ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   :


***  Μεσσηνιακό  άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης και  άλλα :

***  Οικονομολόγο ως ειδικό συνεργάτη ζητά ο Δήμος Δυτικής Μάνης          
          
Έναν οικονομολόγο ως ειδικό σύμβουλο θέλει να προσλάβει ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Οι ενδιαφερόμενοι, άντρες και γυναίκες, πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
-Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους. Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται
-Πτυχίο ή δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής
-Ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ , που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασία κλπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα της απασχόλησης. Η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των προσλαμβανομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας
-Πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας (επίπεδο first certificate)
-Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα, τα σχετικά δικαιολογητικά, τα αποδεικτικά των προσόντων (φωτοαντίγραφα) και φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, θα κατατίθενται μέχρι τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στο Γραφείο του δημάρχου Δυτικής Μάνης (αρμόδια υπάλληλος κα Δήμητρα Ξηρόκωστα  τηλ. 27210-73265, 61120), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

***  Δε θα τοποθετηθούν, τελικά, νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα στο πεζοδρόμιο         
         
Δε θα τοποθετηθούν, τελικά, νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα στο πεζοδρόμιο της βόρειας πλευράς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας! Αυτό, το αυτονόητο δηλαδή, ξεκαθαρίστηκε πλήρως μετά την παρουσία ενώπιον του αντιεισαγγελέως Κυπαρισσίας τριών αντιδημάρχων της Τριφυλίας, του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και της καταγγέλλουσας κατοίκου.
Όπως έχουμε γράψει και αναδείξει στο «Θ», η μεταφορά κάδων από τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου και η τοποθέτηση των κάδων με τα νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα, προκάλεσε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από τους κατοίκους. Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής επισκέφθηκε την Εισαγγελία Κυπαρισσίας και διαμαρτυρήθηκε, θέτοντας ζητήματα για τη δημόσια υγεία και υγιεινή.
Χθες, κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στον αντιεισαγγελέα Κυπαρισσίας οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας, όπως και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου και η καταγγέλλουσα κάτοικος. Έπειτα από συζήτηση με τον κ. αντιεισαγγελέα, ξεκαθαρίστηκε πλήρως ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν κάδοι με νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα, καθώς θα πρέπει να τοποθετηθούν εντός του εσωτερικού του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου.
Για να γίνει, δηλαδή, το αυτονόητο, έπρεπε το θέμα να φθάσει μέχρι την Εισαγγελία.
Πάντως, οι κάτοικοι δεν εφησυχάζουν και από τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώνουν υπογραφές για ζητήματα που αφορούν στα σκουπίδια και απόβλητα του νοσοκομείου.
Όπως έλεγαν, δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν με την υγεία των παιδιών τους, τη δική τους, αλλά και τη δημόσια υγεία και υγιεινή. Απορούν, δε, ποιοι και με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν να πάνε τα νοσοκομειακά σκουπίδια στο πεζοδρόμιο, απ’ όπου περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιά. Ακόμη, αναρωτιούνται με ποιες αποφάσεις και ποιων οργάνων του Δήμου ή του νοσοκομείου έγινε η εργολαβία και έσπασαν το πεζοδρόμιο, ενώ ρωτούν εάν και πότε θα γίνει αποκατάσταση σε εκείνο το σημείο, αλλά και συνολικά περιμετρικά του νοσοκομείου, που είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο και ουδείς, παρά τις φωνές και διαμαρτυρίες, συγκινείται.   Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Μόνο 3 από τις 24 αιτήσεις αναστολής έγιναν δεκτές από το Πενταμελές         
            
Μόνο 3 από τις συνολικά 24 αιτήσεις αναστολών που είχαν κατατεθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έγιναν  δεκτές και ισάριθμοι κατηγορούμενοι αποφυλακίζονται με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Πολλές από τις αιτήσεις είχαν κατατεθεί από κατηγορουμένους μεγάλων υποθέσεων, που περιμένουν εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.
  Αρνητικές αποφάσεις
Αιτήσεις είχαν καταθέσει καταδικασμένοι για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που έφταναν δια θαλάσσης στη Μεσσηνία και από εκεί με νταλίκες μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές. Από τους κατηγορουμένους της συγκεκριμένης υπόθεσης αίτηση αναστολής της ποινής έχει καταθέσει και ο αστυνομικός που έχει καταδικασθεί. Το δικαστήριο δε δέχτηκε καμία από αυτές.
Επίσης αιτήσεις αναστολών είχαν καταθέσει καταδικασθέντες στη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών και εκβίασης καταστημάτων, μέλη της οποίας έχουν καταδικασθεί και για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι. Αίτηση αναστολής είχε καταθέσει και ο αστυνομικός που έχει καταδικασθεί. Και αυτές οι αιτήσεις απορρίφθηκαν.
Αρνητική ήταν η απάντηση του δικαστηρίου και στην αίτηση καταδικασμένου στη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες.
Το δικαστήριο αποφάσισε θετικά για τις αιτήσεις αναστολών δύο καταδικασμένων από την ομάδα που έχει δικασθεί διότι διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Πυλίας. Ειδικότερα, σε εστιάτορα που έχει καταδικασθεί για συμμετοχή σε συμμορία, αγορά, κατοχή, πώληση και άμεση συνέργεια σε μεταφορά, ως τοξικομανής, σε φυλάκιση 6 ετών, η αίτηση έγινε δεκτή με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ και παρουσία δύο φορές το μήνα στην Αστυνομία.
Επίσης σε εστιάτορα στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 91 χασισόδεντρα, με τη μορφή υδροπονικής καλλιέργειας και έχει καταδικασθεί για συμμετοχή σε συμμορία, αγορά, κατοχή και καλλιέργεια, ως τοξικομανής, σε φυλάκιση 8 ετών και 6 μηνών. η αίτηση έγινε δεκτή με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και παρουσία δύο φορές το μήνα στην Αστυνομία.
Τέλος, έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής Κύπριου τραπεζικού υπαλλήλου που έχει δικασθεί σε 6 χρόνια κάθειρξης για συναυτουργία σε εξαπάτηση Μεσσήνιου επιχειρηματία. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αθώος ο 59χρονος για τα 5 κουτάβια         
            
Αθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 59χρονος Νίκος Χαϊδεμένος, που το βράδυ της Τρίτης συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων 5 νεογέννητα κουτάβια.
Το όλο περιστατικό αποδόθηκε σε παρεξήγηση, ενώ και ο νεαρός με τον οποίο δημιουργήθηκε το γεγονός είπε ότι μπορεί να μην είχε τέτοια πρόθεση, αλλά όποιος τον έβλεπε δίπλα από τον κάδο με τα κουτάβια σε μαύρη σακούλα, αυτό θα πίστευε.
Πάντως, από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας η κα Κανέλα Καλαποθαρέα κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος είναι φιλόζωος και δεν πιστεύει ότι ήθελε να πετάξει τα κουτάβια.
  Τον είδαν δίπλα στον κάδο
Κατά την εκδίκαση χθες της υπόθεσης, πρώτος κατέθεσε ο νεαρός που είδε τον κατηγορούμενο.
Όπως είπε, βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή της Υπαπαντής και είδαν τον κατηγορούμενο να κάθεται δίπλα σε έναν κάδο, έχοντας τα κουτάβια σε μια κλεισμένη σακούλα, την οποία είχε σηκώσει. Τον ρώτησαν τι πάει να κάνει και αυτός τους επιτέθηκε φραστικά, τους έβρισε και έφυγε μαζί με τη σακούλα.
Μία κοπέλα από την παρέα παρατήρησε ότι μπορεί να τα πετάξει αλλού, γι’ αυτό και τον ακολούθησαν. Τον είδαν που έστριψε προς την Αγορά και, αφού αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθούν, άρχισε να τους βρίζει ξανά.
Όπως ανέφερε ο νεαρός, στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, στους οποίους είπαν τι συνέβαινε.
«Δε θέλαμε να φτάσουμε ως εδώ», σχολίασε ο νεαρός και συνέχισε: «Έμαθα ότι είναι άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα, ταΐζει αδέσποτα. Δεν ξέρω, τελικά, τι προθέσεις είχε, αλλά όποιος κι αν τον έβλεπε, θα υπέθετε ότι πάει να τα πετάξει».
Από το Φιλοζωικό η κα Καλαποθαρέα είπε ότι γνωρίζει τον κατηγορούμενο χρόνια και αγαπάει τα ζώα, αλλά η ίδια πιστεύει ότι έχει λανθασμένη αντίληψη περί φιλοζωίας. Εξήγησε ότι έχει μια σκυλίτσα, την οποία όμως δεν έχει στειρώσει, και έτσι απέκτησε τα κουτάβια. Δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι ήθελε να τα πετάξει, καθώς έχει διαπιστώσει ότι θέλει ο ίδιος να δίνει για υιοθεσία τα κουτάβια, ώστε να ξέρει ποιοι τα αναλαμβάνουν.
  «Τα έχω σαν παιδιά μου»
Η αδελφή του κατηγορουμένου πρόσθεσε ότι ο αδελφός της «έχει χαλάσει» την οικογένεια και τη ζωή του με την αγάπη που τρέφει στα ζώα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να ήθελε να πετάξει τα σκυλάκια. Απλώς, όπως είπε, πήγαινε στην Αγορά για να πάρει φαγητό και τα πήρε μαζί του.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι συμπεριφέρθηκε άσχημα στο νεαρό, εξηγώντας πως εκνευρίσθηκε, όταν τον κατηγόρησαν ότι θέλει να πετάξει τα κουτάβια, αφού αυτός τα έχει για παιδιά του.
Εξήγησε ότι έχει χαλάσει πολλά λεφτά για να φροντίζει αδέσποτα και πως τον χαρακτηρίζουν άνθρωπο του περιθωρίου, γιατί ασχολείται πολύ με τα σκυλιά.
Εκείνο το βράδυ, επειδή τα κουτάβια είχαν μεγαλώσει και έβγαιναν από το οικόπεδο που τα είχε, τα πήρε μαζί του, φοβούμενος μην τα χτυπήσει αυτοκίνητο. Σκοπός του ήταν να πάει στην Αγορά, όπου του έδιναν φαγητό, και για τον ίδιο και για τα σκυλιά που φροντίζει.
Απέδωσε όσα έγιναν σε μεγάλη παρεξήγηση, δηλώνοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να πετάξει τα σκυλάκια: «Τρελάθηκα, όταν με ρώτησε αν πάω να τα πετάξω. Αυτά για μένα είναι τα παιδιά μου. Έκανα λάθος που τα έβαλα σε σακούλα και δε συμπεριφέρθηκα καλά στο νεαρό».
Η εισαγγελέας Ευθυμία Στάμου πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, καθώς από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, ενδεχομένως να έχει γίνει παρεξήγηση. Παρατήρησε ότι ο κατηγορούμενος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά δεν αποδείχθηκε ότι είχε πρόθεση ή  δόλο να βλάψει τα σκυλάκια.
Το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως και αθώωσε τον κατηγορούμενο.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Έκλεισαν την Αριστομένους, το έριξαν στο χορό και κατέληξαν στο Τμήμα (φωτογραφίες & βίντεο)
           
   
  
  
  
 
«Τα έχασαν» το βράδυ της Παρασκευής όσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, καθώς λίγο πριν από τα φανάρια είδαν να σταματά μια Μερσεντές με ξένες πινακίδες και ένα ζευγάρι με ελληνικές σημαίες και μπύρες στα χέρια να ανεβαίνει στην οροφή του αυτοκινήτου και να χορεύει.
Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, προκειμένου να τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, όμως κανείς δε φανταζόταν ότι το επεισόδιο θα είχε συνέχεια. Ξαφνικά εμφανίσθηκε στο σημείο ένας 52χρονος, ο οποίος πιθανότατα είχε καταναλώσει αλκοόλ και άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με τους αστυνομικούς. Ήρθε στα χέρια μαζί τους και έπειτα από σθεναρή αντίσταση κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.
Στο σημείο έσπευσαν και 6 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και όλοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, με την οδό Αριστομένους να έχει μπλοκάρει και να έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος.
Τελικά, για τους δύο «γλεντζέδες» σχηματίσθηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενώ για τον 52χρονο δικογραφία για εξύβριση, απειλή φθοράς στολής αστυνομικού και αντίσταση κατά της Αρχής.  Β.Β.
Video:  1ο  http://youtu.be/73JEp3IFsnA  ,.-
 
*** Άφαντος ο απατεώνας "κατασκευαστής" & "μεσίτης" 
ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ10 χρόνια κάθειρξης σε φυγόδικο απατεώνα «κατασκευαστή»Της Βίκυς Βετουλάκη Το μεσίτη ακινήτων και τον κατασκευαστή με αντίστοιχο γραφείο στην Κορώνη παρίστανε απατεώνας και για ένα χρόνο κατάφερε να εξαπατήσει Δανούς και Γάλλους και να τους «πουλήσει» οικόπεδα και σπίτια που δεν υπήρχαν, αρπάζοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ο δήθεν μεσίτης έχει εξαφανισθεί από το 2007 και από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δικάσθηκε αμετάκλητα σε κάθειρξη 10 ετών για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ούτε στο πρώτο δικαστήριο ούτε τώρα εμφανίσθηκε και πλέον θεωρείται φυγόποινος.Τον έπεισε να ανοίξει και λογαριασμό Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει 49χρονος Νορβηγός, ήθελε με την οικογένειά του να αγοράσει σπίτι, ως παραθεριστική κατοικία, στην περιοχή της Κορώνης και ο κατηγορούμενος παρουσιάσθηκε ως «μεσίτης αστικών συμβάσεων και κατασκευαστής», ενώ διατηρούσε γραφείο στην Κορώνη. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει ο Νορβηγός, ακόμη και συμβολαιογράφος τον διαβεβαίωσε ότι κατασκευάζει σπίτια. Ο απατεώνας υπέδειξε στο Νορβηγό οικόπεδο 2 στρεμμάτων, με μια παλιά οικία, στην περιοχή Σαράντου στην Κορώνη. Τον έπεισε, δε, να αγοράσει το ακίνητο αντί 38.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Νορβηγός τον έκανε και πληρεξούσιο με συμβολαιογραφική πράξη για την αγορά του ακινήτου, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο εξωτερικό και δε γνώριζε ελληνικά για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες. Επίσης, ο κατηγορούμενος τον έπεισε ότι μετά την αγορά θα αναλάμβανε την επισκευή του σπιτιού αντί 18.500 ευρώ. Ακολούθως, έπεισε το Νορβηγό να ανοίξουν κοινό λογαριασμό, ορίζοντάς τον συνδικαιούχο. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε τον Οκτώβριο του 2006 και η πρώτη κατάθεση ήταν ύψους 8.000 ευρώ. Το Νοέμβριο κατατέθηκαν δύο ποσά, 40.000 ευρώ και 4.000 ευρώ, το Δεκέμβριο 2.100 ευρώ και τον Ιανουάριο του 2007 άλλα 2.800 ευρώ. Συνολικά ο Νορβηγός κατέθεσε 56.920 ευρώ στον κοινό λογαριασμό, τα οποία υποτίθεται θα χρησιμοποιούσε ο δήθεν κατασκευαστής για την αγορά του ακινήτου και την επισκευή του σπιτιού.Το έχει κάνει σε Γάλλους Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ήταν τόσο αδίστακτος, που υπέγραψε και ιδιωτικό συμφωνητικό με το Νορβηγό, δήθεν για λογαριασμό του πραγματικού ιδιοκτήτη του ακινήτου. Όλο αυτό το διάστημα ο Νορβηγός επικοινωνούσε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τον κατηγορούμενο, συνεννοούμενοι, υποτίθεται, για τις εργασίες στο σπίτι. Όταν τον Ιούνιο του 2007 ο Νορβηγός επέστρεψε στην Ελλάδα για να πάει να δει έτοιμο το σπίτι, διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος τμηματικά είχε κάνει ανάληψη όλων των χρημάτων και είχε αφήσει στο λογαριασμό μόνο 120 ευρώ. Μάλιστα, οι αναλήψεις των μεγαλύτερων ποσών είχαν γίνει αμέσως μετά την κατάθεση από το Νορβηγό, ενώ ανάληψη των τελευταίων ποσών έγινε το Μάρτιο του 2007. Συνολικά, πήρε 56.800 ευρώ, χωρίς φυσικά ούτε το ακίνητο να αγορασθεί ούτε το σπίτι να επισκευασθεί. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ίδιο ακριβώς είχε κάνει σε δύο Γάλλους επισκέπτες της περιοχής, χωρίς να γίνει όμως γνωστό πόσα χρήματα τους απέσπασε. - 
 
***  Η Α’ ΕΛΜΕ συμμετέχει στην πορεία των μαθητών         
           
Ανταποκρινόμενη η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στο κάλεσμα της Επιτροπής Μαθητών (εκπρόσωποι των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), συμμετέχει, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στην πορεία/ διαμαρτυρία για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο «Νέο Λύκειο».
Η πορεία/διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. 
 
***  Μπουλντόζες στην Αγία Τριάδα μέσα στον Οκτώβριο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑΤης Βίκυς Βετουλάκη Το αργότερο σε ένα μήνα θα έχει εκτελεστεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και θα κατεδαφισθούν τα αυθαίρετα παραπήγματα και κτίσματα των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα. Αυτό υποσχέθηκε χθες στη σύσκεψη, στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ντίνας Νικολάκου, Περικλή Μαντά, Φάνη Στεφανόπουλου, εκπροσώπου των κατοίκων της περιοχής και άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Εκείνο που παραμένει ακόμα θολό, είναι πώς θα πάνε οι τσιγγάνοι που θα φύγουν από εκεί στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτας, τι έργα θα φτιαχτούν και από ποιον, μετά τις καταστροφές που έχουν προκληθεί τα τελευταία χρόνια. Πάντως, οι κάτοικοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη που αφορά στις περιουσίες τους, προειδοποιώντας, όμως, πως, αν αυτή τη φορά δεν τηρηθούν υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα, θα καταθέσουν μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε όποιον δεν εφαρμόζει το νόμο.«Τα σπίτια ήταν λάθος» Σε δηλώσεις προέβησαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο γραφείο του εισαγγελέα. Εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Παναγιώτης Μπασάκος τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει την απόφαση κατεδάφισης, ενώ για το κοινωνικό ζήτημα των τσιγγάνων, ως Αποκεντρωμένη, πρότειναν μια συζήτηση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, ώστε με μια προγραμματική σύμβαση να βρεθεί λύση. Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατεδάφιση των 65 οικίσκων, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα υγείας, ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αρνούνται να καθαρίσουν στην περιοχή, αφού υπάρχει κίνδυνος από το κομμένα καλώδια της ΔΕΗ. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος στην περιοχή έχει ζημιές στις υποδομές που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία κατεδάφισης μέσα σε ένα μήνα. «Ζητήσαμε τη συνδρομή των κρατικών αρχών, γιατί ο Δήμος από μόνος του δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατεδάφιση. Για να πετύχει η κατεδάφιση, χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η Μπιρμπίτα. Έχει αγορασθεί με εθνικά και ευρωπαϊκά χρήματα, έχουν διατεθεί πολλά χρήματα, είναι κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα και έχει όλες τις αδειοδοτήσεις. Προσδοκώ σε μια συνεργασία με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη και αύριο κιόλας, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χώρο», υποστήριξε ο κ. Νίκας. Απαντώντας σε ερωτήσεις, όπως είπε, εύχεται και προσεύχεται να υπάρξει συνεργασία και να βρεθεί λύση σύμφωνα με τους νόμους, ενώ για την Μπιρμπίτα σχολίασε πως πρέπει να γίνουν τα αναγκαία, επισημαίνοντας: «Η Μπιρμπίτα έχει άδεια. Αυτά που έχουν φτιάξει στην Αγία Τριάδα, να πάνε να τα φτιάξουν και μέσα στην Μπιρμπίτα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να τους δώσουμε νερό και υπάρχει αποχέτευση. Τα σπίτια ήταν λάθος. Τα έκλεψαν και τα κατέστρεψαν».Στάση αναμονής από τους κατοίκους Ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς δήλωσε ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης είναι ξεκάθαρη και ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει στην κατεδάφιση. Για το θέμα της Μπιρμπίτας, είπε ότι η Περιφέρεια περιμένει ξεκάθαρη πρόταση και κοστολογημένη από το Δήμο για το τι θέλει να φτιάξει εκεί, ενώ η Περιφέρεια έχει καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο και θα προσπαθήσει να βρει τους πόρους. Δύσκολο και πολύπλοκο χαρακτήρισε το θέμα η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σημειώνοντας ότι έχουν ευθύνες όσοι πίστευαν ότι η Μπιρμπίτα ήταν μια μεγάλη κατάκτηση, ενώ ήταν μεγάλο λάθος που δόθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ. Αρκετές φορές την ώρα που μιλούσε η κα Νικολάκου δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από κατοίκους της Αγίας Τριάδας, ενώ η ίδια επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση πως πρέπει να κατεδαφισθούν τα αυθαίρετα. Πρόσθεσε, δε, ότι η Περιφέρεια περιμένει από το Δήμο Καλαμάτας την πρότασή του για αποκατάσταση της Μπιρμπίτας. «Θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν κάνουμε δηλώσεις εντυπώσεων, εμείς έχουμε σοβαρή θέση. Κάποιοι που σήμερα δείχνουν πολύ ευαίσθητοι, πιθανόν να είναι και οι κύριοι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης», κατέληξε. Ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρος του θέματος, επισημαίνοντας ότι η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας θα δώσει τη λύση, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει το πρόβλημα από την Αγία Τριάδα να μεταφερθεί στην Μπιρμπίτα. Εκ μέρους των 300 κατοίκων-ιδιοκτητών, ο κ. Πρεβεζάνος δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση κατεδάφισης εντός του μήνα. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως αν σε 15 ημέρες δεν υπάρξει καμία ενέργεια, θα καταθέσουν μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος. Ο δε δικηγόρος των ιδιοκτητών, Παναγιώτης Νταής, σημείωσε ότι η πλευρά τους είναι ικανοποιημένη, καθώς οι τρεις θεσμικές Αρχές του τόπου δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένα ζητήματα: «Δε ζητάμε ούτε ρουσφέτια ούτε να γίνει κάποια εξαίρεση. Ζητάμε να εφαρμοσθεί ο νόμος, όπως διατάζει το Σύνταγμα των Ελλήνων. Αν αύριο το πρωί οι εντολείς μου πάρουν αντίσκηνο και το στήσουν στην πλατεία Καλαμάτας, θα τους πάνε στο Αυτόφωρο. Αν αρχίσουν να κλέβουν ρεύμα, θα τους πάνε στο Αυτόφωρο. Δεν μπορεί μια ζωή σε αυτόν τον τόπο να την πληρώνουν οι νοικοκύρηδες. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους τσιγγάνους. Τους τα φάγανε τα λεφτά κάποιοι επιτήδειοι και τους έστειλαν να ζήσουν στη μακαρία γη. Στη διαφωνία Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης και Δήμου δεν έχουμε καμία θέση. Ας τους πάνε όπου θέλουν. Αυτό δεν αφορά εμάς. Ο νόμος θα εφαρμοσθεί θέλουν-δε θέλουν κάποιοι». -

*** Μαχαιρώθηκαν για προσωπικές διαφορές στην Πελεκανάδα         
           

Ένας 32χρονος Αλβανός επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά  με μαχαίρι ένα 32χρονο Έλληνα στην Πελεκανά για προσωπικές διαφορές. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα και ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
 
*** Αντικρούει ο δήμαρχος τις απευθείας αναθέσεις, βουβή η αντιπολίτευση

 Η κρίση θεωρούμε ότι μας βοήθησε να καταλάβουμε, πλέον, ότι ο καθένας μας δεν κρίνεται από την πολιτική κονκάρδα του, αλλά από το πόσο συγκεκριμένος είναι. Στην πράξη, αφού μπήκαμε πια σε... δημόσιους καιρούς. Τα ταμπού και οι πανάκειες, προς πάσα χρήση, έχουν καταρρεύσει. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι δυστύχημα, αλλά ευτύχημα. Όποιος έχει κάτι να πει, το λέει και δεν το αποκρύπτει, στο όνομα ουδεμιάς πολιτικής και ιδεολογικής σκοπιμότητας. Βαδίζοντας στις παραπάνω σταθερές δημοσιεύσαμε σειρά ρεπορτάζ για τις απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών στο Δήμο Καλαμάτας και στα Νομικά Πρόσωπα. Μιλώντας προχθές το βράδυ με έναν από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, μας έλεγε ότι κάποια νούμερα που αναφέραμε ήταν λάθος, υπερβολικά. Δε σχολίασε, όμως, την ουσία του θέματος. Κατά πόσο είναι ηθικό να ανατίθενται διάφορες εργασίες σε συγγενικά πρόσωπα και σε συγκεκριμένο αριθμό ιδιωτών. Το γεγονός ότι είναι νόμιμες ενέργειες, δεν αμφισβητείται. Για το θέμα ρωτήθηκε από τον επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρο Μπρεδήμα, ο δήμαρχος Π. Νίκας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Απαντώντας, υποστήριξε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ίσως από τους Δήμους με τις λιγότερες απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, ενώ δεν υπάρχουν κατατμήσεις, για να επωφεληθούν κάποιοι ημέτεροι. Οι όποιες αναθέσεις γίνονται είναι μια νόμιμη διαδικασία, η οποία ελέγχεται πλήρως από συγκεκριμένα θεσμικά όργανα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη από τη Δημοτική Αρχή η διαδικασία αυτή να είναι όσο το δυνατόν μικρή σε αριθμό. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κατάχρηση. Επιπρόσθετα, η εντολή, όπως σημείωσε, την οποία έχει δώσει προς όλους τους προέδρους των Νομικών Προσώπων, είναι να αποφεύγουν τις απευθείας αναθέσεις και για όποιο έργο να προχωρούν σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να υποστηρίζουμε δικούς μας επαγγελματίες. Δεν έχουμε άλλωστε. Σε τελική ανάλυση, αυτές τις ημέρες γίνεται έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές και θα δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Δήμο Καλαμάτας», πρόσθεσε. Αυτή ήταν, σε γενικές γραμμές, η απάντηση του κ. Νίκα προς κάθε ενδιαφερόμενο. Όχι, ο δήμαρχος δεν είπε ότι στην κοινωνία μας και στην πολιτική εκείνο που κυριαρχεί είναι τα διάφορα «παιχνίδια», τα «τερτίπια», οι «αλχημείες», η αυθαιρεσία, η δολοπλοκία, ενίοτε και η εξαγορά και άλλα παρόμοια «δημοκρατικά» κόλπα, που κρύβονται πίσω από τη φαρισαϊκή επίκληση των «θεσμών», ώστε να προωθούνται έτσι κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα. Όλα για τον κ. δήμαρχο είναι νόμιμα (με την ευρεία έννοια του όρου) και δημοκρατικά. Δεν τον απασχολεί το ερώτημα αν και κατά πόσο η πολιτική που ασκεί στο συγκεκριμένο θέμα είναι δημοκρατική. Για τον ίδιο πρέπει, σύμφωνα με όσα είπε, να προχωρήσουμε σε μια εξόφθαλμη σύμβαση. Να παίξουμε στο δικό του γήπεδο και να «δεχτούμε» τη λογική του. Όλα όσα ποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας είναι εν σοφία. Αν κρίνουμε και από τη βουβαμάρα για ένα τόσο σοβαρό θέμα των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και του επιστημονικού και τεχνικού κόσμου της Καλαμάτας, τα πράγματα είναι, κατά το μάλλον ή ήττον, κάπως έτσι, όπως τα λέει ο δήμαρχος. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Αγγελική Νικολούλη, η πρώτη αστυνομική ρεπόρτερ της Ελλάδας μιλά στο «Θάρρος»         
    
Αδιαμφισβήτητα η Αγγελική Νικολούλη είναι μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες της ελληνικής τηλεόρασης και, μάλιστα, μοναδική στο είδος της.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν συγκλονιστεί με τις εκπομπές της, ενώ έχει πολλές φορές καταφέρει να φτάσει στο τέλος υποθέσεις που απασχόλησαν το πανελλήνιο.
Αφοσιωμένη στη δουλειά της, γνωρίζει ότι κινδυνεύει και δέχεται απειλές, αλλά αυτό δεν τη φοβίζει, αφού από την αρχή που μπήκε στο αστυνομικό ρεπορτάζ ήξερε ότι θα έχει αυτή την «κακή παρέα».
Την προσεχή Δευτέρα θα βρεθεί στο κατάστημα Public στην Καλαμάτα, για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Θάνατος με χείλη κόκκινα», ακολουθώντας το «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», το οποίο έχει γίνει ήδη best seller.
Μερικές ώρες πριν βρεθεί στην Καλαμάτα το «Θάρρος» μίλησε μαζί της και σας την παρουσιάζει:
  -30 χρόνια στη δημοσιογραφία… Μιλήστε μας για αυτή τη διαδρομή. Αν δεν κάνατε αυτή τη δουλειά, τι επάγγελμα πιστεύετε ότι θα σας ταίριαζε;
Μέσα από αυτήν τη μακρόχρονη πορεία συνειδητοποίησα πως ρεπόρτερ γεννήθηκα και σε καμία περίπτωση δε θα άλλαζα την έρευνα για κάτι άλλο.
  -Έχετε αγγίξει και εξιχνιάσει υποθέσεις πολύ σκληρές. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για εσάς;
Οι αποστολές του «Τούνελ» τόσα χρόνια  είναι αποκαλυπτικές και επικίνδυνες. Το ήξερα από την αρχή, όταν μπήκα στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ότι θα κάνω παρέα με τον κίνδυνο. Για να πορευτώ στη δύσκολη ανηφόρα, απομάκρυνα το φόβο. Μου έχουν συμβεί κατά καιρούς διάφορα απειλητικά γεγονότα, αλλά δε μένω σε αυτά.
  -Πολλές φορές έχετε κατηγορήσει την Αστυνομία για αργοπορία ή αδιαφορία. Ποια η γνώμη σας για αυτή;
Δεν κατηγορώ, απλά μεταφέρω το παράπονο των συγγενών αγνοουμένων και αφήνω τους τηλεθεατές να κρίνουν. Δεν μπορείς να μένεις απαθής απέναντι σε υποθέσεις που δηλώνονται σαν απλές εξαφανίσεις και κρύβουν στυγερές δολοφονίες. Γρίφοι που θα έπρεπε να έχουν λυθεί από την αρχή από τις αρμόδιες Αρχές και όχι από μια εκπομπή έρευνας. Έχουμε πολύ ικανούς αστυνομικούς, που εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες. Το γνωρίζω καλύτερα από τον καθέναν, γιατί τυχαίνει να είμαι η πρώτη αστυνομική ρεπόρτερ στην Ελλάδα.
  -Ποια είναι η υπόθεση που σας έχει συγκλονίσει περισσότερο αυτά τα χρόνια;
Δεν είναι μία, είναι πολλές. Μην ξεχνάμε ότι το «Τούνελ» συμπληρώνει από το ξεκίνημά του είκοσι χρόνια έρευνας. Τόσες και τόσες πολύκροτες υποθέσεις, που αναστάτωσαν την κοινή γνώμη. Για παράδειγμα, οι ιστορίες Νικολαΐδη – Καλαθάκη, Άλεξ, Κούσογλου, Μαύρης χήρας, Μάριου Παπαγεωργίου και άλλες.
  -Τελικά, υπάρχει τέλειο έγκλημα;
Με βεβαιότητα σας λέω, όχι, δεν υπάρχει. Ο τέλειος ερευνητής πρέπει να υπάρχει.
  -Συνεχίζετε και φέτος την εκπομπή σας, μια εκπομπή που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Θεωρείτε ότι είναι απλά μια εκπομπή ή κάτι που προσφέρει κάτι παραπάνω στον κόσμο;      
Ξεκινάμε στον Alpha την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, πιστοί στο ραντεβού με τους φίλους τηλεθεατές. Για την τηλεόραση είναι μια κοινωνική εκπομπή έρευνας και αναζήτησης. Τώρα, τι ακριβώς είναι για τους τηλεθεατές, πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους…
 -Φως στο τούνελ..... βλέπετε κανένα φως στο τούνελ στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας;
Εάν δεν έβλεπα, θα έπρεπε να ανήκω στους μεμψίμοιρους και τους απαισιόδοξους. Πιστεύω πως βρισκόμαστε στην έξοδο αυτού του σκοτεινού τούνελ που μας παγίδευσαν κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί.
  -Μείνατε ευχαριστημένη από την επιτυχία του πρώτου σας βιβλίου;             
Το «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» είναι και αυτό best seller. Βασίζεται σε αληθινή, πολύκροτη ιστορία, όπου η γυναίκα, η βασική ηρωίδα, είναι το θύμα.
  -Μερικά λόγια για το νέο σας βιβλίο;
Στο «Θάνατος με χείλη κόκκινα» η γυναίκα από θύμα εξελίσσεται σε θύτη και εκτελεί ανθρώπους με απίστευτη ευκολία, αλλάζοντας συνεχώς πρόσωπα. Άλλη μια μυστηριώδης υπόθεση που μελετάται από εγκληματολόγους λόγω της ιδιαιτερότητας της δολοφόνου.
Τα δύο βιβλία είναι τα πρώτα σε μια σειρά από αστυνομικά θρίλερ που θα ακολουθήσουν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Βασίζονται στην αλήθεια και δείχνουν το προφίλ του εγκλήματος στη χώρα μας.
  -Ένα κάλεσμα στον κόσμο για την εκδήλωση της Καλαμάτας…
Από καιρό ήθελα να έρθω στην Καλαμάτα, για να βρεθώ από κοντά με τους φίλους της εκπομπής που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Τα βιβλία είναι η αφορμή γι’ αυτή τη συνάντηση. Άλλο η τηλεοπτική επαφή και άλλο η προσωπική.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

*** 4ο Συμπόσιο για «Αρχαιομετρία και νέες τεχνολογίες» στην Καλαμάτα          
           
Με περισσότερες των 100 συμμετοχές ξεκινά στις 6.00 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 1η Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, το 4ο συμπόσιο με τίτλο «Αρχαιομετρία και νέες τεχνολογίες», που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα είπε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής Ν. Ζαχαριάς.
Ο ίδιος επισήμανε την αλματώδη αύξηση συμμετοχής στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται ανά διετία, καθώς το 1ο που ξεκίνησε το 2008 είχε μόλις 12 προσκεκλημένους επιστήμονες, το 2ο, το 2010, είχε 40 και το 3ο, το 2012, 65 συνέδρους, τονίζοντας πως «μας δίνει κουράγιο και μας βοηθά να συνεχίσουμε».
Βάση του συμποσίου, όπως είπε, είναι «να εισαγάγουμε την Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας στη διεθνή έρευνα στα αρχαιολογικά υλικά. Πιστεύουμε ότι δικαιωνόμαστε, όχι μόνο από τον αριθμό των συμμετεχόντων που αυξάνει, αλλά και από το γεγονός ότι αναλάβαμε τη διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου του κλάδου, το 2016, στην Καλαμάτα».
  Παγκόσμιο συνέδριο στην Καλαμάτα
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η Καλαμάτα κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο UCLA, ένα από τα δέκα πρώτα των ΗΠΑ, έχοντας να ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης, του Σέφιλντ (από τη Μεγάλη Βρετανία) και της Λισσαβόνας.
«Ήταν ένα όνειρο μόνο και μόνο η συμμετοχή μας, αλλά μας ψήφισε η πλειοψηφία των συνέδρων από 43 χώρες και αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάς, προσθέτοντας πως έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία διοργάνωσης αυτής της τεράστιας εκδήλωσης.
Χαρακτήρισε, στη συνέχεια, σημαντικό το ρόλο του Δήμου Καλαμάτας τόσο στο επικείμενο συμπόσιο όσο και στο παγκόσμιο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Χορού, καθώς δεν υπάρχει δημοτικό ή πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Το αμφιθέατρο του Μεγάρου Χορού με τις 650 θέσεις του καλύπτει οριακά τις ανάγκες.
Ο κ. Ζαχαριάς ανέφερε πως η σχολή της Καλαμάτας, στα 12 χρόνια λειτουργίας της, έχει λάβει πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα από το εξωτερικό, αφού στο εσωτερικό υπάρχει ακόμη συζήτηση για θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόσθεσε δε, ότι η Καλαμάτα είναι πολύ δυνατή σχολή και μπορεί να υποδεχθεί τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  Μεταπτυχιακό μόνο στα αγγλικά
Ακολούθως ανακοίνωσε την έναρξη μεταπτυχιακού στις νέες τεχνολογίες, με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας και δική του, από το φθινόπωρο του 2015, με ετήσια κατ’ ελάχιστο διάρκεια, που θα είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. «Θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στο διεθνή χώρο κι αν το επιτύχουμε, η επιβράβευση θα είναι τεράστια» σχολίασε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι λίγα και τα αντίστοιχα προγράμματα σε διεθνές επίπεδο. «Το ότι μας εμπιστεύτηκαν το παγκόσμιο συμπόσιο του 2016, σημαίνει πως δεν ξεκινούμε από μηδενική βάση», σημείωσε και πρόσθεσε πως θα ήταν ιδιαίτερη η ευχαρίστηση αν υπήρχαν άτομα από το εξωτερικό που θα έρχονταν στην Ελλάδα για σπουδές και όχι μόνο για διακοπές.
  Η Αμφίπολη
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ρωτήθηκε και για την Αμφίπολη, απαντώντας πως υπάρχουν δύο μοναδικά περιστατικά: η αρχιτεκτονική του μνημείου και η πρότυπη διαχείριση του ΥΠΠΟ στην πληροφόρηση, σημειώνοντας πως «δεν είχαμε συνηθίσει σε τόσο καλά οργανωμένη διάχυση της πληροφορίας».
  Ημερίδα για ιερείς
Τέλος, γνωστοποίησε πως αύριο στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, θα οργανωθεί σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και της 26ης ΕΒΑ, ημερίδα για τα σωστικά μέτρα συντήρησης κειμηλίων, την οποία θα παρακολουθήσουν ιερείς.      Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***   Πολιτιστική εκδήλωση στη Μάδαινα          
           
Τη λαογραφική της έκθεση, τα θρησκευτικά κειμήλια, αλλά και το αρχειακό της υλικό, θα παρουσιάσει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, η Τοπική Κοινότητα Μάδαινας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη συγκέντρωση στο κοινοτικό γραφείο – βιβλιοθήκη Μάδαινας και την ξενάγηση στο ιστορικό αρχείο, ενώ θα συνεχιστεί με τη μετάβαση των παρισταμένων στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Τριάδας.
Για το ιστορικό αρχείο Μάδαινας, την καταγραφή, την ταξινόμηση και τις προοπτικές θα μιλήσει ο ιστορικός με Μάστερ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Ι. Γονατίδης. Η αρχαιολόγος Τίνα Γερόλυμου θα αναφερθεί στη Μάδαινα και την ευρύτερη περιοχή της, κάνοντας μια σύντομη αρχαιολογική και ιστορική επισκόπηση, ενώ για τη λαογραφική έκθεση Μάδαινας θα μιλήσει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Μαρία Καραφλόγκα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης 

***  Νίκας… τραγικά μόνος για τα σκουπίδια

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥΑπό τη Μαραθόλακκα στον Καράμπελα κι από εκεί στην οικολογική διαχείριση!Του Αντώνη Πετρόγιαννη Ορισμένες παρεμβάσεις του δημάρχου Π. Νίκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σε οδηγούν στο συμπέρασμα που κυριαρχεί για όσους συμμετέχουν στο υπάρχον πολιτικό σύστημα: στα λεγόμενα και στην πρακτική τους δεν κυριαρχεί η ουσία, αλλά ο τύπος. Η δημοτική επικοινωνιακή στρατηγική στηρίζεται στο επιχείρημα πως «ό,τι αυτή λέει είναι η αλήθεια», ενώ όσοι δε συμφωνούν μαζί της λένε ψέματα. Έτσι, από τη μία πλευρά, η Δημοτική Αρχή κατηγορεί αυτή του κ. Κουτσούλη για τη Μαραθόλακκα, αλλά από το 2007 και εντεύθεν τη χρησιμοποιεί αδιαλείπτως ως... αποθήκη σκουπιδιών, ενώ κάθε τόσο ανακοινώνει και την αποκατάστασή της. Παράλληλα, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι η συνεργασία με τον εργολάβο Θόδωρο Καράμπελα είναι, τουλάχιστον, προβληματική, «έκλεινε τα μάτια», αρκεί τα σκουπίδια της Καλαμάτας να μη φαίνονται. Η ίδια Δημοτική Αρχή, ο ίδιος δήμαρχος, σήμερα τα βάζει με τους Δήμους της Περιφέρειας, που δε μιλούν μόνο και μόνο για να πάρουν κάποιο «εργάκι», παίζοντας το ρόλο των... νενέκων απέναντι στον κ. Τατούλη, παρά το γεγονός ότι ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι η διαδικασία που επελέγη για τη διαχείριση των σκουπιδιών είναι, επί της ουσίας, ένα πολιτικό «παιχνίδι συμφερόντων» με κάποιους μεγαλοεργολάβους. Ταυτόχρονα, βάλλει και κατά του κ. Τατούλη, υποστηρίζοντας ότι άφησε από την όλη διαδικασία εκτός τους Δήμους και προχώρησε σ’ ένα διαγωνισμό που, αν υλοποιηθεί, θα κοστίσει στους δημότες ο... κούκος αηδόνι, αφού για να ανταπεξέλθουν οι Δήμοι στους όρους της σύμβασης θα πρέπει να αυξήσουν υπέρμετρα τα δημοτικά τέλη. Στο τελευταίο, δεν έχει, φυσικά, άδικο. Χαρακτηριστικά, είπε ότι ο κάθε τόνος σκουπιδιών θα κοστίζει 65 ευρώ, συν το ΦΠΑ, συν τη μεταφορά, συν το ΦΠΑ της μεταφοράς, συν την ελάχιστη εγγυημένη ποιότητα και ποσότητα που πρέπει να έχουν τα σκουπίδια. Ζήτησε, δε, επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με παρόντες τους Δήμους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους πολίτες. «Είμαι τραγικά μόνος μου», επισήμανε ο κ. Νίκας και σχολίασε, απαντώντας εμμέσως σε σχετικές δηλώσεις του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ότι θεωρητικά οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους, ωστόσο οι δήμαρχοι ελέγχονται από εκείνους που έχουν τα χρήματα και τα μοιράζουν κατά το δοκούν. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε από την πλευρά του ότι την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά η Περιφέρεια και οι δήμαρχοι. Σχολίασε ότι κάποια από όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος μπορεί να είναι σωστά, πρόσθεσε όμως ότι τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας όσο και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχουν την ίδια πολιτική ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, την εκχώρησή τους δηλαδή στους ιδιώτες και τους μεγάλους ομίλους. Είπε, επίσης, ότι ο Παναγιώτης Νίκας στήριξε προεκλογικά τον Πέτρο Τατούλη, ενώ και τους δύο στηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Ο σύμβουλος του «Ανοιχτού Δήμου», Σταμάτης Μπεχράκης, αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μπορούσε να δώσει λύσεις όταν είχε την ευθύνη, οι οποίες θα ήταν υπέρ του περιβάλλοντος και θα είχαν μικρό κόστος. Τώρα, τόνισε, πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με υπέρογκα κόστη. Βεβαίως, δεν παρέλειψε να σημειώσει την ατολμία των κυβερνήσεων να χαράξουν πολιτικές λύσης στο μείζον αυτό κοινωνικό θέμα. Αντίθετα, δε, αυτό έγινε με τη λογική, η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο, κι έτσι να κερδίσουν οι μεγαλοεργολάβοι. Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε ότι κάποια σημεία της αφήγησης του δημάρχου έχουν ενδιαφέρον από τη στιγμή που προτάσσει την κομποστοποίηση και την οικολογική διαχείριση ως μέσο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. - 

***  Φωτιά σε παράνομο σκουπιδότοπο στην Κυπαρισσία 

Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε παράνομη χωματερή στην περιοχή μεταλλείο στην Κυπαρισσία, οι φλόγες έχουν ξεκινήσει να καίνε τα σκουπίδια. - 

*** 400 νέες προσλήψεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση         
           

Περισσότερα από 400 άτομα, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, πρόκειται να προσληφθούν, άμεσα, σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
Η διάρκεια της σύμβασης των απασχολουμένων θα είναι για 5 μήνες, θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος θα καλύπτεται πλήρως από τον ΟΑΕΔ.
Στόχος του προγράμματος είναι, πέρα από την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, η απασχόληση τουλάχιστον ενός ατόμου σε οικογένειες καθ’ ολοκληρία ανέργων. 
 
***  Βγήκαν στο δρόμο μαθητές, καθηγητές και γονείς (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
 
 
Λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Καλαμάτας, πορεία που διοργάνωσαν μαθητές σχολείων της πόλης,
Στην πορεία συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς, λόγοι της διαμαρτυρίας τους είναι η μορφή που προβλέπεται για Νέο Λύκειο από το Υπουργείο Παιδείας, η έλλειψη καθηγητών σε σχολεία της πόλης αλλά και υλικοτεχνικά θέματα που αντιμετωπίζουν σχολεία της Καλαμάτας.
Οι μαθητές δήλωσαν ένα με τους καθηγητές ενώ είπαν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
***   NEO! «Success story» - Έρχονται ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ! (Περαστικά μας)



NEO! “Success story”: Στενάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Έρχονται μαζικά λουκέτα


Τα αργυρώνητα ΜΜΕ προπαγανδίζουν ολημερίς και ολονυκτίς ότι έρχεται η ανάπτυξη και ότι τελειώνει η λιτότητα. Στην πραγματικότητα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το ζυγό της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά, όντας στην άκρη του γκρεμού.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν «χαθεί» 195 δισ. ευρώ από επιχειρηματικά δάνεια που δεν δοθήκαν, ενώ υπάρχει και μία «μαύρη τρύπα» στην αγορά μεγέθους 18 δισ. ευρώ που αντιστοίχως λείπουν για τις εισαγωγές πρώτων υλών και την ανανέωση ρευστότητας (11 δισ.) και την πληρωμή υποχρεώσεων (7 δισ. ευρώ).
Ενδεικτικό της καταστάσεως που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της πολιτικής Σαμαρά είναι ότι από τα 26 δισ. που έχουν δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως δάνεια τα 11,5 δισ. ευρώ είναι πλέον «κόκκινα», ενώ 100.000 επιχειρήσεις είναι πολύ κοντά στο λουκέτο, αφού έχουν «πνιγεί» στα χρέη.
Η κατάσταση είναι στο «κόκκινο», αφού η ελληνική οικονομία είναι προ ενός νέου μεγάλου πλήγματος, όταν αυτές οι επιχειρήσεις δεν αντέξουν και κλείσουν. Αυτές, όμως, τις ειδήσεις τις αποκρύπτουν τα ΜΜΕ, διότι θα «χάλαγαν» την προπαγάνδα περί του «τέλους του μνημονίου» και του «ερχομού της ανάπτυξης». Εν τέλει στην Ελλάδα του Σαμαρά μόνο οι βιομηχανίες λουκέτων γνωρίζουν άνθιση και ανάπτυξη.   ΧΑ
Δραγασάκης: "Δε συζητάμε τη διαγραφή του Χρέους Θα το αποσύρουμε για λίγο και θα το επαναφέρουμε μελλοντικά "!!!!


Συνέντευξη στη Real News δίνει ο - "φωναξτε μου το Φρούραρχο" - Δραγασάκης, και φυσικά απαντά και στα ερωτήματα που... απασχολούν σήμερα τον ελληνικό λαό και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα μεταχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επαχθές και δυσβάσταχτο χρέος από τους ΔαΝεισΤές μας.

Και μπορεί οι περισσότεροι να περιμένετε μια  επαναστατική απάντηση, όπως διαγραφή του χρέους ή έστω ένας λογιστικός έλεγχος, ωστόσο ο Δραγασάκης καθησυχάζει τους ΔυΝάσΤες - Τοκογλύφους και αναφέρει ότι το περισσότερο που θα διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει Κυβέρνηση, είναι μια  απόσυρση ενός τμήματος του χρέους, με σκοπό την αποπληρωμή του σε  βάθος χρόνου!

Τι μας λέει κοινώς ο Δραγασάκης:

Να μεταφερθεί το χρέος στο διηνεκές και να μείνουμε για πάντα σκλαβωμένοι στους καπιταλιστές!

Προλαβαίνουμε ορισμένους που θα σπεύσουν να δικαιολογήσουν τον.. Δραγασάκη με τα γνωστά τσιτάτα ως... "μεμονωμένη περίπτωση που εκφράζει δικές του απόψεις" και τους διευκρινίζουμε ότι - ο πατέρας με την κόρη που έχει συλληφθεί με ναρκωτικά και όπλα - είναι ο υπεύθυνος της κατάρτισης του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα και εν δυνάμει Υπουργός Οικονομικός στην Κυβέρνηση του Mr. Alexis!

Για να μη σας ταΐζουν φούμαρα περί αντισυστημικότητας!  πηγη

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: Εάν περάσει το σκάνδαλο, θα είναι η ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας.

 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το σκάνδαλο με το Ερρίκος Ντυνάν που προετοιμάστηκε προσεκτικά από την εποχή Λοβέρδου το 2010, δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο και τα 200 εκατομμύρια που θα κάνουν φτερά.


Εάν αυτό το ανοσιούργημα υλοποιηθεί, τότε ανοίγει η κερκόπορτα για την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας. Όχι για το παρόν, αφού ήδη οι δείκτες κατακρημνίζονται, αλλά για το μέλλον. Για τα παιδιά μας που αύριο θα ψάχνουν για δουλειά και θα γίνονται δουλοπάροικοι των “Vulture Funds” που θα ρημάξουν κάθε οικονομική δραστηριότητα που κινήσει το ενδιαφέρον τους. Εξηγούμε:

Σε όλη την πολιτισμένη Δύση, σε κάθε κράτος με ελεύθερη οικονομία, ακόμα και στην Αλβανία, οι νομοθέτες έχουν προβλέψει τον ορισμό της “διάδοχης

επιχείρησης”. Αυτό διότι μέχρι και την δεκαετία του ’80, η πιό συνηθισμένη επιχειρηματική απάτη ήταν η πτώχευση μίας υπερχρεωμένης εταιρείας και η επαναλειτουργία της με το ίδιο αντικείμενο, στην ίδια ή παρόμοια τοποθεσία αλλά “νέα ιδιοκτησία”. Με αυτόν τον τρόπο, οι αετονύχηδες φέσωναν το δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την λειτουργία τους με μία άλλη εταιρική μορφή που η πιάτσα ονομάζει “αχυρένια”. Διότι πίσω από την νέα εταιρεία, κρύβονται τα ίδια συμφέροντα που απλώς “διαγράφουν τα χρέη τους” εξαπατώντας δημόσιο και ιδιώτες πιστωτές. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η δικαιοσύνη προστάτευε τους πιστωτές, δημόσιο, ιδιώτες και εργαζομενους, θεωρώντας την “αχυρένια” επιχείρηση ως διάδοχη και υποχρεώνοντας την να αναλάβει τα βάρη στο ακέραιο.


Αυτή ακριβώς η παγκόσμια άμυνα απέναντι στους επιχειρηματικούς απατεώνες, καταρρέει με την απίστευτη μεθόδευση Βορίδη που είδαμε χθες. Προσέξτε τώρα τον μεγάλο κίνδυνο, εάν η δικαιοσύνη δεν αντιδράσει άμεσα:

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν χρέη προς τις τράπεζες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενυπόθηκα με εγγύηση τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Φανταστειτε τώρα, ένα γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο να βάλει στο μάτι π.χ. μία ξενοδοχειακή μονάδα. Γιατί να πληρώνει τον Έλληνα ξενοδόχο όταν μπορεί να το πάρει κοψοχρονιά και ελεύθερο από βάρη;


Έρχεται λοιπόν σε επαφή με την τράπεζα, η τράπεζα κάνει το δάνειο απαιτητό, βγάζει το κτίριο στον πλειστηριασμό και το χτυπά η ίδια με εταιρεία “άχυρο”. Όπως έγινε προχθές με την Πειραιώς. Στην συνέχεια, η εταιρεία μεταβιβάζεται στον “επενδυτή” – κοράκι, ελευθέρα βαρών! Δηλαδή, φεσώνοντας το δημόσιο, τους ιδιώτες προμηθευτές και τους εργαζομένους που χάνουν εκτός από τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματα τους λόγω προϋπηρεσίας.


Ο Έλληνας επιχειρηματίας που βρίσκεται στο καναβάτσο γονατισμένος από δάνεια και υποχρεώσεις βλέπει τον “αετονύχη” να του παίρνει το βιος με όρους κατοχικού εισβολέα. Με ζημία για το δημόσιο, τους Έλληνες προμηθευτές, ο ορισμός της απάτης που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες “νομιμοποιείται”. Σε μία χώρα που έχει γίνει θέατρο ανομίας με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης.

Μόνον η δικαιοσύνη μπορεί να αποτρέψει αυτή την ολέθρια μεθόδευση που ισοδυναμεί με την έναρξη ολικής καταστροφής.  πηγη


Ολοταχώς προς κοινωνική αναταραχή

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"
Η περίεργη είδηση για τοποθέτηση βόμβας στον περίβολο της Βουλής, λίγες μέρες πριν την επέτειο του πογκρόμ εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, επανέφερε στο προσκήνιο πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Φήμες για σχεδιασμένη και δρομολογημένη αποσταθεροποίηση της χώρας.
Μια πολιτειακή αταξία, βαμμένη ενδεχομένως στο αίμα, ώστε η κυβέρνηση να επικαλεστεί την δημόσια ασφάλεια, να εφαρμόσει νέα, πιο απολυταρχικά και αντισυνταγματικά μέτρα, και εν τέλει να ολοκληρώσει την κατάλυση του πολιτεύματος. Μια «βελούδινη» χούντα η οποία ξεκίνησε με την επιβολή του Μνημονίου, συνεχίστηκε με την απαξίωση των θεσμών εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκε με τις παράνομες και αντισυνταγματικές συλλήψεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και τις προφυλακίσεις του ιδίου και των βουλευτών της, και θα κλείσει τον κύκλο της επιβολής με την πλήρη κατάλυση των ελευθεριών, στο όνομα της «δημοκρατίας» και της «σταθερότητας».
Δεν έχει υπάρξει άλλος Πρωθυπουργός, ούτε άλλη κυβέρνηση που να χαρακτήρισε με τόση ειλικρίνεια σκέψεων και προθέσεων, την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία ως «πολιτική αυτοκτονία». Δεν είναι βέβαια τυχαίες και οι φήμες για σχεδιαζόμενη νοθεία, στην οποία επιφυλασσόμεθα να αναφερθούμε εκτενώς σε προσεχές φύλλο. Την ώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο, με ρεκόρ των ενενήντα εννέα παραβιάσεων μέσα σε μία μέρα. Οι Σκοπιανοί σηκώνουν την σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στον Όλυμπο. Ενώ φλέγοντα ζητήματα της χώρας και του λαού μένουν αναπάντητα, καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα τρέχοντα προβλήματα του Λαού.
Την ίδια ώρα, ολόκληρη η δύναμη της Αντιτρομοκρατικής, ολόκληρος ο μηχανισμός του κράτους και τα παρατρεχάμενα ΜΜΕ, ασχολούνται «με εντολή Σαμαρά» με το σχέδιο παρακολούθησης, σπίλωσης, υπονόμευσης, δίωξης, φυλάκισης και εξόντωσης της Χρυσής Αυγής. Ας γίνει αντιληπτό από όλους, ασχέτως πολιτικών προτιμήσεων και κομματικών αποχρώσεων: Στις φυλακές Κορυδαλλού, στις φυλακές Μαλανδρίνου, και όπου βρίσκονται ή θα βρεθούν φυλακισμένοι ο Αρχηγός, οι Βουλευτές, στελέχη και φίλοι της Χρυσής Αυγής, δεν βρίσκονται μονάχα οι μοναδικοί αντίπαλοι του καθεστώτος της φαυλοκρατίας.
Ενόσω παρατείνεται το άγος του Σεπτεμβρίου 2013, φυλακισμένοι θα είναι όλοι οι Έλληνες. Φυλακισμένοι δεν είναι μόνον οι Έλληνες Εθνικιστές. Αυτοί είναι ίσως πιο ελεύθεροι από όλους. Φυλακισμένος είναι ο Ελληνικός Λαός, σύσσωμος και στο σύνολό του. Αυτός ο Ελληνικός λαός πρέπει να σπάσει τα κάγκελα των φυλακών της χούντας Σαμαρά και να απαιτήσει την απελευθέρωση ανθρώπων που διώκονται αποκλειστικά και μόνο για τις Ιδέες τους.
Διώκονται επειδή είπαν τους κλέφτες κλέφτες, και τους τοκογλύφους με το όνομά τους. Η Χρυσή Αυγή έχει γίνει φόβος και εμμονή τους. Οι παράφρονες του Μαξίμου είναι ικανοί και την Πατρίδα να στείλουν στην πυρά, όπως στέλνουν τον Ελληνικό Λαό στο εκτελεστικό απόσπασμα, προκειμένου να διατηρήσει ο εκλεκτός των ξένων και οι επίδοξοι διάδοχοί του στην κλεπτοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, την φαύλη εξουσία τους.
Ο Σαμαράς είναι ικανός να κάψει και τη Βουλή προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Ας είμαστε έτοιμοι.  Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά

Κραυγή απελπισίας Σταμάτη σε Σαμαρά: “Αντώνη τελειώνει ο χρόνος σου. Κάνε εκλογές τώρα!”
Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγής ότι η διαρκής και κάθετη πτώση του Σαμαρά είναι μη αναστρέψιμη και στα υπόγεια του Μαξίμου ελπίζουν πως με τις πρόωρες εκλογές θα σωθούν από την λαϊκή κατακραυγή.
Θιασώτης της άμεσης διενέργειας πρόωρων εκλογών δεν είναι άλλος από τον αρχιμάγειρα των δημοσκοπήσεων Σταμάτη, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι πως ο "πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης" αποτελεί ήδη παρελθόν από το πολιτικό στίβο της χώρας.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" που ξεγυμνώνει την Χούντα Σαμαρά γράφει χαρακτηριστικά: "Ο έχων την εποπτεία της επικοινωνιακής τακτικής στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έχει την πρώτη άμεση πρόσβαση σε δημοσκοπικά στοιχεία είτε δημοσιεύονται είτε όχι. Την άποψή του ότι υπάρχει κίνδυνος να μεγαλώσει η διαφορά, ο κ. Σταμάτης την θεμελιώνει στο γεγονός ότι έρχονται σωρευτικά οι δόσεις από τις φορολογικές επιβαρύνσεις των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Σταμάτης γνωρίζει καλά ότι ειδικώς οι επιβαρύνσεις από τον ΕΝΦΙΑ έχουν εξοργίσει την κοινωνία, εξαιτίας και των λαθών που προηγήθηκαν στους υπολογισμούς του φόρου, αλλά και της εσφαλμένης επικοινωνιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε για να δικαιολογηθούν τα λάθη. Επικοινωνιακή πολιτική που είχε κόστος για την κυβέρνηση και με την οποία είχε διαφωνήσει. Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις κατά τον κ. Σταμάτη εκείνο που συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Σαμαρά είναι να περιοριστούν οι πιθανές εκλογικές απώλειες, κάτι που μπορεί να συμβεί, σύμφωνα με όσους προτείνουν επίσπευση των εκλογών, μόνο με μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που θα ανακόψει τη σταδιακή άνοδο του Σύριζα".
Καθίσταται σαφές ακόμα και από την εφημερίδα που πρόσκειται στην ψοφοδεξιά πως ο Σαμαράς θα είναι ο ηττημένος των εκλογών όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Απλώς αν γίνουν μια ώρα αρχύτερα, θα χάσει με μικρότερη διαφορά, γιατί καθημερινά καταρρέει. Ο λόγος δεν είναι μόνο οι ασφυκτικές μνημονιακές πολιτικές, αλλά και η συνεχιζόμενη πολιτική και δικαστική σκευωρία κατά του τρίτου κόμματος της χώρας, η οποία έχει γυρίσει "μπούμερανγκ" στους ενορχηστρωτές.
Η δικαίωση για τους αθώους Συναγωνιστές και πολιτικούς κρατούμενους της Χρυσής Αυγής δεν αργεί, όπως και η τιμωρία των εθνικών ολετήρων.  XA
 

Μίσος της ΝΔ για τους στρατιωτικούς... Τώρα θέλουν να τους κόψουν και τις Λέσχες - τα Πρατήρια τους και επιδοτούμενα δάνεια για χάρη του Μνημονίου!


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση στα σώματα ασφαλείας και κυρίως τους στρατιωτικούς από τη Νέα Δημοκρατία.
Μετά τις τραγικές μειώσεις μισθών, που έκαναν ορισμένους στρατιωτικούς να τρώνε στα συσσίτια των στρατώνων, την κοροϊδία των σωμάτων ασφαλείας για την καταβολή εφάπαξ ποσού - λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου για να τους υφαρπάξουν την ψήφο τους -, την ύπουλη αποψίλωση των αποταμιευτικών ταμείων μέσω της του ¨κουρέματος" των κρατικών ομολόγων και την κίβδηλη υπόσχεση της αύξησης των μισθών με την ανάταση της οικονομίας, έρχεται ο...έχων αλλεργία στις στολές, Κυριάκος Μητσοτάκης, να ζητήσει να εξεταστούν εκ νέου οι "παροχές και τα προνόμια" των στρατιωτικών για να δει τι θα περικόψει!!!

Τα "προνόμια και οι παροχές" που έχει βάλει στο στόχαστρο ο γιός του Αποστάτη, Μητσοτάκη, είναι:
* Τα Στρατιωτικά Πρατήρια - Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.
• Τα. Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)
• Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
• Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.
• Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.

Τα αυτονόητα δηλαδή που ακόμη και η πιο τριτοκοσμική χώρα παρέχει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για συνεχίζουν να είναι οι άγρυπνοι φρουροί και προστάτες μας απέναντι σε οποιαδήποτε εχθρική απειλή.

Ξεχνούν όμως δυστυχώς ότι ο χειρότερος και πιο άθλιος εχθρός τους είναι εντός των πυλών και με τον μανδύα της "Δεξίας", που έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να εξαλείψει την άλλοτε αριστοκρατία του Έθνους μας.

Τις απαντήσεις της η ψοφοδεξία της σφαλιάρας θα την πάρει στις προσεχείς εκλογές και θα είναι... ηχηρότατες ως αν μια... οβίδα που σκάει έξω από τη αυλή της και κάνει την καλύβα της ερείπιο!
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :


* **  Για  το  κύπελλο  Ελλάδας  ¨:
  ~**   ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ  35΄πεν  Μάκ 0-1  ημίχρονο  22/09/2014 :      http://youtu.be/lz2d18jEstc ,
*** Απόλλων  Καλαμαριάς  -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  1-0 .-

***  Α' Εθνική 2014/15
Print
1η Αγωνιστική 23-08-2014 19:15 ΑΟ Κέρκυρα2 : 1 Πανθρακικός
  23-08-2014 19:15 ΟΦΗ1 : 0 Παναιτωλικός
  23-08-2014 21:30 Ολυμπιακός3 : 1 Νίκη Βόλου
  24-08-2014 19:15 Βέροια3 : 2 Skoda Ξάνθη
  24-08-2014 19:15 ΠΑΟΚ1 : 1 ΑΕΛ Καλλονής
  24-08-2014 19:15 ΠΑΣ Γιάννινα3 : 1 Αστέρας Τρίπολης
  24-08-2014 19:15 Ατρόμητος1 : 0 Πλατανιάς
  24-08-2014 21:30 Πανιώνιος2 : 1 Εργοτέλης
  24-08-2014 21:30 Λεβαδειακός1 : 1 Παναθηναϊκός

2η Αγωνιστική 30-08-2014 19:15 ΑΕΛ Καλλονής2 : 0 Εργοτέλης
  30-08-2014 19:15 Πανθρακικός1 : 1 ΠΑΣ Γιάννινα
  30-08-2014 21:30 Παναιτωλικός1 : 1 Ολυμπιακός
  31-08-2014 19:15 Skoda Ξάνθη0 : 0 ΑΟ Κέρκυρα
  31-08-2014 19:15 Αστέρας Τρίπολης2 : 1 Λεβαδειακός
  31-08-2014 19:15 Νίκη Βόλου0 : 1 Ατρόμητος
  31-08-2014 19:15 Πλατανιάς0 : 4 ΠΑΟΚ
  31-08-2014 21:30 Παναθηναϊκός2 : 1 Πανιώνιος
  01-09-2014 21:30 ΟΦΗ0 : 1 Βέροια

3η Αγωνιστική 13-09-2014 16:00 Βέροια2 : 1 ΑΟ Κέρκυρα
  13-09-2014 18:15 ΠΑΟΚ3 : 0 Νίκη Βόλου
  13-09-2014 20:30 Ολυμπιακός3 : 0 ΟΦΗ
  14-09-2014 16:00 Πανιώνιος2 : 1 Αστέρας Τρίπολης
  14-09-2014 18:15 Λεβαδειακός1 : 1 Πανθρακικός
  14-09-2014 18:15 ΠΑΣ Γιάννινα2 : 2 Skoda Ξάνθη
  14-09-2014 18:15 Ατρόμητος0 : 0 Παναιτωλικός
  14-09-2014 20:30 ΑΕΛ Καλλονής1 : 0 Παναθηναϊκός
  15-09-2014 19:30 Εργοτέλης0 : 3 Πλατανιάς

4η Αγωνιστική 20-09-2014 16:00 Skoda Ξάνθη2 : 0 Λεβαδειακός
  20-09-2014 18:15 ΟΦΗ1 : 0 Ατρόμητος
  20-09-2014 20:30 Ολυμπιακός3 : 0 Βέροια
  21-09-2014 16:00 Αστέρας Τρίπολης1 : 0 ΑΕΛ Καλλονής
  21-09-2014 18:15 Νίκη Βόλου1 : 4 Εργοτέλης
  21-09-2014 18:15 Πανθρακικός1 : 0 Πανιώνιος
  21-09-2014 18:15 ΑΟ Κέρκυρα2 : 0 ΠΑΣ Γιάννινα
  21-09-2014 20:30 Πλατανιάς2 : 3 Παναθηναϊκός
  22-09-2014 19:30 Παναιτωλικός0 : 1 ΠΑΟΚ

5η Αγωνιστική 27-09-2014 16:00 Πλατανιάς0 : 1    Αστέρας Τρίπολης
  27-09-2014 18:15 Πανιώνιος1 : 1    Skoda Ξάνθη
  27-09-2014 20:30 Ατρόμητος1 : 0    Ολυμπιακός
  28-09-2014 16:00 Παναθηναϊκός- : - Νίκη Βόλου
  28-09-2014 18:15 Βέροια- : - ΠΑΣ Γιάννινα
  28-09-2014 18:15 Εργοτέλης- : - Παναιτωλικός
  28-09-2014 18:15 Λεβαδειακός- : - ΑΟ Κέρκυρα
  28-09-2014 20:30 ΠΑΟΚ- : - ΟΦΗ
  29-09-2014 19:30 ΑΕΛ Καλλονής- : - Πανθρακικός

***  Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 27/9/2014
ώρα 16:00  : Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης  0-1  , (0-0)  .-^
Τα  γκολ  : 87΄Μπαράλες , .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ :
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου).
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χασάν (Ξάνθης)
Κάρτες :Ουσέρο  , Μενδρινός  , Παντελιάδης , Τζίλβαν ,  Μπανανά ,
Συνθέσεις  :
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Μαχαμάτ, Τετέ, Μενδρινός, Τσουράκης, Τζίλβαν(Μιλούγιεβιτς), Τόρες(Ναζλίδης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίσκι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Λούι, Μάσα, Τιε Μπι (Κουρμπέλης), Ουσέρο(Γιανιώτας), Ρόλε(Μπαράλες), Πάρα, Μουνάφο, Σανκαρέ.
Οι πάγκοι των δύο ομάδων:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Ναζλίδης, Μιλούνοβιτς, Νούνες, Αποστολόπουλος, Φιγκέιρα, Δημήτρης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Φερνάντες, Μπαράλες, Κιτόκο.
Video   από τον αγώνα  :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 0-1  87΄Μπαράλες 27/09/2014    αγων   : http://youtu.be/DImOEW-3xzg , .-


ώρα 18:15 : Πανιώνιος - Ξάνθη  1-1 ,(1-1) .-
Τα  γκολ : 7΄ Καπετάνος ,  33 ΄ πεν. Κολοβός   , .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ :D. Stiliaras  , Χ Μπάλτας  , Ηλίας Αλεξέας .
Κάρτες :Αργυρόπουλος , Σιώπης , κόκκινη =Φλίσκας , Μπέρτος ,
Συνθέσεις :
Πανιώνιος (Δ. Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασούλης, Παντίδος, Μπουμάλ, Γιάννου, Σιώπης, Κολοβός, Αργυρόπουλος
Ξάνθη (Ν. Νεντίδης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Κομεσίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ρούντι ,
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι: Παπαδόπουλος, Σμυρλής, Ιμπαγάσα, Γκίνη, Μασούρας, Γκέζος, Πάνος
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ομπόντο, Ρεννάν, Κλέιτον, Γούτας, Ράνος
Video  από αγώνα :
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΞΑΝΘΗ 7΄ Καπετάνος  0-1 27/09/2014 5η  αγων, : http://youtu.be/XiVRaO_N1QY ,
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟS- ΞΑΝΘΗ  1-1  33΄ πεν   Κολοβός 27/09/2014  5η αγων: http://youtu.be/xg5Y-seTPSE ,
~**Πανιώνιος- Ξάνθη  1-1    αγων   27/09/2014  γκολ φάσεις  δηλώσεις : http://youtu.be/3eMg5FZqUz4 ,


20:30 Ατρόμητος - Ολυμπιακός   1-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 29΄ Καραμάνος , .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Τριτσώνης με βοηθούς τους Κωσταρά, Καρατζίκα και 4ο τον Σπάθα .
Κάρτες : Μήτρογλου ,
Συνθέσεις :
Η   11άδα του Ατρόμητου:  Τσέναμο, Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Κοντοές, Ούμπιντες, Δημούτσος(Μπάλας), Πϊτου Γκαρσία, Καραμάνος(Λαζαρίδης), Ναπολεόνι(Φάμπιο), Παπάζογλου ,
Η  11άδα του Ολυμπιακού:  Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Κασάμι (Μπενίτες) , Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης(Φουρτούνης), Ντομίνγκες(Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου  ,
Στον πάγκο για τους Περιστεριώτες: Γκορμπούνοφ, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Τάτος, Κούρος, Φάμπιο, Μπάλλας , .-
Στον πάγκο για τους «ερυθρόλευκους»:  Μέγερι, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Αυλωνίτης, Φορτούνης, Γιαννούλης , .-
Τα Βίντεο από τον αγώνα  :
~**ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΟΣΦΠ  29΄ Καραμάνος  1-0    αγων   27/09/2014 : http://youtu.be/7NYFwb085cs ,
~** Ατρόμητος Α. -ΟΣΦΠ 1-0 φάσεις γκολ δηλώσεις 5η αγων  27/09/2014 : http://youtu.be/fy0vemKxVAo ,


Κυριακή 28/9/2014 :
16:00 Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου

18:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα

18:15 Λεβαδειακός - Κέρκυρα

18:15 Εργοτέλης - Παναιτωλικός

20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Δευτέρα 29/9/2014 :

19:30 Καλλονή - Πανθρακικός
*** Πρεμιέρα με τρία ματς για τη νεοσύστατη Α1 κατηγορία, οι αγώνες, οι έδρες, οι προπονητές και οι πρόεδροι          
            
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της νεοσύστατης Α1 κατηγορίας. «Πρωταθλητής των μεταγραφών» αναδείχθηκε ο Πανθουριακός και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α΄ Τοπική.
Ως «αουτσάιντερ» προβάλλουν ο ΑΟ Μεθώνης, ο Χανδριναϊκός και ο ΑΟ Φαραί.
Υπολογίσιμες ομάδες διαθέτουν ο Κεραυνός Καλαμάτας, ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας, η Ομόνοια, ο Αίαντας Καλαμάτας, ο Παπαφλέσσας Χώρας, ο Ηρακλής Καλαμάτας. Ο Νέος Άρις και ο Παπαφλέσσας Άμφειας στηρίζονται σε ντόπιο υλικό και δεν αποκλείεται ν’ αποτελέσουν τις ευχάριστες εκπλήξεις.
Ας ελπίσουμε ότι θα διεξαχθεί ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, με πλούσιο θέαμα.
Η αυλαία ανοίγει με τις συναντήσεις Κεραυνού Καλαμάτας – Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, Ομόνοιας – Χανδριναϊκού και ΑΟ Φαραί – Παπαφλέσσα Άμφειας.
  Οι διαιτητές των αγώνων της 1ης αγωνιστικής
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που σφυρίζουν τους 6 αγώνες, έχουν ως εξής:
Σήμερα - 5.00 μ.μ.
 Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Μιλτιάδης   1-0 .-^: Ψηλοπαναγιώτης, Ζαρακοβίτης, Τσέλο
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Χανδριναϊκός    4-1 .- ^: Λάμιας, Τσαούση, Σακκάς
8.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Παπαφλέσσας Άμφειας   5-0 .- ^: Σερεμέτης, Βρυώνης, Τσουλάκος
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου – 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Νέος Άρις: Κυριακόπουλος, Τσίρμπας, Μπασιλάρης
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Πανθουριακός: Μπλάνας, Σερεμέτης, Λάμιας
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας: Κουτσαναστάσης, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη.
Οι πρόεδροι
Οι πρόεδροι των 13 ομάδων είναι οι εξής:
ΑΟ Μεθώνης: Eυθύμιος (Μάκης) Γουμενάκης
Ομόνοια: Γιάννης Μανωλόπουλος
ΑΟ Φαραί: Παναγιώτης (Τάκης) Νινιός
Πανθουριακός: Αγαθοκλής Χριστόπουλος
Χανδριναϊκός:  Απόστολος Ζωντανός
Κεραυνός Καλαμάτας: Μιχάλης Μπαρούς
Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας: Μανώλης Κατρής
Ηρακλής Καλαμάτας: Μιχάλης Κουτίβας
Αίαντας Καλαμάτας: Αλέκος Θεοδωρακόπουλος
Νέος Άρις: Βασίλης Σπηλιώτης
Παπαφλέσσας Χώρας: Γιώργος Ξενούλης
Παπαφλέσσας Άμφειας: Παναγιώτης Κρίκκας
Απόλλων Πεταλιδίου: Μιχάλης Αυγουλέας
Οι έδρες
Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούν ως έδρες οι 13 ομάδες της Α1 κατηγορίας είναι τα εξής:
ΑΟ Μεθώνης: Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Ομόνοια: Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Φαραί: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πανθουριακός: Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Χανδριναϊκός: Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Κεραυνός Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας: Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Ηρακλής Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας: Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης»
Νέος Άρις: Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Παπαφλέσσας Χώρας: Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Άμφειας: Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Απόλλων Πεταλιδίου: Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου.
Oι προπονητές
Οι προπονητές των 13 ομάδων είναι οι εξής:
ΑΟ Μεθώνης: Θανάσης Λακριντής, συνεργάτης: Κώστας Γεωργακόπουλος
Ομόνοια: Σωτήρης Μπουραντώνης, συνεργάτης: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
ΑΟ Φαραί: Βασίλης Μπλέτσας, Βαγγέλης Σκουρλέτης
Πανθουριακός: Γιώργος Αργυρόπουλος
Χανδριναϊκός: Παναγιώτης Βλαχόγιαννης, συνεργάτης: Γιάννης Σουρέλης
Κεραυνός Καλαμάτας: Τάσος Χαρίτος
Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας: Κώστας Στυλιανόπουλος
Ηρακλής Καλαμάτας: Νίκος Μουλατσιώτης, συνεργάτης: Γαβρίλης Φυκούρας
Αίαντας Καλαμάτας: Γιάννης Σακελλαρόπουλος, γυμναστής: Θανάσης Τσούκλερης, προπονητής τερματοφυλάκων: Θεόδωρος Σακκάς
Νέος Άρις: Σταύρος Γεωργιόπουλος
Παπαφλέσσας Χώρας: Μιχάλης Φασουλής
Παπαφλέσσας Άμφειας: Δημήτρης Αναστασόπουλος
~  Απόλλων Πεταλιδίου: Δημήτρης Καλύβας, συνεργάτης: Γιάννης Ξαρχάκος (θα προσφέρει και ως ποδοσφαιριστής).

*** Καλαμάτα: Ξεκουράζει Καλαντζή… Υπολογίζει όλους τους «έτοιμους» ο Κουρμπανάς         
            
Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος, το οποίο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα, όπως  άλλωστε και της Κύμης, στην οποία αγωνίζεται αύριο η Καλαμάτα για το θεσμό του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής, η προετοιμασία της Μαύρης Θύελλας, που αναχωρεί σήμερα στις 3.30 μ.μ. για την κωμόπολη της Εύβοιας. Ο Νίκος Κουρμπανάς δούλεψε και πάλι στα στημένα, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στα κτυπήματα πέναλτι, θέλοντας προφανώς να έχει έτοιμη την ομάδα απέναντι στο ενδεχόμενο να κριθεί το ματς με την Κύμη στη διαδικασία αυτή. Αν μη τι άλλο, το γεγονός αυτό και όχι μόνο, δείχνει ότι ο Κορίνθιος τεχνικός θέλει τη νίκη και την πρόκριση και μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάζεται. Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα πρέπει να πούμε ότι στην αποστολή συμπεριέλαβε όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, επιλέγοντας ν’ αφήσει εκτός μονάχα τον Χρήστο Καλαντζή, που ταλαιπωρήθηκε από ένα ελαφρύ τραυματισμό, θέλοντας ταυτόχρονα να του δώσει ανάσες ξεκούρασης. Αντιθέτως, πήρε μαζί όλους τους παίκτες που έχουν βγάλει μέχρι τώρα τις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, αποκλείοντας μονάχα τους ανέτοιμους Δημητριάδη, Πολυχρόνη και Σαλαπάτα. Ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να μπορούσαν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όμως επιλέχθηκε να μην συμπεριληφθούν στην αποστολή, διώχνοντας μακριά το σενάριο κάποιας υποτροπής, κάτι που δεν θέλουν καν να σκέπτονται στο τεχνικό επιτελείο της Μαύρης Θύελλας.
Όσον αφορά το σχήμα το οποίο θα παρατάξει ο κ. Κουρμπανάς, εδώ υπάρχει ένα ξεκάθαρο ερωτηματικό, μιας και δεν έγιναν σαφείς οι προθέσεις του από το οικογενειακό δίτερμα που πραγματοποιήθηκε και στο οποίο έκανε συνεχώς αλλαγές. Το ότι παίρνει μαζί  τους βασικούς, δείχνει ότι έχει ως πλάνο τη χρησιμοποίησή τους, και το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας θα γίνει σε μικρό βαθμό.
Τον πρώτο λόγο έχουν οι Πάππος, Νιφορόπουλος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τριάντος, Λουμπαρδέας, Χαρίτος, Μαρτίνος, Τσάτσος, Ηλιόπουλος, Γεωργακόπουλος, όμως δεν αποκλείεται να δούμε στο αρχικό σχήμα κάποιους από τους υπόλοιπους που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και που είναι οι Μούζος, Σκαρλάτος, Βασιλόπουλος, Κακκαλής, Κουντάνης, Νικολόπουλος και Ζάρκος.
Η ομάδα θα πραγματοποιήσει νωρίς σήμερα το πρωί ένα χαλάρωμα στο Δημοτικό Στάδιο, και μετά το γεύμα θ’ αναχωρήσει για την Κύμη, όπου θα διεξαχθεί αύριο στις 3.30 μ.μ. το ματς Κυπέλλου με το ομώνυμο Σωματείο.  Του Νίκου Μπαλόπουλου 

***Αναλυτικά όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής του Σαββατοκύριακου και στους 4 ομίλους…    Κύπελλο Γ΄ Εθνικής     
    Αναλυτικά όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής του Σαββατοκύριακου και στους 4 ομίλους…
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ-ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ-ΑΡΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΥΡΑΣΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ-ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
ΚΟΖΑΝΗ-ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ-ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ
ΕΝ. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ-ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΑΟ ΚΥΜΗΣ-ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΙΟΥΧΤΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΑΝΑΓ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ( Σαββάτο)
ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(Σαββάτο)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ.

*** Καλαματιανός με ¨τυχαία επιλογή” κέρδισε 283.000 ευρώ στο τζόκερ         
           
Η τύχη ήταν με το μέρος ενός Καλαματιανού που έφθασε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ Κουβαρά και αποφάσισε να ρίξει ένα δελτίο με 2.5 ευρώ, μάλιστα αποφάσισε να μην επιλέξει αυτός τα νούμερα αλλά η μηχανή.
Τελικά κατάφερε μαζί με άλλον έναν τυχερό στην  Ελευθερούπολη της Καβαλάσ να κερδίζει 283.060,57 στην κατηγορία των 5 αριθμών.
  Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:
10,  14,  15,  37,  43
ΤΖΟΚΕΡ: 16
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ    ΚΕΡΔΗ
5+1           -     ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

 5            2   283.060,57
4+1          11     2.500,00

 4          281        50,00

3+1         602        50,00

 3       14.850         2,00

2+1       9.334         2,00

1+1      49.398         1,50 

  *** Τα νέα των 16 ομάδων της Α΄ Μεσσηνίας! Κοσμοσσυροή αναμένεται το Σάββατο (4.30 μ.μ.) στη Μεσσήνη...    Α' Τοπικό
Τα νέα των 16 ομάδων της Α΄ Μεσσηνίας! Κοσμοσσυροή αναμένεται το Σάββατο (4.30 μ.μ.) στη Μεσσήνη...
Τέσσερις, συναντήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Α΄Μεσσηνίας το Σάββατο 27/09, ενώ  ισάριθμα ματς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Κυριακή.
    Παράλληλα, το sportstonoto.gr σας παρουσιάζει όλα τα τελευταία νέα των "16" ομάδων, λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων. Απο κει και πέρα, το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (4.30μ.μ.) στη Μεσσήνη μεταξύ Παμίσου- Εράνης, παρουσία του νέου διοικητικού συμβουλίου της νησιώτικης ομάδας και του γενικού διευθυντή-πρώην διεθνή ρέφερι Ηρακλή Τσικίνη.
 
1. ΠΑΜΙΣΟΣ-ΕΡΑΝΗ   1-0 (φανατισμός για τη νίκη στη Μεσσήνη...)
Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας στο Πάμισο, απο τον επιχειρηματία κινητής τηλεφωνίας Δημήτρη Αντωνόπουλο, οι πράσινοι (4.30μ.μ.) με στόχο τη νίκη και το τρίποντο μπροστά στους οπαδούς τους θα φιλοξενήσουν την Εράνη. 
Οι Φιλιατρινοί έχουν αποδειχθεί την τελευταία 10ετία, ο κακός δαίμονας για την ομάδα του Παμίσου, αλλά οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν πάση-θυσία το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι Σπύρος Τσικίνης και Νίκος Γεωργακλής δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Αντώνη Καλογερόπουλο και τον Ηλία Ηλιόπουλο που αντιμετωπίζει ένα επαγγελματικό πρόβλημα
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Εράνης Κώστας Λυμπερόπουλος στα πλάνα που καταρτίζει δεν μπορεί να υπολογίζει τον Κόλλια που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ.
 
2. ΑΚΡΙΤΑΣ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΎΣΗΣ  0-1  (Θα λύσουν τις διαφορές τους στην Μεθώνη...)
 Στο γήπεδο της Μεθώνης, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Σαββάτου 27/09 ανάμεσα στο νεοφώτιστο Ακρίτα και τον ΑΣ Ανδρούσης. Ήδη, στο γήπεδο της Κορώνης, ο Δήμος Νέστορος και ο δήμαρχός του Δημήτρης Καφαντάρης, έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για την τοποθέτηση φυσικού χλοτάπητα (σ.σ. σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στο sportstonoto.gr του παλιού διοικητικού παράγοντα του Ακρίτα Δημήτρη Βαρβουτσή) είχαν ξεκινήσει διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, οι διοικούντες τον Α.Ο. Κορώνης πριν τρεις δεκαετίες και πλέον. 
Στο αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι θα ενισχυθούν με τον επιθετικό τους άσο, Παναγιώτη Κυριόπουλο που αποθεραπεύτηκε πλήρως. 
Αντίθετα, οι Ανδρουσιανοί του Κώστα Καρλάφτη θα στερηθούν των υπηρεσιών των Κατζιλιέρη που υποφέρει απο ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και Κοντόπουλος απο τενοντίτιδα.
Επίσης, στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο στρατευμένος επιθετικός άσος Γιώργος Κάλλας, ο οποίος τη φετινή σεζόν θα κληθεί να δώσει την λύση στο γκολ μετά την μετεγγραφή του έμπειρου φορ Φάνη Βλαχόπουλου στο Πάμισο Μεσσήνης 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.
 
3. Μεσσηνιακός Γ.Σ.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1   (Απόντες οι Πανταζής και Αριτζής...)
Με πολλά, νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του θα κατέλθει σήμερα το απόγευμα στην έδρα του ο Μεσσηνιακός (σ.σ. μετά τις εκκαθαρίσεις του καλοκαιριού) κόντρα στο ισχυρό συγκρότημα του Ολυμπιακού Καλαμάτας που είναι ικανό για οιονδήποτε αποτέλεσμα. 
Οι πράσινοι, του Έλβιο Μάνα θα στερηθούν των υπηρεσιών του Δημήτρη Πανταζή που αποβλήθηκε στο άσφαιρο 0-0 της πρεμιέρας με τον Εθνικό στο στάδιο του Μελιγαλά. 
Απο τους "κόκκινους" του Ηλία Παπακωνσταντίνου, θα απουσιάσει ο Χρήστος Αριτζής που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Παράλληλα σύμφωνα με τον πρόεδρο των "ερυθρόλευκων" Λεωνίδα Μούργο, εαν δεν υποχωρήσουν οι πόνοι στο γόνατο του Αριτζή θα σταλεί την προσεχή εβδομάδα  να υποβληθεί σε αθροσκόπηση, ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του έμπειρου παίκτη. 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ.
 
4. ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  3-2   (Νίκη πάση θέση θέλουν οι "νερατζούρι"... )
Τη νίκη και το τρίποντο, θα επιδιώξουν οι παίκτες του ΑΟ Διαβολιτσίου στον απογευματικό αγώνα στην έδρα τους κοντρα στον πάντα υπολογίσιμο αγώνα με αντίπαλο τον Τσικλητήρα, Παράλληλα το συγκρότημα της Πύλου με τον αέρα της μεγάλης νίκης που πέτυχε στη πρεμιέρα με 2-0 επί του Άγρα, ευελπιστεί εαν πιάσουν οι παίκτες του ανάλογη απόδοση θα αποασπάσουν βαθμό ή βαθμούς. Αντίθετα ο κόουτς του ΑΟΔ Σωτηρης Δημάκης στα πλάνα που καταρτίζει, μπορεί να υπολογίζει και τον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα  Γιάννη Μητσέα που εκδόθηκε το  δελτίου του το μεσημέρι τςη Παρασκευής.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΝΙΚΑΣ Δ., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.
 
 ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
5. ΑΓΡΑΣ-ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Χωρίς άγχος οι "Ταύροι" στους Γαργαλιάνους...
Παρελθόν, θεωρούν στον Άγρα τον άτυχο αγώνα στη Πύλο και την ήττα στη πρεμιέρα απο το Τσικλητήρα με 2-0, καθώς απο την αρχή της εβδομάδος έχουν αυτοσυγκεντρωθεί στο κυριακάτικο ματς με τον ΑΟ Σπερχογείας. Αντίθετα, οι "Ταύροι" του Τάσου Χατζηαγγελή μετά την εκτός έδρας νίκη την 1η αγωνιστική με 2-3 επί του ΑΣ Ανδρούσης, θα αγωνισθούν χωρίς άγχος, το οποίο θα έχει κυριεύσει τους γηγπεδούχους μετά τις μετεγγραφικές ενισχύσεις του καλοκαιριού. 
ΔΙΙΑΙΤΗΣΙΑ:  ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
 
6. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-:ΕΘΝΙΚΟΣ:Πονάει ο Μαργαρώνης οι Μελιγαλαίοι στο Κορδία...
Το πρωϊ του Σαββάτου, θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση των παικτών του ΑΟ Κυπαρισσίας, εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι στο γήπεδο τςη αρκαδιάς κόντρα στον Εθνικό Μελιγαλά. 
Απο τους γηπεδούχους, θα απουσιάσει ο Μαργαρώνης που υποφέρει απο ενολήσεις στο γόνατο. Αντίθετα οι Μελιγαλαίοι με τις οδηγίες του Γιώργου Καλόμαλου, το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου οι παίκτες του να εξεικοιωθούν σε συνθήκες γηπέδου με πλαστικό τάπητα, προπονήθηκαν στο αθλητικό κέντρο του Κορδία. Όσον αφορά το απουσιολόγιο δεν θα αγωνισθεί ο νεαρός Παυλάκος λόγω τραυματισμού, ενώ ευχάριστη νότα αποτελί η επάνοδος του 24χρονου μεσοαμυντικού ομογενή άσου Γιούλιαν Ντούζα που εξέτισε τη ποινή του.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.
 
7. ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: αμφίρροπη αναμέτρηση στο ΚΤΕΛ...
Ο τεχνικός των Απολλωνιστών Γιώργος Γρηγορόπουλος, εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με το φορμαρισμένο συγκρότημα του ΑΟ Ασπρόχωμα, στα πλάνα που καταρτίζει μπορεί να υπολογίζει και τον Κώστα Μάλαμα που εξέτισε τη ποινή του. 
Αντίθετα, θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Δημήτρης Γιακουμής καθώς θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. 
Παράλληλα, ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος καλαματιανός τεχνικός των φιλοξενούμενων Πέτρος Χιώτης, (σ.σ, που έχει και την ολόπλευρη στήριξη του προέδρου του Δημήτρη Ηλιόπουλου), δεν μπορεί να υπολογίζει τον έμπειρο τερματοφύλακα Κώστα Ζησιμάτο, που υποφέρει απο ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, καθώς στο 41ο λεπτό του α΄ημιχρόνου τραυματίστηκε στο πέλμα, στο νικηφόρο αγώνα με σκορ 3-1,  της 1ης αγωνιστικής με τον ΑΟ Διαβολιτσίου.
 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.
 
8. ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΕΑΣ: ψάχνουν και οι δυο το τρίποντο...
Την ήττα, με τρια τέσσρα γκολ διαφορά γνώρισαν στις αναμετρήσεις που έδωσαν στη πρεμιέρα Αρφαρά και Δωριέας. Συγκεκριμένα, οι Δωριείς έχασαν στην έδρα τους από το Πάμισο με σκορ 3-0 και ο Αστέρας στη σύγκρουση με τους Απολλωνιστές βρέθηκε με 10 παίκτες απο το πρώτο 10λεπτο γνωρίζοντας στο 90+ την ήττα με 3-4! Όσον αγορά του απουσιολόγιο, ο τεχνικός του Αστέρα Τάκης Βούτσας δεν υπολογίζει τον τερματοφύλακα Σωτήρη Καρτερολιώτη λόγω τιμωρίας, ενώ οι Δωριείς θα στερηθούν των υπηρεσιών των Βασιλόπουλου και Κουλουρά οι οποίοι βρίσκονατι στο στάδιο της αποθεραπείας. 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.

***

***

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
 ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  

~  Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-

~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.- 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html , .-  
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  24  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/24-2014.html ,.-
  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html ,.-   
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.-  
Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.-   
~

 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3668   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2080     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2086   video.- 
Σύνολον                                                        7839   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2606  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    645.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   230 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.-

*** Video -παρουσιάσεις  Διαδρομών - εκδρομών  εκδηλώσεων 2014 :
~ **Ακροκόρινθος Ν.Κορινθίας 24/09/2014 : http://youtu.be/rUZHLRD8M8I ,
~** Αρτεμίσιο Τρίπολη  διαδρομή 24/09/2014: http://youtu.be/E71FhLb5Dv4 ,
~** Αριοχώρι  Αρφαρά  Άγιος Κων/νος διαδρομή  27/09/2014 :http://youtu.be/EqUtutc1Z2Q ,
~** Αντικάλαμος Καλάμι Σπερχογία  27/09/2014 : http://youtu.be/Ou69l0bzZJs ,
~**Αρφαρά  Πήδημα  από  Ε. Ο.   27/09/2014 : http://youtu.be/Ivuk7fTVaRk ,
**  Ε. Ο.  διασταύρωση Θουρία  27/09/2014 :  http://youtu.be/qZhB8zF5MfE ,
~**Ε. Ο.  διασταύρωση  Σπερχογείας  27/09/2014 : http://youtu.be/RSz4-PdyQyc ,
~** Αρφαρά  Πήδημα  από  Ε Ο   27/09/2014 : http://youtu.be/tS9M5ex4GRM ,

 
  ~** 63α   γενέθλια  γιαγιάς Δέσποινας  27/09/2014 : http://youtu.be/M7qa5KWhffg ,
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου