ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές σημαντικών θεμάτωνκαι ενδιαφέροντος Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το   αγιάζι της  ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος  ,   Δευτέρα  15  Σεπτεμβρίου  2014  :


Όποιοι κι αν τα έκαναν στον Μελιγαλά δεν έχουν μυαλό κουκούτσι....



ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΠΗΓΑΔΑΣ  ΜΕΛΙΓΑΛΑ  2014 ! ΟΠΟΙΟΣ  ΚΙ΄   ΑΝ  ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ  ..ΜΙΑ  ΛΕΞΗ  ΜΟΝΟ .....   "ΝΤΡΟΠΗ" !
 
 
 
 

***  Η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στη Μεσσηνία θα δώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τουρισμό 
 
Κεφάλαιο «εν υπνώσει» η πολιτιστική μας κληρονομιά
«Είναι ευκαιρία, με αφορμή την Αμφίπολη, να τεθεί το θέμα της ουσιαστικής ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Μεσσηνίας, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τουρισμό της περιοχής μας».
Αυτά μας έλεγε, μόλις χθες, ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα πράγματα από μέσα. Συνέχισε, δε, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ανεκτίμητη αξία και πλουτοπαραγωγική πηγή «εν υπνώσει» η πολιτιστική μας κληρονομιά. Αν και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο οι ξένοι επισκέπτονται και τη Μεσσηνία, η αξία της δεν κεφαλαιοποιείται. Ως τουριστική πηγή, όμως, ο πολιτισμός έχει μακρά παράδοση παγκοσμίως, ζωντανό παρόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα ετήσια έσοδα από την αξιοποίηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ σε μια πενταετία, μέσω της υλοποίησης 11 βασικών δράσεων και της ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών σε τρεις άξονες στρατηγικής, με βάση το ευρωπαϊκό μοντέλο: τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, την προβολή και το δίκτυο και την εμπειρία επισκέπτη.
Από την άλλη, πώς μπορεί να γίνεται λόγος για όλα τα παραπάνω, όταν την ίδια στιγμή συρρικνώνονται με οριζόντιο τρόπο οι Εφορείες Αρχαιοτήτων, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, αλλά με μόνο στόχο τον περιορισμό του αριθμού τους; Καταργούνται μονάδες με αρμοδιότητα δραστηριότητες που έχουν μπει στο στόχαστρο του ιδιωτικού τομέα, όπως στον τομέα της προβολής και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, προετοιμάζοντας την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση. Υποβαθμίζεται ο επιστημονικός - ερευνητικός χαρακτήρας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που η αρχαιολογική έρευνα έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας
Η σημασία των ευρημάτων στον τάφο της Αμφίπολης είναι αδιαμφισβήτητη, άξια όλων των χαρακτηρισμών στον υπερθετικό τους βαθμό. Αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο πολιτισμός, τα μνημεία, η αρχαιολογία αποτελούν ως ταίρι με τον τουρισμό τη βαριά βιομηχανία αυτού του τόπου.
Όμως, η Ελλάδα και, κυρίως, οι πολιτικοί μοιάζουν σαν να ξύπνησαν ξαφνικά από ένα βαθύ ύπνο, αν όχι λήθαργο, ανακαλύπτοντας τη μαγική πηγή από την οποία ρέει το πιο γλυκό και ταυτόχρονα γλυφό νερό... Της δόξας και των αντιφάσεων.
Γιατί κάπως έτσι ξεκινούν τα οξύμωρα, αν όχι τραγικά, για έναν τόπο που θα έπρεπε όχι απλά να έχει υπερστελεχώσει τις σχετικές υπηρεσίες, αλλά να έχει σε εξέλιξη ένα διαρκές πρόγραμμα ανασκαφών και δημιουργίας μουσείων ειδικά στην περιφέρεια, μη αφήνοντας σπιθαμή γης χωρίς προστασία και ανάδειξη. Πόσω μάλλον στη Μεσσηνία, όπου υπάρχουν αρχαιότητες, που φυσικά είναι αδύνατον να προστατευτούν από μια χούφτα αρχαιολόγους και φύλακες.
  Ψυχρή αλήθεια
Η αλήθεια είναι τραγική. Με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών να προκαλεί έκπληξη για όσους δε γνωρίζουν τα πάθη της ελληνικής αρχαιολογίας, των μνημείων και όσων έχουν ταχθεί στην υπηρεσία τους.
Από τη στιγμή που η ΛΗ' Εφορεία δε διαθέτει προϊστάμενο με έδρα την Καλαμάτα, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Αν προσθέσει κάποιος και την κλασική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, που έχουν χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια μετά τις δραματικές περικοπές σε όλα τα επίπεδα, τότε μπορεί να καταλάβει τι γίνεται στη Μεσσηνία.
Δεν υπάρχει ιεράρχηση στη σημασία των μνημείων, όταν τόσα πολλά χρήζουν προστασίας και ανάδειξης, με ένα αριθμό από αυτά να έχουν εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία. Σκεφθείτε μόνο πώς συνεχίζεται η ανασκαφική σκαπάνη στην Αρχαία Θουρία.
Το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις αρχαιότητες θα έπρεπε να είναι διαχρονικό και συνεχές στο μέγιστο βαθμό και όχι περιστασιακό, με στρατιές ελπιδοφόρων νέων αρχαιολόγων να βλέπουν κάθε κίνητρο, όνειρο και ελπίδα να καταρρέει - κυριολεκτικά - επί ερειπίων.
Τα σοβαρά ζητήματα της ακραίας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης ταλανίζουν τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, πλήττοντας κατά κύριο λόγο τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που δεν έχουν την τύχη να συνδέονται με λαμπρές ιστορικές προσωπικότητες ή περιόδους, αλλά που εξακολουθούν να χρειάζονται συντήρηση, αναστήλωση, προστασία, φύλαξη και ανάδειξη.
«Η αρχαιολογική μας κληρονομιά κινδυνεύει και παρότι η φύλαξη των αρχαίων είναι εθνικό χρέος, ώστε όπως μας τα παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, έτσι κι εμείς να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, η Πολιτεία δε φροντίζει να καλύψει με προσλήψεις την πολιτιστική μας αυτή περιουσία και να μεριμνήσει για την ασφάλειά της. Δυστυχώς, λοιπόν, παρουσιάζεται μεγάλη ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό. Αν, όμως, γίνει μια κλοπή αύριο σε μια αποθήκη ή σε ένα μικρό μουσείο, θα είναι δυσφήμηση για τη χώρα μας, ενώ μπορεί να αποφευχθεί με την τοποθέτηση προσωπικού. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επιθέσεις που δεχόμαστε στα μνημεία μας είναι πάρα πολλές, άσχετα αν βγαίνουν στη δημοσιότητα ή όχι», μας είπε ο χθεσινός συνομιλητής μας.
Ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι «η Αρχαιολογική Υπηρεσία στη Μεσσηνία δουλεύει με το φιλότιμο». Και το παράπονο βαρύ και δικαιολογημένο. «Θέλουν να συνδέσουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό, αλλά δε δίνουν χρήματα...».
 
***  Ξεκινά η εβδομάδα κινητικότητας στην Καλαμάτα  
                    Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, “Mobility Week”, είναι μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στόχος της εκστρατείας, η οποία διαρκεί κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ώστε να θεσπίσουν και να προωθήσουν αειφόρα μέτρα μετακίνησης και να καλέσουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις στη χρήση του αυτοκινήτου.
Ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να μετάσχει στην ευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία με διάφορες εκδηλώσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος οι εξής φορείς: ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας, Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Δ/νση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Ομάδα «Πάμε βόλτα», Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας, Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «ΕΥΚΛΗΣ», Ραδιόφωνα City και Κανάλι 20.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων  περιλαμβάνονται ομιλίες, ποδηλατικές και περιπατητικές περιηγήσεις στην πόλη, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ επίσης τις ημέρες αυτές θα μετατραπούν χώροι στάθμευσης σε χώρους πρασίνου, καθώς, επίσης, θα κλείσουν δρόμοι μπροστά από σχολεία.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου η περιβαλλοντική διαδρομή με το ΚΠΕ θα ξεκινήσει στις 18.00. Για δηλώσεις συμμετοχής στις περιβαλλοντικές διαδρομές επικοινωνήστε με το ΚΠΕ Καλαμάτας:   Ηλεκτρονικά, στο mail@kpe-kal.mes.sch.gr. Τηλεφωνικά, στο 27210 62299 (εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00-14.00).
 
***  Να μη γίνει Δημόσιο ΙΕΚ στην Κυπαρισσία, αλλά στα Φιλιατρά ζητούν φορείς         
           
«Να μη γίνει το Δημόσιο ΙΕΚ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, αλλά στα Φιλιατρά!» ζητούν ο Εμπορικός και ο Αγροτικός Σύλλογος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, διευρυμένη συζήτηση - σύσκεψη με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών, εκπροσώπους φορέων και πολίτες.
Στη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταμάτης Τσίγκανος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να επαναληφθούν λάθη και αδικίες του παρελθόντος σε βάρος των Φιλιατρών, αναφερόμενος στο Τεχνικό Λύκειο που έγινε στην Κυπαρισσία, στη γεωργική υπηρεσία που έγινε στην Κυπαρισσία, ενώ, όπως είπε, τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι έχουν περισσότερους αγρότες, αλλά και στο τρένο, που σταμάτησε στην Κυπαρισσία και όχι στην Πύλο!
Ακολούθως αναφέρθηκε στο «πολύ μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί – και πιστεύω το γνωρίζετε όλοι -  για τη δημιουργία του ΙΕΚ στα Φιλιατρά και όχι στην Κυπαρισσία, όπως κάποιοι θέλουν και λένε ότι θα πάει εκεί. Εμείς διαφωνούμε και θα αγωνιστούμε και πιστεύουμε ότι όλοι θα είστε δίπλα μας!
[…] Δημιουργία του δημόσιου ΙΕΚ στα Φιλιατρά και όχι στην Κυπαρισσία! Όπως κάποιοι θέλουν να μεθοδεύσουν και πολλές φορές έχουν μεθοδεύσει στο παρελθόν… Φυσικά, δεν μπορούμε να διορθώσουμε τις αδικίες αυτών των ετών, αλλά θα προσπαθήσουμε να μην επαναληφθούν».
Ο κ. Τσίγκανος ανέφερε τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει για το θέμα και ζήτησε όλοι να αγωνιστούν για να μη γίνει το ΙΕΚ στην Κυπαρισσία, αλλά στα Φιλιατρά, θέση με την οποία συμφώνησαν – και με ιδιαίτερη θέρμη, ζήλο και ένταση-οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στα Φιλιατρά!
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
***  «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή»… (φωτογραφίες)         

 Τελευτ   Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάστηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, και είχε το μήνυμα: «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή».
Στόχος του φετινού εορτασμού ήταν να τονιστεί η ανάγκη για «ήρωες πρώτων βοηθειών», οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές σε καθημερινά έκτακτα περιστατικά και καταστροφές.  Όλοι είναι ευάλωτοι σε κινδύνους, όμως όλοι έχουν και τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες.
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημέρωσαν το κοινό για τις δραστηριότητές τους με έμφαση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και στην προβολή της οδού Αντωνοπούλου.
 
***  Πάρκινγκ και Αριστοδήμου
 Μήπως το εικονιζόμενο πεζοδρόμιο επί της Αριστοδήμου έχει χαρακτηριστεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων; Μάλλον απίθανο… Ω - 
 
***  Κατολισθήσεις στο δρόμο προς Σπάρτη 
        Πολλές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, όπως μας λένε οδηγοί. Ιδιαίτερα στο σημείο προς Αρτεμισία, έχουν ξηλώσει και τα προστατευτικά συρμάτινα δίχτυα. Β.Β. - 
 
 *** Η ιστορία του “Πνευματικού Κέντρου” Καλαμάτας ...(φωτογραφίες)         
      
  
 
 
Η παλιά Καλαμάτα μέσα από το φωτογραφικό φακό…
Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Ο φωτογραφικός μας φακός συνεχίζει την ξενάγησή του στους αγαπητούς αναγνώστες, παρουσιάζοντας γεγονότα και ιστορικά πρόσωπα που άφησαν πίσω τους τη σφραγίδα τους με έργα ωφέλιμα για τον τόπο.
Η ιστορία της Καλαμάτας έχει να υποδείξει πλήθος από ονόματα ευεργετών ανθρώπων, που έδωσαν τους κόπους μιας ζωής για να γίνει ο τόπος μας υποδειγματικός.
Σήμερα ο φακός θα σταθεί στα πρόσωπα των Νικολάου και Ρεγγίνας Πανταζοπούλου, δημιουργών της «Πανταζοπουλείου Λαϊκής Σχολής».
Η Ρεγγίνα, σύζυγος Νικολάου Πανταζόπουλου, ήταν κόρη του γιατρού Δημήτρη Αλβανάκη. Παντρεύτηκε τον πλούσιο έμπορο Νικ. Πανταζόπουλο. Μετά το θάνατό του, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα έργο στην Καλαμάτα που με αυτό θα μνημονεύονται τα ονόματά τους. Έτσι, το 1910, η δέσποινα αυτή αγόρασε οικόπεδο στην Αριστομένους – όπου η σημερινή θέση – και αρχίζει την ανοικοδόμηση του μεγάλου κτηρίου που ονομάστηκε από τότε «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή».
Σ’ αυτό στέγασε τη «Λαϊκή Σχολή», η οποία προϋπήρχε, καθώς και τη «Σχολή απόρων παιδιών» που δεν είχαν δική τους στέγη.
Στις 4 Ιουλίου του 1911, με το υπ’ αριθμόν 55092 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Νικολάου Θ. Μαντζαβάκου, επισημοποιείται η σύσταση του ιδρύματος.
Στη συνέχεια του συμβολαίου δημοσιεύεται και το καταστατικό. Στα 4 πρώτα άρθρα του αναφέρονται ο σκοπός και η αποστολή της Λαϊκής Σχολής.
Στο πρώτο άρθρο αναφέρεται ότι ο σκοπός της Σχολής είναι η ηθική μόρφωση και διανοητική ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών τάξεων, καθώς και των απόρων παιδιών.
Στο δεύτερο άρθρο, η διδασκαλία θεωρητικών, πρακτικών και τεχνικών μαθημάτων. Η διοργάνωση διαλέξεων, η εκτύπωση και διανομή διδακτικών και μορφωτικών εντύπων.
Στο τρίτο άρθρο αναφέρονται τα διδασκόμενα μαθήματα, πρακτικά και τεχνικά, και στο τέταρτο άρθρο η εντολή οι διαλέξεις να γίνονται σε γλώσσα κατανοητή από τις λαϊκές τάξεις.
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Λ.Σ. συγκροτήθηκε τον Ιούλιο του 1911 και αποτελούνταν: από τον επίσκοπο Μεσσηνίας Μελέτιο Σακελλαρόπουλο, τον Παναγιώτη Ν. Ψάλτη, τον Ηλία Χ. Πανταζόπουλο, τον Θεμιστοκλή Κ. Κουτσομητόπουλο, τον Ιωάννη Βαββανάκο, τον Γεώργιο Ταρσούλη και τον Χρήστο Γ. Καραγιάννη.
Η «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» άνοιξε στις 15 Ιανουαρίου του 1912. Έκτοτε υπήρξαν διάφορες προσθήκες και αλλαγές. Η κυριότερη υπήρξε το 1984, όταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας έκανε σύμπραξη με το Δήμο Καλαμάτας και αποφάσισαν την ανέγερση νέου οικοδομήματος, με την επιγραφή: «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή – Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας».
Οι εργασίες ανέγερσης του νέου οικοδομήματος κράτησαν 6 χρόνια, και τα εγκαίνια έγιναν στις 22 Δεκεμβρίου του 1990.
Στο νέο κτήριο συγχωνεύτηκε και το παρακείμενο, όπου στεγαζόταν ο κινηματογράφος, χειμερινός, «Έσπερος».
Σήμερα σ’ αυτό στεγάζονται: Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, η οποία στεγάζεται στον ε’ όροφο και υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.
Το Πανταζοπούλειο Κληροδότημα έγινε ο πνευματικός φάρος που φωτίζει όλους εκείνους που έχουν διάθεση για μάθηση. Έγινε ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι πνευματικές και κοινωνικές δραστηριότητες του τόπου μας.
Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.
 
***  Ορίστηκαν πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επιτροπών & φορέων του Δήμου Καλαμάτας (όλα τα ονόματα )        
    

Τα ονόματα που θα στελεχώσουν τις επιτροπές και τους φορείς του Δήμου Καλαμάτα έκανε πριν  λίγη ώρα γνωστά ο Δήμαρχος Π. Νίκας , κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
Αναλυτικά :
Φιλαρμονική : Πολίτης - Λιάππα
Φορέας κοινωνικής προστασίας & αθλητισμού: Μπασακίδης - Μπάκας
Λιμενικό ταμείο: Βγενής - Ντίντα
ΦΑΡΙΣ: Ηλιόπουλος - Μπελογιάννη
ΔΙΟΚΛΗΣ: Μπουζιάνης - Δημόπουλος
ΔΕΥΑΚ: Καμβυσίδης - Κουτίβας
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Λιάππα-Μαρινάκης
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Γυφτέας - Φάβας
Πνευματικό Κέντρο: Καρατζέας
Σύνδ. Υδρευσης: Καρβέλης - Μιχαλόπουλος
Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Αδαμόπουλος - Αθανασόπουλος
Δημοτική Παιδεία: Πολίτης
Πολιτική Προστασία: Καραγιάννης 
*** Θετική η διαπραγμάτευση στη Μεσσηνία για τη μεταφορά μαθητών
 ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤης Βίκυς Βετουλάκη Με επιτυχία, στο μεγαλύτερο μέρος της, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας η διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες ταξί για τη μεταφορά μαθητών της Μεσσηνίας. Ελάχιστα δρομολόγια έμειναν αδιάθετα, αλλά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για «να κλείσου»ν όλα. Ικανοποιημένη δήλωσε στο «Θάρρος» η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ενώ η μέχρι πρότινος θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, τόνισε πως η συνεργασία όλων των πλευρών αποφέρει πάντα θετικά αποτελέσματα.Μείωση κόστους Κατά την κα Νικολάκου, παρά τους ασφυκτικούς χρόνους η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τηρώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, προχώρησε στην προκήρυξη πρόχειρων διαγωνισμών με ισχύ έως 28/2/2015, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής μεταφορά μαθητών από τη αρχή: «Στις δύο πρώτες ημέρες της μεταφοράς, συνολικά στην Περιφέρεια υπήρχαν λίγα προβλήματα, τα οποία έχουν καταγραφεί και οι υπηρεσίες μας τα επεξεργάζονται, ώστε άμεσα να επιλυθούν και να υπάρξει παρέμβαση. Ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, όχι μόνο για τον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε, αλλά και γιατί για πρώτη φορά οι αιρετές Περιφέρειες αναλαμβάνουν ουσιαστικά την ευθύνη, καθώς μέχρι πέρυσι είχαμε παράταση των συμβάσεων που ίσχυαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Στόχος ήταν ο εξορθολογισμός των δρομολογίων, αλλά και η μείωση του κόστους, που όλοι γνωρίζουμε κατά το παρελθόν πόσο υψηλό ήταν. Και όταν μιλάμε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, μέριμνά μας ήταν να μην υπάρξει ούτε ένα μαθητής που να μη μεταφερθεί με ασφάλεια από και προς το σχολείο του».Συνεργασία Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, η κα Νικολάκου παρατήρησε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, που είχε επιτυχή κατάληξη, καθώς τα προβλήματα που εντοπίσθηκαν τις πρώτες ημέρες ήταν λίγα: «Είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να μπορέσουμε τα προβλήματα αυτά να λυθούν το συντομότερο. Υπήρξε ανταπόκριση όλων των επαγγελματιών που νομίμως έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταφορά, κι αυτό είναι πολύ θετικό. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα. Ωστόσο, η διαδικασία στη Μεσσηνία απέδειξε ότι η συνεργασία όλων αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς». - 
 
 *** Θέσεις για ποδήλατα στην Αριστομένους           
           
Χαμηλά στην Αριστομένους, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, όπως ψηλά στον ίδιο δρόμο.
Επειδή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αρκετοί στην περιοχή χρησιμοποιούν ποδήλατα, μήπως θα ήταν καλό να τοποθετηθούν τέτοιες θέσεις;   Ω. 
 
***  Δεκάδες εκατομμύρια σε ξενοδοχεία πολυτελείας στη Μεσσηνία          
           
Μια σειρά από επιχειρηματικά σχέδια επενδύσεων στον τουρισμό πρόκειται να υλοποιηθούν στη Μεσσηνία το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο νομό μας θα επενδυθούν κεφάλαια ύψους 77,2 εκατομμυρίων ευρώ, από τέσσερις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό, αν συνυπολογίσει κάποιος ότι η Κρήτη, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 86,7 εκατομμύρια ευρώ, είναι ολόκληρη Περιφέρεια.
Η συγκεκριμένη επενδυτική δραστηριότητα αποδεικνύει ότι η Μεσσηνία έχει τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική τουριστική σεζόν, αποτελώντας μια σταγόνα ελπίδας στον ωκεανό της αμηχανίας για ανάπτυξη.
Από την άλλη πλευρά, με βάση και τις προβλέψεις του ΣΕΤΕ για περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης του τομέα, θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή επενδυτική προσπάθεια από την κεντρική εξουσία, αλλά και την Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, στην ανάπτυξη υποδομών, προϊόντων και υπηρεσιών.
Η πολιτική διαχείρισης των τουριστικών υποδομών είναι θέμα εξαιρετικά πολύπλοκο, για να αφεθεί σε... πειραματισμούς. Απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση, υπερκείμενο καθολικό σχεδιασμό, που θα ενοποιήσει και θα συντονίσει όλες τις δυνάμεις στο όνομα του δόγματος: υψηλές υποδομές, στην κλίμακα της φυσιογνωμίας, στην υπηρεσία του ποιοτικού τουρισμού.
Συνολικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περί τις 5.500 με 6.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες πολυτελείας θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα μόνο από την υπαγωγή επιχειρηματικών σχεδίων στον Επενδυτικό Νόμο για τη δημιουργία νέων μονάδων και την επέκταση υφισταμένων που ενέκρινε μέχρι στιγμής φέτος το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το υπουργείο έως πρόσφατα είχε εγκρίνει την υπαγωγή τουλάχιστον 41 επιχειρηματικών σχεδίων για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων ή την επέκταση υφισταμένων 4 και 5 αστέρων, εκ των οποίων 9 στη Μύκονο, 6 στην Κρήτη, 5 στην Κω, 4 στη Μεσσηνία, 3 στην Ίο, 2 στην Κέα και από ένα στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλλονιά, στους Παξούς, στη Μήλο, στη Λέσβο, στην Κόρινθο, στην Ηλεία, στη Λακωνία, στην Αργολίδα και στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 468,2 εκατ. ευρώ, με συνολική ενίσχυση 155,7 εκατ. ευρώ.
Πέραν των παραπάνω σχεδίων, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενέκρινε την υπαγωγή στον Επενδυτικό Νόμο τουλάχιστον άλλων 15 επιχειρηματικών σχεδίων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό 4 και 5 αστέρων ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 112,7 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω προϋπολογισμοί για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, καθώς και την επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων, προέρχονται από τις επίσημες εγκρίσεις υπαγωγής των επιχειρηματικών σχεδίων στον Επενδυτικό Νόμο.
Η πράξη, όμως, έχει δείξει ότι σε αρκετές των περιπτώσεων που αφορούν στη δημιουργία πολυτελών μονάδων το ύψος των επενδύσεων ξεπερνά τους αρχικούς προϋπολογισμούς.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Αρκετά τα «επικίνδυνα» φρεάτια στην Καλαμάτα         
    
Ύστερα από τη χθεσινή μας δημοσίευση για το ατύχημα που είχε ένα μικρό κορίτσι σε ανοιχτό φρεάτιο έξω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, αρκετά ήταν τα σχόλια που δεχθήκαμε σχετικά με δεκάδες άλλα ανοιχτά φρεάτια, έξω απο σχολεία, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πεζών και, κυρίως, μικρών παιδιών.
Για παράδειγμα, μας ανέφεραν την περιοχή στην οδό Ακρίτα, έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και αρκετά στην οδό Κρήτης.
Καλό είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να επιληφθεί του θέματος πριν συμβεί κάποιο σοβαρότερο ατύχημα.   Κ.Γαζ. 
 
 ***  Ρ.Α.ΚΙ. Τριφυλίας – Ο Νώντας Βουδούρης, τελικά, στη θέση του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου         
              
Ο δικηγόρος Νώντας Βουδούρης, πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, θα πάρει – τελικά – τη θέση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης,  Γιώργου Θεοδωρακόπουλου, που παραιτείται, στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.
Το πολύ σοβαρό ζήτημα της αντικατάστασης του κ. Θεοδωρακόπουλου, μετά την εκδήλωση της πρόθεσής του να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο, απασχόλησε εδώ και μέρες τα Όργανα της Ρ.Α.ΚΙ.
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ως επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας είχε πάρει την έδρα του στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Τα στελέχη της Ρ.Α.ΚΙ. διερεύνησαν τις προθέσεις του πρώτου επιλαχόντος δημοτικού συμβούλου, Νώντα Βουδούρη, ο οποίος, παρά κάποιους δισταγμούς του για προσωπικούς λόγους, μετά από συζητήσεις, συσκέψεις και σύγκληση της Συντονιστικής Κυπαρισσίας της Κίνησης, το βράδυ της Κυριακής, δέχθηκε, τελικά, να αντικαταστήσει τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Βουδούρης συζήτησε διεξοδικά με τα στελέχη της Κίνησης για την οργάνωση, το συντονισμό και τη δράση της Κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία, ενώ τέθηκαν και οι προτεραιότητες δράσης της Κίνησης για το προσεχές διάστημα.
Σημειώνεται πως, το προηγούμενο διάστημα, στελέχη της Ρ.Α.ΚΙ. είχαν διερευνήσει προθέσεις και της δεύτερης επιλαχούσας δημοτικής συμβούλου, Βάσως Βρεττού, για να αντικαθιστούσε εκείνη τον κ. Θεοδωρακόπουλου σε περίπτωση που δεν δεχόταν, όπως φερόταν, ο κ. Βουδούρης, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, ώστε η Κίνηση να μη μείνει «ακέφαλη» στο δημοτικό συμβούλιο, και η ίδια, ήταν θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν και εφόσον ο κ. Βουδούρης δεν δεχόταν τελικά.
Εντός των ημερών, αναμένεται να υποβάλλει επισήμως και εγγράφως την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο και το δήμαρχο Τριφυλίας ο κ. Θεοδωρακόπουλος ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασής του και ορκωμοσίας του Νώντα Βουδούρη.
Ο Νώντας Βουδούρης ήταν υποψήφιος δήμαρχος στον τέως δήμο Αυλώνος και έχει διατελέσει επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αυλώνος, δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας και στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Αυστηροί έλεγχοι και υψηλά πρόστιμα στους κυνηγούς για τα κυνηγόσκυλα         
           
Ελέγχους ξεκινά από τις 17 Σεπτεμβρίου το Δασαρχείο Καλαμάτας για τα κυνηγόσκυλα που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί στη Μεσσηνία, καθώς πρέπει να είναι δηλωμένα στην άδεια κυνηγιού, να έχουν πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και να είναι εμβολιασμένα για λύσσα. Πλέον η παράβαση των παραπάνω επισείει τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυνηγιού.
Ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει και οι κυνηγοί, πρέπει να έχουν δηλώσει τα κυνηγόσκυλα στο Δασαρχείο, ενώ μεγάλες αλλαγές και υψηλά πρόστιμα έχει επιφέρει ο νέος νόμος και για τα ζώα συντροφιάς, καθορίζοντας όρια, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις ιδιοκτητών, αλλά και των Δήμων.
  Έλεγχοι από το Δασαρχείο
Με αφορμή την έναρξη τις επόμενες ημέρες της περιόδου θήρας λαγού και αγριογούρουνου, ο δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας, επισήμανε προς τους κυνηγούς ότι ταυτόχρονα θα αρχίσουν οι έλεγχοι τόσο για τους ίδιους όσο και για τα κυνηγόσκυλά τους. Από φέτος, κατά την έκδοση της άδειας θήρας, οι κυνηγοί πρέπει να δηλώσουν τα σκυλιά που χρησιμοποιούν στο κυνήγι. «Πρέπει να προσκομίσουν το βιβλιάριο του κτηνιάτρου, όπου θα φαίνεται ότι έχει γίνει το εμβόλιο λύσσας και ότι έχει ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Το νούμερο της ταυτοποίησης γράφεται πάνω στην άδεια θήρας και σε κάθε έξοδο που κάνει ο κυνηγός, πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο του σκύλου. Αν διαπιστωθεί σε έλεγχο ότι δεν έχει αναγραφεί ο σκύλος στην άδεια θήρας, η άδεια κατάσχεται μέχρι να μας προσκομίσει τα δικαιολογητικά και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ», εξήγησε ο κ. Κατσίποδας, συμπληρώνοντας πως όλα τα κυνηγόσκυλα που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί πρέπει να δηλωθούν.
  Ζώα συντροφιάς
Υψηλά πρόστιμα ισχύουν και για άλλες παραβάσεις που αφορούν γενικότερα στα ζώα συντροφιάς και, φυσικά, τα κυνηγόσκυλα.
Για παράδειγμα:
-Αν το βιβλιάριο υγείας του κυνηγετικού σκύλου δεν είναι ενημερωμένο σε οποιαδήποτε μετακίνηση του ζώου, πρόστιμο 300 ευρώ.
-Αν έχει λήξει το εμβόλιο λύσσας (ισχύς εμβολίων 1 έτος) και η μη τοποθέτηση της μεταλλικής κονκάρδας που προβλέπεται, διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Η χορήγηση μεταλλικής κονκάρδας ένδειξης αντιλυσσικού εμβολιασμού είναι υποχρέωση του κτηνιάτρου.
-Αν παραλείφθηκε η προσκόμιση στον οικείο Δήμο του αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου, το διοικητικό πρόστιμο είναι 300 ευρώ.
-Αν αφαιρεθεί το μέσο ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη ή άλλο πρόσωπο ή κτηνίατρο, το διοικητικό πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας επαγγέλματος του κτηνιάτρου.
-Η με οποιονδήποτε τρόπο άρνηση ή παρακώλυση του ελέγχου που πραγματοποιούν τα αρμόδια όργανα, καθώς και η μη παροχή ή η παροχή ψευδών, ελλιπών ή/και ανακριβών πληροφοριών και στοιχείων, επισύρει διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.
Ακόμα πιο αυστηρές είναι οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπει ο νέος νόμος για τους παραβάτες.
Ενδεικτικά:
-Η έλλειψη ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.
-Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός,  τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές διπλασιάζονται.
-Η  κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 8.000 ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  ΒΙΝΤΕΟ - ARMATA: Η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη παραδόσεων του άρματος μάχης που θα αλλάξει το μελλοντικό πεδίο μάχης!!!
 
Tην έναρξη παράδοσης του υπερσύγχονου ρωσικού άρματος μάχης "Armata" (αρχικός κωδικός Black Eagle, o οποίος όμως "αναλώθηκε" σε προγενέστερο σχέδιο) σε 18 μήνες από σήμερα, στις αρχές του 2016 ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΑΜ. Την ανακοίνωση έκανε ο εμπρόσωπος του υπουργείου ταγματάρχης Kirill Kiselev.
"Το 2016 όπως ήδη έχει σχεδιαστεί ο Στρατός θα προμηθευτεί το καινοτόμο τεχνολογικά άρμα μάχης "Armata"' της εταιρείας Uralvagonzavod, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα παραδοθούν 150 εκσυγχρονισμένα T-72B3  τα οποία θα ενταχθούν στους σχηματισμούς της δυτικής και νότιας στρατιωτικής περιφέρειας" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ.
Το άρμα, για την ακρίβεια το άρμα μάχης που θα προέλθει από την οικογένεια οχημάτων που αναπτύσσεται αυτή την στιγμή,  θεωρείται το πλέον πρωτοποριακό χερσαίο σύστημα μάχης που έχει κατασκευαστεί μέχι σήμερα και αναπτύχθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ: Μέσα σε 72 μήνες από την έγκριση ανάάπτυξης και κατασκευής θα παραδοθεί στις μονάδας πρώτης γραμμής.
Σχεδιάστηκε για να μπορεί να καταστρέφει όλες τις νυν και μελλοντικές εκδόσεις των Leopard-2  και M1A2 Abrams καθώς και το τουρκικό άρμα μάχης Altay, αλλά και να μάχεται μέσα στις πόλεις και τον αστικό ιστό. Αυτό είναι μία νέα δυνατότητα που προστίθεται για πρώτη φορά σε ρωσικά άρματα μάχης: Η δυνατόττητα να επιχειρεί μέσα στις πόλεις και βέβαια φωτογραφίζεται η ...ανατολική και δυτική Ευρώπη!
Υπολογίζεται ότι μέσα μία ίλη Armata μπορούν να καταστρέψουν τρεις ίλες Leopard-2A5 πρν καν έρθουν τα LEO2A5 σε θέση να βάλλουν.
Με εξαίρεση το διαμέτρημα του πυροβόλου των 125 χλστ. όλα τα άλλα συστήματα και η κατασκευαστική φιλοσοφία του θσ είναι καινούρια.
Με τριμελές πλήρωμα, αυτόματο πυροβόλο, τηλεκατευθυνόμενα πολυβόλα, νέα θωράκιση που στο εμπρόσθιο τμήμα θα φτάνει τα 1400 RHA, ενεργά αντίμετρα κατά αντιαρματικών πυραύλων, παθητικά αντίμετρα κατά ακτίνων λέηζερ, χαμηλό προφίλ μάχης, υψηλή ταχύτητα, δυνατότητα καταστροφής εχθρικών στόχων με το πυροβόλο από απόσταση 8.000 μέτρων (διπλάσια από οποιουδήποτε δυτικού άρματος μάχης) και ενισχυμένο αντιναρκικό πάτωμα, το άρμα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατασκευή όλων των μελλοντικών αρμάτων μάχης.
Κύριος ανάδοχος του προγράμματος Armata είναι ο όμιλος παραγωγής και έρευνας UralVagonZavod, ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερες από 20 μεγάλες ρωσικές εταιρίες που εμπλέκονται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή ερπυστριοφόρων οχημάτων μάχης.
Η έλλειψη φωτογραφιών από τα πρωτότυπα του Armata είναι οφείλεται στον υψηλό βαθμό διαβάθμισης του προγράμματος και κανένας δεν μπορεί να πει με ακρίβεια με τι μοιάζει το νέο άρμα μάχης πέρα από κάποιες ευφάνταστες απεικονίζεις.
Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άρμα μάχης Armata θα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικά αναρτημένο λειόκαννο πυροβόλο διαμετρήματος των 125 χλστ. με αναχορηγία 32-48 βλημάτων.
Εκτός των συμβατικών πυρομαχικών το πυροβόλο θα μπορεί να βάλλει ένα καθοδήγησης λέιζερ βλήμα με δύο κατά σειρά (tandem) πυροκεφαλές για την προσβολή τεθωρακισμένων στόχων σε αποστάσεις μέχρι 8.000 μέτρα τουλάχιστον.
Μέλος της οικογένειας θα είναι το βαρύ τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) που φέρει την ονομασία Obyekt 148 και θα αποτελέσει προσθήκη στα οχήματα υποστήριξης Πεζικού που εξοπλίζονται με Terminator και θα προστεθεί στην δύναμη των BMP-3M που βρίσκεται σε υπηρεσία στον ρωσικό Στρατό.
Το όχημα προγραμματίζεται να εξοπλιστεί με τον μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο πύργο Epoch Almaty (κατασκευής της KBP Instrument Design Bureau) που φέρει ως οπλισμό πυροβόλο 2A42 διαμετρήματος 30 χλστ., συζυγές πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χλστ και δύο δίδυμους εκτοξευτές αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων Kornet-EM τοποθετημένους εκατέρωθεν του πύργου.
Κύριο χαρακτηριστικό του Armata είναι ότι οι θέσεις του τριμελούς πληρώματος (αρχηγός πληρώματος, πυροβολητής, οδηγός) βρίσκονται στο εμπρός μέρος του υψηλού επιπέδου προστασίας σκάφους, το πυροβόλο και το σύστημα διαχείρισης πυρομαχικών στο κέντρο και ο υψηλής απόδοσης πετρελαιοκινητήρας στο οπίσθιο μέρος του σκάφους.
Το πιο σημαντικό όμως χαρακτηριστικό του Armata, που επίσης αναφέρεται ως «παγκόσμια πλατφόρμα μάχης» (BMP-T-15, Universal Combat Platform), είναι ότι το σκάφος του θα αποτελέσει τη βάση για μία ολόκληρη οικογένεια ερπυστριοφόρων οχημάτων μάχης από TOMA, μέχρι ΤΟΜΟ και αυτοκινούμενα πυροβόλα
Περιττό να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου ρωσικού άρματος μάχης Armata αποτελεί μία πρωτοποριακή προσπάθεια που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στην παγκόσμια παραγωγή και αγορά αρμάτων μάχης και ερπυστριοφόρων οχημάτων μάχης.
Οι καινοτομίες που ενσωματώνει το Armata (τοποθέτηση όλου του πληρώματος εντός του σκάφους που σαφώς παρέχει αυξανόμενο επίπεδο προστασίας αλλά και μειώνει τον όγκο που απαιτείται να προστατευθεί με θωράκιση και άρα το βάρος του οχήματος.
Με ότι αυτό συνεπάγεται σε ότι αφορά το βάρος και την ισχύ του κινητήρα και την κατανάλωση καυσίμου, εξωτερική ανάρτηση του πυροβόλου που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιφάνειας μετωπικού και πλευρικού στόχου που παρουσιάζει το άρμα, το μίγμα οπλισμού (πυροβόλα 125 χλστ. και 30 χλστ.), εφόσον αποδειχθούν επιτυχείς στην πράξη θα καταστήσουν τα σημερινά δυτικά άρματα μάχης των 65 ως 70 τόνων δεινόσαυρούς για το μουσείο όπλων.
Το άρμα θα ενταχθεί πρώτα στις δυτικές ταξιαρχίες και εν συνεχεία σε αυτές της Άπω Ανατολής.
VIDEO 1  : 16 Νοε 2012
Чёрный орёл («Объект 640») — перспективный российский танк, разработанный в 90-е годы Омским конструкторским бюро транспортного машиностроения. Первый опытный образец был впервые продемонстрирован в 1997 году и представлял собой модифицированную ходовую часть танка Т-80У с установленной на ней башней новой конструкции. В дальнейшем был создан образец с башней, установленной на семикатковое шасси.
Система вооружения:
Вооружение состоит из 125-мм пушки, спаренного с ней 7,62-мм пулемёта и дистанционной зенитной установки с 12,7-мм пулеметом «Корд».
Двигатель:
Танк оснащён новым газотурбинным двигателем мощностью более 1500 л.с. и имеет боевую массу 48 т. Таким образом, удельная мощность танка превышает 30 л.с./т и, как следствие этого, динамические характеристики «Чёрного орла» должны значительно превосходить характеристики западных танков третьего поколения, имеющих удельную мощность 20-25л.с./т.
Black Eagle ("Object 640") - a promising Russian tank, developed in the 90s by the Omsk Transport Engineering Design Bureau. The first prototype was first demonstrated in 1997 and is a modified chassis of the T-80U with the installed tower of the new design. In the future, the sample was created with a tower mounted on semikatkovoe chassis.
Weapon system:
Armament consists of a 125-mm cannon, coaxial 7.62-mm machine guns and anti-aircraft remotely from 12.7-mm machine gun "Kord".
World is Open Source! - http://drim.su
Si vis pacem para bellum! - http://arsenal.drim.su
  VIDEO  1    :     http://youtu.be/T-0teul0VAM .-
VIDEO  2  :  http://youtu.be/UwMw3T_di6o  , .-
 
*** ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΑΡΤΕΜΗΣ+ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
VIDEO   1 :  http://youtu.be/2AYSMHXUllU  , 2 Ιαν 2011
ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΑΡ II
Σύνθεση: Σταμάτης Σπανουδάκης, Λεωνίδας Πετρόπουλος.
Στίχοι - 'Ερμηνεία: Αρτέμης Φανουργιάκης.


*** Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη όπλου "Παγκόσμιας Κρούσης" ικανού να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στο πλανήτη σε 30'...


Την έναρξη ανάπτυξης του δικού της οπλικού συστήματος Παγκόσμιας Κρούσης, αντίστοιχου του αμερικανικού AHW (Advanced Hypersonic Weapon) ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Yuri Borisov, σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι πλέον ο πλανήτης περνά σε μία κούρσα εξοπλισμών που είχε να ζήσει από την εποχή του "ψυχρού πολέμου"
Video  :  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q1iISHUgoC8 ,.-
~ .- http://youtu.be/q1iISHUgoC8 , .-

«Η Ρωσία μπορεί και θα χρειαστεί να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα όπλο Παγκόσμιας Κρούσης, ενώ επίσης θα εστιάσουμε τις προσπάθειες μας και στην ανάπτυξη συστημάτων τα οποία θα αντιμετωπίζουν αυτά τα νέου είδους οπλικά συστήματα καθώς το κύριο στρατιωτικό δόγμα της χώρας μας είναι αμυντικής φύσεως και δεν σκοπεύουμε να το αλλάξουμε. Η κατασκευή του νέου οπλικού συστήματος θα έχει καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα», είπε ο Borisov.
Τι δηλώσεις αυτές έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας κατά τη διάκρεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη της ρωσικής κυβέρνησης για τον καθορισμό του ρωσικού εξοπλιστικού προγράμματος 2016-2025 στην οποία προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Το πρόγραμμα στρατηγικής παγκόσμιας κρούσης με όπλα ικανά να προσβάλλουν στόχους σε όλη την υδρόγειο εντός 30 λεπτών με συμβατικές κεφαλές ήρθε στη πρόσφατα στη δημοσιότητα (25/26 Αυγούστου) όταν οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την πραγματοποίηση της δεύτερης δοκιμής του προηγμένου όπλου AHW (Advanced Hypersonic Weapon).
Η διαφορά από τα όπλα του βαλλιστικού οπλοστασίου, που επίσης μπορούν να πλήξουν μέσα σε 30' οποιονδήποτε στόχο στο πλανήτη είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν συστήματα που να προσομοιάζουν με τις πλατφόρμες εκτόξευσης πυρηνικών όπλων για ευνόητους λόγους.
Η αμερικανική δοκιμή οδηγήθηκε τελικά σε καταστροφική αστοχία όταν 4 δευτ. μετά την εκτόξευση οι ελεγκτές διαπίστωσαν πρόβλημα με το σύστημα δίνοντας εντολή για αυτοκαταστροφή του πυραύλου.
Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές η Μόσχα εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη και ανήσυχη στην εμφάνιση τέτοιων όπλων όχι μόνο εξαιτίας των προσπαθειών από τις ΗΠΑ αλλά και των συνεχιζόμενων και αλλεπάλληλων δοκιμών της Κίνας η οποία ακολουθεί κατά πόδας, αν όχι και προηγείται, κιόλας στην ανάπτυξή τους.
Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα το Πεκίνο είχε προχωρήσει σε μια ακόμη επιτυχημένη δοκιμή του δικού της υπερόπλου των 10 mach του Wu-14 .
Ήταν επομένως αδύνατο για την Ρωσία να μείνει πίσω στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων υπερόπλων.
Όπως αναφέρουν ρωσικά ιστολόγια για τη δημιουργία του ρωσικού υπερόπλου των 10 Μach θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες από το πρόγραμμα του πυραύλου RS-24 Yars (επίσης γνωστού και ως RT-24 Yars) ο οποίος αναπτύχθηκε από τη Ρωσία ειδικά για την διάτρηση της Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας που εγκαθιστ΄λα το ΝΑΤΟ στην Α. Ευρώπη.
Οι τεχνολογίες αυτές αφορούν τα συστήματα κατεύθυνσης και ελέγχου που χρησιμοποιούνται στις 10 ανεξάρτητες κεφαλές του πυραύλου οι οποίες έχουν δυνατότητα ελιγμών όπως επίσης και του πυραυλικού φορέα του ίδιου.
Τα όπλα παγκόσμιας κρούσης που αναπτύσσουν Κίνα και ΗΠΑ αφορούν ουσιαστικά ένα υπεραντωτικό σώμα το οποίο μεταφέρεται από ένα πυραυλικό φορέα και ο οποίος το εξαπολύει κατά τη διάρκεια επανεισόδου του στην ατμόσφαιρά
 Στο αμερικανικό σύστημα το σώμα αυτό ονομάζεται STARS, (Strategic Target System) όπου ανεμοπορεί προς το στόχο του με ταχύτητα που ξεπερνά τα 6 mach πραγματοποιώντας ελιγμούς με τη βοήθεια ειδικών ρουκετών.
Τα σώματα αυτά φέρουν συμβατικό φορτίο και προορίζονται για την προσβολή εντοπισμένων στόχων όπως εγκαταστάσεις σιλό βαλλιστικών πυραύλων ενώ οι ΗΠΑ τα προορίσουν ακόμη και για προσβολή θέσεων τρομοκρατών.
Το «μυστικό» τους είναι η πολύ δύσκολη αναχαίτισή τους από οποιοδήποτε αντιαεροπορικό σύστημα εξαιτίας της υπερ-υπερηχητικής τους πτήσης αλλά και των ελιγμών που πραγματοποιούν.
Φυσικά τα όπλα αυτά εκτός από συμβατικό φορτίο μπορούν να φέρουν και πυρηνικό εάν απαιτηθεί.
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του ρωσικού συστήματος ή για τις τεχνολογίες του το σίγουρο όμως είναι ότι βρισκόμαστε προ ενός νέου πεδίου στρατιωτικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αλλά αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή της Κίνας!
Ο Ρώσος υφυπουργός πρόσθεσε πάντως πως όλες οι αποφάσεις της Ρωσίας στην σφαίρα των αμυντικών προγραμμάτων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως εξοπλιστικός ανταγωνισμός και προσπάθεια αύξησης των αμυντικών δαπανών.
«Αυτό δεν υπάρχει στο σχέδιο και ελπίζω να μην είναι αυτή η υπόθεση», πρόσθεσε.
www.oparlapipas.com
http://poutin-now.blogspot.com

***  Πανικός στο Λονδίνο - Οι τράπεζες γεμίζουν τα ATM της Σκωτίας - Φόβοι για "bank run"

Πανικός επικρατεί στο Λονδίνο και στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα καθώς υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, βρετανικές τράπεζες διοχέτευσαν εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε μηχανήματα ATM στα βόρεια της χώρας για να καλυφθεί η ζήτηση, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποσύρουν τα χρήματά τους την επομένη της κάλπης ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης. Την ίδια στιγμή εμφανή παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση των Σκώτων κάνει η Ουάιγκτον καθώς απειλεί την Γλασκώβη "να μην καταστρέψει την ειδική σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης".
 Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ελεύθερη βούληση των εθνών καταστρατηγείται βάναυσα. Θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι οι Σκώτοι ΔΕΝ είναι Άγγλοι, και έχουν μια μακραίωνη ξεχωιστή ιστορία, ενώ πρόκειται για μια περήφανη εθνότητα, που έχει προσφέρει πολλά με τη γενναιότητά της στις νίκες των βρετανικών στρατευματων αλλά και στην κυριαρχία της άλλοτε αχανούς Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Independent», χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας προέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτή την κίνηση προκειμένου τα ATM να μην ξεμείνουν από χρήματα, ένα 24ωρο μετά τον πανικό που μπορεί να προκληθεί σε περίπτωση που επικρατήσει η ψήφος της απόσχισης.
Όπως επισημαίνει o «Ιndependent», οι τραπεζίτες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως , μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των χρημάτων που αποσύρονται από τα ΑTM και πως δεν υπάρχει ανάγκη για να καλυφθεί τυχόν πρόβλημα ρευστού εφόσον η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη διευκρινίσει πως θα στηρίξει όλους τους λογαριασμούς τουλάχιστον επί 18 μήνες σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης.
Σύμφωνα με πηγές τραπεζών,μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας έχουν ήδη εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές στα υποκαταστήματά τους στην Σκωτία προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους πελάτες ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στην απόσχιση.
 Την ίδια ώρα, η σκωτσέζικη αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός την ημέρα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και την επομένη καθώς όπως επισημαίνουν οι βρετανικές «Independent» και «Guardian», οι αρχές φοβούνται για έκτροπα.
 Οι ΗΠΑ έλαβαν επίσημη θέση στην σκωτσέζικη υπόθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να προειδοποιεί τη Σκωτία "Να μην καταστρέψει την ειδική σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης".
Με τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής να «δείχνουν» ότι το δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης θα εξελιχθεί σε ντέρμπι καθώς η ψαλίδα μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όσων υποστηρίζουν την απόσχιση έχει κλείσει σημαντικά, οι επικεφαλής των δύο στρατοπέδων ανασκουμπώνονται και προσπαθούν να προσεγγίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, τους αναποφάσιστους , το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται στο 10%.
 Η σκωτσέζικη υπόθεση έχει προκαλέσει πανικό... Μία Σκωτσέζα που παραθέριζε με την οικογένειά της στην Σαρδηνία απαθανάτισε τον συννεφιασμένο ουρανό όπου απεικονιζόταν- όπως η ίδια επισημαίνει- ο χάρτης της Βρετανίας χωρίς τη Σκωτία. Η Σκωτσέζα μίλησε για «σημάδι», λίγα 24ωρα πριν την ώρα της κάλπης, που δείχνει ότι ο λαός της Σκωτίας θα διεκδικήσει την ανεξαρτησία του.
 Δεν ξέρουμε τι θα επιλέξουν οι Σκώτοι, αλλά ότι και αν πράξουν πρέπει να το αποφασίσουν αυτοί. Πολλοί λένε ότι μετά θα ακολουθήσουν οι Καταλανοί. Αν αυτό λέγονταν για τους Βάσκους θα ήταν κατανοητό. Άλλο ένα έθνος που δεν έχει καμμια σχέση με τους υπόλοιπους Ίβηρες. Καταλανοί και Καστιγιάνοι είναι παραπάνω από απλοί συγγενείς. Δεν πρόκειται για την ίδια περίπτωση.
Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι τόσα χρόνια οι Αγγλοι χώριζαν και διαιρούσαν εθνότητες, και δημιουργούσαν τεχνητά κράτη, τώρα ως φαίνεται ήρθε η ώρα να έρθουν αντιμέτωποι με τις πρακτικές τους. Το γεωπολιτικό πλήγμα εάν επιλέξει η Σκωτία τον δικό της δρόμο θα είναι τεράστιο. Ακόμα όμως και εάν μείνει το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγκαστεί να γίνει μια χαλαρή Ομοσπονδία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρηκμασμένη υπερδύναμη, και το ειδικό της βάρος στο διεθνές γίγνεσθαι.

*** Η Τουρκία στρέφεται στα γαλλικά α/α SAMP-T Aster 30 για να "στριμώξει" την Π.Α. στο Αιγαίο!!!
Στροφή στο γαλλο-ιταλικό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς SAMP-T Aster 30 Mamba κάνει η Τουρκία σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει διαπραγματευτικά την αρχική επιλογή του κινεζικού συστήματος FD-2000 (HQ-9), η οποία ματαιώνεται υπό τις αντιδράσεις του ΝΑΤΟ, για να πετύχει μια καλύτερη τιμή και να αποκτήσει ένα σύστημα α/α το οποίο απουσιάζει από το οπλοστάσιο της.
Σε μία τέτοια βέβαια περίπτωση η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία θα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς το γαλλικό αντιαεροπορικό σύστημα θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Αιγαίου με το βεληνεκές του να φθάνει τα 100 χιλιόμετρα και θα μπορεί να εγκλωβίζει τα ελληνικά μαχητικά.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς Τούρκοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με την εταιρεία Eurosam για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος, το οποίο ήρθε δεύτερο στο διαγωνισμό που διεξήχθη πέρυσι, με πρώτο το κινεζικό σύστημα της εταιρείας China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC).
Οι Κινέζοι κέρδισαν τον διαγωνισμό με μία πρόταση 3 δις ευρώ για το πυραυλικό σύστημα HQ-9, στο οποίο συμμετείχαν επίσης, πέραν της Eurosam, οι συνεργαζόμενες Raytheon και Lockheed Martin με τα Patriot και η ρωσική Rosoboronexport με τους S-300.
H Τουρκία υποστήριξε πρόσφατα ότι υπάρχουν προβλήματα στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους για θέματα συμπαραγωγής, που είναι πολύ σημαντικά για την τουρκική βιομηχανία και μέσα σε αυτό το κλίμα ήρθε μία πρόταση από τον Eurosam.
Όλοι όμως γνωρίζουν ότι οι αμερικανικές πιέσεις είναι ο ουσιαστικός λόγος. Η CPMIEC περιλαμβάνεται σε λίστα κυρώσεων από τις ΗΠΑ διότι έχει πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν, στη Βόρεια Κορέα και στη Συρία.
Αρχικά επισκέφθηκε τη Γαλλία και συναντήθηκε με στελέχη της Eurosam ο διευθυντής του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας İsmail Demir, ενώ στη συνέχεια, όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος, υπήρξαν και άλλες επαφές μεταξύ Γάλλων και Τούρκων για την απόκτηση 12 πυροβολαρχιών SAMP/T Aster 30 Mamba.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν να κάνουν με την επίτευξη χαμηλότερου κόστους και συγκεκριμένα κάτω των 4 δισ. δολαριών.
Το ευρωπαικό σύστημα SAMP/T Aster 30 Mamba, που σίγουρα θα αμβλύνει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ παρ’ ότι δεν επιλέγεται το Patriot PAC-3 βρίσκεται σε υπηρεσία στις γαλλικές και ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις και μπορεί εύκολα να διασυνδεθεί και να ολοκληρωθεί με το ΝΑΤΟικό σύστημα αεράμυνας.
Το σύστημα αποτελείται από το ραντάρ επιτήρησης Master M3R ThalesRaytheonSystems, το ραντάρ Ελέγχου Πυρός 3D Arabel FCU της εταιρείας Thales, το Κέντρο Ελέγχου Πυρός (BC2) και 6 εκτοξευτές επί τροχοφόρων οχημάτων με 8 εγκιβωτισμένα κάθετα εκτοξευόμενα βλήματα Aster 30 Block 1 έκαστο. Η εμβέλεια του βλήματος Aster 30 για την αναχαίτιση αεροσκαφών φτάνει τα 100 χλμ, και για την αναχαίτιση βλημάτων cruise τα 25 χλμ.
Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του βλήματος είναι τα 20 χλμ, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει φτάνει τα 4,12 Mach, ενώ το βλήμα μπορεί να αντέξει επιτάχυνση μέχρι 60g. Το μήκος του βλήματος είναι 4,9 μέτρα, το βάρος του φτάνει τα 510 κιλά, ενώ η διάμετρος του είναι 18 εκατοστά. Το βλήμα προωθείται από ένα πυραυλοκινητήρα δύο σταδίων στερεών καυσίμων.
Το ραντάρ μπορεί να παρακολουθεί άνω των 100 στόχων την ίδια στιγμή, ενώ η μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού στόχων και ιχνηλάτησης είναι 80-100 χλμ. Το ραντάρ Arabel μπορεί να αντιμετωπίζει ταυτοχρόνως 10 στόχους, καθοδηγώντας προς αυτούς μέχρι και 16 βλήματα Aster 30 Block 1, ενώ μία πλήρη πυροβολαρχία SAMP/T Aster 30 Mamba (6 εκτοξευτές εξοπλισμένοι με 48 βλήματα) μπορεί να εκτοξεύσει 8 βλήματα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.
To Κέντρο Ελέγχου Πυρός (BC2) μίας πυροβολαρχίας SAMP/T Aster 30 Mamba αποτελείται από ένα κλωβό, ο οποίος φέρεται επί ενός φορτηγού και διαθέτει δύο σταθμούς εργασίας. Οι λειτουργίες του Κέντρου Ελέγχου είναι αναγνώριση ίχνους, αξιολόγηση απειλής, παρουσίαση στοιχείων βολής, κατανομή των στόχων στα επιμέρους βλήματα και πυροδότηση.
Μπορεί τα πράγματα να είναι πιο εύκολα για την Ελλάδα από τη στιγμή, όπως φαίνεται που απορρίπτεται το άγνωστο στις Ένοπλες Δυνάμεις κινεζικό αντιαεροπορικό σύστημα, ωστόσο δεν παύει και αυτό να είναι άκρως επικίνδυνο για την Πολεμική Αεροπορία η οποία σε συνδυασμό και με την απόκτηση από την Τουρκία των αεροσκαφών F-35 «στριμώχνεται» ιδιαίτερα.
Η απάντηση στο σύστημα SAMP/T Aster 30 Mamba θα μπορούσε να είναι η προμήθεια των γαλλικών φρεγατών Fremm, αφού τα πλοία χρησιμοποιούν τους πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Aster-30.
Ίδωμεν λοιπόν για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

*** Απίστευτο θράσος Ν.Έρογλου: "Οι Ελληνοκύπριοι είναι κατοχική δύναμη"

Mεγάλο θράσος έχει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου ο οποίος σε ομιλία του στην Αττάλεια της Τουρκίας είπε πως οι Ελληνοκύπριοι είναι «η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι ο τουρκικός στρατός». Επίσης, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους πως "λένε ψέματα" εδώ και σαράντα χρόνια.
«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν "υπηκοότητα", θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
 Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, θα παρακαθίσουν απόψε σε δείπνο με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν Άιντα, ενώ αύριο θα έχουν την πρώτη, από τον περασμένο Ιούλιο, συνάντησή τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο κ. Άιντα είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική, ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.
 Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου, την «πρόεδρο» της βουλής του παράνομου καθεστώτος, Σιμπέλ Σιμπέρ, τον «πρωθυπουργό», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την ηγεσία του κατοχικού στρατού.
Ο Ν.Έρογλου βρίσκει και τα κάνει, με τους πολιτικούς που έχει απέναντί του.

***  Από το Νότο η επίθεση του Πούτιν!
Πανηγυρική δικαίωση του Hellasforce για τις προθέσεις και τη στρατηγική του Βλάντιμιρ Πούτιν, όσον αφορά τη στάση του στην όλη ιστορία με τους τζιχαντιστές.
Από τις 11 Ιουλίου σας είχαμε αποκαλύψει το τι πρόκειται να κάνει ο Ρώσος ηγέτης και πως θα κινηθεί στη μεγάλη σκακιέρα που έχει στηθεί στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή
Η είδηση:
«Η Ρωσία παρέχει στρατιωτική βοήθεια προς τη Συρία, το Ιράκ και σε άλλες χώρες της περιοχής για να τους βοηθήσει να πολεμήσουν εναντία στην τρομοκρατική απειλή», δήλωσε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι ο Ρώσος Yπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Μιλήσαμε για τη συμβολή μας στην υποστήριξη της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο να διαφοροποιήσει τις επιλογές της για την καταπολέμηση των τρομοκρατών και την ασφάλεια του κράτους. Παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ, προκειμένου να αυξήσουμε την ασφάλεια στη χώρα. Δρούμε με τον ίδιο τρόπο στην περίπτωση της Συρίας και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα», δήλωσε ο Λαβρόφ στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την κατάσταση στο Ιράκ, που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα.

***   Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τον Έμπολα
από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνεδρίαση» αύριο το βράδυ για την επιδημία του ιού Έμπολα που πλήττει τη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρεσβευτής στον οργανισμό Σαμάνθα Πάουερ.
Η Πάουερ, η χώρα της οποίας προεδρεύει του Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο, διευκρίνισε ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί η συνεδρίαση αυτή να καταλήξει «σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις» για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Η ίδια υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο το Συμβούλιο Ασφαλείας, που είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, να ασχολείται με ένα θέμα δημόσιας υγείας.
«Είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσουμε την εξέλιξη της επιδημίας και να κινητοποιήσουμε τους πόρους μας» για να την αντιμετωπίσουμε, είπε η αμερικανίδα πρεσβευτής.


«Μπορούμε να περιορίσουμε (την επιδημία του Έμπολα) και πρέπει να αποφύγουμε να υποκύψουμε στον πανικό (. . .), όμως η συλλογική μας απάντηση δεν ήταν επαρκής», σημείωσε η Πάουερ.
Η συνεδρίαση της Πέμπτης, που θα ξεκινήσει στις 14:45 (τοπική ώρα, 21:45 ώρα Ελλάδας), θα είναι ανοικτή σε εκπροσώπους των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα (τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα).
Σε αυτή θα συμμετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν και ο συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα δρ. Ντέιβιντ Νάμπαρο.
Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, η πιο σοβαρή που έχει ξεσπάσει μέχρι στιγμής, έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων σε σύνολο 4.784 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ την Παρασκευή.

***  Γέροντας Παΐσιος: Ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες
Διαβάστε ένα μέρος της προφητείας:
«Η Ελλάδα κατάντησε σκισμένο πουκάμισο και αυτή την στιγμή κυβερνάται από τον διάβολο.
Ο πόλεμος θα γίνει και οι Ελληνες δεν θα πρέπει να τον φοβούνται γιατί θα είναι από τον Θεό
Η Τουρκία θα αφανιστεί και οι Τούρκοι μαζί της.
Το 1/3 της χώρας θα σκοτωθεί, το 1/3 θα βαφτιστούν Χριστιανοί και οι υπόλοιποι θα χαθούν στα βάθη της χώρας.
Ο Ηγέτης που θα λυτρώσει τους Ελληνες και την Χώρα υπάρχει… είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στην ψυχή, Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός…
Οι συνθήκες θα επιτρέψουν στον κόσμο να τον αναδείξει πολύ γρήγορα… και επειδή θα θέσει σαν κορώνα της πολιτικής του τον Χριστιανικό πολιτισμό θα ενώσει όλους τους Ελληνες και θα αναδείξει με τις πράξεις του τη αναγέννηση του Ορθόδοξου Χριστιανισμού σε ολο τον κόσμο”.

***   Τρομερή ανατροπή! "Στον τάφο είναι θαμμένοι οι…"
Την ώρα που οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιο σπουδαίο ελληνικό πρόσωπο, η Όλγα Παλαγγιά, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, κάνει εκτίμηση–»βόμβα»!
Η Όλγα Παλαγγιά, καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, γνωστοποιεί τη δική της γνώμη για την Αμφίπολη μέσα από την εφημερίδα «Τα Νέα». Η καθηγήτρια θεωρεί πως ο τάφος είνια ρωμαϊκός και πως οι Καρυάτιδες είναι το κλειδί της υπόθεσης για τις σωστές απαντήσεις.
«Τέτοιου είδους γλυπτική δεν υπάρχει επ΄ ουδενί σε μακεδονικούς τάφους. Σφίγγες σε τάφους συναντούμε στην αρχαϊκή Αθήνα, αλλά όχι στα κλασικά χρόνια. Επομένως είναι περίεργο να τις βρίσκουμε σε μακεδονικό τάφο. Αντίθετα, στα ρωμαϊκά χρόνια δεν υπάρχουν μόνο σε τάφους αλλά αποτελούν το σύμβουλο του αυτοκράτορα Αυγούστου. Οι Καρυάτιδες ήταν το αγαπημένο του διακοσμητικό στοιχείο», λέει.  
«Κλειδώνουν τη χρονολόγηση του μνημείου στη ρωμαϊκή εποχή και όχι νωρίτερα από τον 1ο αιώνα π.Χ.. Είναι αρχαϊστικές, δηλαδή φορούν λοξό ιμάτιο, όπως οι αρχαίες κόρες, αλλά το κεφάλι τους μοιάζει κλασικό και το έχει φτιάξει ο Πραξιτέλης. Πρόκειται για μία σύνθεση που συνηθιζόταν στα ρωμαϊκά χρόνια από την αγάπη για το παρελθόν», τονίζει.
Η εκτίμηση της κ. Παλαγγιά είναι ότι στον τάφο της Αμφίπολης θαμμένοι είναι οι πεσόντες από τη μάχη των Φιλίππων.
«Στους Φιλίππους συγκρούστηκαν το 42 πΧ. οι στρατοί από τη μία του Οκταβιανού Αυγούστου και του Μάρκου Αντώνιου και από την άλλη του Βρούτου και του Κάσσιου, των δολοφόνων του Ιούλιου Κάισαρα. Οι νικητές (Οκταβιανός Αύγουστος, Μάρκος Αντώνιος) πιθανώς έθαψαν τους νεκρούς τους στο στρατόπεδό τους στην Αμφίπολη. Ίσως να χρησιμοποίησαν και μάρμαρο Θάσου. Αυτό το μνημείο έχει τόνους μαρμάρου, ενώ οι μακεδονικοί τάφοι ήταν κατασκευασμένοι από ασβεστόλιθο με επίχρυση επένδυση. Μαρμάρινες ήταν μόνο οι πόρτες τους», εκτιμάει.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν όντως συνδέεται με τη μάχη των Φιλίππων δεν χάσαμε, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μνημείο που σχετίζεται με μία από τις σημαντικότερες μάχες της Ιστορίας, δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και σπάνιο μνημείο και δεν ξέρουμε ακόμη τι κρύβει», συμπληρώνει η κ. Παλαγγιά.

*** Δείτε ποιές είναι οι 3 τροφές που δεν πρέπει να τρώμε ποτέ!
Υπάρχουν διάφορες τροφές που δεν κάνουν πολύ καλό στην υγεία σας επειδή έχουν μικρή θρεπτική αξία.
Υπάρχουν όμως και μερικές που όχι μόνο πρέπει να τις περιορίσετε στη διατροφή σας, αλλά -αν είναι δυνατό- να τις εξαλείψετε τελείως.
Δείτε ποιες είναι αυτές:
Μαργαρίνη

Υπάρχουν πάρα πολλά ανθυγιεινά συστατικά στη μαργαρίνη και σε άλλα προϊόντα που «μιμούνται» το βούτυρο. Μερικά από αυτά είναι τα τρανς λιπαρά, οι γαλακτωματοποιητές και τα συντηρητικά, το εξάνιο και άλλοι τοξικοί διαλύτες. Το ακατέργαστο βούτυρο γάλακτος -όταν προέρχεται από ζώα που βοσκούν ελεύθερα- είναι πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά όπως το λινελαϊκό οξύ (CLA), το οποίο είναι γνωστό πως βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου και του διαβήτη.
Ποπκόρν σε συσκευασία για το φούρνο μικροκυμμάτων
Οι σακούλες για ποπκόρν μικροκυμάτων έχουν εσωτερική επένδυση με ΡFOA, και όταν θερμαίνονται, επικίνδυνες χημικές ενώσεις απελευθερώνονται και έρχονται σε επαφή με το ποπκόρν. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι μέρος μιας ευρύτερης ομάδας χημικών ουσιών που είναι γνωστό ότι διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού.
Επεξεργασμένο αλάτι
Το κοινό αλάτι που προμηθεύεται ο περισσότερος κόσμος για το τραπέζι του φαγητού δεν είναι ιδανικό για την υγεία του οργανισμού. Αυτού του τύπου το αλάτι περιέχει χημικές ουσίες, όπως το σιδηροκυάνιο και ο αργιλοπυρίτης, και προστίθεται ιώδιο, ενώ το φυσικό αλάτι περιέχει πολλά φυσικά μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ιχνοστοιχείων, όπως το πυρίτιο, ο φώσφορος και το βανάδιο.

***  Βέλγιο: Ευθανασία σε κατά συρροή βιαστή!
από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος που έχει εκτίσει ήδη ποινή 30 ετών σε βελγική φυλακή και υποστηρίζει ότι πάσχει από «ανυπόφορο ψυχικό άλγος», θα υποβληθεί σε ευθανασία, όπως ζητάει εδώ και χρόνια, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.
Ο Φρανκ Φαν Ντερ Μπλίκεν, 52 ετών, πληροί τις ιατρικές και νομικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος του 2002 για την ευθανασία. Για το λόγο αυτό, θα βγει τις επόμενες ημέρες από τη φυλακή της Μπριζ και θα εισαχθεί σε νοσοκομείο, εξήγησε ο δικηγόρος Γιος Βάντερ Φέλπεν.
Ο Φαν Ντερ Μπλίκεν διέπραξε πολλούς βιασμούς και σε μία περίπτωση σκότωσε το θύμα του. Θεωρείται επικίνδυνος για την κοινωνία και δεν θέλει να αφεθεί ελεύθερος όμως χαρακτηρίζει απάνθρωπες τις συνθήκες κράτησής του.
Εδώ και τέσσερα χρόνια δηλώνει ότι «δεν θέλει πλέον να ζει έτσι και δεν μπορεί να αντέξει άλλο τον πόνο», υπογράμμισε ο Φέλπεν.
«Είμαι άνθρωπος και, ό,τι κι αν έκανα, παραμένω άνθρωπος. Επομένως ναι, κάντε μου ευθανασία», εξήγησε ο ίδιος ο κρατούμενος στη φλαμανδική τηλεόραση VRT.
Ο 52χρονος είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου είτε να τον μεταφέρουν σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στην Ολλανδία προκειμένου να λάβει θεραπεία για τα ψυχολογικά προβλήματά του, είτε να του κάνουν ευθανασία.
Πριν από μερικούς μήνες τα βελγικά δικαστήρια έκριναν ότι ο υπουργός δεν είχε το δικαίωμα να εγκρίνει τη μεταφορά του σε αυτό το ολλανδικό ιατρικό κέντρο. Πρόσφατα ο Ντερ Μπλίκεν πληροφορήθηκε ότι μέχρι τα τέλη του έτους πρόκειται να λειτουργήσει στη Γάνδη μια ψυχιατρική κλινική που θα μπορούσε να τον δεχτεί.
Όμως ο ίδιος, που στα 30 χρόνια της φυλάκισής του δεν βγήκε από το κελί του παρά μόνο μία φορά, για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του, δήλωσε ότι προτιμά να πεθάνει αφού περάσει 48 ώρες σε ένα νοσοκομείο, συντροφιά με τους συγγενείς του.
Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο κρατούμενος πληροί όλες τις προϋποθέσεις και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του γίνει ευθανασία, αφού αυτό επιθυμεί.
Το 2013 1.807 άνθρωποι επέλεξαν να πεθάνουν με αυτόν τον τρόπο στο Βέλγιο, αριθμός-ρεκόρ, αυξημένος κατά 27% σε σύγκριση με το 2012.

*** ΆΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
                   Μπουτάρης: Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη -Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά              
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο... ότι και να γίνει όλα θα βγούν στο φώς, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι.Η Ελλάς λάμπει από τα βάθη των αιώνων.) Διαβάστε την είδηση απο το iefimerida. Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που έχει έρθει στη δημοσιότητα η πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έριξε και ένα «καρφί» για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο σημείο, υπονοώντας ότι ο πρωθυπουργός βιάστηκε να στρέψει εκεί τα φώτα. «Οταν ο Ανδρόνικος έκανε τις σημαντικές ανακαλύψεις στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε έναν χρόνο να επισκεφτεί τη Βεργίνα. Εδώ ξαφνικά ανακαλύπτουμε ιστορίες», είπε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη. Αναρωτιόμαστε τι θα βρούμε κάθε μέρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το thestival.gr. O δήμαρχος Θεσσαλονίκης όμως δεν σταμάτησε εκεί, συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων. «Μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός έδωσε τα πολλά κονδύλια κι έγιναν ανασκαφές. Να έχουμε σοβαρότητα. Είναι ντροπή σε μια χώρα που βρίθει τέτοιων ευρημάτων να περνάμε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης. - 

***  Βρέθηκε γονίδιο που καθυστερεί τη γήρανση και παρατείνει τη ζωή
gonidio-pou-kathusterei-ti-giransi
  Μια ομάδα βιολόγων από το UCLA ανακοίνωσε ότι έχει ανακαλύψει ένα γονίδιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιβραδύνει τη γήρανση και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Σε μελέτες που διεξήχθησαν στο εργαστήριο, οι επιστήμονες προσδιόρισαν τον κυτταρικό μηχανισμό που ενεργοποιείται για την ενίσχυση της ικανότητας του σώματος να «ξεπλένει» το κυτταρικά «συντρίμματα», που συνδέονται με πολλές ασθένειες που φέρνει η προχωρημένη ηλικία. Σύμφωνα με την Nαυτεμπορική, οι επιστήμονες έκαναν πειράματα πάνω σε έντομα και συγκεκριμένα σε μύγες των φρούτων. Ενεργοποιώντας ένα γονίδιο, που ονομάζεται AMPK, οι μύγες αυτές επιτύγχαναν αυξημένη διάρκεια ζωής, σχεδόν κατά ένα τρίτο, και διατηρούσαν καλή υγεία μέχρι το τέλος της ζωής τους. «Η έρευνα αυτή μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο και μας επιτρέπει να καθυστερήσουμε την έναρξη και να επιβραδύνουμε τη εξέλιξη πολλών από τις σημαντικότερες ασθένειες της γήρανσης του πληθυσμού», δηλώνει ο David Walker, αναπληρωτής καθηγητής στο UCLA και κύριος συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell Reports. Η ομάδα επικεντρώθηκε στο γονίδιο ΑΜΡΚ και τον ρόλο του στην προώθηση της λεγόμενης «αυτοφαγίας», μιας κυτταρικής διαδικασίας με την οποία ο οργανισμός καθαρίζεται και απελευθερώνει τα επιβλαβή απόβλητα. Η εξεύρεση τρόπων για την ενίσχυση της αυτοφαγίας αποτελεί εδώ και χρόνια βασικό στόχο της έρευνας πάνω στην αντι-γήρανση, επειδή η συσσώρευση των πλακών της πρωτεΐνης, καθώς και άλλα «κυτταρικά συντρίμμια» μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι όταν το γονίδιο ΑΜΡΚ ενεργοποιείται σε μια περιοχή, όπως το έντερο ή το νευρικό σύστημα, φαίνεται να επιβραδύνει τη γήρανση σε όλο το σώμα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σύστημα.
 πηγή -  : http://www.hellas-now.com/ .-

***  Δεν θα πάει η Ελλάδα στην Eurovision φέτος! (Δόξα τον θέο!) Διαβάστε γιατί
http://www.athensmagazine.gr/photos/articles/thumbs_large/ccb8dc7752a2b640ee07493b6fd014f3.jpg
  Δεν θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision για το 2014 η Ελλάδα,...καθώς επισημοποιήθηκε η «αποβολή» της χώρας μας εξαιτίας της αδυναμίας της ΝΕΡΙΤ να εξασφαλίσει την αναγνώρισή της από την EBU. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε σήμερα και δεδομένης της μη επίλυσης του προβλήματος που έχει προκύψει από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ, η ΕΒU δεν προχώρησε σε άλλη... χάρη προς την ελληνική πλευρά. Έτσι, η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος στο νέο διαγωνισμό τραγουδιού, αφού ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός της φορέας δεν είναι μέλος της EBU, δίχως αυτό -βέβαια- να σημαίνει ότι θα χάσουμε και κάτι το... σημαντικό.Άλλωστε τα τελευταία χρόνια τόσο ο θεσμός (γενικότερα), όσο και οι ελληνικές συμμετοχές (ειδικότερα) κινούνται σε επίπεδα κάτω του μετρίου... - 

*** Απίστευτο: Τζογάρουν ακόμη και για το ποιος είναι θαμμένος στο τάφο της Αμφίπολης (κάρτες με αποδόσεις)
16/9/14
karta3
Γνωστή ιστοσελίδα στοιχήματος στο διαδίκτυο, βλέποντας ότι.. πουλάει ο τάφος της Αμφίπολης και η συζήτηση γύρω απ’ αυτόν, αποφάσισε να απευθυνθεί στα τζογαδόρικα συναισθήματα του Έλληνα.
Έτσι ανέβασε στοίχημα για το ποιος είναι ο διάσημος νεκρός που έχει ταφεί εκεί και καλεί τους πελάτες να ποντάρουν, δίνοντας μάλιστα και εκπληκτικές αποδόσεις.
Βέβαια οι εμπνευστές του εν λόγω στοιχήματος, έσπευσαν να διανθίσουν με χιούμορ το στοίχημα βάζοντας απίθανα πρόσωπα: Από τον Αδόλφο Χίτλερ μέχρι τον Μπιν Λάντεν και τον μέχρι τον Ιντιάνα Τζόουνς!.
Όσοι ποντάρετε στον Μπιν Λάντεν και δικαιωθείτε θα λάβετε την εξωπραγματική απόδοση… 2011, ενώ αν βρεθεί ο Χίτλερ μόλις… 1945! Πάντως σύμφωνα με τους διοργανωτές φαβορί φαίνεται να είναι ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νέαρχος, καθώς έχει απόδοση 3,65 με την Ρωξάνη να ακολουθεί με 4.10.



 

πηγή  ¨:   : http://www.hellas-now.com/

***    Πώς δύο 16χρονες από την Αυστρία πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους ισλαμιστές..
Στις 10 Απριλίου του 2014, η 16χρονη Samra Kesinovic και η 15χρονη η Sabina Selimovi εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους στη Βιέννη της Αυστρίας και ταξίδεψαν ως τη Συρία με μοναδικό σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Παρά τις εκκλήσεις των γονέων τους και τις προσπάθειες της Ιντερπόλ, το κορίτσια δεν κατάφεραν να εντοπιστούν. Ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τα social media, αναρτώντας συχνά φωτογραφίες από τη νέα τους ζωή.
Σε κάποιες από τις εικόνες οι έφηβες απεικονίζονταν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες πόζαραν περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες.
Οι ίδιες υποστήριζαν ότι είχαν πάει στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο», όμως, νέες ανησυχητικές πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τη Δευτέρα αναφέρουν ότι μια από τις κοπέλες είναι νεκρή.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε ποιο από τα δύο κορίτσια έχασε τη ζωή του, ωστόσο, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας «οι γονείς ενός εκ των δύο νεαρών ενημερώθηκαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή».
Για την ώρα, πάντως, τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες με καταγωγή από τη Βοσνία στη Συρία είναι άγνωστα, αν και όπως έγινε γνωστό μετά την εξαφάνισή τους, είχαν επαφές με νεαρούς από την Τσετσενία, ενώ είχαν επισκεφτεί και ένα τζαμί στη Βιέννη.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον 130 άνθρωποι από την Αυστρία έχουν εγκαταλείψει την χώρα για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, ενώ την περασμένη εβδομάδα η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε δύο έφηβες, οι οποίες προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα βήματα των εξαφανισμένων Samra Kesinovic και Sabina Selimovi.
Βίντεο  :  http://youtu.be/-B30qMHgLmc  ,


*** Τι παίζεται στην Αμφίπολη; "Ο τάφος έχει συληθεί. Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τον νεκρό" λένε τώρα!!!
16/9/14  


Από μήνες έως και χρόνια μπορεί να διαρκέσει η έρευνα. 
Ειδήσεις από την Αμφίπολη δεν θα πρέπει να περιμένουμε έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού εκτιμούν, ότι ίσως έχουμε μία νέα, έστω και περιορισμένη πληροφόρηση για τη πορεία των εργασιών την Τετάρτη.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι τελευταίες πληροφορίες από τον τύμβο Καστά θέλουν τις εργασίες στερέωσης του θόλου του θαλάμου πίσω από τις Καρυάτιδες, με μεταλλικές δοκούς, να συνεχίζονται, ώστε να διασφαλιστεί τόσο το ίδιο το μνημείο όσο και η ασφάλεια όσων εργάζονται στον χώρο.
Και αυτό διότι η οροφή έχει κριθεί από τους ειδικούς σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, δεδομένου ότι έχει επιβαρυνθεί, κυρίως λόγω του βάρους των χωμάτων που σχηματίζουν τον τύμβο και σε ορισμένα σημεία φτάνουν έως και τα 13 μέτρα.
Την ίδια ώρα, οι αρχαιολόγοι αφαιρούν πολύ μικρές ποσότητες από το χώμα, με το οποίο είναι γεμάτος ο θάλαμος και το εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ακόμη και το μικρότερο όστρακο (κομμάτι κεραμικού αγγείου) μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για την χρονολόγηση του εντυπωσιακού τύμβου.
Ένα τέτοιο εύρημα θα βάλει τέλος στο αίνιγμα που ταλανίζει τον αρχαιολογικό κόσμο, δεδομένου ότι μερίδα επιστημόνων τοποθετεί χρονικά την κατασκευή του στο τέλος του 4ου ή τις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι έχει δημιουργηθεί στα ρωμαϊκά χρόνια και πιο συγκεκριμένα στον 1ο αιώνα π.Χ, και το οποίο συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα του νεκρού ή των νεκρών του τάφου, ερώτημα που επίσης έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στον επιστημονικό κόσμο και τη διατύπωση θεωριών, που δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες στο ευρύ κοινό.
"Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τον νεκρό"
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο αρχαιολόγος Παναγιώτης Φάκλαρης εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό ακόμα κι αν βρεθεί ο νεκρός να μη μάθουμε ποτέ την ταυτότητά του, αν δεν ανακαλυφθεί και κάποια επιγραφή!
"Υπολογίζουμε ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιον στρατηγό, αν δεν βρούμε μια πινακίδα που να αναφέρει τον νεκρό, η ταυτότητα του μπορεί να παραμείνει άγνωστη", είπε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος, σχετικά με το εάν έχει ή όχι συληθεί ο τάφος.
"Έχει γίνει αρπαγή υλικού από τα εξωτερικά τμήματα του τάφου, από τις Σφίγγες της εισόδου έχουν κοπεί τα κεφάλια, ενώ οι τρύπες στο εσωτερικό των θαλάμων δείχνουν σύληση", τόνισε.
Πάντως, ο κ. Φάκλαρης απέκλεισε το ενδεχόμενο στο ταφικό μνημείο να βρίσκονται τα οστά του Μεγάλου Αλέξανδρου ή της οικογένειάς του, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, για να στηρίξουμε αυτά τα σενάρια.
"Το συμπέρασμα δεν ξέρω πότε θα βγει, είναι θέμα μελέτης όλων των στοιχείων της ανασκαφής", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η έρευνα μπορεί να πάρει από μερικούς μήνες έως και χρόνια.
Σαμαράς: "Ακούω μόνο την ανασκαφέα"
"Ακούω μόνο την ανασκαφέα της Αμφίπολης και τα ευρήματά της. Αυτό το εύρημα έχει παγκόσμια σημασία, πολύ πέρα από τα στενά μας σύνορα. Και γι αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί και λιγομίλητοι", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον επαναπατρισμό από το Μουσείο Γκετί, του χειρογράφου του 12ου αιώνα από τη Μονή Διονυσίου του Αγ. Όρους, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου το χειρόγραφο θα παραμείνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τον αγώνα του υπουργείου Πολιτισμού για την επιστημονική στοιχειοθέτηση των απαιτήσεων της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την επιστροφή των πολιτιστικών της θησαυρών, οι οποίοι έχουν εξαχθεί παράνομα.
"Μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχισθεί με κορύφωση τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Μια μόνιμη και απαρέγκλητη απαίτηση μας", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
 

*** Ότο Βίλχελμ φον Κένιξμαρκ: Ο Γερμανός βάνδαλος που βομβάρδισε την Ακρόπολη

16/9/2014

Γερμανός ευγενής, στρατιωτικός, πολιτικός και διπλωμάτης, ο οποίος ευθύνεται για τις ανεπανόρθωτες ζημιές που υπέστη η Ακρόπολη κατά τη διάρκεια του ΣΤ' Ενετοτουρκικού Πολέμου και οι οποίες αποδίδονται στον επικεφαλής των Ενετικών δυνάμεων Φραντσέσκο Μοροζίνι.
Ο Ότο Βίλχελμ κόμης του Κένιξμαρκ (Otto Wilhelm Graf von Königsmarck) γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1639 στην πόλη Μίντεν της Βεστφαλίας, την οποία τότε κατείχαν οι Σουηδοί. Ο πατέρας του Χανς Κρίστοφ φον Κένιξμαρκ (1600-1668) ήταν στρατιωτικός στην υπηρεσία της Σουηδίας και έφθασε μέχρι τον βαθμό του στρατάρχη. Η μητέρα του Αγκάτε φον Λίστεν καταγόταν κι αυτή από αριστοκρατική οικογένεια.
Ο Ότο υπήρξε άριστος μαθητής και έλαβε τη μεγαλύτερη διάκριση που απένειμε το πανεπιστήμιο της Ιένας. Από το 1661 τέθηκε στην υπηρεσία της Σουηδικής Αυλής και ανέλαβε διπλωματικές αποστολές σε Αγγλία και Γαλλία.
Το 1668 ευρισκόμενος στο Παρίσι αποφάσισε να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα, όπως και ο πατέρας του, και διακρίθηκε σε σημαντικές πολεμικές επιχειρήσεις του γαλλικού στρατού.
Το 1672 ανακλήθηκε στη Σουηδία, όπου πολέμησε κατά των Γερμανών, με αποτέλεσμα να τιμηθεί με τον τίτλο του δούκα της Πομερανίας, της οποίας διατέλεσε πολιτικός διοικητής έως το 1686, οπότε κλήθηκε από την Ενετική Δημοκρατία να αναλάβει επικεφαλής των μισθοφορικών της στρατευμάτων, που θα συμμετείχαν υπό τις διαταγές του Φραντσέσκο Μοροζίνι στον ΣΤ' Ενετοτουρκικό Πόλεμο (1684-1699).
Την ίδια χρονιά οι Ενετοί ολοκλήρωσαν την κατάληψη της Πελοποννήσου, εκτός της Μονεμβασιάς και τον Αύγουστο του 1687 οι δυο ηγέτες της εκστρατείας Μοροζίνι και Κένιξμαρκ εξέτασαν τη δυνατότητα κοπής του Ισθμού της Κορίνθου για την καλύτερη άμυνα της Πελοποννήσου.
Τελικά, το κοστοβόρο και το χρονοβόρο του εγχειρήματος τους οδήγησε τον Σεπτέμβριο του 1687 στην απόφαση να εκστρατεύσουν κατά της Αθήνας. Η πόλη παραδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και δυο ημέρες αργότερα ξεκίνησε η πολιορκία της Ακρόπολης, με αρχηγό του πυροβολικού τον Κένιξμαρκ. Από τα πυροβολεία που είχε στήσει στον Λόφο των Μουσών, στην Πνύκα και τον Άρειο Πάγο εβλήθη η Ακρόπολη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος των Προπυλαίων (25 Σεπτεμβρίου) και να ανατιναχθεί ο Παρθενώνας (26-27 Σεπτεμβρίου), τον οποίο οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη.
Οι Ενετοί κατέλαβαν την Ακρόπολη, αλλά τον Απρίλιο του 1688 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα για λόγους ασφαλείας.
Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 1688 ο Ότο φον Κένιξμαρκ πέθανε από πανώλη, είτε στη Μεθώνη, είτε στη Χαλκίδα, κατά την πολιορκία της πόλης από τους Ενετούς.
Ο Κένιξμαρκ άφησε ταξιδιωτικές εντυπώσεις και ποιήματα. 


 
 ***  Αυτός ο Βρετανός ταξιτζής είναι ο επόμενος που θα αποκεφαλίσουν οι τζιχαντιστές!
16/9/2014    
1410735361786_wps_1_ALTERNATE_CROP_Undated_ha.jpg
Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για τον έγκαιρο εντοπισμό του 47χρονου ταξιτζή Άλαν Χένινγκ από το Μάντσεστερ!
Μετά τον Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς άλλος ένας πολίτης κινδυνεύει με αποκεφαλισμό και συγκεκριμένα από τα χέρια του τζιχαντιστή Τζον.



Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τους αποκεφαλισμούς των ομήρων, ειδικές δυνάμεις και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών αναζητούν τον 47χρονο και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος απήχθη από τους τζιχαντιστές στη Συρία όπου είχε πάει ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας!


Σύμφωνα με πληροφορίες από την βρετανική Daily Mail, πιστεύεται ότι ο Αλαν Χένινγκ βρίσκεται στα χέρια του Τζον και κρατείται στο προπύργιο των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα στα βόρεια της κεντρικής Συρίας. Οι Βρετανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι οι τζιχαντιστές έχουν και άλλους ομήρους. 

star.gr
 
***
 
 

*** Αθλητική  ενημέρωση:

*** Νεκρός σε τροχαίο ποδοσφαιριστής Κ20 της Κέρκυρας
Ζωντανοί οι υπόλοιποι τρεις
Νεκρός σε τροχαίο ποδοσφαιριστής Κ20 της Κέρκυρας
 Νεκρός ανασύρθηκε από το όχημα που επέβαινε ο 19χρονος Ανδρέας Νίκας, ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ20 της Κέρκυρας. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν ο νεαρός με άλλους τρεις συμπαίκτες του επέβαιναν σε αυτοκίνητο που προσέκρουσε σε κολόνα γι' άγνωστους έως τώρα λόγους.
Ο εκλιπών καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ από τους άλλους τρεις επιβαίνοντες οι δύο απεγκλωβίστηκαν από το αυτοκίνητο χωρίς τραύματα, ενώ ο άλλος θα υποβληθεί σε επέμβαση στα κάτω άκρα λόγω καταγμάτων, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.
 Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν αναφέρει:
«Την Κυριακή (14.09.2014) το βράδυ, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (περιοχή Σωτηριώτισσας), επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του καθώς και τον τραυματισμό των τριών επιβαινόντων στα αυτοκίνητο (θανάσιμος ενός 19χρονου, σοβαρός ενός 20χρονου ημεδαπού και ελαφρύς ενός ακόμη 19χρονου).
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας».
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
«Στις 14/9/14, και ώρα 23.00 η Υπηρεσία μας επενέβη με τρία οχήματα και Δέκα υπαλλήλους για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων ηλικίας 19 έως 20 ετών, συνεπεία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος Ι.Χ. επιβατηγού οχήματος στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε 15 λεπτά, απεγκλωβίστηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων, οι οποίο και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρα».

***  Φίλαθλος του Εθνικού στην εντατική, μετά από επεισόδια στην Κρήτη
Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ
Φίλαθλος του Εθνικού στην εντατική, μετά από επεισόδια στην Κρήτη
Με τον χειρότερο τρόπο άνοιξε την αυλαία του το πρωτάθλημα της Football League 2 (Γ' Εθνική), καθώς στην αναμέτρηση του Ηροδότου με τον Εθνικό Πειραιώς, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο ομάδων που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού με αποτέλεσμα, ένας άτυχος ανδρας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Για την ακρίβεια, ο 46χρονος φίλος του Εθνικού, μεταφέρθηκε λιπόθυμος και χτυπημένος από αντίπαλους οπαδούς, έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης.
Το παιχνίδι διεκόπη από το διαιτητή, λόγω της έντασης στις κερκίδες μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Ο οπαδός του Εθνικού που παρακολουθούσε το ματς, φέρεται να δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και η εξέλιξη της συμπλοκής κινητοποίησε αμέσως τους ανθρώπους του γηπέδου, οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο.
Ο άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, χτυπημένος σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς. Όπως γνωστοποιήθηκε από ανθρώπους της ομάδας του Εθνικού που βρίσκονται στο νησί, ο άτυχος άνδρας ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσούλης, είναι κάτοικος Πειραιά και τη δεδομένη χρονική στιγμή κρατιέται στη ζωή με τεχνητά μέσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται για τον 37χρονο Κωνσταντίνο Λόλη, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι, και μάλιστα έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού. Δίπλα στον άτυχο άνδρα βρίσκονται οι άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου του Εθνικού.
Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν, όταν ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ γκολ του Ηροδότου για να έχουμε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων και να ακολουθήσει η γενικευμένη σύρραξη στην εξέδρα. Οι άνθρωποι του Εθνικού ζήτησαν την οριστική διακοπή του αγώνα, τελικά το ματς συνεχίστηκε έπειτα από περίπου 20 λεπτά και ο Ηρόδοτος με γκολ του Καϊμακαμακούδη στο 96΄νίκησε με 1-0.
Πολλές προσαγωγές, μία σύλληψηΑπό νωρίς, λίγο μετά την πρώτη κλήση για το περιστατικό, η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και έχει ήδη προβεί σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μία κατέληξε σε σύλληψη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη 27χρονος για τα επεισόδια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης 27χρονος ημεδαπός γιατί συμμετείχε σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Γ” Εθνικής μεταξύ των ομάδων Ηροδότου και Εθνικού Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση».
Ανακοίνωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου
 Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Βενιζέλειο, ο άτυχος άνδρας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘμ σχεδιάζεται να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο των Αθηνών:
«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος. Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος. Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».
Καταδικάζει τα γεγονότα η ΕΠΟ
 Λίγες ώρες μετά το θλιβερό περιστατικό, η ΕΠΟ πήρε θέση εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για την «μαύρη» πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής:
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.
Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.
Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».  Πηγή: www.cretalive.gr  ,

***  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-3 .-
«Ξεκόλλησε» από τον πάτο με «διπλό» στο Παγκρήτιο ο Πλατανιάς
Την πρώτη φετινή νίκη και μάλιστα στη δύσκολη έδρα του Εργοτέλη, το Παγκρήτιο στάδιο, σημείωσε ο Πλατανιάς, που επικράτησε 3-0 χάρις στα γκολ των Τσουράκη (6΄), Γκόμες (48΄) και Τόρες (90΄+), στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Μαντάκης (Ημαθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίτσος - Γκόμες, Νέπλιακ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος (80΄ Κουρέζ), Κοζορώνης, Καζναφέρης (37΄ Νόσκοβιτς), Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Παντελάκης, Χαλκιαδάκης (68΄ Κούτρης), Σαϊνάτι
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Γιάγια, Ιτούα, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Μενδρινός (83΄ Μιλούνοβιτς), Τόρες, Γκόμες (72΄ Ζαραδούκας), Τσουράκης (88΄ Γουνδουλάκης)
VIDEO  από τον αγώνα :
  ~**Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3   δηλώσεις γκολ 15/09/2014 3η  αγων : http://youtu.be/UvnGd0C2HP8 ,
~**Εργοτέλης- Πλατανιάς  2ο  γκολ  0-3  15/09/2014  3ης  αγων : http://youtu.be/_NUMaUrKbRQ ,
~**Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3  3ο γκολ 3η  αγων,  15/09/2014 : http://youtu.be/KdU_bd8ISBU

Τα αποτελέσματα:

Σάββατο
Βέροια-Κέρκυρα 2-1
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Κυριακή
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-2
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-0
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1
Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Δευτέρα
Εργοτέλης-Πλατανιάς 0-3

*** 
 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas = 
http://www.youtube.com/stamos01 ,               3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =
       Stamos Skoulikas 
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,         2053     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =
   http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2077   video.- 

Σύνολον                                                         7777    βίντεο   .-
  ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2529. -   Φίλοι. -        
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 269   φίλοι .-    
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013 . –     611.-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , Σύλλογος Αθηναίων Αρφαραίων 135.-
  https://www.facebook.com/argyrakis.giannis ,ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ .-
 https://www.facebook.com/ELLINONDIKTYO = ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ .-
 http://ellinondiktyo.blogspot.gr / , ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ .-
https://www.facebook.com/cremebeurre , = Creme et beurre .-
https://www.facebook.com/Agios.Porphyrios.Kafsokalyvitis , Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης .-
 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή ή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :

**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.- 
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου