ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 .
                                           ΠΛΑΤΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


~  5 Σεπτεμβρίου: Εορτή προφήτου Ζαχαρία και συζύγου του Ελισάβετ

~  Την μνήμη του Αγίου Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός Ιωάννου του Προδρόμου τιμά η εκκλησία μας στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο Ζαχαρίας, πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή, έζησε στα χρόνια του Ηρώδη, βασιλιά της Ιουδαίας. Κατά τη γνώμη του Χρυσοστόμου, καθώς και άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, ο Ζαχαρίας δεν ήταν απλός Ιερέας, αλλά αρχιερέας που έμπαινε στα άγια των αγίων. Σύζυγο είχε την Ελισάβετ και δεν είχαν παιδί.
Κάποια μέρα λοιπόν, την ώρα του θυμιάματος μέσα στο θυσιαστήριο, είδε άγγελο Κυρίου που του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο και θα ονομαζόταν Ιωάννης. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά, αλλά δυσπίστησε. Η γυναίκα του ήταν στείρα και γριά, πώς θα γινόταν αυτό που άκουγε; Τότε ο άγγελος του είπε ότι θα μείνει κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.
Πράγματι, η Ελισάβετ συνέλαβε και έκανε γιο. Όταν θέλησαν να δώσουν όνομα στο παιδί, ο Ζαχαρίας έγραψε πάνω σε πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως δε λύθηκε η γλώσσα του και όλοι μαζί δόξασαν το Θεό. Βέβαια, η χάρη αυτή έγινε από το Θεό στο Ζαχαρία, διότι της ήταν «δίκαιος ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, πορευόμενος ἐν πάσαις ταὶς ἐντολαὶς καὶ δικαιώμασι τοῦ Κυρίου ἄμεμπτος» (Λουκά, α’ 6.). Ήταν, δηλαδή, δίκαιος μπροστά στο Θεό και ζούσε σύμφωνα με της της εντολές και τα παραγγέλματα του Κυρίου, άμεμπτος από κάθε σοβαρή ενοχή.Απολυτίκιον                                                                                                                 Ήχος δ’. Κατεπλάγη Ιωσήφ.                                                                                                     Ιερωσύνης στολισμόν, περιβαλλόμενος σοφέ, κατά τον νόμον του Θεού, ολοκαυτώματα δεκτά, ιεροπρεπώς προσενήνοχας Ζαχαρία· και γέγονας φωστήρ, και θεατής μυστικών, τα σύμβολα εν σοι, τα της χάριτος, φέρων εκδήλως πάνσοφε, και ξίφει αναιρεθείς εν τω ναώ του Θεού, Χριστού Προφήτα, συν τω Προδρόμω, πρέσβευε σωθήναι τας ψυχάς ημών.         Έτερον Απολυτίκιον                                                                                                               Ήχος δ’. Κατεπλάγη Ιωσήφ.                                                                                                   Εκ της ρίζης Ιεσσαί, και εξ όσφύος του Δαυιδ, η θεόπαις Μαριάμ, σήμερον τίκτεται ημίν, διό και χαίριν, η σύμπασα και κενουργείται, Συγχάρητε ομού, ο ουρανός και η γη, αινέσατε αυτήν, αι στρατιαί των εθνών, Ιωακείμ ευφραίνεται, και Άννα πανηγυρίζει κραυγάζουσα, Η στείρα τίκτει, την Θεοτόκον, και τροφόν της ζωής ημών.                                                        Κοντάκιον                                                                                                                             Ήχος γ’. Η Παρθένος σήμερον.                                                                                              Ο Προφήτης σήμερον, και ιερεύς του Υψίστου, Ζαχαρίας προύθηκεν, ο του Προδρόμου γενέτης, τράπεζαν της αυτού μνήμης Πιστούς εκτρέφων, πόμα τε δικαιοσύνης τούτοις κεράσας. Διό τούτον ευφημούμεν, ως θείον μύστην Θεού της χάριτος.α
~** Ο Κουρέας, ο Θεός και το κακό στον κόσμο! (Εξαιρετικό δίδαγμα)

Μια φορά πήγε ένας τύπος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα και ξύρισμα.
Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.
Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα… Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε: “Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.” “Γιατί το λες αυτό;” ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: “Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι; Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά; Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος. Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.” Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση. Ο κουρέας τελικά τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε. Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο. Τότε είπε στον κουρέα: “Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!“  “Πως μπορείς να το λες αυτό;” ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας.  “Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα, τι είναι αυτά που λες;” “Όχι!” απάντησε ο πελάτης και εξήγησε: “Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ” έξω.“  “Μα… οι κουρείς ΌΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.”   “Ακριβώς!” απάντησε ο πελάτης. “Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός, επίσης ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε αυτόν και δεν αναζητούν σε αυτόν βοήθεια. Γι” αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.”
~**  Σάββατο 1/09/18 ώρα 06:25....έχει ξημερώσει...:  https://youtu.be/2Jy0Sr906T8  .-                                                                                                                 [ ..και οι λαθρομετανάστες  βγαίνουν ανενόχλητοι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού της Κω...Το βίντεο είναι του κ.  Θεμιστοκλή  Νικολακάκη ..Οπως βλέπετε η απόβαση του χρηματοδοτούμενου , ,εχθρικού στρατού συνεχίζεται ομαλά..χωρίς εμπόδια..χωρίς καμία αστυνόμευση...και η διασκόρπισή του ανα την ελληνική επικράτεια συνεχίζει το ίδιο ανευ εμποδίων..Ενα εχω να σας πω...Ο πόλεμος ήδη υφίσταται..είδαμε να κλείνουν παράνομα την εθνική οδο που χρυσοπληρώνουμε και η αστυνομία να τους κοιτάει ενω εκτρέπει τη κυκλοφορία αλλού...Διαταγές έχουν μόνο να χτυπούν και ψεκάζουν με χημικά τους Ελληνες πατριώτες..τους λαθροεποίκους μη τυχόν και τους ακουμπήσει κανείς...Ελληνες...αδέλφια..προμηθευτείτε οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε κι αμυνθείτε απέναντι σε εναν εχθρό με ματσέτες κι όπλα...κάντε το για οσα κι οσους αγαπάτε...Το παράνομο χρέος που μας φόρτωσαν θα σβήσει και η εκkαθάριση του τόπου θα γίνει , μόνο όταν κρεμαστούν όλοι αυτοί που το δημιούργησαν και το συντηρούν! Κάποια στιγμή όλες αυτές οι πουλημένες σαύρες θα περάσουν από δικαστήριο πολιτών και αν κυριαρχούν οι Αριστοι, η διαδικασία θα είναι συνοπτική και τελεσίδικη...Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Αυτοί μας χρωστούν.  Αρνούμαστε να γίνουμε ριψάσπιδες ...αρνούμαστε να παραδόσουμε τα σπίτια και την Ιερή Πατρίδα μας... Θα πολεμήσουμε για οσα αγαπάμε και η πραγματική ελευθερία θα έλθει ,όταν σε κάθε δέντρο που εχει απομείνει σε αυτό το τόπο , θα κρέμεται κι απο ενας προδότης... :(( θέλω να σας ενημερώσω πως τα βίντεο που αναφέρονται στους λαθρομεταναστες μας τα διαγράφουν το ενα μετά το άλλο...Μου κατέβασαν ηδη ακόμη ενα ,στο οποίο ο σατανιασμένος τζιχαντομουφτης εξηγούσε τι πρέπει να κάνουν όταν καταλάβουν ενα τόπο... ] .-
~**  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ? : https://youtu.be/30QPNDp50uA .-  , https://youtu.be/F_vpUIjFSv0 .- [ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΕΝΑ 25 ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ Ο ΝΙΚΟΣ ...ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΣΑ ΘΥΜΑΤΑ ,ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ?? ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΤΕΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ..ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ...ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ..ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΑΔΡΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ..ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΑΧΑΛΟ..  ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ] .- ΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ http://egklimatikotita-allodapwn.blog... ] .-

~**  ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΑ ΜΑΣ -ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟ https://youtu.be/8YT8e1fj-OI .- [ Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα....Γιατί η εγκατάλειψη στα χέρια Του δεν είναι δείγμα αδυναμίας αλλά πίστεως δυνατής ...στον Κύριο της Ζωής και του Θανάτου.Ας αφήσουμε τη ζωή μας στα Αγια Χέρια Του  να μας οδηγήσει όπως Εκείνος μόνο ξέρει..Με την εγκάρδια ευχή και προσμονή να φωτίσει το δρόμο μας και την ψυχή μας,να ξυπνήσει  κάθε ψυχή σε αυτο τον ευλογημένο τόπο απο την ακηδία και τον λήθαργο κι ενισχύσει ολους μας με υπομονή κι ελπίδα...ηθικό ακμαίο..φρόνημα υψηλό !Και η Παναγία Μητέρα μας να  συντροφεύει τον καθένα μας με το φως και τη χάρη Της και να μας χαρίζει καθημερινά ευκαιρίες πνευματικής οικοδομής.Γαλήνιο, ευλογημένο βράδυ & ενα όμορφο ξημέρωμα  με την ευλογία του Χριστού και της Παναγίας ! ΕΚΠΟΜΠΗ 4/09/18 ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ Ρ/Σ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !! ] .- 


*** Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας 
Συνεχίζονται έως 14 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το α΄ εξάμηνο και οι κατατάξεις για το γ΄ εξάμηνο, εκπαιδευτικού έτους 2018-2019, στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας και Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.00-14.00, στο χώρο του ΙΕΚ, Αντικάλαμος Μεσσηνίας).
Πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας: http://www.nosokomeiokalamatas.gr/index.php/2010-06-16-07-00-35 και στα τηλέφωνα 27210-85203 και  694 848 0055 (κα Πουλοπούλου Μαρία).
*** Ο καιρός  σήμερα  Τετάρτη στην Καλαμάτα- Μεγάλη προσοχή στις πυρκαγιές 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  ΣΉΜΕΡΑ  Τετάρτη 5/09/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 6.8 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (Πολύ Υψηλή).
Προσοχή
 Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
 Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
 Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
 Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
 Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Εάν αντιληφθείτε μια πυρκαγιά
·         Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
-   την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
-   την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-   το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι λίστες με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς 
Ξεκίνησε η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας - Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16.320
Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης να ανακοινώνονται τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδική εκπαίδευση.
Ανακοινώνονται σταδιακά τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν στα σχολεία όπως αναφέρει το newsbeast.gr. Πρόκειται για θέσεις εκπαιδευτικών στη Γενική, την Επαγγελματική και την Ειδική Αγωγή. Για το λόγο αυτό έμεινε ανοικτή όλη τη νύχτα η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας. Πέρυσι πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι προσελήφθησαν περίπου 15.000 αναπληρωτές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16.320, εκ των οποίων 12.392 στην Πρωτοβάθμια και 3.928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ειδικότερα, στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 και 2.212 αντίστοιχα).
Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1.716 καθηγητές .
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς υλοποιείται στο ακέραιο.
Μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου, η κανονικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Πριν από την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία βρίσκονται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που την 11η Σεπτεμβρίου - την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς- θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
Οι σχετικές διαδικασίες των προσλήψεων ξεκίνησαν από την Ειδική Εκπαίδευση. Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου, έχουν αποσταλεί πιστώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρόσληψη 3.100 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
Εδώ και τρία χρόνια επιμένουμε με πράξεις να θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με Υπουργική Απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της Ειδικής Εκπαίδευσης, δεν το εφάρμοσαν ποτέ.
Συνολικά φέτος θα προσληφθούν πλέον των 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Υπενθυμίζω ότι οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300».
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2018-2019, προσλαμβάνονται:
Α) 1.877 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01.EAE, ΠΕ02.EAE, ΠΕ03.EAE, ΠΕ04.EAE, ΠΕ06.EAE, ΠΕ08.EAE, ΠΕ08, ΠΕ11.EAE, ΠΕ78.EAE, ΠΕ79.01.EAE, ΠΕ80.EAE, ΠΕ81.EAE, ΠΕ82.EAE, ΠΕ83.EAE, ΠΕ84.EAE, ΠΕ85.EAE, ΠΕ86.EAE, ΠΕ87.EAE, ΠΕ87, ΠΕ88.EAE, ΠΕ88, ΠΕ89.EAE, ΠΕ89, ΠΕ91.EAE, ΤΕ01.EAE, ΤΕ02.EAE και ΤΕ16.EAE Β/θμιας Εκπαίδευσης στην ΕΑΕ, ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019» με κωδικό ΟΠΣ 5031883 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».
Β) 40 εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03, ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για το διδακτικό έτος 2018-2019 στα ΚΕΔΔΥ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ενίσχυση υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης, 2018-19» με Κωδικό ΟΠΣ 5031890, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Γ) 295 εκπαιδευτικοί κλάδων ΕΑΕ ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04, ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019», με κωδικό ΟΠΣ 5031892 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».
Οι προσλαμβανόμενοι των ανωτέρω περιπτώσεων Α) και Γ) οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 5 έως και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, όπου και θα τοποθετηθούν, εντός της ως άνω προθεσμίας, με απόφαση των Προϊσταμένων των οικείων Δ/νσεων σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-2019.
Οι προσλαμβανόμενοι της ανωτέρω περίπτωσης Β) οφείλουν να παρουσιαστούν εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, όπου θα τοποθετηθούν, εντός της ως άνω προθεσμίας, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, στο ΚΕΔΔΥ πρόσληψής τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-2019.
Δείτε εδώ τους πίνακες για:
Προσλήψεις Παράλληλης
Προσλήψεις ΚΕΔΔΥ
Προσλήψεις ΣΜΕΑΕ
Προσλήψεις 1.716 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το διδακτικό έτος 2018-2019 και για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ωραρίου, 1716 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ08, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90, ΠΕ91, ΤΕ01 και ΤΕ02 στη Β/θμια Εκπαίδευση, με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τετάρτη 5 έως και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, όπου και θα τοποθετηθούν, εντός της ως άνω προθεσμίας, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Δείτε εδώ τους πίνακες

*** Ποινή φυλάκισης 16 ετών σε 63χρονο για χασίς και όπλα 
Μια ανώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης για ναρκωτικά και όπλα οδήγησε τους άνδρες της Αστυνομίας σε σπίτι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.  Εκεί, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 63χρονο, καθώς κατείχε 5,5 κιλά κάνναβης, καθώς και όπλα.
Ειδικότερα, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι του εντόπισαν πάνω του κάνναβη βάρους 73,5 γραμμαρίων, χωρισμένη σε τρία σακουλάκια. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στην οικία του 63χρονου εντοπίστηκαν ακόμη ένα πολεμικό τυφέκι τύπου «Kalashnikov», δύο πιστόλια και ένα περίστροφο, κάνναβη βάρους 5.502,9 γραμμαρίων, 241 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 26 καψύλλια, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.
Χθες, λοιπόν, ο 63χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και επιχείρησε να δικαιολογήσει τα παραπάνω ευρήματα. Όπως είπε, λοιπόν, κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση, αφού πάσχει από κατάθλιψη. Θέλοντας δε να αιτιολογήσει γιατί η ποσότητα ήταν χωρισμένη σε 72 σακουλάκια, είπε ότι το έκανε για να αερίζεται.
Σχετικά με τα όπλα, ανέφερε ότι, επειδή δε διέθετε κυνηγητικό όπλο, θέλησε να έχει αυτά, καθώς του άρεσε να τα βλέπει. Όπως είπε, μάλιστα, το ένα ήταν χαλασμένο, ενώ ο ίδιος είχε αγοράσει πριν αρκετά χρόνια το Kalashnikov.
Για δε τη ζυγαριά, παρατήρησε ότι δεν ήταν ακριβείας και απλά υπήρχε στο σπίτι.
Τελικά, το δικαστήριο δεν πείστηκε από όσα υποστήριξε ο 63χρονος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 ετών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.  Π.Μπ.

*** Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη 
Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των περιοχών Κελεφά και Βαχός Αν. Μάνης.
Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν και τρεις υδροφόρες του Δήμου Αν. Μάνης. Οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα.  lakonikos.gr

***  Προβολή της Καλαμάτας στην Αττική 
Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να συμμετάσχει με περίπτερο στην 2η έκθεση «Λάδι, Κρασί, Μέλι και Ελιά» του Δήμου Περιστερίου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 και 16 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Περιστερίου.
Σχετικό θέμα για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στην ανωτέρω έκθεση θα εισαχθεί για συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδoς και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας θα εκτίθενται και θα πωλούνται καθ' όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.
 Αφιέρωμα στην Καλαμάτα
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα είναι μέρα αφιερωμένη στην Καλαμάτα. Την ημέρα αυτή θα επισκεφθεί την έκθεση αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αφιερώματα στα τοπικά μας προϊόντα με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τοπικών συλλόγων.
Συγκεκριμένα, στο θεατράκι του Άλσους Περιστερίου θα αποδώσουν παραδοσιακούς χορούς δύο ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, απαρτιζόμενες συνολικά από 25άτομα.
Επίσης, θα κινηθεί στους χώρους του Άλσους η Δημοτική Φιλαρμονική, μεταδίδοντας με τις μουσικές της το μήνυμα της παρουσίας της Καλαμάτας, και στη συνέχεια θα δώσει μικρή συναυλία.
Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες θα προβάλλονται βίντεο, που θα αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που γίνεται ανά διετία.
Στους δε επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά θα προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.

*** Συνελήφθησαν στους Γαργαλιάνους τρία άτομα με ένα κιλό κάνναβης 
Για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 21, 22 και 24 ετών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω στους Γαργαλιάνους, γιατί κατείχαν κάνναβη βάρους 1.160,1 γραμμαρίων.
Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και 820 ευρώ, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Τραυματίσθηκε μοτοσικλετιστής εξαιτίας αδέσποτων σκύλων και κατέθεσε αγωγή στο Φιλοζωικό 
Αγωγή κατά του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και παντός υπευθύνου κατέθεσε Καλαματιανός μοτοσικλετιστής, ο οποίος, όπως αναφέρει, δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων, με αποτέλεσμα να πέσει από τη μηχανή του και να τραυματισθεί.
Όπως μας περιέγραψε ο ίδιος, το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και Νέδοντος, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά.
Κοντά στο σπιτάκι του Φιλοζωικού που υπάρχει εκεί βρίσκονταν μερικά αδέσποτα σκυλιά. Δύο από αυτά, όπως μας περιέγραψε, κινήθηκαν προς το μέρος του και άρχισαν να του γαυγίζουν, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι του και η μηχανή υλικές ζημιές. Για τον ίδιο αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για 20 ημέρες δε θα μπορεί να εργασθεί.
Όπως συνέχισε, κατέθεσε αγωγή κατά του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και κατά παντός υπευθύνου που διαχειρίζεται τα αδέσποτα σκυλιά. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο μοτοσικλετιστής, υπάρχουν μαρτυρίες περίοικων για το περιστατικό, ενώ έχει καταγραφεί και από κάμερα συστήματος παρακολούθησης παρακείμενου καταστήματος.
Κατέληξε δε, σημειώνοντας ότι πριν από τέσσερις μήνες πάλι στο ίδιο σημείο είχε δεχτεί επίθεση από αδέσποτα σκυλιά.   Β.Β.  

*** Αυτοδιοικητικό «ναυάγιο» με θύμα το αλιευτικό καταφύγιο στη Μαραθόπολη... 
Αυτοδιοικητικό «ναυάγιο» με θύμα το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, ως φαίνεται, έχει σημειωθεί με αυταπόδεικτες ευθύνες να επιρρίπτονται, από κατοίκους της περιοχής και αυτοδιοικητικούς του Δήμου Τριφυλίας, πρωτίστως και κυρίως στην Περιφερειακή Αρχή Τατούλη. Από το «κάδρο» των ευθυνών δεν ξεφεύγει ούτε η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, το βράδυ της Παρασκευής, τέθηκε ξανά θέμα και ερωτήματα για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο. Στην απάντησή του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, «έδωσε» μεν στεγνά την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, λέγοντας, για πρώτη φορά, ότι έχει λήξει η περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια κάνει αγώνα δρόμου για επικαιροποίηση της… «ληγμένης» περιβαλλοντικής μελέτης!
Από αυτό που ανέφερε για πρώτη φορά ο κ. Κατσίβελας προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα που, ουσιαστικά, αφήνουν έκθετη την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη.
Θέτοντας το θέμα προ Η.Δ. ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, είπε: «Υπάρχει σε εξέλιξη, η Πρόσκληση είναι ανοιχτή να καταθέσουμε πρόταση για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης. Πριν από δύο – τρεις μήνες, εδώ το είχα πει, αφού η μελέτη είναι έτοιμη και εγκεκριμένη κι έχει περάσει όλα τα στάδια, γιατί να περιμένουμε την άλλη μελέτη, των Αγίων Θεοδώρων; Αφού η Πρόσκληση ρητά αναφέρει ότι υπάρχει η προτεραιότητα, είναι ανάλογα με το πότε ο καθένας υποβάλει την αίτηση ένταξής του. Και είχα πει τότε να συνεννοηθούμε και να πιέσουμε την Περιφέρεια να μην πάνε “πακέτο” τα δύο λιμάνια επειδή θέλει η Περιφέρεια, η Μαραθόπολη με τους Αγίους Θεοδώρους, και να πάει το δικό μας που είναι έτοιμο. Και οι πληροφορίες λένε ότι έχουν κατατεθεί κάποιες αιτήσεις και μάλλον τα χρήματα που είχε στον Κωδικό αυτό του ΕΣΠΑ τελειώνουν, και μάλλον, δε θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, θα χάσουμε κι αυτό το Πρόγραμμα. Το δεύτερο μεγάλο Πρόγραμμα που χάνουμε, ένα ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα κι ένα, το δεύτερο, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης».
Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο, ανέφερε συγκεκριμένα: «Αυτό το οποίο έχω πει, βεβαίως δεν το ’χω πει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά γενικώς αυτή είναι η πραγματικότητα, είναι ότι η περιβαλλοντική μελέτη του λιμανιού του Μαράθου έχει λήξει και γίνεται αγώνας δρόμου απ’ την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να επικαιροποιηθεί! Και εκεί οφείλεται η καθυστέρηση! Το ότι περιμένουνε των Αγίων Θεοδώρων ή οποιοδήποτε άλλο λιμάνι δεν ευσταθεί και αυτή είναι η πραγματικότητα!».
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Ανδρινόπουλος λέγοντας: «Αυτό, γιατί έληξε είναι γιατί δεν το προλάβαμε, η περιβαλλοντική που θέλει επικαιροποίηση. Γιατι δεν το κάναμε πέρυσι, πρόπερσι;», με τον κ. Κατσίβελα να αναφέρει: «Η προγραμματική σύμβαση που έχουμε ψηφίσει ήταν στο τέλος του 2018, του 2017» και τον κ. Ανδρινόπουλο να του λέει ότι «κάποιος την παρακολουθεί όμως…», με τον κ. Κατσίβελα να απαντά: «ε, εντάξει. Εγώ να πάω να την παρακολουθήσω;». Ακολούθως, ο κ. Ανδρινόπουλος είπε ότι «μάλλον είναι κώλυμα αυτό για να το χάσουμε» και ο κ. Κατσίβελας του απάντησε πως «είναι μια εκτίμηση, είναι μια θεώρηση. Εγώ σας λέω ποια είναι η πραγματικότητα», με τον κ. Ανδρινόπουλο να συνεχίζει λέγοντας: «Και η ευθύνη είναι ότι δεν τους παρακολουθούμε. Κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν τους πιέζουμε».
Σε παρέμβασή του, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Γιάννης Αδρακτάς, άφησε ευθεία μομφή για την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, ενώ ήταν αιχμηρός και για τη Δημοτική Αρχή Κατσίβελα, λέγοντας: «Άκουσα πιο πριν ότι η περιβαλλοντική μελέτη δεν είναι πλέον σε ισχύ, άρα χρειάζεται κάποιες ανανεώσεις. […] Σαν εκπρόσωποι του τριφυλιακού λαού έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να είμαστε λιγάκι πιο διεκδικητικοί, να είμαστε πιο πιεστικοί. Καταλαβαίνω ότι Περιφέρεια γίνεται δέκτης αιτημάτων πολλαπλάσιων του προϋπολογισμού της, αλλά νομίζω ότι στην Τριφυλία δεν έχει φερθεί ακόμη καλά. Έχουμε ακούσει για πολλά έργα, όπως το έργο της Βάλτας, το οποίο απεντάχθηκε και όχι με ευθύνη του Δήμου, ακούστηκε π.χ. ο δρόμος Γαργαλιάνων – Φιλιατρών. Νομίζω ότι για αυτό που είναι μελετητικά σχετικά έτοιμο θα πρέπει να πιέσουμε λίγο παραπάνω την Περιφέρεια».
Είναι, αλήθεια, δυνατόν να έχει λήξει η περιβαλλοντική μελέτη του έργου «Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης»;
Σημειώνεται ότι η απόφαση έγκρισης της μελέτης με τίτλο «Επικαιροποίηση μελέτης ανάπτυξης αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης» έγινε με την υπ’ αρ. 3885/οικ./26-08-2013 απόφαση. Αυτή τη μελέτη συνοδεύει και εγκεκριμένη Περιβαλλοντική Μελέτη. Αλήθεια, ποια ήταν η διάρκεια ισχύος της εγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης; Πότε έληξε, όπως ανέφερε ο κ. Κατσίβελας: το Δεκέμβριο του 2017, όταν και ελήφθησαν αποφάσεις για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για… «λάθος» Πρόσκληση, στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο και το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, ήταν σε ισχύ ή είχε λήξει;
Μήπως δεν είναι έτοιμη η μελέτη για το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων και όλα αυτά για την περιβαλλοντική μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης είναι προφάσεις και δικαιολογίες;
Μήπως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας υπάρχει μόνο προμελέτη από το 2006 και όχι πλήρης μελέτη του έργου;
Μήπως οι αποφάσεις που ελήφθησαν «λάθος» τότε ήταν «σωστά» και προορίζονταν για την πρώτη Πρόσκληση, ώστε να ετοιμαστεί η μελέτη του έργου του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Θεοδώρων, μιας και η πρώτη Πρόσκληση αφορούσε χρηματοδότηση για ολοκλήρωση μελετών, αλλά όχι λιμενικά έργα και άγνωστο γιατί, από «πρεμούρα» ίσως, έβαλαν «πακέτο» υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης; Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στις 21 Δεκεμβρίου 2017, ελήφθη απόφαση, με ΑΔΑ: 6ΕΔ7ΩΛ3-ΞΗΓ, για «Έγκριση σύναψης Προγρ/κής Σύμβασης μεταξύ Δήμου, ∆ημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας & Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου ‘’Αλιευτικό Καταφύγιο Αγ. Θεοδώρων’’. Ορισμός εκπροσώπου στην κοινή Επιτροπή παρακολούθησης της Σύμβασης» για την υπ΄αριθμ. 1659/27-10-2017 (Α∆Α 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7) πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας) για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, Ενωσιακή Προτεραιότητα 1, η οποία συγχρηματοδοτείται από ΕΤΘΑ, με τίτλο «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα με προπαρασκευαστικές ενέργειες», που τυγχάνει να είναι η ίδια Πρόσκληση για την οποία ελήφθησαν… «λανθασμένες» αποφάσεις από Δ.Σ. Τριφυλίας, Πε.Συ. Πελοποννήσου κ.ά. για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης;  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Επίσημη υποψηφιότητα Μάκαρη, «διαζύγιο» με ΣΥΡΙΖΑ 






































Ο Μ. Μάκαρης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Καλαμάτας
-Απόντες από την εκδήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε χθες η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες» και το «παρών» σε αυτή έδωσε πλήθος κόσμου. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν παρευρέθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, κάτι βέβαια αναμενόμενο, αφού το είχαν ανακοινώσει από την Κυριακή με επιστολή τους (σ.σ. δημοσιεύεται στη σελίδα).
Από την πλευρά του, ο κ. Μάκαρης δεν έδειξε να πτοείται από τις απουσίες και μπροστά στον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου Rex, προχώρησε σε ανασκόπηση των πεπραγμένων της παράταξης, ενώ μίλησε για την επόμενη μέρα στο Δήμο Καλαμάτας.
Ειδικότερα, μίλησε για παρεμβάσεις που έγιναν από τον «Ανοιχτό Δήμο», όπως στον τομέα του περιβάλλοντος (ανάδειξη προβλήματος Μαραθόλακκας), για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε έργα υποδομής, για τη βιώσιμη αστική κινητικότατα, για εκδηλώσεις και ημερίδες όπως αυτές για τα τροχαία ατυχήματα και άλλες ακόμα δράσεις.
Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Μάκαρης είπε ότι από το Μάιο η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει, «θα υπάρχει από τότε ένα νέο περιβάλλον, πιο συναινετικό, που θα απαιτεί σύνθεση απόψεων». Ως εκ τούτου, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους συστράτευση και συμμετοχή στα κοινά, ενώ ανέφερε ότι κέντρο του ενδιαφέροντος για τον ίδιο πρέπει να είναι ο άνθρωπος.
Στη συνέχεια, αναφερθείς στη λειτουργία της παράταξης, είπε ότι οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε σκοτεινά γραφεία και, μάλιστα, τόνισε ότι αυτή πρέπει να ενώνει και να αφυπνίζει τους πολίτες, στους οποίους και μόνο οφείλει να λογοδοτεί.
MAKARIS REX-5.JPG
Ανέφερε, δε, ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αληθινή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων στο Δήμο, που ως βάση θα έχει τον αλληλοσεβασμό και την κοινή στόχευση προς όφελος των πολιτών.
Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε νέους και παλιούς να συντελέσουν για να γίνει μια νέα αρχή στο Δήμο Καλαμάτας, να συμμετέχουν στον «Ανοιχτό Δήμο» με μια ενωτική και δυναμική πρόταση, που απευθύνεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, σε όσους πιστεύουν στη συλλογική δράση και ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο της Καλαμάτας.
Για να αλλάξουν, όμως, τα πράγματα στο Δήμο Καλαμάτας ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι η παράταξή του πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσος σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Ο ίδιος θέλησε να πει όχι στα κομματικά δαχτυλίδια και στους επίδοξους σωτήρες, όχι στους αυτοδιοικητικούς κομήτες.
Όταν από το βήμα κατέβηκε ο κ. Μάκαρης, οι παρευρισκόμενοι τον καταχειροκρότησαν και εν συνεχεία τους δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσουν στις δικές τους τοποθετήσεις σχετικά με τη λειτουργία της παράταξης.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Διαφοροποίησηέξι δημοτικών συμβούλων 
Με αφορμή τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, σε σχέση με τη συγκέντρωση της Δευτέρας, 3ης Σεπτεμβρίου 2018, που πραγματοποιήθηκε με μονομερή πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξής μας, επιθυμούμε και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα παρακάτω:
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε ότι δεν υφίσταται καμία προκαθορισμένη, συμπεφωνημένη ή επεξεργασμένη διαδικασία, περί της εξαγγελθείσας συγκέντρωσης και του περιεχομένου της, για την παραπάνω ημερομηνία, την οποία ευθύς εξ αρχής χαρακτηρίσαμε ως αιφνιδιαστική και ως υποκρύπτουσα άλλες ιεραρχήσεις και επιλογές.
Τα όποια δημοσιεύματα, περί δήθεν «αδειάσματος», διαζυγίου ή μεθοδεύσεων, δεν απηχούν το πνεύμα και τις προθέσεις μας. Αντίθετα, υφίσταται έκδηλη η επιθυμία μας για πρωτοβουλίες, όσον αφορά σε δράσεις αναζήτησης διευρύνσεων και νέων συμμαχιών, υπό το φως του νέου νομοθετήματος του «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής, που αυτό υιοθετεί, με την προοπτική της συγκρότησης ψηφοδελτίων, που θα προσδώσουν, μέσω της απελευθέρωσης αφανών μέχρι σήμερα δυνάμεων, νέα δυναμική στην κοινωνία, με σκοπό τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, που ορίζεται από το νομοθέτημα του «Κλεισθένη», επιβάλλει συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων, διεύρυνση δυνάμεων και συνεργασία σε αμοιβαία ισότιμη βάση, με σκοπό την απαγκίστρωση από το σημερινό κατεστημένο του Δήμου Καλαμάτας, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τις διαμορφωμένες πελατειακές σχέσεις, πνίγοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την προοπτική της ανάπτυξης του Δήμου και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Εμείς οι έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι, που υπογράφουμε αυτό το Ενημερωτικό Δελτίο, ως μέλη της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», υπερβαίνοντας προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες, δεν πασχίζουμε και δεν αγωνιούμε να εξασφαλίσουμε κάποιον ιδιαίτερο προσωπικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, προσφέρουμε δε τον εαυτό μας, με ανιδιοτέλεια, στη διαφαινόμενη κοινή πορεία της προοδευτικής κοινωνίας της πόλης μας, στη βάση του προγράμματός μας και συνακόλουθα των τυχόν προγραμματικών συγκλίσεων.
Επομένως, ξεκινούμε συζήτηση με πρόσωπα και συλλογικότητες που συμφωνούν στην επιτυχία της παραπάνω προσπάθειας, για τη διαμόρφωση ψηφοδελτίου ανοιχτού σε νέες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής, κοινής αποδοχής, θέτοντας άπαντες και εξ υπαρχής τον εαυτό μας στην κρίση της παράταξης, αλλά και ευρύτερα των δημοτών, με σκοπό τη συσπείρωση και σύγκλιση δυνάμεων της κοινωνίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφοδέλτιο νίκης, για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Καλαμάτας.
Οι όποιες σκέψεις ή απόψεις ή διεργασίες, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα και το προγραμματικό πλαίσιο της δημοτικής μας παράταξης και αφορούν στη φιλοσοφία και στις προτεραιότητές της.
Επομένως, με τις σκέψεις αυτές, χωρίς διάθεση αντιπαλότητας, αλλά με διάθεση φιλίας και αλληλοσεβασμού στη κοινή διαδρομή και τους κοινούς μελλοντικούς αυτοδιοικητικούς αγώνες, δηλώνουμε ότι:
α] δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στη συνάντηση της 3ης Σεπτεμβρίου 2018 και
β] οι αποφάσεις ή τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης δεν μπορούν να είναι δεσμευτικά για το σύνολο της Παράταξης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Βεργινάδη Μαρία
Γεωργακίλας Κωνσταντίνος
Θεοφιλόπουλος Ιωάννης
Μπεχράκης Σταμάτης
Σταματόπουλος Ευστάθιος
Φαββατάς Δημήτριος

*** 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Πολύς ο κόσμος, λίγες οι σακούλες 







































Κάθε πέρυσι και καλύτερα λένε οι έμποροι
Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο για έκτη χρονιά η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας. Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, είδαν πάρα πολύ κόσμο να περπατά, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που κρατούσαν στα χέρια τους τσάντες με ψώνια, κάτι που επιβεβαίωσαν και έμποροι. Από την άλλη, για ακόμα μια φορά δούλεψαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι υπήρχαν σημεία στο κέντρο της πόλης όπου το λευκό φως της νύχτας δεν έφτασε ποτέ, όπως σε καταστήματα στο νότιο μέρος της Αριστομένους, καθώς και σε άλλα σε παράλληλες και κάθετες οδούς.
Επίσης, ότι δεν έγιναν αρκετές εκδηλώσεις από το Δήμο και όσες διεξήχθησαν, περιορίστηκαν στην κεντρική πλατεία και την πλατεία 23ης Μαρτίου.
Το ζητούμενο πλέον είναι οι άνθρωποι του Δήμου, μαζί με τον εμπορικό κόσμο, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δουν τι μπορούν να κάνουν, ώστε η Λευκή Νύχτα να αποκτήσει την παλιά της αίγλη, αν αυτό είναι εφικτό.
Ανάλογες εκδηλώσεις σαν τη Λευκή Νύχτα διεξάγονται και σε άλλες πόλεις και αντί η Καλαμάτα «να κοιτά» πώς θα εξελίξει το θεσμό, φαίνεται να τον έχει αφήσει στην τύχη του...
 Μιχάλης Καούνης
Κατάστημα με ανδρικά ενδύματα και είδη έχει στην οδό Αριστομένους ο κ. Μιχάλης Καούνης και όπως είπε στο «Θάρρος», «κάθε πέρυσι και καλύτερα. Ο κόσμος βγήκε, αλλά δεν ψώνισε όπως ψώνιζε σε σχέση με άλλες χρονιές». Ο ίδιος θεωρεί ότι έχει αλλάξει ο ορισμός της Λευκής Νύχτας και πλέον ο κόσμος βγαίνει για να κάνει τη βόλτα του και να φάει κάτι.
Κλείνοντας ο κ. Καούνης τόνισε ότι φέτος δεν υπήρχαν αρκετές εκδηλώσεις από πλευράς Δήμου.
 Γιάννης Λαφαζάνος
Κάτι κινήθηκε, όπως είπε ο κ. Γιάννης Λαφαζάνος που διατηρεί κατάστημα με υποδήματα στην οδό Αριστομένους, «αλλά η κίνηση δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν. Φέτος είχε κόσμο, αλλά δεν ψώνιζε».
Η πρώτη χρονιά, όπως μας σχολίασε, ήταν το ζενίθ του θεσμού, αλλά όσο περνούν τα χρόνια η Λευκή Νύχτα εκφυλίζεται. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Λαφαζάνος είπε ότι δεν περίμενε να έχει τη δουλειά που είχε.
 Βάνα Περρωτή
«Δόξα τω Θεώ, πήγε πολύ καλά η Λευκή Νύχτα για εμάς» παρατήρησε η κα Βάνα Περρωτή που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία παπούτσια και τσάντες στην οδό Αριστομένους.
Όπως εξήγησε, θεωρεί ότι πήγε καλά, επειδή στο κατάστημά της υπήρχαν πολύ καλές προσφορές, ακόμα και στις νέες παραλαβές.
 Νεκτάριος Τριανταφυλλόπουλος
Κατάστημα με ανδρικά ενδύματα στην οδό Αριστομένους έχει ο κ. Νεκτάριος Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η βραδιά ήταν καλύτερη από πέρυσι, καθώς είχε περισσότερο κόσμο.
Εξέφρασε δε την ελπίδα πως ο θεσμός θα συνεχιστεί, αφού πρόκειται για μια γιορτή που αφορά σε όλη την πόλη.
 Γεωργία Ψυχογιού
Σχετικά ικανοποιημένη από την κίνηση δήλωσε η κα Γεωργία Ψυχογιού, που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ενδύματα στην οδό Φραντζή. Όπως είπε, «ό,τι επιπλέον μπαίνει στο ταμείο μιας επιχείρησης αυτές τις εποχές είναι θετικό», όμως θέλησε να σχολιάσει ότι στο δρόμο που έχει το κατάστημά της δεν υπήρχε κάποια εκδήλωση και στη 1.00 τα ξημερώματα έκλεισαν τα περισσότερα καταστήματα της οδού.
Σχετικά με το μέλλον του θεσμού, η ίδια ζητά να δοθεί βάρος στις εκδηλώσεις και, μάλιστα, αυτές να μην περιορίζονται στην πλατεία. Επίσης, πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή και από συλλόγους σε αυτές.
 Κωνσταντίνα Σπυρόπουλου
Ως μια πολύ ωραία γιορτή χαρακτήρισε τη Λευκή Νύχτα η κα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ενδύματα στην οδό Αριστομένους. Από πλευράς κίνησης στα καταστήματα, όπως μας είπε, η νύχτα ήταν κάπως υποτονική σε σχέση με προηγούμενες.
 Γεωργία Γυφτέα
Είχε μια σχετική κίνηση τη Λευκή Νύχτα σχολίασε η Γεωργία Γυφτέα, η οποία έχει κατάστημα με βρεφικά είδη στον οδό Αριστομένους. Ως κατάστημα περίμενε περισσότερα, αφού η φετινή κίνηση δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Κατά τη γνώμη της, ο κόσμος κινείται στην πλατεία λες και η Καλαμάτα τελειώνει όπου τελειώνει και η πλατεία, αν και, όπως σχολίασε, οι ψησταριές που υπάρχουν στην περιοχή δούλεψαν, όπως και οι αλυσίδες καταστημάτων.
Η κα Γυφτέα θέλησε να τονίσει ακόμη ότι τα μικρά καταστήματα δεν έχουν πολλά περιθώρια κέρδους, οπότε λογικό είναι να μην μπορούν να κάνουν «τρελές» προσφορές.
 Τάνια Κοσταντίνοβα
Κατάστημα με χειροποίητες δημιουργίες έχει η κα Τάνια Κοσταντίνοβα λίγο πριν από το Πάρκο του ΟΣΕ. Όπως είπε, στο τέλος της οδού λίγος είναι ο κόσμος που φτάνει κι έτσι η κίνηση ήταν ελάχιστη. Κατά τη γνώμη της, τη δική του σημασία έπαιξε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις στο κάτω μέρος της Αριστομένους ή στο Πάρκο του ΟΣΕ, κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι.
 Βασιλική Καζακέα
Καταστήματα με ανδρικά και γυναικεία ενδύματα στην οδό Βασ. Γεωργίου διατηρεί η Βασιλική Καζακέα, που δήλωσε ευχαριστημένη με την κίνηση της Λευκής Νύχτας.
Αυτό που παρατήρησε από την πλευρά της ήταν ότι η διάρκεια ήταν λιγότερη φέτος, αφού μετά τις 12.00 η κίνηση μειώθηκε κατά πολύ. Παρ’ όλα αυτά, όλα πήγαν καλά.
 Κατερίνα Μαντωνανάκη
Πάρα πολύ κόσμο, αλλά που δεν ψώνιζε, είχε η πόλη τη Λευκή Νύχτα, είπε η κα Κατερίνα Μαντωνανάκη, από κατάστημα με γυναικεία είδη στην οδό Αναγνωσταρά.
Για την ίδια, σημασία για την επιτυχία της εκδήλωσης έχει και η ημερομηνία που πραγματοποιείται, καθώς πιστεύει ότι θα πρέπει να διεξάγεται νωρίτερα, ώστε και στην πόλη να υπάρχει περισσότερος κόσμος και η Καλαμάτα να προλαβαίνει αντίστοιχες εκδηλώσεις σε γειτονικές πόλεις.
Η κ. Μαντωνανάκη πιστεύει ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει ένα σοκ, ώστε αυτή η εκδήλωση να αποκτήσει την παλιά της δυναμική, καθώς πλέον έχει φθαρεί.
Κλείνοντας, πάντως, θέλησε να πει ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να ξεκινήσει από τώρα ο σχεδιασμός για την 7η Λευκή Νύχτα, αν θέλουμε να έχει επιτυχία και να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.
 Γιώργος Περρωτής
«Λιγότερος ήταν ο κόσμος σε σχέση με άλλες χρονιές» παρατήρησε ο κ. Γιώργος Περρωτής, που διατηρεί κατάστημα με ανδρικά ενδύματα και αξεσουάρ στην οδό Αναγνωσταρά.
Παρ’ ολο που ο κόσμος ήταν λιγότερος, όμως, ο κ. Περρωτής δήλωσε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, αλλά θέλησε να επισημάνει ότι όσο περνά ο καιρός, ο θεσμός φθείρεται και σιγά σιγά φθάνει στο τέλος, καθώς υπάρχει και σε άλλες πόλεις.
 Μαρία Κούτρου
«Είχαμε φέτος Λευκή Νύχτα» μας απάντησε η κα Μαρία Κούτρου από κατάστημα με βρεφικά είδη στην οδό Κολοκοτρώνη. Κατά τη γνώμη της, δε βοήθησαν οι συγκυρίες, ενώ το γενικό της συμπέρασμα είναι ότι κάθε χρόνο η κίνηση μειώνεται. Θέλησε δε να συμπληρώσει ότι ο κόσμος είχε συνδυάσει στο μυαλό του τη Λευκή Νύχτα με εκπτώσεις 70%, κάτι που δε γίνεται να συμβεί, μιας και τα ποσοστό κέρδους στα καταστήματα είναι μικρό και είναι αδύνατο να γίνουν τέτοιες εκπτώσεις.
 Κώστας Βλαχονικολός
Πτώση στις εισπράξεις είδε ο Κώστας Βλαχονικολός με καταστήματα αθλητικών ειδών και ενδυμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης. Ειδικότερα, είπε ότι υπολογίζει μια πτώση της τάξεως του 15% σε εισπράξεις, ενώ κι αυτός με τη σειρά του είδε αρκετό κόσμο να κυκλοφορεί στη διάρκεια της Λευκής Νύχτας.
Επίσης, ζήτησε συνέργειες ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός, καθώς, όπως είπε, οι λέξεις «Λευκή» και «Νύχτα» δε φέρνουν από μόνες τους κίνηση στα καταστήματα, ενώ δήλωσε ότι δεν υπήρξε ενόχληση από τον Εμπορικό Σύλλογο, ώστε, αν του ζητούνταν, να βοηθήσει στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  ΣΕΙΣΜΟΣ Τερλέγκα: «Επειδή δεν θέλω τα παιδιά μου να βγούνε ομοφυλόφιλοι πρέπει να κρίνομαι ως ομοφοβικός»;.. (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα σε πρωινή εκπομπή o Βασίλης Τερλέγκας και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για τις δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν για τους ομοφυλόφιλους, λέγοντας πως δεν είναι ομοφοβικός. Ο τραγουδιστής τόνισε ότι τότε αναφερόταν στα παιδιά του, τα οποία δεν θα ήθελε να είναι ομοφυλόφιλα και ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστής γιατι και ο ίδιος έχει βιώσει ρατσισμό στο παρελθόν.                       «Το μόνο λάθος που έκανα και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο, ήταν που χρησιμοποίησα δυο φράσεις στο τέλος πολύ σκληρές. Μίλησα για τα παιδιά μου. Δεν μίλησα εγώ για τους φίλους μου. Γιατί έχω φίλους ομοφυλόφιλους. Και μάλιστα πάρα πολύ καλούς. Τα μαλλιά μου, φίλος μου ομοφυλόφιλος μου τα έφτιαξε. Καταπληκτικό παιδί. Επειδή εγώ δεν θέλω τα παιδιά μου να βγούνε ομοφυλόφιλοι, πρέπει να κρίνομαι ως ομοφοβικός; Για τα παιδιά μου μίλησα πρόσεχε, όχι για τους φίλους μου. Μετάνιωσα για τη φράση. Θα ήθελα και εγώ να δω εγγόνια. Δεν έχω κανέναν ρατσισμό μαζί τους. Τον ρατσισμό τον έφαγα πρώτος εγώ όταν ήρθα από το χωριό», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Τερλέγκας.
Ο γνωστός τραγουδιστής είχε φιλοξενηθεί πριν δύο χρόνια στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Όταν τον είχε ρωτήσει ο παρουσιαστής τι θα τον ενοχλούσε στα παιδιά του είχε δηλώσει: «Δύο πράγματα με ενδιαφέρει να μην μπλέξουν τα παιδιά μου, σε ποτά τσιγάρα ναρκωτικά και ομοφυλοφιλία. Τα γλίτωσα και τα δύο. Αν γινόντουσαν ομοφυλόφιλοι δεν θα μπορούσα να το χειροκροτήσω. Δίπλα τους θα ήμουνα γιατί είναι παιδιά μου. Θα έφευγα από αυτή τη ζωή με ένα παράπονο. Τι να σου πω τώρα ρε Γρηγόρη; Με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Να στην πω φόρα παρτίδα; Ε, δε γουστάρω να τον παιρν@@ ο γιος μου».

Δείτε τις σημερινές δηλώσεις του σε εκπομπή του Epsilon:

Πρώτο Θέμα  
***  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Ένταση πριν την άφιξη Τσίπρα στα Χανιά… (ΒΙΝΤΕΟ)
Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων όταν αστυνομικοί απώθησαν δύο πολίτες που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Τσίπρα.   Οι δύο διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το Σκοπιανό κρατούσαν μια ελληνική σημαία και ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και τη λέξη «ανεπιθύμητος». Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί τους απώθησαν βιαιώς.
Τα μέτρα ασφαλείας στα Χανιά, είναι αυστηρά, με την παρουσία γύρω από το κτίριο, αστυνομικών των Χανίων και της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τις ΤΟΜΥ Χανίων.

Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στην πόλη, θα επισκεφθεί την μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Πηγή: ekriti.gr
***  ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ!Επιστολή-κόλαφος των πυρόπληκτων από το Μάτι παρά το σόου Τσίπρα… Λίγες ώρες μετά το σόου Τσίπρα για να… ακούσει, οι κάτοικοι της περιοχής που καταστράφηκε από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου καταγγέλουν καθυστερήσεις, έλλειψη ενημέρωσης και κινδύνους για την περιοχή τους    Επιστολή-κόλαφο για όσα (δεν) γίνονται στο Μάτι έξι εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου που άφησε πίσω της 98 νεκρούς και 35 τραυματίες έδωσε στη δημοσιότητα η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ) λίγο μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή για να… ακούσει.  Στην επιστολή οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν ότι «τα απαιτούμενα έργα για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων, την αποκατάσταση των κατοικιών , του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση και μέριμνα όλων των πληγέντων στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν ξεκινήσει» παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών.  Όπως λένε «το Μάτι δεν είναι κατοικήσιμο» και στη συνέχεια παραθέτουν μια σειρά λόγων όπως:  – η έλλειψη διάγνωσης των επιπτώσεων, ενημέρωσης των κατοίκων και λήψης μέτρων αντιμετώπισης της σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος ( αέρας, έδαφος, πόσιμο νερό, θάλασσα,) από την καύση διαφόρων υλικών       – η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται και τα οποία είναι άμεσης και κατεπείγουσας προτεραιότητας για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της ενόψει των αναμενόμενων βροχών λόγω της έναρξης της φθινοπωρινής περιόδου   – ότι δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι οι δικαιούχοι πληγέντες από τη φωτιά κάτοικοι στο Μάτι τα χαρακτηριζόμενα ως πρώτης ανάγκης οικονομικά επιδόματα για τη προσωρινή ανακούφιση και κάλυψη των αναγκών τους   Διαβάστε την επιστολή των κατοίκων από το Μάτι:  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΚΜΑ)  Μάτι 6 εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά  Στο Μάτι σήμερα , 6 εβδομάδες μετά την φονική πυρκαγιά, κατά την οποία χάθηκαν 98 μέχρι στιγμής ανθρώπινες ζωές και 35 εγκαυματίες είναι ακόμη στα νοσοκομεία, όλα τα απαιτούμενα έργα για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων, την αποκατάσταση των κατοικιών , του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση και μέριμνα όλων των πληγέντων στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ ακόμη και όσα έχουν ήδη ξεκινήσει εκτελούνται με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς, παρ’ όλες τις προφορικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων Υπουργών, του Δημάρχου και των λοιπών αρμόδιων φορέων  Το Μάτι σήμερα, 6 εβδομάδες μετά δεν είναι κατοικήσιμο:   Για λόγους κινδύνων της υγείας των κατοίκων , των επισκεπτών και των εργαζόμενων στην περιοχή Κίνδυνοι υγείας από την έλλειψη διάγνωσης των επιπτώσεων, ενημέρωσης των κατοίκων και λήψης μέτρων αντιμετώπισης της σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος ( αέρας, έδαφος, πόσιμο νερό, θάλασσα,) από την καύση διαφόρων υλικών Κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών από την έλλειψη κάδων και σχεδίου για την αποκομιδή απορριμμάτων, πολλών δε τοξικών ( αμίαντος) και την έλλειψη ασφαλούς καθαρισμού των δρόμων, ιδιαίτερα στα σημεία όπου κάηκαν εκατοντάδες οχήματα αφήνοντας τοξικά κατάλοιπα.  Για λόγους κινδύνων ασφάλειας διαβίωσης των κατοίκων.  Υψηλός κίνδυνος πλημμυρών από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται και τα οποία είναι άμεσης και κατεπείγουσας προτεραιότητας για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της ενόψει των αναμενόμενων βροχών λόγω της έναρξης της φθινοπωρινής περιόδου Προχωρημένη διάβρωση του παραλιακού χωματόδρομου, ο οποίος αποτελεί την μοναδική διέξοδο της περιοχής προς τη θάλασσα, και ο οποίος μετά την φονική πυρκαγιά και την καύση της κάθε είδους βλάστησης, δεν θεωρείται πλέον ασφαλής για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Κίνδυνος ατυχημάτων, κλοπών και επιθέσεων προς τους κατοίκους από την έλλειψη δημόσιου φωτισμού (ούτε καν στη Λεωφόρο Μαραθώνος). Για λόγους ολοκληρωτικής καταστροφής των κατοικιών, του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών. Ελλειπείς και αναποτελεσματικές ενέργειες υλοτόμησης και απομάκρυνσης των καμένων δένδρων, με αποτέλεσμα κλαδιά και κορμοί να συσσωρεύονται στους δρόμους και τα οικόπεδα Ελλειπείς και αναποτελεσματικές ενέργειες για την αδειοδότηση και ανέγερση των ολοσχερώς κατεστραμένων κατοικιών ( κόκκινα ) και την επισκευή των μερικώς κατεστραμένων ( κίτρινα ) προκείμενου να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους και ελλιπής επίσημη ενημέρωση των ιδιοκτητών Έλλειψη σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή ωστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία σε τουλάχιστον έκτακτες συνθήκες, βλ. 100, 166.  Για λόγους απουσίας οικονομικής ενίσχυσης και μέριμνας των πληγέντων πυροπλήκτων   Δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι οι δικαιούχοι πληγέντες από τη φωτιά κάτοικοι στο Μάτι τα χαρακτηριζόμενα ως πρώτης ανάγκης οικονομικά επιδόματα για τη προσωρινή ανακούφιση και  άλυψη των αναγκών τους Δεν έχει εκδοθεί νομοθετική διάταξη για την φροντίδα και οικονομική ενίσχυση των δεκάδων εγκαυματιών και λοιπών ασθενών που είτε εξακολουθούν να βρίσκονται στα νοσοκομεία είτε χρήζουν κατ’οίκον νοσημείας, οι οποίοι έχουν αφεθεί στη τύχη τους . Οι κάτοικοι στο Μάτι απαιτούν από την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό κο Τσίπρα, τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κο Σπίρτζη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κο Σταθάκη, Εσωτερικών κο Χαρίτση, Υγείας κο Ξανθό, Παιδείας κο Γαβρόγλου, την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου και τον Δήμαρχο Μαραθώνα κο Ψινάκη, να προβούν άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για την διαφύλαξη της υγείας τους, την ασφαλή τους διαβίωση, την φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, την άμεση αποκατάσταση των κατοικιών τους , την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή και του  περιβάλλοντος.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΚΜΑ) H ΣΕΚΜΑ συγκροτήθηκε μετά από σχετική απόφαση στην ανοιχτή γενική συνέλευση στο Μάτι Αττικής στις 8/8/2018, στην οποία παρεβρέθησαν 400 κάτοικοι. Στην ΣΕΚΜΑ συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι στο Μάτι που προσφέρθηκαν μέχρι και την 31/8/2018 να συνδράμουν εθελοντικά. Μοναδικός σκοπός της ΣΕΚΜΑ είναι ο συντονισμός όλων των ενεργειών των κατοίκων για την διαφύλαξη της τήρησης από την Πολιτεία όλων των υποχρεώσεων που έχει προς τους κατοίκους στο Μάτι για την διασφάλιση της υγείας τους, την ασφαλή τους διαβίωση, την φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, την άμεση αποκατάσταση των κατοικιών τους, την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή και του περιβάλλοντος, μετά την φονική πυρκαγιά στις 23/7/2018.  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 *** Mε ποιας ΧΩΡΑΣ τον ΠΡΕΣΒΗ συναντήθηκε ο Μπακογιάννης; Για την προώθηση θεμάτων ενδιαφέροντος…
~  «Η Στερεά Ελλάδα πηγαίνει μπροστά και διεκδικεί τη θέση που της αξίζει στις ευρωπαϊκές αγορές» δηλώνει ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον…   …πρεσβευτή της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ, ο οποίος σήμερα (σσ VoiceNews χθες) και αύριο επισκέπτεται τη Φθιώτιδα και συζητά με τους φορείς για την προώθηση θεμάτων τα οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του περιφερειάρχη με τον Γερμανό πρέσβη ήταν παρόντες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού και τέθηκαν θέματα συνεργασίας. Όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης στις δηλώσεις του «θέσαμε τις βάσεις για τη συνεργασία μας στην προώθηση του τουρισμού, της αγροδιατροφής και για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών».
Ο κ. Πλέτνερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Γερμανού πρεσβευτή έρχεται να κορυφώσει μια συνεργασία που ξεκίνησε από μια διήμερη συνάντηση που είχε οργανωθεί στη Λαμία από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, όπου αναζητήθηκαν τομείς αμοιβαίας συνεργασίας.  Αύριο το πρωί, ο Γερμανός πρεσβευτής αναμένεται να επισκεφθεί τη μαρτυρική Υπάτη και να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.  dikaiologitika
***  Απίστευτο και όμως ελληνικό: Πολύτεκνη οικογένεια θα πληρώνει 300 ευρώ στους γείτονες όταν τα παιδιά κάνουν φασαρία..

Εκτός από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, το δικαστήριο αποφάσισε ότι όποτε τα παιδιά προκαλούν θόρυβο, θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες… κάθε φορά   Ένα απίστευτο γεγονός, το οποίο συνέβη στη Θεσσαλονίκη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για μία πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 300 ευρώ στους γείτονες, όποτε τα παιδιά κάνουν φασαρία. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά όποτε τα παιδιά «ενοχλούν» θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες.
Πρόκειται για μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά και η περιπέτειά τους ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όταν ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας, το οποίο διαμένει στον κάτω όροφο, κατέθεσε αγωγή κατά της οικογένειας με το αιτιολογικό ότι παράγει φασαρία και θόρυβο.  Πρώτο Θέμα
***  ΕΚΚΛΗΣΗ της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Λατινικών…
«Απολύτως εσφαλμένη» χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να αντικατασταθεί το μάθημα των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας και ζητά την ανάκλησή της.   Όπως αναφέρθηκε από τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, χθες, Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «η αντικατάσταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη αφ’ ενός γιατί από όλο το φάσμα των επιστημών του 1ου Επιστημονικού Πεδίου τα Λατινικά αφορούσαν μόνο τα Τμήματα Φιλολογίας και αφ’ ετέρου γιατί με την εξαιρετικά περιορισμένη εξεταστέα ύλη τους προκαλούσαν στρεβλώσεις στην τελική βαθμολογία των υποψηφίων».  Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντά ότι και τα δύο επιχειρήματα δεν ευσταθούν και μπορούν εύκολα να ανατραπούν.
«Η εμβέλεια και χρησιμότητα των Λατινικών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τους αναγνωρίζει το υπουργείο και η γνώση τους είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους φιλολόγους αλλά και για πλειάδα άλλων επιστημόνων και επαγγελματιών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ενδεικτικά και μόνο: για νομικούς επιστήμονες, γιατρούς, φαρμακοποιούς, επιστήμονες που θεραπεύουν το αντικείμενο της αρχαίας και της νεότερης φιλοσοφίας, της αρχαιολογίας καθώς και της ιστορίας της Ευρώπης από τα ρωμαϊκά χρόνια έως και την πρώιμη νεώτερη περίοδο, καθηγητές ξένων γλωσσών».  Σχετικά με το ζήτημα της περιορισμένης εξεταστέας ύλης των Λατινικών, η Κοσμητεία αναφέρει ότι για τον καθορισμό της ύλης, τη διδακτική χρήση του συγκεκριμένου εγχειριδίου, την ανάγκη ή μη αντικατάστασής του από πιο σύγχρονα βιβλία, την ενίσχυση και διεύρυνση της διδασκαλίας της λατινικής γλώσσας και με στοιχεία ιστορίας και γενικότερα πολιτισμού αλλά και για τη σταδιακή υποβάθμιση του μαθήματος διαχρονικά βασικός υπεύθυνος είναι το ίδιο το υπουργείο».  «Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες προτάσεις από ειδικούς, οι οποίοι προτείνουν με συστηματικό τρόπο την αναβάθμιση του μαθήματος και οι προτάσεις αυτές θα ήταν εύκολο να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της γενικής αρχής ότι οι όποιες διαπιστωμένες αδυναμίες καταβάλλεται προσπάθεια να απαλειφθούν και όχι να οδηγήσουν στην κατάργηση ενός μαθήματος», σχολιάζει η Κοσμητεία.  Επίσης, κάνει λόγο για «στρατηγική απολύτως λανθασμένη και αναχρονιστική». «Την ώρα που είναι ευρέως γνωστό ότι οι λαοί παγκοσμίως αναθεωρούν την όποια απομάκρυνσή τους από την κλασική παιδεία, αναγνωρίζουν την πολλαπλώς θετική επίδρασή της τελευταίας στην πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου και κυρίως επιδιώκουν τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας και του πολιτισμού τους ανατρέχοντας στις βάσεις αυτής της παιδείας, προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη η απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει και ουσιαστικά να εξοβελίσει από το εκπαιδευτικό σύστημα το μάθημα των Λατινικών, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές και τις μαθήτριές μας σε ελλιπέστατη κατάρτιση στο σημαντικότατο πεδίο της ιστορίας και του πολιτισμού, σε μονομέρεια και σε προσκόλληση σε ξεπερασμένες εθνικιστικές αντιλήψεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κοσμητείας.  Μάλιστα, επισημαίνει ότι η κατάργηση των Λατινικών αποτελεί «συνειδητή υποβάθμιση ενός ολόκληρου μεγάλου κλάδου που στηρίζει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, του κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων, από τον οποίο στην ουσία αφαιρούνται διδακτικές ώρες και ένα ολόκληρο αντικείμενο, και αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ελληνικού σχολείου». Παράλληλα, τονίζει ότι εγκαταλείπεται μια στέρεα βάση καταρτισμένων δασκάλων που δημιουργήθηκε με κόπο και προσπάθειες πολλών ετών και επιχειρείται η αντικατάστασή της με κάτι «ασαφές και αδιαμόρφωτο».  «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να επανεξετάσει και τελικά να αναθεωρήσει και να ανακαλέσει αυτή την απολύτως εσφαλμένη απόφασή του, η οποία δυστυχώς θα συντελέσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών των μαθητών και μαθητριών της χώρας μας», καταλήγει η Κοσμητεία.  ΑΠΕ ΜΠΕ
***  Εξώδικο Ελλήνων ψαράδων κατά της EΛΛΗΝΙΚΗΣ κυβέρνησης! Τα τουρκικά αλιευτικά προκαλούν ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ…
«Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων» αναφέρεται στο εξώδικο 36 ψαράδων  Εξώδικο στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλαν 36 Έλληνες αλιείς για την κατάσταση που ζουν από τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την έλλειψη αντίδρασης από το Λιμενικό. «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Οι 36 ψαράδες ζητούν τη λήψη μέτρων καθώς, όπως γράφουν, «θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία». Όπως καταγγέλουν στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας η απάντηση που έχουν λάβει είναι «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».  Οι ψαράδες από την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου καταγγέλλουν, επίσης, ότι συχνά απειλούνται από τα τουρκικά σκάφη με εμβολισμό ή και βύθιση από τα απόνερα που δημιουργούν.  Στο εξώδικό τους αναφέρεται, τέλος, ότι «η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να «καταλαμβάνει χώρο» με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησίας» θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».  Το εξώδικο έρχεται λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο που συνέβη στη Λέρο την Κυριακή 12 Αυγούστου με Τούρκους ψαράδες να πυροβολούν κατά Ελλήνων συναδέλφων τους. Στα βίντεο που είχε δημοσιεύσει το protothema.gr από τις πρώτες στιγμές μετά το επεισόδιο είχε καταγραφεί η απελπισία των Ελλήνων ψαράδων που σχολίαζαν «πού καταντήσαμε, να είμαστε στα ελληνικά νερά και να μας ρίχνουν οι Τούρκοι».

***   Σοκ: Μηχανή του κιμά έλιωσε το χέρι 17χρονης κοπέλας στην Νάξο…
Σοκ προκαλεί το ατύχημα που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στη Νάξο όταν το αριστερό χέρι 17χρονης εγκλωβίστηκε στη μηχανή του κιμά κρεοπωλείου και σχεδόν το έλιωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr η 17χρονη εργάζονταν στο κρεοπωλείο της οικογένειάς της στη Νάξο και περίπου στις 9:00 το βράδυ απασχολούνταν στην κυμαδομηχανή ώσπου έγινε το ατύχημα… Η μηχανή «πήρε» το χέρι της νεαρής μέσα, με αποτέλεσμα σχεδόν να το λιώσει. Αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο και μετέφερε την 17χρονη μαζί με το μηχάνημα του κρεοπωλείου στο νοσοκομείο του νησιού. Οι γιατροί δεν ήταν δυνατόν να απεγκλωβίσουν το άκρο της νεαρής κοπέλας από τη μηχανή του κιμά και κλήθηκε η πυροσβεστική που επιχείρησε με 2 οχήματα και 8 πυροσβέστες όπου με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν έκοψαν το μηχάνημα του κρεοπωλείου και απεγκλώβισαν το άκρο της 17χρονης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θέαμα ήταν σοκαριστικό… Στο νοσοκομείο του νησιού είχε σημάνει συναγερμός, κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί η νεαρή κοπέλα σε νοσοκομείο της Αθήνας ενώ ωστόσο οι γιατροί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σώσουν ότι σώζεται, να σταματήσουν την αιμορραγία και να κάνουν ότι είναι δυνατόν με τα μέσα που διαθέτουν, για την 17χρονη. Λίγο αργότερα (περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα) έφτασε το ελικόπτερο και η 17χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. «Το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Ήταν αποτρόπαιο… Στο νοσοκομείο που σήμανε συναγερμός κυριαρχούσε μια παγωμάρα για το περιστατικό και στο θέαμα και ο πιο σκληρός λύγιζε… Είναι από τα περιστατικά που δεν θέλεις να βλέπεις ποτέ» σημειώνει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο naxostimes.gr.
***  ΕΝΑΣ ΓΟΛΓΑΘΑΣ! Πήρε δάνειο €330.000, πλήρωνε κανονικά για 9 έτη και βρέθηκε να χρωστάει €580.000… (ηχητικό)
Το σπίτι του κ. Σπύρου που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό – Η παγίδα με το ελβετικό φράγκο – Το σπίτι είναι του 1978 – «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανασφάλεια από το να νιώθεις ότι αδικείσαι»  Τον προσωπικό του γολγοθά για ένα επισκευαστικό δάνειο για ένα σπίτι του 1978 που πήρε το 2006, αποπλήρωνε κανονικά μέχρι το 2015, και τελικά βρέθηκε να χρωστάει 580.000 ευρώ ενώ κινδυνεύει να χάσει το συγκεκριμένο ακίνητο που βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Σπύρος. Όπως εξήγησε, διηγούμενος την περιπέτειά του, το 2006 πήρε επισκευαστικό δάνειο ύψους 330.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο για ένα οροφοδιαμέρισμα του 1978 στην Κηφισιά.
Για 9 χρόνια αποπλήρωνε κανονικά τις δόσεις του ύψους 300 ευρώ. Το 2015, όμως, από την τράπεζα που του χορήγησε το δάνειο, του ανακοινώθηκε ότι η δόση γίνεται 1.500 ευρώ γιατί, όπως του είπαν, έληξε μια περίοδος ευελιξίας. Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Σπύρος, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 4 και 7 ετών, να βρεθεί σε αδυναμία. Τότε από την τράπεζα του είπαν ότι «ή θα μας δώσεις 50.000 ευρώ μετρητά ή το σπίτι σε πλειστηριασμό» με αποτέλεσμα το ακίνητο να έχει βγει σε πλειστηριασμό έκτοτε δύο φορές. Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι πλέον η οφειλή του ανέρχεται στο δυσθεώρητο ύψος των 580.000 ευρώ λόγω της αυξημένης ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε προτείνει στην τράπεζα να πληρώνει 500 ευρώ το μήνα «για να ζήσουμε αξιοπρεπώς», αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Όπως είπε ο κ. Σπύρος πλέον ζει με τον ακατάσχετο λογαριασμό των 1.200 ευρώ «Μεγαλύτερη ανασφάλεια δεν υπάρχει από το να νιώθεις ότι αδικείσαι. Να είχα πάρει δάνειο για να φτιάξω μια βίλα να έλεγα. Έχω να πάω 5 χρόνια διακοπές. Η γυναίκα μου υποφέρει. Δεν κοιμόμαστε τα βράδια γιατί δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εδώ το πρωί» είπε με αγωνία ο κ. Σπύρος. «Οι γονείς μου δούλεψαν για το σπίτι αυτό και τώρα θέλουν να μας το πάρουν κοψοχρονιά» κατέληξε ο κ. Σπύρος.
Πρώτο Θέμα

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!”Διεθνές Σκάνδαλο” πίσω από τη δίκη των δύο Σκοπιανών πρακτόρων στην Ελλάδα…
Ένα άρθρο-έρευνα του αμερικανικού δημοσιογραφικού οργανισμού Newsbud ρίχνει φως στο παρασκήνιο της δίκης δύο Σκοπιανών πρακτόρων στην Ελλάδα που έλαβε χώρα ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη Μακεδονία, αποκαλύπτοντας μια ιστορία διαφθοράς αλλά και τον πολιτικό αντίκτυπο εάν η υπόθεση δεν έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πώς αυτό σχετίζεται μέχρι και με τη συμφωνία των Πρεσπών. Το συγκλονιστικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 24 Ιουλίου και υπογράφει ο Νίκος Σταύρου, έχει τίτλο ”Απόρρητες πληροφορίες αποκαλύπτουν διεθνές κατασκοπευτικό σκάνδαλο που αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ” και δημοσιεύεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Off the Record. (σσ. Voιcenews ευχαριστούμε το off the record)
Η 27χρονη διαμάχη της ονομασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που εμπόδιζε την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι τώρα υποτίθεται ότι έχει διευθετηθεί μετά από μια συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο μήνα στις Πρέσπες μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της νέας Βόρειας Μακεδονίας. Η κίνηση δεν ήταν ευπρόσδεκτη από τους λαούς των δύο χωρών, ειδικά στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή, η αστυνομίασυγκρουόταν με Έλληνες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φτάσουν στη συνάντηση και να αποτρέψουν την τελετή. Όμως πίσω από τον καπνό αυτής της αποκαλούμενης «ιστορικής συμφωνίας», μια άλλη ιστορία λάμβανε χώρα στις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας, ήσυχα, κρυφά, και με σχεδόν καμία δημοσιότητα. Μια ιστορία που περιλαμβάνει κατασκόπους, υπηρεσίες πληροφοριών, τεράστια διαφθορά, εκβιασμό, με υπόνοιες που αμφισβητούν ακόμη και τη νομιμότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και εξηγούν επίσης γιατί η Ελλάδα άλλαξε την αρχική της κρίση για την υπόθεση και αποσιώπησε την ιστορία. Ο συντάκτης αυτού του άρθρου έλαβε διαβαθμισμένες πληροφορίες από άτομα που βρίσκονται μέσα στην υπόθεση και τα δημοσιεύει εδώ για πρώτη φορά.  ‘Ενώ εσύ κοιμόσουν’ Η ιστορία αρχίζει με τον Γκόραν Γκρουέφσκι και τον Νίκολα Μποσκόσκι. Δεν είναι δύο απλοί μυστικοί πράκτορες χαμηλού επιπέδου. Ο Γκρουέφσκι ήταν ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Αντικατασκοπείας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας (UBK) της ΠΓΔΜ, και ο Μποσκόσκι ήταν βοηθός του. Συνελήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να φτάσουν στη Βουδαπέστη με ψεύτικα Βουλγαρικά διαβατήρια. Οι δύο άνδρες καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και από τις αρχές της ΠΓΔΜ φερόμενοι ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο υποκλοπών που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση της ΠΓΔΜ (ο Γκόραν Γκρουέφσκι δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι). Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η σύλληψη θα ήταν ένα δώρο στην ελληνική διπλωματία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη διαφωνία του ονόματος, καθώς ο Γκόραν Γκρουέφσκι γνώριζε πολλά βρώμικα μυστικά όχι μόνο για την προηγούμενη, αλλά και για την σημερινή κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ. Αντίθετα, κανένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν το ανέφερε ποτέ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ένα κυρίαρχο κράτος και μπορούσε να πάρει τις δικές της αποφάσεις χωρίς πίεση από ξένες δυνάμεις. Ακριβώς επειδή δεν συμβαίνει αυτό, οι ΗΠΑ έσπευσαν νασυγχαρούν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συμφωνία που επιτρέπει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μια μακροχρόνια απαίτηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, η πολύ διαφορετική στάση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε αντίθεση με αυτήν, η παρόμοια περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών που συνελήφθησαν στην Ελλάδα επισημάνθηκε με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και προβολή. Πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση αυτή υπονομεύθηκε σκόπιμα, γιατί σε αντίθεση με την Τουρκία, οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να είναι τώρα «φίλοι» και οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας υπόθεσης θα μπορούσαν να καταστρέψουν πολλά. Η αρχική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2018 ήταν ότι οι δύο μυστικοί πράκτορες πρέπει να εκδοθούν πίσω στη χώρα τους. Θα βρισκόντουσαν ένοχοι και θα φυλακιζόντουσαν, η συνεργασία των δύο χωρών θα ήταν «εξαιρετική» και όλα θα ήταν εντάξει. Αλλά κάτι άλλο συνέβη στην πορεία.
Τα έγγραφα που έστειλαν οι αρχές της ΠΓΔΜ στις ελληνικές αρχές για να αποδείξουν ότι οι δύο άνδρες δεν ήταν αθώοι ελέγχονταν από έναν άνθρωπο, τον Σάσο Μιγιάλκοφ. Ο Μιγιάλκοφ ήταν ο Νο 1, πρώην διευθυντής της UBK, της Υπηρεσίας Πληροφοριών της ΠΓΔΜ, πρώτος ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι και επίσης ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στην ΠΓΔΜ. Παραδόξως, ποτέ δεν συνελήφθη στην ΠΓΔΜ για τους ίδιους λόγους, παρόλο που ήταν πάνω από τους δύο άνδρες στην ιεραρχία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, «Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση κράτησης για τον Μιγιάλκοφ, αλλά τελικά δέχθηκε τις αιτήσεις για τους δύο συνεργάτες του, οι οποίοι στη συνέχεια έφυγαν»… Είναι πολύ πιθανό ο Μιγιάλκοφ να πούλησε τους δύο πρώην συνεργάτες του για να σωθεί. Και τώρα έστελνε στην Ελλάδα μόνο τα έγγραφα που ήθελε. Αλλά η υπεράσπιση των δύο ανδρών που κατηγορούνταν, μια ομάδα δικηγόρων, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης και βρήκε άλλο κανάλι. Μέσω του Γκόραν Γκρουέφσκι ήρθαν σε επαφή με τη σύζυγό του που παρέμενε πίσω στην ΠΓΔΜ. Κατάφερε να τους παράσχει διαβαθμισμένα κυβερνητικά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο σύζυγός της ήταν αθώος υπό την έννοια ότι δεν ενεργούσε μόνος του αλλά ακολουθούσε εντολές. Και εκεί τα πράγματα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα. Πριν ξεδιπλώσουμε αυτό που συνέβη στη συνέχεια, πρέπει να σημειώσουμε κάτι σημαντικό, ώστε οι αναγνώστες να έχουν μια ευρύτερη οπτική. Ο Γκόραν Γκρουέφσκι μπήκε στη μυστική υπηρεσία από μια καριέρα ως αξιωματικός του στρατού. Ως τέτοιος, λειτούργησε εναντίον του UCK, της Αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που ενήργησε στην ΠΓΔΜ και πριν από εκεί στο Κόσοβο, γνωστή για εγκλήματα πολέμου. Μόλις ο Ζόραν Ζάεφ ανέλαβε την εξουσία πέρυσι, οι Αλβανοί έφτασαν στην κυβέρνηση, κερδίζοντας ακόμη και την έγκριση μιας επίσημης Αλβανικής γλώσσας. Ο Talat Xhaferi, ένας πρώην διοικητής του UCK, διορίστηκε νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου στα Σκόπια. Στην πραγματικότητα, η συνεργασία με τα αλβανικά κόμματα ήταν ο μόνος τρόπος για τον Ζόραν Ζάεφ να έρθει στην εξουσία. Και έπρεπε να έρθει, γιατί όσον αφορά τις μεγάλες δυνάμεις ήταν ο μόνος που θα υπέγραφε συμφωνία με την Ελλάδα ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Βγάζει νόημα; Έτσι όταν κατηγορήθηκε ο Γκόραν Γκρουέφσκι, οι εχθροί του από τον UCK είχαν ήδη έρθει στην εξουσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου τότε φοβήθηκε για τη ζωή του και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μπορεί να εγκατέλειψε τη χώρα. Πίσω στη δίκη, οι δικηγόροι του Γκρουέφσκι είχαν τώρα στα χέρια τους διαβαθμισμένα έγγραφα που έστειλε η σύζυγός του, τα οποία αποδείκνυαν περισσότερο ή λιγότερο ότι ήταν αθώος. Αλλά αυτό δεν ήρθε χωρίς συνέπειες. Ο Μιγιάλκοφ, ο ισχυρός άνδρας που έλεγχε μέχρι τώρα τα έγγραφα που αποστέλλονταν στην Ελλάδα, το ανακάλυψε. Άρχισε την παρακολούθηση της συζύγου του Γκρουέφσκι στην ΠΓΔΜ η οποία μετά από λίγο εγκατέλειψε την επαφή με τους δικηγόρους του συζύγου της στην Ελλάδα φοβούμενη για τη ζωή της και τους δύο γιους τους. Δεν είναι γνωστό αν είχε δεχθεί απειλές, αλλά ήταν τότε που η ομάδα δικηγόρων του Γκρουέφσκι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την υπόθεση και αντικαταστάθηκε από άλλη ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, ο φάκελος με τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ήδη εκεί και δεν ήταν πολύ δύσκολο τώρα για τον Άρειο Πάγο, το Ανώτατο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ελλάδας, να καταλάβει τι συνέβαινε                           
Έτσι, στις 18 Μαΐου 2018, ο Άρειος Πάγος πήρε την τελική του απόφαση που έφερε μια απίστευτη ανατροπή: Σύμφωνα με την απόφαση Νο 839/2018, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος απέρριψε την πρώτη αρχική απόφαση του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία οι δύο άνδρες έπρεπε να εκδοθούν, και διέταξε να απελευθερωθούν από τη φυλακή. Ο Γκόραν Γκρουέφσκι και ο βοηθός του ήταν ελεύθεροι. Αλλά ο Άρειος Πάγος δεν μπορούσε να πει την απόλυτη αλήθεια για τους πραγματικούς λόγους της απόφασής του, δεν μπορούσε να παραδεχτεί ότι οι δύο άνδρες δεν θα είχαν δίκαιη δίκη στα Σκόπια και ότι οι ζωές τους κινδύνευαν, γιατί αυτό μπορεί να προκαλούσε πολιτική αναταραχή ακριβώς στη μέση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σχετικά με τη διαφωνία της ονομασίας (σημειώστε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών υπογράφηκε στις Πρέσπες σχεδόν ακριβώς ένα μήνα αργότερα, στις 17 Ιουνίου 2018). Σε αντίθεση με την περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών, όπου όλες οι ελληνικές πολιτικές και δικαστικές αρχές δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παραδεχτούν ξανά και ξανά ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους θα κινδύνευαν στην Τουρκία. Αυτή η διαφορά στην επίσημη γλώσσα της Ελλάδας εδώ μπορεί να εξηγηθεί σε μία πρόταση: η ΠΓΔΜ είναι «φίλος» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Τουρκία δεν είναι. Για το λόγο αυτό, το Δικαστήριο χρειάστηκε να βρει κάτι άλλο για να δικαιολογήσει την απόφασή του, και αυτό έκανε. Σε μια άλλη απίστευτη κίνηση από τις αρχές της ΠΓΔΜ, ανακαλύπτουμε ότι ο Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, είχε δώσει χάρη στους κατηγορούμενους μαζί με μια λίστα άλλων ανθρώπων που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά την ανακάλεσε αργότερα λόγω μιας διάταξης που προστέθηκε στο νόμο και επέτρεπε στον Πρόεδρο να ακυρώσει την προηγούμενη απόφασή του να παράσχει χάρη εντός 30 ημερών. Αυτό ακριβώς χρειαζόταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας για να δικαιολογήσει την απόφασή του, στην οποία διαβάζουμε: «Συνεπώς, συντρέχει σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 438 περ. δ’ ΚΠΔ, η οποία εφαρμόζεται συμπληρωματικά με την Ευρωπαική Σύμβαση έκδοσης, λόγος που εμποδίζει την εκτέλεση του ένδικου εντάλματος, αφού για τις πράξεις που περιέχονται σ’ αυτό έχει ήδη απονεμηθεί χάρις που εμποδίζει τη δίωξή του για τις πράξεις αυτές». Με αυτήν την τελική κρίση, οι δύο άνδρες απελευθερώθηκαν και από εκεί και πέρα ​​χάνουμε τα ίχνητους. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται τώρα, εκτός ίσως από τις υπηρεσίες πληροφοριών των δύο ή πολλαπλών χωρών. Εκτός από μία ή δύο ελληνικές ιστοσελίδες που δημοσίευσαν μια σύντομη ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η υπόθεση έλαβε μηδενική κάλυψη από τα MME και τα τηλεοπτικά νέα. Πολιτικές Υπόνοιες Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η βαθιά διαφθορά στην ΠΓΔΜ δεν περιορίζεται μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι ένα σταθερό στοιχείο που συναντάμε συνεχώς. Αμέτρητα άλλα σκάνδαλα έχουν επίσης δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τον σημερινό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, συμπεριλαμβανομένων λαθρεμπορίου ναρκωτικώνπαράνομων επιχειρήσεωνκατασκοπείας, μερικά από αυτά τον εμπλέκουν ακόμη και με τρομοκρατία, ενώ κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πρόσφατα ότι ο Ζάεφ συνελλήφθη κάποια στιγμή και φυλακίστηκε σε υπόθεση που αφορά έναν από τους συνεργάτες του και τον σημερινό δήμαρχο της Θεσσαλονίκης,Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο ο Ζάεφ διατηρεί στενές σχέσεις.
Αλλά η δίκη του Γκόραν Γκρουέφσκι και του βοηθού του δημιουργούν νέα ερωτήματα και αμφιβολίες για τη νομιμότητα της σημερινής κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και ακόμη και για την πραγματική πηγή του σκανδάλου των υποκλοπών, καθώς κατηγορούνται πολιτικοί και από τις δύο πλευρές και στον κατάλογο των ανθρώπων στους οποίους αρχικά δόθηκε χάρη ήταν και ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον και περιπλέκει την κατάσταση επιπλέον είναι ότι ο εξοπλισμός που αγοράστηκε για τις υποκλοπές ήταν Ισραηλινής προέλευσης. Ποιος ήταν ο ρόλος ενόςΙσραηλινού άνδρα που ονομάζεται Haim Hakeyny, πρώην ανώτερου υπαλλήλου στο Ισραηλινό αμυντικό καθεστώς, ο οποίος ενήργησε ως «διαμεσολαβητής» για την πώληση; Και αν αυτή ήταν μια αυστηρά επιχειρησιακή πώληση, γιατί θα πήγαιναν άνθρωποι από το Ισραηλινό υπουργείο στην ΠΓΔΜ και γιατί ο Σάσο Μιγιάλκοφ ενδιαφερόταν εάν θα τους επισκεπτόταν και η Μοσάντ; Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πίεσαν και επεδίωξαν τη συμφωνία για τη διαμάχη της ονομασίας και αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν ο Νίκολα Γκρουέφσκι αντικαθιστούνταν από τον Ζόραν Ζάεφ, μας οδηγεί αναπόφευκτα να αμφισβητήσουμε τη φυσική ροή των γεγονότων. Η ανάμιξη του Τζορτζ Σόρος στη διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ μέσω της επιρροής του στην αλβανική κυβέρνηση είναι τεκμηριωμένη και δεν είναι τυχαίο ότι ο Σόρος και ο Ζάεφ είχαν συνάντηση κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός τον Ιανουάριο. Μόλις υπογράφηκε η συμφωνία στις Πρέσπες, ο Σόρος γιόρτασε τις νέες οικονομικές ευκαιρίες που του ανοίγονταν σε ένα άρθρο στους New York Times με τίτλο «Στα Βαλκάνια, μια ευκαιρία να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη». Φυσικά, τα συμφέροντα του Σόρος, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε αυτό το θέμα είναι πανομοιότυπα.
Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς ότι το σχέδιο για μια «Ανεξάρτητη Μακεδονία» ως κράτος-μαριονέτα ήταν ένα Ναζιστικό σχέδιο για «διαίρει και βασίλευε» το 1944. Όπως φαίνεται τώρα, δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της σημερινής «Βόρειας Μακεδονίας» είχε μια τεράστια αντίδραση από τον λαό και των δύο χωρών. Ειδικά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν τεράστιες διαδηλώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στηΘεσσαλονίκη και την Αθήνα. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται κάθε εβδομάδα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας καθώς μιλάμε και λέγεται ότι περίπου το 80% του ελληνικού λαού αντιτίθεται στη συμφωνία. Παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να ζει στη δική της πραγματικότητα. Μάλιστα, σε μια τελευταία προσπάθεια να απονομιμοποιήσει αυτές τις διαδηλώσεις, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός που διαμαρτύρεται πληρώθηκε από τους «Ρώσους» και προχώρησε στο να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο χωρίς να δώσει δημόσια αποδεικτικά στοιχεία. Τώρα ας δούμε το τάιμινγκ. Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το μήνυμα ήταν σαφές. Συμπέρασμα Η δίκη των δύο μυστικών πρακτόρων της ΠΓΔΜ δείχνει για μια ακόμη φορά ότι συμβαίνουν πολύ περισσότερα κρυφά που ορίζουν τα αποτελέσματα αυτών που βλέπουμε φανερά. Και αν η δικαιοσύνη είναι τυφλή, η πολιτική σίγουρα δεν είναι. Κάθε φορά που κλιμακώνεται ένα γεωπολιτικό σκάκι υψηλού επιπέδου, είναι σχεδόν αδύνατο για τις μικρότερες χώρες να κρυφτούν με ποιά πλευρά βρίσκονται. Η ΠΓΔΜ είναι ήδη κράτος-μαριονέτα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, επέλεξε επίσης να υπηρετήσει τη Δύση αγνοώντας ακόμη και τη θέληση του δικού της λαού και κρύβοντας την αλήθεια. Έτσι, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας πήρε μια σωστή απόφαση με μια διπλωματική δικαιολογία, οι δύο πράκτορες της ΠΓΔΜ απελευθερώθηκαν, η πραγματική ιστορία για το τι πραγματικά συνέβη δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών δεν διακυβεύτηκε, η συμφωνία υπογράφτηκε, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι ευτυχείς. Η υπόθεση έκλεισε.
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Το ΣΧΕΔΙΟ του Τζορτζ Σόρος για «ΑΛΩΣΗ» της Ελλάδος… (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλη μια αποκαλυπτική εκπομπή Κόντρα και Ρήξη πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς μίλησε για πράγματα που κανείς δεν τολμάει να θίξει.  Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος ανέλυσε, με βάση απόρρητα έγγραφα, το σχέδιο του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος για «άλωση» της Ελλάδος μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Όμως δεν έμεινε εκεί. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα σχέδια του ψευτο-σουλτάνου Ερντογάν και της Τουρκίας για τη Μεσόγειο, ένα σχέδιο που αφορά τόσο το Αιγαίο μας όσο και το Ιόνιο. Ακούστε τα όσα αποκάλυψε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο παρακάτω βίντεο:



ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 
1~**Βράσε μπανάνες, πιες το ζουμί και πέσε για ύπνο – Μόλις δεις τι απίστευτο θα συμβεί θα το κάνεις κ : https://youtu.be/1QXrg0kR0pg .- [ O ύπνος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία μας και σχετίζεται με πολλές ζωτικές λειτουργίες αλλά και με την εμφάνισή μας, καθώς αποδεδειγμένα σχετίζεται με το δέρμα και τα κιλά μας.   Το Gegonota.eu σας παρουσιάζει λοιπόν ένα απολύτως φυσικό τρικ για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να έχετε περισσότερη ενέργεια όταν ξυπνάτε. Πολλοί το αποκαλούν “τσάι μπανάνας” και η αλήθεια είναι πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι κοντά στην πραγματικότητα.  Δείτε λοιπόν τη συνταγή που θα σας κάνει ν ...] .-

2~** Δείτε τι συμβαίνει όταν πίνετε νερό με μέλι με άδειο στομάχι! : https://youtu.be/rsKRF76W3tk .- {    Πιθανώς θα γνωρίζετε τα ιατρικά πλεονεκτήματα του μελιού, αλλά έχετε ποτέ ανακαλύψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού με μέλι;  Οδηγίες για την προετοιμασία του νερού με μέλι  Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατέψτε. Θα προκύψει ένα μείγμα 30% μελιού , το οποίο είναι πανομοιότυπο με το πλάσμα του αίματος. Το μέλι κάνει μία παχιά ένωση στο νερό, το οποίο επεκτείνει τα ιατρικά πλεονεκτήματα του παρόντος μείγματος. Το νερό με μέλι αβίαστα συγκρατείται από  ... ] .-

3~** Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε πριν φτιάξουμε ρύζι : https://youtu.be/4FPE5j8z5VA  .- [    Μπορεί να νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά Ιρλανδός ειδικός αποκαλύπτει ότι κινδυνεύουμε από δηλητηρίαση με αρσενικό, εάν δεν μαγειρεύουμε σωστά το ρύζι.  Ο κλασικός τρόπος που μαγειρεύουμε το ρύζι, αφήνει ίχνη αρσενικού στο πιάτο μας και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη, αναπτυξιακές διαταραχές και καρκίνο.  Αν δεν χρησιμοποιούμε μπόλικο νερό για να ξεπλένουμε το ρύζι, πριν το μαγειρέψουμε, δεν ξεπλένουμε το αρσενικό και είμαστε επιρρεπείς σε χ ...] .-

4~**    Έπιναν χυμό ντομάτας κάθε μέρα επί δυο μήνες και δείτε τι έπαθαν! ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! : https://youtu.be/yoVpgKJlqDE .- [    Οι ντομάτες θεωρούνται “υπερτροφή”. Για να αναδείξουν με έναν ακόμα τρόπο το γιατί, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα.  Συγκέντρωσαν γυναίκες διαφόρων ηλικιών, σωματικού βάρους και προέλευσης, και τους έδωσαν οδηγίες να πίνουν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ντομάτας (250 ml) για δύο μήνες.  Η πιο γρήγορη και ορατή αλλαγή ήταν η σημαντική απώλεια βάρους και οι ειδικοί εξήγησαν ότι αυτό δεν ήταν απλά απώλεια υγρών μέσω της αυξημένης ούρησης, αλλά ήταν  ... ] .-

5~**ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΟΔΑ 1000 Φορές πιο ισχυρό από την Χημειοθεραπεία; https://youtu.be/J2MYtXjLsNE  .- [ Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό? Όντας γνωρίζουν τις ισχυρές ιδιότητες που το λεμόνι προσφέρει και είναι εντελώς αντίθετο προς το συμφέρον σε κάποιες παγκόσμιες οργανώσεις.Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να βοηθήσει ένα φίλο που το χρειάζεται!Λεμόνι και-σόδα-ο συνδυασμός-που σώζει ζωές Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το Λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων την ισχυρή δύναμη στη θεραπεία κύσ ... ] .-

6~** «Επινα νερό με λεμόνι καθημερινά, για 2 εβδομάδες και ορίστε τι μου συνέβη» : https://youtu.be/Tn4yFvVXEGg .- [ Στην προσπάθεια σας να ανανεώσετε τα κύτταρα του οργανισμού σας, να «κόψετε» χρόνια από την εμφάνιση σας και να αποκτήσετε ενέργεια, . πιθανότατα να έχετε δοκιμάσει πολλά τονωτικά ροφήματα βοτάνων, φρούτων ή λαχανικών, σε συνδυασμό με τη σωστή γυμναστική και την προσεγμένη διατροφή σας. . Πώς θα σας φαινόταν όμως αν τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα κρύβονταν σε ένα πολύ πιο απλό και οικονομικό συνδυασμό, που περιλαμβάνει λεμόνι και νερό; . Το λεμονόνερο, όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν, θεωρείται ένα από τα «φάρμακα» ευεξίας που δρα κατά των τοξινών και το έχουν εμπιστευτεί όχι μόνο οι διατροφολόγοι, αλλά και σταρ του Χόλιγουντ, σαν την Γκούινεθ Πάλτροου. . Προτού το αμφισβητήσετε, η Ντίνα Γκάτσμαν, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: άρχισε να πίνει δύο κούπες λεμονόνερου καθημερινά και για δύο εβδομάδες και μοιράζεται τις αλλαγές που παρατήρησε στο σώμα και την υγεία της. . Η επιδερμίδα . Τα λεμόνια είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και προλαμβάνο ... ] .-

7~** 8 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν αρχίσετε να τρώτε μέλι κάθε μέρα : https://youtu.be/SXfuRGlzqnU .- [  Ποτέ δεν σταματάμε να ψάχνουμε το τέλειο προϊόν που μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα μας, αλλά να είναι και νόστιμο. . Κι όμως αυτό το προϊόν δεν είναι άλλο από το μέλι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία μας. . Το μέλι είναι το τέλειο αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική του κατανάλωση μπορεί να καθαρίσει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές του ικανότητες θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει. . Αν ακολουθείτε κάποια διατροφή, γνωρίζετε ότι οι γιατροί συστήνουν την αποφυγή όλων των γλυκών με βάση την ζάχαρη, εκτός από το μέλι. Αυτό συμβαίνει γιατί το μέλι ενισχύει τον μεταβολισμό και αυτό είναι βασικό για την απώλεια βάρους. . Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερίνη. Μάλιστα, οι βιταμίνες που περιέχει το μέλι μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης. . Έρευνα έχει δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μέλι μπορούν να αποτρέψουν την στένωση των αρτηριών. Η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπ ...] .-

8~**  Αν καταναλώνετε μία Κουταλιά Μέλι με Σκόρδο για 7 μέρες, αυτό θα συμβεί στο σώμα σας : https://youtu.be/tLBoGJzBKx4 .- [   Το σκόρδο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο σήμερα και είναι βασικό συστατικό στις περισσότερες κουζίνες παγκοσμίως. Παρά την ιδιαίτερη γεύση του, είναι απίστευτα αποτελεσματικό στην θεραπεία διάφορων παθήσεων, ειδικά όταν καταναλώνεται ωμό. Το σκόρδο πιστεύεται ότι μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει σχεδόν όλες τις ασθένειες, όπως την αθηροσκλήρωση και τα καρδιακά επεισόδια, αλλά επίσης μειώνει την χοληστερίνη και την πίεση.    Θεραπεύει και λιγότερο σημαντικές ασθένειες, όπ ...] .-

9~** Δοκιμάστε 8 ιδανικές τροφές για να μειώσετε το ουρικό οξύ : https://youtu.be/JYdUtJ0WRAg .- [    Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που παράγει αυτόματα το σώμα μας διασπώντας ουσίες οι οποίες ονομάζονται πουρίνες.  Πουρίνες βρίσκονται σ’ αυτές τις τροφές:  Συκώτι Ψάρι Θαλασσινά Φασόλια Αρακάς Αλλαντικά Αναψυκτικά Μπύρα   Σε γενικές γραμμές, το σώμα είναι ικανό να διασπάσει το ουρικό οξύ μέσω του αίματος. Έπειτα, ταξιδεύει μέσα από τα νεφρά και εξουδετερώνεται εντελώς από τα ούρα.  Παρόλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ν’ αποβάλουν επαρκείς ποσότητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι  ... ] .-

10~** Πώς Ένα Βραστό Αυγό Και Λίγο Ξύδι Κάθε Πρωΐ Σκοτώνουν Τον Μεγαλύτερο Εχθρό Στο Σώμα Σας! : https://youtu.be/kZoTjHqHXq8 .-[   Έχετε φάει ποτέ βραστά αυγά, αναμειγμένα με ξύδι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι κάθε πρωί μπορεί να συμβάλλει στη εξουδετέρωση ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας – τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης, ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που πλήττει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει όταν το πάγκρεας σταματήσει να παράγει ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που έχει.    Τα συνηθισμένα συμπτώματ ...] .-

11~**  Κάνει να τρώμε τον κρόκο του αυγού; : https://youtu.be/61BSfJQqgms .- [ Πολλά ακούμε για τα αυγά και τη θέση που πρέπει να έχουν στη διατροφή μας. Ακόμη και οι γνώμες των ειδικών διίστανται.Για παράδειγμα άλλοι μας λένε ότι μπορούμε να φάμε άφοβα τα αυγά ολόκληρα και ότι μάλιστα είναι από τις καλύτερες τροφές, ενώ άλλοι πάλι μας υποδεικνύουν να τρώμε μόνο μερικούς κρόκους την εβδομάδα και να "συμπληρώνουμε" με όσα ασπράδια θέλουμε. Τι ισχύει όμως τελικά; Κάνει να τρώμε τον κρόκο του αυγού; Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο βλαβερός όσο λένε; Ας δούμε απλά και κατανοητ ...] .-


 *** Αθλητικά Νέα :
***  Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορακάκη  
Η Ελληνίδα πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. στη Νότια Κορέα και συνάμα εξασφάλισε την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορακάκη | in.gr
Ηταν το παράσημο που έλειπε από το πέτο της. Τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου στη Νότια Κορέα η Κορακάκη πέτυχε ξανά δι-Αννα και στέφθηκε για πρώτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. (σημειωτέον στην προηγούμενη διοργάνωση είχε συμμετάσχει ως νεάνιδα).
Η 22χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό με σκορ 585 και 20 κεντρικά δεκάρια. Οταν μάλιστα αποχώρησε η Κορεάτισσα Κιμ Μπόμι που αγωνιζόταν εντός έδρας το κοινό τάχθηκε υπέρ της Ελληνίδας. Απέναντι στην φίλη της Ζοράνα Αρούνοβιτς η Κορακάκη υπερίσχυσε με επίδοση 241,1 έναντι 239,8 της Σέρβας. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κιμ Μπόμι με 218,8. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το χρυσό μετάλλιο η Κορακάκη εξασφάλισε και την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (Τόκιο). Η αποστολή της πάντως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας δεν ολοκληρώθηκε, αφού θα διεκδικήσει διάκριση και στο σπορ πιστόλι.
*** Ξεπέρασε τα 5.000 διαρκείας ο Παναθηναϊκός
Οι «πράσινοι» έσπασαν το φράγμα των 5.000 διαρκείας. ÎžÎµÏ€Î­ÏÎ±ÏƒÎµ τα 5.000 διαρκείας ο Παναθηναϊκός
Η επιστροφή από τις διακοπές έφερε αύξηση στους ρυθμούς πώλησης των διαρκείας του μπασκετικού Παναθηναϊκού.  
Χθες βράδυ έσπασε το φράγμα των 5.000 καρτών (5.042), ενώ με τους ρυθμούς των τελευταίων ημερών να είναι περίπου 100 διαρκείας ανά ημέρα εκτιμάται πως ο στόχος της κατάρριψης του περσινού ρεκόρ των 7.500 καρτών είναι εφικτός. 
Λεπτομέρειες για τους τρόπους διάθεσης και τις τιμές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

***  Με κορυφαίο τον Παπαπέτρου η φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη (pics)
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 84-60 του Άρη σε φιλικό που διεξήχθη στο κλειστό της Πορταριάς-Μακρυνίτσας. ÎœÎµ κορυφαίο τον Παπαπέτρου η φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη (pics)
Με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τον Παπαπέτρου, ο οποίος σταμάτησε στους 13 πόντους, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 84-60 τον Άρη σε φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη στην Πορταριά. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν 7-3, όμως οι «πράσινοι» αντέδρασαν και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (16-13).  
Η ομάδα του Πασκουάλ ανέβασε στροφές και ξέφυγε στο σκορ στη δεύτερη περίοδο (42-31). Η διαφορά για τους Πρωταθλητές Ελλάδας έφτασε μέχρι και τους 24 πόντους (60-36 στο 24’), ενώ οι «κίτρινοι» μείωσαν κάπως στο 33’ (70-54). Το ματς έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο +24 (84-60), με τέσσερις παίκτες του Καταλανού τεχνικού να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. 
Από την άλλη, οι Τζόουνς και Κάιζερ ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Αγγέλου.  Τα δεκάλεπτα: 16-13, 42-31, 64-43, 84-60 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Τσάβι Πασκουάλ): Παπαγιάννης 2, Βουγιούκας 2, Καλαιτζακης 2, Σακελλαρίου 3(1), Παπαπέτρου 13(2), Λοτζέσκι 12(3), Παππάς, Γκιστ 11, Καλάθης 10(1), Τόμας 9(2), Λάσμε 7, Μήτογλου 5, Λάνγκφορντ 5(1), Αντετοκούνμπο 3(1), Λεκαβίτσιους 
Άρης (Βαγγέλης Αγγέλου): Jones 14(1), Kyser 13, Μποχωρίδης 8(2), Φλιώνης 1, Bell 7, Dallo 1, Χρηστίδης 2, Σλαφτσάκης 2, Harris 9(3), Αγγέλου 3(1) 

***  Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική Νέων στο Πόλο 
Κέρδισε 14-12 το Μαυροβούνιο
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική Νέων στο Πόλο | in.gr
Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η εθνική Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του… ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη! Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου.  Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ. Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

~   1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ   
 2.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas.- ,  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas    
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—   6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab . -        Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas  
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  :  
~** ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! :  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .-
 ~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- ~*ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας , Αρφαρά  τα Νέα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Τετάρτη 29  Αυγούστου 2018  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news-2.html .- 
~*ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  30 Αυγούστου 2018 :     http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news-30-2018.html  .-          ~*ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31  Αυγούστου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news_30.html .- 

~*   *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:                         
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~** ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-       
~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-   
~** ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Δευτέρα  03  Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news-03-2018.html.-
~** 
ARFARA NEWS  η  Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Τρίτη  04 Σεπτεμβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html  .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- 
~**
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,   http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -    Σταματης Σκουλικας 
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-    http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.   http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
  Σύνολο  14.444   βίντεο   .- 
~* https://www.facebook.com/sylgkdsarf   = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.    https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ . .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .- =
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ    =      http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh   .-             
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-              http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   
  ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .\
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου