ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :
Στις ράγες της Πελοποννήσου με… ποδήλατο

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ ανώτερη χαρά βγαίνει από τη θυσία. Μόνον όταν θυσιάζεται κανείς συγγενεύει με τον Χριστό, γιατί ο Χριστός είναι θυσία.

 Από τα δικά μας βίντεο της ημέρας :
~**KALAMATA Del mar 27210 88965  παραλία δίπλα στην εκκλησία της Άναστασης Δευτέρα  03/06/2016  το 3ο  Θαλασσινό μας  Μπάνιο :  https://youtu.be/62phOFJNxzE  .,-

~**ΚΑΛΑΜΑΤΑ  13/06/2016 Παραλία Θαλασσινό μας μπάνιο: 
   https://youtu.be/7NV94cyA3is .-

 ~  13 Ιουνίου
Μαρτύρων Ακυλίνης (1) (†239), Θεοδώρου και ετέρων Μυρίων. Οσίων Αντιπάτρου επισκόπου Βόστρων. Άννης και του υιού αυτής Ιωάννου, Ιακώβου, του εξ απάτης τον διάβολον προσκυνήσαντος.
(1) Η αγία Ακυλίνη, η οποία καταγόταν από οικογένεια αρχοντική και εύπορη της Παλαιστίνης, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών, βαπτίσθηκε από τον Επίσκοπο Ευθάλιο. Σ` αυτό βοήθησε και ο πατέρας της Ευθάλιος, ο οποίος δημιούργησε και κατάλληλες συνθήκες, ώστε η κόρη του να παραμείνει σταθερή στη χριστιανική πίστη, ενισχύοντας ποικιλοτρόπως το φρόνημά της. Έτσι σε νεαρή ακόμη ηλικία η Ακυλίνη άρχισε να κηρύττει και να διδάσκει με ζέση, το λόγο του Θεού και συναναστρεφόμενη με θυγατέρες ειδωλολατρών κατόρθωσε να προσελκύσει πολλές εξ αυτών στην ορθόδοξη πίστη. Παράλληλα παροιμιώδης στάθηκε η επίδοσή της σε έργα φιλαλληλίας, φιλανθρωπίας και παραμυθίας. Η λαμπρή της αυτή δράση, καταγγέλθηκε στον ανθύπατο Ουλοσιανό, ο οποίος αφού τη συνέλαβε, προσπάθησε με κάθε τρόπο να την αναγκάσει να απαρνηθεί την πίστη της. Η αγία όμως παρέμεινε ακλόνητη και με παρρησία, αν και νεαρό κορίτσι, ομολόγησε την πίστη της στον Θεό. Εξοργισμένος ο ανθύπατος τη χτύπησε βίαια στο πρόσωπο ώστε η αγία πλημμύρισε από αίματα. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια και στο τέλος καταντροπιασμένος ο Ουλοσιανός που δεν κατόρθωσε να κάμψει την πίστη ενός αδύναμου κοριτσιού, διέταξε να την αποκεφαλίσουν κατατάσσοντάς την στο «περικείμενον νέφος μαρτύρων και αγίων».  ~ 
Σήμερα 13/06/2016 εορτάζουν:
Αγία Ακυλίνη, Άγιος Αντίπατρος επίσκοπος Βόστρων, Άγιος Τριφύλλιος Επίσκοπος Λήδρας
 ~ Οσία Αλεξάνδρα Ηγουμένη και θεμελιώτρια της Μονής Ντιβέεβο Άγιος Αντίπατρος επίσκοπος Βόστρων Όσιος Φιλόθεος ο εκ Σκλαταίνης Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της Άγιος Τριφύλλιος Επίσκοπος Λήδρας
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
 ~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
-  Παρθένος ἀκήρατος καὶ ἀθληφόρος σεμνὴ ἐδείχθης τοῖς πέρασι τῇ ἀγαπήσει Χριστοῦ, Ἀκυλίνα θεόνυμφε· σὺ γὰρ καθάπερ ῥόδον νοητὸν τεθηλυῒα, ἐπνεύσω ἐν ἀθλήσει τῆς ἁγνείας τὴν χάριν πρεσβεύουσα τῷ Κυρίῳ σῴζεσθαι ἅπαντας.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Ακυλίνης - 13 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/1-kR4K5yntQ .-


***  Πού θα γίνουν τα 40 νέα hot spots το καλοκαίρι - Τα σημεία στη Μεσσηνία
Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Θάρρους» της 28ης Μαϊου 

tharrosmetana.jpg
Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει μέσα από απόρρητα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού τα μέρη για φιλοξενία προσφύγων  που σχεδιάζει η κυβέρνηση, χωρίς καμία συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και τις κοινωνίες
 Τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών προβλέπουν τα επίσημα -αλλά κρυφά προς το παρόν- σχέδια της κυβέρνησης με τη δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων δομών φιλοξενίας που θα προστεθούν στα ήδη 41 υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν.
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, καθώς ήδη η κατάσταση στους περισσότερους καταυλισμούς είναι εκρηκτική. Σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και αλλού μετανάστες που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες και νιώθουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας ξεσπούν σε άγρια επεισόδια. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών που έχουν παραδώσει μαθήματα ανθρωπιάς αντικαθιστώντας τις κρατικές υπηρεσίες που είναι ανύπαρκτες, σήμερα νιώθουν προδομένοι από την κυβερνητική αδιαφορία και εξαπατημένοι από το επικοινωνιακό σόου που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου. Η κατάσταση αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο αποτυγχάνοντας να διαχειριστεί το πολυσύνθετο και ίσως σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα δεν εμποδίζει τα αρμόδια υπουργεία να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για επέκταση των καταυλισμών σε όλη τη χώρα.
Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει επίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες νέοι καταυλισμοί, ποιες θα ακολουθήσουν σε επόμενο χρόνο, πού λειτουργούν ήδη κέντρα φιλοξενίας και ποια είναι η ακριβής πληρότητά τους.
Συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (32), του υπουργείου Εσωτερικών (1), της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (1) και άλλων φορέων (5) που φιλοξενούν 35.158 πρόσφυγες και μετανάστες, αν και έχουν δυνατότητες να στεγάσουν 42.929 άτομα.
Σε αυτά δεν προσμετρώνται οι δύο καταυλισμοί σε Πειραιά και Ελληνικό όπου διαμένουν περίπου 6.200 άτομα. Πρόκειται για κέντρα σε Κυλλήνη, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Οινόφυτα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς κ.α.
Σε αυτά θα προστεθούν άμεσα άλλα 13 κέντρα, καθώς έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων. Οπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο, οι δομές βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κτίριο αντισεισμικών εργαστηρίων στη Νίκαια, σε παιδική κατασκήνωση στη Ραφήνα, στη Στυλίδα, στον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλής» στη Σίνδο, σε πρώην δημοτικό σχολείο στη Βόλβη και στο πρώην «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Επίσης ως χώρος που έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αναφέρεται και η Παιδόπολη Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα.
eggr02.jpg

Τι ακολουθεί
 Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα του ΓΕΣ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν ήδη εντοπίσει άλλους 27 χώρους που αναμένουν τη σχετική έγκριση από τον κ. Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας. Οπως μάλιστα αναφέρεται στις παρατηρήσεις της συγκεκριμένης υποκατηγορίας, για τους χώρους «ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης. Εκκρεμεί η απόφαση χρήσης». Πρόκειται για το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων, τρία ακίνητα στον Ασπρόπυργο, μεταξύ των οποίων και του ΟΔΔΥ, χώρος λίγο έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, το στρατόπεδο «Παπαγεωργίου» στα Ιωάννινα, χώρος του υπουργείου Υποδομών στη Χαλκιδική, το «Hotel Galaxy» στο Πόρτο Χέλι, τέσσερα ακίνητα στη Σπάρτη, τρία στην Τρίπολη, το «Hotel Apollo Resort Art» στα Φιλιατρά, παλιά οινοποιεία στην Καλαμάτα κ.ά. Εκτός αυτών από τα έγγραφα προκύπτει ότι καταυλισμός θα γίνει στο κτίριο Αντισεισμικών Εργαστηρίων που βρίσκεται στη Νίκαια, στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας, στη Σχολή Μαθητείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη Στυλίδα, στη Θέρμη, στο Καλοχώρι και τη Σίνδο. Πάντως, στον Ασπρόπυργο ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή, η οποία εξηγεί ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται διυλιστήρια πετρελαίου και δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ.
Αλλες έντεκα περιοχές στην «εφεδρεία»
Η τελευταία υποκατηγορία με τους χώρους που εξετάζονται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αφορά ακίνητα που έχουν μελετηθεί αλλά κρίθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν «προς το παρόν». Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό των προσφυγικών ροών. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει 11 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στην Καρδίτσα, το «Mall» Τρικάλων, το αεροδρόμιο Μεσολογγίου και δύο στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη.  Πηγή: Protothema.gr

*** Χωρίς «παρατράγουδα» ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)
 
  
  
 
 
 
Ομιλία Μιχαλολιάκου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης – Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική πλατεία
 Ολοκληρώθηκαν πριν λίγα λεπτά , ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα, οι δυο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας, που είχαν «ηλεκτρίσει» την ατμόσφαιρα το βράδυ της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα, στο μνημείο «Εθνικής Αντιστάσεως» …πίσω από το Δημαρχείο, πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση και  ομιλία, ο Γενικός Γραμματέας της  Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Λίγα μέτρα πιο μακριά στην Κεντρική Πλατεία μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία από την οδό Αριστομένους στην οδό Φραντζή και τη Σιδηροδρομικού Σταθμού. Καθώς έφτασαν στο πάνω μέρος της πλατείας, τους σταμάτησαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκείνη την ώρα έκαναν την εμφάνισή τους και περίπου 20 μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά χάρις τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, οι δυο ομάδες αρκέστηκαν σε ανταλλαγή συνθημάτων και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αργότερα τα πλήθη και από τις δυο συγκεντρώσεις διαλύθηκαν, κάτω από τα διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Λίγο πριν τις 10 αποχώρησε από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Εκτός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής , το παρών έδωσαν στην Καλαμάτα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος , ο Γιάννης Λαγός καθώς και αρκετοί ακόμα βουλευτές από άλλες περιφέρειες της χώρας.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: Χρυσή Αυγή Καλαμάτα 12-6-2016 , https://youtu.be/lYLwHZ3zoJ8  ,.- Δημιούργησα αυτό το βίντεο με το Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο του YouTube (http://www.youtube.com/editor)
Βίντεο 2 : Αντιφασιστική Καλαμάτα 12-6-2016 , https://youtu.be/iEHBPW1ZWtE  .-

***  Άστατος ο καιρός  σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα        

  
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 13/6/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr

***  Μιχαλολιάκος από την Καλαμάτα: «Η Χρυσή Αυγή θα έρθει στην εξουσία πιο σύντομα απ’ όσο χρειάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» 
 
 
 
 
 
 
 
«Μύδρους» εναντίον Σαμαρά από τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής
 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο γενικός γραμματέας του λαϊκού συνδέσμου της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγο πριν την ανοιχτή συγκέντρωση και ομιλία του, στο μνημείο της Εθνικής Αντίσταση στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου της Καλαμάτας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στην «πατρώα» γη της Μεσσηνίας, που τιμά σταθερά τη Χρυσή Αυγή και εκλέγει βουλευτή τον Δημήτρη Κουκούτση.  Τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να κατατροπώσει  τα μνημονιακά κόμματα και να αντισταθεί στο ξεπούλημα της χώρας. Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που κυβερνιέται από κουμουνιστές και μπολσεβίκους, οι οποίοι βγήκαν από το «χρονοντούλαπο» της ιστορίας.  Με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής στο 8% ο Νίκος Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα σταθερά από το 2012 και επισήμανε με έμφαση… ότι θα χρειαστεί πολύ λιγότερο χρόνο για να πάρει την εξουσία απ’ ότι χρειάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν για χρόνια στο 3 -4%! Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα με το προκλητικό πανό που αναρτήθηκε στα γήπεδα της Γαλλίας από Αλβανούς, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ίδια πρόκληση σημειώθηκε και κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στην Αλβανία, αλλά η αντίδραση του ελληνικού κράτους ήταν ανύπαρκτη εως θλιβερή καθώς όπως είπε ο κ. Κοτζιάς είναι ένας σταλινικός μπολσεβίκος «θαυμαστής» του Χότζα. «Τσαμουριά» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει, υπενθυμίζοντας ότι αυτή την ελληνική περιοχή την ελευθέρωσε ο Ναπολέων Ζέρβας. Όσον αφορά την χρήση της Αγίας Σοφιάς ως τζαμί τις ημέρες του Ραμαζανιού, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που αντιμετωπίζουν μια ελληνική εκκλησία ως μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και πρόσθεσε ότι κανονικά το ελληνικό κράτος έπρεπε να είχε ανακαλέσει τον πρέσβη του από την Άγκυρα. Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τα δυο νέα κόμμα στο χώρο της δεξιάς, αυτό των Μπαλτάκου – Καρατζαφέρη και Κρανιδιώτη, απάντησε ότι είναι όλα καλοδεχούμενα και ίσως στο μέλλον να χρειαστεί να συνεργαστούν με τη Χρυσή Αυγή για το σχηματισμό κυβέρνησης… Τέλος σε ερώτηση σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι πρόκειται για μια άθλια τερατώδη δικογραφία που δημιούργησε ένα πολιτικό «τέρας» που το μόνο που κατάφερε ήταν να διαλύσει τη χώρα και να φέρει το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία… αναφερόμενος προφανώς στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…
 Στην ομιλία του που ακολούθησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε «μύδρους» εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι αυτός τους έκλεισε στη φυλακή με μια σκευωρία που έστησε και η οποία κατέπεσε… Επίσης επιτέθηκε και στην αντιφασιστική συγκέντρωση με βαριές εκφράσεις, λέγοντας ότι «οι σταλινικοί δολοφόνοι επέστρεψαν στο τόπο του εγκλήματος… στη πλατεία που έγδαραν και κρέμασαν 17 επιφανείς Μεσσήνιους το  Σεπτέμβριο του 1944 λίγο πριν συνεχίσουν με τη σφαγή στο Μελιγαλά… Ας το καταλάβουν οι αναρχικοί και οι μπολσεβίκοι, ότι αυτή η γη δε τους ανήκει» .
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Τρίτης 
Βίντεο  :  Χρυσή Αυγή Καλαμάτα 12-6-2016 , https://youtu.be/lYLwHZ3zoJ8  .-

***  Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης συναντήθηκε με τον «Ελληνικό Κινηματογράφο του χθες…» 
 
Με μια υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση, οι μαθητές της έκτης δημοτικού του 2ου δημοτικού σχολείου Μεσσήνης, το βράδυ της Παρασκευής,  αποχαιρέτισαν τη φετινή σχολική χρονιά και ετοιμάζονται να «ανοίξουν φτερά» για το γυμνάσιο. Στην αίθουσα του Φιλοσοφικού Κέντρου της Μεσσήνης, οι μαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν στους ήχους τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο του χθες, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. Τα εύσημα αξίζουν στους εκπαιδευτικούς της μουσικής και θεατρικής αγωγής του σχολείου, Αλέξανδρο Γιαννή και Άρη Πρωτοπαπά, που με τη σημαντική βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, ετοίμασαν αυτή τη θαυμάσια παράσταση.
 Κ. Γαζ.  

***   Φρικτή δολοφονία 14χρονου στη Θεσσαλονίκη 
Φρικτό έγκλημα με θύμα ανήλικο αγόρι τα ξημερώματα στο χωριό Γέφυρα - Δίνουν καταθέσεις οι φίλοι του
 Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το πρωτοφανές περιστατικό για το χωριό τους οι κάτοικοι της Γέφυρας στη Θεσσαλονίκη. Όλοι τους, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν τα άσχημα μαντάτα, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο 14χρονος έχασε με αυτόν το βίαιο τρόπο τη ζωή του.
«Πρόκειται για μια φιλήσυχη και αγαπημένη οικογένεια. Τόσο το παιδάκι που χάθηκε, όσο ο δίδυμος αδερφός του, αλλά και ο μεγαλύτερος, βοηθούν τον πατέρα τους στο αρτοποιείο που διαθέτει» λέει στο protothema. gr ο πρόεδρος της κοινότητας Γέφυρα και ξάδερφος της μητέρας του παιδιού, Λουκάς Ευσταθιάδης.
Συνεχίζοντας, προσθέτει: «Σήμερα στις 01:30 τα ξημερώματα οι γονείς του ενημέρωσαν την αστυνομία για την εξαφάνισή του. Δεν πέρασαν 12 ώρες κι ένας κάτοικος της περιοχής βρήκε το παιδί νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος, σε κοινοτικό πάρκο απέναντι από το γυμναστήριο. Το παιδί είχε μαχαιρωθεί στο λαιμό».
Ο 14χρονος χθες το βράδυ είχε πάει μαζί με την παρέα του σε δημοτικό αναψυκτήριο της περιοχής όπου γίνονταν κάποια εκδήλωση. Στις 11:30 με 12:00 αποφάσισε να αποχωρήσει μαζί με έναν φίλο του. Ο φίλος του που τον συνόδεψε λίγα λεπτά πριν χαθεί ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τους αστυνομικούς για να δώσει κατάθεση. Το αναψυκτήριο βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του αγοριού, ενώ από δυο φίλοι χώρισαν ενώ είχαν διανύσει 200 μέτρα μαζί.  «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου αποχαιρέτησα τον Τ... Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο».
Μετά από έρευνες, περίπου στις 11 σήμερα το πρωί ο άτυχος 14χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στην πόρτα του γυμναστηρίου του χωριού, ανάμεσα σε χόρτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει πολλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) στην καρωτίδα και άλλα σημεία του σώματός του, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε και ίχνη πάλης.
Ο ιατροδικαστής μιλά ανοιχτά για εγκληματική ενέργεια. Στα νύχια του 14χρονου εντοπίστηκε ξένο γενετικό υλικό, ενώ πάνω του ήταν τόσο το κινητό του, όσο και τα χρήματά του.
Αυτή τη στιγμή στη χωριό Γέφυρα βρίσκεται κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης το οποίο πραγματοποιεί ενδελεχής έρευνες, ενώ οι αστυνομικοί περνούν από ανάκριση όλους τους φίλους του άτυχου 14χρονου προκειμένου να μάθουν εάν το παιδί είχε κάποιες διάφορες με άτομο, είτε της ηλικίας του είτε μεγαλύτερο.
Πηγή: protothema.gr

***  Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού 
Επιδεινώνεται σταδιακά ο καιρός από  σήμερα, Δευτέρα, από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ δεν αποκλείονται οι χαλαζοπτώσεις και οι πολύ ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, από τη Δευτέρα θα επηρεαστούν αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος και από τις μεσημβρινές ώρες η Δυτική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως οι Βορειοδυτικές περιοχές) και πιθανόν πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Κεντρική Στερεά.
Την Τρίτη το μέτωπο της κακοκαιρίας θα επηρεάσει και τη Θράκη μέχρι αργά το απόγευμα και πιθανόν πρόσκαιρα την Ανατολική Μακεδονία.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Πιο συγκεκριμένα, για τις περιοχές στις οποίες προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων συνιστάται:
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Πηγή: iefimerida.gr

*** Πέτρος Τατούλης: "Νέο ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου το τραίνο - κρουαζιέρα"
Την πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου ως "τραίνο - κρουαζιέρα" πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, χθες, κατά τη συνάντησή του με τον Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και μια από τις κορυφαίες διεθνώς προσωπικότητες για τα σιδηροδρομικά δίκτυα κ. Bernd Scholl,  τονίζοντας ότι "με το σχέδιό μας αυτό θα μετατρέψουμε το σιδηρόδρομο στην  Πελοπόννησο ένα νέο τουριστικό cluster, που θα αποτελέσει αφενός μια νέα σημαντική επενδυτική πρόταση, αφετέρου θα δημιουργήσει ένα νέο διεθνώς ανταγωνιστικό θεματικό τουριστικό προϊόν".
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση συνεδρίου τον Οκτώβριο του 2016 στη Ζυρίχη από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, όπου θα προσκληθούν όλοι όσοι έχουν υλοποιήσει διεθνώς ανάλογα σχέδια τόσο για να ενημερωθούν για το σχέδιο αυτό, όσο και να παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν. Ακολούθως την άνοιξη του 2017 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο συνέδριο στην Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης πως «στόχος της Περιφέρειας είναι να ενσωματώσουμε το σιδηρόδρομο στην οικονομία μας, προσφέροντας παράλληλα μια νέα εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων",  σημειώνοντας ότι σε αυτό το σχέδιο συμφωνεί τόσο ο ΟΣΕ, όπως ρητά δήλωσε ο κ. Οικονόμου, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η πολιτική ηγεσία τριών Υπουργείων.
Τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και οι κ.κ. Scholl και Θεοφανόπουλος τόνισαν τη βούληση να πιστοποιηθεί η σιδηροδρομική διαδρομή Κόρινθος μέχρι Αρχαία Ολυμπία, ως αγαθό άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, δεδομένου του εξαιρετικού πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος κατά τη διαδρομή αυτή, ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών.
Ο κ. Scholl από την πλευρά του, αφού τόνισε την ανάγκη σύνδεσης του σιδηροδρομικού, πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, χαρακτήρισε ως την πιο ενδεδειγμένη επιλογή τον τουρισμό κρουαζιέρας για την Πελοπόννησο, δεδομένης της εξαιρετικής θεματικότητας του προϊόντος που έχει να προσφέρει.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΟΣΕ, ο κ. Χρήστος Οικονόμου από τον ΟΣΕ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Πετράκη, η κα Ειρήνη Φρεζάδου, αρχιτέκτονας στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Μαντάς, Στρατηγάκος, Σιδέρης και Παπαγγελόπουλος.

 ***  Ποιοι και γιατί «σπέρνουν» ξενοφοβικά σύνδρομα στα σχολεία της Τριφυλίας… 
 
Ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο για την κοινωνία και την εκπαίδευση…
Ένα θλιβερό και άκρως ανησυχητικό φαινόμενο τείνει να πάρει διαστάσεις στην Τριφυλία τις τελευταίες εβδομάδες, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους. ‘Εχει να κάνει με τη «διασπορά» ξενοφοβικών συνδρόμων και ρατσισμού, όσον αφορά στην επιλογή σχολικών μονάδων από τους γονείς για τα παιδιά τους.
Σε μια χειμαζόμενη κοινωνία, όπως η ελληνική, που κάθε οικογένεια, αντιμετωπίζει καθημερινά σωρεία προβλημάτων επιβίωσης και αξιοπρέπειας, από τα αλλεπάλληλα μέτρα της μνημονιακής λαίλαπας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, δυστυχώς, στην Τριφυλία, γονείς μικρών παιδιών οι οποίοι μοχθούν για τη ζωή και τη διαβίωση των παιδιών τους, έρχονται αντιμέτωποι με την ανευθυνότητα ή και σκοπιμότητα άγνωστων κύκλων, οι οποίοι διαδίδουν διάφορες φήμες για σχολικές μονάδες όπως Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, «καλλιεργώντας» το φόβο, το μίσος, τις φυλετικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Άγνωστο πώς και από ποιους, κυρίως σε Τοπικές Κοινότητες της Τριφυλίας, επικρατεί ανησυχία μεταξύ γονέων μικρών παιδιών που πρόκειται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Ανησυχία που έγκειται στο γεγονός της διασποράς φημών, όπως για παράδειγμα ότι στο τάδε σχολείο είναι πολλά “ξένα” παιδάκια, ότι εκείνο το σχολείο έχει περισσότερα “ξένα” παιδάκια κ.λπ. Φήμες ότι στο τάδε σχολείο που έχει “ξένα” παιδάκια υπήρχαν τη φετινή σχολική χρονιά προβλήματα είτε από ψείρες, είτε από επιθετικές συμπεριφορές. Φήμες του τύπου ότι, δήθεν,  «αν στείλεις το παιδί σου στο τάδε σχολείο, πώς θα μάθει γράμματα αφού τα περισσότερα παιδιά είναι “ξένα” και δεν μιλούν ελληνικά;»
Κι όλα αυτά, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους και εν όψει των εγγραφών μαθητριών και μαθητών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία.
Σημειώνουμε πως πριν από 3 μήνες, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση, στις 21 Μαρτίου, σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας, τονιζόταν ότι η μέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και για την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα. Η ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων και δη των αντιλήψεων, στάσεων και συμπεριφορών που ενισχύουν τον ρατσισμό, υπαγορεύεται τόσο από το ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα. Το οποιοδήποτε, όμως, νομοθετικό πλαίσιο αποδεικνύεται αποτελεσματικό, μόνο με την ενεργητική συμμετοχή και στάση όλων των πολιτών. Η ανάγκη για ενεργοποίηση όλων μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι σήμερα περισσότερο έντονη, καθώς οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν εξωθήσει σε φυγή προς την Ευρώπη χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες.
 «Η 21η Μαρτίου ας είναι, λοιπόν, η απαρχή μιας συντονισμένης παρέμβασης στο χώρο των σχολείων, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Καλούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις που να στοχεύουν στην ένταξη και στην εκπαιδευτική στήριξη όλων των μαθητών, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς, αποκρούοντας κάθε ρατσιστική πρόκληση, με σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κάθε διαφορά γλώσσας, φύλου, φυλής, θρησκείας και χρώματος. Καλούμε, επίσης, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να μη σιωπούν, να μην παραμένουν απαθή ή αδιάφορα και κυρίως να μη φοβούνται να ενημερώνουν τους αρμοδίους ή να καταγγέλλουν τα φαινόμενα της βίας, των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, που μπορεί να διαπιστώνονται στο χώρο του σχολείου. Η ρατσιστική βία, λεκτική ή σωματική, δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία, δεν έχει θέση στο σχολείο μιας δημοκρατικής κοινωνίας», τονιζόταν.
Δυστυχώς, ως φαίνεται, στην Τριφυλία, άγνωστο γιατί και από ποιους κύκλους, είτε άθελα είτε ηθελημένα, δυστυχώς, και για λόγους σκοπιμότητας, με τη διασπορά φημών «καλλιεργούνται» ξενοφοβικά σύνδρομα σχετικά με την επιλογή σχολικών μονάδων. Το σχολικό χώρο που αντιμετωπίζει τόσα και τόσα προβλήματα εξαιτίας της μνημονιακής λαίλαπας και των αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας. Να θυμίσουμε ότι στην Τριφυλία το 2013 - 2014 προκλήθηκε πάλι αναστάτωση με τις αποφάσεις των – τότε – Διευθυντών  Πρωτοβάθμιας, αλλά και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, για τη χωροταξική κατανομή μαθητών σε σχολικές μονάδες. Πρέπει τάχιστα, λοιπόν, όσοι και όποιοι «σπέρνουν» τέτοιες φήμες, να αντιληφθούν πως μόνο ζημιά κάνουν τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στα σχολεία ευρύτερα δε στην εκπαίδευση. Και οφείλουν όλοι όσοι έχουν θεσμική ευθύνη και αρμοδιότητα στην εκπαίδευση και τις σχολικές μονάδες, έμπρακτα να βάλουν τέλος σε τέτοιου είδους φήμες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, επειδή είναι άκρως επικίνδυνες οι διαστάσεις που αυτές μπορεί να λάβουν τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και τη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Ο φίλος του 14χρονου ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος του!
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης όπου ένα 14χρονο παιδί βρέθηκε με κομμένη την καρωτίδα, είναι ο συνομήλικος φίλος του.
Το έγκλημα εξιχνιάστηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο νεαρός φίλος και συμμαθητής του άτυχου 14χρονου, που τον συνόδευσε κατά την αποχώρηση του από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, παραδέχτηκε στις αρχές ότι διέπραξε το στυγερό έγκλημα.
Ο νεαρός δεν άντεξε την πίεση των ερωτήσεων των αστυνομικών και υπέπεσε σε αντιφάσεις δίνοντας στις αρχές σαφείς ενδείξεις για την αλήθεια πίσω από το φόνο.
Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του, ενώ προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Εξακολουθεί να παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.
Οι αρχές από την πρώτη στιγμή έβλεπαν «ερασιτέχνη» πίσω το έγκλημα ενώ η σορός του 14χρονου βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του φίλου του, του προσώπου δηλαδή που παραδέχτηκε ότι τον σκότωσε. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε και από τους ειδικούς της Ασφάλειας ότι εκείνος είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος.
Αρχικά, ο 14χρονος φίλος του θύματος είχε καταθέσει: «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου, αποχαιρέτησα τον Τ... Από εκείνη την στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο».
Τα στοιχεία που μαρτυρούσαν ερασιτεχνισμό
 Το πρώτο στοιχείο που  έκανε τις αρχές να μιλούν για «ερασιτεχνισμό» είναι το γεγονός ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν προσπάθησε καν να εξαφανίσει το μαχαίρι με το οποίο επέφερε τα θανάσιμα τραύματα στο θύμα, ενώ το άφησε και κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα κάτι που δείχνει πως ήταν σε κατάσταση πανικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο οι αρχές έχουν μεταφέρει στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα και DNA.
Επιπλέον, στα νύχια του άτυχου 14χρονου βρέθηκε ξένο γενετικό υλικό που αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη, και αποδεικνύει ότι το θύμα είχε παλέψει για τη ζωή του.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της Θεσσαλονίκης έχουν στη διάθεσή τους και το υλικό μιας κάμερας κλειστού κυκλώματος, η οποία είναι τοποθετημένη σε σπίτι από το οποίο πέρασε ο 14χρονος.
Το χρονικό
 Ο 14χρονος νεαρός χθες βράδυ ήταν με την παρέα του σε εκδήλωση που έγινε στο αναψυκτήριο Γέφυρας και μετά το τέλος της έφυγε μαζί με τους φίλους του με τους οποίους χωρίστηκε γύρω στις 12 το βράδυ. Έκτοτε άρχισαν να αγνοούνται τα ίχνη του αγοριού καθώς δεν έφτασε ποτέ σπίτι του με τους τους γονείς του να αγωνιούν. Το μυστήριο λύθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30 όταν κάτοικος του χωριού που μένει κοντά στο Γυμναστήριο ανακάλυψε τη σορό του νεαρού.
Το θύμα αντιστάθηκε
 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα βρέθηκε μαχαιρωμένο με δύο μαχαιριές στο λαιμό, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιστάθηκε. Στο σημείο που βρέθηκε η σορός του εντοπίστηκε και το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιημένο όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
 Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
Σήμερα και ώρα 10:30, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, 14χρονος.
Σύμφωνα με αυτοψία κας. Ιατροδικαστή, ο ανήλικος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.
Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Τι βλέπει ο ιατροδιαστής
 Για ανθρωποκτονία έκανε λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 14χρονο στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Στο λαιμό του παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.
Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του χωριού
 Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.  Πηγή: iefimerida.gr

***  Σείεται η ΑΜΕΡΙΚΗ! "Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ…”

~  Ο εκκεντρικός μεγιστάνας και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε την παραίτηση του νυν προέδρου της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.
Αφορμή για την νέα προκλητική δήλωση του Ντόναλντ Τράμπ, στάθηκε η χτεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, από έναν μαχητή του Ισλαμικού κράτους.
Ωστόσο, πριν βεβαιωθούν οι αρχές ότι ο μακελάρης είναι τζιχαντιστής, ο  κ. Τράμπ βιάστηκε να αναρτήσει στο Twitter πως: «Άραγε ο πρόεδρος Ομπάμα θα αναφέρει τελικά τις λέξεις ακραία ισλαμική τρομοκρατία; Εάν δεν το κάνει, τότε πρέπει να παραιτηθεί αμέσως με ατιμωτικό τρόπο».
Μάλιστα λίγο πριν την αναφορά για παραίτηση του Αμερικανού προέδρου, ο Ντόναλντ Τράμπ έγραψε πάλι «Δεν θέλω συγχαρητήρια, θέλω να υπάρχει επαγρύπνηση και δριμύτητα. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι», επειδή στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει για πιθανή τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών.
Όσον αφορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο διάγγελμα του για το μακελειό, το χαρακτήρισε μια «τρομοκρατική ενέργεια και μια ενέργεια μίσους», χωρίς να προχωρήσει σε σύνδεση με το εξτρεμιστικό ισλάμ, καθώς δεν έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤOΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ! Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει...

~   Την επιθυμία της Τουρκικής κυβέρνησης για εισβολή στον Έβρο, αποκάλυψαν δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας και τώρα κατηγορούνται ως τρομοκράτες!
Πρόκειται για 5 δημοσιογράφους, από τους οποίους έγιναν γνωστά τα ονόματα των Αχμέτ Aλτάν, Γιασεμίν Τσογκάρ και Μεχμέτ Μπαρανσού. Πρόκειται για τα άτομα που αποκάλυψαν τον πραγματικό σκοπό του Σχεδίου δράσης «Βαριοπούλα» και πλέον κατηγορούνται για:
«σύσταση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης»,
«κατοχή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με την ασφάλεια του κράτους»
«διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας»
«κοινοποίηση πληροφοριών που για χάρη της κρατικής ασφάλειας και των πολιτικών συμφερόντων θα έπρεπε να μείνουν απόρρητες» και
«καταστροφή ή νόθευση εγγράφων σχετιζομένων με την κρατική ασφάλεια».
Προφανώς και δεν έχουν διαρρεύσει αναλυτικά τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διατηρεί την πολιτική στάση «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ωστόσο, όσα έχουν αποκαλύψει οι εν λόγω δημοσιογράφοι σοκάρουν!
Η «Επιχείρηση Βαριοπούλα» λοιπόν, αποκαλύφτηκε το 2010 ενώ η μελέτη και σχεδίαση του, άρχισε από το 2003.
Βασικός σκοπός της επιχείρησης, ήταν η τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα.
Θα ακολουθούσε εν συνεχεία η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τότε διοικητής της Α’ Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε «μικρής εμβέλειας συγκρούσεις» με την Ελλάδα με σκοπό την «τόνωση του εθνικού αισθήματος».
 «Παρότι σκεφτόμαστε ότι η εσωτερική απειλή είναι απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των πολιτών, σκέφτομαι ότι θα ήταν κατάλληλο, με σκοπό τη διασφάλιση της ψυχολογικής υποστήριξης, να υπάρξουν μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα.
Η επίλυση του θέματος των μιλίων είναι δύσκολο ζήτημα και προϋποθέτει μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση και πολιτική προεργασία. Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι ότι θα προσέφεραν όφελος επεισόδια μικρής εμβέλειας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, ή ακόμη και στα σύνορα, στην ανάγκη χρησιμοποιώντας και τον Τύπο» φέρεται να λέει ο ταξίαρχος, κατά τον σχεδιασμό της «Βαριοπούλας».
Ωστόσο, παρά τα στοιχεία για επιχείρηση ανατροπής του Ταγίπ Ερντογαν και στην συνέχεια εισβολή στον Έβρο, οι δικαστές το 2012 αποφάσισαν να ελευθερώσουν όσους στρατιωτικούς εμπλέκονταν στην υπόθεση και πλέον φέρονται ως κατηγορούμενοι οι δημοσιογράφοι που προχώρησαν στην αποκάλυψη των στοιχείων!
Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει το γεγονός, ωστόσο αναμένονται εξελίξεις καθώς το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια.

***  ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑΘΜΟΣ! Όλα θα συμβούν αυτόν τον Ιούνιο!

~   Καζάνι που βράζει θυμίζει η Διεθνής κοινότητα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αναμένονται εναγωνίως.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει ξεκάθαρα μια πολύ δυνατή κρίση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με το Βρετανικό δημοψήφισμα στο τέλος του μήνα.
Για τους αναλυτές ο Ιούνιος θα είναι καθοριστικός, για το μέλλον της Ευρώπης και όχι μόνο, καθώς θα πραγματοποιηθούν πολλά και διαφορετικά γεγονότα.
Από την μια έχουμε το Βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε την κρίση Ρωσίας-Τουρκία, τις συνεχόμενες προκλήσεις μεταξύ των χωρών και την απειλή του Ισλαμικού κράτους.
Η διεθνής κοινότητα ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με τις πράξεις της.
Η Τουρκία βιώνει τεράστιες δυσκολίες, ύστερα από την πτώση του ρωσικού μαχητικού, ωστόσο προχωρά καθημερινά σε παραβιάσεις και προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.
Βέβαια, δεδομένης της αλαζονικής και απολυταρχικής στάσης της, η Τουρκία έχει χάσει τους περισσότερους συμμάχου της, με πιο πρόσφατο την Βρετανία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε η Τουρκία είναι εκατομμύρια μίλια μακριά, από την ένταξη στην Ε.Ε, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στην κυβέρνηση Ερντογάν.
Από την πλευρά του το Τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε πως:  «απώτερος στόχος της ένταξης είναι η στρατηγική σημασία αυτής της κίνησης τόσο για την Τουρκία, όσο και για την ΕΕ, ενώ έχουμε αποδείξει ότι η χώρα πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την πλήρη ένταξη».
Ύστερα είχαμε το ντροπιαστικό πανό Αλβανών στο Euro 2016, μέσω του οποίου η Ελλάδα φαινόταν υπεύθυνη για μια γενοκτονία, αυτή των Τσάμηδων, κάτι που προφανώς και δεν ισχύει…
Για πρώτη φορά λοιπόν, τα κράτη φαίνεται να έχουν αγριέψει και οι διαθέσεις προμηνύουν άσχημες εξελίξεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ όλα θα κριθούν από το βρετανικό δημοψήφισμα.

***  Παρέμβαση-ΒΟΜΒΑ Τραμπ υπέρ Ελλάδας! Το κρύβουν τα ΜΜΕ...

~  Ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας και σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι οι μετανάστες στη χώρα μας είναι πάρα πολλοί και ότι οι ΗΠΑ, σαν σύμμαχος, θα πρέπει να τη βοηθήσει γιατί διατρέχει κίνδυνο.
Η δήλωση αυτή έρχεται να τονώσει το ηθικό της Ελλάδας καθώς γίνεται λόγος ότι πρόκειται για  σημαντικό σύμμαχο της Αμερικής, άρα πρέπει να γίνει αποβολή προβλημάτων  που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας.
Επιπλέον, είναι φανερό ότι έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό το μείζον θέμα του προσφυγικού που μαστίζει την Ελλάδα και ήδη, όπως φάνηκε από τη δήλωση Τραμπ, διεξάγονται συζητήσεις για την άμεση επίλυση του.

*** Δέσμευση Σκουρλέτη: "Έρχονται μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα"...

~  Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στη ΔΕΗ είτε σε άλλο πάροχο.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, από τον Σεπτέμβριο που ξεκινά το νέο σύστημα ων δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες μειώσεις, αρκεί να μην αυξηθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

*** Eίναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για την Ελλάδα! Δείτε γιατί... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ως γνωστό, οι βουλευτές:
1) Δεν διαβάζουν τα σχέδια νόμου …αλλά τα ψηφίζουν
Ενδεικτικά παραδείγματα :
α) Τι δήλωσαν βουλευτές αφού ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο:
– Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τότε βουλευτής Β’ ΑΘΗΝΩΝ και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (μετά Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αργότερα πάλι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη).
«δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά»
 Video  :ΒΟΜΒΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ:''ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ''  , https://youtu.be/xT7_MfaUb2E .-
– Γιώργος Καρατζαφέρης: τότε βολετής Β’ Αθηνών και πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ που μετά στήριξε την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου
«δεν είχα την πολυτέλεια να διαβάσω το Μνημόνιο αναλυτικά, γιατί χανόταν η Ελλάδα»
– Λούκα Κατσέλη, τότε βουλευτής Β’ Αθηνών και υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και έπειτα Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά Πρόεδρος του κόμματος “Κοινωνική Συμφωνία” και νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
«το μνημόνιο το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο πρωί…».
β) Τι δήλωσαν βουλευτές αφού ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο στις 22/05/2016 και συγκεκριμένα, τι είπαν για τις διατάξεις του αρθ. 178 που επέτρεπε την ύπαρξη offshore εταιρειών για πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς
Γιώργος Δημαράς
«Αν το ήξερα δεν θα το ψήφιζα. Έστω και τώρα να το πάρει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας»
Παπαχριστόπουλος,
«Έχουνε δίκιο οι βουλευτές σε αυτό που λένε ότι στο μέλλον θα πρέπει να μελετάμε τα νομοσχέδια. Εγώ δεν το πήρα χαμπάρι γιατί είμαι από τους βουλευτές που έκανα αγώνα για το άρθρο 106, που ξέρετε τι σήμαινε, και για το ΕΚΑΣ. Αυτό (το 178) δεν το πήρα χαμπάρι».
2) Ψηφίζουν εν γνώση τους αντισυνταγματικούς νόμους. Δείτε ένα και μόνο ενδεικτικό παράδειγμα:
Ο Π. Καμμένος ομολόγησε ότι ψήφισε εγκληματική και αντισυνταγματική  διάταξη. Θα συλληφθεί ;;;
Video : Καμμένος: Εγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά , https://youtu.be/4kIf3K31nhs  .-
3) Κατά παράβαση του Συντάγματος, ψηφίσουν απίθανους νόμους κοκτέιλ, οι διατάξεις των οποίων δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (δείτε λεπτομέρειες εδώ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ «ΚΟΚΤΕΙΛ»)
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι και ο νόμος 4396 /8.06/2016, Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα :
Η τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και καταλαμβάνει τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το ως άνω ακαδημαϊκό έτος. (Άρθρο τρίτο)
Αλλάζουν οι κανόνες αναφορικά με α) τα υπόχρεα προς δήλωση πόθεν έσχες πρόσωπα, το περιεχόμενο της δήλωσης, τα όργανα ελέγχου κ.λπ β) το πλαίσιο απαγορεύσεων συμμετοχής συγκεκριμένων υπόχρεων προσώπων στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα. (Άρθρο τέταρτο)
Καταργείται το άρθρο 178 του Ν. 4389/2016 (Α ́97) από τότε, που τέθηκε σε ισχύ. ( Άρθρο τέταρτο)
4) Τις προτάσεις που είναι άσχετες με το περιεχόμενο του νόμου, τις ψηφίζουν παρότι, κατά κάνονα, κατατίθενται εκπρόθεσμα. Ενδεικτικά παραδείγματα εκπρόθεσμων τροπολογιών : 20 Δεκ. 2014 Οι 2 απίστευτες τροπολογίες της ημέρας: Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ε.Τ.Χ.Σ. με ΠΝΠ και ανενόχλητη η προεκλογική προπαγάνδα δημοσκόπων, 1 Δεκ 2015 Οι δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες του Υπ. Παιδείας. Τι αφορούν, 7 Μαΐ 2016 Νέα «βροχή» εκπρόθεσμων τροπολογιών στη Βουλή.
Να όμως που δεν είναι μόνο οι βουλευτές εκείνοι που δεν διαβάζουν και δεν ελέγχουν τι υπογράφουν (ψηφίζουν) αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το επιτελείο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.
Ενδεικτικό παράδειγμα το ΦΕΚ Α 111/8-6-2016 όπου δημοσιεύθηκε ο προαναφερόμενος νόμος 4396 /8.06.2016, με τον οποίο (δες το προαναφερόμενο άρθρο 4), καταργήθηκε το άρθρο 178 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ Α ́97) από τότε, που τέθηκε σε ισχύ. Μόνο που ο νόμος 4389/2016 δεν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α ́97 αλλά στο ΦΕΚ Α ́94 που κυκλοφόρησε νωρίτερα Δείτε:
ΦΕΚ 97/Α/30-5-2016 (NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 4391) Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη Συνεργασία στον τομέα των Θαλασσίων Υποθέσεων και άλλες διατάξεις. Ημερομηνία κυκλοφορίας 01.06.2016 Σελίδες 12 (6523 – 6534)
ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016 (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4389) (ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016) : Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις. Ημερομηνία κυκλοφορίας 31.05.2016 Σελίδες 3768 (2657 – 6424)
Άρθρο 178 του ν.4389 /27-5- 2016
Το άρθρο 8 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του άρθρου 1 παρ. 5 του ν. 3849/2010 (Α ́ 80), αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 8
Συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα
σε μη συνεργάσιμο φορολογικά κράτος
1. Στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους Προέδρους, Διοικητές, Υποδιοικη- τές και Γενικούς Διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ ́ και ι ́ της παραγράφου 1 του άρ- θρου 1 απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι, είτε με παρένθετα πρόσωπα, στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εταιρειών που έχουν ως πραγματική ή καταστατική έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα, κατά την έννοια του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Α ́ 167) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί βάσει της ως άνω διά- ταξης και ισχύουν κάθε φορά.
2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία που έχει ως έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα κατά την έννοια υπουργικής απόφασης που εκδίδεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 έως 5 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».
Πηγή: justiceforgreece.wordpress.com

***  «Επίθεση» της Αντωνίας Μπούζα σε Μπαλτά και Κοζομπόλη για τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους
Επίθεση εξαπέλυσε προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, με δήλωση της, η πολιτευτής της ΝΔ και περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού στην πρόσφατη συνέντευξη του στο δημαρχείο της Καλαμάτας.
Αναλυτικά η δήλωση της κα. Μπούζα
Αλγεινή εντύπωση μου προξένησε η αφωνία της κ.Κοζομπόλη, βουλευτού του Νομού Μεσσηνίας στις παραπλανητικές θέσεις του Υπουργού κ.Μπαλτά κατά τη συζήτηση στο Δημαρχείο της Καλαμάτας για τις αυξήσεις εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και στην προσπάθειά του, να το υποβαθμίσει ως γεγονός.
Έπρεπε να γνωρίζει η κυρία βουλευτής, που την τίμησε η Μεσσηνία, ότι στα εκδοτήρια των εισιτηρίων κυρίως στον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Μεσσήνη, έχουν δημιουργηθεί έκρυθμες καταστάσεις κι έχουν υπάρξει ακυρώσεις λόγω της αύξησης του εισιτηρίου .
Αντί να δεχόμαστε απαθείς την εξοντωτική απόφαση, εισπρακτικού χαρακτήρα στον πολιτισμό, που ως φαίνεται θα δημιουργήσει δυσκολίες στην επισκεψιμότητα των μνημείων μας, θα έπρεπε να ζητηθεί η λήψη πρωτοβουλιών ανάδειξης ακόμη περισσότερο των μοναδικών μας μνημείων πολιτιστικής μας κληρονομιάς και φυσικά η μείωση της τιμής εισόδου.
Η ατυχής σύνδεση με την Ακρόπολη και τις αυξήσεις των εισιτηρίων σ΄αυτήν, αναδεικνύει την προχειρότητα σχεδιασμού και πολιτικής εφαρμογής της Κυβέρνησης στον τομέα του πολιτισμού, καθόσον η Ακρόπολη είναι ένα παγκόσμιο μνημείο με διεθνή αίγλη και έχει καταταγεί στα σύγχρονα θαύματα πολιτισμού.
Εμείς στη Μεσσηνία καίτοι τα αρχαιολογικά μνημεία το αξίζουν, έχουμε ακόμη δρόμο για την παγκόσμια αναγνώριση, οπότε μέχρι τότε πρέπει να μη δημιουργούμε προσκόμματα στην επισκεψιμότητα, με υπέρογκες αυξήσεις

***  Σαλπάρουμε από Καλαμάτα για …Κύθηρα και Κρήτη 
Σαλπάρουμε στις 20 Ιουνίου  για άλλη μια χρονιά, διότι η euroline ξεκινάει τη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη.
Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι το «Βιντσέτζος Κορνάρος» θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Καλαμάτας με πρώτο προορισμό τα Κύθηρα και αμέσως μετά το Καστέλι της Κρήτης. Β.Β. 

***  Παγκόσμια ανησυχία μετά το νέο μακελειό στο Ορλάντο 
Μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το αιματοκύλισμα στο νυχτερινό κέντρο Μπατακλάν ξύπνησε η «σφαγή» του 29χρονου Ισλαμιστή στο κλαμπ του Ορλάντο.
Ο άνδρας ο οποίος διέπραξε τη χειρότερη επίθεση στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε γκέι κλαμπ είχε ορκιστεί, σύμφωνα με το FBI, πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όμως ο πατέρας του αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη θρησκεία.
Ποιος ήταν ο δράστης
 Το FBI ανέφερε ότι ο ένοπλος ονομαζόταν Όμαρ Σιντίκι Ματίν, ήταν 29 ετών κι είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη. Ο άνδρας σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου μέσα στο κλαμπ Pulse.
Επρόκειτο για Αμερικανό υπήκοο αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ζούσε περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Ορλάντο, στην πόλη Πορτ Σεντ Λούσι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.Πριν διαπράξει τη χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, το ποινικό μητρώο του ήταν λευκό.
Συνδέεται με την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος;
Το FBI διεξάγει έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Οι αρχές υποψιάζονται έντονα ότι ο δράστης «ορκίστηκε πίστη» στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε μια κλήση στην τηλεφωνική γραμμή της άμεσης δράσης 911, σύμφωνα με τον Ρόναλντ Χόπερ, επικεφαλής του γραφείου της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Ορλάντο.
Το FBI μελετά κάθε πιθανή σύνδεσή του με τη τζιχαντιστική οργάνωση, στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, ήταν πράγματι ένας «μαχητής του ΙΚ» αυτός που διέπραξε την επίθεση στο Pulse, ένα εμβληματικό νυχτερινό κέντρο της κοινότητας των ομοφυλοφίλων της Φλόριντας.
Πριν διαπράξει την επίθεση της Κυριακής ο Ομάρ Σιντίκι Ματίν είχε ανακριθεί επανειλημμένα από το FBI, αλλά χωρίς να δοθεί συνέχεια. Είχε προσελκύσει την προσοχή των αστυνομικών αρχών για πρώτη φορά το 2013, όταν είχε κάνει σχόλια προς συναδέλφους του «που άφηναν να εννοηθεί ότι είχε κάποια σχέση με τρομοκράτες», σύμφωνα με τον Χόπερ.
Αλλά η έρευνα έκλεισε έπειτα από δύο ανακρίσεις καθώς δεν κατέστη δυνατό να «επαληθευτεί το περιεχόμενο» όσων είχε πει. Κατόπιν είχε ανακριθεί εκ νέου για τις σχέσεις του με τζιχαντιστή Αμερικανό βομβιστή-καμικάζι, τον Μόνερ Μοχάμαντ Αμπουσάλχα, ο οποίος σκοτώθηκε στη Συρία.
Και σε αυτή την περίπτωση, δεν δόθηκε συνέχεια. Το FBI έκανε λόγο για τη «συμπάθειά του προς αυτή τη συγκεκριμένη ιδεολογία» αναφερόμενο στο ισλαμιστικό κίνημα.  Αλλά σύμφωνα με τον πατέρα του υπόπτου, τον Μιρ Σιντίκι, η πράξη του γιου του «δεν έχει καμιά σχέση με τη θρησκεία».
Εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί διότι ορισμένες φορές είχε δει άνδρες να επιδίδονται σε περιπτύξεις μπροστά στα παιδιά του.
Ποιος ήταν ο στόχος
 Το κλαμπ Pulse, θέατρο της σφαγής, θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της κοινότητας των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικοί) στη Φλόριντα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής γενικά.
Ιδρύθηκε το 2004, έπειτα από μια οικογενειακή τραγωδία, τον θάνατο, το 1991, του αδελφού της συνιδιοκτήτριάς του από AIDS. Το Pulse ανήκει σήμερα σε δίκτυο που δρα στη Φλόριντα για να «αφυπνίσει τις συνειδήσεις» σχετικά με την ομοφυλοφιλία στις ΗΠΑ.
Σύσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο
 Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνάντηση σήμερα Δευτέρα με τους επικεφαλής των κυριότερων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και αρμόδιους αξιωματούχους για να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) Νίκολας Ράσμουσεν και η αμερικανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.
Οι αξιωματούχοι αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση. Ο Ομπάμα χαρακτήρισε το μακελειό «ενέργεια τρόμου, ενέργεια μίσους».
Νερό στον μύλο του Τραμπ
 Επιθετική ήταν η αντίδραση του Ντόλαλντ Τραμπ στο μακελειό, καθώς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για έργο Ισλαμιστή μαχητή, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο Ομπαμα να παραιτηθεί και από την Χίλαρι Κλίντον να φύγει από την προεδρική κούρσα.
Χθες μάλιστα, και ενώ δεν είχαν έρθει ακόμα στο φως πολλές πληροφορίες για το περιστατικό, ισχυρίστηκε στο Twitter ότι απέδειξε πως είχε δίκιο στις προειδοποιήσεις του για την «ακραία ισλαμιστική τρομοκρατία».
Ο Τραμπ ακύρωσε τη σημερινή του συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χάμσαϊρ λόγω του περιστατικού, ωστόσο θα πραγματοποιήσει κανονικά την ομιλία του στο Κολέγιο St. Anselm.
Μόλις δυο ώρες μετά το περιστατικό, έγραψε στο Twitter: "Εκτιμώ τα συγχαρητήρια διότι είχα δίκιο για την ακραία ισλαμιστική τρομοκρατία, δεν θέλω συγχαρητήρια, θέλω σκληρότητα και επαγρύπνηση».
Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο, μετά την δολοφονία 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, ο Τραμπ είχε προτείνει προσωρινή απαγόρευση εισόδου Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, πρόταση που επανέφερε χθες μετά την επίθεση στο γκει κλάμπ στο Ορλάντο.
«Αυτό που συνέβη στο Ορλάντο είναι μόνο η αρχή. Η ηγεσία μας είναι αδύναμη και αναποτελεσματική. Επικοινώνησα μαζί της και ζήτησα την απαγόρευση. Πρέπει να είμαστε σκληροί».
Από την πλευρά της, η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον ανέβαλε την προεκλογική συγκέντρωση που επρόκειτο να γίνει μεθαύριο Τετάρτη στο Ουισκόνσιν.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση η Κλίντον θα εμφανιζόταν μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητάς της την περασμένη εβδομάδα.
Την ανακοίνωση έκαναν ταυτόχρονα η προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας κι ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Η συγκέντρωση στο Γκριν Μπέι επρόκειτο να είναι η πρώτη κοινή εμφάνιση του Ομπάμα με την Κλίντον, η οποία ελπίζει να τον διαδεχθεί κερδίζοντας στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Ο δράστης εργάζονταν σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας
 Την ίδια ώρα, η G4S, η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου, ανακοίνωσε πως ο άνδρας που οι αμερικανικές αρχές κατονόμασαν ως τον δράστη της σφαγής 50 ανθρώπων εργαζόταν για την εταιρεία και οπλοφορούσε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του.
«Ήταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007.
Ο Ματίν είχε υποβληθεί σε ελέγχους δύο φορές από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την οποία εργαζόταν, το 2007 και το 2013, αλλά οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν κάτι ανησυχητικό, ανέφερε η G4S.
«Ο Ματίν υποβλήθηκε σε έλεγχο (...) όταν είχε προσληφθεί το 2007 και ο έλεγχος δεν αποκάλυψε τίποτε ανησυχητικό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της G4S σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο έλεγχός του επαναλήφθηκε το 2013 χωρίς (να προκύψει) κανένα εύρημα», πρόσθεσε.
Η εταιρεία ενημερώθηκε το 2013 ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε, ανέφερε ακόμη η εκπρόσωπός της. Η G4S δεν έχει καμιά πληροφορία περί σύνδεσης του Ματίν με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δραστηριότητες ή άλλες έρευνες του FBI, συμπλήρωσε. Πηγή: real.gr

***  Άρθρο του Α. Σαμαρά στον «Εθνικό Κύρηκα», εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Σαμαράς: Στην οικουμενική παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού βρίσκεται η αλήθεια
 Την ιδιαίτερη χαρά του για τη διοργάνωση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της στην Κρήτη τη συμβολική ημέρα της Πεντηκοστής, εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε άρθρο του στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, με τίτλο «Η Ορθοδοξία και οι Οικουμενικές Αξίες του Ελληνισμού», ο A. Σαμαράς συγχαίρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους συνεργάτες του καθώς και την τοπική Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για την υλοποίηση της Πανορθόδοξης συναντήσεως και τονίζει πως η Ορθοδοξία παρέλαβε το δημοκρατικό πνεύμα από τον Ελληνισμό και οργανώθηκε με το Συνοδικό σύστημα.
«Η Ορθοδοξία και οι Οικουμενικές Αξίες του Ελληνισμού»
Αξίες και Ιδανικά όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Γενναιότητα, η Υπευθυνότητα και η Εντιμότητα, υπήρξαν σε όλους τους λαούς και σε όλους τους πολιτισμούς…
Εκείνο που καθιστά τον Ελληνικό Πολιτισμό ιδιαίτερο και μοναδικό, είναι ότι αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, όχι μόνο τις ανέδειξε, αλλά και τις ιεράρχησε και τις συνέθεσε σε «συστήματα» για την οργάνωση των ανθρωπίνων κοινωνιών και την υπόσταση των ανθρωπίνων σχέσεων.
–Η έννοια της Δημοκρατίας, συνέθεσε την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και την Ευθύνη του ατόμου, μέσα στην κοινωνία.
–Η έννοια της Αρετής, συνέθεσε τις διαφορετικές ιδιότητες (Εντιμότητα, Ακεραιότητα, Γενναιότητα), που δίνουν ηθική διάσταση στο «άτομο», μέσα από τις σχέσεις του με άλλα άτομα, και το καθιστούν «πρόσωπο»…
–Η έννοια της Αξιοπρέπειας, συνέθεσε διαφορετικές αρετές του «προσώπου», ώστε να μπορεί να ισορροπεί με τον εαυτό του, να κερδίζει το σεβασμό των άλλων, αλλά και τον αυτοσεβασμό του.
Γιατί μια κοινωνία «ελευθέρων προσώπων» δεν μπορεί να υπάρξει και να αναπτύσσεται, χωρίς τον αυτοσεβασμό καθενός ξεχωριστά και τον σεβασμό όλων προς όλους.
Έτσι λοιπόν, η έννοια της Δημοκρατίας, στο πολιτικό επίπεδο, η έννοια της Αρετής, των «ενάρετων προσώπων» στο κοινωνικό επίπεδο και η έννοια της Αξιοπρέπειας και της ισορροπίας στο δια-προσωπικό επίπεδο, συνέθεσαν μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, που τελικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, το νόημα της ζωής τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.
Αυτή η κοσμο-αντίληψη που γεννήθηκε στην Ελλάδα της αρχαιότητας, μπολιάστηκε στη συνέχεια με τη διδασκαλία του Χριστιανισμού.
Οι μεγάλοι Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αξιοποίησαν την ελληνική κλασσική παιδεία τους για να διατυπώσουν τα δόγματα της Πίστεως και να υμνήσουν τον αληθινό Θεό με εκπληκτική εκφραστική και υμνογραφική δεινότητα.
Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τις διαπιστώσεις ενός Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, ο οποίος μόνασε στην Αίγινα τον 20ό αιώνα. Έγραψε σχετικά με τη συνάντηση Χριστιανισμού και Ελληνισμού (τα παραθέτω σε νεοελληνική απόδοση):
«… Έλληνες και Φιλοσοφία είναι έννοιες αξεχώριστες. Αυτό μαρτυρεί και ο Απόστολος Παύλος όταν αναφέρει: «Οι Έλληνες αναζητούν με πάθος τη σοφία». Γιατί ο Έλληνας είναι πραγματικά γεννημένος για να φιλοσοφεί, επειδή είναι γεννημένος για να διδάσκει την ανθρωπότητα. Αλλά, αν η ταυτόσημη με τον Έλληνα φιλοσοφία είναι η παιδαγωγός, ο οδηγός προς τον Χριστιανισμό, πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας, πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός. Είναι πλασμένος να γνωρίσει την αλήθεια και να την διαδίδει στα άλλα έθνη».
Η Ορθοδοξία παρέλαβε το δημοκρατικό πνεύμα από τον Ελληνισμό και οργανώθηκε με το Συνοδικό σύστημα. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη η χαρά μας για τη διοργάνωση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της στην Κρήτη τη συμβολική ημέρα της Πεντηκοστής.
Οφείλω, λοιπόν, να συγχαρώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους συνεργάτες του καθώς και την τοπική Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για την υλοποίηση αυτής της Πανορθόδοξης συναντήσεως.
Πολύ εύστοχα η Εκκλησία της Ελλάδος στην πρόσφατη Εγκύκλιο της για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο παρατηρεί:  « Πολλά χρόνια οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες διαπίστωναν ότι είναι αναγκαίο να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος για να επιλυθούν διάφορα χρονίζοντα εκκλησιαστικά θέματα που απασχολούν τις κατά τόπους Εκκλησίες. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε διασκέπτεται συνοδικώς για τη λύση διαφόρων δογματικών, εκκλησιαστικών, κανονικών και ποιμαντικών θεμάτων».
Χωρίς Πίστη στον Άνθρωπο και Αγάπη για τον Άνθρωπο, τίποτε απ’ όσα κάνουμε δεν έχει νόημα, τίποτε δεν μπορεί να κρατήσει τις κοινωνίες ενωμένες, τίποτε δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη δυναμική Ισορροπία Ελευθερίας και Δικαιοσύνης. Χωρίς Πίστη στο Θεό της Αγάπης, ο άνθρωπος δεν μπορεί να αγαπήσει τον πλησίον του, ούτε να σεβαστεί τον εαυτό του. Ούτε να βρει την Ισορροπία του και το νόημα της ύπαρξής του. Σήμερα, όλοι οι άνθρωποι – και ως πρόσωπα και ως λαοί – όποιαν ιστορία κι αν έχουν, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται, όποιον πολιτισμό κι αν έχουν δημιουργήσει, όποια ταυτότητα κι αν έχουν διαμορφώσει ανά τους αιώνες, αυτές τις αλήθειες ψάχνουν, αυτές είναι οι αγωνίες τους, αυτές τις ισορροπίες αναζητούν.   Βιώνουν τις Οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού, και μέσα απ’ αυτές διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον τους.  Ο Ελληνισμός ως πολιτιστική ταυτότητα αρχών, αξιών και προταγμάτων, είναι πλέον η «πνευματική κιβωτός» ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Πράγμα που οι περισσότεροι σύγχρονοι Έλληνες, ούτε το έχουμε συνειδητοποιήσει, ούτε το έχουμε αξιοποιήσει. Καμιά φορά ούτε που το υποψιαζόμαστε καν…Αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη για το Μέλλον. Κι αυτή είναι η τεράστια αδυναμία μας σήμερα: Αναζητούμε λύσεις στα προβλήματά μας παντού αλλού, εκτός από εκεί που βρίσκονται: Μέσα μας… Ψάχνουμε την αλήθεια παντού αλλού, εκτός από εκεί που υπάρχει: Στην Οικουμενική Παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Στην οποία έχουν προσχωρήσει πλέον πολλοί λαοί… Τη στιγμή που ο σύγχρονος Ελληνισμός θα αφυπνιστεί και θα βρει τον εαυτό του, θα κατορθώσει θαυμαστά επιτεύγματα.    Όπως το μπορεί και όπως του αξίζει…     Αντώνης Σαμαράς   Ιούνιος 2016

***  Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο «Ανάκτορο του Νέστορα» (φωτογραφίες)
 
 
 
Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου «Ανακτόρου του Νέστορα» στον Άνω Εγκλιανό , στην περιοχή της Πυλίας. Ύστερα από περίπου 4 χρόνια ο αρχαιολογικός χώρος ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό. Το νέο στέγαστρο, με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του, ξεχωρίζει στον ανακαινισμένο χώρο. Εκτός αυτού, τοποθετήθηκαν και σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίας ξενάγησης.
  Μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης και η διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά.
Το "Ανάκτορο του Νέστορα" για το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο της ηπειρωτικής Ελλάδας, από τη μελέτη του οποίου γίνονται γνωστές οι αρχιτεκτονικές δομές των ανακτορικών κέντρων της Ύστερης Εποχής του Χαλκού. Ταυτόχρονα τα ευρήματα και τα σπαράγματα των τοιχογραφιών αναδεικνύουν την υψηλή μυκηναϊκή τέχνη, την εξειδίκευση των καλλιτεχνών και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Ανακτόρου.
Ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος διαθέτει νέες υποδομές περιήγησης με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες κοινού. Το νέο στέγαστρο προστασίας, κατασκευασμένο από δομικό χάλυβα, καλύπτει το κεντρικό μνημείο σε έκταση 3.185 τ.μ. και μέσω διαδρόμων οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία περιήγησης.
Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο από την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Μηλίτση - Κεχαγιά
Τα έργα: «Κατασκευή Νέου Στεγάστρου Προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος», προϋπολογισμού 2.068.400 ευρώ και «Προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007 - 2013», με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό Μεσσηνίας. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του Πανεπιστημίου του Cincinnati για την πραγματοποίηση του έργου.

*** Μηδενικές καταβολές σε 45χρονο στην Καλαμάτα με οφειλές 100.000 ευρώ
Μηδενικές καταβολές όρισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας σε υπερχρεωμένο νοικοκυριό για οφειλές που αγγίζουν το ποσό των 100.000 ευρώ.
Η απόφαση αφορά 45χρονο, ο οποίος από το 2011 είναι άνεργος. Τα προηγούμενα χρόνια είχε εργασθεί σε κοινωφελή επιχείρηση με μηνιαίο μισθό 1.626 ευρώ, όμως το 2011 λύθηκε η σύμβαση εργασίας που είχε και για ένα χρόνο επιδοτήθηκε από τον ΟΑΕΔ. Έχει τρία παιδιά και είναι μακροχρόνια άνεργη και η γυναίκα του.
Το μοναδικό τους εισόδημα μέχρι το 2013 ήταν το επίδομα τριτεκνίας, ενώ κανείς από τους δύο δεν έχει βρει δουλειά.
Ο 45χρονος κατέχει ένα σπίτι 80 τ.μ., που είναι η κύρια κατοικία της οικογένειας και η αντικειμενική του αξία υπολογίσθηκε σε 44.285,81 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις οφειλές του από δάνεια σε τράπεζες, ανέρχονται στο ποσό των 81.197,83 ευρώ, ενώ από στεγαστικό δάνειο στο πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, έχει οφειλή 18.655,13 ευρώ. Συνολικά, οφείλει το ποσό των 99.852,96 ευρώ. Υποθήκη του σπιτιού υπάρχει μόνο για το δάνειο του ΟΕΚ.
Οι μηνιαίες δαπάνες της οικογένειας, καθώς υπάρχουν και ιατρικά έξοδα για το ένα παιδί, υπολογίσθηκαν στα 700 ευρώ το μήνα.
Το δικαστήριο έκρινε, λοιπόν, ότι ο 45χρονος έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία να πληρώσει χωρίς υπαιτιότητά του, καθώς τα δάνεια τα έλαβε από το 1997 έως το 2008 που είχε σταθερή εργασία, ενώ τώρα έχει μηδενικό εισόδημα.
Έτσι, για τις οφειλές στις τράπεζες, το δικαστήριο του όρισε μηδενικές καταβολές, ενώ θα γίνει επαναπροσδιορισμός της απόφασης αυτής τον Οκτώβριο του 2017. Για το δάνειο του σπιτιού το δικαστήριο χορήγησε περίοδο χάριτος, χωρίς καταβολές, μέχρι τον επαναπροσδιορισμό της απόφασης.  Β.Β.

***  Δράσεις της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας εν όψει της τακτικής γενικής συνέλευσης
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 6.00 το απόγευμα, η Πειραματική Σκηνή θα πραγματοποιήσει την Τακτική Γενική Συνέλευση για τα μέλη του συλλόγου, όπου θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων και των οικονομικών και θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο, χωρίς παρατάξεις. Μπορούν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας μέχρι αύριο, Δευτέρα 13 Ιουνίου, αρκεί να έχουν όρεξη και μεράκι για προσφορά και δουλειά. Πληροφορίες: 2721021653, 6977437279.
Επειδή όμως πιστεύουμε ότι ο απολογισμός ενός συλλόγου, με πλούσια θεατρική δράση όπως η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, θα πρέπει να δημοσιεύεται στον Τύπο και να γίνεται γνωστός σε όλους, γι' αυτό το λόγο τον δημοσιεύουμε σε περίληψη…
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (σε περίληψη)
της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας από Μάιο 2014-Ιούνιο 2016
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
1. «Πήτερ Παν», Ιούλιος 2014 στην Αρχαία Μεσσήνη και στο
Διαβολίτσι και Σεπτέμβριος στο Κάστρο Καλαμάτας
2. «Λούνα Παρκ», Γενάρης 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
3. «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, Ιούλιος 2015 στο Κάστρο Καλαμάτας, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Διαβολίτσι
4. «Ειρήνη» του Αριστοφάνη (έτοιμη για παρουσίαση) τον
Ιούλιο 2016 στο Κάστρο, στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Διαβολίτσι
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΑ:
1. «Ο εγωιστής Γίγαντας» Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης 2014.
2. «Δον Κιχώτης» Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης 2015
3. «Πινόκιο» Γενάρης-Ιούνιος 2016
(δωρεάν παραστάσεις τα Χριστούγεννα για τα παιδιά του Δήμου Καλαμάτας, για τα ειδικά σχολεία της Καλαμάτας, το «περιβόλι της γιαγιάς», ΚΕΚΕΥΚΑ με Α, Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Ασπροχώματος (Ρομά)
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ:
1. «Ο βασιλιάς του ύπνου», Νοέμβριος 2015
2. «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» Δεκέμβριος 2015
3. «Η περιπλάνηση του πρίγκιπα Καλάφ» Φεβρουάριος 2016
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ:
1. «το κόκκινο μπαλόνι της μασκαρούς χαράς» και
2. «Θα τα καταφέρω μόνος μου;»
Δύο παιδικά βιβλία της Κάτιας Πινό στις 18/2/2015
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
«Η κούκλα στο σύγχρονο Θέατρο» 22-23 Νοεμβρίου 2014, Αθήνα. Οργάνωση UNIMA HELLAS
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
1. «Κατασκευή παιχνιδιών με ύφασμα» 14-16 Μαΐου 2014
2. «Κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής κούκλας»
Νοέμβριος 2014 (διάρκεια 1 μήνας)
3. «Κατασκευή πάνινης κούκλας» Οκτώβριος 2015
4. «Κατασκευή πάνινης κούκλας» Γενάρης 2016
5. «Κατασκευή πάνινης κούκλας» Φεβρουάριος 2016
6. «Εργαστήρι πάτσγουωρκ» Απρίλιος 2016
7. «Σεμινάριο θεατρικής Αγωγής για ενήλικες» Μάιος-Ιούνιος 2016 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: για παιδιά 4 έως 12 χρόνων
1. Δύο τρίμηνοι κύκλοι 2015 (4 τμήματα)
2. Δύο και μισός τρίμηνος κύκλος 2016 (4 τμήματα)
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:
1. «Εικόνες μουσικής σε ηχοχρωμάτων τόπους» Συναυλία με το Μάνο Αβαράκη 19/10/2014
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
1.Εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα 2015 (Φαραί) 2. Εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα 2016 (Φαραί)
3. Αποκριάτικος χορός στην Αρχόντισσα 2016 4. Παγκόσμια ημέρα για το κουκλοθέατρο με την παράσταση «Πινόκιο» και έκθεση θεατρικής κούκλας, 20/3/2016 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
ΕΚΘΕΣΕΙΣ- BAZZAR:
1. Έκθεση χειροτεχνημάτων με έργα της εικαστικής ομάδας του συλλόγου 10-17 Δεκεμβρίου 2014
2. Έκθεση χειροτεχνημάτων με έργα της εικαστικής ομάδας του συλλόγου 7-14 Δεκεμβρίου 2015
ΣYMMΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
1. Διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου Κιλκίς με τον «Εγωιστή Γίγαντα» 5/10/2014
2. Σχολείο τουρισμού με την παράσταση «Γεύση και μνήμη» 2015
3. Ενεργή συμμετοχή στις ομάδες εργασίας του ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21
4. Ενεργή συμμετοχή στο «let’s do it» 2014, 2015 Πάρκο Σιδηροδρόμων
5. Συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου 2014,2015.
6. Συμμετοχή στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου «Ο Δράκος και η Άνοιξη» 2014, 2015
7. Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού της ΦΑΡΙΣ με παραστάσεις κουκλοθέατρου σε κοινότητες και γειτονιές της Καλαμάτας. 2014,2015
ΧΟΡΗΓΙΕΣ:
1. Χορηγία στην ταινία «Tatoo» της Εύης Μίνου (παιδί της Πειραματικής Σκηνής)
2. Χορηγία στην παράσταση «5 centimetres up»της Στέφης Πουλοπούλου (παιδί της Πειραματικής Σκηνής )
3. Χορηγία στην ΕΡΤ open
4. Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες
5. 1000 ευρώ στα παιδικά χωριά SOS
6. Δωρεάν παροχή θεατρικών κουστουμιών σε δεκάδες θεατρικές ομάδες και σχολεία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ:
1. Δωρεάν φιλοξενία στο μουσικό Γιώργο Καζαντζή
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:
1. Γιάννης Καλαντζόπουλος (σκηνοθέτης συγγραφέας)
2. Γιώργος Καζαντζής ( μουσικός, συνθέτης)
3. Γιώργος Πασσάκος (ηθοποιός, σκηνοθέτης)
4. Όλγα Αλεξανδροπούλου (ηθοποιός, σκηνοθέτης)
5. Νότης Μαυρουδής (μουσικοσυνθέτης)
6. Βασίλης Δημητρίου (μουσικός)
7. Χρήστος Λεοντής
8. Κατερίνα Μηλιαρέση (σκηνογράφος)
9. Κατερίνα Πετρουλάκη (μουσικός)
10. Σέργιος Σοφικίτης (δάσκαλος θεατρικής αγωγής).
 
*** Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στο «Αγρόκτημα Μαρίνη» για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 
H παγκόσμια μέρα της μουσικής (Fête de la Musique) πλησιάζει και το Art Farm Αγρόκτημα Μαρίνη την υποδέχεται με ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στις 17,18 και 19 Ιουνίου.
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι Diminuita έρχονται να ταράξουν τα νερά με ρυθμούς αυθεντικής Gipsy Jazz.

Τη σκυτάλη παίρνει η εκρηκτική Ελληνοβραζιλιάνα, Κατερίνα Πολέμη, και το Jazz Trio, που στις 18 Ιουνίου μας ταξιδεύουν στη Βραζιλία, υποσχόμενοι ένα εξωτικό Σαββατόβραδο. Στο “γιόμα” της πρώτης πανσελήνου του καλοκαιριού, την Κυριακή 19 Ιουνίου, χορεύουμε Bossa Nova και Swing με τον Θόδωρο Αναστασίου και τη Νάσια Γκόφα, τη δυνατή φωνή της Jazz στην Ελλάδα.
IMG_8240.jpg
Από το τριήμερο πρόγραμμα δεν λείπουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου, μ' ένα ξέφρενο κυνήγι θησαυρού σε όλη την πόλη, αναζητώντας τις 5 κιθάρες του θρύλου της Gipsy Jazz Django Reinhardt, που χαρίζουν 5 διπλές προσκλήσεις για όλο το φεστιβάλ.
mhtropanos.jpg
Το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 6-8 μ.μ. οι ARTwo (Χριστιάνα Κανελλακοπoύλου-Διονυσία Σκαρπαλέζου) εκθέτουν τα πιο Art χειροποίητα κοσμήματα σ' ένα jazzy cocktail party και την Κυριακή 19 Ιουνίου η σκηνή του Art Farm είναι ελεύθερη για ένα Jam Session με όλους εσάς τους λάτρεις του αυτοσχεδιασμού.  *Δείτε εδώ το «Κτήμα Μαρίνη»
IMG_8268.jpg
IMG_8298.jpg
IMG_8300.jpg
IMG_8303.jpg
IMG_8301.jpg
IMG_8269.jpg

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για  ΣΗΜΕΡΑ  :
Δευτέρα 12/06/16 12:00 FOX Sports
Cowboys - Sharks
NRL
 16:00 ΕΡΤ1
Ισπανία - Τσεχία
Euro 2016
 19:00 ΕΡΤ1
Ιρλανδία - Σουηδία
Euro 2016
 21:45 OTE Sport 8 HD
Ρέτζο Εμίλια - Αρμάνι Μιλάνο
Serie A - 6ος τελικός
22:00 ΕΡΤ1
Βέλγιο - Ιταλία
Euro 2016
 02:00 FOX Sports
Washington Nationals - Chicago Cubs
MLB
 03:00 ΣΚΑΪ
Μεξικό - Βενεζουέλα
Copa America
 04:00 OTE Sport 4 HD
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Κλίβελαντ Καβαλίερς
NBA Finals - 5ος τελικός

*** ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO  2016  Γαλλία  :









 

*** ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ στο Euro 2016 της Γαλλίας των 24ρων ομάδων -κρατών:
~** Α΄ Όμιλος : Αλβανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία
~** Β’ Όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία
~** Γ ‘Ομιλος: Β. Ιρλανδία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία
~** Δ’ ‘Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία ...
~** Ε’ ‘Ομιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία
~** Στ’ ‘Ομιλος: Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία

***  Πρωταθλήτριες χώρες

 
ΧώραΤίτλοιΈτη
Flag of Germany.svg Γερμανία
3
1972, 1980, 1996
Flag of Spain (1945 - 1977).svg Ισπανία
3
1964, 2008, 2012
Flag of France.svg Γαλλία
2
1984, 2000
Flag of the Soviet Union.svg Σοβιετική Ένωση
1
1960
Flag of Italy.svg Ιταλία
1
1968
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχοσλοβακία
1
1976
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
1
1988
Flag of Denmark.svg Δανία
1
1992
Flag of Greece.svg Ελλάδα
1
2004
* Το 1972 και το 1980 ως Δυτική Γερμανία.-

 *** H ώρα του Euro:  Ας παίξουμε ποδόσφαιρο!  
Οι μασκότ του Euro:
Euro 2016: Από τον Πινόκιο στον Super Victor, οι μασκότ των αγώνων
~ Euro 2016: Από τον Πινόκιο στον Super Victor, οι μασκότ των αγώνων
1980: Ιταλία-Πινόκιο 
 1984:Γαλλία-Πενό 
1988: Δ.Γερμανία-Μπέρνι   
 1992 Σουηδία-Μπέρνι 
1996: Αγγλία-Γολιάθ 
2000:Ολλανδία-Βέλγιο:Μπενελούκι  
2004: Πορτογαλια: Κίνας 
2008:Τριξ και Φλιξ  
2012: Σλαβεκ και Σλάβκο 
2016: Σούπερ Βίκτορ.

***    EURO  2016 Γαλλία :
  ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  (0-0) .-^  1ος  αγώνας , 1ου  ομίλου , Παρ. 10/06/2016 .
Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro
 Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro
Τα  γκόλ  :  Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου , και  Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ .-
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Ζιρού - Ρατς, Κίρικες
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77΄ Μαρσιάλ), Παγιέ (90+2΄ Σισοκό), Γκριζμάν (66΄ Κομάν), Ζιρού.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Χομπάν, Στάντσιου (72΄ Κίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82΄ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61΄ Αλιμπέκ).
   *** Σήμερα Σάββατο  11  Ιουνίου  2016 στο  Euro 2016 :
Μπήκε με το δεξί η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία
~**  Αλβανία - Ελβετία Euro 2016   0-1 (0-1)  .- ^
 2ος  αγώνας , 1ου  ομίλου , Σάββατο  11/06/2016 .
Το  γκόλ : 5΄ Σάρ  . 
  Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Κίτρινες: 23` Τσάνα, 63` Κάτσε, 89` Κουκέλι, 90`+2 Μαβράι - 13` Σαρ, 67` Μπεχράμι
Κόκκινες: 36` Τσάνα (2η κίτρινη)
ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Τζάκα (62` Κάτσε), Κουκέλι, Αμπράσι, Λενιάνι, Ρόσι (74` Τσικαλέσι), Σαντικού (81` Γκάσι)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (76` Φράι), Τζάκα, Σακίρι (88` Φερνάντες), Μεχμεντί (62` Εμπολό), Σεφέροβιτς

~** Ουαλία - Σλοβακία Euro 2016  2-1 (1-0)  .- ^Livescore: Αγγλία - Ρωσία (22:00), ιστορική νίκη η Ουαλία
Τα  γκόλ  : Τα γκολ της ουαλικής ομάδας σημείωσαν οι Μπέιλ (10') και Ρόμπσον-Κανού (81'), ενώ στο 61ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Σλοβακία με τον Ντούντα.
Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Κίτρινες: 31' Χροσόφκι, 78' Μακ, 80' Βάις, 83' Κούτσκα, 90'+ Σκρτελ.
Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Γουόρντ, Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ (88' Ρίτσαρντς), Έντουαρντς (69' Λέντλεϊ), Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71' Ρόμπσον-Κανού).
Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60' Ντούντακ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (83' Στοχ), Ντούρις (59' Νέμετς).

~** Aγγλία - Ρωσία Euro 2016   1-1 (0-0) .- ^ Σοκ για την Αγγλία στο 92', ιστορική νίκη η Ουαλία
Τα  γκόλ :Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με απευθείας φάουλ του Ντάιερ στο 73΄ αλλά η Ρωσία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Μπερεζούτσκι (90+2΄).
Διαιτητής: Νικολά Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Κέιχιλ - Σενίκοφ
 Κόκκινες: -
ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78΄ Γουίλσιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87΄ Μίλνερ), Κέιν.
ΡΩΣΙΑ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Σμόλνικοφ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Νόιστεντερ (80΄ Γκλουσακόφ), Γκολοβίν (77΄Σιρόκοφ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85΄ Μαμάεφ), Κοκόριν, Τζιούμπα.


***  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
~** ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Euro 2016   ΓΑΛΛΙΑΣ .-
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  .- ^
***  ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  0-1 .- ^
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ  2-1  .- ^
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ 1-1 .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-1  .- ^
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  1-0 .- ^
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ  2-0 .- ^
*** Κυριακή  12  Ιουνίου  2016  πρόγραμμα -αποτελέσματα  :
Με γκολάρα του Μόντριτς η Κροατία 1-0 την Τουρκία
~*  Τουρκία- Κροατία  0-1  .- ^
Το  γκόλ  : Με τέρμα του Μόντριτς στο 41ο λεπτό,
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: 31` Τοσούν, 48` Μπαλτά, 90`+1 Σεν - 80` Στρίνιτς
 ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν, Εζιακούπ (46` Σεν), Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65` Γιλμάζ), Τοσούν (69` Μορ).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπάντελ, Ράκιτιτς (89` Σίντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86` Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+3` Πιάτσα)
1η αγωνιστική:
Τουρκία - Κροατία 0-1 .- ^
13/6 Τουλούζ Ισπανία - Τσεχία 16:00
~** Πολωνία-Β. Ιρλανδία  1-0 .-   ^
Το γκόλ  : 51΄ Μίλικ  .-
Διαιτητής: Αλί Χατεγκάν (Ρουμανία). Τέταρτος ο Τάσος Σιδηρόπουλος.
Κίτρινες: 65' Καπούτσκα, 69' Κάθκαρτ, 89' Πίστσεκ.
Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γιέντρεϊτσικ, Κρικόβιακ, Ματσίνσκι (78' Γιομπλόβιετς), Μπλαστσικόφσκι (80' Γκροσίτσκι), Καπούστκα (88' Πέτσκο), Μίλικ, Λεβαντόφσκι.
Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο' Νιλ): ΜακΓκόβερν, Κάθκαρτ, Έβανς, ΜακΌλεϊ, Νόργουντ, Ντέιβις, Μπερντ (76' Ουάρντ), ΜακΝερ (46' Ντάλας), Φέργκιουσον (67' Ουάσινγκτον), Λάφερτι, Γουόρντ.

~** Γερμανία-Ουκρανία 2-0 .- ^
Με το δεξί η Γερμανία, νίκη και καλή εμφάνιση η Πολωνία
 Τα  γκόλ  : Ο Μουστάφι έβαλε μπροστά στο σκορ την Γερμανία στο 19΄, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2΄) ο Σβαϊστάινγκερ έγραψε το τελικό 2-0.   -
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ (78' Σίρλε), Γκέτσε (90' Σβάινσταϊγκερ)
Ουκρανία (4-2-3-1): Πιατόβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Κοβαλένκο (74' Ζίτσενκο), Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ)

*** Σήμερα  Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016  στο EURO 2016   την Γαλλία :

~  ** Δευτέρα 13/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
 Ισπανία-Τσεχία  1-0 (0-0) .- ^
Το  γκόλ  : 87΄  Πικέ .-
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κίτρινες: Λιμπέρσκι
Κόκκινες: -
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (70΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Νολίτο (82΄ Πέδρο), Νταβίντ Σίλβα, Μοράτα (62΄ Αντούριθ).
ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Καντεράμπεκ, Πλάσιλ, Νταρίντα, Κρεϊτσι, Ροσίτσκι (88΄ Παβέλκα), Γκέμπρε Σελασιέ (86΄ Σούραλ), Νέτσιντ (75΄ Λαφάτα).

~** Δευτέρα 13/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Μοιρασιά για Σουηδία και Β.Ιρλανδία, Βέλγιο - Ιταλία (22:00)
 Ιρλανδία-Σουηδία  1-1 (0-0) .- ^
Τα γκόλ  : Και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν από τους Ιρλανδούς που προηγήθηκαν με τον Χούλαχαν στο 48' και ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Κλαρκ στο 71'.
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: ΜακΚάρθι, Γουϊλαν - Λίντελοφ
 ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο'Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Ο'Σέι, Κλαρκ, Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (85΄ ΜακΓκίντι), Χέντρικ, Χούλαχαν (78΄ Κιν), Γουόλτερς (63΄ ΜακΚλίν), Λονγκ.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν): Ίζακσον, Λούστιγκ (45΄ Ερικ Γιόχανσον), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Λεβίτσκι (86΄ Εκνταλ), Κάλστρομ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ (59΄ Γκουϊντέτι), Ιμπραϊμοβιτς.

~** Δευτέρα 13/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Livescore: Βέλγιο-Ιταλία (0-1), ισόπαλες Σουηδία-Β.Ιρλανδία
 Βέλγιο -Ιταλία  0-2  , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ  : 32 ΄Τζακερίνη , 93΄ Πελέ  .-
Κίτρινες κάρτες: Βερτόνχεν - Κιελίνι, Έντερ, Μπονούτσι
Κόκκινες κάρτες: -
Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν (75' Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (62' Μέρτενς), Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου (73' Ορίγκι).
Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59' Ντε Σίλιο), Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (78' Μότα), Παρόλο, Έντερ (75' Ιμόμπιλε), Πελέ.

Αύριο  Τρίτη  14/06/2016  :
~* ΑΥΣΤΡΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο νεαρός (34 ετών) Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΑΥΣΤΡΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Αλμερ, Κλάιν, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουκς, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Αλάμπα, Χάρνικ, Γιουνούζοβιτς, Αρναούτοβιτς, Γιάνκο
 ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Φιόλα, Λανγκ, Γκούζμιτς, Κόρχουτ (ή Καντάρ), Νάγκι, Πίντερ, Κλαϊνχάισλερ, Τζούτζακ, Ζάλαϊ, Νέμεθ
~* ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Γκερέιρο, Ντανίλο (Γουίλιαμ Καρβάλιο), Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο, Γκόμες, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Σίγκουρντσον, Ίνγκασον, Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον, Τράουστασον, Φινμπόγκασον, Σίγκθορσον.

***  Μένει στον Ολυμπιακό μέχρι το 2018 ο Βασίλης Σπανούλης

Ολοκληρώθηκε το ραντεβού

Μένει στον Ολυμπιακό μέχρι το 2018 ο Βασίλης Σπανούλης

~  Το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού θα φορά μέχρι το 2018 ο Βασίλης Σπανούλης. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προσέφεραν διετές συμβόλαιο στον ηγέτη της ομάδας και οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.
Κλεισμένοι από τις 21:00 το βράδυ στα γραφεία της Arcadia, οι διοικητικοί ηγέτες των «ερυθρόλευκων» συνομιλούσαν για περισσότερες από 4 ώρες με τον 34χρονο γκαρντ, το απίστευτο τρίποντο του οποίου στη 2η παράταση στον 4ο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στην καταληκτική αναμέτρηση της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη χάρισε το 12ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ομάδα του Πειραιά.
Ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 και το 2018 θα συμπληρώσει 8 χρόνια με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.
Ο ατζέντης του Βασίλη Σπανούλη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, δεν ήταν στο ραντεβού, όπως δεν ήταν και στην πρώτη ανανέωση το 2013, ήταν όμως σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.
Ο Λαρισαίος γκαρντ ήθελε να λάβει βεβαιώσεις από πλευράς διοίκησης για τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους του Ολυμπιακού την ερχόμενη διετία και λεπτομέρειες για τη λειτουργία της ομάδας, με τη διαπραγμάτευση για το οικονομικό κομμάτι να περνά σε δεύτερη μοίρα.
Έχοντας κατακτήσει 2 τίτλους Euroleague με τον Ολυμπιακό (3 στην καριέρα του), 3 πρωταθλήματα Ελλάδας και 1 Κύπελλο Ελλάδας, ο «Kill-Bill» ονειρεύεται ακόμη περισσότερους μέχρι να «κρεμάσει τα παπούτσια του», κάτι που θα γίνει στον Ολυμπιακό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Η «αντιπολίτευση» απέσυρε το ενδιαφέρον της για «οικουμενική, 4η (!) και… φαρμακερή στο Αρφαρά!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περίπου 30 με 40 άτομα έδωσαν «το παρών» στην 3η ΓΣ του Αστέρα, την Κυριακή το βράδυ στο «Νιαρχαϊκο Λιοτρίβι» στο Αρφαρά, χωρίς όμως την παρουσία αυτή την φορά της «αντιπολίτευσης» η οποία απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον της για την δημιουργία «οικουμενικής» διοίκησης στους «κυανόλευκους».
    Οπότε τελικά ορίστηκε και 4η (!) Γενική Συνέλευση, για το προσεχές Σάββατο στις 8 το βράδυ στο ίδιο πάντα μέρος και εκεί όλα δείχνουν ότι οι νυν διοικούντες με δύο – τρεις προσθήκες θα συνεχίσουν το έργο τους στους «Αρφαραίους».
Ήδη ο Κώστας Φέστας (πρόεδρος της Κοινότητας) δήλωσε ότι θα συμμετάσχει και στο νέο διοικητικό σχήμα των «κυανόλευκων», μέσα θα είναι και ο νυν πρόεδρος Τάκης Ι. Καμαρινόπουλος με τον Γιάννη Γ. Πουλόπουλο (Πουλόγιαννη), το ίδιο και ο Γιάννης Μπούρας (Μπουτσικάς), ο Δημήτρης Κ. Σακκάς, ο Ευγένιος Π. Σακκάς, ο «Κρίκας» (Μωραγιάννης), ο Αργύρης Β. Κοτταρίδης (Μπούχαλης), ο Γιώργος Κ. Μπούρας (Γαλήνας), ο Μητρόπουλος, ο Γιάννης Μπούρας (Φούσκας), με τον Γιώργο Χ. Μπούρα (Χαντζή) να επιστρέφει κατά τα φαινόμενα στον προεδρικό θώκο του Αστέρα, μαζί με 2-3 ακόμη νέους συνεργάτες, συγκροτώντας όλοι τους μια νέα και αρκετά ισχυρή διοίκηση. 

***   Νέα δυνατή διοίκηση χθες βράδυ για την Ανδρούσα!
~* Δυνατή διοίκηση αναδείχτηκε από την τρίτη και κρίσιμη τελευταία γενική συνέλευση στην ομάδα της Ανδρούσας.
~  Νέο ισχυρό λοιπόν διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Π. Μαραγκούλια και πλέον αρχίσει άμεσα ο σχεδιασμός εν όψει της νέας χρονιάς.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης αλλά και το νέο σχήμα έχει ως εξής:
«Ο ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΕΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΔΣ Η ΟΜΑΔΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ.
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΕΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΩΣΤΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ.
~* 
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΛΕΞΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ 9ΜΕΛΕΣ ΔΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ:
ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΤΕΧΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛ. (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΤΑΜΙΑΣ)
ΚΟΛΥΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Γ. ΑΡΧΗΓΟΣ)
ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ)
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΕΛΟΣ)
ΜΑΚΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΕΛΟΣ)
ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΗ:
ΚΟΤΣΟΓΛΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΣΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

***  Με Γιβραλτάρ αρχίζει και τελειώνει η Εθνική στα προκριματικά Μουντιάλ
 Ενημέρωση UEFA σε ΕΠΟΜε Γιβραλτάρ αρχίζει και τελειώνει η Εθνική στα προκριματικά Μουντιάλ
~ Η ομάδα του Γιβραλτάρ εντάχθηκε στον 8ο όμιλο των Προκριματικών του Μουντιάλ 2018, στη θέση της διοργανώτριας Ρωσίας και θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μάλιστα, θα αποτελέσει και τον πρώτο αντίπαλο της «γαλανόλευκης» εκτός έδρας στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 και ο τελευταίος εντός έδρας στις 10 Οκτωβρίου 2017.
- Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της UEFA ενημέρωσε και επίσημα την ΕΠΟ για τις μάχες με τους «νησιώτες» και παράλληλα ανακοίνωσαν την προσθήκη του κρατιδίου στον όμιλο.
-  Παράλληλα, η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε καλείται να αντιμετωπίσει Βέλγιο, Βοσνία, Κύπρο και Εσθονία.
~**   Αναλυτικά, πλέον, το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας στο δρόμο για τη Ρωσία και το αντίστοχο του γκρουπ:1η αγωνιστική
06/09/2016, 21:45, Γιβραλτάρ-Ελλάδα
06/09/2016, 21:45, Βοσνία-Εσθονία
06/09/2016, 21:45, Κύπρος-Βέλγιο
2η αγωνιστική
07/10/2016, 21:45, Ελλάδα-Κύπρος
07/10/2016, 21:45, Βέλγιο-Βοσνία
07/10/2016, 21:45, Εσθονία-Γιβραλτάρ
3η αγωνιστική
10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα
10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος
10/10/2016, 21:45, Γιβραλτάρ-Βέλγιο
4η αγωνιστική
13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία
13/11/2016, 19:00, Κύπρος-Γιβραλτάρ
13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία
5η αγωνιστική
25/03/2017, 21:45, Βέλγιο-Ελλάδα
25/03/2017, 19:00, Βοσνία-Γιβραλτάρ
25/03/2017, 19:00, Κύπρος-Εσθονία
6η αγωνιστική
09/06/2017, 21:45, Βοσνία-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Γιβραλτάρ-Κύπρος
09/06/2017, 21:45, Εσθονία-Βέλγιο
7η αγωνιστική
31/08/2017, 21:45, Ελλάδα-Εσθονία
31/08/2017, 21:45, Βέλγιο-Γιβραλτάρ
31/08/2017, 21:45, Κύπρος-Βοσνία
8η αγωνιστική
03/09/2017, 21:45, Ελλάδα-Βέλγιο
03/09/2017, 21:45, Γιβραλτάρ-Βοσνία
03/09/2017, 19:00, Εσθονία-Κύπρος
9η αγωνιστική
07/10/2017, 21:45, Κύπρος-Ελλάδα
07/10/2017, 19:00, Γιβραλτάρ-Εσθονία
07/10/2017, 19:00, Βοσνία-Βέλγιο
10η αγωνιστική
10/10/2017, 21:45, Ελλάδα-Γιβραλτάρ
10/10/2017, 21:45, Βέλγιο-Κύπρος
10/10/2017, 21:45, Εσθονία-Βοσνία

Newsroom ΔΟΛ

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  :  ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- ~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-    Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . - 
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-         
 ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .-     
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html  .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-     
~            
 ____----------------
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4801 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2993  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 796   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου