ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

 Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  30 Νοεμβρίου  2014  :

 
 
*** Υπεράκτια εταιρεία με δράση στην Καλαμάτα         
         
Πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή φαίνεται να είναι η Ελλάδα, καθώς περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στο έδαφός της τα τελευταία 30 χρόνια.
Τα νούμερα αυτά αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες, οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011. Μάλιστα, μία από αυτές τις εταιρείες που εδρεύει στα νησιά Κέιμαν ελέγχεται από τη ΔΟΥ Καλαμάτας.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 
 
*** Τα συμπτώματα της καρδιάς που δεν πρέπει να αγνοούμε


Aισθάνεστε συχνά τσιμπήματα στο στήθος; Nιώθετε ότι η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα; Περπατάτε και σας πιάνει δύσπνοια; Mην αγνοήσετε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας...ταλαιπωρημένης καρδιάς!
Το 70% των περιπτώσεων η καρδιά προειδοποιεί εγκαίρως με συμπτώματα όπως ο πόνος στο στήθος, η δύσπνοια και η εύκολη κόπωση. Ωστόσο, συχνά, αυτά τα πρόδρομα συμπτώματα υποεκτιμούνται από τους ασθενείς (π.χ., κατά τη λήψη του καρδιολογικού ιστορικού ο ασθενής θυμάται ξαφνικά ότι πριν από έξι μήνες, όταν ανέβαινε τις σκάλες, ένιωσε ένα σφίξιμο στο στήθος, το οποίο όμως δεν τον ξανάπιασε). Διαβάστε λοιπόν ποια είναι τα προειδοποιητικά μηνύματα της καρδιάς σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε.
Tσιμπήματα στο στήθος
Mόλις ψωνίσατε από το σούπερ μάρκετ, πήρατε τις σακούλες στα χέρια και τις μεταφέρετε στο αυτοκίνητό σας. Eκείνη τη στιγμή νιώθετε ένα τσίμπημα στο στήθος. Mέχρι να φτάσετε στο αυτοκίνητό σας όμως, ο πόνος έχει περάσει. «Δεν είναι τίποτα» σκέφτεστε, και το ξεχνάτε. Mεγάλο λάθος! Ένα μικρό τσίμπημα ή κάψιμο στο στήθος που περνάει γρήγορα, με αποτέλεσμα να το υποτιμάτε, μπορεί να είναι ένα σημαντικό μήνυμα της καρδιάς σας, που καλό είναι να το ελέγξετε, ιδιαίτερα αν καπνίζετε, κάνετε καθιστική ζωή και έχετε περάσει τα 40.
Ένας πόνος σαν χταπόδι
Xάλασε το ασανσέρ και αναγκαστήκατε να ανεβείτε στο διαμέρισμά σας, που είναι στο δεύτερο όροφο, με τα πόδια. Kαθώς ανεβαίνατε τα σκαλιά, αισθανθήκατε έναν πόνο που αγκάλιαζε το στήθος σας σαν χταπόδι και έφτανε μέχρι το χέρι, την πλάτη, τον αυχένα και το σαγόνι σας. Όμως, την ώρα που βάζατε το κλειδί στην πόρτα του διαμερίσματός σας, ο πόνος υποχώρησε. Tα συμπτώματα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά, και γι’ αυτό καλό είναι να κλείσετε άμεσα ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο σας.
«Φτερουγίσματα»
Eίστε στο γραφείο και πληκτρολογείτε αφοσιωμένοι στον υπολογιστή σας. Ξαφνικά νιώθετε ότι η καρδιά σας «χάνει» παλμούς. Bάζετε το χέρι στον καρπό σας και μετράτε τις σφύξεις της καρδιάς: τακ...τακ... ...τακ. Πράγματι, η καρδιά σας σταμάτησε για μία στιγμή. Πρόκειται για αρρυθμία, που δεν είναι απαραίτητα ανησυχητική, αλλά αυτό πρέπει να το κρίνει ο ειδικός.
Έμφραγμα: Tα συμπτώματα που εκπέμπουν SOS
•Έντονος πόνος στο στήθος με εφίδρωση και ταχυπαλμίες.
•Aίσθηση ότι δέχεστε «μαχαιριές» στην καρδιά. •Ωχρότητα και αδυναμία κίνησης.
•Mούδιασμα στο χέρι και αντανάκλαση του πόνου στην πλάτη, τον αυχένα και το σαγόνι.
•Πόνος στο στομάχι.
Tαχυπαλμίες
Δεν έχετε πιει καφέ, δεν έχετε βάλει τσιγάρο στο στόμα σας και δεν έχετε κάποιο λόγο να είστε ανήσυχοι. Nιώθετε όμως ότι η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα και ρυθμικά, περίπου στις 100 σφύξεις ανά λεπτό (το φυσιολογικό όριο των σφύξεων είναι από 60 μέχρι 80 το λεπτό). Mάλιστα, αυτό σας συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα. Aυτού του τύπου η ταχυκαρδία πρέπει να ελεγχθεί από το γιατρό. H παθολογική ταχυκαρδία μπορεί από μόνη της να βλάψει την καρδιά, χωρίς να υπάρχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου (π.χ., κάπνισμα, υπέρταση), επειδή το μυοκάρδιο αναγκάζεται να δουλεύει σε γρήγορους ρυθμούς και κουράζεται.
Σας κόβεται η ανάσα
Περπατάτε για 10 λεπτά και σας πιάνει δύσπνοια. Σταματάτε, ηρεμείτε και η δύσπνοια υποχωρεί. Συνεχίζετε το περπάτημα, αλλά σας κόβεται και πάλι η αναπνοή. H δύσπνοια μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει και καρδιακό πρόβλημα (η καρδιά δεν στέλνει επαρκή ποσότητα αίματος στους πνεύμονες). Kαλό είναι να ελέγξετε την κατάστασή σας.
Tάσεις λιποθυμίας
Όταν είστε πολύ κουρασμένοι -ή πολύ στρεσαρισμένοι-, ζαλίζεστε και έχετε τάσεις λιποθυμίας. H ζαλάδα, η λιποθυμική τάση ή μια ξαφνική λιποθυμία ίσως υποκρύπτουν καρδιακή αρρυθμία. Φυσικά, αν ζαλίζεστε την ώρα που σηκώνεστε από την καρέκλα σας, είναι πιθανόν η ζάλη να οφείλεται στην ξαφνική πτώση της πίεσης (ορθοστατική υπόταση), γεγονός που δεν είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, πρέπει να το ελέγξετε.
Tο προφίλ μιας υγιούς καρδιάς
•Πίεση: Mέχρι 14 η «μεγάλη» και μέχρι 9 η «μικρή».
•Xοληστερίνη: Oλική κάτω από 200mg, LDL («κακή» χοληστερίνη) κάτω από 160mg.
•Σάκχαρο: Kάτω από 100mg/dl.
•Tριγλυκερίδια: Kάτω από 130mg/dl.
•LPa (λιπίδιο του αίματος σαν τη χοληστερίνη): Kάτω από 30mg.
•OμοκυστεΪνη: H ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ του αίματος. Tελευταία η μέτρησή της έχει αρχίσει να εισάγεται στις εξετάσεις ρουτίνας. Πρόκειται για έναν από τους πιο πρόσφατους δείκτες που μελετώνται σε σχέση με τη στεφανιαία νόσο. Όταν η ομοκυστεΐνη υπερβαίνει τις 15 μονάδες, είναι ενδεικτικό προβλήματος.
•Tα στοιχεία που συμπληρώνουν το προφίλ της υγιούς καρδιάς είναι το φυσιολογικό βάρος, η άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος. Στην περίπτωση αυτήν οι πιθανότητες εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου είναι κάτω από 3%.
Δυνατός στομαχόπονος
Δεν έχετε φάει, όμως νιώθετε έναν έντονο πόνο ψηλά στο στομάχι (χαμηλά στο στέρνο). Δεν είναι η πρώτη φορά που σας πιάνει αυτός ο στομαχόπονος. Έχετε παρατηρήσει μάλιστα ότι ο πόνος παρουσιάζεται όταν κουράζεστε, π.χ., όταν ανεβαίνετε τις σκάλες. Aυτά τα συμπτώματα ίσως οφείλονται σε στένωση των στεφανιαίων αγγείων, και γι’ αυτό πρέπει να απευθυνθείτε στον καρδιολόγο σας.
Aδυναμία και ατονία
«Όταν κουράζομαι, αισθάνομαι μια ατονία, μια ταραχή...». Συνήθως το παράπονο αυτό το εκφράζουν οι γυναίκες, οι οποίες -σύμφωνα με τους ειδικούς- μπορεί να μην έχουν τα τυπικά καρδιακά συμπτώματα (π.χ., πόνος στο στήθος, δύσπνοια), αλλά να παρουσιάζουν ασαφή ενοχλήματα. Παρότι μπορεί τελικά να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, καλό είναι να εξεταστείτε από τον ειδικό, ιδιαίτερα αν καπνίζετε, παίρνετε αντισυλληπτικά ή έχετε πρόωρη εμμηνόπαυση.
O χρόνος μετράει!
Oποιαδήποτε ενόχληση μικρής διάρκειας στο θώρακα, π.χ., ένα μικρό τσίμπημα, ένα κάψιμο ή το αίσθημα παλμών, μπορεί να είναι κακό σημάδι για την καρδιά. Aκόμη και αν κρατάει μόνο δύο λεπτά; Kυρίως τότε, απαντούν οι ειδικοί. Tα πιο ύποπτα ενοχλήματα είναι αυτά που παρουσιάζονται όταν κουράζεστε, διαρκούν 2-3 λεπτά, το πολύ 4 λεπτά, και μετά σταματούν. Oι ασθενείς με τέτοιου είδους ενοχλήματα θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου.
Nα έχουμε μαζί μας ένα υπογλώσσιο για καλό και για κακό;
Όχι, επειδή το υπογλώσσιο μειώνει πολύ την πίεση του αίματος. Eάν -λόγου χάρη- ένας ασθενής νιώθει πόνο στο στήθος και έχει χαμηλή πίεση, παίρνοντας το υπογλώσσιο η πίεσή του θα πέσει τόσο πολύ, που μπορεί να πάθει ακόμη και έμφραγμα! Σε περίπτωση που αισθανθείτε μια ύποπτη ενόχληση, είναι προτιμότερο να μασήσετε μία ασπιρίνη και μετά να την καταπιείτε με λίγο νερό. Στη συνέχεια φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας.   http://www.vita.gr  ,.-
 
***   Αναθερμάνθηκε και πάλι το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη Μαρίνα της Καλαμάτας          
           
Αντιτίθεται σε μια τέτοια εξέλιξη η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
Πριν αποκτήσει ευρεία δημοσιότητα η πιθανή πώληση της μαρίνας στην Καλαμάτα, το "Θάρρος" με ρεπορτάζ του είχε αναδείξει το θέμα.
Όπως σχολιάζαμε, μεταξύ άλλων, "ο κ. Φερίτ Σαχένκ, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που πρόσφερε μαζί με τους Άραβες συνεταίρους του το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν τον “Αστέρα”, έχει φιλόδοξα σχέδια να μεταμορφώσει το μικρό Καβούρι στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.
Ο “Αστέρας”, όμως, δεν είναι το πρώτο project της Dogus στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει μια εταιρεία που διαχειρίζεται μαρίνες στην Κροατία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς απέκτησε σημαντικά ποσοστά στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών και της Λευκάδας. Το management, βέβαια, συνεχίζουν να ασκούν οι εταιρείες Κυριακούλης και η Lamda.
Το θέμα είναι τι γίνεται με την... ξεχασμένη μαρίνα της Καλαμάτας, την οποία διαχειρίζεται, επίσης, ο Όμιλος Κυριακούλη. Ο Δήμος και ο “Διοκλής” αντιδρούν έντονα, αλλά πλέον οι εξελίξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος».
Τα παραπάνω αναφέραμε πριν από ένα περίπου χρόνο. Χθες, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας επιβεβαιώνει επί της ουσίας ότι το θέμα της διαχείρισης του χώρου δεν έχει λήξει. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην επικαιρότητα ήρθε τις τελευταίες ημέρες η διαχείριση της μαρίνας Καλαμάτας, κυρίως με τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της εταιρείας που τη διαχειρίζεται. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη κατάσταση, με πρόταση του επιχειρηματία που τη διαχειρίζεται σήμερα, προς το Δήμο, για υπενοικίασή της σε εταιρεία ξένων συμφερόντων.
Επισημαίνεται πως η μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023. Ο ιδιοκτήτης της μαρίνας, που είναι το κράτος, με το νόμο του μεσοπρόθεσμου μπορεί να ακυρώσει την παραχώρηση κατά χρήση.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην περαιτέρω εκχώρηση, διότι η μαρίνα συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής του Δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ως πράγμα προς αγοραπωλησία. Ο Δήμος θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της μαρίνας».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη   
 
 *** Άνοιξαν ξανά οι κάλπες σε τρεις δήμους της χώρας

Επαναληπτικές εκλογές ξεκίνησαν το πρωί σε τρεις δήμους της χώρας, προκειμένου οι ψηφοφόροι να επιλέξουν δημοτικές αρχές. Οι εκλογές διεξάγονται σε Καισαριανή, Μάνδρα-Ειδυλλία και Τροιζηνία-Μέθανα. Οι δημότες Καισαριανής καλούνται να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής τον Γ. Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου, και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Η. Σταμέλο. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β΄ γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α΄ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα. Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων. Ο β΄ γύρος των εκλογών ορίστηκε για την 7η Δεκεμβρίου.  www.zougla.gr
 
 ***   Βιβλιοπαρουσίαση του Παναγιώτη Βούρου, αύριο ακολουθεί η Ιωάννα Καρατζαφέρη (φωτογραφίες)         
     
 
Κατάμεστο ήταν το βράδυ της Παρασκευής το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», όπου ο Καλαματιανός Παναγιώτης Βούρος παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο, ξεκινώντας μάλιστα από την αγαπημένη του Καλαμάτα.
Αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση βιβλίου από το «Βιβλιόπολις» για αυτή την περίοδο, αφού αύριο στις 7.30 είναι η σειρά της Ιωάννας Καρατζαφέρη με το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ο τόπος μου είναι παντού» (εκδόσεις Libro).
Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Αντίλογο, θα μιλήσουν η Βενέττα Λαμπροπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Βύρων Χαρίτσης, πολιτικός μηχανικός και η συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια.
  Βιογραφικό
Η Ιωάννα Καρατζαφέρη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αλλά από τότε που βαφτίστηκε στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών μένει στην Αθήνα. Τα χρόνια του Δημοτικού και του Γυμνασίου τα πέρασε στην Καλλιθέα.
Πολύ νέα πήγε στην Αμερική και έζησε, επίσης, πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο. Εκεί σπούδασε στο Χάντερ Κόλετζ, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Λογοτεχνία - Θέατρο - Κινηματογράφο (θεωρητικά) στο Πανεπιστήμιο Λουντ της Σουηδίας.
  Βιβλίο
Πρόσωπα και τόποι, πρόσκαιρα και μακροχρόνια γεγονότα, ιδέες και μυθεύματα, αμφισβητήσεις και πεποιθήσεις, επαναστάσεις και ανατροπές, νοσταλγία και καρτερικότητα, συνυπάρχουν ή συγκρούονται σε αυτόν τον τόμο.
Η συγγραφέας διατρέχει τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες του 20ού αιώνα, καθεμιά με τη δική της εξέλιξη, αναφερόμενη σε υπαρκτά πρόσωπα, χωρίς να τα κρίνει ή επικρίνει, με κατανόηση για τις υποκειμενικές καταστάσεις και κοινωνικές συνθήκες.
Διαμορφώνει το χαρακτήρα της, αφήνει τις επιρροές να βρουν τα αυλάκια τους για να διαρρεύσουν, να μορφοποιήσουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν προηγούμενες πλασματικές ιδεοληψίες.
Η τρυφερότητα, η συμπόνια, το ατομικό άλγος, η αναγνώριση της ψευδαίσθησης, η ενεργοποίηση της ίδιας σαν μονάδα μέσα στο σύνολο, εθνικό ή σύμμεικτο, το αίσθημα για το δίκιο και το αίτημα για ειρήνη, είναι στοιχεία αναπόσπαστα από τη ζωή της.
Μια αληθινή ζωή, που περνάει γεωγραφικά σύνορα, για λιγότερο ή περισσότερο χρόνο, διαρρηγνύοντας προκαταλήψεις, ακολουθώντας τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους προβληματισμούς της συγγραφέως.
Δράση, φιλίες, καινούριες γνωριμίες, αναχωρήσεις και επιστροφές, από/και σε διάφορα σημεία, αναγνώσματα και ακούσματα.
Ιδέες, διαθέσεις, χαρές, απογοητεύσεις, εκμυστηρεύσεις και απολογίες, αναζήτηση τρόπων έκφρασης, έντασης, επέκτασης και διάρκειας μέσα στο χρόνο.
Χρόνος, για την Ιωάννα Καρατζαφέρη, σήμαινε το υλικό με το οποίο τον γέμιζε από την ανατολή του ηλίου μέχρι τη δύση του και την έλλειψη του ηλιακού φωτός μέχρι την επανεμφάνισή του.
Π.Μπ.
 
 ***  Και με τα δύο πόδια στη βαρβαρότητα          
           
Η διοίκηση αλυσίδας καταστημάτων στην Πάτρα έδωσε, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, εντολή στους υπαλλήλους της να ρίχνουν χλωρίνη πάνω στα τρόφιμα και τα προϊόντα, που δεν έχουν διατεθεί και πετιούνται στα σκουπίδια, ώστε να μην τα παίρνουν οι άποροι. Δε θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά στην περίπτωση που ισχύει, η κοινωνία μας βρίσκεται και με τα δύο πόδια στη βαρβαρότητα...   Α.Π. 

***  Ιερείς και από τη Μεσσηνία είχαν πέσει θύματα σπείρας που αποσπούσε χρήματα         
           
Έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας ήταν ο εγκέφαλος της σπείρας που εξαπατούσε ιερείς, ανά την Ελλάδα, αποσπώντας χρηματικά ποσά.
Συνολικά εξαπάτησαν 13 ιερείς σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα και αποκόμισαν περισσότερα από 235.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Αγία Βαρβάρα Αττικής, πέρασαν χειροπέδες σε 3 άνδρες ηλικίας 34, 29 και 27 ετών, και μια γυναίκα 29 ετών.
Ο 37χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, προσέγγιζε τηλεφωνικά ιερείς, προφασιζόμενος κάθε φορά, ότι ήταν ο πρωτοσύγκελος της οικείας Μητρόπολης.
Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες έπειθε τους ιερείς να του δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία, τη διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών από δικαστικές διαμάχες, καθώς και την καταβολή μεγάλων ποσών από ΕΣΠΑ, με σκοπό την ανέγερση ιερών ναών.
Στη συνέχεια, ο 34χρονος συνεργός του, συναντούσε τους ιερείς, στους οποίους παρουσιάζονταν ως γραμματέας ή απεσταλμένος της Μητρόπολης και εισέπραττε τα χρηματικά ποσά, που είχαν συμφωνήσει οι ιερείς με τον 37χρονο.
Ο 29χρονος και ο 27χρονος πήγαιναν στις συναντήσεις με τους ιερείς, ως οδηγοί του 34χρονου, ενώ παράλληλα επιτηρούσαν τον χώρο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τους παρακολουθούσαν. Από την πλευρά της η 29χρονη, παραλάμβανε από τα άλλα μέλη της σπείρας τα χρήματα, για λογαριασμό του 37χρονου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων 12.225 ευρώ, πέντε αυτοκίνητα, πιστόλι,μονόκαννο όπλο, 30 κινητά τηλέφωνα, μεγάλο αριθμό καρτών κινητής τηλεφωνίας, μία ξύλινη σφραγίδα με στοιχεία ιερού ναού κ.α.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες που έχουν γίνει προέκυψε ότι, τα τρία από τα πέντε αυτοκίνητα που βρέθηκαν, αποκτήθηκαν από τα χρήματα που είχαν αποσπάσει οι δράστες, από τους ανυποψίαστους ιερείς.
Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων και καρτών που είχαν τα μέλη της σπείρας, αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τα χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την Αστυνομία.
Επίσης, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες άνδρες, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, για παρόμοια αδικήματα. www.antenna.gr  ,.-
 
***  35χρονος είχε «ρημάξει» μαγαζιά της Καλαμάτας           
           
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών και δύο υποθέσεις αποπειρών κλοπών, σε καταστήματα, στην Καλαμάτα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, στην Καλαμάτα ο ανωτέρω, προσπάθησε να διαρρήξει δύο καταστήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Ο 35χρονος, μετά από λίγο εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.9.2014 έως και την 22.11.2014, είχε διαρρήξει άλλα πέντε  καταστήματα στην Καλαμάτα, από όπου αφαίρεσε συνολικά  χρήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
 
***   Ολόκληρο γκρουπ πήγε να πετάξει για Γερμανία και κατέληξε στα κρατητήρια της Καλαμάτας         
           
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, μία 22χρονη και δύο  άντρες ηλικίας 44 και 27 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
 Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Γερμανία, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) διαβατήρια Αρχών Μαλαισίας, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Ελβετίας και μία (1) ταυτότητα Αρχών Πολωνίας.
Επιπλέον, ο 27χρονος και η 22χρονη, συνόδευαν την ανήλικη κόρη τους, την οποία είχαν εφοδιάσει με Διαβατήριο Αρχών Μαλαισίας, το οποίο κατασχέθηκε. Επίσης ο 44χρονος, συνόδευε τον ανήλικο υιό του, τον οποίο είχε εφοδιάσει με Διαβατήριο Αρχών Ελβετίας, το οποίο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
***  1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS         
   
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
  Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.
Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero”, το οποίο αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 “Zero New HIV Infections. Zero Discrimination. Zero AIDS Related Deaths”/ «Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS,
μηδενίζουμε τις διακρίσεις».
Το μήνυμα της 1ης Δεκέμβρη για την HIV λοίμωξη/AIDS εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας του.
Ο HIV προσβάλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες. Το AIDS αναφέρεται στα πιο προχωρημένα στάδια του συνδρόμου και χαρακτηρίζεται από 20 ευκαιριακές λοιμώξεις και καρκίνους
Η μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο έμβρυο είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη. Το 2008, το 45% των εγκύων γυναικών είχαν πρόσβαση σε αντιρετροϊκά φάρμακα
Αισιόδοξα μηνύματα για την τιθάσευση του ιού εκπέμπει η UNAIDS, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS. Στην ετήσια έκθεσή της για το 2012 επισημαίνει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα». Το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα που αποτρέπουν την εκδήλωση της ασθένειας, επισημαίνει η υπηρεσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNAIDS, 1.7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2011, αριθμός που παρουσιάζει μικρή πτώση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Τα νέα κρούσματα, επίσης, παρουσιάζουν ετήσια μείωση κατά 20% στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ πτώση καταγράφεται και στα κρούσματα σε παιδιά.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, η εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφηκε το 2011 στα νέα κρούσματα του ιού του AIDS συνεχίστηκε και το 2012, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έως τις 31 Οκτωβρίου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και όχι ομοφυλόφιλους άνδρες. Τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 δηλώθηκαν 1.049 νέα περιστατικά, από τα οποία τα 883 (ποσοστό 84,2%) αφορούν άνδρες και τα 166 (15,8%) γυναίκες.
Όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η πορεία της επιδημίας HIV/AIDS ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία την τελευταία δεκαετία. Από τα 3,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 2002, φθάσαμε τα 9,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το πρώτο δεκάμηνο του 2012.
  Εκδηλώσεις και δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω του Τμήματος Παρεμβάσεων στην Κοινότητα – Γραφείου Αγωγής Υγείας, αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό, προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης, σχεδιάζοντας δράσεις για ενημέρωση, για να επιτευχθεί η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.
Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα ΣΜΝ και τον HIV/AIDS, στο γενικό πληθυσμό, σε νέους, σε μετανάστες, σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, σε εκδιδόμενα άτομα και σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις για την 1η Δεκέμβρη.
Στη φετινή χειμερινή εκστρατεία, με αφορμή τα 30 χρόνια εμφάνισης του ιού του AIDS, το μήνυμα, όπως προαναφέρθηκε, είναι «μηδενίζουμε… τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις» με τους παρακάτω στόχους:
-Έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων
-Μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο ΣΜΝ
-Aναχαίτιση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ως προς τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δράσεων σχετικά με την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάστηκε παρέμβαση, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και Πρόγραμμα Δρόμου, σε χώρους που συχνάζει η νεολαία.

***  Η Κινηματογραφική Λέσχη στην Εποχή της Κρίσης (το πρόγραμμα του μήνα)

Ο κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια μοιάζει να εμπνέεται από την κρίση. Όμως, ο κινηματογράφος δεν είναι διατριβή, ούτε προκήρυξη, ούτε φέιγ βολάν κάποιας οργάνωσης. Εν τω μεταξύ, το μονοπώλιο των αμερικανικών προϊόντων μεγαλώνει. Τα μεγάλα μπλοκμπάστερ εξοβελίζουν τις μικρές ανεξάρτητες ταινίες του ευρωπαϊκού και γενικότερα μη ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Ειδικότερα, για την κρίση του ευρωπαϊκού σινεμά σήμερα υπάρχει ένας εγκλωβισμός της πλειοψηφίας της νέας γενιάς Ευρωπαίων δημιουργών στην αισθητική της μυθοπλασίας όπως έχει ορισθεί από τη βιομηχανία του θεάματος. Αν δεν ακολουθήσεις την πεπατημένη, είσαι εκτός αίθουσας. Άρα, οι δημιουργοί αυτολογοκρίνονται για να γίνουν αρεστοί. Πάντως η κρίση καθαυτή αποτελεί ένα ελκυστικό πεδίο για τους σκηνοθέτες που λειτουργούν λίγο σαν βαμπίρ. Αρέσκονται στα πτώματα και στις δραματικές καταστάσεις. Ο παραπάνω προβληματισμός είναι μια απαρχή για την πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης. Ταινίες που αναφέρονται στην κρίση, οικονομική και ηθική, αλλά και προβολές από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης - Filmhouse για το μήνα Δεκέμβριο. Τίτλος του αφιερώματός της «Στην εποχή της κρίσης». Η ενότητα του Δεκεμβρίου ξεκινά με το εκρηκτικό δίδυμο του Άντονυ Κουήν και της Ίνγκριντ Μπέργκμαν (04/12 Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας), που εμπνέεται από το ομώνυμο θεατρικό του Ντύρενματ, ενώ με τη διπλή προβολή της βραβευμένης ταινίας του Έκτορα Λυγίζου και της Μεθόδου του Μαρσέλο Πινέιρο (που επίσης εμπνέεται από το θεατρικό του Τζόρντι Γκαλθερόν) η θεματική μεταφέρεται στο σήμερα: στο καθημερινό πεδίο της ζωής και στον εργασιακό στίβο (11/12 Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού / Η Μέθοδος Γκρόνχολμ). Το μήνα κλείνει η κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ που μας μεταφέρει δεκαετίες πίσω στο παρελθόν (18/12 Τα Σταφύλια της Οργής), σε μια κοινωνία σε κρίση, οικονομική και ηθική, με πολλές ομοιότητες με τη σημερινή. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Λέσχης θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας σε μια βραδιά με ελεύθερη είσοδο (7/12 Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει). Την αφίσα του μήνα επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε για τη Λέσχη ο φωτογράφος Δημήτρης Λαντζούνης και η γραφίστρια Χριστίνα Λαντζούνη. Α.Π. - 

***  Αναλφάβητοι της απώλειας          
 Με τράβηξε ο τίτλος ενός δημοσιεύματος στο ΒΗΜΑ της περασμένης Κυριακής. «Αναλφάβητοι της απώλειας οι σημερινοί Έλληνες», διάβασα και συνέχισα στο κείμενο. Τα πρόσωπα της οδύνης μπορούν να γεννήσουν δημιουργία, υποστηρίζει η καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πεζογράφος. Όπως η 5χρονη Μελίνα, που ζωγραφίζει την «κυρία Κρίση» σαν μια άσχημη, χοντρή κυρία με τεράστιο στόμα που «έφαγε τα ευρώ μας και άδειασε το ψυγείο μας».
«Ο καθένας από εμάς, μέσα από τις απώλειες που σημαδεύουν τη ζωή του, είναι ένας δυνάμει δημιουργός. Και άρα, κουβαλά μέσα του ένα πανίσχυρο αντίδοτο στην κατάθλιψη».
Πώς μπορούμε, όμως, μέσα από την απώλεια να δημιουργήσουμε μιαν ανατροπή; Σύμφωνα με την κυρία Τσαλίκογλου, η λέξη-κλειδί είναι η επεξεργασία της απώλειας. Οι απώλειες, τα ατομικά και συλλογικά τραύματα της Ιστορίας μας, παραμένουν ανέγγιχτα και ανεπεξέργαστα. Ανοιχτές πληγές που κακοφορμίζουν».
Τροφή για σκέψη τα παραπάνω, αλλά ποιος έχει το χρόνο, τη διάθεση, αλλά κυρίως την ικανότητα (μυαλού+ψυχής) να δει ξεκάθαρα τα πράγματα, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν να κλείσει τις πληγές του και να πορευτεί όσο πιο στέρεα μπορεί στο μέλλον.
Οι σημερινοί Έλληνες κακόμαθαν, πολλοί τα βρήκαν εύκολα, δεν κόπιασαν, βολεύτηκαν και όταν η βολή χάνεται, δεν κοιτάζεις πρώτα εντός σου. Πετάς το μπαλάκι στον όποιο απέναντι σου, για να αποφύγεις τις ευθύνες, να νιώσεις καλύτερα. Δεν έχεις τα κότσια να παραδεχτείς τα λάθη σου. Ο άλλος φταίει. Παραδείγματος χάριν, πόσοι μπήκαν από το παράθυρο, χωρίς προσόντα και με υψηλό μισθό στο Δημόσιο και τώρα που έγιναν όλα στάχτη και μπούρμπερη , έγιναν κι αυτοί επαναστάτες χωρίς αιτία, αλλά το κυριότερο, χωρίς καμιά διάθεση για πάλη, ώστε να φέρουν τούμπα την κατάσταση.
Το ίδιο ισχύει και επί προσωπικού. Επιδερμικά αναλύουμε τα πράγματα, στρουθοκαμηλίζουμε, μεμψιμοιρούμε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεφύγουμε και να πάρουμε τη ζωή μας πάλι από την αρχή, με το όποιο κόστος, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και χρησιμοποιώντας τα, ως πυξίδα, για το μέλλον.
Οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν το φόβο του θανάτου οίστρο για τη ζωή, τονίζει η κα Τσαλίκογλου, με το μύθο των «Αλκυονίδων ημερών» να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει ότι μέσα στο καταχείμωνο υπάρχει η έκπληξη της αναπάντεχα ηλιόλουστης μέρας. του Δημήτρη Γιατράκου

*** Εδώδιμα και αποικιακά
Η κυβέρνηση των Βρυξελλών και όχι των Αθηνών απαίτησε και πέτυχε την απένταξη της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου από τη λίστα των μεγάλων έργων που θα χρηματοδοτούνταν από το νέο ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τα ως βιτρίνας και όχι ουσιαστικά. Η Κομισιόν θεώρησε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη χρηματοδότηση άλλων έργων, όπως η γραμμή 4 του Μετρό και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων. Αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί και τα χτένια... Η ελληνική κυβέρνηση, γιατί έχουμε δυο κυβερνήσεις, για όσους δεν κατάλαβαν, απάντησε μέσω του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, πως θα υποβληθούν ξανά οι φάκελοι για την Πανεπιστημίου και το Φάληρο. Για να απενταχθούν εκ νέου... Στο μεταξύ, το Ίδρυμα Ωνάση κλαίει τις μελέτες που πλήρωσε για την πεζοδρόμηση του κεντρικού άξονα της Αθήνας με ανακοίνωσή του. Αφού την «πάτησε» κι αυτό... Ας πρόσεχε. Έχει κι άλλα περίεργα ο καιρός ετούτος, που αποδεικνύουν ότι το κλίμα «έχει στραβώσει» για τα καλά στη χώρα και η κυβέρνηση αδυνατεί να συμμαζέψει καταστάσεις που δεν άπτονται των δανειστών και βγάζουν μια μυρωδιά σήψης. Οι ελέφαντες Μελισσανίδης και Μαρινάκης, λες και αποτελούν κράτος εν κράτει, εξαπολύουν εκατέρωθεν καταγγελίες με πρωτοφανή σφοδρότητα, που αποδεικνύουν το ποιόν του καθενός, αλλά και το τι γίνεται πίσω από την κουίντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εφοπλισμού. Οι δηλώσεις για «φουρό» και «φωτισμούς κελιών», οι συνεντεύξεις Τύπου όπου γίνεται λόγος για «κατίνες, μπούληδες και φαταούλες» και αφήνονται υπονοούμενα ακόμη και για ναρκωτικά, όπως και οι δημόσιες καταγγελίες για (εγκληματικούς) ξυλοδαρμούς, πυροδοτούν εξελίξεις και εντάσεις. Αιτία, η πώληση του ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, εξ ου και η κάθοδος Μώραλη στον Πειραιά, όπου και βγήκε δήμαρχος. Να μην ξεχνάμε και το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, με στήριξη Μαρινάκη και των τοπικών φιλάθλων των δυο Ολυμπιακών. Α, και τη στήριξη Μαρινάκη στη Δούρου. Εκείνο που δε γνώριζα και αλίευσα από το προχθεσινό ΒΗΜΑ, είναι πως ανάλογη μάχη δόθηκε και για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όπου επίσης έχουν συμφέροντα οι δύο παράγοντες. Τη δημαρχία, όμως, δεν πήρε ούτε ο κ. Χρ. Σαλαλές, που είχε τη στήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού, ούτε ο κ. Λουκάς Τζανής, που ήταν ο δήμαρχος και προτιμούσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Αφού το ποδόσφαιρο πέρασε στην πολιτική κάνοντας κουμάντο και οι κυβερνώντες δείχνουν ανίκανοι να καθαρίσουν εν χρω τέτοιου είδους εξελίξεις, «τα χειρότερα θα ’ρθούν, μάτια μου, μην ανησυχείς...». - 

***  Οι λεωφόροι και οι… σκοτεινές γωνίες
Παρακολουθούσα, προχθές και χθες, με αμηχανία τις ουρές στις τράπεζες της πόλης. Δεκάδες συμπολίτες όλων των ηλικιών περίμεναν με υπομονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να έρθει η σειρά τους και να εξυπηρετηθούν. Άλλος για να πάρει και άλλος για να δώσει χρήματα. Βαριά, συννεφιασμένα πρόσωπα, χωρίς όρεξη για πολλές κουβέντες. Σκεπτόμουν ότι η βασική ιδέα πίσω απ' όλα αυτά τα καθημερινά, είναι «να αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και να βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση». Από το Μάιο του 2010 η Ελλάδα ζει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», στο όνομα της οποίας η κρατική εξουσία μπορεί να δρα σε καθεστώς ατιμωρησίας, καθώς οι νομικοί περιορισμοί για τους «πάνω» αλλά και οι προστασίες των «κάτω» δεν ισχύουν πλέον. Ο νόμος, ακόμη και η εθνική κυριαρχία, υποχωρούν μπροστά στο εμφανιζόμενο ως μεγαλύτερο διακύβευμα, που είναι η... σωτηρία της χώρας. Τελικά, όμως, η Ελλάδα δε σώζεται ούτε ως οικονομία ούτε ως ανεξάρτητη χώρα. Η λιτότητα αντί για φάρμακο αποδείχθηκε φαρμάκι, που εμβαθύνει και αναπαράγει την κρίση, κρατώντας τις περιφερειακές χώρες και τους λαούς τους στα γόνατα. Επομένως, για ποιον κοινωνικό δεσμό να μιλήσουμε, όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν κατακλύσει το δημόσιο χώρο; Πολύ περισσότερο, όταν όλοι μας δεν πληρώνουμε το ανάλογο τίμημα. Αναλογιζόμουν, λοιπόν, ότι οι εξαιρέσεις, οι άνθρωποι δηλαδή που δε διαθέτουν τα «κλειδιά» για να προσαρμοστούν, είναι ένα παράδειγμα που χρειάζεται να βρίσκεται συνέχεια στην επιφάνεια. Είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα το ποια θέση δίνεις σ’ αυτούς που δεν κυκλοφορούν στις λεωφόρους της κοινωνίας, αλλά στα μικρά δρομάκια της. Εξ ου και ο φασισμός προσπάθησε να επιβάλει την ύπαρξη μονάχα λεωφόρων. Αλλά και ο καπιταλισμός μάς λέει κάτι ανάλογο, όταν επιμένει ότι οι υποφωτισμένες γωνίες είναι προς αποφυγήν ή ότι θα υπάρχει μια πρόοδος δίχως τέλος και όριο. Ας το έχουν υπόψη τους οι κυβερνήτες που έρχονται... Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Η «εξυπνάδα» των Ελλήνων…         
    Σα να θυμάμαι τώρα το διαφημιστικό σλόγκαν «οι ξύπνιοι οδηγούν Ρενό», γεγονός που υποβάθμιζε τη νοημοσύνη των οδηγών άλλων εταιρειών αυτοκινήτων. Το σλόγκαν, ιδιαιτέρως αιχμηρό, ήθελε να προσδώσει μιαν άλλη δυναμική στη χρήση του αυτοκινήτου.
Μια δυναμική που, όμως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όχι, γιατί έχω κάτι με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά γιατί θεωρώ πως με το πέρασμα των χρόνων μετατρέψαμε την εξυπνάδα μας στο πώς θα καταφέρουμε να «ξεπεράσουμε» τους άλλους, όπως συνήθως κάνουμε όταν βλέπουμε μπροστά μας ουρά.
Η αφορμή δόθηκε μια ημέρα που ήμουν για ψώνια σε σούπερ μάρκετ. Είμαι αυτόπτης μάρτυρας της εξής σκηνής: στον πάγκο με τα τυροκομικά υπάρχει αρκετά μεγάλη ουρά. Οι υπάλληλοι, παρά την προσπάθειά τους, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους περιμένουν, οπότε η καθυστέρηση εξυπηρέτησης ξεπερνά κατά πολύ το δεκάλεπτο και προσεγγίζει το δεκαπεντάλεπτο.
Μπροστά μου βρίσκεται ένας κύριος, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του, έχοντας κόψει και το κουπόνι προτεραιότητας. Ένας από τους εξυπηρετούμενους επιστρέφει στον πάγκο, αφήνοντας επάνω ένα αριθμημένο κουπόνι προτεραιότητας. Πίσω από τον κύριο, μόλις έχει στηθεί στην ουρά ένα ζευγάρι, κόβοντας μεγαλύτερο αριθμό κουπονιού. Μόλις ο άντρας του ζεύγους είδε το μικρότερο κουπόνι στον πάγκο, που άφησε ο προηγούμενος, γρήγορα γρήγορα το πήρε και το έδωσε στη γυναίκα του, που αυτομάτως, από τελευταία που ήταν, μπήκε πιο μπροστά κι από τον κύριο που περίμενε υπομονετικά.
Έτσι, όταν ήρθε η σειρά, η γυναίκα χρησιμοποίησε το κουπόνι που της είχε δοθεί και ο κύριος άρχισε να διαμαρτύρεται για την κατάσταση, μιλώντας της στον πληθυντικό. Αυτή του απαντούσε στον ενικό και με πολύ προσβλητικό τρόπο και ύφος, που σήκωνε άνετα το «μεγάλωμα» της παρεξήγησης. Κάποια στιγμή επενέβη και ο άντρας της, ενοχλημένος ίσως από αυτό που έγινε ή για να γλιτώσει την μουρμούρα που θα ακολουθούσε, και σχεδόν ζήτησε τα ρέστα από τον κύριο που περίμενε τη σειρά του. Ο τελευταίος τού εξήγησε τι συμβαίνει και το θέμα σταμάτησε εκεί, αφού ο άνθρωπος δε θέλησε, προφανώς, να δώσει συνέχεια.
Και μετά από αυτό έρχονται στο νου μου κι άλλα. Το πώς παρακάμπτουμε τη σειρά με τα αυτοκίνητα στο δρόμο προς Μεσσήνη, όταν είναι κόκκινος ο σηματοδότης στο Ασπρόχωμα, πώς επιχειρούμε να παρακάμψουμε τη σειρά μας σε τράπεζες, που δεν έχουν σύστημα με κουπόνια προτεραιότητας ή όπου αλλού μπορεί να βάλει το μυαλό σας.
Θεωρώ, όμως, ότι έτσι δεν κάνουμε κάτι. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον που βρίσκεται μπροστά μας. Όμως, υπάρχει εδώ και ένα ζήτημα. Για να σεβόμαστε τον άλλον, θα πρέπει πρώτα να σεβόμαστε τον εαυτό μας, κάτι που είναι μάλλον ακατόρθωτο, αφού όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες θεωρούν πως είναι «εξυπνάδα» να παρακάμψουν τη σειρά…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου    harhar@tharrosnews.gr 
 
***
 
 ***  Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Καλαμάτα- Παναργειακός 2-1  , (2-0) .-      - 

Τα  γκολ  :    4΄, 17΄ Δημητριάδης , 65  ΄ Όγιος  ,
Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
 
Καλαμάτα: ΠΑΠΠΟΣ, ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ, ΣΚΑΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ Παναργειακός: ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗΣ, ΛΙΟΣΗΣ, ΚΑΛΑΓΚΑΝΗΣ, ΡΟΤΑ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, ΛΙΤΣΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ETOV, ΚΟΙΛΙΑΡΑΣ, ΠΟΥΤΣΗΣ - 

***  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Γ΄ Εθνικής στο Νότιο  Όμιλο : 
Μανδραϊκός – Βύζας Μεγάρων 0-1 (78' Σελμανάι) (29/11)
Παναρκαδικός – Αχαϊκή 3-1 (33' Αρώνης, 84' Κώτσιρας, 90+ Αρδάμης - 72' Κωστής)
ΠΑΟ Βάρδας – Αστέρας Μαγούλας 2-2
Πανελευσινιακός – Δόξα Νέας Μανωλάδας 0-1 (55' Νικολόπουλος)
Αιολικός – Ζακυνθιακός 2-0 (8' Παπαζούδης, 38' Ζαγοριανός)
Μαύρη Θύελλα - Παναργειακός 2-1 (4', 17' Δημητριάδης - 65' Όγιος)
ΑΟ Λουτράκι - ΑΟ Κύμης 3-0 (άνευ αγώνα)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (07-12-2014 15:00)
ΑΟ Κύμης - Παναρκαδικός   0-3 .-  α.α.
Ζακυνθιακός - Μανδραϊκός
Ερμής Κιβερίου - Αιολικός
Αχαϊκή - Παναργειακός
Αστέρας Μαγούλας - Μαύρη Θύελλα
Δόξα Νέας Μανωλάδας - ΠΑΟ Βάρδας
Βύζας Μεγάρων - ΑΟ Λουτράκι


 *** Για  την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο  29-11-2014  :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  ΞΑΝΘΗ  2-0  .- ^
Α.ΕΛ  ΚΑΛΟΝΗ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-0  .- ^
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΟΣ  0-0  .- ^

***  Τοπικό ερασιτεχνικό ΕΠΣ Μεσσηνίας
Ά΄  Τοπικό  Σάββατο 29-11-2014  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών  4-0 .-
ΟΛΥΜΠΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Μαρούδας, Αργάνης, Μπάλας, Τσαναλίας, Φιλάι, Τζίφας, Αναγνωστόπουλος (59΄ Ζωγράφος), Πολυμενέας, Αλεξανδρόπουλος (70΄ Μούντανος), Αριτζής (59΄ Θεοδωρόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Λίβας, Κορομηλάς (46΄ Κάρτσωνας), Μπούρας, Τσιλίκος, Καρύδης, Ζέππος, Φέστας, Σταθόπουλος (74΄ Μπαστακός), Ψωμάρας, Κεράνης (67΄ Φεράι), Γιαννακόπουλος. 

ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-3 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Ι. Καπινιάρης, Χ. Καπινιάρης, Μπόγιο, Πιχιγιόνι, Κουτσολίας, Π. Μπλάνας (60’ Μάραντος Κ.), Τασ. Μάραντος, Μουτζούρης, Φλέσσας (70’ Λαμπρόπουλος), Τσάνι, Ι. Κουτσουμπός (75’ Ι. Σταμάτης).
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Ντουγερόγλου, Κωνσταντόπουλος, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Γ. Παναγόπουλος, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Φ. Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (85’ λ. τρ. Μπακόπουλος), Ζαφείρης (60’ Ανδρουτσής). - 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  2-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Κουρέας, Πανταζής, Αρβανίτης, Μπεγέτης, Κουλουράς (65’ Μερκούρης), Μπούνας (65’ Κουλόπουλος), Πουλάκος, Διον. Δημόπουλος (73’ Κούτρης), Κουκούτσης.
ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ: Παντελής, Σίνος, Γκιάτα, Θαν. Γκότσης, Παπαγεωργίου, Νικητόπουλος, Γεωργιόπουλος, Αντωνίου, Ψωρομύτης, Σωτηρόπουλος (66’ Δήμας), Γεωργακόπουλος (57’ λ. τρ. Ι. Γκότσης). - 
~ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ    2-0
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ     0-1
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ     1-3
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     1-0
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ    5-0
~   ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ     ΑΡΦΑΡΩΝ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ     ΜΕΣΣΗΝΗΣ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ     ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    ΜΕΛΙΓΑΛΑ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ     ΔΩΡΙΟΥ    Κυριακή    07/12/14    15:00


*** Α1 Τοπικό  ΕΠΣΑΜ  Σάββατο  29-11-2014  :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ο ΦΑΡΑΙ   1-1 .- ^
ΧΩΡΑ: Κυριακόπουλος, Μαθιός, Αϊβαλής, Πλάγος, Αρβανίτης, Κανελλόπουλος (77΄ Ε. Καγιάς), Τσέρτος, Πετρόπουλος (75΄ Σικαλιάς), Χότζα, Γ. Καγιάς (67΄ Τσόπελας), Μπάκας.
 ΦΑΡΑΙ: Δεικτάκης, Καπακλής, Μπουλούκος (46΄ Πανταζής), Μπάκας, Μπλέτσας, Ζωγόπουλος, Σεριάτος, Παχής (46΄ Κουτουμάνος), Δουρούμης, Γεωργακόπουλος (70΄ Μωράκης), Αντωνόπουλος. - 
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Γ.Σ. 1-0 .- ^
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ     0-0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ     1-3
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ    1-1
~ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Σάββατο    06/12/14    18:00   
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ     ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"    Κυριακή    07/12/14    15:00   
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
Ρεπό: ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.

*** Β΄ Κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο  29-11-2014 :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-1  .- ^
Α.Ο ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης - ΑΕΚ Καλαμάτας     -
 ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -Α.Ε.ΑΙΘΑΙΑΣ  0-1 .- ^
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ     5-1
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ    0-1
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ     ΠΛΑΤΥ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ    ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ    ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"    Κυριακή    07/12/14    15:00   
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Κυριακή    07/12/14    18:00   
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Δευτέρα    08/12/14    16:00

 Α.Σ.ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλαμάτας  4-1 .- ^
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ: Μουσελίνος, Ψυχογιάννης, Κυριακόπουλος, Πετράκος, Δέδες, Μαρκόπουλος (75’ Μαρκόπουλος), Αγγελής, Αρβανίτης, Ζυγούρης, Φιλίππου, Παυλάκης.
ΑΟ ΕΡΜΗΣ: Μαυροειδέας, Ζέρβας, Σκαρτσίλης, Τζόλος, Γιαλλικάρης, Αντωνόπουλος, Μαργέλης, Παλαμίδης, Πετρόπουλος, Κεκάνι, Κεμπεαμπέρι (Βρυώνης, Νικολαρόπουλος, Τοφάλης).  - 

Α.Ε .ΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης   -
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  1-2  .- ^
ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού - ΔΟΞΑ  Καλαμάτας   3-0 .- ^
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     3-0
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.    2-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    3-1
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ    Σάββατο    06/12/14    15:00   
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ     ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"    Κυριακή    07/12/14    11:00   
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    ΠΛΑΤΣΑΣ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ    ΜΕΣΣΗΝΗΣ    Κυριακή    07/12/14    15:00   
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Κυριακή    07/12/14    15:00

*** Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας
Σάββατο  29-11-2014 :
ΑΧΙΛΕΑΣ Αβραμιού - Α.Ο.ΧΑΤΖΗ  3-0  α.α. .-^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΝΕΣΤΩΡΑΣ  Πύλου  4-0 .- ^
~ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ     ΠΥΛΟΥ    Σάββατο    06/12/14    15:00     
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    ΧΑΤΖΗ    Σάββατο    06/12/14    15:00        0-3 α.α.
Ρεπό: Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Α.Ο.ΔΙΟΔΙΩΝ -ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας   5-1 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ     2-0
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   4-2
~ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜ    Σάββατο    06/12/14    15:00     
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ     ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ    Σάββατο    06/12/14    15:00     
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  - Α.Ο ΕΡΜΗΣ  Καλαμάτας   3-0 .- ^
Κυριακή  30-11-2014  :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας -ΑΠ.Σ. ΑΡΙΣ  1-0 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Δευτέρα    01/12/14    18:00
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜ    Κυριακή    07/12/14    11:00     
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Κυριακή    07/12/14    12:30     
ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Δευτέρα    08/12/14    18:30     
Ρεπό: ΑΠΣ ΑΡΙΣ

*** Συνοπτικά τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία12η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11/2014
Καλλονή - Πλατανιάς 0-0
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 0-0
Ατρόμητος - Ξάνθη 2-0
Τα  γκολ  : (14', 50' Ουμπίδες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2014
Live Κέρκυρα - ΟΣΦΠ (0-1), δράση σε Τούμπα, Λεωφόρο... 
Κέρκυρα - Ολυμπιακός   0-4  , (0-1) .-
 Τα  γκολ ( 19΄ Φουστέρ ,  46΄ , 50΄ , 85΄ Ντομίνγκες, ) .-
Διαιτητές : Α .  Δημητρόπουλος , Τ. Πετρόπουλος  , Χρυσούλα Κουρουμπύλια
Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Παρασκευαϊδης, Ρόχας, Γκόμεζ, Καρντόσο, Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος, Χαβίτο, Ανδρεόπουλος
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Ελαμπνταλαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Αυλωνίτης, Μασουακού, Μπενίτες, Ντοσεβί
Στον πάγκο της Κέρκυρας: Κουτσαβασίλης, Νάγιας, Καϊκούτ, Κάσες, Ομπράντοβιτς, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργακόπουλος
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Μέγιερι, μανιάτης, Ντομίνγκες, Διαμαντάκος, Σιόβας, Φορτούνης, Σαλίνο .-

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός   3-2   (1-1) .- ^   
Τα  γκολ : 7΄Δ. Σαλπιγκίδης , 32΄Ντιγκινή ,  55΄Τσουμάνης , 62΄Παπαδόπουλος , 65΄Περέϊρα
Διαιτητές : Θάνος , Σ . Γουργιώτης , Γ. Πασχάλης ,
Η 11άδα του ΠΑΟΚ:  Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μάρτενς
Οι 11 του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Έμποου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης, Ιγκόρ, Ντιγκινί, Τσουμάνης
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Περέιρα, Κουλούρης, Σκόνδρας, Σαββίδης, Ποζατζίδης
Στον πάγκο του Πανθρακικού: Πασχαλάκης, Κάσες, Οκάτσι, Ρομέου, Χρήστου, Χασομέρης, Παπαγεωργίου

Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης   1-4   (1-1).-   ^
Τα  γκολ : 22΄πεν. Μπαράλες , 27΄ Γιοβάνοβιτς ,  48΄Φερνάντες , 51΄Γιανιώτας , 89΄Πάρα ,
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ζαχαριάδης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Καραγκιζόπουλο.Τέταρτος είναι ο Βοσκάκης.
Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ, Γκέντσογλου, Χαντί, Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Παντελιάδης, Φερνάντες, Κουρμπέλης, Τιέ Μπι, Μάσα, Γιαννιώτας, Μπαράλες.
Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι: Καβουσάκης, Νόσκοβιτς, Άλαν, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπαμ Μπαμ, Κοζορώνης.
Αναπληρωματικοί για τον Αστέρα είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Μπακασέτας, Τσοκάνης, Πάρα, Μουνάφο, Μούκαμ.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ    3-0   (2-0).-  ^
Τα γκολ :  39΄,  44΄ Τσάβες  , 86΄πεν. Ίλιτς ,
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες, Λίλα
ΟΦΗ (Τζ. Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης, Ραζάκ, Φερνάντεθ, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Σωτηρίου, Χαρίσης, Γιάκος, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Κοροβέσης, Ναδάλες
Αναπληρωματικοί για τον ΟΦΗ οι: Αγριμάκης, Μπανούσης, Κουτσιανικούλης, Πετρόπουλος, Φερούζ, Ροβίθης, Φάζος

Πανιώνιος - Νίκη Βόλου  2-1 , (1-0) .- ^  
Τα γκολ : 29΄ Φούντας  , 49΄Κολοβός , 84΄ Αναστασόπουλος ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Πάνος, Γιάννου, Ιμπαγάσα, Χατζηισαΐας, Φούντας, Μπούζας, Μητρόπουλος, Κολοβός.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταΐρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μαρινάκης, Αργύρης, Ίβενς, Λάουκς, Καρασαλίδης, Κυζιρίδης, Αναστασόπουλος, Μάρτινς, Τζιώρας.
Οι πάγκοι:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Γκίνη, Μπουμάλ, Σμυρλής, Μασούρας.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Αργυρίου, Κορέτα, Μέτσε, Σωτηράκος, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΣ: Δημήτρης Ζυγούρης (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΣ: Δημήτρης Βερρής (Λέσβου)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ιωάννα Κωνσταντινίδου(Δυτ. Αττικής)

Παναθηναϊκός - Βέροια   2-1  , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 26΄ πεν. Πράνιτς , 47΄ Μπέργκ , 68΄Καλτσάς ,
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Κύζας με βοηθούς τους Σίπκα, Γεωργιάδη ,
Κάρτες : 26΄ κόκκινη Μαλόν ,
Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Μπούι, Μπούρμπος, Πράνιτς
Η 11άδα της Βέροιας: Καντιμοίρης, Μπράβο, Μπατιόν, Καλτσάς, Όστοιτς, Ντουμίτρου, Μαλόν, Μπαλάφας, Μπεν, Γεωργιάδης, Καλί
Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Μπαϊράμι, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης, Ντίνας, Πέτριτς .
Στον πάγκο για τη Βέροια: Γκινιάρ, Βέρτζος, Κάμπορα, Μπαργκάν, Βάσκες, Εσπάρθα, Βούκιτς


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 28
2. Ολυμπιακός 26
3. Καλλονή 19 -
4. Βέροια 17
. Ατρόμητος 17
5. Παναθηναϊκός 16
6. Αστέρας Τρίπολης 17
8. Παναιτωλικός 14 -
9. ΠΑΣ Γιάννινα 16
10. Ξάνθη 12
11. Πλατανιάς Χανίων  12 
12. Κέρκυρα 11
13. ΟΦΗ 10
14. Πανιώνιος  11
15. Λεβαδειακός 8 -
16. Πανθρακικός 6
. Εργοτέλης 6
18. Νίκη Βόλου 4

***  Σε αγώνες της 8ης αγωνιστικής (29/11-01/12/2014) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Livescore ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός (17:00), εύκολα η ΑΕΚ τον Κολοσσό
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
8η Αγωνιστική (29/11-01/12/2014)

Σάββατο

ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός 69-59
Πανιώνιος-Άρης 71-65
ΑΓΟ Ρεθύμνου-Απόλλων Πατρών 88-81
Τρίκαλα-ΑΕ Νέας Κηφισιάς 89-96
Κυριακή
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 96-73
Διαιτητές: Φούφης-Σώμος-Διαμαντής (Βιδάλης)
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ντελινινκάιτις 11 (1), Σάκοτα 24 (4), Κασελάκης 3, Πολυτάρχου 2, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 7, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 17, Μπούτρης, Μιλόσεβιτς 4, Ίνγκλις 28 (4), Νίκολιτς.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Αρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 2, Καρίμ 8 (2), Τζέιμς 23 (2), Σμιθ 9, Στεφανίδης, Λίντεν, Τσάμης 14 (3), Χάγκινς 3, Μπουλτζάν 14

 ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός
Γκόντας-Γκούμας-Συμεωνίδης (Τσανίδης)

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

  Κόροιβος Αμαλιάδας-Παναθηναϊκός
Αναστόπουλος-Μπήτης-Καλδίρης (Σπυρίδωνος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 13 7
ΑΕ Νέας Κηφισιάς 13 8
Ρέθυμνο 13 8
Παναθηναϊκός 12 6
ΑΕΚ 12 8
Άρης 11 7
Απόλλων Πατρών 11 8
ΠΑΟΚ 11 6
Κολοσσός Ρόδου 11 8
Κόροιβος Αμαλιάδας 10 7
Πανελευσινιακός 10 8
Τρίκαλα 10 8
Πανιώνιος 10 8
ΚΑΟ Δράμας 9 7

***  Τοπικό ποδόσφαιρο Μεσσηνίας: Οι σημερινοί αγώνες και τα χθεσινά αποτελέσματα (φωτογραφίες)         
   
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 11ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 10ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας είχαν ως εξής…
 
 
 
 
 
 
 
 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ολυμπιακός Κ. – Αρφαρά 4-0
Κορώνη – ΑΟ Κυπαρισσίας 0-3
Μεσσηνιακός – Δώριο 2-1

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χώρα – ΑΟ Φαραί 1-1
Μιλτιάδης – Θουρία 1-3
Αίαντας Κ. – Χανδριναϊκός 1-0

Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Κοπανάκι – ΑΟ Πατίστα 1-1
Θύελλα Μερ. – ΑΕΚ Κ. 2-2
Βαλύρα – ΑΕ Αιθαίας 0-1
Πράσινα Π. – Αναγέννηση Παραλίας 1-1
Βλαχόπουλο – Παναθηναϊκός Κ. 4-1
ΑΕ Αβίας – Ανάληψη 1-0
Ακαδημία Παμίσου – ΑΕ Μάνης 1-2

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΕ Γαργαλιάνων – Νέστορας Π. 4-0
Αβραμιού – ΑΟ Χατζή (χ.α.) 3-0
ΑΟ Διοδίων – Θύελλα Παρ. 5-1
Δαναός – Ερμής Κ. 3-0
  
*** A΄   ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερα ακόμη ματς για τη 12η αγωνιστική
Ο Πάμισος Μεσσήνης δοκιμάζεται στη Σπερχογεία
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Πάμισος Μεσσήνης, αντιμετωπίζει σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς» την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
Ακόμη, ο ΑΣ Ανδρούσας φιλοξενεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ο Τσικλητήρας Πύλου περιμένει την Εράνη Φιλιατρών, ο Εθνικός Μελιγαλά κοντράρεται με τον ΑΟ Ασπροχώματος, ενώ ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων αντιμετωπίζει τον ΑΟ Διαβολιτσίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Ασπροχώματος ο Εθνικός Μελιγαλά βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος δε θα έχει στη διάθεσή του τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο (τραυματίας). Υπολογίζονται κανονικά ο Ιούλιος Ντούζια (εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Ασπροχώματος για ν’ απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο τεχνικός Γιώργος Μηλίτσης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού Παναγιώτη Τσίρμπα (τραυματίας).

ΠΥΛΟΣ – ΕΡΑΝΗ Φ.
Με δύο απουσίες φιλοξενεί την Εράνη Φιλιατρών ο Τσικλητήρας Πύλου. Πρόκειται για τους Φώτη Διακουμή (τιμωρημένος) και Όθωνα Εμμανουήλ (τραυματίας).
«Ντεμπούτο» στον πάγκο της ομάδας της Πύλου θα κάνει ο Νίκος Κακαλέτρης (αντικατέστησε τον Μιχάλη Ζάγκο που διέκοψε μέσα στην  εβδομάδα τη συνεργασία του με την ομάδα).
Ο Τσικλητήρας Πύλου θέλει επιστροφή στις επιτυχίες έπειτα από αρκετές αγωνιστικές.
Στη φιλιατρινή ομάδα ο τεχνικός Σταύρος Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θα προσπαθήσουν ν’ αποσπάσουν ένα καλό αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Δύσκολη είναι η συμμετοχή του Νίκου Κόλλια (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).

ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ Μ.
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον ΑΟ Σπερχογείας στο σημερινό ματς με τον Πάμισο Μεσσήνης, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Στους «πράσινους» της Μεσσήνης ο στόχος είναι το «διπλό» (θα πρόκειται για την 12η σερί νίκη).
Το τεχνικό δίδυμο Σπύρος Τσίκινης, Νίκος Γεωργακλής προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Δημήτρη Φιλόπουλου (στρατευμένος).

ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα επιδιώξει να συνδυάσει κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας ο ΑΣ Ανδρούσας, βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη. Ο προπονητής Κώστας Καρλαύτης  και ο συνεργάτης του Σπύρος Δημητρακόπουλος δε θα έχουν στη διάθεσή τους τους Γιώργο Κολυβάρη, Δημήτρη Κοντόπουλο (τραυματίες).
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα θέλει η Καλαματιανή ομάδα. Ο τεχνικός Γιώργος  Γρηγορόπουλος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και των Μάριου Μπιτσάνη (ξεπέρασε τον τραυματισμό του), Θανάση Κλουβάτου (εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του).

Τ. ΑΓΡΑΣ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Ενισχυμένος με τον  Γρηγόρη Αναστασόπουλο (εξέτισε την ποινή του), φιλοξενεί τον ΑΟ Διαβολιτσίου ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να προσθέσουν μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους συνεχίζοντας την  ανοδική τους πορεία.
Χωρίς τον Θανάση Θεοδωρόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Διαβολιτσίου. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης προβληματίζονται για τη συμμετοχή  του Επαμεινώνδα Καστριτσέα (τραυματίστηκε στον αγώνα «ρεβάνς» του Κυπέλλου Μεσσηνίας με την Εράνη Φιλιατρών).
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου στοχεύει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά τα ματς της 12ης αγωνιστικής με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής…
Ώρα  3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Ασπρόχωμα: Λάμιας, Τσίρμπας, Καστανάς
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Εράνη Φιλιατρών: Ζαρακοβίτης, Γιαννέτσος, Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Σπερχογεία – Πάμισος Μεσσήνης: Πλακογιάννης, Σερεμέτης, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – ΑΟ Διαβολιτσίου: Καρβούνης, Παλλαδινός, Μπασιλάρης
Γήπεδο Ανδρούσας
Ανδρούσα – Απόλλων Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς


Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σημαντικοί αγώνες σε «Π. Μπαχράμης», Άρι


Ο ΑΟ Μεθώνης υποδέχεται την Ομόνοια
Ο ΑΟ Μεθώνης που οδηγεί την «κούρσα» στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας υποδέχεται την Ομόνοια, για την 11η αγωνιστική.
Ακόμα, ο δεύτερος της κατάταξης Κεραυνός Καλαμάτας κοντράρεται με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ενώ ο Νέος Άρις αντιμετωπίζει τον ουραγό Παπαφλέσσα Άμφειας. Ρεπό έχει ο Ηρακλής Καλαμάτας.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 11ης αγωνιστικής με τους διαιτητές  που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Ομόνοια: Σκόρδος, Τσαούση, Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου: Κυριακόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιατέας
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Παπαφλέσσας Άμφειας: Η. Νικολόπουλος, Παυλοπούλου, Γιαννέας
Ρεπό: Ηρακλής Καλαμάτας


B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πέντε συναντήσεις για την 10η αγωνιστική


Ο Ατρόμητος Πλατέος κόντρα στον ΠΑΟ Καλού Νερού
Ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ Καλού Νερού στο Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας για την 10η αγωνιστική.
Για τον ίδιο όμιλο ο Αστέρας Μικρομάνης φιλοξενεί τον Ηρακλή Κυπαρισσίας.
Στον 2ο όμιλο τώρα, η δεύτερη της κατάταξης Θύελλα Χαρακοπιού «συγκρούεται» με τη Δόξα Καλαμάτας, ο Πανιώνιος «κοντράρεται» με τον ΑΟ Στενωσιάς, ενώ ο ΠΑΟ Καλλιθέας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 10ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα – 12.00 μ.
Γήπεδο Μεθώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Δόξα Καλαμάτας:  Καλογερόπουλος, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος
 3.00 μ.μ..
Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Ξηρόκωστας, Στέφανος, Αναγνωστόπουλος
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Ατρόμητος Πλατέος: Τσουλάκος, Αγγελακάκης, Μαγουλιανίτης
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΠΑΟΚ: Κουτσαναστάσης, Κυριόπουλος, Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Καλ. – ΑΟ Στενωσιάς: Κατσάς, Γαλακούτης, Δ. Σωτηρόπουλος

Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερα ματς για την 5η αγωνιστική


Τέσσερα ματς διεξάγονται σήμερα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Στον 2ο όμιλο και για την 4η αγωνιστική, ο Ατρόμητος Καλαμάτας περιμένει τον Πανευαϊκό, ενώ ο Ίκαρος Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Βέργας.
Στον 3ο όμιλο και για την 5η αγωνιστική, ο Θησέας Καλαμάτας κοντράρεται με τον ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας, ενώ ο ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας «συγκρούεται» αύριο με τον ΑΣ Φυτειάς.

Αναλυτικά οι συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
Σήμερα  – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας:  Σκόρδος, Κ. Σωτηρόπουλος, Σκορπιδέας
12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ατρόμητος Καλαμάτας – Πανευαϊκός: Βρυώνης, Ρέκκας, Μπότη
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Βέργα: Ρέκκας, Τάγαρης, Βοσνάκης

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου – 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΣ Φυτειάς: Σκόρδος, Μαγουλιανίτης, Μπότη
Ρεπό: ΑΕ Λογγάς, ΑΟ Φυτειάς
* Ο αγώνας του 1ου ομίλου Αχιλλέα Αβραμιού – ΑΟ Χατζή ματαιώνεται.

*** Α1  Μπάσκετ  Γυναικών  :
9η Αγωνιστική (30/11/2014)
Πρωτέας Βούλας-Αναγέννηση Νέου Ρυσίου     67-59
ΠΑΟΚ-Ιπποκράτης Κω                        59-57 
Παναθλητικός Συκεών-Ολυμπιακός Βόλου      67-73
Τερψιθέα-Παναθηναϊκός                     65-77
Ελληνικό-Αθηναϊκός                        16:00
Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)
Πρωτέας Βούλας        17
Παναθηναϊκός          17
Σούρμενα Ελληνικό     15
ΠΑΟΚ                  15
Αναγέννηση Ν. Ρυσίου  13
Κώων Ιπποκράτης       12
Τερψιθέα Γλυφάδας     12
Ολυμπιακός Βόλου      11
Αθηναϊκός             10
Παναθλητικός          10
Ελληνικό και Αθηναϊκός έχουν ένα ματς λιγότερο.
 
 ***   Αύριο ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου          
           
Αύριο στις 11.30 το πρωί στο γήπεδο Γ. Λουκαρέας θα διεξαχθεί ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων νομού Μεσσηνίας. Τον φετινό τίτλο θα διεκδικήσουν το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και το η ομάδα του ΓΕΛ Μελιγαλά. 
 
***
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:         1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,          3893    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2226     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 225   video.- 
Σύνολον                                                             8341    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    706.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   271 .-
http://www.twitter.com/stamos01/ 398/194/8 , 258/11 .-
*

***      ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
 ~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html . -
 ~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,  
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-    
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-  
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-  
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  , Τετάρτη  19 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Νοεμβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/20-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Παρασκευή  21  Νοεμβρίου   2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Σάββατο  22  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/22-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22 και  23  Νοεμβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/22-23-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/23-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος  Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  25  Νοεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/25-2014.html ,.-
~Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Νοεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/26-2014.html , .- 
~΄Αρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Νοεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/27-2014.html .-
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~  
 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~
*** ΒΙΝΤΕΟ  από  ημερήσια  εκδρομή προσκύνημα  στο Άγιο Ανδρέα  Πατρών ,παραμονή  29-11-2014  :

***  Μονή  Παναγίας Κρεμαστής αφήγηση Ελεν. Χ.  Νιάρχου 29/11/2014: http://youtu.be/hqOT4VfBmmg ,.-

~***ΛΑΛΑ  Ν  Ηλείας αφήγηση Ε. Χ . Νιάρχου  29/11/2014 : http://youtu.be/Y7xqs0tENpk ,.-

~**  Ι Ν Αγίου Ανδρέα  Πατρών  29/11/2014 : http://youtu.be/Pc4QxUhVbt4 ,

~** Το  Δάσος  ταβέρνα Κούμανη στη Φολόη Ηλίας 29/11/2014 : http://youtu.be/lHS471VP_dU ,.-

~**  Χαλανδρίτσα  Πατρών  29/11/2014  διαδρομή : http://youtu.be/pw9On-mTm0Y ,.-

~** ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ Αχαΐας Πατρών  29/11/2014 : http://youtu.be/sjZqyBC2RxM ,.-

~** Φολόη φαγητό στην ταβέρνα Το  Δάσος  29/11/2014 : http://youtu.be/9pbiwwqwtGg ,.-

~**  Χαλανδρίτσα  διαδρομή  29/11/2014 : http://youtu.be/Kfz2AmyDq50 , .-

~** Ταβέρνα  «Το  δάσος»  στην Φολόη  Ν  Ηλείας  29/11/2014 : http://youtu.be/mMh0OnWnwQU ,.-

~**Ι. Εικόνα Παναγίας  Κρεμαστής Ν  Ηλίας  29/11/2014: http://youtu.be/XZe55sGkCFc ,.-

 ~** Διαδρομή  στην Χαλανδρίτσα  29/11/2014 :  http://youtu.be/v50nktcC4Hc ,.-

~** Ι Μ Παναγίας Κρεμαστής 29/11/2014 : http://youtu.be/EPznqlXUoho ,.-

~** Μονή Παναγία Κρεμαστή Ν  Ηλείας  29/11/2014 : http://youtu.be/cZD2_xKNLCI ,

~** Ανεβαίνοντας για την Μονή Κρεμαστής 29/11/2014 : http://youtu.be/9LB532-aQAw ,.-

~** Λάλα  Ηλείας  διαδρομή 29/11/2014 : http://youtu.be/9cibMYPBu3o ,.-

~**ΦΟΛΟΗ Ηλείας τραγούδι Χρήστος 29/11/2014 : http://youtu.be/Phz9fr6G6OM ,.-

~**Χαλανδρίτσα  ενημέρωση Ε. Χ. Ν.  29/11/2014 : http://youtu.be/vSfc_gAqp9c , .-

~**   Τραγούδι με κ  Χρήστο Δ  29/11/2014 : http://youtu.be/BLRlOSIu1eM ,.-

~**  Μονή Παναγίας Κρεμαστής  29/11/2014 : http://youtu.be/OgTI2V_6UqM ,

 ~**Ι Μ Κρεμαστής Ηλείας  29/11/2014 : http://youtu.be/BhdMdrEjOtk , .-

~** Ι Μ  Παναγία Κρεμαστής 29/11/2014 : http://youtu.be/BhdMdrEjOtk http://youtu.be/G4Z15wq7XxI ,.-

~**Μονή Παναγίας Κρεμαστής  29/11/2014: http://youtu.be/NjnX2LEJE_w ,.-
 
~* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-   699 
 ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                        ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-           
                                       
http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=22559 , ΚΑΛΑΜΑΤΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-  
 ~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-                                                ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-              
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
~    www.aroma-elladas.gr  .-


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου