ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-
~




~** Κυριακή 04-08-2019 Αρφαρά ΜΕΣΣΗΝΊΑ Άγιοι

 ΘΕΌΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ Θεία 

Λειτουργία , συλλειτουργούντες Ιερείς Αργύριος Γ. 

Μωραγιάννης (εκ Αυστραλίας) και Μιχάλης Ε. 

Μπούρας  

https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215939827062024/  .-

 ~* Φωτογραφίες από Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 από Θεία Λειτουργία … Ιερείς Αργύριος Γ. Μωραγιάννης και Μιχάλης Ε. Μπούρας (Συλλειτούργησαν) ..





~**  Των Αγίων Επτά Παίδων εν Εφέσω – Γιορτή σήμερα 4 Αυγούστου – Ποιοι γιορτάζουν

: Τη μνήμη των Αγίων Επτά Παίδων εν Εφέσω τιμά σήμερα, 4 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Επτά Παίδες, τα ονόματα των οποίων είναι: Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.).   

Όταν ξέσπασαν απηνείς διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι επτά παίδες μοίρασαν την περιουσία τους στους πτωχούς, εγκατέλειψαν την πόλη και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Έτσι δεν θα αναγκάζονταν να αρνηθούν την πίστη τους. Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι οι διώκτες τους πλησίαζαν στο καταφύγιό τους, προσευχήθηκαν στο Θεό κατά την διάρκεια της νύχτας να πεθάνουν για να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους. Ο Θεός εισάκουσε τη δέηση τους και το πρωί κοιμήθηκαν χωρίς να ξυπνήσουν. Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να φραγεί με μία μεγάλη πέτρα η είσοδος της σπηλιάς. Μετά από 194 χρόνια (περί το 446 μ.Χ.), επί Θεοδοσίου του Μικρού, έκανε την εμφάνισή της στην Έφεσο κάποια αίρεση που δίδασκε κατά της ανάστασης νεκρών. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή, κάποιο παιδί στην αγορά της Εφέσου αγόρασε ψωμί με το νόμισμα της εποχής του Δεκίου, γεγονός ανεξήγητο. Ανέκριναν το παιδί, που ήταν ο Iάμβλιχος και τους οδήγησε στη σπηλιά και βρήκαν ζωντανά και τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν θαύμα Θεού που αποδείκνυε το αληθές της Αναστάσεως των νεκρών. Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Θείας πίστεως. Θείω Πνεύματι, αφθαρτισθέντες, πολυχρόνιον, ήνυσαν ύπνον, οι εν Εφέσω επτάριθμοι Μάρτυρες, και αναστάντες πιστούς εβεβαίωσαν, την των ανθρώπων κοινήν εξανάστασιν όθεν άπαντες, συμφώνως τούτους τιμήσωμεν, δοξάζοντες Χριστόν τον πολυέλεον.

 
~**  Δεκαπενταύγουστος: 6 έως 15 Αυγούστου εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγιάς

  : Χιλιάδες είναι οι πιστοί, αλλά και οι δύσπιστοι, που επιλέγουν κάθε χρόνο να επισκεφθούν το προσκύνημα της Παναγίας στην Κεφαλλονιά, για να αντικρίσουν ένα μοναδικό φαινόμενο, τα φιδάκια της Παναγίας.  

Στο Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο της νότιας Κεφαλονιάς, 25 χλμ από το Αργοστόλι, συμβαίνει κάθε χρόνο, από τις 6 έως τις 15 του μήνα Αυγούστου, ένα θαυμαστό γεγονός που οι κάτοικοι έχουν συνδέσει με την εικόνα της Παναγίας. Στην κατάφυτη πλαγιά όπου είναι κτισμένο το χωριό συνέβη πριν πολλά χρόνια το θαύμα που σχετίζεται με την εικόνα της Παναγίας. Φαίνεται ότι ένα δέντρο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες έκανε τους κατοίκους να πιστέψουν πως είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο δάσος. Όταν όμως έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν το θαυμαστό γεγονός. Παρόλο που το δέντρο είχε κατακαεί ως τη ρίζα του, πάνω του ήταν ακουμπισμένη η εικόνα της Παναγίας, την οποία η φωτιά δεν είχε καν αγγίξει. fidakia_panagias_01-666×399  Οι κάτοικοι γεμάτοι συγκίνηση, αφού προσκύνησαν την εικόνα, τη μετέφεραν στην εκκλησία του χωριού, όπου και οι υπόλοιποι είχαν την ευκαιρία να την προσκυνήσουν. Το επόμενο πρωί όμως και ενώ οι επισκέπτες πλήθαιναν, διαπιστώθηκε ότι η εικόνα έλειπε. Τελικά, μετά την κινητοποίηση των πιστών η εικόνα βρέθηκε στην αρχική της θέση. Ήταν και πάλι τοποθετημένη στη ρίζα του καμένου δέντρου. Η εικόνα της Παναγίας επανήλθε στην εκκλησία, όπου και κλειδώθηκε. Το ίδιο όμως συνέβη τρις φορές ακόμη. Η εικόνα εξαφανιζόταν και βρισκόταν και πάλι στο καμένο δέντρο. Αυτό το γεγονός έκανε τους κατοίκους να πιστέψουν πως ήταν θέλημα της Παναγίας να βρίσκεται εκεί και γι’ αυτό έκτισαν εκκλησία στο σημείο και τοποθέτησαν εκεί την εικόνα Της. Τα φιδάκια Αργότερα στη περιοχή κτίστηκε γυναικεία Μονή, οι μοναχές της οποίας φρόντιζαν την εικόνα. Κάποια μέρα καθώς πλησίαζαν πειρατικά πλοία και οι πειρατές κατευθύνονταν προς τη Μονή προκειμένου να την λεηλατήσουν, οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να προστατέψει τις ίδιες και το μοναστήρι. Τότε συνέβη το θαύμα. Το μοναστήρι κυκλώθηκε από φίδια που έτρεψαν τους πειρατές σε φυγή. Αυτό θεωρήθηκε σημάδι από την Παναγία. Έτσι οι μοναχές και η Μονή σώθηκαν. Από τότε κάθε χρόνο εμφανίζονται φίδια, ακόμα και στο εσωτερικό της εκκλησίας ( κρέμονται ακόμα και από τις εικόνες, τις καντήλες ή τα στασίδια ), τα οποία αναχωρούν στις 15 Αυγούστου. Αν κάποια χρονιά δεν εμφανιστούν τα φιδάκια προμηνύεται κάτι κακό για το νησί, όπως το 1940 και το 1953, οπότε το νησί επλήγη από σεισμούς. Κανείς από τους ειδικούς που έχουν εξετάσει τα φιδάκια δεν μπορεί να τα κατατάξει σε κάποιο από τα γνωστά είδη. Αυτά είναι γκρίζα, λεπτά και το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Το δέρμα τους είναι βελούδινο και στο κεφάλι, όπως και την άκρη της γλώσσας τους, σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός. Όπως είναι ευρύτερα γνωστό τα φιδάκια θεωρούνται θαυματουργά και ακίνδυνα, γι’ αυτό και οι πιστοί τα αγγίζουν χωρίς φόβο. Άλλωστε αποτελούν και έναν από τους κυριότερους λόγους που κάποιος επισκέπτεται το Δεκαπενταύγουστο το νησί.

***    Νηστεία – Δεκαπενταύγουστος: Οι ελιές και το λάδι στη Σαρακοστή

~  : Η παλιά και αληθινή νηστεία συνίσταται στην πλήρη αποχή τροφής ή στην ξηροφαγία.
Επειδή όμως αυτή δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί στις μεγάλες περιόδους των νηστειών τού Εκκλησιαστικού έτους, λόγω δύσκολων συνθηκών ζωής ή έλλειψης ζήλου, έχουν στην πράξη επινοηθεί διάφορες διευκολύνσεις, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή της νηστείας από όλους τους πιστούς. Γιατί τρώμε αυγοτάραχο, ενώ νηστεύουμε τα ψάρια Στην αρχαία εποχή οι Χριστιανοί μετά την ενάτη ώρα (3 μ.μ.) των νηστίσιμων ημερών κατέλυαν μόνο νερό και ψωμί. Σιγά-σιγά όμως… όχι μόνο η διάρκεια της ολοκληρωτικής αποχής από τροφή περιορίστηκε στα συνηθισμένα και στις άλλες μέρες όρια.  Γι’ αυτό μετατέθηκαν και οι Εσπερινοί της Τεσσαρακοστής και οι Προηγιασμένες το πρωί αλλά και άλλα είδη τροφών άρχισαν να χρησιμοποιούνται, όπως οι καρποί, τα όσπρια, το οστρακόδερμα, τα μαλάκια κ.ο.κ.  Μέσα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να κατανοηθεί και το ότι τρώμε ελιές κατά τις ημέρες πού δεν τρώμε λάδι, και αυγοτάραχο κατά τις ημέρες πού απέχουμε από ψάρια. Για το πρώτο μπορούμε να επικαλεστούμε το λόγο ότι οι ελιές τρώγονται ως καρπός, ενώ η απαγόρευση του λαδιού αφορά στα φαγητά πού παρασκευάζονται με λάδι. Για το δεύτερο η δικαιολογία είναι λιγότερο εύλογη, αφού δεν ισχύει το ίδιο για το γάλα ή τα αυγά, αλλά και αυτά απαγορεύονται κατά τις νηστείες μας «καρπός… και γεννήματα ὧν ἀπεχόμεθα» κατά τον 56ο κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου.  Γνωρίζω πάντως ευλαβείς Χριστιανούς πού κατανοούν ότι πρόκειται για «οικονομία», και κατά τις ημέρες των μεγάλων νηστειών, όπως και την παραμονή πού θα κοινωνήσουν, απέχουν και από ελιές και από αυγοτάραχο. Είναι αλήθεια πώς αυτή την ερώτηση την ακούμε συχνά από καλοπροαίρετους πιστούς και συχνότερα από μερικούς πού ειρωνεύονται τις νηστείες. Θα μπορούσε και στις δύο περιπτώσεις να υπογραμμιστεί η ελαστικότητα και το φιλάνθρωπο των σχετικών εθίμων και των κανόνων της Εκκλησίας, πού δεν έχουν σκοπό να εξοντώσουν τούς ανθρώπους, αλλά να τούς βοηθήσουν να ασκηθούν στην εγκράτεια και να κυριαρχήσουν στα πάθη τους. Αν τούς σκανδαλίζουν οι τροφές αυτές, μπορούν να απέχουν από αυτές χωρίς κατά τον Απόστολο να εξουθενώνουν τούς «ἐσθίοντας» ή να «κρίνουν» (Ρῶ 14,3) την Εκκλησία για την φιλάνθρωπη τακτική της. Το να αναλάβει η εκκλησία αγώνα για την εκκαθάριση των σχετικών με τη νηστεία εθίμων και των τροφών πού τρώγονται ή όχι σ’ αυτήν, ούτε του παρόντος είναι ούτε μπορεί να μείνει πάντοτε μέσα στα όρια της σοβαρότητος. Εκείνο πού πρωτεύει είναι ο τονισμός της ανάγκης της νηστείας και της πνευματικής ωφέλειας πού προέρχεται απ’ αυτή, καθώς και η προσπάθεια για την κατά το δυνατόν συμμόρφωση των πιστών στις σχετικές Εκκλησιαστικές διατάξεις,πού αρκετά έχουν ατονήσει στις μέρες μας.  Καθηγητής Λειτουργικής  Ιωάννης Φουντούλης
~**  Ο Κ. Βελόπουλος στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- 31/O7/2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 

https://youtu.be/CylJotDJI9o  .-

***  3 Αυγούστου 1826: Η Άλωση της Αθήνας από τον Κιουταχή

3 Αυγούστου 1826: 1492 – Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά από το λιμάνι Πάλος της Ισπανίας με τρία καράβια την περιπέτεια της ανακάλυψης των Ινδιών. 

1826: Η Άλωση της Αθήνας από τον Κιουταχή. 1844: Διεξάγονται οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα επί Όθωνα. 1861: Ο Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματος του «Μεγάλες Προσδοκίες» στη λογοτεχνική εφημερίδα, που ο ίδιος επιμελείται. 1914: Η Γερμανία κηρύσσει πόλεμο στη Γαλλία και ξεσπάει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. 1930: Οι σταφιδοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο πραγματοποιούν συλλαλητήρια καθώς αρνούνται να καταβάλουν φόρο. 1931: Στην Κίνα, 200.000 νεκροί είναι ο απολογισμός των τεράστιων πλημμυρών, που πλήττουν τις περιοχές, που βρίσκονται κοντά τις όχθες του ποταμού Γιανγκ-τσε. 1939: Η Βρετανία και Η Γαλλία, με διαφορά 6 ωρών, κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας, που δύο ημέρες νωρίτερα είχε εισβάλει στην Πολωνία. 1946: Ιδρύεται στην Αμερική το NBA. 1951: Ιδρύεται η «Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά» (ΕΔΑ) με πρωτοβουλία των Ι. Πασσαλίδη, Δ. Μαριόλη, Στ. Χατζήμπεη και Μ. Κύρκου, στην οποία προσχώρησε και το ακέφαλο κόμμα «Ένωση Δημοκρατικών Αριστερών» του Ι. Σοφιανόπουλου. 1953: Ο Νίκος Πλουμπίδης καταδικάζεται δυο φορές σε θάνατο για κατασκοπεία και οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα. 1958: Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο «Ναυτίλος» πραγματοποιεί το ταξίδι κάτω από τους πάγους του Βόρειου Πόλου. 1963: Στη Μεγάλη Βρετανία, οι Beatles παίζουν για τελευταία φορά στο Κάβερν Κλαμπ του Λίβερπουλ, σχεδόν μετά από 300 εμφανίσεις στο ίδιο κλαμπ από το 1961. 1971: Ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανακοινώνει το σχηματισμό του νέου του συγκροτήματος που ονομάζεται «The Wings». 1975: Ιδιωτικό Μπόινγκ 707 συντρίβεται στο Μαρόκο με αποτέλεσμα 188 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 1981: Στις ΗΠΑ όλοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν με αποτέλεσμα και οι 13.000 εργαζόμενοι να απολυθούν από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. 1982: Η ΥΕΝΕΔ μετονομάζεται σε ΕΡΤ-2. 1989: Ένα Shorts 330 της Ολυμπιακής Αεροπορίας πέφτει στη Σάμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 34 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σάμος-Κως και συγκρούστηκε στο βουνό Κέρκης που είναι το υψηλότερο της Σάμου και από τα υψηλότερα του Αιγαίου λίγο πριν την προγραμματισμένη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του νησιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 31 επιβάτες και τα 3 μέλη του πληρώματος, συνολικά 34 άνθρωποι, χωρίς να διασωθεί κανείς. 1992: Στη Νότια Αφρική, εκατομμύρια μαύρων εργατών αρχίζουν εθνική αντικυβερνητική απεργία. 1996: Αρχαία πόλη των πρώιμων κλασικών χρόνων εντοπίζεται στη Βόρεια Χαλκιδική, κοντά στην πόλη των αρχαίων Σταγίρων. Την ίδια εποχή, η Νίκη Μπακογιάννη σπάει το φράγμα των 2μ στο άλμα εις ύψος με 2.01 και 2.03, παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Θα περάσει στο βιβλίο Γκίνες ως η αθλήτρια με τη μεγαλύτερη διαφορά (33 πόντοι) σωματικού ύψους (1.70) από το ύψος, που πήδηξε (2.03). 2000: Αρνούμενη να παραδεχτεί την εμπλοκή της στην ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2006 στη Γερμανία, η FIFA αποφασίζει σε έκτακτη συνεδρίασή της ότι μια ήπειρος ανά τετραετία θα αναλαμβάνει τη διοργάνωση του Μουντιάλ, αρχής γενομένης από το 2010. Παράλληλα, ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mistral Νέων στο Κόρθι της Άνδρου. Ο Βύρων Κοκκαλάκης του ΝΟ Βάρης- Βάρκιζας κερδίζει δυο χρυσά μετάλλια και ο Αλέξης Πράπας έρχεται τρίτος στην γενική κατάταξη παίδων. Στην κατηγορία βετεράνων άνω των 40 ετών, ο Θάνος Σακκάς παίρνει το χρυσό μετάλλιο με 7 βαθμούς ποινής. 2002: Πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Η ομάδα 4×200μ ελεύθερο (Θανάσης Οικονόμου, Νίκος Ξυλούρη, Σπύρος Γιαννιώτης και Γιάννης Κοκκώδης) τερματίζει 3η πίσω από Ιταλία και Γερμανία. 2005: Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αναλαμβάνει Πρόεδρος του Ιράν. Γεννήσεις 1811 – Ελίσα Γκρέιβς Ότις, Αμερικανός εφευρέτης 1903 – Φαχρί Κορουτούρκ, Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός 1905 – Ντολόρες ντελ Ρίο, Μεξικανή ηθοποιός 1926 – Τόνι Μπένετ, Αμερικανός τραγουδιστής 1940 – Μάρτιν Σιν, Αμερικανός ηθοποιός 1950 – Τζον Λάντις, Αμερικανός σκηνοθέτης 1963 – Τάσμιν Άρτσερ, Αγγλίδα τραγουδίστρια 1967 – Ματιέ Κασσοβίτς, Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός 1973 – Νίκος Νταμπίζας, Έλληνας ποδοσφαιριστής 1975 – Αργυρώ Στρατάκη, Ελληνίδα επταθλήτρια 1979 – Εβάντζελιν Λίλι, Καναδή ηθοποιός και μοντέλο 1989 – Ζιλ Μπιανσί, Γάλλος οδηγός αγώνων Θάνατοι 1792 – Ρίτσαρντ Άρκραϊτ, Βρετανός βιομήχανος και εφευρέτης 1924 – Τζόζεφ Κόνραντ, Πολωνο-βρετανός συγγραφέας 1954 – Πολέτ, Γαλλίδα συγγραφέας 1966 – Λένι Μπρους, Αμερικανός κωμικός 1973 – Ηλίας Βενέζης, Έλληνας συγγραφέας 1975 – Ανδρέας Εμπειρίκος, Έλληνας λογοτέχνης 1977 – Μακάριος Γ’, αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου 1979 – Άγγελος Τερζάκης, Έλληνας συγγραφέας 2008 – Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, Ρώσος συγγραφέας και ιστορικός, βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας 2009 – Νικόλαος Μακαρέζος, στρατιωτικός
***  Τέσσερις μόνιμοι διορισμοί ιατρών ΕΣΥ τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Διοίκηση κάνει γνωστά τα παρακάτω:
«Τις επόμενες ημέρες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) τέσσερις (4) μόνιμοι διορισμοί ιατρών ΕΣΥ. Ειδικότερα διορίζονται οι ιατροί:
•Παθολόγος (Τσάλτα Παναγιώτα-Δανάη)
•Χειρουργός-Διευθύντρια ΤΕΠ (Λυμπεροπούλου Δήμητρα)
•Παιδοψυχίατρος (Δεληγιάννη Ευθυμία) και
•Ψυχίατρος (Παπαχρονοπούλου Βασιλική).
Επισημαίνεται δε, ότι τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε η πρόσληψη τριών επικουρικών ιατρών ειδικοτήτων (1 Ακτινοδιαγνωστικής, 1 Χειρουργικής και Καρδιολογίας) όπου οι δύο από αυτούς (ο κ. Παναγόπουλος Δημήτριος στη Χειρουργική και ο κ. Χρυσαύγης Βασίλειος στο Ακτινολογικό) ήδη ανέλαβαν υπηρεσία και αναμένεται η πρόσληψη ενός ακόμα καρδιολόγου.
Συνεχίζοντας, η Διοίκηση του νοσοκομείου θέλει να ενημερώσει ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης για την πρόσληψη μόνιμου παθολόγου-ογκολόγου, όπως και για τις θέσεις μόνιμων επιμελητών Β΄ διαφόρων ειδικοτήτων για τη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω των εθνικών εκλογών.
Κλείνοντας η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θέλει να γνωρίσει σε όλη τη μεσσηνιακή κοινωνία ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπηρετούν 68 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί και 32 επικουρικοί ιατροί, διαβεβαιώνοντας ότι η εφημέρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ασφαλής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, για τις οποίες καθημερινά η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να βρίσκονται λύσεις.
Τελειώνοντας, όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 292 άτομα μόνιμο προσωπικό και 35 άτομα επικουρικό προσωπικό, έχοντας βελτιωθεί κατά πολύ ο βαθμός στελέχωσης των νοσηλευτικών τμημάτων».
***   Παρατάξεις «γλάστρες» και τερατώδεις πλειοψηφίες
Στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου προχώρησε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, δηλώνοντας ότι η παράταξή του υποστηρίζει την απλή αναλογική, καθώς έτσι εκπροσωπείται αναλογικά ο λαός, ενώ με τις αλλαγές που έρχονται ενισχύεται η παράταξη του δημάρχου και αποκτά τερατώδεις πλειοψηφίες.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Καλαμάτα Τόπος Ζωής» αναφέρει ότι «το κυβερνών κόμμα έκρυψε προεκλογικά τις προθέσεις του και μετεκλογικά ακυρώνει τη λαϊκή βούληση, αναγκάζοντας τις παρατάξεις όχι σε συνεργασίες, αλλά σε συγχωνεύσεις…».
Η παράταξη έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον
Στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου προχώρησε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης.
Όπως εξήγησε, αυτή η ενημέρωση έγινε εσπευσμένα λόγω των αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έπειτα από ερωτήσεις ο κ. Μάκαρης σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα και το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους συνδυασμούς.
 Στήριξη σε απλή αναλογική
Ξεκινώντας ο κ. Μάκαρης επανέλαβε ότι η παράταξή του είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει την απλή αναλογική, καθώς έτσι εκπροσωπείται αναλογικά ο λαός στις έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως υποστηρίζει και την αποκέντρωση η οποία επιτυγχάνεται με τον «Κλεισθένη», ενισχύοντας τα Κοινοτικά Συμβούλια.
Η άποψη της παράταξής του παραμένει ίδια τόσο πριν από τις εκλογές όσο και μετά, με τον κ. Μάκαρη να αναφέρει ότι άλλες παρατάξεις δεν είχαν πάρει καμία θέση για τον «Κλεισθένη» προεκλογικά, ενώ πήραν τώρα που γνωρίζουν ότι θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
Όπως εξήγησε, είναι υπέρ του «Κλεισθένη» και της όλης μεταρρύθμισης, επειδή πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει έργα ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, κάτι που- όπως είπε- δεν επιτυγχάνεται με διοικήσεις στις οποίες υπάρχει μόνο μια παράταξη.
Κατά τον ίδιο, τα μεγαλύτερα προβλήματα και η κακοδαιμονία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα και με τον πρώην γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, είναι ότι παραμένει πρωταθλήτρια στη διαφθορά και την κακοδιοίκηση, κάτι που με τον «Κλεισθένη» θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, μιας και στη διοίκηση θα υπήρχαν διαφορετικές παρατάξεις, με την κάθε μία να ελέγχει την παράταξη του δημάρχου. Πολλά, δε, λάθη θα είχαν αποφευχθεί στη διοίκηση του Δήμου, αν υπήρχε συνδιοίκηση των δημοτικών παρατάξεων και εφαρμογή της απλής αναλογικής.
Μιλώντας με παραδείγματα για το Δήμο Καλαμάτας, ο κ. Μάκαρης δήλωσε ότι, εάν η Δημοτική Αρχή είχε εισακούσει την πρόταση της παράταξής του για τα αντιπλημμυρικά που είχε φέρει στο συμβούλιο το 2014, θα είχαν γίνει κάποια έργα νωρίτερα. Επόμενο παράδειγμα ο σαϊτοπόλεμος: η παράταξή του είχε επισημάνει την επικινδυνότητα του χώρου διεξαγωγής, και αν είχε εισακουστεί, δε θα είχαμε φτάσει στο φετινό τραγικό συμβάν.
 Οι επερχόμενες αλλαγές
Όσον αφορά στις αλλαγές που έρχονται, ο επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου» υποστήριξε ότι ενισχύεται η παράταξη του δημάρχου και αποκτά τερατώδεις πλειοψηφίες στις Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής), όπως και στα Νομικά Πρόσωπα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι χειρότερη από τη ρύθμιση που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 Οι συμπράξεις
Μιλώντας για το ζήτημα των συνεργασιών, ο κ. Μάκαρης δήλωσε ότι ο συνδυασμός του ήταν πάντα υπέρ, «συνεργασίες όμως σε ισότιμη βάση και αμοιβαία αναγνώριση της κάθε δημοτικής παράταξης».
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όμως, πρόσθεσε, οι συνεργασίες μετονομάζονται σε συμπράξεις και εφόσον γίνουν, δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης, κάτι που χαρακτήρισε ως αντιδημοκρατικό. Αν μια παράταξη, εξήγησε, έχει συμφωνήσει σε όλα με μιαν άλλη και σε κάποια φάση της δημοτικής περιόδου διαπιστώσει ότι δε γίνονται να συμφωνηθέντα, δεν μπορεί να υποχωρήσει από τη συνεργασία.
Διευκρίνισε, λοιπόν, πως ο «Ανοιχτός Δήμος» θέλει συνεργασίες, αλλά όχι με τέτοιους όρους, αφού έτσι καταργείται η αυτοτέλεια μιας παράταξης. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι θα υπάρξουν παρατάξεις που θα διαλυθούν, αφού δημιουργήθηκαν για τον παραπάνω σκοπό, με τον επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου» να δηλώνει ότι η παράταξή του έχει παρελθόν, έχει παρόν, έχει και μέλλον.
 Οι fast track διαδικασίες
Παράλληλα, ο κ. Μάκαρης δήλωσε ότι προκαλεί εντύπωση η ταχύτητα με την οποία δρομολογούνται οι διαδικασίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «γίνονται μόνο μέσα σε 3 ημέρες». Ο ίδιος πρότεινε ότι, εφόσον χρειάζονταν κάποιες αλλαγές στον «Κλεισθένη», αυτές να γίνονταν αφού ξεκινούσε το νέο σύστημα, «και όχι να γίνονται αλλαγές χωρίς να δοθεί μια ευκαιρία στο ίδιο το σύστημα, στην ίδια τη Δημοκρατία και, τελικά, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Πάντως, εκτίμησε ότι όλο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ειδικά στην Καλαμάτα, όπου, όπως είπε, ο νέος δήμαρχος είχε δείξει τέτοια δείγματα γραφής.
 Η κυβερνησιμότητα των Δήμων μετά την αλλαγή
Επιπρόσθετα, ο κ. Μάκαρης εξέφρασε την άποψη ότι, έπειτα από αυτή την αλλαγή, δε θα υπάρχει κυβερνησιμότητα στους Δήμους, μιας και οποτεδήποτε ένας δημοτικός σύμβουλος θα μπορεί να υπαναχωρήσει από τη σύμπραξη και έτσι η λεγόμενη πλειοψηφία του δημάρχου να μην είναι πλειοψηφία.
 Μόνο ένα το θετικό
Κλείνοντας το παραπάνω θέμα, ο κ. Μάκαρης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αντιδημοκρατικό, δεν προάγει τις ειλικρινείς και ισότιμες συνεργασίες, δίνει τερατώδεις πλειοψηφίες στην παράταξη του δημάρχου και γυρίζει πίσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θετικό, πάντως, κατά τον ίδιο, είναι ότι μειώνεται η γραφειοκρατία σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και κάποια θέματα αμιγώς γραφειοκρατικά θα τελειώνουν στην Οικονομική Επιτροπή, ένα θετικό όμως που, όπως σχολίασε, υπερκαλύπτεται από τα πολλά αρνητικά.
Όσο για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο «Ανοιχτός Δήμος», δήλωσε ότι θα καταθέσει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε οι παρατάξεις να τοποθετηθούν «και όχι να κρύβονται», όπως τόνισε.
  Το εκλογικό αποτέλεσμα
Όπως γράψαμε και στην αρχή, επειδή ήταν η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου, ζητώντας από τον κ. Μάκαρη να μας σχολιάσει το αποτέλεσμα για το συνδυασμό του δήλωσε ότι παρατηρήθηκε πολυδιάσπαση της ψήφου των πολιτών, διότι υπήρξαν πάρα πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι, όπως και πολλές παρατάξεις. Μάλιστα, ο κ. Μάκαρης συμπλήρωσε: «Μακάρι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι να ενεργοποιηθούν για την πόλη», κάτι που όμως δεν πιστεύει. Κατά τον ίδιο, πάρα πολλοί υποψήφιοι πολιτεύτηκαν για άλλους λόγους και όχι από καθαρό ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ως παράταξη, πρόσθεσε, όσον αφορά στο αποτέλεσμα με βάση τις παραπάνω συνθήκες, το δέχεται, αν και πίστευε ότι θα είναι σε ψηλότερη θέση.
Όσο για το τι έφταιξε, απάντησε ότι την κύρια ευθύνη έχει ο ίδιος ο συνδυασμός και ειδικότερα το ότι δεν υπήρχε καλό επικοινωνιακό επιτελείο για να προβάλει το σημαντικό έργο που η παράταξη είχε κάνει. Επίσης, δεν υπήρχε το τεράστιο μπάτζετ που άλλοι συνδυασμοί διέθεταν και έτσι είχαν διαφορετική προβολή και μεταχείριση από κάποια Μέσα.
Κατά τον κ. Μάκαρη, όλα τα παραπάνω συνέτειναν στο να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα, αλλά η παράταξή του συνεχίζει.
 Οι προτάσεις για συνεργασία και η στάση του «Ανοιχτού Δήμου»
Σε ερώτηση για το αν έχουν υπάρξει προτάσεις συνεργασίας και αν η παράταξή του είναι ανοιχτή σε αυτές, ο κ. Μάκαρης απάντησε ότι «δυστυχώς οι συνεργασίες που ήταν σε ισότιμη βάση, σύμφωνα με τον “Κλεισθένη”, πλέον με τη νέα νομοθεσία η παράταξη που θα πάει στο δήμαρχο θα χάσει την αυτοτέλειά της». Ως εκ τούτου, ενώ ήταν ανοιχτός σε συνεργασίες, με τα νέα δεδομένα δε θα είναι.
Όσο για το αν υπήρξαν συζητήσεις μετεκλογικά, ανέφερε ότι έγιναν με τον κ. Θανάση Βασιλόπουλο, αλλά και με άλλες παρατάξεις, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 


ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 Αυτοδιοικητικές γλάστρες «Σαν βγαίνεις να πεις την αλήθεια,  άσε την κομψότητα στον ράφτη»
Albert Einstein
 Η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διέπεται από νόμους και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Βασικό χαρακτηριστικό, όμως, αυτής της λειτουργίας σε όλο το δημόσιο βίο είναι το δεδομένο ότι, όταν συμμετέχεις σε κάτι, γνωρίζεις τους κανόνες που το καθορίζουν εκ των προτέρων. Με το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή  η κυβέρνηση για την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις διατάξεις που περιέχει, έχουμε ανατροπή αυτής της λογικής. Το κυβερνών κόμμα έκρυψε προεκλογικά τις προθέσεις του και έρχεται να τις εφαρμόσει μετεκλογικά, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη λαϊκή βούληση που έδωσε συγκεκριμένα ποσοστά σε κάθε δημοτική και περιφερειακή παράταξη και είχε ως προϋπόθεση την προσπάθεια συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο για το κοινό καλό.
Ο νόμος που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση αναγκάζει τις παρατάξεις  όχι σε συνεργασίες, αλλά σε συγχωνεύσεις, που δεν μπορούν να σπάσουν στη διάρκεια της θητείας. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, στις επταμελείς επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής συμμετέχουν ο δήμαρχος ή αντικαταστάτης του, δύο αντιδήμαρχοι και εκλέγεται τουλάχιστον ένας από το συνδυασμό του δημάρχου.
Σε αυτές τις επιτροπές μεταφέρονται προς άμεση λήψη αποφάσεων σημαντικές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποψιλώνεται. Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός απαιτούν συνολική κατάθεση, αιτιολογική έκθεση και εισήγηση της υπηρεσίας. Δυσκολεύει αφάνταστα σε σχέση με τη σημερινή πρόβλεψη εναλλακτικών κατά κωδικό χωρίς απαιτήσεις ισοσκελισμού κ.λπ.
Ουσιαστικά ακυρώνει τις εκλογές, καταργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, αποψιλώνει τα Τοπικά Συμβούλια από τις λίγες αρμοδιότητες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς, δημιουργεί πλειοψηφία του δημάρχου στις βασικές επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) στις οποίες μεταφέρει αρμοδιότητες Δημοτικού Συμβουλίου. αλλά και πλειοψηφία στα νομικά πρόσωπα (π.χ. ΔΕΥΑ) και κάνει αδύνατη την παρέμβαση των άλλων συνδυασμών σε προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα κ.λπ.
Δυστυχώς, επιστρέφουμε σε εποχές δεσποτισμού, εποχές που υπήρξε μια (φρούδα απ’ ότι φαίνεται) ελπίδα να αφήσουμε πίσω και να λειτουργήσουμε ως δημοκρατική κοινωνία με συνεννόηση και συνεργασίες, επιτέλους, στον 21ο αιώνα.

~
***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 4/8/2019 προβλέπεται αίθριος.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύλου από τον Αντώνη Σαμαρά

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύλου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Την ακολουθία του Αγιασμού θα τελέσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

***  Το «αντίο» του Θοδωρή Ρουσόπουλου στη γιαγιά του στις Βρύσες Τριφυλίας

~ Τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς την αιωνιότητα η γιαγιά του δημοσιογράφου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας (Β1), Θοδωρή Ρουσόπουλου, Γεωργία Βλάχου χήρα Κωνσταντίνου, κάτοικος εν ζωή Βρυσών Τριφυλίας.
Συγκινητικό το «αντίο» του βουλευτή στη γιαγιά του με δημοσίευση στη σελίδα του στο facebook, όπου αναφέρει: «Ο ξυλόφουρνος στην αυλή της δε θα καπνίσει πια. Πατώντας γερά στον αιώνα της ζωής της, η αγαπημένη μου γιαγιά Γεωργία έφυγε τα ξημερώματα. Μεγάλωσε εννιά παιδιά. Θα τη θυμούνται σχεδόν πενήντα εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα. Άδειο πλέον το σπίτι στις Βρύσες της Κυπαρισσίας. Μας είχε όλους κοντά της με φωτογραφίες από ευτυχισμένες στιγμές, και μνήμες άλλων εποχών. Αντίο γιαγιά».
Η εξόδιος Ακολουθία της εκλιπούσης θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 6 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στις Βρύσες Τριφυλίας. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Και τον Αύγουστο θα συνεδριάζει το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για τις διαθήκες

Ο πόλεμος των διαθηκών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας καλά κρατεί και εν μέσω Αυγούστου κατατίθενται σωρηδόν. Μέχρι και χθες η κατάθεση διαθηκών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας είχε ξεπεράσει τον αριθμό 950,  κι ενώ όλα τα δικαστήρια κάνουν διακοπές από τις συνεδριάσεις, το συγκεκριμένο έχει ορίσει τρεις μέσα στον Αύγουστο.
 Διακοπές με κιάλια
Καθημερινά συρρέουν πολίτες στα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου, στον πρώτο όροφο που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο, για να καταθέσουν αιτήματα για δημοσίευση διαθηκών ή για να ζητήσουν την έκδοση πιστοποιητικών που αφορούν στη δημοσίευση ή μη διαθήκης και την αποποίηση ή μη κληρονομιάς.
Βασικός λόγος είναι το Κτηματολόγιο και το γεγονός ότι λόγω καλοκαιρινών διακοπών πολλοί Μεσσήνιοι, που έρχονται από άλλες περιοχές όπου διαμένουν, θέλουν να ολοκληρώσουν κι αυτές τις διαδικασίες. Έτσι, το Ειρηνοδικείο δουλεύει με φουλ ρυθμούς και οι υπάλληλοι βλέπουν τις διακοπές με… κιάλια.
 Μέσα στο Αύγουστο
Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το Ειρηνοδικείο έχει ορίσει για τις διαθήκες τρεις συνεδριάσεις μέσα στο μήνα. Η πρώτη έγινε την 1η του μήνα, η δεύτερη έχει ορισθεί για τις 8 και η τρίτη για τις 29 Αυγούστου.
Σε κάθε συνεδρίαση δημοσιεύονται κατά μέσο όρο 50 διαθήκες.
Για τα αιτήματα δημοσίευσης διαθηκών που κατατίθενται αυτές τις ημέρες, η συνεδρίαση ορίζεται πλέον για τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.
Μέσα σε όλα αυτά οι υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα εκατοντάδες αιτήματα πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών.
Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά για δημοσίευση ή μη διαθηκών, τα αιτήματα για το 2019 έχουν φθάσει ήδη τα 4.170, ενώ για πιστοποιητικά αποποίησης ή μη κληρονομιάς τα 1.950. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Με καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά «άνοιξαν» οι αυγουστιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων!

Με καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στο πάρκο της Βλαχέρνας, «άνοιξαν» οι αυγουστιάτικες εκδηλώσεις του δραστήριου Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών! Μάλιστα, η δραστηριότητα αυτή διεξήχθη για 19η συνεχή χρονιά, σκορπίζοντας τη χαρά τη δημιουργίας σε μικρούς και μεγαλύτερους!
«Κάτω από τα πεύκα, στο όμορφο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού πέρασαν δύο δημιουργικά απογέματα ζωγραφίζοντας κάνοντας κολάζ, κατασκευές, πλαστελίνη. Η δραστηριότητα αυτή, για 19 χρόνια, οργανώνεται από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Έχει ως στόχο να μάθει τα παιδιά να εκφράζονται μέσα από τη ζωγραφική, να τα κάνει να γίνονται δημιουργικά, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να μετατρέπουν άχρηστα υλικά σε μικρά έργα τέχνης.  Πρόκειται για μια πραγματικά αγαπημένη δραστηριότητα σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μοναδική στην περιοχή. Μάλιστα, έχει γίνει τόπος συνάντησης των καλοκαιρινών επισκεπτών των Φιλιατρών και των ντόπιων με τους φίλους τους. Για τις εργασίες και για την καθοδήγηση των παιδιών συνεργάζονται εκπαιδευτικοί, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλοπροόδων και φίλοι εθελοντές. Τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχει και ο ζωγράφος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Τριφυλίας Σωτήρης Γκαρδιακός», επισήμανε σχετικά στο «Θ» η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη.
Σημειώνεται ότι, για τέταρτη χρονιά, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ στο πάρκο της Βλαχέρνας, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους One Night Band οργανώνουν το rock festival, Heavy By The Trees Festival. 
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Εκδήλωση κατά του 5G στην Καλαμάτα

Ομάδα πολιτών της Καλαμάτας το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησε εκδήλωση κατά της λειτουργίας του 5G στην πόλη.
Η εκδήλωση διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και ομιλητής ήταν ο μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος- μηχανικός Περιβάλλοντος, δρ. Θεόδωρος Μέτσης.
Σύμφωνα με τον κ. Μέτση, υπάρχουν και θα υπάρξουν προβλήματα στον κόσμο λόγω της αλόγιστης χρήσης της ασύρματης επικοινωνίας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να έχει ανέβει η ακτινοβολία εντός πόλεων σε υψηλά επίπεδα.
Αυτό που ανησυχεί τον κ. Μέτση με το 5G είναι ότι χρησιμοποιεί κάποιες συχνότητες που είναι πολύ μεγαλύτερες από τα προηγούμενα G, συχνότητες για τις οποίες, όπως είπε, ακόμα δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις, μιας και δεν υπάρχουν μελέτες.
Όσο για την κινδυνολογία που επικρατεί, ο κ. Μέτσης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία από επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και 20 χρόνια, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να είναι καθησυχαστική για το 5G.
Τέλος, αναφορικά με το Δήμο Καλαμάτας που δέχθηκε την εγκατάσταση του εν λόγω δικτύου, ο κ. Μέτσης σχολίασε ότι προφανώς δε γνωρίζουν και αυτό είναι το κακό.
Εκ μέρους των διοργανωτών, ο κ. Σπύρος Κατσιρέας δήλωσε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επειδή γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα, με τους ανθρώπους που παρουσίασαν το 5G στην Καλαμάτα να μη δίνουν την ευκαιρία να τα θέσουν. Έτσι, η Ένωση Πολιτών Μεσσηνίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση της Παρασκευής, με σκοπό να δοθούν απαντήσεις.
Σε σχέση με τις ενστάσεις και τα στοιχεία κατά του 5G, απάντησε ότι υπάρχουν συγγράμματα και βιβλιογραφία από καθηγητές του εξωτερικού που τον κάνουν να ανησυχεί.
Συμπλήρωσε, δε, ότι στην Καλαμάτα πλέον υπάρχουν μεγάλα Mhz, αλλά με τις δύο κεραίες που υφίστανται τώρα δε φαίνεται ακόμα η μεγάλη ραδιενέργεια. Όπως είπε, όμως, όσο θα τοποθετούνται περισσότερες κεραίες, τόσο θα αυξάνεται.
Στη συνέχεια ο κ. Κατσιρέας παρατήρησε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα οι δημότες έπρεπε να ρωτηθούν, αφού τώρα «φονεύονται τα παιδιά μας», κάτι που, όπως υποστήριξε, είναι αποδεδειγμένο λόγω της καύσης.
Π.Μπ.

***  Απολογούνται αύριο οι δύο Ουκρανοί για τη μεταφορά των 45 μεταναστών

Για αύριο, Δευτέρα πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή, οι δύο νεαροί Ουκρανοί που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τη μεταφορά με πλοίο των 45 μεταναστών που οδηγήθηκαν προχθές στο λιμάνι της Καλαμάτας, μετά τον εντοπισμό τους κοντά στη νήσο Βενέτικο.
Προχθές οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις και τους διορίσθηκαν δικηγόροι.
Οι δύο Ουκρανοί, 25 και 26 ετών, είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν, φορώντας σωσίβια και πέφτοντας στη θάλασσα κοντά στην Κορώνη. Ωστόσο, εντοπίσθηκαν να κολυμπούν και συνελήφθησαν.
Σε ότι αφορά τους 45 μετανάστες, η καταγραφή τους από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε και ήδη έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας, για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Πρόκειται για υπηκόους Ιράκ και δύο από Ιράν (κουρδικής καταγωγής) και είναι 25 άντρες, 3 γυναίκες, 15 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια.  Β.Β.  φώτο αρχείου 

***  Πινακίδες μόνο στα ελληνικά

~Πως μπορείς να κόβεις κλήση σε έναν αλλοδαπό τουρίστα για παράνομη στάθμευση, όταν 9 στις 10 πινακίδες πληροφόρησης για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Καλαμάτας είναι μόνο στα ελληνικά; 
Δικαιολογημένα λοιπόν, διαμαρτυρόταν χθες ξένος που του δόθηκε κλήση.  
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, όλες οι πινακίδες είναι στα ελληνικά. Εντοπίσαμε μόνο μία, η οποία κάτω από την κανονική, υπήρχε μια συμπληρωματική στα αγγλικά, αλλά ήταν τόσο καμένη από τον ήλιο που μάλλον ούτε την παρατηρείς, πόσο μάλλον να την διαβάσεις. 
Μια πόλη του τουρισμού, πρέπει όλα να τα προσέχει, αν θέλει να τη σέβονται και οι επισκέπτες της.  Β.Β. 

***  Διεκόπησαν οι εργασίες με καταγγελία

Με παρέμβαση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, μετά από ανώνυμη καταγγελία, διεκόπησαν προχθές οι εργασίες που γίνονταν από κατάστημα της περιοχής στον αιγιαλό, κάτω από τη διασταύρωση των δρόμων Ναυαρίνου και Ηρώων. 
Όπως μας εξήγησαν από το Λιμεναρχείο, έχει παραχωρηθεί άδεια χρήσης με εκτέλεση έργου στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, για διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης λιμένα. Μάλιστα, έχει εγκριθεί και η ανάλογη μελέτη, καθώς το συγκεκριμένο σημείο, λόγω της διάβρωσης που είχε υποστεί η ακτή, απαιτούνται κάποια έργα διαμόρφωσης ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί. 
Όμως μετά την καταγγελία, το Λιμεναρχείο διαπίστωσε ότι οι εργασίες δεν γίνονταν σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Έτσι έγινε διακοπή εργασιών και σχηματίσθηκε δικογραφία.  
Κλιμάκιο της Κτηματικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο, προκειμένου να καταγραφούν ακριβώς οι εργασίες που έγιναν και δεν προβλέπονται στην άδεια που έχει εγκριθεί. Στη συνέχεια, θα καταλογιστεί πρόστιμο και ο υπεύθυνος θα πρέπει να αποκαταστήσει το χώρο και να πραγματοποιήσει μόνο όσα προβλέπει η μελέτη του.   Β.Β. 

***   6 πανέμορφες παραλίες της Μάνης - Κρυμμένη, ανόθευτη γοητεία (φωτογραφίες)

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο τα νησιά. Η ηπειρωτική Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές, έτοιμες προς ανακάλυψη. Ενας τέτοιος τόπος υποβλητικός και φιλόξενος είναι η Μάνη με τις πανέμορφες παραλίες της.
Η Μάνη περιμένει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν μοναδικής ομορφιάς χωριά, πετρόχτιστα σπίτια με ιστορία, βουνά, σπήλαια και παραλίες, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές των νησιών. Οι παραλίες της Μάνης, όπως άλλωστε και αυτές των νησιών, της Κρήτης για παράδειγμα, είναι πανέμορφες και αρκετές από αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό σκηνικό ταινίας. Αλλες με βράχους που κρύβουν μέσα τους παραδεισένια νερά και άλλες με αμμουδιά για να χάνεστε στα χρυσαφένια και τιρκουάζ χρώματα.
Μεζαπός

mezapos-mani.jpg

Μια παραλία σκέτο όνειρο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ψηλούς βράχους στη θάλασσα. Στην μέση υπάρχει η χερσόνησος γνωστή με το όνομα Τηγάνι καθώς το ανάλογο σχήμα. Κοντά στις παραλίες υπάρχουν σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά.
Μαρμάρι

paralia-marmari-mani.jpg

Κρυμμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, βρίσκεται η παραλία. Ρηχή με κύματα ιδανικά για σέρφερς. Είναι από αρκετά δημοφιλής, χωρίς ωστόσο να χάνει την ομορφιά της.
Αμπελος

ampelos-mani.jpg

Αν θέλετε να χαλαρώσετε, η Αμπελος αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα μεγάλα βότσαλα κάνουν αντίθεση με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, δημιουργώντας ένα απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό.
Καλογριά

kalogria-mani.jpg

Η οργανωμένη παραλία της Καλογριάς τα έχει όλα. Καθαρά νερά και παχιά άμμο, ό,τι πρέπει για μια ολοήμερη παραμονή στην παραλία. Οι καφετέριες και τα μπαρ δίνουν τον ρυθμό και κάνουν τη ζωή λίγο πιο ζωντανή. Εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη με τον Αλέξη Ζορμπά.
Λιμένι

limeni-mani.jpg

Το Λιμένι είναι, ίσως, ένας από τους πιο ξεχωριστούς τόπους. Δεν έχει αμμουδιά, αλλά οι βράχοι του αποτελούν ιδανικό σημείο για βουτιές και ηλιοθεραπεία. Μπροστά στα μάτια του επισκέπτη απλώνεται ο Μεσσηνιακός κόλπος, ενώ αν γυρίσει λόγο το κεφάλι ξεδιπλώνεται ένας παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό και μια αίγλη άλλης εποχής.
Φονέα

fonea-mani.jpg

Ενας μεγάλος βράχος χωρίζει την παραλία στα δύο. Το λευκό βότσαλο απλώνεται από άκρη σε άκρη, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά σκάνε στην ακτή. Ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης μαγεύεται. Ο βράχος αποτελεί ιδανικό σημείο για βουτιές.  Της Ελισάβετ Δαπόντε  Φωτογραφίες: Shutterstock   Πηγή: iefimerida.gr

***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από τον Άγιο Παντελεήμονα – Έχουν κάνει τη συνοικία ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ…

Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος υπάρχουν προβλήματα καθαριότητος και κατ’ επέκτασιν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Ειδικά οι περιοχές όπου υπάρχουν λαθρομετανάστες η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο έκρυθμη.  
Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Όποιος περπατήσει σε δρόμους της συνοικίας θα καταλάβει αμέσως τί εννοούμε.
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια εικόνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του Αγίου Παντελεήμονος το οποίο έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων. 
Αναφερόμαστε στην εικόνα του πεζοδρομίου επί της οδού Πιπίνου, έξω από το Market In.  Όπως θα δείτε, κάποιοι έχουν πάρει τα κουτιά από το super market, έχουν φτιάξει κάτι σαν ξαπλώστρα, έχουν κοτσάρει και μια ομπρέλα και κάνουν… ηλιοθεραπεία, έχοντας μαζί τους νερό, ακόμη και φαγητό:
Είναι μια πραγματικά θλιβερή εικόνα. Η υποβάθμιση του Αγίου Παντελεήμονος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η βρομιά και η ανομία είναι καθημερινό φαινόμενο και κανονικότητα πλέον. Σημείωση: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που έκανε την καταγγελία.
***  Στο νοσοκομείο ο Νίκος Φίλης! Τί συμβαίνει…

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» προκειμένου να υποβληθεί σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση εισήχθη την Τετάρτη ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 
Ο Νίκος Φίλης έκανε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση από τους έμπειρους γιατρούς της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του Γ. Γεννηματάς.
Το χειρουργείο πήγε καλά σύμφωνα με πληροφορίες και στην συνέχεια ο Νίκος Φίλης μεταφέρθηκε προληπτικά για ένα βράδυ στη Εντατική. Ο Νίκος Φίλης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πηγαίνει καλά μετεγχειρητικά και ευχή όλων μας είναι να επιστρέψει γρήγορα στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.  newsit.gr
***  Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ τη Συμφωνία! Να ΑΚΥΡΩΘΕΙ πάραυτα – Ιδού οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ… (ΕΙΟΝΕΣ)

~  Τί κι αν προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ωφελεί την Ελλάδα; Τί κι αν προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι οι Σκοπιανοί θα συμμορφωθούν με τη συμφωνία αυτή (που είναι ούτως ή άλλως υπέρ τους); Η πραγματικότητα κάθε μέρα αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.  
Ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που εξέδωσε ο τουριστικός οργανισμός των Σκοπίων και τιτλοφορείται ως «Macedonia timeless».
Ο οδηγός αυτός προωθεί τα φαγητά και περιοχές από τη χώρα. Όπως μπορεί να δει ο καθένας, πουθενά δεν υπάρχει η ονομασία North Macedonia αλλά σκέτο Macedonia. Επιπλέον, από τα φαγητά δεν λείπουν και ελληνικά εδέσματα που παρουσιάζονται ως «Μακεδονικά», όπως το κοκορέτσι, ο ελληνικός καφές, τραχανάς αλλά και άλλα. Ο τουριστικός οργανισμός αναφέρει σε 1-2 σημεία την συνταγματική ονομασία (North Macedonia) για τα μάτια του κόσμου, όμως σε όλα τα social media αναφέρεται ως Macedonia timeless. 
Δείτε μερικά παραδείγματα από τα εκατοντάδες για το θέμα αυτό (φυσικά μπορείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα γράφοντας το όνομα στο google):  ***  ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Κ. Βελόπουλου! Καταστηματάρχες: «Αντί για το τσιγάρο, θα κοπεί ο ΤΖΙΡΟΣ μας»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Την πλήρη επιβεβαίωση των όσων είπε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, στη βουλή έφεραν οι δηλώσεις των επαγγελματιών σε χώρους εστίασης. 
Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ-μπαρ φοβούνται ότι από Σεπτέμβρη θα δουν τα μαγαζιά τους να αδειάζουν.  
Αρκετοί είναι αυτοί που ανησυχούν για τις επιπτώσεις μετά την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αφού ήδη αρκετοί πελάτες τους ρωτούν με αγωνία πού θα καπνίζουν το χειμώνα! Δείτε τα όσα είχε πει ο Κ. Βελόπουλος την Τρίτη 30/7 στη βουλή για τα δυνητικά αποτελέσματα του νέου νόμου:  ~* https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/2323980871051281/  .- 
***  ΧΑΜΟΣ στο πάνελ του Open με τον Κ. Βελόπουλο: «Το πολιτικό σύστημα ΕΛΕΓΧΕΙ τη δικαιοσύνη»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο κανάλι Open ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο κ. Βελόπουλος ρωτήθηκε και πήρε θέση για πλήθος θεμάτων. Στην αρχή μίλησε για το θέμα του Ελληνικού και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για πραγματική επένδυση.  
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο και υποστήριξε ότι οι επαγγελματίες στην εστίαση θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή αν θα είναι τα μαγαζιά τους σε καπνιστές και μη καπνιστές. Τέλος, μια μικρή ένταση είχε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με την δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.   Δείτε τα όσα ειπώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο παρακάτω βίντεο:


***  Χειροβομβίδα σε κτήριο στην Μπουλούκου

~  Χειροβομβίδα σε τοίχο σε κτήριο στην οδό Μπουλούκου κατά τη διάρκεια εργασιών εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής. Άμεσα ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, που απέκλεισαν το σημείο μέχρι να έρθουν πυροτεχνουργοί του στρατού. Οι τελευταίοι με ειδικό εξοπλισμό απομάκρυναν τη χειροβομβίδα. 

*** 
 ~* **ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

~**Έπιασε δουλειά στο Πήλιο η Καλαμάτα- Το σενάριο ανόδου στην Football League

~ Με πολλή αισιοδοξία με όρεξη για δουλειά, με χαμόγελα και με διάθεση να απομονωθούν αναχώρησαν στις 7:30 το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου έξω από το ξενοδοχείο REX όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας με προορισμό τα Χάνια Πηλίου. Εκεί όπου για δύο εβδομάδες θα βάλουν τα θεμέλια έτσι ώστε να δυμιουργήσουν ένα σύνολο που θα βασίζεται στο οικογενειακό κλήμα και στην αγωνιστική αξία, πυλώνες που θα οικοδομήσουν τις βάσεις για την επίτευξη των στόχων.

Από την αναχώρηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επικεφαλής της διοίκησης, ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαδημητρίου, οι οποίοι βρέθηκαν νωρίς νωρίς κοντά στους ποδοσφαιριστές μίλησαν μαζί τους, αστειεύτηκαν έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις και τέλος ευχήθηκαν σε όλους τους συντελεστές της ομάδας καλό ταξίδι, καλή διαμονή και με μία καλή προετοιμασία που θα βάλει την ομάδα στις ράγες για την επίτευξη των στόχων που έχουν μπει από την αρχή της αγωνιστικής σαιζόν.  
Έκλεισε η τετράδα των τερματοφυλάκων με Στεφανάκο 
Ο Π.Σ. » Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ » ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Στεφανάκο ο οποίος την νέα χρονιά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ομάδας μας.
Γεννήθηκε στις 17/08/1979 στην Αθήνα έχει ύψος 2.00 m και αγωνίζεται σαν τερματοφύλακας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του είναι η εκρηκτικότητα, η αντίληψη, η εμπειρία και η δυνατότητα να κατευθύνει την άμυνά του με τέτοιο τρόπο που να εκπέμπει στους συμπαίκτες του ηρεμία και αυτοπεποίθηση.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αγίους Αναργύρους το 2007 εκεί αγωνίστηκε για έναν χρόνο. Στην συνέχεια μετακόμισε στο Αιγάλεω από το 2008 – 2010. Επόμενη γεωγραφική μετακόμιση η Τρίπολη και ο Αστέρας στην Super League για δύο χρόνια 2010 – 2012 ενώ η καριέρα του συνεχίζεται στην πιο μακροχρόνια παραμονή του σε ομάδα στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό το 2012 – 2016. Πέρυσι θα φορέσει την φανέλα του Καραΐσκάκη. Καλωσορίζουμε τον Μανώλη Στεφανάκο και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας. 


Λήγει αύριο η προθεσμία συμμετοχής στη Γ’ Εθνική και φυσικά η Καλαμάτα θα δηλώσει συμμετοχή, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τις ελπίδες της για να αγωνιστεί τελικά στην Football League. Κι αυτό για όσο κρίνεται αμφίβολη η δυνατότητα του Κρόνου Αργυράδων και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην Football League. Ωστόσο, αν παραιτηθεί του δικαιώματος μόνο η ομάδα της Κέρκυρας θα επωφεληθεί η Νίκη Βόλου, η οποία ήταν από τους ηττημένους στα μπαράζ των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής, όπως ακριβώς η Καλαμάτα, έχοντας όμως καλύτερη διαφορά τερμάτων από την τοπική μας ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι για να αδειάσει θέση για την Μαύρη Θύελλα στην παραπάνω κατηγορία θα πρέπει να δηλώσει παραίτηση και ο «Γηραιός».  



*
*** Χρυσός ο Καλαματιανός Χρήστος Πανταζίδης με την εθνική ομάδα γκολφ

~  Το χρυσό μετάλλιο κατάφερε να κερδίσει χθες η εθνική ομάδα γκολφ που επικράτησε  της Κύπρου για το του European Men’s Team Shield Championship 2019 που διεξάγεται στην Λιθουανία.
Να σημειωθεί ότι στην εθνική μας ομάδα αγωνίζεται και ο Καλαματιανός Χρήστος Πανταζίδης, της Costa Navarino.
Η εθνική μας για να φτάσει στο χθεσινό τελικό απέκλεισε τα τελευταία 24ωρα την Μάλτα και την διοργανώτρια Λιθουανία, ενώ στο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά 21 ομάδες: Μάλτα, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Ελλάδα, Λιχνεστάιν, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σκόπια και Γεωργία.



***  Όλα για το χάλκινο οι Έφηβοι
Η Εθνική Εφήβων διεκδικεί απόψε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U18 απέναντι στη Σλοβενία (19:00).

~Η μεγάλη υπέρβαση δεν έγινε, η πανίσχυρη Ισπανία αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στον χθεσινό ημιτελικό (54-70), αλλά η Εθνική Εφήβων έχει μια δεύτερη ευκαιρία για μετάλλιο.
Απόψε (19:00, ΕΡΤ Sports) αντιμετωπίζει στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου τη Σλοβενία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού U18, με στόχο το χάλκινο μετάλλιο.  Θα είναι το όγδοο μετάλλιο της Ελλάδας σε επίπεδο U18 (το 31ο συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ) και το τέταρτο χάλκινο μετά τα τρία σερί το 1998, το 2000 και το 2002. Άλλες τρεις φορές έχει βρεθεί η Εθνική Εφήβων στον μικρό τελικό και έχει χάσει, το 1988, το 1992 και το 2014.
Η Σλοβενία, που διεκδικεί το δεύτερο μετάλλιο U18 της ιστορίας της μετά το ασημένιο του 2002, δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Μπορεί η Ελλάδα να την κέρδισε άνετα με 72-54 στη φάση των ομίλων, αλλά ο αποψινός αγώνας είναι διαφορετικός.
Στις 21:15 αναμετρώνται στον μεγάλο τελικό η Ισπανία με την Τουρκία.


***  Τα νούμερα στις φανέλες της Εθνικής
Δείτε τι νούμερα επέλεξαν στις φανέλες τους οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών.


~Τους αριθμούς στις φανέλες τους επέλεξαν οι 17 παίκτες της Εθνικής. Οι περισσότεροι φυσικά επέμειναν στα νούμερα που έχουν και στις ομάδες τους, με πιο χαρακτηριστικό το «34» του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Υπενθυμίζεται πως μετά το σημερινό ρεπό, η αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα για το Ηράκλειο, όπου θα δώσει τρία φιλικά, με Ουγγαρία (ένα προπονητικού χαρακτήρα κεκλεισμένων των θυρών και ένα ανοιχτό) και Ιράν, στα Δύο Αοράκια.
Δείτε αναλυτικά τις επιλογές τους:
5. Γιαννούλης Λαρεντζάκης
6. Αντώνης Κόνιαρης
7. Γιάννης Αθηναίου
8. Νικ Καλάθης
9. Γιάννης Μπουρούσης

10. Κώστας Σλούκας
13. Κώστας Αντετοκούνμπο
14. Γιώργος Παπαγιάννης
15. Γιώργος Πρίντεζης
16. Κώστας Παπανικολάου
17. Βαγγέλης Μάντζαρης
19. Ιωάννης Παπαπέτρου
21. Παναγιώτης Βασιλόπουλος
34. Γιάννης Αντετοκούνμπο
35. Χρήστος Σαλούστρος
43. Θανάσης Αντετοκούνμπο
44. Ντίνος Μήτογλου


***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :                                 1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 

2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-                                                   Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
3.- ARFARA NEWS Εφημερίδα μας Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Σάββατο 03  ΄Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-  
 4.-  ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  από το Α-Ω ..  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 
Σάββατο  03  Αυγούστου 2019  ; https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   
 5.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
6.-   

~**  Από τις Αναρτήσεις ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 :
~  34.- Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019  ΘΕΜΑΤΑ  υγείας  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας :   https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/27-2019.html .- 
35.- : Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή  28  Ιουλίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης 

https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-
36.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 29 -07-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .- 
37.- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ….. Δευτέρα 29- ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 .
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος :

 https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post_29.html  .-
 38.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τρίτη  30  Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :           

https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-   
39.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας .
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/07/blog-post_30.html .-  
40.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  Από το Α- Ω .  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας .-
Τετάρτη 31 Ιουλίου  2019   :

 https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post_31.html  .- 
        
 ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-

*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 

*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ

  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-
~

`~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου