ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  22Δεκεμβρίου  2016 :
~ https://www.facebook.com/MCVMVR/videos/1040214996028596/  .-


ΣΩΖΟΜΑΙ Ή ΚΟΛΑΖΟΜΑΙ;
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΌπως ο Κύριος θέλει ο άνθρωπος να σώζεται μέσω άλλου ανθρώπου, έτσι και ο σατανάς σπεύδει τον άνθρωπο μέσω άλλου ανθρώπου να τον κολάσει. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να προσκολλάται κανείς σε άνθρωπο που καταφρονεί τα θεία και είναι πονηρός και δεν κρατεί τη γλώσσα του, για να μην πάει μαζί του στην κόλαση. Γιατί και δίκαιο άνθρωπο να συναναστρέφεται κανείς, μόλις και μπορεί να σωθεί. Aν όμως συναναστραφεί με πονηρό απρόσεκτα, είναι σαν να κόλλησε λέπρα και θα οδηγηθεί σε ναυάγιο. Και ποιός λοιπόν θα ελεήσει εκείνον που πλησιάζει χαρούμενος το φίδι; Ν’ αποφεύγεις λοιπόν εκείνους που είναι άτακτοι στη γλώσσα τους και φιλόνικοι και ταράζονται εσωτερικά και εξωτερικά.
~*  Βίντεο :~ Άγιον Όρος Ιερόν  Προσκύνημα  2014 Αύγουστος: https://youtu.be/G3zBTr_aNFw 

22 Δεκεμβρίου
Οσίας Αναστασίας (1) της φαρμακολυτρίας της εν Θεσσαλονίκη (†304). Μαρτύρων Θεοδότης και Χρυσογόνου «του θεοσεβεστάτου διδασκάλου» (†304) και Ζωίλου.
(1)Η Αγία Αναστασία είχε πατέρα τον Πατρίκιο, ο οποίος ήταν Ρωμαίος. Διακρινόταν για το υπέροχο κάλλος, την παιδεία και την κοσμιότητά της. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ποπλίωνα, αξιωματούχο των Ρωμαίων και φανατικό ειδωλολάτρη. Η Αναστασία όμως, κατηχήθηκε στο λόγο του Χριστού και έλαβε το Θείο Βάπτισμα. Επειδή δεν φανέρωσε δημόσια, λόγω του ανδρός της, την χριστιανική της πίστη, βοηθούσε κρυφά όσους είχαν ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας ή ένα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν απλά και μετέβαινε στις φυλακές πηγαίνοντας τροφή και χρήματα. Όταν έμαθε ο Ποπλίωνας την δράση της αγίας, εξοργίστηκε. Αρχικά προσπάθησε να την μεταπείσει με συμβουλές. Όμως, η Αναστασία παρέμενε ακλόνητη στην πίστη της ακόμα και όταν την κακοποίησε. Αυτή η επιμονή της, εξόργισε τον Ποπλίωνα και την κατέδωσε στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, ο οποίος διέταξε την φυλάκισή της. Επειδή εξακολουθούσε να υμνεί τον Κύριο, ο Διοκλητιανός διέταξε τον βασανισμό της. Τελικά η αγία Αναστασία παρέδωσε το πνεύμα της στην πυρά.  ΅~ 
Σήμερα 22/12/2016 εορτάζουν:
Αγία Αναστασία η Μεγαλομάρτυς η Φαρμακολύτρια, Άγιος Χρυσογόνος, Αγία Θεοδότη και τα τρία παιδιά της
~

Άγιος Θεμιστοκλής

Άγιος Θεμιστοκλής
 
Αγία Ιουλιανή

Αγία Ιουλιανή
 
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως
 
Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης

Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχ....
 
Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ

Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδε....
 
Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μ....
 
Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκο....
 
Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος....
 
Κυριακή των Αγίων Προπατόρων
~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Tῶν μαρτύρων ταῖς χρείαις διακονήσασα, μαρτυρικῶς ἐμιμήσω τὰς ἀριστείας αὐτῶν, δι' ἀθλήσεως ἐχθρὸν καταπαλαίσασα· ὅθεν βλαστάνεις δαψιλῶς χάριν ἄφθονον ἀεί, θέοφρων Ἀναστασία, τοῖς προσιοῦσιν ἐκ πόθου τῇ ἀρωγῇ τῆς προστασίας σου.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αναστασίας της Φαρμακολύτριας - 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/-Ihj6q7IwkI  .-

~
***  Βίντεο φωτογραφιών από ~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  προσκύνημα Αύγουστος   2014 :
 https://youtu.be/2R3c9R6SBfM  .-


***  Στην Καλαμάτα αύριο ο Αλέξης Τσίπρας 
Στην πόλη μας θα βρεθεί αύριο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να κάνει τα εγκαίνια του περιμετρικού.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

*** Γιορτινό τραπέζι για περισσότερες από 500 οικογένειες της Μεσσήνης
Ξεκίνησε χθες το πρωί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης η διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας, καθώς και κρέατος και ελαιολάδου, σε 500 οικογένειες και συνολικά περίπου 2.000 ανθρώπους, εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα ΚΑΠΗ Μεσσήνης, χώρο στον οποίο στεγάζεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η προσφορά στους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση αποτελεί προτεραιότητα όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή. Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που συνεισέφεραν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης, λέγοντας, μάλιστα, ότι τις φετινές εορτές οι προσφορές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και δε θα υπάρχει οικογένεια στο Δήμο Μεσσήνης που δε θα έχει ένα «πλουσιοπάροχο» γιορτινό τραπέζι. Πρόσθεσε, δε, ότι σκοπός του είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο σύντομα να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τρόφιμα, όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αλλά και σε άλλες περιόδους.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Μεσσήνης προχωρούν και το κοινωνικό συσσίτιο, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει γεύμα σε καθημερινή βάση σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης έκανε γνωστό ότι στο Δήμο Μεσσήνης πριν από το Πάσχα θα λειτουργήσει και Κοινωνικό Φαρμακείο.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές, ως και εκπρόσωπος της διαπαραταξιακής του Δήμου Μεσσήνης που είναι υπεύθυνη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ευχαρίστησε επίσης όλους τους χορηγούς για τις προσφορές, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη της επιτροπής, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου για το συντονισμό και τη βοήθεια στη διανομή αυτών των τροφίμων.  Του Κώστα Γαζούλη

***  «Πέταξε» στην ιδιωτικοποίηση το αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Δεύτερη «φουρνιά» ιδιωτικοποιήσεων με 11 αεροδρόμια βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ – Μέσα και αυτό της Καλαμάτας
 Δεύτερο κύμα παραχώρησης 11 αεροδρομίων, σε συνδυασμό με την πώληση 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας, εξετάζουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του liberal.gr, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για τις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Τόσο τα αεροδρόμια όσο και τα λιμάνια αναμένεται να είναι από τις πρώτες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις της νέας χρονιάς για το ΤΑΙΠΕΔ, αφού θεωρούνται από τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν άμεσα επενδυτικό ενδιαφέρον και να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.
Δεν ισχύει το ίδιο για τις δύσκολες πολιτικά ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια ή στα νερά. Κάτι η επικείμενη λειτουργία του υπερ-Ταμείου που έχει χαλαρώσει τη θηλιά των δανειστών, κάτι ότι πολλές απ’ αυτές αποτελούν σύνθετα (και) πολιτικά κουβάρια (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), η προκήρυξη των διαγωνισμών αυτών παραπέμπεται για όλο και πιο "βαθιά" μέσα στο 2017.
Σε αυτό το κλίμα, η επόμενη χρονιά θα κάνει ποδαρικό στις ιδιωτικοποιήσεις με τα εναπομείναντα αεροδρόμια που δεν παραχωρήθηκαν στη Fraport. Επί ενός συνόλου 23 πανελλαδικά, επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι συγκεντρώνουν τα 11.
  Τα δύο σενάρια για τα αεροδρόμια…
Έκθεση που παρέλαβε πρόσφατα το ΤΑΙΠΕΔ από τον τεχνικό σύμβουλο για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους, προκρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, διάφορα σενάρια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν δύο.
Στο πρώτο, θα παραχωρηθούν π.χ. για σαράντα έτη, μεμονωμένα ή σε ομάδες, μόνο 7 αεροδρόμια, όσα δηλαδή ανάμεσα στα 23 έχουν καθαρή θετική θέση (net present value) και, επομένως, είναι κερδοφόρα. Πρόκειται για της Πάρου, της Χίου, της Καλαμάτας, της Νάξου, του Αραξου, της Καρπάθου και της Ικαρίας.
Στο δεύτερο σενάριο, εκτός από τα 7 παραπάνω αεροδρόμια, θα παραχωρηθούν με την ίδια μέθοδο, και 4 επιπλέον, δηλαδή των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης, των Κυθήρων και της Νέας Αγχιάλου.
Τα τελευταία μπορεί μεν να γράφουν ζημιές, εκτιμάται ωστόσο ότι διαθέτουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, εφόσον γίνουν επενδύσεις στον αεροδιάδρομο και καταστεί δυνατή η προσέλκυση επιπλέον αεροπορικών εταιρειών, και γραμμών προορισμού ή συμπληρωθούν από εμπορικές λειτουργίες.
  Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια
Πάρος
Χίος
Καλαμάτα
Νάξος
Άραξος
Κάρπαθος
Ικαρία
Ιωάννινα
Αλεξανδρούπολη
Κύθηρα
Νέα Αγχίαλος
Αστυπάλαια
Κάλυμνος
Κάσος
Καστελόριζο
Καστοριά
Κοζάνη (δίχως εμφανείς προοπτικές ανάπτυξης)
Λέρος
Λήμνος
Μήλος
Σητεία
Σκύρος
Σύρος
 Του Γιώργου Φιντικάκη     Πηγή: liberal.gr

*** Δεν αλλάζει το καθεστώς για την ΠΟΠ Ελιά «Καλαμών» 
Το μεγάλο λάθος, το οποίο θα επέφερε απαξίωση του προϊόντος Ελιά ΠΟΠ Καλαμών και στην ουσία κατάργησή του, αντιλήφθηκε ευτυχώς εγκαίρως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, και με χθεσινή εντολή του διορθώνεται η πρόσφατη υπουργική απόφαση που αφορά στο Μητρώο Ποικιλιών Οπωροφόρων Φυτών και διαγράφεται από την Ονομασία Ποικιλίας Ελιάς «Καλαμών» το συνώνυμο «Καλαμάτα».
Έτσι, όσον αφορά στη συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς «Καλαμών», επανέρχεται το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ήδη χθες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και λίγο πριν κοινοποιηθεί από τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη η αλλαγή πλεύσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ωστόσο, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), κατά τη 2η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της τις προηγούμενες ημέρες, έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία της για την «επικείμενη λύση του προβλήματος της σύγχυσης της ονοματολογίας των εμπορικών τύπων της ποικιλίας “Καλαμάτα” / Kalamata olives με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” / “Elia Kalamatas”».
Στην ίδια συνέλευση διαπίστωσε και την ελλειμματική παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς τη φετινή χρονιά.
  Αντιδράσεις
Μετά τη γνωστοποίηση της αρχικής απόφασης του υπουργού, από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία εγγράφεται στο μητρώο ποικιλιών ως συνώνυμο της “ποικιλίας ΚΑΛΑΜΩΝ” το “ΚΑΛΑΜΑΤΑ”, είναι εσφαλμένη και βλαπτική, όχι μόνο για το τοπικό, αλλά και για το εθνικό συμφέρον, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε διεθνείς ανταγωνιστές που καλλιεργούν την ποικιλία “Καλαμών” να εκμεταλλευθούν  την εμπορική ισχύ του ονόματος “Καλαμάτα”.
Με την ενέργειά του αυτή το υπουργείο ανοίγει  μακροπρόθεσμα το δρόμο για την απαξίωση του προϊόντος, με την  παραπλάνηση των καταναλωτών σε σχέση με το ΠΟΠ Καλαμάτα.
Κύριο μέλημα του υπουργείου έπρεπε να είναι η προστασία του σπουδαίου αυτού εθνικού προϊόντος και των παραγωγών και όχι η πρόταξη οιουδήποτε άλλου συντεχνιακού  συμφέροντος, το οποίο  δύναται και να μην ταυτίζεται με  προϊόντα ελληνικής παραγωγής.
Η αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, υπήρξε άμεση και ασφαλώς θα εκφραστεί και με συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο  των δικονομικών και λοιπών μέσων που παρέχει η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, με στόχο την προστασία του προϊόντος και των παραγωγών, καθότι αυτό  αποτελεί για εμάς μοναδική προτεραιότητα.
Παράλληλα, σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε βέβαιοι πως θα κινηθούν οι παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί  φορείς της Μεσσηνίας.
Καλούμε, επίσης, το υπουργείο να επανεξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος στις σωστές τους διαστάσεις και να αναθεωρήσει την απόφασή του».
  Ελλειμματική παραγωγή
Η ΔΟΕΠΕΛ, κατά τη 2η ετήσια τακτική της γενική συνέλευση, προχώρησε σε απολογισμό της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν, η χρονιά χαρακτηρίζεται από ελλειμματική παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς. Όπως σημειώθηκε, στις ποικιλίες  Κονσερβολιά και Καλαμάτα μεγάλο μέρος των καρπών προσβλήθηκε από δάκο και γλοιόσπορο, ενώ αυξημένα ήταν τα αποθέματα των πράσινων ελιών Χαλκιδικής.
Στα συμπεράσματα τονίζεται πως, παρά το γεγονός ότι η συλλογή δεν έχει ακόμη τελειώσει για τις ποικιλίες «Κονσερβολιά» και «Καλαμάτα», κατά κοινή ομολογία η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος 2016/17 χαρακτηρίζεται από τα εξής στοιχεία:
-Αποθέματα αυξημένα πράσινων ελιών της ποικιλίας «Χαλκιδική»
-Ηρτημένη εσοδεία εκτιμώμενη ως υπολειπόμενη των αναγκών της χώρας
-Μεγάλο μέρος της ηρτημένης εσοδείας των ποικιλιών «Κονσερβολιά» και «Καλαμάτα», όλων των περιφερειών παραγωγής, προσβλήθηκε από το δάκο, ενώ ο ηρτημένος ελαιόκαρπος των περιφερειών της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία - Άρτα) προσβλήθηκε σε μεγάλο ποσοστό και από το γλοιοσπόριο.
Συμπερασματικά η ελαιοκομική περίοδος 2016/17 χαρακτηρίζεται ως ελλειμματική για την επιτραπέζια ελιά και δε θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας (κατανάλωση - εξαγωγές).
Τη συμβολή των προγραμμάτων προώθησης και ενημέρωσης των καταναλωτών που εγκρίθηκαν από την Ε.Ε., τόσο στην αύξηση της διακίνησης και των εξαγωγών των επιτραπέζιων ελιών στις αγορές - στόχους όσο και στην ανάπτυξη της καλλιέργειας του προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα του ελαιοκάρπου (από το δέντρο), αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕΠΕΛ, Κ. Κοντίνος.
Στο θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων στις μεταποιητικές μονάδες για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ Ν. Γεωργούδης, ενώ επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας Μητρώου Μεταποιητικών Μονάδων Επιτραπέζιων Ελιών.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο του Άιφελ για το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στο ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ στην είσοδο της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλία και διοργάνωση της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.
Σε σχετική ανακοίνωση της Δ.Ε. Φιλιατρών «καλούνται όλοι οι συμπολίτες και όλοι οι κοινωνικοί φορείς της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση» και ενημερώνονται, επίσης, ότι «το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών θα παραμείνει κλειστό μετά τη 1.00 το μεσημέρι».
H συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε να γίνει μετά και την πλέον επίσημη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ στη Μεσσηνία (που περιλαμβάνει «λουκέτα» στα Α.Τ. Φιλιατρών, Κοπανακίου και Πεταλιδίου), όπως και σε όλη τη χώρα, που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ποδηλατόδρομος προς το νέο Δημαρχείο από το νέο χρόνο 
Αυτοψία πραγματοποιήθηκε χθες από κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας για τον ποδηλατόδρομο που πρόκειται να κατασκευαστεί από την οδό Αρτέμιδος (Μέγαρο Χορού) μέχρι τη νότια πύλη του Νέου Δημαρχείου.
Στην αυτοψία συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο μελετητής, αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Η διέλευση κρίθηκε ως απολύτως ικανοποιητική και η εγκατάσταση εργολάβου για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2017.

***  Ζητούσε επιείκεια από το Δικαστήριο και ξανασυνελήφθη μέσα σε λίγες ημέρες 
Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει τις προηγούμενες ημέρες από την πόρτα του δικαστηρίου, από το οποίο δικαζόταν για κλοπές, και το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθη εκ νέου.
Ο λόγος για έναν 38χρονο τοξικομανή με άπειρες κλοπές στο… ενεργητικό του, ο οποίος εμφανίσθηκε στο Εφετείο μετανιωμένος και ζήτησε μια ακόμα ευκαιρία, ώστε να… απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια! Το δικαστήριο τον πίστεψε και μείωσε την ποινή, όμως προχθές συνελήφθη να ανοίγει αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, τη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα παραβίασε δύο αυτοκίνητα. Το ένα στην οδό Βασ. Αμαλίας, από το οποίο αφαίρεσε έγγραφα και 25 ευρώ και το άλλο από πάροδο της Παμίσου, από το οποίο πήρε μερικά κέρματα.
Έτσι, κατέληξε πάλι στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.  Β.Β.

*** Μοναδικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τις Σχολές της «Φάρις»
Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν πάνω από 200 μικροί σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού.
Μιλώντας για αυτές χθες ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, εξήγησε ότι πραγματοποιούνται με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του πρώτου τριμήνου των μαθημάτων. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 7.00 και η δεύτερη στις 9.00 το βράδυ, υπό τον τίτλο «Mικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες». Στο ενδιάμεσο, και ειδικότερα στις 8.00 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Χριστουγέννων χρώματα» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Κλείνοντας την ενημέρωση ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη λειτουργία των Σχολών εδώ και 30 χρόνια. Το εγχείρημα όσο περνά ο καιρός, όμως, δυσκολεύει, αφού δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση από το κράτος, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Εκ μέρους της Σχολής Χορού η καλλιτεχνική διευθύντρια,  Κατερίνα Κασιούμη, μίλησε για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αύριο, «ένα πρόγραμμα που έχει δουλευτεί πολύ και αφορά διάφορες εποχές», ενώ ενημέρωσε ότι μικροί σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία σε λίγο καιρό να παρακολουθήσουν μια παράσταση κλασικού χορού στην Αθήνα, «μια κίνηση σημαντική», όπως εξήγησε, «αφού έτσι θα έρθουν κοντά στις σπουδές τους».
Για την εκδήλωση που θα κάνει το Εικαστικό Εργαστήρι μίλησε ο διευθυντής του Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Όπως είπε, πρόκειται για μια έκθεση στην οποία μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τις δημιουργίες τους, ενώ θα υπάρχει εργαστήριο όπου οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάρτες για τους γονείς τους.
Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, μιλώντας για τις δύο εκδηλώσεις, είπε ότι έχουν ξεχωριστά προγράμματα, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι μαθητές.
Κλείνοντας συνέστησε στους γονείς να βρουν λίγο παραπάνω χρόνο αυτές τις ημέρες για τα παιδιά τους, καθώς και να τα αφήσουν να χαρούν τις διακοπές τους, αφού «οι γιορτές δεν είναι εποχή για διάβασμα».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Διαμαρτυρίες κατοίκων για αποκλεισμό λόγω περιμετρικού 
Κάτοικοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη πρόσβασης, λόγω περιμετρικού, από την οδό Σπάρτης μέχρι την οδό Λακωνικής, έλαβαν μέρος χθες σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου. Εκεί έγινε ενημέρωση και αναζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση δυσκολιών στην πρόσβαση, οι οποίες πράγματι, όπως αναγνώρισε και ο Δήμος, δημιουργούνται από τον περιμετρικό.
  Συμπεράσματα
Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, ενώ κατά τη διάρκειά της, σύμφωνα με το Δήμο, προέκυψαν τα εξής δεδομένα:
-Στον κόμβο Σπάρτης και στον επόμενο κόμβο (οδός Μαρίας Κάλλας) δεν ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του περιμετρικού, γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις σε ιδιοκτησίες
-Η αποζημίωση των ιδιοκτησιών έχει προϋπολογιστεί και επρόκειτο να καταβληθεί από το υπουργείο Υποδομών, πλην όμως οι ιδιοκτήτες επέμεναν να γίνει προκαταβολή των χρημάτων και στη συνέχεια να παραδοθούν οι ιδιοκτησίες, κάτι που δεν επιτρέπει η νομοθεσία περί δημοσίου λογιστικού
-Η τροποποίηση του σχεδιασμού στην περιοχή που κατασκευάστηκε ο κόμβος της οδού Σπάρτης έχει ολοκληρωθεί
-Ο Δήμος θεωρεί ότι εύκολα μπορεί να λυθεί το θέμα της αμφιδρόμησης της Μαρίας Κάλλας, με την οποία συμφωνεί
-Για 6 μήνες θα υπάρχει ειδική τεχνική υπηρεσία από το Μορέα, η οποία, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και το Δήμο, θα αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα – και όχι μόνο όσα συνδέονται με την προσβασιμότητα –, τα οποία αφορούν στην καλή λειτουργία του έργου
-Από το Δήμο έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Υποδομών και ο Μορέας για τα ζητήματα προσβασιμότητας και υπάρχει διαβεβαίωση πως, όπου δεν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και όπου μπορεί να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν άμεσα.

***  Απάντηση του «Μορέα» σε δημοσίευμα για τον αυτοκινητόδρομο 
Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
στο φύλλο της 18ης/12/2016, στο πρώτο θέμα της εφημερίδας σας, αναφέρονται στοιχεία που αφορούν στο έργο του ΜΟΡΕΑ, υπό τον τίτλο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΑ κόστισε 50% περισσότερο».
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σας ότι «μέσα από τις σελίδες του "Θάρρους" δε σταματήσαμε να σχολιάζουμε ότι ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, μαζί με τους υπόλοιπους που ολοκληρώνονται, αποτελούν το… μέσο με το οποίο έφυγε ταχύτερα για τα ξένα η μισή πατρίδα και το μισό δημόσιο χρέος». Μάλιστα, το θέμα σας, όπως αναφέρετε, επιβεβαιώνεται από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» της 17ης/12/2016, το οποίο και αναπαράγεται ολόκληρο.
Επειδή δημιουργούνται εντελώς εσφαλμένες εντυπώσεις στον αναγνώστη, θέλουμε, μεταξύ άλλων, να σημειώσουμε τα ακόλουθα, για την αποκατάσταση της αλήθειας:
1. Είναι εντελώς αποπροσανατολιστικές οι αναφορές ότι το έργο κόστισε 50% περισσότερο σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Από τα ίδια στοιχεία που εμπεριέχονται στο άρθρο, όπου αναφέρεται ότι: «Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 1,044 δισεκ. ευρώ, από τα οποία τα 349 εκατ. ήταν η συμμετοχή του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ στη συνέχεια ότι: «Πλην της χρηματοδοτικής συμβολής […] ο Μορέας και ο Κατασκευαστής έχουν μέχρι στιγμής λάβει συνολικές αποζημιώσεις ύψους 175,1 εκατ. ευρώ. Επομένως για το καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι, Δημόσιο και Ε.Ε. διέθεσαν 524,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 50,1% περισσότερο», προκύπτει ότι ακόμα και με τα στοιχεία που παρατίθενται στο άρθρο, ο υπολογισμός του 50,1% γίνεται επί του ποσού της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου και όχι επί του συνολικού προϋπολογισμού, όπου ευθέως παραπέμπει ο τίτλος του άρθρου.
Ακόμη και αν ίσχυαν οι αποζημιώσεις των 175,1 εκατ. ευρώ, τότε συγκρινόμενες με τον αρχικό συνολικό προϋπολογισμό του 1,044 δισεκ. ευρώ, θα αποτελούσαν μια επιβάρυνση 16,7% (και όχι 50,1%), σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εφημερίδας.
Αν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη τα πραγματικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και το αποτέλεσμα των δύο διαιτησιών που έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να εκκρεμούν άλλες, το συνολικό ποσό της επιβάρυνσης του αρχικού προϋπολογισμού είναι 123 εκατ. ευρώ (82 εκατ. Κατασκευαστής και 41 εκατ. Παραχωρησιούχος), με αποτέλεσμα η επιβάρυνση του προϋπολογισθέντος κόστους να γίνεται 11,7%, δηλαδή περίπου πέντε φορές λιγότερο από το 50% που αναγράφεται στην εφημερίδα με πηχυαίους τίτλους!
Προφανώς στην ως άνω επιβάρυνση δε συμπεριλαμβάνεται Επιδότηση Λειτουργίας, η οποία δεν αποτελεί αποζημίωση.
2. Στο κείμενο αναφέρεται ότι: «Ακόμα εκκρεμεί άγνωστος αριθμός οικονομικών αιτημάτων του κατασκευαστή Μορέα σε διαιτησία», με αποτέλεσμα περαιτέρω εσφαλμένες και αρνητικές εντυπώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι δύο διαιτησίες που ευρίσκοντο σε εξέλιξη έχουν περαιωθεί και οι σχετικές αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν εμπεριέχονται στις επιβαρύνσεις που αναφέρθηκαν ανωτέρω, ενώ δεν υπάρχουν άλλες διαιτησίες σε εκκρεμότητα.
3. Με μια εντελώς ισοπεδωτική αντίληψη στο υπόψη άρθρο προστίθενται ποσά ετερόκλητα, εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα και σκοπού, που έχουν λάβει Παραχωρησιούχος και Κατασκευαστής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογα το συμπέρασμα ότι μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.
Έτσι, μπαίνουν στο ίδιο «καλάθι» χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, αποζημιώσεις, επιδότηση λειτουργίας, πρόσθετες εργασίες και έσοδα εκ διοδίων, ασύνδετα στοιχεία μη φυσιολογικά αθροιζόμενα. Σημειώνεται ειδικότερα ότι μόνο ένα μικρό μέρος εκ των εσόδων διοδίων χρηματοδοτεί την κατασκευή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, στον οποίο εργάζονται σχεδόν 300 άτομα.
4. Εκείνο το οποίο δεν αναφέρεται στο άρθρο είναι ότι οι αμιγώς ελληνικές εταιρείες-μέτοχοι Παραχωρησιούχου και Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ Α.Ε., J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε., ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε.) συνεισέφεραν 122 εκατ. ευρώ στο επενδυτικό σχήμα για την κατασκευή του έργου και μάλιστα με περιορισμένη απόδοση, σε μια περίοδο που οι επενδύσεις ήταν πολύτιμες για τη χώρα, επιτυγχάνοντας παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευαστική δραστηριότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα (έστω και με μικρότερους ρυθμούς), σε περιόδους που δεν υπήρχε καμία δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλες πηγές. Το γεγονός αυτό περιόρισε δραστικά τις ενδεχόμενες σοβαρές επιπτώσεις για το έργο αλλά και για τη χώρα.

***  Από τα ΠΣΕΑ και υπό όρους η αποζημίωση για μειωμένη ελαιοκαρπία 
Από τα ΠΣΕΑ και υπό όρους μπορεί να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές για τη μεγάλη απώλεια παραγωγής κατά τη φετινή περίοδο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν  στη Βουλή, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έπειτα από σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί από το βουλευτή Βοιωτίας και αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ., Βαγγέλη Μπασιάκο.
Όπως τονίστηκε, οι ζημιές από ακαρπία (μειωμένη παραγωγή) δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 3877/2010 (ΦΕΚ 160/τ.Α'/20.9.2010).
  Αίτημα αποζημίωσης
Ο κ Μπασιάκος με την ερώτησή του ζητούσε να εξεταστεί το αίτημα αποζημίωσης ελαιοπαραγωγών σε περιοχές που, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπήρξε μεγάλη απώλεια παραγωγής. Στην απάντησή του το ΥπΑΑΤ, επισημαίνει ότι oι ζημιές από ακαρπία μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και των Κοινοτικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας.
Βασική προϋπόθεση ένταξης των ζημιών αυτών σε πρόγραμμα ΚΟΕ (όπως ορίζεται από τους Κανονισμούς) είναι ότι θα πρέπει, εκτός των άλλων, η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος (καλλιέργεια) σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
Επίσης, τονίζεται ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στις Περιφερειακές Ενότητες, ως προς το φαινόμενο της ακαρπίας (κακή καρπόδεση), μέχρι και την περίοδο της συγκομιδής.
Β.Β.

*** Ανακαινισμένο, σύγχρονο και αναβαθμισμένο δίπλα στους πολίτες το νοσοκομείο Κυπαρισσίας 
 
 
Ανακαινισμένο, εκσυγχρονισμένο και αναβαθμισμένο είναι πλέον το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, δίπλα στους πολίτες, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, μετά την υλοποίηση του πολύπαθου έργου «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων – διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας».
Χθες το μεσημέρι έγινε η διοικητική παραλαβή του συνόλου του έργου, ενώ στις 7 Ιουνίου είχε γίνει η διοικητική παραλαβή για χρήση χώρων του ισογείου που είχαν τότε περατωθεί και στις 12 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν σύγχρονοι χώροι και γραφεία στην Παιδιατρική Κλινική.
Η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 7 Γενάρη 2014 και ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, ανεδείχθη η τεχνική εταιρεία ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με μέση έκπτωση 43,13%. Η υπογραφή της σύμβασης ποσού 710.840,60 ευρώ (με ΦΠΑ 23%), ωστόσο, έγινε στις 11 Φεβρουαρίου 2015.
Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας μελετητικών λαθών, παραλείψεων και αστοχιών, η υλοποίηση του έργου αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και αλλεπάλληλες ήταν οι ενάρξεις και διακοπές εργασιών. Μάλιστα, χρειάστηκε να δοθούν δύο παρατάσεις εκτέλεσης και να υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση ποσού 353.690,82 ευρώ (με ΦΠΑ 24%), ώστε, τελικά, το έργο (συνολικού ποσού 1.067.711,55 ευρώ) να υλοποιηθεί στο σύνολό του και να παραδοθεί!
Οι εργασίες αφορούσαν στην ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του ισογείου του νοσοκομείου με μικρές τροποποιήσεις της κάτοψης, πλήρη εκσυγχρονισμό των ΗΜ και προσθήκη ψυκτικού μηχανήματος, στην κατασκευή νέου εξωτερικού ανελκυστήρα που συνδέει τους τρεις ορόφους του κτηρίου, καθώς και μικρή προσθήκη μεταλλικού διαδρόμου-στεγάστρου στη στάθμη του 2ου ορόφου που συνδέει το νέο ανελκυστήρα με το κυρίως κτήριο, και στη βελτίωση του αποχετευτικού συστήματος.
Στην πρώτη χωροταξική φάση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες: 1. Αιματολογικό Εργαστήριο, Εργαστηριακός Έλεγχος, Ψυγεία (2 χώροι), Γραφείο 2. Αιμοληψίες, Διεύθυνση Αιμοδοσίας, Γραφείο Ιατρών, Ακάθαρτα, Ανάπαυση Προσωπικού 3. Αιματολογικό Εργαστήριο, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Καλλιέργειες 4. Λήψεις ∆ειγμάτων, WC Ιατρών – Αποδυτήρια (2 χώροι) 5. Γραφείο Κίνησης Ασθενών, Έκδοση εισιτηρίων 6. Διευθυντής Καρδιολογικού, Καρδιολογικό, Παθολογικό, ΑΤΜ 7. Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό, WC Ασθενών, WC Ανδρών/Γυναικών – Προθάλαμος 8. ∆ιάδρομος (από τα Μαγειρεία μέχρι και το Γραφείο Κίνησης ασθενών), Κλιμακοστάσιο 9. Εξωτερικοί χώροι νοσοκομείου, ήτοι οι προσόψεις του κτηρίου (από τη συνδετήρια δοκό μέχρι και την είσοδο), η πρόσοψη των πλυντηρίων και ο χώρος εγκατάστασης του ψυκτικού μηχανήματος και του συγκροτήματος απολύμανσης λυμάτων.
Στη δεύτερη χωροταξική φάση έγιναν καθαιρέσεις πλινθοδομών, καθαιρέσεις άοπλων κατασκευών από σκυρόδεμα, καθαιρέσεις πλακοστρώσεων δαπέδων, αποξήλωση κουφωμάτων, καθαιρέσεις ψευδοροφών, αποξηλώσεις θερμαντικών σωμάτων, ύδρευση – αποχέτευση, σωληνώσεις θέρμανσης και κλιματισμού, κατασκευή χωρισμάτων γυψοσανίδας, τοποθέτηση εσωτερικών κουφωμάτων, στέγαστρο β’ ορόφου, εξωτερικός ανελκυστήρας, καθώς και δάπεδα και αποπεράτωση στους χρωβατισβούς, ολοκλήρωση διαδρόμων σύνδεσης ανελκυστήρα με το κυρίως κτήριο σε όλους του ορόφους, εξωτερικός χώρος.
Τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου – κόσμημα εξέφρασαν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος και, φυσικά, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος.
«Είναι, πράγματι, ένα πολύ σημαντικό και ωραίο έργο. Περπατώντας αντιλαμβάνεται κάποιος ότι είναι ένα λειτουργικό έργο που έχει ανάγκη το νοσοκομείο. Τα συγχαρητήρια που λέω, τα εννοώ, γιατί έχει εξαιρετική σημασία σε περιόδους κρίσης το δημόσιο σύστημα υγείας, ως ένα κοινωνικό αντιστάθμισμα στον κόσμο που σήμερα συνεχίζει να υφίσταται μέτρα λιτότητας και ό,τι αυτό συνεπάγεται στη ζωή του…», τόνισε ο κ. Ζαμπάρας και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του νοσοκομείου με συνολικά 8 γιατρούς, πέντε για τους οποίους ήδη έχουν γίνει οι διαδικασίες και τρεις από προκήρυξη του υπουργού μέσα στο Δεκέμβρη.
Ο κ. Κατσίβελας εξέφρασε ικανοποίηση που «αυτό το σημείο, που είναι ο πνεύμονας και η ελπίδα αυτού του τόπου, πήρε αυτή την πολύ ευγενή για την ανθρώπινη παρουσία μορφή».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, που πετύχαμε μέσα στους στόχους που εξαρχής είχαμε θέσει. Δεν ήταν μια εύκολη πορεία, δεν ήταν μια εύκολη διαδρομή. Είχε τη δική της περιπέτεια, είχε τις δικές της δυσκολίες, αλλά αποδείξαμε για άλλη μια φορά πόσο αποτελεσματικοί είμαστε…».
Ο κ. Μπασάκος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε  στη δωρεά της μελέτης από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.
Μετά την αυτοψία και «ξενάγηση» στους ανακαινισθέντες χώρους, η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε κέρασμα σε όλους από πλούσιο μπουφέ.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Coca Cola, Unilever, Nestlé και Δέλτα αποσύρουν κάποια προϊόντα μετά τις απειλές για μόλυνση 
Δείτε ποια προϊόντα αποσύρουν οι τέσσερις εταιρείες - Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων υποστηρίζουν ότι απαλλοτρίωσαν συσκευασίες και ανάμειξαν τα προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ
 Στην απόφαση να αποσύρουν προληπτικά όλα τα προϊόντα τους που αναφέρονται σε κείμενο στο Διαδίκτυο ότι έχουν σκοπίμως επιμολυνθεί, προχώρησαν τέσσερις εταιρείες. Η Unilever, Coca Cola, Nestlé ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική τα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ η Δέλτα ανακοίνωσε ότι διακόπτει την διάθεση του  Φρέσκου Γάλακτος Πλήρες 1 λίτρου, επίσης στην Αττική.
Συγκεκριμένα, «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:
- Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:
- Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
- Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
- Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
- Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
- Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.
Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:
- Coca-Cola: 800-11-55800
 - Unilever: 800-11-99099
- Νestea: 800-11-55800
Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.
Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση».
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ΔΕΛΤΑ τονίζεται επίσης ότι «σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης, αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του, στον Νομό Αττικής.
Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.
Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.
Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.
Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800».
Το απειλητικό μήνυμα στο Διαδίκτυο
 Το απόγευμα της Δευτέρας, οι αστυνομικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό, μετά την ανάρτηση σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου ενός μηνύματος που ανέφερε ότι έχουν μολυνθεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ διάφορα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης που απαλλοτριώθηκαν και θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ της Αθήνας.
Η Αστυνομία και η Ασφάλεια θεωρεί ως άκρως σημαντική τη συγκεκριμένη ανάρτηση, κινητοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και διεξάγει έρευνες καθώς θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μπλόφα αλλά για πραγματική ενέργεια αντιεξουσιαστικών ομάδων.
Αξίζει να τονισθεί ότι το σχέδιο “Πράσινη Νέμεσις ΙΙ” όπως περιγράφεται στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου αποτελεί συνέχεια του σχεδίου “Πράσινη Νέμεσις” που πριν ακριβώς από τρία χρόνια δηλαδή τα χριστούγεννα του 2013 όπως έγραφαν οι συντάκτες του κειμένου είχαν μολύνει με 100 ml υδροχλωρικό οξυ κουτάκια αναψυκτικών.
To κείμενο που ανέβηκε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει τα εξής:
“Προϊόντα των μεγαλοεταιρειών Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ (αναλυτικότερα αναφέρονται παρακάτω) έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ. Για ένα διάστημα, το οποιο δε θα αποκαλύψουμε καθώς δε θέλουμε να αποσυρθούν μερικώς οι παρτίδες που κυκλοφορούν, απαλλοτριώσαμε από γνωστες αλυσίδες super market σε όλη την Αττική τα προϊόντα αυτά.
Η σάλτσα για Ceasar σαλάτες τις Hellmans (που ανήκει στην Unilever) ήταν αρκετά εύκολη. Απλά τραβήξαμε το καπάκι με δύναμη, χωρίς να ξεσφραγιστει, αφαιρέσαμε 10mL του προϊόντος και προσθέσαμε 10mL χλωρίνη. Ανακινήσαμε, και το προϊόν δεν παρουσιάζει καμια εμφανή αλλοίωση.
Για το ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ ήταν επίσης απλή η διαδικασία. Το μονο που χρειάστηκε ήταν να εμβολίσουμε μια σύριγγα στο πάνω μέρος της συσκευασίας, να γείρουμε τη συσκευασία, να αφαιρέσουμε 20mL του προϊόντος και να γεμίσουμε με 20mL υδροχλωρικό οξύ (HCl). ξαναπιεσαμε το χαρτόνι για να σιγουρευτούμε ότι δε στάζει και βεβαιωθήκαμε πως είναι σαν καινούργιο.
Για τις σάλτσες ντομάτας Pummaro (της Unilever) ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με το γάλα, με τη διαφορα ότι χρειάστηκε να ανασηκώσουμε λίγο το πάνω μέρος της συσκευασίας, ώστε να τοποθετηθεί η σύριγγα, να αφαιρέσουμε 10mL προϊόν και να γεμίσουμε με 10mL υδροχλωρικό οξύ. Έπειτα απλά συγκολλήσαμε τα πλαϊνά του πάνω μέρους με λίγη κολλα σε ένα λεπτό πινέλο.
Για τα προϊόντα τις Nestle και της Coca Cola ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: ξεκολλήσαμε ελάχιστα την ετικέτα τους, και στο σημείο της κολλας ανοίξαμε με πυρωμένο τσιμπιδάκι πολύ λεπτή τρυπα ώστε να χωρα ισα ισα η μύτη της σύριγγας και να αφαιρέσουμε 20mL απ' τα προϊόντα, επανατοποθετώντας 20mL υδροχλωρικού οξέως. Σφραγίσαμε την τρυπα με ελαχιστη σιλικόνη και απλά ξανακολλήσαμε την ετικέτα. Δεν υπήρξε κάποια εμφανής παραμόρφωση του προϊόντος.
Καθ' όλη τη διάρκεια τις διαδικασίας φροντίσαμε ώστε να μην αφήσουμε καθόλου γενετικό υλικό που να μπορεί να μας ταυτοποιησει, και επίσης μετά το τέλος τις διαδικασίας για όλα τα προϊόντα, καθαρίστηκαν επαρκώς, για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.
Πιο συγκεκριμένα, απαλλοτριώθηκαν και δηλητηριάστηκαν:
-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Κλασσική'' (Unilever)
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Πιο συμπυκνωμένη'' (Unilever)
-35 συσκευασίες ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle
-29 μπουκάλια Coca Cola Light
Τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί κάπως η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθα είδους ''ματια'', ηλεκτρονικά και μη). Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017).
Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις 2 αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημια σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετιστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι ''ασφαλείς'' οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποιο θα διαρκέσει η δράση.
Για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου προειδοποιητικού μηνύματος καθιστούμε υπεύθυνα τα καθεστωτικά μέσα στα οποια έχει αποσταλεί (Καθημερινή, Ζούγκλα, Bloko, Newsbeast). Σε περίπτωση μη δημοσίευσης, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, καθαρά υπεύθυνα θα είναι πάλι τα συγκεκριμένα μέσα.
Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης”.
Σημειώνεται, ότι η έρευνα για την υπόθεση αυτή έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο της ανάρτησης.
Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013.  Πηγή: protothema.gr

***  Στα 396 ευρώ ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης 
Σε 51,61 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός σε 1.181,73 ευρώ, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν στο ΙΚΑ για τον Απρίλιο του 2016 και από τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,84 ευρώ και 396,67 ευρώ.
Αναλυτικότερα, τα βασικά στοιχεία της μηνιαίας απασχόλησης έχουν ως εξής: Στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 20,98 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,11 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,68. Στα οικοδομοτεχνικά έργα, το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,28 ευρώ και ο μέσος μισθός 564,71 ευρώ. Επισημαίνεται ότι, στις κοινές επιχειρήσεις, η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες. Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 62,88% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 59,32%. Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 84,71% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,62%.
  Επιχειρήσεις-Ασφαλισμένοι
Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 229.138 κοινές επιχειρήσεις και 10.381 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Α.Π.Δ. ανέρχεται σε 1.876.057, εκ των οποίων 1.841.167 σε κοινές επιχειρήσεις και 34.890 σε οικοδομοτεχνικά έργα.
  Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία
Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,52% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,66% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,34%, ενώ με μερική απασχόληση το 43,97%. Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,26% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 54,35% έως 39 ετών.
Επίσης, 73,25% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 73,34% και στα οικοδομοτεχνικά έργα 68,06%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 16,89% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 16,66% και στα οικοδομοτεχνικά έργα 28,85%.
Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 89,82% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,99% άλλης χώρας Ε.Ε. και 8,19% χώρας εκτός Ε.Ε. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις, 90,45% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,98% άλλης χώρας Ε.Ε. και 7,57% χώρας εκτός Ε.Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 56,40%, 2,87% και 40,73%. Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,55% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 8,61% των ασφαλισμένων γυναικών. Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 53,65% έχουν αλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 56,39% είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 8,35%, και της Ρουμανίας με 4,96%.
Στις αλλοδαπές γυναίκες, 49,41%, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες βουλγαρικής υπηκοότητας με 9,93% και ρουμανικής με 8,13%.
Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει, ως εξής:
Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 21,45% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 15,21% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 13,83% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 21,89% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,52% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 13,37% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 32,48% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 15,55% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 14,09% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους ασφαλισμένους αλβανικής υπηκοότητας, 31,13% εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 17,49% στις «Κατασκευές» και 16,78% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε. και των Αλβανών υπηκόων), 26,35% απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 22,90% σε «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 22,90% στο «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές», το 28,31% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 4,24% των ασφαλισμένων. Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», το 20,16% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 15,21% των ασφαλισμένων. Ακόμη, από τους εργαζόμενους στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», το 13,17% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,83% των ασφαλισμένων. Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις, είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,85%. 27,28% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,99% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,54% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». 32,51% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 27,86% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 17,04% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου». Οι ασφαλισμένοι αλβανικής υπηκοότητας στη συντριπτική τους πλειοψηφία (47,84%) απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 27,19% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 9,07% ως «Ειδικευμένοι Τεχνίτες».
Σχετικά με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε και των Αλβανών υπηκόων), 43,05% απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 25,08% στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 11,55% ως «Υπάλληλοι Γραφείου».
  Σύγκριση βασικών μεγεθών Απριλίου 2016-Μαρτίου 2016
Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 5,14%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 2,36% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 5,08%. Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 11,07%. Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,49%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 0,07% και στο σύνολο των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 2,42%. Το μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,44% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 0,24%. Ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,91% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 0,17%.
  Σύγκριση βασικών μεγεθών Απριλίου 2016-Απριλίου 2015
Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 6,62%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 1,52% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 6,52%. Ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση κατά 5,09%, ενώ με μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 13,57%. Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 5,59%. Το ποσοστό των ασφαλισμένων γυναικών επί του συνόλου των ασφαλισμένων αυξήθηκε από 46,32% σε 46,48%. Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 1,86%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 5,64%. Το μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,03%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 1,97% και στο σύνολο κατά 2,04%. Ο μέσος μισθός μειώθηκε στις κοινές επιχειρήσεις κατά 3,86% και στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 3,56%. Στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 1,70%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 2,49%.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αποφυλακίστηκε ύστερα από 23 χρόνια, ο «εγκέφαλος» των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας 
Η πόρτα των φυλακών Αγιάς Χανίων Κρήτης άνοιξαν χθες οριστικά για τον «εγκέφαλο» των σατανιστών της Παλλήνης
 Ο Ασημάκης Κατσούλας, ο εγκέφαλος και πρωταγωνιστής της ομάδας των σατανιστών της Παλλήνης που είχαν συγκλονίσει το 1993 το πανελλήνιο με την ανατριχιαστική δράση τους, αποφυλακίστηκε σε ηλικία 44 ετών μετά από 23 χρόνια παραμονής του στις φυλακές.
Η πόρτα των φυλακών Αγιάς Χανίων Κρήτης άνοιξαν χθες, Δευτέρα, οριστικά για τον Ασημάκη Κατσούλα, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει.
Η αίτηση αποφυλάκισης δεν ήταν η πρώτη που είχε υποβάλει όλα αυτά τα χρόνια παραμονής του στις φυλακές. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν απορριφθεί πλέον των δέκα αιτήσεων αποφυλάκισης.
Οι Εφέτες της Κρήτης αυτή τη φορά αποφάνθηκαν ότι μπορεί να αποφυλακιστεί μετά από 23 χρόνια παραμονής του τις φυλακές, καθώς έχει συμπληρώσει το ανώτατο προβλεπόμενο όριο φυλάκισης, όπου μετά από αίτηση μπορεί να αποφυλακιστεί καταδικασθείς.
Την ομάδα των σατανιστών αποτελούσαν εκτός από τον Ασημάκη Κατσούλα, ο Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη. Οι δύο νεαροί ήταν παιδικοί φίλοι.
Ο Ασημάκης Κατσούλας γεννήθηκε τον Μάιο του 1972 και διέμενε στην Κάντζα Αττικής. Σύμφωνα με τις περιγραφές της εποχής εκείνης, ο Ασημάκης Κατσούλας σε ηλικία 17 ετών, είχε ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση και διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος.
Γύρω στο 1990, είχε ξεκινήσει να απομακρύνεται την οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του μέχρι τη σύλληψή του, το 1993. Θεωρήθηκε ο «εγκέφαλος» της τριάδας των σατανιστών, με τους συγκατηγορούμενούς του να τον σκιαγραφούν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.
Ο Μάνος Δημητροκάλης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και έμενε στην Παλλήνη. Οι συμμαθητές του το χαρακτήριζαν ως ένα παιδί χαμηλών τόνων.
Η Δήμητρα Μαργέτη γεννήθηκε το 1977, διέμενε στην Παλλήνη και γνωριζόταν από πολύ μικρή ηλικία με τον Κατσούλα.
Η ομάδα είχε μυηθεί στον σατανισμό και έκανε τελετές μαγείας οι οποίες κατέληξαν σε φόνους.  Πηγή: Protothema.gr

***  Έταζαν δωρεάν MB και τελικά οι χρήστες καλούσαν την Πυροσβεστική 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα για κακόβουλη ανάρτηση μηνύματος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Την 15 Δεκεμβρίου 2016 ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς το 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, τα περισσότερα από τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.
Από τη διαδικτυακή έρευνα διακριβώθηκε ότι σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα, που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1990 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός χρηστών να καλούν τον ανωτέρω αριθμό, τα τρία (3) πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199).
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους ή/και εμπλοκής τους σε κακόβουλες πράξεις και συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου:
• Να εξακριβώνουν τις προσφορές (δωρεάν χρόνου ομιλίας, MΒ κλπ) για τις οποίες λαμβάνουν γνώση εκτός των επίσημων ιστοσελίδων των παρόχων τους, γιατί αφενός μπορεί να αφορούν σε εγγραφή σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ),  οι οποίες ενδεχομένως να τους επιφέρουν αυξημένες-υπέρογκες χρεώσεις και αφετέρου μπορεί, εν αγνοία τους, να εμπλακούν-συμμετάσχουν σε κακόβουλες πράξεις που στοχεύουν να ματαιώσουν ή δυσχεραίνουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σωμάτων που είναι αναγκαία για να αποτρέψουν ή να καταστείλουν ένα κοινό κίνδυνο.
• Για οποιαδήποτε ύποπτη ανάρτηση εντοπίζουν στο διαδίκτυο, να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να τύχει σχετικής διερεύνησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***  ΠΡΟΚΛΗΣΗ του Υπουργείου ΠΑΙΔΕΙΑΣ!  'ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ' ο ΧΡΙΣΤΟΣ...(έγγραφα)

~ Ένα πολύ περίεργο μήνυμα-δελτίο τύπου βλέπουμε από το Υπουργείο Παιδείας. Ένα μήνυμα που εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς τις κατά τόπους διευθύνσεις.
Το δελτίο  αυτό τύπου , είναι για ευχές Χριστουγέννων προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων. Σας παραθέτουμε το απόσπασμα το οποίο μας προκάλεσε εντύπωση.

Στο LINK EΔΩ μπορείτε να δείτε και την επίσημη ανάρτηση από το site.
Τα σχόλια περιττεύουν πιστεύουμε.

***   'ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ' οι ΤΟΥΡΚΟΙ! Ο Ερντογάν έπεσε στην ΄παγίδα' που έστησε...

~ Σε παγίδα έχει εξελιχθεί η περιβόητη ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ με τον τουρκικό στρατό να μετρά μεγάλες απώλειες και το ηθικό να είναι καταρρακωμένο. Μόλις εχθές (σήμερα μαθεύτηκε) η Τουρκία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη της επιχείρησης με 50 νεκρούς και 15 τραυματίες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αλ-Μπαμπ, σε μία αποτυχημένη επίθεση του τουρκικού στρατού. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στέλνει και νέες ενισχύσεις στην περιοχή.
Πρέπει να γίνει σαφές πως η ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ έχει οδηγήσει την Τουρκία σε σύγκρουση και με το Ισλαμικό Κράτος και με το YPG.
Οι Τούρκοι λοιπόν κλαίγονται για την κατάσταση του στρατού τους, με τον βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ουμίτ Οζντάγ να κάνει σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την κατάσταση του στρατού και ειδικά των μονάδων που συμμετέχουν στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, ο Ümit Özdağ, έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής :
«Ενώ στην περιοχή χιονίζει, δεν έχουν δοθεί στο προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση χειμερινός ιματισμός, υπνόσακοι και άλλα χρειώδη. Οι στρατιώτες από τότε που άρχισε η επιχείρηση δεν έχουν κάνει μπάνιο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία και στη σίτιση του προσωπικού. Οι στρατιώτες που τραυματίζονται σε μάχες και διακομίζονται στο νοσοκομείο του Κίλις, πληρώνουν από τη τσέπη τους την τροφή τους. Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν φθάσει στο σημείο να μαζεύουν προσωπικό στην κυριολεξία από το δρόμο, αντί να επιλέγουν το προσωπικό με αυστηρά κριτήρια».
Φαίνεται πως αυτό που πολλοί αναλυτές είχαν επισημάνει πραγματοποιείται. Η ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ήττα της μεταπολεμικής Τουρκίας.

***  ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35 TEΛΟΣ! Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΛΥΣΗ...

~  H ελπίδα της Ελλάδας για αντιμετώπιση των F-35 υπάρχει και είναι ρωσική. Πριν από λίγες ώρες η Ρωσία ανέπτυξε, στην περιοχή της Μόσχας, νέας γενιάς ραντάρ, επιτήρησης και ελέγχου κατηγορίας διπλού AESA.
Τα ραντάρ αυτά έχουν ανάλυση 10 εκατοστών δηλαδή σχεδόν φωτογραφική ικανότητα ενώ συνεργάζονται με νέας γενιάς σύστημα διοίκησης και ελέγχου μαζί με νέα γενιάς ραντάρ χαμηλών συχνοτήτων.
~В России отмечают юбилей радиотехнических войск : https://youtu.be/nUSxf7K1zr8  .-
-  Μάλιστα Ρώσος στρατηγός ανέφερε πως τα νέα ραντάρ θα βλέπουν στόχους που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο και στόχους stealth, όπως πχ τα drones αλλά και τα νέας γενιάς μαχητικά.
Επιπλέον έδωσε και το στίγμα για τα νέα ραντάρ επιτήρησης 5ης γενιάς που θα αποκτήσει η Ρωσία, για να αντικαταστήσει τα παλαιότερης γενιάς. Όλα δε αυτά τα ραντάρ είναι προς πώληση.
Την ευθύνη ανάπτυξης των νέων ραντάρ έχει η εταιρεία UIC.
Μήπως λοιπόν αντί να προχωρήσει σε αγορά F-35 και η χώρα μας, να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς ραντάρ, μιας και ήδη γνωρίζουμε πως σε κλειστές αερομαχίες το F-16 είναι υπέρτερο του F-35;

***  ΣΑΡΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ...

~  Όλοι γνωρίζετε πόσο αγαπητός είναι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Όλοι, επίσης, γνωρίζετε τη διεισδυτική του ματιά και τις γνώσεις γύρω από θέματα γεωστρατηγικής. Τώρα όμως που είναι και Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, του μοναδικού κόμματος με καταγεγραμμένο πρόγραμμα 270 σελίδων, όλοι οι Έλληνες περιμένουν με αγωνία κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως προχθές η τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, « ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, εκτοξεύτηκε στην τηλεθέαση, ξεπερνώντας το 16,4%  την ώρα που φιλοξένησαν τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ.
Είναι μία απόδειξη της εμπιστοσύνης που έχουν οι Έλληνες προς το πρόσωπό του.
Εμπιστοσύνη για το ήθος, τις γνώσεις και την πολιτική που έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει. Γνωρίζετε άλλο πολιτικό που να μπορεί να ισχυριστεί κάτι αντίστοιχο;
VIDEO :Μπορείτε να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

*** 'ΠΟΛΕΜΟ' κήρυξε ο ΣΟΙΜΠΛΕ κατά του ΤΣΙΠΡΑ! Συνέντευξη- πρόκληση...

~  ‘Πόλεμο’ φαίνεται πως κήρυξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά. Με συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύται σήμερα Πέμπτη (22/12/2016) στην εφημερίδα Die Zeit ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως  «δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες. Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο επέβαλε το ‘πάγωμα’ των βραχυπρόθεσμων μέτρων διευθέτησης του ελληνικού χρέους είπε πως: «Όχι. Ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».
Τέλος όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε μήπως θα έπρεπε να δείχνει περισσότερη κατανόηση στις ανάγκες των άλλων χωρών είπε χαρακτηριστικά πως «Κατανόηση δεν σημαίνει ότι δέχεσαι χωρίς αντίρρηση τα πράγματα όταν πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Το να δημιουργείς χρέη χωρίς όριο προκαλεί περισσότερα προβλήματα. Μερικοί ξεχνούν επίσης πως τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τους Γερμανούς ή τους Γάλλους φορολογουμένους αλλά και από χώρες όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία. Εκεί οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια».

*** ΧΑΟΣ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Ουρές από συνταξιούχους...

~  Μπαίνει σήμερα το έκτακτο βοήθημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,600,000 συνταξιούχων. Οι ουρές στις τράπεζες είναι απίστευτες  από το πρωί.
video :Ουρές συνταξιούχων στις τράπεζες για το επίδομα , https://youtu.be/WKshWDFByC4  .-
- Το ποσό που αναλογεί στον κάθε χαμηλοσυνταξιούχου, καθορίζεται από το ίδιο άθροισμα κύριας και επικουρικής και ισοδυναμεί με τη διαφορά από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μικρότερο των 300 ευρώ, τότε το ποσό καθορίζεται στα 300 ευρώ.  Υπομονή συνιστούμε στους συμπολίτες μας.

***  ΦΡΙΚΗ!Αυτοί είναι οι ''πρόσφυγες''...(ΒΙΝΤΕΟ με ελληνικούς υπότιτλους)

~ Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα γερμανικά σχολεία και τις καθημερινές προστριβές των παιδιών των μεταναστών.Κλοπές,ξυλοδαρμοί και λεκτική αλλά και σωματική βία είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα τα παιδιά αυτά το φωνάζουν περίτρανα,είναι ικανά ακόμα και να σκοτώσουν...
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: δειτε τι γινετε στα γερμανικά σχολεία με τους μεταναστες μουσουλμανους   , https://youtu.be/Z5_-9y2xe0w  .-

***  ΕΞΕΛΙΞΗ της τελευταίας στιγμής για το αμάξι που ΕΠΕΣΕ στο λιμάνι της Ραφήνας...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα ειδησεογραφικά γραφεία του voicenews.gr, νεκρή ανασύρθηκε η οδηγός Ι.Χ που νωρίτερα είχε πέσει στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, στη Ραφήνα.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, αλλά η γυναίκα, που υπολογίζεται ότι ήταν γύρω στα 50, είχε χάσει τη ζωή της.
Τα αίτια της  πτώσης δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο, μάρτυρες αναφέρουν ότι πιθανόν να πρόκειται για αυτοκτονία, αφού το όχημα δεν μείωσε καθόλυο ταχύτητα.   (φωτογραφία αρχείου)

***   ΚΑΤΑΨΥΞΗ η ΕΛΛΑΔΑ!Χιόνια ΚΑΙ στην ΑΤΤΙΚΗ...

~  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ
 ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΧΥΡΟΣ.
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -04 (ΜΕΙΟΝ 4) ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400Μ). ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ. ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 6 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
 ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 700Μ).
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -03 (ΜΕΙΟΝ 3) ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

*** EΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ!Νέα ποινική δίωξη για γνωστό εκδότη...

~  Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,ειναι τα δυο κακουργήματα που βρίσκεται αντιμέτωπος ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε τη σε βάρος του,δίωξη ,έπειτα από πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) καθώς ο έλεγχος εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά,έδειξε «τρύπα» περίπου 45 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον ανακριτή.

*** ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας ..... ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Αν έχετα αυτά τα σφραγίσματα, ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

~  ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Αν έχετα αυτά τα σφραγίσματα, ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…
 Πιθανόν να έχετε τουλάχιστον ένα μεταλλικό σφράγισμα και σίγουρα χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι η υγεία σας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.
Υπάρχουν πολλές μελέτες που έδειξαν τον κίνδυνο των κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπονται από τα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτές οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι αρνητικές επιπτώσεις αυτών των συχνοτήτων ενισχύονται εάν έχουμε ένα μεταλλικό σφράγισμα που περιέχει υδράργυρο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, αυτές οι συχνότητες προκαλούν απελευθέρωση υδραργύρου στον οργανισμό.
Οι πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ιδιαίτερα από τα κινητά τηλέφωνα αυξάνει τα επίπεδα του υδραργύρου στο αίμα.
Δεν είναι μόνο τα κινητά τηλέφωνα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αλλά και άλλες συσκευές, όπως η τηλεόραση, τα Wi-Fi routers, οι υπολογιστές, οι φούρνοι μικροκυμάτων κ.α.
Τα μεταλλικά σφραγίσματα είναι οι μεγαλύτερες πηγές υδραργύρου για τον οργανισμό. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τα μεταλλικά σφραγίσματα εκπέμπουν συνεχώς ατμοποιημένο υδράργυρο, και το 80% του ατμού καταλήγει στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος. Όταν ο ατμός του υδραργύρου δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, καταλήγει στα κύτταρα.
Όταν μιλάμε στο κινητό μας, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ο υδράργυρος δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο στο στόμα μας. Αυτός είναι ένας μοιραίος συνδυασμός που λειτουργεί μέσω του γαλβανισμού. Τα μεταλλικά σφραγίσματα δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο που αυξάνει τα επίπεδα ατμού του υδραργύρου. Αυτή η ροή μετριέται με μικροαμπέρ και το μέτρο της είναι περίπου 5 μικροαμπέρ.
Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, διαπιστώθηκε ότι για το στοματικό γαλβανισμό, η ροή είναι μεγαλύτερη από 5 μικροαμπέρ και μπορεί να προκαλέσει κάποια θέματα υγείας στον οργανισμό, όπως η κεφαλαλγία, η ζάλη, η ημικρανία, και η ναυτία. Μόλις τα μεταλλικά σφραγίσματα αντικαθιστώνται, τα προβλήματα θα πρέπει να φεύγουν αμέσως.
Οι δηλητηριώδεις αλλεργικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας σχετίζονται με την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Μια κλινική μελέτη απέδειξε ότι το ηλεκτρικό δυναμικό από 50 χιλιοστοβόλτ οδηγεί σε γαλβανισμό, λευκοπλακία και διάφορες άλλες τοξικές ή αλλεργικές αντιδράσεις. Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι ορισμένα άτομα που είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που απελευθερώνεται από το φούρνο μικροκυμάτων έχουν αυξήσει τα επίπεδα του υδραργύρου στο σώμα.
Πώς να μείνετε ασφαλείς από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία:
Μη μιλάτε συχνά στο κινητό σας
Αποφύγετε όσο μπορείτε το Wi-Fi ή άλλα ασύρματα δίκτυα
Αντικαταστήστε τα ασύρματα τηλέφωνα με ενσύρματα
Μην χρησιμοποιείτε συχνά φορητούς υπολογιστές και άλλες παρόμοιες συσκευές
Το κρεβάτι σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκατοστά μακριά από τον τοίχο
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε έναν μετρητή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για να μάθετε ποιες περιοχές εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Πώς να μείνετε ασφαλείς από τον υδράργυρο;
Εάν έχετε κάποια μεταλλικά σφραγίσματα που περιλαμβάνουν υδράργυρο, τότε θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με κεραμικά σφραγίσματα, που δεν περιέχουν υδράργυρο.  ΠΗΓΗ: διαφορετικό

***  Θα ΣΩΣΕI ΖΩΕΣ! Οι επιστήμονες μιλούν για ΘΑΥΜΑ

~  Θα ΣΩΣΕI ΖΩΕΣ! Οι επιστήμονες μιλούν για ΘΑΥΜΑ…
 Ένα ακόμη όπλο στο πόλεμο κατά του καρκίνου ανακάλυψαν επιστήμονες.
Πρόκειται για μία απλή εξέταση αίματος που μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Με τους επιστήμονες να το συγκρίνουν ως ανιχνευτή καπνού η εξέταση μπορεί να εντοπίσει τις αλλαγές στα ερυθρά αιμοσφαίρια που λαμβάνουν χώρα όταν υπάρχει καρκίνος.
Η ομάδα των επιστημόνων που ανακάλυψε την εξέταση παρουσίασαν το δημιούργμά τους στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστημών στο Σουάνσι.
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση των ασθενών. Για παράδειγμα, εάν ένας όγκος εντοπιστεί σε ένα μόνο σημείο του σώματος, προτού κάνει μετάσταση, οι πιθανότητες πετυχημένης χειρουργικής αφαίρεσής του είναι πολύ περισσότερες απ’ ότι εάν καθυστερήσει η εύρεσή του.   ΠΗΓΗ: medicalland.gr

***  Οι ΚΥΠΡΙΟΙ 'παίζουν' ΔΥΝΑΤΑ! Γεωστρατηγική κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ;..

~  Ο πετρελαϊκός κολοσσός  ΕXXON MOBILE, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος, μέχρι πρότινος , ήταν ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλεροσον, είναι ο νέος διαχειριστής του «Οικοπέδου 10» της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως αποφάσισε το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.
Η πρόταση της Exxon Mobil – Qatar Petroleum περιείχε στοιχεία, που της έδωσαν ελαφρά πιο υψηλή τελική βαθμολογία με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια και την φόρμουλα αξιολόγησης.
Είναι σαφές πως το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου συνυπολόγισε όλους τους παράγοντες για την ανάθεση του έργου.
Θεωρούμε παράλογο να μην έγινε συνυπολογισμός και της θέσης του νέου Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ, ο οποίος πιθανότατα (θεωρούν οι Κύπριοι) να παίξει και έναν θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

***  ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ!Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ είναι ΕΔΩ...

~ Ένα έγγραφο είδε το φως τη δημοσιότητας πρόσφατα, από τον απερχόμενο υφυπουργό Άμυνας Brian McKeon στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς στα αμυντικά σχέδια της κυβέρνησης Τράμπ και φαίνεται πως μέσα στους στόχους δεν συμπεριλαμβάνεται η Ρωσία.Αυτό φαίνεται πως έχει ενοχλήσει ορισμένους ‘’αναλυτές-επικριτές’’,παρά το γεγονός ότι τα λεγόμενα του νεοεκλεγέντα Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ,δείχνουν πως επιδιώκει να βελτιώσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία σκεπτόμενος συνεργασία ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ για την καταπολέμηση του ISIS.
H καταπολέμηση του ISIS αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς  για τον Τράμπ και αποτέλεσε και προεκλογικά μεγάλο θέμα της καμπάνιας του.

***  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ετοιμάζει ο ΤΣΙΠΡΑΣ!Η Χαριστική Βολή στην ΕΛΛΑΔΑ...

~   Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ευρωπαίοι. Η σκληρή αυτή στάση φαίνεται πως οδηγεί και σε ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας κύκλος υπουργών οικονομικών της Ευρώπης (δορυφόροι του Σόιμπλε) απαίτησε να γραφτεί ξεκάθαρα (στην επιστολή που έστειλε ο Τσακαλώτος) πως αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016 (που έχουν ήδη συμφωνηθεί) τότε η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα. Τι μέτρα;
Οι πιστωτές απαιτούν να προσδιοριστεί από τώρα -και να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό- ότι θα γίνουν μειώσεις σε συντάξεις αν τον Απρίλιο προκύψει απόκλιση από τους αναμενόμενους δημοσιονομικούς δείκτες, στη λογική των αντιποίνων για τις παροχές Τσίπρα (13η σύνταξη και ΦΠΑ).
Την ίδια στιγμή το κλίμα αυτό στις Βρυξέλλες επηρεάζει και την ελληνική πολιτική σκηνή.
«Νομίζω ότι θα έχουμε ξανά ένα σκηνικό ρήξης. Μπορεί να είναι δημοψήφισμα, το οποίο θα είναι η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας, μπορεί να είναι εκλογές με δημοψηφισματικού χαρακτήρα ερώτημα που συγκροτεί μέτωπα, γιατί ο κ. Τσίπρας και οι περί τον κ. Τσίπρα δεν θα ξεκινήσουν μία τέτοιου είδους διαδικασία με αφετηρία τις κακές δημοσκοπήσεις. Τώρα, αν αυτό, όπως σας είπα, θα έχει τη μορφή ενός δημοψηφίσματος που καταστρατηγεί το Σύνταγμα ή αν θα έχει τη μορφή εκλογών αλλά με ένα πρόταγμα το οποίο είναι διλημματικό, μετωπικό, συγκρουσιακό, δεν το ξέρω, αλλά θέλω να το αποτρέψω. Και γι” αυτό είπα τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές ότι όταν είμαστε σε μία κατάσταση θεσμικής ανωμαλίας και όταν έχουμε βιώσει τον Ιούλιο του 2015 δεν μπορούμε όχι μόνο πολιτικά και κοινωνικά αλλά και θεσμικά, πολιτειακά, νομικά, να δεχθούμε αυτό να επαναληφθεί για ζητήματα τα οποία είναι εκτός παιδιάς», πρόσθεσε σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Όταν ψηφίζει ο λαός και ψηφίζει πανηγυρικά για το «όχι», με 62%, και την επόμενη ημέρα αυτό ανατρέπεται με μία απλή σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό τι είδους συνταγματική διαδικασία είναι; Δηλαδή πώς συνδέεται αυτό με το Σύνταγμα», σημείωσε και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε παντού, και προς τους θεσμικούς εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμασταν και προς τους επενδυτές και προς τις αγορές, ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τις αποφάσεις της. Δηλαδή, προκαλούσε μία διάρρηξη της συνέχειας του κράτους και ταυτόχρονα ανέκοπτε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και χωρίς κανέναν ενδοιασμό», συμπλήρωσε.
Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει το έχουμε γράψει πολλές φορές. Θα αποδράσει με δημοψήφισμα ή με εκλογές θα το μάθουμε σύντομα.

*** Κάτι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!Επίσκεψη του ΑΓΕΝ στα Νησιά του Α.Αιγαίου και Πολεμικά Πλοία...

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, επισκέφθηκε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό Ναυτικών Σταθμών, Ναυτικών Παρατηρητηρίων και Πολεμικών Πλοίων, ελλιμενισμένων, στο πλαίσιο αποστολής, σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.
Ειδικότερα επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Κω, το Παράκτιο Περιπολικό ΑΝΤΩΝΙΟΥ, το Ναυτικό Σταθμό Ρόδου, την Κανονιοφόρο ΟΡΜΗ, και το Ναυτικό Παρατηρητήριο Καρπάθου (ΚΘ 51Ν).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΝ συνοδευόταν από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ και τον Διοικητή Σχολής Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.***


*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Σήμερα για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκα

***  Μπάμπεργκ  - Ολυμπιακός   82-68  , (48-30) .-

Τα  δεκάλεπτα : 23-13 , (48-30)  , 59-50, 82-68 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Ζήσης 9 (1/6 τριπ.), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς 9 (1 τριπ., 7 ασ.), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 6, Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.
VIDEO  από τον αγώνα  :
~* HAI LAIT   Μπάμπεργκ-ΟΣΦΠ   82-68 14η  αγωνισ   22/12/2016: https://youtu.be/OiwTvpx6nLw  .-

***  Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης    82-70   .- 
 
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 43-35, 62-51, 82-70 .-

*** Ζαλγκίρις   Κάουνας   -  Ούνικς  Καζάν  80-88  .-
 
Δεκάλεπτα: 19-23, 46-43, 69-58, 80-88  .-
 Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 9 (1), Βαλίνσκας 3, Βέστερμαν 4, Σειμπούτις 2, Μότουμ 11 (1), Γιανκούνας 21 (1), Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 2, Λίμα, Καβαλιάουσκας 14, Ουλανόβας 4
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 5 (1), Αντίποφ, Λάνγκφορντ 26 (2), Στολ, Παραχούσκι 24, Κόλομ 15 (2), Μπάνιτς, Βορόνοφ 3 (1), Πάνιν, Καϊμακόγλου 13 (3), Ουίλιαμς 2

*** Γαλατάσαραϊ  - Αναντολού  Εφές 76-86 .-


Τα δεκάλεπτα : 18-16 ,  44-38,  58-60,  76-86 .-
 
***   Για την   Euroleague  13η αγωνιστική Τρίτη 20/12/2016  :
 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας  73-65

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-34, 56-43, 73-65
Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15 (1), Μπερτς 1, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 5, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 11 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 18 (4), Αθηναίου 2.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς 4, Ντάνγκουμπιτς 4, Μίτροβιτς 2 (1/6 σουτ), Λάζιτς, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 4 (2/8 σουτ), Τζένκινς 5 (1/7 σουτ), Γκούντουριτς 12, Γιόβιτς 16 (1 τρίπ.), Κούζμιτς 13 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 4.-
Βίντεο από τον αγώνα :
~ΟΣΦΠ-Ερυθρός Αστέρας 73-65  20/12/2016  13η αγωνιστική:

***   Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός   72-86 .-  
{Τετάρτη 21/12/2016} .-

Τα  δεκάλεπτα  : 19-16 ,(29-40) ,42-64 , 72-86 .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛιν 16 (9 ριμπ.), Χίκμαν 5, Καλνιέτις 7 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 9 (1), Μάτσβαν 8, Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10, Αμπάς, Τσερέλα 5 (1), Σιμόν 5 (1).
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγλετον 8 (10 ριμπ.), Νίκολς, Ρίβερς 12 (3), Τζέιμς 19 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 10 (1), Καλάθης 16 (2).
Βίντεο  από τον αγώνα :
~*ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ  29-40  Α΄ ημίχρονο  13η αγων  21/12/2016:
~*ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  72-86 , (29-40)  13η  αγων  21/12/2016:
https://youtu.be/p1WpFiHQFEU .-
~*ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ γ΄ περίοδος  42-64 , 29-40 , 19-16  13η  αγων  21/12/2016 : https://youtu.be/iDcR9YJBxNo .-
~* Αρμάνι-Παναθηναϊκός  72-86 13η αγωνισ   21/12/2016:
https://youtu.be/9bltrsWmhu0 

Προϊστορία αγώνων  :
25/03/1998 (Ημιτελικός Κυπελλούχων): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 77-58
01/04/1998 (Ημιτελικός Κυπελλούχων: Μιλάνο-Παναθηναϊκός 86-61
22/10/2009 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 67-75
03/12/2009 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 80-68
18/11/2010 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 71-81
22/12/2010 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 93-62
19/01/2012 (Ευρωλίγκα-Top 16): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 57-78
23/02/2012 (Ευρωλίγκα-Top 16): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 58-67
02/01/2014 (Ευρωλίγκα-Top 16): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 73-57
27/02/2014 (Ευρωλίγκα-Top 16): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 77-75
07/11/2014 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 66-64
11/12/2014 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 90-63

***  Σε αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική της Euroleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τρίτη, 20/12/2016
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 73-60
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 71-84
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 73-65
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 95-72

Τετάρτη, 21/12/2016
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 61-74
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 65-62
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 76-80
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 72-86


Αγωνιστική ημέρα: 13
 21.12. 21:30ΜπασκόνιαΜπαρτσελόνα65 : 62 
 21.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΤΣΣΚΑ Μόσχας76 : 80 
 21.12. 21:00ΜιλάνοΠαναθηναϊκός72 : 86 
 21.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΝταρουσάφακα64 : 71 
 20.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ95 : 72 
 20.12. 21:00ΟλυμπιακόςΕρυθρός Αστέρας73 : 65 
 20.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΖαλγκίρις Κάουνας71 : 84 
 20.12. 18:00Ούνικς ΚαζάνΓαλατάσαράι73 : 60 
Αγωνιστική ημέρα: 12
 16.12. 21:45ΠαναθηναϊκόςΦενερμπαχτσέ81 : 70 
 16.12. 19:30ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα92 : 76 
 16.12. 19:00ΓαλατάσαράιΜιλάνο83 : 80 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-1 25
Ρεάλ Μαδρίτης 9-5   23
Ολυμπιακός 9-5   23
Μπασκόνια 9-4 22
---------------------------
Παναθηναϊκός 8-5 21
Φενερμπαχτσέ 8-5 21
Νταρουσάφακα 7-6 20
Αναντολού Εφές   7-7   21
-----------------------------
Ζαλγκίρις 5-9   19
Ερυθρός Αστέρας  6-8   20
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-8 18
Μπαρτσελόνα 5-8 18
Ούνιξ Καζάν      5-9  19
Γαλατασαράι 4-10   18
Μπάμπεργκ        5-9   19
Αρμάνι Μιλάνο 4-9 17

***  Για την 10η αγωνιστική του Champions League στο ευρωμπάσκετ :
 Μπεσίκτας - ΑΕΚ  82-68  .- ^

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 42-27, 57-41, 82-68
Μπεσίκτας (Σαρίτσα): Γκιουλέρ 4, Κλαρκ 13, Ετζέ 1, Βεϊσέλογλου, Στίματς 16 (6/8 δίποντα, 4/7 βολές, 7 ριμπάουντ), Τόμπσον 17(3), Ρολ 5(1), Σανλί 7, Στρόμπερι 11(3), Γουίμς 8(2).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 11(3), Σάκοτα 11(1), Μιλόσεβιτς 15(13 ριμπάουντ), Ντίξον 10(2), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 3, Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 5, Γουίλιαμς 3(1 τρίποντο, 1/10 σουτ).

*** ΠΑΟΚ - ΒΑΡΕΖΕ   78-69  .- ^

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-34, 53-51, 78-69
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 7, Κόνιαρης , Τσόχλας 3 (1), Τέιλορ 2, Μαργαρίτης 9 (1) Μιλιένοβιτς , Γλυνιαδάκης 11, Σάιμπερτ 15 (2), Μπράιαντ 5 (1), Πέινερς 11 (1), Κλάντον 15
ΒΑΡΕΖΕ (Πάολο Μορέτι): Τζόνσον 20 (2), Ανοσίκε 5, Μέινορ 10, Αβράμοβιτς 5 (1), Πέλε 10, Μπουλέρι 2, Καβαλιέρο 11 (1), Κανγκούρ 6, Καβανέσι

***  Ελεύθερος από την ΑΕΚ ο Βαγγέλης Πλατέλλας
Εικόνα ΑθλητισμόςΆδοξο τέλος είχε η καριέρα του Βαγγέλη Πλατέλλα στην ΑΕΚ. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αποκτήθηκε το 2013 στα «πέτρινα» χρόνια της Γ΄ εθνικής και βίωσε όλη την πορεία της κιτρινόμαυρης «αναγέννησης» που ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στη Super League και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας (2016).

 ***   Πατέρας για δεύτερη φορά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (φωτογραφία) 
Ο Διάδοχος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είναι εδώ! Όπως... διέρρευσε από την Ντόρτμουντ, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έγινε μπαμπάς για δεύτερη φορά, καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι!
«Ο Πάπα έγινε ξανά μπαμπάς. Σήμερα, στις 10:11 η σύζυγός γέννησε ένα αγοράκι 3.330 γραμμαρίων. Συγχαρητήρια» αναφέρει το μήνυμα της Ντόρτμουντ για τον Σωκράτη, ο οποίος ήδη έχει και μία κορούλα! 

*** ΑΡΗΣ-ΧΑΝΙΑ   2-1 .-
Τα  γκολ :    20΄  ο Ζέρης , Στο 40' ο Τάτο  , ο  Καπνίδη στο 91',
Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Τζανακάκης, Ίλιτς, Τσουμάνης (67’ Τζιμπούρ), Μπαργκάν, Τάτος, Παυλίδης (87’ Καπνίδης), Ραούλ Μπράβο, Ντούνης (74’ Μιλούνοβιτς).
Χανιά (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (89’ Ζόρο), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (68’ Ντούμος), Σιάννης, Σταματής, Βαρούχας (56’ Νικολόπουλος).

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
Πέμπτη 22/12
Απόλλων Σμύρνης-Πανσερραϊκός 1-0
(48' Πετρόπουλος)
Αχαρναϊκός-Αγροτικός Αστέρας 2-1
(45+1, 57' Ματσούκας - 72' Τάι)
Κισσαμικός-Αιγινιακός 1-0
(57' Τσερκέζος)
Λαμία-Καλλιθέα 1-0
(47' Όμο)
Πανελευσινιακός-Σπάρτη 1-1
(50' Τσούπρος - 27' Ηλιόπουλος)
Τρίκαλα-Πανθρακικός 3-0
(18' Κουσκουνάς, 44' Λεάντρο, 89' Τζάκσον)
ΟΦΗ-Παναιγιάλειος 1-0
(53' Μιλοσάβλιεφ)
Άρης-Χανιά 1-1
(40', Τάτος, 90' Καπνίδης – 19' Ζέρης)

Παρασκευή 23/12
Καλλονή-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
Σπάρτη-Τρίκαλα
Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ
Αιγινιακός-Καλλονή
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός
Κισσαμικός-Απόλλων Σμύρνης
Παναιγιάλειος-Λαμία
Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός
Πανθρακικός-Χανιά
Καλλιθέα-Άρης

***  Πρόγραμμα αγώνων και αποτελέσματα  Ελληνικών ομάδων  στην     Euroleague   του μπάσκετ  περιόδου 2016-2017  :
1η  αγωνιστική 12 και 14-10-2016 :
Ρεάλ  Μαδρίτης-Ολυμπιακός  83-65 .-
Παναθηναϊκός-Ζαγκλίρις  Κάουνας 84-76 .-
2η  αγωνιστική 20  και 21-10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές  90-66 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός  81-77.-
3η αγωνιστική 25 και 26-10-2016:
Ολυμπιακός-Μιλάνο 91-81 .-
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-
4η αγωνιστική 27 κα΄28-10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .-
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-
5η αγωνιστική 3 και 4-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  75-81 .-
Ανατολού Εφές-Παναθηναϊκός κ.α.70-70 παρατ. 91-83 .-
6η  αγωνιστική 10 και11-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Μακαμπί Τ.Α.  κ.α  67-67  παράταση 83-75 .-
Γαλατάσαράϊ-Ολυμπιακός  89-87 .-
7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52  .-
Ρεάλ Μανδρίτης-Παναθηναϊκός 87-84 .-
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79  .-
9η αγωνιστική 24  και 25 -11-2016 :
Ολυμπιακός-Μακαμπί Τ.Α.  73-80 .-
 Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα  86-80 .-
10η αγωνιστική 2 -12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .-
Μπαρτσελίνα-Παναθηναϊκός 72-57 .-
11η  αγωνιστική 9-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .-
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ 85-58 .-
12η  αγωνιστική 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες -Ολυμπιακός 75-88 .-
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε   81-70 .-
13η αγωνιστική 20 και 21-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας   73-65 .-
Μιλάνο-Παναθηναϊκός   72-86 .-
14η  αγωνιστική 22 και23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .-
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια
15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσέ
Ούνιξ Καζάν- Παναθηναϊκός
16η αγωνιστική 6-1-2017 :
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
17η  αγωνιστική 12 και 13-01-2017:
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός -Ανατολού Εφές
18η αγωνιστική 19 και 20-1-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός -Μπασκόνια
19η αγωνιστική 24 και 25 -01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
Μιλάνο-Ολυμπιακός
20η αγωνιστική 26-01-2017 και 27-1-2017 :
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ

~  ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .- 

 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  

  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/12/news-21-2016.html .-
  ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  22Δεκεμβρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-22-2016-2014-https-youtu.html .- 
 
* ** ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3296   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3292 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 665  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου