ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη  06-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~





~**   6 Φεβρουαρίου – Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

~  Τη μνήμη του , του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Φώτιος ο Μέγας γεννήθηκε ή το 810 μ.Χ. ή το 820 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη από ευσεβή και πλούσια οικογένεια, που αγωνίστηκε για την τιμή και προσκύνηση των Ιερών Εικόνων. Οι γονείς του ήταν ο Άγιος Σέργιος και η Ειρήνη όπου και καταδιώχθηκαν επί του εικονομάχου αυτοκράτορα Θεοφίλου.  Ο Άγιος Σέργιος ήταν αδελφός του Πατριάρχου Ταρασίου. Ο Άγιος Φώτιος διέπρεψε πρώτα στα ανώτατα πολιτικά αξιώματα. Όταν με εντολή του αυτοκράτορα απομακρύνθηκε βιαίως από τον πατριαρχικό θρόνο ο Πατριάρχης Ιγνάτιος, ανήλθε σε αυτόν, το 858 μ.Χ., ο Άγιος Φώτιος.
Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε την ημέρα των Χριστουγέννων υπό των Επισκόπων Συρακουσών Γρηγορίου του Ασβεστά, Γορτύνης Βασιλείου και Απαμείας Ευλαμπίου.         Προηγουμένως βέβαια είχε γίνει μοναχός και ακολούθως έλαβε κατά τάξη τους βαθμούς της Ιεροσύνης. Από τότε έδωσε πολλούς αγώνες εντός και εκτός των τειχών της Εκκλησίας, ιδιαίτερα κατά του παπισμού. Έμεινε στον πατριαρχικό θρόνο για 10 χρόνια, έπαψε να είναι Επίσκοπος το 867 μ.Χ. από τον Βασίλειο το Μακεδόνα και εξορίστηκε στη Μονή Σκέπης στα Θρακικά παράλια του Βοσπόρου.                                                                  Ο Ιγνάτιος που τον διαδέχτηκε με σύνοδο που έγινε στο Ναό της Αγίας Σοφίας καθήρεσε και αναθεμάτισε όλους τους οπαδούς του Αγίου Φωτίου. Αλλά μετά το θάνατο του Ιγνατίου επανήλθε για δεύτερη φορά στο θρόνο ο Άγιος Φώτιος. Όμως ο αυτοκράτορας Λέων ο Σοφός, που υπήρξε και μαθητής του, κατάφερε να τον εκδιώξει από το θρόνο το 886 μ.Χ.     Ο Άγιος Φώτιος, παρέδωσε ειρηνικά την ψυχή του στον Κύριο στις 6 Φεβρουαρίου του 891 μ.Χ., σε ένα μοναστήρι που το ονόμαζαν των Αρμενίων.  Απολυτίκιο:  Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.  Της σοφίας εκφάντωρ λαμπρός γενόμενος, Ορθοδοξίας εδείχθης θεοπαγής προμαχών, των Πατέρων καλλονή Φώτιε μέγιστε, ου γαρ αιρέσεων δεινών, στηλιτεύεις την οφρύν, Εώας το θείον σέλας, της Εκκλησίας λαμπρότης, ην διατηρεί Πάτερ άσειστον. 
***  Μέγας Φώτιος: Μια μεγάλη πνευματική μορφή της Εκκλησίας μας

του Λάμπρου Σκόντζου, Θεολόγου – Καθηγητού  Στις 6 Φεβρουαρίου εορτάζει η Εκκλησία μας τη μνήμη του Μεγάλου Φωτίου. Πρόκειται για μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα, ο οποίος έχει λάβει δικαίως τον σπάνιο τίτλο του μεγάλου. Επίσης δεν θεωρείται μεγάλος μόνο από την Εκκλησία, αλλά και από την ιστορία, διότι συγκαταλέγεται στους ξεχωριστούς πνευματικούς φάρους της ανθρωπότητας.  Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 810 μ. Χ. από πλούσιους και ευσεβείς γονείς, τον Σέργιο και την Ειρήνη, οι οποίοι ανήκαν στις τάξεις των ορθοδόξων υπερασπιστών των Αγίων Εικόνων. Έλαβε σπουδαία κλασική και θεολογική μόρφωση στα ονομαστά πανεπιστήμια της Βασιλεύουσας. Μάλιστα μετά τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων από την αγία Θεοδώρα την Αυγούστα και τον υιό της Μιχαήλ Γ΄ (842-867), το 842 ο Φώτιος ανήλθε με την αξία του σε υψηλά πολιτικά αξιώματα. Το 858 μετά την απομάκρυνση του πατριάρχη Ιγνατίου από τον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως ο αυτοκράτορας πρότεινε να ανέβει ο Φώτιος, ο οποίος είχε αναδειχθεί ως ενάρετος και συνετός άνδρας. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του δέχτηκε να εισέρθει στον ιερό κλήρο. Σε μια εβδομάδα έλαβε και τους τρεις βαθμούς της ιεροσύνης. Η χειροτονία του ως επίσκοπος και η ενθρόνισή του στον πατριαρχικό θρόνο έγινε τα Χριστούγεννα του 858.
Ο Φώτιος από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε την αναδιοργάνωση της Εκκλησίας και το κλείσιμο των πληγών της που είχε ανοίξει η εκατονταετής εικονομαχική έριδα (726-842). Καλώντας άξιους συνεργάτες αγωνίστηκε για την πνευματική ανόρθωση των πιστών και την ιεραποστολική αποστολή της Εκκλησίας, η οποία είχε αναστείλει η λαίλαπα της εικονομαχίας. Άρχισε από τον εκχριστιανισμό των Βουλγάρων, τους οποίους μετέβαλε ταυτόχρονα και σε φίλους του βυζαντινού κράτους. Ανέθεσε στους δύο σπουδαίους θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο να μεταβούν στην Ευρώπη και να εκχριστιανίσουν τους λαούς της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, οι οποίοι ήταν ακόμη ειδωλολάτρες. Αυτό σημαίνει πως πραγματικός φωτιστής της Ευρώπης είναι ο Μέγας Φώτιος!  Στον μορφωτικό και παιδευτικό τομέα υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του. Πίστευε με όλη τη δύναμη της ψυχής του ότι η παιδεία και η μόρφωση είναι απαραίτητα στοιχεία του ανθρώπου για να μεταστοιχειωθεί σε πνευματική οντότητα. Μάλιστα θεωρούσε ότι η χριστιανική πίστη και ευσέβεια θα πρέπει να επικουρούνται από τη μόρφωση και τη γνώση ώστε να ο χριστιανός να μην υστερεί έναντι του μη χριστιανού. Η χριστιανική πίστη συνδυασμένη με την «θύραθεν» παιδεία δημιουργεί άρτιες προσωπικότητας και υψηλά πολιτισμικά ιδεώδη. Γι’ αυτό και ίδρυε παντού  σχολεία, στα οποία διδάσκονταν όλες οι γνώσεις και οι επιστήμες. Το πιο ονομαστό σχολείο που ίδρυσε είναι το περίφημο πανεπιστήμιο της Μαγναύρας στην Κωνσταντινούπολη, όπου κλήθηκαν να διδάξουν οι πιο ονομαστοί δάσκαλοι της οικουμένης. Ο Φώτιος ήταν ένας από αυτούς ο οποίος δίδασκε φιλοσοφία σε αυτό για πολλά χρόνια, παράλληλα με τα ποιμαντικά του καθήκοντα.   Ο Φώτιος έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα κλασικά γράμματα και εκτίμηση για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και συγγραφείς και γι’ αυτό είχε βάλλει ως στόχο να διασώσει την αρχαιοελληνική πνευματική κληρονομία, την οποία θεωρούσε και δική του κληρονομιά. Ανέθεσε σε μοναχούς καλλιγράφους να αντιγράφουν και να διαδίδουν τα αρχαία συγγράμματα και να εμπλουτίζουν τις βιβλιοθήκες. Ο ίδιος έχουν διασωθεί τα πιο σπάνια έργα των αρχαίων. Μάλιστα βεβαιώνουν οι ειδικοί πως αν ο Φώτιος δεν μας άφηνε την «Μυριόβιβλό» του η γνώσεις μας για τους αρχαίους  συγγραφείς θα ήταν φτωχή. Δε θα γνωρίζαμε καν την ύπαρξη κλασικών έργων, ούτε καν τους συγγραφείς τους χωρίς αυτή!
***  Στην Αγιά Σοφιά ο Τσίπρας – «Είμαι χαρούμενος» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

~  Λίγο μετά τις 08:40 (ώρα Ελλάδας) έφτασε στην Αγιά Σοφιά ο Αλέξης Τσίπρας. Τον Ελληνα πρωθυπουργό συνόδευε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν, ενώ ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στον ιστορικό Ναό της Ορθοδοξίας, που λειτουργεί ως μουσείο, έχοντας μαζί του τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα, αλλά και τους Ελληνες αξιωματούχους.
Η μοναδική δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στην Αγιά Σοφιά ήταν «είμαι χαρούμενος», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.


   
***  Εκβιασμός από Ερντογάν: «Η Χάλκη θα ανοίξει, όταν δώσετε τις Μουφτείες της Θράκης»

~  Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «δυστυχώς είναι κλειστή από το 1971» και ως εκ τούτου πρόκειται για ένα θέμα που θέτουν πάντα οι Έλληνες πρωθυπουργοί.  «Όπως γνωρίζετε, από το 1971 η Θεολογική Σχολή είναι κλειστή. Δεν φταίμε εμείς όμως για αυτό, δεν ήμασταν εμείς κυβερνήτες τότε. Εγώ, κάποτε, όταν πήγαινα στο σχολείο, ο καθηγητής της Θεολογίας μας είχε πάει εκεί. Είναι τόσα πολλά βιβλία, 38.000 βιβλία, είναι δυνατόν να τα διαβάσει κάποιος; Όταν ήμουν στο λύκειο, στη μέση εκπαίδευση, με είχε εντυπωσιάσει αυτό και τότε ακόμη είχε ελάχιστους μαθητές. Το 1971 δυστυχώς έκλεισε», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Τώρα είμαστε σε ένα σημείο που δυστυχώς δεν υπάρχει εκπαίδευση στη Θεολογική Σχολή. Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας και οι προγενέστεροι πρωθυπουργοί το έχουν φέρει πολλές φορές στην ατζέντα. Εγώ κάθε φορά έρχεται στην ατζέντα το θέμα της Σχολής, όταν μας το θέτουν, τους λέω ελάτε κι εσείς στη δυτική Θράκη να λύσουμε το θέμα των μουφτήδων», επεσήμανε ο Ερντογάν. «Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου κάποια στιγμή ήταν 7 άτομα. Εγώ είπα στον Οικουμενικού Πατριάρχη: δώστε μας μια λίστα οι οποίοι θα μπορέσουν να είναι στην Ιερά Σύνοδο, και εγώ θα τους δώσω υπηκοότητα, ιθαγένεια τουρκική, ούτως ώστε η Ιερά Σύνοδος να μπορεί να λειτουργεί. Μας έδωσε τα ονόματα και εμείς σε όλους δώσαμε την τουρκική ιθαγένεια. Αυτή τη στιγμή η Ιερά Σύνοδος με τα 15 μέλη της λειτουργεί κανονικά. Έτσι τη φέραμε σε ένα σημείο όπου μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πατριαρχείου», σημείωσε ο Ερντογάν. Απευθυνόμενος δε στον Αλέξη Τσίπρα για την αυριανή του επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή, του ευχήθηκε το καλύτερο.  Την ελπίδα ότι η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Αγκυρα ενδεχομένως να σηματοδοτήσει ευχάριστες εξελίξεις ως προς την πιθανή επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είχε εκφράσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. «Το ότι η επίσκεψις του κυρίου Πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιείται αυτή την φορά όχι στο Φανάρι αλλά στην Χάλκη έχει και ένα ιδιαίτερον συμβολισμόν, διότι γνωρίζουμε όλοι πόσο επιθυμούμε και πόσο χρειαζόμεθα την επαναλειτουργία της Θεολογικής μας Σχολής, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα από τότε που άδικα ανεστάλη η λειτουργία της», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας. 
Τι ευχήθηκε… ο τούρκος πρόεδρος                                                                                      Ο κ. Ερντογάν ζήτησε να παραμείνουν ανοικτοί δίαυλοι οι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για μια ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα στον ίδιο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.  «Ως Τουρκία επιθυμούμε να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα σε κάθε πεδίο» πρόσθεσε.  «Στις διμερείς μας αυτές σχέσεις με την Ελλάδα κατά διαστήματα υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα επιθυμούμε, αλλά είχαμε την ευκαιρία να τα ξεπεράσουμε», σημείωσε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με τη διερμηνεία των δηλώσεών του στα ελληνικά. «Το σημείο που βρισκόμαστε στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τον στόχο μας», επισήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος.  Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και να βρούμε τον «οδικό χάρτη» για τις διμερείς σχέσεις μας.  «Είμαστε ευχαριστημένοι που βλέπουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία του στη χώρα μας. Θέλω να καλωσορίσω στην Τουρκία τον πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία του», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε των διευρυμένων συνομιλιών ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.  Ο κ. Ερντογάν επισήμανε πως στα τέλη του 2017 είχε πραγματοποιήσει «μια επιτυχημένη επίσκεψη στην Ελλάδα», σύμφωνα με τη διερμηνεία των δηλώσεών του στα ελληνικά.                              Αλέξης Τσίπρας για τους «8»: Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης                    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.  «Η Ελλάδα ως Κράτος Δικαίου θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της ασφάλειας ανάμεσα στα αντίστοιχα υπουργεία», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός  Σε ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου για το τι κάνει η Ελλάδα τελικά με τους «οκτώ», ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Οι πραξικοπηματίες στην Ελλάδα δεν είναι καλοδεχούμενοι. Για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς όμως υπάρχουν σαφείς αποφάσεις και πρέπει η Ελλάδα να σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ως κράτους δικαίου. Νομίζω ότι το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί στις συζητήσεις μας. Θέλω να επαναλάβω την απόλυτη και κάθετη αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης». «Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστή και η διάκριση των εξουσιών είναι βασική υποχρέωση βάσει του Συντάγματος. Υπάρχουν, συνεπώς, κάποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως οι συζητήσεις του με τον Τούρκο πρόεδρο ήταν «ειλικρινείς και σημαντικές», προσθέτοντας ότι «η συνεργασία μας φάνηκε το 2015 και το 2016, όταν ξέσπασε η προσφυγική / μεταναστευτική κρίση». «Σε αυτό το πλαίσιο μπορέσαμε να οικοδομήσουμε μια ευρωτουρκική στρατηγική, προτάσσοντας, παράλληλα, τη θετική ατζέντα για τα ελληνοτουρκικά. Υπήρξαν εξελίξεις που φρέναραν αυτή τη θετική πορεία. Ήμουν από τους πρώτους εκείνο το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 (σ.σ. η ημέρα που εκδηλώθηκε η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία) που σας πήρα τηλέφωνο, για να σας στηρίξω και να καταδικάσω κάθε προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι αργότερα υπήρξαν εξελίξεις που δημιούργησαν προσκόμματα σ’ αυτή τη θετική πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ρητορική αντιπαραθετική, στο Αιγαίο ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας έφτασε σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα με πολύ επικίνδυνα περιστατικά στη θάλασσα και στον αέρα. Αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που επίσης αποτέλεσε αγκάθι στις σχέσεις, όπως και στη συνέχεια η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατήθηκαν στην Τουρκία. «Δεν αποδεχθήκαμε ότι αυτός ο φαύλος κύκλος είναι η μοίρα μας, το κισμέτ μας, δεν το πράξαμε και είμαι ευτυχής που δεν το πράξαμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα στις συνομιλίες μας έγινε για μια ακόμα φορά σαφές ότι ούτε ο εσείς, ούτε εγώ, δεχόμαστε τη λογική της αδράνειας και της συμμόρφωσης με την πεπατημένη. Γιατί αναγνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας και στην περιοχή μας, δεν μας επιτρέπουν να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα», είπε απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο. «Κι εγώ έχω ένα μικρό ρεκόρ, έχω επισκεφθεί τέσσερις φορές την Τουρκία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού», συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Βασικός στόχος μας από εδώ και πέρα η αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Θα ακολουθήσουν άλλωστε συναντήσεις των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών προς αυτή την κατεύθυνση». Υπό το πρίσμα αυτό, πιστεύω ότι έτσι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε κάποια στιγμή και για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.  Για το Κυπριακό: Συμφωνήσαμε να υπάρξουν προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τα ζητήματα ασφαλείας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Τόνισα πως τα ενεργειακά πρέπει να αποτελούν πεδίο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ μας. Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
***  Κατολίσθηση στη Στούπα Μεσσηνίας 06-02-2019 : βίντεο       https://youtu.be/Wk38cLf7u34 .- 

***  Προσλήψεις για 9 οκταμηνίτες στην υπηρεσία καθαριότητας και σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης 
Σε πρόληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις εργασίας, μέγιστης διάρκειας 8 μηνών, προχωρά ο Δήμος Μεσσήνης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας.
Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, αυτές οι προσλήψεις αφορούν 6 άτομα για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και συγκεκριμένα: Πέντε άτομα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (πλήρωμα απορριμματοφόρου) και ένα άτομο ΔΕ Χειριστή Μηχ. Έργων (Σάρωθρο). Οι άλλες τρεις προσλήψεις πρόκειται για κάλυψη παροδικών αναγκών σε παιδικούς σταθμούς της Μεσσήνης και συγκεκριμένα: Ένα άτομο ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων. Ένα άτομο ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων. Ένα άτομο ΥΕ Καθαριστών/καθαριστριών.
Κλείνοντας ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι στο Δήμο Μεσσήνης προβλέπονται ογδόντα θέσεις με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διαφόρων ειδικοτήτων, για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων αναγκών, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει σε όλες. Κ. Γαζ.

*** Αύξηση εσόδων στον ένα χρόνο λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ από ιδιώτη 
Με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας των δημοτικών χώρων στάθμευσης στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα από ιδιώτη, στον οποίο ο Δήμος Καλαμάτας ανέθεσε τη διαχείριση με διεθνή διαγωνισμό, καταγράφονται καλύτερη λειτουργία των πάρκινγκ, αυξημένη προσέλευση χρηστών και σημαντική βελτίωση στις οικονομικές επιδόσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.
 Στατιστικά στοιχεία
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ανάδοχος τηρεί:
-Εξυπηρετήθηκαν 452.655 οδηγοί στον κεντρικό χώρο στάθμευσης και 124.506 οδηγοί στο βόρειο χώρο στάθμευσης, με συνολική ανοδική διέλευση 30% σε σχέση με τα διερχόμενα οχήματα πριν από την αυτοματοποίηση
-Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας και η λειτουργία των σταθμών τέθηκε υπό συγκεκριμένους κανόνες, με συστηματικό έλεγχο από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας για την τήρησή τους
-Αποδεσμεύθηκε σημαντικός αριθμός υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που απασχολούνταν στις δύο εισόδους των πάρκινγκ και αυτοί διατέθηκαν για την τήρηση της ευταξίας στην πόλη, με προφανή ευεργετικά αποτελέσματα
-Προσελήφθησαν, όπως ορίζεται στη σύμβαση, από τον ανάδοχο και απασχολούνται έξι άτομα από την Καλαμάτα
-Το τιμολόγιο των χώρων στάθμευσης δε μεταβλήθηκε
-Οι οδηγοί σεβάστηκαν και συμμορφώθηκαν με τη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης, ενώ ο υπολογισμός του χρόνου στάθμευσης έγινε ορθότερος
-Για την ασφάλεια των πολιτών και των οχημάτων τους κατά τη διάρκεια της στάθμευσης εγκαταστάθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, με μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως ορίζει ο νόμος
-Έγινε χρήση κατάλληλων υλικών για την εξοικονόμηση ενέργειας, με σκοπό τη φροντίδα για το περιβάλλον
-Για τους τακτικούς χρήστες η στάθμευση έγινε πιο εύκολη, καθώς στο βόρειο και τον κεντρικό σταθμό εξυπηρετήθηκαν με κάρτες στάθμευσης περίπου 60 πολίτες το μήνα (αύξηση κατά 200% της χρήσης τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος) με απεριόριστες σταθμεύσεις και εισόδους (12.012 είσοδοι).
 Αύξηση εσόδων
-Σημαντική είναι και η αύξηση των εσόδων τόσο από το βόρειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όσο και από τον κεντρικό. Το 2018 έκλεισε με περίπου 17% αύξηση εσόδων. Σημειώνεται πως η συμβατική υποχρέωση του ιδιώτη εργολάβου ήταν η τήρηση του τζίρου στα 350.000 ευρώ. Η αύξηση ποσοτικά αντιστοιχεί σε έσοδα 421.913 ευρώ το δωδεκάμηνο 1/2/18-31/1/2019 έναντι 360.904 ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Η αμοιβή του αναδόχου είναι 75.000 ευρώ ετησίως πλέον ΦΠΑ 24% και - όπως γίνεται αντιληπτό - καλύπτεται από την αύξηση των εσόδων.
-Ο ανάδοχος, βάσει της σύμβασης, προχώρησε σε επενδύσεις μηχανημάτων και εξοπλισμού ύψους περίπου 140.000 ευρώ, έχοντας και την υποχρέωση για έργα εντός των δύο πάρκινγκ αξίας 30.000 ευρώ. Μετά τη λήξη της συμφωνηθείσας περιόδου διαχείρισης (5 έτη) όλος ο εξοπλισμός παραμένει στην κυριότητα του Δήμου άνευ ανταλλάγματος.
Τέλος, επισημαίνεται ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα εξυπηρετήθηκαν κατά προτεραιότητα, γεγονός που αντιστοιχεί σε 130 πολίτες αυτής της ομάδας ανά μήνα, χωρίς καμία χρέωση.

***  Λαμπρή εκδήλωση του Α.Σ. Tae Kwon Do Κυπαρισσίας! 
Λαμπρή ήταν η προχθεσινή ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Κυπαρισσίας, κατά την οποία βραβεύτηκαν οι διακριθέντες αθλητές του 2018, έγιναν απονομές των διπλωμάτων “κουπ” και “νταν” από τις εξετάσεις του Συλλόγου στις 2 Φεβρουαρίου και κόπηκε η πίτα για το νέο έτος. Παράλληλα, τιμήθηκε ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης και του Συλλόγου, Φιλιατρινός εφοπλιστής και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης με τη “LEVENTAKIS SHIPPING”, όπως και άνθρωποι με διαχρονική προσφορά στο Σύλλογο! Χορηγοί της εκδήλωσης, επίσης, ήταν το “ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ”, η “ELECTRONET ΦΛΕΣΣΑΣ” και το “Τσίπουρο Νταραίος”!
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ηρώ Λυμπέρη, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου τονίζοντας: «Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ιδρύθηκε το 1988 και δραστηριοποιείται στην πόλη της Κυπαρισσίας έχοντας αθλητές από όλο το Νομό Μεσσηνίας και από το Νομό Ηλείας. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και υπηρετεί το ολυμπιακό άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχουν περάσει από τα τμήματά του πάνω από 1.200 αθλητές, με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 τμήματα με αθλητές όλων των ηλικιών, των οποίων την εκγύμναση επιμελούνται πιστοποιημένοι προπονητές του αθλήματος. Επίσης, λειτουργούν 2 αγωνιστικά τμήματα με περίπου 30 αθλητές διαφόρων κατηγοριών στο σύνολο τους».
Προπονητής του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναγιώτης Δικαίος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως μίλησε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής πολλάκις με το Σύλλογο.
Με την επιστημονική τους ειδικότητα βοηθούν στο έργο των αθλητών ο γυμναστής Ιωάννης Σωτηρόπουλος και η ψυχολόγος Γεωργία Θεοδωροπούλου.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με δράσεις από την ιστορία του Συλλόγου. Όπως τονίστηκε, το 2018 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για το Σύλλογο, καθώς πρωτοστάτησε τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ακολούθως έγινε παρουσίαση των διακριθέντων αθλητών: Του 12χρονου ασημένιου πρωταθλητή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kim e Liu της ΕΤΑΝΕ στην κατηγορία παίδων, Χαράλαμπου Γκόρου, τη βράβευση του οποίου έκανε ο Γιώργος Λεβεντάκης. Του 16χρονου με πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις και 5ου στην κατάταξη του κυπέλλου Ελλάδος, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, τη βράβευση του οποίου έκανε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης. Του 16χρονου δυναμικού και μαχητικού αθλητή, που το 2019 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην κατηγορία -45, το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο κύπελλο και το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές βαθμολογούμενο κατηγορίας G1 στην Αθήνα, Αδάμ Κωνσταντόπουλου, τη βράβευση του οποίου έκανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Τέλος, βραβεύτηκε η 17χρονη, με ισχυρή προσωπικότητα και δίψα να κερδίζει και να πρωτοστατεί παντού, η έκπληξη του ελληνικού και παγκόσμιου Tae Kwon Do, πρωταθλήτρια Ελλάδος, με 12 μετάλλια σε διεθνή βαθμολογούμενα πρωταθλήματα G1, μέλος της εθνικής ομάδας, με κορυφαία διάκριση το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, η μοναδική αθλήτρια παγκοσμίως που ανέβηκε 110 θέσεις το 2017 στην παγκόσμια κατάταξη και αποτελεί έκπληξη, καθώς βρίσκεται στην 55η θέση και ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια από την Ελληνική Ομοσπονδία Tae Kwon Do και την ΕΤΑΝΕ, Άννα Γιακουμοπούλου, τη βράβευση της οποίας έκανε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος.
Επίσης, βραβεύτηκε ο προπονητής Παναγιώτης Δικαίος με την απονομή να κάνει ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Τριφυλίας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, με την απονομή να κάνει ο πρέσβης ε.τ., Χρίστος Παναγόπουλος και ο εφοπλιστής και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, μέγας χορηγός της εκδήλωσης και του Συλλόγου, Γιώργος Λεβεντάκης, με την απονομή να κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος. Στη συνέχεια έγινε απονομές διπλωμάτων σε αθλητές του Συλλόγου και τις απονομές έκαναν ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος με το Χρίστο Παναγόπουλο και ο Γιάννης Μερκούρης με το δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Ασημακόπουλο.  Του Ηλία Γιαννόπουλου   

***
***  Κηδεύτηκαν τα τρία θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην «ταβέρνα» 
Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκαν χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα τα τρία θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην κουζίνα της ταβέρνας «Διόνυσος» το βράδυ της Υπαπαντής.
Η εξόδιος ακολουθία της 53χρονης ιδιοκτήτριας της ταβέρνας Ελένης Κουβάτσου έγινε από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας.
Εκεί τελέσθηκε λίγο αργότερα και η κηδεία της 52χρονης Ελένης Πανουσοπούλου, που εργαζόταν στην ταβέρνα.
Η κηδεία της 46χρονης Αδαμαντίας Βουγιούκλη, μητέρας τεσσάρων παιδιών, έγινε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στην παραλία.
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς ακόμα να μπορούν να πιστέψουν πώς έγινε το κακό από τη μια στιγμή στην άλλη.

*** Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων υποκριτικής και εβδομάδα δωρεάν μαθημάτων στο Θέατρο Νηπιαγωγείο! 
Εάν αγαπάτε το θέατρο και θέλετε να αναπτύξετε τα εκφραστικά σας μέσα και να ψυχαγωγηθείτε, τώρα είναι η ευκαιρία! Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων υποκριτικής στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, κι όπως πάντα, το πρώτο μάθημα δωρεάν ώστε να δοκιμάσετε.
Το μάθημα της υποκριτικής ενηλίκων διδάσκει η Καλλιρρόη Βελέντζα κάθε Τρίτη (7.30-9.30) και ξεκινά την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ενώ τα μαθήματα θεάτρου για παιδιά κaι εφήβους διδάσκει η Ελένη Ευταξοπούλου κάθε Παρασκευή, ξεκινώντας από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα για τις ηλικίες 3-5 ετών γίνονται στις 17.15 με 18.15, για τις ηλικίες 6-12 ετών από 18.15 ως 19.30 και στις ηλικίες 13-18 ετών από 19.30 έως 21.00 κάθε Παρασκευή.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6943092719.

***   Στάζουν οι αίθουσες του ΕΠΑΛ της Μεσσήνης… 
Το ΕΠΑΛ Μεσσήνης συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη Δημοτική Αρχή. Ύστερα από τις περσινές «περιπέτειες» με τη «μετακόμιση» εν μέσω σχολικής περιόδου, αυτές τις ημέρες και ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις οι μαθητές αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, καθώς, όπως σημειώνουν, οι αίθουσες που κάνουν μάθημα «στάζουν».
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νικόλαος Χονδρός αποδέχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει σε δύο αίθουσες του ΕΠΑΛ, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί συνεργεία του Δήμου.
Υπενθύμισε, δε, ότι έχει προβλεφθεί στο «Φιλόδημο» η συνολική επισκευή του κτηρίου, έργο αξίας 55.000 ευρώ.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι επισκέφθηκε το κτήριο και ο εργολάβος, αλλά θα πρέπει να σταματήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις ώστε να προχωρήσει σε επισκευές στεγανοποίησης των αιθουσών που παρουσιάζουν το πρόβλημα.  Κ. Γαζ. 

***  «Δώρο» σανός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας 
Οι αγρότες επέστρεψαν στην Καλαμάτα αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους
Όπως είχαν προαναγγείλει οι αγρότες και κτηνοτρόφοι την Παρασκευή, θα επέστρεφαν στην Καλαμάτα, αυτή τη φορά μαζί με συναδέλφους τους από του Χανδρινού. Όλοι μαζί, λοιπόν, με τα αγροτικά τους μηχανήματα έφθασαν χθες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση, με μια μεγάλη ομάδα τους να μεταβαίνει στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος βουλευτής εκεί, με την υπάλληλο να τους ενημερώνει ότι μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να θέσουν τα αιτήματά τους.
Όπως σχολίασαν αρχικά οι αγρότες, δεν ήθελαν να θεωρηθούν αγενείς, γι’ αυτό και πήγαν στο γραφείο μια μπάλα σανό! Αυτό που ζήτησαν ήταν απαντήσεις από τους βουλευτές του νομού για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ελαιοκομικό τομέα. Ειδικότερα, τους κάλεσαν να πάρουν θέση για τις αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο δάκος.
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκλητικό, καθώς με το που ξεκίνησαν τα μπλόκα, έστειλε την Αστυνομία, πράγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε.
Επίσης, ζήτησαν απάντηση από τους βουλευτές για το τι θα γίνει με το γάλα και τα κρέατα.
Ζήτησαν, δε, συνάντηση με κάποιον βουλευτή εκείνη τη στιγμή, όμως, όπως προαναφέραμε, όλοι απουσίαζαν. Όταν, δε, τους προτάθηκε να κλείσουν ραντεβού, απάντησαν ότι δεν το δέχονται, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός ήταν αυτοί που πήγαιναν στα μπλόκα και ανέβαιναν στα τρακτέρ. Οπότε ζήτησαν εκείνοι να τους επισκεφθούν και όχι οι αγρότες στο γραφείο τους.
Στη συνέχεια οι αγρότες παρέδωσαν υπόμνημα στην υπάλληλο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο και αποχώρησαν.
Έπειτα επέστρεψαν στα τρακτέρ τους και με πομπή έφτασαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην είσοδο του οποίου για ακόμα μια φορά έχυσαν γάλα, ενώ μια ομάδα έφθασε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα κρατώντας ένα δώρο (την μπάλα με το σανό).
Οι αγρότες, λοιπόν, εξήγησαν στην κα Μπούζα ότι η Περιφέρεια αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αφού βάζει πλάτη, όπως είπαν. Εδώ και πολλά χρόνια, σχολίασαν ακόμη, αγγίζουν τα όρια της φτώχειας, ενώ φέτος δεν ξέρουν πώς θα ζήσουν την οικογένειά τους.
Όσο για τη δακοκτονία, παρατήρησαν ότι έχουν γίνει δύο Περιφερειακά Συμβούλια, με τον κάθε σύμβουλο «να λέει ό,τι του κατεβαίνει» και, τελικά, να μην παίρνουν καμία απάντηση, ενώ ζήτησαν να μάθουν τι σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια με τη φετινή δακοκτονία.
Η κα Μπούζα προσπάθησε εξηγήσει στους αγρότες τι έγινε με τη δακοκτονία, αναφερόμενη στις καιρικές συνθήκες, με τους αγρότες να κατηγορούν την Περιφερειακή Αρχή ότι αδιαφόρησε και έτσι η σοδειά τους καταστράφηκε.
Τα αιτήματα και η συνέχιση των κινητοποιήσεων 
Τέλος, οι αγρότες αποχώρησαν από την Π.Ε. Μεσσηνίας, όμως δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που πάρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Νίκαια. Επίσης, δήλωσαν για ακόμα μια φορά ότι τα κυριότερα προβλήματά τους είναι η τιμή του γάλακτος και των κρεάτων, το θέμα της δακοκτονίας και οι αποζημιώσεις που διεκδικούν, καθώς και το ζήτημα με τις οξύτητες του ελαιολάδου.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση










***
*** Ανακοινώνει νέο συνδυασμό ο Παν. Αλούπης 
Σε… νεκρό πολιτικά χρόνο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Παναγιώτης Αλούπης, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Εκείνες οι ημέρες δεν ήταν ακόμη προεκλογικές και θα λέγαμε ότι η αναφορά του πέρασε στα… ψιλά.
Υπενθυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του σημείωνε μεταξύ άλλων: "Η Καλαμάτα μας απαιτεί Όραμα για την πορεία της στην επομένη εικοσαετία, Καθαρή άποψη αυτοδιοίκησης, Διαφάνεια στη διαχείριση, Σύγχρονο σχεδιασμό και προγραμματισμό με χρονικό ορίζοντα συγκεκριμένο (δεκαετία) μέσα στη σημερινή πραγματικότητα. Εκεί σύντομα θα συναντηθούμε με ανθρώπους που έχουν ίδιες αρχές, γεννούν, συνθέτουν ιδέες και πιστεύουν σε μία Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση".
Ο χρόνος δε δικαίωσε όσους και όσες υποστήριζαν ότι η εξαγγελία του ήταν χωρίς βάση. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προχωρήσει σε εξαγγελία νέου συνδυασμού, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των υποψηφίων, αλλά και δυσκολεύοντας την εξαγωγή σίγουρων συμπερασμάτων για το τι μέλλει γενέσθαι στο Δήμο Καλαμάτας. Α.Π.

***  Στις Βρυξέλλες ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος 
Στο πλαίσιο της σταθερής άποψης για εξωστρέφεια του Δήμου Καλαμάτας ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος αποδέχθηκε πρόταση φίλων του να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 6 και 7 Φεβρουαρίου, για επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε.
Είναι μια ευκαιρία να μεταφέρει-συζητήσει και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον Ταΰγετο, για το οποίο σχημάτισε προσωπική άποψη σε επίσκεψη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. Σε αυτή συνοδευόταν από τους συνεργάτες του Γεωργία Βασιλάκη, επί σειρά ετών πρόεδρο της Κοινότητας Αρτεμισίας και τον πολιτικό μηχανικό Ηλία Αθηναίο.
Στις επαφές του θα περιλαμβάνονται:
-Ο Βέλγος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Karl-Heinz Lambertz
- Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας Christophe Rouillon (Γάλλος), δήμαρχος της Coulaines και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων της Γαλλίας (Association des Maires de France) με χαρτοφυλάκιο τα ευρωπαϊκά.
-Ο Heijo Hοfer (Γερμανός), δήμαρχος του Altenkirchen, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Πόλεων και Κοινοτήτων (Deutsche Stadte- und Gemeindebund) και μέλος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Ρηνανίας Παλατινάτου.
Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με θέμα τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό (Yves Lelostecque), τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά (Sylvain Pasqua) και τη μάθηση ενηλίκων.

***   Οι… απλήρωτοι του Μεγάρου Χορού 
Πολλά είναι τα θέματα που μπορεί να εγείρει κανείς για τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και την αναμνηστική πλάκα που κοσμεί την είσοδό του με τα ονόματα όσων βοήθησαν στην ολοκλήρωσή του.
Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε και όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πόλης που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απλήρωτοι, παρότι προμήθευσαν με τα απαραίτητα υλικά την εταιρεία που είχε αναλάβει την ολοκλήρωση του κτηρίου. Για όλους αυτούς η Δημοτική Αρχή δεν άσκησε κανένα βέτο στήριξης. Α.Π.

*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 6/2/2019 προβλέπεται άστατος.      
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ θα πέσουν και λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Προσοχή στη γρίπη 
Προσεκτικοί να είμαστε, ακόμα και με τα απλά κρυολογήματα, συστήνουν οι γιατροί αυτή την περίοδο που η γρίπη έχει αρχίσει να πλήττει αρκετό κόσμο. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν συμπτώματα που επιμένουν, να αναζητείται οπωσδήποτε ιατρική συμβουλή.
Στη Μεσσηνία μέχρι και χθες δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα.
Επίσης, ακόμα και τώρα άνθρωποι που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιασθούν. Β.Β.

***   Εδώ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την Ελλάδα κι ο Μπακογιάννης βλέπει… ΑΝΟΔΟ του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ…

Δυστυχώς αναβιώνει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης…  μιλώντας στη Γενική Συνέλευση και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας. Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι «ξεχνάμε εύκολα και ταυτόχρονα δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε». Επίσης, χαρακτήρισε αποκρουστική την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Τέτοια φαινόμενα, είπε, μας βρίσκουν ενωμένους, αποφασισμένους, χωρίς αστερίσκους και συμβιβασμούς και γι’αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στη δράση στην Κατοχή του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου Δημητρίου που μαζί με τον δήμαρχο του νησιού Λουκά Καρρέρ έσωσαν 272 Εβραίους καθώς και στον ‘Αγγελο Έβερτ – πατέρα του πρώην δήμαρχου Αθηναίων και πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη – ο οποίος ως αρχηγός της Αστυνομίας εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά βάφτισης σε πολλούς Εβραίους για να τους σώσει.   Ακόμη, υπενθύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός το 1990 προχώρησε στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ. Αναφερόμενος στα προβλήματα της Αθήνας σημείωσε ότι χρειάζονται «πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Να ξεπερνάμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώνουμε δυνάμεις». Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε και 11 στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου που ετοιμάζει ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, το πράσινο, τον μεγάλο αθηναϊκό περίπατο, τις σύγχρονες γειτονιές-πρότυπα, τον τουρισμό, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές, την επιχειρηματικότητα, τις υπηρεσίες του Δήμου, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αξιοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας. Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι υπεύθυνος για όσα γίνονται ή δεν γίνονται στο Δήμο θα είναι ο δήμαρχος και θα είναι υπόλογος στους πολίτες. «Διαθέτουμε εμπειρία, ξέρουμε με ποιον πάμε να τα βάλουμε και ξέρουμε και τον τρόπο να τα καταφέρουμε», είπε, ενώ ανέφερε και τις θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι συνυποψήφιοι να ζητήσουν από το κράτος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρέπει ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση του πρασίνου που βρίσκεται εντός των ορίων του (Πεδίον του ‘Αρεως), τις αρμοδιότητες για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου και του Δικτύου Ομβρίων υδάτων, να υπάρξει ανταποδοτικότητα στην παροχή υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο, να μεταβιβαστεί στο δήμο η διαχείριση αναξιοποίητων κτηρίων του Δημοσίου εντός των γεωγραφικών ορίων του, μετά από κατάθεση business plan για την αξιοποίησή τους, να καταργηθεί η Ανάπλαση ΑΕ και να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. ΑΠΕ-ΜΠΕ
***  BOMBA για επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: Του έπιασαν τον… κ…λο…

Η επικήρυξη απευθύνεται σε Έλληνες προδότες και ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να γυρίσει πίσω, δήλωσε ο πρώην υπουργός
«Του έπιασαν τον κ…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος το πρωί της Τετάρτης σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι οι Τούρκοι φέρθηκαν περιφρονητικά τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον ελληνικό λαό καθώς προχώρησαν στην επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν πάρει άσυλο στη χώρα μας, λίγη ώρα μάλιστα πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να γυρίσει πίσω» και «να τινάξει τα πάντα στον αέρα», υποστήριξε ο κύριος Πάγκαλος, εξηγώντας ότι « ο άλλος επικηρύσσει και λέει ότι υπάρχουν προδότες και χαφιέδες στον ελληνικό λαό».
«Σε αυτές τις επισκέψεις που είναι δώρο που κάνει κανείς σε κάποιον άλλον, εξετάζεται ποιος το έχει ανάγκη, ποιος το ζητάει», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας πως εφόσον ήταν η Τουρκία αυτή που ζητούσε την επίσκεψη, που είναι «απομονωμένη πανταχόθεν, για διάφορους λόγους, γιατί διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις σε έδαφος άλλων χωρών, έχουν τσακωθεί με τους αμερικάνους και η ΕΕ απεχθάνεται την Ρωσία», τότε εμείς «αυτή την συνάντηση έπρεπε να την πουλήσουμε ακριβά, την είχε ανάγκη η Τουρκία». Οι Τούρκοι, πρόσθεσε, «δεν έβαλαν τα πάγια θέματα, έβαλαν τα πάντα προς τον Τσίπρα… Του έπιασαν τον κώλο οι Τούρκοι κανονικότατα και φαίνεται και στις φωτογραφίες».  «Νομίζω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να γυρίσει πίσω μετά την επικήρυξη» πρόσθεσε, «να τινάξει τα πάντα στον αέρα, εφόσον ο άλλος μας περιφρονεί συνολικά ως λαό καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν χαφιέδες και προδότες ανάμεσα στους Έλληνες».  Αναφορικά με το ζήτημα της Χάλκης, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι δεν είναι διμερές θέμα: «Γιατί είναι Ελληνοτουρκικό θέμα η Χάλκη; Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι τούρκος πολίτης. Δεν είναι διμερές, είναι παγκόσμιο θέμα που αφορά τις χριστιανικές εκκλησίες και την μουσουλμανική θρησκεία».  Ο κύριος Πάγκαλος τέλος, αναφέρθηκε και στο «παράπονό» του για την μικρή σύνταξη που παίρνει και με την οποία είναι πλέον αναγκασμένος να ζει, όπως είχε πει πρόσφατα και στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», χωρίς πάντως να προλάβει να ολοκληρώσει, καθώς η συνέντευξη έπρεπε να κλείσει λόγω τηλεοπτικού χρόνου: «Τώρα που αρχίσαμε να λέμε τα ενδιαφέροντα μου κλείνετε το στόμα… Ο σταθμός σας λέει τι θα γίνει με τους μισθωτούς αλλά δεν λέει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους… Να γίνεται συνταξιούχος των 300 ευρώ να δείτε… Κάντε μια επανάσταση εκεί να τα πείτε αυτά τα πράγματα».

protothema
***   Θεολογική Σχολή Χάλκης: Όλη η ιστορία της σε ένα Βίντεο…

Στο «Λόφο της Ελπίδας» στη Χάλκη των Πριγκηποννήσων βρίσκεται η ιστορική  Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ξεχωριστής σημασίας επίσκεψη.  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που θα επισκεφθεί τη Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος πήγε ως πρώην πρωθυπουργός το 1933. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι εγκατεστημένη εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με την παράδοση από τον Άγιο Φώτιο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ενώ υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες για προγενέστερη μοναστηριακή του παρουσία στο χώρο αυτό.    Η ανασύσταση της Μονής συνδέεται εκτός του Αγίου Φωτίου και με τους Οικουμενικούς Πατριάρχες Μητροφάνη Γ και Γερμανό Δ’. Ο τελευταίος, μάλιστα, επισκέφθηκε τη Μονή το 1842, είδε κατεστραμμένες και ερειπωμένες τις εγκαταστάσεις της και αφού έλαβε σχετική άδεια από τις οθωμανικές αρχές, προχώρησε στην ανοικοδόμησή της.  Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο: 






**   *  Έφυγε από τη ζωή ο μετρ του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. 
~  Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, γιος του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδελφός του πασίγνωστου συνθέτη Θανάση. 
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή o Γιάννης Πετρόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, όπου έγραψε: «Αντίο αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Παλυκανδριώτη. Μαζί πήγαμε στο Λονδίνο. Εσύ έμεινες και έκανες μεγάλη καριέρα και εγώ από εδώ σε καμάρωνα». 
Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1946. Οι λάτρεις του είδους στην Αθήνα της εποχής εκείνης, τον θυμούνται με κοντό παντελονάκι να παίζει γύρω στα 1954-'56 μπουζούκι στο πάλκο, πλάι στον πατέρα του, στον «Παράδεισο», μαζί με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο. Για πρώτη φορά, έπαιξε επαγγελματικά το 1958-'59 στην «Ψάθα», στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Αργότερα, ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν». 
Το 1962, ήρθε και η πρώτη του εμφάνιση, εκτός Αθηνών. «Ήρθε και με ζήτησε από τον πατέρα μου ο Μανώλης Αγγελόπουλος για να με πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχα ακόμα δικό μου μπουζούκι, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ο κ. Πολυκανδριώτης. «Ήταν για μένα – έλεγε – κάτι το ασύλληπτο να φύγω από την Αθήνα, μόνος μου, και να βρεθώ στην ορχήστρα του Αγγελόπουλου, με την Αννούλα και τον Βασίλη Βασιλειάδη στο ακορντεόν». 
Παράλληλα, ο ίδιος έπαιξε και στη σκηνή του θεάτρου, δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς της εποχής, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Μάρω Κοντού, τον Κώστα Καρρά, τον Σταύρο Παράβα και τον Σωτήρη Μουστάκα. 
Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που έμεναν στην Αγγλία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις. 
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο το 2012, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης πλημμύρισε το στάδιο με τους ήχους του μπουζουκιού του. Ακούστηκαν τα τραγούδια: «Τα παιδιά του Πειραιά», ο «Ζορμπάς», το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» κι άλλα. 
«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και υπερήφανος για το γεγονός, ότι η γνήσια ελληνική μουσική, που συνεχίζω να υπηρετώ με συνέπεια και στη διασπορά, ακολουθώντας την παράδοση του πατέρα μου, θα έχει ξεχωριστή θέση στη μεγάλη παγκόσμια γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πολυκανδριώτης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
«Αυτή είναι άλλη μία δικαίωση του αγώνα που δίνω για την προβολή της ελληνικής λαϊκής μουσικής παράδοσης, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα της Βρετανίας και αυτός ήταν ο σκοπός μου… Η μουσική κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, που ειδικότερα στις μέρες μας κινδυνεύει να χαθεί», είχε τονίσει ο ίδιος. 
Πηγή: protothema.gr

***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Το ΝΑΤΟ στηρίζει την Ελλάδα; Ο Στόλτενμπεργκ λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ…

Από σήμερα τα Σκόπια είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όπως και η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία, χώρες με τις οποίες παραδοσιακά έχουμε εδαφικές διαφορές.  Πολλοί πολιτικοί και αναλυτές έχουν την ψευδαίσθηση ότι το ΝΑΤΟ θα έρθει να μας… σώσει σε περίπτωση που μια από αυτές τις χώρες επιτεθεί στην Ελλάδα, είναι όμως αυτό αλήθεια; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω απίστευτο βίντεο όπου ο Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής συμμαχίας Jens Stoltenberg αρνείται να καταδικάσει τις Τουρκικές παραβιάσεις στην Ελλάδα γιατί η Τουρκία… είναι σε δύσκολη κατάσταση.
Ποιός μπορεί να μας υποσχεθεί ότι δεν θα συμβεί το ίδιο στο μέλλον; Δείτε το εξοργιστικό βίντεο:  https://www.facebook.com/CognoscoTeam/videos/1664454610311709/ .- 
***  Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν από την Χάλκη! Άναψε το κερί… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν παραβλέπουμε ότι είναι μνημείο του Ελληνισμού, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, που πληγώθηκε, κυνηγήθηκε, αποδεκατίστηκε αλλά δεν έχασε τις ρίζες του». Καρέ – καρέ η ιστορική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Χάλκη. Η ξενάγηση, η δενδροφύτευση και το κερί που άναψε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Οικουμενικός Πατριάρχης: Εύχομαι να ξαναζήσουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από όλα όσα έγιναν στην Χάλκη.  Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης θεωρείται ιστορική για κυρίως έναν λόγο. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Θεολογική Σχολή και αυτό έχει την σημασία του. Μπορεί, να μην απέσπασε δεσμεύσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν για την επαναλειτουργία της ιστορικής σχολής, όμως η παρουσία του εκεί θεωρείται υψηλού συμβολισμού και προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους ελάχιστους Έλληνες που ζουν πλέον εκεί. Η είδηση από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία βγήκε στο τέλος. Με τα μηνύματα που έστειλε ο ίδιος στον Ταγίπ Ερντογάν.  Αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο ο κ. Τσίπρας απάντησε στις συγκινητικές προσφωνήσεις τόσο από τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, όσο και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο πρωθυπουργός στην αντιφώνηση εξέφρασε την συγκίνησή του για την παρουσία του στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και εξέφρασε την ελπίδα την επόμενη φορά να την επισκεφθεί μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εγκαινιάσουν την επαναλειτουργία της.
«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή και η συγκίνηση για μένα που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, αισθανόμενος ότι περπατώ βήματα με ιστορικό βάρος», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είχε τη χαρά και την ευλογία να περιδιαβεί «σημαντικότατα μνημεία του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, μνημεία όμως της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που ανήκουν πια σε όλη την ανθρωπότητα, οικουμενικά μνημεία». «Όμως, δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι είναι μνημεία του Ελληνισμού, ενός Ελληνισμού και μιας ελληνικής κοινότητας, μιας ελληνικής και ορθόδοξης μειονότητας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, που πέρασε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πληγώθηκε, κυνηγήθηκε, αποδεκατίστηκε αλλά δεν έχασε τις ρίζες της. Μπορεί να μοιάζει σαν ένας κορμός δέντρου πληγωμένου, οι ρίζες όμως υπάρχουν, αναπνέουν είναι εδώ», πρόσθεσε. Όλη η ομιλία του πρωθυπουργού 

~ Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΧΑΛΚΗ ..: https://youtu.be/a2_WlU3Xg8c .-

***  TO ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! «Tα συζητάμε όλα από υφαλοκρηπίδα μέχρι κοιτάσματα – Δεν θα μείνουμε στις παλιές διαφορές»…

Τα συζητάμε όλα, από υφαλοκρηπίδα μέχρι κοιτάσματα» ανέφερε στην συνέντευξη τύπου από την Αγκυρα ο Α.Τσίπρας τονίζοντας με έμφαση πως «ούτε εσείς ούτε κι εγώ αποδεχόμαστε την πεπατημένη γιατί οι εξελίξεις στην περιοχή μας δεν μας επιτρέπουν να μένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα».  Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έθεσε θέμα «τουρκικής μειονότητας» μπροστά στον Α.Τσίπρα, μίλησε για τους μουφτήδες ενώ ζήτησε επιστροφή των «8». Και όχι μόνο. Με τον Α.Τσίπρα να απαντά με νόημα πως «εύχομαι η ενέργεια να γίνει γέφυρα συνεργασίας…»  Η δίωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα αλλά και η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών φαίνεται πως κατέληξαν στον καθορισμό ενός οδικού χάρτη για όλα τα ζητήματα όπως τόνισε και ο «Σουλτάνος» στην συνέντευξη τύπου.
Δηλώσεις Ερντογάν:  «Ειμαστε ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε με τον κ. Τσίπρα στη χώρα μας. Σήμερα είχαμε μια μακρά κατ’ιδίαν συνάντηση. Συζητήσαμε τις σχέσεις των δυο χώρών καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα. Πολύ χαμηλότερα από τους στόχους μας οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μας. Πιστευώ ότι θα αυξηθεί ο όγκος των διμερών συναλλαγών.  Πρέπει να εντοπίσουμε έναν οδικό χάρτη πριν ξεκινήσουμε τον διάλογο. Να δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης. Οι Τούρκοι πρέπει να είναι ισότιμοι στην Κύπρο, είναι μια βασική παράμετρος. Έχουμε υπερβολικό φόρτο στο μεταναστευτικό. Υπογράψαμε συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό και τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις αλλά η ΕΕ κατά τα μέγιστα δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της προς εμάς. Εμείς θέλουμε και η ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Μιλήσαμε για θέματα τρομοκρατίας με τον Τσίπρα. Ως σύμμαχοι πρέπει να είμαστε από κοινού απέναντι στην τρομοκρατία, όπως κατά του PKK, του FETO. Οι φυγάδες αυτών των κινημάτων δεν πρέπει να βρίσκουν θέση στην Ελλάδα. Εφιστώ την προσοχή της γειτονικής χώρας: Η Ελλάδα να φερθεί ανάλογα στους φυγάδες, αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς». Οι ομογενείς μας (σ.σ. η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης) που ζουν στην Ελλάδα δεν είναι ένα θέμα διαχωρισμού, αλλά συνεργασίας. Θα πρέπει να εντοπίσουν οι δυο πλευρές έναν οδικό χάρτη και να δημιουργήσουμε πρωτίστως μια σχεση εμπιστοσύνης. Είναι μια σημαντική παράμετρος οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αυτή τη στιγμή εμείς περιθάλπουμε 4 εκατ. πρόσφυγες και έχουμε ξοδέψει 35 εκατ. δολάρια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο γιατί στο Αιγαίο έχουμε πάρα πολλούς θανάτους . Η σύμφωνία με την ΕΕ στις 18 Μαρτίου ήταν αποθαρρυντική, η ΕΕ δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της, όπως τις ευθύνες που απορρέουν από τη Συμφωνία της 18ης Μαρτίου.   Σήμερα με τον αξιότιμο πρωθυπουργό της Ελλάδας μιλήσαμε και για θέματα τρομοκρατίας. Θα πρέπει ως σύμμαχοι να είμαστε ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα οι τρομοκράτες φυγάδες, να μην τους περιθάλπει. Εμείς θα έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο , ειδικά στις θρησκευτικές μειονότητες. Δηλώσεις Τσίπρα: «Ο διάλογος μας ήταν ειλικρινής, σημαντικός για το μέλλον των λαών μας και την ευρύτερη περιοχή. Συνεργαστήκαμε στενά το 2015 και το 2016 όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση. Συνεργαστήκαμε για αυτό το πρόβλημα μείζονος σημασίας και οικοδομήσαμε μια ευρωτουρκική συνεργάσια, βάλαμε μπροστά την ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ίδια στιγμή προωθήσαμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ανοίγοντας και δύσκολα θέματα όπως το ζήτημα της ασφάλειας. Δυστυχώς ακολούθησε το πραξικόπημα και οι εξελίξεις φρέναραν αυτή τη θετική πορεία. Ήμουν από τους πρώτους που εξέφρασα την στήριξη της Ελλάδας στην Δημοκρατία. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της νομιμότητας. Υπήρξαν εξελίξεις που δημιούργησαν εμπόδια, στο Αιγαίο είδαμε τον αριθμό των παραβιάσεων να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα με επικίνδυνα περιστατικά. Η υπόθεση των 8 αποτέλεσε αγκάθι στη σχέση μας και η υπόθεση των δύο Ελλήνων που κρατήθηκαν στην Τουρκία. Θα μπορουσαμε αν αποδεχθούμε ότι αυτό ειναι η μοιρα μας , το Κισμέτ μας. Αλλά δεν το πράξαμε. Ούτε εσείς ούτε κι εγώ αποδεχόμαστε την πεπατημένη γιατί οι εξελίξεις στην περιοχή μας δεν μας επιτρέπουν να μένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ούτε εσεις ουτε εγώ δεχόμαστε την πρακτική της αδράνειας και να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα. Μέσα από τον διάλογο μπορούμε να βρούμε ειρηνικό τρόπο επίλυσης των όποιων διαφωνιών μας. Οι λαοί μας έρχονται όλο και πιο κοντά και είμαστε υποχρεωμένοι να οικοδομήσουμε μια σχέση με αμοιβαίο σεβασμό, κατάργηση των απειλών πολέμου και αλληλοκατανόηση των ανησυχιών μας. «Να καταργηθούν οι απειλές πολέμου» Τον Δεκέμβρη του 2017 επισκεφθήκατε την Ελλάδα. Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι δεν ήταν πετυχημένη η συνάντηση μας. Εγώ ειπα ακριβώς επειδή μιλησαμε με ειλικρίνεια ότι ήταν πετυχημένη η συνάντηση μας. Βεβαιως κι εγώ έχω ένα μικρό ρεκόρ γιατί έχω επισκεπτεί τέσσερις φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια την Τουρκία. «Σήμερα συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα, με βασικό στόχο τη μείωση της έντασης και την οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης. Αυτό θα γίνει μέσω των υπουργών Άμυνας και των υπουργών Εξωτερικών. Με την επιτυχία αυτής της διαδικασίας μπορούμε να επαναλάβουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» σημείωσε. Βασικός μας στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγάιο. Μπορούμε να έχουμε πρόοδο και να επαναλάβουμε και τις συνομιλίες για το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Συζητήσαμε και το Κυπριακό και βεβαίως πιστεύω ότι οφείλουμε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και γι αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε στην πραγματοποίηση προπαρασκευαστικών συναντήσεων. Η ενέργεια να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και να επαναφέρουμε τη θετική ατζέντα. Συμφωνήσαμε ώστε το καλοκαίρι να είναι πραγματικότητα η ακτοπλοϊκή γραμμή Σμύρνης- Θεσσαλονίκης. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να συνεργαστούμε στενά για τις ευρωτουρκικές σχέσεις δεδομένου ότι φιλοξενέι πάνω από 4 εκατ. προσφυγες και μετανάστες. Είχα επίσης την ευκαιρία να τονίσω την πάγια στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά στους 8 στρατιωτικούς, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει πάρει σαφείς αποφάσεις και η Ελλάδα ως κράτος Δικαίου οφείλει να κάνει σεβαστές της αποφάσεις. Δεν είναι όμως καλοδεχούμενοι οι πραξικοπηματίες στην Ελλάδα. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Ερντογάν για την πρόσκληση. Η Ελλάδα βγαίνει μετά απο μια πολυετή κρίση στις αγορές, έχει δυνατότητες, λύνουμε προβλήματα δεκαετιών, όπως εκείνο με τον γείτονα μας την Βορεία Μακεδονία και θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας και αυτό προϋποθέτει να χτίζεις προσεκτικά. Δεν είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε χωρίς να βάλουμε τα θεμέλια. Οι δύο γειτονικές χώρες οφειλουν να έχουν τακτικές συνομιλίες και ανοιχτά κανάλια συνεννόησης. Αν δεν υπήρχαν ζητήματα να λύσουμε δεν θα έιχε και νόημα να έχουμε συχνές επαφές. Η κριτική που ασκείται απο ορισμένους οδηγέι σε τέλμα και αδράνεια. Αν δεν είχα διαρκή επικοινωνία δεν θα μπορούσαμε να λύσουμε προβλήματα και θα βρισκόμασταν μπροστά σε κλιμακώσεις επικίνδυνες. Αυτο το επίπεδο επικοινωνίας είναι η βάση ώστε να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συνομιλίες.  Ερωτήσεις: Γιατί επιλέξατε αυτή τη χρονική συγκυρία για να γίνει η συνάντηση; Τσίπρας: Πιστεύω πως δύο γειτονικές χώρες όταν έχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν οφείλουν να έχουν τακτικές συνομιλίες. Αν δεν είχαμε ζητήματα να λύσουμε δεν θα είχαμε τακτικές και ουσιαστικές επαφές. Θεωρώ πως η κριτική που ασκείται από ορισμένους οδηγεί σε τέλμα, αδράνεια. Αν δεν είχαμε διαρκή επικοινωνία δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα. Αν δεν επικοινωνούσαμε θα μπορούσαμε πολλές φορές να βρεθούμε μπροστά σε επικίνδυνη κλιμάκωση. Θεωρώ πως επικοινωνούμε και είναι η βάση για να προχωρήσουμε παραπέρα με ουσιαστικές συνομιλίες και να πάρουμε αποφάσεις.  Ερντογάν: Έχουμε διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα και τότε πιστεύω θα συνάψουμε συμφωνίες. Σε αυτή την ερώτηση θέλω να πω πως οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φίλους και φιλίες όχι εχθρότητες. Διαφορετικά δεν ασκείς πολιτική, εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και θα συνεχίσουμε.  Ερντογαν για την επίσκεψη Τσίπρα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης: O καθηγητης της Θεολογίας μας όταν πήγαινα σχολείο μας είχε πάει στην Θεολογική Σχολή και στις διμερείς συνομιλίες μας με τον κ. Τσίπρα του είχα πει ο,τι περιπου 38.000 βιβλία υπάρχουν στη βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής. Ο κάθε μαθητής ότι έχει ανάγκη το διαβάζει. Οταν πήγαινα σχολείο με είχε εντυπωσιάσει. Το 1971 δυστυχώς έκλεισε. Τώρα ήρθαμε σε ένα σημείο, όπου όπως γνωρίζετε όλοι δεν υπάρχει εκπαιδευση στη Θεολογική Σχολή. Εγώ τους λέω κάθε φορά που μου το λένε: Ελάτε να συζητήσουμε για τους μουφτήδες στην Θράκη.  Ερώτηση για τους «8» από δημοσιογράφο της Τουρκίας στον Τσίπρα: Θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική αντίθεση σε όσους επιχείρησαν να ανατρέψουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία. Η Ελλάδα στηρίζει τη δημοκρατία και δεν ευνοεί πραξικοπηματίες ή πράξεις που αντίκειται στη σταθερότητα της γειτονικής χώρας. Η Ελλάδα έχει το δικό της δικαιακό συστημα και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστή. Συζήτησαμε για το κατα ποσο θα μπορεσει να είναι πιο αποτελεσματική η συνεργα΄σια μας στον τομέα της ασφάλειας και έχουμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να αποδώσουν καρπούς. Ερντογάν: Σε λίγο χρονικό διάστημα έχουμε μια Διασκεψη στη Θεσσαλονίκη οπου εκει θα υπογράψουμε και συμφωνίες. Οι πολιτικοι πρέπει να κερδιζουν φίλους και φιλίες όχι εχθρότητες. Διαφορετικά θα έχεις διαρροή αιματος. Εμεις έτσι ασκουμε την πολιτική μας.​ Δείτε  τις κοινές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου

 ***  ΟΡΙΣΤΙΚΟ! 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ‘ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ’ η Συμφωνία των Πρεσπών… (ΕΓΓΡΑΦΟ)

16 Απριλίου 2019 τελειώνει η Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως διαβάσατε.   Βλέπετε αυτή είναι η ημερομηνία συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έκαναν οι δύο έγκριτοι νομικοί, η Γερασιμούλα Στάμου κι ο Νίκος Πολίτης.

Θυμίζουμε πως η Γερασιμούλα Στάμου κι ο Νίκος Πολίτης, κατέθεσαν ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τώρα ξέρουμε και το πότε.            
Δύο Ελληνόπουλα αποφάσισαν να κάνουν αυτό που κανείς κοινοβουλευτικός αρχηγός δεν τόλμησε να κάνει. Βρήκαν τρόπο για να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την κατάπτυστη, ανθελληνική κι αντισυνταγματική συμφωνία.Δύο έγκριτοι νομικοί, μάχιμοι δικηγόροι η Γερασιμούλα Στάμου κι ο Νίκος Πολίτης, στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, με πολιτική δραστηριότητα στο Περιστέρι και την Εύβοια αντίστοιχα κατέθεσαν ΑΙΤΗΣΗ … Συνεχίστε να διαβάζετε το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δύο ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ: «Βρήκαμε τρόπο να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!Όλοι οι Έλληνες Δίπλα μας»…..
***  ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο Κ. Βελόπουλος! Πώς από την Ευρώπη των ΛΑΩΝ φτάσαμε στη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ευρώπη των ΧΡΕΩΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μια εξαιρετική ανάλυση έκανε στην εκπομπή Κόντρα και Ρήξη την Τετάρτη 6/2, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την εκπομπή του κάνοντας μεγάλες αποκαλύψεις για τα εγκλήματα της Γερμανίας αλλά και των ΗΠΑ κατά της χώρας με στόχο να μας καταστήσουν επαίτες. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε στην δομή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία αντί να γίνει η Ευρώπη των λαών έγινε η Γερμανική Ευρώπη των χρεών.
Τέλος, ο Κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στον τελικό στόχο των Γερμανών για να ελέγξουν τη Μεσόγειο, μέσω του πλωτού δρόμου από τον Δούναβη μέχρι το Αιγαίο μας. Δείτε παρακάτω αυτά και άλλα πολλά που ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος: Κόντρα και ρήξη Κ. Βελόπουλος : https://youtu.be/pr_VBJar2rA .- 
***   ΦΟΒΕΡΟΣ Σαλβίνι σε πολίτη: «Πάρε 10-20 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ σπίτι σου, αφού σ’ αρέσουν»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, πραγματοποίησε πρόσφατα μια επίσκεψη στην πόλη Giulianova, διεκόπη από έναν θυμωμένο αριστερό ακτιβιστή που τον χαρακτήριζε «δολοφόνο».  Ο Σαλβίνι υπογράμμισε υπομονετικά ότι οι κομμουνιστές που είναι οικονομικά σε καλή κατάσταση είναι οι άνθρωποι που μιλάνε για ηθική σε άλλους πολίτες. Στη συνέχεια προσέφερε στον ακτιβιστή την ευκαιρία να φιλοξενήσει μετανάστες στο σπίτι του, αντί να τον προσβάλλει. «Χειροκροτείστε τον κύριο που έχει κερδίσει 10 μετανάστες για το σπίτι του. Δώστε το όνομά σας, το οικογενειακό σας όνομα, τον φορολογικό κωδικό και θα σας στείλουμε 20 μετανάστες και θα τους φροντίσετε – γεύμα, μεσημεριανό σνακ και δείπνο «, είπε. Στη συνέχεια ο Σαλβίνι διευκρίνισε την υποκρισία των αριστερών πολιτών της μεσαίας τάξης, οι οποίοι καλωσορίζουν πάντα τη μετανάστευση, αλλά πάντα θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες. Δείτε το επεισόδιο στο παρακάτω βίντεο:


***  Αθλητική ενημέρωση :

***  Κέντρο Νέων Καλαμάτας: Εγγραφές και παρουσίαση των εργαστηρίων 
Εγγραφές για το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς δέχεται το Κέντρο Νέων Καλαμάτας έως και αύριο Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου (17.00-22.00), στον 1ο όροφο στην Πλατεία Όθωνος 10, στο Ιστορικό Κέντρο. Σήμερα Τετάρτη, δε, στις 7.00 το απόγευμα, θα γίνει στο χώρο του παρουσίαση των εργαστηρίων.
Η ομάδα των εθελοντών του, όπως πάντα, θα είναι παρούσα για να κατατοπίσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης και συσπείρωσης της κοινότητας, ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων και ιδεών, και, φυσικά, γνωριμίας με το μεγαλείο του εθελοντισμού σε μία από τις πιο αγνές του μορφές, που στόχο δεν έχει το κέρδος, αλλά τη μαθησιακή και (δια)πολιτισμική ανταλλαγή!
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ [5 ευρώ για ανέργους] ανά εργαστήριο για όλο το τετράμηνο και το ποσό καταβάλλεται μόνο όταν κάποιος επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κάθε εργαστήριο.
Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτηρίου (ενοίκιο, λογαριασμοί, πρώτες ύλες).

*** Για το  Κύπελλο Ελλάδας σήμερα :
~** ΛΑΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .. 3-3 .- ^
Τα γκολ : 9΄Νικόλαος Τσούκαλος , 12΄ Ντίας , 31΄ Αντρέας Μπουχαλάκης , 51΄ Σολντάνο , 61΄ Χασάν ., 62΄ Τσούκαλος .-
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 
Λαμία(Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (66' Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (72' Καραμάνος), Ασίγκμπα (46' Βασιλαντωνόπουλος) και Μπουλούλης. 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Χασάν (66' Γκερέρο), Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Σολδάνο (89' Βοϊλης) και Ντίας (73' Κούτρης). 
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΠΑΟΚ Θεσσ/νίκης   2-1 .- ^
Τα γκολ : 58΄ Σουϊδερσκι , 74΄ Ντουρμισάϊ , 90΄ Σταυρόπουλος .- 

*** Παναθηναϊκός: Ο Κιλπάτρικ είναι στα… πάνω του (photo)
Ο Σον Κιλπάτρικ ήταν εκ των διακριθέντων στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Εφές και νιώθει πως βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση πλέον. 
~Ο Σον Κιλπάτρικ ήταν εκ των διακριθέντων στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Εφές και νιώθει πως βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση πλέον.
Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net Ο Αμερικανός σκόρερ είχε 13 πόντους απέναντι στην τουρκική ομάδα, βοηθώντας κι αυτός τους “πράσινους” να φτάσουν στη νίκη, με την ψυχολογία του να ανεβαίνει συνεχώς, προς τέρψη φυσικά και του Παναθηναϊκού, που περιμένει ακόμα περισσότερα στη συνέχεια.Αυτό φαίνεται και από το μήνυμά του στα social media, καθώς έγραψε στο twitter πως “λατρεύω εκεί που βρίσκομαι πνευματικά και σωματικά τώρα!”

I love where I am mentally and physically right now! 🙏🏽🐐

***   Καλάθης: «Θα κερδίσουμε τη μάχη» (pic)
Μήνυμα με νόημα από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. 
«Ίσως χρειαστεί να δώσεις μια μάχη παραπάνω από μία φορά για να την κερδίσεις. Θα το κάνουμε ». 
Με αυτά τα λόγια μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram ο Νικ Καλάθης έδειξε αποφασισμένος να παλέψει για τους στόχους του Παναθηναϊκού, με πρώτο και δυσκολότερο την πρόκριση στα play offs της Ευρωλίγκας. 

**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                                                 1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                   2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-                                3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.- .- Ο πλωτός διάδρομος από το Αιγαίο ως τον Δούναβη. ~ Σάββατο  02  Φεβρουαρίου 2019 ....Σ.Ν.Σ. ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .- 
5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                                       6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-                                                           7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-                                           8.-.- ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  , Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes-05022019.html .-                             9.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  06-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                                             10.-

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

~~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου