ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016

    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :
~


Για τη διαφορά των χαρακτήρων ανάμεσα στους συζύγους
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης... Μου λένε μερικοί άνδρες: «Δεν συμφωνώ με την γυναίκα μου -είμαστε αντίθετοι χαρακτήρες. Άλλος χαρακτήρας εκείνη, άλλος εγώ! Πώς κάνει τέτοια παράξενα πράγματα ο Θεός; Δεν θα μπορούσε να οικονομήσει μερικές καταστάσεις έτσι, ώστε να ταιριάζουν τα ανδρόγυνα, για να μπορούν να ζουν πνευματικά;». «Δεν καταλαβαίνετε, τους λέω, ότι μέσα στην διαφορά των χαρακτήρων κρύβεται η αρμονία του Θεού; Οι διαφορετικοί χαρακτήρες δημιουργούν αρμονία. Αλίμονο, αν ήσασταν ίδιοι χαρακτήρες! Σκεφθείτε τι θα γινόταν, αν λ.χ. και οι δύο θυμώνατε εύκολα· θα γκρεμίζατε το σπίτι. Η, αν και οι δύο ήσασταν ήπιοι χαρακτήρες, θα κοιμόσασταν όρθιοι!...»...

10 Μαΐου
Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού (1). Μαρτύρων Αλφειού, Κυπρίνου και Φιλαδέλφου των αυταδέλφων. Ονησίμου και Εράσμου. Πασσαρίωνος πρεσβυτέρου, Φιλήμονος και Αγαπίου. Οσίων Ησυχίου του ομολογητού, Λαυρεντίου (2) κτίτορος της εν Σαλαμίνι Ιεράς Μονής «Φανερωμένης» και Συμεώνος επισκόπου, του Ρώσου.
(1)Ο άγιος Απόστολος Σίμων ονομάσθηκε ζηλωτής, λόγω της θέρμης και του ζήλου με τον οποίο κήρυττε το λόγο του Ευαγγελίου. Καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας και είναι γνωστός ως Σίμων ο Κανανίτης. Μετά την ανάληψη του Χριστού και τη χάρη της Πεντηκοστής, ο Σίμων επιδόθηκε σε ένα ευρύ ιεραποστολικό έργο. Δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Περσία, όπου, αφού γκρέμισε το μύθο της πολυθεΐας, φανέρωσε σε πλήθος κόσμου το φως της Ευαγγελικής αλήθειας. Στη συνέχεια μετέβη στην Αφρική, όπου κήρυξε το Λόγο του Σωτήρος, από την Αίγυπτο έως τη Μαυριτανία. Ο τελευταίος τόπος της θαυμαστής ιεραποστολικής του δράσης ήταν η Βρετανία. Εκεί αφού δίδαξε στο λαό τη χριστιανική πίστη, συνελήφθη από τούς ειδωλολάτρες βασανίστηκε και υπέστη σταυρικό θάνατο.
(2) Ο όσιος Λαυρέντιος, εκάρη μοναχός στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος. Επειδή όμως στο Άγιον όρος και κυρίως στη Λαύρα, επικρατούσε η αίρεση των Βαρλαάμ και Ακινδύνου, αναχώρησε από εκεί και έφθασε στην περιοχή του Βόλου, στο χωριό Άγιος Λαυρέντιος, όπου άρχισε να κτίζει Μοναστήρι. Τότε βασίλευε ο ευσεβής αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος απέστειλε στον όσιο χρυσόβουλο καθώς και τον απαιτούμενο χρυσό και τα ιερά σκεύη για την οικοδομή του ναού, ο οποίος αποπερατώθηκε το 1378. Στη συνέχεια ο όσιος ίδρυσε σκήτη επ` ονόματι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία γρήγορα απέκτησε μεγάλη φήμη και έγινε πόλοι έλξης πολλών νέων και μορφωμένων μοναχών. Ο όσιος Λαυρέντιος εκοιμήθη ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία.  ~

Σήμερα 10/05/2016 εορτάζουν:

Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής, Άγιοι Αλφειός, Κυπρίνος και Φιλάδελφος οι Αυτάδελφοι Μάρτυρες, Όσιος Λαυρέντιος
~
Προφήτης Ησαΐας

Προφήτης Ησαΐας
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Κυριακή του Θωμά

Κυριακή του Θωμά
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπακοή»

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπ....
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο

Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο
 
Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς

Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
 
Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία
 
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.       
Ζῆλος ἔνθεος, καταλαβῶν σε, τοῦ γνωσθέντος σοι, σαρκὸς ἐν εἴδει, ζηλωτὴν ἐν Ἀποστόλοις ἀνέδειξε καὶ τοῦ Δεσπότου ζηλώσας τὸν θάνατον, διὰ Σταυροῦ πρὸς αὐτὸν ἐξεδήμησας, Σίμων ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~ Απολυτίκιο Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού - 10 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/LdZFMLrbMCU .-

~
Βιογραφία
Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής  Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής
Ο Απόστολος Σίμων ήταν ένας από τους δώδεκα Μαθητές του Κυρίου και ήταν αδελφός του Ιούδα του Λεββαίου.
Ο Άγιος Απόστολος Σίμων ονομάσθηκε ζηλωτής, λόγω της θέρμης και του ζήλου με τον οποίο κήρυττε το λόγο του Ευαγγελίου. Καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας και είναι γνωστός ως Σίμων ο Κανανίτης (ή Ναθαναήλ ή Βαρθολομαίος - υιός του Θολομαίου). Μετά την ανάληψη του Χριστού και τη χάρη της Πεντηκοστής, ο Σίμων επιδόθηκε σε ένα ευρύ ιεραποστολικό έργο. Δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Περσία, όπου αφού γκρέμισε το μύθο της πολυθεΐας, φανέρωσε σε πλήθος κόσμου το φως της Ευαγγελικής αλήθειας. Στη συνέχεια μετέβη στην Αφρική, όπου κήρυξε το ζωογόνο Λόγο του αληθινού Θεού και Σωτήρος, από την Αίγυπτο έως τη Μαυριτανία. Ο τελευταίος τόπος της θαυμαστής ιεραποστολικής του δράσης ήταν η Βρετανία. Εκεί αφού δίδαξε στο λαό τη χριστιανική πίστη, συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες βασανίστηκε και υπέστη σταυρικό θάνατο.
Σημείωση: Ο Σίμων ο Ζηλωτής εορτάζει και στις 22 Απριλίου.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’.
Ἀπόστολε Ἅγιε Σίμων, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν
~

***  Έφθασε η κρίσιμη ώρα για το Kalamata:21     
Όσο περνά ο καιρός, τόσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία ανάδειξης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, κι όπως είναι γνωστό, ανάμεσα στην τελική τριάδα είναι και η Καλαμάτα. Τα περιθώρια πλέον στενεύουν και έτσι οι αποφάσεις που θα παρθούν είναι σημαντικές για το μέλλον της Καλαμάτας.
Για αυτό το λόγο χθες η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» πραγματοποίησε σχετική εκδήλωση. Ομιλητές ήταν ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, ο πολιτιστικός διαχειριστής Ανδρέας Τσιλίρας και ο υπεύθυνος κατασκευών της Πάτρας το 2006, Στάθης Χρυσικόπουλος.
Ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι η πόλη έχει διανύσει ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στον πολιτισμό, το οποίο δικαιώθηκε και επιβεβαιώθηκε, αφού πλέον η Καλαμάτα είναι στις τρεις υποψήφιες πολιτιστικές πρωτεύουσες. Το αποτέλεσμα «αυτό ήρθε, βέβαια, και από την πολύ καλή δουλειά που έγινε από την ομάδα προετοιμασίας. Τώρα, όμως, είναι η στιγμή της αφύπνισης, τώρα πρέπει να βγει μπροστά η ψυχή της πόλης. Δηλαδή, πέρα από την ωραία προετοιμασία, πρέπει η πόλη να αντιληφθεί το μεγάλο κεκτημένο της και να φέρει μπροστά στον πυρήνα της ζωής, της αειφορίας και της μελλοντικής της ανάπτυξης τον πολιτισμό».
Κατά τη γνώμη του, αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος της επιτυχίας, όχι για να γίνει η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα, αλλά για να γίνει μια πόλη με ταυτότητα, όχι μονάχα καλαματιανή, ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή.
Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν συνεργασίες για τη νίκη της Καλαμάτας, απάντησε ότι αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο, στο οποίο πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος, από αυτή τη στιγμή μέχρι την κατάθεση του τελικού φακέλου. «Είναι δύο μαγικές λέξεις, που επισημαίνει και η επιτροπή κρίσης των προτάσεων, και είναι οι λέξεις συνέργειες και δίκτυα, δύο λέξεις- κλειδιά, που πρέπει να δουλέψει η πόλη.
Αυτό που πρέπει να αλλάξει και να μπει στο μυαλό των Καλαματιανών είναι το εξής: όταν ρωτάς κάποιον δημότη ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα στην πόλη, θα βάλει τον πολιτισμό πέμπτο- έκτο στη σειρά, ενώ κανονικά θα πρέπει να είναι η πρώτη» σχολίασε.
Σε ερώτηση αν το όλο εγχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον της πόλης, ο κ. Μπένος απάντησε θετικά, κάτι που μπορεί να συμβεί αν σχεδιαστεί κάτι εν κενώ, χωρίς να μείνει και να υπερασπίζει διαχρονικά την πόλη. Γι’ αυτό επισήμανε πως «ό,τι σχεδιαστεί τώρα πρέπει να σχεδιαστεί σαν να μην πάρουμε την πολιτιστική πρωτεύουσα, κάτι δηλαδή που θα κάναμε έτσι και αλλιώς».
Για τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, είπε πως απέτυχαν, κι αυτό συνέβη γιατί όλη η προετοιμασία και οι υποδομές που έγιναν τότε δεν αξιοποιήθηκαν.
Τέλος, τόνισε το κραυγαλέο παράδειγμα των ολυμπιακών έργων, «έργα ντροπή για τη χώρα μας, αφού έγιναν σπουδαίες υποδομές, οι οποίες τώρα είναι κελύφη ντροπής».
Όσο για την υποψηφιότητα και την οικονομική κατάσταση, δήλωσε ότι λεφτά πάντα υπήρχαν, η πόλη δεν έχει ανάγκη από λεφτά για να οργανώσει αυτό το εγχείρημα, αφού στις υποδομές είναι υπερπλήρης. Αυτό που χρειάζεται είναι λειτουργικές δράσεις χαμηλού κόστους, που πρέπει να τη φέρουν στο επίκεντρο του πολιτισμού και της Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Μάκαρης μίλησε για τον αποκλεισμό και τη μυστικοπάθεια που υπάρχει στο πρόγραμμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας και από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και από το Γραφείο Υποψηφιότητας. Ακόμη, τόνισε ότι οι αποφάσεις που θα παρθούν τώρα είναι κρίσιμες, αφού θα δεσμεύσουν την πόλη για τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να ανοιχθεί για όλους η διαδικασία. Όπως τόνισε, ή θα πάμε όλοι μαζί ή η παράταξή του θα οριοθετήσει τη θέση της.
Ο Ανδρέας Τσιλίρας, που είναι πολιτιστικός διαχειριστής, δήλωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για την πόλη, με έναν όμως βασικό όρο: να μην επιμείνει μόνο στο θέμα του πολιτισμού και στην ημερομηνία κατάθεσης της τελικής πρότασης, πρέπει, δηλαδή, να δημιουργηθεί ένας ολόκληρος στρατηγικός σχεδιασμός για την Καλαμάτα, να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει όλο αυτό.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ευκαιρία το σχέδιο νόμου που βρίσκεται στα σκαριά να σώσει και τα διατηρητέα της Καλαμάτας 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Σώζονται εγκαταλελειμμένα κτήρια Προχθές, με αφορμή την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα διατηρητέα κτήρια στην Καλαμάτα, υποστηρίζαμε την αναγκαιότητα συντονισμένης παρέμβασης προς το αρμόδιο υπουργείο. Κι αυτό δε θα έχει μόνο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά θα βοηθήσει και στη μερική αναζωογόνηση της οικοδομής, ενός κλάδου που υποφέρει και στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια. Σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα το "Έθνος" υποστήριζε ότι κάτι αρχίζει να κινείται στο αρμόδιο υπουργείο, με αφορμή τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Αθήνα. Θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει αιτία, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και στην Καλαμάτα. Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής: «Την παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων κτηρίων της πρωτεύουσας προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάστασή τους εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει επανασυστήσει τη σχετική επιτροπή με στόχο να έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο νόμου, ίσως και πριν από το καλοκαίρι. Αν και οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται σε μια λύση στη φιλοσοφία της παλαιάς αντιπαροχής, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο Δήμος για τις εργασίες που θα κριθούν απαραίτητες. Παλαιότερες καταμετρήσεις ανέβαζαν τον αριθμό των κενών, εγκαταλελειμμένων ή αγνώστου ιδιοκτήτη κτηρίων της πρωτεύουσας σε περίπου 1.800. Ωστόσο, φαίνεται πως η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση ανεβάζει συνεχώς τον αριθμό τους, εντείνοντας το πρόβλημα, το οποίο δεν αποτελεί μόνο ζήτημα αισθητικής για την πόλη, αλλά και δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής. Συναίνεση Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καθιστά σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, είναι ότι θα επιδιωχθεί η συναίνεση του ιδιοκτήτη τους και δε θα προωθηθούν λύσεις που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν, όπως η παραχώρηση της χρήσης έως 50 χρόνια σε Δήμους ή επενδυτικούς οργανισμούς. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να είναι αρκετά σύνθετο, κυρίως σε μεγάλα κτήρια του κέντρου της πόλης, με δεκάδες, ακόμα και... εκατοντάδες συνιδιοκτησίες. “Το ζήτημα βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση. Ωστόσο, βέβαιο είναι πως είμαστε εντελώς αντίθετοι με τη λογική της άτυπης ‘δήμευσης’ μιας ιδιοκτησίας, την οποία θεωρούμε αντισυνταγματική”, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορείς να παραχωρείς ένα ακίνητο για πενήντα χρόνια, όταν το διάστημα αυτό είναι όλη η αξία του. Σώζονται εγκαταλελειμμένα κτίρια Ο ίδιος προσθέτει ότι στόχος είναι να υπάρξει συναίνεση ιδιοκτήτη και Πολιτείας: “Αν ένα κτήριο πρέπει να αποκατασταθεί, να μπορεί να υπάρξει ένα συμβόλαιο μεταξύ Δήμου και ιδιοκτήτη, με το οποίο θα συμφωνούν ότι ο πρώτος θα μπορεί να προχωρήσει στην αναπαλαίωσή του και στη συνέχεια να το μισθώσει για λογαριασμό του λαμβάνοντας τα ενοίκια π.χ. για μια 15ετία ή εάν μισθωθεί για τριάντα χρόνια, τα ενοίκια να μοιράζονται μεταξύ Δήμου και ιδιοκτήτη. Εξετάζουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία στη λογική της αντιπαροχής, χωρίς ωστόσο να έχουμε καταλήξει ακόμα”. Το πρώτο βήμα Η σχετική επιτροπή έχει ήδη συνεδριάσει τρεις φορές και σύμφωνα με μέλη της, το πρώτο βήμα είναι να οριστεί επακριβώς ποια κτήρια θεωρούνται εγκαταλελειμμένα και να καταγραφούν επίσημα όσα εντάσσονται σ’ αυτήν την κατηγορία. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί και ο τρόπος παρέμβασης, με την αρχή να γίνεται πιθανότατα από τα δημόσια κτήρια των οποίων το καθεστώς ιδιοκτησίας είναι πιο ξεκάθαρο. Στην επιτροπή συμμετέχει και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτηρίων, ο οποίος και στο παρελθόν είχε θέσει αίτημα απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ. Αν και το αίτημα υφίσταται ακόμα, θεωρείται μάλλον απίθανο να γίνει αποδεκτό δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης. Για την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ, με στόχο να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία. “Το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο βρίσκεται σε μια πιο σωστή κατεύθυνση, αφού με το προηγούμενο δινόταν η δυνατότητα να περιέλθει η χρήση των κτηρίων στο Δήμο, με συνοπτικές διαδικασίες για διάστημα 50, ετών αλλά τον ΕΝΦΙΑ θα τον πλήρωνε ο ιδιοκτήτης αφού θα είχε την κυριότητα”, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Χαρκιολάκης». ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ Ν.  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Πρόβλημα οι συνιδιοκτησίες Την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας συνολικής λύσης για το ζήτημα υπογραμμίζει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει μελέτη για εγκαταλελειμμένα κτήρια του κέντρου της Αθήνας, συντάσσοντας και το σχετικό σχέδιο νόμου που είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2014. «Σαφώς χρειάζεται θεσμική αντιμετώπιση αλλά και συνολική λύση. Διαφορετικά είναι δύσκολο να βρεθεί άκρη με τις συνιδιοκτησίες» τονίζει στο «Έθνος» και εξηγεί: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα αυτοτελώς εγκαταλελειμμένα κτήρια αλλά εκείνα που χρησιμοποιούνται σε ποσοστά 10% ή 20% του συνόλου, κυρίως τα μεγάλα κτήρια για τα οποία υπάρχει λύση που μπορεί να τη στηρίξει και η αγορά, αφού ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς υπάρχει ζήτηση για γραφεία στο κέντρο από μεγάλους οργανισμούς που δεν μπορεί να καλυφθεί». Αυτοψίες Το κόστος μιας αναπαλαίωσης υπολογίζεται σε περίπου 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κατά μέσον όρο, χωρίς να συνυπολογίζονται παρεμβάσεις για τη στατικότητα του κτηρίου. «Οι ιδιοκτήτες είναι εγκλωβισμένοι. Οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε να τα αναπαλαιώσουν ούτε να τα αξιοποιήσουν κι αυτό επιταχύνει την πορεία ερήμωσης των κτηρίων και συνακόλουθα ολόκληρων γειτονιών. Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η 100% συναίνεση είναι δύσκολη και υπάρχει κίνδυνος να μην προχωρήσει τίποτα. Σε περίπτωση που υπάρξει δικαστική διερεύνηση της άρνησης κάποιου για αναπαλαίωση ενός κτηρίου μπορεί να διαρκέσει 15 χρόνια», καταλήγει. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - 

*** Επιτυχημένο το διήμερο Ιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου 3ου συνεδρίου της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων - Εξατομικευμένων Θεραπειών με θέμα τις ψυχιατρικές παθήσεις με βάση τη Μοριακή Γενετική και τις εξελίξεις στη θεραπεία των συμπαγών όγκων και των αιματολογικών κακοηθειών. Το συνέδριο διεξήχθη στις 6-7 Μαΐου στην Καλαμάτα και σε αυτό συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι γιατροί, καθώς και καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω στις εξελίξεις που αφορούν στην ιατρική επιστήμη, αλλά και να περάσουν ένα ξεχωριστό διήμερο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Δοθείσης της ευκαιρίας, ο γιατρός, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, εντεταλμένος για θέματα υγείας, κ. Χρονάς, θα ήθελε να ευχαριστήσει «αρχικά τον πρόεδρο της ΕΔΕΜΣΕΘ, Γιώργο Σαμέλη και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, για την επιλογή της Καλαμάτας ως τόπου για τη διεξαγωγή και του 3ου συνεδρίου της Εταιρείας, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες». - 

***  Εγκαινιάστηκε το «περίπτερο – δανειστική βιβλιοθήκη» στα Φιλιατρά    
Όταν η διάθεση για προσφορά συναντά την καινοτομία, όταν η πρωτότυπη ιδέα σμίγει με το λαϊκό στοιχείο του χθες, όταν η αγάπη για το βιβλίο σιμώνει μ’ ένα παλιό περίπτερο, τότε η πρωτοβουλία και η δράση έχουν εκπληκτικό αποτέλεσμα!
Αυτό συνέβη και στα Φιλιατρά, με τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού να δημιουργεί τη δική του στέγη, 1 τ.μ., με τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σ’ ένα παλιό περίπτερο της πόλης.
Όπως αναφέρει ο Όμιλος, «το περίπτερο ήταν σημείο αναφοράς για πάρα πολλά χρόνια της καθημερινότητας μεγάλων και μικρών, με τα τσιγάρα, τα σπίρτα, την κουβαρίστρα, τη βελόνα, τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά και τα άλλα μικροπράγματα της καθημερινότητας. Την καραμέλα και το γλειφιτζούρι της πιτσιρικαρίας, που κατέθετε το χαρτζιλίκι από το μικροθέλημα στη θεία ή την επιβράβευση του παππού και της γιαγιάς. Το “τηλέφωνο δια το κοινόν”, αλλά και η επικαιρότητα, που αποτυπώνονταν στους τίτλους των εφημερίδων, που κρέμονταν από τα μανταλάκια - απλωμένη μπουγάδα της γειτόνισσας-, πρωτοσέλιδα περιοδικών λαϊκής κατανάλωσης με τους εγχώριους σταρ του σινεμά και τα φωτορομάντζα. Η άμεση πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα της γειτονιάς στη μικρή ομήγυρη των μυημένων φίλων του ιδιοκτήτη!
Το “Περί… Βιβλίων” είναι κουφάρι ίδιο που φτιασιδώθηκε από τη φθορά του χρόνου. Προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης του λαϊκού στοιχείου του χθες που τείνει να χαθεί στη βουή του σήμερα. Θέση παρόμοια και οικεία - η ξεχασμένη γωνιά της πλατείας, αντίκρυ στο ρολόι της πόλης. Με πραμάτεια άλλη… Βιβλία παλιά μα και καινούργια, παιδικά και λογοτεχνικά, κλασσικά αλλά και σύγχρονα - πρώτη προσφορά κάποιων φίλων -, που άρχισαν να γεμίζουν τα ράφια του.
Με διάθεση και μεράκι, δημιουργούμε δανειστική βιβλιοθήκη, στο κέντρο της μικρής μας πόλης, μικρή στάση στο καθημερινό δρομολόγιο ή στη βόλτα του καθενός, αλλά και στέκι πολιτισμού με κουβέντα, συζητήσεις, εκδηλώσεις, βραδιές πολιτισμού, φωτίζοντας και ζωντανεύοντας την ξεχασμένη γωνιά της πλατείας…».
Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, με μια όμορφη εκδήλωση εγκαινίων.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, σημείωσε πως πρόκειται για μόνιμη δράση του Ομίλου – αν είναι δόκιμος ο όρος –, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνήθως, κάνουμε μια δράση που σταματά την ίδια μέρα ή την επόμενη. Αυτή θα είναι διαχρονική»! Τόνισε, δε, πως πρόκειται για «μια δράση η οποία έχει να κάνει με μια ανάγκη έλλειψης βιβλιοθήκης στα Φιλιατρά!», κι αφού ευχαρίστησε το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών και όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια, καθώς και τους χορηγούς, επισήμανε πως τα βιβλία είναι χορηγίες συμπολιτών.
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ομίλου και συμφώνησε με τον κ. Αλεξανδρόπουλο, ότι «υπήρχε μια αδήριτος ανάγκη, γιατί δεν υπάρχει μια βιβλιοθήκη στην πόλη», ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και καυστικός για την κατάσταση στην πόλη και τον πολιτισμό, κάνοντας λόγο για «γκρίζα πραγματικότητα», προσθέτοντας: «Να μην κλείνουμε τα μάτια μας… […] η πόλη πρέπει να έχει συνέχεια και ο πολιτισμός είναι αυτός που θα της δώσει τη δυνατότητα να απογειωθεί… Χρειαζόμαστε, όμως, ένα νιάσιμο για την πόλη, χρειαζόμαστε αυτό το κάτι παραπάνω…».
Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σχολίασε: «Τα συγχαρητήρια είναι πολλά. Η ιδέα είναι πάρα πολύ έξυπνη. Η ιδέα έχει μια συνέχεια, ενώ είναι και μία πρόκληση…», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από ένα βιβλίο. Το βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερός μας φίλος…».
Από την πλευρά του, τέλος, ο Φιλιατρινός συγγραφέας, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος έδωσε «συγχαρητήρια στον Όμιλο, στη δράση, σε όλους και εμείς να το στηρίξουμε».

*** Αναιμική οργή… 
Χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το Κοινοβούλιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν επί της αρχής και επί άρθρων του νομοσχεδίου η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, συμμετείχαν 296 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στην προχθεσινή ψηφοφορία δε… μετρήθηκε η αντίδραση των πολιτών, αλλά αυτό θα γίνει εν καιρώ.
Πάντως, οι κυριακάτικες συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα δεν ήταν ανάλογες του θέματος που επρόκειτο να ψηφιστεί στη Βουλή το βράδυ…  Α.Π. 

***  «Πολιτική και Λογοτεχνία» αύριο στα ανοικτά πανεπιστημιακά σεμινάρια  
Στο πλαίσιο των ανοικτών πανεπιστημιακών σεμιναρίων που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θεματολογία «Πολιτικός λόγος», αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, θα μιλήσει ο καθηγητής Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του εν λόγω τμήματος, Γιώργος Ανδρειωμένος, με θέμα «Πολιτική και Λογοτεχνία»

***  Πήραν τα λύτρα και τον πέταξαν στο ποτάμι με πέτρες στην πλάτη

Εντοπίστηκε σε κανάλι του Μόρνου σε περιοχή της Βοιωτίας η σορός 60χρονου ομογενή από το Καζακστάν για τον οποίο είχε καταγγελθεί η αρπαγή του. Πρωινές ώρες της 17-4-2016, προσήλθε στις αστυνομικές Αρχές ημεδαπή γυναίκα και κατήγγειλε την αρπαγή του 60χρονου ομογενή από το Καζακστάν, συζύγου της. Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι την προηγουμένη (16-4-2016) το βράδυ την κάλεσε τηλεφωνικώς ο σύζυγός της και της γνωστοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Στη συνέχεια συνομίλησε με έναν εκ των δραστών, ο οποίος απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Η καταγγέλλουσα, αφού συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό και καθοδηγούμενη από τους δράστες τηλεφωνικώς, μετέβη πρώτες πρωινές ώρες της 17-4-2016 στα διόδια της Ελευσίνας. Στο σημείο εμφανίσθηκαν δύο (2) άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας πολεμικά τυφέκια, παρέλαβαν τα λύτρα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών ή του απαχθέντα με την οικογένειά του. Επισημαίνεται ότι η αρπαγή καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές από τους οικείους του μετά την παράδοση των λύτρων. Χθες το πρωί, μέσα σε κανάλι του Μόρνου σε περιοχή της Βοιωτίας, βρέθηκε η σορός του 60χρονου, με δεσμευμένα τα χέρια και τα πόδια και έχοντας δεμένο στην πλάτη σακίδιο γεμάτο πέτρες. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. news247.gr - 

*** Πανελλήνιες 2016: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές    
Το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε την προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών -τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Τεχνικών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ), Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακαδημαϊκού Έτους 2016 - 17 με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Η απόφαση επίσης καθορίζει τον αριθμό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχόλες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ), κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2016 -17, σε ποσοστό 10% των θέσεων και σε ποσοστό 90% αυτών.
Επισημαίνεται ότι στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ από το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 17, βάσει του Ν. 3648/2008, ΦΕΚ 38/A', όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4361/2016, ΦΕΚ 10/A' (Αρθρο 23), είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντες για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσίασης, παραίτησης, απομάκρυνσης ή αποχώρησης των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που κυρώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ).
Όλοι οι υποψήφιοι -ες για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του ΥΠΠΕΘ για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ σε ιδιαίτερες εξετάσεις [«Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (Ψυχομετρικές, Υγειονομικές, Αθλητικές) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Η τελική επιλογή και η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων για κάθε Στρατιωτική Σχολή γίνεται από το ΥΠΠΕΘ.
Τα προσόντα, τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ είναι τα εξής:
α. Να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι -ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους (την ημέρα κατάταξης) στα ΑΣΕΙ -ΑΣΣΥ, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας
β. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση
γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.
δ. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ.
ε. Οι υποψήφιοι -ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Σε περίπτωση που έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας και δεν τους έχει αποσταλεί το πτυχίο, γίνεται δεκτή βεβαίωση του αρμόδιου φορέα διεξαγωγής των εξετάσεων που να πιστοποιεί την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Ο εν λόγω τίτλος σπουδών κατατίθεται υποχρεωτικά κατά την ημερομηνία κατάταξής τους. Θα γίνονται δεκτά πρωτότυπα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας ή επικυρωμένα αντίγραφα αυτών από τα ινστιτούτα ή τους φορείς διεξαγωγής των εξετάσεων-χορηγήσεως τίτλων ή από δικηγόρο, μη μεταφρασμένα (αφορά στην κατάθεσή τους κατά τη φάση της υποβολής δικαιολογητικών, των υποψηφίων της ΣΙ) ή φωτοαντίγραφα των ανωτέρω στα οποία να είναι ευδιάκριτη η επικύρωση αυτών.
Οι επιτυχόντες/ούσες κατά την κατάταξή τους θα πρέπει να καταθέσουν μεταφρασμένα τα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας. Οι μη εισαγόμενοι/ες υποψήφιοι δύναται να παραλάβουν τα παραπάνω πτυχία, μετά από αίτησή τους στη Σχολή που τα υπέβαλαν, όπως αναγράφεται στην παράγραφο 33 της παρούσας. Ως προς τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές ισχύουν τα αναγραφόμενα στο άρθρο 1 του Ν.4250/2014 (ΦΕΚ Α'74).
στ. Ηλικία (1)
Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: (α) Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1995 και μεταγενέστερα. Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν: 1/ Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές, Μόνιμοι, Οπλίτες που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1993 και μεταγενέστερα. 2/ Στη ΣΙ και οι υπηρετούντες στις ΕΔ Εθελοντές, Οπλίτες, Οπλίτες πρότακτοι, Οπλίτες παρατεταμένης θητείας και Μαθητές -Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν από την 1 η Ιανουαρίου 1994 και μεταγενέστερα.   (β)   Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 31 Δεκεμβρίου 1995 και μεταγενέστερα. (2) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31 Δεκεμβρίου 1995 και μεταγενέστερα. ζ.     Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι -ες θα πρέπει: (1)    Να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία, για παράβαση των Νόμων περί προστασίας της Χώρας, του Πολιτεύματος και της ελευθερίας των Πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του Στρατού, νομοθεσίας σχετικής με τα ναρκωτικά, αρχαιότητες και της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας, καθώς και να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο από τα εγκλήματα αυτά. (2)    Να μη διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα που συνεπάγονται τις παρεπόμενες ποινές των άρθρων 59-65 του Ποινικού Κώδικα. (3)    Να μην έχουν εκπέσει του βαθμού τους και να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμιά Στρατιωτική Σχολή (ΑΣΕΙ -ΑΣΣΥ) για λόγους υγείας και πάντως, όπως ειδικά ορίζεται για τις περιπτώσεις αυτές, από τον Οργανισμό κάθε Σχολής και από την ισχύουσα νομοθεσία. (4)    Να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. η. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση στην οποία υποψήφιος -α, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του σε ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, αρνείται την εκτέλεση των στρατιωτικών του καθηκόντων λόγω θρησκευτικών ή άλλων δοξασιών και πεποιθήσεων, εφαρμογής τυγχάνουν για αυτόν -ην οι σχετικές διατάξεις των Κανονισμών Οργάνωσης και Λειτουργίας των Στρατιωτικών Σχολών και ενδεχομένως του ΠΚ και του ΣΠΚ.
Αναλυτικά όλη η προκήρυξη εδώ 

***  Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό στο Μόναχο   
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όταν τους επιτέθηκε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι.
Τα παραπάνω μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το βαυαρικό ραδιόφωνο της Γερμανίας.
Η αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι ο δράστης φώναξε «Allahu  Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος), μια φράση που χρησιμοποιείται ευρέως από τζιχαντιστές.   naftemporiki.gr
 
*** Στο λιμάνι της Καλαμάτας χθες το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica 

         Στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica, υπό ιταλική σημαία, στο οποίο επέβαιναν 1.174 επιβάτες και πλήρωμα 574 ατόμων. Το σκάφος ήλθε στις 8.30, προερχόμενο από τη Νάπολη της Ιταλίας και επρόκειτο να αποπλεύσει στις 20.00 με προορισμό το λιμάνι του Ναυπλίου. Τους επισκέπτες, κυρίως Γάλλους, Ιταλούς και Γερμανούς, που αποβιβάσθηκαν από το Costa Neoclassica, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Πολλοί από τους τουρίστες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί. Επίσης, δεκαπέντε τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν τουρίστες σε Πύλο (4 λεωφορεία), Αρχαία Μεσσήνη (4), Μάνη (3) και Μυστρά (4). - 
~
*** ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ  στην Ιστορία της Eurovision :
Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση
~ Καθώς απόψε (10/05) η Ελλάδα διεκδικεί το εισιτήριο για τον τελικό της 61ης Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη, με το τραγούδι Utopian Land  από τους Argo, ας θυμηθούμε όλες τις ελληνικές συμμετοχές που συμμετείχαν στον θεσμό από το 1974 έως σήμερα...
-  Με μια πρωτιά το 2005 και με άλλες καλές ή κακές συμμετοχές, η Eλλάδα κάθε χρόνο δίνει δυναμικά το «παρών» στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Η αρχή έγινε το 1974 με τη συμμετοχή της Μαρινέλλας και το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου» σε στίχους Πυθαγόρα και μουσική Γιώργου Κατσαρού.
~ Μαρινέλλα..Κρασι,θαλασσα και τ αγορι μου..1974  : https://youtu.be/d1Uc3ouC9nA .-

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και το ελληνικό κοινό έχει να θυμάται αρκετές καλές αλλά και άσχημες στιγμές της Ελλάδας στη Eurovision. Κάνοντας μια αναφορά στις καλύτερες από αυτές και πιο συγκεκριμένα στα τραγούδια εκείνα που κατάφεραν να μπουν στην πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό, το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από το 1977  όταν το Μάθημα Σολφέζ  κατέκτησε την 5η θέση στη Eurovision, κάτι που επανέλαβε το 1992 και η Κλεοπάτρα με το τραγούδι Όλου του κόσμου η Ελπίδα.
Αρκετά χρόνια αργότερα καταφέραμε να βρεθούμε τρεις φορές στην πρώτη τριάδα και συγκεκριμένα στην 3η θέση με τα τραγούδια: Die for you  (2001, Antique), Shake it  (2004, Σάκης Ρουβάς) και Secret combination  (2008, Καλομοίρα).
Η χώρα μας μετράει και τη μοναδική της πρωτιά στο θεσμό έως σήμερα με την οποία η Έλενα Παπαρίζου τραγουδώντας My number One  το 2005, έφερε τη διοργάνωση του διαγωνισμού την επόμενη χρονιά στην Αθήνα.
Eurovision 1977 - Greece , https://youtu.be/rW54iRBPDuc .-

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά όλες τις ελληνικές συμμετοχές, καθώς και τη θέση που πήρε η καθεμιά στο διαγωνισμό, από το 1974 έως σήμερα. (Ωστόσο, η Ελλάδα μετράει και μερικές απουσίες τις χρονιές: 1975, 1982, 1984, 1986, 1999 και 2000.)
ΈτοςΘέσηΤραγούδιΕρμηνευτής
201519One Last BreathMαρία Έλενα Κυριάκου
201420Rise UpFreaky Fortune/Riskykidd
20136Alcohol is FreeKoza Mostra - Αγάθωνας Ιακωβίδης
201217AphrodisiacΕλευθερία Ελευθερίου
20117Watch my danceΛούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike
20108OPAΓιώργος Αλκαίος
20097This is our nightΣάκης Ρουβάς
20083Secret CompinationΚαλομοίρα
20077Yassou MariaΣαρμπέλ
20069EverythingΆννα Βίσση
20051My Number OneΈλενα Παπαρίζου
20043Shake ItΣάκης Ρουβάς
200317Never let you goΜαντώ
200217S.A.G.A.P.O.Μιχάλης Ρακιντζής
20013Die for youAntique
199820Μια κρυφή ευαισθησίαΣυγκρατημένη Θάλασσα
199712ΧόρεψεΜ. Ζορμπά
199614Εμείς φοράμε τον χειμώνα ανοιξιάτικαΜαριάννα Ευστρατίου
199512Ποια προσευχήΕλίνα Κωνσταντοπούλου
199414Το τρεχαντήριΚώστας Μπίγαλης
19939Ελλάδα χώρα του φωτόςΚαίτη Γαρμπή
19925Όλου του κόσμου η ελπίδαΚλεοπάτρα
199113ΆνοιξηΣοφία Βόσσου
199019Χωρίς σκοπόΧρήστος Κάλοου
19899Το δικό σου αστέριΜαριάννα
198817ΚλόουνΑφροδίτη Φρυδά
198710StopBang
198516ΜοιάζουμεΤάκης Μπινιάρης
198314Μου λεςΚ. Στασινοπούλου
19818Φεγγάρι ΚαλοκαιρινόΓιάννης Δημητράς
198013Ώτο-ΣτοπΆννα Βίσση
19798Σωκράτη Eσύ Super StarΕλπίδα
19788Τσάρλι ΤσάπλινΤάνια Τσανακλίδου
19775Μάθημα ΣολφέζΠασχάλης, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπι Ουίλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη
197613Παναγιά μου, Παναγιά μουΜαρίζα Κωχ
197411Κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου
~Helena Paparizou - My Number One (Greece) 2005 Eurovision Song Contest  : https://youtu.be/ghQZojJWxKI  .-


***  Δικογραφία για τέσσερα άτομα στην Καλαμάτα   
Για την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εκλήματος
 Δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, δύο αντρών, ενός 34χρονου και ενός ανηλίκου αντίστοιχα και δύο γυναικών, μίας 29χρονης και μίας ανήλικης, αντίστοιχα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, διάφορα κοσμήματα κ.ά., η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται. 

***  Μεταξύ 3,10 και 3,20 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία

Σε πτωτική τάση βρίσκονται οι τιμές ελαιόλαδου στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι πωλήσεις γίνονται μεταξύ 3,10 - 3,20 ευρώ. Αντίθετα, ελαφρώς αυξημένες είναι οι τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στους παραγωγούς της Λακωνίας, που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει τα 3,30 ευρώ το κιλό, με το συνεταιρισμό των Αγ. Αποστόλων να έχει κλείσει ένα βυτίο στα 3,35 ευρώ το κιλό. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι συντελεστές του κλάδου που εκτιμούν ότι τα επίπεδα των 3,35 ευρώ το κιλό απηχούν τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς και θα διατηρηθούν όλο το Μάιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Κρόκου στην εφημερίδα Agrenda. «Και πέρυσι οι τιμές παραγωγού ήταν σε αυτά τα επίπεδα, 3,30-3,35 ευρώ το κιλό, με ανοδική, ωστόσο, τάση», λέει στην Agrenda ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Αποστόλων, Γιώργος Μπατσάκης, σημειώνοντας ότι η αγοραστική ζήτηση τώρα δεν είναι καλή. Από την άλλη, και οι παραγωγοί δεν πουλάνε, με «το απούλητο ελαιόλαδο στη Λακωνία να ανέρχεται στο 70% της παραγωγής της», εκτιμά ο κ. Μπατσάκης. Όπως λέει χαρακτηριστικά, 1η φορά έχουμε μείνει τόσο πίσω. Σημειωτέον ότι το απούλητο τονάζ του συνεταιρισμού ανέρχεται στους 310 τόνους, ενώ άλλες χρονιές αυτό ήταν 80-90 τόνοι και τη χρονιά του ’12-’13 δεν υπήρχε καθόλου αδιάθετο ελαιόλαδο τέτοια εποχή, διευκρινίζει ο κ. Μπατσάκης. «Πρώτη φορά είναι τόσο πολύ διστακτικός ο κόσμος να πουλήσει», λένε εργαζόμενοι σε συνεταιρισμούς της Λακωνίας και αποδίδουν την τάση αυτή στην επιθυμία των παραγωγών να πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές, μετά τα επίπεδα τιμών του καλοκαιριού που έφτασαν τα 4,20 ευρώ το κιλό. Βέβαια, σε συνεταιριστές και γνώστες της αγοράς εγείρει ανησυχία το ενδεχόμενο να βγουν να πουλήσουν πολλοί παραγωγοί μόλις παρατηρηθεί αύξηση στις τιμές και να επέλθει απότομη πτώση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελευταία δημοπρασία που έγινε στην περιοχή, πριν από δύο βδομάδες, στα Καλύβια Σοχάς, πουλήθηκαν 30 τόνοι ελαιόλαδο με τιμή στον παραγωγό τα 3,31 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με συντελεστές της αγοράς, η ζήτηση τόσο για το τυποποιημένο όσο και για το χύμα, δεν είναι ικανοποιητική και οι αγοραστές εμφανίζονται κουμπωμένοι. - 

***  Χθες   Στείλτε λουλούδια στη μαμά μέσω Facebook 

         Θέλετε να ευχηθείτε στη μητέρα σας αλλά δεν μπορείτε να την επισκεφθείτε την Κυριακή που είναι η Γιορτή της Μητέρας! Και επιπλέον γνωρίζετε ότι είναι από τις μαμάδες που ανακάλυψαν το Facebook και το χρησιμοποιούν διαρκώς. Τότε, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Πολύ απλά, γιατί εκεί στο Facebook αποφάσισαν να λανσάρουν μερικές νέες λειτουργίες αποκλειστικά για τη Γιορτή της Μητέρας. AdTech Ad Κατ’ αρχάς, και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στο Messenger θα εμφανίζεται δίπλα από το σημείο όπου γράφεται το κείμενο ένα λουλούδι. Πατήστε το και το μήνυμα σας, η φωτογραφία ή το GIF που «ποστάρετε» θα συνοδεύεται από ένα λουλούδι, κάνοντας έτσι το post προς τη μαμά κάτι το ιδιαίτερο. Αν θέλετε κάτι παραπάνω, τότε «κατεβάστε» το νέο πακέτο από stickers που ξεκίνησε να διαθέτει το Facebook ειδικά για τη Γιορτή της Μητέρας. Είναι από αυτά που δεν υπάρχει καμία μητέρα στον κόσμο που δεν θα λατρέψει και δεν θα αισθανθεί ότι το παιδί της το έψαξε λίγο παραπάνω για να της κάνει ένα δώρο. Έστω και εξ αποστάσεως και μέσω των social media. Το Facebook δοκιμάζει πάντως και κάτι ειδικά για τη Γιορτή της Μητέρας αλλά μάλλον θα αφορά περιορισμένο αριθμό χωρών και σε αυτές μπορεί να μην περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ειδικό emoji με την επωνυμία “Thankful” που θα εμφανίζεται μαζί με τα υπόλοιπα emoji που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε τα συναισθήματα που μας προκαλεί ένα post στο Facebook. Ένα απλό like δεν είναι αρκετό για να εκφράσει την αγάπη μας για τη μητέρα μας, έτσι δεν είναι; -
eikonas.gif

*** ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ! Θα πέσει η κυβέρνηση και η Τουρκία θα επιτεθεί...

~ ΟΙ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ …
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ:
(ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΙΣ 1/6/2009 Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΣΙΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΝ ΧΙΩ ΚΤΙΣΘΕΙΣΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ)
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ …
ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ …
ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΗΨΗ, ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ …
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ …
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΑΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΛΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ …
ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ …
ΟΣΟ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ …
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007, ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ …
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ …
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΥΠ” ΟΨΙΝ ΤΟΥ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ …
<<Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ) …
Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ 7 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ-ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ …
Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ …
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ …
ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ …
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…
ΕΡΕΙΠΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ …
1. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
(ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2008)…
Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.
(ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ)…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ…
ΟΣΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ…
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ …
ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ…
ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ…
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ.
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ…
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ…
Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ…
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ…
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ…
ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ…
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΦΟΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ.
(ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ)!!!
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
2. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ »ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ».
(ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΛΙΓΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.
ΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ…
ΑΛΒΑΝΟΙ, ΚΡΟΑΤΕΣ, ΒΟΣΝΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ…
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…
ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ…
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΝΤΕΡΜΑΪΤΖΑΝ, ΑΠΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ…
ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ), ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ…
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΔΑΒΙΑ…
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ (ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ), ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ…
3. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΓΩΝΑ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…
ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΙΡΑΚ, ΣΥΡΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΛΙΒΑΝΟ, ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…
ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
(Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΡΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΓΩΓ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΥΠΑΕΙ Ο ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ)…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ…
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΔΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΑΧΥΤΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ…
ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ…
ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…
4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΝΑΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ…
5. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΕΔΑΦΗ
ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ (3.000.000 ΣΤΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ…
ΛΟΓΩ ΟΜΩΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ…
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΜΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΧΩΡΑ…
ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.
(ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ)…
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ…
ΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΚΟΝΤΑ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
(ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΠΟΛΗ.
ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ…
ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ…
ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΘΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ…
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ…
ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ…
ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ…
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ.
(ΟΣΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ.
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ, ΛΙΑΣΕΣ ΝΑ ΚΑΜΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ.
ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΟΣΜΟ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΟΜΩΣ Ο “ΜΙΣΘΟΣ” ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑΥΡΩΦΟΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΕΚΕΙ ΛΙΓΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ.
(ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑΖΙΑ, ΚΡΑ, ΚΡΑΨΗ ΚΑΙ ΜΟΥΖΙΝΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΤΡΙΧΡΟΝΙΤΙΚΟ ΔΑΜΑΛΙ ΘΑ ΠΛΕΥΣΕΙ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
6. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ…
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…
Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ 5,5 ΜΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ…
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΘΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ…
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: »Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ.
(Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ)…
7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ:
»ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ…
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΓΕΦΥΡΩΝ, ΔΡΟΜΩΝ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.
(ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑΦΚΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ)…
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ…
ΘΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΟΥΝΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΑΘΗΝΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ…
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ (ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ), ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ…
ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΓΟΝΟΝΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ>>
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ (ΠΡΟΦΗΤΕΣ) ΛΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ,  ΑΓΑΠΗ !!!   anargyros61.blogspot.gr

*** Είδηση ΤΡΟΜΟΣ για την Άγκυρα! Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει 20 νησιά...

~  Χαστούκι-τρόμου για την τουρκική επιθετικότητα αποτελούν Ιταλικοί Χάρτες – ντοκουμέντα, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν από πάνω είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πλάι στις Μικρασιατικές ακτές!

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Τα Δωδεκάνησα είχαν περάσει στην στυγνή Ιταλική Κατοχή το 1912 ως το 1947, που αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδα, νικήτριας της Ιταλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων στις 10-2-1947!
 Συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:
«Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!
ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – 1929
Οι παρόντες χάρτες είχαν σχεδιαστεί επισήμως από τους Ιταλούς κατά την διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής της Δωδεκανήσου και δείχνουν ποια νησιά του ΝΑ Αιγαίου ΔΕΝ ανήκαν τότε στην Τουρκία και άρα δεν μπορούν να ανήκουν και σήμερα, επειδή εκχωρήθηκαν επ΄ ακριβώς από την Ιταλία στην Ελλάδα!

 Α. Ο πρώτος ιταλικός χάρτης μάλιστα φέρει την πλέον έγκυρη υπογραφή του «Ιταλικού Υπουργείου Αποικιών» και κυκλοφόρησε το 1929 σε ιταλική κάρποστάλ στα Δωδεκάνησα, στα πλαίσια της ιταλικής κατοχικής πολιτικής και δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία, που κόβει τα πόδια στην Άγκυρα!
  Β. Ο δεύτερος ιταλικός χάρτης, εκτυπωμένος στο Μιλάνο, επίσης το 1929,είναι απόλυτα βασισμένος στον πρώτο και περιέχει περισσότερες και ευκρινέστερες λεπτομέρειες, που μπορούμε να δούμε σε δύο τμήματα.

Στο επάνω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται αναγράφεται ολοκάθαρα ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και οι Βραχοσίδες Ίμια (Λιμνιά) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία εκχωρήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της Ιταλίας και των Συμμάχων!
Όμως εδώ βλέπουμε καθαρά και την πρώτη μεγάλη έκπληξη, καθώς η νήσος Αρκός (τ. Καρά Αντά) που βρίσκεται μπροστά από την Αλικαρνασσό (τ. Μποντρούμ) ΔΕΝ είναι τουρκική, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνική!

Στο κάτω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται επίσης ολοκάθαρα ότι τα νησιά Ρω (Άγιος Γεώργιος), Μεγίστη (Καστελόριζο), Υψηλή (Στρογγύλη) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία και εκχωρήθηκαν!
Αλλά εδώ βλέπουμε και τις υπόλοιπες εκπλήξεις, καθώς τα νησιά Βόλος (Κάτω Βόλος), η Αλιμεντάρια και η Καράβολα (τ. Κέκοβα, πλάι στα υποθαλάσσια ερείπια της αρχαίας μας Δολίχης ή Δολιχίστη) ΔΕΝ είναι τουρκικά, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνικά!
    ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΗΣ 1923
   Μετά τίς Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων και την Μικρασιατική μας Καταστροφή, νιώθοντας ενισχυμένη η Τουρκία, άρχισε να διαμαρτύρεται για την ιταλική κατοχή των παραπάνω (με κόκκινο) πλαϊνών στην Μικρασία νησιών, προβάλλοντας παράνομα την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που θεωρεί τουρκικό νησί όποιο βρίσκεται σε απόσταση 3 μιλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση όμως άλλης «αντιθέτου διατάξεως» της ίδιας Συνθήκης.
  Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης;
«Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν».
   Η «αντίθετη διάταξη» όμως είναι στο άρθρο 15 και περιέχει τη συγκλονιστική παραίτηση της Τουρκίας από όλα τα Δωδεκάνησα:
   Άρθρο 15 της Συνθήκης της Λωζάνης:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό την Ιταλίαν και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου»! (Η Τουρκία επειδή δεν αναφέρονται ρητά τα Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι επικεντρώνει σε αυτά την αιχμή των διεκδικήσεών της, αφού «γκριζάρισε» πρώτα  τα Ίμια)
   Τι σημαίνει αυτό; Ότι το 1923 που υπογράφεται η Λωζάνη, η Ιταλία κατέχει ήδη τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, όπως φαίνονται στους παραπάνω χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της την παραπάνω τότε κυριαρχία.
  Αργότερα μετανιώνει και αρχίζει να προβάλει το άρθρο 12 (τα εντός 3 μιλίων νησιά), αποσιωπώντας το άρθρο 15 με το οποίο παραιτείται κάθε διεκδικήσεως επί των Δωδεκανήσων.
   ΙΤΑΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 1932
  Έτσι πιέζοντας, καταφέρνει να πείσει την Ιταλία να της παραχωρήσει μια σειρά νησιών (με κόκκινο στους χάρτες), τα οποία δεν της ανήκαν και τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά κατά παράβασης της Λωζάνης. Τα νησιά αυτά είναι τα παρακάτω 20, όπως αναφέρονται στην επισήμως υπογεγραμμένη  Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932:
«Volo (Gatal-Ada), Ochendra (Uvendire), Fournachia (Furnakya), Kato Volo(Katovolo), Prassoudi (Prasudi) (soyth-east of Catovolo). The islets of Tchatallota, Pighi, Nissi-Tis-Pighi, Agricelia reef, Proussecliss (rock),Pano Makri, Kato Makri (including the rocks), Marathi, Roccie Voutzaky (Rocci Vutchaki),Dacia (Dasya),Nissi-Tis Dacia, Prassoudi (north of Dacia), Alimentarya(Alimentaria), Caravola (Karavola)». Και το «Kara-Ada» (σ.σ. Αρκός) στον κόλπο της Αλικαρνασού!
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, όλα σχεδόν τα παραπάνω ονόματα είναι ελληνικά, κάτι που δείχνει την αδιάκοπη ελληνικότητα των νησιών αυτών, τα οποία παραχωρήθηκαν από την Ιταλία προς την Τουρκία παρανόμως, αφού η Τουρκία με το άρθρο 15 της Λωζάνης είχε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος προς αυτά και τα Δωδεκάνησα γενικά!
20 ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Τουρκία συνυπέγραψε τότε με την Ιταλία το συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της 28ης Δεκεμβρίου 1932, με το οποίο καθοριζόταν επ΄ ακριβώς από κοινή επιτροπή και δια 37 σημείων, τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ ιταλοκρατούμενων Δωδεκανήσων και Τουρκίας, με ρητή αναφορά και στα Ίμια (τ. Καρντάκ) να ανήκουν στη Δωδεκάνησο!
Η Τουρκία όμως και πάλι τώρα – ισχυρότερη παρά ποτέ – έχει μετανιώσει για εκείνες τις Συμφωνίες και τα Πρωτόκολλα και ζητά να μας πάρει τα μη ρητώς αναφερόμενα στο άρθρο 12 της Λωζάνης Δωδεκάνησα, ήτοι Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ίμια και άλλα, διαμελίζοντας την Ελλάδα στο Αιγαίο! Έτσι η Άγκυρα, έχει παραχώσει τις παραπάνω Ιταλο-Τουρκικές Συμφωνίες, τις οποίες θεωρεί διμερείς και όχι επισήμως διεθνείς, υποσκάπτοντας εσκεμμένα την αδιαμφισβήτητη ισχύ και το κύρος τους!
Όμως η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, έχει το μεγάλο όπλο να απαντήσει πλέον στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στα Δωδεκάνησα! Πώς; Προσφεύγοντας στα Διεθνή Δικαστήρια και ζητώντας την απόδοση των 20 αυτών νησίδων, ως παρανόμως εκχωρηθέντων – κατά παράβαση του άρθρου 15 της Λωζάνης – από την Ιταλία στην Τουρκία!
  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
 Το δε Διεθνές Δικαστήριο τότε δύο αποφάσεις μπορεί να βγάλει:
1. Ή θα δικαιώσει την Ελλάδα, προτάσσοντας την ισχύ της Λωζάνης και ακυρώνοντας την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία
2. Ή θα διατηρήσει μεν την ισχύ της Λωζάνης, αλλά θα αναγνωρίσει και την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία του 1932 και το συμπληρωματικό Πρωτόκολλό της, σαν οικοιοθελή παραχώρηση της Ιταλίας προς την Τουρκία..
  Στην μεν πρώτη περίπτωση η Τουρκία ηττάται συντριπτικά και επιβεβαιώνεται Διεθνώς και Νομικώς ότι ουδένα δικαίωμα έχει επί των Δωδεκανήσων, τα οποία εκχωρήθηκαν τελικά από την Ιταλία στην Ελλάδα! Η Ελλάδα θα κερδίσει τότε 20 ακόμη νησιά, τα οποία θα έχει κάθε άνεση να διαπραγματευτεί με μεγαλοκαρδία, προκειμένου να εξασφαλίσει την άρση των τουρκικών προκλήσεων και την αναγνώριση εθνικού μας χώρου, FIR και συνόρων….
Στην δε δεύτερη περίπτωση, θα αναγνωριστεί Διεθνώς και δεσμευτικώς η ισχύς της Ιταλο-Τουρκικής Συμφωνίας και του συμπληρωματικού της Πρωτοκόλλου του 1932, όπου ορίζονται ρητώς και επ΄ ακριβώς τα θαλάσσια σύνορα και η κυριαρχία επί νήσων, νησίδων, βραχονησίδων, μετατρέποντας την διμερή Συμφωνία σε Διεθνώς κατοχυρωμένη, επίσημη και ενεργή! Οπότε θα πρόκειται για επίσης μεγάλο νομικό και διπλωματικό θρίαμβο της Ελλάδας, στερώντας κάθε δικαιώματος την Τουρκία επί των Δωδεκανήσων!
Χρειάζεται λοιπόν μόνο τρόπος και όχι κόπος… Και φυσικά διαρκής ετοιμότητα, επαγρύπνηση, ισχυρή εθνική παιδεία και Άμυνα, με αγορές νέων εξελιγμένων οπλικών συστημάτων που προσδίδουν σαφή και διαρκή ποιοτική υπεροχή στην χώρα μας, η οποία μπορεί να επικαλεστεί ανά πάσα στιγμή τον τουρκικό κίνδυνο – απειλή, για να αναστείλει το Μνημόνιο και να στραφεί σε εξοπλισμούς με εγχώρια συμπαραγωγή και συναρμολόγηση, εγχώρια ανάπτυξη και εθνική ταυτότητα και ενότητα.  ΠΗΓΗ: www.Triklopodia.gr  .-

***  ΤΡΕΜΟΥΝ το φιλορωσικό κίνημα και φτιάχνουν "μαϊμού" κόμματα!

~  Μια "φαντασίωση" μεταδίδουν σήμερα ως είδηση, πολλά ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως τα site, σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος, με εντολή... Βλαντίμιρ Πούτιν!
Πρόκειται για την υποτιθέμενη ίδρυση νέου κόμματος, με χριστιανικό όνομα, για το οποίο μάλιστα τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι έχει δώσει το "πράσινο φως" ο ηγέτης της Ρωσίας. Προφανώς όσα αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν ισχύουν  και αποτελούν δημιούργημα φαντασίας, με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Πολλοί προσπάθησαν να πολεμήσουν το νέο Ελληνικό φιλορωσικό κίνημα, από την ημέρα που ανακοινώθηκε, ωστόσο η μετάδοση ψευδών πληροφοριών αποδεικνύει την ταραχή που έχει προκαλέσει.
Εμείς σας υπενθυμίζουμε ότι μόνο από το Voicenews.gr θα μάθετε ΌΛΗ την αλήθεια για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην πολιτική σκηνή, καθώς και ότι αφορά το φιλορωσικό κίνημα το οποίο φαίνεται πως τρομάζει ιδιαίτερα το υπάρχων καθεστώς.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν αποκαλύψεις ΒΟΜΒΑ για το Ελληνικό φιλορωσικό κίνημα που ετοιμάζεται και αναμένει πλήθος κόσμου...

*** ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ! ΚΑΛΑΜΑΤΑ 16 Μαΐου ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ!

~ H ΛΥΣΗ προσκαλεί όλο το κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 6μμ  στο αμφιθέατρο Κουμουνδούρου στο Κέντρο της πόλης, με θέμα ''Πυλώνες Μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας'' προβάλλοντας από αξιόλογους ομιλητές και επιστήμονες προτάσεις και μελέτες για το πως η Ελλάδα μπορεί με τους πόρους που ήδη έχει να βγει άμεσα από το αδιέξοδο από το οποίο έχει βρεθεί.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι όπως πάντα  ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος που στηρίζει την ΛΥΣΗ σε κάθε βήμα και δίνει με την σειρά του απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την χώρα και τους Έλληνες.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλο το κοινό.

***   Συνεχίζεται το δούλεμα από την κυβέρνηση! "Έρχονται καλύτερες μέρες" δηλώνει ο Καμμένος...

~  Συνεχίζονται οι θριαμβευτικές δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή και όσα συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια του Eurogroup, θα βυθίσουν τον λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, δήλωσε σήμερα πως βέβαιος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το ελληνικό λαό. Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις ήρθαν λίγο μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Μετά τη συμφωνία της 24ης Μαΐου ξεκινούν η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας. Ήρθε η ώρα πλέον να καταλάβουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που έστησε η παρανομία και η διαπλοκή ότι για αυτούς η μεταπολίτευση τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Υποστήκαμε και εμείς, όπως και όλη η κυβέρνηση, το μεγαλύτερο πόλεμο που έχουν υποστεί ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα και κυβέρνηση. Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών. Δικαιωθήκαμε για τη στήριξη της πολιτικής που δίνει μια νέα ώθηση στην Ελλάδα».
Τέλος ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία έδειξε την υποστήριξή της στην κυβέρνηση.

***  Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ο Τσίπρας! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ!

~  Ο πρωθυπουργός  της χώρα Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο αποτέλεσμα του Eurogroup για την Ελλάδα, αν και οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τους περισσότερους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι αναφέρουν πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό!
«Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
«Για πρώτη φορά η χώρα έχει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την απομείωση του ελληνικού χρέους, είπε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι ο οδικός χάρτης προβλέπει σαφή βήματα, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν και σε τεχνικό επίπεδο μέχρι την 24η Μαΐου και θα οδηγήσουν σε ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας».
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο βίντεο!  Tsipras :! https://youtu.be/i6jOrGl0Z94 .-  Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.

***  Υπουργός που κόβει συντάξεις με ζώνη Hermes 800 ευρώ

~   Δεν έχει όρια η προκλητικότητα ορισμένων πολιτικών που δυστυχώς βρίσκονται και σε ανώτατα αξιώματα σήμερα. Ο Πάνος Καμμένος, αποφάσισε να πάει στη Βουλή για την ψήφιση του ασφαλιστικού φορώντας ζώνη Hermes, η οποία κοστίζει 800 ευρώ.
Την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί την διάλυση και την φτωχοποίηση των Ελλήνων, ο ΥΕΘΑ αποφάσισε να προκαλέσει περαιτέρω τους Έλληνες με την επιλογή αυτή. Κόβουν τις συντάξεις των 800 ευρώ, αλλά παράλληλα αυξάνουν και τις πολυτέλειες τους. Ντροπή…

*** ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Απειλή για βόμβα σε δέκα σημεία της χώρας…

~  Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Τσεχία, όπου οι αστυνομικές αρχές έχουν δεχτεί ανώνυμα τηλεφωνήματα, τα οποία προειδοποιούν πως θα εκραγούν ταυτόχρονα 10 βόμβες σε τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
Οι πληροφορίες του voicenews αναφέρουν πως τα τηλεφωνήματα έγιναν σε Αστυνομικό Σταθμό της Πράγα. Οι υπόλοιπες πόλεις που απειλούνται είναι η Plzen και η Pardubice.

*** Με ή χωρίς γραβάτα "δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να αντιστεκόμαστε, με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε καταλύει το Σύνταγμα" (άρθρο 120)

~  Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
 Με αφορμή τις τεράστιες αντιμνημονιακές και αντιναζιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία την Πρωτομαγιά, να δημιουργήσουμε το δικό μας μεγάλο απελευθερωτικό Κίνημα.
Οι σύγχρονοι εξουσιαστές του παγκόσμιου Ράιχ και τα ντόπια εξωνημένα πολιτικά ανδρείκελά τους καταποντίζουν σταδιακά το Ελληνικό «ευ ζην», τον Ελληνικό Πολιτισμό και το Ελληνικό Έθνος. Η «νεοφιλελεύθερη» προπαγάνδα και η κοινωνική ψυχολογία, μέσω των μνημονίων και της πλύσης εγκεφάλου, στοχεύουν στην εξουθένωσή μας, στην αδρανοποίησή μας και στη ψυχοσωματική καταρράκωσή μας. Ως εκ τούτου καλούμαστε να αντέξουμε το αβάσταχτο βάρος του οικονομικού πολέμου, που μας έχουν κηρύξει τα οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως το 4ο Ράιχ.
Βρισκόμαστε ως άτομα και ως λαός κάτω από τη μπότα του.. φ ό β ο υ.. και των άμεσων συνεπειών της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας. Σύμφωνα με τα δεδομένα της ψυχολογίας ο φόβος βιώνεται με ψυχοσωματικά προβλήματα, που οδηγούν το άτομο σε σοβαρές σωματικές ασθένειες, που μπορεί να φτάσουν μέχρι την αυτοκαταστροφή. Οδηγεί στην απόγνωση, στην παράδοση άνευ όρων, καταλήγοντας στη σκέψη «να τελειώνουμε», να δεχτούμε οποιοδήποτε μνημόνιο, για να τελειώνει η αγωνία μας.
Έτσι, πολλοί εξ ημών ανέχονται το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας, των υποδομών της χώρας, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας, της ιστορίας μας, της ταυτότητάς μας, των προγονικών ριζών μας, της ατομικής και εθνικής ύπαρξής μας. Το 4ο Ράιχ, με τα ψυχοπαθολογικά μυαλά των ηγετών του, είναι εδώ, πιο αδίστακτο, πιο απάνθρωπο από ποτέ. Λειτουργεί ρατσιστικά, δολοφονικά, καταστροφικά, θανατώνοντας και εξευτελίζοντας συμπολίτες μας και επιφέροντας τόσα άλλα δεινά. Οι σημερινοί Χίτλερ, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους Χίτλερ του παρελθόντος. Οι σημερινές συντεταγμένες εξουσίες ασκούν την πιο απάνθρωπη βία εναντίον μας, σπέρνοντας παντού το φόβο .
Γι αυτό κι εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε το φόβο και την άρνησή μας, στην ανυπακοή, στον ακτιβισμό, στην αντίσταση και στην αντιβία. Το να βλέπει κανείς ατάραχα αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτή την τραγική πραγματικότητα με σταυρωμένα χέρια, όπως κάνει η πλειονότητα των συμπολιτών μας, δεν είναι ένδειξη πολιτικού ρεαλισμού, αλλά έκφραση (άνανδρης) ενδοτικότητας. Αυτοί που σήμερα ετοιμάζουν άμεσα ή έμμεσα την εξάλειψη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τη λούμπεν προλεταριοποίηση των υπολοίπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν, να εξοβελιστούν, δεν πρέπει να υπάρχουν.
Όσοι δεν αντιστέκονται σ αυτή τη γενοκτονία και τον εθνικό μαρασμό, δεν αντιλαμβάνονται, ότι θα φτάσει η στιγμή, που δεν θα μπορούν πλέον, ούτε να διαμαρτύρονται. Είναι αυτονόητο δικό μας καθήκον, ωθούμενοι από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της αξιοπρέπειας και της λογικής, να λειτουργήσουμε ως σωτήρες του εαυτού μας. Αποφασισμένοι, να μην παίξουμε το ρόλο του ενεργητικού ή παθητικού συνενόχου αυτών, που μας αφαιρούν το βιος μας και τη χαρά της ζωής μας. Αποφασισμένοι, να αντιπαλέψουμε αυτούς, που μας απομακρύνουν από την εργασία, η οποία αποτελεί τη βάση για την επιβίωσή μας, για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας και μας οδηγεί στην πλήρη βιολογική, κοινωνική και πολιτική εκμηδένισή μας.
Πρέπει να είμαστε εναντίον της μοιρολατρίας, της απάθειας και της παραίτησης. Η αισιοδοξία μας να εκπορεύεται από την εμπειρία, ότι η ιστορία δεν ακολουθεί πάντα την κατεύθυνση, που χαράζουν οι εξουσιαστές, αλλά διαμορφώνεται σύμφωνα με εν μέρει απρόβλεπτους και κάθε φορά διαφορετικούς παράγοντες, που εμείς με την πολιτική κοινωνικοποίησή μας και την αποτελεσματική δράση μας -ενάντια στα διάφορα ψευτοδιλήμματα- θα αναδείξουμε.
Είμαστε εμείς, που με συναίσθηση της αδήριτης ανάγκης για την προστασία της βιολογικής οντότητάς μας, της ατομικής αξιοπρέπειας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας, «δεν κλίνουμε το γόνυ» σε οποιαδήποτε ναζιστική και ντόπια εξουσία γραικύλων. Είμαστε εμείς, που έχουμε αποβάλει τον φόβο! Είμαστε εμείς, που θα μεταδώσουμε την ελπίδα μας και σ αυτούς που δεν την έχουν, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό Κίνημα, ενάντια στους απρόκλητους εισβολείς στην πατρίδα μας και τους ελληνόφωνους πράκτορές τους.

***  Έσκασε ΤΩΡΑ! Τεράστια συνάντηση στο Άγιον Όρος!

~  Στο Άγιος Όρος πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λίγο πριν τους εορτασμούς για τα χίλια έτη του Αγίου Όρους. Μάλιστα θα είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στη χερσόνησο του Άθω, με την ιδιότητα του ΠτΔ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ιερά Κοινότητα θα ετοιμάσει λαμπρή υποδοχή στον κύριο Παυλόπουλο.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί ξανά στις 28 Μαΐου στο Άγιον Όρος, όταν θα βρίσκεται εκεί ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν θα φθάσει στο Άγιον Όρος στις 27 Μαΐου, μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εορτασμών για τα χίλια έτη του Αγίου Όρους.
Αντιπροσωπεία της "Λύσης" θα είναι εκεί για συναντήσεις με την μοναστηριακή κοινότητα και επαφές λίγο πριν την ολοκλήρωση των τελευταίων λεπτομερειών για την ίδρυση ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟΥ κόμματος.

***  Διάσημος Έλληνας τραγουδιστής απειλείται με φυλάκιση επειδή τα έβαλε με τους "πρόσφυγες"...

~  Τελικά υπάρχει ελευθερία λογού;
Ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής απειλείται με ποινή φυλάκισης μέχρι και 5ετών, λόγω ορισμένων δηλώσεών του στο κρατικό κανάλι της Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του εκείνων είχε αναφέρει πως οι πρόσφυγες βιάζουν την πατρίδα μας. Η δήλωση αυτή προξένησε αντιδράσεις και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας επέρριψε τις ευθύνες στο "ΡΙΚ", το οποίο εν τέλει μετέδωσε τα σχόλια αυτά.
"Αυτά κρίθηκαν πολύ ρατσιστικά με βάση τον κώδικα που τον ετοίμασαν οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι ιδιοκτήτες των καναλιών. Δεν είναι κάτι ιδιωτικό είναι μια πρωτοβουλία και των δημοσιογράφων για την αυτορρύθμιση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής.
"Ο νόμος εδώ στην Κύπρο προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 ετών για προβολή ρατσιστικών απόψεων".
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Νότη προκαλούν αντιδράσεις. Η εκπομπή πάντως επιχείρησε να έρθει σε επικοινωνία με τον τραγουδιστή, ο οποίος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.
Δείτε το βίντεο! www.peoplegreece.com  .- Ο Νότης Σφακιανάκης κινδυνεύει με φυλάκιση : 

***  Άρση (Λανθασμένου ) "Αλάθητου";

~  Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Αυτός, ο συμπαθής προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  έχει όντως κάτι που τον ξεχωρίζει (θετικά) από τους προκατόχους του.
Δεν είναι μόνον η όλη συμπεριφορά του, αλλά και τη τόλμη που διαθέτει να προχωρήσει τα πράγματα παραπέρα.
Να αναθεωρήσει παραδεδεγμένα αιώνων.
Δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο: "Πάπας", αλλά "Επίσκοπος Ρώμης".
Αυτό - πέρα από , ασυνήθη για το Βατικανό, σεμνότητα, δείχνει ότι αντιλαμβάνεται πως αν οι προκαθήμενοι Ιεράρχες του Χριστιανισμού θέλουν πράγματι την Εκκλησιαστική Ένωση τους, τότε θα πρέπει να προηγηθεί η απεμπόληση - θεόσταλτων / θεόδοτων ; - Πρωτείων.
Ενα -κολοσσιαίας σημασίας και ανυπέρβλητο έως τώρα - είναι και το "Α λ ά θ η τ ο" του Πάπα , που ισχύει από τον 5ο μχ αιώνα.
Εύχομαι η ταπεινότητα του Ποντίφικα, οι πρωτόγνωρες θέσεις που φαίνεται  πως υιοθετεί, να είναι πραγματικές καί όχι υποκριτικές.
Η συγκυρία που βιώνουμε ως Ευρωπαίοι - και όχι μόνον - Χριστιανοί με το τσουνάμι των Μουσουλμάνων οι οποίοι μας κατακλύζουν δεν είναι μόνον πρωτοφανής αλλά και Ευρωποαφανιστική.
Η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται προ τραγικού , τρομακτικού διττού κινδύνου:
Αφενός του Δημογραφικού. Αφετέρου της Μουσουλμανοποίησης της.
Οι πολιτικοί πυγμαίοι ηγετίσκοι δεν φαίνονται ικανοί να αντιμετωπίσουν το μέγα ζήτημα (ΣΣ Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στη δημιουργία του με την άφρονα πολιτική τους).
Μήπως οι επίγειοι Ηγέτες της Χριστιανοσύνης τα καταφέρουν καλύτερα;
Μακάρι! Βέβαια, προαπαιτούμενο είναι να αποφασίσουν ότι θα αφήσουν τις Πρωτοκαθεδρίες / Πρωτεία / Οφίκια, εγωισμούς και προσωπικά βολέματα.                        Τους διαχωρισμούς σε .... Ανατολική και Δυτική Εκκλησία (!!!....).
Έχουν άραγε τη δύναμη , το μεγαλείο ψυχής, τη θεία φώτιση/ επιφοίτηση να βοηθήσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα;
Ή θα συνεχίσουν να αλληλοϋποβλέπονται αντιδεοντολογικά αντιχριστιανικά, προς όφελος των τρίτων, απίστων, Μουσουλμάνων.
Κατά καιρούς έχουν - από προκαθήμενους - ζητηθεί και "συγνώμες " για ειδεχθείς πράξεις παρελθόντων αιώνων.
Ε! καί; Τι το θετικό , ανυπόκριτο, επωφελές προέκυψε; Τίποτα.
Αν όμως δεν επαναληφθούν πχ οι Σταυροφορίες - με σύγχρονο βέβαια διαφορετικό τρόπο - τότε πράγματι κάτι θα αλλάξει.
Όπως και αν απαλλαγούμε από "Αλάθητο" - λανθασμένα καθιερωμένo και ομονοήσουν οι Χριστιανοί Ηγέτες και λαοί.
 ΥΓ Δεν είναι ζήτημα θρησκευτικότητας ή θρησκοληψίας, αλλά επιβίωσης των Χριστιανών.
Οι λαοί της Ευρώπης οδηγούνται σε (Μουσουλμανοκατευθυνόμενο )αυτοχειριασμό.
Πότε επιτέλους όλοι μας -λαϊκοί και κληρικοί - θα το κατανοήσουμε, ώστε να υπάρξει έγκαιρη αντίδραση;

***  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

~   Γράφει ο ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Οικονομολόγος
Στην ελεύθερη οικονομία οι αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων, τίτλων ακινήτων κ.α. χρηματοπιστωτικών προϊόντων υπόκεινται σε φαινόμενα κερδοσκοπίας που κατά βάση χαρακτηρίζονται από μία άνοδο των τιμών που καταλήγει απότομα συνήθως σε καταστροφικά αποτελέσματα.
Η διαδικασία είναι κλασική και αρκεί μία φήμη στην Αγορά, ότι επίκειται αύξηση των τιμών, να δημιουργήσει την προσδοκία ότι η αξία αυτών των «προϊόντων» αύριο θα είναι μεγαλύτερη και το αποτέλεσμα είναι να προσελκύονται όλο και περισσότεροι αγοραστές που καλύπτουν την συνεχώς αυξανόμενη τιμή τους.
Από αυτό το φαινόμενο δεν ξεφεύγουν ούτε ιδιώτες, ούτε επιχειρήσεις, αλλά ούτε και τα διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ταμεία (FUND) καθόσον η ραγδαία αύξηση των τιμών δημιουργεί τάσεις απόσπασης μεγαλύτερου μεριδίου από τον παραγόμενο πλούτο που όμως δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία.
Όπως ακριβώς άρχισε η άνοδος των τιμών, έτσι ακριβώς επέρχεται και η αναπόφευκτη πτώση όταν κάποιοι που έκριναν ότι κέρδισαν αρκετά αρχίσουν να αποχωρούν μαζικά συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους που θέλουν και αυτοί να κερδίσουν.  Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη να γίνει αντιληπτό ότι η υπερβολική προσφορά θα επιφέρει την απότομη πτώση των τιμών με επακόλουθο την οικονομική καταστροφή των πολλών.
Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο προκλήθηκε η κρίση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008 έχοντας ως αφετηρία την κατάρρευση των τιμών των ακινήτων πάνω στις οποίες στηριζόταν ένα σύστημα χρεογράφων που είχε διαμορφωθεί με την προοπτική ότι οι αξίες των ακινήτων πάντα θα αυξάνονταν και ότι στη χειρότερη περίπτωση η αξία τους θα μπορούσε να ελεγχθεί.
Τελικά κανένας από τους σχεδιασμούς δεν λειτούργησε.  Οι τιμές των ακινήτων έπεφταν συνεχώς και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν, η αξία των χρεογράφων έγινε ακαθόριστη, οι αγορές έπαψαν να στηρίζουν το σύστημα και όταν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διέκοψε τη χρηματοδότηση αυτό κατέρρευσε οδηγώντας σε πτώχευση πολλές επενδυτικές τράπεζες ακόμα και την κορυφαία LEHMAN BROS, προκαλώντας βαθειά οικονομική κρίση στη χώρα.
Ταυτόχρονα, η κρίση μεταφέρθηκε αστραπιαία και στην Ευρωζώνη καθόσον πολλές (κυρίως Γερμανο - Γαλλικές) Τράπεζες είχαν εκτεθεί στην Αγορά τίτλων ύψους 1 τρις ευρώ περίπου εκδόσεως τραπεζών που πτώχευσαν.
Η απώλεια κεφαλαίων σε αυτό το μέγεθος, καθώς και η έκθεσή τους στη χρηματοδότηση εταιριών που αδυνατούσαν να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους, λόγω της υφέρπουσας ευρωπαϊκής ύφεσης, (Σύμφωνα με τη Σουηδική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων INTRUM JUSTICIA το 2010 οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διέγραψαν απαιτήσεις ανεπίδεκτες είσπραξης 312 δις ευρώ) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα από έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους και αρκούσε μία δευτερεύουσα αιτία να προκαλέσει την πτώχευσή τους με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Κατά συνέπεια η διάσωσή τους ήταν προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις Γερμανίας - Γαλλίας.
Ενώ όμως στις ΗΠΑ η κρίση εκτονώθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που διέθεσε τεράστια χρηματικά ποσά για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού συστήματος της χώρας, στην Ευρώπη η έλλειψη μεταξύ άλλων κοινής οικονομικής πολιτικής και ευρωπαϊκής συνείδησης βοήθησαν την commission και τις κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας να επιβάλλουν ως μέθοδο εξόδου από την κρίση την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας , όπως προβλέπεται από τη συνθήκη του Maastricht.
Αυτομάτως προκλήθηκε μία κρίση χρέους σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και στην Ιρλανδία.
Επικεντρωνόμενοι στην Χώρα μας, ήταν γνωστό σε όλους από χρόνια, ότι υπήρχε υψηλό Δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό έλλειμμα, που αποκρύπτονταν από την διαχρονική ανευθυνότητα η και την ανεπάρκεια των κυβερνήσεών  με την  επί μονίμου βάσεως χρήση της "Δημιουργικής Λογιστικής", που περιέργως  όμως, τις εκτιμήσεις της, αποδέχονταν κατά τεκμήριο τα διάφορα ευρωπαϊκά όργανα.
Παρόλ' αυτά  με βάση την εκτίμηση της  μη βιωσιμότητας του χρέους της (έλλειμμα 115% επί του ΑΕΠ ),και γιά να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας  δημιουργήθηκε  μηχανισμός στήριξης (ESM )  με συμμετοχή  του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ  που προχώρησε στη χρηματοδότηση (240 δις ευρώ) της Χώρας μας, αλλάζοντας ωστόσο το προφίλ του χρέους, καθόσον τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχαν κυρίως οι Γερμανογαλλικές τράπεζες αποπληρώθηκαν και τα κατέχει πλέον ο μηχανισμός στήριξης, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τον στόχο των κυβερνήσεων  Γερμανίας και Γαλλίας που ήταν η ενίσχυση της ρευστότητας αυτών των τραπεζών.
 Όμως ο τρόπος χρηματοδότησης  συνδυαζόταν με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης  που προέβλεπε παράλληλα μείωση μισθών- συντάξεων, τη συνεχή και αδιάλειπτη δημιουργία φορολογικών επιβαρύνσεων, με συνέπεια την απουσία προοπτικών για δημιουργία παραγωγικών  επενδύσεων και την εκτίναξη της ανεργίας  σχεδόν στο 30%.
 Όλα αυτά ουδόλως συνηγορούν για την επαναφορά του χρέους σε «βιώσιμα» επίπεδα  με ότι αυτό συνεπάγεται για το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της και την ασφάλεια της.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κατά συνέπεια μπορούμε με βεβαιότητα να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η μεθόδευση και η επιβολή του συγκεκριμένου σχεδιασμού εκ μέρους της ΤΡΟΙΚΑ έδωσε άμεσα ρευστότητα στις Γερμανογαλλικές τράπεζες ενώ η επί 3ετία φημολογία για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας οδήγησε στις Τράπεζες του εξωτερικού περίπου 70 δις ευρώ, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ρευστότητα και απομυζώντας τους τελευταίους πόρους της Ελληνικής οικονομίας.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Αναμφίβολα και πρέπει να αντιμετωπισθούν τα εγγενή προβλήματα της Χώρας, όπως το δημοσιονομικό έλλειμμα, το μεγάλο χρέος, η φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ωστόσο η ακολουθητέα, εδώ και τρία χρόνια πολιτική, έχει οδηγήσει τη Χώρα σε μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα ύφεση (ΑΕΠ 2008 240 δις ευρώ - ΑΕΠ 2012 195 δις ευρώ) με εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 25%, ενώ οι τοποθετήσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. για περαιτέρω χρηματοδότηση υπό προυποθέσεις συνθηκών λιτότητας δεν αφήνουν καμία ελπίδα δημιουργίας ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος και σαφώς δεν αποτελούν επενδύσεις οι πωλήσεις υγιών Ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων.
Η λύση του Ελληνικού Οικονομικού προβλήματος είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Η όποια Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαλλαγεί από δογματισμούς και η Δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί θα πρέπει να έχει εθνικό χαρακτήρα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας και της κοινωνίας.
Η όποια Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποταθεί εκ νέου στους Δανειστές έχοντας προηγουμένως εκπονήσει ένα δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο που θα προσβλέπει σε μία αναπτυξιακή πορεία της Χώρας, την εξυγίανση και αναδιάρθρωση της οικονομίας στις σημερινές κοινωνικές και τεχνολογικές απαιτήσεις.
Ένα σχέδιο που θα προβλέπει την αύξηση της ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών και κατά συνέπεια της απασχόλησης.
Και είναι σε όλους γνωστό ότι μία ανεπαρκής ζήτηση μειώνει την απασχόληση και προκαλεί ανεργία όπως και ότι η υπερβολική φορολόγηση προκαλεί τάσεις φοροδιαφυγής και ενίσχυσης της παραοικονομίας.
Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία προς μία οικονομική ανάπτυξη είναι η ισορροπία μεταξύ αποταμιεύσεων και  επενδύσεων γιατί η συσσώρευση χρήματος είναι η αιτία των οικονομικών κρίσεων.
Τέλος, για την κυβέρνηση θα ήταν εγκληματικό να μένει αδιάφορη μπροστά στο κύμα της ογκούμενης ανεργίας που μόνο καταστρεπτικές συνέπειες θα έχει εάν συνεχισθεί.
Βέβαια τα παραπάνω προϋποθέτουν την έξοδό μας από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου που μας οδηγεί όλο και περισσότερο στην ύφεση και στην ανέχεια γι' αυτό άμεσα πρέπει να προταθούν (εναλλακτικά).
α. Μείωση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων (σήμερα >40 δις ευρώ) με αντίστοιχη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής σε επίπεδα που θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση και εφαρμογή του προγράμματος.
β. Αναστολή πληρωμής του χρέους για ορισμένα χρόνια ανάλογα με το εκπονηθέν αναπτυξιακό πρόγραμμα (π.χ. 5 χρόνια) και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, πράγμα που θα επιφέρει και τη μείωση των δόσεων.
Σε κάθε περίπτωση θα καταβάλλονται οι λογισθησόμενοι τόκοι, ώστε αφ' ενός να μην ζημιώνονται οι δανειστές και αφ' ετέρου να μην αυξάνεται το ποσό του δανείου.
Πιστεύουμε ότι είναι μία τίμια και ρεαλιστική πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι δανειστές δεν ζημιώνονται, ενώ η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού προγράμματος βασισμένου στην ιδιαιτερότητα της Ελλάδος θα επιτρέψει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές και να σταματήσει αυτή η απίστευτη οικονομική κατρακύλα.

***  Κάτι συμβαίνει! Μεγαλώνει ο γερμανικός στρατός για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο!

~  Τι φοβούνται στη Γερμανία και προχωρούν στην απόφαση για διεύρυνση του γερμανικού στρατεύματος; Πρόκειται για την πρώτη διεύρυνση, από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, κατά τη διάρκεια του οποίου επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπουργού Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το Βερολίνο σχεδιάζει να ενισχύσει το στράτευμα με 14.300 στρατιώτες. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στα επόμενα 7 έτη και παράλληλα θα προσληφθούν 4.400 πολιτικοί υπάλληλοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο της Υπουργού Αμύνης, προβλέπονται οι προσλήψεις 7.000 νέων ενστόλων. Επιπλέον 5.000 θα πληρωθούν μέσω των αλλαγών που θα γίνουν στη σημερινή δομή, αλλά και το προσωπικό του στρατού. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πως θα καλυφθούν οι υπόλοιπες 2.300 θέσεις μέχρι και το 2023.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της, η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση αυτή, δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, όπου μαίνεται μέχρι και σήμερα εμφύλιος πόλεμος.

***  Κινδυνεύει η Aμερικανική παγκόσμια πρωτοκαθεδρία;

~  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Συχνές οι αναφορές στη μετατόπιση του κέντρου βάρους των διεθνών εξελίξεων από τον ευρωατλαντικό χώρο στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. Παράλληλα η Κίνα εμφανίζεται ως η νέα ανερχόμενη υπερδύναμη (πολιτική-οικονομική και στρατιωτική) που αναμένεται σύντομα να εξοβελίσει τις ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία που η τελευταία διατηρεί από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης (αρχές της δεκαετίας του 1990) και μετά. Μια αμφιλεγόμενη αλλά μάλλον υπαρκτή πρωτοκαθεδρία, βασιζόμενη σε μια αξιοσέβαστη δυνατότητα παγκόσμιας προβολής στρατιωτικής ισχύος, υποστηριζόμενη από έντονη παρουσία στο διεθνή στίβο και τους διεθνείς θεσμούς αλλά και στην οικονομική επικράτηση μέσω της δύναμης του δολαρίου ως παγκοσμίου νομίσματος.
Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, η πολυπληθής Κίνα παρά την πρόσφατη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εμφανίζεται ως η υποψήφια μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία, με όρους Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Παράλληλα, αποτελεί και το μεγαλύτερο πιστωτή της μοναδικής υπερδύναμης δημιουργώντας μια περίεργη, αλλά όχι πρωτόγνωρη, σχέση αλληλεξάρτησης. Αρκετοί αναλυτές διαβλέπουν σε αυτήν ακριβώς τη ραγδαία οικονομική μεγέθυνση, τη διαδικασία εμφάνισης του αντίπαλου δέους στην αμερικανική «μονοκρατορία» και τη γέννηση μιας νέας υπερδύναμης. Για να υποστηρίξουν τη θέση τους αυτή, αντλούν ιστορικά επιχειρήματα κυρίως από τη διαδικασία ανάδειξης των ΗΠΑ. Συγχρόνως επισημαίνουν τη μείωση της αμερικανικής οικονομικής ισχύος, τη σχετική αποδυνάμωση που έχουν επιφέρει οι παγκόσμιες δεσμεύσεις και εμπλοκές της Ουάσινγκτον, ταυτόχρονα με την ανάδειξη αριθμού ανταγωνιστικών υποψήφιων περιφερειακών  ηγετικών δυνάμεων.
Ενίοτε όμως η απλή συσχέτιση των τρεχουσών εξελίξεων με το παρελθόν είναι παραπλανητική καθόσον η δυναμική των γεγονότων ανατρέπει πλήρως τα παρελθοντικά συμπεράσματα και οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση της Κίνας, η οικονομική μεγέθυνση της, παρά την αναμφισβήτητη ενίσχυση και της στρατιωτικής ισχύος, δεν φαίνεται ότι επί του παρόντος θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της χώρας ως υπερδύναμης με την πλήρη σημασία του όρου. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το Πεκίνο είναι σήμερα αντιμέτωπο από μια σειρά προκλήσεων όπως η επιβράδυνση της οικονομίας, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, οι αυξανόμενες ανισότητες, η διαφθορά και η μη συμπόρευση του οικονομικού φιλελευθερισμού με αντίστοιχα μέτρα εκδημοκρατισμού της κοινωνίας. Ακόμη, ο αυξανόμενος διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός και η ανάπτυξη και άλλων περιφερειακών οικονομιών οδηγεί σε σταδιακή μείωση του ρυθμού εισδοχής και αποδοχής των κινεζικών ξένων επενδύσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο και αγορές.
Ενδεχομένως όμως η βασικότερη υστέρηση της Κίνας να επικεντρώνεται στο τεχνολογικό κενό που τη χωρίζει από τις ΗΠΑ. Καίτοι το Πεκίνο εμφανίζεται ως η πρωταγωνίστρια χώρα σε εξαγωγές τεχνολογικών προϊόντων, εντούτοις οι εξαγωγές αυτές αφορούν κυρίως επαναεξαγωγές συναρμολογούμενων αγαθών (processing trade). Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Ιαπωνία της δεκαετίας του 1970,η οποία δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει πλήρως την αλματώδη βιομηχανική ανάπτυξη και τις εξαγωγές της σε τεχνολογική και οικονομική υπεροχή. Επιπλέον, οι ΗΠΑ διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη τεχνολογική καινοτομία στους περισσότερους κλάδους των επιστημών γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό των κατοχυρωμένων ανά έτος ευρεσιτεχνιών αλλά και από τις διεθνείς βραβεύσεις και επιστημονικές αναγνωρίσεις.
Επανερχόμενοι στην «σκληρή ισχύ», οι ΗΠΑ δαπανούν πολύ μεγαλύτερα ποσά για τις αμυντικές δαπάνες τους έναντι του Πεκίνου. Έχουν μάλιστα πετύχει, παρά το ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τους, να χρηματοδοτούν τις αυξημένες αμυντικές δαπάνες τους μέσω πωλήσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σε πλεονασματικές χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας). Φυσικά το επίτευγμα αυτό εξηγείται από το ρόλο του δολαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος. Η δε αμερικανική τεχνολογική πρωτοπορία, η βιομηχανική υποδομή αλλά και η στρατηγική κουλτούρα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 75 χρόνια επιτρέπουν τη χώρα να μετατρέπει, σχετικά ανώδυνα,  μέρους των πόρων της σε στρατιωτικές ικανότητες παγκόσμιας προβολής ισχύος. Οι αντίστοιχες ικανότητες υφίστανται, επί του παρόντος, αρκετά υποδεέστερες μόνο από τη Ρωσία, με την Κίνα να περιορίζεται σε προσπάθειες ενδυνάμωσης της στρατιωτικής παρουσίας της στις γειτνιάζουσες θαλάσσιες περιοχές.
Με μια πρόταση θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτύχει να δημιουργήσουν τον οικονομικότερο και αποδοτικότερο μηχανισμό δημιουργίας και προβολής της στρατιωτικής ισχύος μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών, οικονομικών, τεχνολογικών, βιομηχανικών και στρατηγικών επιτευγμάτων και θεσμών.
Ορθά βέβαια, οι αναλυτές εστιάζουν στο κίνδυνο της μελλοντικής κινεζικής πρόκλησης έναντι της αμερικανικής πρωτοκαθεδρίας. Όπως μάλιστα αναφέρει και ο John Mearsheimer στο βιβλίο του η Τραγωδία της Πολιτικής των Μεγάλων Δυνάμεων: «αυτό που κάνει μια μελλοντική κινεζική απειλή τόσο ανησυχητική είναι το ότι η Κίνα μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρή και επικίνδυνη από οποιονδήποτε δυνητικό ηγεμόνα αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ κατά τον 20ο αιώνα». Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και κάθε υπερδύναμη οφείλει να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να αποσοβήσει αυτόν τον κίνδυνο. Οι ΗΠΑ έχουν έντεχνα επιτύχει τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών εξοπλισμών τους από την ανισορροπία των οικονομικών σχέσεων (και) με το Πεκίνο. Συγχρόνως και σοφά ποιούντες, οι Αμερικανοί μάλλον υπερτονίζουν τον κίνδυνο της κινεζικού ανταγωνισμού όπως άλλωστε είχαν κάνει και τη δεκαετία του 1960 με την απειλή της Σοβιετικής Ένωσης. Η τακτική αυτή είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής παρεμπόδισης μιας ανερχόμενης δύναμης να καταστεί περιφερειακός ηγεμόνας και σε επόμενο (ίσως και αναπόφευκτο) στάδιο ως παγκόσμιου δυνητικού ηγεμόνα. Επί του παρόντος και παρά τη φημολογία και τις ενδείξεις οικειοθελούς υποχώρησης, οι ΗΠΑ κατέχουν τα πρωτεία χωρίς βέβαια να δύνανται να χαρακτηριστούν ως ο παγκόσμιος ηγεμόνας. Η διατήρηση όμως της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ αναμένεται να διαρκέσει στο ορατό μέλλον παρά την άνοδο άλλων δυνάμεων, ενώ ο μέγιστος κίνδυνος θα προέλθει από τυχόν αλόγιστες και αντιπαραγωγικές εμπλοκές τους.
 *ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α., ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ

***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Στα σκαριά ρωσική "απάντηση" στο ΝΑΤΟ! Έρχεται...

~  Το ΝΑΤΟ προκαλεί για μία ακόμη φορά την Τουρκία με τις στρατιωτικές ασκήσεις των χωρών της Βαλτικής. Σύμφωνα με όσα σας αναφέραμε με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, νατοϊκά στρατεύματα βρίσκονται 20 μόλις χιλιόμετρα μακριά από τα ρωσικά σύνορα. Εκεί πραγματοποιούν πολεμικές ασκήσεις κι αν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία ενδέχεται να προκαλέσουν διπλωματικά επεισόδια.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, ο Ρώσος Υπουργός  Άμυνας, Sergei Shoigu, έδωσε εντολή για διαμόρφωση τριών νέων μεραρχιών στα σύνορα της Ρωσίας. Θα πρόκειται για μία δυνατή άμυνα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απαντήσει στην παραμικρή πρόκληση των νατοϊκών στρατευμάτων.
Τα άρτια εκπαιδευμένα ρωσικά στρατεύματα που θα τοποθετηθούν στις μεραρχίες αυτές, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τα δεδομένα. Είναι μία ηχηρή απάντηση στην νατοϊκή προκλητικότητα, η οποία θα εφαρμοστεί ΤΑΧΥΤΑΤΑ!

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Στα ημιτελικά της Α1 Ανδρών
Livescore: Αρης - ΠΑΟ (77-68 τελικό) για πρόκριση ή... παράταση
***  ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  77-68 .- ^ ( 3ος  αγώνας )
Διαιτητές: Γκόντας, Παπαπέτρου, Τζαφλέρης
 Τα δεκάλεπτα: 23-22, 42-37, 59-51, 77-68
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης 2, Γουάιτ 9 (1), Γουότερς 21 (1), Κοέν 5, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 21 (2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χάινς 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 14, Παππάς 8, Φελντέιν 9 (2), Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 5, Ουίλιαμς 14
Τα  δεκάλεπτα : 23-22 , 42-37 , 59-51 , 77-68 .-
~**  Γιαννακόπουλος: «Είμαι βέβαιος ότι ο Άρης καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές»
Μετά τα όσα έγιναν στο Αλεξάνδρειο
Συνέχεια στα όσα έγιναν στο Nick Galis Hall στον αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, από τους οπαδούς των γηπεδούχων, υπήρξε σήμερα, Τρίτη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε τη συμπεριφορά των φίλων των «κίτρινων» που βρέθηκαν στις εξέδρες, καταδικάζοντας τα γεγονότα.
Γιαννακόπουλος: «Είμαι βέβαιος ότι ο Άρης καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές»
Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού δήλωσε βέβαιος πως η διοίκηση του Άρη θα ταχθεί απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου στον τέταρτο ημιτελικό την Τετάρτη.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Αυτά που έγιναν εχθές στο Nick Galis Hall ήταν απαράδεκτα και είμαι βέβαιος πως τέτοιες συμπεριφορές τις καταδικάζει και η ίδια η διοίκηση του Άρη. Επίσης, είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να μην επαναληφθούν στον επόμενο αγώνα».
Εξαλλος ο Πεδουλάκης Εκτός από τις ύβρεις προς τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Αντώνη Φώτση, αλλά και το ποτήρι με νερό που έπεσε στον Έλιοτ Ουίλιαμς, οι «πράσινοι» είχαν παράπονα και για όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου.
~ Ο Αργύρης Πεδουλάκης έγινε έξαλλος με ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη «αν η συμπεριφορά του ήταν προκλητική και σε κάποια σημεία στα όρια της κωμωδίας, όπως με τον εκβιασμό των φάουλ».
`~ «Θα αστειεύεστε. Θα αστειεύεστε. Θα αστειεύεστε. Θα αστειεύεστε. Εγώ έρχομαι πάρα πολλά χρόνια εδώ. Τώρα να φτάσουμε στο σημείο να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά του Διαμαντίδη φτάνει στα όρια της ασέβειας. Είναι στα όρια της ασέβειας. Το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, το αν κάποιος κάνει flopping ή κάτι άλλο, αυτό γίνεται στις τέσσερις γραμμές. Μετά που το ματς τελειώνει όλοι είναι αγαπημένοι. Αν τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ένα παιδί που είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά, να βγάλουμε ότι η συμπεριφορά του μέσα είναι απρεπής... Τι να πω... Είναι 36 χρονών, έχει παίξει, έχει δείξει, έχει προκληθεί, δεν έχει απαντήσει, αλλά δεν έχει αντιδράσει δεν, δεν... Αυτά είναι παλιά κόλπα, πάρα πολύ παλιά. Αφήστε τα..»  είπε ο τεχνικός των «πρασίνων» και συνέχισε:
~ «Η γκεμπελική μέθοδος και η προβοκάτσια δεν περνάει. Αφήστε τα αυτά. Μιλάμε για ένα παιδί που είναι κόσμημα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως ήταν ο Γκάλης και άλλοι. Δεν θέλω να μπω σε άλλα θέματα. Νομίζω ότι κάνετε ένα άλλο πράγμα που δεν θέλω. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία».-

*** Έκανε πίσω η ΕΠΟ... ορίζει διαιτητές για τα πλέι οφ
Πρεμιέρα την Τετάρτη
Έκανε πίσω η ΕΠΟ... ορίζει διαιτητές για τα πλέι οφ
~ Αφού ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά, αλλά κυρίως, αφού μέτρησαν τα λεφτά που θα κληθούν να πληρώσουν στις ρήτρες κυρίως της nova, στην ΕΠΟ αποφάσισαν να… μαζέψουν τις απειλές περί ματαίωσης των ορισμών διαιτητών στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.
Ετσι, με μία συνηθισμένη… κωλοτούμπα, η Ομοσπονδία ενημέρωσε πως δεν υπάρχει θέμα αναβολής και έτσι η εκδίκηση για την αντίστοιχη αναβολή του τελικού του Κυπέλλου πήγε «περίπατο».
Η ΕΠΟ λοιπόν ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης τη διοργανώτρια αρχή πως έστω και αν έχει καθυστερήσει, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίσει κανονικά διαιτητές για τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ και αυτό σημαίνει ότι τα ματς της Τετάρτης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Πανιώνιος - Παναθηναϊκός θα διεξαχθούν κανονικά.
Βέβαια, το ζήτημα είναι τι θα γίνει και με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής, την προσεχή Κυριακή (15/5), όταν και η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα γίνει ο τελικός ΑΕΚ - Ολυμπιακός, αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, λίγο αργότερα... άδειασε την ΕΠΟ, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
~** Ο Μάνταλος «σφυρίζει» στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ο Παπαπέτρου στο Πανιώνιος-ΠΑΟ
Οι διαιτητές των πλέι οφ
Ο Μάνταλος «σφυρίζει» στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ο Παπαπέτρου στο Πανιώνιος-ΠΑΟ
~  Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να μην υλοποιήσει την απειλή να μην ορίσει διαιτητές και σήμερα, Τρίτη, ανακοίνωσε κανονικά ποιοι θα σφυρίξουν την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, που ξεκινούν την Τετάρτη.
~  Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα διευθύνει ο Μάνταλος, ενώ ο Παπαπέτρου θα είναι ο διαιτητής του Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.
~* Αναλυτικά:
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
 Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραβασίλης (Καβάλας)
Τέταρτος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
 Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

*** Σήμερα Τρίτη 10-05-2016 : 19:00 OTE Sport 4 , Basket League
Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Ολυμπιακός  75-89 .- ^ { Ο  Ολυμπιακός έκανε το  3-0 } .- 

«Καθάρισε» την ΑΕΚ 3-0 

Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 41-31, 61-55, 75-89 .-


***   Παρουσιάστηκε το πλάνο για τη νέα Λεωφόρο
Ξεκινούν τα έργα
Παρουσιάστηκε το πλάνο για τη νέα Λεωφόρο

~  Το πλάνο για την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Παύλος Γιαννακόπουλος».
Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς, αλλά και οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση τους πρότζεκτ.
«Όλοι μας θα βάλουμε πλάτη, τα έργα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα πλέι-οφ, έχουμε μαζέψει ένα εκατομμύριο από φίλους του Παναθηναϊκού που θα πάρουν τις σουίτες. Σαφώς και θα βάλουμε όλοι χρήματα. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει το μισό έργο, θα φτιάξουμε τη δεύτερη εξέδρα πάνω από την Τσόχα για 2.300 οπαδούς. Εμείς είμαστε περαστικοί, έχουμε μια βάρδια και φεύγουμε. Ο Παναθηναϊκός μένει και ο ερασιτέχνης είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του γηπέδου» δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Μιχαλαριάς είπε: «Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια που ξεκινάει για την ανακαίνιση του γηπέδου, ανακαίνιση του πάθους μας και της τρέλας μας. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βάλλεται από διάφορα συστήματα, είναι ένα αγκάθι στα συστήματα. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους Παναθηναϊκούς να συσπειρωθούν γύρω από ένα όνειρο έναν στόχο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει στη Λεωφόρο, και αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται. Η ανακαίνιση θα βοηθήσει όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».
Η Μαρία Κοκκίνου (αρχιτέκτονας) τόνισε: «Τα γήπεδα πρέπει να υπάρχουν στις πόλεις. Είναι μνημεία γιατί συγκεντρώνονται μνήμες στιγμών. Είναι ιστορία και μπορεί να γίνει αν εκσυγχρονιστεί. Για να γίνει αυτό η στρατηγική είναι να καλυφθεί το γήπεδο γύρω-γύρω από ένα υλικό σαν σήτα που καλύπτει όλες τις ατέλειες και βοηθά να μπουν οι δυο νέες κερκίδες. Αυτές που μπαίνουν κάθονται πάνω από τις υπάρχουσες. Το υλικό μπορεί και βγάζει φως. Επίσης γίνεται ένα εστιατόριο που μπορεί να λειτουργήσει και ως μουσείο.
Στα τέσσερα σημεία του κόρνερ γίνονται διώροφοι χώροι για σουίτες και από κάτω μπαρ και εστιατόρια. Εξωτερικά μπορούν να προβάλλονται διάφορα και να φωτίζεται η πόλη. Σαν καλάθι. Το σύνολο των κερκίδων θα φτάσει στις 20.000 συνολικά. Οι σουίτες θα έχουν θέα και πίσω έτσι ώστε να φιλοξενεί και εκδηλώσεις».
Μηχανισμός χρηματοδότησης του γηπέδου:
«Καλούμε τους φιλάθλους εντός και εκτός να στηρίξουν το όραμα. Όλοι μπορούμε να βάλουμε πλάτη. Ο μηχανισμός είναι:
- Δέκα χορηγικά πακέτα.
- Για όλα τα βαλάντια.
- Από 20€, 50€ κλπ. Κάθε σκαλοπάτι αντιστοιχεί σε προνόμια ανάλογα το ποσό που θα δώσει κανείς.
Η βασική ιδέα, εκτός από εκπτώσεις κτλπ, έχει εισάγει την ονομασία της θέσεις. Όσοι συμμετέχουν από το πακέτο 3-9, έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομα τους χαραγμένο στην καρέκλα.
Δεύτερος τρόπος:
Όποιος επιθυμεί μπορεί να το κάνει μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Για να ακουστεί παντού, έχουμε φτιάξει μία καμπάνια διαφημιστική (ραδιόφωνο, ίντερνετ, τηλεόραση). Πρεσβευτές κτλ. Την Δευτέρα (16/9) 10 το βράδυ στον ΣΚΑΙ, ένα αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό. Θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία όλων των αθλημάτων. Θα έχει σπάνιο αρχειακό υλικό. Θα υπάρχουν στο στούντιο παλαίμαχοι, δημοσιογράφοι και συνδέσεις από το εξωτερικό».
Χρονοδιάγραμμα και κόστος:
«Τα έργα θέλουν τρεις μήνες. Τα ευρωπαϊκά ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ. Εκτός κι αν προλάβουμε κάποια στην Λεωφόρο. Στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε εδώ παράλληλα με τα έργα. Εσωτερικά θα αναβαθμιστούν οι χώροι (καθίσματα, τουαλέτες κτλπ). Θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο Η πρώτη φάση που είναι η αναβάθμιση ξεκινά άμεσα μετά τα πλέι οφ. Η δεύτερη με τις κερκίδες μετά την άδεια. Μόλις ξεκινήσουμε με την άδεια θα χρειαστούν τρεις μήνες».
»Μπορούμε να δώσουμε πολλά χρήματα, αλλά για να γίνουν τα βασικά κομμάτια θέλουμε από 10-15.000.000€. Ελπίζουμε πως θα δοθούν χρήματα από την πολιτεία. Εμείς όμως ξεκινάμε μόνοι μας για να γίνουν γρήγορα. Ούτως ή άλλως δεν φτάνουν».
Βίντεο : Συνέντευξη Τύπου ΠΑΕ Παναθηναϊκός , https://youtu.be/JDOgGU8fsug .-

*** Διπλή στέψη και στο Βουκουρέστι για Λαζαρίδη 

         Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας ήταν τις προηγούμενες ημέρες (5-8 Μαΐου) ο αγωνιστικός σταθμός του πολυταξιδεμένου και πολυβραβευμένου και φέτος Γιώργου Λαζαρίδη. Ο Καλαματιανός παγκόσμιος με την εθνική μας ομάδας πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, είχε διπλή παρουσία στους τελικούς, κατακτώντας την πρωτιά στο μονό και τη 2η θέση στο διπλό, με συμπαίκτη τον νεαρό Ούγγρο Ροναλντ  Νέμεθ . - 

***  Εκτός προπόνησης Γκιστ, Χέινς και Φελντέιν, έρχεται και πρόστιμο
Για τα νυχτοπερπατήματα τουςΕκτός προπόνησης Γκιστ, Χέινς και Φελντέιν, έρχεται και πρόστιμο 

~ Εκτός προπόνησης έμειναν σήμερα, Τρίτη, οι τρεις ξενύχτηδες Αμερικάνοι του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, μετά την ήττα της ομάδας από τον Άρη, οι Γκιστ, Χέινς και Φελντέιν βγήκαν να διασκεδάσουν στη Θεσσαλονίκη και έμειναν έξω μέχρι πρωίας.
Η φωτογραφίες των τριών έκαναν αμέσως το γύρο του διαδικτύου και στο στρατόπεδο των «πράσινων» επικρατεί εκνευρισμός μια μέρα πριν τον κρίσιμο 4ο ημιτελικό με τον Άρη στο «Nick Galis Hall».
Έτσι, ο Αργύρης Πεδουλάκης τους άφησε εκτός προπόνησης, ενώ σίγουρο πρέπει να θεωρείται και το πρόστιμο. Επίσης δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός αποστολής για τον αγώνα της Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/aefara-news-04-2016.html  .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
~Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-05-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  Πέμπτη Μαϊου  2016  16ο  κεφάλαιο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/2016-16.html .-     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Μαϊου 2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-06-2016.html .-              
~ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΝΥΜΙΩΝ στην Ορθόδοξη παράδοσή μας Σάββατο 07 Μαϊου 2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-07-2016.html .- 
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08  Μαϊου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/07-08-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Μαϊου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-08-2016.html .-~
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09  Μαϊου  2016   :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-09-2016.html .-
~ ~Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
                                                                                                                                                                                                                                                      
 -------------------------------------
  ***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Μαντινείας  Αρκαδίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου