ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  :
~
 




~
 




~
***  Ψηφοφορία στη Βουλή: Πήρε εξουσιοδότηση αλλά χωρίς δεδηλωμένη Συνολικά οκτώ βουλευτές ψήφισαν "παρών", "όχι" από Γαϊτάνη και Ψαρέα - Ποιοι απουσίαζαν
Ψηφοφορία στη Βουλή: Πήρε εξουσιοδότηση αλλά χωρίς δεδηλωμένη
-  Με «απώλειες» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε από τη Βουλή η εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με βάση το κείμενο των προτάσεων που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κοινοβούλιο.
- Πέρα από τις γνωστές απώλειες της Ραχήλ Μακρή, που είχε ήδη από το απόγευμα γνωστοποιήσει την απόφασή της να μην ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, και του Γιάννη Βαρουφάκη, που επέλεξε να απουσιάζει από  την Ολομέλεια της Βουλής για να περάσει το σαββατοκύριακο με την κόρη του, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης (οκτώ στον αριθμό), ενώ η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Έλενα Ψαρρέα ψήφισαν «όχι». Επιπλέον, «έλαμψαν» δια της απουσίας τους οι Ελένη Αυλωνίτου, Σταύρος Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης και Ελένη Σωτηρίου.
Αντίθετα, «ναι» ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων εξ αυτών, όπως και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. «Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
Συνολικά, η Βουλή εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με 251 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 8 «παρών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 162 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, "ναι" ψήφισαν οι 145, λιγότεροι δηλαδή από 151.
~* Υστερόγραφον : ΝΤΡΟΠΗ και για  τους  17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  που διαχώρισαν  την θέση τους από την γραμμή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !
~ *Υστερόγραφον 2 :  Ένα ΕΥΓΕ  ! Ένα  ΜΠΡΑΒΟ  στον Αλέξη  Τσίπρα για την θαρραλαία , δυναμική και Αληθινή -ρεαλιστική και Ελληνική θέση  του  ! Η ιστορία θα του το  αναγνωρίσει , διαγράφοντας  τα πολλά λάθη και ψέματα του 6μήνου  της πρωθυπουργίας  του  !
~* «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle
~* Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy
~*  O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
~*   «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes


~
***  Συμφωνία: Τελείωσε η συζήτηση στις Επιτροπές – Οχι απο ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή                         
Η έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας για εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, θα μετατεθεί πιθανότατα για μετά τις 12 τα μεσάνυχτα
Συμφωνία: Τελείωσε η συζήτηση στις Επιτροπές – Οχι απο ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή
-  Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης προς διαπραγμάτευση, με βάση το κείμενο των προτάσεων που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
-  Η συζήτηση αναμενόταν να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, όμως τελικά δεν ξεκίνησε εγκαίρως, ενώ στις 22.15 η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη των προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί το πότε θα διεξαχθεί η συνεδρίαση.
-  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε η συζήτηση να μην πραγματοποιηθεί απόψε, αλλά το πρωί του Σαββάτου, μία άποψη με την οποία όμως διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των περισσοτέρων κομμάτων, κι έτσι αποφασίστηκε η έναρξη της συνεδρίασης να γίνει στις 23:30.
-  Νωρίτερα, θετική ψήφο παρείχαν κατά πλειοψηφία οι συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές στο νομοσχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι θα παράσχουν την εξουσιοδότηση που ζητεί η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει στην διαπραγμάτευση της τελικής συμφωνίας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως να ξεκαθαρίζουν πως η εντολή τους προς τον πρωθυπουργό είναι «όχι» στην ρήξη «ναι» στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.
Η Χ.Α. δια του ειδικού αγορητή της Γιάννη Λαγού, μίλησε για «αίσχος της συγκυβέρνησης» που κατηγορούσε τους προηγούμενους, και τώρα «ξεπουλάμε την πατρίδα μας και εσείς βάζετε την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά από κάτω». Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, έκανε λόγο «για πραξικόπημα στην κυριολεξία», αφού -όπως είπε- ο λαός την Κυριακή «όχι», αλλά ο πρωθυπουργός εκλιπαρεί για συμφωνία κι όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι. «Που είναι ο Μακεδονομάχος Καμμένος;» διερωτήθηκε σημειώνοντας πως στην ελληνική πρόταση υπάρχει αναφορά σε μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας.
Το ΚΚΕ, διεμήνυσε ένα καθαρό «όχι» και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στην Ολομέλεια αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Κατά την δευτερολογία του ο εισηγητής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να μεταβάλλει την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ως προς τις πολιτικές εκτιμήσεις με τις οποίες διαφωνεί και κατέθεσε την αιτιολογική έκθεση με το σκεπτικό του κόμματός του ώστε, όπως είπε, να «μην μείνουν σκιές για την υπευθυνότητα με την οποία παρατάξεις πήραν δύσκολες».
Επίσης, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Κουτσούκος, τόνισε πως η αιτιολογική έκθεση είναι διχαστικού χαρακτήρα με στόχο την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να αποσαφηνίσει ο αρμόδιος υπουργός πως ο στόχος της διαπραγμάτευσης είναι για την οριστική λύση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.
~
***  Βαρουφάκης: Πιο σημαντική η κόρη μου από την ψηφοφορία
Βαρουφάκης: Πιο σημαντική η κόρη μου από την ψηφοφορία
- Η επιστροφή της κόρης του από την Αυστραλία όπου σπουδάζει είναι ο “οικογενειακός λόγος” που επικαλέστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δικαιολογώντας την απουσία του απόψε από την ψηφοφορία στη Βουλή.
Λίγες ώρες μετά τα σχετικά Tweet στον λογαριασμό του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εντοπίστηκε από τον φακό σε πλοίο της γραμμής για Αίγινα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 
Μόλις ο κύριος Βαρουφάκης ενημερώθηκε ότι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και το θέμα πήρε διαστάσεις, έγραψε στο Τουίτερ του: "Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει".
Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis
Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει...
Νωρίς το απόγευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε - πάλι μέσω Τουίτερ -  ότι δεν θα βρεθεί στη Βουλή για οικογενειακούς λόγους και έστειλε την ψήφο του με επιστολή.
-  ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΗΛΩΣΑ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ EUROGROUP, ΙΔΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
-  ΤΟ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΣΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ - (προλαμβάνω τις διάφορες... ερμηνείες)
-    Αύριο ο Ευκλείδης αξίζει την στήριξη όλων μας. Την δική μου την έχει στο ακέραιο. Μετά θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα
~
*** Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων στην ελληνική πρόταση
Ντάισελμπλουμ: Ουδέν σχόλιο για τη νέα πρόταση, ες αύριον τα σπουδαία - Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ολάντ
Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων στην ελληνική πρόταση
Η πρώτη αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων στην πρόταση-σχέδιο που κατέθεσαν οι ελληνικές αρχές στους δανειστές σκιαγραφείται "καταρχήν θετική". Ο πρωτος που αντέδρασες ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόσεφ Μουσκατ, ο οποίος σχολίασε μέσω Twitter: "Με μια πρώτη ματιά, οι προτάσεις της Ελλάδας παρέχουν βάση για συζήτηση". 
Η Αθήνα σημείωσε "σημαντική πρόοδο", δήλωσε επίσης από τη Μαδρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρόσθεσε πως είναι "ευλόγως αισιόδοξος" για τις πιθανότητες η Ελλάδα να καταλήξει σε μία συμφωνία με τους πιστωτές της . Ο Μακρόν έθεσε το θέμα μίας αναδιάρθρωσης του χρέους αλλά απέρριψε κούρεμα καθώς "θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες. Η Ευρώπη θα οπισθοχωρήσει" και αυτή η οπισθοδρόμηση θα αποτελέσει "στοιχείο κερδοσκοπίας".
"Το επίπεδο των μεταρρυθμίσεων μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και αυτό επιτρέπει να είμαστε ευλόγως αισιόδοξοι για τις πιθανότητες μίας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της” δήλωσε χαρακτηρσιτικά.
"Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές πως τα στοιχεία για μια αναδιάρθρωση του χρέους θα τεθούν", είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως "πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση" στο πλαίσιο της ευρωζώνης.  Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται, πρόσθεσε, η συζήτηση θα αφορά δύο επιλογές: "Μείωση του χρέους ab initio" ή "αναδιάταξη των πληρωμών του χρέους", επιμένοντας στο γεγονός πως για τη Γαλλία το "κούρεμα" δεν φαίνεται δυνατό.
Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτησε το "σοβαρό και αξιόπιστο" πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση και κάλεσε σε μια επανάληψη των συνομιλιών "με τη βούληση να ολοκληρωθούν". 
"Οι Έλληνες έδειξαν αποφασιστικότητα ότι θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασαν είναι σοβαρό και αξιόπιστο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος. 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη και δήλωσε ότι "ακόμη χρειάζεται χρόνος για να αξιολογήσουμε αν οι προτάσεις είναι καλές". 
"Είναι ένα πολύ μακροσκελές κείμενο, όμως οφείλουμε να εξετάσουμε αν είναι επαρκώς συγκεκριμένο, αν η εφαρμογή του θα αποφέρει αρκετά χρήματα, αν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρκετά ισχυρά. Επιφυλάσσω την τελική εκτίμησή μου για αργότερα, περιμένω κατ' αρχάς την εκτίμηση των θεσμών", δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Στη διαπραγμάτευση των θεσμών με την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν με ανάρτησή του στο Twitter, όπου έγραψε: "Τις ώρες αυτές πραγματοποιούνται σημαντικά βήματα προς μία λύση για την Ελλάδα".
~
***  Τραπεζική Αργία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Τραπεζική Αργία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
-  Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των πολιτών σχετικά με την τραπεζική αργία εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών 
Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τραπεζική αργία 
1. Πόσο θα διαρκέσει η τραπεζική αργία;
Σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η τραπεζική αργία ισχύει από τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, έως και τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015.  
2. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας είναι κλειστά τα καταστήματα των τραπεζών;
ΝΑΙ. Τα καταστήματα των τραπεζών είναι κλειστά για το συναλλακτικό κοινό.
Ωστόσο, συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργούν για την καταβολή των συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους τους για το συνολικό άπαξ καταβλητέο ποσό των 120 ευρώ, από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, όπως αυτό έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιουλίου (ΦΕΚ Β 1420). Για τα καταστήματα που λειτουργούν προς το σκοπό αυτό βλέπε τις σχετικές ανακοινώσεις των τραπεζών μελών της ΕΕΤ.  
Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται:
* καταθέσεις, σε ήδη υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς (δεν επιτρέπεται, ωστόσο, το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε ήδη υφιστάμενο λογαριασμό),
* έκδοση νέων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε τράπεζα,
* έκδοση κωδικών πρόσβασης στο web, mobile και phone banking,
* μετατροπή, με αίτηση του δικαιούχου, σε ευρώ ποσού σύνταξης καταβαλλόμενης σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού και μεταφορά αυτού του ποσού σε άλλο υφιστάμενο καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου για άπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι 120 ευρώ,
* εκτέλεση πληρωμών σε λογαριασμούς καταθέσεων εντός Ελλάδος, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε τράπεζα
* άνοιγμα λογαριασμού για την καταβολή μισθοδοσίας / σύνταξης / επιδόματος ανεργίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τις συναλλαγές αυτές μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσονται.   
3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το internet, phone, mobile banking για τις συναλλαγές μου;
ΝΑΙ, εφόσον η μεταφορά κεφαλαίων αφορά πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.   
4. Όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, τα ΑΤΜ εξυπηρετούν την ανάληψη μετρητών;
Τα ΑΤΜ εξυπηρετούν εντός του ισχύοντος ημερήσιου ορίου ανάληψης μετρητών.  
5. Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;
Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60 ευρώ ανά κάρτα. Αν για παράδειγμα διατηρείτε δύο λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα που είναι συνδεδεμένοι με την ίδια κάρτα και είστε μοναδικός δικαιούχος μπορείτε να πάρετε ημερησίως 60 ευρώ. Αν διατηρείτε λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, οι οποίες σας έχουν χορηγήσει αντίστοιχες κάρτες μπορείτε να πάρετε 60 ευρώ από κάθε λογαριασμό, που τηρείται σε διαφορετική τράπεζα.   
6. Αν δεν πάρω μια ημέρα τα 60 ευρώ που δικαιούμαι, μπορώ την επομένη να πάρω 120 ευρώ;
ΟΧΙ. Έχει καθοριστεί ημερήσιο όριο 60 ευρώ, το οποίο δεν αθροίζεται με ποσά που τυχόν δεν έχουν αναληφθεί.  
7. Οι τράπεζες αποδέχονται καταθέσεις μετρητών;
ΝΑΙ, κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας επιτρέπεται η αποδοχή καταθέσεων σε μηχανήματα αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ) και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή καταστήματα των τραπεζών. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε.   
8. Αν είμαι στο εξωτερικό μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική μου κάρτα;
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τέτοιες συναλλαγές κατ' αρχήν δεν επιτρέπονται. Ωστόσο, συναλλαγές πληρωμών με κάρτες στο εξωτερικό εξετάζονται σε ημερήσια βάση, ανά τράπεζα και για συγκεκριμένο όριο ποσού, από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, κατόπιν αιτήματος της κάθε τράπεζας. Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών με την ή τις χρεωστικές σας κάρτες εντός του ημερήσιου ορίου, ωστόσο δεν μπορείτε να προβείτε σε ανάληψη μετρητών με την ή τις πιστωτικές σας κάρτες.    
9. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;
ΝΑΙ. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα. Δεν μπορείτε, όμως, ούτε εντός Ελλάδος να προβείτε σε ανάληψη μετρητών με την ή τις πιστωτικές σας κάρτες.  
10. Μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);
ΝΑΙ. Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες εντός Ελλάδος γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν και δεν εκδίδονται νέες κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.  
11. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;
ΝΑΙ. Οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις προπληρωμένες κάρτες με τον παραπάνω περιορισμό. 
12. Μπορώ να μεταφέρω χρήματα και να κάνω πληρωμές μέσω internet, phone, mobile banking ή ΑΤΜ;
ΝΑΙ. Μεταφορές χρηματικών ποσών και πάσης φύσεως πληρωμές μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων των τραπεζών γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο πιστώνονται τα χρηματικά ποσά είναι στην Ελλάδα.  
13. Μπορώ να προσθέσω νέο δικαιούχο στον λογαριασμό μου;
ΟΧΙ, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.    
14. Αν χάσω ή μου κλέψουν την κάρτα μου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν μπορώ να κάνω συναλλαγή με την κάρτα μου τι μπορώ να κάνω;
Θα πρέπει να δηλώσετε την απώλεια της κάρτας σας στα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε. Για τη διαδικασία έκδοσης της νέας σας κάρτας θα ενημερωθείτε από την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας. Επίσης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την έκδοση νέας κάρτας στις υπηρεσίες ή στα τραπεζικά καταστήματα που λειτουργούν προς το σκοπό αυτό σε όλη την Ελλάδα και ανακοινώνονται από κάθε τράπεζα χωριστά.  
15. Τι ισχύει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);
Οι πάγιες εντολές πληρωμής εκτελούνται κανονικά, εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο πιστώνονται τα χρηματικά ποσά είναι στην Ελλάδα (ΔΕΚΟ, λογαριασμοί ενοικίου κλπ) και υπάρχει επαρκές υπόλοιπο για την χρέωση του λογαριασμού. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας νέες αναθέσεις, μεταβολές ή ανακλήσεις παγίων εντολών δεν επιτρέπονται.  
16. Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;
Οι πληρωμές αυτές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω internet, phone και mobile banking ή από τα ΑΤΜ. Εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η τραπεζική αργία.    
17. Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;
Οι πληρωμές αυτές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω internet, phone και mobile banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η τραπεζική αργία.   
18. Τι γίνεται με τις προθεσμιακές καταθέσεις που λήγουν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας;
Για όσες προθεσμιακές καταθέσεις ο πελάτης έχει ζητήσει αυτόματη ανανέωση, θα ανανεώνονται αυτόματα. Για τις υπόλοιπες το ποσό και οι αναλογούντες τόκοι θα μεταφέρονται στον συνδεδεμένο λογαριασμό και ο πελάτης θα μπορεί να διαχειριστεί τα διαθέσιμά του για αναλήψεις, πληρωμές κλπ. εντός των ορίων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.  19. Οι μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπονται;
Στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ΟΧΙ, εκτός αν εντάσσονται στις εξαιρέσεις που επεξεργάζεται σε καθημερινή βάση η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και για τις οποίες χορηγεί ειδική άδεια.
Για όσες περιπτώσεις επιτρέπεται ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα αιτήματα των συναλλασσομένων μπορούν να υποβάλλονται στα σημεία εξυπηρέτησης της πελατείας των τραπεζών, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τα μέλη της ΕΕΤ και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα τους παρέχονται.. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του ποσού των εν λόγω συναλλαγών εφόσον αυτές κρίνονται αναγκαίες και δικαιολογούνται επαρκώς.  
20. Μπορούν να γίνονται μεταφορές κεφαλαίων από το εξωτερικό;
ΝΑΙ. Η μεταφορά κεφαλαίων από λογαριασμούς που τηρούνται σε αλλοδαπή τράπεζα σε λογαριασμό που τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα γίνονται κανονικά.   
21. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών χρησιμοποιούνται κανονικά;
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται κανονικά. 
22. Πώς μπορώ να αναλάβω χρήματα από τη σύνταξή μου;
Όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν κάρτα αναλήψεως μετρητών μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για ανάληψη από το ΑΤΜ με το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ.
Όσοι συνταξιούχοι δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεως μετρητών θα εξυπηρετούνται σε κάποιο από τα καταστήματα της τράπεζας πληρωμής, τα οποία ανακοινώνονται και λειτουργούν με σκοπό την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους και για συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό 120 ευρώ, όπως αυτό έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιουλίου (ΦΕΚ Β 1420). Για τα καταστήματα που λειτουργούν προς το σκοπό αυτό βλέπε τις σχετικές ανακοινώσεις των τραπεζών μελών της ΕΕΤ.   
23. Η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά;
ΝΑΙ, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο ή με κεντρική εντολή (μη ηλεκτρονική) σε αρμόδια Υπηρεσία της τράπεζας συνεργασίας του.
Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του προσωπικού πρέπει να τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.  
24. Μπορώ να μετατρέψω τα ευρώ μου σε συνάλλαγμα για ταξίδι στο εξωτερικό;
ΝΑΙ, αλλά μόνο στις αδειοδοτημένες από την Τράπεζα της Ελλάδος Εταιρείες Ανταλλακτηρίων Συναλλάγματος.  
25. Είμαι επιχείρηση που δέχεται μετρητά. Μπορώ να τα καταθέτω στην τράπεζά μου;
ΝΑΙ, η αποδοχή καταθέσεων είναι μια από τις τραπεζικές εργασίες που ρητά επιτρέπονται, με τον τρόπο, που καθορίζει κάθε τράπεζα χωριστά. 
26. Είμαι επιχείρηση που δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Πότε θα πιστώνεται ο τραπεζικός μου λογαριασμός;
Η εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, ελληνικών και ξένων, θα γίνεται σε ημερήσια βάση και η πίστωση του λογαριασμού της επιχείρησης δεν θα μεταβληθεί σε σχέση με τα ισχύοντα έως την 26η Ιουνίου 2015.   
27. Μπορώ να αρνηθώ συναλλαγές με κάρτες;
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ισχύει, προβλέπεται ότι όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν. 28. Μπορώ να κάνω αίτηση για τοποθέτηση POS;
ΝΑΙ. Η παραλαβή αιτήσεων για τοποθέτηση τερματικής συσκευής εκκαθάρισης συναλλαγών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) επιτρέπεται.  
29. Οι επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες πώς θα πληρώνουν προμηθευτές, εισφορές και άλλες υποχρεώσεις;
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας μπορούν να γίνονται συναλλαγές μέσω internet, mobile και phone banking καθώς επίσης και με εξ αποστάσεως ειδική εντολή, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε τράπεζα ή κατάθεση σε υπηρεσίες ή τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ανακοινώνονται από την κάθε τράπεζα χωριστά. Οι συναλλαγές αυτές πρέπει να αφορούν πληρωμές εντός Ελλάδος.  
30. Τι γίνεται με τις συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό (πληρωμή εισαγωγών);
Για τις περιπτώσεις στις οποίες ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπεται, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τα αιτήματα που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα σημεία εξυπηρέτησης της πελατείας των τραπεζών, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τα μέλη της ΕΕΤ και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα τους παρέχονται. Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης βλέπε το σχετικό, από 30 Ιουνίου, δελτίο τύπου της ΕΕΤ. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του ποσού των εν λόγω συναλλαγών εφόσον αυτές κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος.  
31. Τι ισχύει με τις επιταγές;
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής και αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες, συνεπώς οι κομιστές δεν θα απωλέσουν τα δικαιώματά τους.
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν επιτρέπεται η κατάθεση επιταγών (τραπεζικών και ιδιωτικών).
~
***   Η Ελλάδα έχασε μέσα σε ένα χρόνο το 1% του πληθυσμού της!   
Μετανάστες οι Έλληνες και σε ελεύθερη πτώση οι γεννήσεις στερώντας από την Ελλάδα πληθυσμό, ειδικά στις πιο παραγωγικές ομάδες της χώρας
Η Ελλάδα έχασε μέσα σε ένα χρόνο το 1% του πληθυσμού της!
Αιμορραγεί και δημογραφικά η Ελλάδα από την κρίση, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Και μπορεί το πρόβλημα αυτό να φαίνεται δευτερεύον μπροστά στις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που "βάζει τα θεμέλια" για ένα πολύ κακό μέλλον, ακόμη και από οικονομικής απόψεως.
Έτσι, σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ελλάδα μέσα στον τελευταίο μόλις χρόνο έχασε το 1% του συνολικού της πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 90.000 ανθρώπους.
Μάλιστα η "αιμορραγία" αυτή είναι από τις πιο παραγωγικές τάξεις της χώρας: νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό ελλείψει επαγγελματικής προοπτικής στη χώρα.
Ακόμη, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον αριθμό των γεννήσεων, κάτι που οδηγεί σε έναν γηράσκοντα ελληνικό πληθυσμό. Επίσης τεράστιο πλήγμα αν αναλογιστεί κανείς τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μόνον η Κύπρος υπέστη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση από την Ελλάδα, μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε σε 10,8 εκατ. έναντι 10,9 που ήταν μόλις ένα χρόνο πριν. Η Eurostat καταγράφει μια μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατά 91.237.
Πέρυσι στην Ελλάδα γεννήθηκαν 92.000 παιδιά, το χαμηλότερο ετήσιο όριο σε εύρος δεκαετίας. 
~
***  Η ΕΥΔΑΠ δεν θα κόβει το νερό στα νοικοκυριά που χρωστάνε   
Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που έχουν υποβληθεί
Η ΕΥΔΑΠ δεν θα κόβει το νερό στα νοικοκυριά που χρωστάνε
Την αναστολή όλων των διακοπών υδροληψίας των νοικοκυριών λόγω οφειλής αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ, με αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης της, λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που έχουν υποβληθεί, έως την έκδοση νεότερης απόφασης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ.
~
***  Δεν ψηφίζει το κείμενο των κυβερνητικών προτάσεων η Ραχήλ Μακρή
Οι κυβερνητικές προτάσεις είναι κατά 80% ίδιες με αυτές που περιλαμβάνονταν στην πρόταση Γιούνκερ, υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν ψηφίζει το κείμενο των κυβερνητικών προτάσεων η Ραχήλ Μακρή
 -  Την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση ζητά εξουσιοδότηση από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση το κείμενο των προτάσεων που έχει καταθέσει, γνωστοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, κατά την τοποθέτησή της στις επιτροπές της Βουλής.
-  Όπως ανέφερε η κ. Μακρή, η εντολή της Βουλής δεν μπορεί να υπερβεί την εντολή των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, ενώ υποστήριξε πως οι κυβερνητικές προτάσεις είναι κατά 80% ίδιες με αυτές που περιλαμβάνονταν στην πρόταση Γιούνκερ που απορρίφθηκε από τους πολίτες στο δημοψήφισμα.
"Η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη. Δεν ξέρω αν την διαθέτετε εσείς, αυτό θα το αποδείξει η ιστορία", ανέφερε μεταξύ άλλων.
~
***   Live εικόνα από τις δραματικές εξελίξεις στην ελληνική Βουλή    
Οι κρίσιμες συζητήσεις πριν την ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση ώστε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους το τρίτο μνημόνιο -   www.newsbeast.gr .-
ΒΟΥΛΗ
- Το  λόγο πρώτος πήρε ο  Υπουργός Οικονομικών κ Τσακαλώτος .   Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για να δοθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης η εξουσιοδότηση ώστε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους την νέα δανειακή σύμβαση.
Η συνεδρίαση καθυστέρησε και ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα δεδομένου πως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τήρησε το γράμμα του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι η διαδικασία με την μορφή του επείγοντος χρειάζεται δυο ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί.
~
***   Φήμες πως η Ζ. Κωνσταντοπούλου προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο  
Ο Α. Μητρόπουλος προεδρεύει της κρίσιμης συνεδρίασης
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
-   Με έντονο παρασκήνιο ξεκίνησε πριν από μερικά λεπτά η κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση ώστε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους το τρίτο μνημόνιο.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως της συνεδρίασης προεδρεύει ο Αλέξης Μητρόπουλος και όχι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε να προεδρεύσει εκείνη  για δυο λόγους.
Ο πρώτος είναι πως δεν «πέρασε» από την διάσκεψη των Προέδρων η πρότασή της για να ξεκινήσει η συνεδρίαση το πρωί του Σαββάτου ή έστω μετά τα μεσάνυχτα. Ο δεύτερος λόγος, που στηρίζεται σε φήμες από «πηγαδάκια» της βουλής είναι πως η κ. Κωνσταντοπούλου προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο!
~
***   Βαρουφάκης: Η Γερμανία θέλει να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ  
Σχέδιο του Σόιμπλε για να εκφοβίσει τη Γαλλία αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis holds a news conference during a Euro zone finance ministers emergency meeting on the situation in Greece in Brussels, Belgium June 27, 2015. Euro zone finance ministers plan to meet later on Saturday without their Greek counterpart following the conclusion of a meeting of all 19 ministers which has resumed for now, euro zone officials said.  REUTERS/Yves Herman
-   Η Γερμανία θέλει να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, με άρθρο του που δημοσίευσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, που φέρει τον τίτλο «Η Γερμανία δεν θα δείξει έλεος στον ελληνικό πόνο-έχει συμφέρον να μας διαλύσει».
«Το ελληνικό οικονομικό δράμα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα για πέντε χρόνια για ένα λόγο: την πεισματική άρνηση των πιστωτών μας να προσφέρουν μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Γιατί, εναντίον της κοινής λογικής, εναντίον της ετυμηγορίας του ΔΝΤ και εναντίον των καθημερινών πρακτικών των τραπεζών όταν αντιμετωπίζουν πιεσμένους οφειλέτες, αυτοί αντιστέκονται σε αναδιάρθρωση του χρέους; Η απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί στα οικονομικά επειδή αντίκειται βαθιά στις δαιδαλώδεις πολιτικές της Ευρώπης», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης.
«Την πρώτη μου εβδομάδα ως υπουργός Οικονομικών, με επισκέφθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος μου έθεσε μία σκληρή επιλογή: να αποδεχθώ τη "λογική" του πακέτου διάσωσης και να εγκαταλείψω κάθε απαίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους ή να "συντριβεί" η δανειακή συμφωνία -με την άρρητη επίπτωση ότι θα κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες», αποκαλύπτει και υποστηρίζει ότι οι εκκλήσεις της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους έπεσαν στο κενό.
Στο άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως «από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο, και σαν να επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός μας ότι τα προγράμματα "διάσωσης" δεν είχε σε τίποτα να κάνει με τη διάσωση της Ελλάδας, μια μεγάλη πλειοψηφία στο Eurogroup -κάτω από την κηδεμονία του Σόιμπλε- είχε υιοθετήσει το Grexit είτε ως προτιμώμενο αποτέλεσμα ή όπλο επιλογής εναντίον της κυβέρνησής μας».
«Ακολούθησαν πέντε μήνες διαπραγματεύσεων σε συνθήκες νομισματικής ασφυξίας και μια υποκινούμενη τραπεζική φυγή υπό την επίβλεψη και την εκτέλεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το μήνυμα ήταν σαφές: αν δεν παραδινόμασταν, σύντομα θα ήμασταν αντιμέτωποι με κεφαλαιακούς ελέγχους, αναλήψεις από ATM, μια παρατεταμένη τραπεζική αργία και τελικά Grexit», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο.
«Μετά την κρίση του 2008/9, η Ευρώπη δεν γνωρίζει πώς να ανταποκριθεί. Θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για τουλάχιστον την αποβολή μιας χώρας (δηλαδή, ένα Grexit) για να ενισχυθεί η πειθαρχία; Ή να στραφεί προς μια ομοσπονδία; Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα από τα δύο, το υπαρξιακό άγχος της πάντα αυξάνεται. Ο Σόιμπλε είναι πεπεισμένος ότι όπως έχουν τα πράγματα, χρειάζεται ένα Grexit για να καθαρίσει ο αέρας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξαφνικά, ένα μονίμως μη βιώσιμο ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς το οποίο ο κίνδυνος ενός Grexit θα εξασθενούσε έχει αποκτήσει μια νέα χρησιμότητα για το Σόιμπλε», επισημαίνει.
«Τι εννοώ με αυτά; Με βάση τους μήνες διαπραγματεύσεων, η πεποίθησή μου είναι ότι ο γερμανός υπουργός θέλει η Ελλάδα να σπρωχτεί εκτός του ενιαίου νομίσματος για να βάλει το φόβο στη Γαλλία και να τους αναγκάσει να δεχτούν το μοντέλο του για μια αυστηρή Ευρωζώνη», καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.
~
*** Τράπεζες στα «κόκκινα»- Συγχωνεύονται ή κλείνουν ακόμα και με συμφωνία…
trapezes01
-   Πληροφορίες αναφέρουν πως με την επιδείνωση που παρατηρείται στο γενικότερο κλίμα καθώς και την έλλειψη κεφαλαίων, το ζήτημα της νέας ανακεφαλαιοποίησής ελληνικών των τραπεζών τέθηκε ήδη επί τάπητος.
Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, προβλέπει αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα με «εξαφάνιση» κάποιων από τις υπάρχουσες συστημικές τράπεζες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου , το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, μερικές μεγάλες ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσουν προκειμένου να εξαγοραστούν από μεγαλύτερους ανταγωνιστές τους.
«Αυτή η κίνηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κλάδου που θα ακολουθήσει οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά
Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο υπό καθεστώς ανωνυμίας, τόνισαν πως ακόμη και αν αποδεσμευτούν φρέσκα κεφάλαια για την ελληνική κυβέρνηση, κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες που επλήγησαν από το πολιτικό και οικονομικό χάος, μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες τράπεζες.
Ένας από τους αξιωματούχους έκανε μάλιστα την εκτίμηση ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο, ένα μέτρο που αναμφίβολα θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.
Όμως, σύμφωνα με όσα είπε μία δεύτερη πηγή του πρακτορείου, παρότι η συγχώνευση τραπεζών είναι απαραίτητη, είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε βάθος χρόνου.
«Η ελληνική οικονομία είναι διαλυμένη. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή», υπογράμμισε ο πρώτος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης.
-  Αναμένεται λοιπόν νέος γύρος συγχωνεύσεων. Μόνο που αυτή τη φορά, οι συστημικές τράπεζες είναι συνολικά τέσσερις.
Έτσι, με αυτά τα δεδομένα, θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Πειραιώς και Alpha-Εθνικής ενώ κατά μια δεύτερη εκδοχή θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Alpha και Εθνικής-Πειραιώς.
Ωστόσο, διευκρινίζουμε πως οι πληροφορίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί.
 -  Το πρακτορείο τόνισε πως είναι άμεση η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στην Ελλάδα, μετά τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, ανέφερε πως έχουν απομείνει περι τα 750 εκατ ως "μαξιλάρι" για να καλυφθούν τα "60άρια" μέχρι τη Κυριακή, το πολύ, Δευτέρα.
Οι τράπεζες αναμένουν τη συμφωνία ώστε να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας του ELA και να αρχίσουν οι τράπεζες να τροφοδοτούνται απ΄τη Τράπεζα της Ελλάδος.   Πηγή: Reuters
~
*** ΒΟΜΒΑ: Μόνο για τους φτωχούς ισχύει το capital control…
capital
-   Όλο αυτό το διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα: παραμονή στην Ευρωζώνη ή επιστροφή στη δραχμή.
Άπειροι αναλυτές εξηγούν τις επιπτώσεις και τα υπέρ σε κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις.
Ωστόσο, αυτό είναι σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα πάσχει…
Η αδυναμία επιβολής κοινωνικής δικαιοσύνης παίρνει πολλά σχήματα για να δικαιολογηθεί. Η κ. Δούρου ονομάζει τη συμφωνία με τη Siemens συνέχεια του κράτους, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη συνταγματικό περιορισμό τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών.
Οι αδικίες και τα παραστρατήματα πρέπει να διορθωθούν για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα ευοίωνο μέλλον.
Πρέπει να μπουν όρια στην υποκρισία. Στην περίπτωση που όσα παρατίθενται παρακάτω, ισχύουν, πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο!
-  "Σε απλά και γρήγορα λόγια, αυτό που θα περιγράψω παρακάτω, επέτρεψε σε ορισμένους ανθρώπους να παρακάμψουν τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων που μπήκαν από δευτέρα. Και άρα μπόρεσαν να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να κουνήσουν το δακτυλάκι τους (νόμιμα και ηθικά πάντα). Για να μη χαίρεστε το παράθυρο αυτό έμεινε ανοικτό μόνο για 2 μέρες. Ίσα ίσα να μεταφέρουν χρήματα οι φίλοι και οι γνώστες (δεν το έμαθαν και πολλοί καθώς δεν δημοσιεύθηκε πουθενά). Θα το περιγράψω με όσο πιο απλά λόγια μπορώ.
Το όλο ζήτημα αφορά την απόφαση 21 / ΕΞ / 2015 της επιτροπής έγκρισης τραπεζικών συναλλαγών, του γενικού λογιστηρίου του κράτους με ημερομηνία 30/06/2015 (από την απόφαση έσβησα μόνο τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα)
Η απόφαση αυτή έχει 3 σκέλη. Από τα 3 το δεύτερο είναι εντελώς φωτογραφικό και αφορά πιθανότατα ελάχιστους ή και έναν. Το πρώτο και το τρίτο όμως ήταν ένα τεράστιο παράθυρο ευκαιρίας, να στείλεις χρήματα στο εξωτερικό, μέσα στις μέρες του περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων, φτάνει να ήξερες την απόφαση. Ακούγονται αλαμπουρνέζικα αλλά σας υπόσχομαι ότι σε λίγο θα καταλάβετε τι σημαίνουν. Ας ξεκινήσουμε από το 3 που είναι ο πιο απλός των μηχανισμών.
-  Cosa Nostra
Οι λογαριασμοί nostro-vostro, είναι στην ουσία τραπεζικοί λογαριασμοί που κρατάνε οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες. Πχ η εθνική έχει έναν λογαριασμό στη eurobank στο όνομα της εθνικής τράπεζας.
Παλιά λοιπόν -πριν το σύστημα ΔΙΑΣ- αν ήθελες να μεταφέρεις χρήματα από την eurobank στην εθνική, έπρεπε να κάνεις ανάληψη από τη μία τράπεζα, να πάρεις μια τραπεζική επιταγή και να τα καταθέσεις στην άλλη. Αυτός ήταν ο επίσημος τρόπος.
Υπήρχε όμως κι ένας ανεπίσημος. Αυτός ήταν οι λογαριασμοί nostro-vostro. Αν ήξερες τον λογαριασμό που διατηρούσε η εθνική τράπεζα στη eurobank, τότε έκανες μια μεταφορά χρημάτων από το προσωπικό σου λογαριασμό στη eurobank στο λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (πάλι στη eurobank). Έπαιρνες την απόδειξη της κατάθεσης και πήγαινες στη εθνική τράπεζα και τους έλεγες σας έβαλα 100.000 ευρώ στο λογαριασμό σας στην eurobank, πιστώστε μου τώρα τον λογαριασμό μου στη εθνική με το αντίστοιχο ποσό.
Αυτός ο τρόπος ήταν πολύ πιο γρήγορος και δεν είχε τα λεγόμενα valeur με λίγα λόγια δεν χρειαζόταν μερικές μέρες για να γίνει η μεταφορά.
Όμως τέτοιους λογαριασμούς έχουν και οι ξένες τράπεζες στην ελλάδα. Η απόφαση 3 της επιτροπής συναλλαγών λοιπόν, επέτρεπε να εκκαθαριστούν αυτές οι πράξεις παρά το γεγονός ότι είχαν επιβληθεί περιορισμοί. Με λίγα λόγια αν ήξερες εσύ τον λογαριασμό που διατηρούσε η BNP Paribas στην εθνική τράπεζα, μπορούσες να μεταφέρεις εκεί 1εκ ευρώ (διότι ήταν συναλλαγή από έναν λογαριασμό της εθνικής σε έναν άλλο τίποτα κακό), και μετά να στείλεις το αποδεικτικό στην BNP Paribas του παρισίου και να ζητήσεις να σου καταθέσουν το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό σου εκεί.
Κι αυτή η συναλλαγή επιτρεπόταν χωρίς κανένα περιορισμό, χωρίς καμία ειδοποίηση, φτάνει βεβαίως “να μην επηρεάσουν ουσιωδώς τη ρευστότητα”. Με λίγα λόγια έκλεινε το μάτι και έλεγε κορίτσια κάντε τη δουλειά αλλά μην το παραχέσετε κιόλας
Ούτε ουρές, ούτε τίποτα.
-  Εδώ παπάς εκεί παπάς, να ο πορτοκαλοχυμός.
Ας πάμε όμως και στην απόφαση 1. Αυτή είναι λίγο πιο περίπλοκη και θέλει λίγη προσοχή. Τι λέει η απόφαση 1? Πως επιτρέπονται οι συναλλαγές σε παράγωγα προϊόντα εξωτερικού και το αντίστοιχο margin. Ακαταλαβίστικο? Δώστε βάση.
Ας δούμε πρώτα πως δουλεύει ένα παράγωγο. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον πορτοκαλοχυμό, λίγο εξωτικό προιόν αλλά πολύ γνωστό στους μεγαλύτερους από την ταινία Trading Places.
Όταν λοιπόν αγοράζεις ένα συμβόλαιο πορτοκαλοχυμού για το Γενάρη του 2016, στην ουσία υπόσχεσαι να αγοράσεις 15.000 λίβρες (6.800 κιλά περίπου) πορτοκαλοχυμού που θα σου παραδοθούν το Γενάρη του 2016. Αυτός ο πορτοκαλοχυμός κοστίζει περίπου 18.000 δολάρια αυτή τη στιγμή. Αλλά καθώς η παράδοση του χυμού είναι το Γενάρη, όταν αγοράζεις ένα συμβόλαιο πορτοκαλοχυμού, δεν καλείσαι να πληρώσεις το σύνολο της τιμής από τώρα. Αυτό που πληρώνεις τώρα είναι το λεγόμενο margin, με λίγα λόγια μια μικρή προκαταβολή που στόχο έχει να προστατεύσει τον πωλητή του συμβολαίου σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή. Στην περίπτωση του πορτοκαλοχυμού αυτό το margin είναι 1480 δολάρια.
Στην ουσία μόλις καταλάβατε ένα ικανό μέρος του καζίνο που ονομάζουμε αγορές. Πρακτικά μπορώ να αγοράσω πορτοκαλοχυμό αξίας USD18.000, έχοντας στην τσέπη μόλις 1500 δολάρια. Κι αν πουλήσω το συμβόλαιο πριν τη λήξη του, θα κερδίσω ή θα χάσω από τη διαφορά της τιμής χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω ποτέ το σύνολο της αξίας των USD18.000 .
Όμως εδώ προσπαθούμε να περιγράψουμε μια κομπίνα κι όχι να κάνουμε κριτική στον καπιταλισμό. Το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε από την περιγραφή, είναι ότι για να αγοράσω ένα συμβόλαιο πορτοκαλοχυμού πρέπει να δώσω προκαταβολή 1500 δολάρια.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θέλω να φυγαδεύσω 150.000 ευρώ από την ελλάδα κι ενώ υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Η απόφαση 1 μας λέει ότι αν αγοράσεις 110 συμβόλαια πορτοκαλοχυμού θα πρέπει να πληρώσεις στον πωλητή ως περιθώριο ασφαλείας margin 1500δολάρια * 110 συμβόλαια = 165.000 δολάρια ΗΠΑ = 150.000 ευρώ. Και ότι αυτά τα χρήματα δεν περιορίζονται από τους ελέγχους κεφαλαίων. Άρα πας και αγοράζεις 110 συμβόλαια πορτοκαλοχυμού και πληρώνεις 150.000 ευρώ για περιθώριο ασφαλείας margin από τον ελληνικό σου λογαριασμό.
Όταν πουλήσεις αυτά τα συμβόλαια (όταν θέλεις), θα πάρεις πίσω το margin σε δολάρια ή σε ευρώ σε όποιον λογαριασμό θέλεις στον κόσμο.
Φυσικά όσοι έκαναν την κομπίνα δεν αγόρασαν πορτοκαλοχυμό, αλλά κάποιο άλλο παράγωγο, λιγότερο εξωτικό. Όμως η ουσία δεν έχει αλλάξει καθόλου.
-  Cui Bono?
Φυσικά αυτοί που ήξεραν την απόφαση και την εκμεταλλεύθηκαν καταλλήλως (και οι φίλοι τους). Το ποιοι και πόσοι είναι αυτοί, είναι πολύ εύκολο να το μάθουμε σε 3-4 μέρες αν υπάρχει η αντίστοιχη κυβερνητική βούληση. Κάτι μου λέει πως αυτές τις δύο μέρες υπήρχε ένα εντονότερο ενδιαφέρον για παράγωγα την τρίτη και την τετάρτη. Για καθαρά τεχνοκρατικούς λόγους, αν με εννοείτε.
Πέρα από το αίσθημα δικαιοσύνης που φυσικά τσαλαπατάται για μια ακόμα φορά, τα πιο ίσα γουρούνια στράφηκαν ταυτόχρονα κατά των υπολοίπων καταθετών στην ελλάδα. Διότι οι περιορισμοί στις αναλήψεις τέθηκαν προκειμένου να μη στερέψει το μαξιλαράκι του ELA πού τη δευτέρα ήταν υποτίθεται γύρω στο 1δις. Ο λόγος που οι αναλήψεις ήταν 60ευρώ και οι συντάξεις 120ευρώ ήταν ακριβώς αυτό το μαξιλαράκι του ELA.
Κάθε μια που χρησιμοποιούσε αυτά τα δύο παράθυρα για να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, στην ουσία μείωνε αντίστοιχα το μαξιλαράκι του ELA από όλες τις υπόλοιπες. Και πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μια αλητεία στο να ρίχνεις κροκοδείλια δάκρυα για τα μόλις 60ευρώ την ημέρα, τη στιγμή που ανοίγεις ένα παράθυρο ΝΑ για τα φιλαράκια σου. Ξέρω είμαι λαϊκιστής.
Υπεύθυνος είναι αυτός που έδωσε τις εντολές και διόρισε την επιτροπή, δηλαδή και ο βαρουφάκης μεταξύ άλλων. Εύκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση, μόλις παραιτήθηκε. Αλλά ας μην ξεγελιόμαστε. Τέτοιου είδους σκάνδαλα έχουν γίνει δεκάδες τους τελευταίους μήνες. Αυτά που παρέθεσα παραπάνω είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που δεν έχουμε πάρει χαμπάρι και έγιναν στο όνομα του συντάγματος, της συνέχειας της κυβέρνησης, του ρεαλισμού (κυρίως αυτού) και της πολιτικής τιμωρίας των λαμόγιων.
Γιατί αν κάτι μπορούμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα από 6 μήνες πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς, αυτό είναι ότι η πρώτη φορά βρωμάει σχεδόν το ίδιο όπως όλες οι υπόλοιπες.
Και κάθε μία που σωπαίνει (και υπάρχουν πολλές) σε αυτά τα σκάνδαλα, για να μην τραυματίσει την κυβέρνηση, τραυματίζει πολλαπλάσια τα ιδανικά για τα οποία πολεμά.
Ο τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας θα προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από ένα πολύ παλιό κόλπο. Τι φταίει ο λουδοβίκος αν στην λυόν οι φορο-εισπράκτορες κλέβουν τον κόσμο? Αν το ήξερε θα τους κρεμούσε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά κι αυτός κλεισμένος είναι και τρέχει να κάνει μια διαπραγμάτευση για το καλό όλων μας, τη στιγμή που κάποιοι τον χτυπάνε πισώπλατα.
Ειλικρινά δεν θέλω να χαλάσω τη γιορτή, αλλά δεν είμαι αυτός που τη χαλάει. H απάντηση της κυβέρνησης (πως το λένε στα δημοσιογραφικα? κυβερνητικοί κύκλοι?) είναι πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι αυτή η απόφαση ήταν μια τεχνική απόφαση που αφορούσε μόνο τις τράπεζες και τις εκκαθαρίσεις συναλλαγών. Με λίγα λόγια move on, nothing to see here.
Αν η απάντηση των κυβερνητικών κύκλων σας θυμίζει την απάντησή παρόμοιων κύκλων όταν πρωτο-βγήκε στη φόρα το σκάνδαλο της ΤτΕ, μάλλον πρόκειται για απλή σύμπτωση. Άλλωστε οι τεχνοκράτες, μόνο με τεχνοκρατικά στοιχεία δρούν, έτσι δεν είναι?
Είμαι σίγουροι πως οι περισσότεροι που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν θα είχαν κανένα θέμα με τέτοιες “τεχνοκρατικές” αποφάσεις. Καταλαβαίνουν τις “απαραίτητες θυσίες” που θα γίνουν στους ίδιους την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι θα πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Γιατί όπως μαθαίνουμε ξανά και ξανά και από αυτή την κυβέρνηση, η ισότητα στο πεπρωμένο είναι μόνο για τους χαζούς.
-  Για την αποκάλυψη του εγγράφου τα kudos ανήκουν αποκλειστικά στον michael και την διασταύρωση του κειμένου έκανε η κουμουνιστική οχιά GS_Wiper. Εγώ ευθύνομαι μόνο για τα ταληράκια, αλλά αναλαμβάνω (σαν τον Τσίπρα φαντάζομαι) πλήρως την πολιτική ευθύνη, κι αν ο λαός θέλει να με τιμωρήσει ας το πράξει δια της ψήφου του."
 -  To voicenews.gr, δεν ενστερνίζεται όσα προηγήθηκαν, αλλά τα καταγράφουμε δημοσιογραφικά και απλώς σας τα παραθέτουμε! 
Ίσως κάποιοι από την δικαιοσύνη πρέπει να το ψάξουν…  
Πηγή:techiechan.com
~
*** Ξένος Ευρωβουλευτής μιλάει και φέρεται σαν Έλληνας (ΒΙΝΤΕΟ)
faratz
-  Εάν και σε αρκετά από τα λεγόμενά του ως voicenews.gr διαφωνούμε, απολαύσαμε την ομιλία του…
Ο Νάιτζελ Φάρατζ στην ομιλία του κάνει λόγο για πολιτιστική διαφορά ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα.
«H ευρωπαϊκή ήπειρος χωρίστηκε  ανάμεσα σε Βορρά και Νότο» εξηγεί ο κ. Φάρατζ.
Δείτε το βίντεο:  Ανακτήστε τη δημοκρατία σας και τον έλεγχο της χώρας σας, κ Τσίπρα! https://youtu.be/1IIojfHSV3Q  .-
 
~
***  ΒΟΜΒΑ στους ΑΝΕΛ: Τέσσερα όχι στον Καμμένο
kammenos12
-  Ένταση κυριαρχεί στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ με τέσσερις βουλευτές να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την συμφωνία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τους Παύλο Χαϊκάλη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκο Μαυραγάνη και Χαρίσιο Κατανά που κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τάχθηκαν κατά της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές.
Αυτό ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να διακόψει την συνεδρίαση και να ζητήσει εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικών ελιγμών προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις.
Οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο από τους τέσσερις βουλευτές δείχνουν ότι θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα δώσουν τελικώς την έγκρισή τους στην κυβέρνηση προκειμένου να υπογράψει την νέα συμφωνία με τους «θεσμούς».
~
*** Παρά τις φωνές και τις βρισιές, είπε το ναι ο Μιχελογιαννάκης
mixelogianakis
 -   Φώναξε, αντέδρασε, άσκησε κριτική και τελικά είπε το Ναι στη συμφωνία υπο προυποθέσεις...
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμφωνεί τελικά με την ελληνική πρόταση, έχοντας στο μυαλό του όλα τα παρακάτω:
~ "-Δεν θα έχουμε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκή ένωση.
-Δεν θα έχουμε χρηματοδότηση και από τις αγορές.
-Οι τράπεζες δεν θα παίρνουν χρήματα από τον ELA.
-Αρχίζουμε, λοιπόν, εσωτερική χρηματοδότηση με φόρους στους Έλληνες. Ήδη χρωστούν δεκάδες δις και δεν μπορούν να πληρώσουν.
-Εσωτερική χρηματοδότηση από έκδοση εντόκων γραμμάτιων από τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Να ξέρουμε ότι ακόμα και όλα να τα πάρει το κράτος, δεν μαζεύει 4 δισ.
-Φορολόγηση καταθέσεων, αλλά τα λεφτά που είναι στις τράπεζες δεν είναι αληθινά, γιατί έχουν δοθεί σε δάνεια.
-Οι ξένοι, σε πρώτη φάση, θα κατασχέσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.
-Εισαγωγές δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί θέλουν αυτοί πρώτα τα χρήματα, αρά καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα τέλος.
-Θα χρειαστεί χρόνος να τυπώσουμε δραχμή.
-Θα χρειαστεί υποτίμηση 45% έως 85%.
-Μέχρι να βρεθεί ισοτιμία δραχμής-ευρώ, με το νόμισμα σε πτώση, θα έχουμε αύξηση πληθωρισμού.
-Μέχρι να δούμε τι γίνεται με ισοτιμία, ένας που έχει 5000 ευρώ στην τράπεζα, θα έχει 5000 δραχμές.
- Το ΑΕΠ της Ελλάδος θα μειωθεί τουλάχιστον 20% σε μια τετραετία.
- Έκρηξη ανεργίας.
-Ανάπτυξη μαύρης αγοράς και παρατραπεζών.
-Αποκοπή νησιωτικής Ελλάδος από ηπειρωτική, λόγω έλλειψης καυσίμων.
-Συγκέντρωση πλούτου σε χέρια ελαχίστων.
- Αφύλακτα σύνορα.
-Έκρηξη εγκληματικότητας.
-Τα ατομικά μας δάνεια θα πληρώνονται σε ευρώ και όχι δραχμές.
- Αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και πολλοί από αυτούς κλεμμένα, θα αγοράσουν τσάμπα την Ελλάδα.
-Επειδή δεν έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο, εκτός την υποτίμηση, θα έχουμε και διολίσθηση 5% κάθε βδομάδα.
-Η κλοπή με τις ανισοτιμίες νομισμάτων θα είναι απρόβλεπτες."
~
*** Γιατί η Κωνσταντοπούλου καθυστερεί την ολομέλεια;
zoi
 -  Aπο χθές το απόγευμα πηγαίνουμε απο καθυστέρηση σε καθυστέρηση.
Η σημερινή ολομέλεια για τη ψηφοφορία της πρότασης ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να λάβει την ευρεία στήριξη που θέλει, ήταν να ξεκινήσει μία ώρα μετα την ολοκλήρωση της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή δηλαδή στις 21:00 περίπου.
Πρίν απο λίγο ανακοινώθηκε ότι η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ξεκινήσει μετά τα μεσάνυχτα διότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια κίνηση τήρησης του Κανονισμού της Βουλής θέλει τη καταγραφή της συνεδρίασης στα πρακτικά ως Ολομέλεια της 11 Ιουλίου, διότι ο κανονισμός δεν επιτρέπει δυο συνεδριάσεις την ίδια μέρα.
~
***  Τα ψέματα του Βαρουφάκη καταρρίπτονται!...
diakopes
 -  Τι και εάν σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα και για την ελληνική κυβέρνηση, που έφερε στη Βουλή την πρόταση προς τους δανειστές;
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έφυγε για τριήμερο...
Ο κ. Βαρουφάκης, αυτή την κρίσιμη ώρα, επέλεξε να μην παρίσταται στην αποψινή κρισιμότατη ψηφοφορία στην Βουλή, ενημερώνοντας πως θα απουσιάζει για οικογενειακούς λόγους. Φαίνεται όμως πως ο κ. Βαρουφάκης αποχώρησε από την Αθήνα, μαζί με αστυνομική συνοδεία(!) για να κάνει τις διακοπές του στην Αίγινα! Αυτό ακριβώς προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης: Το γεγονός ότι επικαλέστηκε «οικογενειακούς λόγους» για να κάνει τις διακοπές του
και εντελώς προσχηματικά έστειλε επιστολική ψήφο ότι δήθεν υπερψηφίζει τα μέτρα ενώ γνωρίζει ότι η ψήφος του αυτή δεν μπορεί να καταμετρηθεί.
Τα ψέματα του πρώην υπουργού οικονομικών, καταρρίφθηκαν… Δεν απουσίαζε από την κρίσιμη ψηφοφορία για οικογενειακό θέμα αλλά για διακοπές και χαλάρωση! Άλλος ένας μύθος που καταρρίφθηκε σήμερα είναι πως ο κ. Βαρουφάκης κυκλοφορεί χωρίς αστυνομικούς και προσωπική ασφάλεια…
Το Voicenews.gr του εύχεται καλές διακοπές!
~
*** Πρόσωπο – κλειδί ο Πολ Τόμσεν στη συγγραφή της νέας ελληνικής πρότασης
pol
-  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αξιωματικός του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν, τις τελευταίες ημέρες ήταν σε συνεχή επαφή με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.
Μάλιστα, λένε ότι οι επαφές τους ήταν συνεχείς, με σκοπό να καταρτιστεί μία ελληνική πρόταση που να έχει τις όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες για απόρριψη από τους Θεσμούς.
Ο Πολ Τόμσεν, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους τι επιθυμούν οι δανειστές, φαίνεται πως βοήθησε στο τελικό κείμενο της ελληνικής πρότασης.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυβίστηση της Κωνσταντοπούλου: Είμαι υπέρ του "ΟΧΙ"....
zoh
-  Όπως φαίνεται η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνταντοπούλου, τις τελευταίες ώρες αλλάζει στάση σε ότι έχει να κάνει με την συμφωνία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Είμαι υπέρ του Οχι, αλλά πρέπει να πάμε όλοι μαζί». Πιο πριν επίσης είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στη κ. Κωνσταντοπούλου και την κυβέρνηση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη βουλή αλλά τελικά η κυβέρνηση κατάφερε να την μεταπείσει.
~
*** ΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ! 6 όχι στη συμφωνία...

-  Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται αποφασισμένοι, να ψηφίσουν το νομοσχέδιο εξουσιοδότησης της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τους δανειστές, έστω και με βαριά καρδιά.
Φαίνεται πως άκουσαν προσεκτικά την φράση του κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι "δεν θα ανεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη στην αποψινή συνεδρίαση. Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και με την ιστορία του".
Ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε πως δεν θα είναι στην ψηφοφορία στη Βουλή για οικογενειακούς λόγους. κ. Βαρουφάκης εντοπίστηκε στο πλοίο «Φοίβος» να ταξιδεύει προς την Αίγινα!
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως παλαιότερα ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει μνημονιακή συμφωνία.
Μέχρι αυτή την ώρα εκτιμάται ότι δεν θα ψηφίσουν οι κυρίες Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα της ΔΕΑ του κ. Αντώνη Νταβανέλλου, που ήταν και ένας από τα πέντε στελέχη που υπέγραψαν την επιστολή διαφοροποίησης.
Επίσης, υπάρχουν "φόβοι" ότι δεν θα ψηφίσουν ένιοι εκ των πέντε βουλευτών που διαθέτει η ΚΟΑ του κ. Ρούντι Ρινάλντι και πάντως όχι όλοι. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που είχε κάνει σκληρές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες.
Η κυρία Ραχήλ Μακρή, μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή, κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί, έστω και τώρα, με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία.
~
***  Μεϊμαράκης: Εμείς σας λέμε μπράβο σας που κάνετε το σωστό          
“Κρατήστε τη χώρα στην Ευρώπη για να έχετε ήσυχη την συνείδησή σας”
Μεϊμαράκης: Εμείς σας λέμε μπράβο σας που κάνετε το σωστό
- “Θα τολμήσετε να υπογράψετε τη συμφωνία γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο το κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, αλλά μόνο το συμφέρον της πατρίδας”, τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την τοποθέτησή του επί του κειμένου των ελληνικών προτάσεων προς τους Θεσμούς.
- Ο κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε πως τα πράγματα ήταν καλύτερα τον Δεκέμβριο του 2014, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να προκηρύξει δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει υπογράψει συμφωνία και όχι να έχει προχωρήσει σε δημοψήφισμα. "Εμείς πάντως, σας λέμε μπράβο σας που κάνετε έστω και τώρα το σωστό", είπε εμφατικά.
- Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για να επιτύχει συμφωνία και ευχήθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία να γυρίσει με συμφωνία από τις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την κατανόηση του κόμματός του για το πόσο εκβιάζουν τη χώρα οι δανειστές, αλλά και εκφράζοντας επιφυλάξεις για το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός αν του ζητηθούν επιπλέον μέτρα, φοβούμενος ότι “εσείς θα πείτε ότι δεν έχετε την εντολή για κάτι τέτοιο”.
- Ο κ. Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του με την παραίνεση προς τον πρωθυπουργό: “Κρατήστε τη χώρα στην Ευρώπη για να έχετε ήσυχη την συνείδησή σας”.
~
***  Αλέξης Τσίπρας: Προσοχή, ναρκοπέδιο!  
Ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στην ΕΕ επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας: Προσοχή, ναρκοπέδιο!
-  Η συμφωνία που προτείνει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι μία εύκολη συμφωνία και απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως “πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ των εναλλακτικών που έχουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για την κυβερνητική πρόταση που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.
-  Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση, ενώ έκανε λόγο για ακραίους συντηρητικούς κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδιώκουν την απαλλαγή της Ευρώπης από μία αριστερή κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δύσκολες μάχες, με άνισες δυνάμεις. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "φτάσαμε στην επικίνδυνη ζώνη", και "πλέον βρισκόμαστε σε ναρκοπέδιο".
-  Ο πρωθυπουργός εστίασε σε ορισμένα θετικά στοιχεία της κυβερνητικής πρότασης, όπως το ότι στο νέο πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει ως αντισυμβαλλόμενος, αλλά θα παρέχει μόνο ενδεχομένως τεχνική υποστήριξη, το ότι η διάρκεια της νέας σύμβασης θα είναι τριετής, και άρα η ελληνική οικονομία θα έχει χώρο και χρόνο για να σταθεροποιηθεί, το ότι τα προαπαιτούμενα του προγράμματος είναι ενιαία, και δεν θα προστίθενται καινούργια κάθε λίγους μήνες, καθώς και το ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2018.
-  Δεσμεύτηκε ακόμα πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εξαιτίας της επιβολής capital controls στις τράπεζες, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
~
***  Συμφωνία: "Πράσινο φως" από τους Θεσμούς στις ελληνικές προτάσεις                 
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολογούν θετικά το αίτημα για νέο πρόγραμμα
Συμφωνία:
- Θετικά αξιολογούν οι Θεσμοί το ελληνικό αίτημα για έναρξη διαπραγματεύσεων ως προς τη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
- Οι τρεις Θεσμοί (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, κλήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του μηχανισμού ESM να μελετήσουν τις προτάσεις που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η πηγή που επικαλείται το Reuters, η οποία φέρεται να έχει γνώση του ζητήματος, αναφέρει πως η αξιολόγηση των Θεσμών ήταν θετική.
- Με βάση τις προτάσεις τους, το Eurogroup συνεδριάζει το Σάββατο προκειμένου να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
~
***  Eurogroup για την Ελλάδα: η ημέρα της κρίσης έφτασε!         
Οι χώρες της Ευρωζώνης είτε θα ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο για τα επόμενα πέντε χρόνια είτε θα αφήσουν την χώρα να καταρρεύσει
Eurogroup για την Ελλάδα: η ημέρα της κρίσης έφτασε!
Με τίτλο «Ελλάδα: η ημέρα της κρίσης έφτασε» κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, η εφημερίδα Guardian, περιγράφοντας τα τεκταινόμενα της ελληνικής κρίσης τα τελευταία 24ωρα. Οι μεσότιτλοι που συνοδεύουν το κεντρικό δημοσίευμα μάλιστα αναφέρουν «Ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει ένα νέο deal την ώρα που ο Βαρουφάκης κατηγορεί το Βερολίνο» και «H Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε με διάσωση είτε με έξοδο».
Στο άρθρο γίνεται μια εκτενής ανάλυση των μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζεται πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν είτε να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο για τα επόμενα πέντε χρόνια είτε να αφήσουν την χώρα να καταρρεύσει οικονομικά.
Αναφορά γίνεται και στη μεταμεσονύκτια συνεδρίαση του ελληνικού κοινοβουλίου ώστε να εξουσιοδοτηθεί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς και στην πύρρειο νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές της αριστερής πλατφόρμας που δεν στήριξαν τον Πρωθυπουργό.
Παράλληλα, στην εφημερίδα φιλοξενείται το άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος κατηγορεί τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε πως επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να εκφοβίσει τους Γάλλους.
~
***  "Ψηφίζουν" ευρώ 6 στους 10 πολίτες - Διχασμένοι οι νέοι  
Πιο ισχυρή η υποστήριξη προς το ενιαίο νόμισμα σε άτομα άνω των 55 ετών

-  Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάσσονται 6 στους 10 πολίτες, ενώ λιγότερο από 3 στους 10 υποστηρίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
- Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, το 60,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, έναντι του 28% που υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, ενώ “δεν ξέρω/δεν απαντώ” λέει ένα 11,5%.
- Η υποστήριξη στο ευρώ είναι ισχυρότερη μεταξύ των ηλικιών 55+ (71% έναντι 18% της δραχμής), λίγο λιγότερο ισχυρή στις ηλικίες 35-54 (61% έναντι 27,5% της δραχμής), ενώ σχεδόν μοιρασμένες είναι οι απόψεις στις ηλικίες 18-34 (45,5% ευρώ, έναντι 42% δραχμή).
- Στο ερώτημα για τα συναισθήματα που προκαλεί η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το 55,5% δηλώνει πως αισθάνεται φόβο, το 16,5% ελπίδα, ενώ το 20,5% εκτιμά πως η έξοδος από το ευρώ δε θα σημάνει τίποτα διαφορετικό για τους ίδιους και το 7,5% απαντά αυθόρμητα πως δεν πιστεύει στο ενδεχόμενο Grexit.
- Παράλληλα, απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι περισσότεροι πολίτες για το πώς θα εξελιχθεί στους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους. Ειδικότερα, το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει, το 22% εκτιμά πως ούτε θα χειροτερεύσει, ούτε θα βελτιωθεί, ενώ μόνο ένα 9,5% πιστεύει πως θα βελτιωθεί.
~
***  Τσακαλώτος: Με το δημοψήφισμα ενισχύθηκε η διαπραγματευτική μας θέση            
Η νέα πρόταση της κυβέρνησης είναι καλύτερη από την πρόταση Γιούνκερ, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών
Τσακαλώτος: Με το δημοψήφισμα ενισχύθηκε η διαπραγματευτική μας θέση
- Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, εκτιμώντας πως η νέα συμφωνία που προτείνει τώρα η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την πρόταση Γιούνκερ, η οποία απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα.
-  Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε, δε ζητούνται από την Ελλάδα νέα μέτρα, αν και αναγνώρισε πως στις ελληνικές προτάσεις υπάρχουν και ορισμένα μέτρα που έχουν υφεσιακή κατεύθυνση.
-  Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως οποιοδήποτε κέρδος υπάρξει από τη “δύσκολη”, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία αυτή θα κατευθυνθεί προς τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας και εξήγησε πως η κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευτεί μία βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει ελπίδα στο λαό.
~
***   Καμμένος: Δε φοβάμαι το Grexit, φοβάμαι τον εμφύλιο πόλεμο         
Το κείμενο των ελληνικών προτάσεων έχει διατάξεις που αντιτίθενται στο Σύνταγμα, υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Καμμένος: Δε φοβάμαι το Grexit, φοβάμαι τον εμφύλιο πόλεμο
- Ομιλία σε δραματικούς  τόνους έκανε στη βουλή ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αν και όπως ο ίδιος είπε η συμφωνία αυτή είναι αντισυνταγματική θα την ψηφίσει διότι το μόνο που φοβάται δεν είναι το Grexit αλλά ο εμφύλιος πόλεμος και ο εθνικός διχασμός!
«Είναι η πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχω βρεθεί. Είμαι βέβαιος πως το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ και η πλειονότητα εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ αν ψηφίζαμε μόνο με γνώμονα τη συνείδησή μας θα ψήφιζε ένα μεγάλο ‘’Όχι’’. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να είμαστε μαζί στη κυβέρνηση και να αποκαθηλώσουμε τα παλιά κόμματα. Ντρέπομαι που είναι στα Αγγλικά το κείμενο που φέραμε. Δεν το προσυπογράφω. Δεν κάνω αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι που και στα Αγγλικά το έφερναν και δεν το διάβασαν.  Το κοινό νόμισμα έγινε ρόπαλο που χρησιμοποιούν οι δανειστές κατά της Ελλάδας. Το ευρώ δεν φέρνει πλέον κοντά την Ευρώπη» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο κείμενο έχει διατάξεις που αντιτίθενται στο Σύνταγμα, καλούμαστε να ψηφίσουμε αντισυνταγματικές διατάξεις οι οποίες αλλιώς συμφωνήθηκαν και αλλιώς σήμερα έρχονται. Λευκή επιταγή δεν παίρνει κανένας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση. Η συνθηκολόγηση είναι ηπιότερη από την παράδοση. Δεν φοβάμαι το Grexit, ούτε τις άλλες απειλές που εκστομίζουν. Ένα μόνο πράγμα  φοβάμαι: Τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος αυτό να το διαχειριστή. Αν το πίστευα θα το ψήφιζα να φύγουμε από το ευρώ. Τα μέτρα είναι σκληρά και πλήττουν την κοινωνία. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι να φέρουν την ρύθμιση του χρέους. Ένας άλλος τρόπος είναι το αναπτυξιακό πακέτο».
Τέλος, υπογράμμισε πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα. Με βαριά θα πούμε ‘’Ναι’’ για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος».
~
***  Βαρουφάκης: Πιο σημαντική η κόρη μου από την ψηφοφορία
Βαρουφάκης: Πιο σημαντική η κόρη μου από την ψηφοφορία
-  Η επιστροφή της κόρης του από την Αυστραλία όπου σπουδάζει είναι ο “οικογενειακός λόγος” που επικαλέστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δικαιολογώντας την απουσία του απόψε από την ψηφοφορία στη Βουλή.
Λίγες ώρες μετά τα σχετικά Tweet στον λογαριασμό του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εντοπίστηκε από τον φακό σε πλοίο της γραμμής για Αίγινα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 
Μόλις ο κύριος Βαρουφάκης ενημερώθηκε ότι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και το θέμα πήρε διαστάσεις, έγραψε στο Τουίτερ του:"Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει".
Υστερόγραφον : Μια  λέξη γι΄ αυτή τη στάση  του  ΝΤΡΟΠΗ !
~
***  Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται άμεσα 14 δισ. ευρώ   
Ακόμη και με συμφωνία, προκειμένου να ανοίξουν, θα χρειαστούν κεφάλαια δεκάδων δισ. σύμφωνα με πηγή των ελληνικών τραπεζών
Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται άμεσα 14 δισ. ευρώ
- Από 10 έως 14 δισ. ευρώ είναι οι άμεσες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να μην καταρρεύσουν και να μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι μετά την τραπεζική αργία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Ο αξιωματούχος δεν κατονομάζεται. Να σημειωθεί πως τα κεφάλαια αυτά είναι αναγκαία για να κρατηθούν οι τράπεζες, όποια συμφωνία και αν συναφθεί μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.
"Οι ανάγκες εκτιμώνται σε 10 έως 14 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια. Δεδομένης της βαρύτητας του σοκ που υπέστημεν, οι ρυθμιστικές αρχές θα κεφαλαιοποιήσουν την κατάσταση και την επίδραση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ένα στρες τεστ το Σεπτέμβριο θα επιτρέψει τα πράγματα να επανέλθουν στην κανονικότητα" δήλωσε ο τραπεζίτης.
Ο αξιωματούχος αναφέρει ότι οι εκροές καταθέσεων από τον περασμένο Δεκέμβριο αγγίζουν τα 34 δισ. ευρώ. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με μια συμφωνία, οι τράπεζες μπορούν να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα.
"Η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη με το ημερήσιο όριο ανάληψης στα 60 ευρώ μέχρι το βράδυ της Δευτέρας" σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι υπάρχει "μαξιλάρι περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τότε".
Πάντως οι μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες της χώρας θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση και δεν αναμένεται να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση παρά αρκετούς μήνες μετά, όπως εκτιμά ο τραπεζικός κλάδος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του Reuters, αν δεν αντληθεί ρευστότητα από ιδιωτικά κεφάλαια, οι ελληνικές τράπεζες πιθανόν να καταφύγουν στον DRI, ένα νέο χρηματοδοτικό όργανο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιηθεί, ένας υποστηρικτικός μηχανισμός στην Ευρωζώνη για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ο μηχανισμός αυτός πάντως είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον ESM και είναι ακόμη άγνωστο τι εχέγγυα και μέτρα θα ζητηθούν προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες από αυτόν. 
~
***  Μπόφινγκερ: Το Grexit θα ήταν μία βουτιά σε παγωμένα νερά        
Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα ένας χρόνος, ώστε να εκκινήσει η οικονομία της, εκτιμά ο διάσημος Γερμανός καθηγητής Οικονομικών
Μπόφινγκερ: Το Grexit θα ήταν μία βουτιά σε παγωμένα νερά
- H επιμονή να συνεχιστεί στην Ελλάδα η ως τώρα ακολουθούμενη πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, και ιδίως η αύξηση των φόρων και του ΦΠΑ, δεν ταιριάζουν στην οικονομική της κατάσταση, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός καθηγητής οικονομίας Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης.
-  Η άποψή μου, προσθέτει ο κ. Μπόφινγκερ είναι ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα ένας χρόνος, ώστε να εκκινήσει η οικονομία της.
-  Στην συνέντευξή του ο Γερμανός καθηγητής αναφέρεται στα λάθη που έχουν γίνει σε σχέση με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας και στο ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες ενός Grexit για την Ελλάδα, την Ευρωζώνη αλλά και όλη την Ευρώπη.
-  “Κατά τη γνώμη μου το Grexit είναι η χειρότερη δυνατή λύση για την Ελλάδα, τις άλλες χώρες και για ολόκληρη την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι μια κακή λύση διότι είναι μια βουτιά σε παγωμένα νερά και διότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος, αν η κυβέρνηση δεν συμπεριφερθεί (δημοσιονομικά) πειθαρχημένα, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθεί σε υψηλό πληθωρισμό και ίσως ακόμα και σε υπερπληθωρισμό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από ένα Grexit”, εξηγεί ο κ. Μπόφινγκερ.
-  Για το κρίσιμο θέμα του ελληνικού χρέους υποστηρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση δεν θα δεχόταν διαγραφή μέρους του, όμως θα μπορούσε να γίνει μία παράταση της αποπληρωμής του, κάτι που όπως λέει είναι αναγκαίο.
~
***  Τρισέ: To Grexit σημαίνει "διαγραφή" των ελληνικών οφειλών  
Θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη, σημείωσε ο Τρισέ στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung
Τρισέ: To Grexit σημαίνει
-  Οι πιστωτές "θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους" στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υποτιμούν "τον γεωπολιτικό κίνδυνο" ενός τέτοιου Grexit, προειδοποίησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη, σημείωσε ο Τρισέ στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όχι μόνον για τους Έλληνες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να ζήσουν "μια τρομερή και επώδυνη αναστάτωση", αλλά και για τους πιστωτές, οι οποίοι "θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους", προειδοποίησε.
Ωστόσο "μια μείωση του (ελληνικού) χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων αποκλείστηκε" στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, παρατήρησε.
"Ο κίνδυνος μιας διάχυσης γεωπολιτικά στην Ευρώπη υποτιμάται, κυρίως στην Γερμανία", πρόσθεσε εξάλλου ο Τρισέ.
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι "η Ευρώπη (φέρει) μια ιστορική ευθύνη να στηρίξει τις χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ".
Στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα πρέπει κανείς να έχει κατά νου "την πολιτισμική εγγύτητα των Ελλήνων με την Ουκρανία και την Ρωσία χάρη στον δεσμό της ορθόδοξης θρησκείας", κατέληξε.
~
***   Die Welt: Βαθιά ρήξη Βερολίνου – ΔΝΤ εξαιτίας του ελληνικού χρέους             
Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ για κούρεμα είναι ένα αίτημα προς τη Γερμανία να υποχωρήσει, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για μια σοβαρή συμφωνία
Die Welt: Βαθιά ρήξη Βερολίνου – ΔΝΤ εξαιτίας του ελληνικού χρέους
- Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρείται ο πιο στενός σύμμαχος της Γερμανίας στην κρίση στην Ελλάδα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όμως στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε μια απομείωση του χρέους της Αθήνας, προς λύπη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.
Η Γερμανία, εξηγεί η Welt, η χώρα που έχει δανείσει τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα τασσόταν μέχρι τώρα κατά μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους. Τα χρέη πρέπει να πληρώνονται, τόνιζε το Βερολίνο.
Όμως αυτή τη φορά δεν είναι μόνο η Αθήνα που ζητεί την απομείωση του χρέους της, αλλά και το ΔΝΤ, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, αυτή η κίνηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή εξυγίανση της Ελλάδας και τώρα η Λαγκάρντ ασκεί πιέσεις.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε την Τετάρτη σε ομιλία της στο ινστιτούτο Brookings ότι θεωρεί «απαραίτητη» την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ δεν είναι απλώς μια διαπίστωση, είναι ένα αίτημα προς τη Γερμανία τελικά να υποχωρήσει, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για μια σοβαρή συμφωνία με την Αθήνα, υπογραμμίζει η εφημερίδα.
- Το ΔΝΤ πιέζει για μια απομείωση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να πέσει σε ένα επίπεδο που πλέον θα θεωρείται βιώσιμο, διότι ακόμη και υπό τις πιο καλές συνθήκες στο Ταμείο δεν πιστεύουν πλέον ότι οι Έλληνες μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.
- Η διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος είναι ένα από τα βασικά εμπόδια για το Βερολίνο. Η Μέρκελ, η οποία επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση ευρωπαϊκών χωρών, θα αναρωτιέται αν ήταν λάθος, επισημαίνει η εφημερίδα. Επίσης η απαίτηση αυτή δεν θα πρέπει να αρέσει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξ αρχής δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του ΔΝΤ. Όμως ενδέχεται να αποτελέσει και έναν ακόμη λόγο για τον οποίο, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, δεν θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις προς την ελληνική πλευρά.
- Η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετωπίζει δύο προβλήματα. Εδώ και χρόνια υπόσχεται στους Γερμανούς ότι κάποτε θα πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στο εσωτερικό του κόμματός της.
Από τη μία, αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, τότε πλέον δεν θα τίθεται θέμα απομείωσης του ελληνικού χρέους. Όμως στην περίπτωση αυτή θα είναι ακόμη υψηλότερο το ποσοστό του ελληνικού χρέους που θα πρέπει να επωμιστούν οι ευρωπαϊκές χώρες.
Η Μέρκελ, γνωρίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι για να δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να εξεταστεί η βιωσιμότητα του χρέους της. Αντίστοιχα όμως αυτό σημαίνει ότι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποβάλει καλές προτάσεις, τότε η μπάλα θα βρίσκεται στο γήπεδο της Γερμανίδας καγκελαρίου, εκτιμά η Welt.
Παράλληλα πίεση στη Μέρκελ άσκησε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι «μια ρεαλιστική πρόταση από την Ελλάδα θα πρέπει να συμβαδίζει με μια εξίσου ρεαλιστική πρόταση για τη βιωσιμότητα του χρέους από τους πιστωτές».
Το ερώτημα τώρα είναι αν όντως θα υπάρξει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επισήμως η γερμανική κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
Στην πραγματικότητα, τονίζει η Welt, οι Ευρωπαίοι είχαν υποσχεθεί στην προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 ότι θα λάμβαναν μέτρα για την περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους. Όταν ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε πέρυσι μια ελάφρυνση του χρέους, η Μέρκελ φέρεται να του αρνήθηκε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα μπορέσει να εξηγήσει δύσκολα στο κόμμα της για ποιο λόγο θα πρέπει να υποχωρήσουν στο αίτημα του Τσίπρα, αφού αρνήθηκαν το αντίστοιχο αίτημα του Σαμαρά, καταλήγει η Welt.
~
***   "Όλα τα άλλα στην ώρα τους" για ανασχηματισμό, διαγραφές, εκλογές 
~  251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ, 8 ΠΑΡΩΝ, 9 ΑΠΟΥΣΙΕΣ

- Μετά τις κοινοβουλευτικές διαρροές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».
 - "Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας "Όλα τα άλλα στην ώρα τους".
 - Το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα άφησαν ανοιχτό και κυβερνητικές πηγές, λόγω της μη θετικής ψήφου Λαφαζάνη και Στρατούλη, ενώ δεν απέφυγαν να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
 - Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο.
 - Σχετικά με τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, αρμόδιο όργανο να πάρει τις όποιες αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
~
***   Παρά τα... capital controls: Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις   
Θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου
Παρά τα... capital controls: Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις
- Με τις τράπεζες κλειστές, τα capital controls σε ισχύ και τους πολίτες να αγωνιούν για το μέλλον τους, τη Δευτέρα αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία,  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή, την Κυριακή 19 Ιουλίου.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επιστολή της στις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.
Όπως σημειώνεται, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «παρά το βεβαρυμένο κλίμα εύχεται στο λιανεμπόριο να πετύχουν αυτές οι εκπτώσεις στο μέτρο του δυνατού και προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν -και με τις πιστωτικές τους κάρτες- τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν, κάνοντας φθηνές αγορές».
~
*** Ο Στουρνάρας βρήκε άρτια την αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος!
stouyrnaras
 - Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν οι τράπεζες, αντιμετωπίστηκαν με αρτιότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση του με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).
Ο κος Στουρνάρας ανέφερε ότι η κανονικότητα στη λειτουργία των τραπεζών θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, χαρακτήρισε ως "μονόδρομο" τη συμφωνία με τους Θεσμούς.
~
***  Λαφαζάνης: Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας

-  «Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.
«Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας» είπε ο υπουργός επιχειρηματολογώντας για την απόφασή του.
«Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει – χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους – μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
~
***  Παπαδημούλης: Προέχει να γίνει πράξη η ισχυρή εντολή, για λύση εντός ευρώ
Παπαδημούλης: Προέχει να γίνει πράξη η ισχυρή εντολή, για λύση εντός ευρώ
-  "Προέχει να γίνει πράξη η ισχυρή εντολή, για λύση εντός ευρώ. Ο Τσίπρας έχει τη λαϊκή στήριξη και την ηγετική ευθύνη, να κάνει ο,τι χρειάζεται", σημειώνει με ανάρτησή του στο twitter ο Δημ. Παπαδημούλης.
~
*** Κυρίτση: Η ψήφος μου δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης


Κυρίτση: Η ψήφος μου δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης
Ανακοίνωση στην οποία αιτιολογεί την απόφασή της να δηλώσει «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία εξέδωσε η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαΐα Κυρίτση.
- Όπως εξηγεί, η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μέσα σε ένα πλαίσιο ωμών εκβιασμών και τετελεσμένων από τους δανειστές μας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας και κυρίως με το γενναίο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
-  «Ο λαός μάς δέσμευσε και όρισε μια νοητή αλλά ξεκάθαρη γραμμή. Μια λαϊκή κόκκινη γραμμή από την οποία  δεν μας επιτρέπεται να πάμε πιο πίσω. Δεν μας επιτρέπεται να την παραλλάξουμε, να την ερμηνεύσουμε λάθος, να τη χρησιμοποιήσουμε, να την ξεχάσουμε ή να την παραδώσουμε κάτω από πιέσεις και κυνικές απειλές σε όσους στραγγαλίζουν συστηματικά τη χώρα» συνεχίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 - Μπορούμε, προσθέτει, να παραβλέψουμε ή να διαπραγματευτούμε πολλές κόκκινες γραμμές, αλλά την κόκκινη γραμμή που έβαλε ο λαός με τη γενναία στάση του δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.
- Αυτό που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε, εξηγεί η κ. Κυρίτση, έκανε τον καθένα από μας να αναμετρηθεί με τη συνείδηση και τις αρχές του. Και είναι μια αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
-  Η ψήφος μου δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης, εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι μια ψήφος δύσκολη, που υπακούει στη συνείδησή μου και κυρίως στο «όχι» που με γενναιότητα διατράνωσε ο ελληνικός λαός.
-  «Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει ο λαός δεν μας επιτρέπει να προτείνουμε και πολύ περισσότερο να υλοποιήσουμε μνημόνια υποτέλειας. Η αριστερά πρέπει να απελευθερώνει και να ανοίγει νέους δρόμους, υπηρετώντας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Δηλώνω παρούσα στους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για μια άλλη πορεία της χώρας με πρωταγωνιστή και κυρίαρχο το λαό» κατέληξε η κ. Κυρίτση.
-  Πηγή: newsbeast.gr
~
***  Κοινή δήλωση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν από την ψηφοφορία 

-   Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου με κοινή δήλωσή τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους απείχαν της αποψινής ψηφοφορίας.
«Δεν μπορούμε λίγες μέρες μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα να εγκρίνουμε ως βάση συζήτησης με τους δανειστές αυτό που ο λαός μας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού απέρριψε. Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία στην κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι μάλλον ακόμα πιο επαχθής. Και, μάλιστα, με διαδικασίες fast track που ευθέως παραπέμπουν στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μια κυβέρνηση που αναφέρεται στην Αριστερά είναι απαράδεκτο να φορτωθεί ένα 3ο μνημόνιο, να περάσει στην πράξη πολιτικές και μέτρα που ακόμα και οι καθαρόαιμες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θα δυσκολεύονταν να προωθήσουν. Έτσι ακυρώνονται εγχειρήματα και ελπίδες και γίνεται φανερό πως δεν λαμβάνονται υπόψη τα ηχηρά θέλω του ελληνικού λαού» συμπληρώνουν στη σχετική ανακοίνωση.
«Παρά τη στήριξη που είχε από το λαό η κυβέρνηση, στρατηγικά λάθη και αυταπάτες οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο με δύο οδυνηρές επιλογές για την χώρα: αυτή του 3ου μνημονίου και αυτή του Grexit χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί από την 20ή Φλεβάρη δεν εισακούστηκαν.
Ο πολίτες δεν θέλουν να ξαναδούν να τους κυβερνά το παλιό πολιτικό σύστημα. Μια τέτοια συμφωνία, όμως, δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση της κυβέρνησης αλλά τη φέρνει σε ευθεία αντίθεση με κοινωνικά και λαϊκά στρώματα και με κινήματα που αναπτύχθηκαν.
Στο βαθμό που ακολουθηθεί μια τέτοια αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική –και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε μπορούμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε αυτή την πορεία. Εκλεχτήκαμε με ένα πρόγραμμα, έχουμε δεσμευτεί στο λαό να προωθήσουμε μια αντιμνημονιακή πολιτική, και θεωρούμε πως η πολιτική και η ηθική πρέπει να ξανασυναντηθούν.
Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας. Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας».
~
***  Η Αγλ. Κυρίτση για το «παρών» στην ψηφοφορία      
-  «Η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μέσα σε ένα πλαίσιο ωμών εκβιασμών και τετελεσμένων από τους δανειστές μας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας και κυρίως με το γενναίο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».
Συνεχίζοντας, η κ. Κυρίτση αναφέρει ότι «ο λαός μάς δέσμευσε και όρισε μια νοητή αλλά ξεκάθαρη γραμμή. Μια λαϊκή κόκκινη γραμμή από την οποία  δεν μας επιτρέπεται να πάμε πιο πίσω». «Δεν μας επιτρέπεται», προσθέτει, «να την παραλλάξουμε, να την ερμηνεύσουμε λάθος, να τη χρησιμοποιήσουμε, να την ξεχάσουμε ή να την παραδώσουμε κάτω από πιέσεις και κυνικές απειλές σε όσους στραγγαλίζουν συστηματικά τη χώρα».
Στο ίδιο πλαίσιο, υποστηρίζει ότι «μπορούμε να παραβλέψουμε ή να διαπραγματευτούμε πολλές κόκκινες γραμμές, αλλά την κόκκινη γραμμή που έβαλε ο λαός με τη γενναία στάση του δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε».
Η βουλευτής αναφέρει ότι «αυτό που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε έκανε τον καθένα από μας να αναμετρηθεί με τη συνείδηση και τις αρχές του. Και είναι μια αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».
Τονίζει ότι η ψήφος της δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης, «είναι μια ψήφος δύσκολη, που υπακούει στη συνείδησή μου και κυρίως στο 'όχι' που με γενναιότητα διατράνωσε ο ελληνικός λαός». Προσθέτει ότι «η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει ο λαός δεν μας επιτρέπει να προτείνουμε και πολύ περισσότερο να υλοποιήσουμε μνημόνια υποτέλειας».
«Η αριστερά πρέπει να απελευθερώνει και να ανοίγει νέους δρόμους, υπηρετώντας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Δηλώνω παρούσα στους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για μια άλλη πορεία της χώρας με πρωταγωνιστή και κυρίαρχο το λαό».
~
***  Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω…       
     
Επίσκεψη σε μία λαϊκή γειτονιά της Καλαμάτας 

 
Οι αριθμοί δείχνουν την αλήθεια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να παρουσιάσουν την κοινωνία με... σάρκα και οστά. Προχθές το βράδυ δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα, μέσω του οποίου μας παρουσιάστηκε η πραγματικότητα μιας οικογένειας. Γνώριμη μεν κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αλλά και δραματική συνάμα.
Την επόμενη ημέρα, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις, θελήσαμε να δούμε από κοντά τι συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα του κέντρου της Καλαμάτας, σε μια λαϊκή της συνοικία, πίσω από την πλατεία της Αγίας Τριάδας.
Σκοπός μας να εξακριβώσουμε τα όσα ακούσαμε.
Επισκεφτήκαμε μια διώροφη κατοικία. Στον πάνω όροφο η σπιτονοικοκυρά, η κυρία Ελένη, και στο ισόγειο μια οικογένεια με τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες. Οι άνθρωποι που διαμένουν μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο, αλλά και κάπως ντροπαλά. Πάντως, η κυρία του σπιτιού, η Ιωάννα, είχε φροντίσει να σφουγγαρίσει, να τακτοποιήσει το σπίτι, ίσως για να μη μας κάνει κακή εντύπωση.
Μετά τις πρώτες συστάσεις, το κλίμα μεταξύ μας χαλάρωσε και κάπου εκεί άρχισε η εξομολόγησή τους. Διαμένουν στο συγκεκριμένο σπίτι από τον Οκτώβριο του 2014. Στην αρχή τα πράγματα φαίνονταν ήρεμα και η συνεργασία ιδιοκτήτη και ενοικιαστών αρμονική.
Τα προβλήματα άρχισαν το τελευταίο διάστημα, οπότε, σύμφωνα με την Ιωάννα και τον Νίκο (σ.σ. οι δύο συνομιλητές μου), δεν πλήρωσαν το ενοίκιο του Ιουνίου λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Από τότε ξεκίνησαν και οι προστριβές με την ιδιοκτήτρια. Σύμφωνα με τους ίδιους, δέχονταν καθημερινά φραστικές επιθέσεις οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ενώ η σπιτονοικοκυρά έφτασε και στο ακραίο μέτρο να ζητήσει διακοπή της ηλεκτροδότησης της οικίας, αφού το ρολόι είναι στο όνομά της. Μάλιστα, όπως λέει σε κάθε τόνο, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, αλλά θα προχωρήσει και σε διακοπή του νερού!
Το ζευγάρι εξάντλησε όλα τα μέτρα, επισκέψεις στη ΔΕΗ, στην Αστυνομία, σε εισαγγελέα, αλλά αποτέλεσμα δε βγήκε. Όντας άρρωστοι και οι δύο (σ.σ. υπάρχουν σχετικά ιατρικά έγγραφα), δε φαίνονται ικανοί να δουλέψουν και συντηρούνται από την καλοσύνη των ξένων, φίλων και γειτόνων. Και μερικών κομμάτων και βουλευτών. Για παράδειγμα, το ενοίκιο του Ιανουαρίου πληρώθηκε από τη "Χρυσή Αυγή", ενώ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενισχύσει την οικογένεια. Τους ρώτησα γιατί δε φεύγουν από το σπίτι- βασανιστήριο. Μου απάντησαν ότι χρειάζονται χρήματα για τη μετακόμιση, χρήματα για το νέο σπίτι, κι αυτά δεν υπάρχουν.
Εν τω μεταξύ, λόγω του εισοδήματος που δηλώνουν έτυχαν μέριμνας του νόμου που ψήφισε η νέα κυβέρνηση για την επιδότηση ενοικίου και την παροχή κάποιων υλικών αγαθών, αλλά θα πρέπει η ιδιοκτήτρια να συνεργαστεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτό, όμως, φαίνεται αδύνατο, μια και οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πλέον... πολεμικές.
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Θελήσαμε να μιλήσουμε και με την κυρία Ελένη, ώστε να καταλάβουμε για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά. Στην αρχή μάς φέρθηκε επιθετικά. Στη συνέχεια μάλλον το ξανασκέφτηκε (;) και θέλησε να μας διηγηθεί τη δική της ιστορία.
Τα όσα μας είπε δεν είχαν καμία σχέση με τα λεγόμενα του Νίκου και της Ιωάννας. Παράπονα για απλήρωτα ενοίκια, ρεύμα. Μας είπε ότι το μοναδικό της εισόδημα, αν και έχει υποβάλει αίτηση για σύνταξη, χωρίς όμως να έχει πάρει απάντηση ακόμα, είναι τα χρήματα από τους ενοικιαστές. Με αυτά συντηρείται, παίρνει φάρμακα και γενικώς επιβιώνει.
Τόνισε ότι το μόνο που θέλει είναι να φύγουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από το σπίτι της. Μετά άλλαξε λίγο στάση και μας είπε ότι αν πληρώνουν κανονικά, ας μείνουν.
Δεν πρόκειται να πάρουμε θέση για τα παραπάνω. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν τρία παιδιά, τα οποία ζουν σε μία καθημερινή κόλαση, όσο ψύχραιμος και να είσαι, σκέφτεσαι διαφορετικά. Ο λόγος, επομένως, που αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα είναι για να υπάρχει ένα γραπτό κείμενο, που, αν μη τι άλλο, περιγράφει την ανάγκη παρέμβασης από κάποια υπηρεσία. Γιατί η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ούτε, βεβαίως, μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να κάνουμε ότι δε βλέπουμε. Κι αυτό γιατί, όπως είχε πει και ο Αριστόβουλος Μάνεσης, «[...] Κάτω από τις συνθήκες που ζούμε η σιωπή δεν είναι “χρυσός”. Είναι “λίβανος και σμύρνα”. Διότι η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση: “ο σιωπών δοκεί συναινείν”, qui tacet consentire videtur κατά το ρωμαϊκό δίκαιο. Δεν έχω, λοιπόν, το δικαίωμα να σιωπήσω... ή ανεχόμενος τα όσα γίνονται».
Όποιος ή όποια ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την εφημερίδα για να βρεθεί ένας τρόπος.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 ~
***  Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εκπτώσεις, ασπιρίνη για την τοπική αγορά Τελευταία Ενημέρωση: 10/07/2015 20:35 Έναρξη των θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με επιστολή της προς τις εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών. Σύμφωνα με αυτές, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2015 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα λήξουν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Τέλος, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 19 Ιουλίου. - 
~
***  Με 251 «ναι» η εξουσιοδότηση για συμφωνία, «όχι» από την Ε. Ψαρρέα        
     
- Μέ με ευρεία εντολή 251 «ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση την ελληνική πρόταση, τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές. Το αποτέλεσμα, όμως αφήνει σοβαρά «τραυματισμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δύο βουλευτές είπαν «όχι», οκτώ «παρών» -μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής- ενώ επτά ήταν απόντες.
-  Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής «όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
-  «Παρών» ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Στάθης Λεουτσάκος.
-  Ανακοίνωση για τη στάση που τήρησε στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, δηλώνοντας «παρών», εξέδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά είναι κατηγορηματικά και ριζικά αντίθετος «σε μια 'πρόταση' που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας».
-  Στη δεύτερη ανάγνωση είπαν «ναι» οι Παύλος Χαϊκάλης, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκος Μαυραγάνης, Νίνα Κασιμάτη.
-  Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν επτά απόντες στην ψηφοφορία. Μεταξύ αυτών η Ραχήλ Μακρή και ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για τον οποίο υπήρξαν αποδοκιμασίες στην αίθουσα κατά την ανάγνωση του ονόματός του.
-  Αναλυτικά, απόντες ήταν οι: Γ.Βαρουφάκης, Ελ.Αυλωνίτου (που δήλωσαν με επιστολή τους πως θα ψήφιζαν ναι) Ελ.Σωτηρίου, Β.Χατζηλάμπρου, Ρ.Μακρή, Β.Κυριακάκης και Δ.Κοδέλας.
-  Σε σκληρή κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, που απείχαν από την ψηφοφορία τόνισαν ότι «η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας».
~ Από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπήρξαν διαρροές.
-  Προηγήθηκε η συζήτηση με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Σώματος, Αλέξη Μητρόπουλο, αντί της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που άρχισε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.
- Κλείνοντας τη συζήτηση ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα εμπιστοσύνης: «Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η συνείδηση του καθενός, καθεμίας βαραίνει. Αναμετρώμαστε με το μπόι μας, και με το μπόι της Ιστορίας. Είναι ταυτόχρονα σαφές ότι η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί επιλογή υψηλής ευθύνης. Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αποτελεί την ελάχιστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, το σύνολο της κυβέρνησης, αλλά και για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης όλων των κομμάτων αποτελεί ψήφο συνείδησης και ψήφο υψλής ευθύνης. Όλοι και όλες καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και θα σταθμούε στο ύψος της ευθύνης που μας αναλογεί».
-  Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στην Ολομέλεια την ολοκλήρωση της συζήτησης στις 03:00.
- Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση, συγκάλεσε τη Διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να αποφασιστεί η ώρα έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.
- Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τα κόμματα και η συζήτηση ορίστηκε για τις 11:30.
- Η απόφασή της κ. Κωνσταντοπούλου πυροδότησε ένα όργιο φημών για τις προθέσεις της.
- Πρώτο πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως υποστήριξε μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, είμαστε σε καλύτερη σχέση από ότι πριν το δημοψήφισμα, το οποίο, όπως είπε, έφερε και πολιτικές εξελίξεις, όπως τη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
-  Ως προς την ελληνική πρόταση, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα έχουν υφεσιακό χαρακτήρα, αλλά το εάν τελικώς θα είναι υφεσιακά «θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει και με το χρέος».
-  Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να κρίνουμε το πακέτο στη μεγάλη εικόνα. «Ότι βγει καλύτερα από το αναμενόμενο θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς» δεσμεύτηκε.
- Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή του προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο του λαού μας και τα εθνικά μας συμφέροντα.
-  Έξι μήνες έχω πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ορισμένες φορές σε συνθήκες εκβιασμών. Δεν λογάριασα το προσωπικό πολιτικό κόστος, είπε.
-  Έξι μήνες είχαμε απώλειες, αλλά κερδίσαμε και έδαφος. Τώρα έχω την αίσθηση ότι φτάσαμε στη διακεκαυμένη ζώνη. Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσω ή να το κρύψω από τον ελληνικό λαό, τόνισε.
-  Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη αυτούς τους έξι μήνες. «Ουδείς αλάθητος και πρώτος εγώ» δήλωσε. Τόνισε όμως ότι δεν πρέπει να θυσιάσουμε την ισοτιμία που αποκτήσαμε στο βωμό ακραίων συντηρητικών κύκλων.
-  «Αποφασίσαμε να αποκλείσουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση» δήλωσε. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε επίσης ότι η δανειακή συμφωνία περιλαμβάνει προαπαιτούμενες δράσεις που απέχουν από τις προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
-  Τόνισε επίσης ότι η επιλογή του δημοψηφίσματος δεν είχε πρόθεση να οδηγήσει στην περιπέτεια των κλειστών τραπεζών. Ο ελληνικός λαός -υπογράμμισε- πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση που εξέπληξε τους περισσότερους από εμάς. Δεν έδωσε εντολή ρήξης. Δεν ζήτησα το όχι ως εντολή εξόδου, αλλά ως εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας θέσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν εντολή ρήξης με την Ευρώπη και το ευρώ. «Ναι μεν στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, στην οικονομία όμως; Υπάρχουν» συμπλήρωσε για να προσθέτει ότι «όχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήσετε στο δημοψήφισμα, έπρεπε να πάρετε την ευθύνη να υπογράψετε και όχι να οδηγήσετε τη χώρα σε δημοψήφισμα».
-  Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αν και προσήλθε στη συζήτηση με διάθεση συναινετική, εξέφρασε την υποψία ότι η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για να εκφραστεί η γνώμη της Βουλής επί της πρότασης και πηγαίνοντας στη διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός, αν ζητηθούν περισσότερα, «μπορείτε να πείτε ότι αυτήν την εντολή έχω, δεν μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω».
-  «Ελπίζω να διαψευστώ. Εμείς θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη», τόνισε.
-  «Κύριε πρωθυπουργέ είπατε έχετε πιθανότητα συμφωνίας. Εγώ θέλω να μην επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι μας εγκλωβίζετε. Εμείς ξέρουμε πόσο εκβιάζουν οι δανειστές. Εμείς πονέσαμε πολλές φορές όταν χρειάστηκε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, αναγκαίες για να μείνει η χώρα στο ευρώ», είπε.
-  «Καταλαβαίνουμε τους συνάδελφους, γιατί κάνετε το καθήκον σας. Όλα αυτά που κάνετε κατ’ ανάγκη τα κάνετε. Αλλά και εσείς τώρα μέσα σας καταλαβαίνετε τι περνούσαμε και εμείς» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. «Και τώρα παίρνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν. Δεν κάτσαμε απ’ έξω. Και την ώρα της συμφωνίας θα προσπαθήσουμε να βάλουμε πλάτη και να αναλάβουμε τα βάρη που δεν μας αναλογούν.
Μεϊμαράκης: Βάζουμε πλάτη, αναλαμβάνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν
Με 56 λέξεις τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Η αγωνία του κόσμου πρέπει να τελειώσει. Μαζί και ο διχασμός. Ας μην καθυστερούμε άλλο. Η Ελλάς προώρισθαι να ζήση και θα ζήση. Το Ποτάμι δεν εξουσιοδοτεί. Το Ποτάμι απαιτεί από τον Πρωθυπουργό να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μείνει η χώρα στον φυσικό της χώρο. Στην καρδιά της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα από τη Δευτέρα» δήλωσε.
Οι 56 λέξεις του Σταύρου Θεοδωράκη
-   Το «ναι» και το «όχι» ισοδυναμεί με την υπογραφή νέου μνημονίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επί του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση που ζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διαπραγματευθεί τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών
«Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση για αυτή την συμφωνία. Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να εκχωρήσετε την εθνική κυριαρχία. Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να εφαρμόσετε το αγγλικό δίκαιο. Θέλουμε την Ελλάδα κι ας τρώγουμε πέτρες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Nίκος Μιχαλολιάκος.
- Την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη της διαπραγμάτευσης -όπως και την ευθύνη για το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας- την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ενώπιον της Βουλής σημειώνοντας πως αυτήν τη στιγμή απαιτούνται δύσκολες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες αποφάσεις για τη χώρα.
- Φώφη Γεννηματά: Έχετε εντολή και αποκλειστική ευθύνη για συμφωνία
Newsroom ΔΟΛ
 ~
***   Στα 4 έσπασε χθες το ΟΧΙ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
  
  
   Μπορεί πριν από μια εβδομάδα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΑΜ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους στην εκδήλωση για το ΟΧΙ, αλλά η χθεσινοβραδινή εικόνα μόνο αυτό δε θύμιζε.
Συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση που έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος ήταν πιο πολύ προβληματισμένος για το μέλλον της συμφωνίας.
Από την άλλη, το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο. Τα δε συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν κατά της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, ενώ διαδήλωσαν κατά των μνημονίων.
Στην πλατεία της Καλαμάτας υπήρχαν και υποστηρικτές του ΕΠΑΜ, που επίσης εξέφραζαν τη διαφωνία τους στα μνημόνια.
Τέλος, στην πλατεία της πόλης ήταν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία μοίραζαν φυλλάδια και ενημέρωναν τον κόσμο για τη διαφωνία τους στο μνημόνιο.   Π.Μπ.
Video:  Στα 4 έσπασε χθες το ΟΧΙ στην Καλαμάτα , https://youtu.be/HijsjzvCtFo ,
~
***   «Νεφέλες» από την Πειραματική με δωρεάν είσοδο και στην Αρχαία Μεσσήνη          
    
Το θερμό χειροκρότημα και τα εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού κέρδισαν δικαιολογημένα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας που παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες στο αμφιθέατρο του Κάστρου τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.
Περισσότερος κόσμο, και πάλι με δωρεάν είσοδο εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πραγματικά ξεχωριστή αυτή παράσταση, που ο ερασιτεχνικός χαρακτήρας αποτυπώνεται μόνο στο μεράκι των συντελεστών, εντός και εκτός σκηνής.
Αύριο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 7.00 το απόγευμα, «στο καταπληκτικό φυσικό σκηνικό του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης και στα χρώματα και το φως του ηλιοβασιλέματος. Η μαγεία του χώρου και τα χρώματα της δύσης σε συνάρτηση με τη θεατρική προσέγγιση του Αριστοφάνη προσφέρει μια υπέροχη θεατρική εμπειρία για τους θεατρόφιλους» σημειώνουν οι διοργανωτές.
Κι αν η μετάβαση αποτελεί πρόβλημα για κάποιους η Πειραματική Σκηνή έχει ναυλώσει πούλμαν για αμφίδρομη μετάβαση των θεατών με κόστος 10 ευρώ το άτομο. Για κλείσιμο θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν μέχρι και σήμερα στα τηλέφωνα: 6977-437279, 6971-540945, 2721-082864.   Χ.Ε. 
 ~
`*** Προσπάθησε να διαρρήξει ψιλικατζίδικο στην Καλαμάτα 
       
Συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ένας 32χρονος, γιατί προσπάθησε να διαρρήξει με εργαλείο κατάστημα με ψιλικά στην οδό Χρυσανθέμων. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 
~
***
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου