ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  22   Ιουνίου  2016  :
~
 Οι άνθρωποι που έχουν λεπτές ψυχές , που έχουν πολύ φιλότιμο και λεπτότητα  , λυπούνται και πάσχουν από μελαγχολία ή αυτοκτονούν κιόλας .- Όσο πιο πνευματικός άνθρωπος είναι κάποιος , τόσο λιγότερα δικαιώματα έχει σ΄ αυτή τη ζωή .-( Παϊσιος ).-
 
Τα πολλά πράγματα δεν βοηθούν στην πνευματική ζωή .- Η προσευχή είναι συνομιλία με το Θεό ,- Στις κρίσεις μας , πάντοτε να βάζουμε ένα ερωτηματικό .- Η πνευματική ζωή πρέπει να αρχίζει με την καρδιά .- Να μη μοιάζουμε της χελώνας , που ξεκινάει για το γάμο και φτάνει στα βαφτίσια .- Έχουμε δικαίωμα μέχρι να πεθάνουμε να δίνουμε εξετάσεις ,- Η ακριβής αγάπη δεν επιδιώκει το συμφέρον και γεννιέται από τη  θερμή πίστη .- Η αγάπη θέλει πάντα ησυχία .- Στην κόλαση από φιλότιμο δεν πρέπει να πάμε .- Δεν πρέπει να μας φρενάρει η φωτιά .- (Γέροντας Παϊσιος . ).-

~**Αγία και Μεγάλη Σύνοδος: Εναρκτήρια συνεδρία - ομιλίες Προκαθημένων (ΕΡΤ1, 20/6/16): https://youtu.be/U104kDhi2cw .- { Η εναρκτήρια συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ (20/6/2016) }.-
22 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Ευσεβίου (1), επισκόπου Σαμοσάτων (†380) και των αποστόλων (Ο΄) Τερτίου επισκόπου Ικονίου, Μάρκου επισκόπου Απολλωνιάδος, Ιούστου επισκόπου Λύστρων και Αρτεμά επισκόπου Ελευθερουπόλεως. Μαρτύρων Ζήνωνος, Ζηνά († 304) και Πομπηιανού. Αναστασίου, Γαλακτίωνος. Ιουλιανής και Σατορνίνου του υιού αυτής. Οσίον Βασιλείου, επισκόπου Πατελαρίας.
(1) Ο άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία συγκλονιζόταν από τις κακοδοξίες του Αρειανισμού. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μ. Κωνσταντίνου Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του. Ο άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων. Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. Όμως ο άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος. Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών. Ο άγιος για μία ακόμη φορά ,κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης τον απομάκρυνε από τον επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο άγιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς. Κάποια ημέρα πού περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».~

Σήμερα 22/06/2016 εορτάζουν:

Άγιος Ευσέβιος, Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του

 ~ Κάποτε, πῆγε στὴν Ἱ. Μ. Ῥαϊθούς, ἕνας πλούσιος καὶ ἔδωσε ἐλεημοσύνη στοὺς ἐκεῖ μοναχούς, ἀπὸ ἕνα φλουρί. Κοντὰ στὸ Μοναστήρι ζοῦσε σὲ ἕνα ἀπόμερο κελλί, ἕνας ἡσυχαστὴς ὅπου καὶ σὲ αὐτὸν ἔστειλε ἕνα φλουρὶ ὁ πλούσιος. Ὅμως ἐκείνη τὴν νύχτα ὁ μοναχὸς ἐκεῖνος εἶδε στὸν ὕπνο του ἕναν κάμπο γεμάτο ἀγκάθια καὶ ἕναν νέο μὲ ἀγγελικὴ μορφὴ νὰ τοῦ λέει: Ἀββᾶ, βγὲς καὶ πήγαινε νὰ θερίσεις αὐτὸν τὸν κάμπο ποὺ ἀνῆκει σὲ αὐτὸν ποὺ σοῦ ἔδωσε τὸ φλουρί. Ὅταν ξημέρωσε, ὁ γέροντας κάλεσε τὸν πλούσιον ἐκείνον ποὺ τοῦ ἔδωσε τὸ φλουρί, καὶ τοῦ τὸ δίνει πίσω λέγοντας: Πάρε ἀδελφὲ πίσω τὸ φλουρί σου γιατὶ δὲν δύναμαι ἐγὼ ὁ ἁμαρτωλὸς νὰ θερίζω καὶ νὰ ξεριζώνω ξένα ἀγκάθια. Μακάρι νὰ ἠδυνάμην νὰ ξεριζώσω τὶς δικές μου ἁμαρτίες.
(Ἐκ τῆς Ἁγιορείτικης Βιβλιοθήκης. Γέροντος Παντελεήμονος Λαυριώτου)
Γεροντικόν
~Αγία Ιουλιανή και Σατορνίνος ο γιος της Άγιος Ευσέβιος  Άγιος Γρηγόριος ο Διδάσκαλος ο Βατοπαιδινός Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του Άγιος Ευσέβιος, Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του
Οσία Αναστασία της Σερβίας

Οσία Αναστασία της Σερβίας
 
Αγία Κόρη

Αγία Κόρη
 
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
~ *** Βραβείο στον Π. Παπαντωνίου στη Βιέννη για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στο τομέα των μεταφορών
Ας ξεκινήσουμε με μία γενική παραδοχή: η αναζήτηση της ευκολίας, η υιοθέτηση της ήσσονος προσπάθειας, η απαξίωση της εργασίας, η επιβράβευση της μετριότητας και της αδιαφορίας και, εν τέλει, η ιδεοληπτική απαξίωση του μόχθου και της αξιοκρατίας δε συμβάλλουν στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Από το γενικό περνάμε στο ειδικό. Η Καλαμάτα θα πρέπει να αισθάνεται το τελευταίο διάστημα κάπως ιδιαίτερη, αφού ένα από τα πολλά παιδιά της, που ξεκίνησαν από εδώ το μακρύ δρόμο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά, φυσικά, δεν είναι μόνο η Καλαμάτα που θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη. Είναι και το Πολυτεχνείο της Αθήνας, το οποίο με τη μόρφωση που προσφέρει, δικαίως συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παπαντωνίου και τη βράβευσή του για τη διδακτορική του διατριβή από ευρωπαϊκό οργανισμό. Πρόκειται για την “European Platform for Transport Sciences”, μια ανεξάρτητη επιστημονική πλατφόρμα που περιλαμβάνει ακαδημαϊκά ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ πολιτικής, επιστήμης και οικονομίας στον τομέα των ευρωπαϊκών μεταφορών.
Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταφορών κάθε χρόνο σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα και απονέμονται τα βραβεία με τίτλο “European Friedrich-List-Prize” στη μνήμη του Friedrich List, ενός Γερμανού συγκοινωνιολόγου του 19ου αιώνα, στην καλύτερη διδακτορική διατριβή και την καλύτερη μεταπτυχιακή εργασία στον τομέα των Μεταφορών το προηγούμενο έτος.
Φέτος το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταφορών πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη το διάστημα 16-17 Ιουνίου με τίτλο «Κινητικότητα 4.0 – Πού βαδίζει η Ευρώπη;”, υπό την αιγίδα της αυστριακής επιστημονικής κοινότητας και του υπουργείου Μεταφορών της Αυστρίας.
22papadoniou-2.jpg
  Βραβείο
Εκεί, το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στον τομέα των μεταφορών για το έτος 2015, με οικονομικό έπαθλο 1.000 ευρώ, απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Παπαντωνίου, διδάκτορα πολιτικό μηχανικό – συγκοινωνιολόγο, για τη διατριβή με τίτλο “Risk factors, driver behaviour and accident probability. The case of distracted driving”.
Στόχος της διδακτορικής διατριβής ήταν η ανάλυση της επιρροής χαρακτηριστικών του οδηγού και του οδικού περιβάλλοντος στην οδηγική συμπεριφορά και την πιθανότητα ατυχήματος σε μη αναμενόμενο συμβάν, με έμφαση στην απόσπαση της προσοχής του οδηγού και πιο συγκεκριμένα στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Επιβλέπων ήταν ο καθηγητής του ΕΜΠ, Γιώργος Γιαννής.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  29χρονη αποσπούσε χρήματα από ιερείς της Καλαμάτας
Ιερείς της Καλαμάτας, στους οποίους παρουσιαζόταν ως κοινωνική λειτουργός που νοιαζόταν για άπορες οικογένειες, εξαπάτησε μια 29χρονη από την Αθήνα, πείθοντάς τους σε τρεις περιπτώσεις να της καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.
Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διασταυρώνοντας τα τηλέφωνα από τα οποία καλούσε τους ιερείς και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών.
Η 29χρονη τηλεφωνούσε σε ιερείς και δήλωνε ψευδώς ότι ήταν άτομο που χρειαζόταν βοήθεια ή την ιδιότητα υπαλλήλου υπηρεσιών Πρόνοιας και τους αποσπούσε χρήματα. Κατά το χρονικό διάστημα από 8/4 έως και 26/4, στην Καλαμάτα, διέπραξε τρεις απάτες και δύο απόπειρες απάτης.
Ειδικότερα, στις 8 Απριλίου τηλεφώνησε σε ιερέα ναού της παραλίας, συστήθηκε ως κοινωνική λειτουργός και ζήτησε 250 ευρώ για άτομο με 4 ανήλικα παιδιά που είχε ανάγκη, καθώς το ένα ήταν άρρωστο. Κατάφερε να πείσει τον ιερέα, όταν έκανε και δεύτερο τηλεφώνημα, και τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό.
Ύστερα από μερικές ημέρες τηλεφώνησε και πάλι στον ίδιο, αυτή τη φορά ως κοινωνική λειτουργός από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Με την αιτιολογία ότι θα συνόδευε ανήλικο παιδί με τη μητέρα του στην Αμερική για νοσηλεία, ζήτησε 3.000, αλλά δεν έγινε πιστευτή και έτσι δεν τα κατάφερε να πάρει τα λεφτά.
Στις 18 Απριλίου, σε ναό της Καλαμάτας, χρησιμοποιώντας το ίδιο σενάριο, ζήτησε 250 ευρώ, τα οποία και κατατέθηκαν. Ύστερα από μερικές ημέρες ξανατηλεφώνησε στον ίδιο ιερέα και, δήθεν για ανάγκη άλλης οικογένειας, ζήτησε 200 ευρώ, τα οποία επίσης πήρε.
Τέλος, στις 26 Απριλίου τηλεφώνησε και πάλι στον πρώτο ναό και από το δεύτερο ιερέα της εκκλησίας ζήτησε 250 ευρώ, αλλά δεν έγινε πιστευτή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

***  Όταν στην περιοχή μας κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, οι «γείτονες» μας παραδίδουν μαθήματα ανάπτυξης…
Τα χαμένα αναπτυξιακά λόγια και χρόνια…
   
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει από τα πιο επίσημα περιφερειακά χείλη για τη "Μυθική Πελοπόννησο", τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, το στόχο να γίνει η περιοχή μας υπόδειγμα αειφόρου ανάπτυξης; Ουκ έστιν αριθμός. Αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει… ταμείο στις υποσχέσεις, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, αφού εκτός των άλλων το όλο εγχείρημα είναι ένα ιδεολόγημα, χωρίς συνεργάτες.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσπαθούν να το κάνουν πιο οργανωμένα. Μιλούν για τη μεγαλύτερη σύμπραξη φορέων και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα. Σ' αυτή συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι δήμοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, φορείς και επιχειρήσεις της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και της εστίασης, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια ερευνητικά κέντρα και επιμελητήρια. Σκοπός η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Βέβαια, θα μου πείτε "ωραία τα λόγια, ας δούμε και την πράξη". Σωστό, αλλά τουλάχιστον αυτή η προσπάθεια φαίνεται να έχει καλύτερη εκκίνηση από αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο παιχνίδι των υποσχέσεων έχουν μπει εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας, αλλά κι εκεί το μόνο που εισπράττουμε είναι…λόγια του αέρα.
Επειδή, όμως, τα τελευταία χρόνια ακούμε ξανά και ξανά για την ανάγκη ανάπτυξης του αγροτουρισμού και άλλων τέτοιων…όμορφων, ας δούμε τι έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες οι γείτονές μας Ιταλοί στην Τοσκάνη.
Εκεί, με περίσσιο μεράκι και πολλή δουλειά, κατάφεραν να μετατρέψουν τη γη τους σε ένα παγκόσμια γνωστό αγροτουριστικό παράδεισο και ταυτόχρονα σε ένα διάσημο υπαίθριο μουσείο!
  Να τι κάνει η Τοσκάνη!
  Η περιοχή της Τοσκάνης, με πληθυσμό 3,8 εκατομμύρια κατοίκους και πρωτεύουσα την Φλωρεντία, βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιταλία. Οι Τοσκανοί της υπαίθρου, όμως, αποφεύγουν κάθε ταύτιση με τους Φλωρεντινούς αριστοκράτες της πρωτεύουσάς τους. Η τοσκανική φιλοξενία, στα αγροκτήματα, κρατάει εδώ και αιώνες, από τότε που ταξιδιώτες, έμποροι και προσκυνητές έπρεπε να βρουν ένα καταφύγιο και λίγη τροφή κατά μήκος των διαδρομών τους. Αργότερα, τον 18ο αιώνα, η Τοσκάνη έγινε σημείο αναφοράς των οπαδών του ρομαντικού κινήματος, που ήθελαν να ανακαλύψουν το νόημα της φύσης. Παρόλα αυτά όμως, η τοσκανική ύπαιθρος περνούσε δύσκολες μέρες. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η αγροτική κοινότητα δεν ήταν πλέον σε θέση να συντηρήσει τον εαυτό της, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια και αγροκτήματα να εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες. Η κρίση της υπαίθρου άρχισε να γίνεται αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα. Και όλοι γνώριζαν ότι, αν συνεχιζόταν, αυτή η κατάσταση θα προκαλούσε μόνιμες βλάβες στην κοινωνία, την οικονομία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ιταλίας. Κι εδώ δεν κολλάει το ρητό «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», γιατί οι Ιταλοί, την είχαν πράγματι πρώτα!
  Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη
 Εκτός από την πολύτιμη γνώση, η εθνική κυβέρνηση είχε και την επιθυμία να διασώσει την ψυχή της χώρας, δηλαδή την αγροτική ζωή του τόπου. Έτσι, γεννήθηκε το όραμα της διατήρησης αλλά και της προώθησης της υψηλής κληρονομιάς του τόπου, της παράδοσης, των προϊόντων, αλλά κυρίως της στήριξης των ανθρώπων της επαρχίας. Το 1985 έγινε κάτι πολύ σημαντικό. Το κράτος αναγνώρισε επίσημα τον αγροτουρισμό, με εθνική νομοθεσία. Εφάρμοσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες και κανονισμούς για κάθε περιφέρεια, για κάθε δραστηριότητα, για κάθε προϊόν. Να αναφέρουμε, επίσης, ότι η Ιταλία είναι η μόνη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ειδικούς νόμους που ρυθμίζουν τον αγροτουρισμό αυστηρά και μόνο ως «γεωργική δραστηριότητα».
  Πράσινο οικονομικό θαύμα
 Σήμερα στην Τοσκάνη και στις γύρω περιοχές της, συντελείται ένα οικονομικό θαύμα. Το θαύμα του αγροτουρισμού. Οι αγρότες της επαρχίας παραμένουν στη γη τους. Καλλιεργούν αμπέλια και παράγουν απίθανα κρασιά. Διακρίνονται όμως όχι μόνο σαν αγρότες, αλλά και σαν ιδιοκτήτες μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων αγροτουρισμού και άλλων εξειδικευμένων μονάδων. Μια επιτυχία που βασίζεται στην τεχνογνωσία αιώνων. Έδωσαν ζωή ακόμα και σε εγκαταλελειμμένα μοναστήρια, ιεροδιδασκαλεία, αγροικίες και επαύλεις. Μέσα στο μεσαιωνικό τους περιβάλλον, έφτιαξαν χώρους εστίασης υψηλού επιπέδου και ξενώνες. Στις υπαίθριες αγορές, έβγαλαν στο φως εκπληκτικά αντικείμενα της παραδοσιακής τέχνης. Επίσης, τα τελευταία 30 χρόνια, το φαινόμενο του αγροτουρισμού έχει συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη αγροτική ανάπτυξη και αποτελεί μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος για τους αγρότες. Οι φάρμες τους προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, σε περιοχές της χώρας που για χρόνια ήταν αγνοημένες, ακόμα και από τους ίδιους τους Ιταλούς. Το αποτέλεσμα; Μια ευάλωτη οικονομικά και απομονωμένη περιοχή, σήμερα ανθεί και συμβάλλει σημαντικά στην εθνική οικονομία της Ιταλίας.
Πάντα νέα και ελκυστική και έτοιμη να φιλοξενήσει
 Σημαντικό είναι ότι η συντονισμένη και συνεχής πίεση από τον γεωργικό τομέα, οδήγησε το Εθνικό Κοινοβούλιο να εκδώσει το νόμο 730/1985 που αργότερα, το 1996, βελτιώθηκε με βάση την εμπειρία και έθεσε πιο συγκεκριμένα όρια στη γεωργική δραστηριότητα τουρισμού, όπως τον αριθμό δωματίων, αριθμό κλινών, αριθμό θέσεων στο εστιατόριο, την πηγή των πρώτων υλών για τα γεύματα που παρέχουν, κλπ. Επίσης, όρισε ότι η φορολογία του εισοδήματος θα διέπεται από τους ίδιους κανόνες με τις υπόλοιπες γεωργικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια, οι 19 περιφέρειες της χώρας και οι δυο αυτόνομες επαρχίες, προσάρμοσαν τη νομοθεσία στις ιδιαιτερότητες της τοπικής γεωργίας, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις τοπικές διοικήσεις δραστηριοποιούνται στην προώθηση του αγροτουρισμού. Δηλαδή, προωθούν γεωργικά προϊόντα, ειδικές τροφές, τυριά, κρασιά και ελαιόλαδο, στα κύρια τουριστικά κέντρα της χώρας και σε άλλες, μικρότερες επαρχιακές πόλεις. Μερικές από τις σημαντικές δράσεις τους είναι οι «Πόλεις της τρούφας», (1990), ο «Τουρισμός του Κρασιού» (1993), οι «Πόλεις του Ελαιόλαδου» (1994), οι «Δρόμοι του Κρασιού», (1999). Έτσι, κατάφεραν να διαχειριστούν, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, ένα ολόκληρο σύστημα με αγροκτήματα τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τουρισμό της χώρας.
Επίσης, οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες της επικράτειάς τους με κάθε τρόπο. Συμμετέχουν ανελλιπώς σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού σε όλο τον κόσμο, έχουν συνδέσει τα τοπικά προϊόντα με τον πολιτισμό, έχουν αναπτύξει δίκτυα μονοπατιών, έχουν αποκαταστήσει φυσικές λίμνες και ποτάμια και έχουν αξιοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκπαίδευση κρατικών υπαλλήλων, αλλά και αγροτών. Με αυτά και άλλα πολλά η Τοσκάνη είναι πάντα νέα, ελκυστική και έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες από όλο τον κόσμο!
Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς;
  
 ***   Φωτογραφικά διαμάντια από τη Μεσσηνία…
 
 
Παλιά πόλη της Κυπαρισσίας, Κορώνη, Πύλος, Μεθώνη. Τέσσερις φωτογραφίες ισάριθμες αποδείξεις ότι η Μεσσηνία παραμένει πανέμορφη. Αρκεί να έχει διάθεση κανείς να τις ψάξει. Ντόπιος και επισκέπτης…  Α.Π

***  Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές της Μεσσηνίας
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι:
1.  των Δ.Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΡΑΧΗΣ & ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 22-6-2016 ημέρα Τετάρτη και  από ώρα 08.30 έως 15.00.
2. των Δ.Δ. ΚΑΤΩ ΜΕΛΠΕΙΑΣ – ΜΑΝΔΡΑΣ – ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑΣ – ΣΥΡΡΙΖΟΥ – ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ & ΚΑΚΑΛΕΤΡΙ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 22-6-2016 ημέρα Τετάρτη και  από ώρα 08.30 έως 10.30.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
17-6-2016  ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***  Παραμένει η υψηλή θερμοκρασία και σήμερα στην Καλαμάτα- Αναλυτική πρόγνωση 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 22/6/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-60%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν και πάλι σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ολοκληρώνονται σήμερα οι εορτασμοί στη Βέργα
Ολοκληρώνονται σήμερα στη Βέργα οι εκδηλώσεις για την εκεί Μάχη. Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από το μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, ενώ αμέσως μετά όλοι θα μεταβούν στο Ηρώο, στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια.

*** Συνελήφθη 37χρονος παιδόφιλος στην Αμαλιάδα! 
Στα χέρια των Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών της Αμαλιάδας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ένας 37χρονος ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση ανηλίκου.
Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η ‘Πατρίς’ την προηγούμενη Δευτέρα στις 13 Ιουνίου, καθώς είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα ο οποίος είχε προσεγγίσει ανήλικα παιδιά στην Αμαλιάδα.
Οι συντονισμένες έρευνες και η μεθοδικότητα με την οποία κινήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές της Αμαλιάδας απέδωσαν καρπούς και ο παιδόφιλος βρίσκεται πλέον στα χέρια τους.
Το κατήγγειλαν οι γονείς
 Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην καταγγελία που έκαναν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας οι γονείς ενός 10χρονου κοριτσιού στην Αμαλιάδα, το οποίο προσέγγισε ο 37χρονος, χωρίς ευτυχώς να του κάνει κακό. Οι γονείς ωστόσο αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού, δεν το αποσιώπησαν, αντιθέτως το κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή και βοήθησαν τις αρχές να εντοπιστεί ο άνθρωπος που προσέγγισε το παιδί τους και ο οποίος ενδεχομένως να επιχειρούσε να προσεγγίσει και άλλα παιδιά με αρρωστημένες διαθέσεις, αφού όπως προκύπτει μάλιστα είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για αποπλανήσεις και βιασμούς ανηλίκων.
Το περιστατικό εκτυλίχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου, όταν ο 37χρονος άρχισε να ακολουθεί ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που περπατούσε στο πεζοδρόμιο κοντά στο σπίτι του σε κεντρικό δρόμο της Αμαλιάδας. Ο 37χρονος το πλησίασε από πίσω, του έπιασε το κεφάλι και προσπάθησε να το φιλήσει. Το παιδί αντέδρασε και άρχισε να τρέχει και ο 37χρονος φοβούμενος προφανώς ότι θα γίνει αντιληπτός, όταν άρχισε το παιδί να φωνάζει τη μητέρα του, τράπηκε σε φυγή.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες στην περιοχή, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το τρομοκρατημένο παιδί.
‘Μίλησαν’ οι κάμερες
 Ο δράστης είχε γίνει άφαντος, ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, για να εντοπίσουν τις κινήσεις του.
Πράγματι οι πρώτες κάμερες που εξετάστηκαν είχαν καταγράψει όλες τις κινήσεις του δράστη, τον ίδιο καθώς και τη μπλούζα που φορούσε με τη χαρακτηριστική στάμπα.
Στην πορεία εξετάστηκαν και άλλες κάμερες και όλες τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από τις κάμερες.
Η ταυτοποίηση ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με το κοριτσάκι να αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 37χρονου τον άνθρωπο που το είχε προσεγγίσει
 Σε μία δεύτερη υπόθεση, που είχε φθάσει στις αστυνομικές αρχές, ο δράστης δεν είχε αγγίξει παιδιά, αλλά είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει φωνάζοντάς τα.
Ένταλμα και σύλληψη
 Μετά την ταυτοποίηση, αστυνομικές και δικαστικές αρχές κινητοποιήθηκαν αστραπιαία, σε βάρος του 37χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Αμαλιάδας για απόπειρα βιασμού και για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και χθες το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς τη μπλούζα που φορούσε την ημέρα που προσέγγισε τη δεκάχρονη και φέρεται να παραδέχτηκε ότι πλησίασε το παιδί, ωστόσο είπε ότι δεν ήθελε να το βιάσει αλλά ότι ήθελε να το χαϊδέψει και να το φιλήσει
 Ο 37χρονος κατάγεται από την Αμαλιάδα και διαμένει σε χωριό στην περιοχή της Πηνείας και σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν από 12 χρόνια περίπου είχε φυλακιστεί για τρεις περιπτώσεις αποπλάνησης και βιασμών ανήλικων αγοριών Αμέσως μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Ανακριτή Αμαλιάδας απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί.
Φυσικά αστυνομικές και δικαστικές αρχές καλούν τους πολίτες να καταγγείλουν τυχόν ανάλογα περιστατικά.    Μαρία Καραμπάτση   (karabatsimaro@yahoo.gr)    Πηγή: patrisnews.gr

***  Η… πανσέληνος έφερε συλλήψεις για ναρκωτικά
Σύλληψη έξι ατόμων έφερε η προχθεσινή πανσέληνος στην περιοχή του Ακρογιαλιού, όχι για… σεληνιασμό, αλλά για κατοχή ναρκωτικών.
Οι συλλήψεις ξεκίνησαν το βράδυ, οπότε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας συνελήφθησαν 4 νεαροί, τρεις 24χρονοι και ένας 23χρονος, γιατί κατείχαν από κοινού ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.
Ακολούθως, τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, συνέλαβαν έναν 27χρονο και έναν 36χρονο. Ο πρώτος κατείχε 4,5 και ο δεύτερος 2 γραμμάρια χασίς.
Για όλες τις περιπτώσεις προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Β.Β.

***  Ζητούν σήμανση και αποκατάσταση μονοπατιών 17 φορείς της περιοχής
Για την ανάδειξη και αξιοποίησή τους
 Δεκαεπτά φορείς ζητούν από το Δήμο Καλαμάτας τη σύνταξη μελέτης και την υποβολή της για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ώστε να επιτευχθούν η ανάδειξη, η σήμανση και η αποκατάσταση ορισμένων μονοπατιών της περιοχής του Δήμου Καλαμάτας.
Σκοπός είναι να αναδειχθούν τα κατωτέρω παλιά μονοπάτια:
1. Βελανιδιά - Λαγού Χάνι με τις διακλαδώσεις αυτού προς Μονή Μαρδακίου, Αλαγονία και Αρτεμισία
2. Κάτω Καρβέλι - Άνω Καρβέλι – Λαδά
3. Παραλία Βέργας (τείχος βέργας) - Κάτω Βέργα - Άνω Βέργα - Καλάθιο όρος, καθώς και
4. Να γίνουν εργασίες πρόσβασης στον ποταμό Νέδοντα για τη διευκόλυνση της προσέγγισης.
Σε σχετικό έγγραφό τους προς το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρουν ότι έχει πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση, στην οποία αποφάσισαν να ζητήσουν από το Δήμο Καλαμάτας να συμπεριλάβει το ως άνω έργο στις προτάσεις του για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, Μέτρο 19, «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Leader (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)».
Η πρόταση, την οποία-μεταξύ άλλων-υπογράφουν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Αρτεμισίας, Αλαγονίας, Λαδά, Καρβελίου και Νέδουσας, θα εξετασθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν εντολής του δημάρχου.
Ως γνωστόν, βασική και θεμελιώδης συνθήκη της φιλοσοφίας περί αειφόρου ανάπτυξης αποτελεί η περιβαλλοντική και οικολογική διάσταση της τουριστικής δραστηριότητας. Η ανάγκη ή επιβολή της αξιοποίησης του τουρισμού ως μοχλού περιφερειακής ανάπτυξης, ανασυγκρότησης της υπαίθρου και προστασίας της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς, λαών και τόπων, δε συνιστά πλέον σήμερα μία θεωρητική προσέγγιση που απαντάται σε πλέγματα γενικών προτάσεων υψηλής πολιτικής, αλλά κύρια κατευθυντήριο γραμμή, υιοθετούμενη από ολοένα και περισσότερα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων και εθνικούς κυβερνητικούς φορείς χάραξης και υλοποίησης πολιτικών και συνοδευόμενη εμπράκτως από δέσμες μέτρων και δράσεων.
Ανάλογες δραστηριότητες προωθούνται και ενθαρρύνονται εντονότερα και προς την πλευρά της ζήτησης: μορφές τουρισμού ή δραστηριότητες των επισκεπτών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή των διακοπών τους, που πέραν της αναψυχής, της πνευματικής καλλιέργειας, της επαφής με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον μίας περιοχής και της άσκησης, συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία, η προσεκτική διαχείριση φυσικών πόρων, η συμμετοχή σε παραδοσιακές παραγωγικές διαδικασίες.
Ας ελπίσουμε ότι η προτροπή των φορέων θα αποτελέσει εφαλτήριο δράσης για τη Δημοτική Αρχή.
Α.Π.

***  Καλοκαίρι 2016: Συναυλίες, θεατρικά στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία 
Ακόμα ένα καλοκαίρι αρκετοί είναι οι τραγουδιστές αλλά και οι ηθοποιοί  που θα γυρίσουν όλη τη χώρα για την καλοκαιρινή τους περιοδεία.
Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα για την Καλαμάτα και γενικότερα τη Μεσσηνία είναι μικρό, αφού η περιοχή μας δεν έχει συμπεριληφθεί  στη λίστα πολλών καλλιτεχνών.
  Ακολουθούν όσες συναυλίες και θεατρικά που έχουν ανακοινωθεί, ενώ η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς
Ιούνιος
25: Χρήστος Θηβαίος, "Αγρόκτημα Μαρίνη"
  Ιούλιος
1: Η Λίμνη των Κύκνων- Classical Ballet Τα Russian Ballet Theater, Κάστρο Καλαμάτας
11: Σταμάτης Κραουνάκης, Κάστρο Καλαμάτας
15: «ΠΛΑΤΩΝΑ , ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ», Τρενοτεχνείο Κυπαρισσίας
16: «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης- Αρχαία Μεσσήνη
 Αύγουστος
1: "ΕΡΩΦΙΛΗ" Μάνη (θέατρο Κ. Καζάκος)
1: Νατάσσα Μποφίλιου, Τρενοτεχνείο Κυπαρισσίας
 4: Αντιγόνη, Κάστρο Καλαμάτας
 4: «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, λιμάνι Κυπαρισσίας
 7: Πινόκιο, Οι  μαγικές σβούρες  - παιδική σκηνή του  ΚΑΡΛΟ ΚΟΛΟΝΤΙ, Διασκευή-σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης, Κάστρο Καλαμάτας
 8: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας- Γιάννης Κότσιρας, Κάστρο Καλαμάτας
 9: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας- Γιάννης Κότσιρας, Κάστρο Καλαμάτας
10:  «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κάστρο Καλαμάτας
 20: Κόκο...Μπλόκο”, Μάνη (θέατρο Κ. Καζάκος)

***  «Για ιδές περβόλιν όμορφο» σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας
Την παιδική – εφηβική παράσταση με τίτλο «Για ιδές περβόλιν όμορφο» παρουσιάζει το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας σήμερα Τετάρτη, 22 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.  Τα παιδιά τραγουδούν τα δέντρα, υμνώντας το φυσικό περιβάλλον, ταυτίζοντας τη φύση με τη χαρά της ζωής.  Θα συμμετάσχει η χορωδία των εφηβικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.  Επιμέλεια παράστασης και κειμένων: Τάσος Μίχος
Διδασκαλία χορών: Άγης Τσακαλάκος, Νίκος Πετρούλιας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μαρία Πατικοπούλου   Διδασκαλία τραγουδιών: Άννα Μαύρου.

***  Τα πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας… 
Η κυρία Κοσμοπούλου Ιωάννα από τη Χώρα τον προηγούμενο μήνα ήρθε στην Καλαμάτα για κάποια δουλειά. Η γυναίκα πάρκαρε παράνομα και δέχτηκε το αντίστοιχο πρόστιμο. Εντός δέκα ημερών πλήρωσε στην Εθνική Τράπεζα, το ποσό και πίστευε ότι ξεμπέρδεψε.
Όμως, έλαβε από τη Δημοτική Αστυνομία νέα κλήση για την ίδια παράβαση, που έχει πληρώσει. Πώς γίνεται αυτό;   Βέβαια, στη διάθεσή μας έχουμε όλες τις απαραίτητες αποδείξεις…  Α.Π. 

***   Εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνουν εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο, από την Τετάρτη 29 Ιουνίου  μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουλίου, με σκοπό να προβάλουν την περιοχή κατά τη θερινή περίοδο και να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μετά τον εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων, την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 20.30, με λούνα παρκ και παιχνίδια για τα παιδιά, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στην πλατεία Αμφείας.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 20.30, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, ενώ λαϊκή ορχήστρα θα αποδώσει μουσική στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.
Την Παρασκευή 1η Ιουλίου και ώρα 21.00, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει ταινία στην πλατεία Όθωνος.

***  Παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον εγγονό του
Αναπάντεχη τροπή παίρνει η υπόθεση του τροχαίου με εγκατάλειψη που συνέβη την προηγούμενη Τρίτη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με θύμα ένα αγοράκι ενός έτους. Ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το άτυχο αγόρι είναι ο παππούς του.
Το τραγικό περιστατικό έγινε το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης, 14 Ιουνίου, όταν σε οικισμό της ευρύτερης περιοχής των Διαβατών, ένα φορτηγό αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα το αγοράκι, ενώ ο οδηγός του το εγκατέλειψε στον τόπο του δυστυχήματος.
Μετά από έρευνα της Αστυνομίας, τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος ταυτοποιήθηκαν, και αυτός είναι ο 51χρονος παππούς του παιδιού.
Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» και παράβασης του Κ.Ο.Κ. σχετικά με τη «Συμπεριφορά σε Περίπτωση Ατυχήματος».
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: enikos.gr

*** Η «Αρμονία» τραγουδά Σταύρο Ξαρχάκο
Η Ένωση Φίλων Μουσικής «Αρμονία» διοργανώνει συναυλία με τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, στην οποία συνδιοργανωτής είναι - μεταξύ άλλων - ο Δήμος Καλαμάτας, την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Κάστρου, με ώρα έναρξης 21.00.
Συμμετέχουν στο τραγούδι: Βαγγέλης Δούβαλης, Νέλλη Γιαννακάκη και Γιώργος Κολοκάθης. Μπουζούκι: Αιμίλιος Κούμανης, πιάνο Σόφη Τσόγκα, μπάσο Γιώργος Γεωργαντάς, 1ο φλάουτο: Φιλοθέη Μαστέα, 2ο φλάουτο: Έφη Αρχοντή. Καλλιτεχνικός διευθυντής: Μιχάλης Γαργαλιώνης.

*** Συναυλία-Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το απόγευμα, μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.







***  ΕΝΑ  ΞΥΛΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ  8  χιλιομέτρων στην ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στον ποταμό Πάϊβα  στην Αρούκα  :  ! 
Το Paiva Walkways βρίσκεται πάνω από τις όχθες του ποταμού Πάιβα στην Arouca της Πορτογαλίας, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα στο φυσικό τοπίο της περιοχής.
Το μονοπάτι έχει μήκος 8 χιλιόμετρα και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα μαγευτικά τοπία, τους καταρράκτες, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
 
Είναι κατασκευασμένο από ξύλο και ακολουθεί το φυσικό σχήμα των βουνών προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν την τοπιογραφία κάνοντας ένα ταξίδι περιπατητικό στη γεωλογία, τη φυτολογία αλλά και την αρχαιολογία της περιοχής.
 Ενα εκπληκτικό ξύλινο μονοπάτι που κόβει...ανάσες
Ένα μονοπάτι με μήκος 8 χιλιόμετρα και μαγευτική θέα
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 ***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro
*** Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro Q
Συμπληρώθηκε το «παζλ»
Αποκλείστηκαν: Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Τσεχία, Αυστρία, Αλβανία, Τουρκία και Σουηδία
Το πρόγραμμα της φάσης των «16»:
25/6 Σεντ Ετιέν Ελβετία - Πολωνία (37) 16:00
25/6 Παρίσι Ουαλία - Β.Ιρλανδία (38) 19:00
25/6 Λανς Κροατία - Πορτογαλία (39) 22:00
 26/6 Λιόν Γαλλία - Ιρλανδία (40) 16:00
26/6 Λιλ Γερμανία - Σλοβακία (41) 19:00
26/6 Τουλούζ Ουγγαρία - Βέλγιο (42) 22:00  
27/6 Σεν Ντενί Ιταλία - Ισπανία (43) 19:00
27/6 Νις Αγγλία - Ισλανδία (44) 22:00

Δεύτερη στο 93' η Ισλανδία, από το... παράθυρο η Πορτογαλία
 ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ  2-1  .- ^
Τα   γκόλ  : Στο 18’ η Ισλανδία άνοιξε το σκορ. με τον   Μπόβαρσον  , πέναλτι και  ο Ντράγκοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι., Στο 60’ ο Σοπφ ,  Στο 94’ οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση ο Τράουσταστον έγραψε το τελικό 2-1  .-
Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κάρτες: Σκούλασον, Γιάνκο
Ισλανδία (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον (Ιγκνασον), Μπγιάρνασον, Σίγκθορσον (79’ Τράουστασον ), Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον (71’ Ελ. Μπιαρνασον), Γκούναρσον, Σκούλασον.
Αυστρία (Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλσάνκερ (46’ Σοπφ ), Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Μπαουμαγκάρτλινγκερ, Πρεντλ (46’ Γιάνκο ), Κλάιν, Σάμπιτσερ (78’ Γιάντσερ).


34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  3-3  .- ^
Τα  γκόλ  : 19΄ ο Γκέρα , 42΄ Νάνι ,  Στο 47΄ με σουτ του Τζούτζακ  ,στο 50΄  ο Κριστιάνο Ρονάλντο , Στο 55' με νέο σουτ του Τζούτζακ , Στο 62' από σέντρα του Κουαρέσμα, ο Ρονάλντο με κεφαλιά ισοφάρισε το τελικό  3-3  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζούτζακ, Γκέρα, Γκούζμιτς, Ζάλαϊ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ, Κόρχουτ, Γκέρα (46΄ Μπέσε), Πίντερ, Έλεκ, Τζούτζακ, Λόβρεντσιτς (83΄ Στίμπερ), Ζάλαϊ (70΄ Νέμεθ).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο (46΄ Ρενάτο Σάντσες), Αντρέ Γκόμες (61΄ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Νίκη - υπέρβαση της Ιρλανδίας με Ιταλία, το Βέλγιο είπε... αντίο Σουηδία
 35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-1  .- ^
Το  γκόλ : 85΄  Μπρέιντι .-
Διαιτητής: Χατσέγκαν (Ρουμανία)
Κάρτες: Σιρίγκου, Μπαρτζάλι, Τζάτζα- Λονγκ, Γουάρντ
Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Σιρίγκου, Ντε Σίλιο (81’ Ελ Σαραουΐ), Ογκμπόνα, Τζάτζα, Φλορέντσι, Τιάγκο Μότα, Ιμόμπιλε (74’ Ινσίνιε), Στουράρο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπερναρντέτσι (60’ Νταρμιαν)
Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίο, ΜακΚάρθι (77’ Χουλαχαν), Λονγκ, ΜακΛίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπρέιντι, Μέρφι (74’ ΜακΓκίντι)

36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ  0-1  .- ^
Το  γκόλ  : με γκολ του Ναϊνγκολάν στο 84΄ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιόχανσον, Έκνταλ - Μενιέ, ΒίτσελΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Λίντελοφ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Έκνταλ, Κάλστρομ, Λάρσον (70΄ Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ (82΄ Τζενγκίν), Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ (63΄ Γκουιντέτι).ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (71΄ Μέρτενς), Ντε Μπράιν, Αζάρ (90΄+3 Οριγκί), Λουκάκου (87΄ Μπεντέκε).

***  ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
29. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-1  .- ^
Το  γκόλ  : γκολ του Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι στο 54'.
Διαιτητής: Σβέϊν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)Κάρτες: Κούτσερ, Ροτάν - Καπούστκα
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Μπούτκο, Κατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ροτάν, Ζιντσένκο (73΄ Κοβαλένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (90΄+2 Τίμοστσουκ).
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Παζντάν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι (46΄ Μπλαστικόφσκι), Καπούστκα (71΄ Γκροσίτσκι), Μίλικ (90΄+3 Σταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Πρώτη η Γερμανία, στους «16» η Πολωνία, «ελπίζει» η Β. Ιρλανδία 
 30. 19:00 Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ  0-1 .- ^
Το  γκόλ  : στο 30΄ ο Μάριο Γκόμεζ με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην βρετανική περιοχή .- Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)Κάρτες: -
Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ, Κόρι Έβανς (84΄ ΜακΓκίν), Στίβεν Ντέιβις, Γουόρντ (70΄ Ματζένις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (59΄ Λάφερτι).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Χεβέντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (69΄ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε, Γκόμεζ.


31. 22:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ  0-2  .- ^
Τα  γκόλ : 10΄  Γιλμάζ, , 65΄ Τουφάν .-
Διαιτητής: Κόλουμ (Σκοτία)
Κάρτες: Κοϊμπασί, Παβέλκα, Πλασιλ, Μπαλτά, Σουράλ
ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71’ Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90’ Κολάρ), Παβέλκα (57’ Σκόντα), Κρεΐτσι, Νταρίντα.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκιονούλ, Ινάν, Τουράν, Κιοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90’ Τοσούν), Σεν (60’ Οζιακούπ), Μορ (69’ Σαχάν).


Κρο... άτια με ανατροπή στην κορυφή, «ζωντανοί» οι Τούρκοι
32. 22:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ  2-1 .- ^
Τα  γκόλ  :  (45΄ Κάλινιτς, 88΄ Πέρισιτς - 7΄ Μοράτα) ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρογκ, Βρσάλικο, Σρνα, Πέρισιτς
 ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Τσάτσιτς):
Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Πέρισιτς (90΄+ Κράμαριτς), Τσόρλουκα, Γεντβάι, Ράκιτιτς, Σρνα, Μπάντελι, Ρογκ (82΄ Κόβατσιτς), Πιάτσα (90΄+2 Τσοπ), Κάλινιτς.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μοράτα (67΄ Αντούριθ), Φάμπρεγας, Ράμος, Χουανφράν, Άλμπα, Σίλβα, Νολίτο (60΄ Σοριάνο).

*** Δευτέρα  3η  αγωνιστική ,
Για την πρώτη θέση παίζει η Αγγλία με τους Σλοβάκους, «μάχη» Ουαλίας-Ρωσίας
~**  ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ     0-0  , (0-0) .- ^ 
Διαιτητής: Καρμπάγιο (Ισπανία)
Κάρτες: Βόουκς, Πετσόβσκι, Μπέρτραντ
 Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόφσκι (66’ Γκιομπέρ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (78’ Σκρίνιαρ), Ντούντα (57’ Σβέντο)
Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Γουίλσιρ (56’ Ρούνεϊ), Χέντερσον, Λαλάνα (60’ Αλι), Στάριτζ (76’ Κέιν), Βάρντι

Ιστορική πρόκριση η Ουαλία, 2η η Αγγλία, ελπίζει η Σλοβακία
~** ΡΩΣΙΑ  -  ΟΥΑΛΙΑ     0-3 , (0-2) .- ^
Τα  γκόλ : Ο Ράμσεϊ στο 11΄, ο Τέιλορ στο 20΄ και ο Μπέιλ στο 67΄ οι σκόρερ της ομάδας του Κρις Κόουλμαν.
Διαιτητής: Ερικσον (Σουηδία)
Κάρτες: Μαμάεφ
 Ρωσία (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Αλ. Μπερεζούτσκι), Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Μαμάεφ, Σμόλοφ (70’ Σαμέντοφ), Κοκόριν, Σιρόκοφ (52’ Γκολοβίν),Τζιούμπα
 Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (76’ Κινγκ ), Άλεν (74’ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Βόουκς, Μπέιλ (83’ Τσερτς)

***  ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: 3η αγωνιστική
Πέρασαν Γαλλία και Ελβετία, νίκη και... αναμονή για Αλβανία
25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ  0-1  , (0-1) .- ^
Το  γκόλ : ο Αρμάντο Σαντίκου στο 43΄ .-
Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)Κίτρινες: Ματσέλ, Σαπουνάρου, Τόρζε - Μπάσα, Μεμουσάι, Χισάι 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πρέπελιτσα (46΄ Σανμαρτεάν), Χομπάν, Στάντσιου, Πόπα (68΄ Αντόνε), Στάνκου, Αλιμπέκ (57΄ λ.τρ. Τόρζε)
ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζοβάνι Ντε Μπιάζι): Μπερίσα, Χισάι, Αγιέτι, Μαβράι, Αγκόλι, Μπάσα (83΄ Τσάνα), Αμπράσι, Μεμουσάι, Λίλα, Λενγιάνι (77΄ Ρόσι), Σαντίκου (59΄ Μπαλάι).
26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ  0-0     , (0-0) .- ^
Διαιτητής: Σκόβινα (Σλοβενία)Κάρτες: Ραμί, Κοσιελνί,
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63’ Παγέτ), Γκριζμάν, Ζινιάκ 
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Τσάκα, Μπεχράμι, Σακίρι (79’ Φερνάντες), Μεχμέντι (86’ Λανγκ), Εμπολό (74’ Σεφέροβιτς)

*** Σήμερα η Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος»
 
Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του σήμερα και από ώρα 6.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» (στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα), ο Π.Σ. «Η Καλαμάτα».
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
Ενημέρωση – απολογισμός δράσης και διαχείρισης – έγκριση – έκθεση ελεγκτικής Επιτροπής – απαλλαγή μελών Δ.Σ. – αρχή σχεδιασμού νέας περιόδου – προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.
-Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
-Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη 2ετία
Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου τις ίδιες ώρες, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.
Δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση έχουν σύμφωνα με το Καταστατικό, τα ταμειακώς εντάξει μέλη του αθλητικού σωματείου.
Όσα μέλη επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους έναντι του σωματείου, μπορούν να το κάνουν ακόμη και σήμερα, επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο κ. Χρήστο Λουκά (τηλέφωνο 6944 916026) ή τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Ράλλη (6977 381581).
Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι 5 υποψηφίους, ενώ θα εκλεγούν 7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά, καθώς και 3 μέλη για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. του  Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
1. Βασιλόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου
2. Δάλλας Αργύρης του Λεωνίδα
3. Ηλιόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη
4. Κάτσιος Ιγνάτιος του Θεοδώρου
5. Κορομηλάς Χρήστος του Δημητρίου
6. Κρανιώτης Παύλος του Κωνσταντίνου
7. Παπαδόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη
8. Παπαδόπουλος Νικόλαος του Κωνσταντίνου
9. Παπαδόπουλος Σταύρος του Παναγιώτη
10. Τσάκωνας Δημήτριος του Αθανασίου

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή
1. Γυφτέας Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
2. Γερίκης Αχιλλέας του Γεωργίου
3. Καραμπάτος Χρήστος του Δημητρίου
***Βασίλης Μίχος… Ένας Καλαματιανός υπεραθλητής, πραγματικός «Iron Man»
34ος ανάμεσα σε 2.800 αθλητές στη Νίκαιατης Γαλλίας ο αστυνομικός από την Καλαμάτα!
mixos1.jpg
  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη στροφή των κατοίκων  της Καλαμάτας στον αθλητισμό … Άνθρωποι κάθε ηλικίας εκμεταλλεύονται τη μοναδική μορφολογία και τις δυνατότητες που προσφέρει η πανέμορφη πόλη και ασχολούνται, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, με το τρέξιμο, το ποδήλατο το κολύμπι και άλλα σπορ…
Κάπως έτσι ξεκίνησε από μικρός και ο Καλαματιανός, αστυνομικός στο επάγγελμα, Βασίλης Μίχος… Στην αρχή λίγο κολύμπι, μετά τρέξιμο και ποδήλατο… Ως αποτέλεσμα όλων αυτών… ήταν η μετεξέλιξη του σε έναν πραγματικό  αθλητή, που ασχολείται με τους αγώνες τριάθλου, σε επίπεδο αντοχής «Iron Man».

Τι είναι, όμως, το «Iron Man»… Το Ολυμπιακό τρίαθλο περιλαμβάνει 1.500 μ. κολύμπι, 40 χλμ. ποδηλασίας και 10 χλμ. τρέξιμο. Επόμενη κατηγορία, σε επίπεδο αντοχής, το «Iron Man» τρίαθλο περιλαμβάνει 4 χλμ. κολύμπι, 180 χλμ. ποδήλατο και 42 χλμ. τρέξιμο, ενώ οι αποστάσεις αυτές καλύπτονται σε 17 ώρες.
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο Καλαματιανός «υπεραθλητής» συμμετείχε σε αγώνα επιπέδου αντοχής «Iron Man» στη Νίκαια της Γαλλίας, κάνοντας 4 χλμ. κολύμπι, 180 χλμ. ποδήλατο και ένα μαραθώνιο τρέξιμο σε 9 ώρες και 59 λεπτά, τερματίζοντας 34ος ανάμεσα σε 2.800 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο!
Με την επιστροφή του στην Καλαμάτα, συναντήσαμε τον Βασίλη Μίχο και μίλησε στο «Θάρρος» για την εμπειρία του από τη συμμετοχή σ’ αυτό τον αγώνα, αλλά και τις συνθήκες που χρειάζεται κάποιος για να γίνει ένας πραγματικός …«Iron Man».
  -Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τρίαθλο;
Μικρός είχα ασχοληθεί με την κολύμβηση…Αργότερα, εντελώς ερασιτεχνικά, ασχολήθηκα λίγο με το τρέξιμο και γυμναστήριο… Όταν επέστρεψα το 2006 στην Καλαμάτα, ξεκίνησα το τρέξιμο εντατικά. Το 2012 έβαλα σιγά σιγά το κολύμπι και το ποδήλατο… Κατέβηκα σε μερικούς αγώνες, πήγα πολύ καλά, οπότε μπήκα στο «τριπάκι» του τριάθλου… ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις… Άσχετα από το τρίαθλο, είχα κάνει και μεγάλες αποστάσεις στο τρέξιμο, όπως 60 χλμ. και 100 χλμ.
mixos rodos.jpg
 (2η θέση στη Ρόδο για το Βασίλη Μίχο)
-Πότε ήταν ο πρώτος σου αγώνας στην κατηγορία «Iron man»;
Η πρώτη μου συμμετοχή ήταν το 2014 στη Ρόδο. Είχα βγει 2ος ανάμεσα σε 80 συμμετέχοντες… χωρίς μάλιστα να έχω κάνει μεγάλη προετοιμασία. Έμεινα ευχαριστημένος με την απόδοσή μου και έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω να συμμετάσχω σ’ έναν αγώνα στο εξωτερικό…
-Είναι εύκολη η συμμετοχή σ’ έναν αγώνα στο εξωτερικό;
Oι αντικειμενικές δυσκολίες για να πάρεις μέρος σ’ έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου στο εξωτερικό είναι αρκετές… Τα έξοδα που χρειάζονται είναι πολλά… Μόνο να δηλώσεις συμμετοχή είναι 600 ευρώ… Συν τα εισιτήρια, τη διαμονή, τον εξοπλισμό, ειδικά του ποδηλάτου είναι πολύ ακριβός, ρούχα κ.τ.λ…
Είχα την τύχη να έχω χορηγούς που με βοήθησαν για να λάβω μέρος στο πρώτο μου αγώνα στο εξωτερικό, στη Νίκαια της Γαλλίας, γιατί χωρίς αυτούς δε θα ήταν εύκολο…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το «SPINOS COFFEE», το εστιατόριο «MANGIONA», το κατάστημα ηλεκτρικών «ΣΕΗΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ», το Φαρμακείο «ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ-ΜΑΥΡΟΥ», το «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΣΙΣ», το «ΧΑΡΜΑ» και τα « LUX» αναψυκτικά. Ήταν πολύ σημαντική η συμβολή αυτών των τοπικών επιχειρήσεων, γιατί χωρίς αυτές θα ήταν αδύνατη η συμμετοχή μου σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις.

mixos gallia1.jpg
(34ος ανάμεσα σε 2.800 αθλητές στη Νίκαια της Γαλλίας)
-Πώς ήταν η πρώτη σου εμπειρία σε αγώνα «Iron Man» στο εξωτερικό;
Ο πρώτος μου αγώνας ήταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες στη Νίκαια της Γαλλίας. Πρόκειται, ίσως, για το δυσκολότερο αγώνα «Iron Man» στην Ευρώπη, καθώς έχει πολύ βουνό, ειδικά στο ποδήλατο. Τερμάτισα 34ος ανάμεσα σε 2.800 αθλητές. Κατάφερα το στόχο που είχα βάλει να κάνω κάτω από 10 ώρες και το πέτυχα, έστω και για 1 λεπτό, αφού τερμάτισα σε 9ώρες και 59 λεπτά… Άλλοι δύο Έλληνες αθλητές έχουν καταφέρει να κάνουν το συγκεκριμένο αγώνα σε λιγότερο από 10 ώρες…
Το αποτέλεσμα που είχα μου έδειξε ότι είμαι σε καλή κατάσταση και με ενθαρρύνει να συνεχίσω την προσπάθεια, ώστε να συμμετάσχω και σε άλλους αγώνες στο εξωτερικό.

  -Ο στόχος σου για το μέλλον;
Ο στόχος μου είναι, αν μπορέσω, να καταφέρω κάποια στιγμή να πιάσω τα χρονικά όρια, ώστε να λάβω μέρος σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα «Iron Man», που γίνεται μια φορά το χρόνο. Δεν είναι εύκολο, γιατί κάθε αγώνας έχει πάρα πολλές δυσκολίες, αλλά και ατυχίες που μπορεί να σου συμβούν, όταν είσαι τόσες ώρες στο δρόμο… Αλλά θα το προσπαθήσω

mixos kolympi1.jpg

-Τι προετοιμασία χρειάζεται κάποιος για να λάβει σε έναν τέτοιο αγώνα;
Η προετοιμασία είναι καθαρά θέμα στόχων… Θες απλά να τερματίσεις; Θες να κάνεις έναν καλό χρόνο; Θες να μην ταλαιπωρηθείς; Γενικά έχει πολλές δυσκολίες το να είσαι τόσες ώρες στο δρόμο… Χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία, αρχικά για να μην έχεις τραυματισμούς και να μην ταλαιπωρηθείς. Από τη στιγμή που θες να κάνεις ένα καλό χρόνο… τότε πρέπει να πονέσεις…
Για τον αγώνα, π.χ., στη Νίκαια της Γαλλίας ξεκίνησα εντατική προετοιμασία από το Δεκέμβριο, 6 μήνες πριν… Εβδομαδιαία έκανα περίπου 26-30 ώρες προπόνησης, με 1 μέρα ξεκούρασης…
Επίσης, όλο αυτό το διάστημα θέλει μεγάλη προσοχή η διατροφή… Καθώς πρέπει να πάρεις πολλές θερμίδες αλλά σωστές, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη δουλειά… Εν αντιθέσει με το εξωτερικό που υπάρχουν επαγγελματίες αθλητές που έχουν χορηγούς και ασχολούνται αποκλειστικά μ’ αυτό, εδώ δεν είναι έτσι… Βέβαια και στην υπηρεσία μου με έχουν βοηθήσει αρκετά…

 -Προετοιμασία πού κάνεις;
Εξαρτάται… Ταχύτητες κάνω στο Στάδιο και αποστάσεις έξω… Μου αρέσει πολύ το βουνό. Κολύμπι τον περισσότερο καιρό στο κολυμβητήριο, αλλά όταν ανοίγει ο καιρός και στη θάλασσα. Γενικά επιλέγω έναν αθλητή από κάθε άθλημα και πηγαίνω μαζί του για προετοιμασία… Το καλό με το τρίαθλο είναι ότι εναλλάσσεται το περιβάλλον της προπόνησης και δε βαριέσαι εύκολα…

mixos kolympi.jpg
(κατά τη διάρκεια προετοιμασίας, κολύμπι στην παραλία της Καλαμάτας)
 -Υπάρχουν άλλοι στην Καλαμάτα που κάνουν αγώνες «Iron man»;
Στις μεγάλες αποστάσεις του «Iron man» δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουν αρχίσει όλο και περισσότερα παιδιά να ασχολούνται με το τρίαθλο, όπως ο Λάκης ο Λαγωνικάκος, ο Γιώργος ο Καστριτσέας, η Βανέσα η Κουκούτση και ο Στράτος ο Τζανετέας, που πήγε πάρα πολύ καλά στο πρώτο του αγώνα πρόσφατα στην Κατερίνη.

_20160610_221631.jpg
  -Τι θα έλεγες σε νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το τρίαθλο;
Θα τους το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Δίνει πολύ γερές βάσεις καρδιοαναπνευστικές… Είναι ένα άθλημα που δε σε κάνει να βαριέσαι… Έχεις το τρέξιμο, που μπορείς να τρέξεις οπουδήποτε… Έχει μετά το ποδήλατο, που ξεφεύγεις τελείως και, τέλος, έχει το κολύμπι. Όταν κολυμπάς, πραγματικά δε σκέφτεσαι τίποτα και ηρεμεί το μυαλό σου… Η Καλαμάτα, πάντως, αποτελεί ιδανικό μέρος για να κάνει κάποιος τρίαθλο…
 *Ο Βασίλης Μίχος, είναι 40 ετών και έχει λάβει συνολικά μέρος σε 10 αγώνες μαραθωνίου, σε 4 μαραθωνίους βουνού, 5 αγώνες 60 χλμ. και 2 αγώνες τριάθλου της κατηγορία αντοχής «Iron Man»
mixos2.jpg
 Του Κώστα Γαζούλη

***     COPA AMERICA 2016...
     
*** Α΄ Όμιλος
3 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κολομβία 0-2
4 Ιουνίου: Κόστα Ρίκα - Παραγουάη 0-0
7 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα 4-0, Κολομβία - Παραγουάη 2-1
11 Ιουνίου: ΗΠΑ - Παραγουάη 1-0, Κολομβία - Κόστα Ρίκα 2-3
*** Β΄ Όμιλος
4 Ιουνίου: Αϊτή - Περού 0-1, Βραζιλία - Εκουαδόρ 0-0
8 Ιουνίου: Βραζιλία - Αϊτή 7-1, Εκουαδόρ - Περού 2-2
12 Ιουνίου: Εκουαδόρ - Αϊτή 4-0, Βραζιλία - Περού 0-1
*** Γ΄ Όμιλος
5 Ιουνίου: Τζαμάικα - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Ουρουγουάη 3-1
9 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Τζαμάικα 2-0
13 Ιουνίου: Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1, Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0
Δ΄ Όμιλος
6 Ιουνίου: Παναμάς - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Χιλή 2-1
10 Ιουνίου: Χιλή - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Παναμάς 5-0
 14 Ιουνίου: Χιλή - Παναμάς 4-2 , Αργεντινή - Βολιβία  3-0 .-

 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
*** Για  το Κόπα Αμέρικα  , copa america 2016  χθές ή  σήμερα  ξημερώνοντας :
Προημιτελικά  :
 ~* ώρα 02.00 π.μ. 17/06/2016 : ΗΠΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ   2-1 .- ^
~ώρα 15.00  17/06/2016  :  ΠΕΡΟΥ -ΚΟΛΟΜΒΙΑ  2-4  .- ^
Κυριακή 19/06/2016 :
~*  ώρα 02.00 19/06/2016 : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ  4-1 .-
~* ώρα 05.00 π.μ. 19/06/2016 : ΜΕΞΙΚΟ-ΧΙΛΗ   0-7 .-
  Πέμπτη 16/6/2016
1. ΗΠΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ (04:30) 2-1 .-
 Παρασκευή 17/6
2. ΠΕΡΟΥ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ (03:00) 2-4 .-
 Σάββατο 18/6
3. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (02:00)  4-1 .- ^
4. ΜΕΞΙΚΟ - ΧΙΛΗ (05:00)  0-7  .- ^
 
 ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τρίτη 21/6/2016
(Α) Νικητής 1 - Νικητής 3 (04:00)
 ΗΠΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  0-4  .- ^
 Τετάρτη 22/6/2016
(Β) Νικητής 2 - Νικητής 4 (03:00)
ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΧΙΛΗ
 
 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - Σάββατο 25/6/2016 (03:00)
ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ(Α)- ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ (Β)
  ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - Κυριακή 26/6/2016 (03:00)
ΝΙΚΗΤΗΣ (Α) - ΝΙΚΗΤΗΣ (Β)
 
*** Πήρε το Γιώργο Μπάκα η Καλαμάτα B. C. !
Την απόκτηση του έμπειρου Καλαματιανού σέντερ Γιώργου Μπάκα ανακοίνωσε η διοίκηση της νεοφώτιστης στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση για την καλαματιανή ομάδα.
Ο Μπάκας, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε μαζί με τον επίσης Μεσσήνιο Διονύση (Σάκη) Γιαννακόπουλο, στο Λαύριο, που αν και νεοφώτιστο στην Α1 κατηγορία, εξασφάλισε τελικώς την παραμονή του.
Ο Γιώργος Μπάκας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άτλα Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Καλαμάτα ’80, Ποσειδώνα, Άλιμο και Πολύβιο Μεγαλόπολης.
Εξάλλου, τη συνεργασία του με την Καλαμάτα BC ανανέωσε, μετά τους Γιώργο Γιαννουκάκη, Δημήτρη Τσικούρη και ο έμπειρος σέντερ Στάθης Σπηλιώτης.
 Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας
Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας της Καλαμάτας BC, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Σε ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας, γνωστοποιείται το όνομα του μεγάλου χορηγού, που είναι το κατάστημα ένδυσης «Mitropoulos».
Επίσης, οι τιμές είναι: 10 ευρώ οι απλές κάρτες διαρκείας και 50 ευρώ οι χρυσές “VIP” με προνόμια για τους κατόχους τους την ώρα του αγώνα.
Ακόμη, η διοίκηση ευχαριστεί το μεγάλο χορηγό, για την προσφορά έκπτωσης 20% στους κατόχους και των δύο καρτών διαρκείας.
Τα σημεία προπώλησης είναι «Καφεκούτι», «Black Forest Cafe» και «Ακτή Σάντοβα Beach bar».

***  ΕΠΟ: «Η UEFA δεν αποδέχεται την πρόταση της Σούπερ Λιγκ»
Για τις αλλαγές στη διαιτησία
ΕΠΟ: «Η UEFA δεν αποδέχεται την πρόταση της Σούπερ Λιγκ»
~ Η ΕΠΟ απάντησε με ανακοίνωση στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εναντίον της για τη μη αποστολή της πρότασης για τη διαιτησία, την οποία είχε υποβάλει η Σούπερ Λιγκ, προς την ηγεσία της FIFA και της UEFA.
Όπως επισημαίνεται, ο ειδικός διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνος για την Ελλάδα, Τζον Γουόρντ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, ενημερώθηκε για το θέμα και έλαβε μεταφρασμένο το κείμενο των προτάσεων της Λίγκας, για να απαντήσει με επιστολή του πως η πρόταση που κατατέθηκε παραβιάζει τη Σύμβαση της UEFA και τους κανονισμούς της FIFA και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η ανακοίνωση:«Σε συνέχεια των συναντήσεων μας με αντιπροσωπεία της Super League, που αφορούσαν σε θέματα οργάνωσης διαιτησίας, ενημερώσαμε όπως οφείλαμε την Επιτροπή της Σύμβασης της UEFA σχετικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν.
Κατόπιν τούτου ο ειδικός διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνος για την Ελλάδα, Τζον Γουόρντ, επισκέφθηκε τη χώρα μας και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, ενημερώθηκε σχετικά και έλαβε μεταφρασμένο το κείμενο των προτάσεων της Λίγκας. Σε αυτό το κείμενο ο κ. Ward, ο οποίος επιβλέπει την τήρηση της Σύμβασης απάντησε με την επιστολή που δημοσιοποιούμε σήμερα (στα Αγγλικά και μεταφρασμένη στα Ελληνικά).
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Ward, που αποστείλαμε στη Super League και στα μέλη της, η πρόταση "αποτελεί σαφή παραβίαση της Σύμβασης της UEFA και των κανονισμών της FIFA σχετικά με την οργάνωση της διαιτησίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με καμία μορφή". Κατόπιν αυτής της απάντησης εξέλιπε κάθε λόγος αποστολής της επιστολής που ζητούσε η Super League προς την ηγεσία της FIFA και της UEFA.
Ο διάλογος ανάμεσα στην ΕΠΟ, τις Επαγγελματικές Λίγκες και τα μέλη τους μπορεί να συνεχιστεί αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, πάντα όμως στο πλαίσιο των κανονισμών της FIFA και της Σύμβασης της UEFA».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  : 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-        
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 19 Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 2   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016_19.html .- 

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20-Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news.html  .-   
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη   21 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-21-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 3 Τρίτη 21/06/2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-3.html  .-                                                                   
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  222  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-222-2016.html .-     
~

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     


 
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου