ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .....
~
~ ''ΝΑΥΤΙΛΟΣ''  ταβέρνα παραλία ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Κυριακή 23/07/2017: https://youtu.be/DbyMF3FZkcI .-

Σαν σήμερα....
  1. 1054 μ.Χ.
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κηρουλάριος συνεκάλεσε Ενδημούσα σύνοδο, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του αυτοκράτορα, και αναθεμάτισε το παπικό κείμενο που περιείχε τον αφορισμό του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Μιχαήλ Κηρουλάριου, τους συντάκτες και τους υποστηρικτές του, κοινοποίησε δε την απόφαση στους λοιπούς πατριάρχες της Ανατολής και ζήτησε την αποδοχή της απόφασης της Ενδημούσας συνόδου. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του πατριάρχου Αντιοχείας Πέτρου, τα αναθέματα σφράγισαν τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών μέχρι σήμερα. Ο αναθεματισμός αναγνώστηκε επίσημα στην Αγία Σοφία.
Εκείνος που φανερώνει τα καλά του έργα και τα κάνει γνωστά στο κόσμο, μοιάζει με τον σποριά που ρίχνει τον σπόρο στην επιφάνεια της γης και έρχονται τα πτηνά του ουρανού και τον τρώνε. Ενώ εκείνος που κρύβει την άσκησή του, όπως βάζη ο σποριάς τον σπόρο μέσα στης γης τα αυλάκια, αυτός ακριβώς θα έχη άφθονη συγκομιδή (Πατερικόν).Γεροντικόν


~24 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης (1) (†300). Μαρτύρων Ερμογένους, Καπίτωνος, Υμεναίου, Ρωμανού [Μπορίσου], Δαβίδ [Γλιέβου]. Νεομαρτύρων Θεοφίλου του Ζακυνθίου, του εν Χίω αθλήσαντος (†1635) και Αθανασίου του Κίου (†1670). Αθηναγόρου του ομολογητού και Σαλομπτίνου επισκόπου Ιεροσολύμων.
 (1) Η αγία μεγαλομάρτυς Χριστίνα, καταγόταν από την Τύρο της Συρίας. Ήταν κόρη στρατηγού. Ο πατέρας της, της έχτισε έναν πύργο και την έβαλε μέσα σ` αυτόν. Μάλιστα κατασκεύασε αγάλματα των ειδώλων και την διέταξε να θυσιάσει σ` αυτά. Εκείνη όμως τα έκανε όλα κομμάτια. Για αυτές της τις πράξεις, η αγία υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τον ίδιο της τον πατέρα και μετά φυλακίστηκε. Στην φυλακή την άφησαν νηστική για να πεθάνει από την πείνα. Όμως, άγγελος Κυρίου της πήγαινε τροφή και της θεραπεύτηκαν όλες οι πληγές της. Μετά την έριξαν στην θάλασσα, όπου έλαβε το Άγιο Βάπτισμα από τον ίδιο τον Χριστό και άγγελος Κυρίου την έβγαλε στην στεριά. Μόλις έγινε γνωστό ότι είχε διασωθεί, ο πατέρας της πρόσταξε και την έκλεισαν πάλι στην φυλακή. Την νύχτα που ακολούθησε, ο πατέρας της πέθανε και την θέση του στο αξίωμα του στρατηγού την πήρε κάποιος ονόματι Δίων. Αυτός οδήγησε την μάρτυρα στο δικαστήριο. Και εκεί η αγία ομολόγησε την πίστη της. Αμέσως οργίστηκε και διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων πολλοί πίστευσαν στον Χριστό. Μετά το Δίωνα ανέλαβε κάποιος Ιουλιανός. Αυτός έριξε την Χριστίνα μέσα σε πυρακτωμένη κάμινο, σε ένα κλουβί με φίδια δηλητηριώδη, τα οποία αντί να την δαγκώσουν της έγλυφαν τα πόδια με ευσπλαχνία, μετά της έκοψαν τους μαστούς από όπου χύθηκε γάλα αντί για αίμα και της έκοψαν και την γλώσσα. Όλα αυτά τα μαρτύρια τα υπέμεινε με καρτερία και στο τέλος με κοντάρια που την χτύπησαν παρέδωσε το πνεύμα, λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου, και περνώντας στην αιώνια ζωή. ~
Σήμερα 24/07/2017 εορτάζουν:
Αγία Χριστίνα η μεγαλομάρτυς, Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυρας από τη Ζάκυνθο
 ~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Τοῦ πατρός σου τὴν πλάνην λιποῦσα πάνσεμνε, τῆς εὐσεβείας ἐδέξω τὴν θείαν ἔλλαμψιν, καὶ νενύμφευσαι Χριστῷ ὡς καλλιπάρθενος- ὅθεν ἠγώνισαι στερρῶς, καὶ καθεῖλες τὸν ἐχθρόν, Χριστίνα Μεγαλομάρτυς. Καὶ νῦν ἀπαύστως δυσώπει, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Χριστίνης της Μεγαλομάρτυρος - 24 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/JxeHtzhkbnk  .-


~
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
***  Ιστορίες από την Παλιά Καλαμάτα: «Το Σινέ – Βακαλοπούλειο» 
 
Όλοι οι Καλαματιανοί γνωρίζουν τον κινηματογράφο «Βακαλοπούλειο» που βρίσκεται στην οδό Ιατροπούλου και χτίστηκε από τον ευεργέτη της πόλης, Θανάση Κ. Βακαλόπουλο, το 1965.
Η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κτίσμα αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σχολιάσω την ιστορία του.
Το «Σινέ – Βακαλοπούλειο» σήμερα το έχει σκεπάσει η σκόνη της εγκατάλειψης από τους υπεύθυνους και, βέβαια, εννοώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος που έχει ορίσει ο μεγάλος δωρητής της πόλης μας για να το διοικεί.
Είναι μια απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης ενός τέτοιου ακινήτου και, μάλιστα, σε ένα δρόμο που σήμερα – λόγω θέσεως – είναι πραγματικό επαγγελματικό χρυσωρυχείο!
Ο κινηματογράφος κληροδοτήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, με σκοπό να προικίζονται άπορα κορίτσια του τόπου μας από τα έσοδά του.
Λειτούργησε μερικά χρόνια και εκπλήρωσε το σκοπό του, μέχρι την εποχή της εισβολής της τηλεόρασης, τότε που οι κινηματογράφοι σχεδόν έσβησαν.
Το έτος 2000 ο κινηματογράφος έκλεισε.
Έκτοτε έχουν περάσει 17 χρόνια που το κληροδότημα παραμένει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.
Για λόγους ιστορικούς και μνήμης, θα μου επιτραπεί να αναφερθώ στην προσωπικότητα του ευεργέτη – δωρητή, Θανάση Κ. Βακαλόπουλου, για να μαθαίνουν και οι νεότεροι την ιστορία και την προέλευση δωρεών της πόλης μας.
  Ποιος ήταν ο Θανάσης Κ. Βακαλόπουλος
Γεννήθηκε το 1880 στο χωριό Άμμος της Μεσσηνίας από γονείς ευκατάστατους. Ήταν προικισμένος με ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό. Στην Καλαμάτα άσκησε το επάγγελμα του εξαγωγέα σταφίδας. Όμως, διάφορες κακές συγκυρίες τού δημιούργησαν εμπορική ατυχία.
Το έτος 1925, δύο χρόνια μετά το γάμο του με τη Σταυρούλα, κόρη του Παναγιώτη Κουτσομητόπουλου, αρρώστησε και έμεινε στην Ελβετία για μερικά χρόνια.
Το 1934 τον κάλεσαν στο Καμερούν της Δυτικής Αφρικής για να παραλάβει και διαχειριστεί τη φυτεία καφέ και τα ακίνητα που άφησαν τα αδέλφια της συζύγου του, Μάριος και Δημήτρης Κουτσομητόπουλος.
Στο Καμερούν εγκαταστάθηκε οριστικά και δημιούργησε μεγάλη προσωπική περιουσία με φυτείες καφέ και εργοστάσιο αποφλοιώσεως καφέ και κακάο.
Η Κατοχή του 1940 βρήκε την οικογένειά του να έχει αποκλειστεί στην Ελλάδα και η πενταμελής οικογένειά του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.
Μετά την απελευθέρωση το 1947, κάλεσε τη σύζυγό του και τις τέσσερις κόρες του στο Καμερούν, όπου όλοι τους εργάσθηκαν σκληρά, υπό δύσκολες συνθήκες λόγω κλίματος και περιβάλλοντος.
Όταν ο Βακαλόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα, πρώτο του μέλημα ήταν να πληρώσει ό,τι χρήματα χρωστούσε και, μάλιστα, ανατιμημένα σε δραχμές και εντόκως.
Δεύτερη ενέργειά του ήταν η αγορά του διώροφου αρχοντικού σπιτιού, γωνία Αριστομένους και Βαλαωρίτου, από τον Ελληνο – αμερικανό Ανδρέα Μουστάκη και το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.
Τρίτο μέλημά του ήταν να διαθέσει αρκετά χρήματα για έργα κοινής ωφελείας στην Καλαμάτα, με σκοπό τη βοήθεια ορφανών και απόρων κοριτσιών.
Μετά το θάνατό του το 1963, δημοσιεύθηκε η διαθήκη του, με την οποία υποχρέωνε την κληρονόμο σύζυγό του Σταυρούλα να κατασκευάσει στην Καλαμάτα κινηματογράφο στην οδό Ιατροπούλου.
Ο κινηματογράφος έγινε και λειτούργησε σαν κοινωφελές ίδρυμα με τον τίτλο «Βακαλοπούλειο Ίδρυμα» και έκτοτε διοικείται από συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται: από τον εκάστοτε μητροπολίτη Μεσσηνίας, τους εκάστοτε πρόεδρο και εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και τον τότε νομικό του σύμβουλο, δικηγόρο Ηλία Ζέρβα.
Η χειρόγραφη διαθήκη του, με χρονολογία 25/3/1959, γράφτηκε στην Ντουάλα του Καμερούν.
Ο διαθέτης και ιδρυτής του Βακαλοπουλείου Ιδρύματος πέθανε στην Καλαμάτα στις 25/2/1961.
Στη διαθήκη του γράφει για την ίδρυση του κληροδοτήματος: Υποχρεώνω τη σύζυγό μου Σταυρούλα όπως με τα εισοδήματα από τις φυτείες καφέ και άλλα έσοδα της περιουσίας μου, οικοδομήσει στην Καλαμάτα και σε κεντρικότατη θέση κινηματογράφο υπό την επωνυμία «Ο κινηματογράφος του κοριτσιού» και δωρητής Αθ. Βακαλόπουλος.
Με εισοδήματα του κινηματογράφου, του οποίου η αξία πρέπει να ανέρχεται σε 8-10 χιλιάδες λίρες, να παντρεύονται με κλήρο ανάλογα κορίτσια άπορα και ορφανά.
Στις 8 Δεκεμβρίου του 1965 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η έγκριση της σύστασης κοινωφελούς ιδρύματος, με την επωνυμία «Βακαλοπούλειο Ίδρυμα Προικοδοτήσεως απόρων και ορφανών κοριτσιών».
Έχουν περάσει 55 χρόνια από το θάνατο του δωρητή ευεργέτη του τόπου μας. Με την ευγενική χειρονομία του φτιάχτηκε ένα αξιόλογο κτήριο στο κέντρο της πόλης μας, που με τα έσοδά του θα πρόσφερε βοήθεια και ανακούφιση σε άπορα και ορφανά κορίτσια. Έμεινε και θα μείνει στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν και ευεργετήθηκαν απ’ αυτόν.
Έμεινε στην ιστορία του τόπου μας σαν μέγας φιλάνθρωπος ευεργέτης και σαν άνθρωπος που τίμησε τον τόπο του, αφήνοντας πίσω του την υστεροφημία του χρηστού πολίτη.
Είναι γεγονός ότι κάθε φορά που διέρχομαι απ’ το σημείο αυτό θλίβομαι κυριολεκτικά βλέποντας την εγκατάλειψη και την αδιαφορία εκ μέρους των ανθρώπων που απεδέχθησαν αυτή τη δωρεά.
Θλίβομαι, γιατί δεν εκπληρεί το σκοπό για τον οποίο εδωρήθη, τιμώντας την επιθυμία του διαθέτη, αλλά και προς ικανοποίηση των απογόνων του.
Η ευχή του γράφοντος είναι να δραστηριοποιηθεί το συμβούλιο του Ιδρύματος, αξιοποιώντας ένα κτίσμα μεγάλης αξίας στο κέντρο της πόλης μας και να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη εικόνα.
  Υ.Γ. Ο γράφων το παρόν δεν έχει καμία συγγένεια ή γνωριμία με τον αείμνηστο δωρητή – ευεργέτη, Θανάση Κ. Βακαλόπουλο
 Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης


***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: H «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» που συντελείται σήμερα και ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ από ΗΠΑ - Μεγάλη Βρετανία...

~ Σοκάρουν οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για την Υεμένη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για 600.000 κρούσματα χολέρας το 2017. Ήδη μάλιστα στη χώρα έχουν προκληθεί πάνω από 1.800 θάνατοι εξ αιτίας της αρρώστιας.
Η χώρα αντιμετωπίζει χιλιάδες προβλήματα κυρίως λόγω της εμπόλεμης καταστάσεως στην οποία βρίσκεται με τη Σαουδική Αραβία.
Στον πόλεμο αυτό έχουν βοηθήσει ηθικά, διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όμως, κανείς δεν ζητάει το λόγο σε κάποια από τις τρεις αυτές χώρες για τα όσα συμβαίνουν.
Όσο, όμως, και να καλύπτεται το έγκλημα που γίνεται στην Υεμένη που ισοδυναμεί με «γενοκτονία» το βάρος των θανάτων αυτών βαραίνει Σαουδική Αραβία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα άρθρο μας, πριν από λίγες ημέρες, για τα εγκλήματα Βρετανίας και ΗΠΑ στην Υεμένη και στο Ιράκ...

~ Σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι πριν από λίγες ημέρες ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε ότι οι πωλήσεις όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ήταν «νόμιμη» (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα), νομιμοποιώντας το έγκλημα της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.
Αυτό δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει στη Βρετανία. Έτσι, ενώ κατηγορούν άλλες χώρες ότι παραβιάζουν τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους και διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα πολέμου, οι βρετανικές πολιτικές ελίτ είναι απρόθυμες να συζητήσουν για τα χιλιάδες όπλα που παραδίδονται στα κράτη του Περσικού Κόλπου.
Το Λονδίνο συνεχίζει να παραβλέπει εδώ και πολύ καιρό τον φάκελο της Υεμένης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και δεν αναφέρει ποτέ το ρόλο του στην ταλαιπωρία που υπέστη ο λαός της Υεμένης, τη στιγμή που για τη Συρία δεν σταματάει να κουνάει το δάχτυλο στη Ρωσία.
Ακόμη και οι υψηλόβαθμοι Βρετανοί αξιωματούχοι που ευθύνονται άμεσα για πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από Βρετανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών δολοφονιών, εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητοι σήμερα.
Η οδυνηρή πείνα και η φτώχεια είναι το άμεσο αποτέλεσμα της περιπετειώδους ένοπλης εισβολής στο Ιράκ που διαπράχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, όμως κανείς δεν έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για αυτό.
Το Υπουργείο Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου αποκρύπτει όλες τις πληροφορίες, καθώς πιστεύουν ότι θα έβλαπτε την εθνική ασφάλεια, την εμπιστοσύνη του κοινού και τις σχέσεις της Βρετανίας με τους συμμάχους.
Οι καθεστωτικές πολιτικές ελίτ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως συνέβη και με τη διερεύνηση των βρετανικών εγκλημάτων πολέμου στο Ιράκ, αποκρύπτουν το θέμα εδώ και πολύ καιρό, διασφαλίζοντας ότι οι εγκληματίες πολέμου θα αποφύγουν τη δικαιοσύνη και πάλι.
Φυσικά σε όλο αυτό, έχουν ως συμμάχους τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής...

*** Ο Πούτιν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τι θα κάνει, κι ο πλανήτης ΑΓΩΝΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε στις 21 Ιουλίου με φοιτητές από το Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Σότσι.
Όταν ένας νεαρός τον ρώτησε τι έχει σκοπό να κάνει μετά το τέλος της θητείας του ο Ρώσος ηγέτης απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα σταματήσει την πολιτική του καριέρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2018.
Με δεδομένο τις εξελίξεις που έρχονται στη Μέση Ανατολή, ο Χριστιανικός κόσμος περιμένει με αγωνία την τελική του απόφαση:
~Putin: I'm still undecided whether to stand for re-election in 2018 presidential vote : https://youtu.be/eQd4iltBqAw  .-

***  «Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ και ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ»…

~  Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στο κανάλι ΣΚΑΙ, βρέθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κατάφερε να αφήσει άφωνο τον δημοσιογράφο και τους υπόλοιπους καλεσμένους, καθώς, για άλλη μια φορά με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια κατάφερε να πει τί χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την οικονομική κρίση και να «ανασάνουν» οι Έλληνες.
~ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Γ. ΑΥΤΙΑΣ 23/07/2017 2 : https://youtu.be/BN7BmCDr5Fs  .-
~
«Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα», είναι οι τρεις μαγικές λέξεις που συνοψίζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ενάντια στην κρίση.
«Αν δεν παράγεις πλούτο, δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κος Βελόπουλος, προσθέτοντας πως μόνο έτσι θα γίνουν εξαγωγές και θα γεννηθούν θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κυβέρνηση, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο κος Βελόπουλος χαρακτήρισε «ληστοσυμμορίτες» τα μέλη της κυβέρνησης και ιδιαίτερα, τον κο Βαρουφάκη, ο οποίος ηχογραφούσε τις συνομιλίες που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Επιπλέον, επισήμανε ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποδείξει ότι «καλύτερη» από αυτούς που μας κυβερνούν τώρα, ωστόσο, λειτουργεί χωρίς πρόγραμμα ή, χειρότερα, καπηλεύεται το πρόγραμμα άλλων κομμάτων, ενώ, στον αντίποδα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η μόνη με λεπτομερές πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα.
Eδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κος Βελόπουλος έκανε μια πρωτότυπη είσοδο, καθώς, παρουσίασε τη φορολογική δήλωση ενός πολίτη ο οποίος πληρώνει ένα υπέρογκο φόρο, δυσανάλογο με το δηλωθέν εισόδημα του. Σε μια κίνηση-ματ, κατάφερε να ισοπεδώσει το τρέχον φορολογικό σύστημα και να δώσει στους Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να αντιληφθούν τί συμβαίνει με τη βαριά φορολογία.

***  Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ! Τι όχι;... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Από χθες έχει γίνει χαμός στα κόμματα τις βουλής λόγω των αποκαλυπτικών διαλόγων που δημοσιοποίησε ο Γίανης Βαρουφάκης με τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περίοδο του δημοψηφίσματος.
Φυσικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πιάσει "μουγκαμάρα", όμως υποθέτουμε ότι θα υποστηρίξουν τον πρώην Υπουργό Οικονομικών. Τι όχι;
Δείτε τι έλεγαν πριν από λίγους μήνες για τον Κύριο Βαρουφάκη και θα καταλάβετε τι εννοούμε:


*** Ανακοίνωση της Ενώσεως ΔΙΚΑΣΤΩΝ κατά ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ! «Πάνε να μας κάνουν ΤΟΥΡΚΙΑ»...

~  Στα άκρα φτάνει η κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστές, όπως φαίνεται από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, Κυριακή 23/7, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση της χώρας παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Πολωνίας(!), κάνοντας λόγο για ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις που καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΔΕ αναφέρεται αναλυτικά στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και έμμισθοι κονδυλοφόροι που στράφηκαν σε βάρος της, χαρακτηρίζοντάς τους παρακράτος.
 Η εκτενής ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:
«Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.
Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων.
Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.
Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.
Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».  iefimerida.gr

*** ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και στην ΕΥΒΟΙΑ...

~ Ξεκινάνε αύριο για πρώτη φορά οι Τούρκοι, εν μέσω τουριστικής περιόδου, εκμεταλλευόμενοι τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» που επιτρέπουν ασκήσεις εν μέσω καλοκαιριού, επιχειρήσεις στο κεντρικό και το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και μέχρι την Εύβοια.
Σύμφωνα με τη NAVTEX που εξέδωσαν δεσμεύονται μεγάλες περιοχές μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Ευβοίας από αύριο (24/7) μέχρι τις 31 Ιουλίου. Επίσης, ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 1-3, 7-10, 14-17, 21-23, 28 και 29 Αυγούστου από την Χαλκιδική μέχρι το Καστελόριζο.
Οι ασκήσεις αυτές γίνονται στη μέση της τουριστικής περιόδου και θα προκαλέσει προβλήματα σε χιλιάδες ιδιωτικά σκάφη που θα αναγκαστούν να αλλάξουν κατεύθυνση λόγω της δεσμεύσεως χώρου από τους Τούρκους.
Παρά τις προκλήσεις αυτές η Ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη αντιδράσει μέσω αντι-NAVTEX αρνούμενη να προστατεύσει τα δικαιώματά της.
Πρόκειται για μια νέα Τουρκική πρόκληση που φαίνεται και από τον μεγάλο αριθμό των πολεμικών σκαφών που θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 4 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 ΤΠΚ, 2 υποβρύχια και 30 μαχητικά αεροσκάφη.

***  Κυπαρισσιακός: 1.000 φωλιές καρέττα καρέττα από Νέδα μέχρι Αρκαδικό
 
 
 
Τις 1.000 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας από τη Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό ποταμό στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Όπως είναι γνωστό, ο Κυπαρισσιακός φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο (τη δεύτερη μετά τη Ζάκυνθο) και μάλιστα το 2013 αναδείχθηκε πρώτος Μεσογειακός σταθμός, με τον πυρήνα του βιοτόπου να εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του κόλπου, και δη στα 10 χλμ περίπου παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και της περιοχής του Καλού Νερού. Μέχρι στιγμής, δε, ο αριθμός των φωλιών στον πυρήνα του βιοτόπου έχει φτάσει τις 1.000 και η ωοτοκία συνεχίζεται, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος και υπενθυμίζει στην Ελληνική Πολιτεία ότι πρέπει να προβεί άμεσα στη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της περιοχής, το οποίο θα περιλαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, επιτρέποντας βεβαίως ανθρώπινες δραστηριότητες και ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο οικοσύστημα! Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή το πρόγραμμα του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ, με εθελοντές και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο στην παραλία ωοτοκίας και στον Ενημερωτικό Σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ στον παραλιακό δρόμο του Καλού Νερού. Μιλώντας στο «Θ», η υπεύθυνη Προγραμμάτων Προγραμμάτων Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ, Πολύμνια Νεστορίδου, σημείωσε πως, «Τις χίλιες έφτασαν και φέτος στο πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού κόλπου του ΑΡΧΕΛΩΝ, οι φωλιές των θαλασσίων χελωνών Caretta caretta, στον πυρήνα της ωοτοκίας από το Καλό Νερό μέχρι το ποτάμι της Νέδας. Με την βοήθεια περισσότερων από σαράντα εθελοντών που βρίσκονται κάθε μέρα στις παραλίες του Κυπαρισσιακού κόλπου, αλλά και πολλών υποστηρικτών του προγράμματος που βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο, έχουμε καταφέρει να προστατέψουμε κάθε μία από τις χίλιες φωλιές που έχουν καταγραφεί. Επιπρόσθετα, κατά τις νυχτερινές ώρες, ειδικά καταρτισμένοι εθελοντές μαρκάρουν θηλυκές χελώνες μετά την ωοτοκία, με σκοπό την μελέτη της βιολογίας των χελωνών και του κύκλου ζωής τους. Παρ’ όλη την βελτίωση που έχει διαπιστωθεί στο δημοτικό φωτισμό του παραλιακού δρόμου του Καλού Νερού αλλά και την προσπάθεια για καλή συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία από το Καλό Νερό μέχρι το ποτάμι της Νέδας, δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα υποβάθμισης του αιγιαλού αλλά και των προστατευόμενων αμμοθινικών οικοτόπων. Παρατηρείται παραβατικότητα σχετικά με τους όρους για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού καθώς και μεγάλος αριθμός τροχοφόρων που διασχίζουν και καταπατούν τις παραλίες. Ο καθένας από την θέση του καλείται να συνεισφέρει στην μείωση των παρεμβάσεων αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να συνεργαστούμε για το κοινό καλό όλων. Μην ξεχνάμε ότι αν το περιβάλλον αλλοιωθεί, δεν θα αλλοιωθεί μόνο για τις θαλάσσιες χελώνες αλλά και για τους ανθρώπους. Φέτος, έχοντας την χαρά ο Ενημερωτικός Σταθμός να βρίσκεται στην παραλία του Καλού Νερού, σας προσκαλούμε να τον επισκεφτείτε και να ενημερωθείτε για τις θαλάσσιες χελώνες, την δράση του Συλλόγου και πως θα μπορούσατε να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας. Ο Σταθμός λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00πμ μέχρι τις 10.30μμ. Εν αναμονή των πρώτων νεοσσών, ελπίζουμε να βρουν ανενόχλητοι τον δρόμο τους προς την θάλασσα».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: «Καταγγέλλουμε το δήμαρχο για αυταρχισμό και αντεργατική συμπεριφορά εκτός ορίων» 
Με μεθόδευση και αυταρχισμό, η Διεύθυνση, η Διοίκηση και ο δήμαρχος Καλαμάτας οδήγησαν εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ από μετάταξη, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η εργαζόμενη διεκδίκησε με καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας την τακτοποίηση της μετάταξής της και την τοποθέτησή της σε θέση ανάλογη των προσόντων της.
Ο δήμαρχος, όταν το πληροφορήθηκε, καταργώντας τον πρόεδρο, τη Διεύθυνση και το Δ.Σ. που ο ίδιος έχει ορίσει, ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά να εφαρμόσει τη μέθοδο της τρομοκράτησης, κάνοντας κατάχρηση του αξιώματος του δημάρχου. Την κάλεσε σε απολογία στο Δημαρχείο. Της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντάς της ότι έπρεπε να τον ευγνωμονεί για τη μετάταξη, να μην είναι αχάριστη και την κατηγόρησε ότι έχει πληροφορίες από τον πρόεδρο και το διευθυντή, ότι δεν εργάζεται και δημιουργεί προβλήματα στην υπηρεσία. Πράγμα που δεν ισχύει, αφού η εργαζόμενη από την πρώτη στιγμή έδειξε διάθεση συνεργασίας. Αξιοποιώντας τα προσόντα και τις επιστημονικές της γνώσεις, ως πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών, αναβάθμισε τις υπηρεσίες διαφάνειας των προμηθειών. Το επιβεβαιώνουν ο προϊστάμενος και οι συνάδελφοί της στο γραφείο. «Παράπτωμά» της, η διεκδίκηση των εργασιακών της δικαιωμάτων λόγω βλαπτικής μεταβολής. Το αποδεικνύουν η έκθεση και οι υποδείξεις από την επιθεώρηση εργασίας. Υποδείξεις που αρνούνται να εφαρμόσουν και απαντούν με εκφοβισμό και τρομοκρατία.
Καταγγέλλουμε το δήμαρχο για αυταρχισμό, για αντεργατική συμπεριφορά εκτός ορίων, που τσαλαπατώντας την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια της εργαζόμενης την οδήγησε σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του νοσοκομείου. Καλείται τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ όσο και ο διευθυντής να πάρουν θέση ως οι πλέον αρμόδιοι. 

***  Μοιράσθηκαν «ψίχουλα» στα Δασαρχεία της Μεσσηνίας 
Η κατανομή πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έγινε με απόφαση του Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γεώργιου Σωτηρόπουλου. Δυστυχώς τα χρήματα  είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.
Τα ποσά που κατανεμήθηκαν στα δύο δασαρχεία του νομού μας είναι :
- Αντιπυρική προστασία δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων (Διάνοιξη –Συντήρηση –Βελτίωση Ασφαλτόστρωση Δασικών Δρόμων): Δασαρχείο  Καλαμάτας 20.000 ευρώ, Δασαρχείο Κυπαρισσίας 15.000 ευρώ. Σύνολο: 35.000 ευρώ.
 -  Δασικές Μελέτες:   Δασαρχείο  Καλαμάτας 1.300 ευρώ, Δασαρχείο Κυπαρισσίας 700 ευρώ. Σύνολο: 2.000 ευρώ.
-  Διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας των Δασικών Οικοσυστημάτων. Αποτελεσματική εφαρμογή του Κοινοτικού Φυτοϋγειονομικού Καθεστώτος:  Δασαρχείο  Καλαμάτας 1.000 ευρώ, Δασαρχείο Κυπαρισσίας 500 ευρώ. Σύνολο: 1.500 ευρώ
-  Αποτελεσματική Εφαρμογή του Κανονισμού Ξυλείας, όπως ισχύει «για την Προστασία των Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας με τον Έλεγχο του Εμπορίου τους και της Σύμβασης CITES, Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας  200 ευρώ.
-  Δαπάνες για εκτός έδρας κινήσεις Οδοιπορικά- Τεχνική Υποστήριξη της Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης & Π.Δ. & Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ:  Δασαρχείο  Καλαμάτας 250 ευρώ, Δασαρχείο Κυπαρισσίας 120 ευρώ. Σύνολο: 370 ευρώ.  Β.Β.

***  Απάντηση στον Δημήτρη Κουκούτση για το λιμάνι της Καλαμάτας 
Ερώτηση με θέμα την απαξίωση του λιμανιού της Καλαμάτας είχε καταθέσει στη Βουλή ο  ανεξάρτητος Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτριος Κουκούτσης και απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών.
Στην απάντηση αναφέρεται ότι έχει εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτη με τίτλο: «Μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου λιμένα Καλαμάτας» που περιλαμβάνει αναδιοργάνωση του εμπορικού και επιβατικού τμήματος του λιμένα και της ζώνης υποδοχής κρουαζιερόπλοιου, καθώς και πολύ περιορισμένες παρεμβάσεις στο τμήμα του λιμένα από τον υφιστάμενο μόλο του «Πανελληνίου» μέχρι τον υπήνεμο μόλο (περιοχή προλιμένα).
Ειδικά για την περιοχή του προλιμένα προβλέπεται μόνο η ολοκλήρωση του υπήνεμου μόλου, ενώ διατηρούνται ως έχουν σήμερα οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις των ναυτικών ομίλων, οι λοιπές διαμορφώσεις στην περιοχή μεταξύ του μόλου μπροστά από το «Πανελλήνιο» του μωλίσκου των ομίλων, καθώς και η φυσική παραλία ανατολικά του μωλίσκου μέχρι τον υπήνεμο μόλο. Η περιοχή του προλιμένα προορίζεται μελλοντικά για τη δημιουργία τουριστικού λιμένα και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.
Επίσης, ότι προωθείται η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Τεχνικές μελέτες των νέων έργων του Προγραμματικού Σχεδίου του λιμένα Καλαμάτας» που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του εγκριθέντος Προγραμματικού Σχεδίου και την εκπόνηση τεχνικών μελετών για το κρηπίδωμα του προσήνεμου μόλου και τον υπήνεμο μόλο, ώστε με την κατασκευή των μελετώμενων έργων, ο λιμένας Καλαμάτας να διαθέτει τις απαιτούμενες λιμενικές υποδομές για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του.
Ο κ. Κουκούτσης είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις υποδομές, αλλά και ποιες δράσεις θα υλοποιηθούν, προκειμένου να καταστεί το λιμάνι της Καλαμάτας επιλογή περισσότερων πλοίων και να αυξηθεί ο τουρισμός στην περιοχή.

***  Δέκα κορίτσια από το House of Dance Κυπαρισσίας στην «Ωραία Κοιμωμένη» με το μπαλέτο της Μόσχας
  Μετά την επιτυχημένη παράσταση στην Καλαμάτα το 2016 με το Μπαλέτο της Μόσχας (Moscow Ballet), η Σχολή Χορού “House of Dance” από την Κυπαρίσσια συμμετέχει και φέτος με δέκα κορίτσια (οκτώ και δυο αναπληρωματικές) που θα χορέψουν δίπλα σε είκοσι πέντε επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες στο παγκοσμίου φήμης έργο “Η Ωραία Κοιμωμένη” του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική που έγραψε για μπαλέτο ο Tchaikovsky!
Η παράσταση δόθηκε χθες το βράδυ στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η δε χορογράφος Susan Jane Garrard δήλωσε ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά και μια ξεχωριστή βραδιά για τους γονείς τους, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στα κορίτσια της Σχολής και εις ανώτερα!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Απίστευτο 
Το 66% των ψαρικών που καταναλώνουν οι Έλληνες είναι εισαγόμενα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση το WWF, το οποίο διερωτάται πως είναι δυνατό να συμβαίνει σε μία χώρα με τόσο μεγάλη παράδοση στην αλιεία.
Τα Μεσογειακά κράτη της ΕΕ - Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία και Πορτογαλία - τα οποία αναλύονται στη νέα έκθεση του WWF, Seafood and the Mediterranean: local tastes, global markets (Θαλασσινά και Μεσόγειος: τοπικές προτιμήσεις, παγκόσμιες αγορές), συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καταναλωτές ψαρικών παγκοσμίως. Η περιοχή έχει ετήσια μέση κατανάλωση 33,4 κιλών ψαρικών κατ’ άτομο, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 22,9 κιλά και ο διεθνής μέσος όρος 19,2 κιλά.
 Αναφορικά με την Ελλάδα, ιδιαίτερα υψηλή είναι η ετήσια κατανάλωση ψαρικών κατ’ άτομο, η οποία αγγίζει τα 19,6 κιλά, εκ των οποίων το 66% είναι εισαγόμενα, το 22% προϊόντα εγχώριας υδατοκαλλιέργειας και μόνο το 12% προϊόντα εγχώριας αλιείας.
Αντίστοιχα, η κατανάλωση στην Πορτογαλία είναι 56,8 κιλά, τα οποία αντιστοιχούν σε πάνω από ένα κιλό ψαρικών κατ’ άτομο την εβδομάδα, ενώ η Ισπανία έχει την επόμενη υψηλότερη κατανάλωση, με 42,4 κιλά ψαριών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψαρικών που πωλούνται στις αγορές της Μεσογείου είναι εισαγόμενα και προέρχονται, κυρίως από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ σημειώνεται παράλληλα, ότι για κάθε κιλό ψαρικών που αλιεύονται ή εκτρέφονται στα μεσογειακά κράτη της ΕΕ, σχεδόν δύο ακόμα κιλά εισάγονται από άλλες χώρες.   Α.Π. 

*** Σκουπιδαριό στην τουριστική Δ.Ε. Γαργαλιάνων 
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί με το σκουπιδαριό στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας, καίτοι η περιοχή είναι τουριστική και με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι. Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες ή περαστικούς θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη τους από το σκουπιδαριό που υπάρχει στην περιοχή και δη σε παραλιακούς δρόμους. Βεβαίως, το σκουπιδαριό, πρωτίστως και κυρίως, έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία και υγιεινή και μετά με την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή. Και τα δύο – και η δημόσια υγεία και η εικόνα – δεν προστατεύονται αφού τα σκουπίδια παραμένουν επί μέρες σωρομένα έξω από κάδους και σε αυτά κάνουν πάρτι σκυλιά, γατιά και κάθε είδους ζωύφια. Όπως μας κατήγγειλαν αναγνώστες, στη Μαραθόπολη, που αποτελεί σημείο τουριστικού προορισμού, η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι η χειρότερη που θυμούνται εδώ και δεκαετίες. Στο δρόμο για το Βρωμονέρι, που υπάρχουν μόνιμες και εξοχικές κατοικίες και έχει πλήθος επισκεπτών για τη γραφική του παραλία, εδώ και είκοσι σχεδόν μέρες έχουν κόψει δάφνες που είναι στο δρόμο και τα κλαριά είναι καταμεσής στο οδόστρωμα και ουδείς νοιάζεται να τα απομακρύνει. Επίσης, στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Μαραθόπολη, τα σημεία με τα σκουπίδια που σχηματίζουν λόφους και βουνά είναι περισσότερα από τρία με τέσσερα. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική Δ.Ε. Γαργαλιάνων, με το Λαγκούβαρδο, τη Μαραθόπολη, το Βρωμονέρι, τη Χρυσή Ακτή – Μάτι και δίπλα, στα όρια της Δ.Κ. Γαργαλιάνων και της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, την Costa Navarino… Στη γειτονική Γιάλοβα του δήμου Πύλου – Νέστορος, ωστόσο, όπως μας είπαν, «αστράφτει ο τόπος και δεν είναι τυχαίο που βουλιάζει από κόσμο, αφού ο Καφαντάρης νοιάζεται για το Δήμο του».    Του Ηλία Γιαννόπουλου
 

***  Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη δακοκτονία 
Να προλάβει την καταστροφή σε περιοχές της Μεσσηνίας που δεν έχουν εργολάβους ψεκασμών δακοκτονίας, σπεύδει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.  Για όλο τον υπόλοιπο νομό δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα παγίδες και έχουν ξεκινήσει ψεκασμοί μόνο σε πρώιμες περιοχές με αυξημένους πληθυσμούς δάκου, πριν την υπογραφή συμβάσεων με τους εργολάβους για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Μάλιστα, η διεύθυνση εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνουν ψεκασμοί, για τους ίδιους λόγους, και σε άλλες πρώιμες περιοχές της Μεσσηνίας, με βάση την ενδεικτική ανάρτηση παγίδων.
Όμως, σε κάποιες περιπτώσεις η υπηρεσία σκοντάφτει στις επιφυλάξεις και την άρνηση των εργολάβων, οι οποίοι ακόμα, ένα χρόνο μετά, δεν έχουν πληρωθεί για την περσινή δουλειά τους.
Τα προβλήματα που υπάρχουν στη Μεσσηνία και όχι μόνο, αφού καταγγελίες υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οδήγησε τον Βασίλη Φραντζολά (Food Policy, M.Sc., Σύμβουλος Ποιότητος Ελαιολάδου να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Αθηνών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, "την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, ο Βασίλης Φραντζολάς κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών  μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την μη εμπρόθεσμη έναρξη η και την πλήρη αδυναμία εφαρμογής της δακοκτονίας εφέτος, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
 Η δακοκτονία σύμφωνα και με τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει να ξεκινά (ιδιαίτερα ο 1ος, πλέον κρίσιμος ψεκασμός) περί το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κα επίσης πρέπει να εκτελούνται ψεκασμοί μόνον όταν η θερμοκρασία είναι μέχρι 28 βαθμούς κατ’ ανώτατο.
Δυστυχώς παρά την μεγάλη εμπειρία των Υπηρεσιών από τα 30 προηγούμενα χρόνια, κάθε χρόνο παρατηρείται τελείως αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των ψεκασμών, ενώ  από 15 Μαΐου οι περισσότερες  Νομαρχίες έχουν προσλάβει και αποζημιώνουν συνολικά περί τα 1.000 άτομα !
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος αποτελεί η Νομαρχία Πρεβέζης η οποία σε μια πρωτοφανή, αλλά ειλικρινή ανακοίνωση της, πληροφορεί τους παραγωγούς για την πλήρη εγκατάλειψη του έργου της δακοκτονίας για εφέτος, και καλεί τους παραγωγούς να βρουν τα κατάλληλα μέσα και ανθρώπους, ώστε να υποκαταστήσουν το νομοθετημένο έργο και υποχρέωση της Πολιτείας.
Η μεγάλη ζημιά που επέρχεται στο εισόδημα των παραγωγών και κατ’ επέκταση στην Εθνική Οικονομία, από παρόμοιες πρακτικές, λόγω μη κανονικής εφαρμογής της κρατικής δακοκτονίας, είναι εμφανής.
Στόχος πλέον πρέπει να είναι η κατάργηση του συστήματος της κρατικής δακοκτονίας, ώστε να ακολουθηθούν πρότυπα άλλων χωρών όπως η Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κροατία, δηλαδή όλων ανεξαιρέτως των ελαιοπαραγωγικών χωρών.
Το κράτος οφείλει να εκτελεί μόνο το έργο της τοποθέτησης παγίδων για την παρακολούθηση του δακοπληθυσμού και μέσα από μία ιντερνετική πλατφόρμα να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση των παραγωγών,  ώστε μόνοι τους πλέον να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για ψεκασμό των ελαιοδέντρων τους. Δυστυχώς, μόνον μικροπολιτικοί λόγοι συντηρούν αυτό το παράλογο, μοναδικό παγκοσμίως,  σύστημα κρατικής δακοκτονίας,  προκειμένου να γίνονται κάθε χρόνο οι 1.000 εποχιακές προσλήψεις, από τις κατά τόπους αρχές.
Ο δρόμος για το ποιοτικό Ελληνικό ελαιόλαδο είναι  ακόμη πολύ μακρύς, παρά τις περί αντιθέτου συνεχείς καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις και δηλώσεις πολιτικών, παραγόντων, κλπ..
 Αυτό είναι αποτέλεσμα βεβαίως της πολιτικής ετών που έχει επικρατήσει στην χώρα μας, να μην παρέχεται σε κανένα εκπαιδευτικό επίπεδο, καμία απολύτως ελαιοκομική  Παιδεία. Απολύτως καμία, όσο και αν αυτό πολλοί αδυνατούν να πιστέψουν...".   Α.Π.

***    Σε δίκη το Σεπτέμβριο οι 14 «συνεργάτες» της οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης - χασίς 
Σε ξεχωριστή δίκη στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, παραπέμπονται άλλα 14 άτομα, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση της διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, που εκδικάζεται αυτές τις ημέρες με 20 κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται για 13 άντρες και μια γυναίκα που αντιμετωπίζουν και αυτοί βαριές κατηγορίες, οι οποίες επισείουν μεγάλες ποινές, αλλά δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Ο ρόλος του είναι περισσότερο στα πλαίσια συνεργασίας με την εγκληματική οργάνωση, και κατηγορούνται είτε για φύλαξη ναρκωτικών, είτε για αγορά ναρκωτικών από μέλη της οργάνωσης και εν συνεχεία πώληση σε τοξικομανείς.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, αναμένεται η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για την τύχη των 20 κατηγορούμενων, 17 ανδρών και 3 γυναικών.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή όλων για διάφορα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, πλην μιας γυναίκας για την οποία έχει ζητήσει την απαλλαγή της από τις κατηγορίες.
     5 προφυλακισμένοι
Οι 14 κατηγορούμενοι στη δίκη του Σεπτεμβρίου, είναι όλοι Μεσσήνιοι, εκτός από έναν 45χρονο από την Τρίπολη, ενώ 5 από αυτούς είναι προφυλακισμένοι.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακίνηση χασίς υπό την έννοια της καλλιέργειας των φυτών της καννάβεως και της συγκομιδής καννάβεως, αλλά και κοκαΐνης υπό την έννοια της αγοράς, πώλησης, κατοχής, μεταφοράς, μεσολάβησης, παράδοσης, αποθήκευσης ή παρακατάθεσης, τελεσθείσας κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση. Για κάποιους μάλιστα από τους κατηγορούμενους έχει αποδοθεί αυτή η κατηγορία με την επιβαρυντική περίσταση ότι επιδίωκαν, κατ’ επάγγελμα να αποκομίσουν όφελος,  που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ, και για ορισμένους ως υποτρόπους.
Ορισμένοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απλής συνέργειας από κοινού και μη σε διακίνηση – μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, (καννάβεως και κοκαΐνης), τελεσθείσα, κατ’ εξακολούθηση.
      Συνεργάτες
Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2015, όταν άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, καταγγέλλοντας ότι μετά σύλληψη δύο αδελφών στη Μεσσήνη, έχουν ξεκινήσει άλλοι τη διακίνηση των ναρκωτικών. Μάλιστα δεν είχε δώσει ονόματα αλλά αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τα οποία στη συνέχεια επισυνδέθηκαν και τους επόμενους μήνες γινόταν καταγραφή όλων των συνομιλιών.
Όλα αυτά μέχρι τις αρχές καλοκαιριού πέρυσι, όπου ξεκίνησαν οι συλλήψεις. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία από την έρευνά της και από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί τους αποδίδεται ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 ως εγκληματική οργάνωση προμηθεύτηκαν και διακίνησαν 3.029 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ έγιναν και 11 μεταφορές κοκαΐνης χωρίς να γνωρίζουν τι ποσότητες ήταν. Επίσης, 19.610 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 5 προμήθειες – μεταφορές άγνωστης ποσότητας χασίς
Οι 14 κατηγορούμενοι που παραπέμπονται στη δίκη του Σεπτεμβρίου, κατηγορούνται ότι ήταν συστηματική η ενασχόλησή τους, με την εμπορία ναρκωτικών, στα πλαίσια της διακίνησης. Είχαν αναπτύξει δε οργανωμένη και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, με τα δύο άτομα που κατηγορούνται ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται τώρα, με σκοπό την πώληση ναρκωτικών και ιδίως μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.
Για παράδειγμα, η μία γυναίκα που θα καθήσει  στο εδώλιο το Σεπτέμβριο, κατηγορείται ότι ήταν αυτή που αποθήκευε στο σπίτι της και φυλούσε ποσότητες ναρκωτικών που της έδινε ο 37χρονος από τον Ανεμόμυλο, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά Νεοχώρι Μελιγαλά - Μεγάλη συμβολή των πολιτών με βυτία και αγροτικά 
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ Μίλα και Νεοχωρίου στο Δήμο Οιχαλίας. Από την πυρκαγιά κάηκαν 5 στρέμματα δασικής και 2 αργοτικής έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί  η μεγάλη συμμετοχή τον πολιτών με αγροτικά μηχανήματα και βυτία. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας μαζί με τον προϊστάμενο του Π.Κ.. Μελιγαλά

 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην περιοχή Μίλα - Νεοχώρι Μελιγαλά και καίει σε δασική έκταση.
Στο σημείο έχουν φτάσει και επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ επιχειρούν και  2 αεροσκάφη pzl

*** Το χωράφι του παραγωγού… όπλο του ελληνικού τουρισμού
Αναμφισβήτητα, ο πλέον σημαντικός κλάδος στη χώρα μας στην παρούσα φάση είναι ο τουρισμός. Συνεισφέροντας άμεσα το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας το 2016, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, αγγίζοντας το 2027, σε μια δεκαετία από σήμερα, το 9,6% του ΑΕΠ, με βάση τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του World Travel & Tourism Council για το 2017.
Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, πέρα από την άμεση συνεισφορά, η έμμεση αγγίζει για το 2016 το 18,6% του ΑΕΠ. Η επιρροή αυτή σχετίζεται με τη χρήση προϊόντων και υπηρεσιών απαραίτητων για την εξυπηρέτηση του κλάδου, την κατανάλωση που προκαλείται από τους επισκέπτες, τις επενδύσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και τις δημόσιες δαπάνες. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, φαίνεται ότι, στη χώρα μας, η συνολική συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερη από την άμεση συνεισφορά.
Το μέγεθος αυτό είναι ενδεικτικό της συσχέτισης που έχει ο τουρισμός με την ώθηση της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης. Συνεπώς, η μεγιστοποίηση αυτού του πολλαπλασιαστή, επηρεάζοντας τόσο τις επενδύσεις, όσο και την αλυσίδα αξίας που συνδέεται με τον τουρισμό είναι ένα από τα στοιχήματα που οφείλουμε να ποντάρουμε.
 Η στροφή του τουρισμού προς τη συνολική εμπειρία
23xorafi.jpg
 Ο τουρισμός υφίσταται έναν σημαντικό μετασχηματισμό τα τελευταία χρόνια, καθώς καταγράφεται μια σημαντική μετατόπιση, ιδιαίτερα των πιο εύπορων στρωμάτων σε ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού, που η συνολική εμπειρία από το ταξίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ανάγεται σε βασικό στοιχείο επιλογής του προορισμού. Μάλιστα, η ίδια ακριβώς τάση φαίνεται να εγκαθιδρύεται πλέον και στη νέα γενιά πακέτων all inclusive, που συνεχίζουν να αποτελούν μία από τις πλέον διαδεδομένες επιλογές για τους επισκέπτες και στη χώρα μας.
Ολοένα και περισσότερο, οι διάσημοι προορισμοί στον κόσμο, στους οποίους περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, επενδύουν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ολοκληρωμένων στρατηγικών σχεδίων μετασχηματισμού του μοντέλου ανάπτυξης του τουριστικού τους προϊόντος, ώστε να συμπεριλαμβάνουν στα προσφερόμενα πακέτα ολοκληρωμένες εμπειρίες για τον επισκέπτη.
Η ανάγκη ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού

23xorafi-1.jpg
 Βασικό συστατικό αυτού του πολιτιστικού μείγματος αποτελεί η γαστρονομία. Ο λεγόμενος γαστρονομικός τουρισμός αρχίζει να σχηματοποιείται και στην Ελλάδα και να συγκροτεί έναν πολλά υποσχόμενο πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης. Και αυτό γιατί, η γαστρονομία, όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής, μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια ξένη χώρα.
Σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια πρέπει να συνεισφέρουν αρκετοί συμμέτοχοι, που ο καθένας καλείται να διαχειριστεί σημαντικές προκλήσεις:
Οι επιχειρηματίες/ιδιοκτήτες των καταλυμάτων και των εστιατορίων καλούνται να προσφέρουν ένα διαφοροποιημένο και ποιοτικά ανώτερο προϊόν στον επισκέπτη, διατηρώντας όμως τα κόστη σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ώστε να μην αλλοιωθεί το ήδη συρρικνωμένο περιθώριο κέρδους τους.
Οι σεφ καλούνται να εξασφαλίσουν σταθερή υψηλή ποιότητα, αλλά και επαρκή ποσότητα πρώτων υλών, που θα παραδίδονται εγκαίρως και σε μορφή που τους εξυπηρετεί, διατηρώντας το κόστος σε λογικά επίπεδα.
Οι ντόπιοι παραγωγοί καλούνται να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών τους, να ευθυγραμμίσουν την παραγωγική τους διαδικασία και να συμπιέσουν τα κόστη τους, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.
Οι τοπικές αρχές οφείλουν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις, να συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης και να βελτιώσουν το brand του προορισμού.
Οι χονδρέμποροι και τα καταστήματα που πωλούν τυποποιημένα προϊόντα για ξενοδοχεία πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν, προτάσσοντας ένα είδος «γαστρονομικού πατριωτισμού».
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να συμβάλλουν ενεργητικά στην υποστήριξη τέτοιων προσπαθειών, περιορίζοντας σημαντικά τους κινδύνους που απορρέουν από τις συναλλαγές ανάμεσα στους ντόπιους παραγωγούς και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και εστιατορίων.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αρκετά επιτυχημένα παραδείγματα στην Ελλάδα και τον κόσμο, τα οποία και μας έχουν δώσει σημαντικά μαθήματα για μελλοντικές παρεμβάσεις.
Περιπτώσεις όπως αυτή των μαστιχοπαραγωγών στη Χίο, ή η μεγάλη επένδυση στην κρητική διατροφή με την υιοθέτηση του σήματος «Κρήτη» και «Κρητική κουζίνα» από εστιατόρια, παραγωγούς, έμπορους ή η πρόσφατη απονομή του τίτλου «European Region of Gastronomy 2019» (Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019), που απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συλλογική προσπάθεια 117 «εταίρων» για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, μας κάνουν πλέον να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο αισιόδοξοι.
Βέβαια, οι πλέον αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις αρμονικού παντρέματος της γαστρονομίας με τον τουρισμό είναι τα αγροτουριστικά καταλύματα και τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα, καθώς επιτυγχάνουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη, η οποία συνδυάζει τη διαμονή, την παροχή σίτισης με παραδοσιακά προϊόντα, τη διοργάνωση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τοπική παράδοση και τη μεγιστοποίηση συνεργειών με τις τοπικές κοινωνίες.
     8+1 τρόποι για να συνδεθεί ο αγρότης με τον τουρισμό
 
Τι πρέπει να προσέξουν, όμως, οι ντόπιοι παραγωγοί για να καταφέρουν να «μπουν στο κάδρο» των μελλοντικών πελατών τους και να κερδίσουν μια θέση στη λίστα των προτιμώμενων προμηθευτών των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της περιοχής; Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, οκτώ συν ένα σημεία προσοχής και παρουσιάζουμε πρακτικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε καθένα από αυτά τα σημεία.
  1. Διερεύνησε προσεκτικά την τοπική αγορά και εντόπισε τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή. Μάθε αν ψωνίζουν ντόπια προϊόντα και αν ναι, από πού ψωνίζουν. Βοήθησε τους σεφ ή τους ιδιοκτήτες να ψωνίζουν πιο φρέσκα προϊόντα σε μικρότερες ποσότητες, προσχεδιάζοντας μαζί τον σωστό χρονισμό στην παραγωγή. Σε περίπτωση πάλι που δεν ψωνίζουν από την ντόπια αγορά, ένας λαχανόκηπος στα μέτρα τους ίσως τους πείσει να το ξανασκεφτούν.
  2. Εντόπισε μοναδικά ή ανερχόμενα προϊόντα. Η λειτουργία ενός εξαιρετικού εστιατορίου μέσα ή έξω από ένα ξενοδοχείο είναι μια πολλή δύσκολη δουλειά. Κάθε εστιάτορας ψάχνει το «κάτι» που θα τον διαφοροποιήσει. Και εκεί μπορείς να προσθέσεις αξία εσύ. Ψάξε τριγύρω και εντόπισε ποια προϊόντα είναι σε σπανιότητα ή απουσιάζουν πλήρως από την τοπική αγορά. Ψάξε κάτι μοναδικό! Αν εσύ διαφοροποιηθείς από τους υπόλοιπους παραγωγούς, θα βοηθήσεις και τους πελάτες σου να πετύχουν το ίδιο.
  3. Συναντήσου με τους σεφ και τους εστιάτορες. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπεις στην τοπική αγορά είναι να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις ή σε δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχουν συνήθως οι πελάτες σου. Δώσε λίγο από τον χρόνο σου να βοηθήσεις ή πρόσφερε προϊόντα στις εκδηλώσεις αυτές και σύντομα θα μπορέσεις να αποτελείς μέρος αυτής της κοινότητας.
  4. Επινόησε ένα σχέδιο. Κλείσε ραντεβού με τους πελάτες σου και πήγαινε στη συνάντηση προετοιμασμένος με ένα απλό σχέδιο δράσης και κάποιες ιδέες για το ποια προϊόντα θα μπορούσαν να τους διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό και γιατί. Αυτό απαιτεί μια μικρή έρευνα και προετοιμασία, αλλά σίγουρα θα σε κάνει να φανείς πολύ πιο επαγγελματίας και θα δημιουργήσει θετική προδιάθεση. Επίσης, χρειάζεται να χτίσεις ένα πρώτο επιχειρηματικό σχέδιο που θα σε βοηθήσει να στοχεύσεις καλύτερα και να επενδύσεις πιο αποδοτικά.
  5. Διαφοροποιήσου συντηρητικά. Αν ξεκινάς τώρα, πρόσεξε! Διάλεξε λίγα και καλά προϊόντα και εξασφάλισε υψηλή ποιότητα στην παραγωγή. Η όλη λογική του να ξεκινάς σε μικρή κλίμακα είναι να ακονίσεις τις ικανότητές σου και να κερδίσεις πολύτιμη εμπειρία πριν μπεις σε κάτι μεγαλύτερο. Πρέπει να είσαι έτοιμος να παράγεις περίπου 25% περισσότερο από κάθε προϊόν στην αρχή, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να καλύψεις τη ζήτηση αν η απόδοσή σου δεν είναι η αναμενόμενη.
  6. Ξεκίνα με μικρά βήματα, κάνε άλματα μετά. Εστίασε στην αρχή σε έναν ή δύο πελάτες. Δούλεψε μαζί τους για μία – δύο σεζόν, ώστε να διορθώσεις όλα τα θέματα που θα ανακύψουν πριν επενδύσεις σημαντική ενέργεια και χρήμα. Οι εστιάτορες και οι σεφ έχουν τη φήμη άστατων και ανήσυχων επαγγελματιών. Αρχίζοντας, λοιπόν, συντηρητικά, μειώνεις σημαντικά τον κίνδυνο να «καείς» από αναξιόπιστους πελάτες.
  7. Κάνε το διαδραστικά. Καλό θα είναι να εμπλέξεις τους ιδιοκτήτες, τους εστιάτορες και το προσωπικό τους σε αυτό που κάνεις, όσο το δυνατόν περισσότερο. Οργάνωσε μια μικρή γιορτή κατά τη φύτευση ή κατά τη συγκομιδή, κατά τις οποίες οι πελάτες σου, οι σεφ και το προσωπικό τους θα μπορούν να επισκεφθούν το χωράφι σου, ώστε να δουν από κοντά τη διαδικασία της παραγωγής και τη φροντίδα που δίνεις στα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Αν υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσε ένα μικρό τραπέζι με τα προϊόντα σου μαγειρεμένα σε διάφορες συνταγές. Έτσι, και τη σχέση θα καλλιεργήσεις και θα αναδείξεις την ποιότητα των προϊόντων σου.
  8. Χτίσε το brand σου. Κάνε όλα εκείνα τα βήματα που χρειάζεται για να διατηρήσεις τις επιτυχημένες συνεργασίες σου. Ζήτα συχνά ανατροφοδότηση, ζήτα και πρόσφερε τακτικά προτάσεις και ιδέες και καλλιέργησε την εικόνα σου ως καινοτόμου και αξιόπιστου συνεργάτη. Αξιοποίησε ενεργητικά τη γνώση και την εμπειρία και ενσωμάτωσε τα πλεονεκτήματά σου στο όνομα της εταιρείας σου. Αναζήτησε τον κατάλληλο σύμβουλο που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις και να ενισχύσεις την εικόνα σου στην αγορά.
   +1 Ενημερώσου και εκπαιδεύσου. Βέβαια, πριν από όλα τα παραπάνω, η πρώτη και καθοριστική κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις την κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση, που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις τη στρατηγική σου και να κυνηγήσεις πιο συστηματικά τους στόχους σου.
   *Γράφουν:  Γιώργος Κατσουράνης, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, μέλους του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα".
     ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  Δίκτυα συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών θέλει η Πελοπόννησος
 Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, κατά το παρελθόν έγιναν αρκετές προσπάθειες, όπως η Ελληνική Κουζίνα, αλλά και αξιοποίηση προγραμμάτων Leader σε αυτή τη κατεύθυνση. Δυστυχώς, παρά τη σωστή στόχευση, όλα ήταν χωρίς συνέχεια και αποτέλεσαν αποσπασματικές δράσεις διαφορετικών υπουργείων.
Η ολοκλήρωση και υλοποίηση των προγραμμάτων καθυστερεί πολλές φορές λόγω έλλειψης συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου από το κεντρικό κράτος. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνθέτει μια win-win στρατηγική στους δύο τομείς, ώστε ο τουρισμός μας να προωθεί τα τοπικά μας προϊόντα (καθιέρωση πελοποννησιακής κουζίνας, πελοποννησιακό πρωινό- κέρασμα, βιτρίνες με τοπικά προϊόντα στα ξενοδοχεία κ.ά.) και αντίστοιχα τα προϊόντα μας να διαφημίζουν τον προορισμό (διαφήμιση του προορισμού στις ετικέτες των συσκευασιών κ.ά.). Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και τοπική γαστρονομία είναι αυτές που θα προωθούμε στο εξωτερικό, με πολλά σημαντικά οφέλη για αυτές.
Ως Περιφερειακή Αρχή, σε κάθε δράση εξωστρέφειας προβάλλουμε πάντοτε μαζί τον προορισμό και τα τοπικά μας προϊόντα και την γαστρονομία, και, αντίστροφα, στις εκθέσεις προϊόντων, προβάλλουμε τον προορισμό. Επίσης, επιδιώκουμε τοπικά σύμφωνα μεταξύ παραγωγών και επιχειρηματιών τουρισμού, ώστε με καλύτερες τιμές να προμηθεύουν τις τοπικές μας επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, να ενισχυθεί από τις αιρετές περιφέρειες και μέσω των νέων προγραμμάτων έξυπνης εξειδίκευσης να συνδεθούν με καινοτόμες δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως αιρετές περιφέρειες, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε και δίκτυα μεταξύ μας για την προώθηση κοινών γαστρονομικών διαδρομών, να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα της ποιότητας», τονίζει.

*** Θετικά έκλεισε η χρονιά στην Τριφυλία για το καρπούζι 
Σε ισχυρά χαρτιά των ελληνικών εξαγωγών καρπουζιού αναδεικνύονται φέτος η πρωιμότητα και η ποιότητα, με τις περισσότερες παραγωγικές περιοχές της χώρας να διανύουν, μέχρι στιγμής, μια καλή χρονιά, αξιοποιώντας και την αυξημένη ζήτηση από τις αγορές του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις τόσο για το καρπούζι όσο και για το πεπόνι στη χώρα μας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα το 2015 και 2016. Σύμφωνα με στοιχεία ΟΣΔΕ, που παραχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», το 2015 η καλλιέργεια του καρπουζιού έφτασε τα 58.867 στρέμματα και το 2016 οι αντίστοιχες εκτάσεις ήταν 58.287 στρέμματα.
 Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα το 2015 κατείχε την 6η θέση παγκοσμίως μεταξύ των εξαγωγικών χωρών, την οποία διατήρησε και το 2016, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε ρεκόρ εξαγωγών, αγγίζοντας τους 178.000 τόνους.
Σε ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας διαβάζουμε ότι "μία από τις καλύτερες χρονιές διένυσε το καρπούζι για την Τριφυλία, μια περιοχή πρώιμη, όπου η συγκομιδή έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα. 'Ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές η φετινή, με καλή ποιότητα, καλές αποδόσεις και αυξημένες εξαγωγές', λέει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Η μέση τιμή για την ποικιλία Μπουκάλα ήταν στα 0,34 ευρώ /κιλό και για την ποικιλία Στρογγυλά στα 0,25- 0,26 ευρώ ανά κιλό. 'Γενικώς, ήταν μια καλή χρονιά. Σε αυτό συνετέλεσε ο καλός καιρός που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ευρώπη και, γενικώς, το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είχαμε ηλιοφάνεια και πολύ καλές συνθήκες', τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος.
Η παραγωγή στην περιοχή κυμάνθηκε στους 40.000 έως 42.000 τόνους περίπου, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατευθύνεται προς εξαγωγές σε 24 χώρες. 'Υπήρχε ζήτηση και ενδιαφέρον και αυτό οφείλεται κυρίως στις καλές συνθήκες που έχουμε δημιουργήσει στις αγορές του εξωτερικού', προσθέτει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας".
Τέλος, να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Μεσσηνία καλλιεργούνται 2.313 στρέμματα για το έτος 2016, ενώ, το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.321.  Α.Π.

 ***   Κυπαρισσιακός: 1.000 φωλιές καρέττα καρέττα από Νέδα μέχρι Αρκαδικό! 
 
 
 
Τις 1.000 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας από τη Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό ποταμό στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Όπως είναι γνωστό, ο Κυπαρισσιακός φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο (τη δεύτερη μετά τη Ζάκυνθο) και μάλιστα το 2013 αναδείχθηκε πρώτος Μεσογειακός σταθμός, με τον πυρήνα του βιοτόπου να εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του κόλπου, και δη στα 10 χλμ περίπου παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και της περιοχής του Καλού Νερού. Μέχρι στιγμής, δε, ο αριθμός των φωλιών στον πυρήνα του βιοτόπου έχει φτάσει τις 1.000 και η ωοτοκία συνεχίζεται, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος και υπενθυμίζει στην Ελληνική Πολιτεία ότι πρέπει να προβεί άμεσα στη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της περιοχής, το οποίο θα περιλαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, επιτρέποντας βεβαίως ανθρώπινες δραστηριότητες και ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο οικοσύστημα! Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή το πρόγραμμα του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ, με εθελοντές και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο στην παραλία ωοτοκίας και στον Ενημερωτικό Σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ στον παραλιακό δρόμο του Καλού Νερού. Μιλώντας στο «Θ», η υπεύθυνη Προγραμμάτων Προγραμμάτων Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ, Πολύμνια Νεστορίδου, σημείωσε πως, «Τις χίλιες έφτασαν και φέτος στο πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού κόλπου του ΑΡΧΕΛΩΝ, οι φωλιές των θαλασσίων χελωνών Caretta caretta, στον πυρήνα της ωοτοκίας από το Καλό Νερό μέχρι το ποτάμι της Νέδας. Με την βοήθεια περισσότερων από σαράντα εθελοντών που βρίσκονται κάθε μέρα στις παραλίες του Κυπαρισσιακού κόλπου, αλλά και πολλών υποστηρικτών του προγράμματος που βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο, έχουμε καταφέρει να προστατέψουμε κάθε μία από τις χίλιες φωλιές που έχουν καταγραφεί. Επιπρόσθετα, κατά τις νυχτερινές ώρες, ειδικά καταρτισμένοι εθελοντές μαρκάρουν θηλυκές χελώνες μετά την ωοτοκία, με σκοπό την μελέτη της βιολογίας των χελωνών και του κύκλου ζωής τους. Παρ’ όλη την βελτίωση που έχει διαπιστωθεί στο δημοτικό φωτισμό του παραλιακού δρόμου του Καλού Νερού αλλά και την προσπάθεια για καλή συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία από το Καλό Νερό μέχρι το ποτάμι της Νέδας, δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα υποβάθμισης του αιγιαλού αλλά και των προστατευόμενων αμμοθινικών οικοτόπων. Παρατηρείται παραβατικότητα σχετικά με τους όρους για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού καθώς και μεγάλος αριθμός τροχοφόρων που διασχίζουν και καταπατούν τις παραλίες. Ο καθένας από την θέση του καλείται να συνεισφέρει στην μείωση των παρεμβάσεων αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να συνεργαστούμε για το κοινό καλό όλων. Μην ξεχνάμε ότι αν το περιβάλλον αλλοιωθεί, δεν θα αλλοιωθεί μόνο για τις θαλάσσιες χελώνες αλλά και για τους ανθρώπους. Φέτος, έχοντας την χαρά ο Ενημερωτικός Σταθμός να βρίσκεται στην παραλία του Καλού Νερού, σας προσκαλούμε να τον επισκεφτείτε και να ενημερωθείτε για τις θαλάσσιες χελώνες, την δράση του Συλλόγου και πως θα μπορούσατε να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας. Ο Σταθμός λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00πμ μέχρι τις 10.30μμ. Εν αναμονή των πρώτων νεοσσών, ελπίζουμε να βρουν ανενόχλητοι τον δρόμο τους προς την θάλασσα».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Νυχτερινές βουτιές! 
Αμμουδιά, τσιπουράκι ή μπυρίτσα και ίσως κάνα μεζεδάκι, οπωσδήποτε καλή παρέα και νυχτερινό μπανάκι, είναι η συνταγή που επιλέγουν πολλοί αυτά τα ζεστά βράδια του Ιουλίου για να περάσουν καλά.
Κάνοντας μια νυχτερινή βόλτα στις παραλίες της Καλαμάτας, θα δεις πολλές παρέες να επιλέγουν πια αυτόν τον τρόπο.
Η αλήθεια είναι ότι έτσι ηρεμεί η ψυχή σου και, κυρίως, δεν… «πονάει» η τσέπη σου, όταν είναι μετρημένα τα οικονομικά σου.   Β.Β. 

***  Εφάπαξ επίδομα σε πολύτεκνες 
Τη χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες με τέσσερα και περισσότερα παιδιά από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή.
Η διάταξη προβλέπει ότι «με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, δύναται να χορηγείται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επί πλέον τέκνου που αποκτούν».
Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που απαιτείται να πληρούν οι μητέρες είναι το γεγονός πως πρέπει να είναι μόνιμες κάτοικοι και δημότισσες του οικείου δήμου και να τους έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα της πολυτέκνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιολογητικά, τα οποία θα χρειάζονται αλλά και το ύψος του επιδόματος, θα καθορίζονται από τον κάθε δήμο.  Α.Π. 

***  ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ! Η Συρία ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ

~ Ο συριακός στρατός αποκατέστησε τον έλεγχο σε περισσότερα από 150 χλμ κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, μειώνοντας τις δυνατότητες του Daesh να εξοπλιστεί με οπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Όπως πρόσθεσεο Σεργκέι Ρούντσεσκι, περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα της συριακής επικράτειας απελευθερώθηκαν από τρομοκράτες τους τελευταίους 2 μήνες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% ολόκληρης της ελευθερωμένης περιοχής, ενώ από τον Ιούνιο οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν 55 πόλεις.
«Στα βορειοανατολικά της επαρχίας Χαλέπι, στην περιοχή του ποταμού Ευφράτη, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση εναντίον των τρομοκρατών της Daesh. Τουλάχιστον 55 κατοικημένες περιοχές απελευθερώθηκαν στην περιοχή από την 1η Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

***   Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει! «Η Ελλάδα τελειώνει το 2024»… 

~  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει! «Η Ελλάδα τελειώνει το 2024»…
 Η Ελλάδα έχει ευλογηθεί από τον Θεό με την ελιά και τα παράγωγά της.
Το λάδι μας είναι, ίσως, το καλύτερο του κόσμου, σίγουρα το καλύτερο της Ευρώπης.
Πέραν τούτου είναι γνωστό πως η ελιά από αρχαιοτάτων ετών έπαιξε τον πλέον σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Ακόμα και στην Κατοχή όσοι είχαν πρόσβαση σε ελιές υπέφεραν πολύ λιγότερο.
Ωστόσο η ελιά μας βρίσκεται σε κίνδυνο και μαζί της οι Έλληνες. Μάλιστα, υπάρχει και χρονικός ορίζοντας. Το 2024.
Πίσω στο 2012, η εταιρεία McKinsey (με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) προχώρησε σε μελέτη για την ελιά στην Ελλάδα και κατέληξε στο συμπέρασμα πως δύο εταιρείες θα πρέπει να ελέγχουν όλη την παραγωγή της Ελλάδος, μέχρι το 2024.
Όπως έγραφε η μελέτη, αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, με μέση ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνους το καθένα, θα πρέπει  να δημιουργηθούν μόνο δύο ελαιοτριβεία δυναμικότητος 100.000 -150.000 τόνων το καθένα, που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου.
Μάλιστα, μελετητές αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο ως δύο προτεινόμενα μέρη εγκατάστασής τους. Ο λόγος απλός. Να επιτευχθούν «οικονομίες κλίμακος» και έτσι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με χαμηλές τιμές την Ισπανία.
Αυτό, βέβαια, που δεν αναφέρουν οι μελετητές της McKinsey είναι πως οι Ιταλοί στην Τοσκάνη, με σχεδιασμό ετών και υπομονή, έφτασαν να πωλούν το λάδι τους 7-10 ευρώ το κιλό, ενώ οι Ισπανοί με το απλό παρθένο ελαιόλαδο το πωλούν στο 1,80-2 ευρώ το κιλό.
Τα προβλήματα, εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, είναι προφανή. Αφενός μεν ο μικροπαραγωγός θα εξαφανιστεί, ένας παραγωγός που θα μπορούσε με τα κατάλληλα εργαλεία να αναπτύξει την παραγωγή και, γιατί όχι, να γίνει και εξαγωγέας. Η εξαφάνιση αυτή οδηγεί σε ανεργία, μείωση εισφορών και μείωση του φορολογούμενου ποσού. Κοινώς, το κράτος απλά χάνει χρήματα.
Αφετέρου δε, το ολιγοπώλιο που θα δημιουργηθεί θα επηρεάσει τις τιμές στην εγχώρια αγορά, καθώς θα δημιουργηθεί ένα καρτέλ που θα καθορίζει τις τιμές κατά το δοκούν και όχι βάσει της προσφοράς και ζήτησης, του βασικού νόμου της ελεύθερης αγοράς. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν είναι ακραίο το σενάριο στο εξωτερικό να πωλείται το λάδι στα 2 ευρώ και στο εσωτερικό 6, 7 ή και 8 ευρώ ακόμα.
Πώς, όμως, μπορεί να αποφευχθεί αυτό το σενάριο;
Πρέπει να βάλουμε στόχο, στο αναπτυξιακό μας σχέδιο που ήδη εμείς στην Ελληνική Λύση έχουμε, τον τομέα του ελαιολάδου και  μέσα από εκπαίδευση και εκσυγχρονισμό να κάνουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία τη χώρα μας την «Τοσκάνη της Ευρώπης».
Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να επιδιώξει άμεσα τη δημιουργία των κατάλληλων χρηματοδοτικών υλικών, ώστε οι ελαιοπαραγωγοί να αναπτύξουν την παραγωγή τους και φυσικά, μέσω της μεταποίησης του προϊόντος, να προσφέρουν στη διεθνή αγορά υψηλού επιπέδου ελαιόλαδο.
Αντί να ανταγωνιστούμε την Ισπανία σε φτηνό λάδι, να ανταγωνιστούμε την Ιταλία με εξαιρετικής ποιότητας και ποσότητας προϊόν. Όλοι γνωρίζουν πως η μεταποίηση δίνει προστιθέμενη αξία στο αγροτικό προϊόν, ενώ παράλληλα δίνονται και κίνητρα για τη δημιουργία αντίστοιχων βιοτεχνιών (γιατί όχι και ελαφρών βιομηχανιών).
Η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν εκμεταλλευόμαστε. Με την ελάχιστη προσπάθεια του κράτους, ο ιδιωτικός τομέας θα ακολουθήσει. Είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.
Μία λύση, μία Ελληνική Λύση.
 Του Κυριάκου Βελόπουλου
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 22/7

***  EIΔΗΣΗ για τους Μπακογιάννηδες που ΣΕΙΕΙ το σύστημα...

~ Ποιος θυμάται άραγε την αποκάλυψη, πριν από μερικά χρόνια, ότι η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία, λάμβανε αμοιβή ύψους 320.000 ευρώ ετησίως από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως… «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων, μία αμοιβή που φυσικά δε συνάδει ιδιαίτερα με το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς για το οποίο διακρινόταν πάντα ο Ερυθρός Σταυρός…

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη AIA RELATE έλαβε το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, για τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού τη χρονιά εκείνη, που ξεπέρασε τα 235.000 ευρώ σε κόστος, δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία, όπως θα έπρεπε.
Στην εταιρεία AIA RELATE συμμετείχε εξάλλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ε, με κάτι τέτοιες περίεργες συναλλαγές, δεν είναι να πέφτει και κανείς από τα σύννεφα με τη σημερινή εξέλιξη…   koutipandoras

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη...

~  Οριστικά στα χέρια του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αφού το Μονομελές  Πρωτοδικείο της Αθήνας επικύρωσε και δικαστικά το αποτέλεσμα της διαδικασίας εκπλειστηρίασης και της μεταβίβασης της επιχείρησης. Η απόφαση σηματοδοτεί αλλαγή στον ιστορικό οργανισμό.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ελένη Πεδιαδίτη, σφράγισε με την απόφασή της τη μεταβίβαση των εντύπων του ΔΟΛ (Τα Νέα, το Βήμα, Βήμα fm και ιn.gr) τα οποία μετά από μία δύσκολη περίοδο οι εργαζόμενοι κράτησαν ζωντανά.
Με την απόφαση απορρίφθηκαν οι ενστάσεις κατά της διαδικασίας (π.χ μεταξύ αυτών της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη) ενώ έγινε δεκτή η παρέμβαση 94 εργαζομένων υπέρ του διαγωνισμού.
Ετσι ο ΔΟΛ περνάει από την ειδική διαχείριση στον νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη. capital.gr

***  ΤΡΟΜΟΣ κι ΑΙΜΑ! Πριν λίγο Επίθεση με Τραυματίες...

~ Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια επίθεσης από άγνωστο στην πόλη Σαφχάουζεν της Ελβετίας.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τονίζουν πως ο δράστης επιτέθηκε με αλυσοπρίονο. Δύο από τα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση, που οδήγησε στο να κλείσει το κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γερμανία.
Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε μέσο της χώρας πως ο δράστης ακόμη αναζητείται.  cnn

***  ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ! Δε φαντάζεστε...

~   Πρωτοφανής  στα χρονικά παρέμβαση έγινε σήμερα από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου με αφορμή την κόντρα Κυβέρνησης – Δικαιοσύνης.
Σε δημόσια δήλωσή του η οποία γίνεται σε μία χρονική στιγμή με ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας,  ζητά να μπει τέλος στον πόλεμο της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη, προειδοποιώντας ότι πλήττεται το κράτος Δικαίου και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό.
«Από της θέσεως ταύτης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρχαιότερος Δικαστής της Χώρας και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης, καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν» τονίζει ο κ. Σακελλαρίου.
«Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου.
«Με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας καταφερόμενος εναντίον των κυβερνητικών παρεμβάσεων.
Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης, συνεχίζει ο κ. Σακελλαρίου και προσθέτει: Προς τούτο καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση που προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές και οδήγησε στην θλιβερή αυτή αντιπαράθεση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.
Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, ότι το Σύνταγμά μας καθορίζει με σαφήνεια τον διακριτό ρόλο και τα όρια της δράσεως μιας εκάστης των τριών λειτουργιών της Πολιτείας, τα όργανα των οποίων οφείλουν να περιορίζονται αυστηρά και μόνον στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το ίδιο το Σύνταγμα.
Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου, καταλήγει στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΣτΕ:
Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις  κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.
Από της θέσεως ταύτης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρχαιότερος Δικαστής της Χώρας και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό  τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις, οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν.
Με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Λησμονείται προφανώς ότι η Δύναμις της Δημοκρατίας μας συνίσταται στην αξιοπιστία των θεσμών της, αξιοπιστία, η οποία όμως υπονομεύεται από τέτοιου είδους ατυχείς ενέργειες.
Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης.
Προς τούτο καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση που προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές και οδήγησε στην θλιβερή αυτή αντιπαράθεση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.
Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμά μας καθορίζει με σαφήνεια τον διακριτό ρόλο και τα όρια της δράσεως μιάς εκάστης των τριών λειτουργιών της Πολιτείας, τα όργανα των οποίων οφείλουν να περιορίζονται αυστηρά και μόνον στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το ίδιο το Σύνταγμα.
Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου.
Η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνον δια της αψόγου επιτελέσεως από τους λειτουργούς της του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.
Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, τα Δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να μην εφαρμόζουν νόμο, το περιεχόμενο του οποίου είναι αντίθετο προς αυτό, η δε συμμόρφωση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης – οι οποίες εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού Λαού – είναι υποχρεωτική.
Η Δικαιοσύνη όμως δεν διεκδικεί το αλάθητο των αποφάσεών της και όχι μόνον δεν αποκρούει, αλλά αντιθέτως επιδιώκει την καλοπροαίρετη επιστημονική κριτική των αποφάσεών  της, η οποία αναμφισβήτητα συμβάλλει στην διαρκή βελτίωσή της.
Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των μνημονίων.
Είναι η εποχή της επικρατήσεως του οικονομικού επί του θεσμικού παράγοντος, η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και ιδίως του Κοινωνικού Κράτους, σε σημείο μάλιστα που η Δημοκρατία μας να κινδυνεύει πλέον να υποκύψει οριστικά σε ένα στυγνό ολοκληρωτισμό του οικονομισμού.
Η αποτελεσματική όμως αντιμετώπιση της κρίσεως αυτής προϋποθέτει την συμπαράταξη όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων της δημοκρατικής μας κοινωνίας και την ενίσχυση των βασικών θεσμών του Κράτους που την εκφράζουν.
Αποτελεί επομένως πρωταρχικό καθήκον όλων μας η ενίσχυση των βασικών θεσμών του Κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον πνευματικό και ηθικό μας πολιτισμό.
Το Σύνταγμά μας ορίζει ότι οι δικαστές – στους οποίους επιβάλλει αυστηρή πολιτική ουδετερότητα – κατά την άσκηση των καθηκόντων τους απολαύουν λειτουργικής ανεξαρτησίας, υπόκεινται μόνον στο Σύνταγμα και τους συνάδοντες προς αυτό νόμους και δεν εξαρτώνται ούτε δέχονται οδηγίες από τα όργανα των δύο άλλων εξουσιών.
Συγχρόνως, το Σύνταγμά μας θεσπίζει τις κατάλληλες εγγυήσεις για την διασφάλιση της προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών.
Η αξιοπιστία των θεσμών προκύπτει από την αξιοπιστία των προσώπων, τα οποία τους εκφράζουν, η δε ποιότης της δικαιοδοτικής λειτουργίας εξαρτάται από τους συγκεκριμένους φορείς της, τους δικαστές.
Η ανεξάρτητη όμως και αμερόληπτη άσκηση του δικαιοδοτικού έργου δεν εξασφαλίζεται μόνο με την θέσπιση των κατάλληλων εγγυήσεων, αλλά εξαρτάται κυρίως από τον ανθρώπινο παράγοντα, αυτόν που βρίσκεται στην έδρα του Δικαστηρίου, τον δικαστή.
Εξαρτάται δηλαδή από το κατά πόσον αυτός διαθέτει η όχι ηυξημένο αίσθημα ευθύνης κατά την επιτέλεση του δικαστικού του καθήκοντος.
Ο δικαστής πρέπει να σκέπτεται και να ενεργεί ως τρίτο πρόσωπο, να δρα δηλαδή κατά τρόπο αντικειμενικό και ουδέτερο και να είναι απαλλαγμένος από κάθε είδους επηρεασμό, ακόμη και από εκείνον που προέρχεται από την ατομική του ιδιοσυγκρασία.
Οι δικαστές  ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι.
Για να είναι όμως σε θέση ο δικαστής να απομονώσει τους παράγοντες αυτούς επηρεασμού του, πρέπει να διαθέτει ήθος και σθένος δηλαδή την απαιτούμενη  ψυχική δύναμη.
Τα χαρακτηριστικά αυτά, τα οποία πρέπει να συγκεντρώνει ο Δικαστής συνθέτουν την εικόνα του προς τα έξω, θεμελιώνουν το κύρος του και δικαιολογούν την ιδιαίτερη θέση στην οποία τον τοποθετεί το κοινό.
Βλέπετε όπως και να το κάνουμε το να είναι κάποιος δικαστής δεν είναι απλή υπόθεση.
Είναι απόφαση ζωής, αφού η ιδιότητα του δικαστή και η αναμενόμενη από αυτόν συμπεριφορά τον ακολουθούν  όχι μόνο στην επαγγελματική του ζωή αλλά ακόμη και στην ιδιωτική του ζωή.
Τον ακολουθούν και μετά την υποχρεωτική αποχώρησή του από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, το ακριβές χρονικό σημείο της οποίας προσδιορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα με απόλυτη σαφήνεια και κατά τρόπο ανεπίδεκτο αμφισβητήσεως.
Οφείλουμε τέλος να προειδοποιήσουμε ότι υπό τις παρούσες αμιγώς μνημονιακές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικό πειραματισμό, ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα  δικαιοσύνης.
Φρονούμε ότι δεν  υπάρχει τίποτε πιο τραγικό για τους Έλληνες από το να στερηθούν, δια της εισαγωγής  αμφιβόλου λειτουργικότητος θεσμών, της αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας, η οποία διασφαλίζεται πλήρως από το ισχύον Σύνταγμα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας.
Το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές για να  αντιμετωπισθεί η κρίσις και η αποτελεσματική λειτουργία του εξασφαλίζεται πλήρως από την ανεξάρτητο Δικαιοσύνη, η οποία και το απαιτούμενο σθένος διαθέτει αλλά και την βούληση  να πράξει ό,τι απαιτείται, όπως έχει άλλωστε αποδειχθεί με την πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με τις σκέψεις αυτές καλώ όλους τους δικαστές, ανεξαρτήτως κλάδου και βαθμού να συνεχίσουν απερίσπαστοι, αγνοώντας τις επιθέσεις, τις προσβολές και τους πάσης φύσεως επηρεασμούς να επιτελούν ,με νηφαλιότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα το υπηρεσιακό τους καθήκον, εντείνοντας συνεχώς τις προσπάθειές τους για μία ταχύτερη και πιο ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης, έχοντας πάντοτε κατά νούν ότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον αδικούμενο πολίτη.
crashonline

***  ΡΑΠΙΣΜΑ ΝΤΡΑΓΚΙ σε ΜΑΞΙΜΟΥ!ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ...

~ Ιδιαίτερα προβληματισμένο εμφανίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς η πολυπόθητη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές αναδεικνύεται σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες, με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Αθήνα, για το ενδεχόμενο μιας «πρόωρης εξόδου».
Σε μια από τις πλέον αυστηρές παρεμβάσεις του, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ως προς την έκδοση πενταετούς ομολόγου, τονίζοντας ότι «η έκδοση ομολόγου πρέπει να αποτελεί μια καλή βάση εκκίνησης για τις επόμενες εκδόσεις και όχι επικοινωνιακό “πυροτέχνημα”».
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα και το ΔΝΤ είχε κάνει συστάσεις στην Αθήνα ως προς το ζήτημα της εξόδου στις αγορές. Μάλιστα, το Ταμείο έχει ξεκαθαρίσει προς την ελληνική πλευρά πως δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση νέες προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ απαιτεί πλέον μείωση στο αφορολόγητο από το 2019 και όχι από το 2020.
Όσο για το λεγόμενο «ταβάνι» του ελληνικού χρέους και τη μεταφορά του στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου, είχε πει: «Συμφωνήθηκε με τις ελληνικές αρχές, Υπήρχε συμφωνία και συνεννόηση για αυτό».
Και σημείωσε: «Η συμφωνία αυτή δεν έγινε μονομερώς. Το χρέος της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι δεν θα πράξει οτιδήποτε που θα αυξήσει το χρέος».
Όπως επέμεινε η ίδια, δεν αποφασίστηκε χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση του χρέους με τη συμφωνία. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία προθεσμία στους Θεσμούς της ΕΕ, ώστε να αποφασίσουν, εάν θα προχωρήσουν σε απομείωση του χρέους.
Επί της ουσίας, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί καμία απολύτως προθεσμία στους Ευρωπαίους για να αποφασίσουν εάν θα μειώσουν το χρέος της Ελλάδας. Μάλιστα, ως προς αυτό, η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα υποστήριξε ότι «θα αποφευχθούν προσδοκίες, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχές στις αγορές».
Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο των δηλώσεων της αξιωματούχου του ΔΝΤ έχει να κάνει με το γεγονός ότι για το Ταμείο «η συμφωνία θα ισχύσει όταν το ΔΝΤ λάβει διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίες θα είναι συγκεκριμένες και αξιόπιστες, και θα διασφαλίζουν ότι εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους και ότι εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται βασικά για την πολιτική των δύο πυλώνων: Μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα, ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές».
Ο χρόνος για την κυβέρνηση μετρά αντίστροφα, καθώς η εβδομάδα αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να προχωρήσει η χώρα στην έκδοση του ομολόγου. Το υπουργείο Οικονομικών, κατά πληροφορίες πάντα, αναζητεί άμεσα ημερομηνία, καθώς εάν η διαδικασία δεν ξεκινήσει άμεσα, τότε το όλο εγχείρημα θα μετατεθεί για τις αρχές του Σεπτέμβρη.
Αυτό το σενάριο φαντάζει εφιάλτης για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς γνωρίζει ότι από το φθινόπωρο έρχεται νέος οικονομικός «καταρράκτης» μεταρρυθμίσεων, επειδή ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση.  newsbomb


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Στην κορυφή της Ευρώπης οι Νέοι, νίκησαν 65-56 το Ισραήλ
Η νέα «χρυσή» γενιά
Στην κορυφή της Ευρώπης οι Νέοι, νίκησαν 65-56 το Ισραήλ
~  Αφού «σπατάλησε» τα πρώτα 7 λεπτά του τελικού προσπαθώντας να τα... βρει με την επίθεση της, η Εθνική Νέων Ανδρών βρήκε τη θέση της στον... αεροδιάδρομο του Ηρακλείου και «απογειώθηκε» για την κορυφή της Ευρώπης.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 65-57 του Ισραήλ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη, και «αναρριχήθηκε» στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στην Ιστορία του και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία).
Με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (10) και ριμπάουντ (10) στον αποψινό τελικό, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 15 πόντους, Αντώνης Κόνιαρης, κέρδισε μία θέση στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.
Με την Εθνική να ψάχνει... απεγνωσμένα της επιθετική της «ταυτότητα» (0/6τρ., 3/16 σουτ εντός πεδιάς στο α' δεκ.), το Ισραήλ κυριάρχησε στο παρκέ από το πρώτο τζάμπολ και στο 7΄ βρέθηκε στο +12 (2-14). Ένα «ξέσπασμα» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου (επιμέρους σκορ 7-2), πάντως, αποτέλεσε το αγωνιστικό «χαστούκι» που χρειαζόταν για την αφύπνισή του. Μία αφύπνιση που μεταφράστηκε σε ανατροπή στη δεύτερη περίοδο, όταν επιτέλους οι διεθνείς «συνδέθηκαν» από τα 6.75 (5/9τρ. στο β΄ δεκ.).
Την αρχή έκανε ο Λούντζης, ο οποίος με δύο «κολλητά» τρίποντα έγραψε το 15-16 στο 13΄, για να έρθει η ανατροπή δια χειρός Κόνιαρη από την ίδια θέση στο 17΄ (18-16). Με τον πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ να βρίσκει ρυθμό από τα 6.75 (23-22 στο 19΄), η σκυτάλη πέρασε στον Χαραλαμπόπουλο, με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να διαμορφώνει στα 3΄΄ για τη λήξη του ημιχρόνου το 26-23.
Τα εύσημα, πάντως, μοιράστηκαν και στην άμυνα της ελληνικής ομάδας, η οποία κατάφερε να «κόψει» το πικ εν ρολ των Ισραηλινών, την έφεσή τους στη δημιουργία, ενώ τους περιόρισε σε μόλις 7 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Με τους Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο να παραμένουν «ζεστοί» από τα 6.75 και την άμυνα να... υπερλειτουργεί, η Εθνική μπήκε με το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 13-4 στην τρίτη περίοδο, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +12 (39-27 στο 25΄) και δεν κοίταξε πίσω...
Ακόμη κι όταν το Ισραήλ προσπάθησε να «μαζέψει» τη διαφορά (45-41), ο Δίπλαρος έδωσε συνέχεια στο ρεσιτάλ της Εθνικής από την περιφέρεια και με τρίποντο από το κέντρο (!) έγραψε το σκορ τρίτης περιόδου 48-41! Με ανεβασμένη την ψυχολογία και σίγουρη σε άμυνα και επίθεση, η «γαλανόλευκη» δεν αγχώθηκε μέχρι το τελικό 65-56.
Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.
ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Άρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.).
MVP ο Χαραλαμπόπουλος, στην κορυφαία πεντάδα μαζί με Κόνιαρη
O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαδέχθηκε τους Νίκο Ζήση και Κώστα Παπανικολάου στη λίστα των πολυτιμότερων παικτών (MVP) στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών, κατακτώντας επάξια τον τίτλο για το 2017, μετά τον αποψινό θρίαμβο της Ελλάδας.
Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού είδε το όνομά του και στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη, δίπλα σε αυτά των Αντώνη Κόνιαρη, Ταμίρ Μπλατ (Ισράηλ), Αμινέ Νουά (Γαλλία) και Τρίγκβι Χλίνασον (Ισλανδία).
2000 Σάνι Μπετσίροβιτς (Σλοβενία)
2002 Νίκος Ζήσης (ΕΛΛΑΔΑ)
2004 Εραζέμ Λόρμπεκ (Σλοβενία)
2005 Νικήτα Κουρμπάνοφ (Ρωσία)
2006 Ερσάν Ιλιάσοβα (Τουρκία)
2007 Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία)
2008 Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Σερβία)
2009 Κώστας Παπανικολάου (ΕΛΛΑΔΑ)
2010 Άντριου Αλμπισί (Γαλλία)
2011 Νίκολα Μίροτιτς (Ισπανία)
2012 Λεό Βεστερμάν (Γαλλία)
2013 Αμεντέο ντέλα Βάλε (Ιταλία)
2014 Τσεντί Οσμάν (Τουρκία)
2015 Μάρκο Γκούντουριτς (Σερβία)
2016 Μαρκ Γκαρθία (Ισπανία)
2017 Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ)
«Χάλκινη» η Γαλλία, 72-58 την Ισπανία
 Η Γαλλία νίκησε με 72-58 την Ισπανία στο «μικρό τελικό» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που διεξάγεται στην Κρήτη, και κατέκτησε την τρίτη θέση. Οι Γάλλοι ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο από τους Ισπανούς.
  Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Νουά που έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπαρέιρο με 17 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2006 που η Ισπανία μένει εκτός μεταλλίων.
Δεκάλεπτα: 15-20, 25-39, 47-56, 58-72
Ισπανία (Ναβάρο): Ντε λα Ρούα, Γκαρθία 3, Λόπεθ-Αροστέγκι 10, Ε. Βίλα, Ρίγκο, Γιούστα 4, Σορόγια 6, Μαρτί 8, Ρ. Βίλα 10 (6 ριμπ.), Μπαρέιρο 17 (6 ριμπ.).
Γαλλία (Τουπάν): Οκόμπο 5, Ονά Εμπό, Μπενγκαμπέρ 4 (6 ασίστ), Πουαριέ 14 (8 ριμπ.), Γετνά 2 (7 ριμπ.), Ντενίς 13, Νουά 15 (11 ριμπ.), Εργκό 6, Βοτιέ 4, Ντιαβαρά 9.
Το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας του τουρνουά:
Αγώνας Κατάταξης 15-16
Λετονία-Τσεχία 77-80
Αγώνας Κατάταξης 11-12
Μαυροβούνιο-Σουηδία 65-61
Αγώνας Κατάταξης 9-10
Τουρκία-Ουκρανία 85-82
Αγώνας Κατάταξης 7-8
Γερμανία-Ισλανδία 79-73
Αγώνας Κατάταξης 13-14
Σλοβενία-Ιταλία 52-69
Αγώνας Κατάταξης 5-6
Λιθουανία-Σερβία 86-102
Μικρός τελικός
Ισπανία-Γαλλία 58-72
Μεγάλος τελικός
Ελλάδα-Ισραήλ 65-56
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΕΛΛΑΔΑ -ΧΡΥΣΟ
2. Ισραήλ -ΑΣΗΜΕΝΙΟ
3. Γαλλία -ΧΑΛΚΙΝΟ
4. Ισπανία
5. Σερβία
6. Λιθουανία
7. Γερμανία
8. Ισλανδία
9. Τουρκία
10. Ουκρανία
11. Μαυροβούνιο
12. Σουηδία
13. Ιταλία
------------------
14. Σλοβενία -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
15. Τσεχία -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
16. Λετονία -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 Η «Χρυσή Βίβλος»
ΕΤΟΣ ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟ
2017 Ηράκλειο ΕΛΛΑΔΑ Ισραήλ Γαλλία
2016 Ελσίνκι Ισπανία Λιθουανία Τουρκία
2015 Λινιάνο Σερβία Ισπανία Τουρκία
2014 Ηράκλειο Τουρκία Ισπανία Σερβία
2013 Ταλίν Ιταλία Λετονία Ισπανία
2012 Λιουμπλιάνα Λιθουανία Γαλλία Ισπανία
2011 Μπιλμπάο Ισπανία Ιταλία Γαλλία
2010 Ζαντάρ Γαλλία ΕΛΛΑΔΑ Ισπανία
2009 Ρόδος ΕΛΛΑΔΑ Γαλλία Ισπανία
2008 Ρίγα Σερβία Λιθουανία Ισπανία
2007 Νόβα Γκόριτσα Σερβία Ισπανία Ιταλία
2006 Σμύρνη Σερβία/Μαυρ. Τουρκία Σλοβενία
2005 Τσέχοφ Ρωσία Λιθουανία Σερβία/Μαυρ.
2004 Μπρνο Σλοβενία Ισραήλ Λιθουανία
2002 Κάουνας ΕΛΛΑΔΑ Ισπανία Γαλλία
2000 Οχρίδα Σλοβενία Ισραήλ Ισπανία
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
VIDEO :
~ΕΛΛΑΔΑ  Απονομή το 8ο χρυσό  για τους νέους στο μπάσκετ και το 10 ο στο σύνολο 23/07/2017: https://youtu.be/oMMaZepJn1c   .-
~ Απονομή μεταλλίων για Γαλλία και Ισραήλ 23/07/2017:
~Απονομή κυπέλλου ΕΛΛΑΣ ΙΣΡΑΗΛ 65-56 τελικός πρωταθλήτριας Ευρώπης μπάσκετ νέων 23 /07/ 2017 ΕΛΛΑΔΑ:
https://youtu.be/19VKSBjpKp8  .-
 ~Απονομή για το Ισραήλ και Γαλλία  2ο , 3ο 23/07/2017:
https://youtu.be/yGOsR8iJp34 .-

***  Στις 31 Ιουλίου η πρεμιέρα για τη «Μαύρη Θύελλα» 

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου, θα ξεκινήσει το «χτίσιμο» της Καλαμάτας, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας, της «Μαύρης Θύελλας» οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» ο νέος προπονητής Νίκος Ζαλίκας με τους συνεργάτες του, Έλβιο Μάνα και Γιώργο Κατσούλη.
Βέβαια, παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Τέλος μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και ουσιαστικές εξελίξεις στα μετεγγραγικά.

***  Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 27χρονος Γιάννης Πετρόγιαννης 
 
Δεν τα κατάφερε τελικά ο 27χρονος Γιάννης Πετρόγιαννης που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην οδό Λακωνικής.
Ο άτυχος νεαρός που αγωνιζόταν πέρυσι στη Θουρία από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε διασωληνωμένος  σε νοσοκομείο της Αθήνας αλλά η μάχη αποδείχθηκε άνιση.  Την Τρίτη στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία του νεαρού ποδοσφαιριστή 

***  Κάλεσμα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για ΤΣΣΚΑ και «Αγιά Σοφιά»
Πήρε την οικοδομική άδεια
Μία από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της ετοιμάζεται να υποδεχτεί η ΑΕΚ την Τρίτη καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως εκτός από την επιστροφή της ομάδας στη διοργάνωση του Champions League, έπειτα από τέσσερα χρόνια υπομονής, εκδόθηκε η άδεια οικοδομής για το νέο γήπεδο της Ένωσης, την «Αγια-Σοφιά».
Μάλιστα, η ΠΑΕ κάλεσε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσει το ευχάριστο γεγονός στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ετσι, οι φίλοι της ΑΕΚ πέρα από το αγωνιστικό καλούνται να πανηγυρίσουν και για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:«Διπλή γιορτή: Πρόκριση και οικοδομική άδεια!
H ΠΑΕ ΑΕΚ σας καλεί αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση της ομάδας μας στα πλέι οφ του Champions League.
Ένα όνειρο ζωής των φιλάθλων μας γίνεται πραγματικότητα ταυτόχρονα με την επιστροφή της ομάδας μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Όλοι μαζί στη μεγάλη διπλή γιορτή της ΑΕΚ! Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Όλοι μαζί στο μεγαλύτερο βράδυ της σύγχρονης ιστορίας μας!
Το μεγάλο μας όνειρο βρίσκεται πλέον στα δικά μας χέρια»!
Διπλή γιορτή: Πρόκριση και οικοδομική άδεια!
H ΠΑΕ ΑΕΚ σας καλεί αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση της ομάδας μας στα πλέι οφ του Champions League.
Eνα όνειρο ζωής των φιλάθλων μας γίνεται πραγματικότητα ταυτόχρονα με την επιστροφή της ομάδας μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ολοι μαζί στη μεγάλη διπλή γιορτή της ΑΕΚ! Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Ολοι μαζί στο μεγαλύτερο βράδυ της σύγχρονης ιστορίας μας!
Το μεγάλο μας όνειρο βρίσκεται πλέον στα δικά μας χέρια!

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .- 

~
 ~     http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5744   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.052  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου