ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 *

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  28 Απριλίου  2011 :
* Το Άγιο Φως της Ανάστασης του Κυρίου ας φωτίσει και ας ζεστάνει τις ψυχές όλων μας με αγάπη!
ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ  ! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος !!
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
* Ψάλοντας το Χριστός Ανέστη ! στο βίντεο :**
Δυνατές κούρσες και θέαμα στο Πλατύ
* Παραπάνω από 3.000 θεατές παρακολούθησαν το έθιμο των Ιππικών Αγώνων στο Πλατύ Αρφαρών Ν.  Μεσσηνίας .-
**Περήφανα άλογα και ικανοί αναβάτες πρόσφεραν, για μια ακόμη χρονιά, δυνατό θέαμα στους Ιππικούς Αγώνες στο Πλατύ. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 25 Απριλίου το πρωί, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν στο μεσσηνιακό χωριό, για να παρακολουθήσουν το σημαντικό τοπικό έθιμο και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες. Διεξήχθησαν πέντε ιπποδρομίες των τεσσάρων συμμετοχών με καθαρόαιμους ίππους, μία ιπποδρομία με ντόπιους ίππους και η τελική ιπποδρομία με τους νικητές των πέντε προηγούμενων ιπποδρομιών, που ανέδειξε τον Υπερνικητή των Ιππικών Αγώνων.
** Στην 1η Ιπποδρομία τερμάτισε πρώτος ο ίππος Μεγάλος Φαέθων, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Τζαβάρα. Στη 2η Ιπποδρομία πρώτος ήρθε ο ίππος Ίγκλεμεντ, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Κλαγγέα. Στην 3η Ιπποδρομία νικήτρια αναδείχθηκε η Μαριάννα Σταρ, ιδιοκτησίας Λίβα Κωνσταντίνου. Στην 4η Ιπποδρομία τερμάτισε πρώτος ο Ριγκολέτο, ιδιοκτησίας Αθανάσιου Στεφανούρη και στην 5η Ιπποδρομία η Ντερβεντέρισσα, ιδιοκτησίας Μητσέα Θεόδωρου. Στην Ιπποδρομία που συμμετείχαν τα ντόπια άλογα τερμάτισε πρώτος ο ίππος Τάκης, ιδιοκτησίας Γιαννόπουλου Παναγιώτη.
** Στη «σούπερ κούρσα», μεταξύ των νικητών των πέντε ιπποδρομιών με καθαρόαιμα, υπενικητής αναδείχθηκε ο Μεγάλος Φαέθων του Παναγιώτη Τζαβάρα.
**  Τους νικητές βράβευσαν η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, ο πρόεδρος της «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Γιώργος Τζαβάρας. Τον Υπερνικητή των Ιππικών Αγώνων βράβευσε ο μεγάλος ευεργέτης του χωριού Γιώργος Ματζής με τη σύζυγό του, Μαρία Ματζή.-

**  Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα 2011 
** "Μάγεψε" ο παραδοσιακός… χορός της σαΐτας
* Όπως κάθε χρόνο, εκτός από πέρυσι, την Κυριακή του Πάσχα αναβίωσε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στο γήπεδο το Σφαγείων. Παιδιά και γονείς, ντόπιοι αλλά και τουρίστες, μαγεύτηκαν από το μοναδικό αυτό έθιμο που επιβιώνει σήμερα ως ανάμνηση των ηρωικών αγώνων του 1821.
* Έτσι, λοιπόν, 5 ομάδες, «μπουλούκια» όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται, έκαναν την παρουσία τους κάτι παραπάνω από αισθητή. Οι φλόγες από το μπαρούτι σε συνδυασμό με τη δύση του ηλίου πρόσφεραν στους θεατές μια πανδαισία χρωμάτων. Μάλιστα, χάρις στη δορυφορική σύνδεση του τοπικού καναλιού Best, το έθιμο μεταδόθηκε από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη.
* Το δυστύχημα είναι ότι τα μπουλούκια της Καλαμάτας, από 18 που ήταν κάποτε, έχουν μείνει έξι: το «Κούγκι», που είναι το ιστορικότερο, από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη με καπετάνιο τον Χρήστο Σαμιώτη, το «Κρυφό Σχολειό» από το Φραγκοπήγαδο με καπετάνιο τον Κυριάκο Ζησιμάτο, το μπουλούκι του Γιάννη Βαρελά από τη Ράχη, το μπουλούκι του Κωνσταντίνου Σωτηράκου από τον Άγιο Σίδερη και το μπουλούκι του Θεμιστοκλή Μάρκου από τη Φυτειά. Υπάρχει, βέβαια, και το «Ρεμπέτ Ασκέρι» από του Κοκορόγιαννη με καπετάνιο τον Κωνσταντίνο Ξυγκώρο, αλλά λόγω του θλιβερού γεγονότος τη Μεγάλη Τετάρτη δεν έλαβε μέρος την Κυριακή.
* Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε και στη σύντομη παρέμβασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας πριν από την έναρξη του εθίμου, η συνέχιση του σαϊτοπόλεμου συνδέεται με τη θεσμική κατοχύρωσή του, κάτι που αφορά όλες τις παραδοσιακές εκδηλώσεις αυτής της μορφής.

**Φιλιατρά εορτασμό " τα Λελώνεια " ! 
* Αναβίωσαν, ξανά, προχθές τα Λελώνεια!
*** Αναβίωσαν προχθές, ανήμερα του Αγιωργιού, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα «Λελώνεια» στα Φιλιατρά! Ιππικός αγώνας αφιερωμένος στο Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη, από το επώνυμο του οποίου πήρε την ονομασία του.
** Νωρίς το πρωί, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον ιερέα – εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Ιωάννη, Διονύσιο Καλογερόπουλο (στην ενορία του οποίου υπάγεται και το ξωκλήσι) και μετά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις.
** Ο εφημέριος αναφέρθηκε στο ιστορικό των αγώνων και τον ηρωισμό του Πανάγου Λελώνη, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
** Στη συνέχεια έφιπποι, από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου ξεκίνησαν για να διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και πέριξ της πλατείας, με κατάληξη, πάλι, στον Αγιώργη, όπου και διεξήχθη ιππικός αγώνας. Αξίζει να σημειωθεί πως εκατοντάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας βρέθηκαν προχθές το πρωί στον Αϊγιώργη των Φιλιατρών για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του και να παρακολουθήσουν τον ιππικό αγώνα, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον!
** Στα «Λελώνεια» συμμετείχαν με τα άλογά τους, μεταξύ άλλων, οι: Πανταζόπουλος Διονύσιος (Νιόνιος), Παράσχης Παναγιώτης, Παράσχης Δημήτρης, Αργυρόπουλος Αντώνης, Πανταζόπουλος Τάκης, Μίχος Τάκης, Αναγνωστόπουλος Τάκης, Αρβανίτης Σωτήρης, Φωτεινόπουλος Κώστας από Κυπαρισσία, Καυκάς Μπάμπης, Μπάιμπος Κώστας, Σταθόπουλος Βασίλης, Σαπέρας Θεόδωρος, Κοντοράβδης Γιώργος, Κοντοράβδης Παναγιώτης, Κυριακόπουλος Θανάσης, Ντουγερόγλου Δημήτρης, Γούγουλας Τάσης, Λαμπούσης Νικήτας, Γιαννόπουλος Αντρέας από τη Γιάλοβα, Σταματόπουλος, Κοντογιαννόπουλος από το Χατζή, Σωτηρακόπουλος από το Χατζή, Παντελής Κώστας από την Κυπαρισσία, Πανταζόπουλος Αντώνης, ενώ από τις «αμαζόνες» ξεχώρισε με την παρουσία της η Πετροπούλου Μαρία!
** Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, που παρέστη με την οικογένειά του στην εκδήλωση, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Με εντυπωσιάζει κάθε φορά που βλέπω κάθε γωνιά αυτού του τόπου που σφύζει από Ιστορία. Εδώ έχουμε ένα εκκλησάκι, το οποίο έχει μια τρομερή ιστορία, που δείχνει τον ηρωισμό των Ελλήνων. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό, τέτοιες μέρες, να κάνουμε αναφορά σ’ αυτή την Ιστορία, διότι και τώρα περνάμε δύσκολες περιόδους και, πραγματικά, πρέπει να εμπνευστούμε απ’ όλη αυτή την Ιστορία».
** Με τη σειρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε πως «τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που θεμελιώνονται πάνω στην παράδοση του τόπου, κρατούν γρηγορούσες τις συνειδήσεις μας, που κάποιοι θέλουν να χαλιναγωγήσουν!».
** Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας Δημήτρη Σωτηρόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο (που είχε και την ονομαστική του εορτή) και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Χαράλαμπο Στάμο.
*** Σε όλους τους διαγωνισθέντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

** Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ....ή ΑΙΩΝΙΑ ΟΔΟΣ ; ?????

** Ουδέν Σχόλιο ... για την πορεία  των έργων ...των αποφάσεων .....των εξελήξεων ...των χαράξεων και των αναχαράξεων .... Πότε  θα  αρχίσουν τα έργα ...;   κι΄ αν πρόκειται να  αρχίσουν .... και πότε άραγε  θα τελειώσουν ;
Είναι ο  άγνωστος "Χ" της Ιονία οδού ...που ίσως  μετονομαστεί σε " Αιώνια οδό " !

** Πύλος  Ν. Μεσσηνίας 2011 
* Με παρανομία σχετίζεται το ημιβυθισμένο καταμαράν
** Μια περίεργη ιστορία απασχολεί από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα τις Λιμενικές Αρχές, καθώς ανοιχτά της Πύλου εντοπίσθηκε αναποδογυρισμένο ένα καταμαράν, σημαίας Αμερικής, και σε κοντινή απόσταση μία σωσίβια λέμβος.
** Παρά τις έρευνες, οι οποίες σταμάτησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν εντοπίσθηκαν ναυαγοί ή οτιδήποτε που να σχετίζεται με επιβάτες του σκάφους. Κι ενώ αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών και είχαν εκφρασθεί φόβοι μη τυχόν βρίσκονταν μέσα στο ημιβυθισμένο σκάφος, πλέον θεωρείται σίγουρο πως το καταμαράν συνδέεται με άλλη παράνομη πράξη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως επιβάτες ήταν δύο Τούρκοι.
** Νοσοκομείο Πύλου
* Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 6.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όταν 33 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου ένα νορβηγικό εμπορικό φορτηγό πλοίο εντόπισε το καταμαράν Norman, σημαίας Αμερικής, αναποδογυρισμένο, χωρίς επιβαίνοντες και ίχνη ναυαγίου. Από το νορβηγικό πλοίο ειδοποιήθηκαν οι αρχές και με εντολή του Θαλάμου Επιχειρήσεων του υπουργείου, το οποίο δεν είχε δεχτεί καμία κλήση από σκάφος ότι κινδυνεύει, έσπευσε στην περιοχή ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ναυαγοσωστικό σκάφος από το Κατάκολο. Σε κοντινή, δε, απόσταση από το αναποδογυρισμένο καταμαράν βρέθηκε μία σωσίβια λέμβος, επίσης χωρίς επιβαίνοντες.
* Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ υπήρχαν υποψίες πως το σκάφος μετέφερε λαθρομετανάστες. Μάλιστα, είναι άξιο απορίας πώς ειδοποιήθηκε – αρκετά νωρίς το πρωί της Κυριακής- το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υποδοχή λαθρομεταναστών.
*** Παράνομη πράξη
* Εξαιτίας αυτών των υποψιών, δύτες έκαναν αυτοψία στο βυθισμένο εσωτερικό χώρο του σκάφους, αλλά ευτυχώς δεν εντόπισαν επιβαίνοντες. Επειδή η ρυμούλκηση του καταμαράν ήταν αδύνατη με τα μέσα που διαθέτουν τα Λιμεναρχεία της περιοχής, τοποθετήθηκε πάνω στο ναυάγιο ανακλαστήρας, προκειμένου να μη σημειωθεί ατύχημα.
* Ήδη το ημιβυθισμένο σκάφος κινείται προς τις ακτές της Πυλίας και χθες το πρωί βρισκόταν περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου.
* Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το ενδεχόμενο μεταφοράς λαθρομεταναστών έχει σχεδόν αποκλεισθεί από τις Αρχές, λόγω του τύπου του σκάφους, ενώ θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή του σε παράνομη πράξη.
* Οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος είναι τουριστικό και έχει νοικιαστεί από εταιρεία σκαφών αναψυχής. Απέπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας με επιβάτες δύο Τούρκους και δεν αποκλείεται να είχε ταξιδέψει και έως την Ιταλία.
* Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν απαντήσεις στο τι ακριβώς συνέβη με τους δύο Τούρκους επιβάτες, τι παράνομο μετέφερε το σκάφος, αν υπήρξε κάποια συναλλαγή εν πλω με άλλο σκάφος και η οποία απέβη μοιραία για τους δύο επιβαίνοντες του καταμαράν, καθώς και πότε μπορεί να συνέβη το οποιοδήποτε γεγονός. Δεν αποκλείεται, ό,τι έχει συμβεί, να έγινε πριν από αρκετές ημέρες, ίσως και αρκετά μακριά από τη Μεσσηνία και ο καιρός να οδήγησε το αναποδογυρισμένο καταμαράν έξω από την Πύλο.

*** Από  το ατύχημα των Σαϊτών στην Καλαμάτα την Μ. Τετάρτη :
**Γ. Γρηγορόπουλος για σαΐτες
* «Μέγα λάθος αυτό που έγινε στην αποθήκη»

* Από την έκρηξη τη Μεγάλη Τετάρτη στην αποθήκη του μπουλουκιού σαΐτολόγων «Ρεμπέτ Ασκέρι», δεν τραυματίστηκε σοβαρά μόνο ο καπετάνιος Κώστας Ξυγκώρος. Ο 29χρονος Γιώργος Γρηγορόπουλος, στην προσπάθεια, κατά δηλώσεις του, να σώσει μια 17χρονη που, σαστισμένη, πήγε να προφυλαχθεί εκεί όπου φυλασσόταν το μπαρούτι, έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού σε χέρια και κορμό, αλλοίωση στα κάτω άκρα του δεξιού χεριού και κάταγμα στο ίδιο χέρι. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Είναι άνεργος και χωρίς ασφάλιση. Τραγική ειρωνεία, ο ίδιος σημειώνει ότι είχε αποφασίσει φέτος να μην πετάξει σαΐτες στο Γήπεδο των Σφαγείων.

* Μαζί του μιλήσαμε για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν πρώτες ύλες (περίπου 50 κιλά μπαρούτι) και σαΐτες την ώρα που έγινε η έκρηξη, αλλά και για τις συνθήκες ασφάλειας γενικότερα στα στέκια των μπουλουκιών. Παρά την πικρή εμπειρία του, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος τάσσεται υπέρ της συνέχισης του εθίμου «με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας».
* «Ήμουν ακριβώς έξω από την αποθήκη», μας είπε από τη Β’ Χειρουργική όπου νοσηλεύεται. «Είχα ασχοληθεί παλιότερα με το μπουλούκι, φέτος όμως τους είχα πει ότι τα παρατάω, δε θα ρίξω σαΐτες στο γήπεδο. Καθόμουν έξω από την αποθήκη με τον κολλητό μου. Ξαφνικά, είδα μια καμβίλια να παίρνει φωτιά. Μπήκα μέσα, τους φώναξα φωτιά, τρέξαν έξω τα παιδιά και μια κοπελίτσα πήγε και κρύφτηκε στα μπαρούτια. Πέρασα πάνω από τη φωτιά και την έβγαλα. Ξαναμπήκα, τράβηξα τον καπετάνιο να τον βγάλω και με το που τον έσπρωξα, έγινε η μεγάλη έκρηξη. Τινάχτηκα δυο μέτρα μακριά πάνω σε μια πόρτα. Έπεσε η πόρτα επάνω μου και καιγόμουν κάτω από την πόρτα. Ευτυχώς, κατάφερα να σηκωθώ».
** Πώς ακριβώς ξεκίνησε η φωτιά; τον ρωτήσαμε.
* «Από μια καμβίλια. Μια σαΐτα που εκείνη τη στιγμή τη γέμιζαν. Γέμιζε ένα παλικάρι μια σαΐτα και την ώρα που έβαζε τη μπαρούτη και πήγε να βάλει ένα σίδερο μέσα στην καμβίλια και να το χτυπήσει, έπαθε αυτοανάφλεξη και άναψε».
* Την ώρα της έκρηξης, μας είπε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, έξω από την αποθήκη βρίσκονταν έξι – επτά άτομα. Μέσα στην αποθήκη ήταν ο καπετάνιος, η 17χρονη κοπέλα και δυο – τρία ακόμη άτομα. Σοβαρά τραυματίστηκαν ο καπετάνιος Κ. Ξυγκώρος και ο 29χρονος Γ. Γρηγορόπουλος, ενώ η 17χρονη έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, με λιγότερο σοβαρά εγκαύματα.
* «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι ετοιμασίες για το σαϊτοπόλεμο είναι μεγάλη ευθύνη των καπεταναίων», απαντά ο Γιώργος Γρηγορόπουλος σε σχετική ερώτησή μας. «Όταν μαζεύονται κάπου για να φτιάξουν για το έθιμο τις σαΐτες, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι αλλού η μπαρούτη, αλλού αυτοί που φτιάχνουν τις σαΐτες και αλλού οι σαΐτες που αποθηκεύονται. Ήταν ένα μέγα λάθος αυτό που έγινε στην αποθήκη εκείνη τη μέρα! Μέγα λάθος!».
** Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην αποθήκη είναι παρόμοιες για όλα τα μπουλούκια; τον ρωτάμε.
* «Σε όλα τα μπουλούκια πρέπει να ισχύουν τα ίδια», απαντά. «Φέτος έγινε η ανοησία, λόγω καιρού και υγρασίας, και έμειναν μέσα να φτιάχνουν τις σαΐτες. Πάντως, κάθε χρονιά έξω φτιάχναμε. Φέτος, δεν ξέρω γιατί έφτιαχναν μέσα. Ίσως επειδή ο καιρός ήταν έτοιμος να βρέξει. Ποιος ξέρει; Το θέμα είναι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα».
* Η αποθήκη αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, συνιδιοκτησία του Κώστα Ξυγκώρου και του αδελφού του Νικήτα.
* «Δεν ξέρω τι και ποιος ευθύνεται για όλο αυτό το θέμα», λέει ο Γ. Γρηγορόπουλος, «Πάντως, καλό θα ήταν ο Δήμος να βρει ένα χώρο και να μαζέψει όλα τα μπουλούκια. Να του δίνει μπαρούτες ελεγμένες. Να είναι σε ένα κτήριο κατάλληλο, να μοιράζει κάποιος τις μπαρούτες, τα μπουλούκια να φτιάχνουν το χαρμάνι που θέλουν και να τις αποθηκεύουν σε συγκεκριμένο σημείο. Αρχικαπετάνιος των καπεταναίων ήταν ο Ξυγκώρος. Ο καπετάνιος που κάηκε. Ο καπετάνιος κάνει τη διανομή στη μπαρούτη. Μετά τον Αθανασόπουλο (σ.σ. πολιτικός προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας) που φέρνει τη μπαρούτη ως υπεύθυνος του Δήμου, την παίρνει ο κ. Ξυγκώρος, ο οποίος την ισομερίζει και τη δίνει στο κάθε μπουλούκι».
** «Φέτος η μπαρούτη ήταν πολύ ξερή», σημειώνει. «Αυτό σημαίνει ότι ήταν πολύ δυνατή».
* «Ένα άλλο σημείο που πρέπει πολύ να προσέξουμε», προσθέτει, «είναι να μην μπαίνουν ανήλικα άτομα και άτομα που δεν ξέρουν μέσα στις αποθήκες των μπουλουκιών. Το έθιμο, όμως, είναι έθιμο και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί, με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας».
* Παράλληλα, στην πόλη ακούγονται διάφορες φωνές που υποστηρίζουν ότι κάποιοι κάπνιζαν την ώρα της κατασκευής των σαϊτών. Φήμες για υποβολή μηνύσεων, επίσης, ακούγονται. Ερευνώνται οι συνθήκες ασφάλειας της αποθήκης και το κατά πόσο διέθετε τουλάχιστον πυροσβεστήρα.

**ΓΠΣ Καλαμάτας

* Προσφυγή στο ΣτΕ εξετάζει ο Δήμος
* Δύο σημαντικές αποφάσεις για μείζονα προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας έλαβε κατά τη διάρκεια της χθεσινής της συνεδρίασης η Εκτελεστική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ανάθεση σε δικηγόρο της μελέτης και της κατάθεσης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπογεγραμμένου από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τ. Αποστολόπουλο, Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας. Επίσης, την προώθηση των διαδικασιών σύναψης δανείου για ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων, ύψους 2.200.000 ευρώ. Για το πρώτο θέμα, η απόφαση αποτελεί συνέχεια τελευταίων δηλώσεων του δημάρχου Παν. Νίκα για πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην απόφαση που ελήφθη.

** Μικρομάνη

* Κατά παρασκευαστηρίου πίσσας από ΜΟΡΕΑ
* Με γενική συνέλευση κατά την οποία θα λαμβανόταν απόφαση για το είδος των κινητοποιήσεων που θα ακολουθηθούν, οι κάτοικοι της Μικρομάνης επρόκειτο να συναντηθούν χθες στις 8.00 το βράδυ στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση του ΜΟΡΕΑ να κατασκευάσει παρασκευαστήριο πίσσας «στην καρδιά του μεσσηνιακού κάμπου, στην περιοχή με δυναμικές καλλιέργειες- πηγή ζωής- για τη Μικρομάνη, όπως αυτή της αγκινάρας», σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής πρωτοβουλίας.

** Κίνημα... μεταφοράς ζώων αδέσποτων στη Γερμανία

* Ιδιαίτερα σκύλων, με δικαιολογία την εκεί «υιοθεσία» τους από πολίτες
* Όταν συζητάμε για τα ζώα είναι όπως όταν συζητάμε για τους ανθρώπους, υποστηρίζεται σε έναν από τους μύθους του Αισώπου. Κι έτσι είναι. Κάποιοι, όμως, από εμάς φαίνεται να μη ενστερνίζονται το παραπάνω γνωμικό, με αποτέλεσμα να υιοθετούν περίεργες πρακτικές, φορώντας, μάλιστα, πολλοί από αυτούς και την… προβιά του φιλόζωου.
* Τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί και στη Μεσσηνία ένα… κίνημα συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων, ιδιαίτερα σκύλων, για μεταφορά τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως τη Γερμανία, με τη δικαιολογία της εκεί «υιοθεσίας» τους από πολίτες.

** "Πυρπόληση" της RAM Europe

* Και η Κρατική Ασφάλεια στην έρευνα
* Ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα και ερωτηματικά άφησε η «πυρπόληση» των εγκαταστάσεων της μονάδας της εταιρείας Ram Europe που λειτουργούσε πειραματικά εδώ και ένα μήνα περίπου στη Μαραθόλακκα. Κι εκείνο που φάνηκε, επίσης, με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο, είναι τα ανεπαρκή μέτρα ελέγχου του χώρου. Με ένα φύλακα, για τον οποίο κανείς δε γνωρίζει (σ.σ. τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτό) αν την κρίσιμη ώρα βρισκόταν στη θέση του, δεν μπορεί να φυλαχτεί ένας τέτοιος χώρος. Επιπρόσθετα, το συμβάν τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα απέδειξε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να «φιλοξενεί» τέτοιου είδους μηχανήματα και να λειτουργεί ως σταθμός διαχείρισης απορριμμάτων.

~** Ο Μικρός μας Σταματάκος 7 μηνών και κάτι 26-4-2011 στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο Αρφαρά : Παναθηναϊκός από μικρός κι΄ Αυτός !!!
** http://www.youtube.com/watch?v=nRyFbwfXRvE  ,
** ARFARA - KALAMATAS 01/02/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=rxZ4WBBIrgM  ,
Δείτε την καταπληκτική ιστορία ενός ανθρώπου, που γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, αλλά κατάφερε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, αντλώντας δύναμη από την πίστη του στον Χριστό.


div>
Nick Vujicic - No arms, no legs, no worries - Ελληνικοί υπότιτλοι @ Yahoo! Video


~** KALAMATA Ι . ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ Ι . Χ .** Έφυγαν  από τούτο τον κόσμο  :
* Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Τσούλος στην Καλαμάτα ,σε ηλικία  85 ετών 28/8.-
* Ο επαγγελματίας στο Αρφαρά Γρηγόρης Αθαν. Κατσιαμπάνης σε ηληκία 85  ετών 21/4.-
* H Σοφία  Φίλντιση   στην Καλαμάτα  σε ηλικία 80 ετών .-
*

*** Οικοδεσπότης ο Γιάννης  Αργυράκης στο Αρφαρά ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
** ΠΟΛΛΟΙ επίσημοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στ’ Αρφαρά, στη γιορτή των Αγίων Θεοδώρων. Οικοδεσπότης ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αργυράκης, νυν περιφερειακός σύμβουλος, που είχε καλέσει  τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού  Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, μαζί με τους ντόπιους αντιπεριφερειάρχες Μαλαπάνης , Νικολάκου κ.α και συμβούλους. Και δεν του χάλασαν το χατίρι.-

**Αμισθος Συμπαραστάτης ο Στέλιος Ψώνης ..

** ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ για τη θέση του Συμπαραστάτη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος έθεσε ο τ. πρόεδρος της Πύλας Στέλιος Ψώνης. Και δήλωσε ότι θα είναι άμισθος, προσφέροντας τα χρή-
ματα σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Πλην όμως δεν… συγκίνησε τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς πήρε μόνο μία ψήφο.-

** Η Περιφέρεια είχε την ευθύνη  ΤΙΣ τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις επέκρινε δριμύτατα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και για τα οδικά έργα που κατέρρευσαν ή καθυστέρησαν και σταμάτησαν. Ομως, στα έργα αυτά την ευθύνη δεν την είχαν οι Ν.Α., αλλά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.-
Αυτές επέβλεπαν και υλοποίησαν ή υλοποιούν ακόμα τους δρόμους Σελλασία - γέφυρα Κελεφίνας, Σκούρα -Πυρί και Γαργαλιάνοι - Ρωμανού. Ας το έχει υπόψη του ο κ. Τατούλης.-

** Να κλείσει το… όρυγμα

* ΚΑΙ νέες διαμαρτυρίες είχαμε χθες από Καλαματιανούς για το όρυγμα στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Αριστομένους, το οποίο… δεν λέει να κλείσει. Εχει κανένας ιδέα τι θα γίνει με αυτή την ιστορία;

**Ετσι είναι οι θύελλες;

* "ΘΥΕΛΛΩΔΗ" χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων.- 
Εμείς σε άλλο χωροχρόνο βρισκόμασταν; Γιατί θυμόμαστε μια συνεδρίαση στην οποία ελάχιστοι έδιναν σημασία στους ομιλητές και στην οποία οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι μίλαγαν μεταξύ τους για να περάσει η ώρα; Ετσι είναι οι θύελλες;

** Ξεκίνησε ο καθαρισμός  του κηπαρίου ΟΣΕ
* Δουλειά από χθες το πρωί έπιασαν τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, αφού ξεκίνησε, όπως είχε προαναγγελθεί, ο καθαρισμός μετά από πολλά χρόνια του κηπαρίου δίπλα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας. Εκτός από τον καθαρισμό θα προχωρήσει και η διαδικασία εξυγίανσης των δένδρων που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Ο πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αδαμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τον καθαρισμό,  όσο και για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος πλέον εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα συντήρησης πρασίνου της πόλης με τη... συναίνεση του ΟΣΕ. Παράλληλα ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε από τους δημότες να φροντίζουν τον χώρο μπροστά από τα σπίτια τους, ώστε αναλογιζόμενοι τις οικονομικές συνθήκες της εποχής να συμβάλλουν ό καθένας με τον τρόπο του σε αυτή την  προσπάθεια.-

**Με τον πρόεδρο του ΤΕΙ  συναντήθηκε ο Νίκας
* Με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέα Κανάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Κατά τη  συνάντησή τους οι δύο άνδρες συζήτησαν την καταβολή  δημοτικών τελών από το ίδρυμα, την κατάργηση του επικίνδυνου κόμβου του ΤΕΙ, καθώς και τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

** Συνάντηση Νίκα με τον νέο αστυνομικό  διευθυντή Μεσσηνίας
* Το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στη μακρά και γόνιμη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις αστυνομικές αρχές και δεσμεύθηκε για ανάλογη συνέχεια. Με τη σειρά του ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα καταβληθούν για αντιμετώπιση της  παραβατικότητας.-

 ~**Πέμπτη  28-4-2011 ARFARA MESSHNIAS διαβαίνοντας το κέντρο του χωριού  προς Άγιο Κωνσταντίνο :

** http://www.youtube.com/watch?v=3D_tX29j1CA ,**~**Από ΠΗΔΗΜΑ προς ΑΡΦΑΡΑ ..ΈΝΑ ΠΟΛΎ ΌΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΥΧΆΡΙΣΤΩ ΔΙΆΒΑ ,…ΔΙΑΔΡΟΜΉΣ :
** http://www.youtube.com/watch?v=nGKo511A8lA  ,
~** 28-4-2011 Διαβαίνοντας το Πήδημα :
** http://www.youtube.com/watch?v=bEbciprLVp0  ,~** 28-4-2011 Αγία Τριάδα Καλαμάτας , εδώ κάθε Πέμπτη γίνεται αγορά των Μικροπολητών :
**  http://www.youtube.com/watch?v=a_9TwI-etdk  ,
**** Οι  Αναρτήσεις  μας τον μήνα ... ΑΠΡΙΛΙΟ του 2011 :

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/01-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Απρίλιος 2011 *
 ~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/2-2011.html  . Στο Αγιάζι της Σαββατιάτοκης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 2 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011 *
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/03-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 03 Απριλίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/04-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Απριλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/05-04-2011.html  . Στο αγιάζι της Τοπικής - Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τρίτη 05-04-2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/05-2011.html  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης - πληροφόρησης Τρίτη 05 Απριλίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/06-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Απριλίου 2011.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/7-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/8-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/09-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 09 Απριλίου 2011.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης Ενημέρωσης 10 Απριλίου 2011 * .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/2011-11.html  , Υγεία για όλους μας Απρίλιος 2011 ,Δευτέρα 11/04/2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/12-2011.html , Στο αγιάζι της πληροφόρησης για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/13-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη , 13 Απριλίου 2011 * .- Παρακολουθούν 138 φίλοι .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Θέματα Υγείας 15 Απρίλιος 2011 .- Φίλοι: (20).- ;
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/16-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2011 .- (45).-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/17-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακής των Βαϊων στην Ενημέρωση 17 Απριλίου 2011 .- (40).-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/18-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου 2011 .- (49).-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/19-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τρίτη 19 Απριλίου 2011 . – (50).-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/21-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 .- (52).-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/2011.html  , Μεγάλη Εβδομάδα του 2011 ΑΠΡΙΛΙΟΣ .- (94).-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/22-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου 2011 .- (29).-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/23-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης του Μ. Σαββάτου 23 Απριλίου 2011 .- (101).-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/04/24-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή ΠΑΣΧΑ 24 Απριλίου 2011 .- (57).-
~ ** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/25-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 25 Απριλίου 2011 .- , (45).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Στο δρόμο της Ενημέρωσης του Χθές του Σήμερα και του Αυριο , (60).-
~* * http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/25-2011.html  , Υγεία γιά όλους μας 25 Απρίλιος 2011.- (60) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/26-2011.html  , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !! Αληθώς Ανέστη! .- (139).-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/27-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 .- (22).-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/28-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 .- (140).-

~**Από ΠΗΔΗΜΑ προς ΑΡΦΑΡΑ ..ΈΝΑ ΠΟΛΎ ΌΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΥΧΆΡΙΣΤΩ ΔΙΆΒΑ ,…ΔΙΑΔΡΟΜΉΣ :
** http://www.youtube.com/watch?v=nGKo511A8lA  ,
** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
~* Γειά σου stamos1 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
η alexia σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Εγινα αναγνώστρια! Σας προσκαλώ και εγώ με την σειρά μου στο blog μου και ελπίζω να γίνετε αναγνώστης!
Φιλικά,  Αλεξία    ***   http://alexialibrarytales.blogspot.com/ .-
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/alexia/ .-

**Γειά σου stamos1   η alexia σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 http://alexialibrarytales/...   Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/alexia/  .-

** Γειά σου stamos1 :  ο whitepigeon σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου ..:  μην μου πεις καλαμάτα ??? και μεσσήνη???
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/whitepigeon/  .-

**  Η Dina Gianakakos σχολίασε τη φωτογραφία σας. 
Η Dina έγραψε: "Alithos Anetsh! Xronia Polla Stamath mou na' se panta kala me thn oikogeneia sou!!!! Filakia polla!!!!"
 Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=2037183376321&set=p.2037183376321&type=1&mid=4238548G56358b7cG2b3b2f1G9&bcode=m7JEV15W&n_m=stamoskal%40windowslive.com
 Ευχαριστούμε,           Η Ομάδα του Facebook

** Ο/Η Eleni Benetatos δημοσίευσε στον Τοίχος σας.
Ο/H Eleni έγραψε:  "KALHSPERA STAMATI MOY!!!!!!!!!!
EUXARHSTW POLH GIA THS EUXES SOY═════════ ೋღ❤ღೋ ═════════╗
.◊ ೋ ❤❤❤ FILAKIAAAAAAA❤❤❤ ೋ ◊
╚═════════ ೋღ❤ღೋ ═════════╝♥"

** Posted By: To Xamogelo Tou Paidiou
To: Members in το Χαμόγελο του Παιδιού
Εγκατάλειψη ανηλίκου. Δείτε το βίντεο. Αναπαραγωγή βίντεο  00:04:44
Συχνά ακούμε στις ειδήσεις για παιδιά που εγκαταλείφθηκαν, για παιδιά που η αγκαλιά των γονιών τα ξέχασε έξω. Το Χαμόγελο του παιδιού με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και τα οχήματα επιτόπιας παρέμβασης βρίσκεται 365 ημέρες το χρόνο κοντά σε αυτά τα παιδιά.
***  http://youtu.be/CfWw_s6lWVk  , .- Call to Action   ,  Support the cause. Be counted:  I Read This
Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτήν τη δημοσίευση.
Για να δείτε τον Τοίχο σας και να απαντήσετε σε δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?permalink.php&story_fbid=2037192136540&id=1446349692&mid=42377b9G56358b7cG2b3abedG1&bcode=m7JEV15W&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε, .....  Η Ομάδα του Facebook
** frontida_sto_spiti.avi : Φροντίδα στο Σπίτι :
**Γειά σου stamos1   ο Karag σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 Χρόνια Πολλά. Χάρηκα για την επικοινωνία. :
** ΤΑ blogs ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ  :
** http://elefterifoni.blogspot.com/
*** http://elefteriastologo.blogspot.com/
**** http://megaropazarema.blogspot.com/ 
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
*****   http://www.sync.gr/Karag/ .-

** Η Eleni Benetatos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
Η Eleni έγραψε:
"*❤*❤*❤*❤*❤*❤*❤*❤*❤*❤*❤
▀█▀.█▄█.█▀█.█▄.█.█▄▀─█▄█.█▀█.█ ─█...█..█
─█─.█▀█.█▀█.█.▀█.█▀▄──█─.█▄█.█ ▄█...▄..▄
...┊ ┊ ┊ ┊ ★
┊ ┊ ┊ ★
...┊ ┊ ★
┊ ★

╭♥╯L╭♥╯O╭♥╯V╭♥╯E╭♥╯....STAMATI MOY KAI ESY NA XERAISE THN OIKOGENIA SOY!!!!!"
Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=2037180656253&set=p.2037180656253&type=1&mid=4239002G56358b7cG2b3b968G9&bcode=m7JEV15W&n_m=stamoskal%40windowslive.com
 Ευχαριστούμε,             Η Ομάδα του Facebook

~ **Οι «άθλιοι» των Αθηνών και πάσης Ελλάδος!
** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/wretched-of-athens-and-all-greece.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

~ Η προσφορά του Βυζαντίου στον πολιτισμό
*** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/byzantine-culture.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
~ Πώς αντιμετωπίζεται η αρνητική συμπεριφορά των παιδιών
*** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/negative-behavior-of-children.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
~ Οι «άθλιοι» των Αθηνών και πάσης Ελλάδος!

 Η πενία τέχνας κατεργάζεται Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι περικοπές και οι μειώσεις συντάξεων, η Τρόικα, το Μνημόνιο και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης όσων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας...

~ Η προσφορά του Βυζαντίου στον πολιτισμό

 Ιδιαίτερα το Βυζάντιο, όπως άλλωστε και η επανάσταση του Εικοσιένα, δέχθηκε τα πυρά των μελετητών αυτών, μερικοί από τους οποίους δεν δίστασαν να γυρίσουν πίσω στην εποχή του Γίββωνα, όταν τον...

~ Πώς αντιμετωπίζεται η αρνητική συμπεριφορά των παιδιών

Γράφει Μαρινέλλα Τσουκαλά(παθολόγος Λόγου-Φωνής-Ομιλίας) Τα παιδιά στην ηλικία των 1,5 - 3,5 ετών παρουσιάζουν έντονη αρνητικότητα. Η εποχή του «ΟΧΙ» των παιδιών είναι σημαντική για την...

** Ο/Η Δημήτρης Τ. έστειλε μήνυμα στα μέλη του Συνεχίζουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες. Δημήτρης Τ.27 Απρίλιος 8:44 μ.μ.
Θέμα: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: Η πρόταση για το «νέο σχολείο»
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: Η πρόταση για το «νέο σχολείο», κατανομή ωρών, πρόγραμμα σπουδών, μαθησιακά και διδακτικά πεδία, ωράριο Δημοτικών – Γυμνασίων (28/03/2011)
** http://www.facebook.com/l/a1c97jl89jhEfQrMsclV2_A6MeA/eranistis.net/wordpress/?p=14085 .-

**CATHERINE ASHTON GOES BANANAS!‏
Fourthreichian FM Catherine Ashton is upset that the Minister of Foreign Affairs of the Russian Federation, Sergey Lavrov, has paid a visit to the independent countries of Abkhazia and South Ossetia on 25 and 26 April 2011, without prior consent of the Georgian authorities! We wonder whether Ashton takes prior consent of UK whenever she visits USA!

 Ashton does not consider these visits compatible with the principle of territorial integrity! Ashton reiterates her support for Georgia's warriors and invaders, and underlines the importance of a peaceful conflict resolution in full respect of the territorial integrity of Georgia within its internationally recognized borders! Ashton obviously lost touch with reality!
 Downsizing a country makes a lot of sense. Small is beautiful and efficient. The best State is the city-state. A city-state is an independent country whose territory consists of a city. The city-states of ancient Greece, such as Athens, Sparta, Thebes, and Corinth, have shown that the smaller the state, the better it is. The ideal limit is the one-person state, aka anarchy!
 The Principality of Monaco is an independent city-state. Monaco-Ville, the ancient fortified city and Monaco's well-known area Monte Carlo are districts of a continuous urban zone, not distinct cities. Singapore is an island city-state in Southeast Asia. About 5 million people live and work within 700 square kilometres, 270 sq miles. Vatican City is a landlocked sovereign city-state whose territory consists of a walled enclave within the city of Rome.
 Abkhazia and South Ossetia won independence from Georgia. Now, Catalonia wants independence from Spain; California, Texas, and New York City want independence from USA; Europeans want independence from Fourth Reich(EU); England, Scotland, and Wales want independence from UK; Athenians want independence from Graecokleptocrats!
 Switzerland's decentralized structure shows the value of local government, both as a means of limiting the size of government and as a way of promoting tranquility in a nation with several languages, religions, and ethnic groups. We all admire Switzerland's valiant attempt to preserve financial privacy in a world dominated by greedy, high-tax governments.
 Fourth Reich(EU) is an illegal confederation that has no voted constitution, a flag no one salutes, an anthem no one sings, a Fuehrer no one can name, a parliament of prostitutes, a capital of huge bureaucracy no one controls, a currency that soon will not exist, rules of fiscal behavior that no member has been penalized for ignoring, a commission which is the Eldorado of corruption, brutal cybercops, and kleptocrats galore!
 Nullification is the right of a member country of a federation to nullify any federal law which that state has deemed unconstitutional. Because the sovereign countries formed the federation, they hold the final authority regarding the limits of the power of the federal government. The member countries and not the Federal Bench are the ultimate interpreters of the extent of the federal government's power. Nullification grants the right to secession, by which a country terminates its political affiliation with the federation.
 Nullification declares that member countries of a federation must judge the constitutionality of the acts of their agent, the federal government, since no impartial arbiter between them exists. When the federal government exercises a particularly dangerous power not delegated to it, the countries must refuse to allow its enforcement within their borders. Nullification defies the unexamined premise of the entire political spectrum, according to which society must be organized with a single, irresistible power center issuing infallible commands from the top.
 Europeans consider the European Union null and void confederation, because they did not vote for any constitutional treaty! Eurokleptocrats pulled off the biggest powergrab in history by imposing a camouflaged constitution, bypassing all nonos. The Nazi dream for Europe was finally fullfilled - ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer - one people, one empire, one leader. The Lisbon Treaty is Eurokleptocracy's Pyrrhic victory. It created a confederation, Fourth Reich, without a popular foundation. EU lacks legitimacy among Europeans. Eurokleptocrats created a situation where the citizens of slave States live their lives with a resigned feeling that the EU project is not their own.
 VAT and kleptocracy are two good reasons to secede from Fourth Reich(EU) now. Vatstruck Fourthreichians are looking for a Moses to liberate them from the yoke of Brussels. They have to do it now, before a new imposed treaty between Eurokleptocrats tie their hands forever. Californians and Texans want to secede from USA, but Uncle Sam does not allow it. The same thing might happen with Britons and Greeks. Infinite infinitesimal amendments to treaties might accumulate over time, leading to huge changes of original intent, enslaving all Fourthreichians to Brussels forever!
 Greenland was the first country to secede from Fourth Reich. The Lisbon Treaty introduces a secession clause. A slave State may notify the Fourthreichian Council that it wishes to secede, upon which secession negotiations begin; if no other agreement is reached, the hateful Lisbon Treaty ceases to apply to the seceding State two years after such notification.

** 20 OBAMA PROBLEMS, 20 LIBERTARIAN SOLUTIONS‏
In the wake of the much-discussed release of President Obama's long-form birth certificate, Libertarian Party Chair Mark Hinkle muses that instead of wasting so much ink on this birther story, the press should be giving a lot more attention to the many real disasters of the Obama administration. The Libertarian Party points out the 20 Obama problems, 20 Libertarian solutions:


1. Cash for Clunkers

The government should not try to dictate what vehicles people drive, or what mileage they get. This program paid people to destroy their cars and buy new higher-mileage cars. It wasted both money and natural resources. Libertarians would never have done this.

2. War escalation in Afghanistan

We would withdraw American forces from Afghanistan. President Obama has escalated the war.

3. Giant government health care expansion bill

Libertarians would return health care to the private sector and the free market, instead of repeatedly increasing the amount of government interference.

4. Post office loses money hand over fist

Libertarians would end the post office's monopoly, and allow competition and the free market to provide the mail services people demand.

5. Stimulus package

The key to a robust economy is shrinking government, not growing it. Libertarians don't believe in stimulus packages.

6. Expansion of "state secrets" doctrine

The president is not a dictator. Libertarians would not allow presidential actions to avoid judicial scrutiny.

7. Big increase in unemployment

High unemployment is mostly caused by government interference. Libertarians would let the free market work.

8. "Bailout" Geithner as Treasury Secretary

Libertarians would appoint someone who understands economics and the importance of free markets.

9. Skyrocketing federal spending

Libertarians would would make huge cuts, not increases, in government spending.

10. Huge federal deficits

Libertarians would cut government spending so much that deficits would disappear.

11. War in Libya

Libertarians want to end America's foreign wars, not start new ones.

12. Assassination doctrine

Libertarians would never claim that the president can assassinate American citizens just because he personally believes them to be terrorists.

13. Big-spending deals with Republicans

Last December, and again this month, President Obama and Republicans came together to keep federal spending huge this year. Massive defense spending, unemployment extensions, ethanol subsidies, etc. Libertarians would demand cuts in the current year, and we'd be happy to let the government shut down if our opponents refused.

 14. Keeping Guantanamo open

Before he was elected, Obama promised to close Guantanamo Bay. He hasn't done it. Libertarians would shut it down.

 15. Fed massively inflates fiat currency

With the support of President Obama and Treasury Secretary Geithner, the Federal Reserve has continued its massive inflation of the money supply. Libertarians wouldn't allow it -- in fact, we would end the Fed.

16. War on Poker

Less than two weeks ago, Obama's Justice Department decided to trample on the rights of millions of Americans by shutting down several online poker websites and indicting their executives. Libertarians believe that Americans have the right to gamble.
  17. Patriot Act extensions

Obama has signed bills to extend the life of the Patriot Act, which violates the civil rights of Americans. Libertarians would refuse to renew it.

 18. Sustaining warrantless wiretaps

As a candidate, Obama said he would end these violations started during the Bush administration. But apparently he lied. Warrantless wiretaps are still being used today. Libertarian would end them immediately.
 19. Sustaining War in Iraq

As a candidate, Obama promised the Iraq War would be over by now. But there are still upwards of 50,000 American troops in Iraq. Libertarians would end that war and withdraw all of the troops.

 20. Medical Marijuana raids

In October 2009, we sent a press release commending the Obama administration's new policy to end raids on medical marijuana providers. Unfortunately, they were lying. The feds have continued to raid medical marijuana providers. Libertarians would completely end the tragic and destructive War on Drugs.
 Hinkle notes President Obama and the Democrats in Congress are only part of the problem equation. The Republicans deserve an equal share of the blame, for their unwillingness to cut military spending or entitlements, their addiction to government programs like farm subsidies, and their big-spending compromise bills of December 2010 and April 2011.
 Hinkle wonders if Obama and the Republicans might just be conspiring to keep this birther stuff alive, to distract everyone from all the real problems they're causing. The president might have been worried that the birther talk was about to die down. When you consider that we're involved in three foreign wars, our entitlement state is crumbling, we have record-level spending and deficits, unemployment is high, and inflation is growing, the president's birth certificate seems less significant somehow. We need to be more focused on the fact that massive debt is driving our government toward bankruptcy -- something Republican birther Donald Trump would know a lot about.
 Socialized healthcare is on the horizon. The DHS, NSA, TSA police state is expanding, the Drug War is still being pursued by an arrogant, ignorant government and Obama is expanding the war in Afghanistan! Frankly we have got bigger problems to pursue than blogging endlessly about where the President was born. Hopefully Americans will worry less about long-form birth certificates, and more about thousand-page spending bills.

ADVERTISEMENTS
 Smart words are more effective than smart bombs! Mighty words of a charismatic keynote speaker can transform your people to a new dimension of organizational climate, efficiency, self-actualization, enthusiasm, belonging, and motivation. To get such a speaker to your conference, write to keynote.speakers@yahoo.com

**LESMISERABLES AND KANGAROOS LOCK HORNS‏
Lesmiserables syndrome is the prosecution of a minor infraction which catalyzes a series of major infractions. Innocent people suffer from lesmiserables syndrome, whereas kleptocrats enjoy impunity. Greek jails are full of lesmiserables, an injustice which will result in a major revolt against Graecokleptocrats. There is an elasticity limit to how much abuse innocent Greeks could tolerate from the Greek government, October-18 mafia.

 On a clear day, xasteria, lesmiserables and taxstrucks will take their guns and shoot all Graecokleptocrats they could find. Lesmiserables do not need misereres, but guns. Greeks have reached the limit of elasticity, and now is the time to revolt. Sedition is now a patriotic duty. Greece has more seditionists than any other country of Fourth Reich.
 Every day, new laws are created that make the yoke on citizens much heavier. Every new law is a new constraint on activity. This cannot go forever. Eventually people will revolt. To make it in life, you have to take risks. But this shakes the status quo of kleptocrats, who might lock you in jail! Kleptocrats want you to live a monotonous boring life, enslaved to kleptocratic wishes, under the statist yoke. But this kind of life is not worth living.
 Overcriminalization provides prosecutors with unfettered control over broad swaths of criminal adjudication and legislative interpretation. The proliferation of vague and overly broad laws has given prosecutors the ability to stack criminal charges against defendants in a way that diminishes the likelihood of a criminal trial and increases the probability of either a guilty plea or a jury verdict.
 Charge stacking is the ability to charge a large number of overlapping crimes for a single course of conduct. The potential for injustice is heightened when each of the crimes is vague and overly broad. However even if each of these offenses is narrowly defined to cover only serious misconduct, combining crimes enables prosecutors to get convictions in cases where there may be no misconduct at all. When deciding whether to plead guilty, any rational defendant takes account of the sentence the defendant may receive if he goes to trial and loses. By stacking enough charges, prosecutors can jack up the threat value of trial and thereby induce a guilty plea, even if the government's case is weak.
 Overcriminalization gives prosecutors vast latitude to secure guilty verdicts. In the interpretive context, the proliferation of vague and overbroad criminal laws has given prosecutors the ability to apply vague, overly broad criminal laws to a vast array of conduct. The prosecutor essentially becomes a lawmaker, providing meaning and context to an otherwise open-ended statute or regulation.
 The unprincipled growth of criminal law has also led to the inappropriate delegation of legislative authority to the judicial branch. Judges often must take it upon themselves to create meaning from vague, unbounded criminal offenses such as the honest services fraud statute. When interpreting the large number of imprecise and unclear mens rea (criminal-intent) requirements in statutory and regulatory criminal offenses, judges are essentially co-opted into rewriting the laws and finding meaning where there is none.
 There are judicially created safeguards that courts could and should apply to grant the benefit of the doubt to a person accused of a vague, ambiguous, or overly broad criminal law. These safeguards include the constitutional void-for-vagueness doctrine that the Supreme Court used to narrow the honest services fraud statute as well as the common-law rule of lenity.
 It is undoubtedly convenient and expedient for parliament to create imprecise, hastily drafted criminal laws and allow prosecutors and judges to interpret them as they will. The same can be said about authorizing unelected bureaucrats in agencies to make the crucial criminal-law decisions that will affect citizens' most fundamental rights and liberties. However, the fundamental duty for full deliberation over and precise crafting of every criminal law belongs to parliament. When parliament carries out this duty in a haphazard, imprecise manner, or expressly delegates it away to federal agencies, both individual citizens and the nation's system of constitutional government are harmed.
 The wholesale expansion of criminal law, in both the number of offenses and the subject matter they cover, has become a major threat to civil liberties. When laws are vague, are overbroad, or lack adequate mens rea requirements, the procedural protections are inadequate to protect individual citizens from unjust criminal prosecution and punishment. This inadequacy is evidenced by the terrible toll that overcriminalization has taken on the lives of individuals, as well as the manner in which the expansion of criminal law has eaten away at the wide range of structural constitutional protections put in place.
 Parliament's overcriminalization expands the power of the government beyond its constitutional limits. The proliferation of vague, overly broad federal criminal laws results in separation-of-powers violations and encroaches upon the rights of innocent citizens. The destructive constitutional implications of overcriminalization are one more compelling reason for parliament to rein in the unbridled and unprincipled growth of criminal statutes and regulations.
 Criminal law has exploded in size and scope and deteriorated in quality. It used to focus on inherently wrongful conduct: treason, murder, counterfeiting, and the like. Today, an unimaginably broad range of socially and economically beneficial conduct is criminalized. More and more citizens who have worked diligently to abide by the law are being trapped and unjustly punished due to vague, overly broad criminal offenses. Parliament must halt its overcriminalization rampage.
 Scores of government departments and agencies have created so many criminal offenses that the Congressional Research Service itself admitted that it was unable to even count all of the offenses. The service's best estimate? "Tens of thousands." In short, Congress's own experts do not have a clear understanding of the size and scope of criminalization. Three out of every five new non-violent offenses have inadequate criminal-intent requirements. This means that they fail to protect from unjust criminal punishment citizens who engaged in conduct that they did not know was illegal or otherwise wrongful.
 Despite existing overcriminalization, Parliament continues to criminalize at an average rate of one new crime for every week of every year (including when its Members are not in session). All inherently wrongful conduct has been criminalized several times over, yet from 2000 through 2007, Congress enacted 452 new criminal offenses.
 Before enacting any new criminal law, Congress should review the questions raised by the Criminal Law Checklist for Federal Legislators, which is produced by a wide coalition of organizations. Its questions help ensure that any new criminal laws stay within the bounds of fairness, the rule of law, and the U.S. Constitution.
 Parliament should require written analysis for every new or modified criminal offense or penalty. Such a report should include a description of the problem that the new law is intended to redress, specific cases and concerns motivating the legislation, and an analysis of overlaps that the new law will have with existing federal and state law.
 Law should codify the venerable rule of lenity. Rather than favoring the prosecution, the rule ensures that the benefit of the doubt under vague, overbroad laws is given to the person accused. Every criminal conviction must require proof beyond a reasonable doubt that the person acted with criminal intent. Criminal laws should require such proof.
 Parliament should not delegate its power to criminalize to unelected officials in the scores of government departments and agencies. Such decisions should be made by the people's elected representatives. Parliament seems to have forgotten that it can repeal bad laws. It can and should. The worst, most unjust criminal offenses should be thrown into the legislative dumpster.
 The Greek Ministry of Justice is a euphemism for the Greek Ministry of Injustice, aka Kangaroo Ministry! It's justice proceeding by leaps, like a kangaroo. Most courts of the metropolitan area of Athens are located on Evelpidon campus, a Kangaroo valley where trials on average last a couple of minutes without jury and without schedule. The accused have to wait in infinite queues, not knowing the exact time of their trial. Kangaroos galore!
 Graecokleptocrats enjoy impunity, whereas citizens suffer from perjury. Police thugs are the main perjurers. Freak galore! Public prosecutors pick up either very easy targets of poor people who cannot afford defense to justify a quota system or very large targets to get publicity. Prosecuting famous bloggers brings a lot of publicity to machiavellian kleptocrats, pusillanimous prosecutors, and bumptious cybercops. Brutal Graecocybercops must be abolished now.
 Greek justice is a spider web, catching small prey and swallowing them, while allowing crocodiles to penetrate and dominate it. Visiting Greek prisons, one could see all lesmiserables that fill them up, but he could not find any kleptocrats. There is no independence of justice in Greece, the most corrupt country of Fourth Reich, and perjurers are dime a dozen. The huge Greek judiciary corruption complements the huge political corruption and the cybercop brutality. Extrajudicial rings of judges, prosecutors, police, clergy, and kleptocrats manipulate the Greek justice system. Many judges have been found guilty for participating in trial-fixing rackets. Freak galore!
 Greece's criminal justice system is very slow and ineffective, losing files and protecting kleptocracy and cybercop brutality. The European Court of Justice has ruled against the Greek government, October-18 mafia, myriad times in cases related to the terrible Greek judiciary. For many years, there have been substantial loopholes of Greek laws. The judiciary systematically covers up corruption cases the minute they involve civil servants or kleptocrats. Freak galore!

**Η Katerina Katerinaki σχολίασε επίσης τη φωτογραφία της.
Η Katerina έγραψε:
"EUXARISTOUME STAMATH ALITHOS O KYRIOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&fbid=10150156790313732&set=a.10150152169163732.290029.614528731&type=1&mid=4239349G56358b7cG2b3bb41G10&bcode=m7JEV15W&n_m=stamoskal%40windowslive.com  .- Ευχαριστούμε,  Η  Ομάδα του Facebook

**193 μαχαιριές στον Άντρα της...


Βλέπετε στην τηλεόραση το τελευταίο σποτ που μία ηθοποιός παριστάνει τρεις χτυπημένες γυναίκες και λέει: ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΩΡΑ? Ενώ τελειώνοντας μιλάει για… Ισότητα των Φίλων!!!


Δεν βλέπω καμία αντιδράσει από κανέναν…

Ε, φτάνει πια!! Τέτοιον υποβιβασμό νοημοσύνης μόνον οι Σύλλογοι Πατέρων της Ελλάδας τον ανέχονται! Για πια ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΊΛΩΝ ΜΗΛΑΜΕ? Που χάνουμε τα παιδιά μας (δεν μας θέλουν), την υγεία μας, την κοινωνική μας ομαλότητα – χωρίς φίλους και συγγενής, με την ζωή μας να έχει γίνει μίζερη, με την περίφημη Γονική Αποξένωση να μην ακούγετε σε κανένα Ελληνικό δικαστήριο (ούτε και από τον δικό μας Δικηγόρο!

Διαβάστε παρακάτω (στο Texas) μαχαίρωσε τον Άντρα της 193 φορές!! Και να το στείλετε οι πρόεδροι των συλλόγων μας σε απάντηση στους υπεύθυνους που έβγαλαν αυτό το σποτ (το στέλνω και εγώ για σας)

George Karavidas

(Psychologist – Writer, Life Long Martial Artist)

Woman who stabbed husband 193 times faces new jury

48 Hours Mystery: Texas housewife sentenced to 25 years; Can wife of ex-NFL star help free her?
** (CBS News)

 Prosecutor Kelly Siegler did not mince words back in 2004, at Susan Wright's original murder trial. "All that battered wife abuse bull was just that, it was bull," she told jurors. "This case is not about self defense; it's about a slaughter."
 She ridiculed Susan Wright's claim that she killed her husband, Jeff, in self-defense.
 "For her to claim self-defense and say she took a knife away from a man who outweighed her by 100 pounds is ridiculous," she said in court.
 Siegler still believes that, maintaining Susan wasn't a battered wife because, "We never found any evidence of it."
 The evidence, Siegler says, tells a very different story. That's because Jeff's naked body was found with ties around his wrists and ankle. It was, according to Siegler, all part of an elaborate seduction scene.
   "  She had to play it," Siegler told "48 Hours." "She had to play the game from the minute he got home from work that day, if not sooner, to get him in the right mood, to set the scene... to get him tied up and defenseless; to pull out her knife."
 That's why Siegler brought the bed into the courtroom.
 Medical Examiner Dwayne Wolf backed up the prosecution's theory that Jeff Wright could not fight back.
 "Out of his 193 stab wounds, almost all of them were on the front of the body," he explained. "And if a person is not restrained in some way, they'd be moving. I would be moving. I would have stab wounds predominantly on my back as I'm headed toward the door."
 Regardless of what Dr. Wolf said, Susan insisted Jeff was not tied up... at least when she started stabbing him. But something made her stop.
 While Susan was slashing at her husband, Bradley, their 4-year-old son, woke up and knocked at the bedroom door. Susan had to stop stabbing his father to put Bradley back to bed. And that's when she says she tied up her husband.
 "...and then I tied up his right arm to the bed so that he couldn't get up because I was afraid he was gonna get up and come after me when I was putting Bradley back to sleep," she said, crying on the stand.
 After calming Bradley, Susan says she got a fresh knife from the kitchen, came back into the bedroom and started stabbing Jeff again.
 When she finally finished stabbing him, Susan dragged his body off the bed and tied him to a dolly and took him to the nearby patio. Jeff Wright ended up in a shallow hole he dug himself as part of a home improvement project

**FOTOS SPITALAS 2011 workshop DRAMA‏

** http://www.facebook.com/album.php?fbid=180886015296490&id=100001252794515&aid=61010&l=2636f324aa

 Reply to sender  , Reply to group .  Reply via web post  . Start a New Topic , Messages in this topic (1)

**ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ-ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΣΕΤΩΝ ΣΕ CD (MP3) :
FAST-TYPE
(Συνεργασία με φιλολόγους - μεταφραστές ξένων γλωσσών)
** http://www.fast-type.110mb.com/
 ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ
 ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΥΡΩ
 ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΡΩΣΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ

 ΣΕΡΒΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΟΥΓΓΡΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ

 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ
 ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ 8 ΕΥΡΩ/ΣΕΛΙΔΑ

Δακτυλογραφήσεις με 1ευρώ/σελ.

Απομαγνητοφώνηση 30ευρώ/ώρα.

Μετατροπή κασέτας σε cd 5 ευρώ.
 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ EMAIL ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚO.

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΝ

 δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο και αργίες, 365 μέρες τον χρόνο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ *** Οι τιμές των μεταφράσεων αναφέρονται σε απλά κείμενα και όχι σε κείμενα που περιέχουν τεχνικούς όρους και εξειδικευμένη ορολογία. Για ειδικευμένα κείμενα και ανάλογα με τον όγκο τους, η τιμή διαμορφώνεται ύστερα από επικοινωνία.

Στην τιμή της μετάφρασης περιλαμβάνεται και η δακτυλογράφηση.

Στην τιμή της απομαγνητοφώνησης δεν περιλαμβάνεται η δακτυλογράφηση
 δακτυλογραφήσεις δυσανάγνωστων χειρόγραφων 2 euros η σελίδα (1 σελ = 300 λέξεις)

Η τιμή μετατροπής κασέτας σε cd, αναφέρεται σε κασέτες διάρκειας 60 λεπτών.

Η εγγραφή σε cd χρεώνεται με 0,5 ευρώ ανά cd.

Για παραδώσεις αυθημερόν το κόστος είναι διαφορετικό και ρυθμίζεται μετά από συννενόηση.

Μία σελίδα μετάφρασης/δακτυλογράφησης την μετράμε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του Word. Δηλαδή: με τα προεπιλεγμένα περιθώρια σελίδας, διάστιχο 1,5, μέγεθος 12, γραμματοσειρά times new roman (περίπου 300 λέξεις η σελίδα)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  ΠΕΙΟΣ ΧΑΡΗΣ 6934-328-767 ,   6934-328-767  .-

**Sofia Voultepsi ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη

 Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):

 --Η ατυχία να είσαι Έλληνας: Τσακώνονται με τον εαυτό τους με τα spread να σπάνε όλα τα ρεκόρ περισσότερα…--Στήνουν νέα παράσταση, αλλά το αδίκημα ήταν… στιγμιαίο! περισσότερα…--Γιατί η κατάσταση στη Συρία είναι «μη αναστρέψιμη» περισσότερα…

Πείτε μας την γνώμη σας, τις ιδέες σας και με χαρά θα λάβουμε τις δικές σας ειδήσεις και πληροφορίες.

 Υ.Γ. Οι αγαπητοί φίλοι που δεν επιθυμούν την αποστολή ενημερωτικών e-mails από μέρους μας, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσουν με ένα απλό e-mail, το οποίο θα δεχθούμε ευχαρίστως.

 Ελεύθερη Ζώνη, Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα. Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα Τηλ. 210-3643601 .-

**ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗ​ΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Ανακ. Τύπου :
ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ     www.NOIAZOMAI.net :

~* έτσι θα βγούμε από την Κρίση και θα περάσουμε σε ανάπτυξη και ευημερία
 Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ δίνει στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο, πρωτοπόρο και επαναστατικό Σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας και Διακυβέρνησης, που περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές:

· Άρνηση της νομιμότητας του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης

· Παραπομπή όσων το υπέγραψαν και το υπέθαλψαν

· Έλεγχος Νομιμότητας του Χρέους

· Εγγραφή Γερμανικών Οφειλών στον Προϋπολογισμό Χρέους

· Υιοθέτηση ως Εσωτερικού Νομίσματος της Δραχμής (Τουριστική Δραχμή)

· 1 ευρώ=400 δραχμές (εσωτερική υποτίμηση χωρίς να πειραχθούν μισθοί)

· Επαναφορά μισθών, συντάξεων, επιδομάτων σε δραχμές

· Αποκατάσταση Συλλογικών Συμβάσεων

· Κατώτατος μισθός 300.000 δραχμές (750 ευρώ)· Επίδομα Εργασίας-Μετεκπαίδευσης

· Κρατικοποίηση Τράπεζας

· Μείωση ΦΠΑ (ισορρόπηση από αύξηση κατανάλωσης)· Μείωση Καυσίμων (ισορρόπηση από αύξηση κατανάλωσης)· Αυτόματη ένταξη Πολύτεκνης Μητέρας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

· Κατάργηση συγχωνεύσεων σχολείων

· Επιστροφή στην Εθνική Παιδεία, την Ορθοδοξία και την Ελληνική Παράδοση

· Ετήσια Εθνική Κάρτα διοδίων 50 ευρώ, για όλα τα διόδια, όλο το χρόνο

· Νέες Τεχνολογίες μεταφορών (ιπτάμενα πλοία)

· Νέες Τεχνολογίες Ενέργειας (ελληνική βιομηχανία πράσινης ενέργειας)

· Εφαρμογή ΑΟΖ

· Εκμετάλλευση ορυκτού-υποθαλάσσιου πλούτου και υδρογονανθράκων

· Τουριστικά χωριά

· Πάρκα Ερασιτεχνικής Αλιείας

· Πάρκα Καταδυτικού Τουρισμού

· Νέα Πρωτεύουσα

· ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

**Απίστευτο Ρεζιλίκι για τον περιοδεύον Θίασο του Γκρούεφσκι 
**  http://history-of-macedonia.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/03/newsletter.jpg


~** http://history-of-macedonia.com/wordpress/2011/04/27/apisteyto-reziliki-thiaso-gruevski/

Βρισκόμαστε σε μία ακόμα συγκέντρωση του Σκοπιανού Κυβερνώντος κόμματος VMRO- DPMNE.

Κάθε φορά γίνεται και σε διαφορετική πόλη.

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός ξεκινάει μιά ακόμα από τις ομιλίες του.

Ο χώρος ως συνήθως είναι ασφυκτικά γεμάτος από ένθερμους οπαδούς του Γκρούεφσκι.

Όμως κάτι δεν πάει καλά...

Το ακροατήριο είναι για ακόμα φορά το... ίδιο!!!!

Η Συνέχεια στο History-of-Macedonia.com
 
** H Aνασταση τινάζει τη λογική :
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/anastasi-orthodoxia-nikolaos-mesogaias.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29 .-
** Ο Ήλιος και το νερό ..ένα παραμμύθι από την ... :
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/o-hlios-kai-to-nero.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29 .-
** Τα σεξουαλικά εγκλήματα πρέπει να οδηγούν σε ..... :
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/sexual-crimes-should-lead-to.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29 .-

**Ο «γάμος του αιώνα» και άλλα παρατράγουδα‏

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία… χτενίζεται!!

Δεν κοιτάνε που ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους,
δεν κοιτάνε που πάνε να καταργήσουν την Παιδεία,
δεν κοιτάνε που φτωχοί δεν μπορούν πλέον να σπουδάσουν,
δεν κοιτάνε που με τα καμώματά τους ολόκληρος ο πλανήτης πάει να καταρρεύσει,
δεν κοιτάνε που μόνο ο ρίγας της τράπουλας έχει μόνο απομείνει και αυτοί συντηρούν έναν πανάκριβο θεσμό, μου παντρεύουν τον βασιλικό γόνο εν χορδαίς, τυμπάνοις και οργάνοις!
Τι έχει να προσφέρει σήμερα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι η Αγγλία;

Τίποτα. Ούτε στον πολιτισμό, ούτε στην οικονομία. Τίποτα, παρά μόνο φιέστες άθλιας σύλληψης.
Και οι άλλοι, οι ανόητοι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών εξ ημών, συρρέουν κατά χιλιάδες από Αυστραλία και απ’ όπου να ‘ναι… ή εκστασιάζονται με ένα μικρόφωνο στο χέρι περιγράφοντας ... «συγκινημένες» μέχρι δακρύων το φοβερό γεγονός!
Δουλειά δεν είχαμε, παντρολογήματα κανονίζουμε!
Παράλειψή μας που δεν τους στείλαμε την Ανίτα να τους οργανώσει το καρναβάλι.
Αλλά έτσι είναι. Σε καιρούς παγκόσμιας παρακμής, φιέστες φτιάχνουν.
Το απόλυτο τίποτα.-  ** http://www.hamomilaki.gr/  .-

** Ο/Η Δημήτρης Χίλιος έστειλε μήνυμα στα μέλη του Δημήτρης Χίλιος - Συγγραφέας.

Δημήτρης Χίλιος17 Απρίλιος 6:56 μ.μ.
http://www.facebook.com/l/993c6LNEf6577RKQSAVkcvaQtBg/www.matia.gr/7/78/7803/7803_1_9.html
You have 3,857 νέες ειδοποιήσεις. Visit Facebook now to see what's happening with your friends.

 **facebook Ο/Η Χρήστος Δάρρας έστειλε μήνυμα στα μέλη του S.O.S!!!!!CODEX ALIMENTARIUS.....ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ.
 Χρήστος Δάρρας17 Απρίλιος 9:02 μ.μ.
Θέμα: εδω θα βρειτε χρησιμες πληροφοριες να ξεκινησετε τον δ
* http://www.facebook.com/l/993c6yhqxDR8yuOON9VpGIdUS5w/www.ftiaxno.gr/2008/04/blog-post_24.html  .-

**  Μεγάλη Εβδομάδα …

** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/holy-week-fasting-and-holy-god.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μητέρα έπαιζε στο Facebook ενώ το παιδί της πνιγόταν Baby Boy Drowns While Mother’s On Facebook
** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/facebook-baby-boy-drowns-while-mothers.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
«Έφυγε» και ο Παπάζογλου από κοντά μας... Nikos Papazoglou died
** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/04/nikos-papazoglou-died.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μεγάλη Εβδομάδα …

 Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα, συνυφασμένη στη ζωή των Ελλήνων με νηστεία. Πολλοί νηστεύουν από ενοχή, ενοχή που τους έμεινε από παιδιά, όταν η μαμά μας έλεγε για την αμαρτία. Την αμαρτία του να μη...

 Μητέρα έπαιζε στο Facebook ενώ το παιδί της πνιγόταν Baby Boy Drowns While Mother’s On Facebook


 Μια γυναίκα από το Κολοράντο καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για το θάνατο του 13-μηνών γιου της, λόγω αμέλειας... Baby Boy Drowns While Mother’s On Facebook Τι έκανε η μητέρα ενώ το...

 «Έφυγε» και ο Παπάζογλου από κοντά μας... Nikos Papazoglou died

Nikos Papazoglou Αναπαύσου εν Ειρήνη Νίκο... Στίχοι: Λάζαρος Ανδρέου Μουσική: Νίκος Παπάζογλου Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Παπάζογλου Ο μοναχός ο άνθρωπος όταν γλεντούν οι άλλοι ντρέπεται που ‘ναι...

**Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ-ΠΑΤΕΡΑ-ΠΡΟΣΤΑΤΗ EINAI ΕΓΚΛΗΜΑ‏
Αν θέλετε να βλέπετε τα παιδιά σας, βάλτε φυλακή τους παιδεραστές, κύριοι!
 Athena
 Am 03.04.2011 um 19:37 schrieb ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ :
 Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ-ΠΑΤΕΡΑ-ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑ-ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
** http://anti-amazon.blogspot.com/2011/04/blog-post_7539.html

~** Καλή (επ) Ανάσταση!

 Απριλίου 19, 2011 at 00:40
 Για να έρθει η ανάσταση, προηγήθηκαν τα πάθη και ο θάνατος.
Για να έρθει και η επανάσταση, μερικές φορές πρέπει να συμβεί κάτι παρόμοιο: να περάσουν οι άνθρωποι μέσα από δυσκολίες ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, και να ξυπνήσουν από το λήθαργό τους.
Όπως η ανάσταση αποτελεί την ελπίδα απέναντι στο θάνατο, έτσι και η επανάσταση αποτελεί ελπίδα απέναντι στην εξαθλίωση.- URL: http://wp.me/p1gfFD-aZ   ,  http://watch/?v=2yW39rHxW2c .-
Καλή (επ) Ανάσταση!

** Ο/Η Λιουδακης Στελιος έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΡΑΔΙΟ ΥΠΑΡΧΩ 103.7.

 Λιουδακης Στελιος19 Απρίλιος 10:23 π.μ.
O ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΑΡΧΩ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ!!

**Γειά σου stamos1

  ο emraes σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 ** http://www.nexusmanagemen/...
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:  http://www.sync.gr/emraes/ .-

**Γεια σας, Stamatios, Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΑΚΗ σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ έγραψε: "καλημερα σας !!!"

**