ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012

Στο  Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης  :
 Δευτέρα 16  ιανουαρίου 2012 .


 
*** Συνέντευξη Άδωνι Γεωργιάδη για το "Μακεδονικό"

~ Ανεξάρτητα από το κόμμα που συμπαθείτε, διαβάστε όλη την συνέντευξη για ενημέρωση σας...Ο φιλόσοφος Σπινόζα έλεγε : Δίνε στους συγχρόνους σου όχι ό,τι επαινούν...αλλά ό,τι τους χρειάζεται. Ν.Ν.
AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ NEWSTIME:
- Να περάσουμε σε ένα άλλο σημαντικό θέμα, το Μακεδονικό ή “Σκοπιανό”, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να επιτρέψει την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων προσφύγων του εμφυλίου στην Ελλάδα, να κάψει όπως μας είπε τα κόκκινα δελτία. Συμφωνείτε;
~ Ο Αντρέας Λοβέρδος είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος, και πρέπει να.....τονιστεί αυτό και κάνει πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά ως υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Το λέω γιατί τον έχω παρακολουθήσει εκτενώς στην αρμόδια επιτροπή που συμμετέχομε και οι δύο , εγώ είμαι ο αντίστοιχος του ΛΑΟΣ.
- Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε μία θέση στην οποία εγώ δεν είμαι...απλά αντίθετος, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Είναι μια λανθασμένη θέση. Αυτοί οι άνθρωποι, φεύγοντας, δεν έφυγαν όπως λένε πολύ διωγμένοι και κατατρεγμένοι και κακόμοιροι. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν γιατί είχαν εν όπλοις επαναστατήσει ως συμμορίτες, όπως έλεγαν τότε, ήταν το λεγόμενο ΝΟΦ, οι οποίοι ήθελαν να επιβάλουν την απόσχιση του εδάφους της Μακεδονίας από το ελληνικό έδαφος, την ελληνική επικράτεια, πράξη που τότε είχε επικυρώσει η λεγόμενη 5η ολομέλεια του ΚΚΕ. Το λέω για να θυμόμαστε και την Ιστορία.
* Αυτοί λοιπόν έχασαν την ανταρσία τους κατά τη διάρκεια του όπως λεγόταν τότε συμμοριτο-πολέμου, ας τον πούμε εμφύλιο σήμερα, έσφαξαν, έκαψαν , βίασαν, τυράννησαν και έφυγαν φοβούμενοι τα αντίποινα από τους κατοίκους. Φεύγοντας, φυσικά άφησαν πίσω τους όλες τις περιουσίες τους και ότι τυχόν άλλο είχαν στην Ελλάδα. Αν τώρα τους πούμε ελάτε, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διεκδικείστε στα εθνικά δικαστήρια, τυχόν αποζημιώσεις, θα μπλέξουμε σε έναν κυκεώνα αναταραχής στην περιοχή.
* Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι αυτοί με την συμπεριφορά τους έδειξαν ότι δεν έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, με τις πράξεις τους αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, μετά την ευτυχώς ήττα τους και άρα οι απόγονοι τους ζουν στο κράτος που οι γονείς τους επέλεξαν να μείνουν .
* Θα ήταν σαν να λέγαμε τώρα ότι οι απόγονοι των πρώτων αποίκων στην Αυστραλία ή στις ΗΠΑ πρέπει να γυρίσουν στην Μεγάλη Βρετανία και να πάρουν βρετανικό διαβατήριο και να διεκδικήσουν τις περιουσίες των γονιών τους που άφησαν τότε. Αυτά δεν γίνονται. Η ιστορία έχει αποφασίσει.
* Άρα εσείς λέτε ότι ακόμη και για τα παιδιά, που δεν πολέμησαν τότε, αυτοί που ήταν έλληνες πολίτες αλλά άλλου γένους όπως λέει ο περίφημος νόμος του ’83, να μην επιτραπεί ούτε σε εκείνους η επιστροφή στα χωριά τους.
* Σε καμία απολύτως περίπτωση. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα. Ήσαν αντάρτες συμμορίτες . Δυστυχώς, αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι τα παιδιά δεν είχαν καμία συμμετοχή, αλλά όμως τι θα γίνει τώρα, θα γυρίσουμε πίσω να προκαλέσουμε κοινωνική αναταραχή στην ελληνική Μακεδονία;’
* Θα ήθελα και τη γνώμη σας συνολικά για το Μακεδονικό. Θα ήσασταν υπέρ του όρου για τη γειτονική χώρα “Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας”, όπως συζητείται και στο πλαίσιο των προτάσεων Νίμιτς;
* Είμαι πάρα πολύ κατά, το θεωρώ μεγάλο λάθος και θα ήθελα να εξηγήσω γιατί. Το όνομα Μακεδονία, είναι ένα ελληνικό φυσικά όνομα, το οποίο σηματοδοτεί κάτι, δηλαδή ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας και ένα τμήμα του ελληνικού γένους εδώ και αιώνες. Τώρα υπάρχει η άποψη, έλα μωρέ για ένα όνομα θα κάνουμε έτσι; Δεν είναι όμως έτσι στην ιστορία, το βλέπω και ως επιστήμων ιστορικός. Το κάθε όνομα μεταφέρει πίσω από αυτό ιστορικά δικαιώματα. Δεν είναι μόνο του το όνομα. Πώς λοιπόν η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη «Μακεδονικότητα» στους Σκοπιανούς, οι οποίοι με την Μακεδονία δεν έχουν καμία σχέση, είναι Σλάβοι και μάλιστα για να είμαστε και ακριβείς είναι κατά βάση Βούλγαροι; Αυτή είναι η αλήθεια.
- Δηλαδή εσείς δεν δέχεστε ούτε τον όρο Σλαβομακεδόνες;
- Μα, δεν είναι Σλαβομακεδόνες, Βούλγαροι είναι οι άνθρωποι.
- Εννοώ με την γεωγραφική έννοια του όρου;
* Δεν είναι καθόλου Μακεδόνες, είναι Βούλγαροι. Πείτε τους αν θέλετε Βουλγαρο –Σκοπιανούς.
* Οι Μακεδόνες, είναι ένα φύλο ελληνικό που πρωτοαναφέρεται στον Όμηρο. Το Μακεδόνας σημαίνει ο ψηλός, ο μακρύς, ήταν ψηλός ο Μακεδόνας και τι δουλειά έχουν με αυτούς που ήρθαν στην περιοχή αυτή 15 αιώνες μετά. Καμία δουλειά. Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος.
* Όλη η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται αυτό το κρατίδιο είναι ο λεγόμενος Μακεδονισμός. Αυτοί για να οικοδομήσουν αυτή την ψεύτικη εθνική τους συνείδηση, αυτοί δεν έχουν συνείδηση, είναι Βούλγαροι όπως σας είπα, απλώς ο Τίτο για να αποσπάσει αυτό το τμήμα του εδάφους από την Βουλγαρία και να αποκόψει τους δεσμούς από την Βουλγαρία, τους έδωσε μία ψεύτικη εθνική ταυτότητα. Όταν δίνεις σε κάποιο μία ψεύτικη εθνική ταυτότητα, είναι σαν τους γενιτσάρους, έχουν πιο μεγάλο φανατισμό. Τα γενιτσαρικά σώματα ήταν τα πιο φανατικά οθωμανικά στρατεύματα από τα άλλα. Το ίδιο συμβαίνει τώρα μ’ αυτούς.
* Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα; Πρέπει να πάμε, λένε, σε συμβιβασμό, διότι έχοντας τόσες χώρες αναγνωρίσει αυτή τη χώρα ως Μακεδονία, κινδυνεύουμε σε λίγο ολόκληρος ο πλανήτης να τους λέει Μακεδονία.
* Αυτοί που το λένε αυτό, και είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πρέπει να μας απαντήσουν γιατί απέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια, και τόσες χώρες αναγνώριζαν την χώρα αυτή ως Μακεδονία. Αυτό είναι το πρώτο. Άρα, πρώτα να μας πουν γιατί απέτυχαν, και μετά να μας πουν τι να κάνουμε για να το λύσουμε. Γιατί όταν κάποιος τα έχει κάνει θάλασσα και μετά έρχεται να σου δώσει τη λύση , πρέπει πρώτα να σου πει γιατί τα έκανε θάλασσα και μετά να σου πει την λύση.
* Δεύτερον, θέλω να επαναλάβω το βασικό επιχείρημα που είναι αυτό που δυστυχώς δεν λέγεται στην Ελλάδα , γιατί στην Ελλάδα δεν ξέρουμε για τι μιλάμε συνήθως: Δεν μας ενδιαφέρει αν θα τους λέει Μακεδονία ο υπόλοιπος πλανήτης, δεν μας ενδιαφέρει αν θα τους λέει Μακεδονία το πρώτο διαστημόπλοιο των εξωγήινων που θα έρθει στη γη, δεν μας ενδιαφέρει αν τους λέει Μακεδονία το άκρον άωτον του Γαλαξία! Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πως θα τους πούμε εμείς! Ακούστε γιατί:
* Έχω εγώ ένα πνευματικό δικαίωμα στο βιβλίο που έχω γράψει « Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: Ο μύθος καταρρέει» είναι δικό μου το βιβλίο , εγώ το έχω γράψει αυτό το βιβλίο. Αν μαζευτούν όλοι Αθηναίοι και ψηφίσουν και πουν ότι τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν σε εσάς είναι δικό σας αυτό το βιβλίο; Όχι! Μόνο αν εγώ σας το παραχωρήσω είναι δικό σας, το τι λένε οι υπόλοιποι το έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια.
* Θα σας δώσω ένα ιστορικό παράδειγμα να το καταλάβετε: Όταν ο Τσιανγκ Κάι Σεκ έφυγε από την Κίνα διωγμένος από τον Μάο τσε Τουνγκ και πήγε στην Ταιβάν το κράτος που δημιουργήθηκε ονομάστηκε εθνικιστική Κίνα. Αυτό το κράτος επειδή ήταν το κράτος που συστήσαν οι ξένες δυνάμεις , ενώ ο Μάο τσε Τουνγκ είχε κάνει την επανάσταση με τους Κομμουνιστές και ήταν σε διεθνή απομόνωση, ήταν το κράτος που επί περίπου 20 χρόνια ήταν αναγνωρισμένο από όλο τον πλανήτη γη ως η Κίνα. Μέχρι την εποχή του προέδρου Νίξον που έκανε το άνοιγμα στην Κίνα, όταν λέγαμε στον ΟΗΕ τη λέξη Κίνα εννοούσαμε τη χώρα που σήμερα την ξέρουμε ως Ταιβάν. Μάλιστα αυτή η χώρα είχε και θέση στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ. Όταν όμως τα συμφέροντα της Δύσης άλλαξαν και τα βρήκαν με το Μάο τσε Τουνγκ, οι Ταϊβανέζοι πήγαν μια ωραία πρωία να μπουν στα γραφεία του στον ΟΗΕ και είχαν αλλάξει κλειδαριές. Και τους είπαν Κίνα δεν είστε εσείς, κακώς σας λέγαμε Κίνα όλα ατά τα χρόνια, Κίνα είναι αυτοί. Προσέξτε όμως, αυτό έγινε γιατί επί 20 χρόνια όταν ο υπόλοιπος κόσμος τους έλεγε Κίνα, η πραγματική Κίνα τους έλεγε Ταϊβάν. Γιατί αν η πραγματική Κίνα τους είχε πει Κίνα, το θέμα θα είχε τελειώσει.
* Και τι θέλω να πω με αυτό . Μόνο όταν θα τους πούμε εμείς Μακεδονία, αυτοί θα έχουν αποκτήσει δικαιώματα επί αυτού του ιερού ονόματος, διότι εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί κάτοχοι και νομείς αυτού του πραγματικού δικαιώματος. Άρα εμείς μόνο μπορούμε να το παραχωρήσουμε.
* Μια διευκρινιστική ερώτηση. Ποια η γνώμη σας για όσους στην Ελλάδα αποδέχονται τον όρο Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας;
* Το κάνουν γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με τους Αμερικάνους. Θεωρούν το θέμα όχι τόσο μεγάλης σημασίας και στην ιεράρχηση που κάνουν το βάζουν σε δευτερεύουσα θέση συγκριτικά με τη σχέση τους με την Αμερική.

*** ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΝΝΑ :


http://youtu.be/rwBe1mrjd6s  . ,



** Τι λέει ο Κίσινγκερ για τις ετοιμασίες του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου
*Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.-  * Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών το Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών...
~* "Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους. .
* Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή. "
"Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τους ανθρώπους."

Ο κ. Κίσινγκερ, στη συνέχεια, πρόσθεσε: "Αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος προς την ύπαιθρο και κτίζοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρετε μαζί σας όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα περιφέρονται. Επίσης, αν και η ελίτ θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης και ειδικά καταφύγια, πρέπει κατά τη διάρκεια του πολέμου, να είναι εξίσου προσεκτικοί με τους απλούς πολίτες, διότι τα καταφύγιά τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο. "
~** Μετά από λίγα λεπτά διακοπή ώστε ο ο κ. Κίσινγκερ να συγκεντρώσει τις σκέψεις του,συνέχισε:

"Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. Όλοι γνωρίζουμε τι πιστεύω για τον στρατό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή την φορά υπάκουσαν τις διαταγές με το παραπάνω. Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το Ιράν, το οποίο θα αλλάξει την ισορροπία. Πόσο καιρό μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να κάθεται και να βλέπει την Αμερική να καθαρίζει; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό για να σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί. Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή. Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί καλά, την τελευταία δεκαετία περίπου, στα παιχνίδια κονσόλας πολεμικών τεχνών.ήταν ενδιαφέρον να δούμε το νέο Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς αυτό που πρόκειται να έρθει στο εγγύς μέλλον με τον έξυπνο προγραμματισμό του. Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι προετοιμασμένοι, διότι έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες , βορά των κανονιών, και όταν θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν στις εντολές τους. Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνε μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. "

Τέλος της συνέντευξης. Ο ρεπόρτερ μας υποχρεώθηκε να εξέλθει από το δωμάτιο από το φροντιστή του Κίσινγκερ.
** …. αυτες οι "εγγυησεις" και κεινα τα δανεια μας φερανε και στο σημερα ...με τη δηθεν "Τραπεζα της Ελλαδος", παιδι μπασταρδο της Τραπεζας της Αγγλιας...
"...σκεπασε τα ,βρωμανε" (Κωστας Βαρναλης)
~ Πηγή: http://trelo-gatos.blogspot.com/2012/01/blog-post_3157.html#ixzz1jWqmJuwj
** 34.000 μέλη στηρίζουν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
* Αγαπητά μέλη, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τόσο θερμή υποστήριξή σας!    Αριάδνη Παπαϊωάννου,

** To minoraki - Haris Alexiou :
**  http://youtu.be/Bfk77pU8T2I  ,



** Το γνωρίζετε ότι το SERVICE του Ηλιακού σας είναι απαραίτητο για καλύτερη απόδοση αλλά και την προστασία της Δεξαμενής , των συλλεκτών και των σωληνώσεων από φθορές & τον παγετό ;
* Σύμφωνα με τους κατασκευαστές πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια , για να αποφύγετε βλάβες που θα κοστίσουν ακριβά στην επισκευή.
* Σημαντικό είναι να καθαρίζει το νερό της δεξαμενής από τα άλατα και τα βακτήρια τα οποία δημιουργούνται από το δίκτυο & την ηλεκτρόλυση και προκαλούν δερματοπάθειες , φαγούρα στο μπάνιο & καταστροφή του boiler..

** Κώδικας Ναρκωτικών:
~  “Στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει.”
~ Κάποτε ο Κώστας Βάρναλης έγραφε: "Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς / το κούτελο στο χώμα! / Χασίσι αν θες μετά χαράς, / αλλ' όχι ελεφτεριά".

**Σήμερα, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με την ονομασία "Κώδικας Ναρκωτικών". Στην ουσία μέσα από το νομοθέτημα αυτό, προσπαθούν να νομιμοποιήσουν κάθε ναρκωτικό.
** Σύμφωνα με το άρθρο 29 του νομοσχεδίου, η ποινή για όποιον θα καλλιεργεί φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση, θα είναι μέχρι τριών μηνών κράτηση ή πρόστιμο μέχρι 500€. Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών δημοσίως, θα τιμωρείται με κράτηση μέχρι έξι μηνών ή με πρόστιμο μέχρι 600€, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις για τις οποίες ο δράστης να μείνει να ατιμώρητος, εφόσον το δικαστήριο κρίνει πως "η αξιόποινη πράξη ήταν εντελώς συμπτωματική και δεν είναι πιθανόν να επαναληφθεί"! Ενώ, δεν θα θεωρείται αδίκημα το να προμηθεύεται κάποιος με οποιονδήποτε τρόπο, ή να κατέχει, ναρκωτικά σε ποσότητες που δικαιολογούνται για ατομική χρήση.
** Την ίδια στιγμή τα Κέντρα Πρόληψης οδηγούνται σε κλείσιμο, και τα "στεγνά" προγράμματα απεξάρτησης, υποβαθμίζονται μέσα από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό.
** Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να περάσει μέσα στις σημερινές συνθήκες, που για χάρη της διατήρησης των κερδών του κεφαλαίου σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα τα λαϊκά στρώματα, τα οποία έχουν σπρωχτεί στην ανέχεια, κι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αντιμετωπίζει ακόμα και προβλήματα επιβίωσης (στέγη, τροφή, ένδυση κ.λπ).
** Είναι γνωστό, πως το σύστημα προσπαθεί με διάφορους τρόπους να καταστείλει τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι σε ότι υφίστανται τα λαϊκά στρώματα. Προπαγάνδα, τρομοκρατία και εκβιασμοί από τα ΜΜΕ των καπιταλιστών, προβοκάτσιες στους δρόμους, συκοφαντίες των αγώνων. Κάθε όπλο είναι χρήσιμο στον "αγώνα" τους. Τα ναρκωτικά αποτελούν κι αυτά, ένα τέτοιο όπλο. Μέσα από το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την πρέζα, το σύστημα, με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, παίζει και το χαρτί της ναρκωκαταστολής.
~ *
"Στης Χούντας το αλισβερίσι

λεύτερο ήταν το χασίσι

ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει."

Κώστας Βάρναλης
** Σβήστε όλοι τα φώτα!!!!!!
Πότε : Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012
Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.-
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!!!

** Η Αθήνα «έγραφε» & η Καλαμάτα «άκουγε» με καθυστέρηση

* Μια εγγενή αδυναμία της δικογραφίας για τη μεγάλη υπόθεση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, την οποίαν είχε επισημάνει το «Θ» από τις 28 Δεκεμβρίου (όταν σε ρεπορτάζ αναφέραμε ότι στα κεντρικά της Αστυνομίας στην Αθήνα κατέγραφαν τις συνομιλίες των υπόπτων καιρό πριν τελεστεί η διπλή φρικτή ανθρωποκτονία πατέρα και γιου Μεσάι), ανακίνησε με κυριακάτικο δημοσίευμά της η αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή».
 * Στο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» παρουσιάζονται στοιχεία της δικογραφίας τα οποία αποδεικνύουν πως πράγματι στους ψηφιακούς δίσκους είχαν καταγραφεί συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, από τις οποίες και διαφαινόταν πως κάτι ετοιμαζόταν. Στο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή» αναρωτιέται για ποιο λόγο η Αστυνομία δεν απέτρεψε τη διπλή δολοφονία, κατηγορώντας την ως θεατή ενός τόσου στυγνού εγκλήματος.
 * Ωστόσο, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο για αυτή την αδυναμία έπαιξε το γεγονός, που δεν μπορεί να παραβλεφθεί, πως η ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας, στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα, λειτούργησε αποκλειστικά ως «τεχνικός», καταγράφοντας – δυστυχώς- απλώς τις υποκλαπείσες συνομιλίες των υπόπτων, χωρίς προφανώς κανείς να τις παρακολουθεί ώστε να αποτρέψει κάτι έκτακτο. Τις επόμενες ημέρες (το νωρίτερο ήταν με καθυστέρηση μιάμιση ημέρας) η Αθήνα έστελνε τους ψηφιακούς δίσκους με μεταφορικό μέσο στην Ασφάλεια Καλαμάτας, όπου αστυνομικοί της υπηρεσίας προχωρούσαν σε απομαγνητοφώνηση δεκάδων συνομιλιών αρκετών υπόπτων και επιλογή των τμημάτων που είχαν ουσία και αξία για την υπόθεση.
 * Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ταυτότητα του «Νίκου», που στην πραγματικότητα ήταν ο Αλβανός εκτελεστής, δεν μπόρεσε να ταυτοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές, παρά 15 ημέρες σχεδόν μετά τη δολοφονία πατέρα και γιου, αφού ήταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του και χρησιμοποιούσε ακόμα και κινητά τηλέφωνα τρίτων για τις συνομιλίες του, προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του και η αναγνώριση της πραγματικής του ταυτότητας.
 ~* Δημοσίευμα «Καθημερινής»
 * Στο προχθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Ρόλο θεατή είχε η ΕΛ.ΑΣ. στη δολοφονία του 35χρονου Αλβανού Fillim Mesaja και του μόλις δύο ετών γιου του Oligert, στις 29 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα. Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχημάτισε η Ασφάλεια Καλαμάτας. Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες και οι κινήσεις των δραστών βρίσκονταν υπό παρακολούθηση αρκετό καιρό πριν από το διπλό έγκλημα, δίχως η ΕΛΑΣ να επέμβει για να αποτρέψει τη διπλή ανθρωποκτονία.
 * Η αποκάλυψη γεννάει ερωτήματα για τους χειρισμούς των αστυνομικών, καθώς από τις υποκλαπείσες συνομιλίες προκύπτουν με σαφήνεια οι ταυτότητες του υποψήφιου θύματος, του Αλβανού εκτελεστή και, φυσικά, του ηθικού αυτουργού του διπλού εγκλήματος. Λίγα 24ωρα πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα, οι κατηγορούμενοι μιλούν σχεδόν ανοιχτά από το τηλέφωνο για το σχέδιό τους να δολοφονήσουν τον Fillim Mesaja ή “Φίλιππο”, ενώ ο τελευταίος φαίνεται να έχει αντιληφθεί τις προθέσεις τους και χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας το μόλις δύο ετών γιο!
 * Γνωστές ήταν και οι κινήσεις του πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος μετέβη με ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα από την Αθήνα. Η ταυτότητά του, μάλιστα, ήταν γνωστή στις Αρχές, καθώς τον Μάρτιο του 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Ν. Φιλαδέλφεια».
 * Σε άλλο σημείο σημειωνόταν: «Από επίσημα έγγραφα προκύπτει πως η ΕΛΑΣ ξεκίνησε την έρευνα για την εξάρθρωση της συμμορίας αρκετό καιρό πριν από τη διπλή δολοφονία. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο emails προς το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο 15 Νοεμβρίου, με πληροφορίες για τη δράση της σπείρας. Ενδεικτικά, το δεύτερο από τα μηνύματα ανέφερε: “Ετοιμάζουν να σκοτώσουν κάποιον. Η γνωστή συμμορία της Καλαμάτας. Έχουν δώσει το συμβόλαιο σε κάποιον. Πρέπει να κινηθείτε τώρα. Ο Π. (αναφέρεται το όνομα ενός εκ των κατηγορουμένων) είναι ο εντολέας”. Στις 16 Νοεμβρίου, 13 ημέρες πριν από το διπλό φονικό, εκδόθηκε η διάταξη του εισαγγελέα Καλαμάτας για την άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα του 49χρονου και των συνεργών του».
 ~* Τραγική αμέλεια
 * Το μεγαλύτερο επιχειρησιακό λάθος, που φαίνεται να βαρύνει τις κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας, είναι πως οι συνομιλίες δεν έπρεπε απλώς να μαγνητοφωνούνται τεχνικά και μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα να στέλνονται στη Μεσσηνία για απομαγνητοφώνηση. Έπρεπε επί τόπου να παρακολουθούνται, ώστε να ειδοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες της Μεσσηνίας, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν ότι κινδυνεύουν ζωές.
 * Με τον τρόπο που επιλέχθηκε, οι μεν αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα δεν άκουγαν καν τις συνομιλίες, οι δε αρμόδιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας τις άκουγαν με μεγάλη καθυστέρηση και αφού τα γεγονότα είχαν τελεστεί.
 * Κανείς, πάντως, δεν μπορεί με σιγουριά να υποστηρίξει την άποψη ότι θα είχε αποτραπεί η φρικτή δολοφονία. Ωστόσο, έστω και μια τέτοια περίπτωση να υπήρχε, η αμέλεια είναι τραγική, από πλευράς όποιου είχε την ευθύνη συντονισμού, ώστε να ακούγονται οι συνομιλίες την ώρα που καταγράφονταν.

*** Για το ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης

~ Παραδόθηκε η μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας  * Παραδόθηκε χθες από το γεωλόγο – γεωτεχνικό μελετητή, Μιχάλη Αντωνόπουλο, η μελέτη της Γεωλογικής Καταλληλότητας που αφορά στο ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης. Η παράδοση της μελέτης έγινε στο Δημαρχείο Πύλου, παρουσία του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.
 * Ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού η σύνταξη της ανωτέρω μελέτης αποτελεί το τελευταίο στάδιο προκειμένου να ολοκληρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης. Όταν εξεταστεί και εγκριθεί η μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, θα υπογραφεί η έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και θα σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

***

 
~*** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
* * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Ηλεκτρονική ενημέρωση στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
 ** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html  , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html  , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ : Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 .-
**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-

** ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ 2012 :
Ακούμε  όμορφα ελληνικά τραγούδια που μας αρέσουν !
** Sing and flower greece 2012 :

** http://www.youtube.com/watch?v=4Xu4P6h8X74 


** Sing from Arfara 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=QX-VSdZwYY0 ,


** Το τραγούδι μας 2012 από ελλάδα :
**  http://www.youtube.com/watch?v=HaZ7CSaHlDg


** Όμορφο τραγουδάκι Αρφαρά 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=p9GHmbZ8a6I ,


** Ένα Τραγούδι Αρφαρά 2012 :
 ** http://www.youtube.com/watch?v=mnojavI43SY  ,


** Τραγουδώντας Αρφαρά 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=kMzPcPmUSnM  ,


  ** Sing from greece 2012 STO TZAKI TOY SPITIOU:
** http://www.youtube.com/watch?v=b97ihMikd-Y  ,



** Στη γωνιά του τζακιού 2012: http://www.youtube.com/watch?v=qCxgK8BkzjE  ,


** Τα τραγούδια μας 2012 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=qZ3ZI-bDdbs


** Τραγουδώντας 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=L-CYtGL1H8k  ,


** Γωνιά των παιδιών μας 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=B29bZxyLlxI  ,


** Music sing and gernden Arfara Greece :
** http://www.youtube.com/watch?v=xaGUrzFOKh0  ,


** Music and oil-tree Arfara 2012 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=N_Pn_VFPVcE  ,


**


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου