκυνητών θα γίνεται με τα πλοιάρια 6:30 μ.μ. Εσπερινός και Πρωί 6:30 π.μ. 
β) Η Ιερά Μονή δεν δύναται να παράσχη φιλοξενία ύπνου.  
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝ ΓΟΡΓΟΠΗΓΗΣ ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ : https://youtu.be/6_G_ZsJNvxc ,

~ Βίντεο του  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ  μ
Σχετικά βίντεο από επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοπηγής Νήσου Πρώτης Τριφυλίας Ν. Μεσσηνίας  :
1 ~* Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στη Ν  Πρώτη 23/09/2015  άφιξη μητροπολίτη: https://youtu.be/_gBEsjjQnK4 ,
~* Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Ολυμπίας στην Ι Μ  Κοίμησης Θεοτόκου Γοργοπηγής 23/09/2015: https://youtu.be/kJyWDZOqaIE ,
~*Νήσος Πρώτη λιμανάκι  23/09/2015 : https://youtu.be/JKL2614mIA8 ,

~*Ν Πρώτη  Ι Μ  Κοιμήσεως Θεοτόκου Γοργοπηγής 23/09/2015  αφήγηση από Μέλπω: https://youtu.be/E_KPr9NyYdE
~* Ν  Πρώτη Γαργαλιάνοι και Μαραθόπολης 23/09/2015: https://youtu.be/T32ROe9bWys
~*Ν  Πρώτη βράδυ φεύγοντας με το καΐκι  23/09/2015: https://youtu.be/Dmx9LbpuVvw
~*Μέγας Εσπερινός 23/09/2015 Παναγίας Νήσο Πρώτη: https://youtu.be/gW5IcMnY4ag  ,

~* Μαραθόπολης Γαργαλιάνων 23/09/2015: https://youtu.be/kg5D3bALaxI
~*Μαραθόπολη Ν  Πρώτη με το καραβάκι  23/09/2015  διαδρομή: https://youtu.be/7D4Ac-_sPzg
10 ~*Αγία Κυριακή Τριφυλίας  23/09/2015:   https://youtu.be/HOMORbvKWvo .,
~Άφιξη Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ . κ  Χρυσόστομου 23/09/2015  στη Ν  Πρώτη: https://youtu.be/e8EQoqHz4dU ,
~   Εσπερινός και Ι  Προσκύνημα  στην Ι Μ  Παναγίας στην Νήσο Πρώτη  23/09/2015 : https://youtu.be/cqd3d8KkqpY  ,
~ Ι Μ  Παναγίας Γοργοπηγής  ανεβαίνοντας Ν  Πρώτη  23/09/2015: https://youtu.be/HObhHZMGAzw ,
~Λαγούβαρδος Τριφυλίας 23/09/2015 : https://youtu.be/ZnHLb6e6qcs ,
15 ~ Λιμανάκι Μαραθόπολης για Ν  Πρώτη  23/09/2015: https://youtu.be/UTOYdMrqm2Q ,
~ Ετοιμασία για Εσπερινό στη Νήσο Πρώτη  23/09/2015 : https://youtu.be/W2gO06FF10E ,

***  Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη Γ. Πετρακάκος         
     
Στα χέρια της Αστυνομίας ακόμα ένα άτομο και μία νεαρή - Ο Πετρακάκος ήταν ένας από τους ληστές της τράπεζας του Διστόμου που διέφυγαν με φουσκωτό
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Πέμπτης ο καταζητούμενος ληστής και «δεξί χέρι» του Νίκου Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος.
Ο 36χρονος συνελήφθη μετά από κινηματογραφική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου. Μαζί του συνελήφθσαν η νεαρή φίλη του και ένα ακόμη άτομο. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλες επιχειρήσεις στην Αθήνα καθώς η Αστυνομία εκτιμά πως ο Πετρακάκος είχε στήσει ομάδα και κινούνταν μεταξύ Αθηνών και Μαγνησίας. Για το λόγο αυτό, το άτομο που συνελήφθη στο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού, πηγαινοερχόταν στην Αθήνα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο διαμέρισμα πιθανότατα βρέθηκαν καλάζνικοφ και άλλος οπλισμός. Μέχρι στιγμής το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών ερευνών που βρισκόταν από χθες στο Βόλο δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα και την καταγραφή όλων των αντικειμένων και πιθανόν των όπλων.
Ο Πετρακάκος, ο οποίος, όπως λένε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, γνώρισε το Μαζιώτη μέσω του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, έχει πάρει μέρος και τον έχουν καταγράψει οι κάμερες σε πολλές ληστείες τραπεζών. Ανάμεσα τους οι κινηματογραφικές ληστείες στην Alpha Bank των Σπετσών και του Διστόμου από την οποία διέφυγαν χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη.
Οι δύο στενοί συνεργάτες - το τελευταίο διάστημα - του Γιώργου Πετρακάκου, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Σπύρος Δραβίλας είχαν εντοπιστεί πριν μερικούς μήνες σε εξοχική κατοικία στη Μαγνησία και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΕΚΑΜ ο Δραβίλας αυτοκτόνησε ενώ ο Χριστοδούλου συνελήφθη.   www.protothema.gr  .-

***  Πρωτότυπη διαμαρτυρία

Απρόοπτα υπάρχουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Πολλά από αυτά, μάλιστα, είναι και «χαριτωμένα», προσφέρουν γέλιο και δίνουν τροφή για πολιτικά σχόλια. Αυτό, όμως, που συνέβη σε εκλογικό κέντρο στην Ηλεία δεν έχει ξανασυμβεί. Ένας ψηφοφόρος είπε να κάνει τη διαφορά και εκφραστεί με έναν πιο... πρωτότυπο τρόπο. Αντί για ψηφοδέλτιο έβαλε μέσα στον φάκελο ψηφοφορίας ένα μαύρο στρινγκ! Το μικροσκοπικό εσώρουχο συνόδευε και ένα σημείωμα, το οποίο έγραφε: «Αγαπητοί Εθνοσωτήρες. Στις επίπονες προσπάθειες να μας “σώσετε”, προσέξτε μη σκίσετε κανένα στρινγκ. Γι’ αυτό για καλό και για κακό πάρτε ένα εφεδρικό». Ο δικαστικός αντιπρόσωπος, που άνοιξε το φάκελο, γέλαγε μέχρι δακρύων, ενώ τη στιγμή πρόλαβαν κάποιοι να την απαθανατίσουν. Α.Π. - 

*** Γουρνοπούλα με ρίζες από την αρχαιότητα         
      
Νέα στοιχεία για την Αγορά της Αρχαίας Μεσσήνης καταθέτει ο Πέτρος Θέμελης, ο αρχαιολόγος στον οποίο οφείλουμε την αποκάλυψη της πόλης (διευθύνει την ανασκαφή από το 1986). Από αυτά, μάλιστα, φαίνεται ότι η συνήθεια να τρώνε οι Μεσσήνιοι ψητή γουρνοπούλα κρατάει από την αρχαιότητα.
Πρόσφατα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για την αναστήλωση της δωρικής στοάς, μήκους 34 μέτρων, που βρέθηκε στη δυτική πλευρά της Αγοράς. Μαζί θα αναστηλωθεί και το περιστύλιο με τους αρράβδωτους κίονες, που παραπέμπει σε αρχαίο κρεοπωλείο, και ήταν ένα από τα καταστήματα της Αγοράς.

Στο περιστύλιο βρέθηκε ακατέργαστη πέτρα με οπή όπου έδεναν τα σφάγια
«Η δωρική στοά είναι ελληνιστική και οδηγεί σε περίστυλη αυλή, αίθριο όπου ήταν εγκατεστημένο το σφαγείο-κρεοπωλείο της πόλης», μας λέει ο κ. Θέμελης. «Καταλαβαίνουμε ότι ήταν πολυσύχναστο μέρος με έντονη κίνηση, αφού τα κατώφλια έχουν γούβες από το μπες-βγες. Έτρωγαν πολύ κρέας και η παράδοση της βρώσης του γουρουνιού στη Μεσσήνη κρατάει από την αρχαιότητα», συνεχίζει χαμογελώντας.
Για να προσθέσει ότι το κρεοπωλείο ταυτίστηκε από επιγραφή του 1ου αιώνα μ.Χ. που βρέθηκε στη στοά. Η επιγραφή διασώζει την πληροφορία ότι εύπορος Μεσσήνιος επισκεύασε τη στέγη και τοποθέτησε κονιάματα έναντι 1.875 δηναρίων, «γενναίο» ποσό για την εποχή.
«Η αρχαιολογική σημασία του ευρήματος είναι δεδομένη», τονίζει ο Πέτρος Θέμελης. «Ξέραμε ότι υπήρχαν κρεοπωλεία, αλλά να βρεθεί επιγραφή που να το ταυτίζει δεν είναι σύνηθες. Στα ρωμαϊκά χρόνια είχαμε τα «makelum», εξ ου και το μακελειό». Εκτός από την επιγραφή ωστόσο, η σκαπάνη ανακάλυψε και άλλα στοιχεία που μαρτυρούν τη χρήση του σφαγείου, όπως η ογκώδης πέτρα με οπή στη μέση που χρησίμευε για το δέσιμο των ζώων, αλλά και οι αύλακες γύρω της για να τρέχει το αίμα των ζώων και το νερό που έριχναν μετά τη σφαγή για να καθαρίσουν.
Οπως μας λέει ο κ. Θέμελης, βρέθηκε κι άλλη επιγραφή, παλαιότερη, που δίνει πληροφορίες για επισκευές κτιρίων κατεστραμμένων από τον σεισμό. Ενώ αναφέρει ότι υπήρχε κοντά στο κρεοπωλείο και η στοά παντοπωλείου, η οποία, ακόμα τουλάχιστον, δεν έχει βρεθεί.

H δυτική στοά σε γενική άποψη από τα βορειοδυτικά |
Η αναστήλωση της δωρικής στοάς έχει ξεκινήσει. Όπως προβλέπει ο Πέτρος Θέμελης: «Θα στηθεί όρθια πολύ γρήγορα. Δοκιμάζουμε τους σπονδύλους στις κολόνες και θεωρώ ότι θα τη στήσουμε αμέσως. Μέσα στο φθινόπωρο θα είναι έτοιμη». Το αναστηλωτικό πρόγραμμα στην Αρχαία Μεσσήνη είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και όλα τα έργα είναι σχεδόν έτοιμα και θα παραδοθούν έως το τέλος του έτους.
Πρόκειται για τη στοά του Γυμνασίου και τη στοά της Παλαίστρας στο Στάδιο, για τον Πύργο από τις οχυρώσεις που βρίσκεται ανατολικά από την αρκαδική πύλη και άλλα μνημεία. Παράλληλα, ο Πέτρος Θέμελης ετοιμάζει δύο μελέτες για τον φωτισμό και την ανάδειξη του χώρου (μονοπάτια, πινακίδες κ.ά.) και τις γενικές προτάσεις του για ένταξη των έργων που συνεχίζονται στο επόμενο ΕΣΠΑ.
Ο Πέτρος Θέμελης μας επιβεβαίωσε ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε η κεφαλή -εξαιρετικού κάλλους- ενός στεφανωμένου Μεσσήνιου αθλητή, η οποία προέρχεται από επιτύμβιο μνημείο. Για το νέο εύρημα και για όσα η σκαπάνη έφερε στο φως θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις με την ολοκλήρωση των ανασκαφών του 2015.
*Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Αρχαιολογικής Εταιρείας τού ανέθεσε από το 1986 τη διεύθυνση των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης. Οι ανασκαφικές έρευνες με παράλληλες εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης των μνημείων συνεχίζονται από το 1987 έως σήμερα με γρήγορους ρυθμούς.
Έχουν φέρει στο φως όλα τα δημόσια και ιερά οικοδομήματα της πόλης που είδε και περιέγραψε ο Παυσανίας στη Μεσσήνη, όταν την επισκέφθηκε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου του Ευσεβούς (155-160 μ.X.).  www.efsyn.gr  .-
 
***  Αφιέρωμα στην ιστορία του τοπικού Τύπου της Καλαμάτας 

 
 
Είναι γεγονός ότι στην Καλαμάτα είδε το φως της δημοσιότητας η πρώτη ελληνική εφημερίδα. Εκδόθηκε την 1η Αυγούστου του 1821 και ονομαζόταν «Σάλπιγξ Ελληνική». Τυπώθηκε με τυπογραφικά στοιχεία που στάλθηκαν απ’ την Τεργέστη και τυπογράφους από τα κατεστραμμένα τυπογραφεία των Κυδωνιών της Μικράς Ασίας. Εκδότης της, ο Θεόκλητος Φαρμακίδης, ο οποίος, μη δεχόμενος τη λογοκρισία του Υψηλάντη, τη σταμάτησε μετά την έκδοση του τρίτου φύλλου. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι τα τρία αυτά φύλλα φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Για τρία ολόκληρα χρόνια – μέχρι το 1824 – δεν κυκλοφόρησε καμία άλλη ελληνική εφημερίδα. Στη συνέχεια η δημοσιογραφία εξελίχθη προοδευτικά και εξυπηρέτησε κατά πολύ την κοινωνική ζωή. Στον τόπο μας εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Οι ασχολούμενοι ιστοριοδίφες γράφουν ότι στην Καλαμάτα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 120 εφημερίδες και 60 περιοδικά. Στο σημερινό δημοσίευμα θα αναφερθούν, ενδεικτικά, τα πιο γνωστά φύλλα, που εκδόθηκαν από το 1868 μέχρι σήμερα, για λόγους ιστορικούς. Μετά την «Σάλπιγγα ελληνική», κάνει την εμφάνισή της ο «Αριστόδημος». Εκδόθηκε το 1868 μέχρι το 1876. Διέκοψε για δύο χρόνια και εκδόθηκε ξανά το 1878 μέχρι το 1879. Μετά απ’ αυτόν η «Άμυνα», απ’ το 1879 μέχρι το 1884. Ακολούθησε ο «Αριστομένης» με εκδότη τον Κ. Γεωργαντόπουλο, το 1884. Μετά απ’ αυτήν η «Ανόρθωσις» το 1886. Κατόπιν το «Καθήκον» του Λεων. Δεληγιάννη το 1888 και η «Ιθώμη» του Δ. Λυμπερόπουλου. Μετά το «Ενεστώς» των Ι. Κυριακού και Κ. Λυκουρέζου. Κατόπιν η «Σάλπιγξ», την οποία εξέδωσε ο Γεώργιος Μιχαλακέας, βιβλιοπώλης, με τη συνεργασία του Σπύρου Δουκάκη, δικηγόρου. Ακολουθεί η «Ευνομία» του Γιάννη Πολυμενάκη από το 1894 έως το 1900. Εν συνεχεία η «Μεσσηνία» του Δημ. Μπενή, οι «Φαραί» του Ν. Πήλιουρα, η «Σάλπιγξ» του Γιάννη Παρασκευόπουλου, πρώην συμβολαιογράφου, το «Φως» του Π. Πήλιουρα, το «Θάρρος» του Γιάννη Αποστολάκη το 1899, ο «Ταχυδρόμος», ο «Φρουρός» του Μουντανάκου, ο «Γάτος» και πολλές άλλες, μέχρι που εμφανίστηκε και η εφημερίδα «Σημαία», η οποία εκδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1914 με διευθυντή τον Γεώργιο Μαράκα ή «κόρακα» όπως υπογραφόταν. Σήμερα κυκλοφορούν στον τόπο μας 4 εφημερίδες. Το «Θάρρος», η «Ελευθερία» του Ντίνου Πλεμμένου που εκδόθηκε το 1979, ο «Μεσσηνιακός λόγος» της Σοφίας Θεοδ. Μπρεδήμα που εκδόθηκε το 1989 και η «Φωνή» του Θανάση Τσαμούλη που ξεκίνησε το 1987. Η δημοσιογραφία της παλιάς εποχής πέρασε μέσα από δύσκολες συνθήκες. Καιροί, με φανατικούς οπαδούς της πολιτικής, έφθαναν μέχρι δολοφονίας κατά των δημοσιογράφων που ήταν αντίθετοι στα δικά τους φρονήματα. Για λόγους ιστορικούς και, κυρίως, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι, πώς ήταν η τότε κοινωνική ζωή, θα δημοσιευθούν αγγελίες και διαφημίσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από απλότητα και γλωσσική ευγένεια. Του Βασίλη Ι. Μανιάτη - 

*** Eκτεταμένες ζημιές σε 10 επιχειρήσεις και 15 σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο         
      
Η αναλυτική καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία και τον ανεμοστρόβιλο της Δευτέρας ξεκίνησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας και του ΕΛΓΑ.
Παράλληλα, οι πληγέντες καταθέτουν αιτήσεις αποκατάστασης και αποζημίωσης σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις και οικίες.
Επιχειρήσεις και σπίτια
Μέχρι χθες στο Τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχαν κατατεθεί αιτήσεις από 10 επιχειρήσεις του Ασπροχώματος και της Νέας Εισόδου για εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και τα εμπορεύματά τους.
Όσο για τα σπίτια, στο Τμήμα ΠΣΕΑ, χθες το μεσημέρι, είχαν κατατεθεί αιτήσεις για ζημιές στις υποδομές 15 οικιών.
Παράλληλα, στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας έχει επιβεβαιωθεί ότι δύο ιδιοκτήτες σπιτιών είναι δικαιούχοι αποζημίωσης για καταστροφές στην οικοσκευή τους.
Καλλιέργειες
Σε ό,τι αφορά τις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση της ημέρας εκείνης, αναλυτική καταγραφή γίνεται από τον ΕΛΓΑ και οι ζημιές επικεντρώνονται στην ελαιοκαλλιέργεια.
Αναλυτικά, ζημιές στην ελαιοπαραγωγή εντοπίζονται στις εξής περιοχές:
Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες ζημιές στα Λέικα, το Ασπρόχωμα, του Σταματινού Αρφαρών και τη Βρωμόβρυση και περιορισμένες ζημιές στο Πλατύ των Αρφαρών.
Δήμος Μεσσήνης: Εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή στου Μηλιώτη, του Βλάσση και στο Κουρτάκι στη Βουφράδα, και περιορισμένες σε Χαντζή και Χαραυγή Βουφράδας.
Δήμος Πύλου – Νέστορος: Εκτεταμένες ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια στο Βλαχόπουλο και περιορισμένες ζημιές στη Μεταμόρφωση της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα και την Κουκουνάρα Χιλιοχωρίων.
Δήμος Τριφυλίας: Εκτεταμένες ζημιές στους ελαιώνες από Βουνάκι Καλού Νερού μέχρι τη Νέδα και με επίκεντρο στις περιοχές της Ελαίας και των Καρυών. Η ζημιά στις περιοχές αυτές αφορά και στη βρώσιμη ελιά ποικιλίας Καλαμών.   της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Θέτουν και ζήτημα Μπόλαρη στον ΣΥΡΙΖΑ
bolarhs
-  Με καραμπόλες και "γράψει σβήσε" έκανε ποδαρικό η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ…
Μετά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, τίθεται θέμα για την υπουργοποίηση του Μάρκου Μπολαρη.
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εκφράζει έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση, σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Μπόλαρη στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς ο κ. Μπόλαρης, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο όπου στην ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται αναφορά στη γνωστή υπόθεση με τις οροθετικές.
Η υπουργοποίηση αυτών των δύο ατόμων (Μπόλαρης-Καμμένος) «προσβάλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «έχει απόσταση και από την αλήθεια και από την ακρίβεια εκ των πραγμάτων», επισημαίνει από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης και προσθέτει πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο υφυπουργός δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός».

*** Παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή ο Δημήτρης Καμμένος
Παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή ο Δημήτρης Καμμένος
-  Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος, λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από παλαιότερες αναρτήσεις του στο Twitter με αντισημιτικό περιεχόμενο, όπως προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.
"Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
//  \Panos Kammenos@PanosKammenos 17 hours ago
Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του/ //
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ζητήθηκε από τον κ. Δ. Καμμένο να παραιτηθεί και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Στη δήλωση παραίτησής του, ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει:
"Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο Tύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει".
Νωρίτερα, η κατακραυγή για τα tweets του Δημήτρη Καμμένου είχε προκαλέσει την παρέμβαση του πρωυθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweets, διαμηνύοντας πως αν αυτά είναι αυθεντικά, δεν μπορεί να συνάδουν με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι ήδη ο Δημήτρης Καμμένος με δήλωσή του δίνει εξηγήσεις για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως για πολλές από τις αναρτήσεις στα προφίλ του δεν ευθύνεται ο ίδιος, καθώς και ότι οι λογαριασμοί του έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές, ενώ ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων: "Καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό”.

*** (Μετεκλογική) Αποτίμηση
voulh
-  Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
1. Επιβεβαίωση της απαξίωσης του Κ.Σ (=Κομματικού Συστήματος. Αυτό που αποκαλείται - ευφημιστικά - Π.Σ = Πολιτικό Σύστημα).
Απόδειξη : Το μεγάλο ποσοστό αποχής (μέσα σε 11 χρόνια διπλασιάστηκε).
Αν προσθέσουμε και - τον επίσης μεγάλο - αριθμό των άκυρων -λευκών, η απογοήτευση μεγαλώνει!.
Επιβάλλεται - ε χ θ έ ς - οι εξουσιαστές μας να αλλάξουν νοοτροπία, συμπεριφορά!.
2. Ο μονοκομματισμός των "μεγάλων" φαίνεται πως μας τελείωσε.
Απόδειξη:
Η συρρίκνωση, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ καθώς και τα μέτρια ποσοστά - περίπου το 1/3 του εκλογικού σώματος που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
3. Ο κόσμος δεν επηρεάζεται όπως άλλοτε.
Απόδειξη:
- Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ από ισοδύναμα, (Δημοσκοπικά), έφτασαν να απέχουν 7,5 μονάδες (;).
- Η Χ.Α σταθερά τρίτη και αυξανόμενη παρά το ότι ήταν υπόδικη (ως εγκληματική οργάνωση;) και την α μ φ ι λ ε γ ό μ ε ν η προεκλογική δήλωση του Αρχηγού της, ότι αναλαμβάνει την "πολιτική ευθύνη" της δολοφονίας.
- Σε νησιά που υπέστησαν πλήγμα από τους πρόσφυγες και τους (λαθρο) μετανάστες ο Σύριζα δεν τραυματίστηκε -τουλάχιστον - στον βαθμό που όλοι ανέμεναν.
- Το Ποτάμι - περιέργως - έπεσε σημαντικά επειδή, προφανώς, η συναινετική θέση του να στηρίξει το όποιο κόμμα θα πρώτευε, θεωρήθηκε ........ αδυναμία.
Αρκετοί σκέφτηκαν: "Γιατί να το ψηφίσω; Για να στηρίξει κάποιον άλλο; Και δεν ψηφίζω - απευθείας - τον "άλλο" να τελειώνουμε;"
- Οι Ανέλ (εφτάψυχοι) διέψευσαν όσους τους θεωρούσαν τελειωμένους και εκτός Βουλής.
- Η μεγάλη έκπληξη προήλθε από την "Ένωση Κεντρώων" που μετά απο πολυετή αγώνα και περιθωριοποίηση, δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια.
- Το ΚΚΕ: Σταθερό, ξεκάθαρο, συνεπές, αλλά αδυνατεί να πείσει στην εποχή μας.
- Το απομεινάδι του ΠΑΣΟΚ και εκείνο της ΔΗΜΑΡ κατάφεραν να συγκρατηθούν και να αυξήσουν κάπως τα ποσοστά τους.
- Η ΝΔ ακολουθεί λάθος δρόμο. Το πρόβλημα της δεν είναι ούτε το πρόσωπο που ηγείται ή η επικοινωνιακή δυσλειτουργία, αλλά: οι εσωτερικές έριδες και κυρίως - η απώλεια τ α υ τ ό τ η τ α ς . Αν δεν αναζητήσει / ανακτήσει την χαμένη της ταυτότητα (=Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός) δεν πρόκειται να δεί άσπρη μέρα.
Οι κεντρο... τέτοιοι αλληθωρισμοί και στοχεύσεις την οδήγησαν σε μετάλλαξη. Αγνώριστη και αναξιόπιστη έγινε.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε νίκη η οποία μπορεί να αποδειχτεί και πύρρειος.
Τεράστιες οι ευθύνες του. Στενά τα περιθώρια του Γ! Μνημονίου. Στυγνές οι απαιτήσεις των Δανειστών. Απαιτείται προσεκτική επιλογή συνεργατών. Θυμίζω ότι:
α. Προκάλεσε τις εκλογές του Ιανουαρίου και τις κέρδισε για δύο βασικά λόγους:
Ο κόσμος είχε αγανακτήσει και υποφέρει από τον προηγούμενο Συνεταιρισμό / Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θέλησε να απαλλαγεί .
Υπεσχέθη, πράγματα (τα οποία αθέτησε).
β. Παρά το "όχι" στο Δημοψήφισμα, μετά από λίγο έφερε ένα -χειρότερο - Γ! Μνημόνιο (;).
γ. Κέρδισε τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (αν και έχασε σημαντικά στελέχη του που αποχώρησαν και δημιούργησαν άλλο κόμμα τη ΛΑΕ) όχι μόνον εξαιτίας της φρεσκάδας και νιότης του ηγέτη του αλλά επειδή: το εκλογικό σώμα:
- απεχθάνεται /αποστρέφεται τα άλλα - πάλαι ποτέ μεγάλα -κόμματα.
- επιθυμεί να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία και σε αυτόν, αφού δόθηκαν επαλαμβανόμενες επι δεκαετίες στους προηγούμενους.
Θεωρώντας ότι - ως νέος - θα μάθει από τα λάθη του.
-ΛΑΕ: Καταποντίστηκε.
Δεν πρόλαβε να οργανωθεί . Επέμεινε στις θέσεις του οι οποίες ήταν και οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσ/κη. Αλλά δεν έπεισε επειδή πρότεινε την επιστροφή στη δραχμή, ενώ η συντριπτική πλειονότητα επιθυμεί στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
ΥΓ Τα - παρ' ολίγον - 9 κόμματα καλό θα ήταν στις επόμενες εκλογές να γίνουν ..19, προκειμένου: Αφ' ενός να ακούγονται περισσότερες απόψεις, και αφ' ετέρου να υποχρεωθούν να συνεργάζονται αναμεταξύ τους.
Εξυπακούεται πως το όνειδος του bonus των 50 εδρών θα καταργηθεί.

***  Βόμβα! Συνταγματικές οι απολύσεις στο δημόσιο
dimosio
-   Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται πλέον επίσημα ως συνταγματική η  διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα η οποία προβλέπει ότι απολύεται δημόσιος υπάλληλος που του έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης σε περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικαστεί μέσα σε έξι μήνες.
Αφορμή αποτέλεσε η εκδίκαση της υπόθεσης μιας υπαλλήλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία κατηγορούταν για παράβαση καθήκοντος, για αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας και για χρήση της υπαλληλικής ιδιότητας της προς εξυπηρέτηση συμφερόντων της ίδιας ή τρίτων.
Στην άνωθεν υπάλληλο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στο ΣτΕ ώστε να ακυρωθεί η απόφαση. Εν συνεχεία ο διοικητής του ασφαλιστικού φορέα απέλυσε την υπάλληλο επικαλούμενος τον Υπαλληλικό Κώδικα (νόμος 3528/2007), σύμφωνα με τον οποίο εάν δεν έχει γίνει εκδίκαση της υπόθεσης μέσα σε 6 μήνες, τότε η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης εκτελείται από την αρμόδια υπηρεσία που υπάγεται ο υπάλληλος.
Υπέρ της απόλυσης τάχθηκε τελικά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε συνταγματική την επίμαχη διάταξη, απορρίπτοντας την προσφυγή της υπαλλήλου.

***  Έκτακτο: Αρχίζουν οι γεωτρήσεις στην Ελλάδα
petrelai
-   Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρόεδρου και διευθύνων σύμβουλου της ελληνικής εταιρείας Energean, Μάθιου Ρήγα, πρόκειται μέσα στον ερχόμενο χειμώνα να λάβει χώρα η πρώτη γεώτρηση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε αναμονή η αξιολόγηση των προσφορών που έχει υποβάλει στον διαγωνισμό για τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας/Πρέβεζας, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης με το Μαυροβούνιο σχετικά με 3 θαλάσσια οικόπεδα στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Energean ήδη δουλεύει πάνω σε 15 γεωτρήσεις στον Κόλπο της Καβάλας, όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου ύψους 30 εκατ. βαρελιών.

***  Αυτός είναι ο αγαπημένος Έλληνας πολιτικός των ΗΠΑ
tsiprastaxidi
-   Για συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο ετοιμάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού υπάρχουν αρκετά ονόματα με σημαντικότερα αυτά των Μπαράκ Ομπάμα και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του κ Τσίπρα και του κ Ομπάμα δίχως όμως να έχει γίνει γνωστό το πως θα γίνει αυτή η συνάντηση, με τα πιθανά σενάρια να είναι: η επίσημη συνάντηση βάσει πρωτοκόλλου, η συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ή η συνάντηση στο πλαίσιο της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες.
Επίσης ο κ Τσίπρας πρόκειται να συνομιλήσει και με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ύστερα από αίτημα του ιδίου προ ολίγων ημερών.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συνομιλήσει και με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου θα συζητηθούν θέματα φωτιά για τις δυο χώρες, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό.

***  Έτσι έφτασαν τα ρωσικά μαχητικά στη Συρία
Sukhoi Su 30SM inflight
Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε για τις δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες όπου δείχνουν 28 ρωσικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση al-Assad στη Λατάκια, στη δυτική Συρία.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μας έδωσαν λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό των ρώσων στη Συρία όμως δεν βοήθησαν να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα: πώς κατάφεραν 28 μαχητικά αεροσκάφη να φτάσουν στη Συρία απαρατήρητα;
Σύμφωνα με μια πηγή (που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της), τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στη Λατάκια κατά πάσα πιθανότητα πετώντας πολύ κοντά σε μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία εντοπίστηκαν να πηγαινοέρχονται στη Συρία απο το Flightradar24.com, κάτι που προτείνουν διάφοροι αναλυτές.
map russian planes1
Κάποιοι πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, κάποια αν όχι όλα τα αεροσκάφη του σχηματισμού (ο σχηματισμός συμπεριλάμβανε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος και τέσσερα μαχητικά), πιθανόν να έκαναν μια στάση στο Ιράν πριν εκπληρώσουν το τελευταίο σκέλος της διαδρομής προς τη Λατάκια. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει επίσης γιατί κάποιοι παρατήρησαν μερικά Il-76s (που εχουν την δυνατότητα να πετάξουν από τη Ρωσία στην Λατάκια ασταμάτητα) να σταματάνε στο Χαμαντάν στις 18 - 19 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν αρχίσουν να εμφανίζοντα τα Sukhois στη βάση στη Λατάκια.
Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η δραστηριότητα αρκετών ισραηλινών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου ενός G550 "Nachshon Aitam,”ένα είδος μίνι-AWACS εξοπλισμένα με 2 κεραίες L-band, και στις δύο πλευρές της ατράκτου, και 2 κεραίες S-band, στη μύτη και στην ουρά του αεροσκάφους.
Το G550, το λεγόμενο CAEW (Conformal Airborne Early Warning), ηταν σε αποστολή πάνω από την ανατολική Μεσόγειο στα ανοικτά του Λιβάνου στις 20 Σεπτεμβρίου (όπως φαίνεται στο Flightradar24.com ...). Τυχαίο;
 Πηγη - The Aviationist

***  Εξέλιξη: "Λάδι στην φωτιά" της Μεσογείου από τους Ρώσους
ploioros
-  Τα ρωσικά πιόνια έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν την θέση τους στην μεγάλη σκακιέρα του μεσανατολικού, καθώς τις διαρκείς ενισχήσεις προς το συριακό κράτος έρχεται πλέον να συμπληρώσει το ρωσικό ναυτικό, το οποίο παίρνει πλέον θέση στην Ανατολική Μεσόγειο με το πρόσχημα των ασκήσεων.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί μια σειρά ασκήσεων, οι οποίες αριθμούν άνω των 40, στις οποίες θα περιλαμβάνονται βολές πυροβόλων όπλων και δράσεις αντιαεροπορικής άμυνας. Οι ασκήσεις θα λάβουν χώρα τους μήνες Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, μεταξύ του λιμανιού της Ταρτούς και της Κύπρου.
Η διαρκής ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην συμμαχία ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ Βρετανίας, η οποία δεν βλέπει με καλό μάτι την συσπείρωση των ρωσικών δυνάμεων σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τη συμμαχία των δυνάμεων της δύσης, οι οποίες βλέπουν την Ρωσία ως κύριο ανταγωνιστή των ατομικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Αναμένονται εξελίξεις.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα Ρωσικά πλοία που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις, στο αντίστοιχο άρθρο του voicenews.gr, επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.
***  "Είναι μαριονέτα" Βαρουφάκης για Γιούνκερ
varoufuck
-  Ο μεγάλος νικητής των εκλογών εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα είναι η Τρόικα σχολιάζει ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Υπερβολικό φορολογικό βάρος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα επιφέρει η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει ο πρώην υπουργός οικονομικών.
Παρά τις σχετικές εξαγγελίες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τα περιθώρια της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση είναι ανύπαρκτα, οποιαδήποτε ελάφρυνση θα υπονομευθεί από τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτείται να σημειώσει η ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζοντας το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ ως ανέφικτο τονίζει.
Με "κοσοβοποίηση" κινδυνεύει η Ελλάδα λέει χαρακτηριστικά ενώ πιστεύει ότι οι πιστωτές θέλουν ολιγαρχία για την χώρα μας , ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να περιορίσει το πρόβλημα της διαπλοκής θα αντιταχθούν σε αυτές τις προσπάθειες.
Όταν του ζητήθηκε να εκφράσει άποψη για τη γερμανική ηγεσία δήλωσε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ Άνγκελας Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς, όπως σημειώνει, η μεν καγκελάριος δρα πρωτίστως με γνώμονα τη διατήρησή της στην εξουσία, ενώ ο Γερμανός υπουργός διαθέτει συνολικό όραμα, “αν και προς τη λάθος κατεύθυνση”, σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης.
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Γ. Βαρουφάκης απαντά με απαξιωτικό τόνο, ότι πρόκειται για “μαριονέτα της Επιτροπής”.

***  Κωνσταντοπούλου: Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
zoikwnstantopoulou
- Το ότι θα παραμείνει ενεργή τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο κλείσιμο της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους. Επίσης ανέφερε «Από τη θέση μου ως πολίτης, γιατί πολίτης ήμουν πάντοτε και πολίτης θα παραμείνω, θα παραμείνω ενεργή, ενεργότατη. Είναι υποχρέωση, καθήκον και δέσμευσή μας να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε όχι στις εντολές και τις επιταγές, αλλά στις συνθήκες που διαμορφώνονται». Συμπλήρωσε ακόμα πως «Από τη θέση της Προέδρου της Βουλής που σε λίγες μέρες θα παραδώσω, αισθάνομαι πραγματικά περήφανη για αυτήν την Επιτροπή. Αισθάνομαι διπλά περήφανη γιατί βλέπω ότι σκέφτονται πως θα την αντιμετωπίσουν εκείνοι που είναι άβολα με τα συμπεράσματα και με τα αποτελέσματα της δουλειάς της». Στο τέλος έκλεισε «Από τη θέση μου ως πολίτης, γιατί πολίτης ήμουν πάντοτε και πολίτης θα παραμείνω, θα παραμείνω ενεργή, ενεργότατη στις εργασίες και στο αντικείμενο αυτής της Επιτροπής και στη διεκδίκηση μιας λύσης για αυτό το φρικιαστικό πλέγμα που έχει δημιουργηθεί μέσα από την κατασκευή, διόγκωση και χρησιμοποίηση του δημοσίου χρέους εις βάρος και του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης και του κόσμου».

*** Δείτε live το Αποκαλυπτικό Δελτίο με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την «Κόντρα και Ρήξη» 21:30- 01:00
velo1
-  Απόψε στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με τον Κυριάκο Βελόπουλου θα είναι οι εξής:
1.    Βίκη Παπαλουκά, Δημοσιογράφος
2.    Nίκος Χιδίρογλου, Voicenews.gr
3.    Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ΑΝΕΛ
4.    Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ΝΔ
5.    Τάσος Δαρσινός, Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο κ. Βελόπουλος θα εξετάσει με τους συνομιλιτές τους:
•    Τις καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό,
•    το  μεταναστευτικό
Δείτε live το Αποκαλυπτικό Δελτίο ΕΔΩ  http://www.extratv.gr/(21:30- 22:30)
Δείτε την εκπομπή "Κόντρα και ρήξη" ΕΔΩ  http://www.extratv.gr/ (23:00-23:30)

***  Ποτάμι: Τελικά ο Νικολούδης γιατί έφυγε;
theo
-  Απορίες προκαλεί στο Ποτάμι, η κατάργηση του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η παύση του Παναγιώτη Νικολούδη.
Στην ανακοίνωσή του το κόμμα  καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως τον Φεβρουάριο μίλησε για στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
«Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η «εκδίωξη» του κ. Παναγιώτη Νικολούδη που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση, και συνεχίζει:
«Τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο (σ.σ: προφανώς των διεφθαρμένων) εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Το Ποτάμι από τις προγραμματικές κιόλας δηλώσεις της κυβέρνησης είχε πει, και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει, να ενισχύσει τον κ. Νικολούδη στο δύσκολο έργο του».
«Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ. Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα; Ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ. Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί», καταλήγει.

***  Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πόλεμο στην Βαλτική
obama
-  Ζούμε εποχές ψυχρού πολέμου, αυτό είναι δεδομένο! Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανοίξουν κι άλλο μέτωπο ενάντια στη Ρωσία, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Βαλτικής. Αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις πάνω στο θέμα τις επόμενες ημέρες. Εμείς ευχόμαστε να μην ανοίξει κανένα νέο μέτωπο και οι δύο υπερδυνάμεις να βρουν συμβιβαστικές λύσεις ώστε να εξοντώσουν μαζί τον δαίμονα που λέγεται ISIS.
Video ,  Pentagon Preparing War Plans for Baltic Battle Against Russia   , https://youtu.be/N-WKGI8qszw  .-

***  Προσοχή! Ισχυροί σεισμοί μέχρι τον Οκτώβριο
seismoi
-  Σύμφωνα με νέα ανάλυση ακόμα και οι σεισμοί έχουν την εποχή τους!
Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Ζονγκγουέν Ζαν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και τον Πίτερ Σίρερ του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωφυσικής "Geophysical Research Letters", σύμφωνα με το New Scientist, μελέτησαν όλους τους σεισμούς που συνέβησαν στη Γη μετά το 1900.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι πιο ισχυροί γίνονται συνήθως μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να εντοπίσουν τα αίτια που συνδέουν τους σεισμούς με την εποχή του έτους...
Πιο συγκεκριμένα, από τους συνολικά 60 μεγάλους (άνω των 7 βαθμών) και βαθιούς σεισμούς (σε βάθος κάτω των 500 χιλιομέτρων), οι περισσότεροι (42) συνέβησαν την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου.
Προφανής εξήγηση δεν υπάρχει.
Ο επικεφαλής της έρευνας Ζονγκγουέν δηλώνει πως «από φυσική σκοπιά, η εποχικότητα δεν έχει νόημα».

***  Ο Πούτιν ισοπεδώνει τους τζιχαντιστές...
poutin oplo
-  Ο Πούτιν είναι έτοιμος να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στη Συρία ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνει χωρίς τις ΗΠΑ. Ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, ο Πούτιν θα προτιμούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συντονίζει την εκστρατεία κατά του ISIS με τη Ρωσία,το Ιράν και το συριακό στρατό.
Ρωσικά μαχητικά ξεκίνησαν εκπαιδευτικές εξόδους και αναγνωριστικές πτήσεις στη Συρία. Πηγές διαρρέουν ότι η ρωσική αεροπορία άρχισε εκπαίδευση και αναγνωριστικές πτήσεις στο συριακό εναέριο χώρο για να ακολουθήσουν χτυπήματα κατά των τζιχαντιστών.

***  Αποκάλυψη: Τσίπρας προς Καμμένο: Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο…
tsip kammenos
- Όπως όλα δείχνουν, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να αποφασίσουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης…
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τέρενς Κουίκ να πάρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Τσίπρας δεν αρνήθηκε απλά, αλλά πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»!

***   Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η σύντροφος του Πετράκου
petrakos
-  Ο Γιώργος Πετρακάκος, συνελήφθη χθες Πέμπτη έξω από το διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο του Βόλου.
Μαζί του συνελήφθησαν ένα ακόμη άτομο καθώς και η 36χρονη σύντροφός του, αδελφή του Τάσου Θεοφίλου.
Υπενθυμίζουμε πως ο Τάσος Θεοφίλου έχει καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και τη δολοφονία του οδηγού ταξί.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να διαπιστώσει αν η 36χρονη φίλη του Πετράκου είχε συμμετοχή σε τρεις τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης ΟΛΑ και συγκεκριμένα στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ στις οποίες είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή μιας γυναίκας.
Επίσης, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και η ληστεία που είχε σημειωθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 25 Ιουνίου καθώς κι εκεί συμμετείχε μια γυναίκα.
Οι αστυνομικές αρχές θέλουν να δουν από το υλικό του κλειστού κυκλώματος εάν ο σωματότυπος της γυναίκας παραπέμπει στη συγκεκριμένη ένοπλη ληστεία.

***  Φορτσάκης: Να αποφευχθούν φαινόμενα αδιαφορίας στο ΤΕΙ Αθήνας
rwmanos
-   Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους φοιτητές, το ενδεχόμενο να χάσουν το εξάμηνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης για 13η μέρα, με αίτημα την χορηγία άδειας, που ζητούν να δοθεί στον Νίκο Ρωμανό στο Ίδρυμα. Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, απηύθυνε κάλεσμα την Πέμπτη (24/9), στον νέο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η συνεχιζόμενη κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας για δωδέκατη ημέρα από μια μειοψηφία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο ίδρυμα, που αδυνατεί να λειτουργήσει, εις βάρος πρωτίστως των φοιτητών». Στη συνέχεια, ο κ. Φορτσάκης τονίζει πως δεν πρέπει να επαναληφθεί η προκλητική αδιαφορία και ανοχή που επέδειξε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε ανάλογα φαινόμενα. Υπενθυμίζουμε πως ο Μιχάλης Μπρατάκος είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου χθες και συζήτησαν για την εκπαιδευτική αδειοδότηση του Νίκου Ρωμανού από τα αρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

***  Βόμβα! Δίνουν 670 ευρώ σε κάθε πρόσφυγα
prosfyges germania
Στην 7ωρη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, αποφασίστηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να διαθέτει το ποσό των 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα, στα ομόσπονδα κρατίδια.
«Με αυτό το ζωντανό σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το ρίσκο τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου», επισήμανε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα διατεθούν ακόμα, 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

***   Ο Τσίπρας θα δει αυτούς που δεν φαντάζεστε...
tsipras2
-  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παραστεί στην 11η ετήσια σύνοδο του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρυ και Τσέλσι Κλίντον που θα διεξαχθεί 26-29 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής το όνομά του δεν βρίσκεται στη λίστα των επίσημων συμμετοχών της εκδήλωσης.
Παρούσα στο συνέδριο «The Future of Impact» θα είναι και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αναφέρεται πρώτη στον κατάλογο των χορηγών της εκδήλωσης και είχε οργανώσει συνέδριο σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τον προηγούμενο Ιούνιο στη Αθήνα, το οποίο ματαιώθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

***   Έκτακτο! Στελέχη της ΧΑ ζητούν αλλαγή προέδρου;
mixanoliakoss
-  Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής προκάλεσε διχόνοια και αντιπαλότητα στο κόμμα.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη του κόμματος αποδίδουν το μόλις 7% που κατάφερε να συγκεντρώσει το κόμμα, στον γενικό γραμματέα , Νίκο Μιχαλολιάκο και ζητούν τη διεξαγωγή συνεδρίου για την εκλογή νέου αρχηγού.

***   Έκτακτο: Νέα παραίτηση υπουργού;
erw2
-  Το "γράψε- σβήσε" δεν σταματά στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ…
Μετά την παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρη Καμμένου και το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Μπόλαρη, πληροφορίες αναφέρουν πως  ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της υφυπουργού Βιομηχανίας, Θεοδώρας Τζάκρη.
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να συμπληρωθούν 24 ώρες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, και σύμφωνα με τις φήμες, δεύτερος υπουργός είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

***  Σοκ! Έλληνας υπουργός χρησιμοποιείται από τους Τούρκους…
erwthmatiko2
-  Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την ανθελληνική προπαγάνδα τους, ένα ατυχές σχόλιο του νέου υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την Ποντιακή Γενοκτονία.
Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Φίλης, σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή, στις 20 Αυγούστου 2014, είχε γράψει ότι ο όρος γενοκτονία δεν ισχύει στην περίπτωση των διώξεων των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.
Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι του κείμενο του λένε πως είναι αρνητής της Ποντιακής Γενοκτονίας…
Η τουρκόφωνη μειονοτική εφημερίδα Birlik αναφέρει πως σε άρθρο του ο κ. Φίλης, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το 1994, να αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία από τους Τούρκους, ως «απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας», χωρίς διεθνή σημασία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω άρθρο υποστηρίζει πως αυτός είναι ο λόγος που η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόβαλε, ποτέ, το θέμα στα διεθνή Φόρα.
Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρεται και στις προσπάθειες της κυβέρνησης Σημίτη, να υποβαθμίσει, γενικώς, το όλο ζήτημα της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Φαίνεται πως τέτοιου είδους ανθελληνικά σχόλια είναι "βούτυρο στο ψωμί" των Τούρκων που αμφισβητούν την Ποντιακή Γενοκτονία…

***  Σκάει βόμβα! Και άλλη λίστα καίει κορυφαίους πολιτικούς
erwthmatiko
-  Ένα νέο σκάνδαλο μεγατόνων αναμένεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας…
Σύμφωνα με ανταπόκριση του Landon Thomas από το Λονδίνο για τους New York Times, οι βρετανικές αρχές έχουν παραδώσει στην Ελλάδα, μία μακροσκελή λίστα στην οποία περιλαμβάνονται 400 Έλληνες ιδιώτες που έχουν αγοράσει και πουλήσει ακίνητα στο Λονδίνο από το 2009.
Ωστόσο, η "λίστα του Λονδίνου" "θάφτηκε" επιμελώς καθώς περιλαμβάνει και δύο πρωτοκλασάτους Έλληνες πολιτικούς…
Την συγκεκριμένη λίστα ξεσκαλίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασταυρώσει αν προκύπτει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Η εν λόγω λίστα που έγινε γνωστή το 2012 μετά από δημοσίευμα της New York Times και δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να διαπιστώσει αν προκύπτει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Τα ονόματα της λίστας δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο περιλαμβάνονται σε αυτή πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγιστάνες της ναυτιλίας αλλά και αθλητές.

*** Θα πυροβολούνται όσοι πετούν πέτρες...
petres
-  Το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Ισραήλ αποφάσισε να χρησιμοποιούνται πραγματικά πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον όσων πετούν πέτρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η απόφαση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την εκτέλεση με πολλαπλούς πυροβολισμούς 18χρονης Παλαιστίνιας από τις ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF).
Η ισραηλινή κυβέρνηση «αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Αποφασίσαμε να επιβάλλουμε πιο αυστηρές ποινές σε βάρος των ενηλίκων που πετούν πέτρες, με [την επιβολή] ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών κατ’ ελάχιστον, καθώς και την έγκριση [της επιβολής] μεγαλύτερων προστίμων στους ανηλίκους και στους γονείς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι ποινές αυτές θα ισχύουν «για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που προφανώς αναφέρεται στους Παλαιστίνιους οι οποίοι ζουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ και δεν έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.

*** 

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Τα  Βίντεο από αθλητικές δραστηριότητες  Τετάρτης  23/09/2015:
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων. 22-09-2015  P1040868: https://youtu.be/Nc1Y6ZLxK_4 ,
~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1    αγων   22/09/2015: https://youtu.be/q16oZKVjtyM ,
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0 4η  αγων  22/09/2015https://youtu.be/e6jMUE_h2sw ,
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/WG7HkZ6K-4A ,
~**Ξάνθη-ΟΣΦΠ  1-3  2  από τα 4 γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/ctGZD62Q3qs ,
~**Ξάνθη- ΟΣΦΠ 1-3  το 3ο γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/81B1rGl8QQM  ,
~**
~**ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1     αγων  23/09/2015  γκολ σχόλια : https://youtu.be/xUS3Y846uTk ,
~** Αθλητική Τετάρτη 23/09/2015 αγώνες  γκολ σχόλια 4η αγων: https://youtu.be/mYOvdu_yoxM ,

*** Και επισήμως Δευτέρα το ντέρμπι Εργοτέλης- ΑΟΧ
*** Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει  σήμερα η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία μετατέθηκε λόγω των εκλογών.
Στις 6.15μμ ο Πλατανιάς αντιμετωπίζει τον Ηρακλή και ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τη Βέροια ενώ η Ξάνθη αντιμετωπίζει στις 8.30μμ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό .
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τους αγώνες Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος, Πανθρακικός – Καλλονή, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος Αθηνών και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
Αναλυτικά:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ     1-1 .- ^
Video , από τον αγώνα :
~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1    αγων   22/09/2015: https://youtu.be/q16oZKVjtyM
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ     0-0 .- ^
Video από τον αγώνα : ~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0 4η  αγων  22/09/2015https://youtu.be/e6jMUE_h2sw
SKODA ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1-3 .- ^
Video από τον αγώνα : 
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων. 22-09-2015  P1040868: https://youtu.be/Nc1Y6ZLxK_4 ,
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/WG7HkZ6K-4A ,
~**Ξάνθη-ΟΣΦΠ  1-3  2  από τα 4 γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/ctGZD62Q3qs  ,
~**Ξάνθη- ΟΣΦΠ 1-3  το 3ο γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/81B1rGl8QQM
 Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου   2015

Φουριόζος ο ΠΑΟ «καθάρισε» τον Λεβαδειακό στο 19'
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ       3-0 .-^
Τα  γκολ  : Νάνο στο 5΄, Καρέλης στο 14΄ και Ατζαγκούν στο 19΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Τελάντερ – Ουόν, Γιάχιτς
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής (71΄ Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (58΄ Νίνης), Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς (64΄ Αμπέντ).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο (46΄ Φαβάλι), Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60΄ Μάρκοβιτς), Στάθης, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (74΄ Μίνγκας).

Ο Αστέρας έβαλε... ένα και για τον Πανιώνιο στη νίκη του με 2-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ     2-1 .- ^
Τα  γκολ :Οι Αρκάδες άνοιξαν στο σκορ στο 10' με τον Γιάννου και δύο λεπτά αργότερα ο Δημούτσος έκανε το 2-0. Ο Πανιώνιος μείωσε στο 27' με αυτογκόλ του Γκοϊάν.
Σκόρερ: 10’ Γιάννου, 12’ Δημούτσος / 27’ (αυτ.) Γκοϊάν
Κίτρινες κάρτες: Σανκαρέ, Ιγκλέσιας / Ρισβάνης, Μπακασέτας, Βιγιαμπάλα
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Μάσα (76’ Τσοκάνης), Χαμντανί, Γιάννου, Δημούτσος (90+ Ζησόπουλος), Σκούρτης (59’ Κουρμπέλης).
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (66’ Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (58’ Χαλκιαδάκης).

Το απόλυτο... τίποτα στην Κομοτηνή παρά το ντεμπούτο Ελευθερόπουλου
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ    0-0 .- ^    
Τα  γκολ :-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μάρτινς - Μπαργκάν, Κλαντρούμπσκι, Χογκ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς (83' Σέτι), Χαβίτο, Νικόλτσης (66' Βάλτερ), Χασομέρης.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Κρολ, Γεωργίου, Μανούσος (83' Μπουρούς), Ελλακόπουλος (62' Σαμπά), Μπαργκάν (68' Γιορέντε).

ΠΑΣάς στα Γιάννενα με νίκη και επί του Ατρομήτου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.   1-0 .- ^
Τα γκολ : Με γκολ του Τσουκαλά στο 29' ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο
Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Ίλιτς, Λίλα, Τσάβες - Στόιτσεφ, Κυβρακίδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσάβες (90΄+1 Γιάκος), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Μανιάς (74΄ Φερφελής), Ίλιτς (52΄ Λίλα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο (67΄ Κοντοές), Ουσέρο, Γοδόι, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (46΄ Ναπολεόνι), Μαρσελίνιο (46΄ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Ο ΠΑΟΚ έφερε την ΑΕΚ... τούμπα, αφού είδε τα «ραδίκια» ανάποδα
Π.Α.Ο.Κ.-A.E.K.       2-1 .- ^
Τα  γκολ  : Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 47΄ με τον Αραβίδη, ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 63΄ και ο αρχηγός Κλάους Αθανασιάδης έδωσε με πέναλτι στο 84΄ τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας - Μπουονανότε, Βάργκας, Σιμόες
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (46΄ Κάτσε), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59΄ Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88΄ Μαλεζάς).
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Μπρίτο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας (56΄ Μπαρμπόσα), Μπουανανότε (67΄ Μάνταλος), Αραβίδης.

***  5η αγωνιστική (26-27-28/9/15)Ομάδα Β (Βέροια)-ΑΕΚ
Καλλονή-Παναιτωλικός
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Πανθρακικός
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Ομάδα Α (Κέρκυρα)-Αστέρας Τρίπολης
Ηρακλής-Ξάνθη
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς


~**   2η αγωνιστική  την Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου  2015 (Λόγω  Βουλευτικών Εκλογών 20/09/2015):
Μεσσηνιακός – Σπερχογεία  1-1 .- ^
Πάμισος Μ. – Μιλτιάδης  5-0 .- ^
Δώριο – Εθνικός Μ.   2-0 .- ^
Πύλος – Ολυμπιακός Κ.  3-1 .- ^
Απόλλων Κ. – Θουρία  1-2 .- ^

 Φοβερός στην επανάληψη ο Αστέρας, 2-1 το δυνατό Διαβολίτσι στο Αρφαρά!
Αρφαρά – Διαβολίτσι  2-1 .- ^ 
Τα  γκολ  : μόλις στο 7ο λεπτό ο Πάλιας έδωσε την μπάλα στον Δημόπουλο και αυτός με κεφαλιά έκανε το 0-1, στο 53′ ο Γρηγόρης Τσιλίκος με φοβερό φάουλ ισοφάρισε σε 1-1,στο 68′ ο Καρύδης με υπέροχο σουτ… αλλά Μπέκαμ, μέσα από την περιοχή «έγραψε» πανηγυρικά το 2-1.-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σταμάτης Φέστας, Γιώργος. Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Καπόγλης, Ζέππος, Γρηγόρης Τσιλίκος, Ψωμάρας (81′ Κάρτσωνας), Κώστας Φέστας, Βασίλης Τσιλίκος (82′ Γιαννακούντζος), Καρύδης.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μερκούρης, Κωστόπουλος, Γερμάνης, Βεργόπουλος, Καστριτσέας (43′ λ.τρ. Παπαλέξης), Δημόπουλος, Δασκαλάκης, Χότζα, Χριστόπουλος (62′ Βουρνάς), Πάλλιας (75′ Θεοδωρόπουλος), Πεϊδης.
Τ. Άγρας – ΑΟ Φαραί  2-1 .- ^
Κυπαρισσία – Ανδρούσα   2-1 .- ^

*** ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  

 
~**  3η αγωνιστική  Σ/Κ 26  και  26 Σεπτεμβρίου  2015 :
Σπερχογεία – Μιλτιάδης
Εθνικός Μ. – Μεσσηνιακός
Ολυμπιακός Κ. – Πάμισος Μ.
Θουρία – Δώριο
Διαβολίτσι – Πύλος
ΑΟ Φαραί – Απόλλων Κ.
Ανδρούσα – Αρφαρά
Τ. Άγρας – Κυπαρισσία

***  Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πρόγραμμα 2015-2016
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
1η αγ. 27/09/2015, 16:30-14η αγ. 24/01/2016, 15:00
Ηρακλής Ψαχνών-Παναρκαδικός
Καλαμάτα-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Λεβάντε-Κανάρης Νενήτων
Λουτράκι-Βύζας Μεγάρων
Χαλκίδα-Αιολικός
Παναργειακός-Παμβουπρασιακός
Σπάρτη-Ερμιονίδα
***

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
-~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
 ~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
-----------------------------------------------
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση  Κυριακή  20  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-20-2015.html .- 
~ Βουλευτικές Εκλογές 20  Σεπτεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015.html .-
~ Βουλευτικές Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015/ 2ον :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015-2.html .-
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-21-2015.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 19 και20  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/19-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/21-2015.html .-
~Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-22-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου 2015:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-24-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/24-2015.html
***
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4363 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2584 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9512   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4558 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.311   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~*

~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου