ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 04 Ιούλιος 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  :
~


~


~
***  Πότε και γιατί έγιναν δημοψηφίσματα στην Ελλάδα         
      
Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους το 1831 και όλα τον 20ο αιώνα μέσα σε διάστημα 54 ετών. Από τα επτά δημοψηφίσματα στις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και σε μία για την έγκριση συντάγματος. Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από δικτατορικά καθεστώτα.
Συγκεκριμένα:
  • 1920: Λίγο μετά τηυ νίκη στις βουλευτικές εκλογές, όπου έχασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν μέσω της μικρασιατικής εκστρατείας, η νέα κυβέρνηση υπό τον Δημήτριο Ράλλη προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 5 Δεκεμβρίου με ερώτημα την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α'. Στο δημοψήφισμα δεν συμμετέχουν οι Φιλελεύθεροι. Η επάνοδος του εξόριστου βασιλιά εγκρίνεται με 99%.
    Το αποτέλεσμα ενοχλεί τις συμμαχικές δυνάμεις: οι σύμμαχοι παύουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα προσφέροντας την υποστήριξή τους προς την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης των συμμάχων θεωρείται ένας από τους παράγοντες που συνέλαβαν καθοριστικά στη μικρασιατική καταστροφή.
  • 1924: Η Δ' Συντακτική Εθνοσυνέλευση προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 13 Απριλίου με ερώτημα την κατάργηση της μοναρχίας. Η διαδικασία οργανώνεται από την κυβέρνηση Παπαναστασίου. Υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας ψηφίζει το 69,95% των ψηφοφόρων και κατά το 30,05%. Την 1η Μαΐου της ίδιας χρονιάς ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Παύλος Κουντουριώτης.
  • 1935: Προκηρύχθηκε από το διδακτορικό καθεστώς του Γεωργίου Κονδύλη κι έμεινε στην ιστορία ως "νόθο δημοψήφισμα". Το ερώτημα ήταν η κατάργηση της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, υπέρ της βασιλευόμενης δημοκρατίας ψήφισε το 97,88% των ψηφοφόρων, ενώ το "όχι" απέσπασε μόλις το 2,12%.
  • 1946: Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Τσαλδάρη προκηρύσσει δημοψήφισμα για την 1η Σεπτεμβρίου. Οι επιλογές ήταν τρεις: υπέρ ή κατά της επανόδου του βασιλιά και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου Β' ψήφισε το 69%, κατά το 20% και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας το 11%.
  • 1968: Η χούντα των συνταγματαρχών διενεργεί δημοψήφισμα στις 29 Σεπτεμβρίου για σχέδιο συντάγματος που είχε εκπονήσει η ίδια. Στο δημοψήφισμα - παρωδία το "ναι" αποσπά ποσοστό 92,21% και το "όχι" το 7,79%. Στη διαδικασία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί ή εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
  • 1973: Το δεύτερο δημοψήφισμα - παρωδία της απριλιανής δικτατορίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου εκείνου του έτους. Τα ερωτήματα σχετίζονταν με την έγκριση μεταρρύθμισης του συντάγματος του 1968, την εκλογή προέδρου (Γεώργιος Παπαδόπουλος) και αντιπροέδρου (Οδυσσέας Αγγελής) της Δημοκρατίας για θητεία οκτώ ετών και την κατάργηση της μοναρχίας. Υπέρ ψήφισε το 78,43% και κατά το 21,57%.
  • 1974: Μετά την πτώση της δικτατορίας, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διενεργεί στις 8 Δεκεμβρίου δημοψήφισμα με ερώτημα τη μορφή του πολιτεύματος. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Το 69,2% των ψηφοφόρων ψηφίζει κατά της βασιλευόμενης δημοκρατίας και κατά το 30,82%. Newsroom ΔΟΛ
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για Ελλάδα
paremvash hpa
 -  Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ – Γερμανίας, μετά την επιστολή που έστειλε το Κογκρέσο των ΗΠΑ- και δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα.
Οι ΗΠΑ ασκούν σκληρή κριτική στη Λαγκάρντ για τους χειρισμούς και τις επιλογές της. Η επιστολή αυτή, την οποία συνυπογράφουν 9 μέλη του Κογκρέσου και ένας Γερουσιαστής, αποτελεί την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ' επέκταση στην Καγκελάριο Α.Μέρκελ..
Οι απειλές που εκστομίζουν προς την Κ.Λαγκάρντ αλλά και τους υπεύθυνους του Ταμείου είναι απίστευτες, αφού τους "σφάζουν" με το γάντι, ενώ τους τονίζουν ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν "ανεπιθύμητα" αποτελέσματα.
Ολοφάνερο είναι πως η Αμερική έχει θορυβηθεί από την κατάσταση στην Ελλάδα και το ντόμινο των εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία με την αδιάλλακτη στάση των τραπεζιτών. Μάλιστα έντονη είναι η ανησυχία των ΗΠΑ και στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:
"Σου στέλνουμε την επιστολή γιατί ανησυχούμε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, των οποίων το ΔΝΤ είναι μέλος. Σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα υπάρξει μόνο πλήγμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στην παγκόσμια.
Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να αναγκάσει τους Έλληνες για παραχωρήσεις, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ύφεση και καθιστούν δύσκολη την ανάκαμψη.
Ανησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την "σκληρή γραμμή" με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί
Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη. Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες
Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν χρηματοδούνται πλέον! ΟΙ Έλληνες μεταρρύθμισαν και μείωσαν τον δημόσιο τομέα όπως τους ζητήθηκε. Πέτυχαν την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή εντός της ζώνης του ευρώ ενώ το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα μέτρα λιτότητα κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.
Το ΔΝΤ αναγνώρισε επίσης τα λάθη τους στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ε Ελλάδα χρειάζεται μία λύση ενώ έχουν δείξει την προθυμία τους για συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε με ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα....
Ως μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ προσέξαμε την πρωτοφανή δυσκολία του ΔΝΤ να βρει λύση και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις όχι μόνο επειδή κάποιες χώρες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο Ταμείο....
Είναι γνωστό ότι θέλετε θεσμικές αλλαγές... Αν το ΔΝΤ θεωρηθεί υπεύθυνο για επιπλέον ζημιά στην ελληνική οικονομία όπως οι τωρινές απαράδεκτες επιπτώσεις ή οικονομική κατάρρευση δεν θα υπάρξει πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ γι αυτές που ζητάτε...
Το Κογκρέσο κλείνει με τη σύσταση: "Να δείξετε ευελιξία..."
~
*** EKTAKTO: Ο Τσίπρας δεν ήθελε να φορολογήσει τον πλούτο...
eipe
-  Ο στενός συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σέλμαγερ, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις. Με διάφορες αναρτήσεις στο twitter, ανέφερε πως «Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Κάλεσα τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν. Κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη να βγάλει στο τέλος ένα λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν εν ισχύει. Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι τούς προσέφερα 35 δισ. ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα».
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα
eurogrop
 -  Πληροφορίες από αξιωματούχους της ΕΕ αναφέρουν πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν βρίσκονται σε ετοιμότητα, για την διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup τη Δευτέρα και Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η ανησυχία μεταξύ των πολιτικών προϊσταμένων της Ευρωζώνης είναι μεγάλη.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Λούκα Κατσέλη: Κλείνουν και τα ΑΤΜ τη Δευτέρα!
louka
 -  Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη, τα χρήματα στις τράπεζες για τον εφοδιασμό των ΑΤΜ επαρκούν μόνο μέχρι την Δευτέρα.
Η κ. Κατσέλη παραδέχθηκε την δραματική αλήθεια: Εάν δεν λυθεί άμεσα το θέμα της πρόσθετης χρηματοδότησης (ELA), οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη Δευτέρα.
Η ρευστότητα εξασφαλίστηκε μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας επανέλαβε το πρωί του Σαββάτου η κυρία Κατσέλη ενώ πρόσθεσε ότι το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει η ΕΚΤ που θα καθορίσει το νέο επίπεδο ρευστότητας. «Με βάση την απόφαση αυτή θα οριστεί το νέο όριο αναλήψεων» πρόσθεσε η κυρία Κατσέλη.
Τέλος σε ερώτηση που της τέθηκε για το αν η ίδια ως οικονομολόγος εγγυάται τις καταθέσεις, η απάντησή της ήταν η εξής:«Η φερεγγυότητα των τραπεζών ελέγχεται από την ΕΚΤ. Όσο πιο γρήγορα μεταβούμε στην φερεγγυότητα και την ομαλότητα τόσο πιο πιθανό να αποφύγουμε δυσάρεστα σενάρια».
~
*** ΣΟΚ: Κουπόνια στα σούπερ μάρκετ...
kouponia
- Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, με τίτλο «Ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία, ενώ εταιρείες εκδίδουν ιδιωτικά συναλλάγματα», κάνει λόγο για σενάρια έκδοσης των ανταλλακτικών κουπονιών, γνωστότερα ως IOUs.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιες εταιρείες έχουν προβεί σε συνεννοήσεις με σουπερμάρκετ για την αποδοχή κουπονιών ή ιδιωτικών «χρημάτων» αντί πληρωμής από την επόμενη εβδομάδα.
Έτσι, μιας και η χώρα ξεμένει από ευρώ, οι αγορές θα πραγματοποιούνται με «κουπόνια» από την ερχόμενη εβδομάδα.
~
***   Ελα τώρα !! Δεν το πιστεύω ! New York Times: Με εντολή Σόιμπλε τα capital controls




Ο ΝΑΖΙ Σόιμπλε ήταν αυτός που πήρε την απόφαση για επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times! Η αμερικανική εφημερίδα σε ένα μεγάλο άρθρο της περιγράφει το παρασκήνιο της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση για το δημοψήφισμα και την ΕΚΤ στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ο αυτουργός πίσω από το capital control, τις κλειστές ελληνικές τράπεζες και τα "60άρια"!...
 Την Πέμπτη Τσίπρας και Βαρουφάκης συμφώνησαν ότι δε μπορούσαν να παρουσιάσουν την πρόταση αυτή στο υπουργικό συμβούλιο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να πιέσουν την Ευρώπη για το θέμα του χρέους, ώστε να έχει μια πιθανότητα η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή.      Όταν όμως ο Γ. Βαρουφάκης το έθεσε στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την ίδια ημέρα στο Eurogroup, του απάντησαν πως έχει μείνει ελάχιστος χρόνος για διαπραγματεύσεις.    “Γιάνη, αν συνεχίσεις να μιλάς για το χρέος, η συμφωνία θα είναι αδύνατη”, του είπε ο Ολλανδός Γ. Ντάσελμπουμ.                                         Τότε ο Σόιμπλε "πήρε την σκυτάλη" και άσκησε κριτική στον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Π.Μοσκοβισί ότι "Κρατάει απαράδεκτα ευνοϊκή στάση απέναντι στην Ελλάδα", καθώς, όπως είπε, "Ακόμη και η τελευταία πρόταση των θεσμών θα είχε δυσκολίες να περάσει από τη γερμανική Βουλή"!                                                                                                          Και ο Σόιμπλε κατέληξε ρίχνοντας την "βόμβα", όπως αναφέρουν οι NYT: “Η μόνη λύση είναι η επιβολή capital controls και αυτό θα γίνει”!     Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη κοινωνική κρίση στην Ελλάδα μετά τον Β'ΠΠ είχε ξεκινήσει πάλι δια χειρός ενός Ναζί  Γερμανού. 
~
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQnTFySg7pHD0l1RSbFtp6gxlsWhI2piK4xR0iuSXTkxqhHZS_gYwfczdtxS7pLYS52Bh-Hj4O83VMpO3y8FwHqrYje_xJx8UQbHdfvVWL_RxxBUI-0e5QKcftSaEuczbXlnQ2AsOnE5lO/s1600/2015-07-04_112651.png Όπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το …79% των Ελλήνων (και το 47% των Κυπρίων) θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή επίπεδα παραγωγής τροφίμων για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό σε επίπεδο ΕΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (ποσοστό 94% – το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη) πιστεύει ότι η εθνική παραγωγή τροφίμων δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. …
Οι παραπάνω φόβοι των Ελλήνων είναι εντελώς αδικαιολόγητοι. Σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα, ακόμα κι αν κοπούν τελείως οι εισαγωγές τροφίμων (όπως έγινε στην Αργεντινή), δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πεινάσει.
Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών-διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 94% περίπου!
Ειδικότερα, από την παραπάνω έρευνα προκύπτει ότι το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο περίπου στο 99%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171 %).
Στο ελαιόλαδο και τις ελιές, τα οποία είναι βασικά είδη διατροφής, η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δυο αυτά προϊόντα. Στο λάδι η παραγωγή φτάνει επίσημα το 151% της κατανάλωσης. Στο ποσοστό αυτό, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και μια τεράστια ποσότητα ατυποποίητου λαδιού που εξάγεται παρανόμως κυρίως σε γειτονικές χώρες, καθώς και ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 4,33% ελαιολάδου που εισάγεται ετησίως, χωρίς κανείς να ξέρει την αιτία.
Συνυπολογίζοντας αυτά τα ποσοστά, θα μπορούσαμε να τροφοδοτούμε με λάδι σχεδόν όλη την Ευρώπη!
Το ψωμί, ψωμάκι;
Στο μαλακό σιτάρι, από το οποίο γίνεται το ψωμί, εισάγουμε ετησίως πάνω από 1.000.000 τόνους αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Ουκρανία. Οι εισαγωγές αυτές είναι τελείως άσκοπες και καταστροφικές για την ελληνική Οικονομία – πρόκειται για σιτηρά αμφίβολης ποιότητας, αφού κάποιες ανατολικές χώρες υποχρεούνται βάσει κοινοτικής νομοθεσίας να κάνουν ακόμα και ελέγχους για ίχνη ραδιενέργειας!
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1957(!) η Ελλάδα πέτυχε την αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι, με την ποικιλία Γ 38290 που δημιούργησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Σιτηρών. Μάλιστα, προς τα τέλη του 1970 υπήρχε πλεόνασμα που διατηρήθηκε μέχρι το 1984!
Έκτοτε αρχίζει ραγδαία μείωση της καλλιέργειας του μαλακού σιταριού, η οποία συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της καλλιέργειας του σκληρού.
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα είναι από τότε ελλειμματική σε μαλακό σιτάρι και πλεονασματική σε σκληρό, από το οποίο γίνονται τα ζυμαρικά. Αυτό οφείλεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία έδωσε ισχυρά κίνητρα στους παραγωγούς σκληρού σιταριού (35 ευρώ το στρέμμα).
Δηλαδή μας αύξησαν την παραγωγή μακαρονιών και μάς μείωσαν την παραγωγή ψωμιού, που από την Αρχαιότητα είναι βασικό είδος διατροφής.
Παρόλα αυτά, η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ευρώπη στην παραγωγή σιτηρών με 9 εκατ. στρέμματα, από τα οποία περίπου τα 6 εκατ. είναι με σκληρό και μαλακό σιτάρι!
Η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας
Στα εσπεριδοειδή, τη μεγαλύτερη αυτάρκεια κατέχουν τα πορτοκάλια με ποσοστό 167%, ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63%. Αλλά και στα υπόλοιπα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%). Αντί, λοιπόν, να τρώμε μπανάνες, ανανάδες και παπάγια(;), είναι προτιμότερο να στραφούμε στα ελληνικά φρούτα, τα οποία είναι απεί­ρως πιο θρεπτικά και, ευτυχώς, δεν πρόκει­ται να μας λείψουν ποτέ. Είναι ενδεικτικό ότι στο ροδάκινο η Ελλάδα κατέχει πάνω από 60% των εξαγωγών παγκοσμίως!
Έλλειψη παρατηρείται στη ζάχαρη, με την εγχώρια παρα­γωγή να καλύπτει μόνο το 14,3% των αναγκών, που υπολο­γίζονται στους 320.000 τόνους. Ενώ ως το 2005 η ελληνική ζάχαρη εξασφάλιζε κερδοφορία, το 2006 υπογράφηκε η ταφόπλακά της, όταν η Ελλάδα συμφώνησε με την ΕΕ να πα­ράγει σχεδόν τη μισή παραγωγή από τις ανάγκες της και να πάει σε εισαγωγές!
Η κατάσταση επιδεινώθηκε με το κλείσιμο πολλών εργο­στασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, λόγω κακο­διαχείρισης. Με δεδομένο, βέβαια, ότι η ζάχαρη δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, αλλά και με την καλλιέργεια στέβιας, η οποία έχει έως 300 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δράση, σε μια πιθανή παύση των εισαγωγών δεν αναμένεται να αν­τιμετωπίσει η χώρα σοβαρό πρόβλημα.
Πολύ χαμηλή αυτάρκεια διαπιστώνεται στην κατηγορία των οσπρίων, με ποσοστό που κυμαίνεται στο 39%. Συγκεκριμένα, παράγουμε περίπου 8.000 τόνους φακές και εισάγουμε ακόμα 10.000 τόνους, κυρίως από Τουρκία, προκειμένου να καλύψουμε την εγχώρια ζήτηση. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στα φασόλια: καταναλώνουμε 35.000 τό­νους, εκ των οποίων οι 25.000 τόνοι είναι εισαγωγής. Σημειωτέον ότι το 1981 η ετή­σια παραγωγή φασολιών ήταν 31.500 τόνοι!
Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να λυθεί εύκολα, με μια αναδιάταξη της παραγωγής, ακόμα και με επιδότηση, ώστε σε εκτάσεις που καλλιεργούνται σήμερα άλλα προϊόντα, π.χ. ρύζι (στο οποίο είμαστε πλεονασματικοί), να καλλιεργηθούν όσπρια, πολλά από τα οποία, όπως τα ρεβύθια ή τα μαυρομάτικα φασόλια, έχουν και μικρότερες ανάγκες σε νερό.
Και στις πατάτες υπάρχει αυτάρκεια κατά 82%, με μόνιμη μάστιγα όμως τις «ελληνοποιήσεις» πατάτας από Αίγυπτο, αλλά και τις άσκοπες εισαγωγές κατεψυγμένης πατάτας από χώρες όπως οι ΗΠΑ, επειδή δήθεν τηγανίζεται πιο εύκολα.
Η ελληνική αμπελουργία είναι επίσης σε πολύ καλό επί­πεδο, αφού στα επιτραπέζια σταφύλια (αυτάρκεια 133,45%) έχουμε πλεόνασμα, δηλαδή μπορούμε άφοβα να κάνουμε εξαγωγές, χωρίς να μας λείψουν ποτέ.
Αναφέρεται ότι μπορεί το κρασί να καλύπτει τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, αλλά αυτοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο ουίσκι (το ουίσκι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος κατανάλωσης ποτών, καταλαμβάνοντας ποσοστό πε­ρίπου 42% το 2010, σύμφωνα με έρευνα της ICAP), το οποίο βεβαίως εισάγεται.
Ταυτόχρονα διαθέτουμε και μια πολύ ση­μαντική (μικρότερη, βέβαια, από το παρελθόν) παραγωγή σταφίδας (σουλτανίνα και κορινθιακή) άνω των 50.000 τόνων ετησίως, η οποία υπερεπαρκεί για τις ανάγκες μας (αυτάρκεια 274,8%) και μας καθιστά ικανούς για εξαγωγές. Στο μέλι, επίσης, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας της τάξεως 92%.
Αρνάκι άσπρο και παχύ
Όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες της ελληνικής τροφοεξάρ­τησης, το βασικό πρόβλημα της χώρας, ως προς την αυτάρκεια, είναι κυρίως η ζωική παραγωγή. Αυτό, όμως, είναι ένας μύθος – ή, μάλλον, μια μισή αλήθεια.
Το ποσοστό αυτάρκειας στη ζωική παραγωγή-αλιεία ανέρχεται, κατά μέσο όρο, περίπου στο 76,11%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως το κρέας, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 56% περίπου, με το μικρότερο ποσο­στό να καταγράφεται στο βόειο κρέας (13%) και το υψηλό­τερο στο αιγοπρόβειο κρέας (94%).
Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους 158.000 τόνους που καταναλώνουμε ετησίως σε μοσχαρίσιο κρέας, στην Ελλάδα παράγουμε μόλις τους 20.000 τόνους. Στο χοιρινό κρέας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αφού από τους 290.000 τόνους που καταναλώ­νουμε, παράγουμε μόνο τους 111.000, δηλαδή το 38%.
Η έλλειψη αυτή σε μοσχαρίσιο και χοίρειο κρέας είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. Χα­ρακτηριστικό είναι ότι πριν το 1980, δηλαδή πριν μπούμε στην τότε ΕΟΚ, η Ελλάδα είχε φτάσει σε αυτάρκεια στο χοι­ρινό κρέας 84%, στο μοσχαρίσιο σε 66%, ενώ το αιγοπρόβειο κρέας ήταν στα σημερινά επίπεδα αυτάρκειας – περί­που 94%. Γιατί, όμως, ενώ είμαστε ελλειμματικοί σε βόειο κρέας, συνεχίζουμε να το καταναλώνουμε, σκορπώντας εκα­τομμύρια ευρώ στο εξωτερικό;
Η Ελλάδα μεταπολεμικά σχεδόν υποχρεώθηκε να κατανα­λώνει μοσχαρίσιο κρέας, με τη λογική ότι είναι πιο ογκώδες ζώο, με μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγή σε σχέση με τα αιγο­πρόβατα, και άρα είναι πιο συμφέρον για την Ελλάδα.
Με επιδοτήσεις της Ε.Ε. εξαφανίστηκαν οι εγχώριες ράτσες βοοειδών και ενισχύθηκε η εκτροφή βοοειδών έναντι της αιγοπροβατοτροφίας και άλλων παραδοσιακών μορφών κτηνο­τροφίας, απείρως πιο αποδοτικών, όπως η κονικλοτροφία.
Αντίθετα, το αιγοπρόβειο κρέας και κάποιες εγχώριες φυλές βοοειδών προέρχονται στην πλειοψηφία τους από κοπάδια ζώων που βόσκουν τον περισσό­τερο χρόνο ελεύθερα σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, εκμε­ταλλευόμενα πλήρως την πλούσια ελληνική χλωρίδα.
Στο αιγοπρόβειο κρέας είμαστε σχεδόν αυτάρκεις, αφού σύμφωνα με στοιχεία για το 2009 η Ελλάδα διαθέτει περίπου 8,9 εκατ. πρόβατα και 4,8 εκατ. κατσίκια, δηλαδή αντιστοι­χούν περίπου ένα πρόβατο και μισή κατσίκα για κάθε Έλ­ληνα.
Σημαντικός τομέας είναι και η πτηνοτροφία, στην οποία είμαστε αυτάρκεις κατά 85% στο κρέας και κατά 91% στα αυγά. Ιδιαίτερα για τα αυγά, υπάρχει τόση παραγωγή, ώστε το 2011 οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά. 2134%!
Στη δε αλιεία το ποσοστό αυτάρκειας, χωρίς να υπολογί­σουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες, αγγίζει περίπου το 125,6%, με πάνω από 160.000 τόνους ψαριών τον χρόνο. Μαζί με τις ι­χθυοκαλλιέργειες (120.000 τόνοι), το ποσοστό σε αυτάρκεια των αλιευμάτων φτάνει το 221,3%!
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊό­ντων, η φέτα -με ποσοστό αυτάρκειας 147%- περίπου υπερ­βαίνει τον μέσο όρο της κατηγορίας, ο οποίος κυμαίνεται στο 80%. Γενικότερα στο γάλα, η Ελλάδα κατά το παρελθόν ήταν πλεονασματική. Σήμερα είναι ελλειμματική, αφού η παρα­γωγή αγελαδινού γάλακτος κυμαίνεται στους 638 χιλιάδες τόνους, καλύπτοντας μόνο το 58,2% της ζήτησης (στοιχεία ΕΛΟΓΑΚ 2011). Βέβαια, στο αιγοπρόβειο γάλα που έχει και μεγαλύτερη θρεπτική αξία, είμαστε σχεδόν αυτάρκεις, με πα­ραγωγή που καλύπτει το 98% της ζήτησης. Αυτό που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι η σχετικά μειωμένη παραγωγή γάλακτος δεν οφείλεται στη μη παραγωγικότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά στο καθεστώς των ποσοστώσεων που επέβαλε η ΕΕ. Μέχρι τις αρχές του 2000, η χώρα πλήρωνε πρόστιμα στην ΕΕ, επειδή οι παραγόμενες ποσότητες γάλακτος ήταν υψηλότερες από το πλαφόν που είχε δέσει αυθαίρετα η ΕΕ – κι αυτό διότι δεν είναι αναλογικές ούτε με τον πληθυσμό, ούτε με το ζωικό κεφάλαιο κάθε χώρας.
Ταυτόχρονα, ενώ μας επέβαλαν χαμηλή παραγωγή, εισήγαμε χιλιάδες τόνους συμπυκνωμένου γάλακτος από Ολλανδία και Γερμανία, πετώντας εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και την έλλειψη στήριξης από την πολιτεία, αποθάρρυνε πολλούς κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους το 63,5% των κτηνοτρόφων.
Η Ελλάδα «υπερδύναμη» τροφίμων
Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία (στοιχεία 2009), η Ελλάδα καλλιεργεί 32.693 χιλιάδες στρέμματα, από τα 37.324 χιλιάδες στρέμματα (25% της έκτασής μας) που είναι η συνολική καλλιεργήσιμη έκτασή μας, δηλαδή καλλιεργείται περίπου το 87,6% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Τα υπόλοιπα 4.631 χιλιάδες στρέμματα είναι αναξιοποίητα, αφού βρίσκονται σε αγρανάπαυση, η οποία μάλιστα είναι και συμφέρουσα, αφού είναι επιδοτούμενη από την ΕΕ.
Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας είναι η μείωση του αγροτικού πληθυσμού, με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση πρώην αγροτικών εκτάσεων. Για να μεταβληθεί αυτή η κατάσταση απαιτούνται σοβαρά κίνητρα για τους νέους.
Ένας ακόμα τομέας ανάπτυξης είναι και η εκτατική μορφή κτηνοτροφίας. Η Ελλάδα διαθέτει λιβάδια σε ποσοστό 35% του εδάφους της, τη στιγμή που στην Ιταλία είναι το 15%, στην Πορτογαλία το 16% και στην Ισπανία το 24%. Στα λιβάδια αυτά μπορούν να βόσκουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους αιγοπρόβατα ή και εγχώριες φυλές βοοειδών και χοίρων, χωρίς να έχουν καμία ανάγκη για ζωοτροφές.
Ένας ακόμα αναξιοποίητος πλούτος είναι και η αλιεία. Η Ελλάδα, με τα15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών, τα 300 θαλάσσια είδη, τα ποτάμια (ο Αλιάκμονας έχει 33 είδη ψαριών και ο Αξιός 36), τις λίμνες, τους εκατοντάδες κόλπους, καθώς και τα 3.000 νησιά, είναι ένα φυσικό ιχθυοτροφείο. Ήδη η χώρα διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ε.Ε.
Αναπτυξιακές προοπτικές
Η χώρα θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να επενδύσει όχι μόνο στη διατροφική της αυτάρκεια, κάτι που ήδη υφίσταται παρόλη την γεωργοκτόνα πολιτική των τελευταίων ετών, αλλά και στην εξάρτηση σε τρόφιμα άλλων χωρών από εμάς, ώστε σε μια πιθανή κρίση να έχουμε συμμάχους τους εμπορικούς μας εταίρους.
Ο φιλότιμος Έλληνας αγρότης, που κατάφερε εδώ και αιώνες να θρέψει τον ελληνικό πληθυσμό, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, είναι σίγουρο ότι και τώρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα καταφέρει να θρέψει τους Έλληνες.
Παρόλα αυτά, όμως, η αυτάρκεια σε τρόφιμα απαιτεί συντονισμένη δράση όλων – από τους κρατικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, μέχρι τον τελευταίο καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να αποκτήσει εθνική συνείδηση και να πάψει να καταναλώνει εισαγόμενα, κυρίως τυποποιημένα τρόφιμα αμφίβολης ποιότητας, που ενισχύουν παραγωγούς και οικονομίες άλλων κρατών.
Ακόμα και αν οι τιμές των ελληνικών προϊόντων είναι υψηλότερες, θα πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα και τον μόχθο του Έλληνα γεωργού. Η επιστροφή στη μεσογειακή διατροφή, που όλοι αναφέρουν αλλά κανείς δεν εφαρμόζει, είναι αυτή που θα μας προστατεύσει σε πιθανή παύση των εισαγωγών.
Η Ελλάδα δεν είναι απλά μια πλούσια χώρα, αλλά μια κοιμισμένη υπερδύναμη, η οποία θα πρέπει να κάποτε να ξυπνήσει και να ορθοποδήσει, πάντα στηριγμένη στα δικά της πόδια. Με δεδομένη την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού, τα τρόφιμα είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας, που μελλοντικά θα αποτελέσει παγκοσμίως τη μέγιστη προτεραιότητα για κάθε κράτος, αλλά και το υπ’ αριθμόν ένα μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Η αυτονομία στα τρόφιμα είναι η μόνη λύση για την επίτευξη της ελευθερίας των λαών, αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας, αφού η χειρότερη μορφή εξάρτησης είναι εκείνη της διατροφής του πληθυσμού.
*Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΗΓΗ

~
***  ΟΧΙ στην Ευρώπη που ευημερούν τα νούμερα οι δείκτες και οι Τραπεζίτες!
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJFZTvtNhQ9Mns2FMpBHMZWryXV6va6pczjUKhkAzDuhFyVzxnMv_gwIUCtbrXLHtWEyn1ICdfGF6-w-SzsqEY7z7E4Px43cClDXE0fdBB5-VA5pAAxUDtKAlxohqv6UvD-yxrFRCxZrQe/s1600/5.jpg ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ
Λόγω της πόλωσης των ημερών η οποία δυστυχώς δημιούργησε δύο αντίπαλα στρατόπεδα στο εκλογικό σώμα είχα αποφασίσει να απέχω με το τρόπο μου (είχα αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μου) από την διαδικασία του δημοψηφίσματος. Βλέποντας όμως τους πολιτικούς "Βρυκόλακες" του παρελθόντος...
οι οποίοι όπως είναι γνωστό έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση να βγαίνουν με θράσος να προπαγανδίζουν υπέρ του ΝΑΙ αισθάνθηκα την ανάγκη να αναιρέσω αυτήν μου την απόφαση.
Δεν ανέχομαι να βλέπω το Σημίτη, το Καραμανλή, το Σαμαρά, το Βενιζέλο και άκουσον - άκουσον τον Γιωργάκη το Παπανδρέου να επιχειρηματολογούν και να μας προτρέπουν να ψηφίσουμε το ΝΑΙ στην αποδοχή των νέων σκληρών μέτρων που μας προτείνουν οι δανειστές μας.  Οι κύριοι αυτοί αντί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες (για κάποιους υπάρχουν ενδείξεις και για ποινικές) τρομοκρατούν το λαό προτάσσοντας το επιχείρημα ότι στην περίπτωση του ΟΧΙ θα μας πετάξουν ή θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από το Ευρώ!
Εδώ πρέπει να σας ενημερώσω ότι τις τελευταίες ώρες οι Ευρωπαίοι όπως η Μέρκελ, ο Σόιμπλερ, ο Γκάμπριελ, ο Ντάισεμπλουμ λένε ότι και στην περίπτωση του ΟΧΙ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και το σίγουρο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του θα βοηθήσει την κυβέρνηση να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Επίσης τις τελευταίες ώρες δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του Δ.Ν.Τ που λέει ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να κουρευτεί τουλάχιστον 30%.
Το τραγικό όμως είναι (αυτό για μένα συνιστά και προδοσία) ότι το 2012 η ηγεσία του Δ.Ν.Τ δηλ. η κ. Λαγκάρντ είχε προτείνει στον κ. Στουρνάρα (υπουργό Οικονομικών τότε του Σαμαρά) να ζητήσουν από κοινού το κούρεμα και την διευθέτηση του χρέους από την Ευρώπη μιας και δεν ήταν λογικό να το ζητήσει μόνο αυτή και όχι εμείς που είμασταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι!
Τότε όμως ο "σκοτεινός" αυτός τύπος ζήτησε την "άδεια" του πραγματικού αφεντικού του κ. Σόιμπλερ ο οποίος φυσικά το απέκλεισε. Βλέπουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη έκθεση δικαιώνει την άποψη και την επιμονή του Πρωθυπουργού να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα του χρέους. Είναι σημαντικό επίσης να σας μεταφέρω τις προχθεσινές (εντός του Γερμανικού Κοινοβουλίου) δηλώσεις του Αντικαγγελάριου κ. Γκαμπριέλ ο οποίος παραδέχτηκε ότι για την Ελληνική κρίση δεν φταίει ο Ελληνικός λαός και η σημερινή κυβέρνηση αλλά όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια δηλ. το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ. και οι οικονομικές Ελίτ της Χώρας μας. Φίλες/οι είναι ολοφάνερο ότι αυτοί που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν δηλ. οι πραγματικά υπεύθυνοι πρώην πρωθυπουργοί και οι άλλοι, το κάνουν γιατί θέλουν καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους.
Επίσης οι γνωστοί καναλάρχες και οι "δημοσιοκάφροι" τους αυτή την δύσκολη στιγμή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εις βάρος όλων μας γιατί έχουν "λερωμένη" ως τον λαιμό την φωλιά τους ενώ τα διάφορα κέντρα στην Ευρώπη νιώθουν ανατριχίλα στην ιδέα ότι μια Ελληνική άρνηση και κατόπιν επιτυχία της μπορεί να γίνει η σπίθα που θα βάλει την φωτιά της αμφισβήτησης για τις σημερινές Ευρωπαϊκές πολιτικές στους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου.
Ξέρω ότι όλους μας, μας πληγώνει η εικόνα των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες αλλά πιστέψτε με ήταν προσχεδιασμένο να γίνει αυτό δηλ. να τις κλείσουν κάποια στιγμή στα πλαίσια του εκβιασμού της κοινωνίας συνολικά μιας και η καλοπροαίρετη διάθεση και η πολιτική απειρία της κυβέρνησης έδωσε την ευκαιρία στους δανειστές να κωλυσιεργούν επίτηδες στις διαπραγματεύσεις για να δώσουν το γνωστό τους τελεσίγραφο σχεδόν στη λήξη του χρόνου οπότε με την οικονομική ασφυξία να εκβιάσουν για να αποσπάσουν την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης στα νέα απεχθή μέτρα!
Ας θυμηθούμε πως το 40' τότε που όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν γονατίσει μπροστά στην Χιτλερική Γερμανία οι Παππούδες μας είχαν το θάρρος, την λεβεντιά και τον πατριωτισμό να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι της και τελικά να γίνουν η αιτία να χάσει το πόλεμο.
Τιμώντας λοιπόν την μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της μαύρης εκείνης περιόδου θεωρώ πως δεν δικαιούμαστε τώρα να πούμε ΝΑΙ στην νέα φασιστική επίθεση της νέας Ευρωπαϊκής οικονομικής νομενκλατούρας.
Ας τους στείλουμε λοιπόν ξανά όπως και τότε ένα νέο ηχηρό ΟΧΙ και να είστε σίγουροι πως θα πάρουν το μήνυμά του πραγματικού νοήματος της επιλογής μας δηλ ότι θέλουμε μια Ευρώπη όπου πρέπει να ευημερούν οι άνθρωποι και η ποιότητα ζωή τους και όχι τα νούμερα, οι δείκτες και οι Τραπεζίτες!!!  prevenios 
~
*** Ἀντέχουμε μίαν ἐπίθεσιν ἀπό τό «κτῆνος»;
https://filonoi.files.wordpress.com/2015/07/e1bc80cebdcf84e1bdb3cf87cebfcf85cebcceb5-cebce1bdb7ceb1cebd-e1bc90cf80e1bdb7ceb8ceb5cf83ceb9cebd-e1bc80cf80e1bdb9-cf84e1bdb9-c2abceba.jpg Αν καταφέρουν να ρίξουν τον Τσίπρα με την δική μας ψήφο θα βρεθούν στην κυβέρνηση οι πρόθυμες πατσαβούρες του Soros και θα μας σκίσουν με βαζελίνη όπως ο ΓΑΠ.
Αν δεν γίνει αυτό που θέλουν οι τοκογλύφοι, θα μας εκδικηθούν είτε με έκτροπα, είτε με εμπρησμούς, είτε με οικονομικά κτυπήματα κλπ.
Δεν τους άρεσε η δήλωση Καμμένου περί εμπλοκής του Στρατού για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας από τους …«αυθόρμητους» πράκτορες της Μοσάντ κι ο Soro-Καμίνιτς ανησύχησε.
Ἀντέχουμε μίαν ἐπίθεσιν ἀπό τό «κτῆνος»;
Είναι έτοιμοι οι Έλληνες για μία τέτοια μετωπική σύγκρουση με το Κτήνος;
Μήπως αυτή η κόντρα θα αποτελέσει και την αφορμή για κούρεμα των καταθέσεων;
Εγώ είμαι έτοιμος να ψηφίσω το αντίθετο από αυτό που προτείνει ο Καμίνιτς.
Οι μαγαζάτορες του κέντρου της Αθήνας θα αντέξουν σε μία επίθεση πρακτόρων τύπου Δεκέμβρη του 2008;
Η Πυροσβεστική θα μπορέσει να αντιμετωπίσει φωτιές που θα ανάβουν μετά τις 10 το βράδυ;
Οι ξενοδόχοι θα αντέξουν σκόπιμες ακυρώσεις;
Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα αντέξει μαζικές απώλειες;
Ο Καμμένος που ήθελε να «χαρίσει» 500 εκατομμύρια στο νεοταξικό ΝΑΤΟ με το «Καλημέρα», είναι έτοιμος να σταθεί απέναντι στους ίδιους πράκτορες της Νέας Τάξεως;  Σίγμα   filonoi.gr 
 ~
***  ΟΧΙ στην Ευρώπη των τυράννων
http://media.moddb.com/images/mods/1/16/15576/PreviewImage2.jpg
Πλούταρχος Πάστρας
Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα ζει μία νέα ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Όπως τότε στα ένδοξα χρόνια της Επανάστασης του 1821 οι Μεσολογγίτες μη μπορώντας άλλο να ζήσουν υπό την καθημερινή πολιορκία της ζωής τους, αποφάσισαν να κατακτήσουν ξανά την ελευθερία τους μια και καλή, έτσι και τώρα η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλησε να δώσει ένα τέλος κι αυτή με την σειρά της στην εξαθλίωση, τον εμπαιγμό και στον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των Ελλήνων και της ιδίας, διεξάγοντας ένα «φλογερό» Δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.
Η απόφαση αυτή φαίνεται πως δεν πάρθηκε εν θερμό, αλλά υπό διεξοδική και πολύμηνη σκέψη. Κι αν ρωτάτε ποιος είναι ο λόγος αυτής; Μα ποιος άλλος από τον αδυσώπητο έλεγχο της τυραννικής γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης (κι όχι Ευρώπης, γιατί οι ευρωπαϊκοί λαοί πραγματικά είναι μονοιασμένοι) που δεν σταματάει ούτε μία στιγμή να ζει στον παραλογισμό της, ζητώντας επιμόνως τη «ΓΗ» και το «ΑΙΜΑ» των ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως και κάθε άλλου ευρωπαϊκούς έθνους.
Το τέταρτο Ράιχ των Γερμανών που ακούει στο όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση ή Ε.Ε., με την ηγέτη του, την Άγκελα Μέρκελ έχει καταστήσει την γηραιά Ήπειρο, από μία κοιτίδα πολιτισμού και ανθρωπισμού, να είναι πλέον ένα μέρος που η τυραννία και η εξαθλίωση των λαών του είναι το α και το ω της πολιτικής του οντότητας.
Φυσικά όλα αυτά τα κατάφερε η Γερμανία υλοποιώντας το σχέδιο του «Φύρερ» που δεν πρόλαβε ποτέ του ο ίδιος να το υλοποιήσει, με τη δημιουργία ενός νομίσματος του πόνου και της οικονομικής κτηνωδίας, αντί ενός άλλου που πραγματικά θα ήταν η γέφυρα του Ευρωπαϊσμού κι όχι του ευρωσκεπτικισμού.
Μ’ αυτό λοιπόν το νόμισμα πολλές χώρες έφτασαν στην πτώχευση της φτώχειας του λαού τους, είτε αυτή ονομάζεται οικονομική ή υλική, είτε πνευματική. Έτσι κι αλλιώς και τ’ αποτελέσματα ήταν τραγικά και βάναυσα και στις τρεις περιπτώσεις (κι όχι μόνο).
Η Ελλάδα φευ, πήρε κι αυτή την πικρή γεύση αυτού του «επιτυχημένου» εγχειρήματος κι έζησε εδώ και χρόνια στο «πετσί» της, το τι εστί υποδούλωση με την αμέριστη φυσικά βοήθεια και των εγχώριων πολιτικών και μιντιακών κυβερνώντων της.
Τώρα, όμως, ήρθε μία νέα κυβέρνηση που παρά τα λάθη της και την αργοπορημένη στάση της, τελικά έδειξε πως έχει τσαγανό (έστω κι αν έχει τους δικούς της σκοπούς) και πυγμή στο να δώσει μία λύση, στο πρόβλημα της τυραννίας, έστω και την τελευταία στιγμή απωθώντας με το «χέρι» τους, τις Σειρήνες του θώκου της υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η επιλογή της «εξόδου» (και δεν εννοώ του ευρώ, γιατί κανέναν δεν συμφέρει αυτό) δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από αυτήν του Δημοψηφίσματος. Ο Δήμος (ο λαός στ’ αρχαία ελληνικά) είναι κυρίαρχος, γι’ αυτό άλλωστε έχουμε και Δημο-κρατία, κι άρα είναι ο μόνος που μπορεί κι έχει το συνταγματικό δικαίωμα να δώσει τη λύση σ’ αυτόν το νέο γόρδιο δεσμό που έχει μπροστά του. Και γι’ αυτό το λόγο κανένας εγχώριος δελφίνος ή Γερμανός κατακτητής δεν θα μπορέσει να καθοδηγήσει και να τιθασεύσει την άποψη μας (όποια κι αν είναι αυτή). Δεν υποτασσόμαστε ποτέ εμείς, γιατί είμαστε Έλληνες κι έχουμε ελεύθερα πνεύματα και μ’ ελευθερία θα πούμε είτε το φοβισμένο και προπαγανδιστικό ναι, είτε το ανεξάρτητο κι εθνικό ΟΧΙ!
Εν κατά κλείδι, λοιπόν η κυβέρνηση παρά τα λάθη της, έπραξε επιτέλους σωστά κι έδωσε τον λόγο στον λαό. Και τώρα ήρθε η μεγάλη ώρα που εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά απόγονοι των ένδοξων και ξακουστών Ελλήνων, εκείνων που είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στους απολίτιστους Πέρσες, εκείνων που είπαν το επαναστατικό ΟΧΙ στον Τουρκικό Ζυγό κι εκείνων που είπαν το ηρωικό ΟΧΙ στο Φασισμό. Ήρθε άρα και η δική μας στιγμή που θα πρέπει να πούμε το ανεξάρτητο ΟΧΙ στον εξευτελισμό και στην προπαγάνδα της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης που δυστυχώς δεν είναι πλέον η ΕΥΡΩΠΗ των ΛΑΩΝ, αλλά η Ευρώπη των ΤΥΡΑΝΝΩΝ!  freepen.gr 
 ~
***  ΒΟΜΒΑ! Τελεσίγραφο Παυλόπουλου σε Τσίπρα: Εμένα μην με υπολογίζεις
tsi
 -  Τελεσίγραφο προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους που θα βγάλει τη χώρα από το επικίνδυνο αδιέξοδο που βρίσκεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο κ. Παυλόπουλος έχει δώσει διορία 2 ημερών μετά το δημοψήφισμα στον Πρωθυπουργό διαφορετικά ο κ. Παυλόπουλος δε θα τον στηρίξει.
“Μέσα σε δύο ημέρες από το δημοψήφισμα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του, κλείνεις τη συμφωνία με τους εταίρους μας. Διαφορετικά, εμένα μη με υπολογίζεις”, αναφέρει το τελεσίγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Έτσι κι αλλιώς, ο κ. Παυλόπουλος είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας και παραμονής της χώρας στο ευρώ.
~
***  ΒΟΜΒΑ ΗΠΑ: Η Τουρκία θα διαλυθεί...
toyrkia
 -  Η Τουρκία είναι αποδέκτης προειδοποιητικών μηνυμάτων από πολλές πλευρές, καθώς έχει συγκεντρώσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία, στην γραμμή Gaziantep-Kilis, με την εντολή να εισβάλλουν σε συριακό έδαφος αν δεχτούν επίθεση από την άλλη πλευρά, ενώ ο αρχηγός της δεύτερης στρατιάς στρατηγός Adem Huduti, βρίσκεται ήδη στην περιοχή παρακολουθώντας τις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Τζιχαντιστών στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Στην περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει στρατιωτική εισβολή στο συριακό έδαφος, το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυσή της, έπειτα από αλυσιδωτές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν οι δυο παλαίμαχοι Αμερικανοί διπλωμάτες πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Morton Abramowız και Eric Edelman, ιδρυτικά μελη του Αμερικανού Ινστιτούτου «Bipartisan Policy Center», σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χειλαδάκη, οι δυο παλαίμαχοι Αμερικανοί διπλωμάτες και άριστοι γνωστές των τουρκικών πραγμάτων, στις δηλώσεις που έκαναν και δημοσιευτήκαν στον τουρκικό τύπο προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξαν ότι μια τουρκική εισβολή στην Συρία μπορεί να αποτελέσει την ταφόπετρα της τουρκικής δημοκρατίας και προέτρεψαν την τουρκική κυβέρνηση να κάνει πίσω και να σταματήσει την συγκέντρωση στρατευμάτων στην μεθόριο με την Συρία.
Οι Morton Abramowız και Eric Edelman και παλαιοτέρα είχαν προκαλέσει με δηλώσεις τους την τουρκική επικαιρότητα προφητεύοντας επικείμενη διάλυση της τουρκικής δημοκρατίας τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν σαν τον μοιραίο άνθρωπο που θα διαλύσει την χώρα του.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες το Ιράν είχε απευθύνει τελεσίγραφο πολέμου προς την Άγκυρα ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία, αυτό θα θεωρηθεί σαν αιτία πολέμου κατά του Ιράν.
~
***   Ο Σαμαράς επισημαίνει ότι το «ΝΑΙ» θα αποτελέσει τη λύτρωση της Ελλάδας
sama
 -  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στην RealNews αι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση θέτει σε ένα "δημοψήφισμα"-παρωδία μια πρόταση που δεν υπάρχει πια στο τραπέζι. Σε μια διαπραγμάτευση που η ίδια φρόντισε να την τελειώσει. Κι αφού η ίδια έχει προσυπογράψει πλήρως όλα τα μέτρα λιτότητας -ύψους 8 δισεκατομμυρίων!- τώρα καλεί τον λαό να... τα καταψηφίσει. Ετσι, το μόνο που αφορά το δημοψήφισμα πλέον είναι το "Ναι" ή το "Οχι" στην Ευρώπη και στο ευρώ. Το "Οχι" κόβει οριστικά όλες τις γέφυρες με την Ευρώπη. Το είπαν άλλωστε ρητά όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Το "Ναι" κρατά τις προοπτικές της Ευρώπης ανοικτές για την Ελλάδα. Και με το "Ναι" θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε, σε λίγο χρόνο, την τεράστια ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους πέντε μήνες»
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι το νέο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης σε μια νέα βάση δεδομένων και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας η οποία "διασύρθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" όπως τόνιζει. Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ξανά του κινδύνους, λέγοντας «Αλλιώς θα βγούμε από το ευρώ και θα χάσουμε ό,τι κέρδισε η Ελλάδα εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Συμπλήρωσε ότι μόλις αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας πρέπει να διορθώσουμε και τα σφάλματα που έκαναν και οι ίδιοι οι δανειστές. Γιατί κι αυτά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός».
«Με το "Ναι" θα αρχίσει η λύτρωση του ελληνικού λαού, από την τραγωδία που του προκάλεσαν ο αντι-ευρωπαϊσμός και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης. Με το "Οχι" θα έρθουν νέα δεινά. Πολύ χειρότερα απ’ όσα έχουμε ζήσει ως τώρα. Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός στρέφεται πλέον στο "Ναι". Γιατί αρχίζει να αντιλαμβάνεται πόσο κινδυνεύει από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής» τονίζει.
 ~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία...
varoufakis2
 -  Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το οποίο φιλοξενεί συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, τιτλοφορείται: Ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία, ενώ εταιρείες εκδίδουν ιδιωτικά συναλλάγματα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει αποθέματα πετρελαίου έξι μηνών και φαρμακευτικών ειδών τεσσάρων μηνών, επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα καυσίμων και φαρμακευτικών προμηθειών για να αντέξει μια μακρά “πολιορκία”, και έχει κρατήσει κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να καλύψει τις απαραίτητες εισαγωγές ειδών διατροφής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα.
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι η κυβέρνηση εργάζεται ακόμα πάνω στο σενάριο ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν στο δημοψήφισμα κερδίσει το «Οχι».
«Ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών για τέσσερις» είπε στην Telegraph, συμπληρώνοντας ότι μία ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την ΤτΕ, τα σωματεία και τις τράπεζες εργάζεται σε μια ειδική «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του, ασχολούμενη με τα απαραίτητα αποθέματα και τις προτεραιότητες.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάποιες εταιρείες έχουν προβεί σε συνεννοήσεις με σουπερμάρκετ για την αποδοχή κουπονιών ή ιδιωτικών «χρημάτων» αντί πληρωμής από την επόμενη εβδομάδα, που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από εργαζομένους για την αγορά αγαθών. «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιμένει στο αδιέξοδο επειδή θα δικά τους λεφτά θα χαθούν». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «ανεπίσημα, δεχόμαστε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις» υπογραμμίζει ο κ. Βαρουφάκης.
~
*** Ανακοίνωση ΣΟΚ απο EFSF: Χρεοκοπείτε όποτε το θελήσουμε!
efsf xreokopia
 - Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός EFSF έχει το δικαίωμα να κηρύξει όποτε θέλει ως απαιτητά τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα, κατα τη διάρκεια του β' προγράμματος στήριξης και το κοινοποίησε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο Πιέρ Μοσκοβισί..
Η ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, ο EFSF "διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές του ως πιστωτής, και προσθέτει ότι θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.Η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και ο EFSF θα εξετάζει τη θέση του τακτικά».
Το ποσό δανεισμού απο τον EFSF είναι περίπου 130 δισεκατομμύρια ευρώ.
~
***   Τι θα γίνει εάν επιστρέψουμε στη δραχμή περιγράφει το Bloomberg
euro
 -  Οι δυσχέρεις που περιμένουν τη χώρα, σε μια μετά ευρώ εποχή για την Ελλάδα, περιγράφει το Bloomberg με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο.
Το Bloomberg παρουσιάζοντας δύο ταυτόχρονες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η μάχη είναι αμφίρροπη καθώς το 81% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως θέλουν η χώρα να βρίσκεται στην Ευρωζώνη κάνει την σύγκριση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα, να γυρίσει σελίδα και να περάσει στο νόμισμα της δραχμής.
Η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος είναι δύσκολο, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Πρόσφατες περιπτώσεις όπως αυτή της Γερμανίας με το γερμανικό μάρκο, το “διαζύγιο” της Τσεχίας-Σλοβακίας το 1993, και η περίπτωση ακόμη και του ευρώ, όλες είχαν από πίσω τους χρόνια προετοιμασίας και μεγάλη κοινωνική αποδοχή.
Στη συνέχεια ανφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει πως σκοπεύει να κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ, ακόμη και εάν υπερισχύσει το “Όχι''. Σε δύο ταυτόχρονες δημοσκοπήσεις το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων καταγράφει πως η μάχη είναι αμφίρροπη, το 81% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως θέλουν η χώρα να βρίσκεται στην Ευρωζώνη.
Στη συνέχεια τονίζει ότι οι χώρες οι οποίες αλλάζουν νόμισμα πρέπει να απαντήσουν σε δύο καίρια ερωτήματα: Πως θα εισάγουν νέα χαρτονομίσματα και νομίσματα, και τι θα κάνουν με τις τραπεζικές καταθέσεις, τα χρέη, και τα λοιπά χρηματοπιστωτικά μέσα τα οποία είναι όλα σε ευρώ.
Αναφέρεται λοιπόν ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολο δρόμο αφού η μετατροπή πρέπει να γίνει άμεσα και ραγδαία, και χωρίς καθόλου προετοιμασία, ενώ το ευρώ, το προηγούμενο νόμισμα θα κυκλοφορεί ακόμα στην Ευρώπη, και οι Έλληνες δεν θα προτιμούν το νέο, υποτιμημένο νόμισμα.
~
*** Δείτε τι σκαρφίστηκαν για να σηκώνουν πάνω από 60 ευρώ ημερησίως
atm
 -  ​Η χαλεπή περίοδος που διανύουμε, αποτέλεσε έμπνευση σε κάποιους να σκαρφιστούν έναν τρόπο για να μπορούν να σηκώσουν πάνω από 60 ευρώ την ημέρα.
Αυτό επιτεύχθηκε μέσω ξεχασμένων τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι είχαν μηδενικό υπόλοιπο και χρεωστική κάρτα εν ενεργεία αποδείχθηκαν σωτήριοι αυτές τις ημέρες.
Οι δαιμόνιου καταθέτες λοιπόν μεταφέρουν, κυρίως μέσω web banking, χρήματα από τον έναν λογαριασμό -που έχει υπόλοιπο πάνω από 60 ευρώ- στον άλλον που έχει μηδενικό υπόλοιπο και έτσι με αυτό τον τρόπο αποκτούν έχουν αυτομάτως τη δυνατότητα να σηκώσουν 50 ή 60 ευρώ για την καθεμία από τις κάρτες.
~
***  Η Αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη εγκληματικής ομάδας που έκλεβε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια
ast
 -  Εξαρθρώθηκε, από την ασφάλεια Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας έκαναν κλοπές σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μέχρι τώρα η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών στη Μεσσηνία και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα, τέσσερις Έλληνες 22, 28, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Έπειτα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα των συλληφθέντων, τουλάχιστον κατά τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν στα σπίτια και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια από εύκολα σημεία πρόσβασης ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις κλοπές, καθώς και δυο απόπειρες κλοπών, σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στις περιοχές, Φοινικούντα, Ευαγγελισμός, Μεθώνη και Καμάρια Μεσσηνίας, από όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 16.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.
~
***  Χωρίς...φακέλους τα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα;
fakeloi
-  Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συμβούλου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση ότι... δεν υπάρχει επαρκής αριθμός φακέλων για το δημοψήφισμα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
"Υπό τα παραπάνω δεδομένα παρακαλούμε να προμηθεύσετε άμεσα τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους με τον απαιτούμενο αριθμό φακέλων, ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία. Σε αντίθετη περίπτωση είναι προφανές, ότι η ψηφοφορία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται", αναφέρει στην επιστολή του ο κος Αλεξανδρής.
~
*** Ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές καρπουζιού της Τριφυλίας στην ευρωπαϊκή αγορά 

Ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές καρπουζιού της Τριφυλίας, που φέτος έγιναν προς περισσότερες χώρες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «οι τιμές ξεκίνησαν σε υψηλά επίπεδα. Στη συνέχεια, όμως, υπήρξε μια πτώση τιμών για τα στρογγυλά καρπούζια. Αντιθέτως στις βαρέλες (μεγάλα καρπούζια) οι τιμές παρέμειναν σε καλά επίπεδα. Το χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς ήταν η υψηλή ποιότητα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την καρπόδεση». Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά τα ουγγρικά καρπούζια. Η δε φετινή παραγωγή καρπουζιών της Τριφυλίας κυμάνθηκε στους 40 – 42 χιλιάδες τόνους. Όπως επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος, «οι εξαγωγές έγιναν προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. Υπήρχαν μπορούμε να πούμε τρία γεωγραφικά κέντρα που κατευθύνθηκαν οι εξαγωγές. Ένα μεγάλο μέρος των καρπουζιών κατευθύνθηκε προς την Πολωνία και τις χώρες της βόρειας Ευρώπης (Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Λευκορωσία). Ένα δεύτερο κύμα εξαγωγών κατευθύνθηκε προς την κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Ολλανδία, Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία). Ένα τρίτο κύμα κατευθύνθηκε προς την Ιταλία και τις γειτονικές χώρες (Αυστρία, Σλοβενία). Τέλος, αρκετές ποσότητες εξήχθησαν στις βαλκανικές χώρες, όπου φέτος σημειώθηκε αύξηση των εξαγωγών προς Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Fyrom, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Για πρώτη χρονιά εξάγαμε καρπούζια και στην Κύπρο. Στην ουσία με τα καρπούζια της Τριφυλίας εξήχθησαν προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Ιβηρικής χερσονήσου. Η κατανομή των εξαγωγών έγινε ισόποση, γεγονός που δείχνει την εδραίωση του προϊόντος σε αρκετές αγορές. Οι αγορές των Βαλκανίων και της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης παρουσιάζουν μια αυξητική τάση. Αν αυτό συνδυαστεί με την προώθηση των υπόλοιπων κηπευτικών υπό κάλυψη που παράγει η περιοχή (αγγούρια και ντομάτες), γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αγορές για τα προϊόντα της περιοχής. Η μείωση των τιμών που παρουσιάστηκε φέτος οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάθεση των προϊόντων στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Όταν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει μειωμένη ζήτηση». Όσον αφορά στην παραγωγή καρπουζιού της Ουγγαρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας της χώρας, καλλιεργήθηκαν φέτος περίπου 60.000 στρέμματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ουγγρικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων και Λαχανικών (FruitVeB), Ledo Ferenc, η φετινή παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 220 - 240 χιλιάδων τόνων. Περίπου 60 – 70 χιλιάδες τόνοι θα εξαχθούν, κυρίως προς την Πολωνία, την Τσεχία και τη Γερμανία. Η τιμή παραγωγού για τα ουγγρικά καρπούζια, κατά την έναρξη της φετινής εμπορικής περιόδου, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 38 – 40 λεπτά το κιλό. 
~
*** Το καλοκαίρι παίρνει άλλο χρώμα για δεκάδες πολίτες με τη ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στην Καλαμάτα         
     
Ανάγκη για περαιτέρω διεύρυνση σε παραλίες της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας
Σε μια σημαντική παρέμβαση, με στόχο την υποστήριξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας από χθες, εγκαθιστώντας στην παραλία απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης τον ειδικό μηχανισμό seatrack που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.
Πρόκειται για μηχανισμό που αποτελεί εφεύρεση ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 2013 κέρδισε το α΄ βραβείο καινοτομίας. Το σύστημα είναι ενεργειακά αυτόνομο, αφού λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να το χειρίζεται μέσω του αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου που διαθέτει και επιτρέπει σε ΑμεΑ να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα και κατόπιν να επιστρέψουν στην παραλία, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.
Είναι το πρώτο που τοποθετείται σε παραλία της Μεσσηνίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, δίνοντας τη δυνατότητα έτσι σε ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα να μπορούν με ευκολία να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.
Την απευθείας ανάθεση της προμήθειας και τοποθέτησης αυτού του μηχανισμού, λόγω αποκλειστικότητας, στην «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών», είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και η δαπάνη προϋπολογισμού 37.000 ευρώ με ΦΠΑ καλύπτεται από ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους.
Ο δήμαρχος κ. Νίκας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του «διότι μέσα στους χρόνους που είχαμε πει, δηλαδή αρχές Ιουλίου, τοποθετείται ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα και να αισθάνονται ανεξάρτητοι.
Αυτός ο μηχανισμός θα είναι ο πρώτος. Στο Δήμο μας θα μπουν κι άλλοι μηχανισμοί, σε όλη την έκταση της παραλιακής ζώνης, δύο ή τρεις ακόμα, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα όχι μόνο στους Καλαματιανούς, αλλά και στους τουρίστες που φιλοξενούμε εδώ κι έχουν κινητικά προβλήματα, να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους».
Η διάταξη αυτή θα είναι χρήσιμη, όχι μόνο για άτομα με αναπηρία, αλλά και για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο, που έχουν μυϊκή αδυναμία, για εγκύους κ.ά.
Η λειτουργία της θα υποστηρίζεται από προσωπικό του Δήμου, ενώ κοντά στη ράμπα θα τοποθετηθεί ένα κιόσκι, ώστε το χρησιμοποιούν οι λουόμενοι με κινητικά προβλήματα.
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των Οργανώσεων ΑμεΑ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας.
Στο χώρο του έργου, εκτός από το δήμαρχο, ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βεργόπουλος, που συντόνισε τις διαδικασίες ώστε να γίνει μέσα σε σύντομο διάστημα. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η εγκατάσταση της ράμπας εξαγγέλθηκε μόλις την άνοιξη και πολύ γρήγορα έγιναν ο διαγωνισμός, η ανάθεση και η εγκατάσταση.
Το έργο επισκέφθηκαν και άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία κινούνται με καροτσάκι, ο Αθανάσιος Ξυπόλητος από το Σύλλογο ΑμεΑ Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας. Αμφότεροι υπογράμμισαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έβλεπαν τη θάλασσα μόνο από το δρόμο, ενώ, όσο κι αν ήθελαν, δεν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο.
Παρατήρησαν, πάντως, ότι ο Δήμος πρέπει να φροντίσει και για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, τουλάχιστον πέντε, πάνω από τη ράμπα, για τα άτομα που μετακινούνται με καροτσάκι. Διαφορετικά δε θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση και, άρα, θα είναι αποκλεισμένοι από τη χρησιμοποίηση της ράμπας.
Στο χώρο βρέθηκε και ο Νίκος Καραλής, πρόεδρος ΑμεΑ Αρκαδίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, που τόνισε ότι θα ενημερώσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα της Πελοποννήσου, τα οποία οπωσδήποτε θα θελήσουν να έρθουν στην Καλαμάτα για να κάνουν τα μπάνια τους.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ~
***  Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Άνω Μεσσηνία  


 
Σε δύο συλλήψεις για ναρκωτικά προχώρησαν χθες στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η πρώτη σύλληψη, ενός 21χρονου Έλληνα, έγινε χθες το πρωί στο Μελιγαλά. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντος ποσότητα ηρωίνης, βάρους 4,7 γραμμαρίων, καθώς και 8 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Η δεύτερη σύλληψη έγινε λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι, στου Φίλια, και αφορούσε έναν 36χρονο Έλληνα. Οι αστυνομικοί, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι και στην αυλή του 36χρονου, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν 9 φυτά χασίς, ύψους από 0,5 έως 2,5 μέτρα και ποσότητα χασίς, βάρους 34,5 γραμμαρίων. Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. -
~
*** 24χρονος έχασε τη ζωή του στη Γιάλοβα         
      
Ενημέρωση
Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ο 24χρονος Κώστας με κατεύθυνση προς το Διβάρι επιχείρησε να προσπεράσει 2 σταματημένα αυτοκίνητα στο ύψος του βενζινάδικου μετά τη Γιάλοβα.
Η προσπέραση αυτή έμελλε να του στερήσει τη ζωή, αφού από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Πύλο.
Ο άτυχος 24χρονος κατοικούσε στην Καλαμάτα επισκεπτόταν συχνά στην περιοχή αφού εργαζόταν σε καταστήματα εκεί.
Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Πύλου.

24χρονος έχασε τη ζωή του  μετά από μετωπική σύγκρουση της μηχανής που οδηγούσε, με αυτοκίνητο στο 108ο χλμ Πύργου - Μεθώνης στη Γιάλοβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kpylos. blogspot.gr ο νεαρός κατοικούσε στην Καλαμάτα.
Σχετικά με τον οδηγό του αυτοκινήτου όλα δείχνουν ότι είναι καλά. 
 ~
*** Με ζέστη αύριο θα ψηφίσουν στην Καλαμάτα- αναλυτική πρόγνωση 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 5/7/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.3 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
***
~
***
~
***  Διευκρινίσεις από το Δήμο Μεσσήνης για την οικονομική του πολιτική         
      
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη οικονομική του πολιτική προχώρησε ο Δήμος Μεσσήνης.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρεται πως «με αφορμή αρνητικά σχόλια δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται στο Δήμο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, κρίνεται επιτακτικό να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεσσήνης, με δήμαρχο τον Γεώργιο Τσώνη, σε καμία περίπτωση δε θα συναινούσε ή θα προχωρούσε στη διαδικασία να επιβαρύνει και να προσθέσει καινούργια βάρη στους ήδη επιβαρυμένους από την τρέχουσα κατάσταση δημότες.
Η διαδικασία της αποστολής ειδοποιήσεων ληξιπρόθεσμων χρεών, που διενεργήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου, αλλά διενεργείται σε εφαρμογή υποχρεωτικών διατάξεων νόμου, ανεξάρτητα από τη βούληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Οι υπόλογοι υπηρεσιακοί παράγοντες ελέγχονται πειθαρχικά και ποινικά για τη μη εφαρμογή των νόμων περί μη είσπραξης δημοσίων εσόδων, γι’ αυτό και τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν φέρουν την υπογραφή τους.
Η μαζική αποστολή των ειδοποιήσεων ληξιπρόθεσμων χρεών έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4321/2015, ώστε οι δημότες μας να ωφεληθούν της απαλλαγής – μείωσης προσαυξήσεων, όπως εξάλλου έγινε σε όλους τους Δήμους της χώρας». 
 ~
***  Δωρεάν διελεύσεις ΙΧ και δικύκλων στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας  

Κατόπιν σχετικής οδηγίας η οποία εδόθη από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για δωρεάν διέλευση Ι.Χ. και δικύκλων, από σήμερα Σάββατο και ώρα 0.00 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) έως και αύριο Κυριακή, ώρα 24:00 (μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα), η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η διέλευση των οχημάτων των αντίστοιχων κατηγοριών (1 και 2) από τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας θα γίνεται χωρίς χρέωση. Η διέλευση θα γίνεται κατόπιν ανοίγματος της μπάρας διοδίων από το προσωπικό του εκάστοτε σταθμού. Αντίστοιχα, οι κάτοχοι πομποδεκτών που διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας. Διευκρινίζεται ότι για τα οχήματα των κατηγοριών 3 και 4, τα οποία και δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά και με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά - χειροκίνητα). Για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας κατά το διάστημα αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους κατά την προσέγγιση και τη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, καθώς και να τηρούν τις διατάξεις του ΚΟΚ και τις οδηγίες της Τροχαίας και του προσωπικού της ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ. - 
~
***  BOMBA! Αυτή είναι η αλήθεια μεταξύ τρόικας- κυβέρνησης
diafores1
 -  Ένας πίνακας με τις προτάσεις Τσίπρα προς τις Βρυξέλλες δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και ουσιαστικά καλεί τους αναγνώστες του στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν διαφορές.
Πάντως προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ανάμεσα στις δύο προτάσεις δεν υπάρχουν διαφορές. diafores3
 ~
diafores2
~
***  Άρθρο- Βόμβα του Πούτιν μιλάει για πόλεμο…
poutin
 - Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, μέντορας του Β. Πούτιν και θεμελιωτής της σύγχρονης ρωσικής σχολής γεωπολιτικής, έκανε παρέμβαση στην κρίση και στο ελληνικό δημοψήφισμα της Ελλάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα.
Πρόκειται για μία άποψη που προκαλεί, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι έσπευσαν να τονίσουν πως "αποκλείεται να γράφτηκε εν αγνοία του Β.Πούτιν, ο οποίος είναι σαφές προετοιμάζει την ρωσική κοινή γνώμη για ανάληψη πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και ενεργού βοήθειας στην Αθήνα σε περίπτωση κρίσης"...
Και συμπληρώνουν ότι:
"Ο ρωσικός λαός έχει και αυτός πληρώσει σημαντικό τίμημα με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση στην ουκρανική κρίση.
Η ελληνική κρίση όμως είναι κάτι το διαφορετικό και πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά για να δικαιολογηθεί μια μεγάλη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, την στιγμή που η κατάσταση στην Ρωσία δεν έχει βελτιωθεί οικονομικά όπως πριν από την ουκρανική κρίση.
Ο κ. Ντούγκιν απευθυνόμενος προς την Ρωσία ζητά την υποστήριξη της Ελλάδας.
Το «μυαλό του Πούτιν», όπως τον χαρακτηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs , είναι ολοφάνερο πως σε ένα εντυπωσιακό άρθρο του δίνει "σήμα" στην ρωσική κοινωνία να είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα.
«Οι Ρώσοι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουμε μόνους στα δεινά τους, θα τους βοηθήσουμε και θα τους παράσχουμε κάθε στήριξη. Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να διαλύσουν την Ελλάδα.
Εμείς θέλουμε να την σώσουμε.
Πήραμε από τους Έλληνες την Πίστη, την γραμματεία και τον πολιτισμό. Φέρνουμε ευθύνη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι ο ιστορικός δάσκαλος των Ρώσων, ο ιδρυτής του πνευματικού και του λόγιου πολιτισμού μας.
Φέρουμε ευθύνη για την Ευρώπη και πρέπει να υπάρξουμε εγγυητές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της».
Ο Α.Ντούγκιν απευθύνει έκκληση μέσω της παρέμβασής του προς τα ρωσικά ΜΜΕ να είναι προσεκτικά και μην αναπαράγουν τα «χονδροειδή ψέματα» των μεγάλων δυτικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, που εντάσσονται στον «ψυχολογικό πόλεμο», όπως τον χαρακτηρίζει, της Δύσης κατά της Ελλάδας.
Ο κ. Ντούγκιν χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ω
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να καταστεί ο νέος, αυτοδύναμος και κυρίαρχος, γεωπολιτικός παίκτης, με τη δική του ατζέντα, μετατράπηκε σε υπάκουο όργανο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ολιγαρχίας και της αμερικανικής ηγεμονίας. Η ευρώ-γραφειοκρατία υπέβαλλε στις ευρωπαϊκές χώρες τη δογματική της πολιτική, με στόχο την κατάλυση των ανεξάρτητων, κυρίαρχων οικονομιών. Οι ευρωπαϊκές χώρες (ειδικά οι μεσογειακές, και πρώτη απ’ όλες η Ελλάδα), που βούλιαξαν στα δάνεια, τις πιστώσεις και αποπληρωμές επιτοκίων πάνω σε επιτόκια (εις το διηνεκές) κατέληξαν, μες στον λαβύρινθο αυτού του ιστού επιτοκίων, στο αναμενόμενο τέρμα.» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Ρώσος θεωρητικός.
«Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ‘Όχι στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα – και όχι μόνον η Ελλάδα, ολόκληρη η Ευρώπη, και μάλιστα ολόκληρος ο κόσμος – εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όμως οι κανόνες θα αλλάξουν ριζικά. Κάποιες πόρτες θα κλείσουν, κάποιες άλλες όμως θα ανοίξουν – εκείνες στην Ευρασία, στη Ρωσία, στην Ανατολή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος είναι βατός. Είναι δύσβατος, αλλά η Ελλάδα θα νικήσει, όπως θα νικήσει η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια. Το “όχι” στην Τρόικα σημαίνει “ναι” στην Ελλάδα.»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός «παραβίασε τους κανόνες» και «προκάλεσε το αντιδημοκρατικό, ολοκληρωτικό σύστημα που σταδιακά και άτυπα εγκαθιδρύθηκε στην Ευρώπη, στα πλαίσια του οποίου το σύνολο των αποφάσεων λαμβάνονται από την παγκόσμια χρηματοοικονομική ολιγαρχία, των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, οι οποίοι βασίζονται στα “αποσπάσματα εφόδου” του Σόρος», μόνο με την απόφασή του να μην υποταγεί στην Τρόικα και να δώσει το λόγο στον λαό. «Σήμερα», γράφει, «από τον καθένα μας εξαρτώνται πολλά: πρέπει να επιχειρήσουμε να διασπάσουμε τον επικοινωνιακό αποκλεισμό της Ελλάδας.
Πρέπει να ανακοινώνουμε και να διαδίδουμε στα δίκτυα τις πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εν όψει του δημοψηφίσματος.
Οι Έλληνες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι Ρώσοι βρίσκονται στο δικό τους πλευρό, ότι δεν τους αφήνουμε μόνους στα δεινά τους, ότι θα βοηθήσουμε και θα παράσχουμε κάθε στήριξη.
Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να καταστρέψουν την Ελλάδα.
Εμείς θέλουμε να την σώσουμε.»
«Στις 5 Ιουλίου ξεκινά η θεμελιακή διαδικασία της ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Είναι ο δικός μας αγώνας» καταλήγει ο Ρώσος θεωρητικός.
~
*** ΒΟΜΒΑ! Με ΟΧΙ πάμε στη δραχμή...
martin
Σε συνέντευξή σε γερμανικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αναφέρθηκε στο ελληνικό δημοψήφισμα. Χαρακτηριστικά είπε πως ο ελληνικός λαός με ένα ΟΧΙ διαλέγει για εθνικό νόμισμα. Συγκεκριμένα είπε «Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι", τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής». Συνεχίζοντας κατέληξε «Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης.
Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν "όχι"».
~
*** ΣΟΚ! Ρωσία: Μην μας απειλείτε!!! Θα σας τιμωρήσουμε…(BINTEO)
rwsia1

Πύραυλοι από τη διεθνή εμπορική επιτυχία του συστήματος της Ρωσίας Pantsir-S1 εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού μεγάλης κλίμακας , με διάφορες δυνάμεις αεράμυνας της χώρας να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προσπαθώντας να δείξουν ποιος είναι πιο επιδέξιος στο να εξουδετερώσει εχθρικά αεροσκάφη και πυραύλους.
Στη διάρκεια της εβδομάδας ξεκίνησε ο επαγγελματικός ανταγωνισμός για αντιαεροπορικά πολυβόλα- με τίτλο «Κλειδιά για τον Ουρανό 2015, στη Ρωσική Δημοκρατία της Buryatia, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα πληρώματα διεξήγαγαν προσομοιώσεις εκτόξευσης εναντίον εχθρικών αεροπλάνων, το ρόλο των οποίων έπαιξαν τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM και Su-25 της Ανατολικής στρατιωτικής περιοχής. Επίσης διεξήγαγαν ζωντανές εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον στόχων, που μιμούνταν την πτήση και τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων και προοπτικών μέσων εναέριας επίθεσης και μιας αντίθετης δύναμης».
Αξίζει να σημειωθεί πως σε οκτώ χώρες πουλά η Ρωσία σήμερα τα Pantsir-S1 : τη Βραζιλία, τη Συρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Μάλιστα, προσφάτως προστέθηκε και το Ιράκ, το οποίο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να αναχαιτίσει το Ισλαμικό Κράτος.
Δείτε το βίντεο: «Панцирь С1» ведет ракетный огонь: кадры с учений   ,
https://youtu.be/_gGMxQFf_z0 .-

~
***  Σφοδρή επίθεση Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα- Χαμός στο ΔΝΤ!
obama merkel
-  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είναι έτοιμος να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να δείξει ποιος «κινεί τα νήματα» στην εξωτερική πολιτική και... Άμυνα της ΕΕ, αρχή γεννωμένης με την απόφαση να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Η έκθεση αποκαλύπτει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, υποστηρίζοντας τις ελληνικές απόψεις!
Μάλιστα σάλος προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΔΝΤ μεταξύ εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Γερμανίας!
Ο Μ.Ομπάμα, ο οποίος παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα, λαμβάνει επικρίσεις και πληροφορίες ότι η τακτική της κ. Μέρκελ οδηγεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με την Ελλάδα με άγνωστες προεκτάσεις, αφού γνωρίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του ελληνικού ζητήματος. «Δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι σύμβουλοί του.
Το αδιέξοδο του ελληνικού ζητήματος και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης είναι ευθύνη των χειρισμών των Μέρκελ-Σόιμπλε, είναι το συμπέρασμα του Μπαράκ Ομπάμα, δημιουργώντας αρνητικότατες εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά δημιουργώντας και συνθήκες αστάθειας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Οι ΗΠΑ αποδίδουν ευθύνες και στην ηγεσία του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στην Κριστίν Λαγκάντ, υποστηρίζοντας πως ενθαρρύνει τη σκληρή γερμανική στάση.
Ωστόσο, το γεγονός που προκαλεί έντονο εκνευρισμό στον Αμερικανό πρόεδρο είναι τα αυξανόμενα δημοσιεύματα που, εξαιτίας αυτής της γερμανικής στάσης, αμφισβητούν τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου ο κ. Ομπάμα και η κ. Μέρκελ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο κ. Ομπάμα της τόνισε ότι έχει «κρίσιμη σημασία» να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, αυτό που έκρυψε η αμερικανική προεδρία είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχετίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την αμερικανική ηγεμονία στην παγκόσμια κοινότητα.
Από την πλευρά του, ο Τζακ Λιου , υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του την Τρίτη είπε πως απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει τη σταθερότητα στις χρηματαγορές.
Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Όμως, ο Αμερικανός υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.
Με αυτό τον τρόπο, οι Αμερικανοί δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους προς το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση και στη νέα οικονομική κρίση που απειλεί το δυτικό κόσμο, εξαιτίας της Ελλάδας.
~
***  Το βίντεο για την Ελλάδα που προβλήθηκε σε 148 χώρες…
video ellada
 -  Ένα βίντεο για την Ελλάδα,  διάρκειας λιγότερο από πέντε λεπτά κάνει το γύρω του διαδικτύου και συγκινεί ολόκληρο τον πλανήτη…
Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καιπροβλήθηκε μέχρι στιγμής σε σε 148 χώρες με βάση τα στατιστικά του Youtube!
Μία εικόνα, χίλιες λέξεις… ένας στίχος δέκα χιλιάδες νοήματα, ένα βίντεο κλίπ με πολλά νοήματα και ακόμη περισσότερους αποδέκτες αποδέκτες…
Δείτε το βίντεο: ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ,   https://youtu.be/8ficO3VE7-A  .-



~
***  Επίσκεψη Κοτζία στο Ισραήλ
kotzias
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναχώρησε απόψε για το Ισραήλ. Αύριο θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ. Πριν από αυτές τις επαφές θα έχει συνάντηση με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. Ο κ. Κοτζιάς συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και υπουργό Εξωτερικών, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εσωτερικών και Σίλβαν Σάλομ.
~
***  NY Times: Επίφοβη η κατάσταση είτε με "ναι" είτε με "όχι"
times
 -  Δύσκολη και επίφοβη η κατάσταση θα είναι στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα υτονίζουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια κατάσταση δεν έχει ξαναυπάρξει ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι θα επακολουθήσει.
"Αν οι Ελληνες ψηφίσουν «Ναι», τότε ίσως η ΕΚΤ να δικαιολογήσει πιο εύκολα την έκτακτη χρηματοδότηση και τα άλλα βήματα που κρίνονται απαραίτητα για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.
Αν το αποτέλεσμα είναι «Όχι», ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να αντιμετωπίσει μία δύσκολη επιλογή. Οι κανόνες της ΕΚΤ πιθανόν να απαιτούν να σταματήσει την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, γράφει η εφημερίδα.
Αλλά, ίσως ο κ. Ντράγκι μπει στον πειρασμό να τους παρακάμψει, γιατί η διακοπή της στήριξης θα προκαλέσει απερίγραπτες δυσκολίες στους Έλληνες και θα στείλει πιθανότατα τη χώρα εκτός ευρώ", αναφέρει.
~
***  Προβοκάτσια στα Ελληνοαλβανικά σύνορα;
map
Χθες το βράδυ υπήρξε καταγγελία πολίτη, που ανέφερε πως Αλβανοί πυροβόλησαν Έλληνες στρατιώτες σε φυλάκιο στα σύνορα. Η καταγγελία έχει ως εξής: “Στο χωριό Διποταμιά, δύο χιλιόμετρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, άγνωστοι Αλβανοί πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτικού φυλάκιου και κατά ελλήνων στρατιωτών. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και άνδρες των ΟΥΚ. Δεν μιλάει κανένας και δεν δίνονται λεπτομέρειες ενώ όλοι είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί όπως πληροφορηθήκαμε. Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση”. Η πληροφορία αυτή δεν είναι σίγουρη, όμως η αλήθεια είναι πως ελικόπτερα σηκώθηκαν με προορισμό τα σύνορα. Πολλοί κάνουν λόγο για προβοκάτσια
~
***  Ολάντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ανεξαρτήτως αποτελέσματος
olant
- Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου πρόεδρου στην «Journal du Dimanche», ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως «είτε οι Έλληνες ψηφίσουν 'ναι' είτε 'όχι', θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ», σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου, αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα. "Θα συζητήσει για την εξεύρεση λύσης".
~
***   Σεισμός 3,1 ρίχτερ στην Ξάνθη λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης
seismos
Σεισμό 3,1 ρίχτερ πραγματοποιήθηκε Βορειοδυτικά στη Ξάνθη. Ο σεισμός έγινε στις 7:20 το πρωί και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές αλλά δεν αναστάτωσε τους κατοίκους. Επίσης δεν υπήρχαν ζημίες. Το βάθος εντοπίστηκε στα 5 χλμ και όπως λένε οι ειδικοί είναι κάτι συνηθισμένο. Ο σεισμός έγινε λίγο μετά από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες.
~
***  Έκλαψε για την πατρίδα του ο Μπογδάνος στην ελβετική τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)
bogdanos
- Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καθώς μιλούσε στο ελβετικό κανάλι SRF, δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα μπροστά στον φακό, για την πατρίδα του.
Ο ίδιος, εξομολογείται πως φοβάται ότι με την επικράτηση του "Όχι" η κυβέρνηση θα εγκαθιδρύσει ένα απολυταρχικό καθεστώς και τονίζει ότι δεν χρειάζεται πολλά λεφτά για να είναι ευτυχισμένος, αρκεί να λειτουργούν οι θεσμοί.
Δείτε το βίντεο: Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κλαίει... ,
https://youtu.be/TcMLQFsrhJM  .-

~
***  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
dhmopsifisma5
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ. Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.
-  Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός καλείται, εσπευσμένα, με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ», να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδος και των νεοτέρων γενεών Ελλήνων. Την στιγμή αυτή δεν είναι σκόπιμη η επίρριψη ευθυνών για την σημερινή τραγική κατάσταση με αποκορύφωμα το υπαρξιακού χαρακτήρος δίλημμα που τίθεται στους Έλληνες, αφού η ιστορία θα κρίνει νηφάλια τους υπευθύνους. Τώρα προέχει η ειλικρινής διάθεση συνδρομής στην διαμόρφωση υπεύθυνης στάσεως των συμπολιτών μας. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρό λόγο προς τους πολίτες δίχως περιστροφές και στρογγυλεύματα. Το αντικείμενο του δημοψηφίσματος είναι ασαφές και κυρίως δεν απεικονίζει το πραγματικό διακύβευμα. Τυπικά ζητείται η άποψη των Ελλήνων πολιτών επί των προτάσεων των Θεσμών της 25ης Ιουνίου (ο ψηφοφόρος δεν προλαβαίνει να σχηματίσει άποψη, αφού τα πράγματι δημοκρατικά δημοψηφίσματα άλλων χωρών διεξάγονται εντός μηνών και όχι εντός πέντε ημερών) οι οποίες δεν υπήρξαν οριστικές (πρόκειται απλώς περί ενός nonpaper) και οι οποίες δεν υφίστανται πλέον αφού έχουν ήδη αποσυρθεί, ενώ από την Τρίτη 30 Ιουνίου δεν ισχύουν και τυπικά. Στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι πιθανόν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ψηφίσει «ΟΧΙ», αφού εύλογα οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν περαιτέρω αυστηρά μέτρα όπως φορολογία ή και μείωση των κρατικών δαπανών. Εκείνο όμως το οποίο συστηματικά αποκρύπτεται και δεν εξηγείται επαρκώς στους πολίτες (πέραν αορίστων υποσχέσεων και μεγαλοστομιών, με άφθονη δόση «ηρωισμού» και «πατριωτισμού») είναι η επόμενη ημέρα. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών και οι Θεσμοί δεν έχουν αφήσει περιθώρια αμφιβολίας, δηλώνοντας ότι το «ΟΧΙ» θα εκληφθεί ως επιθυμία εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ. Παράλληλα σημαντικοί ηγέτες κρατών όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία παροτρύνουν την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ΕΕ και να αποκαταστήσει το ταχύτερο τις σχέσεις της με αυτήν. Δίχως διάθεση υπερβολής και κινδυνολογίας, ένα «ΟΧΙ» του λαού στις προτάσεις, επισημοποιείται η χρεωκοπία, σταματά κάθε χρηματοδότηση από την ΕΕ, καταστρέφεται το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία με άμεσες και ιδιαίτερα δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες κυρίως για τα λαϊκά στρώματα. Μία χρεωκοπημένη χώρα εντός της ευρωζώνης επιτείνει τα αδιέξοδά της και συνεπώς αποτελεί θέμα ελαχίστου χρόνου η οικειοθελής έξοδος από το ευρώ και η μετάπτωση στην δραχμή με πολλαπλές περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις (εκτόξευση ύψους του χρέους, καθώς και της τιμής εισαγομένων προϊόντων, πληθωρισμός και αύξηση ανεργίας, αγορές και πλειστηριασμοί εθνικού και ιδιωτικού πλούτου από ξένα και εγχώρια συμφέροντα έναντι ευτελούς τιμής κ.λπ.). Στην πλέον αισιόδοξη εκδοχή θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στην Κύπρο (δέσμευση και κούρεμα καταθέσεων) στην χειρότερη δε περίπτωση θα έχουμε φαινόμενα τύπου Αργεντινής με κοινωνικό διχασμό, εξαθλίωση, συγκρούσεις και νεκρούς. Οι ιδιαίτερες συνθήκες εξόδου της χώρας μας από το ευρώ είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν και σε πολιτική ρήξη με την ΕΕ, με ακόμη μεγαλύτερες και απρόβλεπτες γεωπολιτικές συνέπειες κατά της Ελλάδος. Πολλοί άσπονδοι γείτονες επιχαίρουν και αναμένουν την κατάλληλη ευκαιρία ενώ ταυτόχρονα ονειρεύονται την χώρα τους στην ΕΕ και την Ελλάδα εκτός, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διεκδικήσεις τους.
Όλα αυτά τα κεφαλαιώδους σημασίας για το μέλλον της χώρας και των επερχομένων γενεών, λίαν πιθανά καταστροφικά αποτελέσματα, υποκρύπτονται (αφελώς ή δολίως;) πίσω από ένα απλό «ΟΧΙ» κατά των προτάσεων των Θεσμών και κάθε συμπολίτης μας ψηφοφόρος οφείλει να το λάβει σοβαρά υπ όψιν. Έναντι όλων αυτών των ενδεχομένων η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει οιοδήποτε αξιόπιστοεναλλακτικό εθνικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Ασφαλώς οι επικείμενες επιπτώσεις στις πλάτες των Ελλήνων δεν συμβαδίζουν με τις κορώνες περί εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Είναι γεγονός ότι οι προτάσεις των Θεσμών αλλά ακόμη και οι προτάσεις των 8 δις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Ευρωπαίους είναι κοινωνικά σκληρές και οδηγούν σε μνημόνιο, του οποίου όμως τα μέτρα μεταξύ των γνωστών πολλών μειονεκτημάτων τους, εμπεριέχουν και σειρά θετικών μέτρων (ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Κου Βαρουφάκη, εκτιμά ότι τα ορθολογικά αυτά μέτρα του μνημονίου ανέρχονται σε ποσοστό 70% ). Η συνεπής εφαρμογή των πράγματι επώδυνων αυτών μέτρων σε συνδυασμό με ένα επενδυτικό/αναπτυξιακό σχέδιο και μία απτή πρόβλεψη για την βιωσιμότητα του χρέους, παρέχει βάσιμες ελπίδες για την ελληνική οικονομική ανάκαμψη. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρεμφερή προβλήματα τα έχουν ήδη καταφέρει μέσω της επιλογής αυτή. Μία τέτοια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή και οι Ευρωπαίοι δηλώνουν έτοιμοι να συμφωνήσουν εντός της εβδομάδος. Από την Δευτέρα 6 Ιουλίου, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ΟΧΙ», η εκδοχή αυτή θα αποτελεί ανάμνηση. Συμπερασματικά το διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν είναι η αποδοχή ή μη κάποιων μέτρων αλλά η θεμελιώδης επιλογή μεταξύ ΕΕ και αποκοπής από αυτήν. Ο ψηφοφόρος συμπολίτης μας ο οποίος θα ψηφίσει «ΝΑΙ» επιλέγει μία στενή ατραπό με εμπόδια η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην έξοδο. Η επιλογή αυτή κρατά την χώρα μας στην ΕΕ με διασφάλιση χρηματοδοτήσεως, παροχή ασφάλειας και ελπίδας για το μέλλον και προστασία των Εθνικών μας Συμφερόντων. Η επιλογή του «ΟΧΙ» οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο (οικονομικό, κοινωνικό και ασφαλείας), καθολική υποβάθμιση της χώρας και συσσωρευμένα δεινά για τους πολίτες της. Η σημερινή Ευρώπη είναι γνωστό ότι χαρακτηρίζεται από σειρά μειονεκτημάτων (πρόβλημα συνοχής, κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ηγεμονικές τάσεις ορισμένων χωρών κ.λπ.). Δεν πρέπει εν τούτοις να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η ΕΕ αποτελεί όαση ελευθερίας και δημοκρατίας, αυθεντική έκφραση του κοσμικού κράτους και της κοινωνικής μέριμνας, καθώς και ζηλευτή εστία πολιτισμού. Οι διαφωνούντες με τις διαπιστώσεις αυτές αδυνατούν να υποδείξουν ένα άλλο εναλλακτικό μοντέλο διακυβερνήσεως σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Ελλάς ανήκει φύσει και θέσει στην Ευρώπη αφού από αυτήν εκπηγάζει το σημερινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Την στιγμή που διαρκής φιλοδοξία κρατών και μεμονωμένων ατόμων εκτός ΕΕ, είναι το ευρωπαϊκό όραμα, οι Έλληνες δεν πρέπει να αποβάλλουν οικειοθελώς το αγαθό αυτό. Θα πρέπει οι συμπολίτες μας να αναλογισθούν ότι δεν συνωμοτεί διαρκώς το Σύμπαν κατά της Ελλάδος, ούτε είναι κανόνας ότι οι «κακεντρεχείς» ξένοι αρέσκονται να δαπανούν τον χρόνο τους εξυφαίνοντας σχέδια κατά της πατρίδος μας. Οι χρεωκοπημένες ιδεοληψίες λαοπλάνων, των οποίων οι απανωτές υποσχέσεις διαρκώς διαψεύδονται, δεν πρέπει να περάσουν. Ο ελληνικός λαός διαθέτει ιστορική μνήμη και οφείλει να την ανακαλέσει προκειμένου να ψηφίσει ορθά.
~
***  ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ
telos xronou
 -  Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Ελαττώνονται τα χρήματα. Αυξάνονται οι ουρές έξω από τα ΑΤΜ των Τραπεζών. Διογκώνεται η αγανάκτηση. Πληθαίνουν τα σκυμμένα κεφάλια. Εξαφανίζονται τα χαμόγελα. Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κατάθλιψης. Εξαντλούνται τα αντικαταθλιπτικά στα φαρμακεία. Εντύπωση προξενεί και η απώλεια ευρηματικότητας των ..."αρμοδίων μανδαρίνων" οι οποίοι δεν σκέφτηκαν να εξοικονομήσουν: χρόνο, χρήμα, ταλαιπωρία. Να επικοινωνήσουν με την Αρχιεπισκοπή και άλλους φορείς παροχής φιλανθρωπικής βοήθειας ώστε: Να συνδυάζεται η πολύωρη, ουραία αναμονή με - ταυτόχρονη - διανομή /παροχή συσσιτίου!. Παράλληλα θα μπορούσαν να εξετάζονται από γιατρούς χωρίς σύνορα, και να γίνονται, υπαίθριες, διαλέξεις για το όραμα μιας καλύτερης Ελλάδας που (δεν;) μας αξίζει. Αλήθεια γιατί όλη αυτή η .... ευειδής απογοητευτική εικόνα; Ποιός ο λόγος να: - Διαθέτουμε( άφραγκοι επαίτες όντες) μερικές δεκάδες εκατομμύρια για αχρείαστο Δημοψήφισμα; -Να γίνονται - εναλλάξ- συλλαλητήρια στήριξης του ΝΑΙ ή του ΌΧΙ; Για να διχαστούμε μία ώρα αρχύτερα ή για να επηρεάσουμε τους δανειστές μας; -Νομίζουν οι κρατούντες ότι το "Δ" αποτελεί ισχυρό όπλο (όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του); Δεν θα ήταν προτιμότερο, ισχυρότερο, ενωτικότερο, φθηνότερο, λυσιτερέστερο αν ο κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλούσε όλους τους Αρχηγούς / Κόμματα γύρω από ένα τραπέζι προκειμένου η χώρα , ε ν ω μ έ ν η να αντιμετωπίσει τους ξένους; Θα ασκήσει άραγε μεγαλύτερη πίεση ένα ποσοστό (45% - 55%, 40-60, ή και οριακό) ανάμεσα στο ΟΧΙ και το ΝΑΙ, ή μια απόφαση των κομμάτων που θα εξέφραζε (σχεδόν) το σύνολο του λαού; Ποιό θα ελάμβαναν περισσότερο υπ' όψιν τους οι "φίλοι" ; - Συνδέεται (αδικαιολόγητα και ανέφικτα) η ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με Δημοψηφίσματα; Δυστυχώς τα χαμένα -εδώ και αρκετά χρόνια - δεν ανευρίσκονται σε κάλπες, ΑΤΜ, συσσίτια, ανεργία, χρεωκοπία. Δεν είναι ψύλλοι που αναζητούνται σε ευρωπαϊκά φόρα / αχερώνες. ΥΓ Τελειώνει ο χρόνος. Επιβάλλεται: - Η αποφυγή εθνοκτόνου διχασμού. - η επιτέλεση εθνωφελούς εθνικού καθήκοντος από μέρους και των ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ
~
***   Τι συμβαίνει όταν «πεθαίνουν» οι τράπεζες    
Σύμφωνα με τον Economist ήδη ανθεί η μαύρη αγορά στα φάρμακα
THE ECONOMIST
-    Να σκιαγραφήσει τι συμβαίνει όταν το τραπεζικό σύστημα παύει να λειτουργεί, όταν οι τράπεζες πεθαίνουν, επιχειρεί ο Economist.
Όπως αναφέρει το γνωστό περιοδικό τη Μαριάνα δεν την νοιάζει ποιος θα κερδίσει το σημερινό δημοψήφισμα. Η νεαρή φαρμακοποιός, που εργάζεται σε ένα σχετικά φτωχό μέρος της Αθήνας, έχει πιο πιεστικά προβλήματα. Εξαντλήθηκαν γρήγορα τα φάρμακα αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε η Ελλάδα στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εισαγωγές για τον εφοδιασμό της φαρμακευτικής αγοράς.
Αλλά με τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε την περασμένη Κυριακή η κυβέρνηση ορισμένοι προμηθευτές έχουν σταματήσει την παροχή βασικών φαρμάκων, επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν.
Όπως γράφει ο Economist, και όπως έχουν τα πράγματα, τα αποθέματα ινσουλίνης για τους διαβητικούς, τελειώνει από ορισμένα φαρμακεία.
Εργαζόμενοι νοσοκομείων - σύμφωνα με το δημοσίευμα - αναφέρουν παρόμοια προβλήματα. Ο Economist αναφέρει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε stents, που χρησιμοποιούνται σε εγχείρηση καρδιάς και άλλα φάρμακα όπως αντικαρκινικά.  Όπως γράφει το περιοδικό ήδη ανθεί η μαύρη αγορά στα φάρμακα.
Οι ελλείψεις σε τρόφιμα είναι μια διαφαινόμενη απειλή και όχι μόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα μπορούσαν να υπάρξουν ελλείψεις σε ζωοτροφές μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό θα είχε αλυσιδωτές επιδράσεις για την παραγωγή βασικών προϊόντων, όπως τα αυγά, το τυρί, το κρέας και τα ψάρια μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Πάντως, κατά τον Economist, τα καταστήματα τροφίμων και τα πρατήρια βενζίνης είναι οι μόνες επιχειρήσεις που είχαν μια καλή εβδομάδα. Οι Έλληνες, φοβούμενοι για το μέλλον, γέμισαν καύσιμα και εφοδιάστηκαν με ξηρά τρόφιμα, κονσέρβες, γάλα και άλλα μη ευπαθή προϊόντα.
Τα καταστήματα ρούχων κάνουν μηδενικό τζίρο, ενώ οι οδηγοί ταξί υποφέρουν εν μέρει επειδή οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ελεύθερες.
Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν αρκετά αποθέματα σε μετρητά για την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το περιοδικό ακόμη ένα «ναι» σήμερα δεν θα ανακουφίσει πλήρως την κατάσταση. Θα πάρει ακόμα χρόνο για να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.
~
***   Ο Έλληνας που ψήφισε για έκτη φορά σε δημοψήφισμα                
Ρεκόρ συμμετοχών για υπεραιωνόβιο άνδρα στην Καρδίτσα
ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
-  Για έκτη φορά ψήφισε σήμερα σε δημοψήφισμα ένας υπεραιωνόβιος κάτοικος της Καρδίτσας.
Ο κ. Αναστασίου Κωνσταντίνος είναι 105 ετών (γεννήθηκε την 1 Ιανουαρίου 1911) και ψήφισε σήμερα στο 16ο εκλογικό τμήμα Καλη Κώμης Καρδίτσας.
Πρόκειται για την έκτη του συμμετοχή σε δημοψήφισμα, αφού συμμετείχε σε εκείνα των ετών 1935, 1946, 1968, 1973, 1974 και 2015, σύμφωνα με το karditsalive.net. Ήταν επίσης εν ζωή όταν πραγματοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα δύο δημοψηφίσματα στη χώρα μας στη δεκαετία του 1920!
~
***  Σουλτς: Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους                                                                                                     
«Στις Βρυξέλλες υπάρχουν χρήματα για να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας»
ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ
-  Κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit.
«Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ και προσθέτει ότι η Ευρώπη «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και αξιοπιστία».
Σουλτς: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στην τύχη της
«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους», δηλώνει και από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην «Welt am Sonntag» και επισημαίνει ότι θα υπήρχαν στις Βρυξέλλες άμεσα διαθέσιμα χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα.
~
***   Le Monde: Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα         
Αφιερωμένο στις εξελίξεις στην Ελλάδα το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας
monde2
-  Στις εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα και στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».
«Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα» είναι ο κεντρικός τίτλος στο φύλλο της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας, στην οποία φιλοξενείται πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και τον τρόπο που επηρεάζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Στο εξώφυλλο της εφημερίδας προβάλλεται επίσης η φράση του οικονομολόγου Τομά Πικετί, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Monde, καλεί τον Φρανσουά Ολάντ «να θέσει βέτο στην έξοδο της Ελλάδος».
Η ίδια εφημερίδα, μάλιστα, δημοσίευσε άρθρο τού Ζακ Ντελόρ, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος της Κομσιόν και οι Pascal Lamy και Antonio Vitorino καλούν την Ε.Ε. να υιοθετήσει ένα σχέδιο 3 πυλώνων για τη διάσωση της Ελλάδας.
monde1
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
***   Ξιφασκία ΝΑΙ και ΟΧΙ επί χάρτου         
     
Ένα 24ωρο πριν από το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της πρότασης των «θεσμών», το «Θάρρος» δίνει το λόγο στους πολίτες, προκειμένου να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους για το αυριανό διακύβευμα.
Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ πιστεύουν ότι η πολιτική πρακτική της κυβέρνησης απομονώνει την Ελλάδα από την Ευρώπη, κόβοντας, παράλληλα, τις όποιες ελπίδες υπάρχουν ακόμη για τη διασφάλιση στοιχειώδους δικτύου ασφαλείας για τους ασθενέστερους.
Αντίθετα, οι υποστηρικτές του ΟΧΙ θεωρούν ότι η χώρα μας τιμωρείται για το θράσος της να θελήσει να υψώσει το ανάστημά της για περισσότερη αξιοπρέπεια και λιγότερη ζητιανιά. 
 ~
***  Τελειώνοντας  το  44ο  Copa  America του  2015 στη ΧΙΛΗ :

***      Αποτελέσματα και πρόγραμμα  του COPA  AMERICA 2015 :
 *  ΟΜΙΛΟΙ
 Πέμπτη 11/6/2015
Χιλή - Εκουαδόρ 2-0
 Παρασκευή 12/6/2015
Μεξικό - Βολιβία 0-0
 Σάββατο 13/6/2015
Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Παραγουάη 2-2
 Κυριακή 14/6/2015
Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1
Βραζιλία - Περού 2-1
 Δευτέρα 15/6/2015
Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3
Χιλή - Μεξικό 3-3
 Τρίτη 16/6/2015
Παραγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0
 Τετάρτη 17/6/2015
Βραζιλία - Κολομβία 0-1
 Πέμπτη 18/6/2015
Περού - Βενεζουέλα 1-0
 Παρασκευή 19/6
Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2
Χιλή - Βολιβία 5-0
 Σάββατο 20/6/2015
Ουρουγουάη - Παραγουάη 1-1
Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0
 Κυριακή 21/6/2015
Κολομβία - Περού 0-0
Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1
 ~* ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6/2015
1. Χιλή - Ουρουγουάη 1-0
 Πέμπτη 25/6/2015
2. Βολιβία - Περού 1-3
 Παρασκευή 26/6/2015
3. Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πέν.)
 Σάββατο 27/6/2015
4. Βραζιλία - Παραγουάη 1-1 (3-4 πέν.)
 ~ *  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6/2015
Χιλή - Περού 2-1
 Τρίτη 30/6/2015
Αργεντινή - Παραγουάη  6-1  .-
 ~*  ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 -  Παρασκευή 3/7/2015
Περού - Παραγουάη    2-0 .- ^  
 ~*  ΤΕΛΙΚΟΣ
 - Σάββατο 4/7/2015
Χιλή - Αργεντινή   0-0 .- τα  πέναλτι 4-1 .- ^
~ Για  πρώτα  φορά η Χιλή  κατακτά το  κύπελλο Copa America !
~ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ
 4 γκολ
Πάολο Γκερέρο (Περού)
Εντουάρντο Βάργκας (Χιλή)
 3 γκολ
Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή)
Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή)
Λούκας Μπάριος (Παραγουάη)
 2 γκολ
Ραούλ Χιμένες (Μεξικό)
Ματίας Βουόσο (Μεξικό)
Τσάρλες Αράνγκις (Χιλή)
Ενέρ Βαλένσια (Εκουαδόρ)
Άνχελ ντι Μαρία (Αργεντινή)
Μίλερ Μπολάνιος (Εκουαδόρ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Αργεντινή)
Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο (Βολιβία)
 1 γκολ
Νεϊμάρ (Βραζιλία)
Ρομπίνιο (Βραζιλία)
Γκάρι Μεδέλ (Χιλή)
Αλέξις Σάντσες (Χιλή)
Μαουρίσιο Ίσλα (Χιλή)
Αντρέ Καρίγιο (Περού)
Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)
Κριστιάν Κουέβα (Περού)
Ρόναλντ Ράλδες (Βολιβία)
Μάρκος Ρόχο (Αργεντινή)
Κλαούντιο Πισάρο (Περού)
Χέισον Μουρίγιο (Κολομβία)
Ρομπέρτο Φιρμίνο (Βραζιλία)
Χαβιέρ Παστόρε (Αργεντινή)
Ντόουγκλας Κόστα (Βραζιλία)
Σαλομόν Ροντόν (Βενεζουέλα)
Έντγκαρ Μπενίτες (Παραγουάη)
Ντέρλις Γκονσάλες (Παραγουάη)
Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ουρουγουάη)
Κριστιάν Ροντρίγκες (Ουρουγουάη)
Νέλσον Αέδο Βαλντές (Παραγουάη)
Νικολάς Φεδόρ "Μίκου" (Βενεζουέλα)
Μάρτιν Σμέλμπεργκ-Νταλένσε (Βολιβία)
 *2 αυτογκόλ: από Ρόναλντ Ράλδες (Βολιβία υπέρ Χιλής) και Γκάρι Μεδέλ (Χιλή υπέρ Περού)
~
***  Ήττα με το κεφάλι ψηλά για την Εθνική Εφήβων με 82- 76 απο τις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
efivoi usa
 - Σε ένα κατάμεστο γήπεδο η Εθνική Εφήβων πάλαιψε δυνατά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά ηττήθηκε απο τις ΗΠΑ με 82-76.
Τα ταλαντούχα παιδιά του Η. Παπαθεοδώρου ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν , μια μικρή κοιλιά όμως έβγαλε την ομάδα των ΗΠΑ μπροστά και έκτοτε ήταν δύσκολη η προσπέραση.
Το γήπεδο τους καταχειροκρότησε και τα παιδιά συγκινημένα άφησαν τα δάκρυα τους να πέσουν.
Το απαιτητικό τουρνουά με τους καθημερινούς αγώνες υψηλού επιπέδου είναι φτιαγμένο για ομάδες με υψηλά αποθέματα ενέργειας και η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι τα έχει.
Στον μικρό τελικό , η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Τουρκία και ο τελικός θα διεξαχθεί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κροατία.
-  Ντόρσεϊ , Παπαγιάννης , και Χαραλαμπόπουλος ξεχώρισαν στο σημερινό παιχνίδι και δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.
USA v Greece - Semi-Final Game Highlights - 2015 FIBA U19 World Championship  , https://youtu.be/mN6dbshRLts ,

~
***  Σοκ στον ΠΑΟΚ- Εκτός προκριματικών ο Αθανασιάδης
klaus
 - Ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε την ατυχία να τραυματιστεί στην αρχή της φιλικής αναμέτρησης με την Κουτ- ΑΖούρ!
Οι εκτιμήσεις των γιατρών σόκαραν τον ΠΑΟΚ, αφου ο τραυματισμός του "Κλάους" θα τον κρατήσει έξω για ένα μήνα πράγμα που σημαίνει πως δεν θα συμμετέχει στην αποστολή του δικεφάλου στα προκριματικά του Europa League .
~
***
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,

http://www.youtube.com/stamos01 ,   4235 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        9278   βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-

  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :


~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 


~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-


~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-


~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    


 ~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 


~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-


~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 


~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  


~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-


~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 


~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-


~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-


~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 


~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~


  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-

~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-


Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-



~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου