ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :


 << Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές >>  Général De Gaulle


***  Πώς και γιατί έγινε άγιος ο Παΐσιος
 της Μαργαρίτας Πουρνάρα
Την Κυριακή 18 Ιανουρίου στην Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου - πλέον - Παΐσιου του Αθωνίτη, χιλιάδες πιστοί θα συρρεύσουν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τα χρονικά της σύγχρονης ορθοδοξίας καθώς ο γέροντας που πέθανε πριν από 22 χρόνια υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα του καιρού μας.
Για όσους τον συνάντησαν από κοντά, ήταν φανερό το χάρισμα της προόρασης και της διόρασης: λένε, ότι είχε την αναμφισβήτητη δύναμη, να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του ανθρώπου που ήταν απέναντι του, πριν ακούσει έστω και μια λέξη. Με προσευχή και πνευματική καθοδήγηση, του έδινε λύση, φώτιση και δύναμη.
Με τον καιρό η φήμη του απλώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ορθοδοξία, καθώς το όνομά του είναι ευρέως γνωστό. Και μπορεί στην χώρα μας ορισμένα ΜΜΕ να έδωσαν μεγάλη έμφαση σε διάφορες προφητείες του που έχουν να κάνουν με περιπτώσεις αλυτρωτισμού και με τομείς που εμπίπτουν στην εξωτερική πολιτική αλλά είναι σαφές ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέδωσε την επίσημη απόφαση της αγιοκαταταξής του, βασιζόμενο σε εντελώς διαφορετικά κριτήρια.
Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά στο Φανάρι, ο οποίος είναι Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και μέλος της Κανονικής Επιτροπής, που επιλήφθηκε του θέματος. Εχοντας γνώση του Τυπικού, ο πατέρας Βαρθολομαίος μας εξήγησε την διαδικασία σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία αποφασίζει να ανακηρύξει κάποιον μοναχό, κληρικό ή μάρτυρα σε άγιο.
«Κατά τους πρώτους χρόνους της Χριστιανοσύνης, για να αναγραφεί κάποιος άγιος έπρεπε να έχει μαρτυρήσει, δηλαδή να έχει δώσει την ζωή του για τον Χριστό. Αναφερόμαστε στην εποχή όπου γίνονταν οι διωγμοί των Χριστιανών.
Μετά την παροχή ελευθερίας στην έκφραση χριστιανικής πίστης από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στον 4ο αιώνα μ.Χ. αναδείχθηκαν και άλλοι μάρτυρες μέσα από τις διάφορες ιστορικές περιπέτειες, σε κάθε χριστιανικό έθνος.
 Υπήρχαν μάλιστα και περιπτώσεις μαρτύρων, σε χρόνους πολύ πιο κοντινούς στους δικούς μας, όπως λ.χ. στην κομμουνιστική περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης όταν είχε επιβληθεί ο αθεϊσμός και υπήρχαν άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους για την πίστη τους».
© Παρέχεται από: News247.gr «Μετά τον 4ο αιώνα μ.Χ, για να αναγραφεί κάποιος άγιος έπρεπε η ζωή του να είναι το υπόδειγμα της απόλυτης εφαρμογής των εντολών του Χριστού και της διδασκαλίας της Εκκλησίας, ανεξαρτήτως της θαυματουργίας. Δηλαδή, δεν ήταν απαραίτητο να έχει κάνει θαύματα. Με αυτόν τον τρόπο ξεχώρισαν κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί που ανεδείχθησαν σε αγίους .  
Όμως, βασικό κριτήριο για την ανάδειξη κάποιου σε άγιο, είναι αυτός να είναι άγιος στην συνείδηση του λαού του Θεού. Τότε, έρχεται η Ιερά Συνοδος να αναγνωρίσει την αγιότητα ενός προσώπου και να αναγράψει αυτό το πρόσωπο μεταξύ των Αγίων, όταν διαπιστώσει την ύπαρξη αυτής της κοινής συνείδησης. Πρόκειται λοιπόν για συνδυασμό υποδειγματικής εφαρμογής των αρχών της ορθοδόξου πίστεώς μας και την ύπαρξη του λαϊκού αισθήματος που να το επιβεβαιώνει. Αυτό είναι το κυριότερο κριτήριο αναγραφής στο αγιολόγιο της Εκκλησίας, πέραν του μαρτυρίου.
Με βάση αυτά τα κριτήρια, τις τελευταίες δεκαετίες είχαμε περιπτώσεις όπως ο Αγιος Νεκτάριος και ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, γνωστός ως ιερέας στην Πολυκλινική Αθηνών, ο οποίος συνέδεσε το όνομά και την διακονία του με την Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δήλεσι. Πρέπει μάλιστα να σας πω ότι ο τελευταίος, όπως άλλωστε και ο Αγιος Παϊσιος είχαν ζήσει στο Αγιον Ορος και γνωρίζονταν μεταξύ τους. Υπάρχει και αλληλογραφία τους».
Ο πατέρας Βαρθολομαίος συνεχίζει, μιλώντας για την πρόσφατη αναγραφή του Πατρός Παϊσιου στο αγιολόγιο: «Υπήρξε οπωσδήποτε μια μεγάλη μορφή, που εκπληρώνει όλα κριτήρια αγιότητας. Στην συνείδηση των ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια είχε διαμορφωθεί η άποψη ότι ο γέροντας Παΐσιος έκανε θαυματουργίες αλλά και ότι η ζωή του υπήρξε υπόδειγμα πίστεως. Τα πιστοποιημένα του θαύματα αφορούν σε θεραπείες ασθενειών, κατόπιν προσευχής του ιδίου εν ζωή η κατόπιν επικλήσεως του ονόματός του μετά θάνατον. Υπάρχουν 150 και πλέον βιβλία γραμμένα σε διαφορετικές γλώσσες που μιλούν για τον βίο και την πολιτεία του. Η μορφή του έχει εικονογραφηθεί ως αγίου εξ ευλαβείας πολλών πιστών, ενώ υπάρχουν ιδιωτικοί ευκτήριοι οίκοι αφιερωμένοι σε αυτόν. Ακόμα και επιστημονικές μελέτες έγιναν από Θεολογικές Σχολές όπως αυτή της Θεσσαλονίκης».
«Βεβαίως υπάρχει μια βασική αρχή στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να έχει παρέλθει ένα ικανό χρονικό διάστημα από την κοίμηση ενός προσώπου, πριν αυτή αποφανθεί για την αγιότητά του. Και αυτό για να εκλείψουν βιολογικά, οι άνθρωποι οι οποίοι συνδέθηκαν μαζί και θα είχαν συναισθηματικούς ή προσωπικούς ή άλλους λόγους για να καλλιεργήσουν το κοινό συναίσθημα περί αγιότητας είτε να επηρεάσουν αρνητικώς την κοινή γνώμη περί αυτού.
 
Αυτός είναι ο γενικός κανών. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις και ειδικά για περιπτώσεις που τα κριτήρια αγιότητας είναι αδιάσειστα. Τέτοια περίπτωση ήταν ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης (14ος αιώνας μ.Χ.), ο οποίος πολύ λίγα χρόνια μετά την κοίμησή του ανεγράφη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο πατέρας Βαρθολομαίος έκλεισε την συνέντευξη λέγοντας: «Οι Αγιοι Νεκτάριος, Πορφύριος και Παϊσιος είναι μεγάλοι σύγχρονοι Αγιοι της Εκκλησίας μας, για τους οποίους η συνείδηση του λαού είναι απολύτως βεβαία, και αποδεικνύουν περίτρανα δύο πράγματα: Πρώτον ότι η Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι ένας μουσειακός ιστορικός θεσμός αλλά ένα ζωντανό δένδρο που αναφύει καινούριους κλάδους συνεχώς, τους αγίους μας. Δεύτερον ότι η αγιότητα είναι υπόθεση προσωπική όλων μας, εφικτή αρκεί να την επιδιώξουμε”.
© Παρέχεται από: * www.News247.gr ,.-  

 ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! :
Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη!

 Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε!
Αιγαίο- Εξαμίλια -Τουρκία-Κωνσταντινούπολη­- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά!
Δείτε το μέλλον, σήμερα! Video : http://youtu.be/xsJYLaMv8mc , .-

***  Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο κομμάτων, δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία METRISI για λογαριασμό του www.Provocateur.gr.
dimoskopisi
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιανουαρίου  2015 , σε δείγμα 1008 ατόμων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 30,9%, έναντι της ΝΔ, που καταγράφει 28,7%.
Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,5%, η ΧΑ με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, το ΚΙΔΗΣΟ με 2,8%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1%, ο ΛΑΟΣ με 1,1% και άλλο κόμμα με 4,6%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 9,8%.
 Μιά  άλλη δημοσκόπηση !
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 48,6%, έναντι 36,8% του Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: www.provocateur.gr  .-

*** Δίκη δολοφονίας Αρχιμανδρίτη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από 23χρονο Μολδαβό          
     
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν όσα ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, όπου ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία πέρυσι το Φεβρουάριο του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Στο εδώλιο κάθεται ένας 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος όμως αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ ήδη έχει καταδικασθεί ένας 18χρονος – σήμερα- Έλληνας σε 15 χρόνια κάθειρξης, για απλή συνέργεια στη δολοφονία.
Όλοι οι μάρτυρες παραδέχτηκαν ότι – τουλάχιστον – είχαν ακούσει για τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του αρχιμανδρίτη, ενώ η υπεράσπιση επικαλέστηκε αναφορά πολιτών προς τη Μητρόπολη Τριφυλίας για απομάκρυνση του αρχιμανδρίτη, με την κατηγορία ότι είχε θωπεύσει 14χρονα αγόρια στην εκκλησία όπου λειτουργούσε.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 
 
*** 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι/2015, εντατικοί ρυθμοί στην προετοιμασία του (βίντεο)          
      
Με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, εθελοντών και χορηγών, εισήλθαν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι/2015, που όλοι προσδοκούν να είναι ποιοτικότερο και με μεγαλύτερη συμμετοχή από τα προηγούμενα.
Σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, στο εκθετήριο των στολών που βρίσκεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, η πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού, Αναστασία Μπελογιάννη και ο πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος απηύθυναν κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει και ιδιαίτερα στους τομείς: παρουσίαση, dj και συντονισμός διεξαγωγής της παρέλασης.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 γκρουπ και δηλώσεις υποβάλλονται καθημερινά. Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο μπορεί κανείς να εμπνευσθεί για τη συμμετοχή του με μιαν επίσκεψη στο εκθετήριο των αποκριάτικων ενδυμασιών των γκρουπ. Στο ίδιο κτήριο, τα γραφεία της Επιτροπής Καρναβαλιού λειτουργούν με το εξής ωράριο: Πρωινές ώρες, καθημερινές και Σάββατο: 10.00 – 12.00, απογεύματα, καθημερινές: 19.30 – 21.30 . Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27214 03020, E-mail: info@kalamatianokarnavali.gr.
Για αιτήσεις συμμετοχής των γκρουπ μπορεί κανείς να απευθύνεται στο γραφείο της Επιτροπής Καρναβαλιού και στα τηλέφωνα: 27214 03020 και 6976 193064.
Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Έναρξη στις 7/2 στην πλατεία Όθωνος, στις 14/2 νυκτερινή παρέλαση, στις 22/2 μεγάλη παρέλαση και τελετή λήξης.Video: 
1.- Καρναβάλι Καλαμάτα 2015 , http://youtu.be/-5yHYqJVNjs .-
 2.- Καρναβάλι ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2015 , http://youtu.be/KLLRyd43Wp8 .-
 
 *** Χωρίς αλλαγές στις βουλευτικές έδρες η Μεσσηνία

Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική Περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική Περιφέρεια, καθώς και οι αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης των πολιτών κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών τους, κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στα πολιτικά κόμματα. Στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες, οι εκλογείς βάζουν ένα σταυρό προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες, οι εκλογείς βάζουν από δύο σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες βάζουν τρεις σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 13 και άνω έδρες βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, λόγω αδυναμίας συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, το υπουργείο Εσωτερικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενέκρινε παράταση λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με την προηγούμενο Ν.3023/2002. Συγχρόνως, καταργήθηκαν οι Τοπικές Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων που συγκροτούνταν στην έδρα κάθε Περιφέρειας. Όλα τα έσοδα των πολιτικών κομμάτων καταλήγουν υποχρεωτικά σε έναν από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και είναι εγκατεστημένο στην Ελλάδα. Όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών διακινούνται μέσω μόνο ενός τραπεζικού λογαριασμού. Είναι υποχρεωτική η έκδοση απόδειξης είσπραξης για κάθε ιδιωτική χρηματοδότηση έως 1.500 ευρώ σε πολιτικό κόμμα και έως 500 ευρώ σε υποψήφιο βουλευτή. Η ιδιωτική χρηματοδότηση από το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ για πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό και τα 5.000 ευρώ για υποψήφιο βουλευτή. Τα κουπόνια πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένα, με υποχρεωτική αναγραφή του ΑΦΜ ή του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας. Απαγορεύεται η χορήγηση εισιτηρίων και η ναύλωση μεταφορικών μέσων από κόμματα και υποψηφίους. -
 
 ***  Στο μητροπολίτη Μεσσηνίας ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο πραγματοποίησε ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης των καθηκόντων του. Ο κ. Τσώνης παρουσίασε στο μητροπολίτη τους σκοπούς της υποψηφιότητάς του και το όραμά του για το Δήμο και προσκάλεσε τον κ. Χρυσόστομο στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο μητροπολίτης συνεχάρη τον κ. Τσώνη και του ευχήθηκε να έχει υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του. -
 
 ***  Συνεχίζεται το «αλισβερίσι» ναρκωτικών στην Αγία Τριάδα         
     
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε από τις  13 Ιανουαρίου έως και χθες, παράλληλα με επιχειρήσεις στους άλλους νομούς της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.077 άτομα, εκ των οποίων 830 ήταν ημεδαποί και 247 αλλοδαποί, καθώς και σε 854 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 195 άτομα, από τα οποία 107 ήταν ημεδαποί και 88 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 73 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 24 άτομα και ειδικότερα:
-Δύο ημεδαποί για ναρκωτικά. Οι συγκεκριμένοι εντοπίσθηκαν στον καταυλισμό τσιγγάνων της Αγ. Τριάδας και όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, πέταξαν άγνωστη ποσότητα ηρωίνης στο χώμα. Πάνω τους βρέθηκε μια νάιλον σακούλα με υπολείμματα ηρωίνης.
-11 τσιγγάνοι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-4 ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-2 ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα
-5 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, βεβαιώθηκαν σε όλους τους νομούς 289 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 21 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν 20  γραμμάρια κάνναβης και 28 γραμμάρια σπόροι κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

*** Διαμαρτυρίες για την παρουσία πρώην Πασόκων αυτοδιοικητικών στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ           
     
Αρκετοί, από όσο τουλάχιστον μπόρεσα να δω ή να μάθω, δυσαρεστήθηκαν από πρόσφατο σχόλιο σχετικά με την παρουσία Πασόκων ή πρώην Πασόκων αυτοδιοικητικών την προηγούμενη Κυριακή, στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμάτας.
Και το χειρότερο είναι πως οι διαμαρτυρίες δεν προέρχονται από τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς, όπως ενδεχομένως θα ήταν το λογικότερο, αλλά από άλλους ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων ήταν κάποτε στο ΠΑΣΟΚ.
Προφανώς, ενοχλεί η όποια σύνδεση ΠΑΣΟΚ ή πρώην ΠΑΣΟΚ (για να ακριβολογήσω) με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους. Αφού, ούτως ή άλλως, οι παριστάμενοι πρώην αυτοδιοικητικοί δεν έκαναν, και προς τιμήν τους, ούτε μια προσπάθεια διάψευσης, φαντάζει ακατανόητη η γκρίνια ή η διαμαρτυρία των άλλων. 
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν υπήρχε σωστή καταγραφή και το σχόλιο ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσαμε να έχουμε μια εξήγηση. 
Αν μπορέσει κάποιος να μας διαφωτίσει ως προς τι οι διαμαρτυρίες, καλά θα κάνει να μας πληροφορήσει…   Χ.Χ.

***  Συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις στα πάρκινγκ της Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκαν, χθες, οι διαγραμμίσεις στον κεντρικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας, από συνεργείο εργολάβου του Δήμου. Θα ακολουθήσουν όμοιες εργασίες στο βόρειο πάρκινγκ, που επίσης βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, οι οποίες θα ξεκινήσουν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Σε κάθε περίπτωση, οι χώροι θα αποδίδονται προς στάθμευση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία και τους παρακαλεί να διευκολύνουν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση των παρεμβάσεων. Ακολουθεί άμεσα δεύτερη φάση διαγραμμίσεων σε διαβάσεις και δρόμους, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν με θερμοπλαστική βαφή, η οποία έχει το χαρακτηριστικό πως δε σβήνεται. - 

*** Περιοδείες Γιάννη Αργυράκη 

Γιάννης Αργυράκης επισκέφθηκε χθες το πρωί την εφορία, τη Διεύθυνση Μεταφορών, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και υπηρεσίες στο Διοικητήριο Καλαμάτας. Στο μήνυμά του μετέφερε την ανάγκη «να καλυφθεί το ιδεολογικοπολιτικό κενό που υπάρχει ανάμεσα στη συντηρητική και φοβική Νέα Δημοκρατία και το θολό και ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ .Ένα κενό που ο παραδοσιακός μας χώρος και η ηγεσία του, αν και του ζητήθηκε, δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να καλύψει. Η αναγκαία ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού μπορεί να γίνει αξιόπιστα και με προοπτική μόνο μέσα από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και όχι από το αποστεωμένο σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΠΑΡ του Βενιζέλου. Η βεβαία είσοδος του Κινήματος στη Βουλή θα είναι η απαρχή μιας νέας πορείας που έχει ανάγκη ο τόπος μας, να εκφραστούν δηλαδή στις νέες κοινωνικές συνθήκες, το νέο ελληνικό σχέδιο και οι νέες προοδευτικές πολιτικές που απαιτούνται στη μεταμνημονιακή Ελλάδα». - 

*** Συναντήσεις Διονύση Αλευρά

Με επισκέψεις σε Πύλο, Μεθώνη, Γιάλοβα, Ρωμανού, Ίκλαινα και Σουληνάρι συνέχισε χθες τις περιοδείες του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Διονύσης Αλευράς. Σήμερα Σάββατο θα συνεχίσει τις επισκέψεις και τις συναντήσεις του στην αγορά και το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας. Αύριο Κυριακή θα επισκεφθεί το Κοπανάκι και χωριά της ευρύτερης περιοχής. - 

***   Επισκέψεις Δ. Δρούτσα σε φορείς         
     
Στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς παράγοντες της Μεσσηνίας, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Δημήτρης Δρούτσας, συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, τον πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δ. Μανιάτη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος Π. Γκρέκη, όπως και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπ. Λαγωνικάκο.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι αποδίδει εξαιρετική σημασία στη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων των φορέων, προκειμένου, με συντονισμένη δράση, να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες των ανθρώπων της.
Ο κ. Δρούτσας τόνισε ακόμη στους συνομιλητές του την ανάγκη θεσμικής εκπροσώπησης της Μεσσηνίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την ευημερία του νομού. 

***   Περιοδεία ΑΝΕΛ         
     
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ν. Μεσσηνίας και οι πολιτευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα
πραγματοποιήσουν επίσκεψη σήμερα στην κεντρική αγορά και στα καταστήματα της Καλαμάτας, ενώ αύριο Κυριακή στην Κυπαρισσία και το Κοπανάκι.
Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

***  Περιοδείες ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Σήμερα Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα βρίσκεται στις 10.00 στη Μεσσήνη, στις 18.00 στο Πυργάκι και στις 18.30 στους Γαργαλιάνους. - 

*** Περιοδείες Νάντιας Γιαννακοπούλου

Στο τηλεοπτικό πολιτικό πάνελ της εκπομπής «Τώρα», με την Άννα Μπουσδούκου στο ΣΚΑΪ, συμμετέσχε προχθές η υποψήφια βουλευτής Νομού Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές, η Νάντια Γιαννακοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στις εκβιαστικές πιέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τυχόν αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές, η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: την αυτοδυναμία δεν την αποφασίζουν τα στελέχη του εκάστοτε κόμματος, αλλά οι πολίτες με την ψήφο τους. Ανάμεσα στη δημιουργία κλίματος τυφλής πόλωσης και στην πολιτική αστάθεια που θα επιφέρει το ενδεχόμενο νέων εκλογών, η θέση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ. είναι σαφής. Πρέπει να επιδιώξουμε την ευθύνη και την ισορροπία. Και η δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα και τη συναίνεση είναι το ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ.». Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η υποψήφια βουλευτής συνέχισε την περιοδεία της σε Διαβολίτσι, Μελιγαλά, Βαλύρα και Εύα, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί καταστήματα και καφενεία και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής. - 

 *** Περιοδείες υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ

  Υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας θα περιοδεύσουν σήμερα Σάββατο στις εξής περιοχές: Γαργαλιάνοι, Διαβολίτσι, Ζευγολατιό, Μελιγαλά, Πεταλίδι και στη Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας. Αύριο Κυριακή, στις εξής περιοχές: Οιχαλία, Μελιγαλά, Μερόπη, Κατσαρού, Κοπανάκι, Αρφαρά, Πήδημα, Αριοχώρι, Πλατύ, Άγιο Φλώρο, Σταματινού, Άγριλο. - 

***  Περιοδείες υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μ.Αρ.Σ. επισκέφτηκαν χθες το Πεταλίδι και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής, όπως και τον ΟΑΕΔ Καλαμάτας. Σήμερα το πρωί θα περιοδεύσουν στις λαϊκές αγορές της Καλαμάτας και της Μεσσήνης και το βράδυ στο κέντρο της Καλαμάτας. Αύριο Κυριακή 18/1 το πρωί θα επισκεφτούν το Κοπανάκι, την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, όπου θα μιλήσουν με κατοίκους της περιοχής. - 

***  Νέο νησί γεννήθηκε στον Ειρηνικό
Από την ενεργοποίηση ηφαιστείου
Νέο νησί γεννήθηκε στον Ειρηνικό
Ένα ηφαίστειο που έχει ενεργοποιηθεί στο αρχιπέλαγος Τόνγκα της Πολυνησίας οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου νησιού καθώς εδώ και έναν μήνα εκτοξεύει μεγάλες ποσότητες βράχων και στάχτης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Το ηφαίστειο απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Νουκουαλόφα. Στις 20 Δεκεμβρίου «ξύπνησε» για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εδαφών και Φυσικών Πηγών, εξηγώντας ότι ενεργοποιήθηκαν και οι δύο κρατήρες του, ο ένας που βρίσκεται στο ακατοίκητο νησάκι Χούνγκα Χαπάι και άλλος ένας που είναι υποθαλάσσιος και απέχει 100 μέτρα από την ακτή.
Ειδικοί που επισκέφθηκαν με πλοίο την περιοχή αυτή την Πέμπτη αντίκρισαν ένα αρκετά μεγάλο νησί που γεννήθηκε από το ηφαίστειο. «Το νέο νησί έχει πλάτος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου, μήκος περίπου δύο χιλιόμετρα και ύψος εκατό μέτρων» ανέφερε το υπουργείο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε πέντε λεπτά το ηφαίστειο εκτοξεύει τέφρα και μεγάλους βράχους σε ύψος που φτάνει τα 400 μέτρα. Από την έκρηξη έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό η βλάστηση στα νησάκια Χούνγκα Τόνγκα και Χούνγκα Χαπάι.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα Τόνγκα, που αποτελείται από περίπου 170 νησιά όπου κατοικούν 120.000 άνθρωποι, βρίσκονται στη «ζώνη της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, στο σημείο όπου συναντιούνται οι τεκτονικές πλάκες των ηπείρων προκαλώντας έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
*** Συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις στα πάρκινγκ της Καλαμάτας 

Ολοκληρώθηκαν, χθες, οι διαγραμμίσεις στον κεντρικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας, από συνεργείο εργολάβου του Δήμου. Θα ακολουθήσουν όμοιες εργασίες στο βόρειο πάρκινγκ, που επίσης βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, οι οποίες θα ξεκινήσουν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Σε κάθε περίπτωση, οι χώροι θα αποδίδονται προς στάθμευση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία και τους παρακαλεί να διευκολύνουν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση των παρεμβάσεων. Ακολουθεί άμεσα δεύτερη φάση διαγραμμίσεων σε διαβάσεις και δρόμους, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν με θερμοπλαστική βαφή, η οποία έχει το χαρακτηριστικό πως δε σβήνεται. 

***  Τεράστια κενά καθηγητών καλλιτεχνικών σε γυμνάσια της Μεσσηνίας   
Την έλλειψη καθηγητών εικαστικών μαθημάτων από πολλά Γυμνάσια της Μεσσηνίας επισημαίνει αναγνώστριά μας. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε, υπάρχει έλλειψη τριών καθηγητών της συγκεκριμένης ειδικότητας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παραπέμποντάς μας σε σχετικό πίνακα (από τον οποίο προκύπτει η ύπαρξη κενών θέσεων) και πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη αναπληρωτών.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «κάθε καθηγητής καλλιτεχνικών καλύπτει από 2 έως και 4 σχολεία, οπότε αντιλαμβάνεστε πόσοι μαθητές δε λαμβάνουν την απαραίτητη εικαστική Παιδεία».
«Όμως», συνέχισε, «πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δε θα κάνει προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια γιατί δεν υπάρχουν άλλα κενά!
Εκτός κι αν οι Καλές Τέχνες και ο Πολιτισμός δε θεωρούνται απαραίτητες από το υπουργείο…».  Χ.Χ. 
 
*** Οι κατηγορούμενοι της “Energa-Hellas Power” «θα επιστρέψουν 103 εκατ. ευρώ»
Χρωστούν, μεταξύ άλλων, στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης Στις 5 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power, που ξεκίνησε χθες, με δήλωση πρόθεσης των δύο εταιρειών να επιστρέψουν χρήματα προς το Δημόσιο. Με έγγραφα, που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, δήλωσαν στο δικαστήριο πρόθεση να επιστρέψουν στο Δημόσιο ποσό 103 εκατομμυρίων ευρώ -χρήματα που βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και τελούν σε καθεστώς δέσμευσης από το Φεβρουάριο του 2012. Αντίστοιχες δηλώσεις έχουν υποβληθεί από τους κατηγορούμενους και προς το Συμβούλιο Εφετών, με στόχο να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και επιφυλάσσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση σε όλους όσοι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά για τα οποία κατηγορούνται. Με τις δηλώσεις, οι εμπλεκόμενες εταιρείες τονίζουν ότι συναινούν στην οριστική απόδοση των απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων που αφορούν στο λεγόμενο «χαράτσι», τον ειδικό φόρο κατανάλωσης προς το τελωνείο και δημοτικά τέλη. Τα 103 εκατομμύρια, που επιστρέφονται, αναμένεται να διατεθούν ως εξής: 52 εκατομμύρια προς το Δημόσιο, 29 εκατομμύρια προς τους Δήμους και το υπόλοιπο ποσό έναντι οφειλών προς τους φορείς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Η πλευρά των κατηγορουμένων αμφισβητεί το ποσό της ζημίας που αναφέρεται στο βούλευμα για την υπόθεση, η οποία προσδιορίζεται σε ποσό 257 εκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζει πως το θέμα είναι αντικείμενο αστικής διαφοράς ως αμφισβητούμενης οφειλής μεταξύ ΑΔΜΗΕ και εταιρειών, θέμα για το οποίο έχουν προσφύγει ήδη στα αστικά δικαστήρια. Η δίκη διεκόπη, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί από το Δικαστήριο το θέμα της αρμοδιότητας κρίσης στην αίτηση περί επιστροφής χρημάτων, αν, δηλαδή, πρέπει να αποφανθεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ή το Συμβούλιο Εφετών. Επιπλέον, πρέπει να διευκρινιστεί σε ποιον λογαριασμό του Δημοσίου θα πρέπει να κατατεθούν τα επίμαχα χρήματα, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη υπουργική απόφαση που να υποδεικνύει συγκεκριμένο λογαριασμό. Υπενθυμίζεται ότι οι 19 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, ανά περίπτωση, κατηγορίες για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
 
***  Πιθανόν να παραμείνει επ’ αόριστον στο λιμάνι το «YONG GI»          
      
Ορατός είναι ο κίνδυνος να παραμείνει επ’ αόριστον στο λιμάνι της Καλαμάτας το φορτηγό πλοίο «YONG GI», σημαίας Σιέρρα Λεόνε, που ρυμουλκήθηκε έπειτα από μηχανική βλάβη που παρουσιάστηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Πεταλιδίου.
Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου, με έξι αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε αυτό, κενό φορτίου, και ανέμενε διαταγές.
Το πλοίο έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο προς πλεύση και ο καπετάνιος του οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της έκθεσης της ζωής ανθρώπων σε κίνδυνο. Όμως, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.
Το σκάφος έχει δεσμευτεί προκειμένου να διερευνηθεί από ειδικευμένο κλιμάκιο η σοβαρότητα των ελλείψεων που παρουσιάζει, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μηχανές του, σε σχέση με το υπόλοιπο σκαρί, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ενισχύοντας έτσι το ρόλο του ως μέσου λαθρεμπορίας τσιγάρων, αν και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας κενό φορτίου, οπότε δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία λαθρεμπορίας.  

***  Έστειλε στη... σέντρα την κυβέρνηση για ρουσφετολογική πολιτική ο Παναγιώτης Νίκας 

Απολογούμενος για την κακή κατάσταση των αθλητικών χώρων της Καλαμάτας Του Αντώνη Πετρόγιαννη Με αφορμή τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης της έγκρισης του προϋπολογισμού του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Π. Νίκας φάνηκε απόλυτα ειλικρινής και συνάμα δεικτικός για τον τρόπο που ενεργούσε η απερχόμενη κυβέρνηση και στα θέματα του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, ένα από τα επιχειρήματά του για τη μέτρια έως κακή κατάσταση των αθλητικών χώρων της Καλαμάτας ήταν ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, "φρόντισε" το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των χρημάτων να το διαθέσει στην ιδιαίτερή του περιφέρεια, την Αργολίδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κονδύλια για τις ανάγκες των υπόλοιπων πόλεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα οξυμμένες! Εκτός από το παραπάνω καρφί, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι με τη χρηματοδότηση που έχει ο Αθλητικός Φορέας δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από μια απλή συντήρηση των υπαρκτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι τα μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με το Δημοτικό Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ ήδη για την αλλαγή του πανιού της Τέντας έχει εγκριθεί κονδύλι 350.000 ευρώ περίπου. Επίσης, είπε ότι το Κολυμβητήριο θα πρέπει να μετακινηθεί από το χώρο που βρίσκεται, κάτι που προβλέπεται και από το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, και στη θέση του να κατασκευαστεί πλατεία! Πέρα από τις διαπιστώσεις του δημάρχου, το θέμα αποτέλεσε και μια ευκαιρία για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ασκήσουν δριμεία κριτική προς τη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση των αθλητικών χώρων της πόλης. Μάλιστα, έγινε μνεία και στην ανυπαρξία χώρων μαζικού αθλητισμού, ενώ από τη στιγμή που ο Δήμος απαξιώνει τις δημόσιες δομές, είναι φυσικό οι πολίτες να στραφούν σε ιδιωτικούς χώρους, οι οποίοι θα αναπτυχθούν, όχι για το κοινό καλό, αλλά για το κέρδος. Η τελευταία παρατήρηση ήταν και μια απάντηση προς το δήμαρχο, ο οποίος είπε ότι σύντομα στην Καλαμάτα θα λειτουργεί ιδιωτικό κολυμβητήριο, το οποίο και θα απορροφήσει μέρος από τη ζήτηση που υπάρχει για άθληση. - 

***  Θλιβερή πρωτιά στην παραβατικότητα των νέων κατέχει η Καλαμάτα          
     
Το τοπικό δικαστήριο ανηλίκων εκδικάζει κάθε μήνα 80 υποθέσεις!
-Κλειστή εδώ και τρία χρόνια η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων
Η πολιτική των δραστικών περικοπών του κοινωνικού κράτους έχει αφήσει τα σημάδιά της στο κοινωνικό σώμα. Από την κατάσταση αυτή δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο χώρος της Δικαιοσύνης. Ένα αποδεικτικό στοιχείο του περιορισμού και της μείωσης των υπηρεσιών προς όφελος του δικαίου είναι και η κατάργηση της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Καλαμάτας, η οποία έκλεισε το 2012 έπειτα από 33 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Είναι πασίδηλο ότι μια τέτοια δυσλειτουργία προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες, τόσο στον τρόπο που η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τον ανή­λικο παραβάτη όσο και στην επιβολή των αναμορφωτικών μέτρων από το δικαστήριο. Και όλα αυτά σε μία εποχή που το φαι­νόμενο της παραμέλησης και κάθε μορφής κακοποίησης παιδιών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, τώρα που η οικονομική κρίση είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε σημαντική αλλά και επικίνδυνη αύξηση της νεανικής παραβατικότητας.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ελήφθη ομόφωνα απόφαση ο Δήμος να κινηθεί με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να επαναλειτουργήσει η Υπηρεσία, ακόμα και χωρίς να πληροί τον αριθμό εργαζομένων, σύμφωνα με το οργανόγραμμα που υπάρχει.
Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, δικηγόρου Στάθη Σταματόπουλου, και χάρις στην ευαισθησία της πρώην επιμελήτριας ανηλίκων,  Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, που πιέζει από τότε που συνταξιοδοτήθηκε, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, να επαναλειτουργήσει η Υπηρεσία, ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δείχνει αποφασιστική διάθεση να βρεθεί λύση.
Στην εισήγησή του, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει κοινωνική λειτουργός που επιθυμεί να εργαστεί στο Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων Μεσσηνίας, στο Δικαστικό Μέγαρο, ωστόσο υπηρετεί σε άλλη Υπηρεσία του Δημοσίου και η γραφειοκρατία κάνει πολύ δύσκολη υπόθεση τη μετάταξή της. Επιπλέον, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, καθώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν κλείσει τα Γραφεία Επιμελητών Ανηλίκων, εκτός από τη Μεσσηνία, στη Σπάρτη, την Τρίπολη, τον Πύργο και το Άργος.
Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου τόνισε στην τοποθέτησή της ότι έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Γραφείο, μέχρι και στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης απευθύνθηκε, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Υπογράμμισε ότι στην Καλαμάτα υπάρχει σοβαρό ζήτημα, καθώς το τοπικό δικαστήριο ανηλίκων έχει τις περισσότερες υποθέσεις από όλα τα άλλα επαρχιακά δικαστήρια, κατά μέσο όρο 80 το μήνα!
Η κα Κανελλοπούλου σημείωσε, επίσης, ότι στην περίοδο της κρίσης τα προβλήματα της επιθετικής συμπεριφοράς των ανηλίκων έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα, υπάρχουν τρομερά ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, σημαντική αύξηση της ενδοσχολικής βίας, ενώ συνεχώς σε όλη την Ελλάδα κλείνουν δομές προστασίας των νέων.
Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά, ίσως, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έδειξε σε τέτοιο βαθμό ομοθυμία και αποφασιστικότητα να λυθεί το πρόβλημα. Το θέμα είναι αυτό το μικρό «θαύμα» να παραμείνει ζωντανό και να μην κλείσει με την προχθεσινή συνεδρίαση. Έχει σημασία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας που πιέζει από την πλευρά του, να μην ξεχάσουν. Ο πόλεμος εναντίον της κρατικής αδιαφορίας, αλλά και της εγκατάλειψης ορισμένων νέων, πρέπει να έχει συνέχεια.
Κάθε νέος κάποια στιγμή στη ζωή του μπορεί να πέσει σε αντικοινωνική, παραβατική συμπεριφορά. Μια δυσλειτουργική οικογένεια, οι παρέες, μια αποτυχία στο σχολείο, ένα γιατί η ζωή γύρω τους δεν τους πρόσφερε παρά ένα κλειστό κόσμο, που πίστευαν ότι δεν είχε θέση γι' αυτούς, μπορούν να αποτελέσουν την αιτία αλλά και την αφορμή για βίαιες ενέργειες. Οι νέοι αυτοί έπαψαν, πλέον, να είναι κύριοι της μοίρας τους. Το πρώτο φύσημα εκδίκησης τους παρέσυρε, πήραν για θρησκεία κάτι που δεν είναι παρά τρέλα και αποξένωση.
Το κράτος οφείλει να προλαμβάνει, όσο μπορεί, την πτώση προς την κόλαση. Η προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι μια καλή αρχή. Μια δυνατή καμπάνα. Πρέπει να συνεχίσει να χτυπάει...  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   Τέντα: Ζούγκλα ο χώρος που θα έπρεπε «να πνίγεται» στην παιδεία και τον αθλητισμό (φωτογραφίες)          
        
 
 
 
 
 
 
Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Τέντας έχετε διαβάσει δεκάδες δημοσιεύματα, αλλά, προφανώς, δεν έχουν σταθεί ικανά να ενεργοποιήσουν τους αρμοδίους να κάνουν κάτι για αυτό τον υπέροχο χώρο, που ρημάζει μέρα με τη μέρα.
Άραγε, έχετε σκεφτεί τι υπάρχει μέσα σε αυτό το τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο;
Ξεκινάμε από τον τομέα της παιδείας: Εκεί, λοιπόν, στεγάζονται οι Πανεπιστημιακές Σχολές της Καλαμάτας, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω είναι η Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Σε επίπεδο αθλητισμού έχουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου «Παναγιώτης Μπαχράμης», καθώς και το κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, ένα χώρο που πολλές ομάδες μπάσκετ και ρυθμικής γυμναστικής χρησιμοποιούν.
Μόνο και μόνο από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτό το σημείο για την πόλη, σε όλα τα επίπεδα.
Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτά, αφού στο ίδιο τετράγωνο στεγάζεται Παιδικός Σταθμός, αλλά και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης), ενώ υπήρχαν κάποτε και καταστήματα. Πλέον είναι ζήτημα αν έχουν μείνει πάνω από δύο ανοιχτά, αφού τα υπόλοιπα έχουν δοθεί είτε σε σωματεία και συλλόγους είτε στο Πανεπιστήμιο.
Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει πλήθος κατοικιών (εργατικές και μη).
Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δε φαίνονται αρκετά για τους υπευθύνους, που στην κυριολεξία έχουν αφήσει αυτό το μεγάλο πάρκο στην τύχη του.
Μια βόλτα θα πείσει και τον πιο άπιστο και σίγουρα θα τον γεμίσει στενοχώρια.
Το «Θ», για ακόμα μια φορά, βρέθηκε στην περιοχή και μέσα από φωτογραφίες θα σας μεταφέρει την κατάσταση που αντίκρισε.
Ελπίζουμε, πάντως, αυτή να αλλάξει και κάποτε να δοθεί η δέουσα σημασία στα πάρκα της πόλης. Παλιότερα είχαμε αναφερθεί στα Πάρκα του ΟΣΕ, στου Αλμυρού, στου Λιμενικού Ταμείου. Είναι πολλά τα πάρκα και λίγοι οι άνθρωποι που τα συντηρούν, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***  Τσοχατζόπουλος και γνωστός δικηγόρος στους 37 κατηγορούμενους για κύκλωμα εκβιαστών         
     
Μεταξύ των συλληφθέντων και συνεργός του Χρ. Ξηρού έπειτα από κατάθεση συγγενικού προσώπου κρατούμενου στις φυλακές
Δύο πολύ γνωστά ονόματα, ενός δικηγόρου και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, είναι μεταξύ των 37 κατηγορούμενων για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε την Παρασκευή. Μεταξύ των 37 περιλαμβάνονται και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και ο 50χρονος, πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για υποβοήθηση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα έχει συλληφθεί και μία δικηγόρος, συγγενείς «νονών της νύχτας» που κρατούνται στις φυλακές και ένας 55χρονος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο που είχε διαπράξει τον Σεπτέμβριο του 1994 έξω από νυχτερινό κέντρο στο Πέραμα και ο οποίος θεωρείτο στενός φίλος βαρυποινίτη.
Η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε όταν πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκε σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού.
Το σπίτι ανήκε σε μια συγγενή γνωστού βαρυποινίτη η οποία φέρεται να προχώρησε σε αναλυτικές καταθέσεις στην Ασφάλεια για «παράνομες ενέργειες του συγγενούς της»  και σε ορισμένες από τις οποίες  φέρεται  η ίδια  να  είχε καθοριστικό ρόλο.  www.tovima.gr  .-  

*** Το… χρηματιστήριο των τιμών του ελαιολάδου         
     
Στα 3 με 3,30 ευρώ το κιλό διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τις πρώτες εβδομάδες του 2015. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του Παρατηρητηρίου Αγοράς Ελαιολάδου του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), στην Πελοπόννησο οι τιμές κυμαίνονται σήμερα από 3 ευρώ το κιλό σε Κυνουρία, Αμαλιάδα και Μεσσηνία, ως 3,30 ευρώ στους Γαργαλιάνους.
Στην Κρήτη οι τιμές ξεκινούν από 2,90 ευρώ (Αγροτικός Συνεταιρισμός Σελίνου) και φτάνουν τα 3,20 ευρώ στη Σητεία, ενώ στη Ζάκυνθο έφτασαν τα 2,90 ευρώ και στη Λέσβο τα 2,85 ευρώ ανά κιλό έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες στη Λακωνία (οι δημοπρασίες ελαιολάδου εκεί δεν καταγράφονται από το Παρατηρητήριο), και ειδικά στους Αγίους Αποστόλους, περιοχή που θεωρείται βαρόμετρο για τις τιμές ελαιολάδου στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις και με 3,40 το κιλό.
  Πάγος και... Τυνησία
Η ελαιοκομική περίοδος 2014 - 2015 ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ιδιαιτέρως αισιόδοξα. Οι ενδείξεις ήταν ισχυρές: τιμές που άγγιζαν τα 4 ευρώ το κιλό στη Λακωνία, εκτίμηση παραγωγής στους 300.000 τόνους, ποιότητα εξαιρετική, μειωμένες παραγωγές των ανταγωνιστών σε Ισπανία και Ιταλία. Όμως, ο παγωμένος καιρός που ήρθε τα Χριστούγεννα και συνεχίστηκε και το νέο χρόνο αφενός προκάλεσε ζημιές, αφετέρου πάγωσε και τις τιμές.
Το γεγονός είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Για παράδειγμα, οι Ιταλοί και Ισπανοί έμποροι, οι οποίοι αναζητούν ελαιόλαδο σε φθηνότερες τιμές, στρέφονται και στην Τυνησία, που φέτος φαίνεται να έχει πλούσια παραγωγή, αντίστοιχη με τη δική μας.
Στόχος τους είναι να αναμείξουν φθηνά ελαιόλαδα με τα δικά τους, προκειμένου να ρίξουν τις τιμές και να είναι ανταγωνιστικοί στις ξένες αγορές. Οι τιμές του έξτρα παρθένου στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα έφτασαν τα 5,89 ευρώ και στην Ισπανία κυμάνθηκαν από 2,89 ως 4,1 ευρώ.
  Αναγνώριση Ομάδων Παραγωγών Ελαιολάδου
Την ίδια στιγμή που οι Ιταλοί και Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί κυριαρχούν στις ξένες αγορές, οι Έλληνες παραμένουν ανοργάνωτοι. Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δημιουργήσουν αγροδιατροφικά clusters (συνεργατικοί σχηματισμοί μεταξύ αγροτών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επαγγελματικών ενώσεων, επιμελητηρίων που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα), προκειμένου να καρπώνονται εκείνοι την προστιθέμενη αξία της μεταποίησης και προώθησης του τελικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές.
Μια πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αριθ. πρωτ. 5746/157266/11.12.2014) καθορίζει για πρώτη φορά τα κριτήρια και τη διαδικασία αναγνώρισης Ομάδων Παραγωγών στον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών.
Δικαιούχοι αναγνώρισης είναι Ομάδες Παραγωγών που αποτελούνται από τουλάχιστον 100 ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι θα πρέπει να καλλιεργούν το λιγότερο 2.500 στρέμματα ελαιώνων, βάσει των ενιαίων δηλώσεων εκμετάλλευσης του ΟΣΔΕ του προηγούμενου ημερολογιακού έτους και να μην ανήκουν σε άλλη αναγνωρισμένη οργάνωση παραγωγών.
Η αναγνώριση θα ανακαλείται, αν από τους διενεργούμενους ελέγχους αποδειχθεί ότι δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της αναγνώρισής τους, καθώς και αν οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν δεν έχουν επιλυθεί εντός τριών μηνών από την ημερομηνία ελέγχου.
Οι Ομάδες Παραγωγών Ελαιολάδου θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους ως τις 13 Φεβρουαρίου και αφού αναγνωριστούν, θα μπορέσουν να υποβάλουν προγράμματα τριετούς διάρκειας για χρηματοδότηση ως την 1η Απριλίου.

*** Από τα πίσω έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου          
      
Θα ξεκινήσουμε να γράφουμε για τα παραλειπόμενα της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, από ένα θέμα που δεν άπτεται του ενδιαφέροντός του, αλλά έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και για το ίδιο το όργανο, αν ισχύει όπως μας μεταφέρθηκε.
  Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μας έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος Π. Νίκας αποφάσισε να κόψει τις... αλυσίδες με τις οποίες έσερνε την ομάδα που έχει αναλάβει το εγχείρημα για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Το γραφείο που λειτουργεί αποτελείται πλέον από καθαρούς επαγγελματίες, οι οποίοι αναλαμβάνουν πλήρως το ρίσκο των επιλογών τους, χωρίς να χρειάζεται, προηγουμένως, να πάρουν τηλέφωνο τον κ. Νίκα.
Αν η πληροφορία δεν κρύβει κάποια... παρελκόμενα, τότε δε μας μένει παρά να συγχαρούμε το δήμαρχο για την απόφασή του και να του ευχηθούμε η συγκεκριμένη να γίνει το εφαλτήριο για περισσότερη Δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου Καλαμάτας.
  Μετά την παρένθεση, επανερχόμαστε στον τίτλο της στήλης. Προχθές, πρώτη συνεδρίαση του Σώματος για το νέο έτος, είχαμε και την καθιερωμένη κοπή της πίτας, παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ο τελευταίος, στο λόγο του, απέφυγε πολιτικούς υπαινιγμούς και παραινέσεις και ευχήθηκε «κουράγιο, δύναμη και όλα να πάνε καλά για τον τόπο και την πατρίδα μας».
Σώφρων λόγος, χωρίς... μεταφράσεις.
  Ευχές μοίρασαν τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Μάλιστα, ο κ. Νίκας φρόντισε να ευχηθεί «καλή τύχη» τόσο στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια βουλευτή στο νομό με τη Νέα Δημοκρατία, Μαρία Οικονομάκου, όσο και στη δημοτική σύμβουλο και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, Χριστίνα Καντζιλιέρη.
  Τυχερός της εκδήλωσης, αφού κέρδισε το φλουρί, ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Βρωμόβρυσης, Κωνσταντίνος Αλειφέρης, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση. Αν θυμόμαστε καλά είναι κάτι που συμβαίνει έπειτα από χρόνια και αρκετοί το θεώρησαν ως καλό οιωνό για τις εξελίξεις στις βουλευτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.
  Μετά την πίτα, η κυρία Οικονομάκου αποχώρησε από τη συνεδρίαση, λόγω της νέας της ιδιότητας και τα καθήκοντά της ανέλαβε η Μαρία Βεργινάδη, αντιπρόεδρος. Αν και η πρώτη της φορά, άσκησε τα καθήκοντά της άριστα και αναπλήρωσε επάξια την πρόεδρο.
  Την απόλυτη κάλυψη στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, για τη δημιουργία χώρου ξυλορακέτας στον αιγιαλό, πρόσφερε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ο οποίος τόνισε ότι η υλοποίησή του θα βοηθήσει και τον τουρισμό της πόλης. Βέβαια, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχουν κοπάσει, αλλά ο... κύβος ερρίφθη. Το θέμα συζητήθηκε έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλη Αντωνόπουλου.  Α.Π. 

***  Οι εκλογές… κόλλησαν την επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η Δημοτική Αρχή, με τη δικαιολογία ότι το θέμα της επέκτασης της γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ μέχρι το νοσοκομείο δεν έχει συζητηθεί επαρκώς μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων, αποφάσισε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ύστερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να αναβάλει τη συζήτηση για το απώτερο μετεκλογικό μέλλον. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σημείωσε ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τους χώρους του νοσοκομείου, αλλά και για τους εργαζομένους. Υπενθύμισε, δε, ότι στο πρόσφατο παρελθόν η αναγγελία υλοποίησης του έργου έγινε και από τα μεγάφωνα του νοσοκομείου, με φανερή την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων, ενώ έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές η συζήτησή του. Έψεξε μάλιστα, τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν ολοκλήρωσε έγκαιρα το διάλογο, κυρίως, για να πείσει τους ιδιοκτήτες ταξί. Τόνισε, ακόμη, ότι στις περισσότερες πόλεις της χώρας η σύνδεση των νοσοκομείων με τον αστικό τους ιστό είναι δεδομένη, ενώ ακόμη και στην πόλη της Έδεσσας, που δεν υπήρχε Αστικό ΚΤΕΛ μέχρι πέρυσι, όταν δημιουργήθηκε συνδέθηκε άμεσα με το νοσοκομείο. Επικριτικός στον τρόπο που χειρίστηκε ένα μείζον θέμα για τους κατοίκους της Καλαμάτας ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης "Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας", Θόδωρος Μπρεδήμας. Όπως σχολίασε, χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατό μια Δημοτική Αρχή που βρίσκεται στην εξουσία από το 2007, να ισχυρίζεται ότι δεν προχώρησε σε επαρκή και εξαντλητικό διάλογο. «Κι όλα αυτά τα χρόνια τι κάνατε», αναρωτήθηκε εύλογα ο κ. Μπρεδήμας. Πρόσθεσε, δε, ότι το θέμα αφορά άμεσα στην καθημερινότητα των πολιτών και πρέπει να επιλυθεί, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται η κοροϊδία στην πλάτη τόσων ανθρώπων. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι η Δημοτική Αρχή προτίμησε τη λύση της αναβολής, μετά τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών ταξί, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Στήριξη, κατάρτιση και απασχόληση στη γεωργία για 80 άτομα στη Μεσσηνία           
     
Στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης, έχει η πράξη «Στήριξη - Κατάρτιση - Απασχόληση στον τομέα της γεωργίας στην Μεσσηνία».
Η πράξη αφορά στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Το συνολικό έργο έχει ως πεδίο αναφοράς την τοπική αγορά εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και επικεντρώνεται στην υποστήριξη των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας στον αγροτικό τομέα. Έμφαση δίνεται τόσο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, που ήδη δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν, όσο και στη διεύρυνση αυτής μέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών και της ανάδειξης νέων βιώσιμων πεδίων δραστηριότητας.
Συνολικά προβλέπονται δύο δράσεις. Η πρώτη έχει τις υποκατηγορίες: δημιουργία μητρώου τοπικών παραγωγών και τοπικών προϊόντων, οδηγός προώθησης τοπικών προϊόντων και μελέτη καταγραφής βαθμού ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και αξιοποίησης ηλεκτρονικού εμπορίου και η δεύτερη τις υποκατηγορίες: ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου τοπικών και υπερτοπικών φορέων, λειτουργία ανοιχτού portal επικοινωνίας και διαβούλευσης, προώθηση συμμαχιών τοπικής ανάπτυξης και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δικτύωσης «Workshops – Visit Studies – Fam Trips».
Αφορά 80 άτομα και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 315.000 ευρώ. 

*** Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν ερευνών για το μαροκινής καταγωγής άτομο που οργάνωνε τις επιθέσεις τζιχαντιστών στο Βέλγιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα άτομα αυτά εξετάζονται, ενώ υπάρχει επικοινωνία για τα στοιχεία τους και ό,τι άλλο σχετίζεται μαζί τους, με τις Αρχές του Βελγίου, όπως αναφέρει το ethnos.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βέλγιο έστειλε επείγον σήμα μέσω της CIA τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία για εμπλοκή τζιχανιστών στις δύο χώρες. Οι αρχές έχουν ανακαλύψει πως ένας από τους τζιχαντιστές που συνελήφθη κατά την διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης που έγινε στο Βέλγιο πριν από λίγες ημέρες, δεχόταν τηλεφωνήματα που γίνονταν από την χώρα μας! Από τους προσαχθέντες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου, μετά την άρση του απορρήτου, να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μέσω αυτών είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Μεταξύ των προσαχθέντων δεν αποκλείεται να είναι και ο εγκέφαλος της ομάδας των τζιχανιστών, ο ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος, σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο στη Λιέγη. Μάλιστα, την Παρασκευή, την επομένη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Βερβιέ, είχε αποσταλεί σήμα της βελγικής αστυνομίαςστην Αθήνα. www.imerisia.gr . - 

*** 

***  Η  Αθλητική  μας  Εφημερίδα  :
 

 *** Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16/01/2015 ,  έχει ως εξής:
Σε Κωνσταντινούπολη και ΟΑΚΑ δοκιμάζονται οι «αιώνιοι»
3η Αγωνιστική (15-16/1/2015)
5ος Όμιλος
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου  2015
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  61-79 .- ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  70-68 .- ^
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου  2015
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 77-58 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 24-16 , ( 46-33) , 63-42, 77-58 .-
 
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  65-74  .- ^


LIVE: Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις (1η περίοδος)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 6
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 5
Παναθηναϊκός 2-1 5
Γαλατασαράι 2-1   5
Μπαρτσελόνα 1-2 4
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-2  4
Άλμπα Βερολίνου 1-2  4
Ερυθρός Αστέρας 0-3  3

6ος Όμιλος

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου  2015
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  69-78 .- ^
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)  68 -74 .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 22-16 , (36-43) , 52-56 , 68-74 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόκα (Πορτογαλία), Περούγα (Ισπανία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 23 (5), Ζήσης, Μπιέλιτσα 9, Ερντέν, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Σαβάς, Ζόριτς, Βέσελι 13, Σιπάχι 4 (1), Πρέλτζιτς 9 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 6, Σπανούλης 16 (3), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 5 (1), Λοτζέσκι 18 (3).

Μάλαγα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  77-84  .- ^

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)  81-74,(31-35).-^

Ο Σπανούλης... πίκρανε τον Ομπράντοβιτς με τον «δικό» του τρόπο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 3-0 6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0  6
Αναντολού Εφές 2-1  5
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 1-2  4
Νίζνι Νόβγκοροντ 1-2  4
Λαμποράλ Κούτσα 1-2  4
Αρμάνι Μιλάνο 1-2  4
Μάλαγα 0-3  3
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 *** Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Επικίνδυνη έξοδος του ΠΑΟ στη Ν.Σμύρνη, δράση σε Βέροια και Ξάνθη
Σάββατο 17 Ιανουαρίου
  Βέροια - ΟΦΗ  4-1  , (3-1) .-
Τα  γκολ  : 18΄ πεν. Μπέν , 37΄ Μακρής  38΄ Παυλίδης , 39΄ Καλτσάς, 31΄ ΄απόκρουση  πεν. Μπαργκάν , 59΄Μπ'εν ,
ΔιαιτητέςΔιαιτητής: Αμπάρκιολης Βοηθοί: Γκάγκας, Μαγιάννης
Κάρτες : 31΄ Τριποτσέρης  2 κίτρινες  = κόκκινη , Μπαργκάν , Βέρτζος ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν (Κάμπορα), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης(Άρτσε), Καλτσάς, Βέρτζος.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης(Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ(Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Φαζός, Μακρής.
Οι πάγκοι:
ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Εσπάρθα, Ντουμίτρου, Κάμπορα, Μπαλάφας, Άρτσε, Γεωργιάδης.
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Φερνάντες, Μανιδάκης, Μπολάκης, Μαραθιανός.
Βίντεο  με γκολ 1ου ημιχρόνου από αγώνα  :
~** ΒΕΡΟΙΑ- ΟΦΗ Α΄ ΗΜΙΧΡ   3-1  19η  αγων  17/1/2015 : http://youtu.be/dUcKi7BuMoY ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΦΗ  το  4ο  γκολ Μπεν  4-1  17/1/2015   19η  αγων: http://youtu.be/s04bOUnbPww ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΦΗ  4-1   19η  αγων  17/1/2015  : http://youtu.be/szkb9B1bxxo 

    Κέρκυρα  -Ξάνθη  0-0 , (0-0) .-  ^
Τα  γκολ :  -
Διαιτητές : Δασκαλόπουλπς , Καρούσης , Πασχάλης και 4ο τον Μήτσιο .-
Κάρτες :   , Γουάλας ,  Μαρκόφσκι , Καϊκούτ , Ναχάρ  ,  Βασιλακάκης , Καρυπίδης ,
Η 11άδα της Κέρκυρας: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς(Χαβίτο), Ναχάρ, Καϊκούτ(Κοντός), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο
Η 11άδα της Skoda Ξάνθης: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Φερνάντεθ(Κλεϊντον), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Κόντος, Χαβίτο, Κουμπούτια, Γεωργακόπουλος
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Ζαρόπουλος, Λουσέρο, Ομπόντο, Κλέιτον, Κομεσίδης, Γούτας, Μπέλιτς
Βίντεο από αγώνα στο  0-0  :
~** ΚΕΡΥΡΑ-ΞΑΝΘΗ  0-0  19η  αγων  17/1/2015: http://youtu.be/KrcezxCmd4U ,

  Πανιώνιος - Παναθηναϊκός  1-1 , (1-0).-
Τα γκολ :  33΄Μπουμάλ , 78 Μπέργκ  , 86΄πεν. από Κολοβό αποκρούει ο Στιλ ,
Διαιτητές : Μάνταλος , Γκρέβενης , Καραβασίλης .
Κάρτες : Σίλντενφελντ,
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (Μπούζας) , Κολοβός, Ιμπαγάσα (Πάνος), Γιάννου
Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός(Δώνης), Πράνιτς, Ατζαγκούν΄(Κλωναρίδης), Μπαϊράμι (Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι:  Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπούζας, Μασούρας, Πάνος, Σιώπης, Γκέζος .
Στον πάγκο των "πρασίνων" κάθονται οι:  Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι .
Βίντεο από αγώνα :
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ  Α΄ΗΜΙΧΡ 1-0 γκολ Μπουμάλ  17/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/YWVlb_t-6_g ,
  ~**Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-1 ισοφάρ Μπέργκ 19η αγων 17/1/2015 : http://youtu.be/sIlOztLve1M ,

~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-1 απόκρουση πεν 17/1/2015 : http://youtu.be/chRBpi0BBno ,
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-1 19η αγωνισ 17/1/2015 δηλώσεις γκολ : http://youtu.be/QFVtAO5O1v4 ,
   Κυριακή 18 Ιανουαρίου 15:00 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης
17:15 ΠΑΟΚ - Πλατανιάς
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

19:30 Εργοτέλης - Καλλονή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 18 13-3-2 7-1-1 6-2-1 43-13 42
2. ΠΑΟΚ 18 13-1-4 7-1-1 6-0-3 38-23 40
3. Παναθηναϊκός 18 11-3-4 8-0-1 3-3-3 30-15 36
4. Αστέρας Τρίπολης 18 9-5-4 5-4-0 4-1-4 30-20 32
5. Παναιτωλικός 18 8-7-3 5-2-2 3-5-1 24-14 31
6. Βέροια 18 7-6-5 6-2-1 1-4-4 25-26 27
7. ΠΑΣ Γιάννινα 18 6-8-4 5-3-1 1-5-3 22-17 26
. Ξάνθη 18 7-5-6 6-3-1 1-2-5 29-27 26
. Ατρόμητος 18 6-8-4 5-4-0 1-4-4 16-14 26
10. Καλλονή 18 5-8-5 4-3-2 1-5-3 13-15 23
11. Πλατανιάς Χανίων 18 6-4-8 4-2-3 2-2-5 16-17 22
12. Κέρκυρα 18 6-3-9 5-1-3 1-2-6 19-24 21
 13.Λεβαδειακός 18 4-6-8 1-5-3 3-1-5 19-18 18
 14.Πανθρακικός 18 3-8-7 3-6-0 0-2-7 13-25 17
 15.Πανιώνιος 17 4-3-10 4-2-2 0-1-8 17-26 15
16.ΟΦΗ 18 6-2-10 5-1-3 1-1-7 16-28 20 (-6) =14 .-
 17. Εργοτέλης 17 2-5-10 1-2-5 1-3-5 15-33 11
18. Νίκη Βόλου 18 2-1-15 2-1-6 0-0-9 7-39 7

  ***  Για  την Γ΄ Εθνική στο 3ο  Όμιλο  14η  αγωνιστική  Κυριακή  18/01/2015  :
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   0-0 .- ^
ΒΥΖΑΣ Μεγάρων - ΕΡΜΗΣ Κιβερίου
Α.Ο.ΚΥΜΗΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

*** Νοκ άουτ Τριάντος, Σκαρλάτος και δίλημμα στο φορ εν όψει Λουτρακίου για την Καλαμάτα

Οριστικά χωρίς τους τραυματίες Τριάντο και Σκαρλάτο θα παραταχθεί η Καλαμάτα στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟ Λουτρακίου που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο Κλειστό και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Κι ενώ στις τάξεις των φιλάθλων υπάρχει ξεσηκωμός και αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στις κερκίδες ωθώντας την τοπική μας ομάδας σε μια ακόμη επιτυχία που θα την κρατήσει σε τροχιά τίτλου, ο Νίκος Κουρμπανάς και οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν χθες το απόγευμα την προετοιμασία και θα την ολοκληρώσουν σήμερα το πρωί. Η αποστολή θα ανακοινωθεί αμέσως μετά, ενώ με βάση και τα όσα έχει δείξει ο έμπειρος τεχνικός στις τελευταίες προπονήσεις, επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα είναι οι Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούτσης, Λουμπαρδέας, Σκάρος, Τσάτσος, Καλαντζής, Σαλαπάτας ή Δημητριάδης και Ηλιόπουλος.Αποχωρεί ο Γεωργακόπουλος Τέλος, ο Γεωργακόπουλος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που δεν προπονήθηκαν χθες, καθώς ετοιμάζεται να στρατευθεί και αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα. - 


***   Β΄ Εθνική  στο Νότιο Όμιλο  :
Νότιος Όμιλος
Παρασκευή 16/1/2015 
 Επισκοπή - Χανιά   0-1 .-
Κυριακή 18/1/2015 
Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος - Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης - Ερμιονίδα
Άλιμος - ΑΕΚ    0-1 .- ^
Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών
* Ο αγώνας ΠΑΕ Καλλιθέα - Πανηλειακός, δεν θα διεξαχθεί λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Πανηλειακός
Βόρειος Όμιλος
Σάββατο 17/1/2015 
ΑΕΛ - Ηρακλής   0-1 .- ^
Κυριακή 18/1/2015 
Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων 1926
Φωκικός - Αιγινιακός
Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος
Πιερικός - Ζάκυνθος
Δευτέρα 19/1/2015 -18.00
Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας (OTE TV)
Ρεπό: Λαμία



*** Α΄ Τοπικό  ΕΠΣ Μεσσηνίας  17η  αγωνιστική :
Το πρόγραμμα  αναλυτικά:
 Σάββατο    17/01/15   
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    3-1 .- ^  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    0-0 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   3-3 .- ^   
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   4-1 .- ^
   Κυριακή    18/01/15
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ     
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ     
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ     

*** Α1  ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο :
Το πρόγραμμα  αναλυτικάΣάββατο    17/01/15
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   1-0 .- ^   
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ   2-2 .- ^  
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ      3-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ
      Κυριακή    18/01/15
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ    
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ     
Ρεπό: ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

*** Β΄  ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο  :
  Το πρόγραμμα στον πρώτο όμιλοΣάββατο    17/01/15   
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-2 .- ^  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ     3-0 .- ^
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  0-2 .- ^
    Κυριακή    18/01/15
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ     
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ
Κυριακή    18/01/15   
 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ     
και στον δεύτερο όμιλο : Σάββατο    17/01/15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ  0-2 .- ^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  2-1 .- ^
    Κυριακή    18/01/15
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ    
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ  
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   

***  Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Το πρόγραμμα  αναλυτικά :
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ    Σάββατο    17/01/15   
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ   3-0 α.α.
Ρεπό: ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  Κυριακή    18/01/15   
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ     
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ    
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ
   
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  Κυριακή    18/01/15   
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
   Δευτέρα    19/01/15    
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ 
   Τετάρτη    21/01/15
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     
     Ρεπό: ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ

***  Υψηλό θέαμα σήμερα στις 6μ.μ. στο Κλειστό με Καλαμάτα ’80-Πανερυθραϊκό

Με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο βαθμολογικό όσο και από πλευράς θεάματος αναμένεται η σημερινή αναμέτρηση της Καλαμάτας ’80 με τον Πανερυθραϊκό. Οι δύο ομάδες συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη 4άδα του 2ου Ομίλου της Α2 βόλεϊ των ανδρών, γεγονός που υπογραμμίζει την αγωνιστική ποιότητα που τις διακρίνει. Για το τοπικό μας συγκρότημα αποτελεί έναν αγώνα-πρόκληση, καθώς οι πιο πρόσφατες νίκες της ήταν απέναντι σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, ενώ δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης για το 2015, έχοντας χάσει από την πανίσχυρη Παναχαϊκή και την περασμένη Κυριακή στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο. Οι παίκτες του Χρήστου Δημητρακόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν εκ νέου ότι ο ΑΟΚ ’80 παραμένει ισχυρή και δικαιούται να βρίσκεται όχι μόνο στην 4η, αλλά είναι ικανή να διεκδικήσει για λόγους γοήτρου ακόμα και την 3η. Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής Σάββατο 17/1, 6 μ.μ. ΑΠΣ ΦΘΙΑ - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Κολτσίδας-Σαλελλάρης ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80-ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Χανδρινός-Σαραβελάκης ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ Μπακλέσης-Γκόλφης ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ-ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΠΕΤΟΣ.2013 Τσιμπινός-Μιχαήλογλου Κυριακή, 5 μ.μ. ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ-ΓΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Σπυρόπουλος-Λεβέντης - 

***

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3999   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2301    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 312   video.- 
Σύνολον                                                    8608  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  3201 .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   344 .-
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    806. –   
~ Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   298 .- 
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,447/414/27  , 19,1  χιλ./258/11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 358 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ .-
~

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-


***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου