ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ....

~ ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  !!! για όλους μας ....

* Τα  λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι ...!

~* Δεν υπάρχει άλλη θυσία πλέον ευώδης προς τον Θεόν, όσον η αγνότης του σώματος, όπου αποκτάται με αίμα και αγώνα φρικτόν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)



~ ~ Την Κυριακή 22-10-2017  και ώρα  19.00 έγινε ενημερωτική ομιλία , για την Ομοφυλοφιλία με ομιλήτρια την κ. Λίλη Χολέβα .εκπαιδευτικός -πρεσβυτέρα και φιλόλογος ..και εισηγητή του γιατρό -βουλευτή κ. Λευτέρη  Ι. Παπανικολάου .-
~* Ακολουθούν βίντεο  σε επτά 7  ενότητες
1~ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ομιλία Αρφαρά 22/10/2017 Λ. Παπανικολάου  κ.Λίλη Χολέβα: https://youtu.be/30AXsD_Ql8E   .-
2 ~ Ομοφυλοφιλία εισαγωγική ομιλία από Λευτέρη Ιω. Παπανικολάου  γιατρός -   βουλευτής ΑΡΦΑΡΑ 22/10/2017 :
https://youtu.be/Fwy9OoejvTs  .-
3 ~ Ομοφυλοφιλία -1-   Αρφαρά ομιλία κ. Χολέβα 22/10/2017:
https://youtu.be/Z9wYLPegb6Q .-
4 ~Ομοφυλοφιλία  -2-  Αρφαρά ομιλία κ.  Χολέβα 22/10/2017:
https://youtu.be/LfV1asCw6nI  .-
5
6
7 ~Ομοφυλοφιλία   -5-  Αρφαρά ομιλία κ . Χολέβα 22/10/2017007:    https://youtu.be/oDUMG1b2duU .-

~*  Αλλαγή Φύλου ή Φύλλου;...

~ Κώστα Δημ. Χρονόπουλου, Αρθρογράφου -Σχολιογράφου
 Έχουμε -ως συνήθως -μπερδευτεί. Ποιό είναι το αντικείμενο των αντιπαραθέσεων ;  Η αλλαγή φύλου, η αλλαγή ταυτότητας φύλου, ή το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, ο φυλοκαθορισμός, ο προοδευτισμός, ο συντηρητισμός , η θρησκευτικότητα, η αγνόηση της επιστήμης, η προβολή κάθε άσχετου /γνώστη επί παντός του επιστητού , ή - τέλος - η αχαλιναγώγητη ανευθυνότητα μας;
Κατ' αρχάς κακώς γίνεται αναφορά σε "αλλαγή φύλου".
Απλώς τίθεται ζήτημα έκφρασης /επιθυμίας/απόφασης ενός ατόμου να δηλώνει τι νομίζει /προτιμά ή αισθάνεται ότι (θέλει να ) είναι, και αυτό να αναγράφεται στην ταυτότητά του.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί - παρενθετικά - η εξής παράλογη πρόθεση των νομοθετούντων να προβαίνουν στη δήλωση και τα 15 χρονα (!!!).
Θεωρώ ότι οφείλουμε - ως κοινωνία - να μεταβάλλουμε θέσεις /απόψεις. Να προχωρήσουμε πρωταρχικά σε "Αλλαγή φύλλου" πριν ασχοληθούμε ή επιχειρήσουμε την "Αλλαγή φύλου".
Το τελευταίο μόνον ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
- Πόσο ώριμο άραγε είναι το ανήλικο; Και ...αν - υποθετικά- είναι γιατί δεν του αναγνωρίζουμε και το δικαίωμα ψήφου στην ηλικία αυτή;
-Το να γίνεται με την έγκριση /συναίνεση/συνοδία γονέων δεν αρκεί, διότι τότε πάει περίπατο η έννοια της  αυτοδιάθεσης/αυτοπροσδιορισμού/ προτίμησης/επιλογής του ιδίου.
Κοντολογίς: Και μόνον το όριο των 15ετών αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη απόρριψης.
Θα μπορούσα επομένως να τελειώσω στο σημείο αυτό το παρόν κείμενο.
Αλλά μια και το ξεκίνησα, ας το προχωρήσω λίγο ακόμη:
1. Τι κοινωνικές επιπτώσεις (πχ στράτευση κ.α) θα έχει η υιοθέτηση του ....
"ό, τι δηλώσεις είσαι";.
2. Γιατί οι Ιεράρχες παρασύρθηκαν και συμμετέχουν στην όλη υπόθεση; Ασφαλώς και τα φύλα είναι δύο . Οπωσδήποτε - βιολογικά - δεν υπάρχει το .... 3ο φύλο, όπως έχει χαρακτηριστεί. (Σ.Σ Ο ερμαφροδιτισμός είναι κάτι διαφορετικό).
 (Σ.Σ εκεί που θα πρέπει η Εκκλησία να εναντιωθεί είναι η μη τέλεση θρησκευτικού γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια και -κυρίως - στην μη αναγνώριση του δικαιώματος υιοθεσίας  παιδιών , για αυτονόητους κοινωνικούς  λόγους. Ας κάνουν πολιτικό "γάμο" και ας ρυθμίσουν - δική τους είναι - την αλληλοδιάθεση των περιουσιών τους).
3. Είναι και φαιδρό και παράλογο οι πάντες να εκφράζουμε στομφώδεις απόψεις.
• Διαθέτουμε άραγε τις απαραίτητες επιστημονικές - ψυχολογικές, ψυχιατρικές, κοινωνιολογικές, βιολογικές κ.α - γνώσεις;
• Είναι τάχα ... κομματικό, ιδεολογικό (Συντήρηση - Πρόοδος) , ρατσιστικό, ανθρωπιστικό , εκκλησιαστικό, εξελικτικό , εκφυλιστικό , ή μήπως, - αφύσικα - φυσιολογικό το ζήτημα;
• Τι νόημα (ανοησίας) είχαν οι δηλώσεις άσχετων ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ περί του αν θα ψήφιζαν Ναι ή Όχι ; Αν θα συμμορφώνονταν με την κομματική τους γραμμή.
Πάντως η πρόταξη της τελευταίας θα οδηγήσει τελικά σε πλήρη εξάρτηση. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που θα τους υποχρεώσει να συμβουλεύονται την κομματική τους στάνη ακόμα και για τις φυσιολογικές τους ανάγκες (!).
4. Οι ειδικότεροι θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο. Οι αρμόδιοι ως επιστήμονες να αναλάβουν την μελέτη του θέματος και να προβούν στις ενδεδειγμένες προτάσεις.  Αυτές να τίθενται προς ευρύτερη διαβούλευση.
Τέλος - και μόνον τότε - οι, κάπως ενημερωμένοι κ. κ .βουλευτές να κρίνουν και να αποφασίζουν αποκλειστικά κατά συνείδηση.
 Υ.Γ. Είναι θλιβερό το θέαμα των (πολιτικών) καλικαντζάρων , οι οποίοι όμως εμφανίζονται στη Βουλή ολοχρονίς , κάθε φορά  που θα τους δοθεί η ευκαιρία ψηφοθηρίας και πολιτικάντικων αντιπαραθέσεων.

~* 23 Οκτωβρίου
Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου (1), πρώτου επισκόπου Ιεροσολύμων (†63). Νεομάρτυρος Ιωάννου του Ηπειρώτου. Οσίων Ιγνατίου Α` (2), πατριάρχου Κ ων/ πόλεως, Μακαρίου του Ρωμαίου, Νικηφόρου. Πετρωνίου και Ιακώβου του Ρώσου.
(1) Ονομάσθηκε αδελφόθεος όχι μόνο διότι ήταν γιος του Ιωσήφ, αλλά και γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, μόνος αυτός από τα υπόλοιπα αδέρφια του δέχθηκε να μοιραστεί με τον Ιησού την περιουσία που τους άφησε πεθαίνοντας ο Ιωσήφ. Ο Ιησούς εκτιμούσε πολύ τον Ιάκωβο γι` αυτό τον έκανε επίσκοπο Ιεροσολύμων. Εποίμανε με μεγάλη σύνεση την επισκοπή του. Συνέγραψε τη πρώτη Θεία Λειτουργία. Διώχθηκε από φανατικούς Ιουδαίους και σώθηκε από θαύμα. Τελικά πέθανε από επίθεση ενός φανατικού Ιουδαίου.
(2) Ο Άγιος Ιγνάτιος ήταν γιος του αυτοκράτορα Μιχαήλ Α` του Ραγκαβέ και της αυτοκράτειρας Προκοπίας, αδερφός του Θεοφύλακτου. Ο Ιγνάτιος ήτανε μοναχός και έγινε ηγούμενος της Μονής του Αρχαγγέλου. Το 846 εκλέχτηκε και χειροτονήθηκε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, όπου και υπηρέτησε την Εκκλησία για έντεκα έτη και πέντε μήνες. Ο αυτοκράτορας Μιχαήλ Γ` τον εκθρόνισε και έκανε Πατριάρχη τον Φώτιο. Κατόπιν το 867 ο αυτοκράτορας Βασίλειος Α` ο Μακεδών επανέφερε τον Ιγνάτιο στον Πατριαρχικό θρόνο. Η δεύτερη αυτή πατριαρχία κράτησε δέκα χρόνια, κατά τα οποία ο Άγιος ποίμανε θεοφιλώς την Εκκλησία τού Χριστού. Πριν το τέλος του αποσύρθηκε στη Μονή Σατύρου, στην οποία και άφησε την τελευταία του πνοή. Εκεί δε και τάφηκε.
~
~
 Ἦχος δ’.
Ὡς τοῦ Κυρίου Μαθητής, ἀνεδέξω δίκαιε τὸ Εὐαγγέλιον ὡς Μάρτυς ἔχεις τὸ ἀπαράτρεπτον τὴν παρρησίαν ὡς Ἀδελφόθεος τὸ πρεσβεύειν ὡς Ἱεράρχης. Ἱκέτευε Χριστὸν τὸν Θεόν, σωθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
 Απολυτίκιο Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου - 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/oKJPoZISMWA  .-
~

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
***  Τζίμι Κάρτερ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ Χίλαρι, Ομπάμα και όσους ΠΟΛΕΜΑΝΕ τον Τραμπ...
 
~ Μια συνέντευξη κόλαφος για όλους τους οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον και της παγκοσμιοποιήσεως γενικότερα, έδωσε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ.
Ο Κάρτερ στα 93 του έδωσε μία από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του στους New York Times, όπου ουσιαστικά αποδέχτηκε ότι όλα όσα λένε σήμερα οι «Δημοκρατικοί» κατά του Τραμπ είναι όλα ψέματα.
Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπήρξε κάποια αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από την Ρωσία, καθώς είπε «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια απόδειξη ότι οι Ρώσοι άλλαξαν αρκετές ψήφους –ή κάποιες ψήφους».
Στη συνέχεια είπε ότι αυτός και η γυναίκα του διαφωνούσαν στο εάν θα έπρεπε να ψηφίσουν τη Χίλαρι, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν ψήφισαν όλοι οι «Δημοκρατικοί» την υποψήφια πρόεδρο.

Στη συνέχεια κατηγόρησε κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι έδωσε πάρα πολλές υποσχέσεις εκ των οποίων δεν μπόρεσε να κρατήσει τις περισσότερες, με αποτέλεσμα να τα κάνει χειρότερα. «Δεν τα έκανε. Στην πραγματικότητα τα έκανε χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο Κάρτερ.
Αναφερόμενος και στον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο ο Κάρτερ παραδέχτηκε ότι τα συστημικά ΜΜΕ πολεμάνε τον Ντόναλντ Τραμπ όσο δεν έχουν πολεμήσει κανέναν. «Νομίζω πως τα ΜΜΕ είναι σκληρότερα απέναντι στον Τραμπ απ’ όσο ήταν σε οποιονδήποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά. Άλλωστε και ο Κάρτερ την εποχή που κυβερνούσε στις ΗΠΑ (1987-1991) δέχτηκε μεγάλη κριτική από τα ΜΜΕ και γνωρίζει πολύ καλά αυτό το συναίσθημα.
Τέλος, αναφερόμενος στην κόντρα του Αμερικανού προέδρου με το NFL και τους παίκτες που δείχνουν ασέβεια στον Εθνικό ύμνο της χώρας ο Κάρτερ υποστήριξε ότι «Θα έπρεπε να βρουν έναν άλλο τρόπο για να διαμαρτηρηθούν. Όλοι οι παίκτες πρέπει να στέκονται όρθιοι κατά τον Αμερικανικό ύμνο».

*** EIΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ για το ΜΗΝΜΟΝΙΟ! Δείτε πώς μας ΚΛΕΒΟΥΝ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
 
~ Στην κυριακάτικη εκπομπή του Γ. Αυτιά στις 22/10/2017 ήταν καλεσμένος ο Στ. Πέτσας, οικονομικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη.
Ο κος Πέτσας αποκάλυψε πως έχουμε ήδη δώσει στους δανειστές 23 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στους τόκους και τα πανωτόκια των χρημάτων που θα μας δανείσουν μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Βίντεο : Ο οικονομικός σύμβουλος του Μητσοτάκη Στ. Πέτσας στον Γιώργο Αυτιά - (ΚΑΛΗΜΕΡΑ)(ΣΚΑΪ 22.10.2017)   , https://youtu.be/gnmEZ-spyUQ  .-
~ Όπως καταλαβαίνουμε ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ! Προπληρώνουμε τους τόκους και τα πανωτόκια  ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ!
Την ίδια στιγμή απαιτούμε ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 50.000 ΦΟΡΟ, ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΟ 11.000 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ.
Δώσαμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Όπως καταλαβαίνετε μας τσακίζουν.

*** ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ τον ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ-Ρωσίας...
 
~  Αυτήν τη στιγμή μαίνεται ένας υβριδικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ένας πόλεμος που θα έχει μόνο έναν νικητή.
Ας ξεκινήσουμε όμως εξηγώντας τι είναι ο υβριδικός πόλεμος.
Υβριδικός πόλεμος είναι η διαδικασία ανάπτυξης όπλων (όχι απαραίτητα οπλικών συστημάτων) τα οποία χρησιμοποιούνται για χειραγώγηση και προπαγάνδα στον Κυβερνοχώρο. Αυτός ο πόλεμος μαίνεται και στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ τείνουν προς την Αμερική, με ελάχιστα να παρουσιάζουν μία εναλλακτική και εμπεριστατωμένη άποψη.
Ενώ μέχρι πρόσφατα οι ΗΠΑ ήταν η παντοκρατορία του Κυβερνοχώρου, η Ρωσία του Πούτιν κατάλαβε πως πρέπει να αμυνθεί και ανέπτυξε τους ανάλογους μηχανισμούς. Φυσικά αυτό ουδέποτε το έκανε η Ελλάδα για να προστατέψει τα δικά της, εθνικά συμφέροντα.
Η Ρωσία αποφάσισε και πέτυχε μέσω της ενημέρωσης, ή προπαγάνδας ακόμα, αν θέλετε, να παρουσιάσει τις δικές της θέσεις και να ισορροπήσει την κατάσταση στον Κυβερνοχώρο. Βλέπετε, η Ρωσία θέλει να επανακάμψει και γι’ αυτό έδωσε ο ίδιος εντολή ώστε οι πρώην σοβιετικές χώρες να αναπτύξουν ένα δίκτυο το οποίο παρουσιάζει την αλήθεια του Κρεμλίνου κόντρα στη μονόπλευρη ενημέρωση της Δύσης.
Αντίστοιχα οι ΗΠΑ επιθυμούν να καταδείξουν τα ψέματα της Ρωσίας και να παρουσιάσουν τη δική τους αλήθεια. Αυτός είναι ο υβριδικός πόλεμος που ζούμε.
Απόδειξη της ισχύος του υβριδικού πολέμου είναι η Ουκρανία, στην οποία, μέσω της «εισβολής» των ρωσικών ΜΜΕ, οι ρωσόφιλοι Ουκρανοί δέχτηκαν με ανοικτές αγκάλες την παρέμβαση Πούτιν στην Κριμαία. Έγινε η επέμβαση στην Κριμαία και ο Πούτιν βρήκε πολύ μικρότερη αντίσταση από ό,τι περίμενε κανείς.
Αξίζει να τονιστεί πως το 2014 ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ (σύμβουλος του Πούτιν), επονομαζόμενος και «Γκέμπελς του Κρεμλίνου», είχε δηλώσει πως στο άμεσο μέλλον θα έχουμε έναν τετραπολικό πόλεμο, με πόλους τις ΗΠΑ – Ρωσία – Κίνα και Γερμανία.
Γύρω από αυτούς τους πόλους δημιουργούνται συνασπισμοί (κατά τον Σουρκόφ), με τη Γερμανία να έχει την Ευρώπη, τις ΗΠΑ να έχουν την Ιαπωνία και άλλες χώρες δορυφόρους, η Ρωσία με χώρες Ορθόδοξες και η Κίνα που ψάχνει να βρει κι άλλες χώρες (επί του παρόντος δεν έχει).
Ο Πούτιν ήδη από το 2010 είχε αντιληφθεί πως δεν επαρκεί μόνο η πολεμική ανάπτυξη. Ξεκίνησε ανάπτυξη σε τομείς όπως η αγροτική παραγωγή, οι ενεργειακοί πόροι και τελικά κατέληξε με την ανάπτυξη των υβριδικών όπλων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, που ανέδειξε τα σκάνδαλα της Χίλαρι Κλίντον και βοήθησε τον Τραμπ να εκλεγεί. Αυτό υποστηρίζει η Χίλαρι, αλλά φαίνεται πως υπάρχει φωτιά εκτός από καπνό.
Βλέπουμε πως οι πόλοι έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι καιρός και η χώρα μας να αποφασίσει ποια εξωτερική πολιτική θα ασκήσει με γνώμονα το δικό μας συμφέρον μόνο. Δυστυχώς έχουμε αργήσει. Ελπίζουμε να μην είναι αργά.
 του Κυριάκου Βελόπουλου
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 20/10

*** AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ 'ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ' τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ! Ποιος ψεύδεται;..
 
~ Σε λίγες ώρες θα είναι ο νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής. Ο άνθρωπος που θα αναλάβει το ρόλο να τιθασεύσει τους ακροδεξιούς βουλευτές του AfD. Γι’ αυτό κι έφτασε μάλλον η ώρα του απολογισμού για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η ώρα να μιλήσει για το Grexit που τόσο ήθελε, για τα όσα άκουσε από το στόμα του ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και για τον άνθρωπο που ακούει στο όνομα Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραχώρησε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). Και φυσικά στην συνέντευξη – απολογισμό θέση είχαν το Grexit, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Σόιμπλε μιλά τόσο αναλυτικά για την Ελλάδα και το δραματικό καλοκαίρι του 2015.
Χαρακτηρίζει ασόβαρο τον Βαρουφάκη, θυμάται τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μιλά για τον Ευκελίδη Τσακαλώτο που «αυτοαποκαλείται μαρξιστής».
 Εν αρχή ην το Grexit
Ο Σόιπλε παραδέχεται ότι η «ιδέα» του Grexit του… ήρθε «αρκετά νωρίς». Γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι«.
Κι αν παραδέχεται ότι ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αρνείται ότι… «έκοψε» τις συντάξεις και τους μισθούς. «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις» είπε. «Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας«.
Ο δημοσιογράφος της FAS επέμεινε στο Grexit και σημείωσε ότι το καλοκαίρι του 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαινόταν ιδιαίτερα αποφασισμένος να υλοποιήσει το Grexit.
«Σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Αλλά και πάλι: μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να λάβουν μία τέτοια απόφαση«.
Και τελικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη; «Όχι«, επιμένει ο Σόιμπλε.
«Τελικά ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας. Ο οποίος αποδέχθηκε τότε το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους».
 Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θυμάται και τη συνάντηση που είχε το 2013 στο Βερολίνο με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο νυν πρωθυπουργός ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το θυμάμαι καλά: είχε έρθει ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ, σε αυτό το γραφείο που μιλάμε κι εμείς. Ο Τσίπρας εξήγγειλε έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς όρους.
Και τότε του απάντησα: Δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ να χάσετε τις εκλογές. Αυτή την υπόσχεση δεν θα καταφέρετε να την τηρήσετε. Κι έτσι έγινε. Όταν στην Ελλάδα οι τράπεζες ήταν κλειστές και τα ΑΤΜ δεν έβγαζαν χαρτονομίσματα, αναγκάστηκε να το αποδεχθεί και, ορθώς, να εκμαιεύσει εντολή για αλλαγή πολιτικής μέσω νέων εκλογών».
Όσον αφορά τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση Σόιμπλε είναι η εξής: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η χώρα έχει σοβαρές πιθανότητες να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της στις αγορές. Γι’ αυτό δεν βοηθάει σήμερα μία συζήτηση για το αν θα ήταν καλύτερο το Grexit».
 Ο Γιάνης Βαρουφάκης: Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά…
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης εστιάζει στη «δύσκολη σχέση» με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2015. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έκρυψε τα… αισθήματά του.
«Εκτός από μερικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη. Έχει ήδη διηγηθεί τα πάντα. Και τα αντίθετά τους, επίσης. Και δεν ωφέλησε την ίδια του τη χώρα.
Στις Βρυξέλλες είχαμε καλή συνεργασία με όλους τους Έλληνες υπουργούς Οικοδομικών, και με τον σημερινό κάτοχο του αξιώματος, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αυτοαποκαλείται μαρξιστής. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του, παίρνεις σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματά του«.
 Είχαν βάλει τον Τσακαλώτο να… προσέχει τον Βαρουφάκη
Και οι αναφορές περί Βαρουφάκη και Τσακαλώτου συνεχίζονται: «Όταν ήταν εδώ ο Βαρουφάκης καθόταν κάποιος δίπλα του, τον οποίο δεν γνωρίζαμε ακόμη. Μετά διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα είδος επόπτη. Όταν κόμπαζε ο Βαρουφάκης ότι δεν είναι καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνοδός του έλεγε: εγώ όμως είμαι (μέλος). Ήταν ο διάδοχός του, ο Τσακαλώτος. Ήταν καλύτερο για την Ελλάδα που αντικατέστησε τον Βαρουφάκη«.
 «Ήμουν ο πιο φιλικός»
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι εξέφραζε με ξεκάθαρο τρόπο την αντιπάθειά του προς τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει πως δεν είναι… ακριβώς έτσι τα πράγματα.
«Ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών ήμουν ένας από τους πιο φιλικούς (σ.σ απέναντι στον Βαρουφάκη), είχε κι εκείνος έναν σχετικό σεβασμό για μένα.
Έπρεπε να δείτε πώς συμπεριφερόταν στους υπόλοιπους ο Βαρουφάκης. Κάποια στιγμή ένας συνάδελφος από μία μικρότερη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, σοσιαλδημοκράτης μάλιστα, δεν κρατήθηκε. Του φώναξε: Γιάνη, σταμάτα, δεν αντέχω άλλο. Όλο γκρινιάζεις για τις κοινωνικές παροχές που κόβεις. Οι συντάξεις σας είναι διπλάσιες από τις δικές μας«.
newsit     Πηγή: Deutsche Welle

***  ΞΕΚΙΝΗΣΕ 'ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ' στη Ν.Δ! Μακριά από τη Βάση ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ...

~ O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως ξεκινά ένα ιδιότυπο αντάρτικο κατά του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο ΑΒΑΝΑ του Ψυχικού η εκδήλωση  με θέμα: «Η ατυχής στη χώρα μας παρουσίαση της ατομικής ελευθερίας ως προνόμιο της αριστεράς.»
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν,  ο συγγραφέας-πολιτικός αναλυτής Σάκης Μουμτζής και ο Αντιπρόεδρος, Βουλευτής Β´ Αθηνών, της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Τον συντονισμό είχε  η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, δικηγόρος και  πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού.
Τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο  Σάκης Μουμτζής στάθηκαν στην σημασία της ηθικής ανύψωσης του κόσμου της δεξιάς.
Αξίζει να τονίσουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει συνεχώς αντιπολίτευση με το δίπολο αριστερά-δεξιά εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει να κινείται μακριά από τις ιδεολογικές διαφορές. Είναι δεδομένο πως η βάση της Νέας Δημοκρατίας αισθάνεται πως η κεφαλή της Πειραιώς δεν την εκφράζει, ιδίως σε νομοσχέδια όπως η ταυτότητα του φύλου ή η Τουρκική Ένωση Ξάνθης. 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιλέγει να κινείται αυτόνομα σε κάποια πράγματα, δυστυχώς όμως κι αυτός είναι δέσμιος της έλλειψης προγράμματος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

***  «ΚΑΝΩ (πολιτικό) COME BACK» τραγουδά ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Τι ετοιμάζει;..
 
~ Σε ανταπόκριση από την Αθήνα, με τίτλο «Ο Τσίπρας πατάει γκάζι», η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει: «Σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα γρήγορα και ελπίζει σ΄ ένα πολιτικό come back».
«Όταν ο κ. Τσίπρας πετούσε κατευθείαν από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες, την περασμένη Πέμπτη, δεν έλαβε ώθηση μόνο από τους κινητήρες του τζετ που πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό. Μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο νιώθει ότι υπάρχει και πολιτικός ούριος άνεμος» σχολιάζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.
Αφού περιγράφει τα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο Τραμπ και την Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, η Handelsblatt αναφέρεται στην τρίτη αξιολόγηση και τις μεταρρυθμίσεις: «Εάν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτό θα είναι ένα μικρό θαύμα. Η εντολή του προς τους υπουργούς είναι να έχει ολοκληρωθεί το 80%, έως τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 6 Νοεμβρίου.
Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε το πρόγραμμα προσαρμογής να έχει κλείσει έως τον Αύγουστο του 2018. Η πίεση είναι μεγάλη και λόγω της διαφαινόμενης αλλαγής συνασπισμού στο Βερολίνο. Η θέση τού προέδρου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Kρίστιαν Λίντντερ ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξακολουθεί να πλανάται. Γι' αυτό και δεν επιτρέπονται ολισθήματα αυτή τη φορά. Ιδίως, όμως, η κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί την επόμενη χρονιά να χρηματοδοτηθεί ξανά χωρίς δάνεια βοήθειας».
Και καταλήγει η ανταπόκριση της Handelsblatt: «Eάν το πρόγραμμα κλείσει επιτυχώς αυτό δεν θα σήμαινε μόνο ότι κλείνει το κεφάλαιο του ελληνικού δράματος, αλλά και ότι θα ανακατευτεί ξανά η πολιτική τράπουλα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 13 μονάδες πίσω από την Νέα Δημοκρατία. Αλλά η Νέα Δημοκρατία δε έχει καταφέρει πραγματικά να αποκομίσει κέρδη από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις βλέπουν το κόμμα αυτό στο 26-30%, ποσοστό στο οποίο είναι ανάλογο με το 28,1% το οποίο έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015 η ΝΔ. Πλέον του 20% δήλωσαν αναποφάσιστοι. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία πρέπει να είναι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους μπορεί να ξανακερδίσει ο Τσίπρας».  protothema.gr

***  Η γειτονιά των ποιητών της Καλαμάτας… 
Στο τέλος της οδού Ανδρέα Εμπειρίκου
Η εμμονή και η επιμονή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα για τη μετατροπή του παλαιού Νοσοκομείου σε νέο Δημαρχείο μας έδωσε την ευκαιρία, να μάθουμε την ύπαρξη της "γειτονιάς των ποιητών". Προσεγγίζοντας το νέο διοικητικό κτήριο, από την ανατολική του πλευρά, περνάμε από τις οδούς Ανδρέα Εμπειρίκου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιώργου Σουρή, Μαρίας Πολυδούρη και Μανώλη Αναγνωστάκη.
 Για να βρεθείς σε αυτόν τον…ποιητικό κήπο, πρέπει να περάσεις από την οδό Ανθέων, ίσως να είναι κι αυτό ένα σημάδι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Βέβαια, τη διαδρομή την έχουμε κάνει, μέχρι σήμερα, πολλές φορές, αλλά, μόλις τις προηγούμενες ημέρες συνειδητοποιήσαμε τη σημασία της.
Αναρωτήθηκα, πώς να σκέφτονται οι άνθρωποι της περιοχής για τη μοναδική τους τύχη, και, αν η συνύπαρξη τόσων ονομάτων τούς δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας παλιάς γειτονιάς.
Τους λιγοστούς ανθρώπους που συναντήσαμε, χθες το πρωί, οι περισσότεροι αρκούνταν σ' ένα χαμόγελο, μη θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν γνωρίζουν τα ονόματα ή τις δικές μας ευαισθησίες.
Δεν στενοχωρηθήκαμε γι' αυτό. Εκείνο που μας πίκρανε, ίσως, γιατί στο δικό μου παιδικό κόσμο, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, υπήρξε το γεγονός, ότι παρά την…συνύπαρξη τόσων ποιητών, οι κάτοικοι της περιοχής δεν γνωρίζονται και πολύ μεταξύ τους.
Κι όμως. Η γειτονιά συμβαδίζει με τον δρόμο και οριοθετείται από αυτόν χωρίς να χάνει το μεγαλείο της ελεύθερης διαδρομής της. Η γειτονιά είναι ο δρόμος που φιλοξενεί τα αυτοκίνητα άλλα και τα καροτσάκια που πάνε περίπατο τα μωρά. Ο δρόμος έχει πάντα μια δική του ιστορία. Γράφεται από τα πόδια των μικρών που γυρίζουν απ’ το σχολείο τον Σεπτέμβρη, από τα πόδια των ηλικιωμένων που βγαίνουν λίγο από το σπίτι για μια μικρή βόλτα στη γειτονιά.
Καμιά φορά, κανείς δεν μιλάει σε κανέναν, καμιά φορά ακούγεται ένας χαιρετισμός ή ένας στα όρθια διάλογος: «Δύσκολος καιρός. Υγρασία, τα κόκαλά μου, πονάω στη μέση», «Δύσκολες μέρες…», «Καλό φθινόπωρο, καλό χειμώνα», «Καλή πρόοδο στη μικρή», «Πέρασε φιλολογία», «Ο δικός μου στα ΤΕΙ». Σκόρπιες κουβέντες της γειτονιάς, καθημερινά μικρά μοτίβα έντονης ζωής ή άτονης.
Κλείνοντας τη σύντομη διαδρομή και παραφράζοντας την "Οδό Ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι, θα έλεγα ότι η "γειτονιά των ποιητών" δεν ξεχωρίζει, τελικά. Είναι μια περιοχή σαν όλες τις άλλες της Καλαμάτας. Είναι ας πούμε – η περιοχή που κατοικούμε. Μικρή ασήμαντη λυπημένη τυραννική, μα κι απέραντα ευγενική. Έχει πολύ τσιμέντο, πολλά παιδιά πολλές μητέρες και πολύ σιωπή. Κι όλα σκεπασμένα από έναν τρυφερό μα κι αβάστακτο ουρανό. Εδώ γεννιόνται και πεθαίνουν τα όνειρα τόσων παιδιών ίσαμε τη στιγμή που η αναπνοή τους θα ενωθεί με τ’ ανοιξιάτικο αεράκι του επιταφίου και θα χαθεί. Όμως την νύχτα δεν τους πιάνει ο ύπνος. Κι όταν δεν ονειρεύονται, τραγουδούν…

*** Οι δασικοί χάρτες 
«Θα προσπαθήσουμε μέχρι, περίπου τις 20 Νοεμβρίου, να έχουμε την μερική κύρωση των δασικών χαρτών» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Ειδικότερα, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε, ότι «έχουμε ένα περιθώριο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, να γίνουν όλες οι αλλαγές των πρόδηλων σφαλμάτων, καθώς και των πράξεων της διοίκησης να περάσουν όλους τους χάρτες».
Όπως πρόσθεσε, «αφού περάσουν όλα αυτά από τις διοικήσεις και από τις διευθύνσεις δασών, θα προσπαθήσουμε μέχρι, περίπου τις 20 Νοεμβρίου, να έχουμε την μερική κύρωση» και εξήγησε: «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χάρτες, περίπου στο 96%, θα κυρωθούν και θα αποτελέσουν πια θεσμικό έγγραφο του κράτους, γιατί το υπόλοιπο 4% με 5% θα είναι οι αντιρρήσεις και οι αιτήσεις εκχώρησης, καθώς και οι αλλαγές χρήσης, οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε ένα εξάμηνο».
Άντε να τελειώνουμε με την ιστορία, μια και η κύρωση των δασικών χαρτών μόνο προς όφελος μιας ευνομούμενης Πολιτείας είναι, όσα ερωτηματικά και να επιδέχεται η τελευταία πρόταση…  Α.Π. 

*** Μην παίρνουν τα μυαλά σας… airbnb 
Τι ισχύει σήμερα για τις βραχυχρόνιες
(τουριστικές) μισθώσεις ακινήτων
 «Χαμός και σύγχυση» επικρατεί στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων: Πρέπει να έχει ένα ακίνητο σήμα ΕΟΤ ή όχι, ποιο είναι το διάστημα (μήνες) ενοικίασης, πόσα ακίνητα ανά ΑΦΜ μπορούν να ενοικιαστούν, πότε η ενοικίαση παράγει εισόδημα από ακίνητα και απαλλασσόμενο ΦΠΑ και πότε όχι;
Γιατί; Γιατί δεν πρόλαβε να ψηφιστεί και να ισχύσει ο Ν. 4446/2016 (επίμαχο Άρθρο 111) και με το νέο Ν. 4465/2017 (κρίσιμο Άρθρο 36) πολλά τροποποιούνται και, κυρίως, ορίζεται ότι τα περί αριθμού ακινήτων ανά ΑΦΜ και ημέρες ενοικίασης το χρόνο θα ισχύσουν μετά την πάροδο ενός μήνα από τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης, που όμως δεν έχει ακόμα εκδοθεί...
Άρα, δεν ισχύουν σήμερα οι περιορισμοί που αφορούν σε αριθμό ακινήτων ανά ΑΦΜ και ημέρες μίσθωσης ανά έτος, που σημαίνει ότι ακόμα είναι δυνατή η μίσθωση … όσων ακινήτων θέλει ο καθένας και για … όσες ημέρες θέλει!
  ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
 1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ: Το… λεπτό σημείο για να χαρακτηρίζεται η μίσθωση βραχυχρόνια (άρα εισόδημα από ακίνητα και απαλλασσόμενο του ΦΠΑ) είναι ότι πρέπει να είναι συγκεκριμένη, να αφορά διάστημα μικρότερο του έτους και, κυρίως, ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΛΗΝ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΩΝ.
Προσοχή, ούτε wifi – internet! Αλλιώς, οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, που θα διαπιστώσουν παροχή υπηρεσιών, επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα και αναγκαστική υπαγωγή σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Και ακόμα περισσότερη προσοχή χρειάζεται, γιατί ο έλεγχος μπορεί να λάβει υπόψη του και στοιχεία από δημοσιεύσεις – καταχωρήσεις στον Τύπο ή και στο internet ή να ζητήσει στοιχεία από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες!
  2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ: Η μίσθωση ακινήτου που συνάπτεται μέσω των ψηφιακών πλατφορμών (ακόμα και μέσω ενός site του διαχειριστή ακινήτου) για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μικρότερη του έτους.
Ως διαχειριστής ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης («διαχειριστής ακινήτου») ορίζεται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα, που αναλαμβάνει τη διαδικασία ανάρτησης ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση και γενικά μεριμνά για τη βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου.
Διαχειριστής ακινήτου δύναται να είναι είτε κύριος του ακινήτου ή νομέας ή επικαρπωτής ή υπεκμισθωτής ή τρίτος.
  3. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ:
α. Ο διαχειριστής ακινήτου να έχει εγγραφεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».
β. O αριθμός εγγραφής στο Μητρώο υποχρεωτικά να συνοδεύει την ανάρτηση του ακινήτου, σε εμφανές σημείο, στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε μέσο προβολής.
γ. Στις περιπτώσεις που οι διαχειριστές ακινήτων διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) δεν υποχρεούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, έχουν όμως την υποχρέωση να αναγράφουν, σε εμφανές σημείο, τον αριθμό του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) κατά την ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε μέσο προβολής.
δ. Η καταχώρηση στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής πραγματοποιείται ανά εκμισθούμενο ακίνητο.
  4. ΠΡΟΣΤΙΜΑ: Σε περίπτωση μη τήρησης των προϋποθέσεων επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στους διαχειριστές ακινήτων, που μπορεί να φθάσει ακόμα και στις 20.000 ευρώ.
Σε περίπτωση μη υποβολής ή υποβολής ανακριβούς Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής, επιβάλλεται στο διαχειριστή ακινήτου πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του μισθώματος, όπως αυτό εμφανίζεται στην ψηφιακή πλατφόρμα κατά την ημέρα που πραγματοποιείται ο έλεγχος.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης Δήλωσης, επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.
  5. ΕΛΕΓΧΟΙ: Διενεργούνται έλεγχοι και από μεικτά συνεργεία ελέγχου που αποτελούνται από υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. και του υπουργείου Τουρισμού, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.
Η Α.Α.Δ.Ε. μπορεί να ζητεί από κάθε ψηφιακή πλατφόρμα / site κάθε πληροφορία η οποία είναι απαραίτητη για την ταυτοποίηση των διαχειριστών ακινήτων, καθώς και των ακινήτων που αναρτώνται σε αυτές.
  ΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΥΑ
 Σύμφωνα με το Άρθρο 36 του Ν. 4465/2017, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού (που δεν έχει σήμερα ακόμα εκδοθεί) μπορούν να καθοριστούν γεωγραφικές περιοχές, όπου θα ισχύουν περιορισμοί στη διάθεση ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση, ως εξής:
α. Να μην επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο (2) ακινήτων ανά ΑΦΜ δικαιούχου εισοδήματος.
β. Η μίσθωση κάθε ακινήτου να μην υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και για νησιά κάτω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων τις εξήντα (60) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Υπέρβαση της διάρκειας του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή του υπεκμισθωτή, από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση ή υπεκμίσθωση, δεν ξεπερνά τα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος.
Του Παναγιώτη Ξεροβάσιλα     Οικονομολόγος - Νομικός

***  Ικανοποίηση… 
Αρκετά ικανοποιημένα θα πρέπει να νιώθουν τα στελέχη που στηρίζουν την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία. Η προχθεσινή συγκέντρωση και ομιλία στην Καλαμάτα ήταν καλή και η συμμετοχή της νεολαίας δυναμική.
Βέβαια, ο λόγος που εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν περισσότερο “κομματικός”, μύριζε αρκετά ΠΑΣΟΚ, από τους δύο προηγούμενους συνυποψηφίους του που βρέθηκαν στην Καλαμάτα, ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης, δηλαδή.
Είχε, όμως, περισσότερο καθαρό πολιτικό στίγμα, μια και αναφέρθηκε καθαρά σε ένα κόμμα με χαρακτηριστικά σοσιαλδημοκρατικά, όχι βέβαια σαν τα κόμματα ανάλογου ιδεολογικού στίγματος, που είναι “κολαούζοι” σε κόμματα εξουσίας με νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά.   Α.Π. 

*** Προβολή του μεσσηνιακού πολιτισμού και τουρισμού στην Κίνα 
Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος , ξεκίνησαν  επισκέψεις εκπαιδευτικών του Υπουργείου  Παιδείας της επαρχίας Hangzhou της Κίνας, στην Πελοπόννησο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου έγινε τελετή υποδοχής  τους, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου .
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιομετρίας κ. Νίκος Ζαχαριάς  μίλησε για  το πολιτιστικό απόθεμα της Μεσσηνίας , παρουσιάστηκαν  προγράμματα σπουδών και γενικά θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ μια γενική αναφορά για τον πελοποννησιακό τουρισμό έκανε η  συντονίστρια  έργου  και αποτελεσματικότητας και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού κα Αντωνία Μπούζα .
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  επισκέψεων, σύμφωνα με το οπαίο θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις Κινέζων εκπαιδευτικών στη Μεσσηνία. Επίσης, δόθηκαν φυλλάδια με πληροφοριακό υλικό για τη Μεσσηνία στην κινεζική γλώσσα .
Το Hangzhou είναι ένα επιχειρηματικό κέντρο και ταυτόχρονα τουριστικό κέντρο για Κινέζους και ξένους τουρίστες. Η περιοχή της δυτικής λίμνης στο  Hangzhou αποτελεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της Κίνας.

***  «Κόντρα» για τα… μπάζα δίπλα στη Δανειστική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά 
«Κόντρα» για τα… μπάζα δίπλα στη Δανειστική Βιβλιοθήκη, ξέσπασε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος προφανής και εμφανής λόγος από μια ανάρτηση – έκκληση προς το δήμαρχο Τριφυλίας, στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook το μεσημέρι της Παρασκευής, για την απομάκρυνση των μπάζων, στην οποία απάντησε σε σκληρό ύφος ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης. Το θέμα της «κόντρας» δημοσίευσε το Filiatranews γράφοντας: «Απάντηση σε αυστηρό ύφος σε σχόλιο που ανάρτησαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook οι υπεύθυνοι του Περιπτέρου - Δανειστικής Βιβλιοθήκης έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης. Στο σχόλιο που απευθυνόταν προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσιβελα εκφράζουν τα παράπονα τους για την εναπόθεση κάποιων λίγων πλακιδίων Λίγα μέτρα δεξιότερα από την Δανειστική Βιβλιοθήκη (προς την παιδική χαρά) και που προέρχονται από το Ηρώο της πλατείας που γίνονται εργασίες ευπρεπισμού. Στην ανάρτησή τους οι υπεύθυνοι της Δανειστικής Βιβλιοθήκης αναφέρουν: Ο χρήστης Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών περί βιβλίων προβληματισμένος. “Τάκης Κατσίβελας. Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, τις τελευταίες μέρες έξω από την βιβλιοθήκη οι υπάλληλοι του Δ.Δ. Φιλιατρών μας έχουν αδειάσει κάποια μπάζα - απαξιώνοντας, μεταξύ άλλων, πλήρως την προσπάθεια και το ρόλο της βιβλιοθήκης - θα παρακαλούσαμε ιδιαίτερα μέχρι αύριο που θα ανοίξει η βιβλιοθήκη μας να έχετε στείλει κάποιον να τα μαζέψει. Δεν τίθεται μόνο θέμα αισθητικής αλλά και θέμα ασφάλειας για τα παιδιά που μαζεύονται κάθε Σάββατο στην Βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας”. Στην ανάρτηση απάντησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης ο οποίος τόνισε ότι αφέθηκαν για λίγες μέρες εκεί λόγω εργασιών στο Ηρώων της πλατείας και αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων που ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ στο Ηρώων, και στα σπασμένα πλακάκια που υπήρχαν στα σκαλάκια ανεβαίνοντας στον χώρο. Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου της ΔΕ Φιλιατρών αναφέρει: “Προς ΄΄Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών περί βιβλίων΄΄. Φιλιατρά 21 Οκτωβρίου 2017. Νομίζω ότι δεν πρέπει να απευθύνεστε στο Δήμαρχο και μάλιστα με δημοσίευση, για ένα μικρό σωρό πλακιδίων, περίπου όσο ένα καρότσι, ως προς τον όγκο. Εμείς τα έχουμε αφήσει εκεί στο πεζοδρόμιο, για λίγες μόνο ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στο Ηρώο και φυσικά όχι μπροστά στο περίπτερό σας. Θα μπορούσατε να έχετε επικοινωνήσει μαζί μου. Έφτανε ένα απλό τηλεφώνημα για να λυθεί το θέμα. Εκτός αν το κάνετε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Όσο για τα παιδιά που επικαλείσθε, πιο πολύ κινδύνευαν στο παρελθόν, που για αρκετά χρόνια τα πλακάκια στα σκαλοπάτια του μνημείου Ηρώων ήταν σπασμένα. Σκέτες καρμανιόλες ήταν, και κάθε μέρα που έπαιζαν εκεί, υπήρχε ο φόβος να χτυπήσουν σοβαρά, χωρίς κανένας μέχρι τώρα να έχει ενδιαφερθεί. Εμείς λοιπόν ενδιαφερθήκαμε, και η ευαισθησία μας, δεν εξαντλείται μόνο σε λόγια. Την αποδεικνύουμε με έργα, προφυλάσσοντας στο εξής τα παιδιά από τυχόν ατυχήματα και αποδίδοντας τον ανάλογο σεβασμό προς τους πεσόντες ήρωες. Ο χώρος του Ηρώου τις μέρες αυτές επισκευάζεται και καλλωπίζεται και τα λίγα παλιά πλακάκια που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο, προέρχονται από εκεί. Και ένα τελευταίο, απορίας άξιον για το πώς το σκεφτήκατε. Δεν απαξιώνεται θεωρώ, η προσπάθεια και ο ρόλος της βιβλιοθήκης από την προσωρινή εναπόθεση οικοδομικών υλικών, λόγω των εργασιών που γίνονται από το Δήμο Τριφυλίας, δίπλα σας. Και να σας θυμίσω και κάτι άλλο, επειδή μάλλον το έχετε ξεχάσει. Το χώρο για τη δημιουργία του περιπτέρου σας, εμείς σας τον παραχωρήσαμε, εμείς τον διαμορφώσαμε, εμείς το μεταφέραμε και το τοποθετήσαμε και όποτε μας χρειαστήκατε έως τώρα, είμαστε κοντά σας. Φυσικά και δε ζητάμε εύσημα γι’ αυτό. Απλώς το αναφέρω γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να την μαθαίνει ο κόσμος.
 Υ.Γ. Έπρεπε να σας απαντήσω, γιατί τη συγκεκριμένη επιστολή προς το Δήμαρχο που αναρτήσατε στο διαδίκτυο, την εκλαμβάνω ως προσβολή προς το πρόσωπό μου και λυπάμαι γι’ αυτό. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης”».

***  Τρεις Ευέλπιδες τραυματίες, από επιθέσεις αγνώστων στο Μοναστηράκι 
Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια διενεργείται για τις επιθέσεις τους και τραυματισμούς συνολικά επτά προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, από ομάδα νεαρών χθες το απόγευμα στο Μοναστηράκι.
Εκτός απο τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο απο τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 47, 35 και 26 ετών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν μεταξύ περίπου 30 ατόμων, λίγο πριν απο την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα και αναζητούνται.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε πεζό στην Ε.Ο. Πύργου - Μεθώνης 
Σήμερα (23.10.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 47ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύργου- Μεθώνης, Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, παρέσυρε ηλικιωμένο ημεδαπό, ο οποίος κινούταν πεζός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

***  Η… Οδύσσεια μιας γυναίκας από δημοτική ανεπάρκεια στην Καλαμάτα… 
Μια παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ την έστειλε στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα 
 Ήρθε στον τόπο της για διακοπές, αλλά μια παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ, η οποία είχε καλυφθεί πρόχειρα, μπορεί και να της στοίχιζε τη ζωή. Ο λόγος για την περιπέτεια που υπέστη η Μαρία Λουίζα Κωστέα, προχθές το πρωί, όταν γύριζε από μια προσωπική της εργασία και διέσχιζε το πεζοδρόμιο ανάμεσα στις οδούς Μακεδονίας και Ύδρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο "Θάρρος", περπατώντας στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή, βρήκε μπροστά της, χωρίς περίφραξη, μια παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ, η οποία είχε καλυφθεί πρόχειρα με χώμα. Στην προσπάθειά της να τη διασχίσει το δεξί της πόδι βυθίστηκε ξαφνικά στην τρύπα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, στα πόδια και στα χέρια.
Περίοικοι, μόλις αντιλήφθηκαν το γεγονός, κάλεσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε αιμόφυρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί, στα Επείγοντα, την περίμενε μια άλλη ταλαιπωρία. Μετά από αρκετή ώρα παραμονής της έραψαν κάποια τραύματα, αλλά, όταν ζήτησε να της κάνουν αντιτετανικό ορό, οι γιατροί την έστειλαν στο παρακείμενο φαρμακείο να τον αγοράσει (!). Στη συνέχεια, αφού διαπιστώθηκε, ότι δεν είχε κάποια κατάγματα της έδωσαν εξιτήριο.
Η γυναίκα προσπάθησε στην αρχή να βρει το δίκιο της, αλλά, οι αρμόδιοι δήλωναν αναρμόδιοι. Βέβαια, η γυναίκα πρέπει αύριο να φύγει για τη Γερμανία, όπου διαμένει μόνιμα, καθώς δεν μπορεί να αλλάξει το εισιτήριο, αλλά, φέρεται αποφασισμένη να κυνηγήσει το δίκιο της.
"Μέχρι και σήμερα", μας είπε χθες, "έχω ζαλάδες, πονάει ο αυχένας μου, τα πόδια μου και τα χέρια μου. Δεν μπορώ ούτε να φάω κανονικά. Η δουλειά μου στη Γερμανία είναι μαγείρισσα και απορώ πως θα πάω για εργασία, αλλά και ποιος θα πληρώνει τον χρόνο ανάρρωσής μου. Το θέμα για μένα δεν είναι να πάρω κάποια χρήματα, ως αποζημίωση. Το σημαντικότερο είναι αυτό που μου συνέβη, το οποίο θα μπορούσε να είχε και τραγικότερες διαστάσεις.
Επιτέλους, ο δήμαρχος Καλαμάτας θα πρέπει να καταλάβει ότι Καλαμάτα δεν είναι μόνο η Αριστομένους. Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιοχές όπου διαμένει κόσμος και θα πρέπει να τυχαίνει της ίδιας φροντίδας. Από τις ημέρες που βρίσκομαι στον τόπο μου, έχω συναντήσει πολλά αδιάβατα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατεβαίνει κανείς στο δρόμο για να πάει στη δουλειά του. Η κατάσταση είναι τραγική. Νιώθω πολύ θυμωμένη με τα όσα μου συνέβησαν, αλλά, μέσα στην ατυχία μου θα ήθελα να υπάρξει και μια αφύπνιση των υπευθύνων".
Από την πλευρά μας, αυτό που πρέπει να σχολιάσουμε είναι ότι καθημερινά περιγράφουμε ανάλογα περιστατικά, χωρίς, βέβαια, τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.  Δεν είναι λίγα τα πεζοδρόμια στην Καλαμάτα, σημεία των οποίων με «ιδιαιτερότητες», αποτελούν… παγίδες για τους ανυποψίαστους διαβάτες!
Μια μικρή περιήγηση στην πόλη αν κάνει κάποιος, μπορεί να βρει πολλούς μικρούς… κρατήρες στα πεζοδρόμια, που έχουν δημιουργηθεί από σπασμένες πλάκες, κάποια άλλα σημεία που δεν υπάρχει καν πλακόστρωτο (!), ράμπες διάβασης ΑΜΕΑ σε κακή κατάσταση, μεταλλικά καπάκια να λείπουν.
Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην κατάληψη των πεζοδρομίων (σ.σ. καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων) από πάσης φύσεως τροχοφόρα… αυτό αποτελεί μια άλλη (πονεμένη) ιστορία. Όλα τα παραπάνω αρκούν για να μιλήσει κανείς για… παγίδες που γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τους διαβάτες-περαστικούς τις βραδινές ώρες.
Σημειωτέον ότι τα πεζοδρόμια είναι δημόσιος χώρος για τους πεζούς (το λέει άλλωστε και η λέξη) και σαν τέτοιος θα πρέπει να παρέχει ασφαλή πρόσβαση…  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ελλάδα και ΝΑΤΟ! Μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ συμμαχία που πρέπει να ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...

~ Ο Πολωνός κορυφαίος διεθνολόγος Zbigniew Brzezinski, ο οποίος ήταν και σύμβουλος του Henry Kissinger και έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες, είναι γνωστός για αντι-Ρωσικό του μένος.
Ο γνωστός διεθνολόγος έγραφε στο παρελθόν: «Δεν μπορούμε να βλέπουμε απαθείς τη Ρωσία να κτυπά την μετριοπαθή αντιπολίτευση που εκπαίδευσε η CIA, χωρίς να αντιδρούμε». Η «αντιπολίτευση» που χτυπάει οι ΗΠΑ φυσικά είναι σήμερα οι τζιχαντιστές.
Εκτός απ’ το ότι ο Brzezinski παραδέχεται ότι η CIA είναι υπεύθυνη για τις πτώσεις καθεστώτων που οι Ισλαμιστές πήραν τα όπλα, στη συνέχεια καλεί τις ΗΠΑ να τους βοηθήσει έναντι του «Ρωσικού κινδύνου».
Σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι είναι μπλεγμένο και το ΝΑΤΟ του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος.
Τι θα κάνει, λοιπόν, η Ελλάδα σε περίπτωση που κληθεί να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο απέναντι στη Ρωσία η οποία πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να ξαναβρεί τη Χριστιανική της ταυτότητα;
Θα πάει με το μέρος αυτών που οδηγούν την Ευρώπη στον εξισλαμισμό ή με την Ορθόδοξη Ρωσία; Πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη...

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Χτύπησε την ΕΛΛΑΔΑ!Σαρώνει ο «Δαίδαλος» ακόμα και με ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟ...

~ Eπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί από το πρωί σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι έχουν σημειωθεί στα δυτικά και αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται και στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Πέμπτη 26/10.
Σε ορισμένες περιοχές από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο… στροβιλισμός του «Δαίδαλου» έχει ήδη προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα.
Ειδικότερα, κεραυνοί και πού δυνατή «βροχή» σκεπάζουν τον ουρανό της όμορφης Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι βρέχει καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από το χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας, από όπου διακρίνεται ένας υδροστρόβιλος στον ορίζοντα.

Έριξε χαλάζι στην Πάργα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr,  στην Πρέβεζα βρέχει από νωρίς το πρωί καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.

Προβλήματα λόγω βροχής στη Θεσσαλονίκη
Από νωρίς το πρωί  ξεκίνησε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποιες περιοχές η βροχή είναι εντονότερη, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς.

Σύμφωνα με το seleo.gr όχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. Επίσης λόγω της κακοκαιρίας είναι πολύ αυξημένη η κίνηση στο οδικό δίκτυο.  mononews

*** «Μια νύχτα μπορεί να χτυπήσουμε ξαφνικά»! Κάτσε καλά Σουλτάνε...

~  «Μια νύχτα μπορεί να χτυπήσουμε ξαφνικά» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την περίπτωση οποιασδήποτε απειλής κατά της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Θα το επιτρέψουν άραγε κάποιοι; Πάει τελείωσαν πια αυτά»…
Παραλήπτης αυτού του απειλητικού μηνύματος ήταν οι ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του κατά το Συμβούλιο Νεολαίας 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Yahya Kemal Beyatlı, δήλωσε τα εξής: «Κανείς δεν έχει και δεν θα έχει την δύναμη να διαμελίσει αυτά τα εδάφη της πατρίδας μας. Θα πάμε όλοι μαζί καταπάνω αυτών που θα επιχειρήσουν να το κάνουν, στο Γκάμπαρ, στο Τέντουρεκ, στο Τζούντι, στο Μπεστλέρ-Ντερελέρ, στο Κάντιλ, μπορεί και με F-16, θα πάμε προς τα κει. Οπουδήποτε υπάρχει κάποια πρόκληση εναντίον μας, ναι μια νύχτα μπορεί να χτυπήσουμε ξαφνικά. ‘Άραγε θα το επιτρέψουν κάποιοι;’. Πάνε αυτά τελείωσαν. Όσο αυτοί που είναι στρατηγικοί μας εταίροι, σέβονται μαζί με μας το δίκαιό μας, θα τους σεβόμαστε και εμείς. Ειδάλλως, χωρίς παρεξήγηση…»

*** 'EIΣΒΟΛΗ' Κόκκαλη στο ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ! Έρχονται ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ...

~  Στον ξενοδοχειακό κλάδο στρέφουν το ενδιαφέρον τους ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες όπως του Σωκράτη Κόκκαλη της Intracom και του Νίκου Στασινόπουλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, λόγω της έκρηξης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Χωρίς μεγάλο θόρυβο, ο πρώην πανίσχυρος επιχειρηματίας, Σωκράτης Κόκκαλης που συνέδεσε την άνοδο του με την εποχή Σημίτη τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, έχει πραγματοποιήσει την τελευταία διετία δυναμική είσοδο στον ξενοδοχειακό κλάδο με την απόκτηση ή τη μίσθωση σειράς μονάδων τόσο στην Αθήνα, όσο και σε νησιά του Αιγαίου όπως η Μύκονος. Στον όμιλο έχουν ενταχθεί πλέον 4-5 ξενοδοχεία, κυρίως στον τομέα των boutique hotels, υπό την αιγίδα της Intradevelopment η οποία διοικείται από τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, τον γιο της Ελένης Κόκκαλη από τον πρώτο γάμο της, με τον γνωστό τερματοφύλακα Σάββα Θεοδωρίδη.
Στασινόπουλος
Μιχάλης Στασινόπουλος. Επιχειρηματίας (πρώτος από δεξιά)
O δραστήριος Μιχάλης Στασινόπουλος
Ο Μιχάλης Στασινόπουλος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μετά τη μεγάλη επένδυση των 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του πεντάστερου ξενοδοχείου στην Πλατεία Καραϊσκάκη, που παραχωρήθηκε προς διαχείριση στο Wyndham Hotel Group, ετοιμάζει το επόμενο βήμα.
Μέσω της δημιουργίας ανώνυνης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), ετοιμάζει το επόμενο βήμα του στο real estate, τόσο στον τομέα των ποιοτικών κτιρίων γραφείων, για τα οποία «διψά» η αγορά, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων όπως τα ξενοδοχεία.
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει σημαντικότατη ακίνητη περιουσία η οποία προσεγγίζει σε αξία τα 300 εκατ. ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις  στελεχών της αγοράς real estate.
theodoridisnomikou
Δημήτρης Θεοδωρίδης – Δούκισσα Νομικού
Ο Πέτρος Σουρέτης
Στην Intracom, καίριο ρόλο στις νέες δραστηριότητες στον τουριστικό κλάδο διαδραματίζει και ο επικεφαλής της Intrakat Πέτρος Σουρέτης, ο οποίος διαχειρίζεται το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου στους τομείς των κατασκευών και των ακινήτων.  Τη διοικητική ομάδα στον τομέα των ξενοδοχείων συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ένας από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη των boutique ξενοδοχείων στην Αθήνα μέσω του O&B Athens Boutique Hotel, αλλά και με θητεία στο χώρο των ιπποδρομιών και των ίππων.
Το τελευταίο «χτύπημα» του ομίλου ήρθε πριν από λίγες ημέρες όταν υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Intrakat και του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) για την εκμίσθωση του κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3 – 5 στην Αθήνα. Το τριώροφο διατηρητέο κτήριο του ΜΤΣ, επιφάνειας 4.160 τ.μ. εκμισθώθηκε στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40.000 ευρώ και προορίζεται, επίσης, για boutique hotel 43 δωματίων που θα λειτουργήσει εντός του 2019.
Το κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη αν και στο παρελθόν φιλοξενούσε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων όπως κατάστημα της σουηδικής H&M και η εταιρεία αξεσουάρ της Ferrari, ήταν τα τελευταία χρόνια κενό στο μεγαλύτερο τμήμα του. Η πρωτοβουλία του ομίλου Intracom προσέφερε και μια ανάσα στα σχέδια του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, μέσω της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) που δεν πάνε και πολύ καλά.
Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat
Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat
Νέες εξελίξεις
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν, όμως, εξελίξεις και στο άλλο σχέδιο που προωθεί η Intradevelopment (κυρίως μέσω της θυγατρικής Inestia και σειράς άλλων εταιρειών) για την επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου «Αίολος», του πρώτου ξενοδοχείου που άνοιξε στην Αθήνα το 1837!
Το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αιόλου 3 – 5 και Ανδριανού ανήκει (σε ποιον άλλον;) στο γνωστό επιχειρηματία του Μοναστηρακίου Σπύρο Μπαϊρακτάρη και το έχει μισθώσει ο όμιλος του Σωκράτη Κόκκαλη.
Μάλιστα προ ημερών το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη για την αποκατάσταση του διατηρητέου μνημείου με την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείου. Το «Αίολος» οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1835-1837, βάσει σχεδίων του γνωστού αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη (1802-1862) και ήταν το πρώτο οικοδόμημα που κατασκευάστηκε εξαρχής με σκοπό να χρησιμεύσει ως ξενοδοχείο στην Αθήνα.
Υπό τη διαχείριση της Inestia βρίσκονται σήμερα άλλα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Το πρώτο είναι το  Ο&Β Athens Boutique Hotel, ένα από τα πιο γνωστά boutique ξενοδοχεία στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο λειτούργησε το 2004. Το δεύτερο είναι το MET34 Athens Hotel στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα που κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας.
Ο όμιλος Κόκκαλη είχε διεκδικήσει, μέσω του διαγωνισμού που είχε πραγματοποιήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το ξενοδοχείο στην οδό Βαλαωρίτου 6 (το πρώην Athens Lycabettus).
Όμως στο διαγωνισμό επικράτησε σχήμα κυπριακής εταιρείας η οποία, όπως είχε αποκαλύψει το mononews προ μηνών, συνδέεται με πρώην στέλεχος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
Στη Μύκονο
Ο όμιλος Intracom λειτουργεί, πάντως, από φέτος στη Μύκονο το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Branco Mykonos Hotel, με την αναβάθμιση του πρώην «Lady Anna» (τεσσάρων αστέρων) στον Πλατύ Γιαλό.
Το ακίνητο της Μυκόνου έχει μισθώσει άλλη θυγατρική της Intradevelopment και πλέον λειτουργούν 21 δωμάτια. Η οικογένεια Κόκκαλη έχει παρουσία στην αγορά ακινήτων της Μυκόνου και μέσω της κατασκευής πολυτελών κατοικιών, σχέδιο που προσπαθεί να προχωρήσει και στην Αθήνα μέσω της Κέκροψ.
Η τελευταία διεκδικεί εδώ και χρόνια τη γνωστή έκταση των 300 στρεμμάτων στο Ψυχικό με τη δικαστική διαμάχη να συνεχίζει με αμείωτη ένταση.  Mononews

*** ΤΡΕΜΕΙ το ΝΑΤΟ! Έτοιμοι οι πρώτοι Ρωσικοί S-500 μέχρι το 2020...

~  Τα νεότερα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-500 θα παραδοθούν στις ρωσικές αεροπορικές περίπου το 2020, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός υπολοχαγός Viktor Gumenny, αναπληρωτής διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων.
«Θα αρχίσουμε να έχουμε τους S-500 μέχρι το 2020», ανέφερε ο Humenny.
Τον Ιούλιο ολοκληρώθηκαν στη Ρωσία οι δοκιμές των αντιαρματικών αντιβαλλιστικών πυραύλων για το σύστημα PRO-air defense C-500 «Prometey».  Με πληροφορίες από RIA Novosti & RT

***  TEΛΕΙΩΣΑΝ την ΠΑΙΔΕΙΑ! Καμπανάκι κινδύνου για τα προβλήματα των πανεπιστημίων...

~  Πολυεπίπεδες συστάσεις στην Πολιτεία και στα πανεπιστήμια για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και διορθωτικών κινήσεων που θα καλύψουν τα κενά που διαπιστώνονται σε μια σειρά δεικτών της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα κάνει η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) στην έκθεσή της για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που παρουσιάζεται σήμερα στη Βουλή.
Η ανεξάρτητη Αρχή, αρμόδια για τη διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τονίζει την ανάγκη η Ελλάδα να δώσει λύση στη μάστιγα των «αιώνιων» φοιτητών, να ενισχύσει την απασχόληση των αποφοίτων των πανεπιστημίων, να αυξήσει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και να ενισχύσει τους θεσμούς αυτοδιοίκησης των ανώτατων ιδρυμάτων. Επιπλέον, η ΑΔΙΠ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ιδρύματα που δεν θα πιστοποιήσουν τα προγράμματα σπουδών τους. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στους μελλοντικούς αποφοίτους σχετικά με την αναγνώριση των τίτλων σπουδών τους από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, διεθνείς οργανισμούς (π.χ. ΟΗΕ, Ε.Ε.) και μελλοντικούς εργοδότες.
Σύμφωνα με την έκθεση, δυσκολίες αναμένεται να υπάρξουν και στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) ή στη χορήγηση άδειας εργασίας για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού, καθώς σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού η κατοχή πιστοποιημένου τίτλου σπουδών αποτελεί προαπαιτούμενο για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.
Με χρονικό ορίζοντα το 2020, όταν, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Ερεβάν, οι ακαδημαϊκοί τίτλοι των αποφοίτων των ευρωπαϊκών ΑΕΙ θα αναγνωρίζονται αυτόματα, η ΑΔΙΠ σημειώνει πως θα υποστηρίζει διαρκώς τα ιδρύματα της χώρας, παρέχοντάς τους, μέσω της πιστοποίησης, όλα τα αναγκαία εφόδια, ώστε οι απόφοιτοί τους να ανταγωνίζονται ισότιμα στον διεθνή και τον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο.
Από τη διεθνή επισκόπηση για τη θέση της Ελλάδας προκύπτει ότι πρέπει να βελτιώσει μια σειρά δεικτών, όπως η αναλογία φοιτητών/διδασκόντων στα πανεπιστήμια, οι ρυθμοί αποφοίτησης (σε κανονικό χρόνο σπουδών), ο βαθμός απασχολησιμότητας των αποφοίτων, το ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης και οι θεσμοί αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων. Επιπλέον, τα ΑΕΙ πρέπει να επιδιώξουν την ενίσχυση των μηχανισμών διεθνοποίησης και εξωστρέφειας, μέσω της παροχής προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα.  dimokratianews

***  Μάθημα Ελληνικής Ιστορίας: Η ΓΕΝΕΣΗ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στην Αρχαία Ελλάδα... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ο Ελληνικός κόσμος έχει μια μακραίωνη ιστορία η οποία είναι άγνωστη στον μέσο Έλληνα. Αυτό το κενό που δημιούργησε η Ελλαδική παιδεία προσπαθεί σε μια σειρά από βίντεο να καλύψει η παρακάτω σειρά από βίντεο.
Στην σειρά με θέμα «Πολιτική & Ελληνικός κόσμος» καλύπτεται η γένεση και η ανάπτυξη της πολιτικής στον Ελληνικό κόσμο, ο οποίος αναπτύσσει τα πρώτα ανθρωποκεντρικά πολιτικά συστήματα στην ανθρώπινη ιστορία.
Στο παρακάτω πρώτο επεισόδιο καλύπτεται η περίοδος από τον Κυκλαδικό πολιτισμό μέχρι και το τέλος των «σκοτεινών» χρόνων του Ελληνισμού, δηλαδή μετά το τέλος των ανακατατάξεων από την κάθοδο των Δωριέων.
 Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο παρακάτω: Η γένεση της πολιτικής στην Αρχαία Ελλάδα - Πολιτική & Ελληνικός κόσμος (Επ. 1) ,  https://youtu.be/7A4A4uexMs4  .-

*** Ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού της εφεδρείας για τις ένοπλες δυνάμεις...

~ Ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού της εφεδρείας για τις ένοπλες δυνάμεις
 Του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*
 Το ΓΕΣ, για άλλη μια φορά τιμητής των παραδόσεων και των θεσμών, ανακήρυξε το έτος 2017 ως «έτος των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων». Εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή, πλέον της ανάδειξης της σημασίας των δύο αλληλένδετων θεσμών, αποσκοπεί και στη δρομολόγηση μέτρων και ενεργειών βελτίωσης της αποτελεσματικότητας τους θα προχωρήσω στην προβολή κάποιων σκέψεων αναφορικά με την εφεδρεία.
Είναι γεγονός ότι και στην Ελλάδα, ο θεσμός της θητείας, συνεπακόλουθα και της εφεδρείας, δέχθηκαν επικρίσεις ως επιχειρησιακά αναποτελεσματικοί, κοινωνικά ξεπερασμένοι και οικονομικά προβληματικοί. Ορισμένες από τις παρατηρήσεις ήταν ορθές. Η πληθώρα όμως των μορφών των νέων απειλών, η ορατή αδυναμία διατήρησης επαγγελματικού στρατού και η αδήριτος ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους των ενόπλων δυνάμεων μας αναγκάζουν σήμερα να αναθεωρήσουμε τους αλληλένδετους θεσμούς της θητείας, εφεδρείας και εθνοφυλακής.
Ιστορικά, με τελευταίες αποδείξεις στις, όχι μακρινές, κρίσεις του 1987 και 1996, ο στρατός ξηράς βασίστηκε στην κινητοποίηση της εφεδρείας (μερικής ή γενικής). Από πουθενά δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη ανάγκη στο μέλλον. Απεναντίας, οι νέου τύπου απειλές που κατευθύνονται και στο εσωτερικό της χώρας θα απαιτήσουν μια πολυάριθμη κινητοποίηση -με συμμετοχή και της εφεδρείας- για την αντιμετώπιση τους. Ως εκ τούτου, ο βασικός μας στόχος εστιάζει στο πως θα δημιουργήσουμε μια περισσότερο εκπαιδευμένη και αξιόπιστη εφεδρεία.
Η εφεδρεία είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δομή, οργάνωση και συγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων, καθίσταται αξιόμαχη μέσα από την εκπαίδευση στη διάρκεια της θητείας, συντηρείται με διαρκείς μετεκπαιδεύσεις και υλοποιείται μέσα από ένα γραφειοκρατικό σύστημα που περιέχει τα στρατολογικές αρχές, τις μονάδες επιστράτευσης και τις μονάδες εκστρατείας.
Αναμφισβήτητα η δημιουργία αξιόμαχου έφεδρου προϋποθέτει την ύπαρξη εκπαιδευμένου κληρωτού. Προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει μια υστέρηση στην εκπαίδευση των κληρωτών για ένα πλήθος λόγων που βαρύνουν εξίσου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά και τον καθένα από εμάς ατομικά. Αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν πολλές: μειωμένη διάρκεια θητείας, ελλιπείς πιστώσεις για εκπαίδευση, πλήθος από πάρεργα. Το μείζον όμως πρόβλημα ίσως να είναι  η ίδια η δομή της θητείας και κυρίως η μη μετά επιτάσεως εξασφάλιση της απόκτησης των απλών ελάχιστων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα πρέπει να διαθέτει ο κάθε κληρωτός. Ανασταλτικός παράγοντας και η ομόφωνη επιλογή και εφαρμογή μιας εκπαίδευσης «χαμηλής έντασης» σε αντίθεση με τις απαιτητικές ανάγκες της «ρεαλιστικής εκπαίδευσης» (με όλους τους κινδύνους).
Ακόμη πιο προβληματική όμως η μετεκπαίδευση της εφεδρείας. Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε το θεσμό με απλές ενέργειες χαμηλού κόστους. Αρχικά ας ορίσουμε, βελτιώσουμε και αξιολογήσουμε τις ελάχιστες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ο κάθε έφεδρος. Με γνώμονας αυτά τα σημεία ας ανασχεδιάσουμε την μετεκπαίδευση. Τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνιών είναι σύμμαχοι μας. Μπορούμε να δώσουμε ευελιξία στον κάθε έφεδρο για το που και πότε θα συντηρήσει τις γνώσεις και δεξιότητες του. Ειδικά τα βασικά προαπαιτούμενα της ατομικής εκπαιδεύσεως μπορεί να επαναδιδαχθούν και αξιολογηθούν σε διάστημα μικρότερο των 8 ωρών σε οποιαδήποτε σχεδόν στρατιωτική μονάδα που διαθέτει πεδίο βολής. Αποτελέσματα: Επιτυχών (πιστοποίηση για 3-5  χρόνια) ή αποτυχών (νέα παρουσία και αξιολόγηση το επόμενο εξάμηνο). Αντίστοιχα απλή και μετεκπαίδευση-πιστοποίηση και σε ορισμένες ειδικότητες που δεν επιβάλλουν ύπαρξη ειδικού εξοπλισμού. Ο διαμένων στην Αθήνα οδηγός αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να μεταβεί στην επιστρατευτική του μονάδα για την –ανά τριετία-μετεκπαίδευση του στο χειρισμό στρατιωτικών οχημάτων. Αναμφίβολα αρκετές ειδικότητες θα συνεχίσουν να απαιτούν τη μετάβαση στις αντίστοιχες μονάδες εκστρατείας ή ειδικά κέντρα εκπαιδεύσεως. Μπορούμε όμως να δώσουμε την αναγκαία ευελιξία στους εφέδρους επιλογής τόπου και χρόνου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και ειδικών κωδικών πρόσβασης (πχ taxis). Ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, γιατί ορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων (πχ βολές) να μην είναι «ανοικτές», μέσω μιας διαδικασίας και στους εφέδρους; Η συμμετοχή του εφέδρου σε κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μονάδος είναι αναμφίβολα το επιστέγασμα της εκπαίδευσης του αλλά και της ίδιας της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδος και κρίνεται αναγκαία. Στον τομέα αυτό, η ορθή επιλογή και τοποθέτηση της εφεδρείας διευκολύνει κατά πολύ το έργο μας. Ακόμη και η αρχική απονομή ειδικοτήτων διευκολύνει τη μετεκπαίδευση της εφεδρείας. Ειδικά όμως στο στάδιο προ της απολύσεως απαιτείται συνεργασία μεταξύ της μονάδος εκστρατείας που υπηρεί ο έφεδρος και των επιστρατευτικών αρχών για τη  βέλτιστη επιλογή. Η γνώμη της μονάδος και του ιδίου του κληρωτού-εφέδρου πρέπει να έχουν βαρύνουσα σημασία για την επιστρατευτική του τοποθέτηση. Επιδίωξη να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ των μονάδων και των εφέδρων. Ευχής έργο, η μονάδα εκστρατείας υπηρέτησης -ως κληρωτού- να παραμένει και η επιστρατευτική μονάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην εφεδρεία. Πρωτοβουλίες πρέπει να δοθούν και στις μονάδες για την απευθείας επικοινωνία τους με τους εφέδρους τους και την ενημέρωση-κλήση τους σε διάφορες δραστηριότητες. Απαραίτητα όμως το σύστημα πρέπει να παρέχει νομική κάλυψη σε αμφότερους και να είναι αδιάβλητο.
Ο κάθε έφεδρος, ανεξαρτήτως ειδικού φύλλου πορείας, θα πρέπει να γνωρίζει επακριβώς τις διαδικασίες και στάδια μετεκπαίδευσης του καθώς και τους χρονικούς περιορισμούς εντός των οποίων αυτές θα πραγματοποιούνται καθώς και τις δυνατότητες του για υποβολή των επιλογών του.
Ένα επιπλέον αποφασιστικό βήμα, ίσως να ήταν η αξιοποίηση όλων αυτών των εφέδρων που εθελοντικά επιθυμούν (δυνατότητα αλλαγής επιθυμίας) να είναι ενεργά μέλη της εφεδρείας τοποθετημένα σε μονάδες εκστρατείας. Ίσως δηλαδή να δημιουργήσουμε εφεδρείες «δύο ταχυτήτων». Πριν από κάθε βήμα θα πρέπει προσεκτικά να έχει εξασφαλιστεί η συμβατότητα του με το Ελληνικό Σύνταγμα και τη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, η παροχή κινήτρων σίγουρα δρα υποβοηθητικά αλλά πρέπει να είναι σύννομη, οικονομικά ανεκτή και κοινωνικά αποδεκτή.
Η επιτυχία των νέων ρυθμίσεων θα εξασφαλιστεί κυρίως από την αποδοχή που αυτές θα έχουν από την ελληνική κοινωνία. Η αίσθηση της προσωπικής συμμετοχής εκάστου και της δυνατότητας επιλογών του, εάν συνδυαστεί και με την αντίληψη ενός αποδοτικού και κυρίως αξιοκρατικού και αδιάβλητου συστήματος, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του θεσμού της εφεδρείας.
Συνοψίζοντας, ας εξετάσουμε σοβαρά και με επαγγελματισμό το θέμα της εφεδρείας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής άμυνας, χωρίς να προτείνουμε ανεδαφικές λύσεις, ξεχνώντας αρνητικά στερεότυπα για την επιστράτευση, μακριά από πρόχειρα κομματικά πυροτεχνήματα, αποφεύγοντας πρόχειρες αποφάσεις που δημιουργούν νομικά προβλήματα, κοιτάζοντας τις λύσεις που έδωσαν άλλα αντίστοιχα κράτη, δίδοντας πρωτοβουλίες στις στρατιωτικές μονάδες και ευελιξία επιλογών στους εφέδρους και ξεφεύγοντας από τις τετριμμένες συνταγές του παρελθόντος.
 * Ο κ. Ιπποκράτης Δασκαλάκης είναι Υποστράτηγος (εα). Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ).Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).Διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

***  Χημικοί αεροψεκασμοί...

~ Χημικοί αεροψεκασμοί
 Εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει η διαμάχη για τους λεγόμενους χημικούς αεροψεκασμούς, διχάζοντας την κοινή γνώμη για το κατά πόσο η σχετική θεωρία Συνωμοσίας ή όχι είναι αληθινή.
Παρακάτω, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και με εξήγηση του φαινομένου που προκαλεί τα ίχνη συμπύκνωσης που παρατηρούνται πίσω από αεροπλάνα που πετούν σε υψηλό υψόμετρο, θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε αν υπάρχει βάση στην θεωρία περί χημικών αεροψεκασμών στην ατμόσφαιρα της γης για κακόβουλο σκοπό.
Ο σχηματισμός των ιχνών (contrails)
Υπάρχουν δύο τρόποι σχηματισμού των ιχνών συμπύκνωσης. Το πρώτο είδος είναι τα αεροδυναμικά ίχνη και το δεύτερο είναι τα ίχνη τα οποία σχηματίζονται από τους κινητήρες των αεροπλάνων (συγκεκριμένα των καυσαερίων) που πετούν σε μεγάλα υψόμετρα όπου επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Τα αεροδυναμικά ίχνη σχηματίζονται από το γεγονός ότι όταν ο αέρας που περνά πάνω από το πτερύγιο ένας αεροπλάνου, μειώνεται η πίεσή του με αποτέλεσμα να πέφτει και η θερμοκρασία του σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα μικρό ίχνος συμπύκνωσης γύρω από αυτό.

Τα ίχνη που παρατηρούνται πίσω από τους κινητήρες των αεροπλάνων σχηματίζονται όταν τα καυτά καυσαέρια των τελευταίων που περιέχουν και μικροποσότητες υδρατμών, παγώνουν απότομα εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ατμόσφαιρα σε αυτά τα ύψη και κυμαίνονται από τους -30 έως τους -50°C.

Παρακάτω ακολουθεί ανάλυση για το θέμα, του αεροναυπηγού, διερευνητή αεροπορικών ατυχημάτων \ περιστατικών και εκδότη - διευθυντή του περιοδικού «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ κ. Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση
(Real) contrails vs (fake) «chemtrails»
To θέμα επανέρχεται σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα αφού αποτελεί το «αγαπημένο» ζήτημα που θέτουν οι απανταχού συνωμοσιολόγοι και φυσικά «αυτοτρέφεται» αφού οτιδήποτε σχετικό γραφεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς και τις αόρατες δυνάμεις που ελέγχουν τον πλανήτη (και ασχέτως με το πόσες φορές θα έχει καταρριφθεί), αποτελεί αυτομάτως και απόδειξη για την επόμενη ομοβροντία ανοησιών.
Ας προσπαθήσουμε όμως να το τα ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά. Τα contrails είναι επιστημονικά και τεχνικά απολύτως καθορισμένα ως ίχνη (trails) συμπύκνωσης υδρατμών της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια των κινητήρων τζετ των αεροσκαφών που πετούν στην ατμόσφαιρα και ειδικά στα ανώτερα στρώματά της με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά (τα ίχνη περιλαμβάνουν προφανώς και άλλες ενώσεις προϊόντων της ανάλωσης των καυσίμων σε μικρές ποσότητες).

Τα contrails σχηματίζονται με τον ίδιο μηχανισμό που δημιουργούνται –συνεχώς και καθημερινά- τα νέφη. Η περίπτωση όμως δεν είναι μοναδική στον ουρανό. Κινητήρες εσωτερικής καύσης (αυτοκινήτων) που λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (για παράδειγμα μια κρύα και υγρή χειμωνιάτικη ημέρα) εκλύουν λευκά «νέφη» που δεν είναι τίποτε περισσότερο από υγροποίηση των υδρατμών του περιβάλλοντος κάτω από την επίδραση των θερμών καυσαερίων. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει το καλοκαίρι που η υγρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα και η θερμοκρασία υψηλή. Στα αεροπλάνα όμως που πετούν στην τροπόσφαιρα, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-40 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα) οι συνθήκες υγροποίησης υδρατμών της ατμόσφαιρας είναι ευνοϊκές πολύ πιο συχνά. H απαιτούμενη όμως και ικανή συνθήκη του σχηματισμού contrails αλλά και της παραμονής τους στον ουρανό για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι η παρουσία υδρατμών να είναι ιδιαίτερα υψηλή, σχεδόν στο σημείο κορεσμού, χωρίς όμως να το έχει ξεπεράσει (αφού τότε θα είχαν σχηματιστεί νέφη). Από την άλλη δεν υφίσταται σήμερα γνωστή χημική ουσία που όταν απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα (στις ποσότητες που μπορεί να μεταφέρει ένα αεροπλάνο) να δημιουργεί ίχνη σε τέτοια έκταση και να παραμένει ορατή για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα (αλήθεια η υψηλή τεχνολογία του παγκόσμιου συστήματος που προσπαθεί να μας ελέγξει δεν θα μπορούσε να κάνει τα ίχνη… αόρατα;)
Στον αντίποδα τα «chemtrails» δεν έχουν κανένα επιστημονικό-τεχνικό ορισμό πέραν αυτού που του «δίνουν» οι συνωμοσιολόγοι (κατ’ αντιστοιχία με τα contrails) υπονοώντας ότι πρόκειται για ορατά ίχνη χημικών ουσιών που απορρίπτονται σκόπιμα από διερχόμενα αεροπλάνα.
Κανείς όμως και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει οποιοδήποτε τεκμηριωμένο στοιχείο για την σύσταση αυτών των ιχνών, τις υποδομές που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται, πολύ δε περισσότερο για την… παγκόσμια συνομωσία.
Οι υποστηρικτές της βέβαια «προσκομίζουν» άφθονες «ενδείξεις» (κάποιοι τις θεωρούν αποδείξεις) επικαλούμενοι πάντα την… μυστικότητα που υποχρεωτικά θα περιβάλλει μια τέτοια συνωμοσία για την έλλειψη τεκμηρίων.

Ας δούμε όμως τις ενδείξεις:
Φωτογραφίες και βίντεο που προσκομίζονται ως «ενδείξεις»/«αποδείξεις» είναι απολύτως πλαστές ή έχουν όλες μια διαφορετική εξήγηση από αυτή που θέλουν να προσάψουν οι συνωμοσιολόγοι. Πριν από λίγο καιρό για παράδειγμα ένα βίντεο που δημιούργησε εντύπωση και έκανε τον γύρο του Διαδικτύου έδειχνε ένα DC-8 της NASA να «ψεκάζει» αφήνοντας έντονα ίχνη πίσω του. Μια γρήγορη έρευνα στο Διαδίκτυο όμως αποκάλυπτε ότι επρόκειτο για κακομονταρισμένο και σκόπιμα παραποιημένο επίσημο βίντεο που είχε αποδεσμεύσει η NASA από δοκιμές συστήματος αντι-παγοποίησης (anti-icing): απλά το αεροπλάνο που ακολουθούσε το DC-8 στις δοκιμές είχε «κοπεί» από όλα τα πλάνα.
Η θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τους αεροψεκασμούς στηρίζεται επίσης στο γεγονός ότι κάποια από τα αεροπλάνα που αφήνουν τα ίχνη στον ουρανό «δεν έχουν ταυτότητα». Όλα όμως τα πειστήρια (φωτογραφικά ή άλλα) που προσκομίζονται είναι παραποιημένα. Τα τελευταία χρόνια οι συνωμοσιολόγοι έχουν… ανακαλύψει τους Διαδικτυακούς χώρους που παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο (π.χ. flightradar24): κάποιες φορές «αποκαλύπτουν» περιπτώσεις αεροσκαφών που εμφανίζονται να αφήνουν ίχνη πάνω από μια περιοχή χωρίς όμως να καταγράφονται στις ιστοσελίδες αυτές ή άλλα που είναι μεν καταγεγραμμένα αλλά δεν έχουν την συνηθισμένη «ηλεκτρονική ταυτότητα» της εμπορικής αεροπορίας. Αυτομάτως οι περιπτώσεις αυτές καθίσταται «ύποπτες» και σύντομα εξελίσσονται σε πειστήρια του παγκόσμιου συνωμοσιολογικού… κινήματος. Αυτό που επιλέγουν όμως να αποκρύψουν οι συνωμοσιολόγοι είναι ότι οι ιστοσελίδες αυτές, που είναι στο σύνολό τους ιδιωτικές πρωτοβουλίες και βασίζονται αποκλειστικά στη συμβολή ομάδων ερασιτεχνών που ασχολούνται με τον χώρο, δεν έχει καμιά απολύτως αξιοπιστία στην απεικόνισης της εναέριας κυκλοφορίας. Κανείς δεν μπορεί έτσι να εγγυηθεί ότι παρουσιάζουν με ακρίβεια τα αεροσκάφη που πετούν σε μια περιοχή, ενώ η διαφοροποίηση των «ηλεκτρονικών ταυτοτήτων» έχει πολλές διαφορετικές εξηγήσεις.

Το ζήτημα όμως που η «φούσκα» της παγκόσμιας συνωμωσίας «σπάει» εντελώς αφορά την ίδια την υποτιθέμενη… «διαδικασία».των χημικών αεροψεκασμών. Με δεδομένο τον όγκο των γήινης ατμόσφαιρας και (αυτού που ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι) ότι οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα ύψη (για να μην αποκαλυφθεί η συνωμοσία), η διασπορά εναέριων ουσιών στα 10.000 μέτρα ώστε να έχουν επιπτώσεις στην επιφάνεια της Γης είναι για κάθε πρακτικό λόγο αδύνατη. Διαφορετικά οι ποσότητες που θα απαιτούντο για να υπάρξει ικανή συγκέντρωση των χημικών για οποιαδήποτε επίδραση στον πληθυσμό στην επιφάνεια της Γης θα ήταν αστρονομικές Πρακτικά θα άγγιζαν συνθήκες «γεωμετασχηματισμού» (terraforming), δηλαδή τροποποίηση της ατμόσφαιρας σε παγκόσμια κλίμακα. Πόσο πιθανό είναι οι απίστευτες αυτές ποσότητες (μεγέθους μεγάλων λιμνών) να παράγονται σε τέτοια κλίμακα κάπου στον πλανήτη και η διαδικασία να παραμένει μυστική;
Η απάντηση φυσικά είναι… καμία απολύτως που ισούται ακριβώς και με την σοβαρότητα της «συνωμοσίας των χημικών αεροψεκασμών !!!
Μπορεί λοιπόν οι αποδείξεις περί χημικών αεροψεκασμών να είναι ανύπαρκτες και οι λευκές ουρές στον ουρανό να είναι ένα λογικό επακόλουθο της πτήσης αεροσκαφών σε μεγάλο υψόμετρο, ωστόσο αρκετοί συμπολίτες μας δεν πείθονται…
 Πηγή: ΦΓΚ \ ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
(Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Αλέξανδρο Πορτοκάλη)

**

*** Αθλητική ενημέρωση :

  *** Για την   SUPER LEAGUE στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 21-10-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-1  .- ^
Τα  γκολ : 45+2΄ Κόντε , 63΄Γιακουμάκης
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 .- ^
Το  γκολ : 79΄Φάμπιο Νούνες
ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1 .-
Τα  γκολ : 37΄αυτογκόλ Χούλτ  , 85΄Μολίνς
Κυριακή  22-10-2017  :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-1,   (0-0) .-^
Τα γκολ : 47΄Μασούντ ,
  ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΞΑΝΘΗ 2-0 ,(1-0) .-^
Τα  γκολ :11΄ Καστίλιο , 84΄ Χρ. Αλμπάνης
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ   0-1,(0-1) .- ^
Τα  γκολ : 21΄Κρίσμαν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ    1-0  , (0-0) .-
Τα  γκολ :  51΄Ένγκελς   ,

*** Σήμερα 23-10-2017
ΑΕΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0-1 ,(0-0) .-
Τα  γκολ : 55 ΄ Ντάουντα ,


*** Αποτελέσματα Γ΄ εθνικής στο ποδόσφαιρο 5ος όμιλος , 4η αγωνιστική  22-10-2017 :
Αστέρας Αμαλιάδας-Τσικλητήρας 2-1
Διαγόρας Βραχνέικων-ΑΣ Λεωνίδιο 4-0
ΠΑΟ Βάρδας-Ζάκυνθος 1-0
Παλληξουριακός-Πανηλειακός 0-4
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα 0-0
(21/10/2017) Παναρκαδικός – Αχαϊκή 2-0

 ***   Για την Α1  στο ελληνικό μπάσκετ 3η  αγωνιστική
Σάββατο 21-10-2017  :
ΠΑΟΚ -ΚΥΜΗ  94-83 .-^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ  79-76 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ  80-87 .-^
ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ 81-74 .- ^
ΛΑΥΡΙΟ-ΑΡΗΣ  70-71 .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    52-89 , (25-45) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 11-13 , 14-32 , 11-28 , 16-17 .-
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ  86-51 , (31-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-179-14 , 26-12 , 29-8  .-

  *** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Σάββατο 21-10-2017 : Α΄ Τοπικό
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας- ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-3 .-^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  1-1 .- ^
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  2-1 .-^
Κυριακή 22-10-2017 :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-0 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ  0-3 .-^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 0-3  - ^

Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ Σάββατο 21-10-2017 :
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 1-2  .-^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας   2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  1-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  0-0 .-^
Κυριακή 22-10-2017 :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 1-0 .- ^
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας  3-0 .-^

Β΄ Κατηγορίας Τοπικό  1ος  Όμιλος
Σάββατο 21-10-2017  :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  1-3  .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας 1-1 .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 4-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  1-0 .-^
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΕΚ Καλαμάτας  3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  2-0 .- ^

Β΄ Κατηγορίας Τοπικό  2ος  Όμιλος
Σάββατο 21-10-2017  :
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΔΟΞΑ Καλαμάτας 0-2  .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  3-0 .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας-ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας -
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  4-5 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 1-1 .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ Πρωτάθλημα ΕΠΣΜεσσηνίας
Σάββατο 21-10-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  2-0 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  5-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ-Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-1 .- ^

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-23-2017.html .-
~**
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5887   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3750   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3756  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.393   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου