ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015   :
~


Άγιος Παίσιος: Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο…
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2015/11/1113.jpgΤα προφητικά λόγια του Αγίου Παϊσίου ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν να τα είπε μόλις σήμερα.
H προφητεία του Αγίου, έρχεται στο μυαλό όσων την γνωρίζουν, μετά τα γεγονότα μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας, όπου τουρκικά μαχητικά κατέριψαν αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Άγιος Παϊσιος που κοιμήθηκε πριν από περίπου 21 χρόνια έχει αφήσει παρακαταθήκη τις προφητείες του, που αποτελούν σήμερα, για πολλούς, τις ειδήσεις του μέλλοντος.
«Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη».» Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» έχει πει ο Άγιος.
«Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους» επισημαίνεται στις προφητείες του Αγίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο. Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό».
«Δεν ήθελα τίποτα άλλο» έλεγε, «να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει… Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους».   dogma
27 Νοεμβρίου
Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου (1) († 421). Οσίων Μωυσέως, Ναθαναήλ, Πινουφρίου και Ιακώβου του Ρώσου.
(1)Ο άγιος Ιάκωβος έζησε τον 4ο αι. επί βασιλέως Αρκαδίου. Ζούσε στη Βηθλαδά της Περσίας και καταγόταν από επιφανές γένος. Ήταν φίλος με το βασιλιά των Περσών, Ισδιγέρδη. Παρασυρμένος από αυτή τη φιλία του, ο Ιάκωβος απαρνήθηκε την πίστη του στο Χριστό. Για να ευχαριστήσει τον Ισδιγέρδη, άφησε τον εαυτό του να χαθεί μέσα στην ψευδαίσθηση του πλούτου των ανακτόρων. Όταν το έμαθαν αυτό η μητέρα και η γυναίκα του, οι οποίες ήταν ευσεβείς και πιστές χριστιανές λυπήθηκαν και εξοργίστηκαν. Και οι δύο λοιπόν τον επιπλήξανε για τη στάση του και του δήλωσαν ότι δεν ήθελαν καμία σχέση μαζί του. Αυτό το πλήγμα, επανέφερε τον Ιάκωβο στον ίσιο δρόμο. Τον έκανε να διαπιστώσει το χάσμα το οποίο δημιούργησε. Έτσι ο Ιάκωβος αποφάσισε να εξαγνίσει το ατόπημά του και να επανέλθει στον δρόμο του Θεού. Μετά από την απόφαση αυτή, πήγε στον βασιλιά και ομολόγησε μπροστά του την μία και αληθινή πίστη στον Χριστό. Ο Ισδιγέρδης εξεπλάγη γι` αυτή την αλλαγή του Ιακώβου και προσπάθησε να τον μεταπείσει. Ο Ιάκωβος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του και γι` αυτό διατάχθηκε να τον βασανίσουν. Μαρτύρησε με ακρωτηριασμό των άκρων του και κατόπιν με αποκεφαλισμό.   
Σήμερα 27/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας, Όσιος Πινούφριος, Όσιος Ναθαναήλ
Για άνθρωπο που η καρδιά σου δεν έχει πληροφορία, μην του εμπιστευθής την συνείδησή σου.
Γεροντικόν
    
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
Απολυτίκιο Άγ. Ιακώβου του Πέρση - 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ,   https://youtu.be/3x6J0yF7Bus?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC .-
~  ** Από την ερχόμενη εβδομάδα οι αγροτικές επιδοτήσεις...Με καθυστέρηση, αλλά ενισχυμένες
 Μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα χρειαστεί να περιμένουν οι αγρότες για να αρχίσουν να λαμβάνουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παρότι ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο περισσότερο, ο αγρότες αναμένεται να λάβουν περισσότερα χρήματα από...
το 70% των βασικών ενισχύσεων που επρόκειτο να τους καταβληθούν μέσα στον Νοέμβριο.
Όπως αποφασίστηκε, θα γίνει χρήση οδηγίας της ΕΕ που προβλέπει ότι αν η πληρωμή γίνει τον Δεκέμβριο, οι αγρότες θα μπορούν να πάρουν το 90% των ενισχύσεων.
Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δρομολογούνται πληρωμές άνω του 1 δισ. ευρώ έως τις 15 Δεκεμβρίου καθώς θα γίνουν εκκρεμείς πληρωμές από το 2008 από βιολογικές καλλιέργειες, εξισωτικές αποζημιώσεις κ.ά.   in.gr

*** Σάββατο μεσημέρι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
 Σάββατο μεσημέρι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
"Κλειδώνει" η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο. Θέματα θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ   Ι. Πλακιωτάκη.

***  Ο Ιερώνυμος εισηγείται δημοψήφισμα για τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας
Ο λόγος στον λαό… Τη θέση του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασίσουν αδιαμεσολάβητα οι Έλληνες πολίτες για τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, στο πλαίσιο επίσκεψης την οποία πραγματοποιεί στο Βερολίνο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα, επαναλαμβάνοντας θέση την οποία έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, για δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός το μέλλον της σχέσης Κράτους-Εκκλησίας.
Στην ίδια επίσκεψη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στάθηκε και στην εξαιρετική σχέση την οποία έχει οικοδομήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

***  Ρωσία: «H Τουρκία να μην τολμήσει να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου στα πλοία μας» – Πρειδοποιούν με γενικευμένη σύρραξη αν συμβεί κάτι τέτοιο
http://expresstime.gr/wp-content/uploads/2015/10/6342.jpgΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ – ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΆΓΚΥΡΑ;
του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία με γενικευμένο πόλεμο αν τολμήσει να παραβιάσει τις διεθνείς συνθήκες και κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πλοά.«Καλούμε την Τουρκία να   απέχει από οποιαδήποτε μονομερή πράξη παραβίασης των διεθνών κανόνων ελευθερίας της ναυσιπλοίας μέσω των Στενών του Βοσπόρου» ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ, όταν κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή πρόθεση της Τουρκίας να κλείσει τα Στενά για να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την ροή ρωσικών εφοδίων στην Συρία.
Αν αυτό συμβεί υπάρχει ο θαλάσσιος δρόμος μέσω του Γιβραλτάρ ή της διώρυγας του Σουέζ αλλά θα χρειαστεί 13-14 μέρες στην πρώτη περίπτωση και 20 ημέρες διά θαλάσσης και 8 ημέρες μέσω Ιράν και όχι 4 μέρες όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Αεροπορικώς η διαφορά είναι ελάχιστη αφού έτσι ή αλλιώς μετφέρονται μέσω Ιράν και Ιράκ αεροπορικώς και σήμερα τα εφόδια για τα ρωσικά και συριακά στρατεύματα.
Ρωσικά ΜΜΕ σε διαδοχικά τους άρθρα θεωρούν πολύ πιθανό πως η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει με μια τέτοια κίνηση .
«Η Ρωσία βασίζεται στο απαραβίαστο των νομικών κανόνων της ελευθερίας της ναυσιπλοϊας μέσω των Στενών της Μαύρης Θάλασσας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ.
Η Συνθήκη του Μοντρέ όσο αφορά το καθεστώς των Στενών που υπογράφτηκε το 1936 επιβεβαιώνει την αρχή της ελευθερίας της διέλευσης και της ναυσιπλοϊας μέσω των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων που ελέγχονται από την Τουρκία.
«Οι κανόνες της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας μέσω των στενών Μαύρης Θάλασσας ρυθμίζονται από το διεθνές δίκαιο, από τη Συνθήκη του Μοντρέ, και βασιζόμαστε στο απαραβίαστο των κανόνων της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας μέσω των στενών Μαύρης Θάλασσας. Οποιαδήποτε παραβίαση θα σήμαινε παραβίαση της συνθήκης του Μοντρε με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την Τουρκία» είπε ο Ν.Πεσκόφ.
Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Συνθήκης του Μοντρέ που υπογράφτηκε το 1936 οποιαδήποτε εμπορικά πλοία πρέπει να απολαμβάνουν απόλυτη ελευθερία μεταφοράς και ναυσιπλοϊας στα Στενά μέρα και νύχτα κάτω από οποιαδήποτε σημαία και οποιαδήποτε φορτίο χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις».
Αν η Τουρκία θεωρήσει πως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μπορεί να επιτρέψει την διέλευση σε πολιτικά πλοία φιλικών και ουδέτερων εθνών αλλά μόνο τη νύχτα και σύμφωνα με το δρομολόγιο που θα υποδείξει η Άγκυρα.
Αν η Τουρκία δεν βρεθεί σε εμπόλεμη αλλά θεωρεί ότι απειλείται με επικείμενο κίνδυνο πολέμου όλα τα πλοία πρέπει να περνούν από τα Στενά μέρα και νύχτα ακολουθώντας το δρομολόγιο που υποδεικνύει η Άγκυρα.
Όσο αφορά τα πολεμικά πλοία σε καιρό ειρήνης η Τουρκία πρέπει να επιτρέπει τη διέλευση σε μικρά και μεσαία πλοία όλων των εθνών.
Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα της Ρωσίας μπορούν να κατευθύνουν τα πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κλάσης μέσω των Στενών υπό την προυπόθεση αυτά τα πλοία θα περνούν τα Στενά συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά.
Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πλοίων εναπόκειται εντελώς στην διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με την Συνθήκη.
Από νομική άποψη η Τουρκία δεν έχει νόμιμο έδαφος να δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που μεταφέρουν στρατιωτικό φορτίο. Μπορεί μόνο να απαγορέψει σε μη-φιλικά πλοία την διέλευση μέσω των Στενών σε περίοδο πολέμου.
Μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο των Στενών το 1982, όπου και μετά την αντίδραση των γειτονικών χωρών υποχώρησε.
Η Συνθήκη του Μοντρέ και οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με την Βρετανία και τις ΗΠΑ έδωσαν στην χώρα την δυνατότητα ελέγχου των Στενών.  pronews

*** Αρνητικός ο Κατσίβελας στις συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων της Τριφυλίας

Αρνητικός και επικριτικός για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που παρουσιάστηκε προχθές στην Τρίπολη και για την Τριφυλία προβλέπει συγχωνεύσεις όλων των Α.Τ. στην Κυπαρισσία, με τη δημιουργία μιας μεγάλης και πολυδύναμης αστυνομικής υπηρεσίας, εμφανίστηκε με χθεσινή του δήλωση προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. «Από αυτή τη συνάντηση (σ.σ. προχθές στην Τρίπολη) έφυγα πολύ φοβισμένος και πολύ ανήσυχος. Ουσιαστικά, αυτό που θεωρείται και παρουσιάζεται ως μεταρρύθμιση δεν είναι τίποτε άλλο από μια εκδίκηση, από μια καταστροφή, από έναν ακρωτηριασμό της Τριφυλίας. Ουσιαστικά είναι και η μόνη περιοχή που χάνει όλα τα αστυνομικά της τμήματα», επισήμανε ο κ. Κατσίβελας. Όπως είπε, «εξήγησα με τον καλύτερο τρόπο και με το πιο έντονο ύφος τον αρνητισμό και την απαρέσκειά μας σε οποιαδήποτε τέτοια μεταβολή. Δεν είναι δυνατόν η Τριφυλία να πληρώσει ουσιαστικά κάτι το οποίο θα στοιχίσει σε ασφάλεια στους πολίτες και θ’ αυξήσει την παραβατικότητα. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει τρεις πολύ μεγάλες πόλεις, απ’ τις μεγαλύτερες της Μεσσηνίας, έχει την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη πόλη. Δηλαδή, αστικό πληθυσμό συγκεντρωμένο σε μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν μπορεί το κάθε υπουργείο, όταν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, να στηρίζεται σ’ έναν αυθαίρετο Καλλικράτη, όπως δημιουργήθηκε, και ουσιαστικά όλες οι συνέπειες να έρχονται και να πληγώνουν την Τριφυλία και τους κατοίκους της. Οποιαδήποτε υποστολή της σημαίας της Αστυνομίας θα επιφέρει μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας και ουσιαστικά το μαύρο στα Α.Τ. της Τριφυλίας δε θα γίνει αποδεκτό!». Πρόσθεσε δε πως υπάρχει χρόνος να επικρατήσει λογική και να βρεθούν λύσεις προς το συμφέρον των πολιτών, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να γίνει ένα δεύτερο Α.Τ. στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, στην περιοχή της Κορώνης «και μ’ αυτά τα κριτήρια και αυτή τη λογική να μην μπορούν να δικαιολογηθούν Α.Τ. στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, όταν ο πληθυσμός είναι πολλαπλάσιος, όταν έχουμε μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών πολιτών, όταν έχουμε αυξημένη παραγωγή και έχουμε αυξημένα κίνητρα και για παραβατικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι κύριοι αυθαίρετα τοποθετούν τη μεγάλη επένδυση της Costa Navarino στο Δήμο Πύλου – Νέστορος». Αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που κατάλαβε τα δίκαια της Τριφυλίας, είπε ότι θα ετοιμαστεί φάκελος προς υποστήριξη των αιτημάτων και θα γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα αστυνομικά τμήματα και την αστυνόμευση της περιοχής. Πρότεινε, δε, στο υπουργείο «αν θέλουν να κάνουν μια καλύτερη αστυνομία, πιο αποδοτική, πιο παραγωγική, πιο κοντά στους πολίτες, να καταργηθούν αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των αστυνομικών οργάνων που δεν έχουν σχέση με την προστασία του πολίτη. Εγώ δέχομαι την πρόκληση αυτές οι αρμοδιότητες να τις πάρει η τοπική αυτοδιοίκηση». - 

***  «Παιχνίδια» ορισμένων ελαιοπαραγωγών με κερδοσκόπους για… άγνωστους λόγους

Πτωτικά κινούνται οι τιμές και στη Μεσσηνία Κλίμα πανικού στους ελαιοπαραγωγούς Η φετινή ελαιοκομική περίοδος στη Μεσσηνία ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Υψηλής ποιότητας λάδι, πολύ καλές τιμές. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν, με αφορμή και τις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία. Οι τιμές κατρακυλούν και αρχίζουν τα διάφορα παιχνίδια. Επειδή διάφοροι από τους γνωστούς «αγροτοσυνδικαλιστές» που κατάντησαν όπως κατάντησαν τον αγροτικό χώρο και τώρα πρωτοστατούν σε αγωνιστικές ασκήσεις για ξεκάρφωμα, όλοι αυτοί οι τέως πασοκοδεξιοί κρυμμένοι τώρα όπου να ’ναι, που μπουκάρισαν και στη Βουλή αγριεμένοι, συνεχίζουν τα παραμύθια και τις συκοφαντίες, για λόγους που θα φανούν άμεσα, μαζί με ορισμένους κολαούζους της επανάστασης, για την Τυνησία και το ελαιόλαδο οφείλεται να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Ερωτώμενος στο περιθώριο της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, είχε την ευκαιρία να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το θέμα της αύξησης των εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης καλλιεργούν κλίμα πανικού στους παραγωγούς, καθώς έτσι παίζουν το παιχνίδι των κερδοσκόπων, που επιδιώκουν την κατάρρευση της τιμής του εξαιρετικού ελληνικού ελαιολάδου. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά η ζημιά γίνεται. Εκτός αν οι φωνασκούντες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα: Πρώτον, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση στην Ε.Ε. για την εφαρμογή έκτακτων εμπορικών μέτρων ενίσχυσης της Τυνησίας. Υπάρχει μόνο πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 17 Σεπτεμβρίου 2015, όταν την ευθύνη είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, επί της οποίας θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου στις 25 Ιανουαρίου 2016 και η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 1η Φεβρουαρίου του 2016. Η Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αποφασίζει, αλλά υποβάλλει γνωμοδότηση προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει δύο βασικά μέτρα: Αφενός, την αύξηση για τα έτη 2016 και 2017 των ποσοτήτων τυνησιακού ελαιολάδου που μπορούν να εξαχθούν αδασμολόγητα στην Ε.Ε. κατά 35.000 τόνους το χρόνο, επιπλέον των 56.700 τόνων που προβλέπονται σήμερα στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε.-Τυνησίας. (σ.σ. ποιος την είχε, άραγε, υπογράψει το 1995;). Αφετέρου, την κατάργηση των μηνιαίων ορίων που υπάρχουν για την εισαγωγή στην Ε.Ε. των 56.700 τόνων που ήδη προβλέπονται (δεν μπορούν, σήμερα, να εισαχθούν όλες μαζί οι ποσότητες, αλλά κατανεμημένες ανά μήνα). Δεύτερον, σε όλες τις μέχρι σήμερα διαδικασίες συζήτησης επί της πρότασης (Επιτροπή Πολιτικής Εμπορίου στις 2 Οκτωβρίου, Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης στις 12 Νοεμβρίου κ.λπ.), η ελληνική πλευρά έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμούς για τις συνέπειες του μέτρου. Στη συνεδρίαση, μάλιστα, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Τομέα Οπωροκηπευτικών στις 27 Οκτωβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία καταψήφισε, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, την κατάργηση των μηνιαίων ορίων στην εισαγωγή των 56.700 τόνων τυνησιακού ελαιολάδου που ήδη προβλέπονται. Τρίτον, κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 16 Νοεμβρίου, δεν ελήφθη ουδεμία σχετική απόφαση, ωστόσο ο Έλληνας υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, στη συζήτηση για το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των δασμολογικών παραχωρήσεων της Ένωσης για ευαίσθητα προϊόντα μας και τόνισε ότι «πρέπει να μελετώνται προσεκτικά οι επιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων στους Ευρωπαίους παραγωγούς, όπως η πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας». Τέταρτον, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία αύξηση των εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία στην ευρωπαϊκή αγορά. Α.Π. - 

***  Μετατρέπεται σε νέα είσοδο και έξοδο της Καλαμάτας η Αρτέμιδος         
     
Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χαρακτήρας της Αρτέμιδος
Διαγωνισμός για τη μετατροπή της σε μια νέα είσοδο και έξοδο της Καλαμάτας
 Ο Δήμος Καλαμάτας προκήρυξε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την πραγματοποίηση του έργου «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από οδό Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης», προϋπολογισμού 149.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τεύχη του διαγωνισμού από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.
Η ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετά την κατασκευή της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, η δημοτική οδός Αρτέμιδος θα αποτελέσει μια νέα είσοδο και έξοδο της πόλης. Η πρόσβαση των οχημάτων από την περιμετρική οδό προς το κέντρο της πόλης θα γίνεται, κυρίως, μέσω του κόμβου της περιμετρικής, που θα οδηγεί στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και εθνικής οδού προς Σπάρτη.
Η διασταύρωση αυτή αποτελεί και την αφετηρία της παρέμβασης, που αποσκοπεί στη δημιουργία κυκλοφοριακής τάξης και υποδομής εισόδου πόλης. Παράλληλα, καθώς η ανατολική παραποτάμια πλευρά της Αρτέμιδος βρίσκεται σε άμεση οπτική σχέση με το Κάστρο και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, θα επιτευχθεί και η αισθητική αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της πόλης.
ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ
Η παρέμβαση ξεκινά με κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο, που υλοποιείται στη συμβολή Αρτέμιδος και εθνικής οδού προς Σπάρτη (η οριστικοποίησή του θα επέλθει με την ολοκλήρωση της περιμετρικής), για να διευθετήσει την πρόσβαση προς την περιμετρική οδό. Η παρέμβαση ολοκληρώνεται με τη δημιουργία κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου στο σημείο όπου διασταυρώνεται η Αρτέμιδος με την οδό Δαμηλάτη.
ΝΗΣΙΔΑ ΠΛΑΤΟΥΣ 2 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΕΥΡΟΣ ΚΛΑΔΟΥ 7,5 ΜΕΤΡΑ
Στην οδό Αρτέμιδος δημιουργείται κεντρική νησίδα πλάτους 2 μέτρων, η οποία κατά την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφώνει δύο κλάδους κυκλοφορίας, με εύρος 7,5 μέτρων καθένας και θα εξασφαλίζει κυκλοφοριακές προδιαγραφές εισόδου πόλης.
Προβλέπεται η απαγόρευση μόνιμης στάθμευσης λεωφορείων στο χώρο, με εξαίρεση ορισμένες θέσεις για τη στάθμευση αστικών λεωφορείων, που στο άμεσο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή στάθμευση τουριστικών λεωφορείων. Εσοχές στάθμευσης οχημάτων διαμορφώνονται εκατέρωθεν της οδού. Η οδός Δαμηλάτη μονοδρομείται για την αποσυμφόρηση του νότιου κυκλικού κόμβου.
Η υφιστάμενη από σκυρόδεμα ζώνη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού παραμένει ως έχει και γίνονται μόνο εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής της. Επίσης, διατηρείται και συντηρείται η ζώνη φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης.
Θα φυτευθούν νέα δένδρα, που θα περιβάλλουν από δυτικά τη διαδρομή πεζών και ποδηλατών, ενώ καθιστικά και χώροι δράσεων θα αναπτύσσονται κατά μήκος της διαδρομής. Δύο ξύλινες πεζογέφυρες, που θα εφάπτονται στις υφιστάμενες γέφυρες, θα σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος της διαδρομής.
Το έργο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και η διακήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού αφορά, κυρίως, σε παρεμβάσεις διευθέτησης της κυκλοφορίας. 

***  Περιβαλλοντική εκδήλωση στον ποταμό Άρι την Κυριακή το πρωί          
     
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δυτικής Παραλίας – Ασπροχώματος «Ο Ποσειδών», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνει περιβαλλοντική εκδήλωση στον ποταμό Άρι, την προσεχή Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα περιλάβει τις εξής δραστηριότητες:
•αγιασμό και χαιρετισμούς
•βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θαλάσσης
•ιππική επίδειξη και βόλτα με άμαξα
•παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων
•επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού
•προβολή της πανίδας και της ιστορίας του ποταμού μέσω έκθεσης φωτογραφίας
•σκυταλοδρομίες στη γέφυρα του ποταμού Άρι με παιδιά
•μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά
•απονομή επάθλων
•παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό Σύλλογο.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην προβολή του ποταμού Άρι και στην κατάδειξη της αναγκαιότητας προστασίας του, θα διεξαχθεί δε στη γέφυρα του Άρι στο Ασπρόχωμα (νοτιοδυτικά από τον κόμβο Ζαφείρη), κοντά στο γήπεδο.
Τονίζεται, επίσης, ότι η αξία του ποταμού Άρι είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται όχι μόνο για κοιτίδα βιοποικιλότητας και υδάτινο φορέα, αλλά και για έναν από τους λίγους ποταμούς στην Ελλάδα που είναι πλεύσιμοι.
Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου στον Άρι, καθώς το χειμώνα η θάλασσα δεν ενδείκνυται για προπονήσεις, ενώ τα νερά του ποταμού παραμένουν ήρεμα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο αρχαιολογικός χώρος του Πρωτοελλαδικού Μεγάρου στα Ακοβίτικα, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού, κοντά στη Διασπορά, θα είναι ανοικτός για όποιον θέλει να τον επισκεφθεί. 

***  20 συλλήψεις στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα

Είκοσι άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 781 άτομα, εκ των οποίων 585 ήταν ημεδαποί και 196 αλλοδαποί, καθώς και σε 666 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 158 άτομα, από τα οποία 104 ήταν ημεδαποί και 54 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 59 άτομα. Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: -Τρεις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας -Ένας ημεδαπός για κατοχή 4,5 γραμμαρίων χασίς -Δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα. -Δύο ημεδαποί στην Κυπαρισσία για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα καθώς κατείχαν μισό κιλό λαθραίο καπνό -Έξι ημεδαποί για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -Έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε όλους τους νομούς βεβαιώθηκαν 283 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 12 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. - 

*** Ξεκινά το πρόγραμμα σχολικής υγιεινής στα σχολεία 

Ξεκίνησε, χθες, από το 3ο Δημοτικό Σχολείο η εφαρμογή του προγράμματος σχολικής υγιεινής «Πρόληψη στα σχολεία», το οποίο διεξάγει ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας και της Επιτροπής Εθελοντισμού την οποία διαθέτει, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα θα αναπτύξει τις δράσεις του για δεύτερη χρονιά, έχοντας αποδώσει καλά αποτελέσματα πέρυσι. Το πρόγραμμα σχολικής υγιεινής «Πρόληψη στα σχολεία» αφορά μαθητές της Β΄& Ε΄ Δημοτικού και θα ολοκληρωθεί με το πέρας του σχολικού έτος 2015-2016. Θα διενεργηθούν προσυμπτωματικοί έλεγχοι που περιλαμβάνουν: •Μέτρηση οπτικής οξύτητας •Έλεγχο για ορθοπαιδικές ανωμαλίες - παθήσεις σπονδυλικής στήλης (σκολίωση) •Έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης •Στοματική υγιεινή •Σωματομετρήσεις (ύψος – βάρος - υπολογισμό Δείκτη Μάζας Σώματος). Σκοπός είναι η προαγωγή της σωματικής υγείας των μαθητών/τριών, μέσω της έγκαιρης διάγνωσης πιθανών παθολογικών καταστάσεων. Σε περίπτωση ευρημάτων, οι μαθητές θα παραπέμπονται στα αρμόδια τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ο μέχρις ώρας προγραμματισμός επισκέψεων των ιατρών, οδοντιάτρων, επισκεπτριών υγείας και εθελοντών στα σχολεία, έχει ως εξής: •Παρασκευή 27 Νοεμβρίου: 5ο και 17ο Δημοτικά Σχολεία •Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου: 2ο Δημοτικό Σχολείο •Τρίτη 8 Δεκεμβρίου: 12ο Δημοτικό Σχολείο •Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου: 14ο Δημοτικό Σχολείο. - 

*** Τουριστική προβολή και ανάπτυξη Δήμου Καλαμάτας

Συνήλθε χθες, στην 4η για φέτος συνεδρίασή της, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε απολογισμός των δράσεων του 2015 και εξειδικεύθηκε ο προγραμματισμός για το 2016. Η πρόεδρος Παναγιώτα Ντίντα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, ανέφερε ότι – μεταξύ άλλων - κατά το έτος 2015 ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε για την προβολή της πόλης με δημιουργία και εκτύπωση καλαίσθητων εντύπων, αλλά και video με τίτλο «Καλαμάτα όμορφη πόλη», καθώς και για την υποδοχή των τουριστών. Στο λιμάνι Καλαμάτας μέλη της Επιτροπής και υπάλληλοι του Δήμου υποδέχθηκαν περί τους 52.000 τουρίστες – επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, καθώς έγιναν περί τις 35 αφίξεις τέτοιων σκαφών. Στον αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» έγινε υποδοχή χιλιάδων τουριστών, που έφθασαν εδώ με 480 πτήσεις. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν χάρτες, κάρτες με ομορφιές της Καλαμάτας και δόθηκαν τουριστικές πληροφορίες. Θα πρέπει, ακόμη, να μνημονευθεί η προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων και με τη συνδρομή του Δήμου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, καθώς και η συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, δόθηκε μέριμνα για την αισθητική αναβάθμιση – συντήρηση των Γραφείων Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου. ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016 Ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά περιλαμβάνει: 1. Δημιουργία και ανατύπωση ή / και επικαιροποίηση έντυπου, προωθητικού, τουριστικού υλικού 2. Δημιουργία ενός τηλεοπτικού φιλμ, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες, η καθημερινότητα, τα φυσικά τοπία. Το φιλμ αυτό θα διαιρεθεί σε θεματικά σποτ που θα προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας, προσελκύοντας ειδικές κατηγορίες κοινού 3. Δημιουργία νέου επικαιροποιημένου χάρτη του Δήμου Καλαμάτας, σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (διαδραστικός) 4. Δημιουργία μίας τράπεζας φωτογραφιών, με επαγγελματικές, καλαίσθητες και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον εμπλουτισμό του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και για την ενίσχυση της επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος 5. Συμμετοχή του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε θεματικές ημερίδες, σε συνέδρια κ.ά., καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων- παρουσιάσεων της Καλαμάτας σε πόλεις της Ελλάδας 6. Καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας. - 

***  «Αστικός Κώδικας» από τον Γεώργιο Φερετζάκη

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το έργο του δικηγόρου Γ. Φερετζάκη, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Αστικός Κώδικας – Ερμηνεία, Ανάλυση, Νομολογία», σε δύο ογκώδεις τόμους. Τους δύο τόμους του έργου του, αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας, προσέφερε ο κ. Φερετζάκης στο δήμαρχο, ο οποίος τον ευχαρίστησε, του ευχήθηκε να συνεχίσει με επιτυχία την πνευματική και επιστημονική προσφορά του και τόνισε πως είναι υπερήφανος επειδή τον είχε προτείνει για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου. - 

***  Αρνητική εξέλιξη         
     
«Τα ίδια, Παντελάκη μου, τα ίδια, Παντελή μου» με την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας στη Μεσσηνία. Όλοι οι Μεσσήνιοι χθες στην Τρίπολη περίμεναν μια βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου και αντ’ αυτής άκουσαν κατά 90% την πρόταση Δένδια. Αυτή που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και, τελικά, πάρθηκε πίσω την τελευταία στιγμή.
Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν χθες και σίγουρα θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες, μιας και όλοι οι αρμόδιοι παραδέχονται πως έχουμε στη Μεσσηνία αύξηση της εγκληματικότητας και παράλληλα αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία καταγράφεται στην κίνηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Κανείς δε λέει ότι δε χρειάζεται αλλαγή στη δομή των αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά δεν είναι τυχαίο που όλοι αντιδρούν σε αυτό το νέο – παλιό σχέδιο, φωνάζοντας ότι ιδιαίτερα για την ύπαιθρο τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.  Β.Β. 

***  Συνελήφθη 75χρονος με χασίς και φυντάνια κάνναβης σε γλάστρες

Να καλλιεργήσει τώρα σε γλάστρες 4 φυτά χασίς επιχείρησε ένας 75χρονος στην Καλαμάτα που συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Έπειτα από πληροφορίες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 75χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν: 4 φυτά κάνναβης, ύψους 2 έως 4 εκατοστών φυτεμένα σε γλάστρες, χασίς βάρους 123 γραμμαρίων, τμήμα φυτού κάνναβης, σπόρους κάνναβης σε δύο συσκευασίες, βάρους 20,9 γραμμαρίων, 174 κροτίδες, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 75χρονος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέμπεψε στην ανακρίτρια για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και βεγγαλικά. - 

*** Κομμάτι τσιμέντου που υποχώρησε αναστάτωσε την Πλατεία Αμφείας (φωτογραφίες)

 
 Ένας δυνατός θόρυβος αναστάτωσε καταστηματάρχες αλλά και περαστικούς της Πλατείας Αμφείας λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί. Αιτία του «κακού» ήταν μέρος του στηθαίου της βεράντας πολυκατοικίας που υπάρχει στην πλατεία, έτσι όταν κομμάτι του στηθαίου αποκολλήθηκε, έπεσε στα κεραμίδια διπλανού κτηρίου με αποτέλεσμα να βρεθεί ένα κεραμίδι πάνω στην πλατεία. Το ευχάριστο είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε ή δεν καθόταν κάποιος άνθρωπος στα καταστήματα που υπάρχουν στο σημείο, ένα σημείο που υπάρχει κόσμος τη μέρα αλλά και τη νύχτα. - 


***  Η Ναυαρίνου, ο καιρός και η πρόληψη… (φωτογραφίες) 

 
Το ιδιαίτερο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, προχθές το βράδυ, άφησε πίσω ένα σωρό προβλήματα. Εκείνα που πλήρωσαν περισσότερο το… μάρμαρο ήταν τα δέντρα της περιοχής, χωρίς να λείπουν κι άλλα προβλήματα. Για μία ακόμη φορά οι αρμόδιοι που έχουν την ευθύνη για την πρόληψη δεν έδρασαν όσο έγκαιρα έπρεπε. Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν παρουσιάζεται η επόμενη ημέρα της θεομηνίας… Για το μοναδικό πύργο του ναυαγοσώστη, μια παρατήρηση. Ας τον μαζέψει η Δημοτική Αρχή, γιατί με το επόμενο μπουρίνι μπορεί να πάρει τους… δρόμους και δε γνωρίζουμε ποιος θα την πληρώσει. Α.Π. - 

 ***  Όλα έτοιμα για το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας         
     
Μερικές μόνο μέρες έμειναν μέχρι τη Δευτέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τρίτη φορά του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. Μάλιστα, σήμερα ξεκινούν και οι προεγγραφές, ενώ καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν στο ξενοδοχείο Elite City Resort για να την πραγματοποιήσουν.
Άνθρωποι του μοναδικού αυτού σχολείου, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, θα περιμένουν τον κόσμο σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 12.00 έως τις 14.00 και από 17.00 έως 19.00.
Το ποσό συμμετοχής παραμένει στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, ενώ για ακόμα μια φορά αναμένεται να το παρακολουθήσουν εργαζόμενοι του τουρισμού και της εστίασης, όπως και άτομα που σκέφτονται να ασχοληθούν με αυτούς τους δύο τομείς, αφού οι εισηγητές είναι άτομα καταξιωμένα στο χώρο και έχουν να μεταφέρουν πολλά σε όσους παρακολουθήσουν το σχολείο.
Οι βασικές εκπαιδευτικές ενότητες του 3ου Σχολείου θα κινούνται γύρω από: τη γαστρονομία, την ηλεκτρονική υποστήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τις νέες τάσεις στην ποιοτική εξυπηρέτηση στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης, το bartending και την ανάμειξη των ποτών, το κρασί στην εστίαση, την ανάδειξη ενός προορισμού και τη διπλωματία των πόλεων, την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση και πολλά άλλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι  με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου που είναι Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πραγματοποιήσει παρουσίαση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και θα λάβουν χώρα βιωματικά παιχνίδια, ούτως ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τη σημασία της πρόληψης και της σωστής πληροφόρησης.
Το «Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας» είναι μια 100% εθελοντική δράση – μη κερδοσκοπική – που υλοποιήθηκε χάρις στο μεράκι και τη δημιουργική τρέλα μιας μικρής ομάδος ανθρώπων και την ευγενική στήριξη της Costa Navarino και του ξενοδοχείου Elite City Resort.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 3ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

***  Ποδηλατοδρομία ενάντια στην κρίση         
      
Ποδηλατική διαδρομή διοργανώνει η COCO-MAT από την Αθήνα στην Καλαμάτα, με σκοπό να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενάντια στην κρίση. Οδηγώντας τα ξύλινα ποδήλατα της COCO-MAT, η ομάδα ποδηλατών θα περάσει από το Άργος, την Τρίπολη και την Καλαμάτα, μεταφέροντας το μήνυμα πως η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος δρόμος προς την επίτευξη των προσωπικών και συλλογικών μας στόχων.
Τους ποδηλάτες θα υποδεχτεί ο Δήμος Άργους, το Επιμελητήριο Τρίπολης και η ομάδα «Πάμε Βόλτα», που θα χαιρετίσουν σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στις πόλεις τους. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στην Καλαμάτα, όπου ο Paul Ευμορφίδης θα μιλήσει στο 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (http://schooloftourism.gr/).
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
  Σάββατο 28 Νοεμβρίου
7.00 Αναχώρηση ποδηλατών από το ξενοδοχείο της COCO-MAT στο Κολωνάκι
17.00 Άφιξη στην πόλη του Άργους (διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Παλλάδιον)
20.30 Χαιρετισμός του Δήμου Άργους και εκδήλωση στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος
 Κυριακή 29 Νοεμβρίου
8.00 Αναχώρηση ποδηλατών από το Άργος
15.00 Άφιξη στην πόλη της Τρίπολης (διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Σεράγιο)
17.30 Εκδήλωση του Επιμελητήριου Τρίπολης
 Δευτέρα 30 Νοεμβρίου
7.00 Αναχώρηση ποδηλατών από την Τρίπολη
15.00 Άφιξη στην Καλαμάτα: Υποδοχή ποδηλατών στην είσοδο της πόλης από την ομάδα «Πάμε βόλτα» και περιήγηση στην πόλη. Μικρή στάση Αριστομένους 69 (Μελισσάνθη) για καλωσόρισμα
19.30 Ομιλία Paul Ευμορφίδη στο 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας
21.00 Αναχώρηση οδικώς για Αθήνα.

*** Ολική έκλειψη ελπίδας
Ένα σπάνιο πολιτικό φαινόμενο άρχισε να εμφανίζεται στη χώρα από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 και εξελίσσεται μέχρι τούτες τις μέρες. Ξεκίνησε με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του κ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία, την εξαφάνιση της Κεντροαριστεράς, που μεταπήδησε στην «πρώτη φορά Αριστερά», συνεχίστηκε με τη διάσπαση του εν λόγω κόμματος, την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα με το φιάσκο της Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές της. Η επιστημονική του ονομασία είναι ολική έκλειψη ελπίδας. Πρόκειται για το αντίστοιχο της έκλειψης ηλίου, φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως. Στην περίπτωσή μας, οι Έλληνες πολιτικοί παρεμβάλλονται ανάμεσα στη χώρα και την ελπίδα- ήλιο για το μέλλον της, με αποτέλεσμα να μην τη βλέπουμε ούτε με τα γυαλιά που χρησιμοποιούνται για την προαναφερθείσα κοσμική περίπτωση. Είναι τόσο πυκνό το σκοτάδι τους, που δεν αφήνει χαραμάδα φωτός να περάσει. Το τραγικό του φαινομένου είναι ότι το έρεβος των πολιτικών δείχνει πως θα συνεχιστεί στο διηνεκές, καθώς η ερασιτεχνική ελληνική κυβέρνηση δε λειτουργεί, κι αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει, ενώ η Ν.Δ. που είχε τυπικά- λόγω εκλογικού ποσοστού- και όχι επί της ουσίας τη δυνατότητα με μια νέα ηγεσία να την ελέγξει, θα είναι θαύμα αν δε γίνει σκόνη και θρύψαλα, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην ανυπαρξία. Αν στο κάδρο τοποθετήσουμε και τις «κοσμικές» εξελίξεις, με τους Τζιχαντιστές να σκορπούν τον τρόμο, τα κύματα των προσφύγων προς τη Γηραιά Ήπειρο και τους Τούρκους να καταρρίπτουν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, ο ευρύτερος γεωπολιτικός χώρος εισέρχεται σε μια τρομακτική περιδίνηση, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να γίνει πιο σκληρή μπροστά στην απειλή, που με απλά λόγια σημαίνει περισσότερα χρήματα για την ασφάλειά της, αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ταυτόχρονο περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών της, γεγονός που σ’ ελεύθερη μετάφραση σημαίνει επικράτηση του συντηρητισμού και εκκόλαψη του αυγού του φιδιού. Κακά μαντάτα. Με τούτα δεδομένα, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως, αφού η Ελλάδα αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ρυθμίσει τα του οίκου τους, ευρισκόμενη σε ολική έκλειψη και οι Ευρωπαίοι έχουν, πλέον, να ασχοληθούν με ζωτικά ζητήματα, το μέλλον της- που ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικά δυσοίωνο-γίνεται μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο. - 

***  Βόμβα από Πούτιν: Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος! (ΒΙΝΤΕΟ)
poutinma
-  Την ελληνική ταυτότητα προσδίδει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν , στην ιστορική φιγούρα του Αλεξάνδρου του Μέγα, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος της Ελλάδας, στην αντιπαλότητα που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια ανάμεσα στην πατρίδα μας και τη FYROM.
Συγκεκριμένα, σε ομιλία που έδωσε στο ρωσικό φόρουμ του 2012, ο Ρώσος Πρόεδρος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Ελληνικής καταγωγής του μεγάλου στρατηλάτη, αναφέροντας τα εξής: «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν...»
Στην συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με το απόσπασμα.
Video  : ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!  ,
https://youtu.be/9oHW-jc3P0Q  .-

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό το βίντεο κρύβει ο Ερντογάν....
erndogan gios
Αυτό είναι το βίντεο που θέλει να εξαφανίσει ο Ερντογάν! Το κομβόι Τουρκικών όπλων στους Ισλαμιστές! Ο Ερντογάν συνέλαβε τους δημοσιογράφους για κατασκοπία επειδή αποκάλυψαν το φορτίο του θανάτου κοντά στα σύνορα με την Σύρια! Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες για αυτόν και όχι μόνο....
Video : Turkish Inteligence (MIT) send trucks with weapons to ISIS Jihadists  , https://youtu.be/h8DqoZ2GjAU  .- 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ Σεργκει Λαβροφ: Δώστε στην Ελλάδα S-400.....
lavrof
-   Πρόταση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκει Λαβροφ, που μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Αιγαίο, έγινε σε ενα απο τα συμβούλια Πουτιν- Στρατηγών, που ακολούθησε μετά την Κατάρριψη του Su-24.
- O Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στην «επίμαχη» συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, στην οποία ο τελευταίος του έθεσε υπόψη τις 1.500 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, σε ετήσια βάση και προτείνοντας, ως αντίποινα στην Τουρκία, η Ρωσία να παραδώσει Αντιαεροπορικό εξοπλισμό στον Ελληνικό Στρατό!
Video  : spyrayli
Όμως οι ρώσοι στρατηγοί του τονισαν: Πρώτον : Ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει λόγο ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ-ΕΕ! Δεύτερον: Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι Αναξιόπιστη σαν παράδειγμα '' δεν δέχτηκε την Ρωσική οικονομική βοήθεια που πρότειναν στον Α.Τσιπρα! Αλλά και ότι η Ελλάδα έχει απορρίψει επανειλημμένως την Ρωσική πρόταση για δημιουργία μιας βάσης σε ένα ελληνικό νησί!'' 

***  Ο Ερντογάν ξέφυγε: Νέο μήνυμα προς Πούτιν.....
panikos
Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ερντογάν κάλεσε τη Μόσχα να μην… παίζει με τη φωτιά, έπειτα από τις καταγγελίες του Ρώσου προέδρου, αλλά και του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η Άγκυρα προχωρά σε παράνομες συναλλαγές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
«Συμβουλεύω τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά», φέρεται να είπε ο Ερντογάν καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τους ισχυρισμούς για επαφές με τους τρομοκράτες. 
Στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Πούτιν δήλωσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι όποιος έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά της τρομοκρατίας παίζει με τη φωτιά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του».
 - Συνεχίζοντας είπε ότι η Ρωσία με το να υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».
Και ισχυρίστηκε  ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.
Ο Ερντογάν, μάλιστα, έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος,  όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».
 - Ο Ερντογάν στο ζήτημα της αγοραπωλησίας πετρελαίου, επισήμανε πως η χώρα του «δεν είναι τόσο ανήθικη για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση».
Σχετικά με την κατάρριψη του Su-24, είπε ότι η Τουρκία δεν το κατέρριψε σκόπιμα, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία αυτόματη ενέργεια στην παραβίαση των συνόρων ως εφαρμογή των όρων.
 -  Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, πετώντας την ευθήνη, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.
 
***  Έρχεται σεισμός για τον Τσίπρα
 tsikam
- Έτοιμη προς κατεδάφιση η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου μετά τα νέα μέτρα που διέταξε το "κουαρτέτο". Προετοιμάζεται για "αναχώρηση" ή θα ψηφήσει τα μέτρα; Μόλις 153 βουλευτές έχουν μείνει για να στηρίξουν τμ αβάσταχτο βάρος των μέτρων που έρχονται. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγω για απάνθρωπα μέτρα που θα φέρουν αναταρραχές στο πολιτικό σκηνικό. Καλούν τον κύριο Τσίπρα να αποχωρήσει και να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής. Τα νέα μέτρα που θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα είναι:  Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η του 2016. Η διαμόρφωση του σχεδίου για τη νέα ανεξάρτητη Γραμματεία Εσόδων. Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και άλλης υπουργικής απόφασης για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback. Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το πτωχευτικό δίκαιο των νοικοκυριών. Η υιοθέτηση συστάσεων του ΟΟΣΑ. Ανοίγει το θέμα με τα κλειστά επαγγέλματα. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Η δομή και τη διακυβέρνηση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

*** Αλματώδεις εξελίξεις στο προσφυγικό! Ταξιδεύει για Παρίσι και Στοκχόλμη ο Αβραμόπουλος
 avramopouloss
-   Νέα τροπή, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να πάρει το προσφυγικό, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόκειται να λάβει μέρος σε μια σειρά συζητήσεων σχετικά με το επίμαχο θέμα.
Η πρώτη στάση του κου Αβραμόπουλου πρόκειται να είναι στην Στοκχόλμη, με κύριους συνομιλητές ον Υπουργό Εσωτερικών κ. Anders Ygeman και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης κ Morgan Johansson.
Αμέσως μετά ο Έλληνας επίτροπος αναμένεται να ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου θα αποτελέσει κύριο ομιλητή στην ειδική σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.
Τέλος, έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του κου Αβραμόπουλου, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Bernard Cazeneuve και του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) κ. Angel Gurría, όπου θα μιλήσουν εκτενέστερα, όσον αφορά το κύμα προσφύγων και της αντιμετώπισής του.

***  Έκτακτο! Με "δανεικά'' θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι
sintaks
-  Δάνειο ύψους 210 εκατ. ευρώ θα λάβει το ΙΚΑ ώστε να καταφέρει να καταβάλει τις συντάξεις του μήνα Δεκεμβρίου, που πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Το δάνειο θα προέρχεται από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ κατά 100 εκατ. ευρώ, από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) κατά 70 εκατ. ευρώ και από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) κατά 40 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να χορηγηθεί από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. Να επισημάνουμε, ότι η απόφαση πάρθηκε παρά τη σημαντική βελτίωση των εσόδων του Ταμείου , η οποία σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!Καθηλώνεται ο Ερντογαν: Εξαφανιστείτε από τη Συρία!Μην πετάξει τίποτα!
ernt
-   Δόθηκε η εντολή από Ερντογάν - Νταβούντογλου να σταματήσει κάθε κίνηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας μετά την ανάπτυξη των ρωσικών αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.
Φοβήθηκαν τόσο που αρχίζουν και μαζεύονται όσο περισσότερο μπορούν οι Τούρκοι δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα στους Ρώσους να τους απαντήσουν με προκλήσεις μέχρι να καταλήξουν στην μεγάλη κίνηση που θα σημάνει και την επίσημη έναρξη του πολέμου!
Ο ίδος ο Ρώσος πρόεδρος  Vladimir Putin (Владимир Путин) στο Facebook, ανέβασε ένα video-μήνυμα προς εχθρούς και φίλους   Έτσι στο λογαριασμό του στο facebook, του Ρώσου Προέδρου ο χρήστης Vladimir Putin (Владимир Путин) (φυσικά με εντολή του ιδίου) αναρτήθηκε το παρακάτω video με το εξής λακωνικό κείμενο:
alatakia
Video  :  Putin sends MOST FEARED S400 Missiles to confront Turkey   ,  https://youtu.be/hLYYNd8q9Vk .- 
H_IjZua1y0">H_IjZua1y0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">  

*** Φρίκη στην Τουρκία! Τα πρώτα θύματα παιδιά… Δείτε τι έγινε…
tragwdia
-   Τραγωδία δίχως τέλος λαμβάνει χώρα στην Τουρκία καθώς νέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά των δυτικών ακτών της γείτονα χώρας, βυθίστηκε πλοίο με λαθρομετανάστες στην απεγνωσμένη προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ελλάδα.
Στην ακτή βορειοδυτικά του Αϊβατζίκ, κείτονται τέσσερα νεκρά παιδιά, Αφγανικής καταγωγής.
Ο τελικός προορισμός τους ήταν η Κως, η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για τα ανήλικα, παράλληλα οι υπόλοιποι 17 επιβάτες διασώθηκαν και χαίρουν άκρας υγείας.

***   ΕΚΤΑΚΤΟ: Μας βγάζουν από την Σενγκεν!
sengenn
-   Γιατί αυτή η απόφαση τώρα και γιατί θεωρούν ανίκανους τους Έλληνες όσον αφορά το ηφαιστειακό θέμα του προσφυγικού οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι;
Φυσικά για να δουν τι θα συμβεί αν έτσι θα περιοριστεί η ροή των μεταναστών στις υπόλοιπες χώρες αλλά και για να αναγκαστεί η Ελλάδα να ζητήσει άμεση βοήθεια και να δώσει πολύ μεγάλη εξουσία στην εταιρεία frontex που ως τώρα έχει αρνηθεί.
Αναμένονται αποφάσεις που θα ταρακουνήσουν κατά πολύ την κυβέρνηση του Τσίπρα και γενικά τις χώρες της Ευρώπης κυρίως γιατί η Γερμανία πιέζεται από την αντιπολίτευση της να επιβάλλει βία για την διακοπή της συνεχούς ροής προσφύγων που πολύ πιθανόν να προκαλέσει ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα.
sengen

***  Τρόμος από προφητεία: Έρχεται ψυχρός πόλεμος! Θα καεί η Αθήνα…
tyflh
-   Είναι συγκλονιστικό… προφήτες από όλο τον κόσμο κάνουν λόγο για γενικευμένο πόλεμο, τα οράματα ταυτίζονται και ο τρόμος κατακλύζει τις ψυχές των Χριστιανών.
Η Βάνγκα ήταν Βουλγάρα προφήτισσα και γνωστή για τις μαντικές της ικανότητες σε όλη τη Βουλγαρία.
Από τα δώδεκα της έτη ήταν τυφλή….
Η ίδια μεταξύ άλλων είχε πει:
«Δεν υπάρχει δύναμη, που να μπορεί να συντρίψει τη Ρωσία. Η Ρωσία θα εξελιχθεί, θα μεγαλώσει, θα εδραιωθεί. Όλα θα λιώσουν σαν πάγος, μόνο ένα πράγμα θα παραμείνει άθικτο: η δόξα του Βλαδίμηρου, η δόξα της Ρωσίας! Πάρα πολλές φορές έχει θυσιαστεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να σταματήσει πια τη Ρωσία. Όλα θα τα σαρώσει στον δρόμο της και όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά θα γίνει και κυρίαρχος του κόσμου».
Ενώ συμπλήρωσε:
«Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ανήσυχα, θα έρθει όμως η μέρα, που όλες οι βαλκανικές πρωτεύουσες θα τείνουν τη χείρα της βοήθειας και της φιλίας. Μεγάλοι ηγέτες της Σόφιας, του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, της Αθήνας και της Άγκυρας θα μαζευτούν και θα συζητήσουν, οδηγούμενοι από την επιθυμία για ειρήνη και κατανόηση».

*** Και πάλιν έξεις Επτάλοφε το κράτος!
pigeon
-   Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α)
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
 ''Βασιλεύσουν μετά ταύτα, αναιδείς και άγνωστοί τε, άνδρες τοίνυν και γυναίκες, μιαροί και βέβηλοί τε'', αναφέρει χρησμός του Λέοντος του Σοφού και αναρωτιέμαι αν τον έγραψε για αυτά τα απίστευτα που βιώνουμε στη δύσμοιρη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.
 Η άθεη και ασεβής στα εθνικά μας σύμβολα και ιδεώδη κυβέρνηση, αφού υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο για να πάρει δανεικά και να μείνει στην εξουσία, παρέδωσε πρόσφατα και επισήμως τα κλειδιά στους δανειστές της Δύσης και αντικλείδια στους πασάδες της Ανατολής.
Με περισσή φασιστική σταλινική νοοτροπία, θαρρείς και η χώρα είναι τσιφλίκι της, συμφώνησε για την εγκατάσταση αναρίθμητων ξένων στη φτωχή Ελλάδα, προφανώς για να γίνει φτωχότερη και έτσι να πραγματοποιηθεί το όνειρο της ίδιας και των ομοϊδεατών της, δηλαδή η δημιουργία ενός πολυεθνικού λούμπεν προλεταριάτου στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, στη χώρα που έχυσε ωκεανούς αίματος για την ελευθερία.
 Η εθνομηδενιστική ιδεολογία και πολιτική της ταιριάζει απόλυτα με αυτήν της άβουλης και ανήμπορης να αντιδράσει Ευρώπης, στα εθνο-ισοπεδωτικά σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης.
 Επιπλέον, υπουργοί και πολιτικοί της κυβέρνησης εμπαίζουν καθημερινά το λαό, αρνούνται τα εθνικά μας δίκαια, πολτοποιούν κάθε έννοια δικαιοσύνης, ισοπεδώνουν κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλοιώνουν κάθε έννοια ιδανικού και αξίας! Άνδρες και γυναίκες, απίστευτες μορφές, απίστευτα ήθη, απίστευτες ιδέες, με ένα κοινό παρανομαστή: το μηδέν!
 Από την άλλη πλευρά, άπασα η ταριχευμένη αντιπολίτευση παρακολουθεί με απάθεια τα τεκταινόμενα, αναμένοντας την πολιτική φθορά και πιθανή πτώση της κυβέρνησης για να εισπράξει μέρος του τιμήματος του συμβολαίου του ετοιμόρροπου οικοδομήματος.
 Οι Ευρωπαίοι μας πιέζουν και μας εμπαίζουν. Με όχημα την πτωχευμένη οικονομία, μας έχουν καταντήσει την χωματερή της Ευρώπης. Αυτοί κλείνουν τα σύνορά τους και επιλέγουν. Εμείς δε αυτοκτονούμε ηθελημένα με την διεθνιστική δήθεν ανθρωπιστική στάση μας. Επιπλέον, αντί να βασιζόμαστε στις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, τα μόνα στηρίγματα που μας έμειναν, εμείς τα πολεμάμε. Και όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τις ρίζες μας, τόσο λιγότερο μας σέβονται, τόσο λιγότερο μας αποδέχονται. Γι' αυτό μας φέρονται με αυτό τον εξευτελιστικό τρόπο. Γιατί χωρίς Ελλάδα και Ορθοδοξία είμαστε ένα ΤΙΠΟΤΕ!
 Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που πρέπει! Αυτή δεν είναι η Ευρώπη των ονείρων μας! Πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά όχι σε αυτό το υβρίδιο που φαίνεται κυοφορείται από την ύαινα της παγκοσμιοποίησης. Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των Ισχυρών Εθνών! ΟΧΙ στην Ευρώπη των αδύναμων κρατών!
 Δεν θέλουμε να γίνουμε United States of Europe, αλλά Union of European Nations!
 Χωρίς έθνη δεν υπάρχει πρόοδος. Η αποστολή των εθνών είναι να παράγουν πολιτισμό. Δεν μπορεί να παραχθεί πολιτισμός σε ένα χώρο από ένα συνονθύλευμα φυλών, θρησκειών, παραδόσεων, ηθών. Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα παραμύθι για την αποκοίμιση των συνειδήσεων και την συντριβή των εθνικών ταυτοτήτων! Δεν την θέλουμε. Δεν θα τους περάσει! Η χώρα αυτή δεν είναι τσιφλίκι τους, δεν είναι τσιφλίκι κανενός άθεου ή απάτριδος πολιτικού. Είναι η γης η Ελληνίς, κι ας μην το λησμονεί κανείς!
 Ήρθε λοιπόν η ώρα οι Έλληνες πατριώτες που πιστεύουν στη Δημοκρατία, που πιστεύουν στις αξίες της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, που πιστεύουν στην ελευθερία του μοναδικού αυτού λαού, να ενώσουν τις φωνές τους! Και να διακηρύξουν: Θέλουμε η πατρίδα μας να μείνει Ελληνική κι Ορθόδοξη! Θέλουμε να αποκτήσουμε και πάλι την χαμένη μας αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Θέλουμε να σταματήσει να πωλείται κάθε υλική, πνευματική και πολιτιστική μας περιουσία. Θέλουμε πίσω τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν, να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στη γη που τα γέννησε. Θέλουμε να σταματήσουν τα ψέματα και οι κοροϊδίες. Θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι μας έφεραν σ' αυτό σημείο.
 Έχουμε ένα όνειρο, να ξαναδούμε την πατρίδα μας όπως της αξίζει! Και μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα! Εξάλλου και ο προαναφερόμενος χρησμός του Λέοντος Σοφού τελειώνει με μια αισιόδοξη φράση: ''Και πάλιν έξεις, Επτάλοφε, το κράτος''!

 ***  ΒΟΜΒΑ! Η Ρωσία απειλεί με πόλεμο την Τουρκία
rpol
- H Ρωσία φανερά ενοχλημένη από τα τελευταία γεγονότα με την κατάρριψη του Ρώσικου αεροσκάφους SU-24, από την Τούρκικη αεροπορία προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο την Τουρκία για γενικευμένη σύρραξη. Και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ είπε απευθυνόμενος στην Τούρκικη κυβέρνηση: "Καλούμε την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε μονομερή πράξη παραβίασης των διεθνών κανόνων ελευθερίας της ναυσιπλοίας μέσω των Στενών του Βοσπόρου".

*** Κάτι μεγάλο έρχεται στην Μεσόγειο.. Τρόμος ! (εικόνα)
spout
-  Το ''σπούτνικ'' δημοσιεύει τον χάρτη πτήσης της aeroflot προς την Κύπρο επιδεικνύοντας με τον πιο επιβλητικό τρόπο όπως βλέπετε την αδιαφορία προς την Τουρκία και μας βάζει σε διαδικασία αναμονής για το τι μπορεί να συμβεί σε Μεσόγειο και Μαύρη θάλασσα. Ο χάρτης σημειώνει την αποφυγή όλης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και της Τουρκίας συνολικής διάρκειας πτήσης 14 ωρών.
spou

***  Ραγδαία εξέλιξη! Ο Ερντογάν εκλιπαρεί τον Πούτιν για συνάντηση. Αλλά....
pou
Η συνάντηση ζητήθηκε να γίνει τη Δευτέρα μέσω της διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι και θα είναι η πρώτη κατ’ιδίαν επαφή των δύο ηγετών μετά το χτύπημα της Τουρκίας. Το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι είναι θέμα διαπραγματευτικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου.
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται το CNN Turk, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον Ερντογάν γιατί η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί.
«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους», τόνισε ο συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

***  Έκτακτο! Πρόκληση της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία
fregata
-  Ελληνική φρεγάτα πήρε εντολή από το ΝΑΤΟ να παρακολουθήσει το ρωσικό υποβρύχιο ''ΡΟΣΤΩΦ ''στο Αιγαίο, όμως τελικά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο λόγος για τη φρεγάτα ''ΕΛΛΗ'', η οποία ξεκίνησε από Σαλαμίνα, αλλά τελικά ανακλήθηκε. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΜ και η στρατιωτική ηγεσία διαφώνησαν έντονα με την κινητοποίηση αυτή της παρακολούθησης και έτσι η διαδικασία σταμάτησε . Πρόκειται για μία αδιανόητη κίνηση, όπως λένε, η οποία, για χάρη του 'προαιώνιου' εχθρού των Ελλήνων δίνει "στεγνά'' τον ορθόδοξο φίλο της Ελλάδας και αυτό θα την στιγμάτιζε για μια ζωή.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Παναθηναϊκός από τα... παλιά την έπιασε από τον (καρσι)γιακά!
***  Πρόγραμμα και βαθμολογίες  για την πρόκριση στους «32» του Europa League :Live Σπάρτα Πράγας - Αστέρας (1-0), νοκ-άουτ τέθηκε ο ΠΑΟΚ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μόλντε-Φενέρμπαχτσε
Σέλτικ-Αγιαξ
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μόλντε 3 1 0 9-4 10 --ΦΑΣΗ «32»
Φενέρμπαχτσε 1 2 1 4-5 5
Αγιαξ 0 3 1 3-4 3
Σέλτικ 0 2 2 6-9 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λίβερπουλ-Μπορντό
Ρούμπιν Καζάν-Σιόν
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σιόν 2 2 0 5-3 8
Λίβερπουλ 1 3 0 4-3 6
Μπορντό 0 3 1 2-3 3
Ρούμπιν Καζάν 0 2 2 2-4 2

Live ΠΑΟΚ - Καμπάλα (0-0), διπλός ελληνικός αποκλεισμός
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Κράσνονταρ-Ντόρτμουντ 1-0  .- ^
ΠΑΟΚ-Καμπάλα  0-0 , (0-0) .-

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης, Κίτσιου, Ροντρίγκες, Πέλκας, Μακ, Μπερμπάτοφ.
Καμπάλα (Γκρίγκορτσουκ): Μπεζοτόζνι, Ρικαρντίνιο, Σάντος, Στάνκοβιτς, Σαντίκοφ, Ντασντάμιροφ, Ζαργκάροφ, Γκάι, Ζεκ, Αντόνοβ, Ζένιοφ.
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντόρτμουντ 3 1 1 10-4 10 - ΦΑΣΗ «32»
Κράσνονταρ 3 1 1 6-4 10 - ΦΑΣΗ «32»
-------------------------------------------------
ΠΑΟΚ 0 3 1 2-3 3
Καμπάλα 0 1 3 2-9 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λέγκια Βαρσοβίας-Μίντιλαντ
Μπριζ-Νάπολι
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Νάπολι 4 0 0 16-1 12 --ΦΑΣΗ «32»
Μίντιλαντ 2 0 2 5-10 6
Μπριζ 1 1 2 3-9 4
Λέγκια Βαρσοβίας 0 1 3 1-5 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ-Ραπίντ Βιένης
Ντιναμό Μινσκ-Βικτόρια Πλζεν
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ραπίντ Βιένης 4 0 0 8-4 12 --ΦΑΣΗ «32»
Βιγιαρεάλ 3 0 1 8-3 9
Βικτόρια Πλζεν 1 0 3 5-6 3
Ντιναμό Μινσκ 0 0 4 1-9 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπράγκα-Σλόβαν Λίμπερετς
Μαρσέιγ-Γκρόνινγκεν
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μπράγκα 3 0 1 5-3 9
Σλόβαν Λίμπερετς 2 1 1 3-2 7
Μαρσέιγ 2 0 2 6-4 6
Γκρόνινγκεν 0 1 3 1-6 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Λάτσιο-Ντνίπρο
Ρόζενμποργκ-Σεντ Ετιέν
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λάτσιο 3 1 0 9-4 10
Σεντ Ετιέν 2 1 1 8-5 7
Ντνίπρο 1 1 2 2-5 4
Ρόζενμποργκ 0 1 3 2-6 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λοκομοτίβ Μόσχας-Σπόρτινγκ Λισ.
Μπεσίκτας-Σκεντέρμπεου
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λοκομοτίβ Μόσχας 2 2 0 7-3 8
Μπεσίκτας 1 3 0 4-3 6
Σπόρτινγκ Λισ. 1 1 2 7-8 4
Σκεντέρμπεου 1 0 3 4-8 3

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Βασιλεία-Φιορεντίνα
Μπελενένσες-Λεχ Πόζναν
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Βασιλεία 3 0 1 7-3 9
Φιορεντίνα 2 0 2 7-4 6
Λεχ Πόζναν 1 1 2 2-5 4
Μπελενένσες 1 1 2 2-7 4

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Μονακό-Άντερλεχτ
Καραμπάχ-Τότεναμ
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Τότεναμ 2 1 1 7-5 7
Μονακό 1 3 0 4-3 6
Άντερλεχτ 1 1 2 4-5 4
Καραμπάχ 1 2 1 3-5 4

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλκε-ΑΠΟΕΛ
Σπάρτα Πράγας-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ   1-0  , (1-0) .-^   
 Τα  γκολ  : 33΄ Μπράμπετς ,
 Διαιτητής: Μάικλ Ολιβερ (Αγγλία)
Κίτρινες: Κρέιτσι / Φρίντεκμ Ιγκλέσιας, Δημούτσος
Κόκκινες: 82’ Κρέιτσι
Σπάρτα Πράγας (Ζντένεκ Σκάζνι): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Μπράμπετς, Ναμουανεσού, Χιμπς, Βάχα, Φρίντεκ, Φατάι (81’ Κονάτε), Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Λαφάτα.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλο, Σανκαρέ, Γιαννούλη, Λούι, Φερνάντες, Ζησόπουλο, Κουρμπέλης (66’ Δημούτσος), Ιγκλέσιας (81’ Παντελιάδης), Μάσα, Φούντα (78’ Λανθαρότε), Γιάννου.
Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σάλκε 2 2 0 10-3 8
Σπάρτα Πράγας 1 3 0 6-4 6
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 1 2 4-7 4
ΑΠΟΕΛ 1 0 3 2-8 3

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Άλκμααρ-Παρτιζάν Βελ.
Άουγκσμπουργκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
 Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Αθλέτικ Μπιλμπάο 3 0 1 11-3 9
Παρτιζάν Βελ. 2 0 2 6-10 6
Άουγκσμπουργκ 2 0 2 7-7 6
Άλκμααρ 1 0 3 5-9 3

***  Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:
Κόντρα σε απουσίες και Λαμποράλ για την πρωτιά ο Ολυμπιακός
1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου  2015
Κίμκι (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)  70-81 .- ^
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)  81-64 .- ^
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  94-88 (46-43).- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ   6-1 13
Κίμκι 4-3  11
Στρασμπούρ 3-4  10
Μπάγερν Μονάχου    3-4  10
Ερυθρός Αστέρας   3-4   10
Ρεάλ Μαδρίτης  2-5  9

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)    59-52 ,  (36-22) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 12-6 , 36-22 , 46-39 , 59-52 .-
Λιμόζ (Γαλλία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)  69-78  .- ^
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 88-84  .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός    6-1 13
Λαμποράλ Κούτσα 4-3  11
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ   4-3 11
Αναντολού Εφές 3-4  10
Λιμόζ   2-5  9
Αρμάνι Μιλάνο   2-5   9

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 69-93 .- ^
Livescore: Καρσίγιακα - ΠΑΟ (19:45) για την... επιβίωση
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου
Καρσίγιακα (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  66-69  , (23-36).- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 9-21 , (23-36) , 41-50 , 66-69 .-
Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Κόντε (Ισπανία), Πέτεκ (Σλοβενία)
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Ουφούκ Σαρίτσα): Ράγκλαντ, Παλάσιος 5 (1), Άιβερσον 14, Μπαϊγκούλ 8 (2), Άλτιντιγκ 12 (1), Κάρτερ 11 (2), Γκονλούμ 7, Γκάμπριελ 4, Κάρτερ, Σιπάχι 5 (1), Σεντούρκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 6 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 11, Παππάς, Φελντέιν 17 (3), Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (2), Καλάθης 10 (2), Κούζμιτς 3.
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  80-50 , (53-17) .-
 Video  από τον αγώνα  :
ΚΑΡΣΙΓΙΑ Τουρκίας- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66 -69  27/11/2015  :
https://youtu.be/4rM3We7se30  .-                                                                
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα   6-1 13
Λοκομοτίβ Κουμπάν  6-1 13
Παναθηναϊκός   3-4   10
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4 10
Καρσίγιακα 2-5  9
Ζιέλονα Γκόρα 1-6   8

4ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου
Μάλαγα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  82-68 .- ^
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Σάσαρι (Ιταλία) 93-87 , (50-45) .-^
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 54-65 , (29-32) .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας   6-1 13
Μάλαγα    6-1 13
Μπάμπεργκ    5-2 12
Νταρουσάφακα 3-4 10
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-6  8
Σάσαρι   0-7 7

«Μάχη» του Εθνικού με τη Χίο, στο Ιλίσιο ο Παναθηναϊκός
***  Στην Α1 πόλο ανδρών...
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11
Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 3-15
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11
«Αντ. Δημητρόπουλος» 16:00 Γλυφάδα-Καλαμάκι (Κουρέτας, Μοίραλης)
«Π. Καπαγέρωφ» 16:00 Εθνικός-Χίος (Κατσώνης, Βόσικας)
Ιλίσιο 17:00 Παναθηναϊκός-ΝΕ Πατρών (Παϊρακταρίδης, Γιαννέλης)
Αλίμου 18:00 Υδραϊκός–ΠΑΟΚ (Μπουδραμής, Μπιράκης)
Π. Φαλήρου 19:00 Παλ. Φάληρο-Ηλιούπολη (Κωνσταντινίδης, Κραβαρίτης)

Το ενδιαφέρον στα ματς Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Κηφισιά
***  Στη Volleyleague
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
«Χαλκιοπούλειο» 18:00 Λαμία-Φοίνικας Σύρου (Ονόπας, Αγγελίδης)
«Γ. Τριαντάφυλλος» 18:00 Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός (Κουτσούλας, Φραγκάκης)
«Μ. Παρασκευόπουλος» 18.00 Εθνικός Αλ.-Παναχαϊκή (Θεμελής, Παπαδογούλας)
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015
Κυψέλη 18:00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής (Μουλά Λ., Γεωργουλέας)
Πυλαία 18:00 ΠΑΟΚ-ΑΟ Κηφισιάς (Γεωργιάδης, Βασιλειάδης)
Μίκρα 19:00 Άρης-Ορεστιάδα (Δεληκωστίδης, Δανιηλίδου)

O ΠΑΟ δοκιμάζεται στο Καυτανζόγλειo, για το απόλυτο ο Ολυμπιακό
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:ΣΑΒΒΑΤΟ  28/11/2015
15:00 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Πανθρακικός
17:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Παναθηναϊκός
ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Παναιτωλικός
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Ξάνθη
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Βέροια
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Μυτιλήνη) Καλλονή-ΠΑΟΚ
Νίκησε η Κέρκυρα, αποχωρεί η Λαμία από το πρωτάθλημα
***  Στη Football League στο ποδόσφαιρο , της 10ης αγωνιστικής  :
Ανάλυση του αγώνα από το flnews.gr:
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός 5-1
Κέρκυρα - Λαμία 3-2
Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος 1-0
Σάββατο 28 Νοεμβρίου15:00 Απόλλων Σμύρνης-Κισσαμικός
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός
19:00 Παναχαϊκή-Λάρισα               
Κυριακή 29 Νοεμβρίου15:00 Τρίκαλα-Χανιά
15:00 Εργοτέλης-Αγροτικός Αστέρας
15:00 Παναιγιάλειος-Καλλιθέα


*** Μπίλης: Προσοχή και προσπάθεια για το πρώτο εκτός έδρας διπλό…         
      
ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
 Με τον ενθουσιασμό που πρόσθεσε η τελευταία εμφάνιση και νίκη επί του Παναρκαδικού, η Καλαμάτα ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής στη Ζάκυνθο. Η συνάντηση με τον ΑΟ Λεβάντε μόνο θεωρητικά όμως μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη κι ας μην έχουν καταφέρει οι Επτανήσιοι να πάρουν βαθμό στις 8 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας Λεωνίδας Μπίλη φροντίζει να επισημάνει την παγίδα…
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για εύκολο παιχνίδι. Το Λεβάντε χάνει δύσκολα και στον πρόσφατο αγώνα η Μανωλάδα πήρε τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Οι παίκτες του προσπαθούν και τα δίνουν όλα κάθε Κυριακή, έχουν το πλεονέκτημα του πλαστικού γηπέδου και υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες. Πρέπει λοιπόν να πάμε να παίξουμε με μεγάλη σοβαρότητα και να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Είναι γεγονός ότι η Καλαμάτα βελτιώνεται, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά σε καθημερινή βάση και έχει πολλά να βγάλει ακόμα. Χρειάζεται να βρούμε και την αποτελεσματικότητα που μας λείπει στα εκτός έδρας, παίζοντας πιο συγκροτημένα και ομαδικά για να καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τους βαθμούς που έχουμε χάσει. Κάνοντας αρχή από την Κυριακή…», τονίζει ο έμπειρος τεχνικός της Καλαμάτας.
Η προετοιμασία της τοπικής μας ομάδας συνεχίζεται με καθημερινές προπονήσεις στο Ασπρόχωμα και θα ολοκληρωθεί εκεί το Σάββατο, ενώ το ίδιο μεσημέρι θ’ αναχωρήσει για τη Ζάκυνθο, όπου και θα διανυκτερεύσει (ο αγώνας θα ξεκινήσει κανονικά στις 3 μ.μ. της 29ης Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Μαχαιράδου). Εκτός αποστολής έχουν ήδη τεθεί ο τιμωρημένος Λένγκα, οι τραυματίες Δούμουρας και Πιτσιλής και οι Χαλκιαδάκης, Γιακουμής, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από εμπύρετη ίωση.
της Χριστίνας Ελευθεράκη 

***  Τρίτος ο Κουτσιούκος, 9ος ο Γεωργιόπουλος στον 1ο Φειδιππίδειο! (φωτογραφίες)         
      
 
ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ 490 ΧΛΜ. ΣΕ 78 ΩΡΕΣ…
Είκοσι εννέα υπερ-αθλητές ξεκίνησαν στις 6 το πρωί της Κυριακής (22/11) από την Αθήνα (Αρχαία Αγορά) αντιμέτωποι με την πρόκληση να τρέξουν μέχρι τη Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα) και να επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο, έχοντας καλύψει 490 χλμ., στα βήματα του ημεροδρόμου Φιδιππίδη (ήταν ο απεσταλμένος των Αθηναίων για να ζητήσει βοήθεια για την αναχαίτιση των Περσών). Ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο κατάφερε μετά από 78 ώρες και 48 λεπτά να κόψει το νήμα προχθές το μεσημέρι, κι έγινε ο 1ος νικητής στον 1ο Αυθεντικό Φιδιππίδειο αγώνα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων.
Αστείρευτες δυνάμεις και σιδερένια θέληση απέδειξαν όμως ότι διαθέτουν και δύο Μεσσήνιοι αθλητές, που ήταν ανάμεσα στους 12 που τα κατάφεραν! Μάλιστα ο 46χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος Γιώργος Κουτσιούκος ήταν 3ος (πίσω από τον Γιώργο Ζαχαριάδη, 83:55) καλύπτοντας τη διαδρομή σε 85 ώρες και 1 λεπτό, ενώ ο 48χρονος καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κώστας Γεωργιόπουλος ολοκλήρωσε και αυτόν τον άθλο μετά από 101 ώρες 38 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, ως 9ος στη γενική κατάταξη.  της Χριστίνας Ελευθεράκη 

***  Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι
Από την Πειθαρχική ΕπιτροπήΤη Δευτέρα η απόφαση για τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι
-   Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 η η απολογία του Παναθηναϊκού στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.
Οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, Γιάννη Κάρμη, την Αθηνά Μπαλωμένου, αλλά και από τον υπεύθυνο της ασφαλείας της Λεωφόρου, Γιάννη Παναγιωτίδη. Από πλευράς Ολυμπιακού στη διαδικασία πήρε μέρος ο Θόδωρος Γιαννίκος.
Από τον Παναθηναϊκό έριξαν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την αναβολή του ντέρμπι στον διαιτητή, Ανδρέα Παππά, ενώ είπαν πως για τα επεισόδια που συνέβησαν μετά είναι ηθικός αυτουργός. Στη συνέχεια ζήτησαν να οριστεί σε νέα ημερομηνία ο αγώνας.
Επίσης η πλευρά του Παναθηναϊκού παρουσίασε την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα για τον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005, όταν επίσης είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια πριν την έναρξή, όμως ο αγώνας ορίστηκε σε νέα ημερομηνία.
Ο Ολυμπιακός πήρε προθεσμία μέχρι τις 16:00 να καταθέσει υπόμνημα κατά της ένστασης του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια το «τριφύλλι» θα καταθέσει νέο υπόμνημα. Έτσι λόγω του μεγάλου όγκου εγγράφων, η απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του Παναθηναϊκού είχε μεγάλη ένταση.
Ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου, Γιάννης Παναγιωτίδης είπε όσον αφορά τα αντικείμενα: «Τα στυλό φωτοβολίδες είναι αδύνατο να εντοπιστούν. Είναι αδύνατο. Κάποιος μπορεί να το βάλει στο εσώρουχό του. Μόνο αν ξεγυμνωθεί ή αν υπάρχουν ειδικά σκάνερ. Οι πόρτες μεταξύ των θυρών 13-14 είναι με βάση την πυρασφάλεια του γηπέδου. Για αυτές κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν μέτρα ασφαλείας. Οι πόρτες δεν κλειδώνονται με ένα λουκέτο αλλά με μπάρες που έχουν ένα λουκέτο. Η UEFA στους αγώνες της μας επιβάλει να μην είναι κλειστές. Ειδικά γι' αυτό τον αγώνα κάθε πόρτα είχε δύο λουκέτα και μία αλυσίδα που δεν μπορεί να κοπεί. Είναι αδύνατο να έσπασε το ένα λουκέτο και να άνοιξε η πόρτα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στην προσπάθεια εξεύρεσης των δραστών. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν. Έχει γίνει καταγραφή ζημιών, όχι όμως η κοστολόγηση τους ακόμη. Οι μεγαλύτερες ζημιές στον χλοοτάπητα που πατήθηκε πολύ και έχουν πέσει πολλά χημικά».
Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης ο κ. Παναγιωτίδης είπε: «Η πεποίθηση μου είναι ότι ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι και έψαχνε λόγο να το αναβάλει. Το γήπεδο μετά τις 6.30 ήταν εκκλησία, μπορούσες να πλέξεις πουλόβερ. Η πεποίθηση μας ήταν ότι θα γίνει ο αγώνας. η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη. εκνευριστικά ήρεμη. Μπορεί να φοβόταν, να δεχόταν πιέσεις. Ο διαιτητής θεωρούμε ότι είναι ο ηθικός αυτουργός των εκτεταμένων επεισοδίων. Το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μία τεράστια έκρηξη με τον τρόπο το χειρίστηκε».
Ο κ. Κάρμης είπε: «Διαβάστε την έκθεση του διαιτητή, του παρατηρητή. Ο Παππάς έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ζήτησε να δεσμευτεί η αστυνομία για κάτι που δεν μπορεί να γίνει, ότι δεν θα πέσει μέσα έστω μία φωτοβολία. Ακόμη και και ο Θεός δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτό».
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η κα. Μπολωμένου είπε: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είχε καμία υπαιτιότητα στην απόφαση για αναβολή του αγώνα. Ο διαιτητής βγήκε για 35 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο. Θα παρακαλούσα να τα λάβετε υπόψη σας αυτά και να μην εξουδετερώσετε μία ομάδα με την απόφαση που θα πάρετε».
Newsroom ΔΟΛ

***

~*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~
 *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        

~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου