ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015   :


 
Μια εβδομάδα νέα κυβέρνηση: Ήμουν λυπημένος επειδή δεν είχα παπούτσια να φορέσω... μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια'. Βίκτωρ Ουγκώ 
 ***  Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ του Στ. Αναστασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης         
     
Κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Εκλογοδικείο) η προσφυγή του Στάθη Αναστασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης από τους συνηγόρους του, Κώστα Μαργέλη και Χρήστο Παναγιωτόπουλο.
Οι δύο δικηγόροι, όπως είχε ανακοινώσει και πρόσφατα σε συνέντευξή του ο κ. Αναστασόπουλος, ετοίμασαν αίτηση αναίρεσης προς το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της απόφασης που εξέδωσε στα μέσα Ιανουαρίου το Εκλογοδικείο Καλαμάτας σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και την ανατροπή που υπήρξε, με συνέπεια να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης ο κ. Γ. Τσώνης.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας θα αποστείλει την αίτηση αναίρεσης στο αρμόδιο  τμήμα του ΣτΕ και, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφασή του εντός των επόμενων δύο μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, είχε τονίσει πως η απόφαση του Εκλογοδικείου προκάλεσε έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια στη δημοτική του παράταξη, γιατί τόσο η θεώρηση του εκλογικού υλικού, κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όσο και η νομική εκτίμηση, τους παρείχαν βάσιμη βεβαιότητα ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν σαφώς υπέρ του δικού του με αρκετά ψηφοδέλτια.
«Αντ’ αυτού, όμως, είχαμε την ανατροπή της αρχικής απόφασης, υπέρ της άλλης πλευράς, η οποία θεωρούμε ότι μας αδικεί κατάφωρα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.   Β.Β. 

***  Η εορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα πανηγυρίζει, τιμώντας τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, παρά την πρόγνωση για βροχερό καιρό. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερή Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό. Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου. Στις ιερές εκδηλώσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν άλλοι 8 Σεβ. Μητροπολίτες. Στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή έξι Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, πλατ. 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό. Θα μετάσχουν, πέραν της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, η Στρατιωτική Μουσική της Διοίκησης Κέντρων Εκπαίδευσης, που εδρεύει στην Τρίπολη, καθώς και οι Φιλαρμονικές των Δήμων Μεσσήνης, Σπάρτης και Τρίπολης. Οι εκδηλώσεις θα εκτυλιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες. Για τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων κι από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Υπαπαντής, πλατεία 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος. Η απαγόρευση ισχύει για τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, από ώρα 7.00 έως ώρα 14.00, για τη στάθμευση, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί μεταξύ 10.00 και 14.00. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της λιτανεύσεως της Ιερής Εικόνας, σύμφωνα με το έθιμο, τα καταστήματα της Καλαμάτας θα ανοίξουν. Τέλος, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διατέθηκαν από το Δήμο 14 θέσεις στο Ιστορικό Κέντρο για πώληση ειδών χειροτεχνίας και θρησκευτικών ειδών κ.λπ. με την ευκαιρία της εορτής. Όπως έγινε γνωστό, εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανάσυγκρότησης, μεσσηνιακής καταγωγής, Γ. Κατρούγκαλος. - 

***  Τριανόν – οδός Φαρών – τραμ στην παλιά Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης Συνεχίζεται η ξενάγηση των φίλων αναγνωστών στα μονοπάτια της ιστορίας της παλαιάς Καλαμάτας απ’ το φωτογραφικό μας φακό. Σήμερα διάλεξε να μας δείξει φωτογραφίες του παρελθόντος αιώνα, με θέματα διάφορα απ’ την πόλη, όπως Τριανόν – οδός Φαρών – τραμ κ.ά.

1937. Αυτό το ωραίο κηπάριο βρισκόταν στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, πρώην πλατεία Τζαννή. Διακρίνονται: το άγαλμα του Πετρόμπεη – Μαυρομιχάλη, το κτήριο του «Τριανόν», στο μέσον το διώροφο κτήριο που έκτισε ο γιατρός μαιευτήρας Τζαμουράνης και εκεί λειτουργούσε το ξενοδοχείο ύπνου «Ακταίον». Στο βάθος, τα γνωστά ψαράκια και το σπίτι των Αφών Τσουτσουμπρή (Αρχείο Β. Μανιάτη)

1936. Παρέλαση 23ης Μαρτίου. Διακρίνονται το ηρώον που είχε στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Τζαννή, καθώς και τα κατατεθειμένα στεφάνια (Απ’ το ιστορικό αρχείο του Β. Μανιάτη) Μια ακόμη ιστορική φωτογραφία του 1920. Το τραμ κατεβαίνει από την αδιαμόρφωτη οδό Φαρών προς την παραλία. Διακρίνονται οι διασταυρούμενες ράγες του τραμ (Αρχείο Β. Μανιάτη)

1925. Το τραμ ανεβαίνει απ’ την αδιαμόρφωτη ακόμη οδό Φαρών, απ’ την παραλία προς τη «Φραγκόλιμνα» (Αρχείο Β. Μανιάτη)

1925. Η διάνοιξη της οδού Φαρών κράτησε τρία χρόνια (1920-1923). Πριν από 90 χρόνια ήταν τοποθεσία ερημική.

Το έργο ξεκίνησε επί δημαρχίας Παν. Σάλμα και τελείωσε επί δημαρχίας Βασ. Κροντήρη (Αρχείο Β. Μανιάτη) -

*** 35.000 ευρώ για ηχητικά και... χαρτικά του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού         
     
Συνήλθε χθες, με χαρακτήρα κατεπείγουσας, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:
Επί του πρακτικού της επιτροπής διεξαγωγής πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη «Διοργάνωση 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμου Καλαμάτας».
Έπειτα από σχετική συζήτηση, ανάδοχος ανεδείχθη ο Στυλιανός Ζωάκος όσον αφορά στα ηχητικά έναντι 31.500 ευρώ με το ΦΠΑ,  ενώ οι εκτυπώσεις ανατέθηκαν στη Δημόπουλος Παναγιώτης και Σία ΟΕ αντί 4.800 ευρώ με το ΦΠΑ.
Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή κλήρωση για την ανάδειξη της σειράς με την οποία θα παραταχθούν τα καρναβαλικά group, στις εξής εκδηλώσεις: Τελετή Έναρξης (για την παραλαβή λαβάρων), Νυχτερινή Παρέλαση (για τη σειρά παράταξης), Κεντρική Παρέλαση (για τη σειρά παράταξης).
Η Επιτροπή Καρναβαλιού καλεί τους εκπροσώπους όλων των καρναβαλικών γκρουπ να προσέλθουν στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, για να παρακολουθήσουν την κλήρωση.
Υπενθυμίζεται ότι τα γκρουπ που αποτελούνται στην πλειονότητά τους από μικρά παιδιά, θα εξαιρεθούν της κλήρωσης, γιατί θα προηγηθούν στην παρέλαση για ευνόητους λόγους. 

***  Στο σφυρί οι… μερσεντές των υπουργών          
     
Μια ευχάριστη είδηση για τους φορολογουμένους, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί καμία μείωση φόρου και δεν έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα.
Αυτό έλεγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα.
Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος. Λέει, μάλιστα, ότι οι υπουργοί δε χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης.
Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε αρχηγός κόμματος (Βαγγέλης Βενιζέλος).  Α.Π. 
VIDEO:  Πολιτικής  Επικαιρότητας .....
~ Προεδρικό μέγαρο  ορκομωσία 27/1/2015 : http://youtu.be/wy8J3604zVs ,
~  Βαροφάκης  Ντάϊσελμπλουμ  29/1/2015 : http://youtu.be/LRT0gTfOIq8 ,
~ΤΣΙΠΡΑΣ  ΝΤΕΪΣΕΛΜΠΛΟΥΓΜ 29/1/2015 :   http://youtu.be/qY84yHgXFyY ,

***  1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Σεμινάρια και προβολές το Σαββατοκύριακο         
     
Το δεύτερο τρίωρο σεμινάριο από το συγγραφέα και δημοσιογράφο της κρατικής αυστριακής τηλεόρασης (ORF), Christian Rathner, με τίτλο «Making documentaries», θα γίνει σήμερα στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στο χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνής (Μπενάκη 19, όπισθεν Φιλαρμονικής), από τις 12.00 έως τις 15.00.
Επίσης, συνεχίζεται μέσα στο Σαββατοκύριακο (16:00-19:00), στο χώρο του ΜΕΘ, το εργαστήριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο «Μπροστά στο Φακό», υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αλέξη Τσάφα. Ο εκπαιδευτικός κύκλος θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις, στις οποίες τη θεωρητική παρουσίαση θα ακολουθήσει μια πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες πραγματικών γυρισμάτων και με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προσωπικού DEMO DVD για όποιους συμμετέχοντες το επιθυμούν.
Αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο  αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στα κινούμενα σχέδια για παιδιά και ενήλικες, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το “Be there ! Corfu Animation festival”, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Βασίλη Κρουστάλλη.
Φέτος, άλλωστε, κλείνουν 70 χρόνια από την πρώτη ελληνική παραγωγή κινούμενου σχεδίου. Ένας Έλληνας σκιτσογράφος, ο Σταμάτης Πολενάκης (1908-1997), σχεδιάζει και σκηνοθετεί την πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο Ντούτσε αφηγείται» (το 1942). Η κινηματογράφηση του έργου έγινε το 1945.
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθεί μία σειρά ελληνικών & ξένων ταινιών κινούμενων σχεδίων.
Επίσης, αύριο στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» (13.30-15.30) θα διεξαχθεί master class από τον Μάνο Παπαδάκη, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ "Απαλλοτρίωση", με θέμα «Το ανεξάρτητο πολιτικοκοινωνικό ντοκιμαντέρ και η επίδρασή του στην κοινωνία». Στο τέλος μπορούν να δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
***  Γυμνάσιο Κυπαρισσίας – Αφιέρωμα σήμερα στο Μάνο Χατζιδάκι με τη Δώρα Λουίζου!         
      
Το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας παρουσιάζει αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τη Δώρα Λουίζου σήμερα το απόγευμα! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος», στις 7:30μμ, και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η Δώρα Λουίζου, με τη μελωδική φωνή της, θα ερμηνεύσει γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι και στο πιάνο θα είναι η Χάρις Αμουντζά και στην κιθάρα ο Στέφανος Μπακάλης. Θα συμμετάσχει η Χορωδία μαθητριών και μαθητών του Γυμνασίου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο πλούσιο και πολύμορφο έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι υπό τον τίτλο «να σου πω το μικρό μου μυστικό», από το γνωστό τραγούδι «Ιλισσός»! Μιλώντας στο «Θ» για την εκδήλωση και τη δική της συμμετοχή, η Δώρα Λουίζου, με συγκίνηση, τόνισε: «Από τα ακούσματα της "Λιλιπούπολης", αργότερα παίζοντας στο πτυχίο έργα για πιάνο και στην συνέχεια μελετώντας δίπλα στην καθηγήτρια φωνητικής Ν. Ζάππα τον τρόπο που επιθυμούσε ο Χατζιδάκις να ερμηνεύουν τα τραγούδια του, φτάνουμε στο σήμερα, όπου έχω την τιμή "να σας πω το μικρό μου μυστικό", σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μαγεία της Μουσικής, των στίχων και της προσωπικότητας του μοναδικού Μάνου Χατζιδάκι! Η τιμή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί θα τραγουδήσω για το κοινό του τόπου που αγαπώ, τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα τον τόπο που μεγάλωσα, την Κυπαρισσία! Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, όπου ανέλαβε και την οργάνωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Ρούσση καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την προσωπική εργασία. Το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου του με μουσικές αναφορές σε όλες σχεδόν τις περιόδους ενώ θα υπάρχουν ολιγόλεπτες ομιλίες με οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη ζωή του και την προσωπικότητα του. Στο πιάνο συνοδεύει η Χάρις Αμουντζά και στην κιθάρα ο Στέφανος Μπακάλης. Συμμετέχει η χορωδία του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Σήμερα στις 7:30μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" σας περιμένω... "να σου πω το μικρό μου μυστικό"!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Ευνοϊκές ρυθμίσεις για δύο υπερχρεωμένα νοικοκυριά από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας         
     
Τις οφειλές τους ρυθμίζουν δύο οικογένειες με ευνοϊκούς όρους, όπως αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας σε αντίστοιχες αιτήσεις Μεσσηνίων για τα υπερχρεωμένα τους νοικοκυριά.
  Απαλλαγή
Η πρώτη απόφαση αφορά έναν 49χρονο εργαζόμενο στο χώρο της υγείας, έγγαμο, με ένα ανήλικο παιδί. Η 45χρονη σύζυγός του δεν εργάζεται και ο μισθός του ανέρχεται περίπου στα 800 ευρώ. Το δικαστήριο υπολόγισε τις δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας στα 750 ευρώ, ενώ χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία σπίτι που ανήκει στη σύζυγο.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν αναμένεται βελτίωση των οικονομικών τους και διαπιστώνει πως έχουν περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους.
Λόγω καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, οι οφειλές του ανέρχονται σε 21.792,57 ευρώ.
Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι η ψιλή κυριότητα  του 1/3 ισόγειας οικίας 73 τ.μ., με την αξία του μεριδίου του να υπολογίζεται στα 3.000  ευρώ. Επίσης, έχει την ψιλή κυριότητα ενός ελαιοπεριβόλου με 41 ελιές. Για τα δύο έκρινε το δικαστήριο ότι δε θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον αν εκποιηθούν.
Ρυθμίζει, λοιπόν, τα χρέη του και επιβάλει για τα επόμενα 5 χρόνια να καταβάλλει 50 ευρώ μηνιαίως. Συνολικά θα δώσει 3.000 ευρώ με την ολοκλήρωση της ρύθμισης. Για το υπόλοιπο ποσό το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του.
  Διάσωση σπιτιού
Η δεύτερη απόφαση αφορά άνεργο 33χρονο τεχνίτη, παντρεμένο, που εργάζεται περιστασιακά αυτή την περίοδο στον ιδιωτικό τομέα και εξασφαλίζει μηνιαίως 500 ευρώ. Παράλληλα, αναζητά εργασία ως τεχνίτης, καθώς η επιχείρηση που είχε έκλεισε. Το δικαστήριο κρίνει ότι με την επιχείρηση αυτή ασκούσε μικροεμπορία, καθώς δεν απασχολούσε προσωπικό και δεν του προσδίδει εμπορική ιδιότητα. Η σύζυγός του είναι άνεργη.
Ο 33χρονος διαθέτει μια μονοκατοικία, εμπορικής αξίας 60.000 ευρώ, που είναι και η κύρια κατοικία της οικογένειας.
Η συνολική οφειλή που έχει στις τράπεζες είναι 89.734,13 ευρώ, εκ των οποίων 70.378,17 αφορούν στεγαστικό δάνειο και υπάρχει προσημείωση για το σπίτι.
Οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκαν στα 600 ευρώ το μήνα και αναγνωρίσθηκε ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής των οφειλών του.
Αποφασίσθηκε ρύθμιση, λοιπόν, και θα καταβάλλει για 4 χρόνια 230 ευρώ, ενώ 4 χρόνια μετά, για τη διάσωση του σπιτιού και για 20 χρόνια, θα καταβάλλει 212,50 ευρώ. Με την ολοκλήρωση και των δύο ρυθμίσεων θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο χρέος.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Μετωπική…κυβέρνησης – δανειστών (φωτο-video)

Με έναν τυπικό αποχαιρετισμό αποχώρησε ο «σκληρός» πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς είχε ακούσει προηγουμένως τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να κατηγορεί την τρόικα και το πρόγραμμα λιτότητας.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup δέχτηκε ερώτηση εάν πρέπει να διεξαχθεί διάσκεψη για το χρέος και η απάντησή του ήταν: «Υπάρχει διάσκεψη, είναι το Eurogroup», βάζοντας προσώρας τέλος στη συζήτηση.
Το ενσταντανέ που προκάλεσε:

Παγωμάρα επικράτησε μετά την λήξη της κοινής συνέντευξης Τύπου του  Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον  πρόεδρο του Eurogroup να δίνει τελικά το χέρι του στον Έλληνα  υπουργό Οικονομικών με «κρύα καρδιά». Γρίφος είναι το τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάννη Βαρουφάκη. Λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε δηλώσει «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σαστισμένος έδειξε σαν να μην πίστευε αυτά που άκουγε και σηκώθηκε εμφανώς εκνευρισμένος.
Δηλώσεις Βαρουφάκη   


 • Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ξεκινήσαμε μια πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ μας η οποία είμαι σίγουρος ότι θα είναι η βάση για εποικοδομητικής συνεργασίας ακριβώς έτσι όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
 • Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα
 • Συζητήσαμε σε μια σειρά από διεργασίας που αφορούν τη λειτουργία της Ευρωζώνης
 • Για μια Ελλάδα που αναπνέει σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται
 • Του είπα τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην οικονομία και την αποφασιστικότητα που θα  προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν χωρίς φόβο και πάθος και να είναι βαθιές, τις μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τα έσοδα από χρόνια, τις μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα τη χώρας, του είπα την εγγύηση που θα προσφέρει η κυβέρνηση στο λαό και στους εταίρους με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα
 • Συζητήσαμε τον τρόπο που θα πορευτούν Ελλάδα και ευρωζώνη τους επόμενους μήνες
 • Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε συνέχεια για αποπληθωρισμό και χρέος
 • Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ:

  Είχα αρκετές εποικοδομητικές συναντήσεις και συζητήσεις με Τσίπρα, Βαροφάκη, Σταθάκη και Τσακαλώτο.
 • Με την Ελλάδα να πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος είχαμε κάθε λόγο να συναντηθούμε
 • Ήταν μια συνάντηση για να ακούσω τις θέσεις της κυβέρνησης και να εξηγήσω τις απαιτήσεις της συμφωνίας
 • Εξήγησα τις απαιτήσεις των συμφωνιών μας
 • Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα
 • Θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της
 • Tο Eurogroup από το 2012 είχε δήλωσε ότι θα στηρίξει την Ελλάδα έως ότου  η Ελλάδα βγει στις αγορές υπό τον όρο ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται στους όρους
 • Η παραμονή Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι επιθυμία μας, οι μονομερείς ενέργειες δεν βοηθούν
 • Ο ελληνικός λαός χρειάστηκε να αντέξει σκληρά μέτρα
 • Σημαντικό να μην πάει χαμένη η πρόοδος
 • Η κυβέρνηση να καθορίσει τις θέσεις της και εμείς μαζί της να κινηθούμε προς το μέλλον
 • Video  : O μορφασμός του Ντάισελμπλουμ μετά τη δήλωση Βαρουφάκη
 • http://youtu.be/bHwvnaIPmgY , .-
 • Βίντεο  Νο  2  : Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα
 •  http://youtu.be/Z1qW4tpjMAQ , .-

 • *** Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε

   
  Προειδοποίηση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εκβιάσει τους εταίρους της όσον αφορά το θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  Για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την επίδειξη αλληλεγγύης εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.
  «Είμαστε έτοιμοι για κάθε διάλογο»
  «Επ” αυτού δεν διαφωνεί κανείς, πέραν αυτών όμως εμείς δεν δεχόμαστε εκβιαστικές πιέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπ. Οικονομικών, στέλνοντας έτσι ένα αυστηρότατο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.
  Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες με τους διεθνείς πιστωτές. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε διάλογο», η βάση του διαλόγου όμως δεν μπορεί να αλλάξει, είπε.
  Ο γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι η έως τώρα βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη και εν μέρει στα όρια του εφικτού. Η κυβέρνηση στην Αθήνα, συμπλήρωσε, γνωρίζει ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα.
  Στα όριά της η αλληλεγγύη
  Η αλληλεγγύη της Γερμανίας έφτασε στο «απόλυτο όριό της» για τη διάσωση της Ελλάδας, όμως το Βερολίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Αθήνα, με βάση τα συμφωνηθέντα, δήλωσε   ο εκπρόσωπος κ. Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.
  Τόνισε πως οι συμφωνίες έχουν αξία μόνο εφόσον οι εταίροι μπορούν να στηριχθούν στην τήρησή τους, και υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί εκβιασμούς.
  Επισήμανε πως μια επέκταση του ελληνικού μνημονίου έχει νόημα μόνο εάν η χώρα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
  Σχετικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είπε πως τα αιτήματα για διεθνή διάσκεψη για το χρέος έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα.
   O ξένος Τύπος για τη συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ
  Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το σημείο-κλειδί της συνάντησης Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ είναι πως σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup οι μονομερείς ενέργειες δεν αποτελούν το σωστό δρόμο προόδου. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να ορίσει τη θέση της και μόνο τότε μπορεί να ακολουθηθεί ένα κοινό μονοπάτι συνεργασίας. Παράλληλα, επισημαίνεται πως το Eurogroup αναλαμβάνει τη δέσμευση να βοηθήσει την Ελλάδα μέχρι να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές και ότι θα αποφασιστεί πριν τη λήξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο τι θα συμβεί στη συνέχεια.
  Όσο για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, το Reuters επισημαίνει τις δηλώσεις του σχετικά με τη μη συνεργασία με την Τρόικα.

  ***  Να ο τόνος 200 κιλών & 2 μέτρων που ψάρεψε 17χρονος στην Εύβοια! Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό! (Φωτό)

  Μία τεράστια τούνα, συνολικού βάρους 195 κιλών και ύψους περίπου 2 μέτρων, ψάρεψε ένας 17χρονος από το Τρίκερι μαζί με τον πατέρα του στο Βόρειο Ευβοϊκό κοντά στα Λουτρά Αιδηψού.
  Όπως περιγράφει στον ''Ταχυδρόμο'' ο 17χρονος, από τα 8 του χρόνια πηγαίνει στο καΐκι του πατέρα. Αρχικά, όπως αναφέρει, απλώς παρακολουθούσε τον πατέρα του να δουλεύει και σταδιακά χρόνο με το χρόνο ξεκίνησε να βοηθάει, με αποτέλεσμα σήμερα στα 17 του χρόνια να κάνει τη δουλειά που κάνει ένας ενήλικας.
  Όσον αφορά την τυχερή ψαριά, ο 17χρονος επισημαίνει ότι η τούνα είναι προστατευόμενο είδος και σε όλη την Ελλάδα από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας δίνονται 30 σχετικές άδειες σε καΐκια, προκειμένου να ψαρεύονται τα συγκεκριμένα ψάρια για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών. Μάλιστα, από τις 30 άδειες που δίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, οι 7 άδειες δίνονται σε επαγγελματίες αλιείες του Τρικερίου.
  Για το μέγεθος του ψαριού, ο 17χρονος εξηγεί ότι συνήθως οι τούνες κυμαίνονται σε βάρος από 30 έως 80 κιλά, ωστόσο πιο σπάνια, όπως και στη δική του περίπτωση, ψαρεύονται και μεγαλύτερα. Ενδεικτικά, ο ίδιος τονίζει ότι το χρόνο συνήθως ψαρεύονται σε ολόκληρη την Ελλάδα 4-5 ψάρια με τόσο μεγάλο μέγεθος.
  Για τη μεταφορά της τούνας στο ιχθυοπωλείο χρειάστηκε φορτηγό, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς το ψάρι έγινε αντικείμενο σχολιασμού από δεκάδες περαστικούς, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν πλάι στο ψάρι, ενώ, παράλληλα, απορούσαν για το πως το έπιασαν και πως το ανέβασαν στο καΐκι τους.
  Η τούνα είναι είδος τελεόστεων ψαριών, που ανήκει στην οικογένεια των σκομβρίδων. Πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμα ψάρια και το μήκος του κυρίως φτάνει το 1 μέτρο.
  Πηγή: taxydromos.gr

  ***  Τσίπρας: Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις μου
  Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο
  Τσίπρας: Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις μου
  Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των επισκέψεων Σουλτς και Ντάισελμπλουμ.
  Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε στους συνεργάτες του ότι «οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».
  Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει τη σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.
  Η σύσκεψη βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ. Συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.  Newsroom ΔΟΛ
  Στις 27 Ιανουαρίου, Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την απελευθέρωση του  Άουσβιτς. Συνολικά 1.500.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το στρατόπεδο θανάτου.
  Ο Ισαάκ Μιζάν γεννήθηκε στην Άρτα. Τον Μάρτιο του 1944 συνελήφθη από τους ναζί. Ήταν 16 χρονών όταν μεταφέρθηκε μαζί με την οικογένειά του στο Άουσβιτς, ένα μήνα μετά.
  «Οι Γερμανοί συνέλαβαν τους γονείς μου και τις τέσσερις αδελφές μου, αλλά και τον αδελφό μου που κρυβόταν στην Αθήνα. Από αυτούς επιζήσαμε εγώ και η μία μου αδελφή».
  Σχετικά με το πώς έφθασαν στο Άουσβιτς αναφέρει ότι «μας μετέφεραν με αυτοκίνητα στο Αγρίνιο, από εκεί στην Πάτρα και από την Πάτρα στην Αθήνα. Μείναμε στο Ρουφ κάμποσες μέρες και τον Απρίλιο του 1944 φύγαμε με τρένο για το Άουσβιτς, χωρίς να ξέρουμε που πάμε. Σε κάθε βαγόνι είχαν στοιβάξει 60-70 άτομα. Μας μετέφεραν σαν τα ζώα.
  »Όταν φτάσαμε στο Άουσβιτς και κατεβήκαμε από τα τρένα, ξεκίνησε η διαλογή των ικανών και μη ικανών προς εργασία, κάτι που βέβαια είχε άμεση σχέση με την ηλικία του καθενός» θυμάται και προσθέτει: «Υπήρχε ένας γερμανός γιατρός για να κάνει αυτήν την διαλογή. Εμείς μπήκαμε στις σειρές. Στην αρχή οι σειρές ήταν δύο, άντρες και γυναίκες. Στην συνέχεια, οι σειρές γίνανε τέσσερις. Τους μη ικανούς προς εργασία τους βάλανε στα φορτηγά και τους οδήγησαν στα κρεματόρια».
  Ο κ. Μιζάν συνεχίζει την αφήγησή του: «Μετά μας πήγαν στο Μπίργκενάου. Μείναμε γυμνοί και όρθιοι ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί μας κούρεψαν και μας ξύρισαν, μας κάνανε το τατουάζ και μας έδωσαν ένα σώβρακο, μια φανέλα και μια στολή ριγωτή. Μετά μας μετέφεραν στους θαλάμους. Τα κρεβάτια ήταν τρίπατα και κοιμόμασταν 6-7 άτομα μαζί».
  «Υπήρχε μία φήμη ότι οι Έλληνες κουβαλούσαν μία αρρώστια και για αυτό κάνανε ένα μήνα να μας βγάλουν έξω για δουλειά, κάτι που δεν ίσχυσε για τις γυναίκες. Μας δίνανε ένα τέταρτο ψωμί κάθε μέρα και μία από τις αδερφές μου περνώντας μπροστά από τα συρματοπλέγματα που μας χώριζαν, μου πέταξε τη μερίδα της. Όταν το σκέφτομαι αυτό, κλαίω κάθε φορά με την αυτοθυσία της» διηγείται.
  Όσον αφορά το πώς ήταν η ζωή μέσα στο στρατόπεδο του Άουσβιτς αφηγείται ότι «δουλεύαμε σκληρά, ώρες ατέλειωτες στα αεροπλάνα, στα χωράφια, παντού. Πολλά ξαδέρφια μου ήταν κρατούμενοι-νεκροκομιστές του Ζόντερ Κομάντο. Δηλαδή ήταν αυτοί που έπαιρναν τα πτώματα και τα ανέβαζαν στους φούρνους επάνω. Φρίκη!».
  Θάλαμοι αερίων
  «Όσοι ήταν να μπουν στους θαλάμους αερίων, τους έδιναν σαπούνι και τους έλεγαν «πάρτε το για να πλυθείτε, για να κάνετε μπάνιο». Όταν μπαίνανε μέσα, δύο Γερμανοί από τον φωταγωγό που υπήρχε επάνω έριχναν το αέριο: Κυκλώνιο Β’. Όταν άνοιγαν οι πόρτες τα πτώματα ήταν ποδοπατημένα. Οι μεν μανάδες πέταγαν τα παιδιά τους, τα μωρά,  προς τα πάνω, μήπως μπορέσουν να αναπνεύσουν και επιζήσουν και οι δε νεότεροι πατούσαν τους γηραιότερους μήπως και επιβιώσουν» τονίζει.
  Όπως λέει, «το τραγικό είναι ότι πάρα πολλά παλικάρια και κοπέλες κατέληξαν στους θαλάμους αερίων, πηγαίνοντας μαζί με τους γηραιότερους, αφού νόμιζαν ότι θα είχαν καλύτερη μεταχείριση. Άλλοι έκαναν τους κουτσούς και τα κορίτσια έπαιρναν τα ανίψια τους αγκαλιά, παριστάνοντας τις μανάδες».
  «Ύστερα από δύο μήνες ξανά ξεκίνησαν οι διαλογές, μας έβγαζαν έξω τα μεσάνυχτα και ένας-δυο γιατροί κοίταζαν τα οπίσθιά μας για να δουν αν υπάρχει κρέας. Αυτοί που ήταν αδύνατοι, αδύναμοι και εξαντλημένοι τους έστελναν κατ’ ευθείαν στα κρεματόρια» παραθέτει.
  Το καλοκαίρι του 1944, έφτασε ένα τρένο γεμάτο Εβραίους, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεματόρια. «Άνοιξαν λάκκους, τους ντουφέκιζαν και στην συνέχεια τους πέταγαν μέσα. Πολλοί εξ αυτών ήταν ακόμα ζωντανοί, τραυματίες. Στην συνέχεια έβαλαν φωτιά, με τις φλόγες να φτάνουν ως τον ουρανό. Το διανοείστε;»
  Βρέθηκαν άραγε γερμανοί στρατιώτες που λύγισαν και επέδειξαν μία πιο ανθρώπινη στάση απέναντί τους; «Από τα SS δεν υπήρχαν στρατιώτες που να έδειχναν έστω και ένα σημάδι οίκτου. Προς το τέλος του πολέμου, όμως, υπήρχε έλλειψη στρατιωτών και αναγκάστηκαν να βάλουν μεγαλύτερους σε ηλικία στρατιώτες, με τους περισσότερους να είναι Αυστριακοί, οι οποίοι δεν ήταν τόσο αυστηροί. Αν έκανες κάποια παρατυπία, κάνανε πως δεν βλέπανε, αλλά αυτό ήταν τις τελευταίες ημέρες».
  Η απελευθέρωση
  «Το Νοέμβριο του 1944 με μετέφεραν στην Γερμανία, στο διακομιστικό κέντρο Σάξενχάουζε. Από εκεί με στείλανε στο Αμβούργο, όπου μέναμε σε μια πολυκατοικία. Έκρυβα το χέρι μου μην το καταλάβουν ότι είμαι Εβραίος, φορώντας ένα πουκάμισο που μας είχαν δώσει. Ξυπνάγαμε τα ξημερώματα και καθαρίζαμε τους δρόμους της πόλης από τους βομβαρδισμούς που είχαν προηγηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας» διηγείται.
  Συνεχίζει λέγοντας πως «μετά με πήγαν στο στρατόπεδο του Όρντουφ, ενώ μετά με μετέφεραν στο Μπέρκεν -Μπέρσεν, άλλο φριχτό στρατόπεδο θανάτου. Να φανταστείτε πως εκεί βάζαμε τα πτώματα για μαξιλάρια. Εκεί ήταν το τελειωτικό χτύπημα για εμένα».
  Η Οδύσσεια του κ. Μιζάν τελείωσε  το Μάιο του 1945, όταν και απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο του Μπέργκεν-Μπέρσεν. «Κάθισα ένα μήνα στο νοσοκομείο. Το 80% όσων δεν μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και βγήκαν κατ’ ευθείαν έξω πέθανε, καθώς έπεσαν λαίμαργα στο φαγητό και ο οργανισμός τους δεν άντεξε αυτήν την αλλαγή». Τον Ιούλιο του ίδιου έτους γύρισε στην Αθήνα.
  Σχετικά με το πώς ένιωσε όταν απελευθερώθηκε διηγείται πως «δεν υπήρχε κανένα συναίσθημα την ημέρα της απελευθέρωσης, γιατί ήμουνα μισοπεθαμένος. Όλοι οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα δεν περιμέναμε ότι θα επιβιώσουμε και εγώ προσωπικά το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα ξαναγυρίσω».
  Από τότε ο κ. Μιζάν δεν έχει επσκεφθεί το Άουσβιτς. «Φοβάμαι, να σας πω την αλήθεια, επειδή έχω σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά μου. Έχουν αλλάξει, όμως, πάρα πολλά εκεί. Ίσως έπρεπε να το είχα κάνει 30 χρόνια πριν».
  Ακόμη και τώρα  είναι πολλά τα βράδια που δεν μπορεί να κοιμηθεί, «ειδικά στις επετείους, όπου οι μνήμες ξυπνάνε όσο ποτέ. Εκτός από τους συγγενείς που χάσαμε».
  Εβδομήντα χρόνια μετά μία ερώτηση τον με ταλανίζει: «Γιατί»;
  Άγγελος Προβολισιάνος

  ***  Με καταγωγή από τη Μεσσηνία και ο Γ. Κατρούγκαλος

  Έναν ακόμη υπουργό που έλκει την καταγωγή του από τη Μεσσηνία έχει η νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με καταγωγή από τη Φαρακλάδα Τριφυλίας. Μάλιστα και η σύζυγός του είναι από το γειτονικό Αμπελόφυτο. Ο κ. Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και τη Σορβόννη. Ήταν γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού. Εργάσθηκε ως ερευνητής σε ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ινδίας. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στη διαδικασία κατάρτισης του Αλβανικού Συντάγματος και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) του ΟΗΕ και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, της UNICEF, της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους. Πέρα από τη δικηγορική του συνηγορία υπέρ των δικαιωμάτων, συμμετέχει ενεργά στα μαζικά κινήματα κατά του μνημονίου και υπέρ των ελευθεριών. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένας συνηθισμένος υπουργός, αφού αρνείται να έχει ασφάλεια. Προχθές το πρωί, μάλιστα, έδωσε εντολή να απομακρυνθεί και η κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν μονίμως σταθμευμένη έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επιπλέον, έδωσε εντολή να ξηλωθούν τα κάγκελα στην είσοδο του υπουργείου που βρίσκονταν εκεί κάθε φορά που γινόταν διαδήλωση. Τα τοποθετούσαν για να... αναχαιτίζουν αβγά και γιαούρτια που ρίχνονταν κατά του υπουργείου και προορίζονταν για τον υπουργό, από την εποχή των Αγανακτισμένων. «Τι να την κάνω την αστυνομική φρουρά; Όταν διαισθανθώ ότι θα μου έρθει γιαούρτι, θα παραιτηθώ αμέσως. Σημαίνει ότι πλέον δε με θέλει ο λαός» δηλώνει ο κ. Κατρούγκαλος. Του Αντώνη Πετρόγιαννη -

  ***  Ποιες αλλαγές εισηγείται για το τρέχον έτος το υπουργείο Παιδείας
  Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, των εξετάσεων τύπου πανελληνίων στο Λύκειο, αλλά και την αναστολή, μεταξύ άλλων, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, θα προτείνει για το τρέχον έτος στον Πρωθυπουργό προκειμένου  να περιλάβει αυτές τις αλλαγές στις προγραμματικές δηλώσεις του, το υπουργείο Παιδείας.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι αλλαγές θα ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαικό έτος, δηλαδή από τις εξετάσεις του Μαΐου - Ιουνίου του 2015.
  Επίσης θα προτείνει στον Πρωθυπουργό να επανέλθει ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.
  Αντίθετα, το υπουργείο διευκρινίζει πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  Αναλυτικά η ανακοίνωση του  υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:
  «Διευκρινίσεις για τις εξεταστικές διαδικασίες του λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος
  Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Βρίσκει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων με τις λειτουργίες τους σε πλήρη εξέλιξη και με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Βασική μέριμνα τούτη τη στιγμή είναι να μη διαταραχθούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, αλλά και να ρυθμιστούν κάποια επείγοντα ζητήματα που θα τις διευκολύνουν.
  Σχετικά με τη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε άκαιρα τις τελευταίες μέρες, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι προτίθεται να προτείνει στον Πρωθυπουργό να περιλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του τα παρακάτω:
  1. Για το τρέχον σχολικό έτος (2014-2015) οι εξεταστικές διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν την απόλυση από το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου παραμένουν ως έχουν.
  2. Δεδομένων των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε σχέση με τον βαθμό προαγωγής, και προκειμένου να δοθεί χρόνος για την αναγκαία εις βάθος μελέτη του θέματος, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος "εννέα και πέντε δέκατα" (9,5) όπως ενδεικτικά περιγράφεται στο άρθρο 32 του Π.Δ. 60/2006.
  3. Απαιτείται να ενισχυθεί ο αυτόνομος διδακτικός και παιδαγωγικός ρόλος της λυκειακής βαθμίδας. Στις επικρατούσες συνθήκες, το να συνυπολογίζεται ο βαθμός των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιβαίνει αυτόν τον στόχο ενώ οι σχετικές διατάξεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου δεσμεύουν προκαταβολικά και με τρόπο αντιπαιδαγωγικό το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για επόμενα έτη. Για αυτό τον λόγο, και μέχρι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής να μελετηθεί με νηφαλιότητα και εις βάθος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους.
  4. Η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές και μαθήτριες της Α και Β΄ Λυκείου παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2015. Οι διδάσκοντες των οικείων μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα υλη. Η Τράπεζα θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά.
  5. Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Με δεδομένο ότι οι τρέχουσες διαδικασίες 'αξιολόγησης' δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες. Πάντοτε μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους φορείς τους.
  6. Άλλα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες καθώς και όλα τα πολλά και μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης θα αντιμετωπιστούν συστηματικά κατά το παραπάνω πνεύμα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης».

  ***  Βαρουφάκης για τη συνέντευξη στο BBC: Παρά το κρύο στο μπαλκόνι, είχε πλάκα!
  Πώς σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης την συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC (vid)

  Σχόλιο για την συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, "ανέβασε" στο προσωπικό του blog ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
  "Ως υποστηρικτής του BBC, πρέπει να πω ότι μου προκάλεσε αποτροπιασμό το βάθος της ανακρίβειας του ρεπορτάζ που πλαισίωνε αυτή τη συνέντευξη (για να μην αναφερθώ στην αξιοσημείωτη αγένεια της παρουσιάστριας)" σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.
  Και καταλήγει: "Παρόλα αυτά, και παρά τον κρύο αέρα στο μπαλκόνι, είχε πλάκα!".  Video : http://youtu.be/BiIO4YciewU ,
  Yanis Varoufakis Newsnight interview ,..   
  https://www.youtube.com/watch?v=BiIO4YciewU


  ***  Η ώρα της δικαιοσύνης για την Ελληνικός Χρυσός: την Τετάρτη λογοδοτεί στο ΣτΕ
  Για  τις Σκουριές Χαλκιδικής!
  Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου εκδικάζεται, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφυγή κατοίκων της Χαλκιδικής σε βάρος της Ελληνικός Χρυσός . Η προσφυγή αφορά την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα, προκειμένου να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. / Eldorado Gold, τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στο μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.
  "Η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος “επενδύσεις με κάθε κόστος”, αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλειπή τεχνική μελέτη, θέτοντας σε εξαιρετικό κίνδυνο παρόν και το μέλλον της περιοχής. Με το τρόπο αυτό επιχείρησε να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτοντάς την υπό την απειλή ενός ατυχήματος μεγάλης κλίμακας", αναφέρει το Συντονιστικό των κατοίκων.

  ***  Επαναπροσλαμβάνονται 3.500 απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι       
  Τι προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος
   "Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου - περίπου 3500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους" δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.
  Τονίζει πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις ενώ δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Θεωρεί,όμως , αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν "δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω".
  Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση σημειώνοντας ότι ως κόμμα της Αριστεράς "είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα". Αναφορικά με την αξιολόγηση προσθέτει ότι " στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησης που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα".
  Προαναγγέλλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας όμως ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

  ***  Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο
  Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) φέρεται ότι αποκεφάλισε και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο που κρατούσε, όπως προκύπτει από βίντεο που δημοσιοποίησε σε τζιχαντιστικές σελίδες.
  Το ΙΚ απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο και τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ αλ Κασάσμπεχ εάν το Αμάν δεν απελευθέρωνε την Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το 2005.
  Στο βίντεο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του Ιάπωνα δημοσιογράφου, ωστόσο οι αρχές της χώρας του διενεργούν έρευνες για να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητα του μαγνητοσκοπημένου υλικού.
  Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν εκτελέσει με τον ίδιο τρόπο ακόμη ένα Ιάπωνα τον Χαρούνα Γιουκάουα.

  ***  Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Κ. Γκότο
  Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έκαναν γνωστό σήμερα ότι εκτέλεσαν τον Ιάπωνα όμηρο Κέντζι Γκότο, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
  Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η ανακοίνωση έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter που παραπέμπει σε ένα βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στο YouTube από το αλ Φουρκάν, την υπηρεσία των τζιχαντιστών του ΙΚ που διανέμει τις ανακοινώσεις τους.
  Το βίντεο, σύμφωνα με το Ρόιτερς, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.
  Το Ρόιτερς διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει κατά πόσον το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.
  Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: «Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία».
  Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να επαληθεύσει εάν το βίντεο που δείχνει τον Γκότο νεκρό είναι αυθεντικό, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
  Η κυβέρνηση του Άμπε προσπαθούσε εντατικά τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την απελευθέρωση του Γκότο, ενός βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα.
  Η Ιαπωνία καταδικάζει την εκτέλεση
   Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέφρασε σήμερα την οργή και την αγανάκτησή της και την «καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο» την δημοσιοποίηση ενός βίντεο με το οποίο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο.
  «Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι έντονη αγανάκτηση για το γεγονός ότι μια τόσο απάνθρωπη και ποταπή τρομοκρατική ενέργεια όπως αυτή διαπράχθηκε ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε πως το βίντεο αυτό φαίνεται πως απεικονίζει πράγματι τον βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή.
  «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή» την ενέργεια, πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συναντηθεί εκτάκτως για να συζητήσει την αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εξέλιξη.
  Ο Σούγκα παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου στις 06:00 τοπική ώρα την Κυριακή (23:00 ώρα Ελλάδας), μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   ***  Ελ. Αλειφέρη: «Προτρέπω τους Δήμους να έρθουν πιο κοντά στην Αναπτυξιακή»         
        
  Να συνεργασθούν πιο στενά οι Δήμοι με την Αναπτυξιακή ζήτησαν οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρείας κατά τη χθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Χαντζής, ενώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ο πρόεδρος Γιάννης Αργυράκης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπαρμπετσέας, ο διευθύνων σύμβουλος Θεοχάρης Ρέκκας και τα μέλη Στάθης Αναστασόπουλος, Ευάγγελος Λαγωνικάκος και Αντωνία Μπούζα.
  Άπαντες τόνισαν ότι η συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης με την Εταιρεία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.
  Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε ο κ. Ευάγγελος Λαγωνικάκος, ο οποίος βρίσκοντας το φλουρί κέρδισε ένα τάμπλετ.
    Συνεργασία
  Ο πρόεδρος της Εταιρείας, Γιάννης Αργυράκης, αναφέρθηκε στη συνεργασία της Αναπτυξιακής με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ, που είναι οι βασικοί μέτοχοι, και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως και το 2015 θα είναι τέτοια, που θα βελτιώσει τα οικονομικά της Εταιρείας και θα προσφέρει στην ανάπτυξη.
  «Ειδικά στο δημόσιο πακέτο του προγράμματος Leader, έχουμε υπογράψει με τους Δήμους Μεσσήνης, Καλαμάτας και Πύλου προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση σημαντικών έργων», πρόσθεσε ο κ. Αργυράκης.
  Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε υπέρμαχος της Αναπτυξιακής και πρόσθεσε:
  «Υπάρχει ένα αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να μας βοηθήσει και αυτή είναι η κατεύθυνση που θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια. Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή, θα προετοιμάσουμε κάποια πράγματα για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τα οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει να επεξεργαζόμαστε. Προτρέπω και τους Δήμους να έρθουν πιο κοντά στην Αναπτυξιακή, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει και στον τομέα των διαδικασιών και θα έχουν πολλαπλώς να ωφεληθούν.
  Οι Αναπτυξιακές από τότε που ιδρύθηκαν έχουν μια ευελιξία και μια ταχύτητα στα παραδοτέα έργα και στην υλοποίηση έργων».
  Ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ, ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι η Εταιρεία είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης και στο παρελθόν αυτό έχει επιβεβαιωθεί: «Πιστεύω ότι και στο πλαίσιο έναρξης του νέου Κοινοτικού Πλαισίου, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες και στην Περιφερειακή Ενότητα και στους Δήμους με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή, να γίνουν παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία φακέλων για την κατάθεση προτάσεων στα προγράμματα και να έρθουν περισσότερα χρήματα στο νομό. Θεωρώ ότι το στελεχιακό δυναμικό της Εταιρείας είναι ένα απόκτημα του νομού, πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και να αυξηθεί».
    Προγράμματα
  Η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας, Αντωνία Μπούζα, υπογράμμισε ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση ποντάρει πολλά στη λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους.
  Ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας, Δημήτρης Μπαρμπετσέας, σημείωσε ότι από την Αναπτυξιακή επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο και με ένα πολύ δυνατό στελεχιακό δυναμικό τα θέματα προωθούνται άμεσα.
  Το μέλος και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Γιώργος Φάββας, παρατήρησε ότι η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα συνεχισθεί, καθώς η Αναπτυξιακή χρειάζεται συμπαράσταση και βοήθεια για να συνεχίσει το έργο που επιτελεί.
  Ο διευθύνων σύμβουλος, Χάρης Ρέκκας, ξεκίνησε με παράκληση στον κ. Αναστασόπουλο ως εκπρόσωπο της ΠΕΔ, οι Δήμοι να είναι πιο σύντομοι και αποτελεσματικοί, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλει για να ολοκληρώνονται τα προγράμματα εντός των χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν.
  Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Χαντζής, ο οποίος έχει διατελέσει και διευθυντής της Εταιρείας, ως εκπρόσωπος του δημάρχου, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος Leader. Είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας υλοποιεί 11 έργα, υπάρχει καλή σχέση με την Εταιρεία και τη στηρίζει.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

  ***  Κατέρρευσε κομμάτι από το Πνευματικό Κέντρο

  Άγιο πρέπει να είχαν όσοι βάδιζαν χθες στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου. Κι αυτό, διότι ένα κομμάτι σοβά, προφανώς λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και μη επαρκούς συντήρησης του κτηρίου, αποκόπηκε, χωρίς, ευτυχώς, καμία περαιτέρω δυσάρεστη εξέλιξη. Βέβαια, αμέσως μετά το συμβάν συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας τοποθέτησε προστατευτική κορδέλα, ως προσωρινό μέτρο προστασίας, αλλά σίγουρα το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνει παρέμβαση στο κτήριο. Α.Π. - 

  ***  Σιγή ασυρμάτου από «Σαμαρικούς» και «Αντι-Σαμαρικούς»         
        
  «Σιγή ασυρμάτου» στην… κεντρική συχνότητα της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία επικρατεί από τους «δυσαρεστημένους πρώην Σαμαρικούς», Λαμπρόπουλο – Νίκα – Σαμπαζιώτη, αλλά στις ιδιωτικές τους συχνότητες οι σχολιασμοί και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων δίνουν και παίρνουν, διερευνώντας πώς μπορούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.
  Στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες ήρθε χθες να προστεθεί και ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πολιτευτή Μεσσηνίας, Γιώργου Μπουλούκου. Αν και τα τελευταία χρόνια δεν έχει λάβει θέση επί των εσωκομματικών της Ν.Δ., χθες σε ανακοίνωσή του, χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, ο κ. Μπουλούκος τάσσεται κατά του κ. Σαμαρά, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για «μουσαφίρηδες που έδιωξαν τους νοικοκυραίους».
  Πάντως, για άλλη μια φορά, η Μεσσηνία χωρίζεται σε «Σαμαρικούς» και «Αντι-Σαμαρικούς», με τα δύο στρατόπεδα να ετοιμάζονται για μάχη.
  «Μουσαφίρηδες και νοικοκυραίοι»
  Ειδικότερα, σε σχολιασμό του ο κ. Μπουλούκος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. είπε: «Όσοι διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις της χώρας και του κόμματος, οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η Ν.Δ. ήταν η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Όμως, το μόνοπλευρο άνοιγμα σε ιδέες και πρόσωπα υπηρέτησε μόνο στρεβλές και ανούσιες σκοπιμότητες και επέφερε τη συρρίκνωση. Οι μουσαφίρηδες έδιωξαν τους νοικοκυραίους.
  Εμείς, που είμαστε πάντοτε στην παράταξη, είμαστε και τώρα παρόντες, για την αναμόρφωση τόσο αυτής όσο και εν γένει του πολιτικού συστήματος. Φτάνει οι έχοντες την ευθύνη να αναλάβουν πρωτοβουλίες με γνώμονα ρεαλιστικές παραδοχές, όπως οι αριθμοί και τα ποσοστά μαρτυρούν και αποτυπώνουν την αλήθεια».
    Και η Αντώνια Μπούζα
  Στο γκρουπ των δυσαρεστημένων από τον κ. Σαμαρά φαίνεται πως εντάσσει τον εαυτό της και η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο, περιφερειακή σύμβουλος, Αντωνία Μπούζα.
  Κύκλοι του περιβάλλοντός της αναφέρουν πως δεν της δόθηκε καμία εξήγηση για ποιον λόγο δεν εκλήθη στη συνάντηση για τη Μεσσηνία την Πέμπτη στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, καθώς και ότι, παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε να «βοηθήσει» το κόμμα σε αυτές τις εκλογές με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο, αυτό δεν τη βοήθησε καθόλου.
  Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η αναφορά της στο μήνυμα που εξέδωσε μετά τις εκλογές: «Έδωσα έναν έντιμο, αλλά μοναχικό αγώνα. Το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας στη Μεσσηνία είναι ο καθρέπτης όλων αυτών των παθογενειών».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

  ***  Τα δύο πρόσωπα της Υγείας          
       
  Η χθεσινή ημέρα ήταν αποκαλυπτική για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας στη Μεσσηνία. Από τη μια πλευρά, η διοίκηση εξήγγειλε την ολοκλήρωση 14 (!) έργων μέσα στο 2015, κάτι που αποδεικνύει ότι από άποψη υποδομών το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ενισχύεται περαιτέρω και, κατ’ επέκταση, βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Είδηση που ασφαλώς ικανοποιεί όσους προσφεύγουν σε αυτό.
  Λίγη ώρα, όμως, αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Μανώλης Μάκαρης και η γραμματέας Χρυσάνθη Μάλλιου, παρουσίαζαν την άλλη όψη της κατάστασης, η οποία είναι δραματική. Κι αυτό, διότι υποστήριξαν ότι η δημόσια υγεία εκτίθεται σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, ύστερα από το νέο ψαλίδισμα των εφημεριών, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015. Έτσι, το Τμήμα Επειγόντων θα λειτουργεί χωρίς ειδικευμένους γιατρούς, όπως και κάποιες κλινικές ορισμένες ημέρες θα σταματήσουν να εφημερεύουν.
  Μέσα στο 2015 η ολοκλήρωση 14 έργων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
  Μια πολύ ουσιαστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μεταξύ του διοικητή του Γεωργίου Μπέζου, της αντιπεριφερειάρχη Υποδομών-Δικτύων-Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ντίνας Νικολάκου και των αναδόχων όλων των έργων υγείας που είναι σε εξέλιξη στο νομό.
  Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης 14 σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4.115.650,77 ευρώ.
  Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μπέζου, ήταν ο καλύτερος συντονισμός, η καταγραφή και η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
  Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι όλα τα έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015.
  Να σημειωθεί πως στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
  Σχετικά ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας δήλωσε: «Είχαμε μια σημαντική συνάντηση εργασίας με όλους τους αναδόχους των έργων υγείας που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία. Μιλάμε για έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.115.650,77 ευρώ, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ του ΕΣΠΑ.
  Στόχος μας, σε συνεργασία με τις ανάδοχους εταιρείες, είναι η απρόσκοπτη, ποιοτική και μέσα στα χρονοδιαγράμματα υλοποίηση όλων των έργων. Και τα 14 έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.
  Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους συνεργάτες τους και όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη δημιουργική συνεργασία και τη μεγάλη συμβολή τους.
  Κλείνοντας, ένα μεγάλο μπράβο στους συνεργάτες μου. Μπροστά μας έχουμε πολλή δουλειά ακόμα».
    Παραγωγή οξυγόνου
  Στο μεταξύ, ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο μέσα από το ΕΣΠΑ ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ανακοίνωσε χθες ο κ. Μπέζος.
  Πρόκειται για ένα συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως με πολλαπλά  οφέλη για το νοσηλευτικό ίδρυμα, κυρίως όμως για ένα έργο του οποίου η υλοποίηση και από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα θα επιφέρει μεγάλα ποσά εξοικονόμησης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας.
  Σημειώνεται ότι η πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας είχε αξιολογηθεί θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με συνολικό προϋπολογισμό 557.000 ευρώ.
  Ειδικότερα, πριν από 15 ημέρες το Γενικό Καλαμάτας εγκατέστησε, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, ένα συγκρότημα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου για την ολοκληρωτική κάλυψη των αναγκών του.
  Για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου σε οξυγόνο σε έκτακτες περιπτώσεις (συντήρηση των μηχανημάτων), εγκαταστάθηκε και μια κρυογενική δεξαμενή υγροποιημένου οξυγόνου. Αυτή, μαζί με το υφιστάμενο κέντρο φιαλών διανομής οξυγόνου, αποτελούν τη δεύτερη και τρίτη πηγή εφεδρικής τροφοδοσίας εκτάκτου ανάγκης.
  Επίσης, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων διακοπών της ηλεκτρικής ενέργειας(ΔΕΗ), εγκαταστάθηκε ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος πλήρως αυτοματοποιημένο για την εναλλακτική ηλεκτρική τροφοδοσία του συγκροτήματος, εξασφαλίζοντας τοιουτοτρόπως τη συνεχή λειτουργία του.
  Προβλήματα στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας από την περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες 
  Σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά και των Δημόσιων Ιατρείων της Μεσσηνίας, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί ο πρόεδρος των ειδικευμένων ιατρών, Μανώλης Μάκαρης και η γραμματέας Χρυσάνθη Μάλλιου.
  Όπως τόνισε ο κ. Μάκαρης, η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού για το χώρο της Υγείας για το 2015 και η περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες, από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις κλινικές και τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
  Ίδια προβλήματα δημιουργούνται και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
  Επίσης, ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη κάλυψη των οργανικών θέσεων τόσο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και στα δημόσια περιφερειακά ιατρεία όλης της Μεσσηνίας, ενώ αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην έλλειψη γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόσθεσε δε, ότι η υπολειτουργία των πρώην ιατρείων του ΙΚΑ στην Καλαμάτα έχει επιβαρύνει τα Επείγοντα, τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει να λειτουργούν με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό.
  Από την πλευρά της, η κα Μάλλιου επισήμανε τη σοβαρότητα του ζητήματος με την περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της διοίκησης για μείωση των εφημεριών δεν έχουν γίνει δεκτές.
  Τέλος, σημείωσε ότι, αν συνεχιστεί η αδιάλλακτη στάση της διοίκησης και δεν επέλθει συμφωνία για το ζήτημα των εφημεριών, θα αναγκαστούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα, καθώς είναι ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια και την υγεία των ασθενών, αλλά και την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
   
  ***   Περισσότερο αφύπνιση παρά εφιάλτης          
        
  Με άρθρο τους, χθες, οι Financial Times δημοσιεύουν γελοιογραφία, στην οποία η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, σκεπασμένη με ένα σεντόνι που έχει πάνω του το σύμβολο του ευρώ, και στην άκρη του κρεβατιού να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
  «Κάθε λογικός Ευρωπαίος αξιωματούχος θα πρέπει να βλέπει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως αφύπνιση και όχι ως εφιάλτη», σημειώνουν οι Financial Times, ενώ στο άρθρο προστίθεται: «Όχι επειδή η ριζοσπαστικά αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει δίκιο στα περισσότερα σημεία (που δε σημαίνει πάλι ότι η άλλη πλευρά κάνει μόνο λάθη), αλλά επειδή η νίκη αποκρυσταλλώνει το αδιέξοδο, το οποίο έχει παραλύσει την ευρωζώνη».   Α.Π. 
   
  ***  Ο ορισμός της ατυχίας…          
        
  Πριν από επτά χρόνια ο λογιστής Τζόελ Ίφεργκαν είχε μια απίστευτη έμπνευση, καθώς μάντεψε και πέτυχε τα τυχερά νούμερα του Λότο, ωστόσο, δεν πληρώθηκε ποτέ τα 23,8 εκατ. που πλήρωνε το λαχείο. Ο λόγος ήταν ότι κατέθεσε το δελτίο του μόλις επτά δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.
  Ο άτυχος «τυχερός»  διεκδικούσε το μισό του τζακπότ, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων (23,8 εκατ. ευρώ), αλλά έχασε την υπόθεση στα δικαστήρια, καθώς έκριναν ότι δε δικαιούται το ποσό.
  Στις 23 Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9.00 το βράδυ, ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς του για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του «Λότο Σούπερ 7». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.
  Το ρολόι στο μηχάνημα όπου επικυρώνονται τα δελτία έδειχνε 20.59, αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο -αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς- εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21.00 και, κατά συνέπεια, θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.
  Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο. Αφού του αρνήθηκαν τα μισά κέρδη από το τζακπότ-τα χρήματα δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό-, ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.   Α.Π. 
   
  ***  Καιρός Λονδίνου και αύριο στην Καλαμάτα         
       
  Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 1/2/2015 προβλέπεται άστατος.
  Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται κατά διαστήματα ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες και κυρίως προς το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
  Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
  Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
  Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σε υψηλές ποσότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ θα πέφτει και λασπόβροχο.
    Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/  
   
  ***
   
  *** Αθλητική  Εφημερίδα  :

  ***  Στον πάγκο της Καλαμάτας ο Κώστας Σταματίου
       
  Νέος προπονητής της Καλαμάτας είναι και επίσημα ο Κώστας Σταματίου, αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θ» 
  Δεν θα μείνει κενός για πολύ ο πάγκος της Καλαμάτας, καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Κώστα Σταματίου. Ο Βολιώτης τεχνικός, που εργάστηκε στο ξεκίνημα της περιόδου στη Βάρδα, από την οποία αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου, φαίνεται πως αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Ράλλη για την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας. Η αλήθεια είναι ότι εξετάστηκαν αρχικά άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα του Ρομπέρτο Μπολάνο και του Μίκι Τσίρκοβιτς, όμως όλα δείχνουν ότι η διοίκηση καταλήγει στην περίπτωση του κ. Σταματίου. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ξεκίνησε την προπονητική ως βοηθός των κ.κ.Δανιήλ, Κοκότοβιτς και εν συνεχεία εργάστηκε σε Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Λαμία, Αναγέννηση Επανομής, ΓΣΑ και πρόσφατα στην Βάρδα.
  Γνωρίζει την κατηγορία και τον 3ο όμιλο, και χαρακτηρίζεται για το χαμηλό προφίλ του και την εργατικότητά του. Δεν αποτελεί «ακριβή» λύση και αυτό το στοιχείο ενδεχομένως να έχει παίξει το ρόλο του, όμως οι διοικούντες προφανώς περιμένουν ότι θα αλλάξει το κλίμα και την όλη κατάσταση που επικρατεί εντός της ομάδας.
  Ευχαριστίες σε Κουρμπανά που βρέθηκε χθες στο Στάδιο
  Πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση του νέου προπονητή, κάτι που ίσως γίνει και εντός της ημέρας, η διοίκηση φρόντισε να μεταφέρει τις ευχαριστίες της στον κ. Κουρμπανά με τον πλέον επίσημο τρόπο… «Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ευχαριστεί τον Νίκο Κουρμπανά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα το διάστημα κατά το οποίο είχε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας και για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του. Του εύχεται προσωπική ευτυχία και καλή επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.
  Από την πλευρά του ο 52χρονος τεχνικός βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο, εκεί όπου υπήρχε εκ μέρους της διοίκησης ο Χρήστος Λουκάς, και αποχαιρέτισε ποδοσφαιριστές και πρώην πλέον συνεργάτες του. Ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν την προσπάθεια, εκφράζοντας και πάλι την πίστη στις ικανότητές τους, δείχνοντας πάντως ανακουφισμένος από την όλη εξέλιξη.
  Το πρόγραμμα ο Ιωσήφ Λουκάς και νέο πρόσωπο ο Σχοινάς
  Τη χθεσινή προπόνηση έβγαλε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του κ. Κουρμπανά, Ιωσήφ Λουκάς, όμως αυτό δεν αποτέλεσε και τη μόνη διαφοροποίηση. Το λέμε γιατί το «παρών» στην προπόνηση έδωσε ο 20χρονος επιθετικός Αργύρης Σχοινάς, που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την ομάδα της Ερμιονίδας, από την οποία προέρχεται και το προηγούμενο μεταγραφικό απόκτημα ο Λαζάρου.
  Δεν ανακοινωθεί επισήμως η απόκτησή του, όμως όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί στο ρόστερ της Καλαμάτας, αποτελώντας την 3η μεταγραφή του Ιανουαρίου.
  Το ευχάριστο για τη Μαύρη Θύελλα είναι ότι δεν αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο, παίρνοντας τους βαθμούς στα χαρτιά, καθώς δεν θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την Κύμη. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στους τραυματίες (Τριάντο, Σκαρλάτο, κ.ά) να επανέλθουν, και πάνω απ’ όλα στο νέο προπονητή να «γνωρίσει» την ομάδα.
  Σκληρή ανακοίνωση του “Bulldogs Club” και… στο στόχαστρο ο Ράλλης
  Βλέποντας τις εξελίξεις και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, μπήκε μπροστά, θέλοντας να εκφράσει την άποψή του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων «Bulldogs Club”, που ζητά από την διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε μεταγραφές, έτσι ώστε να μη χαθεί η χρονιά. Βάζει στο στόχαστρο τον Γιώργο Ράλλη, ζητώντας του να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια ενίσχυσης, αφήνοντας και κάποια ερωτηματικά για τις διοικητικές διεργασίες που προηγήθηκαν. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
  «Μια μέρα μετά από μία ακόμα ντροπιαστική ήττα και τη νέα απώλεια βαθμών, η οργή είναι μεγάλη και κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μεγαλείο της Καλαμάτας.
  Απαιτούμε λοιπόν από τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ομάδας την άμεση πρόσληψη νέου τεχνικού και την ενίσχυση το έμψυχου δυναμικού ώστε να παλέψουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για τη διεκδίκηση του στόχου μας.
  Σε διαφορετική περίπτωση σας προειδοποιούμε ότι θα χάσετε τον ύπνο σας όπως τον έχουμε χάσει εμείς και θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας.
  ΥΓ1 Ο κόσμος της Μαύρης Θύελλας δεν δίστασε και δεν θα ξαναδιστάσει να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει το καλό της ομάδας.
  ΥΓ2 Εσείς κύριε Ράλλη κάθε καλοκαίρι φέρνετε στις συνελεύσεις να ψηφίσουν άσχετους με την Ομάδα ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή θέλετε να είστε πρόεδρος. Αφού θέλετε να είστε πρόεδρος βάλτε το χέρι στη τσέπη και ενισχύστε σοβαρά την ομάδα αυτή τη στιγμή που όλα είναι ανοιχτά για την άνοδο.
  Καλαμάτα 29-1-2015
  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ – ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  BULLDOGS CLUB 1991»  .-
    Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής  στον 3ο  Όμιλο Γ΄ εθνικής :
  Η Καλαμάτα δεν αγωνίζεται στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, όμως υπάρχει κανονικά δράση στον 3ο  Όμιλο, με την ΕΠΟ ν’ ανακοινώνει τους διαιτητές των Κυριακάτικων αναμετρήσεων, που ξεκινούν στις 3.00 μ.μ. μ’ εξαίρεση βεβαίως το ματς στη Ζάκυνθο. Πιο αναλυτικά…
  Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μανδραϊκός: Βεργέτης. Δημογέροντας, Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας)
  Αστέρας Μαγούλας – ΑΟ Λουτράκι: Καλογεράκος (Ζακύνθου), Γκολές, Τίκας (Πειραιά)
  Παναρκαδικός – Παναργειακός: Δραγατης, Δουλγεράκης, Τσαλίκογλου (Αν. Αττικής)
  Ζακυνθιακός – Πανελευσινιακός: Τσιρώνης, Αντωνόπουλος, Σπυριδόπουλος (Αιτ/νίας) (14:00)
  Βύζας Μεγάρων – ΠΑΟ Βάρδας: Κυρίτσης (Δωδεκανήσου), Γουρνιάς, Ρούντος (Αν. Αττικής)
  Ερμής Κιβερίου – Αχαϊκή: Κουντουριώτης, Κρετσίμος, Νάκος (Δ. Αττικής)
  Του Νίκου Μπαλόπουλου
  ~** Αγώνες ποδοσφαίρου 3ος  όμιλος Γ΄ εθνικής :
  (1/2/2015)
  Ερμής Κιβερίου-Αχαϊκή
  Ζακυνθιακός-Πανελευσινιακός
  Δόξα Ν. Μανωλάδας-Μανδραϊκός
  Βύζας Μεγάρων-Παμβουπρασιακός
  Αστέρας Μαγούλας-Λουτράκι ΠΑΟ
  Κύμης ΑΟ-Καλαμάτα 0-3 χ.α.
  Παναρκαδικός-Παναργειακός

   *** Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες: 5ος Όμιλος
   Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου

  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 90-86
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 86-69

  Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 86-77
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 89-72

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  Ν-Η Β.

  Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1 9
  Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 9
  Μπαρτσελόνα 3-2 8
  Παναθηναϊκός 3-2 8
  Άλμπα Βερολίνου 2-3 7
  Γαλατάσαραϊ 2-3 7
  Ερυθρός Αστέρας 1-4 6
  Ζαλγκίρις Κάουνας 1-4 6

  6ος Όμιλος
   Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου

  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 84-70
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 103-95 παρ. (88-88κ.α.)
  Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 102-83

  Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου
  Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία) 60-68

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  Ν-Η Β.

  ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-0 10
  Ολυμπιακός 4-1 9
  Αναντολού Εφές 3-2 8
  Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 3-2 8
  Νίζνι Νόβγκοροντ 2-3 7
  Λαμποράλ Κούτσα 2-3 7
  Αρμάνι Μιλάνο 1-4 6
  Μάλαγα 0-5 5

  ***   Πρόγραμμα Σούπερ Λίγκας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
   

  Σάββατο 31 Ιανουαρίου  2015

    Πανιώνιος - Πανθρακικός  2-1  , (1-0).- ^
  Τα  γκολ  :  1΄ Παύλος  Μητρόπουλος , 55΄ Γιάννου , 62 ΄ Τζανής,.-
  Διαιτητές :Μιχάλης Βοσκάκης  ,Χρήστος Σωτηρόπουλος , I. Σίπκας
  Κάρτες : Μπαλδάς , Πάνο , Παπαδόπουλος .-
  Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Ρισβάνης, Πάνος, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός(Σιώπης), Μπουμάλ (Μασούρας), Φούντας(Μπακατσέ), Γιάννου.
  Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μεχία, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά (Μαλδά), Ποτουρίδης, Ρομέου (Μάρτινς), Εμπόου, Τζάνης(Χασομέρης), Ντιγκινί, Ιγκόρ.
  Στον πάγκο του Πανιωνίου: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Γκέζος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας.
   Στον πάγκο του Πανθρακικού: Πασχαλάκης, Ροζέριο, Χασομέρης, Ζδράβος-Ρίζος, Μανού, Παπαγεωργίου.
  Βίντεο  με 1ο  γκολ  Πανιωνίου Π. Μητρόπουλος στα 30''  το σκορ  στο {1ο Ημίχρονο}:
  ~** Πανιώνιος-Πανθρακικός  το  1ο  γκολ  31/1/2015  21η  αγων : http://youtu.be/md0DkiXpcE8 ,  
  ~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1 21η αγων  δηλώσεις γκολ  31/1/2015: http://youtu.be/eu28k8R25SM ,
  ~**Πανιώνιος-Πανθρακικός  2ο  γκολ Πανιωνίου  31/1/2015 : http://youtu.be/iTFduHLqYWo  ,
  ~**Πανιώνιος-Πανθρακικός  2-1  γκολ Πανθρακικού  31/1/2015 : http://youtu.be/g9HT4fHAm-8 ,

   Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-0  , (0-0) .- ^
  Τα  γκολ  : 74΄ Τσαμπούρης  
  Διαιτητές :Ανδρέας Παππάς ,Δ Γκάγκας  ,Δ.  Ζυγούρης
  Κάρτες : Σανκαρά , Χουάνμα , Ιγκλέσια , Λεοζίνιο , Κεϊτά ,.-
  Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
  KAΛΛΟΝΗ (Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκας(Άλβες), Άλβες, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο(Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα(Κάλτσάς).
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο(Ζησόπουλος), Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης(Μουκάμ), Μουνάφο, Ρόλε, Γιαννιώτας, Πάρα, Σκούρτης(Ιγκλέσιας).
  Οι πάγκοι:
  ΚΑΛΛΟΝΗ: Δαύκου, Αγρίτης, Ναβάρο, Καμαρά, Καλτσάς, Χωριανόπουλος, Γιορέντε.
  ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Ιγκλέσιας, Φερνάντες, Ζησόπουλος, Τιέ Μπι, Αλόκο, Μούκαμ.
  Βίντεο  από αγώνα  :
  ~**ΚΑΛΛΟΝΗ –ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ   Α΄ ΗΜΙΧΡ  0-0  21η  αγων  31/1/2015 : http://youtu.be/ymYTACSTtEs  .,   
  ~**Καλλονή-Αστέρας Τρ  1-0  το γκολ 31/1/2015 : http://youtu.be/eZjYgoG-qcM  ,  
  ~** ΚΑΛΛΟΝΗ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   1-0 δηλώσεις γκολ 31/1/2015  21η  αγων : http://youtu.be/1AZxfv6TyrA ,

    ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός  1-2  , (0-1) .-
  Τα  γκολ  :  7΄ πεν.  και  94΄ Άλβες , 73΄ Μάκ .-
  Διαιτητές :Α. Δημητρόπουλος , Δ. Βέρτης , Γ. Σταυρουλάκης
  Κάρτες : Αθανασιάδης , Στεφανάκο , Νομπόα ,  Μαρτίνες , Μπεχαράνο ,Μαντούρο  ,
  ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Κατσικάς(Κίτσου), Βίτορ, Τζανδάρης(Μάκ), Μαντούρο, Νομπόα, Περέιρα, Σαλπιγγίδης(Ρικάρντο Κόστα ), Αθανασιάδης
  Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Κέβιν, Κούσας, Ετζεγκέλε, Γοδόι, Μαρτίνες, Φωτάκης(Μαλεζάς), Βιγιαφάνιες(Ρουσκουγιέδα), Κάπελ(Λάζαρ), Άλβες
  Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Ρικάρντο Κόστα, Μακ, Παπαγιαννόπουλος, Κουλούρης
  Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρουσκουγιέδα, Σκαραμοτσίνο, Μαλεζάς, Λάζαρ, Βασιλείου
  Βίντεο  από τον αγώνα  :
  ~**ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Α΄ Ημιχρ  0-1  γκολ πεν   31/1/2015 21η  αγων  : http://youtu.be/keSNEf4ti0M ,
  ~**ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός  Α΄ ημίχρ  0-1  31/1/2015: http://youtu.be/HAkqpmFrX_M
  ~**ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2  γκολ δηλώσεις 31/1/2015 21η  αγων   :
  http://youtu.be/95SD1P-oaHI ,
  ~**ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-2 31/1/2015 γκολ ισοφάρ, ΠΑΟΚ 21η αγων  : http://youtu.be/qcBMWN07W28 ,

  Κυριακή 1η Φεβρουαρίου  2015
  15:00 Παναθηναϊκός - Πλατανιάς
  17:15 Λεβαδειακός - Ξάνθη
  17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα
  19:30 Βέροια - Ολυμπιακός
   Ατρόμητος-ΟΦΗ (Δεν ορίστηκε)
  Εργοτέλης-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α)

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
  ΑΓ. Ν-Ι-Η  Ν-Ι-Η  Ν-Ι-Η  ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

  1. Ολυμπιακός 20 15-3-2 8-1-1 7-2-1 48-13 48
  2. ΠΑΟΚ 20 15-1-4 8-1-1 7-0-3 42-23 46
  3. Παναθηναϊκός 20 12-4-4 9-0-1 3-4-3 32-16 40
  4. Αστέρας Τρίπολης 20 10-5-5 6-4-0 4-1-5 33-23 35
  5. Παναιτωλικός 20 8-8-4 5-3-2 3-5-2 26-16 32
  6. Βέροια 20 8-6-6 7-2-1 1-4-5 29-31 30
  . Ατρόμητος 20 7-9-4 6-4-0 1-5-4 20-15 30
  8. Ξάνθη 20 7-7-6 6-4-1 1-3-5 30-28 28
  . ΠΑΣ Γιάννινα 20 6-10-4 5-4-1 1-6-3 25-20 28
  10. Κέρκυρα 20 7-4-9 6-2-3 1-2-6 23-24 25
  11. Καλλονή 20 5-9-6 4-3-2 1-6-4 16-19 24
  12. Πλατανιάς Χανίων 20 6-4-10 4-2-4 2-2-6 17-20 22
  13. Πανθρακικός 20 4-9-7 4-6-0 0-3-7 16-27 21
  . Λεβαδειακός 20 5-6-9 2-5-3 3-1-6 22-20 21
  15. Πανιώνιος 19 4-4-11 4-3-2 0-1-9 18-29 16
  16. Εργοτέλης 19 3-6-10 1-3-5 2-3-5 20-37 15
  17. ΟΦΗ 20 6-2-12 5-1-4 1-1-8 17-35 10
  18. Νίκη Βόλου 20 2-1-17 2-1-7 0-0-10 7-45 7
   * Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών

  *** Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
  Σάββατο 31/1/2015 Χαλ Σίτι - Νιούκαστλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 14.45, ΟΤΕ sport1
  Πανιώνιος - Πανθρακικός, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 15.00, Novasports 3
  Αταλάντα - Κάλιαρι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 16.00, ΟΤΕ sport5
  Στουτγάρδη - Γκλάντμπαχ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, ΟΤΕ sport3
  Σάλκε - Ανόβερο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, ΟΤΕ sport4
  Φράιμπουργκ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, ΟΤΕ sport6
  Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 17.00, ΟΤΕ sport1
  Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 17.00, ΟΤΕ sport2
  Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 17.15, Novasports 1
  Εϊμπάρ - Ατλέτικο Μαδρίτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 19.00, ΟΤΕ sport2
  Τζένοα - Φιορεντίνα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 19.00, ΟΤΕ sport5
  ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 19.30, Novasports 1
  Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 19.30, ΟΤΕ sport1
  Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 19.30, ΟΤΕ sport4
  Γρανάδα - Ελτσε, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00, ΟΤΕ sport2
  Ρόμα - Εμπολι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 21.45, ΟΤΕ sport1
  Θέλτα - Κόρντομπα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, ΟΤΕ sport2
  Τίμπεργουλβς - Καβαλίερς, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.00, OTE sport3

  ***  Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜ  Α΄ κατηγορίας τοπικού  :   www.epsmes.gr   ,
  Σάββατο  31-01-2015 :
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ    
  ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-0 .- ^   
  Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    0-1 .- ^
    http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-
  Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ    
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    
  ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ    
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  
  ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  

  Α1 Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας
   Τετάρτη  28-01-2015  :
  ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.  5-0  .- ^
  Σάββατο  31-01-2015  :
  Α.Ο.ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 2-0 .-^
  ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας  1-1 .- ^
  Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-0 .- ^

  *** Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  :
  Τετάρτη    11/02/15
  ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ   
  ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ    
   
  ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  Σάββατο    31/01/15
  ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ    3-0 .- ^ 
  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ   5-2 .-^     
  ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  2-3 .- ^    
  ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ   6-0 .-^  
  Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ    3-0 .-^  
      Κυριακή    01/02/15     
  ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ    
  Σάββατο    31/01/15   
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  2-1 .-^ 
  ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.     -
  ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ    2-0 .-^   
  ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού  - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  3-3.-^    
        Κυριακή    01/02/15   
  Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΚΑΜΠΟΥ  
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   
   
  *** Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜ
  Τετάρτη  28-01-2015 :
  Α.Ε.ΑΙΘΑΙΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 1-2 .- ^
  ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -ΑΕΚ  Καλαμάτας  1-6.- ^
  ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου 6-0 .- ^
   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης 3-0 .- ^  
  ΠΑΟΚ Καλαμάτας -Α.Ε.ΜΑΝΗΣ  0-2 .- ^
  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης 1-0 .- ^
  ΠΑΟ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας  5-3 .- ^
  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμ. 0-1.-^
  Α.Ε.ΑΒΙΑΣ -Α.Σ. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  4-0 .- ^
  Α.Ο ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού 1-0 .- ^
  http://dikisports.blogspots.gr/   .-
  *** Γ΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας :
  Σάββατο  31-01-2015 :
  ΝΕΣΤΩΡ Πύλου -Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  0-5 .- ^

  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
  1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,        4048   video.-                         
  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
  http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2319    video.-                
  3. - Vlasis Skoulikas =   
  http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
  Σύνολον                                                     8691  βίντεο   .-

  ~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3397.-   
   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
  ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347   
  ~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    839. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .-  
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
  *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 361 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
  ~**  http://www.newsbeast.gr/  .-

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
  ~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
  ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
  ~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
  ~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
  ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
  ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
  ~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
  ~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
  ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
  ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
  ~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
  ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
  ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
  ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
  ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
  ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
  ~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
  ~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
  ~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
  ~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
  ~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
  ~Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
  ~Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
  ~ Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/24-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/24-25-2015.html .-
  ~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  εκλογών 25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
  ~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
  ~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
  ~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
  ~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
    ~    Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
  ~

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου